#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/12/2013 06:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα νέα "Ιουλιανά" και η χειμερία νάρκη του ΜαξίμουΣε ένα εχθρικό περιβάλλον, που κάποιοι νομίζουν ότι είναι αυθεντίες, κάποιοι άλλοι με χαμηλό IQ έχουν υψηλά πόστα και ορισμένα λαμόγια, στήνουν παιχνίδια και πολίτικες κουζίνες, είναι δύσκολο να είσαι η φωνή της συνείδησης. Της συνείδησης της κυβέρνησης, της Νέας Δημοκρατίας, ή όποιου άλλου σοβαρού ανθρώπου ή κομματικού σχηματισμού κάνει τα πάντα για τη σωτηρίας της πατρίδας, ενδιαφέρεται για την Ελλάδα και μόνο γι' αυτή.

Επειδή όμως, κάποιοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, όταν άλλοι σκάβουν λάκκους και απεργάζονται βρόμικα πολιτικά παιχνίδια, κάποιος πρέπει να ξυπνήσει συνειδήσεις. Εμείς στο antinews προσπαθούμε κάθε μέρα να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι έχει πάρει λάθος ρότα κι ότι είναι καιρός να επανέλθει στο δρόμο της αρετής.

Από την άλλη, όμως, πρέπει να ρίχνουμε και «σφαλιάρες» όταν πέφτει ύπνος βαθύς την ίδια στιγμή που οι εχθροί έχουν μπει στην πόλη. Εχθροί ντυμένοι με προβιές, που το παίζουν αθώες περιστερές αλλά είναι κάτι... μουσίτσες...

Εδώ και αρκετό καιρό γράφουμε για τα μυστικά δείπνα, τις κουβέντες πίσω από τις κουρτίνες, το καθημερινό θάψιμο της κυβέρνησης από κυβερνητικούς βουλευτές, τη συστηματική υπονόμευση κάθε προσπάθειας που κάνει ο Αντώνης Σαμαράς. Βασική συνιστώσα σε όλη αυτή την προσπάθεια να πέσει η κυβέρνηση, ακόμη και με τίμημα τη χρεοκοπία της χώρας, είναι συγκεκριμένοι βουλευτές της κυβέρνησης. Άλλοι που ανήκουν στον λεγόμενο "Μητσοτακικό" χώρο κι άλλοι στον λεγόμενο "Καραμανλικό χώρο". Οι πρώτοι είναι σε άμεση συνεννόηση με την Αγία Οικογένεια, ενώ πολλοί από τους δεύτερους είναι σίγουρο ότι μιλάνε εξ ονόματος τους πρώην πρωθυπουργού χωρίς καν να τον έχουν ρωτήσει.

Δεν είναι τυχαίες οι τελευταίες επιθέσεις που γίνονται στο πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα. Κι όπως γράφαμε σε σχετικό άρθρο, ο στόχος δεν είναι ο υπουργός Οικονομικών είναι ο ίδιος ο Σαμαράς. Κάποιοι νόμιζαν ότι έχουμε καμιά... πρεμούρα να στηρίξουμε τον κ. Στουρνάρα. Ουδεμία. Ο λόγος είναι ότι στην τελική μάχη για τη σωτηρία της χώρας δεν περισσεύει κανείς. Ούτε οι συνεργάτες και υπουργοί που έχει επιλέξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά ούτε και οι διάφοροι βουλευτές που βγαίνουν από κανάλι σε κανάλι και λένε το μακρύ τους και το κοντό τους. Το έχουμε ξαναγράψει. Εδώ που είμαστε δεν χωράνε διασπάσεις και αποστάτες που θα στρώσουν το χαλί στον ανύπαρκτο Αλέξη Τσίπρα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι περισσότερες κριτικές που ακούγονται είναι αθώες κι εποικοδομητικές. Άλλωστε, και η κυβέρνηση έχει κάνει ανοησίες που οφείλει να διορθώσει.

Όμως, πληροφορούμαστε ότι υπάρχουν και προσωπικές στρατηγικές που πηγάζουν κυρίως από το αιώνιο... κόμπλεξ ανωτερότητας και ιδιοκτησίας της ΝΔ που αισθάνονται ορισμένοι.

Το πρόσωπο που σκηνοθετεί όλα τα σενάρια αποσταθεροποίησης, που διαρρέει αλλαγές και ανατροπές και που στήνει παιχνίδια για νέες κυβερνήσεις χωρίς εκλογές έχει έδρα την οδό Αραβαντινού. Ο Κώστας Μητσοτάκης, μπορεί λόγω ηλικίας να μην παρεμβαίνει τόσο στα πολιτικά πράγματα αλλά έχει αφήσει άξιο... διάδοχο στην πολιτική ίντριγκα. Η Ντόρα Μπακογιάννη κάνει παιχνίδι και ετοιμάζεται για το μεγάλο ρεσάλτο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεύμα της με τον Κ. Καραμανλή, οι «παρεούλες» με τον Φ. Κουβέλη, οι προσεγγίσεις καραμανλικών βουλευτών, οι επιθέσεις στον εύκολο στόχο, Γ. Στουρνάρα. Και δεν είναι καθόλου τυχαία τα μηνυματάκια, τα υπονοούμενα και τα twitter βουλευτών όπως ο Ευρ. Στυλιανίδης, ο Ευ. Αντώναρος, ο Δ. Τζαμτζής, ο Ν. Κακλαμάνης κ.λπ. Κάποιοι στήνουν το σκηνικό, βάζουν τις τελευταίες πινελιές κι ετοιμάζονται για την «κατάληψη των Χειμερινών Ανακτόρων».

Σε μια πρόσφατη εκδήλωση ο καθηγητής Βασίλειος Μαρκεζίνης είπε επί λέξη: «Φοβάμαι δεύτερα Ιουλιανά, τα οποία ετοιμάζουν άνθρωποι με πείρα στα Ιουλιανά».

Μπορεί να μην είναι αυθεντία ο κ. Μαρκεζίνης, αλλά σίγουρα κάτι έχει δει, κάτι έχει ακούσει. Ποιος στήνει νέα Ιουλιανά; Ποιος ετοιμάζει δημοκρατικές εκτροπές που μάλιστα θα λάβουν χώρα τις επόμενες εβδομάδες;

Η πολιτική «χύτρα» βράζει και ήδη κάνει θόρυβο. Είναι καιρός να ξυπνήσουν ορισμένοι παρατρεχάμενοι και δήθεν αυθεντίες που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό. Ας βγουν λίγο από τη γυάλα τους, ας δουν τι γίνεται στον πραγματικό κόσμο. Μια βόλτα να κάνουν μέχρι τα βουλευτικά γραφεία, μια – δυο κουβέντες να πουν με ανθρώπους που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα και ίσως αντιληφθούν τι πραγματικά συμβαίνει.

