#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/06/2010 23:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα εξαπτέρυγαΈφτασε μόνο μια  σύντομη αναφορά του Αντώνη Σαμαρά στα ..εξαπτέρυγα της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ  και μας συστήθηκαν αμφότερα, αυτοπροσώπως: ο κ. Καρατζαφέρης  και η κα. Μπακογιάννη.

Όχι, ότι είχαμε καμιά αμφιβολία, αλλά τόση πρεμούρα πια!  Εξέδωσαν μάλιστα και ανακοινώσεις, επιτιθέμενοι, εναντίον του Προέδρου της Ν.Δ.!  Προφανώς και δεν το έκαναν απλά και μόνο επειδή  ο Αντώνης Σαμαράς τους απεκάλεσε εξαπτέρυγα. Άλλωστε και οι δυο, με τη συμπεριφορά τους, επαξίως  κέρδισαν τον …τίτλο. Για άλλο λόγο ενοχλήθηκαν.

Την Κυριακή ο Αντώνης Σαμαράς, επανέφερε την ιδεολογία στο προσκήνιο!  Στην πρώτη γραμμή της πολιτικής αντιπαράθεσης και δήλωσε αποφασισμένος να την αναδείξει σε σημείο αιχμής.

Ο Καρατζαφέρης χρόνια τώρα,  ψαρεύει  σε θολά νερά,   παριστάνοντας  πότε τον υπερπατριώτη, πότε τον  δεξιό,  πότε τον κεντρώο, πότε τον συντηρητικό, πότε τον φιλελεύθερο και πότε τον κρατικιστή.  Περιφερόταν κατά μήκος και πλάτος ολόκληρου του πολιτικού φάσματος.  Κατηγορούσε τον Καραμανλή ότι εγκατέλειψε τη Δεξιά και τον Σαμαρά, ότι πηγαίνει το κόμμα προς τα δεξιά!

Από την άλλη πλευρά, η κα. Μπακογιάννη, μετά την απόλυτη ταύτισή της με την κυβέρνηση στα μέτρα του ΔΝΤ και την διαγραφή της από τη Ν.Δ., έμεινε να αναζητεί φιλόξενη στέγη. Χρειάζεται πολιτικό χώρο να τοποθετηθεί και να αυτοπροσδιοριστεί.

Ο Αντώνης Σαμαράς με τη στρατηγική του κίνηση να ξεφύγει από το ξενέρωτο κατασκεύασμα του «μεσαίου χώρου», που συμβόλιζε το πολιτικό τίποτα και να επαναπροσδιορίσει τη Ν.Δ. ως ένα λαϊκό κόμμα, αποστερεί ζωτικό χώρο από τα …εξαπτέρυγα.  Εξουδετερώνει και την επιχειρηματολογία τους!

Θα βρεθούν στη δύσκολη θέση να ετεροπροσδιοριστούν  σε σχέση με τη Ν.Δ.  του Αντώνη Σαμαρά!  Δε θα μπορούν πλέον να τοποθετούνται, κατά βούληση, πότε δεξιά και πότε αριστερά της Ν.Δ. ,λαϊκίζοντας και καιροσκοπώντας!

Για αυτό …θύμωσαν! Και για κάτι ακόμα:  Το κατασκεύασμα του μεσαίου χώρου, στο όνομα δήθεν της πολυσυλλεκτικότητας, είχε καταστήσει  τη Ν.Δ. ένα κόμμα  απονευρωμένο, χωρίς ισχυρούς ιδεολογικούς δεσμούς.  Εκεί, οφείλεται  ως ένα βαθμό και η εκλογική κατάρρευση στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

Αντίθετα, η ξεκάθαρη ιδεολογία  ενισχύει τους δεσμούς ενός κόμματος με την εκλογική του βάση και τους ψηφοφόρους  του.  Όταν μια επιλογή είναι ξεκάθαρη είναι ισχυρότερη, διαρκεί περισσότερο και δεν διαρρηγνύεται εύκολα!

Κατά τη γνώμη μου, ο ιδεολογικός προσδιορισμός της Ν.Δ. είναι  από τα πρώτα στοιχήματα  που πρέπει να κερδίσει ο Αντώνης  Σαμαράς.

Έτσι, θα δείξει  τι κόμμα θέλει να  δημιουργήσει και με τι πρόγραμμα θέλει να κυβερνήσει.

Σαφής ιδεολογία και  πρόγραμμα  μπορούν να συσπειρώνουν τη  βάση του κόμματος  και να  αποτελέσουν  σημείο αναφοράς για την κοινωνία.

Τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία ανάκαμψης της Ν.Δ.

Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. loretta avatar
  loretta 08/06/2010 00:11:36

  Κυριε Ροδινε

  συμφωνω απολυτα μαζι σας.

  • sawas avatar
   sawas @ loretta 08/06/2010 01:01:12

   Κωστα - Αντωνη: πολυ σωστα.....και οι δυο σας!!!!!!!

 2. blue nile avatar
  blue nile 08/06/2010 02:02:02

  Παρακολούθησα σήμερα την Ανατροπή του Πρετεντέρη και η αηδία μου ξεχείλισε.
  Άκουσον άκουσον για τη δεινή οικονομική θέση που βρισκόμαστε δε φταίει λέει η διαφθορά αλλά το ότι καταναλώναμε περισσότερα από όσα παράγαμε!
  Δηλαδή για να καταλάβουμε καλά οι μίζες ή οι χορηγίες της Siemens δίνονταν έτσι στον αέρα ενώ στον κρατικό προυπολογισμό δεν υπήρχε επιβάρυνση λόγω υπερτιμολογήσεων, ακριβώς για να βγει με το παραπάνω η χασούρα.
  Ούτε και επιβαρύνθηκε ο κρατικός προυπολογισμός από τις υπερκοστολογήσεις των δημοσίων έργων ακριβώς γιατί το κόστος του λαδώματος ανέβαζε την τελική τιμή στα ύψη.
  Στο φινάλε το γεγονός ότι ξεμελιώθηκε η εγχώρια πολεμική βιομηχανία μόνο και μόνο για να μην τίθεται θέμα συμπαραγωγής του 40% των παραγγελθέντων στα πλαίσια των ανταποδοτικών οφελών ώστε να μπορούν να πέφτουν ο μίζες πιο άνετα και πιο απλόχερα, δεν στέρησε τον τόπο από θέσεις εργασίας?
  Η οι προμήθειες των ταμείων για την υγεία που απαιτούν πολλαπλάσια δαπάνη από ότι στο εξωτερικό.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ blue nile 08/06/2010 06:31:22

   αμ ο Ευθυμίου; Πλησίαε λέει το Πασόκ τον ΚΚ, τότε, να λύσουν το θέμα της διαφθοράς, και ο ΚΚ δεν ήθελε. Χαχαχαχα! ο Ευθυμίου!

   • amartolos avatar
    amartolos @ archaeopteryx 08/06/2010 08:44:01

    χα χα χα ..να μας πει για το οικόπεδο που αγόρασε απο τον μητροπολίτη στο νησι νυχτα νυχτα και για το εξοχικό με την παρολιγον πριβε παραλία...εχει και παρεουλα τον Βερελή εκει διπλα...μπραβο ρε λεβεντες

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ archaeopteryx 08/06/2010 10:28:35

    amartole,
    εσύ μάλλον ξέρεις πολλά...

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ archaeopteryx 08/06/2010 10:43:11

    Η Κεφαλονιά προμηθεύει χρόνια τώρα το Πασόκ με μεγαλοστελέχη τα οποία μετά από κάποια χρόνια χτίζουν παρανόμως σε κορυφογραμμές,παραλίες και δασικές περιοχές.

    Αμαρτολέ στην Άβυθο το έχεις δει το σπίτι ,στην άκρη του γρεμού πάνω πάνω ,που καταστρέφει τη θέα της κορυφογραμμής ? Ξέρεις φαντάζομαι ποιανού είναι ε? λολ

    Ο άλλος με τα συκκαλάκια που μου θέλει και συνεργασίες με τον Βερόπουλο ?

    Ο "μπλε γιατρός" που βγαίνει στη πλατεία Αύγουστο μήνα και τον δουλεύει όλο το Palmier και η μισή Βοσκοπούλα ?

    Οι Κεφαλονίτες κάποτε ήμασταν ο πιο τρελοί και μας φοβόντουσαν , πλέον είμαστε βασικοί τροφοδότες του πολιτικού συστήματος διάολ' έμπα μέσα μας.

   • Βασίλης avatar
    Βασίλης @ archaeopteryx 08/06/2010 11:48:23

    Προς: undercover gpr και amartolos

    Από ότι φαίνεται γνωρίζεται πολλά. Γιατί δεν λέτε ονόματα και τα περίεργα που υπάρχουν από πίσω. Κάποιοι βέβαια αυτό το λένε χαφιεδισμό.

    Αλλά εγώ λέω μήπως πρέπει να σοβαρευτούμε. Δηλαδή αν αντιληφθούμε κάποιον να βιάζει ένα παιδί ή μια γυναίκα, η να ξυλοφορτώνει το παιδί του και τη γυναίκα του ή την ανήμπορη μάνα του, ή να έχει φυλακίσει σε κάποιο υπόγειο το παιδί του που μειονεκτεί νοητικά, θα αποτελεί χαφιεδισμό η καταγγελία;; Δηλαδή θα αφήσουμε τους παιδεραστές και τους βασανιστές να συνεχίζουν; Έλεος.

    Εδώ όμως κάποιοι βιάζουν ολόκληρη την κοινωνία. Πουλάνε τη πατρίδα. Μας ληστεύουν, στη συνέχεια παρουσιάζονται ως τιμητές και διαπρύσιοι κήρυκες της ηθικής στην πολιτική (πχ Μαντέλης) και ύστερα μας ζητούν να πληρώσουμε και το λογαριασμό.

    Δεν πάει άλλο. Όσοι γνωρίζουν, όσοι έχουν στοιχεία θα πρέπει να μιλήσουν. Τα κλειστά στόματα θα πρέπει να ανοίξουν. Η δημοκρατία των blogs δίνει πολλές δυνατότητες.

    Τα μισόλογα να σταματήσουν. Δεν καταλαβαίνω αυτό για το σπίτι του τάδε στην άκρη του γκρεμού, στην πάνω βουνοκορυφή κλπ. Αν κάποιος γνωρίζει ότι κάποιος πολιτικός, ο ίδιος η οικογένεια του, έχουν κτίσει παράνομα σε καταπατημένη περιοχή, σε έκταση του δημοσίου, ή έχει κτίσει κάποιο παλάτι στη πάνω ραχούλα και διαθέτει και δύο τρεις Καγιέν και ζει με τρόπο που δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά του, ή έχει παραβεί όλους τους πολεοδομικούς νόμους, ή ……. Οφείλει να μιλήσει.

    Ξέρετε τι έχω καταλάβει; Αυτοί που έχουν κληρονομήσει περιουσία και μπορούν να ζουν πλούσια, προσπαθούν να κρύβουν τον πλούτο τους. Νομίζω οι περισσότεροι. Τα λαμόγια αντιθέτως, προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιδεικνύουν αυτά που έκλεψαν!!

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ blue nile 08/06/2010 06:36:58

   Σε συγχαίρω για την υπομονή σου φίλε μου!
   Αυτό το πράγμα δε βλέπεται! Δεν αντέχεται!

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ blue nile 08/06/2010 06:51:23

   Ο κος Ευθυμίου τέως υπουργός παιδείας (ήμαρτον) του οποίου η σύζυγος είναι εξέχον μέλος των ελλήνων σαϊεντολόγων!

  • Greco avatar
   Greco @ blue nile 08/06/2010 15:24:59

   Η Ελληνική Δημοκρατία δεν παρέχει καμμιά προστασία στους υπαλλήλους και άλλους εργοδοτούμενους που αναφέρουν – αποκαλύπτουν διαφθορά μόλις την αντελήφθησαν στην εργασία τους και δεν συμμετείχαν στην διάπραξή της!!!
   Οι εργαζόμενοι αυτοί θεωρούνται ιερά πρόσωπα στις πλέον αναπτυγμένες χώρες, διότι με τις παρεμβάσεις τους συχνά αποσοβούνται σοβαρά ατυχήματα με ανθρώπινες ζωές, περιβαλλοντικά εγκλήματα, φθορά περιουσίας μεγάλης αξίας κλπ, είναι αυτοί που κτυπούν τη καμπάνα όταν η πυρκαιά μπαίνει στο χωριό που κοιμάται, ο όρος διεθνώς γι’αυτούς είναι whistleblowers (κωδωνοκρούστες).
   Έχει παρατηρηθεί ότι οι κωδωνοκρούστες αφού ρισκάρησαν τη στασιοδρομία τους αναφέροντας παρατυπίες και διαφθορά στην εργασία τους, στη συνέχεια υφίστανται κακομεταχείριση και κάθε είδους αντίποινα από την Εταιρεία τους ή προισταμένους τους και ζήλια από τους συναδέλφους τους, στασιμότητα ή και υποβιβασμό στη σταδιοδρομία τους, περικοπή αποδοχών, τοποθέτηση σε θέσεις ψυγεία, κλπ. Γι’αυτό παρεμβαίνει το Κράτος που διαβιούν για να τους προστατέψει, με μεταθέσεις σε άλλες θέσεις εργασίας, μέχρι και αλλαγή ονόματος και μετεγκατάστασης σε άλλη χώρα αν τούτο κριθεί σκόπιμο.
   Επίσης, οι Εργοδότες – Εταιρείες που τυχόν έχουν υποβάλλει σε αντίποινα κωδωνοκρούστη υποχρεούνται σε αποκατάσταση - και αποζημίωση το ύψος της οποίας είναι απεριόριστο…

   Η προστασία των κωδωνοκρουστών από αντίποινα από τον Εργοδότη τους προβλέπεται ρητά στις Διεθνείς Συνθήκες της GRECO και του ΟΗΕ εναντίον της Διαφθοράς οι οποίες έχουν ενσωματωθεί στην Ελληνική Νομοθεσία με τους Ν. 2957/2001 , Ν.3560/2007 , Ν.3666/2008, συνεπώς έχουν υπερνομοθετική ισχύ στη Χώρα μας (άρ. 28 παρ. 1 Σ.), το περιεχόμενο όμως των οποίων η Ελληνική Πολιτεία αρνείται πεισματικά να υλοποιήσει παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις και εγκλίσεις της GRECO, του ΟΟΣΑ, του Συμβουλίου της Ευρώπης, κλπ., δες και http://www.coe.int/t/dghl/monitoring/greco/evaluations/round2/GrecoRC2(2007)14_Greece_EN.pdf
   Είναι καιρός πλέον η Ελληνική Πολιτεία να πάψει να στρουθοκαμηλίζει συγκαλύπτοντας εσκεμμένα τη διαφθορά και να συμμορφωθεί με τις Διεθνείς της υποχρεώσεις θεσμοθετώντας τους δοκιμασμένους μηχανισμούς που διευκολύνουν την μαρτυρία της παρανομίας και προστατεύοντας τους Μάρτυρες. Ας αφήσουν τους αυτοσχεδιασμούς, τα εργαλεία υπάρχουν, εφαρμόζονται εδώ και πολλά χρόνια σε όλες τις πλέον αναπτυγμένες χώρες.
   Η Βουλγαρία και η Ρουμανία συμμορφώθηκαν πριν λίγους μήνες υπό την απειλή της Ε.Ε. για περικοπή των κονδυλίων σύγκλισης , καιρός να συμμορφωθεί και η Ελλάδα, την οποία κατήντησαν οι πολιτικοί μας περίγελω του Πλανήτη.

   • Βασίλης avatar
    Βασίλης @ Greco 08/06/2010 17:00:26

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

    Στην Ελλάδα το σύνταγμα οι νόμοι, ο κρατικός μηχανισμός είναι στην υπηρεσία των κομμάτων και κατ΄ επέκταση των πολιτικών. Οι διεθείς συμβάσεις που αναφέρεις αγνοούνται.

    Σκέφτεσαι να τολμούσε να γράψει κάποιος κάτι για τον Τσοχατζόπουλο ή τον Μαντέλη την εποχή της παντοδυναμίας τους; Θα άνοιγαν τη Γυάρο! θα τον έθαβαν στα τάρταρα!

    Διάβαζα σε κάποιο άλλο blog ότι οι Ισραηλινοί συγκρότησαν δύο επιτροπές, στη μία θα μετέχουν και δύο ανεξάρτητοι παρατηρητές από άλλες χώρες και η άλλη θα απαρτίζεται από απόστρατους στρατηγούς, για να μελετήσουν το ζήτημα του αποκλεισμού της Γάζας και τι δεν πήγε καλά στην στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των ακτιβιστών. Στη χώρα αυτή συγκροτούνται ανεξάρτητες ανακριτικές επιτροπές για να εξετάζουν ακόμη και πολεμικές επιχειρήσεις. Έτσι έγινε και με τον πόλεμο του 1973, που το πόρισμα της δικαστικής επιτροπής οδήγησε εκτός τον Νταγιάν και τον αρχηγό του επιτελείου. Δυστυχώς στη χώρα μας με δυσκολία συγκροτούνται εξεταστικές επιτροπές της Βουλής που στο τέλος καταλήγουν στο πουθενά. Σκεφτείται ότι δεν έχουμε ανεξάρτητη ανακριτική επιτροπή ούτε για τα Ίμια, ο δε φάκελλος της Κύπρου κάπου είναι καταχωνιασμένος.

    Δυστυχώς το πρόβλημά μας είναι απόλυτα θεσμικό. Στη πραγματικότητα δεν λειτουργεί η δημοκρατία. Το πολιτευμά μας είναι κατά τα εξωτερικά γνωρίσματα δημοκρατία, αλλά στην ουσία του είναι δικτατορία των δύο μεγάλων κομμάτων των σύγχρονων κοτζαμπάσηδων, των μέσων και των διαπλεκομένων. Ο έλεγχος που πρέπει να ασκείται από τη βουλή και τη δικαιοσύνη είναι ανύπαρκτος.

