#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/07/2012 13:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι...Το antinews από την πρώτη μέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης, δεν φείδεται της κριτικής για τα κακώς κείμενα. Και για τους παρατρεχάμενους που ψάχνουν να «τρουπώσουν» μιλήσαμε, και για τα "φθαρμένα υλικά" με τα οποία έγινε η στελέχωση της κρατικής μηχανής, και για τις πρώτες δυστοκίες στο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης ή μέτρων που δεν ταιριάζουν με τη νωπή λαϊκή εντολή.

Και θα συνεχίσουμε να «τα χώνουμε»,κατά το κοινώς λεγόμενον, για δύο λόγους: Πρώτον γιατί έχουμε στηρίξει την προσπάθεια να γίνει ο Σαμαράς πρωθυπουργός, τον οποίο θεωρούμε όχι μόνο έντιμο άνθρωπο και ικανό πολιτικό, αλλά και την τελευταία ελπίδα της Ελλάδος. Και γι αυτούς ακριβώς τους λόγους θα του ασκούμε κριτική. Κι αυτός και όλοι μας πρέπει να υπερβούμε εαυτούς.

Και δεύτερον γιατί δε χαριζόμαστε ούτε στο θεό τον ίδιο. Το μόνο που μας οδηγεί είναι η προσπάθεια για τη σωτηρία της πατρίδας.

Κρατείστε λοιπόν ως δεδομένο ότι θα γίνουμε ο εφιάλτης όποιου μέλους της κυβέρνησης τολμήσει να ξεγελάσει το δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Ωστόσο, θα πρέπει να πούμε και ορισμένες αλήθειες για την κυβέρνηση αυτή που έκλεισε ένα μόλις μήνα κατά τον οποίο έχουν γίνει πράγματα και θαύματα, λες και έχει περάσει ένας χρόνος.

1. Μια τόσο βραχύβια κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει τις ανάσες της, να της δοθεί χρόνος να βρει τα βήματά της. Και λάθη θα γίνουν και «σφαλιάρες» θα πέσουν είτε με δική της ευθύνη είτε με την ευθύνη άλλων. Για παράδειγμα η υπόθεση με τη ΔΕΗ που έκοψε το ρεύμα στο Άσυλο Ανιάτων και υπήρξε προσωπική παρέμβαση του Σαμαρά. Φυσικά και δε φταίει η κυβέρνηση, αλλά είναι ένα κλασικό παράδειγμα της κρατικής μηχανής και της άθλιας γραφειοκρατίας. Το λάθος όμως το χρεώνεται η κυβέρνηση και αναγκάστηκε ολόκληρος πρωθυπουργός να παρέμβει. Το έκανε αμέσως όμως. Μόλις το πληροφορήθηκε. Όχι "αύριο". Επομένως, ας κάνουν ορισμένοι υπομονή, ας πάψουν κάποιοι όψιμοι «επαναστάτες» να τα χώνουν άδικα σε μια κυβέρνηση που φορτώθηκε το βάρος του Σισύφου. Θέλει κόπο και θέλει και χρόνο η όλη δουλειά…

2. Ο Σαμαράς, όπως και κάθε πρωθυπουργός, είναι ο εύκολος στόχος. Μέσα σ’ ένα μήνα διαβάσαμε ότι "κορόιδεψε τον ελληνικό λαό", ότι "δεν κάνει επαναδιαπραγμάτευση", ότι "θα επιβάλλει σκληρά μέτρα". Ξεχνάμε προφανώς ότι το Μνημόνιο έχει υπογραφεί πριν από μερικούς μήνες με μόνο σκοπό να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Και ότι την όλη διαπραγμάτευση την έκανε ο κ. Βενιζέλος (ο ... επιτυχημένος) με τον κ. Παπαδήμο. Ο Σαμαράς απλά βρέθηκε ενώπιον του τρομερού διλήμματος να υπογράψει και ή θα το έκανε, ή θα έβαζε την ταφόπλακα στην ελληνική οικονομία. Είτε μας αρέσει είτε όχι, χάρη στη δανειακή σύμβαση αύριο οι συνταξιούχοι θα πάρουν τη σύνταξή τους και θα πάνε για τα μπάνια τους. Ομοίως και οι δημόσιοι υπάλληλοι όπως και χιλιάδες του ιδιωτικού τομέα. Τώρα, αν το Μνημόνιο δεν ήταν καλό, το λένε όλοι. Αλλά για να το αλλάξεις πρέπει πρώτα να δείξεις ότι είσαι αξιόπιστος. Όταν λοιπόν η χώρα αποδείξει στους ξένους ότι έχει… πρόσωπο τότε θα μπορέσει να αλλάξει τους απεχθείς όρους που ΑΛΛΟΙ διαπραγματεύτηκαν.

3. Έρχεται αυτή η κυβέρνηση να βρει και να κόψει από παντού προκειμένου να μαζευτούν τα 11,5 δις. Ταυτόχρονα προσπαθεί να μην πληγούν δραματικά τα χαμηλά εισοδήματα και γενικά να μην καταλάβει η κοινωνία από πού κόβονται αυτές οι δαπάνες. Μοιάζει ασφαλώς με ισορροπία στο κενό και τέτοια θαύματα δε γίνονται κάθε μέρα. Κι όμως, αυτή η κυβέρνηση με τα χίλια της προβλήματα συνοχής, κάνει αγώνα δρόμου κι έχει λάβει αποφάσεις. Άλλες λανθασμένες άλλες σωστές, όμως για πρώτη φορά η Ελλάδα εμφανίζεται στους ξένους ότι ξέρει τι θέλει. Αυτό είναι μια κατάκτηση που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.

