#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/02/2012 21:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά κατά της ΑριστεράςΜε σφοδρή επίθεση κατά της Αριστεράς, «που μας κουνά το δάχτυλο» ενώ όλα αυτά τα χρόνια της κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ «στήριξε καταστάσεις νοσηρές και στρεβλώσεις απίστευτες, που έχουν μεγάλη ευθύνη για εδώ που φτάσαμε» έκλεισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς την σημερινή ομιλία του στην Βουλή πριν την ψηφοφορία για τον εφαρμοστικό νόμο. Μια ψηφοφορία με την οποία όπως είπε κλείνει οριστικά το θλιβερό κεφάλαιο των τελευταίων δυόμισι χρόνων και ανοίγει ο δρόμος για τη λαϊκή ετυμηγορία και τις εκλογές. «Αφήνουμε πίσω τη χειρότερη εποχή που γνώρισε η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Και ανοίγουμε το δρόμο για τη νέα Μεταπολίτευση, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος!» είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων είπε ο κ. Σαμαράς:

Eπειδή, καιρό τώρα, δεν έχω απαντήσει, απ’ αυτό το βήμα, στην αυξανόμενη επιθετικότητα της Αριστεράς, καιρός είναι να πούμε και κάποια πράγματα για την Αριστερά. Η οποία νομίζει ότι η ίδια είναι τάχα υπεράνω κριτικής. Αλλά δεν είναι! Και η οποία «καταγγέλλει» τα πάντα, χωρίς ποτέ να προτείνει τίποτε.

Καταγγέλλει γενικώς και αδιακρίτως τον «κακό καπιταλισμό», τους «κακούς επιχειρηματίες». Τους πάσης φύσεως «κακούς»...

Όμως, η γενική καταγγελία δεν είναι Πολιτική. Είναι εμμονή. Και στην περίπτωσή μας είναι και πολύ υποκριτική εμμονή!

Διότι, αν η Αριστερά ψάχνει «κακούς» για να καταγγείλει, καλό θα είναι να κοιτάξει και λίγο στον καθρέφτη της.

Θα ανακαλύψει ότι μπορεί η ίδια να μην κυβέρνησε ποτέ, αλλά άσκησε επιρροή και στήριξε καταστάσεις νοσηρές και στρεβλώσεις απίστευτες, που έχουν μεγάλη ευθύνη για εδώ που φτάσαμε.

Στήριξε προνόμια και αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης, που δημιούργησαν ακυβερνησία και όργιο σπατάλης.

Έδιωξε επιχειρήσεις από την Ελλάδα με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις. Η Αριστερά, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, δεν είχε βαλθεί να διώξει του Κινέζους από τον Πειραιά μόλις πριν δυόμιση χρόνια;

Η Αριστερά δεν είναι ο κύριος υπαίτιος για την ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα;

Δεν έκανε, επί πολλά χρόνια, μοναδικές διεθνώς καταχρήσεις στις κινητοποιήσεις, όπου λίγες εκατοντάδες ατόμων κάθε μέρα παραλύουν την πόλη και ταλαιπωρούν αφάνταστα εκατομμύρια συμπολίτες τους;

Η Αριστερά δεν πρωτοστάτησε και στην υπεράσπιση του ασύλου παρανομίας στους Πανεπιστημιακούς χώρους;

Όπως πρωτοστάτησε και στις καταλήψεις σχολείων και Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, επί πολλά χρόνια, απαξιώνοντας πλήρως τη δημόσια Παιδεία, για την οποία υποτίθεται ότι κόπτεται;

Μπορεί να μην έχουν όλες οι πτέρυγες της Αριστεράς ευθύνη για καθένα απ’ όλα αυτά. Αλλά ολόκληρη η Αριστερά κατά καιρούς στήριξε και υπερασπίστηκε, όλα όσα αποτελούν σήμερα τις «ασθένειες» της Ελληνικής κοινωνίας, που μας έφεραν ως εδώ. Γι’ αυτό καλά θα κάνει να μην μας κουνάει το δάχτυλο.

Υπάρχει και μια σοβαρή διαφορά μεταξύ μας. Κι επειδή εκείνοι την ξεχνούν,  θα τους τη θυμίσω:

Εμείς ήμασταν πάντα και εξακολουθούμε να είμαστε υπέρ της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Αλλά όταν στην Ευρώπη επικράτησαν λάθος απόψεις, σηκώσαμε το ανάστημά μας και διαφωνήσαμε ανοικτά. Και σήμερα παλεύουμε να παραμεριστούν οι απόψεις αυτές και να βρει η Ενωμένη Ευρώπη το δρόμο της.

Αντίθετα, μεγάλο μέρος της Αριστεράς, τελείως εξωπραγματικά υπερασπίζεται ακόμα πρότυπα κοινωνιών που έχουν καταρρεύσει!

Εμείς, λοιπόν, τολμάμε να διαφωνούμε ακόμα και με εκείνους που ιδεολογικά βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο. Η Αριστερά δεν τολμά να διαφωνήσει με τα «πρότυπά» της, ούτε και μετά την παταγώδη αποτυχία τους!

Εμείς υπερασπιζόμαστε τις αξίες μας, αλλά υπέρτατη αξία μας είναι το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον της Πατρίδας μας. Μεγάλο μέρος της Αριστεράς υπερασπίζεται ακόμα τις ιδεοληψίες της.

Να μη μας κουνάνε λοιπόν το δάχτυλο. Γιατί εμείς βλέπουμε τα λάθη μας και τα διορθώνουμε. Εκείνοι ποτέ δεν είδαν τα δικά τους τραγικά σφάλματα. Κι ακόμα τα υπερασπίζονται με φανατισμό...

Γιατί η ΝΔ ψήφισε τη νέα δανειακή σύμβαση

Τέλος υπάρχει και μια μερίδα κριτικής, όχι από την πλευρά της Αριστεράς, πλέον, αλλά από ανθρώπους, που δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί ψηφίζουμε τη νέα δανειακή σύμβαση, όταν έχει ήδη επαληθευθεί η κριτική που κάναμε στο Μνημόνιο.

Νομίζουν ότι ακόμα βρισκόμαστε στο Μάιο του 2010;

Δεν βλέπουν ότι τώρα κουρεύεται το χρέος, επιμηκύνεται ο χρόνος αποπληρωμής, κόβονται τα επιτόκια και οι τόκοι των επομένων ετών και  απομακρύνεται η χρεοκοπία – η επιστροφή στη δραχμή - και η εγκατάλειψη της Ελλάδας από τους εταίρους της;

Νομίζω ότι το πιο σοβαρό σφάλμα τους είναι το πώς αντιλαμβάνονται την Πολιτική:

Πολιτική δεν είναι να λες τα ίδια συνεχώς, ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι είχες δίκιο. Δεν είναι «μετά Χριστόν προφήτης» ο πολιτικός. Ούτε είναι «Κασσάνδρα» ο πολιτικός. Δεν είναι αυτός ο ρόλος του...

Σημασία δεν έχει μόνον η πολιτική πρόβλεψη…

Σημασία έχει, κυρίως, η πολιτική παρέμβαση!

Πολιτική είναι να βλέπεις κάθε φορά πιο μακριά, αλλά και να βοηθάς τη χώρα σου να βγει από τα δύσκολα.

Αν δεν βλέπεις πιο μακριά από τους άλλους, δεν κάνεις Πολιτική.

Αλλά κι αν δεν βοηθάς τη χώρα σου να βγει από τα δύσκολα, πάλι δεν κάνεις Πολιτική!

Το ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκε ότι δεν βλέπει μακριά. Διατηρεί τα ανακλαστικά του στη μανούβρα για το σήμερα, αλλά εμφανίζει πάντα το εκάστοτε κομματικό του όφελος ως δημόσιο συμφέρον. Κι έτσι χαντάκωσε τον τόπο μακροχρόνια. Τώρα πια χαντάκωσε και τον εαυτό του.

Η Αριστερά δεν βλέπει μακριά και δεν βοηθά τη χώρα. Είναι παγιδευμένη στις εμμονές της και περιορίζεται να καταγγέλλει ανέξοδα όλους τους άλλους.

Αλλά εμείς, στην κεντροδεξιά παράταξη, δίνουμε κάθε φορά εξετάσεις πόσο μακριά βλέπουμε, αλλά και πόσο βοηθάμε τη χώρα μας κάθε στιγμή.

Από τον περασμένο Νοέμβριο είδαμε ότι έπρεπε να αποτρέψουμε την εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρώπη και να επιτύχουμε την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής που κινδύνευε. Και κινδυνεύει ακόμα.

Με τη νέα δανειακή σύμβαση, δηλαδή με το δραστικό κούρεμα του χρέους, αποσοβήσαμε την εκδίωξη της χώρας από το ευρώ. Ανοίγοντας το δρόμο για εκλογές, διασώσαμε την κοινωνική συνοχή, τουλάχιστον για την ώρα. Και τώρα βρίσκουμε πλέον συμμάχους για να βάλουμε την Ελλάδα στο δρόμο της Ανάκαμψης.

Σήμερα, όσοι μας πολεμάνε, δεν μπορούν να αρνηθούν ότι είχαμε δίκιο το 2010 - αν και ως πρόσφατα το αμφισβητούσαν και μας χλεύαζαν.

Δεν μπορούν πια να ανακόψουν την υπεροχή μας στις δημοσκοπήσεις – αν και έκαναν ό,τι μπορούσαν να μας «φρενάρουν».

Δεν μπορούν πια να αμφισβητήσουν την αναγκαιότητα άμεσων εκλογών – αν και ως πολύ πρόσφατα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τις ματαιώσουν.

Εμείς όμως επιμένουμε ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με ισχυρή και νωπή εντολή. Αλλιώς πολύ σύντομα θα είναι ακυβέρνητη.

Τώρα όλοι ξέρουν ότι τελειώνει το PSI και πάμε σε εκλογές!

Τώρα το μόνο που τους μένει είναι να αμφισβητούν τη δυνατότητα της Νέας Δημοκρατίας να κερδίσει την αυτοδυναμία. Την οποία, η παράταξή μας δεν τη ζητά από ματαιοδοξία. Αλλά για να μπορέσει να κυβερνήσει με τόλμη και αποφασιστικότητα, όπως, άλλωστε απαιτούν οι έκτακτες συνθήκες 

Η «μη αυτοδυναμία» είναι το τελευταίο «χαρτί», που προσπαθούν να παίξουν, το τελευταίο «ανάχωμα» που προσπαθούν να δημιουργήσουν.

Ας μη ματαιοπονούν. Θα πέσει κι αυτό, πολύ σύντομα. Και θα σαρωθεί στις εκλογές.

Ο λαός γνωρίζει πια, ποιος του λέει την αλήθεια. Όπως και γνωρίζει και ποιος τον κορόιδευε τόσα χρόνια.

Ο λαός γνωρίζει πια, ποιος αγωνίζεται για να αλλάξει η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.  Όπως γνωρίζει και ποιος διέσυρε την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Ο λαός γνωρίζει πια, ποιος δημιουργεί για την Ελλάδα συμμάχους στο εξωτερικό. Όπως γνωρίζει και ποιος απομόνωσε την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Ο λαός γνωρίζει, ποια δύναμη παραμένει όρθια και αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, συσπείρωσης και προοπτικής, όταν όλα γύρω καταρρέουν και διαλύονται... 

Και ο λαός έχει ανάγκη από σταθερή δύναμη διακυβέρνησης. Όχι από ετοιμόρροπες συγκυβερνήσεις.

Σας καλώ όλους απόψε, με τη σημερινή ψηφοφορία να κλείσουμε - οριστικά - το θλιβερό κεφάλαιο των τελευταίων δυόμισι χρόνων. 

Σας καλώ, με τη σημερινή ψηφοφορία, να ανοίξουμε το δρόμο για τη λαϊκή ετυμηγορία και τις εκλογές.

Να βγάλουμε – μια για πάντα - την Ελλάδα από το κάδρο της κρίσης. Και να τη φέρουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για Ανάκαμψη σε όλη την Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Y. avatar
  Y. 28/02/2012 21:27:14

  Προσωπικά, ένα σημείωσα. “Μόλις τελειώσει το ΠΣΙ, πάμε σε εκλογές”
  Το ΠΣΙ τελειώνει ± 15/3. Δλδ, σε ± 15 μέρες. Αναμένουμε!

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Y. 28/02/2012 21:52:23

   Λίγη υπομονή ακόμα... Τέλος Μαρτίου τελειώνει το psi.
   Απρίλιος εκλογές.

   • Ανδρέας avatar
    Ανδρέας @ victoria (true) 29/02/2012 09:39:41

    Μήν παίρνετε κι όρκο...

    *Οπως δεν πήρατε όρκο (και καλά κάνατε) οτι εκλογές θα γίνουν 19 Φεβρουαρίου

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Y. 28/02/2012 21:55:53

   γιατί, μήπως άρχισε για να τελειώσει κιόλας;
   μετά την ΕΚΤ μάλλον εξαιρείται και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων από το κούρεμα

   www..euro2day.gr/news/economy/124/articles/682074/Article.aspx

   και θα μείνουν τίποτα μικρο-ομολογιούχοι ιδιώτες ανυπεράσπιστοι που αγόρασαν κρατικά ομόλογα να τους κουρέψουν τις οικονομίες μιας ζωής
   διότι δεν είναι όλοι οι ιδιώτες ομολογιούχοι μεγαλοκαρχαρίες να μπορούν να αμυνθούν

   αυτό είναι ντροπή, να εξαιρείται η ΕΚΤ και να την πληρώνουν μόνο φουκαράδες ιδιώτες

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ αλλενάκι 28/02/2012 22:45:01

    Σε βλεπω να κλαιγεσαι για τους φτωχους, φουκαραδες ομολογιουχους.Δεν ξερω τι επιδιωκεις και δεν με ενδιαφερει.Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να μην ακουω μπουρδ..συγγνωμη ανακριβειες ηθελα να πω.
    Η Ε.Κ.Τ. εχει,ουσιαστικα παρατυπως,απορροφησει, Ελληνικα ομολογα απο την δευτερογενη αγορα .Αυτη της η κινηση ειναι στα ορια της νομιμοποιησης .Εαν κουρευε (που θα το κανει, αλλα οχι οταν το θες εσυ)τοτε θα εδινε το μηνυμα πως ουσιαστικα χαριζει χρεος στην Ελλαδα, ενω αγοραζει στις τιμες της αγορας(εκτος εντολης Ε.ΚΤ.).
    ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΝΕΒΑΖΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
    ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ.Θα πυροδοτουσε,επισης,επιθεσεις προς τα αλλα ευπαθη μελη της Ευρωζωνης,με σκοπο την κερδοσκοπια.Δηλαδη καταστροφη.Τελος.
    Οι ιδιωτες πρεπει,παντα,να αναλαμβανουν την ευθυνη του ρισκου τους.Τελος.
    Οσον αφορα στο P.S.I.,και επειδη εισαι fun του zerohedge, δες το δεντρο και χαλαρωσε:
    http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2012/02/PSi%20Decision%20Tree.jpg
    Αληθεια,εσυ ποιο αλλενακι εισαι?Για να ξερουμε τι μας γινεται δηλαδη.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Δικερως 28/02/2012 23:31:30

     διάβασε και άσε τα σάπια τι επιδιώκω και τι δεν επιδιώκω, ούτε ομόλογα έχω ούτε τίποτα...,

     Ανάρτηση του Αντινιους από το άρθρο του Γ.Χ.
     antinews(.)gr/2012/02/25/149198/ Σκανδαλώδης εξαίρεση της ΕΚΤ (του κ. Παπαδήμου) από το κούρεμα!
     "Αντ’ αυτού η ΕΚΤ εξαιρέθηκε με σκανδαλώδη, αδιαφανή και παρασκηνιακή διαδικασία, ενώ αντίθετα στο κούρεμα υποχρεώνονται να συμμετάσχουν τα διαλυμένα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, οι χρεωμένες ΔΕΚΟ, ιδιώτες που έχουν «πληρωθεί» αντί για ρευστό με κρατικά ομόλογα και άκουσον-άκουσον τα 11500 φυσικά πρόσωπα που έχουν στα χέρια τους 5,5 δις ελληνικών ομολόγων! Πρακτικά δηλαδή, «κουρεύονται», όλοι από τις τράπεζες και τους κερδοσκόπους, μέχρι τους πιο συντηρητικούς μικροαποταμιευτές, αλλά δεν αγγίζεται η ιερή αγελάδα της ΕΚΤ…"
     ___
     δεν τα γράφω εγώ...

     • Y. avatar
      Y. @ αλλενάκι 28/02/2012 23:44:02

      Αστο καλύτερα. Απ’ τις 8/2. Τα υπόλοιπα ότι είπε ο Δίκερως
      h...://www.marketwatch.com/story/greek-bailout-hopes-rise-amid-ecb-concession-2012-02-08?siteid=nwhbefore
      Δε τα γράφω εγώ

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Y. 28/02/2012 23:54:11

      κανένα πρόβλημα με μένα, δεν έχω αποκτήσει ποτέ ομόλογα, εγώ μια εργαλειομηχανή ήθελα και δεν μπόρεσα να την αγοράσω...

      οι τοποθετημένοι -συνήθως συντηρητικοί άνθρωποι και συνταξιούχοι- σε ομόλογα ελληνικού κράτους, θα είναι ασφαλώς σε θέση να εκτιμήσουν καλύτερα το συγκεκριμένο κούρεμα...

     • Y. avatar
      Y. @ αλλενάκι 29/02/2012 00:34:44

      Οι φαρμακοβιομηχανίες κυρίως (..κια πολλοί βουλευτές, όσο θυμάμαι από κάποια πόθεν που έβλεπα). Ας γράψουν και λίγα κόκκινα. Μέχρι τώρα τ’ αρπάζανε χοντρά

     • parsifal avatar
      parsifal @ αλλενάκι 29/02/2012 10:33:00

      CNC η manual ? Φρέζα, τόρνο τι ; Υπάρχουν ακόμη δυο Bridgeport σε καλή τιμή και μολονότι δεν πολυσυμπαθείς Γερμανούς - Αυστριακούς υπάρχει ενας maximat με φρεζοκεφαλή γύρω στα 10,000€

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ parsifal 29/02/2012 17:34:29

      εκπλήσσομαι αγαπητέ!
      αυτά που λες είναι πια όνειρα θερινής νυκτός...
      πολλοί έξοπλισμοί πωλούνται, πελάτες δεν υπάρχουν, αν υπήρχαν ούτε αυτοί θα πωλούνταν...
      όχι cnc πάντως, δεν έχει νόημα μια τέτοια αγορά πλέον, όταν ο αντίπαλος ΘΑ είναι σύντομα η 3Δ εκτύπωση χρηστικών αντικειμένων (π.χ. σπιτιού, κήπου, εργαλείων, ο,τιδήποτε μπορείς να φανταστείς)

      έτσι, σταθερή αξία παραμένει η εργασία χειρός και ότι αυτή απαιτεί, και όχι το βιομηχανοποιημένο, το οποίο φυσικά ακμάζει σε εποχές όχι κρίσης...

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ αλλενάκι 28/02/2012 23:53:03

      Τον Χαρβαλια τον σεβομαι υπερβολικα, την Λογικη ομως απεριοριστα.Με το αρθρο του θελει να κοντυνει τον Παπαδημο(και καλα κανει).Εσυ γιατι τσιμπησες?
      Εαν δεν καταλαβες τιποτε απ'οτι σου εγραψα,τοτε αναφωνω:
      Ω!Με νικησες.
      Δεν θα σ΄αφηνω ομως να κρυβεσαι πισω απο τα αρθρα κανενος.Αν ηθελα να μιλησω με τον Χαρβαλια εχω τον τροπο να το κανω.Ουτε και πιστευω πως ο ιδιος θα σε ηθελε για απολογητη του. Τεσπα,φτανει για σημερα,κρατα και για αυριο τιποτα(Ποιο αλλενακι εισαι τελικα?)

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Δικερως 29/02/2012 00:05:24

      δεν αφήνεις τα σάπια ξανά ότι κρύβομαι πίσω από άρθρα;

      εδώ το διάβασα ότι η ΕΚΤ εξαιρείται!
      και μάλιστα νόμιζα ότι είναι του αντινιους το άρθρο!
      τώρα είδα ότι είναι του Χαρβαλιά που το ξαναδιάβασα μήπως είχα καταλάβει κάτι λάθος

    • Y. avatar
     Y. @ Δικερως 28/02/2012 23:38:06

     Είπα να απαντήσω, βαρέθηκα, με κάλυψες!!

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ αλλενάκι 29/02/2012 10:40:52

    Τι να κουρέψει η ΕΚΤ, "κουρεμένα" τα αγόραζε στην δευτερογενή (60 - 65 % της ονομαστικής αξίας, μεσοσταθμικά. Δήλωσαν ότι παραιτούνται από το κέρδος στη λήξη: Άρα θα εισπράξουν το 100 % και θα επιστρέψουν ότι κέρδος προκύπτει 35 - 40 %.
    Κουρεμένα τα αγόρασαν, κουρεμένα θα τα δώσουν - αλλά χωρίς χασούρα. Διαφορετικά, άν δεχόταν χασούρα, τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης (και η Ελλάδα) έπρεπε να τσοντάρουν πρόσθετη συνεισφορά στην ΕΚΤ για να καλύψουν την τρύπα.
    Εν τω μεταξύ προέκυψε και η περιβόητη συζήτηση για την Target 2, δηλαδή την ακραία ανισορροπία στις αμοιβαίες υποχρεώσεις των εκδοτικών τραπεζών και της ΕΚΤ. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Χάνς Βέρνερ Ζίν απέδειξε πρώτος (κατά λάθος !) ότι άν φύγουν χώρες από την Ευρωζώνη, η Γερμανική Bundesbank θα καλυφθεί με τερατώδες φέσι που δεν θα μπορεί κανείς να αποπληρώσει. Μάλιστα είναι άθροισμα δημόσιου και ιδιωτικού χρέους. Το τρομερό “stealth bailout” έχει ήδη συμβεί !
    h--p://economicsintelligence.com/2011/10/14/target2-debate-the-ecb-finally-gets-involved/
    Σκεφτείτε, μετά από αυτό, ν' ανοίξουν τρύπα και με κούρεμα σε δημόσιο δανεισμό - έπονται τα αγορασμένα από την ΕΚΤ στη Δευτερογενή Ιταλικά και Ισπανικά ομόλογα, πολλαπλάσια σε όγκο. "Αρμαγεδδώνας".

    • Δικερως avatar
     Δικερως @ Ο Θείος 29/02/2012 20:35:00

     Αντε επιτελους και μια σωστη αναλυση.

  • ΑΝΝΑ avatar
   ΑΝΝΑ @ Y. 29/02/2012 03:29:14

   ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ας τις ξεχασουμε ενας ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ και πολυ μας ειναι Αν ακουγατε προχθες στο Ανεμολογιο (εκπομπη του ΣΚΑΙ μετα τα μεσανυχτα) ο κ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ομολογησε οτι εχουμε Συνταγματικη εκτροπη και κυβερνηση που μας επεβληθηκε Εχουμε Χουντα με λιγα λογια και οι Χουντες μισουν τις εκλογες

  • madprof avatar
   madprof @ Y. 29/02/2012 10:45:06

   Αγαπητέ Υ, τι ελπίζεις να αλλάξει μετά τις εκλογές;
   Μόνο χείριστα έρχονται!

 2. Kennan avatar
  Kennan 28/02/2012 21:34:48

  Η καθεστωτική αριστερά και η … χαζοχαρούμενη δεξιά τελείωσαν
  (http://www.antinews.gr/2012/02/19/148556/)

  Για μια Μεγάλη Πατριωτική Παράταξη
  (http://www.antinews.gr/2012/02/20/148638/)

  • Βατάτζης avatar
   Βατάτζης @ Kennan 29/02/2012 01:18:11

   antinews.gr/2009/06/01/6703/

 3. airman avatar
  airman 28/02/2012 21:35:34

  Καιρός είναι πλέον να τις επιβάλει! Και φαίνεται να το εννοεί πραγματικά! Βέβαια ας κρατάμε μικρό καλάθι και κοφίνι βρίσκουμε.

  • ιωάννης33 avatar
   ιωάννης33 @ airman 28/02/2012 23:16:07

   Μην κολλάτε ρε στις εκλογές,θα γίνουν σύντομα.
   Διαβάστε τα λόγια,πόσα χρόνια είχατε να ακούσετε τέτοιο "παντελονάτο" λόγο στην βουλή;
   Αυτά θέλουμε,αυτά πρέπει να ακούγονται...αλήθειες σκληρές,δίκαιες και ευθύνες με ονοματεπώνυμο.Επιτέλους

   • Γιάννης Στ. avatar
    Γιάννης Στ. @ ιωάννης33 28/02/2012 23:28:26

    Δε νομίζω ότι είναι σκληρός. Σκληρός θα ήταν αν έλεγε π.χ. ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και το Κ.Κ.Ε. δεν έχουν καν αποδεχτεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία.

    • καποιος νικος avatar
     καποιος νικος @ Γιάννης Στ. 29/02/2012 10:48:30

     Έτσι μπράβο, καιρός να βγούμε από το καβούκι του κέντρου και να ρίχνουμε καμμιά ιδεολογική φάπα στην αριστερά! Αλλιώς, αν δε κερδίσουμε το κόσμο, αν δε δώσουμε τη μάχη των ιδεών και δεν αρχίσει η δεξιά ν' αλώνει και να προσεταιρίζεται τους ιδεολογικούς μηχανισμούς επικράτησης της αριστεράς, ποτέ δε θα μπορέσει να κυβερνήσει πραγματικά!

     • Joao avatar
      Joao @ καποιος νικος 29/02/2012 22:14:57

      την φαπα η αριστερα την εχει φαει απο το καλοκαιρι που δεν μπορουσαν να σηκωσουν πανο στο συνταγμα..

 4. alvita avatar
  alvita 28/02/2012 21:39:36

  Εντάξει, ας κάνουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Αριστερά, ό,τι θέλουν, κι'ας λένε ό,τι θέλουν, για να περιχαρακώσουν τους οπαδούς τους, και ίσως να κερδίσουν και κάποιους παραπάνω. Αυτό έκανε και ο Σαμαράς σήμερα. Αλλά αν νομίζουν κάποιοι ότι πολλοί Νεοδημοκράτες και ΠΑΣΟΚοι δεν θα πάνε να ρίξουν δαγκωτό στον Αλέκο και την Αλέκα, μάλλον δεν τους συμβουλεύουν σωστά οι συμβουλοί τους. Λογικό ήταν και από τη μεριά του Σαμαρά να κάνει κάτι τέτοιο σήμερα. Τουλάχιστον απέφυγε τις εμφυλιοπολεμικού τύπου κραυγές που βγάζουν κάτι Παγκαλο-Βενιζέλοι και κάτι καθεστωτικοί βουλευτές της ΝΔ περί κονσερβοκουτιών και ότι θα'ρθουν οι κομμουνιστές να πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη. Πάλι καλά.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ alvita 28/02/2012 22:10:13

   Δεν ξέρω για τους ΠΑΣΟΚους, αλλά κανένας Νεοδημοκράτης δε θα ψηφίσει Αλέκο και Αλέκα. Όποιος σου τα λέει αυτά απλά δεν είναι Νεοδημοκράτης.

   • Δραγουμης avatar
    Δραγουμης @ TopGunZ 28/02/2012 22:21:55

    Εγω που ειμαι ΝεοΔημοκρατης και το σκεφτομαι?

    πιανομε?

    • Δικερως avatar
     Δικερως @ Δραγουμης 28/02/2012 23:08:15

     Οτι πιανεσαι,πιανεσαι.
     Απλα δεν παιζεσαι.

    • airman avatar
     airman @ Δραγουμης 28/02/2012 23:14:15

     Ξανασκέψου το και μακάρι η τελική απόφαση (όποια κι αν είναι αυτή) να αποδειχθεί η σωστή. Με την επιλογή σου θα βοηθήσεις εμμέσως και όσους έκριναν άλλη επιλογή ως σωστότερη.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Δραγουμης 28/02/2012 23:33:18

     Έλληνας είσαι; Εκεί είναι το θέμα. Γιατί με αριστερή κυβέρνηση σε 6 μήνες θα είναι λιγότεροι οι Έλληνες από τους λαθρο...

    • Ανδρέας avatar
     Ανδρέας @ Δραγουμης 29/02/2012 09:42:17

     Εγώ Δραγούμη, σκέφτομαι άλλα...
     Αλέκα δε μπορώ να σκεφτώ, με συγχωρείτε αλλά βγάζω σπυριά
     Πιάνομαι - δεν πιάνομαι, στις κάλπες θα φανεί

   • noldor avatar
    noldor @ TopGunZ 28/02/2012 23:18:32

    Αν εννοείς δεν είναι Σαμαρικός, όχι δεν είμαι.

  • ιωάννης33 avatar
   ιωάννης33 @ alvita 28/02/2012 22:59:51

   Δεν φαντάζεσαι αλβιτα πόσο λάθος έχεις.

   • nestrom avatar
    nestrom @ ιωάννης33 29/02/2012 00:15:32

    Σωστοοός...

 5. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 28/02/2012 21:41:28

  Επιτέλους!!!Άρχισε η ανάκτηση της πραγματικής φυσιογνωμίας της κεντροδεξιάς παράταξης. Ο Σαμαράς δεν πρόκειται να επαναλάβει την αποτυχημένη κι επικίνδυνη πολιτική του "κατευνασμού" απέναντι στην Αριστερά που ακολούθησε ο ΚΚ και τον οδήγησε σε πανωλεθρία. Η Αριστερά υπήρξε συναυτουργός στη δημιουργία του μεταπολιτευτικού εκτρώματος, το οποίο καταδυνάστευσε από κάθε άποψη τον τόπο.Η ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς τελείωσε. Επιτέλους άκουσα κι έναν δεξιό να τους τα χώνει. Είχα βαρεθεί ν΄ακούω μόνο τον Πάγκαλο και τον Λοβέρδο.Κι όσοι από εσας θεωρείτε οτι ο Σαμαράς σας πρόδωσε και είστε έτοιμοι να ψηφίσετε τον σούπερ πατριώτη και δεξιό ( και καλά) Καμμένο, αναρωτηθείτε αν ο τελευταίος θα χρησιμοποιούσε ποτέ τόσο καυστικά και συνάμα ειλικρινή λόγια...Δεν νομίζω...Αντιθέτως φαίνεται να ικετεύει τη στήριξη κάποιων αριστερών απολιθωμάτων!

  • Y. avatar
   Y. @ μεταρρυθμιστής 28/02/2012 23:12:34

   Μη ξεχνάτε, ο Σαμαράς ήταν ΥπΕξ. Και καλός μάλιστα. Όρθωσε εθνικό ανάστημα. Αυτά περί της αριστεράς, ως συνέχεια των δηλώσεων Γιούνκερ (..επισήμων), και όσων άλλων ευρω-πέων (..ανεπίσημων), περί αριστερού κινδύνου. Η Ευρώπη δεν είναι Κομμουνιστική. Και ποτέ δε θα γίνει. Άλλο αυτό, και άλλο οι κοινωνικές πολιτικές που συνάδει με το “Ευρώπη των λαών”. Συνεπώς, κοντά στα άλλα, έπρεπε να πει κι αυτά, χωρίς να έχει καθόλου άδικο για τα πολιτικά και εθνικά άτοπα που διέπραξαν, μέσα από τις πελατειακές νοοτροπίες των συνδικαλιστικών θεμάτων. Τις επόμενες μέρες τους βλέπει (..Γιούνκερ και λοιπούς), και πρέπει να έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Θεμιτό, θεμιτώτατο. Η πραγματική πολιτική, βρίσκει επιτέλους το δρόμο και νόημά της. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι Δημοκράτης. Αυτή τη δημοκρατικότητα θα την επιδείξει και αύριο που θα είναι Πρωθυπουργός. Ξέχωρα τα καθαρά οικονομικά και τεχνοκρατικά (..γιατί είναι και οικονομολόγο΄ς, και τεχνοκράτης)

  • christos avatar
   christos @ μεταρρυθμιστής 28/02/2012 23:23:37

   Ποτε κυβερνησε η αριστερα και τις προσαπτεις ολα αυτα?

