#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/03/2013 14:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Τα γερμανικά κεφάλαια δεν παθαίνουν κρυοπαγήματα στην Ρωσία…»Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Τα πράγματα αγριεύουν, αδέρφια. Γύρω απ’ τον Ελληνισμό συντρίμμια η «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» κι η ίδια η ευρωπαϊκή ιδέα ένα γερμανικό κουρέλι. Εκεί σκουπίσανε τα πόδια τους πριν μαχαιρώσουν την Κύπρο οι εταίροι μας κι υπόσχομαι να ματώσω το πρώτο χαιρέκακο ηλίθιο χαμόγελο ημετέρου. Το να βλέπω τους τσανακογλείφτες του Σχεδίου Ανάν στην Κουμουνδούρου να παριστάνουν τους Κολοκοτρωναίους για το αρχικό ΟΧΙ στο «κούρεμα», τους κάνει απλώς ακόμη πιο ανυπόληπτους στα μάτια μου. Όταν όμως βλέπω τάχα «κεντροδεξιούς» να επιχαίρουν, για την ταπείνωση και την ισοπεδωτική επιδρομή στην Κύπρο Γερμανών και άλλων, τότε το μάτι μου γυρίζει ανάποδα. Γιατί τις απαιτήσεις μου δεν τις έχω από μηδενιστές τυχοδιώκτες.

Οφείλαμε ως κυβέρνηση του έρμου του «Εθνικού Κέντρου» να απαντήσουμε στις βαρύτατες συκοφαντίες, να θυμίσουμε ότι το Λουξεμβούργο έχει πολύ μεγαλύτερο τραπεζικό τομέα από την Κύπρο, κι εκεί, όπως και στον Παναμά, την Ελβετία κι αλλού, οι μιξοπαρθένες των γερμανικών χωρών όχι μόνο ξεπλένουν χρήμα αλλά το σιδερώνουν κιόλας. Χρήμα από διαφθορεία όπως SIEMENS, όπλα, φοροδιαφυγή, απάτες κι άλλες έντιμες δραστηριότητες.

Δεν θα άλλαζαν και πολλά αλλά η αλήθεια ποτέ δεν βλάπτει και σίγουρα κάνει καλό στο ηθικό.

Δεν έχω πια καμιά ψευδαίσθηση για την «Ενωμένη» Ευρώπη. Ένα γδαρμένο τομάρι που το σέρνουν πίσω τους οι Γερμανοί είναι. Όλοι οι μηχανισμοί της τάχα αλληλεγγύης στην υπηρεσία των συμφερόντων της. Μας ξέσκισε την οικονομία και τώρα δημιουργεί και κινδύνους στην εθνική μας ασφάλεια απειλώντας την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Διότι οι Τούρκοι τώρα θ’ αρχίσουν το χορό…

Γιατί, OK, εμείς ήμασταν διεφθαρμένοι, φοροφυγάδες, γραφειοκράτες κλπ, και φτάσαμε σε αυτά τα χάλια. Οι Ιταλοί, από τις, μεγάλες βιομηχανικές δυνάμεις του κόσμου; Η εκβιομηχανισμένη Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η «κελτική τίγρης»; Όλοι μαλάκες είμαστε, τεμπέληδες, σπάταλοι κι οι τύποι με τα δερμάτινα κοντοβράκια, που πίνουν σαν νεροφίδες είναι το άλας της οικονομικής διαχείρισης; Δεν νομίζω. Οι Άγγλοι απέξω κι οι Γάλλοι, όπως πάντα, υποδύονται πως αντιστέκονται. Σαν γκόμενες, «μη, μα για ποια με πέρασες» κλπ». Ελπίζω να έχουν πρόχειρο στο μουσείο εκείνο το βαγόνι, γιατί βλέπω να το ξαναβγάζουν στο δάσος της Κομπιένης για να πέσουν για δεύτερη φορά οι τζίφρες, αν συνεχίσουν έτσι. Μην υπογράφουν έξω, στο αγιάζι.

Το ότι δεν έχουμε ορατή οδό και πεδίο διαφυγής, δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμυθιαζομαστε, να φτιάχνουμε φαντασιακούς δωσιλογικούς «παραδείσους» γερμανικών προδιαγραφών. Το ότι μας ξεσκίζουν δεν σημαίνει πως πρέπει να υποκρινόμαστε ότι μας αρέσει.

Τελικά το κοινό νόμισμα ήταν το συρματόπλεγμα, όπου έκλεισαν οι Ευρωπαίοι όλη σχεδόν την Ευρώπη. Ένα απέραντο Lager, με βελτιωμένες τις προδιαγραφές του Άουσβιτς. Στο Άουσβιτς μπαίνοντας σου μύριζε η τσίκνα της ανθρώπινης σάρκας, έβλεπες τους πύργους με τα πολυβόλα, τους μαυροντυμένους με τα αυτόματα και το βούρδουλα στο χέρι. Ήξερες που μπήκες. Εδώ, όταν μας έβαλε μέσα ο μαρτυριάρης του Οτσαλάν, το γιορτάσαμε κιόλας!

Η νέα Βέρμαχτ, που παίρνει ρεβάνς για την παλιά, φοράει κουστούμια και γυαλάκια με χρυσό σκελετό. Ελέγξανε το χρήμα και τώρα πάνε όλη την ήπειρο καρότσι.

Και για να μην υπάρχουν πολιτικές παρεξηγήσεις, δεν μπορούμε πλέον να φύγουμε, εδώ που μας φέρανε. Δεν είναι λύση η ηρωική έξοδος του Ελληνισμού, με δραχμή και λίρα, το άλμα προς τα πίσω. Που να πάμε και με ποιους; Μέσα θα «χορέψουμε» ώσπου να βρούμε διέξοδο. Αλλά μην λέμε ψέματα στο λαό μας και στον εαυτό μας.

Δεν είναι πατρίδα μου η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους, που υποδύεται την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εδώ είναι η Πατρίδα μου κι όπου ζουν κι αγωνίζονται Έλληνες. Δεν είναι Πατρίδα μου αυτό το πράγμα με την σημαία που θυμίζει αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και που κανείς δεν είναι διατεθειμένος να πεθάνει γι’ αυτήν. Δεν είναι Πατρίδα μου ο δαιδαλώδης γραφειοκρατικός αχταρμάς, που δεν έχει εκλεγμένη κυβέρνηση, αληθινό κοινοβούλιο που να ψηφίζει νόμους. Δεν είναι χώρα, δεν έχει δικό της στρατό, ενιαίο φρόνημα, αληθινή αλληλεγγύη. Μια τρίχα Έλληνα δεν θα χαράμιζα, ακόμη και του…Σκουρλέτη, για όλη την Βαυαρία τους ή τα λασποχώραφα της Φλάνδρας.

Όμως είμαστε εδώ. Δεν μπορούμε να φύγουμε. Θα ‘ταν μια λύση χειρότερη απ’ το πρόβλημα. Γερή η παγίδα τους κι η κρίση τους έδωσε την ευκαιρία για μια ιστορική ρεβάνς.

Τι δέον γενέσθαι λοιπόν;

Από τη μια θα υπάρχουν οι φωνές που θα θέλουν πλήρη υποταγή, να χαλαρώσουμε και να το …απολαύσουμε. Θα φάμε  στην μάπα «σωφροσύνη», νεοφιλελεύθερες και κολωνακιώτικες σκυφτές παραινέσεις, ενίοτε με προοδευτικό φουλάρι, που θα πάει σύννεφο.

Από την άλλη θα υπάρχουν οι φωνές των γνωστών τυχοδιωκτών και παλαβών, που μπροστά στο να τσιμπήσουν δυο μονάδες σε δημοσκόπηση, θέλουν ν’ αυτοκτονήσουμε και παραμυθιάζουν το πόπολο με «αντιμπεριαλιστικούς αγώνες ή οιονεί Θερμοπύλες και λιακοπούλειες θεωρίες πως θα ‘ρθουν να μας σώσουν οι Ρώσοι, που μόλις μας έγραψαν κανονικά, οι Ουζμπέκοι, το ουράνιο που κρύβεται κάτω από τον τάφο του Πατρός Τάδε κι άλλες ενδημικές ασθένειες της ελαφροαλαϊκής Δεξιάς, όπου «άμα η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί σου, τόσο το χειρότερο γι’ αυτήν».

Κι από την άλλη υπάρχει η Ανάγκη, το καθήκον που επιβάλλει η λογική, η αληθινή σωφροσύνη κι η Ιστορία. Είναι μονόδρομος. Οφείλουμε να ανασυγκροτήσουμε τους παράγοντες της εθνικής μας ισχύος μας, τους οποίους αποδομούμε σαράντα σχεδόν χρόνια. Επιστροφή στα βασικά, ζωτικά και αναγκαία.

Με ρυθμούς γοργούς να ανασυγκροτήσουμε πρώτα απ’ όλα το φρόνημα μας, επανελληνίζοντας την Παιδεία μας, τον δημόσιο λόγο, τιθασεύοντας και τιμωρώντας την διαβρωτική λειτουργία των ΜΜΕ και της μηδενιστικής κλίκας στην Παιδεία, που πρέπει ν’ απολυθεί χτες!. Δεν μπορείς να δώσεις αγώνα για την Ελλάδα χωρίς Έλληνες στο φρόνημα. Ας αποφασίσουμε λοιπόν ότι πρέπει να ανατρέφουμε Έλληνες, ξανά, κι όχι ψευτοπροοδευτικά ανδράποδα ή νεοφιλελεύθερους φραγκοφονιάδες.

Να αποκαταστήσουμε την τάξη και τον σεβασμό στους Νόμους απ’ άκρου εις άκρον στην χώρα μας. Με την αυτονόητη επανάσταση του να κάνει ο καθένας σωστά την δουλειά του, από τον κλητήρα και τον αστυφύλακα ως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από τον απλό πολίτη που θα σέβεται το περιβάλλον, τον συμπολίτη του, τους Νόμους και τα σύμβολα της Πολιτείας, ως τους ισχυρούς που θα μάθουν ακόμη και με τον βούρδουλα του Νόμου, πως υπάρχουν κανόνες κι υποχρέωση ανταπόδοσης στο κοινωνικό σύνολο.

Η δημιουργία ενός αστικού και περιφερειακού περιβάλλοντος όπου θα βασιλεύει η ασφάλεια, εσωτερική κι εξωτερική είναι η πρώτη προϋπόθεση της οικονομικής δράσης και ζωής. Χωρίς λαθρομετανάστες, με συντριμμένη την εγκληματικότητα, με αστικό τοπίο που θα έχει καθαριότητα, καλαισθησία, ευταξία.

Κι αυτό προϋποθέτει ανασυγκρότηση του σκληρού πυρήνα της εθνικής μας ύπαρξης, ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις με αυξημένη καθολική θητεία, αδιαφορώντας για την μικροπολιτική βούληση των πολιτικών νεολαιών, με κύρος και σεβασμό από την πολιτική ηγεσία. Να ξέρουν οι επίδοξοι λύκοι, πως αυτός ο Λαός φυλάει τον τόπο του με πείσμα και ικανότητα. Το ξέρανε ιστορικά. Να τους το θυμίσουμε.

Δημιουργία πολυποίκιλης εθνικής παραγωγής χωρίς λογική επιδοτήσεων, άρα απάτης, εξάρτησης κι οκνηρίας. Απλά ας καταργήσουμε τους εκβιαστικούς γραφειοκρατικούς φραγμούς, ας δημιουργήσουμε συνθήκες σταθερότητας κι υγιούς ανταγωνισμού κι ο Έλληνας θα βρει τον δρόμο του στις νέες τεχνολογίες, στις νέες καλλιέργειες, σε μια βιοτεχνία και βιομηχανία σε άλλες βάσεις. Σε σύγχρονες υπηρεσίες χωρίς τις αγκυλώσεις και τις στρεβλώσεις δεκαετιών. Τότε, για τους ίδιους λόγους που θριαμβεύει έξω, θα θριαμβεύσει κι εδώ.

Υγιές, ασφαλές περιβάλλον για την πυρηνική δύναμη μας: τους ανθρώπους μας, τους Έλληνες και με κάθε μέσο σφυρηλάτηση του εθνικού φρονήματος τους. Σοβαρό κράτος για να το σέβονται εγχώριοι και ξένοι.

Ανασυγκρότηση, καρτερία με το δάχτυλο στη σκανδάλη κι αναζήτηση συμμαχιών και συντονισμένης δράσης. Όλος ο Νότος κι όχι μόνο, καταλαβαίνει που πάει το πράγμα, υποψιάζονται πια πως απλά περιμένουν στην σειρά μπροστά στον πάγκο του μακελάρη.

Και για να μην έχετε καμιά αμφιβολία γι’ αυτό που συμβαίνει, τις αιτίες και τους στόχους και ποιος είναι ο εχθρός, ξέρετε τι κυκλοφορούν ενθουσιασμένοι μεταξύ τους, μετά το οικονομικό Blitzkrieg σε βάρος της Κύπρου, οι Γερμανοί τραπεζίτες, στελέχη επιχειρήσεων και κυβερνητικοί; Το’ πε γερμανίδα στέλεχος επιχειρηματικού κολοσσού σε φίλο μου: «Αυτή τη φορά και με την Ρωσία να τα βάλουμε, τα κεφάλαια κι οι εντολές μέσω υπολογιστή δεν παθαίνουν κρυοπαγήματα»! Χρόνια Πολλά, ευτυχής η 25η Μαρτίου 1939, αδέρφια…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Geros avatar
  Geros 25/03/2013 14:44:58

  Μια μικρή παρατήρηση στον αρθρογράφο που δυστυχώς αναμασά την πολύ δημοφιλή φράση τις τελευταίες μέρες , ότι δηλαδή και το Λουξεμβούργο έχει διογκωμένο τραπεζιτικό τομέα αλλά δεν αντέδρασε η Γερμανία σε αυτούς , άρα δυο μέτρα και δυο σταθμά , μας μισούν , συνωμοσίες ..... και τα λοιπά.
  Για να τελειώνουμε και με αυτό το παραμύθι μια και καλή : Για να μην σας κουράζω με το πλήθος των διαφορών μεταξύ του τραπεζιτικού συστήματος του Λουξεμβούργου και της Κύπρου θα πω μόνο την διαφορά που και καμία άλλη διαφορά μεταξύ τους να μην υπήρχε από μόνη της είναι αρκετή.
  ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ , ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΚΑ.
  Γκέγκε?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Geros 25/03/2013 15:08:26

   Απ'΄όλο το άρθρο αυτό σου 'μεινε; Από γκέγκε δεν πας καλά...

   • Geros avatar
    Geros @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/03/2013 15:17:55

    Όχι , αλλά αυτό το έχω ακούσει τόσες φορές τις τελευταίες μέρες που με .... κούρδισε.
    Συγγνώμη για το γκέγκε αν σας ενόχλησε , δεν σας είχα ότι θίγεστε με τέτοια , σας έχω για κάποιον που χρησιμοποιεί τέτοια γλώσσα και χειρότερη , μάλλον όταν τα λέτε εσείς σας αρέσουν και όταν σας τα λένε όχι.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Geros 25/03/2013 21:48:05

     Γκέγκε σημαίνει "κατάλαβες". Το χρησιμοποίησα με την νοηματική του έννοια. Αρβανίτης να θιγεί απ΄το γκέκε, δεν γίνεται!

   • μεταρρυθμιστής avatar
    μεταρρυθμιστής @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/03/2013 15:19:12

    Αντί να πείτε στον ανωτέρω σχολιαστή οτι όντως αυτό που γράψατε περί Λουξεμβούργου είναι μια χιλιοειπωμένη, λαικιστική μπαρούφα και να αναγνωρίσετε οτι έχει δίκιο , του την " λέτε" κι από πάνω;

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ μεταρρυθμιστής 25/03/2013 15:21:09

     Γιατί θα πάρω άδεια;
     Το να λες την αλήθεια δεν είναι "λαϊκίστικο".
     Μην φοβάσαι και την σκιά σου.

     • μεταρρυθμιστής avatar
      μεταρρυθμιστής @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/03/2013 15:24:03

      Η αλήθεια οτι το Λουξεμβούργο δεν ζήτησε να δανειστεί, η Κύπρος πήγε σχεδόν γονυπετής. Όλα τα λοιπά περιττεύουν...

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ μεταρρυθμιστής 25/03/2013 15:25:54

      Το ότι μας δουλεύουν με επιχειρήματα του κώλου, δεν περιττεύει. Τουλάχιστον να ξέρουν ότι το ξέρουμε και δεν το καταπίνουμε.
      Σε λίγο μήπως θα μας κατηγορήσουν και για ...γενοκτονία;

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ μεταρρυθμιστής 25/03/2013 15:31:18

      Δεν ξέρω πόσοι παρατήρησαν μια διαφορά: Ο Λάτσης είναι στο Λουξεμβούργο, ο Βγενόπουλος ήταν στην Κύπρο.
      Ο πρώτος έχει ακόμη τράπεζα (και θα έχει - συγχωνευμένη). Ο δεύτερος, εδώ 1,5 χρόνο δεν έχει πιά.
      Σας λέει τίποτε;
      Για απορίες, στο κλασσικόν σύγγραμα Das Kapital (βιβλίο 3 κεφάλαιο 15).

     • Geros avatar
      Geros @ Uncle Stgm 25/03/2013 16:12:03

      Εγώ είμαι ο γέροντας αλλά εσύ μιλάς με γρίφους ....

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Geros 25/03/2013 17:20:12

      Απλό είναι: Ο ένας δεν "απέσυρε" (απο το μακρινό Δουκάτο). Ο άλλος "απέσυρε" (από το αδελφό μας νησί).
      Η έρμη η συζήτηση, για "κεφάλαιο και πατρίδα", που εκκρεμεί...
      Και για το ποιά κεφάλαια θα καταστραφούν στην κρίση.

     • Queen For The Black Side avatar
      Queen For The Black Side @ Geros 25/03/2013 20:23:32

      @ Geros : ο Tabula Rasa είναι φίλος και είπα να προσυπογράψω τα λεγόμενά του. Στην Πάνια λυπάμαι, αλλά θα σταδιοδρομήσετε μόνος. Δε θα σας κλέψει κανένας τη....δόξα, τη ...λόξα;

     • Νικηφόρος Ουρανός avatar
      Νικηφόρος Ουρανός @ μεταρρυθμιστής 26/03/2013 21:32:05

      Δηλαδή φίλε μου όποιος τολμήσει να προστρέξει στην περίφημη κοινοτική αλληλεγγύη την έβαψε. Μετ τις πράξεις τους οδηγούν στην οικονομική απομόνωση της Ευρώπης. Ποιός μεγάλος επανδυτής θα θελήσει να εμπιστευθεί ευρωπαϊκή τράπεζα ;

     • Tabula Rasa avatar
      Tabula Rasa @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/03/2013 16:16:19

      Φαήλο μην τους ....ξεσυνερίζεσαι τους ανθρώπους! Γιορτάζουν σήμερα.
      Την 25η Μαρτίου της υποταγής.
      Θέλουν οι Γερμανοτσολιάδες να κρυφτούν, κι η χαρά δεν τους αφήνει.
      Αλλά που θα πάει; Θα έρθει η ώρα τους....

     • Geros avatar
      Geros @ Tabula Rasa 25/03/2013 16:45:12

      Έχω συνηθίσει τις προσβολές των θρασύδειλων , τώρα περάσαμε και στις απειλές ....
      Άκου παιδί μου , δεν είναι ο ρεαλισμός προδοσία και δεν είναι και η βλακεία πατριωτισμός.
      Αν ήταν η βλακεία πατριωτισμός θα σου είχαν κάνει άγαλμα στο Σύνταγμα ....

     • Tabula Rasa avatar
      Tabula Rasa @ Geros 25/03/2013 17:59:44

      Άκου να δείς κυρΓέρο. α)Οτι θα έρθει η ώρα όλων αυτών που σήμερα χορεύουν κι επιχαίρουν για την ήττα, σίγουρα θα έρθει. Εσύ προσωπικά, δεν ξέρω αν έχεις λόγους να εισπράττεις την υπόσχεση ως απειλή, αλλά για να τσιμπάς, κάτι θα ξέρεις παραπάνω. β) Ο ρεαλισμός του κ#λου που ταυτίζεται με τον κυνισμό και τη δουλικότητα, είναι ίδιον των προδοτών.
      γ) Σήμερα άφησα ένα μάτσο ξεραμένες τσουκνίδες, στο ηρώο των ηλιθίων μικρόψυχων ριψάσπιδων της φυλής, εις μνήμην των δειλών ομόψυχών σου.

     • Geros avatar
      Geros @ Tabula Rasa 25/03/2013 18:59:00

      Το γ) με ξέρανε στο γέλιο ρε τύπε!
      Είσαι ποιητής μεγάλε , χαραμίζεσαι εδώ μέσα. Στην Πάνια τρεις εκπομπές τις έχεις στα σίγουρα.

     • Queen For The Black Side avatar
      Queen For The Black Side @ Tabula Rasa 25/03/2013 19:33:27

      Ε, άμα πιστεύεις οτι μπορώ να σταδιοδρομήσω στην Πάνια, εσύ που καθόσουν καιρό στο ράφι του Χρυσού Κουφέτου και ξέρεις, βάλε βίσμα ρε μπάρμπα να με προωθήσεις! Έχει και μπαξίσι μετά. Ξέρεις εσύ .

     • Geros avatar
      Geros @ Tabula Rasa 25/03/2013 19:50:46

      Μαζί θα κάνουμε καριέρα! Θα γίνω ο μάνατζερ σου.
      Δώσε και άλλα ποιήματα. Γουστάρω θηλυκό ποιητή Φαμφάρα! "Μαύρα κοράκια , κόκκινα κοράκια ...".
      Το Tabula rasa είναι το καλλιτεχνικό σου ψευδώνυμο?

     • Tabula Rasa avatar
      Tabula Rasa @ Tabula Rasa 25/03/2013 20:35:34

      Βρε Γέρο, τώρα που ξαναδιαβάζω τις σοφίες σου, εσύ κι ο Κάτμαν (ξέρεις, της Πάνια), ένα ίδιο πράγμα! Κάτμαν εσύ παριστάνεις τον Γέρο; Αποκαλύψου.

     • Queen For The Black Side avatar
      Queen For The Black Side @ Geros 25/03/2013 19:40:57

      @ Geros : Δεν φαντάζομαι να σας πειράζει που σας απαντώ εγώ αντ΄αυτού, αλλά μας σκάσατε πια μέρα που είναι !
      :-)

     • Tabula Rasa avatar
      Tabula Rasa @ Queen For The Black Side 25/03/2013 19:52:18

      xaxaxaxa! Τέλειο. Δε χρειάζεται να συμπληρώσω τίποτε, καλύφτηκα απόλυτα. Από την πολλή θέαση της Πάνια το έπαθες λοιπόν Γέρο. Έτσι, όλα εξηγούνται.

     • Πέτρος avatar
      Πέτρος @ Queen For The Black Side 25/03/2013 19:54:51

      ''ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ , ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΚΑ.
      Γκέγκε?''
      Σε λίγο αυτός θα παρελαύνει με Γερμανική σημαία στο Σύνταγμα ! Άπαιχτοι ορισμένοι.

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Queen For The Black Side 25/03/2013 20:06:04

      Αγαπητή μου Βασίλισσα, το ήξερα ότι έχετε και άγρια πλευρά! Ε, τι Βασίλισσα θα ήσαστε αν δεν δείχνατε και λίγο...δόντια πού και πού; :) Επιβάλλεται!

     • Queen For The Black Side avatar
      Queen For The Black Side @ Queen For The Black Side 25/03/2013 20:16:57

      @ Νιόβη : Γειά σας αγαπητή Νιόβη. :-) Στην πραγματικότητα, αυτό το πινγκ πονγκ εξυπνακιδισμού είναι ανούσιο και κουραστικό, αλλά σαν αστείο και για λίγο, όταν μερικοί το προκαλούν ... :-)
      @ Geros : ο Tabula Rasa είναι φίλος και είπα να προσυπογράψω τα λεγόμενά του. Στην Πάνια λυπάμαι, αλλά θα σταδιοδρομήσετε μόνος.

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Queen For The Black Side 25/03/2013 20:54:55

      Γέροντα, εμένα εννοείς; Δεν είμαι η Βασίλισσα, σε διαβεβαιώ. Μπορεί να σου το επιβεβαιώσει όποτε θέλεις το αντινιούζ. Δεν χρειάζεται να με ρωτήσει καν, το επιτρέπω δημοσίως από τώρα.

     • Queen For The Black Side avatar
      Queen For The Black Side @ Geros 25/03/2013 20:21:43

      @ Νιόβη : Γειά σας αγαπητή Νιόβη. :-) Στην πραγματικότητα, αυτό το πινγκ πονγκ εξυπνακιδισμού είναι ανούσιο και κουραστικό, αλλά σαν αστείο και για λίγο, όταν μερικοί το προκαλούν ... :-)

     • Geros avatar
      Geros @ Queen For The Black Side 25/03/2013 20:33:11

      Καταλαβαίνεις πόσο για γέλια είσαι όταν γράφεις με πολλά ψευδώνυμα? Δουλεύεις τον εαυτό σου. Όταν μάλιστα απαντάτε η μια στην άλλη ... θλιβερό ρε γαμώτο.
      Πιάνεις κουβέντα με τον εαυτό σου μέσω antinews ρε ? Έλεος! Βρες κάτι άλλο να κάνεις με την ζωή σου.

     • Queen For The Black Side avatar
      Queen For The Black Side @ Queen For The Black Side 25/03/2013 22:05:21

      @ Geros : Τόσα καταλαβαίνετε, τόσα λέτε Γέροντα. Δε θα σας δώσω παραπέρα σημασία. Εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια. Δεν είσαστε ο μόνος που παίζετε αυτό το αστείο παιχνίδι. Είστε πολλοί.
      @ Νιόβη : Μη δίνετε σημασία. Μερικοί όταν τους απαντούν καταλλήλως κι ενοχλούνται, χάνουν την ψυχραιμία τους και παραφέρονται.

     • katdelbar avatar
      katdelbar @ Geros 26/03/2013 00:11:39

      Symfwnw!

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ katdelbar 26/03/2013 15:32:48

      Εγώ΄αντιθέτως, το βάζω εδώ το .."συμφωνώ" και με πολλά θαυμαστικά !
      Μόνο που αυτός(η) που το είπε αυτό:
      ¨Μερικοί όταν τους απαντούν καταλλήλως κι ενοχλούνται, χάνουν την ψυχραιμία τους και παραφέρονται"),
      προφανώς κρατούσε πολύ καθαρό καθπέπτη !

     • katdelbar avatar
      katdelbar @ Geros 26/03/2013 00:14:20

      edw evala to symfwnw kai alou emfanistike!

