#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/04/2012 22:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τέλος τα σενάρια συγκυβέρνησης

"Δώστε μου τη δύναμη ενός Έθνους, για να κερδίσουμε τη μάχη της Πατρίδας"!

 Μιλώντας σήμερα σε μια πολυπληθή και δυναμική συγκέντρωση στο Αιγάλεω ο Αντώνης Σαμαράς απέρριψε ρητά και κατηγορηματικά τα σενάρια συγκυβέρνησης μετά τις εκλογές "Το λέω ρητά και κατηγορηματικά: Απορρίπτουμε τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ" είπε και ξεκαθάρισε επίσης ότι «οι εκλογές θα γίνουν στις 6 Μαΐου θέλουν δεν θέλουν κάποιοι».

Απαντώντας ευθέως και σαφώς στα σενάρια συγκυβέρνησης που διατυπώνουν σε όλους τους τόνους τα ξένα και ντόπια διαπλεκόμενα συμφέροντα, ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι συγκυβέρνηση θέλουν τριών ειδών συμφέροντα:

Πρώτον, τη θέλει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Για να «πέσει στα μαλακά». Για να μην ψάξουμε τις τεράστιες ευθύνες του που μας πήγε στο Μνημόνιο. Νομίζουν πως θα γλιτώσουν. Αλλά δεν θα γλιτώσουν…

Δεύτερον, τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ τη στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα. Κι όσο το ΠΑΣΟΚ είναι στα πράγματα, ακόμα και με δεύτερο ρόλο στην κυβέρνηση, έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Ή έτσι νομίζουν. Μ’ αυτό το πλευρό να κοιμούνται…

Τρίτον, τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ την προτιμούν και όσοι - εντός κι εκτός Ελλάδος - θέλουν την αυριανή κυβέρνηση της Ελλάδας, αδύναμη και ελεγχόμενη. Αυτό επιδιώκουν. Αλλά ο κυρίαρχος ελληνικός λαός δεν θα τους κάνει το χατίρι…

Όσοι φοβούνται την ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας, όσοι θέλουν συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, είναι για να μην αλλάξει τίποτε. Για να διασωθεί αυτό που χρεοκόπησε. Για να σωθούν κι αυτοί που μας χρεοκόπησαν.

Εμείς, αντίθετα, ζητάμε καθαρή εντολή από τον Ελληνικό λαό, για να αλλάξουμε τα πάντα!

Ακολουθούν επιλεγμένα αποσπάσματα από την ομιλία του:

Το ΠΑΣΟΚ μας «έδεσε» χειροπόδαρα. Εγώ προσπαθώ να λύσω τα «δεσμά».

Τον περασμένο Νοέμβριο Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ έφεραν την Ελλάδα μπροστά σε τρία τεράστια προβλήματα. Σχηματίσαμε μεταβατική κυβέρνηση για να γίνει το κούρεμα και να πάει αμέσως μετά η χώρα σε εκλογές.  Τέσσερις μήνες αργότερα ολοκληρώθηκαν όλοι οι στόχοι της μεταβατικής κυβέρνησης και τις επόμενες μέρες διαλύεται η Βουλή.

Τώρα κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία γιατί ψήφισε λέει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ναι, ψηφίσαμε τη μεγαλύτερη μείωση χρέους που έγινε ποτέ!

Ψηφίσαμε τη μεγαλύτερη μείωση τόκων που έγινε ποτέ!

Και ψηφίσαμε την μεταφορά της αποπληρωμής του χρέους μέχρι και 30 χρόνια από σήμερα!

Αποτρέψαμε την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας. Που ο κίνδυνος ήταν τότε άμεσος και αναπόφευκτος.

Υποχρεωθήκαμε να το κάνουμε εκεί που μας έφεραν…

Το ΠΑΣΟΚ μας «έδεσε» χειροπόδαρα. Εγώ προσπαθώ να λύσω τα «δεσμά».

Το ΠΑΣΟΚ με τα εγκληματικά του σφάλματα κατέστρεψε τη χώρα.

Εγώ έβαλα φρένο στον κατήφορο, δημιουργώ συμμαχίες στο εξωτερικό και ανοίγω διεξόδους από την κρίση.

Μένει το τρίτο πρόβλημα. Τα μέτρα της μονομερούς λιτότητας που συνεχίζονται.Διαμηνύσαμε στους δανειστές μας ότι θα ζητήσουμε να υπάρξει άμεση Ανάκαμψη. Τους το στείλαμε γραπτώς, τους το είπαμε και προφορικά, το καταθέτω και σε άρθρα μου που δημοσιεύονται στον παγκόσμιο τύπο.

Και τώρα πια αρχίζει να ακούγεται η άποψή μας από πολλούς στην Ευρώπη. Μόλις πριν δύο βδομάδες είχα συνάντηση με τους ηγέτες της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. Κι αυτοί ζητάνε πλέον Ανάκαμψη και Ανάπτυξη.

Η Πολιτική που πιστεύω εγώ βλέπει μακριά. Δεν παρασύρεται από τις πιέσεις και τις σκοπιμότητες της στιγμής.

Αποδείχθηκε ότι βλέπαμε μακριά όταν λέγαμε ότι η συνταγή του Μνημονίου δεν βγαίνει. Χρειάστηκε ενάμισης χρόνος για να το καταλάβουν κι όλοι οι υπόλοιποι μέσα στην Ελλάδα…

Το ίδιο μακριά βλέπουμε και τώρα, όταν λέμε πως με το κούρεμα του χρέους, η Ελλάδα κέρδισε χρόνο. Για να βγει οριστικά από την κρίση με Ανάπτυξη.

Αλλά όχι να γυρίσουμε στα ίδια! Να προχωρήσουμε με άλλο αναπτυξιακό μοντέλο και με καλύτερη δημοκρατία.

Έτσι θα ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα.

Έχετέ μου εμπιστοσύνη.

Η Ελλάδα θα τα καταφέρει!

Γιατί μπορούμε διαφορετικά…

Ζούμε σε μια πάμπλουτη… υπερχρεωμένη χώρα!

Πριν από όλα πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας και στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα έχει τα πάντα!

Έχει φυσικούς πόρους. Έχει ενεργειακούς πόρους. Έχει ορυκτό πλούτο. Έχει απίστευτα πλεονεκτήματα. Μπορεί να παράγει και να εξάγει και να σαρώσει τις διεθνείς αγορές. Έχει ανεξάντλητες φυσικές ομορφιές. Έχει τεράστια δημόσια περιουσία. Έχει Πολιτισμό παγκόσμιας ακτινοβολίας. Κι έχει τα ταλέντα των ανθρώπων της, που παντού στον κόσμο διαπρέπουν και μόνο στον τόπο τους μαραζώνουν…

Όλα αυτά είναι ο Πλούτος της Ελλάδας.

Τι τα συνδέει όλα αυτά; Ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής τους;

Ότι είναι όλα αναξιοποίητα.

Έχουμε ανυπολόγιστο Πλούτο, αλλά είμαστε… υπερχρεωμένοι!

Ζούμε σε μια πάμπλουτη… υπερχρεωμένη χώρα!

Αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολιτευτικής περιόδου:

Ότι κατάφερε να οδηγήσει μια χώρα με τέτοιο πλούτο σε τέτοια χρεοκοπία.

Ένα μέρος μόνο απ’ αυτόν τον πλούτο να αξιοποιήσουμε, θα βγούμε από την κρίση και θα μπούμε στο κλάμπ των χωρών με τους ταχύτερους ρυθμούς ανάκαμψης.

Γι’ αυτό σας λέω:

Η Ελλάδα θα τα καταφέρει!

Μπορούμε διαφορετικά.

Έχετέ μου εμπιστοσύνη…

Για να τα επιτύχουμε αυτά χρειαζόμαστε τέσσερα πράγματα:

Πολιτική σταθερότητα, ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, κοινωνική συνοχή και την ομπρέλα της Ευρώπης.

