#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/02/2013 10:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σχέδιο διεμβολισμού της κεντροδεξιάς από τον ΤσίπραΜια ενδιαφέρουσα είδηση βάζει «φωτιά στα τόπια» που λένε και οι καλά γνωρίζοντες το πολιτικό ρεπορτάζ. Η είδηση λέει ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχθηκε πρόταση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» και στις 6 Μαρτίου θα μιλήσει στο Μέγαρο Μουσικής για τον ιστορικό ηγέτη της κεντροδεξιάς.

Η εκδήλωση με τίτλο  «Κωνσταντίνος Καραμανλής: Τότε και τώρα» - Δημοκρατία, Οικονομία, Πολιτισμός και Ευρώπη» γίνεται για τα 15 χρόνια από το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο Κ. Παπούλιας και θα μιλήσουν, εκτός από τον κ. Τσίπρα, ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς, οι πρόεδροι του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμούς, ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, κ. Ι. Μάνος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κωνσνταντίνος Καραμανλής και ο πρώην υπουργός και «αλεπού» της ελληνικής διπλωματίας, ο κ. Π. Μολυβιάτης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση που θα συντονίσει ο ακαδημαϊκός και γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο κ. Κ. Σβολόπουλος και θα μιλήσουν, ο τέως Πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΣτΕ, ο δημοσιογράφος και τέως ευρωβουλευτής κ. Ι. Μαρίνος, ο πανεπιστημιακός κ. Αντ. Μακρυδημήτρης, ο καθηγητής και διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, ο κ. Αγγ. Δεληβοριάς και ο καθηγητής και πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, κ. Λ. Τσούκαλης. Τη συζήτηση θα κλείσει ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, ο πρώην υπουργός κ. Αχ. Καραμανλής.

Αφού μιλάνε όλοι, θα πει κανείς, γιατί να μιλήσει και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμη κι αν αυτός είναι ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του 15μελούς;

Αν δεν ξέραμε το σκοπό του ΣΥΡΙΖΑ θα λέγαμε ότι πρόκειται για μια απλή κοινωνική εκδήλωση που όλοι μιλάν, λένε κάτι καλό για τον τεθνεώτα, θυμούνται τα καλά του, πίνουν ένα ποτήρι σαμπάνια στο σουαρέ και μετά πάνε σπίτι τους για να συνεχίσουν την πολιτική τους.

Όμως, εδώ έχουμε να κάνουμε με συνέχιση της τακτικής διεμβολισμού του μεσαίου – δεξιού χώρου. Οι «στρατηγοί» της Κουμουνδούρου, Πασόκοι κατά κύριο λόγο που είναι μανούλες στον πολιτικό σχεδιασμό πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει κυβέρνηση μόνο αν χτυπήσει στη δεξαμενή του Καραμανλισμού. Γνωρίζουν τις ισορροπίες στη ΝΔ και πιστεύουν ότι αν προσεταιριστούν ένα μέρος των Καραμανλικών, όπως έκαναν και με τα «ορφανά» του ΠΑΣΟΚ, θα γίνουν κυβέρνηση.

Γι’ αυτό θα πάει να μιλήσει ο Τσίπρας και να κάνει άνοιγμα σε ένα χώρο που ουδεμιά σχέση έχει και μάλλον ιεροσυλία είναι ακόμη και να αναφέρεται σ’ αυτόν.

Ωστόσο, βλέπει ότι προκοπή με τους Διαμαντόπουλους, τους κουκουλοφόρους και τους λοιπούς ακραίους, δε θα δει και στρέφεται στη γνωστή θεωρία του μεσαιοχωριτισμού. Ακόμη κι αν κάποιοι δεν την αποδέχονται ως θεωρία, κάθε φορά που κάποιο κόμμα κέρδισε το μεσαίο χώρο, έγινε και κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίες, λοιπόν, οι επιθέσεις του Τσίπρα στον Σαμαρά και το επιτελείο του, ότι είναι ακροδεξιοί. Θέλει να τους αποκόψει από την παράδοση της ΝΔ, τον Καραμανλισμό και να κερδίσει αυτός από το χώρο που έχει ακόμη πολλούς φαν.

