#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/11/2012 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα μέτρα πέρασαν αλλά η Βουλή ... κόπηκε(Ανανεωμένο) - Μαύρη μέρα και νύχτα η χθεσινή για την Βουλή των Ελλήνων. Ένα… αριστερό κόμμα που κόπτεται για τους φτωχούς και τους αδικημένους, κι ένα ερμαφρόδιτο πολιτικό μόρφωμα που δεν ξέρει τι του γίνεται, έγιναν χθες οι διαπρύσιοι υποστηρικτές μιας συντεχνίας, αυτής των υπαλλήλων της Βουλής. Ο λόγος για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Καμμένο που έκαναν μπάχαλο το κοινοβούλιο και που συνέβαλαν στο να γραφεί μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του.

Το τι ακούστηκε χθες από βουλευτές, υπαλλήλους της Βουλής και συνδικαλιστές – μπράβους (το εννοούμε) δε λέγεται. Κανένα επιχείρημα, καμιά πολιτική ανάλυση, καμιά αντιπαράθεση σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ευπρεπισμού. Θα τρίζουν τα κόκαλα των μεγάλων πολιτικών που πέρασαν από αυτές τις αίθουσες. Όταν ο Γεώργιος Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συγκρούονταν σε ακόμη πιο ταραγμένες περιόδους, αυτό το έκαναν με ευπρέπεια που ταιριάζει στη Δημοκρατία.

Χθες οι περισσότεροι βουλευτές απέδειξαν ότι υπάρχει πολύ χαμηλό επίπεδο, και δεν εννοούμε τους έτσι κι αλλιώς Χρυσαυγίτες και το σόου που στήνουν κάθε φορά. Αλλά από τους άλλους τους «σοβαρούς» της Αριστεράς και των ΑΝ.ΕΛΛ. λέμε οι οποίοι παρέσυραν φυσικά και πολλούς ακόμη. Ο ένας έλεγε στον άλλο να πάει να πουλήσει εγκυκλοπαίδειες, ο άλλος επιτιμούσε κάποιον για το ρολόι που φοράει, ο Τσίπρας ειρωνευόταν τον πρωθυπουργού που βγήκε από την αίθουσα, ο Λαφαζάνης σε έξαλλη κατάσταση έβριζε τον Στουρνάρα οι δε "Ανεξάρτητοι" έβγαλαν μαντίλια και τα κουνούσαν.

Άλλοι φωνάζανε ό,τι θέλανε, άλλοι σηκώνανε σημαίες, άλλοι λογής λάβαρα και πανό και κανείς εχέφρων από το προεδρείο δεν βρέθηκε να κάνει έστω μια σύσταση για ανάκτηση της σοβαρότητας και της κοσμιότητας που πρέπει να συνέχουν μαζί με την αίσθηση Εθνικής Ευθύνης και Καθήκοντος όλους αυτούς που περνούν το κατώφλι της Βουλής των Ελλήνων ως αντιπρόσωποι του Έθνους.

Και όχι μόνον αλλά εάν το ρεπορτάζ αληθεύει, ακούστηκαν φοβερά πράγματα. Μέχρι και ότι βουλευτής,«παζάρευε» μέχρι τέλους την ψήφο του στο πιο κρίσιμο εθνικό θέμα, με ανταλλάγματα διάφορες «τακτοποιήσεις» θεμάτων της εκλογικής του περιφέρειας.

Αλλά εκεί που έγινε ο μεγάλος χαμός ήταν όταν ανακοινώθηκε η ρύθμιση για τους υπαλλήλους της Βουλής. Αμέσως βουλευτές της αντιπολίτευσης έσπευσαν στο συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων και τους είπαν να κάνουν απεργία. Βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το χώρο αυτό και να διαλύσουν τη διαδικασία. Άραγε ποια η διαφορά τους από τους Χρυσαυγίτες προβοκάτορες;

Οι υπάλληλοι βγήκαν στους διαδρόμους ουρλιάζοντας και βρίζοντας πολιτικούς και δημοσιογράφους ενώ απειλούσαν να τα διαλύσουν όλα. Εκαναν τη βουλή… Αμέρικαν μπαρ. Και πάμε στην ουσία.

Τους υπαλλήλους αυτούς τους έκαναν «νταβατζήδες» της Δημοκρατίας οι ίδιοι οι πολιτικοί. Και κυρίως τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Όχι πώς και διάφορα… αριστερά κόμματα δεν έχουν κάνει διορισμούς στη Βουλή. Όμως, αυτό το πολιτικό σύστημα των τελευταίων ετών διόρισε κόρες, γιους, αδέλφια και ξαδέρφια, έφτιαξε την ιδανική εργασία με τεράστιους μισθούς, μπόνους κι επιδόματα και φυσικά όλο αυτό το έκανε με συνταγματικό μανδύα. Το αυτοδιοίκητο της Βουλής που κανείς δε μπορεί να αγγίξει.