     • Kostas nikolaou avatar
      Kostas nikolaou @ Geros 26/03/2013 11:03:24

      ο αείμνητος αρτέμης μάτσας ( αν δεν κάνω λάθος) δίδασκε πολίτικο ρεάλισμο στις ταινίες : ''μίλα σκουλήκι οι γερμανοί είναι φίλοι μας'' .

     • Queen For The Black Side avatar
      Queen For The Black Side @ Kostas nikolaou 26/03/2013 13:29:13

      Τέλεια το έλεγε όμως εκείνο το σαδιστικό ''μίλησε'' - ''μίλησε'' :
      h**p://www.youtube.com/watch?v=V9KkF7qql40 :-)

  • vasilios avatar
   vasilios @ Geros 25/03/2013 15:28:50

   Ο ΑΔΩΝΙΣ ΕΙΣΑΙ?

   • Queen For The Black Side avatar
    Queen For The Black Side @ vasilios 25/03/2013 22:26:25

    ΧΑ ΧΑ ΧΑ ! Ο Άδωνιςείναι κι αλλάζει ψευδώνυμα.

    @ Geros : Τόσα καταλαβαίνετε, τόσα λέτε Γέροντα. Δε θα σας δώσω παραπέρα σημασία. Εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια. Δεν είσαστε ο μόνος εξ άλλου που παίζετε αυτό το αστείο παιχνίδι. Είστε πολλοί.
    @ Νιόβη : Μη δίνετε σημασία αγαπητή Νιόβη. Μερικοί όταν τους απαντούν καταλλήλως κι ενοχλούνται, χάνουν την ψυχραιμία τους και παραφέρονται. Δεν αντέχουν.

  • aris. aold avatar
   aris. aold @ Geros 25/03/2013 20:16:18

   Και για να τονίσουμε και τις διαφορές Λουξεμβούργου και Κύπρου.

   Στο Λουξεμβούργο την κρίση θα την διαχειρίζονταν ο Γιούγκερ με τον αντίστοιχο Κεντρικό τραπεζίτη και στην Κύπρο την διαχειρίστηκε ο Αναστασιάδης με το υπόλοιπο τσίρκο.

   Μεγαλύτερη ζημιά και από τον Σοιμπλε έκαναν στην Κύπρο οι ηγέτες της όπως χειρίσθηκαν τα πράγματα.

   Αυτά δεν τα λέει κανείς.

   Αυτοκριτική μηδέν.

   Οπως δεν λέει κανείς ότι ο Σαμαράς και ο κάθε Σαμαράς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα με ανθρώπους που αλλάζουν στρατηγική κάθε πέντε λεπτά που δεσμέυονται στην Ευρώπη και το καταψηφίζουν.

   Την αποκλειστική ευθύνη την έχουν οι πολιτικοί στην Κύπρο.

   Η Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε με τα τεράστια προβλήματα που έχει το τελευταίο που θα θέλαμε είναι η κατάρρευση των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

   Βεβαίως και να βοηθήσουμε. Αλλά πρώτα ας ξεκαθαρίσουν ποιο ήταν το σχέδιο τους και η στόχευση τους.

   Τέτοιο πράγμα δεν υπήρχε.

   Μπορείς να στηρίξεις στέρεες απόψεις και όχι αρλούμπες και ανεμοζάλη όπως ήταν τα plan b plan c που κατάρτιζε η Κυπριακή ηγεσία.

   Οι ενοχές που πάντα προσπαθούν να φορτώνονται στην Ελλάδα όταν δεν πάει κάτι καλά στην Κύπρο τέλος.

   Ας γίνει αυτοκριτική στο νησί για το τι δεν πηγε καλά.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Geros 25/03/2013 22:36:55

   Λοιπόν, δεν κατάλαβες ότι οι Γερμανοί και οι άλλες χώρες τσιράκια τους - όπως και μερικά υποτελή τους υποκείμενα σε άλλες χώρες, εν αις και η δική μας (δεν το λέω για εσένα, οποιαδήποτε ομοιότης είναι συμπτωματική - έθεσαν το θέμα της Κύπρου επί ηθικής βάσης;
   Δηλαδή, ότι είναι ΑΝΗΘΙΚΟ το σύστημα της Κύπρου, ότι είναι πλυντήριο μαύρου χρήματος;
   Επί ηθικής λοιπόν βάσης ο λόγος. Επί αυτής της βάσης, το Λουξεμβούργο τί είναι;
   Οι φιλογερμανικές σου αντιδράσεις εδώ μέσα (και ορισμένων άλλων ομοίων) θυμίζουν τις αντιδράσεις των σκύλων σε επαναλαμβανόμενα ερεθίσματα που προκαλούνται από τα αφεντικά τους...

   • tpe avatar
    tpe @ ΒΙΣ 26/03/2013 09:41:46

    Σε αυτή την περίπτωση, για το "ηθικό" του πράγματος, την ευθύνη έχει και πάλι η Κύπρος. Και είχε προειδοποιηθεί και πήγε και ζήτησε δανεικά και με τη Ρωσία χάλασε τις σχέσεις και και και...
    Αν με προβληματίζει κάτι, είναι το άδειασμα της Ρωσίας. Που όχι μόνο για 2,5 δις έκανε ότι έκανε, αλλά έβαλε στο παιχνίδι των αερίων την Τουρκία. Είμαι πεποισμένος πως το γεωπολιτικό παιχνίδι είναι πλέον χοντρό και πως μόνοι μας, για ακόμα μία φορά, ανοίξαμε κάποια κερκόπορτα. Τι υπάρχει πίσω από αυτή τη μισάνοιχτη πόρτα δεν ξέρω, αλλά μάλλον δεν θα μας αρέσει και πολύ.

  • Φιλίστωρ avatar
   Φιλίστωρ @ Geros 26/03/2013 06:38:43

   Σωστό.

   Αλλη ό και σωστό, ακόμα κι αν δεν μας αρέσει...

  • Γιάννης Κιαπέκος avatar
   Γιάννης Κιαπέκος @ Geros 29/03/2013 09:42:26

   Μετά χαράς διαπιστώνω ότι ούτε και αυτή τη φορά χάλασες τη παράδοση, να στα "χώνει" σύσσωμο το blog για τις παπαριές που γράφεις, keep it up.Θλιβερή εξαίρεση το άλλο "φρούτο" ο μεταρρυθμιστής (αυτό που λένε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού) αλλά εφεξής θα τον παρακολουθώ και αυτόν και όποτε "εκτροχιάζεται" θα τον επαναφέρω στον "ίσιο" δρόμο.

 2. sceptic avatar
  sceptic 25/03/2013 14:54:39

  Κρανηδιώτη πως πολεμάς αυτούς που σε θέλουν σκλαβομένο με τα ΝΑΙ ή με τα ΟΧΙ;
  Αυτοί που είπαν "Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράχτα χρόνια σκλαβιά και φυλακή" δεν νομίζω να είχαν plan B...αλλά ξέχασα αυτοί δεν ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ, εμείς είμαστε...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ sceptic 25/03/2013 15:10:54

   Δεν είναι τόσο απλοϊκό και απλό το δίλημμα. Δηλαδή να τους απειλήσουμε πως θα ...αυτοκτονήσουμε;
   Η απάντηση είναι το δια ταύτα του άρθρου στις τελευταίες παραγράφους.
   Κι αυτοί που λες, πριν επαναστατήσουν, κάνανε τα κουμάντα τους. Οργανώσανε ανθρώπους, μαζέψανε χρήμα, πολεμοφόδια, κάνανε ένα κουτσοσχέδιο...

   • sceptic avatar
    sceptic @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/03/2013 17:07:09

    Απέλπιδα ψάχνω να δω το δικό μας κουτσοσχέδιο...

 3. mara avatar
  mara 25/03/2013 14:57:58

  Συμφωνώ σε όλα το μόνο που διαφωνώ είναι ότι πρέπει να μείνουμε.
  "Η σπηλιά που φοβάσαι να μπείς μπορεί να κρύβει τον θησαυρό που ψάχνεις"

 4. Μ.Ο. avatar
  Μ.Ο. 25/03/2013 15:03:18

  Έξοχος και γλαφυρός όπως πάντα. Χρόνια πολλά!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μ.Ο. 25/03/2013 15:11:16

   Χρόνια Πολλά Μικρέ που είσαι Μεγάλος!

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 25/03/2013 15:11:34

  Δεν ισχυει το να μη φυγουμε.Τι επαθαν οι ευρωπαικες χωρες που εμειναν εκτος ευρωζωνης;Τιποτα.Οπως ησαν ειναι.Οι φτωχες,Βουλγαρια,Ρουμανια κλπ μειναν φτωχες και οι πλουσιες Δανια κλπ εμειναν πλουσιες.
  Η Κυπρος θα ειχε πολυ μικροτερο προβλημα αν δεν ειχε μπει στην ευρωζωνη.Τιποτα δεν την αναγκαζε.Μπορουσε να μπει στην ΕΕ και να κατσει εκει με τη λιρα της.
  Ειναι αστειο αυτο που γινεται.Εαν πριν 20 χρονια σας ελεγαν οτι η Γερμανια και η Ελλαδα θα ειχαν το ιδιο νομισμα θα τους περνουσατε για παλαβους.Και τωρα λεει δε γινεται να φυγουμε.Γιατι,ποιος το απαγορευει;
  Και ολα τα κομματα συνεννοημενα να μην υπαρξει συζητηση γιαυτο.Η τσιπροκαμμενη αντιπολιτευση δε ζηταει να επανελθει η δραχμη.Ζηταει μπαρμπουτσαλα,να υποχρεωθουν οι Γερμανοι να μας πληρωνουν.Πως;

 6. Zack avatar
  Zack 25/03/2013 15:11:52

  Αχά!! Μάλιστα! Τώρα κατάλαβες εσύ το πραγματικό πρόσωπο της Γερμανίας. Τώρα κατάλαβες ότι επιβάλουν μέσω οικονομικού πολέμου το Δ' Ράιχ! Τόσο καιρό που το έλεγαν κάποιοι άλλοι τους θεωρούσες γραφικούς και συνομωσιολόγους! Δεν πείθεις φίλε! Θα γραφτείς και εσύ στην ιστορία σαν γερμανοτσολιάς να είσαι σίγουρος για αυτό. Είναι αργά να επανορθώσεις! Τώρα κάτσε και περίμενε τις Ερινύες εσύ και το είδωλο σου ο Αντώνης! Εύχομαι να αντέξεις...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Zack 25/03/2013 15:20:03

   Μάλλον ως αυθεντικός βλαξ διαβάζεις μόνο τους άλλους. Και φυσικά, διαδικτυακέ πατριώτη, έχει διαφορά το ΠΩΣ το αντιμετωπίζεις. Κι αφού διάβασες θα είδες ότι δεν προτείνω τις αυτοκτονικές βλακείες των γελοίων που σε εντυπωσιάζουν. Διαβάζεις και Λιακόπουλο, ε;

  • Σχετικά Ασχετος avatar
   Σχετικά Ασχετος @ Zack 25/03/2013 19:43:04

   Για να χρησιμοποιείς το όρο,μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί αυτοί οι κατάπτυστοι και μισητοί γερμανοτσολιάδες-ταγματασφαλίτες και χίτες μάχονταν στο πλευρό του αγωνιζόμενου Κυπριακού Λαού κατά τον απελευθερωτικό του αγώνα;Και τι έκαναν την ίδια περίοδο οι εν Ελλάδι και Κύπρω ομοϊδεάτες σου;

   • Σχετικά Ασχετος avatar
    Σχετικά Ασχετος @ Σχετικά Ασχετος 25/03/2013 19:45:28

    τον όρο

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Σχετικά Ασχετος 25/03/2013 21:51:25

    Στο λέω εγώ. Περιμένανε εντολές απ' τη Μόσχα.

 7. Νιόβη avatar
  Νιόβη 25/03/2013 15:15:42

  Όλα όσα υποστηρίζει ο αρθρογράφος, αλλά εκτός Ευρωζώνης (για αρχή). Το αν η έξοδος γίνει σήμερα ή σ᾽ ένα χρόνο λίγη σημασία έχει εδώ που φτάσαμε, αλλά τα επιτεύγματα του Ελληνισμού - τα «προϊόντα» του, αν πράξει αυτά που περιγράφονται στο άρθρο - θα τα καρπώνονται για πάντα οι «εταίρες» όσο είμαστε στο άρμα τους. Και δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ και τι πιθανότητες έχουμε να κάνουμε θαύματα όσο είμαστε στο άρμα τους... Με τις προθέσεις τους δεδηλωμένες, θα μας αφήσουν να τα κάνουμε;

  • Νιόβη avatar
   Νιόβη @ Νιόβη 25/03/2013 15:18:44

   Συμπλήρωση: Με τις προθέσεις τους δεδηλωμένες και τον έλεγχό τους πάνω μας πανίσχυρο για να μας επιβάλλουν τις προθέσεις τους, θα μας αφήσουν να τα κάνουμε (τα θαύματα);

 8. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 25/03/2013 15:22:51

  Ναι, να φύγουμε από την ευρωζώνη και να απωλέσουμε τη μοναδική ευκαιρία που είχαμε μεχρι τώρα να γίνουμε επιτέλους σοβαρό, νοικοκυρεμένο, πραγματικό Κράτος, ώστε με τη νέα τσιπροκαμμενοδραχμή να συνεχίσουν ανενόχλητα το πάρτυ και το πλιάτσικο τα λαμόγια και οι νταβατζήδες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ( συνδικαλιστές, επίορκοι υπάλληλοι, μεγαλοεπιχειρηματίες της κακιάς ώρας, φοροφυγάδες ελ.επαγγελματίες κτλ.);

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ μεταρρυθμιστής 25/03/2013 15:26:48

   Σίγουρα διάβασες όλο το άρθρο; Μήπως σε πήραν τηλέφωνο στα μισά;

   • Dal avatar
    Dal @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/03/2013 15:48:38

    @μεταρρυθμιστής
    Η μισή ΕΖ έχει πρόβλημα από τι νομίζεις; από αυτό το καταραμένο νόμισμα. Όλοι οι λαοί της ΕΖ πρέπει να περάσουν από το καθαρτήριο για να γίνουν "ενάρετοι";
    Άφού η μισή ΕΖ είναι η θα μπεί σε μηχανισμό γιατί οι Γερμαναράδες δεν ξεκουμπίζονται από την ΕΖ και κάθονται μαζί μες τους διεφθαρμένους; Δεν έχουν τα κότσια.

    Για να τελειώνουμε. το 1971 το μάρκο είχε 8 δραχμές και το δολάριο 30 2001 είχαν 174 και 390 αντίστοιχα. Την τελευταία δεκαετία απολέσαμε αυτή τη δυνατότητα. Αποτέλεσμα; έχουμε ισχυρότερο νόμισμα από τις ΗΠΑ πολύ ισχυρότερο από αυτό της Κίνας και ίδιο με την Γερμανία. Είναι ποτέ αυτό δυνατόν; Η καταφατική απάντηση ανατρέπει τις αρχές της οικονομικής.

 9. Ξένος avatar
  Ξένος 25/03/2013 15:25:59

  Φαήλο, μπορεί ο Καζάκης να είναι κομουνιστής αλλά τον έχεις ακούσει ποτέ σε κάποια ομιλία του από την αρχή μέχρι το τέλος;
  Η επιστροφή σε δραχμή από μόνη της ως σπασμωδική κίνηση σίγουρα θα ήταν καταστροφή και εργαλείο χειραγώγησης από την εγχώρια διαπλοκή, όμως αν χρησιμοποιηθεί με σωστό σχεδιασμό από κατάλληλα χέρια είναι η μοναδική μας ελπίδα.
  Αυτά που γράφεις για παιδεία και εμφύσημα εθνικού φρονήματος είναι σωστά αλλά χρειάζονται τρεις γενιές για να αποδώσουν και τα λουριά σφίγγουν τόσο πολύ που αν δεν ρισκάρουμε θα έχουμε σβήσει οριστικά από τον ιστορικό και πολιτισμικό χάρτη μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

  • Geros avatar
   Geros @ Ξένος 25/03/2013 20:02:12

   Εγώ τον έχω δει σε μια συνέντευξη να παραδέχεται ότι πιστεύει ότι μας ψεκάζουν , αυτόν εννοείς?
   Σε μια άλλη είχε πει ότι για να παίρνουμε πετρέλαιο θα δίνουμε κηπευτικά.
   Δεν είναι σοβαρός , απλά μιλάει με σοβαρό ύφος.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Geros 25/03/2013 21:52:06

    Να που θα συμφωνήσουμε σε κάτι, Γέρο!

   • Ξένος avatar
    Ξένος @ Geros 25/03/2013 23:03:52

    Δεν έχω σκοπό να κάνω τον δικηγόρο του Καζάκη, ούτε είπα να τον ακολουθήσουμε σαν πρόβατα. Να τον ακούσουμε πιο νηφάλια πρότεινα.
    Και ας είμαστε δίκαιοι ως προς τους ψεκασμούς, αναφερόταν στο λεγόμενο “cloud seeding” που μπορείς να βρεις άρθρα γι’ αυτό και στις σοβαρότερες εγκυκλοπαίδειες, δεν μιλούσε για ελέγχους συνειδήσεων και λοιπά λιακοπουλικά. Όσο για τα περί ανταλλαγής κηπευτικών με πετρέλαιο, υπεραπλουστεύεις αποσπασματικά με σκοπό να γελοιοποιήσεις αλλά ας είναι, δεν θα το λύσουμε τώρα εδώ.

    • Αρχιμήδης avatar
     Αρχιμήδης @ Ξένος 20/04/2013 10:40:37

     ΣΩΣΤΟΣ!!!Αν και δεν είμαι Καζακικός...

 10. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 25/03/2013 15:27:58

  Το σχόλιο ήταν προς τη Νιόβη. Ηρέμησε, γιατί πυροβολείς, χωρίς να σημαδεύεις...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ μεταρρυθμιστής 25/03/2013 15:41:54

   Οκ.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ μεταρρυθμιστής 25/03/2013 15:42:50

   Αυτό με το Λουξεμβούργο δεν κατάλαβα ακριβώς. Σε τι διαφωνεί ο Φαήλος με μεταρρυθμιστή;

  • Νιόβη avatar
   Νιόβη @ μεταρρυθμιστής 25/03/2013 15:45:01

   Α, για μένα ήταν το σχόλιο; Στην οθόνη μου το βλέπω σαν γενικό σχόλιο στο άρθρο. Να σου απαντήσω, λοιπόν, τι πιστεύω εγώ, αφού με ρωτάς: ότι με την ηθική ποιότητα, όπως αυτή διαφαίνεται, των «σωτήρων» μας, μόνο αφελής μπορεί να πιστέψει ότι θα καθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία που περιγράφεις, για όσο και όπου ισχύει. Το για «όσο και όπου ισχύει» το γράφω γιατί, ρεαλιστικά μιλώντας, υπάρχει και πολύς έντιμος κόσμος ολόγυρα, αλλά και επειδή ένας βαθμός «διαφθοράς» είναι αναμενόμενος και, για τις οικονομίες, χρήσιμος. Το θέμα είναι να μην ξεφεύγει τελείως και να κάνουν όλοι (μικροί και μεγάλοι) «κράτει» (προσωπική άποψη, επιδέχεται αντιρρήσεων). Σίγουρα, πάντως, το πόσο χρήσιμη είναι η διαφθορά (της) για τα συμφέροντα της οικονομίας (της) το έχει ήδη αποδείξει η Γερμανία που τόσο υποστηρίζεις. Από το πρίσμα αυτό, επαναλαμβάνω ότι μόνο αφελείς μπορούν να πιστεύουν ότι θα έρθουν αυτοί να καθαρίσουν τη «βρωμιά» σου έξω από τον οίκο σου. Θα την πετάξουν έξω, ναι, αλλά μετά μάλλον θα την αντικαταστήσουν με τη δική τους.

   • Νιόβη avatar
    Νιόβη @ Νιόβη 25/03/2013 15:50:59

    «υποκειμενική άποψη» ήθελα να γράψω.

 11. δημης avatar
  δημης 25/03/2013 15:28:34

  http://www.youtube.com/watch?v=cO0kVd34mpg

 12. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 25/03/2013 15:34:02

  Όπως πάντα σχεδόν απευθύνεσαι σε κάποια "αδέρφια" και καταλήγεις με ένα δέον γενέσθαι, μια στρατηγική. Τα αδέρφια όμως ποτέ δεν γίνεται καθαρό ποιοί είναι. Ο Στουρνάρας, ο Χατζηδάκης, ο Βενιζέλος, ο κυρ-Φώτης τι ρόλο θα παίξουν σε αυτό το εγχείρημα; Η Διαμαντοπούλου; Η Ρεπούση; Ο Προβόπουλος; Αυτοί κυβερνούν τώρα. Να ανατραπούν ή αυτοί θα υλοποιήσουν το σχέδιο; Και όλες αυτές οι προσπάθειες να μας πείσουν ότι όλα αυτά είναι "πακέτα διάσωσης", "πακέτα στήριξης", "βοήθεια προς την Ελλάδα" 'δεν έχουν κακό σκοπό" "το μνημόνιο είναι ευκαρία, μόνοι μας έπρεπε να το είχαμε επιβάλλει" χαμένες θα πάνε;

 13. helios avatar
  helios 25/03/2013 15:47:23

  ''με αστικό τοπίο που θα έχει καθαριότητα, καλαισθησία, ευταξία.''

  πόσο δίκιο έχεις σε αυτό,με κάθε δεκαετία που περνάει η κατάσταση χειροτερεύει

 14. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 25/03/2013 15:53:03

  Άλλο το δεν μπορούμε άλλο το δεν θέλουμε...
  Άλλο η ανάγκη άλλο το καθήκον...

  Προτείνεται λύσεις (οικονομία, ένοπλες δυνάμεις κλπ) που θα υλοποιήσουν: οι υπάλληλοι της Τρόικας; "... Δεν είναι Πατρίδα μου αυτό το πράγμα με την σημαία που θυμίζει αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και που κανείς δεν είναι διατεθειμένος να πεθάνει γι’ αυτήν. Δεν είναι Πατρίδα μου ο δαιδαλώδης γραφειοκρατικός αχταρμάς, που δεν έχει εκλεγμένη κυβέρνηση, αληθινό κοινοβούλιο που να ψηφίζει νόμους. Δεν είναι χώρα, δεν έχει δικό της στρατό, ενιαίο φρόνημα, αληθινή αλληλεγγύη. "

  Γιατί πάνω από όλα η θέση δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ευκαιριακό εκκρεμές...τουλάχιστον όταν κάποιοι θέλουν να εκπροσωπούν μια χώρα.

  Γιατί τα θέλω και το καθήκον δεν συμπορεύτηκαν σε αυτή τη γωνία ποτέ με την ανάγκη και το μπορώ του λογιστή...  Αφιερωμένο σε όλο το πολιτικό μας μπουλούκι...

  Θα πρέπει όμως πρώτα από όλα να αποσαφηνιστούν οι θέσεις και να μην γίνονται κωλοτούμπες:
  -Όταν λοιπόν λες ΟΧΙ πρέπει να λες στον λαό που θα το στηρίξει ότι βγαίνεις από την Ευρωζώνη ως εναλλακτική λύση...
  -Όταν αποκαλείς κάποιους γκάνγκστερ τότε δεν μπορείς να συνομιλείς (θεσμικά...) μαζί τους...
  -Όταν ακόμα και το Die Linke συμπορεύεται στο θέμα της Κυπριακής οικονομίας με την ...ΕΕ και το ΔΝΤ κάτι πάει λάθος
  -Οταν συγκρίνεις το ΟΧΙ με το ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν ...κάτι ξεχνάς αναφορικά με θέσεις...
  -Όταν θέτεις ΟΧΙ (ως θέση) δεν δίνεις συνεντεύξεις με τον θα πάρουμε την Πόλη και μας ψεκάζουν...

 15. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 25/03/2013 16:04:15

  ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!

 16. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 25/03/2013 16:06:30

  Φαήλε συμφωνώ σε όλες τις λεπτομέρειες της στρατηγικής σου.
  Όσο έχουμε δίπλα μας έναν φουσκωμένο λύκο, χρειαζόμαστε την προστασία της ευρωζώνης ("ψυχραιμία", είναι πολύ ύποπτη η θέση σου να αποχωρήσουμε στην παρούσα φάση και διατυπωμένη στο παρόν άρθρο και στη συγκεκριμένη στρατηγική, σαν να μην έχεις το συνανήκειν το εισπράττω... Και οι καιροί ού μενετοί - στο συνανήκειν θα δοκιμαστούμε και θα κριθούμε όλοι...)
  Φαήλε, η ΕΕ έχει ανάγκη για τα επόμενα χρόνια την ΑΟΖ των δύο ελληνικών κρατών και του περιεχομένου της. Το διακύβευμα είναι να γίνει κτήμα της Ευρώπης με αντάλλαγμα την θωράκιση, αμυντικη και οικονομικη αυτών των δυο κρατών. Αυτό είναι το αιτούμενο κι εκεί απαιτείται η συστράτευση όλων μας, όσων έχουν το συνανήκειν δηλαδή...
  Σε δέκα χρόνια θα έχει σκάσει η τουρκική φούσκα, εμείς θα έχουμε φροντίσει να αντέξουμε και με το κεφάλι κάτω θα δένουμε τους αρμούς της κοινωνίας με γόρδιους δεσμούς, η κινέζικη διείσδυση στην Ευρώπη θα έχει λάβει τις οριστικές της διαστάσεις, οι αμερικάνοι θα έχουν λύσει την ενεργειακή τους αυτάρκεια και δεν γλείφουν τους ισλαμιστές.
  Τότε θα ανασκοπήσουμε. Και θα πράξουμε κατά τα συμφέροντά μας. Με ελληνικό φρόνημα, Αγωγή και Παιδεία!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Β.Κ.Σ. 25/03/2013 19:12:37

   Aσε τις υποψιες και δες την πραγματικοτητα.
   1) Δεν επρεπε ποτε να μπουμε στην ευρωζωνη.
   2) Δεν επρεπε απο τη στιγμη που αρχισε η κριση να μεινουμε.
   3) Δεχομαι οτι ισχυει αυτο που λες για το τωρα : εχουμε φαει το γαιδαρο του μνημονιου και μενει η ουρα.Ισως να μην πρεπει αφου εγιναν ολα να φυγουμε τωρα.Ομως σε μια τετοια περιπτωση να ξερεις οτι ειναι υποχρεωτικη η εφαρμογη των γερμανικων κανονισμων.Απλα αυτο επισημαινω.Και το δομικο προβλημα της ευρωζωνης παραμενει.
   Για την Κυπρο : πρεπει να δεσμευθουμε για βοηθεια σε 2-3 χρονια που θα εχουμε μεγαλο πρωτογενες πλεονασμα.Τωρα δε γινεται.
   Τελος αντιμνημονιο χωρις εξοδο απο το ευρω ειναι μεγαλειωδης μπαρουφα .

