20/07/2009 11:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα μαγικά του Καραμανλή και οι λιτανείες του Παπανδρέου δεν λύνουν το πρόβλημα της χώραςΣε καταλύτη πολιτικών διεργασιών εξελίσσεται η παρέμβαση του πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημ. Τσάτσου (και προηγουμένως του κ. Γ. Κασιμάτη – και οι δυο συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου) με την οποία αμφισβητεί την επιλογή του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και καλεί ουσιαστικά τον Κάρολο Παπούλια να μη δεχθεί να είναι υποψήφιος (βλ. Εξ οικείων τα βέλη στο ΠΑΣΟΚ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας)

Οι θέσεις των δυο καθηγητών του Συνταγματικού Δικαίου προκάλεσαν μεγάλη ικανοποίηση στην κυβέρνηση, η οποία θέλει πάση θυσία να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές και θα προσπαθήσει να τις χρεώσει στο ΠΑΣΟΚ – αυτό  λένε τώρα οι εφημερίδες της αντιπολίτευσης, ενώ μέχρι χθες επέμεναν ότι οι πρόωρες εκλογές έχουν «κλείσει» για τον Οκτώβριο, μπορεί και τον Σεπτέμβριο.

Εξ΄ αντικειμένου, πάντως, οι παρεμβάσεις των εκπροσώπων του «πατρικού» ΠΑΣΟΚ σε βάρος του θέσεων του Γιώργου Παπανδρέου δίνουν την ευκαιρία στον Κ. Καραμανλή να «στριμώξει» το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το ότι «παίζει» με τους θεσμούς» στην προεδρική εκλογή. Από την άλλη πλευρά ο Γ. Παπανδρέου , βασιζόμενος στη νίκη του στις ευρωεκλογές θα προβάλλει συνεχώς την ανάγκη «να φύγει η κυβέρνηση της Ν.Δ.».

Όπως έχουμε ξαναγράψει το πολιτικό παίγνιο αναμένεται να κορυφωθεί τον Ιανουάριο, με τον Κάρολο Παπούλια να δηλώνει ότι δεν θέλει να είναι ξανά υποψήφιος επειδή δεν επιθυμεί να αναμειγνύεται το όνομά του σε κομματικές αντιπαραθέσεις (είναι άλλωστε και μεγάλης ηλικίας). Στην περίπτωση αυτοί ορισμένοι προβλέπουν πάλι πρόωρες εκλογές. Άλλοι όμως επιμένουν ότι ο Κ. Καραμανλής θα επιχειρήσει να τις αποφύγει προτείνοντας ακόμα και τον Σημίτη για Πρόεδρο (βλ. Ο Καραμανλής θα προτείνει Σημίτη για Πρόεδρο;). Είχαμε επίσης γράψει ότι στα ονόματα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ που παίζουν για να προταθούν ως υποψήφιοι από τη …ΝΔ είναι και εκείνα των Απόστολου Κακλαμάνη, Γεράσιμου Αρσένη, και Αναστάσιου Πεπονή.

Τι βλέπουμε δηλαδή;

Από την μια μεριά μια κυβέρνηση που αδυνατεί να εισπράξει το μήνυμα των εκλογών, την εικόνα της να παραμένει απογοητευτική, τον Καραμανλή να προσπαθεί να ανοίξει νέα μέτωπα, αλλά να μην τον ακολουθούν οι υπουργοί του (με ελάχιστες εξαιρέσεις) καθώς το μυαλό τους είναι μονίμως στραμμένο στις εκλογές και την επόμενη ημέρα.

Από την άλλη όμως, να ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια οι μεγάλες διαφορές που χωρίζουν το χώρο του ΠΑΣΟΚ ανάμεσα σε «προεδρικούς», «εκσυγχρονιστές», σημιτικούς, βενιζελικούς και πάει λέγοντας.

Αφού κόντυνε δηλαδή αρκετά ο Κώστας καιρός είναι τώρα να κοντύνει και ο Γιώργος

Εκεί δηλαδή που όλοι νόμιζαν ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΝ αντιμετωπίζουν προβλήματα συνοχής, τώρα μπαίνει στο χορό και το ΠΑΣΟΚ και φυσικά κανείς δεν περιμένει ότι η ΝΔ θα είναι η ίδια και μετά τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές. Μόνο τα άκρα του ελληνικού κοινοβουλίου, το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ μοιάζουν να μην επηρεάζονται από τις εξελίξεις.

