#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/03/2010 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τέλειωσαν οι δικαιολογίες για τον κ. ΠαπανδρέουΓια να δούμε τις χθεσινές εξελίξεις  στις πραγματικές τους διαστάσεις.  Το μόνο ουσιαστικό κέρδος για την Ελλάδα, ήταν η δήλωση του Τρισέ για τα ελληνικά ομόλογα.  Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι η Ελλάδα θα βγει να δανειστεί στην ελεύθερη αγορά!

 Η απόφαση της Ε.Ε., με την εμπλοκή τους ΔΝΤ, είναι ένα πολιτικός συμβιβασμός που θα περιπλέξει τα πράγματα, ίσως και να τα επιδεινώσει.   Άρα προς τι οι κυβερνητικοί διθύραμβοι; 

Τι  σημαίνει η απόφαση  Τρισέ;

Το περασμένο  Νοέμβριο, που ο κ.  Παπανδρέου μιλούσε,  χωρίς να  κυβερνάει,  ο  Τρισέ  χτύπησε την καμπάνα! Τον προειδοποίησε να πάρει  μέτρα, γιατί ερχόταν καταιγίδα. Τον αγνόησαν προκλητικά. Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου,  είχε άλλες προτεραιότητες. Έπρεπε πρώτα να χρεώσει τα πάντα στη Ν.Δ. και δεύτερον να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα ώστε ο κόσμος να δεχθεί τα …σωτήρια μέτρα.  Το τι μεσολάβησε από τότε το γνωρίζουμε όλοι !

Χθές,  ο Τρισέ  άνοιξε μια ομπρέλα προστασίας πάνω από την Ελλάδα και έδωσε στην κυβέρνηση τον πολιτικό χρόνο που απελπισμένα αναζητούσε.

Τι σημαίνει αυτή η απόφαση του Τρισέ:

Βάζει τέλος στην συζήτηση περί χρεοκοπίας
Αφοπλίζει τους οίκους αξιολόγησης
Αποδυναμώνει προσωρινά  τους κερδοσκόπους
Επιχειρεί να ελαττώσει τις πιέσεις που δέχεται  το εγχώριο τραπεζικό σύστημα
Προστατεύει τις Ευρωπαϊκές τράπεζες που διακρατούν  ελληνικά ομόλογα
Απομακρύνει  τον   κίνδυνο αστάθειας στο Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
Διευκολύνει  τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία
Εξασφαλίζει  τη αναχρηματοδότηση των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου.

 

Γιατί ο Τρισέ έκανε αυτή τη δήλωση;

Εύλογο το ερώτημα.  

Πρώτον, η  συζήτηση περί χρεοκοπίας της Ελλάδος, άρχιζε να δημιουργεί κίνδυνο για την ευρωζώνη γενικότερα. Η θεωρία του ντόμινο, με την Πορτογαλία ως το επόμενο θύμα, ακουγόταν όλο και πιο έντονα.

Δεύτερον, επειδή το ευρώ, με αφορμή, την ελληνική κρίση, υποτιμήθηκε ήδη αρκετά, ίσως  δεν θέλουν περαιτέρω υποτίμηση.

Τρίτο, γιατί η ελληνική κυβέρνηση, υποχρεώθηκε να επιβάλει μια πρωτοφανή λιτότητα ενώ έχει συμφωνήσει και σε πρόσθετα μέτρα στο μέλλον, αν  δεν επιτευχθούν οι αρχικοί στόχοι. 

Τέταρτον, γιατί ουσιαστικά η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι υπό κηδεμονία, αφού εκχώρησε την άσκηση της οικονομικής πολιτικής της στους γραφειοκράτες της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

Πέμπτον, γιατί οι τραπεζίτες θεώρησαν  ότι η «υπόθεσή ήταν δική τους»  και γιατί έβλεπαν ότι δύσκολα η Ε.Ε. θα κατέληγε σε μια απόφαση που θα έλυνε το πρόβλημα.

Έκτον, γιατί η Ε.Ε. δυσφημίστηκε αρκετά καθώς απεδείχθη η αδυναμία της να διαχειριστεί την κρίση, με αποτέλεσμα να εγείρει αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά της.

Μήπως το παιχνίδι ήταν στημένο;

Από τη στιγμή που ο κ. Τρισέ αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα μέχρι το τέλος του 2011 σημαίνει ότι ούτε υπήρχε κίνδυνος χρεοκοπίας, ούτε υπάρχει στο άμεσο μέλλον.  Αλλιώς γιατί να φορτωθεί η ΕΚΤ με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου;

Ο κ. Παπανδρέου όχι μόνο δεν έχει  κανένα  λόγο να θριαμβολογεί, αλλά μάλλον πρέπει να απολογηθεί! Έφτασε μια δήλωση του Τρισέ για να αποδειχθεί  ότι το σχέδιο τρομοκράτησης του ελληνικού λαού δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης για να απεγκλωβιστεί  από τις προεκλογικές της υποσχέσεις.  Ένα προπέτασμα καπνού, ένα άλλοθι,  για να περάσει τα μέτρα που δεν είχε την πολιτική γενναιότητα να ανακοινώσει.

Ταλαιπώρησαν τη χώρα επί πέντε μήνες. Μας διέσυραν στο εξωτερικό και τσαλάκωσαν την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας, για να επανέλθουμε εκεί που ήμασταν τον περασμένο Νοέμβριο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη που έγινε στη χώρα  τα τελευταία χρόνια.

Βέβαια, τα   φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και οι γνωστοί  υπηρέτες του συστήματος, θα προσπαθήσουν να μας πείσουν  για την μεγάλη  διπλωματική επιτυχία του  κ. Παπανδρέου. Οι δημοσκόποι θα ανεβάσουν και άλλο τα ποσοστά του. Σ’ αυτά τα παιχνίδια είναι αξεπέραστοι! Όμως αμφιβάλλω πόσους θα καταφέρουν να πείσουν.

Συμπέρασμα: 

 συμφωνία αποτελεί  ένα πολιτικό συμβιβασμό που σώζει τα προσχήματα.  

-Η αδυναμία της Ευρώπης να καταλήξει σε ένα δικό της μηχανισμό διαχείρισης οικονομικών κρίσεων, θα πυροδοτήσει εξελίξεις στο εσωτερικό της σχετικά με την δυνατότητα της να  ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά.

-Ο  «διπλωματικός μαραθώνιος» στον οποίον είχε επιδοθεί ο κ. Παπανδρέου ουδέν ουσιαστικό αποτέλεσμα επέφερε!

-Η πόρτα του  ΔΝΤ άνοιξε επειδή δεν εμπιστεύονται τον κ. Παπανδρέου!   Για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο ότι θα κάνει αυτά που υποσχέθηκε.    Η εμπλοκή, έστω και μελλοντική  του ΔΝΤ,  πρόκειται για προσωπική ήττα του κ. Παπανδρέου. Άσχετα με το τι έλεγε δημοσίως, στο παρασκήνιο εκλιπαρούσε για μια ευρωπαϊκή λύση. Ο κ. Παπανδρέου από χτές  δεν έχει πλέον καμιά δικαιολογία να κωλυσιεργεί, να αντιπολιτεύεται  την αντιπολίτευση και να εφευρίσκει εχθρούς. Ο κ. Τρισέ του έδωσε χρόνο  για  να εφαρμόσει την πολιτική του.

-Καιρός να σταματήσει τις δηλώσεις, να αφήσει στην άκρη τα πολλά λόγια και τα ταξίδια και να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, ΑΝ ΕΧΕΙ, για να βγάλει  τη χώρα από την κρίση στην οποία ο ίδιος και με αποκλειστική δική του ευθύνη την οδήγησε. 

-Πρόκειται για την τελευταία μεγάλη ευκαιρία.  Αν στην κυβέρνηση αρχίσουν πάλι τα  ήξεις αφίξεις και την πολυγλωσσία των  τελευταίων μηνών, τότε  αυτά που μας απειλούσαν, μπορεί και να μας συμβούν.

Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. F avatar
  F 26/03/2010 10:08:16

  Καὶ καλὰ φέτος, τοῦ χρόνου θὰ βγεῖ νὰ δανειστεῖ πάλι ἄλλα 50-70 δὶς εὐρώ;

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ F 26/03/2010 10:12:23

   Και τώρα δεν πήραμε καμιά βοήθεια (δάνειο), μόνοι μας θα πάμε, έτσι θα γίνει και του χρόνου.

 2. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 26/03/2010 10:10:58

  Ο Τσισέ το έκανε αυτό γιατί είδε ότι δεν βγαίνει τίποτα με την Μέρκελ και από να του μπει από την πίσω πόρτα το ΔΝΤ στην ΕΕ έριξε το χαρτί των ομολόγων κάτι που εμείς στην κοσμάρα μας δεν το είχαμε βάλει στο τραπέζι ίσως και παπαδήμος έσπρωξε την κατάσταση

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 26/03/2010 10:27:12

  Πολύ καλό.
  Η στοιχειώδης λογική βοά ότι το παιχνίδι ήταν στημένο.
  Όμως η ψυχική ταλαιπωρία και ό διεθνής διασυρμός στον οποίο μας υπέβαλλαν παρά τη θέλησή μας είναι κάτι που δεν ξεπληρώνεται.
  Το θετικό αντιστάθμισμα για μας είναι ότι εξ αιτίας αυτής της ταλαιπωρίας φροντίσαμε να ενημερωθούμε περισσότερο.
  Ή παρτίδα δεν έχει τελειώσει ακόμα.
  Τα σαγόνια του ΔΝΤ κροταλίζουν πάντα.

  Θεωρώ δε ότι η παρέμβαση του Α.Σαμαρά κατά του ΔΝΤ ήταν καθοριστική σε πολιτικό επίπεδο και μπλοκάρισε ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ τις διαθέσεις των άλλων δύο, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, που συζητούσαν ανοιχτά "ως χθες" την πραγματική περίπτωση "καταφυγής" στο ΔΝΤ.

  Διπλωματικός Μαραθώνας, όχι Μαραθώνιος ;)
  Για να μην ξεχνάμε τα ελληνικά μας ντε!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ αλλενάκι 26/03/2010 10:36:24

   Ορθή η επισήμανση.
   Ο Μαραθώνιος, συνήθως άκολουθείται από τη λέξη, δρόμος.

  • Βρασίδας avatar
   Βρασίδας @ αλλενάκι 26/03/2010 14:25:41

   Όντως μετά την παρέμβαση Σαμαρά είδα σε μια φωτογραφία ιδρωμένο το αυτί της Μέρκελ.

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ αλλενάκι 27/03/2010 01:31:19

   Λετε γι αυτο να μηχανευτηκαν τις υποτιθεμενες προσφατες μυστικες δημοσκοπησεις κάποιοι?
   Λετε να μυριστηκαν την επικειμενη προταση Α.Σαμαρα καποιοι και εσπευσαν να παραπλανήσουν Ευρωπαιους οτι ταχα υπαρχει μικρο λαϊκό έρισμα στην αντιπολίτευση?

   Τραβηγμενο μου φαινεται αλλα με το συστημα ΠαΣοκ ποτε δε ξερεις.

 4. Smash Direct avatar
  Smash Direct 26/03/2010 10:34:38

  Κυριε Ροδινε θα συμφωνησω με παρα πολλα που αναφερονται στο αρθρο σας .Για να μη μακρηγορισω μπορειται να μου εξηγησετε γιατι τοσο μενος εναντιον του Παπανδρεου..Δηλαδη ο Παπανδρεου δεν συνεβαλε στην οποια επιτυχια?? Να αφησει λετε τα ταξιδια και τα πολλα λογια και να εφαρμοσει το προγραμμα του..Ειναι σοβαρη κριτικη αυτη και θελετε να γινετε πιστευτος ??Μην εκτιθεστε..Θα δειτε ναγινοντε πραγματα απο τον Παπανδρεου και δεν θα τα πιστευετε..Λιγο υπομονη!!!!Τι περιμενατε δηλαδη να γινουν σε ενα εξαμηνο οσα δεν εγιναν σε 6 χρονια απο τον κατοικο της Ραφηνας??Για τα ταξιδια που αναφερεστε ειναι ταξιδια αναψυχης???Ξερετε που θα βρισκεται ο Μειμαρακης για 10 ημερες...Για σαφαρι στην Νοτιο Αφρικη και ο Παπανδρεου στις Βρυξελλες για να συμαζεψει τα ασυμαζευτα που αφησε πισω η αληστου κυβερνηση του κουρασμενου!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Smash Direct 26/03/2010 10:41:54

   Αγαπητέ φίλε,
   Πίστεψέ με δεν έχω κανένα "μένος εναντίον του κ.Παπανδρέου".
   Διαπιστώσεις κάνω. Σας είχα ρωτήσει και σε μια άλλη συζήτηση ότι περιμένω να δώ το σχέδιο του για την έξοδό της οικονομίας μας από την κρίση. Δε έχω ακούσε μέχρι τώρα τίποτα το ουσιαστικό. Θα χαρώ πολύ να εκτεθώ! Αν,όμως, τα πεπραγμένα αποτελούν ένα στοιχειώδη οδηγό για το μέλλον, τότε φοβούμαι ότι όντως θα δώ πράγματα που δε θα πιστεύω.