4. Η κυβέρνηση αυτή για να λέμε και τις αλήθειες όσο ωμές κι αν είναι, δεν είναι "του Σαμαρά". Δεν είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ για να απαιτήσεις "εδω και τώρα" την εφαρμογή του "Ζαππείου", ή των "18 μέτρων" - άσε που κι αυτά θα έπρεπε να κριθούν σε βάθος τετραετίας.  Είναι μια τρικομματική κυβέρνηση που προσπαθεί να προχωρήσει σε ναρκοπέδιο. Από τη μια έχεις την… πολυσυλλεκτική ΝΔ, που ο ένας συνδικαλιστής χάνει τα προνόμιά του και ουρλιάζει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το παίζει εντός εκτός και επί τα αυτά, ενώ διάφοροι πικραμένοι βάζουν ήδη τρικλοποδιές στο Σαμαρά. Από την άλλη είναι ο υπερφίαλος Βενιζέλος, ο αποτυχημένος διαπραγματευτής και υπουργός που τώρα εμφανίζεται να κριτικάρει την κυβέρνηση του ενός μηνός. Ενώ ο Κουβέλης, σοβαρός πολιτικός κατά τα άλλα, συνεχίζει, όμως, να κατατρύχεται από παλαιά αριστερά σύνδρομα. Μια κυβέρνηση λοιπόν της οποίας ο πρωθυπουργός μοιάζει με τον… μάγο Κόπερφιλντ που πρέπει να βγάλει από το καπέλο, όχι μόνο λαγό αλλά .... τον Χάρυ Πότερ, δε μπορεί να τη στήνεις στον τοίχο με το παραμικρό. Ο Σαμαράς δεν την έχει δική του την κυβέρνηση. Και θα είναι θαύμα αν κρατηθεί η συνοχή της για μεγάλο διάστημα. Το ευχόμαστε άλλωστε γιατί είναι η τελευταία ελπίδα.

Όσοι λοιπόν το παίζουν υπερπατριώτες και πιέζουν το Σαμαρά να τα κάνει όλα λίμπα, να διαλύσει τα Μνημόνια και τα δάνεια, να στείλει στο διάολο τη Μέρκελ, τη Λαγκάρντ ή τον Τόμσεν ας μας απαντήσουν τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. Γιατί αλλιώς θα είναι απλά κλώνοι του Τσίπρα που υπόσχεται απαλλαγή από το Μνημόνιο αλλά δε μας αποκαλύπτει με τι λεφτά θα πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Συμπέρασμα: Υπομονή γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Κι άλλωστε προτιμάμε να γίνουν όλα με σύνεση, να κτιστούν λιθαράκι – λιθαράκι τα οχυρά της κυβέρνησης, παρά να στρωθεί το χαλί στον Τσίπρα και τους αποτυχημένους μάγους του. Οι επιλογές δυστυχώς για τους Έλληνες δεν είναι πολλές.

Αριστερός Ψάλτης

 Υ.Γ. Και ας μου επιτραπεί να πω ότι η περιπέτεια με το μάτι του Σαμαρά δεν είναι ένα απλό ...πέσιμο από το ποδήλατο. Κινδύνεψε να το χάσει και ο κίνδυνος δεν έχει περάσει ακόμα. Αλλά πρέπει να τον δει κανείς από κοντά, να κλείνει για παράδειγμα, το ένα μάτι με το χέρι του για να δει το κινητό, ή να μην μπορεί να βάλει μόνος του το σακάκι του, για να μην "ζοριστεί", για να καταλάβει την σοβαρότητα του προβλήματος και τι τραβάει. Ένα σκουπιδάκι μπαίνει στο μάτι μας και τρελαινόμαστε, φανταστείτε τι πέρασε αυτός. Όμως είναι εκεί, στο καθήκον, κάνει κάθε ημέρα ένα μαραθώνιο στα γραφεία του Μαξίμου. Και δεν επέτρεψε ούτε μια στιγμή την εκμετάλλευση της ανθρώπινης πλευράς της υπόθεσης. Για σκεφτείτε όμως τι θα γινόταν αν ήταν άλλος στην θέση του...

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 20/07/2012 13:52:28

  Και κάτι ακόμα: Το ζήτημα δεν είναι να ανοίξει η Χαλυβουργική.

  Το πρόβλημα είναι να χρειάζεται παρέμβαση του Πρωθυπουργού για να εφαρμόζεται ο νόμος!

  Αν ΑΥΤΟ δεν φτιάξουμε, δεν κάνουμε τίποτα.

 2. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 20/07/2012 13:55:15

  Ο Αντώνης Σαμαράς είναι η τελευταία ελπίδα της χώρας. Κάθε Έλληνας πατριώτης πρέπει να τον στηρίξει, και όσοι του βάζουν τρικλοποδιές είναι ασυγχώρητοι. Ο πρώτος μήνας της θητείας του, τόσο για τους λόγους που εξέθεσε ο θεματογράφος όσο και για πολλούς άλλους [πχ επέμβαση για να μη δοθεί το επίδομα στους υπαλλήλους της Βουλής, παρέμβαση στη Χαλυβουργία], κρίνεται επιτυχημένη, και ελπίζουμε να συνεχιστεί έτσι. Έχει μεγάλο ανήφορο μπροστά του και οι συνθήκες είναι δύσκολες. Έχει όμως αποδείξει ότι είναι για τα δύσκολα. Κι όσο τον στηρίζουν αυτοί που πρέπει θα τα καταφέρει. Βιαστικές γκρίνιες και αφορισμοί όμως δεν ωφελούν πουθενά. Χρειάζεται υπομονή και στήριξη. Δεν πρέπει και πάλι ο λαός να εστιάσει στο δέντρο και να χάσει το δάσος, όπως έγινε με τον Καραμανλή

 3. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 20/07/2012 13:56:02

  ΑΝ ΗΤΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ Η ΔΕΗ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΚΟΒΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ;

  • ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
   ΑΜΟΡΓΟΣ @ ΝΙΚΟΣ 20/07/2012 22:07:52

   MIA ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ (ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΕΙΡΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΕ ΘΑΒΛΑΠΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ)ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΑ.

