#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/08/2011 05:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δύο ξόανα της μεταπολιτευτικής παράγκας στην Παιδεία γκρεμίστηκαν



Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ο Αντώνης Σαμαράς χθες στη Βουλή των Ελλήνων γκρέμισε δυο λερά ξόανα, στολισμένα με τα ράκη της χιλιοαποζημιωμένης «Ήρωες Πολυτεχνείου Α.Ε.», προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στην Πατρίδα.

Τα είχε στήσει στο κέντρο της Αγοράς η μεταπολιτευτική χλαπάτσα της «πολιτικής ορθότητας» και της ντεμέκ «προοδευτικότητας»: το πανεπιστημιακό άσυλο και την συνδιοίκηση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, με ικανή συμμετοχή των φοιτητών.

Το άσυλο, που σκοπό είχε να προστατεύσει την ελευθερία έκφρασης μέσα στους ναούς της γνώσης, καθώς και τους χώρους και τα πρόσωπα της ανώτατης εκπαίδευσης από την αυθαίρετη βία της όποιας εξουσίας, τελικά κατέληξε κακοφορμισμένη πηγή μόλυνσης για την Δημοκρατία και την Πατρίδα. Τα Πανεπιστήμια, δημιουργήματα των μεγάλων ευεργετών και του υστερήματος του Έθνους, κατέληξαν άντρα ανελευθερίας, πνευματικής αγκύλωσης, αληθινού φασισμού με «προοδευτικό» επίχρισμα, αδιαφανής καταβόθρα κονδυλίων και χώρος απροκάλυπτης βίας, σε βάρος όποιου δεν ήταν αρεστός στην μηδενιστική κλίκα, διαφόρων αποχρώσεων, που έκανε επανάσταση του κώλου. Μετά βέβαια τις 11, οπότε, ως γνωστόν, ξυπνούν οι φοιτητές και πεινάνε οι εργάτες.

Σήμερα στα Πανεπιστήμια δεν έχουμε έλλειμμα ελευθερίας αλλά περίσσευμα ασυδοσίας.

Χώροι του Πανεπιστημίου μετατράπηκαν σε αποθήκες μολότωφ, κοιτώνες μουσουλμάνων κατσαπλιάδων και βέβαια καταφύγιο των παράνομων σε όλα τα επεισόδια μετά από πορείες και συγκεντρώσεις. Στα Προπύλαια οι λιανοπωλητές της ιταλικής μαφίας πουλάνε λαθραίες τσάντες και cd, κι αλλού, όπου η Αστυνομία δεν μπορεί να μπει, συναντιούνται εκ του ασφαλούς ντήλερς και πρεζάκια. Στην Κρήτη κάποτε κάνανε και καλλιέργεια χασισόδεντρων κάτι μερακλήδες. Από κει, εκ του ασφαλούς, εφορμούν οι λεγεώνες της «επανάστασης», για να κάψουν μαγαζιά, τράπεζες, να σπάσουν αυτοκίνητα. Ο κάθε μαλάκας, ατιμώρητος, έσπαζε πόρτες, έκλεβε υπολογιστές, κατέστρεφε έργα τέχνης, κόπριζε τον μηδενισμό και την βλακεία του με σπρέϊ στους τοίχους, σε αγάλματα. Κι όταν η Αστυνομία τους κυνηγούσε από τους γύρω δρόμους, αφού είχαν διαπράξει σωρεία πλημμελημμάτων και κακουργημάτων, μόλις πατούσαν το πόδι τους στα Προπύλαια ή στην είσοδο της Νομικής, οι αστυνομικοί σταματούσαν σε ένα αόρατο θεσμικό τείχος. Μέχρι να κουνηθεί ο Πρύτανης, τα συμβούλια και τα διαβούλια, η λεηλασία και οι καταστροφές είχαν τελειώσει και βέβαια, μην ξεχνάμε, ούτε υλικό από κάμερες μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, ούτε στην ίδια την Αστυνομία επιτρέπεται να φωτογραφίζει ή βιντεοσκοπεί τα επεισόδια, ώστε να ταυτοποιούνται πολλοί εκ των εγκληματιών. Αυτό, διότι η μόλυνση της «πολιτικής ορθότητας» μέσω των «ανεξάρτητων αρχών» είχε πλήξει και την κοινή λογική. Κάποτε στην Θεσσαλονίκη από το απέναντι πεζοδρόμιο, κοντά στο άγαλμα-έκτρωμα μπροστά στην Έκθεση, περαστικοί και πάνοπλες ράθυμες διμοιρίες των ΜΑΤ, παρακολουθούσαμε κάτι «Τσε Γκεβάρα» του δίφραγκου με κόπο να σηκώνουν και να πετάνε από τον δεύτερο όροφο της Θεολογικής ένα ογκώδες φωτοτυπικό μηχάνημα, που σκόρπισε σαν ρόδι. Η δημοκρατία θριάμβευε.

Μέσα σε τόσα χρόνια καταστροφών και λεηλασιών, όπου τα Πανεπιστήμια λειτούργησαν ως άντρα παρανομίας, το άσυλο άρθηκε δυο ή τρεις φορές κι αφού είχε γίνει μπάχαλο. Το 1995, όταν κάηκε το Πολυτεχνείο, φίλος μου μεταπτυχιακός είδε έναν «αγωνιστή» να ξεκρεμάει έναν πίνακα ζωγραφικής μεγάλης αξίας, να τον κρατάει κι άλλον «αγωνιστή» να τον τρυπάει με γροθιά. Το δε πλιάτσικο σε υπολογιστές κλπ πήγε σύννεφο, όπως κάποτε και στα ΤΕΙ στο Αιγάλεω. Πρυτάνεις τρώγανε ξύλο, χτίζονταν μέσα στο γραφείο τους, με τους «αγωνιστές» να ποζάρουν με το μυστρί στις κάμερες. Συνεδριάσεις οργάνων, εκδηλώσεις και συνελεύσεις διαλύονταν με λοστούς και κλωτσοπατινάδα, ενώ η αισθητική των χώρων, μετά τις «επαναστατικές» παρεμβάσεις έκφρασης, θυμίζουν την Βηρυτό μετά τον εμφύλιο. Επί χρόνια, το πιο ανελεύθερο μέρος για δημόσια έκφραση είναι τα Πανεπιστήμια. Αν μιλήσεις για Πατρίδα και Έθνος, για την Κύπρο ή την Βόρεια Ήπειρο, για τον τουρκικό επεκτατισμό, για ό,τι δεν κάνουν κέφι οι συμμορίες των «προοδευτικών» φασιστών, ετοιμάσου να πολεμήσεις για την ζωή σου και την σωματική σου ακεραιότητα. Η αγέλη της «προόδου» θα θελήσει το αίμα σου.

Σε ορισμένες σχολές μπορείς να πάρεις φόρα και να κοπανήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο, χωρίς να πάθεις τίποτα. Ένα παχύ στρώμα αφισών των παρατάξεων, από την εποχή που ο Παπουτσής κρατούσε την σημαία ως χαμηλοβλεπούσα, ως την καφρίλα στο όνομα κι ερήμην του δύσμοιρου κι αδικοχαμένου Αλέξη, θα σε προστατεύσει.

Όλη αυτή η πυορροούσα πληγή, στηριζόταν στο έτερο ξόανο, που ήταν η συμμετοχή των φοιτητών στην διοίκηση των Πανεπιστημίων.

[caption id="attachment_119016" align="alignnone" width="600" caption="Συνέλευση λαθρομεταναστών στη Νομική"][/caption]

Θα σας πω πρακτικά τι σήμαινε αυτή η πατέντα.

Οι φοιτητοπατέρες είχανε γερό νταραβέρι με τον πρύτανη. Μέσω αυτού είχαν λόγω και στην εκλογή καθηγητών. Οι διδασκόμενοι έκριναν την επιστημονική επάρκεια, το ήθος κλπ του διδάσκοντος. Υποτίθεται. Στην ουσία γίνονται διάφορες τράμπες και χεσμένη την είχαν την επιστημονική επάρκεια και το ήθος. Και ποιος θα τα έκρινε; Ο εικοσάχρονος φοιτητής θα έκρινε τον ταλαίπωρο με τα γκρίζα μαλλιά, που ‘χε βγάλει τα μάτια του στα διδακτορικά και τα μεταπτυχιακά; Ωραίο, ε; Βαριά προοδευτικό! Το αλισβερίσι ήταν απλό: «Δώσε μας, Πρύτανη, τόσα μεταπτυχιακά, τόσες θέσεις εκεί κι εκεί για δικούς μας κι εμείς θα σε ψηφίσουμε». Κονδύλια που πάνε άπατα, θέσεις, αλληλοπροώθηση. Μια μικρογραφία του ευρύτερου κοινωνικού μπουρδέλου. Μετά λοιπόν κι ο νταραβεριτζής πρύτανης σιγά μην συγκαλέσει Συμβούλιο και σιγά μην άρει το άσυλο. Οι αγωνισταράδες που τον ψήφισαν, ενίοτε ήταν κι οι πρωταγωνιστές του εγκληματικού μπάχαλου. Ακόμη και για εγκλήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου από εξωπανεπιστημιακούς, μέχρι να κουνηθεί η Πρυτανεία η τραγωδία γινόταν κωμωδία.

Στο ΑΠΘ πριν λίγα χρόνια έσφαξε ένας πρεζέμπορας τον άλλο μέσα στην Πανεπιστημιούπολη κι η Σήμανση για ώρες δεν μπορούσε να μπει να κάνει την δουλειά της, μπας και βρεθεί ο φονιάς.

Από χτες λοιπόν αυτά τελειώσανε. Θ’ αντισταθούν κάποιοι στο πεζοδρόμιο κι απλώς θα πρέπει να εφαρμοστεί ο Νόμος. Ότι ισχύει σε οποιοδήποτε δημόσιο κτίριο και χώρο, θα ισχύει και στα Πανεπιστήμια. Η διαπλοκή φοιτητοπατέρων και πανεπιστημιακών κόβεται, τουλάχιστον στην σημερινή θεσμοθετημένη μορφή. Η φάμπρικα που μετέτρεπε εικοσάχρονους σε λαμόγια και παλαιοκομματικές λινάτσες, κόβεται. Τώρα ανοίγει ο δρόμος για την ουσιαστική ανάκτηση των Πανεπιστημίων, για την επιστροφή τους στην Ελληνοκεντρική Παιδεία, ως θεματοφύλακες της ιδιοπροσωπίας μας, και στην σύγχρονη επιστημονική έρευνα. Η ευγενής άμιλλα έχει ξανά κάποιες ελπίδες, όταν ο Αρχηγός της μεγάλης Κεντροδεξιάς θα αναλάβει τα ηνία της Πατρίδας.

Ο Αντώνης Σαμαράς επέβαλε στην κυβέρνηση του Μνημονίου το γκρέμισμα αυτών των δύο ξόανων κι η Πατρίδα θα τον ευγνωμονεί εσαεί. Την επανελλήνιση της Παιδείας, το αληθινό μεγάλο ζητούμενο για την δημιουργία ελεύθερων Ελλήνων, θα την κάνει πλέον ο ίδιος ως Πρωθυπουργός. Γιατί μην ξεγελιέστε για το τι ανθρώπους θέλει να βγάζει η παιδεία της Αννούλας.

Φυσικά, τα φερέφωνα της διαπλοκής και της κυβέρνησης του Μνημονίου θα προσπαθήσουν να εμφανίσουν την καθοριστική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, ως δείγμα ευρύτερης συναίνεσης στην αποτυχημένη οικονομική και κοινωνική πολιτική της ιδεοληπτικής παρέας που κυβερνά. Κύριοι, άμα αργήσει, φάτε…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nicvel avatar
  nicvel 25/08/2011 05:50:01

  ΜΠΡΑΦΟ ΦΑΗΛΟ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ , ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΙΩΝΟΒΙΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ( ΡΕΜΑΛΙΑ ) ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΜΗΣΗΣ ΕΚΝΟΜΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ .

  • μαρια avatar
   μαρια @ nicvel 25/08/2011 07:44:10

   "αιωνοβιοι", οπως λεμε τα πλατάνια???
   "εξώρμησης"" ???

   Στο παν/μιακο ασυλο που σπουδασα εγω τουλαχιστον μου εμαθαν να μην ειμαι αναντιστοιχα προκλητικη!!!!!!!!!!

   Απο δω και περα θα δουμε τα Παν/μια. ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ...Και εις αυριο τα σπουδαία λοιπον!!

  • dapitis avatar
   dapitis @ nicvel 25/08/2011 08:57:18

   Πρέπει να ντρέπεσαι γιαυτά που γράφεις Φαήλο, η αλήθεια είναι μια οτι Σαμαράς προσκύνησε τον ΓΑΠ και τον Φύρερ και θα το πληρώσετε βαρύτατα στις εκλογές. Οσο για τα Πανεπιστήμια θα γίνουν ηφαίστεια. Επειδή μια περιστασιακή πλειοψηφία της βουλής που σήμερα δεν αντιπροσωπεύει τίποτα το ψήφισε δεν το νομιμοποιεί κιολας. Kαλή αντάμωση στα γουναράδικα.....
   Ενας ΔΑΠΙΤΗΣ

   • Theo avatar
    Theo @ dapitis 25/08/2011 09:14:50

    σιγά μην σκίσεις κανένα καλσόν!!!!

   • ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ avatar
    ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ @ dapitis 25/08/2011 09:25:21

    Μάλλον, δεν θα είσαι "Δαπίτης" για να τα γράφεις αυτά. Πιο πολύ μου φέρνεις για ντενεκέ ξεγάνωτο της "αριστερής" καφρίλας.

    Ένας πρώην Δαπίτης με αρχές.

   • Trans avatar
    Trans @ dapitis 25/08/2011 09:29:17

    Μπράβο ρε ΔΑΠιτη.Κάτι θα βρώμικο θάχασες για να σε πιάνει η οργή

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ dapitis 25/08/2011 09:29:19

    Χα! Θα πρέπει να ντρέπεστε εσείς που εκπροσωπείτε το πιο διεφθαρμένο κομμάτι της ελληνικής νεολαίας, που εκπαιδεύετε και εκπαιδεύεστε στη διαφθορά, τη διαπλοκή και την τεμπελιά, αντί να κάθεστε να ασχολείστε με τα μαθήματά σας. Που νομίζετε ότι έχετε δικαίωμα στην εξουσία και στη συναλλαγή με τον καθηγητή.

    Κάποτε η ΔΑΠ, όταν ήμασταν εμείς μέσα, έκανε γαλάζιο το Πανεπιστήμιο σε εχθρικό περιβάλλον, με τους αριστερούς να περιμένουν στη γωνία με τα καδρόνια, χωρίς να έχει να προσδοκά τίποτε παρά τη διάδοση και τη δικαίωση των ιδεών της. Ήταν οι εποχές που σε πολλά τμήματα αγγίζαμε και ξεπερνούσαμε το 60%. Που μας παραδέχονταν όλοι γιατί θέλαμε το καλό του φοιτητή και δεν κοιτούσαμε το δικό μας βόλεμα.

    Όταν μπορέσετε οι σημερινοί Δαπίτες να κάνετε το 1/10 αυτών που κάναμε εμείς, και να μην λειτουργείτε ακόμη με την κεκτημένη ταχύτητα των δικών μας επιτευγμάτων, τότε μπορείτε να βγάλετε γλώσσα.

    Προς το παρόν, θλίβομαι για το κατάντημα της φοιτητικής νεολαίας που κάποτε ήταν η περήφανη "γαλάζια γενιά". Σήμερα οι ιδέες της είναι η διατήρηση του καθεστώτος συναλλαγής και διαπλοκής. Εύγε, βλαστάρια μου!

    • makis avatar
     makis @ Επώνυμος 25/08/2011 12:00:26

     Επειδή ήσουνα ΔΑΠίτης θα ξέρεις προφανώς ότι οι καθηγητές, που ο νέος νόμος αναβάπτισε και τους έδωσε απόλυτη ισχύ χωρίς κανένα θεσμικό αντίβαρο και χωρίς καμία υποχρεώση αξιολόγησης και λογοδοσίας σε κανέναν, είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για το σύστημα συνδιαλλαγών που δημιουργήθηκε. Εντάξει, εύκολος και βολικός σάκος του μποξ οι φοιτητές, αλλά όχι και να κλείνουμε τα μάτια μας.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ makis 25/08/2011 14:45:17

      Ξέρω πολύ καλά τι λες και, ιστορικά, έχεις δίκιο. Οι καθηγητές ήταν αυτοί που ξεκίνησαν να δελεάζουν τις παρατάξεις. Όμως αυτό δεν αλλάζει τη στάση του "δαπίτη" παραπάνω, που είναι φανερό πόσο βολεύονταν με τη διαμορφωθείσα κατάσταση.

    • Γιώργος Μεσσηνία avatar
     Γιώργος Μεσσηνία @ Επώνυμος 25/08/2011 12:39:17

     Να λοιπόν που θα συμφωνήσω με τον επώνυμο...

     • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
      Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Γιώργος Μεσσηνία 25/08/2011 21:22:33

      Έχει στόφα ιδεολόγου,και το αποδεικνύει !
      Πάντα τέτοια Επώνυμε.

   • alakran avatar
    alakran @ dapitis 25/08/2011 09:44:53

    Κόψε τις απειλές και τους εκφοβισμούς Δαπίτη.Και πήγαινε να διαβάσεις τα μαθήματά σου.

    • Διηνεκης avatar
     Διηνεκης @ alakran 25/08/2011 14:24:18

     Τα σκατουλια απειλούν μόνο Όταν είναι καμία 10 μαζι

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ dapitis 25/08/2011 09:52:33

    Θα έπρεπε να ντρέπεσαι να προσφωνείσαι ΔΑΠίτης. Τόσα χρόνια στις σχολές υπερασπιζόμαστε τις αρχές της παράταξης, όχι τον εκάστοτε λαμογιοκομήτη που γλύφει για καμιά θεσούλα διδακτορικού.

   • περήφανος δεξιός avatar
    περήφανος δεξιός @ dapitis 25/08/2011 10:15:23

    Δεν είσαι Δαπίτης φίλε μου..δεν είσαι δεξίος..ένας γαλάζιος πασόκος είσαι..

    ένας παλιός δαπίτης..

   • φωνη avatar
    φωνη @ dapitis 25/08/2011 10:37:55

    Τον Σαμαρά τον ψήφισε η βάση και τον στηρίζει κάθε μέρα....

    Εσύ εκπροσωπείς κάποιον όταν λες τα πανεπιστήμια θα γίνουν ηφαίστεια;

   • Θοδωρής Κολοκοτρώνης avatar
    Θοδωρής Κολοκοτρώνης @ dapitis 25/08/2011 11:06:43

    Δε μας χ...ς ρε Νταλάρα (Δαπίτη)!

   • agitatoras avatar
    agitatoras @ dapitis 25/08/2011 11:40:15

    Μάλλον δισέγγονο του Βελουχιώτη σε κόβω dapitis (της συμφοράς). Χρησιμοποιείς δε τις τελευταίες λέξεις του, προφανώς χωρίς να ξέρεις την έννοια και την σημειολογία τους λόγω Α-παιδείας. Γουναράδικα (ψάξε και βρες τι σημαίνει η αλληγορία) σήμερα δεν υπάρχουν , απλά επιτέλους έσπασε το απόστημα των πανεπιστημίων. ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΨΗ

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ dapitis 25/08/2011 13:12:11

    Δαπίτης σίγουρα δεν είσαι. Λαμόγιο ίσως, εξ ου και η οργή σου. Και που τα ΄χεις δει εσύ τα "γουναράδικα"; Σε ντοκυμαντέρ; Μάλλον σε πειράζει το τζελ στο μαλλί κι η υπερέκθεση στον ήλιο στις εκδρομές. Ή μήπως τα "αγωνιστικά" πάρτυ;

    • jk avatar
     jk @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2011 13:56:20

     Μήπως τα ίδια τα κόμματα και οι κομματικοί καθηγητές ώθησαν τις γνωστές πρασινογάλαζες παρατάξεις στη διαπλοκή και στο ρουσφέτι; Μην προσποιείστε ορισμένοι ότι δεν ξέρετε από πόσο ψηλά ξεκινούσε-και θα συνεχισει να υπάρχει- όλα αυτή η σαπίλα. Ετοιμαστείτε για τη συγκυβέρνηση και τα υπόλοιπα είναι να' χαμε να λέγαμε. Μνημονιακή συγκυβέρνηση θα έχουμε σε λίγο...

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ jk 25/08/2011 14:18:57

      Μην φας, θα φάμε γλάρο.

     • jk avatar
      jk @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2011 15:11:18

      Δεν απαντάς σε αυτό που έγραψα περί διαφθοράς...Ευτυχώς, τη γλαρόσουπα τη γλίτωσα μετά τη χθεσινή συναίνεση. Όσοι εθελοτυφλείτε φάτε την ελεύθερα.

     • Φαηλος Μ. Κρανιδιωτης avatar
      Φαηλος Μ. Κρανιδιωτης @ jk 25/08/2011 15:46:26

      Αρχηγός είναι ο Αντωνης Σαμαράς και δεν τον αφορούν αυτά που λες.

   • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ @ dapitis 25/08/2011 15:14:54

    Ωπα ρε μεγάλε "Dapiti"-ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να είσαι, ΔΑΠίτης με τίποτα.Και πού' σαι παιδί: πηγαίνοντας στα "γουναράδικα" για δές μήπως γυρνώ εγώ από κεί.

   • tpe avatar
    tpe @ dapitis 26/08/2011 12:35:45

    Σιγά ρε μεγάλε....
    Σιγά.
    Εσύ κι οι όμοιοί σου, πριν από 10+ χρόνια κάνατε τα πανεπιστήμια σα τα μούτρα σας, γιατί ο Κοντογιαννόπουλος ήθελε να πετάξει τους άχρηστους εκτός, θυμάσαι; Γιατί αν είσαι απλά φοιτητής, που λέει τέτοια, να πας στο καλό και να μας γράφεις. Ανήκεις στην κατηγορία που περιγράφει ο ΦΚ. Κατάλαβες;

    ΥΓ: Φέρτε μου πίσω τα 2 χρόνια που έχασα από τη ζωή μου με τις *()(*&(*&*# τις καταλήψεις σας ρε άχρηστοι... Από εκεί που αποφοίτησα, οι φοιτητοπατέρες, ακόμα εκεί είναι... Πως διάολο 40φεύγα άνθρωποι, με οικογένειες υποτίθεται, τα βγάζουν πέρα ανεπάγγελτοι;

  • madprof avatar
   madprof @ nicvel 25/08/2011 10:01:19

   «Τα δύο ξόανα της μεταπολιτευτικής παράγκας στην Παιδεία γκρεμίστηκαν.
   Τα είχε στήσει στο κέντρο της Αγοράς η μεταπολιτευτική χλαπάτσα της «πολιτικής ορθότητας» και της ντεμέκ «προοδευτικότητας»: το πανεπιστημιακό άσυλο και την συνδιοίκηση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, με ικανή συμμετοχή των φοιτητών.»
   Στο ΧουντοΦασιστοΦρουδοΧριστιανοΔημαγωΦεουδοΝεποτισμοΔικαιοΤατιανοΤσιτσιολινο2ΚώσταινοΑντωνοΝτοροΚαρατζαφυρεροΓιωργο Προτεκτοράτο όλα λειτουργούν με μαφιόζικα πρότυπα. Το πανεπιστημιακό άσυλο, για την προστασία της ελευθερίας της έκφρασης που υπάρχει σε όλο τον κόσμο, τα κομματόσκυλα ένθεν κακείθεν παρακείθεν υποβοηθούμενα από κακοποιά στοιχεία, το χρησιμοποίησαν για να μετατρέψουν τους χώρους των ιδρυμάτων σε κέντρα παραγωγής ποινικά κολάσιμων πράξεων. Την Συνδιοίκηση σε τρόπο συνδιαλλαγής και ρουσφετολογίας.
   Έχοντας ιδίαν πείρα από την λειτουργία της εκπαίδευσης στο ΝουδουλοΠασοκιστάν (2ας και 3ας) μόνο ντροπή πρέπει να αισθάνονται οι εκπρόσωποί τους παρά να εικοτολογούν ο εις εναντίον του άλλου για να καλύψουν τα εγκλήματα που έχουν κάνει στην παιδεία και άρα στους πολίτες της χώρας. Στην 2α θεωρώ εγκληματική την, άνευ δικαιολογητικού – ενημέρωση των γονέων, απουσία των ανήλικων από το σχολείο(οι κίνδυνοι που διατρέχουν οι έφηβοι σήμερα είναι ακόμη πιο ορατοί, σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε πλήρη διάλυση και το μόνο που απομένει σε όλους μας είναι το: ο σώζων εαυτόν σωθήτω). Πλήρης κομματοποίηση οριζοντίως και καθέτως και στις τρεις βαθμίδες σπουδών, αλλαγές λειτουργίας σχολείων χωρίς τον ελάχιστο προγραμματισμό. (π.χ. με την «μεταρρύθμιση» της χαζοβιόλας ΓιανΚουτς α) ισοτιμία απολυτηρίου ΓΕΛ και πτυχίου ΤΕΕ για να μην δικαιούνται οι απόφοιτοι του ΓΕΛ να πάρουν ένα πτυχίο από τα ΤΕΕ και άρα να είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν σε κάποιο ιδιωτικό ΙΕΚ επί πληρωμή β) κατάργηση μαθημάτων και αλλαγές αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών χωρίς προγραμματισμό για το πως θα αξιοποιηθούν χιλιάδες καθηγητές που έμειναν χωρίς ωράριο διδασκαλίας και με συνέπεια την πλήρη «Αλβανοποίησή» τους).
   Δεν αξίζει να αναφερθώ στον τρόπο λειτουργίας της πλειοψηφίας των ΤΕΙ (η περίφημη περίπτωση του προέδρου των ΤΕΙ Σίνδου να συναλλάσσεται με κομματοσκυλονουδουλοσπουδαστή on cam (sic!) την επανεκλογή του και να παραμένει στην θέση του την επομένη, είναι η απόδειξη του πόσο διεφθαρμένο είναι το όλο σύστημα λειτουργίας τους) και των τομέων σπουδών τους, είναι γνωστό τοις πάση πως κομματοπολτολειτουργούν και βολεύουν ημετέρους ένθεν κακείθεν και παρακείθεν. Έχοντας θητεύσει στα ΤΕΙ Σίνδου, άντρο της «Νουδούλας» και τσιφλίκι της, ο κάθε εγκάθετος ορίζει – προσλαμβάνει την γκόμενά του, τον γαμπρό του, την κόρη του, την υιό, την γκόμενα του υιού ασχέτως πτυχίου και ειδικότητας. Λυπάμαι τους γονείς που ξοδεύουν χιλιάδες ευρώα για να περάσουν τα παιδιά τους κάποια χρόνια χωρίς να έχουν αποκτήσει επί της ουσίας καμία ειδίκευση ή κατάρτιση, πλην εκείνης του τάβλι και του χαβαλέ.
   Τα ίδια συμβαίνουν και στα ΑΕΙ και χειρότερα, λόγω κονδυλίων Ε.Ε.
   Άρα τέλος οι εικονικές κοτομαχίες για την παιδεία από αυτούς που την κατάντησαν κομματοσκελετό στο ντουλάπι τους.
   Οι κορώνες είναι καλές για λαϊκή κατανάλωση, αλλά δεν λύνουν τα προβλήματα.
   Απαιτείται Κάθαρση και Διαφάνεια, ξεκινώντας από τα του «οίκου» μας.
   Αιδώς Αργείοι! Alias Αχρείοι!

  • madprof avatar
   madprof @ nicvel 25/08/2011 10:09:15

   «Τα δύο ξόανα της μεταπολιτευτικής παράγκας στην Παιδεία γκρεμίστηκαν.
   Τα είχε στήσει στο κέντρο της Αγοράς η μεταπολιτευτική χλαπάτσα της «πολιτικής ορθότητας» και της ντεμέκ «προοδευτικότητας»: το πανεπιστημιακό άσυλο και την συνδιοίκηση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, με ικανή συμμετοχή των φοιτητών.»

   Στο ΧουντοΦασιστοΦρουδοΧριστιανοΔημαγωΦεουδοΝεποτισμοΔικαιοΤατιανοΤσιτσιολινο2ΚώσταινοΑντωνοΝτοροΚαρατζαφυρεροΓιωργο Προτεκτοράτο όλα λειτουργούν με μαφιόζικα πρότυπα. Το πανεπιστημιακό άσυλο, για την προστασία της ελευθερίας της έκφρασης που υπάρχει σε όλο τον κόσμο, τα κομματόσκυλα ένθεν κακείθεν παρακείθεν υποβοηθούμενα από κακοποιά στοιχεία, το χρησιμοποίησαν για να μετατρέψουν τους χώρους των ιδρυμάτων σε κέντρα παραγωγής ποινικά κολάσιμων πράξεων. Την Συνδιοίκηση σε τρόπο συνδιαλλαγής και ρουσφετολογίας.
   Έχοντας ιδίαν πείρα από την λειτουργία της εκπαίδευσης στο ΝουδουλοΠασοκιστάν (2ας και 3ας) μόνο ντροπή πρέπει να αισθάνονται οι εκπρόσωποί τους παρά να εικοτολογούν ο εις εναντίον του άλλου για να καλύψουν τα εγκλήματα που έχουν κάνει στην παιδεία και άρα στους πολίτες της χώρας. Στην 2α θεωρώ εγκληματική την, άνευ δικαιολογητικού – ενημέρωση των γονέων, απουσία των ανήλικων από το σχολείο(οι κίνδυνοι που διατρέχουν οι έφηβοι σήμερα είναι ακόμη πιο ορατοί, σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε πλήρη διάλυση και το μόνο που απομένει σε όλους μας είναι το: ο σώζων εαυτόν σωθήτω). Πλήρης κομματοποίηση οριζοντίως και καθέτως και στις τρεις βαθμίδες σπουδών, αλλαγές λειτουργίας σχολείων χωρίς τον ελάχιστο προγραμματισμό. (π.χ. με την «μεταρρύθμιση» της χαζοβιόλας ΓιανΚουτς α) ισοτιμία απολυτηρίου ΓΕΛ και πτυχίου ΤΕΕ για να μην δικαιούνται οι απόφοιτοι του ΓΕΛ να πάρουν ένα πτυχίο από τα ΤΕΕ και άρα να είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν σε κάποιο ιδιωτικό ΙΕΚ επί πληρωμή β) κατάργηση μαθημάτων και αλλαγές αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών χωρίς προγραμματισμό για το πως θα αξιοποιηθούν χιλιάδες καθηγητές που έμειναν χωρίς ωράριο διδασκαλίας και με συνέπεια την πλήρη «Αλβανοποίησή» τους).
   Δεν αξίζει να αναφερθώ στον τρόπο λειτουργίας της πλειοψηφίας των ΤΕΙ (η περίφημη περίπτωση του προέδρου των ΤΕΙ Σίνδου να συναλλάσσεται με κομματοσκυλονουδουλοσπουδαστή on cam (sic!) την επανεκλογή του και να παραμένει στην θέση του την επομένη, είναι η απόδειξη του πόσο διεφθαρμένο είναι το όλο σύστημα λειτουργίας τους) και των τομέων σπουδών τους, είναι γνωστό τοις πάση πως κομματοπολτολειτουργούν και βολεύουν ημετέρους ένθεν κακείθεν και παρακείθεν. Έχοντας θητεύσει στα ΤΕΙ Σίνδου, άντρο της «Νουδούλας» και τσιφλίκι της, ο κάθε εγκάθετος ορίζει – προσλαμβάνει την γκόμενά του, τον γαμπρό του, την κόρη του, την υιό, την γκόμενα του υιού ασχέτως πτυχίου και ειδικότητας. Λυπάμαι τους γονείς που ξοδεύουν χιλιάδες ευρώα για να περάσουν τα παιδιά τους κάποια χρόνια χωρίς να έχουν αποκτήσει επί της ουσίας καμία ειδίκευση ή κατάρτιση, πλην εκείνης του τάβλι και του χαβαλέ.
   Τα ίδια συμβαίνουν και στα ΑΕΙ και χειρότερα, λόγω κονδυλίων Ε.Ε.
   Άρα τέλος οι εικονικές κοτομαχίες για την παιδεία από αυτούς που την κατάντησαν κομματοσκελετό στο ντουλάπι τους.
   Οι κορώνες είναι καλές για λαϊκή κατανάλωση, αλλά δεν λύνουν τα προβλήματα.
   Απαιτείται Κάθαρση και Διαφάνεια, ξεκινώντας από τα του «οίκου» μας.
   Αιδώς Αργείοι! Alias Αχρείοι!

 2. yiannos avatar
  yiannos 25/08/2011 05:51:46

  καλημέρα, γράφεις!

 3. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 25/08/2011 06:23:02

  Και εγώ αδέλφια αναθάρρησα με την γενναία απόφαση του Σαμαρά, αλλά ακόμη το ΠΑΣΟΚ κυβερνάει και καλά ας κρατάμε μικρό καλάθι, γιατί και απέξω από τα Πανεπιστήμια δεν είναι πλέον και πολύ καλλίτερη η κατάσταση! Έχει ακόμη πολύ δουλειά μπροστά!

  • Ariadne avatar
   Ariadne @ Agrofylakas 25/08/2011 17:41:49

   ΄Οχι φίλτατε.! Δέν θα κρατήσουμε μικρό καλάθι όπως λές.Σέβομαι τα γραφόμενά σου, αλλά εγώ λέω να κρατάμε μία βρεγμένη σανίδα και όποιος προσπαθήσει ξανά να εκμεταλευτεί τα Πανεπιστήμια για έκτροπα ή ίδιο όφελος," να τον πλακώνουμε στο ξύλο και να τον κάνουμε μαύρο."Να τελειώνουμε και με αυτούς.

   • Agrofylakas avatar
    Agrofylakas @ Ariadne 26/08/2011 03:33:25

    @Ariadne
    Ελπίζω να μην έδωσα την εντύπωση ότι όταν με χτυπούν από το ένα μάγουλο τους γυρνάω και το άλλο. I do not get upset anymore, I get even!... Προτιμώ όμως την δημόσια διαπόμπευση από την ‘ωμή βία’, αν μου επιτρέπεις!

    • Ariadne avatar
     Ariadne @ Agrofylakas 26/08/2011 10:42:43

     Συμφωνώ μαζί σου.Και εγώ δέν θέλω την ωμή βία. Εβαλα την φράση σε εισαγωγικά( " " ) για να θεωρηθεί σαν σχήμα λόγου. Θέλω να πώ οτι πλέον θα πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί σε όλους αυτούς τους "μπαχαλάκηδες".

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Agrofylakas 25/08/2011 18:25:08

   Ως δειγμα γραφης το ξεκαθαρισμα των Προπυλαιων.Εδω και τωρα .Μπραβο στον Σαμαρα και συγχαρητηρια για το αρθρο !

 4. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 25/08/2011 06:24:32

  Φαήλο, δεν βρίσκω λέξεις να σε συγχαρώ για το θάρρος σου την απεικόνιση της αλήθειας. Οι αληθινοί Έλληνες σε ευγνομωνούν. Ο Αντώνης Σαμαράς χθές προσέφερε στην Ελλάδα μας την μεγαλύτερη υπηρεσία. Ηγέτης της χώρας πραγματικός.

 5. dionas avatar
  dionas 25/08/2011 06:32:43

  Όταν βλέπεις σήμερα να πανηγυρίζει ο πασοκικος -διαπλεκόμενος τύπος και να έχει φωτογραφίες με τις αγκαλιές του Αρη και Διαμαντοπουλου..οφείλεις να πεις ένα εύγε στην Νεα Δημοκρατια.....Τελικά αυτή η Δεξιά δεν θα βάλει πότε μυαλό......

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ dionas 25/08/2011 08:59:11

   Ισχύει η ουσία κι όχι η προπαγάνδα. Το ποιοί ήταν έτοιμοι να ψηφίσουν όχι κάνοντας σέρβις στην ενδοπανεπιστημιακή διαπλοκή θα το πούμε άλλη φορά. Ό,τι έγινε το έκανε ο Αντώνης και μετά τα λιοντάρια γίνανε γατούλες, με τη ροζ μυτούλα κλπ.

 6. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 25/08/2011 06:37:27

  Έλα βρε Φαήλο τώρα, έλα! Για το άσυλο, να πω ότι εντάξει, ήταν καθοριστική η παρέμβαση του Προέδρου στο να αποσαφηνιστεί ότι πράγματι καταργείται. Για τη συμμετοχή των φοιτητών, όμως; Η ΝΔ ζήτησε να έχουν ένα συμβολικό 5% συμμετοχής, το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που επέμενε να μην έχουν καθόλου! Τώρα ποιον εξυμνούμε όταν λέμε ότι αυτό ήταν τάχατες έργο ΝΔ, ενώ είναι έργο ΠΑΣΟΚ; Το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Επώνυμος 25/08/2011 06:53:25

   Nα συμφωνησω και μια φορα με τον Επωνυμο.Επειδη η ΔΑΠ ειναι μεγαλυτερη απο την ΠΑΣΠ (οχι για αλλο λογο) η ΝΔ επεμενε να υπαρχει συμμετοχη των φοιτητων και μαλιστα υποσχεθηκε οτι θα την επαναφερει στο 5% της εκλογης πρυτανεων.
   Βεβαια και με 5% δεν αλλαζουν πολλα αλλα η αληθεια να λεγεται.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ψυχραιμια 25/08/2011 09:01:43

    Η κατάργηση του ασύλου είναι το σημαντικότερο. Όλα από εκεί θα περάσουν. Για το δεύτερο, την συμμετοχή, ίσως έχεις δίκιο. Ορθά πάντως το ψήφισε η ΝΔ. Σπάει άλλο ένα κακό σπυρί.

 7. nicvel avatar
  nicvel 25/08/2011 06:41:01

  ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Ο Κ.Κ. ΤΑ ΣΙΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΡΙΞΕ ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥ .

  • Ioustinianos avatar
   Ioustinianos @ nicvel 25/08/2011 07:09:32

   ++++++++++++++++++++

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 25/08/2011 06:41:31

  Πόσο κοστίζει η δήθεν δωρεάν παιδεία στον φορολογούμενο για κάθε φοιτητή; €5.000 ευρώ ανα φοιτητή τον χρόνο; €10.000; €20.000;

  Εάν οι φοιτητές πλήρωναν, ή χρωστούσαν, ή κέρδιζαν μέσω υποτροφίας τα λεφτά αυτά (αντί να είναι τσάμπα λεφτά από το άπατο βαρέλι) δεν θα είχαμε τέτοια φαινόμενα. Το "τσάμπα" πολλοί το έχουν για πέταμα, και η δωρεάν παιδεία 1) είναι "τσάμπα" και 2) τείνει να παράγει αποφοίτους για τα αζήτητα. (Πάρε παιδί μου πτυχίο καλαθοπλεκτικής για να διοριστείς στο ΚΕΠ)

 9. Heracles avatar
  Heracles 25/08/2011 06:43:37

  γενικά σωστά όσα λέτε αλλά υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια που δεν αναφέρατε...

  όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε λόγος να υπάρχει πολιτικό άσυλο...και όμως υπήρχε

  τώρα υπάρχει λόγος ύπαρξης πολιτικού ασύλου αλλά πλέον...δεν υπάρχει

  όλως τυχαίως φυσικά...

  καλή σας μέρα

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Heracles 25/08/2011 06:47:51

   Μέσα στο μυαλό μου είσαι, φίλε! Το ίδιο ακριβώς σκεφτόμουν κι εγώ!

   Αυτό δεν αναιρεί την ορθότητα των όσων λέει ο Φαήλος, βέβαια.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Heracles 25/08/2011 09:02:46

   Γιατί τώρα υπάρχει λόγος ύπαρξης; Κάντο λιανά.

   • Heracles avatar
    Heracles @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2011 12:46:41

    Heracles είπε:
    25/08/2011 στις 2:45 pm
    υπάρχει, και αν δεν φαίνεται ακόμα ότι υπάρχει θα φανεί σύντομα.

    αυταρχικοποίηση του πολιτευματος, νέοι μέθοδοι καταστολής, “μηδενική ανοχή” προς τους “αντιφρονούντες”, ποινικοποίηση απόψεων… όλα στο πρόγραμμα είναι και απλά περιμένουν την ώρα τους για να εκδηλωθούν…

    αυτά είναι τα συνεπακούλουθα μιας παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα εκδηλωθούν.

    αυτό εννοούσα αγαπητέ

    • smash avatar
     smash @ Heracles 25/08/2011 13:14:18

     Λογικό, ο heracles εχει δίκιο.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Heracles 25/08/2011 13:22:34

     Οι αληθινοί αγώνες δεν χρειάζονται θεσμικά θερμοκήπια. Όταν δεν υπήρχε πανεπιστημιακό άσυλο το φοιτητικό κίνημα ήταν ακμαίο και ρωμαλέο. Όταν θεσμοθετήθηκε το άσυλο μετράπηκε σε κούνημα και πλέον σε βόθρο εκφασισμού και διαπλοκής.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2011 15:08:40

      Πολύ σωστά!

     • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
      ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/08/2011 08:31:50

      Ετσι !

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Heracles 25/08/2011 13:23:08

     Οι αληθινοί αγώνες δεν χρειάζονται θεσμικά θερμοκήπια. Όταν δεν υπήρχε πανεπιστημιακό άσυλο το φοιτητικό κίνημα ήταν ακμαίο και ρωμαλέο. Όταν θεσμοθετήθηκε το άσυλο μετατράπηκε σε κούνημα και πλέον σε βόθρο εκφασισμού και διαπλοκής.

    • tpe avatar
     tpe @ Heracles 26/08/2011 12:39:00

     Δηλαδή τώρα έχουμε "αυστηρό" καθεστώς; Γιατί για άναρχο, μπ***λο μου κάνει αυτό που έχουμε...

  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ @ Heracles 25/08/2011 15:30:20

   "Πολιτικό άσυλο", μήπως τα μπερδέψατε λιγάκι;Παραξεχείλωσε τόσα χρόνια το καλσόν του ασύλου.Οποιος έχει τα "κάκαλα" δρατηριοποιείται χωρίς κουκούλα και δεν έχει ανάγκη κανένα "άσυλο".Το "άσυλο" είχε γίνει εκτοφείο της κάθε μαλακίας στο όνομα της όποιας επανάστασης (π.χ.με παράτησε η γκόμενα, βγαίνω και τα σπάω και μετά τον πούλογλου στη Νομική...).Τι σχέση έχει το "άσυλο ιδεών και απόψεων" με το "πολιτικό" δεν δύναμαι ν'αντιληφθώ (ή κάνω πως δεν αντιλαμβάνομαι).

 10. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 25/08/2011 06:46:49

  Έτσι είναι, Αρχαίε. Μου κάνει εντύπωση που σε μεγάλη αλυσίδα καφέ είδα πρόσφατα να πουλάνε το κουλουράκι για τον καφέ, ενώ στα μικρομεσαία (ελληνικής ιδιοκτησίας) καφέ, το κουλουράκι το δίνουν με τον καφέ. Συνειδητοποίησα ότι ο Έλληνας έχει εθιστεί στο "τζάμπα" και νομίζει ότι δικαιούται το "τζάμπα". Ότι κάποιος άλλος έχει υποχρέωση να τον πληρώνει, έτσι, για να το παίζει αυτός μάγκας. Δεν ξέρω αν ξεκίνησε από την αρχαία Αθήνα που πλήρωναν φόρο υποτέλειας οι "σύμμαχοι" για να πληρώνονται οι Αθηναίοι να πηγαίνουν στην Εκκλησία του Δήμου (και πολλοί από αυτούς να το έχουν κύριο επάγγελμα!), πάντως εδώ το πράγμα με τα "δικαιώματα" πάει σύννεφο. "Δωρεάν" παιδεία, σου λέει, ενώ πληρώνει ο φορολογούμενος! Ααααα, ναι. Ξέχασα. Φόρους πρέπει να πληρώνουν μόνον "οι πλούσιοι". Οι προκομμένοι, δηλαδή, αυτοί που δούλεψαν και πέτυχαν. Όοοοοχι, λέει όμως ο Κάρολος και οι σοσιαλιστικές ιδεοληψίες. Δεν υπάρχει προκομμένος. Για να είναι "πλούσιος", υποχρεωτικά έχει κλέψει. Η προκοπή με τη σκληρή δουλειά είναι έννοια άγνωστη στους σοσιαλιστές. Καλημέρα μας.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Επώνυμος 25/08/2011 07:16:59

   +1000
   Οι σοσιαλιστές πάντα με τα λεφτα των άλλων κάνουν προκοπή

  • fitsulas avatar
   fitsulas @ Επώνυμος 25/08/2011 10:02:24

   Θάτσερ ζεις, εσύ μας οδηγείς!!!
   Μόνο ο "προκομένος" υιός Λαναράς να σπουδάζει. Οι φτωχοί να γυαλίζουν τα σκαρπίνια του...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ fitsulas 25/08/2011 10:54:11

    Δεν κατάλαβες τι λέμε και ίσως να φταίω εγώ που παρεξήγησες. Το θέμα δεν είναι αν είναι "δωρεάν" η παιδεία, διότι ποτέ δεν είναι. Το θέμα είναι ποιος θα την πληρώνει. Ο φορολογούμενος ή ο ίδιος ο εκπαιδευόμενος. Αυτός που φοιτεί θα έπρεπε να ξέρει ότι δεν είναι "δωρεάν" η παιδεία ούτε είναι δικαίωμά του να του την πληρώνουν οι άλλοι. Χάρη του κάνουν, που πρέπει να του την κάνουν, για να έχει ίσες ευκαιρίες. Όχι όμως να βγαίνει και από πάνω. Ναι στην κοινωνία των ίσων ευκαιριών, όχι στην κοινωνία των "δικαιωμάτων" που καταλήγουν, μέσω της κατάχρησής τους, σε μπούμεραγκ κατά της κοινωνίας.

    Αυτό που είναι υποχρέωση της κοινωνίας (οι ίσες ευκαιρίες) δεν μπορεί ο άλλος να μην λέει ένα ευχαριστώ που του το δίνουν. Όχι να ζητάει και τα ρέστα από πάνω. Περί αυτό πρόκειται. Αν και είναι το ίδιο πράγμα, προτιμώ να το βλέπω ως υποχρέωση της κοινωνίας, το να δώσει σε όλους την ευκαιρία για σπουδές, παρά ως δικαίωμα αυτού που το ζητάει.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ fitsulas 26/08/2011 09:21:44

    εεε... θα πληρώνει ο Γερμανός φορολογούμενος από αύριο για την δωρεάν παιδεία. (ο πατερούλης Στάλιν δεν θέλει άλλο)

 11. danaos avatar
  danaos 25/08/2011 06:47:12

  Φαλήλε, ακριβώς έτσι. Και λίγα είπες. Έτυχε να χρειαστώ κάποτε ένα αντίγραφο πτυχίου.Σε κάποια στιγμή τα χρειάστηκα.Είπα ότι δε θα έβγαινα ζωντανός από κει μέσα.Την καλημέρα μου!

