#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/02/2013 12:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνιστώσα «Αρτέμης Μάτσας»…Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Τι είναι ο σκληρός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλία, αδέρφια; Ένα δυσώδες παράσιτο. Κάτι σαν μανιτάρι που φυτρώνει στους κοπρώνες και στην σάπια τύρφη. Αν το φας, πας εις τόπον χλοερόν, εις τόπον αναψύξεως.

Και λέω παράσιτο, γιατί τρέφονται από την ανομία, την αναταραχή, την βία. Τα γουστάρουν και τα επιδιώκουν.Πάνω στην αρρώστια και τη σήψη μεγαλώνουν. Τα Δεκεμβριανά, η ΜΑΡΦΙΝ, οι καταλήψεις τύπου «Βίλα Αμαλία», οι βανδαλισμένοι πανεπιστημιακοί χώροι, η τρομοκρατία, οι ταραχές κι οι απεργίες, όπως και οι μισελληνικές θέσεις τύπου Καρντάκ, η αμφισβήτηση πχ της Ποντιακής Γενοκτονίας, είναι το υποσυνείδητο του μέσου Συριζαίου στελέχους και βουλευτή μ’ ελάχιστες εξαιρέσεις. Κατά βάθος θαυμάζουν τους «αγωνιστές», θα ‘θελαν κι αυτοί αλλά κωλύονται, λόγω λεπτεπίλεπτης κράσης. Όποτε όμως μπορούν, κάνουν φανατικό σέρβις σε αυτούς που δεν κωλύονται και παίρνουν παγανιά τις στράτες με τα καλάσνικοφ. Απλά στην Βέροια έχει στενούς μονόδρομους κι εκεί οι χωροφύλακες είναι πιο ζόρικοι. Φευ…

Γι’ αυτό ο Αλέξης δεν τολμάει να διαγράψει τον ιδιόρρυθμο τύπο, που κάθε λίγο επαναλαμβάνει τις θέσεις του τουρκικού ισλαμοφασισμού κατά των ελληνικών συμφερόντων ή να απεμπλακεί χωρίς μισόλογα από τις Βίλες και τα ΒΠ καλάσνικοφ. Προσωπικές απόψεις, είπαν! Συνιστώσα «Αρτέμης Μάτσας» λοιπόν, στις κινηματογραφικές του δράσεις. Προσωπικές απόψεις κι η Γαϊτάνη, ο Κουράκης, ο Διαμαντόπουλος κι άλλα καλόπαιδα. Άλλη δουλειά δεν κάνουν. Είχε πει ο Κλιντ Ίστγουντ με τι μοιάζουν οι γνώμες, που καθένας έχει από μία αλλά τέλος πάντων…

Αδέρφια, μπορείς να βγάλεις το παιδί απ’ τα Εξάρχεια αλλά δεν θα μπορέσεις ποτέ να βγάλεις τα Εξάρχεια μέσα απ’ το παιδί. Δεν αλλάζουν, γιατί μέσα τους αυτό είναι. Τόσα χρόνια χορεύανε καντρίλλιες με το περιθώριο. Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούϊ.

Δεν είναι όμως μόνον δικαιολογητική δύναμη και ιδεολογικό φυτώριο της τρομοκρατίας το μόρφωμα των βαρεμένων συνιστωσών, όπως αποδείχθηκε και με την ψευτοπροοδευτική υστερία για τα γεγονότα της Βελβενδούς.

Θέλουν επενδύσεις χωρίς …επενδυτές.

Θέλουν μεγάλο, φαρδύ, ξέχειλο κράτος. Διότι μόνον έτσι μπορούν να δημιουργούν κι ελέγχουν τους πελατειακούς μηχανισμούς. Άλλωστε το know how σε αυτό το έχει η «πασοκική» συνιστώσα, η οποία μόνο με πολυπληθείς ΔΕΚΟ μπορεί να μεγαλουργήσει και πάλι.

Δεν κάνουν όμως μόνον αυτό. Κάνουν και «δουλίτσες» μερικοί, μαζί με τα παπαγαλάκια της Κουμουνδούρου και σεσημασμένων επιχειρηματιών αριστεράς εκτροφής, που στο τσακ γλυτώσανε την φυλάκα για υπηρεσίες προς ξένες δυνάμεις.

Τα συντρόφια λοιπόν κάνουν και χονδροειδείς παρεμβάσεις υπέρ εντολοδόχων, εν όψει διαγωνισμών για αποκρατικοποιήσεις. Απλά το κάνουν για τη «φανέλα»; Κι οι γιοί «συντρόφων», «σύντροφοι» δεν θεωρούνται;  Αλλά και με την τρομοκρατία και με τη διαπλοκή, αυτός κι αν είναι άθλος!

Ας είναι ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός. Τα παπαγαλάκια και οι πρόθυμοι «προοδευτικοί» βουλευτές έτοιμοι να παρέμβουν, ώστε να σπιλώσουν, να σπρώξουν τα πράγματα προς εκεί που κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλία σε κάθε κρίσιμο ζήτημα βγάζει το αληθινό του πρόσωπο. Με τέτοια κοινωνική συγκυρία θα έπρεπε να σαρώνουν τα συντρόφια. Όμως αυτοί παγιδευμένοι στον μισελληνικό αριστερισμό τους ταυτίζονται με το περιθώριο, προσβάλλουν την νοημοσύνη, την εθνική ταυτότητα και τα συμφέροντα των Ελλήνων. Φτάσανε συγκυριακά στην θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όμως παραμένουν λούμπεν, τρέφονται από την ανομία, την καλύπτουν. Κι όσο κι αν θέλει ο Αλέξης να εξημερώσει κι ομογενοποιήσει τους ιδεοληπτικούς που μάζεψε, δεν γίνεται. Δεν γίνεσαι νέος Ανδρέας, όταν σου πάει τρεις δεκαπέντε κι έντεκα και δεν τολμάς να διαγράψεις ούτε αυτόν, που προπαγανδίζει μέσα από το κόμμα σου τις θέσεις του τουρκικού επεκτατισμού!

Τον μεγαλύτερο όμως εκνευρισμό τους φέρνει κάτι άλλο. Η έλλειψη δέους και σεβασμού απέναντι στην κολωνακιώτικη ή εξαρχειώτικη «αριστεροσύνη» τους, απέναντι στην γάγγραινα με την οποία μόλυναν τον δημόσιο βίο, την «πολιτική ορθότητα». Κι εμείς από εδώ, στο Antinews, είμαστε οι πρώτοι που κατεδαφίσαμε το ευτελές προσωπείο τους και φτύσαμε το αποκρουστικό ξόανο που ‘χουν δεκαετίες τώρα στήσει στην αγορά.

Κανένας σεβασμός για την αυλή, τους απολογητές και προαγωγούς της τρομοκρατίας.

Κανένας σεβασμός για τους τροφίμους των ΜΚΟ, αυτούς που στελέχωσαν τους μηχανισμούς παρακμής και λεηλασίας της χώρας, τους κηφήνες του πρυτανείου, που τώρα υποδύονται τους αγωνιστές με 7000 ευρώ το μήνα.

Κανένας οίκτος για την ψευτοπροοδευτική συμμορία που αφελλήνισε την Παιδεία μας, προσβάλλει τους νεκρούς μας και λειτουργεί ως Πέμπτη Φάλαγγα του τουρκικού ισλαμοφασισμού.

Κανένα δέος και ούτε ίχνος ελέους γι’ αυτούς που προάγουν τα συμφέροντα των παρανόμων και προσβάλλουν την πλειοψηφία και τα συμφέροντα της

Να είσαστε λοιπόν ασεβείς κι επιθετικοί, αδέρφια, απέναντί τους. Τους αξίζει και μόνο αυτό καταλαβαίνουν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θησειώτης avatar
  Θησειώτης 08/02/2013 12:45:52

  Μπράβο Φαήλο.

  • ΜΑΙΚ avatar
   ΜΑΙΚ @ Θησειώτης 09/02/2013 16:32:35

   Mετά το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ-ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑ βάλε και τα αρχικά Μ.Β.Π. δηλαδή Μαμάδες Βορείων Προαστείων.Ξέρεις Γιάννα Αγγελοπούλου,Παυλίνα Νάσιουτζικ....

 2. Ρύκιος avatar
  Ρύκιος 08/02/2013 12:46:40

  Για τροφίμους των ΜΚΟ, γι αυτούς που στελέχωσαν τους μηχανισμούς παρακμής και λεηλασίας της χώρας, τους κηφήνες του πρυτανείου, για την ψευτοπροοδευτική συμμορία που αφελλήνισε την Παιδεία μας, γι’ αυτούς που προάγουν τα συμφέροντα των παρανόμων γι’ αυτούς που προάγουν τα συμφέροντα των παρανόμων, σας καλώ να κοιτάξετε στην αυλή σας.
  Την κυβερνητική σας αυλή της ανίερης συμμαχίας.
  Θα δείτε ένα άθλιο, γλοιώδες μόρφωμα, που ονομάζεται (ακόμα) ΠΑΣΟΚ.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Ρύκιος 08/02/2013 13:03:53

   Και ΔΗΜΑΡ βεβαιως.Αλλα η απαντηση ειναι απλη : να ψηφιζαν οι καμμενοχρυσαυγιτες ΝΔ να εβγαινε αυτοδυναμη.Δεν το εκαναν ,ας το βουλωσουν.

   • O Mίτος της Αριάδνης avatar
    O Mίτος της Αριάδνης @ ψυχραιμια 08/02/2013 16:22:25

    OXI ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΕΣ. ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΙΣ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ.
    ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ρύκιος 08/02/2013 13:55:54

   Αν δεν υπήρχαν οι ανακυκλωμένοι ανανεωτικοί, αριστεριστές, αντεξουσιαστές, τροτσκιστές, μαοϊκοί, οι "προοδευτικοί διανοούμενοι" και δημοσιογράφοι οι μπετατζήδες, νταβαντζήδες και τα μαγαζιά τους δεν θα είχαν προσωπικό να τα στελεχώσει. Αυτή η αριστεράντζα πλημμύρισε τις ΜΚΟ, τα Πανεπιστήμια, τα Υπουργεία, σύμβουλοι, παρασύμβουλοι, στελέχη στα ΜΜΕ της διαπλοκής και σ' όλα τα κόλπα. Ακόμη και το ΠΑΣΟΚ αυτούς κυρίως χρησιμοποίησε. Αυτοί είναι κατά βάση οι λεηλάτες κι αποδομητές της χώρας. Οπότε πες τα σε κανέναν που έλειπε χρόνια κι ήρθε μόλις τώρα. Εμείς εδώ ήμασταν και ξέρουμε.

   • Νεράκι avatar
    Νεράκι @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/02/2013 14:57:52

    Εσύ Πασόκος δεν ήσουν;

    Διόρθωσέ με, αν κάνω λάθος. Ακουστά το έχω

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νεράκι 08/02/2013 15:56:11

     Σε διορθώνω. Δεν ήμουν. Πνευματικό παιδί του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, ελέω Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών, ναι.
     Οι Πασόκοι όμως δεν με είχαν ποτέ στα μητρώα τους και καμμία παραφυάδα της αριστεράς.

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/02/2013 17:09:13

      Το θάψιμο του Μ. Χαραλαμπίδη και του Σ. Παπαθεμελή για να προωθηθούν τα νεοταξικά και ανθελληνικά στοιχεία ήταν σήμα για το τί επρόκειτο να προκύψει από την ΠΑΣΟΚογενή λαίλαπα. Οι Θεοδωρίδες και οι Ρεπούσες ανέκαθεν ήταν οι αγαπημένοι, ξέρετε ποιών εκεί πιο πάνω από το Χίλτον.

     • Νεράκι avatar
      Νεράκι @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/02/2013 03:40:05

      Τα παλαιοπολιτικάντικα ψέματα, δεν περνάνε την εποχή του Διαδικτύου, αγαπητέ. Είπα ότι με εξέθεσε, σε αυτόν που μου το είχε πει σε ένα φόρουμ, το πήρε... πατριωτικά (σκέτα! Όχι, πασοκοπατριωτικά που δεν υφίσταται σαν έννοια) και μου έστειλε αυτό:

      "Έρχονται οι μπολσεβίκοι;"
      Από factorx στις 11/11/2010

      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      12/11/2010 στις 1:19 am

      Όπως είδες, αναφέρομαι, απευθύνομαι και στο πατριωτίκό ΠΑΣΟΚ. Κι επειδή από αυτό προέρχομαι (προ αμνημονεύτων χρόνων)....
      >>>>>>>>>>>>>>>>

      ΛΟΙΠΟΝ;

     • Tsaros avatar
      Tsaros @ Νεράκι 09/02/2013 13:14:35

      Λοιπόν τι;

      Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, που σου έγραψε ο Φ. παραπάνω, ήταν αυτό που λέμε «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ».

      Αλλά δεν είναι το είδος του ΠΑΣΟΚ που καταγγέλεται εδώ, ήταν περιθωριακή φιγούρα για το βαθύ ΠΑΣΟΚ.

     • Νεράκι avatar
      Νεράκι @ Tsaros 09/02/2013 15:49:18

      @Τσάρος

      Νεράκι είπε:
      08/02/2013 στις 2:57 pm
      Εσύ Πασόκος δεν ήσουν;

      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      08/02/2013 στις 3:56 pm
      Δεν ήμουν.

      Νεράκι είπε:
      09/02/2013 στις 3:40 am
      Τα παλαιοπολιτικάντικα ψέματα, δεν περνάνε την εποχή του Διαδικτύου, αγαπητέ:
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      12/11/2010 στις 1:19 am
      Όπως είδες, αναφέρομαι, απευθύνομαι και στο πατριωτίκό ΠΑΣΟΚ. Κι επειδή ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ...

      ΥΓ. Ο Χαραλαμπίδης ήταν και είναι ΠΑΣΟΚάρα. Ποιο "είδος του ΠΑΣΟΚ" και λοιπά φαιδρο_πολιτικάντικα της Β' Πειραιώς και της Επικράτειας ούλης, λοιπόν;

      Όπως λέει κι Φάκτορας: Εμπρός για τη Νέα Μεταπολίτευση. Αλλά ΟΧΙ με παλαιοκομματικές συνταγές προς τέρψιν νεο- κομματόσκυλων. Κατανοητόν;

     • Tsaros avatar
      Tsaros @ Νεράκι 09/02/2013 22:37:23

      O Χαραλαμπίδης διώχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, και όταν ήταν εκεί ακόμα αντιμετωπίζονταν ως γραφικός.

      Δεν ήταν ούτε Άκης, ούτε Κουτσόγιωργας, ούτε Βενιζέλος, ούτε Πάγκαλος, ούτε Σημίτης, ούτε Κουλούρης, ούτε Τσουκάτοπανταγιάς, κλπ κλπ.

      Όταν λέμε «ΠΑΣΟΚ» και εννοούμε κάτι κακό, δεν εννοούμε τον Χαραλαμπίδη, άλλους εννοούμε: λαμόγια, καρεκλάκηδες, "μαζί τα φάγαμε", πολιτικούς απατεώνες, κλπ κλπ.

      Και ο Στουρνάρας, ο δεξιός υπουργός οικονομικών ήταν στην ΚΝΕ. Θα πεί αυτό ότι είναι χαρακτηριστικός κνίτης ή ότι η πολιτική του σήμερα είναι ...αριστερή;

     • CRYSTAL SHIP avatar
      CRYSTAL SHIP @ Νεράκι 09/02/2013 23:00:06

      Ψάξε να μάθεις για τον Χαραλαμπίδη νεράκι. Ο άνθρωπος είναι διανοητής και βαθύτατα ΕΛΛΗΝΑΣ. Οι ασήμαντοι εντός Πασόκ τον μισούσαν γιατί μπροστάτου ήταν ελάχιστοι. Και για να πάρεις μιά ιδέα για την ευφυϊα του ατόμου δες αυτό : http://www.youtube.com/watch?v=-HXjskb2EMY

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νεράκι 10/02/2013 01:39:27

      "Νεράκι,
      επιβεβαιώνεις την πεποίθηση μου πως εκτός από την Δεξιά, την Κεντροδεξιά, την Ακροδεξιά και την ενοχική Δεξιά, υπάρχει και η χαζοδεξιά.
      Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης είναι σπάνια περίπτωση έντιμου και πατριώτη αληθινού διανοούμενου. Γι' αυτό άλλωστε τον εκτιμά, μεταξύ άλλων, και ο Κ. Καραμανλής.
      Είχε ιδρύσει την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών, όπου συμμετείχαμε και πολύ ανένταχτοι, πατριώτες/εθνικιστές, πες το όπως θέλεις, όπως εγώ.
      Τι κάναμε εκεί; Έμπρακτη αλληλεςγγύη και δράση για τους Αγνοπ΄'υμενους της Κύπρου, για τον τουρκικό επεκτατισμό, προωθούσαμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, των Ποντίων και των άλλων Χριστιανών της Μ. Ασίας. Μάθαμε τους Έλληνες ότι οι Κούρδοι δεν είναι ...πουλιά. Τους δημιουργήσαμε τις πρώτες επαφές με τον λαό μας και τις πολιτικές δυνάμεις, προβάλαμε με κάθε τρόπο τα δίκαια του λαού μας στις κατεχόμενες Πατρίδες, από την Καρπασία ως τη Χειμάρα. Θυμάμαι με κάτι Κύπριους φοιτητές και παιδιά κι απ' τη "Ρήξη", του καλού φίλου Γ. Καραμπελιά, φτιάξαμε την Ομάδα για την Αυτοδιάθεση της Κύπρου, ενωτική ομάδα, γράψαμε προκήρυξη για την 'Ενωση της Κύπρου με την Ελλάδα και την κήρυξη μακροχρόνιου αγώνα για την απελευθέρωση των Κατεχομένων, με παράλληλα αιτήματα για κάθοδο Ελληνικής Μεραρχίοας στην Κύπρο, ίδρυση Ελληνικού Πανεπιστημίου και μόνιμη τηλεοπτική σύνδεση (τότε δεν υπήρχε). Ο Μιχάλης, και κάποιοι άλλοι τεθνεώτες (Δραγούμης) μου έμαθε την ενότητα εθνικών και κοινωνικών προβλημάτων, μου υπογράμμισε την φυσική μου θέση να αρνούμαι την "ενοχή" για τον πατριωτισμό μου, ο οποίος είναι αλληλένδετος με την κοινωνική συνείδηση.
      Όπως ήταν αυτονόητο μας καθύβριζαν και μέσα από το ΠΑΣΟΚ ως "εθνικιστές", "σωβινιστές", τις ίδιες ταμπέλες που κολλάει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλία και η πατσαβούρα του, η "Αυγή" και τα διαδικτυακά τους τρολλ, σε όσους υποστηρίζουν τα αυτονόητα και φτύνουν την πολιτική τους ορθότητα και τον φλώρικο κι υποκριτικό διεθνισμό τους.
      Είμαι περήφανος για την συμμετοχή μου σε αυτό το χώρο.
      Βγάλε τις παρωπίδες, μην συκοφαντείς ανθρώπους που είναι κεφάλαιο για την ελληνική σκέψη και δράση. ΣΕ προτρέπω να διαβάσεις τα βιβλία και άρθρα του Μιχ. Χαραλαμπίδη. Θα γίνεις καλύτερος άνθρωπος και Έλληνας.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νεράκι 10/02/2013 01:41:19

      Την δε ενωτική προκήρυξη στήσαμε τραπεζάκι και την μοιράζαμε στο...Πολυτεχνείο τις μέρες των εκδηλώσεων!! Άγνοια κινδύνου αλλά και νεανικός τσαμπουκάς.

