#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/01/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΔΥ του ενιαίου avatar
  ΔΥ του ενιαίου 25/01/2013 08:21:36

  ΔΕΝ μπορεί ο Αθηναίος πολίτης να είναι ΟΜΗΡΟΣ των ακραίων συνδικαλιστών του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, άμεση απόλυση όσων δεν επιθυμούν να εργαστούν και να λειτουργήσουν πάλι το ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ (για το ΤΡΑΜ δεν με ενδιαφέρει γιατί ΔΕΝ το χρησιμοποιούν εργαζόμενοι).
  Η κυβέρνηση να βρεί άμεσα εργαζόμενους που θέλουν να εργασθούν και να μην παρανομούν για την λειτουργία των ΜΜΜ για το καλό της οικονομίας.

  • Vagelis2 avatar
   Vagelis2 @ ΔΥ του ενιαίου 25/01/2013 09:27:42

   Και θα βει πάρα πολλούς αγαπητέ! 1.500.000 άνεργοι, ανάμεσά τους νέοι με προσόντα και μεταπτυχιακά και διδακτορικά είναι έτοιμοι να προσφέρουν ακόμα και δωρεάν τις υπηρεσιες τους για τη σωτηρία της πατρίδας. Ο κ. Δούκας είχε μιλήσει εσχάτως για την αναγκαιότητα της δωρεάν εργασίας των ανέργων προς όφελος όχι μόνο της οικονομίας (όπως πολύ σωστά αναφέρεις) αλλά και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα. Είμαι σίγουρος πως η πρότασή του θα βρει θερμούς υποστηριχτές ανάμεσα στους σκεπτόμενους και πατριώτες Έλληνες.

   • η Μ.Λ. avatar
    η Μ.Λ. @ Vagelis2 25/01/2013 10:04:50

    Επιθυμείτε δηλαδή μια κοινωνία όπου το παιδί σας με διδακτορικό να οδηγεί λεωφορείο; Γι αυτήν την κοινωνία αγωνίζεστε;

    • Vagelis2 avatar
     Vagelis2 @ η Μ.Λ. 25/01/2013 12:02:43

     Ναι, γιατί όχι? Με κίνδυνο να θεωρηθώ κομμουνιστής, από πότε η διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων των ανθρώπων και η μόρφωση πρέπει να συμβαδίζει με την κατάκτηση θέσεων ανάλογης εργασίας? Όπου υπάρχει επιχειρηματική ανάγξη αγαπητή θα δουλέψεις. Έτσι είναι η ελεύθερη αγορά. Γι΄ αυτό απελευθερώνουμε τα επαγγέλματα και ανοίγουμε τα πάντα στον ανταγωνισμό του κεφαλαίου.

   • Kostas nikolaou avatar
    Kostas nikolaou @ Vagelis2 25/01/2013 10:12:17

    Ελπίζω να μιλάς ειρωνικά. Ο κ. Δούκας που ξυνόταν στα έδρανα χάρισε κάποιο μισθό του για την πατρίδα?
    πως γίνετε αυτή την έρμη την πατρίδα να την θυμόμαστε μόνο όταν είναι να δουλεύουμε τζαμπα, να μας κόβονται μισθοί συντάξεις κτλ?
    τι θα λέει άραγε η έρμη η πατρίδα όταν βλέπει να την ξεπουλάμε στους μογγόλους? όταν την συγκυβερνούμε με τον μπίστη και την ρεπούση ( γνωστοι λάτρεις της πατρίδας βρε)?

    • Vagelis2 avatar
     Vagelis2 @ Kostas nikolaou 25/01/2013 10:31:05

     Ειρωνικά? 1,5εκ (κουράζομαι να γράφω τα μηδενικά) άνθρωποι αναμένουν καρτερικά να τους βγάλει από το αδιέξοδο η κυβέρνηση Σαμαρά και μου λες αγαπητέ ότι μιλάω ειρωνικά? Και τζάμπα θα δουλέψεις και την πατρίδα θα ξεπουλήσεις ( και σε μογγόλους αν είναι ανάγκη όπως είπε στη συνέντευξή του ο κ. Στουρνάρας για πώληση σε τούρκους ελέω παγκοσμιοποίησης με κάθε τρόπο κλπ κλπ) . Όλα θα τα κάνεις προκειμένου να σώσεις την κοινωνία και να την πας μπροστά. Τους Ανθρώπους. Μετά, πατρίδα σου θα είναι η ΟΝΕ. Θα ζούμε ευτυχισμένοι σαν μια μεγάλη οικογένεια στην Ευρώπη των Λαών.
     Ο κ.Δούκας δε χρειάζεται να χαρίσει μισθό.
     Σύμφωνα με την προς Ρωμαίους επιστολή του απ.Παύλου, κεφ ιγ με τιτλο "Τα καθηκοντα του χριστιανου προς το κρατος",
     (στιχ1)ΚΑΘΕ εξουσια ειναι θεοπνευστη, και (στιχ.2) "Ωστε εκείνος που απειθει εις την εξουσιαν εναντιωνεται εις την διαταγην του Θεου (και ο κ. Σαμαρας ζήτησε τη βοήθειά Του) . Όσοι δε εναντιώνονται, θα λάβουν εις τον εαυτόν τους την πρέπουσαν τιμωρίαν"
     στιχ6. "... είναι δικαία η υποταγή αυτή (στους άρχοντες), δι' αυτό και πληρώνετε φόρους προς συντήρησιν των αρχόντων. Διότι είναι υπηρέται Θεού, οι οποίοι αφίνουν κάθε άλλον ιδιωτικόν τους έργον και ασχολούνται αποκλειστικά με την δημοσίαν υπηρεσίαν".

     Άκους εκεί "ειρωνικά"... Ξυπνάτε και σεβαστείτε την εξουσία πριν είναι πολύ αργά!

     • Μάλιστα.... avatar
      Μάλιστα.... @ Vagelis2 25/01/2013 10:47:20

      Δούλεψε εσύ τσάμπα και άμα είναι καλά φώναξε μας

     • chrisss90 avatar
      chrisss90 @ Μάλιστα.... 25/01/2013 14:08:13

      Αν δεν ήσουν τόσο κάφρος θα καταλάβαινες πως ο Δούκας δεν είπε να δουλεύεις τσάμπα..είπε να παίρνεις επίδομα εργασίας και όχι ανεργίας, για να βοηθάς το κοινωνικό σύνολο αντί να κάθεσαι και να περιμένεις να βρεις δουλειά και δεύτερον για να βελτιώνεις το βιογραφικό σου και να μην είσαι για χρόνια εκτός αγοράς..

     • liapis avatar
      liapis @ Μάλιστα.... 27/01/2013 01:03:08

      kalos!!!

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Vagelis2 25/01/2013 14:36:16

      Τήν Πατρίδα κύριε Βαγγέλη θά ξεπουλήσεις γιά νά...τή σώσεις!!;;!!;;
      Ὅλα αὐτά θά τά κάνεις γιά νά σώσεις τήν κοινωνία καί νά τήν πᾶς μπροστά;
      Τόν ἑαυτό σου νά σώσεις,θά ἐννοεῖς...

   • Ανώνυμος avatar
    Ανώνυμος @ Vagelis2 25/01/2013 10:55:32

    Το τζάμπα πέθανε

  • Stef avatar
   Stef @ ΔΥ του ενιαίου 25/01/2013 13:04:36

   Άμεση απόλυση όλων και να προσληφθούν άνεργοι με 400 ευρώ μικτά! Λιγότερα λεφτά, λεφτά για όλους!!! (εξαιρούνται οι κατέχοντες, οι φοροδιαφεύγοντες και η κλεπτοκρατία τους).

  • Αντίθεσις avatar
   Αντίθεσις @ ΔΥ του ενιαίου 25/01/2013 18:23:45

   > Η κυβέρνηση να βρεί άμεσα εργαζόμενους που θέλουν να εργασθούν και να μην παρανομούν για την λειτουργία των ΜΜΜ για το καλό της οικονομίας.

   Ας μην υπερβάλλουμε ή γενικεύουμε. Πόσοι είναι οι κάτοχοι άδειας οδήγησης συρμού που δεν εργάζονται ήδη στο αντικείμενο, για να τους "βρει άμεσα η κυβέρνηση"; Πόσοι υποψήφιοι νέοι εργαζόμενοι γνωρίζουν το λογισμικό τηλεεποπτείας;

   Η χρήση μη πιστοποιημένων εργαζομένων δύναται να ακυρώσει τα όποια αιτήματα αποζημίωσης από τις καλύπτουσες τα μέσα ασφαλιστικές εταιρείες σε περίπτωση ατυχήματος. Νομίζετε πως ο κάθε υπουργός, γενικός γραματέας ή διευθυντής ΔΕΚΟ θα επιθυμούσε να καθίσει στο εδώλιο (ή να πληρώσει αποζημιώσεις αστικής ευθύνης από την _ιδιωτική_ περιουσία του) για κάτι τέτοιο, επειδή υπέγραψε την σχετική απόφαση;

 2. Ραβινος avatar
  Ραβινος 25/01/2013 08:37:42

  Ειναι ηλιου φαενωτερον η διαπιστωση σας για το σχεδιο αποσταθεροποιησης της Κυβερνησης με μπροσταρηδες τους εξτρεμιστες του ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σταματοπουλους ,Διαμαντοπουλους ,Φωτοπουλους ,Παναγοπουλους και Σια .Ηθελα ναξερα αυτοι οι εργαζομενοι στα ΜΜΜ της ΔΑΚΕ τι κανουν ?Τοσο πολυ τους εχει εκμαυλισει η προπαγανδα των Λαφαζανηδων και λοιπων συριζαυγητων ?Δεν βλεπουν που το πανε ακαομη και με την παραλαβη των φυλλων πορειας ?Δεν εχουν παει στρατιωτες για να νοιωσουν τι σημαινει φυλλο πορειας ?Δεν καταλαβαινουν οτι οι πολιτες αγαμακτουν με τα καμωματα τους και στρεφονται προς πιο αυταρχικες λυσεις τυπου ΧΑ η οποια κανει το παπι και δεν μιλαει γιατι εισπραττει την επιθυμια του κοσμου για ταξη και πειθαρχια που αυτη επαγγελεται με αυταρχικο τροπο ?Ουτε ρουπι πισω Σαμαρα ειμαστε μαζι σου και σ'αυτην την μαχη στον πολεμο εισοδου της Ελλαδας στον κοινωνικο ,οικονομικο,πολιτικο πολιτισμο της Ευρωπης .Εδω εφτασε η Πορτογαλλια με την εφαρμογη οσων εχει συμφωνησει να βγει στις αγορες και να δανειστει κεφαλαια κι εμεις ασχολουμεθα με τον Σταματοπουλο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ που νομιζει οτι το Μετρο,Τραμ,ΗΣΑΠ ειναι περιουσια που κληρονομησε απο τον παππου του ! Α ρε Ελλαδα και διηγωντας τα να κλαις!