Με άλλα λόγια (όπως σωστά επισημαίνει και η «Ε» σήμερα) στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που διάγουμε τον τόνο δεν θα τον δώσει η αντιπαλότητα των δυο μεγάλων παρατάξεων, αλλά τα εσωτερικά τους προβλήματα.

Επανέρχεται δηλαδή στο προσκήνιο εκείνα που θέτουμε στο «Όποιος τολμήσει τη νέα Μεταπολίτευση θα κυβερνήσει τη χώρα για χρόνια». Η περίοδος έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης που έρχεται θα γίνει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, ή θα είναι μόνο ένα παιχνίδι κορυφής όπου μοναχικοί παίκτες θα παίζουν ανιστόρητα πολιτικά παιχνίδια ερήμην του λαού με υποβολέα την διαπλοκή, που έχει κάθε λόγο να διασπάσει τα μεγάλα κόμματα για να κυβερνήσει μονίμως μέσω συνασπισμών;

Που χωράει σε όλα αυτά που βλέπουμε το καινούργιο ; Πουθενά.

Τα μαγικά του Καραμανλή, όσο θαυματουργά κι αν είναι για τους απελπισμένους οπαδούς της ΝΔ, και οι καθημερινές λιτανείες του Παπανδρέου υπερ της αυτοδυναμίας, όσο παρηγορητικές κι αν είναι για τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα κανενός.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 20/07/2009 11:49:19

  Το ΠΑΣΟΚ "παίζει" με τους θεσμούς, σύμφωνα με τους αγουροξυπνημένους κ.κ Καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου.

  Η ΝΔ "παίζει" με το ΠΑΣΟΚ για να καθορίσει τις εξελίξεις κατά το δοκούν.
  Το ότι "υπολογίζει" τα ονόματα για υποψηφιότητα Προέδρου της Δημοκρατίας, από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, απλά δείχνει τον θαυμασμό της για τον Σοσιαλδημοκρατικό χώρο".

  Το ΠΑΣΟΚ πάλι επειδή διήγαγε "μεγάλη" νίκη στις τελευταίες εκλογές, προσπαθεί να αποδείξει και στον τελευταίο πολίτη, ότι στερείται "δυναμικού" αρχηγού τώρα που είναι στην Αντιπολίτευση.
  Άρα τι θα γίνει εάν βρεθεί στην Κυβέρνηση;

  Η ΝΔ πάλι επιδή κουφάθηκε από το μήνυμα των τετλευταίων εκλογών, αναδεικνύει την παντελή έλλειψη συνοχής της, ως κόμμα και ως Κυβέρνηση.

  Αφού φάκτορες, δεν κουράζεστε να τους φωνάζετε για τις πιθανές πολιτικές λύσεις που έχουν μπροστά τους, δύο τινά μπορούν να συμβούν.
  Ή να παραμείνουμε στον πάτο, που είμαστε εδώ και καιρό, ή να ανοίξουμε μία τρύπα, και να ξεφύγουμε από κάτω.
  Διότι διά να επιτελεσθεί το φαινόμενο της άνωσης χρειάζονται πολλά "υγρά".
  Και εγώ το μόνο που βλέπω είναι σάλια, σε "σελοφάν".

 2. Ανδριάννα Λ. avatar
  Ανδριάννα Λ. 20/07/2009 12:04:08

  Συγνώμη αλλά ...
  "Ας μη ξεχνάμε ότι ο κ. Γ.Παπανδρέου ως υπουργός των Εξωτερικών, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και αντίθετα από την γνωμοδότηση των αρμόδιων διπλωματών , δέχθηκε τη μετονομασία των Στενών (Δαρδανέλια, Βόσπορος, Θάλασσα του Γαλατά) σε…τουρκικά Στενά για… να μη ματαιωθεί άσκηση του ΝΑΤΟ! Δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι επρόκειτο για… «γεωγραφική αποσαφήνιση»!

  Ας μη ξεχνάμε ότι το Μάιο του 2002 πάλι ο κ. Γ.Παπανδρέου, ως υπουργός των Εξωτερικών, απουσίασε από την κυβερνητική επιτροπή για την.... εξωτερική πολιτική. Για λόγους υγείας είχε πει τότε , αλλά .....αποκαλύφθηκε πως την ίδια ώρα βρισκόταν... στο γυμναστήριο!"

