Σχεδιασμένο σε γραφεία της διαπλοκής το εγχείρημα Θεοδωράκη
15/03/2014 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σχεδιασμένο σε γραφεία της διαπλοκής το εγχείρημα Θεοδωράκη

Μήπως οι «μέντορες» του Θεοδωράκη επιδιώκουν την παλινόρθωση της κεντροαριστεράς με τον Τσίπρα πρωθυπουργό και τον Θεοδωράκη «βαστάζο»;

To γεγονός ότι το πολιτικό σκηνικό είναι κατακερματισμένο δεν χρειάζονται οι δημοσκοπήσεις για να το καταλάβουμε. Το γεγονός και μόνο ότι σχεδόν 1 στους 3 ψηφοφόρους δεν ξέρει τι θα ψηφίσει και στις ευρωεκλογές και στις εθνικές όποτε γίνουν, δείχνει ακριβώς την πολιτική θολούρα που επικρατεί

Αλλά και το γεγονός ότι ένα ακόμη «πολιτικό μηδενικό» όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης εμφανίζεται να παίρνει μεγάλο μέρος της πίτας (έστω κι αν πρόκειται για στημένη και υποκινούμενη προώθηση του Ποταμιού) επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν γνωρίζουν ακόμη τι και πώς πρέπει να ψηφίσουν.

Όπως σε αρκετά άρθρα έχουμε αναφέρει, η κίνηση του Σταύρου Θεοδωράκη δεν ήταν ξαφνική. Δεν ξύπνησε το πρωί και είπε: Βρέθηκα τους Πρωταγωνιστές, ας γίνω πρωθυπουργός για αλλαγή. Το εγχείρημά του σχεδιάζονταν και συνεχίζει να σχεδιάζεται σε επιχειρηματικά και εκδοτικά γραφεία. Τι έψαχναν όλοι αυτοί. Έναν «δήθεν» σαν τον τηλεοπτικό αστέρα του Mega για να τον βαφτίσουν πολιτικό αρχηγό. Κι αφού είδαν ότι περνάει ένα πρότυπο αμόρφωτου, απολιτίκ, τζάμπα μάγκα όπως ο Τσίπρας σου λένε γιατί να μην περάσει και ο Θεοδωράκης τώρα που όλα είναι μύλος και το πολιτικό σύστημα είναι πολτός.

Προσέξτε τι είναι ο κυρ Σταύρος: Είναι ο κρυπτόμενος αρχηγός κόμματος, ο μοναδικός που κατεβαίνει σε εκλογές χωρίς να είναι υποψήφιος. Γιατί το κάνει αυτό το είπε μόνος του. Δεν θεωρεί τον εαυτό του ικανό να πάει στις Βρυξέλλες αφού δεν γνωρίζει αγγλικά. Εδώ που τα λέμε ούτε ελληνικά δεν ξέρει αλλά αυτό είναι άλλο.

[photo_1]

Ο κ. Θεοδωράκης είναι επίσης ο αρχηγός κόμματος που διεκδικεί μερίδιο της εξουσίας και φυσικά μερίδιο και στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της χώρας χωρίς να έχει πτυχίο και χωρίς να ξέρει ξένες γλώσσες. Θα μου πείτε και ο Ρουσόπουλος δεν είχε ούτε πτυχίο ούτε γνώριζε αγγλικά. Έτσι είναι αλλά τον Ρουσόπουλο δεν τον προώθησαν οι διαπλεκόμενοι για να γίνει ρυθμιστής του πολιτικού συστήματος. Υπουργός έγινε, έκανε τη δουλειά του, έφαγε το ξύλο και απολαμβάνει τη ζωή του στη βίλα του.

Ο Θεοδωράκης από την άλλη, με σοβαρό έλλειμμα παιδείας θέλει να κυβερνήσει.

Αλλά και μην ξεχνάμε και κάτι άλλο. Δεν είναι καθόλου αθώος του αίματος των τελευταίων ετών. Κρατικοδίαιτος και καλοπληρωμένος δημοσιογράφος της ΕΡΤ την εποχή που έκανε κουμάντο ο Σημίτης και ο Παν – Παν στο Ραδιομέγαρο. Διευθυντής του ΚΛΙΚ της ιλουστρασιόν υποκουλτούρας και στη συνέχεια στο Mega του Μπόμπολα και του Ψυχάρη. Τέλειο βιογραφικό.