  • someone avatar
   someone @ Ραβινος 25/01/2013 10:05:45

   ξεχασες την υποψηφια βουλευτη της νδ ΤΣΑΡΤΣΙΔΟΥ ΜΑΡΘΑ και αυτη στο σχεδιο αποσταθεροποιησης ΕΙΝΑΙ με κοδικο ονομα μανταμ ΜΑΝΤΟΝΑ

  • Nike avatar
   Nike @ Ραβινος 26/01/2013 00:30:38

   ----Ηθελα ναξερα αυτοι οι εργαζομενοι στα ΜΜΜ της ΔΑΚΕ τι κανουν?

   Ετοιμάζουν υποψηφιότητες με τον... Καμμένο (να μην σου πω με τον ΣΥΡΙΖΑ!)

   "... Η επιμονή και η αδιαλλαξία όμως του αρμόδιου Υπουργού και της συγκυβέρνησης να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την επιβολή των καταστροφικών και εξοντωτικών μειώσεων των μισθών των εργαζομένων, οι οποίες διαλύουν τις οικογένειες τους, οδήγησε σε τυφλή σύγκρουση.

   Δυστυχώς, ο μόνος δρόμος για την ομαλή αποκλιμάκωση της έντασης και της επίτευξης εργασιακής ειρήνης δυναμιτίστηκε από την απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει τους εργαζόμενους της ΣΤΑ.ΣΥ .

   Ως εκ τούτου, η ελπίδα ότι θα επικρατούσε σύνεση και λογική δεν ευοδώθηκε.

   Ο ηθικός αυτουργός της απόφασης, ο ανάλγητος και αλαζών Υπουργός Οικονομικών, αρχιτέκτονας της δημιουργικής λογιστικής την οποία συνεχίζει, επέβαλε τελικά την άποψη του στην Κυβέρνηση.

   Δεν παρανομούν οι εργαζόμενοι που διεκδικούν την υπογραφή ΣΣΕ και την ισχύ βασικών και θεμελιωδών δικαιωμάτων τους.

   Αυτοί που παρανομούν είναι όσοι παραβιάζουν τα συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων, το Διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

   Καλούμε την Κυβέρνηση να μην υλοποιήσει το μέτρο της επίταξης και να προχωρήσει άμεσα σε διάλογο για την εξεύρεση λύσης με υπογραφή Σ.Σ.Ε.

   Εάν αυτό δεν γίνει, τα συνδικάτα είναι αναγκασμένα να προκηρύξουν άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούν», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ.............

 3. G avatar
  G 25/01/2013 08:45:38

  Ηταν απολυτα αναμενομενο να συμβει αυτο.. Η κυβερνηση επρεπε να το περιμενει και οι απεργιες θα παρουν την μορφη χιονοστιβαδας. Εδω πρεπει η κυβερνηση να δειξει την πυγμη της. Αλλωστε μεχρι τωρα κανεις δεν εχει απολυθει απ'το δημοσιο.. Μονο ο ιδιωτικος τομεας ματωνει...

 4. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 25/01/2013 08:53:30

  Ο οικονομικός ,κοινωνικός και πολιτικός πολιτισμός στη χώρα της Μέρκελ που με ανοιχτό το στόμα θαυμάζει κάποιος σχολιαστής έφερε τουλάχιστον στον τελευταίο πόλεμο την ολοσχερή καταστροφή του πιο μεγάλου μέρους της ευρωπαικής ηπείρου ως ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και μία ανθρώπινη καταστροφή σε πολλές χώρες και στην πατρίδα μας που όμοιά της δεν ξανάδε η ή πειρος. Και σήμερα με την πολιτική του Βερολίνου επέρχεται λόγω των μνημονίων μία ολοσχερής οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Όποιος θέλει να πάρει το μέρος των πλουτοκρατών τραπεζιτών της τρόικας ας το κάνει. Οι υπόλοιποι θα δούμε με τι τρόπο θα πετάξουμε αυτά τα σκουπίδια από τη χώρα μας.

 5. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 25/01/2013 09:03:53

  Απόλυση υπάρχουν 1500000ανεργοι που θέλουν να δουλέψουν

  • freggata avatar
   freggata @ Διηνεκης 25/01/2013 12:55:24

   ΑΜΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ.....

  • freggata avatar
   freggata @ Διηνεκης 25/01/2013 13:01:51

   ΤΟΥΣ 1,5 εκ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ? ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ? ΑΝ ΑΥΤΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ.

   • dim avatar
    dim @ freggata 25/01/2013 14:36:55

    Αυτό που σου διαφεύγει ειναι ότι τα κόμματα που μας έφεραν εδώ: α) δεν είναι μόνο τα κόμματα που κυβέρνησαν, αλλά και η αντιπολίτευση, με την άρνηση της, τις πιέσεις της κλπ, και β) τα κόμματα που κυβέρνησαν τώρα δείχνουν σαφέστατη πρόθεση (ειδικά για το Σαμαρά μιλάω, που δε κυβέρνησε ο ίδιος, αλλά το κόμμα που τώρα ηγείται, αλλά τέλοσπάντων...) να τελειώνουν με όλα αυτά που μας έφεραν ως εδώ, ενώ αντίθετα αυτοί που καλύπτουν, υποστηρίζουν και υιοθετούν όλα αυτά που μας έφεραν εδώ είναι ο Σύριζα κατα κύριο λόγο....

 6. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 25/01/2013 09:10:23

  Ρε μπας κ´ επαναλαμβανετε το παιχνίδι που παίχτηκε κατα κυβερνήσεις Καραμανλή φωτιές ταραχές κτλ. Τότε ήταν οι αγωγοί τώρα είναι η ΔΕΠΑ ΔΕΦΚΑ πολλή ατιμοι Αυτοί οι αριστεροί πουλαν τη χώρα μας για Λίγη εξουσία ΣΥΡΙΖΑ τσιριζα ξυριζα καλύτερα να σου βγει το μάτι παρα το όνομα

 7. Γιάννης Μ. avatar
  Γιάννης Μ. 25/01/2013 09:12:03

  Τα δύο από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης ήσαν αυτοί που τους διόρισαν κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Επί της ουσίας, δεν ξέρω αν υπάρχει σχέδιο ή αν ο αρθρογράφος βλέπει φαντάσματα καθώς είναι ηλίου φαϊνώτερο ότι κάποιοι θα ααντιδρούσαν προκειμένου να διατηρήσουν τους μισθούς τους.
  Όπως και να έχει η κατάσταση αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο κόσμος στην πειοψηφία σύμφωνα με την εκτίμησή μου αν και ταλαιπωρείται δεν αντιδρά με λογικές μηδενισμού και κοινωνικού αυτοματισμού
  Αναμφίβολα απ την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα δημιουργήθηκαν μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και συντεχνίες προνομιούχων στον ευρύτερο κλάδο του δημοσίου. Φτάσαμε σε σημείο απλοί εργάτες να αμοίβονται πολλαπλάσια από επιστήμονες. Αυτό δεν αλλάζει σε μια νύχτα με την ψήφιση εντός νομοσχεδίου, όταν επιβλήθηκε ως βίωμα και κοινωνική συνθήκε για πάνω από 30 χρόνια από ΠΑΣΟΚ κυρίως αλλά και ΝΔ. Έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες.

  Το ότι μέχρι τώρα ματώνει κυρίως ο ιδιωτικός τομέας είναι πικρή αλήθεια όμως το να προστεθούν στον μεγάλο κατάλογο των ανέργων κάποιοι ακόμα δε νομίζω ότι είναι λύση. Θα πρέπει να δωθούν λύσεις στις κατευθύνσεις της καλύτερης και ευέλικτης οργάνωσης καθώς και στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

  • Γιάννης Μ. avatar
   Γιάννης Μ. @ Γιάννης Μ. 25/01/2013 09:33:00

   διόρθωση : φαεινότερο (το σωστό)

 8. okanenas avatar
  okanenas 25/01/2013 09:27:39

  Το παραμύθι και η κλάψα κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Εάν από το 2009 απολύονταν 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι το χρόνο αυτή τη στιγμή θα ήμασταν πλεονασματικοί. Αντί αυτού επέλεξαν να ισοπεδώσουν τη μεσαία τάξη και να δημιουργήσουν 800.000 νέους ανέργους.
  Δεν πρόκειται να αποσταθεροποιηθεί καμία κυβέρνηση γιατί η κυβέρνηση είναι όλοι αυτοί που σήμερα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των απεργιών, πάντα ήταν.