   • Β.Κ.Σ. avatar
    Β.Κ.Σ. @ ψυχραιμια 25/03/2013 23:17:46

    Παραμενουμε για γεωστρατηγικους λογους (γι αυτους που η τουρκια δηλωσε το 2004 πως υπεστη τη μεγαλυτερη διπλωματικη της ηττα απο γεννεσεως του κεμαλισταν..., την εισοδο της Κυπρου στην ΕΕ φυσικα!)
    Και μονον γι αυτους θα χορευουμε οπως μας βαρανε τα γερμανα...
    Εως οτου το δομικο προβλημα του ευρω τα πνιξει κι αυτα, που θα τα πνιξει, ειναι. το μονο βεβαιο
    Τοτε θα αναπροσαρμοσουμε τη στρατηγικη μας, λαμβανομενων υποψιν και των προαναφερομενων παραμετρων...
    (Πως βαζουμε τον τονο στο πληκτρολογιο των android;)

    και μερα που ειναι: Ζητω η πατριδα μας! Ζητω η Ελλας!

 17. Π. Ευθυμιάδης avatar
  Π. Ευθυμιάδης 25/03/2013 16:07:13

  Φαήλο,
  Όταν πιστεύεις (και εγώ το ίδιο πιστεύω) ότι :
  ".....δεν μπορούμε πλέον να φύγουμε, εδώ που μας φέρανε. Δεν είναι λύση η ηρωική έξοδος του Ελληνισμού, με δραχμή και λίρα, το άλμα προς τα πίσω."
  Δεν έχουμε παρά να σκάσουμε και να κολυμπήσουμε στην πισίνα που μας έδειξαν.

  Τι προτείνεις; Ανακεφαλαιώνω ,
  -Ανασυγκρότηση των παραγόντων της εθνικής μας ισχύος μας.
  -Επανελληνισμός την Παιδείας
  -Τιμωρώντας την διαβρωτική λειτουργία των ΜΜΕ και της μηδενιστικής κλίκας στην Παιδεία
  -Να αποκαταστήσουμε την τάξη και τον σεβασμό στους Νόμους απ’ άκρου εις άκρον στην χώρα μας.
  -Αυτονόητη επανάσταση ο καθένας κάνοντας σωστά την δουλειά του, από τον κλητήρα και τον αστυφύλακα ως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  -Η δημιουργία ενός αστικού και περιφερειακού περιβάλλοντος όπου θα βασιλεύει η ασφάλεια, εσωτερική κι εξωτερική καθαριότητα, καλαισθησία, ευταξία.
  -Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις με αυξημένη καθολική θητεία,
  -Δημιουργία πολυποίκιλης εθνικής παραγωγής χωρίς λογική επιδοτήσεων,
  -Σύγχρονες υπηρεσίες χωρίς τις αγκυλώσεις και τις στρεβλώσεις δεκαετιών.
  -Υγιές, ασφαλές περιβάλλον για τους Έλληνες και σφυρηλάτηση του εθνικού φρονήματος τους.
  -Σοβαρό κράτος για να το σέβονται εγχώριοι και ξένοι.
  -Ανασυγκρότηση, κι αναζήτηση συμμαχιών και συντονισμένης δράσης.

  ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ
  Για εκθεσούλα ιδεών καλά είναι , για εφαρμογή στην Ελλάδα και υποθέτω και στην Κύπρο αδύνατο το βλέπω.

  Το ότι οι "αδερφοί" μας Κύπριοι τζογάριζαν τεράστια ποσά στην δική μας χρεοκοπία και πολλά άλλα (πχ λεφτά που πήραν από το ελλ. PSI και τα ξαναζητάνε) μήπως πρέπει να τα δούμε;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Π. Ευθυμιάδης 25/03/2013 16:43:47

   Για πρότεινε εσύ μη "ευχολόγιο". Ακούω με σταυρωμένα χέρια...

   • Π. Ευθυμιάδης avatar
    Π. Ευθυμιάδης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/03/2013 16:54:53

    Να εφαρμόσει σήμερα η Κυβέρνηση αυτά τα οποία δεσμεύτηκε να υλοποιήσει ενυπογράφως και κωλοβαράει μήνες. Να αρχίσει με τους επίορκους , να ακολουθήσουν οι τεμπελχανάδες Δημόσιοι Υπάλληλοι και στη συνέχεια ο αριθμός που συμφωνήθηκε. Δεύτερον εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου παντού αρχίζοντας από τις νησίδες των ΔΕΚΟ που αυτοεξαιρέθηκαν και εκατοντάδες άλλες κατηγορίες που μισθοδοτούνται προκλητικά μεταξύ των οποίων δικαστές υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ που σταμάτησε την προσαρμογή τους στο ενιαίο (στο 25%). Αυτά για αρχή . Τα μπαϊράκια και οι πατριωτικές κορώνες είναι για να μην εφαρμόσουμε αυτά που δεσμευτήκαμε.

    • Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
     Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ @ Π. Ευθυμιάδης 25/03/2013 17:21:26

     Και μετά από όλα αυτά τα εφαρμοσμένα η πατρίδα σώθηκε...
     Ούτε τη δευτέρα παρουσία.

     • Π. Ευθυμιάδης avatar
      Π. Ευθυμιάδης @ Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 25/03/2013 18:11:30

      Όσο κάποιοι εισπράττουν περισσότερα από αυτά που παράγουν ή απέδωσαν στο εργασιακό τους βιο και παίρνουν δυσανάλογες συντάξεις και όσο στο πουγκί είναι κρεμασμένοι κλέφτες που το λεηλατούν δεν σωζόμαστε. Η τα διορθώνουμε ή θα πεινάσουμε αφου σκοτωθούμε μεταξύ μας . Οι κουτόφραγκοι μας πείρανε χαμπάρι ότι είμαστε λαμόγια (μην πιαστείς απο τις εξαιρέσεις πάλι) και δύσκολα θα μας δώσουν ελεημοσύνη και αλληλεγγύη. Λίγο σκληρή αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

     • Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
      Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ @ Π. Ευθυμιάδης 25/03/2013 23:51:48

      Να τα διορθώσουμε κανείς σοβαρός δεν διαφωνεί με αυτό. Αλλά να λέμε όλη την αλήθεια, τα λεφτά από αυτούς που πληρώθηκαν και πληρώνονται παραπάνω από αυτά που παρήγαγαν βρήκαμε τρόπο να τους τα πάρουμε, τα υπερτιμολογημένα έργα; Οι παραγγελίες που επικυρώθηκαν επειδή μιζαρίστικαν διάφοροι ώστε να κονομήσουν οι εταιρίες των κουτόφραγκων (οι οποίες κονόμισαν) αυτά δεν πρέπει να πληρωθούν επιστραφούν σε κάποιο βαθμό; Γιατί οι Τεύτονες έντιμοι που δεν είναι λαμόγια σαν και εμάς δεν δημοσιεύουν με ποιους τα αλληλοτρώγανε-αμε όλοι μαζί.

 18. blue nile avatar
  blue nile 25/03/2013 16:15:56

  Φαήλο ωραίο άρθρο.
  Χαίρομαι που όλο και περισσότεροι καταγγέλουν τον νέο γερμανικό οικονομικό επεκτατισμό.
  Όμως επέτρεψε μου κάποιες επιφυλάξεις.

  Το ότι δεν μπορούμε να βγούμε από το ευρώ δεν σημαίνει ότι πρέπει να λέμε ναι σε ότι παρανοικό μας επιβάλεται.

  Οι Κύπριοι λόγω μικρού μεγέθους έσκυψαν το κεφάλι στις γκανγκστερικές απειλές.
  Δεν συμβαίνει το ίδιο με μας.
  Σε μας η απειλή-επωδός ήταν πέστε ναι στα μέτρα γιατί χωρίς δόσεις δεν θα έχει το δημόσιο να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
  Όμως τώρα έχουμε στα χέρια ένα έστω και πλασματικό πλεόνασμα (που στο χέρι μας είναι να το κάνουμε πιο πραγματικό) θα έπρεπε ήδη να είχαμε απαιτήσει νέα διαπραγμάτευση.
  Και αν δεν τη δέχοταν οι Γερμανοί τότε και εμείς δεν θα παίρναμε τη δόση και ούτε θα επιβάλαμε καταστροφικά μέτρα 11.5 δις.
  Ούτε και θα πολυσκοτιζόμασταν το τι θα πάθουν οι τράπεζες γιατί σε αντίθεση με την Κύπρο αν η ΕΚΤ τις διέκοπτε την χρηματοδότηση τότε η αναπόφευκτη ελληνική έξοδος από το ευρώ θα γκρέμιζε όλη την ευρωζώνη.

  Πολύ πριν προχωρήσουμε σε όλα όσα πολύ σωστά γράφεις στις τελευταίες παραγράφους θα έπρεπε να φροντίζουμε να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα πρωτογενή πλεονάσματα χωρίς να νοιαζόμαστε να εφαρμόζουμε τα περιοριστικά μέτρα του μνημονίου .
  Μόνο με αυτά τα πλεονάσματα εξασφαλιζουμε την όσο το δυνατόν ομαλότερη πορεία της χώρας σε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο.
  Αντίθετα η εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων μας οδηγεί σε καταστροφή χωρίς επιστροφή με μόνη την ελπίδα ότι η Γερμανία μετά τις εκλογές θα αλλάξει το μίγμα της πολιτικής της λιτότητας.
  Όμως ότι έγινε στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες δείχνει το τελείως αντίθετο μελλοντικό σενάριο.
  Είναι δυνατόν να θέλουν ποτέ οι Γερμανοί να αλλάξουν την πολιτική τους το επόμενο φθινόπωρο και να αποφασίζουν και να προτείνουν όλα όσα ακούσαμε για την Κύπρο;

  Περεταίρω είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο: ότι έγινε στην Κύπρο θα έχει αρνητικότατη επίδραση σε μας και σε όλη την ευρωζώνη, δυσχεραίνοντας κι άλλο την ήδη κάκιστη κατάσταση.

  Εμείς πια δεν έχουμε περιθώρια πολλών επιλογών.
  Αν είχαμε πράξει τρεις μήνες πριν τα δέοντα μπορεί να είχε σωθεί και η Κύπρος.

  Απαίτηση επαναδιαπραγμάτευσης τώρα.
  Και αν οι Γερμανοί πουν όχι θα προχωρήσουμε για λίγους μήνες με ιδιους πόρους. Μη παίρνοντας δόσεις αλλά και παγώνοντας τα μνημονιακά μέτρα.
  Αλλιώς θα περιμένουμε να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά οι Ιταλοί οι Ισπανοί ή οι Γάλλοι, που δεν αμφιβάλω ότι γρήγορα κάποια στιγμή θα πατήσουν πόδι μη αποδεχόμενοι την κοσσοβοποίηση τους.
  Όμως εμείς θα έχουμε αντέξει μέχρι τότε;

  • *Mara* avatar
   *Mara* @ blue nile 25/03/2013 17:19:53

   Πάρα πολύ σωστά!!!

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ blue nile 20/04/2013 10:47:47

   ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!!!

 19. Dimitris avatar
  Dimitris 25/03/2013 16:35:50

  Στην Κύπρο λεβέντες και λεβέντισες είναι μονιασμένοι και θα την παλέψουν την κατάσταση και θα την γυρίσουν εδώ στο μεγάλο χωριό που λέγεται Ελλάδα τι θα γίνει να δούμε. Η μοίρα των Γερμανών είναι ότι πάντα στο τέλος θα παίρνουν το τρίτο το μακρύτερο

 20. Π. Ευθυμιάδης avatar
  Π. Ευθυμιάδης 25/03/2013 16:40:39

  Στην Κύπρο τα τελευταία 10 χρόνια είχε στηθεί ένα πάρτυ. Συνέρρεαν δισεκατομμύρια ευρώ από την Ευρώπη και από "τζογαδόρους" καταθέτες . Πλυντήριο και σιδερωτήριο κανονικό.
  Το τυρί για την προσέλκυση των κεφαλαίων ήταν τα υψηλότατα επιτόκια και η χαμηλή φορολόγηση. Αλήθεια ο Λουξεμβούργο τι επιτόκια δίνει;
  Το σύστημα ονομάζεται σχέδιο Ponzi (ρίξτε μια ματιά στη Wikipedia).
  Έτσι το χρήμα άρχισε να καταναλώνεται αρχικά από μόνο του μετατρέποντας κεφάλαια καταθετών σε τόκους των ίδιων και αυτών που συρρέουν. Που θα μπορούσαν να το επενδύσουν οι Κύπριοι Τραπεζίτες με απόδοση 7%; Πουθενά.
  Ακολούθησε πάρτυ γιατί οι διαχειριστές το διασκόρπισαν .Αντιγράφω από τον Δ. Καζάκη :
  «Οι τραπεζίτες, ή μεγαλοκαρχαρίες που το έπαιζαν εθνικοί επενδυτές και μεγαλοπαράγοντες της οικονομίας λεηλάτησαν κυριολεκτικά διαμέσου των τραπεζών τους το χρήμα που υπήρχε σ’ αυτές – κυρίως σε καταθέσεις – μαζί με τα πολιτικά κόμματα και τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου. Σήμερα οι καταθέσεις αυτών των τραπεζών υπάρχουν μόνο σε κομματικά ταμεία, λογαριασμούς παράκτιων εταιρειών ανά τον κόσμο, σε ομόλογα και παράγωγα του εξωτερικού και σε άλλες σκιώδεις τραπεζικές επενδύσεις κρυμμένες στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου.»

  Φαήλο, ο Ελληνισμός να δώσει μάχες!!!! ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ;

  Μήπως πρέπει να προσωποποιηθεί το θέμα και οι χαμένοι Ρώσοι να τους ψάξουν για τα περαιτέρω; Θα το μάθουμε από το Αστυνομικό ρεπορτάζ.

  Μήπως δεν είναι τόσο αθώα τα πράγματα και τόσο αδικημένοι οι Κύπριοι ; Να κόβονται συντάξεις των 500 ευρώ στην Ελλάδα για να αναπληρωθούν τα κλεμμένα από τις Κυπριακές Τράπεζες και να συνεχίσουν να παίρνουν οι Κύπριοι Δημόσιο Υπάλληλοι 5,000 ευρώ το μήνα;

  • Βούρδουλας avatar
   Βούρδουλας @ Π. Ευθυμιάδης 25/03/2013 17:01:44

   Για να το ενισχύσω, 1 εκ. το χρόνο ο πρόεδρος της τράπεζας κύπρου και 300άρες των άλλων τραπεζών. Τα 5χίλιαρα ήταν για τα παιδιά που έφερναν τους καφέδες.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Π. Ευθυμιάδης 25/03/2013 17:03:26

   Ο Ελληνισμός οφείλει πάντοτε να δίνει μάχες για τον εαυτό του. Να για ποιον.
   Ο τρόπος που έγινε όλο αυτό ήταν κανονικός κεραυνοβόλος πόλεμος, Ήδη αρχίσανε (Σόϊμπλε) να μιλάνε και για το Σχέδιο Ανάν!
   Τι άλλο θέλεις δηλαδή για να καταλάβεις πως το ζήτημα δεν έχει να κάνει μόνο με τα φράγκα;

   • Queen For The Black Side avatar
    Queen For The Black Side @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/03/2013 18:44:07

    Το σχέδιο είναι επιμελώς καταστρωμένο. Μόνο αυτοί που αρνούνται να κατανοήσουν προσποιούνται οτι δεν βλέπουν γιατί συμβαίνουν τα εγκλήματα. Οι αδίστακτοι εκβιαστές-εταίροι-τοκογλύφοι-ΝεοΝαζί, δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα!

    • Seagull avatar
     Seagull @ Queen For The Black Side 25/03/2013 22:55:21

     "Οι αδίστακτοι εκβιαστές-εταίροι-τοκογλύφοι-ΝεοΝαζί, δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα!"
     ( Η γερμανική λέξη Κάιζερ είναι αυτοκρατορικός τίτλος εκ του λατινικού caesar ). Κάποιοι δεν ενδιαφέρονται καν για τα προσχήματα, βλ Σόιμπλε.

   • Ελλην-1821 avatar
    Ελλην-1821 @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/03/2013 21:37:59

    Τα φράγκα (η επιλεκτικη κριση ) ειναι το μεσον πιεσης για τα εθνικα θεματα. Οχι ο σκοπος.

 21. ferdinand avatar
  ferdinand 25/03/2013 16:49:08

  Εγώ δεν βλέπω καμιά ταπείνωση. Οι τράπεζές τους χρεωκόπησαν, αυτό που αποφάσισε το γιουρογκρουπ έπρεπε οι ίδιοι να το 'χαν κάνει από μόνοι τους.
  Τώρα πώς κατάφεραν και τις χρεωκόπησαν με τόσο χρήμα που υποτίθεται εισέρρεε επί χρόνια, ο Θεός κι η ψυχή τους.
  Οι Λουξεμβούργιοι κι όλοι αυτοί που λέτε αυτήν την δουλειά την κάνουν αιώνες. Κι είναι σφίχτες και κρυόκωλοι, όχι μεσόγειοι άιντε να κάνουμε μια αρπαχτή και ρίχτα στα ακίνητα, ρίχτα στα καζίνα κι από δω κι από κει.
  Ποιος μου λέει ότι ο πραγματικός λόγος που οι πολιτικοί τους δεν ήθελαν το κούρεμα είναι ότι κι αυτά τα 5.8 δις που έψαχναν ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ καν στις τράπεζές τους κι όλο αυτό το διάστημα το μόνο που τις συντηρούσε ήταν η ρευστότητα της ΕΚΤ; Κι επομένως τότε είναι που ο λαός δικαίως θα τους κρέμαγε όταν αποκαλυπτόταν;

 22. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 25/03/2013 16:53:03

  Όλα τα είχε το άρθρο!Λουξεμβούργα (ξέρετε αυτά που ζητούν εναγωνιώς στήριξη των τραπεζών τους από ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ), "Εθνικό Κέντρο'', έλλειψη διαρθρωτικών προβλημάτων σε άλλες χώρες και μόνο οι Έλληνες ''τεμπέληδες'' κλπ (μύθος το τεράστιο δημόσιο χρέος της Ιταλίας, οι ''τοξικές'' τράπεζες Ιρλανδίας και Ισπανίας),έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης (30 χρόνια δανεικά και αγύριστα τι ήταν;), συνειδητοποίηση του Νότου για τους μακελάρηδες Γερμανούς (φάνηκε άλλωστε από τη στάση Ισπανίας,Γαλλίας στο πρώτο eurogroup και ο λόγος είναι απλώς ότι οι τελευταίοι που θέλουν κράτη να αντιστέκονται στη Γερμανία είναι οι Νότιοι γιατί δημιουργείται αβεβαιότητα για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας και δέχοντααι πιέσεις από τις αγορές, να δω πότε θα το καταλάβουμε;). Τουλάχιστον διέγνωσα μια έμμεση προτροπή προς ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, απόρριψη λιακοπούλειων ερμηνειών περί ρωσικής βοήθειας και χαρακιριού για έξοδο από το ευρώ και αυτά τα προσμετρώ θετικά. Περιμένω άρθρο σας για τους ''νεοφιλελεύθερους φραγκοφονιάδες'' και αν χωράνε στο "Εθνικό Κέντρο" γιατί έχω την εντύπωση ότι περιγράφει όλους εμάς που επιθυμούμε τεράστιες μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία και την οικοδόμηση (πολύ κνίτικο) ενός κράτους δικαίου που θα σέβεται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα.

  • Albert avatar
   Albert @ Συριζαλβανία του Χότζα 25/03/2013 18:15:12

   Συνυπογράφω

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Συριζαλβανία του Χότζα 26/03/2013 01:31:39

   .. δηθεν μεταρυθμισεις, κρατος δικαιου κλπ απο τη μία....
   πλασιέ των Γερμανών απο την άλλη..
   πουλάμε καταστροφή εθνικής οικονομίας σε πακετο 'σωτηρίας' ..
   με τετοια μυαλά..`δε χωράς πουθενά...`
   (εν αναμονή ανασύστασης της Δημοκρατικής Συμμαχίας φυσικα..)

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ rally monkey 26/03/2013 20:32:33

    Μετά το σχόλιό σου με έπεισες θα ενταχθώ στους ''Ψεκασμένους Έλληνες'' όπως εσύ.

 23. *Mara* avatar
  *Mara* 25/03/2013 17:00:52

  Αγαπητέ Φαήλο, εμείς πανηγυρίζαμε όταν ο μαρτυριάρης του Οτσαλάν μας έβαλε μέσα (όχι όλοι βέβαια...).
  Γιατί πρώτη φορά πανηγυρίζουμε προδοσίες???
  Το ΄74 δεν πανηγυρίζαμε με λαμπάδες αναμμένες όταν οι Τούρκοι στην Κύπρο αλωνίζανε???
  Αλλά... βλέπεις για τα φάντομ του Παπανικολάου και για τα υποβρύχια του Αραπάκη, η Κύπρος έπεφτε... μακριά..., ενώ για τις τριήρεις του Κίμωνα ήταν κοντά.
  Πίκρα... πολύ πίκρα...

  Υ.Γ.
  Όσο για τους Ρώσους γίνεσαι άδικος.
  Γιατί Φαήλο δεν φέρεσαι σε καμμία περίπτωση έτσι..., σε μιά χώρα που σε στηρίζει σε όλα τα επίπεδα (οικονομικά, διεθνείς οργανισμούς, ΟΗΕ) αδιαλείπτως επί 38 χρόνια.
  Ειδικά δε τα πρώτα χρόνια μετά την εισβολή που η Κύπρος ήταν διαλυμένη και εντελώς απομονωμένη.
  Είναι και ανέντιμο, αλλά και μεγάλη αχαριστία.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ *Mara* 25/03/2013 18:48:01

   Τον Ιούλιο του 1974 η Ρωσία τήρησε εύγλωττη σιωπή.
   Τώρα οι Γερμανοί την πετάνε έξω από την Κύπρο και ακόμη χάσκει, ψάχνει να βρει το βήμα της.
   Μια ζωή βρυχόταν η αρκούδα, όλο υπονοούμενα και τελικά μόνο πορδές.
   Ρώτα τους Σέρβους να σου πουν πόσες φορές φάγανε πούλημα.
   Δεν επενδύω ποτέ σε ξένες πλάτες.
   Εμείς τι κάνουμε.

   • *Mara* avatar
    *Mara* @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/03/2013 19:31:38

    Εμείς τί κάνουμε?
    Μόνοι χωρίς πραγματικούς συμμάχους, απολύτως τίποτα.

   • αργατεία avatar
    αργατεία @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/03/2013 22:51:33

    ποιους Σέρβους, ρώτα τους παλαιούς εν Ελλάδι κομμουνιστές για το πούλημα από Ρωσία....

    • κανενας avatar
     κανενας @ αργατεία 26/03/2013 12:57:10

     !!!!!!!! το καλυτερο σχολιο!!!!!!!!!!!!!

   • Ελλην-1821 avatar
    Ελλην-1821 @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/03/2013 21:44:34

    Ουδείς (απο τα σοβαρά κράτη ) ασχολείται με τον Πουτιν. μόνο οι του Χαζού γένους (Σορυ του Ξανθού ηθελα να πω.)
    Ας μιλήσουμε ειλικρινά ποιος θέλει στήριξη απο τα κόκκινα τσιράκια της μαφίας; Μονο ο κωστακης ο Καραμανλής ο ανιψιός.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ *Mara* 26/03/2013 00:08:20

   οι Κύπριοι έχασαν οι ίδιοι πολυ περισσοτερα από τους Ρωσσους
   θα ήταν 'ατιμία' αν δεν προστατευαν τα συμφέροντα των πελατών τους για να διασφαλιστούν οι ίδιοι
   αυτό δεν ισχύει - οι Κυπριοι ειχαν αυτο που λένε 'skin in the game'
   μπορεις να τους κατηγορήσεις για 1002 - αλλά τον πελάτη δέν τον πούλησαν

  • Απόδημος avatar
   Απόδημος @ *Mara* 26/03/2013 05:12:35

   Στην Μικρασιατική καταστροφή, τι έκαναν οι φίλοι μας οι Ρώσοι; Μήπως έστειλαν εκατοντάδες μουλάρια γεμάτα πυρομαχικά στον Κεμάλ να μας εξοντώσει ; Στον Ελληνισμό του Πόντου τι έκαναν; Πως μας βοήθησαν ; Μήπως τα είχαν βρει και τότε με την δύση για το μοίρασμα της πίτας; Α ξέχασα, για όλα τα κακά της Ελλάδας οι Αμερικάνοι φταίνε. Ακόμη υπάρχουν ζωντανοί γέροι που μεγάλωσαν ορφανά από τον εμφύλιο από τους προλετάριους που για την εξουσία εξώντοναν τα αδέρφια τους.