  Τα παραπάνω στοιχεία τα πήρα από το μπλογκ του πολίτη(σημερινό άρθρο) και στα παραθέτω για να καταλάβεις πως με τέτοιες λιτανίες η χώρα σίγουρα δεν πάει μπροστά.Με τίποτα!!!!!
  ( http://politis-gr.blogspot.com/2009/07/blog-post_20.html )

  • Π2 avatar
   Π2 @ Ανδριάννα Λ. 20/07/2009 14:18:52

   Αναφορά σε δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας το 1999:


   "Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας." Έμεινα με το στόμα ανοικτό από την απάντηση του Υπουργού. Ήταν η πρώτη φορά στα σαράντα χρόνια της δημοσιογραφικής μου εμπειρίας που δεχόμουν την επιβεβαίωση των πληροφοριών μου από το πλέον υπεύθυνο στόμα, τον υπουργό εξωτερικών υποθέσεων της Ελλάδας. Σύμφωνα με τους διεθνώς αναγνωρισμένους κανόνες ρώτησα τον Υπουργό εάν είχε ενημερωθεί και συμφωνούσε μαζί του ο Ελληνικός λαός στον οποίο ανήκε η υπό διαπραγμάτευση γη. Δυστυχώς ο τελευταίος δεν πρόλαβε να απαντήσει καθώς έγινε παρεμβολή από τον γραμματέα τύπου του υπουργού και μου ζητήθηκε να αρκεσθώ μόνο σε μία ερώτηση, "προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία ερωτήσεων και στους υπόλοιπους εκδότες των παροικιακών εντύπων".


   Θωμάς Σάρας - Ιούνιος 2008

   Ομογενειακή επιθεώρηση Βόρειας Αμερικής "Πατρίδες"


   http://www.patrides.com/jun08/free.htm

 3. donaE avatar
  donaE 20/07/2009 12:26:07

  Τωρα που το ξαναδιαβαζω τα σημεια που γραφουν 'οποιος' και να 'τολμησει την μεταπολιτευση'?
  Υπαρχει αραγε καποιος ικανος για ηγετης με δυνατοτητα να συνθεσει τις καινουργιες αναγκες?
  Καποιος που ειναι αρκετα εξω απο φθορες?

 4. Lavazza avatar
  Lavazza 20/07/2009 12:49:12

  Βρε παιδιά δεν καταλαβαίνω κάτι...

  Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει οτι στηρίζει τον Παπούλια και αναγνωρίζει το Έργο του αλλά δεν θα τον ψηφίσει για να προκαλέσει Εκλογές.

  Δηλαδή τί θα κάνει το ΠΑΣΟΚ;;;

  Δεν θα τον ψηφίσει (τον Παπούλια) εφόσον τον προτείνει η ΝΔ (για να προκαλέσει Εκλογές) και μετά τις Εκλογές (κι εφόσον τις κερδίσει το ΠΑΣΟΚ) θα τον προτείνει (το ΠΑΣΟΚ);;;

  Δηλαδή δεν στηρίζει τον Παπούλια ως Αντιπολίτευση αλλά θα τον προτείνει ως Κυβέρνηση;;;

  Καλά δεν ντρέπονται καθόλου;;;

  Άλλη λύση δεν βρίσκουν να του προτείνουν του ΓΑΠ οι "ατσίδες" συμβουλάτορές του;;;

  Αυτά τα πράγματα δεν γινόταν ούτε στην αρχή του 20ου αιώνα εν μέσω έκτακτων δικαστηρίων, στρατιωτικών νόμων, εκτελέσεων εκατέρωθεν, προκηρύξεων εκλογών ανά τρίμηνο και γενικότερου πολιτικού χάους...

  Με αυτή τη σοβαρότητα θέλει να κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ;;;

  Αφού είναι τόσο σίγουρο για τον εαυτό του γιατί δεν περιμένει να γίνουν κανονικά οι Εκλογές τις οποίες (κατά το ίδιο) θα τις κερδίσει άνετα;;;

  Μήπως για να μην προλάβουν να βγαίνουν πράγματα για Βλαστούς, SIEMENS, C4I κτλ...;;;

  Το έπιασε ξαφνικά πρεμούρα να σώσει την Οικονομία (της οποίας το χάλι επικαλείται) και τον τόπο;;;

  Με ποιούς θα το σώσει;;;

  Με τη Λούκα Κατσέλη και τη Βάσω Παπανδρέου;;;

  ΈΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ...

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/07/2009 13:18:54

  Πω πω!... ετοιμαζόμουν να γκρινιάξω με το αντι Πασοκικό μένος μέχρι που είδα το μαγικό όνομα "Λούκα Κατσέλη" και λούφαξα...

