#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/03/2010 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνθήματα, τραγουδάκια και ρουφιανιλίκι

 Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Μας ψάχνεις με το κυάλι. Ερχόμαστε 1000 και συ, Πατρίδα, διαλέγεις 100. Δεν είμαστε συνηθισμένοι άνθρωποι. Είμαστε άντρες που πηδάμε από την ράμπα του ελικοπτέρου ή από την πόρτα του αεροπλάνου μέρα ή νύχτα μ’ ένα πανί στην πλάτη. Άντρες που στην εκπαίδευση θα σπάσουμε χέρια, πόδια, κεφάλια, θα μείνουμε ανάπηροι ή θα μας κλάψει η μάνα μας από «αστοχία υλικού» ή μια μαλακία της στιγμής. Στις επιχειρήσεις θα φάμε τις ριπές από τα όπλα των εχθρών, των μαφιόζων και των ναρκεμπόρων, θα σκαρφαλώσουμε στα βράχια, θα σπάσουμε πόρτες να μπουκάρουμε σε κτίρια ή θα αναρριχηθούμε στα πλοία να εξουδετερώσουμε τρομοκράτες. Μας έχεις σε ετοιμότητα για να μας στείλεις στην Κύπρο ή όπου αλλού θα τα βρεις σκούρα. Άντρες που χωρίς να τρέμουν τα χέρια μας θα φτιάξουμε ή θα εξουδετερώσουμε βόμβες, θα διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας κάτω από εχθρικό πυρ και θα ανταποδώσουμε εύστοχα. Κύρια ανταμοιβή μας το μπράβο του Λοχαγού και του Διοικητή μας, το δικαίωμα να φοράμε τα διακριτικά και τον μπερέ μας, αφού φτύσαμε αίμα και κινδυνέψαμε.

Ναι, οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων δεν σηκώνουμε πολλά – πολλά. Από γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο ΔΕΝ. Μπορούμε όμως να συνεχίσουμε εκεί που οι άλλοι τα φτύνουν. Έχουμε σιδερένια πειθαρχία και μπορούμε να σου φυτέψουμε μια σφαίρα στο δόξα πατρί από μεγάλη απόσταση. Μπορούμε να τρέχουμε ΠΟΛΛΟΥΣ γύρους στο στίβο ή να περπατάμε φορτωμένοι 80 χιλιόμετρα με στάσεις λίγων λεπτών, να βουτάμε στη λάσπη και τα βρωμόνερα, να διαβιούμε επί μέρες πεινασμένοι, διψασμένοι μέσα στο χιόνι ή στο λιοπύρι αλλά να ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ τα όπλα, τους συντρόφους, την Αποστολή. Αγαπάμε τη Σημαία, την Πατρίδα, τα όπλα, την στολή μας, το «ζευγάρι» μας στην εκπαίδευση. Είμαστε πιστοί, επιθετικοί, έχουμε αυξημένο αίσθημα τιμής. Όλες οι Ειδικές Δυνάμεις, Καταδρομείς, Καταδρομείς – Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες, Αμφίβιοι, του Στρατού, του Ναυτικού ή των Σωμάτων Ασφαλείας, έτσι είναι. Έτσι είμαστε. Αγαπάμε τους συντρόφους μας, τους νοιαζόμαστε. Όπου κι αν συναντηθούμε, ακόμη κι άγνωστοι, γινόμαστε φίλοι, μας ενώνει το «Πνεύμα Μονάδος», οι κοινοί κίνδυνοι του Εθελοντή. Βοηθάμε ο ένας τον άλλο κι ένα μικρό σήμα στο πέτο κατεδαφίζει σε δευτερόλεπτα τα κοινωνικά τείχη. Ε, ναι, κορίτσια, είμαστε τσαμπουκάδες, επιθετικοί, περήφανοι. Και ναι, στα στρατόπεδα μας κατά την εκπαίδευση φωνάζουμε συνθήματα, που δεν έχουν σχέση με την ειρήνη και την παγκόσμια αδερφοσύνη, γιατί στον πραγματικό κόσμο ο εχθρός έχει όνομα. Γιατί δεν προετοιμαζόμαστε να κεντήσουμε ή να μοιράσουμε γαρύφαλλα. Επικρατέειν ή απόλλυσθαι. Γκέγκε; Να νικήσουμε ή να πεθάνουμε. Και κάποιοι από μας  σκοτώνονται, ή μένουν ανάπηροι. Στον πόλεμο ή την εκπαίδευση. Στην Εθνική Άμυνα ή στην Δημόσια Ασφάλεια, σε κάποιους από μας «κληρώνει» ο Χάρος ή το σακατιλίκι.

Λοιπόν τα φώναξαν ή δεν τα φώναξαν τα συνθήματα; Στους δίδυμους αδένες μας… Να κι αν τα φώναξαν, να κι αν δεν τα φώναξαν. Δεκάρα δεν δίνω για το τι γράφουν τα τρυφερά αγόρια και τα περίεργα κορίτσια της αποβιωσάσης «αυτοκράτειρας». Εντάξει, μερικά από αυτά που τραγουδάμε στα στρατόπεδα δεν είναι για το σαλόνι ή την Πανεπιστημίου αλλά ε, και; Μια επίπληξη αρκεί, όπως στον περήφανο λύκο σου, που φυλάει το έχει σου, όταν παραγαβγίσει. «Μη αγόρι μου,» του λες «σιωπή», δεν τον πλακώνεις με την λουρίδα, δεν του σπας τον τσαμπουκά. Ναι, κορίτσια, οι άντρες των Ειδικών Δυνάμεων είμαστε τα μαντρόσκυλα της Πατρίδας, φυλάμε προκινδυνεύοντες το βιος και την τιμή της. Άμα θέλετε ρεβεράντζες, λυγισμένο χεράκι και νωχελικό βλέμμα, άμα θέλετε απάτριδες μηδενιστές, άμα θέλετε να το ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ με τους ισλαμοφασίστες επεκτατιστές, με τους ναρκεμπόρους, τους νταβαντζήδες, τους ληστές και τους τρομοκράτες, τραβάτε στην Κουμουνδούρου, στο  Nosotros ή στο «νέο» ΠΑΣΟΚ - μπαρόκ. Θα βρείτε τους κατάλληλους. Εμείς δεν θα μπορέσουμε. Είναι άλλη οι δουλειά μας. Αντρική.

Ο Τάσος Φωτόπουλος ήταν 20 χρονών. Από την Αργυρούπολη. Μαζί μου στο ίδιο Σχολείο Αλεξιπτωτιστών. Μαζί πήραμε την «πουλάδα». Ο Τάσος ήταν στον 1ο Λόχο κι εγώ στον ΛΥΠ, εκπαιδευτής στο ΠΕΝ. Σκοτώθηκε σε άλμα στην Πάχη το 1991. Στην κηδεία του ζήτησα και ήμουν επικεφαλής στο άγημα απόδοσης τιμών. Έδωσα το «τρις στον αέρα πυροδοτήσατε και τον νεκρό τιμήσατε» κι ύστερα ο Διοικητής μας έδωσε διπλωμένη τη σημαία που σκέπαζε το φέρετρο, τον πράσινο μπερέ του και την «πουλάδα» του στην μάνα του. Δεν περιγράφεται αυτό το πράγμα. Στην μνήμη του λοιπόν αφιερώνω το τραγουδάκι που έβαζα και τραγουδούσαν στο τροχάδην οι κομάντος όταν τους έκανα γυμναστική. Μια φορά, μετά από άγημα στον Αρχηγό ΓΕΣ της Ολλανδίας στον Άγνωστο Στρατιώτη, το τραγουδήσαμε με τα όπλα ανά χείρας πηγαίνοντας τροχάδην στο τότε υπαίθριο πάρκινγκ της Βουλής για να φύγουμε με τα Στάγιερ. Σπάσαμε τζάμια!

«Μες της Κύπρου τα βουνά

ο Κατσάνης πολεμά

κι ο Παπαγεωργίου, εκεί,

το ύψωμα τώρα πατεί.

Με τον Κατούντα Λοχαγό,

Τραβάμε όλοι πάντα μπρος.

Μάνα μου τι χαλασμός,

Γέμισε ο ουρανός!

Σαν γεράκια, σαν αητοί

Κατεβαίνουμε στη γη!

Μες στο αίμα, στη φωτιά,

η 2α  πολεμά!

Κύπρος, Θράκη, Κορυτσά,

Ίμβρος, Τένεδος, νησιά,

Πράσινα μπερέ ορμούν

Κι οι εχθροί τα προσκυνούν!

Πατρίδα μου πώς να στο πω,

Μάνα Ελλάδα σ’ αγαπώ!

Θα το πούνε και στα νέα,

Θα σου φέρω εγώ σημαία.

Θα ‘ναι κόκκινη μεγάλη,

θα ‘χει έν’ άστρο ένα φεγγάρι.

Κύπρος, Θράκη, Κορυτσά,

Ίμβρος, Τένεδος, νησιά,

Πράσινα μπερέ ορμούν,

Κι οι εχθροί τα προσκυνούν»

Αφιερωμένο εξαιρετικά, σε όλα τα προοδευτικά κορίτσια και τα περίεργα αγόρια που εθίγησαν. Κι επειδή, οσμίζομαι ήδη τις αντιδράσεις στην ανάρτηση, πάω να πιω μερικές μπύρες με κάτι παλιοσειρές μου λοκατζήδες κι ύστερα όλοι μαζί θα κατουρήσουμε πάνω στην πολιτική σας ορθότητα. Φιλιά στο σβέρκο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. hypo avatar
  hypo 28/03/2010 06:18:21

  Ανεγκέφαλες ειδικές δυνάμεις δεν θέλουμε αγαπητέ. Και αυτοί που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν βρίζουν στην πανεπιστημίου είναι το λιγότερο ηλίθιοι. Τι και αν κάνει κάποιος όλα αυτά που λες όταν δεν του κόβει για να καταλάβει τα αυτονόητα. Το να είσαι ΟΥΚ δεν σημαίνει να είσαι και πρωτόγονος. Μα καλά, πως είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι θα την γλιτώσουν μετά από κάτι τέτοιο; Μάλλον δεν τους κόβει και πολύ. Και ύστερα οι πόλεμοι κερδίζονται και με το μυαλό και όχι μόνο με τον τσαμπουκά. Στρατιώτης σημαίνει να έχεις και ήθος, να διατηρείς την ψυχραιμία σου, να σέβεσαι τον πολίτη, ανεξαρτήτου εθνικότητας.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ hypo 28/03/2010 06:44:46

   Δεν κατάλαβες ούτε λέξη.

   • chalkion avatar
    chalkion @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/03/2010 06:34:10

    Το έχεις χάσει ρε μεγάλε. Πραγματικά όμως. Και δεν ξέρω αν μαζί με το μυαλό σου έχεις χάσει και το αντριλίκι σου. Πριν απο 2 μέρες ρε καταδρομέα μας έλεγες πόσο σε πλήγωσε το "σκασμός" ενός συνταγματάρχη με πολιτικά όταν κάποιοι ΑΝΤΡΕΣ συμπατριώτες σου προσπάθησαν να φωνάξουν κάτι. Τώρα που φάνηκε τι ήταν αυτό το κάτι μας λες αλλές παπαρίες. Η πατρίδα έχει ανάγκη από πατριώτες ρε. ΄Οχι απο τρυφερούς φασίστες.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/03/2010 07:34:00

    Άλλα είναι τα συνθήματα, σκουριασμένο χαλκείο, που λέγονται πάντα στις παρελάσεις, αλλά προφανώς κι εσύ είσαι "προοδευτικός" που υπηρέτησες στην Γκομενοφυλακή του Κολωνακίου. Τους δε φασίστες τους ξέρουμε, είναι αυτοί που συκοφαντούν κάθε αντίθετη άποψη ως σωβινιστική. Ή είναι κάποιος μ...ας σαν τα μούτρα σας ή είναι "φασίστας". Ρε ουστ.

   • chalkion avatar
    chalkion @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/03/2010 07:52:49

    "Προοδευτικός" εγώ; Σα δεν ντρέπεσαι.

    "Τους δε φασίστες τους ξέρουμε, είναι αυτοί που συκοφαντούν κάθε αντίθετη άποψη ως σωβινιστική."
    Καλό. Εσύ είσαι η αντίθετη άποψη;

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/03/2010 07:59:18

    Η Γκομενοφυλακή βλέπω δεν σε πείραξε. Χτύπησα κέντρο, ε;

   • chalkion avatar
    chalkion @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/03/2010 08:02:28

    Αχ καλέ, με κατάλαβες. Φτου.

   • netakias avatar
    netakias @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/03/2010 10:13:51

    ...[...]...Έβαλε τις φωνές: «Χαθήκαμεν!» Ακουσε τ’ ασκέρι αυτόν τον λόγον, οπού ’ταν ’στην μέση ’στο ποτάμι, κιότεψαν όλοι και γύρισαν οπίσω και κόντεψαν να πνιγούν...[...]... (Ι.Μακρυγιάννης)

    Οι κιότιδες ντρέπονται κι ανατριχιάζουν τι θα πεί ο κόσμος(!), ας είναι.

    Αλλά Πρωτόγονοι; Τα συνθήματα που έλεγαν αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο! Η πνευματική καλλιέργεια των ανθρώπων αυτών, είναι παρασάγκας ανώτερη των όποιων αφέλων "προοδευτικών", που ακόμη και στα Πανεπιστήμια!!!, μιλάνε για αποποινικοποίηση (της αποβλακωσης), όλος ο κόσμος "μια αγκαλιά", όλοι είμαστε αδέλφια κι όλα είναι μια χάρα (!), δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα κι αλλά UFO!

    Εξετάζουν τον Πόλεμο μόνο από την ηθική του διάσταση (είναι όντως κακό) αλλά η Ειρήνη είναι κατάκτηση (πχ 1940) κι όχι αυτονόητο. Εκτός αν ήρθες το τελευταίο 24ωρο από το Α Κενταύρου με τους Νεφελίμ.

    Η πολιτική ηγεσία (ανεξάρτητα από κόμματα) ξέρει με ποιούς έχει να κάνει, και πρέπει να κάνει ελλιγμούς φιλίας ή αυστηρώτητας αναλόγως των συνθηκών για το καλό της Ειρήνης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρεπεί να ξεχνάμε ότι 200χλμ από την Θεσσαλονίκη η Αλβανία έκανε εναν επεκτατικό πόλεμο (Κόσσοβο) και εμείς να νομίζουμε ότι ο Πόλεμος δεν θα χτυπήσει την πόρτα μας.

    Οταν ήμουν στους Πεζοναύτες την νύχτα των Ιμίων, επρέπε να είμαι έτοιμος να πάω να πολεμήσω τους Τούρκους. Αν θυμάστε όλη την προηγούμενη περίοδο οι σχέσεις με την Τουρκία ήταν πολύ καλές (όπως κι αργότερα με τους σεισμούς), αν ήμασταν αφελής και είχαμε την ψευδαίσθηση ότι οι Τουρκοι είναι αδέλφια μας, ό "Τουρκικός λαός" είναι καλος, πως θα υπερασπιζόμασταν το σπίτια μας; Οι πολίτικοι πρέπει να "παριστάνουν" τους αφελης. Οι στρατιώτες ποτέ!

    Τα συνθήματα και τα σύμβολα (ο σταυρός), είναι τα μόνα πράγματα που έχει ένας στρατιώτης την ώρα της μαχης για να νιώσει ενωμένος κι αδελφός με τον συμπολέμιστή του, για να αντεξή την πίεση των καταστάσεων (πχ μέσα στο αποβατικό εν πλώ) και το άγνωστο, για να ξεπεράσουμε το αίσθημα που νοιώθει κάθε έμβιο όν μπροστά στο θάνατο και παρ' όλα αυτά να φέρουμε εις περας το καθήκον μας, αυτά δεν δείχουν πρωτόγονους ανθρώπους, αλλά ανθρώπους που υπερνικούν την φύση τους και μάλιστα όχι για τον εαυτό τους αλλά για τους υπόλοιπους που μένουν πίσω. Το μυαλό, εκείνη την ώρα, σου λέει να ανοίξης ένα λαγούμι να κρυψεις την φθαρτή υλική φύση σου, η ψυχή σου κι η εκπαίδευση σου, μόνο λέει να υψώσεις ανάστημα. Αυτό έζησα εγώ.

    Εμείς ξερουμε τους Αλβανούς μόνο ως εργάτες ή συμμαθητές των παιδιών μας, αυτοί οι άνθρωποι ξυπνούν κάθε μερα και δεν ξερουν αν θα γυρίσουν σπίτι αρτιμελής ή ζωντανοί. Η Αλβανική μαφία (η πιό ξακουστή στην Ευρώπη μαζί με τη Ρωσσική) είναι υπεροπλισμένη και αδίστακη στο Ιόνιο. Είναι στόχοι μόνο και μόνο φορώντας τη στολή τους. Η "δουλεία"τους είναι 24ωρη, η μαφία μπορεί να τους εκβιάσει ακόμη και προσωπικά. Αλλοι άνθρωποι (πχ το λειτούργημα του Δημοσιογράφου) δεν θα άντεχαν αυτή τη "δουλειά", ούτε μια ώρα!

    Γι αυτό πριν κρίνεις, βάλε το εαυτό σου στην θέση τους.

  • hypo avatar
   hypo @ hypo 28/03/2010 07:04:38

   Ενώ εσύ κατάλαβες τι έγραψες! Άσε μας τώρα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ hypo 28/03/2010 08:47:41

   Να πας εσύ με το "μυαλό" σου να σε πετάξουν από ελικόπτερο στα βρωμόνερα του Σκαραμαγκά και να κολυμπήσεις μαραθώνιο ή να περπατήσεις από την Αθήνα ως την Θήβα με 30 κιλά στην πλάτη και τα ξημερώματα που θα φτάσεις να 'χεις κουράγιο να κάνεις κι επίθεση. Μάλλιασε η γλώσσα μου: αν έγιναν έτσι τα πράγματα, το πολύ 2 μέρες κράτηση. Τέλος.

  • hypo avatar
   hypo @ hypo 28/03/2010 08:53:21

   Και τι σημαίνει αυτό; Ότι θα συμπεριφέρομαι σαν πρωτόγονος αν τα κάνω όλα αυτά; Πολύ περίεργη αντίληψη έχεις για τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ hypo 28/03/2010 09:00:53

   Ακόμη να συνεννοηθούμε; 2 μέρες κράτηση το πολύ.

  • hypo avatar
   hypo @ hypo 28/03/2010 09:04:35

   Δεν τους υποχρέωσε κανείς να γίνουν ΟΥΚ. Εθελοντικό είναι.

  • Kurosaki Ichigo avatar
   Kurosaki Ichigo @ hypo 28/03/2010 09:25:02

   Hypo, δεν φτάνει που σου κάνει και σκόντο, επιμένεις. Είπαμε, 2 μέρες κράτηση. Μη ζητάς περισσότερα, δεν βγαίνει.

   • greekpoliticalreview avatar
    greekpoliticalreview @ Kurosaki Ichigo 30/03/2010 10:58:28

    xaxaxaxaxaxaxaxa !!!

  • anastasios avatar
   anastasios @ hypo 28/03/2010 09:45:36

   Kαλέ μου άνθρωπε, ο πόλεμος είναι κακό, πολύ κακό πράγμα. Και κάτι σημαντικό: δεν κάνεις πόλεμο αν το σκέφτεσαι πολύ. Αν το σκεφτείς λογικά δεν έχουμε τίποτα να μας χωρίζει από τους αδελφούς λαούς των Βαλκανίων. Μερικά μέτρα γης, κάτι χιλιόμετρα ακτογραμμής. Α, ξέχασα και μερικές χιλιάδες χιλιομέτρων ποτάμια αίματος! Επαναλαμβάνω: ο πόλεμος είναι το χειρότερο πράγμα! Αλλά σε κατάσταση ανάγκης και εφόσον πάω εγώ και όχι τα παιδιά μου, δίπλα μου θα ήθελα μερικούς "τρελούς" από αυτούς τους τύπους που κρατάνε τα όπλα που κρατάνε και τα τιμούν και όχι "παλικάρια" με κινητά και ψηφιακές κάμερες! Και μία σημείωση: Μυαλό για να κερδίσεις έναν πόλεμο, πρέπει να έχουν εκείνοι που τον σχεδιάζουν. Εκείνοι που θα πάρουν την απόφαση, αν την πάρουν, εκείνοι οι οποίοι θα δώσουν διαταγές και θα περιμένουν να εκτελεστούν. Αν οι διαταγές είναι δύσκολες ή πρακτικώς ακατόρθωτες ποιοι θα τις εκτελέσουν; Άτομα με λογική και ευαισθησία; Ή "ψυχάκηδες" που δεν καταλαβαίνουν τίποτα; Ήθος στον πόλεμο απλώς δεν υπάρχει, αν έχετε κάνει τον κόπο να διαβάσετε και κανένα βιβλίο ιστορίας. Ο πόλεμος είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να γίνει, το χειρότερο και το πιο απεχθές και βάρβαρο. Οι ηγήτορες πρέπει να έχουν καθαρό μυαλό και ψυχραιμία. Τα εκτελεστικά όργανα πρέπει να "εκτελούν" εντολές χωρίς σκέψη, απλώς να κάνουν την δουλειά τους. Σε διαβεβαιώ, αν και θα γίνω λίγο ωμός, όταν σε διατάζουν να σκοτώσεις ένα άλλο ανθρώπινο όν, πρέπει να μπορείς να αφήνεις κατά μέρος το συναίσθημα και τις πολλές σκέψεις γιατί αν σε δεδομένη στιγμή διστάσεις θα πάρεις στο λαιμό μου συναδέλφους και αδερφούς. Σε δεδομένη κατάσταση, πολέμου εννοείται, δεν υπάρχει λογική και ευαισθησία, μόνο "δουλειά". Και δουλειά τους είναι να εκμηδενίζουν τελείως τον αντίπαλο, χωρίς κανένα δισταγμό. Αν στην πορεία "πέσουν" και σε πειθαρχικά παραπτώματα, μετά το τέλος της "δουλειάς", θα τους κόψω τις εξόδους για ΔΥΟ(2) ΣΚ.!!!!

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ hypo 28/03/2010 09:53:57

   Βρεθηκε βλεπω η αφορμη και η ιδεολογικη ορθοτης για το γιατι πρεπει να ευνουχηθουν οι Ειδικες Δυναμεις της Ελλαδας.
   Αυριο μεθαυριο, θα το επεκτεινουν λιο πιο περα και θα κανουν καποιες αλλες αλλαγες, μετα κι αλλες. 5 Μολις μηνες μετα την εκλογη ΠΑΣΟΚ. 5 χρονια μετα θα εχει απομεινη τιποτα, στις Ειδικες Δυναμεις, στη χωρα?

   Οι Ειδικες Δυναμεις ειναι για να κανουν αυτο.

   http://www.youtube.com/watch?v=jpUVQ_z6Zcs

   Οχι για να κανουν δημοσιες σχεσεις.
   Πολυ συζητηση "υψηλου περιεχομενου" κι επειδηξη υψηλης νουμοσυνης απο τους φιλους μας τους κεντροαριστερους βλεπω, για ενα θεμα που δεν χρειζει ΚΑΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ. Τα συνθηματα των ΟΥΚ η των Υποβρυχιων Αποστολων των Λιμενικων.
   Θαρεις και ειπαν συνθηματα εναντιων της Αμερικης ΚΑΝΕΤΕ! Ελεος, κανεις Ελληνας δεν δινει ΤΟΣΗ ΣΗΜΑΣΙΑ πια τι θα πει η Αλβανια και οι Αλβανοι για μας. Μην τρελαθουμε τελειως! Εδω κανονικα δεν θελουν να δινουμε σημασια στο τι λεει η Τουρκια, με την Αλβανια θα ασχολουμαστε?
   Η μπας και μπηκαν πολλοι βαλτοι σκυφτουληδες εν οψει των Εθνικων Ημερων στο ιντερνετ να δημιουργησουν κλιμα?
   Με το μπλα μπλα, και με μερικους πληρωμενους δεν ανεβαζεις το status ενος λαου που δεν εχει εμπιστοσυνη στον εαυτο του μεγαλε. Τους δινουμε οση σημασια τους αξιζει. Οσοι δινουν κι αυτοι στους υπολοιπους, τοση θα εισπραξουν.
   Η παρουσα γεωπολιτικη κατασταση ειναι σαν τον αρρωστο που ζει με δανεικο χρονο. Οταν τελειωσει αυτος ο χρονος, ουτε εσυ πιθανον θα βρισκεσε εδω να τους υπερασπισεις ουτε πιθανον οι παλιοι τους συμμαχοι. Αυτο ας το σκεφτουν καλα. Για το δικο τους το καλο.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ hypo 28/03/2010 10:02:32

   Είπαμε, τα συνθήματα δεν απευθύνονταν στους Αλβανούς, απευθύνονταν σε κάποιους πολιτικούς. Γι' αυτό και ειπώθηκαν στην Πανεπιστημίου. Ήθελε πολύ κουράγιο, πολύ σκέψη και μεγάλη απόφαση για να τα πεις στην Πανεπιστημίου (αν τα είπαν όντως), όταν ΗΞΕΡΑΝ τι θα ακολουθούσε. Γιατί γνωρίζουν οι άνθρωποι αυτοί πολύ καλά ότι οι Δραγωνόψυχοι έχουν πιάσει στρατηγικά σημεία της πολιτικής, της ενημέρωσης και της διανόησης.

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ hypo 28/03/2010 10:29:51

   Γιατι να πιασουμε το δολωμα και να σταθουμε στα συνθηματα και γιατι να μην σταθουμε στην υποπτη σταση υπουργου εξωτερικων, ΓΑΠ, Ανδρεα Παπανδρεου Mineyko και Πρεσβη της Αλβανιας.
   Το θεμα ειναι οτι μηχανευτικαν να στησουν μια κατασταση οπου οι Αλβανοι ομοφωνα θα εκαιγαν Ελληνικες σημαιες και η Ελλαδα ταχα μου θα ζητουσε συγνωμη. Αυτο προφανως σχεδιαστηκε ως ψυχολογικος πολεμος εναντιων των Ελληνων, οι οποιοι γιορταζουν την επετειο της 25ης Μαρτιου κοντα σε εκεινο το καιρο.
   Εμεις απο τα blogs λιγα μπορουμε να γνωριζουμε απο οσα ολο το κυκλωμα αυτου του αφελληνισμου πρατει μεσα στη χωρα. Δε μπορουμε να ξερουμε τι συνθηματα θα περασουν και περνανε στα παιδια μας μεσα στα σχολεια τους. Τι συνθηματα και κλιμα προσπαθουν καποιοι να επιβαλουν στις ΠΑΕ που τωρα τελευταια το ειδαν τις μοδας να θεωρουν την Ελληνικη Σημαια απαγορευμενη μεσα στα Ελληνικα γηπεδα.
   Καθε φορα ενας αθεατος πολεμος μαινεται με θυματα εμας γιατι αν δεν συνεβαινε κατι τετοιο δεν θα μπορουσε η κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ και πριν απο αυτους της ΝΔ να ανεχεται τον καθε περιγελο να σπαει και να καιει, η να αναρτει βρισιες με πανο σε κεντρικα σημεια των πολεων, σε μια μανια επιδειξης ενος ψευτοτσαμπουκα οταν το παιχνιδι ειναι στημενο και το γνωριζουν καλα ΟΛΟΙ οι Ελληνες. Προσωπικα ποσος με ενδιαφερει τι βρωμιες εχει μαζεμενες ο καθε επιτηδειος για τον καθε Πολιτικο η Βουλευτη, για καθε Κυβερνηση και Κομμα. Για να ειναι ολοι αυτοι ομηροι αυτης της καθημερινης γελοιοτητας που βιωνει ο Ελληνας Πολιτης καποιος θα τους εχει πιασμενους απο καπου. Καποιος εχει βραχυκυλωσει το συστημα. Δεν μπορουν ομως εμενα τον Ελληνα Πολιτη να μου ζητουν να σκυψω το κεφαλι στα ιδια συνθηματα και καταστασεις που αναγκαζωνται να το σκυψουν κι αυτοι, διοτι ΕΓΩ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΟΤΕ!
   Εμενα δεν με εκβιαζει κανεις και δεν δινω λογαριασμο και σε κανεναν στο κατω κατω. Πιστευω οτι μιλω για ολους τους Ελληνες που νιωθουν Ελληνες.
   Ζητηστε συγνωμες, ολοι αναρχοαριστεΡουληδες, ολοι οι ΠΑΣΟΚΟΙ που θα τρεξουν να στηριξουν τη κομματικη γραμμη, ολοι οι αλλοι.
   ΕΓΩ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
   Βλεπωντας το παραδειγμα του Λεωνιδα, πως δεν προσκυνησε τον Ξερξη και γνωριζοντας οτι απο αυτα γαλουχειται η Ελληνικη ψυχη, καποιοι θα σκεφτηκαν, ας τους βαλουμε να αρχισουν να προσκυνανε ποιο αδυναμους εχθρους, ωστε οταν φτασει η ωρα να προσκυνησουν δυνατοτερους να ειναι δουλεια μας ποιο ευκολη.
   Αναρωτιεμαι ομως, αυτο το Γομαρι τη Τουρκια, γιατι τη προστατευουν τοσο. Μοιαζει με διανοητικα καθυστερημενο που πρεπει παντα οι συμμαχοι της, μαζι μ αυτους κι εμεις, να κατευθυνουν/διευκολυνουν το καθε της βημα μηπως κατα λαθος παραπατησει και πεσει.

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ hypo 28/03/2010 10:38:51

   "Στρατιώτης σημαίνει να έχεις και ήθος, να διατηρείς την ψυχραιμία σου, να σέβεσαι τον πολίτη, ανεξαρτήτου εθνικότητας."

   Ρε hypo, μάλλον έχεις παντελή άγνοια του τι σημαίνει πόλεμος και στρατός. Ασχολήσου με την κοπτοραπτική και άσε τις φιλοσοφίες σου περί ειδικών δυνάμεων.

   • smaria avatar
    smaria @ Αγανάκτηση 31/03/2010 07:11:27

    Αγανάκτηση εχεις τόσο δικιο αλλα ο κυριος Κρανιδιωτης φταιει που ασχολειται με δαυτους μιας και δεν Θ Ε Λ Ο Υ Ν Ε να καταλαβουν πως εχουν ακριβως τα πραγματα! ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ!!! Μας εφαγαν οπως ακριβως λες .....οι φιλοσοφιες!!!!!!!!!!!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ hypo 28/03/2010 10:47:15

   Σωστα αυτα για τη προπαγανδα στα σχολεια και στα ΜΜΕ και παντου.
   Διαφωνουμε στον τροπο αντιδρασης.Τα συνθηματα αυτα παιζουν το παιγνιδι του αντιπαλου.
   Καντε κατηχηση στα παιδια σας στο σπιτι σας για να μην ακουν οσα λενε οι καθηγητες στα σχολεια.Αγοραστε τους μπλουζακια με ελληνικες σημαιες σαν αυτα που κυκλοφορουσαν το 2004,βγαλτε ελληνικες σημαιες στο μπαλκονι κλπ.Αντιδραση ηρεμη και πολιτισμενη.
   Διαδωστε το νοημα της 25ης Μαρτιου που ειναι επανασταση οχι μονο εθνικη αλλα και θρησκυετικη.Ειναι επανασταση καταπιεζομενων ραγιαδων εναντιον του ισλαμικου νομου που ειχε η Οθωμανικη Αυτοκρατορια και στον οποιο πιστευουν οι ευνοουμενοι της Αλ - Σαλεχ και του νεοΠΑΣΟΚ που πολιτογραφουνται.
   Αν ανοιξετε οποιδηποτε βιβλιο ιστοριας θα δειτε τα εμβληματα της επαναστασης -δεν υπαρχει ενα χωρις σταυρο και πολλα εχουν και σπασμενα μισοφεγγαρα απο κατω.
   Μην υποχωρησετε σε αυτο - την 25η Μαρτιου ειναι δυσκολο να την αποκηρυξουν οι αριστεροι.Θα προσπαθησουν παλι να διαστρεψουν το νοημα με τα γνωστα περι ανυπαρξιας κρυφου σχολειου,ποτε ακριβως ξεκινησε κλπ.Κατα βαση ομως δεν μπορουν να κρυψουν οτι ηταν και θρησκευτικος πολεμος,εναντιον της θρησκειας των μουσαφιρηδων.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ hypo 29/03/2010 09:59:19

   Ο πόλεμος είναι εξ'ορισμού πρωτόγονος. Και οι ΟΥΚάδες, με την υποψία θερμού επεισοδίου στέλνονται στις βραχονησίδες για να πολεμήσουν.
   Στο μεταξύ εμείς θα βλέπουμε όλους τους αστράτευτους στην τηλεόραση να σχολιάζουν.
   Αναμένεται με ενδιαφέρον ο άστρατευτος Λαζόπουλος να κατακεραυνώνει τους ΟΥΚάδες ως ρατσιστάς και απάνρθωπους.

 2. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 28/03/2010 06:21:01

  "Παιδιά καπεταναίων απ'τα Ψαρά
  Κι όχι των προεστών εγγόνια..."

 3. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 28/03/2010 06:29:15

  http://www.youtube.com/watch?v=qtxhA1Gsggo
  ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ
  ΣΕ ΑΓΓΛΟΥΣ-ΓΑΛΛΟΥΣ-ΡΩΣΟΥΣ-ΑΛΒΑΝΟΥΣ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ-ΒΕΛΓΟΥΣ κλπ
  εθνικιστές...

  • Factorx avatar
   Factorx @ ΠΑΝΑΓΟΣ 28/03/2010 08:53:27

   Ρε Πανάγο, ακόμα να σου πει μπράβο η Αλέκα;

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ ΠΑΝΑΓΟΣ 28/03/2010 09:17:45

   Καλά ρε Πανάγο,

   Υπάρχουν ακόμα Ρώσοι εθνικιστές- φασίστες
   μετά από 70 χρόνια αγώνες για την πανανθρώπινη τη λευτεριά?
   Τόσα χρόνια αγώνες για την εργατιά, και την αγροτιά
   στα κολχόζ τα σοβχόζ και τα γκουλάγκ,
   και δεν εξαλείψατε το νεοναζιστικό αυτό μίασμα?

   Τρίζουν τα κόκκαλα του Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς!

 4. PAmizensSOK avatar
  PAmizensSOK 28/03/2010 06:33:58

  Πόσοι από αυτούς του ΟΥ(Γ)Κ-Έλληνες,
  άραγε ξέρουν ποιός ήταν ο Αρίσταρχος ή ο Δημόκριτος ???

  Και γιατί να ξέρουν άλλωστε...........
  αφού Έλληνας γεννιέσαι , δεν γίνεσαι
  (όπως λέει και καποιος σκεπτόμενος εγκέφαλος)

  Δηλαδή για να αποκτήσει κάποιος την ιδιότητα του Έλληνα, θα πρέπει να γεννηθεί τέτοιος. Και ποια είναι η προϋπόθεση να γεννηθεί τέτοιος; Μα φυσικά, να έχει γεννηθεί από Έλληνες γονείς. Και γιατί οι γονείς του είναι Έλληνες; Μα διότι κι αυτοί γεννήθηκαν από Έλληνες γονείς. Και γιατί οι γονείς των γονιών του είναι Έλληνες; Μα φυσικά διότι κι αυτοί....