Σε μια περιοδεία του στις Σέρρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει: «Πριν από τις εκλογές ήμουν στις Σέρρες, στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και με εξέπληξε η αναφορά ενός 50άρη που κινδυνεύει να βρεθεί άνεργος. Ξέρετε τι μου είπε; "Εγώ, Τσίπρα, ήμουν 40 χρόνια καραμανλικός, τώρα θα έρθω σε σένα. Ξέρεις γιατί; Η ανάγκη με κάνει"» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Αυτούς λοιπόν θέλει να κερδίσει ο Τσίπρας και γι’ αυτό η «αλεπού πάει στο παζάρι».

Έχουν γνώση, όμως, οι φύλακες. Με μια ομιλία για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή δε μπορούν να ξεχαστούν ούτε οι συνιστώσες, ούτε οι ακραίοι, ούτε οι Ρόζες και οι λοιπές δυνάμεις που καμιά σχέση δεν έχουν με το ριζοσπαστισμό και την ανανέωση της χώρας που έφερε ο Καραμανλής.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νεστωρίδης avatar
  Νεστωρίδης 20/02/2013 10:45:51

  Απορώ με την άθλια πρόσκληση στον αρχηγό των εθνομηδενιστών αγελαίων τραμπούκων που έγινε απο το ίδρυμα Καραμανλή. Το ίδρυμα προδίδει τις αρχές της δεξιάς/κεντροδεξιάς και δείχνει ότι ΔΕΝ έχει αρχές και ιδεολογία. Αγνοώ τον λόγο ύπαρξής του ιδρύματος που χρηματοδοτείται απο το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου.
  Δηλαδή πληρώνω το ίδρυμα για να κάνει δημόσιες σχέσεις ο Τσίπρας, αίσχος.
  Ας βγεί ο Κ. Καραμανλής ο βραχύς να πάρει θέση στο σοβαρό αυτό θέμα (και στα ηλίθια σχόλια του φίλου του Αντώναρου). Αλήθεια μας χρωστά και εξηγήσεις και έχει ευθύνες για την πυρπόληση της Αθήνας τον Δεκεμβρίου του 2008 απο τα συντρόφια του Τσίπρα

  • Be Quite avatar
   Be Quite @ Νεστωρίδης 20/02/2013 12:20:40

   Ο τρόπος προσέγγισής σας δεν είναι λίγο φοβικός, μικρόψυχος και αμυντικός; Ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποχρεούται με τον λόγο του να αποτίσει φόρο τιμής στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και πολύ σωστά θα το κάνει. Οι σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής μας Ιστορίας, είναι υπερκομματικά σεβαστές.
   ''Δηλαδή πληρώνω το ίδρυμα για να κάνει δημόσιες σχέσεις ο Τσίπρας, αίσχος.''
   Δεν ήξερα κ. Νεστωρίδη μου οτι εσείς προσωπικά - και μόνον- ,πληρώνετε και συντηρείτε το Ίδρυμα Καραμανλή! Τώρα που μας πληροφορήσατε, θα είμαστε πιό προσεκτικοί στις επιλογές μας, from ...τούδε, ώστε να μην σας εξοργίσουμε ποτέ πια.

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Νεστωρίδης 20/02/2013 20:41:12

   "......εθνομηδενιστών αγελαίων τραμπούκων "
   Σχόλιο υψηλού ήθους και αισθητικής!!!
   Συγχαρητήρια!!

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Νεστωρίδης 21/02/2013 07:38:04

   Ἔτσι ποὺ τὸ πᾶτε, σὲ λίγο οἱ ἀντιφαασίστες δεξιοὶ θὰ καταλήξουν στὸν Τσίπρα...

 2. perastikos avatar
  perastikos 20/02/2013 10:50:10

  ενα προηγούμενο αρθρο εδω ελεγε οτι "Θα κάνουν την επιλογή Τσίπρα να φαινεται αναπόφευκτη"...
  Δεν ξέρω αλλά φαίνεται οτι πολύ σύντομα θα λέω κι εγω τα ίδια με τον 50αρη της ΕΒΖ...