 6. ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
  ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 20/07/2009 13:22:03

  Για μένα αντιθέτως τα πράγματα είναι εξαιρετικά (μα εξαιρετικά) απλά.Επειδή δεν πήρα αύξηση φέτος και μάλλον δε θα πάρω ούτε του χρόνου,να γκρεμοτσακιστούν να φύγουν ,να πάνε αλλού! Όποιος καταφέρει και τους διώξει θα έχει την ψήφο μου και δεν με ενδιαφέρει αν επικαλεστεί σαν αιτία την εισβολή εξωγήινων.Άκου το Σύνταγμα...δε γνωρίζει ο Τσάτσος (και ο κάθε Τσάτσος ) ότι το Σύνταγμα λέει ότι κυρίαρχος είναι μόνο ο Λαός και πως οι κυβερνώντες εκφράζουν τη βούληση του Λαού και μόνο? Λοιπόν εγώ ο Λαός λέω: στα τσακίδια και πολύ σας ανέχθηκα!

  • skeptiki avatar
   skeptiki @ ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 20/07/2009 14:25:10

   Επομένως όποιος παίρνει αύξηση φέτος ψηφίζει τους μπλέ κι όποιος δεν παίρνει τους πράσινους.... 'Αντε γιατί με τη βαριά πολιτική των κουλτουριάρηδων μπερδευόμαστε.... όσοι διορίστηκαν τους μπλέ? όσοι απολύθηκαν τους πράσινους? Και όσοι δεν μπήκαν στο πανεπιστήμιο? Κι εκεί τα ίδια? Να μην μπερδευόμαστε βρε παιδί μου

   • ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
    ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ @ skeptiki 20/07/2009 16:01:39

    Σαφώς και τα ίδια,όπως είπα τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά!

 7. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/07/2009 13:27:14

  υπάρχει κάποια άγραφη σύμβαση ότι για το αξίωμα του προέδρου της δημοκρατίας πρέπει να προτείνονται σεβαστοι μεν, ηλικιωμένοι δε; υποψήφιοι μέσης ηλικίας δεν υπάρχουν;
  είναι τόσο "ξεδοντιασμένο" το αξίωμα ή τους θέλουν "ξεδοντιασμένους";

  με το τέλος της μεταπολίτευσης να έλθει και το τέλος της ψευδεπίγραφης υποκριτικής πολιτικής ορθότητας που εφαρμόζεται με δύο μέτρα και δύο σταθμά

 8. Οδυσσέας avatar
  Οδυσσέας 20/07/2009 13:31:33

  @ Κουρκουμπίνι:
  Το Σύνταγμα δε λέει μόνο ότι κυρίαρχος είναι ο λαός. Λέει επίσης:
  "Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα".
  Την τελευταία φράση την κατάλαβες; Αν όχι ξαναδιάβασέ την.
  Και όσο για αύξηση, ούτε εγώ θα πάρω. Αλλά κοίτα λίγο και στη Βρετανία που απολύονται εκατομμύρια, στη Γαλλία και τη Γερμανία που δέχονται μειώσεις μισθών και δουλειά βδομάδα παρά βδομάδα...
  Να βλέπουμε και λίγο πέρα από τη μύτη μας.

 9. ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
  ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 20/07/2009 13:54:25

  Βλέπω πέρα από τη μύτη μου και βλέπω πως δεν έχει αύξηση ούτε το'11.Όσο για τις άλλες εθνικότητες που ανέφερες όταν πάρω το μισθό τους τότε θα αρχίσω να τους σκέπτομαι.Λοιπόν επειδή τα νομικίστικα ποτέ δεν κατάλαβα για ποιον ακριβώς λόγο υπάρχουν και χρησιμοποιούνται,λέω ξανά :Εγώ ο λαός ή το έθνος αν προτιμάτε,με την εξουσία που πηγάζει από μένα και μόνο ζητώ όταν επικαλείται κάποιος (κυβέρνηση) τη βούλησή μου ,να την εφαρμόζει (τον πούλο δηλαδή) κιόλας.
  Υ.Γ. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιος (από το λαουτζίκο) μπορεί να μη θέλει εκλογές ! Είναι η μόνη ημέρα πραγματικής δημοκρατίας που έχουμε.Οι υπόλοιποι (πολιτικοί και παρατρεχάμενοι) με αφήνουν αδιάφορο (μα τελείως αδιάφορο).