Αν είναι ανίκανοι να πιάσουν το κλίμα, ας πάνε από τώρα σπίτι τους. Η ανοχή έχει τελειώσει. Αν πάλι τυφλώθηκαν από την εξουσία, είναι εξίσου επικίνδυνοι. Όταν θα δουν τον εχθρό μέσα από τα τείχη του Μαξίμου ας μην παραξενευτούν. Δεν θα έχουν έρθει ως φίλοι...

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 06/12/2013 07:20:34

  Σε μια πρόσφατη εκδήλωση ο καθηγητής Βασίλειος Μαρκεζίνης είπε επί λέξη: «Φοβάμαι δεύτερα Ιουλιανά, τα οποία ετοιμάζουν άνθρωποι με πείρα στα Ιουλιανά».
  Αυτή η δήλωση θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, ο Β. Μαρκεζίνης παρά το αντίθετο , όπως αναφέρεται στο άρθρο, είναι αυθεντία!
  Φυσικά όχι αναγνωρισμένος στην Ελλάδα αλλά από όλον τον άλλο πολιτισμένο κόσμο!
  Μέλος πολλών Ακαδημιών , Καθηγητής στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια , τιμηθής με παράσημα από πολλά Κράτη, Σύμβουλος ξένων Κυβερνήσεων και από τους ελάχιστους ξένους που τιμήθηκε με τον τίτλο του Σερ!
  Κατά τα άλλα ελάχιστοι από τους Έλληνες τον γνωρίζουν και ακόμα πιο λίγοι τον αναγνωρίζουν ως αυθεντία!!

  • Hawk avatar
   Hawk @ ΝΤΙΝΟΣ 06/12/2013 12:05:12

   Και όμως γι αυτόν τον άνθρωπο, τον Μαρκεζίνη, στην ψωροκόσταινα δεν υπάρχει μιά θέση για να προσκληθεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Αντιθέτως όμως έχουμε δώσει θέσεις στους " Γεωργιάδηδες " που το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να δημιουργήσουν ένα μπάχαλο χωρίς προηγούμενο.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Hawk 06/12/2013 21:44:25

    Θεση υπαρχει και παραυπαρχει.Φθανει να κατεβει σε εκλογες και να εκτεθεί όπως ο Γεωργιαδης.Ο Γεωργιαδης κερδισε τη θεση του αγωνιζόμενος.Ο Μαρκεζινης περιμενει καποιον να του την απονειμει αριστινδην.Αλλά ουτε βασιλιαδες ουτε δικτατορες υπαρχουν πλεον.
    ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    • ΠΗΛΕΑΣ avatar
     ΠΗΛΕΑΣ @ ψυχραιμια 07/12/2013 00:04:44

     Για να εκτεθεί στην "μνήμην και κρίσιν" του Ελληνικού Λαού, έ;
     Αυτά τα είπε ο Γέρος Παπανδρέου και τα αξιοποίησε ο γυιός του και ο εγγονός του (και άλλοι) κατάλληλα. Και προκόψαμε...
     Όχι αγαπητέ μου. Το μεγάλο διακυβερνητικό πρόβλημα προκύπτει, ακριβώς, από την σύγχυση όσων είναι ικανοί για κυβερνητικό έργο, με όσους είναι ικανοί να κερδίσουν τις εκλογές. Και από τα κριτήρια και τα κίνητρα του ψηφοφόρου. Γνώστες ασφαλώς υπάρχουν, αλλά πάντα θα πνίγεται η ψήφος τους και η φωνή τους από την ψήφο πολλαπλασίων ασχέτων και την φωνή πολλαπλασίων θορυβωδεστέρων.
     Γι'αυτό και ακούγονται τόσες φωνές υπέρ του αποκλεισμού των βουλευτών από την κυβέρνηση.

    • Επισκέπτης avatar
     Επισκέπτης @ ψυχραιμια 07/12/2013 12:36:22

     O Στουρνάρας έχει εκλεγεί; Ο Μερκεζίνης δεν έχει ανάγκη την Ελλάδα. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, εκτός κι αν είσθε ευχαριστημένος με το επίπεδο των σημερινών πολιτικών μας και τον θεωρείτε περιττό.

    • Μάρκ avatar
     Μάρκ @ ψυχραιμια 08/12/2013 10:24:15

     Ο Παπαδήμος καί ό Πικραμμένος κερδίσανε τίς θέσεις τους εκτιθέμενοι στόν Ελληνικό λαό ;; Οταν έχουμε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πρέπει νά περιμένουμε τήν τετραετία γιά εκλογές ;; Δέν μπορούν νά ανατεθούν καθήκοντα σωτηρίας στούς αρίστους ;; Θά μού πείς ποιοί θά τά αναθέσουν, οί "χρήσιμοι" ;;

  • Άφωνος... avatar
   Άφωνος... @ ΝΤΙΝΟΣ 06/12/2013 13:49:35

   Συν τοις άλλοις, είναι και "sir":

   "Το 2005 έλαβε τον τίτλο του Ιππότη από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β' για τις εξαίρετες υπηρεσίες που έχει προσφέρει στις διεθνείς νομικές σχέσεις, έτσι λοιπόν στη Βρετανία φέρει τον τίτλο Sir".

   Αλλά και οπαδός του Ανδρέα:

   "Στα πρόσφατα έργα του, ασχολείται με την κρίση που πλήττει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Τοποθετεί την έναρξη της διαφθοράς του πολιτικού συστήματος στην α π ο σ τ α σ ί α του 1 9 6 5 και την ανατροπή της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου με εξωθεσμικό τρόπο, ενώ από τους ηγέτες της Μεταπολίτευσης επαινεί τον ΑΝΔΡΕΑ Παπανδρέου για σωστή και π α τ ρ ι ω τ ι κ ή εξωτερική πολιτική"

   wikipedia

  • ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ avatar
   ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ @ ΝΤΙΝΟΣ 06/12/2013 14:39:20

   δηλαδή όταν λέτε σερ, εννοείτε σαν τον Μπιθικώτση;

  • Katia avatar
   Katia @ ΝΤΙΝΟΣ 09/12/2013 20:53:03

   Αστείο πρόσωπο ο Σερ Μαρκεζίνης. Και μη μου πείτε για την ικανότητά του στο... αστικό δίκαιο. Και ο Μίκης Θεοδωράκης είναι κορυφαίος συνθέτης, αλλά πολιτικώς είναι αστείος. Το ίδιο ισχύει και για το Μαρκεζίνη. Διαβάστε ένα βιβλίο του και θα καταλάβετε. Μπουρδολογία, συνωμοσιολογία -στην καλύτερη περίπτωση κοινοτοπίες- και ένα απίστευτο "εγώ".

