#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/10/2011 05:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συντεταγμένα θα τους διώξουμε και συντεταγμένα θα πληρώσουνΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Το ΠΑΣΟΚ, αδέρφια, βαίνει ολοταχώς προς επανίδρυση. Επιστρέφει κατρακυλώντας στα ποσοστά του 1974 κι όπως κατρακυλάει, παίρνει παραμάζωμα ανθρώπους, ελπίδες, την χώρα την ίδια.  Ο Γιώργος θα κυκλοφορεί με παντελόνι τεριλέν καμπάνα και ζιβάγκο ανάμεσα στα μπάζα. Peace, love and Erdogan, man. Και, ίσως, ολίγα CDS για τα γεροντάματα κι ένα τρίφυλλο προυσαλίδικο. Με την κατάλληλη χημική υποστήριξη μπορεί να σκάσει μύτη κι ο Άκης να ρίξει μερικές αεροπλανικές ζεμπεκιές, με σηκωμένο φρύδι και φιγούρες του τύπου «λειώνω στριφογυριστά και δερβίσικα την κατσαρίδα κάτω από το τακούνι μου». Μετά θα πάει στον ορθοπεδικό για ανάταξη.

Το πρόβλημα της χώρας όμως δεν είναι αυτό, το τι θα κάνουν το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ. Οικογενειακό είναι το μαγαζί, στάχτη και μπούρμπερη ας το κάνουν. Η χωματερή της Ιστορίας είναι γεμάτη από κουφάρια πολιτικών κομμάτων. Κι αν η ελπίδα του ΠΑΣΟΚ στην μετά γιαουρτιού κι αυγών εποχή είναι ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος κι ο Χρυσοχοΐδης, τότε να ζήσουμε να τον θυμόμαστε τον μακαρίτη.

Το ΠΑΣΟΚ θα πάει να συναντήσει τις βιντεοκασσέτες, την ασπρόμαυρη τηλεόραση, το μπριλ κρημ και την βενζίνη με μόλυβδο.

Στο μεταξύ, πολλοί φίλοι κι εδώ στο Antinews, είναι γεμάτοι οργή κι ανυπομονησία ήδη από το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου 2009.

Από την στιγμή που η κόρη του πατέρα της κατάπιε το κινίνο κι ο Αντώνης πέρασε αδιαφιλονίκητος νικητής την πόρτα της Ρηγίλλης, γίνανε διάφορα ωραία πράγματα. Το σύστημα στην αρχή ήταν ζαλισμένο από την νίλα που έπαθε το μελαγχολικό πουλέν του. Ο Αντώνης πήρε την προεδρία αλλά κάποιοι αισθάνθηκαν ότι τους πήρε το πορτοφόλι. Με άλλο αέρα μπαίνεις στα ιδιαίτερα της διαπλοκής ως ενδεχόμενη εξουσία και με άλλο ως δέκατα του πυρετού. Οι δε μπετατζήδες, συγκροτηματάρχες και όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω, αλλιώς νταραβερίζονται με τα πολιτικά πεκινουά των σαλονιών τους και των αφανών συνεταιρισμών κι αλλιώς με έναν Φύλακα που οφείλει πίστη μόνο στη συνείδηση του κι αναγνωρίζει ως αφεντικό μόνο το ίδιο το ΄Εθνος, τους Έλληνες. Ξέρουν ότι ο Αντώνης δεν θα τους φέρει ποτέ πίσω το ξυλάκι. Γενικώς, για να μην φλυαρούμε, η παράγκα μισεί ότι δεν ελέγχει.

Η πρώτη τους ελπίδα ήταν να μπει ο Σαμαράς σε μια μακρά περίοδο αμφισβήτησης και υπονόμευσης. Το ξέρανε το παιχνιδάκι και το ‘χαν παίξει και σε άλλους. Όμως η αληθινά ενωτική εσωκομματική πολιτική του χάλασε την σούπα. Ξεχνούσαν ότι ο Αντώνης είναι στο παιχνίδι τουλάχιστον από το 1977 κι όταν άλλοι παίζανε αμπάριζα με τους νταβαντζήδες και τις πρεσβείες, εκείνος διακύβευε την πολιτική του επιβίωση για κάτι άγνωστο στην μεταπολιτευτική παράγκα, που λέγεται εθνικό συμφέρον. Αυτός που κάποτε τα έχασε σχεδόν όλα για το Λαό, ξέρει ότι ο Λαός κάτι κρατάει στη συλλογική του μνήμη. Κι ο Λαός, αδέρφια, έχει μνήμη. Ξέρει ποιον δεν είδε ποτέ σε προθαλάμους και κότερα. Ξέρει ποιος, όταν οι άλλοι καταλήστευαν την χώρα, έπαιζε το κεφάλι του για την ψυχή της Πατρίδας.

Η μνημειώδης απόφαση του να διαβεί τον Ρουβίκωνα και να σταθεί στο πλάϊ του Λαού, απορρίπτοντας το Μνημόνιο και δείχνοντας άλλο δρόμο, ξεγύμνωσε την κακοφορμισμένη πληγή του κόμματος, την οποία καυτηρίασε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Τηλεπατριώτες με βρώμικο μάτι και πληγωμένες ψυχές του νεποτισμού μείνανε σύξυλοι, να κάνουν αέρα στην νεοφιλεύθερη ανθρωποφαγία του ερασιτέχνη πρωθυπουργού και μεσήλικα κωπηλάτη της Τρόϊκας κι έτσι μειώθηκαν δραστικά και τα πρόθυμα μέσα εσωτερικής υπονόμευσης. Αν δεν είχε γίνει αυτό, πέραν των ολέθριων συνεπειών για την ίδια την Πατρίδα, η  ΝΔ σήμερα θα πάλευε στήθος με στήθος με το ΚΚΕ και στις επόμενες εκλογές η κοινοβουλευτική της ομάδα θα χωρούσε σε σχολικό λεωφορείο.

Παράλληλα, χωρίς να υποστείλει ούτε χιλοστό την σημαία του, χωρίς να φαλκιδεύσει στο ελάχιστο της θέσεις του, δεν αναλώθηκε σε εσωστρεφείς διαμάχες για να αναδείξει σε «πόλο» το τίποτα. Το life style και η αποϊδεολογικοποιημένη διαχείριση μόνο με ετεροκαθορισμό μπορούν να δείξουν μια πέτσινη ταυτότητα και οντότητα. Απαξίωσε να τους κάνει μάγκες  και είναι η βάση που θα ‘ρθει και θα τους φέρει στα ίσα τους.

Σήμερα λοιπόν, ενώ οι θέσεις του αταλάντευτες δικαιώνονται κι ακόμη κι οι απέξω αρχίζουν να προβληματίζονται για την επιβεβαίωση της ανάλυσης του και την προοπτική της πρότασης του, κάποιοι, καλόπιστα κι από αγανάκτηση οι περισσότεροι, αδημονούν για μια κεντροδεξιά έφοδο στα πράσινα χειμερινά ανάκτορα.

Λοιπόν, αδέρφια, μια βασική διαφορά της Κεντροδεξιάς από τους μηδενιστές, τους παρενδυτικούς «δημοκράτες», τα πρακτόρια και τους μπαχαλάκηδες, είναι πως η Κεντροδεξιά πιστεύει στ’ αλήθεια στους θεσμούς. Η ίδια η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι συνταγματικός θεσμός.

Πιστεύει κανείς πως θα ήταν δύσκολο για τον Αντώνη Σαμαρά, μ’ ένα διάγγελμα να κατεβάσει αύριο κιόλας 500.000 Έλληνες στο Σύνταγμα; Και μετά τι; Θα στήσουμε οδοφράγματα;

Το πεζοδρόμιο ποτέ δεν έδωσε λύση. Η Κεντροδεξιά ποτέ δεν είχε παράδοση σε αυτό, ούτε έχει τους μηχανισμούς να το περιφρουρήσει. Σκεφτείτε τους «λύκους» που θα σπεύσουν, τις μοναδικές ευκαιρίες για προβοκάτσια που θα έχει το βαθύ ΠΑΣΟΚ και τα πάσης φύσεως εξαρχειώτικα παραρτήματα του παρακράτους. Θυμηθείτε τα μαϊμού Δεκεμβριανά. Τι ωραίο άλλοθι θα είναι κάτι τέτοιο για το ΠΑΣΟΚ, ώστε να φορτώσει την κατάρρευση που απεργάζονται εκουσίως κι ακουσίως στον Σαμαρά!

Και πείτε μου και κάτι άλλο για να μιλήσουμε ωμά. Πλην του Αντώνη, που το έχει, αν ήθελε, ποιούς δηλαδή από την υπάρχουσα κομματική γραφειοκρατία και κοινοβουλευτική ομάδα φαντάζεστε να ηγούνται του μαχητικού πλήθους;

Δεν είναι όμως αυτός ο λόγος, που κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος. Δεν είναι γιατί δεν έχουμε κεντροδεξιούς κομμισάριους που αδίστακτα θα πετούσαν στα ξερά χόρτα τον αναμμένο δαυλό.  Υπάρχουν βουλευτές και συνδικαλιστές με περίσσεια οργή και φιλοτιμία, που ευχαρίστως θα έβγαιναν στην πρώτη γραμμή, είναι στην πρώτη γραμμή του κοινωνικού αγώνα. Είναι γιατί η Κεντροδεξιά πιστεύει στ’ αλήθεια στους θεσμούς που κουρέλιασε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τους υπερασπίσθηκε σε άγριες εποχές και το ίδιο θα κάνει και τώρα.  Συντεταγμένα λοιπόν θα τους διώξουμε και συντεταγμένα θα πληρώσουν. Δεν θα πάνε σπίτι τους την επομένη των εκλογών σφυρίζοντας κλέφτικα.

Πριν δυο χρόνια περίπου ο Αντώνης ξεκίνησε με μια διαφορά σε βάρος του, μεγαλύτερη κι από την διαφορά με την οποία έχασε η ΝΔ τις εκλογές. Σήμερα έχει ανατρέψει τα πάντα. Δικαιώνεται πολιτικά και δημοσκοπικά η διαφορά οδεύει για διψήφιο νούμερο κι αυτή θα είναι και στην κάλπη.

Μένει το ζητούμενο να πεισθεί η δύσπιστη κι αδρανής μάζα, αυτή που είναι καχύποπτη προς όλους. Όταν θα διαρραγεί το κέλυφος της δυσπιστίας αυτών των συμπολιτών μας, τότε ένα ορμητικό ποτάμι στην κοινωνία και την κάλπη θα σαρώσει την ανικανότητα και την ιδιοτελή μοχθηρία τους σε βάρος του Λαού και υπέρ της πάρτης τους. Τίποτα λοιπόν δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει, τίποτα που να δώσει άλλοθι στην αδίστακτη κλίκα που ασελγεί πάνω στην Πατρίδα. Αν τεκμηριωθούν όσα βλέπουμε κι υποψιαζόμαστε ότι έγιναν, αφού θεσμικά θα φύγουν, θεσμικά θα τους πάμε ανεβαίνοντας την Μεσογείων δεξιά για να πληρώσουν το λογαριασμό. Άλλοθι όμως δεν θα τους δώσουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. l
  l' ami du peuple 02/10/2011 06:07:27

  ζησε μαυρε μου,να φας το μαη τριφυλλι!!

  ασε παλι που αν θες να βρεις πια τριφυλλι,πρεπει να σου δωσουν απο το "δικο τους" οι ηδη κατεχοντες, αλλα πως να το φερουν απο την ελβετια και τις καιμαν οι καημενοι....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ l' ami du peuple 02/10/2011 09:10:28

   Πιστεύω πως θα είναι πριν από το Μάη και δεν θα χρειαστεί να φας τριφύλλι και θα γίνουν άλλα πράγματα...

   • Απορία avatar
    Απορία @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2011 11:14:30

    Έχετε υπολογίσει τις επιπτώσεις των μέτρων Βενιζέλου στην μεσοαστική τάξη μέσα στους επόμενους μήνες;

    Πιστεύετε ότι θα αντέξει έστω και το 50% αυτών μέχρι τον Μάιο χωρίς να βαρέσει στάση πληρωμών;

    Πιστεύετε ότι ένας νοικοκύρης, που ήταν κύριος μια ζωή και δεν χρώσταγε δραχμή, όταν αναγκαστεί να μαζέψει τα μούτρα του από το χώμα, με το όνομα του στους τειρεσίες των τραπεζών και με κομμένο το ρεύμα, θα βλέπει μπροστά του διαφορετικά κόμματα και παρατάξεις;

    Εαν θέλεις κατέγραψε το αυτό. Μετά τον Φεβρουάριο τα ποσοστά της ΝΔ, εαν όχι θα μικραίνουν, θα παραμένουν στάσιμα.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Απορία 02/10/2011 19:28:37

     Ξέρεις, μερικοί τις συνέπειες δεν τις υπολογίζουμε. Τις ζούμε.
     Από τους πρώτους, εδώ κι ενάμιση χρόνο έγραφα στο Antinews, πως αυτοί που θα κατηφορίζουν με τα στυλιάρια και τις μαλτεζόπλακες σε λίγο, δεν θα είναι μπαχαλάκηδες και του μαύρου μπλοκ αλλά νοικοκυραίοι που η ζωή τους έπιασε πάτο, πως η βάση της ΝΔ είναι πλέον λαϊκότερη απ' του ΠΑΣΟΚ και πως οι πλέον αγανακτισμένοι θα είναι όσοι πίαστεψαν το "λεφτά υπάρχουν" και τους ψήφισαν καιο τώρα τρώνε στη μάπα την ανεργία και την εξαθλίωση. Αυτά ο Αντώνης σίγουρα τα υπολογίζει.
     Ακούστε, για να μην τρελλαθούμε: είπε ΟΧΙ στο Μνημόνιο, είπε ΟΧΙ στο Μεσοπρόθεσμο, δείχνει τον άλλο δρόμο, κόντρα όχι μόνο στις πιέσεις διαπλοκής, ΜΜΕ και ξένων αλλά και κόντρα στην άποψη που είχαν και ορισμένοι εντός τειχών του κόμματος. Αυτό είναι λίγο; Στηλιτεύει, αντιπολιτεύεται θεσμικά, προτείνει, δικαιώνεται. Όχι δεν θα βγει στο βουνό, ούτε θα στήσει οδοφράγματα. Εκλογές θα γίνουν και θα φύγουν για να έρθει εκείνος και πιστεύω πως θα είναι γρήγορα.

     • madprof avatar
      madprof @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/10/2011 08:45:05

      "είπε ΟΧΙ στο Μνημόνιο, είπε ΟΧΙ στο Μεσοπρόθεσμο, δείχνει τον άλλο δρόμο, κόντρα όχι μόνο στις πιέσεις διαπλοκής, ΜΜΕ και ξένων αλλά και κόντρα στην άποψη που είχαν και ορισμένοι εντός τειχών του κόμματος"
      Μίλησε πρώτος για 50 δις ευρώα αποκρατικοποιήσεις-αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας (sic!). O F. Gap τώρα διαπραγματεύεται την δημιουργία εταιρείας εκποίησης δημόσιας περιουσίας ι25 δις ευρώα.
      Το "όχι" στο μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό, μήπως ήταν ΝΑΙ αλλά και όχι, για να έχει συνέχεια το σύστημα;
      ΥΓ. Άκουσα μόλις τον Τσίπρα στην Νετ να μιλά με ευθύτητα και καθαρό λόγο για διαμεσολαβητή (=dealer) πρωθυπουργεύοντα σε διατεταγμένη υπηρεσία. Τον κατηγόρησε ευθέως για τα παχνίδια με το Τ10 των ομολόγων και την πρόθεσή του να οδηγήσει την χώρα στα δίχτυα του ΔΝΤ και της Τρόϊκας. Τις προτάσεις του Σύριζα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες απάτριδες ραντιέρηδες - μεγαλοεπιχειρήσεις - μεγαλοεφοπλιστές!
      Για 300 εκ το χρόνο έχουν αναστατώσει - διαλύσει την δημόσια διοίκηση.
      Ευσυνείδητος υπάλληλος ΔΕ μου εξομολογούνταν χτες πως ενώ ανακάλυψε αναιτιολόγητη χρέωση στον δήμο όπου υπηρετούσε 200 χιλ ευρώα από την ΔΕΗ και 5000 ευρώα τον μήνα παράνομα επιδόματα στην μισθοδοσία υπαλλήλων με την ενοποίηση του Καλλικράτη, τώρα ανησυχεί μήπως βρεθεί απολυμένος και προδομένος εργαζόμενος-πολίτης.
      Και δεν του δώσανε ούτε ένα κωλόχαρτο εύφημου μνείας, τα λαμόγια των τοπικών κομματομαφιόζων.

     • madprof avatar
      madprof @ madprof 03/10/2011 15:20:23

      Διόρθωση: υπηρετεί αντί του "υπηρετούσε".

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ madprof 04/10/2011 00:33:51

      Γιατί το κάνεις τώρα αυτό το ύπουλο παιχνιδάκι, ενώ ξέρεις καλά την αλήθεια. Ξέρεις πολύ καλά πως μίλησε για ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ της δημόσιας περιουσίας και κατ' επανάληψη υπογράμκξισςε πως αυτό δεν σημαίνει πώληση. Οπότε όλα τ' άλλα που λες...
      Και βεβαίως να τελειώνουμε με το παραμύθι: είπε ΟΧΙ. Την ξέρεις την διαφορά από το ΝΑΙ.
      Ο Τσίπρας; Οκ, μαθαίνει και κάτι λέει πιοα. Όταν ανακαλύψει και το Έθνος, την Πατρίδα, ποιοί ζουν εδώ και του φύγει η καψούρα για τους λαθρομετανάστες, τις Υπατίες και τα μπάχαλα, θα τον πάρω ίσως στα σοβαρά.

     • madprof avatar
      madprof @ madprof 04/10/2011 07:52:57

      Και ο F. Gap είπε ότι θα ψήφιζε νόμο κατά της εκποίησης δημόσιας περιουσίας. Και τώρα πουλάει και τα σώβρακά μας! Γιατί δεν τον εγκαλεί ο Α.Σ.; Γιατί δεν απαιτεί ή δεν καταθέτει πρόταση νόμου για μη εκποίησης αλλά αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας;
      Τα λόγια πρέπει να αποδεικνύονται με πράξεις και όχι με άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε!
      Εδώ που μας φτάσανε οι μούλ-οι, -ες και τα μούλικα, βλέποντας τον F. Gap, τους σαπιοκοιλιάδες βοηθούς του, το λοβερδολαμόγιο και το λοιπό σκυλολόι του μπατσόκ, τους της αποΔρασης του Μανολαμόγιου, την Εφιάλταινα, το αδερφάτο των βολεμένων της νουδούλας και τα αρπακτικά της πιάτσας του ΔημαγωBerluΚαρατζαφύρ, δεν την γλιτώνουμε την κοινωνική διάλυση με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει!
      Ο καιρός γαρ εγγύς : Οι όμορφες βίλες-μεζονέτες όμορφα λαμπαδιάζουν μαζί με τα περιεχόμενά τους!
      Δεν το βλέπει κανείς ή νομίζουν πως θα την γλιτώσουν οι κομματολησταρχοκοτζαμπασογερμανοτσολιάδες της νομενκλατούρας της αρπαχτής και της εθνικής προδοσίας τύπου ΤσοχατζοΠαπαντωνιοΜαλεσιοΤσουκατοΜαντελοΑλογομουροΛιαπηΔουκοΡουσοπουλοΒουλγαρόπουλων;

   • l
    l' ami du peuple @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2011 15:49:44

    πως σου αρεσει να το πω: πισω ειν' τα πισω σου, στο τελος ξυριζουν το γαμπρο, πισω εχει η αχλαδα την ουρα,ες αυριον τα σπουδαια, αρχη ανδρα δεικνυσι, πως;
    μακαρι βεβαια, αλλα... νατο μουρθε: οψομεθα εις φιλιππους!!!

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ l' ami du peuple 02/10/2011 19:19:54

     Εσύ αυτό κατάλαβες ότι λέω; Επαναλαμβάνω: αναφέρομαι στην άποψη ορισμένων φίλων ότι η ΝΔ θα πρέπει να ανατρέψει την κυβέρνηση με συνεχείς δυναμικές μαζικές κινητοποιήσεις στους δρόμους. Γι΄αυτό μιλάμε, για μια καθημερινή εκστρατεία στο ποεζοδρόμιο με όλες τις συνέπειες και πιθανές παρενέργειες, τις ευκαιρίες για προβοκάτσιες, μπάχαλο κλπ.

     • l
      l' ami du peuple @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2011 21:50:14

      εγω ενα εχω καταλαβει:
      ο λαος μας και η πατριδα πανε κατα διαβολου, κι οσο πιο γρηγορα ανακοπει αυτη η πορεια τοσο το καλυτερο.

      αρα;

      (νομιζεις σοβαρα οτι μετα απο δυο χρονια, θα σωζεται "ακομη" το παραμικρο, οπως το πανε; )

     • Απο Πλατεια Βαθης avatar
      Απο Πλατεια Βαθης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/10/2011 06:48:15

      Νομιζω οτι ο ελληνας επελεξε την καλυτερη των αντιστασεων... σταση πληρωμων.
      Καθε δυναμικη (βιαιη) επιχειρηση θα πνιγει στα χημικα, αν οχι -κυριολεκτικα- στο αιμα !! ... η κυβερνηση δεν εχει ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟ προς τουτο. Για να μην πω οτι "ευχεται" κατι τετοιο για να αναγει το προβλημα σε "τρομοκρατικο" ή σε "κοινωνικη εξεγερση" κατα Λισσαβωνα ΙΙ.