  • ad avatar
   ad @ Smash Direct 26/03/2010 13:44:48

   Ναι αλλα οι διαπιστώσεις αυτές έχουν αφετηρία 6μηνου, χωρίς να δίνω συγχωροχάρτι στον Παπανδρέου...
   Η αντικειμενικότητα προϋποθέτει πολλές οπτικές...

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Smash Direct 26/03/2010 19:13:39

   Φίλε μου, εγώ προσωπικά έχω ΜΕΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Ασε για όλα τα άλλα. Κυρίως όμως τον υποτιμώ για τα ΨΕΜΜΑΤΑ, την σωρεία των ψευδών υποσχέσεων, που μοίραζε αφειδώς προεκλογικά στους ελληνες, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ότι υπάρχουν λεφτά, ότι υπάρχει σχέδιο!

   Ο Μεϊμαράκης, ειρήσθω εν παρόδω, δεν μετέχει στην κυβέρνηση.

   Οσο για τους κυβερνώντες όλη μέρα βρίσκονται στις τηλεοράσεις ή σε ταξίδια. Μήπως έχεις πάει σε κάποιο υπουργείο να ρωτήσεις για το μπάχαλο που γίνεται; Μήπως σε ενημέρωσε κάποιος ότι ακόμη δεν υπάρχουν γενικοί γραμματείς σε ορισμένα πόστα, διοικητές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα,ή μήπως ένοιωσες στο πετσί σου τον φόβο από την αυξημένη εγκληματικότατα που κυριαρχεί πλέον στη χώρα μας, απαξιώνοντας τον φαιδρό Χρυσοχοϊδη και τους λεκτικούς λεονταρισμούς του.

   Εν τέλει είναι καλλίτερος ο Παπανδρέου, από τον Καραμανλή που προεκλογικά όχι μόνον δεν έταξε αλλά προέβλεψε όλα αυτά που θα γίνουν.

   Νύκτωρ θα απέλθει ο διαλεκτός σου.

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ Smash Direct 27/03/2010 01:33:50

   Smash Direct says:

   "Θα δειτε ναγινοντε πραγματα απο τον Παπανδρεου και δεν θα τα πιστευετε..Λιγο υπομονη!"

   Αυτό φοβόμαστε! :P

 5. Smash Direct avatar
  Smash Direct 26/03/2010 10:35:44

  Αλλενακι ...κανεις το ασπρο μαυρο..Εισαι εκτος τοπου και χρονου..

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Smash Direct 26/03/2010 10:45:56

   μάλλον άλλοι ζουν σε άλλους τόπους...

  • Εγώ avatar
   Εγώ @ Smash Direct 26/03/2010 10:46:53

   Νόμιζα ότι μόνο η ξανθιά συνάδελφός μου ήταν η μόνη που έμεινε να πιστεύει τον ΓΑΠ. Μαρία, εσύ είσαι;

 6. ΙΔ avatar
  ΙΔ 26/03/2010 10:43:29

  Ή εμονή τού Παπανδρέου να διατηρεί ανοικτό δίαυλο μ.ε το ΔΝΤ πρέπει νά μάs τρομάζει.Ή ΕΕ μάλλον δέν επιθυμεί νά φορτωθεό το πολιτικό κόστοs τών νέων μέτρων καί σέ συνενόηση μέ τόν πρωθυπουργό μάs παραπέμουν στόν μπαμπούλα τού ΔΝΤ. Όμωs τό χειρότερο όλων θά είναι αυτό πού υποψιαζόμαστε όλλοι.Τό μεγάλο πρόβλημα τήs γεωπολιτικήs.Γιατί μέ το φλέγον θεμα τήs οικονομίαs μπορεί κουτσά στραβά νά τήν βγάλουμε καθαρή αλλά με την κατάτμηση τήs Ελλάδαs τί θά κάνουμε πού δέν παίρνει γιατρειά εκ' τών υστέρων.Κατά τήν αποψή μου ή συνεχείs καί προκλητικέs από αέροs καί θαλάσσηs παραβιάσειs τών Τούρκων είναι μέροs τήs χορογραφίαs καί στην οποία συμετέχει καί ό ΥΠΕΞ καί ό ΑΝΥΠΕΞ.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΙΔ 26/03/2010 10:47:49

   Kαι η χθεσινή συνάντηση με τον Γκρουέφσκι για την οποία δε μάθαμε τίποτα;

 7. ΙΔ avatar
  ΙΔ 26/03/2010 10:44:24

  Νά φορτωθεί.

 8. ΙΔ avatar
  ΙΔ 26/03/2010 10:55:34

  Υπομονή .Γιά τήν συνάντηση μέ τόν Γρούιο θά μάθουμε ότι είναι νά μάθουμε από τόν τύπο τήs Βαρντάσκα.

 9. Smash Direct avatar
  Smash Direct 26/03/2010 11:02:59

  Για το μεγαλο προβλημα της γεωπολιτικης δεν μπορω να εχω αποψη..Για τον Γκρουεφσκι και την συναντηση το εγραψε ολος ο τυπος , αρα δεν ηταν μυστικη εκτος εαν κατα την αποψη σου δεν επρεπε να γινει..Αναλογες συναντησεις ειχε κανει και η Μπακογιαννη ..Προς τι λοιπον τα υπονοουμενα?? Ειναι νομιζω λαθος αυτα που γραφεις για το ΔΝΤ..Ουτε ο Παπανδρεου ειχε η εχει αυτη τηνν θεση ουτε ο Σαμαρας. Οσον αφορα τα περι χορογραφιας ναμη τα σχολιασω καλυτερα..Ανηκουν στην σφαιρα του κουτσομπολιου..

  • ΜΗΤΣΟΣ avatar
   ΜΗΤΣΟΣ @ Smash Direct 26/03/2010 11:46:44

   Στο δημόσιο πάνε για απολύσεις και ο ΓΑΠ προτιμά τους αλλοδαπούς συμβούλους.
   Τα δημόσια έργα σταμάτησαν.
   Γι'αυτό πάψε να τον υπερασπίζεσαι δεν πρόκειτε να πάρεις φράγκο.

 10. Smash Direct avatar
  Smash Direct 26/03/2010 11:15:38

  κυριε Ροδινε ..Λιγο υπομονη γιατι το πρωτο που επρεπε αμεσα να αντιμετωπισθει ηταν το θεμα του δανεισμου.Ας περιμενουμε λιγο..Σε αυτα που γραφω δεν ειδα καποια ουσιαστικη απαντηση..Δεν εχετε ενα σχολιο για τον Μειμαρακη η τον κουρασμενο??

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Smash Direct 26/03/2010 11:19:46

   Εχω εγω.Χθες η Μερκελ στο κοινοβουλιο ειπε κατα λεξη δεν δεχομαστε "εσκεμμενη υπεκφυγη" απο το Συμφωνο Σταθεροτητας.Ποσο πιο καθαρα να στο πει;Δεν προκειται ποτε να παραδεχθουν οτι εκαναν τα στραβα ματια για παραπανισια ελλειμματα αλλα γινονταν.
   Ξερουν οτι εισαι αυτος που εισαι.Δε χαλασε ο κοσμος να σου ξεφυγει λιγο σε περιοδο κρισης το ελλειμμα αν το καλυψεις μετα και μεινει μεταξυ μας.Οχι ομως να το διαφημισεις και να ζητησεις ανοιχτα να πεσει η συνθηκη του Μααστριχτ.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Smash Direct 26/03/2010 11:22:04

   Το οποίο θέμα δανεισμού δημιούργησε ο κ. Παπανδρέου! Τα spreads, αν θυμάσθε τον Οκτώβριο του 2009 ήταν κάτω από τις 200 μονάδες.
   Δεν ασχολούμαι εδώ με την παραπολιτική,ούτε χρησιμοποιώ απαξιωτικούς όρους για τους πολιτικούς. Αν αρχίσω να γράφω για τα ταξίδια του κ.Παπανδρέου, θα ....εκδώσω ταξιδιωτικό οδηγό!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Smash Direct 26/03/2010 11:31:12

   Η ΝΔ επρεπε τους πρωτους δυο κρισιμους μηνες να ζητησει εφ οσον ο Παπανδρεου δηλωνε ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ 12,7 για το 2009 να παρει αμεσα μετρα.
   Θα μου πεις ποιος να το ζητησει αφου βγαζαμε τα ματια μας για το νεο αρχηγο και πως να το ζητησει μετα απο μεγαλη ηττα και κατηγοριες για τα ελλειμματα.
   Απο την αλλη μερια η αριστερα ειναι στον κοσμο της.Ετσι αφεθηκε ανενοχλητος ο Παπανδρεου να ανοιξει μετωπο με τη Γερμανια χωρις κανεις να καταλαβαινει τι γινεται και να ασχολειται.

 11. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 26/03/2010 11:15:38

  Στην ΕΚΤ οι ψηφοι ειναι αναλογοι με τα κατατεθειμενα κεφαλαια.Ο Τρισε μπορει να ειναι Γαλλος αλλα η επιρροη της Γερμανιας στην ΕΚΤ ειναι μεγαλυτερη απο καθε αλλη χωρα.
  Το καμπανακι του Τρισε ηταν η απαντηση της Γερμανιας στη κηρυξη πολεμου κατα της συνθηκης του Μααστριχτ που συνεπαγοταν η εμφανιση μεγαλου ελλειμματος απο τη κυβερνηση και η ταυτοχρονη αρνηση μετρων.
  Ο ελληνογερμανικος πολεμος εληξε με απωλειες και για τους δυο.Η Ελλαδα υπεστη αγρια μετρα λιτοτητος και η Γερμανια ειδε να δημιουργουνται ρωγμες στη συνθηκη του Μααστριχτ.Ωφελημενοι ο Γαλλοι και οι Αμερικανοι με το ΔΝΤ.
  Ας ελπισουμε να μην υπαρξει δευτερος γυρος.

 12. ΙΔ avatar
  ΙΔ 26/03/2010 11:32:19

  Άφού παριστάνειs τον εκπρόσωπο τού Ντονμέ Μινέικο μπορείs νά μάs πείs τί συζήτησε μέτον πρόεδρο τήs goldman στό Πεντελικό. Καί όλο τό περιεχόμενο τήs επιστολήs Μινέικο πρόs Ερντογάν .Έτσι γιά νά κάνουμε καί ολίγον κουτσομπολιό.

 13. Smash Direct avatar
  Smash Direct 26/03/2010 11:46:29

  Kyrie Rodine.Τα sprend ηταν τον Οκτωβρη στις 200 μοναδες απο τα ψευτικα και παραποημενα στοιχεια που εστελνε ο Παπαθανασιου με τον Κοντοπυρακη για ελλειμα στο 3.7% υστερα στο 4.7% κατοπιν στο 6% μετα στο 8% για να καταληξει τελικα στο 12.7% και γιναμε ρεζιλι οχι μονο στην ΕΕ αλλα παγκοσμιως..Ξεχασες το ανeκδοτο με τα Greece statistics..Ειπαμε να ειμαστε σοβαροι και δικαιοι στην κριτικη μας... Το οτι στον Παπανδρεου οφειλεται ο θεμα του δανεισμου πιστευεις οτι αντεχει σε σοβατη κριτικη????

