Ταμείο
26/05/2014 11:49
του Φαήλου Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ταμείο

Οι ψηφοφόροι δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, δεν μπορείς να λες «αυτούς δεν τους θέλω», ούτε τους κερδίζεις με ηθικολογίες, ύβρεις ή απειλές. Τους κερδίζεις με πολιτικές

Τελικά ψηφίσαμε στις 25 και κανείς δεν έφυγε στις 26. Το μεταμφιεσμένο ΠΑΣΟΚ πήγε για πρώτη φορά σε μονοψήφιο, το πέρασε η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ εξαερώθηκε, την πέρασε κι ο Χατζημαρκάκης. Ο Καμμένος, πληρώνοντας το χωρίς ανταπόκριση φλερτ με τους συριζαίους κρέμεται στον γκρεμό από ένα κλαράκι κι οι ποταμίσιοι κάνανε πρεμιέρα κόβοντας ικανοποιητικά εισιτήρια. Τα κλαψουρίσματα του Πάνου είναι σπασμοί επικείμενου πολιτικού θανάτου. Όταν χάνεις ή κερδίζεις οι αιτίες είναι πάντα πολιτικές. Όταν γκρινιάζεις για την προβολή, για το ότι δεν έχεις λεφτά, τα βάζεις με τους δημοσκόπους, τα ΜΜΕ και το «σύστημα» που σε πολεμάει, τότε κλάφτα Χαράλαμπε. Η ΧΑ με κομμένη την κρατική επιχορήγηση, καθυβριζόμενη από τους πάντες, κομμένη από τα πάνελ, με τον αρχηγό της και την μισή κοινοβουλευτική της ομάδα στην φυλακή, ανέβασε την δύναμη της και στέλνει τρεις ευρωβουλευτές στην Ευρώπη, αφού όλοι την διαφήμιζαν αρνητικά και την ευνοεί η κατάσταση στις γειτονιές.

Η πολιτική που εφαρμόστηκε απέναντι της και οι κοινωνικές συνθήκες την δυναμώνουν σταθερά. Ανοίξαμε «κακό καυγά» με τον εαυτό μας, με κομμάτι της βάσης μας. Άρα, αν συνεχίσουμε την ίδια πολιτική απέναντι της και δεν αλλάξουν δραστικά οι κοινωνικές συνθήκες, τότε θα δυναμώσει κι άλλο.

Συνεπώς η πολιτική που ακολουθείται είναι εκ του αποτελέσματος «φιλοχρυσαυγίτικη», οδηγεί σε μετωπικές αντιπαραθέσεις, που, όπως πάντα, θα πληρώσουν οι απλοί άνθρωποι.

Εγκαταλείπουμε οριστικά όλους αυτούς τους ανθρώπους στην άκρα δεξιά, στο περιθώριο, που σιγά σιγά, λόγω μεγέθους, δεν θα είναι περιθώριο; Παίδες, θυμίζω πως πέρασαν το ΠΑΣΟΚ! Το ό,τι παρ΄ όλο τον ορυμαγδό καταγγελιών, ποινικών διώξεων, πολεμικής, 9,4 % των πολιτών τους επιλέγει, δείχνει κάτι για το πρόβλημα όλου του πολιτικού συστήματος.

Υπάρχει ένας ελέφαντας μέσα στο δωμάτιο και σχεδόν όλοι εξακολουθούν να υποκρίνονται πως δεν τον βλέπουν. Με λύπη βλέπω τη διακομματική τύφλωση μας να συνεχίζεται και να λειτουργούν όλοι όχι μόνον ως στρατολόγοι της ΧΑ. Τώρα πλέον τους σφυρηλατούμε ψυχικούς δεσμούς, κομματική συνείδηση, αυτό που λέγεται στην στρατιωτική γλώσσα «πνεύμα μονάδος» κι αποκόπτουμε οριστικά κάθε ψυχικό δεσμό πολλών απλών ανθρώπων με την παράταξη. Τώρα το μοντελάκι της μόδας είναι οι πολιτικοί κι οι δημοσιογράφοι να κουνάνε το δάχτυλο λέγοντας στους ψηφοφόρους, που έστειλαν τον Συναδινό, τον Φουντούλη και τον Επιτήδειο στην Ευρωβουλή, «έχετε ευθύνη», «ξέρετε πια τι ψηφίζετε». Ε, και; Θα τους ζητήσουμε ν’ απλώσουν το χέρι και θα τους τιμωρήσουμε με τον χάρακα ή θα τους στείλουμε στην γωνία να κάνουν τον πελαργό με το ΄να πόδι ψηλά; Θα πάρουμε αποτυπώματα από τα ψηφοδέλτια και θα τους μπαγλαρώσουμε όλους; Κι επειδή υπάρχουν και ηλίθιοι, επαναλαμβάνω πως αναφέρομαι στους απλούς ψηφοφόρους της ΧΑ, αυτούς που ως πριν καιρό ψήφιζαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή και αριστερά, τους ίδιους στους οποίους απευθύνθηκε ο Τσίπρας, αυτούς που στον δεύτερο γύρο, μέρος τους, ψήφισε Σακελλαρίδη και Δούρου για να τιμωρήσει, όπως διαπιστώνει όποιος ξέρει πρόσθεση κι αφαίρεση.

Οι ψηφοφόροι δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, δεν μπορείς να λες «αυτούς δεν τους θέλω», ούτε τους κερδίζεις με ηθικολογίες, ύβρεις ή απειλές. Τους κερδίζεις με πολιτικές.

Δεν θα ασχοληθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα πω μόνο πως με όλα αυτά που έχουν γίνει στην κοινωνία, αν υπήρχε μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση, θα μπορούσε να πάρει 40%. Άρα, σύντροφε Αλέξη, μαραμένα τα γιούλια κι οι βιόλες. Η Κουμουνδούρου δεν κέρδισε ούτε πόντο παραπάνω από το 2012, δεν κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Εμένα όμως μ’ ενδιαφέρει η παράταξη μου, η οποία εξακολουθεί να αιμορραγεί προς τα δεξιά. Πέραν των κοινωνικοοικονομικών συνεπειών της κρίσης, όταν αποδέχεσαι ως ενοχές τις συκοφαντίες των αντιπάλων σου κι επιτρέπεις να σου καθορίζουν οι μειοψηφίες και τα καθεστωτικά ΜΜΕ την ατζέντα σου, για να μην σε πουν «ακραίο», τότε έχεις απώλειες.

Ξαναλέω, λοιπόν, πως δεν μπορείς να κάνεις κεντροδεξιά χωρίς δεξιούς.

Ξαναλέω, πως η απάντηση στο λαϊκό μήνυμα, δεν είναι ακόμη περισσότερο ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, άλλη μια ημίσεια κλίση προς το νεφέλωμα του «μεσαίου χώρου».

Ούτε εξουσία ασκώ, ούτε σε κονκλάβια συμμετέχω. Στο υστέρημα του χρόνου μου από το ελεύθερο επάγγελμα απλά γράφω και λέω δημόσια την γνώμη μου. Μια έχω, αυτή λέω.

Κι η γνώμη μου είναι πως πρέπει με συνεπείς πολιτικές να ανακτήσουμε τους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ, του ΛΑΟΣ, της ΧΑ. Προς τα κει αιμορραγήσαμε, κι όχι προς τ’ αριστερά.

Κι αυτά που πρέπει να κάνουμε για να τους πείσουμε, είναι τα ίδια που θα αγγίξουν και μέρος αυτών που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε μικρά σχήματα διαμαρτυρόμενοι, ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες. Κοινωνικό κράτος, ασφάλεια, που είναι δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών και πρώτο καθήκον της πολιτείας, δουλειά, όχι με 300 Ευρώ, σθεναρή στάση στην διαπραγμάτευση, θεσμική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, πατριωτικό λόγο και πράξεις σε όλες τις πολιτικές. Ακόμη κι ο Τσίπρας το μυρίστηκε κι όλο για πατρίδα και πατριωτική πολιτική μιλάει.

Πατριωτική πολιτική για ένα ισχυρό κράτος με κοινωνική μέριμνα, θα είναι ελκυστική για όλους τους ψηφοφόρους. Τα διστακτικά και χλιαρά πράγματα δεν ικανοποιούν κανέναν και τελικά τους δυσαρεστούν όλους…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 26/05/2014 13:10:32

  Κι όμως! Πολλοί δεξιοί ψήφισαν Τσίπρα σ' αυτές τις εκλογές,στα πλαίσια της χαλαρής,ακίνδυνης και τιμωρητικής ψήφου. Θέλησαν μ'αυτόν τον τρόπο να στείλουν το μήνυμα στο Σαμαρά ότι δεν πάει άλλο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κυθήριος 26/05/2014 13:18:42

   Ακόμη χειρότερα...

   • xristos. avatar
    xristos. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/05/2014 21:18:22

    Aρα αιμορραγούμε και προς τα αριστερά, ίσως μάλιστα περισσότερο απ' ότι προς τα δεξιά. Η εκτίμησή μου είναι οτι το 10% απο το 27% του Τσίπρα είναι πρώην ΝΔ που αν δεν δουν την αντίστροφη κωλοτούμπα απο αυτή που έκενε ο Σαμαράς και που γνώριζε απο πρίν πρώτος ο Μπαρόζο, δεν θα ξαναγυρίσουν πίσω...

   • EVANGELOS avatar
    EVANGELOS @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/05/2014 09:27:37

    φίλε μου Φαήλο εδώ και πολύ καιρό ότι και να αποφασίσει ο κόσμος εκτος απο ΝΔ λοιδωρείται , ο Σύριζα είναι απάτριδες και άθεοι κλπ , ο Καμένος είναι ψεκασμένος , τα αυγά ναζί , ο μπαρμπα Φώτης δεκανίκι και μετά ριψάσπις κλπ κλπ , η μόνη επιλογή που χαιδεύεται είναι το Πασόκ (εδώ μόνο εσύ κρατάς απόσταση) ... μήπως είναι λίγο γραφικό το 23% να κάνει τον κήνσορα σε όλους τους άλλους ?

    είπαμε πεντακάθαρη νίκη Σαμαρά μετά από τόσα μέτρα να κρατήσει τόσο χαμηλά το Σύριζα και τη διαφορά αλλά μην αρχίσει πάλι η παλιά προπαγάνδα ότι και καλά ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ εκτός από το Σαμαρά ...

    αν κάνουμε κουβέντα πόσο "δεξιά" είναι η πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα 4 χρόνια θα δούμε πόσο λογική έχει αυτή η "εκ δεξιών" απαξία όλων των άλλων επιλογών

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Κυθήριος 26/05/2014 13:54:24

   Στην ίδια μας την οικογένεια συνέβη Κυθήριε. Δεν έχουν όλοι τον ίδιο κομματικό πατριωτισμό ούτε τις εμπειρίες από την Αριστερά που έχουμε εμείς.

   • γιουργια avatar
    γιουργια @ ΣΟΝ ΠΕΝ 26/05/2014 15:45:17

    αυτος ο "κομματικος" πατριωτισμος ειναι που σας εφαγε

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Κυθήριος 26/05/2014 14:32:41

   Έτσι είναι. Έχω κι εγώ κάμποσες περιπτώσεις στον κύκλο μου.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Κυθήριος 26/05/2014 14:33:28

   Δυστυχώς,και στη δική μου οικογένεια συνέβη αγαπητέ ΣΟΝ ΠΕΝ...