  Και τίθεται το εύλογο ερώτημα: ποιοι ήταν οι πρώτοι Έλληνες;
  Ας δώσουμε για αρχή έναν «γραφειοκρατικό» ορισμό: η έννοια του Έλληνα ξεκινάει με την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Έλληνες λοιπόν ορίστηκαν οι κάτοικοι του νεοσύστατου ελληνικού κράτους το 1831 και οι απόγονοι αυτών ???
  Τι γίνεται όμως με τους κατοίκους της Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, και νησιών που προσαρτήθηκαν στην Ελλάδα αργότερα ?
  Εχμ, τότε να πούμε ότι η έννοια του Έλληνα ξεκινάει μετά την οριστικοποίηση των συνόρων. Αν όμως υποθέσουμε ότι η έννοια του Έλληνα είναι αλληλένδετη με την έννοια του κράτους και τον συνόρων του, τότε :
  A) εάν π.χ. η Ελλάδα στο μέλλον προσαρτήσει ολόκληρη την Τουρκία, τότε αυτομάτως όλοι οι κατοικούντες εκεί Τούρκοι θα γίνουν Έλληνες.
  B) όσοι ελληνόφωνοι γεννήθηκαν και ζουν εκτός επικράτειας από προγόνους που επίσης δεν γεννήθηκαν ποτέ στην ελληνική επικράτεια, δεν είναι Έλληνες, π.χ. κάποιοι Κωνσταντινουπολίτες.
  Γ) κανείς πριν την ίδρυση του ελληνικού κράτους δεν μπορεί να θεωρηθεί Έλληνας, π.χ. Ρήγας Φεραίος, Καραϊσκάκης, και πιο πίσω φυσικά Περικλής, Αλέξανδρος, Αριστοτέλης κλπ.

  Τον θέλετε αγαπητά μου εθνίκια αυτόν τον ορισμό; Μάλλον όχι.

  Αν βέβαια πάμε τώρα πιο παλιά και πούμε πως είμαστε απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, τότε αναγκαστικά καταλήγουμε στο ότι οι πρώτοι Έλληνες δεν γεννήθηκαν τέτοιοι, αλλά γίνανε !!!!
  Διότι, πώς να το κάνουμε, πριν 300 εκατομμύρια χρόνια δεν υπήρχαν καν άνθρωποι. Ο πρώτος Έλληνας λοιπόν δεν μπορεί να γεννήθηκε από Έλληνες, μιας και λίγο πιο πίσω θα βρούμε τον παππού του τον πίθηκο.

  Επομένως, ο πρώτος Έλληνας δεν γεννήθηκε τέτοιος, αλλά έγινε.

  Αν όμως δεν το δέχεστε αυτό, τότε ο πρώτος έλληνας κατα εσάς δεν είναι Έλληνας..... (διότι Έλληνας μόνο γεννιέσαι, ποτέ δεν γίνεσαι)......άρα αν δεν είναι αυτός Έλληνας, δεν είναι ούτε και τα παιδιά του, και πάει λέγοντας, και καταλήγεις τελικά πως κανείς δεν είναι Έλληνας.

  χα0χα0χα0χα0χα0χα0χα0χα0χα0

  Σας προκαλώ ....μην απαντήσετε.....
  .....έχω γεμάτο οπλοστάσιο !!

  • Καπσουλης avatar
   Καπσουλης @ PAmizensSOK 28/03/2010 06:53:24

   ...και βεβαια οπως γινεται κανεις Ελληνας ΞΕΓΙΝΕΤΑΙ επισης.Και σημερα βιωνουμε το με επιστημονικους τροπους ξεγινωμα των Ελληνων.

  • Dimi avatar
   Dimi @ PAmizensSOK 28/03/2010 07:35:48

   Φίλε καλέ, όταν απουσιάζει η Γνώση, η αμφισβήτηση καταντά εξυπνάδα και ψευτοπαλληκαριά.

   Ο Σεβασμός, είναι η Αϋλη Αξία, είναι η Aρετή που κερδίζεται με το σπαθί της Σύνεσης, της Ειλικρίνειας και της Ουσιαστικής Παιδείας.

   Θα ήταν σοφό, να διαβάσουμε προσεκτικά γιά να νιώσουμε υπερήφανοι, γιά να προχωράμε με το κεφάλι ψηλά αυτές τις κρίσιμες γιά τον Ελληνισμό ώρες, γιά να διδαχθούμε και γιά ν’αποκομίσουμε ο,τιδήποτε χρήσιμο και ενθαρρυντικό, από το συγκλονιστικό άρθρο του κυρίου Φ. Κρανιδιώτη.

   «Οποιος σκοπεύει να παλέψει με τέρατα πρέπει να φροντίσει να μη γίνει ο ίδιος τέρας. Όταν κοιτάζεις επίμονα την άβυσσο, η άβυσσος κοιτάζει εξίσου επίμονα πίσω σε σένα» ~Nietzsche

  • nick avatar
   nick @ PAmizensSOK 28/03/2010 08:18:13

   Aκου ρε φιλε με την απλοικα εξυπναδιστικη επιχειρηματολογια..
   Και βεβαια οποιος θελει νε ενταχθει στην "ψυχικη" κοινοτητα του Ελληνισμου καλως να ορισει.. Αν θελει να γινει Ελληνας, να αισθανθη Ελληνας, εμεις που το νοιωθουμε εκ γενετης θα τον δεχθουμε φυσικα..Ναι εμεις τα "εθνικια"... Εσυ το μη "εθνικι",υποθετω,ψαξε να τακτοποιηθης συνειδησιακα, να καταλαβεις τι εισαι, και μην ασχολεισαι με θεματα που δεν σε αφορουν... Και δη με σεντονοειδεις εξυπναδιστικες κοινοτυπιες.....

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ PAmizensSOK 28/03/2010 09:34:18

   Εχεις πολυ δικιο φιλε!
   Οι Ελληνες ειναι χαζοι να φωναζουν τετοια συνθηματα, αφου δεν ανταποκρινωνται με τη πραγματικοτητα ετσι κι αλλιως. Πρεπει να μιμιθουν τους Αλβανους που σφαζουν τοσους Ελληνες καθε μερα και δεν το διατυμπανιζουν!!!
   Προσεχε μην εκπυρσοκροτησει.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ PAmizensSOK 28/03/2010 09:58:08

   Μόνος σου τα λες, μόνος σου τα φχαριστιέσαι. Άρα, γιατί να σχολιάσουμε; Αφού τον έπαινο τον πήρες μόνος σου.

   Άλλο Έλληνας νομικά, άλλο Έλληνας στην καρδιά. Ο Έλληνας δεν γίνεται αν ξέρει ιστορία ή αν ξέρει να μιλάει ελληνικά. Ο Έλληνας γίνεται αν ταυτίζεται ως σύνολο με το ελληνικό έθνος που υπάρχει ως έννοια, όσο και να το αμφισβητείται οι Δραγωνόψυχοι. Οι Σλαβόφωνοι της Μακεδονίας έχυσαν το αίμα τους για την ελληνικότητά τους στο Μακεδονικό Αγώνα, αλλά ούτε ήξεραν ποιος ήταν ο Αρίσταρχος και ο Δημόκριτος, ούτε ήξεραν καν να μιλήσουν ελληνική γλώσσα. Μετρητής ελληνικότητας δεν είναι ξερές εξετάσεις γνώσεων, μετρητής ελληνικότητας είναι η ΨΥΧΗ, αυτή που δεν έχετε οι Δραγωνόψυχοι και γι' αυτό δεν ξέρετε να μετρήσετε την ελληνικότητα. Πάρε κι ένα ποίημα για τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, τι ιστορία είπε στο μάθημα όταν τον σήκωσε ο δάσκαλος να πει στην τάξη ελληνική ιστορία:

   ΤΟΥ ΒΑΓΟΡΗ

   Εψές πουρνό μεσάνυχτα στης φυλακής τη μάντρα
   μες στης κρεμάλας τη θελιά σπαρτάραγε ο Βαγόρας.
   Σπαρτάρησε, ξεψύχησε, δεν τ’ άκουσε κανένας.
   Η μάνα του ήταν μακριά, ο κύρης του δεμένος,
   οι νιοι συμμαθητάδες του μαύρο όνειρο δεν είδαν,
   η νια που τον ορμήνευε δεν άκ’σε νυχτοπούλι.

   Εψές πουρνό μεσάνυχτα θάψαν τον Ευαγόρα.
   Σήμερα Σάββατο ταχιά όλη η ζωή σαν πρώτα.
   Ετούτος πάει στο μαγαζί, εκείνος πάει στον κάμπο,
   ψηλώνει ο χτίστης εκκλησιά, πανί απλώνει ο ναύτης,
   και στο σκολειόν ο μαθητής συλλογισμένος πάει.

   Χτυπά κουδούνι, μπαίνουνε στην τάξη του ο καθένας.
   Μπαίνει κι η πρώτη η άταχτη κι η τρίτη που διαβάζει,
   μπαίνει κι η πέμπτη αμίλητη, η τάξη του Ευαγόρα.
   - Παρόντες όλοι;
   - Κύριε, ο Ευαγόρας λείπει.
   - Παρόντες, λέει ο δάσκαλος · και με φωνή που τρέμει:
   - Σήκω, Ευαγόρα, να μας πεις ελληνική ιστορία.

   Ο δίπλα, ο πίσω, ο μπροστά, βουβοί και δακρυσμένοι,
   αναρωτιούνται στην αρχή, ώσπου η σιωπή τους κάμνει
   να πέσουν μ’ αναφιλητά ετούτοι κι όλη η τάξη.

   - Παλληκαρίδη, άριστα, Βαγόρα, πάντα πρώτος,
   στους πρώτους πρώτος, άγγελε πατρίδας δοξασμένης,
   συ, που μέχρι χθες της μάνας σου ελπίδα κι αποκούμπι
   και του σχολειού μας σήμερα Δευτέρα Παρουσία.

   Τα ‘πε κι απλώθηκε σιωπή πα ‘στα κλαμένα νιάτα,
   που μπρούμυτα γεμίζανε της τάξης τα θρανία,
   έξω απ’ εκείνο τ’ αδειανό, παντοτινά γεμάτο.

   Πού να ξέρετε όμως από αυτά οι Δραγωνόψυχοι. Καθήστε ακόμη να αναρωτιέστε αν Έλληνας γεννιέσαι ή γίνεσαι. Πάρτε όμως απόφαση: Έλληνας ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΝΕΣΑΙ. ΜΟΝΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ! ΟΙ ΟΥΚΑΔΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕΤΡΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ.

  • lampros avatar
   lampros @ PAmizensSOK 29/03/2010 22:21:57

   Επομένως, ο πρώτος Έλληνας δεν γεννήθηκε τέτοιος, αλλά έγινε.
   Αν όμως δεν το δέχεστε αυτό, τότε ο πρώτος έλληνας κατα εσάς δεν είναι Έλληνας….. (διότι Έλληνας μόνο γεννιέσαι, ποτέ δεν γίνεσαι)……άρα αν δεν είναι αυτός Έλληνας, δεν είναι ούτε και τα παιδιά του, και πάει λέγοντας, και καταλήγεις τελικά πως κανείς δεν είναι Έλληνας.

   = = = = =

   Άρες μάρες κουκουνάρες...

   Δεν υπήρξε «πρώτος έλληνας»...

   Έλληνες, όπως και Κινέζοι, Ισπανοί, Γάλλοι, Ιάπωνες, έγιναν μέσα από ιστορικές διαδικασίες.

   Μέσα στην ιστορία, κάποιοι άνθρωποι βρέθηκαν σε έναν τόπο ―π.χ. κατέβηκαν όπως οι Δωριείς εδώ.

   Αυτό τον τόπο τον έκαναν γή τους και έζησαν εκεί.

   Με τα χρόνια ανέπτυξαν σιγά σιγά τον δικό τους πολιτισμό, και αυτός πήρε κάποτε ένα όνομα. Σε εμάς ονομάστηκε ελληνικός.

   Επομένως, το ότι «έχει γεννηθεί από Έλληνες γονείς» κάνει κάποιον Έλληνα, όχι ως τυχαίο βιολογικό γεγονός (δεν είναι θέμα ...DNA), αλλά επειδή συνεπάγεται ότι γεννήθηκε σε αυτό τον τόπο, από γονείς που έζησαν σε αυτό τον τόπο και τον μεγαλώνουν εδώ, μιλάνε ελληνικά, έχουν τα ήθη και τα έθιμα που αναπτύχθηκαν εδώ, κλπ κλπ.

   Αν κάποιος γεννηθεί από Έλληνες γονείς, αλλά χωρίς όλα τα παραπάνω, μπορεί και να μην είναι Έλληνας (όπως κάποιος που γεννιέται από έλληνες γονείς στην Αμερική, π.χ. και του μιλάει περισσότερο ο αμερικανικός πολιτισμός στον οποίο μεγαλώνει και, αν δεν κάνει προσπάθεια να διατηρήσει τα ελληνικά του στοιχεία, καταλήγει τέλειο αμερικανάκι, ειδικά σε 2-3 γεννιές).

 5. hypo avatar
  hypo 28/03/2010 06:45:25

  Η πλάκα είναι ότι συγκρίνει στο κείμενο έναν λύκο, δηλ. ένα ζώο με έναν άνθρωπο. Κοινώς θεωρεί ότι οι ειδικές δυνάμεις συνίστανται από ζώα που δρουν απλά και μόνο καθοδηγούμενοι από τα ζωώδη ένστικτά τους! Και ποιος είπε στον αρθρογράφο ότι Έλληνας σημαίνει να είσαι ζώο; Πάμε καλά;

  • smaria avatar
   smaria @ hypo 31/03/2010 07:27:34

   hypo βλεπω οτι τον λογο τον χειριζεσαι μια χαρα!! στα ΜΜΕ δουλευεις??????????????
   αυτον τον οποιο εσυ καταλαβαινεις οτι ειναι "ζωο" αυτον θα στειλεις πρωτη γραμμη γιατι εσυ κ εγω θα ειμαστε πολυ απασχολημενοι να ψαχνουμε στο internet τι σημαινει ΠΟΛΕΜΟΣ!!!!!!!!
   αυτο τα "ζωα" - "καθοδηγούμενοι από τα ζωώδη ένστικτά τους!" - θα σε ξελασπωσουν στην δυσκολη στιγμη και αν θα εχεις και την αλλη μερα χωρα για να κανεις εσυ τον/την καποιον/α θα ειναι επειδη αυτος θα εχει πολεμησει!!!
   ΤΟΣΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑ ΠΕΡΑ!!!=

 6. Heracles avatar
  Heracles 28/03/2010 06:48:21

  Ολοι σας βγαζουν το καπέλο για τη μαγκιά και το ανδριλίκι σας και κανεις βεβαια δεν σας ζητησε μπαλλέτο γαλλικά και πιάνο...Αν πράγματι λοιπον ειστε τοσο σιδερένιοι και πειθαρχημένοι όσο λες θα αντέξετε να κόψετε και το...τραγούδι, έκτός του "σπιτιού" σας τουλάχιστον. Εμείς οι "υπόλοιποι" δεν γουστάρουμε πόλεμο αλλά φυσικά γνωρίζουμε οτι το αναπόφευκτο μπορει να συμβει την οποιαδήποτε στιμή. Και τότε θα είμαστε και εμεις εκεί, στη δευτερη γραμμή ίσως, πισω απο εσας ίσως, αλλά θα είμαστε εκει...Οπως γινοταν παντα με τους Ελληνες. Αλλά αν το κακο συμβει ας συμβει μονο του. Ο πόλεμος είναι καταστροφή και θάνατος, και η δουλεια σας ειναι να αποτελειτε μια προστατευτική ασπίδα κατα του πολέμου...Αφήστε λοιπον κατά μέρους τις επιδείξεις ανδρισμου και μαγκιάς, γιατι η μοδα μπορει να ειναι προς επιδειξη, τα ψυχικά χαρίσματα της ανδρειοσύνης και της τόλμης όμως οχι.

  Καλημέρα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Heracles 28/03/2010 08:39:55

   Καλημέρα Ηρακλή.
   Αν διάβασες προσεκτικά, αυτό που λέω για το γεγονός (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ), δεν είναι ότι ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕάλλά ότι είναι ότι είναι ένα ΗΣΣΟΝΟΣ σημασίας πειθαρχικό παράπτωμα κι όχι λόγος για δημόσιο λυντσάρισμα. Κατά τα λοιπά δεν διαφωνούμε.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Heracles 28/03/2010 09:50:08

   Επίσης, ζούμε σε καιρούς ολομέτωπης επίθεσης κατά του έθνους. Τα συνθήματα απευθύνονταν στην πραγματικότητα στους απάτριδες δοσίλογους Δραγωνόψυχους και όχι στους Αλβανούς.

 7. Crash&Burn avatar
  Crash&Burn 28/03/2010 07:03:21

  Το εγραψα και σε αλλη αναρτηση ....

  Σε οσους αυτα τα τραγουδια τους ακουγωνται παραξενα και πρωτογνωρα, μαλλον δεν εχουν κανει στρατο, η εκαναν στρατο περιξ του Κολωνακιου ....

  Καλα κανουν και τραγουδανε αυτα τα τραγουδια και λιγα λενε.

  Οχι ρατσιστης εθνικιστης δεν ειμαι αλλα μεγαλωσα στην περιμεθοριο και καθε πρωι εβλεπα την Τουρκια. Και αν γινει κατι η ιδιαιτερη μου πατριδα ειναι αυτη που θα θρηνησει πρωτη.

  Μακαρι ολες οι μοναδες του στρατου να ηταν οπως οι ειδικες δυναμεις ....


  Και το video της παρελασης φτιαχτο μου φαινεται, και μαλλον ο δημοσιογραφος που το τραβηξε δεν πηγε στρατο με καποιαψευτικη δικαιολογια.

  • smaria avatar
   smaria @ Crash&Burn 31/03/2010 07:37:08

   ΜΠΡΑΒΟ!!!! ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕΣ ΤΕΛΕΙΑ!!!
   ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΔΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ Κ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ!!!

 8. Λάκωνας avatar
  Λάκωνας 28/03/2010 07:12:11

  Φαήλο... ας μην ανεχόσασταν τα ευαίσθητα κοριτσάκια στην καθημερινότητά σας, μέσα κ έξω απο τα γραφεία, δεξιά κ αριστερά του 'δρόμου', όλη μέρα στην τηλεόραση, σε όλες τις φυλλάδες .... ΠΑΝΤΟΥ κ ΔΙΑΡΚΩΣ για να μην φτάναμε σε αυτό το σημείο.
  Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του.
  Όπως δεν γουστάρω να μου πει κανείς αν θα την έχω από πάνω ή από κάτω έτσι κ δεν γουστάρω να πώ εγώ στον "άλλον" αν θα καλοπερνάει όταν φιλάει στο σβέρκο ή όταν του φιλάνε τον σβέρκο... Δεν γίνεται όμως ρε φίλε να τους τρώω στη μάπα κάθε μέρα, πάντα κ παντού κ μετά να βγαίνουν οι θιγμένοι να τους κράζουν...για αυτό την πληρώνει σήμερα ο αξιωματικός του Λ.Σ. (όπως θα τη πληρώσουμε αύριο άπαντες υπό ανάλογες συνθήκες κ διαφορετικές καταστάσεις)γιατί ανεχόταν τη βρωμιά κάθε μέρα απέναντί του κ μόλις ήρθε δίπλα του τη πλήρωσε

  δεν θέλω να κατακριθώ απο τις προοδευτικάντζες τις δεκάρας (όχι ότι με νοιάζει αλλά δεν θέλω γενικά να με παρεξηγούν)
  το ζήτημα για μένα δεν είναι οι προσωπικές απόψεις αλλά ο αντίκτυπος αυτών στο κοινωνικό σύνολο όταν "κάποιοι" προσπαθούν να τις επιβάλουν
  είναι μεγάλο το ζήτημα κ εύκολα παρεξηγήσιμο μέσω γραπτού λόγου...σταματάω

  υγ1 ρε παμιζενσοκ μην με ξαναπροκαλέσεις έτσι ρε φίλε...παγώσαν τα δάχτυλα μου απο τον τρόμο... αυτό μας έλειπε να κάτσουμε να ασχοληθούμε μαζί σου ρε απάτριδε πουθενάκια εθνοανύπαρκτε

  υγ2 ΤΙΜΗ κ ΔΟΞΑ ΣΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΦΩΝΑΞΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

  • smaria avatar
   smaria @ Λάκωνας 31/03/2010 07:42:37

   "προοδευτικάντζες τις δεκάρας"
   "απάτριδε πουθενάκια εθνοανύπαρκτε"
   ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΙΠΕΣ!!! ΑΝΤΕ! ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ

 9. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 28/03/2010 07:26:04

  Φίλε Κρανιδιώτη στη συγκεκριμένη περίπτωση είσαι λάθος.
  Τα συνθήματα δεν με πείραξαν, απλά γιατί αυτός εδώ και χιλιετίες είναι ο σκοπός του στρατού, η εξαφάνιση και η εκμηδένιση του αντιπάλου. Τα ίδια τραγούδαγαν πάντα σε όλους τους στρατούς διαχρονικά, από τις ομάδες της Σπάρτης ή τους λόγους με τα ραπανάκια του Καίσαρα πριν τις μάχες μέχρι τον ποῦτζον του Καραισκάκη.
  Όχι λοιπόν για τα συνθήματα που ακούγονται σε όλες τις εκπαιδεύσεις, ούτε για τις ειδικές μονάδες, αλλά για το χώρο που σημειώθηκε το γεγονός.
  Τα συνθήματα εκστομίστηκαν σε μια παρέλαση, όπου πάνε (και παιδάκια με σημαιάκια) για να τιμήσουν τους αγώνες κάποιων και την Ελληνική λεβεντιά. Η παρέλαση δεν είναι ο χώρος να δείξουν κάποιοι τους ...αδένες τους.
  Οτι και να λέμε και όσες ταινίες και αν έχουν δει μερικοί η παρέλαση έχει κανόνες και ο στρατός υπακούει στους κανόνες.
  Δεν είναι θέμα υποκρισίας του τι γίνεται και του τι λέγεται, αλλά η πραγματικότητα.
  Ηταν ανοησία τα συνθήματα στο συγκεκριμένο χώρο και αν το θες και στρατιωτικά μονάδες των ειδικών δυνάμεων δεν μπορούν να είναι ανόητες...

  • Kurosaki Ichigo avatar
   Kurosaki Ichigo @ Ο Ιθαγενής 28/03/2010 08:22:08

   Από τις ειδήσεις προκύπτει οτι κανένας δεν «κρέμασε στα μανταλάκια» τους άντρες που φώναξαν τα συνθήματα, αλλά εκείνους που έδωσαν την εντολή να το κάνουν. Εκείνους που προσπάθησαν να περάσουν απειλητικό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία για νομοθετήματα με τα οποία διαφωνούν. Η δήλωσή τους συνιστά αμιγώς πολιτική παρέμβαση με την οποία όσο κι αν συμφωνεί κανείς, οφείλει βάσει λογικής να αναγνωρίσει το μέγεθος της παρεκτροπής από το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Ουσιαστικά είπαν «Τζέφρυ, υπάρχουμε και πρόσεχε καλά», κίνηση που παραπέμπει σε καταστάσεις εσωτερικού της Τουρκίας.

   • anetos avatar
    anetos @ Kurosaki Ichigo 29/03/2010 07:13:14

    Μπραβο ..καπως ετσι ειναι...λες να υπαρχουν σταγονιδια ακομα ?

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ Kurosaki Ichigo 29/03/2010 10:07:47

    Οδεύουμε προς τον εθνικιστικόν κρημνόν φαίνεται...Δηλαδή δεν σας απασχολεί η των εκατοντάδων χιλιάδων λαθροεισβολή, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή και την εγκληματικότητα αλλά τα "ρατσιστικά" συνθήματα και οι8 σημαιούλες στο πέτο των αστυνομικών. Ντροπή σας.

   • Kurosaki Ichigo avatar
    Kurosaki Ichigo @ Kurosaki Ichigo 29/03/2010 12:00:11

    Μας απασχολεί. Προσωπικά έχω γράψει και σχόλιο κατά του «δογματικού αντιρατσισμού» και του κινδύνου που ενέχει για τον κοινωνικό ιστό της χώρας η αθρόα προσέλευση μουσουλμάνων αλλά και η περαιτέρω αισθητική υποβάθμιση που θα συνιστούσε για την Αττική η ανέγερση μιναρέδων. Από εκεί και πέρα, αυτά τα διχαστικά «ή αυτό θα σε απασχολεί ή το άλλο, και τα δύο δεν γίνεται» δείχνουν οτι ο εγκέφαλός σας αντί για φαιά ουσία έχει ληγμένο Vilanova.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 28/03/2010 08:27:03

   Φίλε Κρανιδιώτη γράφαμε ταυτόχρονα φαίνεται και είδα την απάντηση.
   Δημόσια παράβαση απαιτεί δημόσιο πέναλτι έστω και για το θεαθήναι, δεν πρόσβαλαν εμένα ή τα αυτιά μου αλλά τη σημαία που υπηρετούν.

   ΥΓ

   άσε που πέρα από τη προσβολή προς τη χώρα έκαναν και κάτι ακόμα, απώλεσαν το συγκριτικό πλεονέκτημα παραχωρώντας πλεονέκτημα σε άλλους...
   Η βλακεία πρέπει να τιμωρείται όπως και η προσβολή...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ο Ιθαγενής 28/03/2010 08:30:20

   Ιθαγενή, από περίεργο χωριό είσαι, αν σκοτώνεται τα τσοπανόσκυλα επειδή ...γάβγισαν πολύ.
   Εξακολουθώ να θεωρώ ασήμαντο το θέμα. Μια μικρή πειθαρχική ποινή θα ήταν αρκετή.
   Τώρα πλάθονται θεωρίες. Να, δες τις μπούρδες που γράφει ο σχιστομάτης. Σε λίγο θα πουν ότι ήταν μέρος σχεδίου πραξικοπήματος.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ο Ιθαγενής 28/03/2010 08:33:51

   Δεν συμφωνώ. Επέτρεψε μου να ξέρω καλύτερα τον αντίκτυπο της υπερβολικής αντίδρασης της ηγεσίας στο ηθικό των στελεχών.

  • Kurosaki Ichigo avatar
   Kurosaki Ichigo @ Ο Ιθαγενής 28/03/2010 08:44:08

   Ξέρω, ξέρω επαγγελματία χειριστή του λόγου και γητευτή των επιχειρημάτων. Πρέπει να φάω πολλά ψωμιά για να μπορέσω να σε νιώσω. Εξάλλου για αρχίσω να σε καταλαβαίνω θα πρέπει πρώτα να βαρέσω κάμποσα φιαλίδια deca-durabolin στο κούτελο προκειμένου να υπερκεράσω –έστω και τεχνητά- το βιολογικό μας χάσμα και ύστερα να περάσω μια βόλτα από το Μεγάλο Πεύκο μπας και δω τη γλύκα. Συγχώρεσε την αδερφήστικη άγνοιά μου απευθείας απόγονε του Λεωνίδα και του Νικήτα Σταματελόπουλου. Στις δικές μου φλέβες μάλλον θα κυλάει αίμα από το γενεαλογικό δέντρο του Εφιάλτη ή του Πήλιου Γούση και ως γνωστόν κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τον εαυτό του. Είμαι ένα σκουλίκι μπροστά στον αετό που το τυφλώνει η κόμπλα και ο τρόμος. Ελπίζω ταπεινά στην κατανόηση και το έλεός σου, όταν ο τροχός γυρίσει.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ο Ιθαγενής 28/03/2010 08:50:55

   Αγαπητέ σχιστομάτη,
   Για την "αδερφίστικη άγνοια" σου, εγώ τι να πω; Εσύ ξέρεις καλύτερα.

  • Kurosaki Ichigo avatar
   Kurosaki Ichigo @ Ο Ιθαγενής 28/03/2010 09:06:10

   Ε πως να γίνει, όταν τόσο βολικά διαχωρίζεις τον κόσμο αποκλειστικά σε «αδερφές» και «παλικάρια», καβατζώνοντας για πάρτη σου την δεύτερη κατηγορία προκειμένου να στηρίξεις την όλη σου συλλογιστική, δε μου αφήνεις και άλλα περιθώρια ετεροπροσδιορισμού. Οπότε, κομμάτια να γίνει. Καλύτερα «αδερφή της πολιτικής ορθότητας» παρά αφιονισμένο μουλάρι.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ο Ιθαγενής 28/03/2010 09:25:55

   Όπως είπα, εσύ ξέρεις τι είσαι, εγώ θα σου πω; Όλοι παιδιά του Θεού είμαστε. Κουράγιο.

   • anetos avatar
    anetos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/03/2010 07:16:25

    μάλλον αδελφές και παλικαριά γίνατε μαλλιά κουβάρια...

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/03/2010 10:06:15

    Μπααα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Ο Ιθαγενής 28/03/2010 09:46:42

   Δεν μας πειράζει η Τζούλια που βλέπουν από το πρωί ως το βράδυ τα παιδάκια στα κανάλια, δεν μας πειράζει ο εκμαυλισμός των πάντων, μας πείραξαν ένα-δυο υπερβολικά συνθήματα. Ω, της υποκρισίας! Όταν λειτούργησε μέσα στην Αγιά-Σοφιά Έλληνας παπάς, το 1919, ο Βενιζέλος τον επέπληξε δημόσια και τον συνεχάρη κρυφά. Έγινε κάτι τέτοιο στην περίπτωση αυτή; Οι Δραγωνόψυχοι που μας κυβερνούν φτιάχονται με το ροζ αντιεθνικιστικό χυλό και αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο κακό από τα συνθήματα που φωνάχτηκαν. Γιατί το ένα υπονομεύει την υπόστασή μας και απειλεί την ύπαρξή μας, ενώ το άλλο όχι, απλώς είναι προσβλητικό για τους όχι και τόσο φιλικούς γειτόνους μας. Σιγά το πράγμα. Θέμα για ένα μονόστηλο σε μια εφημερίδα. Όχι για πρωτοσέλιδο.

   Αλλά έτσι είναι ρε ιθαγενή, εκεί που κάποτε κρεμούσαν τα παληκάρια τα ντουφέκια, σήμερα κρεμάν οι γύφτοι τα όργανα.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Ο Ιθαγενής 28/03/2010 19:50:21

   ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΦΑΗΛΟΣ?
   ΔΕΝ ΕΠΟΚΡΟΤΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ.
   ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΤΡΙΕΘΝΕΣ:ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ,ΜΠΑΛΑΣΚΑ,401ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
   ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:"ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΤΑΧΘΗ ΕΔΕ".ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ:"ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΒΡΗΚΕΣ ΝΑ ΤΑ ΔΏΣΕΙΣ? ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗ".
   ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΤΕ Η ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗ ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΦΘΑΝΕΙ Η ΦΟΥΣΤΑ ΚΛΑΡΩΤΗ ΚΑΙ ΓΑΡΥΦΑΛΟ ΣΤ'ΑΥΤΙ.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΣΟΝ ΠΕΝ 29/03/2010 07:38:01

    Σον Πεν, θα σε βάλω εκπρόσωπο τύπου μου να εξηγείς τι λέω, γιατί μερικοί - μερικοί έχουν τσιμεντοκονία στις εγκεφαλικές σπείρες. Λοιπόν όποιος θέλει περίληψη του τι πιστεύω και εννοούσα, να τυπώσει και να κολλήσει πάνω στη μύτη του (το κείμενο προς τα μέσα, ε;) το παραπάνω σχόλιο του Σον Πεν.

 10. Kurosaki Ichigo avatar
  Kurosaki Ichigo 28/03/2010 07:40:52

  Ο αρθρογράφος θέτει το ζήτημα πάνω στη βάση μιας φαντασιακής απόπειρας «ποινικοποίησης της τεστοστερόνης» από το κατεστημένο αδερφάτο της πολιτικής ορθότητας. Δεν θα βγάλεις άκρη. Στο κάτω-κάτω, ακριβώς αυτό θέλει να σου υποδείξει, οτι μαζί τους δεν βγάζεις άκρη και αυτό αποτελεί τιμή. Είναι τιμή για αυτόν να μην συμφωνείς μαζί του σε αυτό το κομμάτι. Πως δηλαδή όσοι συμμερίζονται την οπτική σου για το συμβάν, δεν έχουν την βιολογική αρτιότητα να συλλάβουν την ένταση της αγανάκτησης που υπάρχει στις τάξεις τους για όσα συμβαίνουν γύρω τους. Η γνώμη σου είναι αποτέλεσμα ορμονικής αναπηρίας.
  Η επίκλιση στο συναίσθημα που με τόση μαεστρία επιδίδετε προκειμένου να απενοχοποιήσει τυχών αμφιταλαντευόμενους για όσα ακούστηκαν στην Πανεπιστημίου, απευθύνεται σε συγκεκριμένο ακροατήριο και δεν ανήκεις σε αυτό.

 11. Νιόνιος-διονύσης avatar
  Νιόνιος-διονύσης 28/03/2010 07:45:02

  απο εναν υπερετουντα σε ΜΚΤΠ τα σεβη μου,και εμεις σε πορειες και τροχαδην τετοια λεγαμε.οποιος εχει υπερετησει σε μαχιμη μοναδα τα εχει πει και ακουσει.και οπως ελεγε το ενας απο τα αδερφια μου στις ειδικες δυναμης ΨΗΛΑ ΨΗΛΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΠΕΡΕ.

 12. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 28/03/2010 07:47:41

  Στα βουνά της Αλβανίας πολέμησαν παιδιά του λαού ,φαντάροι και αξιωματικοί,και έδωσαν το αίμα τους,όχι φανατικοί στρατοκράτες.Ο μαραγκός πατέρας μου,ο φίλος του ο οικοδόμος,ο θείος μου ο καθηγητής....
  ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ "ΝΤΡΟΠΗ" δεν είναι Ελληνικό αυτό το σύνθημα..

  ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΡΗΓΑ
  …..

  Σ’ ανατολή και δύση, και νότον και βοριά,
  για την πατρίδα όλοι, να ‘χωμεν μια καρδιά.
  Στην πίστιν του καθ’ ένας, ελεύθερος να ζη,
  στην δόξαν του πολέμου, να τρέξωμεν μαζί.

  Βουλγάροι κι Αρβανήτες, Αρμένιοι και Ρωμιοί,
  Αράπηδες και άσπροι, με μια κοινήν ορμή,
  Για την ελευθερίαν, να ζώσωμεν σπαθί,
  πως είμαστ’ αντριωμένοι, παντού να ξακουσθή.

  Όσα απ’ την τυραννίαν, πήγαν στην ξενητιά
  στον τόπον του καθ’ ένας, ας έλθη τώρα πιά.
  Και όσοι του πολεμου, την τέχνην αγροικούν
  Εδώ ας τρέξουν όλοι, τυρράνους να νικούν.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΠΑΝΑΓΟΣ 28/03/2010 08:25:22

   Πανάγο, δεν διαφωνούμε για τη ουσία του συνθήματος. Όπως αποδείχθηκε Έλληνας όχι μόνο γίνεται αλλά και ΞΕΓΙΝΕΤΑΙ κάποιος. Εγώ το 'χω γράψει. Η φυλετική θεωρία ΔΕΝ ισχύει. Αν ίσχυε, γιατί είναι έτσι ο Μητσοτάκης; Δόξα και τιμή στον πατέρα σου, στον φίλο του και στον θειο σου΄, φιλώ τα χέρια τους αλλά ο κόσμος της παγκόσμιας αδερφοσύνης απλώς ΔΕΝ υπάρχει. Απλά θεωρώ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ζήτημα το όλο θέμα. Αν είναι έτσι, 2 μέρες κράτηση και να συνεχίσουν τη δουλειά τους.