 4. tasos1 avatar
  tasos1 20/07/2012 13:57:21

  Συγχαρητήρια Αριστερέ Ψάλτη... Μη λυπάσαι κανέναν...

 5. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 20/07/2012 13:58:48

  Aκριβώς όπως τα λες. Θα σταθώ στο θέμα της υγείας , γιατί κατά τη γνώμη μου, αυτά είναι τα σοβαρά . Οταν έχεις την υγεία σου , όλα τ'άλλα γίνονται. Αυτό που υπέστη είναι σοβαρό , χρειάζεται χρόνο και ηρεμία για να επανέλθει. Ο Α.Σ. ούτε χρόνο έχει και μόνο τ'απαραίτητα κάνει για την αποθεραπεία, γιατί ακριβώς η υπευθυνότητα που τον διακρίνει , τον κάνει να υποβαθμίζει ότι έχει σχέση με τον εαυτό του. Αυτό είναι δείγμα του χαρακτήρα του και καλό είναι να μη το ξεχνάμε . Φανταστείτε κάποιον η κάποιους άλλους στη θέση του......

  • tak avatar
   tak @ Diamond Angel 20/07/2012 18:08:09

   Diamond Angel τα τοποθετείς στη σωστή βάση... Αλλά και έτσι ο Σαμαράς δε θα παραδοθεί ποτέ!

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ tak 20/07/2012 19:12:54

    Εχει την ψυχική δύναμη και θα τα καταφέρει !

    • tak avatar
     tak @ Diamond Angel 21/07/2012 08:11:08

     Diamond Angel, μπορεί κάποιοι στην κυβέρνηση να μη ξέρουν τι καιρός περνάει, όμως ο Αντώνης Σαμαράς ξέρει.
     Δεν κάνουμε υποδείξεις, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να στείλει τον κάθε κατεργάρη στον μπάγκο του.
     Για να μη χρεώνεται ο ίδιος τα λάθη των ελαχίστων, που όπως στην περίπτωση Νικολόπουλου, έχουν απλά να κάνουν με το «ίδιο όφελος»…
     Δηλαδή για το θώκο!
     Τον οποίο κανένας δεν μίσησε, όταν ταυτίζονταν μαζί του, αλλά δεν μπορεί και να αντέξει την απομάκρυνσή του από αυτόν.

     • Diamond Angel avatar
      Diamond Angel @ tak 21/07/2012 14:36:57

      Συμφωνώ !

     • tak avatar
      tak @ Diamond Angel 22/07/2012 09:36:14

      Διευκρίνηση Άγγελε.
      Το "ελαχίστων", δεν σημαίνει "ολίγων"... Σημαίνει "μηδαμινών", ελάχιστης αξίας προσώπων...

 6. τσαλες avatar
  τσαλες 20/07/2012 14:02:09

  Μια απάντηση και μόνο ζητάω σε ένα και μόνο ερώτημα :
  Γιατί από την στιγμή που ήξερε την κατάσταση, δεν είπε προεκλογικά το τρόπο που πρόκειται να κυβερνήσει; Δηλαδή, πρώτα θα γίνουμε αξιόπιστοι, πρώτα θα εφαρμόσουμε τα μέτρα των 11,6 δις και εν συνεχεία θα κάνουμε, (εάν και εφόσον), επαναδιαπραγμάτευση !
  Τόσο δύσκολο ήταν;
  Επίσης συνεχώς ακούω (διαβάζω), το επιχείρημα πως τώρα δεν είναι προεκλογική περίοδο; Δηλαδή όσοι αναφέρονται σε αυτή, θεωρούν πως είναι μια διαφορετική περίοδο της πολιτικής ζωής της χώρας η προεκλογική; Γιατί να συμβαίνει αυτό; Γιατί ΠΑΝΤΑ η προεκλογική περίοδος θα πρέπει να ναι διαφορετική; Τόσο "άρρωστοι" είμαστε πλέον και καταπίνουμε αμάσητα τα χάπια;

  • Factorx avatar
   Factorx @ τσαλες 20/07/2012 14:12:13

   Δεν κάνει τίποτα διαφορετικό απο αυτά που είπε προεκλογικά. Διάβασε τι υποσχέθηκε και δες τι θα γίνεται και τι θα γίνειθ

 7. Κβάντα avatar
  Κβάντα 20/07/2012 14:12:11

  "Και δεν επέτρεψε ούτε μια στιγμή την εκμετάλλευση της ανθρώπινης πλευράς της υπόθεσης."
  Πράγματι, ο Πρόεδρος δεν κινήθηκε σε αυτό το πλαίσιο, σε αντίθεση με εσάς. Επειδή έχει αναφερθεί στο παρελθόν και από άλλους, και έχοντας εικόνα του Προέδρου, θεωρώ ότι η λογική του "Βασιλάκη Καΐλα" δεν του ταιριάζει.

