#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/05/2010 16:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα καθεστωτικά κοχίμπα εκμετρούν το ζην, αλλά δεν το ‘χουν πάρει χαμπάριΦαήλος Μ. Κρανιδιώτης

Τι θα κάνουμε, που λέει ο Λένιν κι ο φίλος μου ο Πάνος ο καφετζής; Από δω και πέρα τι;

Άντε λοιπόν και τα πήραμε τα πρώτα φράγκα από το Δ.Ν.Τ. Απ’ ότι κατάλαβα με την φτωχή γνώση μου περί των οικονομικών, το μεγαλύτερο μέρος θα πάει για να πληρώσουμε τα χρωστούμενα από τα προηγούμενα γλέντια της Κλεπτοκρατίας. Κάτι ψίχουλα ίσως μείνουν, αν και αμφιβάλω,  στην χώρα για να γίνει υποτίθεται «ανάπτυξη». Το πώς, δεν το περιγράφουν τα μέτρα. Άρα ή είναι μυστικό, για να αιφνιδιαστούμε ευχάριστα, ή θα μας το πουν αργότερα.

Ποιοι θα πάρουν το ματωμένο από τους συνταξιούχους χρήμα; Ποιοι θα κάνουν τα έργα; Το ίδιο αλώβητο νταβαντζίδικο σύστημα που κρατάει ερμητικά κλειστή την επιχειρηματικότητα, υπερτιμολογεί τα έργα, ελέγχει ΜΜΕ κι έχει υπαλλήλους και συνεταιράκια πολιτικούς με υπεράκτια «συνείδηση».

Οι μπιζιμπόντηδες του Κολωνακίου, οι μαλάκες με τα πούρα, θα κόβουν βόλτες χαμογελαστοί όπως και πριν και θα χουν στην καβάτζα και τα τελευταία δανεικά που πήρατε εσείς για να τους τα δώσετε. Θα τα βάλουν μαζί με τον λουφέ του Χρηματιστηρίου και κάτι ρέστα από στάδια, προαστιακούς, δρόμους, υποβρύχια, αεροπλάνα, άρματα και τα 1000 ευρώ από τον στημένο διαγωνισμό για κωλόxαρτο και συνδετήρες.

Πιθανότατα λοιπόν στο τέλος της μέρας να τα φάνε κι αυτά, να εξακολουθούμε να πουλάμε ο ένας στον άλλο μόνο φραπόγαλα και να χρωστάμε και τούτα και τα προηγούμενα, ενώ θα παράγουμε ακόμη λιγότερα. Κι όσοι έχετε κάρτες και καταναλωτικά ξέρετε τι συμβαίνει όταν σε καβαλήσουν οι τόκοι. Τότε τι θα γίνει; Θα ‘ρθουν κάποιοι, γείτονες, σύμμαχοι, «φίλοι» και θα μας πουν «όλα σε ένα», με αντάλλαγμα ένα διακοποδάνειο, την Θράκη, την Κύπρο και μια Μακεδονική Μακεδονία της Μακεδονίας;

Το ψηλό παιδί από την Μινεσότα και οι ποικιλώνυμοι βαστάζοι του, πορεύονται προς τα πίσω. Τραβάνε για τη Μελούνα.

Ακούστε λοιπόν, αδέρφια. Τριάντα χρόνια πλιάτσικο και τώρα, χωρίς ν’ αλλάξουν ΤΙΠΟΤΑ, έρχονται οι θεμελιωτές της λαφυραγωγίας, να μας «σώσουν», σουρεαλιστικά,  μαζί με τον Μάκη που είπε κι αυτός ΝΑΙ και τον χειροκροτούσε η κόρη του πατέρα της, με την ευαρέσκεια του «σοσιαλιστή» προτέκτορος.

Στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ δεν υπάρχει τυχαία η ταμπέλα «ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΡΙΚΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ». Δεν κάνω πλάκα.

Όσο το σύστημα της Κλεπτοκρατίας και της Τηλεοπτικής Ολιγαρχίας παραμένει αλώβητο θα πηγαίνουμε ακόμη πιο κάτω. Ζήσαμε και ζούμε δεκαετίες σ’ ένα καθεστώς που τιμωρεί τους καλούς και ανταμείβει τους κακούς. Μας κυβέρνησε και μας κυβερνά ο κατιμάς της κοινωνίας μας. Φλώροι, γιοί, κόρες, ανήψια, γκόμενες κι εραστές, φυγόστρατοι και τεμπέληδες. Μια ημιμαθής κοσμοπολίτικη ψευτοαριστοκρατία, που θεωρούν κεκτημένο δικαίωμα το διαμοίρασμα μεταξύ τους του εθνικού πλούτου και των δανεικών, που φυσικά θα τα πληρώσει ο Λαός, με τις πλάτες πια και της Κομανέτσι της πιο γκροτέσκας «εθνικοφροσύνης». Κάτι σαν Ψινάκης στο πιο αντρικό και λιγότερο σοβαρό.

Οι επαγγελματίες καθεστωτικοί πολιτικοί κάνουν ρουσφέτια ο ένας στον άλλο, ενίοτε συγκρούονται αλλά συχνά συναντιούνται στους προθαλάμους των ελβετικών τραπεζών κι ανταλλάσουν φιλοφρονήσεις κι ιδέες. Κάτι σαν αντίδικοι δικηγόροι, που στην ανάπαυλα της δίκης μοιράζονται αστειάκια.

Ο λαός μας μπορεί να κάνει αγόγγυστα θυσίες και το έκανε πολλές φορές στην Ιστορία του υπό δυο προϋποθέσεις:

Διοίκηση δια του παραδείγματος και δικαιοσύνη.

Το «πνεύμα μονάδος» που απαιτεί αυτός ο αγώνας, η καρτερία και η θυσία απαιτούν να τιμωρηθούν οι κλέφτες, να τους δημεύσουν τα κλεμμένα. Η προσπάθεια θα πετύχει μόνον αν οι απλοί άνθρωποι δουν να διαπομπεύονται οι Υπουργοί που κάποτε πένονταν και τώρα ζουν σαν δούκες.

Οι ποινικές ευθύνες πήγαν περίπατο με τον άθλιο νόμο περί ευθύνης Υπουργών, όμως υπάρχει πάντα η ηθική ευθύνη και ο νόμος για το πόθεν έσχες, όπως άριστα πρότεινε ο  σωστός Γιάννης Δημαράς. Πάρτε τους πίσω τα κλοπιμαία. Ξετινάξτε τους ίδιους, συζύγους, παιδιά, αδέρφια. Όταν οι πολίτες θ’ ακούσουν ότι με τον νόμο για το πόθεν έσχες δημεύθηκε το σπίτι του κάθε «Ρόκο», ότι αναζητήθηκαν και δημεύθηκαν οι λογαριασμοί στο εξωτερικό του τάδε πρώην Υπουργού Άμυνας και τα ακίνητα του κάθε τεμπέλη που μπέρδευε το νομιμοφανές με το ηθικό, τότε ο κόσμος θα βάλει πλάτη.

Οι Κλεπτοκράτες εκδότες, μπετατζήδες, τραπεζίτες, προμηθευτές κι οι πολιτικές «πουτάνες» τους κάνουν απεγνωσμένη μάχη οπισθοφυλακής. Ονειρεύονται κόμματα, συναινέσεις συνενοχής, ώστε να επιβιώσουν της κρίσης οι παρέες – συμμορίες τους, όλα τα κοπρόσκυλα που μαζεύονται στο Κολωνάκι και κάνουν μπίζνες και ταμείο, όταν εμείς δουλεύουμε. Τα καθεστωτικά κοχίμπα εκμετρούν το ζην αλά δεν το ‘χουν πάρει χαμπάρι. Η απονομιμοποίηση τους θα γίνεται με ρυθμούς πολυβόλου.

Ναι λοιπόν, σίγουρα χρειάζονται μέτρα, χρειαζόντουσαν μέτρα τουλάχιστον από πέρυσι, που το ‘λεγε ο Καραμανλής. Άφησε βέβαια αμολητούς, ανέλεγκτους τους δικούς του κλεπτοκράτες, τις διάφορες φλωρούμπες με τα ρετιρέ, τις off shore, τα κότερα και το θράσος 1000 πιθήκων αλλά είπε εν πολλοίς την αλήθεια. Την είχε πει κι ο Παπαδήμος σε όλους αλλά το κουτοπόνηρο ψηλό παιδί, ο κωπηλάτης – δρομέας από τη Μινεσότα, είπε χοντρά ψέματα για να υφαρπάξει την εκλογή και την σούφρωσε. Τώρα φωτιά στα μπατζάκια του και στο σπίτι μας με το ανίκανο κωλοβάρεμα τόσων μηνών. Ακόμη επεξεργάζονται τα ηλεκτρονικά βιογραφικά. Στα ενδιάμεσα παίζουν Farmville.

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν; Εγώ δεν θα σας πω για μέτρα, δεν το κατέχω το οικονομικό άθλημα, παρά λίγο, εμπειρικά. Θα σας πω όμως μερικά για την μεγάλη εικόνα.

Τίποτα δεν θ’ αλλάξει σε βάθος χρόνου αν δεν τινάξουμε στον αέρα τα βρωμερά κάστρα της πολιτικής ορθότητας, τις άθλιες καταβόθρες που καταπίνουν πακτωλό χρημάτων κι αποδίδουν πίσω στην Ελλάδα σκατά, φασισμό, αγκύλωση, διαφθορά και δουλοφροσύνη.

Πρώτον, το νταβατζιλίκι των 5-6 οικογενειών στα μεγάλα έργα και τις προμήθειες. Με τους περίφημους μαθηματικούς τύπους, τις εκπτώσεις, τις στημένες προδιαγραφές και την μαφιόζικη ασφυξία, κατασπαράχθηκε δεκαετίες τώρα, όχι μόνον ο ωκεανός χρημάτων, που τώρα μας λείπουν αλλά και κάθε έννοια ελεύθερου ανταγωνισμού κι επιχειρηματικότητας.

Δεύτερον,  οι Τράπεζες, οι νόμιμοι τοκογλύφοι, οι μεγαλύτεροι σπεκουλαδόροι στην ληστεία του Χρηματιστηρίου, οι δυνάστες των επαγγελματοβιοτεχνών και των οικογενειών,  που δανείζουν με 12% και δίνουν επιτόκιο 1%.

Τρίτον, η Δημόσια Διοίκηση. Ο διώκτης των ικανών και τολμηρών, ο εχθρός της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. Ο γραφειοκρατικός βροντόσαυρος που εξοντώνει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης, αφού δημιουργεί πολλαπλά εμπόδια, που ξεπερνά ο ιθαγενής ενδιαφερόμενος μόνο με μπαξίσι. Ο ξένος φυσικά παίρνει τα λεφτά του και πάει παραδίπλα, στα μεμέτια.

Τρίτον, τα Πανεπιστήμια. Άντρα συμμοριών που κατακλέβουν κονδύλια, κατασπαταλούν χρήμα χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Λεροί ναοί πνευματικής αγκύλωσης, ανθελληνικής προπαγάνδας, στελεχωμένα συχνά με το πιο νεποτιστικό κι άθλιο πελατειακό σύστημα. Έχω γνωρίσει άχρηστους μαλάκες που δεν θα τους εμπιστευόμουν να διδάξουν ούτε σε νηπιαγωγείο κι όμως είναι καθηγητές κι έχουν τρουπώσει και τις γκόμενες, τα ανήψια και τα βαφτιστήρια τους. Θυμάμαι τις ταμπέλες στην πόρτα ενός Τομέα της Νομικής, στο ΑΠΘ. Έμοιαζαν με οικογενειακό δέντρο. Ναι, είναι αυτόνομα, αυτόνομα από την νομιμότητα, αυτόνομα από το εθνικό συμφέρον, μακράν της αποστολής τους. Όπως είπε ένας φίλος, πρέπει να κλείσουν και να ξανανοίξουν, αφού κάνουμε απολύμανση. Χωρίς φυσικά την παγκόσμια πρωτοτυπία του «ασύλου», ασπίδα του κάθε αλήτη και φασίστα καταστροφέα της δημόσιας περιουσίας κι εχθρού της αληθινής πνευματικής αναζήτησης κι ελεύθερης πολιτικής έκφρασης.

Τέταρτον, η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η πιο δυσώδης φλύκταινα της δημόσιας ζωής, ο χώρος στο οποίο εκπαιδεύτηκαν στρατιές μικρών ανθρώπων στην κομπίνα. Με κάτι Δημοτικές Επιχειρήσεις, αναπλάσεις πλατειών και προγράμματα της Ε.Ε. κοινωνικοποιήθηκε η διαφθορά, διαχύθηκε η βρωμιά και στον τελευταίο υπάλληλο.

Πέμπτον, οι περιβόητες «Ανεξάρτητες Αρχές». Ότι πιο άχρηστο. Νέμονται δικαστική εξουσία, χωρίς καμία από τις εγγυήσεις της κι απλώς εργοδοτούνται παχιά – παχιά διάφοροι συρριζαίοι και πρώην αριστεριστές του φουά γκρα. Αν κλείσουν, τίποτα δεν θ’ αλλάξει στην ζωή σας, ίσως γίνει και καλύτερη.

Έκτον, οι Μ.Κ.Ο. Με ελάχιστες εξαιρέσεις καταπίνουν κι αυτοί πακτωλό χρημάτων κι ορισμένες μάλιστα τις πληρώνουμε για να εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα μέσα στην Ελλάδα!

Λοιπόν ποιος θα σπάσει αυτές τις φλύκταινες; Ποιος θα βάλει το πυρωμένο σίδερο σ’ αυτές τις κακοφορμισμένες πληγές;

Αυτός που δεν ήταν ποτέ υποτακτικός τους. Γιατί νομίζετε τον πολέμησαν τόσο; Γιατί ακόμη τον πολεμούν; Γιατί δεν είναι σαν τα μούτρα τους και γιατί πλέον αντιλαμβάνονται πως θα κάνει όλους τους φόβους τους κι όλες τις ελπίδες μας πραγματικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 09/05/2010 11:53:27

  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και το MEGA θα είναι οι πολιορκητικοί κριοί της Μητσοτάκαινας από δω και πέρα. Θα το δείτε. Κλύσμα θα μας τις κάνουν τις απόψεις της μέχρι να τις εμπεδώσουμε. Είναι που την πολεμούσαν τα συμφέροντα την καημενούλα. Κλαψ κλαψ. Σχετικά με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ λυπάμαι πολύ γιατί κάποτε έμπαινε καθημερινά στο σπίτι μου. Τώρα πια κατάλαβα.

  • nasos avatar
   nasos @ ΓΙΑΝΝΗΣ 09/05/2010 12:04:58

   Χρειάζεται γενικό μποϋκοτάζ σε όλες τις νταβατζοφυλλάδες,ευθύνονται περισσότερο και από τους πολιτικούς για την κατάντια μας.

  • Basilis avatar
   Basilis @ ΓΙΑΝΝΗΣ 09/05/2010 12:10:30

   μη λυπάσαι Γιάννη! Όλοι κάποτε τη θεωρήσαμε σοβαρή εφημερίδα. τελικά είναι μια σοβαροφανής φυλλάδα! Πάντως μη σταματήσεις να την αγοράζεις! Θα μαθαίνεις από πρώτο χέρι την επόμενη κίνηση της διαπλοκής! Είναι και σε κάτι χρήσιμη

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ Basilis 09/05/2010 12:38:24

    Ούτε για χαρτί τουαλέτας...
    Οτι χρειάζεται να μάθεις το έχει και στο διαδίκτυο. Και εγώ έκανα το λάθος να την βάζω στο σπίτι μου. Τώρα ούτε με χειροβομβίδες...

   • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
    ΓΙΑΝΝΗΣ @ Basilis 09/05/2010 12:43:57

    Μποικοτάζ όχι μόνο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αλλά και στη REAL του Χατζηλαλάκη που νομίζει πως είναι η δημοσιογραφική ναυαρχίδα της κεντροδεξιάς (τρομάρα να του ρθει).

   • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
    ΓΙΑΝΝΗΣ @ Basilis 09/05/2010 12:45:03

    Πλέον μόνο το ΠΑΡΟΝ του Μάκη Κουρή αγοράζω εγώ και χαζεύω τις υπόλοιπες στο διαδίκτυο.

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Basilis 09/05/2010 14:24:59

    Μόνο ΠΑΡΟΝ και διαδίκτυο.Κλείστε τις τηλεοράσεις,δείτε ταινίες,διαβάστε βιβλία,περπατήστε στην εξοχή,φλερτάρε,ερωτευθείτε,χαζέψτε και γελάστε με την παρέα σας.Είναι η νύχτα μακρυά,αλλά θα ξημερώσει.

 2. Hot dog avatar
  Hot dog 09/05/2010 11:56:49

  Συμφωνώ! ...και λίγα είπες!

 3. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 09/05/2010 12:07:15

  Χαίρετε κ. Κρανιδιώτη.
  Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε.
  Η ερώτηση είναι από που; Δεν υπάρχει χρόνος κ.Φαήλο.
  Μας κορόϊδεψαν, μας λοιδώρησαν και συνεχίζουν να μας προκαλούν.
  Μπορεί ο δικός τους, δανεικός, χρόνος να τελειώνει, αλλά και ο δικός μας δεν είναι ατελείωτος...
  Το έλεγε μια ταινία για τον Β' Παγκόσμιο: Tora! Tora! Tora!
  ΤΩΡΑ πρωτοβουλίες. Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση!

  ΥΓ:Ακόμα περιμένω μία απάντηση σ'ένα σχόλιο μου.
  Καλή καρδιά και καλή δύναμη.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΒΡΑΧΟΣ 09/05/2010 18:15:42

   Βράχε,
   Συμφωνούμε κι εγώ διάλεξα να βάλω πλάτη για τον Αντώνη. Προχωράει. Αυτό προτείνω. Βλέπεις άλλον που διαχρονικά να τους πήγε κόντρα; Δες ποιοί τον πολεμούν και κόψε συμπέρασμα.
   Σε ποιό σχόλιο δεν απάντησα; Προφανώς μου "ξέφυγε".
   Φιλικά

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/05/2010 22:54:30

    Στο "διαίρει και εξαθλίωνε".Το τελευταίο.
    Δεν πειράζει.
    Θα κάνουμε και εμείς ότι μας αναλογεί.
    Καλή δύναμη. Θα την χρειαστούμε.

 4. ΣΟΦΙΑ avatar
  ΣΟΦΙΑ 09/05/2010 12:07:20

  Απ' το στόμα σου και στου Θεού τ'αυτί!!!

  • vardarskian avatar
   vardarskian @ ΣΟΦΙΑ 09/05/2010 12:18:55

   Από λόγια καλά πάμε (ιδιαίτερα λόγια όμορφα σαν του Φαήλου)... το κακό είναι ότι όλη μας η ενέργεια εξαντλείται στο να φτάσουν αυτά στου Θεού τ'αυτί...

   • vardarskian avatar
    vardarskian @ vardarskian 09/05/2010 12:21:15

    ...κι ενίοτε ούτε κάν αυτό!

   • ΣΟΦΙΑ avatar
    ΣΟΦΙΑ @ vardarskian 09/05/2010 12:46:12

    Δεν είναι έτσι! Πραγματικά κάνουμε ό, τι μπορούμε με τις μικρές δυνάμεις μας! Και άλλοι κάνουν ακόμα περισσότερα...

 5. Chris avatar
  Chris 09/05/2010 12:10:50

  Πολύ σωστά τα λες. Εγώ θα πρόσθετα ότι φταίμε και εμείς που έχουμε αποβλακωθεί στο καναπέ μας. Η δημοκρατία που μας επιβάλουν έχει πάψει εδώ και πολύ καιρό να υφίσταται αλλά τώρα το πήραμε χαμπάρι.

 6. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 09/05/2010 12:14:22

  Δεν θα μας πάρεις τα Καγιέν, Όλι Ρεν, Όλι Ρεν!

 7. τάσος avatar
  τάσος 09/05/2010 12:15:51

  Η χώρα κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Όπως βλέπω εδώ:

  http://www.scribd.com/doc/25492380/%CE%A4%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%BF-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82

  στην Ελλάδα το 2001 καταγράφονται 360.166 άτομα που δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση, 618.978 που εγκατέλειψαν το Δημοτικό αλλά γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση και 3.057.274 (το ένα τρίτο περίπου του πληθυσμού) που έχουν περατώσει τις σπουδές τους στο Δημοτικό. Συνολικά τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι. Τα άτομα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν από τα μέσα με ψυχραιμία και συγκαταβατικότητα, όχι να εκβιάζονται και να εξαπατούνται. Ντροπή σε όσους θησαυρίζουν κοροϊδεύοντας με τόση μανία αγράμματους ανθρώπους.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ τάσος 09/05/2010 12:36:55

   Με τους λειτουργικά αναλφάβητους δημοσιογράφους (περίπου το 90% του επαγγέλματος) τι θα γίνει;

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ Sic transit gloria mundi 09/05/2010 12:40:16

    Θα τους "επιμορφώσει" η Δραγώνα και ο Σόμπολος...
    Καλό σου μεσημέρι.