   • anetos avatar
    anetos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/03/2010 07:19:29

    το καλλιτερο σημερα "Η φυλετική θεωρία ΔΕΝ ισχύει. Αν ίσχυε, γιατί είναι έτσι ο Μητσοτάκης; "

  • HRISOS avatar
   HRISOS @ ΠΑΝΑΓΟΣ 28/03/2010 08:26:35

   ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ Ο ΦΑΗΛΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ; ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΟΥΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΑΡΑ ΕΙΧΑΝ ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ .ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ Η ΣΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΕΣ ; ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕ ΛΑΘΡΟ .ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΩ ;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΠΑΝΑΓΟΣ 28/03/2010 09:41:11

   Υπάρχει και κάτι διαφορετικό που τους ώθησε να τα φωνάξουν, αν τα φώναξαν. Η σημερινή ολομέτωπη ΕΠΙΘΕΣΗ κατά της υπόστασης του Ελληνισμού, μέρος της οποίας είναι και η επίθεση που δέχονται σήμερα τα παιδιά που φώναξαν τα συνθήματα. Το να φωνάξουν ανοιχτά αυτά τα συνθήματα ήταν μέρος της αντίδρασής τους στην επίθεση που δέχεται ο Ελληνισμός. Μια επίθεση που σε πονάει πολύ να ξέρεις ότι εκπαιδεύεσαι για να πολεμήσεις, για να υπερασπιστείς αυτά τα χώματα, και να έρχεται μετά ο δοσίλογος πολιτικός και να σου απαγορεύει να πολεμήσεις και να μπαίνει ο εχθρός, πραγματικά και νοητικά, μέσα στη χώρα σου.

   Ε, ναι ρε, θα αντιδράσουμε. Μπορεί να μην ήταν σωστά τα συνθήματα αυτά, αλλά η ουσία είναι άλλη. Η ουσία είναι αντίδραση στο δοσιλογισμό. Σε αυτό το πλαίσιο φωνάχθηκαν τα συνθήματα.

 13. Nazgul avatar
  Nazgul 28/03/2010 07:57:36

  Φίλε και εμείς έχουμε κάνει διακοπές στις Φλέβες αλλά δεν βγήκαμε να φωνάξουμε έξω απο το ΤΙΤΑΝΙΑ ότι φωνάζαμε στο στρατόπεδο γιατι θα ΠΑΓΩΝΕ ο κόσμος.
  Τώρα τα light συνθηματάκια των ΜΥΑ με εκπαίδευση αυτοδύτη μάλλον έχουν να κάνουν με προειδοποίηση στους αντιπάλους τους στον χώρο που δραστηριοποιούνται με αμφίβολη επιτυχία ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ.

  ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ
  Γ. ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ μετα το πέναλτυ του ΔΟΥΡΟΥ

 14. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 28/03/2010 08:07:16

  ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ? Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΠΑΡΑΓΚΑ.....ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΔΕΣ.....ΦΩΝΑΛΚΑΔΕΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ,ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ.

 15. Jimmy L avatar
  Jimmy L 28/03/2010 08:07:51

  Αλλος αστερας της εθνικοφροσυνης μας προεκυψε!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Jimmy L 28/03/2010 08:35:35

   Έλα να σου δώσω αυτόγραφο ή ότι σε βολεύει.

   • Fotini avatar
    Fotini @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/03/2010 05:46:42

    Κυριε Κρανιδιωτη,

    Ειστε αξεπεραστος!!! Τα αρθρα σας μ΄ εχουν ειλικρινα καθηλωσει. Ειμαι υπερηφανη που η ΠΑΤΡΙΔΑ που με ΓΕΝΝΗΣΕ εχει ανδρες (και γυναικες) σαν και σας.

    Ελπιζω να σας δω διπλα στον Αντωνη ΜΑΣ συντομα και σε θεση εξουσιας. . .και πιαστε τον ταυρο απο τα κερατα!!!

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/03/2010 07:39:35

    Φωτεινή μου σ' ευχαριστώ για τα ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ καλά λόγια σου. Λέω να μείνω στον "ανταρτοπόλεμο" κατά της βλακείας. Μου αρέσει.

  • nick avatar
   nick @ Jimmy L 28/03/2010 08:45:32

   Ναι ρε φιλε, μεγαλο κακο... Αλλο να μας προεκυπτε αστερας της αναρχοφροσυνης ,η, εστω πε παιδι μου, απλως του εθνικου αυτοευνουχισμου !! Ποσο cult θα ηταν !....

  • Λάκωνας avatar
   Λάκωνας @ Jimmy L 28/03/2010 10:49:40

   κ τρέντυ

 16. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/03/2010 08:09:40

  Αγαπητέ Ιθαγενή,
  Επειδή το έγραψα και σε σχόλια στην προηγούμενη ανάρτηση μου: ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ. Μαλακία που τα φωνάξανε, αν τα φωνάξανε, τα συγκεκριμένα στον συγκεκριμένο χώρο. το θέμα είναι ότι δεν τους εξευτελίζεις. Το πολύ - πολύ μια επίπληξη ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ δημοσιότητα.
  Εδώ αναδείχθηκε σε θέμα πρώτης γραμμής. Σε διαθεσιμότητα; Είμαστε καλά; Παντού και πάντα, σε όλους τους Στρατούς και τις Ειδικές Δυνάμεις αυτά τραγουδούν και φωνάζουν στα στρατόπεδα. Αυτοί τα φώναξαν δημόσια; Δυο μέρες κράτηση και πολύ θα 'τανε,
  Δεν μιλάω για υπευθυνότητα των δημοσιογράφων να το κρατήσουν χαμηλά, γιατί γελάω μόνος μου. ΔΕν μιλάω για υπευθυνότητα του διευθυντή της κάθε κωλοφυλλάδας, να πει "τρεις γραμμές και πολύ είναι" , γιατί ξέρουμε τι καπνό φουμάρουν. Αν έγινε έτσι, επαναλαμβάνω, γιατί εμείς στο Σύνταγμα, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, είναι αντιπειθαρχική συμπεριφορά, που λύνεται εντός Μονάδας με μια μικρή πειθαρχική ποινή κι όχι με δημόσια διαπόμπευση, ανακοινώσεις υπουργών. Μόνο που δεν τους περιέφεραν καβάλα ανάποδα στον γάϊδαρο.
  Και τι να κάνουμε, φίλε μου, έτσι είναι, όσο κι αν πειράζει κάποιους: δεν ρισκάρεις την ζωή σου, δεν πηδάς από τα 1200 πόδια μ' ένα κωλόπανο στην πλάτη αν είσαι συνηθισμένος άνθρωπος. Θυμάμαι την διμοιρία μου. Άλλα ήσυχα παιδιά και μετρημένα, άλλοι τρελλοτσαμπουκάδες καυγατζήδες, όλους έπρεπε να τους βάζω να κάνουν το ίδιο πράγμα και με επιπλήξεις ή, ο μοι γένοιτο, με πειθαρχικές ποινές να τους "μαζεύω". ΠΟΤΕ δεν τους εξευτέλιζα, ακόμη κι αν έκαναν χοντρή μ...α, ΠΟΤΕ δεν τους εξευτελίζαμε, δεν ευνουχίζαμε την περηφάνεια τους. Έτρωγε ο άλλος 40 μέρες φυλακή και δεν έλεγε κουβέντα αλλά δεν τον "κρεμάγαμε" στα περίπτερα και δεν σου λέω για συνθήματα αλλά γιατί ένστολος σάπισε τον άλλο στο ξύλο εν μέση οδώ. Το παράδειγμα με το λυκόσκυλο, ενόχλησε μερικούς αλλά έτσι είναι. Θες οι Φύλακες να είναι περήφανοι κι επιθετικοί και ΜΕΤΑ την τιμωρία.

  • anetos avatar
   anetos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/03/2010 07:11:27

   "Θες οι Φύλακες να είναι περήφανοι κι επιθετικοί και ΜΕΤΑ την τιμωρία."

   κάτι σαν τα αντανακλαστικά του Παυλωφ δηλαδή....

  • smaria avatar
   smaria @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 31/03/2010 07:58:39

   ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ
   ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ "ΤΣΙΚ" ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΝΙΘΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΚΑΚΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!!!
   ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝΕ!!
   ΤΑ ΜΜΕ ΞΕΜΕΙΝΑΝΕ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΟΦΥΛΛΑΔΕΣ ΤΟΥΣ!!
   ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΛΥΠΗ ΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ???!!!!!!!!!!!
   ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ "ΠΑΙΖΟΥΝ" ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ??? ΠΙΟΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ "ΦΟΥΣΤΑΣ - ΜΠΛΟΥΖΑΣ" ΕΙΣΑΣΤΕ!!!
   ΛΕΙΠΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΟΤΙ ΜΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΒΟΔΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΑΜΕ!!! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ "ΖΩΑ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ Ο hypo!!
   ΠΟΣΟ - ΜΑ ΠΟΣΟ - ΛΕΙΠΑΜΕ!!!
   ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΔΥΝΑΤΑ!!

 17. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 28/03/2010 08:15:48

  Ναι αλλά πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι ο στρατός δεν είναι ο προστάτης αλλά ο υπηρέτης του συνόλου ή για να χρησιμοποιήσω τις βουνίσιες καταβολές μου τα τσοπανόσκυλα που δεν υπακούν τα σκοτώνεις για το καλό του συνόλου του κοπαδιού....

  Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι κύριοι παραβίασαν κανόνες και εθιμοτυπικό σε μια οργανωμένη εκδήλωση, πρόσβαλαν τη σημαία που υπηρετούν, πρέπει λοιπόν να δεχτούν το πέναλτι και όχι να δικαιολογούνται για το κατεστημένο αδερφάτο της πολιτικής ορθότητας...
  ...και για να παίξω λίγο η παράδοση απαιτεί να πιείς το κώνιο για τους κανόνες της πατρίδας και ας είναι και λάθος κανόνες και όχι να διαμορφώσεις κανόνες επί αδένων...

 18. μανιάτης avatar
  μανιάτης 28/03/2010 08:26:44

  Πάντα υπάρχει πρώτη φορά να συμφωνήσεις κανεις με τον Φαήλο...
  Φάκτορα, ΠΟΤΕ θα μάθουμε τι έχει γίνει>
  Γιατι, σα να βιαστήκαμε να ζητήσουμε συγγνώμες
  Βρωμάει κάπως το πράγμα ή εμένα μου φάινεται?

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ μανιάτης 28/03/2010 09:24:29

   Φαινεται καθυστερησαν πολύ τα σχεδια της Τουρκιας με το ΠαΣοκ 7 χρονια εκτος εξουσιας. Γιατι να καιγονται τα δαση μας με τετοια λυσα απο ακρη εις ακρη, γιατι να εκτοξευεται στα υψη η αλλοδαπη εγκληματικοτητα με παρομοια λυσα, λιγο πριν φυγει η παλια κυβερνηση. Γιατι να παραμενουν τα ποσοστα ιδια αν δεν εχουν χειροτερεψει, τοσο καιρο αφ'οτου παρελαβε η νεα κυβερνηση.
   Τρεχουν να καλυψουν το κενο, μανι μανι με τις ξαφνικες ελληνοποιησεις τους, με τις συγνωμες τους σε Αλβανιες, σε λιγο και Σκοπια και Τουρκια για αλλαγη του κλιματος. Τρεμουν επισης οταν ανακαλυψει ο Ελληνικος λαος οτι το 11% του ΠαΣοκ στις Εθνικες εκλογες ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ?

 19. anonymous avatar
  anonymous 28/03/2010 08:29:18

  Τιμη στα παληκαρια που ειπαν φωναχτα αυτο που σκεφτεται ολοκληρος ο Ελληνικος λαος.
  Εξω οι Τουρκαλβανοι απο την Ελλαδα!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ anonymous 28/03/2010 09:37:13

   "Είπαν φωναχτά αυτό που σκέφτεται ο ελληνικός λαός"!

   +1000!

 20. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/03/2010 08:35:41

  Hταν πολιτικο λαθος και δεν πρεπει η απεχθεια για τους αντεθνικους να συσκοτιζει το μυαλο μας.
  Αλλο να φωναζονται αυτα τα συνθηματα μεσα στο στρατοπεδο και αλλο σε παρελαση στη μεση της πολης.
  Τις παρελασεις παρακολουθουν και οι πρεσβεις αλλων χωρων και φυσικα και των υβριζομενων.Ακομη και αν δεν υπηρχαν ημεδαποι καλοθελητες οι ιδιοι οι ξενοι θα μπορουσαν να εγειρουν θεμα.
  Και κατι αλλο : Η Αλβανια αν δεν το ξερετε ειναι ΣΥΜΜΑΧΟΣ στο ΝΑΤΟ οπως και η Τουρκια.Αποφασισθηκε στο Βουκουρεστι τοτε που μπλοκαραμε τα Σκοπια ,τα οποια ειναι ο μονος επισημος "εχθρος".Επειδη ομως κανεις δε φοβαται ως φαινεται τα Σκοπια τη μεριδα του λεοντος στα συνθηματα εχουν οι δυο αλλες χωρες.Εάν το ΓΕΣ θεωρει τις χωρες αυτες "τυπικα" συμμαχους ,εαν το ιδιο θεωρει και πολυς κοσμος δεν παυει στα χαρτια να ειναι συμμαχοι.
  Και οταν κανεις παρελαση στη μεση της πολης τηρεις το διπλωματικο πρωτοκολλο.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ψυχραιμια 28/03/2010 08:54:29

   νάσαι καλά ρε Ψυχραιμία με έκανες και γέλασα Πασχαλιάτικα με τους συμμάχους μας που θέλουν να μας κόψουν το λαρύγγι αν κάνουμε το λάθος και ξεχαστούμε λίγο

  • anonymous avatar
   anonymous @ ψυχραιμια 28/03/2010 13:15:44

   Που λες ψυχραιμία, στο άλλο θέμα διάβασα ότι η μονάδα είχε νεκρό το 1997 από επιδρομή Αλβανών στην Κέρκυρα. Όταν λοιπόν πάει ο πρέσβης για το συγγνώμη να ζητήσει και την κατανόηση των Αλβανών διότι η μονάδα είχε νεκρό από δική τους εγκληματική ενέργεια.

  • zonitis avatar
   zonitis @ ψυχραιμια 28/03/2010 20:46:29

   Θα ηθελα απο την Αλβανια και την Τουρκια και τα σκόπια επισημα να μας δειξουν το βιντεο η εστω τις φωτογραφιες που ταβηξαν ΑΥΤΟΙ κατα την διαρκεια της παρελασης με τα "υβριστικα" συνθηματα και μετα να καλεσουν τους πρεσβεις μας να τους επιπληξουν...Ο δοσιλογος δημοσιογραφος απορριπτεται λογω βλακειας.

 21. mara avatar
  mara 28/03/2010 08:41:45

  “Ακούστε, ακούστε με! Αν ετρέμανε
  στην κούνια τα βυζασταρούδια,
  εμένα με νανούρισαν,
  των αντρειωμένων τα τραγούδια.
  Εμέ, λεχώνα η μάνα μου,
  στην μπόρα τη μαρτιάτικη
  που ‘χε τα ουράνια ανοίξει,
  εσκώθη και με πήρε στην αγκάλη της
  τον πρώτο κεραυνό για να μου δείξει!
  Μάνα φωτιά με βύζαξες
  κ’ είναι η καρδιά μου αστέρι;”

  Από τον Αλαφροϊσκιωτο του Άγγελου Σικελιανού, εξαιρετικά αφιερωμένο στα κακά.... παιδιά των Ειδικών Δυνάμεων της Ελλάδος.

  Οι διαφωνούντες με το κείμενο φαίνεται ότι είναι της σχολής... Πάγκαλου "..... πές ότι την σημαία την πήρε ο αέρας..... ή το κύμα....."

 22. hypo avatar
  hypo 28/03/2010 08:43:11

  Απλή επίπληξη που μας έκαναν διεθνώς ρεζίλι κάποιοι ανεγκέφαλοι με τα συνθήματα τους; Τι λέμε τώρα; Εδώ κλήθηκε ο πρέσβης στην Αλβανία να ζητήσει συγγνώμη. Πολύ καλά έδρασε ο Χρυσοχοίδης. Τώρα τα περί δύσκολης εκπαίδευσης και λοιπά είναι άσχετα. Το ξαναλέω, αν είναι να γίνονται ζώα κάποιοι για να λέμε ότι έχουμε ειδικές δυνάμεις τότε να μας λείπει το βύσσινο. Ειδικές δυνάμεις δεν σημαίνει ότι γινόμαστε άνθρωποι των σπηλαίων. Ας σοβαρευτούμε λιγάκι.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ hypo 28/03/2010 08:53:41

   Λοιπόν, για πες μας, πως πρέπει να εκπαιδεύονται, εσύ που ξέρεις;

  • anastasios avatar
   anastasios @ hypo 28/03/2010 09:12:20

   ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΑ. ΕΙΝΑΙ - ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ-ΘΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ" ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ!
   ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ "ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ" ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ, ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΠΟΥ ΞΕΡΟΣΤΑΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΓΙΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟ, ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΦΥΛΑΝΕ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ "ΦΥΛΑΝΕ", ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ , ΑΓΑΠΗΤΕ, ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΙΣΤΟΤΟΠΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΑΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΕΜΑΣ". Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΑΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ hypo 28/03/2010 09:15:23

   Η Ανεργη Ελλαδα δεν μπορει να ζηταει συγνωμη απο τα διποδα με τα Καλασνικοφ και τις συμοριες που 20 χρονια τωρα οχι μονο δεν εκπολιτιστηκαν αλλα εχουν φτιαξει ΜΗΔΕΝ υποδομη στη δικη τους τη χωρα. Δεν μπορει η Χωρα που τους τάισε να ζητά συγνώμη απο αυτούς που δεν μπορούν να μοιράσουν ούτε 2 γαϊδουριών άχερο.
   Να ζητήσει η Ελλάδα συγνωμη γιατί? Γιατι καίνε τις σημαίες της?

   Ολοι αυτοί οι Αλβανοί να βάλουν ρουχα με εμφανη συνθηματα επανω τους, "ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΑΙΓΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ" μολις κατεβουν στην Ελλαδα παλι για δουλεια μετα τις διακοπες του Πασχα να δουν ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.
   Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΙ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ. ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ!

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ hypo 28/03/2010 10:24:24

   "διεθνώς ρεζίλι κάποιοι ανεγκέφαλοι με τα συνθήματα τους;"

   Διεθνώς ρεζίλι μας έκαναν αυτοί που κατέγραψαν και τόνισαν το γεγονός στα ΜΜΕ. Διεθνώς ρεζίλι μας έκανε και ο Υπ.ΠΡΟ.ΠΟ που έδωσε έκταση στο γεγονός.

   Ένα γεγονός που γίνεται κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό σε ΟΛΕΣ τις ειδικές δυνάμεις ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

   Ανεγκέφαλοι. Νομίζετε ότι τα σύνορα είναι εκεί που είναι με καφέδες στο ντακάπο και "συζητήσεις".

  • Μαύρος Ιάκωβος avatar
   Μαύρος Ιάκωβος @ hypo 28/03/2010 12:58:37

   Διεθνώς ρεζίλι μας έκαναν αυτοί που κατάντησαν την ΕΛΛΑΔΑ ζητιάνο της Ευρωπής με ανύπαρκτη οικονομία,καρπαζοεισπράκτορες των Αλβανών ,σκοπιανών υπαλλήλους του Σόρος κ των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.Αν έχεις τα κότσια κάνε κριτική για τον ανύπαρκτο πρωθυπουργό σου που γελάνε κ τα τσιμέντα και άσε ήσυχους τους καταδρομείς που παλεύουν μόνοι τους με ανύπαρκτο εξοπλισμό,χωρίς φουσκωτά ΜΟΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ......

 23. neotera avatar
  neotera 28/03/2010 08:48:13

  Αν δεν τα βρουν οι πατριώτες μεταξύ τους θα τους φαν οι προδότες. Το φυλετικό μίσος, πως να το κάνουμε το ...μισούμε οι έλληνες. Την προβοκάτσια για την προβοκάτσια επίσης.

 24. stathis avatar
  stathis 28/03/2010 08:59:01

  Καιρος να αποφασισουμε ποια Ελλαδα θελουμε,αυτην που περηφανευομαστε (οπου φωτια και τσεκουρι σε ολους τους εχθρους) η την συγχρονη νεοελλαδα του(αδερφατου των 7 θαλασσων) πασοκο-νουδισταν οπου ο λαουτζικος εχει πεσει στα 4...και τον περιμενει.. Ειναι λογικο να υπαρχει συγκρουση συμφεροντων..μιας και αρκετοι πια ειναι λιγο φωναχτοι ντιντιδες...το να σεβεσαι τους συνανθρωπους σου δεν εχει καμμια σχεση με ολο αυτο που συμβαινει στο μπουρδελον η ελλας...Αφου εχει αποτυχει καθε πολιτικο συστημα ...ερχεται τωρα η παγκοσμοιοποιηση να ισοπεδωσει και να δουλωσει καθε τι εθνικο... !! ! μην εχετε αυταπατες - η βλακεια ειναι ανικητη- δεν χρειαζεται ο στρατος να εχει εθνικη συνειδηση... βεβαια ειναι λαθος αν εκφραζεται δημοσια..αλλα ετσι και αλλιως οτι εθνικο η φιλοπατριωτικο πρεπει να ευνουχιστει,με αυτα και με αυτα βλεπω τους τουρκους να περνανε και να φτανουν μονοκοπανια Λιβυη..με τοση αντισταση που θα βρουν απο τις πολυπολιτισμενες αριστερο-δεξιες λουγκρες πασης φυσεως και χρωματων καλσον !! χαχαχααχαχ Βεβαια αν οι νεοελληνες ειχαν μυαλο θα βλεπανε περα απο την κοντη τους μυτη και δεν θα τρωγαν τις σαρκες των παιδιων τους..Αλλα ολα ειναι δανεικα σε αυτον τον κοσμο. ! ! ! ! Θα με θυμηθειτε λιαν συντομως οταν τα παιδια σας επαναστατησουν ! ! ! ! ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ !

 25. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/03/2010 09:05:38

  Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη, της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει το μεμονωμένο περιστατικό, κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα και τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούσθηκαν.»

  • Wolf avatar
   Wolf @ ψυχραιμια 28/03/2010 10:37:04

   Να προσεχει μη σκισει κανα καλσον να του πειτε!!!

  • oldmen avatar
   oldmen @ ψυχραιμια 28/03/2010 21:18:54

   και απο ποτε ο Δενδιας εκφραζει το Σαμαρά?

 26. pennyton avatar
  pennyton 28/03/2010 09:20:28

  Μαζί σου ρε φίλε περί σκληρής εκπαίδευσης και περί ηθικού κτλ. αλλά τα ρατσιστικά συνθήματα δεν έχουν σχέση με καμία εκπαίδευση στρατού. Γιατί δηλαδή ο Αλβανός είναι κακός και ο Έλληνας σωστός? Υπερασπίζεσαι πατρίδα, συγκροτημένα και με πειθαρχία. Χρειάζεται να προσβάλεις κάποιον Αλβανό ή οποιονδήποτε για να το πετύχεις αυτό? Μόνο ανοησία το θεωρώ

 27. pennyton avatar
  pennyton 28/03/2010 09:24:52

  Μαζί σου ρε φίλε περί σκληρής εκπαίδευσης και περί ηθικού κτλ. αλλά τα ρατσιστικά συνθήματα δεν έχουν σχέση με καμία εκπαίδευση στρατού. Γιατί δηλαδή ο Αλβανός είναι κακός και ο Έλληνας σωστός? Υπερασπίζεσαι πατρίδα, συγκροτημένα και με πειθαρχία. Χρειάζεται να προσβάλεις κάποιον Αλβανό ή οποιονδήποτε για να το πετύχεις αυτό και να αισθανθεις μέγας? Μόνο ανοησία το θεωρώ αυτό και ανασφάλεια. Για όλα τα άλλα που αναφέρει το άρθρο πάω πάσσο, υπάρχει ανδρεία και τιμή όντως.

 28. Λάκωνας avatar
  Λάκωνας 28/03/2010 09:38:24

  ανακατεύτηκαν οι δημοσιεύσεις;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Λάκωνας 28/03/2010 10:22:57

   Όχι, απλώς μπαίνουν οι νεώτερες μπροστά. Όμως σε αυτές που είναι δευτέρου επιπέδου, μπαίνουν οι παλιότερες μπροστά. Μπέρδεμα. Φάκτορες, καλά ήταν πριν. Το έχουμε συνηθίσει.

 29. Ζάχος avatar
  Ζάχος 28/03/2010 10:07:19

  Για να βάλουμε τα πράματα στην διάσταση τους, πρέπει να σταματήσει το παραμύθι ότι πρόκειται για ένα “αθώο αυθόρμητο ξέσπασμα των βατραχιών που ξαφνικά κουρασμένοι από την δύσκολη εκπαίδευση και μη αντέχοντας την αδικία της παγκοσμιοποίησης ενάντια στην Ρωμιοσύνη υπό την ψυχολογική ένταση άρχισαν να παραφέρονται”.

  Προφανώς οι “εθνικοί μας ήρωες” λειτούργησαν υπό διαταγές. Δεν “ξεσπάνε αυθόρμητα” οι ειδικές δυνάμεις και προφανώς όχι σε παρελάσεις κάνοντας βόλτα με καλό καιρό με τα βατραχοπέδιλα στον ώμο. Η σχέση των ειδικών δυνάμεων με το παρακράτος είναι γνωστή. Παρακρατικά κέντρα χρησιμοποιούν τον στρατό σύμφωνα με το γνωστό τουρκικό μοντέλο. Την περασμένη Πέμπτη πέρασας τα πρώτα μηνύματα τους έτσι.

  Το κράτος πρέπει να βρει το κύκλωμα αυτό και να το διαλύσει. Το θέμα είναι πολύ σοβαρότερο από ότι φαίνεται.

  • Μαύρος Ιάκωβος avatar
   Μαύρος Ιάκωβος @ Ζάχος 28/03/2010 12:51:54

   Άλλαξε τώρα πλευρό,θα σε πλακώσει το πάπλωμα....Το τι παπαριές έχω ακούσει δεν λέγεται,αλλά αυτό είναι το κάτι άλλο.Δεν έχεις καταλάβει οτι έχουν διαλύσει το στρατό κ μόνο οι Ειδικές Δυνάμεις κρατάνε;Όταν θα γίνει το ντου απο Ανατολή ποιός θα πάει να πολεμήσει,μήπως εσύ απο τον καναπέ σου;Η πρώτη γραμμή άμυνας είναι τα βατράχια κ εσείς ρε όρνια τους απαξιώνετε;Που ήσουν να μας πεις την άποψη σου για τις καθημερινές προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο;

  • Fotini avatar
   Fotini @ Ζάχος 29/03/2010 06:12:24

   Καποιος βρε παιδια να μου εξηγησει τι ειναι παρακρατος. Ακουγεται τοσο συχνα και ειδικα απο κει, ξερετε τωρα, απο ΠΑΣΟΚ και εξ΄ ευωνυμων, που ακουγεται σαν ανεκδοτο πλεον. Βαρεθηκα τα υπονοουμενα που βολευουν κατι σαινια πολιτικους!

 30. Σακης avatar
  Σακης 28/03/2010 10:13:10

  Εαν επιθυμείς ειρήνη,ετοιμάσου για πόλεμο.....ΖΗΤΩ ΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΣ!

 31. Παντακης Γιωργος avatar
  Παντακης Γιωργος 28/03/2010 10:16:50

  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%82_%CE%9B%CF%8C%CF%87%CE%BF%CF%82

  • Λάκωνας avatar
   Λάκωνας @ Παντακης Γιωργος 28/03/2010 10:30:01

   δεν ξέρω αν υπονοείς το ιδιαίτερο "δέσιμο" που χαρακτήριζε τους ιερολοχίτες αλλά αν αυτό θές να πείς είσαι όσο πάει άκυρος ρε φίλο γιατί αυτοί αποδείκνυαν τον αντρισμό τους στο πεδίο της μάχης κ όχι στο πεδίο της τηλεόρασης... ώρα να μας πείτε ότι έχουν κοινά οι ιερολοχίτες με τους ζαχαράτους κ τους κωστέτσους που έχει πείξει το μάτι μας τα τελευταία χρόνια...ΕΛΕΟΣ

 32. Άφατος avatar
  Άφατος 28/03/2010 10:32:45

  Φαήλε, μη ... και τόσο, ούρει και ολίγον. Ως προς το αντριλίκι και τον τσαμπουκά σας, έπρεπε τέτοια συνθήματα - που εν καιρώ πολέμου ή σκληρής στρατιωτικής εκπαίδευσης διακιολογούνται - να τα φωνάξετε στην παρέλαση και δημοσίως;

  Τρέχα τώρα να απαντήσεις στους αντίστοιχους άντρακλες της Αλβανίας που καίνε ελληνικές σημαίες.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Άφατος 28/03/2010 18:24:05

   Άφατε,τεσεκίρ εντερέμ για τη συμβουλή, που λένε και τ' αδέρφια μας. Να πω και σε σένα για χιλιοστή φορά, πως πρόκειται για μια μπούρδα και ίσως ΦΤΙΑΧΤΗ αλλά θα δούμε. Έγραψα 50 φορές ότι ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ αλλά αν έγινε, είναι μια σήμαντη πειθαρχική υπόθεση. Κατά τα λοιπά συνεχίστε να λογχίζετε ανεμόμυλους.

 33. Αρράκις الراقص avatar
  Αρράκις الراقص 28/03/2010 10:35:38

  Αγαπητέ Φάκτορα, να ρωτήσω γιατί επιλέξατε να διανθίσετε το άρθρο του κου Κρανιδιώτη με Τούρκους (και όχι Έλληνες) καταδρομείς; Απ'ό,τι βλέπω στη φωτογραφία, οι κομμάντο φέρουν το Τουρκικής κατασκευής G3A7 και φορούν Τουρκική παραλλαγή (ο δεύτερος δε με το Τουρκικού τύπου τζόκεϊ κάνει μπαμ από μακριά)

 34. sim avatar
  sim 28/03/2010 10:37:16

  6) Η προπαγάνδα της Νέας Τάξης

  Κατηγορούν τον πιο φιλόξενο λαό του κόσμου για ξενοφοβία!! Έγιναν δουλικά ξενόφιλοι. Μας εγκαλούν για ρατσισμό εμάς που λέμε τον μαύρο μαυρούλη και τον φροντίζουμε!! Αυτοί οι ανθέλληνες-μισέλληνες ρατσιστές!! Αυτοί που πάσχουν από λαοφοβία!! Για όσους από αυτούς είναι αλλογενείς μπορούμε να το ερμηνεύσουμε, για τους αλλότριους ισχύουν άλλα κριτήρια: «χαφιέδες είναι και μίσθαρνα όργανα της παγκοσμιοποίησης». Άλλο ανθρώπινα, άλλο ατομικά, άλλο πολιτικά δικαιώματα. Τα ανθρώπινα τα σεβόμαστε, τα ατομικά ως απόλυτος μοναχικός αυτοπροσδιορισμός τα ανεχόμαστε, τα πολιτικά δεν τα χαρίζουμε !! Είναι κληρονομιά των προγόνων μας που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας!! Τα δίνουμε με το σταγονόμετρο και με δίκαιη κρίση σε όποιον αγαπά την Ελλάδα και την σημαία της!! Όχι σαν κι αυτούς που την καίνε και την ξηλώνουν από τα εθνόσημα των αστυνομικών!! (εγκύκλιος ΠΑΣΟΚ –Χρυσοχοΐδη Γενάρης 2010).

  • Μαρία avatar
   Μαρία @ sim 28/03/2010 11:37:11

   Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!

   • Fotini avatar
    Fotini @ Μαρία 29/03/2010 06:24:39

    Μαρια,

    Εγρηγoρση να διαξωμε τους ξενογεννημενους πρωθυπουργους και υπουργους γιατι θα εξαφανισουν το γενος μας με την μανια τους για πολυπολιτισμο!

 35. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 28/03/2010 10:47:33

  Εξαίρετο άρθρο. Σε έναν απονευρωμένο κόσμο πολιτικής ορθότητας, όπου οι αριστεριστές, οι εθνομηδενιστές διαμορφώνουν την πολιτική ατζέντα, όπου οι τρομοκράτες βαπτίζονται κοινωνικοί αγωνιστές και κοινωνικά υποκείμενα, η υπεράσπιση των ανδρών που έχουν ορκιστεί να πεθάνουν για την Πατρίδα και την Σημαία είναι πράξη καθήκοντος και τιμής.
  Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.

 36. Κάποιος. avatar
  Κάποιος. 28/03/2010 10:53:48

  Δεν είναι δουλειά του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας να ασκούν κοινωνική ή εσωτερική πολιτική.
  Την τελευταία φορά που επιχειρήθηκε κάτι αναλογο ήταν επί χούντας.
  Ας κάνουν λοιπόν την δουλειά για την οποία έχουν εκπαιδευτεί και για την οποία πληρώνονται και να αφήσουν την κακόμοιρη δημοκρατία μας να λειτουργήσει όπως μπορεί.
  Οσοι ονειρεύονται ασθενείς σε χειρουργεία και γύψου,ς ας βρουν τον αντίστοιχο πολιτικό φορέα που τους εκφράζει και ας ικανοποιούν εκεί τις ονειρώξεις τους κι οχι πάνοπλοι σε σχηματισμό στους δρόμους της Αθήνας σαν άλλοτε...

  • anonymous avatar
   anonymous @ Κάποιος. 28/03/2010 12:19:11

   για ρουφιανιλίκια λεει ο τιτλος, αριστερά και πράσινα τερρο-ρουφιανιλίκια ξέρεις εσυ ...

 37. scarab avatar
  scarab 28/03/2010 10:55:46

  Αγαπητέ Φαήλο
  Συμφωνώ απόλυτα σε όσα αναφέρεις.
  Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι αφού για ένα τόσο απλό θέμα διαφωνούν σχεδόν οι μισοί από όσους γράφουν εδώ μέσα είναι δυνατόν ποτέ να τα βρούμε μεταξύ μας σε αυτή την χώρα και να πάμε μπροστά.
  Εδώ καίγεται ο κ.... μας και έχει στεγνώσει η τσέπη μας και αντί να κοιτάξουμε την στραβωμάρα μας προσπαθούμε να αναλύσουμε αν σωστά ακούστηκαν συνθήματα στην παρέλαση ή όχι.
  Η αποβλάκωση σε όλο της το μεγαλείο...
  Ούτε καν δυο μέρες....μια απλή επίπληξη και σε όποιον αρέσει.
  Η ζωή συνεχίζεται και η αγορά στέγνωσε....αυτό μας ενδιαφέρει.
  Καλή συνέχεια σε όλους:)

 38. Goledikok avatar
  Goledikok 28/03/2010 10:56:23

  Όποιος πιστεύει πως αυτά τα συνθήματα υπάρχουν μόνο εδώ μπορεί τώρα να πάει να κρυφτεί!