  • george avatar
   george @ perastikos 20/02/2013 14:28:26

   Το 2009 μας φορτωσαν τον αλυστου μνημης ΓΑΠ οπου ναναι μας φερνουν και τον Αλεξη!!!!!!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ perastikos 20/02/2013 16:18:21

   Συνηθισμένα πράγματα. Τα ίδια πρέπει να έλεγες και όταν ετοιμαζόσουν να ψηφίσεις ΓΑΠ ή τουλάχιστον να κάνεις αποχή παραδίνοντας τη χώρα στο αμερικανάκι.

 3. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 20/02/2013 11:02:13

  Πολύ σωστά έπραξε το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής και κάλεσε στην εκδήλωσή του τον αρχηγό του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μιλήσει κι αυτός.
  Η Κεντροδεξιά δεν διεμβολίζεται μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις αλλά από τις απαντήσεις που θα δώσει στην αναφορά ενός 50άρη και χιλιάδων τόσων άλλων που κινδυνεύει να βρεθεί άνεργος. Κι επειδή ακούω να λεν μέχρι και "σαμαρικοί" κάτι αντίστοιχο με το “Εγώ, Τσίπρα, ήμουν 40 χρόνια καραμανλικός, τώρα θα έρθω σε σένα. Ξέρεις γιατί; Η ανάγκη με κάνει”», σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο κενό στην εξήγηση και διαμεσολάβηση της πολιτικής της κυβέρνησης στον απλό και πολύ κόσμο. Από αυτό το τελευταίο κινδυνεύει η Νέα Δημοκρατία κι όχι από το αν ο Τσίπρας θα κάνει, ως εκ του θεσμικού του ρόλου, μια θετική αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

  • cielo avatar
   cielo @ Εύμηλος 20/02/2013 11:47:36

   Συμφωνω απολυτως μαζι σας οσον αφορα στο κενο της επικοινωνιακης πολιτικης της κυβερνησης.

   Θλιβομαι ομως -μαλλον απελπιζομαι- οταν διαπιστωνω οτι ακομα και τωρα, μετα απο ολα οσα εχουμε τραβηξει, εξακολουθουν να υπαρχουν πολιτες που ειναι ετοιμοι να συνταχθουν με οποιονδηποτε ταζει λαγους με πετραχηλια, που αρνουνται να κατσουν κατω και να σκεφτουν, να κανουν μια αναδρομη στο παρελθον, να θυμηθουν συνθηματα της μορφης "Εξω οι βασεις του θανατου", "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο", "Τσοβολα δωσ'τα ολα", "Λεφτα υπαρχουν".
   Ο Αντρεας απευθυνθηκε στον μη σκεπτομενο πολιτη και φυσικα κερδισε διοτι ο μη σκεπτομενος πολιτης αποτελει την συντριπτικη πλειοψηφια του εκλογικου σωματος. Πολλα χρονια μετα μεχρι και Ο ΓΑΠ κατορθωσε να γινει πιστευτος διοτι μαλλον η ανοησια ειναι κολλητικη.

   Τωρα εχουμε φτασει στο τελευταιο σκαλοπατι οπου οι πολιτες στην απελπισια τους εξακολουθουν να λαχταρουν εναν μαγο που με το ραβδακι του θα φερει αμπρα-κανταμπρα τα πανω κατω, το κακο ονειρο θα σβησει και θα ζησουμε ολοι ασφαλεις και χλιδατοι.
   Μεχρι και ο Αλεξης εφθασε να αποτελει λυση για μερικους!

   Τι να πω...