 2. ΕΛΛΑΣ avatar
  ΕΛΛΑΣ 02/10/2011 07:03:52

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΑΗΛΟ.ΣΤΗΝ ΣΕΑΠ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ (ΒΛ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ).ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΛΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΑΥΤΗΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ -ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ?
  ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΒΛΕΠΩ ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΓΥΑΛΙΑ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΕΛΛΑΣ 02/10/2011 09:16:45

   Ο Χρύσανθος, ο Μιχελάκης, ο Μουρούτης, ο Τζαβάρας, η Βασιλική και άλλοι είναι τα "ίδια πρόσωπα"; Ο Νικολόπουλος, ο Μανώλης, δεν είναι μαχητικοί και στην πρώτη γραμμή; Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος που είχε τα cohones να παραιτηθεί από βουλευτής και να νικήσει; Πήγαινε να δεις σήμερα τον Πειραιά επιτέλους καθαρό; Ο Μαρκόπουλος, ο Κασαπίδης, ο Καμμένος, δεν είναι μαχητές; Ενδεικτικά αναφέρω τα ονόματα. Υπάρχουν κι άλλοι. Πολλοί. Κι όταν έρθει η ώρα να κυβερνήσει, θα δούμε με ποιους θα το κάνει. Μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα.

   • Λαόνικος avatar
    Λαόνικος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2011 14:50:13

    Δεν έχω ψηφίσει ποτέ το ΠΑΣΟΚ και ποτέ τη Ν.Δ. Ο Σαμαράς μού είναι συμπαθής. Το έργο που καλείται να κάνει είναι τιτάνιο και εκεί είναι που τα βλέπω όλα με σκεπτικισμό! Έχει τα cohones να αναμετρηθεί με όλα αυτά τα τέρατα και όλους αυτούς τους μηχανισμούς, που στέλνουν το Λαό μας και την Πατρίδα μας στα τάρταρα; Μακάρι να έχεις δίκιο και η απάντηση να είναι ναι!

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Λαόνικος 02/10/2011 19:30:31

     Το έχει αποδείξει ότι τα έχει.

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Λαόνικος 02/10/2011 21:18:55

     h--p://www.antinews.gr/2011/04/10/95837/

   • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
    ΑΓΡΟΤΗΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2011 15:21:06

    O καθένας γνωρίζει τι ακούγεται στην περιφέρειά του, γιατί το τι γίνεται , είναι άλλη ιστορία και ίσως καλώς δεν το γνωρίζουν οι πολλοί οι ψηφοφόροι. όταν ακούγοναται λοιπόν ατοπήματα, ο πολιτικός , δημόσιο πρόσωπο που εκτείθετε στην κρίση του λαού έχει υποχρέωση να δώσει την δική του εκδοχή για αυτά τα ζητήματα και ο λαός θα κρίνει. Ο Μαρκόπουλος λοιπόν έκανε στον τομέα του τουρισμού καλή ή κακή διαχειρηση.... ε ας βγεί να μας πει τι έγινε ...για να διαπιστώσουμε και εμείς όπως και εσύ ότι είναι μαχητής.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΑΓΡΟΤΗΣ 02/10/2011 19:32:27

     Αν έχεις κάτι μεμπτό εναντίον του πες το. Όχι υπονοούμενα και μισόλογα. Συγκεκριμένα πες, όχι κουτσομπολιά.

     • Ο Ιθαγενής avatar
      Ο Ιθαγενής @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2011 19:36:15

      Δεν κατέθεσε τροπολογία που δεν έγινε δεκτή για να εξαιρεθεί από το ΠΔ 113 ο τουρισμός για παλαιές οφειλές;

      Με ποιους την κατέθεσε και γιατί;

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ο Ιθαγενής 02/10/2011 19:45:51

      Ιθαγενή, δεν έχω ιδέα για το θέμα. Πες μου τι εννοείς, τι αφορά, ποιους κλπ.

     • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
      ΑΓΡΟΤΗΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2011 23:19:59

      Δεν έχεις ιδέα για τις σπατάλες στο υπουργείο στην προβολή της χώρας μας επί θητείας του? Αλήθεια ή ψέματα εκείνος θα το πεί ελπίζω πριν βγεί για να ζητήσει πάλι την ψήφο μας. Κουτσομπολιά δεν μπορείς να τα πεις αυτά για αφορούν δημόσιο βίο . Εσύ που τον θεωρείς μαχητή και τον βάζεις δίπλα στον Καμμένο ποιές μάχες του γνωρίζεις ?

     • juliet avatar
      juliet @ ΑΓΡΟΤΗΣ 03/10/2011 13:45:24

      ΑΓΡΟΤΗ Χαιρετώ όταν καθόμουνα με τη νόνα μου βραδάκι στη βεράντα του σπιτιού στο χωριό και κοιτούσα τα φώτα του άλλου χωριού ,είπα γιαγιά τι ωραία που είναι ;και η γιαγιά μου μου είπε :τα βλέπεις όλα ωραία απο μακρυά! Και άλλοστε δεν είναι συνετό να γράφεις ''κοτσομπολιά'' ,έτσι τα λέμε τώρα. Με τέτοιους θα γκρεμίσουμε τις λιθιές (τοιχάκια πέτρινα).Μη χαλιέσαι ,θα δούμε τι πατάτες θα βγάλουμε .

     • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
      ΑΓΡΟΤΗΣ @ ΑΓΡΟΤΗΣ 03/10/2011 19:57:22

      Juliet καλησπέρα σου, δεν υπάρχει πλέον τίποτα από αυτά που αφορούν πολιτική και οικονομία που να με χαλάει. Λυπάμαι γιατί χάνουμε την αξιοπρέπεια μας ως λαός και θα καούμε μαζί με τα ξερά. Από μακριά λες....από ψηλά να δεις τι όμορφα φαίνονται όλα.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2011 23:14:14

    Κὕριε Κρανιδιώτη,

    Ὁ ἈΣ στηρίζει τήν τιτάνια προσπάθεια τοῦ Πάνου Καμμένου γιά τό γιγάντιο ΣΚΑΝΔΑΛΟ τῶν περίφημων CDS τῆς οἰκογένειας Παπανδρέου; Εἶμαι πεπεισμένη ὅτι μία δημόσια δήλωση τοῦ ἈΣ θά βουλώση πάρα πολλά στόματα. Τά ἴδια αὐτά τόματα προτρέπουν τόν Καμμένο νά φύγη ἀπό τό μανδρί καί νά ἡγηθῆ ἑνός νέου κόμματος. . .

    Εὐχριστῶ,

    Μέ ἄπειρη ἐκτίμηση

    • Lampros avatar
     Lampros @ Φωτεινή 03/10/2011 12:43:05

     +10000000.
     Το περιμένουμε !!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΕΛΛΑΣ 02/10/2011 09:28:02

   Έχεις κληρονομικό χάρισμα και ξέρεις από τώρα με ποιούς θα κυβερνήσει; Ο Πρωθυπουργός διορίζει και παύει τους υπουργούς του λέει το Σύνταγμα. Θα δούμε λοιπόν και πιστεύω πως θα πέσουν πολλά ποτήρια απ' τα χέρια.
   Και περίμενε, αδερφέ, γιατί ως τώρα βλέπεις τα ίδια πρόσωπα; Πχ ο Χρύσανθος, ο Μιχελάκης, ο Τζαβάρας, ο Μουρούτης, η Βασιλική είναι τα ίδια πρόσωπα; Κι υπάρχουν πολλοί ακόμη. Ο μάγκας Βασίλης Μιχαλολιάκος, που παραιτήθηκε από βουλευτά, νίκησε και, ναι, ω, ναι, τον Πειραιά τον καθάρτισε, ως καλός νοικοκύρης. Υπάρχουν ο Κασαπίδης, ο Καμμένος, ο Λυκουρέντζος, ο Μαρκόπουλος, ο Μανώλης, ο Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι. Ενδεικτικά αναφέρω τα ονόματα.

   • Nostos avatar
    Nostos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2011 10:19:22

    O yios psyxaris ?
    Auta einai pou anyshxoun Fahlo

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Nostos 02/10/2011 19:43:59

     Δεν ξέρω αν τα περί απόσπασης του υιού Ψυχάρη ως διπλωματικού συμβούλου στη ΝΔ είναι αληθή. Δεν γνωρίζω τίποτα περί του προσώπου, ποιος είναι (ικανότητα, θέσεις κλπ) . Και φυσικά δεν είμαι προσωπάρχης της ΝΔ, δεν κάνω απολύσεις, ούτε και προσλήψεις.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2011 20:24:12

    ορίστε κύριε Κρανιδιώτη το αλίευσα από το διαδίκτυο

    h__p://tourismlobby.blogspot.com/2011/06/blog-post_6507.html

    Ουδέν μεμπτό, μια απλή τροπολογία, που απλά χαρακτηρίστηκε εκπρόθεσμη.

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ ΕΛΛΑΣ 02/10/2011 11:30:24

   "Ο διοικητής είναι υπεύθυνος για παν ότι πράττει ή παραλείπει να πράξει η μονάδα του"

   Ως εκ τούτου:
   "Ο διοικητής κρίνεται από τις αποφάσεις του και μόνο από αυτές"

   Το επιτελείο είναι το όργανο, που βοηθά το διοικητή να λάβει ορθές αποφάσεις.
   Το επιτελείο προτείνει τρόπους ενεργείας, αλλά η τελική απόφαση ανήκει στο διοικητή.
   Ο κάθε επιτελής οφείλει να υποβάλει στο διοικητή λογικές και τεκμηριωμένες προτάσεις, αλλά από τη στιγμή που ο διοικητής λάβει τη τελική απόφαση, ο επιτελής οφείλει να αγωνιστεί με νύχια και δόντια για την επιτυχία της απόφασης του διοικητή, ακόμη και αν αυτές είναι αντίθετες με τις προτάσεις του. Σε διαφορετική περίπτωση παραιτείται. Στο στρατό αυτό δεν είναι επιτρεπτό, διότι ο κάθε αξιωματικός, πρώτα και πάνω απ' όλα είναι στρατιώτης.

   Με βάση τα λίγα παραπάνω, ο επιτελής και το επιτελείο δεν έχουν φωνή.
   Η επιλογή του επιτελείου, ειδικά στα μεγάλα κλιμάκια και οπωσδήποτε στη πολιτική, είναι ευθύνη του διοικητή - ηγέτη - ηγήτορα και κρίνεται γι' αυτό.

 3. Kakofonix avatar
  Kakofonix 02/10/2011 07:36:21

  Δεν πιστεύω ότι το να διαλύσει ο Σαμαράς την παράταξη και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για το τόπο, θα ήταν ούτε λογικό, ούτε επιθυμητό από τον ίδιο και από όλους μας.

  Φυσικά και θα δούμε τις γνωστές φάτσες να περιδιαβαίνουν τα κανάλια σαν να μην τρέχει τίποτα. Θα δούμε τον Πάκη και τον Αρούλη σε νέες περιπέτειες να το παίζουν μεγαλοστελέχη. Ακόμα και την Ντόρα θα βλέπαμε, αν δεν έκανε τον κόπο να μας αδειάσει τη γωνιά.

  Είναι στο δικό μας χέρι να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο. Εμείς θα πάμε στην κάλπη και εμείς θα σταυρώσουμε τους καινούριους και θα στείλουμε σπίτι τους γελοίους. Ο Σαμαράς οφείλει να είναι ενωτικός. Αλλά, μας κλείνει και το μάτι για τα περεταίρω...

  • Ίωνας avatar
   Ίωνας @ Kakofonix 02/10/2011 12:43:26

   Σωστότατο σε βρίσκω ΚαΛοφωνίξ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • sofia avatar
   sofia @ Kakofonix 04/10/2011 05:39:44

   ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ. ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ, ΕΝΩ ΖΟΥΜΕ (ΑΚΟΜΑ) ΣΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΕΣ -ΩΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ- ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΤΙΣ ΞΕΧΝΑΜΕ... ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ... ΟΛΟΙ, Π.Χ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ -ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ- ΜΕ ΚΑΚΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΛΙΓΟ-ΠΟΛΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΣΚΗ Η ΜΟΝΙΜΗ (ΜΑΥΡΗ) ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ. (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΑΜΑΝΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟΔΟΧΕΣ...ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ). ΥΣΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ.

 4. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 02/10/2011 07:42:53

  "Πλην του Αντώνη, που το έχει, αν ήθελε, ποιους δηλαδή από την υπάρχουσα κομματική γραφειοκρατία"...και γιατί δεν άλλαξε η κομματική γραφειοκρατία;

  Δεν υπάρχουν Δ Υπάλληλοι αποσπασμένοι σε γραφεία που θα μπορούσαν να πάνε στη θεσούλα τους και να αντικατασταθούν με νέους με ιδέες και όρεξη για δουλειά και όχι για καρέκλες;

  Γιατί οι υποψήφιοι βουλευτές δεν επιλέγονται από τη βάση;

  Να πειστεί η μάζα;

  Μάλιστα ...πως να πείσω εγώ τον συνάδερφο στον εργασιακό χώρο όταν αναλύω συζητώ και αποδέχεται την αντιμνημονιακή πολιτική ενθουσιάζεται με το Ζάππειο και βλέπει ως εκφραστή τα πρόσωπα του 2009; Οταν υποψήφιοι πλασάρονται και θα είναι οι συγγενείς όσων συνταξιοδοτούνται;

  Οταν για να αποσαφηνιστεί η στάση θέλει δύο τρεις μέρες;

  Μα αυτούς τους βουλευτές έχει...ας αλλάξει το προσωπικό στη Συγγρού οργανώνοντας ομάδες υποστήριξης ανά τομείς δράσης από νέους υπαλλήλους.

  Ας επιλεγούν από τη βάση οι υποψήφιοι το 80%

  και δεν θα χρειαστεί να κάνει τίποτα άλλο ...το προιόν είναι έτοιμο οι πελάτες περιμένουν και το μαγαζί γεμάτο κατσαρίδες και αράχνες....και φταίει η μάζα που δεν πλησιάζει το παλαιοπωλείο;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ο Ιθαγενής 02/10/2011 09:32:06

   Μα φυσικά και την άλλαξε την κομματική γραφειοκρατία. Μην τρελλαθούμε! Έτσι ήταν το κόμμα πριν.
   Και το σημαντικότερο: δεν υπέστειλε σε τίποτα την σημαία του, δεν υποχώρησε σε θέσεις. Ρε σεις, αν σας έλεγε κάποιος πριν 3 χρόνια ότι θα ερχόταν κάτι τέτοιο κι ότι θα ήταν η Κεντροδεξιά με τον Αρχηγό της που θα αντιστεκόταν , θα καταψήφιζε και δεν θα υπέκυπτε στις αφόρητες πιέσεις της διαπλοκής, των τραπεζιτών, των ΜΜΕ, του ΕΛΚ κλπ θα τον πιστεύατε; Ε, αυτό το έκανε ο Αντώνης Σαμαράς.

   • raindog avatar
    raindog @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2011 10:31:08

    ...σωστά όλα αυτά, αλλά όχι αρκετά -ικανά- για να εμπνεύσει και ηγηθεί ένα κίνημα αλλαγής. Ο ηγέτης πρέπει να είναι ο εκφραστής ενός κινήματος που ευαγγελίζεται μια μεγάλη και βαθιά αλλαγή όπως οι περιστάσεις απαιτούν. Και αυτό βεβαίως το κάνει δια του παραδείγματος και όχι νουθετώντας. Το παράδειγμα με τις λίστες δεν είναι θετικό, δεν προσθέτει στην αξιοπιστία του.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ raindog 02/10/2011 19:51:14

     Κάτσε να τις δεις πρώτα τις λίστες, γιατί μέχρι τότε όλα είναι εικασίες, διαρροές κλπ. Και στο κάτω κάτωψ, όταν έρθει η ώρα ψηφίστε σαν να πυροβολείτε και στείλτε στο σπίτι τους αυτούς που πρέπει και αναδείξτε αυτούς που θεωρείτε πως αξίζουν την εμπιστοσύνη σας. Αποκλείεται σε κάθε περιφέρεια να μην υπάρχει ένας, μία, που να αξίζει.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2011 11:27:00

    Συγνώμη αλλά εγώ σου ομιλώ για το σύνολο και εσύ μου μιλάς για τον ηγέτη.
    Αλλαξε υπαλλήλους στα γραφεία και στη Βουλή;
    Αλλαξε η λειτουργία του κόμματος και των συνδικαλιστικών οργανώσεων;
    Αλλαξε ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων;

    Λυπάμαι εμένα δεν μου αρέσουν ούτε οι αγιογραφίες ούτε η ενός ανδρός αρχή. Εγώ θέλω ένα κόμμα οργανωμένο και συντεταγμένο πίσω από τον αρχηγό και με μπροστάρη τον αρχηγό.

    Να σου θυμίσω το μπάχαλο μήπως με την εφεδρεία; Με τις παλαιότερες δηλώσεις Σταικούρα πχ αν θες να μιλήσουμε για οικονομικά;

    Που είναι η επιτελική και οργανωτική δουλειά; Που είναι η ΔΑΚΕ;

    Πως θα πείσεις τη μάζα; Λέγοντας ζήτω ο Σαμαράς; Μαζί σου αλλά δεν αρκεί όπως η πραγματικότητα αποδεικνύει.

    • Agrofylakas avatar
     Agrofylakas @ Ο Ιθαγενής 02/10/2011 14:02:01

     Χρειάζεται έκτακτο συνέδριο της ΝΔ για να αναθεωρήσει το καταστατικό. Πρώτη αλλαγή η εκλογή των υποψηφίων βουλευτών από τα μέλη του κόμματος κάθε εκλογικής περιφέρειας, όπως γίνεται σε Αμερική, Καναδά και άλλες χωρες.Με το παρόν καταστατικό η ανανέωση που ζητούν πολλοί είναι ανέφικτη. Η μεθοδολογία υπάρχει αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση. Να σας πω όμως την αλήθεια, δεν το βλέπω να γίνεται. Γιάννης φοβάται το θεριό, και το θεριό τον Γιάννη.

     • Ο Ιθαγενής avatar
      Ο Ιθαγενής @ Agrofylakas 02/10/2011 15:39:01

      ...έτσι για που λέν και στο χωριό.

      Αλλά άλλοι δεν ακούνε άλλοι δεν θέλουν να ακούν και μετά φταίνε τα έρμα που δεν .... πείθονται....

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ο Ιθαγενής 02/10/2011 19:56:07

     Σίγουρα δεν αρκεί και σίγουρα δεν λέω αυθτό. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να γράφω για την ανάγκη συγκρότησης ενός "πολιτικού στρατού" πάνω σε ιδεολογική βάση. Πιστεύω πρωτίστως στους Αρχηγούς ως δημιουργούς της Ιστορίας. Όμως και οι Αρχηγοί χδρειάζονται πολιτικά;, ιδεολογικά μετόπισθεν, βάσεις εξορμήσεως. ΟΙ Μακλεδόνες δεν θα ήταν τίποτε χωρίς τον Αλέξανδρο αλλά κι ο Αλέξανδρος δεν θα είχε καν βρέξει τα πόδια του στο Γρανικό αν δεν είχε τους Μακεδόνες του.
     Σκέψου όμως που ήμασταν στις 29/11/2009 και που είμαστε σήμερα. Πόσα έγιναν, πόσα άλλαξαν και σε πόσο δύσκολες και λεπτές συνθήκες, με πόσους κινδ΄ύνους και πόσους εχθρούς να καραδοικούν. Σκέψου...

 5. decodex avatar
  decodex 02/10/2011 07:44:18

  Δεν διακρινω εως τωρα καμμια ενδειξη διωγμου...αντιθετως θα ελεγα.
  1. Επιστολες προς ΔΝΤ - ποιο ειναι το περιεχομενο τους;
  2. Χαρατσια - ποια η μελλοντικη σταση της ΝΔ;
  3. Επιτελειο - θα απαλλαγουμε ποτε απο τους ηδη δοκιμασμενους και αποτυχημενους;
  4. ΤΤ - CDS - ΕΛΣΤΑΤ - Τ+10 - κλπ
  5. Βουλη : μονο ο Τσιπρας φωναζει και ακουγεται.
  6. Γιατι η εμμονη με τη συμφωνια της 21ης Ιουλιου; Ισχυει/δεν ισχυει; Ο κοσμος εχει μια θολουρα που του εχουν δημιουργησει οι "επι χρημασοι" ντελαληδες. Κανεις δεν γνωριζει τι ακριβως εχει συμφωνηθει και τι γινεται.
  7. Ο κοσμος ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΑΙ εσκεμμενα και κανεις δεν του εξηγει τι συμβαινει πραγματικα. Θα το κανει η αντιπολιτευση η οχι; Γιατι με αποσπασματικες δηλωσεις και δελτια δεν...
  Ο Λαος ειναι οργισμενος και η οργη του δεν ειναι συντεταγμενη...ακουμπαει ΟΛΟΥΣ!

 6. Expatriate avatar
  Expatriate 02/10/2011 07:54:09

  Φαηλο,
  Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω μαζι σου περισσοτερο, σωστες οι επισημανσεις σου για τον Αντωνη και για την πορεια και το ηθος του ανδρος. Πρεπει ομως να καποια στιγμη να ξεκαθαρισεις με ποια ομαδα θα κυβερνησει ο Αντωνης. Πες μου αν σοβαρα πιστευεις οτι μπορει να τραβηξει την χωρα μπροστα με τυπους σαν τον Πανο, Αρη, Αβραμοπουλο, Μιλτιαδη και τα λοιπα μπουμπουκια. Και επιτελους τι παραξενες θεσεις υιοθετει το κομμα τελευταια? Εχουμε καταλαβει στην Ν.Δ οτι το προβλημα δεν ειναι ο Αντωνης αλλα η ηγετικη ομαδα? Πιστευεις πραγματικα οτι ο κοσμος θα εμπιστευθει την τυχη της πατριδας, σ'αυτην την δυσκολη στιγμη, σε ντιντιδες, τεμπεληδες, χαραμοφαιδες και ξεπεσμενους αγγελους?