 12. danaos avatar
  danaos 25/08/2011 06:50:26

  Με συγχωρείς Φαήλε για το επιπλέον λ στο όνομά σου.

 13. βαγόνι avatar
  βαγόνι 25/08/2011 06:52:34

  Ο νόμος του 1982 ήταν ένα δημοκρατικό προωθημένο βήμα στην
  οργάνωση της ανώτατης παιδείας, μόνο που......
  ....που δεν υπολόγισε τί μπορεί να προκύψει στα χέρια μιάς κοινωνίας
  που κατορθώνει να λειτουργεί-ταυτοχρόνως μάλιστα!- ως "αχειράφετος
  ανήλικος" και ως παμπόνηρος ενήλιξ, αενάως συναλασσόμενος...!
  Ο νόμος που ψηφίστηκε χθές είναι σαφώς "ρεαλιστικότερος".....αναγνωρίζει
  τους νέους συσχετισμούς και τη δύναμη της "οικονομίας", αλλά ποιάς
  "οικονομίας"; ...αυτής που παραλύει διεθνώς;
  Το όνειρο της "Ελληνοκεντρικής Παιδείας" που οραματίζεσαι πόθεν
  προκύπτει; τί,το διαγραφόμενο στον ορίζοντα,αποκαθιστά μια Ελληνική
  Παιδεία;.....που προυποθέτει μια τελείως διαφορετική διάταξη προσώπων
  και πραγμάτων.
  Πρόκειται,απλώς, για μια "τεχνική" -για να μή πω αντιδραστική-
  αναδίπλωση απο το φόβο του επερχομένου χάους.
  Και για να πούμε και για τα ημαρτημένα της ...άλλης πλευράς,που
  μετέβαλε σε πατέντα τη "διαμαρτυρία" : οι ποικιλλώνυμες τάσεις της
  καθ'ημάς αριστεράς-πλην ελαχίστων φωτεινών και απομονωμένων
  περιπτώσεων-συνέβαλαν τα μέγιστα και στην παρακμή και στην
  συναλλαγή....τώρα διαμαρτύρονται... a posterior, κατα παγίαν
  παράδοσιν!
  Ο "συναινετικός" νόμος δεν είναι κάν η αυγή μιας "ελληνικής αστικής
  ακμής", μιας έστω συγκροτημένης συντηρητικής γραμμής....είναι η δική
  μας μικροαστική εκδοχή ενός διεθνοποιημένου εκπαιδευτικού μοντέλλου,
  bon pour l'Orient!
  Λυπάμαι,γιατί δεν βλέπω τίποτε το ενθαρρυντικό σε μια απλή "τεχνική"
  ρύθμιση, απότοκο του διεθνούς labour & education distribution.

  Υ.Γ Τώρα,τα περί "ασύλου" και της επιβολής της γραμμής Σαμαρά....έ καλά!
  όλοι πρέπει να νικήσουν! Το βέβαιον: η εκ Κοζάνης ορμωμένη κυρία,
  "επίλεκτος" ακροατής της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, πέρασε αυτό που
  της έλαχε να περάσει!
  Κάποτε, η κεντρώα παράταξη μιλούσε δια στόματος Ε.Π.Παπανούτσου,
  Ι.Θ. Κακριδή και Λουκή Ακρίτα στον εκπαιδευτικό χώρο...Τώρα...!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ βαγόνι 25/08/2011 07:13:16

   Πολύ εύστοχος σε πολλές διαπιστώσεις σου, αγαπητέ! Και ειδικά στο ζήτημα της ελληνοκεντρικότητας. Όντως, κι εγώ δεν διαβλέπω στο νόμο τις προϋποθέσεις ελληνοκεντρικής παιδείας. Το μόνο που υπάρχει με το νέο νόμο είναι ότι ξαναρίχνουμε τα ζάρια και, άμα λάχει και επικρατήσουν ελληνοκεντρικοί, πάει καλά. Αν όχι, την πατήσαμε για μια ακόμη φορά.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ βαγόνι 25/08/2011 09:07:11

   ΄Βαγόνι μου, αν διαβάσεις λίγο ακόμη πιο προσεκτικά θα δεις ότι λέω πως ο Αντώνης είναι που ως Πρωθυπουργός θα κάνει την επανελλήνιση της Παιδείας, δεν λέω ότι ο εν λόγω νόμος βάζει θεμέλια ελληνοκεντρικής παιδείας. Στις 3 το πρωΐ το έγραψα αλλά δεν πίνω!
   Η κατάργηση του ασύλου όμως ξεδοντιάζει την παρακμή που θα αντισταθεί με την βία στην ανάκτηση των Πανεπιστημίων από το Έθνος, στο οποίο άλλωστε ανήκουν. Αυτό, ναι, εμείς θα το κάνουμε.
   Το υστερόγραφο σου λέει πολλά και πικρά.

  • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
   Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ βαγόνι 25/08/2011 09:55:26

   Βαγόνι, δεν έχω δει πιο εύστοχη αστική ανάλυση του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση!!!

   • βαγόνι avatar
    βαγόνι @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 25/08/2011 15:41:04

    Δεν είναι "αστική" αγαπητέ Αλώβητε....ευτυχώς, η ανθρώπινη
    ιστορία έχει περισσότερο βάθος απο τους δυό-τρείς αιώνες του
    "αστισμού" και,κυρίως, της ντόπιας εκδοχής του!
    Δεν είναι κάν ανάλυση, παρά μιά μικρή αποσπασματική
    προσέγγιση μιάς πιθανής εκλεκτικιστικής ματιάς...χωρίς αυταπάτες.
    Δεν έχω καμμιά αμφιβολία ότι η κ. Διαμαντοπούλου και ο κ. Αρης
    Σπηλιωτόπουλος, όπως και η τρέχουσα δημοσιογραφία που
    πανηγυρίζει για την επιτευχθείσα "συναίνεση", είναι κατα πολύ
    αντιπροσωπευτικότεροι εμού.....το αυτό,προφανώς, ισχύει και γιά
    τήν "αγανακτισμένη" αριστερά και τίς εξάρσεις της....δεν έχουν
    τέλος οι ποικίλλες εκδοχές του σύγχρονου κομφορμισμού1
    Στο μεταξύ,ισχύει εφ' όλης της ύλης η σεμνή παραίνεση του
    Κύπριου ποιητή Κ.Μόντη: "κουράγιο κωπηλάτες, υπομονή
    κωπηλάτες"...

 14. Delphi avatar
  Delphi 25/08/2011 06:54:14

  Ama eixe katargithi to asilo epi Karamanli, tha eixan kapsi oxi tin Athina, ala oli tin Ellada. Otan o Karamanlis elege oti exoume dimokratia kai den xriazonte pia asila, epesan na ton fane Pasokoi kai oi aristeroi genika. Epi Jeffrey, giati siopoun? I gnosti ipokrisia tou Pasok.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Delphi 25/08/2011 07:08:20

   Αν το είχε κάνει με αποφασιστικότητα και στην αρχή της θητείας του, θα τους είχε μπαγλαρώσει, τους παρακρατικούς, και θα έλεγαν κι ένα τραγούδι.

   Υπήρχε potential στην ελληνική κοινωνία για να κάνει αλλαγές ο Καραμανλής, μόνον που δεν το αξιοποίησε. Θα ήταν σήμερα με 60% μόνιμος πρωθυπουργός, αν είχε ενεργήσει όπως έπρεπε να ενεργήσει.

   • Delphi avatar
    Delphi @ Επώνυμος 25/08/2011 07:15:27

    Den diafono, ala einai gegonos oti sto Karamanli o polemos eitan aneleitos. Foties katastrofikes, parakratiki na kaine tin Athina, o Jeffrey na apeti kathe mera ekloges, i antipolitepsi na min sineni se tipota, se kanena nomoskedio gia alages. Kapoi den thelane ton Karamanli stin ekousia giati den eitane prodotis kai den eksiperetouse ta sxedia tous.

    • Ρήγας Φερραιος avatar
     Ρήγας Φερραιος @ Delphi 25/08/2011 07:23:40

     @Delphi

     Μην επιμενεις , κανουν οτι δεν καταλαβαινουν....
     Επιπλεον κανουν το λαθος να ωραιοποιουν καποια λαθη της σημερινης ΝΔ. Επομενως δεν βλεπω και πολυ φως για το μελλον.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Επώνυμος 25/08/2011 07:17:51

    Πολύ πιθανό. Ας παραδειγματιστει ο Σαμαράς. Ό,τι δυσάρεστο να το κάνει το πρώτο εξάμηνο που θα είναι πρωθυπουργός

   • Agrofylakas avatar
    Agrofylakas @ Επώνυμος 25/08/2011 07:33:45

    Αυτό ευχόταν και το σύστημα ΠΑΣΟΚ. Ότι θα ενεργήσει με 'αποφασιστικότητα' και του την είχαν στημένη στην γωνία να του κολλήσουν την ρετσινιά του 'φασιστικοτητα'. Αλλά ο 'Μπουλης' τους την βρήκε από δεξιά με τη ήπια προσαρμογή και παρά το εχθρικό περιβάλλον άντεξε για 4 χρόνια και άλλαξε το σκηνικό (έστω και αν αυτό δεν έγινε εμφανές και δεν εκτιμήθηκε όπως θα έπρεπε).

    • Delphi avatar
     Delphi @ Agrofylakas 25/08/2011 07:40:49

     Sinfono 100%.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Agrofylakas 25/08/2011 09:09:21

     Σωστό κι αυτό, όμως τελικά δεν του βγήκε και σήμερα μας ήρθε το νεοΠΑΣΟΚ με το ακόμη σκληρότερο πρόσωπο.

 15. Ρήγας Φερραιος avatar
  Ρήγας Φερραιος 25/08/2011 07:10:25

  @ βαγόνι
  Εχεις απολυτο δικαιο...ιδιως στο Υ.Γ.
  Τι μας ετοιμαζουν γιατο μελλον; Με ενα δυο-τηλεφωνματα θα παιρνουν αποαφασεις;;

 16. Ioustinianos avatar
  Ioustinianos 25/08/2011 07:12:17

  Τι λες ρε φίλε τώρα..... Potential???????

 17. Ρήγας Φερραιος avatar
  Ρήγας Φερραιος 25/08/2011 07:17:30

  ΒΑΛΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΓΚΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΗΡΩΑ!!! ΠΟΥ ΕΣΠΡΩΞΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ!!!
  ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ Ο ΛΑΓΟΣ (ΧΑ ΧΑ ΧΑ)

  ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΖΙ , ΛΕΕΙ, ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ.
  ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΤΙ;;;;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ρήγας Φερραιος 25/08/2011 09:09:54

   Τί έλεγε ο γνωστός διανοούμενος του νεοφιλελευθερισμού Αλ Καπόνε για τις γνώμες; Ε, μία έχει ο καθένας.

 18. nicvel avatar
  nicvel 25/08/2011 07:22:29

  ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ?? ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ ???? ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ !!!!!

 19. Tassos avatar
  Tassos 25/08/2011 07:30:53

  Ας κάθεται ο Κουρασμένος στην σεζ λόνγκ στην Ραφήνα , να παίρνει μαθήματα πώς καταργείς το άσυλο έστω και από την αντιπολίτευση. Επεσε η χώρα στο χάος και την καταστροφή λόγω της ατολμίας Καραμανλή και Παυλόπουλου και κατόπιν παραδόθηκε στο ΠΑΣΟΚ που μας οδήγησε στην Εθνική Τραγωδία του μνημονίου. Ο Σαμαράς θα αποδειχθεί αυτό που λέγαν κάποιοι από το '90. Ο νέος Βενιζέλος.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Tassos 25/08/2011 13:19:20

   Τάσσο,

   Σταμάτα τήν προσωπολατρεία! Καί ὁ "Κουρασμένος" καί ὁ ΑΣ ἔχουν τήν συμπαράσταση τῆς βάσης τῆς ΝΔ. . ἐκτός καί ἐάν δημιουργήθηκε νέος πολιτικός φορέας. . .

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Tassos 25/08/2011 13:40:24

   Αν προσπαθούσε τότε να το καταργήσει ο Καραμανλής το ΠΑΣΟΚ θα έβγαινε στις ρούγες. Και στα μαϊμού "δεκεμβριανά" ο ΚΚ ορθά θέλησε πάση θυσία να αποφύγει δεύτερο, τρίοτο, τέταρτο νεκρό. Εδώ δεν είναι Γαλλία. Ο Σαρκοζί δεν είχε απέναντι του το MEGA να λέει ΨΕΜΑΤΑ "καίγεται η Εθνική Βιβλιοθήκη", "καίγονται δεκάδες διαμερίσματα στο Κολωνάκι", ούτε τα γαλλικά κανάλια δείχνανε το ίδιο κτίριο από τέσσερις διαφορετικές γωνίες λήψης να καίγεται, ώστε να νομίζει το πόπολο ότι είναι τέσσερα διαφορετικά κτίρια, ούτε οι γάλλοι σχολιαστές, δημοσιογράφοι και ηθοποιοί - τιμητές βγαίνανε να προτρέπουν την αλητεία ΄στην τέλεση εγκληματικών πράξεων. Ο Αντώνης πιστεύω ότι θα έπαιρνε το ρίσκο, θα εφάρμοζε άτεγκτα το Νόμο και θα απευθυνόταν στο Λαό. Κατανοώ όμως την στάση του ΚΚ μέσα σε ένα τόσο εχθρικό και διεφθαρμένο δημόσιο περιβάλλον.

   • Fotini avatar
    Fotini @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2011 16:38:37

    R E S P E C T!!!

   • tpe avatar
    tpe @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/08/2011 12:44:04

    Χμμμμ.
    Όμως, δεν τον είδα να βγαίνει να τα λέει. Δεν τον είδα να μου απευθύνεται. Έβαλε τον ΠΠ να μιλάει. Και δεν τον είδα να κατεβάζει ΟΛΟΥΣ τους αστυνομικούς στην Αθήνα για να τελειώσει το πανηγύρι. Αντίθετα, ΔΕΝ το είδα πουθενά. Δεν διαφωνώ με τη βασική του ΑΡΧΗ του όχι άλλος νεκρός, διαφωνώ με τον παιδαριώδη χειρισμό του.

 20. Πετρος Μ. avatar
  Πετρος Μ. 25/08/2011 07:39:14

  Καταργήθηκε το άσυλο του παρακράτους στα πανεπιστήμια.
  Μόνο που το παρακράτος τώρα δρα στις πλατείες....
  Ελεύθερα πανεπιστήμια σε ανελεύθερη πατρίδα;

 21. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 25/08/2011 07:51:41

  Ο προκόπης όμως μας έλεγε ότι το άσυλο είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Καίριο πλήγμα για την θολοκουλτούρα. Έχω επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα εφαρμοστεί ο νόμος. Στις πρώτες καταλήψεις θα το μάθουμε.

 22. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 25/08/2011 08:17:03

  Φαῆλε, πῶς θὰ ἐπανελληνίσει τὴν παιδεία ὁ Σαμαρᾶς ὅταν σὲ ὅλα τὰ πανεπιστήμια θὰ βρεῖ τὰ "Συμβούλια" τοῦ τρέχοντος καθεστῶτος; Τὰ ὁποῖα σημειωτέον, θὰ ἔχουν ἐκ τοῦ νέου νόμου τὴν δυνατότητα, νὰ συντάσσουν τὸν κατάλογο τῶν ὑποψηφίων πρυτάνεων, ἄρα, οὐσιαστικὰ θὰ μεθοδεύουν πρυτανικὲς ἀρχὲς τῆς ἀρεσκείας τους καὶ θὰ διοικοῦν ἔτσι πλήρως τὰ πανεπιστήμια;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κοινὸς νοῦς 25/08/2011 16:41:17

   Υπάρχουν τρόποι...

 23. kopritis avatar
  kopritis 25/08/2011 08:27:49

  τελικα βρηκε το πασοκ και αλλα δεκανικια
  πολλους βλεπω τους πειραζει η δωρεαν παιδεια...κοστιζει πολυ...
  αλλους πειραζει το ασυλο δεν μπορουν τα ματ να δειρουν ελευθερα
  το στησιμο στα 4 της νδ στο πασοκ βλεπω δεν πειραξε κανενα
  εμπρος λοιπον για τα πανεπιστημια εμπορικα ......
  ξεφτιλα

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ kopritis 25/08/2011 13:45:36

   Δεν λέω πουθενά για κατάργηση της δωρεάν παιδείας, δεν συμφωνώ με κάτι τέτοιο, ούτε η ΝΔ ξέρω να λέει κάτι τέτοιο. Που το είδες; Μην λέμε ότι θέλουμε.

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ kopritis 25/08/2011 19:44:28

   ...kopritis...
   Όνομα και πράγμα, έτσι;

 24. μαιρη avatar
  μαιρη 25/08/2011 08:29:08

  Τ Ε Λ Ε Ι Ο

 25. Gr_One avatar
  Gr_One 25/08/2011 08:36:32

  Εκπληκτικό άρθρο που σπάει κόκκαλα
  Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα, όσο "προοδευτικός" και αν είσαι
  Πολλοί δεν συμφωνούν, για τους δικούς τους λόγους, αλλά πιστεύω οτι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων επικροτεί το σπάσιμο των δυο αυτών πληγών.
  Σκέφτομαι, μάλλον δεν θέλω να σκέφτομαι, τι θα είχε γίνει, αν το νομοσχέδιο αυτό το είχε φέρει προς ψήφιση ο Καραμανλής...
  Εν πάσει περιπτώσει θερμά συγχαρητήρια στον συγγραφέα

  • tpe avatar
   tpe @ Gr_One 26/08/2011 12:47:18

   Δεν θυμάσαι τι έγινε όταν έφερε τη light έκδοσή του η Κουτσίκου; Τόσο κοντή μνήμη έχουμε πλέον ως λαός;

 26. Lewnidas avatar
  Lewnidas 25/08/2011 08:45:05

  επιτελους τελος!!!
  η αληθεια ειναι οτι το νομοσχεδιο της διαμαντοπουλου ηταν αρκετα σωστο εξαρχης και στα 2 που αναφερεις αλλα και 3 ετη. τωρα τι εκανε ακριβω ο σαμαρας εκτος του οτι συμφωνω.... δεν το επιασα .

 27. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 25/08/2011 08:47:00

  Στην δωρεαν παιδεία εντάσσεις και τις καταστροφές-βανδαλισμούς-κλοπές που περιγράφει το άρθρο?

  • kopritis avatar
   kopritis @ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 25/08/2011 08:52:20

   οχι εντασω τα διδακτρα που θελουν να βαλουν μερικοι

   • ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
    ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ @ kopritis 25/08/2011 09:10:03

    Και εγώ είμαι υπέρ της δωρεάν παιδείας, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα φαίνεται πως δεν εκτιμούμε το δωρεάν. πχ θυμάμαι το απαράδεκτο μαθητικό "έθιμο" του κάψιμου των βιβλίων. Εάν τα είχαν πληρώσει θα τα έκαιγαν? Είχα ακούσει ότι και παλαιότερα είχαν σκεφτεί να βάλουν δίδακτρα στους πλούσιους φοιτητές. Κάτι τέτοιο δεν προχώρησε με το επιχείρημα ότι θα οδηγούσε σε ταξικούς διαχωρισμούς εντος των πανεπιστημίων.

   • alakran avatar
    alakran @ kopritis 25/08/2011 09:16:58

    Εντάσσεις και το 1 δις ευρώ "μαύρα" που παίρνουν κάθε χρόνο οι ιερές αγελάδες-καθηγητές για φροντιστήρια?

    Υ.Γ
    προσοχή στα διπλά σύμφωνα,είναι πονηρά τα άτιμα.

    • kopritis avatar
     kopritis @ alakran 25/08/2011 10:15:13

     ετσι σας βολευευει?καινε οι πιτσιρικαδες τα βιβλια στο τελος της χρονιας αρκετο ειναι αυτο για να καταργησουμε την δωρεαν παιδεια....τι βολικο αυτο...για τους ιδιωτες
     τα μαυρα ειναι που εβαλαν στο ματι οι μεγαλοιδιοκτητες φροντιστηριων και ιεκ?αυτα φταινε....
     ξαφνικα ολα εγιναν χαρβαρντ
     τα διπλα συμφωνα αγαπητε δεν ειναι ατιμα...οι συντομογραφιες ναι.....Ν.Δ πχ

    • kopritis avatar
     kopritis @ alakran 25/08/2011 10:18:21

     ετσι σας βολευευει?καινε οι πιτσιρικαδες τα βιβλια στο τελος της χρονιας αρκετο ειναι αυτο για να καταργησουμε την δωρεαν παιδεια....τι βολικο αυτο...για τους ιδιωτες
     τα μαυρα ειναι που εβαλαν στο ματι οι μεγαλοιδιοκτητες φροντιστηριων και ιεκ?αυτα φταινε....
     ξαφνικα ολα εγιναν χαρβαρντ
     τα διπλα συμφωνα αγαπητε δεν ειναι ατιμα...οι συντομογραφιες ναι.....Ν.Δ πχ...ΔΑΠΝΔΦΚ

     • alakran avatar
      alakran @ kopritis 25/08/2011 10:24:56

      Other words for loving each other

      Υ.Γ
      Βάζε στις λέξεις τούς τόνους, όταν γράφεις στα ελληνικά.

     • kopritis avatar
      kopritis @ alakran 25/08/2011 10:26:25

      ALAKRAN ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΒΑΖΩ ΤΟΝΟΥΣ

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ alakran 25/08/2011 10:33:00

      Έχει γέλιο όταν κάποιοι και καλά κόπτονται για την παιδεία και μετά σου πετάνε κι ένα "δε γουστάρω να βάζω τόνους".

     • danaos avatar
      danaos @ alakran 25/08/2011 15:41:39

      Ρε alakran, αφού το παιδί δεν γουστάρει να βάζει τόνους εσύ γιατί επιμένεις; Κάνει την επανάστασή του κι αυτό.

 28. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 25/08/2011 08:59:29

  Φίλε Φαήλε συμφωνούμε όλοι οι λογικά σκεπτόμενοι. Δεν ήταν όμως ολοκληρωμένο. Που είναι η αξιολόγηση των σχολών; Δεν ήταν μία μεγάλη ευκαιρία προχθές στο κοινοβούλιο για κάτι τέτοιο; Είναι δυνατόν στο ίδιο τσουβάλι ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ - Ε.Μ.Π. με κάτι ''ισότιμες'' σχολές Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.; Εάν Φαήλε δεν δούμε τα παιδιά των πολιτικών πρώτα απ' όλα να φοιτούν στα Ελληνικά πανεπιστήμια ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ότι γίνεται είναι για τα μάτια του κοσμάκη. Αλήθεια που φοιτούν τα παιδιά τους ; μήπως στα πανεπιστήμια τω Η.Π.Α.;γιατί άραγε;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΣΠΥΡΟΣ 25/08/2011 13:46:33

   Εγώ πάντως, ΑΠΘ και ξερό ψωμί!

   • ΣΠΥΡΟΣ avatar
    ΣΠΥΡΟΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2011 14:09:35

    Και εγώ Πολυτεχνείο Α.Π.Θ. Δεν μου απάντησες όμως ,συμφωνείς ο φοιτητής του τμήματος πολιτικών μηχανικών του Ε.Μ.Π. που έχει εισαχθεί με 19500 μόρια να έχει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους των Τ.Ε.Ι. δομικών έργων; Η αξιοκρατία φίλε αρχίζει και τελειώνει στην ΠΑΙΔΕΙΑ. Αλλά έχει πολιτικό κόστος.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΣΠΥΡΟΣ 25/08/2011 14:21:27

     Έχεις δίκιο.-

   • ΣΠΥΡΟΣ avatar
    ΣΠΥΡΟΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2011 16:15:28

    Δεν δίνεις απάντηση. Έχει πολιτικό κόστος; Φίλε η αξιοκρατία αρχίζει και τελειώνει στην ΠΑΙΔΕΙΑ. Όλα τα άλλα έπονται.

   • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
    ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/08/2011 08:34:26

    !!!!!!!!

 29. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 25/08/2011 09:06:52

  Ωραίος Φαήλο, με πάθος και ιδεολογία.

  Ομως σου ξεφεύγουν μερικά πράγματα από τον σχολιασμό σου:

  Το ότι το πασοκ δεν ήθελε καθόλου συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές ενώ η ΝΔ ήθελε ένα 5% ... ;

  Αν γινόταν το αντίστροφο θα είχαμε έτοιμη την απάντηση. Τώρα;

  Ευτυχώς τουλάχιστον τώρα για τα καρκινώματα πασπ & δαπ , τα παιδιά θα μπορούν ξεκούραστα να ασχοληθούν με το πραγματικό τους business: Εκδρομές στην Μύκονο (αλισβερίσι με τα ταξιδιωτικά - χοντρή αρπαχτή από τους φοιτητές για όποιον ξέρει) και "χορούς" στα μπουζούκια (χοντρή αρπαχτή με τους νονούς της νύχτας)

  Επίσης αναφέρεις:
  Στα Προπύλαια οι λιανοπωλητές της ιταλικής (της κινεζικής να συμπληρώσω εγώ που είναι και πιο άγρια απ ολες) μαφίας πουλάνε λαθραίες τσάντες και cd, κι αλλού, όπου η Αστυνομία δεν μπορεί να μπει, συναντιούνται εκ του ασφαλούς ντήλερς και πρεζάκια.

  Συμφωνώ απόλυτα το να παταχθούν αυτα. Αλλά μήπως δουλευόμαστε;;;;;;;...Εδώ συναντιούνται εκ του ασφαλούς, λίγα μέτρα πιο κατω που ΔΕΝ υπήρχε άσυλο και ακριβώς δίπλα στους αστυνομικούς. Αρα μάλλον πρόκειται περί απλής μπούρδας το ότι η τώρα μπορούμε να καθαρίσουμε από αυτα που καταργήθηκε το άσυλο.

  Για τους βάνδαλους συμφωνώ απόλυτα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 25/08/2011 13:16:19

   Άντε να το ξαναπώ. Η κατάργηση της φασιστικής γελοιότητας του ασύλου και το θεσμικό ξεδόντιασμα της ενδοπανεπιστημιακής διαπλοκής διευκολύνει την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά να καθαρίσει όλη την βρωμιά που περιγράφω και περιγράφεις. Το ΠΑΣΟΚ τίποτα δεν θα κάνει. Μένει βέβαια η αντιμετώπιση των προσωρινών πεζοδρομιακών αντιδράσεων που θα ακολουθήσουν.

 30. cobalt avatar
  cobalt 25/08/2011 09:16:40

  Φοβάμαι πως η κίνηση της άρσης του ασύλου τώρα, αποσκοπεί αλλού και όχι στην "αποκατάσταση της δικαιοσύνης" μέσα στα ιδρύματα όπως θέλουν να το παρουσιάσουν.

  Θα είχε νόημα επι Κ.Κ. όταν με την ασυδοσία και την ανοησία που είχε ξεχυθεί στην κοινότητα "ενάντια στην επάρατο δεξιά", έπρεπε να βγάλεις πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να περπατήσεις στον χώρο του πανεπιστημίου και όταν ήταν της μόδας να χτίζονται καθηγητές μέσα στα γραφεία τους ή να δέρνονται όσοι δεν ήταν επαρκώς προοδευτικοί.

  Πλέον όμως, δεν μπορώ να μην έχω κάπου στο μυαλό μου τη σκέψη πως είναι ένας τρόπος για να ελεγχθούν σιγά-σιγά τα αντιμνημονιάκα κέντρα και οι "αγανακτισμένοι" φοιτητές και πολίτες.
  Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουν, αλλά σε κάθε περίπτωση το ότι οι του ΜΠΑΤΣΟΚ προωθούν την άρση ενός ασύλου που τους προστάτεψε -με το αζημίωτο- και το οποίο εξέθρεψαν ώστε να γίνει το φασιστικό τέρας που είναι σήμερα είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίζει.

  Καλύτερα να είμαστε σε εγρήγορση.

 31. Χανιώτης avatar
  Χανιώτης 25/08/2011 09:17:23

  Πολύ σωστά, άψογα κύριε Κρανιδιώτη. Λείπει ακόμη κάτι, το επόμενο βήμα: να ξεκαθαρίσει η Ν.Δ. όσο είναι ακόμα στην αντιπολίτευση, ότι δεν θα επαναφέρει τη συμμετοχή φοιτητών στην εκλογή Πρύτανη, ούτε με ελάχιστο "συμβολικό" ποσοστό συμμετοχής. Και τα "ελάχιστα συμβολικά ποσοστά" αρκούν για τις συναλλαγές των νταβατζήδων των φοιτητικών παρατάξεων. Οι δε πομφόλυγες του τύπου "θα το επανεξετάσουμε όταν έρθουμε στην εξουσία" δεν ταιριάζουν στην κρισιμότητα των καιρών.

  • stanley@gr avatar
   stanley@gr @ Χανιώτης 25/08/2011 09:27:45

   στην πολιτικη αγαπητε Χανιωτη, γινονται πραγματα που δεν λεγονται και κυριως λεγονται πραγματα που ΔΕΝ γινονται!!!

   • Χανιώτης avatar
    Χανιώτης @ stanley@gr 25/08/2011 09:32:49

    Ναι, για τα μεγάλα όμως, ειδικά στους δύσκολους καιρούς, για να κερδίσεις πρέπει αυτά που θα κάνεις να τα πεις κιόλας. Αυτό θα κάνει και τη διαφορά από το μεταπολιτευτικό πολτό.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ stanley@gr 25/08/2011 13:49:20

    Σωστός!

   • gynner avatar
    gynner @ stanley@gr 25/08/2011 15:30:49

    άρα αγαπητέ Στάνλευ να υποθέσω οτι επικροτείς την κυβέρνηση Παπανδρέου για όσα μας έχει φορέσει μέχρι σήμερα.Κάνει ακριβώς αυτό που αναφέρεις............Βγάλτε τα χρωματιστά γυαλιά ρεεεεεεεεε

    • stanley@gr avatar
     stanley@gr @ gynner 25/08/2011 16:27:44

     να ησουν υποψιασμενος ποιον ψηφιζες και γιατι!!
     ειναι αργα για δακρυα Στελλα!!!

 32. milkman avatar
  milkman 25/08/2011 09:30:44

  Ελεος....
  Τι ειναι αυτα που λετε?
  Δεν υπάρχουν ιδέες - υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες - κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τους κουβαλάει.
  Δηλαδη επειδη αυτοι που διαχειριστηκαν το ασυλο το εκφυλισαν επρεπε να καταργηθει με ανταλλαγμα να διατηρησουν το εκλογικο προνομιο αυτοι που αποδεδειγμενα υποβαθμισαν τα ελληνικα πανεπιστημια-οι καθηγηταδες και το λοιπο συναφη.
  Απο ποτε η καταργηση μιας κατακτησης για να ικανοποιηθει ενας ιδιοτελης σκοπος-εκλογη-εγινε αιτια πανηγυρισμων.

 33. Pileas avatar
  Pileas 25/08/2011 09:32:09

  Αξιοτιμε κ. Κρανιδιωτη, δηλωνω θαυμαστης απο την εποχη του Δικτυου 21 και αναγνωστης φανατικος τοσο στο εγκριτο ANTINEWS οσο και στην εξαιρετικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ο λογος αλλα και η παρουσια σας κοσμουν, και δεν υπερβαλω, τη δημοσια ζωη της Ελλαδας.

  Με το αρθρο σας δεν διαφωνω σε ολα, οπως επισης και με το νομοσχεδιο. Επρεπε και ειναι σημαντικο να καταργηθει το Ασυλο οπως ειναι σημερα, ενω και η συμμετοχη των φοιτητων στη διοικηση ηταν μεγαλο λαθος.

  Υπαρχει ομως ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΦΑΛΜΑ και ειναι εξαιρετικα κακο που η Ν.Δ. συναινει σε αυτο. Η συμμετοχη καθηγητων απο ξενα πανεπιστημια στα εκλεκτορικα των Ελληνων καθηγητων. Αυτο δεν συμβαινει ΠΟΥΘΕΑΝ κ. Κρανιδιωτη και νομιζω οτι πρεπει να αλλαξει. Γιατι απο τη μια δεν προσφερει ποιοτικα στην ολη διαδικασια και απο την αλλη δειχνει οτι αποδεχομαστε την υποβαθμιση μας σε επιπεδο νεο-αποικιας.

  Χαιρετω

  • stanley@gr avatar
   stanley@gr @ Pileas 25/08/2011 09:54:08

   υπάρχει παραπληροφόρηση! Στα εκλεκτορικά σώματα συμμετέχει ΜΟΝΟΝ ένας καθηγητής από πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Οι υπόλοιποι δύο είναι μέλη ελληνικών πανεπιστημίων. Συμβαίνει σε όλα τα πανεπιστήμια της Γερμανίας, Ελβετίας, και γενικά ευρωπαικων χωρών! Επίσης και σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ!!!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ stanley@gr 25/08/2011 10:34:19

    Καμία σχέση. Σε καμία από τις χώρες που αναφέρεις δεν ισχύει αυτό. Δεν ξέρω πού το βρήκες.

    • stanley@gr avatar
     stanley@gr @ Επώνυμος 25/08/2011 10:58:25

     Επώνυμε, δεν τα ξέρεις όλα!!!
     Διάβασε παρακάτω!!

  • Κώστας Σταματάκης avatar
   Κώστας Σταματάκης @ Pileas 25/08/2011 12:34:17

   Η συντεχνιακή νοοτροπία των καθηγητών των Ελληνικών Πανεπιστημίων με τη στήριξη κυρίως της αριστεράς και της προόδου αλλά και των άλλων κομμάτων, είναι εκείνη που έχει υποβαθμίσει τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Όλη η σαβούρα των συμφοιτητών μας, οι σφουγγοκολάριοι και γυμνοσάλιαγκες της αριστεράς και της πρόοδοι, είναι εκείνοι που κατέχουν θέσεις καθηγητών στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, χωρίς κανένα προσόν (εκτός ολίγων, πολύ ολίγων εξαιρέσεων που ήρθαν από το εξωτερικό), που έχουν αποκλείσει ικανότατους και καταξιωμένους επιστήμονες Έλληνες καθηγητές της αλλοδαπής να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

   Όλοι η επιτροπή θα πρέπει να αποτελείται από καταξιωμένους Έλληνες καθηγητές μεγάλων ξένων πανεπιστημίων, οι οποίοι εκτός των άλλων θα πρέπει να επαναξιολογήσει από την αρχή όλοι τη σαβούρα που κατοικοεδρεύει στα Ελληνικά Πανεπιστήμια ως καθηγητές.

 34. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 25/08/2011 09:36:22

  Μην φωνασκείτε ασκόπως

  Αναφορικά με τη κατάργηση του ασύλου, τα πάντα κρίνονται και δοκιμάζονται στη καθημερινή πράξη. Ως εκ τούτου κρατείστε μικρό καλάθι.

  Η γνώμη μου είναι, ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα δούμε την ανεξέλεγκτη είσοδο της δημόσιας αρχής στα πανεπιστήμια. Σε καμιά περίπτωση...

  Και κάτι ακόμη. Επειδή μετά την συνταξιοδότησή μου από το στράτευμα, συνεργάστηκα μέσω της εργασίας που έκανα με πολλά ΑΕΙ και ΤΕΙ και ως εκ τούτου διαθέτω και μια κάποια εικόνα, πιστεύω ότι οι περισσότεροι από τους χαρακτηρισμούς που αναφέρονται στο άρθρο, είναι όχι απλά υπερβολικοί, αλλά ακραίοι. Ο χαρακτηρισμός μάλιστα των ΑΕΙ ως (μικρογραφία) μπουρδέλων .... νομίζω ότι ξεφεύγει από κάθε όριο. Δεν νομίζω αγαπητέ Φαήλο ότι έχεις πάρει πτυχίο από "μπορντέλο".... Οπωσδήποτε υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, αλλά .........

  Νομίζω όμως, ότι η σημαντικότερη ρύθμιση που έγινε, είναι αυτή που αποκλείει τους φοιτητές από την εκλογή των οργάνων διοίκησης των ΑΕΙ και όχι αυτή του ασύλου.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Αρματιστής 25/08/2011 10:28:28

   Αγαπητέ Αρματιστή, σέβομαι πάντα το λόγο σας και την εμπειρία σας, αλλά επιτρέψτε μου να συμφωνήσω με τον κο Κρανιδιώτη, ζώντας τα από μέσα σχεδόν μια δεκαετία τώρα (δυστυχώς η προσφάτως πεπτωχευμένη οικογενειακή επιχείρηση το μόνο που μου κληροδότησε ήταν προβλήματα υγείας και την ρετσινιά του αιώνιου φοιτητή). Σαφώς και δεν είναι η συντριπτική πλειοψηφία σε τόσο χαοτική κατάσταση, αλλά δυστυχώς, όπως έχω γράψει και αλλού, όπου υπάρχει η σαπίλα, βρωμίζει και τους καθαρούς με την δυσωδία της.

   Ένας φοιτητής για παράδειγμα δεν παίρνει πτυχίο με ποσοστό των μαθημάτων, οπότε χρειάζεται ένας και μόνο περίεργος καθηγητής για να του στερεί επί χρόνια το πτυχίο (δεν αναφέρομαι στην περίπτωση μου, έχω κάνει την αυτοκριτική μου). Σε σχολή ας πούμε των 100 εισακτέων το χρόνο, μάθημα με 400 να το χρωστάνε, 180 να το δίνουν και 40 περίπου να το περνάνε, ε, μάλλον δεν είναι αποκλειστικά θέμα των φοιτητών.

   Φυσικά, ούτε καν να αρχίσουμε για το ερευνητικό-μεταπτυχιακό επίπεδο. Έρευνα της οποίας τα οφέλη σπάνια καταλήγουν στις αίθουσες διδασκαλίας, διδακτορικοί με αμοιβές πείνας-τσιράκια των καθηγητών και μηδαμινά μεταπτυχιακά προγράμματα.

   Επίσης, η δραστηριότητα των αριστερίστικων παρατάξεων όπου έχουνε έστω την απλή πλειοψηφία είναι το λιγότερο αποτρεπτική για την εύρυθμη λειτουργία της σχολής. Μόνο οι ώρες που χάνονται σε ανακοινώσεις και άσκοπες συνελεύσεις αρκούν ως παράδειγμα.

   Δεν λύνονται φυσικά τα παραπάνω προβλήματα με τις δύο αυτές διατάξεις, αν και τις θεωρώ εξίσου σημαντικές. Και να σας πω την αλήθεια, 2-3 καθηγητές μου από τη σχολή μου όλοι κι όλοι είναι που με αποτρέπουν από το να θεωρώ ότι αν και όταν με το καλό πάρω το πτυχίο μου θα είναι από "μπουρδέλο".

   • tpe avatar
    tpe @ TopGunZ 26/08/2011 12:51:37

    Πες τα ρε top.
    +1000

  • Nostos avatar
   Nostos @ Αρματιστής 25/08/2011 20:02:54

   Λυπάμαι που θα σε στενοχωρησω αρματιστη αλλα μπορώ να σε βεβαιωσω ότι εγώ τουλάχιστον πήρα πτυχίο σε τέτοιο ευαγές ίδρυμα. Κατά σύμπτωση το ίδιο με τον Φκ

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αρματιστής 25/08/2011 21:41:58

   Μαυροσκούφη τιμημένε, από το 1983 που μπήκα εγώ στο ΑΠΘ, ως σήμερα, τα πράγματα έχουν χειροτερέψει πολύ. Κι είναι αλήθεια ότι ο όρος "μπουρδέλο" για μερικά πανεπιστήμια, αδικεί τα μπουρδέλα, τα οποία έχουν τάξη και διαφάνεια. Θα σου θυμίσω την υπόθεση του Παντείου, την Ferrari που πήρε στον εραστή του ένας τύπος και΄ζήτησε το τιμολόγιο να κοπεί στο όνομα του...Πανεπιστημίου, για να πληρωθεί απ' αυτό φυσικά, ενώ άλλοι χτίσανε σπίτια κι εξοχικά παραγγέλοντας ύλικά, τα οποία πλήρωνε η Πάντειος!
   Φυσικά και υπάρχουν έξοχοι καθηγητές, αληθινοί δάσκαλοι, όπως ο πρόσφατα αποβιώσας, ο σπουδαίος Μανωλεδάκης, κορυφαίος του Ποινικού Δικαίου στην Νομική του ΑΠΘ και ταλαντούχος στην διδασκαλία. Σκαρφαλώναμε στα περβάζια των παραθύρων για να χωρέσουμε, ακόμη κι από άλλα τμήματα. Ακόμη θυμάμαι την εισαγωγή του δια ζώσης στο Ειδικό ποινικό με το μαρξιστικό "η ιδιοκτησία είναι κλοπή" και μια αφοδρή συζήτηση για τα υπέρ και κατά της θανατικής ποινής.
   Υπάρχουν αυτοί οι απίθανοι τύποι στην Κρήτη με τις πρωτοποριακές εργαστηριακές ανακαλύψεις και μελέτες τους για ασθένειες των ματιών, παντού θα βρεις νησίδες ταλαντούχων επιστημόνων δασκάλων κι ερευνητών. Κι αυτοί όμως χρόνια τώρα παλεύουν με την αλητεία, έχουν υποστεί ταπεινώσεις, έχουν κάνει επώδυνους συμβιβασμούς με το διεφθαρμένο και μηδενιστικό σύστημα, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που αγαπούν.
   Κυρίως όμως, φίλτατε, υπάρχουν πολλοί εξίσου ή και περισσότερο ταλαντούχοι, στους οποίους το διεφθαρμένο αυτό σύστημα, το βαθύτατα αντιδραστιό, ανελεύθερο και συχνά ανθελληνικό, αρνήθηκε την ευκαιρία, τους έκοψε τον δρόμο, τους έδιωξε απ' τη χώρα, για να προωθηθούν σκουπίδια, συνδικάλες, τσανακογλείφτες, σόγια και γκόμενες. Γι' αυτό, ναι, αδικώ τα μπουρδέλα.

   • Agrofylakas avatar
    Agrofylakas @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/08/2011 03:49:04

    Μεγάλε Αρχηγέ!
    Αν σε πιέσουν για στοιχεία και αποδείξεις για αυτά που λες προς το τέλος, εδώ είμαι εγώ!.....

   • tpe avatar
    tpe @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/08/2011 12:55:26

    Ναι, αλλά αυτοί είναι η απόλυτη μειοψηφία...

 35. milkman avatar
  milkman 25/08/2011 09:38:48

  Ποιο ειναι αυτο το τοσο ρηξικελευθο σε αυτο το νομοσχεδιο που θα επρεπε να πανηγυριζουμε.
  Οτι ενσωματωθηκαν δομες που στο εξωτερικο εχουν εξαντλησει την δυναμικης με αποτελεσμα να υπαρχει μεγαλη συζητηση για την αλλαγη που πρεπει να υπαρξει γιατι η εμπορευματοποιηση της γνωσης εχει οδηγησει σε αδιεξοδο.
  Που ειναι η επιστροφη στην ελληνοκεντρικη παιδεια που προβαλει την συν-ζυγια εναντι του ατομου που ακριβως ποσοτικοποιει το νομοσχεδιο τους στοχους του ωστε σε ενδεχομενη αποτυχια του οι υπευθυνοι θα λογοδοτησουν.

  • A.K. avatar
   A.K. @ milkman 25/08/2011 13:56:53

   "...την συν-ζυγία έναντι του ατόμου".

   Σε μισή φράση περιέκλεισες τη διαφορά του "ελληνικού τρόπου και πνεύματος" με την "αγγλοσαξωνική λαίλαπα των τελευταίων 3 αιώνων".

   Μπράβο. Ελπίζω τα κόκκαλα των Πόπερ και Φον Χάγιεκ να στριφογυρνάνε στους τάφους τους.

 36. απογοητευμένος avatar
  απογοητευμένος 25/08/2011 09:40:11

  πανεπιστήμια που θα διευθύνονται από επιχειρήσεις για να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα . Αυτό ψήφισε ο Σαμαράς και με φύλο συκής την κατάργηση του ασύλου και όλα τα άλλα είναι παραμύθια για μικρά παιδάκια....

  • Theo avatar
   Theo @ απογοητευμένος 25/08/2011 09:45:32

   εσύ πάλι ψήφισε Συριζα!

   • απογοητευμένος avatar
    απογοητευμένος @ Theo 25/08/2011 10:00:01

    για να ξαναέχουμε άσυλο και να γίνεται πάλι μπάχαλο;
    Άλλο το ένα και άλλο το άλλο, Για την ουσία του νομοσχεδίου έγραψα. Ποιός διευθύνει την παδεία, τι προσανατολισμό έχει και ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί είναι το θέμα. Για να μην καταντήσουμε να έχουμε αγγλόφωνα πανεπιστήμια

 37. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 25/08/2011 09:50:14

  Όσο το σκέφτομαι, νομίζω ότι "το γκέμισμα των δύο μεταπολιτευτικών ξοάνων" είναι ήδη πολύ σημαντικό για έναν και μόνον πολύ απλό λόγο:

  Αυτά τα δύο τοτέμ υπήρχε πολύ ισχυρή αντίσταση στο να φύγουν. Ναι, σήμερα αυτός ο νόμος δεν μας αρέσει. Ναι, σήμερα το καθεστώς που πάει να επιβληθεί στα Πανεπιστήμια είναι από εξωφρενικό έως γελοίο. Όμως το ζητούμενο είναι άλλο. Είναι ότι αν αύριο ο Αντώνης ως πρωθυπουργός θελήσει να καταργήσει το Συμβούλιο και να βρει άλλο τρόπο ορισμού του Πρύτανη, δεν θα συναντήσει την παραμικρή αντίσταση. Αν θελήσει να διώξει την κηδεμονία των ξένων καθηγητών, δεν θα υπάρχει κανένα κατεστημένο που θα του πει "όχι" (εκτός ίσως από την τρόικα και τη Νέα Τάξη, αλλά αυτό είναι μεγάλο θέμα έτσι κι αλλιώς). Το δύσκολο ήταν το γκρέμισμα του ασύλου και της "συνδιοίκησης" με τους "φοιτητές" (στην πραγματικότητα, με τις κομματικές νεολαίες και τα κόμματα).

  Αυτό έγινε χθες και, όντως, η ΝΔ πιθανότατα δεν μπορούσε να είναι απούσα. Άσχετα αν εγώ πιστεύω ότι μπορούσε να διαπραγματευτεί πολύ καλύτερα με το ΠΑΣΟΚ τη συναίνεσή της.