   • Kostas nikolaou avatar
    Kostas nikolaou @ Απόδημος 26/03/2013 11:29:14

    Στην Μικρασιατική καταστροφή, τι έκαναν οι φίλοι μας οι Ρώσοι;

    τι να κάνουν αγαπητέ? τρια χρόνια νωρίτερα στείλαμε στρατό με τους φίλους μας τους συμμάχους για να επαναφέρουμε τον τσάρο , πως περίμενεις μετά βοήθεια?
    για τα εγκλήματα στους Ελληνες του Πόντου πάω πάσο

    • Ελλην-1821 avatar
     Ελλην-1821 @ Kostas nikolaou 26/03/2013 21:48:57

     Και χωρις τσαρο μεγαλουργησαν σαν μπολσεβικικο κρατος. Ευγε για την υπερασπιση. Τι να πω. Ναι εχουν αεροπλανα και ξανθο γενος.Καλα ποσο θα υπερασπιζομαστε την Ρωσια; 20% φυσικο αεριο . τιποτα δηλαδη

 24. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 25/03/2013 17:24:29

  Μετά και τη χυδαία σφαγή της Κύπρου, αφού πληρώσαμε το ύψιστο τίμημα, οι αυταπάτες και των πλέον …καλόπιστων διαλύθηκαν και τα απατηλά …οράματα του νοσηρού μας αυτοπροσδιορισμού ως …ισότιμων τάχα μελών της Νεοναζιστικής ΜερκελοΜαφίας αγαπητοί κ.κ. Φαήλο και Αντώνη μας, ελπίζω να εγκαταλειφθούνε πάραυτα. Όποιος από εδώ και πέρα τολμήσει να υποκριθεί ή και να ξεστομίσει μπροστά σε μικρόφωνο λογίδρια περί της ανυπέρβλητης αξίας και περί του υψηλού….ιδανικού της Ενωμένης Ευρώπης, περί των προσφιλών εταίρων, των μεγαλόψυχων δανειστών, περί συμπαραστάσεων και λοιπών ακριβών ψευδαισθήσεων, είναι πασιφανές πως θα επιχειρεί ματαίως να μας παραμυθιάσει κι όλοι αντιλαμβανόμαστε, πως ακριβώς θα του αξίζει να χαρακτηριστεί.
  Ας είμαστε ρεαλιστές. Το σύγχρονο Άουσβιτς λέγεται Ε.Ε, ο θάλαμος αερίων Eurogroup και το Zyklon B έχει αντικατασταθεί από το Ευρώ. Η μεθοδολογία πανομοιότυπη, ο σκοπός σταθερός, μόνο οι λεπτομέρειες της εφαρμογής του εγκληματικού τους σχεδίου αλλάζουν.
  ‘’ Ο Αουμάγιερ, ο Γκράμπνερ και ο Χέσλερ άρχιζαν τότε με παραπλανητικούς λόγους. Έλεγαν στα θύματα πως έπρεπε να γδυθούν και να κάνουν το ντους και ότι θα έπρεπε να βιαστούν γιατί διαφορετικά θα κρύωνε η σούπα που θα τους προσφερόταν μετά’’.
  Έτσι κι εμείς πρέπει να κάνουμε τα…μαθήματά μας, να ξεπουλήσουμε την κρατική μας περιουσία όσο-όσο, να βουλιάξουμε στην εξαθλίωση, την ανεργία, την κατάθλιψη και τη μιζέρια, ώστε να …έρθει τάχα η η ανάκαμψη, η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, οι θέσεις εργασίας, η ευημερία κι η …πρόοδος. Πόσοι θα επιζήσουν απ΄ την επιμελώς αυτή οργανωμένη γενοκτονία ώστε να καταγγείλουν το έγκλημα, το ψεύδος και την προδοσία, κανείς δεν ξέρει και για την ώρα, κανείς τους δε νοιάζεται.
  Δυό - τρείς γενιές χαράμι για ξεκλήρισμα στο βρώμικο βωμό της απληστίας και της χυδαιότητας των δολοφόνων, το έθνος των Ελλήνων δεν διαθέτει. Χρόνος πολύς, δεν υπάρχει.
  ‘’ Μια φορά έγινε ένα αρκετά μεγάλο επεισόδιο μπροστά σε έναν θάλαμο αερίων του Άουσβιτς: Κάποια ομάδα κρατουμένων, που είχε φτάσει από το Μπέλσεν, εξεγέρθηκε. Αυτό διαδραματίστηκε όταν τα δύο τρίτα των αφιχθέντων είχαν ήδη στοιβαχτεί στον θάλαμο των αερίων. Οι υπόλοιποι, που βρίσκονταν ακόμα στα αποδυτήρια, υποψιάστηκαν τι συνέβαινε. Όταν τρεις ή τέσσερις άνδρες των Ες-Ες ήλθαν μέσα για να τους πιέσουν να βιαστούν στο γδύσιμο, άρχισε η συμπλοκή. Ξήλωσαν τα ηλεκτρικά καλώδια, κατέβαλαν τους άνδρες των Ες-Ες, τον έναν από αυτούς τον μαχαίρωσαν. Τους αφόπλισαν όλους. Ενώ μέσα στο αποδυτήριο επικρατούσε απόλυτο σκοτάδι, άρχισε μια άγρια ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στους φρουρούς που βρίσκονταν στην πόρτα της εξόδου και τους κρατούμενους που ήταν μέσα…’’
  Απλά ας επιλέξουμε, την πιο κατάλληλη στιγμή, πριν να΄ναι κι άλλο αργά.
  Η μάταιη ελπίδα, είναι σαν το ναρκωτικό. Σε ακινητοποιεί και σε βυθίζει σε παραισθήσεις, που υπόσχονται εκ θαυμάτων σωτηρίες. Δε μας αξίζει…..

  • Φρέσκα Κουλούρια avatar
   Φρέσκα Κουλούρια @ Queen For The Black Side 25/03/2013 17:44:10

   Όπως ακριβώς τα περιγράφετε μεταλειοτάτη!
   Συνυπογράφω, συμφωνώ και επαυξάνω.
   Η ΕΕ αποτελεί ήδη παρελθόν.
   Και ας ετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα.
   Της οποίας το σκηνικό προβλέπεται ζοφερότερο και από εκείνο της ταινίας "The day after".

   • Νιόβη avatar
    Νιόβη @ Φρέσκα Κουλούρια 25/03/2013 22:46:01

    Ζοφερότερο είναι το σκηνικό του «1984». Βιβλίο και ταινία (πιστότατη απόδοση του βιβλίου) όχι μόνο σφίγγουν μηνίγγια και στομάχι, αλλά φοβάμαι ότι προαναγγέλλουν επικινδύνως αυτό που θα ζούμε σε λίγο. Φυλακή χωρίς κανένα περιθώριο διαφυγής. Αν αυτό είναι το μέλλον μου (και είμαι νέα και υγιής με χρόνια ακόμα μπροστά μου, άρα μπορεί και να το προλάβω :) ), προτιμώ μια σφαίρα στο κεφάλι τώρα.

  • Albert avatar
   Albert @ Queen For The Black Side 25/03/2013 18:18:46

   Αρκετά με τα μεγάλα λόγια, δε νομίζετε?

   • Queen For The Black Side avatar
    Queen For The Black Side @ Albert 25/03/2013 22:22:52

    ...Καιρός για μεγάλες πράξεις τότε.

 25. LEWNIDAS avatar
  LEWNIDAS 25/03/2013 17:34:09

  φαηλο μου το μεταξυ τους εθνους και του αρχηγου αρχιζει και σε ματωνει.
  οταν εισαι σε πολεμο ειτε πολεμας: εχοντας κανει την προετοιμασια σου. ειτε παραδιδεσαι στον μοτοσυκλετιστη του φυρερ και λες μπορα ειναι θα περασει και περιοριζεσαι να κρεμασεις καμια εκδιδομενη οταν αλλαξουν τα κοζα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ LEWNIDAS 25/03/2013 21:45:03

   Δεν μου πάει το δεύτερο...

 26. Sotos avatar
  Sotos 25/03/2013 17:50:19

  Αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούμε να παλέψουμε και να πολεμήσουμε ,ελπίζω να μην υπάρχουν πια αυταπάτες. Όταν δεν θα μπορούμε να υποχωρήσουμε άλλο θα πρέπει να πάμε μπροστά. Αυτοί όμως που θα μας τα έχουν πάρει όλα (Γερμανοί, Τούρκοι, κλπ) εκτός της ψυχής μας και της πίστης μας δεν θα φερθούν τακτικά αλλά θα θέλουν να μας εξαφανίσουν. Τότε θα έρθει ξανά η λύτρωση και δεν θα είναι εύκολη, θα έρθει όμως. Όλα τα άλλα που λέμε καλά είναι στην επιφάνεια αλλά αλλού είναι η ουσία. Μακάρι να χάσουμε μόνο τα χρήματα μας και εδώ και στην Κύπρο.

  • *Mara* avatar
   *Mara* @ Sotos 26/03/2013 07:15:56

   +100000000000

  • Queen For The Black Side avatar
   Queen For The Black Side @ Sotos 26/03/2013 07:42:54

   Να μην επιτρέψουμε να χαθεί τίποτε άλλο, παρά μονάχα χρήματα. Αυτό είναι το θέμα.

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ Queen For The Black Side 26/03/2013 10:19:24

    "Μη νοιαχτειτε να σωζετε υπαρχοντα, ψυχες μονο να σωζετε..." Αγ. Κοσμας ο Αιτωλος

 27. Albert avatar
  Albert 25/03/2013 17:58:08

  Η ειρωνεία είναι ότι αν η Αγγελα Μέρκελ διάβαζε το άρθρο αυτό απο τη μέση και κάτω θα αναφωνούσε ότι συμφωνεί.

 28. panas avatar
  panas 25/03/2013 18:04:24

  Το παρακάτω σχόλιο το έγραψα και σε άλλο τόπικ και το επαναλαμβάνω και εδώ. Επειδή τελικά οι δανειστές - εκκαθαριστές της Ελλάδας παίζουν με κλειστά χαρτιά, ενώ έχουν όλα τα στοιχεία που αφορούν εμας ξεκάθαρα μπροστά τους και έτσι είναι πάντα ένα βήμα μπροστά...

  Είναι επιτακτική η ίδρυση μιας νέας «φιλικής εταιρείας» από Έλληνες πολιτικούς, επιχειρηματίες και διανοητές που θα εξετάζει και θα προωθεί κάθε οικονομική πράξη που γίνεται στην Ελλάδα ως προς το βασικό κριτήριο: ΑΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΕΥΡΩ Ή/ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΑΛΛΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ .
  Οποιαδήποτε οικονομική ή πολιτική πράξη που λειτουργεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αντίρροπα στο παραπάνω κριτήριο να δέχεται έμμεσο, πλην όμως ανελέητο πόλεμο. Στον ανταρτοπόλεμο είμαστε καλοί. Μπορεί να τα καταφέρουμε καλύτερα και στον οικονομικό ανταρτοπόλεμο…

 29. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 25/03/2013 18:12:09

  "Μέσα θα «χορέψουμε» ώσπου να βρούμε διέξοδο."

  Φαήλε, κάνεις λάθος. Το ευρωάσουβιτς, μας λές, πως είναι όπως οι κατσαριδοπαγίδες της διαφήμισης στην Αμερική:You can check in but you cvan't check out...αν με εννοείς... Μόνο όσοι δραπετεύσουν θα γλιτώσουν. Λοιπόν, ήρθε η ώρα να λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη στην χώρα της ιδιοτελούς ηλιθιότητας.

  • Queen For The Black Side avatar
   Queen For The Black Side @ Νίκος Αργεάδης 25/03/2013 18:42:43

   + 1000000000000000
   Το όνειρο του πολεμιστή- Γιάννης Χαρούλης
   h**p://www.youtube.com/watch?v=gjgEfw4DaXg

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νίκος Αργεάδης 25/03/2013 18:49:59

   Προφανώς εννοείς εθελούσια έξοδο από το Ευρώ. Τρομερές οι συνέπειες λένε οι ειδήμονες. Ακούω αντίθετα επιχειρήματα. Ειλικρινά, ακούω...

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/03/2013 19:17:04

    Αγαπητέ Φάηλε τρομερές οι συνέπειες...όπως ανεργία; ύφεση; μετανάστευση; έλεγχος;

    Ο Ντάισελμπλουμ δεν δήλωσε λοιπόν ότι τις συνέπειες της Κύπρου μπορεί να της δεχτεί οποιαδήποτε Τράπεζα; ή Χώρα;
    Ο Μπαρόζο δεν δήλωσε ότι το πείραμα είναι αβέβαιο;

    Πέρα από ότι την καθημερινότητα των μνημονίων που έχουν αποσαθρώσει κοινωνία οικονομία και πολίτες πρέπει να ανεχόμαστε και την κοροϊδία της ανάγκης;

    Ήμουν υπέρμαχος της ευρωζώνης αλλά ως μέλος με δικαιώματα και υποχρεώσεις όχι ως υποτελής κρατούμενος στρατοπέδου..

    • Νιόβη avatar
     Νιόβη @ Ο Ιθαγενής 26/03/2013 00:03:33

     Αγαπητέ Ιθαγενή, επιτρέψτε μου να συμπληρώσω στα δικά σας.

     Αν μείνουμε, κάθε σεντ που περισσεύει θα δεσμεύεται για την αποπληρωμή ενός πλέον μυθικού χρέους. Τι μένει για να επενδυθεί στην παραγωγή και ποιά παραγωγή; Εκτός του οικονομικού σκέλους (έλλειψη πόρων), πρέπει να αναρωτηθούμε σοβαρά και για το σκέλος το ψυχικό, το συναισθηματικό. Πόσοι από αυτούς που συνειδητοποιούν την οικονομική εξάρτηση της χώρας έχουν πραγματικό κουράγιο να δουλέψουν σκληρά για να την ξαναστήσουν στα πόδια της, ακόμα κι αν έχουν ή μπορούν να βρουν τους πόρους οι ίδιοι; Ξέρουν εκ των προτέρων ότι δεν εργάζονται για τη χώρα τους, ούτε καν για τους ίδιους και τα παιδιά τους, κι ότι ο κόπος και το έργο τους είναι ήδη υποθηκευμένα σε αλλότρια διευθυντήρια. Μόνη λύση (κι αυτή λειψή) είναι ο προϋπολογισμός της ΕΕ, ο οποίος όπως δείχνουν τα πράγματα θα μπει κι αυτός σε τροχιά λιτότητας αργά ή γρήγορα. Και πάλι, όμως, ό,τι λαμβάνει η Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, έμμεσα θα γυρίζει στα ταμεία της Γερμανίας ως δόση. Σε συνθήκες εθνικής υποτέλειας και ελέγχου, με οικονομική υποδούλωση και «εθνική κατάθλιψη», οι βλέψεις για εθνική παραγωγή που θα γεμίσει κιόλας τα ταμεία είναι, νομίζω, ουτοπικές. Με τις προθέσεις δε των «εταίρων» μας να είναι αυτές που είναι, είναι βέβαιο ότι δεν θα επιτρέψουν καμία ουσιαστική απόπειρα αναγέννησης. Κι ο κύκλος θα είναι φαύλος έως ότου σβήσουμε κάποια στιγμή οριστικά.

     Αν φύγουμε, κατά πάσα πιθανότητα ό,τι συμβαίνει τώρα προσωρινά θα χειροτερέψει. Η ουσιαστική διαφορά δεν θα είναι στα μεγέθη, ωστόσο, αλλά στη διάρκεια του φαινομένου. Η νομισματική και η εθνική ανεξαρτησία πάνε μαζί. Σε έναν κόσμο «οικονομικό», δεν γίνεται να είσαι ελεύθερος όταν δεν έχεις έλεγχο των χρημάτων σου. Απορώ, αλήθεια, με όσους δέχονται από τη μια ότι ο πόλεμος είναι οικονομικός, αλλά συγχρόνως υποστηρίζουν ότι υφίσταται δυνατότητα άμυνας χωρίς δικό σου όπλο (αλλά με δανεικό το όπλο αυτού που σου έχει εξ αρχής κηρύξει τον πόλεμο!). Ανακτώντας τον έλεγχο αυτό, και με περισσότερη σοφία τώρα, όλα τα άλλα είναι ζήτημα χρόνου να φτιάξουν.

   • τις avatar
    τις @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/03/2013 19:18:04

    Συζητούμε με τους Αμερικανούς (που μας "χρεώθηκαν" από το 47), Φαήλε, θέματα ασφάλειας και αν μας συμφέρει το ντηλ προχωρούμε. Αυτοί τα οικονομικά ενδιαφέροντά τους και εμείς τα ιδιοκτησιακά και παραδοσιακά επί παντός στην χώρα μας.
    Είναι καλλίτερα το Μπός να απέχει μερικά χιλιάδες μίλια μακριά (ως πληθυσμός) παρά να είναι δίπλα σου, άλλωστε και σαν μανιέρα πιό κοντά είμαστε και στο κάτω κάτω κατ' ευθείαν στην πηγή, τι τους θέλουμε τους μεσίτες;
    Για τα πρώτα δε δύσκολα χρόνια οι εισοδηματέχοντες βάζουν το χεράκι λίγο βαθύτερα στην τσέπη... από πάνω προς τα κάτω.
    Οι υπόλοιπες πολλές λεπτομέρειες όχι εδώ.

    • *Mara* avatar
     *Mara* @ τις 25/03/2013 21:23:46

     Αγαπητέ τις και που δεν είχαμε μεσίτες τόσα χρόνια, ποιά η διαφορά???
     Η μπότα αυτού του υπερατλαντικού μπός..., μας πατάει από το '47 και που και που την στρίβει... κιόλας για να πονέσουμε...
     Η μόνη μας ελπίδα να σκοτωθούνε τα τέρατα του πλανήτη μεταξύ τους και εκεί πάνω στην αναμπουμπούλα να "ξανασυστηθούμε" με μερικούς... μερικούς....


     Υ.Γ.
     Επίκαιρη όσο ποτέ η φράση του εξαιρετικού κ. Σαρτζετάκη "....Είμεθα έθνος ανάδελφον..."

     • τις avatar
      τις @ *Mara* 26/03/2013 00:18:13

      Αγαπητή *Mara*

      Ένα αρχαίο ρητό λέγει: "μη δότε παιδί πλούτον μηδέ ανδρί απαιδεύτω δυναστείαν"...
      Εδώ έγιναν ομού και τα δύο τις τελευταίες δεκαετίες (όχι με την ίδια ένταση βέβαια, ούτε και από όλους).
      Δεν είμαστε κυβερνήτες για να τα γνωρίζουμε όλα, υποθέσεις κάνουμε, εφ' όσον δεν έχουμε κάποια πεφωτισμένη δυναστεία για να εφησυχάζουμε και πρέπει έτσι να συμμετέχουμε δραστικά στα κοινά.
      Ούτως εχόντων των πραγμάτων κρίνουμε και ολίγον ολιστικά τα πράγματα... δηλ τί θα επράτταμε σε ανάλογης μικρής κλίμακας προβλήματα στα ατομικά μας... και με "αυτόν" τον πορτολάνο "προτείνουμε".

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/03/2013 19:30:35

    Φαήλε, υπάρχουν δύο θέματα
    1) Στρατηγικά, είναι η μόνη επιλογή. Τουτέστιν, για να ξαναβρέι το αναπτυξιακό της σφρίγος η ελλαδική κοινωνία πρέπει να αποδεσμευτεί από τις καταστροφικές δεσμεύσεις της ευρωζώνης. Αν θέλουμε να δρούμε με βάση τα εθνικά συμφέροντα, πρεέπι να ανεξαρτητοποιηθούμε από τις ψευτοομοσπονδιακές εντολες των βρυξελλών, δλδ της Γερμανίας. Η μέχρι τώρα εμπειρία μας λέει πως η συμμετοχή μας μόνο δεινά επέσυρε, με εξάιρεση τοςυ εισαγωγείς. Τα όποια καλά στην αρχή (χαμηλά επιτόκια δανεισμού) η διεφθαρμένη ελλαδική ελίτ τα χαράμησε όπως και την παραγωγική βάση της χώρας. Κράτος δίχως δική του χρηματοπιστωτική πολιτική ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ. εκτός και αν θέλουμε να είμαστε υποτελείς.

    2) Συμφωνώ πως η απότομη έξοδος θα φέρει δεινά αλλά πιστέυω πως θα επιβιώσουμε και μακροπρόθεσμα θα πετύχουμε, αν και θα πρέπει να εφαρμοστούν όλα όσα προτείνεις και με τα οποία συμφωνώ, δλδ επανελλήνιση παιδείας κλπ. Αν πιστεύεις πως δεν θα επιβιώσουμε έξω από την ευρωζώνη, και αυτό λέει η συλλογιστική του "μένουμε μέσα και βλέπουμε πως τα καταφέρνουμε", τότε έιμαστε χαμένοι από πρώτο χέρι. Διότι πάντα θα υπάρχουν τα όργανα που θα μας λένε, όπως κάνουν χρονια τώρα, "μα, έτσι λένε λένε οι Βρυξέλλες και οι κανονισμοί". Είναι σαν να έλεγαν στο Άουσβιτς, μιας και το ανέφερες ως αναλογία, "κάντε ό,τι λένε οι φρουροί γιατί θα πεθάνουμε έξω από το στρατόπεδο, εδώ τουλάχιστον μας ταϊζουν".

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νίκος Αργεάδης 25/03/2013 21:44:10

     Αγαπητέ Νίκο, το ζήτημα με προβληματίζει. Κυρίως η ανταγωνιστικότητα, το πως θα δημιουργηθεί ξανά μια εθνική παραγωγική βάση μέσα στο ευρώ. Δεν είμαι οικονομολόγος, όμως συζητώ και διαβάζω. Θα τα πούμε...

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/03/2013 21:55:00

      Κι αν είναι εφικτό, φυσικά...

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/03/2013 22:51:14

      Και εγώ δεν ισχυρίζομαι πως "κομίζω γλαύκα", αλλά η μέχρι τούδε εμπειρία μας λέει πως το κόστος μεγιστοποιείται όσο περνά ο χρόνος και τα ωφέλη ελαττὠνονται. Η δογματική εμμονή σε αποτυχημένες "λύσεις" με απασχολεί. Πρέπει να απαντήσουμε σε πρακτικά ερωτήματα στα οποία εγώ δεν βλέπω απάντηση από πουθενά. Ούτε από την κυβέρνηση. Μόνο γενικολογίες για τα "πλεονεκτήματα"του ευρώ και για την μεγάλη καταστροφή που πάθουμε αν φύγουμε. Αρχίζω να αμφιβάλλω για την μερί μαντριού θεωρία.
      1) Ωφελούμαστε ως χώρα εντός του ευρώ;
      2) Αν ναι, πως;
      3) Μας βλαπτει η υπ'αυτές τις συνθήκες παραμονή μας και πως ;
      4) μακροπρόθεσμα, τι μας ωφελεί περισσότερο; εντός ή εκτός;

      Αυτἀ τα δύο δεν έχουν την ίδια βαρύτητα στο χρόνο.

      Λαμβάνοντας υπ' όψιν τις εμπειρίες άλλων κρατών τι βλέπουμε;
      1) Οι χώρες εκτός ευρώ και εντός ΕΕ δεν υπέστησαν τις ίδιες ἑπιθέσεις" των αγορών. Αναρωτιέμαι γιατί...
      2) Οι χώρες αυτές, μερικές με χειρότερους δείκτες από την Ελλάδα, είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα διότι ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΉ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Αυτό για μένα είναι το πιο σπουδαίο. Αν η συνεχιζόμενη συμμετοχή στο ευρώ σημαίνει την βαθμιαία φτωχοποίηση και απαξίωση της χώρας, δεν την θέλω, απλά. Αν για προβλήματα τοπικά Ελληνικά αποφασίζουν άσχετεοι και ανθέλληνες στις βρυξέλλες ή στο βερολίνο, προτιμώ να είμαι φτωχός αλλά με την εθνική μου αξιοπρέπεια Προτιμώ την δύσκολη αλλά παροδική προσαρμογή εκτός ευρώ από του να είμαι σκλάβος του οποιουδήποτε με το μέλλον μου να το καθορίζει ο κάθε άσχετος έξω από την Ελλάδα. Επί πλέον, η εικόνα μιας χώρας με το χέρι απλωμένο για δανεικά κάθε τρείς και λίγο κάθε άλλο ελκυστική είναι για επενδυτές αλλά κυριως για την δική μας εθνική αυτοπεπίθεση.

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/03/2013 23:02:59

      Ούτε εγώ ισχυριζομαι πως κομίζω γλαύκα.
      Πρέπει όμως να απαντήσουμε σε πρακτικά ερωτήματα με πραγματικά δεδομένα. Όπως έγραψες αλλού, και συμφωνώ, η πολιτική δεν έιναι μαθηματικά όπου 1+1=2. Πολλές φορές είναι +3 ή -4.
      1) Τι μας συμφέρει περισσότερο; Μέσα ή ἐξω και γιατί;
      2) Τι μας κοστίζει περισσότερο τώρα; Μέσα ή έξω;
      Τα πράγματα δείχνουν πως η παραμονή με το ίδιο ουσιαστικά κράτος είναι καταστροφή.
      Και πολλά άλλα που χρηζουν ανάλυσης. Ελπίζω και εγώ να τα πούμε πιο επισταμένα.

     • Ρηνα avatar
      Ρηνα @ Νίκος Αργεάδης 26/03/2013 10:30:32

      Αγαπητοι Φαηλε και Νικο Αργεαδη, το διλημμα σας αυτο να ειστε βεβαιοι οτι ολοι το εχουν ακομα και τα κομματα. Εκει που κολλανε ολοι ειναι το σταδιο της προσαρμογης μετα την εξοδο απο το ΕΥΡΩ, γιατι κανεις δεν τολμα η δεν θελει να επωμισθει το βαρος μιας ενδεχομενης ολικης καταρρευσης και της πεινας που θα επελθει μεχρι ν αρχισει η ανοδος. Μπορει να εχουν βεβαιωθει οτι ετσι πρεπει να γινει αλλα δεν αποτολμουν να παρουν το κοστος. Ετσι βαδιζουμε στο σιγα σιγα που ναι μεν δεν εχει το σοκ αλλα οδηγει στο ιδιο αποτελεσμα και εν τω μεταξυ αλλαζουν κυβερνησεις, γινονται κι αλλοι πρωθυπουργοι και αποφορτιζονται οι ευθυνες, μοιραζονται δηλαδη σε περισσοτερους.
      Αυτος που θα αποφασισει να χτυπησει τη μπουνια στο μαχαιρι μπορει και να ειναι αυτος που θα δικαιωσει η ιστορια αλλα θελει να το κανει οχι ως απονενοημενο αλλα με προετοιμασια, περισκεψη και καινουργιες συμμαχιες. Κοινως θελει δουλεια και οι πολιτικοι μας προτιμουν την πεπατημενη παρα να ανοιγουν καινουργιους δρομους....

     • Queen For The Black Side avatar
      Queen For The Black Side @ Ρηνα 26/03/2013 10:49:06

      Πολύ σωστή αγαπητή Ρήνα, δυστυχώς .....

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ Ρηνα 26/03/2013 12:00:36

      Αγαπητή Ρήνα, ορθολογικά η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να έχει "υπολογίσει" (μέσαις-άκραις) πως η βλάβη αν αποχωρούσαμε θα είναι χειρότερη από το να μείνουμε. Το αντιλαμβάνομε. Από την άλλη κάτι μου λέει πως δεν έχουν σχέδιο Β, Γ κλπ, εναλλακτικά δεδομένου μετα την Κύπρο τα πρ'αγματα θα είναι χειρότερεα, όχι καλύτερα.
      Δεν διαφωνώ πως η βλάβη θα ήταν μεγάλη αν φέυγαμε ξαφνικά. Αλλά δεν πειθομαι πλέον. Θέλω να βλέπω μακρυά, στρατηγικά όσο γίνεται.
      Το ευρώ όχι μόνο δεν μας θωρακίζει εναντίον των "κακών" αγορών αλλά μας έχει βυθίσει ταχύτατα σε κοινωνικό μαρασμό ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από αυτόν που θα μας βύθιζε η αποχώρηση για μερικούς μήνες. Τώρα, σε τι θα πρέπει να προσβλεπουμε;
      Πως θα κοιτάμε τον (εθνικό μας) εαυτό στον μεταφορικό καθρεπτη και τι συμπεράσματα θα εξαγουμε;
      Τι κάνουμε στις επόμενες γενιές;

     • αργατεία avatar
      αργατεία @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/03/2013 22:54:50

      να φωνάξουμε εκεινο το παληκάρι τον Σημιτάγκουλα, τον πλέον κατάλληλο να μας λύσει τα προβλήματα μαζί με όλη την ψευτοεκσυγχρονιστική κοπροσκυλαρία του!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/03/2013 11:35:18

    Με δραχμη δεν θα ειχες 1,5 εκατομμυριο ανεργους ποτε και σε καμμια περιπτωση.