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 26/05/2014 13:16:57

  "με συνεπείς πολιτικές..." Ποιές έιναι οι συνεπέις πολιτικές αγαπητέ Φαήλε ; τα ζάππεια 1 και 2 ή όλα όσα έκαναν θανατώνοντας τηη οικονομία; η υπερφορολόγηση δεν φέρνει την ανάπτυξη, την απομακρύνει; υπενθυμίζω τί είπε ο Τσώρτσιλ μετά την β' ππ. "το να φορολογεί μια χώρα την οικονομία της για να ανακάμψει, είναι σαν να έχει τα δυο πόδια σε ένα κουβά και να προσπαθεί να σηκωθεί στον αέρα τραβώντας το χερούλι". Η υπόσχεση πως μόλις έρθει η ανάπτυξη θα μειωθούν οι φόροι είναι εξ ορισμού αντίφαση. Όσο οι φόροι δεν μειώνονται, ανάπτυξη δεν θα δεί η Ελλάδα, ειδικά με τις κρατικές δομές να παραμένουν ουσιαστικά ίδιες! Θυμίζω: η υπερφορολόγηση έχει φέρει 2,5 εκατομμύρια Έλληνες να χρωστούν καθυστερημένους βεβαιωμένους φόρους ~70 δις στο κράτος, ενώ πάνω από 450.000 αυτασφάλιστοι αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές λόγω μείωσης του εισοδήματός τους με την κρίση, χωρίς φυσικά να έχουν προσαρμοστεί προς τα κάτω αναλογικά οι εισφορές τους. Και τι κάνει το μαφιόζικο κράτος ; τους δίνει “δεύτερη ευκαιρία” απαιτώντας να συνεχίζουν να πληρώνουν! τις υπέρογκες εισφορές κάθε μήνα, αλλά και ταυτόχρονα να πληρώνουν ένα τεράστιο ποσοστό των οφειλόμενων. Αν είναι δυνατόν! Δεν τους κόβει ότι αν δεν έχεις να πληρώσεις 450 ευρώ το μήνα, πολύ περισσότερο δεν θα έχεις να πληρώσεις ούτε 900 ευρώ το μήνα. Εκτός και αν αποφάσισαν να στοχοποιήσουν και εξολοθρεύσουν την μεσαία τάξη. Και οι κατασχέσεις για αυτούς τους παράλογους και αντισυνταγματικούς φόρους έχουν ήδη ξεκινήσει. η θηλιά σφίγγει ολοένα και περισσότερο στο λαιμό 2,5 εκατομμυρίων νοικοκυριών -της μεσαίας τάξης, των νοικοκυραίων- που ούτε έκελψαν ούτε σπα΄ταλησαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια, η κυβερνηση (οι τραπεζίτες ουσιαστικά), τους στραγγαλίζει οικονομικά για να "σω'σει την πατρίδα" μάλλον την παρ΄τιδα ΄σωζει, αλλοιώς γιατί να χαίρεται ο βενιζέλος, ε; Αληθεύει ή όχι ότι το -λέμε τώρα!- Ελληνικό Κράτος έχει μετατραπεί σε έμπορο δυστυχίας των Ελλήνων, με μοναδική στόχευση την επάρκεια πόρων για να πληρώνονται οι κομματικοί στρατοί. αν άυριο χριεαστούν οι κυβερνητικοί μαφιόζοι 2 δις θα μας φορολογλησουν επί πλέον! αποκαλύφθηκε πρόσφατα, ότι σε επαρχιακό αεροδρόμιο είχαν προσληφθεί 71! (εβδομηνταένας!) οδηγοί λεωφορείου για να οδηγούν τα 2 λεωφορειάκια του αεροδρομίου. και ρωτώ εγώ ο αφελής. πιστεύουμε πως δεν δημιουργούνται συνθήκες άκρατης ΑΔΙΚΙΑΣ΅και εμφυλιοπολεμικής ατμόσφαιρας ; Αυτοί λοιπόν πληρώνονται από τους φόρους εκείνων που ήδη χάνουν ή θα χάσουν μετά τις εκλογές τα σπίτια τους, για να πληρωθούν στην ώρα τους και αμείωτοι αυτοί οι 71 μισθοί οδηγών λεωφορείου. Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο δεν γνωρίζω καν αν έχει 71 πτήσεις το μήνα! Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει να μην μειώνει το κράτος, οπότε η εργασιακή ασφάλεια των 71 οδηγών λεωφορείου δεν κινδυνεύει! Από την άλλη ο συσριζα έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει να μην μειώνει το κράτος, οπότε η εργασιακή ασφάλεια των 71 οδηγών λεωφορείου δεν κινδυνεύει! Και τι πράττουν ; αντί να λύσουν αυτά τα προβλήματα, ψηφίζουν νυχτερινές τροπολογίες για ασυλία και αμνήστευση εγκλημάτων του κοινού ποινικού δικαίου, κατά παράβαση του Ελληνικού Συντάγματος. Κουρελόχαρτο. και μετά αναρωτιόμαστε γιατί έχει ανεβεί το ναζιστικό κόμμα. εάν δεν μεταβληθεί η πολιτική αυτή του φάυλου κύκλού της υπερφορορολόγησης και της μείωσης των κρατικών δαπανών, σε βεβαιώνω πως η καταστροφή θα είναι χειρότερη από την επιστροφή στην δραχμή...

  • blue nile avatar
   blue nile @ Νίκος Αργεάδης 26/05/2014 15:55:15

   Νίκο καλησπέρα.
   Δυστυχώς έτσι είναι...

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ blue nile 27/05/2014 08:08:37

    καλημέρα, γαλάζιε νείλε, δυστυχώς, έτσι και χειρότερα.

  • ΓΕΔΡΩΣΙΑ ΕΡΗΜΟΣ avatar
   ΓΕΔΡΩΣΙΑ ΕΡΗΜΟΣ @ Νίκος Αργεάδης 26/05/2014 16:34:13

   "εκτός και εάν αποφάσισαν να στοχοποιήσουν και εξολοθρεύσουν την μεσαία τάξη" τέτοια γράφετε και "ρίχνετε νερό στο μύλο" της ΧΑ.

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ ΓΕΔΡΩΣΙΑ ΕΡΗΜΟΣ 26/05/2014 19:31:56

    το μόνο πράγμα που "ρίχνει νερό" στο μύλο των ναζι ειναι οι πολιτικές εσωτερικού καννιβαλισμού της κυβέρνησης. είστε ντίπ κατά ντίπ, που λένε και στο χωριό μου, άσχετοι και πήγατε την ΝΔ 11! μονάδες κάτω...

  • sos avatar
   sos @ Νίκος Αργεάδης 26/05/2014 17:23:08

   Ακριβώς!! Δεν έχουν καταλάβει στη ΝΔ ότι σχεδόν κανένας ΔΥ δεν την υποστηρίζει πια. Οι πιο πολλοί του ιδιωτικού τομέα αν δεν δουν κάτι τους επόμενους μήνες... τέλος. Είδα ανθρώπους που ψήφιζαν από πάντα ΝΔ δαγκωτό να έχουν αποκτήσει μια μανία πια εναντίον της γιατί η υπερφορολόγηση τους έχει στην πραγματικότητα καταστρέψει, και από την άλλη βλέπουν τον γείτονα ΔΥ να περνά ζωή χαρισάμενη.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Νίκος Αργεάδης 26/05/2014 22:52:06

   Angela Merkel, Καγκελάριος τής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας τής Γερμανίας. Ετήσιος μισθός 204.192 € Παντελής Καψής Υφυπουργός για τη νέα Δημόσια Τηλεόραση, ετήσιος μισθός 451.250 €. ( βλέπε ΦΕΚ με ημερομηνία 14 Αυγούστου 2013 ).

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Ιαπετός 27/05/2014 08:11:28

    Γειάσου Ιαπετέ, μας έλλειψε η ανάλυσή σου. Ούτε ο Ομπάμα δεν έχει τέτοιο μισθό. Αντιλαμβάνστετε τώρα γιατί έχετε βάλει βαθιά τις βάσεις για συγκρουσιακές καταστάσεις.

 3. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 26/05/2014 13:44:16

  οι ανελ απλως με τη προβολη τους στα μεσα αποκαλυψαν την γυμνια τους την ανεπαρκεια τους για τον ιδιο λογο εμειναν στα ιδια οι συριζαιοι που η οικονομικη πολιτικη που παρουσιαζουν ειναι σα το φουρνο του χοτζα και τρελαινουν το κοσμο,αντιθετως η επιμονη των μεσων να "κρυβουν " τη χρυση αυγη αντι να εχουν ανοικτα ταμικροφωνα σε ολους τους βουλευτες να τους γνωρισει ο κοσμος και ν'αντιληφθει απο πρωτο χερι για τι ατομα προκειται ,βοηθησαν στην ανοδο τους οπως και στις βουλευτικες εκλογες που τους εκρυβαν και τοτε.

  • Barbara avatar
   Barbara @ ΝΙΚΟΣ Π 26/05/2014 14:37:25

   οι ΑΝΕΛ ήταν απλά ένας διάτοντας αστέρας! Πυροτέχνημα! Έγινε λίγο σούσουρο το '12 που ΔΥΣΤΥΧΩΣ μας κόστισε την αυτοδυναμία.

   • Κυνας avatar
    Κυνας @ Barbara 26/05/2014 18:11:44

    Α ναι ; Τοτε γιατι δεν φαινεται να επιστρεφουν αυτα τα προβατακια πισω στο γαλαζιο μαντρι τωρα που εχουν τασεις διαλυσης οι ΑΝΕΛ ;;

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Κυνας 28/05/2014 17:15:11

     Θέλει ανδρισμό να παραδεχθεί κάποιος πως ο Σαμαράς που πίστεψαν για προδότη και πουλημένο όπως τον έλεγε ο κατακαημένος, έκανε το καλύτερο δεδομένων των συνθηκών και κατάφερε γρηγορότερα από ότι περίμενε ο πλέον αισιόδοξος να φέρει τη βάρκα στον ίσιο δρόμο και από φέτος να ελεφρώνει τα βάρη στους αδύναμους και να μειώνεται ήδη έστω και αργά προς το παρόν η ανεργία. Και οι Έλληνες δυστυχώς το γινάτι=πείσμα το έχουμε για αρετή με την κάκιστη παιδεία που μας έδωσαν οι διαφωτιστές αριστεροί εδώ και δεκαετίες...

     • Κυνας avatar
      Κυνας @ Γεώργιος Τ. 29/05/2014 08:32:45

      Σωστα , γιατι παντα πρεπει να φταιει ο καποιος "αλλος"......στην συγκεκριμενη περιπτωση ο λαος Δεν παιζει , ας πουμε , οι ψηφοφοροι να βαρεθηκαν μετα απο 30 χρονια συνεχους δουλεματος απο το πολιτικο συστημα την υστατη ωρα που τους χρειαζονταν η χωρα και ο λαος να κανουν ΤΗΝ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΩΣΤΑ , εκεινοι απλως βαλαν την ουρα στα σκελια και ριχνοντας τις μασκες εκαναν την κακοπαιγμενη επιθεωρηση που παιζονταν τοσο καιρο να φτασει στην τελευταια της πραξη σπρωχνοντας τον λαο ετσι να ψαξει κατι διαφορετικο, κατι αλλο...και ας μην ηταν αυτο το κατι αλλο απαραιτητα καλυτερο. Αλλωστε οι ψηφοφοροι ειναι "κτημα" και σαν κτημα τους εβλεπαν τοσο καιρο , ετσι η ιδεα αυτο το "κτημα" να βγαλει ποδια και να φυγει ηταν αδιανοητο , ποσο μαλλον αν βγαλει και χερια και ριχνει και φαπες στους πρωην "ιδιοκτητες" του. Μια ζωη για ολα τα στραβα που συνεβηκαν οταν η ΝΔ αναλαμβανε την διακυβερνηση ακουγα τα ιδια φταιει το βαθυ πασοκ, οι αμερικανοι ,ασυμμετρες απειλες , οι Τουρκοι, ο λαος που δεν ψηφισε κτλ, κτλ Αλλωστε το αναποδο ,δηλαδη , να εχει για ΜΙΑ φορα ευθυνες και ο αρχηγος της παραταξης για τις δικες του επιλογες δεν παιζει....τουλαχιστον οχι σε αυτην την παραταξη. Το πολυ-πολυ ν'αναλαβει το "πολιτικο κοστος" και να αποχωρησει στα πισω εδρανα της βουλης ή να παρει μια διολου ευκαταφρονητη συνταξουλα για τις υπηρεσιες του , δεν θα'ναι ο πρωτος ουτε και ο τελευταιος θαρρω.

 4. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 26/05/2014 13:45:57

  Ο κοσμος αγαπητε Φαηλο ψηφισε με διαθεση τιμωριας. Απο το πρωι ως το βραδυ , τα ραδιοφωνα, οι εφημεριδες, και πολλα καναλια φανατιζουν τον κοσμο με αστοχα και πιασαρικα μηνυματα. Π.χ Η Μερκελ φταιει, η ΕΕ φταιει, ο Σαμαρας φταιει κ.λ.π. Κανενας δεν ασχοληθηκε με τα πραγματικα αιτια . Κανενας δεν ασχοληθηκε με την πραγματικοτητα. 3 τρις απο το σχεδιο Μαρσαλ μεχρι σημερα. 3 τρις κατασπαταληθηκαν για να κτιστουν αυθαιρετα , για να γινουν εκατομμυριουχοι επιχειρηματιες σε μια 5ετια . 3τρις κατασπαταληθηκαν σε επιδοτησεις , σε καμπαρε, σε εξοπλιστικα , σε ημιυπαιθριους, σε ακριβα αυτοκινητα , σε μαιμου συνταξεις κλπ. Τα λαμογια παντος καιρου τα εφαγαν και αφησαν εργατες μεροκαματιαρηδες , στελεχη του ΙΤ ανεργους. Το βαθυ δημοσιο εζησε εις βαρος ολων των φτωχων και τιμιων. Το οραμα δεν υπηρξε. Ενας Σαμαρας ή ενας Καραμανλης δεν μπορουν να βαλουν σε ταξη και να αλλαξουν νοοτροπια στον μεσο Ελληνα που για σειρα ετων εχει μαθει να ξοδευει περισσοτερα απο οσα παραγει. Εχουμε ενα ΄τυπο΄ χαμηλου επιπεδου και διαπλεκομενον. Εχουμε μια αντιπολιτευση που παραδοσιακα την επομενη ημερα απο τις εκλογες ζητα παλι εκλογες. Εχουμε μια τοπικη αυτοδιοικηση που το μονο που κανει ειναι να ζητα κονδυλια απο το κρατος. Εχουμε μια νεα γενια (ευτυχως οχι ολοι) που εχουν σαν προτυπο τους φουσκωτους της ΧΑ. Εχουμε νεους να φευγουν στο εξωτερικο για καριερα και να μη ψηφιζουν για την μητερα Πατριδα. Η συμμετοχη Ελληνων του εξωτερικου στις Ευρωεκλογες ηταν απογοητευτικη. Ψηφιζουμε τον υπεργηρο Γλεζο, την συμπαθη καθαριστρια για να μας εκπροσωπησουν στην ΕΕ. Ψηφιζουμε την μεταμορφωση του Β. Πασοκ του ΄Τσοβολα δωστα ολα με δανεικα ΄που λεγεται σημερα ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφιζουμε οχι στην ιδιωτικοποιηση των παραλιων και στις επενδυσεις. Και ποιοι βγαζουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρωτο κομμα? Περιοχες οπως η Ηλεια που εχουν καταστρεψει τις παραλιες με τις παραγκουπολεις. Συμφωνω οτι πρεπει να γινουν κινησεις για την επιστροφη των κεντροδεξιων σε ενα κομμα με αρχες. Αλλα , πρωτα απο ολα πρεπει ο κοσμος να ενημερωθει και να πιστεψει οτι ευκολες λυσεις δεν υπαρχουν. Οτι μονο η δουλεια και η εξωστρεφεια σε συνδυασμο με επενδυσεις και πολιτικη σταθεροτητα ειναι η λυση. Και αληθεια κατι σημαντικο. Που ειναι τα αποτελεσματα απο το κυνηγι της φοροδιαφυγης? Τι κανει αυτος ο κος Θεοχαρης ? Γιατι δεν συμβουλευεται τι κανουν οι Γερμανοι και οι αλλες οργανωμενες χωρες? Η τεχνογνωσια υπαρχει και ειναι δωρεαν.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Ρεαλιστης 26/05/2014 14:27:50

   Αγαπητε ρεαλιστη τα παντα ξεκινανε απο τη Παιδεια που εχει ο πολιτης και η παιδεια πρεπει να ξεκιναει απο τα σχολεια. Γινεται στην Ελλαδα κατι τετοιο εδω και δεκαετιες; Γι αυτο τα Ελληνοπουλα εχουν προτυπο τους φουσκωτους και τα μαγαζια που "χτυπανε" τατουαζ γνωριζουν μεγαλες δοξες...... Εμεις εδω χτυπαμε τους καθηγητες.....