Κι όταν τόλμησε να το κάνει ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γ. Στουρνάρας, έγινε το έλα να δεις, από τους γιαλαντζί επαναστάτες του ΣΥΡΙΖΑ. Και το ερώτημα είναι ένα: Επειδή οι πολιτικοί έφτιαξαν αυτό το στρεβλό σύστημα κανείς δεν θα τολμούσε να το πειράξει ποτέ. Το τόλμησε ο πρωθυπουργός θέλοντας να δείξει ότι σ’ αυτή τη χώρα τα βάρη πρέπει να είναι ισοδύναμα, τι να κάνουμε δηλαδή. Ας γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και να ξαναφέρει τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής και όλων των άλλων εργαζόμενων που έσπευσε να αγκαλιάσει. Τάζει στους αστυνομικούς, τους δικηγόρους, τη ΓΕΝΟΠ και τον Φωτόπουλο και σε κάθε άλλο κλάδο, παρ’ ότι ξέρει ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Κάποτε πρέπει ο λαϊκισμός του κ. Τσίπρα να σταματήσει.

 

Οι προνομιούχοι της Βουλής

Και μια και μιλάμε για τους εργαζόμενους στη Βουλή, παραθέτουμε ορισμένα στοιχεία του 2010 για το εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς τους. Είναι η χρονιά που έχουν ξεκινήσει οι περικοπές. Διαβάστε, λοιπόν, για τι μιλάμε: Το 2010 λοιπόν στη Βουλή υπηρετούσαν 1.340 άτομα μόνιμο προσωπικό. Υπήρχαν επίσης 1.200 αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών.

Οι χθεσινοί αλλαλάζοντες εργαζόμενοι έπαιρναν 16 μισθούς, δύο παραπάνω δηλαδή, και όταν ξέσπασε ο σάλος, οι μισθοί ενσωματώθηκαν στο μισθό με τη μορφή επιδόματος.

Ένας εργαζόμενος που προσλαμβανόταν για πρώτη φορά κι έχει μόνο την υποχρεωτική εκπαίδευση, όπως π.χ. μια καθαρίστρια, έπαιρνε πρώτο μισθό, καθαρό 1.900 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι αυτοί έπαιρναν σύνταξη στα 28,5 χρόνια και από το ΤΑΥΒ, το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής έπαιρναν –διαβάστε- ένα εφάπαξ που ισούταν με δύο μηνιαίους μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης. Πάνω από 100.000 ευρώ ο καθένας, ουσιαστικά.

Το ΤΑΥΒ καρπώνεται και τα έσοδα από την εκμίσθωση κυλικείων, εστιατορίου κ.α άλλων ενοικίων, όπως το ΑΤΜ της Εθνικής.

Πριν μερικές ημέρες υπάλληλος συνταξιοδοτήθηκε με σύνταξη 2.500 ευρώ. Λεπτομέρεια; Ηταν απόφοιτος δημοτικού. Επίσης, δεν υπάρχουν μεταθέσεις στους υπαλλήλους, εκεί μπαίνουν κι από εκεί βγαίνουν, όπως επίσης και δεν υπάρχει αλλαγή της ειδικότητάς τους.

Τέλος, θα αναρωτηθεί κανείς: Που χωράνε κάθε μέρα 2.500 υπάλληλοι; Δε χωράνε γι’ αυτό δουλεύουν… εκ περιτροπής. Και φυσικά υπάρχει και ο τηλεοπτικός σταθμός (που κάποτε πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει), ο οποίος είχε 100 άτομα προσωπικό, κόστιζε 6 εκατ. το χρόνο και είχε τηλεθέαση 0,3%.

Το ξαναγράψαμε: Όλα τα παραπάνω είναι ανδραγαθήματα των πολιτικών μας για να βολέψουν όλο το συγγενολόι, όμως, κάποιος έπρεπε να κάνει την αρχή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kiwi avatar
  kiwi 08/11/2012 09:04:36

  Η χθεσινή εικόνα, μπορεί να είναι και "παρήγορη" σε σχέση με τα όσα έγιναν την περίοδο ΓΑΠ, ιδιάιτερα στην πρωτη του χρονιά. Και αυτά που γράφεις, αποτελούν παρονυχίδα με το γεγονός που είδαμε στο παρελθόν: να παραιτείται βουλευτής Θεσσαλονίκης (Ρομπόπουλος) καταγγέλοντας εγγράφως πως δεν μπορεί πιά - με την απειλή της (στην πραγματικότητα, ήδη συντελεσθείσας) χρεωοκοπίας - να ψηφίζει "μνημόνια" τα οποία ΔΕΝ γνωρίζει! Τα οποία δεσμευουν το ελληνικό κράτος για γενιές και για τα οποία ουδείς ενημέρωνε τους βουλευτες του ελληνικού κοινοβουλίου (πέραν του "τα ψηφίζετε ή χρεωκοπούμε").
  Για να μάθουμε μετά πως άλλοι(-ες) τα διάβαζαν στο κομμωτήριο πριν την περμαναντ και άλλοι πιθανώς στην τουαλέτα.

  Οπότε, τι είναι αυτά που γράφεις τώρα; Ασήμαντα και ανευ ουσίας, μπροστά σε όσα προηγήθηκαν με τα "μεσοπρόθεσμα¨και τα "μνηνόνια" και τα PSI.