  Για προσωπικούς λόγους αποφάσισα να μην πάω στρατό στην Ελλάδα αλλά στην χώρα του πατέρα μου στον Καναδά (και μην πείτε τι λες εκεί δεν είναι υποχρεωτικός, ναι δεν είναι αλλά αν πας έχεις πολλά προνόμια και σε σπουδάζουν) και αφού είναι και οι 2 χώρες στο ΝΑΤΟ δεν πήγα στην Ελλάδα.
  Πλέον ο μεγάλος "εχθρός" από εκεί μεριά είναι η Ρωσία, λιώνουν οι πάγοι και γίνεται ένας χαμός με το ποιος θα πάρει το πετρέλαιο. Βαλτε στο χάρτη και δείτε που είναι η βάση υποβρηχίων στο Alert του Nunavut (και το λέω στους εδώ με το στρατό και την εκπαίδευση πορωμένους) και φυσικά και εκεί μας έβαζαν και φωνάζαμε διάφορα για τους απέναντι των ωκεανό κατοίκους στην εκπαίδευση στους -40 βαθμούς.

 39. Goledikok avatar
  Goledikok 28/03/2010 10:59:17

  Για προσωπικούς λόγους πήγα στρατό στον Καναδά και όχι εδώ. Κοιτάξτε που είναι το Alert στο Nunavut και το τι μας έλεγαν στην επαίδευση εκεί στην βάση υποβρυχίων για τους απέναντι κατοίκους των Ρωσικών ακτών δεν περιγράφεται. Παντού υπάρχουν αυτά στο στρατό.

 40. Ταϋγετος avatar
  Ταϋγετος 28/03/2010 11:12:30

  Αυτό που έγινε είναι βαρύ, και καθόλου "ήσσονος σημασίας", αφορά δε κατά κύριο λόγο τους ΟΥΚ που συμμετείχαν, και όχι όποιον έσερνε τον χορό.

  Σκεφτείτε κάτι ανάλογο στον χώρο της υγείας, όπου ισχύει μια παρόμοια κοινωνική ανθρωπολογία, λόγου χάρι σε ένα χειρουργείο. Τα στερεότυπα, οι κώδικες συμπεριφοράς κι εδώ έχουν έναν οργανικό ρόλο - όπως και στο στρατόπεδο -, κι ας μην είναι πολιτικά ορθοί. Αν, όμως, έστω και για ένα κλάσμα του δευτερόλεπτου, ξεμυτίσουν στον έξω κόσμο, η προσβολή της αξιοπρέπειας είναι εγκληματικά βαριά.

  Και για να μην το πάμε πολύ μακριά, δεν κατηγορώ τους ανθρώπους για εν τω βάθει αδικήματα εναντίον της παγκόσμιας ηθικής τάξης. Πιο πολύ μοιάζουν με κάτι "κάγκουρες" οδηγούς, που τους ξέφυγε το αυτοκίνητο από λάθος υπολογισμό, και προκάλεσαν ατύχημα.

  Δεν θάθελα να φορολογούμαι για τέτοιους ατζαμήδες, εν ολίγοις.

  Υ.Γ. Βέβαια, το βίντεο είναι μάλλον κατασκευασμένο για εργαλειακούς λόγους, και εκεί βρίσκεται το πρόβλημα.

 41. Psaras avatar
  Psaras 28/03/2010 11:12:43

  O μεγαλύτερος οχετός μπουρδολογίας που διάβασα ποτέ έτσι μονοκόμματα.
  Από παλιά είχα την υποψία ότι άλλο "Κρανιδιώτης" που ισχυρίζεται ότι είναι και ο γνωστός δικηγοράκος, και άλλο αυτός που γράφει στο antinews. Σήμερα επιβεβαιώθηκα.

  "Κρανιδιώτη" σε πληροφορώ ότι και εγώ από ειδικές δυνάμεις πέρασα, και χάσαμε τρία παιδιά (δύο υπαξ και εναν κληρωτό) στις εκκαθαρίσεις ναρκοπεδίων. Αλλά τέτοιες παπαριές, ούτε μεταξύ μας τις είπαμε, ούτε και δημοσίως σκεφτήκαμε να τις ξεβράσουμε.

  Και αν νομίζεις (εσύ όπως και πολλοί απ' τη σειρά μου) ότι έχουμε συγχωροχάρτι να κάνουμε ότι γουστάρουμε επειδή όποιος πέσει στα χέρια μας σε δύο λεπτά θα είναι άψυχος, σε πληροφορώ ότι αυτά είναι τα χάλια μας. Αυτή είναι δίκη και η καταδίκη μας.

  Εγώ πάντως το ξεπέρασα 99% το στρατόκαυλο γιατί μετά σπούδασα και κατάλαβα ότι πιο χρήσιμος είναι αυτός που σου εξασφαλίζει αδιάλειπτα ρεύμα 220V στην πρίζα σου εν καιρώ ειρήνης απ' αυτόν που μάλλον (μάλλον, γιατί δεν το ξέρουμε, μένει να αποδειχθεί στην πράξη) θα πολεμήσει σαν άντρας σε περίπτωση πολέμου.

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ Psaras 28/03/2010 11:26:03

   Ποιός είναι αυτός που σου εξασφαλίζει τον καιρό ειρήνης
   ώστε να έχεις αδιάλειπτα ρεύμα στην 220V πρίζα σου?

   Μήπως αυτός που θα πολεμήσει σαν άντρας σε περίπτωση πολέμου?

   Η απόδειξη στην πράξη,
   [του αντρισμού ή της μαχητικής ικανότητας]
   είναι διάρκεια του καιρού ειρήνης.

  • Psaras avatar
   Psaras @ Psaras 28/03/2010 11:52:36

   @Beyond The Stars
   Ποιός είναι αυτός που σου εξασφαλίζει τον καιρό ειρήνης
   ώστε να έχεις αδιάλειπτα ρεύμα στην 220V πρίζα σου?
   Καλά, ο Κρανιδιώτης δεν διαβάζει εφημερίδες.
   Αλλα ούτε και εσύ;

   Η Ευρωπαϊκή Ένωση μου εξασφαλίζει την ειρήνη.
   Με τους φόρους μου.
   Οσο εργάζομαι και πληρώνω φόρους και αγοράζουμε Γιουροφάϊτερ και ελαττωματικά υποβρύχια, πόλεμος ΔΕΝ γίνεται.

  • tomcat00 avatar
   tomcat00 @ Psaras 28/03/2010 11:55:47

   o Dan Brown στο Μεγαλο...Πευκο

   στειλε το σεναριο στην Warner

   ε8νικια και καντηλαναφτες ολου του κοσμου ενω8ειτε....

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ Psaras 28/03/2010 12:18:25

   Την έχεις κάνει σφεντόνα αγαπητε... στοπ οχτρέ πληρώνω τους φόρους μου.

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ Psaras 28/03/2010 15:07:50

   @ Psaras

   "Η Ευρωπαϊκή Ένωση μου εξασφαλίζει την ειρήνη."

   "Με τους φόρους μου."

   Σοβαρά? Η Ευρωπαική ένωση εμποδίζει τα σκάφη τύπου Bafra
   να συμμετέχουν στους εορτασμούς στις Εθνικές μας επετείους?

   Ή μήπως [με τους νέους "πράσινους" φόρους] το ΔΝΤ?

   Μεταξύ μας,
   Σε ποιά εφημερίδα [από όλες όσες διαβάζεις]
   έμαθες οτι αγοράζουμε Eurofighter?
   Γιατί οι πληροφόρηση που έχω δείχνει περισσότερο Rafale.

   ¨

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Psaras 28/03/2010 18:58:44

   ΔΕν νομίζω να πέρασες ούτε απ' έξω και μάλλον είσαι απ' αυτούς που λένε οι Σέρβοι ότι δουλεύουν και με ρεύμα κασι με μπαταρία, you know what I mean ε;

  • Πυροπαθής avatar
   Πυροπαθής @ Psaras 30/03/2010 10:56:53

   Συμφωνώ
   “Αγαπάμε την πατρίδα μας λέμε και δεν θέλουμε Αλβανούς να μας την μολύνουν”. Την αγαπάμε τόσο πολύ που όλοι μας , ανάλογα με τις δυνατότητές του ο καθένας, την κλέβουμε όποτε και όπως μπορούμε: άλλος δεν πληρώνει το ΦΠΑ, άλλος παίρνοντας υλικά για δικό του όφελος από την υπηρεσία του,άλλος μη παίρνοντας άδειες από την υπηρεσία του άγραφτες,εκπαιδευτικοί δημιουργούν επιπλέον τμήματα στις τάξεις τους για να έχουν λιγότερα παιδιά ξεχνώντας ότι έτσι επιβαρύνουν το δημόσιο,άλλοι κάνοντας τα προσωπικά τους τα τηλεφωνήματά τους κ.λ.π.
   Αγαπάμε την πατρίδα μας τόσο που δεν κάνουμε σωστά και με την ψυχή μας τη δουλειά για την οποία πληρωνόμαστε, τόσο που κανένας δε νοιάζεται αν δημιουργεί προβλήματα στον συμπατριώτη του είτε γιατί δεν τον εξυπηρετεί ως υπάλληλος,είτε γιατί οδηγεί επικίνδυνα ως οδηγός είτε γιατί είναι θρασύς και του παίρνει τη σειρά ή τη θέση ή τη δουλειά κ.λ.π.
   Αγαπάμε την πατρίδα μας τόσο που χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερες ξένες λέξεις για να κάνουμε τον κάποιο ενώ η γλώσσα μας έχει λέξεις για όλα , ακούμε κυρίως ξένη μουσική, χρησιμοποιούμε ξένους αθλητές στις ομάδες μας λες και δεν έχουμε Έλληνες. Αλήθεια οι αθλητές που ήρθαν από την Αλβανία και αγωνίστηκαν σαν Έλληνες και τους δοξάσαμε έγιναν Έλληνες ή δοξάζαμε Αλβανούς;
   Την αγαπάμε τόσο πολύ που περιφρονούμε τους νόμους της, τους πολιτικούς της, τους οποίους ψηφίζουμε όχι γιατί είναι οι καλύτεροι αλλά γιατί μας έπεισαν ότι θα μας κάνουν το ρουσφετάκι που τους ζητήσαμε ή θα μας δώσουν αυξήσεις με τα δανεικά που θα πάρουν.
   Την αγαπάμε τόσο που καταπατάμε όποιο Δημόσιο χώρο μπορούμε,δεν έχουμε αφήσει,δάσος, παραλία κ.λ.π. και όσοι δεν τα κατάφεραν βρωμίζουμε ή καίμε ότι απέμεινε. Ρίχνουμε τα λύμματά μας στις θάλασσες και στους δρόμους, αν έχουμε φιλότιμο τη νύχτα ή όταν βρέχει, για να μην πληρώσουμε το βοθρατζίδικο γιατί βλέπεις ως αγνοί πατριώτες τα σκ… θέλουμε να πάνε στην αυλή του γείτονα με αποτέλεσμα να μην έχουμε αποχέτευση.
   Την αγαπάμε τόσο που με τη συμπεριφορά μας στους επισκέπτες της να χαρακτηριζόμαστε αγενείς, κλέφτες, βρώμικοι, απατεώνες κ.λ.π.
   Δεν μας φταίνε οι Αλβανοί και οι υπόλοιποι μετανάστες. Το ξερό μας το κεφάλι φταίει. Πολλοί απ’ αυτούς απλά ήταν καλοί μαθητές δικών μας παραβατών.
   ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΑΞΙΕΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΣΟΥΜΕ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΜΕ.
   Οι ξερόλες, οι αεριτζήδες,οι τεμπέληδες κ.λ.π. δεν μας χρειάζονται πια. Μπουχτίσαμε.

 42. apapapapa avatar
  apapapapa 28/03/2010 11:32:30

  ...............
  Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
  και Αλλά εφώναζαν, Αλλά.
  και των Χριστιανών τα χείλη
  Φωτιά εφώναζαν, Φωτιά.

  Λεονταρόψυχα εκτυπιούντο,
  πάντα εφώναζαν, φωτιά,
  και οι μιαροί κατασκορπιούντο,
  πάντα σκούζοντας Αλλά.

  ......................

  Έτσι ν' άκουα να βουίξη
  τον βαθύ Ωκεανό,
  και στο κύμα του να πνίξη
  κάθε σπέρμα Αγαρηνό.

  Και εκεί πούναι η Αγία Σοφία,
  μες στους λόφους τους επτά,
  όλα τ' άψυχα κορμία,
  βραχοσύντριφτα, γυμνά,

  σωριασμένα να τα σπρώξει
  η κατάρα του Θεού,
  κι' απ' εκεί να τα μαζώξη
  ο αδελφός του Φεγγαριού.

  ..................

  Από τον "Ύμνον εις την Ελευθερίαν"
  του γνωστού εθνικιστή Ελληναρά Δ. Σολωμού.
  Τον Εθνικό μας Ύμνο, δηλαδή!
  Καιρός να τον αλλάξουμε κι αυτόν.... Δίνω ιδέες!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ apapapapa 28/03/2010 18:15:35

   Είδες, αδερφέ, έχει βαθιές ρίζες ο "σωβινισμός". Να τεθεί σε διαθεσιμότητα πάραυτα ο Διονύσιος Σολωμός. Πού υπηρετεί αυτό το φασιστόμουτρο; Βίντεο έχουμε;

  • occultists avatar
   occultists @ apapapapa 28/03/2010 22:51:12

   @ apapapapa
   -.... Να μή πουν ανάμεσά τους τα ξένα έθνη, Αληθινά,
   αν μισούνται ανάμεσά τους, δεν τους πρέπει Λευτεριά....-
   Από τον Υμνο στην Ελευθερία του Δ. Σολωμού που αποδεικνύει την διαχρονικότητα και συνέχεια της Ελληνικής φυλής μεσω της κληρονομικής διαιώνισης του εθνικού μας ελαττώματος. Και βέβαια η δράση (παραχώρηση του μισού Αγαίου, πτήσεις υπεράνω Ελληνικών νήσων, παραχωρήσεις για το Μακεδονικό, Ελληνοποιήσεις, ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, κ.α) θα φέρει την ανάλογη αντίδραση προς το παρόν λεκτική. ΕΥΓΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΜΥΧΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ.

 43. Μαρία avatar
  Μαρία 28/03/2010 11:49:51

  Τα έχουμε λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα μας...οι ΟΥΚάδες μας πείραξαν! Το ότι προωθείται συνδιαχείριση του μισού Αιγαίου - απ' τον 25ο παράλληλο και ανατολικά - δεν είδα να ενοχλεί κανένα δημοσιογραφίσκο... Το ότι απαγορεύεται η δημοσιοποίηση των Τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο με πρωτοφανή απόφαση του Υπ. Εθνικής Άμυνας, δεν έδειξε να απασχολεί τα "παράθυρα" και τους "αστέρες" τους... Οι τουρκικές κρουαζιέρες στο Αιγαίο, ασχολίαστες!!! Η κατρακύλα της οικονομικής αξιοπιστίας της Ελλάδας μετά από επιπόλαιες δηλώσεις για "Τιτανικούς" και "όπλα πάνω στο τραπέζι" από τζάμπα μάγκες που αντιπαθούν το μονοεθνικό κράτος όπως έχουν δηλώσει, δεν ενόχλησαν τον Τύπο - που αποδεδειγμένα σε άλλη χρονική περίοδο θα είχε χαλάσει κόσμο!!! Τα συνθήματα των ειδικών δυνάμεων τους πείραξαν! Τέτοιος φαρισαϊσμός...

  • Λάκωνας avatar
   Λάκωνας @ Μαρία 28/03/2010 11:55:59

   μια(;) γυναίκα μίλησε μέχρι τώρα κ μίλησε πιο σωστά από όλους μας....

  • Psaras avatar
   Psaras @ Μαρία 28/03/2010 11:58:28

   Σαν το ανέκδοτο που πάει ο κουτσός στο γιατρό και του λεει "γιατί μου έκοψες το ένα παπάρι" και ο γιατρός του λεει "δε κοιτάς που είσαι κουτσός, θες και γκόμενα;"

   Δε μας λες κυριά Μαρία, αν ΔΕΝ μας πειράζουν οι παπαριές των ΟΥΚ, θα λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα που μας λες;

  • Λάκωνας avatar
   Λάκωνας @ Μαρία 28/03/2010 13:19:59

   πσαρά ξαναδιάβασε αυτά που γράφει 2-3 φορές, μπας κ καταλάβεις τι γράφει κ μετά σχολιάζεις

   υγ μην ξαναπείς ανέκδοτο... σε ικετεύω
   δέξου το σαν παράκληση γιατί καλά να γράφεις ότι αηδία καταλάβεις αλλά μην πουντιάζουμε κ με τις κρυάδες σου

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μαρία 28/03/2010 18:13:57

   Πες τα ρε Μαράκι!

 44. ν γεωργιοπουλος avatar
  ν γεωργιοπουλος 28/03/2010 12:01:30

  Δεν υπαρχει καμια δικαιολογια να συμπεριφερονται ως τραμπουκοι με (;) ανωθεν εντολη, οι κυριοι των ΟΥΚ νομιζοντας ετσι οτι την εχουν πιο μεγαλη την εθνικοφροσυνη απο τους υπολοιπους που δεν τσιριζουμε για δερματα αλβανων και ουγκαντεζων. Στο στρατοπεδο, στο σπιτι τους, ακομα και δημοσιως ας δηλωνουν οτι θελουν. Οταν εκπροσωπουν το κρατος και την πολιτεια ΕΧΟΥΝ υποχρεωση να συμπεριφερονται αψογα και οχι σαν τραμπουκοι.

  • Μαύρος Ιάκωβος avatar
   Μαύρος Ιάκωβος @ ν γεωργιοπουλος 28/03/2010 15:09:25

   Δίνεις κ συμβουλές όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τους Ο.Υ.Κ που ανήκουν στο Ναυτικό απο τους λιμενικούς;Άμεση απόλυση όλων των ανδρών που υπηρετούν στις ειδικές δυνάμεις κ τη δευτέρα μπές στο φουσκωτό πάρε κ 2-3 αριστερούληδες απο δω μέσα,τον Τσίπρα,τον Αλαβάνο κ άντε καμάρια μου να φυλάξετε εσείς τα σύνορα κ να παίξετε κορώνα γράμματα τη ζωή σας.Τσάμπα μαγκιά κ φωνή κλανιά είστε

  • ν γεωργιοπουλος avatar
   ν γεωργιοπουλος @ ν γεωργιοπουλος 28/03/2010 15:18:03

   Μαυρε Ιακωβε


   γνωριζω πως δεν γινομαι κατανοητος σε νεαντερταλ.

  • δυσάρεστος avatar
   δυσάρεστος @ ν γεωργιοπουλος 28/03/2010 15:31:18

   Δηλ. αυτός που "δίνει φιλάκια στο σβέρκο" είναι .. άντρακλας; Για να ξέρουμε δηλαδή..

  • Μαύρος Ιάκωβος avatar
   Μαύρος Ιάκωβος @ ν γεωργιοπουλος 28/03/2010 16:00:52

   Ναι γεωργιόπουλε εσύ γίνεσαι κατανοητός μόνο σε ανθρώπους ανεπτυγμένου πολιτισμού όπως Τούρκους,Αλβανούς,Σκοπιανούς.Το καταλαβαίνω έκαστος εφ'ο ετάχθη.Άντε συνέχισε να δίνεις τα φώτα σου κ να γελάμε με τις γελοιότητές σου

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ν γεωργιοπουλος 28/03/2010 18:11:53

   Αγαπητέ κ. Γεωργιόπουλε, έχει στεγνώσει το στόμα μου να το λέω: ΑΝ, λέω ΑΝ έγινε έτσι, ήμουν εκεί και δεν άκουσα ούτε εγώ ούτε κανείς φίλος τέτοιοες μ...ίες, φυσικά και είναι λάθος και πειθαρχικό παράπτωμα. ΔΕν το φωνάζεις μες την πόλη αλλά ως εκεί. Τελεία. Εδώ κάθε πικραμένος λέει το κοντό του και το μακρύ του.
   Αν το κανε ο επικεφαλής, να τον καλέσει ο Διοικητής του σε έγγραφη απολογία και να τον τιμωρήσει πειθαρχικά. Αλλά ...διαθεσιμότητα;
   Εδώ μιλάμε για καθολική απαξίωση, υστερία και μπουρδολογία για κάτι που ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ακόμη αν έγινε έτσι.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ν γεωργιοπουλος 28/03/2010 18:13:19

   Πάντως το υστερόγραφο μου φαίνεται πως χτύπησε την κρυφή "φλέβα" μερικών - μερικών.

  • ν γεωργιοπουλος avatar
   ν γεωργιοπουλος @ ν γεωργιοπουλος 28/03/2010 18:41:52

   Κυριε Κρανιδιωτη ευχαριστω για την απαντηση. Καταρχην ευχομαι να ειναι προβοκατσια και αν αποδειχτει ετσι, αποσυρω καθε σχολιο μου για το ζητημα. Απο κει και περα συμφωνω μαζι σας πως σαν πραξη, μεμονωμενη προκειται για λαμακια, για μεμονωμενο γεγονος, για κατι που δεν εχει και μπολικη σημασια. Ομως τα πραγματα οφειλουμε να τα βλεπουμε στο πλαισιο που συμβαινουν. Οταν εκπροσωπεις το κρατος το ζητημα γινεται πιο ευαισθητο και ο υπευθυνος αξιωματικος (αν ειπωθηκε το συνθημα, αξιωματικος θα εδωσε το προσταγμα, αλλιως μιλαμε για παραβαση διαταγης) θα πρεπει να εχει στοιχειωδη ευαισθησια του που βρισκεται. Αλλα ας γραψουμε και την οποια ευαισθησια οπου δεν παιρνει. Δωσανε δικαιωμα στον καθενα να τους βαζει στο στομα του και αυτο ειναι το χειροτερο.
   Οσο για την τιμωρια, δεν εχω αποψη. Παρολα αυτα θεωρω πως η ποινη πρεπει να ειναι ικανα σοβαρη ωστε να αποθαρρυνει στο μελλον καθε ειδους τετοιες ανοησιες.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ν γεωργιοπουλος 28/03/2010 18:44:44

   Για να σου πω κάτι παραπάνω, αγαπητέ κ. Γεωργιόπουλε, στον καιρό μου, ήμουν ΠΟΛΥ αυστηρός σε ζητήματα πειθαρχίας. Επειδή λοιπόν έχω ασκήσει διοίκηση με ζόρικα παιδιά σε πολύ ζόρικη μονάδα, σου λέω ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ τους διαπόμπευα και εξευτέλιζα, ουδέποτε ακύρωνα την περηφάνεια τους κι έχω ρίξει "καμπάνες" γερές. Μια λιτή ανακοίνωση και μια ενδοϋπηρεσιακή πειθαρχική ποινή έφτανε.¨Κι αλήθεια να ΄ναι, ήδη μιλάμε για σπέκουλα, υπερβολή,μεγάλο ΛΑΘΟΣ πάνω σ΄ένα μικρό λάθος. Να, δες τις ανοησίες για χούντες κι εκτροπές που γράφουν διάφοροι με μανία καταδίωξης ή απλώς ηλίθιοι. ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους στρατούς του κόσμου λένε τέτοια και χειρότερα. Τράβα τους τ' αυτί που τα 'παν δημόσια και τέλος. ΔΕν έχουμε άλλα προβλήματα;
   Φιλικά

  • ν γεωργιοπουλος avatar
   ν γεωργιοπουλος @ ν γεωργιοπουλος 28/03/2010 18:57:34

   Μα προς θεου οι στρατοι δεν φημιζονται οπως σωστα γραφετε για τα γαλλικα τους και τους καλους τροπους τους. Θα ημουν ανοητος αν ειχα την απαιτηση οι ειδικες δυναμεις να φερονται σαν κοσμικοι κυριοι σε παρτυ με σμοκιν. Εχω ομως την απαιτηση να ειναι πολυ προσεχτικοι και ειδικα οι αξιωματικοι τους.
   Εμμενω στην αποψη πως θα πρεπει να υπαρχει μια ποινη που να αποθαρρυνει αναλογες ενεργειες. Δεν χρειαζεται να καταστρεψεις τις καριερρες καποιων, ουτε την περηφανεια τους, ουτε τον αναγκαιο τσαμπουκα που πρεπει να εχουν. Δεν γνωριζω τον χωρο των ειδικων δυναμεων, αλλα δεν θα πρεπει να επικρατησει το δημσιουπαλληλικο πνευμα των ΕΔΕ που κανουμε μεταξυ μας για να βγαινουμε ολοι αθωοι. Και παλι νομιζω πως ειναι δουλεια των ιδιων των ειδικων δυναμεων να αποκαταστησουν την εικονα τους, αλλα να πεισουν για αυτο.
   Φιλικα παντα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ν γεωργιοπουλος 28/03/2010 19:02:27

   Συμφωνώ απολύτως.

 45. Φειδίας Μπουρλάς avatar
  Φειδίας Μπουρλάς 28/03/2010 12:15:52

  Συγχαρητήρια κύριε Κρανιδιώτη. Προσωπικῶς ἀπέστειλα στὴν πολιτικὴ καὶ στρατιωτικὴ ἡγεσία τοῦ Λιμενικοῦ τὴν ἀκόλουθη ἐπιστολή:

  Κύριε Υπουργέ,
  Κύριε Αρχηγέ του Λιμενικού,

  Επιτρέψτε μου, παρακαλώ, να σάς εκφράσω, ως Έλληνας πολίτης, την ανησυχία μου για τα τελευταία γεγονότα. Και αναφέρομαι στις διώξεις και ουσιαστικά την διάλυση των πλέον επιλέκτων τμημάτων του Λιμενικού μας από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Τις ίδιες ημέρες ακριβώς που τα τουρκικά πολεμικά περιπολούν ανενόχλητα έξω από το Σούνιο, η χώρα μας υποτασσόταν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας, όπως ακριβώς εδήλωσε ο κ. πρωθυπουργός), ο στρατός μας παρήλαυνε αφοπλισμένος και οι πρεσβείες μας στο εξωτερικό ήταν κλειστές την ημέρα της εθνικής μας εορτής, προσβάλλοντας τους ομογενείς μας και την μνήμη των προγόνων μας, η δε λαθρομετανάστευση και η εισαγόμενη εγκληματικότητα από ισλαμικές ασιατικές και αφρικανικές χώρες γίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ τα εθνικά μας θέματα (Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη, Μακεδονία, Β. Ήπειρος) βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο.

  Κύριε Υπουργέ, Κύριε Αρχηγέ,
  Επιτρέψτε μου να παρατηρήσω ότι, όταν τις κρίσιμες αυτές στιγμές συγκεκριμένα ΜΜΕ και δυστυχώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στοχοποιούν, για οποιονδήποτε λόγο, ηθελημένα ή άθελα, τα πλέον επίλεκτα τμήματα του Λιμενικού και του Στρατού μας και μάλιστα τα παλληκάρια αυτά που είναι οι πρώτοι που κάθε μέρα κινδυνεύουν και χύνουν το αίμα τους για εμάς, τότε εμείς οι Έλληνες πολίτες νιώθουμε ανασφαλείς και απροστάτευτοι.

  Κύριε Υπουργέ, Κύριε Αρχηγέ,
  Ως Έλληνες πολίτες απαιτούμε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, δηλαδή τους εντολοδόχους ημών των Ελλήνων πολιτών της Δημοκρατίας μας, πρώτα να λάβουν μέτρα για τα τουρκικά πολεμικά που περιπολούν έξω από το Σούνιο και τα τουρκικά αεροσκάφη που υπερίπτανται των νησιών μας, πρώτα να λάβουν μέτρα για τις ανεξέλεγκτες εισβολές λαθρομεταναστών αλλά και εγκληματιών, πρώτα να εξασφαλίζουν το αξιόμαχο της χώρας και να τιμούν την Ιστορία και τους προγόνους μας, και μετά να ασχολούνται με συνθήματα (έστω ατυχή, πραγματικά ή φημολογούμενα από κακοθελητές), διώκοντας τις μονάδες που έχουν νεκρούς υπερασπίζοντας τα σύνορά μας.

  Μετά τιμής,

  Φειδίας Ν. Μπουρλάς
  Ηλ. Μηχανικός Ε.Μ.Π.

  • Λάκωνας avatar
   Λάκωνας @ Φειδίας Μπουρλάς 28/03/2010 13:36:08

   εύγε

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φειδίας Μπουρλάς 28/03/2010 18:25:58

   Σωστός και μετρημένος.

 46. Psaras avatar
  Psaras 28/03/2010 12:24:45

  "Την έχεις κάνει σφεντόνα αγαπητε…"

  Απάντηση επιπέδου Αδωνι Γεωργιάδη.
  Φοβερά επιχειρήματα πέφτουν στο τραπέζι.
  "Κασσάνδρα", με αποστόμωσες.

 47. ν γεωργιοπουλος avatar
  ν γεωργιοπουλος 28/03/2010 12:24:53

  Εγω δεν πιστευω πως ο κυριος Κρανιδιωτης σε αναλογη περιπτωση θα συμπεριφεροταν ετσι και δεν θεωρω πως εχει σκοπο να ουρησει και να "φιλησει" στο σβερκο οσους διαφωνουν μαζι του.

  Νομιζω πως στο αρθρο κανει λαθος και στην πραγματικοτητα θα επρεπε να ειναι πολυ πιο αυστηρος γιατι οι ΟΥΚ στην πραγματικοτητα με το αυτογκωλ τους επαιξαν το παιχνιδι των αντιπαλων τους. Και ειναι και ενα θεμα τουλαχιστον αισθητικης και καλλιεργειας το πως συμπεριφερομαστε σε δημοσιο χωρο.

  Ακομα και αν τα γραψουμε στα παλαιοτερα των υποδηματων μας τα παραπανω, εστω και ως αδερφιστικα, στο θεμα πειθαρχια ο βαθμος ειναι κουλουρι.

 48. Ηλίας avatar
  Ηλίας 28/03/2010 12:28:46

  Αγαπητέ κύριε Κρανιδιώτη, όσο κι αν με αηδιάζουν ορισμένοι πεφωτισμένοι δήθεν προοδευτικοί αυτής της χώρας, όσο κι αν ανησυχώ για τη διαρκώς αυξανόμενη υποχωρητικότητα και δουλικότητα των εκάστοτε ελληνικών πολιτικών ηγεσιών, όσο κι αν με θλίβει η ανυπαρξία σταθερής εξωτερικής πολιτικής και ανικανότητα δυναμικής αντίδρασης στις διάφορες προκλήσεις "φίλων" και γειτόνων, δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω ότι η συνθηματολογία αυτού του τύπου στην επίσημη παρέλαση της εθνικής μας εορτής μόνο βλαπτική μπορεί να είναι για τον εθνικό αγώνα. Είναι ένα θέμα το τι μπορεί να τραγουδούν ή το τι συνθήματα μπορεί να εκφωνούν οι οπλίτες μας στη διάρκεια της εκπαίδευσής τους και εντελώς διαφορετικό αυτά να ακούγονται σε επίσημες εκδηλώσεις ενώπιον της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Εξ άλλου, ο στρατός πρέπει να υποτάσσεται στην πολιτική και όχι το αντίθετο. Κατά τα λοιπά, εκφράζω και εγώ την αγανάκτηση και τη θλίψη μου για τη στάση όλα αυτά τα χρόνια απασών των ελληνικών κυβερνήσεων.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ηλίας 28/03/2010 18:27:30

   Μα δεν διαφωνούμε, φίλε Ηλία. Άλλο πράγμα λέω και νομίζω το καταλαβαίνεις.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ Ηλίας 28/03/2010 23:46:04

   Φυσικά καταλαβαίνω ποιο ακριβώς είναι το νόημα των γραφομένων σας. Θεωρείτε ότι πράγματι δεν θα έπρεπε να ακουστούν αυτά τα συνθήματα, αλλά και εν πάση περιπτώσει δεν χρειάζονται και οι υστερικές αντιδράσεις που παρακολουθήσαμε από διάφορες πλευρές ούτε και οι αυστηρότατες πειθαρχικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν. Αναρωτηθείτε, κύριε Κρανιδιώτη, ποια θα έπρεπε να είναι η αντίδραση της Ελλάδας αν αντίστοιχα συνθήματα ακούγονταν σε παρέλαση του τουρκικού ή του αλβανικού στρατού; Επιμένω ότι αποτελεί σοβαρότατο πειθαρχικό παράπτωμα να ακούγονται σε επίσημες εθνικές εκδηλώσεις παρουσία απάσης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας τέτοιου είδους συνθήματα σε βάρος χωρών με τις οποίες η Ελλάς διατηρεί πλήρεις πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις (ανεξάρτητα - επαναλαμβάνω - από τη συνθηματολογία των οπλιτών όσο εκπαιδεύονται στο εσωτερικό ενός στρατοπέδου). Και όσο και αν συμφωνώ ότι πολλές από τις αντιδράσεις προέρχονται από γνωστές άγνωστες πλευρές και είναι εκ του πονηρού, δεν μπορώ παρά να παραδεχθώ ότι αυτή τη φορά τούς δόθηκε μια μοναδική ευκαιρία για να παίξουν το ύποπτο παιχνίδι τους. Τα συνθήματα αυτά αποτελούν πάρα πολύ σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα του νοός που τα συνέλαβε (και όχι των οπλιτών που τα βροντοφώναξαν), ένας νους που ανήκει προφανώς σε κάποιον τουλάχιστον ηλίθιο.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ηλίας 29/03/2010 07:43:23

    Συμφωνώ εν γένει, με την επιφύλαξη να έγιναν έτσι τα πράγματα. Καλημέρα.

 49. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/03/2010 12:29:32

  «Εαν επιθυμείς ειρήνη,ετοιμάσου για πόλεμο»

  Αν οι πολυπολιτισμικές αδερφές και οι πελάτες διατροφολόγων έχουν καμιά αμφιβολία γιατί έχουν το δικαίωμα να είναι αδερφές...

  • Psaras avatar
   Psaras @ archaeopteryx 28/03/2010 12:42:23

   "πολυπολιτισμικές αδερφές"

   Σαν πολύ ομοφοβία δεν έχει πέσει εδώ μέσα;
   Ολο για "αντριλίκι", "φιλιά στο σβέρκο" και δε συμμαζεύεται γράφετε.
   Γιατί ντρέπεστε να παραδεχτείτε ότι στα ντους του στρατού, γουστάρατε τον κώλο του Μήτσου απ' τη Δραπετσώνα;
   Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορείτε να ξεκολλήσετε απ' τα φανταρίστικα. Περάσατε καλά στο στρατό. Με φιλάκια στο ζβέρκο και άλλα τέτοια αδερφίστικα.

  • Γιάννης Χριστόπουλος avatar
   Γιάννης Χριστόπουλος @ archaeopteryx 28/03/2010 12:53:00

   Psaras βλέπω ότι γνωρίζεις να περιγράφεις τα κουδουνίστικα με χάρη λόγου και ευκαμψία σκέψης. Την κουνάμε την αχλαδιά καθόλου ή είναι κουσουράκι τηλεοπτικό;

  • Άφατος avatar
   Άφατος @ archaeopteryx 28/03/2010 13:10:19

   Ψαρά, δεν ξέρω αν όντως ωρέγοντο πυγών στα ντους οι εν λόγω σχολιαστές, αλλά συμφωνώ μαζί σου ότι το έχουν ξευτιλίσει με την ομοφοβία τους.