Όμως, θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι επιδιώκουν όλοι εκείνοι που θέλουν να κάνουν το ρυάκι ποταμό και τη βροχούλα καταιγίδα. Το αποκαλύπτει και πάλι ο βιος και η πολιτεία του Θεοδωράκη. Ο σωτήρας της Κεντροαριστεράς θέλει να γίνει, το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος θέλει να φτιάξει τώρα που το κανονικό ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε. Κι επειδή δεν περνάνε οι Ελιές και οι θρούμπες μπήκε το εναλλακτικό σχέδιο σε λειτουργία.

Μήπως, ωστόσο, θα πρέπει να κάνουμε και την εξής επισήμανση: Αν το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου εξαναγκάστηκε να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά για να διασωθεί ο ίδιος αλλά και ως μια πράξη ευθύνης καθώς δεν έπρεπε να καταρρεύσει η χώρα, το νέο... ΠΑΣΟΚ του Θεοδωράκη τι θέλει να κάνει; Μήπως όταν οι εθνικές εκλογές βγάλουν ένα κατακερματισμένο τοπίο, το Ποτάμι γίνει για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα ότι είναι σήμερα το ΠΑΣΟΚ για τη ΝΔ και τον Σαμαρά; Μήπως, δηλαδή οι «μέντορες» του Θεοδωράκη επιδιώκουν την παλινόρθωση της κεντροαριστεράς με τον Τσίπρα πρωθυπουργό και τον Θεοδωράκη «βαστάζο»; Μια συγκυβέρνηση αμόρφωτων μας λείπει. Η ιστορία θα δείξει αν έχουμε δίκιο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. iconology2009 avatar
  iconology2009 15/03/2014 09:27:49

  Αν εξαιρέσουμε το απόλυτο κελεπούρι των Αμερικανών, τον Γιώργο Παπανδρέου, ιδανικότερη περίπτωση αχυράνθρωπου από τον Σταύρο Θεοδωράκη δεν θυμάμαι στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά των αχυρανθρώπων: αμόρφωτος-απελπιστικά! μιλάμε για πολιτικό προσωπικό του 21ου αιώνα, εντάξει;-χωρίς την ελάχιστη πολιτική συγκρότηση: η επιτομή του απολίτικου-και ξεπηδάει απ'το πουθενά: είναι αφελές να νομίζουμε ότι αυτά γίνονται έτσι στα ξεκούδουνα. Αφήνει κάποιος μια καριέρα-επαγγελματικά είναι πια τελειωμένος σαν δημοσιογράφος-πόστα, επιχειρήσεις για να ασχοληθεί με κάτι τόσο ριψοκίνδυνο εισοδηματικά όσο η πολιτική; Όχι φυσικά! Τα βιώματα των τελευταίων 5 χρόνων κάναν και μας σοφότερους όχι μόνο εκείνους που οργανώνουν πολιτικές μπίζνες. Αν μπαίνω στη συγκεκριμένη ανάρτηση και σχολιάζω είναι γιατί θεωρώ ότι έπιασε κάτι που το θεωρώ υψηλής ποιότητας διαίσθηση: ο Θεοδωράκης καμώνεται τον παλαβιάρικα και φανατισμένα φιλοευρωπαίο-όπως το κάνει τώρα τελευταία και ο Τσίπρας. Και τους δύο τους θεωρώ ενεργούμενα των ΗΠΑ, που με φιλοευρωπαϊκή ρητορεία εξαπατούν αλλά όταν βρεθούν στην εξουσία θα υπονομεύσουν, σαν πολιτικοί κληρονόμοι του ΓΑΠ ουσιαστικά, την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Στην πραγματικότητα μαίνεται ένας ακήρυχτος πόλεμος ανάμεσα σε Ευρώπη και Αμερική και η δεύτερη χρειάζεται αχυρανθρώπους που με την απάτη και την υπονόμευση θα φέρουν χώρες υψηλού γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος για τις ΗΠΑ στη ζώνη επιρροή της. Βρισκόμαστε σε μεταβατική φάση και εκ των πραγμάτων κάποια στιγμή θα γίνει αναδιανομή στις ζώνες επιρροών. Η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Δεν πρέπει να ξαναγίνει μπανανία των Αμερικανών τη στιγμή που μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερο ρόλο σαν εταίρος σε μια ομοσπονδία κρατών. Δεν πρέπει να ξαναγυρίσουμε στον παπανδρεϊκό εφιάλτη του 2009, που τον Οκτώβρη του 2011 μας έφτασε στο όριο να βρεθούμε εκτός Ευρώπης.