  • otiprepei avatar
   otiprepei @ τάσος 09/05/2010 12:39:17

   Φταίμε και οι γραμματιζούμενοι γιατί σαν κοινωνία σπρώχνουμε τα σκουπιδάκια κάτω απο το ακριβό χαλί μας μην τυχόν και μας χαλάσει οτιδήποτε την χρεοκοπημένη απο δεκαετίες σινιέ βιτρίνα μας, ενω την ίδια στιγμή όχι μόνο επικροτούμε αλλά και όπου μπορούμε υποδαυλίζουμε την κοινωνική ανισότητα ώστε η ψευτοαριστοκρατική μας καφρίλα να περνά ως αυθεντικό δείγμα κοινωνικού στάτους.

  • otiprepei avatar
   otiprepei @ τάσος 09/05/2010 12:46:57

   You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

   "Tyler Durden"
   Fight Club (1999)

 8. otiprepei avatar
  otiprepei 09/05/2010 12:22:46

  Ποιοι θα πάρουν το ματωμένο από τους συνταξιούχους χρήμα; Ποιοι θα κάνουν τα έργα; Το ίδιο αλώβητο νταβαντζίδικο σύστημα που κρατάει ερμητικά κλειστή την επιχειρηματικότητα, υπερτιμολογεί τα έργα, ελέγχει ΜΜΕ κι έχει υπαλλήλους και συνεταιράκια πολιτικούς με υπεράκτια «συνείδηση».

  Οι μπιζιμπόντηδες του Κολωνακίου, οι μαλάκες με τα πούρα, θα κόβουν βόλτες χαμογελαστοί όπως και πριν και θα χουν στην καβάτζα και τα τελευταία δανεικά που πήρατε εσείς για να τους τα δώσετε. Θα τα βάλουν μαζί με τον λουφέ του Χρηματιστηρίου και κάτι ρέστα από στάδια, προαστιακούς, δρόμους, υποβρύχια, αεροπλάνα, άρματα και τα 1000 ευρώ από τον στημένο διαγωνισμό για κωλόxαρτο και συνδετήρες.

  Πιθανότατα λοιπόν στο τέλος της μέρας να τα φάνε κι αυτά, να εξακολουθούμε να πουλάμε ο ένας στον άλλο μόνο φραπόγαλα και να χρωστάμε και τούτα και τα προηγούμενα, ενώ θα παράγουμε ακόμη λιγότερα. Κι όσοι έχετε κάρτες και καταναλωτικά ξέρετε τι συμβαίνει όταν σε καβαλήσουν οι τόκοι. Τότε τι θα γίνει; Θα ‘ρθουν κάποιοι, γείτονες, σύμμαχοι, «φίλοι» και θα μας πουν «όλα σε ένα», με αντάλλαγμα ένα διακοποδάνειο, την Θράκη, την Κύπρο και μια Μακεδονική Μακεδονία της Μακεδονίας;

 9. otiprepei avatar
  otiprepei 09/05/2010 12:31:17

  Όσο το σύστημα της Κλεπτοκρατίας και της Τηλεοπτικής Ολιγαρχίας παραμένει αλώβητο θα πηγαίνουμε ακόμη πιο κάτω. Ζήσαμε και ζούμε δεκαετίες σ’ ένα καθεστώς που τιμωρεί τους καλούς και ανταμείβει τους κακούς. Μας κυβέρνησε και μας κυβερνά ο κατιμάς της κοινωνίας μας. Φλώροι, γιοί, κόρες, ανήψια, γκόμενες κι εραστές, φυγόστρατοι και τεμπέληδες. Μια ημιμαθής κοσμοπολίτικη ψευτοαριστοκρατία, που θεωρούν κεκτημένο δικαίωμα το διαμοίρασμα μεταξύ τους του εθνικού πλούτου και των δανεικών, που φυσικά θα τα πληρώσει ο Λαός

 10. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 09/05/2010 12:34:07

  κ. Κρανιδιώτη

  αυτές είναι εξαγγελίες που πρέπει να κάνει ο κ. Σαμαράς. Και έχει μάλιστα αργήσει πολύ να τις κάνει. Εγώ κι εσείς ότι και να πούμε...

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Και όχι μόνο εξαγγελίες. Παρόμοια λόγια λίγο πολύ μας τα ξανάπαν κι άλλοι. Αλλιώς και τα δανεικά του ΔΝΤ θα έχουν την τύχη που είχαν και στην Αργεντινή.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Θραξ Αναρμόδιος 09/05/2010 18:35:35

   Βαδίζει σταθερά προς τα πάνω, προς την ίδια πάντα κατεύθυνση και κορυφή και κόντρα στον αρρωστιάρη καθεστωτικό νοτιά.

 11. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 09/05/2010 12:56:49

  Κάθε μέρα που παραμένει η κυβέρνηση Πασόκ, δημιουργεί εμπρησμούς που δεν θα είναι μετά αναστρέψιμοι. Εάν η διάδοχη κατάσταση είναι Ντόρα-Βενιζέλος-Καρατζαφύρερ θα ρίξουν και διοξίνη πάνω στις στάχτες που δημιουργεί το Πασόκ, για να μην ξαναφυτρώσει τίποτε.
  Ο χρόνος περνάει επικίνδυνα.

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ Μποτίλια στο πέλαγος 09/05/2010 13:00:43

   Μη ανατρέψιμο,στην Ελλάδα, δεν είναι τίποτα.
   Σε όλα τα άλλα συμφωνώ.

   • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
    Μποτίλια στο πέλαγος @ ΒΡΑΧΟΣ 09/05/2010 13:19:17

    Φίλε ΒΡΑΧΕ έχεις δίκιο. Ας αναλογιστούμε όμως, ότι το βόρειο τμήμα της Κύπρου θρηνούμε (όσοι το θρηνούμε) εδώ και 35 χρόνια. Η κλιμάκωση της αλλοίωσης των εθνολογικών δεδομένων επιχειρεί να δημιουργήσει ντε φάκτο, όσο αφορά πρόσκρουση σε ανθρώπινα δικαιώματα.
    Φυσικά η αντιστροφή σε ποιοτικό επίπεδο είναι όχι μόνο εφικτή, αλλά και βεβαία, διότι ποιοτικό χαρακτήρα έχει η υποθήκη που βαραίνει στους ώμους του Ελληνισμού.
    Όποιος όμως ταξίδεψε στην Μικρά Ασία, βλέπει τον τεράστιο πόνο, την αδελφική συμπάθεια, αλλά και την ματωμένη αμηχανία στα μάτια εκατομμυρίων βιαίως εξισλαμισμένων και κρυπτοχριστιανών. Αυτές οι ποσοτικές πληγές δεν μπορούν εύκολα να επουλωθούν.

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ ΒΡΑΧΟΣ 09/05/2010 13:34:22

    Ποτέ δεν είμασταν πολλοί. Πάντα όμως είμαστε αρκετοί...
    Ένας και μοναδικός τρόπος υπάρχει να διατηρηθεί η ποιοτική υπεροχή, για μένα τουλάχιστον.
    Γνωστός ,πασίγνωστος, δεν θα επεκταθώ.
    Αν δεν μάθουμε τα παιδιά μας να διαβάζουν και να μελετούν θα ταλαιπωρηθούμε...Ως γνωστόν, η γνώση είναι δύναμη.
    Χρόνο δεν ξέρω αν έχουμε...

   • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
    Μποτίλια στο πέλαγος @ ΒΡΑΧΟΣ 09/05/2010 16:38:13

    @ ΒΡΑΧΟΣ

    Απόλυτα σωστός.
    Όσο αφορά το θέμα του χρόνου, μια ρήση σοφού λέει ότι οι αγνές και αποφασισμένες καρδιές μπορούν να αλλάξουν ακόμη και το παρελθόν.
    Η υποχρεωτική πορεία στο αδιέξοδο αποκαλύπτει το τέρμα.

  • ataktos avatar
   ataktos @ Μποτίλια στο πέλαγος 09/05/2010 15:23:48

   Μποτίλια προχώρα ...όπως προτείνεις στο
   www ://bostopel.blogspot.com/2010/05/blog-post_08.html και εμείς όλοι είμαστε μαζί σου

 12. ataktos avatar
  ataktos 09/05/2010 13:13:44

  μα Φαήλε .. είναι δυνατών εσύ ο "δεξιος" και μάλιστα επώνυμα .. να λες .. καθεστώς τον Γαπ ..που οι παπουδες του και οι γονείς... πήγανε .. εκδρομή στην Μακρόνησο ... αυτά ανοίκουν μόνο σε ...αυτού την δικαιοδοσία

 13. perastikos avatar
  perastikos 09/05/2010 13:20:50

  Συμφωνω τόσο με τις πληγές που ανεφερει ο Φαήλος και που πρέπει να σπάσουν το συντομότερο όπως επίσης και με το μπουκοταζ στίς νταβατζοφυλλάδες που προτείνουν πολλοί συναγωνιστές. Εγω προσωπικά πάει πολύ καιρός που εχω κόψει την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το ΒΗΜΑ και την REAL NEWS, ενω δεν θυμάμαι να αγόρασα ποτε ΕΘΝΟΣ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Γιατί να μην προτιμήσω τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ με την σημερινη του μορφή και το ΠΑΡΟΝ? Αντε να πάρω 2-3 τον μήνα και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ κυρώς για τα Business Stories... Ολες τίς υπόλοιπες φυλλάδες, αλλες περισσότερο άλλες λιγοτερο και αυτούς του καμουφλαρισμένους γλείφτες, οσφυοκάμπτες και δήθεν αδέσμευτους λειτουργούς της ελευθεροτυπίας και ηλεκτρονικών μέσων, τους σιχαίνομαι...

 14. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 09/05/2010 13:38:58

  Ἐμεῖς ἀγοράζουμε μεγάλου μεγέθους ἐφημερίδες(π.χ Καθημερινή),ὅταν πρόκειται νά κάνουμε ψητό στό φοῦρνο.
  Κάνουμε ἕνα ὡραῖο δεματάκι τό κρέας,καί τό σιγοψήνουμε,ὁπως τό κάνουμε σήμερα by the way.
  Μούρλια,φαγητό θά γίνη μέ τήν Νέα τήν Φυτίνη(ἐμεῖς ὅμως χρησιμοποιοῦμε μόνο λάδι),πού λέει καί ἡ διαφήμισι.
  Μιά δοκιμή θά σᾶς πείση,καί θά κάνη καί τήν κ..φυλλάδα χρήσιμη.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Kὀριννα 09/05/2010 18:19:46

   Βάζε καλύτερα λαδόκολλα, μην πάθετε καμμιά δηλητηρίαση από τις αναθυμιάσεις των καιομένων άρθρων του Χατζημινέρβα του βουτυράτου ή τις βαριές αναλύσεις του συγκροτήματος (Richar ο Κοτόκαρδος, Μπουκαλορίχτης κλπ).

 15. Ανδρεας45 avatar
  Ανδρεας45 09/05/2010 13:51:42

  Εγω λεω οτι ειναι μια παρενθεση στην ζωη της χωρας μας.
  Αν ολοι οι Ελληνες ενωθουμε-που δεν το βλεπω-μπορουμε να πετυχωμε πραγματα που δεν χωρουν στο μυαλο κανενος γιατι ειμαστε λαος της τελευταιας στιγμης και ολο τα καταφερνουμε με τι διαφορα,πρεπει να εχωμε καποιον να μας καθοδηγη σωστα.

 16. μια αλεπού στο παζάρι avatar
  μια αλεπού στο παζάρι 09/05/2010 13:59:17

  playstation ή Farmnille?

  Ιδού η απορία...............

 17. παν avatar
  παν 09/05/2010 14:26:24

  Eτσι όπως αφήσαμε να γίνουν τα πράγματα χρειάζεται μεγάλο μπαμ για να έρθουν στα ίσα τους. Για να σπάσει όλη αυτή η σαπίλα δεν φτάνουν μόνο τα λόγια καλέ μου φίλε. Αλλωστε μετά απο τόση μάσα δεκαετιών και βάλε έχουν γίνει ένα με τα σκατά όλοι αυτοί με το συμπάθειο. Σάπιοι μέχρι το κόκκαλο, μπόχα και δυσωδία, σούπερ πάρτυ οι μύγες πάνω τους. Να δω ποιος θα είναι αυτός που σκουπίσει όλη αυτή τη βρώμα και θα την πετάξει πιο μακριά και απο τα Ταρταρα..Σίγουρα είμαστε μαζί του, το θέμα είναι θα αντέξει ή θα φτάσουμε στα εσχατα των εσχατων...Ο Θεός μαζί μας.

 18. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 09/05/2010 14:29:14

  Και μιά υποσημείωση κ.Κρανιδιώτη: εκτός από τις δημεύσεις, υπάρχουν και οι απαλλοτροιώσεις..

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΒΡΑΧΟΣ 09/05/2010 15:11:23

   Όχι, γιατί με την απαλλοτροίωση παίρνεις κι αποζημίωση.

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/05/2010 08:48:11

    Έπρεπε να βάλω "απαλλοτροιώσεις"...

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ ΒΡΑΧΟΣ 09/05/2010 15:21:32

   Η μαγική λέξη για άσκηση επανορθωτικής οικονομικής δράσης είναι μία, η "φοροδιαφυγή". Παραδοσιακά πράγματα, βλέπε κρίση του 1929, Ρούσβελτ, Σικάγο, Άλ Καπόνε και τα σχετικά. Έχει και διεθνές στάτους, καταλαβαίνουν τι είναι όλοι, από τη Γενεύη μέχρι την Μπουζουμπούρα της Ρουάντα. Την καταλαβαίνουν καλά και ο Τρισέ με τον Στρός Κάν, εκεί στη Γαλλία τυγχάνει συστηματικής εφαρμογής, μέχρι και πολιτικοί έχουν αυτοκτονήσει προληπτικά στο άκουσμά της. Στη Χώρα του Ποτέ ασφαλώς και υπάρχουν "άλλα λεφτά", για επανορθωτικά εργαλεία πάντως δεν χρειάζεται η βοήθεια του Πήτερ Πάν.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Sic transit gloria mundi 10/05/2010 07:34:52

    Συμφωνούμε, αλλά το σημαντικότερο δεν είναι μόνο το αυτονόητο, η εφαρμογή του Νόμου και η καταβολή των φόρων, αλλά κυρίως η δημιουργία περιβάλλοντος ενθάρρυνσης, σταθερότητας κι ευνομίας, ώστε να υπάρξουν επενδύσεις κι ανάπτυξη. Πού να ΄ρθει ο ξένος να παλέψει με το φορολογικό σύστημα, που αλλάζει κάθε χρόνο και τ' αρπακτικά της γραφειοκρατίας που θα τον καθυστερήσουν, εκβιάσουν ή θα γίνουν μισθοφόροι του ανταγωνιστή του;

 19. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 09/05/2010 14:53:01

  Οδυσσέα Ελύτη,Γιάννη Σκαρίμπα,Αγγελε Σικελιανέ,Γιάννη Ρίτσο,Γιώργο Σεφέρη,Χατζηκυριάκο Γκίκα,Σπύρο Βασιλείου,Εγγονόπουλε, Μόραλη,Πικιώνη,Μελίνα,Κατίνα,Μινωτή,Μαρίκα Κοτοπούλη και τόσοι άλλοι,εσείς γλυτώσατε νωρίς.Την Ελλάδα που αγαπήσατε,υμνήσατε και ζωγραφίσατε,την Ελλάδα που παράφορα ερωτευτήκατε,την Ελλάδα που κοσμήσατε,δεν θα την βλέπατε πιά.Οι μπογιατισμένες πόρνες,οι σαλτιμπάγκοι,οι καμποτίνοι,οι ζογκλέρ,οι τελώνες και φαρισαίοι,οι μεταπράτες,οι εργολάβοι,οι 'δημοσιογράφοι-κλεφτοκοτάδες'και ο λοιπός συρφετός ενός παρακμιακού και γκροτέσκου Life style που κατάφερε να πεθάνει πρίν από το θάνατό του,χέρι-χέρι με αργυρώνητους πολιτικούς,έφεραν την Πατρίδα μας,στα θλιβερά τους μέτρα.Μικρή,πρόστυχη,ατιμασμένη,σιχαμερή κι αποτρόπαια.Απόλυτα αντίστοιχη της αισθητικής τους.Ομως σε κάποια σκαλάκια στου Φιλοπάππου,ο Καραγκιόζης δακρύζει την ώρα που η Μανταλένα του λέει λόγια παρηγοριάς κι ο Ελληνας εκλιπαρεί την Παναγιά,γιά μή χειρότερα.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 09/05/2010 15:21:23

   Τελικά η ποίηση ήταν το καλύτερο φάρμακο σε κάθε "αρρώστεια"
   Ελπίζω τα παιδιά να αρχίσουν να διαβάζουν ή να σκαλίζουν στίχους.

 20. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 09/05/2010 15:11:38

  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ.
  Ναι έτσι είναι ,πλιάτσικο έγινε από μερικές "MEGAλες" οικογένειες που μοίρασαν προς τα κάτω σε τμήματα τις κοινωνίας μίκρα κομμάτια λείας για να ηγεμονεύσουν και να καταστήσουν συνυπεύθυνους αρκετούς.Με έναν σπάρο δυό τρυγώνια όμως γιατί έτσι ηγεμονεύσε φτιάχνοντας εκλογική πελατεία το πολιτικό σύστημα.
  Αυτή η συμπεριφορά διαχύθηκε και μόλυνε μεγάλες περιοχές..έφτιαξε υπαλληλική αριστοκρατία και ελεύθερους επαγ. λαμόγια.
  Γιατί όμως έγιαναν έτσι τα πράγματα?
  Η χώρα έχασε την παραγωγική βάση της,η αστική τάξη αποδείχθηκε ανίκανη να συντάξη εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και κυριάρχησαν πολλά από όσα περιγράφει ο Κρανιδιώτης..η έξοδος από αυτή την πορεία, ο γαπ και "σια" ,επέλεξαν να είναι η τριτοκοσμοποιήση της χώρας και η πτώχευση του λαού της μαζί με την ακύρωση της εθνικής κυριαρχίας...η συνέχεια προσεχώς...

 21. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 09/05/2010 15:14:30

  Φαήλε είχες και έχεις δίκιο.
  Μακάρι στην Ελλάδα να είχαμε δέκα σαν κι εσένα με τη δύναμη την εμμονή στο σκοπό αλλά και τη συνθετική δύναμη που διαθέτεις.
  Και εγω -για τους αναγνώστες-σε ξέρω προσωπικά από την εποχή που "πρόσεχες" για τη ζωή σου και οχι από τα γραπτά σου.(έγραψα "πρόσεχες" και όχι φοβόσουν).
  Και αργότερα ξαναρίσκαρες τη ζωή σου αφού αφορούσε Εθνική υπόθεση.
  Ομως θέλω να μου πείς με ποιο΄θς θα τα κάνει όλα αυτά ο Σαμαράς.
  Με τη σημερινή ηγετική ομάδα?
  Με τον Παπαμιμίκο?
  Με αυτούς που θα προκύψουν στις εκλογές για τις ΝΟΔΕ?
  Με τούς απαξιωμένους,τα λαμόγια,τους ανθρωποδιώκτες και τους αντιτιυριστικούς.
  Με αυτους που όταν τους υποδεικνύεις κάποιον ως λαμόγιο σου ζητούν αποδείξεις και ποινικά μητρώα.
  Θέλω να μου πουν όλοι αυτοί που έκαναν σαν να έπεφταν από τα σύννεφα όταν αποκαλύπτετο μία κυβερνητική απάτη,πώς εμείς τους ξέραμε απ'τη στιγμή της επιλογής των?
  Πώς για να παντρέψουν την κόρη τους, τους φθάνει η έξωθεν καλή μαρτυρία
  ενώ για να στελεχώσουν την Κυβέρνηση ή το Κόμμα ζητούν δικαστικές αποδείξεις?
  Ο Σαμαράς πήρε εντολή να τα αλλάξει όλα.
  Σε αυτή μάλιστα τη συγκυρία η εντολή αυτοανανεώθηκε.
  Να σταματήσει κάθε προσυνεδριακή διαδικασία.
  Να συμπληρώσει τις απαξιωμένες,ανενεργείς και αποδεκατισμένες ΝΟΔΕ με νεα πρόσωπα της εμπιστοσύνης του.
  Ο λαός στις επιλογές αυτές στις τοπικές κοινωνίες πιστοποιεί αν όσα διακηρύσσει τα εφαρμόζει στην πράξη.
  Αν ξαναδεί στις τοπικές κοινωνίες να ηγούνται τα ίδια λαμόγια ,που έστω πόνταραν στο σωστο χαρτί στις εσωκομματικές΄τότε θα λακίσει.
  Να φέρει στο προσκήνιο νεα πρόσωπα,αγωνιστες της ζωής,αδιάβλητα και αμόλυντα άπό την τρέχουσα διαπλοκή,ακόμη κι αν πρέπει να τους συστήσει στην Ελληνική κοινωνία.
  Τότε θα ξεδιπλωθούν αξιόπιστα οι αρετές του.
  Τότε θα τον ακολουθήσει χωρίς επιφυλάξεις ο Λαός.