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Smash Direct 26/03/2010 12:06:58

   Για να μην επαναλαμβάνουμε εδώ ανακρίβιες και αυθαίρετα συμπεράσματα και να πάμε τη συζήτηση παραπέρα:
   1. Εχουμε πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας, αν νομίζουμε ότι είμαστε τόσο έξυπνοι και κοροϊδεύουμε τους Ευρωπαίους με ψεύτικα στοιχεία.
   2. Ο κ. Προβόπουλος, μιλώντας στη Σύνοδο του ΔΝΤ στην Κωνσταντινούπολη τον Σεπτέμβρη του 2009, είχε εκτιμήσει ότι το έλλειμμα θα ΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΟ 10% ΑΝ ΔΕΝ ΛΗΦΘΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ.
   3. Ο κ. Κοντοπυράκης έχει κατηγορήσει δημοσίως τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι του ζήτησε να φουσκώσει το έλλειμμα στο 12%. Ο υπουργός Οικονομικών ουδέοτε απάντησε στην κατηγορία αυτή και μέχρι τώρα τηρεί σιγή ιχθύος.
   4. Είναι αλήθεια ΝΑΙ η ΟΧΙ ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ακύρωσε εισπρακτικά μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης (τα έχω γράψει πολλές φορές) τα οποία θα συγκρατούσαν το έλλειμμα κατά 2 τουλάχιστον μονάδες; Είναι αλήθεια ΝΑΙ ή ΟΧΙ ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου μετέφερε έσοδα του 2009 στο 2010;Είναι αλήθεια ότι χρέωσε δαπάνες του 2010 στο 2009 ΝΑΙ η ΟΧΙ;
   5. Για να σας διευκολύνω θα δεχθώ την άποψή σας ότι όλα έγιναν όπως τα λέτε. Ερωτώ: Γιατί ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν δανείστηκε τον Οκτώβριο του 2009 (τότε που οι ...ευρωπαίοι κοιμόταν υπό το νανούρισμα του κ. Παπαθανασίου και τα spreads ήταν κάτω από τις 200 μονάδες) να καλύψει τη διαφορά και να εφαρμόσει το πρόγραμμά του;
   6. Τέλος, μια και όπως μου αποκαλύψατε,εργάζεσθε στον χρηματοπιστωτκό χώρο, γνωρίζετε να μου πείτε τι προμήθειες δόθηκαν και σε ποιούς για τη διαχείριση του δημοσίου μας χρέους;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Smash Direct 26/03/2010 13:19:54

   Ειδικά στο 4, αυτά που βγάζανε μάτι ήτανε η απόσυρση και οι ημιυπαίθριοι.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Smash Direct 26/03/2010 13:35:18

   Το ανέκδοτο με τα Greek statistics το έβγαλαν οι δικοί σου και το έλεγαν μόνοι τους και χασκογελούσαν. Παρποιημένα ήταν τα δικά τους στοιχεία. Ακόμη περιμένουμε διάψευση του Κοντοπυράκη. Όταν καταλάβεις τι δούλεμα έχεις φάει, φίλε Πασόκε, θα πάρεις ένα πιστόλι και θα πας να τους πυροβολήσεις. Για τη χαμένη σου ζωή που τριάντα χρόνια κάθεσαι και τρως το κουτόχορτό τους για να έχουν αυτοί την εξουσία και να πετούν και σε σένα και κάνα κόκκαλο με δανεικά λεφτά.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Smash Direct 26/03/2010 13:38:13

   Άσε που και έτσι να είναι όπως τα λες (ότι το spread βασιζόταν σε ψεύτικα στοιχεία) πόσο βλήμα πρέπει να είσαι για να πας να καρφωθείς μόνος σου και να φέρεις τη χώρα στα όρια της χρεωκοπίας; Με την εκδόχη σου, ο δικός σου είναι ένας τεράστιος βλάκας που κόντεψε να μας χρεωκοπήσει για να το παίζει έντιμος σε μια Ευρώπη που έτσι είχε μάθει να λειτουργεί, με την εκδοχή μας πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα. Διαλέγεις και παίρνεις.

  • Fotini avatar
   Fotini @ Smash Direct 26/03/2010 19:37:45

   @ Smash Direct,
   " . . .sprend Greece statistics.."

   Τωρα καταλαβαινω γιατι παει κατα διaολου η Ελλαδα τους τελευταιους 6 μηνες. Ολοι οι αναλφαβητοι εχουν μαζευτει στο ΠΑΣΟΚ!

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ Smash Direct 27/03/2010 02:41:31

   Smash Direct says:
   26/03/2010 at 12:46

   "Kyrie Rodine.Τα sprend ηταν τον Οκτωβρη στις 200 μοναδες απο τα ψευτικα και παραποημενα στοιχεια που εστελνε ο Παπαθανασιου με τον Κοντοπυρακη για ελλειμα στο 3.7% υστερα στο 4.7% κατοπιν στο 6% μετα στο 8% για να καταληξει τελικα στο 12.7% και γιναμε ρεζιλι οχι μονο στην ΕΕ αλλα παγκοσμιως..Ξεχασες το ανeκδοτο με τα Greece statistics..Ειπαμε να ειμαστε σοβαροι και δικαιοι στην κριτικη μας… Το οτι στον Παπανδρεου οφειλεται ο θεμα του δανεισμου πιστευεις οτι αντεχει σε σοβατη κριτικη????"

   Max "MadMax" Keiser.
   wikipedia: Max Keiser

   URL: maxkeiser.com/
   Σκρολαρετε κατω κατω:
   Το πρωτο απο τα μονα video στα δεξια της σελιδας.
   Rabble-rousing
   Max Keiser on the Greek Crisis


   Ποιος ειναι ο κυριος Max "MadMax" Keiser:

   http://en.wikipedia.org/wiki/Max_Keiser
   Predictions

   Throughout Keiser's shows he has been known for making predictions:

   * In the September 2004 issue of The Ecologist magazine, Keiser correctly predicted the 2008 collapse of Fannie Mae and Freddie Mac when he wrote, "My guess is that the two stocks that look the likeliest to implode at the hands of derivative-wielding Wall Street financial types (and other fundamentalists) preying on a US economy made weak by cheap money are Fannie Mae and Freddie Mac."[21]
   * In 2006 he correctly predicted that sub-prime mortgage-backed securities would be the cause of recession by 2008.[18][dead link][citation needed]
   * In 2007 correctly predicted the break-down of Iceland's economy in 2008.[22]

   ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ video ΑΠΟ το 3:23

 14. Προφήτης avatar
  Προφήτης 26/03/2010 11:54:31

  Κώστα, ο Γιώργος δεν είχε ποτέ πραγματικές δικαιολογίες.
  Η πίεση δανεισμού προκύπτει κυρίως από την ανάγκη συντήρησης του κομματικού κράτους του ΠΑΣΟΚ.
  Μάλλον "τελειώνουν οι δικαιολογίες" για τον Αντώνη.
  Αυτά που εδώ γράφονται από καιρό πρέπει να γίνουν κοινή συνείδηση του ελληνικού λαού.

 15. Smash Direct avatar
  Smash Direct 26/03/2010 12:05:12

  Προφητη..Σαν ανεκδοτο μου ακουγονται οι αποψεις σου..Πες μας και αλλα!!!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Smash Direct 26/03/2010 13:36:27

   Επιχειρήματα που να απαντούν έχει; Γιατί απαξίωση ξέρουμε όλοι.

 16. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 26/03/2010 12:21:10

  Προς Smash Direct:
  Ο κ. Κοτζιάς, τον οποίο κάθε άλλο παρά οπαδό της απο εδώ πλευράς μπορούσε να χαρακτηρίσει κανένας, έθεσε στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, παραπλήσιο ερώτημα μ' αυτό που έθεσα και εγώ στην 5η παρατήρηση.
  Και δημόσια απάντηση δεν πήρε.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Κώστας Ροδινός 26/03/2010 12:39:45

   Aπαντηση δεν υπαρχει.Χωρις ομως τη κλιμακωση της κρισης δεν θα φθαναμε στη χθεσινη αποφαση που καταφερει πληγμα στη συνθηκη του Μααστριχτ και ευνοει τα γαλλικα και αμερικανικα συμφεροντα εις βαρος των γερμανικων.Μπορει εκει να ειναι η απαντηση.

 17. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 26/03/2010 12:27:48

  Δεν είναι πολιτική η απάτη μόνον. Θα πρέπει να γίνει διερεύνηση για τεράστιες ποινικές που εντόπισε και ο διεθνής τύπος πρόσφατα. "Ποντάρουν και ευνοούν τη χρεωκοπία" έγραψε η Μοντ για τη Γκόλντμαν Σακς και τα συνεταιράκια της στην κυβέρνηση, ειδικά για το διορισμένο στην Υπηρεσία Δημόσιου Χρέους πρώην στέλεχος της Γκόλνμαν. Αυτή την κατάχρηση προανείγγειλε ο ΓΑΜΑΠ προετοιμάζοντας το έδαφος για χρεωκοπία. Απ' αυτή τη ρεμούλα γονατίσαμε και έχουμε προόβλημα εθνικής κυριαρχίας κύριοι.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ http://neotera.wordpress.com 26/03/2010 15:14:59

   Σαν να έχεις δίκιο!

 18. Smash Direct avatar
  Smash Direct 26/03/2010 12:43:29

  Ολοι σας βρισκεσθε μαλλον σε κατασταση πανικου απο την επιτυχια του Παπανδρεου.Σας καταλαβαινω....

  • άστεγος avatar
   άστεγος @ Smash Direct 26/03/2010 16:09:47

   Smash direct,
   Μάλλον φίλε μου δεν έχεις καταλάβει τί θα συμβεί στη χώρα τους επόμενους μήνες.
   Ελπίζω να μην χαθείς και εσύ, όπως χάθηκαν τόσοι και τόσοι πράσινοι αμπελοφιλόσοφοι που τώρα σιωπηρά αυτομαστιγώνονται τρίτη-πέμπτη-σάββατο.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Smash Direct 26/03/2010 19:20:03

   Μόνον η miss Julia κατάλαβε την "επιτυχία" Παπανδρέου.

   Μοιραίοι και άβουλοι.....

 19. SOTHROPOULOS avatar
  SOTHROPOULOS 26/03/2010 12:49:58

  ΡΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Ο ΚΟΝΤΟΠΥΡΑΚΗΣ ΤΟΝ ΕΙΠΕ ΨΕΥΤΑΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ. ΜΕΓΑΛΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΥΝΗΣΗ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ?

 20. Νίκος avatar
  Νίκος 26/03/2010 12:58:28

  Smash Direct, τι ακριβως εννοεις με το "επιτυχια"; Ποια ειναι ακριβως τα πολιτικα και οικονομικα στοιχεια της "επιτυχιας"; για καντο λιανα και για μας τους στα χρηματοπιστωτικα μη ειδικους;

 21. TopGunZ avatar
  TopGunZ 26/03/2010 13:21:48

  Τι εννοείς ποια επιτυχία? Το ότι βουλιάζουμε και υπάρχουνε ακόμα πρόβατα που πιστεύουνε ότι αλλάζουμε. Η μεγαλύτερη και διαχρονικότερη επιτυχία του Παπανδρεισμού είναι οι κουδούνες που έχουνε κρεμάσει στα κοπάδια τους.

 22. donaE avatar
  donaE 26/03/2010 13:25:26

  Ευρωπη δυο ταχυτητων.Μια για τους Γερμανογαλλους και μια για τα γκαρσονια.

 23. Smash Direct avatar
  Smash Direct 26/03/2010 13:31:34

  Νικο τι να συζητησουμε ...Αστο καλυτερα για μια αλλη φορα οταν θα εχεις ηρεμησει!!!

 24. tsirlipopaki avatar
  tsirlipopaki 26/03/2010 13:48:56

  Οι παρατηρήσεις του συντάκτη της ανάρτησης ως προς την απόφαση Τρισέ δεν συνιστούν απόλυτη επιτυχία της ελληνικής πλευράς; Τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί; Την απειλή του ΔΝΤ την αντιλαμβάνομαι ως πίεση προκειμένου να εφαρμοστούν τελικά τα εξαγγελθέντα ή άλλα μέτρα. Σωστά;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ tsirlipopaki 26/03/2010 14:14:30

   "Τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί;"

   Να είχανε μείνει σε ένα <10% έλλειμμα, να δανείζονταν άμεσα με χαμηλό σπρεντ και συγχρόνως να διατηρούσαν 2-3 αναπτυξιακά/εισπρακτικά μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης. Αντ'αυτού έτρεχε ο ΓΑΠ σαν την μωρή παρθένα ανά την υφήλιο και φώναζε "Είμαστε κλέφτες, είμαστε κλέφτες!"...

