#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/11/2013 11:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας;Δύο άνθρωποι, φορώντας κράνη και κρατώντας πιστόλια τύπου Zastava, διασχίζουν 100-200 μέτρα, φτάνουν μπροστά σε μια ομάδα νεαρών παιδιών και ρίχνουν 12 σφαίρες. Χτυπάνε κεφάλι και στήθος ενώ ρίχνουν και χαριστική βολή. Στη συνέχεια απομακρύνονται ανενόχλητοι και εξαφανίζονται παρά την κινητοποίηση. Τα γεγονότα μιλάνε μόνα τους και πλέον η Αντιτρομοκρατική εξετάζει όλα τα σενάρια. Όσο περνούν οι ώρες τόσο δένονται κάποια στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν σε άλλα μονοπάτια τις αρχές. Έχουμε και λέμε:

1.      Ο τρόπος που έδρασαν και ο επαγγελαμτισμός τους οδηγεί στην εκτίμηση ότι πρόκειται για ψυχρούς δολοφόνους που ενεδεχομένως ήρθαν απο το εξωτερικό. Άνθρωποι που έχουν εντρυφήσει πάνω σε θέματα ασφαλείας λένε ότι είναι ξεκάθαρα πληρωμένοι δολοφόνοι τους οποίους δε συναντάς εδώ στην Ελλάδα. Είναι δηλαδή πιθανότατα αλλοδαποί που υπέγραψαν συμβόλαιο θανάτου. Ήδη η αστυνομία ψάχνει τις πτήσεις χθες το βράδυ και νωρίς σήμερα το πρωϊ.

2.      Ο τρόπος εκτέλεσης της πράξης τους μπορεί να μοιάζει με άλλα χτυπήματα στο παρελθόν, έχει ωστόσο και πολλές… πρωτοτυπίες. Κατ’ αρχάς για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά στοχοποιείται μέλος κόμματος ή πολιτικής οργάνωσης. Είχαμε δολοφονίες επιχειρηματιών, πολιτικών, αστυνομικών, πρακτόρων της ΣΙΑ, βασανιστών της Χούντας, δημοσιογράφων. Δεν είχαμε εκτέλεση μελών κόμματος, κι αυτό πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις για το σκοπό της επίθεσης.

3.      Οι ψυχροί εκτελεστές είναι φανερό ότι είχαν ομάδα ή ομάδες υποστήριξης και αντιπαρακολούθησης. Ίσως δηλαδή να επρόκειτο για περισσότερους των δύο που οργάνωναν για καιρό την επίθεση και τον τρόπο διαφυγής τους.

4.      Τέτοιου είδους χτυπήματα συναντά κανείς σε υποθέσεις μαφίας, βαρέως τύπου. Όχι δηλαδή συμμορίες των δρόμων αλλά κανονική Καμόρα. Επίσης, έχουν γίνει χτυπήματα τέτοιου τύπου και στη νύχτα αλλά από πληρωμένους δολοφόνους, κατά βάση αλλοδαπούς οι οποίοι έρχονται από το εξωτερικό, σκοτώνουν, πληρώνονται και φεύγουν από την Ελλάδα την επόμενη στιγμή.

5.      Όλα τα παραπάνω δεν αποκλείουν την περίπτωση η εκτέλεση να έγινε από τρομοκράτες. Μπορεί να υπάρχουν εκπαιδευμένοι εκτελεστές οι οποίοι να ανήκουν σε κάποια τρομοκρατική οργάνωση. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι η Σέχτα Επαναστατών είχε ως κύριο χαρακτηριστικό της ότι εκτελούσε ψυχρά και χωρίς κανένα δισταγμό. Θυμηθείτε τον αστυνομικό Νεκτάριο Σάββα αλλά και τον Σωκράτη Γκιόλια, τον δημοσιογράφο που σκοτώθηκε στην πιλοτή του σπιτιού του.

6.      Υπάρχει και το σενάριο της πληρωμένης δολοφονίας με… εργοδότες εγχώριους τρομοκράτες που δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να λερώσουν τα χέρια τους με αίμα. Κάποια ασύλληπτα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, που έχουν «επαναστατικό» ταμείο, ενδεχομένως να έδωσαν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να γίνει η εκτέλεση κάποιων τυχαίων μελών της Χρυσής Αυγής. Άλλωστε, κυνικά αν το δούμε, η δολοφονία ήταν εύκολη υπόθεση για έναν επαγγελματία. Βρήκαν τρία παιδιά, χωρίς όπλα και τα εκτέλεσαν. Το μόνο που ήθελε η επίθεση αυτή ήταν επαγγελματισμός και ψυχρότητα, τίποτε άλλο, βαθμός δυσκολίας μηδέν.

Αν ισχύει το σενάριο της τρομοκρατίας με πληρωμένους δολοφόνους του κοινού ποινικού δικαίου (μην ξεχνάμε ότι υπάρχει διασύνδεση των δύο χώρων) τότε πάμε σε άλλες συζητήσεις. Γιατί το έκαναν; Η απάντηση δεν είναι μόνο μία. Όμως, η πιο ισχυρή είναι ότι θέλουν να βάλουν τορπίλη στην ομαλότητα. Ακόμη κι αν είναι ιδεολογικά εχθροί με τη Χρυσή Αυγή, με την επίθεση αυτή την «πριμοδοτούν», αλλά δεν τους ενδιαφέρει αυτό. Το μόνο που ζητούν είναι να υπάρχουν θύματα. Να ανοίξουν έναν κύκλο αίματος που δύσκολα θα κλείνει. Να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας που δύσκολα θα φύγει πάνω από την ελληνική κοινωνία.

Να προκαλέσουν το άκρο της Χρυσής Αυγής για να κάνει μία από τα ίδια και η… βεντέτα να συνεχιστεί. Θέλουν, εκτός από αίμα, να δημιουργήσουν τις βάσεις για εμφύλιο πόλεμο. Άλλωστε, όπως έχουμε γράψει κατά καιρούς, πολλά εμφυλιοπολεμικά στοιχεία δεν έχουν εκλείψει από την ελληνική κοινωνία. Αντιθέτως με την άνοδο της Χρυσής Αυγής, με τα προβλήματα της φτωχοποίησης και της λαθρομετανάστευσης και με τη γενικότερη πολιτική αναταραχή και απαξίωση του πολιτικού συστήματος, τα εμφυλιοπολεμικά χαρακτηριστικά έχουν επανέλθει στην ελληνική κοινωνία. Υπάρχουν φυσικά και κάποιοι πληρωμένοι ή απλήρωτοι κονδυλοφόροι που «πριμοδοτούν» αυτή την κατάσταση αρκεί να μη συμβάλουν στην ενότητα της Ελλάδας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχει.

Αυτό που έγινε χθες είναι μια ευκαιρία για να αντιληφθούμε όλοι, δεξιοί, αριστεροί ή ό,τι άλλο, πως στην Ελλάδα δεν περισσεύει κανένα παλικάρι. Είμαστε όλοι απαραίτητοι. Και πως δεν χωράνε νέοι Εμφύλιοι σπαραγμοί. Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε όλοι ότι είμαστε αντίθετοι σ’ εκείνους που έχουν οργανώσει ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. takis400 avatar
  takis400 02/11/2013 11:41:08

  αυτο ειναι ενα απολυτα σωστο αρθρο,ευγε.
  ΚΑΝΕΝΑ ελληνοπουλο δεν περισσευει

 2. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΝΤΟΝΤΟΣ avatar
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΝΤΟΝΤΟΣ 02/11/2013 12:35:53

  Λυπάμαι πολύ για το γεγονός , όμως θεωρώ ότι αυτά που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον , θα είναι πολύ χειρότερα.