   Ας διαβάσουν λίγο Συμπόσιο και αρχαία γραμματεία να δουν τα ήθη του αρχαίου ελληνικού στρατού και μετά να μιλήσουν για ...ξαδέρφες. Έλεος πια με τα οθωμανικά σας κόμπλεξ.

  • Psaras avatar
   Psaras @ archaeopteryx 28/03/2010 13:10:25

   @Γιάννης Χριστόπουλος
   Μπα, όχι παλικαράκι μου.
   Από εδώ έμαθα ότι έμαθα.
   Αν διαβάσω άλλα πέντε - δέκα τέτοια άρθρα, θα μάθω καλά τη γλώσσα των κρυφαδελφών.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ archaeopteryx 28/03/2010 13:29:30

   Ταβάριτς Ψαρά, το «αδερφή» δεν αναφέρεται αναγκαστικά σε σεξουαλικές προτιμήσεις, αλλά στην μεταφορική ερμηνεία της λέξης. Αδερφή είναι αυτός που άλλα λέει και άλλα κάνει, ο νοητικά ασυνεπής, τέτοια. Τώρα να εσύ γουστάρεις Μήτσους, δικό σου θέμα.

   Αδερφές θεωρώ όλες τις αδερφές στα πρωινάδικα. Τα φρούτα που πιστέυουν ότι κλείνοντας τα φώτα για μισή ώρα σώζουν τον πλανήτη. Τα δύο μούσμουλα που λένε το πρωινό πρόγραμμα στο Μέγκα (ο Οικονομέας το κρύβει αλλά τον υποψιάζομαι, ο άλλος είναι ξεφωνημένη -- μεταφορικά πάντα).

   Τον Κακλαμάνη τον είχα για στρέητ, αλλά τελικά αδερφίζει και αυτός. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας... ε με αυτά που λέει θα σου έλεγα τι είναι αλλά άσε μην παραβιάσω κανένα νόμο. Χαίρετε.

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 28/03/2010 17:27:32

   Πες το βρε Αρχαίε εκθηλυσμό. Για να μην τσιμπούν όσοι έχουν τη μύγα. Γέμισε ο τόπος.

  • Γιάννης Χριστόπουλος avatar
   Γιάννης Χριστόπουλος @ archaeopteryx 28/03/2010 19:28:24

   @ Psaras Αν είναι έτσι τότε μακριά από εδώ να σωθείς μην καταντήσεις σαν αυτούς στα τηλεπαράθυρα που πέρασαν από τα στρατόπεδα μόνο για να πάρουν το I5 ψυχ.

  • Wolf avatar
   Wolf @ archaeopteryx 28/03/2010 21:31:13

   Psara, εσυ ήσουν ο Μητσος?

 50. ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ avatar
  ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 28/03/2010 12:32:36

  Φαήλο, συμφωνώ κατά βάση με την άποψή σου. Οι ειδικές δυνάμεις δεν είναι κολλέγιο, αλλά τις μπηχτές στον Μητσοτάκη γιατί τις άφησες πάλι?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 28/03/2010 18:04:02

   Αδερφέ, να σηκώνεις και λίγο πλάκα.

  • ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ avatar
   ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 28/03/2010 20:06:04

   Φαήλο, απλά η πλάκα δεν πρέπει να είναι μονομερής.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 29/03/2010 07:44:50

    Ε, κάνε κι εσύ! Καλημέρα και ακόμη περιμένω για εκείνον τον καφέ. Από κοντά να δεις τι πλάκα κάνω!

  • ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ avatar
   ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 29/03/2010 09:57:14

   Φαήλο, μετά το Πάσχα θα τα πούμε. Καλημέρα και καλή Ανάσταση. Για τον τόπο τουλάχιστον, αφού για την παράταξη της ΝΔ, η Ανάσταση θα αργήσει πολύ.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 29/03/2010 10:10:07

    Μην είσαι πεσιμιστής. Τα λέμε. Καλή Ανάσταση!

 51. ΑΡΗΣ Θ avatar
  ΑΡΗΣ Θ 28/03/2010 12:59:42

  Ο καθένας μπορεί να έχει ό,τι απόψεις θέλει για του Αλβανούς,τους Γερμανούς ή τους Κογκολέζους να τις διαφημίζει και να τις υπερασπίζεται. Ομως οι ένστολοι που παρελαύνουν για την επέτειο της 25ης Μαρτίου εκπροσωπούν την Πολιτεία. Ούτε προσωπικές απόψεις δικαιούνται να εκφράζουν,ούτε έχουν καμμία αρμοδιότητα νε εκφράσουν την εικαζόμενη λαική βούληση.Το να εκφράζω με το "ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ" το (κατά τη γνώμη μου ) λαικό αίσθημα παραπέμπει στη νοοτροπία Απριλιανών.
  Οσο για όλα αυτά που γράφονται και εδώ και αλλού περί σκληρής εκπαίδευσης, ανύψωσης ηθικού,πατριωτισμού κτλ ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω:Τα προηγούμενα χρόνια που δεν ακούστηκαν τέτοια συνθήματα από ένστολους είχαν πεσμένο ηθικό,ήταν λιγότερο εκπαιδευμένοι ή ήταν λιγότερο πατριώτες?
  Το περιστατικό (ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΙΣΘΕΙ ΟΤΙ ΣΥΝΕΒΗ αλλά δεν βγήκε και κανένας να πει "Οχι κύριοι ,δεν έγινε έτσι!")είναι ή αποτέλεσμα απύθμενης βλακείας ή οργανωμένη προβοκάτσια (που όπως κάθε προβοκάτσια χρησιμοποίησε κάποιον ανόητο) με στόχο να μας εκθέσει διεθνώς.

 52. Σιωπηλός avatar
  Σιωπηλός 28/03/2010 13:07:30

  Εμφύλιο πόλεμο μου θυμίζει η σημερινή συζήτηση. Προς το παρόν μόνο λεκτικό και με μικροαψιμαχίες, αργότερα, σε μερικά χρόνια ποιός ξέρει;

  Δείχνει δε να γίνεται για τις ίδιες αιτίες.

  Οι τότε αριστεροί υποστήριζαν ότι η αγάπη τους στη "Μαμά Ρωσία" και στο "Μεγάλο Πατερούλη" ήταν υπέρτερη από την αγάπη για τη χώρα τους γιατί αυτό επέβαλλε η η διεθνιστική τους αλληλεγγύη και πάλη των τάξεων. Τέτοιος πατριωτισμός...

  Σήμερα μια από τα ίδια. Όποιος θίξει οποιονδήποτε τριτοκοσμικό αλλοδαπό (από Αλβανό και Πακιστανό μέχρι Αφγανή και Νιγηριανή, εξαιρούνται οι Αμερικάνικοι -ανθρώπινοι και μη στόχοι-, ιμπεριαλισμός γαρ...) μπαίνει στο στόχαστρο των επαγγελματιών "αντιρατσιστών" που αναζητούν επιβεβαίωση της "διεθνιστικής ιδεολογίας" τους. Ποσώς τους ενδιαφέρουν οι ντόπιοι (δεν αναφέρω την λέξη Έλληνας γιατί θα τους εξαγριώσω και μετά ποιος τους πιάνει).

  Οι αριστεροί του σήμερα δεν θα δίσταζαν - απ' ότι φαίνεται - να αιματοκυλίσουν για μια ακόμη φορά την Ελλάδα για να προασπίσουν (από τι άραγε;) τους Αλβανούς, Πακιστανούς, Αφγανούς και λοιπούς αδελφούς τους, όχι γιατί καίγονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αν ήταν έτσι θα υπερασπίζονταν (έστω και μία, μοναδική φορά) τα ανθρώπινα δικαιώματα των ντόπιων. Η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι η υποκριτική τους κρυψώνα, το ιδεολογικό τους άλλοθι για να στραφούν εναντίον αυτού που μισούν πιο πολύ απ΄ όλα. Τους άλλους Έλληνες. Όλους τους άλλους Έλληνες.

  Και κατά τούτο διαφέρουν από τους τότε αριστερούς. Στο βάθος του μίσους τους που είναι αβυσσαλέο και αστείρευτο.

  Ίδιο της φυλής μας. Και σε πείσμα των αριστερών τους σήμερα… προαιώνιο!

  • Psaras avatar
   Psaras @ Σιωπηλός 28/03/2010 13:31:18

   Εγώ πάντως που ΔΕΝ είμαι αριστερός παρά τίμια εργαζόμενος πατριώτης με αμιγώς φιλελεύθερες απόψεις, ένθερμος οπαδός του John Maynard Keynes, γιατί πρέπει να αποδεχθώ τον τσογλανισμό και την καφρίλα μερικών βλαμμένων του Λιμενικού;

   Πρέπει δηλαδή να πάψω να σκέφτομαι, να γίνω χονδρομαλάκας; Μόνον έτσι θα δικαιούμαι να λεω ότι είμαι περήφανος πατριώτης δεξιός;

  • Μαύρος Ιάκωβος avatar
   Μαύρος Ιάκωβος @ Σιωπηλός 28/03/2010 14:44:33

   Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να βρίζεις κάποιους ανθρώπους που κάνουν το καθήκον τους κ κυρίως πίσω απο ένα πληκτρολόγιο.Αν έχεις άντερα πάνε να τα πεις μπροστά τους,κατάλαβες ''τίμια,εργαζόμενε πατριώτη με αμιγώς φιλελεύθερες απόψεις κ.λ.π''.Βγήκατε απο τις τρύπες απομεινάρια του παρελθόντος,σαπισμένα κουφάρια

 53. rally monkey avatar
  rally monkey 28/03/2010 13:17:02

  2 μερες κρατηση? οταν στην ουσια δινεις οπλα στον εχθρο
  χωρις ειδικευση στα πειθαρχικα πιστευω το υποβαθμιζεις περισσοτερο απ'οσο πρεπει
  μπορει ως αντανακλαστικη αντιδραση οταν πανε να το εκμεταλλευτουνε
  νομιζω τα σχολια του 'ψυχραιμια το εχουν βαλει στην πραγματικη διασταση

  • mitsosms avatar
   mitsosms @ rally monkey 28/03/2010 13:21:22

   Στην Προεδρική Φρουρά τρώγαμε 20αρα αν απλά ανοίγαμε το στόμα μας. Και οι κύριοι αυτοί όχι μόνο το ανοίξανε αλλά βρίσανε κιόλας.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ rally monkey 28/03/2010 18:02:44

   Ωραία, με μια εικοσάρα θα ικανοποιηθούμε όλοι και θα χωνέψουμε ότι δεν έγινε ...πραξικόπημα;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ rally monkey 28/03/2010 19:56:00

   Βρίσανε τον εχθρό. Επειδή το έκαναν δημόσια, είναι παράπτωμα, αλλά δεν κατάλαβα σε τι θα το "εκμεταλλευτούν" οι εχθροί. Καιρός να δουν ότι δεν είμαστε και τόσο φλώρια όσο δείχνουν οι πολιτικοί μας. Βέβαια, οι πολιτικοί μας επιμένουν να αποδείξουν σώνει και καλά ότι θα μας κάνουν φλώρια και όσους απομείναμε να μην είμαστε.

   2Κ, αυτό έπρεπε να είναι όλο. Τελεία. Όσοι απαιτούν συγγνώμες, ας δουν τι συμβαίνει στους δικούς τους στρατούς και μετά ξαναμιλάμε.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ rally monkey 28/03/2010 22:33:20

   ενα επιλεκτο τμημα δε θα εκανε κατι τετοιο - ειναι απειθαρχια - ειναι εικονα ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ - δε δειχνει ουτε υψηλο επιπεδο εκπαιδευσης ουτε αξιωματικων
   ΠΑΝΤΩΣ πιο ανυσηχιτικο ειναι αλλο - οτι οσοι εκφραζουν και επωνυμα πατριωτικες θεσεις δεν μπορουν να το δουν κατευθειαν και προσπαθουν να το δικαιολογησουν αντι να αποδοκιμασουν σαν ενα μεμονωμενο περιστατικο και να περασει οσο πιο γρηγορα και ανωδυνα γινεται
   δεν καταλαβαινουν οτι ετσι χανουν σε αξιοπιστια και αλλοι κερδιζουν τη μαχη των εντυπωσεων

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ rally monkey 29/03/2010 07:45:35

    Παντού συμβαίνουν.

 54. Moriarty avatar
  Moriarty 28/03/2010 13:21:33

  Φοβάμαι ότι έχουμε χάσει το μπούσουλά μας και την κοινή λογική.. Θα τρίβουν τα χέρια τους οι προβοκάτορες που έστησαν (με τον Α' ή Β' τρόπο) το όλο συμβάν.

  Προφανώς τα συνθήματα αυτά, αν ειπώθηκαν στην παρέλαση, είναι απαράδεκτα για πολλούς λόγους:

  1) Ένα πειθαρχημένο αστυνομικό/στρατιωτικό σώμα, όπως οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού, δεν δικαιούται να φωνάζει ό,τι του κατέβει στη διάρκεια της παρέλασης. Αν είναι αυτό αποδεκτό, ποιό θα είναι το επόμενο βήμα; Χρειαζόμαστε και θέλουμε πειθαρχημένες ΕΔ.

  2) Στην πόλη ζουν εκατοντάδες (;) χιλιάδες Αλβανοί, οι περισσότεροι νόμιμοι και τιμίως εργαζόμενοι μετανάστες, και πολλοί από αυτούς με φιλικά αισθήματα προς την Ελλάδα και τους Έλληνες, με οικογενειακούς και πολιτιστικούς δεσμούς με το Ελληνικό Έθνος. Δεν είναι ό,τι καλύτερο να ακούν ότι το αστυνομικό/στρατιωτικό σώμα που παρελαύνει επιθυμεί να τους γδάρει ζωντανούς, τσουβαλιάζοντάς τους μαζί με λαθρέμπορους, τσάμηδες, φανατικούς κοσοβάρους και άλλους (πραγματικούς) εχθρούς του Έθνους.

  3) Κάποια τσογλάνια προσπαθούν να πείσουν τον Ελληνικό Λαό ότι οι παρελάσεις είναι φασιστικό κατάλοιπο και φασιστική πρακτική. Όλως τυχαίως, τα συνθήματα που υποτίθεται ότι ειπώθηκαν από τους βατραχανθρώπους του ΛΣ ενισχύουν τα (σαθρά) επιχειρήματα των τσογλανιών.

  4) Αγαπάμε την πατρίδα μας, κατανοούμε τα συνθήματα που λέγονται στην στρατιωτική εκπαίδευση, πιστεύουμε ότι οι Ελληνικές ΕΔ πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα για να χαλυβδώνουν το φρόνημα και το συναίσθημα αποστολής των μελών τους, ιδιαίτερα στη σημερινή επικίνδυνη συγκυρία (όχι μόνο στις ειδικές δυνάμεις) - ΟΜΩΣ, αυτό δεν δικαιολογεί συνθήματα βάρβαρα και ρατσιστικά στην παρέλαση της εθνικής επετείου.

  • ν γεωργιοπουλος avatar
   ν γεωργιοπουλος @ Moriarty 28/03/2010 13:23:55

   Αυτη ειναι η πιο λογικη τοποθετηση που ακουστηκε.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Moriarty 28/03/2010 13:32:52

   φιλε η αλβανικη πρεσβεια σου εδωσε τα στατιστικα στοιχεια για 'εκατονταδες χιλιαδες 'νομιμους' τιμιως εργαζομενους μεταναστες αλβανους που 'δεν ειναι λαθρεμποροι τσαμηδες κοσοβαροι και εχθροι του Εθνους'
   που τα πουλατε αυτα ρεεεε!

  • anonymous avatar
   anonymous @ Moriarty 28/03/2010 13:36:51

   εχουν κατασφαξει τον Ελληνικο λαο στην επαρχια αυτα τα τομαρια
   δε μασαμε απο δω και περα καταλαβετε το και πεστο και στους φιλους σου
   τη θελουμε τη συρραξη να ξεκαθαρισουμε μ αυτους

  • Fotini avatar
   Fotini @ Moriarty 29/03/2010 20:08:37

   @ Moriarty

   Εμενα παντως μου θυμιζεις πατριωτικο ΠΑΣΟΚ!

 55. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 28/03/2010 13:37:02

  Φαήλο, ξέχασες να αναφέρεις εκείνους τους ελληνόψυχους που ανάβουν τα καντήλια στους τάφους των συναγωνιστών τους στα κατεχόμενα της Κύπρου, και έχουν σκάσει οι Τούρκοι για να τους βρούν. Κι όμως. Τα καντήλια ανάβουν.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 28/03/2010 19:57:14

   Σοβαρά;;; Είναι πολύ ελπιδοφόρο αυτό...

 56. Νίκος avatar
  Νίκος 28/03/2010 13:44:44

  τι να πω. τα πραγματα ειναι απλα. Ο Κος Κρανιδιωτης ανεδειξε το ασημαντο της υποθεσης, διοτι ειναι ασημαντη, οπως ανεδειξε και τις φωνααααρες του κατεστημενου της πολιτικης "ορθοτητας", τουτεστιν του ανορθλογισμου αυτων που ενω εξωραϊζουν καθε τι ξενικο, αποτοκο ενος χιμαιρικου γαμου μεταξυ της παλιας διεθνιστικης "αριστεροσυνης" και της δεξιογενους ξενομανιας της ελληνικης αλητ, οπως και ενος ενδημικου πλεον ανθελληνισμου. θπαρχει πολλη και ιδιοτελης "βλακεια"στον τοπο αυτο. εκει, διπλα στους ηρωες κουρνιαζουν και οι εφιλατες μας με διεθνιστικο μανδυα πλεον για μας θυμιζουνν το ποσο "μικροι" και'αδυναμοι" ειμαστε. Λυσσαξαν να περασουν τις ανεπαρκειες τους σε ολο το λαο. επειδη κοιτωντας τον εαυτο τους στον καθρεπτη βλεπουν φοβισμενα, ψευτοκοσμοπολιτικα ανθρωπακια που χρειαζονται παντα ξενα ιδεολογικα και χρηματικα δεκανικια για να επιβιωσουν.

 57. Νίκος avatar
  Νίκος 28/03/2010 13:46:45

  Tα πραγματα ειναι απλα. Ο Κος Κρανιδιωτης ανεδειξε το ασημαντο της υποθεσης, διοτι ειναι ασημαντη, οπως ανεδειξε και τις φωνααααρες του κατεστημενου της πολιτικης "ορθοτητας", τουτεστιν του ανορθλογισμου αυτων που ενω εξωραϊζουν καθε τι ξενικο, αποτοκο ενος χιμαιρικου γαμου μεταξυ της παλιας διεθνιστικης "αριστεροσυνης" και της δεξιογενους ξενομανιας της ελληνικης αλητ, οπως και ενος ενδημικου πλεον ανθελληνισμου. θπαρχει πολλη και ιδιοτελης "βλακεια"στον τοπο αυτο. εκει, διπλα στους ηρωες κουρνιαζουν και οι εφιλατες μας με διεθνιστικο μανδυα πλεον για μας θυμιζουν τ ο ποσο "μικροι" και “αδυναμοι" ειμαστε. Λυσσαξαν να περασουν τις ανεπαρκειες τους σε ολο το λαο. επειδη κοιτωντας τον εαυτο τους στον καθρεπτη βλεπουν φοβισμενα, ψευτοκοσμοπολιτικα ανθρωπακια που χρειαζονται παντα ξενα ιδεολογικα και χρηματικα δεκανικια για να επιβιωσουν.

 58. nama avatar
  nama 28/03/2010 13:48:55

  Τόσο κακόγουστη προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα δεν είχε κάνει ούτε ο Ριζοσπάστης υπέρ του ακροδεξιού δολοφόνου Κορκονέα.

  • hypo avatar
   hypo @ nama 28/03/2010 13:50:47

   Έλα ντε. Μιλάμε πραγματικά για μία προσπάθεια να παρουσιαστεί το μαύρο ως άσπρο.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ nama 29/03/2010 10:10:56

   Πολύ απλά δεν πιστεύει ο κόσμος τόσο εύκολα αριστερίστικες προβοκάτσιες που στήνει το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ.

  • Fotini avatar
   Fotini @ nama 29/03/2010 20:38:50

   @ nama

   Να σου στειλω να διαβασεις το βιβλιο "Ελενη. . ."

 59. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 28/03/2010 14:41:08

  Παντως η ν.δ. εβγαλε δελτιο τυπου για το θεμα και κινειται στην ιδια γραμμη με το πασοκ!

  Φαηλε αυτη ειναι η ανατρεπτικη και πατριωτικη (νεα) νεα δημοκρατια του Αντωνη σαμαρα??

  Περιμενω παντως την ημερα που θα γινει ο αντωνης πρωθυπουργος για να δω τις διαφορες του με τον ΓΑΠ! (αν υπαρχουν βεβαια).

  Ως τοτε δεν πιστευω κανεναν ουτε και τον θεο τον ιδιο.Επι δεκαετιες μας δουλευουν ολοι ασυστολως οταν ειναι στην αντιπολιτευση και οταν περασουν στην εξουσια κανουν τα ακριβως αντιθετα απο αυτα που ελεγαν στο παρελθον!

  Ειδαμε π.χ. που κατεληξε ο εθνικοφρων και επαναστατης καρατζαφερης.

  ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΑ!ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ,ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΤΟΥΛΑ ΟΡΝΙΘΟΤΡΟΦΕΙΟΥ!

  Υ.Γ.: Μηπως λογω κατι τετοιων δηλωσεων η ν.δ εχει φτασει το 20% στις δημοσκοπησεις?Ο κοσμος δεν τρωει πια κουτοχορτο και αυτο πρεπει να το καταλαβουν καποιοι!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Επαγρυπνών 29/03/2010 07:48:02

   Θα στο χαλάσω αλλά ορθά πήρε καταδικαστική θέση, χωρίς όμως να συμμετάσχει σε λυντσάρισμα. Αν έγινε έτσι το περιστατικό, είναι ΛΑΘΟΣ. Μην τα ξαναλέμε.
   Απ' αλλού θα κριθεί η Ν.Δ., όχι από ανοχή σε ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ πειθαρχικά παραπτώματα.

  • Fotini avatar
   Fotini @ Επαγρυπνών 29/03/2010 20:29:16

   Επαγρυπνών,

   "Υ.Γ.: Μηπως λογω κατι τετοιων δηλωσεων η ν.δ εχει φτασει το 20% στις δημοσκοπησεις?"

   Καπου το διαβασα αυτο, α, ναι, του parapolitika.gr εισαι;

 60. Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας avatar
  Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας 28/03/2010 14:45:02

  Αγαπητοί ΄Ελληνας είσαι, όταν είσαι της Ελληνικής φυλής, έχεις το ίδιο αίμα, τα ίδια ήθη και έθιμα και την ίδια Ελληνική θρησκεία. ΄Όλα τα’ άλλα πού ισχυρίζεστε είναι ή εξ αγνοίας σας ή εκ του πονηρού. Εάν ορισμένοι έχουν αντιρρήσεις έχω κι’ εγώ αρκετά όπλα στο οπλοστάσιό μου να τους αντιμετωπίσω.
  Και όπως βλέπετε δεν φοβάμαι ούτε ντρέπομαι να γράψω τα’ όνομά μου, σαν μερικούς πού κρύβονται πίσω από την ανωνυμία.
  Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας

  • ν γεωργιοπουλος avatar
   ν γεωργιοπουλος @ Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας 28/03/2010 14:49:19

   Ο Οδυσσεας Ανδρουτσος (μουσουλμανος) προφανως δεν ανηκει στην Ελληνικη φυλη.

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας 28/03/2010 15:41:46

   Πέρα από ανυπόστατα είναι και ανιστόρητα τα όσα γράφεις Δευκαλίωνα.
   Και ο τελευταίος φοιτητής ενός Ιστορικού και Αρχαιολογικού τμήματος γνωρίζει ότι ούτε φυλετική καθαρότητα υπάρχει σε αυτό που αποκαλείς ελληνική φυλή στο πέρασμα των χρόνων, ουτε κοινά ήθη και έθιμα στις διάφορες περιοχές του ελληνικού χώρου υπάρχουν , ούτε κάποιο κοινό μόρφωμα που αποκαλείς ελληνική θρησκεία.
   Αν η πηγή των πληροφορίων σου είναι οι εκπομπές του Α.Γεωργιάδη, του Πλεύρη και τα βιβλία: "ο Αγών μου","η παλιννόστηση των Κενταύρων","οι Εψιλον" και "ο καιρός γαρ εγγύς", θα σε παραπέμψω να διαβάσεις αρχικά τους σχετικούς τόμους από την "Ιστορία του Ελληνικού Εθνους" από την Εκδοτική Αθηνών και στην συνέχεια θα σε παραπέμψω σε πιο εξειδικευμένα αναγνώσματα.

  • Μαύρος Ιάκωβος avatar
   Μαύρος Ιάκωβος @ Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας 28/03/2010 16:07:42

   Να το παραπέμψεις σε πιο εξιδεικευμένα αναγνώσματα όπως της Δραγώνα,της Κουλούρη,της Ρεπούση,Κορδάτου,Μαζάουερ κ λοιπών.Ολά αυτά που λές μπορεί να τα ξέρει κ ο τελευταίος φοιτητής ιστορικού πάντως εσένα σε κόβω να μην έχεις ιδέα περί ιστορίας

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας 28/03/2010 16:56:13

   @ Κάποιος,

   Φαντάζομαι τα δικά σου αναγνώσματα είναι:

   "Ο Αγών δια τη σιαγών" εκδόσεις G.Soros

   "Το γλέντι με τους μαύρους" εκδόσεις Πίσω πόρτα...


   @ ν συριζόπουλος

   "Μουσουλμάνικο είναι το χέρι που σε χαιδεύει"
   εκδόσεις Υψηλή Πύλη

  • ν γεωργιοπουλος avatar
   ν γεωργιοπουλος @ Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας 28/03/2010 17:17:33

   Περα απο τα αστρα

   Προτιμω να με χαιδευει το χερι της Φατμε, παρα ο παργαλατσος του Μητσαρα. Επισης ο Συριζα δεν μου ανανεωσε αυτην την χρονια την συνδρομη μου.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας 28/03/2010 17:24:17

   Οι fan του Κωλλέττη αγνοούν την επίσης συνεργασία του με τους Τουρκους. χο!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας 28/03/2010 20:18:09

   Αμάν πια με αυτή την μπούδρα περί του ότι ο Οδυσσέας Ανδρούτσος ήταν δήθεν μουσουλμάνος. Απεγνωσμένη προσπάθεια να μειωθεί ο ρόλος της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας στη νεοελληνική αυτοσυνειδησία.

   Ορίστε μια πολύ τεκμηριωμένη απάντηση για το τι ακριβώς ήταν ο Οδυσσέας Ανδρούτσος και πού βασίζονται οι σημερινοί εθνομηδενιστές για να τον εμφανίζουν δήθεν ως μουσουλμάνο, ενώ ήταν κανονικότατος Χριστιανός Ορθόδοξος.

   http://nestani-verros.blogspot.com/2009/08/blog-post.html

  • zonitis avatar
   zonitis @ Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας 28/03/2010 21:30:40

   Οτι και αν προτιμας γεωργιοπουλε, ο παργα...πως τον ειπες; Τελως παντων, ο τετοιος του Μητσαρα (Αχμετ) θα σε χαιδευει με τις ιδεες που εχεις...αλλα που ξερεις; Μπορει να σου αρεσει

   • ν γεωργιοπουλος avatar
    ν γεωργιοπουλος @ zonitis 29/03/2010 00:37:00

    Μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια (μην κρινεις απο τον εαυτο σου, σε κατανοητα ελληνικα για την κουτρα σου).

 61. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 28/03/2010 14:52:09

  ΦΑΚΤΟΡΑ ΕΞ΄ΙΔΙΩΝ ΚΡΙΝΕΙΣ το μπράβο σου έχει φαίνεται υλική υπόσταση....
  έτσι ωρέ αντιμετωπίζεις την άλλα άποψη? οι πολλές πλευρές του "σταλινισμου"...ας είναι σημεία των καιρών....και ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

  • Factorx avatar
   Factorx @ ΠΑΝΑΓΟΣ 28/03/2010 14:54:33

   Πανάγο δεν σηκωνεις κριτική; Δηλαδή να κατεβαίνουν αμάσητα τα τριτοδιεθνιστικά που μας λες;

 62. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 28/03/2010 14:55:21

  Καλώς τα πρακτοράκια απο Άγκυρα,καιρό είχατε να φανείτε.Έπεσε η επιταγούλα απο τον Ερντογάν,πήρες κ κάτι παραπάνω φαντάζομαι δώρο Πάσχα,βλέπεις τα ρουφιανιλίκια δεν έχουν 30% μείωση μισθού

 63. Ζάχος avatar
  Ζάχος 28/03/2010 15:49:13

  Ότι δεν είναι ασήμαντη η υπόθεση δείχνει η πληθώρα των διαμαρτυριών και της αντίθεσης που εκφράστηκε από όλα τα δημοκρατικά μέτωπα συλλήβδην, συμπεριλαμβανομένης της ΝΔ. Τα συγχαρητήρια για τις ελεεινές κραυγές μίσους των (κατά τα άλλα χριστιανών ορθοδόξων) ράμπο δόθηκαν μόνο από τους γνωστούς κύκλους της ανωμαλίας και εδώ από τους γνωστούς ακραίους. Προφανώς κύριοι νεοδημοκράτες, ο αρχηγός σας κ. Σαμαράς θα εκφράστηκε μέσω της δήλωσης του Νίκου Δένδια, που πολύ σωστά δήλωσε τα παρακάτω:

  «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει το μεμονωμένο περιστατικό, κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα και τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούσθηκαν. Τέτοιου είδους συμπεριφορές όμως, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν το ήθος και την ιστορία του Λιμενικού Σώματος, τα στελέχη του οποίου καθημερινά διακινδυνεύουν την ζωή τους για τη διάσωση ανθρώπων ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και θρησκεύματος».

  Η εμμονή σας να σμικρύνετε την σημασία της υπόθεσης ή ακόμα να συγχαρείτε τους “ήρωες” με τα βατραχοπέδιλα δείχνει ότι είσαστε έξω από τα πλαίσια της ΝΔ, για την οποία υποτίθεται ότι κόπτεστε.

  Ειδικά ο συγγραφέας του άρθρου με τις ακροδεξιές του, φασιστικές και δήθεν “ανδροπρεπείς” δηλώσεις, είναι εντελώς εκτός πνεύματος γραμμής ΝΔ και θα κάνει τα ποσοστά να πέσουν και άλλο.

  Προφανώς μας παραπέμπει σε άλλες εποχές, όπου οι Ναξακοκαλεντερίδηδες, οι άλλοι “εθνικοί ήρωες” της εποχής πέταξαν την καυτή πατάτα που ψήνανε από το προξενείο της Σμύρνης μέχρι τη Νέα Μάκρη στον Σιμήτη μόλις ξέφυγε το πράμα από τον έλεγχο τους.

  Αναγκάζοντας τους προξένους να ζητάνε συγγνώμες για ηλιθιότητες ανεγκέφαλων υπερεθνικιστών ζημιώνετε την εικόνα της χώρας και δημιουργείτε ανωμαλία. Οι κύκλοι που ευθύνονται πρέπει να απομακρυνθούν από το στράτευμα άμεσα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ζάχος 28/03/2010 17:59:23

   Τα συγχαρητήρια που τα είδες; Και, ναι, είναι ήσσονος σημασίας που λύνεται με μια πειθαρχική ποινή κι όχι με δημόσιο λυντσάρισμα. Ορθώς καταδίκασε η ΝΔ και ορθότερα δεν το 'κανε σήριαλ, όπως οι εθνομηδενιστές τσάτσοι.
   Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι διασκεδαστικά, όζουν μονήρεις συνήθειες και συνέχισε να κρύβεσαι πίσω από την διαδικτυακή κουκούλα σου.

  • Ζάχος avatar
   Ζάχος @ Ζάχος 28/03/2010 18:46:14

   Για να σε βοηθήσω, ρίξε μια πιο προσεκτική ματιά στα σχόλια πολλών στα 2-3 άρθρα του antinews που πραγματεύονται την παρέλαση και ειδικότερα σε αυτά εκείνων που πάντα σε συγχαίρουν για αυτά που γράφεις. Αν δεν τα βρεις τα συγχαρητήρια να σου στείλω τα links.

   Μια ποινή τύπου “τρεις μέρες φυλακή” και ένα χτύπημα στον ώμο και κλείσιμο του ματιού δεν φτάνει για τέτοιας κλίμακας προβοκάτσια. Η ζημιά που έχει γίνει είναι ήδη μεγάλη.

   Ο στρατός σε μια δημοκρατική χώρα δεν έχει καμία δικαιοδοσία να ασκεί πολιτική. Ούτε έχει λέγειν για θέματα μεταναστών και εσωτερικής πολιτικής. Έχουμε την εκλεγμένη βουλή για αυτά.

   Τώρα άσε τα σάπια σχετικά με τις διαδικτυακές κουκούλες και λοιπά. Είμαι σίγουρος ότι δεν διασκέδασες και πολύ με αυτά που μάλλον θα θέλεις να ξεχάσεις. Επίσης εγώ δεν χρησιμοποιώ τα blogs για να κάνω καριέρα ούτε για βιοπορισμό.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ζάχος 28/03/2010 19:09:38

   Την ευθύνη των σχολίων την έχουν οι σχολιαστές κι εγώ για το κείμενο μου.
   ΚΙ εγώ συγχαρητήρια δεν έδωσα, απλώς λέω ότι έίναι τρίχες όλο το θέμα που σηκώθηκε με συλλήβδην απαξίωση ενός Σώματος.
   Διασκεδάζω και πολύ μάλιστα.
   Καριέρα και βιοπορισμό κάνω στο γραφείο μου και στα δικαστήρια και φυσικά και φοράς κουκούλα. Πες τα μου αυτά τα υβριστικά που μου λες επωνύμως και τα λέμε.

  • Ζάχος avatar
   Ζάχος @ Ζάχος 28/03/2010 19:23:46

   Πες μου τι σου φάνηκε υβριστικό από αυτά που έγραψα, να στο πω επωνύμως!

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ζάχος 29/03/2010 07:50:14

    "Ειδικά ο συγγραφέας του άρθρου με τις ακροδεξιές του, φασιστικές και δήθεν “ανδροπρεπείς” δηλώσεις, είναι εντελώς εκτός πνεύματος γραμμής ΝΔ και θα κάνει τα ποσοστά να πέσουν και άλλο.
    Προφανώς μας παραπέμπει σε άλλες εποχές, όπου οι Ναξακοκαλεντερίδηδες, οι άλλοι “εθνικοί ήρωες” της εποχής πέταξαν την καυτή πατάτα που ψήνανε από το προξενείο της Σμύρνης μέχρι τη Νέα Μάκρη στον Σιμήτη μόλις ξέφυγε το πράμα από τον έλεγχο τους".
    Πες τα μου επωνύμως. Τα 'παν κι άλλοι και τους κόστισε κάτι παραπάνω.