 2. airman avatar
  airman 15/03/2014 09:44:40

  Σε παλαιότερη ανάρτηση είχε σχολιασθεί η θεωρία περί "δημοκρατικής δικτατορίας" του τιτάνα Τέλλογλου.
  "Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει "αγκαλιάσει" όσους ζυμώθηκαν και αναδύθηκαν μέσα από τη βολική αριστερά του δημοσιοτραφούς συνδικαλισμού, τους οποίους προσπαθεί να "παντρέψει" με συνιστώσες και τάσεις. Δύσκολο ή μάλλον ανέφικτο. Ετούτοι τώρα προβάλουν ένα άλλο μοντέλο "λάστιχο" με στόχο να μαζέψουν από όπου μπορούν σε μια ευνοϊκότατη συγκυρία. Μια "δημοκρατική δικτατορία" χωράει κάθε καρυδιάς καρύδι. Μήπως και τα ΜΜΕ στην πλειονότητά τους δεν λειτουργούν με τέτοια τακτική/στόχευση; "Δημοκρατικά" ως προς την ενημέρωση και "δικτατορικά" ως προς την αντιμετώπιση/αντίδραση;" Η διαπλοκή άνθισε, θέριεψε, έπνιξε τη χώρα και την οδήγησε στον όλεθρο δια της "δημοκρατικής δικατατορίας" των "προυχόντων", που όλως τυχαίως είχαν μεταξύ άλλων και τον έλεγχο της πλειονότητας των ΜΜΕ. Και "έτυχε" να επιλέξουν τώρα τον κυρ Σταύρο για μπροστάρη. Απλά για να "επιπλέει" στο ποτάμι και να πηγαίνει αβίαστα όπου τον πάει ο ρεύμα. Ο στόχος είναι να παρασύρουν όσους μπορούν σήμερα και να διαφεντεύουν όπως θέλουν αύριο. Αλλοίμονο αν καθορισθεί ξανά η πορείας αυτού του τόπου από την ίδια "παρέα".

 3. gikon avatar
  gikon 15/03/2014 11:42:15

  ΠΑ.ΣΟ.Κ, Ελιά, ΔΗ.ΜΑΡ, Το Ποτάμι και λοιποί τεθλιμμένοι συγγενείς, χορηγούμενοι καταλλήλως, ανασυντάσσουν την Κεντροαριστερά, με έναν σκοπό. Το new look του συστήματος ΠΑ.ΣΟ.Κ.

  • μελιτίνη avatar
   μελιτίνη @ gikon 15/03/2014 20:57:51

   ...

 4. Άλυτη εξίσωση avatar
  Άλυτη εξίσωση 15/03/2014 13:32:28

  Χο χο! Έπεσα από τα σύννεφα. Δεν είχε καν περάσει από το μυαλό μου οτι οι γνωστοί, πάνγνωστοι κατασκευαστές πολιτικάντηκων δεκανικιών, είχανε βάλει την τεχνογνωσία κι είχανε επενδύσει το χρήμα τους σε ένα ...ταπεινό ποτάμι! Προσοχή στα πιράνχας λοιπόν, επίδοξοι κολυμβητές.

 5. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 15/03/2014 14:01:09

  iconology2009 Σε συγχαίρω. Έτσι, να ακούγονται καθαρές αλήθειες.

 6. Γιάννης avatar
  Γιάννης 15/03/2014 15:54:53

  Κρατηθειτε παιδια. βλεπω να σας παιρνει το ποταμι!

 7. greekfournaris avatar
  greekfournaris 15/03/2014 17:06:06

  Ο Τσίπρας εχει ή οχι βγαλει το Μετσοβιο (που για να μπεις χρειαζονται 18.000 μορια)? Δηλαδη μονο οσοι βγαζουν το Χαρβαρντ ειναι μορφωμενοι? Με κατι τετοια αρθρα απαξιωνουμε τα ελληνικα πανεπιστημια. Κι αν ειναι ηδη απαξιωμενα (μη βιαστειτε να μου απαντησετε αυτο), εμεις αντι να τα βελτιωσουμε, χαρακτηριζουμε ως αμορφωτους τους αποφοιτους τους? Για τον Τσιπρα μπορεις κανεις να πει 1000 πραγματα (απο λαικιστης μεχρι οτι θελεις), αλλα δεν μπορει ενας ανθρωπος που εχει παρει πτυχιο απο ελληνικο πολυτεχνειο να χαρακτηριζεται ως αμορφωτος.