  Άσε που τα χθεσινά μέτρα είναι εφιάλτης πραγματικός. Τολμω να διακινδυνέψω την πρόβλεψη πως ΟΥΤΕ με αυτά θα έλθει η δόση (για τα περισσότερα των αναμενομένων χρήματα, δεν σχολιάζω), ετοιμαζόμαστε να δούμε αντιπρόεδρο του Σαμαρα τον Βενιζέλο(!!!!!!) αντί να τον δούμε να απολογείται σε ειδικό δικαστήριο για τη βλακώδη διαχείριση του φθινοπώρου 2011 (που κατέληξε στο θλιβερότερο φορολογικό reality της Ιστορίας) ...

  .. και εσύ μας λές γιατί ο Κασαπίδης το είπε στον Κουκουλόπουλο και όχι στο κόμμα του. Έχεις μπροστά σου ένα δάσος και κοιτάς ένα χαμομήλι που φύτρωσε κάπου δίπλα στο βράχο ....

  • akenaton avatar
   akenaton @ kiwi 08/11/2012 12:00:26

   Αν θεωρείτε "χαμομήλι" αυτό που λέγεται ότι έκανε η βουλευτής, τότε πάω πάσο. Εγώ, αν έγινε, το θεωρώ την κορωνίδα του πελατειακού - ρουσφετολογικού μεταπολιτευτικού συστήματος.

   • klik avatar
    klik @ akenaton 08/11/2012 13:45:01

    Ακριβως έτσι. Απόλυση ολων των υπαλλήλων της Βουλής ΤΩΡΑ! Προκήρυξη για πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ του 25% του αριθμού τους. Τολμά ο Σαμαράς?
    Μια κίνηση ακραία συμβολική που θα βάζει ταφόπλακα στο πελατειακό κράτος.
    Τι τον εμποδίζει?

    • Σοφία avatar
     Σοφία @ klik 14/11/2012 11:49:23

     Δεν εχει αντιληφθει προφανως τι θα κερδισει αν κανει αυτο που λες klik.
     Πολιτικο κοστος, θα εχει στην περιπτωση που δεν τους πειραξει.

   • Samurai avatar
    Samurai @ akenaton 08/11/2012 15:02:31

    Akenaton.
    Κάνουμε συζήτηση ακόμα για τους υπαλλήλους της βουλής και τα εργασιακά τους δικαιώματα !
    Όχι πως δεν έχουν κι αυτοί δικαιώματα προς Θεού αλλά ..
    όπως έλεγε και ο θρυλικός Ρεχάγκελ η ταμπέλα δε λέει ψέματα.
    Η παράνοια.. που λέει και ο φίλτατος Ορεσείβιος έχει ποτίσει τα πάντα.

   • kiwi avatar
    kiwi @ akenaton 08/11/2012 17:32:10

    Δεν ξέρω τι εννοείτε ακριβώς, αλλά μάλλον δεν χρησιμοποιούμε τις λέξεις αποδίδοντάς τους το ίδιο νόημα.

    Μου είναι αδύνατον να εξισώσω οποιαδήποτε ενέργεια δηλωτική του ρουσφετολογικού συστήματος (το οποίο γνωρίζουμε όλοι μας) με τον ΒΙΑΣΜΟ της δημοκρατίας και κάθε έννοιας συνταγματικά ευνομούμενης πολιτείας, που συνιστά η παραδοχή πως ένα "κοπάδι" (ή μήπως αγέλη;) βουλευτών ψήφισε κάτι που διαλύει το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος όπως το γνωρίσαμε για αρκετές δεκαετίες - και δεσμεύει 2 τουλάχιστον γενιές, ΧΩΡΙΣ να γνωρίζει περί τίνος επρόκειτο. Χωρίς να το έχει διαβάσει και μόνο με την απειλή της ... (συντελεσθείσας ..) χρεωκοπίας.

    Ε, ναι! Αυτά είναι τερατωδώς ανομοια! 'Εχουμε μπροστά μας ένα δάσος με θεόρατα δένδρα, και κάπου έχει φυτρώσει ένα χαμομήλι ή μία τσουκνίδα ... Κι την κοιτάμε ...

    Δεν μπορεί. Κάτι άλλο πρέπει να έχετε σκεφτεί. ΔΕΝ συγκρίνονται αυτά τα πράγματα ...

    • akenaton avatar
     akenaton @ kiwi 08/11/2012 21:32:29

     Φταίει απλώς η διαφορετική πολιτική θεώρηση των πραγμάτων αγαπητέ μου. Εγώ απλώς δεν πιστεύω πως χθες συνετελέσθη έγκλημα αλλά αντίθετα πράξη σωφροσύνης και σταθερότητας. Το μέλλον θα δείξει ποιος έχει δίκιο και ποιος λάθος. Τα μέτρα που ψηφίστηκαν εξάλλου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ήταν γνωστά τοις πάσι στις γενικές τους κατευθύνσεις. Το "δεν τα διάβασα" εδώ δεν έχει εφαρμογή.