    Στη πραγματικότητα το πολιτευμά μας είναι η απόλυτη φαυλοκρατία.

 3. ευτυχια avatar
  ευτυχια 08/06/2010 06:01:27

  Πράγματι "ψαρεύει σε θολά νερά" ο Καρατζαφέρης.Αλλά θόλωσαν τόσο πολύ που τον πήραν χαμπάρι κι οι Νομαρχιακές του: Απο την Κατερίνη ως την Κρήτη το ΛΑΟΣ βράζει. Σε λίγο θα του μείνουν μόνο όσοι διόρισε στην Βουλή.Και κάτι αποτυχώντες/ούσες υποψήφιοι που αναμένουν Διορισμό.

  http://ixnos.blogspot.com/2010/06/n.html

 4. Ηλίας avatar
  Ηλίας 08/06/2010 06:20:33

  Μπράβο! Εξαιρετικό άρθρο κε Ροδινέ!

 5. μας δουλεύουν avatar
  μας δουλεύουν 08/06/2010 06:33:04

  Τώρα που βυθίζεται το καράβι της διαπλοκής που λέγεται πασόκ, έρχεται η βάρκα του καρατζαφέρη και η μοναχική κολυμβήτρια η Θοδώρα να το σώσει.
  Άστο παιδιά, η τρύπα στα ύφαλα είναι μεγάλη, εάν μπορούσε να σωθεί το πασόκ θα το έκανε από μόνο του.
  Τα ξέρουν αυτά και τα ξέρουν πολύ καλά.
  Το τελευταίο χαρτί που παίζουν είναι μήπως καταφέρουν να μην είναι αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία.
  Δεν θα τα καταφέρουν όμως. Το χάπι που μας έδωσαν ο Παπανδρέου, ο Καρατζαφέρης και η Θοδώρα είναι πολύ πικρό για να το καταπιούμε.
  Ας τους το δώσουμε πίσω γιατί δεν καταπίνεται με τίποτε.
  Οι Έλληνες δεν είμαστε ούτε Λιθουανοί, ούτε Πορτογάλοι, ούτε Βέλγοι.
  Είμαστε λαός με ταυτότητα και ιστορία στα βάθη των αιώνων.
  Δεν μπορούμε να γίνουμε κοινωνικός κιμάς επειδή οι Αμερικανοί μας φύτεψαν μία τρόϊκα δύο περιφερόμενων τυχοδιωκτών (σαν τον Παπανδρέου και τον Καρατζαφέρη) και μία πάμπλουτη κολονακιώτισσα να μας στερήσουν ακόμη και το φαγητό και τα φάρμακα.
  Θα ακολουθήσουμε τη δική μας πορεία, όπως το κάνουμε αιώνες τώρα.

  • s54elas avatar
   s54elas @ μας δουλεύουν 08/06/2010 09:25:01

   'μας δουλευουν' .. εσυ μας δουλευεις .. σιγουρα .. ψιλο γαζι μας περνας .. ακουσον .. ακουσον ..

   'Το τελευταίο χαρτί που παίζουν είναι μήπως καταφέρουν να μην είναι αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία. '

   το πασοκ τωρα στην κυβερνηση, κανει οτι κανει .. το μονο πραγμα που εχουν σαν μπουσουλα στο μυαλο τους, σε καθε αποφαση που παιρνουν, ειναι αν η Νεα Δημοκρατια .. θα ειναι αυτοδυναμη .. ποτε; .. στις νεες εκλογες; .. σε τεσσερα χρονια; .. η ο Σαμαρας θα ζητησει εκλογες το γρηγοροτερο δυνατον ..

   ο Σαμαρας .. που εχει χωσει στα σκελια την ουρα του .. που ευλογα τον θεο του .. γιατι το ποτηριο της κυβερνησης δεν ειναι δικο του.. που εισακουσε την προσευχη του .. απελθετω το ποτηριο αυτο απο μενα .. γιατι αν ηταν στην θεση του παπανδρεου αυτην την στιγμη .. θα εκανε οχι μονο τα ιδια αλλα και χειροτερα

   η σιωπη του .. αυτη την στιγμη .. μονο σαν δειλια και ανανδρια .. μπορει να εκλειφθη

   • socrates avatar
    socrates @ s54elas 08/06/2010 10:21:28

    Μάλλον ξέχασες το χάπι και σε έχει πιάσει παραλήρημα.
    Να τον ακούς το γιατρό, επιστήμονας είναι.
    Κάτι ξέρει και αυτός.

 6. Ελενα Κανελοπούλου avatar
  Ελενα Κανελοπούλου 08/06/2010 06:59:07

  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας Κύριε Ροδινέ .Είμαι και εγώ μια από αυτούς που απομακρύνθηκαν από το κόμμα λόγω του ιδεολογικού τυχοδιωκτισμού που το χαρακτηρίζει τα τελευταία 20 χρόνια . Από την Κυριακή άρχισα να ελπίζω οτι το κόμμα αυτό θα με ξαναστεγάσει ιδεολογικά .
  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
  Ελενα Κ.

 7. Hase avatar
  Hase 08/06/2010 07:10:13

  Η πλακα ειναι πως Ντορα και Καρατζαφερης εχουν και τις περισσοτερες εμφανισεις στα ΜΜΕ. Ο Καρατζαφερης απο τεταρτο καμμα στη βουλη ειναι (μαζι με τους βουλευτες του) πρωτο κομμα στην τηλεοραση μετα το ΠΑΣΟΚ. Η δε Ντορα καθε τρεις και μια, συναμενη κουναμενη ανοιγοκλεινει τα ματακια της με χαρη, ιδιαιτερα στο ΜΕΓΑ.
  Ακουσα οτι στο κομμα που θα κανει, θα βαλει σκιωδη υπεξ τον Καραβελα. Αλλωστε γιαυτο τον εστειλλε νωρις εξω.

 8. socrates avatar
  socrates 08/06/2010 07:11:25

  Μην κατηγορείτε τον καρατζαφέρη και την κυρία μητσοτάκη.
  Έχουν κοινά οράματα με τον Παπανδρέου τώρα πιά.
  Δίπλα στο Γιώργο είδαν και αυτοί το φώς το αληθινό.
  Είπαν να φτιάξουν, όλοι μαζί, τη Νότια Δανία, όπως μας έλεγε προεκλογικά το φαλακρό παιδί από τη Μινεσότα.
  Προσπαθώντας συγχρόνως να ταίσουν και τους καναλάρχες και τους φίλους επιχειρηματίες, θα μας πάρει καμία πενηνταριά χρόνια αλλά αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία.
  Αυτό που έχει αξία είναι το όραμα.
  Εάν δεν έχεις λεφτά για βενζίνη, φαγητό, φάρμακα ή για τα φροντιστήρια των παιδιών είναι επουσιώδες.
  Το όραμα όμως (και το παραμύθι θα πρόσθετα εγώ) πάνω από όλα.
  Μπράβο καρατζαφέρη και θοδώρα.
  Χαίρομαι που επιτέλους βρήκατε αυτό που πάντα ψάχνατε.

 9. sovokai avatar
  sovokai 08/06/2010 07:14:29

  Μπράβο! Εξαιρετικό άρθρο κε Ροδινέ!

 10. CRAZY DOCTOR avatar
  CRAZY DOCTOR 08/06/2010 07:24:32

  θελω να μεταφερω προς ολους τους σαμαρικους μια αποψη εκ τω εξω......υπαρχει οντως η αισθηση στον κοσμο οτι εχει επενδυσει η ΝΔ στην καταρευση της χωρας-κατι σαν δεξιο ΚΚΕ- και χτυπαει πολυ ασχημα στην παρουσα συγκυρία....το ξερω οτι αυτη ειναι και η αποψη της δρακουλιάρας ,αλλα ουτε που με νοιαζει

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ CRAZY DOCTOR 08/06/2010 08:07:46

   Πιστεύεις ότι το ΔΝΤ θα μας σώσει;
   Η χώρα έχει χρεοκοπήσει ήδη. Το μόνο που μας μένει είναι να δουλέψουμε.
   Το πραγματικό δίλλημμα είναι θα δουλέψουμε για εμάς ή για τους άλλους.

  • πρασινάλογα avatar
   πρασινάλογα @ CRAZY DOCTOR 08/06/2010 08:37:34

   Crazy doctor, πρώτο δεν υπάρχουν σαμαρικοί,υπάρχει Νέα Δημοκρατία.
   Δεύτερο, η "αίσθηση" που λές ότι έχεις είναι εντελώς υποκειμενική υπόθεση.
   Τρίτο, δεξιό ΚΚΕ; Το σκέφτηκες πολύ αυτό ή έβλεπες το βράδυ κάποιο εφιάλτη που ο οραματιστής σου ο Παπανδρέου έχει πάει τη βενζίνη 1.50 ευρώ και δεν έχεις γεμίσει τεπόζιτο εδώ και τρείς μήνες;
   Ξύπνα, όλος ο λαός στο ίδιο καράβι είμαστε, μόνο που ο καπετάνιος του είναι ο μούτσος που του φόρεσαν τη στολή του καπετάνιου οι καπάτσοι.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ CRAZY DOCTOR 08/06/2010 14:09:31

   Πάντως το θέμα είναι να δούμε ποιοί επένδυαν στη διάλυση της χώρας στις πυργκαγιές του 2007...ποιοί Έλληνες της διασποράς έκαναν σπέκουλα στα καμμένα...
   Ποιοί εκμεταλλεύθησαν τον θάνατο ενός 15χρονου, για να κάνουν ρεζίλι τη χώρα παγκοσμίως στα διεθνή ΜΜΕ...πάλι κάποιος Έλληνας της διασποράς ήτανε...
   Ποιοί είχαν την παγκόσμια πρωτοτυπία να ζητούν πρόωρες εκλογές, μεσούσης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης...μήπως ήταν ο γνωστός Έλλην της Διασποράς;;;
   Ποιοί τρομοκράτησαν το κόσμο με τα στημένα επεισόδια των μουσουλμάνων, μία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές...εκεί ήταν ο Καρατζαφέρης, το εξαπτέρυγο του Έλληνος της Διασποράς...

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Γιώργος 09/06/2010 09:43:52

    Ποιοί δέναν στουπιά τους λαγούς για να κάψουν συνθέμελα την Ελλάδα.....
    Είπαμε η κρίση της Ελλάδας δεν είναι οικονομική. ΄Η μόνον οικονομική. Η κρίση της Ελλάδας είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Είναι η Ελλάδα εναντίον των ισοπεδωτών της. Ξένων και ντόπιων. Τελεία και παύλα.

 11. armageddon avatar
  armageddon 08/06/2010 07:36:31

  Καρατζαφέρης ,Μπακογιάνη υπέγραψαν μαζί με ΓΑΠ για την καταδίκη της
  ΕΛΛΑΔΟΣ .Εξυπηρετούν συμφέροντα Διαπλεκομένων με σκοπό την εξόντωση
  τησ Ν.Δ .

 12. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 08/06/2010 07:44:20

  Εκείνο που πρέπει να επισημανθεί από τη δήλωση της κας. Μπακογιάννη είναι το σημείο που λέει ότι ο Σαμαράς με την πολιτική του οδηγεί τη χώρα στην πτώχευση.

  Αυτήν την άποψη σχεδιάζει να υιοθετήσει η Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ως κριτική προς τον Αντώνη Σαμαρά.

  (Εκτιμούν ότι στο δίλλημμα πτώχευση ή ΔΝΤ, ο λαός θα επιλέγει ΔΝΤ, άρα η Κυβέρνηση θα αγοράζει πολιτικό χρόνο και η Ν.Δ. θα απομονώνεται. Η άποψη αυτή πάσχει σε πολλά σημεία. Αν δε τα διευκρινίσουμε σήμερα θα επανέλθουμε με ξεχωριστό άρθρο)

  Οτι έσπευσε πρώτη να δημοσιοποιήσει αυτό το επιχείρημα η κα. Μπακογιάννη, μάλλον επιβεβαιώνει ότι η ίδια βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία μαζί τους.

  • πρασινάλογα avatar
   πρασινάλογα @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 08:46:56

   Πρόκειται για επιχείρημα προς ηλιθίους.
   Πώς μπορεί να πάει τη χώρα για πτώχευση η Νέα Δημοκρατία;
   Μήπως κυβερνάει η Ν.Δ. και δεν τον ξέρουμε;
   Ο Παπανδρέου έχει 160 βουλευτές, ο Καρατζαφέρης έχει 15 και μαζί με τη ψήφο της κυρίας Μητσοτάκη μαζεύονται σχεδόν 180.
   Έχει παρανοήσει εντελώς η ξεπεσμένη αυτοκράτειρα;
   Ώρα είναι να μας πεί ότι για τη μείωση των μισθών φταίει η Παπαρήγα, για την αύξηση των φόρων φταίει ο Τσίπρας και για όλα τα όλα βάσανα που μας έχει βάλει ο Παπανδρέου φταίει η Ν.Δ.
   Στις δημοτικές θα φάτε καλά, εσείς τα μέλη της τρόϊκας παπανδρέου-καρατζαφέρη-μητσοτάκη.
   Μην μου στενοχωριέστε.

   • πρασινάλογα avatar
    πρασινάλογα @ πρασινάλογα 08/06/2010 08:48:56

    Στους 180 βάζω μέσα και τους γνωστους αποστάτες και κλέφτες των ψήφων της Ν.Δ. στύλ κιλτίδη και άλλους ανακατεμένους σε παλιοκαταστάσεις.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ πρασινάλογα 08/06/2010 09:30:57

    Πρασινάλογα,
    ποτέ με υποτιμάς την δύναμη αυτών των επιχειρημάτων, ειδικά όταν τα χρησιμοποιούν επιδέξιοι αγκτιτάτορες!

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 08:56:21

   (Επειδή έχουμε μαζευτοί πολλοί Γιάννηδες εδώ μέσα - όχι βέβαια 45 - πλέον θα υπογράφω ως Γιάννης Φαίλτωρ! ή μειράκιον)

   Η εναλλακτική οικονομική πρόταση που όλοι τόσο περιμένουμε από τα χείλη του κ. Σαμαρά είναι σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είναι το σημαντικότερο ζήτημα γιατί οι παράμετροι ενός τέτοιου προγράμματος δεν είναι μόνο οικονομικοί ή κοινωνικοί αλλά κυρίως γεωπολιτικοί .
   Επί της ουσίας δεν υφίσταται πλέον ελεύθερη αγορά σήμερα παγκοσμίως.
   Η παγκόσμια οικονομία ελέγχεται από το τραπεζιτικό και τοκογλυφικό κεφάλαιο και από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις. Τα επιμέρους όργανα εκτέλεσης αυτής της πολιτικής είναι το ΔΝΤ η Παγκόσμια Τράπεζα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου. Σκοπός τους είναι η σταδιακή κατάργηση των εθνικών κρατών και η εγκατάσταση μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης. Σε κάθε πρώην εθνικό χώρο θα λειτουργεί μια κυβέρνηση μαριονέτα και μια πραγματική σκιώδης κυβέρνηση επιτρόπων ελεγχόμενη από τους πραγματικούς κυρίαρχους.
   Για να επιτευχθεί αυτή η υβριδική διακυβέρνηση απαιτείται η πλήρης αποδόμηση της έννοιας του έθνους μέσω του ελέγχου της εκπαίδευσης και όλων των μέσων επηρεασμού της κοινής γνώμης.
   Μια τέτοια διακυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τη χρήση των γνωστών εργαλείων οικονομικής πολιτικής για την τόνωση της ζήτησης, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, την αύξηση των εξαγωγών, την εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου κλπ.
   Συνεπώς η εκπόνηση ενός οικονομικού προγράμματος για την έξοδο από την κρίση δεν είναι το άμεσα ζητούμενο. Το πρόταγμα πρέπει να είναι η αναγνώριση του πραγματικού εχθρού ο οποίος είναι η διεθνής τοκογλυφική ελίτ και οι κατά τόπους τοποτηρητές τους. Τα στρατόπεδα είναι δύο: οι υπερασπιστές της Νέας Τάξης από τη μια μεριά και οι Ελεύθεροι Άνθρωποι που συνδέονται μεταξύ τους με συλλογικές μνήμες από την άλλη.
   Η συζήτηση για τον ιδεολογικό προσανατολισμό της ΝΔ πρέπει να έχει αυτό σαν κύριο χαρακτηριστικό και γι’ αυτό ενοχλεί τους εν Ελλάδι εντολοδόχους της νέας τάξης . Δεν τους φοβόμαστε. Διαθέτουμε κυτταρική μνήμη τριών χιλιετιών. Και ας μην ξεχνούν την πρώτη λέξη της ελληνικής γραμματείας , τη Μήνιν.
   Μῆνιν ἄειδε θεὰ Πηληϊάδεω Ἀχιλῆος
   οὐλομένην…


   (Όσοι πιστεύουν ότι αυτά είναι συνωμοσιολογίες μάλλον ζουν σε άλλη χώρα τους τελευταίους 9 μήνες)

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/06/2010 10:07:05

    Αν και ...μείραξ, σοφά ομίλησες!

   • ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
    ΟΔΥΣΣΕΑΣ @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/06/2010 10:11:50

    Μη σε ψαρώνει η γερουσία Γιάννη. Θα φτιάξουμε την ανανεωτική πτέρυγα του antinews(

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/06/2010 10:20:37

    Ανανεωτική φράξια μειρακίων

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/06/2010 10:24:23

    Χαίρομαι όταν βλέπω ...μειράκια να κατέχουν την ελληνική γραμματεία.

    Και να έχουν ανεπτυγμένη αίσθηση χαριτολογίας!

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/06/2010 10:37:23

    Ροδινέ, αληθεύει ότι πρόλαβες υπουργό παιδείας τον Κωλέτη; Ή τη Μπουμπουλίνα, δεν θυμάμαι καλά γιατί τότε... διάβαζα.

   • ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
    ΟΔΥΣΣΕΑΣ @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/06/2010 12:00:04

    Η ανανεωτική πτέρυγα θα ετοιμάσει το μανιφέστο της οσονούπω.
    Όσοι θυμούνται το Μουντιάλ του 1970 αποκλείονται.
    Strange υπερβάλλεις για τον Ροδινό. Τον Παπάγο μπορεί και να τον πρόλαβε με ΚΚ Α΄Υπουργό Δημοσίων Έργων

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/06/2010 12:02:21

    Και το Μαρκεζίνη υπουργό συντονισμού!

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/06/2010 12:25:39

    SA
    Είχε τη μεγάλη τύχη να διατελέσω σύμβουλος του Κανάρη σε θέματα καταστροφών και ανατινάξεων.

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/06/2010 07:51:22

  Ο Σαμαρας εχει πει οτι θα εξαγγειλει εναλλακτικη προταση.Τα παντα θα εξαρτηθουν απο την αξιοπιστια του οικονομικου προγραμματος.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ψυχραιμια 08/06/2010 08:03:37

   Σωστά, αλλά το οικονομικό πρόγραμμα δεν μπορεί να είναι ξεκομμένο από την ιδεολογική οπτική με την οποία το κόμμα βλέπει το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι;

 14. tiramola avatar
  tiramola 08/06/2010 08:01:21

  Θα γίνει μιά τελευταία "προσπάθεια" από όλους όσους μετέχουν στο πολιτικό σύστημα της χώρας προκειμένου να το διασώσουν.
  Στην "προσπάθεια" θα περιλαμβάνονται διασπάσεις και νέοι σχηματισμοί.
  Θα είναι μιά "προσπάθεια" που θα πέσει στο κενό.
  Οι πολίτες έχουν πλέον πεισθεί ότι λύση ή όραμα δεν μπορεί να δώσει κανένας από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό.
  Ο Παπανδρέου άλλα υποσχέθηκε , άλλα έπραξε και προκειμένου να "μαζευτεί" έχει δώσει εντολή να πάνε όσο το δυνατόν περισσότεροί στον εισαγγελέα διαλύοντας ακόμα και το κόμμα του.
  Μπορεί η λαική απαίτηση για κάθαρση να είναι έντονη και διαρκής αλλά τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών μεγαλώνουν και λύση δεν διαφαίνεται που είναι και το ζητούμενο.
  Ο Σαμαράς κάνει λόγο περί "κοινωνικού φιλελευθερισμού" προκαλώντας το πικρό γέλιο όσων δεν φορούν κομματικά γυαλιά.Πρόκειται για καμμένο χαρτί μετά το "περήφανο" όχι και λόγω της αερολογίας περί άλλου αδιευκρίνιστου μίγματος οικονομικής πολιτικής.
  Παράλληλα η δεξιά παραμένει στη λογική της συγκάλυψης προσπαθώντας σε υποθέσεις όπως το Βατοπαίδι να "ισοφαρίσει" βάζοντας στο κάδρο της διαπλοκής με γελοία επιχειρήματα και πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ.
  Το Μητσοτακέικο θα παλέψει με νύχια και με δόντια να διασωθεί προκαλώντας διάσπαση στην ΝΔ με "όπλο" τα συμφέροντα που έριξαν το βαμπίρ το 93 και που από πίσω υποτίθεται ότι βρισκόταν ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ.
  Ο Καρατζαφέρης είναι ανύπαρκτος αφού όλοι έχουν πλέον καταλάβει ότι ψαρεύει σε θολά νερά με τις κολοτούμπες να διαδέχονται η μία την άλλη.
  Στον ΣΥΡΙΖΑ τα παιδιά παίζουν αποδεικνύοντας για άλλη μιά φορά γιατί αυτό το αριστερό μόρφωμα τάσεων και συνιστωσών που αλληλοϋπονομεύονται ένεκα και των "τεράστιων" ιδεολογικών διαφορών που έχουν μεταξύ τους , δεν πείθουν τους πολίτες.
  Το ΚΚΕ έχοντας εδώ και χρόνια απορρίψει τον Μπερλίνγκουερ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται μία παρωχημένη ιδεολογία με δίκαιες διαμαρτυρίες αλλά και μία διαρκή αδυναμία πρότασης.
  Προφανώς για όλους αυτούς η δική τους διάσωση είναι σημαντικότερη από το συμφέρον του λαού.
  Το δυστήχημα για τη χώρα είναι ότι οι πολίτες της δεν δείχουν όρεξη ή κουράγιο να αυτοοργανωθούν ξεπερνώντας όλους αυτούς τους αποτυχημένους.
  Όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτή τη χώρα θα φτάσουμε στο ναδίρ προκειμένου να υπάρξει αντίδραση.
  Όταν συμβεί αυτό θα είναι πολύ αργά...

  • socrates avatar
   socrates @ tiramola 08/06/2010 10:26:30

   Να γίνουν άμεσα εκλογές με καθαρή ατζέντα να ξεκαθαρίσουν τα πάντα.
   Το Οκτώβρη ο Παπανδρέου πήρε τις εκλογές με ψέμματα.
   Τώρα που όλος ο λαός ξέρει την αλήθεια (και ευχαριστούμε τον κ. καλό κύριο Παπανδρέου που μας την αποκάλυψε) να γίνουν εκλογές να ξέρουμε καλύτερα που πάμε.
   Όλοι μας.

  • νεόπτωχος avatar
   νεόπτωχος @ tiramola 08/06/2010 11:03:14

   Τιραμόλα, άλλος ένας "δημοκράτης" με επιλεκτική μνήμη.
   Δεν υπάρχει κανένας συμψηφισμός φίλε μου.
   Μέχρι στιγμής ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΛΕΦΤΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ.
   Επειδή βαριέμαι να ασχολούμαι με τα αυταπόδεικτα σου θυμίζω ότι Μαντέλης και Τσουκάτος έχουν ήδη ομολογήσει, ο δέ Τσοχατζόπουλος έχει περιουσία που ξεπερνά την περιουσία πολλών εφοπλιστών.
   Εσύ λέγε τα δικά σου, μόνος σου τα λές μόνος σου τα πιστεύεις.

   • tiramola avatar
    tiramola @ νεόπτωχος 08/06/2010 11:12:21

    Τα έχω ξεπεράσει αυτά φίλε μου και φυσικά είναι δικαίωμά σου το "πίστευε και μη ερεύνα".
    Θα σε συμβούλευα να σταματήσεις την "υπεράσπιση" γιατί θα εκτεθείς...

   • socrates avatar
    socrates @ νεόπτωχος 08/06/2010 13:27:14

    Αν τα έχεις ξεπεράσει ή όχι φαίνεται με αυτά που γράφεις.
    Σε πιάνω όμως πάλι να μελλοντολογείς.
    Κρατώντας την πισινή μήπως τυχόν είσαι απόγονος της Πυθίας και γι' αυτό ξέρεις τα μελλούμενα που δεν ξέρουμε εμείς οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί θέλω, με τη σειρά μου, να σου θυμίσω ότι υπεράσπιση χρειάζονται όσοι έχουν πιαστεί με το δάκτυλο στο μέλι.
    Όσο για το πίστευε και μη ερεύνα, μόνο εσύ το ισχυρίζεσαι αυτό. Οι νεοδημοκράτες εννούν αυτό που λένε και το κάνουν πράξη, δηλαδή διαφάνεια για όλους όποιοι και εάν είναι.
    Ο Παπανδρέου όμως;
    Κάνει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά πoυ λέει:
    Δεν μηνύει τον Τσουκάτο και τόσα χρόνια κάνει την πάπια για τον Τσοχατζόπουλο και το Μαντέλη.
    Άσε μας ρε φίλε, πέρασαν οι εποχές που κάνατε το άσπρο μαύρο.
    Συνηθίστε στην ιδέα ότι, μέχρι να πέσει ο εθνικός μας πινόκιο, εσείς θα λέτε παιδικές δικαιολογίες και εμείς θα σας τις θυμίζουμε.
    Είτε θέλετε είτε δεν θέλετε.

  • Orestios avatar
   Orestios @ tiramola 08/06/2010 11:16:38

   Tiramola, ξετσούμισες για να ομολογήσεις ότι το GAP είναι αποτυχημένο, αλλά τα πράσινα γυαλιά σου δεν σε αφήνουν να δεις ότι δεν είναι όλοι το ίδιο. Αφού το GAP απέτυχε, όλοι είναι έτσι, λες. Δυστυχώς για σένα, η ισοπέδωση που επιχειρείς προκειμένου να μειωθεί το έλλειμα αυτού του ολίγιστου, που έχουμε για πρωθυπουργό, είναι τόσο μεγάλο ώστε όποια προσπάθεια ισοπέδωσης είναι τουλάχιστον ιλαρή.

  • Nancy avatar
   Nancy @ tiramola 08/06/2010 11:35:12

   Eγώ να θυμίσω στους συνσχολιαστές να κρατάμε μικρό καλάθι μέχρι να δούμε άν ο Τιραμόλα έχει δίκιο. Μπορεί να σκάσουν άλλα κανόνια απ την άλλη μεριά, άν και σαφώς μικρότερης εμβέλειας.. Λίγη επιφυλακτικότητα και νηφαλιότητα όπως του κ. Ροδινού δεν βλάπτει.

 15. man8os avatar
  man8os 08/06/2010 08:02:25

  Αναμενουμε. Οτι πει θα καθορισει την πορεια του.
  Θα πρεπει ομως να μην συμπεριλαμβανει το μνημονιο(αφου το καταψηφισαμε), και να περιεχει μετρα που θα πρεπει να παρει η Ελλαδα απο μονη της(προκειμενου να κατευθηνθει προς εναν ισοσκελισμεν προυπολογισμο).

  • man8os avatar
   man8os @ man8os 08/06/2010 08:06:13

   ισοσκελισμενο

 16. s54elas avatar
  s54elas 08/06/2010 08:07:29

  εκκολαπτεται αλλος σωτηρας .. νεογνος .. νεοσσος .. ο Σαμαρας .. η ελευση του εξαγνιζει την Νεα Δημοκρατια .. της δινει αφεση αμαρτιων .. ολα μελι γαλα ..

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ s54elas 08/06/2010 08:09:28

   Αν δεν μπορείς να συμβάλλεις στη συζήτηση, παρακαλώ να μη γράφεις.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης 08/06/2010 08:18:25

    Γιάννη,
    και η ένδεια επιχειρημάτων, είναι συμβολή στη σύζήτηση!

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Γιάννης 08/06/2010 08:20:47

    Επιβεβαίωση αυτών που λέμε δλδ;

  • socrates avatar
   socrates @ s54elas 08/06/2010 10:28:15

   Αφού εσένα φίλε μου σου αρκεί να σε δουλεύει ο Παπανδρέου γούστο σου και καπέλο σου.
   Εμάς μας περισσεύει.
   Θα μου επιτρέψεις όμως να μην σε ακολουθήσω στο δρόμο προς το αλτσχάϊμερ.

 17. Νίκος avatar
  Νίκος 08/06/2010 08:13:01

  "...το οικονομικό πρόγραμμα δεν μπορεί να είναι ξεκομμένο από την ιδεολογική οπτική με την οποία το κόμμα βλέπει το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι"

  Κ. Ροδινε, εδω θα διαφωνησω λιγακι. Ναι, μεν, συμφωνω επι της αρχης, ομως, η σχεση ιδεολογιας-οικονομικου προγραμματος δεν ειναι ποτε γραμμικη και κυριως απλη, αν οντως ετσι το εννοειτε. Η ιδεολογια ειναι ο συνολικος, ο συστημικος συνεκτικος ιστος που δεσμευει το κομμα αλλα πρεπει παντα να αφηνουμε εδαφος για ελιγμους, πραγματιστικους δλδ.

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ Νίκος 08/06/2010 08:15:45

   Συμφωνώ και εγώ.
   Άλλο είναι η στρατηγική και άλλο η τακτική.
   Αλλά πρέπει να υπάρχει η στρατηγική, γιατί σκέτη τακτική θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Νίκος 08/06/2010 08:17:26

   Νίκο μου,
   το πρόγραμμα δεν μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με την ιδεολογία.
   Να το διατυπώσω διαφορετικά, η ιδεολογία είναι το υπόβαθρο ενός κόμματος ή τουλάχιστον πρέπει να είναι, κατά τη γνώμη μου.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 08:21:21

    ...και η βάση του προγράμματος.

    Και κάτι ακόμα, η Ν.Δ. ουδέποτε υπήρξε δογματικό κόμμα και είμαι βέβαιος ότι δεν είναι και στις προοθέσεις του Σαμαρά να τη μετατρέψει σε τέτοιο.

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 08:36:53

    Η καθαρή ιδεολογική βάση δεν σημαίνει δογματισμός.

 18. Νίκος avatar
  Νίκος 08/06/2010 08:34:34

  Εν ταξει, να συμφωνησω κ. Ροδινε. Ας παρουμε ενα απλο, ισως και χονδροειδες, παραδειγμα ομως. Ας πουμε οτι στο συνταξιοδοτικο π.χ. συμφωνα με τους ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ υπολογισμους οταν συνυπολογιζουμε ολες τις οικονομικες παραμετρους, ακομα και τις μελλοντικες αναπτυξιακες με +Χ% αναπτυξη, ας πουμε οτι πρεπει να καθορισουμε τις συνταξεις στο 50% του μισθου. Ειμαι σιγουρος οτι ο κοσμος θα αντιδρασει. Το ζητουμενο ειναι να εξηγησουμε στον κοσμο απλα και πρακτικα οτι για να παμε στο 60 ή 70% πρεπει, στο μελλον, πρεπει να εχουμε Χ+ψ% αναπτυξη και οχι μονο χ ή χ-ψ%. Πως θα το πετυχουμε αυτο; Μα εδω χρειαζεται αλλαγη, ριζικη, του υποδειγματος που θα ελεγε και ο Kuhn. Τουτεστιν, ψυχολογικη (μακροπροθεσμη) αναπροσαρμογη της ψυχολογιας του Ελληνα ετσι ωστε τυχον μεταβολες των πρακτικων μετρων για να επιβιωσουμε ως κοινωνια να μην εκλαμβανονται ως κινδυνος για την ατομικη μας επιβιωση. Σε γενικες, και επομενως καπως παρακινδινευμενες, γραμμες, ο κ. Σαμαρας και το επιτελειο του πρεπει να επεξεργαζονται ΑΠΟ ΤΩΡΑ μακροπροθεσμα σχεδια για ουσιαστικες αλλαγες στη δομη και λειτουργια του κρατους αλλα με γνωμονα την παροχη κινητρων (α) να ελλατωθει η φορο- και εισφοροδιαφυγη, (β) την ανατροπη του δημογραφικου και (γ) την απλοποιηση των διαδικασιων για την αναδειξη της ατομικης πρωτοβουλιας με επιβραβευση και ενθαρρυνση, θεσμικα δλδ, της υγειους επιχειρηματικοτητας. Τα ειπα λιγο μπερδεμενα αλλα μιλω με επιγνωση οτι χρειουν ουσιαστικης μεταβολης θεμελιωδη χαρακτηριστικα της κοινωνιας και του κρατους μας. Διοτι, ειδαλλως, θα εχουμε μονιμη συγκρουση κρατους-κοινωνιας, με τις γνωστες συνεπειες.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Νίκος 08/06/2010 09:26:08

   Μια χαρά τα είπες και δε νομίζω να υπάρχει αντίλογος σ' αυτά που λές.

 19. ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ 08/06/2010 08:34:45

  Κώστα καλημέρα.
  Η πολιτική του ΛΑΟΣ είναι καιροσκοπική, επικοινωνιακή, συνθηματική. Γνωστό καναλάκι που τον συντηρεί στην επικαιρότητα έλεγε χθες για το μικρό κεντροδεξιό κόμμα που πήρε λεφτά το 2000 από τη SIEMENS. Ωραίο θέμα αυτό θα αποκτήσουμε και καινούργιες γνώσεις για τις εκλογές του 2000...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 08/06/2010 09:32:51

   Καλημέρα Οδυσσέα,
   Συμφωνώ, αλλά όπως βλέπεις ο αρχηγός του έχει κατασκηνώσει στα κανάλια και παίζει το ρόλο του.
   Αυτά δεν πρέπει να μένουν αναπάντητα.

   • ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
    ΟΔΥΣΣΕΑΣ @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 10:07:54

    Ναι συμφωνώ αλλά να μάθουμε ποιο είναι αυτό το κόμμα. Δεν είναι η ΠΟΛΑΝ (είχε κλείσει) δεν είναι ο ΛΑΟΣ (δεν είχε φτιαχθεί), μήπως είναι το κόμμα κάποιου που το 2004 μπήκε στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ;

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 10:12:37

    Οδυσσέα,

    Οταν ο Τσουκάτος ομολόγησε ότι πήρε ένα εκατομμύριο μάρκα για το ΠΑΣΟΚ, ο Μαντέλης,προσωπική χορηγία και ένας θεός ξέρει πόσοι άλλα και τι ποσά,έχει σημασία να μάθουμε για το μικρό κόμμα.

    Για ξεκάρφωμα θα ήταν. Ασε πια που όλοι το υποψιαζόμαστε!

   • νεόπτωχος avatar
    νεόπτωχος @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 11:06:49

    Κώστα, μια μικρή διόρθωση.
    Δεν έχει κατασκηνώσει ο Καρατζαφέρης στα κανάλια, τα κανάλια τον έχουν κατασκηνώσει τον καρατζαφέρη.
    Ακούγεται μάλιστα ότι το mega και ο alter του διαθέτουν και μόνιμη σουίτα, με σάουνα για να ξεκουραζεται ανάμεσα στις "εμφανίσεις".

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 12:27:29

    Νεόπτωχε,

    Ευχαριστώ για αυτή την όντως χρήσιμη...λεπτομέρεια.