  Τώρα, αυτό που απομένει, είναι να δείξει ο Αντώνης με κάθε τρόπο ότι δεν στηρίζει μια κυβέρνηση ανίκανων προδοτών. Απαιτείται από εδώ και πέρα επίθεση σε όλα τα μέτωπα. Το σύστημα ΓΑΠ-ΔΝΤ, εκεί που είχε ξεγράψει τη "συναίνεση" του Αντώνη, τώρα αναθαρρεί και επιχειρεί να τον δείξει ως γενικώς συναινούντα. Αυτό πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία!

  • Κοινὸς νοῦς avatar
   Κοινὸς νοῦς @ Επώνυμος 25/08/2011 12:39:18

   Ἐπώνυμε, σωστὰ τὰ λές. Ἀλλὰ αὐτὰ ποὺ προσδοκᾶς χρειάζονται ἀνθρώπους μὲ ἰδιαίτερο εἰδικὸ βάρος. Σὲ πείθει ὁ κ. Σπηλιωτόπουλος ὡς διαθέτων τὸ εἰδικό αὐτὸ βάρος στὰ θέματα τῆς παιδείας;

   Σημ. Δὲν μοῦ ἀρέσει νὰ βλέπω τὸ ποτῆρι μισοάδειο, ἀλλὰ ἐξ ἴσου ἐπικίνδυνο βρίσκω τὸ νὰ τὸ βλέπομε μισογεμᾶτο ὁρμώμενοι ἀπὸ τὴν εὔλογη καὶ ἀνθρώπινη ἐπιθυμία μας γιὰ κάτι καλύτερο.

  • Agrofylakas avatar
   Agrofylakas @ Επώνυμος 25/08/2011 18:57:49

   Αγαπητέ Επώνυμε,
   Χαίρομαι που το ξεκαθάρισες. Κάπου κάπου δίνεις την εντύπωση της 'διχασμένης προσωπικότητας', αλλά τέλος καλό όλα καλά!......

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Agrofylakas 25/08/2011 20:57:49

    Τι "διχασμένη προσωπικότητα"; Εξακολουθώ να διαφωνώ με το νομοσχέδιο σχεδόν στο σύνολό του. Εξακολουθώ να θεωρώ οικτρή την αντιπολιτευτική παρουσία της ΝΔ στο συγκεκριμένο θέμα. Και ελπίζω τις υποψίες "συναίνεσης" που έδωσε ο Αντώνης στο συγκεκριμένο θέμα να τις αναιρέσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, είναι καλό να βάλει μπροστά αυτά τα δύο θέματα, τα δύο "μεταπολιτευτικά ξόανα", που λέει κι ο Φαήλος. Δεν μπορούσαμε να είμαστε απόντες από αυτή τη γιορτή δημοκρατίας. Χαίρομαι που συμμετείχε το κόμμα μας στο γκρέμισμά τους.

    • Agrofylakas avatar
     Agrofylakas @ Επώνυμος 26/08/2011 04:14:03

     Αγαπητέ Επώνυμε,
     Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα πρέπει να ξέρεις μέχρι τώρα ότι μου αρέσει να τσιγκλάω τον συνομιλητή μου, αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ μιλάω σοβαρά και πότε απλώς θέλω να πειράξω κάποιον. Δεν μπορούμε εδώ τώρα να κάνουμε ανάλυση όλων των πτυχών του νομοσχεδίου. Και εγώ βρίσκω ορισμένα στοιχεία προβληματικά (αμφιβόλου νομιμότητας η μη αρεστά) ενώ είμαι απογοητευμένος ότι δεν αξιοποιήθηκαν άλλες καλές ιδέες οι οποίες κυκλοφορούσαν στα διάφορα Fora, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Πανάρετου. Είναι όμως εξόχως ενθαρρυντικό ότι επί τέλους έγινε κάτι. Όπως έγραψα και αλλού, ας αναλογιστούμε όλοι, και κυρίως οι Πανεπιστημιακοί που αντιδρούν, γιατί η πολιτεία αναγκάσθηκε να καταφύγει σε ‘ακραίες λύσεις’ και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αναγκάσθηκαν να συναινέσουν για πρώτη φορά? Θα είναι μακρύς ο δρόμος!

 38. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 25/08/2011 09:53:47

  Συμφωνώ με Επώνυμο και Ψυχραιμία για τη συμμετοχή των φοιτητών στα διοικητικά των Πανεπιστημίων αλλά θα ήθελα συμμετοχή στην αξιολόγηση των καθηγητών, των προγραμμάτων σπουδών κ.α.

  Το Πανεπιστήμιο είναι οργανισμός και έχει μέλη. Δεν μπορείς να απομονώσεις από την κυκλοφορία τα μέλη μεταξύ τους.

  Στη χώρα της κατάχρησης η συμμετοχή έγινε ξεδιάντροπο και αποκρουστικό αλισβερίσι μεταξύ καθηγητάδων και φοιτητοπατέρων.

  Επομένως, πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι?

  Η μη συμμετοχή είναι ουσιώδες λάθος για πανεπιστημιακό ίδρυμα.
  Ο "ταλαίπωρος με τα γκρίζα μαλλιά και τα διδακτορικά" μονο να ωφεληθεί έχει από τη συμμετοχή του φοιτητή, αν είναι σωστός και αληθινός καθηγητής.

  Είναι αδιανόητο να επιλέγεις τον πτυχιακό φοιτητή ως βοηθό στο επιστημονικό έργο και να μη του αναγνωρίζεις το δικαίωμα στη συνδιοίκηση και στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

  FEEDBACK. H ΛΕΞΗ - ΚΛΕΙΔΙ.

  Η ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΑΣ.

  • Theo avatar
   Theo @ αλλενάκι 25/08/2011 10:12:56

   "αν είναι σωστός και αληθινός καθηγητής"
   Είστε σίγουρος ότι έχουμε σωστούς και αληθινούς φοιτητές?

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Theo 25/08/2011 10:25:29

    αγαπητέ φίλε, το γράφω: η συμμετοχή έγινε ξεδιάντροπο και αποκρουστικό αλισβερίσι μεταξύ καθηγητάδων και φοιτητοπατέρων

    η βασική ιδέα της συμμετοχής είναι κατά τη γνώμη μου σωστή, ιδίως αν αφορά σε πρόγραμμα σπουδών, σε τομείς έρευνας, δηλαδή σε ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος θέματα

    κατά τα λοιπά συμφωνώ ότι το πανεπιστήμιο πάσχει όσο πάσχει και η ελληνική κοινωνία

 39. factorx avatar
  factorx 25/08/2011 09:58:30

  Φαήλο γελάω πολύ με τους διάφορους δεξιούληδες βουλευτές της ΝΔ που μαυρισμένοι από τα μπανάκια τους βγαίνουν από το πρωϊ στα ραδιόφωνα και λένε "εγώ το έκανα", "εγώ έπεισα την Άννα" και "τι θα έκανε ο Σαμαράς χωρίς εμένα". Γιατί όλοι στο πολιτικό ρεπορτάζ ξέρουν ότι είναι αδειασμένοι και ότι ο Σαμαράς αφού τους άφησε να παίζουν με τα κουβαδάκια τους στην Βουλή, έκανε την παρέμβασή του μέσω του ΓΑΠ. Αλλά θα τα πούμε καλύτερα από Σεπτέμβριο

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ factorx 25/08/2011 14:05:11

   Μανικιούρ, πεντικιούρ κλπ. Και τα βιβλία κατά χρώματα στη βιβλιοθήκη (αδιάβαστα κι ατσαλάκωτα), γιατί, λέει, κάνουν καλό φενγκ σούι...

 40. Theo avatar
  Theo 25/08/2011 10:01:22

  αν το πιστευεις αυτο δεν γνωριζεις καθολου τον Σαμαρα!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Theo 25/08/2011 16:47:39

   Theo, έχεις κληρονομικό χάρισμα!

 41. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 25/08/2011 10:02:35

  Καλημέρα Φαήλο,

  Επειδή η πολιτική, όπως πιστεύεις και εσύ, είναι σύμβολα και διαχείριση συμβόλων, η κατάργηση του ασύλου είναι νίκη ιδεολογική επί της "γενιάς του Πολυτεχνείου" και των "αγωνιστών" της (η Δαμάνάκη πόσα είπαμε ότι παίρνει; ο Παπουτσής των 84 νεκρών, του σφαγιασθέντος Καντάρη και των λαμογιών της Υπατείας για τί ακριβώς αγωνίζεται; ο "κόμμα και κράτος" Θόδωρος Τσουκάτος κοκ;). Τα υπόλοιπα θα γίνουν με την ανάληψη της διακυβέρνσης. Αντιπολίτευση είμαστε ακόμα μην το ξεχνάμε. Αλλά αυτό που έπρεπε να δώσει ως αντιπολίτευση είναι το στίγμα της "επόμενης ημέρας" και το έδωσε δυναμικά και αδιαμφισβήτητα. Τώρα, αν οι μελλοντικοί Τσουκάτοι, Παπουτσήδες και Δαμανάκηδες χάνουν τη μάσα- ε συγγνώμη τις "δημοκρατικές ελευθερίες" ήθελα να πω- παιδιά δεν πειράζει ίσως χρειαστεί να διαβάσετε και λίγο περισσότερο, να δουλέψετε (αίσχος-αίσχος να ποιά είναι η Δεξιά), να αγχωθείτε για το μέλλον, αλλά στο τέλος θα είστε περήφανοι για τους εαυτούς σας (χωρίς ειρωνεία).

 42. Κώστας Δημητρίου avatar
  Κώστας Δημητρίου 25/08/2011 10:05:39

  ...Πρώτα να δούμε το νομο να εφαρμόζεται και μετά όλα αυτά τα ωραία.

  Γιατί και ο νόμος - πλαίσιο του Πασοκ θα μπορούσε να 'χε πετύχει, αν εφαρμοζόταν όπως ήταν.
  Ως γνωστό -εκτός εξαιρέσεων- στις φοιτητικές εκλογές δεν ψήφιζε κανείς τον συμφοιτητή του, αλλά μόνο παράταξη ... και φυσικά αυτό σήμαινε ότι κανείς δεν ήξερε -και δεν ξέρει- ποιος είναι ο εκπρόσωπος... Και βέβαια οι φοιτητικοί σύλλογοι , εκτός εξαιρέσεων, είναι χωρίς καταστατικό και χωρίς νομιμοποίηση ...
  Και τα ωραία συνεχίζουν ...
  Αναζητείται κάποια στιγμή να μάθουμε και τα ακριβή αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών , γιατί ανάλογα με το ποια παράταξη είσαι, βγάζεις τα δικά σου ...

  υ.γ.:
  1- Κάποια θέματα και δικαιώματα οι φοιτητές τα χάνουν , γιατί δε μπόρεσαν να τα διαχειριστούν... Όταν λ.χ. ΕΦΕΕ δεν υφίσταται , καταλαβαίνει κανείς ότι όλα είναι στον αέρα ....
  2- Λες να σταματήσει εκείνο το χαρακτηριστικό , δηλαδή οι αναρχοαριστεροπερίεργοι να έχουν γραφεία και εγκαταστάσεις μες στις σχολές... Θυμάμαι πάντα το στέκι στη Νομική σχολή των αριστερών συσπειρώσεων ή όποιων άλλων τέτοιων οργανώσεων κλπ.

  • Αίθρα avatar
   Αίθρα @ Κώστας Δημητρίου 25/08/2011 10:13:04

   Ακριβώς, ωραία όλα αυτά, αλλά στην πράξη θα φανούν όλα. Τι θα γίνει αν σε 10 μέρες μαζευτούν αυτοί που μαζεύονται συνήθως και κλείσουν τις σχολές ξανά; Σύμφωνοι, δε θα υπάρχει άσυλο. Θα τους πετάξει έξω η αστυνομία; Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς να καούν τα πάντα;

 43. Pileas avatar
  Pileas 25/08/2011 10:06:26

  Λάθος. Σε κανέα πανεπιστήμιο των ΗΠΑ δεν υφίσταται κάτι τέτοιο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ, ουτε στη Γερμανία. Για την Ελβετία δεν γνωρίζω αλλά δεν νομίζω. Και τα μέλη του εκλεκτορικού ειναι επτά. Επομένως, ποιος ο λόγος συμμετοχής ενός καθηγητή από ξένο πανεπιστήμιο? Τι στην ουσία θα προσφέρει? Στην εξωστρέφεια μήπως? Ή μήπως στην αντικειμενική αξιολόγηση? Και γιατί ένας καθηγητής από ξένο πανεπιστήμιο να είναι αντικειμενικός? Αυτοί δεν έχουν προτιμήσεις? Δεν έχουν κόντρες? Δεν έχουν συμφέροντα? Εμείς είμαστε βουτηγμένοι στα ανθρώπινα πάθη και οι του εξωτερικού διάγουν βιο οσίου?

  Η ρύθμιση αυτή είναι λάθος και ουδείς πραγματικά μπορεί να καταλάβει τι προσφέρει. ΟΥΔΕΙΣ. Γι' αυτό και θα ήθελα κάποιον να μου το εξήγησει αν είναι εύκολο ή να πιέσουμε ώστε να αλλάξει αυτή η ρύθμιση. Τότε νομίζω το νομοσχέδιο θα βαρύνει αποφασιστικά προς το θετικό πρόσημο!

 44. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 25/08/2011 10:07:52

  Το σημειο του νομου που θα προκαλεσει ξεσηκωμο ειναι αλλο : αναφερεται οτι οποιος φοιτητης αργησει πανω απο 4 εξαμηνα (δηλαδη 2 χρονια) να τελειωσει διαγραφεται.
  Για τις δυσκολες σχολες (πολυτεχνεια,ιατρικες) αυτο αφηνει αρκετους φοιτητες στην πιθανοτητα της διαγραφης.Αυτο ειναι που θα προκαλεσει τα επομενα επεισοδια.Θα ηταν καλυτερο να επιβληθουν διδακτρα για τους ημιαιωνιους (οι αιωνιοι καθονται περισσοτερο) - ωστε να παρει και το Δημοσιο τιποτα - παρα να τους διαγραφει και να αποφυγει την αναταραχη.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 25/08/2011 10:45:52

   Το έχω χάσει αυτό. Υπήρχε και στο νόμο Μαριέττας, αλλά δεν ενεργοποιήθηκε. Τώρα ενεργοποιείται αυτόματα; Τι γίνεται με τους υπάρχοντες αιώνιους;

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Επώνυμος 25/08/2011 11:03:49

    "-Όσοι φοιτητές με τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2011-12 έχουν ολοκληρώσει 2ν+1 έτη φοίτησης (11 έτη) ή περισσότερα, χάνουν τη φοιτητική ιδιότητα με τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2013-14.
    -Όσοι φοιτητές με τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2011-12 έχουν ολοκληρώσει ν+2 έτη φοίτησης (7 έτη) ή περισσότερα (<11), χάνουν τη φοιτητική ιδιότητα με τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2014-15.
    -Όσοι φοιτητές με τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2011-12 έχουν ολοκληρώσει έτη φοίτησης λιγότερα από τα ν+2 της προηγούμενης παραγράφου, χάνουν τη φοιτητική ιδιότητα όταν συμπληρώσουν 2ν έτη φοίτησης."

    Το πήρα από φίλο μου συν-πολυτεχνίτη, εξ' ου και το ν=5, για άλλες σχολές θα είναι ν=4.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ TopGunZ 25/08/2011 11:20:40

     Μερσί.

   • effie B. avatar
    effie B. @ Επώνυμος 25/08/2011 11:22:39

    Εχετε δίκαιο είναι στην τελείως λάθος κατεύθυνση και το έχουμε επισημάνει εδώ στο antinews (http://www.antinews.gr/2011/07/05/110785/). Η ρύθμιση των αιωνίων φοιτητών όπως περιγράφεται στο Ν/Σ ουδόλως λύνει το πρόβλημα διότι εφ’ όσον δεν υπάρχουν όροι εγγραφής στο επόμενο εξάμηνο, όλοι θα εγγράφονται μέχρι και την συμπλήρωση του χρόνου ν+2. Μέχρι τότε το ελληνικό κράτος θα έχει δαπανήσει χρήματα για ν+2 έτη φοίτησης, που μπορεί και να πάνε στο «βρόντο». Το σωστό θα ήταν: εάν ο φοιτητής δεν κατορθώσει στα πρώτα τέσσερα εξάμηνα να συγκεντρώσει μέσο όρο βαθμολογίας τη βάση (για κάθε εξάμηνο αποτυχίας του ενημερώνεται), τότε «απολύεται» από το πανεπιστήμιο. Ετσι ο μεν φοιτητής πολύ νωρίς μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση και να επιλεξει κάτι αλλο που του ταιριάζει περισσοτερο, το κρατος δεν δαπανά ασκοπα χρηματα για ν+2 συναπτα ετη, και οι καθηγητές εξεταστές δεν βρίσκονται στην πλέον δυσάρεστη θέση να διώξουν κάποιον π.χ. απο την ιατρική μετά οκτώ έτη σπουδων. Αν παραμείνει η διάταξη ως έχει να το θυμηθειται θα παίρνουν στο τέλος όλοι πτυχία (κλαματα γονεων, παρατάσεις συγγενων και όλα τα συναφή φοιτητικά θεατρικά). Επιπλέον, να δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές, αιτιολογημένα, να διακόψουν για ένα με δυο χρόνια τη φοίτηση τους, την οποία και μπορούν να συνεχίσουν μετά από εκ νέου αίτηση.
    Ομως θα επανέλθουμε για διεξοδικό διάλογο πάνω στο νομοσχέδιο.

 45. jkr avatar
  jkr 25/08/2011 10:10:24

  Το γεγονός ότι ΠΑΥΟΝΤΑΙ πριν την λήξη της θητείας τους εκλεγμένοι πρυτάνεις για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους και ότι επιβάλλονται ξένα προς το πανεπιστήμιο και το αυτοδιοίκητο πρόσωπα για τη διοίκησή τους ΔΙΧΩΣ αναθεώρηση του Συντάγματος το δέχεσθε;;;

 46. kopritis avatar
  kopritis 25/08/2011 10:22:58

  ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ?
  ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΕΦΤΑΙΓΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΓΙΝΕ ΧΑΡΒΑΡΝΤ
  Α ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΙΔΑΚΤΡΟ ΠΑΙΔΙΑ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΑ ΦΤΩΧΟΠΑΙΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ ΜΕ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ.......ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΔΙΑΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ...ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ ΔΑΠ

  • factorx avatar
   factorx @ kopritis 25/08/2011 10:36:57

   Επειδή ο σταλινικός λαικισμός δεν πρέπει να μένει αναπάντητος: σε ποιό κολέγιο πάει η κόρη της συντρόφισσας Αλέκας μεγάλε; Πόσοι αστούληδες με προβλήματα με τον μπαμπά τους θα μας σώσουν με την δικτατορία του προλεταριάτου;

 47. stanley@gr avatar
  stanley@gr 25/08/2011 10:23:28

  Δεν υφίσταται υποχρεωτικώς αλλά είναι η συνηθισμένη πρακτική! Ειδικά στη Γερμανία και την Ελβετία! Μετά την κρίση απο τους εσωτερικούς κριτές η αξιολογηση του υποψηφιου αποστέλλεται σε αλλους καθηγητές του εσωτερικου και εξωτερικου για να αποφανθουν. Στις ΗΠΑ ζητείται πολλες φορές η γνωμη καθηγητών του εξωτερικου εν ειδει συστατικων επιστολων κλπ.
  Για τα υπόλοιπα θα συμφωνήσω μαζί σας.
  Ολα τα συστηματα αξιολογησης μπορουν να καταστρατηγηθουν αν δεν βασιζονται στη διαφανεια ΚΥΡΙΩΣ ομως στη Λογοδοσια!!
  Δογοδοσία ειναι η λεξη κλειδι!!

  • Pileas avatar
   Pileas @ stanley@gr 25/08/2011 10:32:43

   Μα είναι εντελώς διαφορετικό το σύστημα των συστατικών επιστολών, για τους νεοεισερχόμενους και μόνο καθηγητές, και άλλο το να σε κρίνει ένας καθηγητής από ξένο πανεπιστήμιο. Εκτός του ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ γιατί είναι άκρως αντιστυνταγματικό, επαναλμβανω ότι μας ρίχνει στην θέση της νεο-αποικίας.

   Για τη λογοδοσία συμφωνώ πλήρως μαζί σας. Είναι απαραίτητη και πρέπει να υφίσταται. Όχι όμως η θεσμοθετημένη είσοδος των καθηγητών ξένων πανεπιστημιών στα Ελληνικά με τη λογική ότι έτσι θα προστατευθεί η διαφάνεια!?????

   Φαντατείτε τι εχει να γίνει μέσα στα Πανεπιστήμια πλέον με όλους αυτούς που υποστηρίζουν σθεναρά λογικές όπως αυτές του "ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ". Μήπως δεν σας λεει τίποτα ότι ο γνωστός καθηγητής που παρουσίασε τη σειρά για το 1821 ήταν από τους κεντρικούς ΥΠΕΡΜΑΧΟΥΣ αυτής της ρύθμισης?

   Όσο το σκέφτομαι ολοένα και καταλαβαίνω το λάθος....Και δεν μπορώ να καταλάβω πως ο Σαμαράς, ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ και ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, αποδέχθηκε ένα τέτοιο μέτρο!!!!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Pileas 25/08/2011 10:44:23

    Δεν ήταν καλά προετοιμασμένη η ΝΔ για να αντιμετωπίσει τα θέματα που έθετε αυτός ο νόμος. Εδώ φαίνονται οι συνέπειες της ανεπάρκειας του επιτελείου της ΝΔ. Χρειάζεται πολλούς ανθρώπους δίπλα του να κάνουν δουλειά σε βάθος σε όλα τα μέτωπα. Οι ελάχιστοι ικανοί δίπλα στον Αντώνη (τους γνωρίζουμε και τους αγαπάμε), τι να πρωτοκάνουν;

    Έτσι όπως το θέτεις, θα μπορούσε να είναι ένας τέταρτος όρος προς τη Διαμαντοπούλου.

    Όμως υπάρχει, ξέρεις, και ο πολιτικός αντίλογος. Η κοινωνία και η πολιτική μας ορθότητα είναι εθισμένη στο δίπολο "κακός στραβός κι ανάποδος λαμογιο-Έλληνας - καλός ξένος". Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στην ευκολία με την οποία επιβλήθηκε το Μνημόνιο στην ελληνική κοινωνία ("δεν τα καταφέρνουμε εμείς, να έρθουν να μας κάνουν κουμάντο οι ξένοι") και επέβαλε, στην ουσία, την απρόσωπη δικτατορία της τρόικας, με τη βουλή των Ελλήνων απλό εκτελεστικό της όργανο.

    Πιστεύω ότι θα ήταν προχωρημένο να το έθετε ο Σαμαράς αυτή τη στιγμή. Όμως πρέπει να το θέσει και πρέπει όσοι είμαστε αντίθετοι με αυτό (και είμαστε πολλοί) να προετοιμάσουμε ιδεολογικά το έδαφος μέσα από την κατάλληλη αρθρογραφία και την ανάδειξη του προβλήματος.

    Στην πραγματικότητα, τα σχέδια Ανάν, το Μνημόνιο, ο ενδοτισμός κλπ., όλα προέρχονται από το αποπροσανατολιστικό δίπολο της κακιάς μας ώρας και τύχης "κακός Έλληνας - καλός ξένος". Το cultural degradation που έφερε ο Άγγλος για να ελέγξει αυτή τη γωνιά του πλανήτη (και άλλες, αλλά για τις άλλες δεν μας νοιάζει και τόσο).

    Πρέπει να ανατραπεί πρώτα ιδεολογικά και έπειτα πολιτικά. Θα το ανατρέψουμε, όμως.

    • Pileas avatar
     Pileas @ Επώνυμος 25/08/2011 11:12:38

     Συμφωνώ απόλυτα...Ναι κι αυτός ο όρος πρέπει να ανατραπεί. Με λυπεί όμως που αυτό πέρασε έτσι και σήμερα κάποιοι πανυγηρίζουν από το πρωί στην τηλεόραση, μαυρισμένοι και ξεκούραστοι όπως είπε ο Φάκτορας, για το "έργο τους" θέτοντας μάλιστα τη διαχωριστική γραμμή πλέον στον πολιτικό κόσμο μεταξύ των Ευρωπαιστών και των Εθνοκεντρικών!!!!!

     Με την αποδοχή του άρθρου αυτού στο Νομοσχέδιο όχι απλώς η μάχη αλλά ο πόλεμος έχει χαθεί θεσμικά μέσα στα πανεπιστήμια....

     Συμφωνώ ότι αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος πια....Μετά από την ευκολία της αποδοχής από τη ΝΕΑ Ν.Δ!!! Μια τέτοια εξέλιξη θα την περίμενα από άλλες "ηγεσίες" και όχι ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΤΩΝΗ

    • Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
     Δημήτριος Κοκκαλάκης @ Επώνυμος 25/08/2011 14:07:10

     Απόλυτα εύστοχη παρατήρηση.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ stanley@gr 25/08/2011 10:37:32

   Πρώτη φορά ακούω να συμβαίνει αυτό σε Γερμανία και Ελβετία. Ειδικά δε για τις ΗΠΑ, που δεν γνωρίζουν πολλές φορές τι γίνεται πέρα από τα σύνορά τους (δικαιολογημένα, μια που η πρόοδος εκεί είναι συντριπτική σε σχέση με άλλες χώρες), είσαι βέβαιος ότι το έχεις δει να γίνεται έστω και μια φορά; Εγώ το ακούω πρώτη φορά και δεν πιστεύω ότι συμβαίνει ούτε συνήθως, ούτε κατ' εξαίρεση.

   • stanley@gr avatar
    stanley@gr @ Επώνυμος 25/08/2011 11:06:33

    Εχω ο ίδιος περάσει από την διαδικασία σε πανεπιστήμιο της Γερμανίας και υπήρξα κριτής συναδέλφου για θέση διευθυντή-καθηγητή (C4) στην Ελβετία. Οσο για την Αμερική μόλις πρόσφατα έγραψα συστατική επιστολή για την εξέλιξη απο την θεση επίκουρου σε αναπληρωτή καθηγητή μετά από αίτηση του Πανεπιστημίου της υποψηφίας. Η ίδια δε η υποψηφια πρότεινε τους εξωτερικούς "κριτες" (στην ουσία πρόκειται για συστάσεις).

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ stanley@gr 25/08/2011 11:15:35

     Στη Γερμανία σου ζήτησαν συστατικές; Για θέση καθηγητή; Ή τις πήγες μόνος σου; Δεν μιλάμε για θέση ερευνητή post-doc. Μιλάμε για θέση καθηγητή. Professor. Έχεις περάσει από διαδικασία για να καταλάβεις έδρα; Για τέτοια διαδικασία μιλάμε, όχι για να σε πάρουν μεταδιδακτορικό ερευνητή.

     Στις ΗΠΑ, ναι, είναι μέρος τις διαδικασίες οι συστατικές. Μόνο εκεί. Στην Ελβετία είναι στάνταρ μέρος του φακέλου της υποψηφιότητας ή τις προσκομίζουν καμιά φορά οι ίδιοι οι υποψήφιοι για ενίσχυση του φακέλου τους;

     Όπως καταλαβαίνεις, είναι τελείως διαφορετικό αυτό που μας περιέγραψες και τελείως διαφορετικό αυτή η νεοαποικιακή διαδικασία που επιβάλλουν στην Ελλάδα.

     Ποιος θα εμπόδιζε τον υποψήφιο να φέρει και στην Ελλάδα συστατικές επιστολές; Μπορούσε και με το παλιό καθεστώς στην Ελλάδα να φέρει όσες ήθελε.

     Αυτό όμως που ψηφίστηκε χθες είναι τελείως διαφορετικό.

     • stanley@gr avatar
      stanley@gr @ Επώνυμος 25/08/2011 11:30:31

      Στην Γερμανία κρίθηκα για θέση Priv.Doz αρχικά και για θέση C4 στη συνέχεια.
      Επειδή επιμένεις σου γράφω πως έχει η διαδικασία: Γίνεται προκηρυξη της θέσης. Συστήνεται επιτροπή πέντε καθηγητων από την Σχολη σου. Γίνεται η αξιολόγηση των υποψηφίων και καταρτιζεται σειρα. Η αξιολογηση αποστέλλεται σε εξωτερικους κριτες υποχρεωτικά. Συνηθως είναι απο αλλα πανεπιστήμια της Γερμανίας, αλλά και της γειτονικής Ελβετίας και Ολλανδίας. Επειδή λοιπόν πέρασα ο ίδιος απο ολη την διαδικασία και γνωριζω τα κατατοπια...
      Παρόμοια διαδικασία ακολουθεί και η Ελβετία.
      Μιλω με τα λόγου γνωσης!

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ stanley@gr 25/08/2011 12:19:08

      Δεν θέλω να κρατήσω επιφυλάξεις από κακοπιστία, αλλά επειδή ποτέ δεν έχω ακούσει να συμβαίνει κάτι τέτοιο και επειδή ο καθένας πίσω από την ανωνυμία του μπορεί να λέει ο,τιδήποτε θέλει.

      Αυτό φυσικά μπορεί να ισχύει και για μένα, όχι μόνον για σένα.

      Μπορεί λοιπόν να έχεις και δίκιο και να μην τα ξέρω εγώ καλά, μπορεί να έχεις και άδικο και να τα ξέρω εγώ καλύτερα.

      Κρατάω τις επιφυλάξεις μου να δεχτώ αυτά που λες καθαρά λόγω της ανωνυμίας. Δεν έχω συμμετάσχει σε διαδικασία και μιλάω για αυτά που γνωρίζω από άλλους. Αν εσύ όντως έχεις συμμετάσχει, πάω πάσο, προφανώς τα ξέρεις καλύτερα.

      Πάντως, για να στέλνουν υποχρεωτικά στο εξωτερικό δεν υπάρχει, εδώ βλέπω τελικά συμφωνούμε. Και το λες και μόνος σου ότι είναι σε πανεπιστήμια της Γερμανίας που τα στέλνουν συνήθως.

     • stanley@gr avatar
      stanley@gr @ stanley@gr 25/08/2011 12:34:02

      Η επιμονή μου δεν είχε σε καμιά περί πτωση τη διάθεση αντιπαράθεσης. Απλώς οι διαδικασίες πολλες φορές περιλαμβάνουν και εξωτερικους κριτες.
      τελικά το θέμα δεν είναι οι εξωτερικοι κριτες αλλα ο απαξιωτικος τροπος με τον οποιο επιβληθηκαν στο Ν/Σ.
      Τελικά συμφωνούμε!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ stanley@gr 25/08/2011 11:08:16

   Μια που "δεν τα ξέρω όλα", ας σου πω τι ξέρω τουλάχιστον. Καταρχάς δεν υπάρχει ενιαία πρακτική μεταξύ των επιστημών. Στη Γερμανική φιλολογία π.χ., ζητάει το γερμανικό πανεπιστήμιο συστατικές από Ελβετία και Αυστρία; Εδώ θέλουν και για την ελληνική φιλολογία να υπάρχουν ξένοι εκλέκτορες και ξένοι αξιολογητές. Στις ανθρωπιστικές επιστήμες (οικονομία, νομικά, κοινωνιολογία κλπ.) η διεθνοποιήση είναι εν γένει πολύ μικρότερη από τις θετικές επιστήμες. Εκεί δεν παίζει έτσι κι αλλιώς, λοιπόν, αυτό που λες.

   Από κει και πέρα, το ζητούμενο για τον υποψήφιο καθηγητή είναι να έχει επαρκές έργο. Στις ΗΠΑ δεν υπάρχει ιδιαίτερη διεθνοποίηση, διότι εκεί είναι το κέντρο του κόσμου. Πού να πάνε οι άνθρωποι καλύτερα; Συστατικές από καθηγητές με τους οποίους έχει δουλέψει ο υποψήφιος, είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Και ειδικά στις ΗΠΑ πολύ σπάνια θα είναι από το εξωτερικό.

   Στη Γερμανία το σύστημα εκλογής είναι (σε όλες τις επιστήμες) με μελέτη του φακέλου του κάθε υποψήφιου. Δεν γνωρίζω να έχουν συστατικές επιστολές εκεί, πιθανόν κατ' εξαίρεση. Λόγω του συστήματος που έχουν εκεί, οι καθηγητές κάνουν πολλές φορές αίτηση σε ξένα Πανεπιστήμια για να μπορούν να διαπραγματευτούν κονδύλια με τα Υπουργεία τους. Οπότε, λίγο πολύ, όλοι ξέρουν όλους. Δεν ξέρω να έχει χρησιμοποιήσει κανείς συστατικές επιστολές - από ορισμένους Γερμανούς καθηγητές θεωρείται και αντιδεοντολογικό να παρέμβουν για την εκλογή "δικού τους" παιδιού.

   Στην Ελβετία υπάρχει υπερβολικός σωβινισμός για να δώσουν βάση σε ξένους, ειδικά, καθηγητές. Για τους Αμερικανούς έχουν καλή άποψη, τους Γερμανούς τους θεωρούν κατώτερο είδος, όπως και όλους τους υπόλοιπους λαούς. Να θέλουν συστατικές από άλλους Ελβετούς; Χλωμό. Δεν το έχω ακούσει ποτέ από όσους Ελβετούς φίλους έχω να χρειάζονται συστατικές. Μικρή χώρα, όλοι ξέρουν όλους.

   Συνεπώς, το ότι υπάρχει σε κάποιο βαθμό στις ΗΠΑ (και βέβαια, όχι από το εξωτερικό, μιλάμε πάντοτε για την εκλογή καθηγητώ και όχι για να σε κάνουν δεκτό σε μάστερ) δεν στηρίζει με τίποτε αυτό που λες.

   Για πες μας τώρα τι ξέρεις εσύ για να δούμε.

   • Pileas avatar
    Pileas @ Επώνυμος 25/08/2011 11:17:17

    Ορθή η θέση του Επώνυμου

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 25/08/2011 11:17:45

    Όχι σε "ξένα", εννοούσα σε "άλλα" Πανεπιστήμια (κάνουν αίτηση οι Γερμανοί).

    • stanley@gr avatar
     stanley@gr @ Επώνυμος 25/08/2011 11:34:42

     Επώνυμε, διάβασε παραπάνω!

   • anonymous avatar
    anonymous @ Επώνυμος 25/08/2011 16:55:30

    Υπάρχουν σχολές στη Γερμανία όπου απαγορεύεται να γίνεις καθηγητής στο πανεπιστήμιο που έγινες υφηγητής. Πρέπει υποχρεωτικά να σου έρθει κλήση από άλλο Πανεπιστήμιο. Αυτό σημαίνει ότι
    α) Κρίνεσαι εν τέλει από εξωτερικούς κατά 100%
    β) Δε δημιουργούνται κυκλώματα αν και αυτό παρακάμπτεται μέσω της "συνεργασίας" των καθηγητών. (Ανταλλάσσουν υφηγητές)

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ anonymous 25/08/2011 19:19:33

     Δεν είναι νόμος όμως αυτό, είναι παράδοση και από όσο γνωρίζω τηρείται σχεδόν παντού, πλην δακτυλοδεικτούμενων εξαιρέσεων.

 48. kopritis avatar
  kopritis 25/08/2011 10:42:39

  ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ...ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ ΤΗΣ ΝΔ...ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΚΟΝΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ...ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ
  ΟΙ ΑΣΤΟΥΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΑΠ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ?
  ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΥΓΓΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ....ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΑΠ

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ kopritis 25/08/2011 11:10:40

   Μάλλον εσύ έχεις κοντή μνήμη αγαπητέ επιτυχώς δικαιολογούντα το ψευδώνυμό σου. Την Ντόρα την σουτάραμε, την Αλέκα ακόμα την έχετε.

 49. ΛΑΜΒΔΑΣ avatar
  ΛΑΜΒΔΑΣ 25/08/2011 10:55:22

  Σωτήριον έτος 2007: Η Ν.Δ. υποβάλει προς ψήφιση δια της Μ.Κουτσίκου το σχέδιο νόμου για τα ΑΕΙ. Το ΠΑΣΟΚ το καταψηφίζει επί της αρχής.(Το ν/σ περνάει 164-117). http://news.in.gr/greece/article/?aid=785626
  Ο γίγας του σοσσιαλισμού Μ.Παπαϊωάννου, με τα γνωστά επαναστατικά κλισσέ –χωρίς αντιπροτάσεις- σηκώνει την παντιέρα της ΄΄αντίστασης΄΄. Το ΠΑΣΟΚ αποχωρεί και δεν συμμετέχει κ΄άν στην κατ΄άρθρο συζήτηση. ΑΕΙ-ΜΜΕ-ΚΑΤΕΕ-ΓΣΕΕΕ-ΣΕΚΟΒΕ-ΣΕΛΕΤΕ και λοιπές επαναστατικές δυνάμεις ανέλαβαν δράση…
  Χμ! Έτσι εξηγείται το γιατί δεν είδα πουθενά φωτογραφίες των Γιαννάκου και Παπαϊωάνου αγκαλιασμένους μετά την ψηφοφορία!

  Σωτήριον έτος 2μκ (μετά κατοχή): Οι αννούλες του χιονιά και της Μπίλντμπεργκ παιδιά, καταθέτουν σχέδιο νόμου για τα ΑΕΙ. Ο Κυριάκος, ο Κωστής, ο Άρης και ο Κώστας (που το επώνυμό του παραπέμπει σε Θεσσαλική παραδοσιακή γυναικεία ενδυμασία), όλοι πνευματικά τέκνα του Μητσοτάκη (επαναλαμβάνω:πνευματικά), πολυαγαπημένοι της SIEMENS, καλυπτόμενοι από συντεχνιακή ασυλία, διαμηνύουν-εμμέσως πλην σαφώς -στον Αντώνιο ότι θα συμπορευθούν με την Αννούλα και αδιαφορούν για το άγος.
  Μη αδιαφορώντες για το άγος, οι Κρεμαστινός, Καρτάλης, Κατσέλη, Βούγιας, Γρηγοράκος, Αντωνακόπουλος κλπ, διαμηνύουν στο ΓΑΠ ότι θα το καταψηφίσουν. Για να αποφύγει το ρήγμα (που δε θα το γλυτώσει όσο τους φυλάει στον κόρφο του), ο Αντώνιος συμφωνεί, πέφτοντας στην παγίδα του ΓΑΠ, την φιλοτεχνηθείσα στην Αραβαντινού. Ο ΓΑΠ γλυτώνει το δικό του ρήγμα αφού δεν έχει σημασία το αν καταψηφισθεί το ν/σ και από 10 δικούς του, αλλά και για σιγουριά το ΛΑΟΣ αποσύρει το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία μετά την συμφωνία με τον Αντώνιο.
  Αποτέλεσμα: Πανηγυρίζει ο πασοκικός τύπος. Οι φωτογραφίες με τις αγκαλιές του Αρη και Άννας κατακλύζουν τα πρωτοσέλιδα. Προαναγγέλλεται μετά περισσής βεβαιότητας η συγκυβέρνηση. Τσιμπάει 2,5 μονάδες το ΠΑΣΟΚ και το ηθικό των ΝΔτών στο ναδίρ.
  Μη σκίζεις καλτσόν κ.Κρανιδιώτη και μην εκτίθεσαι για τους αρούληδες. Κράτα το ύφος σου και την αξιοπρέπειά σου. Η επιλογή αυτή της ΝΔ συνιστά ήττα από το πουθενά. Διαλύστε πρώτα την ενδοΝΔ παράγκα και μετά των άλλων. Επί του παρόντος, μόνο την ενδοπασοκική παράγκα διαλύσατε.

  • factorx avatar
   factorx @ ΛΑΜΒΔΑΣ 25/08/2011 11:20:14

   κ. Λάμβδα, αν δεν έτρεφα μια ιδιαίτερη εκτίμηση στον Μικρό Οδυσσέα θα σας ζητούσα να αναλάβετε τις χιουμοριστικές σελίδες μας. Καταπληκτικό κείμενο πολιτικής φαντασίας. Η πραγματικότητα; Όλοι οι βουλευτές που αναφέρεται μπήκαν στην αίθουσα της Βουλής για να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Εκεί μέσα έμαθαν ότι ο Σαμαράς είχε αποφασίσει αλλιώς

 50. cobalt avatar
  cobalt 25/08/2011 11:03:40

  CAPS LOCK IS CRUISE CONTROL FOR COOL!

  • milkman avatar
   milkman @ cobalt 25/08/2011 11:32:21

   FactorX
   Oτι υπαρχουν διαφορετικες αποψεις δεν σημαινει οτι υιοθετουμε τον κομμουνισμο και την ιδεολογια που αυτος πρεσβευει αλλα πως να το κανουμε οι ανθρωποι κανουν τους θεσμους και οχι οι θεσμοι τους ανθρωπους εκτος εαν πιστευουμε οτι οι ιδιοι ανθρωποι που δημιουργησαν το προβλημα μπορουνε και να το λυσουν.
   Απλα περιμεναμε πολλοι απο εμας εδω μεσα πιο ριζοσπαστικες λυσεις.
   Ενα copy-paste εκαναν της λειτουργιας των αγγλοσαξωνικων πανεπιστημιων τιποτα παραπανω.Με Κατσελη,Λοβερδο,Αλογοσκουφη,Βενιζελο......την <> της ιατρικης καθηγητες που θα οδηγηθουμε....

   • Κωσταντινος Π. avatar
    Κωσταντινος Π. @ milkman 25/08/2011 12:39:17

    Τις ριζοσπαστικές αλλαγές θα τις δείτε και θα τις έχετε με την αλλαγή της κυβέρνησης!

 51. ΤΣΙΤΣΕΛΗΣ avatar
  ΤΣΙΤΣΕΛΗΣ 25/08/2011 11:27:03

  ντρεπομαι για τη σταση της ΔΑΠ.αλλα που ΟΝΝΕΔ για να τη μαζεψει!τοσα χρονια θεσουλες η θεσαρες μοιραζανε.τεμπεληδες,γραφικοι, με 2 κινητα στα χερια και παραγοντιληκι του κ........
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

 52. χρηστος avatar
  χρηστος 25/08/2011 11:30:21

  Τόν αξιοθαύμαστο τρόπο τής (πολιτικής) επιβίωσης τού ΠΑΣΟΚ σέ οποιεσδήποτε συνθήκες, είναι κανείς σέ θέση νά μάς τόν αναλύσει;

  • gynner avatar
   gynner @ χρηστος 25/08/2011 15:43:46

   Ρώτησε τη Συγγρού να σου απαντήσει Χρήστο...όποτε έχει πολιτικό πρόβλημα ο Παπανδρέου υπάρχει έτοιμο το σωσίβιο.Είναι τέτοια η γραμμή φαίνεται.Απο πού δεν μπορώ να πώ με σιγουριά αλλά......

 53. Αννίτα avatar
  Αννίτα 25/08/2011 11:31:13

  Φαήλο, όπως πάντα τα λες χύμα και με τ ονομά τους τα γεγονόντα. Ετσι πρέπει να γίνει για να λείψει μια για πάντα όλο το σκουπιδαριό που μαζεύτηκε.
  Φοιτητοπατέρες κ πρυτάνεις που σκάβουν υπόγειους λάκκους για να μαστιγώσουν την παιδεία μαςκ να την ρίξουν μέσα δεν μας χρειάζονται.
  Θα γίνω λίγο ρατσίστρια αν πω ότι υπάρχουν κ αριστερίζοντες εργατοπατέρες και καθηγητές πανεπιστημίων που πρέπει να η να συμμορφωθούν με τον νόμο η να πάνε σπίτια τους;
  Γιατί από τέτοιους που μας κουνάνε κ το δαχτυλάκι επιδεικτικά, " είμαι φοιτητής αγωνιστής κλπ η είμαι καθηγητής η καθηγήτρια πανεπιστημίου αγωνίστρια [αριστερίζοντες] μπουχτίσαμε.! Ετσι χάλασε η παιδεία μας ξεκινώντας από σκουπίδια και κατέληξε σε μια τεράστια χωματερή.
  Η παιδεία είναι πολιτισμός και στην παιδεία και στον πολιτισμό έχουν δικαίωμα όλοι.
  Το αφαιρούμε μόνο από εκείνους που έχουν βλάψει κατασυρροή και τα δύο!!
  Φαήλο μη σταματάς πουθενά πάντα να τα λες έτσι με το όνομά τους χύμα στο κύμα!! Γιατί κάποια στιγμή δεν μπορεί οι τυφλοί που παρασύρονται από αυτούς που αποκαλούμε φοιτητοπατέρες κ δήθεν καθηγητές πανεπιστημίων, θα δούν το φως!! Θα ξαναβρεί η παιδεία μας κ τα πανεπιστήμιά μας το μεγαλείο που είχαν!!

 54. sotiris k. avatar
  sotiris k. 25/08/2011 11:31:34

  ααχ...θα σας δούμε τώρα,χωρίς την ΔΑΠ ΝΔΦΚ μαζί σας,πόσο μάγκες είστε...

  • Theo avatar
   Theo @ sotiris k. 25/08/2011 15:27:54

   πολυ μα παρα πολυ μαγκες!!!

   για να δουμε τωρα εσενα χωρις το αλισβερισι ποσα μαθηματα θα περασεις?
   μετα τη δημοσιευση του νομου, απλα υπενθυμιζω, οτι ισχυει το ν+2 για τους αιωνιους φοιτητες!
   γι'αυτο πιασε κανα βιβλιο και ασε τισ απειλες μην βρεθεις εκτος πανεπιστημιου και δεν ξερεις προς τα που να κάνεις, Σωτηρακη Καημενε !!!!!!!

 55. Δ.Μ. avatar
  Δ.Μ. 25/08/2011 11:32:51

  Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε (Πιραντέλο). Υπάρχει και άλλη ανάγνωση όμως.
  Η Διαμαντοπούλου και το ΠΑΣΟΚ πέρασαν το νόμο γιά τα ΑΕΙ που ήθελαν και που ήθελε η Ελληνική κοινωνία με συντριπτική πλειοψηφία αφού ήδη εδώ και 2 μέρες η Ν.Δ. ένοιωθε στριμωγμένη στη γωνία και αναζητούσε εύσχημο τρόπο να απεγκλωβιστεί.
  Ο κ. Σαμαράς, γιά την τιμή των όπλων, μιάς και το νομοσχέδιο πέρναγε πανηγυρικά, ζήτησε στο Συμβούλιο να πλειοψηφούν οι διαπλεκόμενοι λαμογοκαθηγητές. Βέβαια ζήτησε και την πλήρη κατάργηση του ασύλου και του το έδωσαν γιά να κρατηθούν τα προσχήματα. Ετσι κι αλλιώς θα φανεί στην πράξη πως θα εφαρμοστεί.
  Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα, τη ΔΑΠ, θα χρειαστεί να το αντιμετωπίσει (φάνηκε ξεκάθαρα από την τοποθέτηση του κ.Σπηλιωτόπουλου) άμεσα. Οι μελλοντολογίες "..όταν ξαναγίνουμε Κυβέρνηση..." μάλλον δεν έπεισαν ούτε τον ίδιο, αν παρατηρήσατε το ύφος του όταν το έλεγε.
  Ο δρόμος της συννενόησης δεν μπορεί να έχει νικητές και ηττημένους. Μπορεί να έχει μόνο έναν νικητή, την Ελλάδα. Οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, στην παρούσα συγκυρία, πρέπει να τον διαβούν αγόγγυστα. Ουδείς κατέχει την απόλυτη αλήθεια και ουδείς θα είναι νικητής σε μιά κατεστραμένη Ελλάδα.
  Υ.Γ.
  Η αυτοκριτική, αγγίζει πρώτα εμένα γιά το πρώτο κομμάτι του σχολίου.
  Ελπίζω και άλλους.