   • loretta avatar
    loretta @ christos 29/02/2012 00:22:34

    Aυτο ειναι και το κλου της υποθεσεως...οτι ενω δεν κυβερνησε ποτε...καταφερε να δημιουργησει τοσα πολλα προβληματα ....συμμετειχε σαυτα..τα γιγαντωσε...και στο τελος ζηταει και τα ρεστα....λες και ειναι εξουσια!!!

    Για ξανασκεψου το ....και δες προσεκτικα τι ειπε ο Σαμαρας και σε ποια γεγονοτα αναφερεται.

    • tsechos avatar
     tsechos @ loretta 05/03/2012 14:41:17

     Ρε παιδιά το καταλαβαίνετε οτι αυτό που λέτε είναι οξύμωρο. Ήμαρτον πια για τόσο βλάκα τον θεωρείτε τον ελληνικό λαό. Δεν κυβέρνησαν λέει αλλά στην ουσία κυβέρνησαν και επειδή τα πράγματα τα κάναμε χάλια φταίνε αυτοί και πρέπει να ξανακυβερνήσουμε εμείς για να τα φτιάξουμε. Για σκεφτείτε λίγο.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ christos 29/02/2012 01:03:18

    Υποστήριξε πολλά αρνητικά με δυναμικό τρόπο, ακόμα κι αν δεν κυβέρνησε. Και όταν το έκανε (για λίγο στην Οικουμενική) έκανε και ρουσφέτια σε μεγαλοδιαπλεκόμενους (Κόκαλης κ.α.).

  • περήφανος δεξιός avatar
   περήφανος δεξιός @ μεταρρυθμιστής 29/02/2012 00:27:49

   έτσι ακριβώς..η αριστερά στην ελλάδα πρέπει να σβήσει σε αυτές τις εκλογές..

  • GLAD avatar
   GLAD @ μεταρρυθμιστής 29/02/2012 09:47:25

   ΟΝΤΩΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ.
   ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ " ...ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...". ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ - ΑΡΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΜΕ "ΚΟΥΠΟΝΙΑ" Ή ΧΩΡΙΣ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ (ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ , ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ- ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ) ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
   ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΔΕ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΑΥΤΗ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΟΥΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΑΣΚΟΥΝ ΒΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ -ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΟΥΝ , ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΡΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΜΕΣΩ ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΠΟΥ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ) ΣΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ , ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ , ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ (π.χ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) . ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ . ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ - ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΗ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ.

 6. crass avatar
  crass 28/02/2012 21:43:37

  Πολύ καλογραμμένος λόγος. Δεν το περίμενα.
  Έχει πιάσει τον παλμό από αυτά που επίσης βλέπει ως προβλήματα αλλά και αιτίες τους, ο δικός μου κοινωνικός περίγυρος, ο οποίος περίγυρος είναι εντελώς αχταρμάς όσον αφορά την πολιτική του τοποθέτηση. Αυτά όμως λέει και έτσι ακριβώς τα λέει στις ιδιωτικές του συζητήσεις.

  Πράγμα που σημαίνει ότι αγγίζει ένα ευρύ φάσμα πολιτών αυτός ο λόγος. (Φυσικά είναι αντιεπιστημονικό να κάνω αναγωγή στο εκλογικό σώμα, με στοιχεία από το μικρόκοσμό μου, αλλά δεν είναι και εντελώς άστοχη αναγωγή νομίζω, διαισθητικά).

  Αν δεν μας τα πρήζατε οι δεξιοί με τη θρησκεία και τη ροπή προς τον κρατισμό ενίοτε, θα αναγνώριζα πως η δεξιά αποτελεί το πιο αξιοπρεπές, συνεπές και πατριωτικό κομμάτι του πολιτικού σκηνικού, που στα δύσκολα (στα 30 χρόνια που καταλαβαίνω από πολιτική) δεν δημαγώγησε όπως οι άλλοι.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ crass 29/02/2012 12:54:00

   μου αρέσει ο τρόπος που εκφράζεσαι, καλωσόρισες!

   Η δεξιά δεν ρέπει προς τον κρατισμό, κάποια παρανόηση υπάρχει εδώ (προερχόμενη από λαθεμένη στάση εκπροσώπων της, υποθέτω). Όσο για τη θρησκεία, θυμίσου μόνον ότι αυτή μας κράτησε δεμένους επί 20 και περισσότερο αιώνες. Στην Ανάσταση πηγαίνεις, όχι? Δεν είναι σημαντικό το να μπορούμε να βρισκώμαστε όλοι εκεί, χωρίς διαφορές, σε μια κοινή εθιμική εκδήλωση που μας ενώνει, χωρίς να απαιτεί κάτι από εμάς, πέραν του κώδικα ηθικής, που (ευτυχώς για όλους μας) διασώζει?

   • Γιαγκούλας avatar
    Γιαγκούλας @ δρόμος 29/02/2012 21:51:37

    Ποιά θρησκεία μας κράτησε ενωμένους επί 20 και πλέον αιώνες. Λίγο καλύτερη γνώση της ιστορίας δεν θα πείραζε.
    Ο Χριστιανισμός επικράτησε πλήρως στην κυρίως Ελλάδα (με τους βίαιους τρόπους που επικράτησε) μόλις επί Ιουστινιανού (6ο μ.Χ. αιώνα), που κατήργησε οριστικώς τους πατροπαράδοτους Ολυμπιακούς αγώνες και έκλεισε τη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας και προέβη σε μαζικές διώξεις Ελλήνων, ανάλογες εκείνων του Θεοδοσίου Α΄ και του υιού του Αρκαδίου.
    Από εκεί και πέρα βεβαίως και είχε ενοποποιητικό ρόλο στους υπηκόους του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους, που βαθμιαία εξελληνίσθηκε σε μεγάλο βαθμό (κυρίως από τη Μακεδονική δυναστεία και μετά).
    Γι' αυτό μιλάμε για ρωμιοσύνη, ρωμιό, ρωμέϊκο.
    Ο όρος "Ελληνας" ήρθε πολύ αργότερα και οφείλεται σε οπαδούς του ευρωπαϊκού διαφωτισμού, που στηρίχθηκε, με τη σειρά του στην αρχαία Ελληνική Γραμματεία και Φιλοσοφία, που μεταλαμπάδευσαν στη Δύση φωτεινά πνεύματα τον καιρό της πτώσης του Βυζαντίου (Πλήθων κλπ.).
    Οι συγκρούσεις στο βυζαντινό λυκόφως ανάμεσα στις γνωστές ιδεολογικές και πολτικές μερίδες της εποχής ήταν σκληρότατες. Μη ξεχνάμε τί έκανε ο δεσπότης του Μυστρά στο νόθο γιό του Ανδρόνικου Παλαιολόγου (και διεκδικητή του θρόνου) Ιουβενάλιο, με την προτροπή του τουρκοπροσκυνημένου Γεννάδιου, που θεωρούσε τον αγρίως δολοφονηθέντα Ιουβενάλιο ειδωλολατρικό μίασμα και απόβρασμα.
    Αυτά για την ιστορία.
    Οπως αναφέρει και η Λιλή Ζωγράφου στην "αντιγνώση", ο Ελληνισμός επέζησε μέσω της Ορθοδοξίας, παρά τον απηνή διωγμό από διάφορους Θεοδοσίους, Αρκαδίους, Ιουστινιανούς και Γενναδίους.

    • Δικερως avatar
     Δικερως @ Γιαγκούλας 29/02/2012 22:49:22

     Μαλλον οι πηγες σου ειναι λανθασμενες.
     Ο Χριστιανισμος επικρατησε νωριτερα του 6ου αιωνα στην μειζονα Ελλαδα.Σιγουρα στο τελος
     του 4ου αιωνα.Σου παραθετω:
     "Η πιο σαφής έκφραση του εκχριστιανισμού του ρωμαϊκού κράτους στην εποχή του Μ.Κωνσταντίνου με σοβαρότατες επιπτώσεις για το μέλλον του, ήταν η σύγκληση της οικουμενικής συνόδου της Νικαίας (325), της πρώτης από τις οικουμενικές συνόδους που έθεσαν τα θεμέλια της δογματικής διδασκαλίας και των κανόνων της χριστιανικής Εκκλησίας. Ο αυτοκράτορας όχι μόνο συγκάλεσε τη σύνοδο και προήδρευσε στις συνεδρίες της αλλά και επηρέασε ουσιαστικά τις αποφάσεις της. Αν και δεν ήταν τότε τυπικά μέλος της Εκκλησίας (το βάπισμα το δέχθηκε, όπως είναι γνωστό, στην επιθανάτια κλίνη), ωστόσο ήταν ο πραγματικός αρχηγός της, δίνοντας έτσι και στο σημείο αυτό το πρότυπο για τους διαδόχους του στο θρόνο του Βυζαντίου''. Georg Ostrogorski,Istorija Vizantije.
     Η τελευταια ειδωλολατρικη αντιδραση,οπως ισως γνωριζεις,ειναι η κηρυξη θρησκευτικου πολεμου απο τον Ιουλιανό (361-63).
     Ο Ιουστινιανος ΔΕΝ εκλεισε την ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ
     ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ(αυτην την κλεινουν τα μπαχαλα).Εκλεισε την Ακαδημια των Αθηνων το 529.Ξεχασες την ΙΔΡΥΣΗ του Πανεπιστημιου Κων/πολεως απο τον Θεοδοσιο(408-450)και την γυναικα του Αθηναϊδα-Ευδοκια(Αθηναια)και την επεκταση της σχολης που ιδρυσε ο Μ.Κων/νος με
     δέκα έδρες ελληνικής και δέκα λατινικής γραμματικής, πέντε έδρες ελληνικής και τρεις λατινικής ρητορικής, μία έδρα φιλοσοφίας και δύο έδρες νομικής.
     Επειδη κλεβουμε χωρο,τελειωνοντας,σου υπενθυμιζω πως η σημασια του ορου Ελλην την
     εποχη που μας ενδιαφερει,ειχε να κανει περισσοτερο με την θρησκεια και λιγοτερο με την καταγωγη.Σου παραθετω,με συγκινηση το τεραστιο εργο του G.Ostrogorsky,μεγιστου των
     Βυζαντινολογων,στην Εδρα του οποιου,εμαθα και
     σπουδασα,με την βοηθεια του μαθητη του Pr.Dr. B.Ferjancic,την Ιστορια του Μεσαιωνικου Κοσμου.
     Ας τους αναπαυσει ο Θεος.
     Την μεταφραση του εργου την εκανε η Φανουλα Παπαζογλου,Ελληνιδα,γυναικα και στηριγμα του Μεγαλου Καθηγητη.
     http://www.scribd.com/doc/14582643/-Georg-Ostrogorsky

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ Δικερως 01/03/2012 00:42:21

      !!!

    • victoria (true) avatar
     victoria (true) @ Γιαγκούλας 01/03/2012 00:33:23

     Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την επιλεκτική ιστορία.

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ victoria (true) 01/03/2012 01:02:19

      Για το Γιάγκουλα...

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Γιαγκούλας 01/03/2012 14:42:32

     Πολύ μεγάλη και ενδιαφέρουσα η συζήτηση για το τέλος του Αρχαίου κόσμου και την αρχή του Μεσαιωνικού στην Ελλάδα: Από τον Κωνσταντίνο μέχρι τον Ιουστινιανό και τον Ηράκλειο.
     Και όντως τεραστιο το εργο του Georg Alexandrovič Ostrogorsky: Με την ακαδημαική πορεία του από την Αγία Πετρούπολη στη Χαιδελβέργη, στο Παρίσι και τέλος στη δεύτερη πατρίδα του, Βελιγράδι, όπου έκανε το εκεί Πανεπιστήμιο ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα Μεσαιωνικής ιστοριογραφίας στην Ευρώπη. Να θυμίσω τους δασκάλους του: Karl Jaspers, Heinrich Rickert, Alfred Weber και Ludwig Curtius.
     "Under his guidance the Belgrade Institute became, along with Munich, Paris, and Dumbarton Oaks, a leading center of research in the field of Byzantinology. Ostrogorsky remained faithful to Belgrade to the very end, although over the years suggestions were made that he take up residence in an American or Soviet center of Byzantine studies".
     Έκανες καλά και μας τον θύμισες φίλε Δικερως.

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Ο Θείος 02/03/2012 00:04:14

      Ελαχιστη τιμη στους αξιους,να μην τους ξεχνουμε.

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Ο Θείος 02/03/2012 00:22:53

      Στην Σχολη,κυκλοφορουσε ενα ανεκδοτο:
      Οταν ρωτηθηκε για την πορεια της ζωης του,καταξιωμενος πλεον,απαντησε ως εξης:
      "Απο μικρο ο πατερας μου με παρακινουσε να δουλευω και να μελετω για να
      προκοψω.
      Τοτε εγω,για να τον ευχαριστησω,πηγα καλφας σ'εναν μαραγκο,ενετεινα τις προσπαθειες μου στο σχολειο,και μια και δυο,πηγα να του κοκορευτω.
      Αυτος,με χαρα στα ματια,μου ειπε:
      "Γκεοργκ,τωρα θα μαθεις και το τελευταιο μυστικο της προκοπης ενος ανδρα:
      τιποτα απο αυτα που πετυχες δεν αξιζουν εαν δεν παντρευτεις Ελληνιδα."
      Ε, να και εγω,λοιπον, που τον ακουσα."

     • Kυαίστωρ avatar
      Kυαίστωρ @ Δικερως 02/03/2012 00:41:24

      Δίκερε είσαι ομότεχνος ; (βυζαντινολόγος)

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Kυαίστωρ 02/03/2012 00:47:42

      Α,ρε μπαγασα.Τσιμπησες ε?
      Τεσπα.Αρχαιολογος.

     • Kυαίστωρ avatar
      Kυαίστωρ @ Δικερως 02/03/2012 00:52:52

      Με συγκίνησες γιατί δεν πρόλαβα τον μέγιστο Οστρογκόρσκυ αφού γεννήθηκα μετά το θάνατό του.
      Αλλά θυμάμαι πως μιλούσε πάντοτε με θερμά ο λόγια ο δάσκαλός μου ο αείμνηστος Ιωάννης Καραγιαννόπουλος κι ας είχαν κάποιες επιστημονικές διαφορές. Η πως τον τιμούν σήμερα μεγάλοι σαν τον Cheynet και τον Koder...

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Δικερως 02/03/2012 18:08:44

      Αντε,βρηκαμε κατι και να συμφωνουμε.

 7. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 28/02/2012 21:44:12

  Έλα, πάμε για αυτοδυναμία!

  • Τιγράνης avatar
   Τιγράνης @ ΕΥΑ 28/02/2012 21:49:19

   Ξέχνα το, ήρθε δυστυχώς το "Πανελλήνιο Κόμμα Αγανακτισμένων και Οικολόγων Ελλάδος"...

 8. Παύλος avatar
  Παύλος 28/02/2012 21:49:26

  Οποιος δεν βλέπει ότι κάθε λέξη από την ομιλία του Σαμαρά υπερβαίνει σε "βάρος" ολόκληρο το κείμενο των υπολοίπων, εθελοτυφλεί μακαρίως!

 9. dimitris avatar
  dimitris 28/02/2012 21:52:36

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ
  ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  ΒΛΕΠΩ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΖΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ.....ΑΜ ΔΕ! ΠΡΟΕΔΡΕ ΧΤΥΠΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΑ ΧΤΑΠΟΔΙΑ
  ΦΘΑΝΑΜΕ ΝΑ ΕΓΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΔΕΞΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
  ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 10. Δαναός avatar
  Δαναός 28/02/2012 21:55:28

  Κι αυτό στις 13/11/2011:http://www.antinews.gr/2011/11/13/133350/
  "Αλλάζουν δρόμοι και μορφές
  Οι εποχές αλλάζουν
  κι οι από μηχανής θεοί
  αμήχανα κοιτάζουν
  "

  Σήμερα θα είμαι σκληρός .Όχι πολύ. Αλλά ούτε δώρα θα φέρω. Γιατί μ’ αυτά που βλέπω, ακούω και διαβάζω μεγάλη αμηχανία με κυριεύει! Θα επικεντρωθώ στα σχόλια που διαβάζω και ακούω τις τελευταίες μέρες… Δεν χρειάζονται ούτε καν κωδικοποίηση! Είναι ήδη κωδικοποιημένα! Το άσπρο γίνεται μαύρο και το μαύρο άσπρο εν ριπή οφθαλμού. Και τον ηγέτη, τον πατριώτη Σαμαρά που τον χειροκροτούσαμε, ξαφνικά τον ρίχνουμε στο πυρ το εξώτερον. Τσιμπήσαμε αυτό που ήθελαν να τσιμπήσουμε: Όλοι ίδιοι είναι! Μαζί τους κι αυτός! Εκτός από κάποιους!

  Και δωσ’ του να εκθειάζουμε τη θέση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Διψήφια ποσοστά θα πάρουν! Σιγά τα ωά! Αυτοί λέμε, πράττουν σωστά γιατί δεν άλλαξαν θέση. Γιατί πότε άλλαξαν. Σε στάση είναι! Μονολιθικοί απ’ τα γεννοφάσκια τους! Και το ΚΚΕ το καταλαβαίνω. Αμ τους άλλους; Τους δήθεν ευρωπαϊστές; Αναρωτιέμαι λοιπόν:

  Γιατί τόσος ντόρος γίνεται τώρα τελευταία για τον Τσίπρα, και γιατί τον παίζουν κανάλια, εφημερίδες και μπλογκ. Αρχίζω λοιπόν να υποψιάζομαι μήπως κάτι συμβαίνει. Μήπως δηλαδή κάτι παρόμοιο με τον Καρατζαφέρη αλλά απ’ την ανάποδη. Μήπως δηλαδή βολεύει κάποιους αυτή η προώθηση.

  Τι γίνεται αναρωτιέμαι; Άρχισαν να φοβίζουν κάποιες στατιστικές και θέλουμε αντίβαρο;

  Δεν έχω τίποτε με τον Τσίπρα, θα έλεγα ότι μου είναι και αρκετά συμπαθής. Αλλά μέχρι εκεί.

  Πάω λίγο παλιότερα και βλέπω έναν κνίτη ξαφνικά, με το απαραίτητο σπρώξιμο, να ηγείται του Σύριζα!

  Και σήμερα ένα παρόμοιο σπρώξιμο βλέπω! Και γιατί;

  Για τις πολιτικές του θέσεις που συγκινούν τους Έλληνες; Για τον ορθολογικό πολιτικό του λόγο; Για την εμπιστοσύνη και σιγουριά και εγγύηση που εμπνέει η παρουσία του; Ή μήπως γιατί θέλουμε το μπάχαλο;

  Μήπως βρήκαμε το αντίβαρο στην απέναντι όχθη; Ούτε πολύ αριστερά, ούτε δεξιά! Αντημνημονιακά! Τελεία και παύλα!

  Αλλά το πουκάμισο που φοράει η αριστερά του Κολωνακίου, κοστίζει όσο τρεις συντάξεις χαμηλοσυνταξιούχων, εν ονόματι των οποίων αγωνίζονται! Αυτούς όμως το πολύ να τους λείψει ένα καινούριο πουκάμισο.

  Αλήθεια θέλει να κυβερνήσει η αριστερά; Γιατί για το αντίθετο έχω πειστεί.

  Ας μας πουν τότε ξεκάθαρα:

  Έχουν ένα πλάνο, ένα πρόγραμμα, ένα σαφές ιδεολογικό στίγμα; Και ποιο είναι αυτό;

  Μέσα ή έξω απ’ την Ε.Ε.;

  Υπέρ του ευρώ ή υπέρ της δραχμής;

  Θα επαναδιαπραγματευθούν ή όχι τους όρους των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου της έκτης δόσης, της δανειοληπτικής;

  Τι πραγματικά πρόκειται να κάνουν και πώς θα επιφέρουν το δικαιότερο διαμοιρασμό του πλούτου, που λένε , με ποιόν τρόπο;

  Τι θα κάνουν για την εγκληματικότητα;

  Ποια η ξεκάθαρη θέση τους για τους λαθρομετανάστες; Για τα εθνικά μας θέματα, το Μακεδονικό, την ιστορία μας; Ξεκάθαρα πράγματα!

  Όμως επί της ουσίας δε δίνουν την ευκαιρία να κρίνεις και να επιλέξεις για το μέλλον. Έρχονται να ταυτιστούν με το συναίσθημά σου στο παρόν, αυτό μόνο.

  Απ’ την άλλη μεριά ο Σαμαράς, που βιαζόμαστε να τον καταδικάσουμε, έχει στάση και θέσεις. Στάση μία και μοναδική και θέσεις που προσαρμόζονται ανάλογα με τις συγκυρίες και που δεν συγκρούονται όμως με τη στάση του!

  Ας σκεφτούμε λίγο πριν λέμε και πριν γράφουμε γιατί αντί για μαχητές του αύριο που χρειάζεται αυτή η έρμη πατρίδα, μεταβαλλόμαστε σε αδιάφορους παρατηρητές του τώρα!

  «Μην τους αφήσεις να σε τρομάξουν, ούτε να σ’ αποσπάσουν απ’ το σκοπό σου», λένε οι Πυθαγόρειοι στα Χρυσά τους Έπη.

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Δαναός 28/02/2012 22:48:24

   Ω!

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ Δικερως 28/02/2012 23:15:36

    Εσύ μη χάσεις!

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Δαναός 28/02/2012 22:52:33

   Καλή η υπενθύμιση!

  • Τιγράνης avatar
   Τιγράνης @ Δαναός 28/02/2012 23:03:00

   Εξαιρετικό!

   Και μια και ο λόγος περί Πυθαγορείων, ο δάσκαλός τους έλεγε «Φορτίον μὴ συγκαθαιρεῖν, ἀλλὰ συνανατιθέναι τοῖς βαστάζουσι». Η αποδόμηση είναι το εύκολο, το υστερικό γκρέμισμα μπορεί να ξεθυμαίνει προς ώρας αλλά οδηγεί σε απελπιστικό κενό, σε αλληλοκτόνο αφανισμό· το ζήτημα είναι να χτίζεις, να είσαι παραγωγικός, να έχεις πρόταση διεξόδου σοβαρή και αξιόπιστη για το τώρα και όραμα ενωτικό και σωτήριο για το αύριο. Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε ένα είναι το βέβαιον: έκαστος καλείται πια να επιλέξει, κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να πατάει ευθυνόφοβα σε δύο βάρκες.

  • StarPowerNone avatar
   StarPowerNone @ Δαναός 28/02/2012 23:08:16

   Ξεκάθαρος, άρτιος και συνετός.
   Θα έπρεπε να είναι ξεχωριστό άρθρο, όχι σχόλιο...

  • Aφροδίτη avatar
   Aφροδίτη @ Δαναός 29/02/2012 00:31:19

   Καλέ μου φίλε Δαναέ, το σχόλιό σου είναι εξαιρετικό! Σκληρό δεν θα το έλεγα καθόλου, είναι απλά ένα αρκούντως αυτοκριτικό άρθρο και όχι βέβαια σχόλιο. Είναι πληρέστατο άρθρο – χαστουκάκι, που μας χρειαζόταν και θα παρακαλούσα τον Φάκτορα για την προβολή που του προσήκει!
   Το βέβαιον είναι πως από απόψε, οι από μηχανής θεοί θα κοιτάζουν αμήχανα τις "μάζες", γιατί η μεταπολίτευση όπως αυτοί την είχαν κόψει και ράψει στα μέτρα τους, αποδήμησε.

 11. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 28/02/2012 22:02:47

  χαχαχααχα! και με λαχτάρησες για λίγο...(λες να χτυπήσει 69% το συγκεκριμένο;)

  • Τιγράνης avatar
   Τιγράνης @ ΕΥΑ 28/02/2012 22:36:33

   !!! Ακούγεται ότι στις εκλογές θα πάει..., θα σκίσει δηλαδή.

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ Τιγράνης 28/02/2012 22:46:29

    Το 69 δεν ειναι συμβατο με κανενα ειδους σκισιμο.

    • Y. avatar
     Y. @ Δικερως 28/02/2012 23:47:59

     Να χαρώ το υπονοούμενο!!

    • Y. avatar
     Y. @ Δικερως 29/02/2012 00:06:27

     Και για να ευθυμήσουμε (..αν και δε βλέπω να λείπει)
     Πως πάν τα δρομολόγια
     10-20 Αθήνα-Μαλακάσα
     20-30 Αθήνα-Καβάλα
     30-40 Αθήνα-Δράμα-Καβάλα
     40-50 Αθήνα-Γλυφάδα
     50-60 Αθήνα-Βουλιαγμένη

     • Y. avatar
      Y. @ Y. 29/02/2012 00:07:36

      (...στο περίποιυ εννοείται, γιατι υπάρχουν είτε καθυστήσεις, ή φεύγουν νωρίτερα)

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Y. 29/02/2012 00:21:31

      Ξεκινησα Αθηνα-
      Γλυφαδα.Αντι για
      λεωφορεια προτιμησα Ι.Χ.,νεοτερη συνεπιβατη, εβαλα power racing (2ευρω/λιτρο),παω απο παρακαμψη
      (απο πισω) και πριν να φτασω κανω επιτηδες σταση για ενα μισαωρο περιπου.
      Μπορει να φτανω αργα αλλα ξεσκαω
      αρκετα στην διαδρομη.
      Διδαγμα:μην παιρνετε Λεωφορεια.

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ Y. 29/02/2012 11:47:37

      Καμιά φορά αξίζει να πάρεις πολυμορφικό αγαπητέ Δίκερω, χωράνε περισσότερες συνεπιβάτιδες.

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Y. 29/02/2012 20:45:09

      Ω!TopGunz,εχεις
      δικιο.
      Απ'οτι ακουσα ομως
      ειναι αρκετα κουραστικη η οδηγηση
      σε πολυμορφικο!

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Y. 29/02/2012 20:50:38

      Στο πολυμορφικό δεν οδηγείς, σε οδηγούν προς τη Γλυφάδα!

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Y. 29/02/2012 20:52:13

      Δαναε, η ζωνη ασφαλειας ειναι
      υποχρεωτικη?

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ Y. 29/02/2012 20:58:29

      Δυο γέροι συγκρίνουν τη σεξουαλική τους ζωή:
      - Μπορώ ακόμη να κάνω έρωτα δύο φορές!
      - Και ποιά φορά σ' αρέσει περισσότερο;
      - Χμ, νομίζω το χειμώνα είναι καλύτερα.

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Y. 29/02/2012 21:15:30

      Μμμμ,ΕΥΑ
      απ'οτι μου ειπε ο
      μπαρμπας μου,μετα
      το μπλε χαπακι,αυτα
      τα ανεκδοτα
      παλιωσαν.

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Y. 29/02/2012 21:23:10

      Ούτε η ασφαλείας ούτε η αγνότητας, Δίκερε!

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Y. 29/02/2012 21:25:59

      Κι αμα δεν πιασει το ABS?

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Y. 29/02/2012 21:34:10

      Ποιος το γ@@μεί το ABS

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Y. 29/02/2012 21:39:15

      Αυτά τα συστήματα ABS,ASP...είναι για τους άσχετους.Να ρώτα και το Φάκτορα!

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Y. 29/02/2012 21:42:00

      Εμαθα πως αν δεν
      πιασει το ΑΒS,υπαρχει
      κινδυνος ακρωτηριασμου
      (οταν πας Γλυφαδα).

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Y. 29/02/2012 21:47:17

      Ε τότε άσε τη ...Γλυφάδα για τους άλλους!!!

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Y. 29/02/2012 21:48:17

      Σωστος,λεω να παω
      Κατακωλο.

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Y. 29/02/2012 21:52:35

      Το Κατάκωλο είναι μιράκολο! Η μήπως μιράκωλο!

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Y. 29/02/2012 22:00:30

      Ω!Ποσο δικιο εχεις.
      Το Κατακωλο ειναι
      μιρακωλο,οταν ζεις
      περικωλοζαμεντε.

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ Y. 29/02/2012 22:16:12

      Η σύνταξη του μπάρμπα αντέχει ακόμα τέτοια έξοδα; τυχερός!

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ ΕΥΑ 29/02/2012 22:51:21

      Του δινουμε placibo αλλα δεν το ξερει

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Δικερως 29/02/2012 23:01:42

      Και πιάνει;

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Δαναός 29/02/2012 23:08:51

      Δεν ξερω.Παντως τωρα τελευταια την θεια την βλεπω πολυ χαρουμενη.

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Τιγράνης 28/02/2012 22:50:15

    Λες να μπερδευτεί και να ψηφίσει Σαμαρά, αντί εαυτής;

 12. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 28/02/2012 22:12:06

  χώρια φυσικά που ότι κούρεμα γλιτώνει η ΕΚΤ και πιθανόν και η ΕΤΕΠ θα κουρευτεί από τα δικά μας ασφαλιστικά ταμεία για να "βγει το πρόγραμμα" το περίφημο...

 13. ΝΙΚΗ avatar
  ΝΙΚΗ 28/02/2012 22:17:52

  Άλλη μια φορά Δαναέ respect!! Και όχι για την ηλικία σου.... μόνο... :)

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ ΝΙΚΗ 28/02/2012 23:14:57

   Ποια ηλικία μου βρε Νίκη! Αυτούς τους Μαθουσάλες πιστεύεις;

 14. PARTAOLA avatar
  PARTAOLA 28/02/2012 22:26:50

  Καλο ειναι να κοιταζεις την ημερομηνια και παντα με συνταγη!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ PARTAOLA 28/02/2012 23:38:51

   Από ιδία πείρα μιλάτε?

 15. anonymous avatar
  anonymous 28/02/2012 22:29:58

  Κάποτε έγραψα στο forum adslgr.com, το οποίο προφανώς είναι ιδιοκτησία μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε την Αθήνα το Δεκέμβρη του 2008 και μου διέγραψαν το μήνυμα. Όταν ζήτησα το λόγο καθώς και να παραθέσουν επίσημη δήλωση κατά των επεισοδίων από το ΣΥΡΙΖΑ μου διέγραψαν το λογαριασμό.

  Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο forum είναι forum για την τηλεφωνία και μέσω της τηλεφωνίας καπελώνουν ΚΑΙ την πολιτική. :(
  Εύχομαι στο Σαμαρά να πετύχει. Με τις συνθήκες όμως που επικρατούν στην κοινωνία και με κατσαρίδες χωμένες παντού, το παραπάνω είναι μόνο ένα παράδειγμα, το έργο του είναι εξαιρετικά δύσκολο.

  • airman avatar
   airman @ anonymous 28/02/2012 23:42:19

   Επειδή όμως όλοι μας ξέρουμε τις κατσαρίδες και που κρύβονται, ας βάλουμε κι εμείς ένα χεράκι. Δεν τα εχουμε άλλωστε μόνο για το χειροκρότημα. Πόσο μάλλον όταν ο χρόνος δεν μας παίρνει ούτε για να χειροκροτήσουμε. Όχι για να κυνηγήσουμε τις κατσαρίδες (αυτές θα φύγουν από μόνες τους), αλλά για να απολυμάνουμε το χώρο ώστε να μην ξανάρθουν!

   • S.R. avatar
    S.R. @ airman 29/02/2012 07:13:41

    + 1000

 16. Tassos avatar
  Tassos 28/02/2012 22:38:16

  Οσοι τον υποτίμησαν τον Σαμαρά βρέθηκαν γκροκί στο καναβάτσο. Η ενοχική Δεξιά έλαβε τέλος. Τα χαϊδέματα του Κουρασμένου στην Αριστερά, γίναν μπάτσες από τον Αρχηγό. Καθάρισε με Παπανδρέηδες, διαδόχους του μεγάλου Κ. Καραμανλή του Κανονικού, Μητσοτάκηδες, και τώρα έπιασε την Αριστερά. Οπως είχε πει στο συνέδριο , ο κόσμος μας θα σταματήσει να ντρέπεται, να κρύβει την ιδεολογική του ταυτότητα.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Tassos 29/02/2012 02:11:42

   Tassos

   "Καθάρισε με Παπανδρέηδες, διαδόχους του μεγάλου Κ. Καραμανλή . . ."