   • Φοιτητης avatar
    Φοιτητης @ cielo 20/02/2013 21:38:36

    Μα με ραβδακια δεν προσπαθουν και τωρα να λυσουν τα προβληματα οι μη-μαγοι "ρελαιστες" της κυβερνησης; Αμπρα καταμπρα μειωσεις μισθων 30% ταρατατζουμ 10% εσωτερικη ανατιμηση. Δηλαδη, ειναι προβλημα αν ο κοσμος επιλεξει μεταξυ του φαινομενικα και του αποδεδειγμενα αποτυχημενου; Βεβαια, αν ο φαινομενικα αποτυχημενος δεν πουλα για 2 δις μεταλλεια χρυσου με δωρο δαση με χαλκο για να δημιουργηθουν και καλα θεσεις εργασιας και εχει σκοπο να κρατα το κρατος τα κερδη οπως κανουν χωρες του "πραγματιστικου σοσιαλισμου" οπως ειχα δει αναρτηση εδω, τοτε τι να πω; Για τον κοσμο, ο μαθητευομενος μαγος ακουγεται πιο αξιοπιστος...

    • Φοιτητης avatar
     Φοιτητης @ Φοιτητης 20/02/2013 21:39:01

     Εννοουσα "ρεαλιστες"...

 4. Ερμής avatar
  Ερμής 20/02/2013 11:23:04

  Μακάρι να πάρει και την σαβούρα της ΝΔ και των δήθεν καραμανλικών.Να γλυτώσει το πολιτικό σύστημα από τους λαμογιοκρατικοδίααιτους νταβατζήδες. Γιατί καραμανλικός και ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται να είσαι. Δήθεν καραμανλικός για ιδία εκμετάλευση ναι.Ο άνθρωπος που με θάρρος μας έδεσε στο άρμα της Ευρώπης δεν θα μπορούσε να ανεχτεί τα συνιστωσοπαίδια με τις "καθυστερημένες"κομμουνιστογενείς πρωτόγονες πολιτικές απόψεις!

 5. alex23 avatar
  alex23 20/02/2013 11:29:58

  διαφωνω με τον τιτλο
  το συριζα δεν μπορει να διεμβολισει την κεντροδεξια περα απο μετακινησεις οπαδων που ψηφιζουν χωρις πολιτικο αισθητηριο, που ομως κινουνται προς ολες τις κατευθυνσεις..

  ο λογος ειναι απλος, θελει να σπειρει διχονια και εσωστρεφεια στην κεντροδεξια με κινησεις τακτικης που χρησιμοποιουν περιστασιακες ή ακαιρες προσωπικες αποψεις και δηλωσεις καποιων στελεχων για να δημιουργησουν εσωτερικες κοντρες

  το προβλημα βεβαια που εχει αυτο το σχεδιο ειναι οτι η μεχρι τωρα φιλολογια του συριζα ειναι οτι ο κ.καραμανλης εχει τεραστια ευθυνη για την οικονομικη κατασταση που εχουμε σημερα
  το να πλησιασει (ποσο μαλλον να κερδισει) τους καραμανλικους, αποτελει μια τεραστια κολοτουμπα στο blame-game του συριζα και τον κανει ερμαιο σε μια αυριανη δηλωση του κ.καραμανλη εναντιον του (εκτος αν πιστευει οτι δεν θα τον εχει μια τετοια αυτο-παγιδευση, υποστηριζοντας τον σαν προεδρο της δημοκρατιας)

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ alex23 21/02/2013 07:47:13

   Ἀγαπητέ, οἱ ψηφοφόροι "ποὺ κινοῦνται πρὸς ὅλες τὶς κατευθύνσεις" εἶναι ἁπλῶς μὴ κομματικοί. Ψηφίζουν κάθε φορὰ αὐτὸν ποὺ κρίνουν καλύτερο, δηλαδή, ψηφίζουν ὅπως πρέπει νὰ λειτουργεῖ ἕνας ἐλεύθερος σκεπτόμενος πολίτης.

   Καὶ εἴτε σοῦ ἀρέσει εἴτε ὄχι, αὐτοὶ ἐν τέλει, ἐκλέγουν κυβέρνηση. Αὐτοὺς σήμερα τοὺς χάνετε. Ἂν θέλετε νὰ τοὺς ξαναβρεῖτε, ἀκοῦστε τους.

 6. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 20/02/2013 11:31:07

  μόνο αν τους το επιτρέψουμε!

 7. Δρυς avatar
  Δρυς 20/02/2013 11:39:38

  Πάει καιρός που τέλειωσε το σχολείο ο Τσίπρας. Έλεος με το 15μελές.