     • Queen In Black avatar
      Queen In Black @ Νεράκι 10/02/2013 10:10:46

      @ Νεράκι : Τιμή του και καμάρι του του κ.Κρανιδιώτη που τον ''ταυτίζεις'' με τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη. Μάθε πρώτα για ποιόν μιλάς κι ύστερα τον αναφέρεις. Μόνο σαν τίτλο τιμής μπορείς να αποδώσεις τη συνάφεια. Αν ο Χαραλαμπίδης και οι θέσεις του είχαν επικρατήσει στο Πασόκ, οι κλέφτες και οι υποκριτές θα ήταν μειοψηφία και τότε η Ιστορία θα γραφόταν αλλιώς. http://www.youtube.com/watch?v=vgU2YughV3U

     • αργατεία avatar
      αργατεία @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/02/2013 11:41:44

      και εγώ με τη σκέψη του Μιχάλη Χαραλαμπίδη γαλουχήθηκα και είμαι υπερήφανος για αυτό και έτσι συνεχίζω. μακαρι ο Μιχάλης να είχε κεντρικότερο και θεσμικότερο ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας

   • Αναξαγορας avatar
    Αναξαγορας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/02/2013 15:10:10

    ρε Φαηλο, μην ξεφτιλιζεσαι αλλο!

    κατηγορεις το ΠΑΣΟΚ, το αριστερο συστημα κλπ
    το κομμα μας, με αυτους δεν συγκηβερναει τωρα;

    ή κανω λαθος;

    την Ρεπουση (που φωτογραφιζεις), ποιος την ειχε βαλει αρχικα στο υπουργειο, ΠΑΣΟΚος ή ΝΔτης υπουργος;

    αν εχεις τα κοτσια δημοσιοποιησε το αυτο και απαντησε αν θες. διαφορετικα θα τα πουμε απο κοντα σε φιλικο μας σπιτι πολυ συντομα.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αναξαγορας 08/02/2013 15:59:03

     Μην τσαμπουκαλεύεσαι τόσο πολύ και σου ανεβαίνει η πίεση.
     Και το σύστημα ΠΑΣΟΚ το στελέχωσαν κυρίως ανακυκλωμένοι αριστεριστές, ανανεωτικοί, μαοϊκοί, τροτσκιστές κλπ. Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις κι αυτοεξευτελίζεσαι υποδυόμενος τον χαζό.
     Να μην ψηφίζατε αλλού γι' αλλού για να μην υποχρεωνόταν ο Σαμαράς σε συγκυβέρνηση.
     Αυτά που έχω γράψει για την Ρεπούση, δεν τα 'χει γράψει άλλος.

     • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
      ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/02/2013 13:14:05

      ΦΑΗΛΟ ΓΕΙΑ ΣΟΥ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ,ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΟΝ
      ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΧΤΑΡΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΣΥΓΧΗΣΗΣ. ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΟΝΟΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ
      Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΑΛΛΟΘΙ
      ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ "ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ".

    • coik avatar
     coik @ Αναξαγορας 08/02/2013 17:33:47

     Και στο κάτω-κάτω τις γραφής, τι φταίει ο Σαμαράς, που ψηφίσαμε ότι μας ήρθε, χωρίς πολύ σκέψη. Είπαμε να μπουν νέα πρόσωπα στην πολιτική, όμως πολλοί από τους νέους Βουλευτές δεν μπορούν να κάνουν δεύτερη σκέψη. Και όταν την κάνουν, αυτή δεν έχει καμία συνοχή με την πρώτη.
     Δηλαδή τι να κάνει; Να αγνοήσει τα αποτελέσματα των Εκλογών, την βουλή με τους βουλευτές που ψήφισε ο λαός και να προχωρήσει μόνος τους; Εννοείς να κάνει πραξικόπημα;
     Έλεος....

 3. Θησειώτης avatar
  Θησειώτης 08/02/2013 12:47:13

  Να αγιάσει το πληκτρολόγιο σου, ειδικά στο σημείο που γράφεις "....Τον μεγαλύτερο όμως εκνευρισμό τους φέρνει κάτι άλλο. Η έλλειψη δέους και σεβασμού απέναντι στην κολωνακιώτικη ή εξαρχειώτικη «αριστεροσύνη» τους, απέναντι στην γάγγραινα με την οποία μόλυναν τον δημόσιο βίο, την «πολιτική ορθότητα»....."

 4. Θησειώτης avatar
  Θησειώτης 08/02/2013 12:48:08

  No more good days, που λένε και οι φίλοι τους οι αμερικάνοι.

 5. αλέξανδρος παύλιος avatar
  αλέξανδρος παύλιος 08/02/2013 12:53:17

  Αγαπητέ Φαήλο,
  Καλό το άρθρο, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρόβλημα? Εγώ ξέρω ότι παντού τις πολιτικές πρωτοβουλίες τις έχει η κυβέρνηση και όχι η αντιπολίτευση. Και εάν η κυβέρνηση επιτύχει ξαναψηφίζεται, αλλιώς απέρχεται.

  Επομένως η μπάλα είναι στο πρωθυπουργό. Αυτός καλείται να δώσει όραμα και ελπίδα για κάτι καλύτερο στον κόσμο που τον ψήφισε και όχι μόνο. Αλλά εμείς που τον ψηφίσαμε στα Ζάπεια ακούγαμε για μείωση της φορολογίας (και με επιχειρήματα ότι αλλιώς δεν μπορεί να υπαρξει ανάπτυξη), και ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές, και για τη καινούργιο πρότυπο δημόσιας διοίκησης, και για 15 μόνο υπουργεία κλπ.

  Που είναι αυτά? Και σε ποιά δυτική χώρα ένα κόμμα που βγαίνει με μια πλατφόρμα, για το οποίο το ψηφίσαμε, και εφαρμόζει τα ακριβώς αντίθετα δεν εγκαλείται? Σε ποιά χώρα οι δημοσιογράφοι δεν θα βομβαρδίζαν πρωτίστως τον πολιτικό που κάνει τα αντίθετα για τα οποία ψηφίστηκε?

  Και μη χρησιμοποιήσουμε το επιχείρημα ότι δεν θέλει αλλά τον πιέζει η Τρόικα. Η ΝΔ είχε επαφές με την τρόικα και σαν αντιπολίτευση. 'Ηξερε λοιπόν τη λογική της. Εάν βρέθηκε προ εκπλήξεως σαν κυβέρνηση (για τα ισοδύναμα που δεν δέχτηκαν κλπ.) σημαίνει ότι ήταν ανίκανη να εκτιμήσει τις καταστάσεις, άρα δεν μπορούσε να κυβερνήσει, ή ήξερε, αλλά μας κορόιδευσε.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ αλέξανδρος παύλιος 08/02/2013 16:00:22

   Έχω εγκαλέσει πολλές φορές την κυβέρνηση. Μικρή αναδρομή στα κείμενα μου θα σε πείσει.

  • *partyman avatar
   *partyman @ αλέξανδρος παύλιος 08/02/2013 17:53:29

   Αλέξανδρε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.. μας περνάνε για βλάκες.. αλίμονο αν έχουν κάνει πράξη, έστω και ένα από αυτά τα "αντισταθμιστικά" μέτρα και "επαναφορά των αδικιών του μνημονίου" και πράσινα άλογα...

   τα λόγια του Ζαππείου και οι βαρύγδουπες δηλώσεις θα μείνουν στην ιστορία σαν την μεγαλύτερη πολιτική κολωτούμπα μαζί με τα λεφτά υπάρχουν του ΓΑΠ...

   πολιτική εξαπάτηση χειρίστου είδους..

   • κανενας avatar
    κανενας @ *partyman 09/02/2013 15:45:00

    συμφωνω απολυτα μαζι σας αλλα το εργο δεν εχει τελειωσει ακομα..ερχεται και τριτη πολιτικη κωλοτουμπα μεγαλου βεληνεκους απο συριζα μερια..υπαρχει σοβαρη περιπτωση ν'ακολουθησει και τεταρτη απο χρυση αυγη..αυτη θα ειναι και η τελευταια!! καληνυχτα μας!! παντος τυπου κομματοσκυλα μην ανησυχειτε..εσεις θα επιβιωσετε οπως και να χει..

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/02/2013 13:02:16

  Θεωρω το Νασο πολυτιμο.Ειναι ο μονος αριστερος που βγηκε και ειπε καθαρα οτι κακως εγινε ο πολεμος του 40 και οφειλεται στο φασιστα Ιωαννη Μεταξα.
  Μακαρι να επικρατησουν οι αποψεις του στον ΣΥΡΙΖΑ.Ετσι θα λυθει η σοβουσα διαμαχη για το ποιος ειπε το ΟΧΙ.Το ΟΧΙ δεν το ειπε κανενας "λαος",το ΟΧΙ το ειπε ο Μεταξας και κατα την αριστερα κακως το ειπε.Για να τελειωνει το παραμυθι χρειαζεται Νασος.

  • Α.Σ.Χ.Α. avatar
   Α.Σ.Χ.Α. @ ψυχραιμια 08/02/2013 17:07:42

   Αν το είπε ο Μεταξάς και όχι ο λαός, τότε εμείς ως Έλληνες δεν έχουμε να υπερηφανευόμαστε για τίποτα. Η τιμή ανήκει όλη στον δικτάτορα. Όχι μόνο δεν αξίζει καμιά τιμή στους παππούδες μας, αλλά μάλλον θα πρέπει να ντρέπονται γιατί άφησαν τον δικτάτορα (!) να αντιπαρατεθεί μόνος του με τον ιταλικό φασισμό και αν δεν ήταν ο δικτάτορας, πάντα σύμφωνα με τη λογική σου, ο λαός θα είχε ενδώσει. Έλα όμως που υπάρχει η Εθνική Αντίσταση και χαλάει το παραμύθι...

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Α.Σ.Χ.Α. 08/02/2013 18:59:15

    Τιμή στους παππούδες μας ανήκει όχι για το ΟΧΙ (αυτό το είπε ο Μεταξάς) αλλά για το ότι πολέμησαν τότε τους εισβολείς το 1940-41. Όσον αφορά την αντίσταση, δεν ηταν μονοπώλιο της Αριστεράς, αυτή απλώς έκανε ότι ξέρει καλύτερα από τον καθέναν: καπέλωμα! Αυτό φάνηκε αργότερα, κατά τον Εμφύλιο.

    • Α.Σ.Χ.Α. avatar
     Α.Σ.Χ.Α. @ ΚΜ 08/02/2013 21:40:53

     Ο λαός πολέμησε ως δούλος του Μεταξά, μη έχων άλλη επιλογή, ή αυτοπροαίρετα, για να υπερασπιστεί την πατρίδα του; Αυτό είναι το νόημα της συζήτησης, αν το "ΟΧΙ" του Μεταξά ήταν ατομική επιλογή ή έκφραση της βούλησης ολόκληρου του έθνους. Όσο για τη σύνδεση (πόσω μάλλον μονοπώλιο) της Εθνικής Αντίστασης με την Αριστερά, από κανένα σημείο του σχολίου μου δεν προκύπτει. Αναρωτηθείτε μήπως ο ιδεολογικός φανατισμός σας κάνει να βλέπετε πράγματα και προθέσεις που δεν υπάρχουν. ΥΓ: Για τον Παύλο: Μόνο ένας φ-αύλος θα απαντούσε με προσωπική επίθεση μόνο και μόνο γιατί διαφωνεί με μία άποψη.

     • Deja vue avatar
      Deja vue @ Α.Σ.Χ.Α. 08/02/2013 21:52:21

      Μη δίνετε σημασία. Είναι το μόνο που μπορούν να κάνουν ορισμένοι. Εμφανίζονται ξαφνικά, για να πούν έναν καλό λόγο. Άποψη δεν έχουν, αλλά τον ....καλό το λόγο, τον λένε αυθορμήτως. Αποτελούν πλέον ατραξιόν του Antinews. Γραφικοί τύποι.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Α.Σ.Χ.Α. 08/02/2013 23:08:09

      Εγώ τι σου φταίω;

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ Α.Σ.Χ.Α. 09/02/2013 16:13:49

      Το ΟΧΙ το είπε ο Μεταξάς (αυτός ρωτήθηκε) και είναι διπλά τιμητικό γι'αυτόν, το ότι ερμήνευσε σωστά τις προθέσεις του Λαού. Το ΟΧΙ το έκανε πράξη ο Λαός (αυτός πολέμησε) και είναι διπλή τιμή γι'αυτόν το ότι, έβαλε στο περιθώριο τις πολιτικές έριδες και αναγνώρισε σαν Ηγέτη του τον Μεταξά, ενωμένος μπροστά στην άμεση ανάγκη του πολέμου.

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Α.Σ.Χ.Α. 09/02/2013 21:15:28

      Για μένα, αλλά και για οποιονδήποτε Έλληνα είναι τιμή, να με χαρακτηρίζει φαύλο, ένας σχολιαστής, που αποπνέει complex από 800 χιλιόμετρα, μη δυνάμενος να αρθεί πάνω από τη μιζέρια της Αριστερής ΦΑΥΛΟΤΗΤΑΣ !!!
      Αυτής δα, που ταλανίζει την δόλια την πατρίδα μας τόσο πολύ, για τόσο μεγάλο διάστημα, τόσο ξεδιάντροπα, τόσο ξετσίπωτα !
      Κατάλαβετέ το, επιτέλους, αγπητέ μου Α.Σ.Χ.Α., ότι δεν διαφωνώ απλώς με μία άποψη - άλλωστε έχουν γραφεί εκατοντάδες σχετικά σχόλια εδώ στο ANTINEWS επ' αυτού του θέματος - .
      Διαφωνώ με την έρπουσα μισέρια της Αριστερής υποκουλυούρας !
      Αναιρώ, λοιπόν, το σκοπτικό λογοπαίγνιο- σχόλιο, που είχε να κάνει με το ψευδώνυμό σας και σας ζητώ συγγνώμην !
      Απαιτώ όμως περισσότερο σεβασμό προς την Ιστορία της πατρίδας μου και του πατέρα μου, που πολέμησε γι' αυτήν !!!!!

     • Α.Σ.Χ.Α. avatar
      Α.Σ.Χ.Α. @ Παύλος 10/02/2013 02:52:33

      Και μόνο που με αποκαλείτε "αριστερό", μόνο και μόνο γιατί αμφισβήτησα τη μονοπώληση μίας εθνικής τιμής από έναν δικτάτορα, δείχνει ακριβώς την έλλειψη επαφής σας με την πραγματικότητα και το κόμπλεξ που σας χαρακτηρίζει. Ούτε αριστερός είμαι, ούτε όμως και φανατισμένος αντι-αριστερός, ταγμένος στο κηνύγι μαγισσών. Δεν θεωρώ τους αριστερούς συμπατριώτες μου εχθρούς μου, όσο κι αν διαφωνώ σε πολλά με τους περισσότερους εξ αυτών. Τιμή στην Ιστορία της πατρίδας μου είναι η αλήθεια και η αποκατάστασή της. Όπως λοιπόν απαιτείτε σεβασμό για τον πατέρα σας (και τον έχετε), μπορώ να απαιτώ και εγώ για τον παππού μου, που έχασε ως έφεδρος αξιωματικός την ζωή του στο μέτωπο. Ας μην καπηλευόμαστε όμως τις θυσίες τους μόνο και μόνο για να φιμώσουμε τον αντίλογο στο Ίντερνετ.

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Α.Σ.Χ.Α. 10/02/2013 10:53:50

      Κρίμα που δεν κατανοείτε μερικά απλά πράγματα . Ουδέποτε σας αποκάλεσα αριστερό, ό,τι άλλο ! Καταλάβετέ το επιτέλους !
      Καταφέρθηκα κατά της έρπουσας αριστερής υποκουλτούρας, η οποία αναπαράγεται από οιονδήποτε κομπλεξικό, που θέλει να πάει με το ρεύμα, είτε είναι αριστερός , είτε δεξιός είτε κεντρώος !
      Έλεος !

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ Α.Σ.Χ.Α. 08/02/2013 20:10:02

    Μόνο ένας Α,Σ.Χ.Α. (ε)τος θα μπορούσε να "στρογγυλεύει" τόσο αφελώς, γεγονότα που άπτονται μεγάλων ιστορικών στιγμών της Πατρίδας !

    • Γιώργος Αχαιός avatar
     Γιώργος Αχαιός @ Παύλος 09/02/2013 16:17:17

     Μακαρι να μιλάγαμε για έναν μόνο ασχα...
     Η άποψη που εκφράζει ο ασχα ίσως είναι η επικρατούσα, ασχα - έτως του γεγονότος ότι είναι λανθασμένη.
     Μιλάμε για πολλές δεκαετίες αριστερίστικου ιδεολογικού μπούλινγκ.Αλλά είμαι εδώ μαζί με πολλούς άλλους να βάλουμε τέλος οριστικό σαυτό.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ ψυχραιμια 08/02/2013 17:12:28

   Χα, χα, χα! ο Νάσος (σου) χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης. Άκου ο Μεταξάς προκάλεσε τον πόλεμο του '40.
   Φυσικά, ο Νάσος (σου) είπε ακόμα πως οι δεινόσαυροι δεν εξαφανίστηκαν και πως το 1821 ήταν έργο των εθνικισταράδων που πρώτα εκαναν κράτος και μετά έγιναν έθνος.
   Τέτοιο ανέλπιστο δώρο οι Τούρκοι δεν το περίμεναν, ή το περίμεναν......

