#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/09/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα "τελευταία μέτρα" θα είναι και η τελευταία μέρα της Τρίτης Ελληνικής ΔημοκρατίαςΖούμε περίεργες και οριακές πολιτικές στιγμές!

Η κυβέρνηση μοιάζει με βουβή ορχήστρα! Ο μαέστρος (Πρωθυπουργός) κουνά απελπισμένα την μπαγκέτα του αλλά δεν ακούμε καμιά μουσική. Μονάχα η παραφωνία των συγκυβερνούντων κομμάτων μας τρυπάει τα αυτιά. Ο Λαός μουδιασμένος, θυμωμένος και απογοητευμένος περιμένει με αγωνία να ακούσει κάτι, ένα συγκροτημένο σχέδιο, μια ελπιδοφόρα προοπτική, ένα μελωδικό ρέκβιεμ για τα βάσανά του. Αντί για αυτό, ακούγεται ένα κακόηχο και άναρχο πρελούδιο νέων και ανέλπιδων οικονομικών θυσιών χωρίς τέλος. Εκείνο που αναδύεται ως οδυνηρή βεβαιότητα, είναι δυστυχώς η επίμονη, βασανιστική συνέχεια μιας ατελέσφορης και φάλτσας σουίτας. Παρόλο που νομίσαμε ότι αλλάξαμε την ορχήστρα και τα όργανα, ακούμε πάντα την ίδια ανατριχιαστική «μουσική». Ένας μαέστρος δεν μπορεί μόνος του να φέρει την Άνοιξη!

Αν παρατηρήσουμε καλύτερα τη σκηνή, θα δούμε πως οι αλλαγές που επιφέραμε στην ορχήστρα με τις διπλές εκλογές του καλοκαιριού ήταν πραγματικά ανεπαίσθητες! Οι ίδιοι μουσικοί, με τα ίδια ξεκούρδιστα και ξεχαρβαλωμένα όργανα, προσπαθούν να παίξουν καινούριες σονάτες. Και φυσικά, δεν τα καταφέρνουν! Μονάχα οι θέσεις τους αλλάξανε πάνω στην σκηνή. Το πρώτο βιολί ανασύρθηκε βιαστικά από τα παρασκήνια του «εκσυγχρονισμού». Η βαριά σοσιαλιστική «τούμπα» βαράει μονάχη της στο «γάμο του καραγκιόζη». Οι βιόλες του κυρ-Φώτη παίζουν τον δικό τους παράταιρο σκοπό, ενώ οι περισσότερες από αυτές, στριγκλίζουν στις παράφωνες νότες των παλιών πασοκικών ρυθμών. Τα δεξιά βιολιά «κουρδίζονται» συνεχώς σε εκνευριστικούς παλαιοκομματικούς σκοπούς. Ο πιανίστας – γραμματέας αρνείται να απλώσει τα χέρια του στα πλήκτρα και μένει ακίνητος, ανακατεύοντας διστακτικά τις κιτρινισμένες παρτιτούρες του παρελθόντος. Τα φιλελεύθερα πνευστά παρακολουθούν ανήμπορα να «βγάλουν» έστω και μία νότα της προκοπής. Όλοι μαζί, μοιραίοι, άβουλοι, ατάλαντοι και «ψευδώς σπουδαίοι», παρακολουθούν αδιάφορα τις επιτακτικές αλλά ατελέσφορες εντολές του μαέστρου που (θα πρέπει να) τραβάει απελπισμένος τα μαλλιά του. Και όλα αυτά, την ώρα που έξω από τη σάλα, ακούγονται οι σάλπιγγες και τα κόρνα των Χρυσών Αυγών, η τσιγγάνικη κομπανία του Αλέξη και ο βαρύς, πένθιμος ήχος του τευτονικού κέρατος.

Απελπισία!

Ο επιμερισμός των ευθυνών αυτήν την στιγμή μοιάζει ανώφελη άσκηση επί χάρτου. Όλοι φέρουν ευθύνη. Η απαγκίστρωση από το Μνημόνιο, η συστηματική ρήξη με τις δεκάδες αγκυλώσεις του δημόσιου βίου, των κρατικών δομών, των συντεχνιών και των οικονομικών συμφερόντων απαιτούν μια πραγματική ρήξη με το παλιό. Μια πραγματική πολιτική επανάσταση.

Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος από την οικονομική αποτυχία. Αν απουσιάσει το όραμα, οι πολίτες που ακόμη γυρνούν την πλάτη στον λαϊκισμό, στον ολοκληρωτισμό, στις εύκολες λύσεις «νεοελληνικού τύπου», θα ελαττώνονται γεωμετρικά.

Έτσι, τα νέα μέτρα, που λέγονται και «τελευταία», θα είναι σίγουρα τα έσχατα ότ,ι κι αν συμβεί.

Αν αποτύχει η τριμερής διακυβέρνηση, η Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία δεν θα υπάρχει. Τουλάχιστον όχι όπως την ξέραμε. Εγκαινιάσθηκε μετά την Κυπριακή τραγωδία το 1974 και παρά την ομαλή εναλλαγή κομμάτων στην εξουσία, την εμπέδωση της λαϊκής κυριαρχίας και την είσοδο στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, έπεσε στην ξέρα που η ίδια δημιούργησε.

Ανατροπή
Η εκ βάθρων ανασύσταση και ανασυγκρότηση της αστικής παράταξης σε ένα νέο πολιτικό φορέα δεν είναι μόνο ιστορικά επιβεβλημένη, αλλά και εθνικά αναγκαία. Διαφορετικά, δεν θα είναι παράξενο σε λίγο καιρό να μιλάμε ακόμη και για σενάρια εκτροπής του Πολιτεύματος.
Οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες υπάρχουν: μέχρι και λαϊκή στήριξη θα βρουν οι αυτόκλητοι σωτήρες…

Τούτη την ώρα, οριακή και κρίσιμη για την χώρα, η μόνη ελπίδα για τους πολίτες συμπυκνώνεται σε μία λέξη: ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Ο μαέστρος, θα πρέπει να στραφεί στη σάλα. Στους πολίτες. Στον Λαό. Θα πρέπει να ανατρέψουμε την ορχήστρα, να αλλάξουμε τα κόμματα εκ βάθρων, να αναδείξουμε καινούριους μουσικούς, με φρέσκα και καλοκουρδισμένα όργανα. Τα παλιά, σαρακοφαγωμένα όργανα της μεταπολίτευσης, να τα περάσουμε «καπέλο» στους άτολμους και ατάλαντους μουσικούς που τόσες δεκαετίες μας τυραννούν με τα φάλτσα και τις κακοφωνίες τους. Αυτούς που έστω και την τελευταία κρίσιμη ώρα αρνούνται να συνεργαστούν και αδυνατούν να παίξουν τον λυτρωτικό σκοπό των μεταρρυθμίσεων και των βαθιών τομών που έχει ανάγκη ο τόπος.

Μέσα στο ακροατήριο, μέσα στον Λαό, μέσα στο βουβό, ταλαιπωρημένο πλήθος των πατριωτών Ελλήνων, μέσα σε όλα τα αστικά κόμματα από την πατριωτική δεξιά, μέχρι την σοβαρή αριστερά, υπάρχουν καλύτεροι, αξιότεροι και τολμηρότεροι μουσικοί. Μουσικοί που μπορούν να παίξουν το λυτρωτικό εμβατήριο των τομών και των ρήξεων που έχει ανάγκη η χώρα για να ξεκινήσει και πάλι. Ας ανατρέψουμε το παλιό! Ας αλλάξουμε εκ βάθρων τα κόμματα. Ας στείλουμε στο «χρονοντούλαπο» της ιστορίας όλον αυτό τον εσμό των ρεταλιών της φαύλης μεταπολίτευσης.

Ήρθε η ώρα για καινούριους πολιτικούς σχηματισμούς. Μια νέα πατριωτική και λαϊκή κεντροδεξιά, ευρωπαϊκή και κυρίως συγκροτημένη. Ένα ισχυρό κόμμα αρχών, πυρήνας ευρύτερων λαϊκών και κοινωνικών συσπειρώσεων. Να ακούσουμε επιτέλους τη μουσική που μας αξίζει, να δούμε το φως, το ανέσπερο ελληνικό φως στην άκρη του τούνελ. Να αρχίσουμε να ελπίζουμε ξανά. Να σηκώσουμε τα κεφάλια. Να ανοίξουμε τα αυτιά, τα μάτια, τις καρδιές μας. Να σφίξουμε ξανά τις αξίνες, τα σφυριά, τα μολύβια, τα ποντίκια των υπολογιστών μας αποφασιστικά και ελπιδοφόρα. Να δώσουμε μια με τα πόδια μας στον πάτο και να αρχίσουμε το μακρύ και δύσκολο ταξίδι της ανόδου από το σκοτεινό πηγάδι της ύφεσης, της ανυποληψίας και της ανέχειας που μας έχουν παραχώσει δικοί μας και ξένοι. Να ανασάνουμε ρε αδερφέ και πάλι.

Αγαπητέ μαέστρο, πάρτο απόφαση. Με αυτήν την ορχήστρα, μουσική δεν παίζεις. Μας τυραννάς και τυραννιέσαι κι εσύ το ίδιο. Άλλαξέ τα όλα, ανατροπή εδώ και τώρα. Ξεκίνα αμέσως από το κόμμα σου. Ξεκίνα τώρα. Δεν υπάρχει χρόνος. Σε λίγο, οι κορνέτες του φασισμού και τα «νταούλια» των συνιστωσών θα μπούνε στην αίθουσα και θα τα κάνουν μπάχαλο. Προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις ……

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Stathis avatar
  Stathis 22/09/2012 07:38:05

  Μόνο που η αρχήστρα και ο μαέστρος είναι κουφοί. Μόνο το κοινό σε ακούει.

  • Anaconda avatar
   Anaconda @ Stathis 22/09/2012 09:14:32

   Νομίζεις...

  • Crocodile avatar
   Crocodile @ Stathis 22/09/2012 21:16:14

   O λαός θέλει αλλά ο μαέστρος δεν μπορεί... Ο μαέστρος που έκανε χτες αυτά που κάνει ο κυρ Φώτης σήμερα: φύλαγε τον κώλο του, περιμένοντας την ώρα του να κυβερνήσει.

 2. kinezos avatar
  kinezos 22/09/2012 07:54:35

  Πολυ καλο και ευστοχο. Αλλα, μια παρατηρηση, η οποιες χρηζει απαντησης:
  - Η τριτη ελληνικη δημοκρατια εχει πεσει μεσα στο λακκο της ασυνεννοησιας των μελων της. Ο κοσμος δεν ειναι αποκλειστικα κουρασμενος απο τις περικοπες. Αυτο φυσικα ηταν το ισχυροτερο πληγμα, αλλα ειχαν προηγηθει πολλα μικρα. Ειναι κουρασμενοι κι απο τη γενικοτερη απραξια του κρατους προς οφελος ολιγων / συντεχνιων / ημετερων / κλπ. Ειναι στα καγκελα γιατι κανενας κομματο-εργατο-πατερας δε δινει δεκαρα για αυτον και για τα προβληματα του Ειναι κουρασμενος γιατι εχει τοσα χρονια συσσωρευτει ενα βουνο απο προβληματα. (ξερεις ειναι προτιμοτερο ενα μεγαλο προβλημα προς επιλυση, παρα χιλιαδες μικροτερα). Ειτε ειναι το μεταναστευτικο, ειτε ειναι η επαν-οργανωση νευραλγικων τομεων της δημοσιας διοικησης (κοινωνικη προνοια, πολεοδομιες, εφοριες, κλπ), ειτε ειναι η περικοπη στις σπαταλες του κρατικου μηχανισμου, κλπ, κλπ, κλπ. Βλεποντας τους κανεις λοιπον να κολλανε στη λασπη σε τοσο απλα θεματα (γιατι ειναι απλα αν εχει κανεις τη θεληση να τα λυσει), αναρωτιεται κανεις τι ειναι αυτο το εμποδιο που συνεχως μπαινει μπροστα τους. Μηπως ειναι καποιοι πανισχυροι επιχειρηματιες που φερ'ειπειν εμποδιζουν την απελευθερωση των επαγγελματων? Μηπως ειναι καποια σκοτεινα συμφεροντα που εμποδιζουν την αναδιοργανωση του δημοσιου τομεα και της περικοπης των σπαταλων?