Τώρα χρειαζόμαστε την Ευρώπη περισσότερο από ποτέ:

Όπως η Κύπρος προχώρησε στην ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, της ΑΟΖ, και κατάφερε να αποκαλύψει το δικό της υποθαλάσσιο πλούτο αφότου μπήκε στην Ευρώπη, έτσι κι εμείς χρειαζόμαστε την Ευρώπη για να αποκαλύψουμε το δικό μας υποθαλάσσιο πλούτο.

Αλλά και η Ευρώπη μας χρειάζεται: Γιατί οι μόνες ευρωπαϊκές πηγές ενέργειας είναι αυτές που ήδη ανακαλύφθηκαν ή πιθανολογούνται στο θαλάσσιο χώρο της Κύπρου και της Ελλάδας.

Προσέξτε: Τώρα εμείς χρειαζόμαστε την Ευρώπη περισσότερο από ποτέ…

Αλλά τώρα και η Ευρώπη μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ…

Πώς θα ήταν, επομένως, δυνατό να αφήσουμε τώρα, να βρεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρώπης;

Η παράταξή μας έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, όταν γύρω μας διάφοροι κραύγαζαν συνθήματα κατά της Ευρώπης.

Αλλά τώρα όλοι αυτοί έχουν χρεοκοπήσει. Ο λαός έχει αντιληφθεί το ρόλο τους. Και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε αποφασιστικά. Χωρίς τους δισταγμούς του παρελθόντος.

Η Νέα Μεταπολίτευση δεν είναι ένα απλό σύνθημαΈχουμε ήδη καταθέσει την πιο ριζοσπαστική πρόταση για Συνταγματική μεταρρύθμιση: Που περιλαμβάνει: ασυμβίβαστο βουλευτών-υπουργών. Πραγματικά ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Κατάργηση βουλευτικών προνομίων. Αναθεώρηση της ασυλίας των βουλευτών. Αλλαγή στο πλαίσιο ευθύνης των υπουργών. Ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Ρητή πρόβλεψη για προστασία εθνικής ταυτότητας και εθνικής γλώσσας. Θα αλλάξουμε τα πάντα. Με τόλμη. Αλλά και με σχέδιο.

Η Νέα Μεταπολίτευση δεν είναι ένα απλό σύνθημα…

Είναι όραμα για μας.

Είναι και ανάγκη για τη χώρα…

Το άμεσο κυβερνητικό μας πρόγραμμα έχει τέσσερις προτεραιότητες:

Πρώτον, Ανάκαμψη το ταχύτερο.

Δεύτερον αποκατάσταση ακραίων αδικιών για να υπάρξει κοινωνική συνοχή.

Τρίτο προτεραιότητα στην ασφάλεια του πολίτη, μηδενική ανοχή στο έγκλημα και ανάσχεση της λαθρομετανάστευσης.

Τέλος αίσθημα δικαίου στο λαό. Άμεσα!

Αρχίζω με τις αδικίες:

Θα αποκαταστήσουμε τις πολύ χαμηλές συντάξεις και τα πολυτεκνικά επιδόματα. Πώς; Με ισοδύναμα μέτρα!

Ακόμα και οι δανειστές μας έχουν αποδεχθεί, ότι εφ’ όσον δεν θίγονται οι στόχοι για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους, αν υπάρξουν ισοδύναμα μέτρα μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Οι δανειολήπτες: Υπάρχουν τρόποι να ανακουφιστούν άμεσα, ιδιαίτερα όσοι πήραν στεγαστικά δάνεια και βρέθηκαν με λιγότερο εισόδημα ή έχασαν τις δουλειές τους. Άμεση ανακούφιση είναι ότι δεν μπορεί η δόση των δανείων να ξεπερνά το 30% από το μηνιαίο εισόδημά τους. Και υπάρχουν τρόποι αυτό να γίνει εφικτό και αποδεκτό απ’ όλους.

Τέλος οι ομολογιούχοι που έχασαν αποταμιεύσεις μιας ζωής με το κούρεμα. Πρέπει να αποζημιωθούν! Δεν θα μιλήσουμε τώρα γι’ αυτό. Αλλά υπάρχει τρόπος να γίνει. Να το θυμάστε…

Μας ρωτάνε για τα μέτρα του Ιουνίου. Πού θα βρεθούν, λέει τα 11 δισεκατομμύρια περικοπών που θα χρειαστούν για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η απάντηση είναι απλή. Με ισοδύναμα μέτρα και κυρίως από περικοπή σπατάλης. Που υπάρχει άφθονη. Γιατί ως πρόσφατα δεν την άγγιξαν!

Πώς θα ξεκινήσει η Ανάκαμψη πιο νωρίς;

Αξιοποιώντας τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ, που περιμένουν αχρησιμοποίητα για το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να τα αξιοποιήσει.

Εξασφαλίζοντας ρευστότητα που το ΠΑΣΟΚ στέγνωσε από την αγορά.

Και επιστρέφοντας όσα χρωστά το δημόσιο σε επιχειρήσεις. Που άντεξαν την κρίση, αλλά κινδυνεύουν να κλείσουν γιατί το κράτος δεν τις πληρώνει. Με δικές μας συνεχείς πιέσεις από πέρσι, η νέα δανειακή σύμβαση προβλέπει ότι θα αποπληρωθούν μέσα στη χρονιά.

Όλα αυτά θα δώσουν μια πρώτη μεγάλη ανάσα στην οικονομία.

Αλλά δεν θα μείνουμε σε αυτά. Θα προχωρήσουμε σε χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των φόρων.

Δεν μπορούμε να το κάνουμε άμεσα. Αλλά μπορούμε να το προγραμματίσουμε, εφ’ όσον χτυπήσουμε αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή. Να ξεκινήσουμε με τη μείωση του φορολογικών συντελεστών στο 15%. Πράγμα που θα αποτελέσει αληθινή επανάσταση στην Ελλάδα...

Γιατί θα φέρει νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.

Γιατί αν κάτι μας πληγώνει όλους είναι η ανεργία. Και ο πόνος που φέρνει σε κάθε ελληνική οικογένεια.

Φθάνω τώρα στην ασφάλεια του πολίτη. Θα αλλάξουμε τα πάντα. Θα εφαρμόσουμε ό,τι δουλεύει στις άλλες δημοκρατικές χώρες.

Θα τελειώσω με τους κουκουλοφόρους! Θα τους βγάλω τις κουκούλες. Θα δούμε τα πρόσωπά τους. Θα μάθουμε ποιοι είναι. Αλλά και ποιοι βρίσκονται από πίσω τους!

Θα απομακρύνουμε τα γκέτο των λαθρομεταναστών, θα διώξουμε τις συμμορίες των παρανόμων και τα στέκια των ναρκομανών. Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις και τις γειτονιές μας.

Θα αντιμετωπίσουμε με ανθρωπιά όλους όσους έχουν ανάγκη. Αλλά ο νόμος θα επιστρέψει στις πόλεις. Και το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους.

Και τέλος θα ικανοποιήσουμε το δημόσιο περί Δικαίου αίσθημα.

Θα ερευνήσουμε πλήρως το πόθεν έσχες όλων των πολιτικών από το 1974. Από Πρωθυπουργούς μέχρι υφυπουργούς. Με ανεξάρτητη επιτροπή δικαστικών. Τι είχαν όταν μπήκαν και τι όταν βγήκαν από την Πολιτική.

Ακόμα θα εξετάσουμε πλήρως πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο. Θα διερευνήσουμε τα «εγκλήματα» που καταγγέλλουν πια και πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Θα δούμε και τι συνέβη με το έλλειμμα του 2009.

