#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/06/2010 06:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«ΤΟ ΠΑΣΟΚ είμαι εγώ»Η πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τον ευτελισμό

Ξεχωριστό «παράσημο» στην κομματική του διαδρομή ήταν η περίφημη «τρόικα», στην οποία συμμετείχε μαζί με τον Γιώργο Γεννηματά και τον Κώστα Λαλιώτη. Ιδιαίτερα τότε που αρρώστησε ο Α. Παπανδρέου, το 1988, «η τρόικα ήταν που στήριξε και κράτησε ενωμένο το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να φαίνεται αυτό προς τα έξω». Δεν είναι τυχαίο το ανέκδοτο που λέγανε για τους ρόλους των τριών: «Ο Λαλιώτης συλλάμβανε την ιδέα, ο Γεννηματάς την έκανε πολιτική και ο Τσοχατζόπουλος την περνούσε στον πρόεδρο»...

(από διαδικτυακό βιογραφικό του Άκη Τσοχατζόπουλου)

Το μεγάλο επίτευγμα του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ότι κατόρθωσε να ενοποιήσει τον κεντρώο χώρο, να τον αποκαθάρει από το παρελθόν του, να τον ντύσει με τα συνθήματα και τους μύθους που κουβαλούσε η Αριστερά και συγχρόνως να τον γυμνώσει από τα πολιτικά αιτήματα που πρόβαλλε η Αριστερά. Ο Ανδρέας Παπανδρέου επέτυχε να κερδίσει στην πολιτική με επικοινωνιακά τερτίπια και με την άσκηση της δημαγωγίας. Και πρέπει να το ομολογήσουμε: επέτυχε απόλυτα και νίκησε τους αντιπάλους του κατά κράτος. Ήταν ένας μεγάλος γητευτής. Αλλά συγχρόνως ενεπλάκη και ο ίδιος στη μυθολογία που είχε πλέξει…

Οι επίγονοί του προώθησαν την παπανδρεϊκή δημαγωγία σε ανώτερα επίπεδα. Αυτό που παλιότερα αποκαλούσαμε «πολιτικό ψέμα», άρχισε να εκφωνείται ως  «επικοινωνία», «επικοινωνιακή πολιτική», «επικοινωνιακή τακτική» κ.λπ. Τόσο απλά, τόσο ανενδοίαστα, τόσο προκλητικά. Για να υπάρξει, όμως, «επικοινωνιακή πολιτική» χρειάζονται τα ΜΜΕ. Και αν μεν τα κόμματα λειτουργούν ανεξάρτητα από τα εκδοτικά συμφέροντα, τότε το πράγμα «λειτουργεί», όπως συμβαίνει δηλαδή στις άλλες πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης. Αν όμως οι πολιτικοί είναι εξαρτημένοι από τα εκδοτικά συμφέροντα , τότε τα κόμματα και οι θεσμοί ευτελίζονται και φτάνουμε έτσι στο σημερινό ΠΑΣΟΚ.

Ποιοι  έφτιαξαν τον μύθο Ανδρέα ; Αρκούσε μόνο η μεγάλη προσωπική γοητεία του; Χρειάστηκε και μια συστηματική εκστρατεία από το συγκρότημα Λαμπράκη κατ΄ αρχήν, που τροφοδοτεί συστηματικά από τις αρχές της δεκαετίας του 90 με στελέχη του τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ (βλ. τα παραδείγματα των κ. Καψή, Ρωμαίου , Ευθυμίου, αλλά και του κ. Α. Λοβέρδου). Για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι εθνικοί εκδότες – εργολάβοι – κατασκευαστές – προμηθευτές.

Παράδειγμα ο ρόλος τους μετά τα μεγάλα σκάνδαλα και τις τρεις διαδοχικές ήττες του Ανδρέα Παπανδρέου της περιόδου 1989-1990 . Το ΠΑΣΑΟΚ είχε «τελειώσει» τότε, αλλά εμπρός στο φόβο μιας μεγάλης διάσπασης και ελλείψει διαδόχου, το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να παραμείνει ενωμένο. Έτσι εκείνοι που τον κατηγορούσαν μέχρι πρότινος ( οι κ. Τεγόπουλος, Λαμπράκης, Μπόμπολας και Αλαφούζος) μεθόδευσαν καταρχήν την απαλλαγή του στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά και στη συνέχεια, βοηθούντος και του Μητσοτάκη (αυτή ήταν η μεγάλη τραγωδία της ΝΔ), την επαναφορά του στην εξουσία.

Το 1996, το κλαμπ των εκδοτών επιβάλει ως διάδοχο του Ανδρέα τον Κ. Σημίτη. Τα θαύματα της «επικοινωνιακής» μπουρδολογίας που λέγαμε. Ένας άχρωμος, άοσμος και άγευστος πολιτικός υψώνει το ανάστημά του και χρίζεται ηγέτης στα εκδοτικά γραφεία.

Έτσι, η  οκταετία Σημίτη (1996 – 2004) χαρακτηρίζεται από την πλήρη κυριαρχία της διαπλοκής. Αρχής γενομένης από την περίφημη «σύσκεψη της Μ. Βρετανίας, όπου μοιράζεται η πίτα, το δημόσιο χρήμα κατασπαταλιέται στα εξοπλιστικά προγράμματα, στα κατασκευαστικά έργα, στο Χρηματιστήριο και στην «Ολυμπιάδα».

Τον Ιανουάριο του 1996, με αφορμή τον ανταγωνισμό  Σημίτη - Τσοχατζόπουλου για την διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση, έγραφε το «Αντί»: «… θα ήτο αφελές να πιστεύει κανείς ότι τώρα θα γνωρίσομε το "νέο" στην πολιτική ζωή! Aπό τα μέχρι χθες εκτελεστικά όργανα του A. Παπανδρέου! Aλλά έτσι βούλονται οι πάτρωνές τους. «Nέος» λοιπόν ο καινούργιος πρωθυπουργός. «Nέο» και το ΠAΣOK με τα παλιά υλικά, σκεύη και αγγεία....».Δέκα και τέσσερα χρόνια μετά και οι δυο εκείνοι «διάδοχοι» του Αντρέα πρωταγωνιστούν σε ένα άλλο σκηνικό: εκείνο της κατάρρευσης των ιδεολογιών και των οραμάτων μέσα σε ένα τέλμα αφάνταστης σήψης και διαφθοράς. Ενώ το «επίσημο ΠΑΣΟΚ» που εκπροσωπείται αυτήν την φορά από τον Γιώργο Παπανδρέου βρίσκεται σε απευθείας αντιπαράθεση μες την λαϊκή βάση του, καθώς εκπροσωπεί πλέον την πολιτική των πιο αντιδραστικών κύκλων της Ευρώπης και της Αμερικής. Και για να σωθεί ρίχνει στην πυρά και τον επικεφαλής της εκσυγχρονιστικής τάσης του, αλλά και έναν από τους στυλοβάτες του «ανδρεϊκού», του αρχικού ΠΑΣΟΚ.

Το  «σύστημα ΠΑΣΟΚ» που εγκαθιδρύθηκε μετά τον Ανδρέα φτάνει λοιπόν στο τέλος του.

Μπορούν άραγε όλοι αυτοί που αποτελούν σήμερα την ηγεσία του Κινήματος και διαπαιδαγωγήθηκαν στις καλύτερες παραδόσεις του «Ανδρεϊσμού», αλλά και του «αυριανισμού», να βρουν τάχατες μια λύση για το απελπισμένο ΠΑΣΟΚ;

Και τι απέμεινε άραγε από το αρχικό ΠΑΣΟΚ για να το σώσουν; Ούτε καν εναλλακτικό του Γιωργάκη αρχηγό δεν διαθέτει.

Τι υπάρχει άραγε σήμερα από το «παλιό» ΠΑΣΟΚ. Τι απέμεινε από το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας, πέρα από την «μηντιακή πλατφόρμα-εξέδρα» που σφυρηλάτησαν γι αυτό τα τελευταία χρόνια οι διαπλεκόμενοι εκδότες για να εγκαθιδρύουν εκεί τον εκάστοτε αρχηγό που επιλέγουν;

Το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε ας το ξεχάσουμε. Οι πρωτοβουλίες των κινήσεων έχουν φύγει προ πολλού από τα χέρια και τους εγκεφάλους (όπου υπήρχαν) των «ανδρεϊκών», των «εκσυγχρονιστών» και των άλλων τάσεων. Δεν μιλάμε πια για ανταγωνισμό προσώπων και ιδεών. Μιλάμε μόνο για θέαμα , για επικοινωνιακά κόλπα, για ανταγωνισμό των διαπλεκομένων και για το ποιο κλαμπ συμφερόντων θα αναδειχθεί ισχυρότερο.

Και εκεί βρίσκεται και η μεγάλη πρόκληση, αλλά και η μεγάλη δύναμη της νέας Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά. Να κινηθεί έξω και πέρα από αυτό το πλέγμα συμφερόντων που καθόρισαν την τύχη ολόκληρου του μεταπολιτευτικού πολιτικού σκηνικού και όχι μόνον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. socrates avatar
  socrates 07/06/2010 06:56:01

  Point in case.
  Ακριβώς.
  Το πασόκ είμαι εγώ, μιζωμένο μισελληνικό.

  • PELIAS avatar
   PELIAS @ socrates 07/06/2010 08:56:49

   Πόσο λυπάμαι που δέν βρέθηκα πριν απο μερικά βράδυα στην πλατεία Άθωνος, στην Θεσσαλονίκη, όπου πήγε να φάει και να γλεντήσει ο ΤΣΟΧ.

   Έγινε της κακομοίρας όπως μου διηγήθηκαν αυτόπτες μάρτυρες. Του πέταξαν, αυτού και του bodygard ό,τι υπήρχε εκείνη την ώρα στα τραπέζια. Σαλάτες, φαγητά, ποτά και δέν συμμαζεύται σε ιπτάμενες τροχιές!.'Εφυγε τρέχοντας. Είμαι περίεργος να τον δώ να ξαναβγαίνει τσάρκα στα γλεντάδικα ης Θεσσαλονίκης.

   Τον γνωρίζω και εγώ απο εκείνα τα χρόνια της Γερμανίας.

   Υπαρχει και ένα πολύ χαρακρηριστικό ανέκδοτο που του το κόλλησε φίλος του, που επίσης σπούδαζε τότε στην Γερμανία. Και αναφέρεται στον πατέρα Τσοχτζόπουλο που δέν άντεχε να του στέλνει διπλό συνάλλαγμα κάθε μήνα, επειδή το πρώτο εξαφανιζόταν στην πράσινη τσόχα στις τσέπες συμφοιτητών που έκαναν 400 και 400 χιλιόμετρα για να πάνε στο Aachen και να τον "αρμέξουν".

   Απηυδησμένος λοιπόν τον έφερε ο πατέρας του στην Θεσσαλονίκη για να τον κρατήσει εκεί και να του μάθει την δουλειά του παραγωγού αλλαντικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου είχε απο χρόνια στημένη την βιομηχανία "λουκάνικα Τσαχατζόπουλου". Ήταν σίγουρος ότι, το παιδί του δέν έκανε για περισσότερα γράμματα.Είχε μάλιστα κάνει εκείνο τον καιρό και κάποια αναβάθμιση στα μηχανήματα. Βέβαιος λοιπόν ό πατέρας του για την πλήρη ανικανότητα του γυιού του στα μηχανιλίκια - σπούδαζε μηχανικός στο TH Aachen - τον έφερε στην δουλειά και αμέαως άρχισε να του περιγράφει τις διαδικασίες. Εδώ έρχεται το βόδι. Εκεί το κουρεύει το μηχανημα. Μετα ακολουθεί το ανώδυνο σφάξιμο και στην συνέχεια γίνεται μηχανικά και η αφαίρεση του δέρματος. Διαχωρισμός των μερών του σώματος. Κόψιμο, κότσι, κοιλιά, ψαχνό, μπριζόλες κ.λ.π. κ.λ.π. και τέλος πιο πάνω κι ένα σωληνάκι απο το οποίο βγαίνει και το περιώνυμο λουκάνικο Τσοχατζόπουλου.

   Ο 'Ακης παρακόλουθούσε την παρουσίαση του πατέρα του με το γνωστό περισπούδαστο ύφος, το δεξί φρύδι πιο ψηλα απο το αριστερό και αφού τελείωσε ο μπαμπάς τον ρωτάει

   Δέν μου λές πατέρα, μπορεί εκεί όπου βγαίνει άν βάλεις το λουκάνικο πίσω και άν γυρίσεις τον διακόπτη ανάποδα θα βγεί πίσω το .. . βόδι??? Επιστήμη σπούδαζε ο ανθρωπος. Μέγας διανοητής. Γιατί να μήν σκεφθεί και το αντίστροφο??? Ο πατέρας όμως, μή επιστήμων, αλλά πιο πρακτικός του απάντησε

   Μόνο η μάνα σου παιδί μου έφαγε το λουκάνικο και έβγαλε εσένα το ... βόδι!!!

   . . . τί να πείς? Βούς ήν και . . . ως βούς απελεύσαι

   Κρίμα φίλοι μου που πρέπει καθημερινά να ασχολούμαστε με τενεκέδες του είδους αντι να ωθούμαστε σε όσα μπορούν να αναπτύξουν την Ελλάδα και εμάς τους ίδιους.

   Και στο θέμα Ακη και όλων των υπολοίπων απο δεξιά και αριστερά άς τελειώνουμε επι τέλους. 'Ολος ο λαός τους ξέρει. Καιρός είναι να τους μάθουν και τα ΜΜΕ για να τελειώνουμε σε κάποια κρεμάλα. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ με με την κωμωδία της πληροφόρησης ηλιθίων. Και με την διακυβέρνηση της χώρας απο τα λέσια της πολιτικής.

