#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/09/2013 12:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τέλος στην εποχή των μνημονίωνΩς έτος ανάκαμψης προσδιόρισε το 2014 ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ. Θέλοντας να δώσει ελπίδα στον ελληνικό λαό ανέφερε ότι η χώρα έχει αρχίσει να γυρίζει σελίδα και όλοι, εκτός από κάποιους το βλέπουν αυτό.

Υποσχέθηκε ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος που θα επιτευχθεί φέτος θα πάει στην ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων ενώ έκανε μια σειρά από ανακοινώσεις για τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα.

«Σπάμε καρτέλ και γραφειοκρατία, κόψαμε συντάξεις "μαϊμού", είχε γεμίσει η Ελλάδα "μαϊμού" τυφλούς που έβλεπαν καλύτερα από εμάς».

Φέτος θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά. Στόχος μου να πληρώνουν όλοι από λίγα. Στόχος ο ενιαίος φόρος επιχειρήσεων στο 15%, Κάναμε το πρώτο βήμα με τη μείωση του ΦΠΑ στο 13%.

Για πρώτη φορά πετυχαίνουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Σημαίνει ότι στο τέλος του χρόνου θα έρθει νέα μείωση του χρέους όπως έχουν δεσμευτεί οι δανειστές μας. Από τις αρχές του 2014 το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος θα πάει στην ελάφρυνση των αδικιών. Δεν ξέρουμε πόσο θα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα, είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στον τουρισμό τόνισε ότι πάνω από 18 εκατ. θα έλθουν φέτος στην Ελλάδα ενώ τόνισε ότι υπάρχουν ενδείξεις πώς η ανεργία "φρενάρει" και η ύφεση θα είναι μικρότερη.

Αναφερόμενος στις επενδύσεις τόνισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ξένες εταιρείες. «Ο ΤΑΡ θα δημιουργήσει περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας. Ο αγωγός αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Είναι η μεγαλύτερη επένδυση υποδομής», τόνισε.

Έκανε έκκληση να τελειώσει η συζήτηση για το νέο κούρεμα γιατί "φρενάρει" τις επενδύσεις και έστειλε μήνυμα στους τροικανούς ότι η χώρα δεν αντέχει άλλα μέτρα. «Η Ελλάδα δε χρειάζεται άλλα μέτρα λιτότητας αλλά μέτρα ανάκαμψης».

Τόνισε επίσης ότι όσοι πέρυσι ήταν βέβαιοι ότι η χώρα θα βγει από το ευρώ σήμερα είναι βέβαιοι ότι θα βγει από την κρίση. «Θυμηθείτε που ήμασταν πέρυσι τέτοιο καιρό, όλοι προεξοφλούσαν την έξοδό της από το ευρώ . Η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα, πρέπει το ίδιο να κάνουν και οι δανειστές».

Αναφερόμενος στα θέματα καθημερινότητας είπε: «Μπαίνει τάξη στα αστικά κέντρα και στο κράτος, απομακρύνονται οι λαθρομετανάστες και γίνονται επαναπατρισμοί. Ευχαριστώ την Αστυνομία και το Λιμενικό. Όπως τελειώνει το παραεμπόριο έτσι τελειώνει και το λαθρεμπόριο της μίζας. Έδωσα ήδη χθες εντολή στον υπουργό Εσωτερικών να κινηθούν οι διαδικασίες για να διωχθούν όσοι εφαρμόζουν τέτοια πρακτική"  είπε.

Έστειλε μήνυμα και στα Σκόπια λέγοντας: «Δεν διαπραγματευόμαστε την ιστορική ταυτότητα της Μακεδονίας. Δε δεχόμαστε προκλήσεις. Εμείς τους τείνουμε χέρι φιλίας. Το λέω όσο πιο απλά και ελπίζω να το καταλάβουν».

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι: «Οραματίζονται την καταστροφή της χώρας. Είναι προσκολλημένοι στο παρελθόν. Έγιναν ένα με το χθες». Επιτέθηκε στη Χρυσή Αυγή τονίζοντας ότι «Αντιπροσωπεύουν τους χειρότερους εφιάλτες που γνώρισε η Ευρώπη» ενώ είπε πως «Kαι τα δύο άκρα δεν ενδιαφέρονται για το αύριο. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να διχάσουν την Ελλάδα».

 Το όραμα του για την Ελλάδα του 2021

Τέλος αναφέρθηκε στο νέο όραμα για το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας ώστε το 2021 να εορταστεί η αναγέννηση της Ελλάδας: Αυτή τη στιγμή, οι πιο συντηρητικοί υπολογισμοί θεωρούν ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στα επίπεδα ευημερίας που ήταν πριν την κρίση, γύρω στο 2020!