   Διεγράφει ὁ ΚΚβ ἀπό τό κόμμα;;

   • Tassos avatar
    Tassos @ Φωτεινή 29/02/2012 14:11:22

    Στην συνείδηση του Λαού. Δεν μπορεί να κυκλοφορήσει.

 17. stamoschios avatar
  stamoschios 28/02/2012 22:43:28

  Επιτέλους να μπουν στη θέση τους οι άθεοι εθνομηδενιστές. 'Οσοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι η δεξιά επανήλθε στα δέοντα χέρια πλανώνται πλάνην οικτράν. Τέλος τα συμπλέγματα των ράλληδων και των υπέρβαρων κακέκτυπων. Τώρα θα λέμε είμαστε δεξιοί και το υπερηφανευόμαστε, δεν χαρίζουμε τις εθνικές ευαισθησίες στους κολοτούμπες, ούτε όμως και την κοινωνική ευαισθησία στους άπλητους θολοκουλτουριαρέους.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ stamoschios 29/02/2012 01:10:00

   Κόμπλεξ έχεις με τον Κώστα Καραμανλή; Δεν είναι αυτός ο υπεύθυνος της ενοχικότητας της δεξιάς. Διάβασε λίγο ιστορία. Αυτός απλά δεν συνειδητοποίησε ότι ήταν επιτακτική ανάγκη να κάνει κάτι για να το ανατρέψει. Δεν ευνοούσε και η συγκυρία τότε. Ψεύτικη ευμάρεια, αλλά ευμάρεια είχαμε. Ο Σαμαράς ήταν ξύπνιος, έτυχε και στην κατάλληλη συγκυρία, άρπαξε την ευκαιρία και μπράβο του γιατί προσδίδει πια ιδεολογικό περιεχόμενο στον πολιτικό λόγο. Και απαλλάσσει έτσι την κεντροδεξιά από ψεύτικες ενοχές.

   • S.R. avatar
    S.R. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 29/02/2012 07:18:15

    Μανωλη Μ. , διαφωνω.... Ο Κωστας Καραμανλης διακατεχοταν πληρως απο το συνδρομο της ενοχικης δεξιας, οπως και ο κοντινος του περιγυρος, Παυλοπουλος ,Ντορα, Σουφλιας....

    • περήφανος δεξιός avatar
     περήφανος δεξιός @ S.R. 29/02/2012 22:14:19

     +10000000000

 18. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 28/02/2012 22:57:42

  Κάθε μέρα που περνάει γίνεται πιο έντονη η θετική μου άποψη για το Σαμαρά. Επιπλέον κατανοώ πλήρως την τακτική του. Ήδη η ΝΔ συσπειρώνεται. Από εμένα όμως θα διαβάσετε προβληματισμούς γιατί δε μου πάνε οι κολακίες:
  1. Τί θα κάνει με τη χρηματοδότηση των κομμάτων;
  2. Θα επαναφέρει επιτέλους το ασυμβίβαστο του δημ υπαλ και του μέλους κόμματος ή της δυνατότητας να πολιτεύεται;
  3. Ποια η θέση του στην πρόταση ενός νέου τρόπου προσδιορισμού της αμοιβής όλων των εκλεγμένων ο οποίος θα συνδέεται με το αποτέλεσμα του προϋπολογισμού της προηγούμενης περιόδου;
  4. Θα καταργήσει τη βουλευτική ασυλία;
  Ας μη βιαστεί ο οποιοσδήποτε να με κατηγορήσει ως αμφισβητία. Πιστεύω ότι το βάρος πρέπει να πέσει στις προτάσεις για να αποδείξουμε ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Dexi Extrem 28/02/2012 23:41:51

   Μην στεναχωριέσαι Εξτρέμ, οι γνήσια υποψιασμένοι από τους προβοκάτορες ξεχωρίζουν σαν τη μέρα με τη νύχτα. Όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε στο γόνιμο διάλογο.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Dexi Extrem 28/02/2012 23:47:58

   Θα σου απαντήσω εγώ.
   1) Η χρηματοδότηση των κομμάτων θεσμοθετήθηκε για να μην τα παίρνουν από επιχειρηματίες. Απέτυχε ως θεσμός διότι τα έπαιρναν και από επιχειρηματίες. Το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου δεν είναι η χρηματοδότηση. Το πρόβλημα είναι ο έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων από το ελεγκτικό συνέδριο. Τέτοιος έλεγχος πρέπει να θεσμοθετηθεί. Επειδή θα αντιδράσει το ΚΚΕ να θεσμοθετηθεί σε εθελοντική βάση και η ΝΔ να υποβάλλεται εθελοντικά στον έλεγχο κάθε χρόνο. Μια αιτησούλα στο ελεγκτικό συνέδριο με το περιεχόμενο: Κύριοι ελάτε να ελέγξετε τα βιβλία μας και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων.
   2) Η επαναφορά του ασυμβίβαστου δε χρειάζεται. Τουλάχιστον σήμερα δε χρειάζεται.
   3) Συμφωνώ αλλά προτείνω να συνδεθεί με τον κατώτερο μισθό. Να πούμε πχ. ένα όριο 7 φορές ο κατώτατος μισθός; Να πούμε 10 φορές; Και φυσικά κομμένα τα δώρα και οι 16 μισθοί.
   4) Η βουλευτική ασυλία δε χρειάζεται να καταργηθεί. Χρειάζεται μόνο να εφαρμοστεί το Σύνταγμα. Το Σύνταγμα δε λέει ότι ισχύει απεριόριστα. Ισχύει μόνο για πράξεις που έγιναν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων των Βουλευτών. Κατά τη γνώμη μου αυτό περιλαμβάνει περιπτώσεις δηλώσεων από το βήμα της βουλής, πολιτικών δηλώσεων, δηλώσεων σε ΜΜΕ κλπ. Δεν περιλαμβάνει τις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο βουλευτής βρίζει ή παίζει ξύλο με το γείτονα ή δέρνει τη γυναίκα του ή σκοτώνει κάποιον σε τροχαίο κλπ. Για το τελευταίο δέχομαι εξαίρεση αν πχ. τον έχει στείλει η Βουλή με υπηρεσιακό αυτοκίνητο σε κάποια αποστολή. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να εφαρμόζεται ότι προβλέπεται για τα κρατικά αυτοκίνητα.

   • Dexi Extrem avatar
    Dexi Extrem @ anonymous 29/02/2012 00:47:39

    Εσύ δεν είσαι δεξιός.

    • anonymous avatar
     anonymous @ Dexi Extrem 29/02/2012 01:38:10

     Είμαι θεσμικός κι αστός.

   • βικυ γουλιωτη avatar
    βικυ γουλιωτη @ anonymous 29/02/2012 11:10:18

    1. Γιατι εθελοντικος ο ελεγχος?Επειδη θα αντιδρασει το ΚΚΕ? 2.Γιατι σημερα δεν χρειαζεται η επαναφορα του ασυμβιβαστου? 3.Συμφωνω 4.Για ποιον λογο σημερα πρεπει να διατηρηθει η βουλευτικη ασυλια?

    • Dexi Extrem avatar
     Dexi Extrem @ βικυ γουλιωτη 29/02/2012 11:23:29

     Για το 3:
     Δεν είναι καλύτερο να πάρουν ποσοστό ενός πλεονασματικού ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών;
     Αν είναι ελλειματικό γιατί να πληρωθούν. Να κόψουν τον κώλο τους για ναγίνει πλεονασματικός. Τέλος τα παπατζιλίκια.

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ Dexi Extrem 29/02/2012 14:28:01

      Ένα κατώτατατο όριο πρέπει να υπάρχει φίλε Εξτρέμ. Όχι ότι σήμερα λειτουργεί ότι πρέπει όπως πρέπει, αλλά στο τέλος μόνο γόνοι επιχειρηματιών και τζακιών θα μπορούν να αντέχουν οικονομικά να είναι βουλευτές. Πρέπει να βρεθεί μια χρυσή τομή αν μην είναι το βουλευτιλίκι ευκαιρία για τρελές αρπαχτές, αλλά να μην είναι και απαγορευτικό για κάποιον που δεν έχει τους απαραίτητους πόρους να το υποστηρίξει.

    • Dexi Extrem avatar
     Dexi Extrem @ βικυ γουλιωτη 29/02/2012 11:26:18

     Για το 1:
     Πάλι έλεγχος; Γιατί; Για διαπλοκή; Κατάργηση τώρα της κρατικής επιχορήγησης. Όσον αφορά την ιδιωτική επιχορήγηση κόψτε απόδειξη.

   • airman avatar
    airman @ anonymous 29/02/2012 19:00:01

    Σε ότι αφορά τη βουλευτική ασυλία, είναι υποτιμητική, απαξιώνει την ιδιότητα του βουλευτή και προσβάλλει το θεσμικό ρόλο της Βουλής. Ο έντιμος, πατριώτης βουλευτής που σέβεται αυτούς που εκπροσωπεί, δεν χρειάζεται κανενός είδους ασυλία! Η βουλευτική ασυλία ανήκει στο φαύλο παρελθόν και όσοι εναντιόνονται στην κατάργησή της (εκλεγόμενοι και ψηφίζοντες) έχουν τους λόγους τους. Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε!

 19. astir avatar
  astir 28/02/2012 23:07:37

  +100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΩΣ

 20. NONOS avatar
  NONOS 28/02/2012 23:08:44

  Μεγα λάθος του Σαμαρά το αποψηνό τις γεφυρες που εριξε με μεγαλη προσπάθεια ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ τις εκοψε απαξ δια παντός και θα του βγει μπουμεραγκ αυτη η λογικη του εμφυλιοπολεμικού μοντελου εχει αποτυχει και οι πατριωτες αριστεροι θα του το επιστρεψουν.............

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ NONOS 28/02/2012 23:25:57

   Δεν μιλησε για τους πατριωτες,για τους κολλημενους μιλησε.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ NONOS 28/02/2012 23:54:31

   Οι πατριώτες αριστεροί έτσι κι αλλιώς διαφωνούν με την πολιτική της αριστεράς στην Ελλάδα, αλλιώς δε θα πήγαιναν με τον Ανδρέα το 80. Θα έμεναν στο ΚΚΕ. Και το ΚΚΕ δε θα είχε γίνει 1000 κομμάτια αν ήταν πιο ελληνικό από καθεστωτικό.

  • περήφανος δεξιός avatar
   περήφανος δεξιός @ NONOS 29/02/2012 00:32:48

   πατριώτης και αριστερός δεν πάνε μαζί ρε φίλε..ή είσαι πατριώτης ή είσαι αριστερός..

   • Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
    Βαγγέλης, Πειραιάς @ περήφανος δεξιός 29/02/2012 16:59:51

    Οι μόνοι που δεν είχαν και δεν έχουνε πατρίδα στην Ελλάδα ήταν και είναι οι έλληνες επιχειρηματίες, αυτοί οι φορείς του «επιχειρείν». Σε αντίθεση με όλες τις άλλες αστικές τάξεις των χωρών της Ευρωζώνης. Επιχειρείν και Πατρίδα δεν πηγαίνουν μαζί στην Ελλάδα εδώ και μερικούς αιώνες. Αλλά δεν πειράζει θα μάθουν όλοι κάποτε στην Ελλάδα οικονομική ιστορία.

   • Joao avatar
    Joao @ περήφανος δεξιός 29/02/2012 22:37:58

    Ο Μ. Γλεζος τι ειναι;

  • anonymous avatar
   anonymous @ NONOS 29/02/2012 00:35:06

   κανένα λάθος και καμιά σχέση με εμφυλιοπολεμικά. Κάπου σε αυτό το θέμα οι αριστεροί μου θυμίζετε τους Εβραίους. Μόλις κάποιος τους ασκήσει κριτική τον λένε αντισημίτη. Οι αριστεροί το ρίχνουν στον εμφύλιο. Δεν είναι όμως έτσι. Οι αριστεροί είναι οι κυρίως υπεύθυνοι για το μεταπολιτευτικό χάλι της χώρας και θα πρέπει να τους αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες.

   Σου υπενθυμίζω και τη δήλωση του Λοβέρδου.

   «στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης η ζωή έχει αξία μόνο άμα είσαι αριστερός. Αν δεν είσαι σε πεθαίνουν σε 15 μέρες» και πως «ότι έγινε στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του εμφυλίου αντιστράφηκε μετά την μεταπολίτευση».
   Για διευκρινίσεις σε παρακαλώ πέρνα από το Υπουργείο υγείας και γενοσήμων φαρμάκων.

  • ιωάννης33 avatar
   ιωάννης33 @ NONOS 29/02/2012 00:41:16

   Και τι κέρδισες ΝΟΝΟS απο αυτές τις γέφυρες;Το DNA σου αλλοίωσες και έστειλες ορδές δεξιών στον ψυχίατρο.Καλώς ή κακώς στην πολιτική πρέπει να είναι ευδιάκριτα τα όρια και τα χρώματα στα καθίσματα της βουλής.
   Κάποια στιγμή η Αριστερά πρέπει να καταλάβει οτι δεν είναι ο εργολάβος των δικαιωμάτων του λαού,ούτε και ο ρυθμιστής των εξελίξεων.Αυτό γύρισε μπούμερανγκ σε όλη την κοινωνία,όχι μόνο στην δεξιά.
   Και κόψτε πια τις αναφορές σε πολέμους και εμφυλίους,αλλάξαν τα χρόνια ευτυχώς.Σήμερα ούτε δεξιοί,ούτε αριστεροί θα άντεχαν 5 λεπτά στον Γράμμο!

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ NONOS 29/02/2012 01:14:02

   Λάθος κάνεις. Το απόστημα έπρεπε να σπάσει. Η "αριστεροφροσύνη" είχε καταντήσει προαπαιτούμενο για να υπάρχει κανείς πολιτικά. Αυτή η διαστρέβλωση έπρεπε να πάψει. Η αριστερά ευθύνεται για πολλά από τα αρνητικά που μας οδήγησαν στο σημερινό τέλμα. Όποιος έχει μάτια βλέπει

  • Γλαυξ avatar
   Γλαυξ @ NONOS 29/02/2012 01:51:39

   Σιγά τα ωά! Πολύ λίγα είπε.
   Δεν κυβέρβησαν επισήμως τη χώρα αλλά με όργανα πολλούς ομοϊδεάτες
   δημοσιογράφους διαμόρφωναν επί μακρόν αντιλήψεις στο κοινωνικό σύνολο με τα σημερινά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.
   Όπου δε κυβέρνησαν (σε δήμους) και απεδείχθησαν χείριστοι.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Γλαυξ 29/02/2012 13:17:53

    ας θυμηθούμε και τα Πανεπιστήμια, που διαμορφώνουν την αντίληψη του μορφωμένου τμήματος της κοινωνίας...

 21. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 28/02/2012 23:20:41

  Ο Κεφαλογιάννης ...επιστρέφει!

 22. Δικερως avatar
  Δικερως 28/02/2012 23:22:02

  Έ!

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ Δικερως 28/02/2012 23:29:00

   Όταν αναφωνείς ω! στο σχόλιο της Νίκης πράκτορας του Strange μου φαίνεσαι!

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Δαναός 28/02/2012 23:51:49

    Δαναέ σε πρόδωσαν τα μάτια σου...!σε σένα απαντά ο Δίκερως...όχι στη Νίκη!

    • Δικερως avatar
     Δικερως @ ΕΥΑ 29/02/2012 00:01:40

     Αστον να εκτειθεται.
     I like it!

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ Δικερως 29/02/2012 00:07:38

      Του έχω πει να πάει να το κοιτάξει το θέμα με τα μάτια..άσε που φοβάμαι μη μπερδέψει τίποτα ψηφοδέλτια στις εκλογές και ψηφίσει Ελληνίδες Αγανακτισμένες και Οικολόγες...

    • Δαναός avatar
     Δαναός @ ΕΥΑ 29/02/2012 00:04:40

     Ώπα, φτιάχνουμε κλίκα;

 23. Πέτρος Εθνιστής avatar
  Πέτρος Εθνιστής 28/02/2012 23:24:24

  Εκπληκτικός ο Αντώνης Σαμαράς και σήμερα! Επιτέλους, ένας πολιτικός της ΝΔ που στριμώχνει τους αριστερούς επικυρίαρχους της ελληνικής κοινωνίας. Γιατί, ναι, περί αυτού πρόκειται: δεσπόζουν στα περισσότερα πανεπιστήμια, στο χώρο των εκδόσεων, στα μμε, στην κουλτούρα. Η αριστερή πολιτική ταυτότητα αποτελούσε μέχρι πρότινος το ασφαλέστερο εφαλτήριο για επαγγελματική και κοινωνική άνοδο. Όποιος έχει περάσει από ελληνικό ΑΕΙ γνωρίζει ασφαλώς για τι ακριβώς μιλώ. Για τις διαδικασίες εκλογής των μελών ΔΕΠ, για τα στημένα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά.
  Ο Σαμαράς αφουγκράζεται τον παλμό του κόσμου κι αρχίζει σταθερά πλέον να κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές από τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Πέτρος Εθνιστής 29/02/2012 01:17:47

   Τί σχέση μπορεί να έχει μια αληθινά πατριωτική κουλτούρα με την αριστερά έτσι όπως την γνωρίσαμε τα τελευταία 30 χρόνια; Η μονολιθική αρνητικότητα της αριστεράς πρέπει να παύσει. Όλοι αλλάζουμε, θα αλλάξει και η αριστερά αναγκαστικά. Και από την στείρα άρνηση να περάσει σε προτάσεις σεβόμενη τις άλλες απόψεις χωρίς να καλεί σε εκτροπή και μη εφαρμογή των νόμων που ψηφίζει μια δημοκρατικά εκλεγμένη βουλή. Να παλέψει για την κατάργηση ή την τροποποίηση όσων διαφωνεί. Αλλά αν δεν το καταφέρει να σέβεται. Δεν μπορεί να είναι αποδεκτή η οποιαδήποτε προτροπή για μη τήρηση του νόμου.

 24. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 28/02/2012 23:27:20

  Επιτελους και μία 100% ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ οτι: Η Αριστερά έχει τεράστια ευθύνη για την επιβολή αυτού του χρεωκοπημένου "σοβιετικού τύπου" μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης!
  Ξεχάσατε τι γινόταν επι Μητσοτάκη με τους Κολλάδες και τους Σταμούλους?
  Ξεχάσατε πώς ο Αδνρέας υφάρπαζε τις Αριστερές ψήφους ενδίδοντας σε εκβιασμούς και δίδοντας συντάξεις σε διάφορους "Αντιστασιακούς"?
  Ξεχάσατε πώς επί Καραμανλή το ΚΚΕ ηρέμησε μετά την περιβόητη εξαγορά του "Γερμανού" από τον (τότε ) κρατικό ΟΤΕ??

  Το παρακάτω το είπα και σε σχόλιο σε άλλο αρθρο:
  Το ΚΚΕ και μέρος του ΣΥΡΙΖΑ (ιδιως το ΚΚΕ) προτείνουν πράγματι ρεαλιστική λύση και παρ’όλο που δεν την διαλαλούν παντού την έχουν διακυρήξει (άκουσα που τα είπε αυτά η Παπαρήγα η ίδια ενα πρωί σε κάποιο κανάλι): Το κράτος αποκτά πλούτο από την Επίταξη της Κινητής και Ακίνητης Περιουσίας των Ιδιωτών (αρχίζοντας από τους μεγάλους). Αυτή η Επίταξη (ή Υφαρπαγή) γι’ αυτούς δεν θεωρείται παράνομη αλλά θεωρείται αποτέλεσμα της Υπεραξίας των εργαζομενων που (παράνομα γι’αυτούς) την καρπώθηκαν οι επιχειρηματίες. Εχοντας περισσότερο πλούτο στα χέρια του, το κράτος μπορεί να κόψει περισσότερο χρήμα, να δώσει δουλειές σε κόσμο (αφού τα μέσα παραγωγής θα κρατικοποιηθούν) και έτσι να αυξησει το ΑΕΠ σημαντικά και να μειώσει το λόγο Χρέος/ΑΕΠ. Επίσης μπορεί να πουλήσει κάποια περιουσία και να εισπράξει χρήματα μειώνοντας το Χρέος (ότι χρέος απομείνει μετά από αυτό που το ΚΚΕ θα κηρύξει επαχθες όταν αναλάβει…).
  Οποιος πιστεύει τα παραπάνω μπορεί να ψηφίσει ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ.

  Ολοι οι υπόλοιποι (ΔΗΜΑΡ, Κατσέλη, Καμμένος, Καρατζαφερης κ ΣΙΑ) ανεύθυνα και εκ του ασφαλούς (εκ της αντιπολιτεύσεως) κοροιδεύουν τον κόσμο με ανέφικτα πράγματα.

  Το μόνο υπεύθυνο κόμμα (που κρατάει και την ΕΛλάδα τώρα ζωντανή) είναι η ΝΔ και ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ που έδειξε τέτοια ευθύτητα και ρεαλισμό!

 25. TopGunZ avatar
  TopGunZ 28/02/2012 23:38:03

  Εσύ δεν πιάνεσαι, ο γιατρός είπε πάντα να σου λέμε ναι.

  • noldor avatar
   noldor @ TopGunZ 28/02/2012 23:55:18

   Έτσι είναι, άμα αρχίσεις τα ΝΑΙ μετά σου αρέσει και δεν κόβεται.

 26. Δικερως avatar
  Δικερως 28/02/2012 23:38:18

  Α!

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ Δικερως 28/02/2012 23:41:12

   Λαμπρά! Ω!Ε!Α!

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ Δαναός 29/02/2012 00:00:47

    Μμμμμ!

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ Δαναός 29/02/2012 00:02:55

    Επιτέλους!

 27. Dragon avatar
  Dragon 28/02/2012 23:44:25

  Πολύ χαρούμενους σας βλέπω σήμερα. Το τι ψήφισε η ΝΔ δεν βλέπω να επηρεάζει κανένα. Παντελονάτος ο Σαμαράς, που πριν 4 μήνες κατήγγειλε το μνημόνιο και σήμερα ψήφισε το τέλος των συλλογικών συμβάσεων, πετσόκομα των μισθών σε επίπεδα πείνας, επιβολή εργασιακού μεσαίωνα στην κυριολεξία. Ήθελα να ήξερα δεν σας νοιάζει ο μισθός σας; Δεν σας νοιάζει ότι δεν θα μπορείτε να αγοράσετε ψωμί και γάλα σε 2-3 μήνες; Δεν σας νοιάζει που τα παιδία σας, οι συγγενείς σας, οι φίλοι σας, εσείς οι ίδιοι είστε άνεργοι; Τι να πω απορώ. Ακόμα και αν η αριστερά είναι όλα όσα λέει ο Σαμαράς, η πολιτική της ΝΔ που οδηγεί; Ποιο είναι το όραμα που δίνει η πατριωτική παράταξη; Η Ελλάδα της εξαθλίωσης; Η Ελλάδα των συσσιτίων; Η Ελλάδα του υποθηκευμένου εθνικού πλούτου;

  • GreekinEurope avatar
   GreekinEurope @ Dragon 28/02/2012 23:52:56

   Η Ελλάδα της πραγματικής ανάπτυξης φίλε Dragon που έχει τους μισθούς που μπορεί να σηκώσει η παραγωγικότητά της και το αντίστοιχο επίπεδο ζωής και όχι τις παροχές με δανεικά που μας έμαθε το ΠΑΣΟΚ, το life style που καλλιέργησε ο Πέτρος Κωστόπουλος, η Ρούλα και οι άλλοι αστερες και τις φούσκες που διαλαούσε το 1999-2000 ο Γιάννος Παπαντωνίου ως ο μέγας promoter των μετοχών του ΧΑΑ!
   Και βέβαια και τις τιμές στα super market που ανταποκρίνονται στο πραγματικό επίπεδο ζωής της Ελλάδας και όχι σε αυτές που το 2002 μόλις ήρθε το Ευρώ είδαμε εν μιά νυκτί δήθεν για λόγους "στρογγυλοποίησης" και η ζωή στην Ελλάδα κατήντησε ακριβώτερη από οσο στη Γερμανία! Και εδώ πρέπει ο Σαμαράς οπωσδήπτε να επέμβει έστω και "βίαια"!
   Να μάθουμε να ζούμε με όσα μπορούμε εμείς να παράγουμε και εάν θέλουμε περισσότερα να παράγουμε περισσότερα και οι πολιτικοί μας να δώσουν κίνητρα γιά ανάπτυξη (να υοποιηθούν οι εξαγγελίες από το Ζάππει Ι & ΙΙ) χωρίς ευνοιοκρατία και διαστρεβλώσεις!

   • Dragon avatar
    Dragon @ GreekinEurope 29/02/2012 01:13:30

    Αυτά που λες πιστεύεις ότι μπορεί να τα κάνει ένας Σαμαράς σιδεροδέσμιος από Ε.Ε., ΔΝΤ και σια. Πιστεύεις ότι ο Σαμαράς θα επέμβει στον "ελεύθερο ανταγωνισμό που ρίχνει τις τιμές"; Θα παραβεί τις κοινοτικές οδηγίες; Μην τρέφουμε αυταπάτες. Ο Σαμαράς θα εφαρμόσει κατά γράμμα το μνημόνιο που μόλις ψήφισε και το οποίο διαρκεί τουλάχτιστον μέχρι το 2020.

    • ιωάννης33 avatar
     ιωάννης33 @ Dragon 29/02/2012 01:20:47

     Και αυτό Δράκε γιατί είναι αρνητικό;Καλά θα κάνει να τα εφαρμόσει.
     Αν εφαρμόζαμε κατα γράμμα αυτά που έπρεπε πριν 2 χρόνια,δεν θα φτάναμε εδώ!
     Χρειαζόμαστε κάποιον που να εφαρμόζει αυτά που λέει και να κερδίζει εμπιστοσύνη,τόσο εντός όσο και εκτός.Προτιμάς την κατσάδα του Σόιμπλε;.
     Το ξέρουμε οτι την περνάμε πολύ δύσκολα,αλλά αν δεν είναι σωστή η τακτική αυτή,τότε ποια είναι;

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ ιωάννης33 29/02/2012 10:44:55

      Σε τι ακριβώς απαντάς; Πιστεύεις δηλαδή ότι "πολύ καλά θα κάνει" και θα αφήσει τον ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ, στην Ελλάδα, "ανταγωνισμό", να ΜΗΝ δουλεύει και ως εκ τούτου να μην πέφτουν οι τιμές;

      Έχει πλάκα, πάντως, ο τοτεμικός χορός ορισμένων...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Dragon 28/02/2012 23:57:10

   Οι απαντήσεις μετά τις εκλογές αν είναι πρωθυπουργός ο ΑΣ. Προς το παρόν, η υπευθυνότητα αποδεικνύεται μόνιμη ιδιοκτησία του συγκεκριμένου στην ελληνική πολιτική σκηνή. Οι υπόλοιποι με το κιάλι τη βλέπουν....

  • Dexi Extrem avatar
   Dexi Extrem @ Dragon 28/02/2012 23:59:48

   Την κατάσταση δεν μπορείς, ότι και αν γράψεις, να τη χρεώσεις στη ΝΔ. Για την κατάντια φταίει η σοσιαλιστική απάτη.

   • Dragon avatar
    Dragon @ Dexi Extrem 29/02/2012 00:12:40

    Δεν απαντήσατε. Με τις συλλογικές συμβάσεις τι θα γίνει; Το 22%,32%,42% των μειώσεων μείωσεις θα το επαναφέρει ο Σαμαράς και πότε, γιατί αλλά έδειξε τόσο η δική του όσο και οι τοποθετήσεις των άλλων στελεχών της ΝΔ. Οι Έλληνες θα δουλεύουν και θα ζουν αξιοπρεπως ή θα δουλεύουν και θα πεθαίνουν. Θα έχουν συλλογικές συμβάσεις ή θα γίνονται έρμαια στις ορέξεις των εργοδοτών; Όλα τα άλλα είναι ιστορίες για αγρίους.

    • m.s avatar
     m.s @ Dragon 29/02/2012 00:25:17

     Όλα αυτά που λες αδελφέ με κάνουν να τινάζομαι στον ύπνο μου.
     Και για τη δουλειά μου φοβάμαι και για τα παιδιά αγωνιώ και για τους άνεργους φίλους μου στεναχωριέμαι και για τις οικονομίες μου (που τις έχω σε κρατική τράπεζα) αγχώνομαι.
     Και σε λίγο καιρό θα στηθώ στην κάλπη. Και θα πρέπει να διαλέξω σε ένα αριστερό λόγο της Αλέκας που επίλογο έχει κάτι σαν ‘μη κάνετε καμιά χαζομάρα και μας ψηφίσετε και μας στείλετε στην εξουσία, γιατί εμείς λέμε παντού και πάντα ΟΧΙ’ ένα Αλέξη που πιστεύει ότι μόλις βγει θα πηδάνε οι κεφαλαιούχοι από τα μπαλκόνια , κάποιον Φώτη που ακόμα δεν έχω καταλάβει τι λέει(το προσπαθώ… που θα πάει ) μια Ντόρα που μας τελείωσε λίαν προσφάτως , ένα Καρατζαφεύγει που μέχρι τις εκλογές θα του μείνει ο Βαϊτσης να του κάνει ψυχανάλυση, …. τι ξέχασα τι ξέχασα… α ναι το Πασόκ .
     Με αυτούς πως δεν θα έχω την Ελλάδα της εξαθλίωσης; την Ελλάδα των συσσιτίων; την Ελλάδα του υποθηκευμένου εθνικού πλούτου;

     • Dragon avatar
      Dragon @ m.s 29/02/2012 01:16:39

      Αν ψηφίσεις το Σαμαρά γιατί έτσι κι αλλίως και οι υπόλοιποι άχρηστοι είναι, νομίζω ότι έχεις λάθος αφετηρία. Μην ψηφίζεις τίποτα αν δεν σου κάνει τίποτα. Και μην ξεχνάς ότι με το Σαμαρά θα έχεις σίγουρα την Ελλάδα της εξαθλίωσης, των συσσιτίων και του υποθηκευμένου εθνικού πλούτου, γιατί απλά αυτά ορίζει το μνημόνιο που ψήφισε και θα εφαρμόσει.

     • m.s avatar
      m.s @ Dragon 29/02/2012 08:16:20

      τι μου προτείνεις;
      και κοίτα μη με κάνεις να χαρώ, μη που πεις ιστορίες που δεν θα έχουν δράκους.

     • Dragon avatar
      Dragon @ m.s 29/02/2012 19:08:29

      Έχω αρχή να μην λέω σε κανέναν το τι θα ψηφίσει. Η μόνη συμβουλή που δίνω,σε όσους την ζητάνε (δεν είμαι δα και κάτι το ιδίαιτερο να δίνω τέτοιου είδους συμβουλές), είναι πριν ψηφίσεις ψάξε και αν δεν βρεις μην ψηφίζεις. Α, και κάτι ακόμα. Μην ξεχνάς την τάξη στην οποία ανήκεις.

     • m.s avatar
      m.s @ Dragon 29/02/2012 22:40:51

      Εσύ τι θα ψηφίσεις ; πως σκέπτεσαι να αντιδράσεις σε αυτό που γίνεται;
      Εγώ σου λέω συγκεκριμένα.Θα ψηφίσω το Σαμαρά , γιατί δε λαϊκίζει ,λέει σκληρές αλήθειες και έχει περιγράψει όλους τους dragon που μας περιμένουν.

     • tsechos avatar
      tsechos @ m.s 05/03/2012 14:35:15

      Άλλο σε ρωτάει ο άνθρωπος αλλά εσύ εκεί το χαβά σου και το αντιαριστερό κούφιο μένος σου. Την Ελλάδα της εξαθλίωσης την έχεις με τους υπηρέτες του κεφαλαίου δηλαδή με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τους λάτρεις των ευρωμονοδρόμων και του ευρώ.

    • nestrom avatar
     nestrom @ Dragon 29/02/2012 00:26:03

     Δράκε, έχεις απόλυτο δίκιο. Και στο λέει κάποιος δεξιός.