 2. tnt avatar
  tnt 06/12/2013 07:31:10

  Πιστεύω τίποτα δεν θα γίνει ...απλά ειναι ψώνια και θέλουν να πιστεύουν ότι έχουν δύναμη ....για αυτο και τα twitter και τα παρασκήνια.εξαλλου αμφιβάλλω πόσοι από αυτούς θα επανεκλεγουν σαν βουλευτές οπότε γίνουν εκλογές.καιρος να καταλάβουν όμως και αυτοί ότι αυτή η νοοτροπία και πρακτικές που κουβαλούν έφεραν την Ελλάδα εδώ και την πολιτική και τους πολιτικούς σε πλήρη απαξία.

 3. Γιωργος Παπαδοπουλος avatar
  Γιωργος Παπαδοπουλος 06/12/2013 07:38:08

  Νομίζω πως δεν χρειάζεται κάποιο άλλο σχόλιο η γυμνή αλήθεια! Το θέμα είναι ότι ο βασιλιάς εξακολουθεί να μην τη βλέπει.

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 06/12/2013 07:40:43

  Μπράβο Φάκτορα. Έτσι είναι. Ας ξυπνήσει και ο κόσμος και να δει τις φάτσες και τα πεπραγμενα όσων πάνε κόντρα στο Σαμαρά που θέλει τη στήριξη και του κόσμου. Τα έβαλε με την τρόικα. Ας τα βάλουμε εμείς με τους υποχθόνιους.

  • Εμπορος καλσον avatar
   Εμπορος καλσον @ Γεώργιος Τ. 06/12/2013 09:29:30

   Τα εβαλε με την τροικα;Υ.Γ Και αλλος νεκρος απο την παγωνια στην Πρεβεζα, το success story συνεχιζεται.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Εμπορος καλσον 06/12/2013 16:35:20

    Δεν παρακολουθείς τι παίζει μου φαίνεται. Ενημερώσου λοιπόν. Το κρύο σκοτώνει σε όλες τις χώρες ακόμη και τις ανεπτυγμένες χωρίς μνημόνια.

    • Κρης avatar
     Κρης @ Γεώργιος Τ. 06/12/2013 17:26:38

     Απο μαγκαλι να πεθαινουν στις ανεπτυγμενες χωρες και μαλιστα δις..(θυμιζω και το περσινο αναλογο περιστατικο στη Λαρισα) δεν νομιζω τακη!!

    • Magganas avatar
     Magganas @ Γεώργιος Τ. 06/12/2013 19:52:41

     Γεώργιε Τ.,

     θα καταλάβουν και στην Ελλάδα κάποτε, ότι όταν γεννιέσαι πολίτης μιας χώρας, αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα "αυτόματα" σου χρωστάει...

     • Επισκέπτης avatar
      Επισκέπτης @ Magganas 07/12/2013 12:39:31

      Αλλά ούτε και ότι αυτομάτως εσύ της χρωστάς και μάλιστα εξ αιτίας αμαρτιών άλλων.

    • Jimakos avatar
     Jimakos @ Γεώργιος Τ. 06/12/2013 23:38:24

     Εντάξει έχει χαθεί το μετρο προ πολλού, αλλά να δειχνουν στα δελτία πως γίνεται επανασύνδεση ρεύματος σε μετρητή της ΔΕΗ... Έχουμε ξεφύγει.

 5. NEMESIS avatar
  NEMESIS 06/12/2013 07:46:15

  Σε ποια ΝΔ ρε θελει να γινει αρχηγός; Τη ΝΔ περιμενουν τα ποσοστα των πασοκαλητων οπως μονο οι ηλιθιοι δεν καταλαβαινουν. Ζηλωσε τη "δοξα" του "συμπτωματικως" συνωνύμου;
  Και ενα ηθικο διδαγμα για τη ΔΕΞΙΑ:
  Η ενσωματωση του μητσοτακη στη ΝΔ το 77 εφερε μονο τους λιγους ψηφοφορους του στο κομμα. Παρα πολλοι δεξιοι απομακρυνθηκαν γιατι ο μητσοτακης ηταν ο "αλλος ανδρεας" και τους μισουσαν και τους δυο το ιδιο - να θυμησω οτι τοτε (1977) το 1965 (υποθεση ασπιδα, "αποστασία" και η αναρχια της περιοδου) ηταν πιο κοντα απο οτι το 2000 σε μας
  Απο την άλλη, η διαλυση της Εθνικης Παραταξεως εδωσε ομοιως ελάχιστεςψηφους στη ΝΔ (γιατι λυπουμαι που το λεω αλλα η πλειοψηφία πηγε στο πασοκ που απο 24% το 77 πηγε στο 48% το 81),ενω η απουσια κομματος στα Δεξια της επετρεπε στα αναρχοκομμουνοπασοκαληταρια να την κατηγορουν ακομα και για το ....Κατυν
  ΞΥΠΝΑΤΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ. Ο χωρος Δεξια της ΝΔ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΩΤΙΚΟΣ ΣΑΣ ΧΩΡΟΣ. Τα κομματα στα Δεξια της ΝΔ ειναι φιλιοι σχηματισμοί που υπο συνθηκες θα γινουν δεξαμενες ψηφων ευκαιριακως. Ο χωρος των ηλιθιων αστούληδων, των "νοικοκυραιων" και των κακομοιρηδων της κεντραριστερας ειναι ο χωρος που πρεπει να κυριαρχησετε, ενω η αριστερα ειναι ο απολυτος εχθρος ολων μας

 6. George avatar
  George 06/12/2013 08:45:10

  Τα προβλήματα, η επιμονή σε λάθη φέρνουν "κινήσεις" κι όχι το ανάποδο. Η κυβέρνηση μπορεί να φύγει μπροστά με πολιτικές που χτυπούν τις αιτίες που φτάσαμε εδώ ώστε να υπάρχει διακύβευμα τον Μάη. Το πρωτογενές πλεόνασμα μόνο, δεν πείθει. Η σχετική επιτυχία στις εκλογές, θα στείλει τους κατεργάρηδες στον πάγκο τους, μια αποτυχία θα τους ενισχύσει. Το 2012 ήταν το ευρώ. Τώρα?