Και δεν υπολογίζουν πολλά που μπορούν να φέρουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ακόμα ταχύτερα:
Για παράδειγμα, δεν υπολογίζουν καθόλου έσοδα από εκμετάλλευση ενεργειακών πόρων. Δεν υπολογίζουν καθόλου, την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου. Είναι ιδιαίτερα συντηρητικοί υπολογισμοί…
Και μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα απ’ αυτά που προβλέπουν…
Γιατί το νέο αναπτυξιακό πρότυπο θα έχει πέντε βασικά χαρακτηριστικά:
* Θα στηρίζεται στην εξωστρέφεια και στην ανταγωνιστικότητα: Σήμερα, σε συνθήκες κρίσης, οι εξαγωγές συμβάλλουν στο ΑΕΠ κατά 15,5% και μαζί με τον τουρισμό φτάνουν τη συνολική συμβολή της εξωστρέφειας στο 28%. Μέχρι το 2020, πάνω από το 50% του ΑΕΠ μπορεί να προέρχεται από την εξωστρέφεια της Ελληνικής Οικονομίας! Κι αυτό θα σηματοδοτεί μια αναπτυξιακή έκρηξη.
* Σήμερα η μεταποίηση συμβάλλει με το 9% στο ΑΕΠ. Το 2020 μπορεί να ξεπερνά το 12%, να φτάνει και το 15%! Κι αυτό θα στηρίζεται στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής παραγωγής. Κι επίσης θα σηματοδοτεί τη μεταμόρφωση της Ελλάδας σε μια οικονομία που παράγει πλούτο και ευκαιρίες, που κατακτά νέες αγορές και νέους ρόλους. Είχα μια συνάντηση προχθές με όλους σχεδόν τους παραγωγικούς φορείς. Όλοι με διαβεβαιώνουν ότι αυτά είναι απόλυτα εφικτά ως στόχοι. Κι εγώ τα πιστεύω. Ήδη γι’ αυτά δουλεύουμε…
* Και τα δύο αυτά μαζί – εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα - φωτογραφίζουν μια χώρα που δεν αναζητά «προστάτες», αλλά αντίθετα διαδραματίζει σημαντικούς γεωπολιτικούς ρόλους και βρίσκει συμμάχους! Μια ισχυρή Ελλάδα, μια αξιόπιστη Ελλάδα, μια υπολογίσιμη Ελλάδα!
Επισκεφθήκαμε μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Κι αλλάξαμε την ψυχολογία των εταίρων απέναντι στην Ελλάδα.
Επισκεφθήκαμε τις ΗΠΑ και την Κίνα. Σε λίγες μέρες επισκεπτόμαστε το Ισραήλ. Κι ανοίγουμε νέους ορίζοντες για την Ελλάδα.
Επισκεφθήκαμε την Τουρκία. Κι έχουμε πετύχει, με εθνική αξιοπρέπεια, την απαραίτητη ηρεμία ανάμεσά μας. Απαραίτητη και για μας και για εκείνους.
Όλα αυτά αυξάνουν βήμα-βήμα τη γεωπολιτική βαρύτητα της Ελλάδας. Κάτι που κανείς δεν πίστευε ένα χρόνο πριν…
* Και τα τρία αυτά μαζί – εξωστρέφεια, ανταγωνιστικότητα και γεωπολιτική ισχύς – δημιουργούν και προς τα μέσα μια κοινωνία που θα σέβεται τον πολίτη. Που θα τον εμπιστεύεται. Που θα του προσφέρει υπηρεσίες και ευκαιρίες. Που θα επενδύει στην Παιδεία και στον Πολιτισμό. Δηλαδή, στο πιο μεγάλο συγκριτικό μας πλεονέκτημα: στον Έλληνα και στα ταλέντα του.
* Κι όλα αυτά μαζί, θα συμπληρώνονται από φυσικούς πόρους που ξέρουμε πια ότι υπάρχουν και που μπορούν να αναβαθμίσουν και το ρόλο της χώρας μας και τον πλούτο της. Αλλά για να αξιοποιήσουμε όλο τον ενεργειακό μας πλούτο, ιδιαίτερα στην ΑΟΖ, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι στο εσωτερικό, να ενισχύσουμε τα στηρίγματα και τις συμμαχίες μας στο εξωτερικό και να κάνουμε προσεκτικά βήματα.
Μόλις προχθές ο αντιπρόεδρος κ. Βενιζέλος είχε πολύ σημαντικές συνομιλίες στο Κάϊρο με την Αιγυπτιακή ηγεσία. Και υπάρχουν θετικές εξελίξεις, ιδιαίτερα για την ΑΟΖ.
Όλα αυτά μπορούν να έχουν γίνει πραγματικότητα ως το 2020. Πράγμα που σημαίνει ότι τελικά μπορούμε ως τότε να ξεπεράσουμε κάθε προηγούμενο ευημερίας.
Και την επόμενη χρονιά, το 2021 να γιορτάσουμε όχι απλώς τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και την αναγέννηση της χώρας μας! Να γιορτάσουμε μια Ελλάδα πιο Ελεύθερη, πιο σίγουρη για τον εαυτό της, με ηγετικούς ρόλους στην περιοχή της, με μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη και σεβαστή απ’ όλους.
Αυτή την Νέα Ελλάδα χτίζουμε από σήμερα. Τη χτίζουμε όλοι μαζί. Δύο κόμματα που κυβερνάμε σήμερα και πολλοί άλλοι που στηρίζουν την προσπάθειά μας, ό,τι κι αν ψήφισαν στο παρελθόν.
Γιατί ό,τι καλό έγινε σε αυτό τον τόπο, το έκαναν οι Έλληνες ενωμένοι!
Όχι παλεύοντας ο ένας εναντίον του άλλου.
Αυτή η Νέα Ελλάδα που χτίζουμε, θα είναι αντάξια εκείνης που οραματίστηκαν όσοι ξεκίνησαν τον αγώνα της Ανεξαρτησίας μας πριν 200 χρόνια.
Αυτή η Νέα Ελλάδα που χτίζουμε θα είναι αντάξια με όσα οραματίστηκαν, εφτά γενιές Ελλήνων από τότε. Και οι γονείς μας και οι παππούδες μας και οι δικοί τους γονείς και οι προηγούμενοι...
Όλοι αυτοί που πήραν ένα ματωμένο βράχο στην άκρη της Ευρώπης, τον απελευθέρωσαν, τον πότισαν με το αίμα τους τόσες φορές, μετρήθηκαν πάνω του ξανά και ξανά, έδειξαν τον καλύτερο και το χειρότερο εαυτό τους, τις μεγάλες αρετές και τα μεγάλα ελαττώματά τους, αλλά τον παρέδωσαν κάθε φορά καλύτερο στις επόμενες γενιές!
Όλοι αυτοί ζητούν να κάνουμε κι εμείς το ίδιο! Και κάτι παραπάνω: Να ξεπεράσουμε οριστικά τις κακοδαιμονίες που ταλαιπωρούν τη χώρα μας από τη συγκρότησή της. Να αφήσουμε οριστικά πίσω ό,τι μας σημάδεψε ως τώρα.
Γιατί το αξίζουμε και το μπορούμε. Και θα το κάνουμε.
Το ίδιο απαιτούν και τα παιδιά μας. Και τους το οφείλουμε!
Τα λίγα προηγούμενα χρόνια, τα παιδιά μας πίστεψαν ότι θα τους παραδώσουμε μια χώρα υποθηκευμένη για πολλές γενιές. Και πολλά απ’ αυτά έφυγαν σε άλλους τόπους…
Στο χέρι μας είναι πια να διαψεύσουμε αυτούς τους φόβους. Και να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα πιο ανταγωνιστική από ποτέ, πιο εξωστρεφή από ποτέ, πιο δημοκρατική από ποτέ.
Και να φέρουμε πίσω όσα απ’ τα παιδιά μας ξενιτεύτηκαν…
Άλλωστε, πώς να το κάνουμε; Δεν γίνεται πέντε έξι χρόνια σκληρής δοκιμασίας, να σβήσουν τρείς χιλιάδες χρόνια ένδοξης Ιστορίας !
Όμως τι μας λέει η Ιστορία μας;
Ότι σε στιγμές διχασμού, ναι, οι Έλληνες δημιουργούν τραγωδίες.
Αλλά σε στιγμές ενότητας, μπροστά σε κίνδυνο, οι Έλληνες κάνουν θαύματα!
Ένα μικρό θαύμα αρχίζει να γίνεται στην Ελλάδα.
Με πολλούς κόπους. Με πολλές θυσίες. Με πολύ πόνο. Πάρα πολύ πόνο.
Άλλα αρχίζει ήδη…