 56. sotiris k. avatar
  sotiris k. 25/08/2011 11:35:33

  ‎8/7/2007 Ομιλία απο εναν γνήσιο Δαπιτη, που ξέρει καλά τι σημαίνει η ιδεα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που ξέρει καλα τι σημαίνει να είσαι κομμάτι αυτής.

  24/8/2011 Για τη ΝΔ η ιδέα αυτη έσβησε γιατι κάποιοι αγνόησαν την ψυχή, τη θέληση και τους αγώνες καθε Δαπίτισσας και Δαπίτη.

  Δεν πειράζει συνεχίζουμε μόνοι μας και θα πάρουν όλοι την απάντηση τους άμεσα.

  http://www.youtube.com/watch?v=oB4B404ZpzI&feature=share

  • Theo avatar
   Theo @ sotiris k. 25/08/2011 12:16:10

   Αγαπητε Σωτηρη,παρτε το αποφαση επιτελους:
   Τερμα οι λιστες της ντροπης για "περασμα" των εξετασεων
   Τερμα οι λιστες της ντροπης για μεταπτυχιακα, διδακτορικα και λεκτοριλικια
   Τερμα οι Μυκονος και η Αραχωβα!!

   Απο δω και μπρος εχει στρωσιμο και διαβασμα.

   Οι εκβιασμοι και οι απειλες αλλου!
   Εχετε απεναντι σας ολοκληρη την ελληνικη κοινωνια.
   Απλα το "παρτι" σας τελειωσε!!

 57. A.K. avatar
  A.K. 25/08/2011 11:39:40

  Διαβάστε ιστορία:

  Στην άρση του ασύλου στο Πολυτεχνείο το 1995 με την εισβολή της αστυνομίας και τη σύλληψη 400 περίπου ατόμων, πίσω από το κτήριο, λέει, επί της οδού Μπουμπουλίνας, πήδαγαν, λέει, οι κουκουλοφόροι ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ της αστυνομίας και των ΜΑΤ και διέφευγαν στα Εξάρχεια ! Την ίδια ώρα που οικοδόμοι και φοιτητές στη γωνία των οδών Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας τους έδειχναν, λέει, στους αστυνομικούς και τους ζητούσαν να τους συλλάβουν ! Εκείνοι (οι αστυνομικοί ντε!) ατάραχοι, παρακολουθούσαν. Ποιοί συνελήφθησαν τότε και ποιοί την γλίτωσαν ;;;


  Μα τι μνήμη έχουν κάποιοι ρε παιδί μου ! Ή μήπως αντί της λέξης "μνήμη" να βάλουμε τη λέξη "φαντασία" ;;

  Διαλέξτε εσείς, με την εμπειρία της Ελλάδας της μεταπολίτευσης, ποια λέξη θα βάλετε.

 58. Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
  Βαγγέλης, Πειραιάς 25/08/2011 11:41:38

  Φαήλε (σ.σ. Ρητορική αναφορά) με το να παραθέτεις μια σειρά από κοινότυπα στερεότυπα, δεν μπορείς δυστυχώς να κρύψεις την πραγματικότητα όσον αφορά την συμπόρευση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και τα ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ.

  Η επιβολή μιας αντιδημοκρατικής δομής λειτουργίας στα πανεπιστήμια και η παράδοση τους στην κάθε κυρίαρχη «παρέα» που ελέγχει αυτήν την στιγμή το κάθε ίδρυμα, δεν αποτελεί ούτε κατεδάφιση της μεταπολίτευσης ούτε πλήγμα προς τον όποιο φαντασιακό εχθρό εσύ νομίζεις πως υπάρχει, ούτε προφανώς κάτι άλλο. Η ψήφιση αυτού του νόμου απλά επέφερε το τέλος του δημόσιου πανεπιστημίου με τα όποια θετικά και αρνητικά είχε αυτό. Δεν διόρθωσε κάποια κακός κείμενα του δημόσιου πανεπιστημίου, αλλά το κατεδάφισε. Και αυτό δεν αποτελεί μια πολιτική η οποία ταυτίζεται με την συντηρητική ιδεολογία και τον «κοινωνικό φιλελευθερισμό» για να μιλήσουμε και με όρους πολιτικής θεωρίας. Άλλο πράγμα ο σεβασμός προς κάθε κατεύθυνση που πρέπει να υπάρχει μέσα σε κάθε ίδρυμα και παντού άλλωστε, άλλο πράγμα η παροχή, διαμόρφωση και μετεξέλιξη προγραμμάτων σπουδών τα οποία παρέχουν συνολική γνώση του κάθε επιστημονικού αντικείμενου προς τους φοιτητές, άλλο πράγμα η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος το οποίο θα προωθεί την παραγωγή επιστημονικής σκέψης και επιστημονικού έργου, άλλο πράγμα ο σεβασμός του δημόσιου χρήματος και η ορθή διαχείριση του στα πλαίσια του πανεπιστημίου καθώς και της πανεπιστημιακής περιουσίας αυτής κάθε αυτής, που όλοι και ειδικά τα μέλη ΔΕΠ θα έπρεπε και θα πρέπει πάντα να δείχνου, και άλλο πράγματα αυτές οι αστειότητες τις οποίες προωθεί αυτό το νομοσχέδιο το οποίο δυστυχώς ψήφισε και η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά.

  Όσον αφορά τον νέο πυρήνα της εξουσίας στα πανεπιστήμια ο οποίος αναδεικνύεται με το νέο νομοσχέδιο και δεν είναι άλλος από το 15μελες Συμβούλιο, η σύνθεση του συμβουλίου αυτού και εάν θα είναι ο ορισμός της διαπλοκής για να μην αναφερθώ στην μη - συνάφεια των εξωτερικών μελλών με το αντικείμενο αυτό κάθε αυτό καθώς και τα ζητήματα που άπτονται στην λειτουργία του πάλε ποτέ δημοσίου πανεπιστημίου.

  Όσον αφορά την διαδικασία της εκλογής των πρυτανικών αρχών εδώ και εάν είναι τα πράγματα τραγικά με το νέο νομοσχέδιο. Το Συμβούλιο θα προτείνει μία short list της αρεσκείας του – όπως πολύ σωστά έγραψε και άλλος συνομιλητής στο antinews - και η πανεπιστημιακή κοινότητα απλώς θα επιλέγει έναν από τους ήδη επιλεγμένους. Τέτοιες δομές μάλλον σε γειτονικό κράτος παραπέμπουν όπου ο στρατός μέχρι πρότινος «έλυνε και έδενε» και επιθεωρούσε και ο ίδιος της αντίστοιχες short list για την εκλογή των εκεί πρυτανικών αρχών παρά σε ένα κράτος που διέπεται από συντηρητικές άξιες ή της αξίες του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Και μην αναφέρουμε παραδείγματα από τον αγγλοσαξονικό κόσμο, γιατί άλλα τα ήθη των διάφορων elite εκεί και άλλα τα ήθη των εν Ελλάδι elite. Πλείστα τα παραδείγματα και τα γνωρίζουμε όλοι μας.

  Όσον αφορά τα υπόλοιπα στερεότυπα περί της κατάργησης του ασύλου στα οποία αναφέρεσαι, ρωτώ: στο άσυλο οφείλονται οι πράξεις ατομικής προβατικής συμπεριφοράς ή κοινωνικής ανομίας; Στο άσυλο οφείλετε η άνθηση της μικροεγκληματικότητας, η άνθηση του παραεμπορίου, η άνθηση της μηδενιστικής βίας, η ανεξέλεγκτη ροη μεταναστευτικών ρευμάτων; Εκεί βρίσκονται οι ρίζες ή η ουσία των ζητημάτων αυτών; Εάν ναι, τότε να πανηγυρίσουμε όλοι μας την κατάργηση του καθώς από την επόμενη μέρα μετά την ψήφιση και εφαρμογή του νομού αυτού θα ζούμε σε μια πατρίδα όπου η μικροεγκληματικότητα θα μειώνεται ραγδαία, το παραεμπόριο θα μειώνεται συστηματικά, οι πράξεις μηδενιστικής βίας θα αποτελούν παρελθόν και βεβαίως βεβαίως οι μεταναστευτικές ροές στην χώρα μας θα μειώνονται δραματικά καθώς και μόνο η ανακοίνωση στις όμορες χώρες αλλά και στα βάθη της Ασίας (π.χ. στο Αφγανιστάν) πως καταργήθηκε το άσυλο στο ΕΚΠΑ για παράδειγμα, θα αρκεί προκειμένου να αποτραπούν οι εν δυνάμει μετανάστες από το να έρθουν στην Ελλάδα όπως σκόπευαν και είχαν προγραμματίσει, ένεκα πανεπιστημιακού ασύλου φυσικά.

  Δυστυχώς όμως επειδή τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και τα επίδικα ζητήματα ακόμη σοβαρότερα, καλό θα είναι αντί να πανηγυρίζει κανείς για την κατάργηση του ασύλου, να κάτσει να αναλογιστεί το τι θα επιφέρει η επιβολή των νέων δομών στα μέχρι πρότινος δημόσια πανεπιστήμια, καθώς και το τι σημαίνει και το τι συμβολίζει αυτή η συμπόρευση σε έναν τέτοιο ζήτημα καθώς και σε τέτοιο κρίσιμο πολιτικά χρόνο της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ.

  Μια παραπαίουσα κυβέρνηση με εάν πρωθυπουργό ο οποίος μην έχοντας τι να πει, προσπαθεί να αποφύγει μέχρι και την εκφώνηση ομιλίας στην ΔΕΘ, και ενώ έχει σύσσωμο τον πανεπιστημιακό κόσμο απέναντι του, πράγμα πρωτοφανές, με την διαμεσολάβηση ενός τηλεφωνήματος δέχεται ανέλπιστη χείρα βοηθείας από την μέχρι πρότινος αντιμνημονιακή αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα. πραγματικά πιστεύει κανείς πως μετά από αυτή την πράξη η οποία πραγματοποιήθηκε και σε ένα τόσο κρίσιμε πολιτικό χρόνο δεν δόθηκε επί της ουσίας στήριξη στην παραπαίουσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Δεν αντιλαμβάνεται κανείς πως το αντιμνημονιακό μήνυμα της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά «θαμπώθηκε» σημαντικά; Είναι δυνατόν η ΝΔ να λέει μετά από αυτήν την στήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση πως αυτή η κυβέρνηση του ΓΑΠ είναι επικίνδυνη για την χώρα; Γιατί τότε δημιουργείτε το ερώτημα πως εάν πραγματικά η Νέα Δημοκρατία πίστευε πως η κυβέρνηση του ΓΑΠ ήταν πραγματικά επικίνδυνη για την χώρα και οδηγούσε την εθνική οικονομία προς την καταστροφή τότε γιατί η ΝΔ δεν έκανε ότι έπρεπε για να ρίξει αυτήν την επικίνδυνη κυβέρνηση;

  Και όσον αφορά τα περί ασύλου και ελληνικής αστυνομίας και για να επαναφέρουμε και ένα πολύ σημαντικό ζήτημα από άποψη δημοκρατίας και εγκληματικής συμπεριφοράς στην ροη της συζήτηση μας, η ίδια ελληνική αστυνομία η οποία δήθεν δεν μπορεί να συλλάβει τους άνανδρους δολοφόνους των εργαζομένων στην Μαρφιν είναι η ίδια αστυνομία η οποία θα πατάξει τις όποιες έκνομες πράξεις πραγματοποιούνται στους χώρους των ελληνικών πανεπιστήμιων τώρα με την κατάργηση του ασύλου; Νομίζουν πως πείθουν κανέναν οι δημοσιολογούντες με το να ανάγουν το ζήτημα του ασύλου ως το επίκεντρο όλων των παρεμβατικών συμπεριφορών ή των δεινών των ελληνικών πανεπιστήμιων αυτών κάθε αυτών;

  Και επί της ουσίας η παράδοση των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων στις κλίκες οι οποίες τα διοικούσαν μέχρι τώρα και οι οποίες ευθύνονται εν πολύς για τα όποια χάλια τους, καθώς και η συμμετοχή στην διοίκηση των πανεπιστημίων από εδώ και πέρα των πολιτικών και επιχειρηματικών προσωπικοτήτων που έφεραν την ελληνική δημοκρατία και την εθνική οικονομία σε αυτά την τραγική κατάσταση, είναι δυνατόν να θεωρείτε πως θα επιφέρουν την ανάταξη και ανάδειξη των ελληνικών μέχρι πρότινος δημοσίων πανεπιστήμιων;

  Καθώς όμως η πραγματικότητα είναι αδιάψευστος μάρτυρας, αναμένω να δω τι δικαιολογίες θα εφευρεθούν τώρα από τους διάφορους δημοσιολογούντες περί ασύλου για να αιτιολογήσουν την μη επίλυση όλων τα ζητημάτων την ύπαρξη των οποίων πρόβαλαν χρόνια τώρα πάνω στο ζήτημα του ασύλου. Τα «επιτεύγματα» της θεσμοθέτησες αυτού του νέου τύπου πανεπιστημίου που θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με την αγαστή στήριξη του ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ και δυστυχώς της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά, θα τα βιώσουμε όλοι μας, ψηφοφόροι των προαναφερθέντων κομμάτων και μη.

  Κρίμα πραγματικά Φαήλε (σ.σ. ρητορικό και πάλι το σχήμα) και κρίμα για όλους μας δηλαδή, να επικεντρώνεσαι και να επικεντρώνουμε την συζήτηση στα φύλλα συκής (σ.σ. άσυλο) και όχι στην ουσία αυτών που έγιναν χθες καθώς και στο τι σηματοδοτούν τόσο ευρύτερα πολιτικά καθώς και επί του προκειμένου, δηλαδή επί της ουσίας του νόμου για τα ελληνικά πανεπιστήμια. Και είναι όλα αυτά και όχι η συζήτηση περί ασύλου τα οποία θα βρούμε μπροστά μας ως πολίτες αυτής της χώρας στο άμεσο μέλλον.




  ΥΓ1: Δεν καταπιάνομαι με το ζήτημα της συμμετοχής ή όχι των φοιτητών στην συνδιοικητή γιατί δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Κάθε πλευρά έχει τα επιχειρήματα της. Το ζήτημα είναι πως κάποτε αυτή η ρύθμιση έπαιξε ένα θετικό ρόλο στην εξέλιξη των ελληνικών πανεπιστημίων, και σε άλλες περιπτώσεις και σε πιο πρόσφατο χρόνο έπαιξε αρνητικό ρόλο στην εξέλιξη των ελληνικών πανεπιστημίων. Πάντως δεν βρίσκεται εκεί η ουσία, καθώς η επιρροή των διάφορων φοιτητών στα τεκταινόμενα των πανεπιστημίων επί της ουσίας ποίκιλε από ίδρυμα σε ίδρυμα και ανάλογα με τις σχέσεις και στάσεις των μελλών ΔΕΠ μεταξύ τους.


  ΥΓ2: Για την τραγωδία των εργαζομένων στην Μαρφιν ας ανατρέξει κανείς στις αναφορές που κάνει στα άρθρα του ο πολύ αξιόλογος και έμπειρος δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός. Η μη σύλληψη των δραστών αποτελεί το λιγότερο άγος για την ελληνική πολιτεία για να μην χρησιμοποιήσω ακόμη βαρύτερους χαρακτηρισμούς.

  • jkr avatar
   jkr @ Βαγγέλης, Πειραιάς 25/08/2011 12:25:34

   +10000000000000000000000000

  • Κατερίνα avatar
   Κατερίνα @ Βαγγέλης, Πειραιάς 25/08/2011 14:22:42

   Eπιτέλους μια φωνή λογικής.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Ετσι ακριβώς είναι η κατάσταση, όπως την περιγράφεται.

  • Κατερίνα avatar
   Κατερίνα @ Βαγγέλης, Πειραιάς 25/08/2011 14:27:42

   Eπιτέλους μια φωνή λογικής.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ Βαγγέλης, Πειραιάς 25/08/2011 16:07:48

   -"Η επιβολή μιας αντιδημοκρατικής δομής λειτουργίας στα πανεπιστήμια και η παράδοση τους στην κάθε κυρίαρχη «παρέα» που ελέγχει αυτήν την στιγμή το κάθε ίδρυμα, δεν αποτελεί ούτε κατεδάφιση της μεταπολίτευσης ούτε πλήγμα προς τον όποιο φαντασιακό εχθρό εσύ νομίζεις πως υπάρχει"

   Από που προκύπτει πως παραδίδονται στην κάθε κυρίαρχη παρέα; Από ποιές διατάξεις συνάγετε αυτ'ο το συμπέρσμα; Την αντίδρση της ΠΟΣΔΕΠ στο Νομοσχέδιο ΜΕΤΑ τις τροποποιήσεις την γνωρίζετε;

   -Περί ασύλου δείχνετε πως αγνοείτε την πραγματικότητα. ΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΛΩΜΕΝΗΣ ΚΟΥΡΕΛΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ. Είναι ο ίδιος λόγος που μια φορά τον χρόνο οι βάνδαλοι του αντιεξουσιαστικού χώρου καταστρέφουν ανενόχλητοι τα αγάλματα του Κοραή κλπ στον περίβολο της Τριλογίας. Το ότι ο χώρος εκεί θεωρείται άσυλο, αυτό τους παρέχει κάλυψη από τις εκνομες πράξεις τους. Τα επεισόδια επί πρυτανείας Κίττα τα γνωρίζετε; Την προσωπική του άποψη την γνωρίζετε; Μπορείτε να μας την πείτε; Σας διαψεύδει. Οικτρά.

   Και λίγος καθηγητής Πανούσης, ξέρετε ο εισηγητής των περί ασύλου διατάξεων στο νόμο του 1982, που διαψεύδει και εσάς και τους συνομοσιολόγους που φοβούνται "ασφαλίτες μέσα στα πανεπιστήμια(!):

   " Το άσυλο είναι ακαδημαϊκό και όχι κοινωνικό, ώστε να «συμμετέχουν» σε αυτό άλλες κοινωνικές τάξεις. Αυτό είναι δεδομένο γιατί η σχετική διάταξη βρίσκεται σε πανεπιστημιακό νόμο και όχι σε νόμο κοινωνικής πολιτικής ή κοινωνικής αλληλεγγύης. Αρα, δεν πρόκειται για «άσυλο του λαού». Αλλο θέμα αν θέλει η πολιτεία να θεσμοθετήσει και να αναγνωρίσει πολλούς χώρους «κοινωνικού ασύλου».

   Πρόκειται για άσυλο και όχι για ασυλία. Δεν επιτρέπεται, συνεπώς, ούτε κάποιος ποινικά διωκόμενος να αναζητεί στο άσυλο προστασία ούτε μέσα στους χώρους του ασύλου να τελούνται οποιασδήποτε φύσης εγκλήματα (και όχι μόνο κακουργήματα).
   Υπερασπιστές του ασύλου είναι τα αναφερόμενα στον πανεπιστημιακό νόμο μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και όχι τρίτοι.
   Η προστασία του ασύλου κακώς προσεγγίζεται σαν αστυνομικό πρόβλημα, διότι «εκ των έσω» υπονομεύεται.
   Η όποια κατοχύρωση του ασύλου δεν έχει καμιά σχέση με ακραίες απειθαρχίες μέσα στα ιδρύματα, όπου δεν υπάρχει και δεν εφαρμόζεται κανένας κανόνας δεοντολογίας και πολιτισμού.
   Η ακαδημαϊκή κοινότητα υπεκφεύγει (αν δεν υποκρίνεται) όταν ισχυρίζεται ότι μπορεί να (αυτο)προστατευτεί. Κοντά 30 χρόνια και δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι μισοί φοβούνται και ορισμένοι «γνωρίζουν»;. Οι πολιτικοί υπεκφεύγουν (αν δεν υποκρίνονται) όταν λένε ότι «θα εφαρμοστεί ο νόμος». Το πολιτικό ερώτημα είναι τι κάνουν όταν δεν εφαρμόζεται (όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες) ο νόμος. Αλλάζουν τον νόμο ή κοιτούν αλλού;

   Στις χώρες όπου δεν αναγνωρίζεται θεσμικά το άσυλο ουδεμία αστυνομική ή άλλη δύναμη δεν σκέφτεται καν να εισέλθει στους χώρους. Οταν όμως το κράτος αποφανθεί ότι συντρέχουν οι λόγοι για να εισέλθει, τότε όλοι εμπιστεύονται το κράτος και όχι τους «επαγγελματίες - επαναστάτες»."
   http://ligakaikala.blogspot.com/2011/01/blog-post_31.html


   Κόλαφος ο Πανούσης για τις απόψεις σας που είναι μοναδικά αθεμελίωτες.
   Η φράση του "Οι πολιτικοί υπεκφεύγουν (αν δεν υποκρίνονται) όταν λένε ότι «θα εφαρμοστεί ο νόμος». Το πολιτικό ερώτημα είναι τι κάνουν όταν δεν εφαρμόζεται (όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες) ο νόμος. Αλλάζουν τον νόμο ή κοιτούν αλλού; ¨είναι όλη η ουσία. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΠΕΞΕΦΕΥΓΑΝ ΜΕ ΚΑΛΥΜΑ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΤΑΝ. Άλλα ευτυχώς τον νόμο ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ!

   • Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
    Βαγγέλης, Πειραιάς @ Κώστας 25/08/2011 17:48:11

    Και καθώς δεν γίνεται καμία αναφορά επί της ουσίας για την «ταμπακιέρα» να αναφέρω ξανά πως:

    1. Η κάθε κυρίαρχη αυτήν την στιγμή παρέα στο κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα θα ορίσει τα οκτώ εσωτερικά μέλη του 15μελες συμβουλίου. Αυτό πρόκειται να γίνει και δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο άλλωστε.

    2. Τα οκτώ εσωτερικά μέλη του 15μελες συμβουλίου θα ελέγχουν το ίδρυμα επί της ουσίας. Σε ένα δεύτερο επίπεδο η εξουσία στα νέα πανεπιστήμια θα ασκείτε από τα
    οκτώ εσωτερικά μέλη συν τα υπόλοιπα έξι εξωτερικά μέλη τα οποία θα αποτελούνται από τους πολιτικούς και τις επιχειρηματικές προσωπικότητες που διαθέτει η χώρα δηλαδή από αυτούς που έφεραν την ελληνική δημοκρατία και την εθνική οικονομία σε αυτά την τραγική κατάσταση. Όλοι οι υπόλοιποι επί της ουσίας θα έχουν δευτερεύοντα ρόλο.

    3. Όλοι γνωρίζουν ποια είναι η σημερινή ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ καθώς κα τα έργα και τις ήμερες τους καθώς και ποιοι από αυτούς αναμένεται να στελεχώσουν τα 15μελη συμβούλια.

    4. Προφανώς και σας διαφεύγουν οι δηλώσεις, τοποθετήσεις και προτάσεις των Πρυτανικών αρχών όλων σχεδόν των ιδρυμάτων καθώς της συντριπτικής πλειοψηφίας των συλλόγων διδασκόντων και πανεπιστημιακών Δασκάλων με το Δ κεφαλαίο. Καμία κυβέρνηση δεν βρέθηκε απέναντι στο σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας τόσο όσο αυτή. Η αντίθεση στον νόμο αυτό οδήγησε στην υπέρβαση οποιανδήποτε πολιτικών ή άλλου τύπου αντιπαλοτήτων υπήρχαν στο σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας. Εκτός βεβαίως ελαχίστων.

    5. Για την κατάργηση του ασύλου έχω αναφερθεί εκτενώς δεν χρειάζεται να επανέλθω. Αρκεί απλός να παραθέσω πάλι το εξής απόσπασμα: «Καθώς όμως η πραγματικότητα είναι αδιάψευστος μάρτυρας, αναμένω να δω τι δικαιολογίες θα εφευρεθούν τώρα από τους διάφορους δημοσιολογούντες περί ασύλου για να αιτιολογήσουν την μη επίλυση όλων τα ζητημάτων την ύπαρξη των οποίων πρόβαλαν χρόνια τώρα πάνω στο ζήτημα του ασύλου. Τα «επιτεύγματα» της θεσμοθέτησες αυτού του νέου τύπου πανεπιστημίου που θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με την αγαστή στήριξη του ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ και δυστυχώς της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά, θα τα βιώσουμε όλοι μας, ψηφοφόροι των προαναφερθέντων κομμάτων και μη.»

    6. Τέλος, δεν εφαρμόζονται οι νόμοι στην Ελλάδα; Δεν το πιστεύω. Μόνο όσον αφορά το ζητήματα του ασύλου συνέβαινε αυτό «και ευτυχώς που καταργήθηκε». Εδώ οι υποτιθέμενοι θεματοφύλακες της πολιτείας μας όπως το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν σέβεται και δεν εφαρμόζει τα άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος. Η προβολή λογικών αυτού του τύπου σε πλήθος πραγμάτων πάντως μάλλον οδηγεί στην κατάλυση μιας δημοκρατικής πολιτείας παρά σε διόρθωση κάποιων άλλων κακός κειμένων.

    7. Αλλά εάς προβληματιστούμε και αναλογιστούμε όλοι μας για την «ταμπακιέρα» και για αυτό που έγινε επί της ουσίας χθες και όχι για το «φύλο συκής».

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Βαγγέλης, Πειραιάς 25/08/2011 19:15:55

   Αγαπητέ Βαγγέλη,

   Εξαιρετική η μεθοδολογία της άποψής σου, με τις οποίες και συμφωνώ, πλην του θέματος του ασύλου, όπου διαφωνώ κάθετα. Ναι, το άσυλο ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την παρανομία και την ανομία στην ελληνική κοινωνία. Όχι μόνον παρέχει χώρο για την επιτόπια τέλεση παρανόμων πράξεων και ορμητήριο για την τέλεση εγκλημάτων αλλού, όχι μόνον παρέχει κρυσφύγετο για να καταφύγουν εκεί μετά την τέλεση εγκλημάτων, αλλά το κυριότερο είναι ότι εκπαιδεύει σημαντικά και δυναμικά τμήμα του ανθού της ελληνικής κοινωνίας (της πιο μορφωμένη νεολαίας) στο έγκλημα, στο μηδενισμό, στην "τζάμπα μαγκιά" με τις πλάτες και την ανοχή του κράτους και της οργανωμένης κοινωνίας.

   Η διατήρηση του ασύλου δεν ήταν μόνον πράξη συνειδητής ανοχής απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα. Ήταν κάτι περισσότερο: ήταν πράξη αλλοτρίωσης της συνείδησης της νεολαίας και στρέβλωσης του φρονήματός της προς εθνομηδενιστικές και αντικοινωνικές κατευθύνσεις. Η ακαδημαϊκή ελευθερία ήταν μόνον το πρόσχημα. Οι πραγματικές στοχεύσεις του ασύλου ήταν διαφορετικές και ήταν πολιτικές. Ήταν η υπονόμευση του ελληνικού κράτους, της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού έθνους.

   Αν υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες αντιστρατεύονται γενικότερα την τήρηση των νόμων, αυτές οι δυνάμεις εκπαιδεύθηκαν και ανθρώθηκαν μέσα στο άσυλο. Μέσα στην "Ήρωες Πολυτεχνείου Α.Ε.".

   Από εκεί και πέρα: Ναι, το νομοσχέδιο αυτό κατεδαφίζει το δημόσιο Πανεπιστήμιο. Ναι, η κατάργηση του ασύλου και η μη συμμετοχή των φοιτητών είναι φύλλο συκής. Όμως αυτή η κατεδάφιση μας δίνει τη δυνατότητα να το ξαναχτίσουμε. Και να το ξαναχτίσουμε διαφορετικά. Το Συμβούλιο, όπως πολύ σωστά επισημαίνεις, θα παραδώσει το Πανεπιστήμιο στις υπάρχουσες κλίκες και θα το παραδώσει ανεξέλεγκτα, με πλήρη εξουσία. Πρόκειται για θεσμό που για να λειτουργήσει σωστά είναι αναγκαία η ύπαρξη κατά κάποιο τρόπο ενός ηρωισμού που θα κάνει τα μέλη του να μην κοιτούν το προσωπικό τους συμφέρον. Είναι ουτοπία όμως να φτιάχνουμε θεσμούς που απαιτούν ηρωισμό για να λειτουργήσουν. Καλύτερα θα ήταν να φτιάχναμε θεσμούς που θα ήταν προσαρμοσμένοι στη θεμιτή επιθυμία κάθε πανεπιστημιακού να κοιτάξει πρώτα το δικό του συμφέρον.

   Το Συμβούλιο όμως εύκολα θα καταργηθεί στην επόμενη μεταρρύθμιση. Το σημαντικό είναι ότι ξεμπερδέψαμε με το άσυλο και τη συμμετοχή των φοιτητών. Όπου η επόμενη μεταρρύθμιση είναι, πώς θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε τη χρήση της καθηγητικής εξουσίας για να γίνεται η γνώση τσιφλίκι, αλλά, αντιθέτως, θα την αξιοποιήσουμε για να πετύχουμε τη διεύρυνση της γνώσης. Η γνώση ως τσιφλίκι είναι το κυριότερο πρόβλημα του σημερινού δημόσιου Πανεπιστημίου. Αν λυθεί αυτό, τότε θα λυθούν και τα υπόλοιπα. Και θα μπορεί να λειτουργήσει υγιώς κάθε λογικό σύστημα που θα αντικαταστάσει τον εξωφρενικο θεσμό του Συμβουλίου.

   • Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
    Βαγγέλης, Πειραιάς @ Επώνυμος 25/08/2011 22:06:32

    Αγαπητέ επώνυμα θα συμφωνήσω σε αυτό που λες πως «είναι ουτοπία όμως να φτιάχνουμε θεσμούς που απαιτούν ηρωισμό για να λειτουργήσουν.»

    Από εκεί και πέρα θέλω να προσθέσω πως απαιτείτε πραγματικός ηρωισμός για να διακινδυνεύσει κάποιο μέλος ΔΕΠ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην κάθε κυρίαρχη αυτήν την στιγμή παρέα η οποία έχει την εξουσία αυτήν την στιγμή στο κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα. Ο λόγος απλός, δεν έχει κάνεις παρά να ρίξει κανείς μια μάτια στις υπερεξουσίες που αυτός ο νόμος δίνει στον κάθε κοσμήτορα, στις δυνατότητες που του παρέχει να ορίζει τα εκλεκτορικά σώματα και επί της ουσίας να καθορίζει εάν ένα μέλος ΔΕΠ θα προαχθεί στην επόμενη βαθμίδα ή όχι κτλ. Όσον αφορά την αυθαιρεσία που αυτός ο νόμος καθιερώνει στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τι να πρωτοπεί κανείς; από τις κρίσεις χωρίς την τήρηση πρακτικών μέχρι ……

    Ποιος αλήθεια θα τολμήσει να πάει ενάντια στους «βαρόνους» που ελέγχουν το κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα, γνωρίζοντας πως από την στιγμή που θα εκλέξουν οι βαρόνοι οκταμελή της επιρροής τους και της αρεσκείας τους θα μπορούν επί της ουσίας να ασκήσουν ανεξέλεγκτα την εξουσία τους χωρίς περιορισμούς, θεσμικά αντίβαρα και επί της ουσίας χωρίς να χρειάζονται να λογοδοτήσουν πουθενά.

    Ο νόμος αυτός όπως έγραψα από την αρχή έρχεται να ισοπεδώσει το μέχρι πρότινος δημόσιο πανεπιστήμιο. Η εσωτερική δομή που εγκαθιδρύει είναι βαθειά ολιγαρχική και απλά παραδίδει το κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα στις παρέες που το νέμονται ήδη. Τίποτε παραπάνω τίποτε παρακάτω. Αλήθεια αυτές οι παρέες δεν ευθύνονται για τα κακός κείμενα των ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων μέχρι σήμερα; Μόνα τους τα πανεπιστημιακά ιδρύματα έφτασαν εδώ που έφτασαν; Τα μέλη ΔΕΠ που δεν άσκησαν εξουσία στο ίδρυμα τους ευθύνονται για τα κακός κείμενα και όχι αυτοί που άσκησαν εξουσία; Ρητορική προφανώς η ερώτηση.

    Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Αυτοί που έφεραν τα δημόσια πανεπιστήμια σε αυτήν την κατάσταση αναλαμβάνουν με τον νόμο αυτό εξολοκλήρου τον έλεγχο και την κυριαρχία όχι μονό επί των ιδρυμάτων αυτών κάθε αυτών αλλά και πάνω στις ζωές των μελών ΔΕΠ. Εφόσον φυσικά τα νεότερα μέλη ΔΕΠ αποφασίσουν να παραμείνουν στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα εννοείτε. Βλέπεις με την επιβολή μιας τέτοιας ολιγαρχικής δομής το πιο πιθανό είναι όποιος μπορεί να φύγει στο εξωτερικό να σηκωθεί να φύγει.

    Όσον αφορά τις «λεπτομέρειες» τώρα και την «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΕ» στην οποία αναφέρεσαι «Επώνυμε», μην εκπλαγείς εάν δεις πλήθος από τα μέλη της «ομώνυμης ΑΕ» όπως αποκαλείς αυτούς που έκαναν καριέρα καπηλευόμενοι την υπαρκτή αλλά πιο συχνά ανύπαρχτη συμμετοχή τους στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, να στελεχώνουν τις οκτάδες του 15μελους συμβουλίου οι οποίες θα έχουν και όλη την εξουσία στα νέα πανεπιστήμια που εγκαθιδρύει αυτός ο νόμος. Είναι γνωστό άλλωστε πως οι χειρότεροι γιάπηδες και οι πιο καλοί οσφυοκάμπτες της κάθε εξουσίας έχουν προέρθει στην Ελλάδα από αυτήν την ηλικιακή γενεά.

    Και για να πούμε και καμία αλήθεια παραπάνω για να μαθαίνει και κάποιος αναγνώστης και κάποιες από τις πτυχές των παρασκηνίων, μέλος του Κόμματος του Κουβέλη, δηλαδή της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι η συντάκτρια του μεγαλύτερου μέρους αυτού του νόμου. Δες ποια πανεπιστημιακός διαφώνησε δημόσια με την απόφαση του κόμματος του Κουβέλη να καταψηφίσει τον νόμο αυτό και θα καταλάβεις ποια είναι.

    Όσοι περιχαρείς κραυγάζουν περί της «λήξης» της ηλικιακής γενεάς του Πολυτεχνείου στα πράγματα των ελληνικών ΑΕΙ δεν έχουν καταλάβει πως τώρα είναι που αυτή η γενεά θα αναλάβει μαζί και με την μεγαλύτερη από αυτήν γενεά την απόλυτα εξουσία στα ελληνικά ΑΕΙ. Οι μόνοι χαμένοι από αυτόν τον νόμο είναι και πάλι – όπως πάντα συμβαίνει στην Ελλάδα - οι νεότερες γενεές οι οποίες είναι και αυτές που αναδείχτηκαν μέσα από διαδικασίες σκληρού ανταγωνισμού και πολλαπλών αξιολογήσεων, σε αντίθεση με την ηλικιακή γενεά του Πολυτεχνείου. Και ακριβώς επειδή αυτή η γενεά – η γενεά μου – έχουν και τα αντίστοιχα προσόντα να σταδιοδρομήσουν στην Δυτική Ευρώπη και στις ΗΠΑ, έχοντας απέναντι τους μια τέτοια ολιγαρχική δομή, η ιδέα της μετανάστευσης δεν μοιάζει πλέον και πολύ απωθητική καθώς εκεί «στα ξένα» υπάρχει πολύ μεγαλύτερη αξιοκρατία από ότι στην Ελλάδα και φυσικά από ότι στα νέα πανεπιστημιακά ιδρύματα που εγκαθιδρύει ο νόμος αυτός.

    Τώρα το γιατί πανηγυρίζουν οι «διάφοροι» φορείς της μνησικακίας που οι βασικοί φορείς της μη ελληνοκεντρικής παιδείας – για να χρησιμοποιήσω ορούς μη δόκιμους αλλά κατανοητούς από αυτούς – θα εκλεγούν στις οκταμελείς επιτροπές δεν μπορώ να καταλάβω, αλλά στην Ελλάδα μάλλον ισχύει αυτό που έλεγε ο Καστοριάδης τελικά, περί φαντασιακής θέσμισης της κοινωνίας. Σημασία δεν έχει η πραγματικότητα αλλά η φαντασιακή θέσμιση και πρόσληψη αυτής της πραγματικότητας. Διάφοροι λοιπόν φαντασιώνονται ρεβάνς με την όποια γενεά του Πολυτεχνείου και νομίζουν πως θα την πάρουν κιόλας, μην μπορώντας να δουν τι γίνεται γύρω τους.

    Από εκεί και πέρα δύσκολα θα διαφωνήσω με αυτά που λες για τα κακός κείμενα της χρήσης του ασύλου. Άλλα από πότε η υπεράσπιση του ασύλου ταυτίζεται με την υπεράσπιση απαράδεκτων πράξεων και πρακτικών οι οποίες το καταστρατηγούν άλλωστε επί της ουσίας; Θα μπορούσα να αρχίσω να απαριθμώ τις φορές που η πανεπιστημιακή κοινότητα καθώς και μελή των φοιτητικών παρατάξεων υπερασπίστηκαν το άσυλο από τους κάθε φύσης παραβάτες του. Να αναφέρω το πιο γνωστό παράδειγμα στην Θεσσαλονίκη όπου οι φοιτητές πέταξαν κακήν κακός διάφορους τυχάρπαστους οι οποίο είχαν προβεί σε κλοπές υλικού του δημοσίου πανεπιστημίου, φέρνοντας μάλιστα το κλεμμένο υλικό πίσω στο πανεπιστημιακό ίδρυμα; Το άσυλο εμπόδισε την διόρθωση των κακός κειμένων των ελληνικών πανεπιστημίων; Ας είμαστε λίγο σοβαροί. Πλήθος τα πιο σημαντικά ζητήματα τα οποία ευθύνονται για τις διάφορες παθογένειας των ελληνικών ΑΕΙ. Και για αυτό ακριβώς ενίσταμαι στην προβολή του συνόλου της παθογένειας των δημόσιων μέχρι πρότινος πανεπιστημιακών ιδρυμάτων πάνω στο ζήτημα του ασύλου. Αλλά θα πει κανείς, εδώ οι διάφοροι δημοσιολογούντες πρόβαλαν το σύνολο των κοινωνικών προβλημάτων πάνω στο ζήτημα του ασύλου…..

    Όσον αφορά την κατάργηση του νόμου ας είμαστε σοβαροί, ψήφισε η ΝΔ έναν νόμο για να τον καταργήσει μετά από λίγο καιρό όταν και εάν έρθει μόνη της στην κυβέρνηση; Δεν είμαστε τόσο αφελείς μετά από αυτά που έγιναν τις τελευταίες μέρες. Μακάρι να γινόταν δηλαδή, αλλά απίθανο φαίνεται, καθώς μάλλον άλλη πορεία έχει αρχίσει και χαράζει και η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά από ότι φαίνεται.
    Η στήριξη που παρείχε η ΝΔ σε αυτήν την παραπαίουσα κυβέρνηση εάν μη τι άλλο προβληματίζει, και προβληματίζει πολύ και πολλούς.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Βαγγέλης, Πειραιάς 26/08/2011 10:22:22

     Πολύ σωστά τα όσα λες, αγαπητέ Βαγγέλη για το Συμβούλιο και τις δομές του νέου Πανεπιστημίου. Όπως ακριβώς τα λες.

     Η ΝΔ πιστεύω ότι δεν πολυκατάλαβε τι έκτρωμα ψήφισε. Ναι, η προσδοκία (και όχι μόνον, θα έλεγα, η απαίτηση) η δική μου είναι να καταργήσει η ΝΔ αυτό το νόμο όταν γίνει κυβέρνηση. Είναι υποχρεωμένη να το κάνει, αν θέλει να φτιάξει σοβαρό Πανεπιστήμιο.

     Είναι επίσης πολύ σωστό αυτό που λες ότι παραδίδεται η εξουσία ακριβώς στην "Ήρωες Πολυτεχνείου Α.Ε.". Θα πρέπει να το προσέξουν πάρα πολύ αυτό όσοι έχουν θέμα με τη συγκεκριμένη "Α.Ε.", διότι, καλοί οι πανηγυρισμοί για την κατάργηση του ασύλου, όμως πολύ σωστά γράφεις ότι είναι ακριβώς οι συγκεκριμένες κλίκες που ανδρώθηκαν μέσα στο άσυλο της ανομίας και στην καπήλευση του Πολυτεχνείου που αναλάβουν όχι μόνον τον έλεγχο των Πανεπιστημίων, αλλά και τον έλεγχο της ζωής των μελών ΔΕΠ.

     Παρά το ότι θεωρώ πολύ σωστά αυτά που λες για το νόμο και τις δομές που δημιουργεί, είμαι ωστόσο της γνώμης ότι οι αντδράσεις των μελών ΔΕΠ, που δεν θα δεχτούν να ελέγχονται οι ζωές τους από το Συμβούλιο και τις κλίκες που το ελέγχουν, θα σε εκπλήξουν ευχάριστα. Θα είναι πολύ λιγότερο δουλοπρεπείς από όσο περιμένουμε. Κι αυτό διότι, όταν τα πράγματα έρχονται σε τόσο οριακό σημείο όσο τα φέρνει αυτός ο καινούργιος νόμος, τότε η φύση καλύπτει από μόνη της τα κενά ισορροπιών που μένουν.

     Είναι ένα είδος "Μνημονίου" αυτό που επιβάλλεται στο Πανεπιστήμιο, με την ελάχιστα καλυμμένη διάθεση να ελεγχθούν τα πάντα όσο γίνεται να ελεγχθούν, όμως αυτό είναι από τη φύση του αδύνατον και θα δημιουργήσει υγιείς αντίρροπες δυνάμεις.

     Όπως μέσα από την καταστροφή του Μνημονίου χτίζεται ιδεολογικά, πρώτα από όλα, η Νέα Ελλάδα, έτσι και μέσα από την καταστροφή που θα φέρει ο καινούργιος νόμος θα χτιστεί το νέο, σοβαρό και υγιές, δημόσιο Πανεπιστήμιο. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος, αν όχι για το αύριο, πάντως για το μεθαύριο.

     • Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
      Βαγγέλης, Πειραιάς @ Επώνυμος 26/08/2011 13:09:31

      Αγαπητέ Επώνυμε, ο διάλογος μαζί σου αποτελεί όαση σε αυτό το thread.

      Μακάρι να έχεις δίκιο σε αυτό που λες και η πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ να επιδείξουν μια μη δουλοπρεπή στάση. Μακάρι, αν και το πρόσφατο παρελθόν δεν γεννά ιδιαίτερη αισιοδοξία. Θα δούμε ομως τι θα γίνει.

      Από εκεί και πέρα παραθέτω απλά ένα link στα λεγόμενα του κ.κ. Γιάννης Μυλόπουλος πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (δείτε: http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=416442) και ο οποίος λέει αυτά που έχω γράψει εξαντλημένα σε αυτό το thread.

      Δηλαδή, πως αυτός ο νόμος δεν έχει την συναίνεσης με την πανεπιστημιακή κοινότητα, εγκαθιδρύει μια ολιγαρχική δομή στο μέχρι πρότινος ελληνικά Πανεπιστήμια (Ολιγαρχική δομή διοίκησης την αποκαλεί ο κ.κ Γιάννης Μυλόπουλος), πως ο θεσμός του 15μελες Συμβούλιο του Ιδρύματος που θεσπίζεται είναι απαράδεκτος καθώς το Συμβούλιο «έχει κατ΄ όνομα εποπτικές, ενώ κατ' ουσία αποφασιστικές διοικητικές αρμοδιότητες» και πάει λέγοντας.

      Και πιο συγκεκριμένα ο Πρύτανης του ΑΠΘ γράφει:

      «Η εφαρμογή του αναμένεται ότι θα προκαλέσει μεγάλες δυσλειτουργίες που σχετίζονται τόσο με το συγκεντρωτικό, αυταρχικό και ολιγαρχικό μοντέλο διοίκησης που επιβάλλει, ως εάν τα πανεπιστήμια να μην είναι πνευματικά ιδρύματα αλλά κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, όσο και με τα ακαδημαϊκά ζητήματα που προκαλεί η άρση της αυτοτέλειας των Τμημάτων ως θεμελιωδών ακαδημαϊκών μονάδων και η πλήρης κατάργηση των Τομέων.»

      Δεν νομίζω πως χρειάζεται να προσθέσει κάνεις κάτι παραπάνω.

      Όσον αφορά τις λεπτομέρειες, ας συνεχίσουν να πανηγυρίζουν οι διάφοροι οπαδοί της μνησικακίας για την ψήφιση από την Νέα Δημοκρατία του νόμου που συνέγραψε το μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς και καλείτε να τον εφαρμόσουν συν τις άλλης αυτοί οι θεσμοί της πολιτεία μας – τι θεσμούς δηλαδή, λέμε τώρα - οι οποίοι δεν υλοποίησαν ποτέ τους το έργο που τους είχε αναθέσει το σύνταγμα και η ελληνική πολιτεία. Και επαναλαμβάνω μπας και καταλάβει κανείς, για την μη σύλληψη των άνανδρων δολοφόνων των εργαζομένων στην τράπεζα Μαρφιν η ύπαρξη του πανεπιστημιακού ασύλου ευθυνόταν; Προφανώς και όχι. Αλλά πάντα η ανικανότητα και η συνενοχή, για να μην πω τίποτε βαρύτερο, σε εγκληματικές πράξεις προβαλλόταν πάνω στο ζήτημα του ασύλου.

      Η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά εάν ήθελε να κατακτήσει την ιδεολογική ηγεμονία θα έπρεπε να είχε κάνει σημαία της την σύλληψη των εγκληματικών αυτών στοιχείων. Εφόσον αυτή υλοποιούνταν εκεί να δεις αγαπητέ Επώνυμε τι χώρος για ιδεολογική ηγεμονία και υπεροχή θα ανοιγόταν, και σε τι πλήθος ζητημάτων όπως αυτό της δημοκρατίας μας αυτής κάθε αυτής.