     • Dragon avatar
      Dragon @ nestrom 29/02/2012 00:34:56

      Νομίζω ότι λέω όσα απασχολούν τον κάθε εργαζόμενο ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Μην κρυβόμαστε, βιώνουμε ιστορικές στιγμές και το παιχνίδι της κάθε λογής εξουσίας, δεξιάς και αριστερής που δεν απαντά στις ανάγκες και στα προβλήματά μας , είναι πλεόν επίκινδυνη και αποπροσανατολιστική.

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ nestrom 29/02/2012 14:32:19

      Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι ποιείς κακό σε όποιον συμφωνείς μαζί του, χωρίς να πολυδιαβάσω τα λεγόμενα του Δράκου, μόνο που συμφωνείς εσύ μαζί του αντιλαμβάνομαι ότι δεν παίζει να είναι σωστά.

     • Dragon avatar
      Dragon @ nestrom 01/03/2012 00:17:56

      @m.s.
      Εγώ φίλε m.s. θα ψηφίσω για πρώτη φορά ΚΚΕ για 2 λόγους. 1) Είναι η μόνη δύναμη που προσπαθεί, στον ιδιωτικό τομέα που εργάζομαι, να οργανώσει τους εργαζόμενους ώστε να εμποδίσουν την εφαρμογή των πολιτικών που μας οδηγούν στην εξαθλίωση. 2) Τη δεδομένη στιγμή είναι το μόνο κόμμα που έχει ως πολιτική την έξοδο από την Ε.Ε. και το ευρώ, με ταυτόχρονη μεγάλη παρέμβαση του κράτους στην οικονομία (για να μην ξεπουληθούν τα πάντα για ψίχουλα), που κατα τη γνώμη μου είναι η μόνη διέξοδος. Απόλυτα σεβαστή η επιλογή σου, και επειδή μάλλον θα ακολουθηθεί από την πλειοψηφία μακάρι να είναι σωστή.

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Dragon 29/02/2012 00:11:25

   Τι θα γινει ρε ξαδερφε,ολοκληρο εργο εγραψες με την καταστροφη της Ελλαδας.
   Ολοι,αυτα που περιεγραψες προσπαθουμε να αποτρεψουμε.Η διαφορα ειναι πως εσυ εχεις παρει την Κολαση ως δεδομενο,ενω εμεις πιστευοντας
   στην δικη μας δυναμη,οσο και στην ποιοτητα του ηγετη μας,βλεπουμε ενα
   δυσκολο πεδιο δοξας για τους Ελληνες.Πεδιο δοξας.Οχι πεδιο καταστροφης.

   • Dragon avatar
    Dragon @ Δικερως 29/02/2012 00:28:28

    Το έργο δεν το έγραψα εγώ. Το έργο άλλοι το γράφουν. Εγώ το βιώνω. Αντιλαμβάνομαι την αναγκή των δεξιών να νιώσετε καλύτερα γιατί οι τελευταίες εξελίξεις σας έχουν φέρει σε δύσκολη θέση. Απλά σκέφτομαι μήπως είναι καιρός να πολιτευόμαστε, οι νεότεροι Έλληνε,ς χωρίς μετεμφυλιακά σύνδρομα. Είναι δυνατόν τη μέρα που καταργούνται κατακτήσεις 100 και πλεον ετών να πανηγυρίσουμε, ως εργαζόμενοι, γιατί ο Σαμαράς την είπε στην Παπαρήγα και τον Τσίπρα; Τι με νοιάζει; Αύριο το πρωι θα παίρνω μισθό πείνας; Πιστεύει κανεις πραγματικά ότι όσα χάνονται σήμερα θα τα ξανανομοθετήσει η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ (αυτοί δλδ που τα καταργούν) αν δεν υπάρξει ισχυρή λαϊκή διεκδίκηση; Νομίζω, ότι η εμμονή όλων σε παλαιοκομματικές αντιλήψεις μας οδηγεί σε λάθος δρόμο.

    • Δικερως avatar
     Δικερως @ Dragon 29/02/2012 01:20:21

     Απ'οτι αντιλαμβανομαι εισαι νεαρης ηλικιας.
     Οσο και εαν ειναι ενα σοβαρο ελαφρυντικο,λογω
     πλυσης εγκεφαλου απο το χωνευτηρι της " πολιτικα ορθης εκπαιδευσης"που περνουσαν τα Ελληνοπουλα τα τελευταια 30 χρονια,δεν μπορω παρα να εντοπισω μεγαλο προβλημα στον συλλογισμο σου.
     1ον Μετεμφυλιακα συνδρομα δεν εχει κανενας
     πραγματικος δεξιος.Μονον αριστεροι.
     2ονΟι τελευταιες εξελιξεις εφεραν ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
     σε δυσκολη θεση,οχι μονον τους δεξιους.
     Η επικρατουσα ιδεολογια,δεν ηταν δεξια.
     Για την δυσκολη θεση της Πατριδας,λοιπον,
     ευθυνονται οι καθεστωτικοι της αριστερας
     και οι επιδοξοι αμφιδεξιοι μιμητες τους.
     3ονΟι κατακτησεις των τελευταιων 100 ετων
     ειναι κατακτησεις αστικων κομματων και οχι
     αριστερων οργανωσεων η' κολλεκτιβων.
     4ονΕαν θελεις εναν απο τους λογους που ως
     εργαζομενος αυριο θα παιρνεις μισθο πεινας
     σε παραπεμπω στα δικα σου λογια:
     "Τι με νοιάζει?". Φιλικα.

     • nestrom avatar
      nestrom @ Δικερως 29/02/2012 01:31:47

      Κάτι τύποι σαν εσένα καταργούν την αξία του διαλόγου.
      Στο 1ο λες ότι νίκησαν οι δεξιοί.
      Στο 2ο ότι τελικά νικησαν οι αριστεροί.
      Στο 3ο λες μια αυθαιρεσία που δεν αποδεικνύεται.
      Στο 4ο "πηδάς" την όποια ανταλλαγή απόψεων.

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ nestrom 29/02/2012 01:41:23

      Εσενα τι σε νοιαζει βρε κουβα?
      Εσυ δε χρωστας σε κανεναν.

     • nestrom avatar
      nestrom @ Δικερως 29/02/2012 02:03:04

      Όταν βρίζεις είσαι καλύτερος.
      Την επιχειρηματολογία δεν την έχεις.

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ nestrom 29/02/2012 02:09:59

      Οταν σε βριζουν εισαι καλυτερος.Την επιχειρηματολογια δεν την καταλαβαινεις
      (Τσ,τσ,το κουβας βρισια).

     • Flat avatar
      Flat @ nestrom 29/02/2012 10:45:07

      ο νετσρομ ειναι γνωστός τρολάκιας

    • m.s avatar
     m.s @ Dragon 29/02/2012 08:48:04

     @ Dragon
     ...Εγώ το βιώνω.
     εσύ τι λες ; εμείς δεν έχουμε δει τέτοια έργα παλιότερα; ή νομίζεις ότι ο Σαμαράς μιλούσε στο βρόντο όταν κατηγορούσε την αριστερά για τις ευθύνες της στην κατάντια της χώρας ;


     Επειδή μάλλον είσαι νεαρός σου περιγράφω μια χαρακτηριστική περίπτωση που αποδεικνύει γιατί οι φάπες που έριξε ο Αντώνης χθες ήταν δίκαιες .

     ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ως απόρροια των «συνδικαλιστικών κεκτημένων»: ας δούμε το παράδειγμα της Αχαΐας. Ενώ ο νομός αποβιομηχανιζόταν ταχύτατα τα ποσοστά του κινήματος ανέβαιναν! Όταν π.χ., η PIRELLI αποφάσισε να απολύσει 200 από τους 1000 εργαζόμενους που απασχολούσε, επενέβησαν αποφασιστικά οι «εργατοπατέρες» του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ και απαίτησαν την παραμονή όλων των εργατών στις θέσεις τους ή την απόλυση όλων. Φυσικά η Pirelli τους απέλυσε όλους και έφυγε από την Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ εν συνεχεία ανέλαβε και διόρισε τους περισσότερους απολυμένους στο δημόσιο τομέα. Αντιλαμβανόμενοι όλα αυτά οι υπόλοιποι εργάτες προσπαθούσαν να κλείσουν και τα υπόλοιπα εργοστάσια με κίνητρο να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι. Τελικά το κόστος για τη χώρα ήταν τεράστιο αφού κανένας σοβαρός επενδυτής δεν ερχόταν στην Ελλάδα. Όσο για τις δικλείδες ασφαλείας με τις οποίες ο Α.Π. «στρίμωξε» τους βιομηχάνους είδαμε πως οι τελευταίοι «έχασαν τον ύπνο τους»! Απλώς έκλειναν τα εργοστάσια τους και τα μετέφεραν σε άλλες χώρες, όπου ήταν εξασφαλισμένες οι επενδύσεις τους. Οι επενδύσεις μειώνονταν συνεχώς, οι επιχειρήσεις υπό το βάρος της φορολογικής αφαίμαξης και υπό την πίεση του «ανθρωποφάγου» ΣΔΟΕ μετακινήθηκαν σε άλλες χώρες των Βαλκανίων που έδιναν κίνητρα για επενδύσεις και το πρόβλημα της ανεργίας μειώνονταν με διορισμούς στο δημόσιο, όπου είχαν προτεραιότητα οι φίλοι , οι κολλητοί και οι κάτοχοι «πράσινης κάρτας». Το αποτέλεσμα ήταν η ανεργία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και άνω του 10%, μέσα σε κλίμα παγκόσμιας ανάπτυξης.

     Μπορώ να σου γράφω όλη μέρα για τέτοιες αριστερές ομορφιές!!!

     • Dragon avatar
      Dragon @ m.s 29/02/2012 19:30:38

      Το ότι προσπαθείς να με υποτιμήσεις κάνοντας αναφορά στο, πιθανολογούμενο εκ μέρους σου νεαρό της ηλικίας μου, το αντιπαρέρχομαι. Αυτή η ρημάδα η Pirelli αν τότε είχε απολύσει τους 200 και έμεναν οι 800 μετά από πόσο καιρό θα έκλεινε; Γιατί όλες τις υπόλοιπες βιομηχανίες της χώρας δεν τις έκλεισαν οι κινητοποιήσεις. Eγω θυμάμαι τη ΓΣΕΕ να φέρνει με πούλμαν από τη Νάουσα εργαζόμενους στα Κλωστήρια του Λαναρά για να απαιτήσουν την εκταμίευση δανείου 50.000.000 ώστε να μην κλείσουν. Το δάνειο το πήρε o Λαναράς. 6 μήνες μετά η βιομηχανία έκλεισε. Θυμάμαι το ελληνικό κράτος να δίνει επιδοτήσεις σε επιχειρήσεις να μεταφερθούν σε βαλκανικές χώρες. Θυμάμαι την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για τη ζάχαρη που έκλεισε τα 4 από τα 7 εργοστάσια της ΕΒΖ και μας έκανε από εξαγωγείς εισαγωγείς ζάχαρης. Και μπορω να θυμηθώ και πολλά άλλα. Πραγματικά πιστεύεις ότι η Pirelli έκλεισε από τις κινητοποιήσεις; Όλες οι βιομηχανίες του κόσμου πήγαν στην Άπω Ανατολή λόγω των κινητοποιήσεων; Ας είμαστε σοβαροί. Το κυνήγι του μέγιστου κέρδους οδήγησε στο κλείσιμο των εργοστασίωνόπως και η εφαρμογή της ΚΑΠ και των υπολοίπων πολιτικών που χαράσσει η Ε.Ε. Το νόημα νομίζω ότι συνοψίζεται στό ότι όσο θα πρέπει να ανταγωνιστείς σκλάβους τόσο πιο πολύ σκλαβώνεσαι.

     • m.s avatar
      m.s @ Dragon 01/03/2012 08:38:26

      Σίγουρα θα ήταν λάθος να καταλογίσουμε στους εργαζόμενους την οικονομική κρίση. Πληρώνουν όμως τα λάθη των πολιτικών των συνδικαλιστών και των επιχειρηματιών που και οι ίδιοι έμμεσα ή άμεσα στήριξαν. Κατανοώ απόλυτα τις ανησυχίες σου και την αγωνία για το μέλλον , σέβομαι τις απόψεις σου και σε καμία περίπτωση δε σε υποτιμώ. Απλά είναι διαφορετική η εκτίμηση που έχουμε για την κατάσταση. Εγώ πιστεύω ότι προέχει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην οικονομία, να σταματήσει η αιμορραγία και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι απώλειες που θα έχουμε όλοι μας θα μπορέσουμε να τις αναπληρώσουμε σιγά σιγά στο μέλλον όταν θα πατάμε γερά στα πόδια μας. Οι μισθοί ξαναγίνονται, πατρίδες όχι.

     • ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΤΗΣ avatar
      ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΤΗΣ @ m.s 01/03/2012 08:54:07

      Να λες καλύτερα όταν η απόφαση της pirelli να μετακομίσει στην Τουρκία (λέγε με παγκοσμιοποίηση και ελλάδα ξέφραγο αμπέλι) και άρχισε να ξεφορτώνεται σιγά σιγα΄τους εργαζόμενους ,τότε αυτοί ξύπνησαν.
      Μέχρι τότε ούτε σωματεία έιχαν ουσιαστικά ούτε απεργίες ήξεραν ούτε τους ένιοιαζε τι γίνεται γύρω τους. ¨Οταν τους καρφώθηκε το αγγούρι τότε κάλεσαν το ΚΚΕ.
      Η pirelli έφυγε από την χώρα ,όπως και η συντριπτική πλειοψηφία της παραγωγής από τον ανεπτυγμένο κόσμο γιατι κάποιοι ψήφισαν συνθήκη Λισσαβώνας . Το 80% της παραγωγής της Γερμανίας γίνεται στον τρίτο κόσμο.
      Φαίνεται ότι το ΚΚΕ έχει παραρτήματα και στην Γερμανια.
      Τέτοια πόρωση και τέτιοα στραβωμάρα.Ελεος πιά

 28. rally monkey avatar
  rally monkey 28/02/2012 23:57:15

  Μερες που ζουμε να ασχολείσαι με την αριστερά όταν ο ΓΑΠ και ο Παπακωνσταντίνου κυκλοφορούν ελεύθεροι (και εξακολουθουν μαλιστα να εχουν θεσμικούς ρόλους) το βλεπω το λιγότερο... σουρρεάλ
  να εξηγουμαστε Δεν διαφωνώ σε κατι απο αυτά που λέει,
  καποιος επιτελους επρεπε να τα πει...αλλά την κεντρικη ιδέα για το πως φτασαμε εδώ με ονοματεπώνυμα απο βηματος Βουλής δεν την ακουσα..
  'λες να μην θελει να βγει πρωθυπουργος με 50%'.. να σου πω δεν ειμαι 100% σιγουρος, (πάλι ξεχασα αυτη τη μία Εξεταστικη..)

 29. dorothea avatar
  dorothea 29/02/2012 00:00:21

  Λυπάμαι, αλλά θα διαφωνήσω με τους περισσότερους σήμερα. Βρήκα την αποψινή επίθεση στην Αριστερά, εντελώς μα εντελώς...ΞΕΚΟΥΔΟΥΝΗ. Και μάλιστα στο ΚΚΕ που είναι γνωστό ότι βρίσκεται στη...κοσμάρα του και όχι στην παραφουσκωμένη δημοσκοπικά ΔΗΜΑΡ της διαπλοκής που αποτελεί μοναδική εστία υφαρπαγής ψήφου από τη ΝΔ. Η Αλέκα κι ο Αλέξης, σε αυτή τη φάση τις μας νοιάζουν; Μήπως ετοιμαζόμαστε να συγκυβερνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ και κλείνουμε το μάτι στους ξένους; Μ΄αυτά και μ' αυτά μόλις 6 από τους 21 αντάρτες επέστρεψαν στο μαντρί. Και με εξαίρεση τον Κεφαλογιάννη...μπασκλασαρία. Λυπάμαι και πάλι, ο Σαμαράς ήταν καλός και μπαλκονάτος, αλλά εντελώς...out of context. Ο λογογράφος του επέδειξε οίστρο, αλλά...σε λάθος κατεύθυνση.

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ dorothea 29/02/2012 00:04:04

   Out of your context,I pressume,my Dear,out of your context.

   • Κωσταντινος Π. avatar
    Κωσταντινος Π. @ Δικερως 29/02/2012 06:57:10

    και όμως!
    το πιο πολιτικό σχόλιο!!!
    εξαιρετική Δοροθέα, εξαιρετική!!!!

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Δικερως 29/02/2012 10:50:17

    Είπα κάτι και σε κάποιον άλλον ταλιμπάν, παραπάνω: ο τοτεμικός χορός, έχει όντως πλάκα. Έχετε όμως αναρωτηθεί μήπως λειτουργεί και ως... ανθρωποδιώχτης;

 30. Βασίλης Κωνσταντίνου- Καστοριά avatar
  Βασίλης Κωνσταντίνου- Καστοριά 29/02/2012 00:04:35

  Για πολλά χρόνια το επιχείρημα "μην χτυπάτε την αριστερά ,η συρρίκνωση της δυναμώνει το ΠΑΣΟΚ", ευνούχισε έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο. Τον ευρύτερο κεντροδεξιό . Και όταν ο κόσμος έφευγε πατείς με πατώσε από τα κομουνιστικά καθεστώτα εμείς είχαμε την παγκόσμια σχεδόν πρωτοτυπία να έχουμε αριστερή σκέψη ,ανάλυση και δυστυχώς και πράξη. Θυμηθείτε μόνο το 89.Την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης .Αν διαβάσουμε τον τύπο της εποχής θα δούμε ότι εμείς ζούσαμε σε άλλον κόσμο. Επειδή στην πολιτική αντιπαράθεση δεν υπήρχαν κατάλληλοι κεντροδεξιοί πολιτικοί να χρησιμοποιήσουν επιχειρήματα, λογική ,ορθό λόγο, σύγχρονες αντιλήψεις, γεγονότα ,στις αντιπαραθέσεις οι θεωρητικά καλύτερα καταρτισμένοι αριστεροί, επικρατούσαν άνετα .Με έντεχνο τρόπο αυτόματα να παρέπεμπαν τα πάντα σε εμφυλιοπολεμικά γεγονότα τα πάθη με αποτέλεσμα να χάνεται η ουσία και να μην ασχολείται κανένας με τα πραγματικά, τα σημερινά ,τα καυτά θέματα .Ο κρατισμός φυσικά επηρέασε και την δεξιά .Το κράτος εργοδότης, καταναλωτής, προστάτης θεοποιήθηκε. Σήμερα ο Σαμαράς με μια πολύ εμπεριστατωμένη ομιλία έθεσε αμείλικτα ερωτήματα στην αριστερά. Υπαρκτά θέματα, γεγονότα καταγεγραμμένα στην συνείδηση του κόσμου και κατανοητά απ΄ όλους. Ας απαντήσουν όχι πια με αντιδεξιά ρητορεία αλλά Ανδρέα-Λαλιώτη . Τι έχουν να πουν. Φυσικά δεν έχουν άμεσα την ευθύνη γιατί δεν κυβέρνησαν. Δεν χρειάζεται να το υπενθυμίζουμε. Έμμεσα όμως; Δεν έλεγαν ναι στην γιγάντωση του κράτους ,ναι σε κάθε διεκδίκηση, ναι σε κάθε κρατικοποίηση ,ναι σε κάθε κατάληψη, όχι στην αξιολόγηση, όχι στην ιεραρχία, όχι στην εντατικοποίηση, όχι…Και δυστυχώς εξακολουθούν και σήμερα. Χωρίς φόβο κα πάθος λοιπόν ,χωρίς εμπάθεια, απριόρι απόρριψη καλούνται να απαντήσουν στα ερωτήματα. Να προτείνουν .Πρέπει όλοι μα ς να αλλάξουμε και αυτοί να μείνουν ίδιοι; Γιατί δικαιώθηκαν και που; Η μπάλα λοιπόν στο γήπεδο για όλους. Δεξιούς, κεντρώους αριστερούς. ΄Όχι στην εξέδρα για χάσιμο χρόνου. Δεν υπάρχει χρόνος!

 31. Αδέξιος Δεξιός avatar
  Αδέξιος Δεξιός 29/02/2012 00:05:12

  Επιτέλους ένας αρχηγός της ΝΔ τα έβαλε με την ...ιερά αγελάδα της μεταπολίτευσης, την αριστερά.
  Και είπε τα αυτονόητα!
  Αντε, σιγά - σιγά να μπαίνει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και να πάψουν τα μαθήματα ανέξοδου λαϊκισμού.

 32. Ηράκλειτος avatar
  Ηράκλειτος 29/02/2012 00:19:11

  "Χτύπα τους σα χταπόδια" , "ρίξε στους αριστερούς μπάτσες" , "απολύμανε τις κατσαρίδες" ..... ωραία σχόλια ρε παιδιά !!! Εμφύλιο έχουμε ξανά ;
  Σε άλλο άρθρο πάλι διαβάζω για το πράσινο παρακράτος του δημοσίου και τους ΔΥ που πρέπει να απολυθούν να τσακιστούν να καούν στην πυρά.
  Και τα χταπόδια , οι κατσαρίδες , οι ΔΥ και τα άλλα ζωύφια νομίζετε θα κάτσουν έτσι άβουλα να τα λιώσουν οι ευγενικές μπότες του αρχηγού.
  Εκλογές έρχονται και αν όλοι αυτοί τρομοκρατημένοι απο τις προθέσεις της ΝΔ βρουν πάλι το γνωστό καταφύγιο μην σας πιάσει η κατάθλιψη και η γνωστή δεξιά μεμψιμοιρία αν το ΠΑΣΟΚ ξαναβγεί αυτοδύναμο.
  Πως του ήρθε να τα βάλει με την αριστερά νομίζει ότι με το ΠΑΣΟΚ καθάρισε έτσι εύκολα ; Ή έχει αποδεχτεί τη συγκυβέρνηση ;

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Ηράκλειτος 29/02/2012 00:25:22

   Γιατί η Αριστερά όλων των αποχρώσεων είναι υπεράνω κριτικής;
   Τι είναι και τούτο πάλι;
   Μη τους θίξουμε;
   Εχετε ακούσει τι λένε καθημερινά για τη ... δεξιά;

  • Kρίτων avatar
   Kρίτων @ Ηράκλειτος 29/02/2012 00:40:10

   Ο Καραμανλής τους χάϊδευε και είδες πως τον φέρθηκαν. Μόλις είπε ότι δεν θα πάρετε αυξήσεις είδες τι έπαθε! Αν έκανε και μειώσεις θα καιγόταν ακόμη η Αθήνα!

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Ηράκλειτος 29/02/2012 01:10:34

   Τις τελευταίες ερωτήσεις σου δεν τις κατάλαβα! ! Τι θα πεί "πως του ήρθε να τα βάλει με την Αριστερά;" Γιατί δηλαδή να μην τα βάλει με την Αριστερά; Μοιράζονται κοινές απόψεις; Είναι η Αριστερά υπεράνω κριτικής; Ή μήπως είναι η Αριστερά -και πως θα μπορούσε να είναι; - σύμμαχος της ΝΔ στην αντιπαράθεση της με το ΠΑΣΟΚ; Και στο κάτω-κάτω το ΠΑΣΟΚ διαφέντεψε αυτή τη χώρα επί δεκαετίες παπαγαλίζοντας τις ανοησίες της Αριστεράς και συνεργαζόμενο κατά καιρούς και κατά περίσταση με διάφορα τμήματα της

 33. karenin avatar
  karenin 29/02/2012 00:20:16

  Τουλάχιστον αυτήν την ντροπιαστική νύχτα που ψηφίζουν για μείωση μισθών, συντάξεων και επαναφορά μεσαίωνα στα εργατικά, καλο είναι να αφήσουν την αριστερά ησυχη, και αν τους έμεινε λίγο ντροπή,σεμνά και στην γωνία. Και όσοι εκθειάζετε την στάση του ΑΣ απόψε, φαίνεται να σας άρεσε το πλάνο, να κάνει παιγνίδι με τον Βενιζέλο.

  • Κωσταντινος Π. avatar
   Κωσταντινος Π. @ karenin 29/02/2012 07:02:44

   ο οποίος Βενιζέλος, τον κατατρόπωσε...

   (τα κομματικά γυαλιά δεν ωφέλησαν ποτέ και κανένα. έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το που φτάσαμε!!!
   επίσης στις εκλογές, -να το θυμόμαστε που και που- ψηφίζει όλος ο ελληνικος λαός και όχι οι σκληροι κομματικοι)

 34. ΣΕΛΕΥΚΟΣ avatar
  ΣΕΛΕΥΚΟΣ 29/02/2012 00:26:49

  Με τα όσα γίνονται, υπάρχει think tank που να καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο προκειμένου η παράταξη να αρχίσει να δημιουργεί ρεύμα εμπιστοσύνης στον Ελληνικό λαό ; Γιατί έχω την αίσθηση ότι η Νέα Δημοκρατία παρασύρεται αλλά και ταυτίζεται με το ΠΑΣΟΚ σε λόγια και πράξεις ; Βλέπω λάθη στην ακολουθούμενη τακτική και πολιτική. Ένα κόμμα εξουσίας δεν μπορεί να κάνει τα ίδια λάθη με ένα κόμμα που καταρρέει. Προσωπικά η θέση για απομάκρυνση των βουλευτών που δεν ψήφισαν δεν με βρίσκει σύμφωνο, την στιγμή μάλιστα που το κόμμα, τους έχει όλους ανάγκη και δεν περισσεύει κανένας . Σέβομαι την απόφαση του προέδρου όμως επιμένω ότι θέλω να ξέρω ποιό είναι το σχέδιο που θα δώσει κινητήρια δύναμη στην ψυχολογία του Έλληνα . Θέλω να ακόυσω κάτι που να με ενθουσιάσει, να με παρασύρει , να μου δημιουργεί μια νέα ελπίδα ότι σε τούτη τη χώρα που ζούμε δεν χάθηκαν όλα και ότι θα κτίσουμε την Ελλάδα μας όλοι μαζί από την αρχή .

 35. Orestios avatar
  Orestios 29/02/2012 00:27:39

  Ιδεολογικά πάντως ο κοινωνικός φιλελευθερισμός θεωρείται αριστερά.

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ Orestios 29/02/2012 23:04:57

   πότε παραδόθηκε ΚΑΙ o Kέυνς στην αριστερά ??? το ότι εγκαταλήφηθηκε από τα εν ΕΕ δεξιά κομματα δε σημαίνει ότι είναι και αριστερή ιδεολογία ... δεξιά - δεξιότατη είναι θεωρητικά

   Ιστορικά ο όρος Social liberalism αφορά τους Κέυνς και Μπέβερατζ στην μεταπολεμική Βρεταννία (όπου ιδρύθηκε η σύγχρονη μορφή κράτους πρόνοιας) και σαν ορισμό έχει την φιλελέυθερη διακυβέρνυση με στοιχεία κοινωνικής δικαιωσύνης

 36. Wraia ta leme avatar
  Wraia ta leme 29/02/2012 00:34:47

  Bρέ αδέξιε, φτάνει η χουλιγκανική προσέγγιση. Δεν ομιλούμε για το τι είναι και τι κάνει η Αριστερά. Ολοι το γνωρίζουμε. Απλώς διερωτώμεθα προς τι η σημερινή επίθεση, την ώρα μάλιστα που η...πανστρατιά εξαντλήθηκε στους 4 και τον...Τζικαλάγια. Επιπλέον τι νόημα έχει, σε αυτή τη φάση πάντα, να βάζεις προκαταβολικά με τους "νεαντερνταλ" του ΚΚΕ; Κινδυνεύεις από αυτούς σε ψήφους; Οχι φίλε μου. Από τον Κουβέλη κινδυνεύουμε που από την μία λέει όχι στο μνημόνιο, και από την άλλη..."με κάθε κόστος στο ευρώ". Αυτός προσφέρει άλλοθι στους αστούς του Κολωνακίου που θέλουν να τα βλέπουν και λίγο...επαναστατικά. Και από αυτόν μπορεί να χάσουμε ψήφους, γιατί έχουν βαλθεί να τον γιγαντώσουν ως εναλλακτική λύση-ανάχωμα του ΠΑΣΟΚ, οι εκδότες-καναλάρχες. Εκεί λοιπόν έπρεπε να είναι η επίθεση και όχι στο ΚΚΕ με τους κολημμένους της...Β΄Πανελλαδικής(και ο νοών νοείτο)

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Wraia ta leme 29/02/2012 01:04:23

   Κύτταξε εγώ δεν γνωρίζω Β' Πανελλαδικές και τα σχετικά.
   Αυτό που λέω είναι οτι η Αριστερά δεν είναι σε .....άβατο.
   Η ΝΔ την αντιμετώπιζε πάντα φοβικά.
   Καιρός να ειπωθούν αλήθειες...

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Wraia ta leme 29/02/2012 01:25:28

   Δηλαδή η αντιπαράθεση με την Αριστερά ή με κάποια κομμάτια της είναι απλώς θέμα ποιος μπορεί να σου στερήσει κάποια ψηφαλάκια; Η στάση του ΚΚΕ , η στάση του Τσίπρα πρέπει να περάσει στο "ντούκου"; Οι διαχρονικές ευθύνες της Αριστεράς επίσης; Μήπως πρέπει να βοηθήσουμε και λιγάκι το ΚΚΕ για να μην ενισχυθεί ο ...Κουβέλης;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ firiki2010 29/02/2012 11:13:43

    Ο Σαμαρας δεν επιτεθηκε στο ΚΚΕ.Μιλησε γενικα κατα της αριστερας χωρις διαχωρισμους.Ειπε μαλιστα οτι για τα φαινομενα που περιεγραψε δεν ειναι υπευθυνες ολες οι πτερυγες της αριστερας χωρις να πει ποιες ειναι αυτες οι πτερυγες.
    Αλλωστε αλλα κανει η μια πτερυγα και αλλα η αλλη.

 37. περήφανος δεξιός avatar
  περήφανος δεξιός 29/02/2012 00:35:52

  Σαμαράς εναντίον όλων..

 38. Γιάννης avatar
  Γιάννης 29/02/2012 00:38:51

  Εύγε αρχηγέ, περιμένω τώρα με ανυπομονησία το χτύπημα του ΠΑΣΟΚ και του συμφοιτητή σου ΓΑΠ που οδήγησε τη χώρα στο σημερινό κατάντημα. Άντε ντε μην περιμένουμε κανέναν αιώνα, α ρε αντώνη κρίμα τα λόγια που είπες στην έκθεση θεσσαλονίκης...

 39. brandus avatar
  brandus 29/02/2012 00:44:38

  Είχε υποσχεθεί ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση με την ευρύτερη αριστερα από το 2009 αλλά 2 χρόνια σιωπούσε. Δεν κατήγγειλε την αριστερά ως ηθικό αυτουργό των δολοφονιών των εργαζομένων της MARFIN.Δεν αντιπαρατέθηκε μαζί τους με σαφείς και καθαρές θέσεις για την λαθρομετανάστευση και την εγκληματικότητα στη χώρα. 2 χρόνια σιωπής. Αλλά Καλλιο αργά παρά ποτέ.

 40. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 29/02/2012 00:47:08

  Με χαροποιεί ότι ένας ηγέτης λέει τα πράγματα με το όνομά τους και γκρεμίζει το ψευδαισθησιακό σκηνικό που έχει στήσει ένα μεγάλο τμήμα της αριστεράς όλα αυτά τα χρόνια περί δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας, δημοκρατικότητας και τα ρέστα. Η αριστερά χρειάζεται αυτοκριτική και επαναπροσδιορισμό τώρα, χθες.

 41. panos avatar
  panos 29/02/2012 00:47:24

  Απολυτα ευστοχο το σχολιο του Β.Σ.-Καστορια..Ηρθε η ωρα να ειπωθουν τα πραγματα με τ' ονομα τους και να αποδοθουν ευθυνες για το καταντημα της χωρας.Οσοι παρλαπιπες λενε πως 'η αριστερα δεν κυβερνησε',μαλλον δεν εχουν διαβασει οτι σ' ενα εγκλημα εκτος απο τον φυσικο αυτουργο υπαρχει κι ο ηθικος αυτουργος.Ο αριστεριστικος λαικισμος της μεταπολιτευσης διελυσε τα παντα και δυστυχως αφησε τα σημαδια του και στη Ν.Δ..Επιτελους,ας απαλλαγει απ' αυτα..