Όχι για λόγους αντεκδίκησης. Αλλά για να μη διανοηθεί κανείς να φερθεί στο μέλλον τόσο ανεύθυνα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Και για να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι δεν υπάρχει «κουκούλωμα». Ότι όλα επιτέλους αλλάζουν…

Σας είπα με λίγα λόγια τι θέλουμε να κάνουμε:

Και τώρα σας ρωτώ: Τι απ’ όλα αυτά μπορώ να κάνω μαζί με το ΠΑΣΟΚ;

Μπορώ να μειώσω το κράτος, αν πρέπει να μοιράζουμε υπουργεία με άλλα κόμματα σε συγκυβέρνηση;

Μπορώ να διώχνω ένα υπουργό που δεν κάνει, αν πρόκειται να ανατρέψω τις ισορροπίες της συγκυβέρνησης;

Μπορώ να κινηθώ με την ταχύτητα που χρειάζεται – γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να σέρνεται, πρέπει να τρέξει από δω και μπρος – αν πρέπει για κάθε βήμα να υπάρχει «σπασμένο τηλέφωνο» ατέλειωτων συνεννοήσεων με άλλους πολιτικούς αρχηγούς σε μια συγκυβέρνηση;

Μπορώ να μειώσω τους φόρους, μαζί με εκείνους που αύξαναν τους φόρους;

Μπορώ να ελέγξω την λαθρομετανάστευση, μαζί με εκείνους που οργάνωσαν την Υπατεία;

Μπορώ να κάνω την Εξεταστική για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, μαζί με εκείνους που μας έβαλαν στο Μνημόνιο;

Μπορώ να διαπραγματευθώ αποφασιστικά έξω από την Ελλάδα, μαζί με εκείνους που επί δύο χρόνια έλεγαν ναι σε όλα και υλοποιούσαν ελάχιστα;

Μπορώ να δώσω προτεραιότητα στην Ανάκαμψη, μαζί με εκείνους που έφεραν την ατέλειωτη ύφεση;

Μπορώ να λέω αλήθειες στο λαό, μαζί με εκείνους που κορόιδευαν τον κόσμο;

Μπορώ να αποκαταστήσω την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα μαζί με εκείνους που απομόνωσαν την Ελλάδα;

Κάποιοι μας λένε, ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε αρχηγό, άρα μπορεί να είναι καλύτερο…

Μόνο αφελείς μπορούν να πιστεύουν τέτοια πράγματα.

Μαζί με τον κ. Παπανδρέου δεν ήταν ο κ. Βενιζέλος όταν καταδημαγωγούσαν τον Ελληνικό λαό ότι «λεφτά υπάρχουν»;

Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος δεν ήταν από τους βασικούς συντάκτες του Μνημονίου, που έφερε τη χώρα ως εδώ;

Ο  ίδιος ο κ. Βενιζέλος δεν ήταν που προέβλεπε ότι πέρσι «μπήκε πάτος» στο βαρέλι; Και στη συνέχεια διαλύθηκαν όλα; Και μετά μας έβαλε το «χαράτσι»;

Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος δεν ήταν που βγήκε και πρώτος στήριξε την ολέθρια πρωτοβουλία Παπανδρέου για δημοψήφισμα; Και στη συνέχεια άλλαξε γνώμη μόνο αφότου έγινε η ζημιά;

Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος δεν είναι απολύτως μέσα στο κάδρο όλων εκείνων των «εγκλημάτων» που καταγγέλλουν σήμερα ακόμα και ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ;

Ακούστε: σήμερα μιλάνε για «αυτοδύναμη» Ελλάδα εκείνοι που γονάτισαν την Ελλάδα.

Εμείς μιλάμε για αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να ξανασταθεί η Ελλάδα στα πόδια της.

Ως εδώ η διαφθορά, η ταπείνωση, η παρακμή…

Ο Έλληνας θέλει Αξιοπρέπεια.

Αυτοί που γονάτισαν τη χώρα δεν μπορούν να τη σηκώσουν, δεν μπορούν να την κάνουν «αυτοδύναμη», κ. Βενιζέλο…

Οι Ανεξάρτητοι ρίχνουν «σωσίβιο» στο ΠΑΣΟΚ κλείνοντας έτσι το μάτι και στη διαπλοκή…Υπάρχουν ακόμα και οι ευκαιριακοί τυχοδιώκτες της Πολιτικής. Που δεν είναι αριστεροί, αλλά έχουν πάρει τις χειρότερες συνήθειες των αριστερών:

Ψαρεύουν σε θολά νερά,  χτυπάνε την Ευρώπη, θέλουν έξοδο από το ευρώ, ή θέλουν εντός κι εκτός του ευρώ, ή δεν ξέρουν τι θέλουν…

Μοναδική τους προτεραιότητα να επωφεληθούν από την κρίση για να επιβιώσουν ή για να φτιάξουν το κόμμα τους.

Περιμένουν ή εύχονται το χάος για να αποκτήσουν ρόλο μέσα στο χάος.

Κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Για να βγει Πρωθυπουργός μαριονέτα.

Και ρίχνουν «σωσίβιο» στο ΠΑΣΟΚ που βουλιάζει, κλείνοντας έτσι το μάτι και στη διαπλοκή…

Άλλοι εμφανίζονται κατά της δανειακής σύμβασής τώρα, κι ας στήριζαν με κάθε τρόπο το Μνημόνιο και τον κ. Παπανδρέου επί δύο ολόκληρα χρόνια.

Κι άλλοι έφτασαν στο σημείο να δηλώνουν έτοιμοι για… γάμο με το ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας οριστικό διαζύγιο από κάθε σοβαρότητα.

Ο καιροσκοπισμός έγινε Επιστήμη. Η ανευθυνότητα, θρησκεία. Και ο λαϊκισμός σημαία…

Κι όλοι τους μόνιμο στόχο έχουν να βλάψουν την παράταξή μας.

Αλλά ο κόσμος τους έχει καταλάβει…

Εμάς μας ενδιαφέρει να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί διαφορετικά, μπορεί καλύτερα.

Γι’ αυτό και το μήνυμά μας είναι μήνυμα Ενότητας.

Θα αγκαλιάσουμε όλους τους Έλληνες.

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε τη μάχη για την Ελλάδα.

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει γρήγορα παράδειγμα προς μίμηση. Εκεί που σήμερα τη δείχνουν με το δάχτυλο…

Στο επίκεντρο της Πολιτικής μας είναι η χώρα μας. Και πως θα τη ξανά-στήσουμε στα πόδια της.

Γι’ αυτό ξεκινάμε σήμερα. Ζητώ από τον καθένα σας, από το σύνολο του κόμματος και της νεολαίας μας, από εσάς τους πρωτοπόρους αγωνιστές να σηκώσετε τη σημαία της Αξιοπρέπειας και του Αγώνα.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες:

Στην καρδιά αλλά και στη σύνεση και τη λογική του κάθε πατριώτη.

Και στη συνείδησή του.

Απευθυνόμαστε και σε εκείνους που μας ψήφισαν παλαιότερα.

Και σε εκείνους που κάποτε ψήφιζαν την παράταξή μας κι ύστερα απογοητεύθηκαν.

Και σε εκείνους που περίμεναν ώρες στην ουρά για να εκλέξουν το νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Απευθύνομαι ακόμα και σε εκείνους που δεν μας ψήφισαν ποτέ. Που ψήφιζαν άλλα κόμματα στο παρελθόν. Αλλά τώρα βλέπουν ότι η αξιοπρέπεια της χώρας, η σταθερότητά της, η ασφάλειά της και η προκοπή της, απαιτούν κάποιους που πιστεύουν στην Ελλάδα, που πιστεύουν στις δυνατότητες της χώρας και στη δύναμη του Έλληνα.

Που μπορούν να τολμήσουν μεταρρυθμίσεις επειδή τις πιστεύουν, όχι επειδή τους τις επιβάλλουν.

Που μπορούν να εκπροσωπήσουν τη χώρα στο εξωτερικό.

Που μπορούν να ξανακτίσουν τη χώρα.