 3. yec avatar
  yec 02/11/2013 12:38:48

  Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από ΟΛΟΥΣ!

 4. martios avatar
  martios 02/11/2013 12:45:01

  Σωστό το δια ταύτα αλλά κατόπιν ''εορτής''.

 5. dem avatar
  dem 02/11/2013 12:53:09

  Την εν ψυχρώ δολοφονία ο κ.Δένδιας την αποκάλεσε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Θα έπρεπε να είχε ήδη υποβάλλει την παραίτησή του.

  • Draco avatar
   Draco @ dem 02/11/2013 13:07:18

   Μα περίμενες αγαπητέ dem κάποια διαφορετική δήλωση από έναν φαιδρό πολιτικάντη αυτού του επιπέδου;

  • Β.Ρ. avatar
   Β.Ρ. @ dem 02/11/2013 13:20:20

   συμφωνώ

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ dem 02/11/2013 13:36:43

   Ήταν ατυχής πράγματι η δήλωση για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και ασεβής προς τους νεκρούς.
   Ποιος ξεκαθάρισε λογαριασμούς με ποιόν; Όποιος κι αν ήταν μπροστά στην πόρτα θα τον σκότωναν.

  • tzagerCrete avatar
   tzagerCrete @ dem 02/11/2013 18:10:16

   Κι αν όντως ήταν ξεκαθάρισμα;;; Πού ξέρεις ότι δεν ήταν;;;

   Πολλά από τα ενεργά Χρυσαυγόπουλα ήταν και είναι 'προστάτες' στη νύχτα. Αποκλείεται λοιπόν το ενδεχόμενο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ανθρώπων του υποκόσμου;;;

   Δηλαδή πρέπει ντε και καλά οι δολοφόνοι να είναι Αριστεριστές για να ικανοποιηθούν τα εμφυλιοπολεμικά αισθήματα κάποιων εδώ μέσα;;;

   • Σπορέας avatar
    Σπορέας @ tzagerCrete 03/11/2013 18:47:35

    Εσύ έχεις κάποια ένδειξη ότι αμούστακα 19 και 20 χρόνων ήταν μέλη κάποιας μαφίας ?

 6. Const avatar
  Const 02/11/2013 13:03:18

  Ο Δένδιας και η παρέα του τελικά θα μείνουν στην ιστορία για τον σκοτεινό, μασονικό και βρώμικο ρόλο τους, με άνωθεν και έξωθεν εντολές βέβαια. Το πολιτικό τους τέλος πλησιάζει. Ξεγυμνώθηκαν τελείως μετά τα χθεσινά.

 7. Στέργιος avatar
  Στέργιος 02/11/2013 13:05:40

  Τώωωωρα το καταλάβατε;
  Το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας άρχισε όταν άρχισαν να ανεβαίνουν τα σπρεντ και να συναντιούνται σε ντινέ ο Τζέφρι με τον Σάτυρο τού ΔΝΤ.

 8. Εθνικιστης avatar
  Εθνικιστης 02/11/2013 13:25:20

  7 γραμματα για εμενα ...
  Δενδιας....
  Δεν το χωραει ο νους μου οτι ακομα ειναι υπουργος...

 9. slowriver avatar
  slowriver 02/11/2013 13:41:18

  Να παραιτηθει απο χθες ο Δενδιας

 10. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 02/11/2013 13:41:37

  Καλό άρθρο.

 11. παραμεθόριος avatar
  παραμεθόριος 02/11/2013 13:50:47

  Ψυχραιμη ανάλυση και εστιάζεται στο βασικό ζητούμενο, που είναι η αποφυγή με κάθε τροπο συνεπειών που επεδίωξαν με την πράξη τους Αυτό απαιτει πολιτική ωριμότητα και σύνεση απο όλους μας.
  Οσοι επιχαίρουν και βλέπουν επιβεβαιωση της θεωρίας των δύο ακρων είναι τα πρώτα θυματα αυτής της πράξης, αφου αυτός ηταν ενας απο τους στόχους των τροκρατών.
  Η καταδίκη της αριστερίστικης και φασιστικής τρομοκρατικής βίας δεν θέλει συζήτηση και φανφάρες, η καταδίκη της ειναι αυτονόητη. Οι υψιστες όμως πολιτικες αντιπαραθεσεις ακόμη και για κορυφαία θεματα δεν αποτελουν σε καμια περιπτωση καθεστωτική διαμάχη.
  Ειναι μέγα λάθος ο Σύριζα να κάνει κριτική στην δεξια για συμπεριφορές της ΧΑ, και είναι τραγικό να ταυτίζονται τα κόματα της αριστεράς με τρομοκρατικες ενέργειες ενοπλων οργανώσεων. Είναι φαινόμενα με συμπτωματα εθνικής παράκρουσης.
  Ολο το πολιτικό σύστημα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική στον τρόπο που επέλεξαν να πλήξουν την ΧΑ. Στό όνομα επιβολής του νόμου έγιναν πολλες ατιμίες, ιδίως με την ξεχειλωμένη θεωρία της εγκληματικής οργάνωσης, που δευτερο θύμα είχε το Πασόκ και έπεται συνέχεια.
  Αιμα νέων ανθρώπων κυλάει άδικα στους δρόμους αλλά δεν πρεπει να μας αγριέψει και να μας φανατισει. Ωριμότητα και σύνεση το ζητούμενο.

 12. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 02/11/2013 14:27:51

  Τρεις νέοι άνθρωποι αντίθετων ιδεολογιών νεκροί.
  Οι μόνοι οι οποίοι μπορούν με μία μόνο κίνησή τους να θέσουν τέρμα στην Αρχαία αυτή Τραγωδία είναι οι γονείς τους.
  Αμέσως μετά την κηδεία των δύο νέων, ΟΦΕΙΛΟΥΝ οι γονείς και των τριών να κάτσουν μπροστά στις κάμερες, σε ζωντανή σύνδεση, σε πανελλαδικό δίκτυο, και να φωνάξουν: ΩΣ ΕΔΩ.
  Δεξιά, αριστερά και κουραφέξαλα.
  Παραμύθια της Χαλιμάς.
  Μια ζωή μας κοροϊδεύουν ΟΛΟΙ οι πολτικάντηδες.
  Δεξιοί και αριστεροί. Και κεντρώοι.
  Κάποιοι βγάζουν χρήματα στις πλάτες μας και εκμεταλεύονται την από αρχαιοτάτων χρόνων μανία μας να είμαστε διαιρεμένοι σε Πόλεις-Κράτη.
  Αυτήν την ηλίθια ιδιότητα του Έλληνα τη γνωρίζουν ΚΑΠΟΙΟΙ και τη χρησιμοποιούν προς το οικονομικό τους όφελος.
  Μέσα και έξω από την Πατρίδα.
  Έλληνες εφιάλτες και ξένοι...
  Κάνω έκκληση, ως γονιός μικρού παιδιού, στις τρεις μαυροφορεμένες οικογένειες να πρωτοστατήσουν αυτές τις στιγμές και να επιβάλλουν το σταματημό του Μίσους και της Διχόνοιας...

 13. Νίκη avatar
  Νίκη 02/11/2013 15:02:52

  Μ(ιτ)οσάντ!

 14. Valantis avatar
  Valantis 02/11/2013 15:14:57

  Το σχέδιο αυτό υπάρχει ακριβώς εδώ και 64 χρόνια και είναι σε πλήρη εφαρμογή. Άλλοτε λιγότερο άλλοτε περισσότερο, πάντα όμως σύμφωνα με την ανεκτικότητα της εκάστοτε κυβέρνησης στην άκρα Αριστερά...