 10. George Poulos avatar
  George Poulos 20/07/2009 14:09:46

  Μπορεί κάποιος συνταγματολόγος(όχιτσάτσος)να μας απαντήσει για πιά σοβαρή αιτία, όπως θέλει το σύνταγμα, η κηβέρνηση προκύρηξε τις τελευταίες εκλογές πρόορα?
  Ας αφήσει λοιπόν ο κος Τσάτσος τη συνταγματική ιδιότητα κάνοντας πολιτικά παιχνίδια χάριν του Σημίτη αλλά και και της ΝΟΥΔΟΥλας.
  Οταν μία κυβέρνηση μπορεί να κάνει εκλογές όποτε της καπνίσει,γιατί μια αντιπολίτευση δεν μπορεί να κάνει χρήση συνταγματικού δικαιώματος και να ανατρέψει μιά φαύλη κυβέρνηση?

 11. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 20/07/2009 14:28:36

  Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα. Η Ελλάδα ζεί για να βλέπει και για να ζυμώνεται με τα προβλήματα της κορυφής και των κορυφαίων.

  Πώς το σπάμε το σπυρί ;

  Δυστυχώς μόνο μέσα από τις εθνικές κάλπες, και υπό την προυπόθεση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κουκιών ξέρει τι κάνει. Η ίδια πλειοψηφία φυσικά που δεν έχει μάθει ακόμη να πετάει με προσοχή τα σκουπίδια στον κάδο.

  Είναι να μην χαίρονται λοιπόν οι κορυφές με τους κατοίκους τους.

  Θυμάμαι μία φράση από ένα μυθιστόρημα, ίσως του Βενέζη πέρασαν πολλά χρόνια. Μονολογούσε ο ήρωας στα στερνά του μέσα σε ένα σπίτι, μόνος, έρημος και εγκαταλελειμένος.
  - Σ΄ αυτό το σπίτι το μόνο ζωντανό πράγμα είναι το ζεστό νερό που τρέχει από την βρύση.

  Λέω και εγώ με την σειρά μου.
  - Σ΄ αυτό τον τόπο το μόνο ζωντανό πράγμα είναι αυτά που διαβάζεις στα blogs.

 12. Ξενητεμενος avatar
  Ξενητεμενος 20/07/2009 17:31:10

  γαιδαρος, εχεις απολυτο δικαιο και στις δυο επισημανσεις σου:
  Το σπυρι μπορουμε να το σπασουμε μονο στις εκλογες, μαυριζοντας τους 297 της σημερινης Βουλης και τους "γονους" που θελουν να μας "φορτωσουν" για να παιζουν αυτοι συνεχως στο γηπεδο που λεγρεται Ελλαδα. Μπαινει ενα ουσιαστικο θεμα, ομως, που ειναι οτι οφειλουμε ολοι οσοι ποναμε αυτον τον τοπο και νοιαζομαστε για το μελλον του, για τα παιδια μας και τα εγγονια μας, να ενημερωσουμε ολους τους πολιτες για την αναγκη να μαυριστουν στις εκλογες ολοι αυτοι. Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε ολες τις δυνατοτητες που παρεχει η εποχη μας και κυριως να προχωρησουμε σε συστηματικη ενημερωση με προκηρυξεις που μπορουν να γραφτουν ευκολα στα κομπιουτερ μας και επισης ευκολα να εκτυπωθουν και να διανεμηθουν χερι με χερι, στους συγγενεις μας, τους φιλους, τους γνωστους. Με ευληπτες αναλυσεις και κυριως να τους πουμε οτι αυτη ειναι η τελευταια μας ευκαιρια που μπορουμε να διαλεξουμε, γιατι απο τις μεθεπομενες εκλογες θα εφαρμοσθει η λιστα, οποτε η επιλογη των βουλευτων θα γινεται αποκλειστικα απο τους αρχηγους, οπως γινεται η εκλογη των Ευρωβουλευτων. Στο ερωτημα που διατυπωνεται απο πολλους "ποιον να ψηφισουμε;" η απαντηση ειναι ευκολη και δεν προκαλει προβληματισμους στον πολιτη/ψηφοφορο: Ψηφιζουμε, δηλαδη σταυρωνουμε οποιονδηποτε αλλον περιλαμβανεται στο ψηφοδελτιο του κομματος που προτιμουμε, επιλεγοντας εκεινους που ο καθενας μας εκτιμαει οτι ειναι οι καλυετροι.
  Πραγματικα, το μονο ζωντανο πραγμα που υπαρχει στον τοπο ειναι αυτα που διαβαζουμε στα blogs, και πιο συγκεκριμενα στο Αntinews, προσθετω εγω.
  YΓ. Οι υπολοιποι τρεις της Βουλης ειναι ο σημερινος πρωθυπουργος και οι διατελεσαντες πρωθυπουργοι Τζαννετακης και Σημιτης, οι οποιοι δεν χρειαζονται τον "σταυρο" μας για να εκλεγουν - ειχε μεριμνησει σχετικα ο μπαρμπας του σημερινου πρωθυπουργου με συνταγματικη ρυθμιση, η οποια πρεπει να καταργηθει. Για να ειναι ελευθερος ο πολιτης να ψηφιζει το κομμα που προτιμαει και να βαζει, αν θελει, στο περιθωριο τον αρχηγο, γιατι θεωρει οτι απετυχε στον ρολο του, η΄, ακομη επειδη, απλουστατα, ετσι του αρεσει.