 9. Ελευθέριος Φ. avatar
  Ελευθέριος Φ. 25/01/2013 09:39:19

  Μάλιστα, από πότε τα μέτρα εξαθλίωσης που πάρθηκαν για τον κόσμο έγινε σχέδιο αποσταθεροποίησης;
  Οικογενειάρχες δεν έχουν να προσφέρουν ούτε καν τα απαραίτητα, πείνα, νοικοκύρηδες να τους παίρνουν τα σπίτια, παιδια πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο, κάδοι να τους ψάχνουν πέντε φορές την ημέρα για μια φέτα σάπιο ψωμί η μια σταγόνα λάδι.
  Βουλευτές και παρατρεχάμενοι να περνούν ζωή και κότα προκαλόντας συγχρόνως....

  Για ποιό σχέδιο αποσταθεροποίησης μιλάτε.

  Επιβάλεται να πέσει η κυβέρνηση και θα πέσει. Να το θυμάστε.

 10. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 25/01/2013 09:42:46

  Ψυχραιμία...Δεν θα πέσει ο καπιταλισμός απο τον σταματόπουλο .
  Εδώ ο μικρός αλέξης ειδε το φως το αληθινόν και εθαύμασε κιόλας το αμέρικα ντρίμ ,θα σταματήσει στο σταματόπουλο η νοικοκυροσύνη?
  Εντάξει, έγινε η επανάσταση, φρόντισαν να εκνευριστεί ο κόσμος μέσα στις βροχές και να ζητάνε όλοι τον σαμαρά να επέμβει και απο αύριο πάμε γιάλα.
  Η μεγάλη πλάκα όμως είναι με τους κατακαμμένους.. Που πήγαν να χωθούν τα παλληκάρια και οι λεβέντησσες?
  Δεν είδαν τα χρυσόαυαγα πως κρύβονται εντέχνως?
  Οι βλακείες των συνιστουσών και των ανταρτών κατά τα άλλα, απλά προσφέρουν πόντους στην κυβέρνηση και δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τον αλέξη να νοικοκυρευτεί.
  Περιμένει φαίνεται να πλησιάσει σε μονοψήφια ποσοστά και μετά να αποφασίσει να κυρηξει την νοικοκυροσύνη του.
  .
  Δεν αποσταθεροποιείται η κυβέρνηση απο τους ερασιτέχνες των επαναστάσεων .Μια χαρά θα της έρθει η επιβολή του δόγματος νόμος και τάξη...
  Με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια,και μάλιστα μακρυά καθήμενα το ένα απο το άλλο στα δεξιά και αριστερά.Τώρα πως κατάφεραν τα καυμένα να πέσουν και τα δυό με την ίδια τουφεκιά είναι αξιοσημείωτο..
  Εγεννήθη νέος αστήρ της δεξιάς ...Ποιός θα το περίμενε ότι ο δένδιας θα τα κατάφερνε τόσο καλά στην εφαρμογή του δόγματος νόμος και τάξη.

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ ορεσείβιος 25/01/2013 12:33:22

   Φίλε ορεσείβιε για άλλη μια φορά διαβάζεις το μυαλό μου. Περισσότερο κίνδυνο διατρέχει η κυβέρνηση από την αρρώστια της συνωμοσιολογίας, της αποτυχίας να κρατήσει καθαρό το μυαλό και τη σκέψη και της κλαψολογίας (πάντα με μια δόση "μυστικού ενεργειακού πολέμου" και "εξωτερικών συνωμοσιών" να μην ξεχνάμε και τους μύστες του ΚΚ junior) παρά από τους "επαναστάτες" τύπου Σταματόπουλου. Ως συνήθως ο πιο επικίνδυνος εχθρός είναι ο εαυτός μας.
   Χαιρετισμούς από τον κάμπο (προς το παρόν -αναγκαστικά- με άλλο όνομα)...

 11. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 25/01/2013 09:46:40

  Γιά τό άλλο σχέδιο πού κατέστρεψε τήν οικονομία καί, όπου νάναι, τή χώρα ( μέ τό 35% τού ενεργού πληθυσμού άνεργο) γιατί δέν μιλάτε;

 12. fitsoulas avatar
  fitsoulas 25/01/2013 09:50:51

  Και φυσικά, δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά γίνονται ενώ ετοιμάζεται η εκταμίευση των 9,2 δις και γίνονται σιγά σιγά κινήσεις για την ΑΟΖ!! Δηλαδή, ενώ η χώρα βρίσκεται στο καλύτερο της σημείο εδώ και χρόνια!!!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ fitsoulas 25/01/2013 17:38:30

   Μα αυτός είναι ο στόχος της αποσταθεροποίησης. Να μην περάσουμε την κρίσιμη καμπή και γυρίσει το πράγμα προς το θετικό πρόσημο. Γιατί τότε έχασαν όλοι όσοι μας θέλουν μικρούς αι αδύναμους. Και είναι πολλοί...

 13. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 25/01/2013 09:53:51

  Μα σοβαρά περιμένατε πως η Διαπλοκή, το κρατικοδίαιτο Σύστημα και οι πάσης φύσεως ανθέλληνες θα καταθέσουν τα όπλα τόσο εύκολα; Θα χρειαστεί να τους πολεμήσουμε , και στον πόλεμο χρειάζονται όπλα!

  Το πρώτο που πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ η σύνταξη και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ενός νομοσχεδίου "προστασίας του κοινωνικού συνόλου" , που να απαγορεύει ή να περιορίζει δραστικά το δικαίωμα σε απεργίες ή κινητοποιήσεις που βλάπτουν το κοινωνικό σύνολο και το εθνικό συμφέρον.

  Είτε μιλάμε για τη λειτουργία του Δημοσίου , είτε για κλεισίματα δρόμων από κάποιες κοινωνικές ομάδες, ή κατεβάσματα διακοπτών , ή συγκοινωνίες.

  Ένα νομοσχέδιο που να είναι προσαρμοσμένο στα σημερινά δεδομένα του κράτους και της Δικαιοσύνης (χωρίς περιθώριο για καθυστερήσεις και παραθυράκια) και με δρακόντειες διοικητικές (απόλυση) και ποινικές (ιδιώνυμο) κυρώσεις .

  Αυτό έπρεπε να έχει γίνει ΧΘΕΣ!

  • drider avatar
   drider @ ΣΤΕΛΙΟΣ 25/01/2013 12:23:05

   Σοβαρά; Ανθέλληνες αυτοί που απεργούν;

   Από όσα λίγα ξέρω το σύνταγμα προστατεύει και το δικαίωμα στην εργασία (αλλά είπαμε 25+% ανεργία ελέω μνημονίου) και το δικαίωμα στην απεργία (άλλα είπαμε επιτάξεις με επίκληση "εκτάκτων αναγκών").

   Αυτή η κυβέρνηση (αλλά και οι προηγούμενες) παραβιάζει και τις δύο αυτές προβλέψεις του συντάγματος.

   Επομένως πριν ξαναγράψετε για "ανθέλληνες" σκεφτείτε ποίοι είναι οι πραγματικοί φορείς των αντικοινωνικών συμπεριφορών - οι "πάνω" ή οι "κάτω";

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ drider 25/01/2013 13:31:35

    Δεν είπα πως οι απεργοί είναι ανθέλληνες. Δεν είναι ούτε ανθέλληνες ,ούτε...φιλέλληνες, το συμφέρον τους κοιτάνε!

    Τους (συγκεκριμένους) απεργούς τους κατατάσσω σε αυτό που λέω «κρατικοδίαιτο σύστημα». Η αναφορά σε ανθέλληνες αφορά διάφορους τύπου Σόρος που είναι σταθερά πίσω από οποιαδήποτε προσπάθεια μπαχαλοποίησης της Ελλάδας , είτε από το παλιό ΠΑΣΟΚ , είτε από το νέο (ΣΥΡΙΖΑ).

    Οσο για το δικαίωμα της απεργίας: το γνωστό παραμύθι ,όπου στην Ελλάδα απεργούν μόνο οι Δ.Υ ή οι υπο την ευρύτερη έννοια κρατικοδίαιτοι!

    Φίλε μου, σεβαστή η απεργία , που είναι το μόνο όπλο του εργαζόμενου απέναντι στην εργοδοσία. Αυτό όταν ο εργοδότης είναι ο χοντρός καπιταλίστας με το πούρο Αβάνας στο στόμα!

    Όταν όμως ο εργοδότης είναι το Δημόσιο, Ο ΛΑΟΣ τότε η απεργία τι είναι , όπλο εναντίον του λαού?

    Ναι, εκεί πρέπει να περιοριστούν τα δικαιώματα!

    • tsechos avatar
     tsechos @ ΣΤΕΛΙΟΣ 25/01/2013 15:10:48

     Δηλαδή φίλε καταδικάζεις την επέμβαση των ΜΑΤ στην Χαλυβουργία το καλοκαίρι;

     • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
      ΣΤΕΛΙΟΣ @ tsechos 25/01/2013 16:26:08

      Πονηρή ερώτηση!

      Σαφώς θα καταδίκαζα , αν η κινητοποίηση γίνονταν απο την πλειοψηφία των εργαζομένων. Δεν ξέρω όμως αν αληθεύει πως μια μειοψηφία εμπόδιζε με τη βία αυτούς που ήθελαν να δουλέψουν.

      Επίσης , θα καταδίκαζα αν οι απέργοί δεν έκλειναν την Εθνική Οδο!

   • dim avatar
    dim @ drider 25/01/2013 14:40:05

    Τι είναι οι υποστηρικτές του Ανταρσύα δηλαδή ? Φιλέλληνες ???