 8. GreekInLux avatar
  GreekInLux 20/07/2012 14:45:53

  Λόγω του ότι σε μένα προσωπικά είχατε κάνει παρόμοια υπόδειξη... να επανέλθω ρωτώντας σας γιατί σας πειράζει τόσο πολύ το ν' αναφέρεται κάποιος με συμπάθεια στο πρόβλημα υγείας του Σαμαρά. Ενώ θεωρείτε ορθότερο, για παράδειγμα, το να κάνετε, όποτε σας δίδεται η ευκαιρία, αναδρομές στο "ένδοξο παρελθόν" της κοινής σας πορείας στην ΠΟΛ.ΑΝ. αλλά και να τον εγκαλείτε συχνά πυκνά, όπως κάνατε σε πολύ πρόσφατη ανάρτησή σας. Αν έχετε εικόνα, όπως λέτε, και τον γνωρίζετε τόσο καλά ώστε να φροντίζετε να μας πληροφορείτε ότι δεν του ταιριάζει η λογική του “Βασιλάκη Καΐλα” θα μπορούσατε να περιμένετε κάπως, δείχνοντάς του μια κάποια εμπιστοσύνη, πριν αρχίσετε να του "τρίβετε στη μούρη", Ζάππεια και 18 μέτρα...

  • Κβάντα avatar
   Κβάντα @ GreekInLux 20/07/2012 16:52:20

   Αγαπητέ κ. GreekInLux, έχει τεραστία διαφορά το "περαστικά σου Πρόεδρε" από το να γίνεται χρήση ενός προβλήματος υγείας ως άλλοθι, κάτι το οποίο φυσικά δεν κάνει ο Πρόεδρος.
   Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με το παρελθόν μας στην ΠΟΛ.ΑΝ., θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δυσκολεύομαι να το κατανοήσω. Βλέπω ότι έχετε βάλει σε εισαγωγικά το "ένδοξο παρελθόν". Αλήθεια ποιος είναι ο λόγος; Επειδή κάποιοι από εμάς δεν ξεκίνησαν από τη ΝΔ; Αγαπητέ μου, είναι τιμή μας και καμάρι μας!
   Γνωρίζω πολύ καλά τον Πρόεδρο, γιατί "έζησα" και αγωνίστηκα δίπλα του για πάνω από πέντε χρόνια και παρακολουθώ την πορεία του εδώ και 19 χρόνια.
   Φυσικά δεν είχα ποτέ προσωπική φιλία, ούτε άλλου είδους συναλλαγές.
   Επειδή με μεγάλη μου χαρά βλέπω ότι διαβάζετε τα σχόλιά μου, απορώ γιατί με κακίζετε για βιαστικό.
   Θεωρώ ότι κάνω υπεύθυνο και ακριβοδίκαιο σχολιασμό.
   Ίσως θα έπρεπε να χαϊδέψω αυτιά; Αυτός ο τύπος σχολιασμού δεν ταιριάζει σε λαϊκούς δεξιούς αλλά σε κομματικούς υπαλλήλους με προσωπολατρικά γνωρίσματα.
   Η Ελλάς και ο Πρόεδρος δεν έχει ανάγκη από κόλακες αλλά από υπεύθυνους και σκεπτόμενους πολίτες.
   Θα μου επιτρέψετε να κλείσω με κάτι που έχει σχέση και με το "ένδοξο παρελθόν", όπως σας αρέσει να γράφετε.
   Το 1993 βρεθήκαμε κόντρα στο σύστημα για την Μακεδονία, δε θα βρεθούμε σήμερα που κινδυνεύει η Ελλάς;

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Κβάντα 20/07/2012 16:58:28

    Θέλει άλλη μέθοδο σήμερα η κόντρα από τότε που "απλά" παραιτήθηκε γιατί δεν μπόρσε να κάνει κάτι παραπάνω από το να ξεμπροστιάσει το επικείμενο ξεπούλημα από το Μητσοτάκη του ονόματος της Μακεδονίας μας. Και το σκάκι είναι παιχνίδι υπομονής. Ο Τσίπρας και ο Καμμένος αρέσκονται στο τάβλι και στο πόκερ που δε θέλει και πολύ μυαλό για να νικήσεις ή να καταστραφείς. Τόσο σοβαρά νοιάζονται για τον τόπο.

   • GreekInLux avatar
    GreekInLux @ Κβάντα 20/07/2012 17:37:28

    Όπως λοιπόν εσείς έχετε κάθε δικαίωμα να κάνετε υπεύθυνο και ακριβοδίκαιο σχολιασμό και μπράβο σας, έτσι και ο κάθε άλλος έχει κάθε δικαίωμα να γράφει και να εκφράζεται όπως θέλει για το συγκεκριμένο πρόβλημα του προέδρου. Το να επαναφέρετε συνεχώς στην τάξη όποιον δεν περιορίστηκε μόνο σ’ ένα «περαστικά», προσάπτοντας του λαϊκίστικες πρακτικές, επικαλούμενος μάλιστα τι ταιριάζει και τι όχι στον ΑΣ λόγω ιδιοσυγκρασίας, μάλλον άστοχο είναι. Και για να εξηγηθώ σε περίπτωση που παρεξηγήσατε, δεν είχα καμία πρόθεση να μειώσω ούτε την προσωπική σας πορεία ούτε να σας υποδείξω τι είδους κριτική να κάνετε και με τι τρόπο.