  Μηπως ειμαστε ολοι? Και γιαυτο και οι ελπιδες οτι καποιος θα ξεπηδησει μεσα απο τον κοσμο και θα τα καταφερει, ειναι φρουδες? Γιατι πολυ φοβαμαι οτι η καθημερινη αναστατωση και αγανακτηση δεν στοχευει στο να επιτευχθει ενα κοινως αποδεκτο σχεδιο (ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΙ ΤΟΥ Μ@Λ@Κ@ του ΤΟΜΣΕΝ) αλλα στο να επιστρεψουμε στο παλιο και συνηθισμενο.

  Μηπως αν δεν καταλαβουμε εμεις οι ιδιοι οτι το παρτυ τελειωσε και οτι πρεπει να ισιωσουμε τα στραβα, δεν προκειται ποτε να γινει τιποτα?

 3. eliza avatar
  eliza 22/09/2012 08:17:14

  καλημερα φιλοι. Ακομα να συνηθισουμε στην ιδεα οτι το "συστημα" ειναι πανισχυρο; Οτι η διαπλοκη και η οικογενειοκρατια οριζουν ανεκαθεν τη συνθεση της Κυβερνησης και ολες ανεξαιρετως τις πολιτικες επιλογες; Οτι οι επιθυμιες των εργολαβων, των "νταβατζηδων" και των συν αυτοις, ειναι προσταγες; Οτι η πλειοψηφια των ελληνων βουλευτων υποτασσεται σε κελευσματα χαριν της ...ιδιοκτησιας της καρεκλας; Κομιζω γλαυκα εις Αθηνας και αυταπατωμαι; Δεν αρκει η αλλαγη νοοτροπιας στο εκλογικο σωμα που οπωσδηποτε θελει χρονο αφου η πλυση εγκεφαλου συστηματικα καθοριζει ψηφο σε κομματα και προσωπα! Οι ανατροπες εκ των κατω ειναι επαναστασεις αλλης εποχης. Για την ανατροπη που ευαγγελιζεστε χρειαζεται πολιτικη ψυχη και Ιφιγένειες ετοιμες συνειδητα να θυσιασθουν αμεσα. Υπαρχουν;

 4. Κωνσταντινος avatar
  Κωνσταντινος 22/09/2012 08:23:33

  Καλημερα. Σε γενικες γραμμες δε διαφωνω με τις σημερινες αποψεις σου. Τωρα κατι σχολια για ''νταουλια'' και ''σοβαρη αριστερα'' οκ!! ο καθενας μας εχει τις ''ιδιοτροπιες''του. Εδω που φτασαμε δεν ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχουν διαχωριστικες γραμμες (αν και, φυσιολογικως, υπαρχουν) μεσα στο λαο σχετικως με το ειδος της αντιδρασης. Γιατι, αυριο - τι αυριο, σημερα - ουτε το παιδι του οπαδου της ΝΔ - Πασοκ - Συριζα - ΧΑ θα εχει σχολειο , κανενας επιστημονας η ' γενικως εργαζομενος θα βρισκει απασχοληση, τα νοσοκομεια απλως θα πιστοποιουν τους θανατους ( ηδη γνωριζετε τι γινεται απο ελλειψεις υλικων ), οι συνταξιουχοι θα αποτελουν ειδος προς εξαφανιση κλπ - κλπ - κλπ. Πολυ φοβαμαι ο,τι η αντιδραση του κοσμου θα εχει χαρακτηριστικα ''ελατηριου'', και αυτο θα οφειλεται στο ο,τι οι πολιτικες δυναμεις (ποιες;), ο πνευματικος κοσμος ( ουαου!!), ακομα και η εκκλησια δεν ειχαν για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ λογους ο καθενας, κινητοποιησει τον κοσμο απο την αρχη. Μεγαλη συζητηση το γιατι. Εκτος των αλλων ''περιεργων'' εχω την εξης απορια. Εδω διαλυεται το συμπαν, επερχεται ανθρωπιστικη καταστροφη, Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, και κανενας ΜΑ κανενας δεν εχει κινητοποιησει τιην αλλη Ελλαδα, του εξωτερικου, των αλλων 11 εκατομ, ελληνων. ''Τυχαιο.....
  Παρεπιπτοντως. Ολες αυτες οι δηλωσεις για ''ματωμενες καρδιες'' και η ενσυναισθηση του πονου των ελληνων απο Μερκελ και Σοιμπλε δε θυμιζουν τον Χιτλερ λιγες μερες πριν το τελος οταν χαιδευε τα κεφαλια μικρων παιδιων που ειχαν στρατολογηθει για την υπερασπιση του Βερολινου.

  • cummulus avatar
   cummulus @ Κωνσταντινος 22/09/2012 11:02:21

   "Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ"
   "Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ"
   "Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ"
   "Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ"
   "Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ"
   "Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ"
   Ἠ συγκλονιστικότερη φράση στά κείμενα τοῦ ἀντινιούζ, πού πρέπει νά γραφτεῖ χίλιες φορές!

   • Μεγάλες στιγμές avatar
    Μεγάλες στιγμές @ cummulus 22/09/2012 23:40:15

    Δεν το νομίζω,η ιστορία της Ευρώπης θα γραφοταν σε βιβλίο τσέπης εάν δεν υπήρχε η Ελλάδα!

   • WY avatar
    WY @ cummulus 23/09/2012 10:35:20

    cummulus είπε:
    22/09/2012 στις 11:02 am
    “Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ”
    “Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ”
    .....................................................................................................

    H ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟΝ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΨΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ!!!!!!!

    • Δικερως avatar
     Δικερως @ WY 25/09/2012 02:17:26

     Εχετε ταυτισει την Ελλαδα με εσας.
     Τοσο μεγαλη ιδεα εχετε για την αφεντια σας Νεοελλαδιτες.
     Η Ελλαδα ΕΙΝΑΙ Ιστορια,.
     ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΧΩΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ,
     γιατι ατιμασατε τηνΠατριδα σας,για μια καλη συνταξη στα 45.
     Αντε πια με τις μπουρδες του καθενος.

 5. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 22/09/2012 09:07:29

  φίλε ως εκφραση τευτονικό κέρας δεν υφίσταται , ηθελες προφανως να γράψεις τεκτονικο κέρας;

 6. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 22/09/2012 09:24:38

  Kαλημέρα,ὅντως πρέπει νά ἀλλάξουν οἱ μουσικοί,μήπως ὅμως οἱ καινούργιοι ἀπαιτήσουν καί τήν ἀλλαγή μαέστρου;Καί ἄν ἀλλάξει ἡ ὀρχήστρα,σίγουρα πρέπει νά ἀλλάξουν καί τά αὐτιά τῶν ἀκροατῶν-λαοῦ,γιά νά μάθουν στά νέα μουσικά ἀκούσματα.Μέ παλιά αὐτιά,παλιές μουσικές θέλεις μόνο νά ἀκοῦς...

 7. harloum avatar
  harloum 22/09/2012 09:35:51

  Το υπογράφω το άρθρο σας. Η ενασχόληση μου με την πολιτική, μέλος της φιλελεύθερης παράταξης από το 1964 (μαθητής Γυμνασίου στην Καλαμάτα), μέλος σε ουκ έστιν αριθμών επιτροπών της ΝΔ από το 1982 μέχρι το 2000, Υποψήφιος Βουλευτής της στην Ηλεία το 2000 και με καριέρα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, αισθάνομαι απογοήτευση για τα χαμένα χρόνια όχι για τον λόγο που στέρησα την παρουσία μου από την οικογένειά μου, αλλά για την ανικανότητα των πολιτικών κομμάτων και προσώπων να κυβερνήσουν τον τόπο.
  Οι σημερινές δομές των κομμάτων απέχουν μακράν των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών, η κατ΄ επίφαση Δημοκρατική λειτουργία τους , ως και το χαμηλής ποιότητας πολιτικό δυναμικό τους, δεν επιτρέπουν στον σκεπτόμενο πολιτικό παρατηρητή να δει φως στο τούνελ.
  Αν οι κομματικοί σχηματισμοί, οι υπάρχοντες και οι νέοι που θα καλύψουν το κενό, δεν καταλάβουν ότι με πολιτικό δυναμικό κάτω του μέσου όρου του μετρίου της κοινωνίας, η διακυβέρνηση της Χώρας δεν έχει καμία τύχη και τα τύμπανα των ανελεύθερων κομματικών σχηματισμών θα ακούγονται ευχάριστα στα αυτιά των πολιτών. Χάρης Λουμάκης

 8. Factorx avatar
  Factorx 22/09/2012 09:57:34

  δεν μπορεί να κανεις λογοπαίγνιο; έλεος

  • tak avatar
   tak @ Factorx 22/09/2012 10:24:14

   Ο Παρατηρητής προφανώς δεν ... παρατήρησε καλά!

 9. Factorx avatar
  Factorx 22/09/2012 09:58:27

  Καλημέρα Ελίζα. Χαίρομαι που ανακάλυψες την διαπλοκή. Ποτέ δεν είναι αργά ξέρεις

 10. tak avatar
  tak 22/09/2012 10:11:43

  Κυθήριε, περί της "χάβρας των Ιουδαίων" προφανώς τα γνωρίζεις... Εδώ οι εμπλεκόμενοι τα ξεπέρασαν. Τι άλλο να πω; Πονάει...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ tak 22/09/2012 10:46:46

   Πράγματι πονάει φίλε tak,εἰδικά ἅμα γνωρίζεις τί ἐπακλουθεῖ μετά τή ''χάβρα''.Γιά τόν Ἕνα...

   • tak avatar
    tak @ Κυθήριος 22/09/2012 14:05:45

    Φίλε, αυτός είναι που αξίζει... Όλα τα λεφτά! Όλα τα άλλα φύρα είναι!

 11. θησεας avatar
  θησεας 22/09/2012 10:14:09

  ειναι δυνατον ο ιδ.υπαλληλος να παιρνει 600 € κ ο υπαλληλος της δεκο βαση απο 1900 €!!!!

 12. η Dimi avatar
  η Dimi 22/09/2012 10:18:23

  Κάθετα απορριπτέα τα χολερικά κι επίπλαστα φορτία που οι φίλαρχοι της μειοψηφίας λυσσάνε να μου επιβάλλουν στο δικό Tους «στημένο μέλλον»..
  http://bit.ly/z2yKdL

 13. mpr avatar
  mpr 22/09/2012 10:20:01

  Προτείνω να παίρνουν όλοι οι μισθωτοί στη χώρα, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, δημόσιοι και ιδιωτικοί από 400 ευρώ μικτά έκαστος/μήνα μπας και φτιάξει η οικονομία μας.

  • Κωστας avatar
   Κωστας @ mpr 22/09/2012 10:53:20

   Καλυτερα να μην έχουν καθόλου μισθό. Τότε θα φτίαξει σίγουρα η οικονομία ... αυτών που τα έφαγαν.

 14. sp avatar
  sp 22/09/2012 10:22:10

  Οι στιγμες είναι αναλογες με αυτες παλαιότερων εθνικων καταστροφών, και αν η Κεντροδεξια με ενα καινουριο σχήμα (ξεκαθαρα πλεον ορατη αναγκη απο την κοινωνία) δεν επελθει για να τακτοτοποιήσει αυτο το τόπο , πολυ φοβαμαι οτι μας περιμενουν δυσκολες , πραγματικα δυσκολες μέρες. Και αν χάθηκαν τα χρηματα μας πολυ φοβαμαι οτι επικειται και το χασιμο της αξιοπρέπειας αλλά και της ελευθερίας μας.