Δεν ζητάμε απλώς να μας ψηφίσουν.

Ζητάμε μαζί να δείξουμε ότι η χώρα αυτά μπορεί διαφορετικά.

Ζητάμε μαζί να παλέψουμε ώστε η Ελλάδα να τα καταφέρει.

Και να ’στε σίγουροι: θα τα καταφέρει!

Όλοι οι άλλοι ποντάρουν στο φόβο και στη μισαλλοδοξία.

Εμείς όπλο και μήνυμά μας, έχουμε την Ελπίδα!

Να θυμάστε: Η Ελπίδα νικάει πάντα το Φόβο!

Το μίσος πληγώνει. Αλλά η Ελπίδα ενώνει.

Ο φόβος δείχνει αδυναμία. Το μίσος είναι αδυναμία.

Η Ελπίδα είναι δύναμη!

Δώστε μου τη δύναμη ενός Έθνους.

Για να κερδίσουμε τη μάχη της Πατρίδας!


ΣΧΟΛΙΑ

 1. Wolf avatar
  Wolf 07/04/2012 22:44:49

  Την πηρες τη δύναμη σήμερα Πρόεδρε ...μόνος σου!!!

 2. hagan avatar
  hagan 07/04/2012 22:49:59

  Αδέλφια,εξαιρετικός ο αρχηγός,σπουδαίος,όπως πάντα.Αυτός που είναι για πολλές μπάτσες είναι ο σκηνοθέτης.

 3. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 07/04/2012 22:52:39

  Δυνατός λόγος και δυνατότερος ο επίλογος!

 4. factorx avatar
  factorx 07/04/2012 22:54:29

  Γιατί;

  • geo avatar
   geo @ factorx 08/04/2012 20:58:45

   δέν είχε κανένα πλάνο από παλιά συγκέντρωση με περισσότερο λαό

   • factorx avatar
    factorx @ geo 08/04/2012 21:10:55

    ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ στον ΑΝΤ1 σήμερα (εκλέγεται στην Β Αθηνών) : Χθες η συγκέντρωση στο Αιγάλεω ήταν η απάντηση στις δημοσκοπήσεις και σε όλες τις Κασσάνδρες οι οποίες φέρουν τη ΝΔ στα χαμηλά. Η συγκέντρωση ήταν τουλάχιστον μιάμιση φορά μεγαλύτερη από εκείνη που έκανε ο Καραμανλής το 2009. Ήταν μια κοσμοσυρροή

   • Mara avatar
    Mara @ geo 09/04/2012 09:48:17

    Αφελής... η απορία σου.
    Δεν καταλαβαίνεις ότι, η πασοκοκρατούμενη ΝΕΤ έχει εντολή να κονταίνει τον Σαμαρά με κάθε τρόπο..., εξ ου και οι συχνές - πυκνές εμφανίσεις Καρατζαφέρη- Καμμένου.

    Ότι προλάβουν όμως...
    Γιατί όταν προκηρυχθούν οι εκλογές, μπαίνει διακομματική επιτροπή και θέλουν δεν θέλουν θα αλλάξουν τα πράγματα...

    • Δημήτρης Π. avatar
     Δημήτρης Π. @ Mara 09/04/2012 10:31:15

     Πού είναι ο Μπιρσίμ, οέο;

 5. ΗΛΙΑΣ avatar
  ΗΛΙΑΣ 07/04/2012 22:57:18

  Ήμουν και εγώ εκεί απλά καταπληκτικός ο Σαμαράς μίλησε στις καρδιές μας. Είδα και τον Φαηλο έτρεχε ο ιδρώτας του ποτάμι από την χαρά του και τον παλμό του

 6. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ avatar
  ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ 07/04/2012 23:07:30

  Άρχισε απόψε η αντίστροφη μέτρηση για την Ανάσταση της πατρίδας μας. Η δύναμη του Έθνους στα χέρια σου Αντώνη. Απ' όλους τους υγειώς σκεπτόμενους Έλληνες που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των περιστάσεων.

 7. GSV avatar
  GSV 07/04/2012 23:14:40

  O Σαμαρας θα αυξησει ακομα περισσοτερο τη δυναμικη του εαν στην επομενη ομιλια του δεν υπαρχει καμια υποψια φοντου Νεας Δημοκρατιας. Να κανει την υπερβαση! Οταν απευθυνεσαι σε ενα εθνος και ζητας τη δυναμη του, τα φοντα περισευουν. Ο κοσμος πρεπει να πιστεψει σε προσωπο και οχι σε κομμα!

 8. hagan avatar
  hagan 07/04/2012 23:18:40

  Αγαπητέ Φάκτορα,εγώ το είδα από την τηλεόραση.Μίλησα με φίλους ωστόσο,που ήταν εκεί.Η εικόνα που μου μετέφεραν είναι διθυραμβική,κι αυτό,σε βεβαιώ,όχι από παραταξιακή φιλοτιμία.Η τηλεοπτική πρόσληψη δεν ήταν ανάλογα εντυπωσιακή όμως.Κοιτάξτε το, όσοι μπορείτε να πείτε μια κουβέντα.Η τρίτη ηλικία,κακά τα ψέματα,λειτουργεί σαν κοινό Ρωμαικό.Διαμορφώνει φρόνημα και συνείδηση από την εικόνα,to simulacrum.Πάντα με καλή προαίρεση και αγωνία για την παράταξη,το ξέρεις πια νομίζω.

  • factorx avatar
   factorx @ hagan 07/04/2012 23:27:55

   Να σου πω την γνώμη μου. Επειδή τα παλιά χρόνια είχα μεγάλη ....πολιτική δράση στο Αιγάλεω νομίζω ότι το ξέρω καλά. Είχε κόσμο . Τελεία και παύλα. Κυρίως μεσαίες ηλικίες και νέους. Και ήταν όλοι "φτιαγμένοι". Ο κόσμος Θέλει συγκεντρώσεις να ανέβουν. Κατά την γνώμη μου μπορούσαν να την κάνουν άνετα στην κεντρική πλατεία και να την γεμίσουν. Για μένα πρέπει να κάνουν ανοικτές συγκεντρώσεις να αναθαρρήσει ο κόσμος

 9. Παύλος avatar
  Παύλος 07/04/2012 23:23:45

  Τώρα πια δεν θα έχουν κανένα αφελές χαζοάλλοθι οι Νεοδημοκράτες που τάχα αμφιβάλουν αν ο Σαμαράς είναι αντιμνημονιακός, ή αν .....δεν θα συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ !
  Tί άλλο να τους δηλώσει ο άνθρωπος;;;

  • tak avatar
   tak @ Παύλος 08/04/2012 09:15:09

   Καλημέρα Παύλο! Το είπε: Έχετε μου εμπιστοσύνη... Τον εμπιστευόμαστε...

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ tak 08/04/2012 19:16:25

    Χαίρε tak,
    Αισθάνομαι έναν άνεμο αισιοδοξίας και θετικής ενέργειας.
    Σ' ευχαριστώ που συμβάλλεις σ΄αυτό !

 10. Σάκης Μητροπουλος avatar
  Σάκης Μητροπουλος 07/04/2012 23:37:26

  Σήμερα είδα το Σαμαρά που ξέρω.
  Είδα το Σαμαρά που θέλω.
  Σήμερα είμαι ακόμη πιο περήφανος που για πολλά - πολλά χρόνια υπήρξα συνεργάτης του.
  Μαζί σου ΠΑΝΤΟΥ Πρόεδρε!!!

