#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/02/2012 07:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για τη Νέα ΔημοκρατίαΒδομάδες τώρα διαβάζω και ακούω τους οπαδούς και φίλους της Ν.Δ. να «βράζουν» στη  μιζέρια, να αναζητούν αφορμή για να την ....πέσουν στον Σαμαρά, να καταπίνουν αμάσητη κάθε προπαγάνδα που τους σερβίρουν τα καθεστωτικά χαμαιτυπεία και να είναι σχεδόν έτοιμοι να παραδώσουν το πνεύμα! Άλλοι απειλούν ότι δεν θα πάνε να ψηφίσουν, άλλοι το παίζουν όψιμοι αντιμνημονιακοί επαναστάτες, μερικοί  στρέφονται στον ...Τσίπρα και κάποιοι ούτε και εγώ ξέρω τι!

Το έχουμε ξαναδεί το έργο! Ένας από τους λόγους που η Ν.Δ. πάθαινε βαριές ήττες,  από  τις οποίες ήθελε χρόνια να συνέλθει ήταν η συμπεριφορά των ίδιων των νεοδημοκρατών! Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τελευταίες εκλογές! Ο ΓΑΠ πήρε περίπου τους ίδιους ψήφους με το 2004, αλλά κέρδισε με 11 μονάδες διαφορά! Βλέπετε οι οπαδοί της ΝΔ έκαναν ....αντίσταση στο κόμμα τους!  Ύστερα γκρίνιαζαν για τον ΓΑΠ!

Καμιά φορά, τέτοιοι που είμαστε, σκέφτομαι ότι πρέπει να είναι υποχρεωτική η εξάντληση της τετραετίας. Ίσως  γίνουμε πιο προσεχτικοί όταν ψηφίζουμε.

Τώρα διαμαρτύρονται γιατί ο Σαμαράς αποφάσισε να στηρίξει την Κυβέρνηση Παπαδήμου. Είμαι βέβαιος, ότι  αν πτώχευε η χώρα, θα το χρέωναν στον Σαμαρά και θα τον κατηγορούσαν γιατί δεν έδειξε την απαιτούμενη διαλλακτικότητα. Δεν βρίσκεις άκρη!

Λοιπόν, για να τελειώνει αυτό το παραμύθι περί ... "μνημονιακού" Σαμαρά και των άλλων που βρήκαν αφορμή να το παίξουν επαναστάτες εκ του ασφαλούς. Γιατί δεν είμαι βέβαιος πόσοι απ’ αυτούς θα ψήφιζαν «όχι», αν ήξεραν ότι υπήρχε πιθανότητα να ... υπερισχύσει το όχι.

Όταν το καράβι κατευθύνεται στα βράχια, έχεις δυο επιλογές: Η μια να καθίσεις στην παραλία και να παρακολουθείς χαιρέκακα την πρόσκρουση για να λές αργότερα «εγώ σας τα  έλεγα». Έτσι δικαιώνεσαι από τους παρόντες, αλλά θα σε κυνηγάει το βάρος των επερχόμενων.

Η άλλη, η δύσκολη επιλογή, είναι  να αναλάβεις το ρίσκο να ανέβεις στο καράβι για να σώσεις οτιδήποτε μπορεί να σωθεί.

Αυτό έκανε ο Σαμαράς και τα ακούει!

Αντί να εκτιμηθεί η υπευθυνότητα που έδειξε, κατηγορείται γιατί δεν τίναξε τα πάντα στον αέρα για να γίνει μερικούς μήνες νωρίτερα πρωθυπουργός! Ωραίο μέτρο σύγκρισης!

Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα και κάθε μέρα τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα. Και εγώ γίνομαι έξω φρενών όταν βλέπω τον ανεκδιήγητο Βενιζέλο να παριστάνει τον ...σωτήρα, τον αποτυχημένο Παπακωνσταντίνου να ζητάει παράταση του βίου της Κυβέρνησης Παπαδήμου ή την Αννούλα να μιλάει για υψηλή πολιτική όταν δεν μπόρεσε να στείλει βιβλία στα σχολεία.

Και έχει δίκιο να ρωτάει ο κόσμος, γιατί τους ανέχεται ο Σαμαράς; Γιατί δεν φεύγει απ’ την κυβέρνηση να γίνουν εκλογές;  Γιατί εδώ που έφτασαν τα πράγματα, με αποκλειστική ευθύνη του ΓΑΠ, το κούρεμα του χρέους είναι κάτι που αξίζει να το προσπαθήσουμε. Γιατί μπορεί να δώσει μια ανάσα και μια ελπίδα στη χώρα.  Και το κούρεμα όταν ολοκληρωθεί, δεν θα μπορούν να το πάρουν πίσω, ενώ τις συντάξεις και τον κατώτατο μισθό, μια νέα κυβέρνηση μπορεί να τα ξαναδεί από την αρχή. Τόσο δύσκολο, είναι να το καταλάβει κανένας; Πόσο πιο απλά να το εξηγήσουμε;

 Ο Σαμαράς, παρά τα λάθη του, αυτή τη στιγμή είναι ο πιο συγκροτημένος πολιτικός και ο μόνος που μπορεί να παρουσιάσει μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση.

Αλήθεια,  πιστεύει κανένας ότι μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο το ΚΚΕ; Ο  Συνασπισμός του Αλέξη ή ΔΗΜΑΡ του Φώτη; Καλά για τη Μπακογιάννη δεν το συζητάω. Αυτή δήλωσε ότι δεν μπορεί μόνη της, θέλει συνεργασία!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Γ.  Καρατζαφέρης. Λύσσαξε να μπεί στην Κυβέρνηση. Όμως, μόλις άρχισαν τα δύσκολα, έβγαλε την ουρά του έξω και ζώθηκε τα φυσεκλίκια του αντιμνημονιακού αγώνα.

Μερικοί στην Ελλάδα έχουν κάνει επάγγελμα την κριτική. Ως γνωστόν, έξω απ’ το χορό λένε πολλά τραγούδια. Όμως, ένα αστικό και πατριωτικό κόμμα εξουσίας  όπως είναι η Ν.Δ. δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως κόμμα διαμαρτυρίας. Έχει ιστορική ευθύνη απέναντι στον τόπο. Να κάνει αυτό που θεωρεί σωστό, έστω και αν δεν μας αρέσει.

Ο Σαμαράς είχε τη διορατικότητα να προβλέψει την κρίση. Να προτείνει μέτρα ανάπτυξης για τα οποία όλοι συζητάνε σήμερα. Ξέρει γιατί μιλάει και από την αρχή είχε ένα σχέδιο στο μυαλό του για την πορεία της χώρας. Αργά ή γρήγορα εκεί θα καταλήξουμε. Τώρα, απλώς κερδίζει χρόνο για να πείσει τους ...άπιστους! Θέλουν και εκείνοι το χρόνο τους.

Σε ένα πράγμα δεν τα έχει καταφέρει ακόμα πλήρως. Να παρουσιάσει μια  ομάδα από στελέχη τα οποία θα κάνουν τη διαφορά και θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου.  Γιατί, ας μη γελιόμαστε, μερικοί που βρίσκονται στον τρίτο όροφο, θα έπρεπε να τους απαγορεύεται η είσοδος!

Αντί, λοιπόν, να τον στηρίξουμε κάνουμε ....υπερωρίες στην κριτική. Δε λέω καλοδεχούμενη η κριτική  γιατί ταρακουνάει  τα ...ακατοίκητα, αλλά τέτοιες δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα προέχει η  συστράτευση.

Για την επόμενη ημέρα η χώρα έχει ανάγκη από μια  ισχυρή και συμπαγή κυβέρνηση με αίσθηση αποστολής.  Όχι ένα ....πολυμετοχικό σχήμα από  ομαδάρχες και ηγετίσκους μια χρήσεως, που θα θέλουν περισσότερο χρόνο για να συνεννοηθούν μεταξύ τους, παρά για να αποφασίσουν πως θα κυβερνήσουν. Γιατί τα δύσκολα, τώρα αρχίζουν..

 Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dimitra avatar
  Dimitra 25/02/2012 07:58:51

  Καλ.ά όλα αυτλα, συμφωνούμε...
  Μια ερώτηση μόνο: Γιατί μας έλεγε, αλλα πρίν και άλλα μετά;;;;; Γιατί μας έλεγε ότι είναι αντίθετος στο Μνημόνιο Ι. Τότε δεν θα χρεοκωπούσαμε;
  Και άλλη μια ερώτηση: Γιατι δεν κυνήγησε αρκετά το θέμα του μαγειρέματος των στατιστικών στοιχείων (Να ρίξει δηλαδη την κυβέρνηση και να γίνει αυτό πρωθυπουργός);;;;
  Θαλω να πω: Αν ήθελε ο Σαμαρας θα είχε ρίξει του απατεωνες του πασοκ απο τους πρώτους μηνες.. Ολοι φωναζαμε και μερικοι λέγανε οτι είναι " η λογικη του ωριμου φρούτου".. Α

  • κωστας Α avatar
   κωστας Α @ Dimitra 25/02/2012 12:42:55

   Για οσους δεν εχουν αντιληφθει τη συμβαινει στη νεα δημοκρατια ,εχω να πω τουτο .Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ αυτο το κομμα εχει πολλους ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ . Κανενας δεν βλεπει τον εαυτο του ως στρατιωτη .ΠΟΛΛΟΙ το λενε λιγοι ομως η και κανενας δεν το εννοει . Το εμβλημα της ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ειναι 'ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΙΝ ΕΠΙΣΤΗΣΑΙ ' .Ετσι προετοιμαζονται οι αυριανοι αξιωματικοι . Οι πολιτικοι ; Απο το πουθενα ,αρκετοι εξ αυτων χωρις ενσημα ,μπαινουν για να διαχειρισθουν παρα πολυ σοβαρα πραγματα χωρις εμπειρια απο την ιδια την ζωη . ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ εχω να πω κατι απλο .ΓΕΝΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ .ΗΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΥΛΗ ΟΧΙ ΚΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ .Οι δηθεν εθελοντες που εχουν μαζευτει ισως χρειαζονται επανελεγχο .ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ η επιτυχια και εμπειρια ζωης και ελεγχο Ε9 και επιστημονικο ελεγχο της εσω καταστασεως των θα προσθετα εγω .ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ .

   • ΜΠ avatar
    ΜΠ @ κωστας Α 25/02/2012 13:21:33

    Αγαπητέ Κώστα Α, με -21 τί αυλή να σου μείνει;
    Ο ... Αρούλης; Αυτός και οι όμοιοί του δεν πρόκειται να ξαναβγούν. Ήδη στα κανάλια όσες φορές τους είδαμε είναι ανεπαρκείς, για αυτό και τους καλούν, ως μαϊντανούς που μας εκθέτουν στα πουλημένα ΜΜΕ.
    Σκέψου καλύτερα τα χειρότερα, τις διαρροές.
    Ο ψηφοφόρος της Ν.Δ δεν είναι Καρατζαφύρερ, κατά πού φυσάει ο άνεμος. Θέλει συνέπεια στο λόγο και στα έργα. Και ο Κ.Κ βγήκε με το "σεμνά και ταπεινά" τότε και αυτό γιατί ήδη η κοινωνία είχε μήνυμα να δώσει στη διαπλοκή. Το σκάνδαλο του χρηματηστηρίου ήταν νωπό και ο Κ.Κ είχε υποσχεθεί να το ξεσκεπάσει και να τους στείλει όλους τους εμπλεκόμενους πίσω από τα κάγκελα.
    Όσο το είδαν όλοι, το είδα κι εγώ.
    Διαρροή ψηφοφόρων, αυτή θα στοιχίσει στην Ν.Δ την αυτοδυναμία, πόσο μάλλον όταν το σενάριο - όσο και να διαψεύδεται - για συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές από ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ είναι οι ψύλλοι στα αυτιά που μπήκανε.
    Το ρισκάρεις να ψηφίσεις και την επόμενη να κοιτιέσαι στον καθρέφτη και να σε φτύνεις;;;

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Dimitra 25/02/2012 16:31:27

   γιατί τώρα ο Σαμαράς είναι με το μνημόνιο;
   Το έχει πεί χίλιες φορές οτι εδώ που φτάσαμε πρέπει να κουρευτεί το χρέος.
   Καμιά πολιτική δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα αμα το 8% του ΑΕΠ πάει για χρεολύσια.
   Πόσο πιο λιανά να το κάνει κανένας;
   Αλλο 2010 και άλλο 2012.

  • monson avatar
   monson @ Dimitra 25/02/2012 22:27:47

   Συγγνωμη αλλα δημημητρα και κωστα ειστε βαθια νυχτωμενοι...τοσο καιρο αυτο εχετε καταλαβει για τις θεσεις του Σαμαρα...???

   Εχει απολυτο δικαιο ο Δεξιος Αδεξιος...με τα χερια μας βγαζουμε τα ματια μας...!Κλασικο συνδρομο του να απαιτουμε τα παντα απο τον αρχηγο ενος κομματος και ξεχνοντας τεχνηέντως οτι εχουμε μερικη ευθηνη για ολα αυτα που συμβαινουν στην κοινωνια μας..και ποσο μαλλον στο κομματικο χωρο που ανηκει ο καθενας.....ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ...ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ.

   Τι να κανουμε....φταιει ο σαμαρας που τελικα δεν ειναι ο Χαρυ ποτερ!!

   Με αυτα τα μυαλα δεν θα παμε μπροστα.

  • ΚΚ avatar
   ΚΚ @ Dimitra 25/02/2012 23:17:34

   Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες αναλύσεις σου για το ορθό της επιλογής του Σαμαρά στη ψηφοφορία για το Μνημόνιο. Είμαι περίεργος όμως να μάθω τι θα ψήφιζε ο Σαμαράς εάν για το Πρώτο Μνημόνιο, ο Παπανδρέου έθετε ως όρο τις 180 θετικές ψήφους. Φαντάζομαι ότι και τότε για να μην πτώχευε η χώρα κλπ κλπ, ο Σαμαράς θα υπερψήφιζε. Άρα υότε ψήφισε ΟΧΙ εκ του ασφαλούς, αφού ήταν βέβαιο ότι θα περνούσε έστω και με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ.

 2. Σταύρος avatar
  Σταύρος 25/02/2012 08:05:57

  Θα έχει ενδιαφέρον να διαβάσουμε τις διαμαρτυρίες των... διαμαρτυρομένων!

  Καλό Σ/Κ και καλή διασκέδαση στην Αποκριά!

 3. tak avatar
  tak 25/02/2012 08:09:03

  Όλοι θα πρέπει να παραδεχτούμε πως ο Σαμαράς είναι πέρα από τη Νέα Δημοκρατία ηγέτης και έτσι θα πρέπει να φερθεί και ο ίδιος. Στη Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να το καταλάβουν και να αρχίσουν να τρέχουν για να τον φτάσουν! Όπως είπες, όχι μόνο να τους απαγορευθεί η είσοδος, αλλά να μη μπορούν να ... ζυγώσουν ούτε στα 500 μέτρα κοντά...

  • juliet avatar
   juliet @ tak 25/02/2012 09:32:15

   Kαλημέρα,
   πιστεύετε πραγματικά ότι καταλαβαίνουν τι λένε και τι κάνουν;Υπερφίαλα ανθρωπάκια ,που δεν κάνουν για στρατιώτες .....για ''λουλουδούδες '' καλοί είναι.Αυτοί υπάρχουν ...εμείς τι κάνουμε;
   Στην αγορά λένε όσο καλό και να είναι το προΐον αν δεν το πλασάρεις με κατάλληλο τρόπο θα σου φάει το μερίδιο το λούστρο του ανταγωνιστή ακόμη και αν το δικό του είναι ''μάπα''.Αυτό τον καιρό θα έπρεπε να τρέχουν με ταχύτητες ρεκορ και αυτοί πάνε με ρυθμούς χελώνας.Η ανέχεια απλώνεται ,η μιζέρια κυριαρχεί και ο κόσμος περιφέρεται απελπισμένος.Τα λόγια τα μεγάλα είναι ωραία αρκεί το πιάτο του παιδιού σου να είναι γεμάτο.Αυτές τις μέρες κυκλοφορώ για δουλειές στο κέντρο της Αθήνας και πάγωσα η φρίκη των ναρκωτικών απλώνεται παντού.Οσο για τους παροικούντες στον τρίτο όροφο έχουνε και να φάνε και να ζεσταθούν και να πάνε διακοπές ....αυτό τα λέει όλα .

   • tak avatar
    tak @ juliet 25/02/2012 19:34:33

    Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη βέβαια, αλλά ο Σαμαράς θα τη φέρει... Όσο για τα ανθρωπάκια το "σόι μπλε", δυστυχώς δεν το ξέρουν πως είναι εντελώς ανίκανα... Θα μου πείτε γιατί ο Αντώνης δεν τα ... "βαγέρει", που λέμε και στα Γιάννινα; Την ίδια απορία έχω κι εγώ...

 4. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
  Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 25/02/2012 08:40:09

  Ο κάθε ηγέτης κρίνεται στην πράξη. Είναι σίγουρο πως ο Σαμαράς θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Από το τι θα κάνει, από τις επιλογές του θα κριθεί και ο χρόνος παραμονής του στην εξουσία, έτσι όπως έχει η κατάσταση στη χώρα. Κι εγώ πιστεύω πως έχει δυο επιλογές: Ή θα αφήσει κι αυτός να παρασυρθεί από το ρεύμα, δηλ. την πεπατημένη και να πει αυτό είναι το μνημόνιο 2, αυτές τις περικοπές προβλέπει , κ.λπ., θα κάνω κι εγώ ό,τι κι οι προηγούμενοι και γαία πυρί μειχθητω ή παίρνοντας υπόψη αυτά που ψηφίστηκαν να βάλει την προσωπική του σφραγίδα στις εξελίξεις και να φέρει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, η οποία θα ανατρέψει την ύφεση και θα έρθει η στιγμή των λεγόμενων πρωτογενών πλεονασμάτων τα οποία με τη σειρά τους θα δώσουν το ηθικό δικαίωμα στους Έλληνες και την κυβέρνησή τους να δώσουν τις πρώτες μικρές αυξήσεις στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους και στον πληθυσμό που πένεται την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

 5. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 25/02/2012 09:01:04

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

  ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ
  "Το πρόσωπο του τέρατος και ο φόβος μήπως το συνηθίσουμε"
  http://www.youtube.com/watch?v=1ZHP2SUbBg0&feature=related

 6. Ραβινος avatar
  Ραβινος 25/02/2012 09:01:46

  Η κριτικη στην κριτικη για να ειναι αποτελεσματικη πρεπει να ειναι και αντικειμενικη !Η κριτικη στην ΝΔ δεν γινεται ακριβως για τα διαλαμβανομενα στο κειμενο του αρθρου αλλα για τα καθημερινα συμβαινοντα επι των οποιων η ΝΔ λογω ελλειψεων στο στελεχιακο δυναμικο της {στην Συγγρου εχει μαζευτει αμειβωμενο ολο τα παληο υλικο που δεν μπορουσε να απασχοληθει στην αγορα εργασιας } και ως εκ τουτου αδυνατει να παρακολουθησει τους ελιγμους και τα κολπα της Βενιζελικης κοπης πασοκικης λαμογιας !Πες τε μου ποτε ο τομεας τεκμηριωσης της ΝΔ {κατι αντιστοιχο με την Καρχιμακια ομαδα του ΠΑΣΟΚ } εχει αναδειξει θεμα ενος σκανδαλου απο αυτα που βοα ο τοπος ?Που ειναι τα αμεσα αντανακλαστικα της ΝΔ οταν ο Λοβερδος μιλαει για συγκυβερνηση κλεινοντας το ματι στους λακιζοντες Πασοκους ?Που ειναι η αμεση απαντηση στα κολπα των Ραγκουση,Σπηλιοπουλου για τις κρισεις στις ΕΔ ?{Παλι καλα που τα ανεδειξε το θεμα το Antinews και ξυπνησε ο Αβραμοπουλος για να το μπλοκαρει}.Τι κανει για την φασιζουσα αποφαση του Παπουτση να κανει κρισεις στα Σωματα Ασφαλειας ?κλπ,κλπ.Για μενα ολη η αληθεια κρυβεται στην διαπιστωση ''Να παρουσιάσει μια ομάδα από στελέχη τα οποία θα κάνουν τη διαφορά και θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου. Γιατί, ας μη γελιόμαστε, μερικοί που βρίσκονται στον τρίτο όροφο, θα έπρεπε να τους απαγορεύεται η είσοδος!'' προσθετωντας ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΟΡΟΦΟ με τρανταχτο παραδειγμα αυτο του Μανωλη τον οποιο ετρεφε στον κορφο της η ΝΔ επι χρονια και χρονια !Κουραγιο Αντωνη εχεις πολυ δουλεια να κανεις !Μαλλον την εφαρμογη ενος μνημονιου χρειαζεται και η ΝΔ στην Συγγρου !