   ΠΕΛΙΑΣ

 2. Γιάννης avatar
  Γιάννης 07/06/2010 06:59:59

  Το παρακάτω άρθρο είναι του Δαμιανού Βασιλειάδη, ιδρυτικού μέλους του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ που αποχώρησε ήδη από το 1977.
  Το βρήκα στην ιστοσελίδα του w#w.damonpontos.gr


  "Οι απαρχές και η εξέλιξη της κακοδαιμονίας στην Ελλάδα"

  Ήδη από τις αρχές της μεταπολίτευσης κατέγραψα, με βάση τις πολιτικές εξελίξεις, την παρακμιακή πορεία της χώρας μας, αναλύοντας τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής.
  Επειδή η μεταπολιτευτική πορεία καθορίστηκε σε μεγάλο βαθμό από το ΠΑΣΟΚ, έχει σημασία να αναλύσουμε αυτή την πορεία και να επισημάνουμε σε ποιο βαθμό και σε τι μέγεθος προσδιόρισε τις μετέπειτα εξελίξεις στην Ελλάδα, για να φθάσουμε σ’ αυτή την παντελή και σε όλα τα επίπεδα κρίση. Γιατί η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά συγχρόνως κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική. Κανένας τομέας της δημόσιας ζωής δεν έμεινε αλώβητος. Παιδεία, δημόσια διοίκηση, δικαιοσύνη, εκκλησία, στρατός κ.λπ. εκφυλίστηκαν τελείως και απαξιώθηκαν από την κοινωνία. Η διαπλοκή, η διαφθορά, ενώ πριν ήταν «προνόμιο» των ελίτ της οικονομίας και της πολιτικής, τώρα διαπέρασε ως επάρατος νόσος ολόκληρο το κοινωνικό σώμα. Ενώ παλιά υπήρχαν κάποιοι θύλακες αντίστασης σ’ αυτή την παρακμιακή πορεία, όπως δικαιοσύνη, εκκλησία, στρατός, τελικά τίποτε δεν έμεινε όρθιο, που πάνω του μπορεί να στηριχτεί, ως σανίδα σωτηρίας, ο Έλληνας πολίτης.
  Η σημερινή κακοδαιμονία, την οποία συνοπτικά περιγράφουμε στα ανωτέρω, οφείλεται κατά βάση σ’ αυτή την πολιτική που διαμόρφωσε και εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ μετά την μεταπολίτευση. Στο ΠΑΣΟΚ απίθωσε ο ελληνικός λαός τις ελπίδες του για μια άλλη πορεία, που εκφράστηκε με το περίφημο σύνθημα «αλλαγή». Στο ΠΑΣΟΚ εναπόθεσε όλες του τις προσδοκίες για την ακύρωση και ανατροπή όλης της αντιδραστικής μετεμφυλιακής πολιτικής της δεξιάς.
  Γιατί οι εξελίξεις διέψευσαν τις ελπίδες και τις προσδοκίες απ’ αυτό το Κίνημα, είναι ένα ερώτημα που απαιτεί την απάντησή του.
  Το πρώτο και σημαντικό πρόβλημα δημιουργήθηκε από την εφαρμογή κατ’ ουσίαν των ίδιων αξιών και προτύπων του κράτους της δεξιάς. Αυτή τη φορά με προοδευτικό πρόσημο. Ποιο ήταν αυτό; Απλούστατα ο Ανδρέας Παπανδρέου – και από κει πρέπει να ξεκινήσει κανείς – δημιούργησε σε αντιστοιχία προς το παλιό κράτος της δεξιάς, το κομματικό κράτος τους ΠΑΣΟΚ, άλωσε το κράτος και το μετέβαλε σε κτήμα του κόμματος, σε προσοδοφόρα φλέβα του κομματικού μηχανισμού του κόμματος της «αλλαγής».
  Με βάση την αναξιοκρατία, την αυταρχική δομή, την αλαζονεία και την απαξίωση κάθε ηθικής αρχής, επέπεσε ο κομματικός μηχανισμός πάνω στο δημόσιο και το καταλήστεψε. Ότι δηλαδή αντιστοίχως είχε κάνει και η «επάρατη» δεξιά. Οι ίδιες μέθοδοι, οι ίδιες τακτικές. Αποκλειστικός στόχος να παραμένει ο Ανδρέας στην εξουσία, που αποτελούσε διακαή πόθο και αυτοσκοπό.
  Επειδή μια τέτοια πολιτική δεν ήταν δυνατό να εφαρμοστεί με στελέχη που δεν ήταν διατεθειμένα να προδώσουν τις διακηρυγμένες αρχές για μια άλλη πορεία εξυγίανσης της δημόσιας ζωής, έπρεπε να διαγραφούν η να περιθωριοποιηθούν και διαδοχικά να αντικατασταθούν με πειθήνια όργανα, πραιτοριανούς, που θα ακολουθούσαν πιστά τις εντολές του, με αντάλλαγμα προσωπικά οφέλη. Έτσι κατακλύστηκε το ΠΑΣΟΚ από δεκάδες χιλιάδες επιτήδειους καιροσκόπους από δεξιά και αριστερά, που το μόνο «ιδανικό» που τους διαπότιζε ως συνεκτικός κρίκος ήταν η ιδιοτέλεια ή και η αυταπάτη ότι επρόκειτο πράγματι για ένα κόμμα της αλλαγής. Βέβαια υπήρχαν στις γραμμές του και υπάρχουν ακόμη αφελείς, που θέλουν να πιστεύουν σ’ αυτό, για συναισθηματικούς και άλλους λόγους ή που αρνούνται να αποδεχτούν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μεταλλαχθεί σ’ ένα αντιλαϊκό, νεοφιλελεύθερο κόμμα ή το χειρότερο απ’ όλα πιστεύουν ακόμη ότι μπορεί κάτι να αλλάξει.
  Ολόκληρος πακτωλός χρημάτων από τη φορολογία και τα κοινοτικά προγράμματα διοχετεύθηκαν στην εξυπηρέτηση ημετέρων και τη διασπάθιση σε καταναλωτικά αγαθά, δημιουργώντας έναν επίπλαστο παράδεισο. Το γνωστό και συνάμα γελοίο και υποκριτικό των τρωκτικών: «Επί Ανδρέα Παπανδρέου φάγαμε ψωμί!». Και δεν έφθανε μόνο αυτό, αλλά το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, κατασπατάλησε και τα χρήματα που προσπορίστηκε από δανεισμό για να φτιάξει αυτή την επίπλαστη κοινωνία της αφθονίας και να εξαπατά με τον τρόπο αυτό τον Έλληνα ψηφοφόρο. Εξάντλησε όλη τη δυναμική του Κινήματος, χωρίς κανένα αναπτυξιακό σχέδιο και καμία στρατηγική, ενώ είχε τα πάντα στη διάθεσή του.
  Τον μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να εκλέγεται πρωθυπουργός. Καμία επένδυση σε παραγωγή, σε διαθρωτικές αλλαγές, σε παραγωγική εργασία. Τα πάντα στην κατανάλωση. Οι επενδύσεις στην πραγματική οικονομία ήταν πολύ περιορισμένες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ανέλαβε το κράτος του ΠΑΣΟΚ τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, δήθεν για να τις εξυγιάνει και τις μεταπούλησε μετά φτηνά στους ιδιώτες επιχειρηματίες, αν δεν είχαν χρεοκοπήσει τελικά και δεν υπήρχε δυνατότητα σωτηρίας. Και πέρα απ’ όλα αυτά, που ήταν και το χειρότερο, δημιούργησε μια παρασιτική καταναλωτική νοοτροπία, βασισμένη πια στη διαπλοκή, τη διαφθορά και την πλήρη αναξιοκρατία. Και όλα αυτά στο όνομα του λαού και της «προοδευτικής παράταξης», με πρόσημο το σοσιαλισμό!
  Το παράδειγμα αυτό ακολούθησε και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από την οποία βέβαια δεν είχαμε αξιώσεις να συμπεριφερθεί διαφορετικά.
  Η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, προχώρησε σε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα: Τα έδωσε όλα στους διαπλεκόμενους, απλώς για να τον στηρίξουν στην εκλογή του ως πρωθυπουργό, αξίωμα που ονειρεύονταν ακόμη από την εποχή του Ομίλου Παπαναστασίου το 1962. Γεγονός είναι ότι τον ίδιο τον Κώστα Σημίτη και όλους τους χθεσινούς πρωτοκλασάτους ανέδειξε ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πολλοί από άγνοια, αλλά και από σκοπιμότητα το αποκρύβουν. Όλοι αυτοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όλη αυτή τη γενιά και ηγετική ομάδα των επίδοξων σοσιαλκαιροσκόπων ανέδειξε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Τα υπόλοιπα ανέλαβαν στη συνέχεια οι διαπλεκόμενοι (οι γνωστοί πια και μη εξαιρετέοι νταβαντζήδες εντός και εκτός Ελλάδας). Εκτός απ’ όλα τα άλλα που έπραξαν οι προηγούμενοι ο Κ. Σημίτης έβαλε εμπρός συστηματικά (είχε αρχίσει νωρίτερα) την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας (τα ασημικά του δημοσίου, όπως λέγεται). Το χειρότερο όμως απ’ όλα είναι ότι επί εποχής της «ισχυρής Ελλάδας» του Σημίτη (αμέτοχος δεν είναι και ο Γιώργος Παπανδρέου καθόλου, ως άμεσος συνεργάτης του σε κρίσιμα Υπουργεία τότε), διορίστηκαν κατά χιλιάδες στις κρατικές υπηρεσίες, στα Πανεπιστήμια και στις καίριες θέσεις των ιδρυμάτων της πολιτείας, κυρίως δηλαδή στους ιδεολογικούς μηχανισμούς του κράτους, οι λεγόμενοι εκσυγχρονιστές. Όλοι αυτοί οι αναθεωρητές της ελληνικής ιστορίας, από την Αριστερά και τη δεξιά και απ’ όλο το πολιτικό φάσμα, που κύριο μέλημα και κύριος στόχος τους ήταν και είναι (γι’ αυτό εξάλλου πληρώνονται οι περισσότεροι με παχυλές αμοιβές από τα χρήματα του φορολογούμενου ΄Ελληνα (ανίδεου) πολίτη, την Ευρωπαϊκή Ένωση Και φτάνουμε στο τελικό στάδιο της «σοσιαλιστικής» πολιτικής, μετά το διάλειμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που συνέχισε πιστά την πορεία αυτή σε όλα τα μέτωπα, να έχουμε πια οφθαλμοφανή τα σημάδια της εθνομηδενιστικής πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ με συνειδητά και μεθοδευμένα στρατηγικό σχέδιο για τη διάλυση του έθνους – κράτους και τη δημιουργία μιας πολυεθνικής και συνάμα πολυπολιτισμικής κοινωνίας, τύπου ΗΠΑ. (και μάλλον χειρότερα, γιατί εκεί τουλάχιστον σέβονται ή αναγκάζονται να σεβαστούν τη σημαία τους).
  Το περίεργο είναι ότι ενώ στο παρελθόν την πολιτική αυτή υπηρετούσε η εκσυχρονιστική και ανανεωτική Αριστερά, τώρα στην πρωτοπορία μπαίνει πια ακάθεκτο το ΠΑΣΟΚ και οι ανανεωτικοί ακολουθούν ασθμαίνοντες!
  Αλλά τι θέλει τέλος πάντων αυτή η κυρίαρχη ιδεολογία της αστικής τάξης, της οποίας διαπρύσιοι κήρυκες είναι οι «εκσυγχρονιστές» όλων των χρωμάτων;
  Είναι ειλικρινά ένα δύσκολο πρόβλημα, που ό ανύποπτος και ταλαιπωρημένος από την καθημερινότητα ΄Ελληνας πολίτης είναι δύσκολο να το ξεδιαλύνει και το κατανοήσει. Και αν το κατανοήσει, είναι δύσκολο να αντιδράσει, γιατί οι άλλοι έχουν όλα τα μέσα στη διάθεσή τους, ενώ αυτός μπορεί και να αφανιστεί. (ηθικά, οικονομικά κ.λπ). Το σύστημα δεν ανέχεται τη διαφορετικότητα. Δε μπορεί να είναι άτιμο και να αναγνωρίζει έντιμους. Θα προσπαθήσει να τους «νουθετήσει», για να προσαρμοστούν ή θα τους περιθωριοποιήσει, αν τελικά δεν τους συντρίψει (οικονομικά, ψυχολογικά, πολιτικά κ.λπ). Επιπλέον η επίσημη προπαγάνδα, που στηρίζεται στην κρατική στήριξη, τους διαπλεκόμενους (ΜΜΕ) και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), που χρηματοδοτούνται πλουσιοπάροχα για το εθνομηδενιστικό τους έργο, (βλ. Σόρος) δεν αφήνουν περιθώρια να ακουστεί στην ελληνική κοινωνία η άλλη άποψη, που είναι σχεδόν απαγορευμένη στο δημόσιο βίο. Πέραν τούτου ασκείται και η σχετική ιδεολογική τρομοκρατία: Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι η άποψη, ρίπτεται στο πυρ το εξώτερον, ως ακροδεξιός, εθνικιστής, ρατσιστής και πάει λέγοντας. Συμβιβασμένοι που είναι, δεν ανέχονται να υπάρχουν επαναστάτες. Δεν είναι τυχαίο, που ο Μάνος Χατζηδάκις που είχε το θάρρος της γνώμης του και την έλεγε ευθαρσώς χωρίς να φοβάται, αν τον χαρακτηρίσουν δεξιό κ.λπ, είπε κάποτε (πιθανόν από την προσωπική του εμπειρία) ότι «επαναστάτης είναι, όποιος δε συμβιβάζεται!».
  Γνωστές μέθοδοι της εθνικοφροσύνης σε εμφυλιοπολεμικές περιόδους, που τις θεωρούσαμε παρωχημένες και αναβιώνουν πάλι. Πως αντιστρέφονται αλήθεια τα πράγματα στην ιστορία!
  Το χειρότερο είναι ότι δημιουργείται πλήρης σύγχυση, γιατί αυτές οι απόψεις εκφράζονται και διακηρύσσονται επιπλέον από την « αυτοπροσδιοριζόμενη προοδευτική και αριστερή διανόηση» και τις υποτίθεται και εκ προοιμίου «προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις» (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) του τόπου!
  Ας επανέλθουμε όμως στο επίκαιρο αυτό θέμα, που αφορά το έθνος – κράτος, το οποίο θέλουν να αποδομήσουν σε πρώτη φάση και αφανίσουν σε δεύτερη οι απολογητές της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.
  Ποια είναι αυτή η καινοφανής θεωρία, που την αποκαλούν και νεωτερική οι θιασώτες της, από την οποία εκπορεύονται όλες οι σχετικές ενέργειες των αποδομητητών τους έθνους –κράτους και των πρωτεργατών του αφελληνισμού του ελληνικού έθνους; Ποιοί το επιδιώκουν και γιατί το επιδιώκουν;
  Η βασική θέση αυτής της σχολής, αν θέλουμε να της δώσουμε αυτόν τον προσδιορισμό, είναι ότι το έθνος – κράτος είναι ένα τεχνητό κατασκεύασμα του 19ου αιώνα. Συνεπώς και το ελληνικό κράτος υπάγεται στην ίδια κατηγορία. Δεν είναι ούτε καν μύθος ή αφήγηση, (όπως είναι ο μοντέρνος «προοδευτικός» όρος), αλλά σκέτη κατασκευή. Δεν κατασκεύασε το έθνος το κράτος, αλλά μετά την γαλλική επανάσταση και τη σύσταση των εθνών – κρατών από την αστική τάξη, το καθοριστικό και πρωτογενές είναι το κράτος. Συνεπώς τα περί έθνους είναι σκέτες ανοησίες.
  Αυτός ο ισχυρισμός (ορισμός) έχει και συγκεκριμένες συνέπειες. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία της ιστορίας, τεχνητή ιστορικά είναι και η εθνική συνείδηση, η εθνική ταυτότητα, η εθνική μνήμη, οι εθνικές παραδόσεις κ.λπ, κ.λπ. Αφού λοιπόν κατά την άποψη αυτή το κράτος έχει κατασκευάσει το έθνος, που δεν προϋπήρχε του κράτους, η κατάργηση του θα οδηγήσει αναπόφευκτα και «λογικά» και στην εξάλειψη της εθνικής συνείδησης και ταυτοπροσωπίας, γιατί δεν του αναγνωρίζεται αυτό που λέμε ιστορική συνέχεια, ύπαρξη διαχρονική, έστω και με διακυμάνσεις και πισωγυρίσματα. Αυτή είναι η άποψη που θέλουν να μας επιβάλουν και χειρίζονται προς τούτο όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα. Και από τα τελευταία διαθέτουν εν αφθονία. Να’ ναι καλά ο Σόρος και οι ατλαντικοί και υπερατλαντικοί μας «φίλοι και σύμμαχοι!».
  Εκείνο που θέλουν βασικά να επιβάλουν είναι ο αφανισμός της εθνικής συνείδησης και της ιστορικής μνήμης στην ιστορική διαχρονία της, για να αποδείξουν εκ των υστέρων ότι το ιδεολόγημά τους ανταποκρίνεται στην ιστορική αλήθεια. Εφαρμόζουν βασικά την ιδεολογική προβολή της άποψής τους στην ιστορία, εκβιάζοντας την να προσαρμοστεί στα ιδεολογήματά τους. Δεν ασκούν δηλαδή επιστημονική έρευνα, αλλά ιδεολογική προπαγάνδα, που εξυπηρετεί αλλότριους σκοπούς, από την επιστημονική δεοντολογία.
  Αυτές τις ιδέες προωθεί η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, η οποία χρησιμοποιεί με σατανικό τρόπο και την μαρξιστική ιδεολογία, για να πετύχει το στόχο της, όπως το έκανε ανέκαθεν. Κι’ αυτό γιατί; Γιατί απλούστατα στον προοδευτικό και αριστερό χώρο δε μπορείς να διεισδύσεις με δεξιές, ιμπεριαλιστικές λογικές. Η αστική τάξη, δηλαδή το κεφάλαιο, είναι ικανότατο και πανούργο, όπως έλεγε και ο Λένιν, και μεταχειρίζεται μεθόδους που υπηρετούν και «μαρξιστικά» (με την ταύτιση του ιμπεριαλισμού και διεθνισμού) τον ιμπεριαλισμό και τη στρατηγική του.
  Ποια είναι ωστόσο και σε τι συνίσταται αυτή η στρατηγική: Η υιοθέτηση, διάδοση και επιβολή μιας ανοιχτής κοινωνίας από τους συγκεκριμένους πανεπιστημιακούς, δημοσιογραφικούς και πολιτικούς «εκσυγχρονιστικούς και αναθεωρητικούς» κύκλους, που διευκολύνει τη στρατηγική της παγκοσμιοποίησης χωρίς τη χρήση βίας, διασπώντας την εθνική και κοινωνική συνοχή της κοινωνίας και μεταβάλλοντάς την από συνεκτική και δυναμική κοινωνία σε αδύναμα και εύκολα χειραγωγούμενα άτομα. Βλέπουν το λαό σαν άμορφο πληθυσμό, σαν αδιαμόρφωτη μάζα.
  Αρνούνται τον συνεκτικό ιστό της εθνικής ταυτότητας και ιδιοπροσωπίας, της ιστορικής διαφορετικότητας του έθνους από τα άλλα έθνη, ενοχοποιώντας το μάλιστα ως εθνοκεντρικό, δηλαδή απωθητικό και εχθρικό απέναντι στις άλλες εθνότητες. Ερμηνεύεται λοιπόν κάθε διαφορετικότητα και ιδιοπροσωπία ως ρατσιστική, εθνοκάπηλη και σοβινιστική. Με δεδομένη συνάμα την πολιτική της εθνικοφροσύνης που ακολούθησε την τραυματική εμπειρία του ελληνικού λαού, προσπαθούν στην πράξη να εφαρμόσουν τις ίδιες μεθόδους, δηλαδή όλα τα νοσηρά στερεότυπα της εθνικής (εθνικιστικής) ιδεολογίας , όπως διατείνεται σε ένα άρθρο του ο Λαοκράτης Βάσσης.
  Μη αναγνωρίζοντας οτιδήποτε αντιπροσωπεύει την έννοια του έθνους και της ιστορικής συνέχειας και παράδοσης από το παρελθόν (και κυρίως πολύ πιο πριν από τον 19ο αιώνα), βλέπουν και αποδέχονται την πατρίδας μας όχι ως χώρα, αλλά ως χώρο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, αλλά και ως χρέος τους, κατά μια έννοια, να καταργηθεί το έθνος κράτος και ως εδαφική κυριαρχική επικράτεια και εθνική ανεξαρτησία.
  Τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα θα πρέπει μ’ αυτή τη λογική να καταργηθούν. Γιατί δεν υπάρχουν, σύμφωνα με την ιδεοληπτική λογική αυτή, συλλογικά δικαιώματα που απορρέουν από μια ιδιαίτερη συλλογική ταυτότητα που συνιστά το έθνος – κράτος, αλλά μόνον ατομικά, που δεν εντάσσονται στο σκεπτικό του έθνους, αλλά μιας πολυεθνικής και πολυπολιτισμικής κοινωνίας, που δεν θα έχει μια συγκεκριμένη ταυτότητα, αλλά μόνον μια ταυτότητα καταναλωτή και τίποτε πέραν τούτου. Δεν θα αναγνωρίζεται ούτε καν δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, που συνιστά κάποια αχνή και πρωτόλεια μορφή διαμόρφωσης, ως πρώτο στάδιο, εθνοτικής ταυτότητας και σε προχωρημένο στάδιο, μειονοτικής.
  Εν κατακλείδι η περισπούδαστη αυτή θεωρία που εκφράζεται από επιστημονικούς κύκλους της Δύσης και προωθείται από τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης και της «μαρξιστικής σκέψης», αποβλέπει στη δημιουργία χειραγωγούμενων τάξεων και κοινωνιών, στο πνεύμα και το γράμμα της λογικής των αγορών, δηλαδή της στρατηγικής των μονοπωλίων, όπου ο άνθρωπος θα αποτελεί, όπως προαναφέραμε, καταναλωτική μονάδα και μόνο.
  Δεν είναι στην πρόθεσή τους να καταλύσουν το κράτος βιαίως, (τουλάχιστον κάτω από τις σημερινές συνθήκες), γιατί το απαγορεύει το σύνταγμα. Όμως μηχανεύονται να το αλώσουν από μέσα, αλλοιώνοντας και διαστρεβλώνοντας τη συνείδηση των Ελληνοπαίδων και μάλιστα στην τρυφερή ηλικία. (βλ. Υπουργείο Παιδείας και όχι Εθνικής Παιδείας). Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Η μετονομασία από Υπουργείο Εθνικής Παιδείας σε Παιδείας και η άλλη ανόητη ονομασία, είναι σκόπιμη και έχει έναν στόχο: Να αφελληνίσει τους ΄Ελληνες και να τους μετατρέψει σε μια μειονότητα, ανάμεσα στις άλλες. Η λαθρομετανάστευση θα φροντίσει γι’ αυτό, χωρίς πόλεμο. Και φυσικά είναι εύλογο, γιατί σε ποια ελληνική παιδεία και ελληνική κοινωνία θα ενταχθούν οι λαθρομετανάστες, αφού δεν θα υπάρχει ούτε ελληνική παιδεία, ούτε ελληνική κοινωνία με τους όρους που ξέραμε; Υπάρχει μεγάλη υποκρισία στο θέμα αυτό. Το μόνο που απομένει είναι να δημιουργήσουν μειονότητες, οι οποίες θα γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης εναντίον μας, απ’ όλους αυτούς που απεργάζονται τον χαμό μας, εντός και εκτός Ελλάδας. Επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, να αντισταθούν, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/06/2010 07:44:13