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 09/05/2010 15:27:46

   Κυρίως Ελληνες,αγωνιστές της ζωής.Αυτοί είναι που λείπουν.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΣΟΝ ΠΕΝ 09/05/2010 23:06:52

   Σων, παλιέ μου φίλε και συναγωνιστή. Είναι σημαντικές και κατανοητές οι παρατηρήσεις σου.
   Κάτι μου λέει ότι, στο πέρασμα του χρόνου και δη σύντομα, το κόμμα ξέρανε όλοι, δεν θα υπάρχει και θα αλλάξουν πολλά. Αν εσύ βιάζεσαι μία, εγώ βιάζομαι δέκα. Όμως οι αλλαγές πρέπει να έχουν μία μίνιμουμ, έστω, δημοκρατική νομιμοποίηση. Δουλεύεις με αυτούς που έχεις, τους κινητοποιείς όλους και εν πορεία "ξεσκαρτάρεις" τη σαβούρα.
   Έχετε όλοι λίγη εμπιστοσύνη κι υπομονή.
   Για την νεολαία δεν μπορώ να πω πολλά. Πιο πολύ τα παρακολούθησα ως θεατής. Αυτό που βλέπω γενικά, στις νεολαίες και των δύο κομμάτων, είναι η αποπολιτικοποίηση κι η παρακμή. Κάνουν εκδηλώσεις χωρίς πολιτικό - ιδεολογικό περιεχόμενο, με σκυλοτραγουδιάρες και ρηαλιτζούδες. Πρόκειται συχνά για εκτροφεία παλαιοκομματικών γραφειοκρατών και διαφθοράς. Που είναι η πολιτική πρωτοπορεία τους; Κανονικά θα 'πρεπε να είναι η ατμομηχανή των κομμάτων, τα εργαστήρια των νέων ρηξικέλευθων ιδεών κι όχι εφαλτήρια για σικέ πανεπιστημιακές καριέρες και φυτευτή πολιτική σταδιοδρομία. Έχω ακούσει μερικούς που στα 25 τους είναι πολιτικά πιο γέροι κι από τον παππού μου. ΔΕν είναι τυχαίο ότι τεράστιο ποσοστό φοιτητών απέχει από τις οργανώσεις και τις φοιτητικές εκλογές. Χρειάζεται επανιδεολογικοποίηση κι επανίδρυση, ώστε να είναι αληθινή πρωτοπορία.
   Φιλικά

 22. arslonga avatar
  arslonga 09/05/2010 15:20:18

  Διάβασα με ταραχή τα πιο κάτω σχετικά με διάλεξη του συμβούλου του πρωθυπουργού Leif Pagrotsky στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης-


  http://kostasxan.blogspot.com/2010/05/blog-post_2361.html

  Αντιγράφω ένα απόσπασμα από το άρθρο.

  '....Ο κ. Leif Pagrotsky έδωσε χθες μια διάλεξη στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, μέσω της οποίας αποκαλύπτεται ο τρόπος που ο Γ. Παπανδρέου δομεί την προσωπική του «αλήθεια» για να αντιμετωπίσει την κρίση, μέρος της οποίας είναι και ο ίδιος.

  Τα βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Ρagrotsky είναι:

  Οι έλληνες ευθύνονται οι ίδιοι για την κρίση στην χώρα τους. Αλλά η κρίση έχει επιδεινωθεί εξαιτίας της έλλειψης βοήθειας από την ΕΕ.

  Η Ελλάδα είναι από τις πιο διεφθαρμένες χώρες της Ευρώπης. Καμία δημόσια.....
  υπηρεσία δεν παρέχεται χωρίς «φακελάκι».

  Η χώρα βρίσκεται σ’ αυτήν την κατάσταση εξαιτίας μιας λαϊκιστικής κουλτούρας.

  Η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη επιδεινώνει την κρίση. Στην κατάσταση που η χώρα βρίσκεται σήμερα περιορίζει τις εναλλακτικές επίλυσης της κρίσης.

  Η νομισματική ένωση δεν λειτουργεί. Καμία χώρα της ευρωζώνης δεν τηρεί το Σύμφωνο Σταθερότητας, οπότε καμία δεν έχει το κύρος για να επιπλήξει την Ελλάδα.

  Η ΕΕ έχει δείξει ανικανότητα στην λήψη αποφάσεων, κάτι που δημιουργεί απογοήτευση σε όλους εμάς που πιστέψαμε σ’ αυτήν...

  ....Αυτά είναι τα σημεία της χθεσινής ομιλίας του επικεφαλής των οικονομικών συμβούλων του πρωθυπουργού, που αντανακλούν ασφαλώς τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση «θεωρεί» και αντιμετωπίζει την ελληνική, πολυδιάστατη πλέον, κρίση.....'

  Θα μπορούσε η Αξιωματική Αντιπολίτευση να εξακριβώσει τι ελέχθη στην διάλεξη από τον κύριο αυτό που πληρώνεται για τις συμβουλές του από τον ελληνικό λαό για να τον διασύρει.

  Σκοπεύει να προβεί σε ενέργειες για να μην επαναληφθεί η ανθελληνική δραστηριότητα του 'συμβούλου' στη Σουηδία ή αλλού.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ arslonga 09/05/2010 15:50:43

   Τι δεν είναι αλήθεια; Τα "φακελλάκια", η λαικίστικη δήθεν "μαγκιά", η μή τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας από πολλές χώρες (και τη Γερμανία!), τα αργά αντανακλαστικά πολλών ηγετών της ΕΕ, τι άλλο;
   Δεν καταλαβαίνω τι είναι ανθελληνικό από όσα (κατά τα γραφόμενά σας) είπε ο εν λόγω κύριος. Πραγματικότητα είναι. Αλλά δεν είμαστε όλοι οι Έλληνες ίδιοι. Οι πιό πολλοί υποφέρουμε από τα φακελλάκια, το λαικισμό, τη διαφθορά και τα λοιπά. Οι λίγοι που επωφελούνται είναι απλώς "οι δυναμικοί", οι "καταφερτζήδες", οι "πολυμήχανοι αστοί όλο φιγούρα" (Γ. Μαρκόπουλος)

   Είδα ανθρώπους σε τραπέζια
   να τρώνε με δεκαοχτώ μασέλες
   .........
   Κι όλα μοιάζουν μαγικά, είναι μαζικά
   και διαρκώς αμερικανικά

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ arslonga 09/05/2010 17:21:25

   Σαν ηχείο του ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ κισσινγκερ ακουγεται ο σουηδος κυριος.
   Απηχεί τη ΣΚΛΗΡΗ αντιευρωπαϊκή - και όχι ευρωσκεπτικιστική - αμερικανική γραμμή διάλυσης της ευρωζώνης και επιβολης μιας ισοτιμίας 1 προς 1. [η ευρωζώνη δεν ειναι οτι το καλύτερο, για να συνεννοούμαστε αλλά είναι η εδαφική μας προέκταση ιστορικά και γεωγραφικά και εμείς η εδαφική της κατάληξη]

   Αυτή τη στιγμή όλες οι ευρωπαϊκές χωρες δρουν ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ για να αλληλοπροστατευθούν και η Ελλάδα έμεινε ΜΟΝΗ ΤΗΣ δύο μόλις ημέρες μετά από την ψήφιση του μνημονίου κατοχής !!!
   Η χρονική εγγύτητα αποδεικνύει ξεκάθαρα τη μεθόδευση οικονομικής -και όχι μόνο- απομόνωσης της Ελλάδας.

   Κάθε άποψη που στηρίζει το καθεστώς απομόνωσης της πατρίδας μας είναι ανθελληνική.

   Οι κύριοι Παγκρόσκι και ΣΙΑ που οδήγησαν μια χώρα με 300 δις ιδιωτικές καταθέσεις στο εσωτερικό στα σαγόνια του ΔΝΤ θα λογοδοτήσουν και πολύ σύντομα.

   Αν έχει απομείνει ίχνος συναίσθησης στον κο Παπανδρέου οφείλει να ζητήσει ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΝΩΜΗ απο τον ελληνικό λαό να απολύσει τους ξενόφερτους μισέλληνες και να στρίψει το τιμόνι έστω την τελευταία στιγμή.

   Διαφορετικά και στον τελευταίο Έλληνα δε θα μείνει καμία αμφιβολία ότι μας οδηγούν σε κατάσταση Εθνικής μειοδοσίας.

 23. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 09/05/2010 15:59:21

  Εντωμεταξύ, διαβάσατε σήμερα Κύρτσο στη Freesunday;;; Αν όχι ακόμη, κάντε το! Δείτε την online, σελ. 6: http://www.citypress.gr/freesunday/PDF/89.pdf.

  "Η διαφορά του κ. Σαμαρά με τον κ. Παπανδρέου και την κ. Μπακογιάννη είναι ότι δεν ανήκει σε ισχυρό πολιτικό τζάκι, αλλά σε ισχυρό εθνικό τζάκι. Η οικογένειά του έχει διακριθεί, σε βάθος χρόνου, για την εθνική και κοινωνική προσφορά της, γεγονός που έχει διαμορφώσει την πολιτική προσωπικότητα του κ. Σαμαρά."

  .......................

  "Σε συνθήκες αποσταθεροποίησης του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος μπορεί να αναδειχθεί στη μεγάλη εθνική και πολιτική εφεδρεία. Όσοι γνωρίζουν την προσωπικότητα του κ. Σαμαρά θεωρούσαν μαθηματικά βέβαιη –μετά την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ– τη γρήγορη και άνετη επικράτησή του στην εσωκομματική αντιπαράθεση με την κ. Μπακογιάννη. Εκτιμούσαν επίσης ότι δεν θα προσυπέγραφε το περιεχόμενο του μνημονίου εφόσον έχει χαρακτηριστικά περιορισμού της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας σε όφελος ξένων κέντρων αποφάσεων που διαχειρίζονται, πρώτα απ’ όλα, τα συμφέροντα των πιστωτών μας. Αυτό που πολλοί αντιμετωπίζουν ως κίνηση μεγάλου πολιτικού ρίσκου ή παρέκκλιση από τον πολιτικό καθωσπρεπισμό, για τον κ. Σαμαρά είναι αυτονόητη υποχρέωση."

  .......................

  "Στο εσωτερικό της ΝΔ ο νέος πρόεδρος τα πήρε όλα σε χρόνο-ρεκόρ. Εξουδετέρωσε και στην πορεία μετέτρεψε σε κομματικό παρελθόν την κ. Μπακογιάννη, η οποία έμοιαζε ακλόνητο «φαβορί» στη μάχη της ηγεσίας και στη συνέχεια δημιουργούσε την εντύπωση ότι διατηρούσε ισχυρή επιρροή και μηχανισμό στο εσωτερικό της ΝΔ. Ταυτόχρονα, ο κ. Σαμαράς μπόρεσε να προσεταιριστεί την πολιτικά εξουθενωμένη καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας από το κυβερνητικό παρελθόν του κ. Καραμανλή."

  .......................

  "Το ερώτημα είναι εάν ο κ. Σαμαράς θα αποδειχθεί η εθνική, πολιτική εφεδρεία της Ελλάδας την ώρα της μεγάλης κρίσης, που μοιάζει πλέον εξαιρετικά πιθανή, ή θα παρασυρθεί κι αυτός από ένα «τσουνάμι» λαϊκής διαμαρτυρίας που δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο από τα δύο κόμματα εξου-
  σίας. Είναι πολύ νωρίς για σχετικά ασφαλείς προβλέψεις, το πολιτικό μήνυμα πάντως που στέλνει ο κ. Σαμαράς είναι σαφές. Δεν θεωρεί τον εαυτό του μέρος του πολιτικού κατεστημένου και προωθεί μεθοδικά τη στρατηγική της υπέρβασης."

  Λοιπόν, ο τύπος στηρίζει Σαμαρά. Είναι σαφές. Πρώτη φορά έτσι, μετά την ανοιχτή του στήριξη στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου. Να είναι άραγε η παραδοσιακή του αντιπαλότητα προς τους Μητσοτάκηδες; Να είναι η ειλικρινής του εμπιστοσύνη στις προθέσεις και τις δυνατότητες του Αντώνη; Να είναι η διορατικότητα που τον ωθεί να διαλέξει άλογο για το αύριο που έρχεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα; Ότι και να είναι, ο Κύρτσος είναι ένας εξαιρετικά ευφυής άνθρωπος. Η υποστήριξή του είναι πολύ χρήσιμη, πολύ πιο χρήσιμη στον Αντώνη από το θλιβερό Ρίζο. Και πάλι ο Κύρτσος αποδεικνύεται ο πρώτος από τους ανθρώπους του κατεστημένου τύπου που ποντάρουν στον Αντώνη. Σημεία των καιρών, αναμφίβολα. Η ώρα του Αντώνη έρχεται. Σύντροφοι, προσδεθείτε! Αρχίζει η ξέφρενη πορεία Αντώνη προς το πηδάλιο της χώρας!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 09/05/2010 17:27:51

   Μιά σύντομη περιήγηση στον κατεστημένο τύπο δείχνει πλείστους υποστηρικτές του ΓΑΠ να έχουν πετάξει πετσέτα. Και τι να κάνουν οι άνθρωποι, άλλωστε. Η δουλειά δεν είναι ντροπή, αλλά υπάρχον και όρια.

   Στις "τυπολογίες" του Παρόν βλέπουμε κι άλλο "ευχάριστο": Κάθετη πτώση της κυκλοφορίας των κυρικάτικων φύλλων. Το προσφάτως εξαγορασμένο (με δανειο, μην ξεχνούμε) Πρώτο Θέμα έπεσε στις 140.000 φύλλα. Πώς θα επιβιώσει ανεξάρτητο, όταν κολοσσοί όπως ο Μπόμπολας και ο ΔΟΛ-ΔΟΨ κλονίζονται σοβαρά; Ο κόσμος δεν έχει πια τόσα λεφτά για να αγοραζει ντιβιντι κάθε Κυριακή, θα ξαναδεί κανένα παλιό από την εποχή της αφθονίας. Υπάρχει και η τηλεόραση, που είναι τζάμπα. Και αν καταργήσουν τα ντιβιντι θα ψάχνουν την κυκλοφορία στα επίπεδα των ημερήσιων φύλλων...

   Ναι, Φαήλο, τα καθεστωτικά κοχίμπα εκμετρούν το ζην. Θα το πάρουν χαμπάρι, όμως, πολύ σύντομα. Η ώρα του Αντώνη πλησιάζει. Πρέπει να ετοιμαστεί περισσότερο δυνατά στο τομέα της οικονομίας, με Καράογλου και Σταϊκούρα τζούνιορ δεν θα παει πουθενά.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Επώνυμος 09/05/2010 17:36:26

   Οι νεόπλουτοι "αναρχογκλάμουρες" δεν θα βρουν συνεταίρους ή (εξ)αγοραστές. Μερικοί παραδοσιακοί εκδότες θα βρούν. Με άλλες κυκλοφορίες, άλλο πιό οικονομικό budget και άλλο στύλ. Πίσω στο πιό σοβαρό, χωρίς ντιβιντί, με μικρότερες κυκλοφορίες, κάπως "ελιτίστικες", θα ξαναγίνουν όμως εφημερίδες. Φούσκα ήταν κι αυτή, έσκασε.

  • anonyma avatar
   anonyma @ Επώνυμος 09/05/2010 19:40:47

   Please, fasten your seat-belt

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ Επώνυμος 09/05/2010 22:27:27

   Μόνο ο Κύρτσος, το ΠΑΡΟΝ και οι μικρης κυκλοφοριας παραταξιακες εφημεριδες ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ και ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στηρίζουν τον Αντώνη. Οι μεγαλοκαρχαριες των ΜΜΕ κανουν αβάντα στη Δρακουλιάρα με πρώτους και καλύτερους το Χατζηλαλάκη και την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Στο ραδιόφωνο του Χατζηλαλάκη εξαίρεση αποτελεί ο Τράγκας που μια ζωή πολεμάει ασυμβίβαστα τους Μητσοτακέους και κάθε πρωί τα χώνει άγρια στην καμήλα.

 24. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 09/05/2010 16:28:09

  Εντωμεταξύ, όταν ο ίδιος ο ΔΟΨ βλέπει τα πράγματα σκούρα για την εκλεκτή του Ντόρα, τότε δεν μπορεί να είναι πολύ αισιόδοξη.

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=330460&dt=09/05/2010

  Αντέ, τυχερέ Ισίδωρε...

 25. alfa2012 avatar
  alfa2012 09/05/2010 16:42:21

  τα γραφομενα του Φαηλου ειναι παντα δυνατα, ενας κουκος ομως δεν φερνει την ανοιξη,
  τα ρυακια σιγα σιγα γεμιζουν....τον δρομο για την θαλασσα τον ξερουν, θελει αρετη και τολμη η ελευθερια ....γιατι σκλαβωμενοι ειμαστε σιγουρα "στα παθη μας ως λαος",
  μηπως το "ελευθεροι πολιορκημενοι" ακουγεται καλυτερα?
  τους συντροφικους μου χαιρετισμους

  ΥΓ. ο κοπρος του αυγεια θα καθαρισει, ξερουμε πως

 26. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 09/05/2010 17:09:40

  Φιλτατε κυριε Κρανιδιωτη, δεν νομιζω οτι μπορει οιοσδηποτε να διαφωνησει με τις διαπιστωσεις σας αναφορικα με τους νταβατζηδες, τη δημοσια διοικηση, την αυτοδιοικηση, τα πανεπιστημια, τις περιβοητες πλεον αρχες και τις εξ ισου περιβοητες Μη Κυβερνητικες Οργανωσεις (ΜΚΟ) που μας "φορτωσαν" τα τελευταια χρονια στην πλατη. Για να καταπολεμηθουν και να σπασουν αυτες οι φλυκταινες δεν χρειαζεται μονον ενας ηγετης αποφασισμενος να πολεμησει εναντιον του κατεστημενου με τον ιδιο τροπο που το κατεστημενο πολεμαει τον ιδιο. Αλλα και η συμπορευση ολοκληρου του ελληνικου λαου και οχι μονον ενος τμηματος του. Για να επιτευχθει αυτη η συμπορευση χρειαζεται η επεκταση της συστηματικης και εγκυρης ενημερωσης που παρεχεται απο ανεξαρτητα μεσα, οπως ειναι το Antinews και μερικα αλλα blogs σε ολους τους Ελληνες, που σημερα εξακολουθουν να δεχονται μεσα στα ιδια τα σπιτια τους την εσκεμμενη παραπληροφορηση που διοχετευεται με την τηλεοραση. Σε αλλη αναρτηση εχω υπογραμμισει οτι οπως παλαιοτερα οι πολιτες ελεγαν οτι το ακουσαν στο ραδιοφωνο, το εγραψε η εφημεριδα ή το ειπε η τηλεοραση, τωρα πρεπεινα υπογραμμιζουν οτι μεταδοθηκε απο το Antinews.
  Κατα δευτερο λογο, αμεσος ελεγχος του δημοσιου τομεα μπορει να επιτευχθει με την αξιωση ομαδων πολιτων να ζητουν επωνυμως απο πολιτικους και οσους σχετιζονται με οποιονδηποτε τροπο με τον δημοσιο τομεα να δινουν οι ιδιοι στη δημοσιοτητα τις δηλωσεις ποθεν εσχες απο την ημερα που ασχοληθηκαν με την πολιτικη ή τον δημοσιο τομεα μεχρι σημερα. Και για οσους αρνουνται, με οποιαδηποτε προφαση ή δικαιολογια, να ζητουν την παρεμβαση της Δικαιοσυνης για να τους υποχρεωνει να δινουν στη δημοσιοτητα τις δηλωσεις τους. Ειναι πολυ απλο και μπορει να υλοποιηθει αμεσως - πρεπει να αντιληφθουν ολοι οτι δεν ειναι πλεον ανεξελεγκτοι και οτι θα δωσουν λογο για οσα επραξαν ή διεπραξαν σε βαρος του τοπου και των Ελληνων. Αναφορικα δε με τις ΜΚΟ πρεπει να καταβληθει προσπαθεια να καταγραφουν με ονομνατεπωνυμα και διευθυνσεις και ομαδες πολιτων να ζητουν απο τις αρμοδιες υπηρεσιες να ελεγχουν αν τηρουνται οι φορολογικες και ασφαλιστικες υποχρεωσεις τους, καθως και των διαχειριστων τους - ετσι θα μαθευτουν και οι πηγες απο τις οποιες ρεει αφθονο, οπως λενε οι κακες οι γλωσσες, παραδακι.
  Με την ευκαιρια, κυριε Κρανιδιωτη, σας υποβαλω ενα ερωτημα ασχετο με την συγκεκριμενη αναρτηση. Ειχα διαβασει την περιγραφη σας απο την ορκομωσια των καταδρομεων και ειχα εντυπωσιασθει απο το επιπεδο της εκπαιδευσης τους. Ρωταω, λοιπον, ενα τετοιο επιπεδο εκπαιδευσης δεν πρεπει να εχουν και οσοι φοιτουν στις λεγομενες παραγωγικες σχολες των ενοπλων δυναμεων με καποια ετησια, λογου χαρη, επαναληψη? Το ιδιο δεν θα επρεπε να ισχυσει και για τους πενταετους θητειας? Γιατι φοβαμαι οτι αρκετοι απο αυτους - ειδα και κατι κοιλαραδες - κατατασσονται για να εχουν απλουστατα εναν μισθο βρεξει - χιονισει. Ακομη και οι στρατευσιμοι θα επρεπε, αντι να μαζευουν χαλικακια στατρατοπεδα, να εκπαιδευονται οπως οι καταδρομεις, οχι βεβαια να γινονται και αλεξιπτωτιστες, αλλα να εχουν περισσοτερη και καλυτερη εκπαιδευση, γιατι απλουστατα η εκπαιδευση κανει περισσοτερο αποτελεσματικους τους στρατευσιμους αλλα και σωζει πολιτιμες για τον τοπο και τους Ελληνες ζωες - εχω προσωπικη εμπειρια γι' αυτο που υποστηριζω.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ xenitemenos21 09/05/2010 23:18:34