 7. Αποστολης avatar
  Αποστολης 06/12/2013 09:34:06

  Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους :
  Η Νεα Δημοκρατία αλλιώς τα περίμενε κι αλλιώς της βγήκαν.
  Το μεγαλύτερο φιάσκο ήταν ότι προσπάθησε να έρθει δεξιότερα για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, τις καλόβλεπε εδώ που τα λέμε.
  Ποιοί πρωτοστάτησαν σ' αυτήν τη στροφή? Μα οι ¨άμεσοι συνεργάτες" αν δεν απατώμαι...
  Όλη η Ελλάδα βλέπει (εκτός των παροπιδιοφόρων) οτι η στροφή αυτή ήταν λογικό να οδηγήσει στην εσωστρέφεια.
  Μα δεν μπορούσε κανείς να ερωτηθεί εστώ και από μέσα του... Ποιούς πάω να φέρω πίσω στην παράταξη; Αυτούς που η συντριπτική πλειοψηφία όταν ερωτηθούν γιατί ψηφίζουν ΧΑ απαντούν για να τους σπάσουν στο ξύλο όλους.
  Ερωτώ εγώ, τι να τους κάνεις αυτούς;;; Μόνο κακό θα κάνουν και θα φύγουν γρήγορα όπως ήρθαν.
  Οι Βουλευτές (βολευτές) μυρίστηκαν και βγάζουν τώρα τα κόμπλεξ κατωτερότητας και τουιτάρουν...
  Αλλά για να ξαναπούμε την αλήθεια ποιός έχει την ευθύνη για τους άμεσους συνεργάτες του; μα το ίδιο το αφεντικό φυσικά...
  Καλημέρες

 8. Διογένης avatar
  Διογένης 06/12/2013 10:50:07

  Ο Καραμανλής δεν φαίνεται και τόσο αθώος του κρίματος.

  Εάν ήθελε να σταματήσει όλην αυτήν την ιστορία, θα έλεγε στους Αντώναρο και λοιπούς "να το βουλώσετε, στηρίζουμε Σαμαρά" και θα το βούλωναν όλοι.

  Ασφαλώς και ο στόχος του Καραμανλή, ως "καλού Καραμανλή" είναι η επιστροφή πάνω στα συντρίμμια ως "σωτήρας". Ούτε τον Καραμανλή, λοιπόν, τον συμφέρει η επικείμενη ανάκαμψη της χώρας, διότι εάν αυτό συμβεί στα χέρια του Σαμαρά, τότε ο Σαμαράς θα μείνει για πάντα πρωθυπουργός (μέχρι το βιολογικό του όριο).

  Στην πραγματικότητα, η κατάσταση δεν είναι αντίστοιχη με τα Ιουλιανά, αλλά αντίστοιχη με τον Οκτώβριο του 1973. Βιώνουμε κάτι αντίστοιχο με την κυβέρνηση Μαρκεζίνη. Εάν πετύχαινε το πείραμα Μαρκεζίνη και η σταδιακή έξοδος από το δικτατορικό καθεστώς, η χώρα θα πήγαινε σε εκλογές τον Φεβρουάριο του 1974, η εισβολή της Τουρκίας δεν θα είχε συμβεί, οι πολιτικοί περιλαμβανομένου του τότε Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου θα είχαν παραμείνει για πάντα στο περιθώριο και ίσως δεν θα είχαμε βιώσει ποτέ τον εθνικό αυτοεξευτελισμό της τεσσαρακονταετούς μεταπολίτευσης. Έγινε όμως η προβοκάτσια του Πολυτεχνείου, ξεσηκώθηκε ο κόσμος εκ του μη όντος και βρήκε ευκαιρία ο εγκάθετος Ιωαννίδης να αρπάξει την εξουσία και να κάνει ό,τι έκανε με την Κύπρο για να περάσει το αμερικανικό σχέδιο "επίλυσης" του Κυπριακού.

  Άρα, ο Σαμαράς έχει να φοβάται κάτι αντίστοιχο. Μια προβοκάτσια αντίστοιχου μεγέθους που θα δώσει την ευκαιρία της ανατροπής του. Δεν υπάρχουν πολλοί ιδανικοί αυτόχειρες στη ΝΔ και δεν είναι το πολιτικό κλίμα παρόμοιο με αυτό του 1965. Ούτε καν με του 2011, οπότε εξαναγκάστηκε σε παραίτηση ο ΓΑΠ. Είναι όμως αντίστοιχο με αυτό του 1973: Η Ελλάδα πάει δηλαδή να βγει από τον "γύψο", όπως τότε, και είναι πάρα πολλοί αυτοί που έχουν συμφέρον να μην βγει: Πώς αλλιώς θα γίνουν ΑΥΤΟΙ σωτήρες και όχι ο Σαμαράς;

  Αυτό είναι το στρατηγικό πρόβλημα του Σαμαρά αυτή την στιγμή, σε συνδυασμό με όσες διεθνές δυνάμεις (ΟΟΣΑ, Moody's, Citigroup κατονόμασε χθες ο αναλυτής της Alpha Bank) θέλουν να συντηρηθεί η ελληνική (και κατ' επέκταση η Ευρωπαϊκή) κρίση. Δεν είναι αμελητέες ποσότητες όλοι αυτοί.

  Προφανώς η "χειμερία νάρκη" του Μαξίμου οφείλεται στο ότι υπάρχουν δυνάμεις που εμφανώς στηρίζουν Σαμαρά, οπότε επαναπαύονται. Εάν επαναπαυθούν πολύ, όμως, να είναι σίγουροι ότι οι δυνάμεις αυτές θα στραφούν στον επόμενο που θα μπορέσει να αυτοπροβληθεί ως ο "ισχυρός" της υπόθεσης. Και να είναι σίγουροι ότι τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα όσων θεωρούν ότι έχουν ιδιοκτησιακά δικαιώματα, εξακολουθούν να ισχύουν, με την έννοια ότι αυτά τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα υπάρχουν ακόμη στην συνείδηση του κόσμου. Ο Σαμαράς θέλει ακόμη χρόνο για να εγγράψει αντίστοιχα ιδιοκτησιακά δικαιώματα. Και, κυρίως, θέλει θεαματικές επιτυχίες, που σίγουρα δεν είναι η λεκτική "στήριξη" από τον Μπαρόζο και την Μέρκελ.

  Μια τέτοια θεαματική επιτυχία, κατά τη γνώμη μου, θα ήταν μόνον η έξοδος στις αγορές. Με όποιο ποσοστό και εάν συμβεί αυτό. Δεν χρειάζεται να διώξει την τρόικα, μπορεί να την κρατησει "συμβουλευτικά" για να καθησυχάσει την Μέρκελ. Αλλά να μην εξαρτάται, να μην κρέμεται από αυτούς.