    Αναγκάζοντας τους προξένους να ζητάνε συγγνώμες για ηλιθιότητες ανεγκέφαλων υπερεθνικιστών ζημιώνετε την εικόνα της χώρας και δημιουργείτε ανωμαλία

   • Ζάχος avatar
    Ζάχος @ Ζάχος 29/03/2010 17:21:39

    Όλα αυτά που επισημαίνεις είναι καθαρά πολιτικές εκτιμήσεις που προκύπτουν από την εκτίμηση μου για τα δικά σου γραφόμενα. Δεν περιέχουν κανένα υβριστικό περιεχόμενο. Δεν σε ξέρω και δεν έχω κανένα λόγο να σε βρίσω. Όταν παραθέτεις την άποψη σου σε ένα blog το κάνεις για να δέχεσαι απαντήσεις και να γίνεται ζύμωση απόψεων. Αν δεν σου αρέσουν οι απαντήσεις απαντάς αντιπαραθέτοντας τα δικά σου επιχειρήματα.
    Αν θέλεις να να ασχολείσαι με την πολιτική, πρέπει όχι μόνο να απαντάς πολιτικά, αλλά και να μένεις επί της ουσίας.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ζάχος 30/03/2010 08:52:20

    Ζάχο, το να χαρακτηρίζεις "ακροδεξιές, φασιστικές" τις απόψεις μου κλπ ή το να μου απευθύνσεσαι στο 2ο πληθυντικό λέγοντας μου "ζημιώνετε την χώρα και προκαλείτε την χώρα" με προηγηθείσες αναφορές σε Ναξακαλεντερίδηδες, δεν είναι "πολιτική εκτίμηση", είναι μια κλασσική υβριστική και συκοφαντική συμπεριφορά που "φοριέται" πολύ τα τελευταία χρόνια. Κάτι τέτοια μου είπαν το '99 κάτι καλόπαιδα κι ακόμη κλαίνε.Παλιά όσοι είχαν ελάχιστη κοινωνική συνείδηση ήσαν "μιάσματα", "εαμοβούλγαροι" κλπ, σήμερα όσοι διατηρούν στοιχειώδη πατριωτική συνείδηση είναι "φασίστες", "ακροδεξιοί" κα. Αυτός, αγαπητέ είναι φασισμός καραμπινάτος και έξτρα λαρτζ.
    Παριστάνετε μερικοί τους χαζούς ή διαβάζετε με περίεργους φακούς το κείμενο μου. Βάλε τα καλά γυαλιά σου και διάβασε:
    Αν έγινε το συμβάν (ΓΙΑΤΙ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΤΟΙΟ), είναι μαλακία, πειθαρχικό παράπτωμα.
    Είναι όμως ήσσονος σημασίας και πρέπει να ελεγχθεί ενδοϋπηρεσιακά με μια συμβολική ποινή.
    Ο λόγος, ότι τέτοιους άντρες, για τέτοιες επικίνδυνες αποστολές, έχουμε λίγους, τους βρίσκουμε δύσκολα.
    Άρα, τους ελέγχεις πειθαρχικά και δεν τους εξευτελίζεις.
    Ο εσμός των ηλιθίων που έχει ξαμολυθεί να τους λυντσάρει, δεν μπορεί να τους υποκαταστήσει όταν τους χρειαστούμε.
    Κατανοώ το κόμπλεξ του κάθε μαλάκα, "κομμένου", Ι5, το μίσος του αριστερίστικου συρφετού για τις Ειδικές Δυνάμεις αλλά η Πατρίδα, ο Λαός τις χρειάζεται.
    Ως άνθρωποι, θα κάνουν και λάθη. Έχουν Διοικητές και πρωϊνή αναφορά, ΕΔΕ κλπ για να τα αντιμετωπίσουν.
    Δεν θα τους ακυρώσει η Ηνωμένη Μαλακία Α.Ε., γιατί αύριοι μπορεί να πρέπει να τους στείλεις στου διαόλου τη μάνα, να κάνουν κάτι, να κυνηγήσουν δουλέμπορους, τρομοκράτες, ναρκέμπορους και να θες να ρισκάρουν με ηθικό, πληρωμένοι με ψίχουλα, να βγουν από το νερό με υποθερμία, να φάνε σφαίρες, να ΠΕΘΑΝΟΥΝ, προοδευτικέ μου νουνεχή δημοκράτη.
    Μην φαντασιώνεστε πραξικοπήματα, εκτροπές, συνωμοσίες. ΑΝ ΕΓΙΝΕ, απλώς μερικοί "καυλωμένοι" βάτραχοι φώναξαν κάτι που δεν έπρεπε. ΟΚ, 2 μέρες κράτηση και βάλτε το σκύλο σας να κλαίει.
    Έχουμε σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε.
    Αν πάλι δεν κατάλαβες, διάβασε παραπάνω το σχόλιο του Σον Πεν. Συνοψίζει τη θέση μου σε 3 γραμμές.

   • chalkion avatar
    chalkion @ Ζάχος 30/03/2010 09:22:34


    Πού τον είδατε ρε τον ακροδεξιό-φασίστα-ρατσιστή;
    Ου να μου χαθείτε λούληδες, φλωράκια.
    Εγώ είμαι ΓΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ρε.

    ΥΓ.
    Που είναι ο Πλεύρης (ΓΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ) ρε παιδία να μοιραστεί και αυτός τις εμπειρίες του μαζί μας;

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ζάχος 30/03/2010 11:47:47

    Σκουριασμένο χαλκείο, πρόσεχε. Αυτό που κάνεις στο τέλος θα σε τυφλώσει. Χώρια το αισθητικό ζήτημα με τα σπυράκια.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Ζάχος 28/03/2010 20:19:43

   Ποια είναι η ζημιά που έγινε;

  • Ζάχος avatar
   Ζάχος @ Ζάχος 28/03/2010 20:31:23

   Ο διασυρμός της πατρίδας μας στα ξένα ΜΜΕ και οι επισκέψεις στους προξένους να προσπαθούν να μπαλώσουν τα αμπάλωτα δεν είναι ζημιά; Καλό νομίζεις ότι μας κάνει;

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Ζάχος 30/03/2010 07:28:03

    Για το συγκεκριμένο υπεύθυνοι είναι μπαχαλάκηδες τύπου Χρυσοχοίδη, Δρούτσα και του ανωμαλόφιλου δημοσιογράφου που το ανέδειξε, αν είχε περάσει κάτω από τα ραντάρ αυτό και απλώς πηγαινε για πειθαρχική τιμωρία των βατραχανθρώπων, ούτε ψύλλος στον κόρφο τους... Αλλά όοοοχι, έπρεπε να βγάλει τον (διεθνιστικό) του μισθουλάκο ο Αρτέμης Μάτσας και να δείξουν και την πειθαρχία τους στα αφεντικά τους τα Πασοκοκανίς (γιατί στον όρο Πασοκόσκυλα θα συμπεριλαμβάνονταν και αγέρωχες ράτσες όπως ροτβάιλερ και λυκόσκυλα, αυτοί είναι του καναπέ).

  • Fotini avatar
   Fotini @ Ζάχος 29/03/2010 20:49:21

   @ Ζάχος"Ειδικά ο συγγραφέας του άρθρου με τις ακροδεξιές του, φασιστικές και δήθεν “ανδροπρεπείς” δηλώσεις,. . ."

   Προτιμαμε να διαβαζομε αυτες τις δηλωσεις απο τις νεοφιλελευθερικες δηλωσεις τυπου Ντορας...

 64. nikos avatar
  nikos 28/03/2010 16:25:43

  ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΑΝ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΑΓΓΛΟΥΣ Η ΙΤΑΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΤΙΠΟΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΘ'ΑΥΤΟΥ ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ,ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΣΠΑΓΕ ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΑΠΟΨΕΩΝ.ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΟΥΚ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΠΕΔΕΥΣΗ?..ΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ. ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ? ΜΑ ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΛΕΠΙΔΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΜΕΣΑ ΓΕΙΤΝΙΑΖΟΝΤΕΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΓΑΛΑΤΕΣ Η ΟΙ ΓΟΤΘΟΙ Η ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ.ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΠΙΔΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΟΟΣΟ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΒΔΕΛΥΓΜΙΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΠΑΡΟΜΟΙΩΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΑΤΟΣ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΚΕΙ,Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΤΟ ΝΤΟΠΕ! ΟΛΟ ΤΟ ΕΙΚΟΣΤΕΤΡΑΩΡΟ!

 65. Kώστας avatar
  Kώστας 28/03/2010 16:51:14

  Θα διαφωνήσω με το άρθρο. Ουδείς αμφισβητεί την ειδική ψυχοσύνθεση που έχουν και πρέπει να έχουν οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων. Και κανείς δεν λησμονεί την προσφορά τους και την περηφάνεια που μας γεμίζουν. Υποθέτω όμως, πως ισχύει και γι΄αυτούς-όπως και για όλους όσους αγαπάμε την χώρα αυτή με πάθος-πως ισχύει και πρέπει να ίσχυει ως πυξίδα κάθε ενέργειάς μας(πόσο μάλλον δημόσιας) το ιπποκρατικό "ωφελέειν ή μη βλάπτειν".
  Και τα παιδιά και ο επικεφαλής όφειλαν να γνωρίζουν πως ένα σύνθημα τέτοιου τύπου θα έβλαπτε και δεν θα ωφελούσε την πατρίδα. Διότι εκτέθηκε η χώρα σε διπλωματικό πεδίο.
  Πέραν τούτου αν δεν κάνω λάθος όσοι υποστηρίξαμε τη θέση της ΝΔ στο μεταναστευτικό-διαχωρίζοντας τη στάση μας από την ελλαδεμπορία του ΛΑΟΣ-υποστηρίζαμε μια διαχρονική αλήθεια του ελληνισμού. Πως δηλαδή Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι. Και διαφωνήσαμε με τον τρόπο που "γίνεσαι", όπως τον όριζε το νομοσχέδιο ΓΑΠ, προτάσσοντας την ενσωμάτωση/αφομοίωση υπό αυστηρούς όρους και προυποθέσεις προτάσσοντας την ισχυρή αφομοιωτική ισχύ του Ελληνισμού. Αλλά ποτέ δεν υποστηρίξαμε πως Έλληνας "γεννιέσαι δε γίνεσαι ποτέ", διότι τότε θα ερχόμαστε αντιμέτωποι με σειρά επωφελών για τον Ελληνισμό αφομοιώσεων που έλαβαν χώρα διαχρονικά(φυσικά για όσους έχουν διαβάσει Παπαρρηγόπουλο καλά).
  Αλλά, για να επανέλθω στα τιμημένα βατράχια μας, αυτά θα ήταν περιττά, αν απλώς ενθυμούντο το "ωφελέειν ή μη βλάπτειν".

  ΥΓ: για την πάλαι ποτέ "εφημερίδα των συντακτών" δεν έχει νόημα να έχει κάποιος ουδεμία απαίτηση να προστατεύσει την πατρίδα και να μην την εκθέσει .Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Kώστας 28/03/2010 17:52:35

   Κώστα, δεν διαφωνούμε και νομίζω ότι στο επεισόδιο αυτό καθ΄αυτό η θέση μου είναι σαφής. Σφάλμα το σύνθημα (ΑΝ ΕΙΠΩΘΗΚΕ) αλλά ήσσονος σημασίας πειθαρχικό παράπτωμα. Διακρίνω από τους "γνωστούς - αγνώστους" μια ετοιμότητα υστερικής εκμετάλλευσης. Κάτι σαν την ιστορία με το δήθεν σχισμένο Κοράνι, που ήταν μερικές σελίδες φωτοτυπία κλπ.
   Έχω γράψει κείμενο εδώ μέσα και σχόλια για το το ότι ΚΑΙ γεννιέσαι ΚΑΙ γίνεσαι και΄΄οπως αποδεικνύεται και ξεγίνεσαι.

  • Μαύρος Ιάκωβος avatar
   Μαύρος Ιάκωβος @ Kώστας 28/03/2010 18:22:28

   ΈΛΛΗΝΑΣ δεν ξέρω αν γεννιέσαι ή αν γίνεσαι,πάντως σίγουρα καταδρομέας γεννιέσαι κ δεν γίνεσαι.Κύριε Κρανιδιώτη με το άρθρο σας εκφάζετε τους απανταχού καταδρομείς,όλη αυτή η λάσπη περνά κ δεν μας αγγίζει.Εξευτελίστε μας,ταπεινώστε μας,κατακρεουργήστε μας όταν χρειαστεί πάλι θα δωθεί η απάντησή που πρέπει.Όταν θα φεύγετε πανικόβλητοι όλοι εσείς που βρίζετε τον ανθό των παιδιών σας για τα Παρίσια κ τις Στοκχόλμες κ να κάνετε αντίσταση απο κει, να ξέρετε οτι κάποιοι ΄΄ανεγκέφαλοι,φασίστες,προστάτες της νύχτας,αλήτες,χουντικοί,τσογλάνια,κωλόπαιδα(χαρακτηρισμοί που εσείς τους δώσατε) θα είναι εκεί στην πρώτη γραμμή να καλύψουν την άτακτη φυγή σας,να φάνε τη σκόνη σας.Όλα αυτά όχι μόνο δεν ακουμπάνε τους πλέον μάχιμους του στρατεύματος(αν θέλετε τους αντικαθιστούμε με τους ψευτοπροοδευτικούς της Κουμουνδούρου κ αυτοί μάχιμοι είναι το απέδειξαν το Δεκέμβριο του 2008) αλλά τους χαλυβδώνουν,το φρόνημα είναι πάντα ακμαιότατο κ επιτέλους πέφτουν οι μάσκες,ώστε όλα αυτά τα παλλικάρια που κάνουν το καθήκον τους κάθε μέρα 24 ώρες για 365 μέρες να αντιληφθούν οτι είναι μόνοι εναντίον όλων......

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Kώστας 28/03/2010 20:21:28

   Επαλαναμβάνω κι εδώ: Ποια είναι η ζημιά που έγινε; Σε τι μας έβλαψε ακριβώς αυτό το σύνθημα - αν ειπώθηκε;

 66. fatfat avatar
  fatfat 28/03/2010 17:04:05

  ίσως είναι λίγο άσχετο, αλλά πρέπει κάποιος να γράψει για αυτά....τα μισά να είναι αλήθεια από αυτά που γράφονται στο παρακάτω άρθρο, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.....http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/blog-post_3783.html

  Υ.Γ 1 : Της συγκεκριμένης δασκάλας αφού δεν μάσησε στις απειλές τους, της έσπασαν το χέρι!!!!!
  Και επειδή κάνει το καθήκον της με αφοσίωση σε αυτή την ακριτική περιοχή, της γίνεται και δημόσια επίπληξη από ανώτερο κρατικό λειτουργό, λίγο μετά την βράβευσή της από την υπουργό Παιδείας !!!!!
  Ελλάς το μεγαλείο σου!!!!!!!
  Υ.Γ 2 : Οι Πομάκοι που είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, αλλά αυτοπροσδιορίζονται ΕΛΛΗΝΕΣ, ζητούν επίμονα να δημιουργηθούν ελληνόφωνα σχολεία για αυτούς και να διδάσκονται ελληνικά, και το ελληνικό κράτος κωφεύει!!!!!!
  Για να μην πω ότι τους θεωρήσει και Τούρκους......
  Και μετά λέμε, ότι μας φταίνε οι Τούρκοι,οι Γερμανοί, οι Αμερικανοί.....
  ε, λοιπόν δεν μας φταίει κανένας....μόνοι μας βγάζουμε τα ματάκια μας!!!!!
  Υ.Γ 3 : Factorx, θα σε παρακαλούσα να αναρτήσεις κείμενα για αυτά τα δύο σοβαρά εθνικά ζητήματα.
  Υ.Γ 4 : Έτσι όπως πάμε, θα έχουμε την τύχη των Συβαριτών!!!!!!

 67. Nikos avatar
  Nikos 28/03/2010 17:06:42

  Κυριοι. Το αρθρο αυτο εχει την ιδια ακριβως επιχειρηματολογια που χρησιμοποιουν οι υπουργοι του ΠΑΣΟΚ για να δικαιολογησουν τα "ΜΕΤΡΑ".
  Δηλαδη ξεκινανε οπως ο φ κρανιδιωτης και πολλοι απο τους συμετεχοντες με το επιχειρημα οτι η ελλας απηλειται απο παντου, και απο μεσα και απο εξω. Αρα δεν πειραζει να παρει τα πανω του ο στρατος, να κανει πολιτικη ο στρατος και οι αξιωματικοι (που διοριζονται απο πολιτικους με τους γνωστους τροπους - γλυψιμο, ρουσφετια, τηλεφωνηματα, υποσχεσεις,βολεμα ημετερων κ.λ.π.) οπως παλιοτερα πηρε τα τανξ ο παττακος γιατι θεωρουσε οτι οι πολιτικοι τα εχουνε "κανει μανταρα".

  Τα ιδια λεει και ο παπακωνσταντινου. Οτι η ελλαδα διερχεται παρα μα παρα πολυ κρισιμες στιγμες, σαν και αυτες δεν εχει ξαναπερασει, ειμαστε να σκασουμε απ το κακο που μας βρηκε. Και δωσε κλαααμα ο Λοβερδος οπου τον καλεσουν... Αρα για να σωσουμε οτι μπορουμε πρεπει να κανουμε εκπτωσεις στα ασφαλιστικα μας δικαιωματα, στα συνταξιοδοτικα μας, στα φορολογικα μας και βεβαιως και στα εισοδηματα μας.

  Τα ιδια πραγματα δηλαδη.....

  Ελπιζω ο Σαμαρας να εχει σωας τας φρενας και να μην συναγελάζεται με τετοια επικινδυνα ειδη εθνικιστων, γιατι τους εχουμε ξαναδει στη χουντα, που παιρνανε αδειες οικοδομης απο το υπουργειο συντονισμου την Κυριακη το απογευμα και τη δευτερα ριχνανε μπετα.

  • Nikos avatar
   Nikos @ Nikos 28/03/2010 17:11:31

   Δηλαδη τωρα που το ξαναδιαβαζω αυτο που εγραψα, δεν εξηγησα οτι και το 1970 οι εθνικιστες δεν ηταν εθνικιστες. Κολοκυθια ητανε. Τη κονομα ειχανε στο κεφαλι τους. Με τη κονομα κοιμοντουσαν με τη κονομα ξυπναγανε. Και ολη τη μερα φωναζανε Ζητωσαν Αι Ενοπλαι Δυναμεις!! Οπως ειπα και πριν... κολοκυθια με τη ριγανη.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Nikos 28/03/2010 17:47:57

   Περαστικά.

  • Nikos avatar
   Nikos @ Nikos 28/03/2010 17:53:16

   Ευχαριστω. Παντως θα πας μπροστα εσυ. Δεν καταλαβαίνεις τιποτα...

  • Nikos avatar
   Nikos @ Nikos 28/03/2010 18:14:49

   Ευχαριστω. Μολις φταρνιστηκα.
   Εσυ ομως βρε παιδακι μου θα πας ουτως η αλλως μπροστα. Δεν εχεις αναγκη να γραφεις μπλογκ και τετοια χαζα. Αφου βλεπω οι φιλοι σου απ' το δικτυο τον εχουν ζωσει τον Σαμαρα απο παντου. Εκτος και αν αυτο σου εχουν αναθεσει απο το δ21 επειδη εισαι νέουρας και επειδη ειχες δειξει φοβερη efficiency στην υποθεση Οτσαλαν. Χε χε χε.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Nikos 28/03/2010 18:31:46

   Είσαι γατούλα.

  • Nikos avatar
   Nikos @ Nikos 28/03/2010 19:52:44

   Ουτε γατουλα ειμαι ουτε σκυλακος.
   Οπως καταλαβες απλως δεν μασαω κουτοχορτο.
   Ουτε εγω αλλα ουτε και οι υποδελοιποι.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Nikos 29/03/2010 07:56:57

    Έχειος δίκιο. Κάτι άλλο είσαι, ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ.

 68. Orestios avatar
  Orestios 28/03/2010 17:16:31

  Αντί να υπερασπιζόμαστε μόνο το στράτευμα γιατί δεν ξεμπροστιάζουμε το ποιόν του άθλιου κατασκευαστή και δημοσιογράφου?
  Το αυτονόητο είναι να καταδείξουμε τον ψεύτη, όπου και όποιος είναι και όχι να αμυνόμαστε στα ψέμματα.
  Φαήλε, η ειλικρινής σου κατάθεση ψυχής δεν είναι αυτή που αρμόζει στους συκοφάντες. Δεν είσαι ένοχος και ούτε είναι ένοχη η χώρα γιατί έχει σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις. Τί παραλογισμός είναι αυτός να κατηγορούνται οι προστάτες της χώρας και οι δήθεν δημοκράτες αντιπρόσωποι του έθνους να υπηρετούν σκοπούς αλλότριους, κατηγορόντας τους πάντες. Το αντίθετο θα έπρεπε να γίνεται. Οι μόνοι που πρεπει να απολογούνται είναι οι αντιπρόσωποι του Έθνους και η κυβερνώντες.
  Μην αυτομαστιγώνεστε για μία ακόμη φορά γιατί κάποιοι αρέσκονται να παίζουν με τις ένοπλες δυνάμεις.

 69. Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας avatar
  Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας 28/03/2010 17:19:10

  Αγαπητέ κάποιε, πού ντρέπεσαι να γράψεις τα’ όνομά σου.
  Ο μεγάλος κατηγορούμενος της αντιδράσεώς σου είναι η κληρονομικότης σου. Ο Νόμος της Κληρονομικότητος σου, σου χαλάει τά σχέδια, αφού αυτός αποδεικνύει ότι υπάρχουν σύνολα ομοίων ανθρώπων, τα ΄Εθνη, αλλά και ομοιότητες στα όντα (ανθρώπους και φυλές). Πώς μπορείς να ευαγγελίζεσαι την ισότητα των ανθρώπων, αφού εκ γενετής είναι άνισοι;
  Η πηγή των πληροφοριών μου είναι, μέρος αυτών, οι κάτωθι :
  ΄Ερβιν Μπάουρ - Φρ. Μπόας - Τζών Μπέϊκερ - Δημ. Βασιλόπουλος - Γκίλγκες - Landmann Salcia - Lundman Bertil - Schwidetzky Ilse - Β. Γιόχανσεν - Β. Γκίλγκες - Κ. Κόνολλυ – Μάλλερ – Ντάρλιγκτον - Ντόναντλ Σουάν - Ρέτζιναλτ Ράγκλς Γκέιτς - Σπήλμαν και Κύνλ - Τζών Μπέϊκερ - Χ. Βάλτερ - Φέλιξ φόν Μπόρμαν - Ρίγκερ, Τζέραλντ Λέσσερ, Κ. Σάλλερ, Περιοδικό Anthropologischer Anzeiger, Μάϊος 1973 - Τα συστήματα Kidd, Duffy, Auberger, Lutheran, Dombrock, Lewis, Kell – Cellano.
  Εάν δεν σου φθάνουν οι ανωτέρω να σε παραπέμψω σε εκατοντάδες ακόμη.
  Σου συνιστώ την προσοχή, διότι εκ των ανωτέρω φυλών, άλλες είναι ανθρώπινες και άλλες ανθρωποειδείς, έχοντας ανθρώπινα χαρακτηριστικά, χωρίς να είναι άνθρωποι, δεν το λέγω εγώ αλλά πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, δίχως να χαρακτηρίζω σε ποια κατηγορία είμαι κι’ εγώ, αλλά έχω την ικανότητα να ξεχωρίζω τους ανθρώπους από τους ανθρωποειδείς.
  Με στοργή σε σένα και τους ομοίους σου
  Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας 28/03/2010 21:20:45

   Κανονικά Δευκαλίωνα με αυτά που γράφεις, εσύ θα έπρεπε να ντρέπεσαι να βάζεις το όνομα σου, αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα.
   Μου έχεις αραδιάσει ένα σωρό ονόματα βιολόγων και ανθρωπολόγων των αρχών και των μέσων του προηγούμενου αιώνα που άσχετα με την εγκυρότητα ή όχι των πορισμάτων τους (πχ αξιολόγηση ευφυίας και δεξιοτήτων με βάση κρανιομετρήσεις), πουθενά δεν τεκμηριώνουν τις αερολογίες σου περί φυλετικής καθαρότητας των νεοελλήνων, κοινής καταγωγής, θρησκείας, εθίμων κτλ.
   Αμφιβάλλω δε αν έχεις διαβάσει ολόκληρο κάποιο σύγγραμμα ή βιβλίο τους αλλά μάλλον έχεις κάνει ένα κολλάζ από σκόρπια αποσπάσματα από το διαδίκτυο.
   Ελπίζω ειλικρινά ότι κάνεις πλάκα γιατί αν πραγματικά πιστεύεις όσα γράφεις είναι εκτός αντικειμενικής πραγματικότητας και μάλλον ο πολύς Αδωνης, Λιακόπουλος και Πλεύρης σου έχουν προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα.
   Πάντως μ΄ έκανες και γέλασα και αυτό είναι πολύ καλό στις μέρες που ζούμε...

  • anonymous avatar
   anonymous @ Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας 28/03/2010 23:10:11

   @ Κάποιος

   Ακόμη κι αν ο Δευκαλίων είναι ιδιάζουσα προσωπικότητα, πλέον σήμερα με τα τεστ DNA έχει αποδειχθεί και γεννετικά η συγγένεια μας σε ποσοστό άνω του 90% με τους αρχαίους Έλληνες. Μάλιστα έχουν ψάξει μέχρι και τους Αφγανούς για τους οποίους βρήκαν ότι οι Παστούν έχουν κάποιο Ελληνικό DNA το οποίο μάλλον δεν προέρχεται από τη στρατιά του Μεγ. Αλέξανδρου αλλά από Έλληνες σκλάβους που είχαν μεταφέρει εκεί οι Πέρσες.

   Κάπου σας βαρεθήκαμε πια.

   • ν γεωργιοπουλος avatar
    ν γεωργιοπουλος @ anonymous 29/03/2010 00:45:31

    Οι αρβανιτες ειδικα (σαν την αφεντια μου) απευθειας απογονοι του Περικλεους.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ anonymous 29/03/2010 07:52:17

    Γεια σου συμπατριώτη Γεωργιόπουλε.

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας 29/03/2010 00:49:30

   @anonymous.

   Αυτές τις παπάτζες περί αρχαιοελληνικού DNA εκτός απο τον Λιακόπουλο τις ακούτε ή τις διαβάζετε και από αλλού ;
   Οσο για το συγγενές γονιδίωμα της τάξης του 90% μεταξύ αρχαίων ελλήνων και νεοελλήνων - που σαφώς θα είναι και αυτό παπάτζα αλιευμένη από βιβλία που πουλιούνται με το κιλό - θα σε ενημερώσ,ω αν δεν το ξέρεις ήδη, ότι ο Homo Sapiens έχει κατά 98% κοινό γενετικό κώδικα με τον χιμπαντζή.
   Δηλαδή κατά τα γραφόμενα σου μεγαλύτερη γενετική συγγένεια έχει ο σύγχρονος άνθρωπος με τους χιμπαντζήδες (98%) παρά οι νεοέλληνες με τους αρχαίους ημών προγόνους(90%).
   Τώρα που το ξαναδιαβάζω μπορεί τελικά να έχουν βάση οι ισχυρισμοί σου, αν και οι χιμπαντζήδες δεν μπορούν να τραγουδήσουν το "Δεν θα γίνεις έλληνας ποτέ αλβανέ, αλβανέ..." οπότε μαλλον εμεις είμαστε ανώτεροι ως είδος απ΄ αυτούς.
   Εδώ μάλλον θα είναι πιο ειδικός να μας απαντήσει ο Δευκαλίωνας στηριζόμενος στις κρανιομετρήσεις των προπολεμικών γενετιστών της ινδογερμανικής φυλής.

 70. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 28/03/2010 17:29:44

  Ὡραῖα τά γράφεις κύριε Κρανιδιώτη καί ἄσε τους νά λένε·μόνο ποὐ μέ ἐνόχλησε πολύ ἠ δήλωσις τῆς Ν.Δ,πρίν κἄν ἐξετασθῆ τό ἀληθές τοῦ συμβάντος.Κρίμα!
  Γιατί δέν σκεπτόμαστε ὅμως ἌΝ πράγματι φώναξαν ὅ,τι τοὐς ἀποδίδεται ὅτι φώναξαν;
  Ἀφοῦ ἐξετασθῆ ἄν πράγματι φώναξαν ὅσα τοὐς ἀποδίδονται,τότε τά λέμε·διότι μπορεῖ νά εἶναι καί προβοκάτσια π.χ γιά νά βρεθῆ δικαιολογία νά μήν γίνουν ξανά παρελάσεις,ἤ γιά κάτι ἄλλο πού σκέφθηκε ὁ άρρωστος νοῦς τους.
  Ὁσοι σχολίασαν τό συμβάν,λένε πῶς οἱ ΟΥΚάδες εἴπανε,ὅ,τι οἱ περισσότεροι Ἑλληνες σκέπτονται.

  • Nikos avatar
   Nikos @ Kὀριννα 28/03/2010 17:46:04

   μα τωρα αυτη τη στιγμη παιζει επαγγελματικο video στον αλτερ με πεντακαθαρες τις ανοησιες που ειπανε και στο ερασιτεχνικο video.
   Οποτε μπορειτε να σταματησετε να λετε ΑΝ το ειπαν και ΕΑΝ ειναι ετσι και ΕΦΟΣΟΝ ειναι αληθεια κ.λ.π.... ΕΤΣΙ ειναι. Ολα αυτα τα ειπαν τελικα. Οποτε μπορειτε να σταματησετε να κρυβεστε πισω απο το δαχτυολο σας.
   Πειτε την αληθεια επιτελους: Εχετε συμφερον να κανει ο στρατος πολιτικη. Δηλαδη ουτε τον Σαμαρα θελετε, ουτε κανεναν. Θελετε τον στρατο...
   Οπως και ο Φ Κρανιδιωτης που οπως μας λεει εχει πολλες σχεσεις με τον στρατο ακομα και σημερα, αρα καποιου ειδους κερδη περιμενει απο μια εκτροπη του πολιτευματος. Να διοριστει ας πουμε στρατοδικης γιατι ειναι εξαιρετος δικηγορος απο οτι μου λενε.

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ Nikos 29/03/2010 10:57:13

    Πέρασαν οι εποχές που στήνατε προβοκάτσιες χωρίς αντίδραση. Σας έχει πάρει ο κόσμος χαμπάρι τι κάνετε. Έχετε αναγάγει την προβοκάτσια σε επιστήμη, κάποια στιγμή θα πρέπει ν ασχοληθείτε και με την πολιτική πραγματικότητα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Kὀριννα 28/03/2010 18:34:13

   Να κοιτάς τις ημερομηνίες. Πάλι ληγμένα πήρες.

 71. anonymous avatar
  anonymous 28/03/2010 17:51:42

  The situation demands a logo, something like an armed frog, that can be passed around and worn as a silent protest against the grabankle pwogwessives, throughout the year.

  Also, I hadn't quite understood how many Greeks would be so willing, glad even, to grab ankle. I'm a loooong way from home, both in distance and time. A blessing and a curse.

 72. Σαος avatar
  Σαος 28/03/2010 18:16:06

  Από την Ολυμπιάδα:
  Κατασκευασμένα τα video!!!!

  http://olympia.gr/2010/03/28/%CE%BC%CE%B1%CF%8A%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CF%8C%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CF%85%CE%BA-%CF%80%CE%BF/

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Σαος 28/03/2010 20:26:28

   Πολύ πειστικό. Πάρα πολύ πειστικό. Μπράβο στην Ολυμπιάδα.

   Μετά το περιστατικό με το Κοράνι, έρχεται τώρα και αυτό. Α, να μην ξεχάσουμε και τον "εμπρησμό" της συναγωγής στα Χανιά από Αμερικανούς και Βρετανούς των βάσεων.

   Πολλές συμπτώσεις μαζεμένες και κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας...

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ Σαος 28/03/2010 23:07:07

   Τελειο!!
   Τα τσουτσεκια της CIA εχουν γινει πολλακις ρεζιλι, αλλα φαινεται οτι δεν νοιαζωνται και ισως στελνουν εδω τους εντελως ερασιτεχνες γιατι εχουν καταλαβει οτι συνηθως τρωμε και χειροτερες πατατες απο αυτες που θα ετοιμαζε και ο πιο χαλια ερασιτεχνης τους.
   Χωρα πειραματισμου και εκπαιδευσης λοιπον η Ελλαδα.
   Πανηγυριζουμε για ενα βιντεο που ειναι πλαστο, αλλα θα επρεπε να κλαιμε για ολες τις απατες που πολυ αργα πηραμε χαμπαρι.
   Για να δωσω ενα παραδειγμα, μια τετοια μας κυβερνα αυτο το καιρο.

 73. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/03/2010 18:19:07

  Εσένα εγια μόλα εγια λέσα σε κόβω από αυτούς που τριγυρίζουν τα βράδυα γύρω από τα στρατόπεδα. Επειδή δεν μπορώ να σε εξυπηρετήσω, θα σου δώσω το τηλέφωνο ενός ορεσίβιου Λοχία. Το παρατσούκλι του ήταν "σχοινοκαθαριστήρας"....

 74. tomcat00 avatar
  tomcat00 28/03/2010 18:27:40

  α ρε κομμαντο του πληκτρολογιου Φαηλο

  σκληρα αντρακια οι ειδικοδυναμιτες στην...Σκυρο κ στις Φλεβες

  κ γω ο καλυτερος στο FIFA 10 ειμαι, δεν με κανει αυτο Μουρινιο

  για περνα απεναντι.....

 75. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 28/03/2010 18:44:10

  Μαιμου βιασμοι στην Αμαρυνθο,σκισμενο ''κορανι'',οδυσσεας τσεναι και σημαια,κακοποιημενοι χιλιανοι,δολοφονημενοι πακιστανοι απο ασυνομικους,ρατσιστες-δολοφονοι βατραχανθρωποι και ενα καρο αλλα σεναρια επιστημονικης φαντασιας αποτελουν μονο την...εισαγωγη της ταινιας.

  ΤΟ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ!ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Ο...ΠΡΟΛΟΓΟΣ!

  Υ.Γ: Τελικα η μανταμ αφροδιτη αλ σαλεχ δεν παιζεται!Στο υπουργειο ΠΡΟΠΟ κοβει και ραβει!Εμ με τετοια οπλα που διαθετει που να της αντισταθεις?
  Της κανεις ολα τα χατηρια και λες και ευχαριστω απο πανω!

 76. tiramola avatar
  tiramola 28/03/2010 18:56:10

  Καταπληκτική η τελευταία έκδοση του Call of Duty.
  Ότι πρέπει για να ξεχαρμανιάσεις.

 77. paschalidis konstantinos avatar
  paschalidis konstantinos 28/03/2010 19:00:17

  ellas to megalio sou!
  EGO RE PEDIA IRTHA ETHELONTIKA NA IPIRETISO TIN PATRIDA MOU KE BRIKA TON MPELA MOU:ksero ti theloun meriki ala mono tha to skeftome mexri na erthi ekini i ora.