    • Κβάντα avatar
     Κβάντα @ GreekInLux 20/07/2012 19:06:01

     Δε σας παρεξήγησα κ. GreekInLux.
     Είμαι σίγουρος πως η κριτική σας είναι καλοπροαίρετη. Δε σας ειρωνεύομαι, το πιστεύω.
     Έτσι φαντάζομαι ότι παίζετε το "παιχνίδι" σε αυτόν τον ιστότοπο. Γράφει κάποιος ένα κείμενο, με προσωπικές φυσικά απόψεις, και ελεύθερα εμείς μπορούμε να σχολιάσουμε την καθημερινότητα και σημεία του κειμένου. Μέσα από αυτό το "παιχνίδι", ενημερωνόμαστε και γινόμαστε όλοι σοφότεροι και καλύτεροι. Όταν θα στείλω και εγώ κάποιο κείμενο και εφόσον κρίνει ο διαχειριστής ότι μπορεί να αναρτηθεί, θα ήθελα ελεύθερο σχολιασμό, να εντοπιστούν τα αδύνατά του σημεία και να γίνει ένα διάλογος επί του θέματος που πραγματεύεται. Μην ξεχνάτε ότι ο διάλογος είναι εθνικό προϊόν.
     Όποιος είναι αλλεργικός στο διάλογο... υπάρχει πρόβλημα.
     Πολύ δε περισσότερο οφείλουμε να είμαστε αυστηροί σε αυτούς που αρθρογραφούν επαγγελματικά ή βρίσκονται δίπλα στον Πρόεδρο και του καθορίζουν την επικοινωνιακή πολιτική η οποία μέχρι σήμερα είναι για να την κλαίνε οι ρέγγες.
     Να είστε καλά.

 9. abc avatar
  abc 20/07/2012 14:47:46

  Aγαπητέ τσαλες,
  Μην κάνεις αφελείς ερωτήσεις. Αν έλεγε προεκλογικά αυτά που λες,
  τώρα Πρωθυπουργός θα ήταν ο Τσίπρας, ακόμα κι αν οι Γερμανοί ξαναέστελναν τα στούκας και όχι μόνο τις εφημερίδες τους στην προεκλογική εκστρατεία...

 10. abc avatar
  abc 20/07/2012 14:54:10

  Εφ' εξής ο Σαμαράς θα έχει τρομερή δουλειά κάθε μέρα.
  Σιγά σιγά μετατρέπεται σε άνθρωπο-Κυβέρνηση. (Η παραλίγο τύφλωσή του του έδωσε απλώς μια μικρή αναρρωτική ανάσα, αμφίβολο αν ήταν επαρκής με βιολογικούς όρους. Είμαι μεγαλομύωψ και ξέρω απο αποκόλληση αμφιβληστροειδούς)
  Οι υπουργοί (που στην πλειψηφία τους δεν είναι Σαμαρικοί) διακριτικά θα τον αφήνουν να επεμβαίνει ο ίδιος και για υποθέσεις απλούστερες απο το άσυλο ανιάτων. Στό τέλος θα υποχρεωθεί να φυλάει βάρδιες στη ΔΕΗ για να μην γίνει μπλάκ άουτ...

 11. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 20/07/2012 14:58:48

  Στο καράβι, κυβερνά ο καπετάνιος (ειδικά στο ελληνικό καράβι).
  Ο Σαμαράς έδειξε από την πρώτη στιγμή ποιός είναι ο καπετάνιος.
  Σε όσα λέει, δεν διστάζει να δώσει ο ίδιος το παράδειγμα.
  Αν τον βοηθήσει λίγο και η τύχη, θα γράψει ιστορία.

 12. cummulus avatar
  cummulus 20/07/2012 15:04:44

  ...χμ...καλή ἐρώτηση. Καί γιά νά τήν συνεχίσω, θά μποροῦσε νά παρέμβει τότε ὁ (ὁποιοσδήποτε) πρωθυπουργός;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ cummulus 20/07/2012 16:52:46

   Δε θα γίνει ποτέ ιδιωτική η ΔΕΗ. Αυτό δε το είπε κι ο Σαμαράς; Για μέρος της είπε πως θα προσπαθήσει να ιδιωτικοποιήσει. Όχι να χάσει το κράτος τον έλεγχο της.

 13. tiramola avatar
  tiramola 20/07/2012 15:07:55

  Το ολέθριο λάθος του ΓΑΠ ήταν ότι δεν ζήτησε από το πρώτο μνημόνιο πλειοψηφία 180+ ψήφων στη βουλή.
  Άφησε με αυτόν τον τρόπο το πεδίο ελεύθερο στον Σαμαρά να κάνει δήθεν αντιπολίτευση με αντιμνημονικές κορώνες και να τακτοποιήσει και τα εσωκομματικά του θέτωντας στο περιθώριο την μνημονιακή Ντόρα.
  Από τότε ξεκίνησε και η κατρακύλα της χώρας.
  Οι κολοτούμπες του σημερινού πρωθυπουργού διαδέχονταν η μία την άλλη με αποτέλεσμα το αντιμνημονιακό μπλοκ που ήταν δικό του δημιούργημα να εκφραστεί πολιτικά από τα άκρα αριστερά και δεξιά του πολιτικού φάσματος και να μας μείνουν μετά από δυό εκλογικές αναμετρήσεις ανεξάρτητοι έλληνες και χρυσαυγίτες.
  Η συνήθης αντιπολιτευτική νεοδημοκρατική φρασεολογία που αποτελεί και μπούρδα τεραστίων διαστάσεων ήτάν και είναι ακόμα η μη λήψη σκληρών μέτρων μόλις ο ΓΑΠ ανέλαβε πρωθυπουργός τα οποία δήθεν δεν θα οδηγούσαν τη χώρα στον μηχανισμό στήριξης.
  Ποιά μέτρα λοιπόν θα ήταν εκείνα που θα εξασφάλιζαν την απρόσκοπτη πρόσβαση στις αγορές όταν μόνο το 2009 το πρωτογενές έλλειμμα ήταν 34 δις?