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/11/2012 09:15:43

  Αν οι βουλευτές γίνουν 200 τότε μειώνεται ο βαθμός αντιπροσωπευτικότητας του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος. Δεν είναι αυτή η λύση. Οι πολλές μονοεδρικές και οι διευρυμένη λίστα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

  • Σοφία avatar
   Σοφία @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 14/11/2012 11:53:51

   Διακοσιοι, και πολλοι ειναι.

 3. tilt avatar
  tilt 08/11/2012 09:19:40

  Δυστυχώς όλα τα παραπάνω που περιγράφετε γλαφυρά, είναι απόρροια του ευτελισμού των θεσμών. Οι βουλευτές οφείλουν να μην είναι "πρόβατα" σε κομματικούς στρατούς, όμως οφείλουν να αποτελούν πρότυπα με την συμπεριφορά τους για την κοινωνία, σεβόμενοι τους πολίτες που τους εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους.
  Νομίζω στο κοντινό μέλλον θα πέσουμε πολλές φορές από τα σύννεφα, με ανάλογες συμπεριφορές που δυστυχώς δείχνουν να αυξάνονται ραγδαία σε συχνότητα.

 4. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 08/11/2012 09:48:43

  ο αγών συνεχίζεται....

 5. xzetta avatar
  xzetta 08/11/2012 10:03:59

  κάντε οτι θέλετε αλλά προς θεού μην πειράξετε τους υπαλλήλους της βουλής. θα έχετε σοβαρά προβλήματα με το σύνταγμα.

 6. Δρυς avatar
  Δρυς 08/11/2012 10:14:58

  Το πως λειτουργεί το κοινοβούλιο, είναι άλλο ένα δείγμα της κατάντιας του πολιτικού συστήματος.

  1) Κατ'αρχήν πρέπει να υπάρξει οπωσδήποτε απλή αναλογική, ώστε να μην έχουμε bonus και λοιπές αθλιότητες. Δε μπορεί π.χ. η ψήφος του επαρχιώτη να μετράει λιγότερο από αυτή του αθηναίου.
  2) "Κομματική πειθαρχεία" και λοιπά εκβιαστικά, τέλος. Για αυτό εκλέγουμε τους βουλευτές, για τη γνώμη και το λόγο τους. Αλλιώς ας μείνουν 1 βουλευτής από κάθε κόμμα που θα μπει στη βουλή, το ίδιο τραγελαφικό είναι.

  Αυτά τα πρώτα για να λειτουργεί το κοινοβούλιο δημοκρατικά, και όχι κομματοκρατικά.

 7. kostas* avatar
  kostas* 08/11/2012 10:15:04

  Ναί γιατί τώρα οι εκλογές στην ΕΠΟ είναι μια χαρά πρεπει να πάμε σε εκείνες τις εποχες :p Δυστηχως η κατασταση στη Βουλή είναι ήδη χειρότερη από την ΕΠΟ

 8. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 08/11/2012 11:15:12

  Τώρα κυρίες και κύριοι έρχεται ο λογαριασμός για το γραμμάτιο που υπέγραψε εν λευκώ το "προοδευτικό" κομμάτι του Λαού μας την 18-10-1981 δίνοντας εξουσία σε έναν άπατρι, μιγά, φυγόστρατο και έκδοτο τύπο και στον εσμό των ανίκανων που τον ακολουθούσε. Αν και πολύ μικρός θυμάμαι ότι ένα μήνα μετά είχαν συλληφθεί κάποιοι να κλέβουν σε πολυκατάστημα του Λονδίνου (το οποίο προφανώς λόγω προτέρας λιγούρας είχαν δει μόνο σε σχολικούς χάρτες ). Απλά η λάμψη των λιρών έκανε τους τενεκέδες να χρυσίζουν

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ IOKLOS ZARAS 08/11/2012 13:47:24

   Μιγά;
   Τι λογής μιγά; Μουλάτο ή Μεστίτσο;

   • IOKLOS ZARAS avatar
    IOKLOS ZARAS @ Ο Θείος 08/11/2012 17:44:47

    Ήταν ο γιός του "παπαντρέα" και μιας ρουμανο-πολωνο- εβραίας
    Αν και το "μιγάς" δείχνει την περιφρόνησή μου στην καταγωγή του και πιθανώς κάποιος ευαίσθητος βιαστής του έρημου του Ισοκράτη να νοιώσει άβολα, τα υπόλοιπα νομίζω τον περιγράφουν αντικειμενικώς

 9. Nik avatar
  Nik 08/11/2012 11:46:17

  Ιδιωτικά κόλπα (ανεξαρτητοποίηση, διαφοροποίηση κλπ) σε τέτοια φάση δείχνουν το μέγεθος του ναρκισσισμού που οδήγησε μερικούς, ίσως τους περισσότερους, πολιτικούς να ασχοληθούν με την πολιτική. Είναι άτομα μικρής εμβέλειας, ελάχιστης τεχνικής γνώσης, μηδαμινής επαγγελματικής πείρας. Είναι θλιβερό ότι αυτοί πείθουν τους υπόλοιπους να τους ψηφίσουν.