Πιστέψτε με, θα μου ήταν πολύ πιο απλό να ερχόμουν εδώ και να έταζα, κι εγώ, λαγούς με πετραχήλια.
Να σας έλεγα τα εύκολα, τα ευχάριστα, τα συνηθισμένα, τα μικρά…
Προτιμώ να σας πω τα δύσκολα, που όμως δεν είναι πια δυσάρεστα.
Τα καινούργια, που δεν είναι ασφαλώς συνηθισμένα.
Και τα μεγάλα, που είναι αντίστοιχα με τις φιλοδοξίες αυτού του λαού, αντίστοιχα με την Ιστορία του, αντίστοιχα με τα όνειρα που έχει για τα παιδιά του.
--Τέλος η αναδιανομή δανεικών. Στο εξής η Ελληνική κοινωνία θα αναδιανέμει δίκαια τον πλούτο και τις ευκαιρίες που θα παράγει.
--Τέλος η Ελλάδα του κρατισμού, της γραφειοκρατίας και των κυκλωμάτων, που δεν άφηναν τίποτε να προχωρήσει. Στο εξής η Ελλάδα θα κάνει άλματα με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια.
--Τέλος η Ελλάδα που αναζητά προστασία και προστάτες. Στο εξής η Ελλάδα θα κερδίζει συμμάχους, νέους ρόλους στην περιοχή της και νέες αγορές στον κόσμο.
-- Τέλος η Ελλάδα που σαρωνόταν από κύματα λαθρομεταναστών και όπου κυριαρχούσε ο φόβος για την ασφάλεια του πολίτη. Στο εξής η Ελλάδα θα είναι φιλόξενη για όλους, αλλά και αυστηρή με όσους δεν σέβονται τα σύνορα και τους νόμους της. Και οι πολίτες θα νιώθουν την ασφάλεια που τους χρωστά η Πολιτεία.
-- Τέλος η εποχή που κάποιοι προσπαθούσαν να απαλλαγούν από την εθνική μας παράδοση κι από την πολιτιστική μας ταυτότητα, για να γίνουν τάχα «ψευτο-Ευρωπαίοι». Άλλους τους ενοχλούσε η σχολική ιστορία μας και προσπαθούσαν να την ξαναγράψουν με απίστευτες στρεβλώσεις. Άλλους του ενοχλεί η θρησκευτική παράδοση της Ορθοδοξίας. Τέλος όλα αυτά!
Δεν είναι ευρωπαϊκή προσέγγιση αυτή. Οι Ευρωπαίοι σέβονται τον εαυτό τους, την Ιστορία τους και την παράδοσή τους.
Παντού στον κόσμο, οι λαοί που προοδεύουν σέβονται και υπερασπίζονται την ταυτότητά τους και την εθνική τους κληρονομιά! Ενώ αυτοί που ξεχνούν ποιοι είναι, δεν προκόβουν, μένουν στο περιθώριο.
--Σε λίγο θα μπορούμε να πούμε, τέλος και η εποχή των μνημονίων! Όπου άλλοι καθόριζαν την πολιτική μας, γιατί οι ίδιοι δεν μπορούσαμε να περάσουμε ούτε μήνα χωρίς να μας δανείσουν. Στο εξής η Ελλάδα θα στέκεται με αξιοπρέπεια στα πόδια της, θα ορίζει την τύχη της και θα αποδεικνύει κάθε μέρα την αξιοπιστία της, αλλά και την ευθύνη που έχει απέναντι στο λαό της.
Κι αυτή η απαλλαγή από «το άγος και το άχθος» του υπερδανεισμού, θα είναι η σύγχρονη Απελευθέρωση της Ελλάδας! Και ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε την Ανεξαρτησία μας και την Ελευθερία μας που τόσο δύσκολα κερδήθηκαν.
Αυτά πιστεύω. Για αυτά παλεύω. Σε αυτά σας θέλω όλους μαζί μου.
Αυτά ξεκινήσαμε να κάνουμε πράξη τον τελευταίο χρόνο.
Αυτά είμαι βέβαιος ότι θέλει ο Ελληνικός λαός.
Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με στήριξαν και με στηρίζουν. Και είναι πολλοί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη δική μου παράταξη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα άλλα κόμματα που συγκυβερνήσαμε τον τελευταίο χρόνο.
Η επιτυχία μας θα είναι όλων των Ελλήνων. Και για όλους τους Έλληνες. Ακόμα και για εκείνους που στέκονται εμπόδιο στις προσπάθειές μας.
Ακόμα και για εκείνους που σήμερα έχουν αγχωθεί, γιατί πόνταραν στην καταστροφή και βλέπουν να πλησιάζει η Ανάκαμψη.
Γι’ αυτό είμαστε υπερήφανοι για ό,τι κάνουμε.
Γιατί όταν θα επιτύχουμε, θα ωφεληθούν όλοι.
Τρία είναι τα μυστικά της επιτυχίας.
Τολμάμε για τη Νέα Ελλάδα.
Πιστεύουμε στον Έλληνα
Και ενώνουμε τους Έλληνες!
Σας ευχαριστώ πολύ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 07/09/2013 12:47:58

  φοροδιαφυγη εισφοροδιαφυγη,ρευστοτητα για να κινηθει η αγορα;

 2. Γιώργος Γκάγκαλης avatar
  Γιώργος Γκάγκαλης 07/09/2013 12:55:55

  Ηγέτης, χίλια μπράβο.

 3. leak avatar
  leak 07/09/2013 13:08:20

  Κλείσε τα ασφαλιστικά Ταμεία Αντώνη.
  Μας έχουν στεγνώσει.
  Στροφή στην ιδιωτική ασφάλιση.
  Δημόσια συνταξιοδότηση μόνο για τους πραγματικά ανήμπορους. Θα ησυχάσουμε εμείς, θα ησυχάσεις και εσύ.

  • zap-zap avatar
   zap-zap @ leak 07/09/2013 14:53:28

   Ο Πινοσέτ είσαι;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ leak 07/09/2013 17:21:27

   Έχεις ξεφύγει. Επιεικώς...

  • Ήμερος Αγριόλυκος avatar
   Ήμερος Αγριόλυκος @ leak 07/09/2013 21:30:04

   Τη βρήκες τη λύση εσύ. Εκτός κι έχεις Ασφαλιστική εταιρεία. Τι θα ακούσουμε ακόμη;

   • leak avatar
    leak @ Ήμερος Αγριόλυκος 08/09/2013 00:32:15

    Δεν εχω εταιρία. Απλώς, βαρέθηκα να πληρώνω για 50αρες συνταξιούχες, που μάλιστα θεωρούν την νέα γενειά διεφθαρμένη.
    Επίσης, το ό,τι πληρώνουμε ως δημόσιο υπάλληλο τον ολυμπιονίκη, παιχταρά κατά τα άλλα, Γιώργο Σιγάλα, που μάλλον δεν μάζεψε αρκετό χρήμα από την χρυσή εποχή του Θρύλου, με κάνει να αηδιάζω για την αίσθηση δικαίου που έχουν μερικοί.

    • Ήμερος Αγριόλυκος avatar
     Ήμερος Αγριόλυκος @ leak 08/09/2013 10:03:57

     Αν δεν έχεις προσωπικό συμφέρον, ζητάς να διορθωθούν τα κακώς κείμενα. Όχι να γκρεμιστεί το σπίτι γιατί έχει διαρροή το ...καζανάκι. Κατάλαβες ;

     • leak avatar
      leak @ Ήμερος Αγριόλυκος 08/09/2013 13:27:05

      Σε κατάλαβα. Δες και εσύ όμως ότι τα κακώς κείμενα είναι ο κανόνας.
      Έτσι και αλλιώς για τους αδύναμους δίχτυ προστασίας δεν υπάρχει. Οπότε ναι, αν το σπίτι είναι χάλβαλο, πρέπει να γκρεμιστεί.

     • Ήμερος Αγριόλυκος avatar
      Ήμερος Αγριόλυκος @ leak 08/09/2013 19:18:15

      Δεν γκρεμίζουμε το σπίτι μας. Το ανακατασκευάζουμε με το μικρότερο δυνατό κόστος. Ας γκρεμίσουμε μόνο τα κακώς κείμενα κι αυτούς που τα στηρίζουν και τα ανέχονται.

     • akenaton avatar
      akenaton @ Ήμερος Αγριόλυκος 08/09/2013 19:25:30

      Αν το κάνετε αυτό που λετε, τότε το σπίτι σας θα ... πέσει από μόνο του :)

     • Ήμερος Αγριόλυκος avatar
      Ήμερος Αγριόλυκος @ akenaton 08/09/2013 19:37:33

      Μή φοβάστε. Κάθε ημέρα γινόμαστε και πιό πολλοί αυτοί που δεν ανεχόμαστε πια και δεν θα επιτρέψουμε να πέσει. :-)

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ akenaton 09/09/2013 11:07:50

      Ωραία, οπότε όταν θα πέσει, θα γλυτώσουμε από περισσότερους.

 4. καρ avatar
  καρ 07/09/2013 13:14:39

  Ελπίζουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας να έχουμε όντως αφήσει πίσω την κρίση και να επιστρέψουν μόνιμα τα χαμόγελα στα στόματά μας. Αν και η λογική φρενάρει κάποιους από εμάς από το να παραδοθούμε... αμαχητί στην αισιοδοξία, την ελπίδα δεν μπορεί κανείς να μας την στερήσει... :-)

 5. Αλεξανδρινος avatar
  Αλεξανδρινος 07/09/2013 13:26:57

  Αγαπητέ Πρωθυπουργέ, συνΕλληνα Αντώνη,

  Καλά τα οράματα, καλά τα σχέδια, καλές και οι προθέσεις! Τα ίδια έλεγε και το παιδί της Αλλαγής, ο Σημίτης, ο Καραμανλής ο Β' κ.ο.κ.
  Φαίνεσαι για άνθρωπος της πιάτσας, ώρες ώρες νομίζεις ότι γυαλίζει το μάτι σου. Εκείνο το "τί μ*λ*κ*ς..." που εκστόμισες στην κρατική τηλεόραση δείχνει ότι είσαι απλός άνθρωπος. Σαν απλός άνθρωπος που είσαι σου ζητώ να κινηθείς Α Μ Ε Σ Α!
  Φτάνουν τα λόγια, έχεις άλλους 2-3 μήνες μπροστά σου μόνο κακά τα ψέμματα γιατί μετά αρχίζει μια παρατεταμένη εκλογική περίοδος (Ευρωεκλογές/Δημοτικές/Εθνικές). Η Ελλάδα θα χάσει άλλους 6-7 μήνες το 2014 στα πόδια του Κασιδιάρη και του Μπουτάρη.
  Αντώνη, ο χρόνος κυλά αντίστροφα, το 2014 θα είναι μια χρονιά που δε θα κινείτε τπτ λόγω εκλογών! Ότι είναι να κάνεις, κάντο Σ Η Μ Ε Ρ Α!
  Ευχαριστώ