 8. Νεστωρίδης avatar
  Νεστωρίδης 20/02/2013 11:52:36

  Η ΝΔ δεν κινδυνεύει απο την αναφορά του 50αρη του Τσίπρα (που μπορεί να είναι σκέτη Σταλινική προπαγάνδα) αλλά απο την έλλειψη ιδεολογίας και απο την οκνηρία στην σκέψη και την ανάλυση (νομιμοποιούμε τον Τσίπρα με τις ακροαριστερές συνιστώσες του (την Ρόζα την ξεφτίλα κλπ) με την πρόσκληση)

 9. parmeniwn avatar
  parmeniwn 20/02/2013 12:04:54

  Συγνώμη αλλά αν κατάλαβα καλά ο κ. Τσίπρας προσεκλήθη απο το Ίδρυμα για να μιλήσει. Ποιό είναι λοιπόν το σχέδιο διεμβολισμού που υλοποιείται εδώ; Εκτός και άν ο αρθρογράφος εννοεί ότι ο κ. Μολυβιάτης και οι λοιποί Καραμανλικοί έχουν συλλάβει και υλοποιούν το εν λόγω σχέδιο με βοηθό τον κ. Τσίπρα

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ parmeniwn 21/02/2013 07:48:47

   Πολὺ σωστός! Ἀλλὰ μήπως ξέρουν καὶ τὶ ἐννοοῦν;

 10. Ραβινος avatar
  Ραβινος 20/02/2013 12:08:06

  Καλως η κακως ο Τσιπρας ανεδειχθη επικεφαλης της αξιωμ.αντιπολιτευσης με την ψηφο των πασοκων δημοσιοτρωκτικων της 30ετιας του αλληστου μνημης ΠΑΣΟΚ.Ο 50αρης ανεργος τοσο ,μυαλο κουβαλαει τοσο λεει που θα ου καλυψει την αναγκη απασχολησης ο Τσιπρας και το ασκερι του {Μηλιος.Σταθακης κλπ}.Το αποτελεσμα θα ειναι να διπλασιαστουν οι ανεργοι .Το ΙΔΚΚ το παιζει υπερανω κομματικων καταβολων και κανει τετοιες υπερβασεις μιας και στον τιτλο του φερει το ονομα Δημοκρατια {Ιδρυμα Δημοκρατιας Κων. Καραμανλης } .Πιστευω οτι με την κινηση του αυτη το ΙΔΚΚ κερδιζει ποντους στην κοινωνικη καταξιωση του χωρις φοβο διεμβολισης των συριζαυγητων στον χωρο της κεντροδεξιας .Το προπαγανδιστικο του 50αρη ανεργου μετραει στους ανεγκεφαλους που απευθυνεται ο Τσιπρας οι οποιοι πιστευω οτι δεν ειναι πολλοι αλλιως δεν εξηγειται το γεγονος οτι στο συνδικαλιστικο τομεα ο συριζοσυμφερτος μετραει ποσοστα < 10 % .Λιγο υπομονη να ξετυλιχτει το κουβαρι των παρεμβασεων Σαμαρα στην οικονομια {επενδυσεις ,ΕΣΠΑ,αποκρατικοποιησεις ,μεγαλα εργα,ρυθμισεις χρεων ,ενισχυση δανειδοτησεων ΜΜΕ,εισροη εκπατριθεντων κεφαλαιων ,ανακεφαλαιοποιηση τραπεζων κλπ ,κλπ } και θα σας πω εγω την διεμβολιση του Τσιπρα στην κεντροδεξια το προβλημα θα το εχει αυτος με τις συνιστωσες οι οποιες θα βλεπουν την δημοσκοπικη καταρρευση και θα κατηγορουν τον Τσιπρα οτι με τις επισκεψεις σε ΗΠΑ ,Γερμανια και ΙΔΚΚ χασανε την μπαλα να ριξουν την Κυβερνηση Σαμαρα με τις επιδρομες τυπου Σκουριες Χαλκιδικης .Εδω ειμαστε !