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Ραβινος 25/02/2012 09:18:54

   Οτι πιό ωραίο διάβασα τον τελευταίο καιρό σχετικά με τη ΝΔ: "μνημόνιο στη Συγγρού"!
   Μπράβο Ραβίνε! Εγραψες!

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ Κώστας Ροδινός 25/02/2012 09:39:30

    Μπραβο σαν τα δικα σου με τιμουν !Ευχαριστω !

  • tak avatar
   tak @ Ραβινος 25/02/2012 09:58:14

   Μνημόνιο; Κατεδάφιση! Γιατί αυτοί είναι ικανοί να ψηφίσουν πάλι κατά του ... μνημονίου!

  • Y. avatar
   Y. @ Ραβινος 25/02/2012 12:34:34

   Με τις κρίσεις στην αστυνομία έληξε. Δε γίνονται γιατί το απαίτησε ο Σαμαράς. Ο Παπουτσής την ουρά, κάτω από τα σκέλια

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ Y. 25/02/2012 15:12:45

    Καλο νεο !Παντα τετοια μεχρι να ξεκουμπιστουνε οι λεχριτες του Πασοκουποκοσμου !

  • Ελληνίδα avatar
   Ελληνίδα @ Ραβινος 25/02/2012 16:05:21

   χίλια μπράβο!πρώτα να φτιάξουμε το"σπίτι μας"και μετά το μεγαλύτερο!

 7. irida avatar
  irida 25/02/2012 09:03:58

  Ο νεοδημοκράτης φταίει; Την περίπτωση να χει το κόμμα πάρει λάθος πορεία δεν το σκέφτεται κανείς; Τα πισωγυρίσματα, την απουσία διατύπωσης πολιτικού λόγου ικανού να πείσει και να εμπνεύσει και να δώσει όραμα και προοπτική την αγνοούμε; Τα ήξεις αφίξεις; Πολεμάμε τα συμφέροντα αλλά τα χουμε καλά και με αυτά βάζοντας γιούς και θυγατέρες σε κομβικές θέσεις...που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς....μη μιλήσουμε για τα κατώτερα στελέχη που όταν ανέβαινε η νδ στην εξουσία δεν σε ξέρανε...
  Για μένα ο νεοδημοκράτης δε φταίει, αν μη τι άλλο προσπαθεί να σκεφτεί, γι αυτό και διαφοροποιείται.
  Τα υπόλοιπα ας τα σκεφτεί η εκάστοτε ηγεσία..οι εποχές που οι άνθρωποι ήταν δεμένοι συναισθηματικά στα κόμματα πέρασαν ανεπιστρεπτί. Δεν το αξιοποίησαν σωστά και τώρα τρέχουν να πείσουν...εις μάτην.
  Η νδ του Σαμαρά είχε την ευκαιρία αλλά την πέταξε. Μπορούσε να ανανεώσει το δυναμικό της, να προβάλει νέα στελέχη, να μην πέσει στη λακκούβα του αντημνημονιακού αγώνα(ενώ ήξερε πως θα το αποδεχτεί ) και να λέει και να εννοεί.
  Αν αυτού επέλεξε άλλο δρόμο..θα τον διαβεί..με όλες τις συνέπειες που συνεπάγεται αυτό.

  • johnnie avatar
   johnnie @ irida 25/02/2012 12:04:02

   Μην ανησυχείς, στην ΝΔ μας θέλουν κάτι σαν τους Πασόκους, ψήφισε και θα τα βρούμε. Αυτά που κατηγορούσαμε χρόνια τώρα, μας ζητάνε να τα κάνουμε εμείς. Ε όχι κύριοι, δεν θα γίνω εγώ νέος πασόκος!!
   Πρόεδρε, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν και σε αποχαιρετούν!!

   • PayneK avatar
    PayneK @ johnnie 25/02/2012 19:20:56

    Για να γίνεις ο "νέος" πασοκος πρέπει να σου'χουν τάξει το κατι τις πάλι,έστω οτι λεφτά υπάρχουν..
    Προσωπικά δεν αντιλήφθηκα κάτι τέτοιο στη ΝΔ όπως πολύ άκομψα υπονοείς, ψήφισε και θα τα βρούμε (κάτω απ'το τραπέζι ?)σαν να πρoκειται για καμία αγοραπωλησία, παρά μόνο την υπεύθυνη ως τώρα στάση του Σαμαρά στο να μεταστρέψει σταδιακά το κλίμα μεσ'την ευρώπη υπέρ της Ελλάδας και σε αντίθεση βέβαια με τον ΓΑΠ που μας διέσυρε ποικιλοτρόπως και συστηματικά.
    johnnie, σε άλλη χώρα ζείς ως φαίνεται,μην σου πω και σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις περασμένων δεκαετιών και αγνοείς το διακύδευμα των προσεχών εκλογών, αφελώς θέλω να πιστεύω..

    • johnnie avatar
     johnnie @ PayneK 25/02/2012 20:03:15

     Προφανώς και άθελα σου αναφέρεσαι στους βουλευτές (και όχι σε μένα) που καταψήφισαν την δανειακή, αλλά ετοιμάζονται να ψηφίσουν ΝΑΙ στους εφαρμοστικούς νόμους, με αντάλλαγμα την επιστροφή στο κόμμα. Μάλλον και αυτοί αντιλήφθηκαν όψιμα το διακύδευμα των προσεχών εκλογών. Οι κυβιστήσεις δεν έχουν τέλος σ΄αυτόν τον τόπο.

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ irida 25/02/2012 12:10:13

   Αυτές τις ανοησίες να της πεις στη Ντόρα την οποία υπεράσπιζες μέχρι πρόσφατα. Ποια είναι η ευκαιρία που πέταξε ο Σαμαράς; Να γίνει ...Μανώλης; Ποιοί είναι το νέο κίνημα που θα μας σώσει; Οι υπουργοί, οι υφυπουργοί και οι συνδικαλιστές του καραμανλισμού;

   • irida avatar
    irida @ Αυτόνομος 25/02/2012 12:35:24

    Δεν πήρα την υποστήριξή μου από τη Ντόρα. Τουλάχιστον αυτή έχει συνέπεια λόγων κι έργων. Αντίθετα με άλλους που περνάν τον κόσμο για χαζό..

    • factorx avatar
     factorx @ irida 25/02/2012 13:12:24

     Ιδού λοιπόν η κριτική στον Σαμαρά από μια που θεωρεί τη Ντόρα συνεπή!

     • irida avatar
      irida @ factorx 25/02/2012 15:27:18

      Με αυτά τα μυαλά, αγαπητέ φάκτορα, και την απουσία αυτοκριτικής θα είστε μεν πρώτοι αλλά με μειωμένη δυναμική. Εντελώς. Η νδ δεν είναι προσωπικό μαγαζί κανενός Σαμαρά, καμιάς Ντόρας ή όποιου άλλου νεόκοπου εκεί. Τα υπόλοιπα είναι περιττά. Αν δεν βλέπει κάποιος τα προβληματά του και τα κενά του μην περιμένεις και διόρθωση. Τις προτιμήσεις μου δεν τις έκρυψα ποτέ και με μέμφθηκαν εδώ αρκετοί με άκομψο τρόπο δείχνοντας κιόλας το επίπεδο αρκετών δεξιών(όχι όλων ευτυχώς).

     • factorx avatar
      factorx @ irida 25/02/2012 16:30:15

      Κοίτα να δεις Ιριδα, αυτά να τα λές σε κανένα μαγαζάκι της γειτονιάς σου. Εμείς ότι γράφουμε το θέτουμε σε δημόσια δοκιμασία, λάθος,σωστό. Αποτέλεσμα οτι ακόμα κι εσυ μπορείς και γράφεις στο antinews

     • Αδέξιος Δεξιός avatar
      Αδέξιος Δεξιός @ irida 25/02/2012 16:53:19

      Ντόρα η πιό πιστή ....στρατιωτίνα της παράταξης!

     • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
      ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ Αδέξιος Δεξιός 25/02/2012 20:40:00

      !!!!!!!!

     • one person avatar
      one person @ irida 25/02/2012 20:22:45

      το πρόβλημα της ΝΔ είναι η ίδια η φύση της. Σε μεγάλο βαθμό είναι ένας συνασπισμός πολιτικών τζακιών...

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Αυτόνομος 25/02/2012 13:31:24

    κι εγώ έχω διαφωνήσει επανειλημμένως με την ίριδα, αλλά ας είμαστε δίκαιοι: είναι σωστό ότι χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία αξιοποίησης του μεγαλειώδους δυναμικού της έκφρασης της βάσης κατά την εκλογή του Α.Σ., και ότι ο πολιτικός λόγος του κόμματος δεν μεταφέρεται στη βάση, με ευθύνη, καθαρά, των οργάνων. Βέβαια στη ΔΗ.ΣΥ αυτό είναι απλό, τρεις νοματαίοι πιό εύκολα συνευρίσκονται και συννενοούνται, αλλά ας μην ψάχνουμε φθηνές δικαιολογίες: αν διαβάσετε τις παρακείμενες συχνές δημοσκοπικές καμπάνιες του "Ελ.Τύπου" θα διαπιστώσετε ότι τα 2/3 της βάσης δεν έχουν καθόλου κατανοήσει τι πρεσβεύει η κορυφή.

 8. ΜΠ avatar
  ΜΠ 25/02/2012 09:15:57

  @Ίριδα: απόλυτα εύστοχη. Μπράβο.
  Ο μόνος που δεν φταίει είναι ο νεοδημοκράτης. Εξάλλου δεν μπορείς να κατηγορήσεις το στρατιώτη αν ο στρατηγός είναι ανεπαρκής.

  • αναγνωστης avatar
   αναγνωστης @ ΜΠ 25/02/2012 12:11:38

   Γι αυτήν την κατηγορία οπαδών σαν κι εσένα γράφτηκε το κομμάτι. Που μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες λιβάνιζες τον Σαμαρά και τώρα τον κρεμάς επειδη διάβασες κάτι σε καίοιο μπλογκ

 9. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 25/02/2012 09:28:19

  Η ΝΔ, έχει αρχηγό, που πολλά χρόνια είχε να εμφανιστεί στον πολιτικό στίβο, που ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους αρχηγούς των άλλων κομμάτων, για την ορθότητα της σκέψης του, για την ειλικρίνεια των προθέσεών του, για την σύνεση και ρεαλιστική άποψη στα πράγματα, για την αμεσότητά του με τον λαό, για την πραγματική και άρτια πρόταση διακυβέρνησης.
  Όλα όσα λέει και υποστηρίζει, καλό θα ήταν να γίνουν κτήμα των στελεχών της ΝΔ, τα οποία πολλές φορές παρακολουθούμε ¨άφωνοι¨, στον δημόσιο διάλογο.
  Ένα πράγμα πρέπει να προσέξει η ΝΔ, γενικά, αλλά τώρα πολύ περισσότερο εν΄όψη εκλογών, ποιους στέλνει στα ΜΜΕ, να την εκπροσωπούν. Δεν θέλω να θίξω υπολήψεις, αλλά οι ¨γνωστοί ¨ που περιφέρονται στα κανάλια, δεν μπορούν ν΄ανταπεξέλθουν και ν΄απαντήσουν στα ερωτήματα ακόμα και των ¨δημοσιογραφίσκων¨.
  Είναι λυπηρό φαινόμενο, ενώ η ΝΔ, έχει ένα ¨διαμάντι¨ για αρχηγό, ενώ έχει ένα πολύ καλό στελεχιακό δυναμικό περί τα οικονομικά, (Μηταράκης - Λαζαρίδης -Σταϊκούρας) αλλά και άλλα ικανά στελέχη (Μιχελάκης - Τζαβάρας) , να χάνει στο επικοινωνιακό παιχνίδι, επειδή τα ΜΜΕ , προσκαλούν στα ¨τραπέζια των συζητήσεων¨ τους ¨αγαπημένους¨ τους, οι οποίοι εμφανίζουν την ΝΔ, σαν να μην έχει λόγο, σαν να είναι ένα κόμμα που δεν έχει ξεφύγει από τα παλιά στερεότυπα.

 10. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 25/02/2012 09:31:31

  Το έχω ξαναπεί, ο Σαμαράς είναι Μέσσι, που παίζει όμως στον... Διαγόρα Ρόδου!

  • sawas avatar
   sawas @ Strange Attractor 25/02/2012 11:30:28

   Μην μπερδεύεσαι!

   Ο Ιωαννιδης έλεγε (αν θυμάμαι καλά) πως ο παίκτης (οι παίκτες) κάνουν τον προπονητή και ο προπονητής τους παίκτες.

   Ερώτηση: Ποιος έχει τον ρόλο του Γκουαρδιόλα?

  • nestrom avatar
   nestrom @ Strange Attractor 25/02/2012 13:49:08

   Mάλλον σαν "ταλεντάρα" που κατέβηκε από τον Διαγόρα Ρόδου να παίξει στην Ολυμπιακό και αποδείχθηκε "παλτό".

   Nα μου το θυμηθείτε ότι σύντομα θα τεθεί θέμα ηγεσίας στη ΝΔ. Ήθελα να ήξερα ποιος από τους 800.000 που ψήφισαν Σαμαρά (και εγώ μέσα δυστυχώς για το δίευρω που έδωσα) θα τον ξαναψηφίσουν πάλι.
   Άλλοι λένε ότι προωθείται ο Βορίδης για αρχηγός. Για να δούμε...

   • GreekInLux avatar
    GreekInLux @ nestrom 25/02/2012 14:23:42

    άλλος για Καμμένο?

 11. Stefanos avatar
  Stefanos 25/02/2012 09:31:55

  Μπα!!! Τι μας λέτε; Ώστε είμαστε και όψιμοι αντιμνημονιακοί επαναστάτες; Ε τότε μας κορόιδευαν ψιλό γαζί οι κύριοι της ΝΔ επό δύο χρόνια. Πάρτε το είδηση επιτέλους. Ο κόσμος ξύπνησε και πρόβατα δεν είναι. Τα υπόλοιπα θα τα δείτε στις κάλπες γιατί ξέρουμε πολύ καλά τι μας περιμένει τους επόμενους μήνες είτε μ' αυτή την κυβέρνηση είτε με μία της ΝΔ. Τα παραμύθια τα ξέρουμε καλά. Τα εύκολα θύματα τα βρήκαν και οι κύριοι της ΝΔ. Έψαχναν όλοι οι άχρηστοι μαζί να βρούνε 300 εκ. για να καλύψουν τις επαίσχυντες απαιτήσεις των τοκογλύφων. Όπως είναι φυσικό ούτε κουβέντα για τα δις των βεβαιωμένων χρεών των φοροφυγάδων. Αλλά η εύκολη λύση έγινε αποδεκτή απ' όλους. Πάλι μειώσεις σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Και μετά θέλετε να μας πείσετε πως κάτι θ΄αλλάξει. Έλεος πια με την κοροϊδία!!!

  • tak avatar
   tak @ Stefanos 25/02/2012 09:53:47

   "Τα υπόλοιπα θα τα δείτε στις κάλπες γιατί ξέρουμε πολύ καλά τι μας περιμένει τους επόμενους μήνες είτε μ’ αυτή την κυβέρνηση είτε με μία της ΝΔ."
   Αυτό είναι ... απειλή; Αν έχεις φίλε μόνο μία λύση, δεν την τορπιλίζεις... Και η λύση είναι μόνο μία και την ξέρεις...

   • ano-kato avatar
    ano-kato @ tak 25/02/2012 11:42:03

    Και ποιά είναι η λύση ρε tak?Εσύ την γνωρίζεις;Για να την δούμε μήπως και καταλάβουμε το σφάλμα μας που δύο χρόνια ακούγαμε όλα τα αντίθετα από όσα κάνει η ΝΔ και ο Σαμαράς τρείς μήνες τώρα;Καταλάβετε κάτι όσοι εδώ προσπαθείτε να ωραιοποιήσετε μια κατάσταση άσχημη;Το κόμμα μας και ο αρχηγός του άλλαξαν στάση.Και ο κόσμος δεν "τρώει πρόλογο" πιά.Γιατί όλα αυτά τα πληρώνει με την υποβάθμιση του βοιωτικού του επιπέδου.Άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο.Τα άλλα είναι θεωρίες.Ο περισσότερος κόσμος της ΝΔ έχει πάθει κάτι χειρότερο από αυτό που έπαθαν οι Πασόκοι.Οι Πασόκοι προσαρμόστηκαν πια...Δύο χρόνια έζησαν την μεταμόρφωση του "σοσιαλιστικού" κόμματος τους σε στυγνό νεοφιλελεύθερο δεξιο κόμμα.Το χώνεψαν.Οι Νεοδημοκράτες την φάγαμε την αλλαγή σε δύο μήνες καιαυτό πέφτει πολύ βαρύ!!!

    • tak avatar
     tak @ ano-kato 25/02/2012 13:53:12

     Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα... Απλά σκέψου πώς θα ήταν η κατάσταση σήμερα, που έστω στεκόμαστε ακόμα...

    • Ελληνική Φιλοσοφία avatar
     Ελληνική Φιλοσοφία @ ano-kato 25/02/2012 15:24:38

     Λες και σου είπε ποτέ ο Σαμαράς ότι πέτυχε την άψογη λύση. Χρόνο σας είπε κέρδισε. Αμφίβολη σωτηρία είπε.
     Αν κάποιος σας υποσχέθηκε τη βέβαιη σωτηρία και σας έπεισε, δείξτε το δρόμο και σε μας τους τυφλούς.

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Stefanos 25/02/2012 10:58:32

   Η καθημερινή "αγανάκτηση" ορισμένων οι οποίοι αρέσκονται στο να επαναλαμβάνουν καθημερινά τα ίδια και τα ίδια υπό τη μορφή αναθέματος μόνο γελοία φαντάζει. Είναι οι ίδιοι που θα έριχναν πρώτοι τον λίθο εάν το τόσο εξιδανικευμένο και ποθητό "όχι σε όλα" τελικά επικρατούσε και είχε τα καταστροφικά αποτελέσματα που πολλοί έχουν υπαινιχτεί. Σε αυτούς ταιριάζει το κόμμα του παχυμάγουλου Καμμένου (που κατόρθωσε πιάνοντας το νόημα να προαχθεί από αιώνιος κομπάρσος σε ευκαιριακό πρωταγωνιστή) με την παιδαριωδώς διατυπωμένη "ιδρυτική διακήρυξη". Ο λόγος του ΑΣ υπήρξε καθαρός και συνεπής από την αρχή μέχρι και τώρα και αυτό είναι αντιληπτό από πολλούς.

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ GreekInLux 25/02/2012 15:49:49

    !!!!!!!! Ειδικά ο χαρακτηρισμός σου για τον Καμμένο, μ'αρέσει πολύ!!!!! Εύστοχος!!

  • Λ.Σ avatar
   Λ.Σ @ Stefanos 26/02/2012 15:42:25

   ΕΥΓΕ !ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ.

 12. Ανδρομέδα avatar
  Ανδρομέδα 25/02/2012 09:37:18

  Τι τα θες, τι τα γυρεύεις ; Λέμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΝΔ είναι το "όλοι ίδιοι" και από την άλλη είμαστε οι πρώτοι που γκρινιάζουμε και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τις δύσκολες αποφάσεις του Σαμαρά. Αυτές δείχνουν, όμως, ακριβώς ότι δεν είναι ίδιος με τους άλλους.

  Άντε πείτε μου ποιός θα έβαζε το εθνικό πάνω από το κομματικό, γιατί αυτό έκανε ο Σαμαράς . Ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η αριστερά, ούτε κανένας άλλος.
  Το ΠΑΣΟΚ δε θέλει να κάνει εκλογές (μέγιστη εθνική ανάγκη) ,επειδή είναι χαμηλά τα ποσοστά του.
  Η αριστερά δεν αξιώθηκε να κάνει μια σοβαρή πρόταση στον Έλληνα, γιατί το παίζει αντιεξουσιαστικά, αντιμνημονιακά και άρνηση σε όλα. Και αυτό γιατί έτσι ανεβάζει ποσοστά.

  Ο Σαμαράς με το κόμμα του θέλει να χαράξει μια εθνική πολιτική, παίρνει δύσκολες αποφάσεις και μεις κοιτάμε σα χάνοι και δεν καταλαβαίνουμε ότι σε αυτά τα δύσκολα πρέπει να στηρίζουμε περισσότερο.

  Τέλοσπάντων πριν 2 χρόνια οι Έλληνες ψήφισαν το λεφτά υπάρχουν. Δεν αλλάζουμε και εμείς εύκολα.