   • Tsaros avatar
    Tsaros @ Νίκος Αργεάδης 09/02/2013 13:21:05

    Ο Νάσος θα έπρεπε να δεί έναν πραγματικό πόλεμο, να δεί να σφάζουν δικούς τους, άδικα, εισβολείς και μετά να μιλήσει.

    Από το όνομα μάλλον πρόκειται για Πόντιο, αλλά πολλές γενιές μετά τη γενοκτονία, ώστε δεν έχει καθόλου μέσα του ως βίωμα μια τέτοια αδικία και τι σημαίνει πόλεμος, δίκαια, αντίσταση, κλπ.

    Γράφει λοιπόν σαν ένας λόγιος του κώλου, με ιδεολογήματα και ευχολόγια.

  • coik avatar
   coik @ ψυχραιμια 08/02/2013 17:42:53

   Τα ίδια έλεγαν και οι Γερμανο-Ιταλοί ναζί, τότε. Τι βλακεία έπρεπε να τους ακούσουμε. Έτσι αντί για Τσολάκογλου θα είχαμε Αριστερή κυβέρνηση σε συνεργασία με τους φίλους Γερμανούς ναζί. Αφήστε τον Νάσο να απογυμνώσει την ΧΑ από επιχειρήματα (μας να σας πάρει προτωβουλία η Χρυσή Αυγή!!!!!!). Μεγάλη ευκαιρία χάσαμε. Τι ατυχία να μην το καταλάβουμε έγκαιρα. Δεν πειράζει ίσως σας δοθεί και άλλη ευκαιρία στο μέλλον (φτου φτου....)

 7. Πέτρος avatar
  Πέτρος 08/02/2013 13:08:15

  α) ''Δεν γίνεσαι νέος Ανδρέας, όταν σου πάει τρεις δεκαπέντε κι έντεκα και δεν τολμάς να διαγράψεις ούτε αυτόν, που προπαγανδίζει μέσα από το κόμμα σου τις θέσεις του τουρκικού επεκτατισμού!''
  Ανδρέας δεν γίνεσαι έτσι κι αλλιώς !!!!
  β) '' Να είσαστε λοιπόν ασεβείς κι επιθετικοί, αδέρφια, απέναντί τους. Τους αξίζει και μόνο αυτό καταλαβαίνουν.''
  Αυτές οι προτροπές, κυρίως όταν απευθύνονται αδιακρίτως κι όταν οι δέκτες του μηνύματος είναι τυφλοί οπαδοί, Κύριος είδε που μπορεί να οδηγήσουν.
  Αλλά ΔΕΝ θα οδηγήσουν τελικά εκεί που και οι μεν και οι δε ευελπιστούν (σε κατά μέτωπο συγκρούσεις δηλαδή), γιατί έχουμε πιό σοβαρά προβλήματα όλοι εμείς οι αριστεροδεξιοκεντρώοι Έλληνες, και τις κομματικές φανέλες μας τις ρίξαμε στο τζάκι πολύ πρόσφατα, για να μπορέσουμε να ζεσταθούμε ελλείψει πετρελαίου.
  Γειά σας αγαπητέ Φαήλο, που αδικείτε τον εαυτό σας όταν βρίσκεστε σε διατεταγμένες αποστολές......

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Πέτρος 08/02/2013 13:58:26

   ' Ο,τι γράφω το πιστεύω λέξη προς λέξη, παντού και πάντα.
   Η προτροπή είναι σαφής και σταθερή και αναφέρεται στην χωρίς ενοχές καθαρή απάντηση σε όσους διεκδικούσαν χρόνια το ιδεολογικό και πολιτικό απυρόβλητο.

   • Tabula Rasa avatar
    Tabula Rasa @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/02/2013 14:11:41

    Την πόρτα που οδηγεί στο διχασμό, την τσιμεντώσαμε ασφαλώς φίλε Φαήλο. Αφήσαμε ελεύθερη μόνο μία μικρούλα χαραμάδα, για να περνούν ίσα-ίσα οι φανατικοί οπαδοί.
    Ότι κι αν πείτε κι όποιοι και αν το πείτε, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, θα είμαστε μαζί. Δεν τσιμπάμε. Είμαστε δεμένοι στο κατάρτι και οι Σειρήνες, άδικα θα σπαταλάνε τα τραγούδια τους.
    Φιλικά.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Tabula Rasa 08/02/2013 14:24:30

     Ελάχιστη μειοψηφία αυτοί κατά των οποίων βάλλω αλλά με τεράστιες ευθύνες, μαζί με κάποιους άλλους, που έχω περιλάβει άλλες φορές (ενοχικούς "δεξιούς", λούμπεν σκυλάδες "αστούς", νεοφιλελεύθερους μαρξιστές απ' την ανάποδη κλπ). Και το θεωρώ καθήκον μου.

     • BLACKQUEEN avatar
      BLACKQUEEN @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/02/2013 14:36:54

      '' Ελάχιστη μειοψηφία αυτοί κατά των οποίων βάλλω αλλά με τεράστιες ευθύνες, μαζί με κάποιους άλλους, που έχω περιλάβει άλλες φορές''.
      Αγαπητέ Φαήλο, χαίρομαι που το διευκρινίζετε αυτό, γιατί υπάρχουν και ...πολεμοχαρείς, που ευκαιρία ζητούν να ...ξεσαλώσουν κατά των ιδεολογικά αντίθετών τους !!

    • Tsaros avatar
     Tsaros @ Tabula Rasa 09/02/2013 13:26:05

     Την πόρτα που οδηγεί στο διχασμό, την τσιμεντώσαμε ασφαλώς φίλε Φαήλο. Αφήσαμε ελεύθερη μόνο μία μικρούλα χαραμάδα, για να περνούν ίσα-ίσα οι φανατικοί οπαδοί.
     Ότι κι αν πείτε κι όποιοι και αν το πείτε, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, θα είμαστε μαζί.

     Όλοι οι άλλοι του με βία 30%;

     Γιατί για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων στα τέτοια της και ο Θεοδωρίδης, στα τέτοια της και οι του Βελβέντο, στα τέτοια της και ο Χίτλερ και η Χ.Α.

     Ένα βασικό γνωρίζει: ότι εξαθλιώνεται και ότι ξεπουλάνε τις συντάξεις της, τις δουλειές της, το κράτος της κλπ. Αύριο θα έρθουν οι κλητήρες τις πάρουν και το σπίτι.

     Επομένως μπορεί αυτός ο δευτερεύων και άσχετος διχασμός (προοδευτικών και άλλων) να έκλεισε, αλλά ο μεγάλος διχασμός ανθρώπων που τους έχουν μαμήσει στους φόρους, στην ανεργία, στη μετανάστευση, στην πείνα και το κρύο και των ανθρώπων που τα στηρίζουν όλα αυτά μόλις τώρα ανοίγει. Και θα έχουμε μεγάλα δράματα. Η Λατινική Αμερική θα είναι παιδική χαρά μπροστά σε αυτό το διχασμό...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Πέτρος 08/02/2013 14:11:19

   Πετρο μπορει να εχεις δικιο.Δε λεω,οι ρεπουσοπολεμοι για βιβλια ιστοριας φαινονται τωρα αναχρονιστικοι μπροστα στα επειγοντα οικονομικα προβληματα.
   Αλλα και στα του πετρελαιου τι προσφερει ο Τσιπρας;Περιμενεις να φερει φτηνο πετρελαιο απο τη Βενεζουελα οπως ελεγε καποτε; Οχι βεβαια.
   Ολη η θεωρια του αν το καλοσκεφθεις ειναι οτι αυτος θα επιδειξει πυγμη και θα τρομαξει τους Γερμανους να μας δωσουν και αλλα λεφτα.
   Και σε ρωταω : ποιος ειναι πιο αστειος;ο κλασικος εθνικιστης που λεει οτι θα αναγκασει τους Τουρκους να κανουν πισω ή ο οικονομικος εθνικιστης που λεει οτι θα αναγκασει τους Γερμανους να του πληρωνουν οσα θελει;

 8. Παναγιώτης avatar
  Παναγιώτης 08/02/2013 13:13:59

  Πω πω πω πωωωωωωωω, χιονοστιβάδα. Συγχαρητήρια Φαήλο!

 9. dima avatar
  dima 08/02/2013 13:21:15

  συνεχιστε ετσι, η Χ.Α. δεν ανεβηκε αρκετα απο την τακτικη αυτη (Συριζα=Βιλα Αμαλια= τρομοκρατια κλπ.), θα ''καταφερετε'', οχι αποκλειστικα εσεις, να την ανεβασετε περισσοτερο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ dima 08/02/2013 14:02:43

   Τα τρία που παραθέτεις είναι ομόκεντροι κύκλοι.
   Ο μεγάλος στρατολόγος της ΧΑ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι μισελληνικές τρομολάγνες θέσεις και πρακτικές του.
   Παρά όσα λέτε η τακτική του "νόμος και τάξη" οδήγησε σε προβάδισμα της ΝΔ και καθίζηση της Κουμουνδούρου, σε συνδυασμό με τον υπερχειλίζοντα τυχοδιωκτισμό και αριστερισμό της.
   Κι όσο η καθαρή και λογική πολιτική επιβολής της νομιμότητας χωρίς "πολιτική ορθότητα" κι ενοχές θα εδραιώνεται κι αποδίδει αποτελέσματα, τόσο θα λιγοστεύει κι ο πολιτικός χώρος της ΧΑ.

   • dima avatar
    dima @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/02/2013 14:22:17

    επιτρεψτε μου να θεωρω οτι ο μεγαλος στρατολογος της Χ.Α. ειναι η υφεσιακη πολιτικη, οπως και αντιστοιχα την περιοδο της Βαϊμαρης και κατα δευτερο η κοινωνικη απονομιμοποιηση του υπαρχοντος πολιτικου συστηματος. Πολλους μεταναστες ειχε η Ελλαδα και το 2010, αλλα η ΧΑ ειχε ο,2%.
    Τωρα για τους ομοκεντρους κυκλους δεν το καταλαβαινω, γιατι αγνοω το κοινο κεντρο αυτων των κυκλων.

    • dim avatar
     dim @ dima 08/02/2013 22:47:21

     Το κοινό κέντρο των ομόκεντρων αυτών κύκλων είναι η ΒΙΑ… και όχι οποιαδήποτε βία, πχ ξύλο μεταξύ χουλιγκάνων, ή ξύλο σε μετανάστες κλπ…. αλλά η βία που μπορεί να ασκηθεί ως απάντηση της «βίας» που ασκεί η πολιτεία πάνω στο λαό…

     Ας το πάρουμε από τα έξω προς τα μέσα:

     Στο εμβαδό που υπάρχει ανάμεσα στο τρίτο κύκλο και τον δεύτερο κύκλο, είναι ο χώρος που κινούνται οι βουλευτές του Σύριζα και όσοι υποστηρίζουν το κόμμα αυτό… Δείχνουν ανοχή και κατανόηση στη βία που μπορεί να εκδηλωθεί από μια μερίδα ατόμων ενάντια σε «σύμβολα» των κυβερνώντων, την δικαιολογούν μια τέτοια βία, της δίνουν πολιτική νομιμοποίηση μιλώντας συνεχώς για «κοινοβουλευτική χούντα», «κατάλυση της δημοκρατίας», «προδότες», «δοσίλογοι», και άρα δίνουν στην ουσία τα επιχειρήματα να ερμηνεύσει κάποιος το άρθρο 120 του Συντάγματος κατά το δοκούν…

     Στο εμβαδό που υπάρχει ανάμεσα στο δεύτερο και το πρώτο κύκλο, είναι ο χώρος που κινούνται οι αντιεξουσιαστές, είναι ο αναρχικός χώρος, ο χώρος της «εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς»… Εδώ βέβαια βρίσκουμε και παρουσία βουλευτών του Σύριζα όπως προσφάτως ο Διαμαντόπουλος, αλλά και άλλοι πολλοί των διαφόρων συνιστωσών του Σύριζα που είτε δεν έχουν εκδηλωθεί ακόμα δημοσίως είτε δεν εκλέχθηκαν και δεν τους γνωρίζουμε ακόμα καλά… Ο χώρος αυτός συμμετέχει σε εκδηλώσεις άσκησης βίας και ανομίας, μολότοφ, καδρόνια κλπ «σκεύη οικιακής χρήσης», καταλήξεις «Βιλών», Πανεπιστήμιων, Υπατίας κλπ. και φυσικά έχει τη πλήρη στήριξη με αλλεπάλληλες δηλώσεις στήριξης των «κοινωνικών αγώνων» τους από τα πιο επίσημα χείλη του εκπροσώπου τύπου του Σύριζα και πολλών άλλων πρωτοκλασάτων στελεχών…

     Και φθάνουμε στο τρίτο κύκλο, στο πυρήνα αυτού του «όμορφου κόσμου»… Εδώ είναι η αριστερή τρομοκρατία… Αυτοί δε μένουν μόνο στη λεκτική καταδίκη των «προδοτών» κλπ., ούτε συμμετέχουν μόνο σε συμβολικές πράξεις βίας, όπως οι μολότοφ προς τη βουλή κλπ. αλλά περνάνε από τη «θεωρία» στη «πράξη» εκτελώντας εν ψυχρώ συμβολικούς στόχους που συμβολίζουν την εξουσία, αξιωματούχους, μεγαλοδημοσιογράφους, δικαστές κλπ κλπ κλπ…. Εδώ η παρουσία στελεχών του Σύριζα «περιορίζεται» στο να σπεύδουν να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης των τρομοκρατών της 17Ν, και στο να παίρνουν αβίαστα το μέρος των συλληφθέντων τρομοκρατών, υιοθετώντας τα δικά τους λεγόμενα περί βασανισμού, αντί να δεχθούν τις δηλώσεις των ηρωικών αστυνομικών, αυτοπτών μαρτύρων και βίντεο και φωτογραφιών…

   • Tonia G. avatar
    Tonia G. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/02/2013 14:27:32

    Ακριβώς. Ταυτίζομαι με κάθε λέξη του συγκεκριμένου σχολίου σου.
    Το θέμα βέβαια είναι επίσης να το εννοει η Κυβέρνηση και μεσοπροθεσμα να έχει και χειροπιαστά αποτελέσματα.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/02/2013 14:32:08

    Σωστό και εύστοχο

 10. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 08/02/2013 13:34:43

  Ένας οπαδός του σύριζα, περήφανος οικοδόμος, αδύναμος στο σώμα, κοντός και φαλακρός, όταν το 2007 είδαμε την ταινία "300" είπε ότι δεν γουστάρει τους Σπαρτιάτες γιατί ήταν λέει "300 φασιστοειδής αδελφούλες".

  Ένας άλλος φίλος μας που ήταν παρών και ακουσε τις ανοησίες του κοντού οικοδόμου, έκανε αυτόματα πράξη τα περί ασέβειας και επιθετικότητας.....

 11. ΑναρχοΝοικοκυραίος avatar
  ΑναρχοΝοικοκυραίος 08/02/2013 13:57:55

  '' Με τέτοια κοινωνική συγκυρία θα έπρεπε να σαρώνουν τα συντρόφια.''
  Γιατί κ. Κρανιδιώτη μου θα έπρεπε να σαρώνουν τα...συντρόφια;;; Διαθέτουνε κανένα εξωγήϊνο μηχάνημα απεριόριστης κοπής Ευρώ; Από που και ως που θα ....σαρώσει ξανά ποτέ κανείς τους;;;;; Με τίποτε !!!!!
  Εκεί, ΟΛΟΙ εξαναγκασμένοι να συζητάνε και να ψάχνουνε κοινό δρόμο. Τυφλή εμπιστοσύνη, πίστη, οπαδισμός = ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ!!
  Οι λευκές επιταγές μας τελείωσαν ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Με Βίλλες Αμαλίες ή χωρίς, καμία διαφορά.
  Συνιστώσα ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ.

 12. stamoschios avatar
  stamoschios 08/02/2013 14:08:55

  ΕΥΓΕ ΕΥΓΕ ΕΥΓΕ ΦΑΗΛΟ.

 13. Tonia G. avatar
  Tonia G. 08/02/2013 14:19:23

  Ορθώς μιλάς... άντε να τα δούμε και στον αγωνιστικό χώρο όμως άμεσα.
  Κεντρικό ρόλο παίζει η Δικαιοσύνη και το Σύνταγμα.
  Δυστυχώς η Δικαιοσύνη νοσεί βαρέως.
  Είναι υποστελεχωμένη, αργή, οκνηρή και υπουργεύεται από λάθος χώρο.
  Χρειάζεται άμεση στελέχωση με Δικαστές και στελεχιακό δυναμικό με γνώση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
  Χρειάζεται νέο ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟ ποινολόγιο. Μπουχτήσαμε με το "αφέθηκε ελεύθερος και σήμερα απολογείται" ή το "Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους". Οχι κύριε... για κακουργήματα ή και για σοβαρά πλημελλήματα μέσα εξ αρχής μέχρι τη δίκη σου, η οποία δεν μπορεί να είναι σε πάνω από 60 ημέρες, αλλιώς χάνεται το αγαθό της Δικαιούνης.

  Μετά Φυλακές: Κλείστε επιτέλους το Ξενοδοχείο στο Κορυδαλλό και εκεί φτιάξτε σε πρώτη φάση ενα πρώτο κέντρο κράτησης παράνομης μετανάστευσης ή πάρκο και κέντρα πολιτισμού για τους κατοίκους Κορυδαλλού + Νικαίας κτλ.
  Φυλακές μόνο εκτός Αττικής για όλους και υποχρεωτικά σε απόσταση άνω των 20χλμ από την κοντινότερη πόλη ανώ των 10.000 κατοίκων.
  Για τους βαρυποινίτες (δηλαδή Ισόβια=ισόβια), υποχρεωτικά σε 4-5 νησάκια ακατοίκητα: π.χ Μακρόνησος, Αντιψαρά κτλ.
  Για τους τρομοκράτες, απομόνωση κατά τη φυλάκιση κατά τα διεθνή πρότυπα των δημοκρατικών κρατών. Με την απομόνωση... βρίσκεις το Θεό ... κάτι ξέρουν.
  Υπάρχει βούληση κ. Φαήλο;
  Αναρωτιέται ο Κεντροδεξιός και ο Δεξιός πολίτης.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Tonia G. 08/02/2013 18:40:33

   Tonia G.,

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ". . .και ο Δεξιός πολίτης."