  • kostas avatar
   kostas @ Expatriate 02/10/2011 08:51:59

   Αγαπητε... θα βοηθουσε στα γραφομενα σου αν ησουν σαφεστερος στο Πανος.
   Γιατι ξερω δυο .Ο ενας οταν ενωσει τα ποδια του ειναι σαν λαμπαδα,,,
   του αλλου δεν δεν κλεινουν γιατι αναμεσα στα ποδια του εχει καμια 50ρια κιλα απο αυτα που καποιοι τα λενε και ουμπαλα !!
   Ετσι για να ευθυμισουμε λιγο ( ελπιζω να μην ηταν αστοχη η παρεμβαση)

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Expatriate 02/10/2011 09:35:23

   Θα σας το ξεκαθαρίσει ο ίδιος όταν έρθει η ώρα. Ας αφήσουμε στον Αντώνη το έτσι κι αλλιώς συνταγματικό του δικαίωμα να σχηματίσει την κυβέρνηση του. Το ωραίο πάντως είναι ότι σιγά - σιγά όλοι δεν συζητούν πια για το αν θα κυβερνήσει αλλά για το με ποιους και πως!

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2011 15:44:25

    Γιατί λοιπόν να μην καταρτίσει η βάση τον κατάλογο των υποψηφίων ...όπως και τον ίδιο επέλεξε;

    Γιατί αν θα κυβερνήσει έχει αρχίσει να ενδιαφέρει υιούς και θυγατέρες που θέλουν να πιάσουν στασίδι εμένα με νοιάζει:

    ΠΩΣ και για ΠΟΣΟ θα κυβερνήσει...

    • sofia avatar
     sofia @ Ο Ιθαγενής 04/10/2011 05:51:16

     ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΕΔΩ ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ. ΕΧΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Ο Λ Ο Κ Λ Η Ρ Η Σ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΕΛΙΚΑ? ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΤΙΝΕΣ", "ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΕΣ", "ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ"? ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ. ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ. ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΓΙΑ 4η ΦΟΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ 1ος ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ -ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ- ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΜΟΓΙΟ (ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ). ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΙ? ΜΑ, Η ΒΑΣΗ ΦΥΣΙΚΑ! ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΣΑΕΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ, ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ.

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/10/2011 08:13:30

  "Πιστεύει κανείς πως θα ήταν δύσκολο για τον Αντώνη Σαμαρά, μ’ ένα διάγγελμα να κατεβάσει αύριο κιόλας 500.000 Έλληνες στο Σύνταγμα; Και μετά τι; Θα στήσουμε οδοφράγματα"

  Εάν τους κατεβάσει, έτσι για χαβαλέ και εκτόνωση, φυσικά θα είναι ατελέσφορο. Εάν τους κατεβάσει με συγκεκριμένο μήνυμα, με συγκεκριμένες παραδοχές, με συγκεκριμένες προτάσεις, και πάντα για την καθολική αποδοχή και έγκριση, κάτι γίνεται.

  Εάν τους κατεβάσει με μόνο τον υπαινιγμό ότι "αποκλείεται η ΝΔ να είναι χειρότερη από το Πασόκ και ψηφίστε ΝΔ", χμμμ.... και συγγνώμη εάν το υπεραπλοποιώ.

  • Απηυδισμένος avatar
   Απηυδισμένος @ archaeopteryx 02/10/2011 11:13:59

   πχ δεν είχε γίνει το μεγάλο συλλαλητήριο για τα Σκόπια που ανέτρεψε τους σχεδιασμούς πολλών;

   Φαήλος δεν μπορεί να οργανώσει ένα συλλαλητήριο τώρα η ΝΔ; ειρηνικό αλλά μαζικό;

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Απηυδισμένος 02/10/2011 20:23:14

    Θα κάνει, σίγουρα, συγκεντρώσεις, ομιλίες, κινητοποιήσεις μεγαλειώδεις και δυναμικές. Ξαναλέω πως δεν αναφέρομαι σσε αυτό αλλά στο αίτημα ορισμένων φίλων για εκστρατεία ανατροπής της κυβέρνησης δια του πεζοδρομίου, μια παρατεταμένη εκστρατεία "ανένδοτου" με ότι αυτό συνεπάγεται, όταν έχεις απέναντι σου ένα αδίστακτο "βαθύ ΠΑΣΟΚ" και το παρακράτος των Εξαρχείων.

 8. Πέτρος.Μ avatar
  Πέτρος.Μ 02/10/2011 08:13:34

  Φαήλο , το άρθρο σου είναι και σαφές και εύστοχο στις επισημάνσεις του.
  Συμφωνούμε , θα ήταν αυτοκτονικό , για την πατρίδα πρωτίστως ,να καλέσει ο ΑΣ σε κεντροδεξιά έφοδο στα πράσινα χειμερινά ανάκτορα.
  Θα μπορούσε όμως συντεταγμένα να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα κεντρικών ομιλιών με αίτημα εκλογές εδώ και τώρα.

  Δεν προέρχομαι από την κεντροδεξιά , γράφτηκα μέλος και ψήφισα τον Αντώνη, πίστευα και πιστεύω ακράδαντα ότι είναι ότι πιο καθαρό πολιτικά διαθέτει αυτή την στιγμή η χώρα.
  Είχα και έχω πλήρη και σαφή συνείδηση του τι θα σήμαινε για την πατρίδα ένα ''θεσμικό'' δίδυμο ΓΑΠ-Θυγατέρας.
  Κατόπιν των παραπάνω μερικές καλόπιστες παρατηρήσεις - ενστάσεις στο κειμενό σου.

  1. Το κέλυφος της δυσπιστίας στην κοινωνία ενισχύεται αντί να διαρρηγνύεται από το γεγονός ότι ο κόσμος νιώθει πολιτικά απροστάτευτος βιώνοντας την μεγαλύτερη αντιδημοκρατική εκτροπή τουλάχιστον από το '74.
  2.Υπάρχει όριο στις επιλογές μιας κυβέρνησης που θα δικαιολογούσε αίτημα άμεσης ανατροπής της;
  Αν ισχύουν ''όσα βλέπουμε κι υποψιαζόμαστε ότι έγιναν'', πως αντιμετωπίζεις μια προσχεδιασμένη παράδοση της πατριδας σου;
  3. Ο ΑΣ ελπίζω να γνωρίζει ότι ''παρακολουθείται'' σήμερα από τμήματα της κοινωνίας πολύ ευρύτερα του στενού κεντροδεξιού χώρου.
  Η νέα μεταπολίτευση στην κοινωνία ήδη ξεκίνησε.
  4 Δεν ξέρω αν το πεζοδρόμιο έδωσε ποτέ λύση.
  Γνωρίζω όμως ότι η συντεταγμένη ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα αλλάζει συσχετισμούς.Γι αυτό και την φοβούνται
  Η άποψη μου είναι ότι αν η μάχη δοθεί μόνο ''θεσμικά'', με τον λαό φοβισμένο και στην γωνία , το πλεονέκτημα το έχουν οι μηχανισμοί.
  5. Η ανανέωση της κοινοβουλευτικής ομάδας πόσο ασφαλές είναι να ανατεθεί κατά 100% στην υπαρκτή βάση της ΝΔ;
  Μπορεί να κάνει σωστή επιλογή για 150 βουλευτές αλλά 5-10 να ξεφύγουν, αρκούν .

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Πέτρος.Μ 02/10/2011 09:40:27

   Η κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής του τακτικής και ομιλίες όπως αυτές που λες σίγουρα θα γίνουν. Για να μην παρεξηγούμαι, αυτό που λέω απλά δεν είναι να μην κάνει σκληρή αντιπολίτευση, αναφέρομαι στην επιπολαιότητα και το επικίνδυνο μιας επιλογής που θα οδηγούασε σε χαοτική κατάσταση στους δρόμους, στυην κοινωνία. Αυτό έτσι κι αλλιώς μπορεί, δυστρυχώς, να γίνει, όχι όμως να το προκαλέσουμε εμείς.
   Η ιδεοληπτική παρ΄πεα; δεν λέζχει τσίπα, δεν θα την φοβίσει απλά ένα πλήθος. Την φοβίζει μια σταθερή και δυνατή αντιπολίτευση που δικαιώνεται και που θα τους κάτσει στο σκαμνί.

   • Πέτρος.Μ avatar
    Πέτρος.Μ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2011 11:41:36

    Ok Φαήλο.
    Να το πω αλλιώς .
    Υπάρχει διάχυτη η αίσθηση στην κοινωνία ότι απέναντι στην πιο επικίνδυνη, αναποτελεσματική και έξωθεν καθοδηγούμενη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης
    η αντιπολίτευση συμπεριφέρεται υπέρ του δεόντως θεσμικά και σαλονάτα.
    Το δεχεσαι αυτό;

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Πέτρος.Μ 02/10/2011 20:27:12

     Ο Αντώνης δψεν κάνει "σαλονάτη" αντιπολίτευση. Θα; έλεγα, κομψά, πως θα πρέπει μερικοί να τσακιστούν να πάρουν τα πόδια τους και να ακολουθήσουν το βήμα του και να μην τους ενδιαφέρει τι θα γράψει πχ η "Καθημερινή". Διπλωμάτης, ε;

   • agitatoras avatar
    agitatoras @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2011 18:05:41

    ΕΑΝ "ΠΕΘΑΝΟΥΝ" ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ; ΙΣΩΣ ΤΟΥΣ "ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ" (ΛΑΘΡΟΟΡΚ)

 9. kostas avatar
  kostas 02/10/2011 08:41:08

  Επειδη το αρθρο σου πιστευω πως απευθυνεται και σε μενα ....!Κατ αρχην, συμφονω !! και σου λεω ο,τι εχεις δικιο !! Μεχρι εδω καλα .
  Να περιμενω τι ? ποτε θα ωριμασει το φρουτο να πεσει μονο του ?????
  Δεν θα πεσει !
  Και θα σου πω γιατι δεν θα πεσει.
  Διοτι κατι ηληθιοι σαν και μενα θα ξαναπατησουν την πεπονοφλουδα
  του σοσιαλισμου ,δεν υπαρχει πολιτικη παιδεια στην Ελλαδα. Φροντισαν για αυτο στο παρελθον οποτε δεν ελπιζω στην ωριμοτητα του Νεοελληνα.

  Υπαρχει καλλιεργημενο το παρασιτο σε διπλανα χωραφια που μολυνθηκαν τα ακρα και σιγα σιγα μας προεκυψε το Πασοκ σαν υβριδιο που δεν ξερει τι πρεσβεβει.
  Μαζεμενα ετροκλητα τσογλανια με καθε λογης συμφεροντα.

  Βλεπε εμπορο αυτοκινητων στην συμπροτευουσα........γαβγιξε το πεκινουα και μετα το μασαζ (ανανεωση του στολου των βολευτων) εκατσε και λουφαξε!!
  Και ποσοι τετοιοι αλλοι.
  Νομιζω οτι στα 50 μου πιαστηκα κοτσος ...γιατι .?Διοτι λειπει πολιτικη παιδεια γενικως απο τον ελληνα , δυστυχως και απο μενα .

  Αγαπητε Φαήλο,δυστυχως κατι πρεπει να γινει,,,,,, χθες.
  Καθε μερα που μενουν στην κυβερνηση κανουν κακο στον τοπο και στα παιδια μου ,εγω επρεπε να τιμωρηθω !! αλλα τα παιδια τα δικα μου(3 τον αριθμο) και του κοσμακη τι στο καλο φταινε !!!!!!!!!!
  Θα φυγουν στην Αυστραλια μεταναστες ....? και ποιοι θα μεινουν ?? οι λαθρομεταναστες Αλβανοι ,Πακιστανοι και αλλοι ??
  Δεν ονοιρευτηκα ετσι τον τοπο μου .
  Δεν παει αλλο ! Μια και στην δημοκρατια δεν υπαρχουν αδιεξοδα.....γιατι να υπαρχουν στηνΝεα Δημοκατια ??
  Γρεμιστε τους !

  ΥΓ
  Τωρα στα 52 - καποια σιγμη θα το τελειωσω το αρθρο - Ο Ρ Κ Ι Ζ Ω Μ Α Ι ο,τι δεν θα ξανασκευτω Αριστερα !!!!! οχι να ψηφισω !

 10. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 02/10/2011 08:47:52

  Φαηλο ξέρεις πόσο σε εκτιμώ και πόσο συμμερίζομαι τις απόψεις σου, αλλά συντεταγμένη απελπισία δεν υπάρχει, όπως καταλαβαίνετε σε λίγο καιρό η κατάσταση θα αγριέψει κατά πολύ,
  εγώ κατανοώ το γιατί το κόμμα δε θέλει να κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους εξάλλου δεν είναι καιρός να ανοίγουμε νέα μονοπάτια αλλά είναι η πρώτη φορά στην ιστορία μας, από όσο εγώ θυμάμαι, που θύμα του συστήματος είναι η λεγόμενη μεσαία, αστική τάξη, η ραχοκοκκαλιά της Ελλάδας και του κόμματος, και αυτή θέλετε δε θέλετε έχει ήδη το ένα πόδι στο δρόμο γιατί είναι σε κατάσταση απελπισίας.Παλεύει να σώσει τα προσχήματα
  εντάξει το ξέρω πως δεν έχουμε παράδοση σε αυτά αλλά ούτε και αυτά που ζούμε είναι παραδοσιακά.
  όσο για το πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα θα δημιουργηθεί όταν καταλάβει ο κόσμος την διαφοροποίηση και μέχρι τώρα , πάρα τη σωστή στάση Σαμαρά δεν την έχει αφομοιώσει, και έτσι( με ήπιους τόνους) δεν πρόκειται να το κάνει,
  θέλει προσοχή σε καμία περίπτωση δε πρέπει ο λαός να μας ξεπεράσει, εξάλλου το έχουμε τονίσει επανειλημμένα εδώ ο λαός έχε ανάγκη από ΗΓΕΤΕς

  • Απηυδισμένος avatar
   Απηυδισμένος @ βουλα ελευθεριαδου 02/10/2011 11:11:42

   !!!!!
   Συντεταγμένη απογοήτευση
   Συντεταγμένο άραγμα στις πολυθρόνες
   Συντεταγμένη λοβοτομή

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ βουλα ελευθεριαδου 02/10/2011 20:33:27

   Μα Βούλα μου, δεν μιάω για συντεταγμένη υπομονή, απελπισία κλπ. Μιλάω για ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ και μεθοδική προσπάθεια, μέσα από τους θεσμούς. Μα η αντιπολίτευση και στο δρόμο είναι θεσμικά κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα. Άπλά επισημαίνω πως όλα αυτά πρέπει να κατατείνουν σε ένα πράγμα: ΕΚΛΟΓΕΣ. Έτσι αλλάζουν οι κυβερνήσςεις. ΔΕν θα σπείρουμε ε4μείς την αναρχία, δεν θα κάνουμε χειρότερο "μπορντέλο" το κέντρο της Αθήνας, απ' ότι ήδη είναι. Ήδη κλείνουν μαγαζιά, δεν θα κλείσουμε εμείς κι άλλα. Και συγκεντρώσεις θα γίνουν κι ομιλίες κι όλα. Όχι όμως οτιδήποτε θα λειτουργούσε ως άλλοοθι στο ΠΑΣΟΚ για να φορτώσει στον Σαμαρά τα αίσχη που κάνει και την πιθανή, δυστυχώς, κατάρρευση. Δεν θα προβοκάρουμε τον εαυτό μας!

 11. τσωφλι πασατεμπου avatar
  τσωφλι πασατεμπου 02/10/2011 08:55:34

  Φαηλο, το ερωτημα οσο και να ξορκιζεται θα ερχεται και θα επανερχεται, σαν το πτωμα που πετιεται στο ποταμι: ποιος εχει την ευθυνη της ανανεωσης - η για να το πουμε αλλοιως: γιατι πρεπει να βγαλω εγω μονος μου τα σαπια φασολια απο τη φασουλαδα; Γιατι μου τα σερβιρεις μαζι με τα καλα, ρε Μαγειρα; Και να μου λες οτι ΕΓΩ μονο θα εχω την ευθυνη αν δηλητηριαστω !

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ τσωφλι πασατεμπου 02/10/2011 20:43:08

   Ο Σαμαράς την έχει. Ο Σαμαράς που άντεξε δίωρο σφυροκόπημα της Μέρκελ και μετά σηκώθηκε και΄υπερασπίστηκε ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΟΣ το εθνικό συμφέρον, δεν κάμφθηκε, δεν μάσησε. Ποιός άλολος το έχει κάνει αυτό; Άυτό να θυμάσαι κι ας μην σ' αρέσουν πέντε ή δέκα από τους 1200 που χρησιμοποιεί. Ε, ναι, δεν έχει το αλάθητο, θα κάνει και λάθη αλλά είναι αυτός που είπε ΟΧΙ κι έχει πει κι άλλα ΟΧΙ στυην ζωή του και τα πλήρωσε. Και τα είπε για σένα, για μένα, για όλους μας. Να τον στηρίξουμε πρέπει. Να μην είναι μόνος. Δεν θα είναι όλα τέλεια αλλά εγώ θέλω για Πρωθυπουργό της Πατρίδας μου αυτόν που είπε για τον τούρκο πρόξενο απελαύνοντας τον "αυτός να μην ξημερ΄ώσει στην Ελλάδα", αυτόν που έκανε τον Ντε Μικέλις να ωρύεται αποκαλώντας τον "πειρατή" για το σθένος με το οποίο προωθούσε τα ελληνικά συμφέροντα, αυτόν που ξέσκισες το "σόϊ", ρε φίλε, που δεν θα τον δεις ποτ΄λε στυα κότερα και τους προθαλάμους του. Αυτόν που κοιτούσε τήν Πόλη και την θάλασσα του Μαρμαρά και είπε φωναχτά μπροστά στον εμβρόντητο Γιλμάζ "Α, ρε Ελλαδάρα"! Αυτόν θέλω. Σίγουρα δεν θια μου αρέσουν κάποιων οι φάτσες, σίηγουρα θα επιλέξει ορισμένους, ενώ θα προτιμώ κάποιους άλλους αλλά μ' ενδιαφέρεει να ξέρω ότι στο Μαξίμου θα είναι ένας Έλληνας που δεν θα αισθάνεται κανένα δέος για ΄καμμία Μέρκελ, κανένα ΕΛΚ, κανένα μπετατζή εκδότη.

   • Lampros avatar
    Lampros @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/10/2011 13:42:12

    Στην αναρτηση σου αυτή εχεις κάνει ένα σωρο αναγραμματισμούς. (πχ "ξημερ΄ώσει , ποτ΄λε στυα κότερα"...) αυτό δίχνει πως γραφείς με πάθος και τον πιστεύεις.... και εγώ, Φαηλο, όμως εχουμε απογοητευτει πολλάκις ως λαός και δικαιολογείται νομίζω ο Σαμαρας να κριθεί αυστηρότερα.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Lampros 03/10/2011 14:18:15

     ΓΣυγγνώμη αλλά ναι, γράσφω κατά ριπάς. Ας φτάσει εκεί που πρέπει και θα τον κρίνουμε. Όχι όμως να ζητάμε να αυτοπυροβοληθεί στο όνομα του εδώ και τώρα όλα.

 12. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 02/10/2011 08:55:35

  Εκπληκτική περιγραφή των ''άλλων''..η έκφραση ''παρενδυτικοί δημοκράτες'' εμπνευσμένη! Όμως...Τα διττά μηνύματα από τη ΝΔ δε βοηθούν, αντίθετα, προσφέρουν τροφή για να τους αποδοθεί ο χαρακτηρισμός της ομοιότητας.

 13. Αμυδρός avatar
  Αμυδρός 02/10/2011 09:00:03

  Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί σαν συμμορία, όλοι μαζί παλεύουν για την εξουσία. Μπορεί να τρώγονται, άλλα όταν κάποιος τους απειλεί συσπειρώνονται και του ορμάνε. Στη ΝΔ έχουμε βασιλιάδες και πρίγκιπες που περιμένουν ελέω Θεού να κυβερνήσουν. Βασιλιάς είναι ο εκάστοτε αρχηγός και πρίγκιπες οι λοιποί. Βάζουν λοιπόν οι πρίγκιπες το βασιλιά στην πρώτη γραμμή για να πολεμήσει για λογαριασμό τους (βλέπε Καραμανλής, Σαμαράς) και αυτοί απολαμβάνουν το τσάι στο φέουδο τους ασχολούμενοι με υψηλή πολιτική. Οπότε περιλαμβάνει η συμμορία του ΠΑΣΟΚ τον βασιλιά και ελλείψει σωματοφυλάκων, τον κάνει με τα κρεμμυδάκια (βλέπε Καραμανλής). Αν η ΝΔ δεν γίνει ομάδα, δεν ξεφορτωθεί τους πρίγκιπες, πολύ φοβάμαι ότι θα αποτελέσει άλλη μια θλιβερή παρένθεση στη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και μην αυταπατάστε, το ΠΑΣΟΚ ακριβώς επειδή είναι συμμορία μπορεί να αναγεννάτε από τις στάχτες του. Και τους δον Κορλεόνε τους αντιμετωπίζεις με δύο τρόπους, ηλεκτρική καρέκλα ή ισόβια.