 30. Kostas G avatar
  Kostas G 25/03/2013 18:20:46

  Είχες καιρό να γράψεις τέτοιο άρθρο κ. Κρανιδιώτη. Πάλι καλά. Αργησες, αλλά λές αλήθειες και εκφράζεις με τα λεγόμενά σου τις προτάσεις των απλών ανθρώπων, τα όνειρά τους , τις προσδοκίες τους. Προτείνεις πράγματα που έπρεπε να έχουν ήδη γίνει ή να έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται από την σημερινή κυβέρνηση και μη χρησιμοποιήσεις το τετριμένο "τι να πρωτοκάνει, είναι νωρίς ακόμα,κλπ". Βλέπεις στον ορίζοντα κάτι που να σε ενθαρρύνει να σκέπτεσαι έτσι, που να σου δίνει ελπίδα για το αύριο? Ολο αναποφασιστικότητα , ατολμία, διστακτικότητα, αδιαφορία, ανικανότητα, φανερή και απροκάλυπτη σκοπιμότητα και ενίοτε διαφαινόμενη ιδιοτέλεια. Και όλα αυτά γιατί δεν υπάρχει ακόμα ο Ηγέτης που θα τολμήσει, θα επιβάλλει, θα πείσει, θα εμπνεύσει. Με την απλή διαχείριση της εξουσίας μην περιμένεις πολλά πράγματα.

 31. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 25/03/2013 18:34:57

  Αλληλεγγύη δεν είναι να δίνεις τζάμπα λεφτά χωρίς σχέδιο και προοπτική - και ακόμη και τώρα συγκροτημένο σχέδιο "αλληλεγγύης" από την Κυπριακή ή την Ελλαδίτικη πλευρά δεν ακούστηκε. Επιχειρήματα περί Λουξεμβούργων και Ελβετιών δεν έχουν νόημα, και σε κανενός αυτί δεν προκαλούν εφίδρωση διότι αυτοί απλά δεν ζήτησαν λεφτά για διάσωση από κανέναν. Αναφορές σε Άουσβιτς και Βέρμαχτ, χωρίς να προσφέρουν τίποτε, σκοτίζουν τα θέματα σε μια κοινωνία που η καθαρή και λογική σκέψη υποφέρει από τη σύγχυση αλλά και τις επιθέσεις των σίγουρων ηλιθίων. Οι αρκετές σωστές σκέψεις του άρθρου, πνίγονται κάτω από το βάρος μιας λαϊκίστικης βερμπαλιστικής επιθετικότητας και χάνουν την αυτονόητη αξία τους.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ MAYRO XABIARI 25/03/2013 18:56:21

   Η αλήθεια δεν είναι ποτέ "λαϊκίστική", είναι απλά αλήθεια.
   Αν εσύ θέλεις να γράψω πως οι Γερμανοί απλά θέλουν πίσω τα λεφτά τους και πως τάχα δεν έχουν πολιτικό σχέδιο να εκμεταλλευτούν την κρίση του Νότου για μια αναίμακτη πολιτική κυριαρχία στην Ευρώπη, λυπάμαι, δεν θα μπορέσω. Βοά η βούληση τους, ξεχειλίζει από τις πράξεις τους.
   Ξέσκισαν με την απόφαση για την Κύπρο την τραπεζική πίστη, τους κράζουν οι NYT, η Jerusalem Post, Άγγλοι κλπ.
   Μην μπερδεύεις τις συνωμοσιολογικές ανοησίες με τις απόψεις μου.
   Φυσικά και φταίμε οι ίδιοι πρωτίστως.
   Φυσικά και θέλουν ΚΑΙ τα λεφτά τους πίσω, όμως δεν θέλουν ΜΟΝΟ αυτό. Έχουν πλέον πολιτικό σχέδιο. Είναι σε εξέλιξη μια ρεβάνς για το ΄45. Τους το επέτρεψε το ενιαίο νόμισμα και η δημοσιονομική έκπτωση του Νότου,
   Ήταν επόμενο. Τόση οικονομική ισχύ στα χέρια τους, τόση αδυναμία των υπολοίπων, η προσπάθεια ηγεμονίας είναι φυσική συνέπεια.

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/03/2013 19:24:58

    Όπως όλες οι χώρες, έχουν σκοπό να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη τους. Θεμιτό αυτό, και μεις έτσι πρέπει να κάνουμε, εφόσον όλα είναι στα πλαίσια των συμφωνιών και των συνθηκών. Κι αν το κουστούμι της ΕΖ είναι πιο άνετο σε αυτούς, τα πράγματα αλλάζουν, δεν είναι γραμμένα σε πέτρα. Δεν ξέρω τι κρύβεται πίσω από το μυαλό και του τελευταίου Γερμανού. Και δε με ενδιαφέρει κιόλας. Αν κάνω εγώ τη δουλειά μου σωστά, δε φοβάμαι τίποτα. Αν όμως εγώ αφιερώνω λιγότερη προσπάθεια και σκέψη για την ανάλυση και την έγκαιρη επίλυση των προβλημάτων μου από ότι οι Γερμανοί, τότε ναι έχω πρόβλημα. Αν τα θαλασσώνω και πάω ικέτης να ζητάω χαρτζηλίκια όμως, ε δε θα πω κιόλας ότι θέλουν να με υποδουλώσουν αν δε μου κάνουν το χατήρι. Και δε μπορώ με αφορμή αυτό, να υποθέτω για τις σκέψεις τους περί Δ Ράιχ. Αλληλεγγύη δεν σημαίνει free lunch.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ MAYRO XABIARI 25/03/2013 21:33:04

     Αυτά που λες δεν έχουν σχέση με τις παραπάνω σκέψεις μου. Ποιος είπε ότι πρέπει να αφιερώνουν οι ξένοι περισσότερο χρόνο από μας για τα προβλήματα μας.
     Αγαπητέ, είναι πολύ ενοχλητικό να μου "απαντάς" σε πράγματα που δεν έγραψα.
     Δεν μας ενδιαφέρει τι κρύβεται στο μυαλό του κάθε Γερμανού. Μας ενδιαφέρει όμως τι σκέφτεται, αποφασίζει και κάνει η ελίτ, η γερμανική ηγεσία: ηγεμονία το λένε, με ανήθικους ή ορθότερα ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ τρόπους.
     Και κανείς δεν ζήτησε free lunch. Η εκτέλεση όμως με μια σφαίρα της τραπεζικής πίστης και της κυπριακής οικονομίας έχει στόχους και γεωπολιτικούς, τα ρωσικά συμφέροντα και κυρίως είναι στην παλαιά γερμανική παράδοση του παραδειγματισμού. Ήδη το σιγοσφυρίζουν πως το μοντελάκι θα το εφαρμόσουν και σε άλλες χώρες...

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/03/2013 22:55:57

    Ρεβανς χωρις στρατο δεν γινεται αν δεν εχεις απεναντι προθυμους.Φευγεις απο το νομισμα τους και δεν υπαρχει καμμια ρεβανς.Και αυτο ειναι που αποφευγετε ολα τα κομματα και ολοι οι πολιτικο να προτεινετε καθαρα.

 32. Σχετικά Ασχετος avatar
  Σχετικά Ασχετος 25/03/2013 18:56:05

  Το "ανήκομεν εις την Δύσιν"δεν συμβαδίζει με το ανατολίτικο παπατζιλίκι μας.
  Ας κάνουμε αρχή να αποδεχόμαστε την προτεσταντική πειθαρχία και ας παύσουμε να βλέπουμε παντού εχθρούς και συνομωσίες.
  Συμφωνώ με τις προτάσεις του άρθρου.

  • Νιόβη avatar
   Νιόβη @ Σχετικά Ασχετος 26/03/2013 00:32:53

   Ή να αποδεχτούμε ότι δεν ανήκουμε στη Δύση. Δεν υπάρχει μόνο ένας δρόμος, ούτε ένας τρόπος, για όλους. Οι Βόρειοι προτεστάντες επιτυγχάνουν μ᾽ αυτόν τον τρόπο γιατί αυτός ο τρόπος είναι ο δικός τους. Είναι προϊόν κι απότοκο της γεωγραφίας και του κλίματός τους, στοιχεία που κι αυτά δομούν απερίφραστα και τις κουλτούρες. Οι Νότος είναι άλλος. Ο Νότος, πρώτα και κύρια, έχει άλλες θερμοκρασίες. Όποιος έχει εργαστεί σε γυάλινο κλουβί στην Κηφισίας Ιούλιο μήνα, ξέρει τι εννοώ. Έχεις εξαντληθεί πριν φτάσει το μεσημέρι από το φως και μόνο, αφήστε τη ζέστη. Έπειτα, ο Νότος περιβάλλεται από θάλασσες μπλε και φωτεινές, όπως είναι ο ουρανός του. Μην νομίζετε ότι γίνομαι λυρική. Θυμηθείτε την Ιστορία: Οι αρχαίοι ημών ήταν πολύ σοφότεροι, ακόμα κι οι χείριστοι εξ αυτών. Θυμάστε τι έκαναν οι Τριάκοντα όταν εδραιώθηκαν στην εξουσία κι αφού είχαν διαλύσει την θαλάσσια εμπορική δραστηριότητα των Αθηνών: έστρεψαν το Βήμα της Πνύκας έτσι ώστε να μην βλέπει πια τη θάλασσα (ανοιχτοί ορίζοντες κι αίσθηση ελευθερίας), αλλά τα βουνά. Ο Νότιος δεν μαντρώνεται, ούτε πειθαρχεί σαν τον μεσόγειο Ευρωπαίο. Όσο υπάρχει η καθαρή γαλάζια θάλασσα γύρω του και κοντά του, ο Νότιος θα είναι άλλος. Απείθαρχος (με τα καλά του και τα κακά του) και ανίκανος να δημιουργήσει το παραμικρό με ποιότητα και διάρκεια σε συνθήκες περιορισμού.

   Περιθώρια βελτίωσης πάντα υπάρχουν. Οι μεταλλάξεις όμως είναι αδύνατον να συμβούν, κι αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν για το καλό όλων μας και οι πολιτικοί και οι οικονομολόγοι.

   • Σχετικά Ασχετος avatar
    Σχετικά Ασχετος @ Νιόβη 26/03/2013 09:17:04

    Γιατί τότε θέλουμε κατά κεφαλήν εισόδημα Δανίας;
    Γιατί θέλουμε κοινωνικό κράτος Σουηδίας;
    Γιατί πιστεύουμε ότι δουλεύουμε και παράγουμε περισσότερο απ' όλους,απλά τα αφεντικά νέμονται την υπεραξία της εργασίας μας;
    Γιατί αντικαταστήσαμε τα γαϊδούρια με τζιπ 4χ4;Μήπως επειδή τα δεύτερα ανεβαίνουν εύκολα στα πεζοδρόμια,ενώ στα πρώτα δεν είμαστε άξιοι να τους μοιράσουμε το άχυρο;
    Αφού το περιβάλλον της Μεσογείου το υπαγορεύει ας φιλοκαλούμεν μετ΄ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας.....

    • Νιόβη avatar
     Νιόβη @ Σχετικά Ασχετος 26/03/2013 10:18:57

     Μην μιλάς για φιλοσοφούντες μετά μαλακίας... Η ανθρωπότητα άνθισε με τους φιλοσόφους. Κάτι οικονομολογούντες και Γερμανολαλούντες, όμως την κατέστρεψαν. Όσο για τα υπόλοιπα, αν εσύ θεωρείς εαυτόν τεμπέλη, δούλεψε παραπάνω. Υπάρχουν στατιστικές παντού για το πόσο εργάζονται οι Έλληνες, προφανώς θα ανήκεις στις εξαιρέσεις. Όλα τα υπόλοιπα, τα τζιπ και το κοινωνικό κράτος και τα λοιπά είναι πολύ ωραία, και φυσικά τα θέλουμε, αλλά αφ᾽ ενός απ᾽ ό,τι φαίνεται ορισμένοι δεν ξέρουν τι θέλουν (το κοινωνικό κράτος της Δανίας δεν κολλάει με τα 4Χ4 κι αν πας στη Δανία και βρεις έστω και πέντε, σφύρα μου) κι αφ᾽ ετέρου, όταν καταλάβουμε επιτέλους τι θέλουμε, θα πρέπει να βρούμε και τον τρόπο που να μας ταιριάζει. Δεν είναι μόνο η οικονομία, Σ. Άσχετε, το πεδίο εύρεσης των απαντήσεων. Υπάρχουν κι άλλα. Βρες τα.

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Νιόβη 26/03/2013 10:25:27

      Ούτε το κατα κεφαλήν εισόδημα της Δανίας σηκώνει 4Χ4, κι ας είναι υψηλό. Εξανεμίζεται μέχρι να πεις κύμινο όταν χρεώνεσαι και το ποτήρι το νερό στις καφετέριες κι όταν ακουμπάς το μήνα 1.000 Ευρώ ενοίκιο για ένα διαμερισματάκι 60 τ.μ. Καλά είναι τα υψηλά εισοδήματα όταν το κόστος ζωής είναι χαμηλό κι όταν ο φορολογικός συντελεστής δεν ξεκινά από 40-42%. Αμάν πια, μ᾽ αυτές τις Δανίες και τις Σουηδίες, αμάν.

     • Σχετικά Ασχετος avatar
      Σχετικά Ασχετος @ Νιόβη 26/03/2013 11:18:18

      Aγαπητή Νιόβη
      Χαίρομαι που έχεις βρεί τις απαντήσεις σου.
      Εγώ ψάχνομαι,καθόσον Σ.Άσχετος.
      Συμφωνούμε ότι δεν ξέρουμε τι θέλουμε.
      Η παραγωγή έχει άξία και όχι ο χρόνος εργασίας, καθόσον το ξύσιμο........είναι απλώς χόμπυ.
      Οταν καταλάβεις, ότι ίσως και να μη κατέχεις τη μοναδική αλήθεια,θα γράφεις καλύτερα,γιατί το μπορείς και μου αρέσεις.
      Και κάτι τελευταίο.Μήπως τρελενόμαστε επείδη οι κουτόφραγκοι...............ξύπνησαν;

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Σχετικά Ασχετος 26/03/2013 11:30:19

      Αυτός είναι ο τρόπος μου. Και αυτός. :) Αν σου αρέσω ως έχω, ας μην τα κάνουμε πιο πολύπλοκα τα πράγματα. Μην γίνεσαι κι εσύ σαν τους άλλους «Μ᾽ αρέσεις, μεν, αλλά πρέπει ν᾽ αλλάξεις». :) Κι αν αλλάξω και χάσω τη συμπάθειά σου;

     • Σχετικά Ασχετος avatar
      Σχετικά Ασχετος @ Νιόβη 26/03/2013 11:46:52

      Το "αυτή είμαι και σ'όποιον αρέσω"το λένε κάτι χαζογκόμενες, που τελικά καταλήγουν στο ράφι.Μη το κάνεις αυτό το λάθος.Διαφορετικά δεν έχει νόημα ο διάλογος.

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Νιόβη 26/03/2013 11:58:18

      Αν, δηλαδή, σου πω ότι δεν είμαι στο ράφι, δεν θα σ᾽ ενοχλεί το ύφος μου; :) Έλα, βρε Σ. Άσχετε... Παρήλθαν οι εποχές που το ράφι ήταν μπαμπούλας. Για πάμπολλες γυναίκες είναι και συνειδητή επιλογή πια, ακριβώς επειδή «αρέσουν, μεν, αλλά πρέπει να αλλάξουν».

     • Queen For The Black Side avatar
      Queen For The Black Side @ Νιόβη 26/03/2013 12:12:44

      @ Νιόβη : Χαχαχαχα! Είδατε κάτι απαιτήσεις που έχουν ορισμένοι; Ενώ κατά βάθος, αυτό που τους αρέσει, είναι ακριβώς το “αυτή είμαι και σ’όποιον αρέσω”..... Χωρίς κόντρα, δεν έχει και νόημα. Χάνεται το ενδιαφέρον. :-)

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Νιόβη 26/03/2013 12:36:35

      @Βασίλισσα

      Κι αν μια γυναίκα αλλάξει για να του αρέσει (για να το καθησυχάσει, δηλαδή, το αρσενικό επιτέλους μην τυχόν και της φύγει), ο ίδιος αυτός άντρας πάλι θα την απορρίψει. Θα έρθει η ώρα που θα της πει με θλιμμένο ύφος «άλλαξες, δεν είσαι πια αυτή που ήσουν» και θα ψάξει να βρει άλλη, που δεν την έχει αλλάξει ακόμα, να την αλλάξει κι αυτήν και φτου κι απ᾽ την αρχή. Κλασικό το έργο, παίζεται κάθε μέρα στους δρόμους και τις συνοικίες. Είσοδος ελεύθερη.

      Τα πρώτα εκατό χρόνια χειραφέτησης είναι τα δύσκολα. Είναι μανίκι κανονικό. Μετά, θα επέλθει κι η συμφιλίωση των φύλων, πού θα πάει. :)

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Σχετικά Ασχετος 26/03/2013 11:41:37

      Λοιπόν, αυτό το «κουτόφραγκοι» που λες... Κι αυτό προϊόν της διαφορετικής ψυχοσύνθεσής μας ήταν. Φυσικά και δεν είναι κουτοί, δεν πάσχουν από καμία υστέρηση. Αλλά... Οι Έλληνες είχαν άλλον τρόπο να σκέφτονται, άλλη ευελιξία, άλλη ταχύτητα. Μπορεί να είναι η ηλιοφάνεια. Αν η έλλειψη φωτός δημιουργεί κατάθλιψη, η υπερπρόσληψή του κάτι θα κάνει κι αυτή. Μαθημένοι σε μεγάλες φουρτούνες και με αιώνες καταπίεσης, οι Έλληνες είχαν μάθει να είναι και πονηροί, καχύποπτοι, αμφισβητίες. Οι...κουτόφραγκοι πειθαρχούν περισσότερο και στην σκέψη. Δείχνουν περισσότερη εμπιστοσύνη σ᾽ αυτόν που τους μεταφέρει γνώση, πληροφορίες. Δεν ρωτούν πολλά, δεν αμφιβάλλουν. Δεν έχουν πάθει τις ζημιές που έχουν πάθει οι Έλληνες από εχθρούς και φίλους για να έχουν εκπαιδευτεί στο να ψάχνουν πίσω από τις γραμμές. Αν το λέει ο καθηγητής, η κυβέρνηση, ο ιερέας, ο φίλος, έτσι είναι, γιατί να μην είναι;

     • Σχετικά Ασχετος avatar
      Σχετικά Ασχετος @ Νιόβη 26/03/2013 11:54:21

      Τώρα υποκλίνομαι!!!!

     • Queen For The Black Side avatar
      Queen For The Black Side @ Νιόβη 26/03/2013 12:13:52

      + 100000000000000 :-)

     • *Mara* avatar
      *Mara* @ Νιόβη 26/03/2013 12:28:33

      Νιόβη, πιό καταπληκτικό, πεθαίνεις... (...όπως λέμε και εμείς οι νέοι.... χα χα)

     • Queen For The Black Side avatar
      Queen For The Black Side @ Σχετικά Ασχετος 26/03/2013 13:02:56

      @ Nιόβη : Ακριβώς έτσι. Γιατί κατά βάθος όλους μας ...ιντριγκάρει το ατίθασο, το αντίθετο, το άπιαστο.... Και γιατί όχι; Αρκεί να παίζεται συνειδητά και χαρούμενα το παιχνίδι. Για τα φοβισμένα, κουρασμένα γατάκια (αρσενικά και θηλυκά), ποτέ δε θα πάψουν να υπάρχουν υπάρχουν τα φρίσκις :-)

     • Σχετικά Ασχετος avatar
      Σχετικά Ασχετος @ Queen For The Black Side 26/03/2013 13:47:06

      Eίπα στη Νιόβη,να σκεφτεί το ενδεχόμενο,ότι ίσως και να κάνει κάπου λάθος.Το ράφι το ανέφερα μεταφορικά.
      Γιατί τσιμπήσατε τόσο άγρια;
      Διακρίνω μία ανασφάλεια;

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Queen For The Black Side 26/03/2013 14:37:56

      @Σχετικός Άσχετος

      Ανασφάλεια, δεν ξέρω. Όλα είναι πιθανά. Αλλά, θα ήθελα να σε ρωτήσω, και να μου απαντήσεις με το χέρι στην καρδιά, πότε ήταν η τελευταία φορά που είπες σε φίλο σου άντρα «Κουλάρισε λίγο, αν δείχνεις πολύ σίγουρος για τον εαυτό σου και τις απόψεις σου, δεν θα σου κάτσει γκόμενα». :) Με το χέρι στην καρδιά, όμως, έτσι; :)

    • Queen For The Black Side avatar
     Queen For The Black Side @ Σχετικά Ασχετος 26/03/2013 11:09:39

     @ Σχετικά Ασχετος : Αυτά που περιγράφετε, την ψυχοδιανοητική παρακμή μας δηλαδή, αφορούν ένα μεγάλο μέρος του ασυνείδητου, εκφυλισμένου και βαθύτατα -σκοπίμως- απαίδευτου πληθυσμού, που κατάπιε μετά βουλιμίας το τυράκι στη φάκα της υπερκατανάλωσης-υποδούλωσης, ώσπου εγκλωβίστηκε στο μηχανισμό της. Η Νιόβη έχει απόλυτο δίκιο που επισημαίνει την αγεφύρωτη διαφορά νοοτροπίας, φιλοσοφίας και ψυχοσύνθεσης Βορείων -Νοτίων Ευρωπαίων. Αυτό δεν αλλάζει. Εμείς καλούμαστε να πετάξουμε από πάνω μας τα ξένα ρούχα των Δυτικών και να επιστρέψουμε τάχιστα στο ''μέτρο'', στο ήθος και στο πνεύμα που μας κρατήσανε ως εδώ ζωντανούς, μες στους αιώνες.

     • Σχετικά Ασχετος avatar
      Σχετικά Ασχετος @ Queen For The Black Side 26/03/2013 11:34:03

      Συμφωνώ απόλυτα ως προς το μέτρο.
      Για το ήθος προτιμώ να σιωπήσω.
      Όσο για το πνεύμα,σύγχρονοι δυτικοί το χρησιμοποιούν καλύτερα από εμάς.

     • Queen For The Black Side avatar
      Queen For The Black Side @ Σχετικά Ασχετος 26/03/2013 12:02:22

      :-) Εννοώ το χαμένο μας ''ήθος'', με την έννοια των αξιών, του σεβασμού, της ανιδιοτέλειας και των υψηλών ιδανικών που σήμερα ΔΕΝ επιδεικνύουμε, αλλά που ως έθνος πάντα μας χαρακτηρίζει. Η φλόγα που σιγοκαίει στην ψυχή μας και που στις πολύ δύσκολες στιγμές, πάντοτε μας διέσωζε....
      Το Ελληνικό πνεύμα δε, κανείς Δυτικός δε μπορεί ούτε να το οικειοποιηθεί, ούτε να το αντιληφθεί, ούτε και να το εκφράσει, αν προηγουμένως δεν κυριευθεί απ΄αυτό, και πάψει να είναι ''βάρβαρος''. Βάρβαρη σήμερα, έχει σκοπίμως καταντήσει και η πλειοψηφία μας, ξένη εντελώς, απ΄την Ελληνική ψυχή. Εδώ απαιτείται να κηρυχθεί, η πρώτη μας επανάσταση.
      Ο Νίτσε για τους Ελληνες
      h**p://www.tovima.gr/society/article/?aid=457731

 33. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 25/03/2013 19:00:12

  Αγαπητέ Φαήλο,

  Τα προβλήματα της χώρας μας θα ξεπεραστούν ΜΟΝΟ μέσα από την παραγωγική δραστηριότητα.
  Τα υπόλοιπα είναι αστυνομικά μυθιστορήματα για τα απομεσήμερα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μανιάτης 25/03/2013 21:20:57

   Το γράφω: εθνική παραγωγή.

  • Αρχιμήδης1 avatar
   Αρχιμήδης1 @ Μανιάτης 20/04/2013 11:49:50

   Γιατί ξέρεις κανένα Εθνος που να έζησε 12000 χρόνια με πορδές, χωρις παραγωγική δραστηριότητα όπως προσπαθεί να μας πείσει η Γερμανική προπαγάνδα χρησιμοποιώντας τα πασοκολαμόγια ως πρόσχημα?

 34. Kimon avatar
  Kimon 25/03/2013 19:16:47

  Έξοχο άρθρο. Ναι, η μόνη λύση είναι η επανελληνοποίηση των Ελλήνων. Να ξαναγίνει η Ελλάδα χώρα από χώρος που είναι σήμερα. Με Ελληνόφωνους γραικύλους εθνική ανασυγκρότηση δεν θα υπάρξει ποτέ. Πατριωτικό καθήκον σήμερα είναι να κηρυχτεί αμείλικτος πόλεμος στον εθνομηδενισμό, στα λαμόγια της «αριστεράς» στον διεθνισμό, άμεσο έλεγχο στην παιδεία και τα ΜΜΕ. Την μέρα της Εθνικής επετείου τα τσοντοκάναλα δείχνουν Τούρκικα. Δεν σέβονται τίποτα, μας προκαλούν οι ανθέλληνες ρατσιστές. Μόνοι μας καταστρέψαμε την πατρίδα. Αν δεν την ανασυγκροτήσουμε θα χαθούμε.

 35. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 25/03/2013 19:35:10

  Γιατί έχω τήν εντύπωση ότι τά περισσότερα σχόλια διακατέχονται από τό σύνδρομο τής Πουτάνας;
  Στήν απελπισία της γιατί ο νταβατζής της τής έκοψε τά λούσα καί τήν άρχισε στά χαστούκια γιά διπλές βάρδιες, αυτή τόν απειλεί ότι θά τόν αντικαταστήσει μέ άλλο νταβατζή. Άς είναι καί χειρότερος.
  Νά ζήσει χωρίς πουτανιά καί νταβατζή τής πέφτει βαρύ.
  Οι γούνες; τό πατσουλί; όλα νά χαθούν;
  Μέ τί πρόσωπο νά βγεί στήν κοινωνία;

  • τις avatar
   τις @ Ιαπετός 25/03/2013 19:41:26

   Ιαπετέ εάν θέλεις κάτι να πης πέστο καθαρά και ποστάρισέ το εκεί που πρέπει για να πάρεις και την απάντηση.