 20. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 08/06/2010 08:49:38

  Συγχαρητήρια για το άρθρο. Πράγματι είναι καθοριστικής σημασίας η προσπάθεια του Α. ΣΑΜΑΡΑ να δώσει επιτέλους πενα σαφές ιδεολογικό στίγμα στην Ν.Δ. Ο ιδεολογικός ευνουχιασμός που είχε υποστεί τα τλευταία 30 χρόνια ληταν καταστροδφικός όχι μόνο για την παράταξη αλλά προπλαντων για την πατρίδα μας. Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ και Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ είναι οι θεμελιώδεις άξονες που θα στηριχθεί πλεόν η Ν.Δ. Είναι οι ιδέες οι οποίες σύντομα θα γίνουν κτήμα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Θα αποτέλεσουν τη πυξίδα στο καράβι που θα οδηγήσει στην ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

 21. triptokarudos avatar
  triptokarudos 08/06/2010 09:16:32

  Kαι όλα αυτά τα ωραία και σπουδαία θα τα επιτύχει ο dear Αντώνης, ο οποίος, μέμνησθε, διήγε ... περισπούδαστη θητεία ως Υπουργός Εξωτερικών;
  Καλό είναι πολλές φορές να εθελοτυφλούμε. Καλ;o και ΄το "κομματικό φιλότιμο" για να μη το χαρακτηρίσω αλλοιώς.
  Αλλά η υποκρισία, ο προσχηματισμός και οι "αγιοποιήσεις" ανθρώπων πολύ λίγων για τον ρόλο, έφεραν την χώρα εκεί που την έφεραν. Kαι εσείς συνεχίζετε το ίδιο βιολί. Απλώς σε άλλη συγχορδία.
  Συνεχίσατε έτσι.

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ triptokarudos 08/06/2010 09:19:11

   Τον δοκίμασες και κρίνεις ή λες ότι όλοι ίδιοι είναι;

  • socrates avatar
   socrates @ triptokarudos 08/06/2010 10:33:10

   tiramola, σε παρακαλω να με συγχωρήσεις που δεν μπορώ να βάλω στην ίδια ζυγαριά ένα άνθρωπο που δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τη ληστεία των νεοελλήνων τα τελευταία 30 χρόνια με κάποιον άλλο που είναι 30 χρόνια βουλευτής, 15 χρόνια υπουργός, και συνεχώς ψεύδεται (από χόμπυ ή έστω επαγγελματική διαστροφή) σε σημείο να αναρωτιέσαι εάν υπάρχει κάν όριο στον αυτοεξευτελισμό.

  • νεόπτωχος avatar
   νεόπτωχος @ triptokarudos 08/06/2010 11:16:07

   Φίλε triptokarude, σε ευχαριστώ που μου αναγνωρίζεις το δικαίωμα να σκέπτομαι αυτόνομα και να εκφράζω τη σκέψη μου ελεύθερα.
   Είσαι πολύ καλός και γενναιόδωρος.
   Πριν να ανακαλύψω τη μπλογκόσφαιρα, έρμαιο της προπαγάνδας των λαμπράκηδων και του μπόμπολα, ένιωθα τη μοναξιά του ανθρώπου που αναρωτιέται "ή εγώ είμαι βλαμμένος ή έχουν όλοι τρελλαθεί και βλέπουν πράγματα που δεν υπάρχουν".
   Τώρα βλέπω ότι δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο έπαιζαν τα κανάλια και οι εφημερίδες με το μυαλό μου.
   Τώρα βλέπω ότι μας δουλεύουν συστηματικά και επαγγελματικά.
   Αυτό με τρομάζει αλλά χαίρομαι που βλέπω ότι η μπλογκόσφαιρα είναι ότι καλύτερο για την προώθηση της πραγματικής δημοκρατίας, ακόμη και άν διαφωνούμε.

  • Orestios avatar
   Orestios @ triptokarudos 08/06/2010 11:20:30

   Tiramola, πες μας πόσα καλά κάνει το GAP στην Ελλάδα! χο! χο!
   Πού είναι οι ωραίες εκείνες εποχές που μας έλεγες τί καλό πώ' ναι το GAP.

   • triptokarudos avatar
    triptokarudos @ Orestios 08/06/2010 12:05:59

    Διόρθωσις παίδες.
    Δεν είμαι ο Tiramolas είμαι ο Triptokarudos.
    Εκτός του ότι σας είναι παντελώς αδιάφορον
    έχει και μία σημειολογική αξία.
    Ο Tiramolas έχει την μεταπτωχευτική πασοκότροπη ρητορεία στο τσεπάκι του. Μου θυμίζει αμιγούς πολιτικού λόγου Καστοριάδη, χωρίς βερμπαλισμούς, αλλά την κλασσική "απογοήτευση". ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΙΣ ΕΧΕΙ ΔΙΤΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΗΤΟΙ ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΥΚΤΑΙΑ.
    Αντιθέτως ο βλαξ ο triptokarudos αν και μεγάλωσε με το ζιβάγκο (να μην πω και τι άλλο) του Ανδρέα, έχει αποτάξει παιδιόθεν τον πασοκισμό.
    Απλώς χρησιμοποιώ που και που τους πανούργους και ευφυείς πολυσχιδείς τρόπους του. Για την προώθηση αυτών που πιστεύω.

   • Nancy avatar
    Nancy @ Orestios 08/06/2010 12:37:47

    Αχ βρε τρυπτοκάρυδε, και εγώ νόμιζα οτι ήσουν 30+ με αθλητική κορμάρα και θέλεις να μάθεις τέννις. Πάει το ονειρο της Φωτεινής, πάμε γι άλλα τώρα.

 22. Νίκος avatar
  Νίκος 08/06/2010 09:26:02

  Τρυποκαρυδε, εχεις κατι συγκεκριμενο να πεις ή πεταμε σκαγια και οποιον παρει ο χαρος; Ο κ. Σαμαρας ως υπουργος εξωτερικων ΠΟΛΕΜΗΣΕ κυριλεκτικα για τα Ελληνικα συμφεροντα. Και μπορεις να εισαι βεβαιος οτι τον ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ απο μεσα πιο πολυ και απ' οτι "απ' εξω". Ουτε κανει κανεις αγιογραφια. Μιλαμε με πραγματιστικα δεδομενα. Ιδεολογικα και οιυσιαστικα μονο αυτος υπαρχει που εμπνεει ενα στοιχειωδη βαθμο εμπιστοσυνης, ανεξαρτητως κομματος θα' λεγα, κι΄αυτο διοτι η μεχρι τωρα πορεια του αυτο δειχνει. Τ προηγουμενα εμπειρικα δεδομενα της πορειας του αυτο λενε. Για συγκρινε τα με αυτα των αλλων; Θλιβερη η συγκριση, ετσι;

 23. tiramola avatar
  tiramola 08/06/2010 09:29:41

  Αγαπητέ Κώστα πίστεψέ με δεν το κάνω λόγω κομματικής αντιπαράθεσης αφού πλέον έχω πεισθεί ότι το υπάρχον πολιτικό προσωπικό είναι απλώς ανύπαρκτο.
  Ερωτώ..
  Απάντηση για τους διορισμούς των καλαματιανών στο μουσείο της Ακρόπολης έχεις?
  Για την "μεταφορά" του ναού από την Ηλεία στην Μεσσηνία?
  Αυτά στους λίγους μήνες που ήταν υπουργός πολιτισμού.
  Κοίταξε , το πως λειτουργεί το μοντέλο το ξέρουμε όλοι πλέον.
  Ούτε πάω να βγάλω από τη μύγα ξύγγι...
  Αλλά ρε φίλε μη φανατίζεσαι...
  Άκουσε και τον τιραμόλα , κάτι ξέρει...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ tiramola 08/06/2010 10:03:47

   Tiramola,
   παρακαλουθώ τα σχόλια σου με ενδιαφέρον. Επί τη ευκαιρία μου άρεσε και εκείνη η διαδρομή που περιέγραψες από τον ...Καββαδία στο...σιδέρωμα.

   Επι του προκειμένου τώρα, δυο παρατηρήσεις:
   1. Επειδή,όπως λές, το υπάρχον πολιτικό προσωπικό είναι ανύπαρκτο, πρέπει να σταματήσουμε να παρακολουθούμε την πολιτική. Αυτή την ισοπεδωτική αντίληψη που προωθούν τα παράκεντρα της εξουσίας με βρίσκει απολύτως αντίθετο. Οι πολιτικοί μας είναι μια προβολή της κοινωνίας μας. Τα προβλήματά της αντανακλούν. Και όπως μου είπε κάποιος φίλος πολιτικός εξ Αμερικής, κάθε χώρα έχει τους πολιτικούς που της αξίζουν. Εχεις τη δύναμη της ψήφου σου να στέλνεις αυτούς που επιθυμείς. Επομένως, ούτε και εμείς είμεθα άμοιροι ευθυνών.

   2. Εχω σταματήσει να παρακολουθώ τη μικροπολιτική εδώ και καιρό. Δε γνωρίζω το θέμα να το σχλιάσω. Αν πρόκειται για κάτι μεμπτό, είμαι αντίθετος και δεν έχω κανένα πρόβλημα μ' αυτό.
   Αλλά το ομολογείς και ο ίδιος, μη βγάλουμε από τη μύγα ξύγγι;

   • tiramola avatar
    tiramola @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 10:42:40

    Μιλώ περί ανυπαρξίας για μην πω περί ανικανότητας ή ακόμα και προδοσίας.
    Όλη η προσπάθεια , σήμερα του ΠΑΣΟΚ και πιθανώς αύριο της ΝΔ αν κερδίσει τις εκλογές, έχει να κάνει με την διαχείρηση ενός χρέους συμπιέζοντας τους πολίτες και εκποιώντας τη περιουσία του κράτους αποδεχόμενοι ουσιαστικά την εξάρτησή μας από τοκογλύφους δίνοντας την εντύπωση στους πολίτες ότι είμαστε άχρηστοι να διαχειριστούμε τα του οίκου μας.
    Αυτό παρουσιάζεται σαν "νέος πατριωτισμός" με τις στρατιές των κορόιδων να αναλαμβάνουν να πλήρώσουν το τίμημα.
    Αν είχε τύχει να διαβάσεις πριν 3-4 χρόνια (δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα)τα κείμενα του Παπανδρέου στην προσωπική του ιστοσελίδα για την Δημοκρατία που κινδυνεύει από τους παγκόσμιους κυνηγούς του χρήματος που αντιμετωπίζουν τους πολίτες στη λογική "ένα δολλάριο-μία ψήφος" θα σου δημιουργείτο και εσένα η αίσθηση ότι ο άνθρωπος έρχεται από το μέλλον..
    Τι βλέπουμε σήμερα που του δόθηκε η δυνατότητα να κυβερνήσει?
    Μειώνονται και οι συντάξεις στο όνομα της "σωτηρίας" της χώρας.
    Σε 1,5 μήνα συμπληρώνω 30 χρόνια εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με πολλή δουλειά ακόμα και απογευματινή και του Σ/Κ κάνοντας και τον αγρότη.Το ίδιο και η γυναίκα μου.
    10 ημέρες διακοπές με την οικογένεια τον Αύγουστο και μία φορά τη βδομάδα ταβέρνα και βρέθηκα να ζω παραπάνω από τις δυνατότητές μου?
    Ξαναρωτώ και πάλι και ας απαντήσουν οι πολιτικοί που κόπτονται για το μέλον μας...
    Γιατί η φυσιολογική εξέλιξη διαρκούς καλυτέρευσης της ποιότητας ζωής κάθε νέας γενιάς έχει έρθει τούμπα?
    Ας απαντήσουν!

   • Nancy avatar
    Nancy @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 11:44:18

    Τιραμόλα μια ερώτηση: Τα κείμενα τα έγραφε ο ίδιος? Και εάν ναί, έγραφε και τότε οτι θέλουμε μια παγκόσμια διακυβέρνηση και τη θέλουμε τώρα?

  • socrates avatar
   socrates @ tiramola 08/06/2010 10:36:54

   Αυτό σε μάρανε ρε τιραμόλα;
   Εδώ ο Γιώργος Παπανδρέου και η παρέα του έχουν κάνει τόσα όργια μέσα σε λίγους μήνες και εσένα σε μάρανε μια σαχλαμάρα;
   Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχεις ιδέα πόσοι άνθρωποι δεν έχουν λεφτά για βενζίνη να πάνε στη δουλειά τους;
   Έλεος πιά.
   Βάλε λίγη ισορροπία στη ζωή σου.

 24. Aggelos avatar
  Aggelos 08/06/2010 09:30:05

  " Οι Έλληνες δεν είμαστε ούτε Λιθουανοί, ούτε Πορτογάλοι, ούτε Βέλγοι.
  Είμαστε λαός με ταυτότητα και ιστορία στα βάθη των αιώνων.
  Δεν μπορούμε να γίνουμε κοινωνικός κιμάς επειδή οι Αμερικανοί μας φύτεψαν μία τρόϊκα δύο περιφερόμενων τυχοδιωκτών (σαν τον Παπανδρέου και τον Καρατζαφέρη) και μία πάμπλουτη κολονακιώτισσα να μας στερήσουν ακόμη και το φαγητό και τα φάρμακα.
  Θα ακολουθήσουμε τη δική μας πορεία, όπως το κάνουμε αιώνες τώρα."


  μπραβο....καλα τα ειπες...

  "Αλλά η υποκρισία, ο προσχηματισμός και οι “αγιοποιήσεις” ανθρώπων πολύ λίγων για τον ρόλο, έφεραν την χώρα εκεί που την έφεραν. Kαι εσείς συνεχίζετε το ίδιο βιολί. Απλώς σε άλλη συγχορδία.
  Συνεχίσατε έτσι."
  εγω ειμουν με τη ντορα πριν τις εκλογες..δεν τον ηξερα τον Σαμαρα ..
  αφου ομως ακουσα και τους δυο να μιλανε ..
  σιχαθηκα τη ντορα εκτιμησα το σαμαρα...

  τώρα ειμαι με το σαμαρα...

  ειμαι νέος αλλωστε..26 χρονων φοιτητης..

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Aggelos 08/06/2010 09:36:55

   Ενας από τα προβλήματα του Σαμαρά, είναι ότι οι νέοι δεν τον γνώριζαν,λόγω της μακράς απουσίας του από την πολιτική.

   Το έχω γράψει και άλλες φορές, πρέπει να βρεί τρόπο να έρθει σε επαφή με τη νέα γενιά και αυτό μπορεί να γίνει κυρίως μέσα από το διαδίκυο.

   Αλλά μέχρι τώρα, αρκετοί φίλοι τα λέμε, τα σχολιάζουμε, τα ακούμε,συμφωνούμε και μέχρι εκεί...Εννοώ ότι η Ρηγίλλης δεν ...ακούει.

 25. antiathlitikos avatar
  antiathlitikos 08/06/2010 09:34:20

  Ειλικρινά χαίρομαι που η συζήτηση αγγίζει έστω με καθυστέρηση το κολοσσιαίο θέμα της σχέσης ιδεολογίας και πολιτικής. Η ανατροπή στο χώρο της ΝΔ είχε ρητώς προαναγγελθεί από τον ΑΣ: αρνητικά, με την καταγγελία του ιδεολογήματος περί «μεσαίου χώρου» και θετικά, με τη δέσμευση ο χώρος να επαναπροσδιοριστεί ιδεολογικά στις νέες συνθήκες.

  1. Προτείνεται ως ιδεολογική βάση ο «κοινωνικός φιλελευθερισμός». Ερωτήματα. Πρώτον: πώς εννοείται από τον ίδιο και πώς εκλαμβάνεται από έναν «κόσμο» που δεν πολυσκοτίζεται για λεπτές αποχρώσεις και είναι εθισμένος να προτάσσει το στόχο της εξουσίας έναντι οιουδήποτε άλλου στόχου. Δεύτερον: πώς ο κοινωνικός φιλελευθερισμός διαφοροποιείται από τη σοσιαλδημοκρατία. Γιατί παρά το ξεκαθάρισμα των γραμμών απέναντι σε «εξαπτέρυγα» ο αντίπαλος (ή μήπως ο συμπαίκτης στο παίγνιο της συστημικής εναλλαγής;) είναι άλλος.

  2. Πάνω στην πλατφόρμα του ΚΦ αναμένεται να συγκροτηθεί η πολιτική πρόταση, δηλαδή το πρόγραμμα. Επ΄αυτού δεν έχουμε ακούσει θετικό λόγο – πλην αποσπασματικών προτεινόμενων μέτρων – παρά μόνο την αρνητική αποστροφή «χρειάζεται άλλο μίγμα πολιτικών». Ερωτήματα. Πρώτον: πώς αυτό το πρόγραμμα αρθρώνεται σε μακροπρόθεσμο και άμεσο. Δεύτερον: ποιές είναι οι κοινωνικές δυνάμεις που θα το στηρίξουν και γιατί.

  3. Από τη στιγμή που η ΝΔ δεν ομιλεί περί πολιτικών συμμαχιών, αλλά επιμένει στην πολυσυλλεκτικότητα, τίθεται το ερώτημα πώς θα την επαναφέρει με τα πόδια στο έδαφος, πώς δηλαδή ενώ την «απορρίπτει» ως ανορθολογικό προαπαιτούμενο θα καταφέρει να την καταστήσει λογικό συνεπακόλουθο ενός προγράμματος. Κι εδώ εμφανίζονται τα ζητήματα της πολιτικής αναδιοργάνωσης και της επικοινωνίας που θα πείσει τους πολίτες.

  4. Η εκκίνηση από την ιδεολογική αποσαφήνιση προκειμένου στη συνέχεια να υπάρξουν είτε η ευρύτητα του πολιτικού προγράμματος είτε η συνάρθρωση στρατηγικής / τακτικής ενώ κατ΄αρχάς φαίνεται μια ορθολογική επιλογή σκοντάφτει πολύ γρήγορα στο πρόβλημα της αναγκαίας διεύρυνσης στην πολιτική στόχευση. Τα κόμματα δεν είναι όμιλοι προβληματισμού (αν και πρέπει να έχουν στο εσωτερικό τους τέτοιους). Ούτε είναι βεβαίως αθροίσματα και συγκολλήσεις τάσεων, αν δεχτούμε ότι η ιδεολογική συμπόρευση δεν απαιτεί τις απόλυτες συμφωνίες. Ως εκ τούτου η αποτύπωση της ιδεολογίας σε πρόγραμμα είναι μια σύνθετη διαδικασία και ταυτόχρονα μια διαδικασία σύνθεσης που δεν μπορεί να γίνει εν κενώ ούτε σε παγωμένο χρόνο. Η λογική των «σταδίων» - πρώτα στεκόμαστε στα πόδια μας και αυτοπροσδιοριζόμαστε και μετά βγαίνουμε στην κοινωνική «γύρα» για να δούμε πόσα απίδια πιάσαμε - είναι λογική δοκιμαστικού σωλήνα που δεν ταιριάζει σε κόμματα εξουσίας και διακινδυνεύει την απώλεια χρόνου και έγκαιρης πρόσληψης των συντελούμενων αλλαγών.