  • factorx avatar
   factorx @ Διογένης 06/12/2013 11:25:22

   Παπαδήμ(ι)οι υπάρχουν αρκετοί - ούτε που φαντάζεσαι τα ονόματα που κυκλοφορούν στην Βουλή - η οποία μου θυμίζει τοτε που εμείς λέγαμε στο Μαξίμου ότι θα φύγουν πάνω απο 20 βουλευτές, αλλά εκείνοι επέμειναν ότι ήταν το πολύ 5 και τους ελέγχουν.

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ factorx 06/12/2013 23:19:16

    Το πολιτικό κλίμα είναι πολύ διαφορετικό. Υπάρχει επιβάρυνση, ναι, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχει και προοπτική. Απόδειξη, ο κόσμος που λέει στα γκάλοπ ότι δεν θέλει εκλογές. Μπορεί να γκρινιάζει, αλλά δεν δίνει πλειοψηφία στον Τσίπρα. Μπορεί να αγανακτεί, αλλά δεν ψηφίζει Καμμένο. Μπορεί να λέει ότι ψηφίζει Χ.Α., αλλά την κρίσιμη στιγμή όταν σκεφτεί ΤΙ θα έρθει με τον Τσίπρα στην εξουσία θα ρίξει Σαμαρά, για να μην γίνουμε Λαχώρη.

    Γι' αυτό λέω ότι από μόνο του δεν είναι ικανό να αλλάξει το πράγμα. Χρειάζεται μια "καλή" προβοκάτσια, που να δώσει άλλοθι αλλαγής. Μπορεί να γίνει με μεθόδους 1965, όμως χρειάζεται μια δυναμική αλλαγή του κλίματος για να πιάσουν αυτές οι μέθοδοι, που αλλιώς δεν έχουν σήμερα και πολύ μεγάλες πιθανότητες. Ο Σαμαράς και το περιβάλλον του μάλλον θεωρούν ότι τους καλύπτει η ελληνική προεδρία και αισθάνονται ασφαλείς όσο διαρκεί η ελληνική προεδρία. Κατά τη γνώμη μου κάνουν τεράστιο λάθος.

    Είναι λάθος επίσης να επιτίθενται στην περίοδο Καραμανλή και να υιοθετούν την εκδοχή του ΓΑΠ και των παραγόντων που δημιούργησαν την κρίση και μας έφεραν το Μνημόνιο για τα ελλείμματα του 2009, τα "7 χρόνια ύφεσης" και άλλα τινά, που πληγώνουν όχι τον Καραμανλή, αλλά τους εναπομείναντες ψηφοφόρους της ΝΔ, που ακόμη πίνουν νερό στο όνομα του Καραμανλή. Εντάξει, όταν λέει τέτοια, κάνει "σπάσιμο" στον Καραμανλή. Τι κερδίζει όμως; Τίποτα. Χάνει ψηφοφόρους και χάνει και τον επαναπατρισμό πιθανών μελλοντικών ψηφοφόρων. Πρέπει να αντιληφθούν εκεί στο Μαξίμου ότι, όσο και να επιβέλλεται αυτή τη στιγμή για διάφορους λόγους να εφαρμόσουν το Μνημόνιο, ότι το πολιτικό μέλλον είναι αντιμνημονιακό. Μπορεί ο διαχωρισμός να τείνει να ξεπεραστεί, αλλά πολιτικά έχει μεγάλη σημασία να φαίνεται ότι δεν είναι "φίλος" του Μνημονίου, αλλά αναγκάζεται να κάνει ορισμένα πράγματα που αλλιώς δεν θα τα έκανε. Επιτέλους, είναι ανάγκη να λέμε πόσο πολύ μας αρέσει ο φόρος ακινήτων που "υποφορολογούνται" οι ευτυχείς Έλληνες; Λίγη πολιτική αντίληψη ρε παιδιά, δεν θα βλάψει κανέναν!

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Διογένης 06/12/2013 12:41:51

   "Ασφαλώς και ο στόχος του Καραμανλή, ως “καλού Καραμανλή” είναι η επιστροφή πάνω στα συντρίμμια ως “σωτήρας”. Ούτε τον Καραμανλή, λοιπόν, τον συμφέρει η επικείμενη ανάκαμψη της χώρας, διότι εάν αυτό συμβεί στα χέρια του Σαμαρά, τότε ο Σαμαράς θα μείνει για πάντα πρωθυπουργός (μέχρι το βιολογικό του όριο)."

   Συνομιλεῖτε μέ τόν ΚΚ;; ῎Αν ὄχι ἔχετε ἀχαλίνωτη φαντασία. ῾Ο ΚΚ στηρίζει ΑΣ. Τουλάχιστον αὐτό πιστεύει ἡ βάση, τό ἀντίθετο θά τήν κάνη νά ψηφίση ἄλλο κόμμα. . .

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Φωτεινή 06/12/2013 23:10:55

    Αχαλίνωτη φαντασία ή κοινή λογική; Φαντασία είναι να φανταζόμαστε τον Καραμανλή ως έναν καλοκάγαθο πρίγκηπα που δεν βάζει με το μυαλό του κακό για κανέναν άνθρωπο. Πολιτικός είναι ο άνθρωπος, εκπροσωπεί ένα τεράστιο σύστημα εξουσίας πίσω του, φιλοδοξεί να θεωρήσει κάποτε ότι δικαιώθηκε. Δεν είναι από μόνο του κακό να θέλει να δικαιωθεί, αλλά είναι κακό αυτή τη στιγμή να κάθεται και να βλέπει οι "δικοί" του να υπονομεύουν τον Σαμαρά και αυτός να προσποιείται ότι στηρίζει. Μα έτσι στηρίζουν;;; Δηλαδή κατά την γνώμη σας δεν υπάρχει κανένα θέμα που οι Καρμανλικοί πριονίζουν το κλαδί του Σαμαρά αυτςή τη στιγμή ίσως και περισσότερο από τους Μητσοτακικούς; Έστω και "δια παραλείψεως" να βάλει σε τάξη όσους πρέπει, ο Καραμανλής αυτή τη στιγμή υπονομεύει.