 13. DAVY JONES avatar
  DAVY JONES 25/02/2012 09:43:07

  "Γιατί, ας μη γελιόμαστε, μερικοί που βρίσκονται στον τρίτο όροφο, θα έπρεπε να τους απαγορεύεται η είσοδος!"
  ΣΥΜΦΩΝΩ & ΕΠΑΥΞΑΝΩ
  προχθές πήγα στο τρίτο όροφο, για να ακριβολογούμε αυτό που είδα εγώ είναι isolation(μόνωση) του Σαμαρά. Που θα καταλάβει ο Ηγέτης αν κρίνουν οι άλλοι ποιόν θα δει ή τι άποψη έχουν οι Πολίτες για την Νεα Δημοκρατία?
  Τα ίδια είχε πάθει και στην Πολιτική Ανοιξη.
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 14. Αδέξιος Δεξιός avatar
  Αδέξιος Δεξιός 25/02/2012 09:43:15

  Εσύ τώρα αυτό κατάλαβες;

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Αδέξιος Δεξιός 25/02/2012 09:44:25

   Το προηγούμενο σχόλιο ήταν για τον Stefanos...

 15. GEORGE SPOROS avatar
  GEORGE SPOROS 25/02/2012 09:49:15

  Παρακαλώ πολύ τους υπεύθυνους της επικοινωνιακής πολιτικής της ΝΔ, να κάνουν φέϊγ- βολάν την ομιλία του Α.Σαμαρά στο Ελληνογαλλικό επιμελητήριο και να φτάσει σε όλους τους Έλληνες πολίτες.
  Θεωρώ ότι είναι η ιστορικότερη ομιλία, από την εποχή της επιστροφής του Κ. Καραμανλή το 1973, που εκφώνησε από τα μπαλκόνια του Μακεδονία - Παλλάς της Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε η μεταπολίτευση.
  Με αυτήν την ομιλία του Α. Σαμαρά , ξεκινάει η νέα μεταπολίτευση.
  Ναι οι Έλληνες μπορούμε!

  • tasos1 avatar
   tasos1 @ GEORGE SPOROS 25/02/2012 10:35:03

   Συμφωνούμε απόλυτα, μόνο που θα πρέπει να γυρίσετε τη χρονολογία ένα έτος μπροστά...

 16. Ioustinianos avatar
  Ioustinianos 25/02/2012 09:55:02

  Ακόμη δεν καταλάβατε ότι η αξιοπιστία του αρχηγού ετρώθη από την παλινωδία εκλογές στις 19/02, ή μάλλον 05/04 ή μάλλον 29/04 ή μάλλον.......
  Δεν είναι αυτοσκοπός η ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ. Άλλωστε απεδείχθη και την περασμένη 5ετία 04 με 09, ότι μετά τον αρχηγό και 2-3 ακόμη υπουργούς, όλοι οι υπόλοιποι είχαν το μότο "...νόμιμο άρα ηθικό.." και γι αυτό η ΝΔ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ. Ας μην γυρνάμε στο παρελθόν, γιατί εννοείται πως πάντα μαθαίνεις από τα λάθη σου.
  Όμως τα δεδομένα στην Ελλάδα έχουν αλλάξει. Οι οικογένειες που έχουν ακόμη εισοδήματα μέχρι 2000 ευρώ το μήνα, καταστρέφονται κάθε μέρα από το κράτος μας. Μηδέν παροχές, τεράστιες και συνεχείς επιβαρύνσεις σε όλα....
  Δηλαδή λαϊκίζω όταν ζητάω την καταψήφιση της νέας δανειακής, που παίρνει από το λαό 130 δις και τα βάζει σε ειδικό λογαριασμό αποκλειστικής και άμεσης εξυπηρέτησης των δανειστών, ενώ την ίδια στιγμή ο βασικός μισθός του 23χρονου είναι 400€, όταν το πετρέλαιο θέρμανσης σήμερα έχει πάει στο 1,2€ το λίτρο και η βενζίνη στο 1.73€ το λίτρο, όταν θεσπίζεται τεκμήριο στους ελεύθερους επαγγελματίες της επαρχίας 20.000€ ελάχιστο ετήσιο εισόδημα που πρέπει να δηλώσουν ανεξαρτήτως αν το καθαρό εισόδημά τους λόγω αναδουλειάς είναι μετά βίας 15.000€, όταν δεν ανοίγουν τα πραγματικά κλειστά επαγγέλματα του συμβολαιογράφου, του φαρμακοποιού κλπ....
  Ο κόσμος δεν μπορεί να ακούει άλλο φανφάρες και γενικότητες. Ξέρει πλέον ότι όποιος ψηφίζει τα νέα νομοσχέδια ψηφίζει εναντίον του.

  • Γάργαρος avatar
   Γάργαρος @ Ioustinianos 25/02/2012 14:54:11

   Εσύ ή της κόρης του Μητσοτάκη είσαι ή αριστερός, τι μας παριστάνεις δηλαδή? Γιατί λαικίζεις??

   • Agriemenos avatar
    Agriemenos @ Γάργαρος 25/02/2012 16:41:05

    Τα κλειστά επαγγέλματα άνοιξαν με νόμο. Τώρα λοιπόν που άνοιξε το επάγγελμα της κομμώτριας, της μανικιουρίστ, του γωμοτή-πυροδότη, του αμπιγιέρ, του νεκροθάφτη και του φύλακα κατασχεμένων πλοίων (!) η ανάπτυξη της Ελλάδας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θα είναι πλέον γεγονός!!!!!! Τώρα που απελευθερώθηκαν όλα αυτά τα επαγγέλματα τίποτα δεν εμποδίζει την Ελλάδα μας να μεγαλουργήσει! Χο-χο-χο!
    Πρέπει να καταλάβετε ότι από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ (κυρίως και κατά δεύτερον η ΝΔ) απέκτησαν μνημονιακό χαρακτήρα κατέρευσαν και οι τεμαχικές "κοινωνικές συμμαχίες" όπως λόγου χάρη ΠΑΣΟΚ-φαρμακοποιών. Οι τελευταίοι είναι ικανοί να σου πούν ότι τα γενόσιμα φάρμακα έχουν κώνειο, είναι το 666 και ο ίδιος ο διάβολος μεταμορφωμένος. Κατά αυτό τον τρόπο δεν μπορείς να θεωρείς ότι ο κόσμος (είτε ριζοσπαστικοποιημένος και στρεφόμενος στα αριστερά είτε στρεφόμενος στα δεξιά της ΝΔ) είναι "γκρινιάρης", δεν καταλαβαίνει τον αρχηγό κλπ. Είναι ένα απλό παράδειγμα ότι η μεταπολίτευση τελείωσε και κάτι καινούριο συμβαίνει. Αυτό θα συμπαρασύρει και όλα τα κόμματα της μεταπολίτευσης και ότι αυτά εκφράζουν. Την καλημέρα μου σε όλους...
    ΥΓ. Ναί, ναί ξέρω! εγώ που τα λέω αυτά είμαι ένας αριστερός, εθνοπροδότης, εθνομηδενιστής, παλιοκομμούνι, ανάρχας που χωρίς αιτία φλιπάρω και άλλα πολλά εμπριμέ!!!!!!!

   • Μπαμπης avatar
    Μπαμπης @ Γάργαρος 25/02/2012 17:18:02

    Ενω εσύ που δε λαικίζεις απαντάς με επιχειρήματα...

    • Μπαμπης avatar
     Μπαμπης @ Μπαμπης 25/02/2012 17:37:10

     Το σχόλιο προφανώς πήγαινε στον ''Γάργαρος''

 17. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 25/02/2012 09:55:24

  ...που δεν είχε και τόσες συμπάθειες....
  χα χα χα.... πόσο νέα είσαι!

  • tak avatar
   tak @ Strange Attractor 25/02/2012 10:38:05

   Πού πάει αυτή η απάντηση;

 18. 520χλμ βόρεια avatar
  520χλμ βόρεια 25/02/2012 09:55:38

  Συμφωνώ και στις δυο διαπιστώσεις .και αρχίζοντας απο το δεύτερο όντως το ταχύτερο δυνατό ειναι να συγκροτηθεί μια ηγετική ομαδα που θα στελεχωθεί απο κάτω με έμπειρα τεχνοκρατικα στελέχη για να τρέξουν το προγραμμα.και εδω δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο .αυτα που πρέπει να τρέξουν ,και σε χρόνο και σε επίπεδο στόχων ,ειναι τουλάχιστον αθλοι του ...Ηρακλή.συνεπως η δεξαμενή που πρέπει να αλιευσει στελέχη και δυναμικό ειναι ευρύτερη και απο ελλαδος(πχ ομογενείς κλπ)και επιβάλλεται να ειναι οι άριστοι απο τους καλύτερους.
  Για να γίνουν αυτα (που προφανώς τα γνωρίζει και τα θέλει ο πρόεδρος)πρέπει να έχει λυμενα τα χέρια του .αυτο σημαινει ισχυρή υποστήριξη απο το κόμμα στις επιλογές και αποφάσεις του(εδω έχουν δώσει τα κόμματα λευκή επιταγή στο παρελθόν σε ""παλτα""" ,στον σαμαρα δεν θα δώσουν?),να στηρίξουν και να κοινώνησουν τις ιδέες,ώστε η πλειοψηφία στις εκλογές να ειναι η ευρύτερη δυνατη με στόχο την αυτοδυναμία ,και Κατ επέκταση την δύναμη να κάνει με ελευθερία τις επιλογές και τους χειρισμούς που έχει κατα νου.
  Διότι με την κρισιμότητα της περίπτωσης δεν έχουμε το περιθώριο του παρά μικρού λάθους.
  Και θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχουν δεκάδες πολιτικοι που έχουν όραμα για την Ελλάδα, και μπορούν επι μηνες να σου αναλύουν και να λένε μπουρδολογιες.
  Αλλα πολιτικός με όραμα για την Ελλάδα και στρατηγική και τακτικές για να το φέρει εισ πέρας αυτη την στιγμή ειναι μόνο ο Αντώνης σαμαρας .
  Το λέει η ιστορία της οικογένειας του ,το λέει η διαδρομή του, το λέει η παιδεία του και το κυριότερο (που το απέδειξε τα δυο τελευταία χρόνια )εχει τα κότσια του και αποδειξη ειναι το πως αντιστάθηκε και το πως επέβαλλε τις απόψεις του (στο βαθμό που μπορούσε ετσι όπως ήταν τα πράγματα).
  Δυστυχως υπάρχει ένα ρητό που λέει """οι ηλίθιοι ειναι αήττητοι """"και γι αυτο βλέπεις ότι και να κάνει θα υπάρχει μια μερίδα που θα παίρνει θέση κατα περίπτωση .αυτοι ποτέ δεν κάνουν λάθος γιατι ειναι ευέλικτοι και παίρνουν παντα θέση ανάλογα με την εξέλιξη των πραγμάτων.
  Συνεπως εκείνο που χρειάζεται ειναι ,εφόσον πιστεύουμε ότι έχουμε ότι καλύτερο υπάρχει για να ηγηθεί της Ελλάδας, ενας πραγματικός πατριώτης, να σταματήσουμε την μεμψιμοιρία ,και την εύκολη κριτική ,και να συνταχθουμε ολοι μαζι ανεξάρτητου αν το θέλετε και κόμματος ,δίνοντας του δύναμη να εφαρμόσει αυτα που έχει σχεδιάσει.εδω που μας έφτασαν 30 χρόνια πειραματισμων και στου κασιδι το κεφάλι εφαρμογών πολιτικής ,πιστεύω ότι ειναι το πιο σίγουρο και ασφαλές για την Ελλάδα
  Τέλειος δεν ειναι κανεις ,το τέλειο υπάρχει μόνο στα μυαλά άρρωστημενων εγκεφάλων .
  Εμείς θελουμε αυτόν που θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να ξανά χτίσει την Ελλάδα.
  Εμείς θελουμε αυτόν που έχει τις ικανότητες να το κάνει αυτο.
  Αυτός θέλει την δύναμη απο εμάς για να τα κάνει αυτα.

 19. o deksios avatar
  o deksios 25/02/2012 09:58:34

  Σωστες οι παρατηρησεις.
  απλά βλεποντας τις τελευταιες δημοσκοπησεις, οσο αξιοπιστες ειναι, και το γενικοτερο κλιμα, ενας δεξιος οπαδος της ΝΔ δεν μπορει παρα να σκεφτεται την χαμενη ευκαιρια του Νοεμβριου...Τοτε που η χωρα μπορουσε να παει σε εκλογες τελη Νοεμβρη, χωρις εν τελει, όπως αποδείχθηκε, να κινδυνευσει σε εκεινο το χρονικο σημειο με χρεοκωπια, να κατεδαφισθει το Πασοκ, και να δημιουργηθει μια δεξια πλειοψηφια στη χωρα, που θα διαπραγματευοταν με την Τροικα απο μεγαλυτερη θεση ισχυος, και θα εστελνε στη φυλακη , αυτους που εριξαν τον Καραμανλη και μας οδηγησαν εδω...
  Τωρα αυτη η ευκαρια χαθηκε.. Η ΝΔ, το αιωνιο χαζο θυμα μετά το 1977, επεσε και παλι στην παγιδα του Πασοκ και των ΜΜΕ του.. Δεχθηκε να συμμετασχει σε μια αμφιλεγομενη κυβερνηση συνεργασιας, με ανταλλαγμα μια αφηρημενη υποσχεση εκλογων, που οσο παει και τρεναρει, και βρεθηκε να ψηφιζει σκληρα μετρα και να διαγραφει βουλευτες, την ωρα που το Πασοκ βρηκε τον χρονο να ανασυγκροτηθει και να αντεπιτεθει...
  Ετσι στο Πασοκ βρεθηκαν πολλοι προθυμοι αντιμνημονιακοι, που οσο πλησιαζουν οι εκλογες ολο και αυξανονται, και ειναι ετοιμοι ολοι, μετα την εκλογη του νεου αρχηγου, και την απαραιτητη αβαντα απ' τα ΜΜΕ, να ξανασηκωσουν κεφαλι..
  Η δε ΝΔ βρισκεται σε αρκετα δυσκολη θεση, και παλι στριμωγμενη, παρολο που δεν φταιει σε τιποτα.. Βλεπει την αυτοδυναμια να χανεται οριστικα και αμετακλητα, και μετα τις εκλογες να υπαρχουν 2 σεναρια:
  1- Δυνατοτητα σχηματισμου κυβερνησης με τον Λαος.. κυβερνηση θνησιγενης, που μολις ανακαμψει μετα απο λιγους μηνες το Πασοκ, παρεα με τον Τσιπρα, αναμενεται να καψει Αθηνα και Θεσσαλονικη, και να την διαλυσει στο χαλαρο.
  2- Δυνατοτητα σχηματισμου κυβερνησης με το Πασοκ.. Ουσιαστικα ο μεγαλος στοχος του Πασοκ.. Αυτο που τον Οκτωβρη του 2011 φανταζε σεναριο επιστημονικης φαντασιας, δηλαδη το Πασοκ μετα τις επομενες εκλογες να ειναι με οποια μορφη στη κυβερνηση, σημερα ειναι το πιθανοτερο σεναριο!!!!!!!!!!!!!!! Και φυσικα το Πασοκ δεν ειναι χαζο θυμα.. Δεν υπαρχει περιπτωση να κανει συγκυβερνηση οπως τωρα η ΝΔ, που βλεπει ολους τους πρασινοφρουρους να διοριζονται ή να αναδιοριζονται, και τους δεξιους να απολυονται, και καθεται στωικα και κοιταει.. το Πασοκ σε συγκυβερνηση σημαινει οι ιδιοι πρασινοφρουροι στο δημοσιο και στις ΔΕΚΟ, απολυση των εναπομειναντων κακων δεξιων, δικες το επομενο διαστημα σε Εφραιμ, κτλ, στο απυροβλητο ο ΓΑΠ.. Αμα παει η ΝΔ να διορισει κανεναν δεξιο θα γινεται ο κακος χαμος, απειλες για αποχωρηση απ' την κυβερνηση, κτλ.. Εδω διοριζαν τους πρασινοφρουρους ανετοτατα επι παντοκρατοριας Καραμανλη, τωρα σε συγκυβερνηση θα φοβηθουν?? Την ιδιοα ωρα ΓΑΠ-Παπακωνσταντινου στο απυροβλητο, καμμια εξεταστικη επιτροπη για την οικονομια, και σιγα σιγα αντιμνημονιακος και αντιδεξιος λογος (πχ για την κακη δεξια της Ευρωπης) και σε 1 ή 2 χρονια, πχ με αφορμη την εκλογη Προεδρου της Δημοκρατιας, ανατροπη της συγκυβερνησης και επαναφορα του ΠΑΣΟΚ στην κυβερνηση..

  Ωραια τα καταφεραμε παλι.. Το Πασοκ που ειναι υπαιτιο για αυτα που τραβαμε να ειναι στο απυροβλητο, και να ετοιμαζεται για μεγαλη επιστροφη.. Η ΝΔ να μετραει τις απωλειες της!!!!!!!!!!
  Και θα μας μεινει ενα μεγαλο ΑΝ...
  Τι θα γινοταν ΑΝ τον Νοεμβρη ο Σαμαρας ελεγε οχι, και ειχαμε εκλογες 20 Νοεμβρη??Αμφιβαλλει καποιος οτι θα ειμασταν πολυ καλυτερα?

  • Κρίτων avatar
   Κρίτων @ o deksios 25/02/2012 17:33:14

   Συναισθηματική και εγωϊστική ανάλυση. Αν γινόταν η ΝΔκυβέρνηση τον Νοέμβριο και έπαιρνε αυτά τα μέτρα σήμερα θα ήταν η ευτυχέστατη των ευτυχεστάτων ! Πιθανόν να είχες εσύ και κάπιοι άλλοι μια θέση και ως εδώ εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα δεν είμαι μισαλόδοξος,,αλλά όλοι οι υπόλοιποι θα ντρεπόμασταν να βγούμε από τα σπίτια μας.Η πιστεύεις εσύ ότι οι ευρωπαίοι θα γονάτιζαν μπροστά μας, όπως αφελέστατα υποστηρίζουν ακόμη μερικοί καμμενοεπαναστάτες.Βάλτε το καλά στο μυαλό σας όταν διώχνουν σε μία νύχτα τον Μπερλουσκόνι που είχε την μισή Ιταλία δικιά του, δεν θα άφηναν τον Σαμαρά να κάνει αυτά που εσύ επιθυμείς!¨Ελεος πια με την απέραντη δύναμη μας που πηγάζει από το δυσθεώρατο χρέος.Ρεαλιστές και δουλευταράδες χρειάζεται σήμερα ο τόπος.

 20. abcd avatar
  abcd 25/02/2012 10:04:22

  Μάλιστα και κερατάδες και δαρμένοι στο τέλος .
  Φορτώστε τώρα την βάση με ενοχικά σύνδρομα λες και τους δώσατε ποτέ την ευχέρεια επιλογής του υψηλά ιστάμενου στελεχιακού δυναμικού !!!Ζήτω οι οικογενειοκρατία δεν είναι και στην Ν.Δ ;
  Συγκεκριμένες ήταν οι επιλογές πάντα ,αυτούς σας δίνουμε, αυτούς θα εκλέξετε θέλοντας η μη !

  Κατανοήστε πως η βάση σήμερα νιώθει προδομένη όσο ποτέ , διότι γίνεται εύκολα αντιληπτή η λοξοδρόμηση των υποσχέσεων και δεσμεύσεων του σημερινού αρχηγού του κόμματος ,όσο και να θέλετε να ωραιοποιήσετε-καθοδηγήσετε την κατάσταση τρομοκρατώντας τον κόσμο με χρεωκοπίες και κουραφέξαλα ,τόσο θα χάνεται υποστηρικτές .Ο νεοδημοκράτης σε σχέση με τον πασόκο πάντα διέθετε αυξημένο επίπεδο αντίληψης της προσπάθειας χειραγώγησης του και αντιδρά πιο εθνικά , δεν υποτάσσεστε τόσο εύκολα όσο οι ηγέτες του .
  Η μαγκιά του ηγέτη αναδεικνύετε από τον βαθμό αντίστασης του σε προειλημμένες αποφάσεις και κατευθυντήριες γραμμές εις βάρος της χώρας του , ο ηττοπαθής συμβιβασμός δεν αποτελεί εύσημο κύριοι ,ούτε λόγος επιδοκιμασίας του .
  Αν δεν έχει την δυνατότητα να αποκρούσει τις πιέσεις προτείνοντας και πετυχαίνοντας λύσεις λιγότερο επαίσχυντες για την χώρα του να πάει σπίτι του ,ο κάθε ηγέτης η κομματικός αρχηγός.

  • Γάργαρος avatar
   Γάργαρος @ abcd 25/02/2012 15:01:22

   Με σκεπτόμενους "οπαδούς" κανένα κόμμα δεν πήγε μπροστά......οποία θλίψη.