      Αλλά ο καθένας έχει τις επιτυχίες που του αξίζουν.

      Πάντως ήταν καλό που μπόρεσε και έγινε και μια ουσιαστική συζήτηση εδώ μέσα. Πολλούς χαιρετισμούς.

     • Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
      Βαγγέλης, Πειραιάς @ Βαγγέλης, Πειραιάς 26/08/2011 13:18:08

      ΥΓ: Και μια διόρθωση καθώς ο νους τρέχει, η δακτυλογράφηση όμως oχι:

      «Δηλαδή, πως αυτός ο νόμος δεν έχει την συναίνεση της πανεπιστημιακής κοινότητας, εγκαθιδρύει μια ολιγαρχική δομή στα μέχρι πρότινος ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια (ολιγαρχική δομή διοίκησης την αποκαλεί ο κ.κ Γιάννης Μυλόπουλος), πως ο θεσμός του 15μελες Συμβούλιο του Ιδρύματος που θεσπίζεται είναι απαράδεκτος καθώς το Συμβούλιο «έχει κατ΄ όνομα εποπτικές, ενώ κατ’ ουσία αποφασιστικές διοικητικές αρμοδιότητες» και πάει λέγοντας.»

  • Απόστολος Γ. avatar
   Απόστολος Γ. @ Βαγγέλης, Πειραιάς 26/08/2011 15:19:47

   Και που θες να καταλήξεις; Μας λες και ξαναλές που δεν βρίσκεται η ουσία , πες μας επί τέλους και που βρίσκεται. Θολούρας το ανάγνωσμα ή αφήστε τα όπως είναι; Ναι το πρόβλημα είναι το άσυλο γιατί πάντα αυτό ήταν που επικαλούνταν η Αστυνομία και όχι την δική της ανικανότητα ή το ότι της έχουν δεμένα τα χέρια πότε οι Παυλόπουλοι και πότε οι Παπουτσήδες (με τα ελλείμματα δημοκρατικότητας των στελεχών που είπε!!). Το πανεπιστήμιο μπάχαλο βολεύει πρώτα από όλα και τους διδάσκοντες. Μετά από κάθε κατάληψη μαζικές παραγγελίες υπολογιστών και επίπλων γραφείων (στα τιμολόγια) αλλά πολυτελή σαλόνια και λευκές συσκευές για τα σπίτια τους στην πραγματικότητα!!!
   Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι πίσω από όλα είναι το χρήμα και όχι οι ακαδημαϊκές ελευθερίες που επικαλούνται οι καθηγητάδες. Όταν κλείσει η στρόφιγκα τα πράγματα θα μπουν σε σειρά (να θυμόμαστε και την μπούρδα του 15% για την παιδεία που την ακούγαμε 40 χρόνια).
   Ερευνητικά προγράμματα (απίθανα θέματα και αντιγραφές εργασιών ξένων πάνε σύννεφο)-υπερατλαντικά συνέδρια αναψυχής (μιλάμε για το χρήμα)-καθηγητοποίηση τέκνων και λοιπών συγγενών -διαχείρηση περιουσίας (κληροδοτήματα) , χρεώσεις υλικών είναι τα βασικά θέματα που δεν έχει αγγίξει το ν/σ και πρέπει να εξεταστούν από την αρχή.

   Φαήλε συγχαρητήρια πάντα χτυπάς φλέβα (όπως και στο άρθρο σου για την μεταπολίτευση) και γι' αυτό και ο ορυμαγδός των αναρτήσεων.

   • Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
    Βαγγέλης, Πειραιάς @ Απόστολος Γ. 26/08/2011 16:59:14

    Καλά τώρα. Περαστικά.

 59. yiannos avatar
  yiannos 25/08/2011 11:49:33

  Προφανώς ο Βαγγέλης θεωρεί ως εξαιρετικά πετυχημένη την πορεία των ελληνικών πανεπιστημίων από το 74 και μετά.

 60. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 25/08/2011 11:54:53

  "¨Ολη η Ελλάδα απέραντη παράγκα,
  παράγκα παράγκα του χειμώνα".
  Άχ Νιόνιο, καλά εσύ το κατάλαβες νωρίς.
  Ιδού τι λέει όμως για την Ελλάδα και την μεταπολιτευτική παράγκα της ο Slavoj Žižek, στη σημερινή του συνέντευξη:
  "Οι Έλληνες δεν πρέπει τώρα να θεωρούν υπεύθυνη την Ευρώπη για τα δικά τους προβλήματα. Επί χρόνια προώθησαν ένα επικίνδυνο μείγμα πελατειακού κράτους και κράτους ευημερίας, που έφτασε στα όριά του. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ίδια η Ευρώπη... Η σημερινή κρίση είναι κρίση του τεχνοκρατικού μοντέλου των Βρυξελλών για την Ευρώπη. Μόνον μια ανανεωμένη αριστερά μπορεί να προστατεύσει την Ευρώπη".

 61. Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
  Βαγγέλης, Πειραιάς 25/08/2011 11:58:53

  ΥΓ3:μιρκοδιορθωσεις

  προβατικής = παραβατικής

  Όποτε η αντίστοιχη φράση τώρα γίνεται: «Όσον αφορά τα υπόλοιπα στερεότυπα περί της κατάργησης του ασύλου στα οποία αναφέρεσαι, ρωτώ: στο άσυλο οφείλονται οι πράξεις ατομικής παραβατικής συμπεριφοράς ή κοινωνικής ανομίας; Στο άσυλο οφείλετε η άνθηση της μικροεγκληματικότητας, η άνθηση του παραεμπορίου…»

 62. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 25/08/2011 12:02:57

  Ακόμα ένα στάδιο στην υλοποίηση της πολυποθητης απο το σύστημα συναίνεσης των δύο (κι ενός λειψού) αστικών κομμάτων.
  Η φόρμουλα βρέθηκε. Όχι ολική συναίνεση κορυφής που εκθέτει αμφότερους και κατασπαταλά τις εφεδρείες του συστήματος, αλλά στη βάση, σε συγκεκριμένα, νευραλγικά θέματα.
  Θα παρουσιάζει ένα νομοσχέδιο η κυβέρνηση με κάποια "αδύνατα" σημεία, τα οποία θα συζητιούνται σε τηλεφωνικές επικοινωνίες και προς ικανοποίηση της αντιπολίτευσης θα διορθώνονται και όλοι μαζί θα τα υπερψηφίζουν.
  Ωραίος κόσμος μαγικός......διαβολικά πλασμένος!

 63. ΠΡΟΣΛΑΛΙΑ avatar
  ΠΡΟΣΛΑΛΙΑ 25/08/2011 12:31:08

  Αυτοί οι "Ήρωες του πολυτεχνείου" έκαναν το Πολυτεχνείο γιορτούλα και έφτιαξαν νέα τζάκια επιστημόνων από ΤΕΙ με καθηγητές χωρίς προσόντα (τώρα υποτίθεται πως οι θέσεις τους έγιναν προσωποπαγείς) για να καταργήσουν την "έδρα".
  Είναι τυχαίο πως το ΠΑΣΟΚ έχει πάνω από 50% στο ¨ΤΕΕ των ΤΕΙ".
  Κι όμως ο Άρης πρώτος πρώτος στην ισοπέδωση.
  Κι ο Κακλαμάνης στον κόσμο του.
  Μπράβο ρε Αντώνη.
  Τους πήρες το άσυλο. Αλλά εσύ τι πρόβλημα έχεις. Εξ' άλλου ΤΟ ¨Κολέγιο" και οι απόφοιτοί του είναι πάνω και πέρα απ' όλα αυτά.

 64. SOTA avatar
  SOTA 25/08/2011 12:33:28

  Κ. Κρανιδιώτη δύο παρατηρήσεις τις οποιίες προσωπικά τις εννοώ ως τα αξιώματα στα μαθηματικά (μη χρήζουσες απόδειξη και βάση για περαιτέρω αποδεικτικούς συλλογισμούς.)
  1. Δεν συμφωνείς-συναινείς με ανθρώπους σαν την Διαμαντοπούλου λόγω κινήτρων των συγκεκριμένων. Κινήτρων που βρίσκονται πίσω από κάθε λόγο ή πράξη τους. Δεν συναινείς ούτε όταν δίνουν σε ετοιμοθάνατο στην έρημο νερό.
  2. Όταν στην πρώτη κατάληψη Πανεπιστημίου οι νεοταξίτες με τους κουκουλοφόρους τους και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς τους μπουν και κάνουν το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο Πλατεία Συντάγματος Ιουλίου 2011 ελάτε να μου μιλήσετε για μεταπολιτευτικά ξόανα και ελέυθερη διακίνηση ιδεών.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ SOTA 25/08/2011 13:56:49

   Η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση είναι αντιπατριωτική και πολιτικάντικη πράξη. Η κατάργηση του ασύλου είναι πάγια διακηρυγμένη θέση μας.

   • kanenas avatar
    kanenas @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2011 17:43:21

    Φαήλο δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, όλος ο κόσμος πίστηκε ότι τα βρήαμε και μας γυρνάει την πλάτη, βγές λίγο στον δρόμο να δείς. Οσο για το άσυλο, πρόκειται για κάτι νεκρό, σκοτώσατε τον σκερπανοσκοτωμένο που έλεγε η γιαγια μου. Να σου κάνω και μια ερώτηση, οι βουλευτές όλων των κομμάτων μπαίναν στα πανεπιστήμια και μίλαγαν. Αν θέλει να μιλήσει ένας του ΛΑΟΣ και γίνει χαμός, τι θα γίνει θα φωνάξουν την Αστυνομία να επιβάλλει να ακούσουν οι φοιτητές τις σοφίες του ΛΑΟΣ? Τρομερή Δημοκρατία.

    • chrisss avatar
     chrisss @ kanenas 25/08/2011 18:37:53

     Τι εννοείς να γίνει χαμός? και γιατί να μην γίνει χαμός όταν πάει να μιλήσει η Παπαρήγα εγώ είμαι φοιτητής και επειδή δεν την γουστάρω δεν πρέπει να επιτρέψω στον όποιον τέλος πάντων θέλει να την ακούσει, να την ακούσει...όχι μόνο οφείλω σαν σοβαρός πολίτης να της επιτρέψω να μιλήσει, αλλά οφείλουν και οι συνάδελφοι κνίτες να μου επιτρέψουν χωρίς βιαιότητες να την κατακρίνω για τα όσα λέει..άκου εκεί αν δεν θέλουν!!!αν δεν θέλουν, να μην πάνε να τον ακούσουν!!!κουμάντο στο σπίτι του ο καθένας...α! και για να μην ξεχάσω το καλύτερο...και βέβαια θα πρέπει να επέμβει η αστυνομία σε περίπτωση που αριστερά γκρουπούσκουλα διακόπτουν με το έτσι θέλω μια προγραμματισμένη και απόλυτα νόμιμη(με βάση τους κανόνες λειτουργίας του εκάστοτε ιδρύματος) εκδήλωση. Αντίθετα θα πρέπει η αστυνομία να σταματά όλες αυτές τις συγκεντρώσεις και τα πάρτυ των αναρχικών στο κάτω και το πάνω πολυτεχνείο και σε όλες τις σχολές, που γίνονται δίχως την έγκριση της πρυτανείας..τα ψέμματα τελείωσαν...περιμένω με ανυπομονησία τις πρώτες καταλήψεις, όταν η αστυνομία θα μπει και θα βουτήξει όλα τα μπαχάλια και θα τα πετάξει έξω...
     (ΚΑΙ ΝΑΙ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΟΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ)
     Ως ΕΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΔΑΠΙΤΗΣ

 65. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 25/08/2011 12:34:09

  Ποτέ μήν ξεχνάτε ότι σήμερα κυβερνά ή λεγόμενη γενιά τού πολυτεχνείου.
  Ποτέ μήν ξεχνάτε πόσο τυχαία βρέθηκαν ολες εκείνες οι κάμερες που έδειξαν
  τήν είσοδο τού τεθωρακισμένου στό πολυτεχνείο.
  Ποτέ μήν ξεχνάτε πώς ή μύριαμ (μαρία) Δαμανάκη,σημερινή ευρωβουλευτής του πασοκ,εξέπεμπε τό εδώ πολυτεχνείο από αναμεταδότη εκτός πολυτεχνείου
  δηλ.από τά τουρκοβούνια.
  Ποτέ μην ξεχνάτε σέ ποιούς είμαστε υποτελείς..........

 66. pikis@hotmail.com avatar
  pikis@hotmail.com 25/08/2011 12:38:58

  Συμφωνώ με τον Φαήλο μέχρι λίγο πριν το τέλος όπου εμπλέκει τον Σαμαρά και την ελληνοκεντρική παιδεία κλπ.
  Το Πανεπιστήμιο πρέπει να ασχολείται αποκλειστικά με την επιστήμη. Κάθε πολιτικοποίηση του καταλήγει σε κομματικοποίηση και τελικώς σε αποδιοργάνωση. Στο Πανεπιστήμιο πας για να μάθεις μια επιστήμη και αν είσαι καλός να την εξελίξεις ή να την εφαρμόσεις στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία. Τα περί Κύπρου, Νικαράγουας, τουρκοπαλιγεννεσίας κλπ είναι αδιάφορα για το Πανεπιστήμιο (κατά τη γνώμη μου). Τα πολιτικά θέματα είναι για τις κομματικές οργανώσεις. Εγώ στο ΑΕΙ πήγα για να μάθω. Δεν πήγα για να βλέπω τις άθλιες αφίσσες, ούτε για να ακούω τον κάθε κομματικό ξεκούρδιστο μπαγλαμά. Πήγα για να εξασκηθώ σε σύγχρονα εργαστήρια (δεν βρήκα ούτε ένα!). Πήγα για να διδαχθώ από άξιους καθηγητές (βρήκα 5-6 !). Πήγα γιατί πίστευα στην αξιοκρατία (αν ήσουν κομματικός πέρναγες αέρα πατέρα τα μαθήματα και χωνόσουν και στο μεταπτυχιακό). Εν ολίγοις, δεν βρήκα τίποτα από αυτά που περίμενα. Τώρα έχουν περάσει 20 χρόνια και δεν έχει αλλάξει τίποτα.
  Το τελευταίο που με νοιάζει είναι το άσυλο των "αγωνιστών" το κώλου.
  Το πανεπιστήμιο είναι έρμαιο των πιο ηλίθιων που έχω γνωρίσει ποτέ μου. Από τον καθηγητή μέχρι τις κοκκότες γραμματέες που σου σφραγίζουν το πάσο.
  Το πανεπιστήμιο είναι καθρέφτης της άθλιας νεοελληνικής κοινωνίας.
  Υ.Γ. Θυμάμαι και κάτι αρχοντόπαιδα από την επαρχία που λόγω κομματικών γνωριμιών είχαν καβατζώσει δωμάτιο στη φοιτητική εστία Ζωγράφου. Τα δωμάτια τα νοίκιαζαν σε νταλικέρηδες και φορτιγατζήδες. Αυτό για όσους απορούν γιατί το πάρκινγκ της φοιτητικής εστίας είναι γεμάτο φορτηγά και νταλίκες.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ pikis@hotmail.com 25/08/2011 13:27:12

   Η κρατική ιδεολογία, η διαφύλαξη της εθνικής ταυτότητας, ο σεβασμός της ιστορικής μνήμης είναι αποστολές της Παιδείας, αγαπητέ. Εκτός από τα εργαστήρια, υπάρχει η ανθρωπιστική παιδεία που αποφασίζει για το τι είδους επιστήμονες παράγεις σε σχέση με την ταυτότητα του Έλληνα.

 67. Heracles avatar
  Heracles 25/08/2011 12:45:10

  υπάρχει, και αν δεν φαίνεται ακόμα ότι υπάρχει θα φανεί σύντομα.

  αυταρχικοποίηση του πολιτευματος, νέοι μέθοδοι καταστολής, "μηδενική ανοχή" προς τους "αντιφρονούντες", ποινικοποίηση απόψεων... όλα στο πρόγραμμα είναι και απλά περιμένουν την ώρα τους για να εκδηλωθούν...

  αυτά είναι τα συνεπακούλουθα μιας παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα εκδηλωθούν.

  αυτό εννοούσα αγαπητέ

 68. Γιώργος Μεσσηνία avatar
  Γιώργος Μεσσηνία 25/08/2011 12:53:23

  Ακριβώς αυτό το αλισβερίσι και φυσικά το έκτρωμα του "ασύλου", αποτέλεσαν μνημείο μαμούθ της πλέον φαρισαϊκής κοινωνίας (όπως γλαφυρά αποτυπώθηκε "ήρωες πολυτεχνείου Α.Ε"), που καταδυνάστευσε κάθε έννοια στοιχειώδους αισθητικής, κοινής λογικής και φυσικά κάθε πνέυμα δημιουργικότητας. Οφείλω να παραδεχτώ πως δεδομένης της επιρροής της ΔΑΠ, ο Σαμαράς πήρε την πιο τολμηρή απόφαση, αλλά που σίγουρα θα τον συνοδεύει με πολύ θετικό τρόπο ειδικά σε μια κρίσιμη φάση διεκδίκησης της εξουσίας. Όλο αυτό το καιρό υπήρχε η αίσθηση ότι τα γνωστά χαϊβάνια έραβαν κοστούμια -τρομάρα τους-, αλλά αυτή η έντιμη και δύσκολη απόφαση αφύπνισε από τη νιρβάνα πολλούς εκφραστές του παλαιοκομματισμού και της διάθεσης να μην αλλάξει τίποτα στη βάση του πολιτικού αυτισμού και της φοβικότητας. Για το άρθρο του Φαήλου, τα λόγια είναι περιττά... Αποτύπωσε με ακρίβεια και με πάντα γλαφυρότατο λόγο, την κατάσταση μπόχας που επικρατούσε τόσα χρόνια στα έρμα τα πανεπιστήμια μας. Και να σκεφτεί κανείς πως εχθές ήταν ημέρα μνήμης του πατροκοσμά, που ίδρυσε σχολειά, βοήθησε τους φτωχούς ραγιάδες να αποκτήσουν παιδεία και να υψώσουν τείχη μπροστά στην κοτζαμπάσικη αμάθεια!

 69. Ελλην (σχεδόν πτωχός) avatar
  Ελλην (σχεδόν πτωχός) 25/08/2011 13:12:53

  Δυνάμωσις

  Όποιος το πνεύμα του ποθεί να δυναμώση
  να βγη απ' το σέβας κι' από την υποταγή.
  Από τους νόμους μερικούς θα τους φυλάξει,
  αλλά το περισσότερο θα παραβαίνει
  και νόμους κ' έθιμα κι' απ' την παραδεγμένη
  και την ανεπαρκούσα ευθύτητα θα βγή.
  Από ταις ηδοναίς πολλά θα διδαχθή.
  ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΡΑΞΙ
  ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΘΗ.
  ΕΤΣΙ Θ’ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΕΝΑΡΕΤΑ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΙ.

  Κ. Καβάφης 1903

 70. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 25/08/2011 13:47:28

  Αναφορικά με κάποια ζητήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω:

  Η δημόσια παιδεία πρέπει να είναι δωρεάν;;;

  Και ασφαλώς πρέπει να είναι.
  Και μάλιστα πλουσιοπάροχα δωρεάν. Διότι αυτή είναι η δύναμη και το μέλλον μιας κοινωνίας, μιας πολιτείας, ενός έθνους. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να πληρώνει ο μαθητής ή ο φοιτητής. Και κατά τη γνώμη μου, η παιδεία θα πρέπει να είναι ΜΟΝΟ δημόσια, για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  Το αν η παρεχομένη παιδεία δεν είναι αποτελεσματική και τα λεφτά δεν πιάνουν τόπο, αυτό είναι ευθύνη της πολιτείας και της κοινότητας των διδασκόντων σε όλες τις βαθμίδες και δεν οφείλεται στο ότι η παιδεία είναι δωρεάν. (πχ. Η υποχρεωτική παρακολούθηση δεν θα πρέπει να είναι υποχρεωτική; Έτσι δεν γίνεται στα σοβαρά ΑΕΙ του εξωτερικού; Οι αιώνιοι φοιτητές;).

  Δημόσιο και δωρεάν θα πρέπει να είναι και οι υπηρεσίες υγείας. Διαφορετικά θα γυρίσουμε στο μεσαίωνα. Και σε όλους μας σε κάποια στιγμή της ζωής μας θα κτυπήσει η πόρτα για κάτι σοβαρό. Όπως και σε μένα δύο φορές. Και ευτυχώς που υπήρχε το ΕΣΥ και αυτοί που με ανέλαβαν ήταν και επιστήμονες και άνθρωποι

  Και δημόσιο αγαθό είναι και το νερό και ο ηλεκτρισμός. Βασικά στοιχεία της ζωής. Και δεν μπορούν να διατίθενται με σκοπό να αποφέρουν κέρδος.

  Και δημόσιο αγαθό είναι και ο ήλιος και το νερό της βροχής και τα επιφανειακά και τα υπόγεια ύδατα. Δημόσιο αγαθό είναι και ο αέρας.
  Και πιστεύω να γίνομαι αντιληπτός για ποιο λόγο τα αναφέρω....

  • sawas avatar
   sawas @ Αρματιστής 25/08/2011 14:22:22

   Επικροτώ,
   ζητάς το αυτονόητο στον κόσμο του παραλόγου!!!!!!

  • A.K. avatar
   A.K. @ Αρματιστής 25/08/2011 14:41:47

   Φωνή λογικής.

   Τι θεωρεί μια κοινωνία Ιδιωτικό και τι Δημόσιο αγαθό, θα έπρεπε να είναι η βάση κάθε πολιτικής συζήτησης. Αυτή είναι η αφετηρία.

  • pink floyd avatar
   pink floyd @ Αρματιστής 25/08/2011 14:44:08

   Το νερο ο ηλιος η υγεια η παιδεια πρεπει να ειναι δημοσια? Συμφωνα με την πρακτικη των 4 αστικων κοματων οχι ή τελος παντων εν μερει οχι. Συμφωνα με το νεο νομο δωρεαν ειναι οι προπτυχιακες 3ετεις σπουδες απο εκει και περα οποιος εχει σπουδαζει αλλιως ειτε χρεωνεται( ζητω οι τραπεζες) ειτε γινεται επιστημονικο προλεταριατο.Ακους εκει οι φτωχοι να θελουν να γινουν γιατροι και μηχανικοι πολυτεχνειου .Απο που και ωσπου ο φτωχος φοιτητης να εχει ονειρα να σπουδασει ( ο γιος του εφημεριδοπωλη να παει πανεπιστημιο και πολυτεχνειο terriple aparadekto )
   Ασυλο Μπηκα σε επαρχιακο πανεπιστημιο το 83 . Το 84 λογω αδυναμιων του νομου πλαισιου καναμε καταληψη με καθαρα φοιτητικα αιτηματα. Πρωτοποροι στην καταληψη η ΔΑΠ μικρο μερος της ΠΑΣΠ Ρηγας Φερραιος και μερικα απομειναρια αναρχικων της σχολης Κοντρα στην καταληψη η ΠΣΚ και πολυ ΠΑΣΠ. Αποτελεσμα χασαμε ενα εξαμηνο ομως καταφεραμε οι περισσοτεροι με τις αλλαγες που κερδισαμε να παρουμε πτυχιο μεσα στην εξαετια (προσωπικα στα πεντε )Αν δεν υπηρχε το ασυλο θα επαιρνα πτυχιο μετα την εξαετια ( προσωπικα δεν θα επαιρνα ποτε διοτι στα 23,5 επρεπε να παλεψω για τη ζωη μου με δυσκολες θεραπειες)
   Συμπερασμα Αλλο ενα νομοσχεδιο μνημονιου περασε με την ψηφο της ΝΔ. Απο οτι φαινεται παλι δεν θα ψηφισω ΝΔ
   ΥΓ. δαπιτης ημουν σαν φοιτητης ,στην μυκονο δεν εχω παει ποτε και στην αραχωβα πηγα το 2000 στα 35 μου

 71. ΔΑΣΠ-ΝΔΦΚΝΕ avatar
  ΔΑΣΠ-ΝΔΦΚΝΕ 25/08/2011 13:50:24

  ΤΕΡΜΑ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ( ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ - ΜΥΚΟΝΟ - ΑΡΑΧΩΒΑ - ΠΗΛΕΙΟ-ΜΚΟ - ΜΠΡΑΒΟΙ - ΜΙΖΕΣ ) ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ... ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ ΑΝΤΕΞΕ .-

 72. Αλαζονας avatar
  Αλαζονας 25/08/2011 13:54:25

  Το θέμα του ασύλου ήταν τελειωμένη υπόθεση από καιρό. Ούτε και η Αριστερά δεν επικέντρωσε την κριτική της εκεί.

  Σκεφτήκατε τι θα γίνει όμως όταν:
  1) Αρχίσουν και πέφτουν βροχή τα προεδρικά διατάρματα για συγχωνεύσεις/καταργήσεις ΑΕΙ/ΤΕΙ/Τμημάτων;
  2) Θα ξεκινήσουν απολύσεις και οι θέσεις εργασίας στην ανώτατη παιδεία μειωθούν στο ελάχιστο;
  3) Οι ήδη διαλυμένες οικονομκά κοινωνίες, δούν τα εισοδηματά τους να μειώνονται ακόμα περισσότερο;
  4) Οι φοιτητές πέρνουν σωρηδόν τριετή πτυχία "ΙΙΕΚ" αντί για κανονικά πτυχία;
  5) Οι 2-3 υποψήφιοι για πτυτάνεις είναι από την Ζιμπάμπουε και την Μποτσουάνα (λόγω διεθνοποίησης);

  Και ο κατάλογος δεν τελειώνει.

  Όσον αφορά τον ελληνοκεντρισμό στη Παιδεία (απαραίτητο κατά την ταπεινή μου γνώμη) σίγουρα δεν πρόκειται να επιτευχθεί στηρίζοντας το διεθνιστικό έκτρωμα των κρυφο-ανθελλήνων Bilderberger Παπανδρέου-Διαμαντοπούλου.

  • Γιώργος Μεσσηνία avatar
   Γιώργος Μεσσηνία @ Αλαζονας 25/08/2011 15:42:17

   1) Ήταν καλύτερα δηλαδή που ελέω μικροτουριστικής πολιτικής(;) ιδρύαμε και ένα ...πανεπιστημιάκι έτσι για να υπάρχει κίνηση τριγύρω;
   2) Ασχολίαστο
   3) Ό, τι έγραψα στο 1.
   4) Ενώ οι φοιτητές με ...2000 μόρια(!!!) εισαγωγής αποτελούσαν τον ορισμό της ποιοτικής ευελιξίας των ιδρυμάτων της γ' βάθμιας εκπαίδευσης, σωστά;
   5) Κλασικό τρομομήνυμα, που παραπέμπει σε μια φράση που λέει μια άλλη ψυχή εδώ μέσα: other words to loving each other...

 73. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 25/08/2011 14:06:05

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Τὸ ὄνειρό μου γίνεται πραγματικότητα! Καλοὶ σαμαρεῖτες ἐναντίον παρτυΔΑΠιτῶν!
  Ναί, μιὰ νέα ΝΔ ἀνατέλει.

 74. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 25/08/2011 14:37:57

  Κύριε Κρανιδιώτη μπράβο που λέτε την αλήθεια. Αν φύγει ο αριστερός φασισμός από τα πανεπιστήμια υπάρχει ελπίδα να σωθούμε.

  • kopritis avatar
   kopritis @ Δημήτρης 25/08/2011 16:30:02

   Αριστερος φασισμος?....με τον δεξιο φασισμο τα πατε μια χαρα απο οτι φαινεται....
   ειναι σωτηριος για τα πανεπιστημια

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ kopritis 25/08/2011 22:39:49

    Ονειρεύεσαι χούντες και φαιοχίτωνες για να έχει αντικείμενο ο "αγώνας". Ε, δεν έχουμε, ρε αδερφέ. Πάνε αυτά.

    • perastikos avatar
     perastikos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/08/2011 10:54:08

     Πάνε, πάνε...
     Τώρα έχουμε γραβάτες, τραπεζίτες, και συμβούλους...
     και νομοσχέδια κατ' ευθείαν από τη μπίλντερμπεργκ, με σκληρά αντιπολιτευτική...στήριξη.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ perastikos 26/08/2011 14:17:16

      Ποιά Μπίλντεμπεργκ, κατευθείαν από την πύρινη γραφίδα του Εωσφόρου. Άν ακούσεις ανάποδα το δίσκο του Ζορζ Πιλαλί θα τ' ακούσεις το σατανικό μήνυμα.

 75. jkr avatar
  jkr 25/08/2011 14:47:16

  ΖΗΤΩ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ!

 76. jkr avatar
  jkr 25/08/2011 14:47:16

  ΖΗΤΩ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ jkr 25/08/2011 22:40:23

   Της Βόρειας Κορέας;

 77. Κωστας avatar
  Κωστας 25/08/2011 14:59:05

  Να υποθέσω εγώ τώρα ο αφελής, ότι τώρα που γκρεμίστηκε το ξόανο του ασύλου όπως αναφέρετε στο άρθρο σας, δεν θα ξαναδούμε ξυπόλυτους μετανάστες να πουλάνε την πραμάτεια τους στην Πατησίων, θα σταματήσουν τα επεισόδια από τους ντεμέκ επαναστάτες της πορδής, θα σταματήσουν τα επεισόδια με την αστυνομία στην γύρω περιοχή και αφού καταστράφηκαν οι αποθήκες μολότωφ δεν θα ξαναπέσουν μολότωφ στην επόμενη διαδήλωση.

  Δεν είμαι υπέρ των όσων τόσα χρόνια εκμεταλλεύονται το άσυλο για άλλους λόγους από αυτούς που το επέβαλλαν, αλλά δεν αντέχω και την μυωπική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Δηλαδή οι Δαπίτες (πραγματικοι, πρώην και νυν) τόσα χρόνια, αγωνίζονταν για την κατάργηση της ασυδοσίας; Οι καταπληκτικοί αριστεροί αναρχοαυτόνομοι κατάφεραν και θέσπισαν μόνοι τους το άσυλο και στην συνέχεια τόσα χρόνια το διατηρούσαν για την εξυπηρέτηση των άνομων συμφερόντων τους; Τι απίστευτη δύναμη τελικά αυτοί οι και καλά προοδευτικοί...

  Και τόσα χρόνια οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα;
  Και σήμερα βρήκε ο τιτανοτεράστιος Σαμαράς την δύναμη να σηκώσει το ανάστημά του;

  Τι άλλαξε αλήθεια σήμερα και έγινε εφικτό αυτό που δεν μπορούσαν να πετύχουν οι Ανδρέας Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κωνσταντίνος Σημίτης , και Κωνσταντίνος Καραμανλής; -για να αναφέρω μόνο τους πρωθυπουργούς που αναγκάστηκαν να "ανεχθούν" τόσα χρόνια ανήμποροι την κατάσταση.

  Μήπως τόσα χρόνια το άσυλο αποτελούσε για όλους (αριστερούς-δεξιούς-κεντρώους) ένα βολικό άλλοθι για τα έκτροπα-εκτόνωσης στο όνομα κάποιας και καλά επανάστασης που γίνονταν δεκαετίες με αφορμή την γιορτή του Πολυτεχνείου και όχι μόνο, ενώ τώρα είναι επικίνδυνο με την πραγματική κοινωνική αναταραχή σε εξέλιξη;

  Μήπως δεν είναι η ώρα για "πρωτοβουλίες" και "απειθαρχίες" από πλευράς νέων; Μήπως το πρόβλημα είναι ότι οι νέοι (16-25) όλο και λιγότερο ελέγχονται από τις "υγιείς" κομματικές οργανώσεις;

 78. Νικηφoρος Φωκας avatar
  Νικηφoρος Φωκας 25/08/2011 15:17:22

  Αυτο ηταν το ισχυροτερο χτυπημα που δεχθηκε η ακρα αριστερα τα τελευταια 37 χρονια.....
  Εκτος αυτων που επεσημανε ευστοχως ο Φαηλος , ειναι και οτι ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΑ ΤΗΣ ΑΚΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ τον χωρο που με περισσιο ερυθρο φασισμο χρησιμοποιουσαν δεκαετιες τωρα για να στρατολογουν στον μηδενισμο και την μαρξιστικη πανουκλα ανευ αντιστασεως τον ανθο της Ελληνικης νεολαιας... αυτο ΤΟΥΣ ΠΟΝΕΣΕ ΠΟΛΥ.....περισσοτερο απο ολα τα αλλα..
  Δεν ηταν μια μεγαλη νικη του Αντωνη, ηταν κυριολεκτικα ΕΝΑΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ !

  • Γιώργος Μεσσηνία avatar
   Γιώργος Μεσσηνία @ Νικηφoρος Φωκας 25/08/2011 15:27:10

   Ακριβώς έτσι...

 79. stanley@gr avatar
  stanley@gr 25/08/2011 15:31:23

  απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελα!!!!!!!!!!!!

 80. ο ξένος avatar
  ο ξένος 25/08/2011 15:33:52

  Τα επαγγελματικά δικαιώματα -επί της ουσίας όχι τυπικά- κερδίζονται στην αγορά. Αν οι σπουδές και οι γνώσεις σου, σου δίνουν σαφές προβάδισμα -που σου δίνουν- δεν έχεις κάτι να φοβηθείς. Το τί μπορεί να κάνει ο καθένας σίγουρα εξαρτάται από την κατάρτισή του, αλλά καλείται να το αποδείξει κιόλας, δεν πάει πακέτο με το πτυχίο.

  • ΣΠΥΡΟΣ avatar
   ΣΠΥΡΟΣ @ ο ξένος 25/08/2011 16:26:26

   Κάνεις λάθος και στο εξηγώ. Το ''πτυχίο'' της κάθε εταιρείας τεχνικής Α.Ε. αποτελείτε από επί μέρους πτυχία Α.Ε.Ι. (πολυτεχνείων) και Τ.Ε.Ι. Επειδή λοιπόν δεν γνωρίζεις σε πληροφορώ ότι υπάρχουν πτυχία από υπερβόρειους χώρες και Τ.Ε.Ι. που απλώς ''κάθονται '' επί πληρωμής 500 και 600 ευρώ μηνιαίως χωρίς να προσφέρουν καμία εργασία και όμως πιάνουν θέση Διπλωματούχων μηχανικών.Πολλά μάλιστα από αυτά τα πτυχία είναι των παιδιών τους και φιλενάδων (όπως το ακούς) των εργολάβων.

 81. TopGunZ avatar
  TopGunZ 25/08/2011 15:36:43

  Λοιπόν, επειδή μερικοί ακόμα πάνε στα προνήπια από άποψη πνευματικού επιπέδου, ασχέτως εάν κατεβάζουν wall-texts μεγέθους Σινικού τείχους, μερικά βασικά πραγματάκια:
  -ΔΕΝ είναι κυβέρνηση η ΝΔ. Ούτε καν δικό της δεν είναι το νομοσχέδιο
  -Καταργήθηκε το άσυλο για όσους δεν το πήρανε χαμπάρι.
  -Κανένας δε μίλησε για κατάργηση της δωρεάν παιδείας.
  -Πολιτική είναι οι ιδέες σου, όχι η άκρατη και στείρα άρνηση.
  Τον Σεπτέμβριο έχει επαναληπτική για όσους δεν καταλάβανε.

  • milkman avatar
   milkman @ TopGunZ 25/08/2011 16:27:11

   TopGunz
   Oντως εχουμε θεαματικη πτωση του πνευματικου επιπεδου εστω και εαν η σημερινη ελληνικη κοινωνια εχει το υψηλοτερο μορφωτικο επιπεδο παρα ποτε(sic!).
   Τι σε κανει να πιστευεις οτι εσυ που προηλθες απο ενα στειρο εκπαιδευτικο συστημα που σκοπο ειχε να σε μαθει να μην σκεφτεσαι αλλα να καταναλωνεις ετοιμο πνευματικο υλικο δεν εχεις νηπιακο επιπεδο?
   -ΔΕΝ ειναι κυβερνηση η νεα δημοκρατια αλλα ειναι Κυβερνητικο κομμα και οι αποψεις και τα πεπραγμενα της προβαλλουν το μελλον.
   -Καταργηθηκε και το ΠΝΕΜΑΤΙΚΟ ασυλο.
   -Κανενας δεν μιλησε για ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ της δωρεαν παιδιειας που εχει καταργηθει στην πραξη.
   -Πολιτικη ειναι η εφαρμογη των ιδεων σου και οχι του αντιπαλου.
   -Η ζωη δεν εχει επαναληπτικες το Σεπτεμβριο για οσους δεν καταλαβαν.

 82. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 25/08/2011 15:46:51

  Ας πω και εγώ τη γνώμη μου:

  -To άσυλο καλώς καταργείται...ανούσιος, ξεπερασμένος θεσμός...και αν στεναχωρηθούν λίγο οι αριστερούληδες, θα τους περάσει...τόσα μπλόγκς υπάρχουν, ας ξεδώσουν...
  -Η συμμετοχή των φοιτητών σε εκλογή πρυτάνεων καλώς καταργείται...στις δημοκρατίες υπάρχουν ιεραρχίες...οι στρατηγοί για παράδειγμα δεν εκλέγονται από τους στρατιώτες...

  Αν και ιδεολογικά δεξιός, ποτέ δεν υπήρξα δαπίτης...συνειδητή επιλογή, καθώς πιστεύω ότι το πανεπιστήμιο είναι ένας χώρος με κανόνες και μεθόδους που σε οδηγούν σε ένα αποτέλεσμα, την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε ένα επιστημονικό πεδίο...Ο νέος νόμος θα έπρεπε να συμπεριλάβει και την κατάργηση των κομματικών φοιτητικών οργανώσεων...τι προσφέρουν ? (ξέρουμε όλοι, διαπλοκή και εκδούλευση)...αντίστοιχα, γιατί να μην υπάρχουν ποδοσφαιρικές οργανώσεις σε μια σχολή, ή θρησκευτικές ακόμα χειρότερα παρατάξεις...?

  Το πανεπιστήμιο παρέχει γνώσεις και μέθοδο...που καμιά φορά σε βοηθούν και στην επαγγελματική σου μετέπειτα πορεία...οι κομματικές αντιπαραθέσεις δεν έχουν καμία θέση μέσα στα ιδρύματα...αυτό το απόστημα πρέπει να σπάσει..αυτό "χαλάει" τις σχολές των ελληνικών πανεπιστημίων...

  • Γιώργος Μεσσηνία avatar
   Γιώργος Μεσσηνία @ Φακ Κωστας 25/08/2011 15:55:45

   Είσαι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ!
   Αν και εκτός πολιτικής ορθότητας...

  • Αίθρα avatar
   Αίθρα @ Φακ Κωστας 27/08/2011 00:05:01

   +1000 για κατάργηση κομματικών φοιτητικών οργανώσεων, μακάρι να αξιωθώ να το δω κάποτε!

 83. Αποστολος avatar
  Αποστολος 25/08/2011 15:49:36

  Καλησπερα!
  Ειμαι μολις 23 ετων. Απο τα 19 μεταναστης σε ευρωπαικη γειτονικη χωρα.Ενα παιδι γεματο ονειρα.. Τα οποια ομως δεν ειχαν μελλον εδω οπως και για τους περισσοτερους αλλωστε!
  Με θεορω πολυ ώριμο και ερχομαι στο σημειο να πω οτι εκανα την καλυτερη επιλογη με την αποφαση που πηρα καποια χρονια πριν. Σε 2 μηνες αρχιζω της σπουδες μου σε προπτυχιακο επιπεδο.Κι εγω οπως και οι περισσότεροι ανήκω σε χαμηλή οικονομική τάξη, αλλα παρ' όλα αυτά προτιμησα να σπουδάσω σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού! Εδω ηθελα να καταληξω. Δεν εμπιστεύομαι ουτε την δωρεαν ΔΗΘΕΝ παιδεια τους σε αυτη την χωρα. μια χωρα που με το ζορη αναγνωριζει τα ΔΙΚΑ της πανεπιστημια στο δημοσιο. Το ΔΗΜΟΣΙΟ της ντροπης και του ΑΙΣΧΟΥΣ. Εργοδοτες που δεν πληρωνουν.. Γυφτους.. Κλεφτες.. Απαταιωνες χωρις ορια.. και πολλα αλλα! Καλυτερη θα ηταν κατα την γνωμη μου η οχι δωρεαν παιδεια. και πως ειναι δωρεαν τι εγινε? σπουδαζουν 10 ηρονια για ενα χαρτι?? Οχι δεν θα παρω ευχαριστω.. προτιμο να ξεσκιστώ στην δουλεια και να πληρωνω 10.000 το χρονο. τουλαχιστον θα ξερω οτι σπουδασα αξιοπρεπεστατα σε ενα πανεπιστημιο καλυτερου επιπεδου, με ΑΝΩΤΑΤΗ εκπαιδευση και καλυτερη αναγνωριση. Με εκπαιδευτικους πολυ μορφωμενους που δεν φακελονωνται σαν την Ελλαδα. Την μαμα πατριδα που μας Γ....ΕΙ καθημερινα.
  Αυτο ηθελα να πω! ...........

  • James Winona avatar
   James Winona @ Αποστολος 25/08/2011 18:07:53

   GIA SOU XRYSOSTOME !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Toronto - Canada

  • Agrofylakas avatar
   Agrofylakas @ Αποστολος 25/08/2011 19:16:35

   Μπράβο Απόστολε! Θυμάμαι ένας Καθηγητής μου μας έλεγε: Υπάρχουν δυο τρόποι να ανεβεί κανείς το βουνό. Πόλοι φθάνουν στην κορυφή έρποντας, αλλά λίγοι προτιμούν το πιο άξιο τρόπο και φθάνουν εκεί πάνω πετώντας. Λόγω ηλικίας μπορώ νοερά να σε ασπασθώ και να σου πω ξανά: Μπράβο παιδί μου!
   Μην έχεις όμως την ψευδαίσθηση ότι με την καλλίτερη εκπαίδευση και τα πολλά προσόντα που θα αποκτήσεις στο εξωτερικό θα κατακτήσεις ακαδημαϊκή θέση στην Ελλάδα. Αλλιώς δουλεύει το σύστημα εκεί. Μόνο οι υποκλίσεις και οι τεμενάδες περνάνε.
   Επίσης, από Καναδά

   • Αποστολος avatar
    Αποστολος @ Agrofylakas 25/08/2011 20:31:02

    Φίλε, Agrofylaka και Jame Winona σας ευχαριστώ θερμά για τα ωραία σας λόγια! Απλά αυτή ήταν η άποψη μου καθώς έψαξα πολύ το θέμα τον σπουδών μου! Τα έβαλα κάτω και είδα το τι αξίζει και το τι όχι!.. Όσο για την τελευταία παράγραφο, ειλικρινά δεν σκέφτηκα καν το ενδεχόμενο να μπω στο Ελληνικό δημόσιο.. Με αιδιάζει η ιδέα και μόνο.. Θέλω να πιστεύω σε καλύτερη επαγγελματική εξέλιξη μακριά από τα δόντια του λύκου..

    • Απόστολος Γ. avatar
     Απόστολος Γ. @ Αποστολος 26/08/2011 16:07:44

     Απόστολε,
     Συνήθως έξωω για σπουδές πάνε όσοι πατώνουν στις εδώ εισαγωγικές και όσοι φυσάνε το χρήμα (ο GAP πήγε στην Αμερική με την κόρη να διαλέξει πανεπιστήμιο!!!!). Σε κάθε περίπτωση καλές σπουδές.

     • Αίθρα avatar
      Αίθρα @ Απόστολος Γ. 27/08/2011 00:17:00

      Αυτό εξαρτάται και από το Πανεπιστήμιο στο οποίο σπουδάζει κανείς. Δε γίνεται να πατώσεις στις Πανελλαδικές και να σε κάνει δεκτό πχ η Οξφόρδη ή η Σορβόννη. Τώρα κάτι "πανεπιστήμια" της πλάκας ναι, εντάξει, δε συζητάμε.

  • Αίθρα avatar
   Αίθρα @ Αποστολος 27/08/2011 00:14:21

   Σου εύχομαι καλή επιτυχία. Είμαι τελειόφοιτος πλέον αλλά το μετάνοιωσα που σπούδασα εδώ. Να ξέρεις πως και εδώ υπάρχουν άξιοι καθηγητές πάντως, αλλά χάνονται στο σωρό εύκολα. Και φοιτητές με όρεξη επίσης.

 84. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 25/08/2011 16:19:34

  Ναι στην συμμετοχη των φοιτητων στην διοικηση των πανεπιστημιων,αλλα ποιων φοιτητων,των αριστων των πρωτων,μονο τοτε μπορει η παν/κη κοινοτητα να βρει λυσεις στα αδιεξοδα της.

  • kopritis avatar
   kopritis @ NIK THE GR 25/08/2011 16:37:31

   οι αλλοι φοιτητες στα ταρταρα...μονο μερικοι
   δημοκρατια επιλεκτικη λοιπον
   ευτυχως το νομοσχεδιο ψηφιστηκε γιατι ηθελε η νδ να δειξει οτι εχει προταση
   οχι γιατι αρουλης δενδιας και κατι αλλα λαμογια ειχαν πει οτι θα το ψηφιζαν
   αλλα ελα ντε που η νδ ειναι ακομα φουλ απο τα λαμογια
   και ετσι μπροστα την κομματικη συνοχη θυσιαστηκε το πανεπιστημιο μαζι με το ασυλο και το μελλον των παιδιων
   πανεπιστημιο ΑΕ λοιπον το ονειρο καθε αστου που ονειρευεται να στειλει το παιδι με ενα αντιτιμο στην μηχανη του κιμα...ασε που αυτο το αντιτιμο θα εμποδισει τα αλλα τα παιδακια να πανε εκει που το καμαρι του θα φερνει βολτα.δεν θα μολυνθει ετσι απο κατωτερες ταξεις
   τωρα ξερω ποιοι ειναι οι πραγματικοι κουκουλοφοροι
   ΕΣΕΙΣ

   • NIK THE GR avatar
    NIK THE GR @ kopritis 25/08/2011 16:58:43

    ,Σιγα ρε μεγαλε πολυ φορα πηρες,ποιος σου μιλησε για απορριψεις και ταρταρα.Καλυτερα ονειροπολος αστος παρα μπερδεμενος αριστερος.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ kopritis 25/08/2011 21:59:00

    Εσύ το χαβά σου, ρε κοπρίτη. Ακόμη δωρεάν είναι. Αν σε χαλάει το να μην μπορείς να παραμένεις εγγεγραμμένος στην ίδια σχολή από τα 18 ως τα 50, ε, εμένα δεν με χαλάει. Πως το λέγανε παλιά; "¨οχι στην εντατικοποίηση των σπουδών". Για πήγαινε κατά Σουηδία, Δανία, Γερμανία μεριά, να δεις. Εκεί δεν έχει συνταξιούχους αραχνιασμένους "φοιτητές".