   Πρό πάντων, καί τέρμα οἱ ἐνοχές, ἄν καί ποτέ δέν ἔκρυψα τά πολιτικά μου πιστεύω.

 14. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 08/02/2013 14:39:36

  Εξαιρετική προσέγγιση. Αφενός μεν, λέτε την αλήθεια και αυτό είναι κάτι σπάνιο. Δε χρειάζεται πλέον να δηλώνουμε πως "όλοι οι πολιτικοί είναι εξίσου πατριώτες", τη στιγμή που αυτό είναι δεδομένα ψευδές. Κυρίως, όμως, λέτε την αλήθεια χωρίς μισόλογα, υποκριτικές ευγένειες και φτιασιδώματα. Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει αλλά κόκκαλα τσακίζει και εσείς ξεφεύγετε από το "πολιτικά ορθόν", που είναι η σύγχρονη μορφή φασισμού. Συνεχίστε ακριβώς έτσι, με τον ίδιο δυναμισμό και το ίδιο πάθος!

 15. Nik avatar
  Nik 08/02/2013 15:02:04

  Φαήλε,

  Μερικοί από εμάς, από άλλα "μετρίζια", χρόνια λέγαμε για την υπονομευτική δράση των ΜΚΟ, χιλιάδες φορές γράψαμε ότι η πιο αποτελεσματική φάμπρικα ξεπλύμματος μαύρου χρήματος είναι η δομή των ΜΚΟ, αναφέραμε πολλάκις τις μελέτες του ΕΚΚΕ (του ιδρύματος ερευνών) για την περίεργη δομή των ΜΚΟ και για την αντιδημοκρατική διοικητική τους λειτουργεία.

  Μας γράψατε όλοι κανονικά. Σόρρυ για την φρασεολογία αλλά αισθανόμαστε αδικημένοι. Τώρα που σφίξαν τα πράματα τώρα πολλοί ανακαλύπτουν το προφανές. Τόσα χρόνια που ήσασταν;

 16. WY avatar
  WY 08/02/2013 15:04:16

  @@@dima
  ##.... οπως και αντιστοιχα την περιοδο της Βαϊμαρης..... ##
  .................................................................................................

  Tά κύρια χαρακτηριστικά τής κοινωνίας μας σήμερα δέν προσομοιάζουν τόσο μέ αυτά τής Βαιμάρης,όσον μέ αυτά τής περιόδου,πρό τού πραξικοπήματος τών Λένιν/Τρότσκυ, τής 5-6 Νοεμβρίου 1917 .
  Τουλάχιστον αυτό διδάσκει ή Ιστορία!!!

  Τά περί Βαιμάρης είναι ένα ήλίθιο επιχείρημα τών αριστεροσταλινοφασιστών καί τούτο διότι αυτοί καί μόνον αυτοί είναι οί κύριοι υπεύθυνοι τής κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικής-ηθικής παρακμής μας!!!!
  Άλλωστε ό Φαήλος,όταν αναφέρεται στά :

  Quote
  Κανένας σεβασμός για την αυλή, τους απολογητές και προαγωγούς της τρομοκρατίας.

  Κανένας σεβασμός για τους τροφίμους των ΜΚΟ, αυτούς που στελέχωσαν τους μηχανισμούς παρακμής και λεηλασίας της χώρας, τους κηφήνες του πρυτανείου, που τώρα υποδύονται τους αγωνιστές με 7000 ευρώ το μήνα.

  Κανένας οίκτος για την ψευτοπροοδευτική συμμορία που αφελλήνισε την Παιδεία μας, προσβάλλει τους νεκρούς μας και λειτουργεί ως Πέμπτη Φάλαγγα του τουρκικού ισλαμοφασισμού.

  Κανένα δέος και ούτε ίχνος ελέους γι’ αυτούς που προάγουν τα συμφέροντα των παρανόμων και προσβάλλουν την πλειοψηφία και τα συμφέροντα της

  Unquote,

  ακριβολογεί,μέ απλά λόγια αλλά καί μεγάλη σαφήνεια.

 17. γαλατης avatar
  γαλατης 08/02/2013 15:59:41

  αλήθεια κύριε Κρανιδιώτη είστε βέβαιος οτι είστε υπέρ της νομιμότητας ?? είστε υπερασπιστής του δικαίου και νομοταγών ??? συγγνώμη που ρωτώ, αλλα.....και τέλος συμφωνώ με τη φράση σας " Κανένα δέος και ούτε ίχνος ελέους γι’ αυτούς που προάγουν τα συμφέροντα των παρανόμων και προσβάλλουν την πλειοψηφία και τα συμφέροντα της"...απλά να την θυμηθείτε κι εσείς στη πράξη και οχι στη θεωρία, αγαπητέ...κλείνοντας να σας θυμίσω οτι η αντιπάθεια στο πρόσωπο σας και τις απόψεις σας δεν σταματά να με τσιγλάει να σας τα χώνω πότε=πότε...μην νομίζετε εσείς εδώ δηλαδή οτι έχετε το προνόμιο αυτό....πάντως παρά τις ακραίες έως φασίζουσες αντιλήψεις σας, το γεγονός οτι σχόλιο δεν κόβεται είναι θετικό....

 18. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/02/2013 16:03:23

  Κατά βάθος με γουστάρεις αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

 19. γαλατης avatar
  γαλατης 08/02/2013 16:03:24

  καλά, λες και δεν το ξέραμε...τώρα έπεσε η μάσκα του δήθεν "νεόυ πολιτικου" και μπήκε η γνωστή μάσκα του εκδικητή και ΄καλα...!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ γαλατης 08/02/2013 17:35:59

   Είσαι γάτα, ποιος να σε ξεγελάσει εσένα.

 20. kostas avatar
  kostas 08/02/2013 16:15:55

  Ως ανάχωμα για τις διαρροές προς την την Χρυσή Αυγή παίζεις καλά τον ρόλο σου αν και μέχρι στιγμής με πενιχρά εώς αρνητικά αποτελέσματα γιατί το παιχνίδι δεν παίζεται εκεί αλλά κυρίως στο κοινωνικό πεδίο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ kostas 08/02/2013 17:34:51

   Το παιχνίδι παίζεται παντού κι η ΝΔ έχει περάσει μπροστά.
   Θα σου αποκαλύψω όμως ένα φοβερό μυστικό: πολύ απλά, γράφω και λέω ό,τι πιστεύω. Είμαι μεγάλο παιδί για παιχνίδια...

 21. Πέτρος avatar
  Πέτρος 08/02/2013 16:30:48

  Λάθος κατάλαβες ''ψυχραιμία''. Οι Ρεπουσοπόλεμοι για τα βιβλία της Ιστορίας κατά την άποψή μου, είναι πάντα σοβαροί και επιβάλλονται. Οι μικροί ''εμφύλιοι'' που μας αποδυναμώνουν και μας διχάζουν μοιράζοντάς μας σε μπλέ-ροζ-κόκκινους εχθρούς με απωθούν, κυρίως όταν όλος ο ...καυγάς γίνεται για το ακριβό πάπλωμα της εξουσιολαγνείας.
  Όλοι μαζί, και τους Τούρκους μπορούμε να υποχρεώσουμε να κάνουν πίσω. Διχασμένοι όμως, είμαστε χαμένοι από χέρι κι αυτό θα πρέπει ΟΛΟΙ να το καταλάβουμε και να είμαστε πιό συγκρατημένοι και πιό σοβαροί στις μεταξύ μας ''συγκρούσεις''.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Πέτρος 08/02/2013 20:29:11

   Πέτρο, γιατί μου δίνεις μια αμυδρή εντύπωση ότι μιλάς υποκριτικά και επιτηδευμένα ;;

   "Όλοι μαζί, και τους Τούρκους μπορούμε να υποχρεώσουμε να κάνουν πίσω"

   Τί εννοείς δηλαδή, για βοήθησέ μας λίγο να καταλάβουμε :
   Μονοιασμένοι, έχοντας δηλαδή περιλάβει στις τάξεις μας και περιβάλει με στοργή τον ανθέλληνα και τους σαν αυτόν,στον οποίο αναφέρεται ο Φαήλος - και τον εγκαλείς - μπορούμε .... "Όλοι μαζί, και τους Τούρκους μπορούμε να υποχρεώσουμε να κάνουν πίσω " ;;;;
   Ομολογώ, ότι οι απόψεις σου παραείναι ....εμπνευσμένες και προ πάντων προχωρημένες !

   Πάντως, αγαπητέ Φαήλο, για μια ακόμα φορά δίδαξες !!!!!!!
   Θερμά συγχαρητήρια !

   • Πέτρος avatar
    Πέτρος @ Παύλος 08/02/2013 22:03:58

    κ.Παύλο παρακολουθώντας την τακτική σας παραπάνω στον Α.Σ.Χ.Α αλλά και καιρό τώρα βλέποντας τις αψυχολόγητες φραστικές επιθέσεις σας στους συνσχολιαστές, κρίνω οτι δε χρειάζεται ούτε να σας απάντήσω, ούτε και να με κατανοήσετε. Καληνύχτα. Ας μείνετε με την απορία και την αμφισβήτηση.

    • Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
     Η Αλίκη των θαυμάτων @ Πέτρος 09/02/2013 11:04:47

     + 1000000 Ως πότε η ατραξιόν πια;

    • Παύλος avatar
     Παύλος @ Πέτρος 09/02/2013 21:38:24

     Με "κερδίσατε", κ. Πέτρο, διότι, αφ' ής στιγμής δεν είστε σε θέση να απαντήσετε με σοβαρότητα και πειθώ, έχετε τουλάχιστον την σύνεση, να εφαρμόσετε το :
     "ράδιον σιωπάν" !!!

     Ευχαριστώ.

     • Πέτρος avatar
      Πέτρος @ Παύλος 10/02/2013 09:24:49

      κ. Παύλο, μην διαστρέφετε σκοπίμως τα γραπτά μου και μην παρερμηνεύετε τη διάθεσή μου απέναντί σας. Είμαι σαφής. ΣΑΣ ΣΥΝΔΕΩ ΜΕ ... ΚΑΪΡΟ, γιατί το ύφος και η τακτική σας αξίζει περιφρόνησης. Τώρα το καταλάβατε;

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Πέτρος 11/02/2013 15:20:55

      Καημένε Πέρο,

      Εγώ σας κατάλαβα από την πρώτη στιγμή, απόδειξη ότι ακόμα και τώρα, αποδέχομαι την περιφρόνησή σας (μην το αποκλείετε να είναι και τιμή μου !
      Το δράμα σας είναι ότι εσείς δεν καταλάβατε ...."γρι", από οτι θάπρεπε ! Δεν σας αφήνει η περιφρόνηση , βλεπετε.
      Το μεγαλύτερο , όμως,δράμα για σας είναι, ότι δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβετε , διότι , απλουστατα, για πολλούς λόγους :
      α δ υ ν α τ ε ί τε !!!!!

 22. Ελπιδοφορος avatar
  Ελπιδοφορος 08/02/2013 16:35:53

  Συγχαρητήρια και λίγα λέτε.

  Για όποιον αμφιβάλλει ας διαβάσει πως σχολίασαν οι αριστερό-προοδευτικοί και ιδίως οι κομμουνιστές την απόφαση του συμβουλίου για τον νόμο Ραγκουση.

  Η νέα δημοκρατία θα έπρεπε να το αναδείξει ως πρώτο θέμα στα βραδινά δελτία (εάν δεν το θάψουν) να μάθει και ο λαός τι και ποίους ψηφίζει.
  Η ανοχή όταν πρόκειται για την αλλοίωση του Έθνους και ης θρησκείας μας έχει και όρια.
  Εάν συμφωνούν (οι πολίτες) έχει καλώς , τουλάχιστον όμως ας γνωρίζουν ότι το Ισλάμ τους ( όλους μας ) μας περιμένει στην γωνία.

  Δεν θεωρώ για κανέναν λόγο διχαστικό το σημερινό σας άρθρο, απεναντίας η σιωπή και η ανοχή που έδειξε η δεξιά παράταξη όλα αυτά τα χρόνια απέναντι σε μιαν αριστερόστροφη ιδεολογία και πολιτική μας έφερε στο χείλος του γκρεμού, όχι το ανάποδο.
  Αυτοί θα έπρεπε να αισθάνονται ένοχοι , όχι να βγαίνουν και από πάνω, επειδή η νέα δημοκρατία δεν αντέδρασε όταν θα έπρεπε να αντιδράσει.
  Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Ελπιδοφορος 08/02/2013 20:51:43

   Φέρεις πολλές ελπίδες !
   Μπράβο !

 23. ηλιας avatar
  ηλιας 08/02/2013 16:37:53

  Σωστά...
  Στον κο γιωργάκη και στον κο βουλευτεαράν της Ν.Δ. με τις οφσόαρς και την δικηγορίνα σύζυγο, όπως και σόλους αυτούς τους επιχειρηματίες που ακολούθησαν τον κο γιωργάκη στο μεγάλο ξεβράκωμα προς την τουρκία ,όπως τον κο κο κουτσούκο ,αν δεν απατώμαι και σόλες τες "φιλελεύθερας" γυναίκας που έχουν χάσει τον μπούσουλα,
  όπως και σαυτούς τους επιχειρηματίες που κοιτούν μόνο το κέρδος τους αδιαφορώντας γιά την προστιθέμενη αξία του παραγομένου προιόντος (εννοώ αλβανικού ή πακιστανικού),σε όλους αυτούς που κλαυθμηρούν γιά τους πακιστανόπαιδας -μητσοτακιαία θυγάτηρ- ,στην Δύσμοιρη την Ορθόδοξη Εκκλησία που τόσον εκοπίασε ίνα εγκολπώση όλους αυτούς τους απολωλότες -αδιφάγους-τσάμηδες και,και,και...τόχουμε πει; ή κοιμούνται ακόμη τον ύπνο του δικαίου;

 24. aggelosview avatar
  aggelosview 08/02/2013 16:40:19

  Ο κακομοίρης ο Στρατούλης το φωνάζει: Οξυγόνο του ΣΥΡΙΖΑ το πεζοδρόμιο.
  Πόσο πιο καθαρά να το πουν. Τελευταία που νιώθουν στο πετσί τους τι εστί νόμος, κατηγορούν την κυβέρνηση και αναπολούν τον Καραμανλή. Πέρασαν καλά το Δεκέμβρη του 2008. Κανείς δεν τους ενόχλησε.

 25. Γιάννης Αυλακιώτης avatar
  Γιάννης Αυλακιώτης 08/02/2013 17:13:42

  κύριε Κρανιδιώτη, ομολογώ ότι δε συγκαταλέγομαι στους οπαδούς σαμαρά (παρ' όλο που παραμένω οπαδός νδ με θρησκευτική ευλάβεια). αναφέρω τη λέξη οπαδός γιατί έτσι αυτοπροσδιορίζομαι. το σημερινό σας άρθρο με βρίσκει απολύτως σύμφωνο 100% και το προσυπογράφω. ήρθε η ώρα της αντεπίθεσης. απο τις αρχές της δεκαετίας του 90 και αργότερα το 2000 σε κομματικές συναθροίσεις συζητάμε ένα πολύ απλό ζήτημα το οποίο το κόμμα δεν αναδεικνύει. την ανωτερότητα των ιδεών μας. τη στρατηγική μας τοποθέτηση στη δύση μετά το συμμοριτοπόλεμο, τη μεταπολίτευση, την προσκόληση στο όραμα της ευρωπαϊκής οικονομικής ένωσης. οι ώρες είναι κρίσιμες και το ζητούμενο είναι το επόμενο στρατηγικό όραμα της παράταξης και κατ΄επέκταση της χώρας. ήρθε η ώρα να τεθούν οι βάσεις για την ιδεολογική μας κυριαρχία για τα επόμενα χρόνια, οι συθήκες είναι ώριμες, οι καταστάσεις το επιβάλουν.

 26. Α.Σ.Χ.Α. avatar
  Α.Σ.Χ.Α. 08/02/2013 17:18:11

  Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν μεταπολιτευτικά οι κύριοι πνευματικοί τροφοδότες και καθοδηγητές του εθνομηδενισμού. Σήμερα είναι πια και οι κύριοι πυλώνες του, αντικαθιστώντας το ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημα όμως είναι ότι και το ΠΑΣΟΚ και η πλειοψηφία της ΔΗΜΑΡ βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το θέμα. Παρ' όλα αυτά,ο πατριωτισμός θυσιάστηκε στον βωμό του ευρώ. Λυπάμαι, αλλά όταν ήρθε η ώρα για τη Νέα Δημοκρατία να διαλέξει πατρίδα, δεν διάλεξε Ελλάδα αλλά Ευρώπη. Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε;

 27. ηλιας avatar
  ηλιας 08/02/2013 17:43:51

  Προσωπικά ,δεν πιστεύω κανέναν σας...
  Ούτε και στην χρυσαυγή.
  Πιστεύω οτι όλοι παίζετε το παιχνίδι της ευρωπαμερικής και του ισραήλ.
  Δεν είστε καν συμμαχοί τους ,αλλά υποτακτικοί τους.
  Αγεστε και φέρεστε απαυτούς γιατί δεν μπορείτε να παίξετε το χαρτί της Ελλάδος.
  Εσείς οι "πολιτικοί" κι η συσσωρευμένη σαυτόν τον τόπο βλακεία, έχει Διαλύσει Ανεπανόρθωτα την χώρα ,η οποία θα επιβιώνει αποκλειστικά και μόνο ,από τις ελεημοσύνες των άλλων -όποιων άλλων- ακόμη κιαλλόθρησκων ,είτε τούρκων είτε μογγόλων είτε καταριανών...(σα δε ντρέπεστε)...
  Εχετε ενσταλάξει στην συνείδηση κάθε δύσμοιρου κατοίκου αυτού του τόπου,οτι είναι απλά...ανίκανος και κλεφτρώνι...από εποχής γεννέσεως του νεώτερου Ελληνικού κράτους .Κάθε δε, "πολιτικός" ,είτε καραμανλής πρεσβύτερος λεγόταν,είτε βενιζέλος είτε βασιλιάς λεγόταν ,είτε αντρέας,είτε τσιπρας,πρόσθετε ένα ...λιθαράκι σαυτήν την υποδούλωση και στην ουσιαστική σκλαβιά:
  Μας κάνατε να ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε Ελληνες.Αποποιηθήκαμε το παρελθόν μας ,μας αποκόψατε από τις ρίζες μας ,μας φυσήξατε στις πέντε ηπείρους.
  Ελπίζω μόνο σε ένα: Τα φαινόμενα να απατούν.
  Στην περίπτωσή μας όμως,φοβάμαι οτι θα περιμένουμε ως το τέλος του συμπαντικού χρόνου για να αποδειχθεί κάτι τέτοιο .