  To ΠΑΣΟΚ ηταν επομενο να καταληξει εκει που κατεληξε γιατι ηταν διεφθαρμενο εξ αρχης.Θα ρωτησει κανεις πως μπορει να ειναι καποιος διεφθαρμενος οταν δεν εχει αξιωματα.Η διαφθορα δεν αρχιζει απο την αρπαγη χρηματων αλλα απο το ψεμα.
  Οποιος χρησιμοποιει ψεματα για να πετυχει πολιτικους σκοπους αλλους απο αυτους που διακηρυσσει ειναι ηδη διεφθαρμενος.
  Εάν το ΠΑΣΟΚ σκοπευε να εκπληρωσει αυτα που εγραφε στη Διακηρυξη της 3ης Σεπτεμβρη δηλαδη να φυγει απο την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ,να διωξει τις αμερικανικες βασεις,να κρατικοποιησει ολες σχεδον τις επιχειρησεις θα προκαλουσε μια μεγαλη κριση και περιπετειες στην Ελλαδα αλλα θα δεν θα ειχε αυτη τη διαφθορα.
  Απο τη στιγμη που οι ανθρωποι του εγραφαν και υποσχονταν πραγματα που δεν ειχαν σκοπο να κανουν ηταν ηδη πολιτικα διεφθαρμενοι και ηταν ζητημα χρονοαυ να γινουν και υλικα διεφθαρμενοι.
  Το διδαγμα ειναι οτι ο ρεαλισμος στην πολιτικη ειναι ο μονος τροπος για να στεκεται ενα κομμα ή μια οργανωση σε υγιεις βασεις.Οποιος δινει υποσχεσεις που ειναι ανεφικτες ειτε θα προσπαθησει να τις κανει πραξη και θα οδηγηθει σε καταστροφη ειτε θα αρχισει να λεει ψεματα στους αλλους και τον εαυτο του και τελικα θα διαφθαρει τελειως.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ψυχραιμια 07/06/2010 08:38:58

   Είχε και μια τόοοοση δα προδιάθεση προς διαφθορά ο Έλληνας, πάνω εκεί πάτησε ο παπατζής.
   Γιατί και τη δεκαετία του 70 κουβαλούσαν σε παράνομες κρυψώνες φορτηγών, και τα έκαναν λογαριασμούς συναλλάγματος στην Ελβετία, τα δάνεια που έδινε η Εθνική με πολιτική εύνοια σε "επιχειρηματίες"-πλιατσικολόγους, για να βρεθεί το 80 με μια αρμάθα "προβληματικών" επιχειρήσεων και τεράστια λίστα κατασχεθέντων, άχρηστων ακινήτων.