 10. Basiliki avatar
  Basiliki 08/11/2012 13:15:30

  Το έκανε ο Σαμαράς για να δείξει ότι τα βάρη πρέπει να μοιραστούν ισοδύναμα; Ο Σαμαράς που πρεσβεύει μια πολιτική, στην οποία εξαθλιώνεται η πλειοψηφία και μένουν στο απυρόβλητο οι έχοντες; Ακόμα και το ίδιο το ελεγκτικό συνέδριο έκρινε αντισυνταγματικό το νέο πακέτο μέτρων, λόγω της κατάφορης αυτής αδικίας! Η στιγμή που εισήγαγε ο Στουρνάρας, τη ρύθμιση στη βουλή για τους υπαλλήλους της, είχε σαφώς ως στόχο να αποπροσανατολίσει, από το πραγματικό έγκλημα που συντελείται εκέι μέσα, από την Τρόικα εσωτερικού! Φυσικά, και οι θέσεις των υπαλλήλων της βουλής είναι άκρως βυσματικές, αλλά βασίζονται σε ένα πελατεικό καθεστώς που τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα δημιούργησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν. Η κίνηση του Στουρνάρα, περικλείεται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλουν οι κυβερνώντες, οι εργαζόμενοι 2 ταχυτήτων, που αυτοι με τοση επιμέλεια δημιούργησαν, να φαγωθούμε μεταξύ μας και να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τους πραγματικούς υπαίτιους της κρίσης!

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ Basiliki 08/11/2012 15:59:42

   @ Basiliki

   ++++++++++++++++

   Το οτι όλο το σκηνικό έγινε για αποπροσανατολισμό και παιχνίδι εντυπώσεων φαίνεται απο το ότι :
   Για την απόσυρσή της συγκεκριμένης τροπολογίας επικαλούνται την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

   Μα ή αντιπολίτευση αντιδρούσε και για τους μισθούς στον Ιδ. Τομέα και για τους μισθούς στον Δ. τομέα και γενικά για όλο το νομοσχέδιο.

   Γιατί δεν απέσυραν και τα ανωτέρω ????????????

   Μας έχουν για πολύ ηλήθιους νομίζω και μας πετάνε την μπάλα για έχουμε να λέμε.

   Οχι οτι οι υπάλληλοι της ΒΟΛΗΣ οτι δεν έχουν πρόμοια αλλά έλεος ακόμη μας έχει μείνει λίγο μυαλό.............

 11. Samurai avatar
  Samurai 08/11/2012 13:34:35

  Σε λίγο έτσι όπως πάμε δε θα μαζεύεται κόσμος έξω από τη βουλή,δε θα κάνουν έκτροπα οι μπαχαλάκηδες,θα ξεχάσουμε τα λα'ι'κά συλλαλητήρια,τις απεργίες,τις αποχές,τις ντουντούκε,τις σφυρίχτρες,τις αντιασφυξιογόνες μάσκες,τα ουρλιαχτά και τις κλωτσοπατινάδες.
  Όλα αυτά σε λίγο θα μας τα προσφέρουν οι βουλευτές μας,και το προσωπικό της βουλής.
  Εύχομαι να σεβαστούν τουλάχιστον την αίθουσα συνεδριάσεων.
  Μπορούν να πλακώνονται,να βρίζονται,να σχίζουν τα ρούχα τους, στους διαδρόμους και στο καφενείο της βουλής.
  Δίναμε και δίνουμε τις ψήφους μας σ'αυτούς τους τριακόσιους για να μας εκπροσωπούν κι όχι για να μας δείχνουν με τη στάση τους ότι η ξεφτίλα δεν έχει όρια.
  Πρέπει κάποτε να καταλάβουν ότι εκπροσωπούν ένα ολόκληρο έθνος κι όχι τα μαγαζάκια των περιφερειών τους.

 12. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/11/2012 13:57:00

  Αυτή η φάση της κοινοβουλευτικής ιστορίας μας αυτο-απαξιώθηκε.
  Υπερώριμος ο καιρός για Αναθεωρητική-Συντακτική Βουλή.
  Επόμενες εκλογές με απλή αναλογική χωρίς bonus, με διπλή ψήφο (σε ευρεία περιφέρεια με λίστα, σε στενή περιφέρεια ανεξάρτητη ψήφο σε πρόσωπο), αριθμός βουλευτών 150.
  Βουλευτική αποζημίωση στο ύψος αποδοχών καθηγητή ΜΕ (στη λήξη της θητείας του), χωρίς βουλευτική συνταξιοδότηση.
  Το στραβό ραβδί το ισιώνεις λυγίζοντάς το αντίστροφα με την στραβομάρα του.

  • Samurai avatar
   Samurai @ Ο Θείος 08/11/2012 14:45:38

   Θείο.
   Εγώ λέω οι μισθοί των βουλευτών να πέσουν στα 1900 ευρώ.
   'Οσα περίπου παίρνει μία νεοδιοριζόμενη καθαρίστρια της βουλής.
   Και τους καφέδες να τους κάνουν μόνοι τους.
   Τσιφλίκι τους δεν είναι η βουλή?Ε,ας μοιραστούν τότε τις υπηρεσίες της.

 13. vangelis ... avatar
  vangelis ... 08/11/2012 14:09:34

  !!!