  • sofia or8h avatar
   sofia or8h @ Σάκης Μητροπουλος 08/04/2012 01:18:08

   Γεια σου Σακη!
   Ολοι μαζι δυνατά.εμεις τον ξέρουμε οτι μπορεί να κερδίσει τις καρδιές και την εμπιστοσύνη όλων των Ελλήνων ,θα τα καταφέρει πιστεύω .
   Ολοι μαζι να βοηθήσουμε σε αυτόν Τον <>

   • sofia or8h avatar
    sofia or8h @ sofia or8h 08/04/2012 01:19:25

    στην παρενθεση-νυν υπερ πάντων αγών

 11. hagan avatar
  hagan 07/04/2012 23:39:00

  Συμφωνώ απολύτως.Σήμερα, για παράδειγμα, έμεινε κόσμος εκτός του χώρου,ενώ θα έπρεπε να φαίνεται.Το ξέρεις καλύτερα από μένα,η προεκλογική περίοδος είναι κ-α-ι περίοδος εντυπώσεων.Εγκαρδίως χαιρετώ άπαντες, από τη Βέροια.Καλή νίκη.

 12. Pluto avatar
  Pluto 07/04/2012 23:47:31

  Πολύ σημαντικά αυτά που είπε για ΑΟΖ. Το θέμα είναι ζωής ή θανάτου γιά την χώρα καί ο Σαμαράς το έχει συνειδητοποιήσει.Αλλά πρέπει να το περάσει καί στην συνείδηση του κόσμου, γιατί ο κόσμος θα κληθεί να υπερασπίσει αυτή την προοπτική ελπίδας ,ανάπτυξης καί απεξάρτησης από την λαβή των δανειστών μας . Ιt is not going to be a smooth ride...

 13. airman avatar
  airman 07/04/2012 23:48:12

  Ο Βενιζέλος πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βγει πρώτο κόμμα.
  Ο Τσίπρας πιστεύει ότι μπορεί να ενώσει την Αριστερά.
  Ο Κουβέλης πιστεύει ότι μπορεί να ενώσει την Αριστερά καλύτερα.
  Η Αλέκα πιστεύει στον ''πατερούλη'' (διαχρονικά).
  Ο Καρατζαφέρης πιστέυει ότι θα μπει στη Βουλή.
  Ο Καμμένος πιστεύει ότι θα κυβερνήσει.
  Ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει στην Ελλάδα! Πιστεύει στους Έλληνες! Πιστεύει ότι η Πατρίδα μπορεί να ορθοποδήσει και να ανορθώσει το ανάστημά της!
  Δεν είναι ''μεσσίας'', πιστεύει όμως ότι έχουμε τις ικανότητες να αλλάξουμε τη μοίρα του τόπου.
  Δεν είναι ''απελευθερωτής'', πιστεύει όμως ότι μπορούμε να σπάσουμε τα ''δεσμά'' που μας κρατούν καθηλωμένους.
  Δεν είναι ''προφήτης'', πιστεύει όμως ότι μπορούμε να φτιάξουμε και να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.
  Αυτή την πίστη πρέπει να τη μεταδώσει, να τη ''σπείρει'' σε όλη την Ελλάδα. Με λόγια απλά, σταράτα. Με αποφασιστικότητα. Δεσμευόμενος για την αποκατάσταση αρχών και αξιών.
  Ο κόσμος ''διψάει''. Αν τον ''ποτίσει'' με αυτή την πίστη, η ελπίδα που τρέφουν όλοι μέσα τους θα ζωντανέψει για να ''οργώσουμε'' όλοι μαζί την Ελλάδα και να δρέψουμε τους καρπούς των κόπων μας όταν έρθει η ώρα.
  Αρκετά μας χάρισαν κάποιοι! Καιρός να κερδίσουμε αυτά που μας αξίζουν!

 14. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 08/04/2012 00:21:30

  Ο Πρόεδρος σήμερα έπιασε την ρίζα του προβλήματος: Να γίνουμε ΕΘΝΟΣ.
  Η χώρα από το 1981 και μετά έχασε αξίες και ιδανικά. Δεν είχε στόχο απλά life style. Η επιτυχία είχε ως μονάδα μέτρησης τη ποσότητα και όχι την ποιότητα.

  Σήμερα το πρόβλημα της χώρας δεν είναι οικονομικό.
  Είναι πρόβλημα αξιών και ιδανικών που η έλλειψή τους γεννά όλα τα υπόλοιπα.
  Η χώρα χρειάζεται ένα στρατηγικό σχεδιασμό: το τι θέλει και που θέλει να είναι.
  Χρειάζεται να αναδημιουργηθούν αξίες παιδεία πολίτες .
  Να προκαθοριστούν δομές λειτουργίες και κανόνες.
  Να γίνουμε από φατρίες συντεχνιών ΕΘΝΟΣ.
  Με τη χάραξη μιας πορείας αναγέννησης προς ένα στρατηγικό στόχο που δεν μπορεί να είναι παρά ένα Εθνος με αναγνωρισμένες υποχρεώσεις αλλά και αναφαίρετα δικαιώματα, για την χώρα και τους πολίτες της.
  Μακάρι ότι σήμερα ακούσαμε στο Αιγάλεω να φτάσει σε κάθε γωνιά όπου βρίσκεται κάθε πολίτης και είθε να καταστεί αρωγός στην υλοποίηση των υποσχέσεων που κατατέθηκαν στην κοινωνία.
  Στις ώρες τούτες δεν υπάρχουν πλέον αθώοι και αμέτοχοι αλλά ευθύνες επιλογών για το μέλλον της χώρας που όλοι μαζί πρέπει να συν διαμορφώσουμε.

  • αποκατάσταση avatar
   αποκατάσταση @ Ο Ιθαγενής 08/04/2012 01:43:34

   Καλό είναι να αντιληφθούνε εκεί στη ΝΔ, ότι συμφέρει περισσότερο να επενδύσουν στα έργα διότι η πελατειακή περίοδος της μεταπολίτευσης έληξε. Συμφέρει περισσότερο να στηρίξει τον κόσμο σαν σύνολο χωρίς να αποπειραθεί να συσπειρώσει ένα κομματικό στρατό. Και τότε ο κόσμος θα τους ψηφίζει μια ζωή όπως κάνουν οι Ρώσοι με τον Πούτιν. Μπορεί να υπάρχουν παράπονα αλλά ξέρουν ότι σαν τον Πούτιν δεν βρίσκεται εύκολα άλλος. Επενδύστε στον κόσμο, όχι στη κομματική σας βάση.

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ αποκατάσταση 08/04/2012 13:14:56

    O Σαμαράς μίλησε για Έλληνες, όχι νεοδημοκράτες (μόνο). Δες το στην ομιλία.

    • Ανδρομέδα avatar
     Ανδρομέδα @ victoria (true) 08/04/2012 13:32:14

     Και έτσι είναι. Δεν μπορεί να είναι υπόθεση μόνο των ψηφοφόρων ενός κόμματος η ανόρθωση ολόκληρης της Ελλάδας.
     Η φράση "δώστε μου τη δύναμη ενός έθνους" έχει βάθος.
     Είναι τελείως διαφορετική μια Ελλάδα με τους πολίτες ενωμένους και συσπειρωμένους γύρω από την ηγεσία τους, από μια Ελλάδα με τους πολίτες διασπασμένους στα διάφορα κομματίδια.
     Βρεθήκαμε έτσι και αλλιώς σε πολύ αδύναμη θέση, δε μας παίρνει να αποδυναμωθούμε κιάλλο.

     • romeo avatar
      romeo @ Ανδρομέδα 08/04/2012 13:34:36

      Ο Αντώνης Σαμαράς θα κυβερνήσει την Ελλάδα... Όχι τη Νέα Δημοκρατία.

 15. Χωρις Μασκα avatar
  Χωρις Μασκα 08/04/2012 00:36:58

  Μακάρι να ξυπνήσει ο λαός .Ο Σαμαράς ήταν απόψε ο καλύτερος που
  μπορούσε να είναι.Τάπε όλα.Δεν άφησε να πέσει τίποτε κάτω,χωρίς να
  απαντηθεί.Καλή δύναμη και καλό αγώνα!