  Ακούει κανείς ;;;

 15. Graikοs avatar
  Graikοs 22/09/2012 10:29:44

  Ρε παιδια , ποια ανατροπη του 40χρονου(μην πω περιπου 200)υπαρχοντος συστηματος διακυβερνησης. Εδω ο γιατρος που εδινε αβερτα-κουβερτα τις τυφλες γνωματευσης , βγηκε στην Τιβι με ονοματεπωνυμο και μας ειπε οτι "το εκανε απο φιλανθρωπια". Χαχαχα, 600 "τυφλοι" /1000 ευρω = 600.000 ευρωπουλα(φιλανθρωπια σε γκεμπελικη διαλεκτο). ΣΔΟΕ ΥΠΑΡΧΕΙ?? οεο , ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ?? ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ θα την κανω ΕΓΩ??
  Τον αλλον , τον διοικητη του ΟΑΕΔ(νομιζω στο ιδιο νησι), επαιρνε συνταξη πεθαμενης θειας του ΚΑΙ το ΚΤΙΡΙΟ του ΟΑΕΔ ειναι δικο του, παιρνει και τα εκατομμυρια ευρω απο εκει (μιλαμε για 10ετιες). ΑΠΛΗΣΤΙΑ? Χριστιανικη παιδεια?
  ΣΔΟΕ ΥΠΑΡΧΕΙ?? οεο , ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ?? ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ θα την κανω ΕΓΩ??
  Συγνωμη ρε παιδια , αλλα τα 3 εκ που ψηφισαν ΑΥΤΗΝ την κυβερνηση γνωριζουν πολυ καλα τι εκαναν.....(Οχι οτι ο Συριζα θα ηταν καλυτερος ετσι? Σε οικονομικο επιπεδο μπορει αλλα εκπαιδευση/εθνικα /μεταναστευτικο θα γινουμε Πακισταν 2, χωρις πολεμο!)
  Πρεπει να γινουν απολυσεις κα μαλιστα ΑΜΕΣΑ(ας καταργηθουν οι θεσεις) , κ μαλιστα πανω απο 250.000. Αυτους εναν-εναν θα δουνε τα οικονομικα τους στοιχεια πρωτα, κατασχεση παρανομων απολαβων και μετα θα τους απολυσουν(χωρις φυλακιση, τους την χαριζουμε). Θα ξεκινουσα απο τους συγγενεις ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ μεχρι 3ου βαθμου....
  Δεν χρειαζονται επωδυνα μετρα για ολους αλλα μονο για τους κλεφτες δημοσιου χρηματος. Τι γινεται με Λαυρεντιαδη+Τζοχα? 1εκ+800χιλιαδες=1.8δις, αντε παλικαρια μου προχωρηστε ,ειναι τα χρηματα απο το εκτακτο φορο ακινητων. Προχωρηστε , και 9500.000 Ελληνες μαζι σας. Ας ειναι 250.000 εναντιον μας ....... Αλλα ξεχασα οι 250.000 αντιστοιχουν στο καθεστως του ΕΔΩ απαρχαιντ της Ν.Αφρικης. Χμ....χμ.... αρα....

  • tsechos avatar
   tsechos @ Graikοs 23/09/2012 01:14:57

   Να απολυθεί άμεσα το 1.000.000 δημοσίων υπαλλήλων (εκπτώσεις θα κάνουμε τώρα γιατί μόνο 250.000).Επίσης να απολυθούν και οι υπόλοιποι ιδιωτικοί υπάλληλοι που απέμειναν γιατί κοστίζουν πάρα πολύ στους εργοδότες τους.

  • ΚΩΣΤΑΣ Α. avatar
   ΚΩΣΤΑΣ Α. @ Graikοs 09/10/2012 23:46:02

   ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΡΩΤΑΣ ΛΕΒΕΝΤΗ ;;; ΤΩΡΑ ΗΛΘΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ;;; ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΘΑΥΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ;;; ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ,ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 130 Τ.Μ ,ΕΞΟΧΙΚΟ, ΣΠΟΥΔΑΖΑΝΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ Η' ΤΑ ΣΤΕΛΝΑΝΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΑΓΓΛΙΑ Η' ΑΜΕΡΙΚΗ ,ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΔΥΟ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΤΗΣΙΩΣ Κ.ΛΠ ,Κ.ΛΠ .Ναι ολα αυτα δεν σου θυμιζουν θαυμα;;;;; πως να μην καταστραφει η χωρα ;;; υπαλληλοι και επιχειρηματιες διαφορα καμμια !!!!!!!

 16. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 22/09/2012 10:53:37

  Στο τέλος θα τον ξυρίσουν τον "γαμπρό". Να μην ανησυχούμε. Οι κουμπάροι ετοιμάζονται.
  Έχουμε δρόμο ακόμα.

 17. man8os avatar
  man8os 22/09/2012 11:24:40

  O κινδυνος της εκτροπης ειναι πραγματικος. Οταν ακους σχεδια σαν του Φωτοπουλου η οταν διαπιστωνεις οτι η αστυνομια ισως ειναι "infiltrated" τοτε τι μπορει κανεις να περιμενει. Με την πρωτη αφορμη μπορει τα παντα να γινουν λαμπογυαλο ειτε απο το ενα ακρο ειτε απο το αλλο.

  • Θασίτης avatar
   Θασίτης @ man8os 22/09/2012 11:51:47

   Λαμπόγιαλο θα γίνουν σίγουρα και μην είσαι σίγουρος ότι θα είναι από τα άκρα...

 18. kinezos avatar
  kinezos 22/09/2012 11:45:18

  "Σε οικονομικο επιπεδο μπορει"????? Εισαι σιγουρος ή εν τη ρημη του λογου σου ξεφυγε? Εισαι σιγουρος δηλαδη οτι το δημοσιο θα καθαρισει και θα δουλευει ρολοι με το ΣΥΡΙΖΑ. Μαλλον οι 100,000 ΔΥ του ελειπαν (που υποσχεθηκε ο Τσιπρας να προσλαβει) για να γινει αυτο. Μαλλον. Δεν αντιλεγω. Και με τη δραχμουλα μας, και φυσικα χωρις πιεση για ανατροπη του εμπορικου ισοζυγιου και μειωσεις τιμων (γιατι δεν εχω ακουσει κανεναν του ΣΥΡΙΖΑ να τα λεει αυτα) θα γινουμε Ελβετια. Μπορει. Τι να πω. Μακαρι.

  • Graikοs avatar
   Graikοs @ kinezos 22/09/2012 12:42:53

   Φιλε Κινεζε, ο Συριζα οσον αφορα την οικονομικη πολιτικη (το καροτο) , ειναι αξιολογη, εχουν κ ρυθμο στην λογικη τους(Τωρα στην ΝΕΤ τον ακουσα να μιλα για ριζοσπαστικοτητα στην οικονομικη πολιτικη, εξαιρετικη τοποθετηση). Δες τον τιτλο του κειμενου, τον συνυπογραφη κ ο Τσιπρας(επαναλαμβανω για το οικονομικο κομματι). Οταν ακουσα να λενε κυκλοι του Σαμαρα , οτι θα τα παρει αυτα τα μετρα οτι κ να γινει , μεσα μου ειπα την "κατσαμε την βαρκα"! Ολοι συμφωνουμε δηλαδη. Σκεφτητε λιγο οτι τα μετρα των 11.5 δις θα ειναι τα πρωτα μετρα που θα στραγγισουν/στραγγαλισουν την αγορα. Θελω να ρωτησω καποιον οικονομολογο σε ετησια βαση ποσο χρημα κινειται σε ρευστο στην αγορα και οχι με επιταγες κτλ. Λεω αν ειναι 30δις με τα 11,5 δις αυτο το ανακυκλουμενο χρημα θα υποπολλαπλασιαστει σκεφτομαι για νεο ΑΕΠ 100δις!!!. Αποψη μου ειναι τα 200δις ΑΕΠ θελουν να το κατεβασουν ΑΜΕΣΑ! (αν θυμαμαι καλα 2009 ηταν 250δις αρα - 25 δις /χρονο). Δεν τους ικανοποιει αυτη η μειωση(Εαν δεν πετυχουν το στοχο τους με τη μειωση , να περιμενετε ΠΟΛΕΜΟ , ωστε το ΑΕΠ να τους κανει την χαρει κ να πεσει στο στοχο τους..). Ελπιζω σε εναν Ελληνα Ερντογκαν κ εναν Ελληνα Νταβουτογλου, σε τιποτα αλλο!Το μονο που θα ηθελα να βγει αυτος ο ηγετης πριν την πτωχευση κ πριν τον εμφυλιο πολεμο ειτε τουρκικο(δειτε τί θα εκαναν με την "βαριοπουλα"). Τρεμω επισης το 1 εκατομμυριο Αλβανους που ζουν στην χωρα μας(ζουν 20χρονια εδω, ναναι καλα ο Μητσοτακης). Θυμηθειται τι εγινε πριν χρονια οταν επαιξε φιλικο ποδοσφαιρικο αγωνα Αλβανια-Ελλαδα κ βγηκαν στους εδω Αλβανοι κ πανηγυριζαν, οποτε βγηκαν οι Χρυσαυγιτες και τους πλακωσαν στο ξυλο. Δεν στεκομαι εδω ΑΛΛΑ στο οτι για να εκτονωθουν ψυχολογικα βγηκαν στους δρομους μας. Φανταστειται λοιπον πως ενοιωθαν 1 εκ Αλβανοι στα εδω σπιτια τους(τα οποια το Ελληνικο κρατος τους τα εδωσε ΑΤΟΚΑ), οταν σηκωσαμε την κουπα του ΕΥΡΩ 2004. Κλεισμενοι μεσα στο σπιτακι τους ,σκασμενοι για μερες/βδομαδες/μηνες, αφου ολα τα τηλεοπτικα δικτυα ασχολουνταν με την μεγαλη επιτυχια μας. Εκτονωθηκαν με αυτη την νικη σε φιλικο επιπεδο. Αυτο το παραλληλιζω με το περιστατικο βιας Λ.Κανελη χτυπα με εφημεριδα= Χρυσαυγιτης μπουνια μποξ στυλ(δειτε τα ποδια του οταν χτυπα δεξι-αριστερο).
   Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ΕΣΚΑΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΑΝΗ ΝΙΚΗ ΜΑΣ! Γιατι? Το θυμικο να ξερετε δεν δρα μονο στο ποδοσφαιρο...........................................................

   • kinezos avatar
    kinezos @ Graikοs 22/09/2012 13:10:49

    "ριζοσπαστικοτητα στην οικονομικη πολιτικη". Μαλιστα. Βοηθεια μας.

    Αλλα μην κανεις ονειρα. Κρατικοδιαιτοι ειναι κι αυτοι. ΜεταΠΑΣΟΚ. Τινγκα το δημοσιο, αποδιαλυση του κρατους, μοιρασμα επιδοτησεων σε ημετερους συνδικαλες, κλπ κλπ. Απλα αυτα μπορουν να τα κανουν μονο με δραχμη που θα κοβουν αβερτα. Με ευρω δεν γινεται.

    Το επικινδυνο με δαυτους δεν ειναι αυτο. Ειναι η στοχευμενη ανθελληνοποιηση του κρατους και η "με το στανιο" πολυπολιτισμικοτητα που επιχειρουν. Καθε γειτονια και το τζαμι της, καθε γειτονια και τους πακιστανους της. Διαχειριστες ΜΚΟ της κονομας με επιδοτησεις τινος? μηπως του Σορος και της CIA? (Λες ρε? Οχι ρε δεν μπορει. Αποκλειεται) Τα εμμεσα οφελη μπορει να ειναι (μεσω ελληνοποιησης) και η αυξηση των ψηφορορων.

 19. kinezos avatar
  kinezos 22/09/2012 11:51:06

  Φυσικα. Ο ιδιωτικος υπαλληλος ειναι αντικειμενο εκμεταλλευσης και ο δημοσιος (των 2000+ για τα ιδια προσοντα και ενδεχομενως λιγοτερο κοπο) ειναι ο εκμεταλλευτης. Δεν ειναι τα ιδια φιλε μου. Μην μπερδευεσαι. Επισης ο ιδιωτικος υπαλληλος δεν εχει Φωτοπουλους να τον στηριζουν.

  Αλλα μην ισοπεδωνεις. Δεν ειναι ολοι οι ΔΥ που παιρνουν τα χοντρα. Και καποιοι εξ αυτων παιρνουν πολυ μα παρα πολυ λιγα. πχ. γιατροι, δικαστικοι, δασκαλοι, σωματα ασφαλειας, κλπ. ο καταλογος ατελειωτος. Χωρις αυτους δεν μπορεις να λειτουργησεις. Και για να λειτουργησεις σωστα πρεπει να ειναι κι αυτοι σωστα αμοιβωμενοι, για να εξαληφθει καπου και το φακελακι. Οσο και να εκσυγχρονισεις το συστημα σου, τους χρειαζεσαι. (Ο γραφων ΔΕΝ ειναι ΔΥ, ετσι?)

  • tasos1 avatar
   tasos1 @ kinezos 22/09/2012 12:10:07

   Κάνει όμως τον Κινέζο...