    Η στάση του μου θυμίζει την στάση του Στάλιν στα Δεκεμβριανά του 1944. Είχε δώσει τον λόγο του στην Αγγλία να μην πάρει την Ελλάδα και να την αφήσει στην Αγγλία (παρά το ότι μπορούσε, στρατιωτικά, να είχε μπει στην Ελλάδα το 1943, όταν ο στρατός του κατέλαβε την Βουλγαρία). Στα Δεκεμβριανά δεν υποστήριξε στο παραμικρό το ΚΚΕ (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ). Όμως ούτε τους είπε ότι είχε συμφωνήσει με την Αγγλία να μην πάρει την Ελλάδα! Κοινώς, τους άφησε να πολεμήσουν και ή να κερδίσουν ή να ηττηθούν από τους Άγγλους και τις κυβερνήτικές δυνάμεις, ενώ εάν είχαν κερδίσει θα μπορούσε να πει στους Άγγλους "εγώ τον λόγο μου τον τήρησα, δεν φταίω εγώ που χάστε την Ελλάδα". Ευτυχώς για εμάς κέρδισαν οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι Άγγλοι. Αλλά ο Στάλιν έπαιζε τάχατες τον ανήξερο και περίμενε να κάνουν άλλοι αυτό που πολύ θα ήθελε να είχε κάνει ο ίδιος, αλλά δεσμευόταν να μην το κάνει. Τώρα λοιπόν ο Καραμανλής μου θυμίζει ακριβώς τον Στάλιν, δήθεν αμέτοχος αλλά πολύ ελπίζει να κάνουν άλλοι την δουλειά που αυτός δεν μπορεί λόγω "εντιμότητας". Τέτοιας εντιμότητας, που αφήνει τους άλλους να κάνουν τη δουλειά και σου λεει, πού ξέρεις, μπορεί και να την κάνουν.

    Όταν έγραφα παραπάνω για "ιδιοκτησιακά δικαιώματα" που υπάρχουν στην συνείδηση του κόσμου εννοούσα πάντως ακριβώς περιπτώσεις ρομαντικών προσωπολατρών σαν την δική σας.

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Διογένης 07/12/2013 10:34:48

     ᾿Εάν τά σενάρια σας ἀληθεύσουν, τότε προβλέπω διάσπαση τῆς ΝΔς. Καταρκεσματισμένη Δεξιά. . .

 9. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 06/12/2013 12:15:45

  Ενώ ο σέρ Προκόπης αναρωτιέται, λίγο καθυστερημένα καί πολύ μάταια:

  "Όσο και τη θεσμική ευρωπαϊκή ενοποίηση. Κάτι που σημαίνει ότι κάθε έννοια ουσιαστικού «Ευρωσυντάγματος» στο μέλλον αποβαίνει «υποθετικός λόγος του απραγματοποίητου».
  Μπροστά σ’ αυτά τα ενδεχόμενα, ενόψει ευρωεκλογών, εγείρεται αυτομάτως το ερώτημα: Θα καταλάβει, επιτέλους, η Γερμανία ότι τόσο η μεταπολεμική αναστήλωσή της όσο και η ενοποίησή της οφείλονται στην ιδέα αλλά και την πράξη της ευρωπαϊκής ενότητας, πάνω στην οποία στηρίχθηκε η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση; Και, επιπλέον, ότι δεν έχει, ιστορικώς, το δικαίωμα να την διαλύσει, προκαλώντας μέσα σ’ έναν αιώνα τρίτη ευρωπαϊκή –κι όχι μόνο- καταστροφή; "

 10. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 06/12/2013 12:50:19

  Εχω χάσει το μέτρημα στον αριθμό των σχολίων που έχω γράψει και λέω προσοχή στα εσωκομματικά.
  Το ότι το κόμμα αλωνόταν στις πρόσφατες εκλογές κανείς δεν το πήρε μυρωδιά; ή οι ειδικοί το έπαιζαν υπεράνω τέτοιων θεμάτων για να μην πω τίποτα βαρύτερο;
  Κινδυνεύουμε να φτάσουμε στο σημείο να έχει πέσει πρωθυπουργός για να μην καταφέρει να βγάλει την χώρα απο το μνημόνιο(γιατί μετά ποιος τον πιάνει). Τυχαίο είναι άραγε πως οι "επίμαχοι" βουλευτές τον τελευταίο καιρό βρίσκονται συνεχώς στις εκλογικές τους περιφέρειες και μαγειρεύουν?

  Βέβαια ο Νοέμβριος πέρασε χωρίς να συμβεί κάτι, ας ελπίσουμε να περάσει και ο Δεκέμβριος και τον περάσαμε τον κάβο.
  (Ευτυχώς που τα μαγειρέματα δεν λαμβάνουν υπ οψη την γνώμη του κόσμου γιαυτα)

  Και η άλλη πολλοστή ερώτηση μου.
  Επικοινωνιακό επιτελείο υπάρχει;;;
  Τόσο δύσκολο είναι πια να κοινωνήσουνε στον κόσμο το γιατί ορισμένοι θέλουν να πέσει ο Σαμαράς;

 11. Magganas avatar
  Magganas 06/12/2013 13:13:06

  Το ρεσάλτο της Ντόρας θα είναι μια τρύπα στο νερό.
  ΔΕΝ έχει πλέον κανένα έρεισμα ούτε στον κόσμο της Ν.Δ ούτε στον ελληνικό λαό γενικότερα. Ο κόσμος πλέον την βλέπει σαν προσωποποίηση της οικογενειοκρατίας και της ρεμούλας. Όσες φορές και να βάλει υποψηφιότητα για αρχηγός της Ν.Δ. συνέχεια θα χάνει από όποιον άλλον είναι υποψήφιος. ΤΕΛΕΙΩΣΕ η πολιτική της καρριέρα, της είναι δύσκολο να το χωνέψει αλλά το καταλαβαίνει σιγά-σιγά και προσπαθεί μέσω του γιου να παραμείνει από τα παρασκήνια. Για όλον τον κόσμο, πλην των βολεμένων από τη Ν.Δ. και κάποιων επιχειρηματιών, είναι η ΒΑΘΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από το ΠΑΣΟΚ...
  Ίσως κάνει μια "ύστατη προσπάθεια" στο πλευρό του Καραμανλή, να ρίξουνε το Σαμαρά και να παρουσιαστούνε ως "σωτήρες" αλλά ποιός θα τους δεχτεί ως τέτοιους;;; Ποιός θα δεχτεί ως "σωτήρα" τον Καραμανλή που θα πλαισιώνεται από: Παυλόπουλο, Τραγάκη, Σπηλιωτόπουλο, Αντώναρο, Βουλγαράκη, Παπακώστα;;; Το λυπηρό είναι ότι θα πλαισιώνεται και από νυν πρώτα βιολιά όπως Χατζηδάκη, Δένδια, Στυλιανίδη, Μεϊμαράκη, Αδριανό, Αβραμόπουλο κ.λ. κι αυτό το ξέρουμε όλοι...