    • danaos avatar
     danaos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2011 22:01:30

     Από που βγαίνει Φαήλε το "κοπρίτης"; Ετυμολογικά εννοώ.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ danaos 25/08/2011 22:37:42

      Υποθέτω από το κόπρος, κοπρίζω κλπ. Πάντως Κοπρίτη λένε ένα από τα κολλητήρια, τους γιους του Καραγκιόζη!

     • danaos avatar
      danaos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2011 22:42:38

      Να μην υποθέτεις.Ακριβώς έτσι είναι.Όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα! Άστον στα λάχανά του.

 85. Γιώργος Μεσσηνία avatar
  Γιώργος Μεσσηνία 25/08/2011 16:25:17

  Μα αυτό -τρόπον τινά- ισχύει και σήμερα!
  Απλά, εκείνοι οι φοιτητές που συμμετέχουν στη διοίκηση των παν/μίων, ενίοτε πρωτεύουν, γίνονται άριστοι, μεταπτυχιακοί και αργότερα ...διδάκτορες.
  Σαν καλά παιδιά που είναι κα ψηφίζουν...

 86. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 25/08/2011 16:33:03

  Ο πρωτος και ο αριστος αγαπητε Γιωργο φαινεται και δεν θελει τροπον τινα και αλλα.

  • σχολιαστής avatar
   σχολιαστής @ NIK THE GR 25/08/2011 16:41:11

   Έχεις δίκιο, αλλά ξέρεις και κατανοείς τι θέλω να πω.

 87. BlackWhite avatar
  BlackWhite 25/08/2011 16:33:25

  Άντε και τον βάζουν σιγά-σιγά και τον Σαμαρά στο κόλπο της συνυπευθυνότητας!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ BlackWhite 25/08/2011 16:56:42

   Η διαπλοκή κοιμάται κι ονειρεύεται, φίλτατε....

  • milkman avatar
   milkman @ BlackWhite 25/08/2011 17:15:42

   O kopritis
   Η κοινωνικη αλληλεγγυη ειναι η απαντηση που θα μας βγαλει απο την σημερινη πολυεπιπεδη κριση αλλα ο τροπος που περιγραφεις ειναι τελειως λανθασμενος.
   Το να οπαδοποιουμε τους ανθρωπους σε ιδεολογικα στρατοπεδα ειναι ο τροπος που χρησιμοποιει η¨ελιτ¨ για να διτηρησει τα προνομια της.
   Γνωριζεις καποιο πολιτικο συστημα που να μην κατεληξε στην εκμεταλλευση των πολλων απο τους λιγους?
   Γιατι η συζητηση ποτε δεν γινεται για το πως θα ενισχυσουμε την κοινωνικη κινητικοτητα ωστε να αμβλυνουμε τα κακως κειμενα της δημοκρατιας?
   Γιατι ποτε δεν συζηταμε πως θα θωρακιστει η δημοκρατια ωστε αυτοι που ειναι να εκλεγουν να μην εχουν την δυνατοτητα να προσποριζονται το δημοσιο ταμειο προς αγρα ψηφοφορων?

 88. Odysseas arvanitis avatar
  Odysseas arvanitis 25/08/2011 16:54:23

  Οδυσσέας Αρβανίτης

  Εντάξει Φαήλο, Φάκτορα και λοιπά αδέλφια ο Σαμαράς είχει μία σειρά λόγους για να ψηφίσει επί της αρχής το ν/σ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά από εκεί μέχρι τα επικά και μεγάλειώδη για την μεγάλη του πολιτική και το πως στρίμωξε τους πάντες υπάρχει διαφορά. Μου δημιουργείτε ακριβώς την αντίθετη εντύπωση από αυτή που επιδιώκετε. Η ουσία είναι ότι η ΝΔ ως Δεξιό και συστημικό κόμμα ψήφισε ένα ν/σ σε συντηρητική κατεύθυνση. Επίσης ότι αυτό που από μόνη της δεν θα μπορούσε να κάνει δηλαδή την κατάργηση του ασύλου -γιατί δεν έχει άντερα- το έκανε σαν ουρά του ΓΑΠ και της Αννούλας. Το άσυλο ήταν πια ένα ξόανο. Το είχαν ξεφτυλίσει οι νεοφιλελεύθεροι αριστεροί με την αβελτηρία τους. Είχε όμως ενα συμβολικό περιεχόμενο για την Αριστερά. Από αυτή την άποψη είναι μία νίκη της Δεξιάς που έχει ένα σύμπλεγμα να καταρρίπτει ετεροχρονισμένα τα αριστερά σύμβολα.
  Και μη γελιέστε αδέλφια. Σε εποχή πόλωσης τα οφέλη της συναίνεσης στο συγκεκριμένο θέμα τα πιστώνεται ο ΓΑΠ. 
  Και ή άλλη διάσταση: Τί έλεγε σήμερα το πρωί ο Άρης; ότι είναι δοκιμή για αλλαγή κουλτούρας στην κατεύθυνση της συναίνεσης; Και ότι στα κόμματα υπάρχουν οι εκσυγχρονιστές και οι εθνοκεντρικοί που ακόμη φορούν φουστανέλες και τσαρούχια; Ποιά είναι τα άλλα πεδία στα οποία θα δεχθεί πιέσεις για συναίνεση ο κ. Σαμαράς και μέχρι που θα υποχωρήσει;

  • Αιμιλια Σ. avatar
   Αιμιλια Σ. @ Odysseas arvanitis 25/08/2011 21:01:20

   Αγαπητε κε. Αρβανιτη,
   γιατι πιστευετε οτι ο Αντωνης Σαμαρας δεν στρίμωξε την Α. Διαμαντοπουλου?
   Να αντιστρεψω την ερωτηση: τι θα συνεβαινε αν επεμενε στη στειρα αντιπαραθεσε και αρνηση? Να σας πω εγω τι θα γινοταν: το νομοσχεδιο θα περνουσε ως ειχε (ελπιζω να εχετε γνωση του αρχικου κειμενου), και το ασυλο, και η βελτιωση της εκλογης του πρυτανη απο τα ΔΕΠ εστω και μετα απο την υποδειξη υποψηφιων απο το συμβουλιο δεν θα υπηρχαν.
   Ο νομος ειναι μια καλη μαγια για να γινουν οι απαιτουμενες αλλαγες και να εχουμε εναν τολμηρο νόμο. Εχουμε δρόμο μπροστα αλλα η τωρινη συναινεση εγκλωβιζει το Πασοκ για μελλοντικες βελτιωσεις και αλλαγες. Οσον αφορα τι ελεγε ο Αρης και ο καθε Αρης πολυ λιγη σημασια εχουν. Το παιχνιδι το εκανε αυτος μονος του και τους αδειασε ολους!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Odysseas arvanitis 25/08/2011 22:36:15

   Ε, πατριώτη μου Οδυσσέα, άλλο η φουστανέλα κι άλλο η μίνι φούστα. Το σωστό να λέγεται.

 89. nasos avatar
  nasos 25/08/2011 17:01:22

  Ο Αδωνις -μπουμπούκος το μεσημέρι είπε ότι τα παίρνουν από την ΝΔ όσοι γράφουν στο antinews!!!

  • factorx avatar
   factorx @ nasos 25/08/2011 17:09:40

   Που το είπε; Οφείλεις να το πείς αμέσως

   • Lgz avatar
    Lgz @ factorx 25/08/2011 18:44:37

    το άκουσα στην εκπομπή του στο τηλεάστυ
    το είπε εμμέσως πλην σαφώς...

    • factorx avatar
     factorx @ Lgz 25/08/2011 19:26:46

     Ωραία να την βρουμε να τα πάρουμε κανονικά απο αυτόν με καμια αγωγούλα

     • Σταύρος avatar
      Σταύρος @ factorx 25/08/2011 19:48:57

      Άς μου θυμίσει κάποιος το όνομα του τραγουδιστή του γνωστού λαϊκού άσματος,
      ...πάρε τηλέφωνο τον κερατά.
      καλύτερα τώρα παρά μετά.....

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ nasos 25/08/2011 17:33:35

   Στο κρανίο...

 90. Κώστας avatar
  Κώστας 25/08/2011 17:11:30

  Για να μην μας μείνει καμία αμφιβολία...
  Γράφει σήμερα ο Γιάννης Παντελάκης στην Ελευθεροτυπία, θρηνώντας για την κατάργηση του ασύλου, μεταξύ άλλων τα εξής:

  "...στο άσυλο, το οποίο προστατεύει η διακίνηση ιδεών, αλλά μερικές φορές προστατεύει και τους νεαρούς που δεν βολεύονται απ' όσα ο πολιτικός κόσμος τους παρέχει: ανεργία, ισοπέδωση, αναξιοκρατία, παρακμή και μιζέρια... "
  http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=304137

  Ωστέ οι "νεαροί" δεν ...βολεύονταν γι' αυτό τα έσπαγαν!!! Το 1995 που κατέστρεψαν το Μετσόβειο "δεν βολεύονταν" . Τον 12/08 που λεηλάτησαν το Μετσόβειο "δεν βολεύονταν"! Μιλάμε όχι απόψεις δεν είναι αυτές σαν του Παντελάκη , αλλά για αγριότητες και βιασμός της κοινής λογικής.
  Και γιατί δεν πάνε να διαμαρτυρηθούν στους δρόμους; Γιατί θέλουν τα ΑΕΙ ορμητήρια και στρατώνες του Χουλιγκανισμού που διάφοροι παραληρηρηματικοί τύποι ονομάζουν αγώνες; Οι "Αγανακτισμένοι" τον Μάιο και τον Ιούνιο ναι, έκαναν πραγματικό αγώνα. Χωρίς κρυψώνες, χωρίς ορμητήρια, χωρίς άσυλα. Δεν βανδάλισαν, δεν πλιατσικολόγησαν. Και όταν πλησίασαν οι χουλιγκάνοι του αντιεξουσιαστικού χώρου τους πήραν στο κυνήγι, όπως τους αξίζει. Ξέρουμε τι θα πει αγώνας στο πεζοδρόμιο και οι εξαχρειωμένοι αντιεξουσιαστές μόνο αγώνα δεν κάνουν. Διότι ως αρχιδειλοί αναζητούν κάλυψη σε μια ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ενώ συγχρόνως διαφωνούν τάχα ιδεολογικά με την ίδια την άναγκη ύπαρξης Κράτους και ευαγγελίζονται το τέλος του. Κοινοί δειλοί.
  Αλλά το πάρτυ τελείωσε. Το τέλειωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

  • milkman avatar
   milkman @ Κώστας 25/08/2011 17:41:17

   Ωστέ οι “παλαιοι” δεν …βολεύονταν γι’ αυτό λεηλατουσαν! Πως μπορεσαν και λεηλατησαν τον πλουτο των Ελληνων μεταπολιτευτικα χωρις να λογοδοτησουν ποτε.Μιλάμε για γεγονοτα δεν είναι αυτές σαν του Παντελάκη , αλλά για αγριότητες και βιασμός της κοινής λογικής.
   Και γιατί δεν αποσυρονται; Γιατί θέλουν τα ΑΕΙ ορμητήρια και στρατώνες του κομματικου κρατους που διάφοροι παραληρηρηματικοί τύποι ονομάζουν νεολαιες; Οι “Αγανακτισμένοι” τον Μάιο και τον Ιούνιο οχι δεν έκαναν πραγματικό αγώνα. ¨Αναιμακτος" αγωνας δεν υπαρχει.Δεν βανδάλισαν, δεν πλιατσικολόγησαν αλλα εφυγαν διακοπες μαζι με το εισητηριο του μεσοπροθεσμου για να τους θυμιζει την επιτυχια του αγωνα τους. Και όταν πλησίασαν οι χουλιγκάνοι του αντιεξουσιαστικού χώρου τους πήραν στο κυνήγι, όπως τους αξίζει ενω αυτους που τους πηραν το μελλον μεσα στην Βουλη τους αφησαν να μαυρισουν απο τον ηλιο....
   Ξέρουμε τι θα πει αγώνας στο πεζοδρόμιο απο επαγελματιες επ αμοιβη αγωνιστες των συνδικατων και των κομματων,μόνο αγώνα δεν κάνουν. Διότι η κυβερνωσα ελιτ ως αρχιδειλοί αναζητούν κάλυψη σε μια ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ενώ συγχρόνως διαφωνούν τάχα ιδεολογικά με την ίδια την άναγκη ύπαρξης Κράτους και ευαγγελίζονται το τέλος του μεταφεροντας εξουσιες σε υπερεθνικους μη δημοκρατικους οργανισμους.
   Κοινοί δειλοί.

   Πως αλλαζει ενα κειμενο οταν αλλαξεις τα υποκειμενα που σχολιαζεις!!

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ milkman 25/08/2011 18:54:46

    Oι Αγανακτισμένοι, Γαλατά, δεν έφυγαν μόνοι τους.
    Τους κατεδίωξε η κυβέρνηση μέσα σε ένα όργιο βίας. Δεν αναζήτησαν
    κρυψώνες όπως οι λέβεντες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Πριν δε τη
    διάλυσή τους είχαν πάρει σο κυνήγι( αν το αμφισβητείς να σου βάλω τα
    βίντεο) τους μπάχαλους των Εξαρχείων, που κάνοντας μοναδική πάσα
    Παπουτσή του έδωσαν αφορμή για να πνίξει την Πλατεία στα δακρυγόνα.

    Και τι σχέση έχουν οι ευθύνες τους μεταπλιτευτικού πολιτικού προσωπικού με τ
    το αίσχος των αντιεξουσιαστών και την προφανή δειλία τους να αναζητούν
    άσυλο σε κρατικά κτήρια, να τα βεβηλώνουν και να πλιατσικολογούν; Ότι
    δηλαδή αν είχαμε καλύτερους πολιτικούς, οι μπάχαλοι δεν θα αποθηριώνονταν;
    ; Αφού η λογική τους( "κάτω το κράτος", "ταξικός πολέμος") και λοιπές μπουρδες
    είναι απότοκο της νοσηρής μηδενιστικής ιδεολογίας τους και όχι του επιπέδου
    της πολιτικής ζωής.
    Να παραστήσουν τους "αγωνιστές" έξω από τα πανεπιστήμια του ελληνικού
    κράτους. Να πλιατσικολογήσουν τη βίλα Αμαλία και όχι το Μέτσόβειο. Να
    λεηλατήσουν τους χώρους όπου συγκενρώνονται οι "συλλογικότητες" ( τί πομπώδη και αστεία φρασεολογία έχουν οι τάχα αντιεξουσιαστές) και όχι τα Πανεπιστήμια του
    ελληνικού λαού.
    Αλλάξε τώρα Γαλατά πάλι τα υποκείμενα.

    • milkman avatar
     milkman @ Κώστας 26/08/2011 09:46:38

     Eπουδενι δεν εννοω οτι συμπραττω με τους αντεξουσιαστες απλα θελω να τονισω οτι το προβλημα με τον αντεξουσιαστικο χωρο ητανε αντιμετωπισιμο απο μια σοβαρη πολιτεια χωρις την καταργηση του ασυλου.
     Για εμενα το μειζον ειναι η ΒΟΥΛΗ και οχι οι αντιεξουσιαστες εκει βρισκεται το προβλημα.Γνωριζω οτι κυνηγησαν τους αντεξουσιαστες και σωστα επραξαν εγω καυτηριαζω οτι δεν κυνηγησαν τους πραγματικους ενοχους.
     Οσο αναφορα τις ευθυνες τι πιστευεις δηλαδη οτι μπαχαλακηδες θα ειχαν επιβιωσει εαν δεν υπηρχε προστασια οτι και να σημαινει αυτο.
     Και εγω ημουνα με τους αγανακτισμενους πληροφοριακα στην Θεσσαλονικη ομως.Εχω ιδια εμπειρια.
     Προσπαθω μονο να αφυπνισω για τα μειζονα αλλα εθελοντικα οποιον θελει με επειχειρηματα παντα.
     Ευχαριστω πολυ για τον χρονο που αφιερωσες για να σχολιασεις.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κώστας 25/08/2011 22:34:27

   Η διακίνηση ιδεών ακόμη προστατεύεται. Δεν προστατεύεται το να σπας, να καις, ν' ανοίγεις κεφάλια στο όνομα των "ιδεών" σου.

 91. μικρός οδυσσέας avatar
  μικρός οδυσσέας 25/08/2011 17:30:42

  Τα παίρνουν στο κρανίο

 92. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 25/08/2011 17:31:15

  Παρε χαπια κι αν δεν σε πιασουν κανε ενα παγωμενο ντουζ και αν και παλι δεν συνελθεις παρε το 166 και το 199 μαζι.

 93. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 25/08/2011 17:40:57

  το σχολιο δεν αναφερεται φυσικα στον Κωστα.

 94. Γιώργος Μεσσηνία avatar
  Γιώργος Μεσσηνία 25/08/2011 17:54:09

  Τα πάσης φύσεως ιδεολογήματα, απότελούν προφάσεις εν αμαρτίαις...
  Προκάλυμμα για να παραμείνει η ασυδοσία, η χειραγώγηση, η κοινωνικη αδικία και τα πτυχία καθηλωμένα στον βούρκο της ιδεοληπτικής εξαπάτησης που φορά την προβιά του αλληλέγγυου κυνισμού, σε μια ξεκάθαρα εκβιαστική κατάσταση από την οποία βολεύονται οι γνωστοί-άγνωστοι.
  Πριν λοιπόν οι μπουρδολόγοι αφιονισμένοι "επαναστάτες" , σπείρουν το εκθεσιακό τους παρλλήρημα, ας ρωτήσουν νέα ελληνόπουλα, που το ταλέντο τους δεν το άφησαν να χαραμισθεί στα πλαίσια του υπάρχοντος νοσηρού περιβάλλοντος, πως κατάφεραν και διέπρεψαν εκεί που δεν υπάρχουν αντίστοιχα ...αγνά συλλογικά αιτήματα, αλλά οργάνωση, μέθοδος, συστηματικότητα, επιβράβευση της εργατικότητας, του ήθους και της καινοτομικής αντίληψης.
  Επιπλέον...
  Είναι αστείο η πιο συντηρητική κατάσταση να αλλάζει και όσοι την υποστηρίζουν, να κατηγορούν αυτούς που την αλλάζουν ως... εκφραστές του συντηρητισμού!
  Προκειται για άλλη μια έκφανση των ιδεοληπτικών συμπλεγμάτων της μεταπολίτευσης!

 95. ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ avatar
  ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 25/08/2011 18:56:14

  Μάλλον αγαπητέ δεν τα ξέρεις καλά. Το άσυλο και συγκεκριμένα η παράγραφος 2 του άρθρου 3, του νομοσχεδίου είχε ήδη αφαιρεθεί από την Τρίτη το πρωί, δικηγόρος είσαι τα πρακτικά της Βουλής φαντάζομαι ότι μπορείς να τα διαβάσεις. Και έφυγε κατόπιν δικής μου προτάσεως στην επιτροπή Μορφωτικών. Το μόνον που έκανε η κα Διαμαντοπούλου χθες σε σχέση με το άσυλο, είναι η μεταφορά των καταργουμένων διατάξεως από το άρθρο 80 στο άρθρο 3, για να έχετε κάτι να λέτε. Σε προκαλώ δε να παρουσιάσεις τα Πρακτικά της Βουλής που αποδεικνύουν την δήθεν σπουδαίας σημασίας παρέμβαση Σαμαρά για το άσυλο, αύριο στην εκπομπή μου στο B/S, έρχεσαι;....δεν νομίζω! Άλλο να υποστηρίζεις τον κ. Σαμαρά, δικαίωμά σου και άλλο να ψεύδεσαι ασυστόλως για να κοροϊδέψεις τον κόσμο.
  Φιλικότατα
  Άδωνις Α. Γεωργιάδης

  Υ.Γ. Ο μόνος λόγος πού άλλαξε θέση ο κ. Σαμαράς ήταν ο φόβος υπερψηφίσεως του Νομοσχεδίου από 4 βουλευτές σας και ευτυχώς που η κα Διαμαντοπούλου με άκουσε και δεν δέχθηκε την πίεσή σας να ψηφίζουν -για συμβολικούς λόγους κατά τον κ. Σπηλιωτόπουλο- οι φοιτητές, μπρρρ...και πάλι τα πρακτικά της Βουλής για το τί λέγαμε εμείς και εσείς είναι στην διάθεσή σου.

  • factorx avatar
   factorx @ ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 25/08/2011 19:43:21

   Κ. Γεωργιάδη είπατε ή υπονοήσατε στην σημερινή σας εκπομπή ότι "όσοι γράφουν στο antinews τα παίρνουν απο την ΝΔ;"

   • nikos pappas avatar
    nikos pappas @ factorx 26/08/2011 10:41:57

    Το είπε αμεσα όχι έμμεσα ότι δηλαδη όσοι γράφουν εδώ τα παίρνουν από τον Σαμαρα για να τον γλύφουν.
    Μάλλον πρέπει να είναι η εκπομπή στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ
    Βρείτε τη θα έχει ενδιαφέρον.
    Αν δεν την βρείτε έρχομαι ως μάρτυρας τον άκουσα καθαρά να το λέει και όχι να το υπονοεί.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 25/08/2011 20:52:39

   Ήταν ασαφής η κατάργηση και μπορούσε στη συνέχεια να ερμηνευθεί διαφορετικά. Και ήταν επίτηδες ασαφής. Η παρέμβαση Σαμαρά πέτυχε την οριστική αποβολή του ασύλου. Το προηγούμενο ήταν ήξεις αφήξεις και υπήρχε η δυνατότητα-κίνδυνος να ερμηνευθεί διαφορετικά.

   Αν είπατε ότι τα παίρνουμε οι σχολιαστές για να γράφουμε, προσβάλετε όχι μόνον το antinews, αλλά και τους σχολιαστές του. Γι' αυτό, ας μου επιτρέψει ο Φάκτορας να σας υποβάλω κι εγώ ως απλός σχολιαστής την ερώτηση, αν είπατε ότι τα παίρνουμε απο τη ΝΔ για να γράφουμε.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Επώνυμος 25/08/2011 21:21:27

    Εγώ γράφω εδώ τόσα χρόνια, και ούτε ένα μίξερ δεν αξιώθηκα να πάρω...

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Strange Attractor 25/08/2011 22:31:31

     Λόγω κρίσης ο Φάκτορας θα μας πληρώνει με τσίπουρο Τυρνάβου και τσιγαρίδες. Ανταλλακτική οικονομία. Εμένα μου έχει υποσχεθεί και μπόνους. Όταν η ανάρτηση μου θα ξεπερνάει τα 200 σχόλια, θα με πηγαίνει για σουβλάκια στον Καράμπαμπα.

     • φωνη avatar
      φωνη @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2011 22:37:33

      Μα τα 150 από τα 200 τα γράφεις μόνος σου :P

    • alakran avatar
     alakran @ Strange Attractor 25/08/2011 22:45:28

     Εγώ σκεφτόμουν,με λιγότερο χρόνο συμμετοχής από σένα, να ζητήσω μια τηλεόραση, αλλά ,για να μην βλέπω τους τηλε-πωλητές, τελικά δεν τόλμησα.
     χαχαχαχαχαχα

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 26/08/2011 01:20:27

    Φάκτωρα, ξηλώσου.
    Θέλω ipad2

  • stanley@gr avatar
   stanley@gr @ ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 25/08/2011 21:18:57

   όπως και να έχει το πράγμα κε. Γεωργιάδη, η παρέμβαση Σαμαρά σας χάλασε τη σούπα!!!
   Επικοινωνιακά το χάσατε το παιχνίδι. Διαβάστε το σύνολο του σημερινού τύπου!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 25/08/2011 22:12:23

   Η πλήρης κατάργηση του ασύλου είναι πάγια θέση κι έργο του Αντώνη Σαμαρά. Το γυάλισμα του Μνημονίου και του ΠΑΣΟΚ σ' έχει κουράσει. Να ξαποστάσεις.
   Δεν συμμετέχω σε εκπομπές σαν τη δική σου που αποτελούν απλώς πηγή υλικού για τον Λαζόπουλο και το Ράδιο Αρβύλα. Όπως δεν συμμετέχω σε τηλεμάρκετινγκ, τηλεοπτικές επιθεωρήσεις, μεσημεριανάδικα, πάρτυ με μόδιστρους, αμπιγιέζ, τραγουδιάρες κλπ. Οι πατριωτικές ιδέες πιστεύω ότι θα πρέπει να συνοδεύονται και με την ανάλογη δημόσια συμπεριφορά. Προσπαθώ να ζω σύμφωνα με τις ιδέες μου, τις ιδέες του αληθινού και σοβαρού Πατριωτισμού, τις οποίες η δική σου δημόσια συμπεριφορά τις βλάπτει.
   Κατά την προσωπική ταπεινή μου γνώμη είσαι ασύμβατος με την Ν.Δ. και για λόγους πολιτικής αισθητικής. Διδάξου λίγο από την δημόσια συμπεριφορά του Θάνου Πλεύρη, του Μάκη Βορίδη κλπ, που με την σοβαρότητα του λόγου τους έχουν δικαιωματικά θέση στην μεγάλη Κεντροδεξιά.
   Σε ρώτησε κάτι ο Φάκτορας παραπάνω. Το ξεστόμισες κι αυτό;

   • vildanden avatar
    vildanden @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/08/2011 08:37:47

    Μιλάμε για τον Θάνο Πλεύρη που έφερνε στα παράθυρα εκτυπώσεις από το press-gr αντί των πρακτικών της Βουλής και για τον μνημονιακό Μάκη Βορίδη (για τον οποίο δε λέω, έχει βελτιώσει τη δημόσια εικόνα του από την εποχή της ΕΠΕΝ).

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ vildanden 26/08/2011 11:12:59

     Ο Θάνος δεν ξέρω τι εκτύπωνε, πάντως είναι πιο μετρημένος, σαφώς εξελίξιμος και είναι και παλιό κομμάντο κι ομολογώ ότι πάντα είμαι θετικά προκατειλημμένος με το "αίμα" μου. Κι ο Μάκης, ναι, έχει βελτιώσει την εικόνα του κι όχι μόνο. Άλλωστε δεν ξεχνώ ότι γνωριστήκαμε και γίναμε ως αντίδικοι στο "πεδίον της τιμής", στην Ευελπίδων, όπου κέρδιζε στα ίσια το ψωμί του.

     • Ignoramus avatar
      Ignoramus @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/08/2011 11:15:42

      Τα λοσταρια τα αφηνει έξω απο τη ευελπιδων τουλαχιστον;

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ignoramus 26/08/2011 14:20:23

      Ε, ήταν μικρός κι άμυαλος τότε, τί να κάνουμε; Ενώ αν ήταν με αριστερό, "προοδευτικό" λοστάρι, σαν κάτι άλλους κι άλλες, δεν θα είχες πρόβλημα, υποθέτω.

  • aris. A avatar
   aris. A @ ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 25/08/2011 22:27:20

   Κύριε Γεωργιάδη

   Μαζί με τον προεδρό σας είσαστε αντι ΝΔ και αντί Σαμαράς περισσότερο και από το Πασόκ και τον Παπανδρέου.

   Σας καταλαβαίνω.

   Γνωρίζετε πολύ καλά πως όσες φορές και να εκλεγείται βουλευτής όσες τηλεοπτικές εκπομπές και να κάνετε ποτέ στην ΝΔ δεν θα είχατε την "εξέλιξη" που έχετε.

   Ποτέ ο κόσμος της παράταξης που θεωρητικά όπως και ο αρχηγός σας ανήκατε δεν θα σας θεωρούσε τίποτα περισσότερο από γραφικές φυσιογνωμίες.

   Συμπαθής μεν με τις φωνασκίες και τον πολιτικό χαβαλέ που εκπροσωπείται αλλά τίποτα περισσότερο από το να συμπληρώνεται τα εκλογικά ψηφοδέλτια της δεξιάς στην καλλίτερη περίπτωση σκορπώντας γέλιο με τις εμφανίσεις σας.

   Συγνώμη αλλά με τον καθημερινό σας βίο αποκαλύπτεται το σύμπλεγμα του παρακατιανού.

   Να το προσέξετε.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 26/08/2011 00:27:38

   Βρε, τον Άδωνις!!!!!
   Ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα.
   Αναρωτιέμαι αν δια της προβολής (όχι της τηλεοπτικής) εκφράζεται για τους σχολιαστές του antinews.

 96. ierofantis avatar
  ierofantis 25/08/2011 18:58:41

  Καλησπέρα Φαήλε,

  Γκρίνια γιατί ο πρύτανης μπορεί να είναι ξένος. Τελικά θα έχει υποχρεωτικώς την ελληνική ιθαγένεια. Και πάλι γκρίνια γιατί θα προτείνεται από το Συμβούλιο…

  Γκρίνια γιατί ο Πρύτανης θα εκλέγεται από μικρή λίστα υποψηφίων που θα προτείνει το Συμβούλιο. Βέβαια ότι το Συμβούλιο θα απαρτίζεται από πλειοψηφούντα εσωτερικά μέλη τα οποία θα έχουν προκύψει από εκλογική διαδικασία που μετέχει όλο το επιστημονικό προσωπικό στης σχολής, και τα οποία εσωτερικά μελή, μετά, θα επιλέγουν και τα «εξωτερικά», είναι αδιάφορο….

  Γκρίνια γιατί το Συμβούλιο θα είναι με ταυτάριθμα εσωτερικά και «εξωτερικά» μέλη. Τελικά θα υπερτερούν τα εσωτερικά. Και πάλι γκρίνια γιατί μπορεί στα «εξωτερικά» μέλη να είναι και κάποιος από πανεπιστήμιο της αλλοδαπής, ο οποίος κάλλιστα μπορεί να είναι ελληνικής ιθαγένειας, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια…

  Γκρίνια για τις καταστροφές και καταλήψεις στα πανεπιστήμια, αίτημα να καταργηθεί το άσυλο. Τώρα που καταργήθηκε το άσυλο, πάλι γκρίνια γιατί θα την πέφτουν οι αστυνομικοί στα πανεπιστήμια για να φιμώσουν την ελεύθερη αντιμνημονιακή κίνηση ιδεών…

  Γκρίνια για το ότι οι εκλογές των καθηγητάδων γινόταν με αδιαφανές σύστημα μέχρι τώρα και σε συνεννόηση κάτω από το τραπέζι μεταξύ φοιτητών – καθηγητών (αλήθεια, έχετε ξεχάσει οι παλαιότεροι, την κλοπή καλπών τα ξημερώματα από τις φοιτητικές παρατάξεις με σκοπό να αλλοιωθεί η βούληση του εκλογικού σώματος και να εκλεγεί Πρύτανης ο αρεστός…). Πάει να αλλάξει κάτι σε αυτό μπας και σπάσει το απόστημα, επιχειρείται μια διεθνοποίηση της ελληνικής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με προσέλκυση και ξένων επιστημόνων και ερευνητών (το οποίο μπορεί μακροπρόθεσμα και με όλες τις απαραίτητες βελτιωτικές κινήσεις στην πορεία, να προσελκύσει και ξένους φοιτητές, πιθανώς σε αγγλόφωνα ή γαλλόφωνα τμήματα σχολών των ελληνικών πανεπιστημίων που ενδέχεται να δημιουργηθούν αργότερα, με αποτέλεσμα από εξαγωγή φοιτητών να έχουμε εισαγωγή φοιτητών), ακόμη - ακόμη και με ρόλο (μικρό ή μεγάλο, δεν τον εξετάζω εδώ) στην ανάδειξη, επιλογή και αξιολόγηση των καθηγητών των ελληνικών πανεπιστημίων, πάλι γκρίνια. Θα υποβαθμίσουμε τους εγχώριους ιθαγενείς ογκόλιθους της γνώσης, θα γίνουν υποτακτικοί των ξένων γκαουλάϊντερ καθηγητών, θα χάσουμε την ελληνική ταυτότητα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης….

  Γκρίνια γιατί οι εκπρόσωποι των φοιτητικών παρατάξεων στα Πρυτανικά συμβούλια μέχρι τώρα συμπεριφέρονταν ως ορντινάτσες των καθηγητών και επωφελούνταν από τη συναλλαγή μαζί τους. Καταργείται πλέον αυτή η δυνατότητα, πάλι γκρίνια, γιατί δεν συμμετέχουν δημοκρατικά στην συνδιοίκηση – συνδιαχείριση του Πανεπιστημίου. Βέβαια κανείς δεν ρώτησε τους Έλληνες αν θέλουν πραγματικά να συνδιοικούν τα πανεπιστήμια 20χρονα παιδαρέλια στο όνομα μιας στρεβλής αντίληψης περί δημοκρατικότητας και προοδευτισμού, όπου διεκδικούν μεν λόγο αλλά απουσιάζει από τους νεαρούς αυτούς οποιαδήποτε ευθύνη απολογισμου και καταλογισμός των ανεπαρκειών τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ως συνδιαχειριστών του Πανεπιστημίου. Αλλά αν το υπαινιχθείς αυτό, κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς από παραδομένος στους ξένους και γερμανοτσολιάς, μέχρι ανόητος ημιμαθής.

  Γκρίνια γιατί λέει υπάρχει πρόβλεψη για παύση του Πρύτανη με απόφαση του Συμβουλίου. Αντισυνταγματικό. Βέβαια ουδείς κάθισε να σκεφτεί ότι, άλλο πράγμα η διοικητική ποινή της παύσης ενός οργάνου διοίκησης μιας αυτόνομής και αυτοδιοίκητης εκπαιδευτικής μονάδας που λαμβάνεται με αυξημένη πλειοψηφία 4/5 των μελών του Συμβουλίου, για να έχει περισσότερα εχέγγυα ουδετερότητας και δικαίας κρίσης, από την συνταγματική απαγόρευση της απόλυσης πανεπιστημιακών δασκάλων αν προηγουμένως δεν έχει τηρηθεί συγκεκριμένη διαδικασία που περιγράφεται στο Σύνταγμα και το νόμο. Ψιλά γράμματα….

  Και έρχομαι στο διαταύτα. Μερικά απλά ερωτήματα που θέτω τουλάχιστον εγώ στον ευατό μου και τα απαντώ.

  Είναι ο νόμος τέλειος; Όχι.

  Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ένα πρώτο και θαρραλέο βήμα για να αποτελματωθεί, μια χρόνια βαλτωμένη κατάσταση; Ναι.

  Χρειάζεται ο Νόμος βελτιώσεις στο μέλλον; Ναί.

  Προς τι λοιπόν η φαγωμάρα; Αλλά βλέπεις, σε αυτή τη χώρα, οι περισσότεροι βλέπουν από μια μόνο οπτική γωνία, μια πλευρά της εικόνας και ελάχιστοι επιδιώκουν να δουν το σύνολο αυτής. Ο καθένας κοιτάει το δεντράκι του, αυτό που τον αφορά, εκεί που είναι το ψώνιο του βρε αδερφέ, αντί όλοι μας να κοιτάξουμε το δάσος, τη μεγάλη εικόνα.

  Υ.Σ. Καλή δύναμη στις απαντήσεις σου. Θα ξεπεράσουν τη 300ρα τα σχόλια…

  • Agrofylakas avatar
   Agrofylakas @ ierofantis 25/08/2011 19:34:07

   Και με αυτή την εξαίρετη ανασκόπηση απο τον Ierofantis, νομίζω, μπορούμε να κλείσουμε το θέμα και να ασχοληθούμε και με αλλά φλέγοντα θέματα της τρέχουσας πολιτικής. Οποιος κατάλαβε, κατάλαβε, πιο απλά τα πράγματα δεν γίνονται. Εχει και άλλες δουλιές ο Φαήλος.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ierofantis 26/08/2011 00:13:24

   +1000
   Iεροφάντη.
   Ο Σαμαράς έκανε το πρώτο βήμα για να ανεβάσει το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης που τόσα χρόνια το κρατούσε χαμηλό η σκοταδιστική τρομοκρατία της άνομης και χυδαίας γενιάς του πολυτεχνείου.
   Κατάφερε να επιβληθεί υποχρεόνοντς τον ανίσχυρο πλέον Παπανδρέου σε υποτιμητική υποχώρηση.
   Τα υπόλοιπα μέτρα για να βγεί από το σκοτάδι και αυτός ο τομέας της χώρας, όταν γίνει πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων για να έχουν εκπαίδευση όπως αξίζει σε Έλληνες.

 97. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 25/08/2011 19:41:14

  @ Φαήλος Κρανιδιώτης


  Καταρχήν, θα σχολιάσω ευθέως τον τίτλος της ανάρτησης:

  Αποτελεί προσβολή, προς μία μεγάλη ομάδα του ελληνικού λαού, η οποία δεν πιστεύει σε "ξόανα" αλλά σε θεσμικές επιλογές. Αποτελεί επίσης ύβρη προς το ίδιο το Σύνταγμα, το οποίο συνεχίζει να ισχύει παρά την παραβίασή του.

  Μου κάνει αληθινά εντύπωση, το μίσος με το οποίο -κατά τη γνώμη μου- γράφετε για το Άσυλο, που είναι ένας θεσμός με μικρή άμεση επίπτωση στην ελληνική ιστορία, σε αντίθεση με την αποστασιοποίηση, με την οποία γράφετε για την Χρυσή Αυγή για παράδειγμα.

  Εντύπωση, αλλά και τρόμο, προκαλεί η κοινή απόφαση των τεσσάρων κομμάτων,να παραβιάσουν το Σύνταγμα στο ζήτημα του Ασύλου και παρολαυτά εσείς, ως νομικός να παραβλέπετε το τσαλαπάτημα του πολιτεύματος.

  Επίσης, προξενεί εντύπωση το μίσος με το οποίο γράφετε για τους κοινοβουλευτικούς και θεσμικούς υποστηρικτές τους Ασύλου, ενώ αποσιωπάτε πλήρως ότι οι ίδιες ακριβώς πολιτικές δυνάμεις που παραβίασαν το Σύνταγμα για το Άσυλο, είναι που αρνήθηκαν το Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους.

  Δεν λυπάμαι για όσα γράφονται, αλλά για το ότι ο λαός μας ετοιμάζεται να ψηφίσει κόμμα, το οποίο απλά ξέχασε κάποια βασικά συνταγματικά άρθρα.

  Γιώργος Θωμαϊδης

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Giorgos_T 25/08/2011 20:46:48

   Πού λέει το Σύνταγμα για το άσυλο; Διάταξη θέλω να μου πεις, όχι ερμηνείες συνταγματολόγων.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Giorgos_T 25/08/2011 22:23:29

   Η Χρυσή Αυγή ήταν το κερασάκι, ε; Γιατί μου την κοτσάρεις και πότε ασχολήθηκα μαζί της και τι σχέση έχει με τα Πανεπισήμια και το άσυλο; Απλά θέλεις να μου πεις ότι είσαι βαρύς "δημοκράτης" και πετάς λίγη λάσπη, η οποία βέβαια καταλήγει στα μούτρα σου.
   Το άσυλο ήταν εστία μόλυνσης του όλου κοινωνικού σώματος, μετατρέποντας τα Πανεπιστήμια σε άντρα της κάθε μηδενιστικής συμμορίας τραμπούκων που ξεσκίζανε το Σύνταγμα και τα δικαιώματα όποιων δεν έκαναν κέφι τις ιδέες ή την φάτσα τους.
   Λοιπόν θεσμικά τέλειωσε το παραμύθι, μένει να τελειώσει και στην πράξη με την άτεγκτη εφαρμογή του Νόμου όταν θα ξανατελεστούν εγκληματικές πράξεις σε πανεπιστημιακούς χώρους. Αυτό θέλει κι η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού. Ο οποίος πάντα πληρώνει τα σπασμένα.

 98. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 25/08/2011 19:53:28

  Ο Αρβανιτόπουλος διαδίδει σε διαφορα ιστολόγια ότι : "Kαθοριστική ήταν η παρέμβαση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου σε ό,τι αφορά την στάση της ΝΔ στην ψηφοφορία για τον νόμο-πλαίσιο. Ο καθηγητής, ήταν από τους πρώτους που έθεσαν -στις σχετικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του κόμματος- θέμα υπερψήφισης του νομοσχεδίου αν και εφόσον η κυβέρνηση δεχόταν τους όρους της ΝΔ, με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον Άρη Σπηλιωτόπουλο να ενστερνίζονται πλήρως τις απόψεις του. Άλλωστε, ο πρόεδρος της ΝΔ εμπιστεύεται απόλυτα τον μέχρι πρότινος διευθυντή του πολιτικού του γραφείου και... ειδικά σε θέματα Παιδείας, η άποψη του τελευταίου μετράει πολύ στην Συγγρού."

  Η αλήθεια είναι ότι μέχρι την τελευταία στιγμή πίεζε για την καταψήφισή του στο πλευρό του Κοτόπουλα Μιμίκος - συγνωμην Παπαμιμίκος

 99. SOTA avatar
  SOTA 25/08/2011 20:05:39

  κ.Κρανιδιώτη ποιός μίλησε για αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση? Εδώ μιλάμε για ιδέες και θέσεις που κάποιοι σαν και εσάς θεωρούν πάγιες ενώ κάποιοι σαν και εμάς θεωρούμε εσφαλμένες.Θα έπρεπε να ξέρετε (και νομίζω ότι το ξέρετε) ότι στην πολιτική του αστικού κοινοβουλευτισμού συγκεκριμένα πράγματα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ θεωρούνται πάγιες πολιτικές θέσεις και σίγουρα η θέση ενός κόμματος για το άσυλο δεν είναι σε αυτές. Εξ ορισμού μία τέτοια θέση, για οποιοδήποτε κόμμα, είναι εξηρτημένη μεταβλητή και κατά συνέπεια υπόκειται σε αναθεωρήσεις και αλλαγές. Αυτό περί παγίων θέσεων. Όσον αφορά την ουσία του θέματος τώρα. Όχι μόνο συναίνεσαμε με θέσεις ανθρώπων που έχουν για την παιδεία (και όχι μόνο) θέσεις διαχρονικά γνωστές για την" ελληνικότητα τους", αλλά και το άσυλο πιά συναινετικά μπορεί άνετα- όπως σας ξαναείπα- να γίνει ένα λαμπρό σκηνικό για ένα νεοταξίτικο "Φράουλες και Αίμα".

  • Αιας Τ. avatar
   Αιας Τ. @ SOTA 25/08/2011 20:34:21

   απο την πόρτα σου περνώ σε βλέπω αλευρωμένη και αμεσως το καταλαβα πως τηγάνιζες ψάρια!!!
   αλλου για αλλου ο βαθυστοχαστος συλλογισμος!
   τέραστια φιλοσοφικη σκεψη και αναλυση!!!!!!!

 100. stanley@gr avatar
  stanley@gr 25/08/2011 20:17:32

  Ειναι νόμος και μάλιστα αυστηρός! Η διαδικασία εκλογης εγκρίνεται τελικα απο το υπουργείο παιδειας του εκάστοτε κρατιδίου. Δεν εγκρίνονται για C4 καθηγητές που προέρχονται απο το ίδιο πανεπιστήμιο, εκτός από σπανιότατες περιπτώσεις και ειδικές συνθήκες. Ετσι είναι σύνηθες το φαινομενο καποιος να γίνεται καθηγητης σε καποιο αλλο πανεπιστημιο πριν τελικα γυρισει στην Alma mater του.

 101. Θοδωρής Κολοκοτρώνης avatar
  Θοδωρής Κολοκοτρώνης 25/08/2011 20:27:15

  Αν το άσυλο, προστετεύει την ελεύθερη διακίνησητων ιδεών, τότε δύο τινά συμβαίνουν: Είτε στην υπόλοιπη κοινωνία δεν διακινούνται ελέυθερα οι ιδέες και εμποδίζονται ή (επειδή όλοι οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ ξέρουμε πως αυτό δε συμβαίνει) δε χρειάζεται κάποιος χώρος να προστατεύεται ρητά και κατηγορηματικά ως άσυλο. Η πείρα απέδειξε πως εκεί ακριβώς παρεμποδίζονται οι ιδέες.
  Όμως, ως Έλληνες έχουμε από τους αρχαίους χρόνους παράδοση στο άσυλο: στην αρχαία Ελλάδα κάποιοι κατέφευγαν κυνηγημένοι στους ναούς ζητώντας άσυλο, αλλά πως; Ως ικέτες! Και όλοι τους σέβονταν! Όχι ως βάνδαλοι!
  Γι' αυτό προτείνω να αποκαθάρουμε τα πανεπιστήμια από τη μεταφυσική του σύγχρονου ασύλου. Να ορισθεί σε κάθε πόλη μια πλατεία, ένα οικοδομικό τετράγωνο ή δεν ξέρω τί άλλο, στις παρυφές της πόλης και όποιος καταφεύγει εκεί -ας είναι και ο μεγαλύτερος εγκληματίας- να απολαμβάνει την προστασία του ασύλου και να μη μπορεί να διωχθεί!
  Και να αφήσουμε τα πανεπιστήμια να κάνουν τη δουλειά για την οποία έχουν φτιαχτεί και πληρώνει ο ταλαίπωρος Έλληνας ...

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Θοδωρής Κολοκοτρώνης 25/08/2011 22:10:05

   Ο φίλος Κολοκοτρώνης,νομίζω ότι τα είπε όλα,με λίγα λόγια.
   Ο Ιεροφάντης,με το γνωστό "αποσυμπιεστικό"του τρόπο,μας πρόσφερε το "ζουμί της χύτρας".
   Περιμένουμε τώρα εναγωνίως και την απάντηση του κυρίου Γεωργιάδη !

 102. SATO avatar
  SATO 25/08/2011 21:30:23

  AIA T, μείνε στο MEN και μην παιδεύεσαι με ότι νομίζεις ότι καταλαβαίνεις.

  • stanley@gr avatar
   stanley@gr @ SATO 25/08/2011 21:41:36

   και συ στο ρομάντζο, αντε το πολυ πολυ να μπορεις να διαβασεις το Νιτρο για αμπελοφιλοσοφιες και μπουρδολογιες επιπεδου!!

 103. giorgos avatar
  giorgos 25/08/2011 21:30:34

  H ellada exei tin xeiroteri paidia! To mono thetiko einai oti den plironoume vivlia..akoma!
  Kata t'alla skata! Apo ta frontistiria mexri ta panepistimia! To sxolio xoris frontistirio aniparko kai axristo.Ta frontistiria tis europis einai elaxista kai gia stournaria! Edo exoun ginei must apo xronia! Ta panepistimia afisteto! Oti pio sapio yparxei! Apo tis axristes aney ousias katalipseis mexri tous alodapous pou mazeyontai logo asilou! Na min miliso gia ton komatoskilismo kai tin politikopoiisi! Kataferan na katantisoun tin ellada mia apo tis pio sapies xores tis ifiliou! Kai leo sapies giati h ellada den ipirkse opoia k opoia xora! Ipirkse h ELLADA! Gia na min ta polileme, OXI sto "asilo", OXI stous eglimaties lathrometanastes kai OXI pia stin ATIMORISIA! Plirono-plironoume ena karo FOROUS ara EMEIS kanoume koumanto kai oxi ta remalia kai oi eglimaties! Elpizo na psifistei k i oploforia/xrisia gia toys Ellines pou zoun se kakofimes kapote elite perioxes tis athina....vlepe kentro as poume!