 15. ανδρεας avatar
  ανδρεας 02/11/2013 15:18:37

  δεν ξερω εαν ειναι σχεδιο αποσταθεροποιησης της χωρας ...εγω το μονο που νιωθω οτι ολα αυτα ειναι η αρχη σε ολα αυτα που στρωσανε ολοι αυτοι οι κυριοι για να μπορεσουν να μας διαλυσουν........καπως ετσι μουδιασαν τον κοσμο οταν εκαψαν τρεις ανθρωπους...καπως ετσι ξαναμουδιαζουν τον κοσμο τωρα αφου ειχαν στρωσει το κλιμα εδω και εναν μηνα ........και στις δυο περιπτωσης ειναι για να περασουν μετρα που θα ακουσουμε και παλι το γνωστο σε ολους ¨ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ¨με την δικαιολογια η σταθεροτητα στην χωρα.......και δεν μπορω να καταλαβω τοσες πολλες συμπτωσεις μα τοσες πολλες τα τελευταια χρονια.......

 16. Tassos avatar
  Tassos 02/11/2013 15:23:01

  Η ψύχραιμη εκτίμηση είναι αυτή του Δένδια, πολιτικές συμμορίες εξοντώνουν όποιον θεωρούν αντίπαλό τους.

 17. Valantis avatar
  Valantis 02/11/2013 15:34:58

  "Ξεκαθάρισμα λογαριασμών" λέει ο Δένδιας...

  Ούτε ντροπή ούτε τίποτε...

 18. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 02/11/2013 15:58:46

  Δεν χρειαζεται και Χαρβαρντ για να φερεις στην Ελλαδα αναταραχη και αποσταθεροποιηση.Θα αρκουσαν μερικες Υπουργοποιησεις αλλα μη λεμε ονοματα ...
  Προσωπικα,δεν συγκλινω στο σεναριο αλλοδαπων η' πληρωμενων συμβολαιων.Υπαρχει τοσο μισος στα αναρχο-ποινικα ''παιδια'' και τοση εμπειρια απο πρακτικη σκοποβολη που θα τα καταφερναν εξισου καλα με καθε Καρλος το τσακαλι

 19. καπτεν avatar
  καπτεν 02/11/2013 16:17:17

  Ισχυει το 6. Αριστεροι στα πλαισια της πολ. αντιπαραθεσης και των κομπλεξ μισθωσαν πιστολερο. Ειναι ευκολο. Με 3000 ευρω σκοτωνεις εναν μπραβο Β', Α-Β΄κατηγοριας. Με μια λουκανοπιτα καθε πρωι δωροδοκεις εναν τροχονομο. Οι τιμες εχουν πεσει. Το ιδιο και η τιμη των αριστερων -για να κανουμε ριμα. Οι αριστεροί ενεπνευσθησαν απο τα κηρυγματα μισους των Μεγαλων καναλιων που εναμισυ μηνα επαιζαν ρεπορταζ στο Κερατσινι με "κατοικους" να κραυγαζουν "δε θα μεινει ζωντανος ουτε ενας χρυσαυγιτης και φασιστας". Τη πρωτοβουλια των κινησεων σε Ολα τα επιπεδα πρεπει να εχει η πληθυντικη Δεξια (εναντι της αριστερας, παροτι στα καναλια σημερα συριζαιοι, δημαραιοι, κουκουεδες οργιασαν). Ειδαλλως μας περιμενει συριζα (δηλ πασοκ81 χωρις δανεικα δηλ αιγυπτιοποιηση). Δεν πρεπει να στοχευουμε σε ενα νεο 1967 αλλά εαν καταστει αναγκαιο δεν πρεπει να το αποφυγουμε, οπως θα έλεγε και ο Τσορτσιλ.

  • Μαρκος avatar
   Μαρκος @ καπτεν 02/11/2013 16:41:23

   Eισαι ιδιοφυια να σε κανουμε υπουργο

  • Δαρβινος avatar
   Δαρβινος @ καπτεν 02/11/2013 17:34:25

   Ενω ολοι οι σχολιαστες διατηρουν την ψυχραιμια τους, εσυ φαινεται οτι ανηκεις σ' εκεινους που ελπιζουν στην αποσταθεροποιηση της χωρας.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ καπτεν 02/11/2013 21:38:24

   Τί εἶναι ἡ ''πληθυντική δεξιά'';!;

 20. yiannos avatar
  yiannos 02/11/2013 17:15:31

  εδώ κάνατε τον Μπέννυ αντιπρόεδρο και την Φώφη Στρατάρχη.

  • stayros avatar
   stayros @ yiannos 02/11/2013 17:48:57

   σωστος..........

 21. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 02/11/2013 17:49:23

  Iσως τα πράγματα να είναι πιο απλά.Απο το ύφος και τις αντιδράσεις της Χ.Α διαφαίνεται καθαρά πως το χτύπημα έχει γίνει για συγκεκριμένους λόγους. Οι λόγοι αυτοί μπορεί εύκολα να υποκρύπτονται πίσω απο πολιτικά κίνητρα όμως δεν έχουν καμιά σχέση.Ισως οι σχέσεις του Νεοναζιστικού μορφώματος της Χ.Α. με την Αλβανία , και ο συγκεκριμένος τρόπος άντλησης εσόδων απο τον κόσμο της Νύχτας να την έφερε αντιμέτωπη με άλλο "χώρο" που θέλει να ελέγχει τα έσοδα αυτά και που ίσως να της οφείλε κάποια απάντηση, ειδικά τώρα που ανακλήθηκε. Τα υπόλοιπα προς τέρψιν των αδηφάγων ενστικτών των Ελλήνων , η εποχή και η συγκυρία το απαιτεί.

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Δρόλαπας 03/11/2013 11:18:39

   "Απο το ύφος και τις αντιδράσεις της Χ.Α διαφαίνεται καθαρά πως το χτύπημα έχει γίνει για συγκεκριμένους λόγους"

   Ποιο ύφος και ποιες αντιδράσεις; Προφανώς το χτύπημα έγινε για συγκεκριμένους λόγους, δεν θέλει θεοσοφία.

   Το δικό σου ύφος και αντίδραση δείχνει ότι είσαι παπαγαλάκι των ΜΜ"Ε" και καταπίνεις αμάσητα ό,τι σου σερβίρουν. Διαφορετικά, θα ήταν εύκολο να κλείσει το θέμα η Αντιτρομοκρατική.

 22. Mak avatar
  Mak 02/11/2013 18:05:18

  Ακόμα και τα Σκόπια θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν την Ελλάδα αν το ήθελαν. Με το μπάχαλο που επικρατεί όποιος γουστάρει μας βάζει να τρωγόμαστε μεταξύ μας και χαμπάρι δε θα πάρουμε.

 23. Μετανάστης avatar
  Μετανάστης 02/11/2013 18:21:52

  Το επόμενο βήμα είναι να έρθουν οι στρατιώτες του δ´ Ραιχ να προστατέψουν την" απίστευτα σταθεροποιημένη Ελλάδα " από το εμφύλιο η από την τρομοκρατία.

 24. Πέτρος avatar
  Πέτρος 02/11/2013 18:25:58

  "Ο τρόπος που έδρασαν και ο επαγγελαμτισμός τους οδηγεί στην εκτίμηση ότι πρόκειται για ψυχρούς δολοφόνους που ενεδεχομένως ήρθαν απο το εξωτερικό."

  Δηλαδή π.χ. η 17Ν πως σκότωνε;
  Και τότε λέγανε ότι ήταν από το εξωτερικό οι δολοφόνοι και άλλα παρόμοια, αλλά τελικά ήταν οι ...Ξηροί.

  Για να σκοτώσεις το μόνο που χρειάζεται είναι μίσος.
  Και μίσος έσπερναν πολλοί στον τόπο τον τελευταίο καιρό, ιδίως μετά την δολοφονία του μακαρίτη Φύσσα.