 20. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 22/09/2012 12:08:19

  Μην το παιδεύουμε πολύ. Η Ελλάδα εδώ και χρόνια είχε ένα δοτό πολιτικό σύστημα, με κυρίαρχα πρόσωπα 3 οικογενειών. Μόλις πριν 3 μήνες κατάφερε το πολιτικό σύστημα να απομακρύνει τα ισχυρά πρόσωπα των ¨οικογενειών¨ και αυτό πρέπει να δεχθούμε ότι είναι μια καλή αρχή.
  Νοσηρά φαινόμενα δεκαετιών και βάλε δεν απαλείφονται από τη μια μέρα στην άλλη.
  Το εγκατεστημένο σύστημα ζούσε και δρούσε διανθισμένο με ανθρωπάρια που παρίσταναν τους ¨εκλεκτούς¨του λαού. Και τα δρώμενα στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική ζωή, καλύτερα να μην τα σχολιάσω. Με μία λέξη η χώρα μια χώρα τύπου ¨ΟΥΓΚΑΝΤΑ¨....
  Γεννηθήκαμε και υποχρεωθήκαμε να επιβιώσουμε σ΄ένα περιβάλλον, όπου κυριαρχούσε η αδικία , το ρουσφέτι, η αναξιοκρατία, η αμορφωσιά και άλλες ... αξίες! Μέσα σ΄αυτό το στρέβλωμα κάναμε οικογένειες και επιβιώσαμε προσπαθώντας να διαφυλάξουμε άλλες αξίες και αρετές , αλλά μόνο για το στενό οικογενειακό μας περίγυρο, γιατί βλέπεις αυτά τα πράγματα εθεωρούντο ντεμοντέ.
  Τώρα τι ακριβώς θέλουμε; Να διαγράψουμε τα πάντα όλα, νοσήματα δεκαετιών και να ξαναγράψουμε ιστορία σε λευκό χαρτί; Μάλλον ουτοπία...
  Ας είμαστε ευχαριστημένοι και ας αναγνωρίσουμε ότι κάτι σημαντικό μας συνέβη και που είναι όπως είπα προηγουμένως μια αρχή.
  Αλλά, θαύματα και επαναστάσεις γρήγορες μην περιμένουμε από τη μια μέρα στην άλλη.
  Η πρώτη ανατροπή έγινε, καταφέραμε να διώξουμε την οικογενειοκρατία, οι επόμενες θα γίνουν σιγά σιγά και πρώτα απ΄ολα ας ξεκινήσουμε από τους εαυτούς μας, γιατί οι μεγαλύτερες ανατροπές ξεκινούν από μας και την αλλαγή της νοοτροπίας μας.

  • Κώστας Τουρίστας avatar
   Κώστας Τουρίστας @ Απλή σκέψη 22/09/2012 13:26:29

   Εκτός απο "απλή σκέψη" είσαστε και σωστή σκέψη κατα την γνώμη μου. Ομως, σχετικά με την τελευταία παράγραφο, να μου επιτρέψετε να πώ οτι εμείς οι απλοί πολίτες (εγώ είμαι ένας απο αυτούς) που καθόμαστε "στην πλατεία" και παρακολουθούμε την "ορχήστρα",φωνάζουμε, διαμαρτυρόμαστε για "την κακή ποιότητα της μουσικής" που ακούμε,όμως, επειδή βλέπουμε οτι δέν γίνεται τίποτα, το μόνο που μας μένει σάν όπλο διαμαρτυρίας, είναι" να τους πάρουμε με τις ντομάτες".Πιθανόν να μήν σημαδέψουμε καλά και να φάει και καμιά ο "μαέστρος" αλλά....ας πρόσεχε να είχε τα αυτιά του ανοιχτά.

   • Απλή σκέψη avatar
    Απλή σκέψη @ Κώστας Τουρίστας 22/09/2012 14:13:41

    ¨ επειδή βλέπουμε οτι δέν γίνεται τίποτα, το μόνο που μας μένει σάν όπλο διαμαρτυρίας, είναι” ....

    Το αν βλέπουμε ή δεν βλέπουμε να γίνεται κάτι ή τίποτα όπως λέτε, είναι σχετικό με την οπτική που βλέπει κάποιος.
    Εγώ για παράδειγμα διακρίνω πράγματα να γίνονται αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη, μόνο 3 μήνες έχει που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση και βλέπω
    1. Μεταστροφή του κλίματος στο εξωτερικό μετά από τις επισκέψεις Σαμαρά
    2. Ακόμη κι΄αυτοί που ήταν πολέμιοι της χώρας μας και έλεγαν ευθαρσώς ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ, σήμερα άλλαξαν στάση.
    3. Στο εσωτερικό βλέπω διάθεση ν΄αλλάξουν πράγματα, όπως η απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών από το κέντρο των πόλεων και δυνάμωση των συνόρων για την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης, βλέπω γρήγορες κινήσεις για την απεμπλοκή των αποκρατικοποιήσεων (νομοθετικά εργαλεία), βλέπω απεμπλοκή μεγάλων επενδύσεων με διαδικασίες φαστ - τρακ (Κρήτη - φωτοβολταϊκά) που χρόνιζαν στα συρτάρια της λαμογιάς και της γραφειοκρατείας, βλέπω τη διάθεση για συγχωνεύσεις και καταργήσεις άχρηστων οργανισμών, βλέπω ότι μειώθηκαν μισθοί βουλευτών - υπουργών - πρωθυπουργού κλπ. και πιστεύω ότι συνεχώς από δω και μπρος θα βλέπουμε να γίνονται πράγματα.
    Θα μου πείτε υπάρχουν τα δύσκολα μέτρα που θα παρθούν. Ναι υπάρχουν , αλλά κανείς δεν είπε ότι ο δρόμος θα είναι εύκολος, κανείς δεν είπε λεφτά υπάρχουν και ακόμα πιο πολύ κανείς δεν έδειξε κάποιον άλλον δρόμο ρεαλλιστικό που πρέπει ν΄ακολουθήσουμε (χωρίς να καταστραφούμε), παρά μόνον κραυγές και εύκολα συνθήματα.

    • Κώστας Τουρίστας avatar
     Κώστας Τουρίστας @ Απλή σκέψη 22/09/2012 14:41:58

     Σας χαρακτήρησα πρίν ως "σωστή σκέψη".Το επαναλαμβάνω. Συμφωνώ καί σ' αυτά που μου απαντάτε. Τα βλέπω και εγώ τα βήματα που γίνωνται, τις προσπάθειες αναστήλωσης της Ελλάδας και όλα τα άλλα που αναφέρετε. Βλέπω επίσης και τον "πόλεμο" που δέχετε ο Σαμαράς "υπόγεια" ή και φανερά, ίσως απο τις "Οικογένειες, ίσως απο τα οργανωμένα συμφέροντα και ανησυχώ. Το μέχρι τώρα αποτέλεσμα είναι η εξαθλίωση των απλών εργαζομένων ( ίσως τώρα ανέργων), και των απλών συνταξιούχων στους οποίους ανήκω.
     Είναι γνωστό οτι ο Ανθρωπος έχει τεράστια αποθέματα υπομονής.Ως πότε όμως θα πλήγει εμάς και όχι π.χ. τους φοροκλέφτες και τους φοροδιαφεύγοντες, τους οποίους βέβαια έχει αρχίσει " να πιάνει", αλλά οι ρυθμοί είναι χαμηλοί.
     Δέν υπάρχουν αντοχές και κινδυνεύει ο Σαμαράς να γίνει στα μάτια του κόσμου " σάν τους άλλους".
     Γενικά, είμαι μαζί σας.! Καλό απόγευμα!

     • Απλή σκέψη avatar
      Απλή σκέψη @ Κώστας Τουρίστας 22/09/2012 15:00:06

      Θα σας πω ένα πράγμα που θα ήθελα να προσέξετε.
      Σήμερα κιόλας ο Σόϊμπλε, ποιος ο Σόϊμπλε, είπε ότι ο Γερμανικός λαός δεν μπορεί ν΄αντιληφθεί τι περνάει ο Ελληνικός λαός και ότι τα κριτήρια δεν θα είναι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτικά για την στήριξη της Ελλάδας.
      Αυτό είναι μια μεγάλη μεταστροφή της γερμανικής πολιτικής, που τώρα μόλις κατάλαβε το ρόλο του ΔΝΤ μέσα στην Ευρώπη.
      Και θα τολμήσω και μια πρόβλεψη, ότι σε λίγο η Ευρώπη θα διώξει το ΔΝΤ, με τον ύποπτο ρόλο του.
      Εν κατακλείδι, ο ΓΑΠ, έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και ο Σαμαράς θα είναι αυτός που θα το διώξει.

     • Κώστας Τουρίστας avatar
      Κώστας Τουρίστας @ Απλή σκέψη 22/09/2012 15:10:07

      Απο το στόμα σας και στου Θεού τ' αυτί , ..που λέι ο λαός!

     • Κώστας Τουρίστας avatar
      Κώστας Τουρίστας @ Κώστας Τουρίστας 22/09/2012 15:11:33

      ..γράφεται και..."αφτί".

     • Απλή σκέψη avatar
      Απλή σκέψη @ Κώστας Τουρίστας 22/09/2012 15:18:04

      μάλλον από το πλήκτρο σας και στου θεού τ΄αυτί ...

     • T.V avatar
      T.V @ Κώστας Τουρίστας 23/09/2012 11:27:16

      Ρε παιδια και ο Σαμαρας απο τις ιδιες οικογενειες ειναι, δισεγγονο του Μπενακη, απο βαρβατο τζακι δηλαδη....

 21. tak avatar
  tak 22/09/2012 12:19:43

  Αν στους επαγγελματίες επιβληθούν αυτά τα γελοία και τυχάρπαστα μέτρα, μεγάλε αποχαιρέτα την "Αλεξάνδρεια"... Δια παντός!
  Είναι απογοητευτικό να παλεύει η χώρα τόσο καιρό για τους δημόσιους υπαλλήλους της (που οι περισσότεροι δεν έχουν αντικείμενο) και να απομυζά τον ιδιωτικό τομέα, επειδή κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους...
  Αν νομίζετε πως θα περιορίσετε ή θα ... συλλάβετε έτσι τη φοροδιαφυγή, λιώνοντας τον ιδιωτικό τομέα, κούνια που σας κούναγε!
  Κρίμα πάντως από κάτι φίλους μου βουλευτές της ΝΔ, που έχουν γίνει άβουλα και άλαλα όργανα των επιθυμιών του κάθε Τόμσεν, στον οποίο έπρεπε ήδη να είχε επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στη χώρα!

  • tak avatar
   tak @ tak 22/09/2012 12:21:02

   Προσεχώς -και προφανώς- θα δώσω και τον κατάλογό τους στη δημοσιότητα...

  • Sabmarine avatar
   Sabmarine @ tak 23/09/2012 09:23:41

   ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΥΛΩΝΑΝ 5 ΚΑΙ 6 ΧΙΛΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΣΩΣΤΟ ΠΟΛΙ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑΥΤΟΥΣ

 22. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 22/09/2012 12:33:57

  Οταν τό λιμπρέτο δέν είναι πιασάρικο, εσένα σού φταίνε οι μουσικοί.....

 23. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 22/09/2012 12:35:30

  Ο λαός είναι έτοιμος ή μαλλον παρακαλάει για μια τέτοιου είδους ρήξη.
  Η Ελλάδα των άξιων και των αξιών.
  Η διαπλοκή ομως κατα πόσο έτοιμη είναι να παραδώσει τα όργανα της;

  Επίσης
  Η όλη κατάσταση μου θυμίζει την διαπραγμάτευση με την τρόικα.
  Η μια πλευρά κάνει τα πάντα για να αλλάξει το μνημόνιο που σκοτώνει,
  η άλλη πλευρά ομως ουτε καν το συζητά και επιμένει στην δικιά της θανατηφόρα συνταγη.

  Δυο εντελλώς διαφορετικά πράγματα που όμως οδηγούν σ ένα συμπέρασμα.
  Στην διαπραγμάτευση αν δεν θέλει ενα απο τα δύο μερη, δεν γίνεται τίποτα.

  Αδιέξοδο
  εκτός κι αν χρησιμοποιηθεί η μέθοδος Πούτιν.
  Ολοι σε ένα δωμάτιο με τον κόσμο να τρωει σίδερα απ εξω
  και τον μαέστρο να θέτει το διλλημα στους εσώκλειστους,
  κύριοι ή κάνετε αυτό κι αυτό ή ανοιγω την πόρτα και σας βγάζω έξω.

  • ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ avatar
   ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ @ Χμμμμ 22/09/2012 13:07:40

   Πολύ σωστά , θέλεις ωραία , τα λές .
   Έψαχνα εδώ και καιρό έναν Πούτιν νάχει ήδη ανοίξει την πόρτα ...
   Τώρα όμως θα μου επιτρέψεις , χρειάζεται τάϊμιγκ για τις επόμενες κινήσεις , ειδ' άλλως ... θα γίνουμε Κούγκι .