 25. Tania avatar
  Tania 26/03/2010 14:03:06

  ΣΥΜΦΩΝΩ

 26. geo avatar
  geo 26/03/2010 14:12:44

  Η δήλωση του Τρισέ αποσκοπεί στην στήριξη των ελληνικών τραπεζών και μόνο έμμεσα σχετίζεται με την ικανότητα δανειοδότησης του ελληνικού δημοσίου. Κίνδυνος χρεωκοπίας, αν εκδηλωθεί πραγματική κερδοσκοπική επίθεση στα ελληνικά ομόλογα, υπάρχει, ιδιαίτερα μάλιστα αν ληφθούν υπόψη οι δανειακές ανάγκες της χώρας κατά την διάρκεια του 2010 ή/και του 2011. Συνεπώς ας σοβαρευθούμε και ας κοιτάξουμε πως θα μπορέσουμε να περικόψουμε δαπάνες του δημοσίου, χωρίς να θέσουμε σε άμεσο κίνδυνο θέσεις εργασίας. Υπάρχει πρόσφορο πεδίο, η θέληση μόνο λείπει καθώς και τα μέσα (μηχανογράφηση, διπλογραφικό σύστημα, κλπ). Επίσης ας αποφασίσουμε επιτέλους άμεσα τι τελικά μπορούμε να παράγουμε και ας αφοσιωθούμε σε αυτό. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Χειρότερη όμως είναι η πραγματική φτώχια, η οποία μπορεί να προκύψει αν και αυτή την φορά δεν σοβαρευθούμε. Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, πέρα από δηλώσεις, απόψεις κλπ, είναι η πρώτη φορά που σε ευρωπαϊκό κείμενο γίνεται επίσημα αναφορά στην δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα. Δυσμενή οικονομική κατάσταση η οποία, σύμφωνα με το επίσημο κείμενο, θα αντιμετωπισθεί από την ΕΕ μόνο στην περίπτωση που η ίδια η Ελλάδα δηλώσει αδυναμία πληρωμών. Περαστικά μας .....

 27. Νίκος avatar
  Νίκος 26/03/2010 14:36:28

  Smash Direct, ηρεμος ειμαι. επι της ουσιας λοιπον: Δεν ειδα να απαντας στα ευθεα ερωτηματα που σου απηυθυνε ο Κος Ροδινος. Ισχυουν τα 1-6 στην αναρτηση του; Οχι υπεκφυγες, επι των δεδομενων θελω να ακουσω αποψεις. δεν ειναι προσωπικα αυτα. αφορουν στην Ελλαδα. και δεν μπορουν οι Κοι κοι Παπακωνσταντανινου, Παπανδρεου και λοιποι να παιζουν κομματικα παιγνια κερδους με χαμενο την Ελλαδα. Συμφωνεις;
  Απλα,πραγματα, ετσι δεν ειναι;
  1) Μπηκε ναι η οχι το ΔΝΤ απο την πισω θυρα;
  2) Γιατι εγινε το αυτονοητο τωρα (για κοινοτικη αλληλεγγυη δεν μιλουσε παντα η εγχωρια κλεπτοαλητ μας;) και οχι τον Νοεμβρη οταν το ευρος ηταν 133 μοναδες και οχι 300!!
  3) Ισχυει, ναι ή οχι, οτι ο κ. Κοντοπυράκης έχει κατηγορήσει δημοσίως τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι του ζήτησε να φουσκώσει το έλλειμμα στο 12%. Ο υπουργός Οικονομικών ουδέποτε απάντησε στην κατηγορία αυτή και μέχρι τώρα τηρεί σιγή ιχθύος.
  4) Επομενως, γιατι ζητησε κατι τετοιο ο Κος Παπακωνσταντινου αν οχι για κομματικο οφελος;
  5) Γιατι οι Κοι Παπανδρεου και Παπακωνσταντινου μας διεσυραν διεθνως με ¨τιτανικους" με "προθυρα χρεωκοπιας" με "απωλεια εθνικης κυριαρχιας!!!" αν οχι για ιδιον κομματικο οφελος;

  Τετοια συζητηση μπορεις να κανεις; ή θα αρχισουμε τα μεταφυσικα του στυλ "εγω ειμαι στο χρηματοπιστωτικο και ξερω...". Εκτος και αν δεν θελεις να ασχοληθεις με κοινους θνητους που δεν ξερουν απο "φιλελευθερο διεθνισμο" οπως εξασκηθηκε απο τους ΠΑΣΟΚΟψευτοκλεφτες.

  • Fotini avatar
   Fotini @ Νίκος 26/03/2010 19:49:56

   Νικο,

   Μην χανεις το χρονο σου απαντωντας στον Smash Direct. Δεν καταλαβαινεις οτι ειναι εντελως ασχετος με χρηματοοικονομικα θεματα; Αφησε τον στον μονολογο του. . .

 28. Νίκος avatar
  Νίκος 26/03/2010 14:40:33

  Ερωτηση αφελους πολιτη: Οι Ελληνικες τραπεζες με αποθεματικα ανω των 275 δις ευρω γιατι δεν μπορουν να δανεισουν το ελλαδικο κρατιδιο; ποτε εκχωρηθηκε η εθνικη κυριαρχια στην τυπωση χρηματων και σε ποιον; αν ναι, αυτο δεν ειναι απωλεια εθνικης κυριαρχιας; ή πιστευε η κλεπτοαλητ μας οτι με το ευρω θα ειχαμε και "κοινοτικη αλληλεγγυη"; γιαυτο συνεχεια απευθυνεται στο "ευρωπαϊκο κεκτημενο" οσο και στη παναγια πιο παλια;
  ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΥΠΩΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ.

 29. Smash Direct avatar
  Smash Direct 26/03/2010 15:01:56

  Nικο Ας μη το συζητησουμε το θεμα..Ειπε ο Παπακωνσταντινου στον Κοντοπυρακη να φουσκωσει το ελλειμα στο 12%??Εισαι σοβαρος???Εαν οπως ισχυριζεσαι μπηκε η ΕλλΑδα στο ΔΝΤ απο την πισωπορτα φταιει ο Παπαβδρεου γι αυτο?? Μη τρελλαθουμε ομαδικως!!!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Smash Direct 26/03/2010 15:23:39

   Περιμένω ένα μήνα τον κ. Παπακωνσταντίνου να διαψεύσει τον κ.Κοντοπυράκη και να τον μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμηση, διασπορά ψευδών ειδήσεων και να καταθέσει αγωγή σε βάρος του για προσβολή της προσωπικότητάς του.
   Εδω έχουν ανακοινώσει του κόσμου τις εξεταστικές, σε μια απλή αγωγή θα κολλήσουν;

  • άστεγος avatar
   άστεγος @ Smash Direct 26/03/2010 16:15:11

   Smash,
   O topGunz είπε το καλύτερο και σε αφορά άμεσα, γιατί έχει θολώσει την κριτική σου σκέψη.
   "Η μεγαλύτερη και διαχρονικότερη επιτυχία του Παπανδρεισμού είναι οι κουδούνες που έχουνε κρεμάσει στα κοπάδια τους."
   Άντε να δούμε τί θα λές το φθινόπωρο.

 30. fatfat avatar
  fatfat 26/03/2010 15:33:38

  @ Κώστας Ροδινός....αν πραγματικά πιστεύεις αυτό που υποστηρίζεις στο άρθρο σου,ότι δηλαδή ο κύριος Παπανδρέου ευθύνεται αποκλειστικά για την κρίση και τα μαύρα χάλια της ελληνικής οικονομίας, τότε δεν θες να παραδεχτείς τα τεράστια και ολέθρια σφάλματα των προηγούμενων κυβερνήσεων.
  Δεν με νοιάζει για ποιους λόγους ακολουθείς την συγκεκριμένη πολιτική.
  Προσωπικά αδιαφορώ για τις κομματικές ταμπέλες....με νοιάζει που άνθρωποι από τους οποίους είχε ο ελληνικός λαός μεγάλες προσδοκίες, φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και απογοήτευσαν τους πάντες....κάποιοι ευθύνονται(και αυτοί οι κύριοι δεν είναι ανώνυμοι,έχουν ονοματεπώνυμο)που χρειάζεται η Ελλάδα για τόκους του δημόσιου χρέους και πληρωμές χρεολυσίων περίπου 40-50 δις ευρώ κάθε χρόνο, ποσό που αντιστοιχεί στο 60%-70% των ετήσιων κρατικών εσόδων...δεν υπήρξε παρθενογένεση....ούτε όλα ήταν ρόδινα μέχρι την πρόσφατη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ.......

 31. fatfat avatar
  fatfat 26/03/2010 16:13:04

  @ Νίκος.....με την λογική σου όλες οι χώρες της ευρωζώνης είναι προτεκτοράτα....επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική
  Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να επιτρέπει
  την έκδοση τραπεζογραμματίων ευρώ μέσα στην ευρωζώνη. Οι εθνικές κεντρικές τράπεζες μπορούν να εκδίδουν τέτοια τραπεζογραμμάτια, μόνο υπό την έγκριση της ΕΚΤ. Άρα καμιά χώρα της ευρωζώνης δεν μπορεί μόνη της να τυπώσει ευρώ. Μπορούν μόνο οι εθνικές κεντρικές τράπεζες να εκδίδουν τραπεζογραμμάτια ευρώ, τα οποία να κυκλοφορούν ως νόμιμο χρήμα, μετά από έγκριση της ΕΚΤ.

 32. Alex avatar
  Alex 26/03/2010 16:49:29

  Κυριε Ροδινε.....
  Σας προτρεπω να δειτε την νεα ταινια του Μαικλ Μουρ..Capitalism:A love story….για να παρετε μια ιδεα του τι μας περιμενει…το Δ.Ν.Τ ερχεται….καλη υπομονη…σε ολους μας

  Για να δουν ορισμενοι τους παραληλησμους με το Ελλαντα....και μετα να μιλανε......Η μεσαια ταξη αφανιζεται κυριοι παρτε το χαμπαρι

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Alex 29/03/2010 12:36:48

   Alex,
   την έχω δεί την ταινία.
   Ευχαριστώ για την πρόταση.
   Ξέρω καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει ΔΝΤ.
   Ως, μεταπτυχιακός φοιτητής,εργάστηκα εκεί για 6 μήνες

 33. Λεωνίδας avatar
  Λεωνίδας 26/03/2010 17:04:17

  Καλοί μου άνθρωποι, ο Smash Direct σας την ρίχνει indirectly, σπάει πλάκα προβοκάροντάς σας και μετά όταν του πιάνετε κουβέντα κάνει τον κινέζο. Μην κουράζεστε δεν ψάχνει για αλήθειες κι απαντήσεις, άλλωστε τα πράγματα έχουν φτάσει στο τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμμύδια, όσο και να χτυπιέται ο ΜΚΟ πρωθυπουργός ότι είναι μια γελάδα που κάνει τη γάτα δύσκολα θα καταφέρει μας πείσει.

 34. Νίκος avatar
  Νίκος 26/03/2010 18:11:05

  fatfat, πιστευεις οτι η Ευρωπη δεν ειναι δορυφορος των ΗΠΑ; ας σοβαρευτουμε. μεσα στην ευρωπη, λοιπον, η εκχωρηση οικονομικης εξουσιας στην ΕΚΤ, η οποια τελει υπο γερμανικη ηγεμονια δεν ειναι δορυφοροποιηση; γιατι νομιζεις "σφαδαζει" απο αντιδραση η γερμανια; γιατι το εφερε, το εφερε μεχρι να αμφισβητηθει και πρακτικα η συνθηκη του Μααστριχτ; εριξε σε συμπαιγνια το ευρω, για να ενισχυσει τις εξαγωγες της, μας εφερε, μεσω της κλεπτοκρατικης μας αλητ τστα προθυρα της χρεωκοπιας, και μετα μας χλευαζε να πουλησουμε νησια και τον Παρθενωνα. Πιστευεις οτι δεν θα μας αγορασει σε χαμηλοτερες τιμες, εν συγκρισει με τον περασμενο Οκτωβριο; η ουσια του παιχνιδιου ειναι να δημιουργησεις τις συνθηκες που θα σου επιτρεψουν να αγορασεις φθηνα (τη υποτιμημενη Ελλαδα) και να την πουλησεις ακριβα.