  5. Υπάρχει, τέλος κι ένα τελευταίο θέμα: αν σήμερα οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές μεταξύ ενός μετριασμένου «φιλελευθερισμού» και ενός παραδομένου στο σύστημα «σοσιαλισμού» έχουν αμβλυνθεί, τότε η αναγκαία οριοθέτηση είτε θα πρέπει να εμμείνει στο επίπεδο της «γλωσσικής» αντιπαράθεσης και της αναμονής του κατάλληλου timing είτε θα πρέπει να αλλάξει ατζέντα, μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους της αντιπαράθεσης σε θέματα που κατά κόρον έχουν θιγεί σε τούτη την ιστοσελίδα.

  • socrates avatar
   socrates @ antiathlitikos 08/06/2010 13:48:24

   Αντιαθλητικέ, όλοι ξέρουμε τί έπρεπε να γίνει, τί έγινε και τί πρέπει να γίνει στο μέλλον.
   Εάν θέλουμε να συμβαδίσουμε με το βιοτικό επίπεδο των Δυτικοευρωπαίων πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες.
   Νομίζω όλοι συμφωνούμε σε αυτό.
   Ας φύγουμε από τη θεωρία και άς έλθουμε στην πράξη τώρα.
   Το θέμα είναι καθαρά θέμα προσώπων, ούτε κομμάτων ούτε ιδειολογιών.
   Είδαμε πριν από μερικά χρόνια ένα σοσιαλιστή στην Ισπανία, το Γκονζάλες, να παίρνει θετικά (παρόλο που ήταν αντιλαϊκά μέτρα) μέτρα για την οικονομία.
   Είδαμε ένα άλλο σοσιαλιστή το Σρέντερ στη γερμσνία να τα κάνει σκατά και να τρέχουν και να μην φτάνουνε.
   Το θέμα είναι καθαρά θέμα προσωπικότητας του κάθε πρωθυπουργού.
   Υπάρχουν άνθρωποι που "λένε αυτά που εννούν" και "εννοούν αυτά που λένε".
   Κάποιοι άλλοι ενδιαφέρονται μόνο για την καρέκλα, το χρήμα ή και τα δύο και προφανώς "άλλα λένε και άλλα εννοούν".
   Δεν ξέρω σε ποιά κατηγορία ανήκει ο Σαμαράς (κανείς μας δεν ξέρει) αλλά ο Παπανδρέου (σαν γόνος πολιτικού τζακιού όπως η Ντόρα) και με βάση τη μέχρι σήμερα πρακτική του ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.
   Ξεκάθαρα.
   Θυμήσου μόνο την τραγελαφική ιστορία με την Cosco, τίποτε άλλο.
   Με τρομάζει που σε μια τέτοια συγκυρία έχουμε ένα τέτοιο πρωθυπουργό.
   Δεν είναι θέμα μόνο προσωπικών δυνατοτήτων, δυστυχώς είναι και θέμα δεσμεύσεων προς τρίτους που φαίνεται να έχει αναλάβει.

   • antiathlitikos avatar
    antiathlitikos @ socrates 08/06/2010 14:22:28

    Αγαπητέ Socrates, θέτεις πολλά θέματα που δεν είχα σκοπό να προσεγγίσω στην παρέμβασή μου. Θα περιοριστώ μόνο σε δύο.

    1. «Όλοι ξέρουμε τί έπρεπε να γίνει, τί έγινε και τί πρέπει να γίνει στο μέλλον.» Δε νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αν συνέβαινε, διάολε, θα είχε βρεθεί κάποια λύση ανάμεσα στους ομονοούντες. Οι ερμηνείες, οι αποτυπώσεις και τα σχέδια ατόμων και ομάδων (κοινωνικών ή πολιτικών) διαφέρουν μεταξύ τους: από τη διαφοροποίηση αυτή που είναι σύμφυτη στην ιστορική εξέλιξη, πηγάζουν η πρόοδος, οι θεσμοί, οι συνεργασίες, οι δομές και οι ανατροπές των κοινωνιών. Αλλά και η ψυχική μας υγεία και η δημοκρατία μας. Αν τώρα εννοείς ότι αυτό το «όλοι ...» αναφέρεται στο παρόν ιστολόγιο και πάλι θα διαφωνήσω. Εκτός από βαρετό κάτι τέτοιο θα καταντούσε κι επικίνδυνο.

    2. «Το θέμα είναι καθαρά θέμα προσώπων, ούτε κομμάτων ούτε ιδεολογιών». Ούτε αυτό ισχύει φίλε μου. Για να μη παρασυρθούμε σε συζήτηση περί του ρόλου των προσώπων στην ιστορία να σου απαντήσω με τα δικά σου λόγια στο κλείσιμο: «Δεν είναι θέμα μόνο προσωπικών δυνατοτήτων, δυστυχώς είναι και θέμα δεσμεύσεων προς τρίτους», που σημαίνει ότι ακόμη κι αν μια πολιτική συμπυκνώνεται κι εκφράζεται από ένα μόνο πρόσωπο, αυτή συνυφαίνεται με δομές, συμφέροντα και συσχετισμούς δυνάμεων που ασφαλώς το υπερβαίνουν.

 26. t avatar
  t 08/06/2010 09:44:08

  Τα μεγαλολαμόγια τρέμουν μην τους απαγάγουν και γι αυτό καθημερινά αγοράζουν γορίλες-σωματοφύλακες.
  http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=2119
  .

 27. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 08/06/2010 10:14:17

  Αντιαθλητικές,
  Η παρέμβαση σου είναι ένα συνοπτικό πόνημα πολιτικής μεθοδολογίας.

 28. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 08/06/2010 10:15:27

  Και μετά σας βλέπω να ...αποχωρείτε

 29. s54elas avatar
  s54elas 08/06/2010 10:17:02

  αμαν, αλλο και αυτο .. υπεγραψαν, λεει .. για την καταδικη της .. ελλαδος .. αλλα να ηταν μονο αυτο .. αυτοι εχουν σκοπο να εξοντωσουν .. και την Ν.Δ. .. θου φυλακι τω στοματι σου ..

  • socrates avatar
   socrates @ s54elas 08/06/2010 10:53:13

   βρε φίλε με το μπερδεμένο όνομα, αφού δεν τα ξέρεις τα αρχαία γιατί μας βγάζεις τα μάτια;
   Ακου "φυλακι".

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ s54elas 08/06/2010 10:54:56

   Εννοεί φυλάκι στο στόμα σου. Είναι προφανώς δωρική αρχαϊζουσα. Τη χρησιμοποιεί και η Μενεγάκη.

  • socrates avatar
   socrates @ s54elas 08/06/2010 13:15:44

   strange attractor, είσαι μέγας.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ s54elas 08/06/2010 13:49:00

   Εν τω μεταξύ, γιατί γράφει σε τηλεγραφική μορφή, τι είναι αυτές οι δύο τελείες? Δεν μπορείς να βάλεις σε ειρμό τις σκέψεις του για να τις κατανοήσεις!

 30. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 08/06/2010 10:44:46

  Εαν καταφέρει και αυτή τη φορά ο κωλοτούμπας να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση θα του βγάλω το καπέλο...

 31. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/06/2010 10:47:01

  @ Αντιαθλητικος

  Απ οτι εχω καταλαβει ο κοινωνικος φιλελευθερισμος ειναι η χρησιμοποιηση του κρατους για να επιβαλλει υγιη ανταγωνισμο και να στηριξει μικρες επιχειρησεις που κινδυνευουν απο μονοπωλια και ολιγοπωλια.
  Η διαφορα απο τη σοσιαλδημοκρατια ειναι οτι απορριπτει τις κρατικες επιχειρησεις και το δημοσιο τομεα (βεβαια τωρα με το ΔΝΤ ουτε η σοσιαλδημοκρατια το κανει αλλα θεωρητικα αυτο ειναι) και η διαφορα απο το νεοφιλελευθερισμο ειναι οτι ο δευτερος αφηνει ανεμποδιστες τις δυναμεις της αγορας που τελικα μπορει να καταληξουν σε μονοπωλια και ολιγοπωλια.
  Φυσικα για τα λαικα στρωματα αυτα ειναι δυσδιακριτα και η εννοια "κοινωνικος φιλελευθερισμος" εισπραττεται ως κοινωνικη ευαισθησια μεσα στο συστημα γενικως.
  Στην Αμερικη η εννοια αυτη εχει περιεχομενο αλλο,κοινωνικα αντισυντηρητικο (υπερ αμβλωσεων,ομοφυλοφιλων ,ναρκωτικων κλπ) που σιγουρα δεν ειναι στη νοοτροπια Σαμαρα αλλα αναμενω τη χρησιμοποιηση αυτης της εννοιας απο τους αντιπαλους για να πληγει.
  Προγραμμα μεχρι στιγμης δεν υπαρχει.Προφανως το κοινωνικο φιλελευθερισμο θα πρεπει να στηριξουν οι μικροαστικες μαζες,αυτοαπασχολουμενοι κλπ που θα κτυπηθουν απο την κριση αν......καταλαβουν βεβαια οτι τους συμφερει.
  Το μεγαλυτερο προβλημα της νεας ΝΔ θα ειναι η παραδοσιακη σκεψη των Ελληνων ψηφοφορων που εχει μνημες απο παλια και θεωρει οτι πηγε προς τα δεξια και αφηνει το κεντρο εστω και αν οι εννοιες αυτες δεν εχουν σημασια.
  Η αντιπαραθεση φυσικα αργα ή γρηγορα θα περιλαβει και τα εθνικα θεματα.
  Κατα την αποψη μου το σημαντικοτερο ιδεολογικο προβλημα της ΝΔ μακροπροθεσμα (οργανωτικα ,επικοινωνιακα κλπ εχει παμπολλα) ειναι το ζητημα των μεταναστων και η εννοια του εθνους και πως αυτη θα χωρεσει και ποιους.
  Ειχα γραψει μερικα την εποχη του νομου για τους μεταναστες.Στα υπολοιπα βρισκεται στο mainstream των παγκοσμιων ρευματων αλλα απλως στην Ελλαδα εχει αποτυχει σε πρακτικα θεματα.

  • s54elas avatar
   s54elas @ ψυχραιμια 08/06/2010 17:54:09

   ουτοπιες; .. ευχολογια; .. πειραματισμοι; .. βρασε ορυζαν .. ζησε μαη μου να φας τριφυλλι .. υγιη ανταγωνισμο .. φρουτο σπανιο .. θα μπορει να πει κανεις .. πρακτικα ανυπαρκτο

   "Απ οτι εχω καταλαβει ο κοινωνικος φιλελευθερισμος ειναι η χρησιμοποιηση του κρατους για να επιβαλλει υγιη ανταγωνισμο και να στηριξει μικρες επιχειρησεις που κινδυνευουν απο μονοπωλια και ολιγοπωλια."

   σε μια εποχη .. φαση της αναπτυξης των καπιταλιστικων κοινωνιων .. που η συσσωρευση του κεφαλαιου .. θεωρειται υγεια .. αυτη καθ' αυτη ..

  • s54elas avatar
   s54elas @ ψυχραιμια 08/06/2010 18:00:01

   δηλαδη .. στον κοινωνικο φιλελευθερισμο .. θα πετσοκοβουν καθε επιχειρηση .. αν ξεπερνα καποια καθορισμενα .. συγκεκριμενα ορια. .. αν γινεται μεγαλυτερη για τα παπουτσια .. που το κρατος εχει ορισει οτι θα πρεπει να φοραει.

   "..και η διαφορα απο το νεοφιλελευθερισμο ειναι οτι ο δευτερος αφηνει ανεμποδιστες τις δυναμεις της αγορας που τελικα μπορει να καταληξουν σε μονοπωλια και ολιγοπωλια."

 32. Αυγερινός Κ.Χατζηχρυσός avatar
  Αυγερινός Κ.Χατζηχρυσός 08/06/2010 11:29:43

  Καλά κι ωραία αυτά κ.Ροδινέ, η ΝΔ χάνει στο επικοινωνιακό παιχνίδι "τα μάλα" που θα έλεγε ο τηλεοπτικός Ρώμας

  α. Εχει να αντιμετωπίσει το σκληρό ΜΠΛΟΚ των ΜΜΕ. Οπως κι ο Καραμανλής. Μπορεί να το σπάσει; Μπορεί! Οπως κι ο Καραμανλής.
  β. Εχει ακόμή βαρύδια. Πολλοί βουλευτές και στελέχη της ΝΔ ακόμη κι αν τους βγάλουν στα παράθυρα δείχνουν "κουρασμένοι". Τι περιμένουν; Μου θυμίζουν παίκτες που σέρνωνται για να διώξουν τον Προπονητή
  γ. Ακόμη κάνει το λάθος τακτικήε, κατ'εμε, να προβάλει τις προτάσεις του σαν σύνολο που δίνουν όμως την εντύπωση της ξύλινης γλώσσα.

  Για παράδειγμα τα 23 μέτρα-ανάσες, εγώ τα διάβασα και συμφωνώ. Στον απλό πολίτη που πρέπει να του δώσουμε την εναλλάκτική πρόταση πως θα την περάσουμε. Πρέπει να λέμε λίγα και περιεκτικά πχ.εκστρατεία Invest in Greece ή «Πράσινη Επιχείρηση», «Μετεγκατάσταση», «Εξελίσσομαι», «Διαπιστευθείτε», «Πρωτοτυπώ».

  Εγώ πάλι επιμένω στην θεαματική μείωση του ΦΠΑ στο 15% ή ακόμη 13%! Θα ήταν μια επικοινωνιακή βόμβα. Ολοι βλέπουμε στην αγορά την πτώση άρα και στα εσοδα του Κράτους και όπως διάβασα σε εφημερίδα οι ξένες εταιρείες σε χώρες που έχουν αυξημένο ΦΠΑ αυξάνουν και την τιμή για να εμφανίζουν ζημιές.

  Μπορούν να το πούν οι Πρετεντεροκαψήδες λαϊκιστή αλλά ο κόσμος που θα δεί την πτώση τιμών και τα λεφτά στο πορτοφόλι, του δε θα μασήσει.

  Σχετικαί Παραπομπαί
  Πως αυξάνουν τις τιμές έως 400%
  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=30329147

 33. Aggelos avatar
  Aggelos 08/06/2010 11:30:07

  " Συνεχίσατε έτσι.”
  εγω ειμουν με τη ντορα πριν τις εκλογες..δεν τον ηξερα τον Σαμαρα ..
  αφου ομως ακουσα και τους δυο να μιλανε ..
  σιχαθηκα τη ντορα εκτιμησα το σαμαρα…

  τώρα ειμαι με το σαμαρα…

  ειμαι νέος αλλωστε..26 χρονων φοιτητης.."

  ρε παιδια κόψατε αυτα περι προδοτη της ΝΔ?
  μην κανετε κατι τετοια....

  εδω μπαινουμε επειδη δεν υπαρχει λογοκρισια..

 34. Fotis avatar
  Fotis 08/06/2010 11:45:26

  Ούτε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα εκθείαζε τόσο τον εαυτό του και τις πολιτικές επιλογές του! Και μια μικρή παρατήρηση, χωρίς να έχω καμία μα καμία διάθεση να υποστηρίξω τον Κ. Καραμανλή, Το "ξενέρωτο κατασκεύασμα του μεσαίου χώρου που συμβόλιζε το πολιτικό τίποτα", ήταν αυτό που εκάνε κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία, στην οποία κυβέρνηση συμμετείχε αν θυμάμαι καλά και ο Α. Σαμαράς.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Fotis 08/06/2010 13:33:01

   Αγαπητέ Foti,

   Εγώ που δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να υποστηρίξω τον Καραμανλή και το έχω κάνει άπειρες φορές, θα μου επιτρέψεις να παρατηρήσω, ότι το κατασκεύασμα του μεσαίου χώρου,ουδέν προσέφερε στη Ν.Δ.

   Τις εκλογές του 2004 θα τις κέρδιζε ο Καραμανλής και άν ακόμα δήλωνε οπαδός του ...Βούδα.

   Αυτή είναι η εκτίμησή μου.

   Τις δε εκλογές του 2007, τις κέρδισε ο ίδιος προσωπικώς,επειδή υπερτερούσε σε όλα τα σημεία απέναντι στο κ. Παπανδρέου.

   Ξέρεις εσύ κανένα ψηφοφόρο που να αυτοπροσδιορίζεται ως ...μεσαίος χώρος;

   Εγώ δεν βρήκα κανέναν!

  • socrates avatar
   socrates @ Fotis 08/06/2010 13:53:42

   Φώτη, να προσθέσω και εγώ που είμαι (ή τουλάχιστον ήμουν) καραμανλικός μέχρι το κόκκαλο ότι ό ίδιος ο Κ.Κ. παραδέχθηκε στην τηλεόραση ότι όλη αυτή η ιστορίαμε την ήπια προσαρμογή ήταν ένα στρατηγικό λάθος.
   Καλοπροαίρετη στρατηγική αλλά λάθος.
   Ας μην γελιόμαστε.
   Ήπια προσαρμογή ίσον μεσαίος χώρος.