 78. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/03/2010 19:00:18

  Ακατάληπτος ο κώδικας σου. Μάλλον στη Μύκονο μιλάνε έτσι, ε;

 79. Lazaros avatar
  Lazaros 28/03/2010 19:01:26

  Εδώ μπορείτε να δείτε ένα συγκλονιστικό video με ελληνικούς υπότιτλους, που περιγράφει τα γεγονότα που έφεραν την Αργεντινή σε κατάσταση χρεωκοπίας.
  Αυτό που είναι εντυπωσιακό, είναι το γεγονός ότι η πορεία της Αργεντινής παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την πορεία της Ελλάδας.
  Η Αργεντινή ήταν μια μεγάλη και πλούσια σε πόρους χώρα. Αλλά οι κακοί και δόλιοι χειρισμοί των διεφθαρμένων κυβερνήσεών της, σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έσπρωξαν την πλειοψηφία του λαού της στην εξαθλίωση.

  http://www.larisaportal.gr/diafora/argentina.php

 80. Demetris avatar
  Demetris 28/03/2010 19:26:56

  hypo, πολύ πιστευω ότι είσε απο τους περιβόητους Ι5, κατ΄επάγγελμα, λούφα δηλαδή και οποσδήποτε και πολύ καλά αποκαταστημένος.

  Λοιπόν γιά όλα αυτά που μερικοί έχουν λόγο καλό θα τους κάνουν να κρειφτούν, γιατί σε όποια στραβή να γίνει θα λακίσουν και θα αφήσουν εμας να καθαρίσουμε.

  Ας κοιτάξουν πως θα κάνουν την τελευταία "μοιρασιά" και να φύγουν.
  Η Ελλάδα ανήκει σε αυτούς που πραγματικά έδωσαν και ποτέ δεν ζήτησαν μα ούτε και πήραν (θεσούλες στο δημόσιο, συνταξη σαν επαγγελματίες αντιστασιακοί, επιδοτούμενα κομματόσκυλα, κλπ).

  Από την 1η Μαΐου, τρέχοντος έτους ας το ξανασυζητήσουμε.

  Ευχαριστώ.-

 81. popolaros avatar
  popolaros 28/03/2010 19:32:44

  Κύριοι...μαιμού τα βίντεο.
  Προβοκάτορες την πατήσατε...χαχαχα
  http://olympia.gr/

 82. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 28/03/2010 19:34:24

  "Όταν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς"
  Παλιά κουρδική παροιμία

 83. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 28/03/2010 19:36:20

  Στην σελιδα του τριανταφυλλοπουλου και ειδικα στην στηλη ''τβ αλ καιντα'' εχουν καταξεφτιλισει τα ουκ με υβρεις και ακατασχετη ειρωνια εναντιον τους.

  Τους αποκαλουν πιτσιρικαδες,φασιστοειδη και ΟΥΚ= ομαδες υπουργικων καταστροφων.

  Και ποιος τα γραφει αυτα?Η γνωστη κοτα που φοβηθηκε να υπηρετησει στον στρατο μην τυχον και του σκιστει το καλτσον και μαλιστα παριστανε τον τρελο για να απαλλαγει.Ο γνωστος γκαουρ-ταρζαν που λατρευει την τρομοκρατια γιατι θα ηθελε πολυ να ειναι τρομοκρατης αλλα δεν εχει τα... για κατι τετοιο.

  Τι να κανουμε δεν μπορουμε να γινουμε ολοι ουκαδες τρομοκρατες η και απλοι πεζικαριοι.Ας περιοριστουν οποτε καποιοι αριστεροι της πλακας στα σαλονια τις καγιεν και τις τηλεγκομενες.

  Βεβαιως υπαρχει η πιθανοτητα να τα εχει γραψει η γνωστη γκουρου των μεσημεριαναδικων κ. Νανα παλαιτσακη η ο γνωστος φιλοσκοπιανος-φιλοτουρκος σταλινοτσολιας κ. γεωργιαδης.

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ Επαγρυπνών 28/03/2010 22:52:16

   Δεν ειναι τιποτε.
   Απλα αποθυμενα του Τριανταφυλο για τη παιδικη ηλικια που ποτε δεν εζησε. Τα αλλα παιδακια παιζανε με τις γκομενες το μπατσοι και τρομοκρατες ενω οι δικοι του οι γονεις δεν το αφηνανε να βγει απ το σπιτι οποτε το καημενο ολη την ωρα στο...
   Ετσι του μεινε τ'αποθημενο κι ειπε να την δει επαναστατης τωρα στη τριτη ηλικια.

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ Επαγρυπνών 28/03/2010 22:55:20

   Δεν ειχε πει ποτε οτι ηθελε να γινει τρομοκρατης.
   Ειχε πει ομως, κατα τη Βελοπουλειο εκδοχη οτι ηθελε να ειχε γινει πρακτωρας.
   Χμμ... τρομοκρατης..πρακτορας..
   Αφου το ιδιο πραμα ειναι μωρε...τι το ζαλιζουμε. :P

 84. felix7 avatar
  felix7 28/03/2010 20:04:29

  δυστυχως μεγαλυτερη καταρα απο αυτους τους αριστερους στον τοπο μας δεν υπηρχε και δεν θα υπαρξει.αντε να ειπωθει και η αληθεια καμμια φορα σε αυτον τον τοπο

 85. ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ avatar
  ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ 28/03/2010 20:44:45

  Θα το θεωρούσα τιμή να ευρίσκομαι εκεί να χειροκροτήσω τα παλικάρια.
  Από αυτούς περιμένει η Ελλάδα και όχι από τους πιτσιλωτούς στα πρωινάδικα με τα βγαλμένα φρύδια και τα κολάν που καμαρώνουν και επιδεικνύουν την γυναικεία ομορφιά τους.

 86. Σταύρος avatar
  Σταύρος 28/03/2010 21:08:49

  αδερφες και παληκάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια !
  καλά κάνανε και φωνάξανε τα συνθήματα.
  οι ειδικές δυναμεις δεν έχουν savoir vivre
  αυτοί που αντιδρούν ας μας δείξουν πρώτα το χαρτί απόλυσης τους απο το Στρατό να δούμε που και αν υπηρέτησαν.
  Σ.Σ.

  • ν γεωργιοπουλος avatar
   ν γεωργιοπουλος @ Σταύρος 28/03/2010 22:41:49

   Σαν τα χαρτια απολυσης του Αιβαλιωτη, των βυσματουχων των νεολαιων, οσων υπηρετησαν σε πρεσβειες του εξωτερικου, του Ρεμου, του Κασιδοκωστα κλπ κλπ?

 87. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 28/03/2010 22:51:50

  Έχετε καταλάβει τι συνέβη;

  Βγαίνει σήμερα ο «Ριζοσπάστης», όργανο του κόμματος που μίλαγε για «ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη» και προειδοποιεί στο ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ για ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ στο Αιγαίο.

  http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=28/3/2010&id=11862&pageNo=8&direction=1

  Από την άλλη, έρχονται κάποιοι και μας λένε πως όσοι δεν θέλουν τη διαπόμπευση όσων θα μπουν μπροστά σε θερμό επεισόδιο, είναι φασίστες. Αλλά όταν τα ίδια και χειρότερα συνθήματα λένε οι «φίλοι» και «σύμμαχοι» στην εκπαίδευσή τους, δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν τα ακούνε!

  Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ Γιάννης Σ. 28/03/2010 22:59:57

   Το εχει προειπει ο νεος Μητσοτακης, ο Καρατζφερης, που αν βγει αληθινο τοτε διεκδικει επισημα τη θεση του γκαντεμη.

 88. ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ 28/03/2010 22:57:55

  ΡΕ ΦΑΗΛΟ ΑΣΤΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΣΑΙ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΚΟΜΑΝΤΟ.

  ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΔΕΛΦΗ...ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΑΛΗΘΙΝΗ....

  • 3/74 avatar
   3/74 @ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ 29/03/2010 02:40:15

   Γιώργο θυμάσαι το υπόλοιπο γιατι το έχω ξεχάσει απο το 74
   ¨την λένε βόρειο ήπειρο την αγαπώ πολύ¨
   .......................????

   • gEO75 avatar
    gEO75 @ 3/74 29/03/2010 12:56:31

    Είχα μιαν αδερφή κουκλίτσα αληθινή, την λένε Βόρειο Ήπειρο , την αγαπώ πολύ.....
    Κουκλίτσα αληθινή της κλέψαν την φωνή, την πήρανε αιχμάλωτη, οι βάρβαροι Αλβανοί.
    Στο βάθος μακριά, προβάλει η Κορυτσά, την βλέπω και ραγίζεται η δόλια μου καρδιά.
    Θα τρέξω μιαν αυγή χωρίς διαταγή, για ν'αγκαλιάσω με στοργή, την δόλια μου αδερφή.

    3ος Λόχος Λέοντες και μετά 505 ΤΠΝ... Κάποτε!

    Θα κόψω τριαντάφυλλο απ' του ΚΕΕΔ τον κήπο :-)

 89. neotera avatar
  neotera 28/03/2010 23:10:55

  Οποιος είναι παλικάρι, αν έχουμε ακόμη παλικάρια, αναλαμβάνει δράση. Και δράση δεν αποτελούν οι ρατσιστικές ύβρεις στη διάρκεια της παρέλασης που μόνο διχασμό φέρνουν... Αυτοι που πραγματικά πολεμουν τη σκλαβιά στις μέρες μας ζώνονται με εκρηκτικά και ανατινάζονται ανάμεσα στους εχθρούς μεταφέροντας το ίδιο πάντα πανίσχυρο μηνυμα. Αδούλωτο το Αφγανιστάν ! Αδούλωτο το Ιράκ ! Οπότε στα καθ ημάς, δουλα, δουλάρα η Ελλάδα, ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ ! Οπου ολοι οι παράγοντες συναινούν στο χαμό της. Ως μία, (χώρα) που την έβάλαν σιγά-σιγά κάτω σε σημείο να μην αναγνωρίζει πιά τον εαυτό της, την ξεζουμίζουν χρόνια από όλους του πόρους της και τώρα πιά, ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ !
  Τα ανεγκέφαλα που κάνουν τα αντράκια, ενώ βιώνουμε οι έλληνες τέτοιο δράμα είναι για κλωτσές...

 90. moriarty avatar
  moriarty 28/03/2010 23:11:34

  Πάνω από 400 σχόλια γράφτηκαν για το θέμα των συνθημάτων που ακούστηκαν στο βίντεο της παρέλασης, εδώ μέσα, σε ένα ιστολόγιο με σοβαρή συνήθως αρθρογραφία και σχολιασμό (και κοινό αντιστοίχου επιπέδου). Κι αυτά τα σχόλια γράφονται εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, πρωτοφανούς καθεστώτος ατιμωρησίας των υπευθύνων της κρίσης, εν μέσω διάλυσης του κρατικού μηχανισμού, παραλυσίας της δικαιοσύνης, εκτεταμμένης διαφθοράς των κομμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, βρωμιάς και διαπλοκής των ΜΜΕ, εθνικής κατρακύλας στο Αιγαίο, την Κύπρο, τη Θράκη, σε μια κοινωνία που γερνάει και που δεν δίνει την παραμικρή ελπίδα στους νέους να δημιουργήσουν οικογένειες και πλούτο με την τίμια εργασία τους.

  Τελικά δεν είναι στραβός ο γυαλός.

  • Factorx avatar
   Factorx @ moriarty 28/03/2010 23:16:04

   Μήπως δεν έχεις καταλάβει τίποτα απο το κοινωνικό γίγνεσθαι της στιγμής;

   • Moriarty avatar
    Moriarty @ Factorx 29/03/2010 11:53:52

    Δεν ξέρω αν κατάλαβα αυτό που κατάλαβε η σοφία σου.. Αυτό που υποδεικνύω είναι λάθος ιεραρχήσεις στο δημόσιο προβληματισμό και εύκολο αποπροσανατολισμό μας από στημένα ή δευτερευούσης σημασίας περιστατικά - γνωρίζοντας ότι παραβιάζω ανοικτές θύρες. Αν πιστεύεις ότι οι ιεραρχήσεις είναι σωστές, πάω πάσο: προφανώς το καράβι είναι σε σωστή πορεία.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Factorx 29/03/2010 14:56:32

    Το περιστατικό είναι εξαιρετικά σημαντικό:
    1) Αν είναι αλήθεια τότε έχουμε να κάνουμε με κλονισμό της πειθαρχίας στο στράτευμα που προκαλείται από την πόλωση την οποία πόλωση την έφερε το ΠΑΣΟΚ.
    2) Αν είναι μαϊμού το βίντεο τότε έχουμε κάνουμε με ομάδα που στοχεύει ευθέως κατά της χώρας. Εννοώ αυτούς που το κατασκεύασαν και το χρησιμοποίησαν.

   • Moriarty avatar
    Moriarty @ Factorx 29/03/2010 16:22:36

    Δεν διαφωνώ, βλ. και προηγούμενο σχόλιό μου. Η υπόθεση είναι προβοκάτσια (είτε χαλκευμένο βίντεο είτε προβοκατόρικα συνθήματα). Η όλη συζήτηση όμως έχει ξεφύγει.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ moriarty 30/03/2010 07:44:51

   Μάλλον φίλε μου δεν έχεις καταλάβει τι θα πει Έλληνας. Πρώτα και πάνω από όλα μας νοιάζουν τα ιδανικά μας και οι αξίες μας. Μας νοιάζει περισσότερο αυτό το κομμάτι γης παρά το στομάχι μας. Όποιος νομίζει ότι τα επιδόματα και οι μισθοί αξίζουν παραπάνω από την εθνική μας υπόσταση, απλά ζει σε λάθος χώρα. Όποιον τον νοιάζει η μάσα, και το αν θα μπορέσει να πάρει το καινούριο κινητό ή κανά Μπούρμπερι συνολάκι περισσότερο από το αν στους τάφους των προγόνων του θα αφοδεύει ο κάθε αποτυχημένος γυμνοσάλιαγκας της γης τότε ν απάει αλλού, δεν τον σηκώνει εδώ το κλίμα.

 91. neotera avatar
  neotera 28/03/2010 23:12:46

  Ρίχνουν κλωτσές σε ρουφιάνους και φασισταριά στο κωλ οφ ντιούτυ

 92. ELLHNARAS avatar
  ELLHNARAS 28/03/2010 23:45:00

  Δεν αμφιβαλει κανεις οτι τα εκτελεστικα οργανα δεν χρειαζονται IQ χρειαζονται μονο αντοχη πειθαρχια και εκπαιδευση...Το θεμα ειναι γιατι τα συνθηματα εβριζαν μονο τους αλβανους και δεν εβριζαν τους τουρκους που εχουμε και ενα ιστορικο...Αρα βλεπεις οτι τις μαγκιες τις βρισιες και τα συνθηματα σε περνει να τα λες μονο για τους αδυναμους και τους ανυπερασπιστους...α ρε κοτουλες...

 93. Εν κρυπτώ avatar
  Εν κρυπτώ 29/03/2010 00:21:36

  Ρε παιδιά μια απορία..σχετικά με τον αποτροπιασμό και την καταδίκη μετα βδελυγμίας των "συνθημάτων που παραβιάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια".

  Η αξιοπρέπεια πρέπει μόνο στους συμπαθέστατους γείτονες; Η έχουμε δικαίωμα σε αυτήν και εμείς οι ημεδαποί; Ξεσηκώθηκε κανένας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια 1+ εκ ανθρώπων, τον σφαγέα των οποίων τιμούμε δια πανυγηρικών εκδηλώσεων στο κέντρο των Αθηνών;

  Ας με συγχωρήσουν οι προλαλήσαντες ερίτιμοι ανθρωπιστές αλλά δεν θυμάμαι να είδα 200+ σχόλια σε άρθρο για την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ μια ολόκληρης γενιάς Ελλήνων στην Μικρασία. Ή για την ύβρη που συνεπάγεται η κατάθεση στεφάνων στο Μαυσωλείου του Χίτλερ της Ανατολής.

  Αν γνώριζαν Ελληνικά οι καλντεριμιτζούδες που βγαίνουν με περηφάνια φωτογραφίες μπροστά σε τέτοια "μνημεία" θα γελάγανε με την ψυχή τους. Δικαίως.
  http://4.bp.blogspot.com/_IHr-jLQd3rI/S61T5bEnV8I/AAAAAAAAELM/SpbvwByTaQY/s1600/tourkalas.jpg

  • Εν κρυπτώ avatar
   Εν κρυπτώ @ Εν κρυπτώ 29/03/2010 00:30:54

   για κάποιο λόγο τα σχόλια βγαίνουν χωρίς χρονολογική σειρά..

 94. Ταξιδιάρης avatar
  Ταξιδιάρης 29/03/2010 04:39:32

  Παιδια τα πραγματα ειναι απλα,προκειται για στρατιωτικη παρελαση.Αν δε θελουμε τετοια φαινομενα ας καταργησουμε την παρελαση κ ας κανουμε μια γιορτη με μελομακαρονα.Ειναι μια καθεαυτου στρατιωτικη εκδηλωση,που γινεται παντου για λογους τονωσης του εθνικου αισθηματος κ επιδειξη δυναμης.Ο ρολος του στρατου ειναι εχθρικος προς τους παντες.Ας μην γινοταν παρελαση κ ας μην υπηρχαν ΜΥΚ.Αφου γινεται κ τους βαζουμε να σκιζονται για να γινουν ΟΥΚαδες κ να πηγαινουν κ στις παρελασεις,δεν πα να πουνε ο'τι θελουν..2 μερες κρατηση.Οοοοολα τα αλλα ειναι παντελως ασχετα με την ουσια του θεματος.
  Τα βαλαν ολοι με τα βατραχια,λες κ οι ειδικοδυναμιτες των αλλων χωρων(βλεπε κ ΗΠΑ κ Τουρκια) ειναι συνειδητοποιημενοι επιστημονες με σφαιρικη φιλειρηνικη κοσμοθεωρια κ μονο οι δικοι μας βγηκαν καφροι.Μονο κ μονο ο εθελοντισμος τους την εποχη οπου κανεις δεν κανει τπτ εθελοντικα ειναι θαυμαστος.Αλλα πρεπει να εχεις παει φανταρος για να ξερεις κ φανταροι στην Ελλαδα πηγαν μονο αυτοι που πηγαν ΕΔ,ολοι οι αλλοι δεν..
  Εφεδρος Πεζοναυτης 575 Τ/ΠΝ

 95. anetos avatar
  anetos 29/03/2010 06:41:44

  “Asta la vista ..I’ll be back “ …

 96. rage avatar
  rage 29/03/2010 07:25:51

  Στις 25 Μαρτίου 2010 ο κόσμος μου κατέρρευσε. Συνήθως δεν παρακολουθώ την παρέλαση στην TV διότι προτιμώ να περνάω τα μεσημέρια της αργίας μου τρώγοντας Πακοτίνια και βλέποντας Colbert. Αλλά φέτος ήταν διαφορετικά. Τα online media πλημμύρισαν από ρεπορτάζ για τα αίσχη που ειπώθηκαν στην παρέλαση από μερικά σώματα του στρατού. Απ' ότι κατάλαβα, άντρες των ΟΥΚ και άλλων παρεμφερών μονάδων βάδιζαν μες στη μέση της Πανεπιστημίου και φώναζαν αντι-τουρκικά, αντι-αλβανικά και αντι-σκοπιανά συνθήματα. Όπα, συγνώμη: αντι-πρωηνγιουγκοσλαβικηδημοκρατιατησμακεδονιασ-κά συνθήματα. Η blogοδιάρροια συνοδευόταν από λέξεις με κεφαλαία όπως "ΣΟΚ", "ΑΙΣΧΟΣ", "ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ" και "ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ", οπότε ανέβασα τα απαραίτητα αντιρατσιστικά bpm και είπα να γράψω κι εγώ το κομμάτι μου.

  Όπως όλοι σας πριν τις 25/03/10, έτσι κι εγώ νόμιζα ότι οι ΟΥΚάδες στην εκπαίδευσή τους κάθε πρωί τραγουδούσαν το Imagine του John Lennon, το μεσημέρι τραβούσαν φωτογραφίες για διαφημίσεις της Benetton και το βράδυ έπαιρναν τις κηρομπογιές τους και ζωγράφιζαν το νέο τους σήμα:
  Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ κοντά στον μέσο blogger που έγραψε για το θέμα. Πιστεύω ότι εγώ και κάθε άλλο μπουρζουά βουτυρόπαιδο, που το πλησιέστερο πράγμα σε απώλεια πολέμου που βίωσε ποτέ ήταν ο θάνατος του Λοχαγού Jackson από πυρηνική έκρηξη στο Call of Duty Modern Warfare, έχει μια εμπεριστατωμένη και σφαιρική άποψη για τις ελίτ μονάδες του Ελληνικού Στρατού.

  Πρώτα απ' όλα, γιατί να κατευθύνουν το μίσος τους συγκεκριμένα στους Τούρκους και τους Αλβανούς; Δεν ξέρουν ποιες χώρες είναι Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΚάδες; Μόνο εμείς, οι γενναίοι bloggers, θυμόμαστε τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας από σκάφη της Παπούα Νέας Γουινέας και την προκλητική διεκδίκηση κομματιού της Θράκης από το Λεσότο; Τι σκατά εκπαίδευση τους κάνουν; Δεύτερον, από πού κι ως πού λένε ρατσιστικά συνθήματα στο στρατό; Δεν είχαμε ιδέα ότι συνέβαιναν αυτά τα αίσχη. Μακάρι να υπήρχε κάποιο στοιχείο... Αν πχ είχε βγει πριν από 2-3 χρόνια στη δημοσιότητα ένα ερασιτεχνικό βίντεο να τους δείχνει να φωνάζουν παρόμοια συνθήματα, τότε δε θα σοκαριζόμασταν κι εμείς τόσο. Αλλά δυστυχώς, τέτοιο βίντεο δεν υπήρξε ποτέ.

  Στην τελική, σας ερωτώ: τι είναι οι ΟΥΚάδες; Πολεμικές μηχανές; Και απαντώ: ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Εγώ νόμιζα ότι η εκπαίδευσή τους ήταν αποκλειστικά σωματική. Πώς να κολυμπάς με 20 κιλά εξοπλισμό, πώς να επιβιώνεις την υποθερμία και πώς να σκοτώνεις άλλους ανθρώπους με πυροβόλα, μαχαίρια, πιστόλια, γροθιές και βατραχοπέδιλα. Απλά πράγματα. Δεν φανταζόμουν ότι είχαν και ψυχολογική εκπαίδευση, που σου αφαιρεί κάθε προσωπικό ενδοιασμό, ούτως ώστε να μην έχεις καθόλου κρίση όταν οι ανώτεροί σου σε διατάζουν να αφαιρέσεις ανθρώπινες ζωές. Ποιος να το φανταζόταν;

  ΟΚ, το γάμησα, το ξέρω, αλλά ήταν ωραία! Ας περάσουμε τώρα στο μη-ειρωνικό μέρος του άρθρου.

  Ξεκαθαρίζω για αρχή το εξής, σε περίπτωση που δεν έγινα σαφής πιο πάνω: τα συνθήματα ΔΕΝ με πείραξαν. Λίγη πολιτική μη-ορθότητα πάντα μου φτιάχνει τη μέρα, παρόλο που δεν συμφωνώ καθόλου με το περιεχόμενό της. Είχα τσαντιστεί πολύ περισσότερο το 2004, όταν ο κόσμος πανηγύριζε το Ευρωπαϊκό στην Ομόνοια με απαίσια συνθήματα όπως "Δε θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ". Αν στις 25 Μαρτίου έβγαιναν παρόμοιες brutalιές απ' τη μαθητική παρέλαση, τότε μαζί σου. Και θα σοκαριστώ και θα ανατριχιάσω κι ό,τι άλλο θες θα κάνω. Αλλά δεν έβρισε τους Τούρκους ούτε ο Παπανδρέου, ούτε ο Αλαβάνος, ούτε καν ο Καρατζαφέρης (αν και ο τελευταίος γουστάρει να ουρλιάζει παρόμοιες καφρίλες τα βράδια στο μαξιλάρι του). Τους έβρισαν τα ΟΥΚ, μια μονάδα του στρατού που έχει τη λέξη "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ" μέσα στο ίδιο της το όνομα!

  Όποια και να είναι τα βαθύτερα διεθνή συμφέροντα πίσω από την ένταση με την Τουρκία, το σίγουρο είναι ότι υπάρχει ένταση. Όλοι ξέρουμε για τις καφρίλες και το μίσος που επικρατεί στα στρατόπεδα και των μεν και των δε, αλλά είμαστε άνετοι γιατί στην τηλεόραση και στα πολιτικά blog, όλα αυτά βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας. Όσο οι αερομαχίες και οι παραβιάσεις γίνονται κάπου μακριά στο Αιγαίο, δε μας καίγεται καρφί. Μόλις όμως τα σκατά χτυπήσουν την πόρτα μας και παρελάσουν μέσα στο κέντρο της Αθήνας, όλοι "σοκαριζόμαστε" και "ανατριχιάζουμε" και φωνάζουμε "αίσχος". Δεν ξέρω τι δίαιτα κάνουμε και κρυβόμαστε τόσο καλά πίσω από το δάχτυλό μας, αλλά έχει φέρει θαυματουργά αποτελέσματα.

  ΑΠΟ 'ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ: Αγαπητέ κάφρε ΟΥΚά, το ξέρουμε ότι μισείς τον εχθρό εξ' ανατολάς κι ότι θέλεις να μασήσεις τα κόκαλα του κάθε Σκοπιανού που σε κοιτάει για πάνω από 5 δευτερόλεπτα στα μάτια. Αλλά σήμερα με αναγκάζεις να ταχθώ μαζί με τις πολιτικά ορθές θιγμένες αδερφάρες: η παρέλαση δεν είναι το μέρος για να τα εκφράσεις αυτά. Το παιδάκι πάει να κουνήσει το σημαιάκι του σε μια εθνική εκδήλωση, που όλοι του λένε ότι τιμά το μέγα ήθος και την λεβεντιά του Έλληνα Στρατιώτη. Έχει ακόμα την αντίληψη ότι ο πόλεμος είναι κάτι αγνό, υψηλό και ευγενές, γιατί δυστυχώς αυτά μαθαίνει από το σχολείο, τις ταινίες και το Medal Of Honor.

  Οι Αλβανοί που συναναστρέφεσαι εσύ είναι οπλισμένοι μέχρι τα δόντια για την Μεγάλη Αλβανία και θέλουν να σε ξεκοιλιάσουν. Αλλά οι Αλβανοί που συναναστρέφομαι εγώ είναι μια χαρά παιδιά που προσπαθούν να μορφωθούν και να εργαστούν στην Ελλάδα με αξιοπρέπεια (και ενίοτε, είναι και τρελά μουνάκια). Εγώ είμαι ενήλικας και μπορώ να κάνω τον διαχωρισμό. Το παιδάκι με το σημαιάκι όμως δεν μπορεί. Δεν ξέρει ότι κατά βάθος είσαι ένας ψυχάκιας που γουστάρει να σκοτώνει και επέλεξε να κάνει το δολοφονικό του μένος επάγγελμα. Όταν σε βλέπει με τη στολή να περπατάς καμαρωτός-καμαρωτός, σε έχει αυτόματα ως πρότυπο. Ό,τι βιτριόλια κι αν πετάξει η τρύπα σου θα του μείνουν υποσυνείδητα ως λόγια "παλικαρίσια" και "περήφανα". Και το οπτικο-ακουστικό μήνυμα ξενοφοβίας που του περνάς εκείνη τη στιγμή θα πάρει πολύ καιρό να ξεριζωθεί με απλές αντιρατσιστικές συζητήσεις με την οικογένεια και τους φίλους του. Αν γίνουν κι αυτές ποτέ.


  Mikeius

 97. Σ/Κ avatar
  Σ/Κ 29/03/2010 07:54:44

  Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι μέσω του άρθρου του, ο κ. Κρανιδιώτης επεχείρησε τον αποπροσανατολισμό της συζήτησης και την μεταφορά της σε ένα επίπεδο χαμηλότερο από αυτό που θα όφειλε να διατηρηθεί.

  Και για να εξηγούμαι:

  Η πραγματικότητα είναι ότι ο Ελληνικός Στρατός, εκτός από τα αξιόμαχα στελέχη των ειδικών δυνάμεων, διαθέτει και ένα τεράστιο και πανίσχυρο διοικητικό οργανισμό ανώτατων αξιωματικών, πολιτικών προϊσταμένων, γενικών γραμματέων, υφυπουργών, υπουργών και βεβαίως τον κ. Πρωθυπουργό (στην παρούσα ας μην αναφερθούμε καθόλου στο ΝΑΤΟ ή στο συμβούλιο υπεξ της ΕΕ ή στις διεθνείς συνθήκες των οποίων μετέχουμε αυτοβούλως).

  Αυτός και μόνον αυτός ο διοικητικός οργανισμός έχει την εξουσιοδότηση να επιλέξει, να εκπαιδεύσει, και εν τέλει σε περίπτωση θερμού επεισοδίου να κατευθύνει τους συναδέλφους του αλλά και τον ίδιο τον αρθρογράφο.

  Για την επάρκεια της διοίκησης έχουν γραφεί πολλά, δεν θα τα επαναλάβω εγώ. Για να συνεννοηθούμε όμως, μπορείτε να διαβάσετε ετούτα:
  http://www.antinews.gr/?p=39015
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_28/03/2010_395832
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100032_28/03/2010_395833

  Συνεπώς, το αν και κατά πόσον οι ειδικές δυνάμεις διαθέτουν μάχιμες ιδιότητες, δεν γνωρίζουν πιάνο και Γαλλικά, αλλά γνωρίζουν μόνον να μάχονται, όλα αυτά είναι δευτερεύοντα. Το θέμα είναι εάν οι διοικούντες σε περίπτωση θερμού επεισοδίου θα τους κατευθύνουν κατάλληλα ώστε να αξιοποιήσουν τις ειδικές δυνάμεις που ανέπτυξαν σε περίοδο ειρήνης.
  Εκεί δεν είναι το θέμα;

  Καλόπιστα διερωτάται κανείς, για ποιο λόγο ο αρθρογράφος απέφυγε να ασχοληθεί με το αξιόμαχο του συνόλου του οργανισμού που ονομάζεται "Ελληνικός Στρατός"; Δεν νομίζω ότι διακόσιοι σαράντα ΟΥΚ μπορούν να καταφέρουν και πολλά πράγματα αν δεν κάνει επιτυχώς τη δουλειά της και η Πολεμική Αεροπορία, το Σώμα του Μηχανικού, το Πολεμικό Ναυτικό και τόσοι άλλοι.

  Οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας τραγουδούν αντίστοιχα τραγούδια στις παρελάσεις; Αν όχι, μήπως αυτό σημαίνει ότι δεν είναι εξίσου άξιοι με τους ΟΥΚ; Μήπως αυτοί φορούν μεταξωτές ζαρτιέρες κάτω από την αιματοβαμμένη φόρμα τους; Οι πυροβολητές του ΠΝ; Οι μηχανοκίνητοι μαύροι; Ολοι αυτοί δέον να θεωρούνται ύποπτοι ή θηλυπρεπείς;

  'Η μήπως απλά έχουν συναίσθηση της θέσης τους στην ιεραρχία, μια ιδιότητα που τους καθιστά αξιόπιστους και άρα πραγματικά μάχιμους, διότι με την αξιοπρεπή συμπεριφορά τους εγγυούνται ότι ουδέποτε θα υπονομεύσουν το σύνολο μιας επιχείρησης μόνον και μόνον για να αποδείξουν κάτι το οποίο ουδέποτε αμφισβητήθηκε: τον ανδρισμό τους;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Σ/Κ 29/03/2010 10:17:16

   Δεν ήταν αυτό το θέμα μας, Που είδες εγώ να λέω άλλα από αυτά που λες; Είπα εγώ ότι τα ΟΥΚ είναι όλες οι Ένοπλες Δυνάμεις ή απαξίωσα επί μέρους Όπλα και Σώματα; Είπα ότι, ΑΝ ΕΓΙΝΕ, το περιστατικό, δεν είναι αντιπειθαρχική συμπεριφορά;
   Διάβασε παραπάνω το σχόλιο του Σον Πεν. Βαρέθηκα να απαντώ για πράγματα που ΔΕΝ είπα.

 98. TopGunZ avatar
  TopGunZ 29/03/2010 07:55:33

  Πέραν των λοξοκοιτούντων και επαγγελματιών σκυφτούληδων που έχουνε λόγω Πάσχα και 25ης Μαρτίου πιάσει υπερωρίες, δεν μπορώ παρά να είμαι αισιόδξος κάνοντας μια απλή παρατήρηση:

  Όταν λέγονται τα συνθήματα δεν γιουχάρει ο κόσμος. Χειροκροτεί. Οπότε αν δεν είναι προβοκάτσια, το αποτέλεσμα είναι ακόμα χειρότερο για τους διεθνιστομπαχαλακομηδενιστάκηδες.

 99. Δημήτριος Π. avatar
  Δημήτριος Π. 29/03/2010 14:57:34

  Αφήστε τους "προοδευτικούς" να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους. Το όλο θέμα είναι κατασκευασμένο. Ήμουν παρών στην παρέλαση και κανένα συνθημα δεν άκουσα με αναφορές σε γουρούνια κλπ. Το βίντεο ήταν μοντάζ και μάλιστα κακής ποιότητας. Γιατί ο κύριος Χρυσοχοΐδης δεν χρησιμοποιεί τις (χρυσοπληρωμένες) κάμερες ασφαλείας που έχει η Πανεπιστημίου από τους Ολυμπιακούς και καταφεύγει στο youtube; Αυτά είναι αστεία πράγματα. Τέτοιες προβοκάτσιες ούτε επί Στάλιν δεν γινόντουσαν.

 100. scarab avatar
  scarab 29/03/2010 15:15:50

  Κάποιοι είπαν για στράτευμα και εποχή χούντας εδώ μέσα.
  Ατυχής έκφραση.
  Όταν ¨παρέδωσε¨ η χούντα το 74 ο στρατός ήταν στην χειρότερη του κατάσταση και κυρίως χωρίς όπλα, και όταν λέμε όπλα εννοούμε ατομικό οπλισμό δηλ. Μ1 και σφαίρες για τα πιο βαριά...άστο....
  Αλλά άμα δεν τα έχεις ζήσει δεν μπορείς να ξέρεις.

 101. Dimi avatar
  Dimi 29/03/2010 16:45:45

  Mε Δόξα και Tιμή!

  Mε Αρετή και Τόλμη!

  Με κάθε Εκφραση Ευγνωμοσύνης προς στους Επίλεκτους Ανδρες των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων από Γή, Αέρα, Θάλασσα! http://bit.ly/aIpvxv

 102. ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ 29/03/2010 19:01:57

  Κι οι περισπούδαστοι πισωπατήσαν.
  Στης ντροπής τα έδρανα καθίσαν,
  να μιλήσουν, τάχα, να κρυφτούν.
  Κι όμως να κι ανδρειωμένοι
  τα φτερά ανοίξαν στις κερκόπορτες
  μπροστά σταθήκαν και βροντοφώναξαν ξανά:
  "Μολών Λαβέ".
  Δεν είναι μύθος μη γελιέστε,
  στις μέρες μας χαθήκατε μα δεν ξεχνιέστε
  σε τούτους τους άμοιρους καιρούς

  . Παλέψαμε, δώσαμε μάχες, τις κερδίσαμε.
  Στης κορφής της γνώσης, ναι σταθήκαμε.
  Κι ήτανε τότε που πάνω μας πέσαν βάρβαροι
  κι όλοι οι μικροί φτωχοί κι ανόητοι για να μας νιώσουν.
  Μα γεννήσαμε το Γέρο του Μοριά και τον Καραΐσκάκη.
  Ποιους αναστήσαμε ξανά? Πού είστε παλικάρια;
  Γιατί και πως μπορείτε να είστε ξεχασμένοι;
  Αυτό είναι το παράπονο που οργή στα χείλη φέρνει.
  Στης Ελλάδας τον κόρφο ως πότε θα φωλιάζουν ηγέτες προδότες;


  ΕΚΤΟΡΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ, ΣΑΛΜΑ, ΗΛΙΑΚΗ ΣΥΓΝΩΜΗ!!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΕΣΑΤΕ!!!!