 42. factorx avatar
  factorx 29/02/2012 00:53:20

  Δηλαδήγ ο Κουβέλης είναι ...δεξιά;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ factorx 29/02/2012 10:54:43

   Όχι, αλλά ο Κουβέλης με την παμπόνηρη τακτική του θα "τσιμπήσει" ΚΑΙ από την αριστερά. Και προς τούτο θα τα δώσει όλα και η διαπλοκή, που φυσικά άλλο που δεν θέλει να εξαναγκάσει έτσι τη ΝΔ σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 29/02/2012 10:55:18

    διόρθωση: θα "τσιμπήσει" ΚΑΙ από τη Δεξιά

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Αυριανιστής 29/02/2012 11:03:08

    Φίλε μου, ο Κουβέλης θα κάνει τελικά, ότι έκανε το "Μπλόκο" στις εκλογές της Πορτογαλίας.
    Πολλά κεράσια ακούς, μικρό καλάθι κράτα. Και δεν είμαστε τόσο ιδιόμορφη περίπτωση χώρας.
    "Tudo o caldeirão ferver mesmo" λέει ο γνωστός για την προβλεπτικότητα του Φερνάντο Σάντος.
    "¨Ολοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε".

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Ο Θείος 29/02/2012 12:43:30

     Εννοείς ότι θα πατώσει; Και αυτό, μου το λες προκειμένου να... λυπηθώ;

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Αυριανιστής 29/02/2012 14:11:05

      Ξέρω ότι δεν θα λυπηθείς, αλλά αυτό είναι το ζήτημα;
      Το άλλο πάντως, για το οποίο θα λυπηθείς όντως (ο ερχόμενος grosse Koalition ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), είναι ένα σημαντικό ζήτημα, isn 't it ?

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ factorx 01/03/2012 19:58:51

   o Κουβέλης δρα ως ενεχυροδανειστής ... "φυλάσει" πρόσκαιρα τα πράσινα ψηφαλάκια μέχρι την ημέρα των εκλογών οπότε θα τα επιστρέψει μετά του αναλόγου πολιτικού αντιτίμου ... ούτε δεξιά ούτε αριστερά ... Pawn shop ειναι

 43. Μανος avatar
  Μανος 29/02/2012 00:56:57

  Κατανοώ την ανάγκη κάποιων ώστε να ξεπεράσουμε τα μετεμφυλιακά σύνδρομα αλλά αυτό θα γίνει αμφίπλευρα. Δεν ήταν πολύ παλιά το 2008, όταν η αριστερά υπέθαλπτε την εξέγερση του Δεκέμβρη των απλύτων εναντιον της Ελληνικής Δημοκρατίας. Δεν είναι κάποιο μακρινό όνειρο, το ότι αποτελούσαν χούντα την κυβέρνηση ΚΚ. Δεν είναι δύσκολο κάποιος να καταλάβει ότι όπου είναι κυρίαρχη η αριστερά στην ελληνική κοινωνία, υπάρχει φασισμός όπως στα Πανεπιστήμια. Η αριστερά να κάνει την αυτοκριτική της και να δηλώσει πίστη στην Ελληνική Δημοκρατία, την οποία παλεύει να ανατρέψει, και μετά θα συζητήσουμε για τα μετεμφυλιακά σύνδρομα. Η αριστερά επιτίθεται χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Η τρομοκρατία είναι αριστερή, όσον και αν κάποιοι την αποδίδουν σε μυστικές υπηρεσίες ή άλλες συνωμοσιολογίες. Οι δεξιοί, μία φορά τους συγχώρεσαν και τους επέτρεψαν να ζήσουν και να ενεργήσουν μέσα στο κράτος που μέχρι χθες πολεμούσαν. Τώρα είναι η σειρά της αριστεράς να βάλει νερό στο κρασί της και αν δεν θέλει την πνευματική της λέπρα πρέπει να την τελειώσουμε ιδεολογικά.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Μανος 29/02/2012 01:42:33

   Αγαπητέ Μάνο δεν είναι θεμα μετεμφυλιακών συνδρόμων, ούτε τίθεται θέμα να μας κάνει η Αριστερά την χάρη να βάλει νερό στο κρασί της. Η Αριστερά έχει κάποιες απόψεις, εμείς έχουμε εντελώς άλλες. Είμαστε 'απέναντι". Τόσο απλά. Και δεν τους αρέσει καθόλου να τους το υπενθυμίζουμε. Προτιμούν να έχουν αυτή την πρωτοβουλία -αν είναι δυνατόν και το μονοπώλιο - των επιθέσεων.

 44. Orestios avatar
  Orestios 29/02/2012 00:57:00

  Επιπλέον η ρύθμιση που γίνεται με τα μνημόνια στην αγορά (και όχι η απορρύθμιση της) είναι τέτοια που εμποδίζει την ελευθερία της με αποτέλσμα να μην λειτουργεί ο καπιταλισμός.
  Παντού υπάρχει κρατικός παρεμβατισμός.
  Ο Κεντρικός Σχεδιασμός που επιβάλεται από την ΕΕ είναι ολοκληρωτικού τύπου και απέχει μακράν από τον φιλελευθερισμό.
  Η προσπάθεια απενοχοποίησης, για όσους γνωρίζουν, δεν γίνεται κάνοντας επίθεση στο αριστερό τοτέμ και προσπαθόντας απλά να ετεροπροσδιοριστείς σε σχέση με αυτό. Το τοτέμ θα είναι πάντα εκεί και θα το τρέμει η ΝΔ.
  Η απενοχοποίηση θα έρθει όταν θα πιστέψει έστω και ελάχιστα στον φιλελευθερισμό, που δεν το βλέπω με την υποστήριξη σε προγράμματα που καμία σχέση δεν έχουν με αυτόν.
  Προς το παρόν είδα πλήρη στήριξη σε ένα ολοκληρωτικά σοσιαλιστικής έμπνευσης σχέδιο, που αποτελεί την επιτομή του Κεντρικού σχεδιασμού και περιλαμβάνει ευνοιοκρατική μεταχείριση σε αφερέγγυες εταιρίες, καθιερόνει την επίθεση στην ατομική ιδιοκτησία, καταργεί τον ελεύθερο ανταγωνισμό, ρυθμίζει την αγορά και λειτουργεί με φεουδαλιστικές τεχνικές.
  Το ανατριχιαστικότερο είναι πως επιτρέπει σε αφερρέγυες διεθνείς οντότητες χωρίς κυριαρχία να παρεμβαίνουν στερώντας την κυριαρχία.

  • SAVAS avatar
   SAVAS @ Orestios 29/02/2012 02:11:24

   Αυτά περί "σοσιαλισμού" και την παρερμηνεία του στην Ελλάδα δυστυχώς τα έβαλε στο παιχνίδι το παιδί της Αλλαγής.

   Τώρα αυτό που αναφέρεις λέγεται "Κρατικός καπιταλισμός" όπου το κράτος και οι διαχειριστές του φτιάχνουν ένα απίστευτα λατρευτό περιβάλλον-κρατος για τις πολυεθνικές και τους μεγάλους επενδυτές, χρησιμοποιώντας μάλιστα όλο το κρατικό μηχανισμό υπέρ τους.

   Μάλιστα ο κρατικός καπιταλισμός που ανθεί στη Κινα είναι το πρότυπο για όλο το δυτικό κόσμο (ΗΠΑ, Ευρώπη). Βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις απίστευτης ποσότητας πόλων ανταγωνισμού που θα δημιουργηθούν υπάρχει κίνδυνος μεγάλης σύρραξης, ωστόσο αυτό μπορεί να αποφευχθεί αν ο κατέχων είναι ένας (πολλοί λίγοι).

 45. sitting duck avatar
  sitting duck 29/02/2012 00:57:50

  Mα πάτε καλά; Τα απολιθώματα του ΚΚΕ είναι τώρα το πρόβλημα σας; Η μήπως ότι δεν καταφέραμε να φέρουμε στο μαντρί ούτε το 1/4 των διαγραφέντων;
  Από που περιμένουμε να πάρουμε ψήφους; Με τα μυαλά στο Γράμμο και Βίτσι...καλά κρασιά! Αλλοι είναι οι εχθροί μας τώρα, εκτός κι αν η μετωπική στους Κουκουέδες(γιατί περί αυτού επρόκειτο και μόνον), προλειαίνει το έδαφος της συγκυβέρνησης με ΠΑΣΟΚ...Δυνάμεις της αστικής συντήρησης εναντίον οπαδών της...δραχμής. Κάπως έτσι δεν τα λέει και ο Γιούγκερ;

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ sitting duck 29/02/2012 01:16:32

   αυτά τα ...απολιθώματα μαζεύονται καμιά εκατοστή και κλείνουν λιμάνια, δρόμους, κ.λ.π.
   Τα καταγγέλλει από τώρα γιατί θα τα βρεί μπροστά του

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ sitting duck 29/02/2012 01:35:57

   Το προβλημα ειναι καποιοι λολοι που τρεχουν να ψηφισουν αριστερα
   μολις χρειαστει να αναλαβουν ευθυνες για την ανορθωση της Πατριδας
   Επισης το προβλημα εισαι εσυ που βλακωδως αψηφας την δυναμη των
   απολιθωματων που λοιδωρεις,ενω τα μεταλλαγμενα τους κομπαζουν στα μαντρια των Κυρφωτηδοαλεξηδων ετοιμα να"δικαιωθουν".Ο Γραμμος και το Βιτσι για καποιους δεν σημανε το τελος.Επρεπε να επικρατησουν ιδελογικα για να νικηθουν ολοκληρωτικα απο την σκληρη πραγματικοτητα.Δυστυχως μαζι τους νικηθηκε και η κοινωνια μας.Τωρα,σ'αρεσει δεν σ'αρεσει,αυτο ζεις.

   • Γλαυξ avatar
    Γλαυξ @ Δικερως 29/02/2012 02:18:20

    Ακριβώς !!!!

 46. Y. avatar
  Y. 29/02/2012 01:16:38

  Να και μία αρνητική είδηση, για μια δική μας, που δούλεψε για μας
  h...://www.marketwatch.com/story/senator-snowe-reportedly-wont-seek-re-election-2012-02-28?siteid=bnbh

 47. Βατάτζης avatar
  Βατάτζης 29/02/2012 01:17:25

  http://www.antinews.gr/2009/06/01/6703/

  • Κατερινα avatar
   Κατερινα @ Βατάτζης 29/02/2012 07:14:30

   πολύ καλή η υπενθύμιση!!!!

   • Βατάτζης avatar
    Βατάτζης @ Κατερινα 29/02/2012 13:24:05

    Ε βέβαια, η χθεσινή ομιλία απευθυνόταν περισσότερο στο ΚΚΕ παρά στην Β'Πανελλαδ...εεε... στον ΣΥΡΙΖΑ ήθελα να πω...

 48. panos-1924 avatar
  panos-1924 29/02/2012 01:33:52

  Αντιστροφή...!:
  Θέλει να κυβερνήσει τον τόπο και η αριστερά; Pas de probleme...
  Ας κυβερνήσει επιτέλους και η αριστερά, καθαρά..., και ας προσπαθήσει απο την πλευρά της να εφαρμόσει αυτά που όπως λέει μπορεί και θα κάνουν τη ζωή και την κοινωνία μας καλύτερη.
  Ούτως ή άλλως nous sommes dans la merde όπως λένε γαλλιστί και ταμπού δεν υπάρχουν πια..., εδω έγινε ο Άδωνης υπουργός, ας γίνει κι ο Τσίπρας πρωθυπουργός..., on s'en fout!

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ panos-1924 29/02/2012 01:48:31

   Βρε αθεοφοβε,δεν καταλαβες πως αυτοι κανανε κουμαντο?.
   Δεν σου'φτασαν 30 χρονια,ζητας κι αλλα?
   ΛΩΛ!

 49. kas avatar
  kas 29/02/2012 01:35:20

  η αλήθεια είναι ότι μετά από 35+ χρόνια ακούσαμε από ''δεξιό'' πολιτικό, χώσιμο στην καθεστωτική αριστερά για πρώτη φορά

  έστω και με το γάντι

  όντως δεν ήταν σκληρός...αλλά ήταν μιά αρχή

  αν δε...διορθώσει αυτά που ο ίδιος υπόγραψε το βρώμικο τότε

  1. αλλαγή του εμφύλιος στο ορθό συμμοριτοπόλεμος
  2. κόψει τις συντάξεις που έδωσε στα κτήνη του λεγόμενου δσε

  ...τότε ναι θα μιλάμε για αλλαγή

  αν κιόλας κατορθώσει να κατεβάσει τον κόσμο τον ελληνοπρεπή με γαλανόλευκες και Ρωμανικές σημαίες στο δρόμο....απέναντι στα λιμά που κλείνουν το κέντρο για ψύλλου πήδημα με τα κοκκινόμαυρα πανιά τους

  ναι τότε θα μιλάμε για αλλαγή

  αν κιόλας...μαζέψει τα γνωστά-άγνωστα (ονόματα-διευθύνσεις τα έχει η ελας αλλά εμποδίζεται) και τους κόψει τα αυτάκια και τα χεράκια

  ναι τότε θα μιλάμε για αλλαγή

  αν κιόλας ανοίξει και μερικά ξερονήσια, όπου με καταναγκαστική εργασία τα λαθροορκς και τα καταδικασμένα γνωστά-άγνωστα φτιάξουν τις νέες μοντέρνες εγκατάστασεις υποδοχής ορκς και τις νέες φυλακές για τους ιδίους

  τότε ναι θα μιλάμε για αλλάγη

  ps-...που να απολύσει και υποχρεωτικά όλα τα αγράμματα και άχρηστα αριθτεροσοσιαληστικά στοιχεία που λυμαίνονται το δημόσιο δίκην τμηματαρχών και διευθυντών (το 95% του συνόλου)

  έχει τα κότσια ο Αντώνης να κάμνει καμπάνια....τέτοιου είδους
  δεσμευόμενος για τα παραπάνω ???

  αν ναι....θα πάρει 45+, μπορεί και 50+
  αν όχι....θα μείνει στα λιμά 30_

  Ο ηγέτης...αν θέλει να είναι τέτοιος, οφείλει ναι είναι και να φαίνεται

 50. θρακομακεδονας avatar
  θρακομακεδονας 29/02/2012 01:47:41

  Αγαπητοι συνσχολιαστες,το ποκερ ειναι ενα αθλημα που τον πρωτο λογο εχει αυτος με τις περισσοτερες μαρκες στο τραπεζι.Το τελευταιο χρονικο διαστημα,τον βλεπουμε να τις σπαταλα ασκοπα, δεξια και αριστερα, σιγονταροντας τους αντιπαλους του.Αν η ελπιδα του ειναι "τα μοιραζω τωρα για να κανω ενα εντυπωσιακο φιναλε ,και να τα μαζεψω ολα στη μαγικη παρτιδα" ειναι βαθεια νυχτωμενος...Οι "αβανταδοροι" (ειμαι ενας απο αυτους) που τον οδηγησαν εκει δε ζητανε ενα καινουργιο μεσια, αλλα εναν τιμιο και πατριωτη διαχειριστη, που θα τους βοηθησει να αποκτησουν και παλι το"κουμαντο" στη ζωη τους.Ας τα εχουν αυτα στο μυαλο τους οι περισπουδαστοι συμβουλοι του, γιατι αλλο "κλακαδορος" και αλλο "αβανταδορος"...Υ.Γ. Ας προσεχει λιγο τις παρεες του,γιατι φωτογραφιες σαν τις σημερινες, βοηθουν αυτους που ειναι με το ενα ποδι εξω, να βγαλουν και το δευτερο...

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ θρακομακεδονας 29/02/2012 02:01:56

   Εσυ μπερδεψες την ποκα με τους παπατζηδες.
   Με φαινεται πως δεν το'χεις.
   Παιξε κανα φιδακι καλυτερα.
   Απο διαχειριστες φλομωσε ο τοπος.

   • θρακομακεδονας avatar
    θρακομακεδονας @ Δικερως 29/02/2012 10:16:13

    Απ΄οτι φαινεται το φιδακι και τα τσαλιμια του, τα κατεχεις καλυτερα απο μενα.Οσο για τους παπατζηδες, εχουμε μπουχτισει απ΄αυτους, και πολυ φοβαμαι οτι ο εκλεκτος μας εχει κοψει ροτα προς τα ΄κει.Πρεπει καποιοι να καταλαβουν οτι η θεοποιηση των πολιτικων και των επιλογων τους ,περασε ανεπιστρεπτι.Οι εντολοδοχοι απο δω και στο εξης θα ειναι αυτο που λεει η λεξη: αποδεκτες της εντολης του λαου να εκτελεσουν ενα συγκεκριμενο προγραμμα,χωρις παρεκκλισεις...Τωρα που οι -ισμοι τελειωσαν, τελειωσαν μαζι τους και οι γενιτσαροι που ειναι ετοιμοι να θυσιαστουν για τη δοξα του αρχηγου.Απομενει ,φιλε μου, η επιλογη του καθενος μας.

 51. Δικερως avatar
  Δικερως 29/02/2012 01:57:28

  Μπραβο λεβεντημ' τους νικησες ολους.

 52. SAVAS avatar
  SAVAS 29/02/2012 02:01:47

  Μάλλον δεν ξέρετε κάν τι είναι δεξιά.....

  Κατα τη γνώμη μου δεξιός ψηφοφόρος είναι εκείνος ο οποίος ξεχνάει συνεχώς τι έγινε το προηγούμενο καιρό.... και του αρέσει πάρα πολύ το καλό θέατρο και οι καλές οι παραστάσεις.

  Παίρνετε την μια απο τις δύο αντιπαλλόμενες θέσεις, μόνο και μόνο επειδή μισείτε την άλλη.

  Εδώ κύριοι, συγκρίνουμε τα πολιτικά προγράμματα των κομμάτων και αυτά κρίνουμε. Τα πολιτικά προγράμματα των κομμάτων είναι κυρίως τα οικονομικά προγράμματα. Αυτά να μας πεί η κάθε παράταξη και αυτά τα προγράμματα καθώς και την εξιδίκευση τους ανάλογα με την ταξική μας κατάσταση θα την κρίνουμε.

  Τώρα τα λόγια τα μεγάλα και τα συνθήματα όπως : "Αλλαγή", "λεφτά υπάρχουν", "Ευρώπη των λαών", "ανάπτυξη-ανάπτυξη" κτλ. μας έχουν καταστρέψει τόσα χρόνια.

  Εγώ θα περίμενα να βάζατε τα προγράμματα κάτω και να κάνατε συγκρίσεις και κριτικές πάνω σε αυτά. Ποιό είναι το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ; Και έτσι θα κρίνω, όχι για άλλη μια φορά με τα απωθημένα μου.

  Για άλλη όμως μια φορά, φοβάμαι ο λαός θα χαρακτηριστεί μάζα.

 53. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 29/02/2012 02:20:33

  ΓΙΑΤΙ δεν κατακεραύνωσε το πασοκισμό;ΓΙΑΤΙ δεν διέλυσε το Βενιζέλο;ΓΙΑΤΙ δεν εκτέλεσε τον παραπαίοντα παπανδρεϊσμό σβήνοντάς τον οριστικά και αμετάκλητα;ΓΙΑΤΙ;Τι την ήθελε την επίθεση στη κομμουνιστική-ανανεωτική αριστερά και λοιπές δυνάμεις της;Ο αριστερός χώρος αυξάνεται και διευρύνεται αλλά ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ!! Ο μέγιστος εχθρός της παράταξης ήταν και παραμένει ο κεντροαριστερός χώρος.Θα ισχυριστεί κάποιος πως ''ο πασοκισμός έσβησε και διαλύθηκε''.Πλάνη οικτρότατη!!ΡΗΧΟΤΑΤΗ και ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟΤΑΤΗ προσέγγιση!!ΠΑΝΤΑ η αριστερά υπήρξε το δεκανίκι της κεντροαριστεράς.ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχε μεγάλη και διευρυμένη εκλογική δύναμη.ΜΟΝΟΝ μια φορά,το 1958,αναδείχθηκε σε αξιωματική αντιπολίτευση.Το 1961 και ειδικότερα από το 1965 και μέχρι σήμερα,ο κεντροαριστερός χώρος ομογενοποιήθηκε και αποτέλεσε το μεγάλο εχθρό της κεντροδεξιάς.Πότε είχε εκλογική δύναμη η αριστερά;Δεν γνωρίζει η ηγεσία της ΝΔ πως ''ο εχθρός του εχθρού μου δυο φορές φίλος μου;''Να τελειώνουμε με το πασοκισμό ΟΡΙΣΤΙΚΑ και ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ!!Το πασοκισμό απόψε ΕΠΡΕΠΕ να τον ΛΙΩΣΕΙ και να τον ξεδοντιάσει ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ.ΕΚΕΙ βρίσκεται η ρίζα του κακού.Αλλά,πολύ φοβάμαι πως θα έχουμε άλλα κόλπα στο μέλλον...ΟΥΤΕ που θέλω να σκέφτομαι για συγκυβέρνηση ΝΔ-πασοκισμού αμέσως μετά τις εκλογές,όποτε κι αν γίνουν...Και όποιος μου απαντήσει πως ''είναι σίγουρη η αυτοδυναμία της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές'' θα διαπράττει μέγιστο λάθος.... Και κάτι ακόμη,εξαιρετικά σοβαρό.Οι ιδέες της αριστεράς έχουν χρεωκοπήσει.Πότε άρχισε και ανέβαινε δημοσκοπικά ΙΛΙΓΓΙΩΔΩΣ η αριστερά;Από το φθινόπωρο του 2011,από τη στιγμή που η ΝΔ προσχώρησε στη κυβέρνηση Παπαδήμου.Δηλαδή,από τη στιγμή που ξέφτισε η αντιμνημονιακή άποψη της ΝΔ,άρχισε και γέμιζε η φαρέτρα και η κάλπη της αριστεράς με τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους που μέχρι τότε ετοιμάζονταν να πυκνώσουν τις τάξεις της παράταξης.Τα περί ''κυριαρχίας ιδεών της αριστεράς σήμερα'' και ''ότι πρέπει να χτυπηθεί η αριστερή ιδεολογία διότι είναι η ρίζα του κακού'' είναι επιεικώς αστήρικτα.Ο πασοκισμός είναι ο εχθρός που είναι ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ!!Έχει πλευρίσει τη ΝΔ και παριστάνει τη ''μετανοούσα Μαγδαληνή''.ΟΜΩΣ,με τη πρώτη ευκαιρία(και να το θυμηθούμε αυτό),θα χτυπήσει τη ΝΔ αλύπητα!! Υπάρχει σφοδρότατη αντιμνημονιακή στάση της ελληνικής κοινωνίας και στρέφονται πολλοί στην αριστερή κάλπη,όχι από ιδεολογική σύγκλιση αλλά από δυσαρέσκεια,οργή και αγανάκτηση.ΜΗΝ συγχέουμε αυτό με την ''ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς.''Αυτά είναι για μικρά παιδιά...Ας κρατούσε σταθερή την αντιμνημονιακή στάση της η ΝΔ και ας μην ανέβαινε η αριστερά.Τώρα,τι γίνεται;Το διαπιστώνουν οι περισσότεροι.Χτυπά η ΝΔ την αριστερά διότι δεν έχει αντιμνημονιακό προφίλ η παράταξη.Προσχώρησε στο μνημονιακό στρατόπεδο και πρέπει να βρει κάποιον να χτυπήσει.Τα επιχειρήματα της ΝΔ,αυτή τη περίοδο,είναι εντελώς λανθασμένα,καθώς και όλη η πολιτική επιχειρηματολογία της.Μπορεί να φαίνομαι κακός και σκληρός και μακάρι να πέφτω έξω.Δεν είναι δυνατόν να τα βρίσκω όλα σωστά.Θα γράφω και από τη καλή και από την ανάποδη.Αλλά πολύ φοβάμαι πως όχι μόνο δεν πέφτω έξω,αλλά θα πέσουμε από τα σύννεφα σε πολλά....Εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε.

  • np_complete_problems avatar
   np_complete_problems @ Komis Montechristo 29/02/2012 09:06:34

   Καταλαβαίνω να είναι το πρόβλημα της ΝΔ "ο Πασοκισμός και ο Βενιζέλος" αλλά να λέμε ότι το "μέγιστο πρόβλημα είναι η Κεντροαριστερά" ....
   Δηλαδή η Κεντροδεξιά με ποιόν θα κυβερνήσει αν δεν πάρει αυτοδυναμία ;
   Φοβάμαι ότι έχουμε χάσει εντελώς την κοινή λογική ...

  • θρακομακεδονας avatar
   θρακομακεδονας @ Komis Montechristo 29/02/2012 10:25:52

   Βλεπεις μακρια.Συμφωνω απολυτα...

 54. Απηυδισμένος avatar
  Απηυδισμένος 29/02/2012 04:04:19

  Δεν φαίνεσαι σκληρός, χαζός φαίνεσαι. Ούτε που έχεις καταλάβει ότι η αριστερά ήταν το δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ από το 1974 και μετά. Κι αυτά τα περί δεξιών που θα ψηφίσουν Τσίπρα σε κανένα μπλογκ του Καμένου ή του ΛΑΟΣ θα τα διάβασες. Και το ΠΑΣΟΚ θα τελειώσει οριστικά μόνο όταν τελειώσει η δεξαμενή ψήφων του από τα αριστερά - βλέπε τώρα Κουβέλη

  • Komis Montechristo avatar
   Komis Montechristo @ Απηυδισμένος 29/02/2012 07:29:41

   Δεν με διάβασες προσεκτικά.Προσέχουμε τι διαβάζουμε.Δεν είναι κακό.Και κάτι ακόμη.Να μάθεις να σέβεσαι διαφορετικές προσεγγίσεις και αναλύσεις.Δεν είναι δυνατόν να συμφωνούμε όλοι με όλα και ούτε προσπαθώ να πείσω κανέναν.Θα ήταν επιεικώς ανόητο και θα υποτιμούσα τον καθένα.Δεν είμαι κανένας πιτσιρικάς.Το θέμα έληξε για μένα.

 55. Προκόπης avatar
  Προκόπης 29/02/2012 04:19:13

  Ναι αγόρι μου, άντε να σε διορίσουν γραμματέα σε κανένα υπουργείο μετά. Η αριστερά συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ μόνο το '89 και αυτό μαζί με τη ΝΔ. Ειδικά μετά το '90 το ΚΚΕ είχε συνεργασία με τη ΝΔ στις δημοτικές και κοινούς αγώνες. Ο Σ Η Ντόρα ήθελε μια ΝΔ δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ αλλά παρά την στήριξη του συστήματος οι νεοδημοκράτες ψηφίσαν Σαμαρά που μιλούσε για κοινωνικό φιλελευθερισμό και με σημαία την αντίθεση στον νεοφιλελευθερισμό. Η ΝΔ αρνήθηκε για δύο χρόνια να γίνει δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ και των νταβατζήδων αλλά φαίνεται ότι οι αντιστάσεις τελείωσαν. Αυτό που έλεγε ο Αντώνης ότι πρέπει η ΝΔ ως αυριανή κυβέρνηση να μείνει εκτός κατάρρευσης του πολιτικού σκηνικού τελικά αποδείχτηκε πολύ αδύναμος να το εφαρμόσει. Και αυτό το βλέπει ο καθένας.

 56. Κωσταντινος Π. avatar
  Κωσταντινος Π. 29/02/2012 07:24:15

  Κόμη, έχεις πολύ δίκαιο. Άφησε τον απηυδισμένο να λέει οτι θέλει.
  Ολα είναι μπροστά μας. Εδω είμαστε και θα τα δουμε. Κράτα όμως τα σχόλια σαν μαγιά μελλοντικης συζητησης...
  (ποσο στεναχωριέμαι με εκείνο "σας τα ελεγα" απηυδισμένε;)

 57. yianna avatar
  yianna 29/02/2012 07:46:27

  Επιτέλους αρχίζει η ΝΔ να λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Μπράβο Αντώνη!

 58. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 29/02/2012 08:01:17

  «Αφήνουμε πίσω τη χειρότερη εποχή που γνώρισε η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Και ανοίγουμε το δρόμο για τη νέα Μεταπολίτευση, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος!»
  Για να είμαστε σωστοί απαιτούνται συγκεκριμένες δεσμεύσεις προεκλογικά και ψηφοδέλτια με ανιδιοτελείς που οχι μόνο θέλουν αλλά και ξέρουν πως θα προσφέρουν και όχι πλούσιους ανεπάγκελτους τενεκέδες.

 59. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 29/02/2012 08:08:38

  Η Αριστερά κρατάει αιχμάλωτη την Ελλάδα εκμεταλλευόμενη τις τραγικές αδυναμίες της αστικής τάξης να ηγηθεί οικονομικά, πολιτικά και ιδεολογικά της ιστορικής πορείας του Έθνους.
  Τα ιδεολογήματα της αριστεράς έχουν δηλητηριάσει τη σκέψη του νεοέλληνα. Η μεταφυσική αντίληψη περί Κράτους, δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις, αερολογίες, ξενοκρατία, πνευματική ασυναρτησία που παρουσιάζεται ως πνευματικό έργο, συντεχνιασμός, ζορμπάδικος επαναστατισμός κτλ έχουν καλλιεργηθεί στο πρόσφορο έδαφος της μπακαλίστικης μικροαστικής και κοτζαμπάσικης νοοτροπίας του νεοέλληνα.
  Μέσα σ´ αυτή τη θολούρα δεν έχουμε παρά τη σονάτα των βατράχων.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Μανιάτης 29/02/2012 11:10:13

   Το άλλο άκρο, το "υποχρεώσεις χωρίς δικαιώματα", όπου "υποχρεώσεις" ίσον χαράτσια κ.λπ. και "δικαιώματα" ίσον εργασία, που καθιστά κυρίαρχη πρακτική η νεοφιλελεύθερη κτηνωδία και υλοποιούν τα μνημόνια, το έχεις σκεφτεί;

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Αυριανιστής 29/02/2012 21:48:12

    Τελικά, κάνεις φραμπαλά ή δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.
    Ο φιλελευθερισμός, νέος ή παλιός, πάντως εγγυάται το δικαίωμά σου αυτό.
    Μήπως κρατάτε κονσερβοκούτια...;

    • Δικερως avatar
     Δικερως @ Μανιάτης 29/02/2012 21:50:42

     Ταυτιζομαι Υπουργε!
     Οσο για τα κονσερβοκουτια,χλωμο.
     Μαλλον tetrapack κρατανε.

  • Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
   Βαγγέλης, Πειραιάς @ Μανιάτης 29/02/2012 18:17:44

   Μιας και είμαστε από το ίδιο τόπο, όταν αναφέρεσαι στις «τραγικές αδυναμίες της αστικής τάξης», αυτές από πού προκύπτουν; Μια χαρά δεν πλούτισαν ατομικά οι φορείς της ελληνικής αστικής τάξης; Μια χαρά δεν οικειοποιήθηκαν τον πλούτο της χώρας; Οι περιουσίες τους δεν είναι επί το πλείστον η πρωταρχική συσσώρευση κεφαλαίων που έκαναν με το να λεηλατούν το ελληνικό κράτος και τον ελληνικό λαό; Εστί προέκυψε το δημόσιο χρέος; Από μόνο του; Μια χαρά τα είχαν πει προσφατα μέχρι και Καναδοί επιχειρηματίες που είχαν έρθει στην Ελλάδα επί Καραμανλή για να κάνουν επενδύσεις σε υδροπλάνα. Είδαν οι άνθρωποι ι εστί έλληνες αστοί και τρόμαξαν. Όχι και αδυναμίες, μια χαρά τα κατάφεραν τα «παλικάρια» της ελληνικής αστικής τάξης., Το μισό κεντρικό Λονδίνο, Μανχάταν και η μίση Ζυρίχη δική τους είναι. Τώρα για την Ελλάδα, άλλο καπέλο… βλέπεις η «αποτυχία» της ελληνικής αστικής τάξης να παίξει τον ιστορικό της ρόλο, κρατάει κανά δυο αιώνες, Δεν τα λέω μόνο εγώ τα έχει γράψει πρόσφατα μέχρι και ο Ελεύθερος Τύπος.