  Η συζήτηση περί επαναδιαπραγμάτευσης ήταν πάντα προσχηματική και μόνο για προεκλογικούς λόγους αφού στην ουσία δεν υπήρχε τίποτε να επαναδιαπραγματευτείς γιατί στην πραγματικότητα όταν η χώρα δεν μπορεί να δανείζεται από όπου θέλει και όσο θέλει δεν μπορεί να ορίζει μόνη της τις δαπάνες της.
  Μην κολλάτε σε πρόσωπα και κόμματα.Εκείνο που πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας είναι τι επιλογές έχουμε και να τις κάνουμε συνειδητά.
  Και δεν είναι άλλες από την παραμονή μας στην ευρωζώνη με τους όρους όπως έχουν καθοριστεί ή η έξοδό μας όπου τότε αναγκαστικά θα καταναλώνουμε ότι παράγουμε.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ tiramola 20/07/2012 16:55:54

   Το αν ένας νόμος χρειάζεται 180+ ή 150 + το καθορίζει το Σύνταγμα και όχι ο κάθε αρχηγός ανάλογα με το πως τον βολεύει.
   Η αντιμνημονιακή ρητορική -αλλά μόνο ρητορική γιατί κατα τα λοιπά η ΝΔ έβαλε πλάτη σε ουκ ολίγα νομοσχέδια - ήταν κάποιες στιγμές παρατραβηγμένη , αλλά η επί της ουσίας κριτική του μνημονίου αποδείχθηκε απολύτως σωστή.
   Τον Οκτώβριο του 2009 υπήρχαν ακόμα τα περιθώρια και να συμμαζέψεις πράγματα και κυρίως να στείλεις το μήνυμα στο εξωτερικό ότι είσαι αποφασισμένος να νοικοκυρευτείς. Αντίθετα ο "Γιώργος" επέμενε στο "θα εφαρμόσουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα" ενώ ταυτόχρονα εξηγούσε στο εξωτερικό πόσο αποτυχημένη χώρα είμαστε διογκώνοντας τα όποια προβλήματα.
   Περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης φυσικά και υπάρχουν. Ουτως ή άλλως το "διαπραγματεύομαι" υπάρχει στο DNA της ΕΕ. Αλλά για να επαναδιαπραγματευθείς ουσιαστικά και απποτελεσματικά πρέπει ο απέναντι σου να καταλάβει πως ό,τι λές το εννοείς και ό,τι δέσμευση αναλαμβάνεις θα την τηρήσεις. Ολα εκείνα τα της Παπανδρείκής κυβέρνησης "πίσω-μπρος", τις καθυστερήσεις και τα "είναι εκτός των ιδεολογικών μας πλαισίων" τα πληρώσαμε και τα πληρώνουμε πανάκριβα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ tiramola 20/07/2012 16:59:22

   Εξυπνάδες και λαϊκισμός σε χορό...

 14. Jack Sparrow avatar
  Jack Sparrow 20/07/2012 15:18:30

  Πολύ θετική η συμβολή αυτού του άρθρου στην κατανόηση τόσο του μεγέθους των προβλημάτων, όσο και της υφής τους, αλλά και του τρόπου που έχει αποφασίσει ο Πρωθυπουργός να τα επιλύσει. Και πιστεύω ότι θα τα επιλύσει, γιατί πιστεύω στην νοοτροπία του Σαμαρά, η οποία εκπέμπεται ολοφάνερα, προς κάθε καλοπροαίρετο και υποψιασμένο πολίτη…Είναι φτιαγμένος από το υλικό των Ηγετών, που είναι προορισμένοι να προσφέρουν ΚΑΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ στην Πατρίδα τους…

 15. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 20/07/2012 15:19:58

  Ο κ.Αντώνης Σαμαράς, σε τίποτε δεν ομοιάζει με τους αχρείους σαλτιμπάγκους που παρελαύνουν στην πολιτική σκηνή. Δεν έχειτίποτε κοινό με όλους αυτούς ούτε διανοητικά,ούτε ψυχικά, ούτε ηθικά. Γι αυτό ο σεβασμός,η εκτίμηση και η αγάπη στον ίδιον σαν άνθρωπο, είναι δεδομένα. Οι απαιτήσεις όμως, δεν μπορεί να είναι αντιστρόφως ανάλογες της εκτίμησης. Τότε μονάχα δικαιώνονται α αισθήματα κι η εμπιστοσύνη

 16. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 20/07/2012 15:25:35

  Όταν σφραγίζονται με τολμηρές, επαναστατικές και αντάξιες των οραμάτων επιλογές. Χρόνος για να εκφραστεί η διαφορετική βούληση και πρακτική, δίνεται.

 17. theo1611 avatar
  theo1611 20/07/2012 15:32:28

  Μία μόνο διαφωνία: Η κυβέρνηση αυτή είναι κυβέρνηση Σαμαρά, σύμφωνα με την εντολή που του δόθηκε.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ theo1611 20/07/2012 17:00:37

   Η συγκυβέρνηση δεν επιτρέπει ρήξη με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σε θέματα που ήθελε να κάνει ρήξη ο Σαμαράς. Τι δεν καταλαβαίνετε μερικοί δηλαδή;

 18. astir avatar
  astir 20/07/2012 15:40:16

  +100000000000000000000 επισης να μην ξεχνομαστε το 2009 ο ΓΑΠ και η παρεα του μας εβαλαν στο ΔΝΤ και το μνημονιο 1 γιατι βλεπω ολα αρχιζουν απο μνημονιο 2 και υπογραφη σαμαρα γιατι βολευει καποιους οχι εμας οποτε προσοχη να θετουμε τα πραγματα οπως πρεπει

 19. gram avatar
  gram 20/07/2012 15:51:26

  Ορθότατα, αγαπητέ!