   Απλά η Δεξιά κρατούσε ελεγχόμενη τη διαφθορά, αλλά και στενό το πλαίσιο προσωπικής ανέλιξης, πράγμα που όντως "ασφυκτιούσε" την κοινωνία. Γιατί νομίζεις ο Ανδρέας πήρε 47%, εκτός από την ενσωμάτωση των αριστερών (και των χουντικών);
   Ο παπατζής "εκδημοκράτισε" τη διαφθορά διαχέοντάς την στα στρώματα που τον στήριξαν τυφλά, χωρίς αμφισβητήσεις. Και αυτοί ήταν τα σκύβαλα της ελληνικής κοινωνίας.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Προφήτης 07/06/2010 15:09:52

    Επί Δεξιάς όμως υπήρχε και βασίλευε αλώβητο το σύστημα αξιών στην κοινωνία.
    Επί επαράτου δεν χτίστηκαν βίλες στην Εκάλη από δημόσιους λειτουργούς.
    Οι δάσκαλοι στο σχολείο μοχθούσαν,ο αστυνομικός δεν λαδωνόταν,ο συνδικαλιστής δεν διόριζε τα παιδιά του,
    ο κηπουρός δεν γινόταν Νομάρχης,ο στρατιώτης έκανε στρατό και όχι λούφα,ο δικαστής ήταν κοινωνικά άπιαστος
    και η δουλειά έκανε τους άντρες...το σφυρί,το πηλοφόρι,το μυστρί.
    Μια ολόκληρη κοινωνία μοχθούσε,πάλευε και έβλεπε το μέλλον με αισιοδοξία.
    Εχτιζε την καθημερινότητά της με τη βεβαιότητα ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο.
    Οταν μάλιστα έκλεισε και τα εμφυλιακά τραύματα-έτσι νόμιζε-μετά το '74 η πορεία του Ελληνισμού φαινόταν απρόσκοπτη.
    Κι ύστερα...ΠΑΣΟΚ.

  • mara avatar
   mara @ ψυχραιμια 07/06/2010 10:18:31

   Άριστη περιγραφή!!! Αυτή είναι η αλήθεια και όλη η ουσία της περιγραφής βρίσκεται στις παρακάτω τρείς γραμμές.

   "....με συνειδητά και μεθοδευμένα στρατηγικό σχέδιο για τη διάλυση του έθνους – κράτους και τη δημιουργία μιας πολυεθνικής και συνάμα πολυπολιτισμικής κοινωνίας...."

   Τί ήταν λοιπόν ο Ανδρέας???
   Ήταν ένας άξιος υπηρέτης, ενός εθνοκτόνου σχεδίου. Έφαρμοσε κατά γράμμα το σχέδιο που είχαν τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας για την χώρα μας. Το σχέδιο της διάλυσης μας σε όλα τα επίπεδα.
   Όλα αυτά που περιγράφονται στο κείμενο, δεν γίνονταν από τον Ανδρέα έτσι απλά γιατί ήθελε να εκλέγεται Πρωθυπουργός.
   Γίνονταν, γιατί έπρεπε ο συγκεκριμένος πολιτικός (λόγω του ταλέντου του) να εκλέγεται Πρωθυπουργός.

 4. γιωργος avatar
  γιωργος 07/06/2010 07:48:15

  Το μεγαλο επιτευγμα του Ανδρεα Παπανδρεου ηταν οτι καταφερε να συνενωσει ολους τους αεριτζηδες..παπατζηδες...απατεωνες σε στυλ Ακη να εξαπατουν επι χρονια τον λαο κ στο τελος να φθασουμε στο σημειο που ειμαστε σημερα....

 5. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 07/06/2010 07:49:22

  Ὁ ἄθλιος αὐτός ἄνθρωπος ἦταν ἡ ἀρχή τῶν μή Ἑλληνων πρωθυπουργῶν.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Kὀριννα 07/06/2010 08:27:50

   Ο Κάρλος Μένεμ ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινής είναι γόνος μουσουλμάνων μεταναστών από τη Συρία (πρώην Οθωμανική Αυτοκρατορία). Ο ίδιος ήταν μουσουλμάνος. Για να γίνει πρόεδρος στην Αργεντινή έπρεπε να βαφτιστεί καθολικός γιατί το σύνταγμα δεν επιτρέπει σε μη καθολικό να είναι πρόεδρος της Αργεντινής.

   Μετά το πατατράκ του ΓΑΠ πρέπει να περάσει μια διάταξη στο σύνταγμα που να επιτρέπει μόνο σε καταγόμενους εκ πατρός κι εκ μητρός να εκλέγονται στα ανώτατα αξιώματα καθώς και μόνο σε χριστιανούς ορθόδοξους.

   Κατά τα πρότυπα της Αρχαίας Αθήνας με τη διάκριση σε γνήσιους και μη γνήσιους πολίτες καθώς και κατά τα πρότυπα της Αργεντινής.

 6. GreenHorses avatar
  GreenHorses 07/06/2010 07:49:45

  Είμαι σίγουρος ότι είναι αυτό το ΠΑΣΟΚ.

 7. CRAZY DOCTOR avatar
  CRAZY DOCTOR 07/06/2010 08:18:31

  η παγκοσμιοποιηση -η νεα ταξη και οι αμερικανοι.αφου τελειωσαν τον καραμανλη, του "οχι" στον ανάν...τωρα βαλαν στο ματι το παλιο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ CRAZY DOCTOR 07/06/2010 09:11:12

   Παλιό πατριωτικό ΠΆΣΟΚ ο Άκης;
   Χα,χα,χα,χα.
   Απίθανος.Είστε ότι πρέπει για να βγει ένας άνθρωπος από κατάθλιψη..
   Εξαιρετικός τρελογιατρός. Τα δίνετε και σε συνταγές; χα,χα,χα,χα...

   • CRAZY DOCTOR avatar
    CRAZY DOCTOR @ ΒΡΑΧΟΣ 07/06/2010 10:46:06

    απ'οτι βλεπω ειρωνευεσαι μονο το 2ο σκελος του σχολίου μου

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ ΒΡΑΧΟΣ 07/06/2010 10:54:29

    Η νέα τάξη μπορεί να έχει λογαριασμούς με το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ.
    Ο Άκης ΔΕΝ είναι μέλος του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, αυτό ειρωνεύτηκα.Ο Ακης ήταν,αν δεν κάνω λάθος, φυγόστρατος και αποδεικνύεται και ΜΕΓΑΛΟ λαμόγιο.Αν είναι έτσι το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, να το χαίρεστε, χωρίς ειρωνική διάθεση το λέω.Επειδή εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν και τίμιοι άνθρωποι που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ , είμαι απολύτως βέβαιος ότι ακούγοντας αυτά που ακούμε όλοι τον συγκεκριμένο θα τον κρεμούσαν ανάποδα...Οι τίμιοι μαζί με τους εναπομείναντες πατριώτες του ΠΑΣΟΚ...

  • μας δουλεύουν avatar
   μας δουλεύουν @ CRAZY DOCTOR 07/06/2010 11:30:41

   Βρε μπαγάσα crazy, σε παραδέχομαι.
   Έχεις χιούμορ.

 8. μας δουλεύουν avatar
  μας δουλεύουν 07/06/2010 08:22:24

  Άκης, ο επονομαζόμενος και ωραίος.
  Ωραίος ήταν σίγουρα.
  Μπήκε στην πολιτική πάμφτωχος και βγήκε ζάπλουτος.
  Ωραίος τύπος πράγματι και προκομένος.
  Τον ζηλεύουν οι απανταχού Πασόκοι.
  (Θα πάει κανένα λαμόγιο μέσα τελικά ή αυτοί εξασφαλίζουν και τα εγγόνια τους τη στιγμή που η μισή Ελλάδα είναι άνεργη;)

 9. Hristos avatar
  Hristos 07/06/2010 09:06:52

  O λαός απαιτεί από τον ΓΑΠ λίγο αίμα ..έτσι έβγαλαν στη σέντρα έναν αχρείαστο και ανεπάγγελτο ..της κοινωνίας και πολιτικής

 10. Βασίλης avatar
  Βασίλης 07/06/2010 09:31:24

  Επειδή ο λόγος για τον Άκη τον μεγάλο ρεμπέτη, που έκανε και για πολλά χρόνια ΥΕΘΑ και βαρύνεται με τις ευθύνες του μεγαλύτερου εξοπλιστικού πρόγραμματος των Ε.Δ., που αποδείκτικε στο σύνολό του προβληματικό, σκανδαλώδες και μαύρο, ίσως ταιριάζει το παρακάτω κείμενο:

  Οι ντροπές του "Μεγάλου τραγουδιστή"

  Λίγα λόγια σχετικά με την ακόλουθη δήλωση του αντιπρόεδρου της ελληνικής κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου στην ομιλία του στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν. Εντός εισαγωγικών η δήλωση: «Αισθάνομαι ειλικρινά εθνική ντροπή κάθε φορά που αναγκάζομαι να αγοράζω όπλα που δεν μας χρειάζονται, με βάση μια αντικειμενική εκτίμηση των κινδύνων που υπάρχουν στον σημερινό κόσμο, για την Ελλάδα».

  Εγώ σαν ελεύθερος Έλληνας πολίτης αισθάνομαι ντροπή όχι γιατί η πατρίδα μου αγοράζει όπλα, αλλά γιατί το όλο σύστημα εφοδιασμού των ΕΔ με τα οπλικά συστήματα που χρειάζονται, δηλαδή οι επιχειρησιακές απαιτήσεις για εξοπλισμούς, η σύνταξη των προδιαγραφών, οι διαγωνισμοί, οι απ’ ευθείας αναθέσεις και η σύνταξη των συμβάσεων προμήθειας, στηρίζεται στους παρακάτω απλούς κανόνες:

  1) Προμηθευόμαστε όπλα με υψηλό τίμημα και για τα οποία δεν υπάρχει πολύ καλά μελετημένη επιχειρησιακή απαίτηση και πάντα κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες και με καταβολή προμηθειών σε μεσάζοντες και πολιτικούς.

  2) Τα πάντα αποφασίζονται στο ΚΥΣΕΑ και η βουλή η δικαιοσύνη και ο λαός μένουν απ΄έξω. Καμιά συζήτηση πουθενά. Στην Ελβετία για την προμήθεια των F-18 έγινε δημοψήφισμα. Στην Κύπρο η Βουλή αποφασίζει για τα πάντα. Στις ΗΠΑ τα πάντα περνάνε από τις επιτροπές και την ολομέλεια του Κογκρέσου

  3) Πρέπει πάντα να πρυτανεύει η ανοησία και η ασχετοσύνη.

  4) Μοιράζουμε τις προμήθειες σε όλους τους κατασκευαστές, κράτη και βιομηχανίες, με το σκεπτικό ότι «εξασφαλίζουμε;;;;» την υποστήριξή τους στα λεγόμενα εθνικά ζητήματα. Οι επιχειρησιακές απαιτήσεις των ΕΔ, οι προδιαγραφές, οι δυνατότητες η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα των μέσων μετράνε ελάχιστα.

  5) Επιβάλλεται να προμηθευόμαστε ότι δεν χρειαζόμαστε. Αυτό δεν σημαίνει η αγορά Α/Φ που στερούνται συστημάτων αυτοπροστασίας αφού στη πραγματικότητα δεν μπορούν να πολεμήσουν; Αυτό δεν σημαίνει η προμήθεια αρμάτων που ενώ έχουν παραληφθεί στερούνται πυρομαχικών, η προμήθεια και παραλαβή Υ/Β τα οποία γέρνουν και για τα οποία δεν έχουν παραγγελθεί τορπίλες, η προμήθεια εναέριων ραντάρ και Α/Α συστημάτων που δεν μπορούν να ενταχθούν στο ενοποιημένο σύστημα Α/Α άμυνας της χώρας; Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

  6) Εξετάζουμε ποιος δίνει την καλύτερη μίζα. Στη βάση αυτού του κριτηρίου:

  α) Τοποθετούμε παραγγελίες σε οπλικά συστήματα που είναι στα χαρτιά, ή στον αρχικό σχεδιασμό, ή που δεν τα χρησιμοποιούν ούτε οι κατασκευάστριες χώρες και ως εκ τούτου αφ’ ενός επιβαρυνόμαστε με το κόστος ανάπτυξης του συστήματος και αφ’ ετέρου δεν έχουμε ακριβείς πληροφορίες για το λειτουργικό κόστος τους, τα ανταλλακτικά που απαιτούνται, την αποτελεσματικότητά τους και τα προβλήματα που παρουσιάζουν (Y/B κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, Ε/Π ΝΗ-90 κ.α.).

  β) Εκσυγχρονίζουμε συστήματα με κόστος όσο η αγορά ενός καινούργιου. (Υ/Β «ΩΚΕΑΝΟΣ»)

  γ) Προμηθευόμαστε συστήματα που αγνοείται παντελώς το στοιχείο που ονομάζεται «πολλαπλασιαστής ισχύος» στον όλο αμυντικό σχεδιασμό της χώρας (LEO 2HEL, TOMA BMP-3).

  δ) Περιορίζουμε στο ελάχιστο την δική μας κατασκευαστική συμμετοχή και δεχόμαστε κάτι που ονομάζεται Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (ΑΩ), δηλαδή «πάρ’ το αυγό και κούρευτο». Αυτό στη πράξη σημαίνει μεταμόρφωση των ΑΩ σε καταθέσεις σε κάποιες εταιρείες χωρίς ταυτότητα σε κάποιες τράπεζες φορολογικών παραδείσων, που με τη σειρά τους μεταφράζονται σε κάποια ακίνητα στα πιο ακριβά σημεία του λεκανοπεδίου και σε πολυτελή βίο.