 6. firiki2010 avatar
  firiki2010 07/09/2013 14:18:04

  "...Αυτή την Νέα Ελλάδα χτίζουμε από σήμερα. Τη χτίζουμε όλοι μαζί. Δύο κόμματα που κυβερνάμε σήμερα και πολλοί άλλοι που στηρίζουν την προσπάθειά μας, ό,τι κι αν ψήφισαν στο παρελθόν.
  Γιατί ό,τι καλό έγινε σε αυτό τον τόπο, το έκαναν οι Έλληνες ενωμένοι!
  Όχι παλεύοντας ο ένας εναντίον του άλλου....Όλοι αυτοί που πήραν ένα ματωμένο βράχο στην άκρη της Ευρώπης, τον απελευθέρωσαν, τον πότισαν με το αίμα τους τόσες φορές, μετρήθηκαν πάνω του ξανά και ξανά, έδειξαν τον καλύτερο και το χειρότερο εαυτό τους, τις μεγάλες αρετές και τα μεγάλα ελαττώματά τους, αλλά τον παρέδωσαν κάθε φορά καλύτερο στις επόμενες γενιές!....Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με στήριξαν και με στηρίζουν. Και είναι πολλοί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη δική μου παράταξη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα άλλα κόμματα που συγκυβερνήσαμε τον τελευταίο χρόνο.
  Η επιτυχία μας θα είναι όλων των Ελλήνων. Και για όλους τους Έλληνες. Ακόμα και για εκείνους που στέκονται εμπόδιο στις προσπάθειές μας. .. "
  Διαφορά ύφους και ήθους ! Τεράστια διαφορά ! Ξέρουμε όλοι από ποιους !

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ firiki2010 07/09/2013 15:16:55

   Ακριβώς ! Υφος και ήθος που τον ξεχωρίζει από τους υπολοίπους !!

  • chrisss avatar
   chrisss @ firiki2010 07/09/2013 15:35:26

   Νομίζω οτι ήταν η καλύτερη απάντηση στο διχαστικό και μικροκομματικό " ή εμείς ή αυτοί" αυτού του ολίγιστου πολιτικάντη, του Τσίπρα και της παρεούλας του.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ firiki2010 07/09/2013 17:24:31

   Το κακό είναι που μετράμε την τσέπη πάνω από το ήθος τις τελευταίες δεκαετίες. Και αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της κρίσης. Προηγήθηκε και διέλυσε όλα τα αντισώματα η πνευματική κρίση. Και δνε πήραμε χαμπάρι τι ερχόταν επειδή οι πολλοί ήταν της άποψης: "ότι φάμε κι ότι πιούμε..."

   Δε θα τιθόταν καν θέμα του ποιος θα κερδίζει εκλογές όοσο βάζει για πρωθυπουργός αν είχαμε παιδεία. Και θα ήταν αυτοδύναμος σήμερα, όχι κρατημένος εν μέρει από το Μπένι...

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ Γεώργιος Τ. 07/09/2013 18:31:57

    Ετσι είναι .

 7. daresome avatar
  daresome 07/09/2013 14:51:30

  Οι εύνοιες και το τάισμα στις κομματικές ελίτ, συμβούλους, παρατρεχάμενους, υπαλλήλους της Βουλής, βοηθούς νερουλάδες, βολευτές και υπουργούς κλπ. θα κοπούν ?

 8. ΣΙΝΙΑΛΟ avatar
  ΣΙΝΙΑΛΟ 07/09/2013 15:14:09

  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ .

 9. airman avatar
  airman 07/09/2013 15:17:58

  Με τη θηλιά στο λαιμό, χαλαρότερη ή πιο σφιχτή δεν έχει σημασία.
  Με τις εκλογές στη Γερμανία να παίζουν το ρόλο τους και να κρεμόμαστε από τα .... της Μέρκελ ή τα .... του Σόιμπλε.
  Με την αστάθεια στον Αραβικό κόσμο και το δάχτυλο κάποιων στη σκανδάλη λόγω Συρίας.
  Με τον πολύ απλό κόσμο να θέλει να ελπίζει αλλά να αμφιβάλει αν αξίζει τον κόπο.
  Με κάποιους να επενδύουν στην οργή, την αγωνία και τα υπαρκτά καθημερινά προβλήματα, που μπορεί να ξεκίνησαν (ή να ήταν) μικρά αλλά εξελίχθηκαν σε μεγάλα και ενδεχομένως ανυπέρβλητα.
  Με όλα τα παραπάνω και τον ''οφέλιμο'' χρόνο να στερεύει δραματικά, αν δεν ''τρέξουν'' οι εξελίξεις προς την κατεύθυνση των ξεκάθαρων και οριστικών λύσεων, τότε το όραμα θα ξεθωριάσει γρήγορα, θα ακούγεται σαν παραμύθι και θα μείνει η ''κολοκύθα''.
  Όσο και να το θέλει ένας άνθρωπος, ακόμα κι αν είναι Πρωθυπουργός, δύσκολα μπορεί να υποστηρίξει μόνος του ένα εγχείρημα που απαιτεί συλογική αποτελεσματική προσπάθεια, αποφασιστικότητα και ταχύτητα. Ακόμα κι αν κερδίσει λίγη ακόμα ανοχή από όσους δοκιμάζονται στα όρια, ακόμα κι αν τους αποτρέψει προσωρινά από επιλογές θυμού, ακόμα κι αν τους συγκινήσει με τον προσωπικό του αγώνα, ο χρόνος είναι ο χειρότερος εχθρός του.
  Το όραμα του Σαμαρά αξίζει τον κόπο. Το ερώτημα όμως που βασανίζει πολλούς είναι αν αξίζει να ελπίζουν πλέον για το όποιο όραμα.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ airman 07/09/2013 22:20:57

   «Αυτά πιστεύω. Για αυτά παλεύω.»

   airman είπε:
   Το ερώτημα όμως που βασανίζει πολλούς είναι αν αξίζει να ελπίζουν πλέον για το όποιο όραμα.

   Τό δικό μου τὀ ερώτημα είναι: άν δέν αξίζει να ελπίζουν πλέον για το όποιο όραμα, τί νόημα έχει η καθημερινότητα; Άσε πού έχει καί ημερομηνία λήξης καί πολλάκις (η λήξη) προηγείται τής ημερομηνίας;

 10. The Camel avatar
  The Camel 07/09/2013 15:29:29

  Δηλαδή υπερφορολογείται ο μέσος εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα για να εισπράττουν μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος οι ένστολοι που έχουν υποστεί τις μικρότερες μειώσεις στο δημοσιο, πληρώνονται στην ώρα τους και έχουν κι άλλα προνόμια;

  Είναι αυτο σωστό και δίκαιο; ΟΧΙ ασφαλώς αλλά γίνεται για τις ψηφους των ενστόλων. Λες και δεν παίρνει η ΝΔ τις περισσότερες. Τις ψηφους των άλλων που θα χασει τις έχουν σκεφτεί;
  Εγώ μονο ξέρω 8 Νεοδημοκρατες που αγανάκτησαν και μου λένε δεν πρόκειται να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Να τον ψηφίσουν οι ένστολοι, μου λένε. Αγανάκτηση της στιγμής; Ισως. Θα δείξει όμως γιατί τα ραβασακια με τους φόρους θα συνεχίσουν να έρχονται και δεν είναι αγρότες για να μην ιδρώνει το αυτί τους και να ματώνει η τσέπη τους.