   • Κρίτων avatar
    Κρίτων @ Γάργαρος 25/02/2012 17:38:09

    Να πάμε να γραφτούμε σε κάποια θύρα ποδοσφαιρικής ομάδας και μετά να ασχοληθούμε με την ΝΔ. Να κάνουμε ντου από παντού.Τι είναι αυτά ρε.Ο Τσίπρας και η Τσιπροποίηση είναι παντού!!!

 21. tasos1 avatar
  tasos1 25/02/2012 10:05:03

  Έχεις απόλυτο δίκιο... Μόνο η χρονολογία πρέπει να πάει ένα χρόνο πίσω...

 22. firiki2010 avatar
  firiki2010 25/02/2012 10:07:56

  " Αντιμνημονιακοί επαναστάτες" - καθόλου όψιμοι - υπήρχαν ανέκαθεν και έδιναν και τον " τόνο" στο φιλόξενο antinews . Λογικό είναι οι χθεσινοί "αντιμνημονιακοί επαναστάτες" σήμερα να αισθάνονται προδομένοι. Γιατί δεν κατάλαβαν ποτέ την βάση του "οχι" του Σαμαρά στο πρώτο μνημόνιο. Την θυμίζω: «Ανακοινώνω απόψε τη θέση του Κόμματός μας για τη Συμφωνία χρηματοδότησης από το Μηχανισμό Στήριξης της Ευρώπης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.Το καταψηφίζουμε!Όχι γιατί αρνούμαστε τη χρηματοδοτική στήριξη, που το ΠΑΣΟΚ κατέστησε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΛΕΟΝ.
  Αλλά διότιΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με την πολιτική που μας οδήγησε ΩΣ ΕΔΩ και με την κυβερνητική οικονομική ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ της κρίσης.Άλλωστε η Κυβέρνηση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣγια την έγκριση του Νομοσχεδίου. Θέλει “ψήφο ανοχής” για τα πεπραγμένα της ως τώρα……”

 23. Θηβαίος avatar
  Θηβαίος 25/02/2012 10:15:52

  Μάλιστα! Τώρα μας φταίει και ο Νεοδημοκράτης, γιατί δεν πήγε να ψηφίσει το 2009. Και καλά έκανε! Τα ξεχάσαμε φαίνεται.

  Όταν ο καπταν Γιάννης ο Παλαιοκρασσάς, αυτός ο ευπατρίδης του κόμματος, παραιτήθηκε από βουλευτής το 2004 για να αναλάβει μια μεγάλη πρόκληση, όπως του είχε πει ο Καραμανλής ο μικρός, την Διοίκηση της ΔΕΗ, και όταν αντιλήφτηκε τι συνέβαινε πήγε αμέσως στον εισαγγελέα με τα σκάνδαλα της Διοίκησης Νέζη. Αποτέλεσμα! Ο αδιάφθορος Καραμανλής συνεπικουρούμενος από τους στυλοβάτες του κόμματος, τον Σιούφα και τον Αλογοσκούφη τον έστειλε στο σπίτι του, ο δε Νέζης προσελήφθη αμέσως ως εκτελεστικό μέλος στη Διοίκηση του ΔΟΛ-Ψυχάρη.

  Όταν η ΝΔ παρέδωσε το 2009 στο ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάστηκε να κάνει καμία αλλαγή στις Διοικήσεις. Πάνω από το 75% των Δ/ντων ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Βλέπετε η πολιτική του μεσαίου χώρου τότε είχε μια ιδιαίτερη προτίμηση στους πασόκους και στους προερχόμενους από τη ροζ αριστερά του συνασπισμού και της προόδου.

  Μάλλον Αδέξιε Δεξιέ θα πρέπει να είσαι νέος σε αυτό το χώρο, και δεν γνωρίζεις ότι η ΝΔ είναι το κόμμα των κουμπάρων, των ξαδέλφων και των κολλητών παρατρεχάμενων. Ευτυχώς που ο Α. Σαμαράς έφερε ανθρώπους σαν τον Φαήλο και τον Χρύσανθο, και δίνει κάποια ελπίδα ανανέωσης στον χώρο αυτό.

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Θηβαίος 25/02/2012 17:08:48

   Eγώ είμαι στη Νέα Δημοκρατία από τότε που ιδρύθηκε.'
   Για σ' ένα έχω αμφιβολίες...

   • Θηβαίος avatar
    Θηβαίος @ Αδέξιος Δεξιός 25/02/2012 21:44:31

    Φιλαράκο είμαι από τους βασικούς ιδρυτές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο ΕΜΠ το 1975, εκλεγμένο συνδικαλιστικό στέλεχος για αρκετά χρόνια στο ΤΕΕ, κλπ κλπ. Ψαξε και θα δείς.

    Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα.

    • Αδέξιος Δεξιός avatar
     Αδέξιος Δεξιός @ Θηβαίος 26/02/2012 11:48:18

     Τι να ψάξω, εγώ μόνο το ...Χρήστο Θηβαίο ξέρω!
     Αλλά και εσύ τόσα χρόνια και παραμένεις ακόμα σε ένα κόμμα κουμπάρων, ξάδερφων, κολλητών και παρατρεχάμενων!
     Κάτι δεν πάει καλά....

  • Μεσαιος χωρος avatar
   Μεσαιος χωρος @ Θηβαίος 26/02/2012 06:59:17

   11111111111111111

 24. Δήμος avatar
  Δήμος 25/02/2012 10:22:34

  "Σε ένα πράγμα δεν τα έχει καταφέρει ακόμα πλήρως. Να παρουσιάσει μια ομάδα από στελέχη τα οποία θα κάνουν τη διαφορά και θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου."
  Έχεις δίκιο φίλε αλλά δε μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι κάνει ότι μπορεί με τα σημαντικά στελέχη που θα κατεβάσει υποψηφίους (Ψυχάρης, Γεωργιάδης, Βορίδης). Εμείς οι νεοδημοκράτες κάνουμε αντίσταση ή η ΝΔ δε είναι σίγουρη ότι θέλει να κυβερνήσει; Πάντως μια νέα συγκυβέρνηση τύπου Παπαδήμου με τη ΝΔ να στηρίζεται από τους διεφθαρμένους του Πασόκ που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση και με μόνο μέλημα να σκεπαστούν τα διαχρονικά σκάνδαλα και το φαγοπότι που έγινε τόσα χρόνια στις πλάτες του Ελληνικού λαού δε νομίζω ότι πρέπει να στηρίξουμε.

 25. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 25/02/2012 10:25:03

  Εμείς οι ΝεοΔημοκράτες στηρίζουμε προσωπικά τον Σαμαρά, ¨ΟΧΙ την ΝΔ. Περιμένουμε από αυτόν να μας δώσει αφορμές και ιδέες για μεγαλύτερη υποστήριξη. Να σκεφθούμε ότι δεν έχει (σχεδόν) οότε ένα blog, εφημερίδα, κανάλι ραδιόφωνο που να προβάλει τις θέσεις του. Οι περισσότεροι τον ακολουθούν και από καιροσκοπισμό. Θα λακίσουν, όπως λάκισαν, με την πρώτη δυσκολία.
  Ας τραβήξει μόνος του μπροστά. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου. Μόνοι τους τράβηξαν μπροστά. Και παρέσυραν τους άλλους

  • Agriemenos avatar
   Agriemenos @ Σωκράτης 25/02/2012 17:02:40

   Και γιατί λέγεστε "νεοδημοκράτες" και όχι Σαμαρικοί? μόνος σου λες ότι στηρίζετε προσωπικά τον ΑΣ και ΟΧΙ τη ΝΔ... ξεκαθάρισε μέσα σου τι εμπιστεύεσαι και τι όχι και μετά ονόμασε τον εαυτό σου. Επίσης, προσωποπαγή κόμματα δεν πήγαν πουθενά (δες κόμμα Καρατζαφέρη, Αβραμόπουλου κλπ)

 26. κώστας avatar
  κώστας 25/02/2012 10:28:21

  Για κάθε καλόπιστο, υπάρχει μία βασική αντίφαση στις κινήσεις Σαμαρά. Δέχομαι την αλλαγή στάσης στο μνημόνιο2 (θα γινόταν στόχος των γερμανοολλανδών και αποδιοπομπαίος τράγος). Δέχομαι ακόμη και την υποθήκευση μέσω του αγγλικού δίκαιου (αν πετύχει το μνημόνιο2 δεν τίθεται θέμα ξεπουλήματος). Όμως
  είναι γνωστό ότι το μνημόνιο2 δεν βγαίνει. Το λένε άπαντες, μέχρι το ΔΝΤ. Το ψήφισε παρ' όλα αυτά ο Σαμαράς. Ψήφισε μία πολιτική μέτρων που τον δεσμεύει ως πρωθυπουργό αύριο να την ακολουθήσει. Πώς λοιπόν θα αποφύγει μία λάθος πολιτική η οποία οδηγεί και σε κοινωνική έκρηξη και σε ξεπούλημα;

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ κώστας 25/02/2012 16:27:06

   ένα μνημόνιο που διαπιστωμένα δεν θα βγαίνει, θα τροποποιηθεί αναγκαστικά, εκ των πραγμάτων - πόσο δύσκολο είναι να κατανοηθεί αυτό? τόσες αναθεωρήσεις έχουν κάνει μέχρι σήμερα, τώρα θα κολώσουν?

   • GO avatar
    GO @ δρόμος 25/02/2012 21:40:18

    Πάντα επί το δυσμενέστερο για όλους μας.

 27. nikos avatar
  nikos 25/02/2012 10:32:00

  Χαίρομαι όταν διαβάζω όλο και συχνότερα περί αναπόδραστης-επιβεβλημένης ανανέωσης στελεχιακού δυναμικού της Ν.Δ.Έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι με παλιά υλικά δεν φτιάχνεις καινούργια οικοδομή.Είναι μια πολύ απλή αλλά τόσο ουσιαστική παράμετρος που δίχως αυτή καμία προσπάθεια του Σαμαρά η της Ν.Δ δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει.Πολιτικοί οι οποίοι ανδρώθηκαν, ωρίμασαν πολιτικά και υπηρέτησαν με τον ένα η άλλο τρόπο το σάπιο πολιτικό σύστημα που οδήγησε στην σημερινή εθνική κατάντια την χώρα,δεν είναι δυνατών να είναι οι πρωταγωνιστές της νέας μεταπολίτευσης.Τώρα αν όχι χθες,έννοιες όπως συνέπεια,αξιοκρατία,ήθος πρέπει να έρθουν στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής.

  • Λ.Σ avatar
   Λ.Σ @ nikos 26/02/2012 16:01:46

   Απλουστερα: οποιος αποτελει μερος του προβληματος δεν μπορει να αποτελει και ΛΥΣΗ του!

 28. Αδέξιες απορίες avatar
  Αδέξιες απορίες 25/02/2012 10:39:21

  Δεκτά όλα τα παραπάνω αγαπητοί μου.
  Απλά να ρωτήσω, αφού ο Αντώνης Σαμαράς ταυτίζεται πια σε πολιτικές θέσεις με τη Μπακογιάννη, γιατί δεν της απευθύνει κάλεσμα για επιστροφή.
  Το 2-3% της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα αποτελέσει αξιόλογη ενίσχυση.
  Θα μπορούσε επίσης να ενισχυθεί συνεργαζόμενος με τη Δράση του Στέφανου Μάνο.
  Πχ οι θέσεις για την οικονομία του Βορίδη και του Γεωργιάδη ταυτίζονται με αυτές της Δράσης.
  Φιλικά!

  • occultist avatar
   occultist @ Αδέξιες απορίες 25/02/2012 14:36:18

   @Αδέξιες απορίες ,
   Μπακογιάννη;; Δράση του Στέφανου Μάνου;; Ασφαλώς αστειέυσαι!!!
   Αν στις προηγούμενες εκλογές ο κόσμος πήγε στις παραλίες, τότε θα πάει στα βουνά.
   Ο Μάνος δεν ήταν ικανός να κρατήσει και να διαχειριστεί την δική του την προσωπική του επιχείρηση, θα διαχειριστεί με τα τουβλάκια λέγκο τις τύχες της Ελλάδος;;

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Αδέξιες απορίες 25/02/2012 16:33:43

   @Αδέξιες απορίες :

   αν αφαιρέσεις την ονοματολογία, μπορεί να συμφωνήσουμε - σωστές εκτιμώ ότι θα είναι οι συνεργασίες επί τη βάσει προγραμμάτων και μίνιμουμ αρχών - οι συγκεκριμμένοι που αναφέρεις ίσως να έχουν πρόβλημα με αυτό, και όχι μόνον ...

 29. Φοίνιξ avatar
  Φοίνιξ 25/02/2012 10:48:22

  Η Νέα Δημοκρατία είναι πρωτίστως ένα αστικό και φιλελεύθερο κόμμα.
  Η λαϊκή δεξιά πρέπει επιτέλους να το συνειδητοποιήσει.
  Για εμένα ο Αντώνης Σαμαράς αποδείχτηκε γνήσιος δεξιός αστός, ως γόνος αριστοκρατικής και ιστορικής οικογένειας.
  Το πρόβλημα ανήκει στην κομματική βάση, που περιμένει από ένα αστικό κόμμα κομμουνιστικές πολιτικές.
  Οι Νεοδημοκράτες πρέπει να συνετιστούν και να ακολουθήσουν τη γραμμή που με ορθό τρόπο διατύπωσε ο φίλτατος αδέξιος δεξιός.
  Στην Ελλάδα η αρετή της υπακοής είναι δυστυχώς η πιο παραμελημένη και έτσι βαδίζουμε από το κακό στο χειρότερο.

  • Αστική Δύναμη avatar
   Αστική Δύναμη @ Φοίνιξ 25/02/2012 11:08:58

   Συμφωνώ απολύτως.

   Ο λόγος για τον οποίο οι ένοπλες δυνάμεις αποτελούν τον πιο λειτουργικό θεσμό είναι η αξία της υπακοής προς τον ανώτερο.

   Στην Ελλάδα οι νεοέλληνες έχουν ξεχάσει την αρετή αυτή και αναλίσκονται σε ανέξοδες φιλοσοφικές θεωρήσεις.

   Η Ελλάς θα ορθοποδήσει μόνο μέσα από την πειθαρχία!

   • Κώστας ΜΠ avatar
    Κώστας ΜΠ @ Αστική Δύναμη 25/02/2012 12:38:15

    http://www.antinews.gr/2011/07/14/112586/

    • factorx avatar
     factorx @ Κώστας ΜΠ 25/02/2012 12:54:11

     Τεράστιε, μην ψσρεύεις στα θολά νερά επειδή και τη εποχή που ο Σαμαράς ήταν στα ...κάγκελα εσύ εναντίον του μιλούσες. Όταν θα καταλάβεις ότι όπως υπάρχουν άνθρωποι που τα έχουν πάρει με την τακτική Σαμαρά υπάρχουν και άλοοι που τον στηρίζουν και ότι όλοι δικαιούνται να λένε την άποψή τους, όπως ο Αδέξιος Δεξιός, τότε έλα να κάνουμε διάλογο

     • Κώστας ΜΠ avatar
      Κώστας ΜΠ @ factorx 25/02/2012 13:12:55

      Eίσαι άδικος Φάκτορα και το ξέρεις.
      Πότε ακριβώς μιλούσα εναντίον του όταν ήταν στα κάγκελα; Σε ποιά περίοδο αναφέρεσαι περιγράφοντας την ως "όταν ήταν στα κάγκελα";Τα μνμ μου τα ξέρεις εσύ ως διαχείριση. Να διευκρινίσεις αν θες.
      Όσοι κάνουμε κριτική για τις αποφάσεις από τον 11/2011 και μετά δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αφετηρίες. Να προσπαθήσω να συνοψίσω:
      Ναι υπάρχουν όσοι ήθελαν ΌΧΙ, αλλά υπάρχουν και όσοι πείστηκαν για την αναγκαίοτητα του ΝΑΙ , αλλά διατηρούν ενστάσεις για άλλα θέματα:
      -γιατί στις 4/12/2011 μπορούσε να γίνει δημοψήφίσμα αλλά όχι εκλογές;
      -γιατί δεν αρκούσε η υπερψήφιση της δανειακής και έπρεπε να υποστούμε την συγκυβέρνηση;
      -γιατί έγιναν ανεκτά τα αίσχη των υπουργών του Παπαδήμου;
      - γιατί οι δηλώσεις που μετά παό λίγο διαψεύδονταν και σκορπούσαν απογοήτευση: "δεν υπογράφω, υπάρχει αξιοπρέπεια", "δεν θα ψηφίσουμε τα λάθος μέτρα", "δεν θα συγκυβερνήσουμε". Ποιό δηλαδή το νόημα δηλώσεων που εντός εβδομάδων διαψεύδονταν;
      - γιατί δήλωσε πως πετύχαμε να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές όταν όλοι μάθαμε πως αυτό θα γίνει τον Ιούνιο;
      Σταματάω εδώ.

      υγ: το βρίσκεις κομψό να με ειρωνεύεσαι κάθε φορά με το "τεράστιε"; Τη γνώμη μου γράφω και δεν εκπροσωπό κανέναν άλλο;
      υγ 2:". Όταν θα καταλάβεις ότι όπως υπάρχουν άνθρωποι που τα έχουν πάρει με την τακτική Σαμαρά υπάρχουν και άλοοι που τον στηρίζουν". Εγώ το έχω καταλάβει. Αν και εσύ το έχεις καταλάβει , είμαστε Ok. Eίπα εγώ πως δεν δικαιούται ο οιοσδήποτε να λέει ότι θέλει; Άλλο πάλι και τούτο...
      υγ3: αυτό που δεν αντιλαμβάνεστε είναι πως-το χω ξαναγράψει και μακάρι να κάνω λάθος-είναι πως ο Σαμαράς εκτός από την ψήφο , θέλει και την καρδιά μας. Την δεύτερη θα την χρειαστεί μετά τις εκλογές όταν θα αρχίσουν τα ζόρια.
      Την πρώτη θα την έχει.

     • Γάργαρος avatar
      Γάργαρος @ Κώστας ΜΠ 25/02/2012 15:08:08

      Μάλλον δεν έχεις καταλάβει που βρίσκεσαι αγαπητέ....
      Φιλικά

  • Δραγουμης avatar
   Δραγουμης @ Φοίνιξ 25/02/2012 11:25:58

   Με ποιο δικαιωμα λες να συνετιστουν οι απλοι ανθρωποι και η βαση του κομματος ?

   εγω ξερω οτι σε μια δημοκρατια ο λαος αποφασιζει και οτι τα κομματα πρεπει να συνετιζοντε στην γραμμη του λαου

 30. Δαναός avatar
  Δαναός 25/02/2012 10:57:53

  "Σε ένα πράγμα δεν τα έχει καταφέρει ακόμα πλήρως. Να παρουσιάσει μια ομάδα από στελέχη τα οποία θα κάνουν τη διαφορά και θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου"
  Σωστά γι αυτό έγραφα κι εγώ πριν λίγο καιρό:
  "...το σύστημα δουλεύει, δουλεύει εις βάρος μας και μας δουλεύει. Η δουλειά του να γίνεται. Η εξαθλίωση του λαού χτυπάει κόκκινο.

  Λύση σοβαρή πέραν αυτής του Σαμαρά δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

  Είτε το θέλουμε είτε όχι αυτή είναι η αλήθεια. Με αργά αλλά σταθερά βήματα ετοιμάζεται να κυβερνήσει.

  Όμως, εδώ είναι το ζητούμενο: Η Ν.Δ. ως κόμμα εξουσίας πού είναι; Πού είναι να βγει μπροστά και να καλέσει το λαό τον πονεμένο να ακολουθήσει;

  Σάπισαν τα καθίσματα στις ΝΟΔΕ. Σαπίλα και δυσωδία. Κάθονται μακάριοι κι ωραίοι και περιμένουν τι; Να γίνουν κυβέρνηση να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο του ΠΑΣΟΚ; Πλανώνται πλάνην οικτράν.

  Πού είναι τα στελέχη που παράγοντας πολιτικό λόγο και προβάλλοντάς τον, στην παρέα, στο καφενείο , στη δουλειά , παντού επίμονα και σταθερά, να δείξουν στον κόσμο ότι κάτι καινούριο κινείται; Υπάρχουν άραγε τέτοια στελέχη; Και αν υπάρχουν πότε επιτέλους θα ενεργοποιηθούν; Πότε θα ξυπνήσουν; Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Διά μαγείας;"

  • tak avatar
   tak @ Δαναός 25/02/2012 11:17:51

   Μια απάντηση για σένα παρακάτω...

  • Χαζούλης avatar
   Χαζούλης @ Δαναός 25/02/2012 23:14:13

   Σάπισαν τα καθίσματα στις ΝΟΔΕ. Σαπίλα και δυσωδία. Κάθονται μακάριοι κι ωραίοι και περιμένουν τι; Να γίνουν κυβέρνηση να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο του ΠΑΣΟΚ;

   Αληθινές κουβέντες που πονάνε...