   • Ρεαλιστης avatar
    Ρεαλιστης @ Ρηνα 26/05/2014 16:22:36

    Aγαπητη μου Ρηνα, συμφωνω στα της Παδειας. Αλλα και οι καθηγητες εχουν ευθυνη. Την παραπαιδεια ΄εμεις΄ οι καθηγητες την γιγαντωσαμε. Δεν υπαρχει σε καμια χωρα στον κοσμο σε τετοια εκταση. Ιδιαιτερα μαθηματα για εκθεση, για μαθηματικα, για ξενες γλωσσες κλπ. Κατηγορουμε την Γερμανια αλλα εκει η παραπαιδεια ειναι αγνωστη λεξη. Η Ελλαδα ειναι η μοναδικη χωρα που μετα απο 10 + χρονια εκμαθησης ξενης γλωσσας στο σχολειο ο μαθητης δεν ειναι ικανος να μιλησει , ποσο μαλλον να παρει και καποιο πτυχιο. Ο καθηγητης εχασε την αιγλη του γιατι παντα περιμενει μετα τον μισθο να βγαλει το αφορολογητο εισοδημα. Δυστυχως λοιπον και στην παιδεια κατεμε πρεπει να αλλαξουμε μυαλο. Κια οι γονεις, και οι καθηγητες , και τα παιδια και τα κομματα.

    • panas avatar
     panas @ Ρεαλιστης 27/05/2014 22:22:36

     Μια μικρή διόρθωση: Δεν είναι πια στη Γερμανία η παραπαιδεία άγνωστη λέξη. Φυσικά δεν έχει την έκταση που έχει στην Ελλάδα, αφού το σχολικό σύστημα δίνει τη δυνατότητα στον κάθε μαθητή να εξελιχθεί ανάλογα με τις δυνατότητές του, χωρίς να αισθάνεται αποτυχημένος. Τελευταία οι Γερμανοί απέκτησαν και αυτοί τη ψώρα να σπουδάσουν τα παιδιά τους βλέποντας πολλά ξενάκια να βγαίνουν μπροστά. Τώρα πληρώνουν και αυτοί...

 5. μελιτίνη avatar
  μελιτίνη 26/05/2014 13:58:40

  Φαήλο ξέχασες κάτι ... τα ακίνητα! Με συσσωρευμένους φόρους και χαράτσια από τα προηγούμενα χρόνια, με τον τρομο ΕΝΦΙΑ να έρχεται μαζί με τους ανεβασμένους φόρους εισοδήματος, με το Στουρνάρα ακόμη να σκέφτεται, αν θα συμψηφίζονται οφειλές προς το δημόσιο με εκχώρηση ακινήτου, με το Θεοχάρη να λέει τα θέλω όλα εδώ και τώρα και να μην προτείνει λύσεις εξόδου από την απόγνωση και με ακίνητα ξενοίκιαστα, απούλητα κι όπου νάναι ριμαγμένα, ε, τι να σου κάνει κι η μεσαία τάξη... να μην το στείλει το μήνυμα;;;;

 6. roadrunner avatar
  roadrunner 26/05/2014 14:00:43

  Όσο μεγαλωνει το κόμμα της αποχής, τόσο μεγεθύνεται η αύξηση ποσοστών των ακραίων τάσεων. Το 2004 η αποχή ήταν μόλις λίγο πάνω από 20%. Φέτος πλησιάζει το 50%, αλλά και το 2012 ήταν περίπου τα ίδια. Αν μπορούσαμε να κάνουμε τις συγκρίσεις ποσοστών στο περιβάλλον του 2004, δηλαδή αν δεν είχαμε 50% αποχή, το πρόβλημα της ανόδου των ακραίων δεν θα φαινόταν έντονο και δεν θα υπήρχε κάτι να συζητήσουμε σχετικά. Πέρα από όσους προβληματισμούς που βάζετε στο άρθρο, υπάρχει και το εξής αναπάντητο ερώτημα:
  "Γιατί απέχουν οι ψηφοφόροι" ; Αυτό είναι κρίσμο και κανείς δεν φαίνεται να μπορεί να απαντήσει, από κανένα κόμμα εντός ή εκτός συνταγματικού τόξου. Η αίσθηση πάντως είναι ότι η αυξανόμενη αποχή τρέφει την άνοδο των ακραίων ή μη, που βολεύονται στη ΧΑ.

 7. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 26/05/2014 14:06:08

  Το μεγάλο και αναπάντητο ερώτημα είναι: γιατί η ΝΔ ενώ χάνει από τα δεξιά της, δεν ορίζει συγκεκριμένη ατζέντα αντιμετώπισης; Αντιθέτως αμύνεται για τη λεγόμενη ακροδεξιά φράξια του Μαξίμου και υποχωρεί κατά κράτος. Ας θυμηθούν την ανάταση που προκάλεσε στον κόσμο η πρώτη ομιλία του Α. Σαμαρά μετά την ανάληψη της ηγεσίας της ΝΔ.

 8. ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
  ΜΑΡΤΙΟΣ 26/05/2014 14:34:27

  Αλήθειες κατανοητές και από διετές νήπιο.Όπως πάτε θα φάτε ξύλο.

 9. Barbara avatar
  Barbara 26/05/2014 14:35:07

  Μα ο μνημονιακός στην όλη υπόθεση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν προσέχεθεσαι μέρα-νύχτα να είναι η Ελλάδα στην μιζέρια και στη φτώχεια για να πας από το 4% στο 28 %, είσαι ΚΑΡΓΑ μνημονιο-λάτρης. Εν πάση περιπτώση, νομίζω πως όλες οι παρατάξεις ωφειλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους! Έχουμε δύο χρόνια ως τις βουλευτικές του 16. Το κλίμα μπορεί να αντιστραφεί άρδην! Απλώς δεν μπορώ να χωνέψω την δήλωση του Σαμαρά, ανήμερα τις ονομαστικής του εορτής "Εγώ δε χάνω απο τον Τσίπρα" και πόσο άλλαξε σήμερα.

  • takis 400 avatar
   takis 400 @ Barbara 27/05/2014 23:31:05

   τι εχουμε?2 χρονια?ξυπνα δεν ειναι κακο

 10. Ρηνα avatar
  Ρηνα 26/05/2014 14:48:15

  Φαηλε η τελευταια σου φραση για χλιαρα πραγματα επιβεβαιωνεται και απο το χωριο της Αποκαλυψης: "τους χλιαρους εμεσει ο Θεος"....Ουτε ο Θεος δεν τους θελει τους ετσι κι ετσι.... Και μια παρατηρηση για τους ΑΝΕΛ. Μεγαλη ζημια τους εκανε εκτος των αλλων και η γλωσσοκοπανα Ραχηλ σκαρφαλωμενη στα καγκελα. Μπορει ο κοσμος να χαμογελα αλλα τη κρισιμη στιγμη που σκεφτεται σοβαρα, οι φαιδρες εικονες απωθουν.....

 11. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 26/05/2014 15:01:24

  Αγαπητε Φαηλο, σωστα τα λες (και τα ελεγες) σωστα και εμεις τα λεμε ενα χρονο τωρα και ολοι μας -ΜΑ ΟΛΟΙ- το φωανζουμε, αλλα φαινεται ο Αντωνης εχασε την δυνατοτα πια ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ..και μοιραια κλεινει την πολιτικη του σταδιοδρομια με αποτυχια και απαξιωση. Πιστευω ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ οτι ΚΑΙ αυτο το γραπτο σου ειναι διαβασμενο απο τον Αντωνη - οποτε καπου εδω τελειωνει και η κοροιδια... απο εδω και περα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ Ο ΓΥΑΛΟΣ αλλα ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ.. Μονο ΒΛΑΚΑΣ η ΥΠΟΠΤΟΣ πια δεν καταλαβαινει οτι ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ Η ΝΔ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΡΩΗΝ ΔΙΚΩΝΤΗΣ ΨΗΦΩΝ - ΕΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.... Η ΧΑ οπως το ειπες αν δεν αντιμετωπισθει πολιτικα (και οχι με γελοιες σπασμωδικες και αστηρικτες πολιτικες διωξεις) στις επομενες εκλογες θα εχει περισσοτερη δυναμη απο την ΝΔ ,ηδη στις περισσοτερες περιοχες της χωρας καταγραφει 33% της δυναμης της ΝΔ... ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΝΕ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 1 ΠΡΟΣ 2 ΣΗΜΕΡΑ... Αβασταχτη φορολογια-Ατιμωρισια (πλην 2-3 εξαιρεσεων) κλεφτων πολιτικων-Τζαμι σε Αθηνα-Τρομακτικα επικινδυνη θυελλα λαθρομεταναστων-Υποχωρησεις σε εθνικα θεματα/δικαια-Παραδοση ΜΜΕ στην αριστερα (ακομη και η ΝΕΡΙΤ αριστεροκτισθηκε και ηδη αρχιζει και 'δαγκωνει'..)-Χρησιμοποιηση ανικανων και αναξιοπιστων προσωπων (με ιδιαιτερη επιμονη..) εινια λιγα απο αυτα που πρεπει να ενσκυψει η ΝΔ αν θελει να παρει πισω (οσο ειναι καιρος...) το 10% που της εφυγε οχι γιατι ηταν ναζι-φασιστες-δολοφονοι αλλα γιατι βαρεθηκαν τις αριστερες καρπαζιες και την ψοφοδεη αριστερολαγνα πολιτικη ασπονδυλων πολιτικαντηδων του καναπε... ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ (μεταξυ αυτων και μεγαλα ονοματα) ΝΑ ΛΕΝΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ οτι 'εγω στα κοινωνικα θεματα και την ευαισθησια ειμαι αριστερος' !!!!! παραχωρώντας ηλιθιωδως το δικαιωμα μονο η αριστερα να ειναι 'κοινωνικα ευαισθητη' ! Καποιος να τους πει οτι η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ (που ξεσκιστηκε απο τα μαρξιστοπαιδα παγκοσμιως) ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.. Αυτες οι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ μονο στην Ελλαδα και μονο απο καρπαζοεισπρακτορες της δεξιας λεγονται... Απο εκει να αρχισεις Αντωνη και μαλιστα σημερα , (ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ) για να αποφυγεις να μεινεις στην ιστορια σαν Αντωνακης... (τι σας θυμιζει ε ?) υγ Ας ψεξει λιγο το Μαξιμου μηπως επεσε απο καποιους 'γραμμη' να ψηφισθει ο Καρατζαφερης...γιατι αλλοιως δεν καταλαβαινω που τον θυμηθηκαν περιοχες που δεν εχει πατησει ποτε του ο Τελεσιτης και τον ψηφισαν.. περιεργα πραγματα...πολυ περιεργα.... (αι Σερραι εδωκαν ενα 5,5% ..) Ας βαλει και τις φωνες στον χοντροΒενιζελο καποιος που απανταχου τα καταρρεοντα πασοκια ψηφισαν Β γυρο τα Συριζαρια και οχι ανεξαρτητους η ΝΔτες υποψηφιους .. και ας παρει με την πρωτη ευκαιρια την ρεβανς με τον ιδιο τροπο...

  • Νικηφορος Φωκας avatar
   Νικηφορος Φωκας @ Νικηφορος Φωκας 26/05/2014 16:10:30

   Συγνωμη για τα ορθογραφικα μου λαθη αλλα το κειμενο γραφτηκε 'απνευστι' απο την εργασια μου και ξεφυγαμε..