 104. ΒΕΝ avatar
  ΒΕΝ 25/08/2011 21:32:26

  Εδώ 1.000.000 λαθρομετανάστες έχουν "άσυλο" στην Ελλάδα και σας πείραξε το Πανεπιστημιακό άσυλο. Τι θα τους εμποδίσει να χέζουνε στα Πανεπισήμια και να κάνουν ό,τι κάνουν διάφοροι;

 105. giorgos avatar
  giorgos 25/08/2011 21:38:08

  BEN tha figoun kai aytoi! To thema einai gia poio logo!
  1. giati ksezoumisane tin ellada, tin kanane xeiroteri apo tin xora toys kai apoxoroun?

  2. Giati tous petaksame ekso me tis klotses opos kanoun alles xores?

 106. Flatliner avatar
  Flatliner 25/08/2011 21:43:08

  Το ασυλο είναι μονο για τους κακοποιούς.

 107. ο Μήτσος avatar
  ο Μήτσος 25/08/2011 21:48:17

  Και αυτό είναι ευρωπαϊκή οδηγία την οποία θα σεβαστεί η συγκυβέρνηση Πασόκ, ΝΔ και Λάος. Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Τα δήθεν αντιμνημονιακά της ΝΔ θα τα δούμε και αυτά σύντομα. Τα δύο φιλαράκια από τo Amherst μας δουλεύουν κανονικά.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ο Μήτσος 25/08/2011 22:25:46

   Έλα ρε Μήτσο, ρίξε και μια εβραιομασονική συνωμοσία να δέσει η μπεσαμέλ.

  • ο Μήτσος avatar
   ο Μήτσος @ ο Μήτσος 25/08/2011 22:32:31

   Αντισυνταγματικο προχτές, όχι αντισυνταγματικό χτες και το ψηφίσαμε κιόλα μετά από ένα τηλεφώνημε 15 λεπτών; κάτσε καλά!

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ο Μήτσος 25/08/2011 22:41:35

    Είδες τι γρήγοροι και πρακτικοί είμαστε;

    • ΕΥΑ avatar
     ΕΥΑ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2011 23:54:59

     Αβίαστο συμπέρασμα: και τα γρήγορα, έχουν την αξία τους..

 108. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2011 21:49:18

  Αν η κυβέρνηση έχει τη βούληση να εφαρμόσει το Νόμο και να αφήσει την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, ναι μπορεί. Ακόμη όμως κι αν μπορεί ή δεν θέλει αυτή η κυβέρνηση, σε λίγο η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και θα θέλει και θα μπορεί.

 109. Κατερίνα avatar
  Κατερίνα 25/08/2011 22:06:19

  Η ίδια κεντρική ανάρτηση στο ANTINEWS όλη τη μέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Αξιοπρόσεκτο και Εντυπωσιακό

 110. Κατερίνα avatar
  Κατερίνα 25/08/2011 22:42:23

  Το εντυπωσιακά θλιβερότατο που μου μένει από αυτή τη "συζήτηση" είναι ο φοβικός τρόπος αντιμετώπισης των φοιτητών.
  Γράφετε με τόση εμπάθεια για τους ΔΑΠΙΤΕΣ της Μυκόνου...... και για τα φοβερά και τρομερά ΕΑΑΚ.....
  Τα παιδιά σας είναι όλα αυτά τα παιδιά....... η εικόνας σας στον καθρέπτη.
  Αν δεν σας αρέσει,μην ξεχνάτε ότι εσείς τα μεγαλώσατε.
  Πάντως μην ανησυχείτε, είναι ήδη μειοψηφία στα Πανεπιστήμια, είναι εκτός μόδας η κάθε απόχρωσης πολιτικοποίηση.

 111. danaos avatar
  danaos 25/08/2011 22:50:30

  Ναι αλλά πήρες το βραβείο του 300ου σχολίου!

  • alakran avatar
   alakran @ danaos 25/08/2011 22:52:43

   Γιούπιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ danaos 25/08/2011 22:53:14

   Μια φωτογραφία του Φάκτορα με μαγιό, ξέρεις από κεινα τα αθλητικά τα στενά.

   • alakran avatar
    alakran @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2011 22:56:39

    Εσύ με τα σουβλάκια και οι άλλοι με τις φωτογραφίες?
    Χμμ.....κλικαδόροι..

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ danaos 25/08/2011 22:58:41

   Σε τηλεφωνική επαφή που είχα με το Τελεστήριο στην Ελευσίνα, με πληροφόρησαν ότι ο alakran κέρδισε για το τριακοσιοστό σχόλιο, μία εβδομάδα δωρεάν μύησης.

   Σε περιμένουμε στις 17 του Βοηδρωμιώνος στις εγκαταστάσεις μας για να παραλάβεις το δώρο σου!

   • danaos avatar
    danaos @ ierofantis 25/08/2011 23:01:03

    Να πας! Αλλά καλού κακού να φορέσεις και τσίγκινο βρακί! Κάτι ακούγεται!

   • alakran avatar
    alakran @ ierofantis 25/08/2011 23:01:04

    ΟΚ!
    Την κουκούλα όμως θα μου την προμηθεύσετε εσείς.

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ ierofantis 25/08/2011 23:03:41

    Τσ, τσ, Δαναέ, βρε Δαναέ, λέμε τέτοια στους νέους μας μυούμενους;

    Μην τον ακούς παιδί μου alakran, έχουμε πολλές δραστηριότητες που θα βρεις ενδιαφέρουσες.

    Μην ανησυχείς για τις κουκούλες...!

    Έχουμε απόθεμα.

   • danaos avatar
    danaos @ ierofantis 25/08/2011 23:10:30

    Μου ξέφυγε ierofanti, μου ξέφυγε. Αλλά δες το παρακάτω άσχετο με την ανάρτηση. Δεκαετία του 80 σε χωριό στη Χαλκιδική:
    -Νίτσα, τα παιδιά είπαν να πάμε απόψε για ντρινγκ!
    -Τι μαρή είναι αυτό το ντρινγκ;
    -Και γω δεν ξέρω αλλά καλού κακού πλύνε τον κ..λος σου!!!!

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ ierofantis 25/08/2011 23:13:26

    Μήπως μερικοί "Φαρμακοί" πρέπει να ετοιμάζονται για τα Θαργήλια? Λέω...

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ ierofantis 25/08/2011 23:16:14

    Αχου τον, θα μου τον τρομάξει τον alakran, θα μου τον τρομάξει...!

    Alakran παιδί μου μην ακούς και μη βλέπεις τα μηνύματα του Δαναού.

    Ατίθασο παιδί αυτός ο Δαναός...

    Φαινόταν από την πρώτη φορά που ήρθε στο Τελεστήριο ότι ήταν αντιδραστικός χαρακτήρας και διεφθειρε τους συμμαθητές του.

    Εσύ alakran να έρθεις.

    Θα σε περιποιηθούμε...

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ ierofantis 25/08/2011 23:17:43

    Έλα βρε Γιάννη και μου έχουν κατσιάσει τον alakran...

    Πές και συ μια καλή κουβέντα για το έργο που συντελείται στο Τελεστήριο...

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ ierofantis 25/08/2011 23:17:44

    Έλα βρε Γιάννη και μου έχουν κατσιάσει τον alakran...

    Πές και συ μια καλή κουβέντα για το έργο που συντελείται στο Τελεστήριο...

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ ierofantis 25/08/2011 23:21:59

    Όχι, δεν πρέπει να τρομάξει, βέβαια. Τα πάντα γίνονται υπό την επίβλεψη του Μεγάλου Μύστη. Το Τελεστήριο είναι πιστοποιημένο με ISO 9000.
    Μη φοβού τέκνον! Όλα είναι συκο-φαντίες

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ ierofantis 25/08/2011 23:23:20

    Με αυτά και μ' αυτά, ο alakran έκοψε ... λάσπη!

    Μπράβο Δαναέ!

    Χαχαχαχαχαχα

   • danaos avatar
    danaos @ ierofantis 25/08/2011 23:24:22

    Μα εγώ δεν είπα για το Τελεστήριο. Για το ντρινγκ είπα!!!

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ ierofantis 25/08/2011 23:26:27

    Γιάννη μου, είσαι δηλητηριώδης και συ σήμερα

    Χχαχαχχαχαχαχα

    Καληνύχτα παιδιά. Πάω για ύπνο. Καλή συνέχεια σε όσους θα συνεχίσουν, από τον Ierofantis.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ ierofantis 25/08/2011 23:27:25

    Αθώε μου εσύ!..

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ ierofantis 25/08/2011 23:27:50

    Δεν πειράζει Δαναέ. Είτε το Ντρινγκ είτε το... άλλο, το ίδιο αποτέλεσμα είχαν στον alakran...

    χαχαχαχαχαχαχαχα

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ ierofantis 25/08/2011 23:31:18

    Buona Notte κύριοι...

   • danaos avatar
    danaos @ ierofantis 25/08/2011 23:33:24

    Μάλλον ο alakran έχασε τη σειρά και περιμένει παρακάτω το Αλαδε Μύσται. Φαίλτορα φρόντισε εσύ για τα σύκα του Φαρμακού alakran!

 112. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2011 22:52:14

  Εεεε, συκοφάντισσα! Στα 300 σήμερα, δικά μου είναι μόνο καμμιά τριανταριά. Που να απαντούσα σε όλους! Δεν θα έπρεπε να κάνω άλλη δουλειά.

 113. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 25/08/2011 23:16:47

  Πάνω από 300 σχολια για ένα πουκάμισο αδειανό. Αν ήταν έτσι τραγικά τα πράγματα όπως σας τα περιγράφουν τα κανάλια και τα παπαγαλάκια δεν θα σκοτωνόταν όλη η Ελλάδα κάθε χρόνο πληρώνοντας τεράστια ποσά για να μπουν τα παιδιά της σε αυτά τα άντρα εγκληματικότητας. Και αν ήταν έτσι ας βγαίνατε κάποιον Απρίλιο ή Μάιο να λέγατε, που πάτε ρε παιδιά εδώ κινδυνεύει η σωματική σας ακεραιότητα! Τους δε επιτυχόντες εγώ κάθε χρόνο, το μυστικό της επιτυχίας τους βλέπω να τους ρωτάνε, όχι αν φοβούνται τώρα που θα πάνε στο μέτωπο.
  Καλό θα ήταν πάντως να υπάρξουν άλλα 300 σχόλια για τα θέματα που απασχολούν τους περισσότερους από τους άμεσα εμπλεκόμενους και που θα καθορίσουν την ποιότητα των σπουδών στα ΑΕΙ στο μέλλον. Αυτά είναι η α) εξάλειψη του τμήματος (αλλά και των τομέων) σαν βασικής ακαδημαϊκής μονάδας και η αντικατάσταση της από τη σχολή και τα διάφορα προγράμματα σπουδών με σκόρπιες γνώσεις, καθώς και β) ο ορισμός ή η εκλογή του κοσμήτορα της σχολής με τις τεράστιες αρμοδιότητες και γ) ο ρόλος των ταχύρρυθμων προγραμμάτων σπουδών που θα πάρουν πελάτες από τα ΙΕΚ και τις σχολές κομμωτών και προβλέπεται να αποτελέσουν τη βασική πηγή χρηματοδότησης (μαζί με τα δίδακτρα που θα μπουν σύντομα και στις προπτυχιακές σπουδές αν δεν φτάνουν τα προηγούμενα).

 114. alakran avatar
  alakran 25/08/2011 23:26:25

  Το Αλαδε Μυσται περιμένω Ιεροφάντη.Δεν τρομάζω εύκολα.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ alakran 25/08/2011 23:33:52

   Χαχαχαχχαχαχα

   Κουράγιο που το έχουν τα άλλα τέρατα (ο Φαίλτωρας και ο Δαναός) να υπονοούν κακίες για το Τελεστήριο και τους Μύστες τέτοια ώρα...

   Ευτυχώς φαίνεσαι ισχυρός και άφοβος.

   Θα δοκιμαστείς...

   Υ.Σ. Καλό βράδυ alakran. Με συγχωρείς άν κάνοντας πλάκα με τους άλλους διαβολείς, παραφέρθηκα. Πάω για ύπνο. Έχω αύριο κουραστική μέρα μπροστά μου. Καλή συνέχεια.

 115. SATO avatar
  SATO 25/08/2011 23:45:42

  stanley@gr δεν υπάρχουν ΑΜΠΕΛΟφιλοσοφίες. Μόνο φιλο-σοφία και μπουρδολογίες. Οι αγράμματοι συνήθως τα μπερδεύουν. Μην μας δουλεύουν λοιπόν όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

 116. rally monkey avatar
  rally monkey 26/08/2011 01:02:04

  ψηφιζοντας νομοσχεδιο της κυβ/νσης ΓΑΠ - αναγνωριζει εμμεσα ότι μετα απο όλα όσα εχουν διαπράξει εξακολοθούν να εχουν το (ηθικό) δικαίωμα να νομοθετούν (αυτο που εχουν ειναι κοινοβουλευτικη/αριθμητικη πλειοψηφία -που ειναι και υψιστο δειγμα ξεπεσμού)
  ασυλο ή μη, προστασια της θαλασσιας φώκιας.. λεπτομέρειες εδω που φτασαμε
  ό'τι και να ψηφιστει απο αυτην την κυβερνηση (και πες με όσο μηδενιστη θες..) δεν εχει απολυτως καμμια σημασία
  η ΝΔ (imho) επρεπε να καταγγέλει και να αποχωρει
  ας κερδισει τον κόσμο πρωτα και το νομο περι ασυλου θα τον αλλαζε μεσα σε ενα απογευμα εκτος και αν προσβλέπει στον ΓΑΠ να τον εφαρμόσει, οι 'δικοι του' εχουν κανει την Αθηνα 'Βυρητό', στο ασυλο κολλησαμε..
  (προφανως δεν συζηταω για το αν επρεπε να καταργηθεί ..)
  αλλα όπως ειπε και ενας σχολιαστης πιο πανω, όλη η κουβεντα για ένα 'πουκαμισο αδειανό'....

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ rally monkey 26/08/2011 08:24:12

   Aυτο μπορεις να το λες εσυ ή εγω αλλα δε νομιζω οτι η ΝΔ εχει θεσει ζητημα νομιμοτητος της κυβερνησης και της βουλης.Ουτε και τα αλλα κομματα εχουν θεσει καθαρα τετοιο θεμα περαν των καταγγελιων οτι ειναι η πιο αντιλαικη κυβερνηση των τελευταιων ετων.
   Αντιλαικη μεν,νομιμη δε οποτε δικαιουται να νομοθετει.

  • Enas mexri xes dexios avatar
   Enas mexri xes dexios @ rally monkey 26/08/2011 08:44:19

   Το πρόβλημα σας είναι το άσυλο και η εκλογή του πρυτανη για τα άλλα που λέει ο νόμος τι έχετε να πείτε? Α για να εφαρμοσθεί ένας νόμος πρέπει να τον θέλουν αυτοί πάνω στους οποίους θαεφαρμοσθεί. Ο νόμος του 82 δεν πέρασε με συναίνεση αλλα εφαρμόσθηκε 25 χρόνια. Μη περιμένετε λοιπόν αυτός να εφαρμοσθεί όταν το 100% των φοτιητών και διοικητικών και το95% των μελών ΔΕΠ είναι εναντίον. Τι θα κάνε3τε μήπως θα φέρετε τα ΜΑΤ να δείτε αν εφαρμόζετε ο νόμος?

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ rally monkey 26/08/2011 09:18:44

   Eχει τεράστια σημασία το ότι (μεταξύ άλλων) η κατάργηση του ασύλου ψηφίζεται και από το ΠΑΣΟΚ. Φτύνουν εκεί που έγλειφαν και γλείφουν εκεί που φτύναν. Η κοινωνία τα βλέπει αυτά και καταλαβαίνει. Το "όχι σε όλα" (ακόμα και σε αυτά που στην πραγματικότητα συμφωνώ) είναι πράσινη λογική!

 117. Γιώργος Μεσσηνία avatar
  Γιώργος Μεσσηνία 26/08/2011 06:20:02

  Σπύρο έχεις απόλυτο δίκιο, για να μη μιλήσουμε για τις παλινωδίες λχ με το ποιος έχει δικαίωμα φωτοερμηνείας, ή ποιος είναι εγγεγραμμένος στο ΤΕΕ, αλλά και να μην είναι θα μπορεί το "δείνα" συνδικαλιστικό όργανο αποφοίτων ΤΕΙ να κατοχυρώνει με έναν αδιαφανή τρόπο επαγγελματικά δικαιώματα σε ανθρώπους που δεν είναι καν καταχωρημένοι σε δημόσιας πρόσβασης λίστα επαγγελματιών.
  Όπως λέμε "ό, τι δηλώσεις-είσαι".
  Είναι μπ@@@ το ελληνικό κράτος δεν το συζητάμε...

 118. ο Μήτσος avatar
  ο Μήτσος 26/08/2011 07:17:08

  Κολοτούμπα λέγεται αυτό όχι ταχύτητα και πρακτικότητα.

  • ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
   ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ @ ο Μήτσος 26/08/2011 09:13:16

   Κάτι δεν μου κάθεται καλά σε αυτη την συναίνεση με τους "κατοχικούς". Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά έτσι μου βγαίνει.

 119. Theo avatar
  Theo 26/08/2011 07:23:31

  αφου τραβαει... εσυ παλι γιατι χολοσκας?? ενοχλεισαι?????

 120. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 26/08/2011 07:27:05

  Έλα ρε Φαήλο, σε παρακαλώ πολύ, μην μου στεναχωράς τον Μπουμπούκο. Ο άνθρωπος αυτή την εποχή ετοιμάζεται με τον συνάδελφο του τον Βαϊτση για να βγουν το χειμώνα στις εκπομπές της Στεφανίδου και του Ψηνάκη, και πρέπει να είναι σε φόρμα.

 121. ο αυτόχθων avatar
  ο αυτόχθων 26/08/2011 08:30:47

  Η υπερβολή στην υμνολογία και το υπερβολικό λιβάνισμα του αρχηγού απο συνεργάτες και ηρακλειδείς, ποτέ δεν έκανε καλό ούτε στον αρχηγό ούτε στους υμνολογούντες.
  Κάπου έχετε ξεφύγει ωρέ αδέρφια στην συνταγή.
  Ωρα είναι να στήσουμε και θρίαμβο για το αυτονόητο.
  Στην ουσία,αν εκεί στην Συγγρού εκτιμούσαν λίγο καλύτερα τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν πολλά περισσότερα στο νόμο.
  Τελικά οι πασόκοι διαθέτουν καλύτερη οργάνωση πολιτική και μπορούν να κάνουν τακτικές κινήσεις που εγκλωβίζουν τους νεο-νεοδημοκράτες σε αδιέξοδα και μετά χρειάζονται εκατόμβες αναλύσεων και ύμνων για να πειστούν όσοι το πρωί ήταν στα μετερίζια της αντισυνταγματικότητας ,μαζί με τον αλέξη, και το βράδυ έπρεπε να χειροκροτούν το υπέροχο νομοθέτημα.
  Κάποιες εμπροσθοφυλακές έμειναν μόνες τους, και είναι κρίμα τώρα πιά τα μετόπισθεν να τους βρίζουν κιόλας επειδή πίστεψαν στις οδηγίες των στρατηγών.
  Κάπου πρέπει να καταλήξει η ηγετική ομάδα σε μια σαφή στρατηγική.Διαφορετικά θα έχουμε πολλές φορές απο δω και πέρα το ίδιο αποτέλεσμα.
  Φωνές και κραυγές για αντίσταση για ανένδοτο ,αέρα αέρα να φύγει η χολέρα (που ακουγόταν κάποτε), και στο τέλος αγκαλίτσες στην βουλή και ύμνοι απο τους ηρακλειδείς στα ιστολόγια.
  Ομως όλα είναι τόσο εμφανή και συμβολικά ,που όσα και να γραφούν για τον θρίαμβο του αρχηγού δεν αρκούν για να κρύψουν την μεγαλειώδη αναστροφή .
  Ηδη πέρασε στην κοινωνία η κίνηση αυτή με την πραγματική της διάσταση, μάλιστα οι συριζαία στην αυγή τους το έγραψαν σωστά.
  Πρόβα για συναίνεση.
  Το τραίνο ετοιμάζεται να αλλάξει ράγες και πορεία.Μετά ο αρχηγός έχει πιά μόνο ένα σύνθημα ,γνωστό απο τα παλιά.
  Οποιονού δεν του αρέσει να κατέβει απο το τραίνο.
  Το κυβερνάν απαιτεί θυσίες και συμβιβασμούς.Διαφορετικά μπορείς να είσαι με τον αλέξη και τον αλέκο και να ονειρεύεσαι πλατείες,εφόδους σε ανάκτορα και λοιπά ωραία του παρελθόντος.
  ΥΓ. Αυτη την φορά πάντως ο αντώνης έμαθε καλά το παιχνίδι των τηλεφωνημάτων και των συμφωνιών.

  • Γιώργος Μεσσηνία avatar
   Γιώργος Μεσσηνία @ ο αυτόχθων 26/08/2011 10:15:32

   Για την ταμπακιέρα όμως;
   Τίποτα!
   Κομματική και πάλι κομματική ανάλυση.
   Σωστά αποφασίστηκε να αλλάξει η τρέχουσα κατάσταση ή εσφαλμένα;
   Για την υμνολογία Σαμαρά, ο καθείς το βλέπει από το μετερίζι της πολιτικής του σκέψης.
   Έπραξε μεν το αυτονόητο, αλλά ...
   Δεν είχε απέναντί του τη πασπ ή κάποιες ανύπαρκτες κομματικές νεολαίες, ούτε μπορείς να πεις ότι λειτούργησε μικροκομματικά ενόψει διεκδίκησης της εξουσίας.
   Το κόστος είναι δυσανάλογο και θα ήταν μικροπρέπεια να μην του αναγνωριστεί.
   Σωστά λοιπόν -και συμφωνώ μαζί σου- να μην υπάρχουν ηρακλειδείς, αλλά πολύ περισσότερο οπαδικός/κομματικός φανατισμός, που αναιρεί κάθε δυνατή συζήτηση για την ουσία του πράγματος.
   Το θέμα δεν είναι μια περιστασιακή εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, με κάθε τρόπο και ας πέσουν τα τσιμέντα.
   Καλώς ή κακώς η ΝΔ δεν λειτούργησε μικροκομματικά και αυτό πέρασε ξεκάθαρα στη συνείδηση του κόσμου.
   Εαν πρέπει να εξελιχθεί σε πασόκ και να ανεβαίνει στα κάγκελα σαν πανκιό στήνοντας αντιπολιτευτικές χουλιγκανιές για να εκλεγεί, τότε κακές υπηρεσίες προσφέρουν όσοι συμβουλεύουν έτσι τον εκάστοτε πρόεδρο μιας αξιωματικής αντιπολίτευσης.
   Και στο κάτω-κάτω ήταν άσχημο μια πολιτικός του νεποτισμού, ή ένας πολιτικός της κολοτούμπας να παίρνουν τη πρωτοκαθεδρεία της υπευθυνότητας και να εμφανίζεται η νδ σαν ο κακός λύκος του λαϊκισμού.
   Αυτή λοιπόν η απόφαση Σαμαρά ήταν άψογη, πατριωτική και θαραλλέα από κάθε άποψη.
   Όπως ήταν εξαιρετικό το ν/σ της Διαμαντοπούλου, που είναι νόμος πλέον του κράτους

 122. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ avatar
  ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ 26/08/2011 08:37:54

  ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΗΛΟ... ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ...

 123. ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
  ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 26/08/2011 08:53:34

  Φαηλε, σ΄ευχαριστουμε πουχεις καλη πενα και προκαλεις ολων των ειδων τα σχολια !!!
  Πού να εξηγεις τωρα τα ανεξηγητα στα παιδια σου που δεν σ΄ακουνε κιολας γιατι εισαι...γονιος τους !!!
  Ενω διαβαζουν εναν ΄Φαηλο ΄και τα μαθαινουν ολα μεμιας !
  Τοχες φανταστει ποτε οτι κανεις τετοιο εργο; !
  Ευγε φιλτατε !

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 26/08/2011 14:22:09

   Το κατά δύναμιν, φίλη Ελένη.

 124. ο Μήτσος avatar
  ο Μήτσος 26/08/2011 09:51:59

  Και πως να σου κάθεται; Δεν φαντάζομαι να πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι το team της Διαμαντοπούλου ήταν ποτέ υπέρ του άσυλου ή της συνδιοίκησης;

 125. Pileas avatar
  Pileas 26/08/2011 10:03:10

  "Γκρίνια για το ότι οι εκλογές των καθηγητάδων γινόταν με αδιαφανές σύστημα μέχρι τώρα και σε συνεννόηση κάτω από το τραπέζι μεταξύ φοιτητών – καθηγητών (αλήθεια, έχετε ξεχάσει οι παλαιότεροι, την κλοπή καλπών τα ξημερώματα από τις φοιτητικές παρατάξεις με σκοπό να αλλοιωθεί η βούληση του εκλογικού σώματος και να εκλεγεί Πρύτανης ο αρεστός…). Πάει να αλλάξει κάτι σε αυτό μπας και σπάσει το απόστημα, επιχειρείται μια διεθνοποίηση της ελληνικής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με προσέλκυση και ξένων επιστημόνων και ερευνητών (το οποίο μπορεί μακροπρόθεσμα και με όλες τις απαραίτητες βελτιωτικές κινήσεις στην πορεία, να προσελκύσει και ξένους φοιτητές, πιθανώς σε αγγλόφωνα ή γαλλόφωνα τμήματα σχολών των ελληνικών πανεπιστημίων που ενδέχεται να δημιουργηθούν αργότερα, με αποτέλεσμα από εξαγωγή φοιτητών να έχουμε εισαγωγή φοιτητών), ακόμη – ακόμη και με ρόλο (μικρό ή μεγάλο, δεν τον εξετάζω εδώ) στην ανάδειξη, επιλογή και αξιολόγηση των καθηγητών των ελληνικών πανεπιστημίων, πάλι γκρίνια. Θα υποβαθμίσουμε τους εγχώριους ιθαγενείς ογκόλιθους της γνώσης, θα γίνουν υποτακτικοί των ξένων γκαουλάϊντερ καθηγητών, θα χάσουμε την ελληνική ταυτότητα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης…."


  Ελα πες μας την αληθεια Ιεροφαντη. Δεν σου καθησε το Ελληνικο Πανεπιστημιο και την εβγαλες πολλα χρονια με ιδιωτικα ε? Ναι ναι ξερω. Σε εφαγαν κι εσενα τα κυκλωματα. Ναι ναι ξερω, αλλα αν γινοσουν μονο για μια ημερα πρωθυπουργος......Γεια σου ρε αθαντε ΕΛΛΗΝΑ!!!! Απο καθηγητης Πανεπιστημιου μεχρι Σεφ και απο μηχανικος αυτοκινητων μεχρι Σαολιν τις θλιμενες ωρες του ηλιοβασιλεματος. ... Ολα μπορεις να τα κανεις και ολα θα τα εκανες ΤΕΛΕΙΑ ασφαλως αλλα σε κυνηγουν τα συμφεροντα!!!!???????
  Ιεροφντης το αναγνωσμα....Κλασικη περιπτωση δεν ξερω, δεν εχω διαβασει το νομο, αλλα μου το εχει πει γνωστος μου και εχω διαμορφωσει αποψη.....Οι φοιτητες δεν εχουν καμια συμμετοχη στις εκλογες μελων ΔΕΠ. ΚΑΜΙΑ! Αλλα με τον ξενο καθηγητη τωρα θα ελθουν φοιτητες στα αγγλοφωνα και γαλοφωνα τμηματα που θα γινουν!!!!! Και τι διαφορα εχει κ. Ιεροφαντη αυτη η θεση με τη θεση της ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΗΣ Υπουργου Παιδειας - και δεν ειρωνευομαι - γιατι καταφερε και δημιουργησε ολες τις συνθηκες για να περασει το νομοσχεδιο της κι αυτο απαιτει ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ με το να αναχθουν σε δευτερη επισημη γλωσσα της Ελλαδας τα Αγγλικα?

  Γκρινια οι μεν, λιβανισμα οι δε δεν μπορει καπου θα υπαρξει ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ.....

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Pileas 26/08/2011 17:52:20

   Γεια σου και σένα, ρε Πηλέα τσίφτη...

   Αδερφάκι μου, πως με ψυχογράφησες έτσι...;

   Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις!

 126. factorx avatar
  factorx 26/08/2011 10:45:45

  Φαήλο δες τι γράφει ο nikos pappas προηγουμένως για όσα είπε ο Α. Γεωργιάδης στην εκπομπή του και ετοίμασε σε παρακαλώ τα δέοντα

  • nikos pappas avatar
   nikos pappas @ factorx 26/08/2011 12:07:30

   Ο Αδωνις στο κανάλι του στο youtube έχει ανεβάσει μόνο την εκπομπή του στο bluesky και όχι το ΤΗΛΕΑΣΤΥ.
   Ψάχνω και εγώ να την βρώ.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ nikos pappas 26/08/2011 16:40:06

    Μην ασχολείστε, τέτοια θεάματα κι ακροάματα βλάπτουν την πνευματική σας υγεία.

 127. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 26/08/2011 11:18:56

  359 σχόλια για τα μυστικά και ψέμματα ενός βάλτου !
  Υπήρχαν κάποτε οι αγώνες των φοιτητών - "ψωμί, παιδεία, ελευθερία".
  Εδώ και τόσες δεκαετίες, "κόμμα και ρετσίνα κι άσματα επινίκεια".
  Im memoriam - sic tramsit gloria mundi.

  • Theo avatar
   Theo @ Ο Θείος 26/08/2011 14:34:00

   εσυ παλι γιατι σχολιαζεις?
   ασε που σου ξεφυγε και ενα m...

   • Ο avatar
    Ο @ Theo 26/08/2011 16:12:58

    Δύο τα έρημα τα m που ξέφυγαν, το Πάρκινσον δεν αστειεύεται με τα πληκτρολόγια.
    In memoriam – sic transit gloria mundi.
    Άχ, ρωτάς γιατί πάλι σχολιάζω! Θυμήθηκα τα νιάτα μου και σκέφτηκα: "Παλιά, το μέλλον ήταν καλύτερο"!

 128. antonis1 avatar
  antonis1 26/08/2011 12:23:04

  Κάποτε, τα πρώτα ηρωικά χρόνια της μεταπολίτευσης τόσο επί νδ όσο και επι πασόκ, η πρώτη λέξη του δελτίου ειδήσεων ήταν, "ο πρωθυπουργός..", έδωσε εντολή, συνάντησε, είπε,θύμωσε, είδε κλπ.
  Δεν είχε σημασία,αν το θέμα ήταν φωτιές, ατύχημα,αθλητικοί αγώνες,βουλή.
  Κάπως έτσι φαίνεται στου μη φανατικούς ωρέ αδέρφια η προσπάθεια μερικών να πείσουν εαυτούς και αλλήλους δια των γραπτων, ότι ο αντώνης όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει.
  Ελεος.
  Δεν έχει ανάγκη ο αρχηγός απο ύμνους.
  Και αν αποδεχτούμε το μεγαλείο της κίνησης αντώνη , τότε η κίνηση του γιωργάκη τι είναι συγκριτικά που είχε κιόλας την πρωτοβουλία.
  Κάλμα λίγο.
  Θα ήταν ηλίθιο η νδ να μην ψήφιζε ένα νομοσχέδιο που η ίδια θα το ήθελε αλλά δεν θα μπορούσε ποτέ να ετοιμάσει και να το περάσει έτσι απο την βουλή .
  Το ότι τελικά σύρθηκε υπό την χλεύη του καρατζαφέρ ,τα γέλια του στην βουλή ήταν χαρακτηριστικά, στον σωστό δρόμο, δεν ήταν ότι το καλύτερο.Μπορούσε να το χειριστεί καλύτερα.Ας έπερνε ο αντώνης την πρωτοβουλία και το τηλέφωνο απο ΄πρίν ,να τα πούν, να βρούν τα κοινά σημεία και τέλος.
  Εδώ του έδινε την πρωθυπουργία ουσιαστικά ,στο άσυλο θα σταματούσε.
  Κάποιοι σύμβουλοι στη συγγρού μάλλον πρέπει να αρχίζουν να μετακινούνται προς τις πόρτες του τραίνου.
  Καιρός για άλλα λάθη και συμπαράταξη με αλέξη, αλέκο και αλέκα δεν υπάρχει αν θέλει κάποτε να κυβερνήσει.
  Τα υπόλοιπα είναι για καφενειακές κουβέντες.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ antonis1 26/08/2011 14:26:51

   Εγώ προσωπικώς σας υπόσχομαι να διορθωθώ ένεκα δέους προς το βαφτιστικό σας όνομα. Για τους συμβούλους στην Συγγρού, δεν ξέρω. Δεν συχνάζω. Να επιληφθείτε αυτοπροσώπως.

 129. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 26/08/2011 12:27:15

  Κάποτε στην Γερμανία συμμετείχα στην κατάληψη της Πρυτανείας ενός πανεπιστημίου όπου συνεδρίαζαν καθηγητές που υποστήριζαν ένα νέο νόμο για την παιδεία με τον οποίο οι όροι σπουδών για τους ¨αιώνιους φοιτητές¨ θα γινόντουσαν πιο αυστηροί - μέχρι και την διαγραφή τους.

  Ήμασταν όλοι φοιτητές , ούτε ¨εργατιά¨ - ούτε ¨αγροτιά¨. Ούτε καταστρέφαμε προτομές , ούτε κλέβαμε κομπιούτερ , ούτε γράφαμε ηλίθια ¨γκράφιτις¨ , μόνο συνθήματα και ¨γιούχα¨ ζητώντας να τοποθετηθούν οι καθηγητές μπροστά μας.

  Ο πρύτανης κάλεσε την Αστυνομία διότι ¨μπλοκάραμε τα ατομικά δικαιώματα των καθηγητών που συνεδρίαζαν¨ . Αμέσως αποκλείσθηκε το πανεπιστήμιο από ισχυρές αστυνομικές - σε μεγάλη περιμετρική ακτίνα , όπου κανείς άλλος συμπαραστάτης δεν μπορούσε να μας πλησιάσει.

  Μας κάλεσαν να βγούμε έξω ένας - ένας για να καταγραφούν τα στοιχεία μας , διότι οι Πρυτανικές είχαν εκφράσει την επιθυμία να μας ασκήσουν μήνυση για ¨παράβαση οικιακού ασύλου¨ , ¨ατομική παρακώλυση¨ κ.α.

  Εμείς συγκεντρωμένοι στην μεγάλη αίθουσα τελετών στον τρίτο όροφο αρνηθήκαμε φωνάζοντας ¨όχι στον φασισμό¨... Αιφνιδιαστικά εμφανίσθηκαν πάνοπλες στον τρίτο όροφο ¨ειδικές δυνάμεις -πρασίνων συνοριακών φρουρών¨ σπάνε την πόρτα της αίθουσας και χωρίς να μας συλλάβουν αρχικά καταλαμβάνουν όλες τις γωνίες όπου υπήρχαν παράθυρα - με το αιτιολογικό ¨να μην αυτοκτονήσουμε από πανικό¨.

  Στην συνέχεια μας είπαν πως είμαστε ¨αποκλεισμένοι¨ και θα μας συλλάβουν ένα- ένα και για να μας πάνε στα υπόγεια του πανεπιστημίου όπου είχαν εγκαταστήσει τα μηχανήματα της ¨εγκληματολογικής υπηρεσίας¨ για να μας πάρουν τα δακτυλικά αποτυπώματα και να μας φωτογραφήσουν... Τίποτα δεν μπορούσαμε να κάνουμε.

  Έναν - ένα μας παραλάμβαναν και συνοδεία δύο αστυνομικών δεξιά και αριστερά μας κατεβαίναμε τις σκάλες , όπου ήταν παρατεταγμένες -δεξιά αριστερά σαν ¨τιμητική μας φρουρά¨ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις¨ - μέχρι το υπόγειο ( την ¨Μέρλιν¨ ας πούμε ). Η ¨επιχείρηση¨ κράτησε πέντε ώρες !

  Όλους μα κατέγραψαν ... και στην συνέχεια αφεθήκαμε ¨ελεύθεροι¨. Αργότερα μετά από πολλές διαμαρτυρίες ο πρύτανης παραιτήθηκε από την αρχική του πρόθεση να μας ασκήσει μήνυση...

  ¨Φασισμός¨ , είναι όμως τα Πανεπιστήμια ( της Γερμανίας ) που πολλοί Έλληνες θα ήθελαν να σπουδάσουν , ιδιαίτερα παιδιά ¨αριστερών¨ για να πηγαίνουν στα μπαράκια του Βερολίνου και τις καφετέριες της Φρανκφούρτης , γνωρίζοντας τον ¨πολυπολιτισμό¨ ... στα Χάρλεμ των μεγαλουπόλεων της με αραβικές πίτες και τούρκικο ¨ντονέρ- κεμπάπ ¨ ( περίπου έτσι το φαντάζονται για να μην ζουν στην ¨αναχρονιστική και μισαλλόδοξη Ελλάδα¨ ) .

  Σε αυτά τα Πανεπιστήμια διαγράφεσαι από την φοιτητική ιδιότητα εάν τα πρώτα έξη εξάμηνα δεν προχωρήσεις ( ανάλογα με την σχολή και τον προβλεπόμενο χρόνο αποφοίτησης ) , ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ¨ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ¨...

  Τα λεγόμενα ¨κοινωνικά κριτήρια¨ ( φτωχό παιδί που πρέπει να δουλεύει για να σπουδάσει , άρα χρειάζεται ¨απεριόριστο χρόνο¨ ) δεν μπορούν να δικαιολογούν την ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ , δηλαδή να καταλαμβάνεις θέσεις άλλων και να φτάνεις μέχρι το τριακοστό έτος της ηλικίας σου χωρίς να κάνεις τίποτα , επιβαρύνοντας γονείς και κοινωνία...

  Επίσης στην Γερμανία κάθε νεοεισερχόμενος φοιτητής , εάν το συνολικό ετήσιο εισόδημα της οικογένειας δεν ξεπερνούσε , ας πούμε , τα 30 .000 ευρώ δικαιούται υποτροφίας 400 - 600 ευρώ ( και τα παιδιά των μεταναστών που πληρώνουν φόρους ) , ΟΜΩΣ εάν στα πρώτα τέσσερα εξάμηνα δεν είχες ¨προόδους σπουδών¨ ( σε σεμινάρια και εργασίες ) η υποτροφία ( BAFOEG ) σταματούσε . Ήταν αυτό ¨άδικο και αντικοινωνικό μέτρο¨ ;

  Αργότερα βέβαια οι δεξιοί - ¨αριστεροί¨- νεοφιλελεύθεροι περιόρισαν την υποτροφία σε ¨δάνειο¨ που είσαι υποχρεωμένος να αποπληρώσεις , σε μικρές δόσεις , μετά το πέρας των σπουδών σου όταν ξεκινήσεις να εργάζεσαι ( και στην Γερμανία δεν τους ξεφεύγει κανένας...) .

  Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι ελεύθερα , αλλά δεν παίζουν κανένα ρόλο μπροστά στην σημασία και τον όγκο των κρατικών Α.Ε.Ι. όπου επενδύονται τεράστια ποσά και έχουν ένα σταθερό προβάδισμα αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας , μπροστά σε αυτό που συμβαίνει και θα συμβεί στην Ελλάδα.

  Άσυλο ; Αποτελεί ¨άσυλο¨ να προσφέρεται ¨προστασία¨ ( με όλη την σημασία της λέξεως ) σε όλους τους αλλοδαπούς μικροπωλητές μπροστά από την κεντρική είσοδο του Πανεπιστημίου και της ΑΣΟΕΕ προσφέροντας , πέρα από το ¨δικαίωμα ¨ της παρανομίας και του αφορολόγητου , την εικόνα ενός τσαντιριού; Δεν θα αργήσει στα προπύλαια να εμφανιστεί επιδοτούμενο από την Κίνα ¨Κινέζικο Κατάστημα¨ με φτηνά σχολικά είδη..., διότι μας κυβερνά ο ιδιότυπος ¨αριστερός¨ και ¨αναρχικός¨ Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου...

  Και μια τελευταία παρατήρηση : Πέρασα από το Προπύλαια και είδα το πανό της ¨κατάληψης¨ , κοίταξα λίγο πιο ψηλά και είδα ότι στον ιστό πάνω από το κεντρικό κτίριο ΈΛΕΙΠΕ και πάλι η ελληνική σημαία ! Όχι δεν είχαν αναρτήσει μια μαύρη ή κόκκινη - απλά έλειπε η ελληνική . Περιμένω την πρόταση για καθιέρωση της ¨Esperanto¨ σαν ¨διεθνή γλώσσα συνεννόησης¨...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΝΤΑΝΤΟΝ 26/08/2011 14:24:45

   Τα 'πες όλα!

   • Αίθρα avatar
    Αίθρα @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/08/2011 23:56:18

    Πείτε τα. Μα δεν υπάρχει άσυλο στα Πανεπιστήμια. Άσυλο σημαίνει ελευθερία της έκφρασης, σημαίνει πως μπορώ να διατυπώσω και να υποστηρίξω την όποια θέση μου ελεύθερα. Ακριβώς λόγω του υποτιθέμενου "ασύλου" αυτό ήταν αδύνατον. Έχω δει άξιους καθηγητές να διστάζουν να μιλήσουν διότι ποτέ δεν ήξεραν πότε θα μπουκάρουν οι τραμπούκοι να τους σπάσουν στο ξύλο. Την ώρα της παράδοσης! Έχω δει επιστημονικές και άλλες εκδηλώσεις να διακόπτονται από τους ίδιους φασίστες και καθηγητή να πηγαίνει στο νοσοκομείο, με χτυπήματα από λοστό. Επειδή οι τραμπούκοι διαφωνούσαν με το θέμα της εκδήλωσης. Έχω δει ακομμάτιστους φοιτητές να φοβούνται (και δικαίως) να μιλήσουν σε ΓΣ. Τι μου λέτε τώρα; Πριν μπω στο Πανεπιστήμιο δεν ήξερα τι σημαίνει φασισμός, εκεί το έμαθα.

 130. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 26/08/2011 13:29:46

  Όσο και να κράξουν κάποιοι, πως επιτέλους «επετεύχθη συναίνεση» υπερασπιζόμενοι το «καλό» νομοσχέδιο της Άννας, θα κοροϊδεύουν τον εαυτό τους γιατί ξέρουν μα δεν τολμάνε να ομολογήσουν, πως αυτό ήταν αποτέλεσμα της απαρέγκλιτης και εκφρασμένης πεποίθησης του Αντώνη για τη σημασία του πανεπιστημιακού ασύλου.
  Όσο και να κράξουν κάποιοι, πως η παρέμβαση της Ν.Δ. είναι υποδεέστερη της δικής τους, δεν πρόκειται ποτέ να πάρουν κανένα συγχωροχάρτι για την έμπρακτη στήριξη που έδωσαν στην κυβέρνηση του μνημονίου, ως συνεπέστατα εξαπτέρυγα.
  Όσο και να κράξουν κάποιοι υποτιθέμενοι φοιτητές, γιατί θα χάσουν το λημέρι απ’ όπου σχεδίαζαν στρατηγικές, κατασκεύαζαν πολεμοφόδια και εφορμούσαν με τα σακίδια στην πλάτη και την κουκούλα στο κεφάλι, θα μάθουν πως η δημοκρατία και η ελευθερία που λένε πως υπερασπίζονται, είναι κάλπικη και ιδιαιτέρως επιζήμια.
  Όσο κι αν κράξουν κάποιοι κουμανταδόροι φοιτητές και τσελιγκάδες των κομματικών παρατάξεων, γιατί δεν θα έχουν την ευκαιρία να πουλάνε εκδούλευση στο διδακτικό προσωπικό των ΑΕΙ και ΤΕΙ εξαγοράζοντας μαθήματα, διπλώματα, ακόμα και μεταπτυχιακούς τίτλους, θα μάθουν επιτέλους τί σόι πράγμα είναι οι λεγόμενες ίσες αφετηρίες και ίσες ευκαιρίες.
  Όσο κι αν κράξουν κάποιοι που δεν μπήκαν ποτέ σε αμφιθέατρο για να παρακολουθήσουν παράδοση, αλλά βρέθηκαν γονιμοποιημένοι πια με πλουσιότατα βιογραφικά στον κομματικό σωλήνα, θα καταλάβουν πως τα πτυχία δεν παίρνονται χωρίς διάβασμα και θυσίες.
  Τις προθέσεις της Αννούλας τις ξέρουμε, μας έχει δώσει πάμπολλα δείγματα για την εκτίμηση που τρέφει στην Παιδεία.
  Ο Αντώνης όμως την Παιδεία τη θεωρεί ως τη σοβαρότερη επένδυση στον Άνθρωπο και την υπερασπίζεται ως Εθνική Υπόθεση, ανέκαθεν.
  Μπορεί η κυβέρνηση του μνημονίου να απάλειψε τον ορισμό της Παιδείας ως Εθνικής, από τον τίτλο του αρμόδιου υπουργείου, γιατί της το επέβαλε η πίστη της στην παγκόσμια διακυβέρνηση.
  Ο Αντώνης αντίθετα υπερασπίστηκε σθεναρά ιστορικό κομμάτι αυτού του τόπου γιατί η Εθνική του συνείδηση αυτό του επέβαλε και στάθηκε απέναντι στο μνημόνιο της υποδούλωσης του τόπου με αξιοζήλευτη σταθερότητα. Αυτό του δίνει το προβάδισμα να θεωρείται πλέον ο αδιαμφισβήτητος εγγυητής αυτής της αναγκαίας Αποκατάστασης.
  Τώρα έγινε ένα βήμα προς αυτήν, με αυτόν το νόμο. Ναι, με έναν νόμο της κυβέρνησης αυτής , που μπήκαν όμως στοιχεία εξυγιαντικά σε μια βαριά νοσούσα Παιδεία. Το χρέος του Έλληνα πολιτικού είναι να βοηθήσει και όχι να στέκεται μηδενιστικά απέναντι, σε ό, τι επιχειρείται. Το εθνικό συμφέρον είναι πολύ ψηλότερα του κομματικού. Τελικά ας το πάρουμε χαμπάρι πως στην κατάργηση του ασύλου, δεν συναίνεσε η Ν.Δ. αλλά το ΠΑΣΟΚ σε πρόταση της Ν.Δ.
  Μένουν πολλά ακόμα να γίνουν και από την εφαρμογή αυτού του νόμου, θα δούμε ποιος νοιάζεται για το μέλλον αυτού του τόπου και ποιαν ποιότητα ανθρώπου-πολίτη οραματίζεται. Και τότε θα πρέπει να διαλέξουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε πίσω μας.