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ Χαζούλης 25/02/2012 23:22:50

    Το ηλεκτροσόκ χρησιμοποιείται και στην ιατρική για να σώσει ζωές. Ανάνηψη το λένε.Επαναφορά...

    • Ιαπετός avatar
     Ιαπετός @ Δαναός 25/02/2012 23:46:04

     Άγιος Πέτρος. Παράδεισος. Δωμάτιο υποδοχής. Χτυπά η πόρτα. Παρακαλώ περάστε λέγει ο Πέτρος. Δέν μπαίνει κανείς. Περίεργος πάει στήν πόρτα, τήν ανοίγει καί τό μάτι του πιάνει μιά σκιά νά εξαφανίζεται στήν γωνία τού διαδρόμου. Αυτή η κατάσταση επαναλαμβάνεται μερικές φορές, η περιέργεια τού Πέτρου μεγιστοποιείται καί τήν στήνει δίπλα στήν πόρτα. Στό επόμενο κτύπημα τήν ανοίγει απότομα καί γραπώνει ένα ημίγυμνο φουκαρά. Τόν βάζει νά καθήσει στήν καρέκλα μπροστά από τόν γραφείο του καί μέ έκπληξη τόν ρωτά γιατί συνεχώς τήν κοπανάει καί δέν μπαίνει μέσα. Στόν παράδεισο έρχεσαι άνθρωπέ μου τού λέγει καί όχι στήν κόλαση. Τί είναι αυτό τό τόσο σοβαρό πού σέ εμποδίζει νά μπείς;
     Δέ φταίω εγώ άγιε Πέτρο απαντά μέ αναφυλλητά ο κακόμοιρος. Ο γιατρός μέ τό ηλεκτροσόκ φταίει. Κάθε φορά πού χτυπούσα νά μπώ, μέ έπαιρνε πίσω.

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Ιαπετός 25/02/2012 23:49:03

      Χαιρετώ το Βερολίνο!!!

 31. nikos avatar
  nikos 25/02/2012 11:00:19

  Σε ότι αφορά την πιθανή επιστροφή των διαγραφέντων θα συνιστούσε κατά την ταπεινή μου άποψη μέγα πολιτικό λάθος.Αφενός μεν θα είχε υποστεί ανήκεστο βλάβη η συνέπεια και το προφιλ του Σαμαρά αφετέρου δε μια πράξη μετάνοιας και συγγνώμης από μέρους των διαγραφέντων θα συνιστούσε απόδειξη μέγιστης πολιτικής ανωριμότητας, το λιγότερο.Ως εκ τούτου δεν συμβάλουμε στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της πολιτικής και των πολιτικών απαραίτητη προυπόθεση για την επιτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά και της σωτηρίας της χώρας.

  • tasos1 avatar
   tasos1 @ nikos 25/02/2012 11:26:20

   Κανένας πίσω... Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να επιμείνει όπως ο Ρωμαίος Στρατηγός, που όταν στασίασε το στράτευμα του και διέταξε αποδεκατισμό, ο Εκατόνταρχος δεν εκτελούσε τη διαταγή του, επειδή στους προς αποδεκατισμό ήταν και ο γιος του Στρατηγού. Ο οποίος Στρατηγός εν τέλει διέταξε να εκτελεσθεί η ποινή, μη εξαιρώντας το γιο του. Η εξουσία δεν είναι ιδιωτική υπόθεση και απαιτεί δύναμη, επιβολή, ακόμα και σκληρότητα...

 32. ΚΩΣΤΑς Β avatar
  ΚΩΣΤΑς Β 25/02/2012 11:03:43

  Ti θα ακούσω ακόμα θεέ μου ,ότι οι νεοδημοκράτες κάνουν αντίσταση στο κόμμα τους!!!!!!!!!οι νεοδημοκράτες φίλτατε είναι αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο απο τα μέτρα του μνημονίου ,γιατί απλούστατα ανήκουν σεχαμηλά κοινωνικά στρώμματα άν το γνωρίζεις.Το νόημα στις 29/11/2009 κάποιοι δεν το εξέλαβαν και είναι κατανοητ'ο και ζάρωξαν .Αλλά να μην το πάρει χαμπάρι και ο Μέσι που παίζει στον Διαγόρα δεν το καταλαβαίνω.Στις 29/11/2009 ήμασταν υπερήφανοι νεοδημοκράτες και τώρα γίναμε επειδή σαλτάραμε ξαφνικά αντιστασιακοί στο κόμμα μας,ήμαρτον.Ξεκάθαρα η ηγεσία της ΝΔ τα όργανα της τα έχει γραμμένα κανονικά ,η έπαρση ορισμένων (γραμματέας-κάτι Σταμάτηδες-κάτι Γεροντόπουλοι κ΄΄α ) που νομίζουν ότι θα γίνουν χαλίφηδες δεν θα έχουν παρα την ίδια τύχη μ¨αυτήν της ψηλής κυρίας.Νυσάφι πιά , μετα 2 χρόνων μνημονίου η ΝΔ 25% ο κόσμος της φταίει;;;;; ο Μανώλης ο συνδικαλισμός η ΔΑΚΕ ή ο Αντώναρος ο Άρης κ΄αλλα καλόπαιδα όπου τα αγκάλιασε ο Σαμαράς;;;;;Αυτούς ο κόσμος ήθελε να κυνηγήσει ,με αυτούς κόμμα δν κάνεις ,πάρτε το χαμπάρι και αφήστε τις πέενες και βγήτε λίγο έξω αν δεν φοβάστε.Ζήτω ο Βενιζέλος ο παπαδήμος κι ο άδωνις, κατρακύλα τα ποσοστά ----- ο κόσμος φταίει.Δεν απομακρύνεται ο κόσμος απο την ΝΔ η ηγεσία του απομακρύνεται απο τον κόσμο.

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ ΚΩΣΤΑς Β 25/02/2012 16:36:26

   καλα ρε Κώστα,
   είναι δυνατόν να πιστεύεις οτι αυτό το άρθρο γράφτηκε για τους νεοδημοκράτες της βάσης;
   Ελεος πιά!
   Παίρνετε μια λέξη και κάνετε την τρίχα , τριχιά

 33. o deksios avatar
  o deksios 25/02/2012 11:06:21

  το θεμα ειναι οτι μεσα Νοεμβρη μπορουσε ο Σαμαρας να ειναι πρωθυπουργος του 40%, χωρις κανενα κινδυνο χρεωκοπιας της χωρας..
  Τωρα η αυτοδυναμια ειναι σεναριο επιστημονικης φαντασιας, και το πιθανοτερο και μονο ρεαλιστικο σεναριο ειναι μετακλογικα συγκυβερνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ..
  Ενα σεναριο που εχει ενθουσιασει τους πρασινοφρουρους, που απ’ το πουθενα θα παραμεινουν στην εξουσια, με αποτελεσμα να αυξανει ραγδαια η συσπειρωση, και επιφερει τεραστια αποσυσπειρωση στους οπαδους της ΝΔ, που γνωριζουν οτι ΠΑΣΟΚ στη συγκυβερνηση σημαινει παραμονη ΠΑΣΟΚ στην εξουσια (διορισμος απειρων παλι πρασινοφρουρων, διωγμος των δεξιων, και μαλιστα αυτη τη φορα απ’ το παρασκηνιο, με το καψιμο της Αθηνας, κτλ να τα χρεωνεται η ΝΔ)..

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ o deksios 25/02/2012 16:38:49

   ρε συ Δεξιέ,
   πως θα γινόταν πρωθυπουργός τον Νοέμβριο αν δεν γινόταν εκλογές;
   Μπορούσε ο Σαμαράς να προκαλέσει εκλογές;
   Για πές μου τον τρόπο να τον μάθω και εγώ;
   Για να μη λέει ο καθένας οτι θέλει..
   Και εγώ ήθελα εκλογές το Νοέμβριο, αλλά τις εκλογές η αντιπολίτευση μόνο σε μια περίπτωση μπορεί να τις προκαλέσει.
   Για την εκλογή προέδρου δημοκρατίας.
   Σε καμιά άλλη.

   • noldor avatar
    noldor @ Αδέξιος Δεξιός 25/02/2012 19:10:01

    Την Παρασκευή στην ψήφο εμπιστοσύνης δεν έπεφτε ο Παπανδρεόυ; Δεν έπεφτε η κυβέρνηση; Ένας ένας οι βουλευτές του Βενιζέλου δεν τον έσπρωχναν στο γκρεμό; Τότε δεν εμφανίστηκε την Πέμπτη ο από μηχανής θεός και έσωσε τον ΓΑΠ; Καλή η προπαγάνδα αλλά δεν έχουν περάσει και χρόνια από τότε.

    • factorx avatar
     factorx @ noldor 25/02/2012 19:16:59

     Τόση μονομέρεια στην σκέψη δεν έχω ξαναδεί. Αν έμπαινε θέμα μομφής στην κυβέρνηση οι ΠΑΣΟΚΟΙ θα στηριζαν τον ΓΑΠ για να παραμείνει στην κυβέρνηση. Και ακόμα πρωθυπουργός θα ήταν

     • Κώστας ΜΠ avatar
      Κώστας ΜΠ @ factorx 25/02/2012 19:28:00

      Γιατί όσοι εκτιμούμε διαφορετικά είμαστε μονομερείς και όχι το αντίθετο;
      Τα γεγονότα είναι δεδομένα και δεν ξεγράφουν.
      Αντιγράφω πχ την ειδησεογραφία των ημερών:
      "Διπλό τελεσίγραφο απηύθυναν η κυρία Ανγκελα Μέρκελ και ο κ. Νικολά Σαρκοζί προς τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου: Η εκταμίευση της 6ης δόσης θα γίνει μόνο εφόσον έχει εγκριθεί στο σύνολό της η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Και δεύτερον το δημοψήφισμα μπορεί να έχει ένα μόνο ερώτημα, ναι ή όχι στο ευρώ...
      ...Σε δήλωση του ο κ. Παπανδρέου, επιβεβαίωσε ότι το δημοψήφισμα θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου, με ερώτημα την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Αιτιολόγησε την απόφαση του λέγοντας ότι πολλοί αμφισβήτησαν τα θετικά σημεία της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και γι΄αυτό θεώρησε σωστό να αποφανθεί ο λαός. Πρέπει να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, τόνισε, επειδή το πρόγραμμα που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ δύσκολο.

      Η απόφαση που ελήφθη στις Κάννες, σε μια πολύ δύσκολη συνάντηση με τους ισχυρούς της ευρώπης, θεωρείται βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει εξελίξεις. Αρκετοί υπουργοί στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους στο να τεθεί υπό αμφισβήτηση η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και η παραμονή στο ευρώ"

      Όλοι θυμόμαστε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες το θλιβερό τέλος του Παπανδρέου μετά την από κοινού συνέντευξη Παπανδρέου-Σαρκοζί.
      ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΈΛΕΓΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Ο ΓΑΠ ΕΧΑΝΕ ΤΗΝ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ, ΕΠΕΦΤΕ.

      Και τότε προέκυψε συγκυβέρνση. Για να σώθει λέει η 6η δόση, για να εξασφαλιστεί το psi κλπ κλπ.
      Και το ερώτημα είναι: γιατί συγκυβέρνηση και όχι εκλογές στις 4/12;

     • factorx avatar
      factorx @ Κώστας ΜΠ 25/02/2012 20:05:14

      Τελικά δεν είσαι μονομερής μόνο, αλλά προσπαρμόζεις και την πραγματικοτητα στα μέτρα σου - την διαστρεβλώνεις δηλαδή. Πέρασαν τόσοι μηνες απο τότε και ακόμα να απαλλαγούν από τον ΓΑΠ. Και θα τον διώχναν τότε; Η ψηφοφορία στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ήταν το κόλπο για να μην περάσει η ψήφος μομφής. Πως θέλεις να στο πουμε για να το καταλάβεις; Και να σου πω και κάτι μπς και ξεκολήσεις από τις χίμαιρες. Αν στο ΠΑΣΟΚ τους έκοβε θα είχαν φύγει μόνοι τους από την κυβέρνηση για να αφήσουν τον Σαμαρά να βγάλει το φίδι από την Τρύπα.

    • Αδέξιος Δεξιός avatar
     Αδέξιος Δεξιός @ noldor 25/02/2012 19:29:07

     noldor,
     αν πιστεύεις ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα έριχναν κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, τότε ζείς σε άλλη χώρα!
     Και το ΓΑΠ να έριχναν πάλι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα γινόταν αφου είχαν την πλειοψηφία στη Βουλή.

 34. tak avatar
  tak 25/02/2012 11:16:33

  Συνεπώς Δαναέ μου και με πολλά άλλα που παραλείπονται, χιλιοειπωμένα από εμάς άλλωστε, όλοι θα πρέπει να παραδεχτούμε πως ο Σαμαράς είναι πέρα από τη Νέα Δημοκρατία ηγέτης και έτσι θα πρέπει να φερθεί και ο ίδιος. Να κόψει αυτιά, να πάρει κεφάλια, να τους ταρακουνήσει, που βάλτωσαν και έβγαλαν ρίζες, περιμένοντας την καρέκλα...
  Στη Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να το καταλάβουν και να αρχίσουν να τρέχουν για να τον προφτάσουν, ενώ οι υπόλοιποι Έλληνες, που τον πιστεύουν ή τον θεωρούν έστω και αναγκαίο κακό για τις δικές τους θέσεις, ιδέες, ιδεολογίες και ιδεοληψίες, θα πρέπει να του δώσουν την απαιτούμενη ώθηση, τον απαιτούμενο αέρα, μπας και ξεστραβωθεί η τύχη μας και αρχίσει η χώρα να παίρνει τα επάνω της.
  Για τις κομματικές οργανώσεις; Ξέρεις τι μου πάει στο μυαλό Δαναέ μου; Πως ο Πρόεδρος πρέπει να τους απαγορεύσει να εμφανίζονται ως γλάστρες ή να τους καταργήσει δια μιας!

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ tak 25/02/2012 11:46:03

   Μέσα είσαι!

  • juliet avatar
   juliet @ tak 25/02/2012 13:12:12

   Aπόλυτος!!!!!!!!!!Πες μου όμως ποιά γλάστρα δεν θ΄αντιδράσει αν την σπάσει;Το με μιας μερικές φορές είναι λύση οριστική και η καλύτερη.

   • Φελίζα avatar
    Φελίζα @ juliet 25/02/2012 13:49:02

    Juliet, αντιδρούν και οι γλάστρες? Τότε θα κάνουν κι άλλα πράγματα....όπως το να αλλάξουν νοοτροπία ?

    • juliet avatar
     juliet @ Φελίζα 25/02/2012 17:03:05

     Φελίζα,
     αυτές οι γλάστρες είναι παγκόσμια πατέντα ...Η νοοτροπία δύσκολο ν΄αλλάξει ,η μορφή στο πηλό δίνεται όσο είναι λάσπη.Αφου στεγνώσει δύσκολα να τον μορφοποιήσεις αν δεν σου αρέσει το σχήμα το σπάς ή το μαθαίνεις να το χρησιμοποιείς . Πάντα για τις πήλινες γλάστρες...Βέβαια δεν αναφερόμαστε στα λουλούδια που κοσμούν τις γλάστρες....Αυτές τις μέρες τ΄έχω δει όλα και είμαι σαστισμένη.

 35. gclouney avatar
  gclouney 25/02/2012 11:26:48

  θέτω καλόπιστα ένα ερώτημα. Που θα ήταν η Ελλάδα σήμερα αν κάποιοι δεν ψήφιζαν το "κακό" μνημόνιο1? Το σκεπτικό τότε, ότι δεν μας αφήνουν να πρωχεύσουμε είναι το ίδιο επισφαλές όσο και σήμερα. Που θα βρίσκαμε τότε χρήματα για τις ανάγκες μας?

 36. gclouney avatar
  gclouney 25/02/2012 11:39:02

  πολλοι ΝΔκρατες έχουν φτιάξει μια συγκεκριμένη εικόνα για τον Σαμαρά έτσι όπως θα ήθελαν να είναι(ηγέτης , πατριώτης , αποτελεσματικός κλπ). Είναι όμως έτσι? Τι έχει κάνει επι της ουσίας 2 χρόνια? Πέραν από τις δηλώσει που είναι ωραίες και ευκολες, έχει πείσει?

 37. michel platini avatar
  michel platini 25/02/2012 11:44:20

  ΑΣΧΕΤΟ.ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΞΕΦΥΓΕ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ''.ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΑ ΑΝΤΙΝΕΑ????????????????? .ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.......

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ michel platini 25/02/2012 16:59:41

   O Καμμένος αν ήθελε να κομίσει το νέο όφειλε να παραιτηθεί από βουλευτής.
   Οπως έκαναν οι Βορίδης και ο Γεωργιάδης όταν άλλαξαν κόμμα.

   • noldor avatar
    noldor @ Αδέξιος Δεξιός 25/02/2012 19:13:09

    Μήπως θα έπρεπε να παραιτηθούν και από υπουργοί; Γιατί υπουργοί έγιναν αποκλειστικά και μόνο γιατί ήταν βουλευτές ένος κόμματος που στήριζε την Κυβέρνηση και γιατί ο αρχηγός τους αυτούς επέλεξε για να εκπροσωπούν το κόμμα του.

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ noldor 25/02/2012 23:28:05

     παραιτήθηκαν, και οι δύο, πριν να παραιτηθούν από βουλευτές - το ξέχασες?

 38. makis p avatar
  makis p 25/02/2012 12:07:23

  ΕΞΥΠΝΕ TAK KAI ΔΑΝΑΕ ΕΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ makis p 25/02/2012 17:41:36

   makis p, πουθενά δεν αναφέρω ότι πρέπει να καταργηθούν οι κομματικές οργανώσεις. Αλλά όπως λειτουργούν νομίζεις ότι προσφέρουν κάτι;
   Και τελικά πού είναι αυτές οι τοπικές κομματικές οργανώσεις βάσης; Βλέπει κανείς κάποια να κινείται;
   Τι πρέπει να γίνει; Να αλλάξουν ριζικά.Να βγουν στον κόσμο. Να τον καλέσουν. Με βουή. Να γίνει συζήτηση. Να μιλάνε. Να συζητάνε. Να διαφωνούν.. Με ιδέες. Με απόψεις. Με ελπίδα και όραμα. Να βοηθήσουν να βγει η πατρίδα μας από το τέλμα το τωρινό. Από κει θα βγουν και τα στελέχη. Απ’ το λαό και να είναι κοντά στο λαό να τον ενημερώνουν συνεχώς. Μπορεί να γίνει; Βεβαίως! Αλλά θέλει κότσια!

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Δαναός 25/02/2012 18:15:13

    Είναι απαραίτητες οι τοπικές οργανώσεις και, συμφωνώ απόλυτα ότι, πρέπει να έχουν τη μορφή που περιγράφεις...

 39. Φελίζα avatar
  Φελίζα 25/02/2012 12:09:12

  Δύο χρόνια τώρα οι Έλληνες και η Ελλάδα κατρακυλούν και όλοι έχουμε ευθύνη ,στο ποσοστό που αναλογεί στον καθένα.
  Γιατί τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την ΝΔ? Δύο χρόνια το μαγαζί δουλεύει ρολόι και..... τώρα τι άλλαξε?
  Ή τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι , ακόμα και γι΄αυτούς που είχαν την υπομονή να περιμένουν θεωρώντας ότι .... όλα βαίνουν καλώς και ....όλα στην ώρα τους?
  Ποιό είναι το ποσοστό των Ελλήνων που το απασχολεί σήμερα το μέλλον του κόμματος , ακόμα και αυτού που ιδεολογικά ανήκει? Και για αυτό φταίνε οι Ελληνες?
  Η νέα κυβέρνηση ,όταν γίνουν εκλογές , θα εκλεγεί από όλους τους Έλληνες ψηφοφόρους , που οι περισσότεροι δεν ανήκουν σε κανένα κομματικό όργανο και δεν έχουν ενημέρωση εκ των έσω για το πρόγραμμα και τις προοπτικές του τόπου, πόσο μάλλον για τις ικανότητες των στελεχών(?) της κεντρικής σκηνής.

 40. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 25/02/2012 12:09:13

  εγω μαζι σας, για τα δυσκολα φυσικα!

 41. αναγνωστης avatar
  αναγνωστης 25/02/2012 12:17:44

  Κάτσε να δουμε φίλε τι θα γίνει. Γιατί κόμμα με τον πιο άχρηστο υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή (εκείνον από την Λάρισσα), τον αρχηγό των ταξιτζήδων ...Μανώλη που υπονόμευε τον Καραμανλή και το μοντέλο την Κουντουρά δεν το βλέπω να προκόβει

  • geothe avatar
   geothe @ αναγνωστης 25/02/2012 18:20:27

   Ενώ με τον τσεκουράτο και το μπουμπούκο είσαι έτοιμος να δρέψεις δάφνες! Εκπληκτικό!