 16. Βασίλης Κωνσταντίνου- Καστοριά avatar
  Βασίλης Κωνσταντίνου- Καστοριά 08/04/2012 00:44:09

  ΄Εντονη πολύ καλή ομιλία του προέδρου με αναφορές σε πολλά θέματα. Συγχρονισμένη με τον παλμό της κοινωνίας. Γιατί η πολιτικοποίηση σήμερα είναι αναγκαστική. ΄Οταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά οι πολίτες μπορεί και να τις προσπερνούν ( είναι δικαίωμά τους).Μπορεί να ισχυριστεί κάποιος κάτι ανάλογο σήμερα; Μπορεί να αδιαφορήσει κάποιος όταν από το πρωί μέχρι το βράδυ βιώνει μόνο αρνητικές εικόνες, ακούει απελπισμένους ,φοβισμένους συνανθρώπους του έστω και αν ο ίδιος είναι σχετικά καλά. Δεν μιλούμε για τους άνεργους ,για αυτούς που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και άλλους που έχουν χάσει τον ύπνο τους! Αφού λοιπόν εκ των πραγμάτων ενδιαφέρουν τους πάντες αυτές οι εκλογές πρέπει να σκεφτούμε πολιτικοποιημένα με προσοχή με εξυπνάδα με το" ένστικτο της επιβίωσης.". Ποιός μπορεί την επόμενη μέρα ;Ποιός έχει δυνατότητες να συντονίσει να συμμαζέψει, να τιμωρήσει τους επίορκους .Να δημιουργήσει ασφάλεια. Σιγουριά. Ποιός θα έχει την κύρια ευθύνη. Ποιός μπορεί να ανατρέψει την καθοδική πορεία. Αν το θέμα μείνει μόνο στο παρελθόν θα έχουμε ΨΗΦΟ ΕΚΔΙΚΙΚΗΣΗΣ.ΨΗΦΟ ΤΙΜΩΡΙΑΣ. Δεν είναι μακριά το 2009. Εκεί τιμωρήθηκε ο Καραμανλής γιατί τόλμησε να πει στοπ στις αυξήσεις. Εκδικητικά οι έλληνες ψήφισαν τον Παπανδρέου. Τιμώρησαν τον Καραμανλή! Τον εαυτό τους δεν τον τιμώρησαν; ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ !Και αυτό το πληρώσαμε ακριβά. Θα το ξεχάσουμε αυτό; Με αυτήν την συλλογιστική πρέπει να θέσουμε τα ερωτήματα και τα διλήμματα των εκλογών.

 17. Mara avatar
  Mara 08/04/2012 00:52:14

  Ήταν όντως καταπληκτική συγκέντρωση, όπως και ο Σαμαράς βέβαια!
  Μόνο που του βγήκε το λαρρύγι για να ακούγεται η φωνή του, γιατί ο κόσμος δεν σταματούσε τα συνθήματα νίκης, με τί-πο-τα...
  Τί και άν έκανε κάποιες στιγμές νεύμα να σταματήσουν λίγο..., τίποτα..., ο κόσμος αφηνιασμένος... δεν ησύχαζε με καμμία δύναμη.
  Μέχρι που κάποια στιγμή και ο ίδιος γελώντας, κατάλαβε ότι ήταν μάταιο (χα χα) και παραιτήθηκε της προσπάθειας....

  Όσον αφορά το χώρο της συγκέντρωσης, πράγματι έγινε το αδιαχώρητο....
  Μείνανε απ΄εξω περίπου χίλια άτομα.
  Αλλά δεν πειράζει... για αρχή, ήταν μιά χαρά....
  Να ξεμπουκάρει... ο κόσμος και να μην φοβάται.
  Από εδώ και στο εξής να δείτε... τί έχει να γίνει....

  Παίρνει το παιχνίδι επάνω του!
  Αυτό έχει σημασία...

 18. Αγροφύλακας avatar
  Αγροφύλακας 08/04/2012 00:56:34

  Ηταν καιρος να σταματησουμε να ντρεπομαστε να πουμε οτι ειμαστε εθνικοφρωνες.

 19. The Don avatar
  The Don 08/04/2012 01:11:36

  Παίδες, σήμερα ο Σαμαράς με έπεισε ότι του αξίζει μια ευκαιρία... Ελπίζω να μην μας απογοητεύσει...

  • sofia or8h avatar
   sofia or8h @ The Don 08/04/2012 01:23:37

   εχετε του εμπιστοσύνη δεν μας απογοήτευσε ποτέ

   • The Don avatar
    The Don @ sofia or8h 08/04/2012 01:30:28

    Ας του πουνε απλα να εξαφανισει το νεα δημοκρατια απο κοντα του. Ή ο Σαμαρας θα πεθανει τη μεταπολιτευση, ή η μεταπολιτευση τον Σαμαρα...

 20. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 08/04/2012 01:31:24

  Εγώ το είδα από το youtube. Εντάξει , ήταν ο Α.Σ. που ξέρουμε! Οντως μίλησε για όλα, με καθαρές κουβέντες. Οι απογοητευμένοι , οι σκεπτικοί , δεν έχουν κανένα λόγο να παραπονούνται πλέον. Είχε πάθος και ένταση η ομιλία! Να συνεχίσει έτσι , να βγει στον κόσμο , να οργώσει τη χώρα. Ο κόσμος έχει ανάγκη να τον δει , να τον ακούσει, να του μιλήσει. Το σκηνικό έτσι μπορεί ν'αλλάξει. Ο ίδιος έχει το ταλέντο και τη δύναμη να το κάνει. Μαζί σου Πρόεδρε, με τη νίκη! Μόνο ,πρόσεχε τη φωνή σου . Με σωστές αναπνοές και ασκήσεις , τοποθετείται σωστά ,για να μη τραυματίζονται οι φωνητικές χορδές , όταν το πάθος και η ένταση τις πάλλουν.

 21. αποκατάσταση avatar
  αποκατάσταση 08/04/2012 01:32:38

  Ενδιαφέροντα πράγματα, πολλές υποσχέσεις βέβαια. Για να δούμε.

  • The Don avatar
   The Don @ αποκατάσταση 08/04/2012 01:34:09

   εγώ, πάντως, φίλε, θα τον ψηφίσω γιατί είναι αυτός που υπόσχεται τα λιγότερα...

 22. ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΠΕΛΛΑΣ 70% Ν.Δ. avatar
  ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΠΕΛΛΑΣ 70% Ν.Δ. 08/04/2012 04:48:20

  ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ! Εκπληκτικός ο πρόεδρος. Θα την πάρουμε την αυτοδυναμία. Όλοι μαζί για την Ελλάδα μας. Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία. Με τον Σαμαρά μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα στην πατρίδα μας, για την πατρίδα και το έθνος μας. Με τον Σαμαρά θα αποκτήσει νόημα ο όρος πατρίδα και έθνος. Όλοι την Μ. Τετάρτη στις 6 μ.μ. στην ομιλία ΒΟΡΙΔΗ στην Κρύα Βρύση Πέλλας. Ελάτε εδώ να δείτε και να νιώσετε τη γνησιότητα του δεξιού.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΠΕΛΛΑΣ 70% Ν.Δ. 08/04/2012 13:47:27

   Έλα ρε πατρίδα (ως προς τον Καλλικρατικό δήμο, χαχα)! Έτσι, δυναμικά στο νομό μας!