 14. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/11/2012 14:17:30

  Άν δεν απατώμαι, στο Μεξικό τον μιγά μεστίσο (λευκός + αυτόχθων Αμερικανός - "Ινδιάνος"), τον αποκαλούν και "τσόλο" (cholo).

 15. mikro avatar
  mikro 08/11/2012 15:12:25

  Ευτυχώς πέρασαν τα μέτρα και τώρα θα γίνει το Νέο ευρωπαικό κόμμα. Με ηγέτη τον Μεγαλο Σαμαρά και αντιπρόεδρο τον Μεγάλο συνταγματολόγο Βενιζέλο.
  Ας δίνει ο θεός μακροημέρευσει σ'όλους τους μεγάλους ηγέτες μας Κ. Μητσοτάκη, Βορίδη, Γεωργιάδη και όλους τους 153 που στήριξαν Ελλάδα. Μπράβο τους!!!
  Τους περιμένουμε στους χώρους που εκλέγονται να τους σηκώσουμε στους ώμους και να τους γκρεμίσουμε στα τείχη των πόλεων μας.
  Ρε ζήτω περισσότερο στο Πασοκ όπως λέει ο μεγάλος κοντός Τζαβάρας, ότι είναι μεγαλειώδες από-κομμα και δείχνει τον δρόμο για την νίκη της ελλάδας.
  Ζήτω το Πασοκ και η ΝΔ σήμερα και το αυριανό ευρωπαικο κόμμα.
  Κοιμηθήτε καλά η δόση έρχεται να μας σώσει....

 16. Tassos avatar
  Tassos 08/11/2012 15:55:32

  Δεν είναι μόνο το επικίνδυνο του προγράμματος της αντιπολίτευσης. Οτι θέλουν να μας δουν χρεωκοπημένους και όχι φτωχοποιημένους κατά 20-30 % όπως είμαστε τώρα. Είναι και το θέμα των προσώπων: Από τα άναρθρα ουρλιαχτά των Συριζαίων, την κτηνώδη λεκτική , χυδαία βία των χ.α (Μπέρτολντ Μπρέχτ: ο μόνος τρόπος για να κάνεις διάλογο με ένα φασίστα είναι να του πετάξεις ένα τούβλο στο κεφάλι) μέχρι κανα δυό βουλευτίνες των καϋμμένων που κουνούσαν ένα γυναικείοβρακί ΚΑΙ ΟΧΙ μαντήλι που λέει ευγενικά ο Φάκτορας (ξαναδείτε το και θα με δικαιώσετε).

 17. Γιωργος avatar
  Γιωργος 08/11/2012 16:10:12

  Στο 25,4% έφτασε η ανεργία τον Αύγουστο με 2 μνημονια
  Οι καταγεγραμμένοι μη εργαζόμενοι ανέρχονται στους 1.267.595
  Απορεια - Με 3 και 4 μνημονια ποσο?

 18. λαλακης avatar
  λαλακης 08/11/2012 17:10:22

  Η κυβερνηση εκτιμω θα πεσει μεχρι το Πασχα , οχι γιατι θελει ο Σαμαρας
  αλλα γιατι οι δημοσκοπησεις θα εμφανιζουν μεγαλη πτωση της ΝΔ και
  ανοιγμα ψαλιδας υπερ Συριζα.
  Οι Ελληνες πολιτικοι πανε βασει δημοσκοπησεων.
  Απο την αλλη ναι μεν ο Βενιζελ στηριζει ψυχη και σωμα το Σαμαρα
  ομως το Πασοκ εχει παρει το δρομο της διαλυσης δηλ ενας κουκος
  δε φερνει την ανοιξη δε μπορει μονος ο Βενιζελ να σωσει το Σαμαρα.
  Το 153 δεν ειναι ικανοποιητικο νουμερο ,προκειται για πυρρειο νικη
  και αμφιβαλλω για το κατα ποσο το τσιριμωκειο μορφωμα ΔΗΜΑΡ
  θα αντεξει να στηριζει την κυβερνηση οταν δεν ψηφιζει τα μετρα
  και αυτογελοιοποιηται συνεχως απο τις αλλοπροσαλες αποψεις .
  Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι ομως η ιδια η κοινωνια και συγκεκριμενα
  η διαλυση του υγιους ιδ τομεα που του επιβληθηκε αγρια υπερφορολογηση
  28% απο το πρωτο ευρω , κατι προτωφανες στα παγκοσμια χρονικα
  αλλα και οι δυσβασταχτες εισφορες στον ΟΑΕΕ, αλα αυτα
  οδηγουν με μαθ ακριβεια στη καταστροφη και την μεταναστευση
  σχεδων ολων των επιχειρησεων, αρχισαν πλεον να μεταναστευουν ακομα
  και ατομικες στη Βουλγαρια!!
  Η λογικη της παραπαιουσας δικομματικης-τρικοματικης
  ειναι ''μετρα απ οπου να ναι να βγαλουμε απλα το χρονο και ας την
  πληρωσει ο Τσιπρας''!!!