  Και θα ήθελα, αν είναι δυνατόν, μια διευκρίνηση:
  Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μιλάνε για εργασιακή εφεδρεία. Το ΠΑΣΟΚ λέει για ένα χρόνο και μετά απόλυση, η ΝΔ λέει για τουλάχιστον 3 χρόνια και μετά βλέπουμε. Έχουμε λοιπόν κάποιον που είναι 42 χρονών με 1500 ευρώ μισθό, από τα οποία τα 1000 είναι ο βασικός μισθός. Αν τον βγάλει το ΠΑΣΟΚ στην εφεδρεία και μετά τον απολύσει, θα παίρνει για 1 χρόνο 600 ευρώ και μέχρι την απόλυση θα τους ταράξει στις μηνύσεις και τις αποζημιώσεις (τις οποίες όπως φαίνεται θα κληθεί να τις πληρώσει η ΝΔ, που αν δεν το κάνει θα βοηθήσει στην αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ). Αν τον βγάλει η ΝΔ στην εφεδρεία θα παίρνει 600 ευρώ για 3 χρόνια και μετά βλέπουμε (στο ενδιάμεσο μηνύσεις για αποζημιώσεις και μαντέψτε ποιοι θα είναι οι συνήγοροι του). Οπότε ο φίλος μας έχει να διαλέξει ποιος θα τον στείλει στα τάρταρα, το ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, με τα ίδια αδιαφανή κριτήρια (εκτός αν η ΝΔ έχει βγάλει κριτήρια (όχι τις εξυπνάδες για το πόσες φορές θα βγει κάποιος στην εφεδρεία αναλόγως της ηλικίας) και δεν τα έχω διαβάσει).

  • Lampros avatar
   Lampros @ Αμυδρός 03/10/2011 13:43:22

   +100000000000

 14. Κριός ο Πολιορκητικός avatar
  Κριός ο Πολιορκητικός 02/10/2011 09:27:14

  Φαήλο καλημέρα,
  Για μια ακόμη φορά διάβασα με ενδιαφέον τις απόψεις σου, όμως:

  α) Ο κόσμος ΔΕΝ παίρνει Ξεκάθαρο και Απλό Μήνυμα (μην αναφέρω παραδείγματα θα κουράσω...).

  β) Όπου αυτό το Μήνυμα υπάρχει φροντίζουν τα γνωστά υπολείμματα του παρελθόντος να το στρεβλώνουν.

  γ) Ο (όχι αθώος) λαός είναι μοιρασμένος και σοκαρισμένος (ασχέτου κομματικής προέλευσης).
  Άλλοι πιστεύουν ότι ΟΛΑ ήταν καλά μέχρι σήμερα. Ποιοι είναι αυτοί; Οι ρουσφετολόγοι, τα λαμόγια, οι κομματάνθρωποι. Τους θέλει αυτούς η ΝΔ του Αντώνη; Όχι. Αυτοί όμως κυκλοφορούν ακόμη στα κέντρα αποφάσεων και τα γραφεία βουλευτών εν ενεργεία και εκκολαπτόμενων...
  Οι άλλη μερίδα πιστεύει ότι ΟΛΑ πρέπει να αλλάξουν. Πίστεψε στον Αντώνη. Στήθηκε στις ουρές για να ψηφίσει τον Νοέμβρη του 2009 και αντ αυτού αντί να βρεθεί και να αξιοποιηθεί παρακολουθεί το παραπάνω συνάφι παρατρεχάμενων να απαξιώνει κάθε δυνατότητα που του δίνει ο Λόγος και η παρουσία του Αντώνη.

  δ) Δυστυχώς έφτασε η στιγμή που η ΝΔ πρέπει να απαντήσει σε ένα κρίσιμο ερώτημα σκληρό και αμείλικτο: Μέ βάση όλα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση (θα το πω με ΤΑΚΤ) που διασφάλισε στο έπακρο τα συμφέροντα της χωρας; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
  Επειδή ο κόσμος έχει απάντηση στο ερώτημα φοβάμαι ότι σύντομα (αν όχι άμεσα) θα βρεθεί στον δρόμο έτοιμος να μπει στα Πράσινα Ανάκτορα να ρίξει τους φαύλους. Το θέμα είναι αν θα υπάρχει Αρχηγός.

  Την καλημέρα μου

 15. κράτιστος avatar
  κράτιστος 02/10/2011 09:28:18

  α)"κόκκινος" Πάνος
  β)"ωραίος" Άρης
  γ)"παραγωγικός" Αβραμό
  δ) "σοφός" Πάκης
  ......................Μανώλης,Μηταράκης,Σταϊκούρας,Μαρκόπουλος,Χατηδ(γ)άκης,............................ και δεν τελειώνουν τα φρούτα


  ΥΓ. ξέχασα και τον κακομοίρη τον Μαργαρίτη τον Τζήμα

  α ρε Σαμαρά που έχεις μπλέξει!!!!!!!

 16. Pileas avatar
  Pileas 02/10/2011 09:34:11

  Αν σε μια στιγμή που τα παντα καταρρέουν, τα παιδιά μας φεύγουν από την πατρίδα και η χώρα έχει μπει στο γύψο για άλλη μια φορά το επιχείρημα 'τι να κάνει ο Αντώνης. Να κατεβάσει 500 χιλιάδες κόσμου στο Σύνταγμα' ηχεί ως πολιτικώς ορθό τότε μάλλον έχουμε πάρει όντως τη ζωή μας λάθος...

  Κάθε ημέρα που καθυστερεί ο Αντώνης, κάθε ημέρα, ανεβαίνει το ποσοστό της Δημ.Αρ. που σε συνδιασμό με το 20% που θα ψηφίσουν στο τέλος Πασοκ θα σχηματίσουν μια ωραία κυβέρνηση συνεργασίας ΜΟΥΡΛΙΑ με ολίγη από ακροδεξιά του γνωστού ιμπρεσάριου της πολιτικής ζωής του τόπου.

  Τέλος, αυτό που λες με το τι να κάνει ο Αντώνης το είπε και ο Καραμανλής το 2000 όταν ψήφισαν και τα δέντρα της αλλοδαπής. Ακριβώς το ίδιο επιχείρημα είχε...Εκεί φτάσαμε λοιπόν μετά από τόσες χιλιάδες που στήθηκαν στις ουρές για να εκλεγεί ο Αντώνης και να αποκτήσει ξανά αυτή η δόλια πατρίδα όραμα;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Pileas 02/10/2011 09:57:53

   Αγαπητέ, το θέμα μου είναι πολύ συγκεκριμένο. Αναφέρομαι στην θέση ορισμένων φίλων να ξεκινήσει ο Αντώνης ένα είδος ανένδοτου με καθημερινό πεζοδρόμιο, με στόχο να ανατραπεί η κυβέρνηση με διαδηλώσεις. Φυσικά και θα γίνουν μαχητικές ομιλίες, συγκεντρώσεις κλπ. Με εκλογές θα φύγουν. Έχει κανείς αντίρρηση; Βλέπει κανείς αντάρτικο κλπ;
   Θυμήσου πως ήταν το κόμμα με Ντόρα κλπ. Σκέψου πόσες νάρκες έπρεπε να αποφύγει, πόσο προσεκτικά απέφυγε την εσωστρέφεια που κάποιοι ήθελαν στο όνομα της "καθαρότητας" κι όλα αυτά χωρίς να νοθεύει τις θέσεις του. Πηλέα, ο Αρχηγός της Κεντροδεξιάς καταψήφισε το Μηνμόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, καταψήφισε τοι λαθρονόμο και δεσμεύτηκε ότι θα τον καταργήσει, μιλάει για Εθνικό Κράτος, δεσμεύτηκε για την διακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ, προτείνει λύση για την οικονομία που σιγά - σιγά αναγνωρίζουν όλη την ορθότητα της. Επίμονα, κόντρα σε όλες τις πιέσεις. Φίλε μου, θέλουμε Πρωθυπουργό που κάποτε ως ΥΠΕΞ, με το σθένος που υπερασπιζόταν τις ελληνικές θέσεις έκανε τον Ιταλό ΥΠΕΞ, τον Ντε Μικέλις, να ωρύεται αποκαλώντας τον "πειρατή". Δέαν θα προσφέρουμε άλλοθι σε αυτούς τους γελοίους. Κι όταν μπει στο ΜΑξίμου "κανείς σας δεν φαντάζετυαι αυτό που θα 'ρθει"...

   • gf-dmp avatar
    gf-dmp @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2011 14:02:30

    "Βλέπει κανείς αντάρτικο κλπ;"
    Την άποψή μου μπορείς να την δεις σε πρόσφατο σχόλιό μου (http://www.antinews.gr/2011/10/01/125169/#comment-810303) σε άρθρο του ierofantis.
    Δεν μιλάω για "πράσινα ανάκτορα", μιλάω για επιβίωση.
    Δεν μιλάω για "αντάρτικο" που θα φέρει την ΝΔ στην εξουσία, μιλάω για πλιάτσικο και εκδίκηση.
    Ξέρω ότι οι κουβέντες σε μεγάλη κλίμακα (Ιστορία, Έθνος, Λαός, Κράτος, Κυβέρνηση, Κόμμα), έχουν κάτι το μεγαλοπρεπές. Ενθουσιάζουν. Συγκινούν.
    Είναι όμως πολυτέλεια. Δεν απαντούν στο τι θα κάνει κάποιος ένα μήνα μετά την απόλυσή του. Οι λογαριασμοί του θα τρέχουν και αυτός θα έχει μείνει χωρίς εισόδημα. Λέξεις όπως "υπομονή", "συντεταγμένα", "θεσμοί", "υπευθυνότητα" κλπ. δεν πληρώνουν υποχρεώσεις.
    Ρωτώ λοιπόν:
    Τι νομίζεις λοιπόν ότι θα κάνει μετά την απόλυσή του ο κάθε (πρώην νοικοκύρης και νυν) κακομοίρης?
    Με τον ρυθμό που προχωρά η καταστροφή μας, πόσο χρόνο έχει η ΝΔ για να αντιδράσει?

 17. Krax avatar
  Krax 02/10/2011 09:35:19

  Παλαιότερα διακριτικά, τώρα και από την δεκαετία του '90 φανερά (προκλητικά), η εξουσία εναλλάσσεται με την μέθοδο του ώριμου "σάπιου" φρούτου.
  Αναλυτικά.
  Ο εντεταλμένος υπάλληλος,κατά κόσμον "ο ηγέτης", περιμένει κάτω από το δένδρο (παναμερικάνα) με τους καρπούς της εξουσίας, να πέσει και να πιάσει τον καρπό του, όταν αυτός σαπίσει.
  Ο ηγέτης είναι πάντα κατ' επιλογήν αδύναμος και ανίκανος να κουνήσει το δένδρο να πέσει ο καρπός του βρώσιμος, δεν τον ενδιαφέρει αν βρωμίσει με τα ζουμιά του σάπιου φρούτου της εξουσίας, του αρκεί μόνο που θα πέσει πάνω του και θα το πιάσει.

 18. ΓΙΑΝΝΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΑ 02/10/2011 09:38:11

  Φαήλο,
  συμφωνώ σε όσα εκθέτεις στο άρθρο σου.
  Θέλω όμως να συμπληρώσω και μια δική μου υπόθεση εργασίας ως απάντηση καλοπροαίρετη σε όλη την παρέα του antinews.
  Μας περνάει από το μυαλό ότι ίσως ο Σαμαράς κυβερνήσει ως Πούτιν, συγκεντρωτικά δηλαδή, αφού γνωρίζει τι παίζει μέσα στο κόμμα.
  Προσωπικά, μακάρι να το πράξει.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΓΙΑΝΝΑ 02/10/2011 10:00:02

   Εγώ έτσι κι αλλιώς πιστεύω στις Ιδέες και στους Αρχηγύς. Το 'παμε, "η καμήλα είναι ένα λκαθαρόαιμο άσλογο κούρσας που το έφτιαξε μια επιτροπή"...

  • kostas avatar
   kostas @ ΓΙΑΝΝΑ 02/10/2011 12:39:39

   Μονο ενας σαν τον Πουτιν θα μας σωσει.
   Αλλα θελει κ@κ@λα !!!

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ kostas 03/10/2011 08:21:51

    Ο Πούτιν όμως κινήθηκε μεθοδικά και ήρεμα μέχρι να καταλάβει την εξουσία, δεν άρχισε τα δενπληρωνίστικα και τα ψευτοεκβιαστικά καραγκιοζιλίκια που πολλοί εδώ έχουν την ονείρωξη να κάνει ο Σαμαράς.

 19. φωνη avatar
  φωνη 02/10/2011 09:51:42

  Συμφωνώ με τη συλλογιστική του άρθρου. Αυτά που λέει είναι λογικά.

  Θέλω να σας πω ότι η κοινωνία άργησε να καταλάβει το τι συμβαίνει στη χώρα. Δημοσκοπικά (όσο αξιόπιστο ήταν) βλέπαμε τον Παπανδρέου να παρουσιάζεται ως καταλληλότερος Πρωθυπουργός μέχρι πρόσφατα, τον Ιούνιο πολλοί θεωρούσαν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει μετά τον ανασχηματισμό και την παρουσία Βενιζέλου και κορυφώθηκε η διαμαρτυρία στην αρχή του καλοκαιρίου με τα γεγονότα του Συντάγματος. Από εκεί και πέρα η κοινωνία έφυγε διακοπές, παρά την τραγική κατάσταση που τώρα όλοι συνειδητοποιούμε. Είναι ένας μήνας, ο Σεπτέμβριος, που ο πολύς κόσμος άρχισε να νιώθει τόσο ασφυκτικά.

  Δεν αρκεί, πάντως, να αγανακτούμε με αυτό που πρέπει να φύγει. Πρέπει να πιστέψουμε και σε αυτό που πρόκειται να έρθει. Και η πίστη σε αυτό που θα έρθει ωθεί το παλιό να φύγει, όχι μόνο η αγανάκτηση, γιατί τότε η διαμαρτυρία γίνεται πολιτική διεκδίκηση. Παρατηρώ, ότι πολλοί άνθρωποι στην κοινωνία που είναι οι πρώτοι που φωνάζουν για να φύγει το ΠΑΣΟΚ, είναι και οι πρώτοι που αμφισβητούν το Σαμαρά. Τότε γιατί φωνάζουν να φύγει το ΠΑΣΟΚ αν δεν συμφωνούν με αυτό που θα έρθει; Αν δεν πιστεύουν στην πολιτική που πρόκειται να έρθει τότε, γιατί τρελένονται να φύγει το ΠΑΣΟΚ; Ποιο είναι το πολιτικό ζητούμενο της κοινωνίας;

  Μερικών η εμπιστοσύνη κλονίζεται, γιατί βλέπουν πρόσωπα του παρελθόντος και φοβούνται μη δουν μια από τα ίδια και στο μέλλον. Πρώτα από όλα η ανανέωση της Κ.Ο. γίνεται μέσω εκλογών. Δεύτερον, τα νέα πρόσωπα και οι στενοί συνεργάτες που έφερε ο Σαμαράς είναι διαφορετικής ποιότητας από αυτήν που γνωρίζαμε ως τώρα. Επίσης, είπε ότι την ανανέωση την ξεκίνησε ο ίδιος και θα την ολοκληρώσουμε εμείς. Επίσης, είπε ότι για την κυβέρνησή του δε ράβει κανείς υπουργικά κουστούμια και όποιος πάρει το υπουργικό κουστούμι πρέπει πρώτα να έχει φορέσει φόρμα εργασίας και να την έχει λερώσει. Τι καταλαβαίνετε από όλα αυτά; Ότι έχει την πρόθεση να συνεχίσει με μια από τα ίδια; Εγώ δεν το πιστεύω. Πιστεύω ότι θέλει να τα αλλάξει όλα.

  Απλά οι ισορροπίες για να αλλάξουν όλα είναι λεπτές.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ φωνη 02/10/2011 10:00:22

   Γιατι η χαλαρη αντιπολιτευση δημιουργει την εντυπωση οτι δεν υπαρχει πραγματικη αντιθεση.
   Δεν αρκει η καταψηφιση των μετρων δυο φορες το χρονο.

   • φωνη avatar
    φωνη @ ψυχραιμια 02/10/2011 10:30:52

    Να αφήσουμε τις εντυπώσεις και να δούμε την πραγματικότητα, δε θα πορευτούμε με εντυπώσεις.
    Πραγματικές αντιθέσεις: Η ΝΔ καταψηφίζει το μνημόνιο, το ΠΑΣΟΚ υπερψηφίζει.
    Η ΝΔ καταψηφίζει το μεσοπρόθεσμο, το ΠΑΣΟΚ το υπερψηφίζει.
    Η ΝΔ κάνει κοστολογημένη πρόταση για ανάπτυξη, το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει πολιτική λιτότητας.
    Η ΝΔ προτείνει τη μείωση των φόρων, το ΠΑΣΟΚ βάζει συνεχώς φόρους.
    Η ΝΔ πρότεινε αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για να οφεληθεί η χώρα, το ΠΑΣΟΚ μεθοδεύει το ξεπούλημα για να οφεληθεί μια τάξη "προνομιούχων" εκτός και εντός της χώρας.
    Η ΝΔ καταψηφίζει τα χαράτσια, το ΠΑΣΟΚ υπερψηφίζει τα χαράτσια.
    Η ΝΔ προτείνει την εργασιακή εφεδρεία προστατεύοντας τον κοινωνικό ιστό, το ΠΑΣΟΚ απολύει, αφήνει εκτεθειμένη την κοινωνία και εφαρμόζει τακτικές κοινωνικού αυτοματισμού.
    Η ΝΔ αρνείται πεισματικά τη συγκυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ προωθεί πεισματικά τη συγκυβέρνηση.
    Η ΝΔ δεν προωθεί ποτέ συζητήσεις για χρεοκοπία και επιστορφή στη δραχμή, υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προωθούν συνεχώς τέτοιες συζητήσεις.
    Η ΝΔ συζητάει υπεύθυνα με τους Ευρωπαίους, το ΠΑΣΟΚ μπλοφάρει και προσπαθεί να τους εξαπατήσει.
    Η ΝΔ δεν τρομοκρατεί και δεν απειλεί ποτέ τους Έλληνες (αντιθέτως λέει οι Έλληνες μπορούμε), το ΠΑΣΟΚ λέει Έλληνες δεν μπορείτε θα χρεοκοπήσετε, θα καταστραφείτε.

    Μετά από αυτά και άλλα τόσα, δε βλέπεις την αντίθεση;

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ φωνη 02/10/2011 20:22:34

     Eγω τη βλεπω αλλα αναφερομουν σε αυτους που λες και εσυ οτι φωναζουν να φυγει το ΠΑΣΟΚ και την ιδια στιγμη φωναζουν και για το Σαμαρα.

     • φωνη avatar
      φωνη @ ψυχραιμια 02/10/2011 22:59:59

      Ναι, αλλά, μου είπες ότι δεν αρκεί η καταψήφιση μέτρων 2 φορές το χρόνο. Και σου είπα ότι δεν είναι μόνο αυτό, είναι πολλά άλλα που συγκροτούν μια διαφορετική πολιτική.

      Αυτοί που δε βλέπουν τη διαφορά, έχουν άλλο "φίλτρο" όχι τόσο διαπερατό από τον αντιπολιτευτικό λόγο-περισσότερο διαπερατό από τον προπαγανδιστικό λόγο. Γιαυτό και μένουν στην εντύπωση του "όλοι ίδιοι" και δε βλέπουν τις πραγματικές διαφορές.
      Όσο δεν πείθονται έχουν μόνο αρνητικά αιτήματα. Αν πειστούν θα αποκτήσουν θετικά αιτήματα και θα συμβάλλουν πιο καταλυτικά στην αλλαγή. Γιαυτό και το ανέφερα, γιατί πιστεύω ότι θα παίξουν ρόλο στο να πιέσει η κοινωνία για αλλαγή.
      Θα το καταλάβουν, όμως, γιατί οι διαφορές είναι υπαρκτές και ουσιαστικές και όσο τονίζονται θα το καταλάβουν.

 20. Κωστας Ε. Χριστοδουλου avatar
  Κωστας Ε. Χριστοδουλου 02/10/2011 09:55:41

  Μή συγκρίσιμα μεγέθη...........

 21. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 02/10/2011 09:57:01

  Υπαρχει ενας μονο τροπος να κερδισει ψηφους για αυτοδυναμια : να υποσχεθει ρητα τιμωρια των πασοκων ( και του συμμαθητη) και να εξηγησει οτι αυτο δεν γινεται αν δεν παρει αυτοδυναμια.
  Εαν δεν παρει αυτοδυναμια και αναγκασθει σε κυβερνηση συνεργασιας τοτε οι πασοκοι θα εμποδισουν τις παραπομπες.
  Εαν απο την αλλη μερια γινουν δευτερες εκλογες τοτε τα εγκληματα παραγραφονται.
  Το συνθημα πρεπει να ειναι Αυτοδυναμια ΝΔ για να παει ο Παπανδρεου Ειδικο Δικαστηριο και φυλακη.
  Αλλα πρεπει να το πει για να ειναι πειστικος.Η απλη επαγγελια εξεταστικης επιτροπης ειναι χαλαρη κουβεντα.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ ψυχραιμια 02/10/2011 20:41:45

   Μου κάνει εντύπωση που το λες αυτό εσύ ψυχραιμία πάντως.
   Είναι επιχείρημα και γερό μάλιστα και προσωπικά θέλω τιμωρία ια αυτούς, όμως νομίζω πως ο Σαμαράς θέλει να ψηφιστεί θετικά, όχι αρνητικά.
   Η εξεταστική κανονικά είναι κάτι πολύ βαρύ, καθόλου χαλαρό. Πιστεύω πως αυτό εννοεί κι ο Φαήλος με το «συντεταγμένα θα πληρώσουν». Και συντεταγμένα και να πληρώσουν. Έχουμε όλοι θυμό, αλλά πρέπει να προστατέψουμε τη δημοκρατία μας.