   Αγαπητέ ξενιτεμένε,
   Το επίπεδο εκπαίδευσης στις παραγωγικές σχολές (ΣΣΕ, Ναυτικών Δοκίμων, Ικάρων, Σχολές Υπαξιωματικών των 3 Όπλων κλπ) είναι πολύ καλό. Βοηθάει και η παράδοση.
   Θα το ξαναπώ: στις Ένοπλες Δυνάμεις η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση θα είναι απλώ να τις αφήσουν να κάνουν την δουλειά τους. Χωρίς ρουσφέτια και χαριστικές μεταθέσεις, με θητεία ανάλογη με τις αμυντικές ανάγκες, Στρατός βασισμένς στους εφέδρους και σκληρή εκπαίδευση με παράδειγμα και πρότυπο τις Ειδικές Δυνάμεις, χωρίς κλαψουρίσματα από μαμάδες. Παλιό αλλά καλό: περισσότερος ιδρώτας στην εκπαίδευση, λιγότερο αίμα στη μάζχη. Και το λέει κάποιος που έχυσε ΠΟΛΥ ιδρώτα επί 23 μήνες στις Δυνάμεις Καταδρομών. Αν η εκπαίδευση έχει νόημα κι υπάρχει ίση μεταχείριση, κανείς δεν παραπονιέται, ίσα - ίσα ενθουσιάζεται κι η θητεία γίνεται χώρος σφυρηλάτησης Εθνικής και Κοινωνικής Ενότητας.

 27. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 09/05/2010 17:13:42

  Γερμανία, εκλογές Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, exit polls:
  Χάθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία, συντριβή του μικρού κυβερνητικού εταίρου FDP, ισχυρή πλειοψηφία SPD - Πρασίνων - Αριστεράς.
  h**p://www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,693862,00.html
  Άνω Βουλή χωρίς πλειοψηφία. Δυνατότητες για τοπική κυβέρνηση: CDU + SPD, (ίσως και CDU + Πράσινοι ή SPD + Πράσινοι άν το επιτρέψει η κατανομή εδρών).
  SPD + Πράσινοι + Αριστερά είναι μαθηματικά ισχυρό ενδεχόμενο, πολιτικά θα θεωρηθεί έκπληξη.

 28. Γκρινιάρης avatar
  Γκρινιάρης 09/05/2010 17:22:52

  Αναρωτιέμαι αν η ΝΔ και ο Σαμαράς θα ζητήσει ο ίδιος την διερεύνηση της υπόθεσης Σπηλιωτόπουλου. Γιατί η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να φαίνεται νόμιμη θα πρέπει και να είναι λένε. Και αν πρόκειται για συκοφαντία αν θα προχωρήσει σε αγωγή κατά του ΠΘ

  http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=68021

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Γκρινιάρης 09/05/2010 18:18:53

   Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.
   Ομως δεν χρειάζονται δυσταγμοί.
   Πρέπει να πάρει ο ίδιος πρωτοβουλίες για διερεύνηση σκανδάλων.
   Δε χρωστάει τίποτα σε κανέναν.
   Στην πολιτική του έρημο αυτοί τον έφερναν σαν παράδειγμα προς αποφυγή.

 29. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 09/05/2010 17:32:24

  Φαήλε έχω μόνο ένα αίτημα: ως νομικός και έχεις καιρό αν θέλεις μπορείς να επεξεργαστεις και να τεκμηριώσεις νομικά τη πρόταση που έκανε ο Μποτίλια στην ανάρτηση για μια πρόταση Εθνικής Επιβίωσης; Θα χρειαστεί συνδρομή του Επώνυμου και του κου Ροδινού για τα οικονομικά στοιχεία, αν γίνεται.

  Με τη διογκουμενη αντίδραση του κόσμου υπάρχει κοινοβουλευτική δυνατότητα ο κος Σαμαράς να ζητήσει αναπομπή ή ακύρωση του δοσιλογικου νομοσχεδίου;

  Δε βλέπω το λόγο τώρα που μόλις 2 ημέρες μετά συγκροτείται ευρωπαϊκός ολοκληρωμένος μηχανισμός να είναι όλοι οι Ευρωπαίοι μαζί με πακέτα τρις και Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΑ!

  • Giokman avatar
   Giokman @ αλλενάκι 09/05/2010 17:42:46

   (panos33 says:
   anentaxtes
   υπαρχει περιπτωση να ειναι αληθεια το παραπανω?μιλαμε για σκανδαλο ΤΕΡΑΣΤΙΟ

   Reply
   ΒΡΑΧΟΣ says:
   07/05/2010 at 21:18Τι λέει; Τα ζήτησε το κράτος; ΄Η ο ΓΑΠ;

   Reply

   αλλενάκι says:   07/05/2010 at 21:33FACTORX κύτταξε σε παρακαλούμε αυτό το λινκ που δίνει ο Panos33.
   Πρόκειται για μια προσφορά για ένα δάνειο 20 δις στο ελληνικό κράτος με χαμηλότατο επιτόκιο το Φεβρουάριο του 2010 και μάλλον απορρίφθηκε;


   ΒΡΑΧΟΣ says:
   07/05/2010 at 23:00Αλλενάκι το site “parapolitikι” ισχυρίζεται ότι είναι κατασκευασμένο έγγραφο.

   • Ενγκελ avatar
    Ενγκελ @ Giokman 09/05/2010 18:07:54

    και στο zerohedge το κραξανε για κατασκευη... το site του "δανειστη" δεν παιζει καν

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Giokman 09/05/2010 18:24:49

    δεν αναφέρομαι καθόλου σε αυτό το έγγραφο, αυτό βγήκε πρώτα στο ελληνικό διαδίκτυο, αλλα αφού λες για zerohedge κάνε τον κόπο να διαβάσεις την ανάλυση του ίδιου του zerohedge το οποιο σαφώς αναφέρει ότι η Hayman Private Equities LLC είναι υπαρκτή. Πέραν αυτού δε γνωρίζω άλλα.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ αλλενάκι 09/05/2010 17:43:20

   Άν επιλεγεί μηχανισμός τροφοδότησης με ρευστότητα, Τράπεζες της Ευρωζώνης (κρατικές + ιδιωτικές) και Ελβετικές θα πάρουν το ρευστό, αντί των "επισφαλών" ομολόγων (που θα τα εξαγοράσει η ΕΚΤ). Δεν θα πάρει ρευστό απευθείας το Δημόσιο Ευρωπαικών χωρών.
   Απομένει να διευκρινισθεί άν θα πάρουν ρευστό και τράπεζες Ισπανικές, Πορτογαλικές, Ελληνικές και Ιρλανδικές δίνοντας τα ομόλογα που κατέχουν της δικής τους χώρας, ή θα εξαγορασθούν μόνον τα ομόλογα άλλης χώρας του Νότου που κατέχει κάθε τράπεζα. Ο μηχανισμός είναι ενιαίος για όλες τις χώρες Ευρωζώνης (η Βρετανία και Σουηδία είναι φυσικά εκτός)

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Sic transit gloria mundi 09/05/2010 17:53:53

    Δεν ξέρουμε τι θα γίνει ακριβώς και όλα είναι θέμα συμφωνίας και διαπραγμάτευσης τι θα ζητήσει κάθε χώρα, θα ζητήσει αυτό που χρειάζεται.

    Για όλες τις χώρες λήγουν ομόλογα μέσα στο Μάιο επομένως θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και η ημερομηνία της 19 Μαίου για την οποία τυρβάζουν και επείγονται...

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 09/05/2010 17:59:05

    Το πιθανότερο, οι Ελληνικές τράπεζες θα τροφοδοτηθούν μόνον για τα Ιρλανδικά, Ισπανικά κτλ ομόλογα που κατέχουν και θα παραδώσουν (όχι για τα Ελληνικά, θα μείνουν στην κατοχή τους), οι Ιρλανδικές για τα Ελληνικά, Ισπανικά κτλ (όχι για τα Ιρλανδικά). Ίδωμεν. Ο εγκεκριμένος απευθείας δανεισμός του Ελληνικού δημοσίου είναι για απευθείας εξυπηρέτηση δικού του χρέους. Η παροχή ρευστού στις τράπεζες (άν τελικά γίνει), είναι για να τους φύγει το "ρίσκο ομόλογα" και να συμπιεσθούν τα spreads, ώστε Ιρλανδία, Ισπανία κτλ να μπορούν να συνεχίσουν να δανείζονται από την αγορά.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 09/05/2010 18:02:39

    Θα μάθουμε τα σχετικά αύριο το πρωί, λίγο πριν ανοίξουν οι αγορές. "Συστημικός κίνδυνος" είπε ο Τρισέ. Αυτό σημαίνει κίνδυνος για το τραπεζικό σύστημα σε Ευρωζωνική τουλάχιστον έκταση, αλλά έγιναν και άλλες κινήσεις, επικοινωνίες Μέρκελ-Ομπάμα, Ιαπωνική χαρονομισματοκοπτική κτλ.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Sic transit gloria mundi 09/05/2010 18:03:59

    ναι STGM, και πάλι δεν απαντας στο εύλογο ερώτημα που θα είχε ΚΑΘΕ δανειολήπτης, είτε είναι φυσικό πρόσωπο είτε κράτος:

    γιατί δύο μόλις μέρες μετά την Πέμπτη της ψήφισης του ΔΝΤ η Ευρώπη συνασπίζεται ξαφνικά, έχοντας όμως απομονώσει την Ελλάδα καταδικάζοντάς την να παλέψει μόνη της;

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 09/05/2010 18:09:45

    Συστημικός κίνδυνος είναι από Ιρλανδία + Ισπανία + Πορτογαλία (+ Ελλάδα φυσικά). Από μόνη της η Ελλάδα δεν είχε εκτιμηθεί ως συστημικός κίνδυνος, φαίνεται.
    Το πιό σημαντικό, την Παρασκευή ανέβηκαν πάνω και από τα ύψη της εποχής Lehman, τα ασφάλιστρα κινδύνου τραπεζών.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Sic transit gloria mundi 09/05/2010 18:15:48

    καλά STGM, κατάλαβα... και καταλάβαμε όλοι...
    _______________________________________________ !!!

    Ξυπνήστε! Θέλουν να υποθηκεύσουν τη χώρα μας!

    Τι θα λέγατε αν ως ιδιώτης δανειολήπτης χρεωνόσαστε με ένα τεράστιο ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ δάνειο και την επόμενη ακριβώς μέρα μαθαίνατε από τις εφημερίδες ότι άλλαξαν οι όροι δανειοδότησης και βρέθηκε ευνοϊκότερη λύση και ΔΕΝ χρειάζονται υποθήκες;

    Δε θα σας είχε εξαπατήσει ο τραπεζίτης;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Sic transit gloria mundi 09/05/2010 18:27:45

    Αλλενάκι, εγώ νομίζω ότι επιβεβαιώνεται το σενάριο ότι ο ΓΑΠ ήταν αυτός που ήθελε το ΔΝΤ. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν ήταν αυτός που το ήθελε, θα πρέπει να βγει τώρα να καταγγείλει τους Ευρωπαίους και να κηρυξει στάση πληρωμών και ας του κάνουν ότι θέλουν. Θα μας βρει όλους ενωμένους να το στηρίξουμε, αν το κάνει. Αλλά δεν θα το κάνει. Αυτός είναι που προκάλεσε την εμπλοκή του ΔΝΤ. Η εξέλιξη αυτή με τους υπόλοιπους το επιβεβαιώνει.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 10/05/2010 11:24:48

    Είναι τώρα τώρα προφανές ότι το ΔΝΤ είναι και μέσα στον κεντρικό Ευρωπαικό μηχανισμό και ο μηχανισμός δανειοδότησης είναι τελικά ενιαίος. Δείτε τα επιτόκια - όρους.
    Προφανώς, για σινικά τείχη μεταξύ Ευρωζώνης και των άλλων δεν έγινε κάν συζήτηση.
    Το zerohedge ήταν κάτι σαν bad flip side with high extra risk της Goldman Sachs, υπήρξαν αναστολές άσκησης δραστηριότητας, απεκόπη, τώρα ....

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 09/05/2010 17:50:38

   @Giokman: δεν αναφέρομαι στο προταθέν ή όχι, απορριφθέν ή όχι δάνειο, αυτό είναι ένα ζήτημα προς διερεύνηση πλέον, διότι έχει υπογραφές κρατικών αξιωματούχων.όποιος θίγεται φέρει το βάρος των αποδείξεων.

   Η δική μου προβληματική είναι ευρύτερη.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 09/05/2010 18:00:13

    Το έγγραφο για το προταθέν δάνειο ΜΟU (memorandum of understanding)που αναφέρετε είναι της Ηayman Private Equity LLC Boston και το βρήκα και σε ένα ιστολόγιο του σύριζα ανάμεσα και σε άλλα: www.dosepasa.wordpress.com

    http://dosepasa.wordpress.com/2010/05/06/οι-αποδείξεις-ενός-προδιαγεγραμμένο/

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ αλλενάκι 09/05/2010 23:19:58

   Αλλενάκι, δεν είναι το πεδίο μου αλλά επειδή έχει κατεξοχήν πολιτική σημασία, θα το δω.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/05/2010 20:08:00

    σε ευχαριστώ Φαήλο για την απάντηση, διαβάζω ότι έχει εκφραστεί μεγάλο ενδιαφέρον για την πρόταση και από νομικους

 30. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 09/05/2010 17:33:39

  Καλά... άρχιζα να διαβάζω, και είπα, «μα εγώ το έστειλα αυτό; Δεν έστειλα τίποτα». Φαήλο είσαι μέσα το κεφάλι μου ή είμαι μέσα στο δικό σου, αλληλούϊα, αινείτε τον Κύριο, πέστα Χρυσόστομε!

  3-4 μεγαλοχωματουργοί, 2-3 φανεροί εισαγωγείς πετρελαίου (οι δύο το παίζουν και τραπεζίτες, ο ένας πολύ πιο δυνατός από τον άλλο, 1-2 αφανείς εισαγωγείς πετρελαίου και αερίου made in London και τα εδώ τσιράκια τους, ένας μαντράς αυοτκινήτων που έγινε και αυτός σπουδαίος, ένας έμπορος, γενικώς και αορίστως που έγινε βιομήχανος. Και τα πονιτκάκια από κάτω. Η συμμαχία/έλεγχος με τα ΜΜΕ είναι παντοδύναμη, ο έλεγχος τηε Εθνικής Τράπεζας, απόλυτος, απόλυτος είναι και ο έλεγχος των βασικών Υπουργείων και ΔΕΚΟ (υπάλληλοί τους είναι). Ο προμηθευτής τηλεφωνικού εξοπλισμού έχει γίνει μαρίδα μπροστά στα 2-3 μεγάλα ονόματα. Οι 2-3 μεγάλοι (πάει να φτιαχτεί και τρίτος είναι και κολλητοί με τις Υπερδυνάμεις, και αυτοί είναι οι πραγματικοί εδώ εκπρόσωποί τους, σε ζωτικά θέματα. Ο νεοεμφανισθείς μεγαλοεπιχειρηματίας με ανοιχτά γρίζα λεφτά έχει γίνει και αυτός παράγων και τι ωραία που τα λέει.

  Αυτό που θέλω να πω είναι ότι να τα βάλεις με αυτούς όλους είναι αυτοκτονία. Ακόμα και αν βουλιαξει η Ελλάδα, αυτοί θα επιπλέουν. Άρα, στους τσιφλικάδες μας χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση του ρόλου τους, αλλά δεν βλέπω που θα βρεθεί η διαπραγματαυτική δύναμη. Λυπάμαι που είμαι κυνικός, κάποια συναλλαγή είναι αναπόφευκτη, και το ξέρουν οι πάντες. Απλά, τώρα, μερικοί από ατόυς έχουν γίνει «παλιά λεφτά» και ίσως δουν την σοφία του να μαζετεί η υπερβολική αλητεία.

  Ενέργεια, εργολαβίες, επικοινωνίες, υγεία, μεταφορές.

  Για τους ΟΤΑ, παραείσαι ήπιος. Μηδενισμός ΤΩΡΑ! Θα ανέβει το ...ΧΑ
  και θα ξεβρωμίσει ο κόσμος!

  Φαήλο και λοιποί, ΚΟΥΡΑΓΙΟ!

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ archaeopteryx 09/05/2010 17:51:47

   Υγεία: Κάτι ιατρικά κέντρα επιβαρύνουν ασφάλιστρα του κόσμου με τρελά ποσά! Φάρμακα;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ archaeopteryx 09/05/2010 18:14:09

   Δεν είμαι καθόλου σίγουρος, Αρχαίε, ότι δεν θα πληγούν. Καταρχάς, οι τράπεζες των πετρελαιάδων δεν πάνε καθόλου καλά, είναι ήδη βαρύτατα χτυπημένες και ακόμη και αν τη σκαπουλάρουν δεν θα ξαναείναι ποτέ αυτό που ήταν. Θα μου πεις, θα τους μείνουν τα πετρέλαια. Ο ένας έχει όμως συνεταίρο το κράτος και είναι στο χέρι του κράτους να ελέγξει και τον άλλον, αν θέλει, που αν δεν κάτσει καλά θα μπορούσε να γίνει μέχρι και νέος Ανδρεάδης. "Μπράβο" θα του πουν όλοι, αν θα το κάνει.

   Οι χωματουργοί είναι στα κάτω τους, πολύ στα κάτω τους, ένας μεγάλος και πολυσύχναστος δρόμος στηρίζει τον μεγαλύτερο, αλλά είναι το μόνο που έχει και αν του τον πάρουν είναι τελειωμένος. Με δυο τρία δημοσιεύματα θα εμφανιστεί ως λαϊκή απαίτηση και θα του τον πάρουν πιο εύκολα απο όσο πιστευει κι ο ίδιος. Τον έμπορο αυτοκινήτων, εκεί σε χάνω, οι αφανείς εισαγωγείς ως αφανείς μπορούν να τους πιάσουν για σειρά παρανομιών που θα κάνουν, ως αφανείς που είναι. Τον έμπορο που έγινε βιομήχανος κι εκεί σε χάνω. Όσο για τον νεοεμφανισθέντα, η ισχύς αυτών που του έδωσαν τα φράγκα κλονίζεται και πολλοί φοβούνται ότι θα έχουν τη δική μας τύχη (αυτοί που του έδωσαν τα φράγκα). Πορτοφόλι γεμάτο έχουν μόνον οι Κινέζοι αυτή τη στιγμή, που το μόνο που έκαναν στην κρίση ήταν να μιλήσουν πριν από κάνα μήνα και να πουν λακωνικά "εγγυώμαστε τη σταθερότητα του πλανήτη" και ξαναγύρισαν στη δουλειά. Με ότι αυτό συνεπάγεται.