  • Κώστας Τ avatar
   Κώστας Τ @ The Camel 07/09/2013 22:04:20

   Τόσο μίσος για τους Στρατιωτικούς -Αστυνομικούς; Δεν άκουσες ότι μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις τους πάνω από 60%;Αλλού ζείς ή ψηφίζεις ΔΗΜΑΡ;

   • The Camel avatar
    The Camel @ Κώστας Τ 08/09/2013 12:04:58

    Η διαφορά μας είναι οτι εγώ τσεκάρω (μερικές φορές) αυτά που ακούω. Τοσο απλά.
    Αλήθεια αφου με ρωτάς, εσυ στρατιωτικός είσαι και νοιάζεσαι γαι την τσέπη σου; Εγώ νοιάζομαι για την δική μου γιατί είμαι εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα και πληρώνω για τα προνόμια καθε συντεχνίας μια ζωή.

    Η αλήθεια είναι οτι οι ένστολοι έχουν υποστεί την μικρότερη μεσοσταθμική μείωση μισθών στο δημοσιο. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία και αυτό αναφέρει σε απάντηση του σε βουλευτές της ΝΔ ο αρμόδιος υπουργός. (Σταικούρας)

    Γνωρίζεις οτι η επέκταση του μέτρου για τον φόρο αλληλεγγύης ως το 2016 οφείλεται εν μέρει στην απροθυμία της κυβέρνησης να μειώσει την μισθολογική δαπάνη των ενστόλων κατα 250 εκ. ευρώ απο φέτος;

    Σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται ο Αντώνης να τους μοιράσει μέρος του πρωτογενούς πελονάσματος που δημιουργήθηκε απο την υπερφορολόγηση τοθ ιιδωτικού τομέα.
    Κατι ακομη. Δεν έχω καμία σχέση με ΔΗΜΑΡ κ.τ.λ. Ηλίθιος δεν είμαι όμως και δυστυχώς για την ΝΔ δεν είμαι ο μονος αν συνεχίσει να κάνει ή να υπόσχεται ρουσφέτια σε κάθε ισχυρή συντεχνία.

    • αντιρεαλιστής avatar
     αντιρεαλιστής @ The Camel 08/09/2013 14:23:35

     Σοβαρολογείς;ο πατέρας μου υπέστη μείωση 50% μέχρι στιγμής με το ιερό μνημόνιο να προβλέπει μείωση ακόμα ενός 41% στο ήδη μειωμένο 50%,συνολικά 76%,μισθός 980!Καθημερινός κίνδυνος της ζωής για τον πατέρα,καθημερινή αγωνία για τα παιδιά αν έχουν πλέον πατέρα όταν αργούσε να έρθει από την δουλειά γιατί εκεί αν δεν τελειώσεις δεν φεύγεις,κανένα από τα προνόμια άλλων ΔΥ και τολμάς και μιλάς ρε αχαρακτήριστε τύπε;ωραίο το να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα αλλά βάλε λίγο μυαλό.

     • gonzilaus avatar
      gonzilaus @ αντιρεαλιστής 09/09/2013 18:17:51

      Ρε φίλε με κοροϊδεύεις; Ποιος ΔΥ παίρνει σήμερα 980 ευρώ; Ο μέσος συνταξιούχος του στρατού παίρνει μαζί με το επικουρικό πάνω από 1400. Ποιος συνταξιούχος παίρνει τόσα; Ο απλός ΕΠΟΠ παίρνει σήμερα τουλάχιστον 700. Ποιος αγράμματος ανιδείκευτος εργάτης παίρνει τόσα; Ναι μείωσε 40% τους τρελούς μισθούς. Αν σας βαστάει μπείτε στο εννιαίο μισθολόγιο.

  • και Κλεφτης και Απελατης avatar
   και Κλεφτης και Απελατης @ The Camel 07/09/2013 23:26:05

   τι εχουν υποστει οι ενστολοι; τις μικροτερες μειωσεις; που ζεις μεγαλε; στο pango pango;

   • The Camel avatar
    The Camel @ και Κλεφτης και Απελατης 08/09/2013 11:41:47

    Εσυ που ζεις αγαπητέ. Ρώτησε το υπουργείο οικονομικών να σου πουν τι μεσοσταθμικές μειώσεις έχουν υποστεί οι ένστολοι και ποιές οι υπολοιποι δημοσιοι υπάλληλοι. Οι ενστολοι έχουν υποστεί τις ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ μεσοσταθμικές μειώσεις στο δημοσιο.
    Φυσικά, αμα ακους τι λένε οι εκπροσωποι κάθε επαγγελματικής ομάδας και τους πιστεύεις τα ανάλογα συμπεράσματα βγάζεις.

    Ακόμη καλυτερα θα ήταν να .

   • The Camel avatar
    The Camel @ και Κλεφτης και Απελατης 08/09/2013 11:47:58

    (ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ) Ακόμη καλυτερα θα ήταν να δημοσιοποιήσει η ΓΓΠΣ τα ποσά (μικρότερος, μεγαλυτερος, μέσος) που δήλωσαν οι ένστολοι και άλλες ομάδες απο μισθούς για το 2012 και το 2011 ώστε ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του.

    Κατι ακομη. Δες τι έχει απαντήσει ο Σταικούρας σε βουλευτές της ΝΔ τον Φεβρουάριο ή Μαρτιο που εγκαλουσαν την κυβέρνηση γιατί τάχα αδίκησε τους ένστολους.

    • maverick avatar
     maverick @ The Camel 08/09/2013 21:35:09

     Για να δούμε τελικά σ’ αυτό το τόπο, ποιοι πραγματικά είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα πρέπει να μιλήσουμε με γεγονότα.
     Έτσι λοιπόν Δ.Υ. Π.Ε. κατηγορίας (πανεπιστημιακής εκπαίδευσης), με 28 χρόνια υπηρεσίας, με αργίες κλπ να εργάζεται, με δύο τέκνα, έχει μισθό 1350 ~ ευρώ σήμερα, την ίδια στιγμή ο Υποπλοίαρχος Λ.Σ., απόφοιτος λυκείου (εξ υπαξιωματικών) και όχι ανώτατης παραγωγικής σχολής, με 24 χρόνια υπηρεσίας, με ένα τέκνο, αμείβεται με 1550 ~ ευρώ μηνιαίως (με πενθήμερα και όχι νυχτερινά) και ο οποίος υπηρετεί το ίδιο αντικείμενο, στο ίδιο γραφείο και στην ίδια Υπηρεσία, με τον ανωτέρω Δ.Υ..
     Ο κατά τα άλλα Δ.Υ. υπάλληλος, έχει μηνιαίες κρατήσεις 950 ευρώ, για να απολάβει στη καλύτερη περίπτωση ένα ράντζο μαζί με τις κατσαρίδες, σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο, την ίδια στιγμή που ο ένστολος νοσηλεύεται μόνο σε στρατιωτικά νοσοκομεία (ΝΝΑ κλπ), με την ανάλογη θέση βεβαίως, μακριά από τη χλέμπα των λοιπών παροικούντων την «Ιερουσαλήμ»! Όσο για παραθεριστικά θέρετρα, ας μην μιλήσουμε καλύτερα.
     Όσο για το εφάπαξ, ο Δ.Υ., Π.Ε. εκπαίδευσης, με τα σημερινά δεδομένα, μετά από σαράντα χρόνια (40) πραγματικής υπηρεσίας και όχι με πλασματικά χρόνια, με όριο ηλικίας άνω των εξήντα-εξήντα επτά ετών, έχει να ελπίζει ότι θα εισπράξει μετά τριετίας από τη συνταξιοδότηση και όχι άμεσα, λιγότερα από 25.000 – 5.000 ευρώ, ενώ ο εν’ αποστρατεία Πλωτάρχης Λ.Σ., απόφοιτος λυκείου, με 25 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, συν τα πέντε πλασματικά, ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας, θα έχει να λαμβάνει περίπου 100.000 ευρώ στο εφάπαξ και σύνταξη κατ’ ελάχιστα μικρότερη, από την αμοιβή του εν ενεργεία.
     Και όλα αυτά με το ίδιο ύψος μηνιαίων κρατήσεων. Προφανώς, για μία ακόμη φορά, επιβεβαιώνεται ότι κάποιοι είναι τα παιδιά και κάποιοι τα αποπαίδια. Γι’ αυτό και οι «κύριοι» ιθύνοντες, δεν τολμούν να εφαρμόσουν ένα πραγματικά ανταποδοτικό, κοινωνικά δίκαιο, σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης (υποχρεωτικής), ώστε το επίπεδο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και το ύψος της σύνταξης, να προσδιορίζονται από τα έτη ασφάλισης και το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών (κεφάλαιο). Αλλά ξέχασα, ότι ζω στην Ελλάδα και όχι σε άλλη ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα!
     Υ.Γ.
     α)Όλα τα ανωτέρω, δεν αφορούν ειδικές κατηγορίες ένστολων!!!