 22. Aggelos avatar
  Aggelos 02/10/2011 10:09:13

  "Ο Χρύσανθος, ο Μιχελάκης, ο Μουρούτης, ο Τζαβάρας, η Βασιλική και άλλοι είναι τα “ίδια πρόσωπα”; Ο Νικολόπουλος, ο Μανώλης, δεν είναι μαχητικοί και στην πρώτη γραμμή; Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος που είχε τα cohones να παραιτηθεί από βουλευτής και να νικήσει; Πήγαινε να δεις σήμερα τον Πειραιά επιτέλους καθαρό; Ο Μαρκόπουλος, ο Κασαπίδης, ο Καμμένος, δεν είναι μαχητές; Ενδεικτικά αναφέρω τα ονόματα. Υπάρχουν κι άλλοι. Πολλοί. "  συμφωνοι,μονο που κανεις απο αυτους πια δεν βγαινει στην τηλεοραση..

  εχουν αποκλεισθει καθαρα..

 23. Ιωάννης Γεωργαντάς avatar
  Ιωάννης Γεωργαντάς 02/10/2011 10:41:13

  Φαήλο σε διαβάζω πολύ καιρό και σχεδόν σε όλα συμφωνώ μαζί σου.. Σε 2 θέματα δεν μας απαντάς όμως που τέθηκαν και παραπάνω.
  1. Θα κάνει κυβέρνηση ή έστω θα έχει κοινοβουλευτική ομάδα με τους γνωστούς "αλληθορίζοντες προς συναίνεση" και γόνους οικογενειών? (καταραμένη οικογενειοκρατία που μαστίζει την παράταξη της ΝΔ)
  2. Άρθρο στο Βήμα του Ψυχάρη??????
  Σε παρακαλώ απάντησε μας...
  Φιλικά και με σεβασμό..

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ιωάννης Γεωργαντάς 02/10/2011 21:35:06

   Μην είσαι τόσο σίγουρος για το ποιοι θ' αποτελούν την κυβέρνηση του και κάτσε να δούμε τις τελικές και πραγματικές λίστες...
   Ναι, άρθρο και στο ΒΗΜΑ κι όταν θα κάνουν κωλοτούμπες στο ΣΚΑΙ και την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και θα ψελλίζουν "Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς δικαιώθηκε..."., θα είναι ακόμη καλύτερα.

   • Ιωάννης Γεωργαντάς avatar
    Ιωάννης Γεωργαντάς @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 04/10/2011 10:32:44

    Μακάρι Φαήλο μου. Μακάρι.

 24. Θεόδωρος Ορέστης Σκαπινάκης avatar
  Θεόδωρος Ορέστης Σκαπινάκης 02/10/2011 10:49:54

  Ένα γενικό σχόλιο που δεν στρέφεται κατά συγκεκριμένου σχολίου ή σχολιαστή: Γιατί αυτοί που σχολιάζουν δεν υπογράφουν με το αληθινό τους ονοματεπώνυμο; Πότε επί τέλους θα πάψουμε να φοβόμαστε;

  Συνάδελφε Φαήλο,
  Εγώ συμφωνώ για την ποιότητα των προσώπων που αναφέρεις. Κάποιον από αυτόύς τόν γνωρίζω και προσωπικά και εγγυώμαι ότι αναπνέει για την ελευθερία αυτού του Έθνους. Όμως ακόμη βλέπω και τους "άλλους", τους "παλιούς", μέσα στο κόμμα... Τι θα γίνει με αυτούς;

  Θεόδωρος Ορέστης Σκαπινάκης
  Δικηγόρος Αθηνών
  www.dikaiopolis.gr
  www.lawyersvoice.gr
  www.antibaro.gr

  • anonymous avatar
   anonymous @ Θεόδωρος Ορέστης Σκαπινάκης 02/10/2011 11:55:58

   Θα γράφουμε με το πραγματικό μας όνομα όταν:
   1) Πάψει να ισχύει αυτό που είπε ο Λοβέρδος

   «στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης η ζωή έχει αξία μόνο άμα είσαι αριστερός. Αν δεν είσαι σε πεθαίνουν σε 15 μέρες» και πως «ότι έγινε στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του εμφυλίου αντιστράφηκε μετά την μεταπολίτευση».

   2) Η Ελλάδα πάψει να είναι προτεκτοράτο

   3) Η Ελλάδα μετατραπεί σε ελεύθερο αστικό κράτος σεβόμενο τα ανθρώπινα δικαιώματα και με την απαραίτητη ισχύ για να προστατεύει τους πολίτες της.

   4) Όσο δε γίνονται τα παραπάνω θα πολεμάμε το σύστημα ως κουκουλοφόροι αντάρτες.

   ΥΓ. 1 Κάνε μια βόλτα στο youtube και άκου τις εκπομπές του Σαρρή. Παραπονιέται ότι μετά την περίοδο Σημίτη το σύστημα τον εντοίχισε και ότι είχαν βάλει τα τσιράκια τους στην Πάντειο για να τον λοιδορούν με αφίσες κλπ. Ο άνθρωπος τράβηξε πολλά.

   • Απορία avatar
    Απορία @ anonymous 02/10/2011 21:40:19

    +1000000000000000000

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Θεόδωρος Ορέστης Σκαπινάκης 02/10/2011 20:34:15

   Θα απαντησω εγω για λογαριασμο μου : δεν εχω λογο να εκθεσω τον εαυτο μου και την οικογενεια μου στη διαθεση του παρακρατους της αριστερας το οποιο ανεχονται ολες οι κυβερνησεις και η ΝΔ.
   Καταλαβες;Οταν θα μπορει ενας αστυνομικος να καθεται στη πλατεια Εξαρχειων με τη στολη του και οταν θα εκκενωθει η βιλλα Αμαλια απο τη συμμορια που ειναι εκει μεσα τοτε θα σκεφθω να παψω να ειμαι ανωνυμος.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ ψυχραιμια 20/12/2012 18:55:53

    Με μεγάλη μου χαρά (ένα μόλις χρόνο μετά) σε ενημερώνω ότι το δεύτερο σκέλος έχει ήδη συντελεστεί.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Θεόδωρος Ορέστης Σκαπινάκης 02/10/2011 21:00:10

   όταν γράφεις ανώνυμε, σημασία έχει το τι λες, και όχι το τι είσαι

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ archaeopteryx 02/10/2011 21:00:26

    ανώνυμ"α"

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Θεόδωρος Ορέστης Σκαπινάκης 02/10/2011 21:29:10

   Μεγάλο μαγαζί, γωνία, έχει απ' όλα. Στο τέλος όμως μετράνε οι θέσεις που επικρατούν, η πολιτική.

 25. karenin avatar
  karenin 02/10/2011 10:51:18

  Aφού δεν κατάφερε στα δύο χρόνια να υπερφαλαγγίσει τον ΛΑΟΣ, κεντροδεξιά λοιπόν, με άλλα λόγια μεσαίος χώρος, μόνο ο Λόυλης λείπει απο την ιστορία. Σε αυτό να προσθέσουμε την αναθέρμαση των σχέσεων με τον ΔΟΛ, και τον Ψυχάρη,,και το Βήμα πιο βαρύ και σοβαρό σήμερα ... Κρίμα για εναν πολιτικό που υποσχεται ρήξη και αλλαγές να χρειάζεται την ευλογία του συγκροτήματος.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ karenin 02/10/2011 20:59:57

   Είσαι πολύ σίγουρος για το ποιός προσκυνάει ποιόν;

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2011 21:02:14

    Μην ασχολείσαι Φαήλε...

   • karenin avatar
    karenin @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2011 21:46:38

    Moυ είναι αδιάφορο ποιος προσκυνέι ποιον. Απλώς με χαλάει που οι ίδιοι εξωθεσμικοί παράγοντες θα έχουν λόγο στην νέα εποχή. Επίσης μου είναι ακατανόητο, εφημερίδες και μέσα που τόσο καιρό ηταν οι στυλοβάτες του συστήματος που μας έφτασε ως εδώ, και κατά συνέπεια να έχουν χάσει κάθε υπόληψη, να ξανααποκτούν κύρος μέσω αρθρογραφίας του Α.Σ.
    Ηλπιζα απλως πως οι επιστολές του κυρ Σταύρου δεν θα έβρισκαν πια παραλήπτες.

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ karenin 02/10/2011 21:08:53

   Karenin, την ρήξη θα την κάνει η φίλη σου η Αλέκα σε συγκυβέρνηση με την κόρη του Μητσοτάκη όπως ο μπαμπάς της με τον Μητσοτάκη, σε μι οικουμενική υπό τον Κοκκαλίνο;

 26. Γ.Μ avatar
  Γ.Μ 02/10/2011 11:01:59

  Απο το Πασοκ δεν θα ξεμπλεξουμε αν δεν τελειωσουμε την παρουσα ΝΔ και των δουρειο ιππο τους το Λαος.Τα συμφεροντα τους ειναι κοινα οπως και οι προστατες τους.
  Η Μακρονησος πρεπει να ξανανοιξει αλλα τωρα μεσα θα ειναι ολοι οι δοσιλογοι και της δεξιας αλλα και αυτοι που κρυβονται πισω απο corporate accounts και που καρφωσαν περιτεχνα απο το 80 τα σπαθια στο σβερκο μας και τωρα θελουν να μας φανε.
  Ψευτικες ελπιδες δεν ξανατρωμε .

 27. ΙΩΝΑΣ2 avatar
  ΙΩΝΑΣ2 02/10/2011 11:12:01

  Ο Σαμαρας αν οψοποτε γινει πρωθυπουργος θα κριθει απο τον Λαο
  για δυο μονο πραγματα.
  1. Την διαχεισιση της κρισης επ' αγαθω του Λαου και οχι τωνΤραπεζιτων και τοκογλυφων.
  2. Την παραδειγματικη τιμωρια των Δοσιλογων:
  Πρωθυπουργου ,μελων του υπουργικου συμβουλιου,λοιπων πολιτικων προσωπων
  και μη πολιτικων προσωπων.
  Πεποιθηση μου ειναι -μπορει να κανω λαθος εκτιμηση- για το πρωτο αν δεν τα καταφερει ο Λαος μπορει να του δωσει μια πιστωση χρονου.
  Για το δευτερο ομως αν προσπαθησει να συγκαληψει τους προδοτες μεσα απο τις λεγομενες Συνταγματικες διαδικασιες - Εξεταστικες επιτροπες και αλλα κουραφεξαλα ΟΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΣΥΝΕΝΟΧΟ για οτι εχει ηδη υποστει απο το Νεοφιλελευθερο ΠΑΣΟΚ του Παπανδρεου και δεν θα το ανεχτει.
  Και για να τα καταφερει αυτα θα πρεπει πρωτα απ' ολα να συγκρουστει με το
  κατεστημενο της Δικαιοσυνης που παντα προσπαθει να συγκαληψει τους ενοχους Πολιτικους και παρατρεχαμενους που προστατευονται απο το Συστημα.
  Μικρο παραδειγμα και προσφατο η απαλλαγη ΒΟΥΡΛΟΥΜΗ για το αδικημα της απιστιας.(Η γνωστη υποθεση της υπερτιμολογησης υπηρεσιων της SIEMENS και ΙΝΤRΑΚΟΜ προσεφεραν στον ΟΤΕ)
  Οι γνωστοι κυκλοι της τυφλης Δικαιοσυνης απαλλαξαν τον ανθρωπο του Συστηματος και της Διαπλοκης.(Σημ: Βουρλουμης και Αθανασοπουλος ειναι στο Δ.Σ. της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ του εντιμοτατου κ. Αλαφουζου).
  Για αυτο το λογο σε προηγουμενη παρεμβαση μου προτεινα για αυτο το θεμα προκηρυξη Δημοψηφισματος για την συσταση Ειδικου Δικαστηριου Δοσιλογων.
  Για να παρει στα χερια του ο Λαος την υποθεση της καθαρσης και οχι οι επιορκοι Δικαστες.
  Θα το τολμησει ο Σαμαρας;
  Ο Καμμενος παντως φωναζει αλλα καποιοι κανουν οτι δεν ακουν Φαηλο.

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ ΙΩΝΑΣ2 02/10/2011 11:25:52

   Γιατί το χαλάς ρε φίλε στο τέλος με τον Καμμένο; προσκόμισε κανένα στοιχείο; Ή μόνο δημοσιεύματα, αναπαράγοντας για πάρτη του δημοσιεύματα εφημερίδων, όπως στο παρελθόν και μετά μαζεύοντας αγωγές;

 28. skeptomenos avatar
  skeptomenos 02/10/2011 11:12:30

  Οι εκλογές είναι άμεση ανάγκη και πρέπει πάση θυσία να τις προκαλέσει !

 29. Απηυδισμένος avatar
  Απηυδισμένος 02/10/2011 11:20:21

  Φαήλο, λες προηγουμένως οτι θα γίνει χαμός όταν ο Σαμαράς μπει στο Μαξίμου. Καμία αντίρρησις. Εγώ έχω απλώς ένα ερώτημα: θα συνοδεύετε και από τον γιο του Ψυχάρη ο Σαμαράς όταν θα μπαίνει στο Μαξίμου; Θα αναλάβει διπλωματικός σύμβουλος του, στη θέση που "δόξασε" ένας Μολυβιάτης;
  Ισχύουν αυτά που ακούγονται Φαήλε και έχει ξεσηκωθεί ο κόσμος; Ή θα τρελλαθούμε;
  Έχει πάρει χαμπάρι ο πρόεδρος τι λένε οι οργανώσεις της ομογένειας στην Αμερική που το έμαθαν και ετοιμάζονται για ομαδικές διαμαρτυρίες; Επειδή θυμούνται κάτι πολύ "πατριωτικές" ενέργειές του στην Φλώριδα

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Απηυδισμένος 02/10/2011 21:02:53

   Δεν ξέρω, αγαπητέ. Είπαμε, δεν είμαι προσωπάρχης της ΝΔ, ρώτα στη Συγγρού. Αν ισχύει σημαίνει πως δεν θα μας αρέσει ένας απο τους πεντακόσιους συνεργάτες του Αντώνη. So what?

 30. Νικολαος avatar
  Νικολαος 02/10/2011 11:23:41

  Προκύπτει ... ότι από τον ... όγκο αποδίδεται στη ... μάζα αδράνεια. Τον ... όγκο δεν τον γνωρίζω. Γνωρίζω όμως ότι ο λαός ούτε είναι, ούτε πρέπει να είναι μάζα.
  Κατά τα λοιπά, άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νικολαος 02/10/2011 21:09:43

   Τα περί μάζας κι αδράνειας δικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα. Ξαναδιάβασε το. Δεν αναφέρομαι γενικά σε συγκεντρώσεις. Φυσικά και θα γίνουν. Αναφέρομαι σε διαρκή εκστρατεία μαχητικών διαδηλώσεων για την ανατροπή της κυβέρνησης με τους κινδύνους που αυτή θα έκρυβε υπάρχοντος του "βαθέος ΠΑΣΟΚ" και του παρακράτους του. Στόχος μας να γίνουν το συντομότερο εκλογές. Έτσι αλλάζουν οι κυβερνήσεις. Αν έχεις υπ' όψιν κάτι άλλο πες το με δικά σου λόγια και θ' αγαπηθούμε.

   • Νικολαος avatar
    Νικολαος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/10/2011 05:42:35

    "...Μένει το ζητούμενο να πεισθεί η δύσπιστη κι αδρανής μάζα, αυτή που είναι καχύποπτη προς όλους. ...". Το ξαναδιάβασα.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νικολαος 03/10/2011 12:11:44

     Δεν αναφέρομαι στον Λαό εν γένει. Αναφέρομαι σε αυτούς που απέχουν από την κάλπη, την δράση, την συμμετοχή, που κάθονται σπίτι τους και μεμφιμοιρούν.

 31. skeptomenos avatar
  skeptomenos 02/10/2011 11:30:19

  Φαήλο,
  Είσαι νέος, μαχητικός , δυναμικός, δυνατή πένα (τουλάχιστον ) και προπάντων έχεις υγιείς θέσεις !
  Πες τους ότι θα είσαι ένας από τους συνεργάτες του Σαμαρά, για να πάψουν τις μεμψιμοιρίες περί νέου αίματος !!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ skeptomenos 02/10/2011 21:11:21

   Δεν μπορώ να το πω γιατί δεν το ξέρω. Και δόξα σοι ο Θεός, δεν την έχω ψωνίσει.

 32. Ηλίας avatar
  Ηλίας 02/10/2011 11:32:26

  Κε Κρανιδιώτη με όλο το σεβασμό έχω αμέτρητες πλέον ενστάσεις στα γραφόμενα σας τα οποία με μια λέξη τα συμπυκνώνω στην προτροπή σας για...υπομονή...!
  Υπομονή τέλος κε Κρανιδιώτη. Τέλειωσε εδώ και καιρό.
  Αυτό όμως το οποίο φτάει στο σημείο να με εξοργίζει είναι η σκόπιμη [;] χρήση του όρου ΚΕΝΤΡΟδεξιά στα γραφομενά σας.
  Από πότε η Δεξιά χρειάζεται το συνθετικό "κέντρο" μπροστά; Ψάχνει κανείς για απενοχοποίηση; Από τι; Προσωπικά ως δεξιός απεχθάνομαι τον όρο "κέντρο" και τα δεινά που επέφερε στον τόπο μας [γεροπαπανδρεου, υιός και τώρα εγγονός].
  Πότε επιτέλους θα βγείτε από την ντουλάπα όλοι εκεί στη νδ κε Κρανιδιώτη;

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Ηλίας 02/10/2011 12:39:14

   Φαήλο καλημέρα.
   Η ανησυχία του κόσμου είναι κατανοητή και απολύτως δικαιολογημένη.
   Πρέπει να βγούμε από το βάλτο που μας έριξαν τα πασόκια,όσο πιο γρήγορα γίνεται.
   Η υπομονή μας εξαντλήθηκε,και το ηθικό μας εξανεμίζεται.
   Πολλοί ερωτούν με ποιους θα κυβερνήσει ο Σαμαράς.
   Καλό το "Ζάππειο 1"κι ακόμα καλύτερο το "Ζάππειο 2",αλλά ο κόσμος
   δεν πείθεται,με αποτέλεσμα η αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές,
   να φαντάζει σαν όνειρο θερινής νυκτός!
   Πιστεύω πως η συγκρότηση μιας σκιώδους κυβέρνησης,θα λειτουργούσε
   κατευναστικά,θα συσπείρωνε ακόμα πιο πολύ τους ψηφοφόρους της ΝΔ,
   και θα προσέλκυε ψηφοφόρους από άλλα κόμματα.
   Στα Αντινέα μέχρι και κομμουνιστές κατάφερε να έλξει με τη στάση του
   ο Σαμαράς.Πρέπει να υπάρξει συνέχεια.Επιβάλλεται.
   Ας βγάλει 10 μπροστάρηδες να γνωρίσει ο κόσμος με ποιους επιτέλους
   θα βγούμε από την κρίση.
   Υπάρχουν νέοι πολιτικοί πολλά υποσχόμενοι,το έχεις πει πολλές φορές.
   Ποιοι είναι αυτοί,και τι ρόλος θα τους διατεθεί θέλουμε να μάθουμε.
   Από λόγια χορτάσαμε,έχουμε και περίσσευμα.
   Εγώ προσωπικά θέλω να είναι τίμιοι,εργατικοί,μαχητικοί,να βάζουν
   το συμφέρον της χώρας πιο πάνω από το δικό τους,και να μη κάνουν βόλτες με κότερα,κι ελικόπτερα.
   Ζητάω πολλά;

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ Ηλίας 02/10/2011 13:14:39

   Ακριβώς έτσι!
   Τους "Κεντρώους" εγώ τους χαρακτηρίζω σαν, αυτά-που-όταν-τα-σκαλίζεις-βρωμάνε και τον "Κεντρώο Χώρο", σαν το όχημα που μεταφέρει την μεγάλη μυρωδένια μάζα και που ανάλογα με την κλίση του οδοστρώματος η μάζα αυτή μπατάρει την μία "δεξιά" και την άλλη "αριστερά"!
   Τα ναι ΝΑΙ και τα όχι ΟΧΙ!
   Το Έθνος δεν μπορεί να αναταθεί με "μία ολίγη από Κέντρο"!!!

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Σταύρος 02/10/2011 21:19:49

    Σταύρο και Ηλία. Επειδή στην ντουλάπα μου έχω μόνο τα ρούχα μου και για να εμπεδώσετε την άποψη μου περί Κέντρου και να μην συζητάμε ανοησίες:
    http://www.antinews.gr/2010/07/07/52801/
    http://www.antinews.gr/2010/08/30/59631/

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Σταύρος 02/10/2011 21:24:33

    Διάβασε:
    http://www.antinews.gr/2010/07/07/52801/

 33. anonymous avatar
  anonymous 02/10/2011 12:16:33

  1) Προσωπολατρία είχαμε επί πατερούλη Στάλιν.
  2) Το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κι ο θεός.
  3) Η ΝΔ οφείλει να συμπεριφερθεί ως κόμμα αρχών. Αυτή τη στιγμή συμπεριφέρεται ως φατρία.
  4) Τα νέα πρόσωπα δεν προέκυψαν από σοβαρές διαδικασίες του κομματικού μηχανισμού.
  5) Συμφωνώ με την πολιτική Σαμαρά. Άνοδος των τόνων σημαίνει ότι θα συσπειρωθεί το ΠΑΣΟΚ και ότι θα φοβηθούν για ακόμη χειρότερες μέρες με τη ΝΔ στα πράγματα.

  • kostas avatar
   kostas @ anonymous 02/10/2011 13:06:55

   5) Ποιοι θα συσπειρωθουν ......;;;; Εγω ; η γυναικα μου ; ο γιος μου ; η μανα μου ; η αδερφη μου ; ο γαμπρος μου ; η ανηψια μου; Ας γελασω !!!! Aστο αυτο τελειωσε !! ασε να ξερω κατι παραπανω !! Και.... χειροτερα δεν υπαρχουν !! Σαν τους κανιβαλους του Πασοκ δεν υπαρχουν πουθενα!!