  • μαρουλάκος avatar
   μαρουλάκος @ Νικηφορος Φωκας 26/05/2014 16:27:14

   Οι Σέρρες έδωσαν 5,5% επειδή ο πρωην βουλευτής Σερρών Πολατίδης ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής

 12. ACP avatar
  ACP 26/05/2014 15:15:12

  Έχω την εντύπωση πως μια ανάλυση που είχα διαβάση - δε θυμάμαι που - και που τη βρίσκω πιθανότατα σωστή είναι ότι ανέκαθεν στην Ελλάδα υπήρχε ένα 10%, μείγμα χουντικών, βασιλικών ή κάπου εκεί ανάμεσα στο δεξιά και άκρα δεξιά. Στη παλιά ΝΔ έβρισκαν στέγη. Όταν η νέα ΝΔ άρχισε να στρίβει "κεντρώα", όλοι αυτοί αρχικά άρχισαν να διαρρέουν προς κομμάτια της ΝΔ που έφευγαν αντιδρώντας στη σοσιαλιστική στροφή της ΝΔ (πχ ΛΑΟΣ αργότερα ΑΝΕΛ κλπ) και ταυτόχρονα με τη κρίση και τη διαφήμιση της ΧΑ τελικά βρήκαν στέγη εκεί. Υπό αυτό το πρίσμα, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτού του κόσμου δεν επιτρέπουν την επιστροφή στη ΝΔ όπως είναι σήμερα. Κάποιος που τον ρώτησα τί ψηφίζει μου λέει "ότι πλησιέστερο σε δεξιά" και εννούσε τη ΧΑ κάτι που προφανώς δεν είναι ακριβές αλλά ένας πρώην ΝΔ που είδε τα όργια του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ με τα χρηματιστήρια και αργότερα προδώθηκε από τον ΚΚ που του υποσχέθηκε βασικά 2 πράγματα (επανίδρυση του κράτους και φυλακή για τους εγκληματίες του χρηματιστηρίου) και τώρα βλέπει σφιχτές αγκαλιές με το "καλο" ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου θεωρεί πως η ΝΔ θέλει να γίνει κεντρώο κόμμα. Άρα για αυτόν δεν υπάρχει δεξιό κόμμα. Το βασικό πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι η ΧΑ. Είναι η μη αναμενώμενη επίδοση της Ελιάς που ουσιαστικά αναγκάζει τη ΝΔ να διατηρήσει κεντρώα τροχιά και άρα να χάνει κόσμο προς τη ΧΑ. Ήδη από χτες όσοι πρόσεξαν την ομιλία Βενιζέλου κατάλαβαν ότι έρχεται με φόρα και θα απαιτήσει πολλά περισσότερα από αυτά που εκνευρίζουν ένα ΝΔκράτη. Πιθανότατα θα τα πάρει κιόλας.

  • MantisKalhas avatar
   MantisKalhas @ ACP 26/05/2014 23:41:32

   Κάνεις ένα τεράστιο λάθος. Οι ψηφοφόροι της Χ.Α δεν είναι ακροδεξιοί ούτε καν δεξιοί, δεν γνωρίζουν το όνομα του Τέως ούτε το πότε έγινε το πραξικόπημα. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. Μέχρι τότε θα βρίζουν και θα το παίζουν εθνικιστές. Χαμίνια...

   • ACP avatar
    ACP @ MantisKalhas 27/05/2014 11:16:37

    Φυσικά δεν είναι όλοι οι ψηφορόροι της ΧΑ ακροδεξιοί αλλά ένα πάγιο ποσοστό αυτού του φάσματος είναι υπαρκτό. Μπορεί μετά τη χούντα να "μαλάκωσε" λίγο και να ταυτίστηκε αργότερα με τη καραμανλική ΝΔ αλλά σίγουρα δεν είναι και το 0,2% της αληθινής ΧΑ μα πολύ περισσότερο. Δε νομίζω να εξαερώθηκε αυτό το ποσοστό. Ας λάβουμε και υπόψη ότι κάποιος πρώην χουντικός-βασιλικός ή απλά ακροδεξιός που έγινε "ΝΔ" δε θέλει και πολύ να γυρίσει στα πάτρια εδάφη μετά την επέλαση λαθρομεταναστών στα 90ς και 00ς. Έχω προσωπικά παραδείγματα ανθρώπων που ψήφιζαν παραδοσιακά ΝΔ και τώρα δε περιμένουν αλλαγή στα οικονομικά αλλά απαιτούν σκληρή ρητορική (και φυσικά πράξεις) στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Με το μαχαίρι στο λαιμό αν τους πεις "θες η ΝΔ να πασοκίζει ή να ΧΑγίζει" θα σου πουν το 2ο θέλω!

 13. vu avatar
  vu 26/05/2014 15:46:48

  .οταν εχεις αντικαταστησει το σωμα σου με σωμα χθεσινων υβριστων σου,τη δραση σου με τη δραση των καναλαρχων,...και το λογο σου με λογο κυνικου γιαπη ,τοτε ο χθεσινος σου οπαδος δυσκολευεται να σε αναγνωρισει και ερχεται πρωτα το συναισθηματικο διαζυγιο !

 14. Βατάτζης avatar
  Βατάτζης 26/05/2014 15:52:44

  Το μόνο που χρειάζεται είναι καλύτερο μάρκετιγκ και προώθηση του έργου της ΝΔ την τελευταία διετία. Ναι, έχει πολλά θετικά στο έργο της η ΝΔ του Σαμαρά. Και υπεράσπιση των θέσεων της ΝΔ συγκριτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΧΑ. Και όσο το δυνατόν πιο πατριωτική ρητορική από τα στελέχη. Χάνουμε προς τα δεξιά, όχι προς τα αριστερά. Αλλά δεν βλέπω δάθεση από το κόμμα για κάτι τέτοιο. Μακάρι να αλλάξει

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Βατάτζης 26/05/2014 16:21:20

   Ακριβώς, καλύτερο marketing χρειάζεται, όπως κάθε επιχείρηση που θέλει να ανακτήσει πελατεία. Διότι οι συμμορίες που αυτοαποκαλούνται κόμματα, τι άλλο από κερδοσκοπικές επιχειρήσεις είναι; Και ναι, πιο πατριωτική ρητορική, αν αυτή πουλά. Όχι προς Θεού πως θα γίνουμε τώρα πατριώτες και άλλα τέτοια κουραφέξαλα, αλλά είπαμε, να πουλάμε.

 15. Karanus avatar
  Karanus 26/05/2014 17:11:06

  Δεν ξέρω εάν είναι το κατάλληλο μέρος, αλλά θα κάνω την πρότασή μου εδώ. Είναι στιγμή πια να ζητούν και την γνώμη της βάσης για πολλά θέματα. Με τα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν, είναι πολύ εύκολο να γίνει στις μέρες μας. Γιατί όχι μέσα και από αυτήν τη σελίδα του “antinews”. Θα χρησιμοποιηθούν άραγε εκείνα τα emails που τους δώσαμε την ημέρα της εκλογής του Σαμαρά; Ακόμα περιμένω να πάρω κάποιο email. Αλήθεια θα ήθελα να ξέρω ,αν κάποιος από εσάς έχει πάρει κάπου ,κάποτε, κάποιο email. Αν τα έχασαν ευχαρίστως να τους τα ξαναστείλουμε. Πρέπει να ανοίξουν επαφή με τον κόσμο της βάσης επειγόντως. Είναι πολύ εύκολο να γίνει αυτό. Έτσι θα καταλάβαιναν άμεσα από τους ενδιαφερόμενους πολλά πράγματα πού τώρα προσπαθούν να μαντέψουν, πέφτοντας τις περισσότερες φορές σε τραγικά λάθη.

  • intruder avatar
   intruder @ Karanus 26/05/2014 18:17:30

   Ρε φίλε,ξέρεις τι πληγή ανοίγεις τώρα? ΦΑΗΛΕ διαβασε αυτό που θα γράψω. Εκείνη την Κυριακή τέλη Νοέμβρη του 2009,μου λέει η γυναίκα μου,που πας ρε Στέφο? Θα πας να ψηφίσεις για τις εσωκομματικές της Ν.Δ.? Τι δουλειά έχεις εσύ να πας? Και της απαντάω,κορίτσι μου εγώ τον πιστεύω αυτόν τον άνθρωπο και τώρα που μου δίνεται η ευκαιρία θα πάω να τον ψηφίσω.Θα πάμε μετά για καφέ.Πρώτα θα ψηφίσω. Λοιπόν,αυτόν τον άνθρωπο εγώ τον έβγαλα αρχηγό και πρωθυπουργό.Εγω κράτησα τον τόπο στο ευρώ και όταν με ρωτήσει ο γιος μου ύστερα από 15 χρόνια θα του πώ ότι ΕΓΩ έγραψα την ιστορία. Αλλά ρε γαμώτο,περίμενα ένα mail.Μία επικοινωνία και όχι μόνο στις εκλογές.Κάποιος να σκεφτεί,ποιος είναι αυτος ο καινούργιος? Ο νέος? Το ποντίκι της παρέας? Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα.Ας προφυλάξουμε αυτό το κάτι που έκανε αυτόν τον άνθρωπο να έρθει... Τίποτε.Ούτε φωνή,ούτε ακρόαση.Εγώ όμως είμαι εδώ.Και περιμένω.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ intruder 27/05/2014 02:52:00

    Το διάβασα... Η μη ενσωμάτωση του κινηματικού χαρακτήρα της 29ης Νοεμβρίου κι η μετατροπή των 900.000 σε νέο κομμα κι η σταδιακή επαναδιολίσθηση στα γνωστά οτζάκια, εξηγούν μέρος του προβλήματος...

    • rally monkey avatar
     rally monkey @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/05/2014 23:49:38

     μπορει να μην είναι το στύλ του τελικά.. αλλιώς θα είχε τελειώσει με τους φεουδάρχες αφενός και δεν θα παρείχε άτυπη ασυλία σε ΓΑΠ & σια (με ότι αυτό συνεπάγεται, να εμφανιζεται ο ίδιος ως συνεχιστής του μνημονίου, παραγραφή κλπ.. αυτά είναι ο άλλος ελέφαντας στο δωματιο και ειναι δύσκολο να περάσει απαρατήρητος ειδικά απο εν-δυνάμει ψηφοφόρους μιας 'λαικής δεξιάς΄)

 16. Γιώργος avatar
  Γιώργος 26/05/2014 17:15:37

  "Εμένα όμως μ’ ενδιαφέρει η παράταξη μου, η οποία εξακολουθεί να αιμορραγεί προς τα δεξιά". Μόνο που εμείς, αγαπητέ, δεν είμαστε δεξιοί, ούτε καπιτάλες και φιλελεύθεροι. Ψάξτε, πλέον, αλλού για κορόιδα, οι εποχές που κατεβαίνατε στις πλατείες και τα καφενεία μιλώντας για τον Εξαδάκτυλο και τους εγκλείστους του Κορυδαλλού έχουν περάσει ανεπίστρεπτα. Τώρα, πίστη και υπακοή στο πραγματικό κύρη του σπιτιού, κι αδιαφιλονίκητο νικητή των εκλογών, το Βαγγέλα τον Βενιζέλο..

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γιώργος 26/05/2014 17:57:03

   Να σου μίλησα εγώ σε καφενείο για τους "εγκλείστους του Κορυδαλλού", το κόβω λίγο χλωμό. Έπρεπε κι ο Παπαδόπουλος κι ο Ιωαννίδης να έχουν τουφεκιστεί επί εσχάτη προδοσία. Ο μεν πρώτος για την απόσυρση της μεραρχίας από την Κύπρο, ο δε δεύτερος γιατί άνοιξε την Κερκόπορτα στον Αττίλα κι ύστερα εγκατέλειψε τους πολεμιστές.

   • Νικηφορος Φωκας avatar
    Νικηφορος Φωκας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/05/2014 20:04:03

    Για την ιστορικη αληθεια (δεν κανω τον δικηγορο του Γ.Παπαδοπουλου - το καθεστως του οποιου αλλωστε με συνελαβε δις..) την μεραρχια την απεσυρε μετα απο αφορητες πιεσεις του Μακαριου (που φοβοταν οτι θα τον ανετρεπαν επειδη ηταν πιστοι στην 21 Απριλιου..) και των Εγγλεζοαμερικανων . Πιστευω ακραδαντα οτι αξιωματικοι που πολεμησαν, παρασημοφορηθηκαν και εζησαν μια ζωη σαν στρατιωτες ΔΕΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ.. λαθη κανουν, ναι , ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΙΣΩΣ ? ΝΑΙ (οπως ο Ιωαννιδης που οντως επρεπε να εκτελεσθει) αλλα προδοσια οχι. Αλλωστε αν επρεπε να εκτελεσθουν αυτοι για αυτα που διεπραξαν θα επρεπε να εκτελεσθει και πανω απο την μιση αριστερα για αυτα που εκανε (εθνικες προδοσιες) μεταπολεμικα... (μην αναφερω και Σημιτη που απεσυρε τους S300 απο την Κυπρο μας.. καθως και το γκριζαρισμα του Αιγαιου στα Ιμια..και την παραδοση Οτσαλαν..) οποτε ας κραταμε καποια ισορροπια... Καποτε καλα θα κανει καποια Ελληνικη κυβερνηση να ανοιξει τον ΦΑΚΕΛΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ...και να εξηγησει ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ μαζι με τον Ιωαννιδη και οι αρχηγοι στρατου (Γαλατσανος -Μπονανος-Παπαγεωργιου-Αραπακης κλπ) που ΚΑΙ εκαναν πραξικοπημα για να βγαλουν τον Ιωαννιδη ΚΑΙ ειχαν ΚΑΙΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΗ στο πραξικοπημα στην Κυπρο και την αρνηση να την υπερασπιστουν μετα... δεν τα εκανε ο Ιωαννιδης μονος του...τα εκανε ΔΙΑ και με την ηγεσια τοτε του στρατου.... ομως τι περιεργο οι κινηματιες και υπευθυνοι της τραγωδιας της Κυπρου ελαβαν τιμητικες συνταξεις, σωματοφυλακες και 500αρες μερσεντες απο την ακολουθησασα ...Δημοκρατια... περιεργο δεν ειναι ? υγ Οι τέσσερις ανωτερω Αρχηγοί τοτε των όπλων παρέμειναν στις θέσεις τους και επί Κυβέρνησεως Εθνικής Ενότητας και χειρίστηκαν εκληματικά ΚΑΙ την αντιμετώπιση του Αττίλα 2, όπου με μνημόνια τους προς τον καραμανλή που περιέχονται στο πόρισμα της βουλής για την Κυπρο τοτε, τον καλούσαν να μην αντιδράσει στρατιωτικά στην ολοκλήρωση της τραγωδίας....