  ε) Κατακερματίζουμε την παραγγελία σε πολλά κομμάτια. Δηλαδή υψηλό κόστος προμήθειας, μικρή κατασκευαστική συμμετοχή και ανείπωτη ευτυχία για τους κατασκευαστές, (παραγγελία F-16: 40 + 40 + 60 + 30 = 170). Τελικά μου φαίνεται ότι οι Τούρκοι ιθύνοντες είναι μπουνταλάδες, ηλίθιοι και μεγάλοι προδότες!! Σκεφτείτε ότι παρήγγειλαν 240 F-16, μονοκοπανιά και οι ηλίθιοι οι Αμερικάνοι τους κατασκεύασαν και εργοστάσιο κατασκευής!! Ήταν τόσο ηλίθιοι που δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των δικών μας πολιτικών που είναι πολύ μεγάλοι πατριώτες!

  στ) Προμηθευόμαστε συστήματα δήθεν υψηλής τεχνολογίας και τελικά αυτά βρίσκονται εκτός των πολυδιαφημισμένων προδιαγραφών τους. Αγοράζουμε Ε/Π ΝΗ-90, ΑΠΑΤΣΙ και άρματα LEO 2HEL ενώ αυτοί οι ηλίθιοι οι Τούρκοι που δεν έχουν καθόλου μυαλό βολεύονται με Blackhawk, Mil Mi-8 και μεταχειρισμένα ΚΟΜΠΡΑ και LEO 2Α4.

  ζ) Σε περίπτωση που η αρχική παραγγελία παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα και καθυστερήσεις, κατά πρώτο επιβάλλεται να μη καταγγείλουμε τη σύμβαση και καταπέσουν οι εγγυητικές επιστολές και οι ποινικές ρήτρες, δεύτερο δίνουμε χρόνο στον κατασκευαστή να καταγγείλει αυτός τη σύμβαση επειδή δεν παραλαμβάνουμε το προβληματικό προϊόν και τρίτο για να αποφύγουμε διαιτητικά δικαστήρια δίνουμε στον κατασκευαστή σαν πανωπροίκι μία συμπληρωματική παραγγελία.

  Αισθάνομαι ντροπή γιατί για τα παραπάνω καραμπινάτα ποινικά αδικήματα, υπεύθυνοι είναι όλοι οι κατά καιρούς πολιτικοί και των δύο μεγάλων κομμάτων, που εκ προθέσεως τα αποφάσισαν και τα εκτέλεσαν, ή τα ανέχθηκαν καθιστάμενοι έτσι συνένοχοι και που για να αποφύγουν τη δικαιοσύνη, θέσπισαν για τον εαυτό τους (κατά ωμή παραβίαση του συντάγματος που προβλέπει ισότητα, ισονομία και ισοτιμία και ισοπολιτεία για όλους τους Έλληνες πολίτες), ειδική δικαστική μεταχείριση, κάτω από νόμους και διατάξεις περί ασυλίας, παραγραφής και ειδικών δικαστηρίων.

  Αισθάνομαι ντροπή γιατί τα ΚΥΣΕΑ των κυβερνήσεων Σημίτη που αποφάσισαν τις παρακάτω αναφερόμενες προμήθειες οπλικών συστημάτων, (πάντα κάτω από το αμαρτωλό καθεστώς που αναφέρθηκε), φέρουν και την υπογραφή ενός αμετροεπή, θρασύ και υβριστή πολιτικού, που φέρει και το όνομα «ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ», δεδομένου ότι ως υπουργός εξωτερικών ήταν μέλος των υπόψη ΚΥΣΕΑ.

  ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΟΠΛΩΝ:

  1) Προμήθεια τεσσάρων Υ/Β στη τιμή των 2 δις ΕΥΡΩ, χωρίς να υπάρχει ούτε καν βιομηχανικό πρωτότυπο, χωρίς ουσιαστικές ρήτρες και εγγυήσεις και χωρίς συμμετοχή στα κέρδη της κατασκευάστριας εταιρείας που θα προέκυπταν από πιθανές άλλες κατασκευές, αφού η χώρα μας είχε χρηματοδοτήσει το βιομηχανικό πρωτότυπο. Το πρώτο Υ/Β της κλάσης, το «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ», όταν έπεσε στο νερό βρέθηκε να γέρνει. Για τα άλλα τρία δεν γνωρίζουμε γιατί μάλλον δεν έχουν πέσει ακόμη στο νερό. Υπόψη ότι Υ/Β της κλάσεως «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ», αφού εμείς πληρώσαμε την ανάπτυξή τους, έχουν πουληθεί και χρησιμοποιούνται επιχειρησιακά από την Κορέα. Έξι (6) έχει παραγγείλει και η Τουρκία στη τιμή των 2 δις ΕΥΡΩ όπως διάβασα. Εμείς κατά Πάγκαλο είμαστε «γαλαντόμοι», διότι και δεν τα έχουμε παραλάβει και γέρνουν και τα έχουμε σχεδόν ξοφλήσει και δίνουμε «πανωπροίκι» με την παραγγελία ακόμη δύο. Έτσι για να ευχαριστήσουμε την Μέρκελ.

  2) Εκσυγχρονισμός τριών παλαιών Υ/Β σε παραπλήσιο επίπεδο με τον «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ». Ο εκσυγχρονισμός του πρώτου Υ/Β, του «ΩΚΕΑΝΟΣ», στοίχισε 390 εκατ ΕΥΡΩ και μολονότι έχει ολοκληρωθεί εδώ και πολύ καιρό, το Υ/Β δεν έχει πέσει ακόμη στη θάλασσα και δεν γνωρίζουμε όταν θα πέσει αν τουμπάρει επειδή το Υ/Β κόπηκε στη μέση και του προστέθηκε ένα ακόμη διαμέρισμα. Η εταιρεία μας «ανάγκασε;» να το παραλάβουμε όπου βρίσκεται και σε όποια κατάσταση βρίσκεται!!!!

  3) Προμήθεια 60 F-16 τα οποία ακόμη και σήμερα δεν διαθέτουν συστήματα αυτοπροστασίας.

  4) Προμήθεια 180 περίπου αρμάτων LEO-2HEL από τη Γερμανία, τα οποία δεν τα είχε ανάγκη ο Ελληνικός Στρατός. Απόδειξη ότι μολονότι έχει ολοκληρωθεί η παραλαβή τους εδώ και πολύ καιρό, ακόμη και σήμερα δεν διαθέτουν πυρομαχικά. Και για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις, ο εφοδιασμός (που έχει αποφασιστεί) των υπόψη αρμάτων με 15.000 βλήματα Βασικού Φόρτου (ΒΦ), δηλαδή τα προβλεπόμενα βλήματα στα άρματα και στα μεταφορικά της Μονάδας, σε καμιά περίπτωση δεν καθιστούν τις μονάδες που διαθέτουν αυτά τα άρματα επιχειρησιακές. Αυτά για να μη κοροϊδευόμαστε. Και αμφιβάλω αν τα 15.000 παραγγελθέντα βλήματα επαρκούν και για τα μεταφορικά των Επιλαρχιών! Επιπλέον για τα υπόψη άρματα διαβάζω ότι έχουν παρατηρηθεί ρωγμές στον πύργο, ευαισθησία στη θωράκιση κοντά στη θυρίδα του αρχηγού και οξειδώσεις στο εσωτερικό της κάνης του πυροβόλου. Είναι αλήθεια; Αν ναι κατέπεσαν οι ποινικές ρήτρες;

  5) Την προμήθεια 20 Ε/Π (ΓΧ) ΝΗ-90, με πολύ υψηλό τίμημα, τα οποία ακόμη δεν έχουν παραληφθεί και των οποίων αγνοείται ο χρόνος παραλαβής. (το πρόγραμμα αυτό δεν φέρει την υπογραφή του μεγάλου τραγουδιστή, αλλά την ανοχή του)

  Ακόμη αισθάνομαι ντροπή διότι το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα στην ιστορία των Ε.Δ., που αποφασίστηκε και εκτελέστηκε από την κυβέρνηση Σημίτη, αποδείκτικε στο σύνολό του προβληματικό, σκανδαλώδες και μαύρο. Συνοδεύτηκε από μεγάλες καθυστερήσεις, αστοχίες, προβλήματα αξιοπιστίας κ.α. Για το σκανδαλώδες αυτό πρόγραμμα, ο «ντροπαλός» αντιπρόεδρος φέρει ακέραια ευθύνη, διότι το ενέκρινε είτε με την υπογραφή του είτε με την ανοχή του ως υπουργός ή βουλευτής των κυβερνήσεων Σημίτη.

  Για το σκανδαλώδες αυτό εξοπλιστικό πρόγραμμα φέρουν ακέραια πολιτική ευθύνη, οι ποινικές βλέπετε έχουν παραγραφεί και τα ακόλουθα «εξέχοντα» πρόσωπα τα οποία ως μέλη των ΚΥΣΕΑ είτε εισηγήθηκαν είτε συνυπέγραψαν τις σχετικές αποφάσεις: ΓΑΠ, πολιτικός με τέσσερα γράμματα και πολλά και ακριβά ακίνητα, Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκης….

  Ακόμη θα επιθυμούσα να αναφέρω και μία προσωπική μαρτυρία, την οποία την άκουσα από τον «συνεσταλμένο» πολιτικό. Το 1997-98 ήμουν σπουδαστής στη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ). Μεταξύ των άλλων μας έγινε και μια ενημέρωση για τα θέματα εθνικής πολιτικής από τον τότε υπουργό εξωτερικών, δηλαδή το μεγάλο τραγουδιστή. Μας μίλησε λοιπόν και για το πώς διασπάστηκε η περίφημη «αγορά του αιώνα» σε δύο πακέτα: 40 F-16 και 40 ΜΙΡΑΖ M-2000. Ήταν γνωστό ότι και η κυβέρνηση και η αεροπορία επιθυμούσαν ένα τύπο για να περιορίσουν την πολυτυπία, για να προμηθευτούν περισσότερα Α/Φ και για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο. Μας είπε λοιπόν ότι την εποχή που επρόκειτο να ληφθεί η απόφαση, ειδοποιήθηκε το ΥΠΕΞ ότι ο Μιτεράν θα πέρναγε από τον Ελληνικό εναέριο χώρο επιστρέφοντας από κάποια επίσκεψη και θα επιθυμούσε να είχε μια έκτακτη συνομιλία με τον Ανδρέα. Κανονίστηκαν οι λεπτομέρειες, παρέλαβαν τον Μιτεράν από το Α/Δ και πήγαν στον ΑΣΤΕΡΑ για γεύμα. Η περιγραφή είναι του Πάγκαλου: «κατά τη διάρκεια του γεύματος ό Μιτεράν είχε πέσει πάνω σε μια πιατέλα γαρίδες και δεν άνοιξε σχεδόν καθόλου το στόμα του. Μάλιστα ο Ανδρέας έκανε και ένα όχι κολακευτικό σχόλιο. Μετά το γεύμα ο Μιτεράν ζήτησε να συνομιλήσει ιδιαιτέρως με τον Ανδρέα. Αποσύρθηκαν σε κάποιο χώρο για λίγο. Στη συνέχεια συνόδεψαν τον Μιτεράν στο Α/Δ. Κατά την επιστροφή στην Αθήνα ο Ανδρέας ζήτησε από τον Πάγκαλο να τον συνοδέψει. Κατά τη διαδρομή ο Ανδρέας είπε στο Πάγκαλο ότι ο Μιτεράν απαίτησε την προμήθεια και Γαλλικών Α/Φ. Του μίλησε Γαλλικά δηλαδή». Έτσι αγοράσαμε τα ΜΙΡΑΖ, πολύ πιο ακριβά από τα F-16, προμηθευτήκαμε 80 Α/Φ αντί 120, δεν άνοιξε στην Ελλάδα γραμμή παραγωγής, συνεχίστηκε η πολυτυπία στη πολεμική αεροπορία που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, ξοδεύουμε περισσότερα για συντήρηση ανταλλακτικά και εκπαίδευση, δεν δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας κλπ. Τα ραντάρ των ΜΙΡΑΖ παρουσίασαν σοβαρές αποκλίσεις και αδυναμίες!!!

  Ο λαλίστατος αντιπρόεδρος δεν μας είπε βεβαίως αν διαφώνησε, ή τουλάχιστο αν ντράπηκε.

  ΥΓ: Πιστεύω ότι καλό θα ήταν η πατρίδα μας να δαπανούσε για τις ένοπλες δυνάμεις της το δυνατόν λιγότερα, όσα και η Δανία. Πιστεύω όμως ότι αυτό θα αργήσει πολύ. Μέχρι τότε είναι απαραίτητο να αλλάξουν πολλά στις προμήθειες των όπλων και ιδιαίτερα να τεθούν αυτές κάτω από τον αυστηρό έλεγχο της Βουλής, της δικαιοσύνης, των πολιτών. Σε όλες τις χώρες αποφασίζει η Βουλή ύστερα από μακροχρόνιες και διεξοδικές συζητήσεις, ελέγχους, ενημερώσεις, πληροφορίες, ακροάσεις κλπ. Στη χώρα μας αποφασίζει το ΚΥΣΕΑ, μόνο αυτό και πολλές φορές η απόφαση λαμβάνεται δια περιφοράς. ΕΥΓΕ ΜΑΣ!

 11. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 07/06/2010 09:34:47

  "Και τι απέμεινε άραγε από το αρχικό ΠΑΣΟΚ";
  O Kουρής! Ναι αυτός ο "Καραμανλικός", χθές "βγήκε στα κεραμίδια" και έκανε τον Ντ' Αρτανιάν, πραγματικός σωματοφύλακας του Τσοχατζόπουλου!
  Μεγάλε πές αλεύρι, ένας εισαγγελέας με κάτι τιμολόγια σε γυρεύει!

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ Sic transit gloria mundi 07/06/2010 09:36:25

   Χρόοοοοονια τώρα...