 35. fatfat avatar
  fatfat 26/03/2010 18:40:37

  @ Νίκος....την Γερμανία δεν την συμφέρει μακροπρόθεσμα η διολίσθηση ή η υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολλαρίου....μην βλέπεις το βραχυπρόθεσμο όφελος που έχει στις εξαγωγές της....είναι σαν να σου δείχνουν το δάσος και εσύ να εστιάζεις απλώς σε ένα δέντρο του δάσους....στρατηγική επιλογή της Γερμανίας είναι ένα ισχυρό ευρώ....και η Γερμανία δεν μας έφερε στα πρόθυρα καμιάς χρεωκοπίας....αντίθετα μεγάλο μέρος των τεράστιων κοινοτικών επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων που έχουμε πάρει ως Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια (και τις οποίες σε πολλές περιπτώσεις σπαταλήσαμε ή τουλάχιστον κακοδιαχειριστήκαμε), είναι χρήματα από την γερμανική συνεισφορά στον κοινοτικό προυπολογισμό. Οι Γερμανοί προτιμούν σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, τα χρήματά τους να κατευθύνονται στο εσωτερικό, με σκοπό την τόνωση της γερμανικής οικονομίας, παρά να δίνονται σε άλλους π.χ στους Έλληνες....
  Μπορείς να μου πεις ένα τουλάχιστον μεγάλο έργο τα τελευταίων 20 χρόνια, που έγινε στην χώρα μας, αποκλειστικά με εθνικούς πόρους?
  Γιατί τα περισσότερα έγιναν μέσω των ΚΠΣ, δηλαδή και με γερμανικά χρήματα.

 36. Ν. ΚΟΦΑΣ avatar
  Ν. ΚΟΦΑΣ 26/03/2010 18:55:39

  Κώστας Ροδινός, πριν εκφράσεις απόψεις καλό είναι να είσαι σοβαρός. Τι ενν οείς ότι ο ΓΑΠ δεν δανείστηκε το Νοέμβρη όταν το spread ήταν 133 μονάδες?
  Νομίζεις ότι 'ενα κράτος μπορεί να δανείζετε 'οσο θέλει κάθε χρόνο?
  Τότε επρεπε ο μέγας οικονομολόγος Παπαθανασίου να δανείζονταν 300 δισ ευρό
  καί να τελειώναμε μία καί καλή. Σοβαρότητα καί όχι κοματική εμπάθεια.
  Η ΝΔ είχε την καλλίτερη ευκαιρία να κάνει μεγάλα πράγματα για την Ελλάδα, αλλά ατύχησε να έχει ένα ανίκανο ηγέτη (κρίμα το όνομα) πλαισιώμενος από πληθώρα 'αχρηστων συνεργατών. Αν ήταν καί λαμόγια, ας το βρεί η δικαιοσύνη.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Ν. ΚΟΦΑΣ 26/03/2010 19:26:58

   "Τι ενν οείς ότι ο ΓΑΠ δεν δανείστηκε το Νοέμβρη όταν το spread ήταν 133 μονάδες?"

   Φαντάζομαι ψάχνεις κάτι πιο περίπλοκο και φιλοσοφημένο από το "Να δανειστεί με χαμηλό επιτόκιο." Αφού ότι ήταν να πάρει το κράτος (απόσυρση=πωλήσεις καινούριων οχημάτων και τακτοποίηση υμιυπαίθριων) τα πέταξε στα σκουπίδια. Τι νόμιζε, ότι θα κάνανε ουρά οι Έλληνες να πληρώσουνε 1000 ευρώ τέλος κυκλοφορίας για αμάξια αξίας 500 ευρώ? Τα λεφτά τα χρειαζόμασταν και τελικά τα δανειστήκαμε.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Ν. ΚΟΦΑΣ 29/03/2010 12:41:39

   Και μόνο το γεγονός ότι υποβάλετε μια ερώτηση που δεν θα την υπέβαλε ούτε νεοπροσληφθείς υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών υποδηλώνει την άγνοιά σας για ζητήματα για τα οποία μιλάτε. Και κριτικάρετε τους άλλους για έλλευψη σοβαρότητας.
   Παραπάνω έθεσα 6 ερωτήματα. Θα εκτιμούσα πολύ μια απάντησή σας.

 37. Νίκος avatar
  Νίκος 26/03/2010 19:16:22

  fatfat, τα κεφαλαια αυτα, και ηταν πολλα, ηταν μεγαλο τμημα των χρηματων που καθε χρονο πληρωνε ως εισφορα η Ελλαδα, ανατοκισμενα, απο την συνδεση της με την ΕΕ το 1961. Δεν ηταν "γερμανικα" λεφτα λοιπον. αυτος ο μυθος πρεπει να σταματησει. για δες το ελληνογερμανικο ισοζυγιο των τελευταιων 15 χρονων. που εισερευσαν περισσοτερα χρηματα; αλλο ζητημα αν η εγχωρια αλητ δρουσε, και δρα ακομα εις βαρος των εθνικων συμφεροντων αφου θεωρει την Ελλαδα χωρο και οχι χωρα. τυχαιο ειναι που προσαπαθουν λυσσασμενα να μας απεθνικοποιησουν; ξερεις τι φαγοποτι θα εχουν ετσι και μας καταντησουν καταναλωτικη μαζα ασπονδυλων;

 38. ΑΝΩΝΥΜΟΣ avatar
  ΑΝΩΝΥΜΟΣ 26/03/2010 19:19:20

  "Give me control of a nation's money supply, and I care not who makes its laws".

  Mayer Amschel Rothschild

  Δηλαδή:
  "Δὠστε μου τον έλεγχο του χρηματικού αποθέματος ενός έθνους και δεν με νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόμους του"

  ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΑΡΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΟΥ

  ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

 39. Νίκος avatar
  Νίκος 26/03/2010 19:19:54

  φατφατ, ναι μπορω: η Εγνατια. 60% εθνικοι ποροι/40% Ευρωπαϊκοι. Το ιδιο και Ιονια οδος. Και θα μπορουσα και αλλες τοσες αλλα αρκετα με την ψευδολογια σας.

 40. Jimmy L avatar
  Jimmy L 26/03/2010 19:22:07

  Δεν τολμαει κανεις να εκφρασει διαφορετικη αποψη και την πεφτουν ολοι λες καιειναι συνεννοημενοι..Πρεπει καποιοι να καταλαβουν οτι κατι αλλαξε σε αυτον τον τοπο.Οσο γρηγοροτερα το καταλαβουν τοσο καλυτερα γι αυτους!!
  Και μια απαντηση σε καποιον Αστεγο.
  Φιλε μου με αυτες τις αποψειςπου εχεις μια ζωη αστεγος θα εισαι , οσο α φοραα κατι για κουδουνες να τις κρεμασεις εκει που πρεπει για σε βρισκουμε καμμια φορα!!

  • Fotini avatar
   Fotini @ Jimmy L 26/03/2010 20:09:11

   Jimmy L,

   Ενω εσυ θα κοιμασαι σε πολυκατοικια με συνενοικους τους αφροασιατες bros! Βεβαια θα εισαι σε καλλιτερη μοιρα απο τους ιθαγενεις, μεγαλε. . .

  • trellakias avatar
   trellakias @ Jimmy L 28/03/2010 08:24:08

   Ρε φιλράκι που εσύ είσαι πιο έξυπνος και μπορείς και βλέπεις τα πάντα, ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ και εμάς, πεφωτισμένε οπαδέ του ανικανότατου ποδηλάτη; Έχεις μήπως το κληρονομικό χάρισμα;
   Ζήσε εσύ με τους αγαπητούς νομιμοποιημένους μετανάστες της Αφρικής δίπλα σου που μας φέρνει ο αμερικανοτραφής μπούλης και μην στεναχωριέσαι για την εύρεση των κουδούνων, θα τις έχεις δίπλα σου για περιποίηση!

 41. Νίκος avatar
  Νίκος 26/03/2010 19:22:45

  "Κώστας Ροδινός!!!!"

  Κε Κοφα, απ' οσο γνωριζω η κλητικη δεν εχει καταργηθει ακομα. μην βιαζεστε να μας αγγλοσαξωνοποιησετε.

 42. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 26/03/2010 19:26:49

  Εχω μιαν απορία. Ολοι αυτοί που υπερασπίζονται την πολιτική ΓΑΠ, νομίζουν στα σοβαρά ότι ο μέγας εγκέφαλος (καλά σε εισαγωγικά η λέξη)του πρωθυπουργού σκέφτηκε και οδηγεί την Ελλάδα σε "επιτυχία"; ΄Ημαρτον Κύριε! Τί άλλο απομένει ν΄ακούσουμε για να γελάσουμε.......

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 27/03/2010 08:56:54

   Μην βλέπεις που εμείς οι νοητικά υστερούντες δεν μπορούμε να καταλάβουμε το μεγαλείο της σουρεαλιστικότητας του ΓΑΠειου εγκεφάλου. Δε βλέπεις που μας οικτίρουν κιόλας οι αντιλαμβάνοντες την υπέρτατη οικονομικοπολιτκή διάνοια του ΓΑΠ? Κοινώς, από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κουκιά σπέρνω...

 43. Alex avatar
  Alex 26/03/2010 19:51:51

  Ειλικρινα ορισμενοι δεν θελετε να καταλαβετε με τπτ....Η ουσια ολης αυτης της ιστοριας ειναι η εξης...συρρικνωση της μεσαιας ταξης ουσιαστικο ξεζουμισμα των μικρομεσαιων επιχειρησεων και του λιοανεμποριου..δραματικη αυξηση της ανεργιας...και ουσιαστικη ανατροπη των εργασιακων σχεσεων!!!Αυτο ΠΕΤΥΧΕ ο Παπανδρεου τους πρωτους μηνες...Τωρα για αναπτυξη περιμενεμουμε ΞΕΝΕΣ επενδυσεις ειδικα στη πρασινη αναπτηξη μιας και οι μικροι δεν θα εχουν τη δυνατοτητα να συμμετεχουν με τους ορους που διαμορφωθηκαν..Σε ολα αυτα προσθεστε και τη δηλωση Τρισε ποθ γλιτωσε τις τραπεζες αλλα οι καταθετες και δανειζομενοι δεν βλεπω να εχουν οφελος....
  Και επειδη ολες αυτες οι Ιστοριες ξεκινησαν ασφαλως εδω και 3 δεκαετιες και εχουν ευθυνη ΟΛΕΣ οι κυβερνησεις...αλλα και Ο ΓΑΠ εκανε οτι περνουσε απο το χερι του το τελευταιο εξαμηνο για να υποβαθμισει τη χωρα διχως αλλο προηγουμενο με τις ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ που εκανε ( Η απογραφη του Αλογοσκουφη τον πειραξε) Με τις δηλωσεις περι χρεοκοπιας, απωλεις εθνικης κυριαρχιας και κλπ κλπ...

  Δυστυχως σαν χωρα δεν παραγουμε και στο μονο πραγμα που μπορουμε να στηριχτουμε ειναι ο Τουρισμος και η γεωργια...

  επενδυσεις σε υποδομες χρειαζομαστε σε λιμανια αεροδρομια μαρινες που θα τραβηξουν και ιδιωτικες επενδυσεις και τουρισμο

  αλλα και ενα τεραστιο επενδυτικο προγραμμα ανακατασκευης και δημιουργιας ΟΔΙΚΟΥ ΔΥΚΤΙΟΥ σε ολη την χωρα καθως η διευκολυνση στη μεταφορα και διακινηση προιοντων και ανθρωπων θα δωσει αναπτηξη...( ηδη η πολυπαθη Ηπειρος βλεπει τα οφελη)

  Και επιτελους αντι να δινουμε ανοητες και καταστροφικες επιδοτησεις στους αγροτες ας εξυγχρονισουμε την αγροτικη παραγωγη με νεες καλιεργιες πιο αποδοτικες και πιο εμπορικες και να καταργησουμε τους συνετερισμους που το μονο ποθ εκαναν ειναι να τρωνε πορους να καταχρεωθουν και να συμπεριφερονται ως Νταβατζηδες στους αγροτες..

 44. popolaros avatar
  popolaros 26/03/2010 20:16:12

  To Δ.Ν.Τ ήταν από την αρχή το σχέδιο του ΓΑΠ.
  Όχι του ιδίου βέβαια, αλλά των αμερικανόστροφων συμβούλων του.
  Όχι τόσο για τα φθηνά δάνεια του αλλά ως πάτημα για την εφαρμογή της νεοφιλευθέρης πολιτικής του, στην Ελλάδα.