 23. η Dimi avatar
  η Dimi 08/04/2012 05:48:05

  1. Ηγεσία με Όραμα
  2. Ηγεσία με Στόχο
  3. Ηγεσία με Καρδιά
  4. Ηγεσία με Αξιοπιστία
  5. Ηγεσία με Ακεραιότητα
  6. Ηγεσία με Γενναιοδωρία
  7. Ηγεσία με Αυτοπεποίθηση
  8. Ηγεσία με Πειθαρχία
  9. Ηγεσία με Προσοχή
  10. Ηγεσία με Έμπνευση

  Ολα Μαζί = Η Συνταγή της Ηγετικής ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ του κ. Αντώνη Σαμαρά

 24. spiros avatar
  spiros 08/04/2012 08:34:27

  Εγώ θα τον ψηφίσω γιατί:
  1 Έμένει σταθερός στην αποκατάσταση των άμεσα εχόντων ανάγκη στήριξης πολύτεκνους και χαμηλοσυνταξιούχους.
  2.Αρνείται να συμβάλει στην διαγραφή των ευθυνών όπως κάποια μορφώματαμε την στάση τους το κάνουν αλλά δεν το λένε
  3.Κανένας δεν πετάει πέτρες σε ένα δένδρο που δεν έχει καρπούς
  4.Είναι ο μόνος που αντιστάθηκε στους πανίσυρους Μέρκοζύ. Δεν ξεχνώ την προβολή από τα καθεστωτικά διαπλεκόμενα ΜΜΕ της κακομεταχείρισης του ΑΣ από το ανιστόρητο δίδυμο της συμφοράς.
  5.Όπου απαιτήθηκε ο Έλληνας να μην υποστεί "εξαφάνιση" απέδειξε ότι η ΠΑΤΡΙΔΑ είναι ιερότερο κάθε άλλου.
  6.Τέλος για να μην αραδιάζω άλλα είναι ο μόνος σταθερός στις απόψεις του οι οποίες γίνονται αποδεκτές μετά από κόπο από την Ευρωπαϊκή κοινότητα των στενόμυαλων.........

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ spiros 08/04/2012 13:16:20

   +++

 25. tak avatar
  tak 08/04/2012 09:16:55

  Τελικά, είσαι ο Αντώνης! Ο δικός μας Αντώνης!

 26. ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΚΟΣΤΡΑΤΗΣ avatar
  ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΚΟΣΤΡΑΤΗΣ 08/04/2012 09:29:23

  Μας έδωσε ελπίδα,αναπτέρωσε το ηθικό μας,μεστός λόγος χωρίς υποσχέσεις και ξεκάθαρες κουβέντες.Αυτό θέλει ο κόσμος να επανέλθει η αισιοδοξία και το χαμόγελο .Οι νέοι, η ελπίδα του κόσμου μπροστά. Τώρα όλοι στον αγώνα χωρίς φόβο μας έδωσε πολλά επιχειρήματα, μη λείψει κανείς με καλές επιλογές στους υποψήφιους και ψήφο σε κείνους που πιστεύουν στο Σαμαρά. ο αγώνας τώρα αρχίζει και η νέα μεταπολίτευση θα έχει την ανεξίτηλη σφραγίδα του Σαμαρά.

 27. axis avatar
  axis 08/04/2012 11:46:12

  Στις 6 Μαΐου αποκαθηλώνεται το ΠΑΣΟΚ με ψήφο στο Σαμαρά. Η ψήφος σε Καμμένο, Λαος κλπ είναι ισοδύναμη με ψήφο στο ΠΑΣΟΚ.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ axis 08/04/2012 12:27:57

   Έτσι ακριβώς

 28. Ηλίας avatar
  Ηλίας 08/04/2012 12:03:49

  Συγνώμη, εκτός από την μείωση των φορολογικών συντελεστών στο 15% εξήγγειλε κάτι άλλο συγκεκριμένο; Και βέβαια δε μας είπε ποιό είναι το "ισοδύναμο" που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές για κάθε αλλαγή που προτείνει. Συγκεκριμένα πράγματα και μέτρα. Όχι "θα καθαρίσουμε τις πόλεις και θα βγάλουμε τις κουκούλες". Συ-γκε-κρι-μέ-να. Πώς θα τα κάνει αυτά; Με τι αποφάσεις;
  Μίλησε για ρυθμίσεις δανείων στο 30% των εισοδημάτων. Μα αυτό το κάνουν ήδη οι τράπεζες. Για αυτούς που δεν έχουν πλέον εισόδημα είπε κάτι;
  Είπε περικοπές σπατάλης. Πώς, πότε κι απο πού; Συγκεκριμένα μέτρα. Συγκεκριμένες εξαγγελίες. Θα κόψω αυτό και αυτό και θα εξοικονομήσω τόσο και τόσο.
  Πάλι σημαιούλες και συνθήματα. Συγκεκριμένα μέτρα όμως δε βλέπω. Και για τον Ιούνιο...άκρα του τάφου σιωπή.
  Φάκτορα παρακαλώ για δημοσίευση όχι για κάποιο άλλο λόγο αλλά πραγματικά να μου απαντήσει κάποιος ποιές είναι οι δεσμεύσεις που πήρε.

  • factorx avatar
   factorx @ Ηλίας 08/04/2012 12:25:01

   Φίλε Ηλία, δεν είναι δικιά μας δουλειά να κάνουμε ζύμωση στα απολωλότα του Καμμένου. Βλέπεις οτι σε αντιμετωπίζω θετικά και όχι προβοκατόρικα όπως εσύ - θεωρώντας ότι όντως αγωνιάς και θέλεις να συζητήσεις - και ότι δεν έχεις αποστολή να μπαίνεις εδώ και να σπέρνεις ζηζάνια. Κατευθύνσεις έδωσε λοιπόν, δεν θα αποκαλύψει από τώρα το κυβερνητικό του πρόγραμμα για να το πάρει ο Βενιζέλος ή όποιος άλλος. Και είναι ακόμα η αρχή της προεκλογικής καμπάνιας

   • tak avatar
    tak @ factorx 08/04/2012 13:42:27

    Φάκτορα χαίρε... Όποιος παρακολουθεί τους λόγους του Αντώνη Σαμαρά, είναι σε θέση να εκτιμήσει για το πώς θα κυβερνήσει.

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ factorx 08/04/2012 14:37:48

    Να ξέρεις ότι μόνο με θετικό πνεύμα συμμετέχω στην συζήτηση και ποτέ προβοκατόρικα ιδίως απέναντί σου. Σου έχω εξηγήσει άλλωστε. Θα περιμένω με αγωνία στο αμέσως επόμενο διάστημα να δω συγκεκριμένες εξαγγελίες και μέτρα.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Ηλίας 08/04/2012 22:40:09

   ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΟΤΙ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"......

 29. eny avatar
  eny 08/04/2012 12:18:08

  Καλη αρχη στον Προεδρο. Το "Ελλας, Ελλας, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ" πιο επικαιρο απο ποτε!

 30. franc avatar
  franc 08/04/2012 13:50:51

  Πολύ καλά έκανε το πρώτο βήμα . Ελπίζω ο ξένος τύπος να δημοσιεύσει πρωτοσέλιδα με την είδηση οτι ο Αντώνης Σαμαράς ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ για να κυβερνήσει.Αν δεν έχει αυτοδυναμία θα συνεργαστεί με οιονδήποτε άλλον πλην ΠΑΣΟΚ. Αν προλάβει πριν τις εκλογές να δηλώσει οτι τώρα πλέον που η πατρίδα απομακρύνθηκε απ' τον γκρεμό λέμε αυτό που πιστεύαμε πάντα, δηλαδή ΟΧΙ στο μνημόνιο και σε ΟΛΑ τα μέτρα που αυξάνουν την ύφεση. Τα ισοδύναμα μέτρα αν μπορέσουμε. Αν δεν μπορέσουμε αναβάλλονται μέχρι να τα καταφέρουμε...Αν πεί και αυτά, τότε έχουμε όλοι ελπίδα...

 31. GGL avatar
  GGL 08/04/2012 15:02:31

  Μόνο που οι συγκυβερνήσεις δεν προαναγγέλονται ποτέ πριν τις εκλογές. Επιβάλονται από τα αποτελέσματα, τις πιέσεις και την ανάγκη διακυβέρνησης μετά τις εκλογές. Και η Μέρκελ τα ιδια περίπου έλεγε το 2005 χαρακτηρίζονται "τελειωμένους και ξοφλημένους" του Σοσιαλδημοκράτες (για τη κουλτούρα του γερμανικου πολιτικού συστήματος βαριές εκφράσεις) και μετά τις εκλογές έκανε κυβέρνηση μαζί τους.
  Ελπίζω μόνο ότι το σενάριο συγκυβέρνησης να μην ξεπεραστεί από τη δυναμική των πραγμάτων μέχρι τις εκλογές αν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν πετύχουν και οι δύο μαζί πλειοψηφία στη βουλή. Γιατί καλύτερη η συγκυβέρνηση παρά το χάος και η δυάλυση.