 12. tiramola avatar
  tiramola 07/06/2010 10:39:46

  Αυτά που θα αποκαλυφθούν από τις εξεταστικές θα κάνουν πολλούς από σας να μην ξέρετε που να κρυφτείτε.
  Και δεν θα το έγραφα αλλά μοιάζει απίστευτο ακόμα και σήμερα να προσπαθείτε κάποιοι να δικαιολογήσετε συμπεριφορές...

  Προφήτη ο Παπανδρέας θα παίρνει τα μέτρα και το ξύλο θα το τρώει ο Σαμαράς.
  Πας στοίχημα?

  • μας δουλεύουν avatar
   μας δουλεύουν @ tiramola 07/06/2010 11:38:36

   tiramola, δεν είμαι ο προφήτης αλλά εσύ είσαι που κάνεις τον προφήτη και μάλιστα αερολογώντας.
   Άσε τώρα τίς παιδιάστικες ψευτομαγκιές και να εύχεσαι η εξεταστική της βουλής να μην βιαστεί να κλείσει την υπόθεση, διότι προφανώς εμπλέκονται πολλοί πολιτικοί (νύν και πρώην) και πολλά παράσιτα (επιχειρηματίες και υπάλληλοι) που έχουν κονομήσει τα άντερά τους από την ιστορία αυτή.
   Προσωπικά εύχομαι όχι μόνο να βγούν στη σέντρα όλοι οι λαδιάρηδες (και ιδιαίτερα οι πολιτικοί) αλλά και να πάνε φυλακή και να δημευθούν και τα περιουσιακά στοιχεία των συγγενών τους, εφόσον δεν μπορούν να δικαιολογήσουν που βρήκαν τα λεφτά.
   ΥΓ. Με την τελευταία σου φράση ρίχνεις το επίπεδο.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ tiramola 07/06/2010 11:56:37

   τιραμόλα, πας στοίχημα ότι ο Άκης θα τρώει το ξύλο - εσύ θα κρύβεσαι από ντροπή;
   Στις επαρχιακές πόλεις πάντως, που όλοι είναι γνωστοί, οι κυβερνήσαντες πασόκοι, βουλευτές, νομάρχες, κλπ, δεν πατάνε στην κεντρική πλατεία. Φοβούνται.

   Να δω που θα είσαι με το σχήμα ΓΑΠ-Ντόρα-Κουβέλης-Ψαριανός-Καρατζαφέρης

  • loretta avatar
   loretta @ tiramola 07/06/2010 12:03:36

   Τιραμολα...

   ξεκολα απο τον ΓΑΠ....διοτι στα χρονια της ΜΑΣΑΣ του πασοκ Απο την εποχη του πατερα του μεχρι και σημερα....ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ.

   HELLOOOOO!!

 13. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 07/06/2010 10:44:33

  Στο ΠΑΣΟΚ, αν πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν την κοινωνία πρέπει άμεσα να οδηγήσουν τα πολιτικά πράγματα σε εκλογές,
  σε διαφορετική περίπτωση θα εξαθλιώσουν και θα πάνε τη χώρα δεκαετίες πίσω.

 14. tiramola avatar
  tiramola 07/06/2010 10:47:29

  Η κυβέρνηση Καραμανλή όχι μόνο απεδείχθη ανίκανη στην οικονομική διαχείρηση αλλά φρόντισε να δώσει και συγχωροχάρτι σε όσους μας ρούφηξαν το αίμα.
  Ενεργοποίησε τη βόμβα και την έκανε τρέχοντας.
  Από τη μία δραστική μείωση της αγοραστικής δύναμης όσων καταφέρουν να διατηρήσουν τη δουλειά τους και παράλληλα αποκάλυψη των βαμπίρ με τις εξεταστικές.
  Εκρηκτικό μίγμα...
  Φυσιολογικά όπου νάναι θα αρχίσει ο πετροπόλεμος επί δικαίων και αδίκων.

  • anonymous avatar
   anonymous @ tiramola 07/06/2010 11:06:42

   Δεν ενεργοποίησε καμιά βόμβα. Απλά δεν απενεργοποίησε τη βόμβα που άφησε στη χώρα το ΠΑΣΟΚ. Αυτό βέβαια συζητείται. Γιατί πλήρωσε αρκετά χρέη του ΠΑΣΟΚ.
   Με βάση τη λογική σου έπρεπε να μας βάλει σε λιτότητα από το 2004 αμέσως. Θα έρχεστε εσείς και θα τα σκορπάτε και μετά οι άλλοι για να βάζουν τάξη.

   Ωραίο σύστημα! Έχει πολλούς έξυπνους το ΠΑΣΟΚ;

  • socrates avatar
   socrates @ tiramola 07/06/2010 11:44:00

   Tiramola, όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λέει.
   Ο Κ.Κ. προσπάθησε όσο μπορούσε αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει το τέρας του λαϊκισμού που τάϊζε ο Παπανδρέου επί πέντα χρόνια.
   Τώρα το τέρας έχει γυρίσει και απλά σας τσιμπάει.
   Μην πανικοβάλλεσαι, ακόμη.
   Να αρχίσεις να πανικοβάλλεσαι μόλις αρχίσει να δαγκώνει.
   Όταν αρχίσετε να χάνετε χέρια και πόδια τότε ίσως συνειδητοποιήσετε πόσο ανεύθυνοι ήσασταν.
   Το μόνο ερωτηματικό που παραμένει είναι σε πόσα κομμάτια θα διαλυθείτε.

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ socrates 07/06/2010 11:47:09

    Σημείωση: Συνιστώσες...

 15. Νικόλας avatar
  Νικόλας 07/06/2010 10:53:30

  Φάκτορα, η τελευταία παράγραφος του κειμένου είναι εκτός τόπου και χρόνου. Κανονικά θα έπρεπε αυτή την στιγμή να γράφεις το δεύτερο μέρος το άρθρου και να αναλύεις εξίσου προσεκτικά τα πεπραγμένα του έτερου πόλου του δικομματισμού, δηλαδή της ΝΔ.

 16. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 07/06/2010 10:58:06

  Anonymous

  Δίκιο ἔχεις πρέπει ἔτσι νά γίνη ὅπως στήν Ἀρχαία Ἀθήνα.Ὅμως ἔχουμε ἕνα μεγάλο ἔργο νά φέρουμε πρῶτα εἰς πέρας.Νά ἀπαλλαγοῦμε ἀπό τήν νεοταξική πολυπολιτισμική καφρίλα καί νά στείλουμε στίς χῶρες τους πακέτο τούς λάθρο,ὅλους ἀνεξαιρέτως.
  Ὅλο αὐτό θέλει Ἑλληνα πατριώτη γιά ἀρχηγό καί πολλή δουλειά,καί ἀνησυχῶ διότι ἀργοῦμε.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Kὀριννα 07/06/2010 11:08:05

   Δεν τον θέλει ο κόσμος έναν τέτοιο τύπο. Αν τον ήθελαν θα τον έβρισκαν και θα τον ψήφιζαν.

 17. sovokai avatar
  sovokai 07/06/2010 11:37:51

  και τωρα που τελειωσαμε με τους Πασοκ τον καραμανλη και το Μητσοτακέικο βούρ το σαμάρι με το Σαμαρα. Για σενα δουλευανε αγόρι μου για να γίνεις ο σωτήρας μας ο αγιος Σαμαρας των Μεσσηνίων και πάσης Ελλάδος

 18. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 07/06/2010 11:46:17

  Τό μέλλον θά δείξη sovokai,ἀργά ἤ γρήγορα τό μέλλον θά δείξη.Μή προτρέχεις.

 19. sovokai avatar
  sovokai 07/06/2010 11:48:52

  για ποι μελλον μιλας Δεν εχουν μέλοον οσοι είχαν εξουσία στο παρελθον. Τερμα πιά.

 20. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 07/06/2010 11:53:10

  Ἐγώ πάντως δέν βιάζομαι.Βλέπεις μεγάλωσα καί ἔμαθα νά περιμένω γιά νά κρίνω.

 21. Εκηβόλoς avatar
  Εκηβόλoς 07/06/2010 12:13:53

  Ο σύζυγος της Διαμαντοπούλου είναι διορισμένος στο ΔΣ του Κτηματολόγιο ΑΕ.Ποιοι είναι οι πάτρωνες της κυρίας Μπίλντεμπεργκ και δε θίγουν αυτό το σκάνδαλο.Είναι νόμιμο και ηθικό;

  • anonymous avatar
   anonymous @ Εκηβόλoς 07/06/2010 12:50:18

   Κάπου έχω βαρεθεί τη μιζέρια αυτή. Να θέλουμε οι πολιτικοί και οι οικογένειές τους να μεταναστεύσουν από αυτή τη χώρα. Όμως οι οικογένειές τους βρίσκονται εδώ κι εδώ εργάζονται. Ο τύπος αυτός συμμετέχει απλά στο ΔΣ. Μικρό το κακό.
   Περισσότερα μπορείτε να του βρείτε για κάτι ευρωπαϊκά κονδύλια που διαχειριζόταν παρά για το κτηματολόγιο.

   • Εκηβόλoς avatar
    Εκηβόλoς @ anonymous 07/06/2010 13:31:07

    Τότε καλώς και ο Νίκος Παπανδρέου κλείνει μπίζνες στο Αμπού Ντάμπι με λεφτά του ελληνικού δημοσίου ,καλώς και o Τζέφρυ εκλέγεται αρχηγός του ΠαΣΟΚ ως γόνος του αλήστου μνήμης ,καλώς και ο μππαμπάς βάζει το παιδί του στο ΟΤΕ και τη ΔΕΗ ή στρατό.Και μετά μιλάμε για πρόοδο και αξιοκρατία,όταν οι οικογένειες,μεγάλες και μικρές, ελέγχουν αυτό το κράτος και διορίζουν κάθε άχρηστο στο δημόσιο.Και εγώ να είμαι δημόσιος υπάλληλος(καθηγητής) διορισμένος με εξετάσεις ΑΣΕΠ.Αναρωτιέμαι αν άξιζε τον κόπο .

 22. Greco avatar
  Greco 07/06/2010 12:21:16

  ναι ρε φακτορα!επιτυχημενος ο αντρεας πολιτικα και επικοινωνιακα επειδη εκμηδενισε τους αντιπαλους του,αλλα δε σημαινει αυτο οτι ωφελησε τη χωρα

  και ωφελω μια χωρα δε σημαινει ανοιγω τα ταμεια και τα αδειαζω,ωστε να ρθει μετα ο μ!!κας να βαλει ταξη(βλ.επομενες γενιες)

  τι θα κρινει η ιστορια για τον αντριου μπροστα στη σωφροσυνη ενος κωνσταντινου καραμανλη?
  πιανει εστω και μια τριχα μπροστα του ο αντρεας παπαντρεου?

 23. tiramola avatar
  tiramola 07/06/2010 12:23:40

  Προφήτη ξέρεις κάτι ντομάτες που θα βγάλω φέτος?
  Μέχρι και τα αγγούρια είναι σαν φρατζόλα του κιλού.
  Τα κοκόρια με ξυπνάνε το πρωί και είμαι ευτυχής!

 24. Ιωάννης Ένατος avatar
  Ιωάννης Ένατος 07/06/2010 14:45:39

  Το πρόβλημα της ΝΔ και της Ελλάδας σήμερα δεν είναι ο Ανδρέας. Ό,τι και να ήταν την Ελλάδα στο ΔΝΤ δεν θα την έριχνε. Θα μπορούσα εύκολα να πως πως κυβερνά η Μαργαρίτα και το παλιό σύνθημα "ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ-ΠΑΡ'ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ" πήρε νέο νόημα!
  Όχι! Την Ελλάδα την κυβέρνησε επί χρόνια ο Λαμπράκης και πέθανε κυβερνώντας τη. Και να πέσει ο γιος της Μαργαρίτας, η εξουσία δεν αλλάζει χέρια. Ψυχάρης, Μπόμπολας, Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης και ΗΠΑ κυβερνούν αυτή τη χώρα.
  Όπως ο ίδιος ο Ανδρέας έλεγε "σ' αυτή τη χώρα οι στολές μόνο αλλάζουν.. τα πάντα είναι αμερικάνικα.." Αν δεν το καταλάβουν οι υγιείς πολιτικές πατριωτικές δυνάμεις, τόσο το καλύτερο για την Εθνική Ανεξαρτησία μας...

 25. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 07/06/2010 17:53:16

  ο πιο εξυπνος ηταν και ειναι ο Λαλιωτης. Αμφιβαλει κανεις? σαν κομαντο χτυπησε νυχτα κ εφυγε. ετσι λειτουργουν οι σωστοι λοχαγοι των μαφιοζων. κινουνται στην αφανεια.. λοου προφαιλ.

  Λαλιωτης + Λιβανης = ??

  ΠΠ

 26. Paris avatar
  Paris 07/06/2010 21:41:51

  14 Σεπτεμβρίου 1998

  642 Μηχανοκίνητο ταγμα πεζικού. Υπουργική επίσκεψη στο Τυχερό (Προβατώνας για να ειμαστε ακριβείς) και το στρατόπεδο 'ετρεχε' επι πολλές εβδομάδες.

  Αφου ο υπουργάρας (Άκης) σκάει στο στρατόπεδο μαζί με Σωματάρχη, αρχηγό ΓΕΣ, Ταξίαρχο κλπ αποφασίζει να κάνει μια κρήγορη επιθεώρηση στην αποθήκη του ΛΥΤ.

  Μερικές μέρες πριν ειχαμε βγάλει ένα Μ113 ΠΕ στην Αλεξανδρούπολη και είχαμε τοποθετήσει τον όλμο απο το ΤΟΜΠ στο κέντρο της αποθήκης.