  Ο ΓΑΠ χρειαζόταν μια δικαιολογία για να εφαρμόσει αμερικανιές.
  Ο μόνος τρόπος για να 'αλλάξει' την Ελλάδα σύμφωνα με τα νεοταξικά πρότυπα του, ήταν μέσο της κάλυψης του Δ.Ν.Τ.
  Δεν φαντάζεστε πόσα μπορείς να 'αλλάξεις' λόγω οικονομικής 'κρίσης'. Μέχρι και νησιά μπορείς να πουλήσεις...
  Άλλος τρόπος δεν υπήρχε και ας μην παρασυρόμαστε από το χαμόγελο του Jeffrey και τις επικοινωνιακές μπούρδες των friends.

  To σημαντικό είναι ότι το αμερικανο-κινούμενο Δ.Ν.Τ πάτησε την μπότα του στην ευρωζώνη και στην Ελλάδα.
  Το state department και ο Jeffrey χαίρονται, σε αντίθεση σε όσους ήθελαν την ευρωπαική ολοκλήρωση.
  Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι αυτός που απαίτησε την συμμετοχή του Δ.Ν.Τ στην τριμερή επιτροπή(ΕΕ,ΕΚΤ,ΔΝΤ), ήταν ο ΓΑΠ.
  Οι Γερμανοί βιώνοντας την δούρεια πολιτική ΓΑΠ, αποφάσισαν να παίξουν έδρα. Να παίξουν Γερμανία και όχι Ευρώπη.
  Bravo Giorgo.

  Προβλέπω ότι οι ΓΑΠικές κινήσεις τις επόμενες εβδομάδες να είναι χειρουργικές, ώστε να αποφύγουν κοινωνικές αντιδράσεις, λόγω Δ.Ν.Τ.

  ...και για όσους πιστεύουν ότι το Δ.Ν.Τ θα μας αντιμετωπίσει διαφορετικά από ότι την Ουγγαρία,Ρουμανία,Λετονία(Ε.Ε) γιατί είμαστε μάγκες...Kalo Koyragio.

  • popolaros avatar
   popolaros @ popolaros 26/03/2010 20:36:52

   http://www.youtube.com/watch?v=0HQSDipfbzY

  • popolaros avatar
   popolaros @ popolaros 26/03/2010 20:47:18

   Quiz:
   Ποιά είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα που έχει δικαίωμα ΒΕΤΟ στις αποφάσεις του Δ.Ν.Τ ;;;

 45. ΗΛΙΘΙΟΣ avatar
  ΗΛΙΘΙΟΣ 26/03/2010 20:22:08

  Καημένοι Σαμαρούληδες.. Πόσο ακόμα θα ξεπέσετε; Μνημείο λαϊκισμού και υποκρισίας η συμπεριφορά σας!! Την μια.. στηρίζετε την κυβέρνηση στον αγώνα της, την άλλη αντιδράτε..

  Τί να κάνουμε;; Η δική σας η Μέρκελ με την αδιαλλαξία της έφερε με έμμεσο τρόπο το ΔΝΤ στην Ε.Ε. και ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ το Ευρώ.. Ας προσέχατε..

  Ήξεις- αφίξεις, ανακόλουθες δηλώσεις, λαϊκισμός, δημαγωγία. Αφού καταστρέψατε την Ελλάδα ζητάτε και τα ρέστα..

  Εσείς φέρατε την χώρα σε αυτό το σημείο.. Ο Λαός δεν ξεχνά την καταστροφική 5ετία σας!!

  Τί νομίζατε;; Ότι θα μας έδιναν τσάμπα δανεικά, σαν αυτά που έφαγε ο Κουρασμένος και το καταστροφικό επιτελείο του;;

  Ευτυχώς που ο διπλωματικός μαραθώνιος του Πρωθυπουργού είχε αίσιο τέλος!! Θα έπρεπε να τον ευγνωμονείτε, όταν εσείς φέρατε την χώρα σε αυτό το χάλι..

  Όσο για την ΕΜΜΕΣΗ εμπλοκή του ΔΝΤ ( αν και όταν χρειαστεί, που όλοι ευχόμαστε να ΜΗΝ χρειαστεί ) τα παράπονά σας να τα εκφράσετε στην Μέρκελ, την ομοϊδεάτισσα σας.. Την νέα Θάτσερ της ευρωπαϊκής δεξιάς..

  Αυτά να τα σκεφτόσασταν προτού φέρετε την χώρα σε αυτό το χάλι με τον κυνισμό, την αδιαλλαξία και την φαιδρότητα με την οποία κυβερνήσατε την χώρα.. Ο Σαμαράς είναι και αυτός συνυπεύθυνος, ως πρώην υπουργός του Κουρασμένου και ως πρώην κυβερνητικός βουλευτής..

  • Βρασίδας avatar
   Βρασίδας @ ΗΛΙΘΙΟΣ 27/03/2010 16:36:54

   έχεις αυτογνωσία

  • trellakias avatar
   trellakias @ ΗΛΙΘΙΟΣ 28/03/2010 08:25:55

   Ευτυχώς που αυτοπροσδιορίζεσαι ως ΗΛΙΘΙΟΣ και έτσι καταλαβαίνουμε το επίπεδο σου!!!!

 46. Νταβέλης avatar
  Νταβέλης 26/03/2010 20:23:51

  Με καλύπτει πλήρως ο προηγούμενος! Να προσθέσω κάτι. Ειλικρινά δεν ξέρω που βρίσκουνε συνείδηση και κοιμούνται τα βράδια κάποιοι- όχι όλοι- δημοσιογράφοι. Αφού δεχθήκανε τη σφαγή του κόσμου ως απαραίτητη τώρα μιλάνε για ανάπτυξη. Ανάπτυξη με 20% ανεργία σημαίνει πως πάλι λίγοι θα τ'αρπαξουνε.Ανάπτυξη με πετσοκομμένους μισθούς πως γίνεται? Τι κατάντια είναι αυτή? Τα ΜΜΕ είανι το οξυγόνο της δημοκρατίας, δεν είναι η κοιλιά του Σάντσο Πάντσα που τρέχει πίσω από τον ΓΚΑΠ Κιχώτη.

  • Νταβέλης avatar
   Νταβέλης @ Νταβέλης 26/03/2010 20:27:15

   Προηγούμενος , βλέπε Άλεξ ...

 47. ΗΛΙΘΙΟΣ avatar
  ΗΛΙΘΙΟΣ 26/03/2010 20:27:55

  Τί να κάνουμε;; Αφού οι " εγκέφαλοι" του Καραμανλή, της Μπακογιάννη, του Αλογοσκούφη και του Σαμαρά έφτασαν την Οικονομία της χώρας ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή, καιρός ήταν να δοκιμάσει και κάποιος άλλος!! Και απ' ότι φαίνεται, κρίνοντας και από τις πρώτες αντιδράσεις των διεθνών αγορών, τα κατάφερε περίφημα!!

  Όσο και αν κάποιοι στο εσωτερικό μεμψιμοιρούν και λαϊκίζουν ασύστολα.. Ο κύριος 20% δεν πείθει κανέναν σοβαρό και νοήμων Έλληνα πολίτη.. Ας συνεχίζεται να πορεύεται στον δρόμο των αντιφατικών δηλώσεων και αντιδράσεων..

  Η Ελλάδα καί θα μπορέσει να δανειστεί με καλύτερους όλους καί θα περάσει με επιτυχία το πρώτο τεστ αξιολόγησηε τον Μάϊο..

  Εδώ θα είμαστε και τότε κάποιοι όχι μόνο θα καταπιούν την γλώσσα τους αλλά θα παίξουν πάλι το γνωστό παιχνίδι με τις κουμπάρες..

  • Alex avatar
   Alex @ ΗΛΙΘΙΟΣ 26/03/2010 20:38:17

   Φιλε Ηλιθιε!!!! Βγαλε τα πρασινα γυαλια σου....Δεν πειθεις κανενα και συμπεριφερεσαι και σαν Προβατο με αυτα που λες.....Το 81 καναμε κοινωνικη πολιτικη με δανεικα το 90 περασαμε στις αποκρατικοποιησεις και το 99 στο χρηματηστηριο και το 2004 στην ολυμπιαδα ολα αυτα μας εφθασαν μεχρις εδω και ευθυνη εχουν ΟΛΟΙ αν εσυ τωρα εχεις κομματικο οπαδισμο και λες οσα λες....κυριολεκτικα δικαιωνεις το Ψευδονυμο σου...περαστικα

  • Fotini avatar
   Fotini @ ΗΛΙΘΙΟΣ 26/03/2010 22:10:47

   @ ΗΛΙΘΙΟΣ

   Πολλα ΠΡΑΣΙΝΑ cd εχει μοιρασει το ΠΑΣΟΚ στους οπαδους του για να το παιζουν αντι καθε λογικης αντικρουσεως. Μονο σας παρακαλουμε μην αγκαλιαζετε αλλους Μανους, Ανδριανοπουλους, και Καρατζαφερηδες γιατι κανουν ζημια στο κομα σας!!!!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΗΛΙΘΙΟΣ 27/03/2010 08:59:02

   Πάντως τείνουν οι οπαδοί του ΓΑΠ να χρησιμοποιούν ειλικρινέστατα ψευδώνυμα, αυτό τους το αναγνωρίζω...

 48. ΗΛΙΘΙΟΣ avatar
  ΗΛΙΘΙΟΣ 26/03/2010 20:30:13

  Αντώνης Σφουγγαράκης.. Το νέο " αδικημένο " παιδί της πολιτικής ζωής του τόπου!!

  Ρε ας μην ήταν ο πρώην ( ακατάλληλος ) Πρωθυπουργός να τον μαζέψει το 2004 και να τον επαναφέρει στην πολιτική και τώρα δεν θα του έδινε σημασία ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του.. Ρε πώς αλλάζουν οι καιροί :-)

  • ΣΟΦΙΑ avatar
   ΣΟΦΙΑ @ ΗΛΙΘΙΟΣ 26/03/2010 21:15:33

   Καταπληκτική πολιτική ανάλυση,ανάλογη του πράσινου χρώματος που είναι βαμμένος ο εγκέφαλός σας και φυσικά σταθερή αξία για το κόμμα που στηρίζετε η λάσπη και η απαξίωση ανθρώπων, θεσμών, συμβόλων!Συγχαρητήρια, για τη δημοκρατία σας,το ανώτερο επίπεδο του λόγου σας και φυσικά για το ατέρμονο βάθος της σοσιαλιστικής σκεψης σας!!

 49. fatfat avatar
  fatfat 26/03/2010 21:34:08

  @ Νίκος......1) και πότε τελείωσε η Εγνατία? Το 2009 ή το 2008 -αν δεν κάνω λάθος -......και από πότε ξεκίνησε το έργο αυτό? Πριν το 1996 - που ήμουν φαντάρος στον Έβρο-......χωρίς την κοινοτική χρηματοδότηση δεν θα τελείωνε ποτέ......γιατί το 40% κοινοτική συμμετοχή που γράφεις είναι στην πραγματικότητα κάποια δισεκατομμύρια ευρώ.....και αυτή η Ιόνια Οδός πότε προβλέπεται να τελειώσει?

  2) και επειδή προσπαθείς να απαξιώσεις τα κοινοτικά κονδύλια, διάβασε παρακάτω....

  Οι συνολικοί χρηματοδοτικοί πόροι του Γ΄Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και του Ταμείου Συνοχής (2000-2006) ανήλθαν σε 48,30 δις ευρώ και κατανέμονται ως εξής :


  (ποσά σε δισεκατομμύρια ευρώ)
  Γ 'ΚΠΣ
  2000 - 2006 Ταμείο Συνοχής ΣΥΝΟΛΟ
  Κοινοτική Συμμετοχή 22,70 3,24 25,94
  Εθνική Συμμετοχή 9,72 2,01 11,73
  Σύνολο Δημόσιας Δαπάνης 32,42 5,25 37,67
  Ιδιωτική Συμμετοχή 9,53 1,10 10,63
  ΣΥΝΟΛΟ 41,95 6,35 48,30

 50. Jimmy L avatar
  Jimmy L 26/03/2010 22:42:42

  Fotini ..Πολυ προοδευτικες αποψεις εκφραζεις!!Ειναι εντυπωσιακο για γυναικα!!Παντα ψηλοτερα!!!!