 24. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/09/2012 12:43:13

  Φυγη απο τη πραγματικοτητα με αοριστες επικλησεις και πρωτοκαθεδρια της "ηθικης" ή πολιτικων διακηρυξεων απο την οικονομια.
  Επαναλαμβανω οτι οι λυσεις ειναι μονο δυο : ειτε ακολουθεις το μνημονιο ειτε φευγεις απο το ευρω.

  • akenaton avatar
   akenaton @ ψυχραιμια 22/09/2012 13:39:59

   Αν επιχειρήσουμε την επανάσταση του αυτονόητου, σε πολύ λίγο διάστημα θα είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε είτε το ένα είτε το άλλο. Δυστυχώς, όπως είμαστε καταντημένοι, δεν μπορούμε - ως φαίνεται - να κάνουμε κανένα από τα δύο. Βρισκόμαστε μάλλον σε πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο που αν δεν το αντιμετωπίσουμε εντός της Δημοκρατίας θα το αντιμετωπίσουν "άλλοι" εκτός!

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ akenaton 24/09/2012 14:59:06

    "Βρισκόμαστε μάλλον σε πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο που αν δεν το αντιμετωπίσουμε εντός της Δημοκρατίας θα το αντιμετωπίσουν “άλλοι” εκτός!"

    Αυτό ακριβώς.

  • Κώστας ΜΠ avatar
   Κώστας ΜΠ @ ψυχραιμια 22/09/2012 14:43:16

   Έτσι είναι.
   Μνημόνιο( με αλλαγές και απάλειψη των πλέον υφεσιακών του χαρακτηριστικών, όπου είναι δυνατό) ή καταγγελία της Δανειακής. Όλα τα άλλα είναι παχυά λόγια που αποκρύπτουν το δίλημμα της πραγματικότητας.
   Όλα τα άλλα( μεταρρυθμίσεις στο κράτος, αναπτυξιακές κίνησεις, αποκρατικοποιήσεις) είναι απαραίτητα, άλλα δεν απαλείφουν την ουσία που ενοχλεί : την Δανειακή Σύμβαση.
   Μας είναι δύσκολο να καταλάβουμε πως δεν έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε καλή και κακή λύση, αλλά ανάμεσα σε κακή και χείριστη. Άλλα έχουν περάσει και τρία χρόνια και η επίκληση αοριστολογιών με εύηχες στρογγυλεμένες φράσεις-συνθήματα είναι δείγμα ανωριμότητας.
   Διαβάζω πχ για ανασυγκρότηση της Κεντροδεξιάς...Με ποιόν; Με τον Καμμένο; Μα αυτός θέλει καταγγελία της Δανειακής. Επανασυγκόλληση ενώ υπάρχει διαφωνία στο μείζον;
   Η δανειακή έχει διχάσει οριζόντια τις παρατάξεις και αυτή θα καθορίζει για την τρέχουσα δεκαετία τα στρατόπεδα.

 25. Χριστόφορος Μίχου avatar
  Χριστόφορος Μίχου 22/09/2012 13:01:56

  Χμμμμ είπε:
  22/09/2012 στις 12:35 pm
  Χμμμμμ...Μέθοδος Πούτιν!

 26. Κώστας Τουρίστας avatar
  Κώστας Τουρίστας 22/09/2012 13:07:11

  ..Δέν νομίζει καθόλου. Εκ του αποτελέσματος μέχρι τώρα φαίνεται οτι δέν ακούει.Πόσες φορές έχουν λεχθεί παρόμοιες παροτρύνσεις απο αυτόν εδώ το χώρο! Τί περιμένει ο "Μαέστρος" να δράσει; Εχουμε κουραστεί και απελπιστεί μαζί.

  • Anaconda avatar
   Anaconda @ Κώστας Τουρίστας 22/09/2012 19:29:49

   Με αδικείς: ακούω προσεκτικά.
   Περιμένω το κατάλληλο momentum.

 27. Γιάννης avatar
  Γιάννης 22/09/2012 13:23:31

  Τη μπαγκέτα δεν την κρατάει ο μαέστρος, αλλά τρεις τύποι που δεν ανήκαν ποτέ στην ορχήστρα.

 28. dim avatar
  dim 22/09/2012 13:32:20

  Ας πάμε πρώτα στα κοντινά: Πρέπει πάση θυσία να μην πέσει η χώρα στα χέρια των ακροαριστερών του Σύριζα ή των ναζιστών του Μιχαλολιάκου. Αν επομένως πάρουμε ως δεδομένο ότι οι Ευρωπαϊοι έχουν αποφασίσει να στηρίξουν την Ελλάδα, τότε όπως είδαμε και από το άδειασμα στον Τόμσεν, θα καταλήξουν σε ένα πακέτο, που θα είναι μεν δύσκολο, αλλά θα περιέχει και «νίκες» της Ελληνικής διαπραγμάτευσης ώστε να περάσει πιο εύκολα στον Ελληνικό λαό. Αν περάσει, μετά υπάρχει αρκετός χρόνος, για να αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα, και έτσι να ξεφουσκώσουν τα άκρα...

  Το κρίσμιο ερώτημα είναι πως αξιοποιεί το πολιτικό σύστημα το χρόνο αυτόν που θα έχει κερδίσει για να απευθυνθεί ξανά στην κοινωνία, και να την κερδίσει ξανά. Η κεντροαριστερά θα κάνει αυτά που θα κάνει (νέος φορέας με Λοβερδους κλπ? Δημαρ – Πασοκ μαζί?). Ας κάνει ό,τι νομίζει, αν πάντως κάνει κάτι οργανωμένο και σοβαρό, και έχουν αποδώσει και τα μέτρα, και πιστωθεί κάπως αυτό και σε Κουβέλη – Βενιζέλο, θα πάρει πίσω μεγάλο ποσοστό από το Σύριζα και βλέπω το 55% που παίρνει πάντα η κεντροαριστερα να μοιράζεται κάπως 30% νέος φορέας, 17% Σύριζα, 8% ΚΚΕ.

  Το θέμα είναι πως θα αξιοποιήσει και η κεντροδεξιά το χρόνο αυτόν που θα έχει κερδηθεί. Αν πάμε και πάλι χωρισμένοι σε 4 ή 6 κόμματα, η χώρα θα παραδοθεί στην αριστερά, δεν πρόκειται να αποκτήσει ποτέ μια κεντροδεξιά πατριωτική φιλελεύθερη κυβέρνηση. Αφήνοντας επομένως απέξω τους ναζιστές – εθνικοσοσιαλιστές, όλοι οι άλλοι μπορούν να κατέβουν μαζί, και έτσι το 45% που παίρνει πάντα η κεντροδεξιά – δεξιά, να πάει 40% στον νέο φορέα, και 5% στη ΧΑ.

  Τώρα, το πως θα γίνει αυτή η ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Μέχρι τώρα, ο καθε ενας βάζει βέτο για το πρόσωπο του άλλου βάζει πάνω από όλα τις προσωπικές του φιλοδοξίες κλπ, οπότε είναι πολύ δυσκολο να τα βρούν μονοι τους. Η υπόθεση πρέπει να περάσει στα χέρια του απλού κόσμου της κεντροδεξιάς με τις εξής κινήσεις:

  - Αλλάζει ο εκλογικός νόμος, ώστε να επιτρέπονται και πάλι οι συνασπισμοί κομμάτων, και επανέρχεται το όριο του 40% για να μπορει κάποιος να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση

  - Δημιουργούνται 4 αυτοτελείς πόλοι στη κεντροδεξιά, με βάση τις διαφορετικές προσεγγίσεις στον οικονομικό άξονα, και στον κοινωνικο-εθνικό άξονα

  - Συγκεκριμένα, στον οικονομικό άξονα στα δεξιά του άξονα συναντάμε 3 εκδοχές. Τον κοινωνικό φιλελευθερισμό (5.1 – 7.0), τον φιλελευθερισμό (7.1- 8.5) και τον άκρατο φιλελευθερισμό (8.6 – 10.0). Αποκλείοντας το τρίτο (ΦΙΣ κλπ), οι άλλοι δυο σχηματισμοί πρέπει και μπορούν να συγκροτηθούν εκ νέου

  - Στον κοινωνικο-εθνικό άξονα, από το κέντρο και δεξιά του άξονα αυτού συναντάμε επίσης 3 εκδοχές. Τους μετριοπαθείς κεντρώους (moderate liberal conservative) (5.0 – 6.5), τους συντηρητικούς – πατριώτες (6.6 – 8.5), και τους εθνικιστές – υπερεθνικιστές (8.6 – 10.0). Αποκλείοντας τους τρίτους (ΧΑ) επίσης οι άλλοι 2 πρέπει και μπορούν να ανασυγκροτηθούν.


  - Αυτό το 2 επί 2, γεννά έτσι 4 χώρους:


  Κεντρώος (στα εθνικά) Κοινωνικός Φιλελευθερισμός (στα οικονομικά) (πχ Αβραμό)

  Πατριωτικός (στα εθνικά) Κοινωνικός Φιλελευθερισμός (στα οικονομικά) (πχ Σαμαράς, Καρατζαφέρης)

  Κεντρώος Φιλελευθερισμός (πχ Ντόρα, Τζήμερος)

  Πατριωτικός Φιλελευθερισμός (πχ Καμμένος, Βορίδης)

  - Οργανώνεται η βάση σε κάθε νομό, θέτονται οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του κάθε χώρου, ψηφίζει ο κόσμος και βγάζει πχ αρχηγούς τον Αβραμό, το Σαμαρά, το Τζήμερο και το Βορίδη. Κατεβαίνουν και οι 4 σε εκλογές για ανάδειξη αρχηγού της Εθνικής Λαϊκής Φιλελεύθερης Πατριωτικής Συμμαχίας, σε κάθε νομό, κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ. Τα μέλη του κόμματος σε κάθε νομό ψηφίζουν και στέλνουν τους εκλέκτορες που θα πρόσκεινται στον κάθε αρχηγό για το μεγάλο συνέδριο. Όποιος χώρος από τους 4 έχει και τη μεγαλύτερη απήχηση στο χώρο της κεντροδεξιάς, αυτός και θα αναδείξει τον ηγέτη, και οι άλλοι θα πρέπει να σεβαστούν το αποτέλεσμα και να τον στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις , ας καταλάβουμε επιτέλους ότι ο αντίπαλος μας δεν βρίσκεται ανάμεσα μας, αλλά είναι η αριστερά και τα άκρα.

  Έτσι οργανώνεται η κεντροδεξιά στη πράξη, από τη βάση με νέες εξ΄αρχής διαδικασίες και κανόνες, όλα τα άλλα είναι απλά ευχολόγια που δεν θα τελεσφορήσουν ποτέ εξαιτίας των προσωπικών στρατηγικών και φιλοδοξιών του καθενός...

 29. WY avatar
  WY 22/09/2012 13:43:39

  tak είπε:
  22/09/2012 στις 12:19 pm
  Αν στους επαγγελματίες επιβληθούν αυτά τα γελοία και τυχάρπαστα μέτρα, μεγάλε αποχαιρέτα την “Αλεξάνδρεια”… Δια παντός!
  Είναι απογοητευτικό να παλεύει η χώρα τόσο καιρό για τους δημόσιους υπαλλήλους της (που οι περισσότεροι δεν έχουν αντικείμενο) και να απομυζά τον ιδιωτικό τομέα, επειδή κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους…...
  ....................................


  Σέ ποίον ιδιωτικό τομέα αναφέρεσαι,μάς τό κάνεις λιανά???
  Μήπως στούς χιλιάδες συναδέλφους τής κυρίας από τήν Ύδρα,πού δέν γνωρίζουν ούτε τήν διεύθυνση τής τοπικής εφορίας τους,αφού επί πολλά χρόνια εισφορο-φορο-διαφεύγουν,από τόν περιπτερά τής γειτονιάς σου,μέχρι καί τόν μεγαλοεπιχειρηματία??
  Όλα τά μέτρα πού απαιτεί νά εφαρμοσθούν ή Τρόικα,μέγιστο δώρο πρός τούς εργοδότες είναι καί πλήγμα διά τούς εργαζομένους-υπαλλήλους/συνταξιούχους!
  Νά στά αναλύσω ή θέλεις νά στά πακετάρω σέ χρυσόχαρτο????
  Ακόμη καί τόν ΟΑΕΔ,τόν χρησιμοποιούν ώς χρηματοδότη τους,αφού απολύουν τούς υπαλλήλους,οί οποίοι προσλαμβάνονται έκ νέου από τούς ιδιους εργοδότες,οί οποίοι μέ τήν σειράν τους,τούς πληρώνουν 200 ή 300 ευρώ μέ ανοικτό ωράριο εργασίας, χωρίς φυσικά νά καταβάλλουν τίς νόμιμες εισφορές πρός τά ασφαλιστικά ταμεία καί στήν αμοιβήν, συνυπολογίζουν φυσικά τό επίδομα πού λαμβάνει ό δήθεν απολυμένος υπάλληλος τους (λόγω κρίσης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) από τόν ΟΑΕΔ δλδ 200/300+450=650/750 ευρώ καί είναι ΟΛΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ!!!!!