   ΥΓ: Και για να κάνουμε και μια ιστορική συσχέτιση, είδες την ελληνική αστική τάξη να προσπαθεί να σώσει τους έλληνες στην Σμύρνη; Στόλο δεν είχε ο Κεμάλ από ότι θυμάμαι, τόσο δύσκολο ήταν να σώσουν τον πληθυσμό; Όχι και «αδυναμίες» λοιπόν, ανθέλληνες ήταν και θα είναι πάντα οι αστοί στην Ελλάδα, και «έλληνες» μόνο κατά περίσταση και όταν συμφέρει τον ατομικό τους πλουτισμό.

  • Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
   Βαγγέλης, Πειραιάς @ Μανιάτης 29/02/2012 19:38:41

   Μιας και είμαστε από το ίδιο τόπο (MANH), όταν αναφέρεσαι στις «τραγικές αδυναμίες της αστικής τάξης», αυτές από πού προκύπτουν; Μια χαρά δεν πλούτισαν ατομικά οι φορείς της ελληνικής αστικής τάξης; Μια χαρά δεν οικειοποιήθηκαν τον πλούτο της χώρας; Οι περιουσίες τους δεν είναι επί το πλείστον η πρωταρχική συσσώρευση κεφαλαίων που έκαναν με το να λεηλατούν το ελληνικό κράτος και τον ελληνικό λαό; Εστί προέκυψε το δημόσιο χρέος; Από μόνο του; Μια χαρά τα είχαν πει πρόσφατα μέχρι και Καναδοί επιχειρηματίες (σ.σ είχαν δώσει και συνέντευξη στην Καθημερινή κτλ)που είχαν έρθει στην Ελλάδα επί Κ Καραμανλή για να κάνουν επενδύσεις σε υδροπλάνα. Είδαν οι άνθρωποι τι εστί έλληνες αστοί και τρόμαξαν.

   Όχι και αδυναμίες, μια χαρά τα κατάφεραν τα «παλικάρια» της ελληνικής αστικής τάξης. Το μισό κεντρικό Λονδίνο, Μανχάταν και η μίση Ζυρίχη δική τους είναι

   (σ.σ θέλεις factora αγγλόφωνη αρθογραφία επί τούτου; Δες “London is awash with Greek cash. But who stands to gain?”, http://www.prospectmagazine.co.uk/2011/12/greeks-bearing-gifts/ ).
   Τώρα για την Ελλάδα, άλλο καπέλο… ΒΛΕΠΕΙΣ Η «ΑΠΟΤΥΧΙΑ» ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΡΟΛΟ, ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΑΙΩΝΕΣ.

   Δεν τα λέω μόνο εγώ τα έχει γράψει πρόσφατα μέχρι και ο Ελεύθερος Τύπος (σ.σ. να βάλω και εδώ παραπομπη;)

   Και για να κάνουμε και μια ιστορική συσχέτιση, είδες την ελληνική αστική τάξη να προσπαθεί να σώσει τους έλληνες στην Σμύρνη; Στόλο δεν είχε ο Κεμάλ από ότι θυμάμαι, τόσο δύσκολο ήταν να σώσουν τον πληθυσμό; Όχι και «αδυναμίες» λοιπόν. Απλά «έλληνες» μόνο κατά περίσταση και όταν συμφέρει τον ατομικό τους πλουτισμό ήταν και είναι οι Έλληνες αστοί. Ελάχιστες οι εξαιρέσεις.

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Βαγγέλης, Πειραιάς 02/03/2012 21:28:55

    Αγαπητέ Βαγγέλη (από τα Μανιάτικα;).
    Αυτό που περιγράφεις εννοώ ως αδυναμία της αστικής τάξης της Ελλάδος, δηλαδή την ανικανότητά της να είναι παραγωγική και δημιουργική κι όχι την ανικανότητά της να πλουτίζει όπως οι νταβατζήδες.
    Επ΄ αυτού είναι πρωταθλήτρια.
    Κι αν θέλεις, πιστεύω πως μόνο μέσω έξωθεν επεμβάσεν κάτι μπορεί να αλλάξει, αφού ο Ζαγοριανάκος δεν μπορεί...(μανιάτικο χιούμορ).

 60. tasos1 avatar
  tasos1 29/02/2012 08:16:11

  Έγραψες! Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα και η αναπαραγωγή τους (και της αριστεράς) γίνεται στα μεγάλα ... εργαστήρια της Ανώτατης -κατά τα άλλα- παιδείας.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ tasos1 29/02/2012 13:42:05

   Όχι Ανώτατης... Αποχαυνώτατης...

  • GLAD avatar
   GLAD @ tasos1 29/02/2012 18:25:56

   ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
   ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 275 ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΟΥ - ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΩΝ (π.χ. ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ).
   ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΔΕΞΙΟΙ , ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ , ΑΠΟΛΙΤΙΚ (ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΕΝΤΡΩΟΣ) ΚΑΤΑ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ , ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ) . ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.
   ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ , ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΤΟ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ (ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ). ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑΣ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ . ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ , ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΤΣΙΠΡΑ (ΔΗΛ. ΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΕΞΥΠΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΑΝΑΔΡΟΜΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ "ΤΟΥ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ" ΚΑΙ "ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ" , Ο ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ , ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΌΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ.
   ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΑΞΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΙΣΩΣ , ΑΝΤΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟΨΕΙΣ , ΝΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ STATUS ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
   ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ , ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΚΑΙ ΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ (ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΟΣΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΡΡΕΑΖΕΙ "ΤΟΥΣ ΜΑΝΤΡΩΝΕΙ" - ΒΛΕΠΕ ΚΚΕ.
   Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ , ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ.
   ΠΡΕΠΕΙ ΕΔΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ , ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ "ΣΑΡΞ ΕΚ ΤΗΣ ΣΑΡΚΟΣ ΜΑΣ" ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ - ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΙΟΙ.
   ΘΕΩΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ" Ή ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ (ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ Ή ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ Ή ΚΑΠΟΙΟΥΣ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ" ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΑΧΥΡΟ).
   ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΠΑΖΛ ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ .
   ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΚΑΙΓΟΤΑΝ Η ΑΘΗΝΑ , ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.
   ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΞΕΡΟΥΝ - ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

 61. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 29/02/2012 08:26:01

  Κουραφέξαλα.

 62. thanosw avatar
  thanosw 29/02/2012 09:16:15

  Καλά τώρα αυτά που γράφετε μάλλον δεν τα πιστεύετε
  Δεν γνωρίζετε πως πλέον ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τα εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα που προσπαθείτε τάχα μου να καλλιεργήσετε αλλά για τα καθημερινά όπως οι λαθρομετανάστες (αποτελούν το χειρότερο παράδειγμα τρόπου ζωής και φοροδιαφυγής), η εγκληματικότητα που χτυπάει κόκκινο καθώς ούτε στο δρόμο μπορείς πια να περπατήσεις ελεύθερα χωρίς να σε παρενοχλήσουν, η ανεργία (το σημαντικότερο να χάνεις την υγεία σου και τη δουλειά σου), τα απίστευτα χαράτσια, οι εξοντωτικοί φόροι, η υποβάθμιση της ζωής και του βιοτικού επιπέδου, η έλλειψη αγάπης για την πατρίδα και τη θρησκεία, το αβέβαιο μέλλον, η υποθήκευση της χώρας σε ξένους, τα όσα έκανε το Πασόκ τα προηγούμενα χρόνια κλπ κλπ.
  Γι αυτό μην είστε σίγουροι για τίποτα στις εκλογές. Και μάλιστα από εκείνους που πίστεψαν κάποτε τον ΑΣ και τη ΝΔ.

 63. ΚΠ avatar
  ΚΠ 29/02/2012 09:21:48

  Το χάιδεμα των ψευτοαριστερών ή αριστερών με δεξιά τσέπη φαίνεται πως τέλειωσε. Πρέπει να το πάρουν απόφαση, είναι μειοψηφία και ως εκ τούτου δεν δικαιούνται να κυβερνούν σε μια ημι-φεουδαρχική (περίπου) δημοκρατία που ίσως κάποτε γίνει αστική δημοκρατία με αληθινούς αστούς και όχι λαμόγια και με ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ της Βουλής ΣΩΜΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ (και όχι μέσα από την ήδη υπάρχουσα Βουλή). Σκόπιμα βεβαίως θυμούνται οι "αριστεροί" ότι κάποιοι "σύντροφοι" τους και πάλι ως μειοψηφία, κατέκτησαν μια ολόκληρη Αυτοκρατορία, αλλά αυτό ήταν πριν 100 έτη και όπως είχε προβλέψει και ο Τρότσκι, το εγχείρημα ήταν θνησιγενές. Για την δικτατορία του προλεταριάτου χρειάζεται πρώτα η ύπαρξη αστικής τάξης και βιομηχανίας, ενώ η Ρωσία πέρασε κατ' ευθείαν από την φεουδαρχία στην ουσία σε έναν κρατικό καπιταλισμό και αυτά σε ένα και μόνο κράτος. (Αν διαβάσει κανείς Μαρξ και Έγκελς θα διαπιστώσει εξ' ιδίοις το τι μπαρούφα έχει γραφτεί από Λένιν και μετά, δήθεν ως "εποικοδόμημα", κυρίως για μαζική προπαγάνδα προκειμένου να κρατηθούν άθικτες οι θεσούλες της νομενκλατούρας). Προφανώς και δεν λέμε ότι πρέπει να καταργηθούν τα εργασιακά δικαιώματα. Αυτά έπρεπε να υπερασπίζεται η Αριστερά με σύγχρονες και λογικές θέσεις και όχι με μαξιμαλιστικές απαιτήσεις που εκ του προοιμίου οδηγούν κάθε διάλογο σε ναυάγιο._Κ.Π.

  • ΚΠ avatar
   ΚΠ @ ΚΠ 29/02/2012 09:33:26

   Προς επίρρωση των παραπάνω, η απάντηση του ΚΚΕ: "Φοβάστε γιατί ο λαός βγαίνει στο προσκήνιο. Είναι θράσος να κατηγορείτε την Αριστερά. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη ότι παλέψαμε. Εσείς έρχεστε και εφαρμόζετε τη βαρβαρότητα εν μία νυκτί. Λέτε στον ελληνικό λαό να ζήσει όπως το 50, το 40, το 30. Γιατί πρέπει να γυρίσει πίσω η Ελλάδα;». Τάδε έφη Παφίλης. Τι θέλει να πει με το "να γυρίσει πίσω η Ελλάδα"; Πίσω, πού; Αφού παλιά δεν υπήρχε ΝΑΤΟ και ούτε ήμασταν μέλος της ΕΕ. Άρα; Φέρτε φράγκα με το σχέδιο Μάρσαλ και ευρώπουλα από τα κοινοτικά ταμεία για να πάμε εμείς "μπροστά" και μετά τραβάμε μια διαγραφή χρεών και αναλαμβάνουμε πλέον εμείς με το πολύ πετυχημένο οικονομικό μας υπόδειγμα και τους άριστους διαχειριστές μας (βλέπε Τυποεκδοτική, Ραδιοτηλεοπτική, κλπ)._Κ.Π.

 64. ΜΠ avatar
  ΜΠ 29/02/2012 09:28:25

  Η ΕΚΤ πρέπει να αλλάξει ρόλο και να γίνει αρωγός των Ευρωπαικών κρατών, δανείζοντάς τους απευθείας και όχι μέσω των τραπεζών. Όσο οι χώρες δανείζονται μέσω των τραπεζών μία ζωή το ίδιο πρόβλημα θα έχουμε. Αυτό πρέπει να σταματήσει, και όλος ο Ευρωπαϊκός νότος οφείλει να αναδείξει το πρόβλημα αυτό και να απαιτήσει τις αλλαγές στη δομή της ΕΚΤ σε σχέση με τον απευθείας δανεισμό με προνομιακό επιτόκιο. Η ΕΚΤ φέρει τεράστια ευθύνη για τη διεύρυνση και διόγκωση του Ευρωπαϊκού χρέους και της κρίσης.

 65. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 29/02/2012 09:32:38

  Γυριζει σελίδα η ΝΔ.Παραλειψη του προεδρου να μην αναφερθει και στην τρομοκρατια αλλα ενταξει μην τα θελουμε και ολα αμεσως.

 66. franc avatar
  franc 29/02/2012 09:33:22

  Στον αγώνα κατά της Αριστεράς θα έχουμε συμμάχους και την Αννα Διαμαντοπούλου τον Λοβέρδο και όλο το Μνημονιακό μπλόκ. Είναι άλλωστε το μόνο "εφικτό" που μας απομένει, όπως ποτέ δεν έπαψαν να μας τονίζουν Γιούνκερ και Σόιμπλε. Αφου υπογράψαμε, πρέπει να τηρήσουμε την υπογραφή μας . Και η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Αλλωστε άνεργοι πάντα υπηρχαν και θα υπάρχουν. Στις πρώην Σοσιαλιστικές χώρες είναι μάλιστα πιό πολλοί. Τί να κάνουμε? δεν μπορεί να είναι όλοι πλούσιοι...Μπορεί οι εταίροι μας "να μην καταλαβαίνουν" αυτό που λέει ο Σαμαράς, οτι δηλαδή το μνημόνιο σκοτώνει την Ελλάδα, οτι η συνταγή είναι πέρα για πέρα λάθος. Ομως η επιλογή της δραχμής θα ήταν χειρότερη. Επομένως θα το τηρήσουμε, αυτή τη φορά κατα γράμμα, γιατί δεν μας επιτρέπουν πλέον υπεκφυγές και στην πρώτη αποτυχία, πχ. αν τα έσοδα του χαρατσιού τον Μάη υπολείπονται του στόχου, θα πρέπει ο Σαμαράς απο μόνος του πλέον να κόψει κι άλλο τις συντάξεις για να πιάσει το στόχο μέχρι την επόμενη δόση, η οποία θα καθυστερεί μέχρι να πιάσουμε το στόχο. Αν ο λαός αντέξει, έχει καλώς. Αλλοιώς ο Σαμαράς θα πέση και η Αριστερά θα έχει πλέον το λόγο, μαζί με την Αριστερά της Γαλλίας που θα φορολογήσει λέει τους πλούσιους...Ο Ολλάντ τρελλάθηκε μου φαίνεται...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ franc 29/02/2012 11:20:55

   Και επιχαίρεις για αυτούς τους όψιμους συμμάχους, ε;

   Ε, ρε τι κάνει ο ευρωλιγουρισμός...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ franc 29/02/2012 13:55:01

   Ο Ολλάντ τρελλάθηκε ή προτείνει Σκανδιναβικό μοντέλο φορολογίας;
   Τώρα άν θα το τηρήσει ως Πρόεδρος, είναι πολύ μεγάλη συζήτηση...
   Βέβαια οι Σκανδιναβικές χώρες είναι οι μόνες στην Ευρώπη που δεν κατάλαβαν τίποτε από την τωρινή κρίση. Τυχαίο; Δεν νομίζω;

   • franc avatar
    franc @ Ο Θείος 29/02/2012 20:05:59

    Αγαπητέ Θείο,
    τα σέβη μου ειλικρινά και απο βάθους καρδίας. Ταυτιζόμαστε, αν όχι 100% τουλάχιστο 99%. Δεν ξέρω αν έπιασες την αλληγορία του κειμένου μου. Πίστευα στον Μιττεράν και στον Ολλάντ έχω ελπίδες. Οι Γάλλοι Σοσιαλιστές είναι απο τους καθαρώτερους στον κόσμο. Ατύχησαν όμως γιατί έπεσαν κι αυτοί στο τεράστιο κύμα του νεοφιλελευθερισμού και πολλοι παρασύρθηκαν. Ο Αυριανιστής παραπάνω δεν την έπιασε προφανώς και μου τα ψέλνει αδίκως . Δεν πειράζει. Εχω ξαναγράψει οτι η Ελλάδα ήταν απο τη Μινωική εποχή Ευρώπη. Η Ευρώπη προσπαθεί να γίνει Ελλάδα απο την Αναγέννηση και εντεύθεν. Αν αυτό είναι Ευρωλιγουρισμός, ε, τότε με τιμά το σχόλιό του.

 67. Νικολαος avatar
  Νικολαος 29/02/2012 09:38:16

  Κυρηγματα μισους με φοντο την εξουσια,αυτοκριτικη καθολου,παρα μονο αγκαλιτσες και φιλακια με το ΠΑΣΟΚ και κυριως να τη γλυτωσει ο συνφοιτητης.Αν πραγματικα ηθελε πραγματικα εκλογες θα αποχωρουσε απο τη καθεστωτικη κυβερνηση.

 68. boanerges avatar
  boanerges 29/02/2012 09:43:08

  Το βασικό λάθος που κάνουν πολλοί, και βλέπω δυστυχώς να αναπαράγεται και εδώ, είναι η αποκλειστική ταύτιση των ψηφοφόρων με πολιτικά κόμματα.
  Δεν είναι όλοι αυτοί που θα ψηφίσουν το ΚΚΕ μέλη κάποιας κόβας ή αχτίδας, ούτε οι του ΣΥΡΙΖΑ μπαχαλάκηδες και κουκουλοφόροι.
  Είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους απελπισμένοι πολίτες που βλέπουν τη ζωή τους να γίνεται αβίωτη. Δεν είναι όλοι αυτοί νοσταλγοί κάποιου ανύπαρκτου σοσιαλιστικού "παραδείσου".
  Φυσικά και έχει ευθύνες η αριστερά για το δυσώδες μεταπολιτευτικό σκηνικό, ιδίως στον χώρο των πανεπιστημίων και των σχολείων. Φυσικά και είχε ένα μεγάλο τμήμα της εκλεκτικές σχέσεις διαπλοκής με την εξουσία, ειδικά την περίοδο Σημίτη.
  Από κει και πέρα όμως τι είχαμε από την άλλη πλευρά, ειδικά στον τομέα της "υγιούς επιχειρηματικότητας" στην οποία ομνύει ο Αντώνης Σαμαράς; Είχαμε στην Ελλάδα εθνική αστική τάξη με πατριωτική συνείδηση;
  Υπάρχει στην Ελλάδα εταιρική ευθύνη; Πόσες από τις ελληνικές εταιρείες θα προστατέψουν τους μισθούς των εργαζομένων τους;
  Πρόσημο για κάθε πολιτική του σήμερα θα πρέπει να είναι η πατρίδα και η κοινωνική συνοχή (βασικό μέλημα κάθε γνήσιας συντηρητικής πολιτικής παράδοσης). Και προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία όσοι εννοούν να διαχωρίζουν ακόμα και σήμερα τους Έλληνες σε γνήσιους πατριώτες και μιάσματα.
  Έλπιζα ότι ο Σαμαράς θα κατάφερνε να συνενώσει τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων ανεξαρτήτως πολιτικών ιδεολογιών και παρατάξεων, κάτω από την ελληνική σημαία. Ήταν αδήριτη επιταγή των καιρών.
  Η δεξιά στροφή του Σαμαρά αποδυναμώνει τη δυναμική αυτή και συρρικνώνει δραματικά το πατριωτικό πρόταγμα, αφήνοντας πολύ μεγάλο πεδίο δράσης και επιρροής στον Τσίπρα. (Με ναρκισσιστικά χαζά σχόλια του τύπου "μόνο οι δεξιοί είναι πατριώτες" δεν θα ασχοληθώ. Απλώς θα πω ότι η λογική αυτή είναι γνησίως καρατζαφέρεια και ισοδυναμεί με την άλλη που λέει ότι "μόνο οι αριστεροί είναι κοινωνικά ευαίσθητοι").
  Δυστυχώς. Δεν το βλέπετε ακόμα; Θα το δείτε πολύ σύντομα. Και θα φανεί στις προσεχείς εκλογές αυτό, όταν θα αναγκαστεί να συνυπάρξει με τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ για να κυβερνήσει.
  Εδώ θα είμαστε.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ boanerges 29/02/2012 11:24:07

   Την προειδοποίηση που απευθύνεις με στεντόρεια φωνή στις τελευταίες αράδες, μάλλον την έχουν πια... αποδεχθεί στωικά, φίλε. Δες και τον αμέσως προηγούμενο σχολιαστή, πώς χαίρεται που θα συμμαχήσει με τη Διαμαντοπούλου και το Λοβέρδο...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ boanerges 29/02/2012 13:46:17

   Είναι καιρός ο κόσμος πια να ξυπνήσει. Ο απελπισμένος ή προσπαθεί με τις τελευταίες του δυνάμεις να ξανασηκωθεί ή βάζει το πιστόλι στον κρόταφο και τελειώνει. Αριστεροσύνες, ΚΚΕ, Τσίπρες και λοιπά συνανταπαντήματα είναι το δεύτερο. Είναι γρήγορο και απλό, για αυτό το επιλέγουν οι αδύναμοι. Όποιος έχει τα κότσια θα παλέψει μέσα στις λάσπες να το κινήσει ξανά το αλέτρι.

 69. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 29/02/2012 10:35:40

  Αν και συμφωνώ με τις διαπιστώσεις του Αντώνη Σαμαρά 100% ίσως δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος να τις διατυπώσει τώρα. Παρά ταύτα, η πληροφόρησή του σίγουρα είναι καλύτερη της δικιάς μου και γι' αυτό επιφυλάσσομαι.

 70. καποιος νικος avatar
  καποιος νικος 29/02/2012 10:58:13

  Καιρός να πιέσουμε την αριστερά να μπεί σε αμυντική στάση και ν' απολογείται, ν' απολογείται για τους λαθρομετανάστες, ν' απολογείται για τις θέσεις της για την ονομασία των Σκοπίων, ν ' απολογείται, που το ΚΚΕ ακόμα έχει ως πρότυπο έναν σφαγέα, το Στάλιν και να περιθωριοποιηθεί ακριβώς, όπως οι θαυμαστές του Χίτλερ, ν' απολογηθεί για τη παλαιότερη στάση της για τη Μακεδονία, ν' απολογηθούν οι προδοτολόγοι πράσινοι, οι συριζαίοι για τους κουκουλοφλώρους και τους ακροαριστερούς τρομοκράτες τους!

 71. φριξος avatar
  φριξος 29/02/2012 10:59:24

  Διέκρινα μια προσπάθεια πόλωσης από τον Σαμαρά....η επίθεση στην Αριστερά θα φέρει συσπείρωση... αλλά μου είναι αδιανόητο να μην έχει αντιληφθεί ότι Δεξιά, Αριστερά, Κέντρο και όλα τα συναφή μας έχουν τελειώσει και οι νέες δυνάμεις είναι Μνημόνιο και Αντί-Μνημόνιο. Γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι με τον νέο συσχετισμό δυνάμεων θα έχει σοβαρό πρόβλημα στο μέτρημα...Και ότι και να λέμε ο λαός θα ψηφίσει με κριτήριο μνημόνιο ή αντί-μνημόνιο...τα τρομοκρατικά διλήμματα του τύπου Δραχμή ή Ευρώ, Ευρώπη ή Απομόνωση ευτυχώς δεν θα έχουν καμιά δύναμη ώστε να διαμορφωθούν συνειδήσεις ...ο κόσμος έχει καταλάβει από καιρό το παιχνίδι που παίζεται...

 72. Ίωνας avatar
  Ίωνας 29/02/2012 11:19:56

  Απορώ με την σκοπιμότητα και το timing της όντως σφοδρής επίθεσης του κυρίου Σαμαρά κατά της Αριστεράς.
  Έχει χίλια δίκια, αλλά όντας αντικειμενικά σε προεκλογική περίοδο, μήπως ο πρόεδρος της ΝΔ πιστεύει ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι ψηφοφόροι του στο ΚΚΕ, στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ΔΗΜΑΡ?
  Γνωρίζει ως έμπειρος κοινοβουλευτικός ο Αντώνης Σαμαράς, ότι κάτι τέτοιο, αποκλείεται να συμβαίνει, σε ευρεία κλίμακα, άρα αποτελεί αμελητέο ενδεχόμενο.
  Επιτιθέμενος στην Αριστερά, ο πρόεδρος της ΝΔ, χωρίς κανένα όφελος για το κόμμα του, προσέφερε πολύτιμη υπηρεσία στο ΠΑΣΟΚ, δίνοντας επιχειρήματα σε όσους ΠΑΣΟΚους είχαν ως δυσαρεστημένοι από το κόμμα τους, την πρόθεση να ψηφίσουν αριστερό κόμμα, να μην το πράξουν.

 73. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/02/2012 11:20:08

  Για να συζητούμε προγραμματικά και όχι με ιδεολογήματα:
  Η γραμμή και οι προτάσεις ΝΔ - Σαμαρά για την Ευρωπαική κρίση σχεδόν ταυτίζονται με του Ευρωπαικού Σοσιαλιστικού κόμματος και κυρίως του Γερμανικού SPD και των Γάλλων Σοσιαλιστών. Πρόσφατα έχουμε ευθυγράμμιση και στον εσωτερικό πολιτικό λόγο: Δημοσιοιοικονομική περιστολή, αλλά με ρευστότητα και ανάπτυξη στις χώρες της κρίσης. Πρόκειται για αυτούσια την προγραμματική γραμμή του SPD.
  Οι διάφορες συνιστώσες της Ελληνικής αριστεράς δεν αθροίζονται (το είπε προσφάτως και ο Κωνσταντόπουλος). Υπάρχουν από Ευρωπαικές - Φεντεραλιστικές έως απομονωτικές. Ωστόσο είναι όλες σε άλλο μήκος κύματος, όπως και του όλου Κόμματος Ευρωπαικής Αριστεράς. Στη Bundestag οι Linke καταψήφισαν το πρόγραμμα που πέρασε με ψήφους SPD και Grünen. H Μέρκελ έχασε την δεδηλωμένη.
  Αξιόπιστοι και μάχιμοι "Πράσινοι" νοτίως των Αλπεων ίσως δεν θα υπάρξουν ποτέ: Κοινωνιολογικό το φράγμα, εγωιστικές και ηδονιστικές κοινωνίες.
  Το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει τη μπάλα, δεν το συζητώ. Η μπάλα είναι στα πόδια της ΝΔ. Αυτή θα συνεχίσει το "παιχνίδι της σωτηρίας" ("να μη πάμε στη Β' Εθνική"), πιθανότατα με συνεταίρο το "Νέο ΠΑΣΟΚ", άν δεν έχει αυτοδυναμία.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Ο Θείος 29/02/2012 12:46:18

   Γιατι τα αλλα δεξια κομματα της Μεσογειου που νομιζει οτι θα καταληξουν;
   Ο Ραχοι εκανε τον εξυπνο αλλα τωρα που του βγηκε 8,5% το ελλειμμα αρχιζει και τρεχει.Ολες οι μειονεκτικες περιοχες θα πανε με τη γερμανικη σοσιαλδημοκρατια ,δεξιοι ή οχι γιατι αυτο τους συμφερει.

  • franc avatar
   franc @ Ο Θείος 29/02/2012 12:55:52

   Θείε όπως πάντα γνώστης, ουσιαστικός και ρεαλστής. Τα σέβη μου.
   Ας ετοιμαζομαστε για λούφα και υπομονή μιας και δεν είμαστε τώρα για επαναστάσεις...Ας τις αναλάβουν οι καθ' ύλην αρμόδιοι. Και πολύ αριστερά τραβήξαμε ταυτιζόμενοι σχεδόν με το SPD της Γερμανίας...
   Tι το κακό έχει το "ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ", αφου στο ίδιο συμπέρασμα καταλήξαμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή απο το ΝΑΙ σε όλα...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ franc 29/02/2012 13:40:41

    Άς κάνουν άλλοι τις επαναστάσεις, χωρίς εμάς, άν τραβάνε ζόρι. Όπως λέει και ο ψυχραιμία, SPD και Γάλλοι σοσιαλιστές με Ολάντ θα μαζέψουν πολύ
    Για ανθρώπους όπως του λόγου μου, ίσως ρεαλιστής Grüne είναι μια κάποια βιώσιμη λύση, μια που μας ξεχείλωσε άτσαλα και κλάταρε το κόμμα Κουβέλη.
    O καθείς εφ' ώ ετάχθη, σημασία έχει να γίνει η δουλειά, ποιός σκάει πιά για ιδεολογήματα και πολιτικάντικες φούσκες.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ franc 29/02/2012 13:50:50

    ...SPD και Γάλλοι σοσιαλιστές με Ολάντ θα μαζέψουν υπό την σκέπη τους πολύ μεγάλο μέρος των Λαικών - κεντροδεξιών κομμάτων του Νότου.
    Εν τω μεταξύ, χθές η Ιρλανδική κεντροδεξιά κυβέρνηση αποφάσισε δημοψήφισμα, με θέμα την νέα Ευρωπαική δημοσιοικονομική πολιτική και το Ιρλανδικό μνημόνιο: Η γραμμή ΓΑΠ ξαναχτυπά, στην Ιρλανδία, με κεντροδεξιούς δράστες ! Και οι Ιρλανδοί πολίτες έχουν εμμονή με τα ΟΧΙ.
    Το Μερκοζύ τά 'κανε μπάχαλο, έρχονται ταλαντώσεις και σούζες.

 74. Bohemian avatar
  Bohemian 29/02/2012 11:43:35

  Η ύπαρξη ελληνικής αστικής τάξης προϋποθέτει σχετική οικονομική ευημερία και εθνική κυριαρχία, αυτά με το μνημόνιο 2 τελείωσαν. Περαστικά.

 75. TopGunZ avatar
  TopGunZ 29/02/2012 11:45:55

  Δεν πρόλαβες τις παρελάσεις της Κυριακής ε?

 76. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 29/02/2012 12:18:00

  Ολη η κομμουνιστική ιδεολογία βασίζεται σε ένα ψεύδος, μία ψευδή παραδοχή μεταφυσικού χαρακτήρα (δηλαδή ότι το μέλλον είναι η αταξική κοινωνία), ένα ψευδοθρησκευτικό δόγμα. Ο κομμουνισμός είναι μία ψευδοθρησκεία. Μόνο η αποδόμηση του ψεύδους αυτού θα αποδομήσει τον κομμουνισμό και τα παρακλάδια του (αριστερισμός του ΣΥΡΙΖΑ).
  Πρέπει να καταγγελθεί το ΚΚΕ και ως ΣΥΡΙΖΑ όχι για επιμέρους λάθη τους, αλλά για ολοκληρωτική ιδεολογία και για προσπάθεια επιβολής στην κοινωνία ενός ψεύδους. Και το ψεύδος θα επιβληθεί όταν δημιουργηθεί το χάος στην κοινωνία. Η υποστήριξη της λαθρομετανάστευσης και του κοινού ποινικού εγκλήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί αποσκοπεί.
  Η κομμουνιστική και αριστερίστικη ιδεολογια πρέπει να αποδομηθεί στη συνείδηση των πολιτών ως ολοκληρωτική και ψευδής. Δεν αρκεί να κρίνεις μία πράξη της Παπαρήγα ή του Τσίπρα. Η αντιμετώπισή τους πρέπει να είναι ιδεολογική. Να καταγγελθούν ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ. Αυτό που κάνουν είναι μόνο μία απόρροια αυτού που είναι.
  Η ομιλία του Σαμαρά ήταν μία καλή αρχή, αλλά δεν αρκεί.

 77. Zanetta avatar
  Zanetta 29/02/2012 12:20:04

  Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την πολιτική* σου όπως την θέλεις,
  τούτο προσπάθησε τουλάχιστον/ όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
  μες στην...πολλή συνάφεια του κόσμου,
  μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.
  Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
  γυρίζοντας συχνά κι εκθέτοντάς την
  στων σχέσεων και των συναναστροφών
  την καθημερινή ανοησία,
  ώς που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

  Κ. Π. Καβάφης

  *ζωή, στο πρωτότυπο

 78. Flat avatar
  Flat 29/02/2012 12:28:21

  Της Ντόρας είσαι μηπως;

 79. Γιώργος avatar
  Γιώργος 29/02/2012 12:58:13

  Μπράβο Αντώνη. Ίσως έτσι ξεπεράσεις και το 25%.