 34. tpe avatar
  tpe 02/10/2011 12:45:12

  Έχω μία και μόνο μία απορία. Παρακαλώ η απάντηση να είναι...boolean, true/false.
  Οι λίστες που έβγαλε σήμερα ο ΕΤ έχουν σχέση με την πραγματικότητα;

  • factorx avatar
   factorx @ tpe 02/10/2011 12:46:52

   αμφισβητείται εντόνως (η ... πραγματικότητα)

   • tpe avatar
    tpe @ factorx 02/10/2011 13:16:44

    Sorry, αλλά δεν σε πιάνω... :(

 35. Χάρρυ Κλυνν avatar
  Χάρρυ Κλυνν 02/10/2011 12:47:46

  Πολύ αγαπητέ Φαήλο Κρανιδιώτη
  Κι εγώ γράφω καλές εκθέσεις ιδεών

  • Πλεχάνωφ avatar
   Πλεχάνωφ @ Χάρρυ Κλυνν 02/10/2011 12:50:36

   Αριστερισμός, γεροντική ασθένεια των κομμουνιστών

  • danaos avatar
   danaos @ Χάρρυ Κλυνν 02/10/2011 13:03:25

   Τότε έλα μαζί μας! Όσες περισσότερες φωνές τόσο καλύτερα.Κι απ' τις εκθέσεις θα περάσουμε στις επιθέσεις! Όλοι μαζί φίλε Χάρρυ!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Χάρρυ Κλυνν 02/10/2011 21:22:46

   Αγαπητέ Χάρρυ, σ' ευχαριστώ. Είναι αλήθεια πως πάντοτε έπαιρνα πολύ καλούς βαθμούς στην έκθεση ιδεών, κυρίως γιατί έγραφα αυτά που πραγματικά πιστεύω,

 36. Delta Lamda avatar
  Delta Lamda 02/10/2011 12:52:55

  Αδελφέ Φαηλο, συμφωνώ με την ουσία του αρθρου σου.
  Ομως οπως διαπιστωνεις απο τα σχόλια των περισσοτερων εδω μέσα, η υπομονη εχει και τα όριά της... οτι ειναι να γίνει πρέπει να έχει γίνει μέχρι τα τελη του ετους. Μετά θα είναι πολύ αργά για την κοινωνία και τους μικρομεσαίους. Αν περιμένουμε τον Μάη, sorry, αδελφέ αλλά ο ΑΣ το μόνο που θα έχει να κάνει τότε είναι η διαχειριση των αποκαϊδιων που θα έχουν αφήσει αυτοί πίσω τους.
  Θέλει κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής τακτικής, με τσαγανό, νευρο και αποφασιστικότητα μέχρι να πέσουν και να πάμε σε εκλογές.
  Μέσα σε αυτή την εντάσσεται και η επανεξεταση της παθητικής αντιμετώπισης της Προεδρείας της Δημοκρατίας. Αναρωτιέμαι, γιατι η Ν.Δ. εχει αφήσει στο απυρόβλητο τον "ανωτατο" ανευθυνο πολιτειακό παράγοντα και δεν τον εχει φέρει ενωπιον των ευθυνών του? Μπορεί να τον ψήφισε και η ίδια πριν 2 χρόνια αλλά απο την στιγμή που ειναι δεκανικι σε οτιδηποτε κάνει η κυβερνηση, χωρίς να εχει αναπεμψει ουτε μία υπουργική απόφαση ουτε να βγει μια φορά και να κατακρίνει ευθαρσώς την κυβέρνηση για την πολιτική της, θα έπρεπε να τον εχει ξεμπροστιάσει και οχι να του επιτρέπει να μας το παιζει ευκολοσυγκίνητος και συμπάσχων με τον λαο.
  Καποια στιγμη πρέπει ολοι να πάρουν τα μηνύματα για τις ευθύνες που τους αναλογούν, απο τους βουλευτές (συμπλιτευσης και μη) έως και του καλοπληρωμένου παραπάνω διακοσμητικού στοιχείου!
  Αν περιμένουμε να παει οικειοθελώς ο ΓΑΠ σε εκλογές, αυτό δεν θα το κάνει ποτε γιατί ξέρει τι τον περιμένει μετά μαζί με πολλούς άλλους. Αλλωστε ο ΑΣ το εχει πει αρκετές φορές. Μία εξεταστική θα κανει για το πως φτάσαμε εδω που φτάσαμε και ποιοι ευθυνονται γι' αυτό. Ο ΓΑΠ λοιπον θα προτιμήσει να πτωχευσει η χωρα παρα να βρεθει στο σκαμνι!
  Γι' αυτό λοιπόν η κλιμάκωση της αντεπίθεσης πρέπει να αρχίσει απο τωρα πριν ειναι πολύ αργά για όλους μας...

 37. thanos avatar
  thanos 02/10/2011 13:19:52

  Προσωπικά ανήκω στην δύσπιστη και αδρανή μάζα που είναι καχύποπτη προς όλους και προς όλα. Εγώ λοιπόν που είμαι η αδρανής μάζα έχω συγκεκριμένους λόγους που βρίσκομαι σε αυτή την θέση και είναι οι εξής :

  1. Οι προ προ παπούδες μου κατέβαιναν από την δυτική Μακεδονία για να βοηθήσουν τον Κολοκοτρώνη στην απελευθέρωση αυτής της χώρας και προδώθηκαν από τους κοτσαμπάσηδες.
  2. Οι παπούδες μου βρέθηκαν στο Εσκή Σεχίρ και στον Σαγγάριο Πολεμώντας με το όπλο στο χέρι και προδώθηκαν και από νικητές βγήκαν ηττημένοι.
  3. Ο πατέρας μου πολέμησε τους Ναζί και για να δει Θεού πρόσωπου δεν ζήτησε ποτέ από κανένα τίποτα εργάστηκε όσο πιο σκληρά μπορούσε για να αναθρέψει 3 παιδιά.

  Γενικά η οικογενειά μου έχει δώσει αίμα και περιουσία από την σύσταση του νέου ελληνικού κράτους και πολλά παρακλάδια της είναι ακόμα μετανάστες.

  Δεν ζητήσαμε ποτέ από κανένα τίποτα και ούτε θέλουμε κάποια επιβράβευση για το ότι κάνουμε το καθήκον μας όχι όμως και να μας κοροιδεύουν και στα μούτρα και μια μικρή επιχείρηση που έχουμε και είμαστε νοικοκυραίοι να προσπαθούν να μας την κλείσουν και να μας κάνουν μετανάστες και εμάς που δικαιωματικά και κληρονομικά μας ανήκει αυτός ο τόπος.

  Πείτε λοιπόν στον κύριο Σαμαρά κύριε Κρανιδιώτη ότι του ευχόμαστε καλή επιτυχία και μακάρι όλα αυτά τα οποία αναφέρετε στο άρθρο σας να πραγματοποιηθούν και είθε ο κυριος Σαμαράς να αφανίσει το άτομο του για το γενικότερο καλό και να αναδειχθεί στο νέο Ηγέτη αυτής της πατρίδας. Αφού λοιπόν τα πραγματοποιήσετε όλα αυτά τότε και μεις θα σας ακολουθήσουμε και μέχρι το τέλος της ζωής μας θα σας ψηφίζουμε. Αυτό είναι το deal και καταλαβαίνω ότι είναι αρκετά σκληρό όπως σκληρά είναι και τα deals που επιβάλλουν σε όλους εμάς τους πολίτες αυτής της χώρας οι μη εκλεγμένοι από εμάς σφετεριστές της εξουσίας με την αδειοδότηση μιας δοτής κυβέρνησης.

 38. ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ avatar
  ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ 02/10/2011 13:21:36

  Αδελφέ Φαήλο,
  συντεταγμένα πολεμάς συντεταγμένο αντίπαλο (από αρχαιότητα μέχρι Β΄ΠΠ συνέβαινε ως επί το πλείστον). Εδώ έχουμε να κάνουμε με εγχώριους και αλλοδαπούς, φιλέλληνες και μη, αναρχοαυτόνομους κάθε λογής και κάθε προέλευσης που διεξάγουν με ΜΑΕΣΤΡΙΑ, από ψυχολογικές επιχειρήσεις μέχρι ΑΣΣΥΜΕΤΡΟ οικονομικό και κοινωνικό πόλεμο ΜΕΣΗΣ και ΜΕΓΑΛΗΣ εμβέλειας. Με επιφύλαξη, θεωρώ ότι όλα αυτά δεν αντιμετωπίζονται με συντεταγμένες μεθόδους και συνταγές. Στο ΑΣΣΥΜΕΤΡΟ απαιτείται ΑΣΣΥΜΕΤΡΗ συνταγή ενεργειών. Πιστεύω στον Αντώνη και σε σένα, επειδή το ΑΠΟΔΕΙΞΑΤΕ. Όμως, οι ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ τί απέδειξαν μέχρι σήμερα?

 39. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 02/10/2011 13:29:41

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΑΗΛΟ . ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΥ.
  Η ΙΣΤΟΡΙΑ (1981-2011) ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ
  ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ .
  ΟΜΩΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΥΣΚΟΛΟΣ . ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΕΦΙΑΛΤΕΣ"
  ΑΡΓΥΡΩΝΥΤΟΙ η ΜΗ. ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.
  ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ "ΕΓΚΡΙΤΟΥ" ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΛΕΕΙ ΜΕ ΣΤΟΜΦΟ
  ΟΤΙ Η Ν.Δ. Δ Ε Ν ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟ ΑΡΘΡΟ
  ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
  (ΣΙΕΜΕΝΣ,ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΙ,ΜΑΝΤΕΛΛΗΔΕΣ,ΤΣΟΥΚΑΤΟΙ,ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ) ΣΗΜΙΤΗ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΒΡΩΜΙΑΣ,
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ.

 40. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 02/10/2011 14:03:42

  ΦΑΗΛΟ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ.ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ

 41. χόμπιτ avatar
  χόμπιτ 02/10/2011 14:18:54

  ασφαλώς και "η δύσπιστη κι αδρανής μάζα, αυτή που είναι καχύποπτη προς όλους", που αναφέρει ο κύριος Κρανιδιώτης δεν θα πειστεί με υποσχέσεις και ψεύτικες ελπίδες, όπως αυτές που έδιναν στελέχη της ΝΔ σχετικά με όσους βγουν στην εργασιακή εφεδρεία.....με κάτι τέτοια θα χάσει η ΝΔ και όποια αξιοπιστία της έχει μείνει...και καλά έκανε ο κύριος Σαμαράς και έβαλε τον κύριο Μιχαλάκη να κάνει δημόσια τοποθέτηση για "μη επαναπρόσληψη όσων απολυθούν από το δημόσιο........

 42. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 02/10/2011 14:26:11

  Πολλοί ανυπόμονοι που ζητούν δράση και λύσεις εδώ και τώρα από τον Σαμαρά, και μιλούν για επερχόμενες αυτοδικίες και εμφυλίους δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι το πάρτυ με τα δανεικά τελείωσε. Παραμυθιάζονται ότι μπόρα είναι και θα περάσει μόλις αλλάξει η κυβέρνηση, και ότι όλα θα γίνουν ως διά μαγείας μια κακή ανάμνηση. Πείτε τους χαιρετίσματα ότι θα είναι μακρύς ο δρόμος και ότι από δω και πέρα αν δεν ‘βρέξουν κωλο ψάρι δεν τρώνε’. Και αυτό δεν σημαίνει ότι αρκεί κάποιος να δουλεύει σκληρά. Αυτό που μετράει είναι το τι παράγει και ποια η αξία του προϊόντος στην διεθνή αγορά. Και να μην παραμελήσουμε και την ανάγκη να αναπτυχθεί το marketing. Είναι πιο δύσκολο να πουλήσεις κάτι από το να παράγεις (άλλωστε γι' αυτό οι ‘μεσάζοντες’ βγάζουν πιο πολλά από τους παραγωγούς).

 43. ΜΠ avatar
  ΜΠ 02/10/2011 14:42:21

  Αγαπητέ Φαήλο. Με ευχολόγια δεν γίνεται δουλειά. Ο Α.Σ δεν αμφισβητείται ως αρχηγός, ούτε οι ικανότητες και οι δυνατότητές του. Ο περίγυρός του είναι που αποδοκιμάζεται και αμφισβητείται. Οι δημοκρατικές διεργασίες για τη διεύρυνση του ψηφοδελτίου θα έπρεπε να έχουν γίνει προ πολλού και από πολλές πηγές. Ζητήσαμε να βοηθήσουμε εθελοντικά και σε κρίσιμους τομείς όπως είναι η οικονομία και η δικαιοσύνη και φάγαμε κυριολεκτικά πόρτα από επίλλεκτα μεγαλοστελέχη του κόμματος. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ που θα πει χωρίς ΚΑΜΊΑ ΑΜΟΙΒΉ. Η αντίδραση από τα στελέχη και τα στελέχη των γραφείων τους ήταν ακριβώς αυτά τα λόγια : "μα το κόμμα δεν έχει να σας πληρώσει", και όταν είπαμε ότι θέλουμε να προσφέρουμε στην Πατρίδα στη δύσκολη στιγμή της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΆ η απάντηση που πήραμε ήταν: "αυτό πρώτη φορά το ακούμε, δεν μας έχει ξανασυμβεί"!!!! Και πήραν τα βιογραφικά και ακόμη περιμένουμε να μας φωνάξουν!!! Και ξέρεις αγαπητέ Φαήλε γιατί ακόμα δεν μας έχουν ακόμη φωνάξει;; Γιατί μας φοβούνται αγαπητέ ως αυτούς που θα τους κουνήσουμε από τις θεσούλες τους. Έτσι είναι. Τα βιογραφικά τα έχετε, πολλά εξ αυτών έχουν παραχωθεί στα συρτάρια. Έτσι δεν θα δούμε προκοπή. Και αν θέλετε έχω τα στοιχεία για όποιον τα ζητήσει.

  • Agrofylakas avatar
   Agrofylakas @ ΜΠ 02/10/2011 15:14:46

   “αυτό πρώτη φορά το ακούμε, δεν μας έχει ξανασυμβεί”!!!!Εκει έγκειται το πρόβλημα αγαπητέ ΜΠ. Κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, δεν μπορούν να το χωνέψουν ότι υπάρχουν και άνθρωποι (ιδιαίτερα εκτός των τειχών) που διαθέτουν και γνώσεις και χρόνο και έχουν την θέληση να προσφέρουν προς την χώρα (αυτή τη φορά μέσω της ΝΔ). Το άλλο βέβαια είναι, όπως είπες, φοβούνται τον ίσκιο τους διότι είναι ανίκανοι (they feel intimidated by the ‘outsiders’). Πρέπει όμως και εμείς όλοι μέσω των κομματικών οργάνων να απαιτούμε (και όχι να επαιτούμε) διαφάνεια και αξιοκρατία και να μην σκύβουμε το κεφάλι σε διορισμένους κομματικούς παράγοντες που ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους δεν γνωρίζει.

 44. χόμπιτ avatar
  χόμπιτ 02/10/2011 14:50:23

  @ Κρανιδιώτης......γνώμη μου ότι κάνετε λάθος όταν ισχυρίζεστε ότι ο κύριος Σαμαράς ήδη "έχει ανατρέψει τα πάντα"(πράγμα βέβαια που δεν αποκλείω στο μέλλον, αλλά δεν είναι και σίγουρο).....η ΝΔ είναι σήμερα δημοσκοπικά πρώτο κόμμα λόγω της σημαντικότατης πτώσης του ΠΑΣΟΚ (που προσομοιάζει περισσότερο σε γενική κατάρρευση) και όχι λόγω της σημαντικής ανόδου της......η πτώση του ΠΑΣΟΚ βέβαια ήταν αναμενόμενη, από την στιγμή που πήρε πολύ σκληρά μέτρα, που καθυστέρησε σημαντικά στην λήψη ή υλοποίηση αποφάσεων.....μην πανηγυρίζετε λοιπόν και θεωρείται επιτυχία που η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις έρχεται πρώτο κόμμα με 22%......στην πραγματικότητα, με αναγωγή των αναποφάσιστων, η ΝΔ ούτε το ποσοστό που πήρε ο κύριος Καραμανλής το 2009 δεν προσεγγίζει.....και μην ξεχνάτε ότι πολλοί (ίσως οι περισσότεροι) από τους αναποφάσιστους μάλλον είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ παρά της ΝΔ......
  Όλα τα παραπάνω βέβαια, δεν σημαίνουν ότι αυτοί θα ψηφίσουν πάλι ΠΑΣΟΚ ή ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει τελικά να ανατρέψει την διαφορά.......αντίθετα, όντως πιο πιθανό είναι να αυξηθεί η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα, αν συνεχίσει η κυβέρνηση να καθυστερεί αδικαιολόγητα τις μεταρρυθμίσεις (που πολλοί μέσα στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν), να νομοθετεί " στο πόδι", να λειτουργεί χωρίς κανένα σχέδιο και να βάζει νέους φόρους στους μισθωτούς και συνταξιούχους, που αποτελούν μάλλον τους πιο έντιμους φορολογούμενους.....αλλά και αυτή η νέα αύξηση της διαφοράς ανάμεσα στα δύο κόμματα, θα οφείλεται στο ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίζει να φυλλορροεί, να καταρρέει.......δεν θα οφείλεται δηλαδή στην σημαντική άνοδο της ΝΔ.....για να αυξήσει σημαντικά τα εκλογικά ποσοστά της η ΝΔ, πρέπει ο κύριος Σαμαράς να πείσει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα....κάτι που τώρα, ενάμισι περίπου χρόνο, μετά το ΟΧΙ στο Μνημόνιο, δεν έχει καταφέρει ακόμα......και αυτό το αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις.......

  Υ.Γ : και να μην ξεχνάμε, ότι όσο καλές προθέσεις και να έχει ο κύριος Σαμαράς, τρικλοποδιές του βάζουν τα δικά του κομματικά στελέχη, όπως π.χ αυτά που έδιναν υποσχέσεις ή έκαναν δηλώσεις για "επαναπρόσληψη όσων δημοσίων υπαλλήλων τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία"..........κάτι τέτοιες προεκλογικές υποσχέσεις ή ψεύτικες ελπίδες καταχωρούνται πλέον στην συνείδηση των πολιτών, όπως το - ψεύτικο και ανεδαφικό όπως αποδείχθηκε - "λεφτά υπάρχουν"......και τότε δεν πρόκειται να πείσεις κανέναν.........

 45. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 02/10/2011 16:00:41

  μπούκαραν πάλι σε σπίτι στην Κερατέα και σκότωσαν ένα γεράκο 83 ετών στον ύπνο του για να τον ληστέψουν

  (πολλά συμβάντα αυτή τη νύχτα, 3 εισβολές σε σπίτια με καλάσνικοφ και μαχαίρια όπου χτύπησαν άσχημα τις γυναίκες και τον πατέρα, εισβολή με καλάσνικοφ σε καφενείο στην Καλλιθέα)

  εξελίσσεται σχέδιο "Καμένη γη" ή μου φαίνεται;...

  έχετε καταλάβει ποιο είναι το θέμα μας εδώ και τι ενδιαφέρει τον κόσμο;

  ότι κάθε μέρα που περνάει χωρίς να λύνεται το ζήτημα θα θρηνούμε Έλληνες/Ελληνίδε νεκρούς Αμαχους; (εκτός των αυτοκτονιών)

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 02/10/2011 16:03:44

   με μια σφαίρα στο κεφάλι το γεράκο... στον ύπνο του

 46. ΜΠ avatar
  ΜΠ 02/10/2011 16:19:39

  Αυτό που ΔΕΝ καταλαβαίνω είναι ΓΙΑΤΊ θα πρέπει να υποβάλλουν υποψηφιότητα ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΈΝΑ οι ΊΔΙΟΙ και οι ίδιοι.
  ΕΑΝ θέλουμε να επιφέρουμε την πραγματική αναστροφή των πραγμάτων και μιας κατάστασης παλαιοκομματικού κατεστημένου που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά με το προνομιακό, σχεδόν καθεστωτικό "παραδοσιακό" γίγνεσθαι, ένας τρόπος υπάρχει και είναι ο εξής απλός:
  ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΑΙ η ΊΔΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΌΤΗΤΑ να συμμετέχει μετά το πέρας δύο εκλογικών περιόδων. Με άλλα λόγια κύριοι Βουλευτές η θητεία σας θα έχει ημερομηνία λήξης ώστε να μπορούν να ανανεώνονται τα ψηφοδέλτια και να μην επιτρέπονται τα περιθώρια κάθε είδους υποτροπών με συμμετοχή σε σκάνδαλα.
  Η εκλογή σας ως υποψηφίων θα προκύπτει από το Πανελλήνιο Κομματικό Συνέδριο που θα κλείνει με Πανελλήνια Εκλογική διαδικασία, όπου θα συμμετέχει ΌΛΗ η βάση του κόμματος και ΌΣΟΙ εξωκομματικοί επιθυμούν να συμμετάσχουν, μετά από γραπτή έγγριση που θα λάβουν από το κόμμα. Η συνέχεια θα δίνεται στις Εθνικές Εκλογές με την εκλογή των Βουλευτών. Μετά από δύο τετραετίες θα ανανεώνονται τα ψηφοδέλτια με τον ίδιο τρόπο. Οι Δημοκρατικοί θεσμοί μόνον έτσι "κλειδώνουν" τα ψηφοδέλτια.