     β)Για όλα αυτά βέβαια, η ΑΔΕΔΥ (διακομματικά δυστυχώς), ως Πόντιος Πιλάτος, προτιμάει να πρωταγωνιστεί μόνιμα στη ταινία «Μάτια και αυτιά ερμητικά κλειστά», άλλωστε υπάρχουν και τα μπάνια του λαού.

 11. chrisss avatar
  chrisss 07/09/2013 15:41:09

  Όπως και να το κάνεις, ο ρόλος του αστυνομικού για την κοινωνία, είναι πιο σημαντικός από εκείνον που κάθεται πίσω από ένα γκισέ στην εφορία, αλλά και πιο σημαντικός ακόμα και από εκείνον που είχε ένα μαγαζάκι και , δυστυχώς , έκλεισε. Αυτό, σε συνδυασμό με την επικινδυνότητα που έχουν πολλά από τα επαγγέλματα αυτά( πιλότος πολεμικής αεροπορίας, ΜΑΤ κ.α.) πρέπει να πληρώνεται. Έτσι απλά.

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ chrisss 07/09/2013 15:59:29

   Δηλ. ο ρόλος των ΜΑΤ είναι πιο σημαντικός των μαγαζιών που κλείνουν.
   Και για τους πιλότους να δεχτώ κινδύνους επαγγέλματος, τα ΜΑΤ τι ακριβώς κίνδυνο έχουν;
   Τενοντίτιδα από το ξύλο που ρίχνουν;

   Κι εσείς Camel, κάνατε μακροβούτι στο πλεόνασμα και διαμαρτύρεστε που θα δοθεί;
   Αγάντα λίγο να το δούμε πρώτα...

 12. Β.Κ.Σιάπκα avatar
  Β.Κ.Σιάπκα 07/09/2013 16:19:18

  – Τέλος η εποχή που κάποιοι προσπαθούσαν να απαλλαγούν από την εθνική μας παράδοση κι από την πολιτιστική μας ταυτότητα, για να γίνουν τάχα «ψευτο-Ευρωπαίοι». Άλλους τους ενοχλούσε η σχολική ιστορία μας και προσπαθούσαν να την ξαναγράψουν με απίστευτες στρεβλώσεις. Άλλους του ενοχλεί η θρησκευτική παράδοση της Ορθοδοξίας. Τέλος όλα αυτά!
  Δεν είναι ευρωπαϊκή προσέγγιση αυτή. Οι Ευρωπαίοι σέβονται τον εαυτό τους, την Ιστορία τους και την παράδοσή τους.
  Παντού στον κόσμο, οι λαοί που προοδεύουν σέβονται και υπερασπίζονται την ταυτότητά τους και την εθνική τους κληρονομιά! Ενώ αυτοί που ξεχνούν ποιοι είναι, δεν προκόβουν, μένουν στο περιθώριο.


  Ευχαριστούμε Αντώνη Σαμαρά! Και είμαστε πολλοί....

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Β.Κ.Σιάπκα 07/09/2013 17:26:36

   Αυτό το σημείο μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση. Έσφαξε με το βαμβάκι Ρεπούση και Διαμαντοπούλου μαζί με όσους ταυτίζονται σε απόψεις...

 13. Mariana avatar
  Mariana 07/09/2013 16:47:45

  Όχι αυτά δεν μπορούν να αλλάξουν. Προβλέπονται από το καταστατικό ιδρύσεως της ΕΛΛΑΣ Α.Ε. το 1830 ως απαραίτητες προϋποθέσεις για την ύπαρξη της εταιρείας. Ο πρώτος διευθύνων σύμβουλος Καποδίστριας δολοφονήθηκε από τους μεγαλομετόχους επειδή θέλησε να κάνει τέτοιες αλλαγές. Έκτοτε σέβονται όλοι το καταστατικό.

 14. Σ/ς avatar
  Σ/ς 07/09/2013 17:02:29

  Δικαιόνομαι.¨Οταν γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο από κοντά στο Βυζαντινό στην Άρτα,είπα μέσα μου,αυτός ξεχωρίζει από τους άλλους.Παρ' ότι η καθημερινότητα με τσακίζει, τον στηρίζω μ' όλη μου την ψυχή, διότι είναι ο ηγέτης που σκέφτετε και πράτει για τις επόμενες γενεές και και αφήνει άλλους να σκέφτονται τις επόμενες εκλογές.Θα το πω και πάλι ,τώρα στις δύσκολες στιγμές τις πατρίδας μας,είναι θείο δώρο που κυβερνήτης είναι ο άνθρωπος που λέγεται Αντώνης ΣΑΜΑΡΑΣ.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Σ/ς 07/09/2013 17:34:00

   Δε τον έχω γνωρίσει από κοντά αλλά όταν έχω δει τόσες ομιλίες του νιώθω πως τον ξέρω προσωπικά χρόνια. Και πιο πολύ με κερδίζει το ότι όταν αλλάζει πορεία -όπως τότε με το ναι σε όλα του μεσοπρόθεσμου- βγαίνει στα ίσια και αναλαμβάνει τις ευθύνες του εξηγώντας τη λογική που τον οδήγησε εκεί. Και δε τα παρατάει στα δύσκολα. Θα ήταν πανεύκολο να πάει σε εκλογές τότε με την ΕΡΤ. Θα είχε το πάνω χέρι λόγω του τι ήταν η ΕΡΤ. Δε τον ένοιαζε να κρατηθεί αυτός πολιτικά όμως. Τον νοιάζει να ορθοποδήσει ο τόπος. Και για αυτό δουλεύει και το πιστεύει αυτό που κάνει.

 15. Nik avatar
  Nik 07/09/2013 17:06:21

  Η γραφειοκρατεία είναι συχνά δημιούργημα του ενός υπαλλήλου, που για να καλύψει τον κ.... του σε βάζει να υποβάλεις μια αχρείαστη βεβαίωση ή υπεύθυνο δήλωση, δηλαδή να τρέχεις. Ετσι δεν γίνεται δουλειά.

  Η γραφειοκρατεία σταματά με την γρήγορη μεταφορά σε ηλεκτρονικό σύστημα των διαδικασιών και αφαίρεση του "ανθρώπινου παράγοντα" δηλαδή του φυγόπονου και ευθυνόφοβου ημιμαθούς υπαλλήλου που ζητά πιστοποιητικό ότι ένα βρέφος 19 ημερών είναι ..... άγαμο!

  Φτάνουν τα ευχολόγια σε αυτό τουλάχιστον το ζήτημα!