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ηλιας 08/02/2013 18:40:12

   Της Ευρωπαμερικής και της Ασίας, βεβαίως - βεβαίως!

   • ηλιας avatar
    ηλιας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/02/2013 18:41:06

    Ναι...ναι...

    • ηλιας avatar
     ηλιας @ ηλιας 08/02/2013 18:41:48

     Το ποιόν του ανδρός!!!

  • ηλιας avatar
   ηλιας @ ηλιας 08/02/2013 18:40:38

   και πάντως όχι η "Δημοκρατία της Βλακείας"...

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ ηλιας 08/02/2013 21:00:28

   Πες μου, βρε Ηλία έστω και ένα επιχείρημα, που να απορρίπτει την άποψή μου ότι
   Το resume του σχολ'ιου σου είναι :
   ".....Η Ελλάδα ατύχησε διαχρονικά, επειδή δεν έγινα εγώ ( 0 Ηλίας) πρωθυπουργός " .

   • ηλιας avatar
    ηλιας @ Παύλος 09/02/2013 08:09:07

    Πραγματι,ειναι πολύ ενδιαφερουσα αυτη η αποψη...
    Θα το σκεφτω σοβαρα ,αγαπητε Παυλο...

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ηλιας 09/02/2013 16:00:04

     Εγώ σε στηρίζω πάντως.

    • κανενας avatar
     κανενας @ ηλιας 09/02/2013 16:14:41

     φιλε Ηλια, μη δινεις σημασια στις εξυπνακιστικες κριτικες και ειρωνιες απο τους και καλα λαικους δεξιους κι αυθεντικους τυπους..δεν διαφερουν απο τους συριζαιους και πολυ απ'οτι φαινεται...το να μην πιστευεις σε κανεναν εκτος απο γενναια σταση ειναι και η πιο λογικη.

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ κανενας 09/02/2013 22:02:40

      κ. κανενας,

      Κανένας δεν σας απαγόρεψε να κάνετε την όποια κριτική σας προν οιονδήποτε ( τόσον υμών, όσον και του αγαπητού Ηλία) !.

      Κανένας, όμως, δεν μπορεί , να μου απογορεύσει να κάνω και εγώ ένα ειρωνικό - το δέχομαι - σχόλιο, προς μία ολοκληρωτικά μηδενιστική ( και ας μου επιτρέψετε, πραγματικά "εξυπναδίστικη" ) άποψη,
      ιδιαίτερα όταν αυτή, ενώ ισοπεδώνει τους πάντες,
      δεν συνδυάζεται με κάποια εποικοδομητική πρόταση !
      Λογικόν ;;;;

     • κανενας avatar
      κανενας @ Παύλος 09/02/2013 23:39:24

      σας απαγορευσα εγω να κανετε την κριτικη με τον τροπο που επιθυμειτε? εξυπναδιστικη η αποψη του Ηλια?? κανετε μεγαλο λαθος...απογοητευση κι απελπισια δειχνει, κοιταξτε λιγο γυρω σας, εχουμε πηξει απο εποικοδομητικες προτασεις δεκαετιες τωρα...ο απλος πολιτης που δεν εχει επωφεληθει και δεν πουλησε την αξιοπρεπεια του ειναι δυσπιστος με ολους..και καλα κανει..σιγα να μην λογοδοτησει και γι'αυτο..πιστεψε με,με τον Ηλια ιδεολογικα μας χωριζει μεγαλη αποσταση,αλλα καθολου δεν μ'εμποδιζει αυτο να τον υπερασπιστω, η ειρωνια ολων σας ηταν ιδιαιτερα ενοχλητικη.

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ κανενας 09/02/2013 22:11:42

      Υ.Γ. Συγχαίρω τον Ηλία και τον ευχαριστώ, που απάντησε με τόσο στωικότητα !

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Παύλος 09/02/2013 22:24:30

      τόση

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ κανενας 09/02/2013 22:23:31

      Και κάτι ακόμα για ' σας, αγαπητέ κανενας:

      Το τελευταίο "ντοκουμέντο" γενναιότητας σ' αυτόν το μάταιο κόσμο, είναι το να μην ......πιστεύεις σε κανέναν !
      Ας μην γελοιοποιούμε τις έννοιες !

      Για την λογική δεν θα διαφωνήσω, αρκεί να μην ξεχνάμε ότι :
      " Δυοίν κακοίν προκειμένοιν, το μή χείρον, βέλτιστον" !

     • κανενας avatar
      κανενας @ Παύλος 10/02/2013 00:24:45

      και κατι ακομα για μενα? σας ευχαριστω, ειστε πολυ ευγενικος..θα προσπαθησω να μην γελοιοποιησω αλλο τις εννοιες. Η πολιτικης φυσεως πιστη αποτελει συχνα καταφυγιο για τον πολιτη κι αν κατι εχει δειξει η προσφατη ιστορια του τοπου ειναι οτι αυτο που την χαρακτηριζει περισσοτερο ειναι η ιδιοτελεια. Ενα αλλο χαρακτηριστικο ειναι η αφελεια, γι'αυτο σας συνιστω προσοχη, γελοιοποιειται συχνα ο ανθρωπος απο την πιστη του σε καποιο ιδανικο, δεν χρειαζεται να περιμενει τα γεγονοτα να τον διαψευσουν, μερικες φορες αρκει απλα ν'αλλαξει οπτικη γωνια.

 28. Γιάννης Αυλακιώτης avatar
  Γιάννης Αυλακιώτης 08/02/2013 17:57:03

  η ελλάδα έξω απο τον πυρήνα της ευρώπης δεν έχει καμία τύχη. η σωστή θεώρηση των πραγμάτων, κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να είναι η ελλάδα μέλος μια φεντεραλιστικής ευρώπης. σαφώς δεν αποποιούμαι την εθνική μας ταυτότητα αλλά να μην ξεχνάμε ότι το όραμα το οποίο συνυπογράψαμε με την ένταξή μας στην τότε ΕΟΚ νυν ΕΕ, είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. αυτό σημαίνει φεντεραλισμός. η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι δεν έχουμε να χασούμε τίποτα, τουναντίον (όπως φαίνεται απο τα γεγονότα) μάλλον οι ευρωπαίοι έχουν να χάσουν.

  • Α.Σ.Χ.Α. avatar
   Α.Σ.Χ.Α. @ Γιάννης Αυλακιώτης 08/02/2013 21:50:48

   Ο φεντεραλισμός είνα ασύμβατος με την εθνική ανεξαρτησία. Ο φεντεραλισμός, το αίτημα για ένα ενιαίο ομοσπονδιακό ευρωπαϊκό υπερκράτος καταλύει την αυτοδιάθεση των εθνών και τα εντάσσει σε μία αυτοκρατορία. Δεν γνωρίζω πόση τύχη εκτός της Ε.Ε. η Ελλάδα, ξέρω όμως ότι στην φεντεραλιστική Ευρώπη δεν έχει κανένα μέλλον. Ας μην λησμονούμε την Ιστορία. Όταν τα ευρωπαϊκά έθνη αποφάσισαν να συγκροτήσουν την ευρωπαϊκή οικογένεια, δεν είχαν ως όραμα την αυτοκατάργησή τους. Και αν εν πάση περιπτώσει πιστεύει κανείς στην κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας, είναι αστείο να ψάχνουμε τον "Αρτέμη Μάτσα", στην αμφισβήτηση της κυριαρχίας σε δύο βραχονησίδες. Τι είναι μεγαλύτερο, τα Ίμια ή ολόκληρη η Ελλάδα και το μέλλον της;

   • Γιάννης Αυλακιώτης avatar
    Γιάννης Αυλακιώτης @ Α.Σ.Χ.Α. 09/02/2013 09:51:17

    αγαπητέ μου αφου μελετάτε την ιστορία θυμηθείτε ότι έχουμε κατ επανάληψη προσυπογράψει τη συμμετοχή μας σε μια ενωμένη φεντεραλιστική ευρώπη. τα περι εθνικής κυριαρχίας α λα κάρτ δε μας πάνε παραπέρα. τι εννοείτε εθνική κυριαρχία; να κρατικοποιηθούν όλα; ο ΟΤΕ που δεν είναι σε ελληνικά χέρια σας έκανε κάτι; ας μην εθελοτυφλούμε κα ας ξαναδώσουμε σε αυτή την παράταξη το μεγάλο όπλο της: την πολυσυλλεκτικότητα (δεξιοί, κεντρώοι, φιλελεύθεροι, χριστιανοδημοκράτες, μοναρχιστές, ελευθεριακοί κλπ). ας πάψει το φλέρτ με τη φουστανέλα, μόνο σε μικρότερα ποσοστά οδηγεί.

    • Α.Σ.Χ.Α. avatar
     Α.Σ.Χ.Α. @ Γιάννης Αυλακιώτης 09/02/2013 12:50:11

     Αγαπητέ, από τα γραφόμενά σας φαίνεται ότι δεν κατανοείτε την έννοια της εθνικής κυριαρχίας. Η Ελλάδα ουδέποτε υπέγραψε τη μετατροπή της σε ομόσπονδο κρατίδιο, αλλά παραμένει ανεξάρτητο κράτος, το οποίο μπορεί να αποχωρήσει από την Ε.Ε. όποια στιγμή επιθυμεί. Αλοίμονο, αν είχε παύσει η ανεξαρτησία της, και μάλιστα χωρίς δημοψήφισμα! Εθνική κυριαρχία στον πυρήνα της σημαίνει πρώτα και κύρια εθνική αυτοδιάθεση. Τελείως άλλης τάξεως ζήτημα από τη μορφή της οικονομίας ή σε ποιόν ανήκει ο ΟΤΕ. Ζητάτε την πολυσυλλεκτικότητα της παράταξης, αλλά ταυτόχρονα χλευάζετε το "φλερτ με τη φουστανέλα"...Ας σταματήσει το φλερτ με το παπιγιόν θα αντιπρότεινα! Μάθαμε τη Ν.Δ. ως κόμμα-υπερασπιστή της ελληνικότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας. Αν ευρωπαϊκότητα και ελληνικότητα συγκρούονται, θα διαλέξω χωρίς δισταγμό την δεύτερη. Αν εσείς διαλέγετε την πρώτη, έχουμε άλλη εθνική συνείδηση, πώς είναι δυνατό να συνυπάρξουμε σε κόμμα;

     • Γιάννης Αυλακιώτης avatar
      Γιάννης Αυλακιώτης @ Α.Σ.Χ.Α. 09/02/2013 18:44:14

      Φίλτατε σας ευχαριστώ για τις επισημάνσεις. Θέλω να πιστεύω ότι κατανοώ απλά νοήματα. Επιμένω, το 1992 με τη συνθήκη του μααστριχτ υπογράψαμε τη συμμετοχή μας στην ΕΕ και όχι πια σε κοινότητα. Ο μόνος δρόμος μπροστά για εμάς είναι μέσα στην καρδιά μιας φεντεραλιστικής ευρώπης. Τι είδους συμμαχίες άλλωστε μπορούμε να αναζητήσουμε εκτός; Ας αφήσουμε με τς περι ρωσσίας και κίνας για το λιακόπουλο. Απο τον εθνάρχη μέχρι τον κώστα καραμανλή μάθαμε τη ΝΔ ως εγγυητή της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Και μιας και το θίξατε, το κόμμα ήταν και παραμένει καραμανλικό, με το ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό ως ιδεολογία. Φιλελευθερισμός όπως αντιλαμβάνεστε ο οποίος δεν είναι συμβατός με καμία μορφή εθνικισμού ή εθνισμού. Αν κάτι άλλαξε και δεν το γνωρίζω παρακαλώ ενημερώστε με.

 29. Γιάννης Αυλακιώτης avatar
  Γιάννης Αυλακιώτης 08/02/2013 17:58:18

  ποιο χαρτί της ελλάδας εννοείται παρακαλώ; της τεμπελιάς; της πηδηχτής για θέση στο δημόσιο;

 30. Αριστερός avatar
  Αριστερός 08/02/2013 18:26:21

  Φαήλος έφα: «Δεν κάνουν όμως μόνον αυτό. Κάνουν και «δουλίτσες» μερικοί, μαζί με τα παπαγαλάκια της Κουμουνδούρου και σεσημασμένων επιχειρηματιών αριστεράς εκτροφής, που στο τσακ γλυτώσανε την φυλάκα για υπηρεσίες προς ξένες δυνάμεις.


  Αφού τις υπονόησες, δεν τις παρέθετες και λεπτομερειακά, να ξέρει ο κόσμος; Δεεεεν πιστεύω, παλιοσειρά, να αναφέρεσαι σε τίποτε «δουλίτσες» λαθρεμπορίας πετρελαίου; Καμία σχέση με τον ομώνυμο Ολυμπιονίκη μας στη γυμναστική, εννοείται!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αριστερός 08/02/2013 18:39:09

   Αναφέρομαι στο Ρόκκο και τα αριστερά αδέρφια του...

   • Αριστερός avatar
    Αριστερός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/02/2013 18:42:47

    Α! Στο «γιό του Πέτρου» που έπρεπε να πάρει κι αυτός κάποιες δουλειές, όπως είχε πει ο αείμνηστος Χαρίλαος το '89. Εμ, τότε, μην χτυπάς το σαμάρι, αγαπητέ, για να τ' ακούει το γαϊδούρι. Είσαι και ... Σαμαρικός!

 31. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 08/02/2013 18:44:44

  Ευγε κ. Κρανιδιωτη για την ακριβεστατη η περιγραφη του συριζα-εκμ στο κειμενο σας. Το γεγονος ομως οτι η Κεντρο-Δεξια για διαφορους λογους (που εχουμε αναφερει κατ επαναληψη) θα απωλεσει προσωρινα ενα σημαντικο μερος της εκλογικης της βασης, σημαινει οτι κατα πασα πιθανοτητα θα δουμε για ενα μικρο χρονικο διαστημα μια κυβερνηση με βαση το συριζα-εκμ. Μετα θα φυγουν νυχτα, και θα γυρισουν στο γνωριμο 5% (το πολυ) και ουδεις θα ξανασχοληθει μαζι τους. Οπως λεει και μια ψυχη, ''ο Ελληνας θελει να δει πως ειναι, να κυβερνανε κι αυτοι''. Θα λυθει λοιπον η περιεργεια των συμπολιτων μας. Μακαρι οι συριζα-εκμ να μην κανουν μεγαλη ζημια, στο συντομο διαστημα που θα μεινουν στην εξουσια. Θα ειναι μια περιοδος αφθονου γελιου, αλλα και κλαματος οταν ο κοσμος δει τι θα αφησουν πισω τους....
  Υγεια σε ολους.

 32. Kimon avatar
  Kimon 08/02/2013 19:04:14

  Αν το κράτος σταματήσει να χρηματοδοτεί τις ΜΚΟ και ελέγξει την εξωτερική τους χρηματοδότηση, "οι προοδευτικοί και δημοκρατικοί" ως δια μαγείας θα εξαφανισθούν. Πάντως και το PASOK έδρεψε δάφνες στην ανθελληνική προπαγάνδα. Να μην ξεχνάμε βεβαίως και τα καλόπαιδα της ΝΔ (ο καθένας έχει δικαίωμα να καίει την σημαία, ευχαριστούμε τους λαθρομετανάστες, κλπ). Ο ανθελληνισμός είναι επάγγελμα με πολύ χρήμα...

 33. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 08/02/2013 20:16:10

  Ο Theodoridis (ντρέπομαι νά γράψω τό επίθετό του μέ ελληνικούς χαρακτήρες) αμφισβητεί ευθέως τό έθνος μου.
  Δημόσια καί κατά συρροή μέ πλήθος δημοσιεύσεων.
  Ο Theodoridis αρνείται τήν πραγματική μου καταγωγή, τήν οποία τήν ανάγω ιδεατά σέ κάθε γνωστό πρόγονο.
  Ο Theodoridis αμφισβητεί ευθέως τίς εθνικές παραδόσεις, παραδοχές καί θεμέλια τής εθνοκρατικής μου αντίληψης.
  Ο Theodoridis αρνείται τόν εθνισμό μου, πού συνδιαμορφώνει τήν υπόστασή μου.
  Ο Theodoridis αμφισβητεί τά γεωγραφικά όρια τής πατρίδας μου.
  Ο Theodoridis τά αρνείται όλα αυτά μέ επιθετικό δημόσιο κατηγορητήριο θέλοντας νά ικανοποιήσει τήν δική του κοσμοαντίληψη καταργώντας τό δικό μου δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού πού κληρονόμησα από μιά εκατοντάδα παππούδων, επικαλούμενος ακριβώς τήν ισχύ αυτού καθαυτού τού δικαιώματος γιά κάποιο ξένο σφετεριστή.
  Ο Theodoridis δέν είναι ξένος. Δέν είναι ο σφετεριστής. Δέν ανήκει σέ ένα άλλο έθνος πού θέλει νά μέ αποεθνοποιήσει, κυριεύσει, σκλαβώσει, εξαφανίσει εθνολογικά ή καί βιολογικά. Επιμένει ότι ανήκουμε στό πλήθος μιάς κρατικής δομής καί δέν είμαστε λαός. Επιμένει νά θέλει νά μέ αποεθνοποιήσει άμεσα καί έμμεσα συμμετέχοντας μαζί μέ άλλους σέ κομματικό συνασπισμό εξουσίας.

  Δέν θέλω νά αλλάξω εθνική συνείδηση.
  Δέν θέλω ο Theodoridis νά αποκτήσει τέτοια εξουσία καί νά μού επιβάλλει νομικά απαγόρευση νά προσδιορίζομαι εθνικά όπως τώρα.
  Δέν θέλω ο Theodoridis νά αποκτήσει τέτοια εξουσία καί νά επιβάλλει στά παιδιά μου μιά άλλη κοσμοαντίληψη.
  Εγώ θέλω νά μπορώ νά χαρακτηρίζω τέτοιες πράξεις καί δράσεις ώς προδοτικές καί νά χαρακτηρίζω τήν στάση τού Theodoridis ώς γιανιτσαρισμό.