 131. Λάμπρος Παπαγεωργίου avatar
  Λάμπρος Παπαγεωργίου 26/08/2011 16:39:41

  Τα θερμά μου συγχαρητήρια στα δυο παρακοιμώμενα φοιτητούδια του σαξωνικού πολιτισμού ,που αφού κατάντησαν συγκυβερνώντας εναλλάξ το Πανεπιστήμιο αγορά του Αλ Χαλίλι ,το <> σήμερα καταργώντας το Άσυλό Του . Μια μεγάλη τομή στην ελληνική παιδεία από δυο πολύ μεγάλους ηγέτες ! Κύριε Σαμαρά , κύριε Παπανδρέου σας ήμαστε όλοι ευγνώμονες . Να σας έχει ο Θεός καλά .Εσάς και τη ΖΗΜΕΝΣ .

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Λάμπρος Παπαγεωργίου 26/08/2011 16:44:38

   Φτηνός λαϊκισμός για να υπερασπιστείς το φασιστοειδές μπάχαλο στο οποίο οδήγησαν τα πανεπιστήμια οι υπερδημοκράτες με τα στυλιάρια, τις μολότωφ και άλλες κουκουλοφόρες δημοκρατικές δυνάμεις. Ο Λαός στην συντριπρική του πλειοψηφία, σε όλο το εύρος του πολιτικού φάσματος, γράφει τις απόψεις σας στα παλιά του τα παπούτσια κι απαιτούσε χρόνια τώρα την πλήρη κατάργηση του ασύλου. Ναι άσυλο επαναστατών του κώλου δεν έχουμε πια. Μεγάλη απώλεια.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/08/2011 16:46:28

    Για τη SIEMENS ρωτήστε την μελαγχολική κυρία και το σόϊ της. Ξέρει...

 132. Λάμπρος Παπαγεωργίου avatar
  Λάμπρος Παπαγεωργίου 26/08/2011 16:55:16

  Αγαπητέ Φαήλο , φτηνό λαϊκισμό δεν κάνω . Αν έχουμε ανίκανη αστυνομία δε φταίει το Άσυλο . Τώρα το τι θα κάνει ο Λαός στην συντριπτική του πλειοψήφια και σε όλο το εύρος του πολιτικού φάσματος και το τι πραγματικά απαιτούσε χρόνια τώρα , άσε και θα το μάθουμε ΣΥΝΤΟΜΑ πολύ καλά ΟΛΟΙ μας .

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Λάμπρος Παπαγεωργίου 26/08/2011 23:44:33

   Για την ταμπακιέρα δεν λες κουβέντα. Κι η πιο ικανή Αστυνομία θα σήκωνε τα χέρια όταν θα έπρεπε να σταματά στο πεζοδρόμιο της Ακαδημίας ή της Πατησίων κι οι μπαχαλάκηδες να χλευάζουν στα τρία μέτρα ανενόχλητοι, να καίνε το Πολυτεχνείο ή να μετατρέπουν σε ορμητήριο αλητών την Νομική.
   Λοιπόν, πονάς αλλά τελείωσε το παραμύθι. Κι όπως ξέρεις τα νούμερα υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου ήταν πάντα πάνω από 75-80%.

 133. Λάμπρος Παπαγεωργίου avatar
  Λάμπρος Παπαγεωργίου 26/08/2011 17:10:38

  Ρωτησέ την εσύ την μελαγχολική κυρία που μπορείς να τη βρεις πιο ευκολά. Κι αν δε μπορείς να βρεις την ίδια ρώτα το σοϊ της . Έχετε νομίζω ακόμη σοϊ εκεί...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Λάμπρος Παπαγεωργίου 26/08/2011 23:45:09

   Ναι, αμέ. Φρόνιμο και πειθαρχημένο.

 134. Απόστολος Γ. avatar
  Απόστολος Γ. 26/08/2011 17:39:36

  Θαυμάστε επιχειρήματα από την σημερινή ανακοίνωση της Συγκλήτου του ΕΜΠ :
  «Σύγκλητος τονίζει μεταξύ άλλων την αντίθεσή της με το νόμο, γιατί αποδομεί το δημόσιο και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο, εγείρει κρίσιμα θέματα αντισυνταγματικότητας, όσον αφορά στην αυτοδιοίκηση, στην ελεύθερη δημοκρατική και ακαδημαϊκή λειτουργία του, αποστερεί από δημόσιους πόρους την εκπαίδευση, την έρευνα και τη φοιτητική μέριμνα, διαγράφει φοιτητές που αγωνίζονται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, υποβαθμίζει τις σπουδές και τα διπλώματα που απονέμονται, και καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο».

  Τι να πει κανείς ;

 135. ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ avatar
  ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 26/08/2011 19:11:41

  Αγαπητέ Φαήλε, σε είχα για πιο σοβαρό! Δεν ήξερα ότι το να πουλάς βιβλία είναι λιγότερο σοβαρό, από το να κερδίζεις τίμια το ψωμί σου στα Δικαστήρια...έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις....
  Επί της ουσίας για τους υπολοίπους, ασφαλώς και κάποιοι που γράφουν εδώ μέσα τα παίρνουν από την Ν.Δ. σιγά την αποκάλυψη, μία κομματική ιστοσελίδα είναι όλο και κάποιους επαγγελματίες θα έχει.
  Όσοι όμως ξέρουν την προσωπική μου διαδρομή καλώς γνωρίζουν ότι εάν ήθελα να είμαι στην Ν.Δ., θα ήμουν πολύ νωρίτερα από εσένα Φαήλε...
  Τώρα θα μου επιτρέψεις το μήνυμά σου να το διαβάσω την Δευτέρα στις εκπομπές μου, όχι τίποτε άλλο, διότι όλοι ξέρουν ότι σε προκάλεσα να αποδείξεις ότι αυτά που γράφεις στο άρθρο σου έχουν έστω και ίχνος αληθείας, αλλά....
  Για τους υπολοίπους, εάν αυτό που σας γράφω είναι ψέμματα και το άσυλο δεν είχε καταργηθεί ήδη από την έναρξη της συνεδριάσεως της Τρίτης, με την απαλοιφή της παραγράφου 2 του άρθρου 3 που ενέπλεκε έως εκείνη την στιγμή τον Πρύτανη, θα παραιτηθώ αμέσως από βουλευτής. Αποδείξτέ το αν μπορείτε....δεν μπορείτε διότι η κατάργησις του ασύλου, κατατέθηκε στην Βουλή μία ημέρα πριν την αλλαγή θέσεως της Ν.Δ,. άρα ο αγαπητός Φαήλος, που άφησε τις χυδαιότητες που γράφει στην Δημοκρατία ανωνύμως εναντίον μου σήμερα και πέρασε στις ύβρεις του τηλεμάρκετινκ (μια χαρά τίμια δουλειά είναι και με πολλούς φόρους για το ελληνικό Δημόσιο), απλώς πιάστηκε να σας λέει ψέμματα! Λυπούμαι διότι πίστευα ότι μπορούσα να τον θεωρήσω έστω αξιοπρεπή αντίπαλο, αλλά αν τελικά για να κερδίσει ο Σαμαράς πρέπει να λέμε και ψέμματα....άστο!
  Αν όμως αυτά που σας λέω δεν ισχύουν και έχει δίκιο ο κ. Κρανιδιώτης, αποδείξτε το και εγώ παραιτούμαι!

  Άδωνις Α. Γεωργιάδης

  Υ.Γ. Επίσης σταμάτα, στον κ. Κρανιδιώτη αναφέρομαι, να διαδίδεις ψευδώς ότι ο Βορίδης πρόκειται να έρθει στην Ν.Δ. Ούτε αυτό πρόκειται να γίνει και το ξέρεις, αλλά και του κάνεις ζημιά στο κόμμα μας και δεν είναι και πολύ φιλική συμπεριφορά αυτή. Έχε αρχίσει να ξεφεύγει από την πλάκα.

  • danaos avatar
   danaos @ ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 26/08/2011 21:30:23

   κ. Άδωνη, εμείς που αρθρογραφούμε και σχολιάζουμε εδώ μέσα δεν είμαστε μαριονέτες κανενός.Χορεύουμε και τραγουδάμε στο δικό μας σκοπό με την καρδιά και το συναίσθημα. Δυστυχώς κάποιοι προσπαθούν να μας φρενάρουν,δεν θα το καταφέρουν όμως, όπως κάποιος το κατάφερε στο παρακάτω παραμύθι.Τώρα είμαστε υποψιασμένοι.Διαβάστε το:
   Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια σαρανταποδαρούσα που ήξερε να χορεύει υπέροχα με τα 40 ποδαράκια της. Κάθε φορά που χόρευε μαζεύονταν γύρω της όλα τα ζώα του δάσους για να τη θαυμάσουν. Κι όλα ήταν γοητευμένα από την τέχνη της. Μόνο ένα ζώο δεν άντεχε το χορό της, το βατράχι... Πως να κάνω να σταματήσει η σαρανταποδαρούσα το χορό; Σκεφτόταν. Δεν μπορούσε όμως να πει ότι ο χορός της δεν του άρεσε και δεν μπορούσε να ισχυριστεί ότι το ίδιο χόρευε καλύτερα, γιατί κανείς δεν θα το πίστευε. Με τα πολλά, σκέφτηκε ένα πραγματικά διαβολικό σχέδιο. Κάθισε και έγραψε στην σαρανταποδαρούσα ένα γράμμα. Ω ασύγκριτη χορεύτρια σαρανταποδαρούσα ... είμαι ένας ταπεινός θαυμαστής της εξαίσιας χορευτικής σου τέχνης και πολύ θα ’θελα να μάθω πως ακριβώς χορεύεις. Σηκώνεις πρώτα το αριστερό πόδι υπ’ αριθμόν 27 και ύστερα το δεξί πόδι υπ’ αριθμόν 12; Ή αρχίζεις το χορό σηκώνοντας το δεξί πόδι υπ’ αριθμόν 33 κι ύστερα το δεξί πόδι υπ’ αριθμόν 39; Περιμένω με ανυπομονησία την απάντησή σου. Με όλη μου την αγάπη το βατράχι. Μόλις η σαρανταποδαρούσα πήρε το γράμμα αυτό, άρχισε να σκέφτεται, για πρώτη φορά στη ζωή της, πως ακριβώς χόρευε. Ποιό πόδι σήκωνε πρώτο; Ποιό πόδι ερχόταν δεύτερο; Και τι φαντάζεσαι πως έγινε στη συνέχεια;
   Νομίζω ότι δεν ξαναχόρεψε ποτέ πια
   Ναι, αυτό ήταν το τέλος. Αυτό συμβαίνει όταν η σκέψη πνίγει την φαντασία...
   Καληνύχτα σας κ. Άδωνη!

   • danaos avatar
    danaos @ danaos 26/08/2011 21:35:43

    Και κάτι ακόμα.Θα συνεχίσουμε να χορεύουμε,να τραγουδάμε,να ονειρευόμαστε όσο κι αν υπάρχουν κακοί βάτραχοι, γιατί " ο νους μας είναι αληταριό κι όλο θα δραπετεύει."

  • ορτικι ορτικαδ avatar
   ορτικι ορτικαδ @ ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 26/08/2011 23:23:08

   καλα εσεις αν δεν επικαλεστειτε οτι οτι εχει πετυχει ο σαμαρας ειναι δικη σας επιτυχια δεν ησυχαζετε...και οσον αφορα το αντινιουζ μη ζοριζεστε που εχει επισκεψιμοτητα μεγαλη..τι να γινει δηλαδη?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 26/08/2011 23:35:19

   Άδωνι,
   Όχι, δεν ψιλοβρέχει. Είναι αυτό που φαντάζεσαι.
   Δεν καταφέρθηκα κατά της πώλησης βιβλίων, είναι τίμιο κι ευπρεπές επάγγελμα. Κι εγώ αγόρασα από σένα τον Θουκυδίδη στην σπουδαία μετάφραση του Ελευθερίου Βενιζέλου και άλλα πολλά κι εξαίρετα βιβλία. Ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ και μην παριστάνεις τον αφελή. Άλλο να πουλάς βιβλία κι άλλο να ωρύεσαι και να χοροπηδάς σαν βαπτιστής ιεροκήρυκας για να πουλήσεις. Αδέρφια, επειδή βαριέμαι, βάλτε του μερικά λινκ από το yotube να δει τον εαυτό του.
   Αναφέρομαι στην δημόσια παρουσία σου, στην εκφορά του λόγου σου, στην συμμετοχή σε πρωϊνάδικα και μεσημεριανάδικα, στην συνεχή παρουσία σου στην ψευτογκλαμουριά μαζί με κομμωτές, μόδιστρους, τραγουδιάρες, κοσμικούς, αντζέντηδες και διάφορους παρατρεχάμενους ενός μηντιακού συστήματος που ευτελίζει όλες τις αξίες του Ελληνικού Τρόπου, του οποίου τα βιβλία εμπορεύεσαι. Εγώ απλώς σου προτείνω να ξαναδιαβάσεις΄κάποια, τα βασικά, από αυτά που πουλάς και να προσπαθήσεις να ζήσεις σύμφωνα με αυτά, να μην δίνεις το δικαίωμα σε μισέλληνες, μηδενιστές να χλευάζουν κι εσένα και τις Ιδέες, οι οποίες, αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι, δεν σου ανήκουν επειδή πουλάς βιβλία γι' αυτές.
   Δεν μπορεί, κάποιους σοβαρούς φίλους θα έχεις, κάποιοι θα σε αγαπάνε κι εσένα. Κανείς δεν σου είπε ότι οι Ελληνικές Ιδέες της αρμονίας, του μέτρου, της καλλιέπειας, της φιλοπατρίας, δεν συνάδουν με το ΄ύφος που πουλάς για λίγη ακόμη αναγνωρισιμότητα;
   Δεκάρα δεν δίνω τι θα πεις και τι θα διαβάσεις σε διάφορους χαχόλους. Δεν είσαι συνομιλητής μου κι όσο εξακολουθείς αμετανόητος να έχεις συμπεριφορά πολιτικού "καρτούν", δεν πρόκειται ποτέ να γίνεις. Ο τρόπος σου, όπως και κάποιων άλλων, βλάπτει τις ιδέες για τις οποίες εγώ κι άλλοι πολλοί αγωνιζόμαστε.
   Η τελική και σαφής διατύπωση, χωρίς περιθώρια και παρερμηνείες, για την οριστική κι ολική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον Αντώνη Σαμαρά και στην τελική διαπραγμάτευση από τον ίδιο και μόνο. Ήταν πάγια κι από πολλών ετών θέση του. Σας πονάει αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω. Παραιτήσου λοιπόν.
   Ό,τι γράφω, το γράφω πάντα επωνύμως, τόσο εδώ όσο και στη "Δημοκρατία". Δεν φοβήθηκα άλλους κι άλλους για να καταφύγω στην ανωνυμία, μην μεγαλοπιάνεσαι λοιπόν ότι θα φοβόμουν ένα στιλβωτή του Μνημονίου και του ΠΑΣΟΚ.
   Αυτό που λέω για τον Μάκη Βορίδη, τον Θάνο κι ορισμένους άλλους, είναι πολύ απλό. Δεν ξέρω ποιος θα πάει που. Είμαι Καταδρομέας, όχι Στρατολόγος. Λέω ό,τι, σε αντίθεση μ' εσένα, έχουν μέτρο, ο λόγος τους έχει περισσότερη σοβαρότητα, δεν μετέχουν στην ψευτογκλαμουριά κι έτσι σε ένα πιθανό μέλλον είναι απολύτως συμβατοί με την μεγάλη Κεντροδεξιά, την πλατιά πατριωτική πλειοψηφία νίκης, με Αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά.
   Όσο για την αθλιότητα που ξεστόμισες για το Antinews, μπορούν να σου απαντήσουν οι ανυπότακτοι αντάρτες του διαδικτύου, εκπληκτικοί σχολιαστές κι αρθρογράφοι, που δεν είναι σε κανένα κομματικό μισθολόγιο. Γνώρισα από κοντά μερικούς και κρίμα που δεν θα έχεις κι εσύ ποτέ την ευκαιρία, γιατί τότε θα έβλεπες πως είναι οι σοβαροί πατριώτες, ανεξάρτητοι κι ακέραιοι, που κανένας Λαζόπουλος ή Κανάκης δεν θα μπορούσε να βρει αφορμή να τους πιάσει στο στόμα του.

   • factorx avatar
    factorx @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/08/2011 23:41:45

    Καλή απάντηση Φαήλο, αλλά να το σταματήσουμε εδώ επειδή δεν θα τον κάνουμε και συνομιλητή μας. Και βέβαια εσείς στη ΝΔ ακολουθείται τους κανόνες της ευπρέπειας και της πολιτισμένης πολιτικής αντιπαράθεσης. Εγώ όμως καμιά φορά αναπολώ τις καλές εποχές της μεταπολίτευσης, τότε που κανένας ντιντής ακροδεξιούλης δεν τολμούσε ούτε να κουνηθεί (στις διαδηλώσεις, επειδή στις prive μαζώξεις τους κουνιόντουσαν και πολύ μάλιστα κατά την παράδοση του μη ομοφοβικού ναζισμού)

    • danaos avatar
     danaos @ factorx 27/08/2011 06:43:49

     Καλημέρα Φάκτορα.Συμφωνώ. Εξ άλλου εγώ βλέπω αυτόν: youtube.com/watch?v=oYRhNwOcOes
     κι αυτόν:www.youtube.com/watch?v=B4UHdSf6BCs

     • danaos avatar
      danaos @ danaos 27/08/2011 06:47:22

      Αυτόν:
      www.youtube.com/watch?v=oYRhNwOcOes

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/08/2011 00:51:55

    Στα υποκείμενα απαντάνε σε ύφος ανάλογο με το ύφος της εξαίρετης Κύρας Αδάμ, σήμερα στην Ελευθεροτυπία:

    "Ο Γ. Καρατζαφέρης, με την προκλητική «βοήθεια» του MEGA, ξιφούλκησε χθες εναντίον της «Ε» επειδή δεν του αρέσουν τα γραφόμενά της.
    Ουδεμία έκπληξις. Η «Ε», άλλωστε, ουδέποτε έχει λάβει υπόψη της άλογες κραυγές, που προέρχονται από ένα «πράμα», όπως ο εν λόγω..."
    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=304412

    Το κατά Κύρα Αδάμ "πράμα" και βέβαια δεν μπορούσε να εισέλθει στη ΝΔ όπως άλλωστε ομολογεί το ίδιο:
    "Βεβαίως και μάλιστα για πολλά χρόνια : από το 1969 ως το 1981. Δυό σχολές ήταν τότε : της Ροντοπούλου και η δική μου. Την έκλεισα επειδή ήθελα να βάλω υποψηφιότητα με τη ΝΔ και ο Ράλλης ήταν αυστηρός και δεν ήθελε μανεκέν και ιστορίες. Αλλα εποχές άλλα μυαλά"

    Ο Γέωργιος Ράλλης δεν επέτρεψε στον αρχηγό του κυρίου στον οποίο καταδέχθηκε να απαντήσει ο Φαήλος να πολιτευθεί με τη ΝΔ. Ούτε σήμερα επιτρέπεται σε υποκείμενα να ενταχθούν στη ΝΔ όσο και αν κομπάζουν πως μπαίνουν ό.τι ώρα θέλουν.

   • man8os avatar
    man8os @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/08/2011 10:14:33

    Δειτε και αυτα
    http://www.youtube.com/watch?v=Umr4Y8t4lbA
    http://www.youtube.com/watch?v=ei8SUJkeUqE&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=mOgh10wB7SU&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=p30JIqMm6Dc&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=Qn1NXhaIs40&feature=related
    Ειναι διαφορα βιντεο που βρηκα στα γρηγορα που δεν συναδουν με το προφιλ ενος πατριωτη και υψηλου κυρους προσωπου. Δεν θελω να σας προσβαλω αλλα να σας κανω να ξανασκεφτητε κυριε Γεωργιαδη, μηπως εχετε ξεστρατισει απο τον δρομο της αρετης. Τουλαχιστον ο κυριος Κρανιδιωτης δεν εμφανιζεται στα δελτια του Σταρ.

    • danaos avatar
     danaos @ man8os 27/08/2011 11:38:49

     Εκεί sτο βίντεο του "πάρτι" της Real News όλα τα καλά παιδιά μαζεύτηκαν!

 136. factorx avatar
  factorx 26/08/2011 20:59:06

  Αν μάθατε να κάνετε κάτι κ. Γεωργιάδη πολύ καλά, όπως και ο αρχηγός σας είναι οι κυβιστήσεις. Τα μαζεύετε τώρα, τα στρογγυλεύετε και κάνετε μια γενίκευση για όσα απαράδεκτα και εμετικά ισχυριστήκατε στην εκπομπή σας. ..."ασφαλώς και κάποιοι που γράφουν εδώ μέσα τα παίρνουν από την Ν.Δ. σιγά την αποκάλυψη, μία κομματική ιστοσελίδα είναι όλο και κάποιους επαγγελματίες θα έχει", λέτε τώρα. Μην φοβάστε. Δεν θα σας μυνήσουμε, επειδή διασκεδάζουμε πολύ μαζί σας. Πότε όμως λέτε την αλήθεια στους κακομοίρηδες που σας ψηφίζουν; Οταν απο την σελίδα σας κατηγορείτε το "αριστερό" και "εαμοβούλγαρο" "Αντί", ή τώρα που μας θεωρείται "κομματική ιστοσελίδα". Σας πληροφορούμε λοιπόν για να μαθαίνετε - αν και αυτό είναι πολύ δύσκολο ομολογουμένως για σας - ότι θεωρούμε τη ΝΔ παλαιολιθική και παρηκμασμένη όπως είναι άλλωστε και το κόμμα σας. Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι τα ίδια περί "οργάνου της ΝΔ" λένε για εμάς από την εποχή που το Αντί γκρέμιζε την κυβέρνηση του Ανδρέα και οι Πασόκοι το έκαιγαν στην πλατεία Συντάγματος. Η τιμωρία όλων σας όμως είναι ότι αναγκάζεστε να μας διαβάζετε και αισθάνεστε την ανάγκη να μπείτε και να γράψετε εδώ μέσα, επωνύμως ή ανωνύμως, επειδή ξέρετε την ζημιά που σας κάνουμε

 137. Αμυδρός avatar
  Αμυδρός 26/08/2011 22:35:14

  Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν έχω παρακολουθήσει την τρέχουσα επικαιρότητα. Απ' ότι βλέπω καταργήθηκε το Πανεπιστημιακό Άσυλο. Καλώς, γιατί είχε γίνει απίστευτη κατάχρησή του. Όμως θα ήθελα μέσα στο Πανεπιστήμιο ο οποιοσδήποτε να μπορεί να πει πως η Γη είναι στρόγγυλη χωρίς να καταλήγει στην πυρά, αλλά να μην μπορεί να πουλάει πειρατικά CD. Δηλαδή να μπορείς να λες ότι θες (ελευθερία έκφρασης), αλλά όχι να κάνεις ότι θες (ασυδοσία).

 138. mlvzero.blogspot avatar
  mlvzero.blogspot 27/08/2011 09:38:32

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
  ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ
  ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΚΑΝΕΝΟΣ
  ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΙΣΘΟ
  ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΜΑ .ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΩΣ ΜΑΧΗΤΕΣ..!ΑΡΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ?
  ΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ.ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΤΡΙΝΑ ΕΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ.ΤΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΒΙΒΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΑΣ ΕΣΥ ΕΙΝΑΙ.....
  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ .ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΣΥΡΑΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΑ ΕΝΕΡΓΗΣΑΤΕ ΩΣ ΛΑΓΟΣ.ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΠΕΞΩ.ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ...ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

 139. danaos avatar
  danaos 27/08/2011 09:45:17

  mlvzero.blogspot, συγνώμη, αλλά εδώ μέσα δεν είναι όλοι νεοδημοκράτες όπως λες.Για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους!

 140. mlvzero.blogspot avatar
  mlvzero.blogspot 27/08/2011 10:03:49

  ΔΑΝΑΟΣ...ΔΕΚΤΟ
  ΕΓΩ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΝΔ
  ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ
  ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.....Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΔ
  Ε ΚΑΙ?ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ?ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ?
  ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΔΕΞΙΟ ΙΝΤΙΜΗΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΜΕΤΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΟΤΙ ΤΟΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΕΞΙΟΣ ΠΗΡΥΝΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
  ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

 141. periergos avatar
  periergos 27/08/2011 10:34:08

  Είστε λάθος κύριε Κρανιδιώτη. Σας παρακολουθώ καιρό αλλά σ'αυτή την ανάρτηση είστε μακριά από την πραγματικότητα. Το άσυλο όντως είχε απαληφθεί από την αρχή του νόμου πριν φτάσουμε στην περιβόητη Τετάρτη,ωστόσο η Διαμαντοπούλου μάλλον το "πούλησε" στη ΝΔ για να κάνει παιχνίδι.

  Από εκεί και πέρα θεωρώ πως η γενίκευση είναι φασισμός και μεγαλύτερη ντροπή από όλα αυτά είναι η μη εφαρμογή του νόμου από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια. Κατάπτυστο το άσυλο, αλλά χειρότεροι όσοι δεν εφάρμοζαν το νόμο τόσα χρόνια για αυτόφωρα αδικήματα όπως αυτά που οι διάφοροι μπάχαλοι διέπραταν.

  Από εκεί και πέρα για το θέμα των φοιτητικών οργανώσεων μην τσουβαλιάζετε και μην γενικεύεται. Το πάρτυ της συνδιαλλαγής έχει σταματήσει από το 2007 με το νόμο Γιαννάκου. Μία από τις λίγες διατάξεις που εφαρμόστηκαν ήταν αυτή για την καθολική ψηφοφορία στην εκλογή πρύτανη. Όλοι ανεξαιρέτως οι καθηγητάδες, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι ψήφιζαν για τον πρύτανη με συντελεστές βαρύτητας υπέρ των διδασκόντων.

  Από εκεί και πέρα, η ιστορία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όλα αυτά τα χρόνια είναι καταγραμμένη. Αιμοδοτεί την κεντροδεξιά με νέους εδώ και 37χρόνια και κερδίζει νίκες εδώ και 25 συνεχή χρόνια. Και μην ακούσω το παραμύθι για το ποιός ψηφίζει στις φοιτητικές εκλογές, γιατί 135,000 νέοι δεν είναι αμελητέα ποσόσοτητα, ειδικά όταν το υπουργείο ανακοίνωσε φέτος τους ενεργούς φοιτητές σε 254,000. Δηλαδή μπορεί με 53% να εκλέγεται Δήμαρχος και Περιφερειάρχης αλλά είναι πρόβλημα να εκλέγουν οι φοιτητές τους εκπροσώπους τους; ή μήπως στα 18 ένας πιτσιρικάς είναι ικανός να βγάζει βουλευτές αλλά είναι ανίκανος να εκλέξει Πρύτανη;

  Μην τα ισοπεδώνουμε όλα λοιπόν προς χάρην εντυπώσεων. Όλοι το Σαμαρά στηρίζουμε αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται.

  Ο ρόλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όλα αυτά τα χρόνια στο οικοδόμημα της ΝΔ είναι καίριος. Ωστόσο στο κομμάτι του πάρε-δώσε δε μπορώ να πω πως έχετε άδικο, αλλά όλα αυτά λύθηκαν το 2007.

  Δε μπορούμε λοιπόν να πονάει το πόδι και εμείς για να μην στενογχωρήσουμε τον Αρούλη να το κόβουμε. Ας μη γίνεται η ανικανότητα της Πολιτείας να δώσει λύσεις και να εφαρμόσει τους νόμους, η αιτία να τα ισοπεδώνουμε όλα.

  Έξω οι φοιτητοπατέρες με κλωτσιές, αλλά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι το φυτώριο ιδεών και πολιτικών. Αν ξεριζώσεις το φυτώριο, ο σπόρος (που λέγαμε...) δεν θα ανθίσει ποτε...

  • Theo avatar
   Theo @ periergos 29/08/2011 09:40:18

   "Είστε λάθος κύριε Κρανιδιώτη. Σας παρακολουθώ καιρό αλλά σ’αυτή την ανάρτηση είστε μακριά από την πραγματικότητα. Το άσυλο όντως είχε απαληφθεί από την αρχή του νόμου πριν φτάσουμε στην περιβόητη Τετάρτη,ωστόσο η Διαμαντοπούλου μάλλον το “πούλησε” στη ΝΔ για να κάνει παιχνίδι."

   το να παραπληροφορουμε τον κοσμο ειναι συνωνυμο του γκαιμπελισμου!!
   ακομη και ανωνυμα θα πρεπει να κρατουμε και τη σοβαροτητα μας και να υπηρετουμε την αληθεια!!

   • stanley@gr avatar
    stanley@gr @ Theo 29/08/2011 09:41:11

    @περιεργος

    • stanley@gr avatar
     stanley@gr @ stanley@gr 29/08/2011 09:43:53

     κε. περίεργε έχει δίκαιο ο Theo. Ο νόμος αρχικά χάιδευε το άσυλο χωρίς να το καταργεί. Καταργήθηκε μετά από την προσωπική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά.

 142. Foufoutos avatar
  Foufoutos 27/08/2011 11:14:43

  Χαίρονται όλοι οι νωχελικοί και τεμπέληδες ... Μάλλον δεν έχουν νοιαστεί ποτέ για το συμφέρον του συμφοιτητή τους ή του συναδέλφου τους.. Μάλλον τους νοιάζει μόνο να πάρουν ένα κολόχαρτο χωρίς αξία να το πάνε στους γονείς τους και να το κάνουν κορνίζα...
  Άσχετα με κόμματα και με παθογένειες είναι τουλάχιστον αδαής όποιος πιστεύει ότι ο φοιτητικός συνδικαλισμός δεν έχει προσφέρει διαχρονικά και δεν προσφέρει συνεχώς στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο...
  Όλα καλά λοιπόν... Πάτε σπουδάστε, γλεντήστε περάστε ωραία τα φοιτητικά σας χρόνια και τσιμουδιά...
  Το ότι η ΔΑΠ έβγαινε πρώτη με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο δεν αναιρεί την διάθεση όλων των παρατάξεων και των παιδιών να διεκδικούν κάτι καλύτερο για αυτούς και τους συμφοιτητές τους ...
  Επειδή το πρωτάθλημα το παίρνει κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταργήσουμε το πρωτάθλημα ή να σταματήσουμε να παίζουμε μπάλα...
  Όσο για τη ΔΑΠ ας μιλήσουν οι Δαπίτες, δικό τους θέμα θεωρώ ότι είναι...
  Οι υπόλοιποι νομίζω ότι απλά βγάζουν ΚΟΜΠΛΕΞ...

 143. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/08/2011 11:24:16

  Είδες εσύ να αναφέρομαι πουθενά στην ΔΑΠ; Ούτε ζήτησα να ...ξεριζωθεί το φυτώριο, ούτε αμφισβήτησα ότι τροφοδότησε το κόμμα με πολλά στελέχη, άλλα άριστα, άλλα μέτρια κι άλλα... Πολλοί είναι προσωπικοί μου φίλοι και συνομιλητές, συναγωνιστές της πρώτης γραμμής.
  Μην συγχέεις το τι γράφω εγώ με το τι γράφουν άλλοι που σχολιάζουν.
  Μιλάω για την γενική εικόνα των Πανεπιστημίων. Αν καταλαβαίνω καλά,΄συμφωνείς μαζί μου αλλά η διαφορά μας είναι ότι λες πως το αλισβερίσι μεταξύ συνδικαλιστών και πρυτάνεων και καθηγητών τέλειωσε το 2007. Άλλη πληροφόρηση έχω αλλά τέλος πάντων.
  Η γενική άποψη μου για την νεολαία είναι ότι έχει ως χρέος την ιδεολογική κι ακτιβιστική πρωτοπορία. Πρέπει να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά απ' το κόμμα. Δεν έχω γράψει ποτέ για το θέμα του ρόλου της κομματικής νεολαίας. Θα το κάνω εν καιρώ και θα εκπλαγείς....
  Φιλικά

  • periergos avatar
   periergos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/08/2011 11:52:23

   Φυσικά και δεν κάνω αγιογραφία των ΑΕΙ έτσι. Αλλά η Γιαννάκου πέτυχε ένα σημαντικό πλήγμα τότε στο σύστημα κάτι που άλλωστε φάνηκε και τον τελευταίο χρόνο. Πελεγρίνης και Μυλόπουλος βγήκαν χωρίς καμία στήριξη από φοιτητική παράταξη πχ αλλά το πάρε - δώσε έχει μαζευτεί και γι'αυτο σε ότι έχει να κάνει με το φοιτητικό κομμάτι δεν έχει βγει τίποτα τελευταία, παρά μόνο κάτι εκπομπές (στημένες για μένα 100%), του Βαξεβάνη που ανακύκλωναν υποθέσεις του 2000. Και δεν τελείωσε γιατί όλοι ξαφνικά έγιναν άγιοι, αλλά επειδή οι φοιτητοπατέρες δεν είχαν πλέον να πουλήσουν "πραμάτια" στο καθηγητικό κατεστημένο.

   Τώρα μικροσυμφέρονται υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν όπως και σε όλη την κοινωνία, αλλά η Α.Διαμαντοπούλου βρήκε την ευκαιρία μέσω αυτής της ιστορίας με τις παρατάξεις να περάσει την ιστορία με το Συμβούλιο. Όπου εδώ είστε και εδώ είμαι, πως θα εξελιχθεί στο χειρότερο σύστημα συνδιαλλαγής μεταξύ "ομάδων", αλλά όχι φοιτητών πλέον.

   Γιατί η κυρίαρχη "ιδεολογική" τάση στα Πανεπιστήμια θα εκλέγει 8 εκπροσώπους της από εσωτερικές εκλογές των διδασκόντων, αυτοί θα διορίζουν άλλους 6 δικούς τους, θα έχουν τον πρώτο λόγο στις υποψηφιότητες για Πρύτανη, θα διορίζουν κοσμήτορα αλλά και θα έχουν λόγο σε κάθε απόφαση του Ιδρύματος με δυνατότητα αναίρεσης.

   Και εγώ σας λέω... άντε πείτε μου εσείς πόσα ελληνικά Πανεπιστήμια δεν έχουν πλειοψηφία καθηγητών που να ΜΗΝ είναι αριστεροί... εγώ σας λέω πως σε ποσοστό 90% σε όλα τα ιδρύματα κυριαρχούν οι αριστερές ιδέες. Άντε πείτε μου εσείς πλέον πως θα στηθεί η ελληνοκεντρική Παιδεία...

 144. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 27/08/2011 14:56:02

  Στην αρχική μου τοποθέτηση έγραψα για την ¨υποτροφία σε όλους τους νεοεισερχόμενους φοιτητές¨ ( και μάλιστα με ¨ταξικά κριτήρια¨ δηλαδή στα παιδιά οικογενειών που είχαν χαμηλό συνολικό οικογενειακό εισόδημα , μέτρο που εγώ το θεωρώ δίκαιο και ¨σοσιαλιστικό¨ ) όπως αρχικά καθιέρωσε η Γερμανία από το 1972 ( BAFOEG ) και αργότερα οι νεοφιλελεύθεροι Χριστιανοδημοκράτες και ¨Σοσιάλ¨- δημοκράτες το ¨κούρεψαν¨ σε ¨δάνειο¨ που πρέπει να αποπληρωθεί ( με χαμηλές άτοκες δόσεις ) μετά το πέρας των σπουδών και την ανάληψη εργασίας η επαγγελματικής δραστηριότητας.

  Χθες σε μια βόλτα με την γυναίκα , το παιδί μου και ένα φίλο στο Θησείο , δεν πήγα για ¨καμάκι¨ , αλλά μου προέκυψε…, συνάντησα δύο συμπαθέστατες φοιτήτριες ( Μουσικολογία – Ιστορία της Τέχνης , 19 χρονών ) από την Αυστρία που έκαναν ¨περιήγηση¨ με μια κιθάρα στον ώμο.

  Μίλησα γερμανικά και τις προσκάλεσα για ¨παγωτό¨. Ζήτησα ¨να μου παίξουν¨ ( συγνώμη ) ένα γερμανικό ¨Lied¨ , το έκαναν και ολοκλήρωσαν με δύο κομμάτια των “Beatles” . Τις ρώτησα για τις συνθήκες σπουδών στην Αυστρία και μου είπαν ότι προσφέρουν ¨υποτροφία¨ , όπως στην Γερμανία , σε όλους με μία ¨εκβιαστική παραλλαγή¨ : Εάν σε κάθε έτος ( δύο εξάμηνα ) δεν έχουν τις προβλεπόμενες προόδους σπουδών , τότε όχι μόνο σταματά η υποτροφία , αλλά πρέπει να επιστρέψουν και όλο το ποσό !

  Προτιμούν οι περισσότεροι να υποβάλουν αίτηση για την λεγόμενη υποτροφία ¨καλών επιδόσεων¨ ( Begabtenstipedium ) την οποία στην χορηγούν εάν στο τέλος κάθε χρονιάς έχεις καλές επιδόσεις .Εάν είσαι καλός την παίρνεις η όχι ¨ , δεν μπαίνουν δηλαδή στο δίλημμα να την επιστρέψουν. Την υποτροφία ¨καλών επιδόσεων¨ την χορηγούν και στην Γερμανία ανεξάρτητα από το οικογενειακό εισόδημα.

  Με τον νόμο της κας Bildenberg- Διαμαντοπούλου θεσμοθετείτε κατά τα πρότυπα της πρώτης πατρίδας του ¨μετανάστη - πρωθυπουργού μας¨ το ¨φοιτητικό ΔΑΝΕΙΟ και όχι υποτροφία ¨ με σκοπό , προφανώς , να πληρώνονται τα ΔΙΔΑΚΤΡΑ που θα επιβάλλουν σταδιακά τα ¨αυτοδιοικούμενα¨ Α.Ε.Ι με την σύμφωνη γνώμη των ιδιωτικών εταιρειών ( οι οποίες όπως όλοι γνωρίζουμε στην Ελλάδα είναι όλες ¨παραγωγικές¨ μονάδε ).

  Η άποψη μου είναι : Εισαγωγή στα Α.Ε.Ι. ΟΛΩΝ των αποφοίτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , χωρίς ¨εισαγωγικές εξετάσεις¨ και ανεξάρτητα από τον βαθμό απολυτηρίου τους – σε όποια σχολή επιθυμούν . ΚΑΙ από εκεί και πέρα χορηγία υποτροφίας 500 ευρώ σε όλους τους φοιτητές με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα η οποία θα επιβεβαιώνεται – κρίνεται ανά δύο εξάμηνα.

  Σε περίπτωση ¨μη- προόδου¨ θα διακόπτεται¨. Το μέτρο αυτό θα μπορούσε να αποτελεί και ¨κίνητρο¨ για την ολοκλήρωση των σπουδών σε τακτό χρονικό διάστημα.

  Επίσης φοιτητές οι οποίοι θα ξεπερνούν τον διπλό προβλεπόμενο χρόνο για την αποφοίτηση χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους θα ¨διαγράφονται¨ με δικαίωμα επανεγγραφής μετά από 4- 5 χρόνια.

  Εκλεγμένοι εκπρόσωποι των φοιτητών για αυτή συγκεκριμένη περίπτωση ( και όχι ¨ad-hoc΄ διορισμένοι από τις παρατάξεις ) συμμετέχουν στις συσκέψεις των καθηγητών των τμημάτων και της πρυτανείας.

  Κανένας εκπρόσωπος της ¨οικονομίας¨ η του ¨κράτους¨ δεν συμμετέχει στα αυτοδιοικητικά όργανα των Α.Ε.Ι. , εκτός εάν τους καλέσουν να εκφράσουν τις απόψεις τους- συμβουλευτικά μόνο - σε ¨ειδικές συσκέψεις¨ για συγκεκριμένα θέματα.

  Οι πανεπιστημιακοί , οι σχολές και το έργο τους κρίνονται και αξιολογούνται από τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας της χώρας – και όχι του εξωτερικού ( οι τελευταίοι θα μπορούσαν να προσκαλούνται σε ειδικές συσκέψεις να εκφέρουν την γνώμη και τις προτάσεις τους μόνο συμβουλευτικά ). Και εννοείται πως το Πολυτεχνείο για παράδειγμα της Αθήνας δεν θα αξιολογεί για παράδειγμα από μόνο του το έργο και τις επιδόσεις του , αλλά αυτό θα γίνεται από άλλα Πολυτεχνεία της Ελλάδας και αντίστοιχα.

  Η παιδεία παραμένει – δωρεάν και δημόσια για όλες τις βαθμίδες. Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν μπορεί να – υπάρχει ¨ιδιωτική πρωτοβουλία¨ , όπως και όσα όλα τα άλλα ¨δημόσια βασικά αγαθά¨ ανθρώπινης επιβίωσης και προόδου ( υγεία και κοινωνική πρόνοια , ρεύμα , νερό , τηλεπικοινωνίες, συγκοινωνίες και η αξιοποίηση – εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας κάτω από την γη και την θάλασσα. Αποτελούν πρώτιστο καθήκον , έργο και υποχρέωση του κράτους και της κοινωνίας, όχι μόνο με την απλή ¨μέριμνα¨.

  Συγκεκριμένο , καθορισμένο και Συνταγματικά , ποσοστό του ΑΕΠ προσδιορίζεται για την παιδεία , την έρευνα και την υγεία. Το κράτος θα πρέπει να ενισχύσει τα κονδύλια του για υποτροφίες στους ¨αριστούχους¨ (ΙΚΥ ) με – διαφανείς συνεργασίες και όχι συναλλαγής – και όχι να περιμένουμε να καλύπτει την υποχρέωση αυτή το κάθε ¨Ίδρυμα Ωνάση ή Νιάρχου¨ με τις περίεργες επιλογές τους από τους καθηγητές που υπηρετούν τα συγκεκριμένα ιδρύματα.

  Καμία ¨Ευρωπαϊκή Οδηγία¨ και ¨Διεθνής Σύμβαση¨ δεν ¨υπερισχύει του Ελληνικού Συντάγματος – και της Ελληνικής Δικαιοσύνης – δεν παραβιάζει το πολιτικό ¨δικαίωμα αυτοδιάθεσης¨ των μακροχρόνια κατοίκων – πολιτών¨ της χώρας , εκτός εάν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Βουλής , σε σοβαρά θέματα – μέσω δημοψηφισμάτων που πρέπει να θεσμοθετηθούν και με πρωτοβουλία πολιτών. Το σχετικό ΑΡΘΡΟ- ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ του Συντάγματος ( 28 ) τροποποιείται σε μια επόμενη Συντακτική Συνέλευση και όχι απλά σε μια απλή αστική – ταξική ¨αναθεώρηση¨ , έτσι ώστε να εξασφαλίζεται και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του Ελληνικού λαού και Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑΣ για κάθε διεθνή συνεργασία σε όλους τους τομείς.

  Με το ¨ισχύον¨- Σύνταγμα παραβιάσθηκε και παραβιάζεται η αρχή της αμοιβαιότητας σε όλες τις διεθνείς συναλλαγές της Ελλάδας και το πιο δημοκρατικό δικαίωμα , αυτό του δικαιώματος της Αυτοδιάθεσης των πολιτών της χώρας.

  Ας διαβάσουμε , ας είναι και από την ¨Αυγή¨ , το παρακάτω ενδιαφέρον άρθρο για τα λεγόμενα ¨φοιτητικά δάνεια¨ που προσπαθεί να θεσμοθετήσει η εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση – απορύθμιση της κας Bildenberg – Διαμαντοπούλου και του τοποτηρητή της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης της ¨Σοσιαλιστικής¨ - Διεθνούς του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

  Φοιτητικά δάνεια. Εν αρχή ην... το χρέος
  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
  Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/08/2011
  ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ*
  *Ο Ευάγγελος Νικολαϊδης είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=634476

 145. Σπ. Αθ. avatar
  Σπ. Αθ. 27/08/2011 19:39:02

  Για ποια ΔΑΠ μιλάνε όσοι μιλάνε; Για την ΔΑΠ των δικών τους φοιτητικών χρόνων; Καλα τα γραφει το ΤΑΧΑΛΙΑ για τους σημερινους "μικρους γαλάζιους Φωτόπουλους". http://taxalia.blogspot.com/2011/08/blog-post_7563.html Το απόστημα αυτό έπρεπε να σπάσει και καλώς πετάχτηκαν οι φοιτητές έξω απο την διαδικασία ανάδειξης πρυτανικών αρχών. Αυτό που δεν έγινε και θα έπρεπε να γίνει είναι να πάψει και το αυτοδιοικητο των ΑΕΙ/ΤΕΙ. Με τους δικους μου φορους να ασκουν οι καθηγητες διοικηση λες και κουμανταρουν το μαγαζι του πατερα τους; Οχι κυριοι. Βρειτε πορους και καντε οτι γουσταρετε... Αλλα τετοιες αλλαγες μονο σιγα σιγα μπορουν να γινουν. Πολυ σωστα γραφει ο Κρανιδιώτης οτι γκρεμίστηκαν 2 ξόανα. Ειναι και αλλα ομως που μένει να πέσουν. Και κακα τα ψεματα, αυτα απο μονη της η ΝΔ ουτε μπορουσε ουτε θα μπορει να τα ριξει. Ας παρει λοιπον το ΠΑΣΟΚ την πολιτικη ευθυνη για τα πρώτα ταμπου (το ασυλο) και οταν με το καλο ερθει η ΝΔ τοτε θα απαιτησει και αυτη συναίνεση στις περαιτέρω αλλαγες. Αυτο ομως θελουν κοινο νου που μονο κατι βουτυροπαιδα της ΔΑΠ φαινεται να μην διαθέτουν...

 146. Απόστολος avatar
  Απόστολος 27/08/2011 23:30:24

  NTANTON είπε : -----Η άποψη μου είναι : Εισαγωγή στα Α.Ε.Ι. ΟΛΩΝ των αποφοίτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , χωρίς ¨εισαγωγικές εξετάσεις¨ και ανεξάρτητα από τον βαθμό απολυτηρίου τους – σε όποια σχολή επιθυμούν . ΚΑΙ από εκεί και πέρα χορηγία υποτροφίας 500 ευρώ σε όλους τους φοιτητές με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα η οποία θα επιβεβαιώνεται – κρίνεται ανά δύο εξάμηνα.

  Η μπουρδολογία Πανάρετου και παλαιότερα Μπαμπινιώτη και ενός άλλου Βερέμη αν δεν κάνω λάθος.
  Ωραίο ακούγεται , από τους 100,000 υποψήφιους με βάση τις πρώτες προτιμήσεις των προηγούμενων ετών 40,000 Ι