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/05/2014 23:39:04

    Όχι, αγαπητέ, δεν μου μίλησες εσύ, γιατί εκείνα τα τρυφερά χρόνια ήσουν σε άλλον πολιτικό χώρο κι επιχειρούσες την "υπέρβαση", μαζί με τον Λεντάκη και τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Κάποιοι άλλοι όμως, πλανημένοι από τη σφαλερή ταύτιση δεξιάς και εθνικισμού(ό,τι πιο ασύμβατο) άγονταν και φέρονταν από πολιτικάντηδες-τσομπαναραίους του μαντριού, για να θυμήθω τον άλλο μεγάλο "πατριώτη" ηγέτη. Τώρα, όμως, το μαντρί άνοιξε και το ποτάμι-για να 'μαστε και λίγο trendy-δε γυρνάει πίσω. Εκεί που τελειώνει η (παλαιο)δεξιά, ανατέλλει ο ήλιος του εθνικισμού.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γιώργος 27/05/2014 23:34:18

     Άμα θες να ξέρεις, ο Λεντάκης ήταν σπουδαίος πατριώτης και πνευματικός άνθρωπος. Είμαι πολυ περήφανος που ήταν φίλος μου. Άστοχη η αδιόρατη ειρωνεία σου.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/05/2014 16:06:46

    Φοβάμαι ότι θα συμφωνήσω με τον ΓΙΩΡΓΟ. Η "προδοσία" προϋποθέτει πρόθεση και, αν υπήρχε τέτοια, θα είχαν, και οι δυό (και άλλοι), φύγει με ελικόπτερο, για να απολαύσουν τους καρπούς της. Αντιθέτως έμειναν ΟΛΟΙ, διαθέσιμοι σε όποιους είχαν διάθεση να τους εκτελέσουν, και δικάστηκαν για άλλα, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ο φάκελλος της οποίας παραμένει βολικά (γι'αυτούς που τον κρατούν, βεβαίως) ΚΛΕΙΣΤΟΣ. Ο Ιωαννίδης, μάλιστα, αρνήθηκε και να λάβει χάρη. Δεν μπορεί, σαν νομικός, να μην βλέπεις την αντίφαση. Άσε, λοιπόν το "δρυός πεσούσης..." και ας μιλάμε για εκληματικά σφάλματα (κατά την γνώμη μου για εγκληματική ανεπάρκεια). Τώρα, αν αυτό πρέπει να οδηγεί σε εκτέλεση, για λόγους Εθνικού αισθήματος, δεν είμαι εγώ (ούτε και οι ίδιοι, ίσως) που θα διαφωνήσω. Στρατιωτικοί ήταν! Να συμφωνήσω ειδικότερα και με την άποψη του ΓΙΩΡΓΟΥ ότι Εθνικισμός και Δεξιά είναι ασύμβατες έννοιες, αφού η Δεξιά διδάσκει κσμοπολιτισμό και ελάχιστο παρεμβατισμό. Στην ΝΔ παραμένουν και αναπαράγονται (εγκλωβισμένοι;) πολλοί εθνοκεντρικά σκεπτόμενοι (όπως εσύ, ίσως;) γιατί, απλά, όλο και κάποιος αρχηγός της αγγίζει τον πόθο τους να ελπίζουν "για την Ελλάδα", που οι (κατ' ευφημισμόν) "προοδευτικοί" του Κέντρου και της Αριστεράς έχουν αποκηρύξει. Ο Σαμαράς, πχ, ομιλεί συχνά για "Ελλάδα" και "πατρίδα", λέξεις που αποφεύγει ΟΛΗ η λοιπή "επίσημη" ΝΔ. Η αντίφαση αυτή δείχνει τον αρχηγό "ψεύτη" και η διαρροή της μερίδας αυτής όλο και θα μεγαλώνει. Έτσι που πάει, ίσως κάποια μέρα να φύγω κι εγώ, κι εσύ....

 17. Naruto avatar
  Naruto 26/05/2014 17:21:44

  ´´Οι ψηφοφόροι δεν ειναι ιδιοκτησία κανενός ´´. Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής ειναι ιδιοκτήτης περίπου 25000 ψηφοφόρων και το Κ.Κ.Ε ακόμη περισσότερων. Δεν γνωρίζω αν τους δηλώνουν στο Ε 9 της εφορίας.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Naruto 26/05/2014 17:58:43

   Σωστό εν μέρει. Τα υπόλοιπα στο άρθρο μου της Τετάρτης μαζί με πρακτική πρόταση.

   • ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ avatar
    ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/05/2014 09:20:09

    Αγαπητε Φαιλο πολυ ωραια τα γραφεις,πες μου σε παρακαλω πολυ,εσενα γιατι σε απεκλησαν απο το ευροψηφοδελτιο,γνωριζεις οτι πολυ εξ ημων δεν ψηφισαν ΝΔ?.Ακομη και ο Κος ΚΥΘΗΡΙΟΣ ειχε γραψει[δεν γνωριζω εαν το επραξε]οτι δεν θα ψηφισει ΝΔ.Δυστυχως η εξουσια μας τρωι τις σαρκες τις και κατ επεκταση τις δικες μας.

 18. eleos avatar
  eleos 26/05/2014 17:30:35

  δειτε πρωτα ποιους εκλεξατε εσεις για ευρωβουλευτες και ποιους η ΧΑ και μετα ελατε να συζητησουμε

  • Tassos avatar
   Tassos @ eleos 26/05/2014 20:06:32

   Ελεος ρε "έλεος". Ποιούς εξέλεξε δηλ? εναν στρατηγό που βγήκε σαν πλουμιστή κοκκότα με τα παράσημα και οι άλλοι ...αγνοούνται

   • eleos avatar
    eleos @ Tassos 27/05/2014 08:35:50

    να πας να διαβασεις τα βιογραφικα τους , εκτος αν μια υπαλληλος του Μπομπολα , ενας αποτυχημενος εκδοτης , ενας ποδοσφαιριστης , ενα κομματοσκυλο ειναι καλυτεροι , ειπαμε αλλα μην δουλευομαστε κιολας

   • eleos avatar
    eleos @ Tassos 27/05/2014 08:37:37

    παντως αυτοι εχουν παρασημα για την δουλεια τους στις ενοπλες δυναμεις οχι απο κομματοσκυλιαση

 19. sos avatar
  sos 26/05/2014 17:55:39

  Συμφωνώ. Στην πραγματικότητα το εκλογικό αποτέλεσμα δικαιώνει πλήρως τον κ.Κρανιδιώτη που τα έλεγε εδώ και χρόνια. Το σημαντικό είναι το εξής: όσοι σχεδιάζουν τη στρατηγική της ΝΔ έχουν πια μεγάλη ευθύνη απέναντι στον τόπο. Κινδυνεύουμε με αστείους ερασιτεχνισμούς να παραδώσουμε τη διακυβέρνηση σε ένα ακροαριστερό τουρλουμπούκι. Και ναι, θα τα διαλύσουν όλα και πολλά δε θα επιδέχονται διόρθωσης. Κοιτάξτε τι θέλει ο δεξιός ψηφοφόρος και όχι τα λαμογιοπασόκια. Τέλος.

 20. Σώτος avatar
  Σώτος 26/05/2014 20:02:00

  Μια χαρά τα λέτε αγαπητέ Φαήλε αλλά εμένα αυτό που με ανυσηχεί πιο πολύ απ'όλα είναι η αλλαγή σκηνικού στην Θράκη. Η Τουρκία αποφάσισε να περάσει σε άλλο επίπεδο και είναι όλα πιθανά.

 21. ΑΣΠΑΛΑΘΟΣ avatar
  ΑΣΠΑΛΑΘΟΣ 26/05/2014 22:25:59

  ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ) ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΛΑ Ν ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ!!

  • MantisKalhas avatar
   MantisKalhas @ ΑΣΠΑΛΑΘΟΣ 26/05/2014 23:17:18

   Μην γυρίσεις ξανά... η πόρτα αυτή θα είναι κλειστή... για σένα και τους ομοίους σου...

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ MantisKalhas 27/05/2014 12:05:16

    Θά σέ συμβούλευα πιό μετριοπαθές ὕφος στίς ἀπαντήσεις σου, Μάντη

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΑΣΠΑΛΑΘΟΣ 27/05/2014 08:58:00

   Kαι να έλθει ποιός;Αυτός που γύριζε στον Αη - Στράτη για να τιμήσει τους αγώνες της αριστεράς και ευχαριστούσε τους μετανάστες που προτίμησαν την Ελλάδα; Για πες.Ποιός είναι πιο δεξιός και γιατί;

 22. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 26/05/2014 23:14:19

  Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι δεξιοί αλλά ούτε κάτι άλλο γιατί πολύ απλά δεν έχουν πολιτική ταυτότητα. Είναι παρτάκηδες και κοιτάν μόνο το συμφέρον τους. Κάποιοι έχουν υψηλή τιμή και αρκετοί με ένα πενηντάρικο θα ψήφιζαν οποιονδήποτε. Σήμερα δεν τους δίνει κανένας τίποτα γι' αυτό έπιασαν το 9%. Μιλάμε για δεξαμενή ψηφοφόρων που βρίζει ελληνικά και εξαγοράζεται ευρωπαϊκά (με ευρώ). Όλα τα άλλα είναι ΛΟΓΙΑ.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ MantisKalhas 27/05/2014 08:26:03

   Ιδεολογία έχουν αλλά είναι παρωχημένη.Εάν δεν είχαν δεν θα έβγαζαν με τεράστια διαφορά σε σταυρούς τους δύο στρατηγούς.Κλασική δεξιά ιδεολογία που ετοιμάζεται για πολέμους παλιότερων εποχών. Θα πρέπει όμως να γίνει αντιληπτό ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμμιά συνεννόηση με τη ΧΑ γιατί διεθνώς ο ναζισμός είναι απαγορευμένος και η ΧΑ είναι ναζιστική.Ούτε η Λεπέν δεν τη θέλει.Αυτό ή το καταλαβαίνει κάποιος ή δεν το καταλαβαίνει. Κατά τα υπόλοιπα δεν βλέπω που είναι οι "υποχωρήσεις" προς το κέντρο.Ούτε το αντιρατσιστικό δεν ψηφίσθηκε. Κάποιος μίλησε για θύελλα λαθρομεταναστών.Σοβαρά; Μετά την εποχή Παυλοπουλου έχουμε παράπονο από τον Δένδια;

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ ψυχραιμια 27/05/2014 16:14:30

    "Κάναμε και χειρότερα." Ωραίος.....!!!!

   • μη μερισματούχος avatar
    μη μερισματούχος @ ψυχραιμια 28/05/2014 07:02:39

    Όσοι δεν κατοικείτε στις γειτονιές κάτω από την Πατησίων δεν δικαιούστε να μιλάτε για καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης. Είναι χειρότερα και από τραγική η κατάσταση εκεί. Δηλαδή πόσο πρέπει να πάρει σε αυτές τις περιοχές η χα για να το καταλάβουν στα επιτελεία των λοιπών κομμάτων;

  • xristos. avatar
   xristos. @ MantisKalhas 27/05/2014 09:49:15

   Αγαπητέ μάντη, παρά τη θέλησή σου επαληθεύεις και σύ τον Κάρολο Μαρξ, και άρα την ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς, που είπε με άλλα λόγια οτι ΟΛΟΙ οι άνθρωποι ανεξαρτήτως κομμάτων είναι πρωτίστως "παρτάκηδες"και αυτό δεν είναι κακό. Ολοι κοιτάνε μόνο το συμφέρον τους και όχι μόνο οι καπιταλιστές που τα αποτιμούν όλα σε χρήμα...Αυτό είναι το νόημα του πορίσματός του οτι "Η οικονομία είναι η βάση των πάντων" . Και η οικονομία για τον καθένα μας είναι η τσέπη μας. Οι τάξεις των φτωχών και των πλουσίων δεν χωρίζονται με βάση τις μεταφυσικές τους ανησυχίες, αλλά με βάση την τσέπη τους. Τώρα που η τσέπη των μικρομεσαίων Δεξιών άδειασε και η μεσαία τάξη πτώχευσε και έχει άδειες τσέπες, έφυγε απο το κόμμα της άρχουσας τάξης που ανέκαθεν ήταν η Δεξιά. Καί όπως δεν είναι καθόλου ντροπή για τον Καπιταλιστή να κοιτάει την πάρτη του, έτσι πλέον δεν είναι ντροπή, αλλά αντιθέτως ένστικτο αυτοσυντήρησης και για τον κατεστραμμένο οικονομικά πρώην Δεξιό να συμπεριφέρεται και αυτός σαν Καπιταλιστής και να κοιτάει επι τέλους την πάρτη του. Το έχω ξαναπεί οτι η βλακεία του Σαμαρά να επιλέξει να πάει με όσους αντέξουν θεωρώντας τους υπόλοιπους ως "παράπλευρες απώλειες", ήταν φυσικό να τους απομακρύνει, παρά την όποια ιδεολογική και "επικοινωνιακή" θολούρα απο την Δεξιά παράταξη. Ο μόνος τρόπος επιβίωσης του Καπιταλισμού είναι να εξασφαλίζει στη μεσαία τάξη μια οικονομική επάρκεια και μια ανθρώπινη ζωή όπως πριν απο την κρίση και στους φτωχούς στέγη, τροφή και περίθαλψη, εστω και αν κάποιες χρονιές αναγκαστούν οι Παγκόσμιες τράπεζες ακόμα και να μην έχουν καθόλου κέρδη, ενώ ως τώρα το θεωρούν δεδομένο να έχουν κάθε χρόνο πάνω απο 15% κέρδος.Πρέπει, και θα γίνει συνείδηση όλων, οτι δεν τελειώνει ο κόσμος οταν φαληρίζει μια τράπεζα. Αλλωστε οι τράπεζες είναι επιχειρήσεις με μηδενικό αρχικό κεφάλαιο. Ούτε αυτό δεν χάνουν όταν χρεωκοπούν, σε αντίθεση με οποιαδήποτε σχεδόν άλλη επιχείρηση...