 25. thanos avatar
  thanos 02/11/2013 18:34:40

  Η αποσταθεροποίηση βολεύει όσους θέλουν συγκρούσεις και πολιτικές ανατροπές.
  Και εκείνους που θα ήθελαν πρόωρες εκλογές.
  Δε νομίζω ότι οι θεωρίες συνομωσίας περί ξένων κέντρων ξεγελούν πλέον κανέναν.

 26. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 02/11/2013 18:51:19

  Ψύχραιμη καί καλή παράθεση-ανάλυση τών πράξεων-γεγονότων τής συγκεκριμένης δολοφονικής επίθεσης.

  Άν ενεργοποιήσουμε λίγο τήν μνήμη μας καί σταθούμε στήν δολοφονία Μπακογιάννη, τότε θά ανακαλύψουμε παραλληλισμούς. Η πολιτική ένταση τής τότε εποχής επέτρεπε επιλεκτικές τρομοκρατικές ενέργειες πού στόχο είχαν τήν επαύξηση τής πολιτικής έντασης-αντιπαράθεσης καί τήν επιβολή διχαστικής πόλωσης στό πολιτικό σκηνικό. Ψύχραιμη η στάση τότε τού Μητσοτάκη καί τού Α.Παπανδρέου πού απέτρεψε τά χειρότερα.

  Η στοχοποίηση τής πολιτικής ομαλότητας μέ τήν επιλογή δολοφονιών μελών τής ΧΑ είναι προφανής. Οι επιλογές τής κυβέρνησης καί γενικότερα τής αντιπολίτευσης είναι πολιτικά πιό περιορισμένες, λόγω τής προφυλάκισης τού ηγετικού πυρήνα τής ΧΑ.
  Η δικαστική δίωξη καί προφυλάκιση τού ηγετικού πυρήνα τής ΧΑ ήταν μιά πολιτική απόφαση τής κυβέρνησης καί ειδικότερα τού Α. Σαμαρά.
  Άν ήταν σωστή ή λάθος η συγκεκριμένη πολιτική πρωτοβουλία καί άν σηματοδοτεί τό θελημένο κλείσιμο ή τό αθέλητο άνοιγμα τής κερκόπορτας άλωσης τής χώρας μέσω τής σκλήρυνσης τού πολιτικού παιχνιδιού καί επίτευξης αθέμιτων εθνικών παραχωρήσεων, θά τό δείξει τό μέλλον.
  Προϊόν αυτών τών κινήσεων αποτέλεσε η αντισυστημικότητα πού αποδίδονταν στήν ΧΑ καί η εκφορά της στό πολιτικό παιχνίδι πού επέφερε τό εκλογικό αποτέλεσμα καί στήν συνέχεια οι δημοσκοπήσεις. Από τήν άλλη πλευρά φαίνεται ότι η αντισυστημικότητα πού προσδίδει μέρος τού εκλογικού σώματος στήν ΧΑ είναι τρόπω τινά επίπλαστη, αβαθής καί ομιχλώδης γιά ένα κόμμα πού σκέφτεται καί λειτουργεί σάν κλειστή συμμορία. Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι η ΧΑ δέν είναι αντισυστημικό κίνημα, πόσω δέ μάλλον εθνοσοσιαλιστικό, παρά τήν εθνικοσοσιαλιστική της μίμηση καί ρητορεία. Οργανωμένη κλειστή ομάδα, ομάδα έν είδει συμμορίας μάλλον, παρά λαϊκό κίνημα. Συκγεκριμένες χρονικά συγκυρίες τήν ευνόησαν εκλογικά -όπως καί τήν άλλη μικρή οργανωμένη ομάδα ονόματι ΣΥΡΙΖΑ- καί, όπως φάνηκε, η ΧΑ τό εκμεταλλεύθηκε προσπαθώντας στήν πορεία νά μετατρέψει αυτό τό αποτέλεσμα σέ πιστοποιητικό αναγνώρισής της ώς αποδεκτή καθεστωτική πολιτική συνιστώσα. Φάνηκε μάλιστα καί από τίς συλλήψεις καί μετά, ώπου η επίκληση τής συνταγματικής καί νομικής νομιμότητας αποτέλεσε τήν μοναδική γραμμή άμυνας πού αντέταξε η ΧΑ στίς κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης καί δέν κρύφθηκε πίσω από τήν αγωνιστικό αντισυστημικό προσωπείο μέ αντισυστημικές παρόλες. Αποκήρυξε μάλιστα πειθήνια κάθε αποδιδόμενη κατηγορία περί ναζιστικής οργάνωσης καί ορκίζεται μόνο ότι αποτελεί ένα εθνικιστικό κόμμα μέ εθνικιστική πολιτική ιδεολογία πού, λίγο άν ψαχθεί, θά προκαλέσει φαιδρότητα.

  Μά άλλα λόγια η αντισυστημικότητα τής ΧΑ είναι ένα περιτύλιγμα χωρίς περιεχόμενο, χρονικά ειδωμένο, ψυχολογικό καταφύγιο εκδικητικότητας κοινωνικά εξουθενωμένων συνανθρώπων μας, οι οποίοι «ξεσπούν» τήν αγανάκτησή τους έναντι τής απαξίωσης πού τούς επεφύλαξε τό κατεστημένο αριστερότροπο πολιτικό σύστημα μιάς επαρχιακού τύπου αντίληψης τής διεθνικότητας, τυποποιημένης στήν μετεμφυλιακά καί μεταχουντικά ηρωποιημένη καί νεφελώδη προοδευτικότητα.

  Μέ άλλα λόγια από τήν ΧΑ λείπει η συγκολλητική ουσία κόμματος-κινήματος καί υποστηρικτών πού μπορεί νά επιφέρει μιά μαζικοποίηση λαϊκών στρωμάτων μέ κυρίαρχη διάθεση μετωπικής σύγκρουσης μέ τό πολιτικό κατεστημένο. Ακόμα καί οι νέες ηλικίες πού έλκονται από τήν απλότητα τής εθνικιστικής προπαγάνδας τής ΧΑ δέν πείθονται από κάποιο νόημα βαθύτερου καί ουσιαστικού προστάγματος αντισυστηματικότητας καί προοπτικής, η δέ υποστήριξή τους, μάλλον τό πιθανότερον, είναι «συμπαθητική» καί όχι ουσιαστική καί αυτό λόγω τής απουσίας αξιοπρόσεκτης καί κατανοητής εναλλακτικής πολιτικής πρότασης.

  Τό «αριστερό»σύστημα πού δημιούργησε η «έξυπνα» σχεδιασμένη αμοραλιστική παπανδρεϊκή πολιτική πρακτική τής ενσωμάτωσης κάθε «προοδευτικής» πρσδοκίας στήν κρατική πρόσοδο πού υπόσχονταν τό κράτος πού δημιούργησε, στό όνομα τής «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης» καί στόν εγκλεισμό κάθε έλλογης ανησυχίας καί αντίδρασης στό «χρονοντούλαπο τής Ιστορίας», πού εντέχνως καί σοφώς διακήρυξε καί εφάρμοσε εκμεταλλευόμενο τήν ανθρώπινη ιδιοτέλεια καί ευτέλεια, δημιούργησε καί αυτή τήν απέχθεια τής νεολαίας γιά κάθε αριστερή πρόταση. Μέ άλλα λόγια τήν αριστεροσύνη τήν έχουν φάει στήν μάπα από τούς γονείς τους καί καταλαβαίνουν ότι η δική τους θυσία είναι τό αντίτιμο μιάς συγκεκριμένης υποκριτικής προοδευτικότητας τών γονιών τους, στόν άκοπο αγώνα τους γιά «πλέρια» συμμετοχή στήν κρατικοπροστατευόμενη μάσα πού εξασφάλισαν οι «προδευτικές» πρακτικές τής εξουσιαστικής πιά «αριστεράς». Συμπερασματικά θά έλεγα ότι καί από τήν νέα γενιά λείπει η κρίσιμη μάζα υποστηρικτών πού θά μπορούσε νά καταστήσει τήν ΧΑ μαζικό αντισυστημικό κίνημα.