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ drider 25/01/2013 17:41:08

    Καλά πως γίνεται να το παίζεις νομιμόφρων και να μην ξέρεις τα βασικότερα στοιχεία του πολιτεύματος; Η κυβέρνηση με την επίταξη απλά εφάρμοσε την απόφαση του δικαστηρίου περί της μη νομινότητας της απεργίας. Το αντίθετο θα ήταν αναρχία. Όχι ότι δε μας αρέσει να το λέμε αυταρχισμό. Φτάνει η διαστρέβλωση και ο λαϊκισμός!

 14. Ερμής avatar
  Ερμής 25/01/2013 09:55:55

  Με τσαμπουκά δεν λύνετε τίποτα, με υποχωριτικότητα τα χάνεις όλα. Αυτό που χρειάζεται είναι συνεργασίες με τους εργαζομένους που δεν παίζουν πολιτικά παιχνίδι με εισαγγελείς που κάνουν την δουλειά τους με ασυμμαχίες με την κοινωνία. ¨Οχι πίσω όμως. ΄Οχι πίσω.Πίσω σημαίνει τέλος. Το 2008 έκανε πίσω ο Καραμανλής και τελείωσε!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ερμής 25/01/2013 17:42:07

   Σωστό! Θέλει στρατηγική...

 15. Χαρίκλεια avatar
  Χαρίκλεια 25/01/2013 09:58:37

  Ἄν ἀποσταθεροποιηθεῖ ἡ κυβέρνηση αὐτό θά τό ὀφείλει κυρίως στίς ἀπαράδεκτες καί λανθασμένες ἐπεμβάσεις τοῦ κ. Κεδίκογλου, ὁ ὁποῖος νομίζει ὅτι ἡ ἄσκηση πολιτικῆς εἶναι, τό ἐπί χαμηλοῦ ἐπιπέδου κουτσομπολιό. Καί ἀναρωτιέμαι δέν ὑπάρχει κανένας πιό ἔξυπνος ; Στήν οὐσία ὅ,τι κάνει ὁ κ. Σαμαρᾶς μέ πολύ κόπο, τό ἀποδομεῖ ὁ κύριος αὐτός. Κύριε Σαμαρᾶ. Ἔλεος.
  Κάντε τους καί ἕναν ἔλεγχο IQ ὅταν τούς ἀναθέτετε τέτοια σημαντικά πόστα.
  Δέν φταῖμε καί ἐμεῖς νά ὑφιστάμεθα τίς συνέπειες τέτοιων λαθῶν.

  • Nike avatar
   Nike @ Χαρίκλεια 26/01/2013 00:49:20

   Σωστό, αλλά ποιος τον πρότεινε και ποιος τον διόρισε σε αυτή την θέση;
   Από παρατρεχάμενος της Κορομηλά, κυβερνητικός εκπρόσωπος της πιο κρίσιμης κυβέρνησης, από ιδρύσεως ελλ. κράτους! Αυτός φταίει που τα'παιξε;

 16. η Μ.Λ. avatar
  η Μ.Λ. 25/01/2013 10:02:06

  Ποια είναι η σταθερή κυβέρνηση που φοβάστε μην αποσταθεροποιηθεί? Διυλίζουμε τον "κώνωπα" (συμφέροντα ομάδων εργαζομένων) και καταπίνουμε την "κάμηλον" (άγαρμπη συγκάλυψη ευθυνών για λίστα Λαγκάρντ, και όχι μόνο!). Ας ψάξουμε για το κεφάλι του ψαριού που βρωμάει! Πιστεύετε πραγματικά ότι για τα δεινά μας ευθύνη έχουν μόνο τα συντεχνιακά συμφέροντα; Ποιος τα ενίσχυσε και τα καλλιέργησε; Μήπως αυτοί που και τότε και σήμερα κυβερνούν;

  • liapis avatar
   liapis @ η Μ.Λ. 27/01/2013 01:20:49

   +++++++++++++++++++++++

 17. Vagelis2 avatar
  Vagelis2 25/01/2013 11:06:03

  Μα τζάμπα δουλεύουμε όλοι! Εδώ και χρόνια μάλιστα. Δεν το έχεις καταλάβει ακόμα?

  • Σικελιανος avatar
   Σικελιανος @ Vagelis2 25/01/2013 11:31:52

   Ρε Βάγγο τί πίνεις και δεν μας δίνεις?....
   ακου τι λεει ο ανθρωπος.... "να ζησουμε ευτυχισμενοι μεσα στην μεγαλη οικογενεια της Ευρωπης των λαων!!!!... παγκοσμιοποιημενοι και πουλημενοι σε Τουρκους... για σενα η εθνικη ιδιαιτεροτητα και ταυτοτητα δεν εχει καμια αξια?... δηλαδη δεν σε ενδιαφερει αν ξεπουληθουμε στους μακραιωνους δυναστες μας αφου εχουμε το οραμα της παγκοσμιοποιησης και της ευτυχους συμβιωσης ανευ πλεον εθνικου προσδιορισμου με τους ευρωπαιους εταιρους...
   ποτε ειδες την Ευρωπη των λαων για να την δεις στο μελλον...
   δεν βλεπεις οτι ολες οι ευρωπαικες χωρες κανουν τα παντα για το δικο τους αποκλειστικα οφελος?...
   δεν βλεπεις οτι σε ολες της Ευρωπαικες χωρες οταν πανε να αμφισβητηθουν τα δικα τους συμφεροντα αποκτουν εναν σοβινιστικο κυνισμο?...
   δεν βλεπεις οτι ακομα και τωρα η αποικιοκρατικες μεθοδοι ζουν και βασιλευουν?(πχ επεμβαση της Γαλλιας στο Μαλι για την τεραστια ποσοτητα χρυσου που εχει)
   Και ποιος σου ειπε οτι οι Ελληνες θελουμε να χασουμε την γλωσσα μας και τον δικο μας ξεχωριστο πολιτισμο που παταει πανω σε 2 γερα σκαρια.. το δυτικο και το ανατολικοβυζαντινο που μας γεμιζει με απιστευτο πλουτο?
   τωρα αν εσυ δεν νιωθεις Ελληνας αλλα μονο Ευρωπαιος πηγαινε αγορι μου γλυκο στην χωρα των Βισηγοτθων και ασε μας ησυχους με τα αντεθνικα οραματα σου περιτυλιγμενα με μπολικη δοση κυνικου νεοφιλελευθερισμου...

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ Σικελιανος 25/01/2013 11:59:01

    Αστειεύεται ο άνθρωπος!!!! Απαντήστε του στο ανάλογο ύφος και μην τσιμπάτε ταράζοντας άδικα το νευρικό σας σύστημα :-).

   • Vagelis2,5 avatar
    Vagelis2,5 @ Σικελιανος 25/01/2013 12:25:29

    Αγαπητέ "Σικελιανέ", δεν τα λέω εγώ τα περισσότερα, είναι αυτά που λέει ο κ.Στουρνάρας, ο κ. Δούκας κλπ της τρικομματικής κυβέρνησης του κ Αντώνη Σαμαρά που ουδέποτε διαψεύστηκαν. Άρα ισχύουν και είναι στο σχέδιο.

    Φίλε BLACKQUEEN, το νευρικό σύστημα πολλών βρίσκεται σε κατάσταση που θεωρεί αστεία αυτά που λέω εγώ αλλά θεωρεί σπουδαία αυτά που λέει η κυβέρνηση παρότι λέμε ακριβώς τα ίδια πράγματα.

 18. Kostas nikolaou avatar
  Kostas nikolaou 25/01/2013 11:08:29

  τώρα αγαπητέ σιγουρεύτηκα ότι μιλάς ειρώνικά. εκτός αν έχω την τιμή να μιλάω με τον βενιζέλο ( βαγγέλη εσύ)?
  αν δουλέψουν δηλαδή οι άνθρωποι τζάμπα ή με το εξωφρενικό ποσό των 500 ευρώ μικτά ( οι άνω των 25 ετών) και 400 μικτά ( οι κάτω των 25) θα σώσουν τον εαυτό τους και την πατρίδα?
  εμένα αγαπητέ πατρίδα μου είναι η ΕΛΛΑΔΑ και δεν μου αρέσει να ξεπουλιέτε πουθενά ( και κυρίως σε μογγόλους ). Δεν είναι ούτε η ΟΝΕ ούτε η ευρωπαική ενωση , ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης. Αν αυτά είναι τα όνειρα σας για την πατρίδα και για τους Ελληνες ευχαριστώ δεν θα πάρω

  • Vagelis2 avatar
   Vagelis2 @ Kostas nikolaou 25/01/2013 11:30:18

   χαχα, μα αγαπητέ μου φίλε, αυτά ακριβώς δε μας λέει και η κυβέρνηση??? Τα ίδια έγραψα αλλά πιο καθαρά!
   αχαχαχα μα είναι τόσο αστείο. Καταπίνουμε αμάσητο πολύ χοντρό δούλεμα!