 23. Γιώργος avatar
  Γιώργος 27/05/2014 09:14:12

  Κάνουμε ταμείο λοιπόν!!! Όταν ήδη τα ποσοστά του Ιουνίου του 2012 ήταν εξαιρετικά χαμηλά (του Μαΐου δε θέλω να τα θυμάμαι καθόλου) δεν ξεκινάς να τα βάζεις με την κομματική σου βάση. Προσπαθείς να την κρατήσεις με νύχια και με δόντια και βάζεις πλώρη για παραπέρα. Δεν τα βάζεις με τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς δύο από τους πιο κομματικά συμπαγείς δεξιούς κλάδους οι οποίοι πώς να το κάνουμε είναι οι ταξιτζήδες του 2014. Ο μέσος άνθρωπος όταν ακούει το γιατρό του και πολύ περισσότερο το φαρμακοποιό του, που τους συμπαθεί και τους εκτιμάει γιατί τον βοηθάνε στην καθημερινότητά του, να βρίζουν υπουργούς και κυβερνήσεις τι πιστεύετε, ότι μένει ανεπηρέαστος;;; Να μιλήσω για το Δημόσιο;;; Έλεος!!!! Όλο το βαθύ κράτος μέσα και διώχνουμε ποιους;;; Τις 500 καθαρίστριες των 500€;; 50 χρονών γυναίκες; Αυτές χρεοκόπησαν τη χώρα;; Τους καθηγητές;;; Τους μόνους που δε διορίστηκαν κομματικά;;; Και ποιους καθηγητές;; Όχι αυτούς που έχουν θησαυρίσει από τα ιδιαίτερα ή πλεόναζαν αλλά αυτούς που πρόσφεραν έργο στα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων και τα βοηθούσαν να μάθουν μια τέχνη!!! Στην ΕΛΜΕ που ανήκω έβγαζε η ΝΔ τρεις έδρες στους καθηγητές και βγήκε ένας κι αυτός κρύβεται! Και ψάχνουμε να βρούμε ποιος μας φταίει;; Το κακό μας το κεφάλι φταίει. Η θεωρία της "χαλαρής ψήφου" επίσης δεν κάνει καλό σε κανέναν, όσο ισχύει για τη ΝΔ άλλο τόσο ισχύει και για το ΣΥΡΙΖΑ, προχωρώντας λοιπόν για βουλευτικές θα υπάρχει κι εκεί μεγαλύτερη συσπείρωση. Πραγματικά με τις επιλογές σας στείλατε κόσμο παραδοσιακά και πάππου προς πάππου δεξιό να ψηφίσει πρώτη φορά αριστερά. Και ξέρετε τι έλεγε ο μακαρίτης ο πατέρας μου;; "Όπου μάθει το ποδάρι σου να μπαίνει". Κάντε ανασχηματισμό. Εκεί που πρέπει. Ξέρετε ποιοι υπουργοί έδιωξαν και απαξίωσαν τους ψηφοφόρους. Βρείτε τρόπο να διορθώσετε αυτά τα λάθη. Εσείς κάνατε τις καθαρίστριες σύμβολο, σοβαρά τώρα υπήρχε λόγος;;; Ποιος πιστεύετε ότι πήρε στα σοβαρά τις 770.000 θέσεις εργασίας όταν ο Θεοχάρης δεν εκτελεί δικαστική απόφαση για τις 400 καθαρίστριες;; Όταν έχετε βγάλει στα κάγκελα 150.000 εκπαιδευτικούς με ηλίθιες διαθεσιμότητες και αξιολογήσεις;;;Είναι δυνατόν να λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι διώχνει κόσμο που μπήκε από το παράθυρο μιλώντας για καθηγητές διορισμένους με ΑΣΕΠ και να λέει ότι θα προσλάβει άλλους με...ΑΣΕΠ;;; Ποιον κοροϊδεύει;;Ένα χρόνο σχεδόν δε μπορεί να ολοκληρώσει μια κινητικότητα και μας συκοφαντεί κι από πάνω;; Αυτά δεν καταπίνονται εύκολα...Να μη μιλήσω για Αρβανιτόπουλο και Άδωνι, νομίζω δεν έχει και νόημα πια... Αλήθεια ποιοί πιστεύετε ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ;; Τα φρικιά; Όχι και πάλι όχι!!! Στο εκλογικό μου τμήμα δεν υπάρχουν 220 αριστεροί (τόσα ψηφοδέλτια βρέθηκαν και μόλις 90 της ΝΔ) και όμως ψήφισαν. Μέσα σ΄αυτούς κι εγώ και η οικογένειά μου.Και πολλοί άλλοι σαν κι εμένα. Έκλεισα τα μάτια και ψήφισα βρίζοντάς σας γιατί ΕΣΕΙΣ με αναγκάσατε να ψηφίσω. Οι δικοί μου άνθρωποι, η δικιά μου παράταξη μου κατέστρεψε τη ζωή. Δεν με κέρδισε ο Τσίπρας, ΕΣΕΙΣ με διώξατε. Καταλαβαίνετε τι λέω;; Είπα να βάλω πλάτη, πληρώνω ακόμα τα πάντα, φόρους, χαράτσια για να προχωρήσουμε, να βγούμε από το τέλμα αλλά όχι έτσι βρε παιδιά...Λίγη δικαιοσύνη πια, έλεος!!! Πάρτε τον κόσμο σας πίσω. Βάλτε καινούριους υπουργούς σε Υγείας, Παιδείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ζητήστε συγγνώμη για την ταλαιπωρία μας. Αλλιώς η πρώτη φορά θα φέρει και τη δεύτερη και μετά πια....γίνεται σχέση. Και τότε δυστυχώς δε θα υπάρχει καν ταμείο... Ελπίζω να με δημοσιεύσετε.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Γιώργος 27/05/2014 12:02:06

   Χρηστο και Γιωργο εκφρασατε σκεψεις που ολοι εχουμε κανει. Σιγα σιγα καποιοι θα σπανε κι ας ειναι απο "παππου προς παππου" , θα σπανε απο τη σκληρη καθημερινοτητα που πρεπει ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ να στρωσει και να καταλαβουν καποιοι οτι μετρηθηκαμε, σε πολυ απλα Ελληνικα οι φτωχοι ειναι περισσοτεροι απο τους πλουσιους, αυτοι που δεν εχουν να χασουν τιποτα τεινουν να υπερφαλαγγισουν αυτους που ακομα βαστανε. Καποια στιγμη θα γινει η μεγαλη ανατροπη αλλα μπορει να εχει και παραπλευρες απωλειες για τη χωρα και το μελλον της. Απωλειες που αυτοι που δεν εχουν να χασουν τιποτα παυουν σιγα σιγα να τις λογαριαζουν. Μιλαει μονο η απελπισια και πρεπει να γινει σεβαστη, θελουν χαϊδεμα οι ανθρωποι αυτοι και οχι ξεφωνημα για να ξαναθυμηθουν την Ελληνικη υποσταση τους.....

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ Ρηνα 27/05/2014 12:30:03

    Δεν με έσπρωξε η φτώχεια, ούτε φοβάμαι τη φτώχεια, δουλεύω από μικρό παιδί, δούλευα και σπούδαζα δεν ήμουνα το παιδί του μπαμπά. Η βαθιά αδικία και το αίσθημα αναξιοπρέπειας που με έκαναν να νιώσω στα πενήντα μου με έσπρωξαν. Ξέρεις τι είναι να πηγαίνεις από το βόλι των δικών σου ανθρώπων και με αυτόν τον τρόπο;;;; Δεν καταπίνεται...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γιώργος 27/05/2014 23:29:06

   Αγαπητέ Γιώργο, Ελπίζω να σε διαβάσουν και κάποιοι άλλοι...

 24. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 27/05/2014 11:24:43

  φίλος μου είπε πως δεν θα πάει να ψηφίσει γιατί δεν θέλει να ψηφίσει ΧΑ. αυτό τα λέει ΟΛΑ...

 25. cyprusnet avatar
  cyprusnet 27/05/2014 13:23:52

  Με Αριστεροσοσιαλιστικα ολα τα Μιντια και το Πασοκ στο κεφαλι σου, δεν ανακτας δεξιους ψηφους με ΤΙΠΟΤΑ.. Η λυση με μειωμενα χρηματα προς διαθεση στον Λαο ειναι, συνεχιση και εκκαθαριση των αλλοδαπων/ πατριωτικες κινησεις με αποτελεσματα/ κοινωνικη παιδεια- υγεια για τον Ελληνα και αυτους τους αλητες του Υπουργειου Οικονομικων που τρομοκρατουν με τις χαρές των πρωιναδικων τον κοσμακη, ΔΙΩΞΤΟΥΣ!! Ο Λαος καταλαβαινει πολλα, βλεπει ομως αδιεξοδα και παγιδευσεις στην πολιτικη Σαμαρα.

 26. epifanios avatar
  epifanios 27/05/2014 14:08:38

  Φαηλο εισαι σε λαθος κομμα. Δεξια σημαινει καπιταλισμος και καπιταλισος σημαινει μικροι μισθοι μεγαλα κερδη. Αυτα που γραφεις δεν συναδουν με το οραμα της Μερκελ ουτε με την πολιτικη που εφαρμοστηκε: "Κοινωνικό κράτος, ασφάλεια, που είναι δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών και πρώτο καθήκον της πολιτείας, δουλειά, όχι με 300 Ευρώ, σθεναρή στάση στην διαπραγμάτευση," Αρα ο καυγας με τον ΣΥΡΙΖΑ ειναι για τις καρεκλες, οχι για την πολιτικη που εφαρμοζεται . Εκτος και εαν εισαι Ελβετικος και νορβηγικος λαος οπου ο κατωτατος μισθος ειναι μεγαλυτερος απο τον δικο μας ανωτατο δεξια και λαος ειναι αντιθετες εννοιες.

  • Νικηφορος Φωκας avatar
   Νικηφορος Φωκας @ epifanios 27/05/2014 20:09:33

   Δεξια σημαινει ευμάρεια για τους πολλους και ολους τους νοικοκυραιους, δεξια σημαινει ελευθερια και κοινοβουλευτισμος, αγαπη στην πατριδα και ηθικοι κωδικες που δεν αλλαζουν απο τον πρωτο ψευτοπροοδευτικο μαλακα... σημαινει δικαιωματα και υποχρεωσεις, ελευθερη διακινηση ιδεων και σεβασμο στην μειοψηφια.... ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ.... Αλλωστε ειναι γνωστο τοις πασι οτι ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΟΨΕ ΤΟΠΟΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.... οπου ανελαβε (συνηθως με τα οπλα) εγκαθιδρυσε αιμοσταγεις δικτατοριες και εξαθλιωσε ολους τους λαους που ειχαν την ατυχια να κυβερνηθουν απο ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ... Σημερα στην εποχη του διαστηματος της γεννετικης και του κομπιουτερ ΜΟΝΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ 1850.... (δυο αιωνες πισω δηλαδη...)

   • Χαβιάρης avatar
    Χαβιάρης @ Νικηφορος Φωκας 28/05/2014 00:28:09

    Έτσι.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Χαβιάρης 28/05/2014 17:21:49

     Ναι, μόνο που αυτά που εσύ διακονείς εδώ μέσα, δεν έχουν καμία σχέση με τα παραπάνω. Εντός της φιλελέ φυλακής αβαντάρεις τον πολυπολιτισμό και τις παρελάσεις των Κοντσιτών και εκτός αυτής τον σκληρότερο φασισμό (χτες, σκοτώσατε ένα φορτηγό γεμάτο τραυματίες και όσους γλιτώσαν τους αποτελείωσαν οι ελεύθεροι σκοπευτές σας).

  • Naruto avatar
   Naruto @ epifanios 27/05/2014 20:47:56

   Φίλε epifanios μου φαίνεται πως τα μπέρδεψες λίγο ,αυτό που περιγράφεις λέγεται νεοφιλελευθερισμός ή οπως το αποκαλεί γνωστός οικονομολόγος νεοφεουδαρχία. Είναι η πλέον σκληρή μορφή καπιταλισμόυ οπου ο πρώτος τα παίρνει ολα και οι υπόλοιποι κοιμούνται στά χαρτοκιβώτια . Για το τί περίπου ενοούμε δεξιά στην Ελλάδα διάβασε παρακάτω τον Νικηφόρο .