 19. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ avatar
  ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ 08/11/2012 17:33:04

  Μπορούσε η κυβέρνηση να φέρει τη τροπολογία στα πλαίσια του κανονισμού της Βουλής ώστε να μην φωνασκεί η αντιπολίτευση, πράγμα το οποίο δεν έκανε και έτσι είχαμε τα γνωστά γεγονότα. Γεννάται όμως ένα σοβαρό ερώτημα: γιατί έγινε αυτό το σοβαρό λάθος από την κυβέρνηση;;;
  Φυσικά κάνατε σημαία το χτεσινό μπάχαλο στην Βουλή και δεν αναφέρετε τίποτα ούτε για τους μισθούς στον Ιδιωτικό τομέα, ούτε για την περικοπη των δώρων των συνταξιούχων ακόμη και των 500 € ,την ισοπέδωση των μισθών εκπαιδευτικών, ιατρών, στρατιωτικών, αστυνομικών, την επιχειρούμενη κατάργηση των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών και την μετάθεση τους ανά την Ελλάδα σύμφωνα με τις διαθέσεις της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας( οι εκπαιδευτικοί φίλτατοι όπως και οι ιατροί του ΕΣΥ διορίζονται άνευ πολιτικού μέσου, δεν γνωρίζω αν σας λέει αυτό κατι...) το εισιτήριο των 25 € για εισαγωγή σε νοσοκομείο , το 1 € ανά συνταγή (αλήθεια δεν πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές;;;) και άλλα πολλά και θαυμαστά.
  Έτσι λοιπόν σήμερα ασχολούμαστε δήθεν με τους 2000 υπαλλήλους της Βουλής και παραβλέπουμε τα εκατομμύρια που πλήττονται, η διαφορετικά καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα!!!
  Κλείνοντας αν θέλετε βάζουμε και ένα στοίχημα, ότι δηλαδή θα βρεθεί τρόπος να διασωθούν τα γνήσια τέκνα του πολιτικού συστήματος και γνήσιοι εξ αίματος συγγενείς των αξιότιμων βουλευτών μας, ανεξαρτήτως κόμματος, γιατί έχουν διάφορα προσόντα(!!!), ενώ όλοι οι προαναφερθέντες δεν διαθέτουν ίσως παρά ελαχιστα!!! Για κανέναν εργαζόμενο δεν ισχύει καμμία συνταγματική επιταγή, παρά για όσους αξιοκρατικά εργάζονται στο Κοινοβούλιο. Εύγε!!!

 20. Α avatar
  Α 08/11/2012 17:33:45

  Η χειρότερη βουλή όλων των εποχών.
  Απ΄όλα έχει ο μπαξές, φασίστες, δημαγωγούς, αμόρφωτους, ανεύθυνους, ψευτοπαλληκαράδες, χ@στηδες, εαυτούληδες, σούργελα, μωροφιλόδοξους, σχιζοφρενείς, μυθομανείς ...
  Συγχαρητήρια στον Ελληνικό λαό, με τις επιλαγές του...
  Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στον Σαμαρά, που μέσα απ΄αυτό το αχούρι, κατάφερε να δώσει στην Ελλάδα μια ακόμη ευκαιρία μπας και ορθοποδήσει.

  • Γιωργος avatar
   Γιωργος @ Α 08/11/2012 18:00:41

   Μην ανησυχεις...να εισαι σιγουρος οτι θα μας δωσουν πολλες ευκαιριες μεχρι να φτασει η ανεργια στο 100%

 21. Γιωργος avatar
  Γιωργος 08/11/2012 17:54:43

  Η Ελλαδα δεν κανει σταση πληρωμων προς τα εξω ,ο Ελληνικος λαος ομως εχει αρχισει να κανει ,η μονη λυση ειναι να μην πληρωσει κανενας κανενα χαρατσι ουτε εφορια ,ειτε εχει ,ειτε δεν εχει ,αλλωστε τα χρηματα του δεν πανε στην Ελληνικη οικονομια . Αν μεχρι το ΠΑΣΧΑ δεν εχει αρχισει η αναπτυξη (που δεν το βλεπω) και αυξηθει η υφεση ,τον Ιουνιο παμε σε εκλογες ....με οτι αυτο σημαινει ....το τελος της μεταπολιτευσης ,ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατω του 10% .Η βουλη θελει καινουρια κομματα καινουριους αφθαρτους ανθρωπους.

  • Tassos avatar
   Tassos @ Γιωργος 08/11/2012 19:14:06

   Ανάκαμψη σε λέει το ΔΝΤ από το β' εξάμηνο του 13.

  • Βασίλης Γκιώνης avatar
   Βασίλης Γκιώνης @ Γιωργος 08/11/2012 19:43:09

   Είτε έχουνε είτε δεν έχουνε, να μην πληρώσουνε προτρέπεις τον κόσμο εσύ διότι θα πας να πληρωθείς πρώτη του μηνός και πίσω σου το χάος...
   Εμείς δεν θέλουμε να ταϊζουμε εσάς και εμείς να είμαστε πίσω στο χάος...

   Τελείωσε το πάρτυ σας Καμμενοτσιπράκια!

   Κι αυτό σας τσούζει βέβαια αλλά σας πήρε χαμπάρι ο κόσμος...