   Ο λαός επανήλθε στο προσκήνιο μετά από πολλά χρόνια. Το Ιντερνετ είναι άμεση δημοκρατία. Εγώ κι εσυ αυτή τη στιγμή έχουμε ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Οι απλοί πολίτες! Οι 150.000 της Τετάρτης κόντεψαν να καταλάβουν τη Βουλή έτσι για πλάκα. Την επόμενη φορά θα είναι χειρότερα. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ καταρρέουν, ο Κουρής αρκεί να του ζητήσεις να πληρώσει τα πρόστιμα για τα εικονικά, ένα Μέγκα μένει κι αυτό αν θέλεις μπορείς να το κουμαντάρεις, αφού ΔΟΨ, Πήγασος και Μάνια είναι υπό κατάρρευση. Ο μαουνιέρης του Φαλήρου είναι μόνο πιο δύσκολη περιπτωση, είναι πιο σκληρός παίκτης.

   Εγώ είμαι πιο αισιόδοξος. Venceremos.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Επώνυμος 09/05/2010 18:39:15

    Μαζί σου είμαι φίλε, όχι ότι δεν φοβάμαι λιγάκι... Δεν μου αρέσει καθόλου η ιστορία που επαναλαμβάνεται... Μαζί σου.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ archaeopteryx 09/05/2010 19:00:57

   Αρχαίε, όσοι αγαπάμε την Πατρίδα, ξέρουμε λίγο Ιστορία κι έχουμε κοινή λογική κι ανοιχτά μάτια, σκεφτόμαστε το ίδιο.
   Μαζί είμαστε και πρέπει να είμαστε.
   Φιλικά

 31. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 09/05/2010 17:49:32

  " Ο Σωκλαρος,οταν μας εκανε τραπεζι σε κηπους που γυρω τους κυλουσε ο Κηφισος,μας εδειξε δεντρα ποικιλμενα με τους λεγομενους ενοφθαλμισμους.Πραγματικα,βλεπαμε απο σχινα να βλασταινουν ελιες και ροδιες απο μυρσινες.Υπηρχαν δρυς,που εβγαζαν ωραια αχλαδια,πλατανια,που ειχαν δεχτει μπολι μηλιας,και συκιες με μπολι μουριας,μα και αλλες μειξεις φυτων(αγριων)που ειχαν δαμαστει τοσο ωστε να καρποφορησουν.
  Οι υπολοιποι κοροιδευαν τον Σωκλαρο οτι συντηρει ειδη και πλασματα πιο τερατωδη απο τις σφιγγες και τις χιμαιρες των ποιητων.
  Ο Κρατων ομως μας προτεινε να αναρωτηθουμε για τη αιτια που μονα απ ολα τα φυτα τα ελατοειδη δεν δεχονται απο τη φυση τους τετοιου ειδους επιμειξιες."
  ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ
  ΗΘΙΚΑ-Συμποσιακα τομος 1ος
  Αγαπητε Φαηλε
  καταθετω το παραπανω αποσπασμα του παντα επικαιρου Πλουταρχου,ως ερεθισμα
  για σκεψεις για το τι μπορει να προκυψει απο τον ενοφθαλμισμο(μπολιασμα)του μελλοντος μας με φυτρα του παρελθοντος.

 32. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 09/05/2010 18:28:03

  ΦΡΕΣΚΟ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΡΟΙΚΑΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ !!! http://www.antinews.gr/?p=44613&cpage=1#comment-445512

  (δεν είμαι σύριζα)

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ αλλενάκι 09/05/2010 19:30:26

   Συμφωνώ με το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι αδύνατον. Είναι θέμα εθνικής επιβίωσης, να μην τους αφήσουμε να μας ξεπουλήσουν. Αυτό που έγινε με τον ΥΠΟΙΚ δείχνει τις προθέσεις τους: θέλουν το ελεύθερο για να συμφωνούν ό,τι θέλουν και με ανταλλάγματα που δε θα μάθουμε εγκαίρως. Να τους σταματήσουμε τώρα, να αμφισβητηθεί η συμφωνία.

 33. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 09/05/2010 18:34:10

  "να μας «σώσουν», σουρεαλιστικά, μαζί με τον Μάκη που είπε κι αυτός ΝΑΙ και τον χειροκροτούσε η κόρη του πατέρα της, με την ευαρέσκεια του «σοσιαλιστή» προτέκτορος."

  Φαήλε όχι ότι έχεις άδικο, άλλα άφες αυτόν. Τόσο καιρό που είναι μέσα στο κωλοτουμπαίικο και πάλι καλά να λέμε που έχει κάνει μόνον αυτό. Και νόμπελ να έχει κανεις θα αποβλακωθεί στο τέλος.

  Πιστεύω (ελπίζω) ότι σύντομα θα την κοπανήσει, δεν τον παίρνει άλλο και δεν πρόκειται να κερδίσει και τίποτε άλλο. Απορώ βέβαια πως έχει αντέξει όλον αυτόν τον καιρό να τον καπελώνουν οι μετριότητες που έχουν μαζευτεί εκεί μέσα.

  • Tassos avatar
   Tassos @ Αγανάκτηση 09/05/2010 22:57:05

   Αμα είναι να πορευτούμε με ναζιστές να το κλείσουμε το μαγαζί.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αγανάκτηση 09/05/2010 23:31:39

   Ο Μάκης είναι φίλος μου, γνωριστήκαμε ως αντίδικοι, εκεί που πραγματικά "μετράς" τον άλλο, ήταν κύριος κι έτσι γίναμε φίλοι, ασχέτως των όποιων διαφορών μας. Το σχόλιο μου δεν έχει προσωπική αλλά πολιτική αιχμή. Τον εκτιμώ πραγματικά. Διαφωνώ κάθετα με την επιλογή του, που τραυματίζει την ως τώρα πορεία του και τον ταυτίζει με όλους αυτούς. Για το "κωλοτουμπαίικο" τι άλλο να πω; Οπισθοφυλακή του μητσοτακισμού κι εν γένει του καθεστώτος. Για το τι θα κάνει ο Μάκης, ξέρει ο ίδιος.

 34. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ avatar
  ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ 09/05/2010 18:42:41

  Ξέχασες να αναφέρεις το ξεπουλημένο δικαστικό σύστημα που ακολουθεί τις εκάστοτες διαταγές της εκτελεστικής εξουσίας και εκδίδει κατά παραγγελία βουλεύματα και απαλλαγές με αντάλλαγμα αναδρομικά και επιδόματα. Μαζί με τους πολιτικούς πρέπει να πάνε φυλακή και οι Γερμανοτσολιάδες του Αρείου Πάγου.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ 10/05/2010 07:39:28

   Μερικές φορές γίνεται κι αυτό που λες αλλά ΄συχνά οι Έλληνες Δικαστές εκπλήσσουν΄, ευχάριστα. Είναι μεγάλο θέμα κι επειδή είναι ο χώρος μου, θα γράψω εκτενώς ξεχωριστή ανάρτηση με την άποψη μου, που δεν είναι "ορθόδοξη".

 35. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 09/05/2010 19:12:20

  Εξαίρετο το άρθρο του κ. Κρανιδιώτη, έθιξε εύστοχα πολλά θέματα.
  Για μένα οι άξονες είναι Μεταναστευτικό-Δημόσια Ασφάλεια-Κατάργηση Ασύλου, για να πάρει η χώρα μπρος.

 36. Σαος avatar
  Σαος 09/05/2010 19:24:47

  Φάκτορα, αληθεύει; Τι λένε οι πηγές σου;;;

  «πώς θα αισθανθούν οι Έλληνες εργαζόμενοι όταν τους ξυλοκοπούν ξένοι αστυνομικοί»?

  http://taxalia.blogspot.com/2010/05/1_09.html

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Σαος 09/05/2010 20:04:57

   Το σχέδιο είναι παλιό, τον Ιανούαριο του 2009 θυμάμαι που το είχε επαναφέρει το Βήμα, υπήρχε και παλιότερα όμως.

   Πρόκειται για έσχατο εξευτελισμό. Δεν θα το κάνουν εύκολα αυτό το λάθος, αλλά αν το κάνουν θα γίνει κανονικός πόλεμος, με όπλα, τότε.

   • Σαος avatar
    Σαος @ Επώνυμος 09/05/2010 21:15:37

    Όπως μου έλεγε και ένας φίλος «Μείνε ανήσυχος»! Σίγουρα αν γίνει κάτι τέτοιο, μιλάμε για κατοχή της χώρας μας από ξένα στρατεύματα (δήθεν αστυνομικοί).

 37. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 09/05/2010 19:40:10

  ΦΑΗΛΟ εξακολουθώ να αναγνωρίζω στα άρθρα σου οργή,προχθές σε ρώτησα κάτι για επανάσταση και μου απάντησες με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
  Πραγματικά πιστεύεις ότι όλα αυτά που καταθέτεις με την ψυχή σου ότι πρέπει να αλλάξουν, μπορούν να γίνουν χωρίς ρήξη από τον λαό;.
  Τι μπορεί να κάνει ο ΑΝΤΩΝΗΣ έχοντας απεναντί του όλον αυτόν τον τρομερό καθεστωτικό μηχανισμό ,που κατά ένα μεγάλο μέρος αποτελείτε από στελέχη του κομματός του.
  Ο λαός ΦΑΗΛΟ μόνο μπορεί να δώσει την λύση σε αυτά που εύστοχα καταγγέλεις ώς σήψη ,που σαπίζει την χώρα μας και την καταστρέφει.
  ΦΑΗΛΟ πάντως σε ευχαριστώ για μια άλλη φορά που γεμίζεις με τα άρθρα σου τις κενές από πίστη και ελπίδα καρδιές μας ,χρησιμοποιώ πλυθυντικό γιατί πιστεύω ότι πολλοί που σε διαβάζουν έχουν την ίδια άποψη με μένα.

 38. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 09/05/2010 20:50:58

  Η δολια μεθοδευση να δεθουμε χειροποδαρα με το ΔΝΤ επισημως χθες στα πρωτα λεπτα της συναντησεως κορυφης, για να συσκεφθουν στη συνεχεια για το πως θα χρηματοδοτηθουν οι αλλες χωρες με το ιδιο με μας προβλημα, απο την ΕΚΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ δειχνει την πλεκτανη που εξηφανθη σε βαρος μας ενθεν κακειθεν του Ατλαντικου, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ.
  Σοβαρη αντιπολιτευσις προυποθετει καθαρσι και ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ του κοσμου προς στη ΝΔ. Ηδη πρεπει να ζητηση να απεμπλακουμε απο το ΔΝΤ εφ οσον δεν θα εχη αναμειξι στις λοιπες χωρες. Επισης οφειλει να ζητηση την διωξι παντος αναμεμειγμενου στη διαφθορα της τελευταιας εικοσαετιας, των πολιτικων μη εξαιρουμενων, σαν ξεπλημα μαυρου χρηματος.
  Μια σωστη αντιπολιτευση θα ηταν ανασχεσις στο φρονημα της αρπαχτης και του εκφυλισμου και θα ενισχυε τους θεσμους που σημερα ειναι στο ΝΑΔΙΡ.
  ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ και οχι με φιλαρεσκες κορωνες απο την αντιπολιτευση.

 39. σερτης avatar
  σερτης 09/05/2010 21:02:07

  παιδιά είμαστε πολλοι που καταλαβαίνουμε την αλήθεια και τί έγινε……..
  μην περιμένετε από ντερμπεντέρηδες και από χατζηνικολάου να πούν τίποτα……
  έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας και είναι ένα πληκτρολόγιο.Γράψτε παντού την αλήθεια…..
  Αυ΄τοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι.Μην τους αφήνουμε.Όλοι μας πρέπει να συμβάλλουμε.
  Πόσους ανθρώπους έχει το μέγκα βγάλει και τους έχει αφήσει να πουν την αλήθεια……μην περιμένετε να φύγει μόνος του ο αμερικανόφερτος.Όλοι γράφουμε ΠΑΝΤΟΥ και σε όλα το μπλογκς

 40. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 09/05/2010 21:07:53

  καθώς φαίνεται στόχος τους είναι να δημιουργήσουν δυο τάξεις ανθρώπων μια ολιγάριθμη τάξη που κυβέρνα και μια τάξη [ το σύνολο των πολιτών] που κυβερνάται,
  για να μπορούν να επιβάλουν τις αποφάσεις τους θέλουν ένα λαό εξαθλιωμένο, φτωχό και πεινασμένο, να ελέγχεται, αν χρειαστεί, ακόμη και με αυθαίρετο τρόπο.

  Από τη δημοκρατία στην ολιγαρχία του Γ. Παπανδρέου

 41. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 09/05/2010 21:20:24

  Φαήλο, με δύναμη ψυχής προχωράμε μαζί. Να είσαι σίγουρος. Ο εκδότης Γ.Κύρτσος βλέπει ξεκάθαρα και μπροστά και αυτό γιατί η αναλυτική του δεινότητα ξεχωρίζει. Ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει και αποτελεί την ΕΛΠΙΔΑ μας.

 42. Monocultural avatar
  Monocultural 09/05/2010 22:11:39

  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΕ ΠΟΛΙΤΗ ΕΧΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ! ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΦΥΛΛΆΔΕΣ ΤΟΥΣ!

 43. Aggelos avatar
  Aggelos 09/05/2010 22:15:47

  αν δημιουργηθει μονο ευρωπαικος μηχανισμος και ταμειο βοηθειας,πρεπει να ισχυσει και στν Ελλαδα..
  να φυγει το Δντ..να παει αλλου..

 44. Monocultural avatar
  Monocultural 09/05/2010 22:16:17

  ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ! ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΥΛΛΆΔΕΣ ΤΟΥΣ!

 45. Monocultural avatar
  Monocultural 09/05/2010 22:22:42

  Μπουκοτάζ στις φυλλάδες τους!

 46. ευτυχια avatar
  ευτυχια 09/05/2010 23:23:09

  Οταν μιλάς γενικά για το "ποιοί κλέψαν τα λεφτά" οργίζεσαι μέν αλλά δεν παραφρονείς.Οταν όμως βλέπεις μπροστά σου τη βρωμερή μούρη του Λαναρά σ όλα τα blogs με θαλαμηγό, θέλεις να του σπάσεις τα μούτρα-τουλάχιστον!
  Βεβαίως, συμφωνώ απόλυτα με την αποτίμηση της διαφθοράς στο άρθρο του Φαήλου.Αλλά μήπως πρέπει να πούμε και ονόματα? Κι ας μας καταδικάσει η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων που προστατεύει μόνο αυτούς που έχουν λόγο να κρύβουν τα στοιχεία τους.Εμείς δεν έχουμε!

 47. Ι. Κ. Μαμουλάκης avatar
  Ι. Κ. Μαμουλάκης 10/05/2010 01:09:34

  Φαήλε,

  Οι παρατηρήσεις σου είναι σωστές, εύκολα κάθε πόλίτης με λίγο μυαλό συμφωνεί σ’αυτές. Εκεί που αστοχείς είναι στο δια ταύτα, στο τι πρέπει να κάνωμε τώρα.

  Το συμπαίρασμα που βγαίνει εύκολα από τις παρατηρήσεις σου, και από όλα αυτά που ζούμε πάνω από μια δεκαετία τώρα, είναι ότι ολόκληρο το πολιτικό και δοικητικό μας σύστημα είναι σαθρό και ο πολιτικός μας κόσμος διεφθαρμένος, ανίκανος να κυβερνήσει, και χωρίς το θάρος και την εντιμότητα να πει την αλήθεια στο λαό. Αυτός ο πολιτικός κόσμος είναι η μεγάλη δυσώδεις φλύκταινα, ή, πιο σωστά, το σήπων μέλος της εθνικού σώματος που αν δεν καθαριστεί, με βαθειές τομές, καμία θεραπεία δεν θα έχει αποτέλεσμα.

  Αυτός ο διεφθαρμένος κόσμος συμπεριλαμβάνει και τα δύο κόματα εξουσίας, δηλαδή τις ηγεσίες τους, τα μέλη των οποίοων ειναι συνολικά συνένοχοι για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Η συνενοχή τους είναι λόγος που δεν τολμούν, ούτε τώρα ακόμα. να πουν την αλήθεια για την κατάσταση της χώρας. Για τον ίδιο λόγο, δεν θα τολμήσουν ποτέ να κάνουν τις αναγκαίες αλλαγες για την κάθαρση της πολιτικής και κοινωνικής σήψης που έχουν επιφέρει οι πολιτικές των.

  Αυτό ισχύει και για τον Σαμαρά. Αυτά που διαπιστώνεις εσύ (και εμείς όλοι) για τι δεν τα λέει εκείνος; Που είναι οι προτάσεις του για ευθύνες υπουργών, για την τιμωρία της φοροδιαφυγής, ή της διαφθοράς των πολιτικών και δημοσίων υπαλλήλων, κτλ. κτλ.; Γιατί δεν παραδέχεται ότι τα ταμία είναι άδεια, ότι το δημόσιο μετά απο τριάντα χρόνια λεηλασίας και σπατάλης, είναι χρεοκοπημένο, ότι τα χρήματα με το αίμα και τον ιδρώτα των συνταξιούχων μας έχουν σπαταληθεί, ότι έχουν κάνει φτερά προ πολού, και ότι αν δεν δεχθούμε τα δάνεια απο τούς Ευρωπαίους και το ΔΝΤ (μαζί με τους όρους των), μέσα σε λίγες μέρες οι τράπεζές μας θα κλείσουν, οι συνταξιούχοι μας και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα περιμένουν μήνες για να παρουν ίσως ένα μικρό κλάσμα απ’αυτά που θα πάρουν τώρα; Τελικά, γιατί εξακολουθεί τους ευτελείς και γελοίους λαϊκισμούς ότι στην χρεοκοπία φτάσαμε λόγω λίγων μηνών κακοδιαχείρησης των οικονομικών απο την κυβέρνηση του Γιωργάκη (ψεύδος και υπεκφυγή που πάει να καλύψει τον δανεισμό, την σπατάλη και την διαφθορά δεκαετιών);

  Τι πρέπει να κάνωμε τώρα, είναι η επήγουσα, και δύσκωλη ερώτηση. Βέβαιο είναι ότι η Πατρίδα μας κινδυνεύει, και απαιτεί σοβαρές και επώδυνες αποφάσεις από τον καθένα μας. Ας μή βαυκαλιζόμεθα λοιπόν με ιστορίες για αγρίους, περιμένοντας σωτηρία από εκ μηχανής θεούς, και από ήρωες αναδυόμενους από το βόθρο των του παρελθόντος. Ας αποβάλομε στην αρχή ακόμα το πρωτογονισμό και την ψυχανωμαλία του οπαδού και τον φανατισμού του κοματισμού. και ας οργανωθούμε σε καινούριες ομάδες πολιτικής συνεργασίας, που θα χρηματοδωτούνται από εμάς του ίδιους μόνο, με αρχηγούς που θα λένε την αλήθεια ακόμα κα όταν δεν είναι ευχάριστη, θα προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα της χώρας, και θα δείχνουν με λόγια και πράξεις την διάθεση τους να υπερασπίζονται την Ελληνική παράδωση.

  Γιάννης Μαμουλάκης

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ι. Κ. Μαμουλάκης 10/05/2010 17:54:45

   Γιάννη,
   Χαίρομαι κατ' αρχήν που συμφωνείς με τις διαπιστώσεις μου.
   Διαφωνείς λες με το δια ταύτα. Ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεσαι ότι ο Αντώνης είναι συνένοχος. Αν ανατρέξεις λίγο στη μνήμη σου, θα δεις όμως ότι ο Αντώνης ήταν από το 1993 και για ΠΟΛΛΑ χρόνια έξω από το καθεστώς κι απέναντι του. Από δε τις Ευρωεκλογές του 1999 μέχρι το 2004 ήταν κυριολεκτικώς ΕΚΤΟΣ πολιτικής. Και στην κυβέρνηση Καραμανλή μπήκε για λίγους μήνες, στους οποίους πρόλαβε κι ΕΚΟΨΕ κονδύλια που πήγαιναν στο γάμο του Καραγκιόζη και κανά δυο κεφάλια (π.χ. ΚΘΒΕ). Από που κι ως που λοιπόν, αγαπητέ, είναι συνένοχος; Και δεν τα λέει αυτά που διαπιστώνουμε; Όχι μόνο τα λέει 17 χρόνια αλλά τα διακηρύσσει κι έξω απ' το Προδερικό Μέγαρο. Ιδού λοιπόν η σημερινή δήλωση του, μετά το "κολοβό" Συμβούλιο Αρχηγών:
   "H χώρα διέρχεται την πιο σοβαρή κρίση των τελευταίων δεκαετιών, όπως, άλλωστε και ολόκληρη η Ευρώπη. Ζούμε, λοιπόν, σε έκτακτες καταστάσεις και απαιτείται έκτακτη αντιμετώπιση:

   Πρώτον, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που ανοίγουν το δρόμο για τολμηρές τομές με τη μέγιστη δυνατή συμφωνία του πολιτικού κόσμου στο σύστημα διακυβέρνησης και στην Οικονομία – αυτό που ονομάζουμε νέα Μεταπολίτευση. Και να αποκρούσουμε πολιτικές συμπεριφορές που πυροδοτούν την κοινωνική οργή κάνοντάς την ανεξέλεγκτη.