 19. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 25/01/2013 11:12:13

  Ο Νικολόπουλος και ο Μανόλο τι γνώμη έχουν;
  Σοβαρά τώρα:
  Την κυβέρνηση την αποσταθεροποιεί πρώτα-πρώτα η πεισματική άρνησή της να φορολογήσει τους λιπαρούς πλούσιους φοροφυγάδες των "λιστών". Η πεισματική άρνηση να ανακτήσει την ιδιωτική υπεξαίρεση δημόσιων πόρων επί μία δεκαετία, τουλάχιστον.
  Την κυβέρνηση την αποσταθεροποιεί η πεισματική άρνησή της να εφαρμόσει άλλες πολιτικές κοινωνικής συνοχής. Όπως π.χ. δίκαιο και φιλο-επενδυτικό φορολογικό σύστημα (αντ' αυτού, ελαττώνει το φόρο των διανεμόμενων μερισμάτων, όχι όμως των επενδυόμενων κερδών). ¨Οπως π.χ. πραγματικό ενιαίο μισθολόγιο στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, με κλιμάκωση ανάλογα με το επίπεδο σπουδών (ΑΕΙ, ΜΕ....). Μπορώ να γράφω μέχρι το βράδυ...
  Την κυβέρνηση την αποσταθεροποιεί η πεισματική άρνησή της να σχεδιάσει πολιτικές διατηρήσιμης και βιώσιμης ανάπτυξης με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας.
  Τα λοιπά "αποσταθεροποιητικά", οι στρακαστρούκες των ανεγκέφαλων και οι ταλίμπανοι των ΔΕΚΟ Μεταφοράς, είναι απλώς τρίχες που έπεσαν στο χαλασμένο γάλα. Εντυπωσιάζουν, αλλά είναι χωρίς ουσία...

  • blue nile avatar
   blue nile @ Uncle Stgm 25/01/2013 12:07:56

   Συμφωνώ μαζί σου ότι η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει άλλες πολιτικές κοινωνικής συνοχής.
   Όμως η κατάσταση στο μετρό δεν είναι τόσο αμελητέα και παράλληλα με την επίταξη θα έπρεπε να ξεκινήσει κυβερνητική επικοινωνιακή αντεπίθεση.
   Είπαμε δεν πρέπει να επιβάλονται οριζόντια μέτρα αλλά η συμπίεση του μισθολογικού κόστους σε υψηλόμισθους είναι επιβεβλημένη.
   Δεν είναι δυνατό κάποιοι να θέλουν να διατηρούν τα προνόμια τους και παράλληλα να ζημιώνουν τόσο πολύ το μετρό που να πρέπει μετά να ανέβει η τιμή του εισιτηρίου.
   Αύξηση που θα πονέσει πιο πολύ τα χαμηλά εισοδήματα που ήδη πλήττονται...

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Uncle Stgm 25/01/2013 13:20:48

   Συμφωνώ Θείε, με γλυτώνεις από γράψιμο.
   Δεν πέφτει η κυβέρνηση από το Σταματόπουλο, ίσα-ίσα της δίνεται ευκαιρία να κάνει μεταρρυθμίσεις.

 20. greekfournaris avatar
  greekfournaris 25/01/2013 11:12:53

  ρε παιδιά δεν έχετε δίκαιο εκεί που λέτε ότι οι απεργίες εξυπηρετούν την αλλαγή ατζέντας σχετικα με σύριζα κλπ.
  δηλαδή όταν θα φύγει το θέμα από την επικαιρότητα θα αρχίσουν ξανά οι φιλολογικές συζητήσεις για βία και τρομοκρατία; και θέλετε να μου πείτε ότι αυτό απασχολεί το μέσο Έλληνα;
  Γενικότερα δε θύμαμαι ποτέ άλλοτε οι κινήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποτελούν αντικείμενο συζητήσεων κριτικής και να καθορίζουν την ατζέντα! Παραδοσιακά, η κριτική επικεντρώνεται στα της κυβέρνησης (αποφάσεις, σκάνδαλα κλπ) κι όχι στα άλλα κόμματα!
  Το μόνο που κάπως θα δεχόμουν είναι ότι το θέμα με τις απεργίες (και εννοείται τα περί τρομοκρατίας κλπ) λειτουργεί αποπροσανατολιστικά σχετικά με το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ. Εκεί το συζητώ...

 21. Λιογκος avatar
  Λιογκος 25/01/2013 11:14:11

  Τι δουλειά κάνεις? Λίπος υπάρχει πολύ?

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Λιογκος 25/01/2013 13:01:44

   Ελα ,σας αμολήσανε πάλι απο τον ΣΥΡΙΖΑ να γράφετε παπαριές στα μπλόγκς?

   Γιατί ρε φίλε , εμείς ερχόμαστε να σας ενοχλήσουμε στο μαγαζί σας στο Indymedia?

  • dim avatar
   dim @ Λιογκος 25/01/2013 14:39:09

   Λίπος πολύ πρέπει να έχουν αυτοί που απεργούν τώρα... 3.083 ευρώ το μήνα επί τόσα χρόνια δε μπορεί... Κάτι θα έχουν στην άκρη...

   • Λιογκος avatar
    Λιογκος @ dim 25/01/2013 17:23:04

    Αρκεί η ψεύτικη προπαγάνδα...και εμείς γνωρίζουμε πράγματα και καταστάσεις και τέτοια ποσά δεν έπαιζαν στο μετρό εκτός ίσως από κάποιους ελάχιστους διοικητικούς. Σε προκαλώ λοιπόν να μου αποδείξεις εάν πραγματικά ένας οδηγός συρμού έβγαζε τόσα λεφτά... εγώ λέω γνωρίζοντας κατηγορηματικά ΟΧΙ.

    • dim avatar
     dim @ Λιογκος 25/01/2013 17:58:03

     3.083 ο μέσος μισθός από τα επίσημα στοιχεία...

     Αν ήταν κάποιοι ελάχιστοι διοικητικοί που παίρνουν τόσα, τότε πως γίνεται να είναι αυτός ο μέσος όρος ? Μέση αμοιβή σημαίνει διαιρείς το μισθολογικό κόστος με το σύνολο των εργαζομένων... Αφού σε κάθε επιχείρηση ισχύει ο κανόνας της πυραμιδας, αυτό σημαίνει ότι οι αμοιβές της πλειοψηφίας βρίσκονται πιο κάτω μεν, αλλά πολύ κοντά στο μέσο όρο, αφού οι λίγοι αριμητικά που βρίσκονται στη κορυφή της πυραμίδας δε μπορούν να επηρεάσουν τόσο πολύ το συνολικό μέσο όρο...

     Κάτσε εσύ να υπερασπίζεσαι τους βολεμένους και τους παχυλά αμειβόμενους, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα χάνουν τη δουλειά τους ή πληρώνουν τεράστιους φόρους για να μπορέσει το έλλειμμα να μηδενιστεί… ένα έλλειμμα που στο συντριπτικό ποσοστό του οφείλεται στις τεράστιες σπατάλες στο δημόσιο τομέα… Και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα σπατάλης είναι αυτές οι προκλητικά υψηλές αμοιβές….

 22. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 25/01/2013 11:20:44

  Κατά βάση έχεις δίκιο.
  Θα πρόσθετα όμως ότι επι δεκαετίες, με ένθερμη σύμπνοια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και υπό τα χειροκροτήματα της "αριστεράς", η λιπαρή πλουυτοκρατία που βλέπουμε στις λίστες, μοιραζόταν τον λουφέ με την "εργατική αριστοκρατία" των ΔΕΚΟ, τις κομματικές συντεχνίες των διορισμών εκτός ΑΣΕΠ. Κανονική ταξική συμμαχία ήταν, στις πλάτες ημών, των κοινών εργαζομένων.
  ¨Οταν ο δάσκαλος παίρνει 650, ο καθηγητής 700, ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα με πτυχίο ΑΕΙ 550, αλλά ο απόφοιτος Δημοτικού της ΔΕΚΟ 1200, τι να πώ;
  Αυτή η κοινωνική παράγκα που έχτισε το αποτυχημένο πολιτικό σύστημα θέλει γκρέμισμα. Δεν ανακαινίζεται, δεν εκσυγχρονίζεται, δεν επισκευάζεται.

 23. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 25/01/2013 11:56:15

  1) ''Η αξιωματική αντιπολίτευση παίζει το δικό της παιχνίδι με τις απεργίες...''
  Αναμενόμενο. Στο ίδιο έργο θεατές τόσα χρόνια, πάντα η αντιπολίτευση αγκάλιαζε και αγκαλιάζει με απέραντη ''κατανόηση'' το οποιοδήποτε παράλογο αίτημα οποιουδήποτε, αρκεί να την εξυπηρετεί αυτό μικροκομματικά!! Τι ακριβώς στην πολιτική συμπεριφορά του Σύριζα, προοιώνιζε κάποια διαφορετική ....ποιότητα στον τρόπο που θα πολιτευόταν; Τίποτε απολύτως, μιάς και κατανοώντας πως θα διαχειριστεί χαχόλους, κινείται ως φιλόδοξος ηγέτης, χαχόλων. Πολύ φυσικό, αν αποδεχτούμε την οπορτουνιστική φιλοσοφία με την οποία αντιμετωπίζουν οι ''εκλεκτοί'' μας την πραγματικότητα.
  2) ''Φαίνεται, λοιπόν, υπάρχει ένα γενικευμένο σχέδιο «μπαχαλοποίησης» της πολιτικής ζωής ώστε να υπάρξουν εξελίξεις και εντός της κυβέρνησης.''
  Το φαινόμενο των γενικευμένων απεργιών, ήταν αναμενόμενο να υποκινηθεί αλλά και πιθανότατο να εκδηλωθεί κάποια στιγμή, με το ξεκίνημα της επιβολής των μέτρων του Γ΄ Μνημονίου. Ποιός αιφνιδιάστηκε; Από τον περασμένο χρόνο τα λέτε και τα λέμε εδώ μέσα, αλλά και τα διαβάζουμε παντού. Πάντα υπάρχει κίνδυνος γενικευμένης κοινωνικής αναταραχής, όταν οι πολίτες καταπιέζονται οικονομικά με τον απάνθρωπο τρόπο που οι Τρόϊκες, τα Μνημόνια κι οι τοκογλύφοι απαιτούν.
  Το ενοχλητικό, προσβλητικό και αδιανόητο, είναι οτι για μία ακόμη φορά, εν μέσω αυτού του αρνητικού για όλους περιβάλλοντος της μιζέριας και της φτωχοποίησης, στο ...κλαρί με το λάβαρο της ...αντίστασης, βγήκανε οι γνωστοί βολεμένοι κομματικοί σάλιαγκες και μας καλούν να συμπαρασταθούμε στη δίκαιη απαίτησή τους, να …εξαιρεθούν απ’ τη λαίλαπα!!! Βοήθα με φτωχέ, να μη σου μοιάσω δηλαδή. Μιλάμε για απίστευτη αναίδεια.
  Η λαϊκή εξέγερση ενάντια στις αβάσταχτες επιταγές των Μνημονίων, η κοινωνική απαίτηση για επιβολή δικαιοσύνης και προστασίας του δικαιώματος της αξιοπρεπούς ζωής ΟΛΩΝ, είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τον αηδιαστικό εκβιασμό συντεχνιών, με αίτημα την προνομιακή τους αντιμετώπιση από το κράτος-εργοδότη τους.
  Η επανάσταση που αξίζει να στηρίξουμε όταν θα έρθει η ώρα της, θα΄χει συλλογικά αιτήματα και κοινούς στόχους. Θα απαιτεί ανατροπή της υποβάθμισης της ζωής του συνόλου του Ελληνικού λαού και όχι την ‘’προστασία’’ των πειθήνιων, διορισμένων συμφεροντολόγων. Αυτός ο …’’αγώνας’’ είναι μία αναξιοπρεπής, εγωϊστική, συντεχνιακή διεκδίκηση, που απλά προσβάλλει και υποτιμά τη νοημοσύνη μας.
  Όσο για την τρικομματική κυβέρνηση, ας πάρουν κα τα τρία μέρη, τις ευθύνες τους. Το θέατρο σκιών σε λίγο, δε θα έχει θεατές. Κουραστήκαμε.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ BLACKQUEEN 25/01/2013 12:26:18