 22. Γιάννης Μανώλης avatar
  Γιάννης Μανώλης 08/11/2012 18:49:22

  Εύχομαι μόνο να μην οδηγηθεί αυτή η χώρα ποτέ σε πόλεμο, γιατί εάν τύχει ο καθένας θα τραβήξει τον δρόμο του, προσπαθώντας να εξασφαλίσει την βολή του, και οι διαταγές των ανωτέρων θα πάνε στράφι. Οι βολεμένοι, λοιπόν, του πολιτικού συστήματος στασίασαν την ημέρα της κρισιμότερης ίσως ψηφοφορίας των τελευταίων ετών! Δεν θα σταθώ στα κατάλοιπα του λαϊκισμού και της αμετροέπειας (Τσιριζαίους, κομμουνιστοσυμμορίτες και Καμένους), αλλά στον πρωθυπουργό! Εάν θέλει να είναι ο ηγέτης του νέου πόλου, που θα δημιουργηθεί εκ των πραγμάτων, ας αρχίσει από αυτούς! Είναι καλή αφορμή να ζητήσει τις απολύσεις όλων των βολεμένων υπαλλήλων της Βουλής και να προκηρύξει όσες θέσεις είναι απαραίτητες! Να βγουν έξω στην αγορά να δουν την γλύκα και να παίρνουν 12 μισθούς με μπλοκάκι, αντί για 16!

 23. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 08/11/2012 19:06:57

  1. "Τη μείωση του επιτοκίου στο δάνειο που έλαβε η Ελλάδα στο πρώτο πακέτο διάσωσης στο 0,8% πάνω από το Euribor από το +1,5% που βρίσκεται τώρα εξετάζει η Ευρωζώνη, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο ανώτερους αξιωματούχους"

  2. Wall Street Journal , Ισημερινός, Κίνα, επιτόκια:
  -Επιτόκιο που έδωσαν οι μη τοκογλύφοι Κινέζοι: 6% το 2009 , 6,9% το 2011
  "Last year, Ecuador's government signed a loan agreement for $1 billion with the China Development Bank, with a fixed interest rate of 6% per year for a four-year term and an additional six-month grace period"
  "Two weeks ago, Finance Minister Patricio Rivera said that the loan will be for eight years, with an interest rate of 6.9%, and a two- or three-year grace period."

  - Οι μη τοκογλύφοι Κινέζοι δεν έβαλαν χέρι στον ορυκτό πλούτο του Ισημερινού. Απλά έχτισαν κινέζικο εργοστάσιο στη χώρα και τους ανάγκασαν να πουλάνε 39. 000 βαρέλια ημερησίως αποκλειστικά στην PetroChina....:
  "China, seeking to secure energy supplies, has become the largest source of financing for the Andean country, after Ecuador defaulted on its global bonds in 2008. Currently, China's loans to Ecuador exceed $6 billion, including $1.7 billion to finance 85% of Coca-Codo Sinclair, a hydropower plant to be built by China's Sinohydro Corp. in Ecuador, which will supply about 75% of the country's energy needs"
  "A person close to the negotiations told Dow Jones the $2 billion loan is connected with the sale of 39,000 barrels per day of crude and fuel oil over two years to PetroChina Co. PTR -1.52%Fernando Villavicencio, a local oil sector analyst, added that "the loan is to be supported by the sale of oil by state oil company Petroecuador to PetroChina. This is a fact, that Petroecuador should supply oil to PetroChina for two years."
  http://online.wsj.com/article/SB10001424052702304314404576412373916029508.html

 24. nikos17 avatar
  nikos17 08/11/2012 19:44:21

  ποιοι φταινε για την χρεωκοπία? ποιοί κυβερνούσαν και υπέγραφαν τα τελευταία 30 χρόνια? Ποιοι πλούτισαν? Ας αφήσουν κάποιοι στο διαδίκτυο τα υψηλά νοήματα ......κι ας κάνουμε λαϊκισμό. Ναι λαϊκισμό. Τερμα η πολιτική. Το τέρας νίκησε στη μάχη. Για να κερδίσουμε τον πόλεμο ας ξεκινήσουμε από το μηδέν. Ποιοι φταίνε? Ο λαός που μιλάει με λαίκίστικο τρόπο τα πολιτικά, είναι η συντριπτική πλειοψηφία. Να αφήσουν τις πα.....ριές οι πολιτικάντηδες, οι πάμπλουτοι και να βρούν τους ενόχους. Αλλιώς δεν θα ξεβρωμίσουμε ποτέ. Εκτός κι αν τους πάρει στις σφαλιάρες ο λαός κάποια στιγμή που δεν το περιμενει κανενας!!!

 25. ΑΠΕΝΑΝΤΙ avatar
  ΑΠΕΝΑΝΤΙ 08/11/2012 20:54:30

  Γιατί ο Σαμαράς δεν επιστράτευσε επί τόπου τους υπαλλήλους της Βουλής;

 26. starblond1 avatar
  starblond1 09/11/2012 20:50:49

  Να επαναφέρει άμεσα την ρύθμιση για την μείωση των αποδοχών των προνομιούχων υπαλλήλων της Βουλής. Μπράβο στον Στουρνάρα. Ευγε και να το προωθήσει

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.