  Δέν θέλω κάποιοι μακρινοί μου απόγονοι νά βρεθούν σκλαβωμένοι στό μέλλον καί έχοντας ξεχάσει τόν γιανιτσαρισμό νά θέλουν νά απελευρωθούν τότε από τόν θεοδωρισμό.
  Δέν θέλω νά ξανάρθουν εποχές πού θά μέ αναγκάσουν νά συμμετέχω σέ δημόσιο κρέμασμα τών προδοτών γιά παραδειγματισμό καί αποφυγή μίμησης τής προδοσίας τους

  Μιά προτροπή γιά τόν Theodoridi καί τούς ομοίους τους. Τό ξέρουν, αλλά καλά είναι νά τούς τό υπενθυμιζουμε.

  Τήν προδοσία πολλοί αγάπησαν. Τόν προδότη ουδείς.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Ιαπετός 08/02/2013 21:56:07

   Μπράβο !!!
   Μακάρι να γινόταν εφικτή η αφαίρεση ιθαγένειας για τους theodoridides ....

  • ηλιας avatar
   ηλιας @ Ιαπετός 10/02/2013 19:47:07

   Mα τι λετε αγαπητε μoυ Ιαπετε;
   Που το ξερετε οτι δεν ειναι τονομα του γραμμενο στα μισθολογια της CIA ή καλυτερα της ΜΙΤ;
   Δεν σας κοβω για αφελη...

 34. ΜΙΧΑΛΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΛΗΣ 08/02/2013 21:46:24

  Μάγκες όλοι καλά τα λέτε.... τη λέξη αυτοκριτική τη γνωρίζετε?Ας κοιτάξει ο καθένας από εμάς την μέχρι τώρα πορεία του και μετά να κάνει κριτική.....Αν νομίζετε ότι το έχετε κάνει ξαναπροσπαθήστε το......

 35. victoria (true) avatar
  victoria (true) 08/02/2013 22:20:39

  Τα είπες πάλι :-)

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ victoria (true) 09/02/2013 15:59:31

   Εμείς οι δύο πρέπει να συζητήσουμε για την Μαδαγασκάρη!

 36. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 08/02/2013 23:20:47

  1)Αν ο Μεταξάς έλεγε το ¨Ναι" κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να πει το "όχι"

  2)Μπορεί και μία άλλη κυβέρνηση, "προοδευτική¨ να έλεγε το Όχι. Λέω μπορεί γιατί μπορεί να έλεγε καλλιστα και το Ναι... Δεν μπορούμε να ξέρουμε. Ας μείνουμε απλά στα γεγονότα: το όχι το είπε ο Μεταξάς.

  3)Δεν προκύπτει απο πουθενά ότι ο λαός πολέμησε σαν δούλος του Μεταξά. Ας θεωρήσουμε καλύτερα σαν δεδομένο ότι υπήρχε απόλυτη σύμπνοια της θέλησης του Λαού και του Μεταξά.

  4)Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν δικαιούνται οι πρόγονοι που πολέμησαν το 40 δόξα και τιμή επειδή την απόφαση για την υπεράσπιση της ακεραιότητας της χώρα και της εθνικής αξιοπρέπειας την πήρε ένας δικτάτορας! Χωλαίνει η λογική όσον βρίσκουν κάποια σύνδεση. Σημασία δεν έχει ποιος είναι ή τι είναι αυτός που παίρνει μία σωστή απόφαση. Σημασία έχει απλά αν η απόφαση είναι σωστή ή όχι.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Γιώργος Αχαιός 09/02/2013 02:22:04

   Με κάλυψες απόλυτα κι εμένα Γιώργο Αχαιέ, που ετοιμαζόμουν τώρα να απαντήσω.

  • Α.Σ.Χ.Α. avatar
   Α.Σ.Χ.Α. @ Γιώργος Αχαιός 09/02/2013 04:00:25

   1) Η Ιστορία σας διαψεύδει. Ο ελληνικός λαός, όταν έχασε το κράτος του, πήρε μόνος του τα όπλα, χωρίς να του το πει κανείς, χωρίς να τον υποχρεώνει κανείς. Αυτό ήταν η Εθνική Αντίσταση.
   2) Το γεγονός είναι αυτό. Οι πολιτικές δυνάμεις ήταν συγκεκριμένες. Όλες ανεξαιρέτως είπαν τότε το "όχι". Από τους αντιβενιζελικούς έως το ΚΚΕ. Και συνέχισαν να το λένε καθ' όλη τη διάρκεια της Κατοχής, με εξαίρεση τους δωσιλόγους.
   3) Προκύπτει εκ του φαινομένου της πάνδημης Εθνικής Αντίστασης ότι συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο. Είναι ευτύχημα που υπήρξε σύμπνοια μεταξύ Μεταξά και λαού. Αν όμως ο Μεταξάς ήταν Τσολάκογλου, θα συνέβαινε ό,τι θα συνέβαινε και επί Τσολάκογλου. Ο λαός δεν θα αναγνώριζε την παράδοση και θα έπαιρνε τα όπλα εναντίον των κατακτητών και των συνεργατών τους. Αποδεδειγμένα πράγματα από την ίδια την ιστορική εξέλιξη. Γιατί τόση δυσκολία να αποδεχθούμε το αυτονόητο και προφανές;
   4) Δεν είπα ποτέ αυτό. Είπα ότι αναιρείται από την παρουσίαση του "ΟΧΙ" σαν ατομική απόφαση του Μεταξά ο αυτόβουλος ηρωισμός των Ελλήνων που πολέμησαν λυσσαλέα από το 40 έως το 45 τους Ναζί, σαν να ήταν πιόνια ή υπήκοοι, όπως του Ξέρξη στους Περσικούς Πολέμους. Κι απορώ γιατί τόση πρεμούρα να δικαιώσουμε τον δικτάτορα (γιατί αυτό ήταν) και όχι τον λαό που συνέχισε και πολύ μετά από τον θάνατό του, χωρίς κράτος. Μας ενοχλεί η έννοια "λαός";

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ Α.Σ.Χ.Α. 09/02/2013 12:19:03

    1)Εσύ προσπαθείς ατυχώς να με διαψεύσεις όχι η ιστορία. Το ότι πήρε τα όπλα κατά την αντίσταση ο λαός, όπως τον είχε διατάξει νωρίτερα ο Μεταξάς, το μόνο που δείχνει είναι η σύμπνοια λαού και Μεταξά για την οποία νωρίτερα μίλησα.

    2)Όλες οι δυνάμεις πιθανόν θα ήθελαν να πουν το όχι. Πιθανώς. Γιατί απόσο ξέρω ο Ιταλός πρέσβυς μόνον έναν άνθρωπο επισκέφτηκε μέσα στην άγρια νύχτα κι όχι το ΚΚΕ που με ευκολία θα έδινε στον Τιτο την Μακεδονία...

    3) Αν ο Μεταξάς έλεγε το Ναι δεν θα γινόταν ελληνοιταλικός + ελληνογερμανικός πόλεμος. Κυριολεκτικά, κανένας δεν θα μπορούσε να πει το όχι αν αυτός έλεγε το ναι. Μετά ίσως παίρνανε τα όπλα κάποιοι. Αλλά το ναι ή το όχι έχει να κάνει μόνο με το αν η χώρα θα πολεμούσε ή όχι τους ιταλούς και τους γερμανούς κι όχι αν η ιδιωτική πρωτοβουλία θα οδηγούσε κάποιους κατόπιν εορτής να πάρουν τα όπλα. Που καλά έκαναν και τα πήραν βέβαια..

    4)Και ένας υπήκοος μπορεί να είναι ηρωικός. Δεν καταλαβαίνω καθόλου την λογική σου, ή μάλλον την απουσία της. Εδώ πέρα και οι Ναζί ακόμη που δεν είχαν έναν απλό δικτάτορα και κάνανε ακραίο επιθετικό πόλεμο επέδειξαν σε πολλές περιπτώσεις ηρωισμό μαζί με κτηνωδία. Ο ηρωισμός δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την προσωπική βούληση ή με αισθήματα αγνά και αμόλυντα. Η επίγραφη στις θερμοπύλες έλεγε "πείτε στους Λακεδαιμονίους εδώ μας έθαψαν γιατί υπακούσαμε στις διαταγές τους" κι όχι γουστάραμε ρε παιδί μου να πεθάνουμε....

   • Α.Σ.Χ.Α. avatar
    Α.Σ.Χ.Α. @ Α.Σ.Χ.Α. 09/02/2013 13:09:17

    1) Επιμένετε. Κανείς δεν αμφισβήτησε τη σύμπνοια λαού και Μεταξά. Αμφισβήτησε την ατομικότητα της απόφασης για αντίσταση. Όταν ο λαός πήρε τα όπλα, δεν ζούσε κανένας Μεταξάς για να τον διατάξει. Και είναι και κάπως αφελές να το πιστεύει κανείς, ότι όσοι πήραν τα όπλα, τα πήραν όχι από δική τους βούληση, αλλά από αφοσίωση στον δικτάτορα.

    2) Όλες οι δυνάμεις είπαν το ΟΧΙ. Ανένταχτοι πολίτες είπαν το ΟΧΙ. Μόνη εξαίρεση, οι προδότες. Καθένας που έπιανε όπλα, που μετείχε σε αντιστασιακή οργάνωση, έλεγε ΟΧΙ κάθε μέρα, με κίνδυνο ζωής.

    3) "Κάποιοι"; Λίγοι; Μεμονωμένοι πήραν ιδιωτικά τα όπλα; Ναι, το κράτος δεν θα ήταν με το μέρος τους. Δεν διαφωνεί κανείς σε αυτό. Αλλά και ο λαός δεν θα ήταν με το μέρος του κράτους. Όπως δεν υποστήριξε την κυβέρνηση Τσολάκογλου. Διαφωνείτε σε αυτό;

    4) Ηρωισμός σημαίνει να αψηφά κανείς τον θάνατο για να υπηρετήσει ένα υψηλότερο ιδανικό. Όταν κάποιος σε υποχρεώνει με τη βία να πάρεις τα όπλα, δεν είσαι ήρωας, αλλά ένας πολύ άτυχος άνθρωπος. Αν όμως τα πάρεις με τη δική σου θέληση, αποδεχόμενος τον κίνδυνο, όχι για να μην περάσεις στρατοδικείο, αλλά για να υπερασπιστείς την πατρίδα σου, τότε έχεις πετύχει την αυθυπέρβαση. Ακόμα και οι Λακεδαιμόνιοι στις Θερμοπύλες υπάκουσαν στις διαταγές τους, όχι γιατί φοβούνταν τις συνέπειες από την ανυπακοή, αλλά γιατί η ζωή τους νοηματοδοτείτο με βάση το καθήκον προς την πατρίδα. Ας αφήσουμε κατά μέρος το ποιός έχει και ποιός δεν έχει λογική. Σκεφτείτε μόνο ότι η δική σας λογική θα θυσίαζε την ζωή σας μόνο λόγω διοικητικής ιεραρχίας, όχι λόγω νοηματοδότησης και ελεύθερης βούλησης.

    • Γιώργος Αχαιός avatar
     Γιώργος Αχαιός @ Α.Σ.Χ.Α. 09/02/2013 14:49:07

     1)Χαίρομαι που δεν αμφισβητείται η σύμπνοια Λαού και Μεταξά. No further comment!

     2)Ασφαλώς δεν ζούσε ο Μεταξάς στην αντίσταση. Γιαυτό έγραψα πριν "όπως τον διέταξε ο Μεταξάς νωρίτερα¨ αφού δεν ζούσε πλέον...

     3)Ο Λαός δεν πήρε στην αντίσταση τα όπλα επειδή ήταν αφοσιωμένος στον Μεταξά αλλά επειδή ήταν αφοσιωμένος στην πατρίδα με τον ίδιο τρόπο που ήταν αφοσιωμένος και ο Μεταξάς. Για την αφοσίωση του Μεταξά στην πατρίδα υπάρχει σαν απόδειξη το ΟΧΙ. Για την αφοσίωση άλλων πολιτικών δυνάμεων απουσιάζει απόδειξη τόσο απτή.

     4)Ηρωισμός είναι άλλοτε να αψηφάς τον Θάνατο άλλοτε να συνεχίζεις να ζεις...Ανάλογα. Ιστορικά έχουν επιδείξει θάρρος και ηρωισμό ΚΑΙ άτομα με πολύ λίγο ανεπτυγμένη την αίσθηση της σμβατικής ηθικής (πχ Αγαθοκλής). Αυτό δείχνει ότι η ιδιότητα αυτή είναι μάλλον ασύνδετη από το "δίκιο του αγώνα" έστω κι αν αυτό συχνά αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο.

     5)Δεν πρόκειται να απαντήσω ξανά. Πάω να παιξω γκρέπολις.

 37. George avatar
  George 08/02/2013 23:50:08

  Kαλά Τα λέτε.ποιος άκουει?

 38. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 09/02/2013 00:51:30

  Φαήλο,
  Φανατικό και ακραίο το άρθρο σου. Ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει
  ότι θέλει. Δεν είναι σκυλιά ούτε τέρατα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Και
  βέβαια αυτά τα γράφεις γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ (δυστυχώς) έχει φτάσει στο 30%
  και είναι ο κύριος πολιτικός αντίπαλος για την εξουσία. Αν ήταν στο 3% όπου ήταν πριν λίγα χρόνια, είμαι σίγουρος ότι δεν θα είχες ασχοληθεί με αυτούς.

  • dim avatar
   dim @ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 09/02/2013 01:15:22

   Το τι είναι ο καθένας δε καθορίζεται από το πόσους ψήφους παίρνει... Ο Σύριζα είναι όλα αυτά, που είναι ποτισμένα μέσα του, είναι στο dna του, τα κουβαλάει μέσα του και δραστηριοποιείται πολιτικά εδώ και δεκαετίες με τον ίδιο τρόπο… Απλά τώρα προσπαθεί να τα κρύψει όσο μπορεί για ψηφοθηρικούς λόγους... Απαλλαγμένος όμως μετά από το άγχος για το κυνήγι των ψήφων, αν ποτέ γίνει κυβέρνηση θα ξεδιπλώσει όλες αυτές τις «αρετές» του… που θα είναι καταστροφικές για το έθνος μας… Φαντάσου,ακόμα και τώρα, παρά τις προσπάθειες που κάνουν να στρογγυλέψουν το λόγο τους και να τον ωραιοποιήσουν, βγαίνουν δηλώσεις εμετικές καθημερινά, φαντάσου τι έχουμε να ζήσουμε μετά, όταν θα «απαλλαχθούν» από το κυνήγι της ψήφου των νοικοκυραίων και της μεσαίας τάξης...

   Ο κόσμος φυσικά και δεν έγινε ξαφνικά κατά 30% ακροαριστερός ή εθνομηδενιστής, όπως ούτε έγινε ξαφνικά κατά 12% ακροδεξιός και ναζιστής.... Μπερδεμένος είναι, απογοητευμένος, εξαντλημένος οικονομικά, και πιάνεται από όποιον του τάζει διάφορα, χωρίς να δίνει τόση σημασία στις "άλλες πτυχές" της πολιτικής που εκφράζει ο κάθε χώρος (είτε της ακροαριστεράς είτε της ακροδεξιάς)...

   Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε πρέπει όσοι γνωρίζουν καταστάσεις, ιδεολογίες, γεγονότα κλπ να μην τα καυτηριάζουν και να μη τα παρουσιάζουν, γιατί μέσα από την ενημέρωση μπορεί να αποτρέψεις έστω και τη τελευταία στιγμή την παράδοση της χώρα στα άκρα... Η Γερμανία παραδόθηκε κάποτε σε κάποιον ακραίο, γιατί ο κόσμος δεν ήξερε, και ξέρουμε όλοι τι ακολούθησε.... Πρέπει επομένως ο κόσμος να ενημερώνεται για το τι πρεσβεύει ο καθένας που διεκδικεί τη ψήφο του και την εξουσία για να μη βρεθεί μετά εξ’ απροόπτου…

   • Γιώργος Φ. avatar
    Γιώργος Φ. @ dim 09/02/2013 11:21:09

    Eκείνο που δεν έχουν καταλάβει οι περισσότεροι σχολιαστές είναι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πια. Μετα βίας βρίσκεται στο νέο κόμμα του Τσίπρα (το ΕΚΜ) μέσα στο οποίο δεν πιάνει ούτε 3%. Γι αυτό όπως φαίνεται ο Τσίπρας τους "καθαρίζει" έναν έναν αν επιμένουν να του το χαλάνε. Ετσι είχε κάνει και ο Αντρέας με τις συνιστώσες του ΠΑΚ αν παρακολουθείτε Ιστορία...

  • *partyman avatar
   *partyman @ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 09/02/2013 02:28:08

   όλα τα άρθρα του Φαήλου είναι λίγο-πολύ ακραία και φανατικά... εμπεριέχουν όμως και αλήθειες.. απλά στην σημερινή σόφτ&λάιτ επιφανειακή πραγματικότητα δεν είναι πολύ αρεστή και αποδεκτή τέτοιου είδους γραφή και πρακτική.. και για αυτό ο Φαήλος παραμένει εκτός Κυνοβουλίου..

   • Το Άλφα και το Ωμέγα avatar
    Το Άλφα και το Ωμέγα @ *partyman 09/02/2013 09:34:13

    Ο Φαήλος παραμένει εκτός Κοινοβουλίου, γιατί εντός του, μπαίνουν ως επί το πλείστον αυτοί που ξέρουνε να λένε το όνομά τους. Αυτοί που μόνο αυτό τολμούν να λένε και άφθονα, απερίσκεπτα, ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ *partyman 09/02/2013 12:43:37

    Οχι αγαπητέ, ο Φαήλος παραμένει εκτός κοινοβουλίου, επειδή 1. στη εκλογική περιφέρεια όπου έβαλε υποψηφιότητα, και όπου κατοικώ και ψηφίζω (Β΄Πειραιά), υπάρχει το μεγαλύτερο Jurassic Park της ΝΔ εν Ελλάδι, 2. o βαψομαλλιάς Tyrannosaurus Rex του εν λόγω Jurassic Park διόριζε μέχρι και σε σούπερ μάρκετ, ενώ ο Φαήλος ούτε το κάνει, ούτε είναι του στυλ του να το κάνει, 3. οι δεξιοί νέοι της Β΄ Πειραιά έχουν σε μεγάλο βαθμό μετακομίσει στη ΧΑ και απόμειναν να ψηφίζουν τη ΝΔ οι άνω των 50-60...Δυστυχώς και για τα τρία....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 09/02/2013 15:58:54

   Ξαναδιάβασε το, είναι σαφές πως αναφέρομαι στον σκληρό του πυρήνα κι όχι συλλήβδην στους ψηφοφόρους του, οι οποίοι άλλωστε στην πλειοψηφία τους μέχρι πρότινος δεν είχαν καμμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλία και σιγά - σιγά δεν θα έχουν και πάλι.
   Αναμένω με υπομονή να μου γράψεις που λέω ψέματα...