 35. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/06/2010 11:46:28

  Το θεμα των ΜΜΕ μπορει να ειναι ζητημα επιδειξης κοινωνικου φιλελευθερσιμου συνδυαζοντας το τερπνον μετα του ωφελιμου.
  Η ΝΔ πρεπει να αντιταχθει σε καθε προνομιακη μεταχειριση των μεγαλων καναλιων που ετσι και αλλιως στηριζουν το ΠΑΣΟΚ και να προτεινει μετρα στις αδειες και τη διαφημιση υπερ των μικρων και των επαρχιακων.
  Αλλα γιαυτο χρειαζεται θαρρος και συγκρουση.Ο Σαμαρας πρεπει να ξερει οτι ΠΟΤΕ δεν θα εχει μαζι του τα συγκροτηματα αυτα οτι και να κανει.

 36. antiathlitikos avatar
  antiathlitikos 08/06/2010 11:46:29

  Κώστα Ροδινέ, ψυχραιμία.

  Επειδή η ελληνική "ιδιομορφία" μας τρελλαίνει έτσι κι αλλιώς, συνιστώ (αν δε το έχετε ήδη διαβάσει) ενθέρμως το άρθρο του Αρίστου Δοξιάδη στο τελευταίο (7ο) τεύχος του Athens Review of Books με τίτλο "Νυκοκυραίοι, ραντιέρηδες, καιροσκόποι". Δυστυχώς απ΄ ό,τι διαπίστωσα δεν τόχουν ανεβάσει ακόμη ηλεκτρονικά.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ antiathlitikos 08/06/2010 11:49:53

   antiathlitikos και λοιποί φίλοι, ιδού:
   http://anamorfosis.net/?p=147

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ antiathlitikos 08/06/2010 11:52:25

   "Το Δημόσιο δεν είναι Δημόσιο όταν το έχουν αλώσει ιδιωτικά και συντεχνιακά συμφέροντα, και το ιδιωτικό δεν είναι ιδιωτικό όταν ζει από το δημόσιο χρήμα".
   Μεγάλη αλήθεια!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ antiathlitikos 08/06/2010 12:41:53

   Αντιαθλητικέ,
   άκουσα για αυτό το άρθρο, αλλά δεν τον έχω διαβάσει,οπότε περιμένουμε να μας ενημερώσεις.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ antiathlitikos 08/06/2010 13:10:02

   h**p://anamorfosis.net/?p=147
   Οι "Ραντιέρηδες και νοικοκυραίοι", του Δοξιάδη (κατευθείαν δεν ανεβαίνει).

   • antiathlitikos avatar
    antiathlitikos @ Sic transit gloria mundi 08/06/2010 13:18:26

    Νάσαι καλά stgm!

 37. triptokarudos avatar
  triptokarudos 08/06/2010 12:06:52

  Διόρθωσις παίδες.
  Δεν είμαι ο Tiramolas είμαι ο Triptokarudos.
  Εκτός του ότι σας είναι παντελώς αδιάφορον
  έχει και μία σημειολογική αξία.
  Ο Tiramolas έχει την μεταπτωχευτική πασοκότροπη ρητορεία στο τσεπάκι του. Μου θυμίζει αμιγούς πολιτικού λόγου Καστοριάδη, χωρίς βερμπαλισμούς, αλλά την κλασσική “απογοήτευση”. ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΙΣ ΕΧΕΙ ΔΙΤΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΗΤΟΙ ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΥΚΤΑΙΑ.
  Αντιθέτως ο βλαξ ο triptokarudos αν και μεγάλωσε με το ζιβάγκο (να μην πω και τι άλλο) του Ανδρέα, έχει αποτάξει παιδιόθεν τον πασοκισμό.
  Απλώς χρησιμοποιώ που και που τους πανούργους και ευφυείς πολυσχιδείς τρόπους του. Για την προώθηση αυτών που πιστεύω.

 38. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 08/06/2010 12:36:18

  @ Γιάννη Φαίλτωρ,

  Πάρα πολύ σωστά τά ἔγραψες.Διαφωνῶ ὡς πρός τά 3000χρόνια.
  Πήγαινε στόν Λιμναῖο Οἰκισμό στήν Καστοριά,5240 χρόνια περίπου.

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Kὀριννα 08/06/2010 12:40:26

   Ε! Για δυό χιλιετίες θα τα χαλάσουμε τώρα!
   Αλήθεια, έχει επισκεφθεί κανείς το Δησπηλιό?

   • ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
    ΟΔΥΣΣΕΑΣ @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/06/2010 12:47:31

    Η αρχαιότερη επιγραφή στην Ευρώπη. Χρονολογείται στο 5000 πΧ (αν θυμάμαι καλά) δεν ξέρω αν αποκρυπτογραφήθηκε

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/06/2010 12:54:17

    Όχι ακόμα δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί!
    Μια και φτάσαμε τόσο πίσω χρονικά και μιλάμε περί πνευματικής συνέχειας, προτείνω για διάβασμα το βιβλίο
    "Ο ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ" του John Chadwick των εκδόσεων Gutenberg.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/06/2010 13:06:27

    Δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί νομίζω ακόμα.

 39. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 08/06/2010 12:41:16

  Strage Attractor,
  Αὐτή τήν Δωρική Αρχαΐζουσα πού χρησιμοποιεῖ ἡ Μενεγάκη μᾶς τήν ζωγραφίζεις;
  Μήπως εἶναι σάν τά Δωρικά τῆς Ἄντζελας;
  Τί λέμε μεσημεριάτικα!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Kὀριννα 08/06/2010 12:43:48

   Κόρρινα,

   Μήπως είχες κανένα νέο από το Σπάρτακο;

   • socrates avatar
    socrates @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 13:56:38

    Νομίζω ότι επισκέπτεται την ολυμπία, πρέπει να έχει γίνει κάποια παρεξήγηση.
    Κρίμα, ωραίος τύπος.

 40. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 08/06/2010 13:03:31

  Για να μην έχουμε καμμιά αμφιβολία για το που οδεύουμε,σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο πληθωρισμός τον Μαϊο έφτασε στο 5.4%
  Υψηλότερος εδώ και 15 χρόνια, άν θυμάμαι καλά!
  Πληθωρισμός που καλπάζει και ροκανίζει τα ήδη μειωμένα εισοδήματα.
  Ανεργία πάνω από 12%
  Υφεση κοντά στο 4%

  Θυμάσθε προεκλογικά που έλεγε ότι θα δώσει αυξήσεις στο επίπεδο του πληθωρισμού;

 41. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 08/06/2010 13:06:53

  Ὄχι Κώστα Ροδινέ.
  Ἐλπίζω νά εἶναι καλά.
  Πραγματικά μᾶς λείπει τό γράψιμό του καί γενικῶς ἡ παρέα του.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Kὀριννα 08/06/2010 13:11:32

   Κόριννα,
   Η Mara με τη Nancy, μήπως ξέρουν κάτι;
   Διαφορετικά,αν μας διαβάζει, ας στείλει το mail του να επικοινωνήσουμε μαζί του.
   Μου φαίνεται περίεργο να απουσιάζει τόσο καιρό.

   • Nancy avatar
    Nancy @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 13:22:14

    Κε Ροδινέ συμφωνώ να μας στείλει το μαίλ του να επικοινωνήσουμε, εγώ προσωπικά θα ήθελα και ένα δυό σκυλάκια για κάτι παιδάκια που μου ζήτησαν. Eίναι λογικό πιά να ανησυχούμε όλοι. Μάλλον ο φίλος s.a. ξέρει περισσότερα.

   • Nancy avatar
    Nancy @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 13:38:29

    k. Ροδινέ ασφαλώς. Εύχομαι να μην μας απογοητεύσει.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 13:40:19

    Nancy,
    Δεν το νομίζω.

   • mara avatar
    mara @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 15:17:34

    Κώστα, επειδή στεναχωρήθηκα πάρα πολύ με το θέμα του Σπάρτακου, πηγαίνω για ένα δίωρο τρέξιμο (να ξεδώσω...) και όταν γυρίσω εύχομαι να μας έχεις καλά νέα...

    "Θέλουμε τον Ποιητή, νάναι πάλι στο Αντί"

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 15:20:01

    Διαμαρτύρομαι εντόνως.Λογοκρισία ΔΕΝ επιτρέπεται σε ένα καλλιτέχνη! Η τέχνη ΔΕΝ έχει όρια και δεν αστειεύομαι ΚΑΘΟΛΟΥ.
    ΣΠΑΡΤΑΚΕ, να γυρίσεις πίσω πάραυτα.
    Απευθύνομαι στην σύνταξη: Διαμαρτύρομαι και απέχω επί 24ωρου.

   • mara avatar
    mara @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 22:16:22

    Factorx: είσαι γίγουρη γι αυτά που γράφεις; Μηπως δεν εισαι καλά πληροφορημένη;

   • mara avatar
    mara @ Κώστας Ροδινός 09/06/2010 07:26:27

    κ. Φάκτορα,
    Η απουσία τόσων ημέρων, του συνήθως τακτικότατου επισκέπτη και φίλου Σπάρτακου, γέννήσε την απορία σε όλους ότι κάτι έχει συμβεί. Μόλις χθές ανακάλυψα ότι γράφει σε γειτονικό ιστολόγιο (κάποιοι άλλοι φίλοι τον είχαν ανακαλύψει νωρίτερα) και ήταν εύλογο να τον ρωτήσω τί ακριβώς συνέβη και διέκοψε ξαφνικά τις επισκέψεις του εδώ στο αντί.
    Ισχυρίστηκε λοιπόν ότι κόπηκαν κάποια σχόλια του και παρά τις προσπάθειες που έκανε να επικοινωνήσει (ειδικά όταν τον αναζητούσαμε) δεν μπορούσε.
    κ. Φάκτορα το αντί, δεν φημίζεται για λογοκρισία. Τουλάχιστον στην δική μου αντίληψη, όσο καιρό σας επισκέπτομαι δεν έχει πέσει κάτι τέτοιο, παρά τις όποιες αντιθέσεις μας.
    Τώρα, άν συνέβη κάποια παρεξήγηση μεταξύ σας και δεν υπήρχε όντως, πρόθεση αποκλεισμού του, νομίζω ότι μπορεί κάλλιστα να λυθεί.
    Οι καιροί που ζούμε είναι ιστορικοί. Δεν έχουμε περιθώρια ούτε για τσακωμούς, ούτε καν για παρεξηγήσεις.
    Τέτοιες πέννες σαν του Σπάρτακου δεν βρίσκει κανείς εύκολα.
    Μας έχει χαρίσει απίστευτο χιούμορ αλλά και απίστευτη συγκίνηση.
    Λείπει σε όλους.
    Αυτά είχα να πω για τον φίλο μας.
    Είμαι σίγουρη κ. Φάκτορα ότι και εσείς το ίδιο πιστεύετε και θα βρείτε τον τρόπο να τον έχουμε πάλι κοντά μας.

    (οι ποιητές.. είναι ευαίσθητοι δεν είναι σκληρόπετσοι σαν και εμάς, θέλουν ιδιαίτερο χειρισμό...)

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Kὀριννα 08/06/2010 13:15:23

   Νομίζω πως είδα σχόλιό του στην Ολυμπία χθες (αν είναι ο ίδιος)

 42. Παλαιός Οννεδίτης avatar
  Παλαιός Οννεδίτης 08/06/2010 13:21:26

  είμαι πάρα πολύ απογοητευμένος με την κατάντια του λαού μας. Αυτά που λέγονται καθημερινά "ξεβρακώνουν" την ανυπαρξία μας ως έθνους. Έχουμε υποκύψει στην μετριότητα και επιδεικνύουμε την ημιμάθεια με πρόδηλη αναίδεια. Ο φανατισμός και η εγωπάθεια μας έχουν τυφλώσει. Μακάρι να κάνω λάθος αλλά δεν έχουμε φτάσει στον πάτο, έχει και άλλο. Ο Θεός να μας λυπηθεί.

 43. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 08/06/2010 13:26:21

  Nancy,
  Επομένως αφου βλέπει το mail σου θα περιμένουμε νέα απο εσένα.
  Ευχαριστούμε

 44. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 08/06/2010 13:28:54

  ΟΔΥΣΣΕΑ καί Φαίλτωρ,
  στό Δησπηλιό(πρό 8ετίας) εἶδα καμμάτι ξύλου(ἀντίγραφο τοῦ γνησίου φυσικά)ὅπου ἐπάνω ξεχώριζαν καθαρά τά γράμματα Υ,Χ.
  Ἔμεινα ἄφωνη,διότι ἄν τό γράμμα Χ τό ἐφηύρε ὁ Παλαμήδης,πού ἦταν στόν Τρωϊκό,τότε,πότε ἔλαβε χώρα ὁ Τρωϊκός;
  Τό ἄλλο πού μοῦ ἔκανε ἐντύπωσι ἦταν,τά μαγειρικά τους σκεύη(μοῦ θύμησαν τά σκεύη τῆς θειάς μου στήν Νάξο),καί τό γεγονός ὅτι μία μεσοτοιχία χώριζε τό μέρος πού κοιμόντουσαν ἀπό τό ὑπόλοιπο σπίτι,καί ἀπό τό ταβάνι κρεμόταν ἕνα ματσάκι τσάϊ τοῦ βουνοῦ!
  Ὅλα αὐτά δείχνουν πολιτισμό πρίν ἀπό 7οοο χρόνια(5240+2010).
  Ἄρα,Φαίλτωρ,δέν εἶναι μόνο 3000 χρόνια.

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Kὀριννα 08/06/2010 13:32:45

   Συμφωνώ και επαυξάνω. Δεν τίθεται θέμα. Η δουλειά του Χουρμουζιάδη και της ομάδας του είναι εκπληκτική.
   (λέτε να κάνει κανένα αφιέρωμα ο Τσίμας?)

 45. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 08/06/2010 13:36:06

  Μᾶλλον εἶναι ὁ ἴδιος.

 46. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 08/06/2010 13:39:34

  Μόνο ὁ Τσίμας; καί ὁ Θοδωράκης(ὄχι ὁ μουσικός)καί ὁλόκληροι οἱ φάκελλοι τοῦ Παπαχελᾶ.Ἀνέμενε στό ἀκουστικό σου.

 47. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 08/06/2010 15:01:54

  Δεν πρέπει πάντως να αγνοήσουμε και την πολυσσυλεκτικότητα η οποία είναι αναγκαία για τη νίκη στις εθνικές εκλογές. Η ΝΔ πρέπει να επιστρέψει σε ποσοστά άνω του 40%. Πρέπει να εκφράσει ξανά μεγάλες κοινωνικές μάζες. Στη φάση αυτή προέχει όμως ο ιδεολογικός προσανατολισμός της παράταξης οπότε καλά κάνει ο Αντώνης που μιλάει συνεχώς για την ιδεολογία μας. Όσο για τα 2 εξαπτέρυγα της φωτό, αξίζουν την περιφρόνιση και την αδιαφορία μας.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΓΙΑΝΝΗΣ 08/06/2010 15:42:47

   Γιάννη,
   Ο σαφής ιδεολογικός προσανατολισμός, δεν αποκλείει την πολυσυλλεκτικότητα!

 48. Σκεπτόμενος Πατριώτης avatar
  Σκεπτόμενος Πατριώτης 08/06/2010 15:31:04

  Θλίβομαι που προσπαθείτε να απαξιώσετε την πατριωτική προσπάθεια του Πρωθυπουργού μας και κάποιων υπεύθυνων πολιτικών ηγετών. Ακολουθείτε τον καταστροφικό δρόμο του Καραμανλή, του Σαμαρά, του Τσίπρα και της Παπαρήγα. Αφού δεν έχετε να πείτε τίποτα λασπολογείτε εις βάρος Σημίτη-Παπανδρέου. Ένα μόνο θα σας πω. Ευτυχώς που η χώρα έχει στο τιμόνι έναν Παπανδρέου και προσωπικότητες πατριωτικές σαν την κ. Μπακογιάννη και τον κ.Καρατζαφέρη.

  • αναρχοδεξιός avatar
   αναρχοδεξιός @ Σκεπτόμενος Πατριώτης 08/06/2010 15:43:17

   χαχαχαχα καλό ρε σκεπτόμενε

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Σκεπτόμενος Πατριώτης 08/06/2010 15:44:22

   Σκεπτόμενε Πατριώτη,

   Το ξέρω,έχουμε μια τέτοια έφεση!
   Είμαστε αδικαιολόγητοι!

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ Σκεπτόμενος Πατριώτης 08/06/2010 15:57:15

   Εξήγησε μου την πατριωτική προσπάθεια των τριών σε παρακαλώ.

 49. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 08/06/2010 15:53:15

  Σκεπτόμενε Πατριώτη

  Ἀλήθεια πόση ὥρα σοῦ πῆρε γιά νά τά σκεφθῆς ὅλα αὐτά;
  Ἰδιαιτέρως ἡ τελευταία σου πρότασι,μέ κούφανε.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Kὀριννα 08/06/2010 15:56:16

   Κόριννα,
   Μάλλον ...αυθόρμητα θα του ήρθε η έμπνευσις!

 50. Σκεπτόμενος Πατριώτης avatar
  Σκεπτόμενος Πατριώτης 08/06/2010 16:17:31

  Και μόνο που ο κ. Παπανδρέου κατάφερε να πείσει τους κορυφαίους εκπροσώπους της Κεντροδεξιάς και της Λαικής Δεξιάς δείχνει το ανάστημα του πολιτικού άνδρα. Συνταχθείτε μαζί του για να σωθεί η χώρα. Τα στιβαρά χέρια του ηγέτη Παπανδρέου είναι η μόνη ελπίδα μας. Μην ολισθαίνετε σε αριστερίστικα επιχειρήματα. Αρκετά δεινά σώρρευσε στην χώρα η δεξιά. Τώρα ας κάνει την υπέρβαση και ας παραδεχθεί ότι ο μόνος δρόμος είναι αυτός του κοινωνικού και πατριωτικού Σοσιαλισμού.

  • αναρχοδεξιός avatar
   αναρχοδεξιός @ Σκεπτόμενος Πατριώτης 08/06/2010 16:20:51

   xaxaxaxa φοβερό!