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ τις 25/03/2013 22:50:08

    Τό σύνδρομο τού Νταβατζή είναι χαρακτηριστικό τών ισχυρών κρατών (όλων) καί έντεχνα τό έχουν περάσει στό σύνολο τών πολιτών τους. Σέ όλους τούς πολίτες των. Σέ όλες τίς κοινωνικές καί πνευματικές εκδηλώσεις των. Από τά Σχολεία, Πανεπιστήμια, Στρατό, Υπαλλήλους, Κόμματα, μέχρι τόν τελευταίο ηλίθιο επαίτη. Γιά νά λειτουργήσει πρέπει νά γίνει καθολική κρατική νοοτροπία.

    Τό σύνδρομο τής Πουτάνας είναι χαρακτηριστικό τών ανίσχυρων κρατών καί αυτό γιά νά λειτουργήσει πρέπει νά γίνει, μέ ένα παρόμοιο τρόπο, καθολική κρατική νοοτροπία.

    Η γλυκερή μυρωδιά τού Πατσουλί μέ ενοχλεί πολύ.
    Στά εγκεφαλικά μου κύτταρα είναι ακατάλυτα συνδεδεμένη μέ τήν πορνεία καί τήν προστασία.

    Είναι τό άρωμα πού υποδηλώνει τήν παρουσία τής Πουτάνας καί τήν ακατάλυτη σχέση της μέ τόν Νταβατζή.
    Δέν υπάρχουν ευτυχισμένες Πουτάνες, όπως δέν υπάρχουν καλοί καί κακοί Νταβατζήδες. Όλοι τους είναι Νταβατζήδες.

    • τις avatar
     τις @ Ιαπετός 25/03/2013 23:12:01

     Απευθυνόμαστε σε νοήμονες ανθρώπους που μπορούν, υποτίθεται, να αποδελτιώσουν mot a mot την κάθε λέξη και το νόημά της.
     Ο νταβατζής ήταν πάντα ένας, εκ συστάσεως και με υπογραφή Κολοκοτρώνη στον βασιλέα Γεώργιο... να μη πω και από την μάχη της Πύδνας (ίσως είχε αντίρρηση ο Δημοσθένης εάν ζούσε). Πρόσφατα αυτοί ήσαν δύο και "εμείς"συνταχθήκαμε με το μικρότερο κακό.
     Εάν είσαι οδαλίσκη είναι καλλίτερα να μην τα ακουμπάς στους παραγιούς του αρχινταβατζή σαν την Ζωζώκα Νταλμάς, πού ξέρεις μπορεί και να υπάρξει και αίσθημα...
     Στοιχίζουν πιό πολύ οι υπεργολαβίες των δικών μας μαιμουδονταβατζήδων, εαν ξέρεις να μετράς...
     Ο Αμερικανός ανταποκριτής Χάρισον το 50 έγραφε " Το πρώτον μέτρον που πρέπει να ληφθεί είναι να ευρεθούν μέσα όπως καμφθή ο αληθώς αρπακτικός εγωισμός των ανθρώπων των Αθηνών. Ούτοι αποτελούνται περίπου από 5.000 περίπου πολιτικούς, βιομηχάνους και εισαγωγείς οι οποίοι κυβερνούν την χώρα και οι οποίοι εκ συστήματος και αναισθησίαν απομυζούν τον πλούτον της χώρας, είτε ούτος παράγεται εντός αυτής, είτε στέλλεται από τας ΗΠΑ.
     Αυτοί είναι οι άνθρωποι οι οποίοι εκραύγαζαν πατριωτικά συνθήματα, ενώ ηρνούντο να πληρώσουν φόρους ή να συμμετάσχουν εις τα απώλειας που απαιτούσε η νίκη, και οι οποίοι είχαν καταθέσει τα χρηματά των εις τράπεζας της Νέας Υόρκης, της Αιγύπτου και της Ελβετίας»
     Αλλά και ο διαπιστευμένος του Τρούμαν Πότερ τά ίδια διετύπωνε... παλιά η κολώνια μίζενς και τα δις που πέταξαν στο εξωτερικό... τρώνε πολλοί και πληρώνουν οι πάντες. "Αρκτου παρούσης τα ίχνη ζητούμεν".
     Εν πάση περιπτώσει εγώ δεν κάλεσα κανένα να αισθανθή περισσότερο maitresse απ΄ ότι αισθάνεται σήμερα... ειδοποιός η διαφορά.

     • Ιαπετός avatar
      Ιαπετός @ τις 25/03/2013 23:30:17

      Κάθε Μπουρδέλο ξεχωριστά έχει τήν δική του «σειρά» καί τούς δικούς του κουτσαβάκηδες.

      Τό ίδιο καί τά «μεγάλα» Μπουρδέλα.

      Συγνώμη πού δέν τό διασαφήνισα καί σέ μπέρδεψα.

      Τό σύνδρομο έχει καί υπακατηγορίες:
      Υπάρχει τό σύνδρομο τής Πουτανίτσας.
      Υπάρχει καί τό σύνδρομο τής Μεγαλοπουτάνας.

     • τις avatar
      τις @ Ιαπετός 25/03/2013 23:45:21

      Τα λέει κάπου ο Πλούταρχος..."Τας πόρνας εταίρας, τους δε φόρους συντάξεις υποκορίζεσθαι(μιμείσθε)".

     • Θόδωρος 17.06.2012 avatar
      Θόδωρος 17.06.2012 @ τις 26/03/2013 00:11:18

      @ τις, @ Ιαπετός,

      θα τολμήσω να ρωτήσω -χωρίς να έχω πλήρη κατανόηση των όσων περιγράφετε αλλά προκληθείς από τα λεγόμενα σας- με την "πουτανίτσα", τι γίνεται?
      Θα πεθάνει πουτάνα?

      Ποια είναι η μόνη διέξοδος?
      Η καρατόμηση της υπάρχουσας και η εγκατάσταση νέας μεγαλοαστικής, πιο πατριωτικής αστικής τάξης?
      Αναίμακτα θα γίνει αυτό?
      Ρωτάω τώρα..

     • Ιαπετός avatar
      Ιαπετός @ Θόδωρος 17.06.2012 26/03/2013 00:24:51

      Σύ είπας

     • τις avatar
      τις @ Θόδωρος 17.06.2012 26/03/2013 00:33:59

      @Θόδωρος
      Επειδή το ρητό του Φωκίωνα για την ου τοπική πολιτεία: “όταν τους μεν νέους ίδω την τάξιν βουλομένους φυλάττειν τους δε πλουσίους εισφέρειν τους δε ρήτορας απέχεσθαι του κλέπτειν τα δημόσια”... φαίνεται όντως ουτοπικό, προσωπικά θα έλεγα πως όσο λιγώτερους μεσάζοντες έχουμε με το κέντρο αποφάσεων, τόσο ευμενέστερο το περιβάλλον γιά εμάς... μικρότερα μεσιτικά...
      Προυποθέτει όμως γιά αυτό να συμφωνήσουμε οι πάντες στο τι είναι το "δικό" μας, με ποιούς όρους το "εκμισθώνουμε" και εάν τα "παιδιά" μας (παιδεία) και οι παπούδες μας (ιστορία) θα είναι απαραβίαστα και σεβαστά (με ότι σημαίνει αυτό).
      Εμείς ας μείνουμε στον τίτλο "εταίρες"... μη κατρακυλήσουμε όμως και στον "αναίσχυντες πόρνες" και μάλιστα σερνικές!

     • Θόδωρος 17.06.2012 avatar
      Θόδωρος 17.06.2012 @ Θόδωρος 17.06.2012 26/03/2013 01:56:24

      @ Ιαπετός
      Άρα ό,τι γίνεται τώρα είναι χωρίς αντίκρυσμα: "Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον". Το πάθημα, μάθημα? Θα κοστίσει..

     • Θόδωρος 17.06.2012 avatar
      Θόδωρος 17.06.2012 @ Θόδωρος 17.06.2012 26/03/2013 02:01:51

      @τις
      Ποιοι να συμφωνήσουν? Οι μισοί Έλληνες πιστεύουν ότι η συγκυβέρνηση είναι πουλημένα τομάρια στα ξένα κέντρα.
      Πολλές φορές απορώ που δεν βλέπουν ΠΩΣ οδηγηθήκανε ως εδώ. Προσωπικά πιστεύω τον ΑΣ έπρεπε να τον στηρίζουν όλοι, μα όλοι! Τόση διάβρωση πια?

      Στη λύση που μου επιβεβαίωσε ο Ιαπετός πάμε, αγαπητέ.

      Εμπρός για την εκστρατεία στη Σικελία!

      Και ο Αλέξης, Αλκιβιάδης!

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ τις 25/03/2013 23:12:29

    Τήν περασμένη εβδομάδα οι κυπριακές τράπεζες ήταν κλειστές.

    Πρίν τήν κορύφωση τής κρίσης οι τρέχουσες υποχρεώσεις τής Κυπριακής Κεντρικής Τράπεζας έναντι τής ΕΚΤ, μέσω τού συστήματος πίστωσης „Target, ανέρχονταν σέ 100 μέχρι 200 εκατ.€ ημερησίως.

    Τήν περασμένη εβδομάδα, παρά τήν αναστολή τών τραπεζικών συναλλαγών στήν Κύπρο, οι τρέχουσες υποχρεώσεις τής Κυπριακής Κεντρικής Τράπεζας έναντι τής ΕΚΤ, μέσω τού συστήματος πίστωσης „Target, ημερησίως διπλασιάσθηκαν!!!

    Ποιός θά ασχοληθεί μέ αυτό τό θέμα;
    Αφορά εσωτερικές συναλλαγές τού Οίκου Ανοχής;

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Ιαπετός 25/03/2013 23:04:54

   Χα, χα, χα! Καλό, φίλτατε και κοντοχωριανέ Ιαπετέ.

 36. Διονύσης avatar
  Διονύσης 25/03/2013 19:55:23

  Όλα ωραία αυτά που γράφονται, οι δικές μου απλές απορίες είναι οι εξής:

  Ποιος θα μας ανασυντάξει; Το σύστημα που μας χρεωκόπησε και μας οδήγησε σε αυτό το μαρτύριο της σταγόνας χωρίς, όντως, εναλλακτική και που κάθε μέρα μας οδηγεί όλο και βαθιά σε αυτήν την απύθμενη άβυσσο;

  Ποιοι θα απομείνουν για να ανασυνταχθούν; Είναι γνωστό ότι οι σοβαροί επιστήμονες, στελέχη, τεχνοκράτες κλπ ήδη εργάζονται στο εξωτερικό και οι υπόλοιποι που είναι ακόμη εδώ σύντομα θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν για να επιβιώσουν. Οπότε, εδώ θα παραμείνουν όσοι αδυνατούν να μεταναστεύσουν, οι λαθρομετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί λόγω οικονομικής και τεχνικής αδυναμίας να γυρίσουν πίσω ή να πάνε αλλού, οι νόμιμοι μετανάστες που ζουν εδώ, οι συστημικοί και κάποιοι λίγοι που δεν το βάζουν κάτω και δεν εγκαταλείπουν την χώρα τους.

  Οπότε μέχρι να αποδώσουν όλα όσα προτείνονται, αν ποτέ μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, ζήσε Μάι να φας τριφύλλι!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Διονύσης 25/03/2013 21:19:49

   Άρα να μην ξεκινήσουμε ποτέ την ανασυγκρότηση. Να περιμένουμε να ψοφήσουμε, ε;

   • Διονύσης avatar
    Διονύσης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/03/2013 00:30:40

    Νομίζω ότι η ανασυγκρότηση λαμβάνει χώρα αυτή την στιγμή μέσω του Μνημονίου. Μας σώνει από την χρεωκοπία και ταυτόχρονα πραγματοποιεί όλα όσα αναλύθηκαν στο άρθρο.

    Το Μνημόνιο ήρθε για το καλό μας για να διορθώσει τις αδικίες και τις στρεβλώσεις του συστήματος, για να νοικοκυρέψει τα οικονομικά μας ώστε να μην δανειζόμαστε για να ζούμε, για να γίνουμε πιο παραγωγικοί και ανταγωνιστικοί με έμφαση στις εξαγωγές όπως θα έπρεπε να είμαστε εδώ και δεκαετίες. Για να διατηρήσουμε τα σώματα ασφαλεία μας ισχυρά μέσω της καλύτερης διαχείρησης των πόρων, για να εξορθολογίσουμε το κόστος της παιδείας, της υγείας και της δικαιοσύνης.

    Όλα αυτά έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια και γίνονται τώρα αλλά όχι για τον σκοπό και τον τρόπο με τον οποίο αναφέρθηκε στο άρθρο. Δεν γίνονται για το καλό μας αλλά για το καλό των πιστωτών μας και αυτό οδηγεί σε κατάφωρες αδικίες έναντι του έθνους μας όπως η επιβολή του χαρατσιού. Να σημειώσουμε δε ότι το εθνικό χρέος, λόγω των τόκων και λοιπόν εξόδων, αυξάνεται σχεδόν με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου οπότε θα χρειαστεί τουλάχιστον μια γενιά εξυγίανσης.

    Οπότε, ή θα συνεχιστεί αυτή η ανασυγκρότηση που είναι εναντίον μας ή θα ξεκινήσει αυτή που αναλύθηκε στο άρθρο. Και οι δυο ταυτόχρονα δεν γίνεται να πραγματοποιηθούν, πόσο δε μάλλον από τους αποτυχημένους τεχνοκράτες και τους προϊσταμένους τους.

    Επειδή λοιπόν είναι τόσο καλό και αποτελεσματικό σε αυτό που κάνει το Μνημόνιο, οι περισσότεροι πολίτες θα αναζητήσουν νέα πατρίδα όπως οι νόμιμοι μετανάστες και οι λαθρομετανάστες που ήρθαν στην χώρα μας ψάχνοντας για ένα καλύτερο αύριο.

    Όπως ήρθαν οι Βαλκάνιοι σε εμάς για εργασία, έτσι θα πάμε και εμείς στους πλούσιους εταίρους μας, ενώ αυτοί θα έρθουν εδώ αγοράζοντας τα σπίτια μας τζάμπα, αφού οι περισσότεροι αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους οφειλές τους προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες.

    Επιτέλους το όνειρο τους θα γίνει πραγματικότητα: Triple S

    Sea
    Sun
    Sex

 37. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 25/03/2013 20:20:57

  ΦΑΗΛΟ ΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕΣ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ) ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΑΤΟΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑΖΙ ΑΝΑΓΚΗ. ΕΔΩ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΠΟΤΕ ΚΟΙΝΗ ΕΞΩΤ.ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ.

 38. Σωτ Μητραλ avatar
  Σωτ Μητραλ 25/03/2013 20:27:06

  Ο τρόμος του όπλου και το όπλο του τρόμου...

  Πέρα από οικονομικές παραμέτρους και την εκπληκτική πολυπλοκότητα της τραπεζικής πλευράς της κυπριακής κρίσης, εδώ λαμβάνει χώρα και ένα απολύτως πρωτόγονο μπρά-ντε-φερ δυνάμεως, αντοχής στην επιβολή της θέλησης. Κρυφτό, τρομοκρατία, νταηλίκι, εκβιασμοί, όλα είναι μέσα στο παιχνίδι της «διάσωσης».

  Ο «θρίαμβος της θέλησης» υπερνικά: είναι προφανές πλέον σε όλους ότι κυρίως η Γερμανία (μα και το σύνολο των εταίρων σε συμπαιγνία) δεν κρίνει και λειτουργεί με μόνο γνώμονα το συμφέρον την Ένωσης ή έστω της Γερμανίας, αλλά και με την εντελώς ξεροκέφαλη και αποκλειστικά βουλησιοκρατική προτεραιότητα να «περάσει το δικό της»: ακόμα κι αν υφίστανται λύσεις, ακόμα κι αν άλλοι δρόμοι θα ήταν σαφώς λιγώτερο επώδυνοι για όλα τα συμβαλλόμενα μέρη, το ενδεχόμενο να αμφισβητηθεί η ορθότητα και η σοφία της γερμανικής στάσης συνιστά Ύβρη, που πρέπει να ακολουθηθεί από Τίση και Νέμεση.

  Αν το κυπριακό «όχι» οδηγοὐσε σε κάποιου είδους καλύτερη λύση, τότε η Ελλάδα και του Μνημονίου αλλά και οι οσονούπω Μεσόγειοι του Μνημονίου δεν θα είχαν απολύτως κανέναν λόγο να ψηφίζουν διαρκώς «ναι». Και αυτό δεν διαλανθάνει της προσοχής των φίλων, των συμμάχων, των εταίρων. Γνωρίζουν καλά ότι ο μόνος τρόπος να διατηρηθεί η όποια ισορροπία υφίσταται σήμερα στην ευρωπαϊκή τάξη πραγμάτων της κρίσης είναι ο εξής διττός: είτε να εκμηδενιστούν οι αρνούμενοι την τευτονική σοφία -οι καταψηφίσαντες την αυτοχειρία- με το να αφεθούν στο έλεος της οικονομικής εντροπίας και να κατασπαραχθούν, να ισοπεδωθούν «προς παραδειγματισμόν», είτε να συνετισθούν εγκαίρως και να προχωρήσουν σε εξευτελιστική υπερψήφιση ακριβώς όσων καταψήφισαν μόλις προχθές.

  Η Κύπρος δεν είναι too big to fail, καταπώς φαίνεται. Δεν θα μας έκανε εντύπωση αν μαθαίναμε πως οι εταίροι της ευρωπαϊκής μας εταιρείας, του εταιρισμού μας επί κοινώ συμφέροντι (τα «ευρωπαϊκά οράματα» και θάματα ήταν last year) αξιολογούν ως σημαντικότερη την επικοινωνιακή εξαγωγή της κυπριακής κρίσης στις χώρες της Ευρώπης από την κυπριακή κρίση και την ενδεχόμενη πτώχευση καθ’ εαυτήν. Τι «παράδειγμα θα δώσει». Και οι ενθουσιώδεις αντιδράσεις στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν την σκέψη.

  Ήταν τέτοια η ψυχολογική ανάγκη στον ελλαδικό και γενικώτερα στον ελληνικό χώρο να ακουστεί ένα «όχι» στις μινωταύρειες λύσεις των εταίρων, και ευλόγως, που η ανακούφιση και οι πάνδημοι πανηγυρισμοί για την καταψήφιση προηγήθηκαν κάθε ζυγισμένης σκέψης για το ζήτημα και κυρίως για τα επακόλουθά του. Τάχιστα απεδείχθησαν τελείως ανεδαφικές οι πάγιες ελληνικές ελπίδες για τον θείο από την Μόσχα ή το Πεκίνο που θα ανοίξει το πορτοφόλι του και θα βάλει το χέρι του σε βάθος δυσθεώρητον ανθρωπίνοις λογισμοίς, βγάζοντας το εκάστοτε από τα δύο κράτη του ελληνικού έθνους από το αδιέξοδο. Ο δε περίφημος «Νότος» τήρησε σιγήν ιχθύος, με προεξάρχουσα την πλήρως αόρατη Γαλλία. Το πνεύμα στην Ευρώπη ήταν και είναι ξεκάθαρο: κάθε εναλλακτική έπρεπε –και πρέπει- να μην τελεσφορήσει. Δεν νοείται να διαφανεί πως υπάρχει ενδεχόμενο διεξόδου μετά την καταψήφιση των εκάστοτε προτεινομένων.

  Στο δίλημμα «πλήρης (αυτο)καταστροφή για παραδειγματισμό ή πλήρης εξευτελισμός δια της παλινωδίας», οι Κύπριοι επέλεξαν συνειδητά το δεύτερο. Όμως στην Ελλάδα δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι, ακόμα πανηγυρίζουμε το «όχι» (και το συγκρίνουμε άσεμνα με το πραγματικά ιστορικό όχι στο σχέδιο Ανάν), επιχειρηματολογούμε ότι δήθεν το Eurogroup δέχθηκε επαναδιαπραγμάτευση των όρων τους άνευ όρων, ενώ στην πραγματικότητα οι Κύπριοι πολιτικοί δέχθηκαν επαναδιαπραγμάτευση της ψήφου τους

  Το ερώτημα, πέρα από την έκβαση της ίδιας της κυπριακής κρίσης, είναι: πώς θα επιδράσει τελικά όλη αυτή η ιστορία στην Ελλάδα, τώρα που η κυπριακή καταψήφιση μετετράπη σε... υπερψήφιση κατόπιν δεύτερων σκέψεων; Ως ψυχρολουσία μνημονιακού μονοδρόμου; Ή ως καίρια ρωγμή, ασχέτως της έκβασης; Και πώς νοείται να προσληφθούν τα γεγονότα ανεξαρτήτως της τελικής τους έκβασης, όταν αποδεικνύεται ότι ενδεχομένως αυτή δεν οδηγεί πουθενά - ή ότι δεν την αφήνουν και δεν θα την αφήσουν οι φίλοι, εταίροι και σύμμαχοι να οδηγήσει πουθενά, ποτέ και σε καμμία περίπτωση;

  Το δράμα είναι σε πλήρη εξέλιξη, και δεν έχουμε ιδέα αν βρισκόμαστε στην αρχή ή στο τέλος του – αναμένουμε. Όσο όμως η Γερμανία μοιράζει Τίση και Νέμεση από ’δω κι από κει, οφείλουμε να αναρωτηθούμε πότε θα εισπράξει την δική της, και κυρίως από ποιούς.

 39. Αλέξ avatar
  Αλέξ 25/03/2013 20:38:21

  Τώρα ή οι Γερμανοί με μαεστρία εκμεταλλεύονται τις αντιθέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ ή εξ αρχής πίσω από την γερμανικη πολιτική ελίτ βρίσκονται οι Αμερικάνοι...
  Πανηγυρίζουν μεν οι Γερμανοί, αλλά εμένα μου φαίνεται ότι οι Αμερικανοί είναι αυτοί που κερδίζουν... και ότι το μπλόκ που αυτοί παρουσίασαν φόβισε τους Ρώσους...

 40. Νιόβη avatar
  Νιόβη 25/03/2013 20:49:58

  «όταν αποδεικνύεται ότι ενδεχομένως αυτή δεν οδηγεί πουθενά – ή ότι δεν την αφήνουν και δεν θα την αφήσουν οι φίλοι, εταίροι και σύμμαχοι να οδηγήσει πουθενά, ποτέ και σε καμμία περίπτωση;».

  «οφείλουμε να αναρωτηθούμε πότε θα εισπράξει την δική της, και κυρίως από ποιούς».

  Αγαπητέ, θα ήθελα να επισημάνω ότι αν πραγματικά πιστέψουμε πως «αποδεικνύεται» ότι ο δρόμος της αντίδρασης δεν οδηγεί πουθενά (που είναι και εξαιρετικά πρόωρο, ούτως ή άλλως, μιας και όπως λέτε κι εσείς το δράμα είναι εν εξελίξει), τότε δεν «οφείλουμε να αναρωτηθούμε» τίποτα απολύτως. Μπορούμε να αποδεχτούμε τώρα, όλοι μαζί, πως Νέμεση δεν πρόκειται να εισπράξει η Γερμανία από κανέναν, οπότε ας μην ελπίζουμε ούτε στη δική μας σωτηρία έστω και εξ αντανακλάσεως.

 41. roadrunner avatar
  roadrunner 25/03/2013 21:28:35

  Χρόνια πολλά κ. Κρανιδιώτη και Antinews ! Βρίσκω ελαφρά υπερβολή, στο να φορτωνόμαστε με ενοχές, για τις εξελίξεις στην Κύπρο: ναι, μεν Ελληνισμός ο Κυπριακός, όμως, η Κύπρος είναι κράτος με δική του ηγεσία, τώρα και τα προηγούμενα χρόνια, που έχει την πολιτική ευθύνη για τις σημερινές εξελίξεις. Εδώ, δεν μπορούμε καλά-καλά, να ομονοήσουμε ως Ελλαδίτες, με απόλυτα κοινά υποτίθεται συμφέροντα, για την πρόοδο του τόπου και της κοινωνίας εν Ελλάδι …
  Στα υπόλοιπα πώς να διαφωνήσουμε; … Μακάρι, τα όσα προτείνετε να γίνουν πράξεις..
  Πάντως, αν η Κυπριακή κρίση είχε εμφανιστεί κατά τη διακυβέρνηση ΓΑΠ, το ‘χω σίγουρο, που θα τα κατάφερνε, να τη μετακυλήσει και στις Ελληνικές τράπεζες, δημιουργώντας ακόμη περισσότερα προβλήματα στη δική μας οικονομία. Ως προς αυτό, νομίζω ότι, δικαιούμαστε κάποια αισιοδοξία και ανακούφιση..

 42. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 25/03/2013 21:39:55

  ‘’ Μην τον φοβάσαι τον πλούσιο. Τον γιο της πλύστρας να φοβάσαι’’.
  Βλαδίμηρος Λένιν

  Η αλήθεια είναι οτι ο κυρ Μήτσος, μαντάρα τα έκανε. Χειρότερα, σίγουρα δε γινόταν να τ΄αφήσει. Παραλείψεις, επιπολαιότητες, ανικανότητα, αφροσύνη, εγκληματική αμέλεια και ασυγχώρητη αδιαφορία.
  Μετά όμως, ήρθατε εσείς ανυπέρβλητε κ. Νίκο και καταφέρατε σε λίγες μέρες ξαφνικά, το ακατόρθωτο!
  Να αγωνίζεστε εψές όλη τη νύχτα ανυποχώρητα, να διαπραγματεύεστε σκληρά κι αμετακίνητα , ώσπου στο τέλος να σημειώσετε τεράστια περηφανή νίκη, ενώ ταυτόχρονα το τελευταίο κουμπί της ρόμπας σας έμεινε ακλόνητο στη θέση του, απ΄το διχτυωτό καλσόν σας δεν ξέφυγε ούτε ένας πόντος και το κυριότερο, βγήκατε από ετούτη την επώδυνη δοκιμασία, χωρίς να σπάσετε ούτε ένα νύχι από το πρόσφατο πεντικιούρ σας!
  Μιλάμε δηλαδή για την απόλυτη και αδιαμφισβήτητη επιτυχία!
  Ήταν επόμενο λοιπόν στο αποψινό σας διάγγελμα, να αισθάνεστε δικαιωμένος!
  Συγχαρητήρια. Μας υποχρεώσατε....