 20. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 20/07/2012 15:53:56

  Αγαπητέ Φάκτορα δεν τρώμε και κουτόχορτο, απλά περιμένουμε να δούμε που το πάει, σίγουρα όμως άλλα ακούγαμε προεκλογικά.

  Και φυσικά δεν έχει χρόνο, όχι με την κοινωνία σε αυτό το χάλι που βρίσκεται. Οι Ισπανοί διαδηλωτές δείχνουν το δρόμο. Εδώ έχουμε την καλοκαιρινή απάθειά μας, αλλά θα τελειώσει. Μετά θα έχουμε πλαστικές σφαίρες κι εδώ;!

  Ο Σαμαράς ότι είναι να κάνει ας το κάνει γρήγορα, απλά δεν έχει χρόνο!

  Και θυμίζω ότι δεν είμαι δεξιός. Ψήφισα το Σαμαρά, όχι τη ΝΔ. Κάτι λέει αυτό νομίζω.

  Λίγο με ενδιαφέρει τι επιτρέπει η τρόικα και τι όχι. Ας χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι στους κουστουμάτους δολοφόνους αν θέλει να έχει κι αύριο πολίτες σε αυτή τη χώρα για να τους οδηγήσει....

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ σιδεράκιας 20/07/2012 16:55:01

   Θα χτυπηθεί το χέρι στο τραπέζι. Απλά πρέπει να έρθει η ώρα που όταν γίνει να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θυμίζω πως ακόμη δεν έχει μιλήσει από κοντά με αυτούς που μας έγδαραν με τα μέτρα τους και τους εκβιασμούς τους τόσον καιρό. Και δεν εννοώ την τρόικα με τους υπαλληλίσκους της...

 21. TopGunZ avatar
  TopGunZ 20/07/2012 16:20:50

  Για να παραλλάξω τα λόγια του Γκάντι (αν δεν απατώμαι) ο Σαμαράς γίνεται ο ίδιος η αλλαγή που θέλουμε να δούμε να επιτυγχάνει στο σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας μας. Απλά τον ευχαριστούμε.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ TopGunZ 20/07/2012 16:29:11

   Επειδή δυστυχώς τα ευκόλως εννοούμενα δεν παραλείπονται σε αυτήν τη χώρα, αναφέρομαι στην αντιμετώπιση του θέματος υγείας του, την διαλλακτικότητά του προς το κοινό συμφέρον με τους άλλους δυο πολιτικούς αρχηγούς, την παρέμβαση του σε καθημερινά ζητήματα όπως το Άσυλο, πολύ σοβαρού όμω συμβολισμού, όπως και της Χαλυβουργίας και σε πλείστα άλλα.

 22. victoria (true) avatar
  victoria (true) 20/07/2012 16:20:52

  Εξαιρετικό άρθρο.
  Το ζητούμενο είναι να κυβερνήσει ο Σαμαράς και όχι το γύρω-γύρω κουρμπέτι. Τι να πρωτοπρολάβει ο άνθρωπος όμως.
  Πολλοί σαν κι αυτόν ή όπως σκέφτεται αυτός, δεν υπάρχουν. Αντιθέτως υπάρχει oversupply φύρας (με κουστούμι ή χωρίς).

 23. Νικήτας avatar
  Νικήτας 20/07/2012 17:09:41

  Σ υ ν έ χ ι σ ε
  έτσι Αντώνη με σχέδιο και πυγμή. Η άλλη ελλάδα θα υπερισχύσει στο τέλος της διαδρομής.

  Επίσης περαστικά σου!

 24. Enzo avatar
  Enzo 20/07/2012 17:17:19

  Σαμαρα κάντο όπως Ερντογαν .
  Σουτ.

 25. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 20/07/2012 17:58:24

  Αν κινηθεί σε λογική Χαλυβουργίας ο Σαμαράς θα δικαιώσει τον εαυτό του και όλους όσους τον στήριξαν, εμπνέοντας με τον συμβολισμό, συσπειρώνοντας με το όραμα και οδηγώντας ταυτόχρονα τη χώρα στη νέα εποχή.


  ΥΓ. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, αλλά να μας μείνει και κάτι στην τσέπη. Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος κάποιοι να αρχίσουν τις πιστώσεις από τα του Θεού και να χαθεί η μπάλα...

 26. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 20/07/2012 18:07:10

  Eπίσης αγαπητοί Νεοδημοκράτες, πάρτε το απόφαση ακόμα και αν κάτι μέσα σας επιμένει να αντιστέκεται, οτι ο Πρωθυπουργός περιστοιχίζεται από θλιβερές μετριότητες (οτι θα υφίσταται εσωτερικό ανταρτοπόλεμο από ασήμαντους που θα πρέπει να εξαφανίσει με αποφασιστικότητα αν επιμείνουν) και ΝΑΙ, θα χρειάζεται συνεχώς η προσωπική του παρέμβαση για την η επιβολή και των αυτονόητων ακόμη. Ευτυχώς που είναι εξ΄ανάγκης συγκεντρωτικός, μιάς κι έχει πλήρη επίγνωση του σθένους, των ικανοτήτων και της αμφισβητούμενης ευσυνειδησίας των .....στελεχών της ορχήστρας του. Τελικά, πάντα ο συνθέτης και ενορχηστρωτής πάει την ορχήστρα στο Ηρώδειο. Αλλιώς, δεν γίνεται.....