  Μπροστα λοιπόν ο Άκης, δίπλα του ο αρχηγός ΓΕΣ (Παραγκιουδάκης) και απο πίσω ενα μάτσο απίθανοι καραβανάδες (μέσα στο γλύψιμο)

  Αφού βαρέσαμε τις προσοχες μας μέσα στην αποθήκη ο 'όμορφος' ρίχνει μια ματιά γύρω γύρω και που πέφτει το μάτι του λέτε; Στον όλμο! Υπ'οψιν ότι μέσα στην αποθήκη έχουμε Φάγκοτ, πολυβόλα, Μιλαν κλπ

  Γυρίζει λοιπόν στον Παραγκιουδάκη και λέει με το ύφος των χιλίων καρδιναλίων... ' εεε, αυτό τι είναι, πολυβόλο;;;'

  Ο Παραγκιουδάκης κοκκινίζει και χάνει τα λόγια του: 'κ. υπουργέ αυτό είναι όλμος...'

  Απτόητος ο αητός μας επανέρχεται:
  'Όλμος; Και τι κάνει αυτό;

  Ο Παραγκιουδάκης ειναι να ανοίξει η γη να τον καταπιεί:' ...αυτό κυριε υπουργέ μπορεί να ρίξει βλήμα πάνω απο λόφο' χαρακτηριστικά του δείχνει την καμπύλη της πορείας ενός όλμου

  αλλα το θηρίο ο Άκης δνε το βάζει κάτω και θέλει να σχολιάσει: ' ααααα είναι απο αυτά τα καινούργια που πήραμε πρόσφατα...'


  Περιτο να πω ότι τα χαχανητά δεν του έκοψαν τη φόρα.

  Ο άνθρωπος έβλεπε για πρώτη φορά ένα όπλο που υπάρχει απο τον Α παγκοσμιο πόλεμο. Ένα όπλο που είναι η επιτομη της απλότητας.
  Το βασικότερο και ίσως παλαιότερ οπλο στον ελληνικό στρατό...  Αααα αυτός ο άνθρωπος ήταν μέλος του ΚΥΣΕΑ που αποφάσιζε για την αγορά περίπλοκων οπλικων συστημάτων... Περαστικά μας και καλα να πάθουμε για όλα αυτά που θα πάθουμε...