   Οι μέν τους διορίσανε (χωρίς ΑΣΕΠ και άλλες "περιττές" διαδικασίες - αυτές είναι μόνον για χαμηλόμισθους δασκαλάκους, για "ΔΙΑΣ χωρίς αλεξίσφαιρα γιλέκα" κτλ).
   Οι δε τους λένε τώρα "ευχαριστώ"...
   Εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Μήπως να τους απολύσουμε όλους μαζί, ευεργέτες και ευεργετηθέντες;

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ Uncle Stgm 25/01/2013 13:40:16

    Απελπισία Θείε η κατάσταση !! :-(
    Για την ώρα ''ΕΜΕΙΣ'', οι εκτός παιγνίων, συναλλαγών και αλληλοεξαρτήσεων, ακίνητοι, οργισμένοι παρατηρητές.....
    Το άθλιο ''ΕΓΩ'', η αναίδεια, ο καιροσκοπισμός κι η χυδαιότητα, παρελαύνουν με απογοητευτική θρασύτητα στην καθημερινότητά μας.
    Ως πότε όλοι αυτοί οι έγχρωμοι κλόουν, πιστεύουνε πως θα τους ανεχόμαστε;
    Παρεξηγούν την ψυχραιμία κι εκμεταλλεύονται την ανοχή μας...

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ BLACKQUEEN 25/01/2013 14:54:32

     Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα
     μου τα ‘πες με το πρώτο σου το γάλα.
     Μα τώρα που ξυπνήσανε τα φίδια
     εσύ φοράς τα αρχαία σου στολίδια
     και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
     που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς.

     Μα τότε που στη μοίρα μου μιλούσα
     είχες ντυθεί τα αρχαία σου τα λούσα
     και στο παζάρι με πήρες γύφτισσα μαϊμού
     Ελλάδα Ελλάδα μάνα του καημού.

     Μα τώρα που η φωτιά φουντώνει πάλι
     εσύ κοιτάς τα αρχαία σου τα κάλλη
     και στις αρένες του κόσμου μάνα μου Ελλάς
     το ίδιο ψέμα πάντα κουβαλάς.
     (Ξαρχάκος/Γκάτσος - ο λαμπρός, "Ρεμπέτικο")
     Ο "Θωμάς" και ο "Μπάμπης" μου το θύμισαν...

  • ad_hoc avatar
   ad_hoc @ BLACKQUEEN 25/01/2013 13:55:27

   Απ' ο,τι θυμάμαι πριν το 2000, έχοντας δουλέψει στην κατασκευή του: μια στημένη από τον Στ. Μανο με Αμερικανούς Συμβούλους Εταιρεία που ήταν επιχειρησιακά άρτια κεφεύγοντας από τα τερπίτια μιας κλασσικής "υπερεσίας".

   Σιγα-σιγά, μετά το 1993, το σύστημα πρασινιστάν την προσεταιρίστηκε (και τους συμβούλους) και την μετέτρεψε σε μηχανισμό "εκσυγχρονιστικής" προπαγάνδας. Με το Θείον Βρέφος, φυσικά αρμόδιο. Στο ΔΣ καθόταν συνεργάτης του Άκη μου αναφέρθηκε και στα περί υποβρυχίων ρεπορτάζ. Και η ΝΔ μετά το 2004 τι έκανε; έβαλε Πρόεδρο κάποιον που υπερσκέλισε ως προς αρχαιότητα και προσόντα μισή δεκάδα δεξιών καλύτερων απ' αυτόν. Αλλά ήταν κουμπάρος με μεγαλοπαράγοντα της (τοτε) Ρηγίλλης.

   Άστα να πανε...Πάντως ως προς την Εταιρεία Λειτουργίας (άλλο τμήμα) αυτός που έλυνε κι έδενε στην αρχική της στελέχωση ήταν ο τότε Υπ. Μετφ. εξ Αιτωλοακαρνανίας, τον θυμάστε ελπίζω...

   Άστα να πάνε...μακάρι το πάρτυ από την μιά των Εργολάβων και από την άλλη των καρεκλοκένταυρων να τελειώσει κάποια στιγμή αλλά λίγες ελπίδες του δίνω.

 24. Διογενης (ο αλλος) avatar
  Διογενης (ο αλλος) 25/01/2013 12:04:16

  λοιπον καθαρα. εγω να δεχτω οτι ο σαμαρας εχει μπλεξει με συντεχνιες. η κοντρα δε ειναι απο αυτες που θα μπορουσαν να ριξουν την κυβερνηση. δυστυχως ομως, οσο και αν καταλαβαινω γιατι σκουζουν οι γνωστοι συνδικαλες, δεν μπορω να σταθω στο πλευρο της κυβερνησης και ενος ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ πολιτικου συστηματος που απλα κανει οτι δεν καταλαβαινει. κ. σαμαρα αν ημουν εγω στη θεση σου θα ελυνα το προβλημα που εχει προκυψει κ σε απειλει σε 30''. ουτε συλληψεις, ουτε επιταξη, ουτε ταραχες ουτε τιποτα. πως? περικοπες ολων των βουλευτων, υπουργων, συμβουλων κλπ στα... 1200 ευρω! τι λες? θα τολμουσαν μετα να ζητησουν αυτα που ζητουν οι απεργοι? αλλα τι λεω? πως να τα βαλεις με αυτην την συντεχνια, ετσι αντωνη? ειλικρινα ομως. εγω αυτο θα εκανα. εσυ μαλλον δεν μπορεις, αλλα εγω μονο αυτο θα εκανα. καλη τυχη

 25. The Hobbit avatar
  The Hobbit 25/01/2013 12:09:05

  Ο σωστός τίτλος που απεικονίζει την κατάσταση είναι :
  Σχέδιο αποσταθεροποίησης, της κυβέρνησης, για την διάλυση της χώρας απέναντι σε μία διαλυμένη αντιπολίτευση και έναν αποχαυνωμένο, παραδομένο και καταθλιπτικό λαό.

 26. Nik avatar
  Nik 25/01/2013 13:43:27

  Οκανένας έγραψε:

  "Το παραμύθι και η κλάψα κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Εάν από το 2009 απολύονταν 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι το χρόνο αυτή τη στιγμή θα ήμασταν πλεονασματικοί. Αντί αυτού επέλεξαν να ισοπεδώσουν τη μεσαία τάξη και να δημιουργήσουν 800.000 νέους ανέργους."

  ΣΩΣΤΟΣ!!!! Δείτε την συνέντευξη Ραγκούση στον Παπαχελά και φρίξτε για το θέμα αυτό. Ολο το υπουργικό συμβούλιο έβλεπε το ταβάνι όταν το θέμα απολύσεων ΔΥ τέθηκε σε συζήτηση. Προτίμησαν να θάψουν τη χώρα παρά να διώξουν μερικούς δικούς τους. Με τέτοιο μικρό "πολιτικό προσωπικό" δεν λύνονται μεγάλα προβλήματα. Αυτό το είδος ανθρώπου ψηφίζει ο κυρίαρχος λαός.

 27. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 25/01/2013 13:44:50

  Καμμία ελληνική κυβέρνηση δεν "έπεσε" πρόωρα εξαιτίας των εκάστοτε κοινωνικών αντιδράσεων. Έπεσε όταν έχασε τη νομιμοποίησή της από εκεί όπου την αντλούσε... Η κυβέρνηση, προς το παρόν, δεν κινδυνεύει.