 16. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 07/09/2013 17:42:11

  ΠΡΟΕΔΡΕ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ........που λεει και ο Προφητης ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.....Και να μην ξεχνιεμαστε να κανεις και εκεινη την περιβοητη......ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΞΕΤΑΣΣΤΙΚΗ για την κατασταση που εφερε τη ΠΑΤΡΙΔΑ εως εδω. Κατανταω γραφικος που το αναφερω συνεχεια, αλλα ο κοσμος που σε ΣΤΗΡΙΞΕ και σε ΣΤΗΡΙΖΕΙ περιμενει ακομη.........

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Σαρακατσανος 08/09/2013 10:40:14

   Αυτοί που θέλουν εξεταστικές έπρεπε να το πάρουν απόφαση πως δε θα γίνει λόγω μη αυτοδυναμίας. Δεν είναι ευνόητο;

   • Ήμερος Αγριόλυκος avatar
    Ήμερος Αγριόλυκος @ Γεώργιος Τ. 08/09/2013 19:20:55

    Πάντα τόσο ισοπεδωτικά συμβιβασμένος και ενοχλητικά υποχωρητικός ''ναισεόλας''-''ρεαλιστής'' είσαι; Λυπηρό.

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ Ήμερος Αγριόλυκος 09/09/2013 11:12:52

     Εσείς κρατάτε εκεί το δοκάρι του οικοδομήματος της φαυλοκρατίας για να κάνετε τα μερεμέτια που λέτε και πιο πάνω και αφήστε εμάς τους ρεαλιστές στον κόσμο μας (ψτ, τον πραγματικό κόσμο δηλαδή).

 17. Αρις avatar
  Αρις 07/09/2013 18:22:24

  δυνατή η ομιλία του Πρωθυπουργού.
  Όμως οι διαρθρωτικές αλλαγές σημαίνουν και περισσότερους ανέργους (μείωση γραφειοκρατίας σημαίνει ηλεκτρονικές διαδικασίες), πρέπει όλοι μας ακόμη και αν μας αγγίξει η ανεργία να μην το βάλουμε κάτω αλλά να βρούμε οποιαδήποτε δουλειά.
  Με μειωμένο κράτος, φορολογία 15% για όλους και καλύτερους φοροεισπραχτικούς μηχανισμούς θα βάλουμε τα θεμέλια για την πολυπόθητη ανάπτυξη

 18. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 07/09/2013 18:59:00

  Απέναντι στα όσα κατέθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να υπάρξει σοβαρός Αντίλογος. Κάλλιστα πολλοί θα μπορούν να πούν πως πρόκειται η σημερινή πραγματικότητα της Ελληνικής Κοινωνίας είναι τόσο σκληρή που τοποθετεί την όποια ανάταξη της Ελληνικής Κοινωνίας σε μεγάλος βάθος χρόνου.Πως το πρωτογενές πλεόνασμα προήλθε απο μια περιστολή της πραγματικής οικονομίας, απο μια αφαίμαξη της Κάλλιστα θα μπορεί να αντιπαρατάξει τα όσα αρνητικά έχει να αντιμετωπίσει η όποια επενδυτική δραστηριότητα ντόπια και ξένη.Πως απαιτείται σύζευξη της οικονομικής και της κοινωνικής πολιτικής .Πως η Ελλάδα δεν μπορεί να εφαρμόσει πολιτικές τις οποίες οι διεθνείς χρηματαγορές θα θεωρήσουν ως αρνητικές και ότι βρίσκεται υπο τον έλεγχο των δανειστών.Κάλλιστα επίσης μπορεί να ειπωθεί ότι απλά ήταν μια πολιτική ομιλία απο την οποία πολλά θα γίνουν αλλα δεν θα γίνουν και πως μέσω αυτής ο Ελληνας πρωθυπουργός αντιπαρατέθηκε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και στα όσα πρεσβεύει.

  Υπάρχει άλλωστε η ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή πως στην πολιτική φορές υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται κα ιδεν λέγονται.Προσεγγίζοντας λοιπόν με κριτική διάθεση την ομιλία του Ελληνα Πρωθυπουργού πρέπει να επισημανθεί πως προετοίμασε την Ελληνική Κοινή Γνώμη για ένα Μοντέλο Οικονομικής, Πολιτικής Κοινωνικής Ανάπτυξης το οποίο και θα αντικαταστήσει αυτό της επίπλαστης ανάπτυξης που χρεοκόπησε

  Περιέγραψε τις δράσεις με τις οποίες αυτό θα πραγματωθεί:
  -στο οικονομικό επίπεδο με την αναστροφή της πορείας που παρήγαγε την κρίση, με την αποδυνάμωση των στρατηγικών στοιχείων εκείνων που παράγουν καχεκτικότητα και οικονομική δυσπραγία, με την απόλυτη εκμετάλλευση των όσων πλεονεκτημάτων που παράγει η γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας

  -στο πολιτικό επίπεδο με την εμπέδωση των σχημάτων συνεργασιών ως την στρατηγική λύση εξόδου της χώρας απο το πολιτικό της αδιέδοξο. Πολιτικό αδιέξοδο το οποίο δεν παράγει μόνο η κρίση θεσμών και αξιών, η αδυναμίες του πολιτικού μας συστήματος αλλά και ο στείρος πολιτικός λόγος της Αντιπολίτευσης ως και η αντιδημοκρατική συμπεριφορά των πολιτικών άκρων της Ελληνικής Κοινωνίας

  -στο κοινωνικό Επίπεδο με την εμπέδωση της αντίληψης πως μια σταθερή πολιτικά και κοινωνικά Ελλάδα σημαίνει και μια ισχυρή γεωπολιτικά Ελλάδα με οτι αυτό συνεπάγεται και για τα Εθνικά της προβλήματα.Με μεταρρυθμίσεις που δημιουργούν τις προ υποθέσεις για ένα σύγχρονο κράτος οι οι οιποίες και θα μεταβάλλουν την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη

  Ομως η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και αυτή δημοσκοπικά μεταφράζεται στην οριακή διαφορά Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ και στην μάχη ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ για την τέταρτη θέση με ένα ΠΑΣΟΚ να μην μπορεί να βρει την δυναμική του , αν φυσικά διαθέτει.Πολύ απλά όλος ο αυτός ο σχεδιασμός δεν περνά στο επίπεδο της Κοινωνίας κα ιδεν μεταφράζεται σε αύξηση της πολιτικής δύναμης η οποία και είναι αναγκαία για την εφαρμογή του.Τις πταίει; Η Βασική αιτία πρέπει να εντοπιστεί στο γεγονός πως οι πολιτικές απόψεις και θέσεις της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ. είναι κατά πολύ πιο προωθημένες απο αυτές του πολιτικούς της κορμού με ότι αυτό συνεπάγεται και έπεται

 19. Γεωργία Χ. avatar
  Γεωργία Χ. 07/09/2013 20:10:23

  Πρόεδρε γι αυτό σε αγαπάμε. Γιατί πάντα επιλέγεις να μας λες όλη την αλήθεια, χωρίς να υπολογίζεις το κόστος. Πάντα συνεπής, πάντα σοβαρός, πάντα προσγειωμένος. Συνέχισε έτσι και μην υπολογίζεις τίποτε. Μην ακούς κανέναν.

 20. Αίρεση avatar
  Αίρεση 07/09/2013 22:04:14

  Εγώ δεν αισιοδοξώ ιδιαίτερα πάντως και διατηρώ επιφυλάξεις για αρκετά από αυτά που αναφέρθηκαν. Ωστόσο εύχομαι η αισιοδοξία του κ. Αντώνη Σαμαρά να βασίζεται σε πλήρη γνώση της κατάστασης και των δεδομένων, να διαψευστούν οι φόβοι μου κι εκείνος να έχει δίκιο. Εύχομαι. για το καλό όλων μας.