 27. NESTORAS avatar
  NESTORAS 27/05/2014 16:30:11

  Η ανάλυσή σου κ. Κρανιδιώτη είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Η Ελλάδα από την εποχή της Σημιτοπαρέας και του Καραμανλή είχε περιέλθει σε ηθικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Επί της ουσίας μνημόνιο χρειαζόταν αλλά δυστυχώς μας πρόλαβαν οι άλλοι. Οι έλληνες ήθελαν ένα άλλο κράτος καλύτερο σχολείο, καλύτερο νοσοκομείο, αξιοπρεπή δουλειά. Η φιλελεύθερη μερκελίστικη συνταγή συρρίκνωσε όλες τις κρατικές δαπάνες και δώσε μισθούς πείνας είναι το ιδανικό κίνητρο για την μη ανάπτυξη. Εκκίνηση της οικονομίας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ποιος πείστηκε ότι τα λεφτά δεν ήταν μόνο για τους τραπεζίτες; Τέλος και αυτο είναι το χειρότερο η ΝΔ έχει αφήσει το ΠΑΣΟΚ να κυβερνάει και έχει γατζωθεί από αυτό. Το πρόβλημα δεν είναι ο Τσίπρας, ο οποίος αν δεν είχε κάνει σοβαρά στρατηγικά λάθη θα ζήταγε σήμερα πραγματικές εκλογές.

 28. ellinas avatar
  ellinas 27/05/2014 17:29:34

  ΕΙΜΑΙ 40 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ. ΥΠΗΡΞΑ ΟΝΝΕΔΗΤΗΣ, ΔΑΠΗΤΗΣ, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ. ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ Η ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΑΝ (ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΕΤΕ ΝΔ). ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΣ ΕΔΙΩΞΑΝ. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ. Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ Ο ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

 29. ΑΠΑΙΧΤΟΣ avatar
  ΑΠΑΙΧΤΟΣ 27/05/2014 17:40:53

  κ. Κρανιδιώτη σας είχα παρακολουθήσει σε τηλ. συνέντευξη με τον Ηλία Κασιδιάρη και είδα ότι τα είπατε πολιτισμένα, με επιχειρήματα, με τις διαφωνίες σας κτλ. Θεωρώ ότι όταν μετά από πολλά χρόνια λιτότητας και αφού έρθει και η διάλυση της Ε.Ε., θα πάμε αναπόφευκτα σε Κυβέρνηση Εθν. Σωτηρίας. Εκεί θα ήθελα να δω άτομα που αγαπάνε την Πατρίδα μαζί, άτομα όπως εσάς, τον Κασιδιάρη, κάποιους Πατριώτες που είναι στους ΑΝ. ΕΛΛ, στο ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ, οπουδήποτε. Πατριώτες κ. Κρανιδιώτη, που να βάζουν το καλό της Πατρίδας επάνω από το "καλό" της τσέπης τους. Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτή η καραμέλα με τους "φασίστες, νεοναζί" ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής πρέπει να σταματήσει. Μήνυμα προς Κυβέρνηση: Πάρτε τα λεφτά από όσους διασπάθισαν δημόσιο χρήμα, εφαρμόστε τους νόμους στην καθημερινότητά μας, σταματήστε να δίνετε άλλα λεφτά στις τράπεζες, ελέγξτε όλους τους πολιτικούς από το 74 και μετά πως μπήκαν και πως βγήκαν. Δημιουργήστε θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς διαβίωσης, δώστε κίνητρα να πάει ο κόσμος να ζήσει ποιοτικά στην επαρχία. Κάντε επιτέλους τα αυτονόητα και σταματήστε να ψάχνετε δράκους και μάγισσες δημιουργώντας στον κοσμάκη πρόβλημα συνείδησης. Αν δε μπορείτε να τα κάνετε, φύγετε τουλάχιστον αξιοπρεπώς..

 30. Νικήτας avatar
  Νικήτας 27/05/2014 21:48:56

  Εδώ απαγορεύετε η λέξη σημαία και έθνος. Εσύ μάλιστα που τις ανέφερες κόπηκες και μαζί σου οι ψήφοι που γυρεύανε στην παράταξη κανά πατριώτη που να το φωνάζει εκτός απο μορφωμένους και κουστουμαρισμένους κεντροδεξιούς. Οι σημερινοί ψηφοφόροι διαθέτωντας νού και κρίση έπαψαν να είναι πρόβατα όπως είπες πολύ ορθά. Κρατάνε ολίγη απο του γαιδάρου την υπομονή αλλά δίνουν και χαστούκια μπάς και ταρακουνηθεί ο πρόεδρος και διαλύσει τα κατεστημένα και τους συνήθεις υπουργούς γραμματείς και φαρισαίους τοποθετώντας στην θέση τους λαμπρούς νέους μορφωμένους πατριώτες απο την δεξαμενή της παράταξης και του έθνους γενικά. Όπου τα βιογραφικά τους δεν θα λένε ονεδ , μακί ,προεδριλίκια , αγία οικογένεια αλλά διδακτορικά , δημοσιεύεσεις , οικογένεια , εργασία , προκοπή. Αυτό έχει ανάγκη ο τόπος και δευτερευώντως η παράταξη. Μάλιστα το παράδειγμα υπάρχει και είναι η επαναστατική εκλογή προέδρου για όποιον νομίζει πως είναι δύσκολα τέτοια πράματα. Ψυχή και αποφασιστικότητα χρειάζεται σαν του ΟΥΚα Κανάρη που έκαιγε τουρκικές ναυαρχίδες τον παλιό καλό καιρό. Όσο κάνουν ακόμα κουμάντο τα γραμμάρια συμφερόντων τα γαιδούρια θα σηκώσουνε και άλλο ανάστημα .

 31. takis 400 avatar
  takis 400 27/05/2014 23:33:54

  οπου υπαρχει φτωχεια ευημερουν τα ακρα,εδω και 10.000 χρονια,ολα τα αλλα,αλλα λογια να αγαπιομαστε

 32. Ακυρος avatar
  Ακυρος 28/05/2014 06:09:25

  Προσθεση και αφαιρεση δεν ξερει ο Σαμαρας; Οχι ποσοστων, αλλα νοματαιων!!! Εκει οι αριθμοι δεν ξεγελανε! Μαρτυρανε! Κι οχι με συγκρισεις "Ιουνιος 2012- Μαιος 2014"!Οοοοχι! Οι 19.500 τοσοι που αειποτε επερνε η χρυσαυγη εγιναν ξαφνικα ...500.000! Κατ ευθειαν απ τον ...Αρη οι κοπριτες ψηφοφοροι της! Οι Κα(η)μενοι του Μαιου του ´12, τινος ησαν! Του ...Φουφούτου; Και κεινος εψαχνε στο τΣιπρισταν συμμαχιες "ξεχνωντας" πως το Λαος τον αιμοδοτησε μαζι με τους ξεστρατους της ΝΔ! "Πουντοι, πουντοι οι ψηφοφοροι, ψαξε ψαξε ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΣ!" Στο ψηφοδελτιο της Ευρωβουλης της ΝΔ, που μας το κουνησαν στη μουρη με επιλογες την Σπυρακη, την Βοζεμπεργκ, τον ...Κυρτσο, την ...Τομαη, οπως το υπαγορεψε ο...Πρωτοπαπαπαρας, τι θα ζεσταινε την ψυχη μας , τι θα εδινε αλλόθι να επιλεξουμε, ξανα, οσους μας ξεγελασαν και σακατεψαν την ζωη μας και των παιδιων μας; Δεν μας θελετε, δεν ειμαστε κεντρο, δεν ειμαστε οι πολιτες του ...ορθού, του κγωλου δηλαδη, χωρις αισθηση του ανηκειν, δεν ντρεπομαστε για την πατριδα μας, την αγαπαμε, δεν ξεχναμε τους εχθρους της, τους ςυγχωρησαμε, αν και δεν το ΖΗΤΗΣΑΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΠΟΤΕ! Αλλα ουτε τον Φαηλο μεσα; Φασιστας ο Φαηλος; Κι οταν γραψαμε εδω να σας θυμισουμε οτι το ιδιο εκανε κι ο Καραμανλης φορωντας μας καπελλο την Γιαννακου, εσεις τα ...Χαφτατε! τα μηνυματα! Αναρτησεις σε αρθρα του Φαηλου 26, 40, αειντε 80! Κατοπιν ...εορτης! η προασπιση του ...κεντρου! Δια χειρος! Εγω δεν πηγα να ψηφισω! Οι αλλοι ομως πηγαν! κι ανεστησαν ακομα και τον ...Καρατζαφερη! ΚαληΝυχτα! Και μην ξεχασετε οτι ΔΕΝ θα ξαναψηφισουμε ΝΔ για να καθοριζει ο ΚΑΘΕ ...πρωτοΠαπαααρας την μοιρα μας!

 33. Αντώνης avatar
  Αντώνης 28/05/2014 08:15:37

  Η Ν.Δ. γιατί δεν λέει το πιο απλό και συγχρόνως απαραίτητο , ότι στο DNA της είναι ο φιλελευθερισμός και το πρόγραμμα για να συγκλίνουμε με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης είναι η άμεση εφαρμογή του; Πόσο ακόμα θα ακούμε για "Λαϊκή Δεξιά" που δεν διαφέρει από την αριστερά σε λόγο. Για να πάμε μπροστά πρέπει να είμαστε φανεροί στα πιστεύω μας και στις ιδέες μας. Τώρα είναι η ώρα για να βγει το κόμμα και να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του και να σταματήσει η ισορροπία. Όποιος αντέξει.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Αντώνης 29/05/2014 09:45:13

   Αυτο το "οποιος αντεξει" που λες, ειναι τρεις κι ο κουκος....Ετσι δεν γινεται πολιτικη αν θελεις να εισαι κομμα που κυβερνας.

 34. ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 28/05/2014 17:36:02

  Θα τα ξαναπώ όπως τα είπα και σε άλλη κουβέντα... Η Νέα Δημοκρατία, η Παράταξη της Δεξιάς πρέπει να σταματήσει να δίνει πιστοποιητικά αριστερών φρονημάτων στα κόμματα της Αριστεράς.Ένα ενοχικό σύνδρομο που υπάρχει από το 1974 και μετά.Αυτό πρέπει να σταματήσει.Το αστείο είναι ότι αυτό το σύνδρομο το έχουν τα κομματικά στελέχη και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ΟΧΙ η βάση της παράταξης. Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να βάλει κάποιες αρχές (συγκεκριμένες, όχι αόριστες) που θα γίνουν ο κορμός της ιδεολογίας του κόμματος. Ένας κορμός που σέβεται την ιστορία της Δεξιάς. Δεν νοείται Δεξιά χωρίς γνώση της Ιστορίας της. Και η ιστορία της δεν ξεκινά το 1974. Αλήθεια, έχετε δει πόσα siteκαι πόσοι σύλλογοι υπάρχουν για τις αριστερές νεολαίες από την εποχή του 1940 με ιστορικό και ενημερωτικό προσανατολισμό;Γιατί δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για την Δεξιά Νεολαία; Αυτή δεν είναι που έδινε τις μάχες στους δρόμους και στα Πανεπιστήμια την εποχή του 60, την εποχή που ο Κωνσταντινος Καραμανλής και μετά ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος μιλάγανε για Ευρώπη, και απέναντι της βρίσκανε αυτούς που τότε σαν νέοι μιλάγανε για την μαγευτική Σοβιετική Ένωση και τώρα αυτοαποκαλούνται «Δημοκρατικές Δυνάμεις»;Αυτή η νεολαία δεν είναι που την εποχή της παντοκρατορίας του ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του 80 προσπαθούσε στην ‘ανάσταση’ της φοιτητικής δεξιάς; Δεν νοείται Δεξιά χωρίς συγκεκριμένη άποψη στο πρόβλημα του μεταναστευτικού. (Ξέρετε τι απήχηση θα είχε στον περισσότερο κόσμο, τον νοικοκυραίο, αν η Νέα Δημοκρατία έβγαινε με ποιο αυστηρή θέση στο συγκεκριμένο θέμα;). Δεν γίνεται να κλείνουμε τα μάτια πια. Εδώ θέλει σαφή θέση. Η Ελλάδα δεν χωράει όλη την Ασία…..!!! Και ας λέει το αντίθετο η Αριστερά. Δεν νοείται Δεξιά χωρίς να έχει ως αρχή την κατάργηση του συνδικαλισμού στα Σώματα Ασφαλείας και στον Στρατό αλλά και την ταυτόχρονη υπεράσπιση των δικαιωμάτωντους. Τα Σώματα Ασφαλείας και ο Στρατός δεν είναι σαν τους υπόλοιπους Δημόσιους Υπαλλήλους. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ύπαρξης του ελληνικού Κράτους. Δεν νοείται Δεξιά χωρίς να παίρνει ριζοσπαστικά μέτρα για το πρόβλημα του Δημογραφικού που απειλεί το Έθνος μας.Γιατί λ.χ. δεν αποφασίζεται όσα νέα ζευγάρια κάνουν από 3 παιδιά και πάνω, να μην πληρώνουν φόρο μέχρι τα παιδιά να γίνουν 18; Ξέρετε πόσο θα μέτραγε αυτό στους νιόπαντρους να κάνουν παιδιά; Δεν νοείται Δεξιά που στην οικονομική της πολιτική να έχει σαν κεντρικό άξονα την επιβολή φόρων. Η φιλελεύθερη ιδεολογία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την θεωρία της επιβολής φόρων. Επίσης θα έπρεπε να φτιαχτεί φορολογικό νομοσχέδιο απλοποιημένο και να επιβληθεί για τα επόμενα 10 χρόνια. Έτσι όποιος θα ήθελε να επενδύσει να ξέρει τι θα βρει μπροστά του. Δεν νοείται Δεξιά που να μην την νοιάζει η αναβάθμιση της Παιδείας. Δώστε ώθηση στους καλύτερους μαθητές παρέχοντας τους τα πάντα. Καλλιεργήστε την εθνική συνείδηση.Είναι απαράδεκτο για παράδειγμα να γράφονται στα σχολικά βιβλία περί συνωστισμού στην Σμύρνη στο όνομα μιας Ελληνοτουρκικής προσέγγισης. Επιτέλους ήρθε ο καιρός, στο όνομα της κοινωνικής συμφιλίωσης, όπως παλαιότεροι αρχηγοί της ΝΔ επισκέφτηκαν τόπους σύμβολα της Αριστεράς ( Μακρόνησος, Γράμμος κτλ)να ζητηθεί από την Αριστερά το ίδιο. Δεν είδαμε ποτέ για παράδειγμα έναν ηγέτη της Αριστεράς να καταθέτει στεφάνι στου Μακρυγιάννη λέγοντας ότι μπορεί να ήμασταν αντίπαλοι τότε αλλά τώρα κοιτάμε όλοι μαζί μπροστά. Αντίθετα έχουν μείνει με το «όπλο παρά πόδας» από την εποχή του Ζαχαριάδη και πιστεύουν ότι όλοι τους χρωστούν και αυτοί δεν χρωστούν σε κανένα. Ποιος τα λέει όλα αυτά; Εγω, ένας απλός ψηφοφόρος της Νεας Δημοκρατίας από τότε που πρωτοψήφισα πριν από 18 χρόνια, με οικογένεια να ανήκει στην Δεξιά από την εποχή του Λαικού κόμματος, του Συναγερμού και της ΕΡΕ.