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Jimmy L 27/03/2010 06:24:27

   Εξεστιν Κλαζομενίοις ασχημονείν !!!
   Πως είπες;Τι θα πεί αυτό;Ασ'το καλύτερα μικρό μου.Ψιλά γράμματα.Βάλε κανά CD του Θωμά Μπακαλάκου,μπάς κι έρθει και κάτσει στη θέση του, το ρημάδι το τσερβέλο.Είπαμε:Εχεις πάθει σύνδρομο στέρησης...μιμιτσουλίνι μου,από τις φάπες που σου έταξα,αλλά ακόμα δεν σου έδωσα.Κι απ'ότι βλέπω,πλήθυναν αυτοί που απαξιούν να σε ...σβερκώσουν.Μην μου σκάς όμως ,καλό μου.Εγώ είμαι εδώ γιά σένα.Μην χάνεις το κουράγιο σου.
   Υ.Γ. Επειδή θα λείψω γιά αρκετές ώρες,κάνε υπομονή.Δεν σε ξεχνώ.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 29/03/2010 12:44:54

    Σπάρτακε,
    Οταν έχεις έμπνευση, δεν παίζεσαι!
    Ακούς, εκεί Μπακαλάκος....
    Πλάκα -πλάκα το έχω το CD!

 51. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 27/03/2010 02:44:13

  Oλη ομιλια του Max "MadMax" Keiser απο το youtube video:
  "Max Keiser on the Greek Crisis"

  Λοιπόν, ας αφήσουμε κάτω τα... ούζα,
  κι ας πιάσουμε τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ.:
  Το ποσοστό του Χρέους στο ΑΕΠ(=ακαθάριστο εθνικό

  προϊόν)
  (που σακατεύει την Ελλάδα) ήταν
  ΙΔΙΟ, σαν ποσοστό το έτος 2000!
  ΓΙΑΤΙ λοιπόν δεν είχε αποκαλυφθεί?

  Διότι η Goldman Sachs, σε συνεργασία
  με την Ελληνική κυβέρνηση...
  ..απέκρυψε ΠΑΡΑ πολλά Δίς. χρέους!

  ΙΔΟΥ το πρόβλημα: Η ΣΥΝΕΡΓΙΑ τραπεζιτών
  (της Goldman Sachs και της Wall Street)...
  ...με την Ελληνική κυβέρνηση,
  για Χάλκευση Δεοδμένων !

  Για να διορθώσει το πρόβλημα η
  Ελλ. κυβέρνηση έστειλε πράκτορες,
  και εβαλε πρώην τραπεζίτη της Goldman
  Sachs, ...σαν επικεφαλής στην έρευνα !

  Δηλαδή, πάσχουν απο το...
  "Σύνδρομο της Στοκχόλμης" !
  Πιάστηκαν ΟΜΗΡΟΙ διεφθαρμένων
  τραπεζιτών της WALL STREET και...
  κατηγορούν τον εαυτό τους
  και αυτο-μαστιγώνονται...
  ...για τη διαφθορά άλλων
  (της WALL STREET) !

  Ε, αυτή η κατάστασ,η
  είναι εντελώς γελοία !

  -ΔΥΟ Ελληνες αναλυτές μας είπαν
  πως "χρειάζονται κι άλλοι φόροι"
  ή "να μειωθεί η διαφθορά"...
  αλλά η Goldman Sachs, που
  έδωσε τέτοιες συμβουλές,
  πλήρωσε φόρο πέρυσι,
  λιγότερο απο 1 % !

  Δηλαδή για να πάρουν δωράκια τα
  golden boys της Goldman Sachs...
  ...ζητάτε απο τον Ελληνικό λαό
  να πληρώσει κι άλλους φόρους?

  Αποζημιώνεται απο τη Goldman Sachs
  ο λαός σας, ή μήπως... έχει μετοχές της?

  -Αυτό είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ!
  -Γιατί ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ τους συμπατριώτες σας?

  Είναι ψέμα το "δεν υπάρχει λύση" !
  Λύση μπορεί να είναι και η... ΕΞΕΓΕΡΣΗ !

  Γιατί δεν πετάτε έξω την κυβέρνηση σας?
  Αφού είναι... ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ !!!

  Max Keiser, ξέρουμε οτι δεν θα γίνει εξαγορά
  του χρέους από άλλες κυβερνήσεις της Ε.Ε.

  Μηπως πρέπει να πάει η Ελλάδα στο ΔΝΤ?
  -ή θα ήταν χειρότερα, έτσι?

  -ΣΙΓΑ μην πηδήξει απ'το.. τηγάνιστη φωτιά !
  Αφού το ΔΝΤ... είναι η ίδια η Goldman Sachs !

  To ΔΝΤ, η Goldman Sachs, η Wall Street,
  η Διεθνής Τράπεζα, ΟΛΟΙ είναι ίδια κλίκα !

  ΟΛΟΙ αυτοί έχουν στενή συνεργασία, που
  φάνηκε στην αρχή της Κρίσης, πριν 2 χρόνια.

  Όπως είπε και ο Γουώρεν Μπάφετ,
  "Όταν φεύγει η παλίροια, τότε
  βλέπεις ποιός... ΔΕΝ φορά μαγιώ" !

  Τώρα, όσον αφορά την Κρίση Χρέους,
  στερεί τις δανειοληπτικές δυνατότητες
  εταιριών - ή χωρών όπως η Ελλάδα.

  Αλλά το ίδιο είναι και η Ισπανία
  και οι άλλες χώρες των "PIGS"...

  ...και η Ισλανδία, που στις 6 Μαρτίου
  φήφισε να ΜΗΝ πληρώσει το χρέος της.
  (οι οικονομικοί τρομοκράτες της Wall Street)
  είχαν παρόμοια ζημιά στην Ισλανδία
  -Όσον αφορά Γαλλία και Γερμανία, όμως..

  Η Γερμανία σε εξαγωγές είναι η 2η διεθνώς !
  -Άρα, δεν νοιάζεται για "πτώση του Ευρώ"

  Αρα χρησιμοποιεί την Ελλάδα,
  σαν εξιλαστήριο θύμα της !

  Λέει "ορίστε το κακό παιδί η Ελλάδα,
  που έβαλε το Ευρώ σε μπελάδες"...
  ή "πρέπει να συνετίσουμε την Ελλάδα
  ,
  αλλά οι ίδιοι ωφελούνται αφάνταστα...
  (αφού είναι εξαγωγικές χώρες,
  ενω η Ελλάδα δεν είναι...)

  (Αλ Τζαζίρα): -Το θέμα είναι όμως... ΠΩΣ να
  δικαιολογήσουν οι άλλες χώρες στους δικούς
  τους λαούς, να πληρώσουν αυτοί την Ελλάδα!

  Ε, μπορεί να μην κάνουν τίποτα, διότι ξέρουν
  οτι οι κερδοσκόποι έβαλαν ΣΤΟΧΟ το Ευρώ !
  Με λίγα λόγια, τα αρνητικά στοιχήματα κατά
  του Ευρώ, έχουν φτάσει σε ιστορικό ΖΕΝΙΘ !

  Πάρα πολλά δισεκατομμύρια έχουν παιχτεί
  σαν στοίχημα, υπέρ της πτώσης του Ευρώ.

  Μεγάλος κλερδισμένος θα γίνει η Γερμανία
  που είναι μια τεράστια Αγορά Εξαγωγών !

  Ετσι-βασικά- ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ την Ελλάδα.
  Οι φτωχοί Έλληνες χάνουν δουλειές
  και υφίστανται "μέτρα λιτότητας".

  Τα μέτρα όμως, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καμμία σχέση
  με ριζικές μεταρρυθμίσεις της οικονομίας !

  Οι Έλληνες είναι... λουκάνικα που ρίχνονται
  στο Τραπεζικό Εργοστάσιο της Wall Street !

  Πρέπει να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ
  μπίζνες της Goldman Sachs, στην Ελλάδα !

  Εσείς οι Έλληνες πρέπει να ΔΙΩΞΕΤΕ όλες τις
  εταιρίες της Wall Street απο τη χώρα σας !

  Αν ΔΕΝ απαλλαγείτε απ'τους Οικ0ονομικούς
  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ στη χώρα σας, θα χάνετε
  δουλειές, η ανεργία σας θα ανεβαίνει και το
  βιοτικό επίπεδο σας συνεχώς θα πέφτει !

  Διότι... γίνατε ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ. δΕΝ ΤΟ'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ?
  ΔιΩΞΤΕ τους! Εκτός αν... σας αρέσει κιόλας !
  Μπορεί να... γουστάρετε να σας ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ
  τρομοκράτες ! Μπορεί να'ναι το βίτσιο σας !

  (Μερικοί άνθρωποι ΕΙΝΑΙ σαδομαζοχιστές...)
  Αν όμως ΔΕΝ είστε, τότε ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ απο
  Οικονομικούς ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ στη χώρα σας !

 52. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 27/03/2010 02:54:36

  wikipedia: Max Keiser
  Σελίδα URL: maxkeiser τελεία com

  Προβλέψεις του Max Keiser:

  Predictions

  Throughout Keiser's shows he has been known for making predictions:

  * In the September 2004 issue of The Ecologist magazine, Keiser correctly predicted the 2008 collapse of Fannie Mae and Freddie Mac when he wrote, "My guess is that the two stocks that look the likeliest to implode at the hands of derivative-wielding Wall Street financial types (and other fundamentalists) preying on a US economy made weak by cheap money are Fannie Mae and Freddie Mac."[21]
  * In 2006 he correctly predicted that sub-prime mortgage-backed securities would be the cause of recession by 2008.[18][dead link][citation needed]
  * In 2007 correctly predicted the break-down of Iceland's economy in 2008.[22]

  Αυτός ο άνθρωπος τα είπε.
  Εγω μετά απο αυτά που μαθαίνω οχι να επαινέσω τον ΓΑΠ δεν πρόκειται αλλά να του δώσω σφαλιάρα και αυτόν και το Σημίτη αμα τους δω μπροστά μου.
  Επίσης εχω απογοητευτεί πλήρως απο τη Νεα Δημοκρατία επειδή τώρα είχε ευθύνη να βρίσκεται στις επάλξεις και είναι εξαφανισμένη.
  Η χώρα λεηλατήται και κάποιοι έχουν το θράσος να βγαίνουν και να απολογούνται για τον Γ.Παπανδρεου ΓΑΠ. Ο Παπαδόπουλος έκανε πολύ λιγότερα απο τον ΓΑΠ! Χωρίς να είμαι Παπαδοπουλικός.
  Έπαιξε ακριβώς το παιχνίδι που είχε στήσει όποιος το είχε στήσει πίσω απο τη πλάτη του Ελληνικού λαού τριγυρνώντας σαν τον επαίτη με το χαμένο βλέμα. Ακριβως το αντιθετο απο οτι έπρεπε να κάνει ΣΥΝ οτι μας έβαλε σε μια κόντρα με τη Γερμανία πράγμα που την ανάγκασε να σκληρύνει τη στάση της, για να δικαιολογήσει ποιό πολύ τον ρόλο του επαίτη που θα έπαιζε αργότερα.

  Ειμασταν το ΜΟΝΟ ΚΡΑΤΟΣ που θα μπορύσαν κάποιοι να περάσουν τέτοιο κόλπο και οι μαζωχιστές που το κατοικούν να παριστάνουν οτι δεν έγινε τίποτε και να μην ξεσηκώνονται να διαολοστείλουν ΟΛΟ το πολιτικό σύστημα. Επίσης σκέφτωμαι το ΛΑΟΣ να τους στηρίζει και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, για το μέγεθος της προδοσίας που έχουμε υποστεί σαν πολίτες.
  Οι μέρες τους, αν υπάρχει Θεός, (που υπάρχει) είναι ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ!

 53. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 27/03/2010 02:57:27

  Max Keiser στο Google για τη σελιδα του με τα video και το wiki για να δειτε τι προβλεψεις οικονομικες εχει κανει κι εχει πεσει μεσα.
  και Max Keiser στο youtube: Max Keiser on the Greek Crisis ο τιτλος του επιμαχου video.

  Αυτός ο άνθρωπος τα είπε.
  Εγω μετά απο αυτά που μαθαίνω οχι να επαινέσω τον ΓΑΠ δεν πρόκειται αλλά να του δώσω σφαλιάρα και αυτόν και το Σημίτη αμα τους δω μπροστά μου.
  Επίσης εχω απογοητευτεί πλήρως απο τη Νεα Δημοκρατία επειδή τώρα είχε ευθύνη να βρίσκεται στις επάλξεις και είναι εξαφανισμένη.
  Η χώρα λεηλατήται και κάποιοι έχουν το θράσος να βγαίνουν και να απολογούνται για τον Γ.Παπανδρεου ΓΑΠ. Ο Παπαδόπουλος έκανε πολύ λιγότερα απο τον ΓΑΠ! Χωρίς να είμαι Παπαδοπουλικός.
  Έπαιξε ακριβώς το παιχνίδι που είχε στήσει όποιος το είχε στήσει πίσω απο τη πλάτη του Ελληνικού λαού τριγυρνώντας σαν τον επαίτη με το χαμένο βλέμα. Ακριβως το αντιθετο απο οτι έπρεπε να κάνει ΣΥΝ οτι μας έβαλε σε μια κόντρα με τη Γερμανία πράγμα που την ανάγκασε να σκληρύνει τη στάση της, για να δικαιολογήσει ποιό πολύ τον ρόλο του επαίτη που θα έπαιζε αργότερα.