 39. Μιχαήλ avatar
  Μιχαήλ 09/02/2013 09:59:02

  Φάηλε, με κάθε σου άρθρο ξεσηκώνεις τους πάντες!!!
  Αυτό λέει πολλά. Μάλλον πίσω από τα ψευδόνυμα κρύβονταο φυντάνια...........;!
  Μεγάλες φίρμες σου λέω!

 40. popaia avatar
  popaia 09/02/2013 13:09:27

  Άρθρο-καταπέλτης. Και πολύ περιεκτικό, συγκέντρωνε κρίσιμα σημεία που ουδέποτε θ' ακουστούν στα μήντια, όπως ο ρόλος της αλητοαριστεράντζας στην καταστροφή μας (που μας κάνουν και τους σωτήρες τώρα), η επισήμανση της πανούκλας ονόματι πολιτική ορθότης, η προτροπή να σταματήσει πια ο τρόμος και το δέος απέναντι στα αριστερά παράσιτα.
  Ευχαριστώ και πάντα τέτοια.
  Όσο για το "διχασμό" που επικαλούνται μερικοί, να μην ανησυχούν. Έτσι κι αλλιώς η Ελλάδα έχει εδώ και δεκαετίες χωριστεί σε καλούς και κακούς. Από τη μια μερικοί εξαίρετοι αριστεροί ή προοδευτικοί κι απ' την άλλη χιλιάδες άθλιοι δεξιοί, φασίστες, ρατσιστές, μικροαστοί, ναζί, χαφιέδες, συνεργάτες των μπάτσων, εθνικιστές, τουρκοφάγοι, ακροδεξιοί, στυλοβάτες των αφεντικών και του κεφαλαίου, κεφαλοκυνηγοί, διώκτες φτωχών και διαφορετικών, οπαδοί του νόμου και της τάξης, φορείς μίσους, μισαλλοδοξίας, ισλαμοφοβίας, πείξες και δείξες...
  Ή όχι;

 41. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 09/02/2013 15:50:29

  Μερικές επισημάνσεις για τον A.Σ.X.A.
  Μπορεί ο Μεταξάς να ήταν δικτάτορας, αλλά την κρίσιμη ώρα και ενώ ο Γκράτσι περίμενε την απάντηση στο τελεσίγραφο της φασιστικής Ιταλίας, την απόφαση την πήρε μόνος του, ατενίζοντας κατάματα την ίδια την Ιστορία. Δεν την πήρε, όμως, κόντρα στο λαό. Αντίθετα, την πήρε ανταποκρινόμενος στις προσδοκίες και στα πατριωτικά αισθήματα του ελληνικού λαού, τον οποίο ως ηγέτης εξέφρασε με το ΟΧΙ του απόλυτα και κατηγορηματικά. Στην ουσία, μάλλον δε διαφωνούμε.
  Οι προθέσεις σου είναι αγαθές, αλλά υπεραπλουστεύεις και εξιδανικεύεις τη συλλογικότητα της αντίστασης («πάνδημη εθνική αντίσταση») παραβλέποντας κάποιες σκοτεινές πλευρές της. Θα ήθελα, λοιπόν, να σου απευθύνω ορισμένα ερωτήματα που μπορεί να δημιουργήσουν κάποιες ρωγμές στη «συμπαγή» βεβαιότητά σου, μολονότι προφανώς δε συντάσσεσαι με αυτούς που υπαινίσσομαι παρακάτω :
  1. Ποιος ήταν αυτός που, ενώ αρχικά είχε επικροτήσει ενθουσιωδώς την απόφαση του ελληνικού λαού να εναντιωθεί στον Ιταλό εισβολέα. με μια δεύτερη επιστολή του, η οποία επιμελώς αποκρύπτεται από τους κομματικούς επιγόνους του, αντιτάχτηκε στον επικό αγώνα των Ελλήνων και τον κατήγγειλε; Ποιος θεώρησε τον πόλεμο ενδοϊμπεριαλιστική υπόθεση, από την οποία η Ελλάδα θα έπρεπε να αποτραβηχτεί με τη μεσολάβηση της Σοβιετικής Ένωσης (που θα μπορούσε τάχα να αξιοποιήσει το «εν ισχύι», ακόμη, Σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ);
  2. Ποια πολιτική παράταξη, μετά την κατάληψη της Ελλάδας από τους Γερμανούς, τηρούσε σιγήν ισχύος και «εποίει την νησαν» ως την ημέρα της εισβολής των χιτλερικών μεραρχιών στη Ρωσία και, επίσης, ποια παράταξη «ξύπνησε» από εκείνη τη στιγμή και μετά και μπήκε γερά το παιχνίδι του αντιφασιστικού αγώνα με κίνητρο τη συμπαράσταση στη «μάνα ΕΣΣΔ»;
  3. Ποια πολιτική παράταξη εναντιώθηκε αμείλικτα σε οποιαδήποτε ελληνική αντιστασιακή ομάδα δεν είχε «καπελωθεί» και δεν ελεγχόταν από την ίδια και, επίσης, ποια πολιτική παράταξη, με τα ένοπλα τμήματά της, καταδίωξε και εξόντωσε κάθε αντιστασιακό πατριώτη που αρνήθηκε να προσχωρήσει και να υποταχτεί σε αυτήν;
  4. Ποια πολιτική παράταξη το 1944 --και ενώ ο πόλεμος ακόμη συνεχιζόταν-- άφησε τους Γερμανούς να αποχωρήσουν ανενόχλητοι από την Ελλάδα και διέταξε τα ένοπλα τμήματά της που κατέβαιναν νότια να μη ρίξουν ούτε ντουφεκιά εναντίον τους, επειδή ενδιαφερόταν να διατηρήσει αλώβητες τις δυνάμεις της για τη μεγάλη αιματοχυσία των Δεκεμβριανών που πλησίαζε;
  Και κάτι ακόμη: θερμότατα συγχαρητήρια στο Φαήλο Κρανιδιώτη. Το κοφτερό μυαλό του και η ευστοχία του λόγου του τσακίζουν κόκαλα. Όσο για τις επιθέσεις εναντίον του, φανερώνουν ότι τα πύρινα κείμενά του ΚΑΠΟΙΟΥΣ ενοχλούν. Τι να κάνουμε, αυτοί οι «κάποιοι» δεκαετίες τώρα καλύπτονταν από μια προκλητική ασυλία και δεν είχαν συνηθίσει να τους «τα χώνουν» χοντρά. Μακάρι να υπήρχαν τρεις- τέσσερις ακόμη Φαήλοι σ’ αυτόν τον έρημο τον τόπο. Θα ευχόμουν, όμως, να ήταν το ίδιο μαχητικός και στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του…

  • WY avatar
   WY @ Παρατηρητής 09/02/2013 20:46:53

   Quote
   ...............................
   Στις 31 Οκτωβρίου 1940, έχοντας στο μεταξύ μεταφερθεί σε φυλακές της Αθήνας, δημοσιεύει τη γνωστή ανοικτή επιστολή προς τον ελληνικό λαό, με την οποία τον καλούσε να αντισταθεί τονίζοντας μεταξύ άλλων:

   "Ο Λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο απελευθερωτικό ενάντια στο Φασισμό του Μουσολίνι [...] Στον πόλεμο αυτό, που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη. [...] Όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και η νίκη θάναι νίκη της Ελλάδας και του λαού της."
   ...................................................
   Ακολούθησαν δυο ακόμη επιστολές, στις 26 Νοεμβρίου και 15 Ιανουαρίου του 1941, στις οποίες όμως εξέφραζε αντικρουόμενες θέσεις ως προς τον χαρακτήρα του πολέμου ως "ιμπεριαλιστικού"
   .................................................

   "Ο σ. Ζαχαριάδης μας ανακοίνωσε ότι η Κ.Ε. του ΚΚΕ αφού συζήτησε πάνω σε εκθέσεις που ήλθαν από διάφορες κομματικές οργανώσεις, αποφάσισε να καταγγείλει ανοιχτά την ύποπτη και τυχοδιωκτική δράση του Άρη Βελουχιώτη, ή Θανάση Κλάρα, ή Μιζέρια
   ............................................................................
   Το 1991, λίγες μόλις μέρες μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ, η σορός του Ζαχαριάδη επιστράφηκε στην Ελλάδα, όπου κηδεύτηκε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, παρουσία της ηγεσίας του ΚΚΕ και πλήθους (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)οπαδών του στην ΟΑΚΚΕ, στην ΣΑΚΕ, την ΟΚΜΛΕ, το ΕΚΚΕ, και άλλες μαρξιστικές-λενινιστικές οργανώσεις) που έσπευσαν να τιμήσουν(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) τον Κομμουνιστή ηγέτη.

   Unquote


   Σέ αυτό τό σταλινομοσχοβίτικο φρούτο,προφανώς αναφέρεσαι,Σύντροφε Παρατηρητή!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Y.Γ.

   Μήν σού διαφεύγει δέ ,ότι μέ εντολή του (μετά τήν συμφωνία τής Βάρκιζας τό 1947),οί σταλινοφασίσται τού ΚΚΕ/ΕΛΑΣ,ετέθησαν κι είναι ακόμη σέ θέση ##παρά πόδα##,ευελπιστώντας ΣΗΜΕΡΑ,ότι ό
   ## Τρίτος Γύρος τους ## είναι............ εγγύς!!!!
   {όρα κινητοποιήσεις αγροτών (κι όχι μόνον),πού ό Λένιν τίς θεωρούσε απαραίτητες διά τήν επίτευξιν τών πραξικοπηματικών στόχων,διά τήν ανατροπή τής Δημοκρατίας στήν Ρωσσία καί πού φυσικά τελικά επέτυχε μέ τό γνωστό πραξικόπημά του (μόνον μέ 5000 μπολσεβίκους),τήν 5ην Νοεμβρίου 1917 (παλαιό ημερολόγιο 17 Οκτ.1917) }.
   Φυσικά τόν ηγετικόν ρόλον αυτόν, τόν έχει σήμερα τό σταλινοφασιστικό μόρφωμα ##ΣΥΡΙΖΑ## καί οί 14 συνιστώσες του (συμπεριλαμβάνονται ή Χ.Α. κι οί (ΨΕ)ΚΑ(Σ)ΜΕΝΟΙ).

  • Α.Σ.Χ.Α. avatar
   Α.Σ.Χ.Α. @ Παρατηρητής 10/02/2013 02:34:27

   Eυχαριστώ για τις επισημάνσεις. Θα μείνω σε ό,τι θεωρώ ουσιωδέστερο πάντων. Ότι όλοι εδώ θεωρούμε τιμή την αντίσταση του ελληνικού λαού (όσων αντιστάθηκαν, αν ενοχλεί η λέξη πάνδημη, πάντως μαζική ήταν αναμφίβολα) απέναντι στις χιτλερικές, φασιστικές και βουλγαρικές ορδές και σεβόμαστε το αίμα που χύθηκε στα Καλάβρυτα και σε τόσα άλλα μέρη της Ελλάδας από δολοφόνους Ναζί και προδότες ανθέλληνες. Γι' αυτό και οι ίδιοι οι σημερινοί ναζί παραδέχονται ότι ο Ελληνισμός δεν δέχτηκε το "φωτεινό μήνυμα του Γερμανικού Εθνικοσοσιαλισμού" (τάδε έφη Νίκος Μιχαλολιάκος).
   Ας τους απαντήσει ο ίδιος ο Μεταξάς από το προσωπικό του ημερολόγιο: "Μωρός και κακόπιστος ο Έλληνας που πιστεύει ακόμα τώρα πλέον σε ιδεολογίες του Χίτλερ".

   Για την Αντίσταση, νομίζω φωτεινά είναι τα παραδείγματα της "Μπουμπουλίνας" της Λέλας Καραγιάννη και άλλων. Που συνεργάζονταν τόσο με τον ΕΔΕΣ όσο και με τον ΕΛΑΣ και δεν έκαναν διάκριση ανάμεσα σε δεξιούς και αριστερούς. Που προέταξαν την ελληνική ταυτότητα πάνω από την κομματική. Ας διδαχθούμε από αυτούς και όχι από τους καταδότες και τους δωσιλόγους. Δεν είναι αφελές ούτε ουτοπικό να απευθύνουμε ένα ενωτικό μήνυμα εθνικού χαρακτήρα στις δύσκολες εποχές που ζούμε, που πολλοί προσπαθούν να μας πείσουν πόσο δήθεν αναγκαίος είναι ένας νέος διχασμός. Ο Μεταξάς είπε το ΟΧΙ, ο Γλέζος κατέβασε τη σημαία από την Ακρόπολη, ας είμαστε υπερήφανοι και για τα δύο. Ας μου επιτραπεί να είμαι περισσότερο υπερήφανος για τον λαό που πολέμησε και κινδύνεψε ή σκοτώθηκε ή ακρωτηριάστηκε, παρά για τον δικτάτορα που νωρίτερα είχε αφαιρέσει από τον λαό τις δημοκρατικές του ελευθερίες. Το ότι είχε τον πατριωτισμό ή/και την ευφυία να μην του αφαιρέσει και την εθνική του ελευθερία ασφαλώς διασώζει σε κάποιο βαθμό την υστεροφημία του.

   • WY avatar
    WY @ Α.Σ.Χ.Α. 10/02/2013 10:07:43

    ## ο Γλέζος κατέβασε τη σημαία από την Ακρόπολη, ας είμαστε υπερήφανοι και για τα δύο. ##
    .............................................................Υπό ποίες συνθήκες κατέβασε (μαζί μέ τόν Σιάντο βεβαίως πού ούδείς τόν αναφέρει) τήν σημαία από τήν Ακρόπολη είναι ιστορικά πλεόν γνωστό.
    Όπως είναι γνωστόν τοίς πάσι ,μέ πόσα αργύρια,εξαργύρωσε αυτήν τήν δήθεν ηρωική του πράξη.
    Καί διά νά τελειώνουμε.
    Είμαι υπερήφανος διά τό ΟΧΙ τού Μεταξά όπως είμαι υπερήφανος διά τόν 20χρονο λεβέντη-ήρωα εύζωνα Κουκίδη,πού προτίμησε νά πέση από τήν Ακρόπολη ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ,στήν άρνησή του νά τήν παραδώσει στούς Γερμανούς.
    Αυτόν (Κουκίδη) άραγε, διατί δέν τόν αναφέρετε?????

    Ευτυχώς πού ή Ιστορία τόν έχει γράψει στίς σελίδες τής Αιωνιότητας,τής Δόξας καί τής Τιμής,όσον κι άν προσπαθήτε διά τήν λήθη!!!!!

 42. Πολίτης avatar
  Πολίτης 09/02/2013 17:50:15

  πολίτης κι όχι ιδιώτης κατά πολλούς που φτύνουν στην αξιοπρέπειά μας και νομίζουν πως θα επιτύχουν την τέλεια -χωρίς θορύβους- ιδιωτεία! Δηλαδή το να παραμείνουμε θεατές στους καναπέδες μας παρακολουθώντας με τσιπς , όταν το παιδί μου κι η γυναίκα μου θα τρώνε ξύλο γιατί είπαν το αυτονόητο! Γιατί διεκδίκησαν αυτό που και το Σύνταγμα προστάζει! Τη ζωή , την προστασία του κράτους από κάθε χουντικού , φασιστικού, ανθελληνικού κυβερνητικού μορφώματος! Εδώ στη Γερμανία είναι τοις πάσι γνωστό ότι η διαφθορά και η διαπλοκή ενός συστήματος πολιτικάντηδων-επιχειρηματιών που ανδρώθηκαν κατά τη την περίοδο 67-73!Ακόμη και οι σύμμαχοί σας ξερουν τι συγκαλύπτετε, η δικιά σας ασέβεια και επίθεση που κηρύσσετε στην κοινωνία , στον κόσμο της εργασίας είναι επαίσχυντη! Παρακολουθήστε τι συμβαίνει στην Αίγυπτο από ένα λαό που έφαγε την καταπίεση τόσο καιρό, με προβοκάτσιες από τους κυβερνητικούς και τώρα μουσουλμάνοι και χριστιανοί αγωνίζονται μαζί για το μέλλον τους, για την πατρίδα τους! Οι κάθε είδους Φαήλοι θα λογοδοτήσουν στο λαό, δεν αργεί η ώρα!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Πολίτης 10/02/2013 01:20:33

   Εσύ διάβασες και κατάλαβες ότι κάνω "επίθεση στον κόσμο της εργασίας";
   Μην παίρνεις τόσα ναρκωτικά, άσε και για τους άλλους.
   Στην Αίγυπτο πλέον "μουσουλμάνοι και χριστιανοί αγωνίζονται μαζί για το μέλλον τους, για την πατρίδα τους";
   Ρε φίλε, από που ενημερώνεσαι; Τις μαζικές διαμαρτυρίες ανά τον κόσμο και τις εκκλήσεις των Κοπτών Χριστιανών της Αιγύπτου για την γενοκτονία που υφίστανται, όπως και στη Συρία από τους κατσαπλιάδες της Αλ Κάϊντα των "αγωνιστών της ελευθερίας", στον Νίγηρα, τις πήρες χαμπάρι;
   Κόψε τα, είναι κρίμα, θα πας από υπερβολική δόση "Αυγής" κλπ.

 43. billi smart avatar
  billi smart 10/02/2013 02:59:15

  ρε τοση φαγουρα για αδειανο πουκαμισο.......οπου τους βρισκετε....ρωτατε τους....και συ τι προτεινεις???,,,και μην ξαναμιλατε.....

 44. WY avatar
  WY 10/02/2013 19:26:29

  @@@@@@@@
  Α.Σ.Χ.Α. είπε:
  10/02/2013 στις 2:34 am
  .....................................................

  Δι΄ αυτό τό παλληκάρι είμαι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ!!!!!.
  (Νά διαβασθή μέχρι ΤΕΛΟΥΣ).