 47. ορτικι ορτικαδ avatar
  ορτικι ορτικαδ 02/10/2011 16:39:40

  Ο Προεδρος της ΝΔ με τον πλεον καθαρο ,πληρη και αυστηρο τροπο διατυπωσε με την τελευταια δηλωση του 'τι αλλο να πω εγω οταν ο πρωην υπουργος οικονομικων της Γερμανιας υποστηριζει οτι το φαρμακο(συνταγη )ειναι λαθος......... και 'κανεις' στο εσωτερικο της χωρας δεν καταλαβαινει........οταν οι πολιτες δεν ξερουν τι τους ξημερωνει και η κυβερνηση δεν κατλαβαινει τι τραβαει ο κοσμος'. Νομιζω οτι ο προεδρος αντιλαμβανεται πληρως το καζανι που βραζει αλλα αντι να ριξει λαδι στην φωτια με πρακτικες πεζοδρομιου τους καλει (ολους δηλαδη κομματα,προεδρια δημοκρατιας να πανε σε λυσεις δημοκρατικες(εκλογες) οπως αρμοζει σε μια δημοκρατικη,ανεξαρτητη χωρα.

  Εκτος και αν καποιοι υπεγραψαν την μη ανεξαρτησια της χωρας τοτε να βγουν και να το πουν στο λαο.

 48. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 02/10/2011 19:21:45

  Πολύ σωστή η παρατήρηση για τη συλλογική μνήμη. Αυτό είναι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Σαμαρά, ότι υπερασπίστηκε με πάθος το εθνικό συμφέρον και ότι δεν συμβιβάστηκε ούτε με εξωεθνικά κέντρα ούτε με την διαπλοκή. Θυμάστε την ατάκα του Κολ το 1996 ότι ευτυχώς ξεφορτωθήκαμε τον Σαμαρά; Βιαστήκανε.

 49. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2011 20:15:43

  Το κράτος μας δεν είναι αναρχοαυτόνομο κατσαπλιάδικο. Έχει όργανα, θεσμούς, νομική προσωπικότητα, συνέχεια. Δεν μπορώ να κάνω συζλήτηση που δεν έχει τα παραπάνω ως παραδοχές.
  Και κυρίως για να συζητάμε πρέπει να γνωρίζουμε τι λέει ο Αντώνης. Πχ για τα χαράτσια. Μα δεν άκουσες τι είπε στη ΔΕΘ. Δεν το κατήγγειλε;
  Δεν λέει συνεχώς ότι θα κάνει μία και μόνο εξεταστική, για το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο; Αυτό αναπόφευκτα θα συμπεριλαμβάνει και CDS, Τ+10 και άλλα πολλά.
  Δεν είναι "αποσπασματική αντιπολίτευση" επειδή πολλοί, κατανοητό κι ανθρώπινο, τα θέλουν όλα τώρα.

 50. nostos avatar
  nostos 02/10/2011 20:20:34

  Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Με καλυψες απολυτα φιλε Φαηλο.. (-

 51. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2011 20:51:53

  Μα η εξεταστική είναι ο μόνος νομικά, θεσμικά τρόπος για να τιμωρηθούν.

 52. Αριστοκλής avatar
  Αριστοκλής 02/10/2011 22:52:01

  Αχ βρε Φαήλο ευτυχώς που υπάρχεις και συ με τα άρθρα σου και μας δίνεις λίγη ελπίδα. Πάντως αν μετά από όλα αυτά που γίνονται φοβάται ο Σαμαράς να κατεβάσει τον κόσμο στο Σύνταγμα πως θα τον καλέσει να τον εμπιστευθεί; Αν είναι έτσι τότε πως θα γίνει θεσμικά να πάνε ανεβαίνοντας τη Μεσογείων δεξιά όπως λες να πληρώσουν το λογαριασμό; Δεν προβλέπεται θεσμικά. Και καλά όλα αυτά, γιατί όμως αυτή η εκκωφαντική σιωπή σε θέματα που αφορούν κραυγαλέα σκάνδαλα CDS,οικογενειακό περιβάλλον ΓΑΠ, Τ.Τ (αφήσατε μόνο του τον Π.Καμένο). Ο Ηγέτης και όχι ο διαχειριστής οφείλει να ηγείται να εμπνέει και να καθοδηγεί τον κόσμο. Να στηρίζεται στο λαό και όχι σε εκδότες και στους γιους τους. Γι' αυτό και ψήφισε τον Αντώνη και όχι τη θυγατέρα του μπαμπά. Μη ξεχνάς ότι το σύστημα Πασοκ δεν αντιμετωπίζεται με φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες γιατί δεν πουλάει ποτέ τα παιδιά του εν αντιθέσει με τη Νέα Δημοκρατία που μέχρι τώρα τουλάχιστον με μεγάλη ευκολία έκανε το αντίθετο. Γι' αυτό εξηγείται και το ποσοστό που διατηρεί ακόμα το Πασοκ παρόλα αυτά που έχει κάνει(φαντάσου να ήταν αντίστροφα τα πράγματα που θα ήταν τα ποσοστά). Το Πασοκ έχει στελέχη που εφαρμόζουν συστηματικά προπαγάνδα, ψυχολογικές επιχειρήσεις χειραγώγησης,αντιπροπαγάνδα και συντονίζονται σε κοινή γραμμή βάσει κεντρικού σχεδιασμού. Στη Νέα Δημοκρατία αν εξαιρέσεις εσένα και τον Χρύσανθο αμφιβάλλω αν από τους υπόλοιπους (τουλάχιστον αυτούς που εμφανίζονται) ακούσει κάποιος για Λίντελ Χαρτ, Πολύαινο, Σουν Τσου, η ακόμα και Μαξ Βέμπερ γνωρίζει κάτι ή νομίσει ότι τα ονόματα αυτά είναι εξωτικά φρούτα. Ακόμα και τον Πολιτικό του Πλάτωνα τα Πολιτικά του Αριστοτέλη ή τον Θουκυδίδη ελάχιστοι είναι αυτοί που τους έχουν διαβάσει. Πάντως όπως και να έχει το πράγμα το ότι είσαι εσύ και ο Χρύσανθος κοντά στον Αντώνη Σαμαρά είναι παρήγορο σημάδι. Ελπίζω να σας ακούει.
  Υ.Γ. Ο κόσμος είναι απελπισμένος και ζητάει από κάπου να στηριχτεί. Προσβλέπει στον Αντώνη Σαμαρά γι' αυτό πρέπει να βγει μπροστά. Παραπαίουν. Ένα φύσημα θέλουν και πέφτουνε. Τώρα όσο είναι καιρός ακόμα για να περισωθεί κάτι. Αύριο θα είναι αργά για όλους. Και κάτι ακόμα. Προσοχή γιατί και ο κόσμος της δεξιάς ακόμα αρχίζει να αλληθωρίζει προς την αριστερά βλέποντας τον Τσίπρα να συγκρούεται καθημερινά με το Πασόκ ενώ η παράταξή του ανταλλάσσει φιλοφρονήσεις.

 53. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 03/10/2011 06:20:41

  KAΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ...
  ΑΝΤΩΝΗ,ΤΡΕΞΕ!!ΤΡΕΞΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ,ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΡΓΗΣΕΙΣ ΠΟΛΥ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ.ΚΙ ΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙΣ ,ΜΑΘΕ ΤΗΝ,ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ,ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΞΟΔΕΨΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗ ΓΚΛΑΜΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΛΙΔΑ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΛΙΩΣΕ ΤΟΥΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΝΑΦΙ ΤΟΥ .ΑΥΤΟΙ ΤΙΖΑΝ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΖΟΚΟΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΤΡΙΝΟΦΥΛΑΔΕΣ.ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΟΥ,ΑΝ ΠΟΤΕ ΕΡΘΕΙΣ,ΝΑ ΜΗ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΝΙΚΕΤΟΚΟΥΜΠΑ ΣΤΥΛ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ ΣΟΥΖΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ.Α,ΚΙ ΕΞΑΦΑΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΡΟΥΛΗ...

 54. Απο Πλατεια Βαθης avatar
  Απο Πλατεια Βαθης 03/10/2011 07:07:56

  Νομιζω οτι ο ελληνας επελεξε την καλυτερη των αντιστασεων... ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ και ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

  Καθε δυναμικη (βιαιη) επιχειρηση θα πνιγει στα χημικα, αν οχι -κυριολεκτικα- στο αιμα !! ... η κυβερνηση δεν εχει ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟ προς τουτο.
  Για να μην πω οτι "ευχεται" κατι τετοιο για να αναγει το προβλημα σε "τρομοκρατικο" ή σε "κοινωνικη εξεγερση" κατα Λισσαβωνα ΙΙ.
  Εκεινοι που μας φερανε εδω εχουν ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ και εχουν επενδυσει προς τουτο επισης ΠΟΛΛΑ επι 10ετιες !! Ειναι ΑΦΕΛΕΣ να νομιζουμε οτι στηριζονται στον ΓΑΠ, χωρις "εναλλακτικη" σε περιπτωση απωλειας του.
  Και αυτη η εναλλακτικη ειναι ο "συμμαθητης" Σαμαρας. Ο Σαμαρας τηρει "παραλληλη πορια" με τον ΓΑΠ με "καποιες αιχμες", ισα-ισα να μην τεκμηριωνεται η ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ.
  ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ σε τι ;; σε ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ που δεν αλλαζουν την σχεδιασμενη -επι 10ετιες- πορια της Ελλαδας;;

  Ο ΓΑΠ εχει υπογραψει με "κλειστα ματια". Ετσι ηταν η συμφωνια με τους "φιλους του". Τα παντος τυπου "μνημονια" εχουν μεγαλα περιθωρια "επαναδιαπραγματυεσης" χωρις να διαταρασσεται η ΒΑΣΙΚΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ των ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.

  «Το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εργάζονται από κοινού να κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη, όσο γίνεται, προετοιμαζόμενοι για την χρεοκοπία της».
  http://www.hellasontheweb.org/2009-05-25-15-24-30/2009-06-11-19-34-56/1721-2011-09-29-16-14-50

  κε Κρανιδιωτη. Σας εκτιμω αλλα εχετε αναλαβει ΑΧΑΡΟ ΕΡΓΟ. Νεοι σαν εσας εχουν θεση -ενδεχομενως λαμπρη- στο πλευρο του Καμμενου και των ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΜΜΕΝΩΝ !!
  Καλη μερα σε ολους

 55. no fear avatar
  no fear 03/10/2011 09:01:44

  Η λίστες με τους'' βουλευτίσιμους ''και η αντίδραση που προκάλεσαν στην ''αγορά'' του ΑΝΤΙΝΕWS απηχουν την εικόνα που έχει σχηματιστεί στην κοινωνία για το πολιτικό προσωπικό της Ν.Δ.θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον μια ερώτηση σε έρευνα κοινης γνώμης του τύπου...-με ποιούς πιστεύετε θα κυβερνήσει καλύτερα η Ν.Δ.? ή ποιά χαρακτηριστικά πρέπει σήμερα να έχουν όσοι στελεχώνουν ψηφοδέλτια?Στη συνέχεια να αναλυθούν τα αποτελέσματα σε ένα έκτακτο συνέδριο και να προκύψουν αποφάσεις. Έτσι θα λυθούν τα χέρια του Αρχηγού και τα στελέχη θα αναλάβουν τις ευθύνες τους.Μην εκπλαγείτε αν δείτε σε μια τέτοια περίπτωση να αποχωρούν οικειοθελώς ορισμένοι εισπράττοντας και χειροκρότημα.Κάτι σαν προσφορά στην πατρίδα βρε αδερφέ!

 56. Απορία avatar
  Απορία 03/10/2011 09:04:29

  Ο λαός δεν πρόκειται να ψηφίσει με βάση τις λίστες, θα ψηφίσει με βάση το αν θα βγει ο πρόεδρος ενεργά μπροστά τις δύσκολες στιγμές.

 57. Κολαΐτης Σπύρος avatar
  Κολαΐτης Σπύρος 03/10/2011 09:21:11

  Κ Κρανιδιώτη
  Καλά όλα αυτά αλλά λιγο πείθουν .Εξηγούμαι
  α. Το "συντεταγμένα θα τους ρίξουμε" δεν λέει τίποτα στον κόσμο διότι συντεταγμένα τους ρίξαμε και το 2004 αλλά θυμήσου και το "Η ΝΔ στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ";
  β. Για το "συντεταγμένα θα πληρώσουν " μηπως αυτό δεν λέγαμε και το 2004 και η κυβέρνηση έβαλε τον ΖΟΡΜΠΑ να καθαρίσει και ο κύριος αυτός έκανε υπόλογη την ίδια;
  Ερχεσαι σήμερα και μας λες "Πιστευε και μη ερέυνα" διότι πέραν του ΟΧΙ στο μνημόνιο τίποτα άλλο δεν υπάρχει στο τραπέζι . Ειναι λίγο αυτό; όχι βέβαια .Αυτό όμως είναι ικανό για να δίνει σήμερα μια πρωτιά στις δημοσκοπήσεις συσπηρόνοντας λίγο τους νεοδημοκράτες . Δεν είναι όμως ικανό να συσπηρ'ωσει τον Ελληνικό λαό γύρω από τον Σαμαρά . Μικρή απόδειξη αυτού που λέω είναι οι αντιστάσεις στο άρθρο σου . διότι άλλο το λιβάνη και άλλο η πειθώ.
  Σπυρος

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κολαΐτης Σπύρος 03/10/2011 10:16:04

   Πού είδες το "πίστευε και μη ερεύνα";
   Μήπως έχουμε πρόβλημα γλώσσας; Το συντεταγμένα σημαίνει πρωτίστως οργανωμένα, χωρίς να αφήσουμε κενά σε προβοκάτορες, χωρίς να αποκτήσουν άλλοθι ότι εμείς ρίξαμε "μολότοφ" στην κοινωνία, ενώ είναι αυτοί που της βάζουν φωτιά και "τρώνε" μισθούς κι ανθρώπους.
   Επιτέλους, αν κάποιος πιστεύει ότι πρέπει να κάνουμε ανένδοτο μες κυλιόμενες μαχητικές διαδηλώσεις, "κεντροδεξιά Δεκεμβριανά", και να σπάσουμε τις πόρτες της Βουλής, να το πει για να το συζητήσουμε. Απλά πιστεύω στην οργανωμ΄πενη επίθεση κι όχι στο γιούργια στα παλιούρια.

 58. Συντεταγμένος avatar
  Συντεταγμένος 03/10/2011 09:23:20

  Διάβασα όλα τα σχόλια και πραγματικά συγχαίρω τον κ. Κρανιδιώτη

  1. για την ηρωϊκή πράγματι προσπάθειά του να στηρίξει τα αστήρικτα, λίγο προ των εκλογών στις οποίες είμαι βέβαιος πλεόν ότι θα εκλεγεί.

  2. για τη νομική δεξιοτεχνία του, η οποία του δίνει τη δυνατότητα να μην απαντά στα συγκεκριμένα ερωτήματα που του τίθενται και να ελίσσεται ως "κομάντο" που είναι.

  Δεν μας είπε όμως. Τι θα κάνει ο ίδιος όταν σε λίγο θα του δίνει διπλωματικές συμβουλές για το θέμα του Οσταλάν και άλλα πατριωτικά θέματα, ο αδελφός του ιδιοκτήτη της εφημερίδας που είναι επικεφαλής των ενδοτικών και ευλαβών προσκυνητών της Τουρκίας, δηλαδή του κ. Ψυχάρη

  • Απηυδισμένος avatar
   Απηυδισμένος @ Συντεταγμένος 03/10/2011 10:23:14

   Οικογενειακή ευθύνη υπάρχει;

   Και γιατί δεν το βλέπεις έτσι: Ο Σαμαράς εκπόνησε με την βοήθεια του Φαήλου σχέδιο διεμβολισμούντης διαπλοκής. Θα προσλάβει στα γραφεία της Συγγρού όλα τα αδέλφια, ξαδέλφια, ανηψιούς και ανηψιές και αυτομάτως θα καταργηθεί η διαπλοκή. Και θα μιλάμε πλέον για σύμπραξη για την σωτηρία της πατρίδος

 59. panais avatar
  panais 03/10/2011 09:30:54

  Φαήλο τις ιδέες σου τις ασπάζομαι πληρως. Τον ενθουσιασμό σου τον συμμερίζομαι απόλυτα. Ο πατριωτισμός σου με συνεγείρει και με βγάζει από το σκοτάδι που έχει σκεπάσει τα πάντα. Αλλά δεν μπορώ να μην σου επισημάνω αυτά που μέσα στην αγάπη σου για τον Αντώνη τα παραβλέπεις:

  Η επιλογή του να προσλάβει για διπλωματικό του σύμβουλο το γιο του Ψυχάρη τι άλλο δείχνει εκτός του ότι θέλει να τα έχει καλά με το εκδοτικό κατεστημένο; δηλαδή με την ίδια συμμορία που εσύ στηλιτεύεις και θεωρείς (ορθώς) συνυπεύθυνη για την εθνική καταστροφή που επέρχεται;

  Η επιλογή του να στηρίξει στις δημοτικές εκλογές το γιο της Μπακογιάννη για Δήμαρχο Καρπενησίου μήπως έρχεται ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με τις ιδέες σου περί οριστικής ρήξης με την Αγία Οικογένεια και το σάπιο σύστημα που αυτή οικοδόμησε;

  Μήπως η στήριξή του προς τον Ψωμιάδη διαψεύδει αυτομάτως τις προσδοκίες σου περί επιβολής της έννομης τάξης και οριστικής πάταξης της διαφθοράς;

  Μήπως πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά και φέτος έκανε κυριολεκτικά γαργάρες τον βιασμό της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας από τις ανενόχλητες έρευνες του Piri Reis σε ελληνική υφαλοκρηπίδα; Κάτι που παλαιότερα αντιμετωπίσθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου με απειλή πολέμου;

  Μήπως πρέπει να σε προβληματίσει ότι ΔΕΝ καταψήφισε το μνημόνιο για αυτό ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ (δηλ. μείωση της εθνικής μας κυριαρχίας, ευθεία επέμβαση στα εσωτερικά κυριάρχου κράτους, παραβίαση της ετεροδικίας της χώρας μας), αλλά μόνο για τις επιπτώσεις του στην οικονομία;

  Μήπως αντέδρασε σοβαρά όταν ο Strauss - Kan αποκάλυψε την πλεκτάνη που είχε στηθεί εναντίον της ελληνικής οικονομίας ήδη πριν τις εκλογές του 2009 και όταν μάθαμε για το τεχνητό φούσκωμα του ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ; Και εδώ εννοώ ΣΟΒΑΡΗ αντίδραση: ρητή και απερίφραστη καταγγελία της προδοσίας (τι άλλο ήταν;) που συντελέσθηκε και τουλάχιστον ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ! Και μη μου πεις ότι θα την έχανε, γιατί δεν είναι αυτό το ζήτημα: πέρα από το πρακτικό της αποτέλεσμα, η άσκηση πολιτικής οφείλει να αποτελεί και αντανάκλαση αρχών και αξιών τις οποίες πρεσβεύει ο εκάστοτε ηγέτης. Ιδίως όταν εκτυλίσσονται εγκλήματα εις βάρος της πατρίδας. Άλλωστε, εδώ γράφονται τα σημαντικότερα κεφάλαια της μεταπολεμικής Ιστορίας της χώρας μας. Και ο ιστορικός του μέλλοντος (και, κάποτε, και ο λαός) θα κρίνει αυστηρά ΟΛΟΥΣ τους πρωταγωνιστές του δράματος.

  Γι' αυτό σου λέω σαν να σε ήξερα χρόνια:

  Χίλιες φορές μακάρι, φίλε Φαήλο, να επαληθευθούν όλα όσα γράφεις. Αλλά φοβάμαι πολύ ότι πρώτος εσύ θα απογοητευθείς από τον φίλο σου τον Αντώνη, όταν έλθει η ώρα να περάσει από τα (συγκινητικά) λόγια που του γράφει ο Χρύσανθος, στην πράξη και την διακυβέρνηση της χώρας!

 60. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/10/2011 10:24:22

  1. Σας μερσώ, που λέει κι ο Ζήκος. Εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα εκλεγώ αλλά αν εσύ έχεις κληρονομικό χάρισμα και ξέρεις, τότε πάω πάσο.
  2. Σε ξαναευχαριστώ. Το "πυρ και κίνηση" είναι η αλήθεια ότι είναι το στοιχείο μου. Εγώ χαιρόμουν όταν κατατάχτηκα και βούρκωσα όταν απολύθηκα.
  3. Επί των εν λόγω θεμάτων λόγω υπερεικοσαετούς ενασχόλησης, ακτιβισμού, βιβλιοφαγίας κι επαφών δίνω συμβουλές, δεν δέχομαι. Για τον κ. Ψυχάρη παρακαλώ να απευθυνθείς στην Λεωφόρο Συγγρού. Είπαμε δεν τυγχάνω προσωπάρχης του εν λόγω καταστήματος. Αν μου ανατεθούν, σέ μια άλλη ζωή, οι προσλήψεις κι απολύσεις να περνάς από το απέναντι πεζοδρόμιο μην σου πέσει κανείς στο κεφάλι. Δεν τον γνωρίζω, δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια΄.