  • Dexi Extrem avatar
   Dexi Extrem @ Γιώργος 29/02/2012 13:02:30

   Θα τη ζητήσεις τη δεξιά , που θα πάει;

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ Dexi Extrem 29/02/2012 13:10:13

    Μάλλον στα αζήτητα θα μείνει αυτή η συγκεκριμμένη δεξιά, προσωπική εκτίμηση πάντα.
    Ο λόγος αυτός είναι παρωχημένος και τον έχει ξεράσει η ιστορία. Υποτίθεται ότι πρέπει να πηγαίνουμε μπροστά. Ο λόγος του Σαμαρά ήταν μία επιστροφή στο παρελθόν και πολύ βαρετός.

    • Dexi Extrem avatar
     Dexi Extrem @ Γιώργος 29/02/2012 13:20:48

     Ποιά ιστορία; Αυτή που έγραψε ο Ανδρέας με τον Μίκη και τον Βαφειάδη; Η δεξιά δεν είναι σούπα για να την ξεράσει η ιστορία. Είναι ο ορθολογισμός που θα αργήσει αλλά θα δικαιωθεί.

     • Γιώργος avatar
      Γιώργος @ Dexi Extrem 01/03/2012 16:49:59

      Και τι έγινε αν δικαιωθεί; Εδώ ξεπουλιέται η Ελλάδα αλλά η κάψα του καθένα είναι αν θα δικαιωθεί η δεξιά ή η αριστερά. Όλα αυτά είναι κατ εμέ ανοησίες. Η ουσία είναι ότι ο Σαμαράς μη μπορώντας να κάνει αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ, αφού αποφασισε να συγκυβερνήσει μαζί του, κάνει αντιπολίτευση στο ΚΚΕ, αύριο θα κάνει αντιπολίτευση στην ΟΑΚΚΕ και την Χρυσή Αυγή. Τον καταλαβαίνω γιατί δεν έχει και τι άλλο να πει.

     • tasos1 avatar
      tasos1 @ Γιώργος 01/03/2012 17:27:23

      Μάλιστα! Ότι πείτε κ. Voulga Raki..

 80. papasmurf avatar
  papasmurf 29/02/2012 12:58:44

  Πρώτα Βορίδης μετά Γεωργιάδης και τώρα αυτό.Το γαλάζιο σιγά σιγά σκουραίνει ,να δούμε που θα καταλήξει η απόχρωση πατριώτες .

  • Dexi Extrem avatar
   Dexi Extrem @ papasmurf 29/02/2012 13:01:40

   Δε σ'αρέσει;

 81. περήφανος δεξιός avatar
  περήφανος δεξιός 29/02/2012 13:05:06

  λοιπόν για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους..τις 2 τελευταίες εβδομάδες το κκε και ο συριζα αντιπαρατέθηκαν με τον βενιζέλο στη βουλή και ο βενιζέλος άρπαξε την ευκαιρία και τους χτύπησε αλύπητα..πιστέψτε με άκουσα πάνω από δέκα φίλους μου που ανήκουν στον ευρύτερο κεντρώο-δεξιό χώρο να κάνουν κολακευτικά σχόλια για την αποφσιστικότητα βενιζέλου..η γάτα που λέγεται Σαμαράς το κατάλαβε αμέσως και έπραξε ορθά..η ασυλία της αριστεράς έλαβε τέλος..ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

 82. Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς avatar
  Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς 29/02/2012 13:08:58

  ‎[πρὸς φίλη στρατευμένη στὰ ἀριστερὰ κόμματα, ποὺ ἔλεγε πὼς "ἡ Ἀριστερὰ ἔχει προτάσεις!":] ἐδῶ ἐθελοτυφλεῖς κατ' ἐπάγγελμα! Ἄσε ποὺ ταυτίζεσαι μὲ ἕναν κόσμο ποὺ πεθαίνει, τὸν κόσμο τῆς συντήρησης.

  Τὸ καθεστὼς τῆς Μεταπολίτευσης, τὸ ὁποῖο μᾶς ἔχει φέρει σ' αὐτὴν τὴν κατάσταση, ἔχει αὐταπόδεικτα ἀριστερὸ πρόσημο καὶ ἀριστερὴ ἰδεολογικὴ ἡγεμονία. Ἡ δὲ ἐξουσία τῆς Ἀριστερᾶς στὴν Παιδεία, στὸν Πολιτισμὸ καὶ στὰ Μέσα Μαζικῆς Ἐξημέρωσης ἦταν ὁλοκληρωτική- καὶ μὲ τὶς δύο ἔννοιες τοῦ ὅρου, καὶ καθ' ὁλοκληρίαν καὶ τοῦ ὁλοκληρωτισμοῦ...

  Ὅ,τι καὶ νὰ κάνουμε, θέλουμε δὲ θέλουμε (ἐγὼ θέλω!), αὐτὴ ἡ ἐποχὴ σήμερα πεθαίνει ἐξ ἀντικειμένου. Τελειώνουν 3,5 δεκαετίες σοβιετικῆς Ἑλλάδας, ὅπου γιὰ νὰ κάνεις καριέρα στὸν δημόσιο βίο ἔπρεπε νὰ δηλώνεις ἀριστερός.

  Ἡ ἐξαπάτηση τῶν μαζῶν ἀπὸ τὸν Ἀνδρέα Παπανδρέου στὸ ὄνομα τοῦ Σοσιαλισμοῦ δημιούργησε μιὰ κυβερνῶσα λάιτ Ἀριστερὰ καὶ μιὰ συγκυβερνῶσα καὶ ἀντιπολιτευόμενη ...λιγώτερο λάιτ ἀριστερά, μὲ σπόντες διακυβέρνησης μιᾶς ΝΔ ποὺ μιμεῖτο καὶ ζήλευε τὸ ΠΑΣΟΚ καὶ τὸν Ἀνδρέα καὶ συνέχιζαν τὸ καθεστώς του, ἔτσι γιὰ ξεκάρφωμα. Ὅποτε τὸ ΠΑΣΟΚ χρειαζόταν, τσίμπαγε καὶ κανένα ἱστορικὸ στέλεχος ἀπὸ τὴν πάντα πρόθυμη Ἀριστερά, ποὺ ποτὲ δὲν ξέχναγε ποιός τῆς δίνει ψωμὶ νὰ φάει καὶ ποιός τῆς δίνει ἐξουσία ἐκπληκτικὰ ἀναντίστοιχη μὲ τὰ ἰσχνὰ ἐκλογικά της ποσοστά (διότι ἡ συνασπισμένη Ἀριστερὰ στὴν Μεταπολίτευση ΠΑΝΤΑ -ΠΑΝΤΑ- μισοῦσε θανάσιμα τὸν λαό. Τῆς ἤτανε πολὺ "βαλκανὶκ" καὶ συντηρητικὸς γιὰ τὰ ἀναθεωρητικά της γοῦστα.)

  Σὲ ὅλα τὰ θέματα τῶν τελευταίων ἐτῶν, μὲ ἀποκορύφωμα τὸ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ἀλλὰ καὶ ἄλλα ὅπως τὸ βιβλίο τῆς ΣΤ' Δημοτικοῦ (ἡ Ρεπούση εἶναι σήμερα σκιώδης Ὑπ. Παιδείας τῆς ΔΗΑΡΙ) ἡ Ἀριστερὰ εἶχε ξεκάθαρη θέση. Τὴν θέση τῆς ἀπόλυτης καταστροφῆς. Τὴν καταστροφὴ τῆς Ἀθήνας τὸ '08 ἀκόμα τὴ βαφτίζει "ἐξέγερση"! Πήγαινε καὶ πές το στὶς λαϊκὲς γειτονιὲς γιὰ νὰ καταλάβεις τὴν ἔννοια τῆς ἔκφρασης "δυσαρμονία μὲ τὸν λαό".

  Τὸ ἴδιο καὶ τώρα ὁ Ἀλέξης Τσίπρας, ὁ ὁποῖος προτείνει στὰ σοβαρὰ -καὶ χωρὶς νὰ ἐρυθριᾶ- νὰ λύσουμε τὸ ἐθνικό μας πρόβλημα κάνοντας κουραδομαγκιὲς σ' αὐτοὺς ποὺ ἦταν ἀρκετὰ ἀφελεῖς ὥστε νὰ μᾶς δανείσουν. (Οἱ ἔννοιες φιλότιμο καὶ ἀξιοπρέπεια νομίζω ἔχουν ἄλλες προσλαμβάνουσες: τί νὰ κάνουμε, μπορεῖ νά'ναι δεξιὲς ἀξίες, παρωχημένες). Ὁ Κουβέλης καταψηφίζει στὴ Βουλὴ καὶ μετὰ βγάζει ὀργισμένη ἀνακοίνωση, πῶς τόλμησε νὰ καταψηφίσει τὸ ὁμόλογό του κόμμα στὴν Γερμανία (Die Linke). Εἶναι σὰν νά'χουν μαζευτεῖ τὰ Ἀριστερὰ κόμματα γύρω ἀπὸ μιὰ φωτιά, νὰ χορεύουν βακχικὰ καὶ νὰ φωνάζουν: "Ζήτω τὸ ἦθος τῆς Μεταπολίτευσης - μὴν τὴν ἀφήσετε νὰ φύγει!"

  Φυσικά, πάντα θὰ ὑπάρχουν νέοι ποὺ θὰ στηρίζουν τὸ καθεστὼς καὶ τὴν ἰδεολογική του ἀναπαραγωγή, εἴτε ἔχοντας συνείδηση τῆς κατάστασης εἴτε ὄχι. Ἡ καθεστωτικὴ ρητορικὴ εἶναι ἐξ ὁρισμοῦ ἰσχυρή, ἀλλιῶς τί στὸ καλὸ καθεστωτικὴ θὰ ἦταν; Καὶ στὸ Κόμμα στὴν ΕΣΣΔ στὰ τέλη τῆς δεκαετίας τοῦ '80 ἔμπαιναν ἀκόμη νέα μέλη, καὶ στὴν ΛΔΓ, καὶ στὴν Πολωνία κλπ κλπ κλπ. Ὅταν βέβαια πέσει τὸ καθεστώς, ἀλλάζουν καὶ τὰ πράγματα- μία κοπέλα τοῦ Κόμματος τῆς ΛΔΓ καταλήγει συντηρητικὴ Καγκελλάριος τῆς ἑνωμένης Γερμανίας, ἕνα κάποτε μέλος τῆς χιτλερικῆς νεολαίας γίνεται Πάπας κλπ. Πέρα ἀπ' αὐτό, δηλαδὴ τὸ παροδικὸ τῆς στράτευσης στὸν ἰδεολογικὸ ἀναπαραγωγὸ τοῦ Συστήματος ποὺ στὴν Ἑλλάδα εἶναι ἡ Ἀριστερά, πρέπει νὰ καταλάβουμε τὸ ἑξῆς:

  ὅσοι νέοι στηρίζουν σήμερα τὴν παλινόρθωση τῆς Μεταπολίτευσης διὰ τῆς στήριξης τῆς Ἀριστερᾶς, εἶναι οἱ στὴν πράξη ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ: θέλουν συντήρηση τοῦ καθεστῶτος, συντήρηση τῆς ἀφήγησής του, συντήρηση τῶν ἐξουσιαστικῶν προνομίων. Ὅσοι νέοι ἔχουν πάρει πρέφα καὶ στέκονται ἀπέναντι στὸ καθεστώς, ἀπέναντι στὴν Ἀριστερὰ (εἶναι ἀπίστευτο, ἀλλὰ ἀκόμα κυβερνᾶ τὴν Ἑλλάδα τὸ σοσιαλιστικὸ κόμμα), ὅσοι δηλαδὴ θὰ βαφτίζονταν ἀπὸ τὸν λόγο τῶν ΜΜΕ "συντηρητικοί", εἶναι οἱ στὴν πράξη ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ: ἂν εἶναι νὰ ἔρθει ἀπὸ κάπου ἡ πραγματικὴ πρόοδος, μόνον ἀπὸ 'κεῖ μπορεῖ νὰ ἔρθει. Τὰ ἄλλα εἶναι γιὰ νὰ κοροϊδευόμαστε.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς 29/02/2012 13:33:06

   "Ὁ Κουβέλης καταψηφίζει στὴ Βουλὴ καὶ μετὰ βγάζει ὀργισμένη ἀνακοίνωση, πῶς τόλμησε νὰ καταψηφίσει τὸ ὁμόλογό του κόμμα στὴν Γερμανία (Die Linke)"
   Έγινε τέτοιο πράμα και δεν το πήρα χαμπάρι; Αποθέωση, όνειρο, Griechisches Schweinerei!
   Ευτυχώς είμαι ψυχή τε και σώματι Grüne, αλλοιώς, πώς ν' άντεχα τέτοιο ρεζιλίκι και στη γενέτειρα και στην φιλοξενήσασα χώρα !

   ΥΓ. Συγχαρητήρια για την επιλογή nickname, εξαιρετικό. Weiter so !

   • Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς avatar
    Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς @ Ο Θείος 29/02/2012 14:04:40

    ντάνκε σεν.

    Εἴχαμε καὶ εἰδικὴ ἀνάρτηση γιὰ τὸ θέμα: http://www.antinews.gr/2012/02/28/149584/

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς 29/02/2012 14:15:59

     Πω πώ, τι έχασα!
     Άς όψεται η υπέροχη ορειβασία και αναρρίχηση υπό χιονόπτωση της Καθαράς Δευτέρας. Μου στέρησε συνταρακτικές πολιτικές εξελίξεις .

 83. Πετρος Μ. avatar
  Πετρος Μ. 29/02/2012 13:14:16

  Εξαιρετική μεταφορά στα ελληνικά , των χθεσινών απειλών Γιουνκερ , από τον μονάδικό πλέον εγγυητή του μνημονίου στην Ελλάδα.
  Ευτυχώς όλα φανερωθηκάν εγκαίρως.
  Πάντως το επόμενο δίμηνο θα έχει πολιτικά πολύ πλάκα.

  • Dexi Extrem avatar
   Dexi Extrem @ Πετρος Μ. 29/02/2012 13:28:09

   Ποιόν απείλησε; Εσένα μήπως; Εσύ θα ψηφίσεις αυτό που πιστεύεις. Τί θες αγαπητέ μου, Παπαρήγα; Ριξ'το δαγκωτό. Άντε μήπως η πλάκα κρατήσει πάνω από ένα δίμηνο. Να πούμε ένα εξαμηνάκι στη Σοβιετική καλοκαιρινή Ελλάδα; Ωραία. Οι αποκρατικοποιήσεις επιτέλους θα συνοδευτούν με επανάσταση φιλελευθερισμού.

   • Πετρος Μ. avatar
    Πετρος Μ. @ Dexi Extrem 29/02/2012 14:02:38

    Εκτος από το τσεκούρι του Βορίδη και τις διακοπές στην Σοβιετική Ελλάδα μπορώ να πάρω την κουρτίνα 3;

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Πετρος Μ. 29/02/2012 15:06:21

     Αν μιλάς για τη ντορίτα, καλοχώνευτη (δύσκολο...)

 84. Pikis avatar
  Pikis 29/02/2012 13:18:14

  Η νέα μεταπολίτευση αρχίζει με Άδωνη και Βορίδη;

  Προτείνω στη ΝΔ να συμβουλευτεί τον Κόκκαλη για μεταγραφές.

 85. Bob Velis avatar
  Bob Velis 29/02/2012 13:29:24

  Κύριε Σαμαρά δεν μπορείτε να αρνηθείτε το προφανές, ότι δηλαδή αυτή την στιγμή η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ είναι de facto η ΑΡΙΣΤΕΡΑ και όχι η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ.
  Ο καθένας καταλαβαίνει ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παίζουν θέατρο και με καραγκιοζιλίκια παριστάνουν ότι διαφωνούν, προβάλλοντας θέματα ευθύνης που τοποθετούνται στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ χωρίς καμία δικαστική συνέπεια.
  Εκείνο που σε περίοδο γενικευμένου ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ φοβούνται οι ξένοι ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ είναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ παρ’όλες τις ατέλειές της, γιατί πίσω από την "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ" κρύβεται το αδάμαστο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ.
  Δεν μένει παρά να γίνει ένα ΓΝΗΣΙΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που να σαρώσει και να ΣΩΣΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ …

  • Dexi Extrem avatar
   Dexi Extrem @ Bob Velis 29/02/2012 13:34:22

   Της μόδας έγινε ο πατριωτισμός βλέπω. Τί έγιναν "οι εθνικιστικές κορώνες"; Άντε να τραγουδήσουμε όλοι μαζί τον εθνικό ύμνο. Τί θα έλεγες κάθε πρωΐ έξω από τις εφορείες πριν αρχίσετε εσείς οι προοδευτικοί αριστεροί ... να κουράζεστε να κάνουμε γυμναστική τραγουδώντας: "ο ήλιος ο πράσινος ο ήλιος που ανατέλει μας οδηγεί...εμπρός παληκάρια για μια Ελλάδα νέα σοσιαλιστική".

  • Dexi Extrem avatar
   Dexi Extrem @ Bob Velis 29/02/2012 13:39:51

   Και πες την Αλέκα ότι αυτό το παραμύθι με τα μονοπώλια έχει κουράσει. Πεσ' της να βρεί τίποτα άλλο να πεί. Ας πούμε ότι θα μάζευε περισσότερα εάν έταζε ένα σοβιετικό καλοκαίρι άκρατου σεξουαλισμού στην Ελλάδα. Μιάς και λεφτά δεν έχουμε ότι πρέπει θα ήταν η επανάσταση να ξεκινήσει ξαπλωτά.

   • ΚΠ avatar
    ΚΠ @ Dexi Extrem 01/03/2012 00:42:12

    Συγγνώμη, έχεις τολμήσει ποτέ να κάνεις καμάκι σε κνίτισα;_Κ.Π.

 86. fat cow avatar
  fat cow 29/02/2012 13:51:17

  Κάπου δεν στέκει η επίθεση Σαμαρά στην αριστερά. Διότι αν το Πασόκ με την αριστερά ευθύνονται για όλα τα στραβά που έγιναν στην μεταπολίτευση, και αν το Πασόκ είναι αυτό που μοίρασε την τράπουλα προς τα αριστερά, τότε πώς εξηγείται το ότι συγκυβερνάει με το Πασοκ; Αντι να μας εξηγήσει τι σχέση έχει το Ζάπειο 2 με τον Μνημόνιο 2, πετάει την μπάλα στην εξέδρα και επιτίθεται στην "αριστερά", αφού υπέγραψε τις περικοπές μισθών, την αύξηση αντικειμενικών αξιών, και τους νέους φόρους, και μας είπε και ψέματα για δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση. Και στο τέλος έστειλε και επιστολή υποταγής. Και για "ξεκάρφωμα" ρίχνει και μια κατσάδα στην αριστερά. Τζάμπα είναι. Ας πάει πρώτα να ορθώσει ανάστημα στον Γιούνκερ και στον Σόιμπλε, και μετά να έρθει να κάνει κηρύγματα πατριωτισμού εδώ στους ιθαγενείς. Εκλογές; Ποιές εκλογές; Αυτές που "έγιναν" τον Φεβρουάριο. Ή αυτές που θα γίνουν την πρωταπριλιά.

  Και πάλι τα έβαλαν μερικοί με τους κακούς αριστερούς που κατέστρεψαν τα Πανεπιστήμια. Καλά, τα τελευταία χρόνια η δεξιά ΔΑΠ δεν είναι πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια; Γιατί δεν τα αναβάθμισαν αυτοί οι καλοί πατριώτες φοιτητές και οι "δεξιοί" φοιτητοπατέρες τους;

  • Dexi Extrem avatar
   Dexi Extrem @ fat cow 29/02/2012 13:59:32

   Πήγες στο Πανεπιστήμιο;

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Dexi Extrem 29/02/2012 14:06:49

    Με κανά στυλιάρι και κράνος προφανώς για να... περιφρουρήσει τις κάλπες .

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Dexi Extrem 29/02/2012 14:10:09

    Προφανῶς ΔΕΝ πῆγε. Ἢ δὲν πῆγα ἐγώ. Ἕνας ἀπ' τοὺς δύο.

    (Δ.Ε. πολὺ μ' ἀρέσει ἡ πάγια γνήσια ὀργή σου γιὰ τὴν Ἀριστερὰ πολὺ μ' ἀρέσει...)

    • fat cow avatar
     fat cow @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 01/03/2012 11:48:38

     Μάλλον εσύ ΔΕΝ πήγες σε πανεπιστήμιο, αλλά σε ορθόδοξη μεντέρσα, γιατί θυμάμαι ότι έγραφες τροπάρια με φτηνή βυζαντινή υμνολογία στον κομματάρχη σου.

   • fat cow avatar
    fat cow @ Dexi Extrem 01/03/2012 11:21:14

    Όταν εγώ ήμουν φοιτητής κυκλοφορούσαν μαοϊκοί με μούσια και "δεξιοί" σαν κι εσένα έτρωγαν καρπαζιές και έκαναν αντικομουνιστική πάλη στις ντισκοτέκ.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ fat cow 29/02/2012 14:00:24

   -Εξηγείται με το ότι έπρεπε με τον οποιοδήποτε τρόπο να μπορέσει να βάλει ένα χαλινάρι στην καταστροφική τους πολιτική. Δεν πέτυχε πάρα πολλά, αλλά πέτυχε αρκετά (πολύ μικρότερες μειώσεις στις συντάξεις έναντι του τσεκουρώματος που θέλανε π.χ.).
   -Το Ζάππειο 2 είναι το πρόγραμμα που θα δούλευε αν δεν μας είχανε οδηγήσει ο ΓΑΠ και η παρέα του στο Μνημόνιο 2. Το Μνημόνιο 2 είναι το εκβιαστικά αναγκαίο (πολύ) κακό μπας και υπάρχει Ελλάδα για να εφαρμοστεί το Ζάππειο 3.
   -Αν δεν είχε ορθώσει ανάστημα ο Σαμαράς παίζει ήδη να κάνατε ανταλλαγή τα κουπόνια φαγητού με τα λοιπά συντρόφια.
   -Υπομονή για τις εκλογές, μη σας πιάνει πανικός.
   -Σα να μου λέτε ότι το δεκαπενταμελές στο σχολείο σας αποφάσιζε πότε θα κάνετε μάθημα. Συγχαρητήρια για το πιο κενό επιχείρημα του 2012 μέχρις στιγμής.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ fat cow 29/02/2012 14:48:14

   Ναι η ΔΑΠ είναι πρώτη δύναμη στΑ Πανεπιστήμια, αλλά δυστυχώς ελέω ασύλου κάποιες φασιστικές μειοψηφίες δέρνουν κόσμο προπηλακίζουν καθηγητές, διακόπτουν διαδικασίες, κτίζουν πόρτες καθηγητών ,κάνουν πλιάτσικο. Ζητάς τα ρέστα από τους ΔΑΠίτες γιατί δεν τους πλακώνουν στο ξύλο;
   Οσο για την επίθεση Σαμαρά στην Αριστερά (πολύ το άργησε και μάλλον ήπιο τον βρήκα) γιατί "δεν στέκει"; Το ότι υπάρχουν διαφορές με το ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες με την Αριστερά.
   Οσο για την υπερψήφιση του μνημονίου 2 τόσο δύσκολο να γίνει αντιληπτό ότι μιλάμε για εντελώς διαφορετικές συνθήκες από τον Μαίο του2010;

 87. TopGunZ avatar
  TopGunZ 29/02/2012 14:05:31

  Δεν πειράζει και να το σκίσει, προφανώς έχετε μπόλικα να του δανείσετε, απαραίτητο αξεσουάρ των πολιτικά εκπορνευθέντων μίσθαρνων.

 88. TopGunZ avatar
  TopGunZ 29/02/2012 14:07:21

  Στο νούμερο δε θα τα χαλάσουμε, το μόνο σίγουρο.

 89. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 29/02/2012 14:10:59

  Ζούμε στην εποχή του τέλους των ιδεολογιών. Και αν όχι των ιδεολογιών, τουλάχιστον των ταμπελών.
  Δε πάει πολύς καιρός που ο κόσμος «σφάζονταν» σε καφενέδες και σε εκλογικά κέντρα, για το ποιος είναι δεξιός, και ποιος αριστερός, λες κι αυτό θα έπαιζε κανέναν σημαντικό ρόλο στα πολιτικά και οικονομικά μας πράγματα.
  Έτσι ήταν όμως οι καιροί, και ο κάθε ένας από εμάς ήθελε να ανήκει κάπου.
  Αυτά σε «φυσιολογικές» εποχές. Στους ενδιαφέροντες όμως καιρούς που ζούμε, τα πάντα έχουν ανατραπεί. Τι είναι δεξιά και τι αριστερά, δεν είναι πια ξεκάθαρο. Το Πασόκ όχι μόνο έχει συγκλίνει με τη «δεξιά», αλλά σε πολλά σημεία την έχει υπερκεράσει. Η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο δεν αποτελεί πια τον γνωστό «μπαμπούλα» της δεξιάς, αλλά μάλλον σοσιαλίζει περισσότερο και από το πρώιμο Πασόκ.
  Μέσα σε αυτό το νέο μεταμοντέρνο πολιτικό κλίμα, τα όρια είναι πλέον δυσδιάκριτα. Ακόμη και το «καθαρόαιμο» ΛΑΟΣ είδε επιτέλους το φως το αληθινό, και συντάχθηκε με τα υπόλοιπα αριστερά και μη κόμματα της αντιπολίτευσης ενάντια στην λαίλαπα του μνημονίου, και των επιπτώσεών του στην πολύπαθη χώρα μας.
  Έτσι, τα όρια που σηματοδοτούν τις αντιδράσεις απέναντι στη νέα οικονομική πραγματικότητα δεν έχουν να κάνουν με τα παραδοσιακά σχήματα και παρατάξεις, που ξεκίνησαν από την εποχή της γαλλικής επανάστασης, και που όπως όλα δείχνουν πνέουν πλέον τα λοίσθια. Έχουν να κάνουν με τη στάση του καθενός απέναντι στην νέα ζοφερή οικονομική κατοχή.
  Και μέσα σε αυτό το νέο σκηνικό, έρχεται και η απόλυτη ανατροπή, όπου ένας καθαρά αστός πολιτικός αποτελεί πλέον την μόνη ελπίδα για μια αξιοπρεπή έξοδό μας από το τούνελ, προτείνοντας ανθρώπινες και έντιμες λύσεις, και κλέβοντας τις εντυπώσεις, που σε άλλες, πιο φυσιολογικές εποχές θα καπηλεύονταν ένα πιο «αριστερίζον» κόμμα.
  Για αυτό και η μανία που υπάρχει απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, κυρίως από την πλευρά της αριστεράς. Πώς να το κάνουμε; Τους χαλάει την σούπα. Τους μπερδεύει. Τους βραχυκυκλώνει.
  Ελάχιστοι είναι αυτοί που αντιλαμβάνονται ότι σε ένα ΚΚΕ, σε έναν ΣΥΡΙΖΑ, βολεύει το όποιο καθεστώς να είναι όσο το δυνατόν πιο ανάλγητο, ώστε τα ίδια να προσφέρουν την μόνη εναλλακτική λύση. Ένα αριστερό κόμμα προτιμά να υπάρχει χούντα, παρά ένα «πρώιμο» π.χ. Πασόκ. Την πρώτη μπορεί να την αντιμετωπίσει, το δεύτερο όχι. Μπλοκάρονται τα πολιτικά του εφόδια και εργαλεία, με τα οποία και θα μπορούσε να πείσει.
  Ποιος το περίμενε, λοιπόν, πως μέσα στην κρίση που διανύουμε, και που σε άλλες εποχές θα ήταν βούτυρο στο ψωμί της αριστεράς, πως εδώ και δυο μαύρα χρόνια, ο μόνος που εξ αρχής θα ήταν αταλάντευτος, και ώρες ώρες πεισματικά και εμμονικά αντίθετος στα σχέδια της τρόικας και του Πασόκ, ο μόνος που θα έπειθε, θα ήταν ο αρχηγός της … κατά τα άλλα «δεξιάς» παράταξης;
  Ποιος να το περίμενε, πως την ώρα που άλλα πολιτικά σχήματα φλερτάριζαν με την ιδέα της πλήρους ή έστω μερικής αποδοχής του επαχθούς μνημονίου, συμφωνώντας εν μέρει πως «μαζί τα φάγαμε», η μόνη ξεκάθαρη φωνή αντίδρασης θα ήταν αυτή του «δεξιού» Σαμαρά;
  Ποιος θα περίμενε πως την ώρα που κάποια άλλη επίδοξη αρχηγός, που κάποτε δήλωνε και μελετήτρια του Τσε(!), θα συντονίζονταν πλήρως με την ξενόδουλη πολιτική της κυβέρνησης, ο Σαμαράς, προερχόμενος από την πολιτική ερημιά, θα έκανε την πραγματική επανάσταση, καταγγέλλοντας ευθέως την μεθοδευμένη εξαθλίωση μας; Και παίζοντας μάλιστα για μια ακόμη φορά την πολιτική του καριέρα στα ζάρια;
  Για μια ιδέα… Ποιος το περίμενε;
  Και τώρα, που το αποτέλεσμα έχει δικαιώσει πλήρως αυτή του τη στάση, τώρα που ακόμη και τα δυτικά ΜΜΕ, τα τραπεζικά κέντρα, και οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης αντιλαμβάνονται πως η μόνη λύση για να αντιμετωπιστεί η ευρωκρίση είναι όλα αυτά που ο Σαμαράς έλεγε από την αρχή, έρχονται πλέον και τα ελληνικά κόμματα και ανερυθρίαστα ταυτίζονται μαζί του… μιλώντας για ανάπτυξη, τόνωση, και μείωση της φορολογίας ως απαραίτητα μέτρα για να σωθεί (πλέον) ο πλανήτης!
  Ακόμη και πρωτεργάτες υπουργοί του μνημονιακού Πασόκ, ανέκρουσαν πρύμναν, καταγγέλλοντας τώρα την …. Δική τους πολιτική, και εμφανιζόμενοι ούτε λίγο ούτε πολύ Σαμαρικότεροι του Σαμαρά, που τους τα έλεγε από την αρχή!
  Γιατί λοιπόν φοβάται η αριστερά τον Σαμαρά; Διότι ελκύει άτομα από όλους τους χώρους. Διότι χωρίς να καταφεύγει σε φτηνούς βερμπαλισμούς, χωρίς να καταναλώνεται σε ανούσιες «επαναστατικές» κριτικές, χωρίς καν να έχει μούσια και να φορά φυσεκλίκια, αποδεικνύεται πιο ρεαλιστής από τους κομμουνιστές, πιο ανθρώπινος από τους σοσιαλιστές, και πιο φιλελεύθερα σαφής και πατριώτης από τους υπόλοιπους γιαλαντζί και μη δεξιούς.
  Και έτσι καταφέρνει να προσελκύσει σκεπτόμενους ανθρώπους από όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος. Και αυτό είναι που τους φοβίζει.
  Ο Σαμαράς είναι λοιπόν ο εφιάλτης όλων αυτών που πίστευαν πως η κρίση από τη μια, και το ξεπουλημένο στα συμφέροντα από την άλλη Πασόκ, θα αποτελούσαν το όχημα για να κερδίσουν οι ίδιοι την εξουσία, ή τουλάχιστον τις εντυπώσεις.
  Κούνια που τους κούναγε.
  Ο Σαμαράς τους την βγήκε από τα αριστερά, και ταυτόχρονα και από τα δεξιά.
  Και η τρίπλα του πέτυχε.
  Ας ελπίσουμε πως σύντομα θα σκοράρει κιόλας.

  • m.s avatar
   m.s @ Strange Attractor 01/03/2012 10:13:59

   ΑΨΟΓΟΣ !!!!!!!!!!!!