  Quote

  Η κατοχή της Ελλάδας από τους Γερμανούς ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1941 με ένα γεγονός που φέρεται να έγινε στο βράχο της Ακρόπολης. Ο μύθος λέει ότι στις 27 Απριλίου 1941 ο Κωνσταντίνος Κουκίδης (γράφεται και Κουκκίδης) που εκτελούσε χρέη φρουρού στο βράχο της Ακροπόλης αρνήθηκε να υποστείλει την Ελληνική σημαία και να αναρτήσει στην θέση της την γερμανική με την σβάστικα. Ο Κώστας Κουκίδης φέρεται να τυλίχτηκε με την ελληνική σημαία και να πήδηξε από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, βρίσκοντας τραγικό θάνατο. Σχετικά με την περίπτωση του Κωνσταντίνου Κουκίδη, υπάρχουν 2-3 εκδοχές. Η πιο διαδεδομένη, είναι ότι ήταν εύζωνος, ο οποίος ήταν φρουρός στην Ακρόπολη, στις 27 Απριλίου 1941, την πρώτη ημέρα παρουσίας δηλαδή των Γερμανών στην Αθήνα. Όταν ένα γερμανικό απόσπασμα με επικεφαλείς τον λοχαγό Γιάκομπι (Peter Jacoby) και τον υπολοχαγό Έλσνιτς (Georg Elsnits), ανέβηκαν στην Ακρόπολη για να αναρτήσουν την γερμανική σημαία, ζήτησαν από τον Κουκίδη να υποστείλει την ελληνική. Σ’ αυτό το σημείο, σύμφωνα με μια εκδοχή, ο Κουκίδης βουβός και βουρκωμένος κατέβασε την ελληνική σημαία, τύλιξε το κορμί του μ’ αυτή και πήδηξε από την Ακρόπολη. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, ο Κουκίδης αρνήθηκε να την υποστείλει και το χρέος αυτό ανέλαβε ένας Γερμανός στρατιώτης, ο οποίος αφού υπέστειλε την ελληνική σημαία, την δίπλωσε και την παρέδωσε στον Κουκίδη που στην συνέχεια πήδηξε μαζί μ’ αυτήν απ’ την Ακρόπολη.


  Οι έρευνες που έχουν γίνει έκτοτε, δεν κατάφεραν να ανακαλύψουν κανέναν στρατιώτη ή εύζωνο στα στρατιωτικά αρχεία, με το όνομα Κωνσταντίνος Κουκίδης, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά. Ως απάντηση σ’ αυτή την αδυναμία έρχεται μια άλλη εκδοχή που λέει ότι ο Κουκίδης δεν ήταν στρατιώτης και δεν βρισκόταν μ’ αυτή την ιδιότητα στην Ακρόπολη (κάτι τέτοιο δεν προβλέπονταν ούτως ή άλλως όμως, καθώς είχε ήδη συναφθεί συνθήκη ανακωχής-παράδοσης με την Γερμανία). Ο Κωνσταντίνος Κουκίδης, σύμφωνα με τον συγγραφέα Ιωάννη Γιαννόπουλο (βιβλίο «Μυστική Ακρόπολη»), «Είναι μόλις 17 χρονών και μέλος της Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας (ΕΟΝ). Μόλις χθες (σ.σ: 26 Απριλίου 1941), η τοπική επιτροπή της Νεολαίας του Θησείου απεφάσισε όπως τα νεαρά της μέλη εκτελούν τα καθήκοντα του φρουρού της σημαίας μέχρις ότου το κατοχικό κράτος θα απεφάσιζε -με την συνεργασία των κατοχικών δυνάμεων- το τι θα έμελλε να γίνει».

  Πάντως, αργότερα ο Γερμανός στρατηγός φον Στούμε έδωσε διαταγή και στις 3 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, της πρώτης μέρας της Κατοχής, υψώθηκε στην Ακρόπολη και το Δημαρχείο και η ελληνική σημαία, δίπλα από τη γερμανική. Σύμφωνα με μια εκδοχή, οι προαναφερθέντες Γερμανοί αξιωματικοί, Γιάκομπι και Έλσνιτς, αναγνωρίζοντας το ηρωικό της πράξεως του Κουκίδη, ζήτησαν άδεια και την έλαβαν από την γερμανική διοίκηση (Βέρμαχτ) να αναρτείται και η ελληνική σημαία στην Ακρόπολη, όπως κι έγινε. Αυτή η εκδοχή όμως δεν φαίνεται να συμφωνεί με το γεγονός (που εμμέσως πάντως, επιβεβαιώνει το συμβάν) ότι γερμανική στρατιωτική διοίκηση Αθηνών υποχρέωσε την προδοτική κυβέρνηση Τσολάκογλου να δημοσιεύσει στον Τύπο ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο φρουρός της σημαίας μας, υπέστη έμφραγμα από την συγκίνηση όταν του ζητήθηκε να την παραδώσει.

  Κάποια άλλα στοιχεία που φαίνεται να συνηγορούν υπέρ τού ανωτέρω ηρωικού γεγονότος και των οποίων γίνεται επίκληση, είναι τα εξής:
  1. Η δήλωση τού επί κεφαλής τής Διευθύνσεως Ιστορίας Στρατού (Δ.Ι.Σ.), ότι πράγματι εκ των ιστορικών αρχείων, εμφαίνεται ότι «ο φρουρός στρατιώτης τής σημαίας ηυτοκτόνησεν περιβληθείς ταύτην».

  2. Ο τότε Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος, στα απομνημονεύματά του, αναφέρει ότι: «Ο Έλλην φρουρός τής Ελληνικής σημαίας επί τής Ακροπόλεως, μή θελήσας νά παραστή μάρτυς τού θλιβερού θεάματος τής αναρτήσεως τής εχθρικής σημαίας, ώρμησεν εκ τής Ακροπόλεως κρημνισθείς καί εφονεύθη. Εκάθησα στό γραφείον μου περίλυπος μέχρι θανάτου καί δακρύων…».

  3. Η εφημερίδα Daily Mail δημοσίευσε στις 9 Ιουνίου 1941, σε δημοσίευμα με τίτλο «A Greek carries his flag to the death» (Ένας Έλληνας φέρει την σημαία του έως τον θάνατο) γράφει: «Ο Κώστας Κουκίδης, Έλληνας στρατιώτης ο οποίος φρουρούσε το εθνικό σύμβολο των Ελλήνων πάνω στην Ακρόπολη, τυλιγμένος με την Γαλανόλευκη, εφόρμησε στο κενό και αυτοκτόνησε (27/4/1941)».

  4. Ο Νίκολας Χάμοντ (Nicolas Hammond), καθηγητής τού Πανεπιστημίου τού Κέμπριτζ, αξιωματικός Ειδικών Επιχειρήσεων Καΐρου στην Ελλάδα κατά την Κατοχή, γράφει: «Την 27ην Απριλίου 1941, λίγο προτού χαράξει, όλα ήσαν κλειστά. Τότε έμαθα ότι οι Γερμανοί διέταξαν τον φρουρό τής Ακροπόλεως να κατεβάσει το ελληνικό σύμβολο. Πράγματι, εκείνος την υπέστειλε. Τυλίχθηκε με αυτήν και αυτοκτόνησε, πέφτοντας από τον βράχο…».

  5. Μια αναφορά του λογοτέχνη Μενέλαου Λουντέμη στο διήγημά του «Τα άλογα του Κουπύλ», που γράφτηκε τον Οκτώβριο του 1944: «…την κατέβασε, τυλίχθηκε μέσα κι έπεσε χωρίς ηρωισμούς απ’ το βράχο».

  6. Το Λεύκωμα «Έπεσαν για τη ζωή», του ΚΚΕ: «Τη στιγμή που άλλοι έδιναν γη και ύδωρ στους χιτλερικούς, ο Έλληνας στρατιώτης, πιστός στα πατριωτικά ιδανικά, προτίμησε να αυτοκτονήσει τυλιγμένος με τη γαλανόλευκη, πέφτοντας από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, παρά ν’ ανεβάσει στον ιστό τη σβάστικα».

  7. Σύμφωνα με την ιστορική έρευνα τού αντιστασιακού ερευνητή Κώστα Γ. Κωστοπούλου: «Ο Ήρωας Στρατιώτης, χτυπώντας πάνω στα βράχια, στην διαδρομή τής πτώσεώς του στον γκρεμό από τον βράχο τής Ακροπόλεως, όταν τελικά κατατρακυλώντας, έπεσε στην οδό Θρασύλλου στήν Πλάκα, είχε πολτοποιηθεί και η στολή του ήταν καταξεσκισμένη. Όταν τον περιμάζεψαν δύο-τρεις κάτοικοι τής Πλάκας, δεν βρήκαν τίποτε επάνω του εκτός από ένα τσαλακωμένο ταχυδρομικό δελτάριο στο οποίο έγραφε πολύ κακογραμμένα το όνομα τού παραλήπτη: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΙΔΗΣ. Αυτά τα στοιχεία είχαν καταθέσει δύο γέροντες (επιζώντες ακόμη) σχετικά με το ανωτέρω περιστατικό».

  8. Μια προσωπική έρευνα του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Αιγιαλείας» (12 Μαΐου 2006):
  «Εγώ και οι φίλοι μου, περίεργοι και αργόσχολοι συνταξιούχοι, αρχίσαμε νά ψάχνουμε στήν Πλάκα μέσα στα παραδοσιακά ταβερνάκια και καφενεία, μήπως βρούμε κάποιο γεροντάκι που να μάς έλεγε κάτι το σχετικό. Όλοι γνώριζαν το περιστατικό, αλλά μάς έλεγαν, “άκουσα… μού είπαν…”, δηλαδή αυτά πού γνωρίζαμε κι εμείς. Τελικά, ψάχνοντας καί κάνοντας με υπομονή την έρευνά μας, βρήκαμε μία γριούλα που μάς είπε: “Πηγαίνετε κάτω στού Μακρυγιάννη (μάς είπε περίπου την διεύθυνση), κι εκεί ζει ένας πρώην τσαγκάρης. Αυτός είναι ο γιος τού παγοπώλη ο οποίος μέ τό καροτσάκι του πήρε τον νεκρό στρατιώτη, και τον επήγε στο Α’ Νεκροταφείο καί τόν έθαψε”.
  Τελικά, συναντήσαμε τον γερο-τσαγκάρη. Δυσκολευθήκαμε όμως να τού δώσουμε να καταλάβει το τι θέλαμε να μας πει, διότι ούτε άκουγε, κι ούτε έβλεπε καλά. Στο τέλος, συγκινημένος, μάς είπε: “Εκείνη την ημέρα είχαμε κλεισθεί στα σπίτια μας, όπως κι όλη η Αθήνα. Εγώ τότε ήμουν 16 χρονών. Ακούσαμε στον δρόμο μία γριά που στρίγκλιζε. Πεταχθήκαμε τότε στον δρόμο δύο-τρεις, για να δούμε το τι συμβαίνει, και τότε είδαμε το τραγικό αυτό θέαμα: Ένα χιλιοστραπατσαρισμένο πτώμα ντυμένο στο χακί και μία σημαία γύρω του ματωμένη. Χαρτιά, πορτοφόλι κλπ. δεν βρέθηκαν επάνω του, εκτός από ένα δελτάριο που έγραφε το όνομά του. Τό δελτάριο το κράτησε ένας φίλος τού πατέρα μου. Επειδή ο πατέρας μου κι εγώ μοιράζαμε κολώνες πάγου στα σπίτια, είχαμε ένα καρότσι. Το έβαλαν το παλληκάρι μέσα μαζί με την σημαία, το σκέπασαν με μία κουβέρτα και το πήγαν μαζί με τον φίλο του στο Α΄ Νεκροταφείου και το έθαψαν.
  Εκεί βρήκαν έναν παπά και του είπαν τι είχε συμβεί. Αυτός τούς πήγε σε έναν ανοικτό τάφο, τύλιξαν το παλληκάρι με ό,τι είχε μείνει από την σημαία, είπε και δύο-τρία λόγια ο παπάς και το παράχωσαν. Εκείνο όμως που πρέπει να σας τονίσω, αυτό το τραγικό περιστατικό από στόμα σέ στόμα το είχε μάθει όλη η Αθήνα. Ο πατέρας μου φοβήθηκε και δεν με πήρε μαζί του. Εάν πήγαινα κι εγώ, τότε θα σας υπέδειχνα που ακριβώς είναι παραχωμένο το παλληκάρι. Τον πατέρα μου, τον έχασα τον Ιανουάριο τού 1942 στην μεγάλη πείνα.”».

  9. Από το βιβλίο «Μυστική Ακρόπολη» του Ιωάννη Γιαννόπουλου, παρατίθενται δύο ακόμα μαρτυρίες.
  Ο Κυριάκος Γιαννακόπουλος, παιδί ακόμη, πουλούσε τσιγάρα στην Πλάκα, γεννημένος πριν ένδεκα χρόνια στο Θησείο. Έτυχε την στιγμή της θυσίας να στρέψει το βλέμμα του προς την Ακρόπολη: «Την ώρα ακριβώς που έπεφτε το παιδί με την σημαία τυλιγμένο και κτυπούσε στους βράχους. Έκανα να τρέξω προς τα εκεί και δεν μπορούσα. Ναι προσπάθησα, να πάω και εγώ εκεί… Το παιδί… τρέξανε, χάλασε ο κόσμος, έγινε σεισμός εκείνη την ώρα που είδαν το παιδί, όλος ο κόσμος αναστατώθηκε. Πού να πάω εγώ παιδάκι τότε, να χωθώ, εκεί μέσα στην στοά της Ακροπόλεως, να μαζέψω… να προσφέρω τι; Απλώς πήρα τα πράγματά μου και έφυγα. Σκοτώθηκε εκείνη την ώρα. Κτύπησε στους βράχους και εκτινάχθηκε. Το θυμάμαι, το βλέπω σαν να το βλέπω τώρα. Αυτό το πράγμα δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από τα μάτια μου, μόνο όταν πεθάνω!».
  Ο Στάθης Αρβανίτης, μικρό παιδί κι αυτός, θυμάται: «Ήμουνα τότε επτά χρονών. Μέναμε ακριβώς κάτω απ’ την Ακρόπολη. Εκείνη την ημέρα στις 27 Απριλίου -μια ημέρα ηλιόλουστη με καθαρότατο ουρανό- ο πατέρας μου είχε απαγορέψει και στον αδελφό μου και στην μητέρα μου να βγούνε απ’ το σπίτι. Εγώ ήμουνα στην ταράτσα και έπαιζα με το αυτοκινητάκι μου. Ξαφνικά βλέπω ένα σώμα, μάλλον πρέπει να ‘τανε τσολιάς, να πέφτει από την Ακρόπολη και να χτυπιέται στους βράχους. Κατέβηκα κάτω και το ανέφερα στον πατέρα μου, ο οποίος μέσα στην σύγχυση την στιγμή που έμπαιναν οι Γερμανοί, κάπως δεν με πίστεψε. Μετά 15 ημέρες έρχεται και μου λέει: “Μικρέ είχες δίκιο. Το είπε το BBC.”».

  10. Το γεγονός φέρεται να μνημονεύτηκε σε εφημερίδες του τότε αθηναϊκού Τύπου.

  Ανεξαρτήτως πάντως, από τα παραπάνω, επισήμως και βάσει ερευνών (του Γ.Ε.Σ. και του Υπουργείου Πολιτισμού), ο Κωνσταντίνος Κουκίδης θεωρείται ανύπαρκτο πρόσωπο, καθώς αυτές οι μαρτυρίες δεν αποτελούν (για τους επίσημους φορείς) ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία, παρ’ ότι στο σημείο που εικάζεται ότι έπεσε ο Κουκίδης, ο Δήμος Αθηναίων συμβολικά έχει αναγείρει αναθηματική στήλη που μνημονεύει το όνομά του. Αποτελεί μυστήριο και ερωτηματικό επίσης, το ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, είτε γι’ αυτόν είτε για την οικογένεια του, που λογικά θα έπρεπε να τον αναζητήσει και να τον «διεκδικήσει». Η μοναδική μαρτυρία που επιβεβαιώνει την ύπαρξη του Κουκίδη, είναι του αντιστασιακού Σπύρου Μήλα (περιοδικό Ελλοπία, Μάιος 1998), ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τον γνώριζε προσωπικά (τον περιγράφει, ως έναν 20χρονο νέο, μάλλον κοντό κι αδύνατο, ακομμάτιστο, οικοδόμο στο επάγγελμα και κάτοικο Περάματος ή Κερατσινίου) κι ότι έμαθε για τον τραγικό του θάνατο, 2-3 ημέρες μετά το συμβάν. Λίγα χρόνια όμως αργότερα, ο 84χρονος -τότε- Μήλας σε τηλεοπτική εκπομπή (Τηλετώρα 21.4.2000), αντιφάσκει, καθώς ισχυρίστηκε πως είδε με τα μάτια του την πτώση του Κουκίδη. Λέγεται πάντως, χωρίς να επιβεβαιώνεται και να εξακριβώνεται, ότι στα αρχεία κάποιου νεκροταφείου των Αθηνών, υπάρχουν η ημερομηνία θανάτου και η ηλικία του Κωνσταντίνου Κουκίδη.

  Κλείνοντας την περίπτωση Κουκίδη, θα πρέπει να αναφερθεί και η άποψη που λέει, πως η δυστοκία και αναποτελεσματικότητα ως προς την εύρεση στοιχείων επιπλέον αποδεικτικών στοιχείων ή και αποδοχή των ήδη υπαρχόντων, οφείλεται εν πολλοίς στο ότι ο Κουκίδης εμφανίζεται να ήταν μέλος της νεολαίας (ΕΟΝ/Eθνική Οργάνωση Νεολαίας) του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, στοιχείο μάλλον «επιβαρυντικό» γι’ αυτόν.

  Unquote

 45. ηλιας avatar
  ηλιας 10/02/2013 19:53:22

  Ας ειναι καλα το ΚΙΣ...
  Δεν γουσταρει,δεν γουσταρει την χρυσαυγουλα...
  Ασε που θελει και την ανακυρηξη της ΑΟΖ,μονομερως...
  Αντε παλε φαηλε...την εκανες αδερφε...εγω αποκλειεται να πρωθυπουργεψω οσο κιαντοθελα...
  Συ ομως παλι μπινγκοοοοο!!!
  Σουχομαι τα καλυτερα!!!

  • ηλιας avatar
   ηλιας @ ηλιας 10/02/2013 19:54:36

   ...Σευχομαι...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ηλιας 10/02/2013 23:24:19

   Ρε μπας και γράφεις αγκαλιά με το μπουκάλι με το τσίπουρο;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.