  • airman avatar
   airman @ greekfournaris 15/03/2014 19:06:04

   Το θέμα δεν είναι πως μπήκε στο ΕΜΠ αλλά πως πήρε πτυχίο. Και όλοι ξέρουμε πάνω-κάτω πως παίρνουν πτυχίο τα "πρώτα ονόματα" των φοιτητικών παρατάξεων. Άσε που όσοι απλά και μόνο ανήκουν σε κάποια από αυτές έχουν πρόσβαση σε κρίσιμες/χρήσιμες "πληροφορίες". Ακόμα κι έτσι όμως, το πτυχίο διασφαλίζει ότι κάποιος δεν είναι αγράμματος. Άλλο ο αμόρφωτος κι άλλο ο αγράμματος.

   • ΑΛΕΚΟΣ. avatar
    ΑΛΕΚΟΣ. @ airman 16/03/2014 10:29:19

    Αν είναι τόσο εύκολο να πάρεις πτυχίο απο το ΕΜΠ, φίλε airman, τότε οι υπόλοιποι πολιτικοί μας είναι δυό φορές βλάκες, αμόρφωτοι και απαίδευτοι που δεν μπορούν να το πάρουν . Μη μου πείς οτι δεν τήθελαν ή δεν το σκέφτηκαν... Υ.Γ. Σύγκρινε λίγο τους υπουργούς με πτυχίο ΕΜΠ με τους υπόλοιπους και θα βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα των μεν και των δε...

    • airman avatar
     airman @ ΑΛΕΚΟΣ. 16/03/2014 11:25:12

     Ο Αλέξης ως πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός σίγουρα μπορεί να βρει τη συνισταμένη διαφορετικών συνιστωσών. Αλλοίμονο αν δεν μπορούσε. Ως πολιτικός και μάλιστα αρχηγός κόμματος όταν βρει τη συνισταμένη των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο θα έχει κάνει ένα σοβαρό βήμα. Μέχρι τότε το μέτωπο θα πάσχει ως προς τη συνοχή και το ενωτικό θα αποτελεί προσδοκία. Αλλά ξέχασα, στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν τάσεις, οπότε χρειάζεται Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Υ.Γ. Για να ασκήσει κάποιος διοίκηση και μάλιστα από θέση υπουργού κανένα πτυχίο δεν είναι αρκετό. Βέβαια στην Ελλάδα έχουμε ουκ ολίγους "επαγγελματίες" πολιτικούς και ίσως γι' αυτό πέρασε από το μυαλό του ΓΑΠ να ανοίξει και σχετική σχολή!

  • Mark avatar
   Mark @ greekfournaris 16/03/2014 01:31:23

   Δέν ξέρω εάν ό Τσίπρας είναι αμόρφωτος, πάντως ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΣ σίγουρα είναι.

  • riot avatar
   riot @ greekfournaris 16/03/2014 10:17:33

   Ο Τσίπρας ήταν σε ένα αριστερό σχήμα. Δεν ήταν σε κάποια από τις μεγάλες παρατάξεις που λύνουν και δένουν στα ΑΕΙ. Μπορεί να υπήρχαν 10 Αριστεροί καθηγητές να του βάλουν χαριστικούς βαθμούς σε ισάριθμα μαθήματα, τα υπόλοιπα, όμως, πως τα πέρασε; Αν δεν κάνω λάθος το ΕΜΠ έχει καμία 60αριά μαθήματα για να πάρεις πτυχίο.

 8. σταθης avatar
  σταθης 17/03/2014 19:50:07

  Ρε ένα σύμπλεγμα που κουβαλάτε μερικοί για τη μόρφωση (ή μη...) του Τσίπρα... Ναι! Και πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού έχει και μεταπτυχιακό στη συγκοινωνιολογία. Από το ΕΜΠ. Οχι από κάποια πανεπιστήμια τρέχα-γύρευε της αλλοδαπής. Υπάρχουν βέβαια κάποιοι που ούτε αυτό δε του αναγνωρίζουν γιατί μάλλον το πήρε με ...γλείψιμο! Ημαρτον! Ξεκολλήστε όμως από την επαρχιώτικη πτυχιολαγνεία! Το πρώτο κριτήριο για ένα πολιτικό δεν είναι τα πτυχία του αλλά τι πολιτική, υπέρ ποίων, θέλει να ασκήσει... Ενας πρωθυπουργός μπορεί να είναι μια χαρά κι ας έχει μέτρια μόρφωση. Μπορεί όμως να έχει γύρω του το καλύτερο επιτελείο. Αλήθεια, εκείνος ο Major, πόσα πτυχία είχε; Ξέρετε εσείς, ο πρώην πρωθυπουργός κοτζάμ Μ. Βρετανίας! Οχι καμιάς Ζουαζιλάνδης!....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.