 90. TopGunZ avatar
  TopGunZ 29/02/2012 14:15:29

  Ρε τι είστε εσείς, ούτε καν μια βρισιά καινούρια δεν μπορείτε να βρείτε? Αλλά θα μου πεις έμειναν λεφτά μόνο για τον γυμναστή του πρόεδρα και για σας τα τρολλ δεν έμεινε πολύ μπαγιόκο, που να βρείτε κέφι για σωστό τρολάρισμα...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ TopGunZ 29/02/2012 15:03:00

   Καλά εσύ με την καραμέλα των συνόρων που άνοιξε ο ΑΣ ενώ ήταν Υπ.Εξ., δε βρήκες τίποτα πιο βλακώδες; Του δράκουλα τη συκοφαντία αναπαράγεις; Που εκείνος ήταν πρωθυπουργός και είχε ευθύνη για τα ΠΑΝΤΑ;

   • tak avatar
    tak @ Γεώργιος Τ. 01/03/2012 17:45:12

    Ποια σύνορα άνοιξε ο Σαμαράς; Τα αφύλακτα; Αυτά που είχε καταργήσει de facto ο Γεώργιος Παπαδόπουλος και που ήρθε ο Κάρολος να νομιμοποιήσει; Για ποια σύνορα μιλάμε; Από το φυλάκιο του Αετού στο Ιόνιο μέχρι τις Πρέσπες, είναι ζήτημα αν υπηρετούσαν πεντακόσιοι άνθρωποι το 89-90... Πέρασαν τα σύνορα δεκάδες χιλιάδες Βορειοηπειρώτες και Αλβανοί Χριστιανοί κυνηγημένοι από τους φανατικούς Αλβανούς του καθεστώτος Αλία, που σε κάποιες περιπτώσεις έκαναν τεράστια εγκλήματα σε βάρος των κυνηγημένων... Το λάθος του Ελληνικού κράτους, ήταν που δεν έστειλε δυο Ταξιαρχίες μέχρι εκεί που έπρεπε, για να εξασφαλίσουν τη ζωή των ανθρώπων και την τάξη και να παρέμεναν εκεί όσο έπρεπε να παραμείνουν...

 91. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/02/2012 14:27:37

  Οι ρεάλος ή οι νεαντερτάλος;
  Ίδιες εναλλακτικές, ίδιο δίλημμα, για ΝΔημοκράτες, ΠΑΣΟΚους, Συριζάδες και ΔΗΜΑΡιστερούς.
  Για το ΚΚΕ, θα σας γελάσω.

 92. ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! avatar
  ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! 29/02/2012 14:39:43

  @@
  ##γιατι μας εχουν μεινει κατι κερματα ακομη στην τσεπη, υπολειμματα απο τη συνταξη.##

  ................................................................

  Πάντως εάν δέν σού φτάσουν τά κέρματα γιά τό εισιτήριο σου γιά τήν Δημοκρατία-Παράδεισο τών Γκούλαγκς,είναι σίγουρο ότι θά συμπληρώση τό ποσόν ό....... Περισσός!!!!!
  Εκεί νά δής τί σύνταξη καί τί μεροκάματο θά εισπράττεις!!!!
  Μετά....μουσικής κι εμβατηρίων κι όχι μόνον!!!!!!!
  Ρώτησε ένα από τά 50 εκατ.θύματα,πού ##παραθέριζαν## τήν εποχή τού ##πατερούλη σου##,εάν δέν έχει γίνει ήδη....άγγελος!!!!!

  • PARTAOLA avatar
   PARTAOLA @ ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! 29/02/2012 18:21:22

   Ελα ντε ενω εμεις μια χαρα τρουμπα ημασταν-ειμαστε,πως το ειχε πει και ο αλλος ο κισιγκερ ο συμμαχος μας ο φιλος μας (η Ελλαδα ειναι μια πορνη).

   • TARAMAS avatar
    TARAMAS @ PARTAOLA 01/03/2012 11:09:37

    Βέβαια τίποτα τέτοιο δεν είχε πει ο Κίσιγκερ, αλλά δεν έχει σημασία.

 93. victoria (true) avatar
  victoria (true) 29/02/2012 15:32:44

  Ορέστιε, είπε "Αλλά όταν στην Ευρώπη επικράτησαν λάθος απόψεις, σηκώσαμε το ανάστημά μας και διαφωνήσαμε ανοικτά. Και σήμερα παλεύουμε να παραμεριστούν οι απόψεις αυτές και να βρει η Ενωμένη Ευρώπη το δρόμο της. Εμείς, λοιπόν, τολμάμε να διαφωνούμε ακόμα και με εκείνους που ιδεολογικά βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο."

 94. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 29/02/2012 15:36:08

  Το κύκνειο άσμα της νεοελληνικής σαχλοαριστεράς.

  • Μπαμπης avatar
   Μπαμπης @ Strange Attractor 29/02/2012 16:03:31

   Και πως ακριβώς είναι ελπιδα για τον τοπο ο Σαμαράς?Με τις αναφορές στο Λαό?με τις ιδιες και αφορητα ιδιες αναφορες σε λεξεις που εχουν χασει το νοημα τους?Πες μου με ποιο κομμα θα κυβερνησει ο Σαμαρας.Μ αυτό που 2 χρόνια πριν μας εφερε στην καταστροφη?Εκτος κι αν δεν είναι καταστροφη οι οικονομικοι δείκτες τον καιρο που ερχόταν ο απίθανος ξεφτιλας ΓΑΠ με το ξεφτιλοκομμα του για να κανει αυτα που συνηθισαμε τοσα χρονια με δικομματισμο.Πες μου πως ειναι ελπιδα για τον τοπο ο Σαμαρας γιατι θα τρελλαθω,επιχαιρετε ολοι εδω για λεξεις κενες κι απο ουσια τιποτα...Πως θα κανει επανιδρυση του κρατους?Πως θα φερει επενδυσεις?Πως θα χρυσωσει το χαπι σε ολους εκεινους τους δολιους που παιρνουν 500 ευρω?Πως θα σταθει ακομα και με 50% σ ενα τοπο όπου η αριστερα που εχουμε κλεινει το συμπαν για ψιλου πηδημα?

   • factorx avatar
    factorx @ Μπαμπης 29/02/2012 16:24:39

    Φίλε, το έχεις ξεφτιλίσει λίγο, δεν νομίζεις; Μόλις τώρα μέτρησα πάνω από δέκα σχόλιά σου σήμερα και έχεις το θράσος να λες οτι σε κόβουμε;

    • tak avatar
     tak @ factorx 01/03/2012 17:35:02

     factora μη τον κόβεις! με τόσο πάθος που γράφει εναντίον του Σαμαρά, καλό κάνει στον τελευταίο... Άλλωστε ο ξύλινος και απαξιωτικός λόγος του, υποκρύπτουν άλλα πράγματα ίσως και άλλα πρόσωπα.
     Αλλά ρε γαμώτο είναι και κρίμα κάτι τέτοιοι να αναφέρονται με τον τρόπο αυτό σε ένα κορυφαίο Έλληνα...

     • Μπαμπης avatar
      Μπαμπης @ tak 01/03/2012 19:25:08

      Γεια σου τακ με τα ωραία σου!Ω ναι είναι μεγάλος ειδικά στο κομμάτιο που λέει ξανά και ξανά λαός.με κάνει να αισθάνομαι κυρίαρχος!τακ ευχαριστώ που μπορείς να διακρίνεις έναν ξύλινο λόγο!

 95. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 29/02/2012 15:37:33

  Ναι, ασφαλώς και είναι ένα σημαντικό ζήτημα, και μακάρι να μη μπορέσει να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο γιατί θα συνέχιζε τον εφιάλτη του νεοφιλελεύθερου ολέθρου που βιώνουμε σήμερα με την κυβέρνηση Παπαδήμιου.

  Όμως, υπάρχει κάτι που σε κάνει να πιστεύεις ότι ένας "kleine Koalition", μεταξύ του ραγκουσομοσιαλοβενιζελικού ΠΑΣΟΚ και των σαλονάτων ψευτοαριστερών του ΔΗ.ΑΡΙ, θα είχε λιγότερο νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Αυριανιστής 29/02/2012 15:43:56

   Δεν παίζει, τα μαθηματικά δεν βοηθούν.

 96. dimokritos_1 avatar
  dimokritos_1 29/02/2012 15:45:32

  Το τί έχει κάνει η ΔΑΠ στα ελληνικά πανεπιστήμια άσε να το κρίνουν αυτοί που έχουν σπουδάσει σε αυτά. Λάθη και παρακμή φυσικά και έχει βιώσει η ΔΑΠ(τόσα χρόνια πρώτη αναμενόμενο) αλλά μάθε πρώτα ποιος έφερε τα μεταπτυχιακά προγράμματα, την αξιολόγηση στα ελληνικά πανεπιστήμια, ποιος αγωνίζεται για την κατάργηση του ασύλου και εν τέλει ποιος συνδιαλλέγεται επί μονίμου βάσεως με ΕΑΑΚίτες κτλ κτλ κτλ προσπαθώντας να έχει κάθε βδομάδα μια απάντηση ενώπιον των απλών αχρωμάτιστων φοιτητών που μεγαλώνουν με τρέντυ αριστερίζουσες ιδέες...

 97. vonchristoforakos avatar
  vonchristoforakos 29/02/2012 15:48:13

  Ναι, δεν είναι Νεοδημοκράτες αυτοί που τα λένε, είναι Καραμανλικοί. χαχαχαχαχα

 98. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 29/02/2012 15:48:40

  Και στην περίπτωση που δεν υποστήριζε, δεν είχε βούληση να κάνει αυτό ή εκείνο. Μνημειώδης η συνεισφορά της στο τέλμα της Οικουμενικής. Και η κατεδάφιση της τελευταίας....

 99. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 29/02/2012 16:10:15

  Μπράβο airman!!!!!!!

 100. Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
  Βαγγέλης, Πειραιάς 29/02/2012 16:17:58

  Γράφεις: «Οι κατακτησεις των τελευταιων 100 ετων ειναι κατακτησεις αστικων κομματων και όχι αριστερων οργανωσεων η’ κολλεκτιβων.»

  Μια φράση που καταδεικνύει την απόλυτη αγνοία. Απόλυτη αγνοία ιστορίας (ελληνικής, ευρωπαϊκής κλτ), πολιτικής, οικονομικών . Άγνοια όλων δηλαδή.

  Τέλος όποτε θέλεις μιλάμε για το «επιχειριν» των ελλήνων εφοπλιστών και των ελλήνων τραπεζιτών. Και φυσικά για τον πατριωτισμό αυτών των «ΕΛΛΗΝΩΝ» επιχειρηματιών. Ξέρεις αυτών που στο Λονδίνο θυμούνται πως είναι έλληνες μόνο για να πάρουν καμία φορολογική εξαίρεση από τις εκάστοτε βρετανικές κυβερνήσεις.

  Όχι τίποτε άλλο αλλά το βίωσε και η προηγουμένη κυβέρνηση

 101. cobalt avatar
  cobalt 29/02/2012 16:19:34

  Το ποίημα του Αλεξανδρινού επειδή μιλάει για κάτι βαθύτερο από τα πεπερασμένα της πολιτικής, όσο και να το τραβάς από τα μαλλιά δεν ταιριάζει στην περίσταση.
  Επίσης το να του αλλάζεις και λέξεις για να ταιριάξει, είναι ένδειξη πως δεν έπρεπε να το χρησιμοποιήσεις και επιπλέον είναι φρικτό

 102. Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
  Βαγγέλης, Πειραιάς 29/02/2012 16:32:26

  Πολύ σωστά τα λες. Εγώ αναμένω με ανυπομονησία να δω εάν θα δικαστούν ποτέ ο Γεώργιος Παπακωνστανινου και ο Γεωργιος Ανδρέας Παπανδρέου. Είναι βλέπεις ένα κριτήριο για να δούμε μια για πάντα ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ στην Ελλάδα και οι νόμοι για τέτοια αδικήματα όπως αυτά που διέπραξαν τα «παλικάρια» αυτά του πολιτικά φιλελεύθερου κέντρου και οικονομικά νεοφιλελευθερισμού, εφαρμόζονται ή απλά υπάρχουν στα χαρτιά.

  Το να ανακοινωθούν τα ονόματα των επιχειρηματιών που είχαν αδήλωτα στην εφορία κότερα και να μας ενημερώσει κανείς εάν τους επιβλήθηκαν ποτέ πρόστιμα και εάν πλήρωσαν κάποιο από αυτά, φαντάζομαι θα παρά είναι «αντί – επιχειρηματική» ΠΡΑΞΗ, για την ΝΔ. Όπως φυσικά και το να φορολογηθούν οι offshore companies που έχουν «δηλωθεί» στις εφορίες της Κηφισίας. Και να φανταστεί κανείς πως στην δυτική Ευρώπη οι ίδιοι οι επιχειρηματίες δεν καταδέχονται να προβαίνουν σε τέτοιες πρακτικές όπως οι «έλληνες» επιχειρηματίες.

  Όταν δεν έχεις τι να πεις, όμως τότε ΣΚΙΑΜΑΧΕΙΣ. Να το θυμούνται αυτό εδώ φίλοι.

 103. Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
  Βαγγέλης, Πειραιάς 29/02/2012 16:40:49

  Καθώς γράφεις «ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ» να σου υπενθυμίσω πως μετά την δεκαετία του 1980 ήρθαν οι δεκαετίες του 1990 και του 2000. Ελπίζω να φρεσκάρει κάπως την «πολιτική ανάλυση» σου αυτή η υπενθύμιση.

  ΥΓ: «Ευτυχώς» που είναι με την μπάντα σου «μορφωμένοι» άνθρωποι όπως ο Βερέμης και οι σαν αυτόν….

  • GLAD avatar
   GLAD @ Βαγγέλης, Πειραιάς 29/02/2012 17:02:07

   ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟ ΣΑΣ . ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ,ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΦΕΛΗ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ - ΟΙ ΚΟΜΨΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟΛΙΤΙΚ (ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ "... ΞΕΡΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ , ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ..."). ΙΣΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ.
   ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΡΕΜΗ , ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ "ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΜΠΑΝΤΑΣ" - ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ (ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ).

   • Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
    Βαγγέλης, Πειραιάς @ GLAD 29/02/2012 18:00:28

    Τον Βερέμη και τον κάθε Βερέμη τον αποκαλείς «μορφωμένο» ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ. Σε άλλη χώρα δεν θα είχε γίνει ούτε καν επίκουρος καθηγητής, για να μην πω λέκτορας, με τις δημοσιεύσεις που έχει. ΑΛΛΑ είπαμε αυτό θα ίσχυε σε μια άλλη χώρα που θα υπήρχε αξιοκρατία. Στο αναφέρω αυτό για να έχεις επίγνωση περι του επιπέδου των διαφόρων που λένε τις αστειότατες που λένε για το 1821 και την επανάσταση μας. Ο βερέμης συντασσόταν με την ΝΔ μέχρι πάρα πολύ πρόσφατα. Μην τα υπενθυμίζουμε αυτά. Είναι αυτονόητα.

    Και για να μην αφήνω και την υπόλοιπη ομάδα των «πανεπιστημιακών» στο απυρόβλητο, ακόμη πιο τραγικό βιογραφικό έχει η Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ) Οι δημοσιεύσεις βάση των οποίων έγινε λέκτορας και εάν αποτελούν σκάνδαλο. Αλλά όταν είσαι στην ομάδα «Κ Σημιτη», όλα γίνονται.

    ΥΓ: Καλά δηλώσεις και ομιλίες του Κ Σημίτη, του Πάγκαλου, του ΓΑΠ κτλ κτλ κτλ. Σχόλια για αυτές κτλ κτλ δεν έχεις ακούσει ποτέ; ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΚΑΙ ΔΩΘΕ ΤΟ ΑΔΕΛΦΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΛΑΟΣ. ΣΟΥ ΔΙΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ;

    • GLAD avatar
     GLAD @ Βαγγέλης, Πειραιάς 29/02/2012 18:38:54

     ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ - ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Κα ΡΕΠΟΥΣΗ - ΠΕΡΑΝ ΟΣΩΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
     ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΜΑΛΛΟΝ ΣΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ.

 104. Σίχαμα avatar
  Σίχαμα 29/02/2012 16:45:59

  +100000000000

 105. Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
  Βαγγέλης, Πειραιάς 29/02/2012 16:50:08

  Όχι factora μου. ΠΑΣΟΚ ήταν και έγινε μετά Εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ. Λες και εν ήξερες πως βιοποριζόντουσαν όλοι αυτοί της ομάδας Κουβελη, από τα ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ και τους διορισμούς του ΠΑΣΟΚ. Επάγγελμα ήταν που είχε ιδρύσει το ΠΑΣΟΚ στην αντιπαράθεση του με την αριστερά. Μην παριστάνεις τον ανήξερο. Ιδεολογικά, νεοφιλελεύθεροι ήταν τα παιδία και παραμένουν γι αυτό και ήταν και ειναι τόσο στενοί φίλοι με τους νεοφιλελεύθερους («Ταυροι», ΔΡΑΣΗ, Τ Μίχας, Μάνος, Ανδριανόπουλος κτλ).

 106. Μηχανικός avatar
  Μηχανικός 29/02/2012 16:50:27

  Δεν κυκλοφορούμε στα ίδια μέρη...

  • Tassos avatar
   Tassos @ Μηχανικός 29/02/2012 22:34:42

   Καπάνι πάντως που κάποτε πήγαινε και σαβούριαζε δεν μπορεί.

 107. papasmurf avatar
  papasmurf 29/02/2012 16:58:24

  STRATFOR: "Πολιτική ανωμαλία η ελληνική Αριστερά"!

  ...............his master's voice?

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ papasmurf 01/03/2012 13:21:50

   Αμ η Ελληνική "δεξιά" και το "κέντρο" μοιάζουν straight;

 108. crass avatar
  crass 29/02/2012 16:59:07

  Δυστυχώς αγαπητέ φίλε, δεν μπορώ να συμφωνήσω στο θέμα της θρησκείας.
  Αναγνωρίζω την ομορφιά του εθιμικού, αλλά βρίσκω αυτά που απαιτεί η θρησκεία να είναι αντίθετα με αυτά που εγώ βλέπω ως τα θαυμάσια στοιχεία του ελληνικού και ευρωπαϊκού πνεύματος.

  Και με θλίβει και με αποξενώνει ο πολιτικός λόγος που λυσσαλέα θέλει να ταυτίσει την ελληνικότητα και τον πατριωτισμό, με τη θρησκεία.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ crass 29/02/2012 17:15:30

   θέλεις να δώσεις ένα παράδειγμα αντίθεσης της ορθόδοξης παράδοσης με το ελληνικό πνεύμα, για να καταλάβω τι εννοείς? ιστορικά τουλάχιστον, η ανατολική εκκλησία ήταν πάντα στο πλευρό των αγώνων για την επιβίωση της πατρίδας μας, όχι?

   • crass avatar
    crass @ δρόμος 29/02/2012 19:17:17

    Δεν θέλω να κουράσω, ειδικά μέσα σε ένα άλλο θέμα, αλλά να πω μόνο τούτο:

    Ο Θαλής ο Μιλήσιος για παράδειγμα αντιπροσωπεύει το αντίθετο από αυτό που πρεσβεύει μια θρησκεία.

    Αντιπροσωπεύει τη Λογική, την έρευνα, την απελευθέρωση του ανθρώπου από τις δεισιδαιμονίες και όχι την τυφλή υπακοή σε ένα δόγμα.
    Κι αυτά βρίσκω ως σπουδαία επιτεύγματα μιας πατρίδας. Αυτά είναι αληθινή πολιτισμική κληρονομιά. Αυτά που σαν απόγονος φέρεις ως εφόδια που προάγουν τον άνθρωπο και όχι ως βαρίδια που τον καθηλώνουν.

    • Δικερως avatar
     Δικερως @ crass 29/02/2012 20:43:19

     Ενας μικρος,αλλα σημαντικος λαος,ανα τους αιωνες,εχει ως μονο καταφυγιο την διαφορετικοτητα του.
     Αυτη αποτελειται απο κατα μερους
     κοινοτητες.Μια απο τις κοινοτητες
     των Ελληνων,εκτος του συναμφοτερου,της ιδιογλωσιας,της
     ιδιοπροσωπιας του ανθρωπισμου
     τους,ειναι και η Θρησκεια τους.
     Βιωματικη,Χριστοκεντρικη.
     Δηλαδη Ανθρωποκεντρικη.
     Οπως και η Φιλοσοφικη καταβολη
     τους,που τοσο θαυμαζεις.

 109. Κρίμα avatar
  Κρίμα 29/02/2012 17:16:57

  Κάτι από εξέδρα γηπέδου έχει ο χώρος της ανάρτησης. Κάποια σχόλια με άποψη και πολύ πράμα με ιαχές κατά των άλλων των κακών και μπράβο για μας τους καλούς.
  Πολύ νεύρωση αδέρφια. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και την κουτάλα την κρατάνε κάποιοι μεγαλο-τραπεζίτες ή έστω φρονημίτες και οι ντόπιοι υπάλληλοι ρίχνουν ξύλα στη φωτιά.
  Ούτε καιρός για επανάσταση είναι (η αριστερά έχει μπερδέψει τα φρύδια με τα μύδια) αλλά ούτε καιρός για το ηρωικό εμπρός της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που έφαγε το καταπέτασμα από το δόγμα Τρούμαν και μετά.
  Αυτό που διακυβεύεται πλέον είναι καθαρά της τάξεως της ελευθερίας όχι αυτής που μου επιτρέπει να διαλέγω Λακουστάκι ή Γκουτσ και σε ποιά ταβέρνα θα καταναλώσω το καταπέτασμα. Είναι η ελευθερία του να κρίνω ανά πάσα στιγμή και στέλνω στον αγύριστο τον κοκό ή την κοκέτα που επέλεξα να με εκπροσωπεί. Και αυτό όχι με παρότρυνση των καναλιών μαζικής εξημέρωσης.
  (Συγγνώμη για τις γκροτέσκο εκφράσεις).

 110. TARAMAS avatar
  TARAMAS 29/02/2012 18:36:29

  Επιτέλους, ο Σαμαράς κατάλαβε (; αν δεν είναι απλό πυροτέχνημα να καλύψει διαρροές προς τα αριστερά) κάτι που οι ηγέτες της ΝΔ, εδώ και πολύ καιρό, δεν εννοούσαν να καταλάβουν: Υπάρχει ιδεολογικό χάσμα ανάμεσα στη ΝΔ και την αριστερά (και δη την ελληνική) και αυτό πρέπει να τονιστεί και να επισημανθούν οι διαφορές. Μέχρι τώρα η ΝΔ υποδυόταν το αριστερό κόμμα με το δεξιό όνομα, μη τολμώντας να αρθρώσει ορθολογιστικό φιλελεύθερο λόγο και να καταδείξει τις παθογένειες της αριστερής ιδεολογίας, μη τολμώντας να υπερασπιστεί τις διαχρονικές επιλογές της και παρουσιάζοντας τον εαυτό της με ένα αριστερό "γιαλαντζί" προσωπείο. Ως γνωστόν όμως το γνήσιο θα έχει πάντα το πλεονέκτημα, έτσι τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά και το μόνο που κατάφερε με την εγκατάλειψη των ιδεολογικών θέσεών της ήταν το 90% των Ελλήνων να θεωρεί αυτονόητους τους παραλογισμούς της αριστεράς.

  • tasos1 avatar
   tasos1 @ TARAMAS 01/03/2012 11:33:56

   Έγραψες! Επιτέλους κάποιοι ψοφοδεείς να μαζευτούν!

 111. αναγνωστης avatar
  αναγνωστης 29/02/2012 21:22:04

  Γράφει το http://www.newsbomb.gr/ του πασόκου Χαρδαβέλλα:

  "Η επιθετική τακτική του κ. Σαμαρά απέναντι στην Αριστερά, θεωρείται ότι αποτελεί εισήγηση του κ. Χρ. Λαζαρίδη και στοχεύει σε κατευθύνσεις.

  1ον) Να περιχαρακώσει τα όρια της ΝΔ προς τα Αριστερά ώστε να μην υπάρχουν διαρροές.

  2ον) Να αναδείξει τη ΝΔ ως το μοναδικό, ισχυρό, αστικό κόμμα εξουσίας. Με τον τρόπο αυτό θα συσπειρώσει τους λεγόμενους «νοικοκυραίους» αλλά και όσους προβληματίζονται από την άνοδο της Αριστεράς.

  3ον) Να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς την Ευρώπη ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί την μοναδική αξιόπιστη πολιτική δύναμη απέναντι σε δυνάμεις που αμφισβητούν την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και την Ευρ. Ένωση..."

  Εσείς τι λετε να συμβαίνει;

  1. Πιάνουν οι πασόκοι ζορναλίστες στασίδι και γλύφουν το περιβάλλον Σαμαρά;

  2. Το περιβάλλον Σαμαρά ιασθάνεται ανασφαλές και κάνει ηλίθιες διαρροές;

 112. αποκατάσταση avatar
  αποκατάσταση 01/03/2012 00:48:22

  Ορθώς ανέφερε ο κ. Σαμαράς περί αριστεράς. Αρκετό κακό έχει κάνει στον τόπο αυτό.
  Μεταφέρω απευθείας την άποψη ενός χρήστη από το capital.gr:

  Καποιοι, νεοι σε ηλικια προφανως, συνεχως επικαλουνται το οτι ΄΄ η αριστερα δεν κυβερνησε στην Ελλαδα΄΄. Αυτο, για καποιον με τις στοιχειωδης γνωσεις ιστοριας, ειναι το χειροτερο ψεμα.
  Το Πασοκ οταν ηρθε στηνξ εξουσια το 81 αποτελουνταν απο αριστερους, οι οποιοι με την καθοδηγηση του Ανδρεα, παρισταναν τους ΄΄κεντρωους΄΄ γιατι αυτο χρειαζονταν να ακουσει ο πληθυσμος προκειμενου να του δωσει πανηγυρικα την εξουσια. Ολες του οι πολιτικες κινησεις- αποφασεις τη δεκαετια του 80 ηταν τελειως αριστερες.Διπλασιασε μισθους, τοποθετησε τοποτηρητες/ αφισοκολλητες σε καθε Δημοσιο γραφειο, εξυπηρετουσε ΄΄συντροφους΄΄, εταζε παροχες, διελυσε τη βιομηχανικη παραγωγη της χωρας και αφησε μονο ενα παραθυρο ευημεριας στους πολιτες.΄΄ Στηριζεις ΠΑΣΟΚ, σε στηριζει και αυτο΄΄.
  Ολοι αυτοι οι αριστεροι με τα ζιβαγκο, δεκα χρονια μετα και εχοντας χωσει τα δακτυλα στο μελι, εβγαλαν τα ζιβαγκο και φορεσαν Πραντα. Ξερετε γιατι? Γιατι οι ψηφοφοροι τους επιασαν την καλη και ξεχασαν τα αριστεριλικια, γιατι αριστερος το παιζεις οταν εχεις αποτυχει επαγγελματικα και την αποτυχια σου τη μεταφραζεις σε ιδεολογια. Ολοι αυτοι οι ΠΑΣΟΚοι ομως, πετυχαν να βγαλουν χρηματα. Μετετρεψαν λοιπον ενα καθαρα αριστερο κομμα, σε αστικο, εκλεγοντας τον Σημιτη προεδρο του ΠΑΣΟΚ. Απο εκει, η ιστορια ειναι πλεον γνωστη. Ολοι οι πρωην αριστεροι προσπαθησαν να χτισουν μια οικονομια στα προτυπα που αυτοι ηξεραν( γραφειοκρατια, διαφθορα, επιδοτησεις, δανεια, διορισμους και μπολικη δοση Κρατους). Η αριστεροστροφη αυτη οικονομια ειχε πολυ μικρη διαρκεια ζωης και ολεθριες επιπτωσεις στη ζωη ολων μας.
  Ας σταματησει αυτη η μπουρδα λοιπον οτι η ΄΄Αριστερα΄΄ δεν κυβερνησε ποτε την Ελλαδα. Δυστυχως, μονο η αριστερα εχει κυβερνησει... Εκ του αποτελεσματος, δεν πιστευω οτι οι Ελληνες θα ξαναδωσουν ποτε την ΄΄εξουσια στο λαο΄΄ οπως ελεγε και ο Ανδρεας. Γιατι ο ΄΄λαος΄΄ και οι εκλεκτοι του αντιπροσωποι, πολυ απλα ... τα μαμησαν.
  Καλα κανει λοιπον ο Σαμαρας. Επιτελους πρεπει να μπει ενα τελος στην αριστερολαγνεια. Μοδα ηταν, περασε.Φτανει πια στην Ελλαδα! Ειμαστε η μονη ευρωπαικη χωρα που πρεπει να ανεχομαστε τυπους σαν τον Τσιπρα ή την Παπαρηγα να λεει ο καθενας τη μαλακια του. Φτανει! Το ημερολογιο δειχνει 2012...

 113. SAVAS avatar
  SAVAS 01/03/2012 01:57:00

  Η απάντηση στο κ.Σαμαρά δόθηκε απο το κ. Παφίλη στη βουλή μέσα.... χωρίς λογοκρισία.

 114. Dimitra avatar
  Dimitra 01/03/2012 12:23:48

  Συγνώμη η αριστερά σας φταίει η το Πασόκ (με το οποίο συγκυβερνάτε);;;;

  Εγώ, επειδή είμαι σχετικά νέα και δεν γνώρισα τον εμφύλιο ένα μόνο τερας γνωρίζω: το Πασόκ. Ηρθε βεβαια η εποχη να γνωρίσω και τα δεκανίκια του

 115. αποκατάσταση avatar
  αποκατάσταση 01/03/2012 21:56:14

  Το Πασόκ ήταν η πρώτη αριστερά που κυβέρνησε τον τόπο. Το ότι εξελίχθηκε σε ένα περίεργο μόρφωμα δεν αναιρεί τις αριστερές καταβολές του. Ίσως αυτή είναι η καταδίκη της όποιας αριστεράς που θα τύχει να κυβερνήσει τούτον τον ταλαίπωρο χώρο. Να θυμίζει στο μέλλον κακέκτυπο του εαυτού της και να ρημάζει την χώρα.

 116. Bob Velis avatar
  Bob Velis 05/03/2012 01:32:54

  ΣΑΜΑΡΑΣ ("ΝΔ"): Το ποντίκι που βρυχάται ...
  (επίσημα εναντίον της Αριστεράς, όμως στην πράξη εναντίον του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ που υποφέρει!).

 117. Καπεταν Αντωνης avatar
  Καπεταν Αντωνης 05/03/2012 03:55:57

  Σύλληψη του προέδρου του σωματείου της Ελληνικής Χαλυβουργίας


  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
  ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
  ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΦΩΝΙΟΥ
  Το ΚΚΕ καταγγέλλει με αγανάκτηση σε όλους τους εργαζόμενους και στο λαό την τρομοκρατική σύλληψη από την αστυνομία του προέδρου του σωματείου της Ελληνικής Χαλυβουργίας Γιώργου Σιφωνιού που βρίσκεται επικεφαλής ενός πολύμηνου απεργιακού αγώνα των χαλυβουργών, κόντρα στην τρομοκρατία του μεγαλοβιομήχανου Μάνεση και της τάξης του, κόντρα στην κυβέρνηση.
  Η σύλληψη του Γ. Σιφωνιού είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η συγκυβέρνηση στηρίζει με όλα τα μέσα και με την κρατική καταστολή τον βάρβαρο πόλεμο των βιομηχάνων κατά της εργατικής τάξης, προκειμένου να τσακίσουν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα. Το αγωνιστικό περήφανο παράδειγμα των χαλυβουργών αποτελεί γι’ αυτούς κακό παράδειγμα γιατί δείχνει το δρόμο της ταξικής συσπείρωσης και αντεπίθεσης που πρέπει να βαδίσουν όλοι οι εργαζόμενοι.
  Πρέπει τώρα πιο αποφασιστικά και δυνατά να εκφραστεί η ταξική αλληλεγγύη στους ηρωικούς χαλυβουργούς ώστε η κυβέρνηση και οι βιομήχανοι να πάρουν την αρμόζουσα απάντηση.  ΑΘΗΝΑ 4/3/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.