  Μέ τήν επίθεση αυτή, όντως, «πριμοδοτείται» η ΧΑ. Η «πριμοδότηση» αυτή θεωρώ ότι αποτελεί μιά βασική παράμετρο τού σκοπού πού επεδίωκε η συγκεκριμένη δολοφονική ενέργεια. Μιά έξαρση τού μίσους εναντι τών συστημικών κομμάτων (αριστερών καί δεξιών), μέ δεδομένη τήν ανικανότητα τών ισχυρών πολιτικών σχηματισμών νά απορροφήσουν καί νά διαχύσουν τήν λαϊκή οργή πού δημιουργεί η οικονομική ανέχεια, η οποία από μόνη της μπορεί νά κρατήσει στόν αφρό τήν ΧΑ, δυναμώνοντάς την μάλιστα περιστασιακά.

  Μιά διχαστική όξυνση στό εσωτερικό τής χώρας σέ συνδυασμό μέ μιά περίοδο ακυβερνησίας πού δύναται νά δημιουργήσει ένα εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί νά αναγκάσει τό ελλαδικό κράτος σέ τέτοιες υποχωρήσεις έναντι τρίτων χωρών καί οργανωμένων εξουσιαστικών συμφερόντων (μέ τά ελλαδικά τους παραρτήματα) καί σέ τέτοιο βαθμό πού η σημερινή μειωμένη εθνική κυριαρχία νά φαντάζει υπόδειγμα εθνικής ανεξαρτησίας.

  Θέλει πολύ προσοχή καί ψάξιμο η δολοφονία, όπως καί η ορθή πολιτική της αντιμετώπιση. Δέν αποκλείεται μάλιστα νά έχουμε καί άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις τό επόμενο διάστημα μέ επιλεγμένους στόχους από τόν αντίθετο πολιτικοϊδεολογικό χώρο, όπως καί επιλεγμένους συστημικούς στόχους. Ούτε οι όποιες προκηρύξεις οργανώσεων φαντασμάτων -ένθεν κακείθεν- πρέπει νά μάς αποπροσανατολίσουν. Η χώρα μας γεωστρατηγικά είναι ο ομφάλιος λώρος καί μιά ματιά στόν παγκόσμιο χάρτη τό καταδεικνύει. Όλες οι μεγάλες δυνάμεις θέλουν νά τόν ελέγχουν γιατί είναι γεωστρατηγικά προνομιακός. Ακόμα καί χωρίς τίς πιθανολογούμενες ενεργειακές διαθεσιμότητες τής χώρας μας, ο έλεγχός της από τούς μεγάλους είναι βασική παράμετρος τής στρατηγικής τους. Βασική είναι καί η δική μας στρατηγική επιλογή συμμαχιών. Πρέπει νά είναι η σωστή. Η ενδοχώρα μας δέν είναι η στεριά. Είναι η θάλασσα. Δέν πρέπει νά στηριχθούμε αποκλειστικά στίς ισχυρές ηπειρωτικές δυνάμεις, αλλά ούτε καί νά τίς προκαλέσουμε. Όλοι ξέρουν τά όριά τους καί μέχρι πού μπορούν νά φθάσουν χωρίς νά βλάψουν σημαντικά τά συμφέροντά τους. Εμείς πρέπει νά ξέρουμε μέχρι πού μπορούμε νά απλώσουμε τό πάπλωμά μας, ώστε νά μήν βρεθούμε ξαφνικά ξεσκέπαστοι.

 27. Πίθηκας avatar
  Πίθηκας 02/11/2013 19:13:05

  Πολύ εύστοχο και άρτιο καθ'όλα άρθρο!

 28. NEKK avatar
  NEKK 02/11/2013 19:41:55

  "Σχεδιο αποσταθεροποιησης της χωρας"...Με την ανοχη της "χωρας" ή απουσια της;
  Η "χωρα" γνωριζε οτι η ΧΑ αποτελουσε στοχο. Μαλιστα, υπηρχαν και καποιες δηλωσεις, προ αλλα και μετα Φυσσα. Και η "χωρα" αντι αυτου, αφαιρεσαι απο τη ΧΑ και την αστυνομικη προστασια αλλα και το οπλο τους για την προσωπικη τους ασφαλεια (αυτα που διακαιουται δηλαδη). Για εναν που τα βλεπει απο εξω τα πραγματα, πολυ ευκολα μπορει να πει οτι καποιοι εκαναν "πλατες" για να γινει αυτη δολοφονια.
  Και ο υπουργος μας (της Προστασιας του Πολιτη) αφησε μεν απροστατευτους καποιους που ακομη ειναι βουλευτες, και οντας γνωστης οτι πολιτες κινδυνευουν αφαιρεσαι και την αστυνομικη προστασια και των βουλευτων αλλα και των νομιμα ακομη οργανωμενων οπαδων τους.
  Η "χωρα" τι κανει για να αποτρεψει τη αποσταθεροποιηση; Προσωπικα η αποσταθεροποιηση της χωρας επερχεται απο ατυχεστατες δηλωσεις περι "ξεκαθαρισματος λογαριασμων" που συμβαλλουν στον περαιτερω διχασμο, λες και μιλαμε για δολοφονια μπραβων της παραλιακης. Εαν ετσι το σκεφτεσαι ο Δενδιας και η κυβερνηση, τοτε καποιος να τον ενημερωσει οτι ακομη το ποσοστο και το επιπεδο της αγραμματοσυνης των Ελληνων δεν εχει φτασει στα επιθυμητα επιπεδα ακομη ωστε να περνανε τετοιες αποψεις. Εαν νομιζει οτι ειναι "ξεκαθαρισμα λογαριασμων" μεταξυ εγκληματικων οργανωσεων, ακομη δεν ανακηρυχτηκε ουτε το θυμα αλλα ουτε και ο θυτης ως εγκληματικες οργανωσεις και εκτειθεται και ο ιδιος αλλα και ο χωρος τον οποιο εκπροσωπει. Και με το αιμα συμπολιτων μας δεν κανουμε πολιτικη απο οπου και αν προερχεται αυτο, αλλα το προστατευουμε βασει Συνταγματος (εαν θελουμε να θεωρουμε οτι δεν καταργηθηκε λογω Μνημονιου).
  Η τροπη που παιρνουν τα πραγματα ειναι πολυ ασχημη, και με επιλεγμενη μεροληψια, οδηγουμαστε σε ατραπους που καταληγουν σε διχασμο προς οφελος των ξενων. Ο κοσμος το αντιλαμβανεται και αισθανεται τρομοκρατημενος και απεγνωσμενος οχι μονον απο τα γεγονοτα των δολοφονιων, αλλα κυριως απο την ανοχη και τα ξυλινα πολιτικα λογια "του καταδικασμου της βιας απο οπου και αν προερχεται"...

 29. melissa avatar
  melissa 02/11/2013 20:11:40

  Με την δολοφονία Φύσσα στοχοποιήθηκε και μπήκε στην φυλακή το ένα άκρο.Ηρθε και η σειρά του άλλου.Εγληματική οργάνωση και ο Συριζα ή κάποιες συνιστώσες του.Παιγνίδια με την φωτιά για να κρατηθούν στην εξουσία οι πρόθυμοι-πιθανόν να υπήρξε και βοήθεια απέξω.