 27. Alyse Mabuchi avatar
  Alyse Mabuchi 07/06/2010 21:48:54

  Ήδη από τις αρχές της μεταπολίτευσης κατέγραψα, με βάση τις πολιτικές εξελίξεις, την παρακμιακή πορεία της χώρας μας, αναλύοντας τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής.Επειδή η μεταπολιτευτική πορεία καθορίστηκε σε μεγάλο βαθμό από το ΠΑΣΟΚ, έχει σημασία να αναλύσουμε αυτή την πορεία και να επισημάνουμε σε ποιο βαθμό και σε τι μέγεθος προσδιόρισε τις μετέπειτα εξελίξεις στην Ελλάδα, για να φθάσουμε σ’ αυτή την παντελή και σε όλα τα επίπεδα κρίση. Γιατί η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά συγχρόνως κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική. Κανένας τομέας της δημόσιας ζωής δεν έμεινε αλώβητος. Παιδεία, δημόσια διοίκηση, δικαιοσύνη, εκκλησία, στρατός κ.λπ. εκφυλίστηκαν τελείως και απαξιώθηκαν από την κοινωνία. Η διαπλοκή, η διαφθορά, ενώ πριν ήταν «προνόμιο» των ελίτ της οικονομίας και της πολιτικής, τώρα διαπέρασε ως επάρατος νόσος ολόκληρο το κοινωνικό σώμα. Ενώ παλιά υπήρχαν κάποιοι θύλακες αντίστασης σ’ αυτή την παρακμιακή πορεία, όπως δικαιοσύνη, εκκλησία, στρατός, τελικά τίποτε δεν έμεινε όρθιο, που πάνω του μπορεί να στηριχτεί, ως σανίδα σωτηρίας, ο Έλληνας πολίτης.Η σημερινή κακοδαιμονία, την οποία συνοπτικά περιγράφουμε στα ανωτέρω, οφείλεται κατά βάση σ’ αυτή την πολιτική που διαμόρφωσε και εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ μετά την μεταπολίτευση. Στο ΠΑΣΟΚ απίθωσε ο ελληνικός λαός τις ελπίδες του για μια άλλη πορεία, που εκφράστηκε με το περίφημο σύνθημα «αλλαγή». Στο ΠΑΣΟΚ εναπόθεσε όλες του τις προσδοκίες για την ακύρωση και ανατροπή όλης της αντιδραστικής μετεμφυλιακής πολιτικής της δεξιάς.Γιατί οι εξελίξεις διέψευσαν τις ελπίδες και τις προσδοκίες απ’ αυτό το Κίνημα, είναι ένα ερώτημα που απαιτεί την απάντησή του.Το πρώτο και σημαντικό πρόβλημα δημιουργήθηκε από την εφαρμογή κατ’ ουσίαν των ίδιων αξιών και προτύπων του κράτους της δεξιάς. Αυτή τη φορά με προοδευτικό πρόσημο. Ποιο ήταν αυτό; Απλούστατα ο Ανδρέας Παπανδρέου – και από κει πρέπει να ξεκινήσει κανείς – δημιούργησε σε αντιστοιχία προς το παλιό κράτος της δεξιάς, το κομματικό κράτος τους ΠΑΣΟΚ, άλωσε το κράτος και το μετέβαλε σε κτήμα του κόμματος, σε προσοδοφόρα φλέβα του κομματικού μηχανισμού του κόμματος της «αλλαγής».Με βάση την αναξιοκρατία, την αυταρχική δομή, την αλαζονεία και την απαξίωση κάθε ηθικής αρχής, επέπεσε ο κομματικός μηχανισμός πάνω στο δημόσιο και το καταλήστεψε. Ότι δηλαδή αντιστοίχως είχε κάνει και η «επάρατη» δεξιά. Οι ίδιες μέθοδοι, οι ίδιες τακτικές. Αποκλειστικός στόχος να παραμένει ο Ανδρέας στην εξουσία, που αποτελούσε διακαή πόθο και αυτοσκοπό.Επειδή μια τέτοια πολιτική δεν ήταν δυνατό να εφαρμοστεί με στελέχη που δεν ήταν διατεθειμένα να προδώσουν τις διακηρυγμένες αρχές για μια άλλη πορεία εξυγίανσης της δημόσιας ζωής, έπρεπε να διαγραφούν η να περιθωριοποιηθούν και διαδοχικά να αντικατασταθούν με πειθήνια όργανα, πραιτοριανούς, που θα ακολουθούσαν πιστά τις εντολές του, με αντάλλαγμα προσωπικά οφέλη. Έτσι κατακλύστηκε το ΠΑΣΟΚ από δεκάδες χιλιάδες επιτήδειους καιροσκόπους από δεξιά και αριστερά, που το μόνο «ιδανικό» που τους διαπότιζε ως συνεκτικός κρίκος ήταν η ιδιοτέλεια ή και η αυταπάτη ότι επρόκειτο πράγματι για ένα κόμμα της αλλαγής. Βέβαια υπήρχαν στις γραμμές του και υπάρχουν ακόμη αφελείς, που θέλουν να πιστεύουν σ’ αυτό, για συναισθηματικούς και άλλους λόγους ή που αρνούνται να αποδεχτούν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μεταλλαχθεί σ’ ένα αντιλαϊκό, νεοφιλελεύθερο κόμμα ή το χειρότερο απ’ όλα πιστεύουν ακόμη ότι μπορεί κάτι να αλλάξει.Ολόκληρος πακτωλός χρημάτων από τη φορολογία και τα κοινοτικά προγράμματα διοχετεύθηκαν στην εξυπηρέτηση ημετέρων και τη διασπάθιση σε καταναλωτικά αγαθά, δημιουργώντας έναν επίπλαστο παράδεισο. Το γνωστό και συνάμα γελοίο και υποκριτικό των τρωκτικών: «Επί Ανδρέα Παπανδρέου φάγαμε ψωμί!». Και δεν έφθανε μόνο αυτό, αλλά το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, κατασπατάλησε και τα χρήματα που προσπορίστηκε από δανεισμό για να φτιάξει αυτή την επίπλαστη κοινωνία της αφθονίας και να εξαπατά με τον τρόπο αυτό τον Έλληνα ψηφοφόρο. Εξάντλησε όλη τη δυναμική του Κινήματος, χωρίς κανένα αναπτυξιακό σχέδιο και καμία στρατηγική, ενώ είχε τα πάντα στη διάθεσή του.Τον μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να εκλέγεται πρωθυπουργός. Καμία επένδυση σε παραγωγή, σε διαθρωτικές αλλαγές, σε παραγωγική εργασία. Τα πάντα στην κατανάλωση. Οι επενδύσεις στην πραγματική οικονομία ήταν πολύ περιορισμένες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ανέλαβε το κράτος του ΠΑΣΟΚ τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, δήθεν για να τις εξυγιάνει και τις μεταπούλησε μετά φτηνά στους ιδιώτες επιχειρηματίες, αν δεν είχαν χρεοκοπήσει τελικά και δεν υπήρχε δυνατότητα σωτηρίας. Και πέρα απ’ όλα αυτά, που ήταν και το χειρότερο, δημιούργησε μια παρασιτική καταναλωτική νοοτροπία, βασισμένη πια στη διαπλοκή, τη διαφθορά και την πλήρη αναξιοκρατία. Και όλα αυτά στο όνομα του λαού και της «προοδευτικής παράταξης», με πρόσημο το σοσιαλισμό!Το παράδειγμα αυτό ακολούθησε και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από την οποία βέβαια δεν είχαμε αξιώσεις να συμπεριφερθεί διαφορετικά.Η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, προχώρησε σε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα: Τα έδωσε όλα στους διαπλεκόμενους, απλώς για να τον στηρίξουν στην εκλογή του ως πρωθυπουργό, αξίωμα που ονειρεύονταν ακόμη από την εποχή του Ομίλου Παπαναστασίου το 1962. Γεγονός είναι ότι τον ίδιο τον Κώστα Σημίτη και όλους τους χθεσινούς πρωτοκλασάτους ανέδειξε ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πολλοί από άγνοια, αλλά και από σκοπιμότητα το αποκρύβουν. Όλοι αυτοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όλη αυτή τη γενιά και ηγετική ομάδα των επίδοξων σοσιαλκαιροσκόπων ανέδειξε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Τα υπόλοιπα ανέλαβαν στη συνέχεια οι διαπλεκόμενοι (οι γνωστοί πια και μη εξαιρετέοι νταβαντζήδες εντός και εκτός Ελλάδας). Εκτός απ’ όλα τα άλλα που έπραξαν οι προηγούμενοι ο Κ. Σημίτης έβαλε εμπρός συστηματικά (είχε αρχίσει νωρίτερα) την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας (τα ασημικά του δημοσίου, όπως λέγεται). Το χειρότερο όμως απ’ όλα είναι ότι επί εποχής της «ισχυρής Ελλάδας» του Σημίτη (αμέτοχος δεν είναι και ο Γιώργος Παπανδρέου καθόλου, ως άμεσος συνεργάτης του σε κρίσιμα Υπουργεία τότε), διορίστηκαν κατά χιλιάδες στις κρατικές υπηρεσίες, στα Πανεπιστήμια και στις καίριες θέσεις των ιδρυμάτων της πολιτείας, κυρίως δηλαδή στους ιδεολογικούς μηχανισμούς του κράτους, οι λεγόμενοι εκσυγχρονιστές. Όλοι αυτοί οι αναθεωρητές της ελληνικής ιστορίας, από την Αριστερά και τη δεξιά και απ’ όλο το πολιτικό φάσμα, που κύριο μέλημα και κύριος στόχος τους ήταν και είναι (γι’ αυτό εξάλλου πληρώνονται οι περισσότεροι με παχυλές αμοιβές από τα χρήματα του φορολογούμενου ΄Ελληνα (ανίδεου) πολίτη, την Ευρωπαϊκή Ένωση Και φτάνουμε στο τελικό στάδιο της «σοσιαλιστικής» πολιτικής, μετά το διάλειμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που συνέχισε πιστά την πορεία αυτή σε όλα τα μέτωπα, να έχουμε πια οφθαλμοφανή τα σημάδια της εθνομηδενιστικής πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ με συνειδητά και μεθοδευμένα στρατηγικό σχέδιο για τη διάλυση του έθνους – κράτους και τη δημιουργία μιας πολυεθνικής και συνάμα πολυπολιτισμικής κοινωνίας, τύπου ΗΠΑ. (και μάλλον χειρότερα, γιατί εκεί τουλάχιστον σέβονται ή αναγκάζονται να σεβαστούν τη σημαία τους).Το περίεργο είναι ότι ενώ στο παρελθόν την πολιτική αυτή υπηρετούσε η εκσυχρονιστική και ανανεωτική Αριστερά, τώρα στην πρωτοπορία μπαίνει πια ακάθεκτο το ΠΑΣΟΚ και οι ανανεωτικοί ακολουθούν ασθμαίνοντες!Αλλά τι θέλει τέλος πάντων αυτή η κυρίαρχη ιδεολογία της αστικής τάξης, της οποίας διαπρύσιοι κήρυκες είναι οι «εκσυγχρονιστές» όλων των χρωμάτων;Είναι ειλικρινά ένα δύσκολο πρόβλημα, που ό ανύποπτος και ταλαιπωρημένος από την καθημερινότητα ΄Ελληνας πολίτης είναι δύσκολο να το ξεδιαλύνει και το κατανοήσει. Και αν το κατανοήσει, είναι δύσκολο να αντιδράσει, γιατί οι άλλοι έχουν όλα τα μέσα στη διάθεσή τους, ενώ αυτός μπορεί και να αφανιστεί. (ηθικά, οικονομικά κ.λπ). Το σύστημα δεν ανέχεται τη διαφορετικότητα. Δε μπορεί να είναι άτιμο και να αναγνωρίζει έντιμους. Θα προσπαθήσει να τους «νουθετήσει», για να προσαρμοστούν ή θα τους περιθωριοποιήσει, αν τελικά δεν τους συντρίψει (οικονομικά, ψυχολογικά, πολιτικά κ.λπ). Επιπλέον η επίσημη προπαγάνδα, που στηρίζεται στην κρατική στήριξη, τους διαπλεκόμενους (ΜΜΕ) και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), που χρηματοδοτούνται πλουσιοπάροχα για το εθνομηδενιστικό τους έργο, (βλ. Σόρος) δεν αφήνουν περιθώρια να ακουστεί στην ελληνική κοινωνία η άλλη άποψη, που είναι σχεδόν απαγορευμένη στο δημόσιο βίο. Πέραν τούτου ασκείται και η σχετική ιδεολογική τρομοκρατία: Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι η άποψη, ρίπτεται στο πυρ το εξώτερον, ως ακροδεξιός, εθνικιστής, ρατσιστής και πάει λέγοντας. Συμβιβασμένοι που είναι, δεν ανέχονται να υπάρχουν επαναστάτες. Δεν είναι τυχαίο, που ο Μάνος Χατζηδάκις που είχε το θάρρος της γνώμης του και την έλεγε ευθαρσώς χωρίς να φοβάται, αν τον χαρακτηρίσουν δεξιό κ.λπ, είπε κάποτε (πιθανόν από την προσωπική του εμπειρία) ότι «επαναστάτης είναι, όποιος δε συμβιβάζεται!».Γνωστές μέθοδοι της εθνικοφροσύνης σε εμφυλιοπολεμικές περιόδους, που τις θεωρούσαμε παρωχημένες και αναβιώνουν πάλι. Πως αντιστρέφονται αλήθεια τα πράγματα στην ιστορία!Το χειρότερο είναι ότι δημιουργείται πλήρης σύγχυση, γιατί αυτές οι απόψεις εκφράζονται και διακηρύσσονται επιπλέον από την « αυτοπροσδιοριζόμενη προοδευτική και αριστερή διανόηση» και τις υποτίθεται και εκ προοιμίου «προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις» (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) του τόπου!Ας επανέλθουμε όμως στο επίκαιρο αυτό θέμα, που αφορά το έθνος – κράτος, το οποίο θέλουν να αποδομήσουν σε πρώτη φάση και αφανίσουν σε δεύτερη οι απολογητές της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.Ποια είναι αυτή η καινοφανής θεωρία, που την αποκαλούν και νεωτερική οι θιασώτες της, από την οποία εκπορεύονται όλες οι σχετικές ενέργειες των αποδομητητών τους έθνους –κράτους και των πρωτεργατών του αφελληνισμού του ελληνικού έθνους; Ποιοί το επιδιώκουν και γιατί το επιδιώκουν;Η βασική θέση αυτής της σχολής, αν θέλουμε να της δώσουμε αυτόν τον προσδιορισμό, είναι ότι το έθνος – κράτος είναι ένα τεχνητό κατασκεύασμα του 19ου αιώνα. Συνεπώς και το ελληνικό κράτος υπάγεται στην ίδια κατηγορία. Δεν είναι ούτε καν μύθος ή αφήγηση, (όπως είναι ο μοντέρνος «προοδευτικός» όρος), αλλά σκέτη κατασκευή. Δεν κατασκεύασε το έθνος το κράτος, αλλά μετά την γαλλική επανάσταση και τη σύσταση των εθνών – κρατών από την αστική τάξη, το καθοριστικό και πρωτογενές είναι το κράτος. Συνεπώς τα περί έθνους είναι σκέτες ανοησίες.Αυτός ο ισχυρισμός (ορισμός) έχει και συγκεκριμένες συνέπειες. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία της ιστορίας, τεχνητή ιστορικά είναι και η εθνική συνείδηση, η εθνική ταυτότητα, η εθνική μνήμη, οι εθνικές παραδόσεις κ.λπ, κ.λπ. Αφού λοιπόν κατά την άποψη αυτή το κράτος έχει κατασκευάσει το έθνος, που δεν προϋπήρχε του κράτους, η κατάργηση του θα οδηγήσει αναπόφευκτα και «λογικά» και στην εξάλειψη της εθνικής συνείδησης και ταυτοπροσωπίας, γιατί δεν του αναγνωρίζεται αυτό που λέμε ιστορική συνέχεια, ύπαρξη διαχρονική, έστω και με διακυμάνσεις και πισωγυρίσματα. Αυτή είναι η άποψη που θέλουν να μας επιβάλουν και χειρίζονται προς τούτο όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα. Και από τα τελευταία διαθέτουν εν αφθονία. Να’ ναι καλά ο Σόρος και οι ατλαντικοί και υπερατλαντικοί μας «φίλοι και σύμμαχοι!».Εκείνο που θέλουν βασικά να επιβάλουν είναι ο αφανισμός της εθνικής συνείδησης και της ιστορικής μνήμης στην ιστορική διαχρονία της, για να αποδείξουν εκ των υστέρων ότι το ιδεολόγημά τους ανταποκρίνεται στην ιστορική αλήθεια. Εφαρμόζουν βασικά την ιδεολογική προβολή της άποψής τους στην ιστορία, εκβιάζοντας την να προσαρμοστεί στα ιδεολογήματά τους. Δεν ασκούν δηλαδή επιστημονική έρευνα, αλλά ιδεολογική προπαγάνδα, που εξυπηρετεί αλλότριους σκοπούς, από την επιστημονική δεοντολογία.Αυτές τις ιδέες προωθεί η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, η οποία χρησιμοποιεί με σατανικό τρόπο και την μαρξιστική ιδεολογία, για να πετύχει το στόχο της, όπως το έκανε ανέκαθεν. Κι’ αυτό γιατί; Γιατί απλούστατα στον προοδευτικό και αριστερό χώρο δε μπορείς να διεισδύσεις με δεξιές, ιμπεριαλιστικές λογικές. Η αστική τάξη, δηλαδή το κεφάλαιο, είναι ικανότατο και πανούργο, όπως έλεγε και ο Λένιν, και μεταχειρίζεται μεθόδους που υπηρετούν και «μαρξιστικά» (με την ταύτιση του ιμπεριαλισμού και διεθνισμού) τον ιμπεριαλισμό και τη στρατηγική του.Ποια είναι ωστόσο και σε τι συνίσταται αυτή η στρατηγική: Η υιοθέτηση, διάδοση και επιβολή μιας ανοιχτής κοινωνίας από τους συγκεκριμένους πανεπιστημιακούς, δημοσιογραφικούς και πολιτικούς «εκσυγχρονιστικούς και αναθεωρητικούς» κύκλους, που διευκολύνει τη στρατηγική της παγκοσμιοποίησης χωρίς τη χρήση βίας, διασπώντας την εθνική και κοινωνική συνοχή της κοινωνίας και μεταβάλλοντάς την από συνεκτική και δυναμική κοινωνία σε αδύναμα και εύκολα χειραγωγούμενα άτομα. Βλέπουν το λαό σαν άμορφο πληθυσμό, σαν αδιαμόρφωτη μάζα.Αρνούνται τον συνεκτικό ιστό της εθνικής ταυτότητας και ιδιοπροσωπίας, της ιστορικής διαφορετικότητας του έθνους από τα άλλα έθνη, ενοχοποιώντας το μάλιστα ως εθνοκεντρικό, δηλαδή απωθητικό και εχθρικό απέναντι στις άλλες εθνότητες. Ερμηνεύεται λοιπόν κάθε διαφορετικότητα και ιδιοπροσωπία ως ρατσιστική, εθνοκάπηλη και σοβινιστική. Με δεδομένη συνάμα την πολιτική της εθνικοφροσύνης που ακολούθησε την τραυματική εμπειρία του ελληνικού λαού, προσπαθούν στην πράξη να εφαρμόσουν τις ίδιες μεθόδους, δηλαδή όλα τα νοσηρά στερεότυπα της εθνικής (εθνικιστικής) ιδεολογίας , όπως διατείνεται σε ένα άρθρο του ο Λαοκράτης Βάσσης.Μη αναγνωρίζοντας οτιδήποτε αντιπροσωπεύει την έννοια του έθνους και της ιστορικής συνέχειας και παράδοσης από το παρελθόν (και κυρίως πολύ πιο πριν από τον 19ο αιώνα), βλέπουν και αποδέχονται την πατρίδας μας όχι ως χώρα, αλλά ως χώρο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, αλλά και ως χρέος τους, κατά μια έννοια, να καταργηθεί το έθνος κράτος και ως εδαφική κυριαρχική επικράτεια και εθνική ανεξαρτησία.Τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα θα πρέπει μ’ αυτή τη λογική να καταργηθούν. Γιατί δεν υπάρχουν, σύμφωνα με την ιδεοληπτική λογική αυτή, συλλογικά δικαιώματα που απορρέουν από μια ιδιαίτερη συλλογική ταυτότητα που συνιστά το έθνος – κράτος, αλλά μόνον ατομικά, που δεν εντάσσονται στο σκεπτικό του έθνους, αλλά μιας πολυεθνικής και πολυπολιτισμικής κοινωνίας, που δεν θα έχει μια συγκεκριμένη ταυτότητα, αλλά μόνον μια ταυτότητα καταναλωτή και τίποτε πέραν τούτου. Δεν θα αναγνωρίζεται ούτε καν δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, που συνιστά κάποια αχνή και πρωτόλεια μορφή διαμόρφωσης, ως πρώτο στάδιο, εθνοτικής ταυτότητας και σε προχωρημένο στάδιο, μειονοτικής.Εν κατακλείδι η περισπούδαστη αυτή θεωρία που εκφράζεται από επιστημονικούς κύκλους της Δύσης και προωθείται από τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης και της «μαρξιστικής σκέψης», αποβλέπει στη δημιουργία χειραγωγούμενων τάξεων και κοινωνιών, στο πνεύμα και το γράμμα της λογικής των αγορών, δηλαδή της στρατηγικής των μονοπωλίων, όπου ο άνθρωπος θα αποτελεί, όπως προαναφέραμε, καταναλωτική μονάδα και μόνο.Δεν είναι στην πρόθεσή τους να καταλύσουν το κράτος βιαίως, (τουλάχιστον κάτω από τις σημερινές συνθήκες), γιατί το απαγορεύει το σύνταγμα. Όμως μηχανεύονται να το αλώσουν από μέσα, αλλοιώνοντας και διαστρεβλώνοντας τη συνείδηση των Ελληνοπαίδων και μάλιστα στην τρυφερή ηλικία. (βλ. Υπουργείο Παιδείας και όχι Εθνικής Παιδείας). Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Η μετονομασία από Υπουργείο Εθνικής Παιδείας σε Παιδείας και η άλλη ανόητη ονομασία, είναι σκόπιμη και έχει έναν στόχο: Να αφελληνίσει τους ΄Ελληνες και να τους μετατρέψει σε μια μειονότητα, ανάμεσα στις άλλες. Η λαθρομετανάστευση θα φροντίσει γι’ αυτό, χωρίς πόλεμο. Και φυσικά είναι εύλογο, γιατί σε ποια ελληνική παιδεία και ελληνική κοινωνία θα ενταχθούν οι λαθρομετανάστες, αφού δεν θα υπάρχει ούτε ελληνική παιδεία, ούτε ελληνική κοινωνία με τους όρους που ξέραμε; Υπάρχει μεγάλη υποκρισία στο θέμα αυτό. Το μόνο που απομένει είναι να δημιουργήσουν μειονότητες, οι οποίες θα γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης εναντίον μας, απ’ όλους αυτούς που απεργάζονται τον χαμό μας, εντός και εκτός Ελλάδας. Επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, να αντισταθούν, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.
  +1

 28. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 08/06/2010 10:47:56

  Όπως τα έχουν κάνει όλα τα κόμματα της μεταπολίτευσης και επειδή η κάθαρση αργεί η μόνη γρήγορη λύση είναι να τους βάλεις όλους φυλακή και μετά ο εισαγγελέας να αρχίσει να βγάζει από μέσα όσους ήταν τίμιοι...

  • politiko zwo avatar
   politiko zwo @ Αγανάκτηση 09/06/2010 18:24:16

   Είναι μια καλή πρόταση αν και σχετικά παράλογη..Δυστυχώς όμως δεν βλέπω να μπορεί να γίνει κάτι επί της ουσίας. Όποιος έφαγε έφαγε και χόρτασε. Εμείς οι άλλοι ζούμε καθημερινά τη διακινδύνευση της διατροφής μας, των δικαιωμάτων μας στη ζωή, την εργασία. Γινόμαστε ολοένα πιο απαισιόδοξοι χωρίς αυτό να ναι τυχαίο. Ποιος άραγε μας θέλει έτσι και γιατί;;

 29. armageddon avatar
  armageddon 09/06/2010 07:58:14

  Ο τσάμπα μάγκας έπρεπε τώρα να ήταν φυλακή και από εκεί να υπερασπιστή
  το δίκιο του εάν έχει..όπως θα πλήρωνε κάθε πολίτης .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.