  Έκανε όμως και ο πρωθυπουργός λάθη. Τουλάχιστον με τους λίγους πιστούς σωματοφύλακες θα έπρεπε να περάσει μεταρρυθμίσεις, να δείξει ότι τα βάζει με τα κατεστημένα και όχι να δίνει πλήρη στήριξη και κατά συνέπεια "συγχαρητήρια" στον Αρβανιτόπουλο για το χάος που επικρατεί στα ΑΕΙ και τον οποίον σέρνει από τη μύτη οι φοιτητοπατέρες του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η καθηγητίλα της γενιάς του Πολυτεχνείου...
  Είναι οδυνηρό να πρέπει να "παύσει" κάποιον από τους δικούς του αλλά μόνο με ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ θα αποκτήσει έρεισμα στο λαό. Σε αντίθετη περίπτωση ο λαός θα τον δει ως "άλλον έναν" πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης και τίποτε παραπέρα...
  ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ χρειαζόμαστε, οχι "ξεράλεφτά" να συντηρούμε την κατάσταση ως έχει.

 12. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 06/12/2013 13:30:21

  Δεν έχουν καταλάβει τί σφαλιάρα έχει να πέσει.

 13. Eva avatar
  Eva 06/12/2013 13:39:23

  Καμμία τύχη η ΝΔ χωρίς τον Σαμαρά.

 14. Μάρξανδρος avatar
  Μάρξανδρος 06/12/2013 14:03:37

  Το μοναδικό ρεαλιστικό σενάριο επαναφοράς του Καραμανλή (ως Προέδρου Δημοκρατίας) προϋποθέτει την απομάκρυνση Σαμαρά από την Πρωθυπουργία και συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

  Αυτό μπορεί να γίνει είτε το 2016 με τακτικές γενικές εκλογές, είτε το 2015 με αφορμή την εκλογή ΠτΔ, είτε το 2014 με αφορμή κάποιο πολιτικό "ατύχημα".

  Οι "ευκαιρίες" είναι πολλές, τα τρόπαια είναι μεγάλα για πολλούς, το κόστος-ρίσκο για τους ίδιους είναι ελάχιστο έως μηδενικό.

  Εκτιμώ 2015 (Μάρτιο λήγει η θητεία Καρόλου).

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Μάρξανδρος 06/12/2013 14:23:53

   ". . .ρεαλιστικό σενάριο επαναφοράς του Καραμανλή. . ."

   Σενάρια ἐπί σεναρίων! Hard evidence, PLEASE!

 15. apollon avatar
  apollon 06/12/2013 15:58:13

  ο Σαμαράς έχει πλέον πρόβλημα. Δεν κατάλαβε ότι το μνημόνιο θα καταπιεί πολύ κόσμο. Η μόνη λύση είναι οι εκλογές. Ισως πρέπει να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να φτάσουμε επιτέλους στον βυθό, να χτυπήσουμε τα πόδια μας στην άμμο και ν' αρχίσουμε να ανεβαίνουμε. Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά, αλλά με ενωμένη τη Φιλελεύθερη Παράταξη, που πρέπει πλέον να σταματήσει να συμβιβάζεται με την αποτυχία.

 16. eleni avatar
  eleni 06/12/2013 16:12:16

  πολλοι σαμαρικοι μαζευτηκαν για την σωτηρια της χωρας, αρκετα με το πλουσιοπαιδο της Μουρουζη. Ας βγει στους δρομους να βιωσει το δραμα του κοσμου ο δημοφιλης ηγετης. ΦΤΩΧΕΙΑ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΟΥΚΕΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ. Αυτα τα καλα μας εφερε η πρωθυπουργεια σαμαρα. ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕ ΤΗΝ Ν.Δ ΚΑΙ ΥΜΝΟΥΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ eleni 06/12/2013 16:39:06

   Ντόρα σε καταλάβαμε. Μεγάλη η πίκρα σου και κατανοητή αλλά ξεφτιλίζεσαι. Ούτε βουλευτίνα θα ήσουν αν δε σε έβαζε στο επικρατείας. Και ο αδερφούλης υπουργός.

  • Magganas avatar
   Magganas @ eleni 06/12/2013 19:58:06

   Ελένη,

   τώρα που δια'υθηκε η ΔΗ.ΣΥ, υπάρχει και ο Καμμένος για σένα...

 17. panosz avatar
  panosz 06/12/2013 16:35:47

  Εαν νομιζουν οτι μας εχουν Δεδομενους τοτε κοιμουνται και το ξυπνημα θα ειναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ. Εμεις θελουμε Ν.Δ. να αγωνιζεται για την Πατριδα και οχι για τον εαυτο τους.

 18. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 06/12/2013 16:55:15

  Άφωνε,
  Πραγματικά μένω άφωνος!
  Ποτέ ο Μαρκεζίνης δεν έγραψε και δεν δήλωσε την Πολιτική του συμπάθεια για τον Ανδρέα Παπανδρέου.
  Πάντοτε όμως δηλώνει ότι ξεχωρίζει τους Κοινωνικούς φίλους από τους Πολιτικούς φίλους, όπως επίσης σε κάποια στιγμή μπορεί να εκφέρει κάποιο λόγο συμπάθειας ή αβροφροσύνης προς ένα πρόσωπο σημαίνον για την εποχή του, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει και την αποδοχή του!
  Θα περίμενα να κατηγορηθεί για εντελώς αντίθετους λόγους, όπως και έχει πράγματι συμβεί.
  Σέρνει ένα βαρύ από κάθε πλευράς φορτίο, το αμφιλεγόμενο όνομα του Πατέρα του, που για μένα προσωπικά ήταν ένα τεράστιο κεφάλαιο για την Ελλάδα, που ατύχησε θανάσιμα πέφτοντας πάνω σε έναν ογκόλιθο, τον Κ.Καραμανλή, καθώς επίσης και στη συνηθισμένη κατά καιρούς ανωριμότητα του Ελληνικού λαού!

  • Anonymous avatar
   Anonymous @ ΝΤΙΝΟΣ 06/12/2013 20:34:54

   ....την ισοτιμία της δραχμής/$ κάπου στο '53, καθώς και την πρωθυπουργία επί χούντας

 19. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 06/12/2013 21:20:02

  Τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ τον τρωει σιγα-σιγα το ΒΑΘΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ του Μαξιμου που δεν τον αφηνει να κανει καμια ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ και προστατευει ακομη και τωρα που η χωρα ειναι....στα βραχια το πελατειακο κρατος, τα ρουσφετια, τους νταβαδες, και τους κυφηνες του δημοσιου τομεα.