   Πρότεινα την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και τη μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 200. Πρότεινα, επίσης, μέτρα που αφορούν τη διαφάνεια στη χρήση των δημόσιων πόρων, τη γενίκευση του «πόθεν έσχες» στους δημόσιους λειτουργούς, το ασυμβίβαστο ανάμεσα στην ιδιότητα του κομματικού στελέχους και του επικεφαλής ενός δημόσιου οργανισμού. Αλλά και τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων. Πρότεινα τέλος την ανάγκη Αναθεωρητικής Βουλής, που θα προχωρήσει σε ακόμα πιο τολμηρές τομές για την θωράκιση των δημοσίου συμφέροντος.

   Δεύτερον, πρωτοβουλίες εθνικής συνεννόησης που κλείνουν άμεσα κάποια εσωτερικά μέτωπα και εξαλείφουν προβλήματα που δημιουργούν πόλωση στον Ελληνικό Λαό:

   – Τέτοια μέτρα αφορούν την άμεση απόσυρση του μεταναστευτικού νόμου και του «Καλλικράτη». Τη μεταναστευτική νομοθεσία μπορούμε να την εξετάσουμε εξ αρχής όταν περάσει η κρίση. Από την άλλη πλευρά, μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα στην εξοικονόμηση δαπανών από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως έχουμε δεσμευτεί, χωρίς να εμπλακούμε στις συνενώσεις των Δήμων. Ώστε η διοικητική μεταρρύθμιση να μπορεί να αναβληθεί για μετά την κρίση, όταν θα υπάρχουν και οι σχετικοί πόροι. Χωρίς τους οποίους δεν έχει νόημα…

   Πάντως και τις δύο αυτές προτάσεις μου, για το μεταναστευτικό νόμο και τον Καλλικράτη, ο Πρωθυπουργός δεν τις δέχθηκε.

   – Τέλος πρότεινα άμεσα μέτρα για την άρση της μεγαλύτερης αδικίας που περιλαμβάνει το τελευταίο πακέτο, δηλαδή, την αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων, των άνεργων και των χαμηλόμισθων, βρίσκοντας χρήματα – γύρω στα 500 εκατομμύρια ευρώ – από ισόποσες περικοπές αλλού, για να καλύψουμε τη διαφορά.

   Τρίτον, λαμβάνοντας μέτρα που μπορούν να βγάλουν την οικονομία από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και των επίμονων ελλειμμάτων, που οδηγούν σε ακόμα πιο σκληρά μέτρα, ακόμα πιο βαθιά ύφεση και ακόμα πιο επίμονα ελλείμματα.

   – Εδώ πρότεινα τα γνωστά μέτρα τόνωσης της οικονομίας άμεσα, και μεσοπρόθεσμα την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

   – Είναι, επίσης, απαραίτητη μια «σταυροφορία» για τη μείωση της γραφειοκρατίας με νομοθετικές ρυθμίσεις κατά κύματα.

   – Καθώς και η άμεση ρύθμιση του Επενδυτικού Περιβάλλοντος που δεν μπορεί να περιμένει άλλο την ψήφιση ενός νέου Αναπτυξιακού νόμου.

   Ακόμα τόνισα ότι δεν υπάρχουν σήμερα περιθώρια για μείζονες πρωτοβουλίες στα εθνικά θέματα, όταν η χώρα βρίσκεται σε θέση αδυναμίας.

   Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν αναιρεί την αποκλειστική ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης.

   Πιστεύω, όμως, ότι, αν η κυβέρνηση έχει διάθεση για εθνική συνεννόηση μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανή κρίση, μπορούν να γίνουν άμεσα σημαντικά βήματα.

   Δεν συζητάμε για «συγκυβέρνηση» ή για «οικουμενικά» σχήματα. Αλλά προτείνω την ελάχιστη συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην κρίση.

   Κι εδώ, ασφαλώς, θεωρούμε απαραίτητη τη συμμετοχή των κομμάτων της Αριστεράς. Και θα ζητήσω να συναντηθώ μαζί τους έστω και διμερώς".

   Ναι, σίγουρα ο Αντώνης δεν τα λέει με τον μπρούτο και βίαιο τρόπο που τα λέω εγώ και καλά κάνει. Προτείνει δε τους ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ τρόπους για γίνουν αυτά.
   Του αποδίδεις "ευτελείς και γελοίους λαϊκισμούς ότι στην χρεοκοπία φτάσαμε λόγω λίγων μηνών κακοδιαχείρησης των οικονομικών απο την κυβέρνηση του Γιωργάκη (ψεύδος και υπεκφυγή που πάει να καλύψει τον δανεισμό, την σπατάλη και την διαφθορά δεκαετιών)". Δεν νομίζω ότι ζεις σε άλλη χώρα. Αυτό που λέει στον θίασο ποικιλιών που παριστάνει την Κυβέρνηση είναι ότι ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ και με την βλακεία, τον ερασιτεχνισμό και την αναβλητικότητα τους το ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ. Κι έχει καταγγείλει σε κάθε τόνο, εντός κι εκτός Βουλής, τον υπέρογκο δανεισμό, την σπατάλη και την διαφθορά.
   Όλοι ξέρουν, γράφτηκε παντού ότι ο Ππαπαδήμος είχε ενημερώσει ΟΛΟΥΣ (και τον Γιώργο) από τον Ιούνιο, για τό πραγματικό έλλειμα και τις δυσοίωνες προβλέψεις. Κι όμως τα καθεστωτικά ΜΜΕ κάνουν ΜΟΚΟ. Κανείς αλήτης μισθοφόρος προπαγανδιθστής που υποδύεςται τον δημοσιογράφο, δεν τρίβει στην μούρη του Παπανδρέου τα ψεύδη με τα οποία υφάρπαξε την ψήφο, ότι "λεφτά υπάρχουν" κι ότι τάχα δεν ήξερε κι ότι του απέκρυψαν την αλήθεια.
   Γνώριζε και ΩΦΕΙΛΕ να επεξεργαστεί μέτρα και να ξεκινούσε την εφαρμογή τους την ΕΠΟΜΕΝΗ της εκλογής του, αντί να περιφέρεται ανά την Ευρώπη διασύροντας την χώρα, εσχατολογώντας και να επεξεργάζεται ακόμ,η τα ηλεκτρονική βιογραφικά αυτών που ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ έχουν στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό.
   Οι αγώνες θέλουν ηγέτες κι οι ηγέτες δεν φυτρώνουν στα λάχανα. Έχουμε ηγέτη, που δεν ήταν ποτέ κι ούτε θα γίνει "πουτάνα" της διαπλοκής κι ούτε πρόκειται να γίνει τ΄λωρα συνένοχος σε αυτά που ποτέ δεν μετείχε.
   Αν ο ΓΑΠ δεν θέλει να ακούσει, αν ακόμη και τώρα υπερασπίζετε τις ιδεοληψίες του για τον Αμπντουλχαλήμ από την Τόρα Μπόρα κι αρνείται να αποσύρει τον Μεταναστευτικό Νόμο και αφήνει ΑΛΩΒΗΤΟΥΣ τους μηχανισμούς της παρακμής, για να ξεκοκκαλίσουν και τα χρήματα του ΔΝΤ, δεν θα του βάλουμε πλάτη. Διότι όπως πάνω αυτό θα γίνει: θα πάρουν τα πρώτα χρήματα, θα τα σκατώσουν και μετά θα βαρέσουμε κανόνι έχοντας ακόμη μεγαλύτερο φέσι. Ναι, τόσο πρωτόγομνοι και ψυχανώμαλοι, που να μην το βλέπουμε αυτό, δεν είμαστε κι επειδή ο μόνος που δεν προέρχεται από τον βόθρο, είναι ο Αντώνης, θα σταθούμε στο πλάϊ του.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Ι. Κ. Μαμουλάκης 10/05/2010 18:50:31

   Είναι σοβαρό λάθος να ταυτίζεται ο Σαμαράς με τους πολιτικούς που μας έφεραν ως εδώ. Είναι σοβαρό λάθος, γιατί ο Σαμαράς είναι εντελώς διαφορετικός.

   Καταρχάς, έχει αντιστάσεις, έχει αρχές, έχει πίστη. Δεν είναι εκεί για την πάρτη του. Όπως εμείς εδώ καθόμαστε και ξημεροβραδιαζόμαστε και γράφουμε στο antinews ή αλλού γιατί νομίζουμε ότι έτσι υπηρετούμε μια καλύτερη χώρα, το ίδιο και ο Αντώνης. Στις κρίσιμες στιγμές, δεν κοίταξε την πάρτη του ή μάλλον πάντοτε ταύτισε την πάρτη του με το καλό της χώρας.

   Οι αντιστάσεις αυτές αποδείχθηκαν για μια ακόμη φορά στο ζήτημα της υποστήριξης του ΔΝΤ. Μια ευρεία συμμαχία όλων των καθεστωτικών κοχίμπα επειχείρησαν να καθυποτάξουν κάθε φωνή στη χώρα, πλην της "δεδομένα αντίθετης" αριστέρας, που συκοφαντήθηκε όμως κι αυτή άμετρα αυτές τις ημέρες. Οι πιέσεις που δέχθηκε ο Αντώνης για να υπερψηφίσει τα μέτρα, ΑΠΌ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ και πρέπει να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό για Έλληνα αρχηγό, ήταν ΑΦΟΡΗΤΕΣ! Όμως ο Αντώνης αντιστάθηκε αποτελεσματικά, έδειξε για μια ακόμη φορά ποιος είναι. Δεν είναι σαν τους άλλους.

   Ο Αντώνης θα μπορούσε να είναι ο δικός σου ηγέτης, όπως είναι ο δικός μου. Το να μην τον στηρίζεις τώρα, στερεί από εσένα τον ίδιο την εκπροσώπηση που χρειάζεσαι για να πετύχεις αυτά που θέλεις ως πολίτης για την Ελλάδα. Αν δεν τον στηρίζεις, αυτό προφανώς συμβαίνει γιατί δεν πιστεύεις ότι μπορεί να σε εκπροσωπήσει. Όμως αν το ψάξεις, θα δεις ότι είναι ακριβώς αυτός που μπορεί να σε εκπροσωπήσει. Όπως και όλους μας.

   Η υποστήριξη που του δίνουμε είναι πολύ κριτική, όπως μπορείς να διαπιστώσεις από τα σχόλια που γράφουμε, και σε καμία περίπτωση δεν είναι λευκή επιταγή. Και αυτή θα είναι η μεγάλη διαφορά από τους λαοπλάνους εξαιτίας των οποίων υπέφερε ο Ελληνισμός, που πήραν τη λευκή επιταγή και την εξαργύρωσαν για το δικό τους συμφέρον.

  • Ι. Κ. Μαμουλάκης avatar
   Ι. Κ. Μαμουλάκης @ Ι. Κ. Μαμουλάκης 11/05/2010 23:01:05

   Φαήλε:

   Παραδέχομαι ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη οτι ο Αντώνης Σαμαράς έχει εμπλεχθεί σε κανένα απο το σκάνδαλα διαφροράς ή διαπλοκής, ή σπατάλης των τελευταίων ετών. Παραδέχομαι και αυτό που λες, ότι ως Υπουργός Πολιτισμού περιέκοψε σπατάλες όπου μπόρεσε. Δεν είναι συνένοχος στήν κακή διακυβέρνηση των τελευταίων χρόνων μ’αυτήν την έννοια. Αλλά ως υπουργός της τελευταίας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, και ως υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος του, τουλάχιστον απο το 2004, δεν μπορεί να είναι άμοιρος ευθύνης για τα κακώς κείμενα της περιόδου εκείνης.

   Η κυβέρνηση που δέχθηκε να υπηρετήση ως Υπουργός διακρίθηκε για την ανικανότητα, την σπατάλη και την διαφθορά της. Δεν χρειάζεται να τα ξαναλέμε. Σε ότι γινόταν γύρω του δέν προέβαλε καμία ένσταση ή διαμαρτυρία, και βέβαια καμία παραίτηση. Στην διαφθορά και ανικανότητα της κυβέρνησης που υπηρέτησε πρέπει να προσθέσωμε ότι κυβέρνηση αυτή είχε ως κεντρικό άξωνα της Εξ. Πολιτικής της την υπορστήριξη της υποψηφιότητας της Τουρκίας στην ΕΕ χωρίς στην πράξη να επιβάλει ούτε τον ελάχιστο όρο: Υποστήριξη που δεν εύρισκε κώλυμα ούτε σ την απειλή πολέμου απο την Τουρκία, και ούτε στις συνεχείς παραβιάσεις του Ελληνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο, ούτε βέβαια στην συνέχιση της κατοχής και αποίκησης της βόρειας Κύπρου. Κατά την θητεία του ως υπουργός της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το κόμμα του έθεσε την κ. Μ. Γιαννάκου επικεφαλής του ψηφοδελτίου του στις Ευρωεκλογές. Ούτε σ’αυτά τα θέματε διαμαρτυρήθηκε, προφανώς για να κρατήσει την υπουργική του θέση. Αλλά δεν μπορείς να τα έχεις τα πράγματα και έτσι και αλλοιώς, συμμετοχή σε μια κυβέρνηση αλλά όχι καμία ευθύνη για τις πολιτικές της.

   Αν μου έλεγες, ότι δεν μπορούσε να αναρηχηθή στην εξουσία χωρίς αυτούς του συμβιβασμούς, θα συμφωνούσα. Οι συμβιβασμοί όμως αυτοί που γίνονται για να εξυπηρετήσουν τις φιλοδοξίες των πολιτικών έχουν κάποιο κόστος, και ας μη ξεχνάμε ποιός το πληρώνει το κόστος των συμβιβασμών αυτών: Για χρόνια τώρα, το κόστος των συμβιβασμών και καιροσκοπικών πρακτικών των πολιτικών μας το πληρώνει ο κοσμάκης, και τα παιδειά του για γενεές, το πληρώνει και και το Ελληνικό έθνος ως ιστορική οντότητα. Νομίζω γι αυτό αγανακτείς και συ και όλοι μας. Αλλά το δια ταύτα είναι ότι πρέπει να ελέγχωμε με την αυστηρότητα που απαιτούν η περιστάσεις τους πολιτικούς μας, ειδικά τους αρχηγούς, και όχι να τους χαριζόμεθα ευηθώς ή, με τον ενθουσασμό πρωτόγονων οπαδών.

   Η ψήφος του Α Σαμαρά κατά του νομοσχεδίου αποδοχής του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδος από την Ευρωζώνη, είναι περίπτωση που απαιτεί τέτοιον έλεγχο.

   Ψήφισε εναντίον του προγράμματος στήριξης και δανειοδώτησης της Ελλάδος, παρ’όλω που και ο ίδιος δέχτηκε αυτό πού ξέρωμε όλοι: ότι ήταν αναγκαίο για την δηομοσιονομική και οικονομική διάσωση της Ελλάδος. Και διαιολόγησε την στάση του με το επειχήρημα ότι δεν ενέκρινε τους δημοσιονομικούς χειρισμούς της κυβέρνησης προς αποφυγήν της κρίσης. Αλλά δεν ήταν οι χειρισμοί αυτοί προς έγκριση στο νομοσχέδιο αλλά το συμφωνηθέν πρόγραμμα για την δανειοδότηση της χώρας, Δηλαδή το πρόγραμμα για την διάσωση της χώρας από την άμεση χρεοκοπία και την επακόλουθη κατάρευσης της οικονομίας Η οικονομία αυτή που διασώθηκε από κατάρευση με το πρόγραμμα του νομοσχεδίου που καταψήφησε ο Σαμαράς δέν είναι άλλη από αυτήν απο την οποία ο Ελληνικός λαός πορίζεται το βιός του και η Ελληνική πολιτεία τους πόρους για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της ειρήνης του. Η κατάσταση ήταν σαν να έχομε εισέλθει σε πολεμική σύρραξη, με τους ξένους στρατούς έτοιμους να περάσουν τα σύνορα, και ο κ. Σαμαράς να αρνείται να ψηφίσει την επιστράτευση και τα κονδύλια του πολέμου διότι δεν ενέκρινε την διπλωματικούς χειρισμούς της κυβέρνησης προς αποφυγήν του πολέμου! Ή, καλύτερα ακόμα, να δανειστούμε την δική σου μεταφορά, ήταν σαν να βρισκώμασταν πάνω στις σιδηροτροχιές μιας επερχομένης αμαξοστοιχίας, και να μας λέει ο κ. Σαμαράς να μή απομακρυνθούμε γιατί δεν εγκρίνει τον δρόμο που μας έφερε στο σημείο αυτό!

   Τα επιχειρήματά του για να δικαιολογήσει την στάση του μοιραίως στερούνται λογικής, αλλά ο σκοπός του είναι εμφανής. Υπολογίζει ότι με την στάση του αυτή θα φορτώσει το κόστος της δυσαρέσκειας κόσμου για τα επώδυνα μέτρα στην κυβέρνηση και θα αύξίσει έτσι το πολιτικό του κεφάλαιο, φέρνοντάς τον ένα βήμα πιο κοντά στην εξουσία. Αυτό που δεν υπολογίζει, και προφανώς το καταφρονεί, είναι ότι με στάση του αυτή αυξάνει την αντίσταση σ’αυτά τα αναγκαία μέτρα και την διχόνοια μέσα στον λαό, και κάνει εντονότερη την εικόνα στο εξωτερικό μιας Ελλάδος διηρρημένης πάνω στο μείζων ζήτημα της αποδοχής και εκτέλεσης του προγράμματος διάσωσής της.

   Ενώ λοιπόν η Ελλάδα αρχίζει τον αγώνα να βάλει τάξη στα δημοσιονομικά της και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των δανειστών της και των εταίρων της (του κόσμου όλου μάλιστοα που μας κατηγορεί ως ανέντιμους, ανίκανους και αναξιώπιστους) ο Σαμαράς ενεργεί για να εξασφαλίσει κοματικό κέρδος παραβλέπωντας και καταφρονώντας τις επιπτώσεις της ενέργειάς στο γενικότερο συμφέρον: την δημοσιονομική εξυγίανση, την αποφυγή της χρεοκοπίας, και την αποκατάσταση της διεθνούς εμπιστοσύνης στην χώρα. ¨Οπως συνήθως γίνεται στην πολιτκή, το γενικό συμφέρον είναι η παράπλευρη απώλεια της εκστρατείας κατάκτησης της εξουσίας.


   Παρ’όλα αυτά μπορεί να πιστεύεις ότι ο Σαμαράς είναι ο καλύτερος από ότι υπάρχει μεταξύ των πολιτικών μας, και ίσως να έχεις και δίκιο. Με μια ματιά στο πεδίο, βλέπει κανεις ότι είναι μια άποψη σεβαστή, αν και εγώ θα προτιμούσα, με την ευκαιρία της λαϊκής δυσαρέσκειας και κατανόησης της γενικής των αχρειότητας, να κάνωμε μια προσπάθεια να τους αλλάξουμε όλους. Αλλά έτσι κι αλλοιώς, στις περιστάσεις που βρισκώμαστε, λίγη κριτική προέγγιση στα καμώματά τους, και λιγότερο προσοωπολατρικό λιβάνι, δεν θα έβλαπτε.

   Γιάννης Μαμουλάκης

 48. Νίκος avatar
  Νίκος 10/05/2010 09:12:38

  "Richar ο Κοτόκαρδος, Μπουκαλορίχτης κλπ..."

  Χαχαχαχα! Πολυ καλο Κε Κρανιδιωτη.
  Ειναι ομως ανακυκλισμενος αριστερουλης αν δεν λανθανω, οπως και ο Μπουκαλας του παλιου ΚΚΕ εσωτερικου. Αυτος ο τελευταιος τουλαχιστον ξερει να γραφει Ελληνικα, εν αντιθεσει με τον Ριχαρδο μας που θα τον εστελνα στο Δημοτικο . Εχουμε πηξει με τους ανελληνιστους πια. Ποσο ευκολο ειναι να μεταπηδησουν αραιωμενες συνειδησεις απο τον κομμουνιστικο διεθνισμο στον καπιταλιστικο διεθνισμο, ειδικα μετα το "βολεμα" σε θεσεις του Λαμπρακικου συγκροτηματος, του ιδιου που καλοσωριζε τους Ναζι ως φιλους μας τον Απριλη του '41.

  Εγω προσωπικα, εδω και πολλα χρονια -απο το 1995- τον εχω βαφτισει Ριχαρδο τον Ξενοκαρδο και Εξω-μεριτη. Ηταν τοτε ή μαλλον λιγο νωριτερα οταν διαξιφιζονταν με τον μακαριτη τον Κονδυλη για το τελευταιο κεφαλαιο του βιβλιου του "η Θεωρια του Πολεμου", "Ελληνοτουρκικη συρραξη...". Ο φραγκολεβαντινος "φιλειρηνιστης" μας Ριχαρδος ο Ξενοκαρδος εγινε ρεζιλι. Αλλα, οπως ειπε και ο Γ. Δελαστικ, εχουν πλεον διασπαρει οι πρακτορες των -ξερετε ποιων- σχεδον παντου.