  • Δημήτρης Κ. avatar
   Δημήτρης Κ. @ Ραβινος 20/02/2013 19:06:04

   Αυτά τα όμορφα που περιγράφεις Ραβίνε θα γίνουν πρίν ή μετά την "εκτέλεσή" μας δια της εφαρμογής του προγράμματος είσπραξης απο τον Ελληνικό λαουτζίκο 13,5 δίς+2? εντός του 2013 ακόμα και με "αυτόματα" πρόσθετα μέτρα αν δεν πιάνονται οι στόχοι?
   Γιατί αν δεν κάνω λάθος δεν άρχισε ακόμα η είσπραξη. Καθυστερούν το ΕΤΑΚ 2010-11 και ο ΦΜΑΠ 2012 και ΟΛΕΣ οι ρυθμισμένες λόγω αδυναμίας πληρωμής εισπράξεις από το 2009 ως σήμερα και το χειρότερο καθυστερεί η πληρωμή των 9 δις απο το κράτος στους ιδιώτες που ακόμα κι αν εισπράξει τα 13,5 δις θα έχει πλέον ποινική παράβαση αν δεν τα πληρώσει...

   " {επενδυσεις ,ΕΣΠΑ,αποκρατικοποιησεις ,μεγαλα εργα,ρυθμισεις χρεων ,ενισχυση δανειδοτησεων ΜΜΕ,εισροη εκπατριθεντων κεφαλαιων ,ανακεφαλαιοποιηση τραπεζων κλπ ,κλπ }"

   Και μετά κατηγοράγαμε τον Τζέφρυ που έλεγε 'λεφτα υπάρχουν' ο έρμος?
   Αν κάνω μια επένδυση 100.000 πόσα θα μου πάρει ο Γερμανό έφορος το 2014? Ξέρει κανείς?

 11. Ελπιδοφορος avatar
  Ελπιδοφορος 20/02/2013 12:08:55

  Η υπερφορολόγηση ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ πολιτική φέρνει τον Τσιπρα πιο κοντά στην εξουσία και όχι η πρόσκληση από το ίδρυμα!

  Ας τραβήξει μια μπλε γραμμή η νέα δημοκρατία απέναντι στις κόκκινες των Βενιζέλο-Κουβελη διαφορετικά θα κλαίμε την Ελλάδα μας και μας τους ίδιους από τους λαθροεισβολεις που θα μονιμοποιηθούν και άντε να ξανά-ελευθερωθούμε!

 12. roadrunner avatar
  roadrunner 20/02/2013 13:14:56

  Το να μιλήσει ο Τσίπρας (που ηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης) στο ΙΔΚΚ, όχι μόνο δεν είναι διεμβολισμός, αλλά αποτελεί και ευκαιρία να ενημερωθεί ο κόσμος ως προς τις θέσεις του, σε σημαντικά θέματα. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει υπερ του ή οχι, ανάλογα με το πως θα το χειριστεί. Πάντως, οι ξεκάθαρες απόψεις δεν έβλαψαν ποτέ, κανέναν.
  Διεμβολισμός ωστόσο επιχειρείται, όμως, αλλού και αλλιώς.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ roadrunner 20/02/2013 16:18:58

   Ξεκάθαρος ο Τσίπρας; Και να θέλει με τόσες συνιστώσες δεν μπορεί...

 13. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 20/02/2013 13:43:44

  Μα το επίδικο αντικείμενο της στιγμής, σε καρδιές και πνεύματα των Ελλήνων, είναι η Ευρώπη και η Ευρωζώνη. "Εθνικό μας νόμισμα είναι το Ευρώ", δεν λέει ο κ. Τσιπρας;
  Aσορτί με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή senior.
  Αναρωτιέμαι ποιός διεμβολίζει ποιόν, αγαπητοί συριζαίοι και φίλτατοι νεοδημοκράτες...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Uncle Stgm 20/02/2013 16:19:54

   Η τρέλα τη λογική εδώ και δεκαετίες αλλά ακόμη να το αντιληφθούμε... Μάλλον ανήκουμε στην πρώτη πλέον ως λαός!

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Γεώργιος Τ. 20/02/2013 16:37:02

    Μα το είχε πεί ο "μεγάλος" έγκαιρα (αλλά ποιός τον άκουγε):
    "Απέραντο φρενοκομείο", πολυσύχναστο.
    Και ακατοίκητο ρετιρέ.