 43. τάσος avatar
  τάσος 25/03/2013 23:48:41

  εμείς πάμε με ηθικούς όρους, πώς είναι δυνατόν να νικήσεις με ηθικούς όρους;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ τάσος 26/03/2013 14:41:18

   Το ηθικό κίνητρο είναι πάντα ισχυρότερο από το υλικό. Στο κάτω - κάτω το αίτημα είναι πάντα η Ελευθερία.

 44. Vee avatar
  Vee 26/03/2013 00:43:59

  Φαήλο, νομίζω ότι η όλη η ουσία εμπεριέχεται στην πρόταση "Με ρυθμούς γοργούς να ανασυγκροτήσουμε πρώτα απ’ όλα το φρόνημα μας, επανελληνίζοντας την Παιδεία μας". Είναι η βασική προυπόθεση για τη διατήρηση του Έθνους. Όλα τα άλλα θα έρθουν σχεδόν από μόνα τους αν υπάρχει πατριωτική προσέγγιση σε αυτό.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Vee 26/03/2013 11:01:47

   Ναι και με μπροσταρηδες τη Ρεπουση, τον Βερεμη και τον Τατσοπουλο....
   Καμμια φορα μουρχεται να ξεστομισω κατι για τη Χρυση Αυγη αλλα το καταπινω, κατι για τη διαπαιδαγωγηση των νεων που την αφηνουμε σε τυχαρπαστους. Φοβαμαι ομως μην το παρει απανω της και μηπως παρεξηγηθω. Ομως θα το πω. Λαθη παντα θα γινονται γιατι ολα τα σχεδια εκπονουνται απο ανθρωπους, αλλα οπως λενε και στον εργασιακο βιο, οποιος δουλευει κανει και λαθη. Το θεμα ειναι να μην βρισκεσαι σε τελμα...
   Η υπεργηρη μητερα μου ακομα αναπολει την ταξη που υπηρχε στα σχολεια και γενικωτερα στην εκπαιδευση την εποχη του Μεταξα, το ηθος των δασκαλων, τη φροντιδα, το ενδιαφερον, τις στολες που φορουσαν, ολα...

 45. Seagull avatar
  Seagull 26/03/2013 01:38:06

  Κ Κρανιδιώτη την καλησπέρα μου.Επιτρέψτε μου, μερικές σκέψεις και προβληματισμούς.
  "Το ότι δεν έχουμε ορατή οδό και πεδίο διαφυγής,"
  (Στην στρατηγική λέγεται πως είναι κακό το να υποτιμούμε τον αντίπαλό μας, όπως το ίδιο κακό είναι να τον υπερτιμούμε.)
  Είναι δυνατόν να παίρνει σάρκα και οστά αυτή η παραδοχή από το σύνολλο του πολιτικού κόσμου του Ελληνισμού, (δεν αναφέρομαι σε εσάς προσωπικά), ενώ είναι ήδη προσχεδιασμένο το τι θα ακολουθήσει, υποβόσκουν υποβολιμαία συμφέροντα σε Ελλάδα και Κύπρο;!
  Δεν έχω ακούσει κάτι ουσιώδες, ένα πλάνο με προοπτικές αντικειμενικά που να πείθει, ομολογώ κυρίως ούτε από την αντιπολίτευση ως εναλλακτική λύση. Δεν υπάρχει το χέρι που έχουμε τόσο ανάγκη, που με σιγουριά θα μας τραβήξει έξω.

  "Ήξερες που μπήκες."
  Οι συνθήκες και οι σύμμαχοι αλλάζουν στον χρόνο. Εδώ ζευγάρια αποφασίζουν να χωρίσουν. Μήπως δεν ξέραμε και τους Γότθους, την παραδοσιακά αδιάλλακτη πολιτική τους ή άλλα παρόμοια θέματα;
  Αφεθήκαμε στην επίπλαστη ευημερία, στον φόβο του πολιτικού κόστους. Μας δημιούργησαν και ενοχές ενώ οι ευθύνες αρχικά ανήκουν στους πρώτους που ανέλαβαν το καθήκον και την ευθύνη.
  Τι δεν έχουμε κάνει; Όλοι μας. Μετά από τόσες και τόσες θυσίες, αίμα. Διακυβεύοντας και την στρατηγική μας θέση ακόμη και τα συμφέροντα στην Μεσόγειο λόγω της θέσης μας, μπρος του γνωστού δόγματος διαίρει και βασίλευε. Αλλά απέναντιας ακούσια μας έχουν στήσει σε χειρουργική καρέκλα, κρατούν τους "διακόπτες" και ακόμη ψάχνουμε πως θα γλυτώσουμε.

  Πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν, πληρώσαμε, τα τελευταία χρόνια στην άμυνα; Πάνω-κάτω 400 δις; Πόσα σκάνδαλα προέκυψαν....Πως λοιπόν κάποια πλοία μπορούν και κάνουν βόλτες (και) σήμερα στο Αιγαίο; Νοιώθουμε πως η συγκρότηση της εθνικής μας ισχύος, της αξιοπρέπειας μας κάνει περήφανους, ασφαλείς; Μήπως ακολουθούμε συνεχώς τακτικές υποχώρησης και δραματοποιούμε δυσμενώς τις εξελίξεις; (λόγω και μη χάραξης σχεδίου και των μικροκομματικών συμφερόντων διαχρονικά)

  Δοκιμάζονται οι αντοχές του Έλληνα. Και είναι γνωστό το ό,τι στις αγορές παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία.
  Ακόμη μια πρόταση.Ομοψυχία.
  Ιδιαίτερα σε μείζονα ζητήματα είναι επιβεβλημένο καθήκον. Το έχουμε ακούσει χρόνια και χρόνια. Ποτέ δεν αποδέχτηκα το γεγονός: Γιατί απαραίτητα ξένα συμφέροντα πρέπει να επιβάλλουν την διαχρονική κακή μοίρα μας, εγωισμοί,έριδες και διχόνοια. Γιατί ως πολίτες πρέπει να είμαστε θύματα του άκρατου κομματισμού και συμφερόντων των λίγων; Γιατί δεν υπάρχει σύμπνοια, ακόμη και στην κοινωνία, αφού μόνο ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε.

  Μια ακόμη πρόταση.Επίκληση της Ιστορίας στη ζώσα πραγματικότητα. Χωρίς ιδεολογικά κατασκευάσματα και διαστρεβλώσεις.Έχουμε περάσει εμφύλιους, δυο παγκόσμιους και τόσα άλλα και η Ιστορία έχει διδάξει.
  Άλλη πρόταση. Η Πολιτεία οφείλει να αναπτύξει, εκτός από την ταλαιπωρημένη και ζωτικής σημασίας Παιδεία και τον Πολιτισμό, την ορθή πολιτική σκέψη των απλών πολιτών. Το διαδίκτυο έδωσε την δυνατότητα μέσα από την καθημερινότητά μας να αποκτήσουμε γνώσεις που αφορούν τα κοινά, τα συμφέροντα μας. Κάποτε ήταν ανέφικτο. Αυτό όμως , η τεχνολογία ως το μόνο εργαλείο, δεν αρκεί.
  Ανέφερα την παιδεία. Είναι κρίμα να φεύγουν από την Ελλάδα, να τους διώχνει, τόσα φωτεινά μυαλά που τα έχει ανάγκη, είτε λόγω αδιεξόδου είτε γιατί δεν υπάρχει αξιοκρατία.
  Ακόμη, μόνο ως υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες, συμμετέχοντας σε πολιτειακά ζητήματα, προσφέροντας στα κοινά, σε λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα και καθημερινές ανάγκες είναι δυνατόν να βρούμε συλλογικά νέους ορίζοντες.
  (Δυστυχώς, σημειώνω, πως και η λέξη ¨διάσωση", έχει χάσει το νόημά της τελευταία.)
  Σ.Θ

 46. Τάσος avatar
  Τάσος 26/03/2013 02:19:21

  Φαήλο, εμείς δεν φοβόμαστε τίποτα.
  Έχουμε Ηγέτη!
  Τον Αντώνη τον Σαμαρά, που θα μας βγάλει σώους από όλους τους κάβους!...
  Έτσι δεν είναι;

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Τάσος 26/03/2013 04:46:09

   ...ο Α. Σαμαρας μπορει να μην ειναι θαυμαστης των Σταλιν, Πολ-Ποτ, Μαο, Χο-Τσι-Μινχ, Καστρο, Τσαβες κτλ οπως ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ, αλλά ενταξει το παλευει το πραγμα. Ισως αν ειχε παει κι αυτος για μερικα χρονια στη Μοσχα (οπως ο μεγας Πολ-Ποτ) τη δεκαετια το 70 για να μαθει τα ''κολπα'', να ηταν τωρα πιο ...αποτελεσματικος.

  • dim avatar
   dim @ Τάσος 27/03/2013 00:56:29

   Δηλαδή εσύ θα προτιμούσες να έχει τις τύχες της πατρίδας μας τώρα στα χέρια του ο Μηλιός, η Δούρου, ο Χαϊκάλης, ο Κουίκ και ο Κασιδιάρης με τον Καιάδα?

   • Τάσος avatar
    Τάσος @ dim 27/03/2013 01:35:50

    Δεν κατάλαβες, η σημερινή ανικανότητα θα φέρει νομοτελειακά τους τρελλούς που αναφέρεις.

 47. Διογένης avatar
  Διογένης 26/03/2013 07:33:20

  Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγω είναι, τι είδους μεγαλύτερη καταστροφή θα συνέβαινε στην Κύπρο από την επανεισαγωγή της λίρας. Λέει ο αρθρογράφος ότι "οι οικονομολόγοι λένε" ότι "οι συνέπειες θα ήταν χειρότερες". Δεν έχω δει καμία τεκμηρίωση επί τούτου. Υπάρχουν μόνον κάποιοι αόριστοι και γενικόλογοι αφορισμοί. Τίποτε περισσότερο, καμία έρευνα σε βάθος, καμία μελέτη του ζητήματος.

  Πέρα από την επιστροφή στη λίρα (την αναγκαιότητα της οποίας θεωρώ δεδομένη για το περασμένο Σαββατοκύριακο, δυστυχώς είναι ήδη αργά), αυτό που θα έπρεπε να είχε εξεταστεί είναι μόνον, αν θα σώζονταν οι τράπεζες με εθνικοποίηση, ή αν θα αφηνόταν να χρεωκοπήσουν. Στην πρώτη περίπτωση θα έπρεπε να κοπεί χρήμα (λίρες). Μεγάλο κακό; Μάλλον μικρότερο από αυτό που συμβαίνει σήμερα. Η λίρα θα ξαναέβρισκε την αξία της το αργότερο την ημέρα που θα έμπαινε στο κρατικό ταμείο η πρώτη λίρα από το φυσικό αέριο.

  Πέρα από αυτά και την στάση της κυπριακής ηγεσίας, αν κάτι πρέπει να ειπωθεί για τους Γερμανούς είναι το εξής: Την Ύβρι ακολουθεί η Νέμεσις. Αυτό θα πρέπει να το θυμηθούν οι Γερμανοί όταν έρθει η ώρα της Νεμέσεως.

  • Νιόβη avatar
   Νιόβη @ Διογένης 26/03/2013 14:54:29

   +100000000000000

   (Μόνο που με ΝΑΙ πάνω στο ΝΑΙ, δεν θα τη φέρει κανείς αυτήν τη Νέμεση στο τέλος, φοβούμαι).

 48. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 26/03/2013 07:35:37

  "Θα πρέπει να εξεταστούν τα πλεονεκτήματα μιας ενδεχόμενης εξόδου της Κύπρου από το ευρώ", ανέφερε σε συνέντευξή του στο Bloomberg o αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ και πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Κυπριακής Βουλής, Νίκος Παπαδόπουλος.

  Συγκεκριμένα σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν η Κύπρος είναι ικανοποιημένη που παραμένει στην ευρωζώνη, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι θέλουμε να παραμείνουμε στην ευρωζώνη αλλά πλέον έχει αξία να εξεταστεί το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ καθώς η Κύπρος θα αντιμετωπίσει υψηλή ανεργία χωρίς καμιά προοπτική ανάπτυξης.

 49. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 26/03/2013 08:50:49

  "Μέσα θα «χορέψουμε» ώσπου να βρούμε διέξοδο. "

  Μέχρι στιγμής χορεύετε αναμεταξύ σας μόνο καί δή πίσω από τό κοτετσόσυρμα πού βάζετε στίς εθνικές επετείους γιά νά σάς προστατεύει από τόν λαό πού συνεχίσατε νά κοροϊδεύετε εν ευθυμία, αφελεία, μακρυχερία καί 'αδελφική' συγκάλυψη.

  • Τάσος avatar
   Τάσος @ ειδωλοκλάστης 26/03/2013 11:31:15

   “Μέσα θα «χορέψουμε» ώσπου να βρούμε διέξοδο. ”

   Η Ελλάδα σε βάθος χρόνου στη δραχμή θα γυρίσει.
   Και θα γυρίσει με εναν λαό γερασμένο, που ο ανθός της νεολαίας του θα έχει ξενιτευτεί, με έναν λαό καταχρεωμένο, με κουρελιασμένο ηθικό και με "χαρισμένον" όλον τον φυσικό πλούτο και τα ενεργειακά κοιτάσματα της χώρας.

   Τότε όλοι αυτοί που μας μιλάνε σήμερα για "μέσα" και για καταστροφή της χώρας έξω από την "Ευρώπη" θα μας πούνε mea culpa.

   Και (θα νομίζουν) ότι ξεμπέρδεψαν...

 50. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 26/03/2013 10:41:53

  Η αδυναμία κάποιων Ελλήνων να καταννοήσουν το παγκόσμιο αλλά και εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι μας δημιουργεί μεγάλα προβλήματα. Από εκεί ξεκινά το ζήτημα της διχόνοιας στην Ελλάδα. Τόσα χρόνια κάναμε υπομονή γιατί πιστεύαμε ότι ο βασικός λόγος που δεν το "πιάνουν" ήταν η αμορφωσιά όμως σήμερα διαπιστώνουμε ότι άνθρωποι καλλιεργημένοι, επιστήμονες, διαβασμένοι που λέει ο λαός συνεχίζουν να αρνούνται πεισματικά να δούν την αλήθεια. Το γεγονός αυτό είναι πολύ δυσάρεστο και θλιβερό. Εάν δεν δεχτώ ότι το φαινόμενο αυτό είναι προϊόν φανατισμού πρέπει να δεχτώ ότι είναι καθαρή υποκρισία/προδοσία. Ας προχωρήσω όμως σε κάποια σύντομα σχόλια για να φρεσκάρω τη μνήμη:
  1. Προεκλογικά οι Ευρωπαίοι ηγέτες με πρωτομάστορες τους Γερμανούς πήραν θέση εναντίον των αντιμνημονιακών δυνάμεων στην Ελλάδα. Οι συχνότατες παρεμβάσεις τους ουσιαστικά εκτόξευσαν τα ποσοστά των κομμάτων που κατηγορούσαν. Γιατί επιδίωξαν κάτι τέτοιο. Υπάρχει περίπτωση να τους συμφέρει μια άνοδος ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ γιατί το παιχνίδι με αυτούς τους αντιπάλους θα γίνει ευκολότερο;
  2. Σε πρόγραμμα έχουν μπεί Ελλάδα, Πορτογαλλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Κύπρος και έπεται η Ιταλία, το δυσκολότερο κομμάτι. Εδώ θα κριθεί η πόλεμος για την επιβίωση του ευρώ;Είναι δυνατόν να πιστεύουν κάποιοι ότι το ευρώ θα πεθάνει ενώ ουσιαστικά έχουν διαψευθεί πεντάκις ως τώρα. Μη μου πείτε για το μέγεθος της Ιταλίας. Αποδείχτηκε ότι όσο μεγαλύτερο ήταν το μέγεθος της οικονομίας τόσο ευκολότερα πέρασαν τα μέτρα. Άλλωστε το μαρτυρά το εκλογικό τους αποτέλεσμα: Θα σας λύσει τα προβλήματα ο Μπέπε Γκρίλο, χα χα!!!(αυτές τις σκέψεις έκανε ο Σόιμπλε όταν έμαθε το αποτέλεσμα).
  3. Ο Τσίπρας παρουσίασε στη Βουλή, στη συζήτηση για τους αγρότες, έγγραφο που υπέγραψε ο ... λάθος Άκερμαν. Αυτό από μόνο του είναι βαρυσήμαντο πολιτικό γεγονός για τα εσωτερικά της Ελλάδος. Δείχνει ότι ο Τσίπρας ούτε μπορεί να αξιολογήσει τους συμβουλάτορές του ούτε μπορεί να τους κυβερνήσει. Δείχνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παίξει το δίπορτο με τον Τσίπρα γιατί είναι λίγος ως πολιτικός. Πλέον η αμφιβολία μας εάν τα πιστεύει ή όχι αυτά που λέει έχασε την αξία της. Ακόμα και αν τα λέει μόνο και μόνο για την καρέκλα, δεν έχει τη δυνατότητα να το διαχειριστεί.

  • κανενας avatar
   κανενας @ Δεξιόχειρας 26/03/2013 13:04:58

   το φαινομενο δεν ειναι προιον φανατισμου ουτε προκειται για προδοσια ή υποκρισια..ψυχολογικο ειναι κατα βαση..και δειχνει ενα λαο νηπιο..

  • Queen For The Black Side avatar
   Queen For The Black Side @ Δεξιόχειρας 26/03/2013 13:21:15

   Οι Νεοναζί, δε χρειάζονται πολιτικούς με ευφυϊα, ανεξάρτητη άποψη, εθνική στρατηγική και ειλικρινή λόγο. Καλοχτενισμένα πιόνια, σιωπηλούς πειθήνιους εκτελεστές χρειάζονται, ώστε να εφαρμόζουν αναντίρρητα τις διαταγές. Πότε επί τέλους θα το παραδεχτούμε ΟΛΟΙ για να προχωρήσουμε παρακάτω;;
   Υποκρίνονται οτι σε...συμπαθούν, σε εκτιμούν, σε αποδέχονται, σε δοξολογούν από τις φυλλάδες τους, σε αποθεώνουν, όσο ΔΕΝ αντιστέκεσαι και δεν αντιλέγεις. Εσύ εν τω μεταξύ παραμυθιάζεσαι οτι σε ...εκτιμούν, σε ...αναγνωρίζουν κι οτι θα καταφέρεις τάχα να τους φέρεις στα νερά σου και να αποκομίσεις κάποια οφέλη για την πατρίδα σου. Απλά, χάνεις το χρόνο ΜΑΣ, τους προσφέρεις εν τη αφελεία σου τον αναγκαίο περιθώριο, ώστε να προετοιμάσουν τη σφαγή ΜΑΣ.
   Ή το κατανοείς, επαναστατείς και αγωνίζεσαι για την Εθνική επιβίωση, ή θα μας εξοντώσουν, χωρίς αντίσταση.
   Η συνέχεια, στις οθόνες της ζωής μας......
   (Τσίπρες, Καμμένοι, ΚΚεδες Χρυσαυγίτες και Νεοδημοκράτες, αποτελούν πολυτελείς και άσκοπους διαχωρισμούς).

   • Δεξιόχειρας avatar
    Δεξιόχειρας @ Queen For The Black Side 26/03/2013 13:34:07

    Μάλλον σε κάποιο άλλο σχόλιο θα αναφέρεστε. Εγώ έγραψα κάποιες σκέψεις και δυστυχώς δεν μπορώ να τις συνδέσω με το σχόλιο σας. Οι Γερμανοί δεν νομίζω ότι είναι αφελείς αλλά πίστεψέ με ( έστω μια φορά) κανένας Έλληνας πρωθυπουργός, ακόμα και ο ΓΑΠ, δεν είναι λιγότερο έξυπνος από αυτούς.
    Υ.Γ: Γιατί είσαι πεσιμίστρια; Καταλαβαίνω ότι η οικονομική μας κατάσταση υποτιμήθηκε όμως αυτός δεν είναι λόγος να γεμίζουμε απαισιόδοξα σχόλια τα blogs και την ψυχή μας. Η αισιόδοξη ματιά κάνει πάντοτε καλό.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Δεξιόχειρας 26/03/2013 13:25:12

   Δεν βρηκαν κανεναν καλυτερο....

 51. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 26/03/2013 11:04:32

  Πως να πάθουν κρυοπαγήματα, ειδικά εκεί στη χώρα της βότκας και των Μπολσόι;
  "Πίνουμε από το ίδιο το ποτήρι, χορεύουμε αγκαλιά" - άχ κατακαημένη Αράχωβα και Μύκονος...
  It's the economy (and the natural gas), stupids !

 52. α avatar
  α 26/03/2013 11:52:00

  αντιγράφω

  [] ισοπεδωτική επιδρομή στην Κύπρο Γερμανών και άλλων[]
  []νέα Βέρμαχτ[]
  [] Λαός φυλάει τον τόπο του []

  κλπ κλπ

  ΑΛΛΑ

  []Δεν είναι λύση η ηρωική έξοδος του Ελληνισμού, με δραχμή και λίρα, το άλμα προς τα πίσω.[]

  ΔΗΛΑΔΗ το πνεύμα πρόθυμο για ΟΧΙ και Παλιγεννεσίες αλλά η δε σαρξ ασθενής. Και αυτό είναι ακριβώς που θα χωρίζει αιώνια τους λαούς που βρίσκονται στον προβολέα της ιστορίας από αυτούς που θα σέρνονται για πάντα στην σκιά.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ α 26/03/2013 14:38:56

   Λάθος κατάλαβες. Απλώς αυτή τη στιγμή η έξοδος θα προκακλούσε ενδεχομένως κατάρρευση.
   Η συντριβή της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, η περιστολή της σπατάλης, η ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών, πρέπει να συνοδευτούν από ένα σοκ εκκίνησης έργων: Ελληνικό, Καστέλι, αυτοκινητόδρομοι, λιμάνια, μαρίνες. Αυτό θα χτυπούσε την ανεργία και κυρίως θα κινούσε επιτέλους το χρήμα και θα παρήγαγε κι άλλο.
   Μετά θα μπορούσαμε να έχουμε και ανάπτυξη της παραγωγικής βάσης.
   Έτσι, αφού ανακάμψουμε εντός Ευρώ, μετά, αν κρίνουμε ότι δεν πρέπει να παίρνουμε πιθα;νά μελλοντικά ρίσκα άλλων, θα μπορούσαμε να φύγουμε. Μόνο έτσι, όρθιοι, ισχυροί, όχι εξευτελισμένοι, με διαλυμένη παραγωγική βάση, χωρίς να έχουμε καταφέρει να ανοίξει έστω ένα εργοτάξιο.
   Πρόθυμη και η σαρξ αλλά για αγώνα, όχι για άτακτη έξοδο, για να πέσουμε ανάσκελα να μας πηδήξουν και λεηλατήσουν αυτοί που έχουν τα Ευρώ και δολλάρια τους έξω.

   • α avatar
    α @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/03/2013 14:58:53

    πώς ενώ είμαστε κάτω από την μπότα της Βερμαχτ θα μπορέσουμε να πετύχουμε ανάπτυξη υπέρ μας είναι ένα θέμα, αλλά επειδή το τελευταίο που αναφέρθηκε περί ανθρώπων που έχουν απόθεμα έξω και μετά θα μας αγοράσουν κοψοχρονιά είναι ένα από καιρό γνωστό επιχείρημα , απάντηση σε αυτό υπάρχει : μία κυβέρνηση που θα 'εσπαγε τα αυγά' θα τα `έσπαγε` ολοκληρωτικά 1) αποχώρηση από Ε.Ε. 2) περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίου και συναλλάγματος 3) προστατευτισμός της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας 4) χάραξη νέας γεωπολιτικής στρατηγικής

    όποιος θέλει τα ΟΧΙ και τις Εθνεγέρσεις, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Σε τόσο κρίσιμα θέματα δεν μπορείς να είσαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.

   • Π. Ευθυμιάδης avatar
    Π. Ευθυμιάδης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/03/2013 17:51:07

    Φαήλο,
    Το σύστημα παραγωγής δημοσίων έργων στην Ελλάδα είναι βαριά άρρωστο. Μετά από 30χρόνια σ' αυτή τη "δουλειά" μπορώ να το περιγράψω σαν "ο κλέψας του κλέψαντος" απο τα πολύ μεγάλα μαγαζιά μέχρι τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους που σήμερα κυριολεκτικά πεινάνε. Να αρχίσουν τα έργα γιατί πάντοτε στην Ελλάδα ήταν η ατμομηχανή της οικονομίας αλλά όχι όπως πριν. Οι φοριαμοί του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ είναι γεμάτοι σκελετους.... λαμόγια παντού.

 53. cp avatar
  cp 26/03/2013 12:15:36

  "Και για να μην υπάρχουν πολιτικές παρεξηγήσεις, δεν μπορούμε πλέον να φύγουμε, εδώ που μας φέρανε. Δεν είναι λύση η ηρωική έξοδος του Ελληνισμού, με δραχμή και λίρα, το άλμα προς τα πίσω. Που να πάμε και με ποιους; Μέσα θα «χορέψουμε» ώσπου να βρούμε διέξοδο. Αλλά μην λέμε ψέματα στο λαό μας και στον εαυτό μας."
  Μα αυτό είναι το ουσιώδες σημείο! Ειναι σαν κάποιον που έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και αρνείται την εγχείρηση ! Η οποία εχει κάποιο ρίσκο βεβαια. Αλλά χωρίς αυτην την πραγματικά επώδυνη λύση μπορεί και να αποβιώσει..............
  Ακουσα πριν ότι μας "τάιζαν" οι φίλοι μας .Δεν είναι η πραγματικότητα αυτή . Ναι με εισέρευσαν στην χώρα επιδοτήσεις κτλ αλλά δημιουργήθηκε η παιδεία της "χωματερής" ,της καταστροφής της παραγωγικής βάσης της χώρας.
  Μέχρι και το ΒΗΜΑ έγραψε ότι πρέπει να κάνουμε ταμείο με τους "φίλους" !
  Και ένα τελευταίο .Ορισμένοι κατηγορούν τον ............Καζάκη , αλλά κάνουν χρήση του copy paste από το ......άρθρο του.
  Ο Καζάκης είναι ένας πολύ καλός αναλυτής που έχει προβλέψει επ'ακριβώς το τι θα συμβεί . Εχει εκδόσει και βιβλίο με τα γραπτά του κείμενα και με χρονολόγιο.
  Συγκρίνεις τι έλεγε και το τι συνέβη !
  Οι δηλώσεις του υπουργείου οικονομικών με το τι συμβαίνει ή το τι θα συμβεί συμπίπτουν? Ειναι μάλλον το ακριβώς αντιθετο στις περισσότερες περιπτώσεις.
  Το ίδιο και με τον Κόλμερ ,ο οποίος 10 χρόνια πρίν έγραψε το βιβλίο "η μεγαλειώδης απάτη του ευρώ" ! 100% μέσα........
  Εχω ένα φίλο με σπουδές στην Οξφόρδη στα οικονομικά . Αυτά που μου λέει πάντα ......βγαίνουν . Είναι προφήτης?
  Και στις τρείς περιπτώσεις που ανάφερα πριν ,οι αναλύσεις δεν ελέγχονται και δεν υπάρχει pay roll ,ούτε συνέδρια ούτε επιδοτήσεις "προγραμμάτων" από την ΕΕ !
  Μην δουλευόμαστε τώρα !
  ΥΓ Μετά την προ-τελευταία πτώχευση , επί Βενιζέλου , ο ρυθμός ΑΥΞΗΣΗΣ του ΑΕΠ ήταν 6,5% την πρώτη χρονιά και 15% την δεύτερη ! Πριν την πτώχευση είχαμε επί δεκαετία ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ και ΟΛΕΣ οι σημερινές ΔΕΚΟ ήταν ιδιωτικές !!!!. Πως το εξηγούν αυτό ορισμένοι?