 30. Arktiki avatar
  Arktiki 02/11/2013 20:18:21

  Ισορροπημένο άρθρο.
  Επαγγελματίες οι δολοφόνοι, σε διατεταγμένη υπηρεσία.
  Δεν περισσεύει κανένας Έλληνας κι εμφύλιοι δεν χωρούν σε μία κοινωνία που χειμάζεται ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης κι έχει μόνο κοινούς και συγκεκριμένους εχθρούς. Όλοι μαζί κι απέναντί μας, τα αδηφάγα κι αδίστακτα όρνια που επιβουλεύονται τη χώρα και τις ζωές ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

 31. Διογένης avatar
  Διογένης 02/11/2013 20:28:34

  Αποσταθεροποίηση της χώρας, μέσω αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Ο στόχος ήταν πολύ έξυπνα επιλεγμένος. Έχουμε και λέμε:

  α) Η κυβέρνηση έχει μπει σε έναν μονόδρομο ολικής σύγκρουσης με την Χρυσή Αυγή. Έκανε πλήρη, έως και ακραία, χρήση του νομικού οπλοστασίου που είχε στην διάθεσή της για να τα βάλει με την Χ.Α. Παράλληλα, εξαπέλυσε πλήρη επικοινωνιακή επίθεση εναντίον του κόμματος αυτού, με σκοπό να την τοποθετήσει στην θέση του απόλυτου θύτη, μετά την δολοφονία Φύσσα.

  β) Έχοντας εγκλωβιστεί η κυβέρνηση σε μια (απόλυτη, πλέον) ανάγκη να κερδίσει το παιχνίδι με την Χ.Α., το χειρότερο που θα μπορούσε να της συμβεί, θα ήταν μια μετατόπιση της Χ.Α. από την θέση του θύτη, στην θέση του θύματος. Αυτό ήδη συνέβαινε, στα μάτια των οπαδών της Χ.Α., λόγω της συνολικής θεσμικής και επικοινωνιακής επίθεσης που το κόμμα αυτό δεχόταν μετά την δολοφονία Φύσσα. Ωστόσο, τώρα πια θα είναι πολύ δύσκολο να συντηρηθεί η θεσμική επίθεση, και μάλλον απολύτως αδύνατον να συντηρηθεί η επικοινωνιακή επίθεση.

  γ) Άρα, η κυβέρνηση βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά σε μια σχεδόν αναπόφευκτη πολιτική ήττα έναντι της Χ.Α., πολιτική ήττα σχεδόν υπαρξιακών διαστάσεων. Η Χ.Α. αποτελούσε μια πολύ σοβαρή πολιτική απειλή στα δεξιά της, προς στιγμήν φάνηκε μετά την δολοφονία Φύσσα ότι αυτή η απειλή τουλάχιστον ανασχέθηκε, όμως τώρα πια κινδυνεύει να ηττηθεί χωρίς να χρειάζεται η Χ.Α. να κάνει σχεδον τίποτα. Ας αναλογιστούμε μόνον τι θα σημαίνει για την κυβέρνηση μια αρκετά πιθανή, πλέον, αθώωση του Μιχαλολιάκου και των λοιπών από τις (έτσι κι αλλιώς όχι ιδιαίτερα θεμελιωμένες) κατηγορίες που τους αποδίδονται.

  δ) Αυτά συμβαίνουν ακριβώς την στιγμή κατά την οποία το επιτόκιο των 10ετών ομολόγων της Ελλάδας έπεσε κάτω από το 8% στο 7,9%, για πρώτη φορά από το 2010. Μια εξέλιξη δηλαδή που έγινε με καλά μεθοδευμένες προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά και που έφερνε την Ελλάδα σε απόσταση αναπνοής από την έξοδο στις αγορές. Για την ακρίβεια, θα την βγάλει στις αγορές σε έναν-δυο μήνες, εάν συνεχιστεί.

  ε) Εάν λοιπόν κάποιοι θέλουν την πολιτική ήττα της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα την αποσταθεροποίησή της, την ανατροπή της πορείας εξόδου από το Μνημόνιο, στην οποία είχε μπει σχεδόν αμετάκλητα (πλην "ατυχήματος") η χώρα και την συντήρηση της κρίσης στην Ελλάδα, αυτό που συνέβη χθες ήταν ένας ιδανικός τρόπος για να επιτευχθεί: Μοιάζει με αριστερίστικη "αντεκδίκιση" για την δολοφονία Φύσσα, στριμώχνει άγρια την κυβέρνηση χωρίς να γίνει αντιληπτή η στόχευση αυτή, και δεν κάνει καθόλου ορατό τον τελικό στόχο, που είναι η συντήρηση της οικονομικής κρίσης που ξεκίνησαν ο ΓΑΠ και τα αφεντικά του.

  στ) Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και το ακόλουθο: Είναι λάθος να νομίζει κανείς ότι η Χ.Α. θα αντιδράσει βίαια στις δύο δολοφονίες. Ακριβώς επειδή το όλο πολιτικο προφίλ της Χ.Α. γέμει υπονοουμένων βίας, η ηγεσία της Χ.Α. ήταν ανέκαθεν εξαιρετικά προσεκτική στο να μην ασκεί πραγματικά βία η ίδια η Χ.Α. Αυτό συμβαίνει και στα τριάντα χρόνια παρουσίας της εν λόγω οργάνωσης στα ελληνικά πράγματα. Γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι στο στόχαστρο και ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί πολιτικά την άσκηση βίας. Θα το δείτε και τις επόμενες κρίσιμες ημέρες/εβδομάδες, πόσο η Χ.Α. θα εγκολπωθεί για τα καλά τον ρόλο του θύματος και δεν θα εντείνει η ίδια περαιτέρω το φαύλο κύκλο της βίας: Πολύ απλά, δεν την συμφέρει. Βρήκε μια μοναδική ευκαιρία να εξέλθει από το στρίμωγμα που την έφερε η δολοφονία Φύσσα και θα την αφήσει να πάει χαμένη;

  Συμπέρασμα: Το χτύπημα είναι ή 1) τυφλό χτύπημα μίσους από αριστεριστές τρομοκράτες ή 2) "χειρουργικό" χτύπημα αποσταθεροποίησης με στόχο οικονομικό εις βάρος της χώρας. Αν δεν ισχυει το πρώτο (και ο επαγγελματισμός των δραστών δείχνει ότι μάλλον δεν ισχύει το πρώτο), τότε η στοιχειώδης πολιτική ανάλυση των δεδομένων δείχνει ότι η στόχευση δεν μπορεί να ήταν η έναρξη ενός άτυπου εμφυλίου μεταξύ χρυσαυγιτών-αριστεριστών, ακριβώς λόγω της καταγεγραμμένης συμπεριφοράς της Χρυσής Αυγής στο παρελθόν, αλλά και λόγω της στοιχειώδους κοινής λογικής που υπαγορεύει στην Χ.Α. να "κάτσει στ' αυγά της" και να επωφεληθεί από αυτούς που δουλεύουν γι' αυτήν.

  Θα πρέπει λοιπόν να ιδωθεί η (πιθανότατη) εκδοχή του αποσταθεροποιητικού χτυπήματος στις σωστές της διαστάσεις, που είναι η πολιτική ήττα της κυβέρνησης έναντι της Χ.Α., μέσω της ηθικής πριμοδότησης που δίνει το χτύπημα στην Χ.Α.