  Αλλοίμονο στούς εργαζομένους καί στούς συνταξιούχους τού ιδιωτικού τομέα!!!!

 30. Σχετικά Ασχετος avatar
  Σχετικά Ασχετος 22/09/2012 14:31:33

  Αν τα "τελευταία μέτρα"θα είναι και η τελευταία μέρα της τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας,τότε να παρθούν το συντομώτερο,γιατί γουστάρω να αρχίσει η τέταρτη Ελληνική Δημοκρατία.

  • Graikοs avatar
   Graikοs @ Σχετικά Ασχετος 22/09/2012 14:41:37

   Μαλλον δεν εισαι καλος στην πολιτικη αριθμητικη. Αν τελειωσει η 3η Ελ.Δημ κ θες να αρχισει η 4η, δεν προκειται ποτε να τελειωσει η 3η...

   • Σχετικά Ασχετος avatar
    Σχετικά Ασχετος @ Graikοs 22/09/2012 15:01:51

    Αν το διατυπώσεις διαφορετικά,μπορεί να έχεις δίκαιο.
    Το"Αν τελειώσει η 3η...............,δεν πρόκειται ποτέ να τελειώσει....." νομίζω κάπου πάσχει.

 31. Ελευθερία avatar
  Ελευθερία 22/09/2012 15:17:14

  Η Δημοκρατία του Κων/νου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου δεν εγκαινιάστηκε μετά την Κυπριακή τραγωδία. Εγκαινιάστηκε πάνω στην Κυπριακή τραγωδία. Και όλα αυτά τα χρόνια ζούμε πάνω της για αυτό και ό,τι μας συμβαίνει δεν είναι τίποτα παραπάνω από απλή και ψυχρή νομοτέλεια.

  • skeptical ( ex voter) avatar
   skeptical ( ex voter) @ Ελευθερία 22/09/2012 17:55:10

   Πόσο δίκιο έχεις !
   Οχι μόνο για αυτό που ζούμε τώρα και που το ονομάζεις ψυχρή νομοτέλεια ,αλλά και για όσα ζήσαμε τα παρελθόντα χρόνια οταν σχετικά σύντομα μετά την εγκαθίδρυση της τρίτης δημοκρατίας φάνηκε κατα που πήγαινε το πράγμα. Τα υποτιθέμενα χρόνια της ευμάρειας .

   Οσο αφορά την ορχήστρα και τον μοναχικό μαέστρο , δυστυχώς ,στις ανεπιτυχείς μουσικές εκτελέσεις , η ευθύνη βαρύνει και τους δύο .Ιδιαιτέρως αν ο μαέστρος έχει την δυνατότητα επιλογής των μουσικών του .

  • ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ avatar
   ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ @ Ελευθερία 23/09/2012 12:02:56

   Πολύ εύστοχο. Γι αυτό και με τη συνενοχή ΟΛΩΝ των κομματικών παρατάξεων θάφτηκε ο Φάκελλος της Κύπρου.
   Μια "δημοκρατία" θεμελιωμένη πάνω σε μια τραγωδία.
   Βέβαια, ποιός είναι αυτός που θα πάει κόντρα στα σχέδια των ισχυρών του πλανήτη; Κανείς.
   Αλλά, λίγη προσπάθεια, κάποιοι ελιγμοί, κάποια έξυπνα ανταλλάγματα... Ούτε γι αυτά δεν είναι ικανοί;

   • Ελευθερία avatar
    Ελευθερία @ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ 23/09/2012 21:57:50

    Στα σχέδια των ισχυρών του πλανήτη, όπως και στα σχέδια και των ελληνοκυπρίων, του Διγενή και του Γεωργίου Παπανδρέου ήταν η Ένωση του νησιού με τη μητέρα πατρίδα, κι ας τρώγαμε όλοι μαζί και πέτρες που έλεγε και το σύνθημα. Ο Μακάριος και ο Ανδρέας Παπανδρέου είχαν άλλα σχέδια. Κι από κοντά και οι καραμανλικοί επιτελάρχες.

 32. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 22/09/2012 15:33:29

  «Μέσα στο ακροατήριο, μέσα στον Λαό, μέσα στο βουβό, ταλαιπωρημένο πλήθος των πατριωτών Ελλήνων, μέσα σε όλα τα αστικά κόμματα από την πατριωτική δεξιά, μέχρι την σοβαρή αριστερά, υπάρχουν καλύτεροι, αξιότεροι και τολμηρότεροι μουσικοί.»

  Μπράβο ρὲ Φάκτορα, μπράβο, ἐπιτέλους τὸ στοιχειῶδες: τὰ κόμματα δὲν ἔχουν χρεωκοπήσει μόνο ἀπὸ πλευρᾶς πολιτικῆς, προγράμματος κλπ, ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Ἔχουν κάτι μετριώτατα στελέχη, τραγικῆς μετριότητας, καὶ ὁ καθένας μας ξέρει (ὄντως, ὄχι καφενειακὰ) ἕνα σωρὸ κόσμο ποὺ θὰ κάνανε τὴ δουλειὰ καλύτερα.

  Ἡ ἀγοραπωλησία ἀέρος τῆς μεταπολίτευσης, σὲ συνάρτηση μὲ τὴν ἐμπορευματοποίηση τῆς πολιτικῆς, ἔχει καταστήσει τοὺς πολιτικοὺς κούφια ἐμπορικὰ προϊόντα, μὲ μόνη δύναμή τους «τὰ κουκιά». Δὲν παράγουν κἂν αὐτοδύναμα πολιτική, συνήθως ὅση πολιτικὴ παράγουν τὴν παράγουν οἱ συνεργάτες τους, οἱ χαμάληδες τοῦ κατὰ παραγγελία πολιτικοῦ στοχασμοῦ. Φυσικά, αὐτοῦ τοῦ εἴδους οἱ πολιτικοὶ δὲν εἶναι ἱκανοὶ νὰ ἀνταποκριθοῦν σὲ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προβλήματα ὅπως τὰ σημερινά- γιὰ τὴν ἀκρίβεια, δὲν δύνανται νὰ συλλάβουν τὶς διαστάσεις τους, τὴν φύση τους. Μόλις τὸ πρᾶγμα σταματήσει νὰ «τρέχει μ ὲ τὸν αὐτόματο πιλότο», ἐκμηδενίζονται.

  Τὰ κόμματα καὶ τὸ πολιτικὸ σύστημα ΑΜΥΝΟΝΤΑΙ ἐνάντια σὲ ἱκανὰ ἐνδεχόμενα πολιτικὰ στελέχη, τὰ ἀποκρούουν συνειδητά, πρῶτον διότι αὐτὰ τὰ ἐνδεχόμενα στελέχη δὲν ἔχουν τὸ μοναδικὸ πρᾶγμα ποὺ ψάχνουν (ἕτοιμες δεξαμενὲς κουκιῶν) καὶ δεύτερον διότι ναί, φοβοῦνται τὴν σύγκριση.

  Ὅλοι ἔχουμε γνωστοὺς ποὺ θὰ μποροῦσαν κάλλιστα νὰ ἀξιοποιηθοῦν (γιὰ σκληρὴ δουλειὰ ὅμως, ὄχι γιὰ βόλεμα!), καὶ ποὺ ὁ 'μηχανισμὸς' ἔχει ὑπ' ὄψιν του τὴν ὕπαρξή τους. Ἀπὸ ὅοοοοσους γνωρίζω, ἀξιοποιήθηκε μόνον ὁ μακρὰν ἀνικανώτερος καὶ ἰδιοτελέστερος. Πειθήνια ὑποταγὴ στοὺς ἀνωτέρους του, ἑτοιμότητα γιὰ ἐκπτώσεις καὶ ἐκλογικεύσεις, πολιτικὴ ἱκανότητα τύπου φοιτητικοῦ συνδικαλισμοῦ καὶ τὴν ἀπουσία *πρωτότυπης* πολιτικῆς σκέψης. Ὅταν τὸ σύστημα ἀναδεικνύει «νέα στελέχη», συνήθως εἶναι ἁπλῶς wannabe κομματάνθρωποι στὴν θέση τῶν ἐν ἐνεργείᾳ κομματανθρώπων. Τὸ πολιτικὸ σύστημα μιᾶς συγκεκριμένης ἀνθρώπινης ποιότητας δύναται νὰ ἀναδείξει μόνον ἀνθρώπους παρόμοιας ἀνθρώπινης ποιότητας καὶ κάτω, ἐξ ὁρισμοῦ δὲν δύναται νὰ ἀναδείξει στελέχη καλύτερα ἀπὸ τὸ μέχρι τώρα business as usual. Τὸ φρέσκο κρασὶ θὰ διερρύγνηε τὰ παλιὰ ἀσκιά.

  Φαίνεται πὼς ἔχουμε φτάσει σὲ ἀδιέξοδο. Δὲν τσουλάει τὸ πρᾶμα.

  «Αγαπητέ μαέστρο, πάρτο απόφαση. Με αυτήν την ορχήστρα, μουσική δεν παίζεις. Μας τυραννάς και τυραννιέσαι κι εσύ το ίδιο. Άλλαξέ τα όλα, ανατροπή εδώ και τώρα. Ξεκίνα αμέσως από το κόμμα σου. Ξεκίνα τώρα. Δεν υπάρχει χρόνος. Προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις ……»

  Τὸ πρωτεύον εἶναι ἡ «καλὴ μουσική». Ἐλπίζουμε ὁ μαέστρος νὰ τὰ καταφέρει, γιατί πραγματικὰ δὲν ἔχουμε ἄλλον πρόχειρο. Πιστεύουμε στὰ θαύματα, πιστεύουμε στὴν... ἐπιφοίτηση, ἐξ οὗ καὶ ἠ ὑπομονή. Ἂν ὅμως δὲν τὰ καταφέρει, ὅλο καὶ κάπου θὰ βρεθεῖ πορτοκαλεώνας πρὸς ἀναζήτησιν τοῦ βέλτιστου καρποῦ - κι ἂς μὴν εἶναι ὁρατὸς τώρα.

  • ειδωλοκλάστης avatar
   ειδωλοκλάστης @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 22/09/2012 16:32:31

   Τό άρθρο- αλλά καί εσύ-πάσχει επειδή αγνοεί ότι, η καλή μουσική χτίζεται καί ακολουθεί έναν καλύτερο 'λόγο', τουτέστιν ένα καλό καί εμπνευσμένο λυρικό σενάριο μέ ωφέλιμα μυνήματα πρός τό ακροατήριο.
   Εν προκειμένω.......δέν υπάρχει λυρικό σενάριο καί είναι απορίας άξιον(ρητορικά) πού δέν τό έχει πάρει χαμπάρι ακόμα ο μαέστρος, ενώ τό θέατρο πρό πολλού άδειασε!

  • Κώστας Τ avatar
   Κώστας Τ @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 23/09/2012 08:37:08

   ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ,το ποτάμι ρέει προς τα άκρα με τρομακτική οργή!!!

 33. Ίωνας avatar
  Ίωνας 22/09/2012 15:37:23

  Ο μαέστρος είναι ο άρχοντας της ορχήστρας, αυτός έχει την ευθύνη για την λειτουργία της.Για να φτάσει στο σημείο να στελεχωθεί η αστική παράταξη από τον λαό θα πρέπει να διαλυθούν όλοι οι μηχανισμοί που έχουν στηθεί μέχρι και στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας.Θα πρέπει να γίνει υπερπήδηση εμποδίων (μεγαλοεργολάβων, καναλαρχών,προμηθευτών και γενικότερα νταβατζήδων) πράγμα αδύνατο.Η οικογενειοκρατία, η δήθεν αριστοκρατία, τα τζάκια (σκέτη αηδία) είναι πλέον ορισμοί ταυτόσιμοι με την αστική παράταξη.Ποιος θα τα βάλει μαζί τους; ποιος θα είναι αυτός που θα κρεμάσει την κουδούνα στην ουρά του γάτου;Όποιος το επιχειρήσει την επόμενη μέρα τα ανεξάρτητα ιδιωτικά Μ.Μ.Ε. θα τον έχουν τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες.Η αστική παράταξη πρώτα θα τελειώσει οριστικά (πλήρης διάλυση) και μετά θα αναγεννηθεί, η ασθένειά της είναι ανίατη.