 28. sousana avatar
  sousana 25/01/2013 13:54:16

  Ασχετο αγαπητο Αntinews με το θεμα του σχεδιου αποσταθεροποιησης της κυβερνησης που σχολιαζουμε,αυτο που θα ζητησω. Ηθελα σε καποιο αρθρο να αναφερθουμε στις Κυπριακες εκλογες που γινονται σε λιγες μερες. Οι εκλογες αυτες ειναι κρισιμες για το μελλον του Κυπριακου λαου αλλα και του δικου μας. Οι δημοσκοπησεις δειχνουν προβαδισμα του υποστηρικτη του σχεδιου Αναν ο οποιος σαν φαντασμα επεστρεψε για να ολοκληρωσει το σχεδιο του. Υπαρχει ελπιδα

 29. okanenas avatar
  okanenas 25/01/2013 13:55:07

  Πρόκειται περί σχεδίου σταθεροποίησης και όχι αποσταθεροποίησης. Διότι δεν επιμένεις σε μια απεργία που υποστηρίζεται από εσένα και τη μάνα σου έχει απέναντι τον υπόλοιπο ελληνικό λαό και συγχρόνως εκθέτει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ okanenas 25/01/2013 14:10:54

   Άν πώ ότι έχεις άδικο, θα είμαι μεγάλος ψεύτης.
   Επίσης κατά βάση συμφωνώ με τον Γιάννη, απο πάνω.
   Με προβληματίζει μόνον η χρονική στιγμή που επέλεξαν για τις κινητοποιήσεις. Είναι μόνον συνδικαλιστικοί - μισθολογικοί οι λόγοι;
   Ή έχει σχέση και με τα ταξίδια Τσίπρα σε Γερμανία - ΗΠΑ;
   Την κινητοποίηση την "σήκωσε" το μπλόκ της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ ("αριστερό ρεύμα") μαζί με την συνεργαζόμενη "Ανταρσύα".
   Απο την άλλη "βολεύεται" η πτέρυγα της ΝΔ που θέλει σταθερή πολωτική αντιπαράθεση, σκληρό κομματικό διπολισμό.
   Κάτι έγραφε πρόσφατα ο φίλτατος Φαήλος, ότι "εκτιμά πολύ τον Παναγιωτάκη τον Λαφαζάνη" !!!
   Σαν να μπαίνω στο νόημα:
   "Στου Θωμά το μαγαζί θα τη βρούμε όλοι μαζί,
   μα στο νόημα για να `μπεις, θα σου εξηγήσει ο Μπάμπης"....
   (Στου Θωμά, Ξαρχάκος/Φέρρης)

 30. WY avatar
  WY 25/01/2013 14:40:35

  Τήν Λενινιστική θεωρία ##περί τού ασθενούς κρίκου## τήν γνωρίζετε φίλοι σχολιαστές???
  Εάν όχι,σάς συμβουλεύω νά τήν διαβάσετε καί σάς διαβεβαιώνω,ότι τά περισσότερα έκ τών ερωτημάτων σας,θά λάβουν πεντακάθαρες απαντήσεις!!!!

 31. Διογένης avatar
  Διογένης 25/01/2013 14:52:46

  Τα ίδια ακριβώς πράγματα είχα στο μυαλό μου. Από εκεί που στην Ελλάδα του Μνημονίου κινούνταν υπόγειες δυνάμεις για να σταματήσουν οι κάθε είδους διεκδικήσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις, αίφνης θυμήθηκαν όλοι τον "παλιό καλό" τους εαυτό και οι "διεκδικήσεις" ξαναρχίζουν σαν να μην σταμάτησαν ποτέ. Μόνον που τώρα δεν είναι εκείνες οι απελπισμένες αμυντικές κινητοποιήσεις της εποχής του Μνημονίου που σε έκαναν να αισθάνεσαι αυθόρμητα αλληλέγγυος με τους κινητοποιούμενους, αλλά είναι εκείνες οι παλαιού τύπου διεκδικήσεις με "άρωμα" δεκαετίας του '70, οι ίδιες που γινόταν μέχρι το 2009. Το φάντασμα του πασοκισμού-αριστερισμού ξαναχτυπάει τη χώρα, από εκεί που έλεγες ότι έγινε τουλάχιστον ένα καλό με το Μνημόνιο ότι κάτι τέτοιοι τύποι συνδικαλιστή σαν τον Σταματόπουλο θάφτηκαν για πάντα.

  Δεν έχω μέσα μου καμία αμφιβολία ότι και αυτές οι "απεργιακές" ιστορίες συνδέονται με την ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Οι ίδιες δυνάμεις που μας έβαλαν στο Μνημόνιο, οι ίδιες δυνάμεις που κίνησαν γη και ουρανό για να ακυρωθεί η διπλωματία των αγωγών, οι ίδιες δυνάμεις που έκαψαν την Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2008, οι ίδιες δυνάμεις που έστησαν το Βατοπαίδι, οι ίδιες δυνάμεις που εξανάγκασαν τον Καραμανλή σε ατιμωτικη παραίτηση, επενέρχονται άρον-άρον για να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση Σαμαρά και να "περάσουν" πάλι την εντολή της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας από δυνάμεις φίλια προσκείμενες στον αμερικανικό παράγοντα.

  Δεν είναι σύμπτωση η αμερικανική εκστρατεία του Αλέξη, δεν είναι σύμπτωση η αναβίωση της "τρομοκρατίας", δεν είναι σύμπτωση το ξαναξύπνημα των "δυνάμεων κατοχής" που ήταν πάντοτε οι συνδικαλιστές. Η ευαίσθητη σταθεροποίηση της χώρας βρίσκεται σε κίνδυνο από έναν απρόβλεπτο αντίπαλο που θα χρησιμποιήσει κάθε αντισυμβατικό και ανορθόδοξο μέσο για να μπορέσει να επιτύχει την επιδίωξή του.

  Η γνώμη μου είναι ότι η χώρα δεν είναι ακόμη προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει αυτόν τον αποφασισμένο αντίπαλο. Χρειάζεται περισσότερη σταθεροποίηση. Μακάρι να μπορέσει η κυβέρνηση να τα βγάλει πέρα υπό ΤΕΤΟΙΕΣ συνθήκες. Όμως η προηγούμενη εμπειρία λέει ότι θα είναι δύσκολο, έως πολύ δύσκολο. Καθώς και η εμπειρία άλλων χωρών-ηγετών που τα έβαλαν με το ενεργειακό-τραπεζικό-στρατιωτικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ.

  Επαναλαμβάνω λοιπόν την πρότασή μου, η κυβέρνηση να επιδιώξει μορατόριουμ των αποκρατικοποιήσεων και αντίστοιχη τροποποίηση του Μνημονίου. Να αξιοποιήσει την καλή χημεία του με την Μέρκελ για να κερδίσει την υποστήριξή της στο θέμα αυτό. Θα είναι κρίμα για μια αποκρατικοποίηση της τάξης των 2 δις ευρώ (ψίχουλα δηλαδή, μπροστά στο σύνολο του ελληνικού δημοσίου χρέους) να χυθεί η καρδάλα με το γάλα της σταθεροποίησης που με τόσο κόπο μαζεύτηκε όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη, από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα.

 32. dim avatar
  dim 25/01/2013 14:56:17

  Για άλλη μια φορά θα παίξει τα ρέστα του ο Σύριζα τώρα με τις κινητοποιήσεις για να προσπαθήσει να αποσταθεροποιήσει τη κυβέρνηση... Έχει παίξει τα ρέστα του 3-4 φορές μέσα σε λίγους μήνες... τα χάνει, αλλά φαίνεται κάποιοι του δίνουν κι άλλα (πολιτικά μιλάω, για να μη παρεξηγηθώ), για να ποντάρει ξανά....

  Πόνταρε τα ρέστα του με τη δόση, έκανε δηλώσεις από το βήμα της βουλής κοροϊδεύοντας το Σαμαρά για τη καθυστέρηση της δόσης, μετά έπαιξε τα ρέστα του με τη παραπομπή Βενιζέλου, έχασε και πάλι, μετά σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί εντάσεις στη κοινωνία μέσα από "χώρους κοινωνικών αγώνων", βίλες και καταλήψεις, του ξέφυγε το πράγμα όμως όταν ομάδες πήραν τις παροτρύνσεις του στα σοβαρά και άρχισαν τον ένοπλο αγώνα για να φύγουν οι "προδότες", οι "δοσίλογοι", οι "τσολάκογλου" κλπ κλπ κλπ....

  Τώρα πάει να παίξει το παιχνίδι της αποσταθεροποίησης με βοήθεια από τους βολεμένους συνδικαλιστάδες, αλλά στο χέρι της κοινωνίας είναι να τελειώσει μια και καλή με τις πρακτικές του παρελθόντος... Το κλίμα διαμορφώνεται καλώς ή κακώς και από τις δημοσκοπήσεις... Αν δει ο Σύριζα ότι η κοινωνία τον κρατάει κοντά στη πρώτη θέση, θα κλιμακώνει τις πιέσεις... Αν όμως με αυτά που κάνει ο Σύριζα, η κοινωνία του γυρνάει τη πλάτη, όπως έγινε με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, και όπως ελπίζω και προβλέπω ότι θα συνεχίσει να γίνεται και από τις επόμενες δημοσκοπήσεις, τότε η αποσταθεροποίηση δε θα περάσει… Το μέλλον της χώρας είναι στα χέρια της σιωπηρής πλειοψηφίας, που ξέρει να κρίνει… Οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα είναι καθοριστικές…

 33. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 25/01/2013 15:04:39

  Μια πραγματική ιστορία, την έζησα λόγω επαγγελματικής ιδιότητας (μηχανικός):
  Δυό λιπαροί και καλά δικτυωμένοι τύποι, ήθελαν να "φάνε" το οικόπεδο ενός φτωχού.
  Πήγαν και στήσανε μεταξύ τους (οι δύο λιπαροί) καυγά στημένο, για δήθεν "χρησικτησία".
  - "Εγώ το χρησιμοποιούσα, 20 χρόνια" έλεγε ο ένας.
  - "Όχι, εγώ, 30", ο άλλος.
  Κανείς δεν το χρησιμοποιούσε. Πιθηκιές Μαδαγασκάρης πουλούσαν.
  Έπεσε ξύλο φτιαχτο μεταξύ τους. Πέσανε μηνυσεις φθάσανε στα δικαστήρια αλληλοεναγόμενοι.
  Έγινε η δίκη, παρέστη και ο φουκαράς πραγματικός δικαιούχος ως "τρίτος". Δεν είχε δικτυώσεις, ούτε να πληρώσει "καλό" δικηγορο.
  Δόθηκε "Σολομώντεια" λύση: Το οικόπεδο επιδικάστηκε μισό-μισό στους 2 λιπαρούς.
  Ο φουκαράς δεν είχε την οικονομική επιφάνεια ν' αντέξει έφεση. Παρέδωσε τα όπλα.
  De te fabula narratur, αγαπητέ αναγνώστη.