   κι ένα άλλο
   - Γεια σου κοριτσάκι, θέλω να σε πηδήσω
   - Μα τι λες, για τι με πέρασες, για πουτ@να;
   - Όχι βέβαια. Ποιός μίλησε για λεφτά;

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ Σκεπτόμενος Πατριώτης 08/06/2010 16:25:38

   Πλάκα έχεις φίλε μου.

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ Σκεπτόμενος Πατριώτης 08/06/2010 16:26:21

   Δεν μου απάντησες για τον πατριωτισμό των τριών.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης 08/06/2010 16:29:59

    Θέλει σκέψη!
    Μη βιάζεσαι!
    Πρέπει να βρεί τα θέματα, να αξιολογήσει τους λόγους, ε, δεν είαι και εύκολη δουλειά!

   • Σκεπτόμενος Πατριώτης avatar
    Σκεπτόμενος Πατριώτης @ Γιάννης 08/06/2010 16:31:16

    Ο πατρωτισμός τους έγκειται στο γεγονός ότι δίχως να φοβηθούν το πολιτικό κόστος μπήκαν μπροστάρηδες για την αναγέννηση της χώρας απο τις στάχτες της δεξιάς. Και αν κάτι τέτοιο ήταν απολύτως φυσιλογικό για έναν νέο πολιτικό γαλουχημένο στις αξίες και τα ιδανικά του σοσιαλισμού και διδαγμένο από τον κορυφαίο έλληνα πολιτικό όλων των εποχών Ανδρέα Παπανδρέου για τους άλλους δυο ειλικρινά δεν το περίμενα.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης 08/06/2010 16:35:17

    Σκεπτόμενε Πατριώτη,
    Είσαι σε πολύ καλό δρόμο!
    Αρχίζεις και με πείθεις!
    Ειδικά,εκεί που γράφεις για το μεγαλύτερο έλληνα πολιτικό όλων των εποχών!

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Γιάννης 08/06/2010 16:36:45

    Πατριωτισμός είναι να πολεμάς για τη πατρίδα και όχι για τα συμφέροντα των άλλων.

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Γιάννης 08/06/2010 16:39:15

    Πατριωτισμός εν προκειμένω είναι να βγείς να πεις επαναδιαπραγμάτευση.
    Δηλαδή πιστωτές θα πάρετε πίσω 20-30-40-50-60-70% των χρημάτων. Με όποιες συνέπεις υπάρξουν για εμάς.

 51. Σκεπτόμενος Πατριώτης avatar
  Σκεπτόμενος Πατριώτης 08/06/2010 16:41:22

  Πατριωτισμός είναι να κάνεις μεταρρυθμίσεις όπως κάνει ο κ. Παπανδρέου. Να τα βάζεις με το σύστημα όπως ο κ. Παπανδρέου. Ο Καραμανλής που είναι; Που τον κρύβετε; Ο Σαμαράς τι έχει να μας πει για την εμπλοκή του στην υπόθεση Ζήμενς;

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ Σκεπτόμενος Πατριώτης 08/06/2010 16:44:33

   Βλέπω την μπάλλα τη στέλνεις έξω απο το γήπεδο.
   Σκεπτόμενε πατριώτη εύγε.

   @ Κώστας Ροδινός
   αυτός ο τόπος δεν θα πάει ποτέ μπροστά.
   Είμαστε καταδικασμένοι.Λυπάμαι

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης 08/06/2010 16:48:13

    Γιάννη,

    Είναι δυνατόν να παίρνεις σοβαρά αυτά που λέει ο Σκεπτόμενος Πατριώτης;

  • lambrou.k avatar
   lambrou.k @ Σκεπτόμενος Πατριώτης 08/06/2010 19:14:18

   O KARAMANLIS DEN HKSERE TI GINOTAN DIPLA TOU GIA PENTE XRONIA.ALA EFYGA APO TOUS PRASINOFROUROUS TOU LALIOTH TOU GENHMATA TSOXATSOPOULOU .H AGIA TRIADA .MALON POLY EUKOLA KSEXNATE SAAS LYPAME GIATI ESEIS FERATE THN ELLADA EDW POU EINE.SAS THN XARIZO FILE THN PATRIDA OPOS THN KANATE.MAURIKIS MPAMPERS DHMHTRA,KTHMATOLOGIO.SITROEN 10.000.MIA PARAGELIA .OLYMPIAKA ERGA 3 FORES EPANO.TSUKATOS MANTELHS .RE SY MEGALE TI NA PROTOTHIMYTHO.AUTA GIA SHMERA.

 52. τάρας μπούλμπα avatar
  τάρας μπούλμπα 08/06/2010 16:45:24

  να'σε καλά αδελφέ, δεν μου έμεινε άντερο

 53. man8os avatar
  man8os 08/06/2010 16:47:38

  Σκεπτομενε πατρωτη,
  Αν ολοι οι ΠΑΣΟΚΟΙ ειναι σαν εσενα. δεν ειναι τοτε παραλογο που εξαιτειας σας η Ελλαδα κινδυνευει να γινει Σομαλια.

 54. Chris avatar
  Chris 08/06/2010 16:51:29

  Ο σαφής τάχα ιδεολογικός προσανατολισμός της "Νέας" Νέας Δημοκρατίας θα είναι δηλαδή Πατρίς, θρησκεία Οικογένεια; Καλά σε όλους εσάς αυτή η ιδεολογική προσέγγιση σας έλειπε τόσο καιρό; Και γιατί δεν το σφυράγατε στο μεγάλο ηγέτη το Κωστάκη να επιστρέψετε στις ρίζες σας δηλαδή τη λαική θλιβερή δεξιά.
  Είναι απορίας άξιο πως ο πρώην αρχηγός της ΠΟ.ΛΑΝ και ο έτερος κομματάρχης Αβραμόπουλος ιδρυτές δύο τυχάρπαστων Μ.Κ.Ο που τις ονόμασαν και κόμματα απέκτησαν τάχα ιδεολογική πλατφόρμα. Εάν ο ΓΑΠ με αυτό το ΠΑΣΟΚ το κόμμα των Τραπεζιτών και των δήθεν αδιάφθορων αντέχει τότε κάτι δε πάει καλά με τον Αντώνη...

  • man8os avatar
   man8os @ Chris 08/06/2010 16:54:38

   Οταν ενας ειναι τιμιος , στην Ελλαδα τον λενε ηλιθιο. Αυτο εχει παθει ο Σαμαρας. Και ΕΝΝΟΕΙΤΕ, εμεις δεν θα του επιτρεψουμε να γινει σαν το ΠΑΣΟΚ, διεφθαρμενος. Το ΠΑΣΟΚ θα πεσει πριν τα Χριστουγεννα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Chris 08/06/2010 16:54:51

   Εσύ τώρα αυτό κατάλαβες ή αυτό θέλεις να καταλάβεις;

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 16:55:53

    Το προηγούμενο σχόλιο απευθύνεται στον Chris

   • Chris avatar
    Chris @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 17:17:30

    Μα είναι σαφές η ιδεολογία της λαικής δεξιάς είναι η γνωστή σούπα πατριωτισμού, λίγο θρησκείας, λίγο εθνική καθαρότητα κλπ. Δηλαδή λίγο ΛΑ.ΟΣ αλλά σε πιο νεωτερική έκδοση. Όσο για αυτό που λέτε ότι οι τελευταίες εκλογές χάθηκαν από τον Καραμανλή λόγω αυτής της τάχα αποϊδεολογικοποίησης της ΝΔ από τα σταθερά της προφανώς ξεχνάτε ότι ο τόπος ήταν ακυβέρνητος, τα σκάνδαλα έβγαιναν το ένα μετά το άλλο και απλά ο καημένος Καραμανλής παρέδωσε την ανύπαρκτη κυβέρνησή του γιατί πολύ απλά δεν τόλμησε να κάνει καμία ρήξη και βαρέθηκε προφανώς μια ομάδα η οποία ήταν ανήμπορη από καιρό. Και βέβαια τις δύο φορές που εκλέχτηκε Πρωθυπουργός προφανώς και δεν βγήκε από την δεξιά του "Κυρίου" αυτή δηλαδή που πάει να φτιάξει ο Σαμαράς.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 18:10:11

    Μεταξυ δεξιας του Κυριου και εθνικης πολιτικης υπαρχει διαφορα.
    Οπως εδειξαν πολλα γεγονοτα απο τη Γαζα ως τη ....Μερκελ ο συγχρονος κοσμος ειναι οργανωμενος σε διακριτα κρατη που υπερασπιζουν τα ΕΘΝΙΚΑ τους ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
    Μοναδικο κρατος στον κοσμο που παριστανει οτι δηθεν δεν υπαρχουν εθνικα συμφεροντα και περιμενει τη ......παγκοσμια διακυβερνηση η Ελλαδα του Παπανδρεου και των παρανοικων διεθνιστων.
    Η αποιδεολογικοποιηση της ΝΔ ηταν ακριβως οτι υπεκυψε στις εξωπραγματικες αυτες αντιληψεις.
    Η ΝΔ της "δεξιας του Κυριου" ηταν πιο ΑΡΙΣΤΕΡΑ απο τις κυβερνησεις Μπερλουσκονι της Ιταλιας,Μπερισα της Αλβανιας,Γκρουεφσκι των Σκοπιων,Μπορισωφ της Βουλγαριας,Ερντογαν της Τουρκιας ,Νετανυαχου του Ισραηλ δηλαδη απο ΟΛΕΣ τις γιετονικες χωρες για να ειναι στη μοδα της trendy διεθνιστικης αριστερας (my ass) που φοβοταν και στο τελος αφησε και τους αντεθνικους αλητες να καψουν την Αθηνα.
    Σημερα ο ελληνικος λαος παρακολουθει καταπληκτος εναν ανθρωπο που ειναι πρωθυπουργος του να ζηταει απο τη Μερκελ να μην υποστηριζει τα γερμανικα συμφεροντα αλλα καποια αλλα αοριστα της παγκοσμιας διακυβερνησης,απο τον Ερντογαν να ασχοληθει με τη κλιματικη αλλαγη στο Αιγαιο και οχι τις αξιωσεις του και αλλα που απτελουν παγκοσμια φαρσοκωμωδια.
    Η φαρσοκωμωδια αυτη ειναι δυνατη γιατι οι Ελληνες εχουν παραπλανηθει απο τοννους ψευδοπροοδευτικων δημοσιευματων οτι Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΙΚΟΣ ΑΠ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ.
    Η υπερασπιση του εθνους και των συμφεροντων του φαινεται ετσι κατι περιεργο και "αντιδραστικο¨ενω ειναι αυτο που κανουν ολοι απο την Κινα ως την Αμερικη.
    Δεν ειναι θεμα Σαμαρα αλλα της πραγματικοτητος του κοσμου οτι ο πλανητης ειναι χωρισμενος σε ανταγωνιζομενα κρατη.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 22:27:23

    Ψυχραιμία,
    μην το ζαλίζεις το πράγμα. Για να καταλάβει κανείς την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα πρέπει να μετατοπίσει το σύνολο του πολιτικού σκηνικού προς τα αριστερά σε σχέση πάντα με την υπόλοιπη Ευρώπη. Η ΝΔ πρεσβεύει πράγματα που πρεσβεύει η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη, το ΠΑΣΟΚ τα αντίστοιχα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ τα αντίστοιχα των πρασίνων και το ΚΚΕ δεν υπάρχει στην Ευρώπη. Στάλιν τέλος.

    Α, ξέχασα τον Καρατζαφέρη. Αυτά που λέει αυτός τα λένε τα πραγματικά συντηρητικά κόμματα της Ευρώπης. Όσο και να μη σου αρέσει.

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ Chris 08/06/2010 16:55:40

   @ Chris
   Αυτοί που θέλουν την εξουσία για την εξουσία φαίνονται.
   Αυτοί που ελπίζουν σε κάτι νέο αναμένουν και υπομένουν.

  • lambrou.k avatar
   lambrou.k @ Chris 08/06/2010 19:18:45

   E MEGALE AS EINE KALA TO DOL MEGA KE ALLA POSOKIKA STYRIGMATA.SIGA SIGA TO ZIBANGO ARXIZH KE KSEFTIZH .

 55. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 08/06/2010 17:00:33

  Βρέ παιδιά αὐτοί οἱ ἄνθρωποι σέ ἀφήνουν ἄφωνο.
  Γεγονός πλέον:ἡ βλακεία εἶναι ἀνίκητη.

  • man8os avatar
   man8os @ Kὀριννα 08/06/2010 17:02:12

   Ο Αινσταιν το ειπε πρωτος ;)

 56. Κώστας Μανίκας avatar
  Κώστας Μανίκας 08/06/2010 17:10:21

  Κώστα μου έχω όλη τη διάθεση να διαφωνήσω αλλά δεν μου αφήνεις περιθώρια!! Αυτό το μύθευμα αποιδεολογικοποίησης του μεσαίου χώρου που επί της ουσίας δεν εκφράζει ούτε καν το υπαρκτά μεσαία κοινωνικά στρώματα, την ραχοκοκαλία της Ελλάδος δηλαδή που είναι οι ενεργοί άνθρωποι της αγοράς, ο νέες δυναμικές γενιές. Όταν διαθέτεις μια στέρεα οικονομικά και κοινωνικά ιδεολογία που έχει αποδειχθεί κυρίαρχη σε όλο τον κόσμο (οι πολιτικές ανατροπές παγκσομίως γίνονται σήμερα υπερ της Κεντροδεξιάς, παρά την κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος), ακριβώς επειδή οι στρβλώσεις κάποιων τύποτ New Labor εκσυγχρονιστών αποδείχθησαν πιο επιρρεπείς σε νεοφιλελεύθερες συνταγές. Με ξεκάθαρη πατριωτική, ριζοσπαστικά φιλελεύθερη ιδεολογία η ΝΔ μπορεί να ελπίζει, ίσως για πρώτη φορά, σε καιρούς απαξίωσης αρχών και ιδανικών ότι θα φέρει τη Νέα Μεταπολίτευση όχι μόνο πολιτικά αλλά κυρίως αξιακά.

 57. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 08/06/2010 17:17:53

  man8o,
  τό εἶπε πολύ καλλίτερα ἐμοῦ,ἀλλά δέν θυμᾶμαι πῶς;

  • man8os avatar
   man8os @ Kὀριννα 08/06/2010 17:32:00

   Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ man8os 08/06/2010 17:33:38

    Σωστός!

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ Kὀριννα 08/06/2010 17:58:53

   Mε προλαβαν σχετικα με τον Αινσταιν. Παντως το πιο κοντινο στο "η βλακεια ειναι ανικητη" νομιζω πως ειναι το "Με τη βλακεια δεν μπορουν να τα βαλουν ουτε οι θεοι"
   Πρ΄΄οβλημα πληκτρολογ΄΄ιου (?) = ελλειψη τονων

   • Nancy avatar
    Nancy @ firiki2010.wordpress.com 08/06/2010 18:28:40

    Η οξεία φυρίκι, είναι το ελληνικό ερωτηματικό (;).

   • firiki2010.wordpress.com avatar
    firiki2010.wordpress.com @ firiki2010.wordpress.com 08/06/2010 20:47:28

    Ξεχασα να γραψω οτι αυτο περι βλακειας το ειπε ο Σιλλερ.
    Nancy
    Eιμαι ηλεκτρονικα αναλφαβητος αλλα οχι τοσο!

 58. Σκεπτόμενος Πατριώτης avatar
  Σκεπτόμενος Πατριώτης 08/06/2010 17:51:31

  Η μόνη λύση αγαπητοί μου είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Πρέπει επιτέλους να το καταλάβετε. Ούτε Λαικες Δεξιές, ούτε Φιλελεύθερες Δεξιές. Μόνο ο Κοινωνικός Σοσιαλισμός όπως τον εκφράζει ο Γιώργος Παπανδρέου. Αλλά δεν μου απαντήσατε που κρύβετε τον Καραμανλή ; Τι γίνεται με την εμπλοκή Σαμαρά στο σκάνδαλο Ζήμενς ;

  • Pankalos avatar
   Pankalos @ Σκεπτόμενος Πατριώτης 09/06/2010 08:12:44

   Ελα ντε, τι γίνεται με την εμπλοκή Σαμαρά στη μάχη των Θερμοπυλών; Αν δεν βγει κάποιος δημοσιόγραφος απόψε στο γυαλί να την καταγγείλει, δεσμεύομαι αύριο να κάνω ποστ στο πρες τζι αρ το μέιλ Σαμαρά προς Ξέρξη με το ατατσμεντ του γκουγκλ μαπς με τη διαδρομή που κόμισε ο Εφιάλτης στους Πέρσες (ξέρετε, το κρυφό μονοπάτι στις Θερμοπύλες). Και παρακαλώ την Ελληνοφρένεια να μην μου ξανακλέψει το νικ μου, τελευταία με συγχέουν με κάποιον βι πι του ασκεριού του yorgos. Ευχαριστώ.

 59. Σκεπτόμενος Πατριώτης avatar
  Σκεπτόμενος Πατριώτης 08/06/2010 17:57:04

  Ευτυχώς υπάρχουν και άλλοι Έλληνες σαν κι εμένα και πιστεύουν στις άοκνες προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου. Πάντως εγώ προτείνω να αξιοποιηθεί η τεράστια πολιτική εμπειρία των κ.κ. Σημίτη, Μητσοτάκη, Ανδριανόπουλου και Μάνου και να συγκροτηθεί μια επιτροπή σοφών που θα δίνει τις σωστές κατευθύνσεις στην άξια πολιτική ηγεσία του τόπου. Να αξιοποιηθεί και το τεράστιο ειδικό βάρος που έχει στο εξωτερικό η κ. Μπακογιάννη. Να προσεγγίσει και να αξιοποιήσει ο Γιώργος Παπανδρέου τα ὀποια υγιή στοιχεία της δεξιάς δείχνοντας ανωτερότητα.

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ Σκεπτόμενος Πατριώτης 08/06/2010 18:13:15

   Αντε μπράβο και για μια στιγμή σε πήρα στα σοβαρά!