 49. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 10/05/2010 17:42:09

  Λοιπόν, το σχόλιο το ανάρτησα λόγω θεματικής στο ποστ "Απάντηση στην Καθημερινή για τον Καραμανλή", αλλά ταιριάζει και εδώ, ίσως να ταιριάζει καλύτερα εδώ. Δέστε πώς τα γύρισε ο Alexis για τον Καραμανλή χθες Κυριακή στο άρθρο του εδώ:

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_09/05/2010_400384

  Εγώ πάω και στοίχημα ότι τρόμαξε από το σχόλιο του Προφήτη. Και ίσως τρόμαξε ακόμη περισσότερο όταν το είδε να κάνει "παιχνίδι" αναρτημένο εδώ!

  Δείτε, αν θέλετε, το πλήρες σχόλιό μου εδώ:

  http://www.antinews.gr/?p=44590&cpage=1#comment-446110

  Τα καθεστωτικά κοχίμπα εκμετρούν το ζην και το παίρνουν σιγά σιγά χαμπάρι!

  Δεν είναι ανίκητοι! Venceremos!

 50. Ιάσων Κιανός avatar
  Ιάσων Κιανός 10/05/2010 18:43:05

  Κύριε Κρανιδιώτη,

  συμφωνώ μαζί σας σε όλες τις διαπιστώσεις σας, και συμμερίζομαι τις απόψεις σας. Φοβάμαι όμως ότι η επαναλαμβανόμενη διαπίστωση και περιγραφή των προβλημάτων από όλους μας, της ταπεινότητάς μου συμπεριλαμβανομένης, έχει αρχίσει να γίνεται βαρετή και ανεπαρκής τουλάχιστον στην παρούσα πολιτική συγκυρία όπου ο λαός αναζητά διεξόδους και λύσεις και εμείς του δείχνουμε φωτογραφίες του προβλήματος, λες και ο λαός δεν τις έχει ξαναδεί.

  Για να είμαι δίκαιος, ειδικά τα δικά σας άρθρα στον επίλογό τους δίνουν την διέξοδο "Στηρίξτε Σαμαρά". Έτσι απλά, το πολύ η υπόδειξη αυτής της διεξόδου να συνοδεύεται με μικρές αναφορές στο έντιμο παρελθόν του κ. Σαμαρά και στις πατριωτικές του ευαισθησίες, αναφορές που με βρίσκουν σύμφωνο.

  Προσωπικά εκτιμώ τον κ. Σαμαρά. Ένας άνθρωπος που απαρνιέται οφίτσια και προβολή στην καλύτερη πολιτικά ηλικία προκειμένου να μην πουλήσει αρχές και αξίες του είναι άξιος εκτίμησης και πρότυπο πολιτικού. Την εκτίμησή μου αυτή την έχω εκφράσει επανειλημμένα όπου μου δόθηκε ευκαιρία. Το γράφω αυτό για να σας δείξω ότι δεν προσπαθώ να κάνω φτηνή αντιπολίτευση, άλλωστε δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Είμαι ένας απλός Έλληνας πατριώτης.

  Είχα γράψει παλιότερα για την ιδεολογική επικυριαρχία της Αριστεράς πάνω στην Ελληνική κοινωνία από την μεταπολίτευση του 74 και μετά. Μία επικυριαρχία τόσο ασφυκτική που αν είχες διαφορετική άποψη στην καλύτερη περίπτωση έπρεπε να απολογηθείς και στην χειρότερη να ξυλοκοπηθείς σε κάποιο αμφιθέατρο. Και αυτό το καθεστώς του "σκέπτεσθαι" ονομαζότανε "προοδευτικότητα"...

  Πως όμως η Αριστερά, στην οποία εδώ συμπεριλαμβάνω και το ΠΑΣΟΚ, έγινε ιδεολογικά επικυρίαρχη και επέβαλε αυτή την ιδεολογική τρομοκρατία στην Ελληνική κοινωνία; Νομίζω ότι τα αίτια ήταν δύο:

  1. Η πλήρης ανυπαρξία αντίπαλου ιδεολογικού πόλου, η αλλιώς η πλήρης παραίτηση της Ν.Δ. από κάθε δική της ιδεολογική συγκρότηση και κατ' επέκταση παραίτηση από κάθε ιδεολογική αντιπαράθεση με την αριστερά. Ήταν λάθος της; Όχι βέβαια. Ήταν νομοτέλεια για την Ν.Δ. Για να συγκροτήσεις ιδεολογία πρέπει πρώτα να έχεις συγκεκριμένες δικές σου αρχές και αξίες, ώστε να είσαι ιδεολογικά αυθύπαρκτος. Πως όμως η ΝΔ να ήταν ιδεολογικά αυθύπαρκτη όταν επί μακρόν θεωρούσε καλό για την Ελλάδα ότι πει η Δύση; Πως να είσαι ιδεολογικά αυθύπαρκτος όταν δηλώνεις πλήρη ιδεολογική παράδοση στη Δύση; Αν με αυτές τις σταθερές πας να συγκροτήσεις ιδεολογία είναι ζήτημα χρόνου να γελοιοποιηθείς όντας η ουρά των μεταλλασσόμενων δυτικών πολιτικών. Επομένως αφού η ιδεολογία ήταν απούσα, τι της έμενε της Ν.Δ. ώστε να δημιουργήσει συνεκτικούς δεσμούς στο εσωτερικό της ώστε να μπορεί να κρατά τα αρνιά στο μαντρί;

  α) Να καθιερωθεί πάση θυσία ως κόμμα εξουσίας ώστε η νομή της εξουσίας και τα "πρακτικά οφέλη" αυτής να αποτελούν το γλειφιτζούρι γύρω από το οποίο κάθε τυχοδιώκτης θα ήθελε να στριφογυρνά. Αυτά όμως τα γλειφιτζούρια προσελκύουν ότι πιο διεφθαρμένο έχει μια κοινωνία, και ιδού σήμερα τα αποτελέσματα... Οι Βουλγαράκηδες, οι Ρουσόπουλοι, οι Μητσοτάκηδες κλπ είναι απλά τα κερασάκια μιας συνολικά διεφθαρμένης τούρτας - πυραμίδας, το ίδιο διεφθαρμένης όπως του ΠΑΣΟΚ, και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό εθελοτυφλεί. Αυτές οι τούρτες είναι σάπιες από τα γενοφάσκια τους, και θέλουν πέταμα και χτίσιμο από την αρχή, με άλλα υλικά, δομές, αρχές, κανόνες και κυρίως με άλλη πολιτική.

  β) Στην νεολαία ΟΝΝΕΔ κλπ αφού δεν υπήρχε κάποια συγκροτημένη ιδεολογία για να την εμπνεύσει, εκτός αν θεωρηθούν συγκροτημένη ιδεολογία τα παιδικά τραγουδάκια του Ρόμπερτ Ουίλιαμς, υιοθετήθηκε το μοντέλο οργάνωσης "Λέσχη Χλεχλέδων", ήτοι πάρτυ, και ξανά πάρτυ, χαζογκόμενες, γαμπροί, γκλαμουριά, μπριγιαντίνη, Μύκονος, clubbing κλπ. Κατά κύριο λόγο ένα συνονθύλευμα μικρο- και μέσο-αστών φλούφλιδων των Βορείων προαστίων.

  Πρόσφατα είδα στην τηλεόραση κάποια ομιλία του κ. Σαμαρά προς την νεολαία της Ν.Δ. Η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική. Ο κ. Σαμαράς να προσπαθεί να πει πολύ σοβαρά πράγματα για την Πατρίδα και την κατάσταση της χώρας και από κάτω "η νεολαία του", ένας συρφετός ηλιθίων, να φωνάζει, να ουρλιάζει, να χτυπάει ταμπούρλα, με δυο λόγια να "φτύνει" με τον πλέον αγενή τρόπο τον ομιλητή - αρχηγό τους, χωρίς φυσικά ούτε οι ίδιοι αλλά ούτε και εγώ ως τηλεθεατής να μπορώ να ακούσω τι προσπαθούσε αυτός ο άνθρωπος να μου πει. Έδειχναν να αδιαφορούν πλήρως για την παρουσία και τα λόγια του κ. Σαμαρά προς αυτούς. Ήταν εικόνα από κερκίδα χουλιγκάνων παρά συγκέντρωσης και ομιλίας πολιτικού αρχηγού και μάλιστα σε ελεγχόμενο κομματικό ακροατήριο.

  Αν η νεολαία από την φύση της είναι η πρωτοπορία κάθε κόμματος και αν η Ν.Δ. θέλει να είναι η πρωτοπορία στην υπεράσπιση και ανασυγκρότηση της Πατρίδας, τότε κ. Κρανιδιώτη ο κάθε καλόπιστος πολίτης είναι φυσικό να αναλογισθεί: "Αυτός ο συρφετός χλεχλέδων είναι η πρωτοπορία της πρωτοπορίας για το μέλλον της Πατρίδας μου;" Απαντήστε μου για να ξέρω αν πρέπει να παρω τα βουνά...

  2) Ο δεύτερος λόγος της πλήρους ιδεολογικής επικυριαρχίας της αριστεράς στην Ελληνική κοινωνία ήταν η σταδιακή αλλά οργανωμένη ΑΛΩΣΗ όλων των ιδεολογικών μηχανισμών του κράτους όπως πχ:

  α) Παράδοση των τηλεοπτικών συχνοτήτων, που είναι Eθνική περιουσία, σε λίγους ιδιώτες καρχαρίες και μάλιστα με τελείως αδιαφανείς διαδικασίες και κριτήρια. Σήμερα κανείς δεν ξέρει τι υπάρχει πίσω από τον κάθε «επιχειρηματία-καναλάρχη» και ποια συμφέροντα αυτοί εξυπηρετούν (Ξένες πρεσβείες, πολυεθνικές κλπ).

  Έτσι σήμερα μια ανεξέλεγκτη τηλεοπτική μαφία αποφασίζει και διατάσει τι θα δει και τι δεν θα δει ο Ελληνικός λαός, για ποιο θέμα πρέπει να του γίνει πλύση εγκεφάλου, και για ποιο θέμα δεν πρέπει να πάρει μυρουδιά. Μετά ο λαός αυτός στέλνεται να ψηφίσει και να εκφράσει «ελεύθερα» την πολιτική του άποψη. Είναι η δεν είναι αυτό η μεγαλύτερη βόμβα στα θεμέλια της ίδιας της λειτουργίας της Δημοκρατίας κ. Κρανiδιώτη; Γιατί γι αυτό δεν μιλάει κανείς; Είναι δυνατόν με μία τέτοια βόμβα να κάνεις πατριωτική πολιτική; Είναι δυνατόν αύριο ο Σαμαράς να αγωνίζεται για την πατρίδα αλλά η τηλεοπτική μαφία να αποφασίζει ποιοι βουλευτές του θα εκλεγούν και ποιοι θα πάνε σπίτι τους; Είναι δυνατόν ο κ. Σαμαράς αύριο να θέλει να περάσει ένα νέο πατριωτικό φρόνημα, να ανεβάσει το πνευματικό επίπεδο του λαού, να ξαναγίνει ο Έλληνας σκεπτόμενος πολίτης και η τηλεοπτική μαφία να βομβαρδίζει κάθε Ελληνικό σπίτι με το πώς ...λικνίζεται ο κ. Ψινάκης, και το πόσα έβγαλε η κάθε βιζιτού από την πορνο-ταινία της;

  Στο θέμα αυτό του ελέγχου της ιδιωτικής τηλεόρασης από το κεφάλαιο είναι λογικό να αναρωτηθεί κανείς: Και γιατί το ιδιωτικό κεφάλαιο άφησε τα κανάλια του στα χέρια της αριστερής ιδεολογίας; Μα διότι η δήθεν αριστερά τουλάχιστον σε επίπεδο στελεχών, όντας ορφανή στους πέντε δρόμους μετά το πατατράκ της πτώσης της Σοβιετίας, αναζητούσε τρόπους να εξαργυρώσει στην «αγορά» το ιδεολογικό της φορτίο. Είχαν κοπεί και τα φράγκα από πάνω… και τα κομματικά επαγγελματικά στελέχη βγαίναν στο Ταμείο Ανεργίας... Με μπόλικο μακιγιάζ και κάποιες ιδεολογικές κολοτούμπες ο Μαρξιστικός διεθνισμός ταυτίστηκε με τον στόχο της Νέας Τάξης για διάλυση των εθνών, και για κοινωνίες - χυλούς. Μία «ανανεωμένη» και τρανσέξουαλ αριστερά έδωσε το καλύτερο άλλοθι στο σύστημα ώστε αυτό να εξασφαλίζει την κοινωνική αποδοχή των πιο σκοτεινών σχεδίων του. Σε ένα σχόλιό μου στο άρθρο με τίτλο «Τα διλήμματα της εποχής και η ξεπερασμένη Αριστερά» προσπάθησα να δώσω κάπως καλύτερα την εξήγηση στο παραπάνω ερώτημα.

  β) Πλήρης έλεγχος όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης από την Αριστερά. Αργά και μεθοδευμένα όλα τα κρίσιμα πόστα της εκπαίδευσης και σε επίπεδο διοίκησης αλλά και σε επίπεδο συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των φορέων της αλώθηκαν από αριστερούς. Έτσι πήραν στα χέρια τους μια μηχανή τεράστιας ισχύος με την οποία μπορούν να παράγουν το νέο μοντέλο πολίτη, ένα καταναλωτικό γουρούνι, χωρίς αίσθηση ταυτότητας, καταγωγής, χωρίς αίσθηση πολιτισμικής συνεκτικότητας, ένα μετακινούμενο κρέας στην υπηρεσία της Νέας Τάξης.

  γ) Τέλος είναι θλιβερό να βλέπει κανείς να έχει αρχίσει η ιδεολογική άλωση ακόμη και της Εκκλησίας, του τελευταίου ιδεολογικού οχυρού που παρέμενε απόρθητο χάρις στους αγώνες του περιέργως αποθανόντα ηγέτη της…

  Κύριε Κρανιδιώτη,

  ένας Έλληνας Πατριώτης πολιτικός που θέλει να σώσει την χώρα από αυτόν τον κατήφορο, και όχι απλά να γίνει υποσημείωση της ιστορίας ως γαλάζιος Σημιτάκος, εκ των πραγμάτων θα πρέπει να έρθει σε μετωπική σύγκρουση με το παραπάνω σάπιο ιδεολογικό οικοδόμημα. Στην ουσία μιλάμε για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου τύπου ανθρώπου, με άλλες αρετές και αξίες, ανθρώπου που βάζει την Πατρίδα και το συλλογικό καλό πάνω από το ατομικό, που βλέπει την προσωπική του ευτυχία μέσα από την πρόοδο της Πατρίδας του, ενός πολίτη που θα ανακαλύψει ξανά τις αρετές της κλασσικής παιδείας. Θα είναι η μάχη της ποιότητας πάνω στην ποσότητα όπως πολύ εύστοχα έγραψε ο «Μποτίλια στο πέλαγος».

  Αν αυτός ο Έλληνας Πατριώτης πολιτικός πάει σε έναν τέτοιο πόλεμο με όπλα απλώς το εκάστοτε νομικό κοινοβουλευτικό πλαίσιο, 2-3 άξιους συμβούλους, ένα κόμμα ασανσέρ προς το γλειφιτζούρι της εξουσίας και μια νεολαία φλούφληδων που θα τον στηρίζει από τα malls των βορείων προαστίων και τα clubs της Μυκόνου, τότε δεν τον βλέπω ούτε στα υπομνήματα της ιστορίας...

  Ένας τέτοιος αδυσώπητος πόλεμος απαιτεί κινηματικές διαδικασίες σε τεράστιο εύρος θεμάτων και μεγάλο κοινωνικό βάθος ώστε να φτάσει στον …καναπέ του κάθε Έλληνα. Και όπως ξέρετε καλύτερα από μένα όταν έχεις το κάτω χέρι σε τέτοιες κρίσιμες μάχες καθοριστικό ρόλο παίζουν οι ευρύτερες δυνατές συμμαχίες…., τα πλήγματα άμεσης απόδοσης… και οι πολλαπλασιαστές ισχύος...

  Από ότι βλέπω μετά από την πράγματι πρωτόγνωρη κινηματική διαδικασία εκλογής του κ. Σαμαρά, δεν συνεχίζει να ακολουθεί αυτήν την πετυχημένη και αναγκαία για την Πατρίδα συνταγή. Εκτός αν είναι κινηματική διαδικασία η ομιλία του στον προαναφερθέντα στάβλο της ΟΝΝΕΔ, ή οι ομιλίες του σε πρωτοκλασάτα κομματικά στελέχη με πρώτο τραπέζι πίστα την Πιπιλή και τον Μαγγίνα.

  Θα μπορούσα να σας γράψω πολλές συγκεκριμένες κινήσεις με τις οποίες ο κ. Σαμαράς θα μπορούσε να χτίζει ένα τεράστιο πατριωτικό μέτωπο που θα τον αναδείκνυε αναμορφωτή της σύγχρονης Ελλάδας. Όμως πρέπει και ο ίδιος να αποβάλει τα συμπλέγματα της ΟΝΝΕΔίτικης εφηβίας του που ίσως τον φυλακίζουν ιδεολογικά.

  Ο Μίκης Θεοδωράκης του έστειλε ένα μήνυμα.... Το έλαβε;

  Ιάσων Κιανός

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Ιάσων Κιανός 10/05/2010 19:59:47

   Συμφωνώ τόσο με τον κ. Κιανό που ελπίζω να μου επιτρέψει να προσθέσω κάτι ακόμη, ελπίζω μάλιστα να είναι στο ίδιο πνεύμα με το δικό του.

   Στην κατάσταση που βρισκόμαστε δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαλέξουμε τον "σωτήρα" μας. Περιμένουμε εν ολίγοις να "μας διαλέξει" αυτός.

   Πείτε όμως στον οποιονδήποτε πολιτικό που πράγματι θέλει να σώσει την πατρίδα του, αυτές τις δύσκολες στιγμές, δυο σταράτες κουβέντες κι αντρίκιες:

   Δεν μπορεί να μας σώσει χωρίς εμάς.
   Δεν μπορεί να το κάνει μόνος του.
   (ξέρει αυτός γιατί. Αν δεν ξέρει γιατί, δεν κάνει κιόλας για τη δουλειά. Μας "σώσαν" κι άλλοι έτσι).

   Πρέπει να μας καλέσει κι εμάς, τον λαό.
   Ας μας καλέσει λοιπόν.
   (ειδικά ο κ. Σαμαράς, διότι αυτούς που έχει τώρα...)

   Αν μας καλέσει μια τέτοια φωνή, κι εμείς ως λαός δεν δώσουμε το παρόν τότε θα μας αξίζει οποιαδήποτε μοίρα μας περιμένει.

   Και πείτε του ότι άργησε ήδη πολύ να μας καλέσει.
   Να βγει λοιπόν και να βάλει τις φωνές.
   Διότι εμείς ανησυχούμε.
   Πολύ.
   Πάρα πολύ.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Ιάσων Κιανός avatar
    Ιάσων Κιανός @ Θραξ Αναρμόδιος 10/05/2010 23:44:06

    Θράκα Αναρμόδιε,

    συμφωνώ μαζί σου και συνυπογράφω. Την ίδια ακριβώς αγωνία εκφράζουμε. Οσον αφορά την εύστοχη φράση σου "Αν μας καλέσει μια τέτοια φωνή, κι εμείς ως λαός δεν δώσουμε το παρόν τότε θα μας αξίζει οποιαδήποτε μοίρα μας περιμένει." την οποία σχολίασε και ο κ. Κρανιδιώτης παρακάτω, δες κάποια σχόλια μου στην απάντηση που του γράφω.