 61. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/10/2011 10:49:18

  Να ξαναπω και σε σένα:
  Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια περί υιού Ψυχάρη. Δεν τον ξέρω ποιος είναι, τι θέσεις έχει, τι έξωθεν μαρτυρία. Αν είναι αλήθεια από αυτά θα τον κρίνω κι όχι από το ποιανού γιος είναι.
  Δεν πιστεύω πως κάτι τέτοιο, αν αληθεύει, σηματοδοτεί "υποταγή" του Σαμαρά στην διαπλοκή κι ότι δεν θα χτυπηθεί η μεταπολιτευτική παράγκα.
  Δες τους ισολογισμούς τους, την πτώση της κυκλοφορίας και την αφραγκία τους. Απολύοιυν συνεχώς και κάθε βδομάδα ψάχνουν για λεφτά. Δες τους στις σημερινές, πραγματικές τους διαστάσεις. Σου λέω, δεν ξέρω ποιος είναι και τι καπνό φουμάρει αλλά πιστεύεις πως ο Αντώνης Σαμαράς, με την πορεία που έχει, θα παίρνει...γραμμή από τον γιο του οποιουδήποτε, που θα είναι ένας από ολόκληρο τάγμα συνεργατών; Και τι έγινε που το Ντοράκι έγινε δήμαρχος; Κουνήθηκε το νερό σε κανένα ποτήρι; Θα αναδείξει ο Σαμαράς σε μάγκες την μειοψηφία Χανίων και Καρπενησίου΄κάνοντας βεντέτα με τους πολιτικά "πεθαμένους"; Εγώ προτείνω και Ντόρα για Δήμαρχο στα Ζωνιανά. Θα την στηρίξω. Έχω ένα συνάδελφο που έχει κάτι πελάτες από κει.
  Γαργάρα ο Σαμαράς στα Ελληνοτουρκικά; Μιλάμε για τον ίδιο; Διάβαζε τον κι άκουγε τον καλύτερα. Το ότι δεν λέει τρίχες τύπου "βυθίσατε το Χόρα" δεν καθιστά τις θέσεις του λιγότερο εθνικές κι έχει δώσει πολλές εξετάσεις στα ζητήματα αυτά κι αρίστευσε. Ρώτα τον κω....ο του τουρκοπρόξενου στην Κομοτηνή που έφυγε με σουτ κουτουπιέ, δοκάρι, Άγκυρα.
  Στα θέματα αυτά μετράει το τι κάνεις κι όχι το πόσο φωνάζεις. Θα σου θυμίσω δε την διαφορά της κρούσης των ΛΟΚ από το Πεζικό. Οι πεζικάριοι ξεσηκώνουν τον κόσμο με "Αέρα" κλπ, η δική μας είναι σιωπηρά, τους κόβεις το λαρύγγι ή τους τινάζεις τα μυαλά στον αέρα χωρίς κλαπατσίμπαλα και πολλά πολλά. Εν ολίγοις, οι πράξεις θα μετρήσουν. Οι θέσεις είναι ήδη διακηρυγμένες και ελληνοκεντρικές.
  Το Μνημόνιο το καταψήφισε. Τώρα μπαίνουνε στις εικασίες και την βαθιά ψυχολογία για την πρόθεση; Για όλα το καταψήφισε αλλά κυρίως γιατί θα μας φουντάρει. Δεν σου αρκεί;
  Λέει συνέχεια: θα κάνω μια και μόνο εξεταστική για το πως μπήκαμε στο Μνημόνιο. Αν το ξέχασες, στο θυμίζω.
  Για την ΕΛΣΤΑΤ είπε ότι δεν θα το αφήσει έτσι αλλά όπως για όλα, ως σοβαρτός άνθρωπος, θα αναζητήσει ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
  Την πρόταση μο0μφής, ναι, την θεωρώ μια μαλακία και μισή.
  Αυτά.
  Τώρα, αν με απογοητεύσει, θα του το πω και θα σας το πω κι εσάς από εδώ. Τόσο απλά.

  • terra avatar
   terra @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/10/2011 10:54:54

   Μαχες οπισθοφυλακών δινεις κ.Κρανιδιώτη.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ terra 03/10/2011 11:23:48

    Ε, και; Όπου μάχη, μέσα εγώ. Μου αρέσει.

  • Απηυδισμένος avatar
   Απηυδισμένος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/10/2011 10:56:11

   Δέχομαι ότι μπορεί να μην γνωρίζετε για τον υϊό Ψυχάρη. Ανθρώπινη η άγνοια. Δείτε λοιπόν τι μεταξύ άλλων έχετε δημοσιεύσει κι εσείς εδώ και αν θέλετε μου λέτε κατόπιν την γνώμη σας

   http://www.antinews.gr/2009/09/07/13750/

   http://www.greekamericannewsagency.com/main/index.php?option=com_content&view=article&id=1973&catid=73:florida&Itemid=85

   http://www.kalami.net/2008/omogeneia/prokseneio_tampa_1008.html

   http://www.greekamericannewsagency.com/main/index.php?option=com_content&view=article&id=1995&catid=73:florida&Itemid=85

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Απηυδισμένος 03/10/2011 11:59:18

    Τα διάβασα και σε ευχαριστώ πολύ. Βέβαια καθαρό συμπέρασμα δεν βγαίνει περί του εν λόγω. Θα πως όμως απλά τα εξής: αν η αλήθεια βρίσκεται στις καταγγελίες των συγκεκριμένωψν ομογενών, τότε εάν η απόσπαση είναι αληθής, θα είναι λάθος του Αντώνη. Μια εσφαλμένη επιλογή μέσα σε 500. Εγώ πάντως θα εξακολουθήσω ννα τον κρίνω από: α) τις θέσεις του στα μεγάλα ζητήματα και β) την έμπρακτη συνέπεια του σε αυτές.

  • panais avatar
   panais @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/10/2011 11:09:42

   Κατ' αρχάς, συγχώρα μου τη βιασύνη να πάρω απάντηση.

   Πρέπει όμως να σου το πω ξεκάθαρα:

   1. Άλλο να ανοίγεις βεντέτα με τα κατακάθια κι ΑΛΛΟ να τους παρέχεις και την πολιτική στήριξή σου κιόλας!

   2. Η απάντησή σου για τον Ψυχάρη δείχνει ότι κι εσύ ο ίδιος καταλαβαίνεις ότι ΔΕΝ τον προσέλαβε για τις φοβερές του γνώσεις επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής. Τόσο καταπληκτική σύμπτωση είναι ότι πρόκειται περί του γιου του Σταύρου;

   3. Το μνημόνιο ΔΕΝ το καταψήφισε για όλα! Αν το καταψήφισε γιατί συνιστούσε προδοσία κατά της πατρίδας, γιατί δε βρήκε ούτε μια λέξη να βρει σχετικώς;;;

   4. Όσο για τα ελληνοτουρκικά, κανείς δεν του ζήτησε κραυγές του τύπου "βυθίσατε το Χώρα". Όταν όμως βιάζεται η κυριαρχία της χώρας σου, έχεις καθήκον να το πεις καθαρά και ξάστερα. Χωρίς μισόλογα, όπως αυτά που ψέλλισε πέρυσι το καλοκαίρι στη Βουλή.

   5. Και τέλος, ωραίος ο παραλληλισμός με τις τακτικές ανορθοδόξου πολέμου, αλλά όταν είσαι πολιτικός, αυτά που λες στις κρίσιμες ιστορικές στιγμές συνιστούν από μόνα τους ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, και μάλιστα μείζονος σημασίας. Σιγά μην καταγγείλει τη συνωμοσία που παίχτηκε σε βάρος της χώρας όταν γίνει Πρωθυπουργός. Τότε θα τον απασχολεί περισσότερο η τήρηση ισορροπιών και ίσων αποστάσεων από ότι σήμερα.

   • terra avatar
    terra @ panais 03/10/2011 11:16:21

    @panais

    Σαφή ερωτήματα και οι «απαντήσεις» που παίρνεις είναι τύπου «αυτός ξέρει». Ενδεικτικές της αμηχανίας.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ terra 03/10/2011 11:52:06

     Αμηχανία; Moi? Δεν Νομίζω Τάκη.

     • terra avatar
      terra @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/10/2011 11:58:57

      Ναι, εσυ κ.Κρανιδιώτη.
      Εδώ και καιρό.
      Νομικός ων, «δεν είδες , δεν άκουσες, δεν ξέρεις» για το περιεχόμενο και τη σημασία των άρθρων του Εφαρμοστικού που υπερψήφισε η ΝΔ.
      Στο σκοπό που βαράει το ΔεΝομίζωΤάκη.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ terra 03/10/2011 12:02:13

      Στο Antinews, αν χτυπήσεις στην αναζήτηση το όνομα μου στη γενική "Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη", θα σου βγάλει΄δεκάδες κείμενα μου, από τα οποία βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα προς εσένα: αλλού αυτά, φίλε, όχι σε μένα.

     • terra avatar
      terra @ terra 03/10/2011 12:30:28

      κ.Kρανιδιώτη

      Το «αλλού αυτά όχι σε εμάς» θα το ακούσετε όταν έρθει η ώρα από τον «ασύντακτο» (κατά το αβράκωτος) λαό ο οποίος σας έχει υπερβεί προ πολλού και θα υπερασπίσει την πατρίδα με κάθε μέσο.
      Περιμένω να μου υποδείξεις συγκεκριμένη τοποθέτηση σου επί των άρθρων του εφαρμοστικού που υπερψήφισε η ΝΔ και την σημασία τους.
      Τα λεξιλαγνικά κόλπα για να κοιμηθούν οι ιθαγενείς έχουν κοντά ποδάρια.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ terra 03/10/2011 14:12:17

      Δεν ασχολήθηκα ποτέ με τον εφαρμοστικό και δεν πάειθ εκεί το σχόλιο μου. Αναφέρομαι στην σκληρή και ουδόλως διιπλωματική κριτική που κάνω, η οποία είναι συνεχής ενώ εσύ μου αποδίδεις δήθεν "αμηχανία" κλπ, λες και δεν γνωριζόμαστε εδώ μέσα . Και η ΝΔ ορθά υπερψηφίζει ότι πιστεύει ότι ωφελεί τη χώρα.

   • Απορία avatar
    Απορία @ panais 03/10/2011 11:27:17

    Εσύ έχεις στο νου σου τίποτε καλύτερο από τον Σαμαρά; Για σήμερα μιλάμε.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ panais 03/10/2011 11:38:31

    Α, ρε Παναή, τώρα μου τρως χρόνο από τη δουλειά και μετά θα ξενυχτήσω για τον επιούσιο αλλά χαλάλι σου:

    1. Πραγματικά θεωρώ το πρόσωπο και το θέμα άνευ σημασία.
    2. Ξαναλέω, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια. Αν είναι, δεν πιστεύω ότι σηματοδοτεί "προσκύνημα". Δηλαδή, μισό λεπτό, καταψηφίζει Μνημόνιο και Μεσοπρόθεσμο, τους λέει να βάλουν την συγκυβέρνηση εκεί που ξέρουν και το "προσκύνημα" είναι η ενδεχόμενη απόσπαση του γιου του Ψυχάρη; Πως σου φαίνεται;
    3. Τώρα δεν αρκεί που είπε όχι, θα τον κρίνουμε γιατί δεν εξομολογήθηκε, γιατί δεν αγριοκοιτούσε κλπ. Το όχι είναι όχι. ΕΣύ πιστεύεις ότι τα υπόλοιπα δεν έπαιξαν ρόλο; Για τον Σαμαρά μιλάμε.
    4. Δεν ήταν μισόλογα. Ήταν καθαρή θέση. Σου θυμίζω το μνημειώδες από την περσινλή ΔΕΘ: "Μέγα το της θαλάσσης κράτος". Σου θυμίζω την ξεκάθαρη δέσμευση του για την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ κλπ. Αυτά είναι ουσία, πολιτική πράξη κι όχι συνθήματα.
    5. Δεν περιμένει να γίνει Πρωθυπουργός για να τα πει. Και τώρα τα λέει. Δεν ωρύεται, δεν τα κάνει show ή τηλεμάρκετινγκ αλλά τα λέει και κυρίως, είμαι σίγουρος πως θα τα κάνει. ΚΙ επιμένω: "κανείς σας δεν φαντάζεται αυτό που 'θαρθει"...

 62. Κεντροδεξιο χαφ avatar
  Κεντροδεξιο χαφ 03/10/2011 10:50:04

  Φαήλο,στο δια ταύτα και επειδή μ'αρέσει να εντάσσω τη συζήτηση σε ρεαλιστικά πλαίσια,πρέπει να γίνει προσεκτική επιλογή προσώπων που θα εκπροσωπήσουν τη Κεντροδεξιά παράταξη στην επερχόμενη κυβέρνηση..Να γίνει κάτι μ'όλους αυτούς που ράβουν κοστούμια από τώρα και διατείνονται πως είναι άνθρωποι του Προέδρου,παρ'ότι 2 χρόνια τώρα τον υπονομεύουν με τη στάση τους.Μπροστά νέα πρόσωπα,που εμπιστεύονται τ'όραμα του Αντώνη Σαμαρά.(αφορμή για να γράψω τα παραπάνω ήταν αυτό:http://www.antinews.gr/2011/10/02/125200/ και ειδικά για την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Αργολίδα).Μην πέσουμε ξανά στην παγίδα του νεποτισμού και των τζακιών,όπως επίσης και στην παγίδα όλων εκείνων που ξαφνικά γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως και επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο στο να γλύφουν τον Αντώνη Σαμαρά και το επιτελείο του για να κερδίσουν τη θέση του υποψηφίου.

 63. panais avatar
  panais 03/10/2011 10:50:58

  Ή προβληματιστηκες πολύ από αυτά που σου γράφω

  Ή σου φάνηκε μεγάλη η ανάρτηση και δεν τη διάβασες.

  Αλλά αξίζει τον κόπο να της ρίξεις μια ματιά. Γιατί αν υπάρχει αντίλογος, είναι πολύ σημαντικό να τον ακούσουμε.

 64. ad kan avatar
  ad kan 03/10/2011 11:39:16

  Με Χρύσανθο, Μιχελάκη, Τζαβάρας, Μουρούτης, Βασιλική, "μάγκα" Μιχαλολιάκο, Κασαπίδη, Καμμένο, Λυκουρέντζο, Μαρκόπουλο, Μανώλη, Νικολόπουλο θα πάμε στην "νέα μεταπολίτευση" κύριε Φ.Κ. ;

  Μιλάτε σοβαρά ;

  Η λύση είναι μία. Μεταβατική δημοκρατία (βουλή) για Συντακτική Εθνοσυνέλευση και τιμωρία των ενόχων (με αναδρομική ρύθμιση τύπου 1974) για την χρεοκοπία-λεηλασία της οικονομίας της χώρας.

  Όσο για την επιβολή της δημοκρατικής λύσης για την χώρα βεβαίως και πρέπει να κηρύξει ανένδοτο η κεντροδεξιά καλώντας τους πολίτες να εξαφανίσουν το πασοκ από τον πολιτικό χάρτη. Αν δεν επανιδρυθεί-διευρυνθεί με νέες δυνάμεις η ΝΔ δεν έχει τύχη.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ad kan 03/10/2011 11:49:58

   Ναι, και με αυτούς. Δεν σου γεμίζουν το μάτι;
   Πάντα μιλάω σοβαρά, εκτός απ' όταν αναφέρομαι στο Σόϊ και την ΔΗ.ΣΥ.

 65. ad kan avatar
  ad kan 03/10/2011 12:19:18

  Επιτρέψτε μου να μην πάρω. Ευχαριστώ για την απάντηση σας.
  Πάντως το "δεν σου γεμίζουν το μάτι" εκτός από το ότι είναι άκομψη για δικηγόρο έκφραση δεν αρμόζει και στην περίπτωση. Τους ακούω κυρίως (τι λένε) και δεν μου "γεμίζουν το αυτί" θα έλεγα, αλλά κυρίως προσβάλλουν την νοημοσύνη μου.
  Εκτός αν με τον προσδιορισμό "νέα μεταπολίτευση'' εννοεί ο Α.Κ. την επανάληψη
  της μεταδικτατορικής.
  Δεν πείθετε κε Φ.Κ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ad kan 03/10/2011 14:03:36

   Μην πάρετε, τα κόμματα δεν είναι κινίνο.Πάντως αν, πχ ο Χρύσανθος, προσβάλλει την νοημοσύνη σας, τότε πρέπει να έχετε φοβερή, μα μιλάμε ΦΟΒΕΡΗ νοημοσύνη.
   Γενικώς μιλάω άκομψα και κρατάω το πηρούνι με το δεξί.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/10/2011 14:22:04

    Φαήλο, σου είπα και παραπάνω, να μην ασχολείσαι με ^&*$%, εσύ όμως δεν ακούς!

 66. Σίμος avatar
  Σίμος 03/10/2011 13:06:42

  κ. Κρανηδιώτη συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και μακάρι τα πράγματα να είναι έτσι. Όμως είναι κάποια πράγματα για τα οποία το σύνολο του λαού δεν έχει πειστεί ακόμη για τον Αντώνη Σαμαρά.
  1. Πιστεύει ότι το χρέος είναι νόμιμο η όχι. Κανένα λόγο δεν κάνει για Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου, όπως έγινε σε άλλα κράτη. ο λαός δεν ανέχεται να πληρώνει χρέος που δεν είναι δικό του. Όλος ο Ελληνικός λαός το έχει τούμπανο και ο Σαμαράς κρυφό καμάρι.
  2. Αυτοί οι ανεκδιήγητοι τύποι της τροικα και οι Ραιχ-μαιν θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν και να μολύνουν την Ελλάδα με την παρουσία τους προκαλώντας τον ελληνικό λαό.
  3. Πιστεύει ο Σαμαράς ότι υπάρχει περιθώριο έστω και απλής συνομιλίας με τους ΝΑΖΙ της Μερκελ, ''οι οποίοι θέλουν το καλό μας, είναι φίλοι μας και μας αγαπούν''. Με τους κατακτητές δεν συνομιλούμε φίλε Φαήλο. Απόσεισέ τους.
  Τα ίδια μας λέει και ο Βενιζέλος, ότι δηλαδή καλά που έχουμε την τροικα.
  4. Θα συνεχίσει ο Σαμαράς να βλέπει την χώρα να καταστρέφεται και ως πότε. Ας διαβάσει στο ΤΑΧΑΛΙΑ τι του έγραψε ο Χαρυ Κλυν χθές.
  Ο Σαμαράς είναι εύκολο να πάρει αυτοδυναμία ακόμη και με απλούστατη αναλογική αρκεί να αφουγκρασθεί τον λαό.

  • Μένιος avatar
   Μένιος @ Σίμος 03/10/2011 21:42:35

   Η κριτική του Τραμπάκουλα

   Είχαμε μια σκασίλα τι είπε ο Χάρυ Κλυν για τον Σαμαρά.
   Και τι είναι παρακαλώ ο Χάρυ Κλυν;
   Μήπως κάποιος που αφού στέρεψε η χιουμοριστική φλέβα του και τα κονόμησε αποφάσισε να κάνει κριτική στους άλλους;
   Ποιος είναι ο Χαρυ Κλυν ποιος μπορεί να είναι με ένα τέτοιο όνομα έστω και καλλιτεχνικό ψευδώνυμο;

 67. lukos kapsalos avatar
  lukos kapsalos 03/10/2011 13:29:54

  Φαήλο καλησπέρα.Από αυτούς που λες,όλοι τους είναι ελπιδοφόροι για μια διαφορετική κυβέρνηση.
  Με τα παλιά λαμόγια τι γίνεται,εκεί εστιάζεται το πρόβλημα και το ξενέρωμα των νεοδημοκρατών.Από εκεί έχασε η ΝΔ τις εκλογές και από εκεί ξανακινδυνεύει.
  Το ξέρεις πως με οριακή πλειοψηφία,τα πράγματα θα είναι δύσκολα.Ενας ήταν στην προηγούμενη και τους έκανε άνω κάτω.Φαντάζεσαι με τα πριγκηπόπουλα τι θα γίνει?
  Θα γελάνε οι πασόκοι.Οχι άλλοι χαρτογιακάδες και βαρόνοι.
  Κλοτσιά και δρόμο από τώρα.Γιατί έχουν δύναμη σε ψήφους και λογική πασοκ.Θα απαιτούν και θα δυσκολεύουν την κατάσταση.

 68. terra avatar
  terra 03/10/2011 21:37:32

  Mάλιστα κ.Κρανιδώτη.
  Είστε νομικός, πολιτικό στέλεχος της ΝΔ συνδεόμενος με προσωπική φιλία με τον αρχηγό της και ...δεν κάνατε τον κόπο να δείτε τι έλεγαν τα άρθρα του εφαρμοστικού που υπερψήφισε η ΝΔ και για τα οποία ερωτηθήκατε επανειλημμένως.
  Ευχαριστώ κ., πήρα την απάντηση μου. Ελπίζω να κατάλαβαν και οι υπόλοιποι.

 69. Απηυδισμένος avatar
  Απηυδισμένος 03/10/2011 22:03:20

  Φαήλο διάβασε σε διπλανή ανάρτηση τον Μεσογαίας Νικόλαο. Υπερφαλάγγισε τον πολιτικό λόγο της ΝΔ

 70. χρυσηίς avatar
  χρυσηίς 09/10/2011 09:17:32

  Καλημερα.

  Θα ερθουν και τα διψηφια νουμερα , συντομα.
  Οχι για να οικοδομησουμε -σετε- συγχρονο κρατος δυτικου τυπου προσφεροντας εναλλακτικη λυση .
  Θα ειναι ψηφος αρνητικη -πιστευω οτι "ακουτε" τον κοσμο - και σαν τετοια, περιορισμενης αξιας .

  Α, και κεντροδεξια ειναι και το Πασοκ, το ξερετε αυτο.
  Η διαλυση του θα απελευθερωσει δυναμεις της αριστερας . Το θελει αυτο το υπαρχον πολιτικο συστημα ?

 71. ΑΣΜΟΔΑΙΟΣ avatar
  ΑΣΜΟΔΑΙΟΣ 26/10/2011 12:09:33

  οταν λέει συντεταγμένα, δεν νομιζω να εννοεί συμφωνα με το συνταγμα, γιατί θα πρέπει να γνωρίζει ότι η θανατική καταδίκη έχει καταργηθεί προ πολλού και δεν μπορεί να επανέλθει, εκτός και το λέει εν τη ρύμη του λόγου, και για λογους ..... γηπεδικής φανατίλας οπαδών κλπ
  Εκτός βέβαια και αν υποννοεί κανα στρατιωτικό πραξικόπημα, που εκεί .... εν ονόματι του λαού (και του κονδύλη, έλεγε σε ιστορίες ο παππούς μου) θα στησει το εκτελεστικό απόσπασμα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.