 42. factorx avatar
  factorx 25/02/2012 12:32:53

  Το 2009 ο Καραμανλής προειδοποιούσε για το κακό που έρχεται άλλα οι νεοδημοκράτες τον μαύρισαν εξαιτίας κυρίως των συνεργατών και των επιλογών του αλλά και επειδή άκουγαν και πίστευαν την προπαγάνδα όλων εκείνων που ήθελαν να φέρουν τον ΓΑΠ και την μαμά του στην εξουσία για να μας βάλουν στο ΔΝΤ. Το ΓΑΠ βγήκε τελικά με την ψήφο των ...δεξιών που δεν ψήφισαν. Αυτό δεν πάει να γίνει και σήμερα;

  Το άρθρο λέει αυτά περίπου που λέγαμε και τότε. Ότι η ΝΔ έχει πρόβλημα στον πυρήνα των οπαδών της επειδή η ηγετική ομάδα περί των Σαμαρά δεν μπορεί να εξηγήσει και να περάσει την γραμμή στην βάση

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ factorx 25/02/2012 12:39:23

   Οι δεξιοί που δεν ψήφισαν+οι δεξιοί που ψήφισαν άλλο κόμμα (και πασόκ, ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) για να τιμωρήσουν τη δεξιά...

  • Θηβαίος avatar
   Θηβαίος @ factorx 25/02/2012 12:46:09

   Τον μαύρισαν εξαιτίας κυρίως των συνεργατών του, των επιλογών του αλλά και της αναποφασιστικότητας και αναβλητικότητας που έδειξε ως ηγέτης.

   • factorx avatar
    factorx @ Θηβαίος 25/02/2012 12:51:21

    βάλε κι αυτό

    • Φελίζα avatar
     Φελίζα @ factorx 25/02/2012 13:58:35

     Το 2009 ο Καραμανλής κατέβαλε φιλότιμη προσπάθεια για να πείσει το σύνολο του Ελληνικού λαού ότι θέλει να φύγει από την εξουσία και τους λόγους τους γνωρίζει εκείνος.
     Το 2012 τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο λαός δύο χρόνια τώρα έχει μάθει και εμπεδώσει τι είναι αυτό που πρέπει να περιμένει από το κράτος και έχει απαρνηθεί παραδοχές του παρελθόντος.

  • ΚΩΣΤΑς Β avatar
   ΚΩΣΤΑς Β @ factorx 25/02/2012 15:26:18

   Φάκτορα μέχρι στις 28 /10/2011 η ΝΔ του Σαμαρά και χωρίς τα επικοινωνιακά τεχνάσματα θα έπαιρνε άνετη πλειοψηφία.Ξαφνικά απο εκεί που οι πασοκοι δεν μπορούσαν να βγούν απο τα σπίτια τους ,η ηγετική ομάδα της ΝΔ κατάφερε το ακατόρθωτο: να μην μπορούν να κυκλοφορίσουν όυτε οι νδ τες χωρίς να φταίνε.Το παραμύθι τέλειωσε ,η δεξιά έδειξε αδυναμία ,στήριξε παπα-δημο-ντρεου και έσωσε τους πασόκους .Για ρώτησε λειτουργεί καμμιά νομαρχιακή;;;;μόνο μερικές για να κόβουν πίτες . Το πολιτικό συμβούλιο η κεντρική επιτροπή έστω η κοινοβουλευτική ομάδα αποφάσισαν ένα τόσο σημαντικό θέμα για ένα κόμμα το να στηρίξουν τους απατεώνες;;;;;και γιατί άραγε σε περίπτωση χρεοκοπίας (λέμε τώρα ) την ευθύνη θα την είχε ο Σαμαράς;;;; αντιπολίτευση δεν ήταν ;;;τι φασούλι ήταν αυτό;;;Το μόνο που απομένει τωρα είναι κάτι δραστικό. 1) Διώχνεις τους νεοφιλελευθερους 2) αποκηρρύτεις το mega kai skai 3) ΕΤΟΙΜΆΖΕΙς ΈΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΣΥΜΒΌΛΑΙΟ για τον φτωχό λαό 4) επιστροφή των ΔΑΚΙΤΩΝ και των υπο καμμένου ανθρώπων 5) αλλάζεις τον αποτυχημένο γραμματέα ,και βάζεις ένα σύμβολο εκεί 6) υποψηφιότητες με την σύμφωνη γνώμη των ΝΟΣ και όχι με τους κολλητούς 7) ετοιμάζεις μέσω ευρωβουλευτών καμπάνια με τους μεσογειακούς λαούς ανένδοτο κατα των συνθηκών αυτής της Ε.Ε ΚΛΠ Τί λές παίρνεις αυτοδυναμία ή όχι;;;

   • factorx avatar
    factorx @ ΚΩΣΤΑς Β 25/02/2012 16:26:35

    Για κίνημα διαμαρτυρίας καλά είναι πολλά απο αυτά που λες, αλλά λες και λίγα. Εγώ μπορώ να σου πω πολλά περισσότερο, πίστεψέ με. ¨Ομως ο αγώνας τώρα δεν είναι να σώσουμε τη ΝΔ από τη ...Ντόρα. Αλλά την Ελλάδα. Τι κάνουμε από εδώ και πέρα; Βρες μου καλύτερη διέξοδο και είμαι μέσα

    • ΚΩΣΤΑς Β avatar
     ΚΩΣΤΑς Β @ factorx 25/02/2012 19:15:47

     Φάκτορα υπάρχει πρόβλημα;; υπάρχει.Ωραία ,δηλαδή για να βγείς απο μια κρίση του συστήματος δηλαδή του άκρατου νεοφιλελευθερισμού εφαρμόζεις νεοφιλελευθερα μέτρα;;;όχι λέω εγώ.Τί μοντέλο εφαρμόζεις;;μα απλά αυτό που πιστεύεις δηλαδή κοινωνικό(με περισσότερη έμφαση) φιλελευθερισμό ,παντού στην υγεία στην παιδεία στην οικονομία παντού .ΚΙ όσο για το κίνημα διαμαρτυρίας ,γιατί όχι;;η κατάσταση είναι πολεμική και ο εχθρός δυνατότερος ,άρα ανταρτοπόλεμο και συμμαχίες με λαικές μάζες εγχώριες και ευρωπαικές με κοινά προβλήματα .

     • factorx avatar
      factorx @ ΚΩΣΤΑς Β 25/02/2012 19:26:13

      Τζάμπα κουβεντιάζουμε. Εσύ έχεις ως πρότυπο τον ΣΥΡΙΖΑ με λίγο ...προπολεμικό ΕΚΚΕ

     • ΚΩΣΤΑς Β avatar
      ΚΩΣΤΑς Β @ factorx 26/02/2012 00:40:10

      Χμ ,απλά πρότεινα αυτά που εφάρμοσες κι εσύ στον αθέμιτο ανταγωνισμό των ΜΜΕ με το antinews έναντι των μεγάλων εντύπων και καναλιών .Έτσι λοιπόν να μήν κατηγουρούμε το ΚΚΕ για δογματισμό απο την στιγμή που η ΝΔ φαίνεται να είναι δογματικότατη και σταθερή υπέρ των κανόνων της αγοράς και όχι της πολιτικής.Αν θυμάμαι καλά στο συνέδριο μας ο πρόεδρος αναφώνησε ότι "εάν το ΠΑΣΟΚ διαλύσει την οικονομία και την κοινωνία δεν θα βρεί στον δρόμο του το ΠΑΜΕ αλλά εμάς" το πασοκ το έκανε εμείς αντι απέναντι του τι κάναμε;;;;Να ΄σαι καλά .

 43. Κάτων avatar
  Κάτων 25/02/2012 12:36:13

  Φοβερή η διακήρυξη του κόμματος Καμένου. Φοβερό ποτ-πουρί επιτυχημένων λέξεων της πολιτικής θεωρίας, ότι ηχεί ευχάριστα, δεν δυσαρεστεί κανέναν, τα έχει όλα.
  «Κατοχυρώνει την ισονομία, ισότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και αξιοκρατία. Προστατεύει την Ελληνική οικογένεια και τον πολίτη από την επίθεση των αγορών».
  Για την αδελφοσύνη δεν λέει κάτι και μας στενοχωρεί. Επίσης να προστατεύσει τον πολίτη και από την επίθεση των λαϊκών αγορών…
  «Πιστεύουμε στο πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και επιδιώκουμε στην ενίσχυση και επέκταση των θεσμών της, με άμεση συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων».
  Και εις την Λαοκρατία πιστεύομεν δηλαδή, που έλεγε και ο γερο –Παπανδρέου. Αλλά το καλύτερο είναι το επόμενο. Όποιος μας εξηγήσει τι επακριβώς θέλει να πει ο ποιητής κερδίζει μισό πλοκάμι χταπόδι:
  «Πιστεύουμε στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και ταυτόχρονα αρνούμαστε την εξάρτηση που οδηγεί στην διεθνή απομόνωση και στερεί από τη χώρα άλλες γεωπολιτικές συμμαχίες».
  Κάποιες μικρές απορίες έχουμε και στο επόμενο:
  «Πιστεύουμε σε μια ορθολογική ανάπτυξη με κυρίαρχο μοχλό την ελεύθερη αγορά, όπου το παραγόμενο προϊόν κατανέμεται δίκαια…».
  Το πώς θα κατανεμηθεί δίκαια, είναι μάλλον κάτι απλό και παιδαριώδες, το οποίο δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση…
  «Τα παραπάνω προτάθηκαν από 196.400 Ελληνίδες και Έλληνες μέσω του διαδικτύου και αποτελούν τον αρχικό κορμό και την ιδεολογική βάση του κινήματος των πολιτών και θα διαμορφωθούν στη συνέχεια από ανοιχτές διαδικασίες συμμετοχικής δημοκρατίας και διαλόγου».
  Αν τα βρουν οι 400 Έλληνες μεταξύ τους η νέα κίνηση θα έχει προσφέρει τα μέγιστα στα δημόσια πράγματα. Εδώ όλοι διαφωνούν με όλους και οι μισοί με τους εαυτούς τους και θα τα βρουν διακόσιες χιλιάδες νοματαίοι μέσω διαλόγου;
  Αυτό με τη συμμετοχική δημοκρατία λίγο με τρομάζει γιατί ήταν η σημαία του ΓΑΠ κάποτε, αλλά ίσως ξέφυγε μέσα στη φλόγα της σύνταξης της επαναστατικής διακήρυξης...

  • Πασόκος avatar
   Πασόκος @ Κάτων 25/02/2012 13:29:05

   Κάνεις λάθος. Η διακήρυξη του Καμένου είναι κάτι ανάλογο με την διακηρυξη του Ανδρεά Παπανδρέου το 1974. Το λέει και το Κουρδιστό Πορτοκάλι, που ως βέρος Πασόκος - καρχιμαχικός - ραγκουσικός ξέρει καλύτερα από σένα:

   "H Εθνική Ανεξαρτησία, η λαική κυριαρχία, η τήρηση του Συντάγματος και της κοινοβουλευτικήες δημοκρατίας. Αυτές τις αυτονόητες αξίες για ένα ανεξάρτητο Έθνος -Κράτος έρχεται να υπενθυμίσει η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

   Παρότι η σύνταξη της παραπάνω διακήρυξης αποτελεί ένα συλλογικό εγχείρημα των ανθρώπων που πλαισιώνουν τον Πάνο Καμμένο, δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω στο πρόσωπο της συνεργάτιδάς του Κατερίνας Τσατσαρώνη, το ρόλο αυτού που λέμε ιθύνων νους.

   Ήταν εκείνη που ανέλαβε να διαμορφώσει την τελική μορφή αυτού του συμβολαίου με τους πολίτες που καλούνται να υπογράψουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

   Από τις πρώτες κιόλας ώρες η ανταπόκριση των πολιτών παίρνει χαρακτηριστικά κινήματος, κάτι που παρατήρησε στενός φίλος και συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου...."

   • Αδέξιος Δεξιός avatar
    Αδέξιος Δεξιός @ Πασόκος 25/02/2012 16:41:14

    δηλαδή πασόκε,
    ο Καμμένος αντιγράφει το ...ΠΑΣΟΚ και αυτό ισχύει επειδή το λέει ο ...Κουρδιστός;

  • occultist avatar
   occultist @ Κάτων 25/02/2012 15:22:17

   Κάτων είπε:
   ""«Πιστεύουμε στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και ταυτόχρονα αρνούμαστε την εξάρτηση που οδηγεί στην διεθνή απομόνωση και στερεί από τη χώρα άλλες γεωπολιτικές συμμαχίες».""
   Τι ακριβώς δεν κατάλαβες;; Το οτι ανήκουμε στην Ευρώπη αλλά ως εταίροι και οχι σαν εξαρτώμενοι υποτελείς; Το ότι δεν δεχόμαστε ξένους επιτρόπους στα υπουργεία που ουσιαστικά θα κυβερνούν;; Το οτι μας απαγορεύουν να αναζητήσουμαι απο αλλού χρήματα ( Κίνα- Ρωσσία) με καλύτερους όρους προκειμένου να μας έχουν συνέχεια στην πρίζα και να μας ληστεύουν με τα επιτόκια τους;;;;;; Το ότι ο Σαμαράς πήγε στην Ρωσία και αμέσως άρχισε μπαράζ αμφισβητίσεων της συνάντησης με τον Πούτιν και επιθέσεων στην Ν.Δ:: Και ακολούθησε η φυλάκιση του Εφραίμ ως μεσολαβήσας, για την συνάντηση, ως προειδοποίηση ;;;;
   Τώρα που στα εξήγησα πες μου που διαφωνείς.
   Αυτά από έναν Σαμαρικό που θα ήθελε να πεί αυτά, ο Σαμαράς.
   Υ.Γ Αν τα κατάλαβες, στείλε μισό το πλοκάμι από το χταπόδι. Με την κρίση που υπάρχει θα είναι χρήσιμο την Καθαρά Δευτέρα. :)

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Κάτων 25/02/2012 15:28:33

   αν αυτό το συνονθύλευμα αντικρουόμενων "και καλά" ιδεών, στολισμένο με εύπεπτες λεξούλες, περνάει χωρίς πολλές αναλύσεις στον κόσμο υπό τη μορφή "ιδρυτικής διακήρυξης" τότε όσοι το ψηφίσουν το "καμμένο(υ) κόμμα" (όπως εύστοχα το χαρακτήρισε η Ακρίτα) είναι άξιοι της μοίρας τους και όχι μόνο...

 44. adidrust avatar
  adidrust 25/02/2012 12:59:15

  Τα ψέμματα τελειώσανε όχι μόνο για τους πολιτικούς, αλλά και για τον κόσμο. Ο καθένας ατομικά και όλοι μαζί συλλογικά έχουμε ευθύνη για το τι θα ψηφίσουμε και για το ποιόν θα φέρουμε στην εξουσία. Δεν υπάρχουν πλέον συλλογικές ρήτρες αποποίησης ευθυνών του στυλ "που να ξέρει ο κοσμάκης"..."οι πολιτικοί μόνο φταίνε"... "κοροϊδέψανε τον λαό"...κτλ. κτλ.

  Αυτά ήταν καραγκιοζιλίκια για χαζοχαρούμενους ψηφοφόρους και πονηρούς καθοδηγητές τους.

  Είτε ήταν ο ΓΑΠ και ο Καμίνης του χθες ή ο Φώτης και ο Καμμένος του αύριο (ή οποιοσδήποτε άλλος) πλέον ο κόσμος να ξέρει ότι η ψήφος του φέρει βαριά ευθύνη.

  ΔΕΝ δίνω καμία δικαιολογία στους πολιτικούς και στα κόμματα για τις πολιτικές και ποινικές τους ευθύνες. Αλλά πλέον ΔΕΝ δίνω και καμία δικαιολογία στον γείτονα μου. Και επειδή το βλέπω ότι πολλοί θα αρχίσετε να μουρμουρίζεται περί δημοκρατίας και μπλα μπλα...να ξέρετε ότι ο κοινωνικός ιστός υφαίνεται και ενδυναμώνεται από τις λογικές επιλογές του καθενός ξεχωριστά προς όφελος όλων μαζί συλλογικά -όχι από την ιδιοτέλεια, την αίρεση, την αποστασιοποίηση και τις κουτοπονηριές.

  Εάν συμπατριώτες μετά από 2 χρόνια οικονομικής καταστροφής, μιζέριας και διάλυσης δεν μπορείτε να κάνετε ΠΡΩΤΑ την αυτοκριτική σας και μετά να δείτε το ποιος έχει την δυνατότητα να μας κυβερνήσει για να μας βγάλει από τον "ελλαδοβούρκο", τότε το κρίμα (και η θηλιά) στο λαιμό όλων μας.

  • akenaton avatar
   akenaton @ adidrust 25/02/2012 14:05:00

   Συμφωνώ απολύτως. Αυτό λέω με άλλα λόγια κι εγώ εδώ: http://www.antinews.gr/2012/02/24/149165/#comment-921472
   (για να μην επαναλαμβάνομαι)

  • Κρίτων avatar
   Κρίτων @ adidrust 25/02/2012 17:59:45

   Έγραψες!! Συγχαρητήρια...

 45. Ελληνική Φιλοσοφία avatar
  Ελληνική Φιλοσοφία 25/02/2012 13:13:12

  Μάλλον ο Σαμαράς ξεβολεύει πολλούς και μέσα στην ίδια τη ΝΔ που προφανώς ονειρεύονται να κυβερνήσουν για την καρέκλα και όχι για να βγάλουν τον τόπο από τη λάσπη με σκληρή δουλειά.

  Η ενότητα της βάσης είναι σημαντική. Μερικοί διχάζουν τη βάση επειδή ακολουθούν προσωπικές στρατηγικές.
  http://www.youtube.com/watch?v=J9HaT23b-xc&feature=related

  Οι Έλληνες δεν έχουν ανάγκη τώρα να βρουν τον πιο αντιμνημονιακό ώστε να τον βάλουν να κυβερνήσει. Έχουν ανάγκη να βρουν αυτόν τον πολιτικό χώρο, πολιτικό αρχηγό, βουλευτή που θα μπορεί στην πράξη με αυτά τα δεδομένα να ξαναστήσει την Ελλάδα στα πόδια της. Οι άνθρωποι που θέλουν και μπορούν να ξαναστήσουν την Ελλάδα, λογικά θα έχουν αληθινά επιχειρήματα για να σε πείσουν και δεν αντλούν πολιτική δύναμη από τις ταμπέλες.

 46. factorx avatar
  factorx 25/02/2012 13:14:22

  Αντιγράφω από την ανάρτηση: |Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, με αποκλειστική ευθύνη του ΓΑΠ, το κούρεμα του χρέους είναι κάτι που αξίζει να το προσπαθήσουμε. Γιατί μπορεί να δώσει μια ανάσα και μια ελπίδα στη χώρα. Και το κούρεμα όταν ολοκληρωθεί, δεν θα μπορούν να το πάρουν πίσω, ενώ τις συντάξεις και τον κατώτατο μισθό, μια νέα κυβέρνηση μπορεί να τα ξαναδεί από την αρχή. Τόσο δύσκολο, είναι να το καταλάβει κανένας; Πόσο πιο απλά να το εξηγήσουμε;"

 47. tampakiotis avatar
  tampakiotis 25/02/2012 13:28:46

  .....Σε ένα πράγμα δεν τα έχει καταφέρει ακόμα πλήρως. Να παρουσιάσει μια ομάδα από στελέχη τα οποία θα κάνουν τη διαφορά και θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου. Γιατί, ας μη γελιόμαστε, μερικοί που βρίσκονται στον τρίτο όροφο, θα έπρεπε να τους απαγορεύεται η είσοδος!.........

  επειδη με το παραπανω τα λες ολα,και δεν χρειαζονται περαιτερω αναλυσεις,περιμενω να κανει την κινηση.περασαν οι εποχες που ψηφιζαμε με κλειστα ματια!!!!!!και δεν θεωρω σωστο να μας <> γιατι το 2009,δεν πηγαμε να ψηφισουμε.ετσι θεωρησαμε σωστο και ετσι καναμε.οπως σωστα θεωρωντας ,ψηφισαν οι υπολοιποι.,στο τελος ,η ιστορια ειναι αυτη που θα δικαιωσει τους μεν,ή τους δε............