  Εάν ισχύει η εκδοχή της αποσταθεροποίησης, από μια άποψη είναι καλό αυτό που συνέβη: δείχνει ότι οι εχθροί της χώρας δεν είχαν τη δυνατότητα (ή την βούληση) για κάτι περισσότερο, στην κρίσιμη αυτή καμπή των δημοσίων οικονομικών. Η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να βρει τρόπους πολιτικής αντίδρασης απέναντι στην Χ.Α., και να προσπαθήσει να απεγκλωβιστεί από τις κινήσεις υψηλού πολιτικού ρίσκου της πολιτικής "Δένδια" (ας την πούμε έτσι) έναντι της Χ.Α.

  Αυτό προϋποθέτει βέβαια συνολικότερο πολιτικό σχεδιασμό και συνολικότερο αναπροσανατολισμό της κυβερνητικής πολιτικής στρατηγικής. Ίσως π.χ. κάποια στιγμή θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί και εκείνη η έρμη "μία και μόνη εξεταστική για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο". Αν είναι ο Σαμαράς να βγει στις αγορές, άρα να πάει σε σύγκρουση με τις δυνάμεις που θέλουν παράταση του Μνημονίου για την Ελλάδα, γιατί να μην πάει σε συνολική σύγκρουση με αυτούς; Η πορεία αυτή μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα πολιτικά ασφαλέστερη για τον Σαμαρά από την πορεία υπαρξιακής σύγκρουσης με την Χ.Α., στην οποια μπήκε με την σύλληψη Μιχαλολιάκου και λοιπών. Πρέπει όμως και να δικαιολογηθεί πολιτικά το γιατί όλον αυτόν τον καιρό ο Σαμαράς ήταν αναγκασμένος να συμμαχεί με τον διάβολο των δυνάμεων του Μνημονίου.

  Η ουσία είναι ότι κάπου εδώ που πλησιάζει στο στόχο της η κατ' ουσίαν αντιμνημονιακή πολιτική Σαμαρά, πρέπει να αρχίσει να το λέει κιόλας ο Σαμαράς ότι είναι κατά βάθος αντιμνημονιακή η πολιτική του, και να πάψει να προσποιείται πόσο πολύ του αρέσει η μνημονιακή πολιτική του, υπό την πίεση της "πολιτικής δέσμευσης στις μεταρρυθμίσεις" που του έχει επιβάλλει η τρόικα. Έλεος πια. Λες και θέλει η κυβέρνηση να επιβάλει τον ενιαίο φόρο ακινήτων, αν δεν της το επέβαλε η τρόικα.

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Διογένης 03/11/2013 15:49:30

   η κατ’ ουσίαν αντιμνημονιακή πολιτική Σαμαρά...

   Πού την βλέπεις την "αντιμνημονιακή πολιτική Σαμαρά", Διογένη; Προσπαθείς να κάνεις το μαύρο άσπρο; Έλεος, ρε φίλε!

 32. yianna avatar
  yianna 02/11/2013 21:09:55

  Τα σχέδια αποσταθεροποίησης χρηματοδοτούνται από εγχώριους χρηματοδότες που τα έχουν βρεί σκούρα. Τα χρήματα είναι πολλά που έχουν δώσει οι δανειστές ώστε να αφήσουν γεγονότα σαν του Φύσσα και τα προχθεσινά να επηρεάσουν το κλίμα. Όποιος ξέρει πως λειτουργούν οι αγορές κατανοεί απολύτως το σκεπτικό μου.

 33. Κωστας avatar
  Κωστας 02/11/2013 21:55:33

  Αποσταθεροποιηση δεν γινεται με 2 δολοφονιες.Αν γινει θα φταιει το 30% της ανεργιας οι απιστευτοι φοροι και οι κατασχεσεις σπιτιων οπως στην ξανθη ενος ζευγαριου ανεργων για 1700 ευρω χρεος κοινοχρηστων.Οταν θα καταλαβει η κοινωνια οτι με αυτη την πολιτικη δεν βγαινει πουθενα τοτε να φοβαστε την οργη του κοσμου που σημερα απλα δεν εκδηλωνεται.

 34. Greg avatar
  Greg 02/11/2013 22:39:34

  Απλά "έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν".

 35. Greg avatar
  Greg 02/11/2013 22:41:30

  Ποιός την έχασε να τη βρει ένας κενόδοξος φθηνός πολιτικάντης σαν αυτόν;

 36. Tassos avatar
  Tassos 02/11/2013 23:45:02

  Τι είδους "εμφύλιος" είναι αυτός? Μιλάμε για δράση περιθωριακών εγκληματικών συμμοριών, όχι μεγάλων τμημάτων του Ελληνικού Λαού.

 37. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 03/11/2013 00:26:30

  Τα πράγματα είναι απλά: Από τη δεκαετία του '40 πάρα πολλοί άνθρωποι με την συγκεκριμένη ιδεολογία δεν έχουν αλλάξει καθόλου. Μα καθόλου... Αν μπορούσαν, θα μας σκότωναν όλους τους "αντιδραστικούς" σαν σκυλιά....

 38. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 03/11/2013 00:29:11

  Μάλλον το ανάποδο της "αποπληθοριστικής αριστεράς"...

 39. Tassos avatar
  Tassos 03/11/2013 07:23:18

  Το λάθος ήταν ότι το '45 λόγω της κομμουνιστικής ανταρσίας δεν πρόλαβε το κράτος να κρεμάσει όλους τους ταγματασφαλίτες τύπου Παπαδόπουλου και Ντερτιλή και τους ξαναβρήκαμε μπροστά μας 20 χρόνια αργότερα και θέριεψε η Αριστερά σε αυτόν τον τόπο. Είτε ακροδεξιός είσαι είτε ακροαριστερός τα ίδια ..."μυρωδικά" είσαι.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Tassos 03/11/2013 10:23:18

   Καλά, εσύ είσαι μυρωδικό τύπου "εκδρομή Μυκόνου της ΟΝΝΕΔ", οπότε μην περιμένεις να καθήσω να ασχοληθώ με τα εμβριθή λεγόμενα...

 40. zagr avatar
  zagr 03/11/2013 08:58:19

  Δεν υπάρχει περίπτωση η ΧΑ να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο. Δεν έχει καμία τέτοια εμπειρία. Το αναποδογύρισμα πάγκων και οι φάπες σε λάθρο δεν έχουν καμία σχέση με εγκλήματα ειδεχθή σαν το χθεσινό. Το μαχαίρωμα του Φύσσα ήταν μοναδική εξαίρεση του κανόνα που σαν δολοφονία όμως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί ποιοτικά ίδια με τις χθεσινές. Τρομοκρατία στην Ελλάδα υπήρχε και θα υπάρχει μόνο από το ένα άκρο. Να μην το ξεχνάμε αυτό. Και η όποια συσχέτιση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα με την ΧΑ (ως το άλλο άκρο) μόνο καλό κάνει στην ΧΑ, διότι ο κόσμος που τα βλέπει εξαγριώνεται όλο και περισσότερο και εάν δεν εκτονωθεί μέσω επεισοδίων θα το κάνει σίγουρα στην κάλπη..

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ zagr 03/11/2013 10:25:23

   O Ρουπακιάς δεν ήταν τρομοκράτης, ένας λούμπεν τύπος ήταν, κουκουές που τα τελευταία χρόνια πήγε στη ΧΑ, διότι η ΧΑ, ελέω κρατικής χορηγίας, πήγε να μιμηθεί το πελατειακό ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής (κλασική ελληναράδικη δοκιμασμένη συνταγή).

   • zagr avatar
    zagr @ ΒΙΣ 03/11/2013 11:04:25

    Συμφωνώ απόλυτα. Όπως και νάχει όμως καλύτερα ένα εθνικιστικό "ΠΑΣΟΚ" στη βουλή παρά να μην ακούγεται καμία πατριωτική φωνή στην πολιτική ζωή του τόπου.