 21. Νεύτων avatar
  Νεύτων 08/09/2013 02:19:08

  Ήταν ένας διαφορετικός Αντώνης Σαμαράς:
  Ξεκίνησε μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα δίνοντας μία αίσθηση ότι είναι κοντά και στον βορρά, που είναι γνωστό πόσο τον στήριξε το 2009.
  Άφησε το χθες, πίσω. Στο χθες! Αυτό το χθες που τόσο κούρασε τη δικιά μου γενιά. Απαξίωσε να ασχοληθεί με όλους αυτούς που μας κατέστρεψαν (και βάζω εγώ και τον ΚΚ μέσα, που με την ατολμία του άφησε να ξεχειλωθεί τελείως η κατάσταση το 2004-2009, παρ´όλο που ήταν ευγενικός μαζί του στις αναφορές του...).
  Στιγμάτισε όμως αυτούς που είναι μανιοκαταθλιπτικά κολλημένοι με το χθες και τα προνόμια που τους δόθηκαν όντες βολεψάκηδες του άκοπου χρήματος και ακρίδες των κοινωνικών παροχών.
  Παρέθεσε με λεπτομερή στοιχεία και αριθμούς την ανάκαμψη που ξεκινάει (Πρόεδρε εδώ θέλω να ομολογήσω ότι κουράστηκα λίγο με τα τόσα νούμερα που ανέφερες - αν και μηχανικός - αλλά δέχομαι ότι έπρεπε να το κάνεις).
  Και μετά, στο υπόλοιπο μισό της ομιλίας του μίλησε για την Ανάπτυξη βασισμένη στην εξωστρέφεια. Εδώ είδα το άλλο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά! Ο οικονομολόγος έθεσε τις βάσεις για το Όραμά του. Και είπε ξεκάθαρα ότι έχει σχέδιο για την επόμενη δεκαετία. Μου έδωσε την αίσθηση ότι ετοιμάζει ένα κράτος που θα προστατεύει την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια και ένιωσα ότι και αυτός κάπου μέσα του αισθάνεται την ίδια αηδία από το κράτος - κάμπια που σκοτώνει κάθε τι νέο, όπως ΟΛΟΙ μας, μαζί με θυμό.
  Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για κάτι που έμεινε στο μυαλό μου: το 2021, στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του "ματωμένου βράχου", έχει το Όραμα να ξαναζήσει τη 2η Επανάσταση-Αναγέννηση! Και ένιωσα ότι όταν το έλεγε αυτό, όταν μιλούσε για τον ματωμένο βράχο, ήταν αληθινά φορτισμένος!

  Ό,τι και να λένε οι κακοπροαίρετοι, πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη ομιλία Πρωθυπουργού! Ενός ανθρώπου που αγωνιά, που πονά τον τόπο του και η μοίρα τον έφερε να κυβερνήσει στη χειρότερη εποχή.
  Ο Αντώνης Σαμαράς έχει Όραμα και το άπλωσε μπροστά μας.

  Δυστυχώς, όλα τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν μόνο με τις αναφορές του στα οικονομικά μεγέθη και δεν είδαν τη ουσία. Ίσως γιατί αμήχανα είδαν για πρώτη φορά ομιλία ενός Πρωθυπουργού που μίλησε στην ψυχή του Έλληνα. Του καλοπροαίρετου Έλληνα.

  Αυτός είναι για μένα ο άλλος Σαμαράς, που μέχρι τώρα δούλευε σιωπηρά και τώρα θα αρχίσει να γίνεται από οικονομολόγος και διαχειριστής, οραματιστής.
  Ο αρχηγός της ΝΔ, που κάποτε ανήκα σε αυτήν, αλλά τώρα δηλώνω μόνο Σαμαρικός. Γιατί προσμένω τη Νέα Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά. Και όχι το αναχρονιστικό εχθές των βολεμένων, των μετρίων, των τεμπελχανίων και των πολιτικών της γενιάς της μεταπολίτευσης που τελείωσε! Ευτυχώς!

  • Αίρεση avatar
   Αίρεση @ Νεύτων 08/09/2013 10:40:00

   ''Δυστυχώς, όλα τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν μόνο με τις αναφορές του στα οικονομικά μεγέθη και δεν είδαν την ουσία. ''
   Την ουσία την αισθανόμαστε όλοι και κατά βάθος όλοι θα θέλαμε να πατάμε σε σταθερό έδαφος και το μόνο που θα μας απασχολούσε, να ήταν ο σχεδιασμός του αύριο. Το πρόβλημα βρίσκεται στο οτι για πολλούς από εμάς δυστυχώς, είναι επίφοβο το σήμερα και απειλητικό το εγγύς αύριο. Θέλουμε να οραματιστούμε το μέλλον, αλλά πατάμε σε ένα επίφοβο παρόν. Αυτό μας ''χωρίζει'' αγαπητέ Νεύτωνα και όχι η κακή ....προδιάθεση. Τουλάχιστον πολλούς από ''εμάς''.

   • Νεύτων avatar
    Νεύτων @ Αίρεση 08/09/2013 11:43:53

    Δεκτή η παρατήρησή σας!
    Αλλά επιτρέψτε μου, όταν σεχεδιάζεις το αύριο με στόχους και συγκεκριμένο οδικό χάρτη, αποδεκτό από όλους, τότε έχεις ένα λόγο παραπάνω να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ και να ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ για ένα σταθερό, ασφαλές παρόν, χτυπώντας όλη τη νοοτροπία του χθες. Αλλιώς, απλά τσαλαβουτάς, χωρίς σχέδιο. Χρειάζεται το σχέδιο, το Όραμα αν θέλετε όμως και η υπομονή. Εδώ που μας έφτασαν 38 χρόνια τώρα, και εμείς είμαστε οι κύριοι υπεύθυνοι για αυτό, αναγκαστικά θα παλέψουμε για τις βάσεις. Και από ό,τι φαίνεται, ο Αντώνης Σαμαράς, παλεύει για αυτό και το αποδεικνύει με τους αριθμούς της οικονομίας. Και κυρίως, φαίνεται πλέον ότι το σύστημα σταμάτησε να παράγει εντροπία (μόνον)...

  • Κ.Π. avatar
   Κ.Π. @ Νεύτων 10/09/2013 00:08:17

   Αλήθεια, ποιοι μας κατέστρεψαν; Γιατί αυτή η τεχνηέντως ονομαστική αναφορά στον Κ. Καραμανλή; Oι άλλοι (Α. Παπανδρέου, Κ. Σημίτης, Γ. Παπανδρέου), γιατί εξαφανίζονται στη γενικότητα του χθες; . Για τον Κ. Μητσοτάκη τι έχετε να πείτε;. Απόλυτα κατανοητό το άρθρο σας.

 22. el eternauta avatar
  el eternauta 08/09/2013 09:55:24

  εχει ξεκινησει η αντιστροφη μετρηση μεχρι τον Μαιο του 14.
  εχει αυτο τον καιρο μπροστα του για να αλλαξει την ψυχολογια του Λαου.
  Η ψυχολογια ειναι η ουσια της οικονομιας.

 23. Άρμα avatar
  Άρμα 08/09/2013 10:07:24

  Η αναφορά στην καταπολέμηση των αιτίων που εξαναγκάζουν τους νέους μας να μεταναστεύουν ήταν πολύ σωστή, αλλά Πρόεδρε αυτό είναι τόσο, μα τόσο δύκολο πια! Ίσως είναι μετά την ανεργία, το μεγαλύτερο και πιό τραγικό μας πρόβλημα.

 24. mid avatar
  mid 08/09/2013 15:06:28

  Ωραία ομιλία του Σαμαρά και η αισιοδοξία που προσπαθεί να περάσει αλλά εγώ αυτό που βλέπω εκεί έξω είναι 28% ανεργία,μισθοί 400-500 ευρώ στον ιδιωτικο τομεα,αδυναμία πληρωμής φόρων,κανενα δίκτυ προστασίας για τους ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους και η εγκληματικοτητα στο κόκκινο τους τελευταίους μήνες έχουν δολοφονηθεί πάνω από 35-40 ηλικιωμένοι μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.

 25. Φανούριος Αττάρδ avatar
  Φανούριος Αττάρδ 08/09/2013 16:11:54

  Μένω στον τίτλο και λέω : Μακάρι !!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.