 48. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 25/02/2012 13:38:25

  Σε ένα πράγμα δεν τα έχει καταφέρει ακόμα πλήρως. Να παρουσιάσει μια ομάδα από στελέχη τα οποία θα κάνουν τη διαφορά και θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου. Γιατί, ας μη γελιόμαστε, μερικοί που βρίσκονται στον τρίτο όροφο, θα έπρεπε να τους απαγορεύεται η είσοδος!

  Καλῶς ἢ κακῶς, ἐπελέγη τὸ "πρῶτα γινόμαστε κυβέρνηση καὶ μετὰ ἀλλάζουμε τὸ κόμμα" μὲ τὸ σκεπτικὸ "νὰ μᾶς μείνει καὶ κόμμα μέχρι τὶς ἐκλογές". (Προφανῶς μιλᾶμε γιὰ ὁλικὴ ἀνανέωση, διότι τὰ ψίχουλα ἀνανέωσης δὲν μποροῦν παρὰ νὰ εἶναι καθρεπτάκια γιὰ ἰθαγενεῖς.)

  Ἀσχέτως ἂν συμφωνῶ ἢ διαφωνῶ μὲ τὴν παραπάνω στρατηγικὴ (διαφωνῶ ὅσο δὲν πάει), ἂν ὑπάρχει ΕΝΑ ἐνδεχόμενο νὰ στερηθεῖ (φτοῦ κακά, μακριὰ ἀπὸ μᾶς) ὁ Σαμαρᾶς τὴν δυνατότητα νὰ ἡγηθεῖ τῆς χώρας, αὐτὸ θὰ ὀφείλεται στὴν στελεχιακὴ εἰκόνα τοῦ κόμματος. Ὅσοι τὸ ἀμφισβητοῦν αὐτό, ἂς σκεφτοῦν λίγο πιὸ καθαρά.

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ ὅμως ἂν βάλει μπροστὰ (ΜΠΡΟΣΤΑ, ὄχι ἁπλῶς ὑποψηφίους) καμιὰ εἰκοσαριὰ ἀνθρώπους ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΣ καὶ σαρκώνουν πραγματικὰ μιὰ νέα ἀντίληψη γιὰ τὸ τί εἶναι πολιτικὴ καὶ πολιτικοί. Ὁ λαὸς θὰ τὸ ἐκτιμήσει αὐτό. Μὰ αὐτὲς οἱ κινήσεις ἢ γίνονται ὁλοκληρωτικὰ (δηλαδή, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ διαφορετικῆς πάστας ἄνθρωποι μπροστὰ) ἢ δὲν γίνονται καθόλου. Ἡ ἀπόσυρση τῶν ἐνεργείᾳ κομματανθρώπων καὶ ἡ ἀντικατάστασή τους μὲ wannabe κομματανθρώπους δὲν γοήτευσε ποτὲ κανέναν.

  Ἡ οἴηση ὅτι "ἡ ΝΔ εἶναι κόμμα ἐξουσίας καὶ εἶναι καταδικασμένη νὰ ὑπερψηφιστεῖ καὶ νὰ κυβερνήσει, no matter what" περιέχει ΟΛΟΥΣ τοὺς κινδύνους.


  ΥΓ: Ἔβλεπα προχθὲς τὴν ταινία Iron Lady. Ὅσοι μὲ ἔχουν μυριστεῖ τί κουμάσι εἶμαι γνωρίζουν πὼς δὲν τυγχάνω φίλος τοῦ θατσερισμοῦ. Θαύμασα ὅμως τόσο τὸ τί σημαίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ καὶ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: νὰ ἀνέρχεσαι πολιτικὰ ἀπὸ τὸ πουθενά, μὲ μόνο προσὸν τὶς ἰδέες σου, τὴν εὐφυία σου, τὸ ταλέντο σου καὶ ὄχι τὸ ἂν ἔχεις μπάρμπα στὴν Κορώνη, κληρονομικὸ ἐσωκομματικὸ φέουδο ἢ ἂν κέρδισες στὸν "ἀγώνα σπρωξίματος μὲ τοὺς ἀγκῶνες" τοῦ φυτωρείου τῶν νεολαιῶν. Πόσο θά'θελα νὰ τὰ δῶ αὐτὰ στὴν Ἑλλάδα...

 49. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 25/02/2012 14:44:09

  Βλέπω ότι η "λύση" που πρότεινε κάποτε ο Μπέρτολτ Μπρέχτ ("άν δεν μας αρέσει ο λαός, ν' αλλάζουμε λαό"), αρέσει.
  Αρέσει εξίσου και στο ΠΑΣΟΚικό στελεχιακό κορμό, μην αυταπατώμεθα. Αυτοί που έρριξαν μαζί το κάρο στη χαράδρα, με στραβοτιμονιές ή με δόλο, δυσανασχετούν τώρα επειδή τα θύματα του ατυχήματος δεν βάζουν πλάτες για να το βγάλουν έξω.
  Καιρός για λίγη ειλικρίνεια, σε Πράσινους και Βένετους (αλλά και στα αριστερά κόμματα, που φέρονται απολύτως ανεύθυνα).
  Παραπάνω γράφηκε ότι "έπρεπε η ΝΔ να μην πέσει στη λακκούβα του αντημνημονιακού αγώνα (ενώ ήξερε πως θα αποδεχτεί τα μνημόνια) έπρεπε ότι λέει να το εννοεί. Αντ' αυτού επέλεξε άλλο δρόμο, θα τον διαβεί, με όλες τις συνέπειες)".
  Αυτή είναι όλη η ουσία, η καλύτερη "φωτογραφία της στιγμής". Μπορεί να συμπληρωθεί κάλλιστα σε "πανοραμική λήψη", με φωτογραφία του ΠΑΣΟΚικού τοπίου με τα μπάζα και των διαφόρων "αριστερών" πολιτικών ερειπίων.
  Ιδού και το κοντράστ: Οι Ιρλανδοί, Πορτογάλοι και Ιταλοί ομόλογοι της κεντροδεξιάς, το ίδιο και οι κεντροαριστεροί τους αντίπαλοι, είχαν το ελάχιστο σοφίας και ειλικρίνειας και δεν έπαιξαν εν ου παικτοίς. Έτσι, η κατάσταση της χώρας τους είναι σήμερα σημαντικά καλύτερη από της Ελλάδας.
  Η λεγόμενη Ελληνική ιδιαιτερότητα είναι σε μεγάλο βαθμό, κυρίως ιδιαιτερότητα του όλου Ελληνικού πολιτικού προσωπικού και του πολιτικού συστήματος. Χρονία ιδιαιτερότητά του, αλλά και "οξεία", στην στιγμή της κρίσης. Ιδιαιτερότητα με έντονα στοιχεία συλλογικής ψυχοπαθολογίας.
  Δεν βλέπω άλλη λύση πλήν μετάνοιας, νηστείας, εξομολόγησης, προσευχής και αίτησης (προς το λαό) για συγχώρηση. Προπάντων νηστείας.
  Η λεγόμενη Ελληνική ιδιαιτερότητα του όλου Ελληνικού πολιτικού προσωπικού και του πολιτικού συστήματος έχει αποκτήσει πλέον έντονα μεταφυσικά χαρακτηριστικά: Ο καθένας εναντίον του διπλανού του και ο (Κοινοτικός) "Θεός", προς το παρόν εναντίον όλων. Μεταφυσική θα είναι και η κάθαρση του δράματος: Ο "από μηχανής Θεός εκ Βρυξελλών", με φόβον και έλεον, πλοηγός στην κοιλάδα των δακρύων.
  Βοήθειά μας.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 25/02/2012 14:55:19

   - Η εικόνα μπορεί να συμπληρωθεί κάλλιστα σε “πανοραμική λήψη”, με φωτογραφίες του ΠΑΣΟΚικού τοπίου με τα μπάζα, αλλά και των διαφόρων “αριστερών” πολιτικών ερειπίων -

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 25/02/2012 15:03:25

   Μια και το αυτόχθον ιερατείο ξέρει μόνον να κουνά δεξιά - αριστερά την αγιαστούρα, αλλά στα Λειτουργικά καθήκοντα είναι απολύτως σκράπες, ο "από μηχανής Θεός" φέρνει μαζί του και απόσπασμα ιερέων:
   Διαβάζω ότι καταφθάνουν 160 Γερμανοί εφοριακοί.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Ο Θείος 25/02/2012 17:05:00

    χαχαχχαα.... καίριος, Θείε, και ακριβής ... το δε τελευταίο σου σχόλιο, το καλύτερο όλων των εποχών!

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Ο Θείος 25/02/2012 17:06:22

   Ποιός είπε Θείε, ότι πρέπει να αλλάξουμε το λαό;
   Αυτά είναι εξυπνάδες.
   Το άρθρο αναφέρεται σε συμπεριφορές.
   Και αν διάβασες τα σχόλια θα τις είδες αυτές τις συμπεριφορές να επανεμφανίζονται.
   Κριτική δεν είναι να παίρνεις μια λέξη και να γράφεις ιστορία.

 50. Amalia avatar
  Amalia 25/02/2012 14:52:54

  "Εμείς οι ΝεοΔημοκράτες στηρίζουμε προσωπικά τον Σαμαρά, ¨ΟΧΙ την ΝΔ. ".
  Λάθος αγαπητέ Σωκράτη...Εμείς στην ΝΔ στηρίζουμε πρώτα την ΝΔ, σε δεύτερη μοίρα έρχεται ο πρόεδρος. Προφανώς είσαι όψιμος ΝΔ. Οι πρόεδροι είναι απλά νοικάρηδες στο κόμμα. Ο "σπιτονοικοκύρης" είμαστε εμείς!

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Amalia 25/02/2012 17:03:55

   Οι συνεπείς νεοδημοκράτες στηρίζουν την παράταξη και τον αρχηγό της.
   Τελεία. Γιατί την παράταξη την εκπροσωπεί ο αρχηγός.
   Και έχουμε έναν αρχηγό για τον οποίο στηθήκαμε στην ουρά για να τον βγάλουμε κόντρα σε όλες τις προβλέψεις.
   Που πήρε ένα κόμμα διαλυμένο, με 11 μονάδες πίσω και σε δυο χρόνια το έχει φέρει στον προθάλαμο της εξουσίας.
   Οποιος θα θεωρεί λίγα αυτά, ας μου δείξει κάτι ανάλογο

   • GIKON avatar
    GIKON @ Αδέξιος Δεξιός 25/02/2012 21:49:37

    Στον προθάλαμο της εξουσίας;
    Εγώ πάλι γιατί βλέπω το χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία του κόμματος;

 51. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 25/02/2012 15:24:54

  Από τα όρη, με θέμα την αλλαγή ανέμου και βαρομετρικών συστημάτων,
  αφιερωμένο εξαιρετικά εις Αντώνιον (αλλά και Χρύσανθον, Φαήλον και λοιπούς εξ ευωνύμων και μεσο-ευωνύμων ερχομένους συνεργάτας) :

  "Θα υπάρχει μια διέξοδος,
  είπε ο παλιάτσος στο ληστή
  Κι αν σου 'χει μείνει μια σταλιά ντροπή,
  δώσε λιγάκι προσοχή
  Εμπόροι πίνουν το κρασί μας,
  και κλέβουνε τη γη
  Εσύ είσαι η μόνη μας ελπίδα,
  σε περιμένουμε να 'ρθεις

  Τα παίρνεις όλα πολύ στα σοβαρά,
  ήταν τα λόγια του ληστή
  Έχουν περάσει όλα αυτά
  πάει καιρός πολύς
  Εδώ απάνω στα βουνά
  δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή
  Για ό,τι έχει κερδηθεί
  για ό,τι έχει πια χαθεί"
  ............
  (Παλιάτσος και Ληστής - Dylan/Σαββόπουλος).

  • factorx avatar
   factorx @ Ο Θείος 25/02/2012 16:27:31

   ΚΙ σε αυτό ατιγραφέας ρε Θείε; Πες κάτι πρωτότυπο

 52. Παναγιώτης avatar
  Παναγιώτης 25/02/2012 15:34:23

  Το πρόβλημα με τον Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία είναι σύνθετο.
  Συμφωνούμε όλοι ότι ο Σαμαράς διατήρησε -κακώς- πολλούς του παρελθόντος που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα και αποτελούν τροχοπέδη στην προσπάθεια να προσελκύσει ψηφοφόρους.
  Συμφωνούμε όλοι -παρότι δεν το λένε όλοι- ότι δεν μας άρεσε το "ναι" στο μνημόνιο 2.
  Είναι επίσης κοινώς αποδεκτό ότι ένα μεγάλο κομμάτι της λαϊκής δεξιάς νιώθει πιο οικεία με τον σκληρό -δικαίως- αντιπολιτευτικό λόγο του Καμμένου απέναντι στο Πασοκ παρά με τις παιδιαρίστικες αντιπαραθέσεις του Μιχελάκη και του Λυκουρέντζου.
  Είναι επίσης αποδεκτό ότι καμία πρόταση για ανάπτυξη δεν υπάρχει στο νέο μνημόνιο και παρόλα αυτά δύο εβδομάδες τώρα όλοι υπογράφουν μέτρα και εφαρμοστικούς νόμους χωρίς να μας λεν πως θα βγούμε από την ύφεση,η οποία αναθεωρήθηκε ήδη στο 4,4% ενώ το μνημόνιο γράφτηκε με άλλα δεδομένα.
  Ακόμα υπάρχουν και καυτά σκάνδαλα όπως το 1 δις στην Proton, τα cds, η siemens, η ΑΟΖ, κ.ά για τα οποία ουσιαστικά δεν γίνεται τίποτα.
  Ακόμα γίνονται κινήσεις μάλλον για ψηφοθηρία, οι οποίες όμως προσβάλλουν πολλούς ψηφοφόρους του κόμματος, δηλαδή η συνεργασία με τον Άδωνι Γεωργιάδη.
  Τέλος όλα αυτά μαζί σε συνδυασμό με την έλλειψη κοινωνικού διαλόγου από τη μεγάλη βάση των 800.000- αλήθεια τα email γιατί τα ζητούσαν αφού δεν μας ρώτησαν ποτέ τίποτα;- στρέφουν πολλούς σε άλλες σκέψεις και διεξόδους (αποχή, άκυρο, λευκό, άλλο κόμμα) είτε για καλύτερη αντιπροσώπευση είτε για τιμωρία στο πολιτικό σύστημα.
  Υστ.1 : Οι εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα. Ο Καψής δεν έχει καμία νομιμοποίηση να μας δουλεύει ψιλό γαζί. Ο Σαμαράς να βγει και να ορίσει ημερομηνία μονομερώς αποφασισμένη.
  Υστ.2 : Οι τραπεζίτες που εκπονούν τα σχέδια για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δεν είναι πολιτικοί. Είναι εκπρόσωποι της μιας μεριάς. Ο λαός δεν πρέπει να εκπροσωπείται; Τι είδους διαπραγμάτευση ή τροποποίηση μπορεί να γίνει σε ένα στενό κοστούμι; Ο άνθρωπος από μέσα ασφυκτιά και μόνο να το σκίσει μπορεί για να μη σκάσει.

 53. δρόμος avatar
  δρόμος 25/02/2012 16:08:01

  έτσι είναι, οι Έλληνες ψήφισαν σε μεγάλο ποσοστό το λεφτά υπάρχουν, και ψάχνουν σήμερα να βρουν αυτόν που θα τους εγγυηθεί ότι θα επιστρέψουν στη γλυκιά μακαριότητα του χθες - κάποιον που θα τους παραμυθιάσει ξανά με επαχθή χρέη (ακόμη δεν έχουν καταλάβει τη διαφορά των λέξεων απεχθής και επαχθής) που θα σβηστούν με το σφουγγάρι της λησμονιάς, και μην τον είδατε... Το να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αντιλαμβανόμενοι πόσο λαθεμένες ήταν οι πολιτικές που εφάρμοσαν αυτοί που ψήφιζαν τόσα χρόνια, ούτε τους περνάει από το μυαλό! Πόσο μάλλον να στηρίξουν αυτόν που τους υπόσχεται δύσκολο δρόμο (και από την αρχή το έκανε, δεν άλλαξε αντιλήψεις, όπως λένε!)

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ δρόμος 25/02/2012 16:11:37

   (τα παραπάνω είναι απάντηση σε : Ανδρομέδα είπε:
   25/02/2012 στις 9:37 am - δεν δουλεύει το reply, sorry!)

 54. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 25/02/2012 16:55:34

  Το άρθρο σου Α. Δεξιέ, καταγράφει τις αλήθειες...... Και τις αλήθειες δεν είναι σε θέση όλοι ,αφ'ενός να τις καταλάβουν, αφ'ετέρου ,όσοι τις καταλάβουν ,να τις αποδεχθούν. Αυτή η διαπίστωση δεν περιέχει ειρωνία ή υποτίμηση προς κανένα. Απλή διαπίστωση είναι. Βλέπεις όταν πιέζεσαι, είναι πιο εύκολο να γκρινιάζεις , να φωνάζεις , να ψάχνεις κάποιον υπεύθυνο για την τραγωδία σου, παρά να κάνεις υπομονή ,αλλά να παρατηρείς και να καταγράφεις τα πάντα, δουλεύοντας και μαζεύοντας δυνάμεις, ώστε την κατάλληλη στιγμή ν' αντιδράσεις και η αντίδρασή σου ν'αποδώσει. Απλά δεν έχουμε όλοι την ίδια δύναμη. Επειδή όμως αυτοί είμαστε ,αλλά ο καθένας μας μπορεί να προσφέρει , αυτός που βρίσκεται πάνω από μας καί σίγουρα τα έχει υπ'όψη του , πρέπει να κινηθεί διαφορετικά . Πρέπει να κατορθώσει να ενημερώσει τον κόσμο , να τον πείσει και έτσι να μπορέσει να πάρει τη στήριξή του , αναγκαία προϋπόθεση για να προχωρήσει. Επειδή τα ΜΜΕ είναι κατευθυνόμενα και εχθρικά προς τον Α.Σ. και τη ΝΔ, καταλήγω πάλι σ'αυτό που γράφεις και συ Αδέξιε ,περί προσώπων και ομάδας . Πρόσωπα ικανά , με όρεξη για δουλειά , με διάθεση να προσφέρουν και κυρίως, να πστεύουν αυτά που λένε. Πρόσωπα που να πιστεύουν στις ικανότητες και στην πολιτική του Α.Σ. σαν πολιτικό και σαν άνθρωπο , σε καμμία περίπτωση ως Μεσσία ή σούπερμαν. Και πάνω απ'όλα το μεγαλύτερο όπλο , ο ίδιος ο Α.Σ. Να οργώσει την χώρα, μιλώντας παντού. Αυτό το χάρισμα που έχει ο ίδιος, να το χρησιμοποιήσει τώρα που η απογοήτευση , ο θυμός και η προπαγάνδα περισσεύουν ,γιατί οι στιγμές είναι τραγικές και πραγματικά απαιτείται συστράτευση.

 55. stam81 avatar
  stam81 25/02/2012 17:32:44

  ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΞΕΡΕΤΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΤΕΥΤΟ....ΟΝΤΩΣ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΝΔ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ,ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ?ΕΓΩ ΕΝΑ ΞΕΡΩ,ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΟΜΟΛΟΓΑ 3Α(ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΜΕΝΑ)ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΥΣ Η ΝΔ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΗΣ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΠΙΘΑΝΟ.. ΠΑΓΚΑΛΟ?ΜΑΛΙΣΤΑ.....

 56. Evro-skeptikos avatar
  Evro-skeptikos 25/02/2012 17:43:36

  Πολύ δύσκολα πράγματι για τις κατοχικές δυνάμεις... Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η πατριωτική Αριστερά μπορούν να δώσουν τη λύση.

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Evro-skeptikos 25/02/2012 17:52:59

   ενω όλοι εμείς οι ....εξαρτημένοι Ελληνες θα παρακολουθούμε τους Ανεξάρτητους του Καμμένου και τους Πατριώτες του Τσίπρα να διώχνουν την τρόϊκα!

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Αδέξιος Δεξιός 25/02/2012 18:45:44

    Και τον..αντιμνημονιακό Καρατζαφέρη..don't forget!!!!!

  • airman avatar
   airman @ Evro-skeptikos 25/02/2012 18:45:40

   Στην τραγική αυτή περίοδο για την Πατρίδα και τον ελληνικό λαό, ο κ. Καμμένος επέλεξε ως τίτλο του κόμματός του ένα χαρακτηριστικό που αφορά όλους ανεξαιρέτως τους αγνούς πατριώτες, άσχετα με τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις τους. Αν αυτό δεν είναι καιροσκοπισμός και δεν αγγίζει τα όρια της καπηλείας, τότε τι είναι; Ως πρώτο δείγμα είναι απογοητευτικό και δηλωτικό γενικότερων και βαθύτερων τακτικών.
   Το βέβαιο πάντως είναι ότι όσοι ακολουθήσουν την κίνησή του (παρασυρμένοι ίσως από συγκυρίες), στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανοίκουν στην ευρύτατη μάζα των υπόλοιπων.