  • γάιδαρος avatar
   γάιδαρος @ Ξενητεμενος 20/07/2009 18:44:40

   Υπάρχει μία άμορφη κίνηση για φούμο σέ όλους τους εν ενεργεία βουλευτές, κάτι που δεν κοστίζει και δεν χρειάζεται τελικά να φύγεις και από το κόμμα που έχεις κάποιους συναισθηματικούς δεσμούς.

   Αλλά πές μου εσύ πώς το οργανώνεις;
   Να ανοίξουμε π.χ. ένα blog του στύλ fumo300 ή ένα account στο facebook και να κάνουμε προεγγραφές ;

   Εκεί έχει καταντήσει τελικά η κοινωνική παρέμβαση ;

   Δεν ξέρω.

 13. theo1611 avatar
  theo1611 20/07/2009 18:09:36

  Τις "λιτανείες" του τίτλου δεν τις κατάλαβα, αλλά για τα "μαγικά" θα μου επιτρέψετε να έχω άποψη:

  Θα κάνει επιτέλους κάτι ο "μάγος", ή απλώς θα εκστομίσει ακόμη μία μπαρούφα?

  Και είναι αυτό "μαγικά"?

  ΥΓ: Πές και γράψε τα "μαγικά" σου? Θα ξεσηκωθούν και οι "μάγοι"!!!

 14. theo1611 avatar
  theo1611 20/07/2009 18:49:11

  οι διάφοροι συναταγματολόγοι οφείλουν την επιστημονική τους άποψη να τη διατυπώνουν με άρθρα, οικεία βουλήσει, οποτεδήποτε μία ενέργεια, πράξη ή παράλειψη προξενεί αμφιβολίες στο λαό, από τον οποίο πηγάζουν και οι κατά το Σύνταγμα εξουσίες.

  Οφείλουν έτι περισσότερο να υποδείξουν τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ενέργειες που δεν επιτρέπουν παρερμηνεία του Συντάγματος.

  Γνωρίζουμε όλοι ότι κάποιες ρητές διατυπώσεις του Συντάγματος του 1975 που αφορούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχουν καταργηθεί. ¨Ομως οι γενικές διατυπώσεις των εξουσιών έχουν παραμείνει ίδιες και αναλλοίωτες.

  Μάγκες συνταγματολόγοι, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα!!! Η απαλοιφή ρητών επεξηγήσεων επηρρεάζει την ισχύ των γενικών διατυπώσεων, όταν αυτές παραμένουν αναλλοίωτες?

  ΥΓ: Καθηγηταράδες μου νομίζετε ότι απευθύνεστε σε κρετίνους? Και είσαστε παρόντες κατά το δοκούν και συμφέρον?

 15. theo1611 avatar
  theo1611 20/07/2009 19:03:17

  Κατά τη γνώμη μου η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική εκτροπή που μας έχει συμβεί μέχρι τώρα είναι η μη συμμετοχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας σε κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Το επιτρέπει το Σύνταγμα της χώρας?

  Σε ότι αφορά το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής, αυτό κι αν θα ήταν μείζων εκτροπή, αλλά θεωρώ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σωφρόνως ενεργών πήρε τη συγκατάθεση από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που τον εξέλεξε!!!

 16. aris53m avatar
  aris53m 20/07/2009 20:20:33

  Άραγε τι να ψηφίσαμε όλοι εμείς που σχολιάσαμε?

  68,93% από μας στις ευρωεκλογές (παραπάνω απο τα 2/3) ψήφισαν Καραμανλή ή Γιωργάκη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.