 20. NONOS avatar
  NONOS 06/12/2013 21:23:44

  Εμεις οι αγνοι δεξιοι της λαικης δεξιας δε συγχωρούμε .....ο Σαμαρας μπορει αυτη τη στιγμη πραγματι να ειναι οτι καλυτερο διαθετει η χωρα στο πολιτικο της οπλοστασιο πλην ομως ο περιγυρος και οι κολεγιες ειναι που χαλαν τη σούπα...δλδ δυο χρονια τωρα που κυβερνα προσπαθει αγωνιζεται αλλα το αποτελεσμα ειναι μια απ τα ιδια και ισως και χειροτερα απ του βλαμενου..τι πιο εντιμο να βγει και να ξεκαθαρίσει τη θεση του στο Λαό να πει οτι ξερετε αυτο κι αυτο συμβαινει και η θα συμοσρφωθυομε απαντες η τελος ...το να καθεται στην καρεκλα αλλα να λεει και αλλα να αναγκαζεται να κανει ειναι τουλαχιστον γελειο..ο κοσμακης βογκαει ..οι νοικοκυραιοι βγηκαν στα καγγελα..ποιος Καραμανλη και ποια Ντόρα ολους θα τους παρει το ποταμι της οργης....οι δεδομενοι οχι μονο τελειωσαν αλλα δεν πειθονται πλεον...θα τραβηξουν την περονη ασφαλειας κι οποιον παρει ο χαρος...οι σοβαροι ανθρωποι ειναι που θα φερουν την ανατροπη αυτη τη φορα.....

 21. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 06/12/2013 21:33:53

  Anonymous,
  Aαυτή η ισοτιμία πυροδότησε το Ελληνικό Οικονομικό θαύμα της εποχής!
  Και αν η Πρωθυπουργία του, διαρκούσε και μετά το "Πολυτεχνείο" σίγουρα δεν θα οδηγούμασταν στο δράμα της Κύπρου και κατ επέκταση στο σημερινό οικονομικό δράμα που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της "γενειάς του Πολυτεχνείου"!

  • Draco avatar
   Draco @ ΝΤΙΝΟΣ 07/12/2013 00:49:17

   Πολύ σωστά, ειδικά στο ζήτημα της ισοτιμίας!

 22. factorx avatar
  factorx 06/12/2013 23:02:15

  Κι απο εμένα - και σε όλους τους Νίκους του site - έστω και καθυστερημένα

 23. olga avatar
  olga 06/12/2013 23:25:55

  Αυτο ειναι το προβλημα της Ελλαδας, ή η απολυτη εξαθλιωση του ελληνικου λαου?
  Καλυτερα να πανε ολοι μαζι σπιτι τους, και να αναλλαβουν ανθρωποι που λυπουνται και λιγο αυτο το βασανισμενο λαο και να παψουν να παιρνουν αποφασεις για μας χωρις εμας.

 24. Anonymous avatar
  Anonymous 07/12/2013 17:59:58

  @ ΝΤΙΝΟΣ
  Για την υποτίμηση
  Το ελληνικό οικονομικό θάυμα δεν οφειλόταν στην τότε κατά 50% υποτίμηση της δραχμής, αλλά στην λογικά αναμενόμενη ανάπτυξη σε μια Ελλάδα ερειπωμένη μετά απο δυό πολέμους, ένα παγκόσμιο και ένα εμφύλιο. Ανάπτυξη που προήλθε από την οικονομική βοήθεια των συμμάχων, με κορυφή τα κεφάλαια του σχεδιου Μάρσαλ. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συνέτειναν στο "θαύμα", αλλά δεν είναι του παρόντος. Η υποτίμηση που εφάρμοσε ο τότε ΥπΟικ Σ.Μ. (ο επονομαζόμενος και "Πίπης" από τους πολιτικούς γελιογράφους και άσπονδους φίλους του), ήταν υποβοηθητική στον στόχο της ανάπτυξης. Και μη ξεχνάμε ότι στην τότε διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής υπήρχε ένας κορυφαίος οικονομολόγος, ο Ξενοφών Ζολώτας, του οποίου αντίστοιχοι του μεγέθους και επάρκειάς του δεν υπάρχουν σήμερα. Ξέχωρα από το γεγονός ότι με την σημερινή οικονομική (τουλάχιστον) παγκοσμιοποίηση, οι ισοτιμίες έχουν βαρύτητα μόνο σε επίπεδο casino-forex. Όλοι οι καλοί θεωρητικοί οικονομολόγοι, το έχουν ρίξει με εργασίες και έρευνα στα χρηματοοικονομικά. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε επίσης για την αποτίμηση του έργου του Σ.Μ. τις κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί για κελάϊδισμα της απόφασης που θα έπερνε σε φίλιες δυνάμεις, που γνωρίζοντας αποθεματοποίησαν σε $ διπλασιάζοντας τα σε δραχμές ρευστά τους εν μία νυκτί
  Για την πρωθυπουργία
  Ως δεξιός φιλελεύθερος και δημοκράτης από DNA, ταμπεραμέντο, συμμετοχή, αρνούμαι να δεχτώ πολιτικές λύσεις από δοτούς και πραξικοπηματίες που μου στερούν την ελευθερία των προσωπικών μου επιλογών και αποφάσεων στο εκλέγειν και μου στερούν την ελευθερία της πολιτικής έκφρασης, στοιχεία που είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας
  Παρ' όλα τα παραπάνω, δεν παύει να είναι μια πολιτική φισιογνωμία που χάραξε με τη συμμετοχή του την μεταπολεμική ιστορία της χώρας μας

 25. Ηλίας Κατσής avatar
  Ηλίας Κατσής 08/12/2013 19:01:56

  Μονολεκτικό το μύνημα του Κυβερνήτη: Δουλειά! Βλέπει η πλατεία;

  • Ηλίας Κατσής avatar
   Ηλίας Κατσής @ Ηλίας Κατσής 08/12/2013 21:45:14

   Το "μήνυμα" είναι δουλειά. Όχι πολλά λόγια και ανορθογραφίες...

 26. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 08/12/2013 20:07:55

  Φίλε Anonymous,
  Οι αιτιάσεις σου για την υποτίμηση φαίνονται σαν να είναι παρμένες από τις φυλλάδες τις εποχής εκείνης!
  Η Ιστορία και διαπρεπείς ξένοι Καθηγητές Οικονομολόγοι διδάσκουν ακόμα την αποτελεσματική αξία της υποτιμήσεως φέρνοντας ως παράδειγμα το τόλμημα "κάποιου" Έλληνα με το άνομα Μαρκεζίνης!
  Ως προς το δοτός κλπ, επαναλαμβάνω αυτά που έγραψα πιο πάνω:
  "Και αν η Πρωθυπουργία του, διαρκούσε και μετά το “Πολυτεχνείο” σίγουρα δεν θα οδηγούμασταν στο δράμα της Κύπρου και κατ επέκταση στο σημερινό οικονομικό δράμα που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της “γενειάς του Πολυτεχνείου”!"
  Πάντως από τα γραφόμενά σου κρατάω την Τελευταία παράγραφο.
  ΥΓ. Σε διαβεβαιώ ότι και το δικό μου πολιτικό DNA είναι πανομοιότυπο με το δικό σου!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.