 32. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ 08/04/2012 15:22:01

  Τα ψηφοδέλτια πάντως χρειάζονται μεγάλη ανανέωση..Στ κάστρο της Λακωνίας πλην των γνωστών (Δαβάκης, Αποστολάκος, Πατριανάκου) πρέπει να προταθούν νέοι και ικανοί όπως: Γιώτα Στέρπη, Ηλίας Κανελλάκης ,Χρ. Ηλιόπουλος, Νικολινάκος Παναγιώτης, Παναγ. Φαρλέκας, Παναγ. Μπαρμπαγιάννης, Θεόδ.Βερούτης, Σταύρος Χριστάκος, Αντώνης Χαραμής

 33. aris avatar
  aris 08/04/2012 15:24:25

  Προεδρε εισαι καλο παιδι, σοβαρος και καλλιεργημενος. Αλλα πρωθυπουργος το βλεπω δυσκολο να γινεις οχι επειδη δεν μπορεις αλλα επειδη δεν θα σε αφησουν. Οχι το Πασοκ η η Μερκελ. Αλλα οι δικοι σου......( βλεπε οι αντι-προεδροι...)

 34. spiros avatar
  spiros 08/04/2012 15:35:38

  Αγαπητοί φίλοι
  Μόλις τώρα διαπίστωσα κάποια πράγματα της "ανεξάρτητης" ενημέρωσης στο enikos.gr και το μεταφέρω. Μέχρι 14:03 έβγαλε για την ομιλία Σαμαρά βίντεο διάρκειας ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ 1:52 . Στις 14:28 βγάζει την ανακοίνωση ΜΠΕΝΥ με διάρκεια 2:36 ..΄Μέχρι εκείνη την ώρα για την ομιλία δεν υπήρχε κανένα μα κανένα σημείωμα ενημέρωσης. Το γεγονός είναι πράγματι ενδεικτικότατο για τον πόλεμο της διαπλοκής κατά Σαμαρά. Σκεφτήτε τώρα για τη περιβόητη δημοσκόπηση ΄για την οποία υπερηφανεύεται ότι επιβεβαιώθηκε αφού και οι άλλες δεν εμφανίζουν αυτοδύναμη την ΝΔ. Γειά σου ΝΙΚΟΛΑΚΗ ανεξάρτητε ...................

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ spiros 08/04/2012 23:04:24

   ΑΜ'ΤΟ ΑΛΛΟ ? ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑΤΟΝ ΚΑΤΑΚΑΥΜΜΕΝΟ
   ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ,ΤΡΕΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ !!!

 35. Φανη avatar
  Φανη 08/04/2012 15:42:11

  Σε μια συγκυβερνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ,η ΝΔ χανει ,διοτι το ΠΑΣΟΚ ως πιο καπατσο οργανωνεται και κανει πολιτικη βρωμικη και δολιοφθορα, ενω η ΝΔ ειναι ολο να μη μας πουνε αυτο,να μη μας κατηγορησουν εκεινο..και στο τελος τους δυσαρεστει ΟΛΟΥΣ, πολιτευεται δηλαδη φοβισμενα, ποσο μαλλον οταν θαχει και την τροικα απο πανω της.Οι παλιοι Νεοδημοκρατες δεν θελουν ν ακουσουν κουβεντα περι ΠΑΣΟΚ αλλα επειδη μπορει να ζησουμε και εποχες που η εννοια του κομματος θα προσπεραστει,καλο θα ειναι να εχουμε στο πισω μερος του μυαλου μας οτι μπορει να δουμε και απιθανες συνεργασιες, προκειμενου να σωθει η χωρα,
  Κατι αλλο που θελω να επισημανω ειναι οτι Δασκαλοπουλοι και Μιχαλοι και τα συναφη.....μακρια.Ειναι μεγαλοι ΨΗΦΟΔΙΩΚΤΕΣ.Καθαρες εξηγησεις και καθαρος λογος χρειαζεται.

 36. giorgos74 avatar
  giorgos74 08/04/2012 17:16:00

  ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ,ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ,ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ,ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ,ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ.

 37. WB avatar
  WB 08/04/2012 18:14:04

  Τη συγκυβέρνηση δεν την ορίζουν οι αρχηγοί κομμάτων αλλά τα αποτελέσματα των εκλογών.

  • Αγγελος avatar
   Αγγελος @ WB 08/04/2012 22:05:18

   ...πολύ σωστά...

 38. christof avatar
  christof 08/04/2012 21:48:15

  Σε περιπτωση μη αυτοδυναμιας η εντολη στο πρωτο κομμα.Εαν δεν στο δευτερο κομμα,το οποιο μπορει να στηριχθει απο τα κομματα των προθυμων με κυβερνηση σοσιαλιστων--αριστερας.Ουτε επαναλαμβανομενες εκλογες ουτε ακυβερνησια .Η Μερκελ θα συνεργαζεται με το Τσιπρα το Καμενο και το Μπενυ.Η χαρα του Αλεξις,Μπαμπη,Αλαφουζου,και ολων των διαπλεκομενων.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ christof 08/04/2012 23:07:42

   ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ. ΤΟ BONUS ΤΩΝ 50 ΕΔΡΩΝ ΤΟΥΣ
   ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ.

 39. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 08/04/2012 22:48:23

  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ. ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ.
  Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ.
  ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ. ΕΙΤΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΙ ,ΕΙΤΕ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΝΤΕΣ.
  Υ.Γ. ΠΑΡ'ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΕΜΠΟΔΙΑ,ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ
  ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

 40. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 09/04/2012 02:32:17

  Πολὺ καλὴ ὁμιλία, καὶ ὄντως κοσμοσυρροή- τὸ γήπεδο δὲν χώραγε οὔτε τὸ 1/3-1/4 τοῦ κόσμου ποὺ ἀναγκαστικὰ περιφερόταν πέριξ ἐλλείψει χώρου.


  (Οἱ ΟΝΝΕΔίτες μποροῦν τὴν ἑπόμενη φορὰ νὰ λένε λίγο πιὸ σιγὰ τὰ συνθήματα τὴν ὥρα ποὺ ὁ ΑΣ προσπαθεῖ νὰ πεῖ βασικὰ σημεῖα τῆς ὁμιλίας του... Τοὺς χαμογέλαγε, σταμάταγε τὴν ὁμιλία μέχρι νὰ τελειώσουν, σήματα τοὺς ἔκανε, τίποτα αὐτοί.)

 41. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 11/04/2012 09:30:59

  Το μεγαλύτερο έγκλημα έχει διαπραχθεί κατά του ορθολογισμού. Το σύστημα θέλει να πείσει τον Έλληνα πολίτη ότι όσον αφορά τον Σαμαρά είναι υποχρέωσή του να συμφωνήσει σε συγκυβέρνηση για να μην υπάρξει ακυβερνησία τη στιγμή που τον κατηγορεί ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η πρωθυπουργική καρέκλα. Από την άλλη κανένας άλλος πλην Σαμαρά δεν έχει ευθύνη για μια επικείμενη ακυβερνησία. Ο δε Βενιζέλος δεν θέλει να κάτσει στην πρωθυπουργική καρέκλα αλλά αγωνίζεται για τη σωτηρία μας. Τα κομματίδια του συστήματος προβάλλονται ως φωνές πλουραλισμού. Τελικά το σύστημα τα έχει χάσει! Η Ν.Δ θα χτυπήσει 40% και θα είναι ντάλα μεσημέρι!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.