 14. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 20/02/2013 15:07:16

  ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΣΟΒΙΕΤΟΤΣΥΠΡΟΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΗΝΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΒΡΩΜΟΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ..........

  • Evangelos avatar
   Evangelos @ Σαρακατσανος 20/02/2013 17:00:56

   το "βρωμοπασόκ" όμως ακόμα κυβερνάει και ο λαός αυτή τη φορά ΔΕΝ το ψήφισε (3ο κόμμα ήταν και πλέον πάει για 5ο)

 15. αρέλεγος avatar
  αρέλεγος 20/02/2013 15:55:59

  Άμα η κεντροδεξιά με λόγια και πράξεις εκφράζει και πράτει αυτά για τα οποία υπάρχει δεν φοβάται κανένα διεμβολισμό.
  Άν όχι ας φοβάται...δεν είναι κακό!

 16. Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
  Θόδωρος XVII-VI-MMXII 20/02/2013 17:12:04

  "Φαίνεται, κύριοι συνάδελφοι, ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να φοβούμεθα τις επιτυχίες και όχι τις συμφορές, γιατί οι συμφορές ενώνουν, ενώ οι επιτυχίες, με τον φθόνον που προκαλούν, διχάζουν".

  Κωνσταντίνος Καραμανλής, 1907-1998, Έλληνας πολιτικός ηγέτης

  Τώρα γιατί του φορτώνετε του Αλέξη και άλλο βάσανο? Δεν του φτάνει ο Λαφαζάνης και οι ριζοσπάστες-εξτρεμιστές που έχει?

  Να ασχολείται και με διεμβολισμούς της Κεντροδεξιάς? Θα τρελαθεί το παιδί στο τέλος? Κρίμα δεν είναι?

 17. roadrunner avatar
  roadrunner 20/02/2013 17:18:14

  Ως τώρα. Στο χέρι του είναι όμως, να ξεκαθαρίσει με τις συνιστώσες από εδώ και εμπρός..

 18. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 20/02/2013 19:06:57

  Κλαυσιγελως...

 19. kosvag avatar
  kosvag 20/02/2013 19:34:07

  Το παιχνίδι παίζεται στην (δημοσκοπική μέχρι τις εκλογές) αυτοδυναμία. Ο Τσίπρας είχε κολλήσει αλλά κάθε 1% που θα παίρνει από την ΝΔ γίνεται 2% διαφορά. Υπάρχει δεξαμενή 10% (29% Ιουνίου - 19% Μαίου).
  Και ανάποδα βέβαια υπάρχει άλλη δεξαμενή: οι παραγωγικές ομάδες & ηλικίες φύγαν από την ΝΔ και πολλοί πήγαν Τσίπρα. Για να μην πω την μεγάλη δεξαμενή 27%-4%.

  Πλάκα θα έχει να βγάλουν το σπίτι του Τσίπρα στον πλειστηριασμό για μη εξόφληση χαρατσίου του.

 20. ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 20/02/2013 21:10:41

  ΚΑΝΤΕ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ "ΝΕΟΣ" ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ", ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΡΕ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΝ....ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ...!!!!