    Ιάσων Κιανός

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ιάσων Κιανός 10/05/2010 22:46:44

   Ιάσωνα,
   δεν διαφωνώ με τις περισσότερες διαπιστώσεις σου. Πολλά τα έχω πει με πολύ πιο σκληρό τρόπο.
   Ας έρθω στο δια ταύτα. Ο Αντώνης παρέλαβε ένα κόμμα που είναι αυτό που είναι, με συγκεκριμένη στελέχωση και κοινοβουλευτική ομάδα. Να το πω απλά, όταν είχαν επιλεγεί ή εκλεγεί όλοι αυτοί οι άνθρωποι, ο Αντώνης δεν είχε λόγο σ' αυτό. Για την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού στην χώρα, γενικά, τα 'χουμε χιλιοπεί. Κάποιοι από τους ανθρώπους που αναφέρεις, αρέσει ή όχι, είναι εκλεγμένοι βουλευτές. Το νέο που θέλει και θα φέρει ο Αντώνης, δεν μπορεί να βασίζεται στην αυθαιρεσία. Γι' αυτό καλούμε συνεχώς τους ανθρώπους που συμμετείχαν στο κίνημα της εκλογής του, κόντρα στα τζάκια, να ενταχθούν στις διαδικασίες.
   Ο Μίκης χαιρέτισε την εκλογή του. Ας του δώσουμε κι εμείς στήριξη γιατί:
   Έχει μια διακριτή ελληνοπρέπεια.
   Πιστεύει αυτά που λέει.
   Αυτά που λέει τα κάνει.
   Είναι ο μόνος που ήταν ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ έξω απ' το σύστημα της Παρακμής και της Κλεπτοκρατίας.
   Όποτε χρειάστηκε είπε ΟΧΙ, χωρίς ΠΟΤΕ να σκεφτεί τον εαυτό του.
   Συγκρούστηκε με θάρρος με ότι πιο βρώμικο έχει η χώρα.

   Υποδείξτε, μιλήστε, κάντε καλόπιστη κριτική αλλά μην υπερβάλλουμε. Θα ήταν λάθος να μπει σαν ταύρος σε υαλοπωλείο και να δημιουργήσει αμέσως πλήθος εχθρούς, να επιτεθεί σε όλα τα μέτωπα κλαι στους πάντες.
   Η τέχνη του πολέμου μου αρέσει. ΔΕν θέλει μόνο θάρρος και δύναμη αλλά και μυαλό. ΠΟΤΕ δεν σκλορπίζεις τις δυνάμεις σου σ' έναν πολυμέτωπο αγώνα, γιατί έτσι κινδυνεύεις να χάσεις όλες τις μάχες και τον πόλεμο.
   Είμαι σίγουρος, πως ο φίλος μου, που τον ξέρω καλά, αν χρειαστεί θα θυσιαστεί για τις ιδέες του. Άλλωστε ως τώρα ποτέ δεν σκέφτηκε με ιδιοτέλεια. Μην ξεχνάτε πως είναι ο μόνος απ' όλους αυτούς, που προέρχεται από την πραγματική Εθνική Αστική Τάξη.
   Αυτό όμως που χρειαζόμαστε δεν είναι άλλος ένας Ήρωας, ένας Μάρτυρας της Ελληνικής Ιδέας. Χρειαζόμαστε έναν Ηγέτη. Αυτός λοιπόν ο Ηγέτης, υπάρχει κι ορθά ιεραρχεί τους στόχους. Αν τα έβαζε ΜΕ ΟΛΟΥΣ ταυτόχρονα, θα έπεφτε απλώς ηρωϊκά.
   Θα δεις πόσο διαφορετικοί θα είναι οι συσχετισμοί σε λίγο, πόσο θα έχουν απονομιμοποιηθεί όλοι αυτοί που αναφέρεις.
   Τέλος θα υπογραμμίσω το ωραίο που έγραψε εδώ ο Θραξ Αναρμόδιος:
   Δεν μπορεί να μας σώσει χωρίς εμάς. Ας πάμε λοιπόν μαζί του, να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ και μετά του ζητάμε τα ρέστα.
   Φιλικά

   • Ιάσων Κιανός avatar
    Ιάσων Κιανός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/05/2010 05:33:17

    Κύριε Κρανιδιώτη,

    Δεν διαφωνώ στο ότι ο κ. Σαμαράς δεν επέλεξε ποτέ αυτό το πολιτικό προσωπικό που έχει σήμερα δίπλα του και με το οποίο είναι αναγκασμένος να συνεργαστεί. Αυτό το κατανοώ απόλυτα και φυσικά πρέπει να συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί τους και να τους αξιοποιεί όπως καλύτερα μπορεί.

    Πουθενά δεν πρότεινα στον κ. Σαμαρά να αυθαιρετήσει. Κάθε άλλο. Δεν είμαι οπαδός τέτοιων απόψεων. Ίσως θα πρέπει να κάνω πιο σαφή τον προβληματισμό μου.

    Σήμερα έχουμε τα εξής δεδομένα όπως τουλάχιστον τα αντιλαμβάνομαι ως απλός πολίτης όντας έξω από το μαγαζί της ΝΔ.

    1. Υπάρχει ένας έντιμος και πατριώτης πολιτικός στην ηγεσία ενός σάπιου κόμματος, και ο οποίος θέλει να τα αλλάξει όλα, να αναμορφώσει την χώρα.

    2. Γύρω του, ως κύκλος που τον πολιορκεί, υπάρχει μία κομματική νομενκλατούρα που ξεκινά από τους βουλευτές και καταλήγει μέχρι και την τελευταία φλογέρα της κάθε τοπικής επιτροπής του κόμματος. Η νομενκλατούρα αυτή δεν είναι απλό άθροισμα προσώπων!!!. Είναι συμπαγής μηχανισμός με οριζόντια και κάθετη διασύνδεση, που συνδέεται με στενότατους δεσμούς ετών, συνεργαζόμενος άλλοτε σε λοβιτούρες, άλλοτε στο στήσιμο κομματικών εκλογικών διαδικασιών για το μοίρασμα της κομματικής εξουσίας, και άλλοτε για την νομή της εξουσίας στους τοπικούς δήμους και τις σχετικές μίζες. Ο κύκλος αυτός είναι ...ΜΠΕΤΟΝ ΑΡΜΕ!!!!

    3. Έξω από αυτόν τον κύκλο υπάρχει ο ευρύτερος κύκλος των εκατοντάδων χιλιάδων απλών οπαδών - ψηφοφόρων της ΝΔ. που κατά κανόνα είναι έντιμοι άνθρωποι, πατριώτες και οι οποίοι δεν είχαν ποτέ ανάμειξη στα κομματικά της ΝΔ. Είναι αυτός ο κύκλος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του κ. Σαμαρά και τον ανέδειξε αρχηγό του κόμματος με μια πρωτόγνωρη κινηματική διαδικασία.

    4. Έξω και από αυτόν τον κύκλο των οπαδών – ψηφοφόρων υπάρχει ένας τεράστιος κύκλος Ελλήνων Πατριωτών που δεν ήταν ποτέ οπαδοί και ψηφοφόροι της ΝΔ. Αυτοί προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα, από την άκρα δεξιά μέχρι τη άκρα αριστερά και είναι μια πραγματική λαοθάλασσα. Σε αυτόν τον κύκλο υπάρχουν και στελέχη υψηλότατης στάθμης, πολιτικές προσωπικότητες, διανοούμενοι, κορυφαίοι καλλιτέχνες, άνθρωποι που έχουν δώσει το αίμα τους για την Δημοκρατία και την Πατρίδα. Το πρόβλημα αυτής της λαοθάλασσας είναι ότι είναι πολιτικά σιωπηλή, αφού δεν έχει πολιτικό φορέα και πολιτικό ηγέτη να την συνθέσει και να την εκφράσει... Ο κύκλος αυτός τρέφει εκτίμηση προς το πρόσωπο του κ. Σαμαρά, συμμερίζεται τις πατριωτικές του ευαισθησίες και ευχαρίστως θα βοηθούσε οποιαδήποτε συλλογική προσπάθεια για το καλό της Ελλάδας. Εδώ εντάσσεται και ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης. Από αυτόν τον κύκλο εστάλη το μήνυμα στον κ. Σαμαρά... Μήνυμα που εμπεριείχε και συμβολισμό και ουσία και δυναμική... Φοβάμαι ότι η αποκρυπτογράφηση του δεν έχει ακόμα γίνει.

    Κάθε φορά που εκφράζεται κάποια αγωνία από οπαδούς του κ. Σαμαρά, για την στασιμότητα που παρατηρούν, η απάντησή σας είναι πάντα η ίδια και περίπου η εξής. «Κάντε υπομονή, σταθείτε δίπλα του, στο συνέδριο της ΝΔ θα αλλάξουν πολλά».

    Μα κύριε Κρανιδιώτη, ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται στις προσυνεδριακές διαδικασίες των κομμάτων και τι μηχανισμοί στήνονται για να ελεγχθούν τα κουκιά. Τουλάχιστον ο γράφων είναι παλιός στο κουρμπέτι και τα ξέρει από πρώτο χέρι. Πώς να σταθεί δίπλα του και να στηρίξει τον Σαμαρά ένας απλός Έλληνας πατριώτης του κύκλου 3 ή 4 όταν ανάμεσα σε αυτόν και τον Σαμαρά υπάρχει ο κύκλος 2, το παλαιοκομματικό ΜΠΕΤΟΝ ΑΡΜΕ. Έχω πολύ μεγάλες αμφιβολίες αν οι εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί της ΝΔ (κύκλος 3) που εξέλεξαν τον Σαμαρά θα εκφραστούν καν στο συνέδριο, πόσο περισσότερο να αλλάξουν και τους κομματικούς συσχετισμούς ώστε να λύσουν τα χέρια του Σαμαρά. Φοβάμαι ότι όλους αυτούς του αγνούς οπαδούς της ΝΔ και του Σαμαρά, που θα επιδιώξουν να ενταχθούν στις προσυνεδριακές διαδικασίες, ο κύκλος 2 της σημερινής αδίστακτης κομματικής νομενκλατούρας θα τους κάνει ...ΑΛΟΙΦΗ. Οπότε το συνέδριο θα αποδειχτεί ένα μεγάλο φιάσκο για τον Σαμαρά και θα είναι κρίμα. Η καλύτερη εκδοχή του φιάσκου θα είναι το συνέδριο να τον επανεκλέξει μεν, και να εγκρίνει και κάποιες νέες πολιτικές του, αλλά με ανέγγιχτες της δομές και τα οικοδομικά υλικά του μαγαζιού. Οπότε μας βλέπω πάλι εδώ να λέμε τα ίδια και να μας απαντάτε «τι να κάνουμε, οι ίδιοι του προέκυψαν, με τους ίδιους είναι υποχρεωμένος να δουλέψει». Το πια μπορεί να είναι η χειρότερη εκδοχή του φιάσκου δεν θέλω ούτε καν να το σκέφτομαι. Το μήνυμα από την εκλογή προέδρου της ΟΝΝΕΔ ελπίζω να έχει αποκρυπτογραφηθεί σωστά...

    Αν οι απλοί οπαδοί της ΝΔ του κύκλου 3 γίνουν αλοιφή από τα κομματικά λαμόγια, είναι προφανές ότι πατριώτες του κύκλου 4 δεν θα περάσουν ούτε την εξώπορτα των κομματικών γραφείων. Αυτοί όντας πιο έμπειροι ξέρουν πολλοί καλά τι χαρά θα κάνουν τα κομματικά λαμόγια μόλις τους δουν...

    Τι να κάνουμε;

    Αυτό που έμμεσα πρότεινα με τα σχόλιά μου, η τουλάχιστον ένα πρώτο αλλά ζωτικής σημασίας βήμα για τον Αντώνη Σαμαρά είναι να ανοίξει αμέσως διαύλους επικοινωνίας με τους κύκλους 3 και 4, διαύλους που θα περνούν ΠΑΝΩ από τον κύκλο 2 της κομματικής νομενκλατούρας και ΟΧΙ ΜΕΣΑ από αυτήν... Ο Σαμαράς χρειάζεται πολλαπλούς αγωγούς ροής νέων φρέσκων ιδεών, ανοικτά παράθυρα στην κοινωνία ώστε να διαλύσει την κομματική μούχλα.

    Μερικά τυχαία παραδείγματα που μου έρχονται τώρα θα μπορούσαν να είναι:

    1. H δημιουργία και θεσμοθέτηση διάφορων Φόρουμ προβληματισμού χωρίς κομματική ταμπέλα για θέματα όπως «Εθνικό κράτος και Παγκοσμιοποίηση», «Πατριωτισμός στον 21ο αιώνα», «Νεοοθωμανισμός και η αντιμετώπισή του» κλπ και σε αυτό να μπορούν να συμμετέχουν και να συνεισφέρουν με τις ιδέες τους όλοι αυτοί οι πατριώτες διανοούμενοι που μέχρι σήμερα μένουν σιωπηλοί υπό την ιδεολογική τρομοκρατία μιας τρανσέξουαλ αριστεράς. Μέσα από τέτοια φόρουμ θα συσπειρώνονται και θα ομογενοποιούνται πολιτικά οι διάσπαρτες πατριωτικές δυνάμεις ιδιαίτερα του κύκλου 4, αλλά και πατριώτες της ομογένειας και ο Σαμαράς θα έχει τα καλύτερα think – tanks μέσα από τα σπλάχνα του ίδιου του λαού για την χάραξη πολιτικής.
    Τότε το μπετόν αρμέ του κύκλου 2 θα αρχίσει να ραγίζει, να διαλύεται και ο κύκλος αυτός σταδιακά να στελεχώνεται με ότι καλύτερο έχει η χώρα.

    Δεν καταλαβαίνω γιατί η υλοποίηση μιας τέτοιας ιδέας θα καθιστούσε τον Σαμαρά «ταύρο σε υαλοπωλείο»;;; Γιατί οι συνεχείς συναντήσεις, ημερίδες, συνέδρια, φόρουμ κλπ, που κάνει κατά κόρον το Συριζο-ΠΑΣΟΚ για να μεθοδεύσει την διάλυση της Ελλάδας, είναι επιτρεπτά, ενώ οι ίδιες δραστηριότητες για τον Σαμαρά και τις πατριωτικές δυνάμεις τον καθιστούν επικίνδυνο για κάποια ...κρύσταλλα Βοημίας;;;

    2. Μπροστά στην τεράστια κρίση και τον αγώνα επιβίωσης που θα δώσει ο Ελληνικός λαός στο άμεσο μέλλον και για πολλά χρόνια γιατί να μην κηρύξει ο Σαμαράς μια Πανστρατιά Πατριωτικής Αλληλεγγύης όλων των Ελλήνων με σύνθημα «Αγοράζουμε μόνο Ελληνικά προϊόντα», «Στηρίζουμε τα μαγαζιά της γειτονιάς μας» δίνοντας στη πράξη το ιδεολογικό του στίγμα για στήριξη της μικρής και μεσαίας τάξης η οποία κινδυνεύει να αφανιστεί και την οποία μέχρι σήμερα θεωρητικά δηλώνει ότι θέλει να εκφράσει; Τι πιο πειστικό από έναν ηγέτη που αφήνει τα θα και θα στα μικρόφωνα και περνά στη πράξη καθοδηγώντας τον λαό του στις δύσκολες στιγμές;;;

    Ο Ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι στις κρίσιμες στιγμές και ενόσω έχει ηγέτες μπορεί να κάνει θαύματα. Πχ για την οργάνωση μιας τέτοιας εκστρατείας γιατί να μην καλέσει σε εθελοντική εργασία όποιον θα ήθελε από τα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη που τον εξέλεξαν; Ιδού οι κινηματικές διαδικασίες που αναδεικνύουν ηγέτες. Δεν χρειάζεται κανείς να γίνει πρώτα πρωθυπουργός για να δείξει την αξία του, να κάνει πολιτική και να γράψει ιστορία.

    Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα παραδείγματα πρωτοβουλιών του Σαμαρά που θα μπορούσε να στήσει έξω από το κόμμα του, αλλά δίπλα σε αυτό, αξιοποιώντας ανενεργές σήμερα δυνάμεις του και εν δυνάμει συμμάχους του, στέλνοντας σαφή ιδεολογικά μηνύματα και με πολύ πρακτικά και μετρήσιμα οφέλη για τον λαό.

    Κύριε Κρανιδιώτη,

    Η ιστορία αλλά και η οικονομία διδάσκει ότι οι οικονομικές κρίσεις οδηγούν σε οικονομική εξαθλίωση τεράστια τμήματα του πληθυσμού τα οποία οδηγούνται σε μια πολιτική ριζοσπαστικοποίηση, δηλαδή ροπή προς τα άκρα. Οι λύσεις που πείθουν τότε αυτά τα τμήματα του πληθυσμού δεν είναι ούτε οι politically correct, ούτε τα φληναφήματα περί μεσαίου χώρου της κυρά Θοδώρας, ούτε οι κοινοβουλευτικές αβροφροσύνες, ούτε το λάου λάου μην σπάσουμε κανένα αυγό Faberge. Εδώ ο κόσμος χάνεται... Ο Ελληνικός λαός ρίχνει ήδη στον κάλαθο των σκουπιδιών την πολιτική ελίτ που τον οδήγησε σε αυτό το χάλι και θα πείθεται πλέον όχι από λόγια, αλλά μόνο από ριζοσπαστικές πράξεις. Ιδιαίτερα για τον Σαμαρά που συμφωνώ ότι δεν ήταν μέρος αυτής της σάπιας πολιτικής ελίτ, είναι κρίσιμο να διαφοροποιηθεί άμεσα και να δώσει ένα δικό του τελείως διαφορετικό έμπρακτο στίγμα.
    Πρέπει να δείξει ότι είναι ο ηγέτης της λύσης, όχι οικοδομικό υλικό της παράγκας που καταρρέει.

    Αλλά ο ηγέτης της λύσης δεν μπορεί να είναι κάποιος κουστουμαρισμένος κύριος πίσω από ένα μικρόφωνο ενός βήματος που μιλάει όποτε και για όσο του επιτρέπουν οι κ.κ. Μπόμπολας, Κυριακού και Αλαφούζος. Πρέπει να σηκώσει τα μανίκια και να κατέβει στο πεζοδρόμιο, εκεί που ένας απελπισμένος λαός θα αναζητά ένα ηγέτη όταν τα ελικόπτερα θα απογειώνονται από την ταράτσα της Αμερικάνικης πρεσβείας...

    Ιάσων Κιανός

 51. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 10/05/2010 19:11:47

  Ιάσων Κιανέ ποιό μήνυμα έστειλε ο ΜΊΚΗς γίνε σαφής .

 52. Ι. Κ. Μαμουλάκης avatar
  Ι. Κ. Μαμουλάκης 13/05/2010 00:10:46

  Κύριε Κιανέ,

  Συμφωνώ μαζί σας ότι η αντίδραση του Σαμαρά στην κρίση που μας μαστίζει ήταν και είναι εντελώς χαλαρά και κατωτέρα αυτής που απαιτούν οι περιστάσεις. Αυτό μόνο εν μέρει εξηγήται από το φόρτο των κομματικών βαρυδίων που του κρεμάστηκαν αυτομάτως όταν έγινε πρόεδρος της ΝΔ. Στην διοργάνωση του κόμματος του και την στελέχωσήν του πρέπει να τηρεί τους κανώνες του καταστατικού. Αλλά ως προς τον λόγον του, ως προς τις προτάσεις του και τις πρωτοβουλίες του, έχει πολύ μεγαλύτερη ελευθερία, είχε και το κύρος που του έδωσε η εκλογή του κατευθείαν απο τον λαό του κόμματος. Την εκστρατεία για την κάθαρση θα έπρεπε να την κάνει δική του. Στην αποσόβηση του εθνικής χρεοκοπίας έπρεπε να πάρει έναν ρόλο σοβαρό και εποικοδομητικό, εξηγώντας στο μέρος του λαού που τον εμπιστεύεται του σοβαρούς κινδύνους που μας περιστοιχίζουν και προετοιμάζοντας τον για τις θυσίες και τις αλλαγές ήθους και συμπεριφοράς που απαιτούνται από όλους μας για να ξεπεραστεί η κρίση. Δεν είδαμε τίποτα τέτοιο. Αφησε την πρωτοβουλία σε όλα αυτά στην κυβέρνηση, και τους επέτρεψε να τον στρυμώξουν στην θέση του απολογητού των κριμάτων της προηγούμενης κυβερνήσεως. Η θέση του στην κρίσιμη για την χώρα ψηφοφορία δεν ήταν αυτή του γενναίου ηγέτη εν ώρα κρίσεως, αλλά του μικροπολιτικάντη που επιχειρεί να προσκομίσει κάποιο κέρδος από την κρίση, εντείνωντας την λαική δυσφορεία για τα αναγκαίες στερείσεις και τις τάσεις διχασμού.

  Για τους λόγους αυτούς επρότεινα στον κ. Κρανιδιώτη στις παρα πάνω παρεμβάσεις μου να εξαιτάσωμε εναλλακτική λύση στο πρόβλημα της ανεπάρκειας (επιεικής χαρακτηρισμός, κατά πολλούς) του πολιτικού μας κατεστημένου, μέσω επαφών και συσπειρώσεων πολιτών που θα μπορούσε να καταλείξει σε νέσους πολιτικούς και κομματικούς σχηματισμούς που δεν θα ειναι φορτωμένοι με τα βαρύδια και τα μπετον αρμε, αλλά προ πάντων τις διαπλοκές των δύο μεγάλων κομμάτων σήμερα.

  Γιάννης Μαμουλάκης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.