  Ειμασταν το ΜΟΝΟ ΚΡΑΤΟΣ που θα μπορύσαν κάποιοι να περάσουν τέτοιο κόλπο και οι μαζωχιστές που το κατοικούν να παριστάνουν οτι δεν έγινε τίποτε και να μην ξεσηκώνονται να διαολοστείλουν ΟΛΟ το πολιτικό σύστημα. Επίσης σκέφτωμαι το ΛΑΟΣ να τους στηρίζει και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, για το μέγεθος της προδοσίας που έχουμε υποστεί σαν πολίτες.
  Οι μέρες τους, αν υπάρχει Θεός, (που υπάρχει) είναι ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ!

 54. maria irene avatar
  maria irene 27/03/2010 05:58:23

  Τόση μικροψυχία! Τόση διαστρεύλωση! Τόσο μένος!

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ maria irene 27/03/2010 06:27:44

   Aigiaigiai Maria,Maria de Bahija..........

 55. Orestios avatar
  Orestios 27/03/2010 09:07:25

  Μετά τον πανωλεθρίαμβο, πότε έρχεται η χρεωκοπία?
  Για να πάρουμε αυτό το δάνειο με χαμηλό επιτόκιο ντε!

 56. Νίκος avatar
  Νίκος 27/03/2010 09:25:03

  φατφατ, διχως να εχω προθεση να σε προσβαλλω, σε παρακαλω να χρησιμοποιεις την κλητικη. ξερεις για τι μιλω. Ακομα Ελληνικα μιλαμε, οχι το κρετινικο ιδιωμα που προσπαθει να μας επιβαλλει η μιμαθης η"αριστερη προοδευτοσυνη". Ειδαλλως, δεν θα απαντω. Εχει καταντησει αηδια πλεον με τα ελλαδοκρεολικα του τυπου "@Νικος" κ.α.

 57. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 27/03/2010 09:26:32

  Αλήθεια η εξεταστική που θα έκανε το ΠΑΣΟΚ για να δείξει πόσο πολύ ευθύνεται για τα χάλια της οικονομίας η προηγούμενη κυβέρνηση τι απέγινε; Γιατί μόλις ζήτησε ο Σαμαράς εξεταστική για τα τεκταινόμενα από το 1981 την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια;
  Η μεγάλη επιτυχία του ΠΑΣΟΚ είναι ότι η ΕΚΤ αποφάσισε να στηρίξει τον εαυτό της και την ΟΝΕ με το να μην αφήσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να καταρρεύσει. Εντυπωσιακό. Όσο για το ότι τα μέτρα του θα μειώσουν το έλλειμμα δυστυχώς αυτή η επιτυχία θα είναι πολύ πιο πρόσκαιρη από το κατόρθωμα της κυβέρνησης Σημίτη, που μας έβαλε στην ΟΝΕ με εικονικά στοιχεία και με μια πραγματική οικονομία εντελώς απροετοίμαστη. Όπως φαίνεται όμως οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ δε θα ενοχλούνται από την επερχόμενη τεράστια ανεργία και τις κοινωνικές ταραχές γιατί θα μπορούν να λένε ότι έφταιγαν οι προηγούμενοι.
  Congratulations. Your leader will be very proud of you. The new world order needs subjects with your keen perception.
  (Για να εξασκούμε και τη μέλλουσα επίσημη γλώσσα μας. Άλλωστε πλησιάζει η μέρα που το να μιλάς μόνο στα ελληνικά θα διώκεται ως ένδειξη ρατσισμού.)

 58. ataktos avatar
  ataktos 27/03/2010 10:36:51

  Η μάχη κερδήθηκε(xaxaxa) , αλλά ο πόλεμος εκκρεμεί(!!!).
  Και θα είναι δύσκολος καθώς η χώρα οδεύει προς το 2013 - έτος λήξης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ)

 59. tiramola avatar
  tiramola 27/03/2010 11:39:25

  Για άλλη μιά φορά ο κύριος Ροδινός γράφει και συγχρόνως ονειρεύεται το Σαμαρά πρωθυπουργό...

  Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι ήταν θετική η εξέλιξη όσον αφορά ένα μηχανισμό στήριξης που για πρώτη φορά αποφασίστηκε στην ΕΕ σε περίπτωση που κάποια χώρα μέλος αντιμετωπίζει προβλήματα δανεισμού.
  Η εμπλοκή έμμεση ή άμεση του ΔΝΤ είναι το μαύρο σύννεφο.
  Για την χώρα η εκτιμησή μου είναι ότι δεν βγήκε ούτε χαμένη ούτε κερδισμένη.
  Χαμένη δεν βγήκε λόγω της δημιουργίας του μηχανισμού στήριξης και κερδισμένοι δεν θα είναι οι Έλληνες πολίτες αν χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός.
  Η απόφαση όπως διατυπώθηκε βόλεψε την κόρη του πάστορα και το πνεύμα της προτεσταντικής ηθικής της πλειοψηφίας των Γερμανών πολιτών αλλά και τα PIGS συν τη Γαλλία που λόγω και των δικών τους δημοσιονομικών προβλημάτων θα ήθελαν και αυτοί ένα γεμάτο(?) πιστόλι για άμυνα σε προβλήματα από πιθανές μελλοντικές κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον τους με τοκογλυφικά επιτόκια.
  Δυστηχώς το δίλημμα που έθετε ο Παπανδρέου αλλά και ο Μπράουν και άλλοι ηγέτες στο πρόσφατο παρελθόν , αν δηλαδή η κρίση θα ξεπεραστεί με ανάπτυξη ή με μείωση των ελλειμμάτων δεν υφίσταται πλέον.
  Επικράτησε το δεύτερο με ότι αυτό σημαίνει για τις πλάτες των λαών.
  Σε κάθε περίπτωση αν δεν παλέψεις μόνος σου δεν σε σώζει κανένας...

 60. scarab avatar
  scarab 27/03/2010 12:01:13

  Αγαπητοί λογικοί συνσχολιαστές
  Όλοι βιώνουμε μια καθημερινότητα που είναι αδύνατον να μην είναι αντιληπτή από όλους. Εκτός των ατόμων με σταθερά, σχετικώς υψηλά εισοδήματα που τέλος πάντων δεν έχουν άμεση ανάγκη εξεύρεσης μετρητού και οι οποίοι ασχολούνται με άλλα σπόρ και σπανίως θα τους βρεις στις σελίδες που συχνάζουμε οι ¨πάσχοντες¨.
  Φαινόμενο των ¨διαδικτυακών ανοικτών συζητήσεων¨ λίγο διάστημα μετά την δημιουργία τους είναι και τα κοινώς αποκαλούμενα troll.
  Προσπαθούν να παρουσιάσουν απόψεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα των υπολοίπων αναγκάζοντας τους να αντιπαρατεθούν και μέσα από τον ¨διάλογο¨ να περάσουν τα μηνύματα τους τα οποία άλλες φορές έχουν κίνητρα ¨διατεταγμένης απασχόλησης¨ και σπανίως για ¨χαβαλέ¨.
  Η περίπτωση του να μην καταλαβαίνουν τι λένε είναι εντελώς αποκλεισμένη.
  Από την στιγμή που θα πέσετε στην παγίδα να τους ¨διορθώσετε¨ απλώς τους βάζετε το πιάτο με το φαγητό μπροστά τους.
  Η λύση είναι μια: Απαξίωση - πίσω στο τάφο τους.

 61. Ν. ΚΟΦΑΣ avatar
  Ν. ΚΟΦΑΣ 28/03/2010 06:43:16

  Κώστα Ροδινός, απάντησε στην ουσία, καί άσε την επίδειξη των γραμματικών γνώσεων

  • Έλεος! avatar
   Έλεος! @ Ν. ΚΟΦΑΣ 28/03/2010 12:04:03

   Κώστα Ροδινέ, λέμε στα Ελληνικά...
   Και δεν είναι "επίδειξη γραμματικών γνώσεων" το να ξέρει κανείς τη γλώσσα του...
   Όσα δὲ φτάνει ἡ αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Ν. ΚΟΦΑΣ 29/03/2010 12:46:35

   κ. Κόφα,
   Οτι και να σας απαντήσω ...μηδέν εις το πηλίκιον!

 62. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 01/04/2010 09:08:39

  Σχετικα με τον κυριο Παπανδρέου και τα υβριδικά του:

  Fuel-injection System That Delivers 64 Miles Per Gallon

  (PhysOrg.com) -- The best hybrid cars of today can only deliver about 48 miles per gallon. By using this newly developed fuel injection system a test vehicle was measured at achieving 64 miles per gallon in highway driving. This is approximately a 50% increase in fuel efficiency in a gasoline engine.

  http://www.physorg.com/news187436599.html

  Νεα τεχνολογια που δίνει 30% καλύτερη απόδοση κι απο το αποδοτικοτερο υβριδικο και προκειται μονο για fuel injection!
  Ισως δεν θα χρειαζεται καν αντικατασταση ο κινητηρας ενος κανονικου βενζινοκινητου!

 63. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 01/04/2010 09:09:17

  Σχετικα με τον κυριο Παπανδρέου και τα υβριδικά του:

  http://www.physorg.com/news187436599.html

  Νεα τεχνολογια που δίνει 30% καλύτερη απόδοση κι απο το αποδοτικοτερο υβριδικο και προκειται μονο για fuel injection!
  Ισως δεν θα χρειαζεται καν αντικατασταση ο κινητηρας ενος κανονικου βενζινοκινητου!

 64. zame avatar
  zame 01/04/2010 17:53:58

  σε μια εποχή που στην παραπαίουσα Ελλάδα επιβάλλονται εξοντωτικά μέτρα, ο μαζικός εκστασιασμός για το πορνοβίντεο της Τζούλιας αποδεικνύει περίτρανα ότι η χώρα αυνανίζεται ακατάπαυστα. το ερωτημα ειναι γιατι τα ΜΜΕ προμοταρουν και συνεχιζουν ακομα ...αυτην την κατασταση..! μηπως αυνανιζονται και αυτα μαζι..?
  ειναι αδιανοητο να ζητηται συνενεση στα αδικα μετρα...αλλα απο την αλλη να συνεχιζεται αδιακοπα το "φαγοποτι" & η αλόγιστη σπατάλη του δημοσίου χρήματος .
  1) να ζητήσει συγνώμη για την μη τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων.
  2) να φέρει πίσω τα κλεμμένα..η έστω κάποια ..από τα κλεμμένα.
  3) να πάει κάποιος επιτέλους φυλακή
  4) να γίνει το καλλίτερο νοικοκύρεμα στα δημόσιο-οικονομικά
  5) να κοπούν περιττές δαπάνες του δημοσίου (σε ιδρύματα ..κλπ.)
  6)να κοπούν κραυγαλέες αμοιβές υψηλόβαθμων Κρατικών στελεχών .
  7) να κοπή η ασυλία των βουλευτών.
  8) να λειτουργήσουν αναπτυξιακά μέτρα τόνωσης της αγοράς. και όχι επιπλέον φόροι.
  και αφού γίνουν όλα αυτά...τότε να πει στον Κοσμάκη..."ότι έχετε ευχαρίστηση"
  τότε ναι στην Συναίνεση Ναι στην Χρήσιμη Συμμετοχή.
  όχι συναίνεση "αγκαλιά με τους κλεφτές. Ποιος μας λέει ότι ΔΕΝ θα ξανά-κάνουν τα ίδια... Φτάνει πια..σαν να αντιλαμβάνομαι πως διαχειρίζονται μια εντολή αποδομησης του Ελληνισμού..& εξαθλίωσης του .
  Η εντιμότητα δεν χαρίζεται ούτε δωρίζεται...μόνον διεκδικείται και κατακτείται...και εδω μας τα χαλανε για αλλη μια φορα...οι προχειρα εκολαπτομενοι μαγοι...της οικονομιας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.