 27. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 20/07/2012 20:41:09

  Δυστυχῶς,ἐδῶ πού φτάσαμε,τό τραγικό εἶναι,ὅτι ὅπως ἡ Ἑλλάδα δέν μπορεῖ νά κάνει πίσω,τό ἴδιο καί ἡ κυβέρνηση δέν ἐπιτρέπεται,δέν ἔχει τήν πολυτέλεια νά κάνει λάθη...,τήν ἐξήντλησαν τήν πολυτέλεια αὐτή ἂλλοι πρίν ἀπό αὐτήν...

 28. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 20/07/2012 20:42:39

  Έτσι Αριστερέ Ψάλτη. Κριτική εκεί που πρέπει. Αναγνώριση εκεί που υπάρχει έργο. Όχι υπερφίαλες προσδοκίες. Λαμβάνοντας υπόψη το τριμερές της κυβέρνησης συνεργασίας. Στηρίζοντας τον Σαμαρά χωρίς άκριτη προσωπολατρεία

 29. gio avatar
  gio 20/07/2012 22:00:52

  Απο χειλη γνωστου δημοσιογραφου ελεχθη πως ο Σαμαρας ειπε πως αν οι εταιροι μας δεν βοηθησουν μεσα στα επομενα 2 χρονια να μας συνδραμουν με 20δις δεν υπαρχει καμια ελπιδα να παραμεινουμε στην Ευρωζωνη.

 30. ΤΑΚΗΣ avatar
  ΤΑΚΗΣ 20/07/2012 22:34:13

  Δεν τον ξερουν καλα το Σαμαρα οσοι πιστευουν οτι θα του κουνιουνται υπουργοι και βουλευταδες.
  Εχουν μαυρα μεσανυχτα οσοι το πιστευουν αυτο.
  Ετσι νομιζε το μητσοτακεικο και κοιτα τι εγινε.
  Οσο για την καταλληλοτητα των στελεχων ειδαμε και πριν που υπογραφανε χωρις να διαβαζουνε.
  Ετσι και δει ο κοσμος δικαιοσυνη και να ανοιγη η ψειρού για τα καλά- υποψηφιοι υπαρχουν δοξα το θεο -θα αρχισει να ελπιζει ξανα και η ελπιδα φερνει υπομονη και επιμονη και μετα κάποιοι που λοιδορούν το λαο μας δεν θα βρισκουν μερος να κρυφτουν.
  Ολες αυτες οι συμοριες που λυμαίνονταν τοσα χρονια το αιμα της Ελλαδας διαφοροι γελοιοι που δηθεν παρηγαγαν πολιτισμο και προπαγάνδιζαν οτι αισχρο και ανηθικο.
  Ολοι αυτοι οι προοδευτικοι υπερμαχοι τω δικαιωματων των πασης φυσεως θλιβερων μοιοψηφιων, εις βαρος της πλοιοψηφιας ,βρίσκοντας προσφορο εδαφος απεναντι σε εναν σαστισμενο λαο που δεν ηξερε πια τι κανει και -τραγικοτερο-χρηματοδοτοντας τους, ο λαος ιδιος μεσω των εκλεγμενων και μη ανδρεικελων τι πετυχε?
  Πετυχε το ακατορθωτο, η μανα το πρωι στην τv να βλεπει μονο αδερφες και λεσβιες και να ντρεπεται που ο γιος της ειναι αντρας και η κορη της γυναικα ,ο δε πατερας να εχει ενοχες- δουλευοντας 20 ωρες το 24ωρο γι νατα φερει βολτα-οτι ειναι αποτυχημενος σε σχεση με τα κρατουντα .
  Και φτασαμε εδω που φθασαμε και δεχθηκαμε πρωθυπουργους και ηγήτορες ξερετε πιους.
  Που, στην Ελλαδα που εχει κυβερνηθει απο βενιζελο και καραμανλη φτασαμε σε ροντος και γιωργακη.
  Που, στην Ελλαδα που εβγαλε Παλαμα και Ελυτη να απαιτουν ανθυπογυναια να οριζουν ποτε και πιοι θα βρισκουν καταφυγιο στους στιχους των Γιγαντων του πνευματος.
  Και τοτε ο λαος θα μιλησει και θα μιλησει δικαια και χωρις φοβο και αληθινα.
  Απλα τον ηγετη περιμενε

 31. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 21/07/2012 00:21:42

  Η αλήθεια είναι πως πολλοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα πως ο Αντώνης είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας! Τρικομματική βέβαια η ορχήστρα, αλλά αυτός είναι ο μαέστρος! Θα το καταλάβουν σιγά-σιγά και τότε θα κατανοήσουν σε βάθος, το τί ακριβώς συνέβη στις 29/11!

 32. Κογξ Ομ Παξ avatar
  Κογξ Ομ Παξ 21/07/2012 13:10:42

  Η αλήθεια είναι ότι λόγω ανέχειας, μερικές στιγμές χάνω την ελπίδα μου.
  Απ' την άλλη νιώθω ότι δεν μπορεί να έπεσα τόσο έξω, όσον αφορά το
  πρόσωπο του Α. Σαμαρά.
  Αποφάσεις όπως "χαλυβουργεία, άσυλο ανιάτων" με εξέπληξαν θετικά.
  Στην παρούσα περίοδο ισχύει το Σαμαράς ή Χάος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.