 35. Lamda avatar
  Lamda 28/05/2014 18:20:26

  Ας κάνουμε ανασκόπηση της ταυτότητάς μας. Θα πρέπει να υπερασπιζόμαστε τις αρχές της Δημοκρατίας, ελευθερίας, της επιχειρηματικότητας, της ιδιωτικής περιουσίας, της πατρίδας (του έθνους γενικότερα με την αρχαία έννοια), της αξιοκρατίας. Μέ πυξίδα αυτές τις αρχές υπερασπιζόμαστε τα εθνικά και Ευρωπαϊκά συμφέροντα στις Βρυξέλλες και σε όλο τον κόσμο. Όμως στην Ελλάδα βιώνουμε μετά το 1978 μία συστηματική δίωξη της επιχειρηματικότητας, των Ελλήνων επιχειρηματιών (με απεργίες ΠΑΜΕ, φορολογία, έκτακτες εισφορές, τρομοκρατία), με το δικαστικό σύστημα (ΣτΕ, και την συστηματική αργοπορία της δικαιοσύνης), ψευτο-οικολόγοι, διεφθαρμένοι πολιτικοί. Ζούμε σε μιά ιδιότυπη Ελλαδική Σοβιετία όπως τα πάντα ελέγχει ένα κράτος με τους επιχειρηματίες να ζούν απο αυτό. Αυτό το σύστημα ΔΕΝ είναι καπιταλιστικό. Θα πρέπει βεβαίως να προσέξουμε να γίνουν άμεσα τα εξής βήματα: α) Ενιαίος φόρος 15% για όλους με αυστηρή τήρησή του (χωρίς να χαριζόμαστε στις συντεχνίες των γιατρών, φαρμακοποιών και δικηγόρων) β) Επιβολή του καπιταλιστικού συστήματος στην Ελλάδα, όχι βεβαίως του καζινοκαπιταλισμού των χρηματιστηρίων αλλά του υγιούς μεσομακροπρόθεσμου (με αποενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας και απελευθέρωση των ΑΕΙ απο την μαρξιστική σκλαβιά) β) Επαναφορά στη καθημερινότητα του πατριωτικού λόγου, να τιμώνται οι ήρωες νεκροί, να αποκατασταθεί η αλήθεια στα σχολικά βιβλία γ) Να μειωθεί το κράτος μέσω ευέλικτου σχήματος (δεν μιλώ για τον στρατό, αστυνομία, λιμενικό) δ) Να επιβληθεί η δημοκρατική λειτουργία σε όλα τα κόμματα, με ανοικτές εκλογές οργάνων και υποψηφίων, καθώς επίσης και ο οικονομικός έλεγχος (ΔΕΝ υπάρχει ασυλία του ΚΚΕ) ε) Να καθιερώσουμε στην χώρα μας την ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ναζισμού, Σταλινισμού που έχει ορίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στ) Να σοβαρευτούμε στην φύλαξη των συνόρων, δεν είμαστε όλοι ηλίθιοι, ας σταματήσει επιτέλους το λιμενικό να αποτελεί ταξιδιωτικό γραφείο των λαθρομεταναστών. Ο στρατός φυλάει τα σύνορα σε ένα κράτος με κανόνες εμπλοκής (διαφορετικά δεν έχουμε κράτος). Όσον αφορά τις ασκήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο να υπάρξει αμοιβαιότητα με δικές μας στο έδαφός της. ζ) Να δοθεί νότα προειδοποίησης στην Τουρκία ότι θα βυθιστούν οι εξέδρες πετρελαίου στην Ελληνική ΑΟΖ. η) Επιτέλους ας ξυπνήσει η κυβέρνηση και να κινητοποιηθούν ΟΛΕΣ οι αρχές (ασφαλείας, δικαστικές) για να ελεγχθεί το ισλαμοφασιστικό κόμμα που έφτιαξε η Άγκυρα στην Θράκη αν έχει οικονομικές ή άλλες σχέσεις με την Τουρκία (ν έχει να διωχθεί άμεσα και να κλείσει το προξενείο) θ) Να διακηρυχθεί ότι στην Ελλάδα ισχύει μόνον ο Ελληνικός νόμος παντού και προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και στους μουσουλμάνους που ζούν εδώ (δηλαδή δεν εφαρμόζεται η Σαρία) ι) επιτέλους να ξεκαθαρίσει η δικαιοσύνη άμεσα το ζήτημα της ηγεσία της ΧΑ και βρεθούν οι δολοφόνοι των δύο χρυσαυγιτών ια) Όχι άλλες υποχωρήσεις στον αμετροεπή Βενιζέλο ιβ) Να εξηγηθεί σε όλους τους δυσαρεστημένους δεξιούς ότι η ατιμωρησία των ΠΑΣΟΚων οφείλεται στην φυγή τους που στέρησε την αυτοδυναμία στην ΝΔ (μέχρι και ο άχρηστος Κακλαμάνης που μας στέρησε τον δήμο της Αθήνας έχει το θράσος να μιλά) ιγ) Αξιοκρατία παντού με ανθρώπους ειδικούς με όρεξη για δουλειά και στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας της κρατικής μηχανής ΥΓ απελευθερώστε τις υγιείς τεχνοκρατικές δυνάμεις στο δημόσιο (δεν είναι θέμα ηλικίας και χρημάτων, αλλά γνώσης και θέλησης) και θα γίνουν θαύματα

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Lamda 30/05/2014 13:03:11

   "Να δοθεί νότα προειδοποίησης στην Τουρκία ότι θα βυθιστούν οι εξέδρες πετρελαίου στην Ελληνική ΑΟΖ." χα, χα, χα, μπα σε καλό σου Λάμδα. με έκανες και γέλασα. αυτοί πούλησαν (και) την μάνα τους (την ελλάδα) για την μάσα και την καρέκλα. χα, χα, χα!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Lamda 05/06/2014 21:37:16

   Πλην ενός - δυο μαξιμαλιστικών στόχων, συμφωνώ απόλυτα.

 36. tk avatar
  tk 28/05/2014 18:27:45

  Μ'αυτό τον διωγμό που έχετε αρχίσει στα νοικοκυριά κύριοι της κυβέρνησης και πολλά πήρατε! Κανονικά θα έπρεπε να είχατε μονοψήφιο νούμερο κι αυτό θα ήταν από τον κομματοστρατό σας και μόνο. Οι αδικίες όμως πληρώνονται και μάλιστα ακριβά. Και δεν εννοώ τα ψηφαλάκια που χάσατε, αυτά έτσι κι αλλιώς αν συνεχίσετε έτσι θα τα ψάχνετε με το τηλεσκόπιο. Άντε γιατί το παραμύθι έχει και όρια! Ωραίο το άρθρο σας κ.Κρανιδιώτη και χαίρομαι να σας διαβάζω αλλά απ'ότι φαίνεται στου κουφού την πόρτα κλπ κλπ. Αυτά που λέτε εδώ και καιρό εσείς και κάποιοι άλλοι επίσης έπρεπε να γίνουν προχθές και αργά θα ήταν! Τώρα πλέον και να ξυπνήσουν οι από πάνω, να βγουν από την γυάλα τους επιτέλους, μέχρι να εφαρμοστούν κάποια πράγματα και αν, τρέχα γύρευε. Όλοι καλές προθέσεις μπορούν να έχουν αλλά οι πράξεις μετράνε κύριοι. Τα λόγια και τα ποιήματα δεν τρώγονται ούτε εξοφλούν χαράτσια, εφορίες και ένα σωρό κέρατα. Επίσης ούτε φέρνουν πίσω αυτούς που σαλτάρανε και πηδήξανε από τα μπαλκόνια επειδή εσείς τους φέρατε στο αμήν του αμήν ω αμήν! Βλέπετε δεν είναι όλοι σούπερμαν, κάποιοι έχουν και όρια! Όλοι μου οι φίλοι, γνωστοί, συγγενείς κλπ, παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ για δεκαετίες πολλές αν τους είχαν μπροστά τους όλους αυτούς θα τους κάνανε μαύρους μα το θεό. Όχι ψήφο δεν πρόκειται να ξαναρίξουν αλλά ούτε να ακούσουν κουβέντα. Άνθρωποι που δούλεψαν 40 και 50 χρόνια και τώρα δεν μπορούν να αγοράσουν ψωμί να φάνε, ανασφάλιστοι φυσικά γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τίποτα κι από πάνω 50 τηλέφωνα την μέρα από τους νταβατζήδες για χρέη, τράπεζες, ρεύματα, το ένα το άλλο. Έχουν πάθει τέτοια καταστροφή οι άνθρωποι που είναι ικανοί για πολλά. Με χάπια κρατιόυνται πολλοί να μην τους έρθει κανένα εγκεφαλικό ή καμιά ανακοπή. Παίζεται η ζωή τους πλέον κι όχι η βόλεψη τους όπως κάποιοι ξέρουν να πιπιλάνε. Δεν είναι όλοι κλέφτες κύριοι, όχι!!! Το πράγμα έχει ξεπεράσει κάθε όριο, κάθε όριο!!!

 37. Νέστωρ avatar
  Νέστωρ 29/05/2014 12:09:37

  Σωστό! Τους ψηφοφόρους τους κερδίζεις με πολιτικές, η Ευρώπη έστριψε δεξιά, η ΝΔ επιμένει να στρίβει αριστερά, θα μείνει τελικά μόνη της, διότι οι αριστεροί είχαν άλλοτε το παλαιοΠασόκ και τώρα τον Σύριζα, και οι δεξιοί δεν μπορούν ες αεί να καπελώνονται από τα αριστερά ανοίγματα και τις κρατικίστικες σοβιετικές πολιτικές της ΝΔ... Η χώρα θέλει το μισό δημόσιο από αυτό που έχει, τους μισούς φόρους από αυτούς που πηρώνει, αβαντάρισμα στην ιδιωτική επιχείρηση, και κλειστά σύνορα, μιά για πάντα. Μπορεί, η ΝΔ; Θέλει, η ΝΔ; Αν όχι, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές...

 38. Ρηνα avatar
  Ρηνα 29/05/2014 12:32:24

  Εγω θελω μια .....πορτοκαλια γνησια. Που να μη σειέται και λυγιεται σαν καλαμια στον αγερα. Που ναχει γερες ριζες και ωριμα γλυκα πορτοκαλια γεματα πατριωτικους χυμους και καθολου...κουκουτσια. Που ακομα και οι φλουδες της να μπορουν να γινουν ...γλυκο. Αμα τη βρει κανεις, παρακαλω να ειδοποιησει γιατι μεχρι στιγμης νερατζουλες φουντωτες βλεπω που μαδανε....

 39. Ρηνα avatar
  Ρηνα 29/05/2014 12:35:52

  Εγω θελω μια .....πορτοκαλια γνησια. Που να μη σειέται και λυγιεται σαν καλαμια στον αγερα. Που ναχει γερες ριζες και ωριμα γλυκα πορτοκαλια γεματα πατριωτικους χυμους και καθολου...κουκουτσια. Που ακομα και οι φλουδες της να μπορουν να γινουν ...γλυκο. Αμα τη βρει κανεις, παρακαλω να ειδοποιησει γιατι μεχρι στιγμης νερατζουλες φουντωτες βλεπω που μαδανε.... Επειδη συμφωνω μ αυτα που λετε και δεν αστειευομαι λεω οτι αμα χερσωσει το χωραφι σου, κοιτας να το διορθωσεις, δεν πας σ αλλο χωραφι.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Ρηνα 30/05/2014 15:11:45

   Διαφωνούν τα πολιτικώς ορθά, εθνοφοβικά, γκέη-φρέντλη γαϊδουράγκαθα της ατομοκρατίας. Θέλουν ή να δεχτείς οριστικά το καπέλωμα ή να λακίσεις. Εσύ όμως καλώς υπερασπίζεσαι το χωράφι σου όσο προλαβαίνεις ακόμα, γιατί άν γίνει αποθετήριο τοξικών φιλελέ αποβλήτων, μετά δεν θα ξαναφυτρώσει ποτέ τίποτα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.