 34. Nik avatar
  Nik 22/09/2012 15:38:48

  "Μια ελπιδοφόρα προοπτική" δηλαδή οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη δεν μπορεί να σχεδιαστεί από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα πως δημιουργείται πλούτος. Πως προσδίδεις πρόσθετη αξία σε κάτι, και όχι απλά να το μεταπουλάς, είναι άγνωστη διαδικασία στους 300 και στα κομματικά ανθρωπάκια που τους σιγοντάρουν. Γι'αυτό μην περιμένε άδικα αυτοί να φέρουν ανάκαμψη.

 35. andreas avatar
  andreas 22/09/2012 15:52:36

  ΠΟΙΟΣ ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΕΣΤΡΟΣ?

 36. mavrotsoukalos avatar
  mavrotsoukalos 22/09/2012 17:37:29

  Αν η διαπλεκόμενη και χορτάτη Άννα Παναγιωταρέα, η τσανακλίδου και ο βολευτης κοζάνης της νδ (άραγε μετά τη ψήφιση των μέτρων, θα μπορεί να βγει απο το σπίτι του??) ψάχνουν για εγκληματικές οργανώσεις και σπέιρες, ας διαβάσουν το πρωτοσέλιδο (του επίσης Χατζηνικολάου) της real news. Τα 10,5 δις που ξέπλυναν τα..."ντοράκια" της ΝΔ ισούται με τα νέα μέτρα που θα πάρουν εντός ολίγου. Αν ανοίξουν τα γκαβά τους θα καταλάβουν ποιοι ευθύνονται για τη χρωκοπία που ζούμε και αν όντως τα φάγαμε όλοι μαζί. Όσο για το ποιο κόμμα είναι σπείρα μπορεί να απαντηθεί απο αποιονδήποτε

  • Βασίλης Γκιώνης avatar
   Βασίλης Γκιώνης @ mavrotsoukalos 22/09/2012 18:36:44

   Mavrotsoukale,

   εάν δεν κοιταχτούνε 10 εκατομμύρια στον καθρέφτη (άλλος λίγο άλλος πολύ) δεν γίνεται τίποτε σχετικά με το να βρεθούνε οι ένοχοι.
   ΟΙ πολιτικοί είναι τοσο ένοχοι (και περισσότερο) όσο και ο μπακάλης που δεν έκοβε ποτέ απόδειξη, όσο και ο επιχειρηματίας που δεν έκοβε τιμολόγια ποτέ, όσο και οι συγγενείς των πεθαμένων που συνεχίζουν να εισπράττουν σύνταξη επί 20ετίας, όσο οι αργόσχολοι στο δημόσιο που δεν έχουνε κανένα αντικέιμενο και προσελήφθησαν ρουσφετολογικά, όσο οι 40άρηδες συνταξιούχοι, όσο οι μαϊμού συνταξιούχοι, όσο οι αγρότε που παίρνουν επιδότηση για 100 στρέμματα ενώ έχουν 10, όσο οι κτηνοτρόφοι που παίρνουν επιδότηση για 1000 ζωντανά ενώ έχουν 50 κτλ. κτλ. κτλ.

   Αυτό που με ανησυχεί δεν είναι μόνο να βρεθούνε οι ένοχοι...

   Αυτό που με ανησυχεί είναι οτι πάμε και εκλιπαρούμε τους "Εβραίους" για δάνεια ώστε ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ......

 37. Παύλος avatar
  Παύλος 22/09/2012 19:20:25

  Θα ήθελα να σας κάνω μια πολύ απλή ερώτηση :
  Ποιός "έστησε" τους μουζικάντηδες στη σκηνή ;

  Θεωρώ ότι η απάντηση είναι διττή :
  Αρχικά ο λαός (αυτός ντε που αξιώνει τώρα σωστή μουσική) και ακολούθως ο μαέστρος (εκ των επιλογών του λαού). Νομίζω ;;;; (που έλεγε και ο Χατζηχρήστος)
  Συνεπώς, πώς μπορεί αυτή η "πλατεία" να αξιώνει καλή μουσική, αφ' ής στιγμής είναι .....του κερ@τ@ άμουση;;;;;;;
  Ή μήπως υπονοείτε ότι ο μαέστρος είχε καλύτερες επιλογές (από το σακούλι των επιλογών της πλατείας) και έκανε κακή επιλογή από τους επιλεγέντες ;;;
  Αν υπονοείτε αυτό, πέστε το ευθέως και θα το σεβαστώ απολύτως, διαφορετικά, πώς θα "ξηλώσει" αυτήν την ορχήστρα ο μαέστρος και θα επιβάλλει άλλην τινά ;;;
  Με ποια εξουσία και ποια προοπτική ;
  Και πάλι , σ' αυτήν τη περίπτωση, ποιος μας διαβεβαιώνει ότι οι νέα σύνθεση (εκ των ενόντων), θα έχει μάθει ξαφνικά μουσική και θα κατέβει με καλοκουρδισμένα όργανα από κάποια μαγική δύναμη ;;;
  Κοντολογίς : Η ορχήστρα παίζει επ' ακριβώς τις κόπιες που ψήφισε η πλατεία ! Άλλες ζήτησε ο μαέστρος και δεν του τις έδωσε !
  Ας μην διαμαρτύρεται !
  Υ.Γ. Θα μπορούσε να ήταν και χειρότερες !

  • T.V avatar
   T.V @ Παύλος 23/09/2012 11:40:03

   Μας ειπαν οτι θα παιξουν ρεμπετικο αλλα μολις ανεβηκαν στη σκηνη το γυρισαν στο ντισκο. Εμεις φταιμε και γι'αυτο;

 38. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 22/09/2012 19:40:14

  Πιστεύω πλέον ότι η ΝΔ είναι τελειωμένη υπόθεση. Ο Σαμαράς είναι ένας πολιτικός βεληνεκούς, διαφέρει από τον μέσο αστό πολιτικό, υπάρχουν ίσως και μερικοί άλλοι σαν αυτόν στη ΝΔ, αλλά το σύνολο είναι νεκρό. Η αποτυχία εκλογής του Φαήλου είναι ενδεικτική. Τώρα διαχειρίζεται κάποια πράγματα ο Σαμαράς προσπαθώντας να περισώσει ό,τι γίνεται και όντας στριμωγμένος από το κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ και την φλωροαριστερή ΔΗΜΑΡ, στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης. Και κυρίως, όντας στη μέγκαινη της Τρόικας.
  Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι ότι όποιος λέει ότι θα κηρύξει επανάσταση στην Τρόικα και θα σηκώσει μπαϊράκι, είναι ένας πολύ μεγάλος απατεώνας. Και αυτό ισχύει προς όλες τις κατευθύνσεις, και προς τα αριστερά και προς τα δεξιά (και ακροδεξιά).
  Αλλά η πορεία των πραγμάτων, άσχετα με τα παραπάνω (και επειδή ο Έλληνας λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό με το θυμικό) θα επιφέρει την εξάτμιση της ΝΔ. Είναι ένα κόμμα ζόμπι πλέον. Θα περάσουμε μία φάση κυριαρχίας των άκρων, Σύριζα και ΧΑ, που δεν ξέρω τι θα επιφέρει, ίσως και οριακά κάποιας χαμηλής έντασης εμφύλια σύγκρουση, με την εύφλεκτη μάζα, το λούμπεν στοιχείο των λάθροεισβολέων ισλαμιστών να παίρνει το μέρος του Σύριζα. Στην ανάταξη που θα ακολουθήσει, ασφαλώς και θα υπάρχει ανασύνταξη του αστικού χώρου. Αυτό, πάντως, δεν το βλέπω να γίνεται στο πολύ εγγύς μέλλον. Θα γίνει μόνο μετά από κάποιο ισχυρό σοκ και μόνο αν αυτός ο αστικός χώρος, τουλάχισον ο συντηρητικού προσανατολισμού, αποφασίσει να γίνει περισσότερο " σκληρός" ιδεολογικά, περισσότερο πατριωτικός, περισσότερο άτεγκτος στο αίτημα εφαρμογής του νόμου και προστασίας των νομοταγών πολιτών.
  Ολα τα παραπάνω προβλέψεις είναι και κινδυνεύω να χαρακτηριστώ και "καφετζού", αλλά ίδωμεν...

 39. Enzo avatar
  Enzo 22/09/2012 20:27:07

  Αμα τελειωσει παντως τεταρτη δεν θα υπαρχει.
  Μαο και ο Πουτιν θα υπαρξει.
  Και σε αυτο θα πρωτοτυπησουμε παγκοσμιως, 2 σε 1 για πρωτη φορα.

 40. gio avatar
  gio 22/09/2012 20:28:51

  Tα μετρα θα περασουν αλλα και θα εφαρμοστουν με περισσοτερη ευκολια απο αυτη που πιστευουμε.
  Οσοι επρεπε να χασουν εχασαν τα παντα τον περασμενο χειμωνα, οσοι αντεξαν εχουν αρκετο λιπος για να αντεξουν 4 μηνες ακομα, την ανοιξη ερχεται καποιο φως

 41. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 22/09/2012 20:38:45

  Τελευταία μέρα της τρίτης ελληνικής δημοκρατίας είναι αδύνατο να υπάρξει γιατί ποτέ δεν υπήρξε τρίτη ελληνική δημοκρατία.

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Δημήτρης 22/09/2012 23:45:05

   Και σίγουρα τα εισαγωγικά στον τίτλο πρέπει να αλλάξουν θέση.
   Να μην στα τελευταία μέτρα αλλά στο ''ελληνική δημοκρατία''

 42. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/09/2012 20:41:23

  Oι καλυτεροι και αξιοτεροι μουσικοι αν υπαρχουν εχουν να παιξουν μονο δυο παρτιτουρες : την εφαρμογη του μνημονιου ή την αποχωρηση απο την ευρωζωνη.
  Μη μνημονιο και παραμονη στην ευρωζωνη δεν συμβιβαζονται απο κανενα μουσικο ειτε αυτος λεγεται Σαμαρας πριν κυβερνησει ειτε Τσιπρας ή Καμμενος.
  Ειχα προβλεψει οτι εκεινοι που θα επιτεθουν στο Σαμαρα θα ειναι οι σαμαρικοι.
  Δεν ειχα καμμια γυαλινη σφαιρα.Ηξερα απο παλια οτι ο ανθρωπος πιστευει οτι το εθνικο συμφερον της Ελλαδος ειναι στους ευρωπαικους θεσμους και αρα τελικα θα γινει μνημονιακος γιατι ευρω και αντιμνημονιο ειναι ασυμβατα πραγματα.
  Κατανοητο λοιπον ειναι να αιφνιδιαζονται και να κατηγορουν οσοι πιστευαν οτι μπορεις να εχεις ευρω και να εισαι εκτος μνημονιου αλλα αυτο ειναι δικο τους προβλημα και η μεταθεση σε μουσικους ή στη διαφθορα ή στον ταδε πολιτικο κλπ ειναι μεταθεση του διλημματος και λεπτομερεια.
  Τα ιδια ισχυουν και για οσους επισειουν τον "κινδυνο" Τσιπρα ή οποιου αλλου.
  Ο κινδυνος θα παραμεινει κινδυνος μεχρι να φθασει στην κυβερνηση.Μολις φθασει ή θα εφαρμοσει το μνημονιο ή θα επαναφερει τη δραχμη.Τελος ο κινδυνος.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ψυχραιμια 22/09/2012 21:30:58

   Το πρόβλημε με τον Τσίπρα (ένα από τα προβλήματα...) είναι ότι έχει μία κρυφή ατζέντα. Και αυτή η ατζέντα λέγεται αλλοίωση του εκλογικού σώματος μέσω της νομιμοποίσης εκατοντάδων χιλιάδων Πακιστανών και άλλων εισβολέων ισλαμιστών, απόδοσης σε αυτούς ιθαγένεια και εφαρμογή της "επανένωσης των οικογενειών" (αυτό που ισλαμοποίησε τη Γαλλία τη δεκαετία του '80). Ο Σύριζα είναι αδίστακτος. Θα παίξει το χαρτί του ισλαμισμού για να εξασφαλίσει παραμονή στην εξουσία. Οπότε, δεν μπορούμε να λέμε ελαφρά τη καρδία, "δεν πειράζει, και ο Τσίπρας θα συμβιβαστεί με το μνημόνιο". Σαφώς και θα συμβιβαστεί, αλλά θα εφαρμόσει και την κρυφή του ατζέντα...