 41. MCA avatar
  MCA 03/11/2013 09:27:11

  Το πιθανότερο είναι αυτό που φαίνεται.
  Έλληνες ακροαριστεροί δηλαδή, τρομοκρατική οργάνωση τύπου σέχτας ή η ίδια.

 42. Ταξιδιωτης avatar
  Ταξιδιωτης 03/11/2013 09:39:47

  Αυτο που θα επρεπε να αναρωτηθουν πολλοι ειναι γιατι η μοναδικη χωρα στην Ευρωπη που εξακολουθει να υπαρχει ακομα τρομοκρατια που να συνδεεται με την ακρα αριστερα οταν σε αλλες χωρες επαψε να υπαρχει αυτο το φαινομενο της ακροαριστερης τρομοκρατιας μετα την πτωση του υπαρκτου σοσιαλισμου.(Στην Ιταλια μια οργανωση δρα και αυτη σπανιοτατα.).

  Μηπως οι οργανωσεις αυτες χρησιμοποιουνται για να εκβιαζονται κυβερνησεις απο εξωθεσμικα κεντρα;

  Θυμιζω μια τρομοκρατικη ενεργεια το 2009.
  Λιγη ωρα πριν την ομιλια Καραμανλη στο Πεδιον του Αρεως, τοποθετειται εκρηκτικος μηχανισμος σε καδο απορριματων στην οδο Γκυιλφορδου λιγα μετρα απο τους συγκεντρωμενους.
  Τι νοημα εχει μια τετοια ενεργεια λιγες μερες τις εκλογες;Δεν χτυπησαν προσωπο αλλα ουσιαστικα εστειλαν μυνημα σε ενα κομμα εν οψει των εκλογων.

  • maverick avatar
   maverick @ Ταξιδιωτης 04/11/2013 17:33:43

   "Αυτο που θα επρεπε να αναρωτηθουν πολλοι ειναι γιατι η μοναδικη χωρα στην Ευρωπη που εξακολουθει να υπαρχει ακομα τρομοκρατια που να συνδεεται με την ακρα αριστερα οταν σε αλλες χωρες επαψε να υπαρχει αυτο το φαινομενο της ακροαριστερης τρομοκρατιας μετα την πτωση του υπαρκτου σοσιαλισμου."

   Η απάντηση είναι απλή. Γιατί δεν υπήρξε καμία ελληνική κυβέρνηση που να έχει την πολιτική βούληση, να εξαρθρώσει άπαξ δια παντός, το φαινόμενο της τρομοκρατίας από τη χώρα, για πολλούς και διάφορους λόγους...

   • Ταξιδιωτης avatar
    Ταξιδιωτης @ maverick 04/11/2013 19:41:01

    Αυτο ειναι γνωστο περι ελλειψης βουλησεως.Αλλα δεν ειναι απλη η εξηγηση του γιατι δεν ειχαν την βουληση και δεν αρκει να εξηγησει το προβλημα.Και σωστα λες οτι ειναι διαφοροι οι λογοι.
    Το οτι ο Μαζιωτης δεν εχει βρεθει δεν εχει να κανει με καμια ελλειψη βουλησεως απο πλευρας κυβερνησεως.
    τα μελη της 17Ν συννεληφθησαν το 2003 και απο τοτε για καποιο διαστημα δεν υπηρξε προβλημα με την τρομοκρατια.τοτε πολλοι διαβεβαιωναν οτι το φαινομενο της τρομοκρατιας τελειωσε στην Ελλαδα μεχρι που ειχαμε την εμφανιση διαφορων τρομοκρατικων οργανωσεων.Εαν to 2003 που εγιναν οι συλληψεις υπηρξε η βουληση εστω και μετα απο 20 χρονια δρασης γιατι να μην υπηρχε και μετα;
    Δεν ειναι μονο θεμα ελλειψης βουλησεως,εχει να κανει με πολλα αλλα.

 43. lala avatar
  lala 03/11/2013 10:16:11

  Μπορούμε από την ανικανότητά μας να σταθεροποιηθούμε και μόνοι μας δε χρειάζεται να πονοκεφαλιάσουν "σκοτεινά κέντρα, μυαλά κλτ" .
  Ας θυμηθούμε την 17 Νοέμβρη και τις περίτεχνες αναλύσεις επί χρόνια :ορισμός βίας, επίπεδα, κέντρα, αρχηγός (βιβλία, μπουρδολογίες κτλ).΄Ενα τυχαίο γεγονός στον Πειραιά μετά από 30 χρόνια και βρέθηκε η αρχή του νήματος !
  Πάντως γεγονός είναι ότι η φοβερή αυτή εκτέλεση των δυο νέων δεν έχει προηγούμενο και δεν έχει επαρκώς καταδικαστεί από την κυβέρνηση: Δίπλα στο αστυνομικό τμήμα δυο νεκροί νέοι έξω από ένα γραφεία κόμματος (αντιπροσωπευόμενο στη Βουλή και χαρακτηριζόμενο από την κυβέρνηση εγκληματική οργάνωση , περιμένοντας βεβαίως την απόδειξη από τη Δικαιοσύνη) μήπως να περιμένουμε να αποδειχθεί το ξεκαθάρισμα λογαριασμών; Μπορεί να έχει δίκιο ο κ. Δένδιας ...ας περιμένουμε λοιπόν μπορεί να μην χρειάζεται και να ανησυχούμε τόσο !

 44. lala avatar
  lala 03/11/2013 11:15:06

  σημ: διορθώνω το ' σταθεροποιηθούμε ' σε αποσταθεροποιηθούμε.

 45. KΩΣΤΑΣ avatar
  KΩΣΤΑΣ 03/11/2013 15:32:03

  Oποιος ξαναδιαβάσει την ιστορία του Ελληνικού κράτους απο το 1821 και μετά με τις λεπτομέρειες και οχι Εθνικιστικές κορώνες , θα διαπιστώσει οτι είναι γεμάτη πολιτικά πάθη και μίσος και διχασμούς και εμφυλίους.Μόνο το γεγονός ότι το 1945 όλος ο κόσμος προσπαθούσε να συνέλθει απο τις καταστροφές του παγκοσμίου πολέμου και εμείς κάναμε άγριο εμφύλιο έστω με ευθύνη των αριστερών αλλά Ελληνες ήταν και αυτοί.Αναβιώνουν τα πάθη και τα μίση με την βοήθεια της τρομερής οικονομικής κρίσης.

 46. GLAD avatar
  GLAD 03/11/2013 20:25:08

  Αλήθεια , δεν ακούσαμε κανέναν (ακόμη τουλάχιστον) να μας επαναλάβει το πόσο "ανιστόρητη" είναι η "θεωρία των δύο άκρων".
  Βέβαια δύο "φοβερές προσωπικότητες" της Αριστεράς , σχολιάζοντας τις δολοφονίες είπαν ήδη τις γνωστές κομμουνιστικές κοτσάνες τους :
  Πρώτη η έχουσα το ακαταλόγιστο κυρία Κανέλη μας επανέλαβε το προσφιλές κουκουέδικο περί "προβοκάτσιας" και δεύτερος ο γίγας της οικονομικής επιστήμης κύριος Δραγασάκης μας υπενθύμισε ότι "δυστυχώς η Χρυσή Αυγή άρχισε πρώτη".
  Περιμένατε τίποτε άλλο ?

 47. nikos avatar
  nikos 04/11/2013 13:11:56

  Εχεις τήν εντύπωση ότι τά μπαφοαναρχικά τσόλια που δολοφονούν τόσα χρόνια σέ αυτή τήν χωρα κάνουν τόσο σύνθετες σκέψεις ??
  Νά θυμίσω τήν 10 ετία τού 80 τι εγραφαν γιά τήν 17Ν .............μεχρι εξωγηινους ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.