 34. αιρετικός avatar
  αιρετικός 25/01/2013 15:33:13

  Εντάξει, υπάρχουν και "απίθανοι" εργατοπατέρες και προκλητικές απαιτήσεις αλλά υπάρχουν και τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου...Ποιός διόρισε, καθόρισε μισθούς, "αγκάλιασε" και "εξέλεξε" στην ηγεσία των συνδικάτων τους "αποσταθεροποιητές"?....Αν το "χθεσινό" πολιτικό σύστημα κάνει χαρακίρι (επιτέλους), υπάρχει ελπίς!... Αρκεί βέβαια ο εχέφρων πολίτης (δυστυχώς ακόμα μειοψηφία) να μην "καπελώνεται" από μπλε, ροζ, πράσινα, μαύρα, κόκκινα και άλλα εξωτικά "σομπρέρο"...

 35. ΕΥΗ ΣΙΟΥΤΗ avatar
  ΕΥΗ ΣΙΟΥΤΗ 25/01/2013 20:57:16

  Αγαπητη να παρω το σχολιο σας σαν ρατσιστικο; Θεωρειτε κατωτερο να εργαζεται καποιος σαν οδηγος σε λεωφορειο η στην καθαριοτητα;
  Εγω λοιπον δεν το θεωρω υποτιμιτικο γιατι παντα
  θα θυμαμαι πως στην διαρκεια των σπουδων μου ημουν καθαριστρια συρμων του ΟΣΕ, δουλεια που
  συνεχισα και μετα το ΜΠ

 36. Ρηνα avatar
  Ρηνα 25/01/2013 20:57:36

  Θειε εμεις εδω το λεμε αλλιως "δυο γαϊδαροι μαλωνανε σε ξενον αχυρωνα"......τωρα αν καμμια φορα πιανει και φωτια ο αχυρωνας ειναι αλλο θεμα. Παντως οι γαϊδαροι παντα γαϊδουρια θα μεινουν, ο αχυρωνας αμα καει μπορει και να αναστηλωθει καλυτερος.

 37. Ρηνα avatar
  Ρηνα 25/01/2013 21:00:32

  Νουνεχης ο λογος σου Διογενη.

 38. Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
  Θόδωρος XVII-VI-MMXII 25/01/2013 21:36:05

  Μην πιστεύετε (έχετε) για αμελητέα την γενικευμένη αναστάτωση που μπορεί να επιδιωχθεί και να προκύψει από... αυτούς που θα το επιδιώξουν, τέλος πάντων.
  Πολλοί θα λιποψυχήσουν και θα αλλάξουν στρατόπεδο την κρίσιμη στιγμή.
  Η εμπειρία και η πολιτική ιστορία μας -όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω- αυτό δείχνει.

  Πρέπει να βρεθούν ερείσματα ισχυρά στην κοινωνία, ώστε ακόμα και αν οι "δειλοί" λακίσουν, να έχεις διευρυμένη υποστήριξη στη βάση, ώστε να μην επηρεαστείς πολύ.

  Κι αυτό μπορεί να γίνει με τα γνωστά και χιλιοειπωμένα:

  1. Παροχή ρευστότητας στην αγορά, εκκίνηση μεγάλων έργων, μείωση ανεργίας κ.λ.π.

  2. Ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος. Αυτό έχει ειπωθεί πολλές φορές πως θα γίνει.

  Όσο καθυστερούν αυτά, η -σωστή- κίνηση με την απεργία του Μετρό και άλλες που θα απαιτηθούν γιατί θα ξαναγίνουν αυτά, θα γίνονται πάντα στην "κόψη του ξυραφιού", θα 'ναι εν μέρει αποδεκτά από τον κόσμο που υποφέρει.

  Ο πολύς κόσμος δεν είναι -ακόμα- με τον ΑΣ..

 39. Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
  Θόδωρος XVII-VI-MMXII 25/01/2013 21:42:22

  Θα συμφωνήσω...

 40. Nike avatar
  Nike 26/01/2013 00:23:07

  @Ο οικονομικός ,κοινωνικός και πολιτικός πολιτισμός

  Το σωστό είναι, φίλε, "η οικονομική , κοινωνική και πολιτική ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ/Culture". Ο Πολιτισμός είναι άλλη φάση, πολύ μεγαλύτερη.

  Αλλά, από τη στιγμή που στα αγγλικά το Υπ. Πολιτισμού μεταφράζονταν από το ίδιο ως Hellenic Ministry of Culture και, τώρα, πλέον, που πήγε στο Παιδείας Hellenic Ministry of Education and Religious Affairs, Culture and Sports, τι να πούμε.

  Η λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενη από την Αριστερά της "δημοτηκιάς", το μεγαλύτερο κακό το έκανε σε παιδεία, μόρφωση, εκπαίδευση. Η Γλώσσα, δε, ως κύριο εργαλείο αυτών, κατατροπώθηκε, με αποτέλεσμα να βγαίνουν, εντελώς, αγράμματοι πτυχιούχοι ΑΕΙ και αφήστε τι γίνεται παρακάτω

 41. Nike avatar
  Nike 26/01/2013 00:43:34

  -----εάν πραγματικά ένας οδηγός συρμού έβγαζε τόσα λεφτά

  Σύμφωνα με την έκθεση Ρακιντζή, το 2009, πριν από την κρίση, οι αποδοχές ανά ειδικότητα στο μετρό είχαν ως εξής: Ο χαμηλότερος μισθός για κάποιον που εργαζόταν ως
  υπάλληλος προμηθειών ήταν 1.825 ευρώ τον μήνα,
  οι πωλητές εισιτηρίων έπαιρναν 1.915 ευρώ,
  ενώ οι οδηγοί συρμών εισέπρατταν 2.443 ευρώ.

  Ακόμη μεγαλύτερες ήταν οι μηνιαίες αποδοχές για τους υπεύθυνους σταθμών (2.545 ευρώ),
  για τους επόπτες (3.268 ευρώ) και
  για τους μηχανικούς τεχνικής υποστήριξης (4.038 ευρώ)

  • dim avatar
   dim @ Nike 26/01/2013 02:59:06

   Μη το ψάχνεις…. 2012: Μέσος μισθός: 3.083 ευρώ…Τρελό λίπος τα άτομα... Μούγκα τώρα οι Τσιπροκαμμένοι... Το 70% της κοινωνίας είναι απέναντι τους... Καθίστε τώρα να φαγωθείτε για το πως θα μοιραστείτε όλοι εσείς οι υποστηρικτές των βολεμένων το 30% που απομένει... Σύριζα, ΚΚΕ, Ανταρσύα, ΑΝΕΛ, και ΧΑ (αν και αυτοί έχουν κι άλλα κολλήματα αλλά είναι και υπερ του σοσιαλισμού, εθνικοσοσιαλιστές είναι εξάλλου), σφαγή για το μοίρασμα του 30%... Προβλέπω Σύριζα στο 10%, ΧΑ στο 8%, ΚΚΕ στο 7%, ΑΝΕΛ στο 2%, Ανταρσυα στο 1% κλπ... Η κοινωνία σας κατάλαβε πια…

 42. τραπεζιτης avatar
  τραπεζιτης 26/01/2013 00:50:05

  νομίζω πως είναι απλώς 'Ελληνες..Το φιλλεληνες μπορει να χρησιμοποιηθει μονο για αλλοδαπους.Αν θελετε μπορειτε να τους πειτε προδοτες δοσιλογους η οτι αλλο εσεις νομιζετε.

  • dim avatar
   dim @ τραπεζιτης 26/01/2013 03:05:02

   Απαντούσα στον σχολιαστή που αναρωτήθηκε αν οι απεργοί είναι ανθέλληνες...Οι του Ανταρσύα λοιπόν (απεργοί τύπου Σταματόπουλου) είναι Έλληνες μόνο στην ταυτότητα... Στην ουσία είναι πιο αλληλέγγυοι σε κάθε Πακιστανό και λαθρομετανάστη παράνομο, παρά στον κάθε Έλληνα συμπολίτη τους που υποφέρει οικονομικά ή απειλείται καθημερινά από τη παράνομη δράση εκατοντάδων χιλιάδων «αδελφών» προς τον Ανταρσύα λαθρομεταναστών…

 43. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ avatar
  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ 26/01/2013 16:00:12

  ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΌ ΤΟ 2007-2009 ΚΟΥΒΕΝΤΑ...ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥΝ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΓΑΠ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ...

 44. Παναγιώτης avatar
  Παναγιώτης 27/01/2013 01:16:08

  Εγώ λέω όποιοι κάνουν απεργίες από δω και πέρα να τουφεκίζονται και τα πτώματά τους να τα δίνουν στα πεινασμένα σκυλιά της Αθήνας. Οι θέσεις τους θα καλυφθούν άμεσα από άνεργα ελληνόπουλα (εκατομμύρια στην πιάτσα) όπου θα δουλεύουν 14ωρα για να συνεισφέρουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.