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ΒΙΣ 23/09/2012 10:02:51

    Εαν το πιστευεις αυτο ΒΙΣ ζητα απο το Σαμαρα να καθιερωσει συστημα απλης αναλογικης.Ο Βενιζελος το θελει,ο Κουβελης το θελει,τα μικρα κομματα το θελουν.ο ΣΥΡΙΖΑ τωρα μπορει να μην το θελει αλλά εχει δεσμευθει υπερ και παντως μπορει να περασει με σχεδον παμψηφια και να εφαρμοσθει απο τις επομενες εκλογες.
    Κανενα κομμα ουτε και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτες τις εποχες δεν πιανει 50%.
    Απλη αναλογικη λοιπον.Θα δεις τοτε οτι η ΝΔ δεν το θελει.
    Προτιμουν να ρισκαρουν την ανοδο στην εξουσια του "επικαταρατου" ΣΥΡΙΖΑ μηπως και κρατησουν τον κοσμο παρα να πανε σε απλη αναλογικη.

 43. Γιώργος avatar
  Γιώργος 22/09/2012 20:52:11

  Πιστεύω πως τα άρθρο είναι πολύ εύστοχο και τα λέει όλα!

 44. GO avatar
  GO 22/09/2012 21:21:07

  Η σκηνή με τον μαέστρο και την ορχήστρα, αλλά και όλο το θέατρο είναι κυλιόμενο.
  Όλοι μαζί, μοιραίοι και άβουλοι, σερνόμαστε πίσω από μια δόση που όλο και απομακρύνεται και η καταβολή (;) της τείνει να ξεπεράσει τον χρόνο των αμερικανικών εκλογών.
  Μήπως ο μαέστρος που είναι και θεατρώνης, θα έπρεπε να διακόψει την παράσταση και να επανέλθει με ανανεωμένο ρεπερτόριο;

 45. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 22/09/2012 22:15:51

  Εξαιρετική ανάρτηση.Θα συμπληρώσω μόνον το εξής (ίσως τοποθετούμαι εκτός θέματος,αλλά στριφογυρίζει στο μυαλό μου),επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες:
  Ο Σόιμπλε δήλωσε τις προάλλες πως ''η τελική απόφαση για την Ελλάδα θα παρθεί,εκτός από την έκθεση της τρόικα,ΚΑΙ με πολιτικά κριτήρια,δηλαδή με απόφαση του Eurogroup(των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων)''.Προσπαθώ ν'αποδώσω το πνεύμα της δήλωσής του,προσεγγίζοντας,όσο είναι δυνατόν,τα λόγια του.
  Τι κρύβεται άραγε πίσω από αυτή τη δήλωση;Δεν είμαι μάντης,αλλά υποψιάζομαι πως θα μετρήσουν ΠΟΛΥ και τη πολιτική κατάσταση της χώρας,δηλαδή,κατά πόσο έχει σταθερότητα.Μήπως,με πρόσχημα την κοινωνική έκρηξη (που δεν αποκλείεται) παρθούν οι τελικές αποφάσεις;Μήπως οι Γερμανοί ''εκμεταλλευτούν'' τη κοινωνική κατάσταση της χώρας (παίρνοντας αφορμή από την οργή των πολιτών);
  Πολύ φοβάμαι (τα έχουν γράψει ένα σωρό άνθρωποι εδώ και πολλούς μήνες) πως τα ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ μέτρα και οι ΩΜΟΤΑΤΟΙ εκβιασμοί έχουν συγκεκριμένο στόχο.Ο Σόιμπλε δεν είναι τυχαίος ούτε αφελής.Δεν θα ''εκσφενδόνιζε'' ποτέ μια τέτοια δήλωση προχθές.
  Η όλη κατάσταση είναι εξαιρετικά ύποπτη και πολλαπλασιάζει τις ήδη ζωηρότατες ανησυχίες.Τις απόψεις μου δεν θα τις επαναλάβω διότι θα ήταν κουραστικό.Είναι γνωστές για το μνημόνιο και τα επακόλουθά του εδώ και πάρα πολλούς μήνες.Το κλίμα,αργά αλλά σταθερά,γίνεται εκρηκτικό και πολύ απρόβλεπτο.Η πατρίδα κινδυνεύει να εισέλθει σε μεγάλες περιπέτειες.Ας υπάρχει ψυχική ενότητα διότι δεν μας έχει απομείνει,πλέον,τίποτα άλλο.

 46. ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΕΡΓΗΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΕΡΓΗΣ 22/09/2012 23:34:03

  «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΣ ΕΠΑΙΤΩΝ , ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝη , ΕΙΣ ΔΙΗΝΕΚΗ ΛΙΜΟΚΤΟΝΙΑ , ΕΙΣ ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ», έγραφε , ο αείμνηστος καθηγητής , Ξενοφών Ζολώτας., το 1945, λίγο μετά την απελευθέρωση και τα Δεκεμβριανά.Τηρουμένων των αναλογιών τα ίδια ισχύουν και σήμερα.Ο λαός μας έχει ξεπεράσει τα όρια της εξαθλίωσης.Είναι καιρός πια οι κυβερνώντες και ιδίως ο Πρωθυπουργός, να παύσουν ναβλέπουν , αυτή την δραστική δυστυχία που κατακλύζει τον λαό μας , με τα μυωπικά γιαλιά της πολιτικής τους επιβίωσης, που απεργάζεται, εκρηκτικές αναφλέξεις, την πολιτική και την κοινωνική μας ζωή, με την επιστημονική απάθεια των μαθηματικών, ατενίζοντας ψυχρά θεωρήματα.Και λέω των μαθηματικών και όχι των οικονομολόγων, γιατί , οι αρμόδιοι ,έχουν λησμονήσει, η οικονομική τέχνη είναι πρώτα ψυχολογία και ύστερα πολιτική.Αυτό το παρατεταμένο μουγκρισμα , που αρχίζει να πλανιέται,λίγο καιρό μετά και την τελευταία ευκαιρία, που έδωσε, ο Ελληνικός λαός , στα αστικά κόμματα μετά τις κάλπες της 17ης Ιουνίου, σαν ένα πέλαγος που σείεται θέλει στοργή και ενδιαφέρον.Με αυτή την έννοια και ο τίτλος αλλά και το ουσιαστικό περιεχομενο του άρθρου, που σχολιάζουμε , «Τα “τελευταία μέτρα” θα είναι και η τελευταία μέρα της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας», είναι , ισως , η πιο δραματική κραυγή προειδοποίησης , “όσων ακούν την βοή των γεγονότων που έρχονται.”, όπως θαλεγε, ο Καβάφης. Οι συνήθεις κακοποιοί της ελληνικής πολιτικής ζωής , ο Σταλινισμός και η αναρχία , θα μεταβάλλουν τα σύννεφα της κοινωνικής οργής , που θα εκδηλώνονται καθημερινά , σε χιονοστιβάδα τύπου Δεκεμβριανών.Και τότε δεν θα φταίει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αφού , στο κάτω κάτω , εκτός από την Δημοκρατία μας, πρέπει κάποιοι, να αγωνιστούν και για την εθνική μας υπόσταση, την οποία , διαχρονικά η αριστερά , περιφέρει, ως αντάλλαγμα για την ταξική της επικράτηση.

  • T.V avatar
   T.V @ ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΕΡΓΗΣ 23/09/2012 11:49:03

   Αψογος....!!!!

  • ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ avatar
   ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ @ ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΕΡΓΗΣ 23/09/2012 12:05:48

   Σωστός!

 47. ano-kato avatar
  ano-kato 23/09/2012 01:10:22

  "Η εκ βάθρων ανασύσταση και ανασυγκρότηση της αστικής παράταξης σε ένα νέο πολιτικό φορέα δεν είναι μόνο ιστορικά επιβεβλημένη, αλλά και εθνικά αναγκαία".
  Η αστική παράταξη για να ανασυγκροτηθεί πρέπει πρώτα απ' όλα να υπάρχει η λεγόμενη μεσαία αστική τάξη.Όταν όμως εδώ και δύο χρόνια η τάξη αυτή εξοντώνεται συστηματικά,της έχουν φορτωθεί όλες οι αμαρτίες του πολιτικού συστήματος,πληρώνει όλα τα μέτρα λιτότητας από περικοπές μισθών και συντάξεων ανεργία έλλειψη φαρμάκων και γιατρών,πληρώνει πολλαπλάσιους φόρους με λιγότερα εισοδήματα χαράτσια και έκτακτες εισφορές,και το κυριότερο βλέπει ότι όλα αυτά πάνε στράφι,λυπάμαι αλλά καμία τύχη δεν έχει οποιαδήποτε προσπάθεια για τέτοιου είδους ανασυγκρότηση. Πολύ φοβάμαι ότι έχει πάρει αυτή η αστική τάξη που στήριζε την αστική παράταξη άλλους δρόμους και θα ζητήσει από άλλους χώρους να την εκπροσωπήσουν.Και δεν έχει καθόλου άδικο μέχρι στιγμής όπως εξελίσσονται τα πράγματα.

 48. michel platini avatar
  michel platini 23/09/2012 01:34:22

  ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΟΥΤΕ Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΔΙΕΥΘΗΝΕΙ ;..................PLAY BAK ΜΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ .ΚΑΛΥΝΗΧΤΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ.

 49. no politica μεχρι την 2009 avatar
  no politica μεχρι την 2009 23/09/2012 02:15:35

  καλησπερα σε ολους!θα ηθελα και εγω να πω την αποψη μου.Πρωτη φορα γραφω σε πολιτικοκοινωνικο σαιτ και για να πω την αληθεια δεν ασχολιομουν πολυ με τα πολιτικα μεχρι το 2009 η μαλλον για να ειναι ακριβης καθολου!Μπαινω σε πολλα σαιτ πολιτικοκοινωνικα απο την αρχη ρης κρισης
  και μου αρεσει το antinews περισσοτερο λογω του επιπεδου των αρθρογραφων και των χρηστων(κυριως).Εκτιμω πολυ τη μορφωση ορισμενων χρηστων αν και ο ιδιος δεν εχω την αναλογη!αυτο που θελω να πω ειναι οτι απο οτι εχω καταλαβει το συστημα ειναι πολυ ισχυρο και δυσκολα θα πεσει!Κατα την γνωμη μου η κυβερνηση θα αντεξει μεχρι τελος του2013 με αρχες του 2014.Οταν ξαναγινουν εκλογες ο καραμανλης θα επιστρεψει και τοτε θα "ψαρωσουν" πολλοι και ο πρωτος που θα ψαρωσει θα ειναι ο πανος καμμενος και θα ενταχθει και ο ιδιος στην ΝΔ.Σε ανυποπτες στιγμες ειχε μιλησει με ακρως κολακευτικα λογια για τον καραμανλη λογω κυριως για την συμφωνια που πηγε να κλεισει με τους ρωσους!Εκτος απο τον καμμενο φυσικα θα ψαρωσουν και πολλοι ψηφοφοροι και νεολαια και μεγαλης ηλικιας.Οσο για την κεντροαριστερα ειναι πλεον φανερο οτι δημαρ και πασοκ θα ειναι ενα κομμα!

  συγνωμη αν σας κουρασα και για τα ορθογραφικα μου και συντακτικα μου λαθη!να στε καλα

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ no politica μεχρι την 2009 23/09/2012 21:18:01

   Καλως ηλθες και μην απολογεισαι για τα ενδεχομενα λαθη σου.
   Δεν κουρασες κανεναν.
   Τι να πουμε και για καποιους αλλους.
   Ονοματα δεν λεμε...

 50. ΔΤ avatar
  ΔΤ 23/09/2012 04:16:08

  Kali Yuga
  Όσο αφήνουν το σίδερο στη βροχή, αυτό θα σκουριάζει.

 51. Μαθηματικός avatar
  Μαθηματικός 24/09/2012 02:26:54

  Κονσέρτο για πολυβόλα .....

 52. Γιώργος avatar
  Γιώργος 25/09/2012 02:44:57

  Εγώ πάντως δεν μπορώ να βλέπω μπροστά μου τον γέρο Καραμανλή. Χειρίστηκε το κυπριακό σε όλες του τις φάσεις τραγικά. Τι χειρότερο θα είχαμε πάθει δηλαδή αν είχε κρατήσει ενιαία με τον Μακάριο σκληρή ενωτική γραμμή; Ή που θα είχαν ενδώσει, ή που θα ήταν ακόμα οι Άγγλοι εκεί, όμως Έλληνες θα κατοικούσαν όλη την επιφάνεια του νησιού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.