  • Ψυλλιασμένος avatar
   Ψυλλιασμένος @ Σκεπτόμενος Πατριώτης 09/06/2010 21:21:26

   Ο Παπανδρέου (εννοείς τον [υ]ιό φαντάζομαι) λες ότι πρεσβεύει τον "κοινωνικό σοσιαλισμό".
   Δηλαδή, σε απλά ελληνικά, τον "κοινωνικό κοινωνισμό", αφού σοσιαλισμός=κοινωνισμός.
   Οπως έλεγε ο Γκιωνάκης δηλ. "πορτοκαλάδα από πορτοκάλια".
   Αυτό είναι το πρόβλημα του Παπανδρέου ιού, ότι αδυνατεί να αντιληφθεί το στοιχειώδες νόημα των λέξεων και των πραγμάτων. Κάτι σαν τον Γκιωνάκη της γνωστής ελληνικής κωμωδίας δηλαδή.
   Το περιέγραψες, άθελά σου, το πρόβλημα πολύ καλά.
   Μερικοί θα το αποκαλούσαν ακόμα και "νοητική καθυστέρηση", αλλά θεωρώ ότι είναι αντιεπιστημονικό και κακεντρεχές.

 60. plax avatar
  plax 08/06/2010 17:59:03

  εγω μια ασχετη ερωτηση θελω να κανω.τελικα η λιστα με τους δημοσιογραφους και λοιπους χαριτωμενους που δεχοντουσαν φιλοφρονησεις απο τη ζιμενς θα δημοσιοποιηθει??
  οχι τιποτα αλλο αλλα με την κριση καθε μερα φασολαδα βαρεθηκα.θελω και λιγο αιμα.δεν θα παει χαμενο.ολοι θα φαμε.για τις πρωτεινες οχι τιποτα αλλο,αλλιως σιδηροπενικοι θα καταντησουμε.
  να δομισιοιποιηθει αμεσα γιατι οσο καθυστερει θα μας φυγουν σε ξενα βοσκοτοπια(δεν εμεινε και πολυ κουτοχορτο εδω και εχουν κ πολυ στην καβαντζα να τους κρατησει και στα κονγκα).μην πανε κ αυτοι χαμενοι.ο λαος πειναει.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ plax 08/06/2010 18:04:38

   Εσυ πιστεύεις ότι θα δοθεί ποτέ στη δημοσιότητα η λίστα με τα ονόματα των δημοσιογράφων;
   Θα έβγαζαν οι ίδιοι τα μάτια τους;
   Δε θα μάθουμε ποτέ!
   Αντε το πολύ-πολύ να πούν για τίποτα συνταξιούχους!

   • Αφροδίτη avatar
    Αφροδίτη @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 19:19:19

    Αγαπητέ μου Κώστα Ροδινέ,
    Είναι δυνατόν να βγουν ονόματα εν ενεργεία υπηρετούντων την αντικειμενική παραπληροφόρηση; Όπως ακριβώς εκτιμάς, μπορεί να δούμε μόνον κάποιου εν αποστρατεία ή και κάποιου που θέλουν να τον "τελειώσουν", επειδή εθίγησαν μεγάλα συμφέροντα από κάποια έρευνά του!
    Κάπου πολύ πρόσφατα διάβασα, πως γνωστός και φέρελπις δημοσιογράφος, που είχε ερευνήσει τις τρελές υπερκοστολογήσεις φαρμάκων που προμηθευόντουσαν τα νοσοκομεία, ψάχνει για δουλειά και βρίσκει πόρτες κλειστές! Λες να είναι εντελώς συμπτωματικό;

 61. plax avatar
  plax 08/06/2010 18:08:25

  τσαμπα χαρηκα δηλαδη.οχι τιποτα αλλο αλλα κετι ονοματακια ψιλοακουστηκαν δεξια και αριστερα και η αληθεια ειναι οτι δεν τους βλεπω στα παραθυρα τελευταια.ειναι και καλοκαιρι θα μου πεις.σεξυ διαθεση μπανακια και γρανιτες,που μυαλο για παραθυρα.

 62. Σκεπτόμενος Πατριώτης avatar
  Σκεπτόμενος Πατριώτης 08/06/2010 18:47:36

  Αγαπητοί φίλοι όσο και αν σας φαίνονται αστεία, εξοργιστικά και γελοία αυτά που μέχρι τώρα έγραψα, δυστυχώς δεν αφίστανται πολύ από την πραγματικότητα. Βγείτε και συνομιλήστε με πασόκους και θα δείτε τι λένε. Πως εκθειάζουν Ντόρα και Καρατζαφέρη. Πως καταπίνουν την γλώσσα τους για τον Μητσοτάκη, για τον οποίο πρώτα έβγαζαν σπυράκια κάθε φορά που άκουγαν το όνομά του. Πως επιτίθενται στον Σαμαρά, για τον οποίο πριν από μερικά χρόνια είχαν μόνο καλά λόγια να πουν. Αν θέλαμε να ορίσουμε τη νέα σημασία της λέξης "κωλοτούμπας" θα λέγαμε ὀτι είναι ο σοσιαλιστής που ψήφισε πασοκ στις 4 Οκτωβρίου και σήμερα προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του ότι ο ΓΑΠ και το πασόκ είναι τόσο σοσιαλιστικό, όσο δεν παίρνει άλλο. Δεν συμφωνείτε ότι αυτό είναι το άκρον άωτον του ψυχολογικού σαδισμού;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Σκεπτόμενος Πατριώτης 08/06/2010 18:54:02

   Eχουν προηγηθει αλλα επεισοδια.ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο,οι βασεις φευγουν - οαγωνας τωρα δικαιωνεται,ακομη καλυτερες μερες και τελος τα λεφτα υπαρχουν.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Σκεπτόμενος Πατριώτης 08/06/2010 20:48:18

   Σκεπτόμενε Πατριώτη,

   έπρεπε να συνεχίσεις για λίγο ακόμα!
   Είχε πλάκα η επιχειρηματολογία σου!
   Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω ακούσεί ακόμα τέτοια επιχειρήματα, αλλά μου θύμιζαν κάπως αυτά που άκουγα στο παρελθόν για τον Κοντογιαόπουλο, το Μάνο, τον Ανδριανόπουλο κ.λ.π.

   • Σκεπτόμενος Πατριώτης avatar
    Σκεπτόμενος Πατριώτης @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 21:15:38

    Και όμως εγώ τα έχω ακούσει. Και μάλιστα από νέους ανθρώπους, επιστήμονες και κομματικά στελέχη του πασόκ. Και έπαθα ψυχολογικό σόκ προσπαθώντας να κατανοήσω τον τρόπο σκέψης τους.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 21:41:52

    Δεν υπαρχει καμμια δυσκολια κατανοησης.Υπαρχει ενας εμπεδωμενος πασοκικος τροπος σκεψης που λεει οτι οτιδηποτε δεξιο ειναι κακο και οτιδηποτε "δημοκρατικο" καλο.
    Κατι δεξιο γινεται καλο αν συνεργαζεται με το ΠΑΣΟΚ οπως ο Μπουτος που απο "ακροδεξιος" εγινε "πατριωτης" οταν ανελαβε τη Τραπεζα της Ελλαδος απο τον Ανδρεα ή ο Κοντογιαννοπουλος που εγινε φιλελευθερος οταν προσχωρησε στο ΠΑΣΟΚ απο υεπευθυνος για το θανατο του Τεμπονερα.
    Το ιδιο θα συμβει με οποιους απο τη δεξια τωρα προσχωρησουν στο ΠΑΣΟΚ.
    Κατα τον πασοκικο τροπο σκεψης το ΚΚΕ και η αριστερα δεν ειναι κακοι αλλα απλως ανεδαφικοι.
    Αυτη η εμπεδωμενη θεωρηση των πραγματων εχει στερεωθει απο χιλιαδες βιβλια,δημοσιευματα του τυπου και μια ολοκληρη βιομηχανια προοδευτικοφροσυνης.
    Η αληθεια ειναι οτι το ΠΑΣΟΚ προκαλεσε την υπερχρεωση της Ελλαδος,τη δημογραφικη της καταρρευση και πιθανως τη δορυφοριοποιηση της στην Τουρκια.Οποιαδηποτε συγκριση των 30ετιων 1950-80 και 1980-2010 στους ρυθμους αναπτυξης ειναι σαφως υπερ της πρωτης.Αν φυσικα πεις στους πασοκους οτι οι μεταπολεμικες κυβερνησεις εχτισαν την Ελλαδα και οι δικες τους την κατεστρεψαν θα θαωρηθεις οτι λες παραδοξα.
    Αν ζορισουν τα πραγματα τα ριχνουν στο παγκοσμιο συστημα λες και το 1950 υπηρχε αλλο συστημα.Αυτες ειναι οι ιδεοληψιες με τις οποιες κινειται η Ελλαδα εδω και δεκαετιες.Πρεπει να ξερεις οτι οτιδηποτε λεγεται και εμφανιζεται προοδευτικο ή σοσιαλιστικο ή αριστερο ειναι κατ αρχην υποπτο ψεματος και μετα ψαχνουμε αν ειναι η εξαιρεση που ειναι αληθεια.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 21:51:02

    Ψυχραιμία,
    δυστυχώς, έχεις δίκιο!
    Αυτός ο τρόπος σκέψης, όπως, τον περιγράφεις έχει περίπου καθιερωθεί ως καθεστωτική αντίληψη θεώρησης των πραγμάτων.
    Συνέβαλλαν τα μέγιστα βεβαίως και τα εξ ίσου καθεστωτικά ΜΜΕ.

    Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να λειτουργήσει ως μια τεράστια Κολυμβήθρα του Σιλωάμ, που όλα τα αποκαθαίρει!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 22:07:35

    Kαι ο μονος τροπος αντιπαραθεσης ειναι η ιστορικη πολιτικη αδιαλλαξια.Ο Σαμαρας υποσχεθηκε διαφορα επ αυτου αλλα δε βλεπω να κανει τιποτα.Εξακουλουθει η πομφολυγα του ηπιου κλιματος.
    Εγω παντως δεν εχω καμμια διαθεση για ωραιοποιησεις και ηπια κλιματα : ανοιχτα λεω οτι ο Ανδρεας Παπανδρεου κατεστρεψε την Ελλαδα και ηταν ενας αλιτηριος απατεωνας.
    Το ΠΑΣΟΚ απο την αρχη ηταν ενα κομμα διεφθαρμενο που χτισθηκε σε ψεματα και υποσχεσεις απατη.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 22:17:55

    Ψυχραιμία,

    Το ΠΑΣΟΚ από την αρχή είχε καθεστωτικη αντίληψη.
    Μόνος του στόχος ήταν να δημιουργήσει στέρεη εκλογική βάση και μηχανισμούς εξουσίας.
    Ολα τα άλλα ήταν δευτερεύοντα.
    Τον Σαμαρά είναι νωρίς να τον κρίνουμε, αλλά δεν είναι συμβιβασμένος.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Σκεπτόμενος Πατριώτης 08/06/2010 21:54:24

   Τη δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας την προκάλεσε η πολιτική του ΓέροΚαραμανλή. Στα υπόλοιπα συμφωνώ.

 63. ευτυχια avatar
  ευτυχια 08/06/2010 22:37:01

  Σκεπτόμενε (?) Πατριώτη (?) @
  Υποθέτω οτι από την πολλή σκέψη τόαψες το εργαλείο, πατριώτη!!
  Μεταρρύθμιση είναι να κυκλοφορείς αλλόφρων ανα την Υφήλιο και να -σκούζεις "Οι Ελληνες ειναι τεμπέληδες, αφερέγγυοι και κλέφτες-κι αυτά σας τα λέω σαν πληροφορία γιατί είστε φίλοι-δεν χρειάζομαι τα λεφτα σας" και σε ένα μήνα να παρακαλάς για κανα ευρώπουλο με εγγύηση τον Παρθενώνα.
  Αντε ρε, γελοίοι Πασόκοι! Ακόμα και σε Τράπεζα να πάς να ζητήσεις δάνειο, ντύνεσαι, στολίζεσαι και παριστάνεις τον άνετο- δεν πας σαν ζητιάνος γιατί ΚΑΝΕΙΣ δεν θα σου δώσει φράγκο.
  Διαλύσατε το Σύμπαν και ζητάτε και τα ρέστα-μόνο που θα τα πάρετε σε φάσκελα όπως ο Ακης και ο Γιάννης-Αντε, βραδυάτικα.

  • ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
   ΟΔΥΣΣΕΑΣ @ ευτυχια 08/06/2010 22:41:49

   Άσε τον κόσμο να εκφρασθεί, μην εκνευρίζεσαι. Στην αρένα είσαι, ούτε φαντάζεσαι τι θα διαβάζεις...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ευτυχια 08/06/2010 22:42:09

   Eυτυχία,

   Νομίζω ότι τον παρεξήγησες το φίλο!
   Το πάθανε και άλλοι σήμερα!
   Αστειευόταν ο άνθρωπος!

 64. ευτυχια avatar
  ευτυχια 08/06/2010 22:47:01

  Κωστας Ροδινός@

  Δεν πειράζει-βρήκα την ευκαιρία να τα ψάλλω σε έναν έστω vrtual Πασόκο.Δεν πιστεύω αυτό που ζούμε.Και δεν μπορώ να φανταστώ που τελειώνει εξαιτίας τους.Και μεις παλεύουμε τριάντα χρόνια εναντίον τους και εναντίον της καφρίλας τους και πάλι τους έχουμε στο κεφάλι μας.Ελεος!!!
  Υ.Γ.Πάντως δεν γέλασα με την πλάκα-είμαστε και μεγάλοι να πέσουμε στα σκληρα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ευτυχια 08/06/2010 22:50:12

   Αντιθέτως, εγώ το βρήκα πολύ έξυπνο και διασκεδαστικό, έως ξεκαρδιστικό!

   • ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
    ΟΔΥΣΣΕΑΣ @ Κώστας Ροδινός 08/06/2010 23:03:06

    Κώστα ενημέρωσε ότι δεν είμαστε όλοι μεγάλοι και θέλουμε να διαβάζουμε πόσο μεγάλος πολιτικός υπήρξε ο Ανδρέας

 65. ευτυχια avatar
  ευτυχια 08/06/2010 22:48:50

  Μπράβο, Ψυχραιμία μου, μαζί σου.
  Το ήπιο κλίμα βολεύει τους αδύναμους.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ευτυχια 08/06/2010 22:51:33

   Και εξυπηρετεί τους συμβιβασμένους!

 66. Alex avatar
  Alex 08/06/2010 22:56:01

  Ελατε καλε ηρεμηστε....οντως υπαρχουν πολλοι πασοκοι που κανουν ΤΗΝ κωλοτουμπα με το ΚΑρατζαφυρερ και το Μητσοτακη Πρωην αποστατη....τοσο πολυ σταθεροι στις αρχες και την ιδεολογια τους ειναι...ομως περναει σιγα σιγα ο καιρος και το ενα μετα το αλλο το παραμυθακι τελειωνει....και το διασκεδαζωωωωω χαχαχαχα Α ρε Κ.Κ βλεπω τελικα οτι αυτοι ετσι οπως πανε ουτε που θα χρειαστει να μιλησεις.... το Πασοκ και οι αλλες ΚεντροΑκροδεξιες δυναμεις σε δικαιωνουν,,,σε λιγο θα πανε μαζι στο Cabinet και μεις απλα θα τραβηξουμε το καζανακι.....μονο που τη Προδοσια που κανουν στη χωρα θα παρει χρονια για να συνελθουμε....και μιλαμε για προδοσια σε ΟΛΑ τα επιπεδα.....

 67. ευτυχια avatar
  ευτυχια 08/06/2010 23:17:31

  Σε όλους τους σκεπτόμενους πατριώτες
  Αφιέρωση:
  http://olympia.gr/2010/06/08/%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%ce%bb%ce%b2%ce%af%ce%bd%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%84%ce%b6%ce%b9%ce%b6-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%ae%cf%81%ce%b7/

 68. aurora3363 avatar
  aurora3363 09/06/2010 00:11:45

  Τους εχουν κανει λοβοτομη!χιχι

 69. aurora3363 avatar
  aurora3363 09/06/2010 00:18:31

  Προς τον σκεπτομενο πατριωτη που επαθε σοκ προσπαθωντας να κατανοησει την σκεψη των κοματικων ραδικιων.Ετσι για να μην στεναχωριεται!

 70. Grun avatar
  Grun 09/06/2010 07:58:02

  Mara

  ναι τον πέτυχα κι εγώ στο πρεσστζιαρ τον Σπάρτακο.
  Πολύ καλός σχολιαστής πραγματικά. Μόλις δεν συμφωνείς μαζί του "στα χώνει" επί δικαίω κι εν αδίκω.

  • mara avatar
   mara @ Grun 09/06/2010 09:27:54

   Kαι λοιπόν???Τί έγινε??? Χώστα του και εσύ. Πού το πρόβλημα???

 71. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/06/2010 14:13:35

  Η ιδεολογια ειναι ενα ζητημα, δε διαφωνω, ΑΛΛΑ προτερεοτητα εχει η ΚΑΘΑΡΣΗ, η ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ η καταργηση του Νομου περι ευθυνης Υπουργων με πρωτοβουλια Αντωνη. Ειδικα στο τελευταιο ειμαι ΚΑΘΕΤΟΣ. Οι ιδεολογια ειναι μια. Εντιμοτητα και ολοι ισοι εναντι του νομου χωρις εξαιρεσεις.

  ΠΠ

 72. Ηλίας avatar
  Ηλίας 09/06/2010 15:52:56

  http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2010/06/siemens_9917.html

  xaxaxaxa!

 73. politiko zwo avatar
  politiko zwo 09/06/2010 18:30:25

  Κανείς δεν έχει τη βούληση να διαχειριστεί την κρίση στην Ελλάδα. Ποιος να την διαχειριστεί; Αυτοί που τεχνηέντως την δημιούργησαν;;Ας μη γελιόμαστε. Ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιδράσει και με τη βία να πάρει την εξουσία. Οι 300 να πάνε στο σπίτι τους και να χαρούν τα δώρα τους από SIEMENS κι άλλες πολυεθνικές.Γιατί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την οργισμένη αντίδραση του ελληνικού λαού!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.