 57. antikatathliptikos avatar
  antikatathliptikos 25/02/2012 17:50:53

  Ο Ελληνας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.
  Να πάει να ψηφίσει αυτούς που πιστεύει ότι θα τον βγάλουν στη στεριά μετά την περιπλάνηση στην τρικυμία.
  Να πάψει να ψηφίζει με βάση τους ρόλους των υποψηφίων στην τηλεόραση
  ( δεν είναι πραγματικοί, είναι θέατρο) και να σταθεί κριτικός απέναντι σε όλους αυτούς που δεν σεβάστηκαν τη Δημοκρατία ,το Σύνταγμα, την αξιοπρέπεια των Ελλήνων και όλους όσους τους έστειλαν στη Βουλή για να υποστηρίξουν το εθνικό συμφέρον. Και όλα αυτά, απλά και μόνον για να εξασφαλίσουν την προεδρική εύνοια. Αυτό πρέπει να τελειώσει και πιστεύω οτι ο Ελληνκός Λαός το έχει καταλάβει. Το θέμα είναι αν το κατάλαβαν και οι υποψήφιοι.
  Για την περίπτωση όμως που δεν το έχουν καταλάβει , ένα μόνον μπορεί κανείς να τους πει:..........---
  Αρκετά φάγατε "κύριοι", τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού.

 58. Armaggeddon avatar
  Armaggeddon 25/02/2012 18:40:42

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ , ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΓΗΝΕ ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ . 2 ) ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ . 3 ) ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΗΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ . ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΕΓΗΝΑΝ ΑΠΩ ΚΑΤΩ ΕΩΣ ΤΗΝ ΜΕΣΗ .

 59. Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά avatar
  Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά 25/02/2012 18:45:19

  Το πως θα περάσουμε το ποτάμι δεν είναι αυτονόητο. άλλη σχεδία χρειάζονται τα ήρεμα νερά, άλλη τα ορμητικά και θολά. Η σημερινή πολιτική κατάσταση παραπέμπει με ποτάμι που τα έχει όλα. Πέτρες, ξύλα, δέντρα, κοτρώνες και θολό νερό απείρου όγκου. Να μην γκρινιάζουμε μεμψιμοιρούμε ,κλαίμε κατηγορούμε τους πάντες και τα πάντα χωρίς να σχεδιάσουμε το πέρασμα του ποταμιού. Ο Σαμαράς να παίξει τον ρόλο του εμείς τον δικό μας. Ο καθένας πρέπει να σκέφτεται όμως ότι πρέπει να περάσουμε στην απέναντι όχθη! Πρέπει. Μόνο εκεί είναι η σωτηρία. Μόνο το ξεπέρασμα της κρίσης. Και να αναδεικνύουμε ανθρώπους που έχουν κάτι να προτείνουν ,λύσεις χειροπιαστές, εφαρμόσιμες .Και να απορρίπτουμε αυτούς που μα λένε ότι την προηγούμενη φορά (με ήσυχα νερά)έτσι περάσαμε, που υπόσχονται ότι δεν θα βραχούμε, που το ρίχνουν στο παρακαλετό στον θεό ,που ετοιμάζονται να περάσουν πάνω από τα πτώματα των άλλων. που..που είναι οι άτιμοι πολλοί και φασαριόζηδες..που δεν πέρασαν το ποτάμι όταν είχε μια σπιθαμή νερό και μας κορδώνονται ότι τώρα είναι έτοιμοι...που δεν κάνουν στην άκρη ...τουλάχιστον τώρα…

 60. airman avatar
  airman 25/02/2012 19:05:40

  Το παράδειγμα των ''γυναικών της Πίδνου'' ας οδηγήσει τους πολλούς σε αυτή την υπέρβαση! Πρέπει όμως και οι στρατηγοί να δώσουν το παράδειγμα, να εμπνεύσουν και να επιλέξουν τους κατάλληλους ''λοχαγούς''. Όπως τότε έτσι και σήμερα ο αγώνας μπορεί να φαίνεται άνισος, αλλά πρέπει να δωθεί! Από όλους, για όλους!

 61. nestrom avatar
  nestrom 25/02/2012 21:03:56

  "Ο λόγος του ΑΣ υπήρξε καθαρός και συνεπής από την αρχή μέχρι και τώρα και αυτό είναι αντιληπτό από πολλούς".
  Ρε φίλε, αυτό που λες προφανώς δε στέκει. Γιατί το λες?
  Ποιοι είναι οι "πολλοί" που το αντιλαμβάνονται? Εσύ και ο Στρειντζ?
  Ο μεγαλύτερος φασισμός είναι να βιάζεις το προφανές.

  • marios avatar
   marios @ nestrom 25/02/2012 21:08:12

   Όσοι δεν είναι μειωμένης αντίληψης το αντιλαμβάνονται. Εσύ προφανώς δεν το αντελήφθης.

   • Σίχαμα avatar
    Σίχαμα @ marios 25/02/2012 21:19:02

    ο νετστρομ είναι γνωστός εδώ μέσα για την αργοστροφία του.

 62. Constantinos avatar
  Constantinos 25/02/2012 22:09:45

  Όλοι οι σχολιογράφοι μας λένε τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι. Παραλείπουν τι πρέπει να κάνουν αυτοί. Και αυτό είναι το μεγάλο ρόβλημα της Ελλάδας. Στη χώρα μας δεν έχουμε οικονομική ή δημοσιονομική κρίση. Έχουμε κρίση 'Ήθους".
  Όλοι μας ξεχνάμε ότι η δημοκρατία και η ευνομία αρχίζει από το κάθε ένα από μας χωριστά. "Πατριωτισμός" δεν είναι να ανεμίζεις τη σημαία και να τραγουδάς τον Εθνικό 'Υμνο. Πατριωτισμός είναι να τηρείς τους νόμους. Όλους τους νόμους. Αυτούς που σου αρέσουν και αυτούς που δεν σου αρέσουν. Και εδώ έιναι το πρόβλημα. Επειδή επιλέγουμε ποιους νόμους θα τηρήσουμε, δεν έχει δημιουργηθεί στη πατρίδα μας "δημοκρατική Παράδοση" και εν συνεχεία "φορολογική συνείδηση". Αποτέλεσμα, η τήρηση των νόμων και η καταβολή των φόρων, επαφίεται σε όλους τους άλλους, αλλά όχι σε μας.
  Κατηγορούμε τα κόμματα και τους πολιτικούς, αλλά ξεχνάμε ποιος τους έφερε στην εξουσία. Οι πολιτικοί είναι ο καθρέφτης μας. Είναι αυτοί που θα μας διορίσουν τη κόρη, χωρίς να έχει τα προσόντα, αυτοί που θα μας φέρουν το γιόκα από τα σύνορα στην Αθήνα, που θα μεσολαβήσουν στη ΔΕΗ να συνδέσει το αυθαίρετό μας στη σύστημα, και τόσα άλλα που θα χρειαζόταν τόμοι για να αναφέρουμε. Τέτοιους πολιτικούς θέλουμε. Τέτοιους έχουμε. Θα ψήφιζες ένα τίμιο πολιτικό που θα σου έλεγε "όχι" σε ένα χατήρι που θα του ζήταγες; Μπορείτε να φανταστείτε μια κοινωνία που όλοι μας θα τηρούσαμε απαραγκλίτως όλους τους νόμους; Γιαυτό, πριν κακολογήσετε οιποιονδήποτε πολιτικό, κυτάξτε μέσα στο καθρέφτη σας.

 63. η Dimi avatar
  η Dimi 25/02/2012 22:16:24

  Στις 20 του μηνός, στον εφημερεύοντα Ευαγγελισμό, στη Γ’ Θέση, έγινε εισαγωγή λόγω εγκεφαλικού, μίας γειτόνισσας, μικρομάνας τριών κοριτσιών, πρώην ιδιωτική υπάλληλος απολυμένη, με σύζυγο οικοδόμο άνεργο. Επειδή λόγω της οικτρής οικονομικής κατάστασης η οικογένεια χρήματα γιά αποκλειστική φροντίδα, δεν είχε, συλλογικά βοηθήσαμε την ασθενή.

  Στον θάλαμο, ήταν δύο Ελληνίδες (η δική μας ασθενής και μία άλλη κυρία) και τέσσερις άπορες λαθραίες από Ταϋλάνδη, Κένυα, Συρία, Αιθιοπία. Οι δύο εξ αυτών, ήταν σε καταστολή και οι άλλες δύο, επί πέντε ημέρες άπλυτες, με χαρτομάνδηλα με πτύελα και ψωμιά πεταμένα στο πάτωμα. Το (αλλοδαπό κι αυτό) συνεργείο καθαρισμού του ορόφου, προφανώς απηυδησμένο έτρεχε να καλύψει τις άμεσες και συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες τις οποίες αυτή η τριτοκοσμική παράνοια στους θαλάμους, δημιουργούσε.

  Δεν θ’ αναφερθώ στην αξιοσημείωτη απουσία ιατρικού δυναμικού λόγω του 4ημέρου. Ούτε στην ανυπαρξία σεβασμού στην ησυχία και ηρεμία των ασθενών. Ούτε στην αταξία, ακαταστασία, ούτε στην οχλαγωγία που επικρατεί στον Ευαγγελισμό, σήμερα.

  Θ’ αναφερθώ, στις σχολαστικές απολυμάνσεις τις οποίες εμείς κρίναμε ότι έπρεπε να γίνουν και έγιναν στους τοίχους, το δάπεδο και τα είδη υγιεινής του μπάνιου του θαλάμου το οποίο, κανείς από εμάς ουδέποτε χρησιμοποίησε.

  Θ’ αναφερθώ επίσης, στις έξι ημέρες και πέντε νύχτες που μείναμε εκεί όπου τα φώτα στον δικό μας θάλαμο έσβυναν για ύπνο τις 9.30 το βράδυ (αντί αργά μετά τα μεσάνυχτα και βάλε) και ο χαβαλές των πολυάριθμων αερολόγων “επισκεπτών” πάνω από τα κεφάλια των ασθενών, κόπηκε μαχαίρι. Με τρόπο ψύχραιμο, απόλυτο, τελικό.

  Σήμερα, 25 του μηνός, στον εφημερεύοντα και πάλι Ευαγγελισμό, στη Γ’ Θέση, στον δικό μας θάλαμο μόλις άδειασε το κρεβάτι της δεύτερης Ελληνίδας, το κατέλαβε μία ακόμα άπορη λαθραία αγνώστου προελεύσεως η οποία, ήταν καλυμμένη από τη κορυφή ως τα νύχια με Μπούρκα!

  Μόλις την είδε ο σύζυγος της δικής μας ασθενούς, φώναξε: “Αυτό το αίσχος δεν αντέχεται. Χίλιες φορές καλύτερα η γυναίκα μου να πεθάνει στο σπίτι της με αξιοπρέπεια. Πάω να υπογράψω να φύγουμε από δω”. Kαι φύγαμε. Με τις εικόνες τριτοκοσμικής αθλιότητας στο μεγαλύτερο δημόσιο Θεραπευτήριο της Ελλάδας, τον Δείκτη Υγείας της Ελλάδας, να στοιχειώνουν για πάντα τη μνήμη μας.

  Ο υπουργός ο οποίος διέλυσε εργασιακά, ασφαλιστικό και υγεία, όταν ασθενήσει, να κάνει εισαγωγή στον εφημερεύοντα Ευαγγελισμό, Γ’ Θέση και να μοιρασθεί τον ίδιο θάλαμο με 5 λαθραίους αλλοδαπούς ασθενείς με ό,τι κινδύνους αυτό θα συνεπάγεται για τη δική του υγεία και υγιεινή. Μόνον τότε, θα πάρει γεύση από το ίδιο ακριβώς δηλητήριο το οποίο δίνει αυτός στους Ελληνες ασθενείς.

  Πεποίθησή μου, Αταλάντευτη όσο ποτέ άλλοτε είναι ότι, η Νέα Δημοκρατία, χρειάζεται να δώσει άμεση, αμέριστη προσοχή και ανάσες Ζωής, στο Πολύτιμο Αγαθό της Υγείας στην Ελλάδα, η οποία ποικιλότροπα βάλλεται κι αλώνεται κι όμως, σε πείσμα των χαλεπών καιρών, ακόμα αντιστέκεται κι αντέχει!


  “When Health is absent, Wisdom cannot reveal itself, Art cannot manifest, Strength cannot fight, Wealth becomes useless, and Intelligence cannot be applied”. ~Herophilus (Greek First Anatomist in History.
  He advocated "Bloodletting & Miraculous Cures" 335-280 bC)

 64. PayneK avatar
  PayneK 25/02/2012 22:24:53

  Μάλλον εσύ κόπτεσαι να αναφέρεσαι στους βουλευτές, υπονοώντας απ'τη μια οτι δεν έχουν τσίπα πλέον αν τυχόν και τολμήσουν να επιστρέψουν στην παράταξη, αλλά απ'την άλλη μέμφεσαι κιόλας και την ίδια την ηγεσία για την κομματική πειθαρχεία που επέβαλε και ήταν απαραίτητη, τάχα μου ως απόδειξη πασοκοποιησης!
  Άστα αυτά λοιπόν,γιατί ως φαίνεται,έχεις πιάσει απλά την παράταξη και την κοπανάς αλύπητα.
  Είτε αφέλεια μπορεί να είναι,είτε άγρα ψήφων για την ψηλή κυρία της εξίσου υψηλής πολιτικής των ανευ κυβιστήσεων..

  • johnnie avatar
   johnnie @ PayneK 26/02/2012 00:29:06

   Σε ότι με αφορά, καμία σχέση με την κυρία και μακριά από μένα. Αλλού ψάψε την ρίζα του κακού και όχι απαραίτητα πάνω από το τραπέζι. Α και που είσαι μην ξεχάσω,καλή συγκυβέρνηση με αυτούς που μέχρι χτές, όλοι μας τους βρίζαμε....

 65. victoria (true) avatar
  victoria (true) 25/02/2012 23:17:05

  Καλύπτομαι πλήρως από το άρθρο.

 66. ΣΤΑΥΡΟΣ Κ avatar
  ΣΤΑΥΡΟΣ Κ 26/02/2012 00:41:00

  Διάβασα σχεδον και τα 175 σχόλια σχετικά με το κείμενο του Αδέξιου Δεξιού,θα συμφωνήσω μαζί του όπως και με τον Φάκτορα, δηλαδή οτι το βασικότερο πρόβλημα ειναι στην επικοινωνία μεταξύ της βάσης και του Προέδρου. Επειδη ζω και δουλεύω στον Καναδά τα τελευταία χρόνια,έφυγα 43χρονών απο την Ελλάδα μας το 2008,και για χρόνια μελος σε τοπική οργάνωση της Ν.Δ, ενα εχω να σας πω:Ειναι η μεγαλύτερη ευκαιρία να ξεκαθαρίσει ο Σαμαράς το κόμμα.Αυτο που δε μπόρεσε λόγω χαρακτήρα να το κάνει ο Καραμανλής μπορει να το κάνει ο Σαμαράς.Εχει το τσαγανό.Να βγει και να εξηγήσει στο κόσμο το λόγο που ψήφισε το μνημόνιο οχι να μιλάει με που ο απλός λαός λογω των σοβαρών του προβλημάτων δεν τον καταλαβαίνει.Οταν θα το κανει αυτό κανένας στο κόμμα δεν θα μπορεί να σταθεί δίπλα του στο δύσκολο έργο που τον περιμένει σε λίγους μήνες.Τα δύσκολα οχι μόνο για το κόμμα αλλά και για την Ελλάδα μας τώρα ξεκινάνε

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ ΣΤΑΥΡΟΣ Κ 26/02/2012 02:32:24

   @ ΣΤΑΥΡΟΣ Κ
   ΜSN Video: Δήλωση Αντώνη Σαμαρά
   Ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε πως υπάρχει προοπτική εξόδου από τον «σημερινό εφιάλτη» http://bit.ly/zOKslb

 67. Δικερως avatar
  Δικερως 26/02/2012 01:19:15

  Η "αδυναμια" του Σαμαρα ειναι η ελλειψη κυνικοτητας.
  Αυτο ειναι ενα χαρακτηριστικο των ευφυων,των αλτρουϊστων και των ηρωων.
  Ιστορικα,αυτην την "αδυναμια" του ηγετη,την αναπληρωνουν οι φανατικοι
  οπαδοι του.
  Ισως ειναι καιρος ν'αμοληθουν τα σκυλια του πολεμου.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Δικερως 26/02/2012 20:55:12

   !!!!!!!

 68. θρακομακεδονας avatar
  θρακομακεδονας 26/02/2012 02:15:23

  ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ...Ενας ...παλιος Βορειοελλαδιτης ...δεν ειπε κουβεντα .Σας το εδειξε με εργα...ΟΤΙ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ,ΚΟΒΕΤΑΙ.Τα υπολοιπα ειναι πιρουεττες για σαλονατους.Ειναι καιρος να ξαναγυρισουμε στη γραμμικη διπλωματια του:φυγε εσυ ελα εσυ.

 69. Προφήτης avatar
  Προφήτης 26/02/2012 02:33:51

  "Το τέλος της Εκπαίδευσης"

  "Οι πρωτοφανείς περικοπές που έχει επιβάλει το Μνημόνιο στην ελληνική κοινωνία δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο και τον τομέα της Παιδείας. Τα σχολεία ξέμειναν από βιβλία, ξεμένουν και από εκπαιδευτικούς και βάζουν λουκέτο κατά εκατοντάδες.
  Είναι οι τραγικές συνέπειες του νέου προϋπολογισμού για την Εκπαίδευση που, λόγω έλλειψης κονδυλίων, αφήνει τα σχολεία χωρίς δασκάλους και καθηγητές, στριμώχνει τους μαθητές σαν σαρδέλες στα τμήματα που δεν καταργούνται, κόβει από τους φοιτητές τα κουπόνια για σίτιση.
  Είναι οι δραματικές επιπτώσεις μιας νέας αντίληψης πραγμάτων, που ενδιαφέρεται μόνο για την ευημερία των αριθμών – που ούτε κι αυτή επιτυγχάνεται – και αδιαφορεί για τον άνθρωπο και για το μέλλον των παιδιών μιας κοινωνίας, η οποία διαπιστώνει καθημερινά με θλίψη ότι ο συνεκτικός ιστός της καταρρέει ελέω μιας κακώς νοούμενης και χείριστα εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής....
  ...Είναι σαφές ότι το κοινωνικό δικαίωμα στην παιδεία και την υγεία καταπατείται και με το νόμο, θυσία και αυτό στο βωμό του Μνημονίου. Αλλά, όταν ένα κράτος  υπονομεύει τους δύο βασικούς κοινωνικούς πυλώνες του, που είναι η παιδεία και η υγεία, ναρκοθετεί την ανάπτυξη και καταργεί την κοινωνική συνοχή, δυσχεραίνοντας και τον αγώνα επιβίωσης της χώρας."

  "Ριζοσπάστης" μήπως;
  Όχι. "Ελεύθερος Τύπος", Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012.

 70. nikos avatar
  nikos 26/02/2012 18:43:00

  Είναι όλα τόσο μπερδεμένα στο μυαλό όλον μας που δεν ξέρω αν είναι προτιμότερο ένα άθλιο τέλος ή μία συνεχιζόμενη αθλιότητα δίχως τέλος.Όποια λύση και αν διαλέγαμε θα έπρεπε να είναι προιόν ανάλυσης και όχι πανικού.Δυστυχώς μια τέτοια συζήτηση δεν έχει λάβει χώρα έως τώρα.Έτσι οδηγούμαστε μοιραία σε ενδυνάμωση των άκρων και απόψεις όπως έξοδος από το ευρώ και την ευρωπαική ένωση να φαντάζουν περισσότερο λογικές από ότι είναι.Είναι τεράστια η ευθύνη που φέρει ο Αντώνης Σαμαράς να εξυγιάνει το κόμμα σε νοοτροπία και πολιτικό προσωπικό.Τα διλήμματα είναι μεγάλα και πραγματικά και για να απαντηθούν πρέπει όλοι οι παράμετροι να είναι εις γνώση μας πάνω στο τραπέζι.Για να αντιμετωπισθούν δε οι επερχόμενες δυσκολίες και προκλήσεις από την διαφαινόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ πρέπει να πεισθούν οι πολίτες αυτού του τόπου και μετά οι εταίροι μας.Οι πολίτες δεν πείθονται με το υπάρχων πολιτικό προσωπικό.Ας το καταλάβει επιτέλους η Συγγρού.

 71. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 26/02/2012 19:37:52

  Καλά ρε σεις, δεν έχετε βαρεθεί ακόμη να ασχολείστε μ'αυτούς (και όλους τους άλλους βέβαια) ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.