 21. Nεστωρίδης avatar
  Nεστωρίδης 20/02/2013 22:56:26

  Επειδή δεν είμαι μικρόψυχος και φοβικός θα πάω στην ομιλία Τσίπρα στο ίδρυμα Καραμανλή να μάθω:
  1) Πως να μην πληρώνω τους φόρους στο κράτος χωρίς συνέπειες
  2)Να μάθω πως να κάνω καταλήψεις δημοσίων κτηρίων χωρίς συνέπειες
  3)Να μάθω πως να τρομοκρατώ τους παλαιοκομματικούς δεξιούς και να τους οδηγώ στις θέσεις μου
  4) Να μάθω πως να σαμποτάρω την επιχειρηματικότητα στην πατρίδα μου με λόγια και πράξεις
  5) Να μάθω ποιά είναι η εθνική μου ταυτότητα
  6) Να μάθω απο που θα πληρώσει ο λαός τα δανεικά
  7) Να καταλάβω επιτέλους ότι ζώ σε ένα κράτος που δεν έχει εχθρούς απεναντίας ότι ενοχλεί τους φίλους γείτονες Τούρκους και Σκοπιανούς
  8) Να μάθω ότι πρέπει να δεχθώ την γενοκτονία του έθνους μου και να δεχθώ την αντικατάσταση των Ελλήνων απο εποίκους αλλογενείς
  10) Να μάθω γιατί στην χώρα μου πρέπει να είμαι πολίτης τρίτης κατηγορίας (μετά τους πολιτικούς και τους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες)
  11) Να μάθω γιατί πρέπει να χάνω την δουλειά μου απο λαθρομετανάστες
  12) Να μάθω τι διέταξε να γίνει στην χώρα μου το αφεντικό από την Αμερική
  13) Nα μάθω πως θα γίνουμε γρηγορότερα Σοβιετία μέσω της φορολογίας (κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύονται κατασχέσεις καταθέσεων και φόρο 75%)
  14) Nα μάθω πως οι κρατικοδίαιτοι διαδηλωτές απεργούν και πληρώνονται;
  15) Nα μάθω πως να κατεβάζω τον διακόπτη σε κρατικά μονοπώλια και να εκβιάζω την κυβέρνηση (απεργία ΔΕΗ, ΜΕΤΡΟ, ΕΡΤ την ώρα επίσκεψης Ολάντ)

  Μήπως κάποιοι ετοιμάζουν τον δρόμο του Alexis όπως του ΓΑΠ;
  Μήπως η φορομπηκτική πολιτική και η αριστερολαγνεία διώχνει κόσμο απο την ΝΔ σε ΑΝΕΛ, ΧΑ και ΛΑΟΣ;

 22. ΣΚΑΙς avatar
  ΣΚΑΙς 21/02/2013 00:14:28

  Για να μην ξεχνάμε!

  Όταν ο Κώστας Καραμανλής έκανε προσκύνημα σον Αι Στράτη, οι ΑλαβανοΤσιπαραίοι τον κατηγορούσαν ως μαφιόζο και πλειστεσον (playstation)!!!

  Όταν καιγόταν η Αθήνα το 2008 από την γενιά των 700 Ευρώ, οι Αλαβανοτσίπρηδες αναγόρευαν τον άτυχο Γρηγορόπουλο σε "Παπαφλέσσα" και ζηούσαν από τον φαύλο Καραμανλή να φύγει!!!!Και έφυγε και ήρθε ο ΓΑΠ και όλοι γνωρίζουμε τι έγινε μετά!!!

  Χαχαχα... Οι Καραμανλικοί δεν είναι πλέον ψάρια. Και για να μηνξεχνιόμαστε:
  Ο Ανώνης Σαμαράς είχε και έχει την απόλυτη στήριξη του Κώστα....
  Αυτά...

 23. πολιτης avatar
  πολιτης 21/02/2013 10:41:57

  αυτο που προκαλεσε πολυ ασχημη εντυπωση ειναι η απουσια απο το πανελ των ομιλητων του πρωην πρωθυπουργου Κ.Καραμανλη !!!
  μεγα λαθος.......ειπαμε αφαντος ...αλλα ουτε στη μνημη του εθναρχη μπαρμπα του να μην πει δυο λογια.......

 24. Παναγιώτης avatar
  Παναγιώτης 21/02/2013 13:48:59

  Μπορειτε να φερετε τον Αλεξη .... ΕΥΚΟΛΑ ορισμενοι, ρεκτες του εργατοπατερα της ΕΒΖ και αλλοι... Στοχος απολυτα θεμιτος τοτε η εξοδος μας απο το Ευρω, Αμερικανικο ονειρο δη. Κοπη πληθωριστικου χρηματος και αποπληρωμη ολων των υπεσχημενων εκ μερους του τοτε. "Ρηξις" του πατου του βαρελιου λοιπον και τοτε ολοι μαζι παμε στο διαολο κι ακομα παραπερα. ΖΗΤΩ Η ΖΑΧΑΡΙΝΗ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.