 54. Idiot avatar
  Idiot 26/03/2013 13:21:18

  Αγαπητε Φαηλο τερπομενος και συγκινουμενος,παντα απο τα γραφομενα σου εχω να σου θεσω μια ερωτηση και να προτεινω την απαντηση.
  Μιλαμε για επανελληνισμο.Σωστοτατα.Δηλαδη να φερουμε στο προσκηνιο το ερωτημα της νεοελληνικης ταυτοτητας.Απο που ξεκιναμε λοιπον?Απο την Παπαρηγοπουλεια θεωρηση της Ελληνικης Ιστορικης συνεχειας?Απο την Ρωμανιδεια παρακαμψη?Aπο ενδιαμεσες στασεις οπως Ραμφος,Αρβελερ,Σβορωνος κτλπ.Επειδη εδω μεσα λιγο πολυ οι περισσοτεροι τραβαμε κουπι με το δεξι,προτεινω Παναγιωτη Καννελοπουλο.Ξεχασμενος ,με τα εργα του μονο στα παλαιοβιβλιοπωλεια σκονισμενα και δυσευρετα,ειναι ο μονος που μπορει να μας επανεκκινησει και να προσδιορισει την Ευρωπαικη μας ταυτοτητα.Μια προταση κανω για την επανεκδοση του εργου του απο την Λαικη Δεξια.Γιατι εχει μεινει πολυς χωρος ελευθερος στην λαικιστικη η ελαφρολαικη δεξια.
  Οσο για τα προτερηματα και τα μειονεκτηματα των Ελληνων,απο αρχαιοτατων χρονων κατα τον ιστορικο Βρεττανο Ελληνιστη Robin Lane Cox,συνοψιζονται στις εξης τρεις αγαπες του.Την προτιμηση του για Luxury(Wealth),Lust(Pleasure) αλλα και τον Ερωτα(στα ορια της νευρωσης)της Ελευθεριας(που πολλες φορες την εννοει σαν αναρχια).Απο εδω πηγαζουν το μεγαλειο και η φθορα του Ελληνα ταυτοχρονα.
  Οσο για την παραγωγικη βαση περα απο τα γνωστα σχηματα,ερευνα,ερευνα,ερευνα.Τα εκπαιδευτικα ιδρυματα να περασουν στα χερια ικανων και πεπαιδευμενων Ελληνων Πατριωτων απο τον ασφυκτικο εναγκαλισμο των συριζαιων κατοικων της Λιλιπουπολης.Το Ισραηλ ειναι το μονο παραδειγμα που μπορω να υποδειξω.Ευχαριστω.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Idiot 26/03/2013 14:05:52

   +++
   Το έργο του Κανελλόπουλου είναι πολύ σημαντικό, έχει αξία και πέρα απο την εγχώρια γραμματεία, και είναι μάλλον ξεχασμένο. Πολύ άδικα.
   Ευτυχής συγκυρία η πριν 2 χρόνια επανέκδοση και διανομή της "Ιστορίας του Ευρωπαικού πολιτισμού".
   Από τη γενιά του, λίγο πρίν (μετά τον Καζαντζάκη) και λίγο μετά, στο πλάι του οι πιό σημαντικοί: Κ. Καστοριάδης, Κ. Θ. Δημαράς, Κ. Τσάτσος, Ν. Πουλαντζάς, Ζ. Λορεντζάτος. Ισως ξεχνώ (και αδικώ) 1 -2.
   Το με την ευρεία έννοια "δεξιό" μέρος του ιδεολογικού φάσματος, έχει και αυτό την συμβολή του, όπως το "αριστερό" (κακώς θεωρείται ότι μονοπωλεί), αλλά και το "κεντρώο".
   Απο τους ζώντες ξεχωρίζω την Ελένη Αρβελέρ. Αποκατέστησε στα αληθινά μέτρα την Μεσαιωνική μας ιστορία. Ένα επίτευγμα δυσθεώρητο, μια "Τιτανίδα" της Ελληνικής σκέψης.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Idiot 26/03/2013 14:31:02

   Σε βρίσκω πάρα πολύ ωραίο!

   • ένας παλιός φίλος avatar
    ένας παλιός φίλος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/03/2013 16:09:33

    Το έργο Κανελλόπουλου είναι σημαντικό, αλλά πλέον εξαιρετικά παρωχημένο. Έχει αξία μόνον ιστορική, αφού αφορά μια πολύ συγκεκριμένη περίοδο στην πορεία της Δύσης και της Ελλάδας. Αν βασισθούμε στον Κανελλόπουλο όχι απλά σαν ενδιαφέρουσα αναφορά, αλλά για να χτίσουμε κάτι καινούργιο, κινδυνεύουμε να πέσουμε ξανά στην παγίδα των κάθε λογής δήθεν "εκσυγχρονιστών" οι οποίοι ακόμη και σήμερα καλούν τον ελληνισμό να συνεχίσει να κυνηγά τον "ευρωπαϊκό" 18ο και 19ο αιώνα, αντί να προσπαθήσει να συμμετάσχει στον 21ο. Διότι και το έργο Κανελλόπουλου γράφηκε σε μια εποχή όπου ζήτημα ήταν η Νεωτερικότητα και η συμμετοχή του ελληνισμού σε αυτήν (ερώτημα που δυστυχώς η ανεπάρκεια της ελλαδικής διαννόησης μετέτρεψε με τα χρόνια σε κόμπλεξ κατωτερότητας). Πρέπει, όμως, να αντιληφθούμε, ότι η ίδια η «Δύση» (με ότι σημαίνει αυτό), έχει προχωρήσει πλέον σε μια άλλη ιστορική φάση (μεταμοντερνισμό). Τα αποτελέσματα της Νεωτερικότητας έχουν πλέον ξεπεραστεί και έχουν αναδειχθεί νέα προβλήματα στην απόλυτα ατομοκεντρική δυτική κοινωνία, τα οποία οδηγούν σε καινούργιες αναζητήσεις. Εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε τις δυνάμεις μας: στην πιθανή συνεισφορά μας στο επόμενο στάδιο της Ευρώπης, όχι παλι μονοδιάστατα να είμαστε ζήτουλες "προτύπων και αξιών". Εδώ είναι και η μεγάλη πρόκληση για κάθε πατριωτική δύναμη, και δη για αυτήν που αποδεδειγμένα τιμά και σέβεται τις ζώσες παραδόσεις του ελληνισμού και τον πολιτισμό του. Κεντρικό ζητούμενο: να σπάσουμε τα συμπλέγματα, τόσο τα παραπλανητικά συμπλέγματα ανωτερότητας , όσο, κυρίως, τα κόμπλεξ κατωτερότητας που ενισχύουν οι γραικύλοι και κάθε λογής διεθνιστικούληδες (που δεν υπάρχουν μόνο στη Αριστερά φίλε Φαήλο).
    Προτείνω να διαβάσουμε Λορεντζάτο και Γιανναρά για εξήγηση των αιτίων της παρακμής μας και Θεόδωρο Ζιάκα για το ποιο είναι πραγματικά το συγκρητικό μας πλεονέκτημα που θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς (και να βοηθήσουμε ενδεχομένως και άλλους) τις κοινωνικές προκλήσεις στο νέο αυτό ιστορικό στάδιο της ανθρωπότητας, αυτό του αποδομιστικού μεταμοντερνισμού.

    • ένας παλιός φίλος avatar
     ένας παλιός φίλος @ ένας παλιός φίλος 26/03/2013 16:35:54

     Ωπς! Το σχόλιο είναι για τα παραπάνω ενδιαφέροντα που θίγει ο σχολιαστής idiot.

  • ειδωλοκλάστης avatar
   ειδωλοκλάστης @ Idiot 26/03/2013 15:01:05

   Οι Cox (Kochs, Κώχ κ.α.) πάντα θά έχουν νά λένε κάτι ανούσιο γιά τήν νεοελληνική ταυτότητα, όμως τά καλύτερα τά φυλάνε γιά τούς μυημένους καί μόνο.

   • ένας παλιός φίλος avatar
    ένας παλιός φίλος @ ειδωλοκλάστης 26/03/2013 16:44:59

    Στο παραπάνω μου σχόλιο (που αφορούσε ακριβώς την ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του αγαπητού idiot), ξέχασα να προσθέσω ότι το έργο του Βρετανού Cox διαστρεβλώνει σε ενοχλητικό βαθμό την εικόνα, αφού αναλύει τον ελληνισμό μέσα από τις παραμορφωτικές διόπτρες της δικής του βικτωριανής παράδοσης. Για αυτό και δεν μπορεί να αντιληφθεί ούτε την αρχαιοελληνική έννοια του "ευ ζειν" (την υποβιβάζει σε lust και luxury!!!), ούτε και βέβαια την κεντρική για τον ελληνισμό έννοια της Ελευθερίας (την βλέπει περισσότερο ως ελευθερία από κάποιες «αρχές», αντί για Ελευθερία από την Ανάγκη, όπως ακριβώς νοείται στον ελληνισμό). Κατά την ταπεινή μου άποψη, ακατάλληλος πλέον σήμερα, όπως και αρκετοί τέτοιοι προκατειλημμένοι δυτικοί "αρχαιοελληνιστές". Εξαίρεση ο μεγάλος Sir Steven Runciman.

    • Idiot avatar
     Idiot @ ένας παλιός φίλος 26/03/2013 19:21:00

     Τον σεβομαι,αλλα ηταν λιγο δικος μας.Εβλεπε με τα ματια του Ορθοδοξου Χριστιανου.
     Οσο για τους πολλους και ποικιλλους ευρωπαιους ελληνιστες ο καθενας εχει συνεισφερει κατα το δοκουν και το κατα δυναμιν.Εκεινοι που λειτουγησαν προς το στενο ιδιο εθνικο τους συμφερον ηταν οι Γερμανοι του 18ου αιωνα που ειδαν στους αρχαιους ελληνες τους ινδοαρειους προγονους τους και στρεβλωσαν ρατσιστικα υπερ των θεωριων αιματος την κληρονομια της ελληνικης αρχαιοτητας και γεννησαν τον αρειο ολοκληρωτισμο στο ονομα του.Θα σε πειραξω λιγο λεγοντας οτι αυτη ειναι η κεντρικη ιδεα της Μαυρης Αθηνας του Μαρτιν Μπερναλ που τοσο με εντυπωσιασε οχι μονο με τον ογκο της πληροφοριας που βρισκεται στους τρεις της τομους.

     • ένας παλιός φίλος avatar
      ένας παλιός φίλος @ Idiot 26/03/2013 21:58:39

      Χε, χε, τα αντίθετα έλκονται...
      Δύο λάθη (λαθάρες εν προκειμένω), πάντως, δεν κάνουν ένα σωστό ;-)

      Όσο για τον Runciman, μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι τέτοιοι. Θα άνοιγαν τα μάτια, κυρίως στους εν Εσπερία κατοικούντες και στους εξ αυτής ορμώμενους.

    • Νιόβη avatar
     Νιόβη @ ένας παλιός φίλος 26/03/2013 23:39:52

     Θυμάμαι όταν διάβαζα την Αυτοκράτειρα Ειρήνη του... Δεν μπορούσα να καταλάβω με τι σκεπτικό συνέδεε αυτή την αιμοβόρα φόνισσα με το φεμινιστικό κίνημα. Και πώς μάλιστα τής χάριζε και τον τίτλο της πρωτοπόρου! Αποδίδω το σφάλμα του στην ηλικία του (νομίζω ότι ήταν ήδη αρκετά ηλικιωμένος, κάπου στα εβδομήντα) που μάλλον τον έκανε να τρομάζει λιγάκι μπροστά στις ορμητικές φεμινίστριες του ᾽70, αλλά και πάλι είναι ασυγχώρητος. :)

 55. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 26/03/2013 13:48:29

  Aπό το εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων της Alpha Bank(22/3):

  "Η απόφαση του Eurogroup της 15ης Μαρτίου 2013 για την υπαγωγή της Κύπρου στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), που παρέχει
  χρηματοδοτική ενίσχυση ύψους € 10,0 δις από τοEMS και από το ΔΝΤ και προβλέπει συμπληρωματική χρηματοδότηση μέσω μιας έκτακτης εισφοράς ύψους € 5,8 δισ. επί των καταθέσεων στις Κυπριακές τράπεζες, είναι αντίθετη
  με κάθε έννοια οικονομικής και πολιτικής λογικής...
  ...Η απόφαση είναι αντίθετη με την οικονομική λογική διότι υπονομεύει την αγορά τραπεζικών καταθέσεων και την αξιοπιστία των Κυβερνήσεων στη Ζώνη του Ευρώ και είναι βέβαιο ότι στην καλύτερη περίπτωση θα οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση του κόστους του χρήματος στο σύνολο των χωρών της ΖτΕ, ακόμη και στη Γερμανία. Στη χειρότερη περίπτωση θα αποτελέσει τον καταλύτη που θα καταστήσει δύσκολη την αντιμετώπιση μιας νέας
  χρηματοοικονομικής κρίσης, όπου αυτή και αν συμβεί. Οι διάφοροι εξορκισμοί ότι αυτό που έγινε στην Κύπρο δεν θα ξαναγίνει ποτέ (μα ποτέ!!) σε άλλη
  χώρα της Ευρώπης κρίνονται από την ανύπαρκτη πια αξιοπιστία αυτών που τους διατυπώνουν...
  ...Η απόφαση είναι αντίθετη, επίσης, με κάθε έννοια πολιτικής λογικής. Είναι εμφανές από τις δηλώσεις των ηγετών της Γερμανίας και του ΔΝΤ ότι βασική
  επιδίωξή τους είναι να πλήξουν καίρια τηνΚύπρο ως σημαντικό χρηματοοικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο και τους καταθέτες που επέλεξαν να τοποθετήσουν τις αποταμιεύσεις τους σε μια μικρή
  χώρα του νότου και όχι στους δικούς τους τραπεζικούς κολοσσούς. Το δήλωσε αυτό σαφώς ο γερμανός υπουργός οικονομικών: «Όποιος επενδύει
  σε χώρες όπου πληρώνει λιγότερους φόρους αναλαμβάνει και τους κινδύνους», τόνισε...
  ...Οι προτάσεις που διατυπώνονται ευθέως για άμεση και βίαιη μείωση της συμβολής του χρηματοοικονομικού τομέα της Κύπρου στο ΑΕΠ στα επίπεδα του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σαφώς καταστροφικές για την Κύπρο, διότι ο χρηματοοικονομικός τομέας της Κύπρου συνδέεται
  άμεσα με τον τομέα παροχής επιχειρηματικών υπηρεσιών και μαζί αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της οικονομίας της Κύπρου. Τέτοιου είδους προτάσεις
  ουδέποτε διατυπώθηκαν για το «άκρως ανταγωνιστικό» και «μη υπερτροφικό» τραπεζικό σύστημα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, που έχει περιπέσει σε τέλμα, μετά τις μαζικές επενδύσεις σε τοξικά ομόλογα και τις τεράστιες ζημιές που
  κατέγραψε το 2008-2009. Ένα σύστημα που δεν χρηματοδοτεί πλέον την πραγματική οικονομία στην Ευρωζώνη (ρυθμός πιστωτικής επέκτασης: -0,9%),
  παρά την τεράστια ρευστότητα που διοχετεύει σε αυτό η ΕΚΤ...

  ...Η Κύπρος έχει αναδειχθεί με την αξία της σε σημαντικό χρηματοοικονομικό κέντρο στη ΝΑ Μεσόγειο εκμεταλλευόμενη την στρατηγική της θέση και τις
  επιχειρηματικές δραστηριότητες των κατοίκων της. Ως τέτοιο κέντρο έγινε αποδεκτή και η ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση αρχικά και στη Ζώνη του Ευρώ σχετικά πρόσφατα. Η ένταξη πραγματοποιήθηκε μετά από εξονυχιστικό έλεγχο του τρόπου λειτουργίας του χρηματοοικονομικού συστήματος της
  Κύπρου και μετά από υποχρέωση της Κύπρου να προχωρήσει σε πλήρη προσαρμογή αυτού του συστήματος στο θεσμικό, νομικό και κανονιστικό
  πλαίσιο της Ζώνης του Ευρώ. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι τράπεζές της είχαν προσελκύσει ένα σημαντικό όγκο καταθέσεων, ύψους € 70 δις περίπου,
  όχι μόνο από τους εγχώριους κατοίκους της Κύπρου, αλλά και από πολλές άλλες χώρες, όπως η Ρωσία, η Ουκρανία, η Ελλάδα, κ.ά. Το έκαναν αυτό σε άμεσο ανταγωνισμό με τις άλλες τράπεζες της Ζώνης του Ευρώ, λειτουργώντας στο ίδιο νόμισμα και στο ίδιο θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο με αυτές. Η
  προσέλκυση των καταθέσεων αυτών συνοδευόταν με προσφορά στην Κύπρο μιας μεγάλης σειράς σημαντικών επιχειρηματικών, συμβουλευτικών και άλλων υπηρεσιών από τις οποίες η Κύπρος είχε σημαντικά έσοδα (ύψους 12% του ΑΕΠ), τα οποία υπερβαίνουν ακόμη και τα έσοδα από τον εξωτερικό της τουρισμό. Οι ξένες καταθέσεις συγκεντρώθηκαν με τήρηση των οδηγιών και κανονισμών της ΕΕ και της ΖτΕ και κάτω από την εποπτεία από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, η οποία λειτουργεί ως πλήρες μέλος του Ευρω-συστήματος. Τέλος, οι καταθέσεις έως € 100.000 ήταν εγγυημένες από το
  Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων της Κύπρου, σε εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας που επιβλήθηκε μετά την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση από
  την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η καίρια υπονόμευση του συστήματος εγγύησης καταθέσεων, με την εισαγωγή φόρων κατοχής επί των καταθέσεων
  των εγχώριων και ξένων καταθετών – κατόπιν εντολής του Eurogroup, θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ανάσχεση της βασικής λειτουργίας της οικονομίας της Κύπρου πολύ πιο εκτεταμένη από την κατάρρευση της ελληνικής οικονομία για την υλοποίηση του PSI Plus.

  ...Όσον αφορά στον ισχυρισμό ότι στο τραπεζικό σύστημα στην Κύπρου σημειώνονται ευρέως παράνομες δραστηριότητες (π.χ., ξέπλυμα μαύρου χρήματος), το ίδιο μπορεί να λεχθεί (αναπόδεικτα ασφαλώς) και για οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες
  παράνομες δραστηριότητες, όπου και αν λαμβάνουν χώρα, θα πρέπει να ελέγχονται συστηματικά και όταν αποδεικνύονται να επιβάλλεται η διακοπή τους με τις αυστηρότερες δυνατές ποινές. Ακόμη και με κατάσχεση των συγκεκριμένων παράνομων καταθέσεων στο σύνολό τους. Άλλωστε, ο έλεγχος
  των καταθέσεων ξένων κατοίκων στην Κύπρο είναι σχετικά εύκολος (με την Κύπρο να αποτελεί πλήρες μέλος της Ζώνης του Ευρώ) διότι κατά κανόνα
  πρόκειται για μεγάλες καταθέσεις. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, η αντιμετώπιση τυχόν παράνομων δραστηριοτήτων, που ενδέχεται να συμβαίνουν στον τραπεζικό τομέα της Κύπρου και άλλων χωρών, δεν έχει καμιά σχέση με επιβολή έκτατης εισφοράς στο σύνολο των καταθέσεων μόνο στην Κύπρο, η οποία μόνο καταστροφικές επιπτώσεις μπορεί να έχει...

  ...Υποστηρίχθηκε, τέλος, ότι η Κύπρος θα πρέπει να κατασχέσει τα € 5,8 δις από τις καταθέσεις, για να αποφύγει να εγγράψει το ποσό αυτό στο δημόσιο χρέος της, καθιστώντας έτσι το τελευταίο βιώσιμο. Εδώ έχουμε και πάλι άρωμα Ελλάδος, ως εάν η Τρόικα, που ώθησε την Ελλάδα σε μεγάλη και
  συνεχή ύφεση, να μην έμαθε τίποτα από τις ασκήσεις βιωσιμότητας του χρέους που χρησιμοποιήθηκαν ως Δούρειος Ίππος για να δοθεί ένα μάθημα σωφροσύνης στους ευρωπαίους τραπεζίτες, που όμως είχε παράπλευρες απώλειες μιας και οδήγησε σε σημαντικές απώλειες κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες, και δυστυχώς και τις κυπριακές που είχαν έκθεση σε ελληνικό επενδυτικό κίνδυνο. Είναι απορίας άξιον πως δεν γίνεται αντιληπτό ότι τυχόν επιβολή του φόρου στις καταθέσεις μπορεί να δημιουργήσει ένα χρηματοδοτικό άνοιγμα υπέρμετρου μεγέθους το οποίο μόνο με δανεισμό και με αύξηση του εξωτερικού χρέους της χώρας, ή με δραστική περικοπή των εγχώριων πιστώσεων, θα μπορούσε ποτέ να καλυφθεί. Επίσης, ο συνεπαγόμενος δραστικός
  περιορισμός της πιστωτικής επέκτασης στην εγχώρια οικονομία και η κατακόρυφη πτώση των καθαρών εισπράξεων της χώρας από το εξωτερικό
  από επιχειρηματικές και χρηματοοικονομικές δραστηριότητες, θα οδηγούσαν σε πολύ μεγαλύτερη και πολύχρονη πτώση του ΑΕΠ (πολύ μεγαλύτερη
  από αυτή που συνέβη στην Ελλάδα με τη χρήση ανάλογων πρακτικών) που θα καθιστούσαν με βεβαιότητα το δημόσιο χρέος της Κύπρου μη βιώσιμο. Αντίθετα, η εξασφάλιση των € 5,8 δις με δανεισμό μπορεί μεν να οδηγούσε το δημόσιο χρέος της χώρας στο 160% του ΑΕΠ το 2013, αλλά με διατήρηση της ακεραιότητας του χρηματοοικονομικού συστήματος της χώρας, η ανάκαμψη του ΑΕΠ θα μπορούσε να είναι άμεση (από το 2014). Με την συμβολή δε και των δυνατοτήτων που προσφέρει η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της χώρας, το χρέος θα μπορούσε με βεβαιότητα να
  μειωθεί σε επίπεδα κάτω του 100% του ΑΕΠ το 2020.
  Αντίθετα με ό,τι επιδιώκεται με την επιβολή του μέτρου που αφορά στις τραπεζικές καταθέσεις που επέλεξε το Eurogroup, η επερχόμενη αποδόμηση
  του χρηματοοικονομικού συστήματος οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη μη βιωσιμότητα του χρέους της Κύπρου, και αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της
  εφαρμογής του ρητού ότι ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.
  Βεβαίως, λύσεις εκτός Ευρωζώνης δεν αποτελούν λύσεις για την Κύπρο. Ήδη η οικονομία της Κύπρου αιμορραγεί με τις τράπεζες κλειστές για πολλές ημέρες. Εκείνοι δε που προκάλεσαν αυτή την απίστευτη διαταραχή στην οικονομία της Κύπρου, και που καθυστέρησαν στη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων, προειδοποιούν τώρα εκ του ασφαλούς για τις εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες μιας άτακτης χρεοκοπίας. Εκείνο που θα έπρεπε να είναι αδιαπραγμάτευτο είναι η εξασφάλιση της ακεραιότητας και της αποτελεσματικής λειτουργίας του
  χρηματοοικονομικού συστήματος της χώρας...."


  Η έκθεση των εμπειρογνωμώνων της Αlpha είναι καταπέλτης για την άθλια και αντιευρωπαική απόφαση του κουρέματος καταθέσεων. Ένα προς ένα ( και πιο αναλυτικά για όποιον διαβάσει το πλήρες κείμενο) ξεθεμελιώνουν τις στρεψοδικίες των υπερασπιστών της απόφασης.
  υγ: εξαιρετικό το άρθρο Φαήλου.

 56. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 26/03/2013 14:16:54

  "...Ο Καζάκης είναι ένας πολύ καλός αναλυτής που έχει προβλέψει επ’ακριβώς το τι θα συμβεί . Εχει εκδόσει και βιβλίο με τα γραπτά του κείμενα και με χρονολόγιο...."

  Από πότε ξεκινά το χρονολόγιό του; Γιατί αν ΔΕΝ ξεκινά από το 2006, άϊντε από το 2007, τότε είναι και αυτός ένας μετά Χριστός προφήτης...

 57. Evro-skeptikos avatar
  Evro-skeptikos 26/03/2013 16:26:53

  Πως θα "χορέψουμε μέσα" αλυσοδεμένοι και με το πιστόλι στον κρόταφο "μέχρι να βρούμε διέξοδο";; Δεν σταματάμε επιτέλους τα παραμυθια των εδώ εκπροσωπων του Δ Ράιχ...

 58. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 27/03/2013 09:10:57

  Οι απόψεις καί, κυρίως, τά έργα τών ανά τών κόσμο Cocks, Cox, Koch, Κωχ, Koc (Κότς Τουρκίας)
  δέον όπως εξετάζονται μετά μεγάλης προσοχής καί πάντα μέ διπλά γάντια μιάς χρήσης.

  Βλέπε καί μελέτα καλά καί σέ βάθος.......
  http://www.online-literature.com/forums/showthread.php?59357-Mozart-in-English/page9
  ....καθώς καί προηγούμενα καί επόμενα σχετικά.
  Θά σού πάρει κανένα μήνα τουλάχιστον.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.