  "ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ... ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΩ... ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΑΙΜΑ...
  ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΥ ΧΩΡΙΟ... ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΦΟΡΜΗ... ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ...
  ΜΕ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙ... ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ... ΚΙ ΑΝ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΧΑΘΩ...
  ΣΕ ΜΑΧΗ ΣΚΟΤΩΘΩ... ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ... ΕΛΛΑΔΑ Σ΄ΑΓΑΠΩ...
  ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ... ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ"

  ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΑ!!!
  ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ!!

 103. willy avatar
  willy 29/03/2010 21:04:38

  Αγαπητέ Φαήλο, δεν αμφιβάλω ότι πράγματι έτσι είναι τα πράγματα στο στρατό όπως ακριβώς τα περιγράφεις. Για μένα όμως είναι πρόβλημα να μην είσαι ελεύθερος και να ζείς σε μια φυλακή που χτίζεις μόνος σου. Είναι θέμα σοβαρό να παίζεις το παιχνίδι κάθε στρατοκράτη. Πιστεύω ακόμα ότι η γυμναστική είναι πλεονέκτημα υγείας αλλά η υπερβολή καταλήγει στην ντόπα και το ντοπάρισμα είναι πρώτα απ'όλα εγκεφαλική δυσλειτουργεία. Τελικά η υπερβολική εξάσκηση του σώματος ή αλλιώς η άρμωση οδηγεί στην αναζήτηση ΕΧΘΡΩΝ και όχι στην αντιμετώπισή τους. Η άμυνα είναι εγκεφαλική λειτουργία πρώτα απ'όλα. Τα αμυντικά μέσα είναι απλά και αν καποιος ψαχτεί λίγο περισσότερο και ασχοληθεί με ασιατικές πολεμικές τέχνες θα ανακαλύψει εσωτερικές δυνάμεις που ελέγχουν και διαχειρίζονται την επιθετικότητα. Η πατρίδα μας η Ελλάδα κουβαλάει βαριά ιστορική κληρονομιά αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να διαχειριστεί το σήμερα. Πιθανόν να ήταν καλύτερα να είχαμε εξαφανισθεί σαν κράτος για να μην δυσφημίζουμε τους προγόνους μας σήμερα. Ποιά σχέση μπορεί να έχουν οι Αρχαίοι, Κλασικοί, Ελληνιστές, Βυζαντινοί, Λόγιοι και Πολεμιστές του 21 και 40 με τους σημερινούς Δημοσιουπάλληλους καλοβολεμένους λαμογιοΕλληνες? Ας το καταστρέψουμε λοιπόν τελείως ότι έχει μείνει γιατί ίσως μόνο έτσι θα μπορέσουμε να σώσουμε την ιστορία μας από την διαφθορά που χαρακτηρίζει όλους τους Έλληνες σήμερα!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ willy 02/04/2010 13:05:15

   Αγαπητέ Willy. Στις Ειδικές Δυνάμεις δεν υπάρχει καμμία υπερβολή, ούτε 'παίζει" ντόπα. Αυτοί που πρώτοι "σπάνε" και φεύγουν είναι κάτι τεχνητά φουσκωτοί μποντυμπιλντεράδες. Όποιος ξέρει π.χ. τον θρυλικό, απόστρατο πια, Δάγκο, ξέρει πως είναι οι αληθινοί Λοκατζήδες, Ένας φυσιολογικός, υγιής άντρας, με κάποια αφλητικά προσόντα και κυρίως με ψυχική δύναμη μπορεί να γίνει άριστος. Αυτό που βασικά μαθαίνουμε, διαπιστώνοντας το στην πράξη, είναι ότι τα όρια του σώματος μας είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΕΡΑ απ' ότι νομίζουμε και τα καθορίζει η ΨΥΧΗ. Στην "καταστροφική" πρόταση σου δεν συμφωνώ. Καθήκον μας η ανάταση κι εξυγίανση της Πατρίδας και να σηκώσουμε την αρχαία σκυτάλη, που τώρα κυλιέται στα σκατά της παρακμής.
   Καλή Ανάσταση.

 104. netakias avatar
  netakias 29/03/2010 22:28:18

  ” Ξέρεις τι παληκάρια είμαστε εμείς; Πεντακόσοι πολεμούμεν με πέντε-έξι-χιλιάδες, και δεν είμαστε σαν εσάς οπού αφήσετε το κάστρο απολέμητο και φύγετε”. -”Ο Θεός,” του είπα, “κάνει κι’ αντρείους, κάνει και κιοτήδες.”

  Στρατηγός Ι.Μακρυγιάννης

 105. zonitis avatar
  zonitis 30/03/2010 08:46:52

  Αγαπητε Φαηλε (πιστευω να το γραφω σωστα, δεν μου καθεται καλα το "αγαπητε Φαηλο"). Ειμαι σιγουρος οτι αν δεν το διαβασες θα το διαβασεις συντομα το αρθρο που κοινοποιησε η olympia αργα χτες βραδυ.

  http://olympia.gr/2010/03/29/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%90%ce%b6-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%ba%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%b5-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%bf%cf%87%ce%bf%ce%90/

  Βεβαια ειναι ακομη νωρις να πουμε κατι συγκεκριμενο, αλλα ας περιμενουμε λιγο ακομη. Παντως πιστευω οτι αν ειναι να γινει κατι για να αποδειχτει η απατη, πρεπει να γινε πολυ συντομα, διοτι αλλοιως θα ξεχαστει το θεμα και η ζημια ηδη εχει γινει.
  Επειδη εισαι και δικηγορος ηθελα να σε ρωτησω αν μπορει να κινηθει αυτοματα η διαδικασια και να ζητησει ο εισαγγελεας το αυθεντικο φιλμ που βιντεοσκοπησε ο δημοσιογραφος της ελευθεροτυπιας, η αν μπορει καποιος πολιτης να κανει τα απαραιτητα ωστε να φτασει η υποθεση στον εισαγγελεα, εφ οσον δεν κινηθει αυτοματα η διαδικασια.

 106. Dimi avatar
  Dimi 30/03/2010 12:56:51

  O.Y.K. – Ιωάννης Θεοφανίδης: Ο Θρύλος των Ελλήνων «Βατράχων», των οποίων ο μισθός (της ντροπής) είναι Ευρώ 650/μήνα!

  Οι Eπίλεκτοι αυτοί Ανδρες, πέφτουν πρώτοι στη φωτιά, δίνουν και τη ζωή τους ακόμα γιά την Ελλάδα, γιά να κοιμόμαστε ήσυχα όλοι εμείς, οι βολεμένοι του καναπέ.

  Ο Σεβασμός, η Αναγνώριση, η Ευγνωμοσύνη είναι τα ελάχιστα που τους οφείλουμε Κυβέρνηση και Πολίτες http://bit.ly/bUvnFx

 107. Παναγιώτης Δούμας avatar
  Παναγιώτης Δούμας 30/03/2010 13:29:45

  Αγαπητέ Φαήλο,
  Κατά τη θητεία μου, δεν τόλμησα καν να δοκιμάσω να γίνω ΟΥΚας. Αρκέστηκα στο αλεξίπτωτο. Είναι ίσως από τα ελάχιστα πράγματα στη ζωή μου που μετάνιωσα, επειδή δεν τα έκανα, κι ας είναι βέβαιο ότι δεν θα τα κατάφερνα... Από την άλλη, όταν βλέπεις τόσα τσουτσέκια να γίνονται ίσα κι όμοια με τις αδελφές και τους βλαμμένους μόνο και μόνο για να μην τους λείψουν οι κιοφτέδες της μαμάς ή το υπαλληλίκι σε μια πολυεθνική... καλή ήταν και η 1η ΜΑΛ. Πολύ καλή! Άθλος θα τολμούσα να πω...
  Φυσικά και δεν έκατσα να διαβάσω όλους αυτούς τους διαλόγους και κακώς - κατ' εμέ - το κάνεις εσύ. Όσοι δεν πέρασαν από 'κει δεν μπορούν να καταλάβουν. Μα κι αν υπάρχει κάποιος που πέρασε και τολμά να συνταχθεί με την πολιτική ορθότητα – άλλως επιβεβλημένη μαλακία, τότε κι αυτός δεν κατάλαβε τίποτε και χαράμισε τους μήνες ή τα χρόνια που πέρασε στις Ε.Δ. Δεν νομίζω πραγματικά ότι έχει κάποιο νόημα αυτή η συζήτηση, διότι όποιος έχει περάσει από τα ΟΥΚ δεν κόπτεται ούτε για την θεσούλα του ούτε για το μισθουλάκι του ούτε φυσικά για όλες τις μικροαστικές μπούρδες που ξεστομίζονται αφειδώς τις τελευταίες μέρες.
  Είπε κάποιος ότι κάποια πράγματα δεν πρέπει να λέγονται στην Πανεπιστημίου. Πού; Στην Πανεπιστημίου που βρωμάει από το κάτουρο του κάθε βρωμιάρη απ' αυτούς ασχημαίνουν την καθημερινότητά μας, μας κλέβουν τις δουλειές, μας βιάζουν τις γυναίκες μας και σκοτώνουν αδιάκριτα...
  Κάποιος άλλος, κάποιο «κορίτσι», όπως σωστά το απεκάλεσες, είπε ότι πληγώθηκαν - αχ δεν μπορώ θα δακρύσω - οι αλλοδαποί που πήγαν στην παρέλαση. Ρε, ποιος σας είπε ότι η παρέλαση είναι λούνα-παρκ για να κάνουν κάποιοι βόλτα στις αργίες; Ποιος σας είπε ότι η παρέλαση αφορά τους αλλοδαπούς;
  Και προ πάντων, ποιος - δείξτε μου έναν - πήγε στην παρέλαση καλοπροαίρετα και δεν περίμενε αυτά που άκουσε; Ποιος από το πλήθος που μαζεύτηκε στους δρόμους της Αθήνας την 25η Μαρτίου δεν πήγε στην παρέλαση ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για να ακούσει κάτι τέτοια και να αποκαταστήσει έστω και ένα μικρό ποσοστό του πληγωμένου πατριωτισμού του;
  Ποιος πήγε στην παρέλαση για να ακούσει την τσιγκολελέτα ρε;
  Θα σας πω εγώ ποιος. Κανείς! Γιατί όσοι πήγαν για να καμαρώσουν έστω την εκλεκτή περικοπή των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι Έλληνες και γούσταραν. Όσοι πάλι πήγαν για να τρέχουν με την καμερούλα του κινητού σαν ξελιγωμένες και αγάμητες μαζορέτες πίσω από τους ΟΥΚάδες, το έκαναν και αυτοί μόνο και μόνο για να καταγράψουν αυτό που ήξεραν ότι θα συμβεί.
  Είναι ρουφιάνοι, ποταπά σκουλήκια και όλοι οι υπόλοιποι ναιμεναλλάδες που κάθονται και προβληματίζονται με τα εμετικά που γράφουν και λένε οι πρώτοι, είναι γραικύλοι, λοβοτομημένοι χαλβάδες, που μέχρι και σήμερα τους κυνηγά η μάνα με το ταπεράκι και τους σκεπάζει μην κρυώσουν ακόμη κι όταν πηδάνε.
  Άει να χαθείτε χλεχλέδες και οι γυμνοσάλιαγκες που σας έχουν πνίξει με την βλέννα τους.
  Κι αν στην παρέλαση πήγαν και κάποιοι μετανάστες, εκτός από τα εκατοντάδες Πακιστάνια που πουλούσαν τη σημαία μας και ό,τι τους ξέμεινε το έκαναν μαντίλια για να σκουπίζουν τις μίξες τους, τότε να μην ξανάρθουν αν δεν τους άρεσε. Αν θέλουν, μάλιστα, μπορούν να διαλέξουν άλλη χώρα για να στρογγυλοκαθίσουν και να δούμε για πότε θα τους έχουν στείλει συστημένους από ‘κει που ‘ρθαν.
  364 μέρες το χρόνο αυτό το μπουρδέλο που λέγεται Αθήνα είναι το άντρο του κάθε βρομιάρη και του κάθε αλήτη κομπλεξικού που φτύνει πάνω στα κόκαλα αυτών που πέθαναν γι' αυτή την πατρίδα.
  Ε, μία γαμημένη μέρα... Μία μέρα θα είναι δική μας, μόνο δική μας και θα κάνουμε ό,τι γουστάρουμε. Και δεν πά' να καταργήσετε και τις παρελάσεις και να αποτάξετε και τον τελευταίο δεκανέα, τότε τα συνθήματα θα ακουστούν μέχρι τα τάρταρα. Τενεκέδες, ε τενεκέδες!
  Άντε λοιπόν, αργήσατε. Δεν γράψατε ακόμη την αναφορά σας. Φτιάξτε την μαύρη λίστα με τους «μαύρους», κακούς φασίστες που δεν αντιλαμβάνονται, όπως λέτε, ότι «ψήφισε πρόσφατα η Βουλή τον νόμο για την απόδοση της ιθαγένειας στους μετανάστες ή ότι έχουμε αποφασίσει από καιρό σ' αυτή τη χώρα ότι μετανάστες μπορούν να συμμετέχουν στις αντίστοιχες μαθητικές παρελάσεις, και μάλιστα ως σημαιοφόροι.»
  Όχι ρε. Δεν το αντιλαμβανόμαστε, γιατί ούτε εμείς ψηφίσαμε ούτε εμείς αποφασίσαμε. Για μας, Έλληνας γεννιέσαι και δεν γίνεσαι. Εσείς, όχι απλά δεν είστε πατριώτες, αλλά δεν είστε καν Έλληνες. Γεννηθήκατε και αποφασίσατε να μην είστε. Τραβάτε, λοιπόν να αυτομαστιγωθείτε και φάτε κι έναν από τους τόσους νέους σας συμπατριώτες... Δικοί μας πάντως δεν θα γίνετε ούτε εσείς ούτε αυτοί ποτέ!

  • Παναγιώτης Δούμας avatar
   Παναγιώτης Δούμας @ Παναγιώτης Δούμας 05/04/2010 23:25:02

   Προσωπικά, δεν μπορώ να δεχθώ χαρακτηρισμούς, όπως «ολίσθημα» για την συγκεκριμένη πράξη. Είναι τουλάχιστον υπερβολικοί, όταν δεν κρύβουν κάποια άλλη πρόθεση...

   Είναι επίσης σφάλμα να βάζεις πολιτική ή κομματική ταυτότητα στην φωνή του διοικητή των ΟΥΚ ή και να την ταυτίζεις με την δική μου. Μιλάμε για την απόλυτη αυθαιρεσία. Επειδή ο διοικητής και οι στρατιώτες του φώναξαν έτσι, σημαίνει ότι ανήκουν όλοι στην ίδια ιδεολογική, πολιτική ή κομματική πτέρυγα; Θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω και αν είχαμε την δυνατότητα να το ελέγξουμε αυτό, τότε είναι βέβαιο ότι θα διεψεύδεσο.

   Όσο για τις πολιτικές επιλογές των Ελλήνων, σίγουρα οι Έλληνες κυβερνώνται από αυτούς που τους αξίζουν, όμως αυτό δεν καθιστά σωστή την επιλογή τους, πολλώ δε μάλλον όταν αυτή δεν είναι καν πλειοψηφική.

   Κάποιος που μπορεί έστω και μέσα από την θέση που κατέχει στον κρατικό μηχανισμο να αντισταθεί και να φωνάξει ενάντια στην πολιτική ορθότητα είναι αξιοθαύμαστος, ειδικά όταν όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να προστατευθεί από κανέναν.

   Επειδή, τέλος χαρακτήρισες τις «φωνές σαν την δική μου [...] οικτρή μειοψηφία», θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι οι δημοσκοπήσεις αλλά και η πραγματική επαφή και αντίληψη της κοινωνίας μάλλον θα σε διαψεύσουν και σ' αυτό. Στο πολιτικό κατεστημένο, φωνές σαν την δική μου μπορεί να είναι ακόμη και στην «απόλυτη ανυπαρξία», στην κοινωνία όμως όχι. Απλά, η πολιτική ελίτ της χώρας μας έχει πλήρως αποξενωθεί και από την κοινωνία αλλά και από την συνείδησή της. Γι' αυτό το σύστημα καταρρέει. Γι' αυτό οδηγούμαστε σε κοινωνική έκρηξη και αναταραχή. Γι' αυτό θα βιώσουμε πράγματα πρωτόγνωρα στο πολύ κοντινό μέλλον.

   Πραγματικά, εύχομαι να δικαιωθείς για την προσήλωσή σου αυτήν στην πολιτική ορθότητα και να μην χρειαστείς ποτέ την βοήθεια κάποιου εκ των εις την «οικτρή μειοψηφία» ανηκόντων ολισθησάντων...

 108. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/03/2010 14:02:45

  Δεν νομίζω να υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να διαφωνεί μαζί σου. Περιγράφεις υπαρκτά και σοβαρά προβλήματα κι εμείς ασχολούμαστε με ανύπαρκτες συνωμοσίες λόγω ενός ...συνθήματος.

 109. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/03/2010 14:16:56

  Προφανώς αναφέρεσαι στον θρυλικό "Ντάνυ". Όταν υπηρετούσα στη 2α ΜΑΛ, ήταν Διοικητής της ΜΥΚ κι ερχόταν στη δεξίωση όταν τα "βατράχια" του πέρνανε την πουλάδα τους από τη ΣΧΑΛ μαζί με τους δικούς μας. Περιφέρεια στήθους τότε κανα - δυο χιλιόμετρα. Σου έδινε την εντύπωση ότι άμα πάρει ανάσα και βουτήξει θα βγει στη Σαλαμίνα! Λ¨εγονται διάφορες ωραίες ιστορίες. Δεν ξέρω τι είναι αλήθεια, αυτό που θυμάμαι πάντως ήταν ένας καλός Αξιωματικός, με υψηλά στρατιωτικά προσόντα και την αγάπη των ανδρών του.Τον είδα κάποια στιγμή πριν λίγα χρόνια σε κάποιο δελτίο με κάτασπρα μαλλιά να εξηγεί τα αυτονόητα στους ηλιθίους. Άξιος!

  • Dimi avatar
   Dimi @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 31/03/2010 08:46:54

   Κύριε Κρανιδιώτη, Σάς Ευχαριστώ. Είμαι μία απλή, αλλά βαθύτατα προβληματισμένη Ελληνίδα Πολίτης, η οποία αγωνιά με τις «εκ των έσω» πολλαπλές και ανήκουστες προσπάθειες αποδόμησης του Ορθόδοξου Ελληνισμού.

   Οι Eπίλεκτες Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις, ο Eνδοξος Ελληνικός Στρατός εν γένει, έχουν επανειλλημένα αποδείξει ότι Ηταν, Είναι και Θα Είναι η Δόξα, η Τιμή, η Ελπίδα μας γιά τη διάσωση της 5000χρονης Ελλάδας, της Πατρίδας της Ευρώπης.

   Με κάθε έκφραση Εκτίμησης, Αναγνώρισης, Σεβασμού.

   «Για μένα ένας ισοδυναμεί με δέκα χιλιάδες αν είναι άριστος.» ~Ηράκλειτος

 110. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/03/2010 14:19:44

  Είσαι σωστός, καλά δεν σου κάθεται, αφού στα σωστά ελληνικά η κλητική του είναι με κατάληξη -ε.
  Ας περιμένουμε πρώτα να δούμε τι θα πουν τα ίδια τα παιδιά κι ο επικεφαλής και υπάρχουν πολλά π[ου μπορούν να γίνουν.

 111. zonitis avatar
  zonitis 30/03/2010 14:33:32

  Νασαι καλα. Σε ευχαριστω...

 112. Κάποιος. avatar
  Κάποιος. 30/03/2010 18:57:15

  Ο ένστολος που παρελαύνει δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του αλλά το κράτος που τον εκπαιδεύει,τον πληρώνει και του χορηγεί τον εξοπλισμό του από τους φόρους του Ελληνα φορολογούμενου είτε αυτός ψηφίζει Πασοκ,ΚΚΕ,Λαός,ΝΔ ή Οικολόγους.
  Κανένας λοιπόν που κρατά την ελληνική σημαία και φορά το εθνόσημο δεν δικαιούται να συνθηματολογεί για την πάρτη του εκφράζοντας προσωπικές του πεποιθήσεις έστω και αν εκφράζουν ένα τμήμα του ελληνικού λαού και να ασκεί εσωτερική πολιτική.
  Αν θέλει να εκφράσει την άποψη του ας το κάνει σ΄ένα δημόσιο φόρουμ ή ας φτιάξει έναν αντίστοιχο ιδεολογικό ή πολιτικό φορέα.

  Εσύ μπαίνεις σ' ένα ανοιχτό φόρουμ και στα πλαίσια ενός δημοκρατικού διαλόγου μπορείς να εκφράσεις και να επικοινωνήσεις ανοιχτά τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σου, όσο ακραίες κι αν είναι,να δεχθείς κριτική και να ανταπαντήσεις.
  Αυτό το δικαίωμα στο δίνει το δημοκρατικό μας πολίτευμα που κουβαλάει μαζί του και κάποιες παθογένειες.
  Αν είχαμε ωστόσο μαύρη ή κόκκινη χούντα δεν θα μπορούσες να το κάνεις και κάποιοι άλλοι θα αποφάσιζαν τι είναι ή όχι για σένα σωστό.
  Καλώς ή κακώς αυτήν την κυβέρνηση όπως και την προηγούμενη την ψήφισε ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού.
  Τα δυό μεγάλα κόμματα που κυβερνούν μεταπολιτευτικά την χώρα συγκεντρώνουν περίπου το 80% των ψηφοφόρων δηλαδή σε απόλυτους αριθμούς είναι περίπου πεντέμισυ εκατομμύρια ψηφοφόροι.
  Αν ήθελε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού να εφαρμοστούν τα όσα πρεσβεύεις θα ψήφιζε ένα κόμμα που θα τον αντιπροσώπευε.
  Για να μην το κάνει λοιπόν επί τόσες δεκαετίες και εκλογικές αναμετρήσεις, μάλλον φωνές σαν την δική σου ή του συγκεκριμένου διοικητή που ξηλώθηκε είναι οικτρή μειοψηφία και καλό θα είναι να ακούγονται και αυτές αλλά ατομικά και όχι εκπροσωπώντας το κράτος και κρατώντας την γαλανόλευκη στην εθνική επέτειο της παλιγεννεσίας του έθνους που σηματοδοτήθηκε από μορφές όπως ο Α.Κοραής, Ο Ρ.Φερραίος, ο Α.Υψηλάντης, ο Θ.Κολοκοτρώνης, ο Γ.Καραισκάκης κ.α.

  • Παναγιώτης Δούμας avatar
   Παναγιώτης Δούμας @ Κάποιος. 31/03/2010 09:05:01

   Άκου «κάποιε», που αν και ζεις σε δημοκρατική χώρα δεν τολμάς να γράψεις τ' όνομά σου. Το γιατί και πώς τα δυο μεγάλα κόμματα συγκεντρώνουν το 80% των ψήφων του 50-60% των ψηφοφόρων που πάει και ψηφίζει το ξέρεις καλύτερα από μένα, διότι τουλάχιστον χαζός δεν φαίνεσαι να είσαι.

   Η κουβέντα που γίνεται δεν είναι νομική αλλά πολιτική. Αυτά τα οποία λες αφορούν στο νομικό κομμάτι. Φυσικά και βάσει κανονισμών δεν έχουν δικαίωμα να φωνάζουν τα όσα φώναξαν. Αυτό που ουσιαστικά συζητάμε όμως εδώ είναι η πολιτική διάσταση και η τεράστια έκταση που πήρε το θέμα με πρωτοβουλία συγκεκριμένων ατόμων που δεν έχουν άλλο σκοπό από το να διασύρουν τις ένοπλες δυνάμεις και δη τους συγκεκριμένους αξιωματικούς ή οπλίτες και να μειώσουν το κύρος τους στην κοινωνία.

   Αν θες, αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε. Όπως επίσης, το κατά πόσο είναι «παθογένεια» το ότι το δημοκρατικό μας πολίτευμα μου δίνει το δικαίωμα να λέω ό,τι θέλω - πολύ θα μ' ενδιέφερε ν' ακούσω την άποψη ενός «δημοκρατικού» πολίτη επ' αυτού.

   Οι «ακραίες» μου απόψεις είναι κοινωνική και πολιτική κριτική και όχι νομική τεκμηρίωση - είναι σαφές νομίζω αυτό. Και εκφράζουν, αν θέλεις, το σύνολο των χιλιάδων «ακραίων» πολιτών, που χειροκρότησαν τα ΟΥΚ και τις λοιπές Ειδικές Δυνάμεις στην παρέλαση, χωρίς να ακουστεί ούτε κιχ από κάποιον.

   Αυτό βέβαια εσύ το αντιπαρέρχεσαι, αλλά δεν πειράζει. Το σύστημα έχει και άλλες «παθογένειες» πέραν του «ο καθένας λέει ό,τι θέλει», όπως το «ο καθένας βλέπει και ακούει ό,τι θέλει».

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ Κάποιος. 31/03/2010 09:41:36

   Απ' όποια σκοπιά και αν το δεις νομική,πολιτική ή κοινωνική, ο στρατός από την μεταπολίτευση και μετά έχει μόνο έναν ρόλο, αυτόν της υπεράσπισης της εθνικής ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της Ελλάδας και της εξασφάλισης του εθνικού της χώρου.
   Το ολίσθημα της συγκεκριμένης μονάδας στην παρέλαση δεν εκφράζει ούτε χαρακτηρίζει το σύνολο των στρατευμένων ούτε το σύνολο των πολιτών και αποτελεί μεμονωμένο φαινόμενο.
   Αν κάποιοι επιχειρούν με αφορμή αυτό το συμβάν να σπιλώσουν συλλήβδην τις ένοπλες δυνάμεις αυτό είναι κάτι που θεωρώ κατακριτέο και δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο.

   Τώρα όσον αφορά τον λόγο που τα δύο μεγάλα κόμματα συγκεντρώνουν το 80% των Ελλήνων ψηφοφόρων, ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφθώ κάποιον σκοτεινό ή μεταφυσικό λόγο πέραν του προφανούς, δηλαδή ότι τα δύο αυτά κόμματα σε ένα μεγάλο ποσοστό τους εκφράζουν, ενώ τα υπόλοιπα όχι.
   Το γιατί τους εκφράζουν είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση που ίσως θα μπορούσε να ανοίξει σε κάποιο άλλο τόπικ και να καταθέσει ο καθένας τις απόψεις τους.

   Επίσης όσον αφορά στις παθογένειες του δημοκρατικού πολιτεύματος σαφώς δεν αναφερόμουν στο δικαίωμα που έχεις να διατυπώνεις τις όποιες απόψεις σου.
   Αναφερόμουν στην δυσλειτουργία κάποιων θεσμών, στην διαφθορά και στην έκπτωση ορισμένων βασικών αρχών του πολιτεύματος μας.
   Σαφώς και μπορείς να διατυπώνεις ελεύθερα τις όποιες απόψεις κα συ και εγώ και ο οποιοσδήποτε, όσο ακραίες και αν ηχούν σε μερικούς, στα πλαίσια φυσικά των αρχών που διέπουν έναν δημόσιο διάλογο.

 113. Night Rider avatar
  Night Rider 31/03/2010 04:38:20

  ζαχος τι μαλακιες λες?? συμφωνω οτι δεν πρεπει να αποφασιζει ο στρατος για την πολιτικη της χωρας, αλλα για πολιτικους κ εκλεγμενη βουλη των ελληνων μην μας μιλας! ολοι καθικια κ κλεφτες ειναι! γι'αυτο καταντησαμε ετσι! τι καλο ειδες εσυ απο αυτους,ε? εκτον κι αν.. ειδες! κανα ρουσφετι,κ εισαι απο αυτα τα κομματοσκυλα που τρεχουν στα γραφεια κ γλυφουν...

 114. Αντώνης Παναγιώτου avatar
  Αντώνης Παναγιώτου 31/03/2010 07:54:59

  Θα μπορούσα να πω ότι φρίττω με αυτά που διαβάζω στο άρθρο σας κ. Κρανιδιώτη αλλά υποθέτω ότι το ίδιο θα παθαίνατε και εσείς αν διαβάζατε ένα άρθρο δικό μου καθώς οι απόψεις μου θα βρίσκονται κάτι παραπάνω από χιλιόμετρα μακριά από τις δικές σας.

  Όχι δεν έχω πέσει από ελικόπτερο ούτε έχω κυλιστεί στην λάσπη επομένως θεωρώ πως ό,τι και να πω θα πέσει και θα χαθεί στο κενό όπως ο ΟΥΚας πέφτει στην θάλασσα από το ελικόπτερο. Αλλά θα κάνω μια προσπάθεια.

  Ίσως έχετε δίκιο. Ίσως οι εχθροί είναι παντού. Ισως εμείς οι πολίτες κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου ενώ εσείς είστε άγρυπνοι φρουροί. Πραγματικά θαυμάζω την σκληρή σας εκπαίδευση αλλά δεν την ζηλεύω. Πραγματικά πιστεύω ότι είστε από τους καλύτερους στο είδος σας σε όλο τον κόσμο.

  Όντως είσαστε άριστοι σε αυτό που κάνετε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σας θαυμάσω. Γιατί ίσως στο κάτω κάτω ο μόνος λόγος που πέφτετε από ελικόπτερα και τρέχετε ασταμάτητα είναι επειδή ακριβώς δεν ξέρετε να κάνετε τίποτα άλλο. Αυτό όμως δεν αναιρεί σε κανέναν βαθμό το μεγαλείο του καθήκοντός σας.

  Αντίστοιχα όλοι εμείς οι υπόλοιποι που δεν πέφτουμε από ελικόπτερα δεν σημαίνει ότι μετράμε λιγότερο για την πατρίδα από ότι εσείς. Και εμείς όταν χρειαστεί θα πάρουμε το όπλο και εμείς θα χαθούμε στην μάχη με το που θα πατήσουμε το πόδι μας στο πεδίο. Εμείς θα είμαστε τα μυρμήγκια που θα σκοτώνονται το ένα μετά το άλλο σε αντιπερισπασμό για να μπορεί η δική σας η ελίτ να πετύχει τους στρατιωτικούς στόχους της Ελλάδας σε καιρό πολέμου.

  Ξέρετε ο γραπτός λόγος αν γράφεται από ημιμαθείς και ατάλαντους σαν και εμένα πολλές φορές δεν αποτυπώνει πολύ σωστά την πρόθεση του γράφοντος. Δεν έχω σκόπο να σας προσβάλλω και κάθε πρόταση που διατυπώνω παραπάνω δεν περιέχει κριτική αλλά ατομική διαπίστωση. Και αφού εξήγησα τις προθέσεις μου νομίζω πρέπει να εξηγήσω καθαρά και το σκοπό μου.

  Δεν έχω σκοπό να μειώσω τη σημασία του καθήκοντός σας ούτε να σας πω ανεγκέφαλο, φανατικό, πορωμένο ή κατάλοιπο της χούντας (που αιματοκύλισε την Αθήνα σε καιρό ειρήνης σε αντίθετα με τους Τούρκους και όποιους Τούρκους που τουλάχιστον κηρύσσουν πόλεμο όταν πρόκειται να σκοτώσουν). Ο σκοπός μου είναι να σας πω πως όσο σημαντική και να είναι η δική σας δουλειά σε καμία περίπτωση δεν είναι σημαντικότερη η περισσότερο άξια από την δουλειά και την θέση οποιουδήποτε άλλου που ζει και αγωνίζεται σε αυτήν την κοινωνία. Τώρα θα μου πείτε λίγοι είναι αυτοί που ζουν και αγωνίζονται σε αυτήν την κοινωνία. Ελάτε να τους βρίσουμε μαζί.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αντώνης Παναγιώτου 31/03/2010 11:48:33

   Αγαπητέ Αντώνη,
   Αυτό που έγραψα δεν ενέχει καταφρόνηση κανενός άλλου Κλάδου ή Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων ή άλλης κατηγορίας πολιτών που αγαπούν την Πατρίδα και της προσφέρουν. Όποιοι έχουν πραγμαστική ενσυνείδητη πειθαρχία κι εμφορούνται από αληθινό στρατιωτικό πνεύμα, γνωρίζουν ότι ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ. Κάποιος πρέπει να με ντύσει κι εξοπλίσει, κάποιος να με μεταφέρει, να φτιάξει το χαλασμένο όπλο μου,άλλος να μου παρέχει επικοινωνίες, άλλος πυρά υποστήριξης, να με περιθάλψει κι όταν ματώσω και ιδρώσω για να πάρω στα χέρια μου τον ΑΝΣΚ, πρέπει να 'ρθει ο Βασιλιάς των Όπλων, το Πεζικό, στο οποίο άλλωστε ανήκω, και να κάνει αμυντική εγκατάσταση για να κρατήσει την θέση στο όνομα του Λαού μου, ο οποίος φορολογείται και μου πληρώνει και το τελευταίο κουμπί της στολής μου ή τον γλίσχρο μισθό μου. Είμαι Πολίτης - Οπλίτης κι ανάποδα. Όλοι είμαστε ΕΝΑ, είμαστε απλός ο Ένοπλος Λαός, οι ηγήτορες μου, επαγγελματίες του Πολέμου, είναι κατά κανόνα παιδιά αγροτών, εργατών, το πολύ μικροαστών. Οι φλώροι κι οι τσογλαναραίοι είναι με άδειες εξωτερικού στην Καραϊβική, εγώ σκοτώνομαι σε άλμα, παθαίνω νόσο του βυθού, χάνω μάτια και χέρια από εκρηκτικά ή σπάω πόδια και μέση σε αναρριχήσεις. Όλοι είμαστε ΕΝΑ αλλά παντού και στα πάντα υπάρχει ΙΕΡΑΡΧΙΑ, υπάρχει ΤΙΜΗ που απονέμεται κατά το προκινδυνεύειν. Άξια η δουλειά των υπολόγων και των μηχανικών, όμως ο πιλότος των μαχητικών παίζει κυνηγητό με τους Τούρκους και ενίοτε σκοτώνεται. Τιμώ και τον τελευταίο στρατιώτη, ναύτη, σμηνίτη, όμως ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ και σε αυτά που κάμουμε, ναι, οι Ειδικές Δυνάμεις είμαστε ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ, είμαστε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και διακινδυνεουμε την ζωή και την σωματική μας ακεραιότητα. Δεν ζητάμε λοιπόν παρά αναγνώριση και σεβασμό του προφανούς. Η ισοπέδωση δεν είναι "δημοκρατικότητα", είναι άδικη και φθείρει το ηθικό, προσβάλλει την Τιμή.
   Και ποιός σου είπε ότι δεν ξέρουμε να κάνουμε τίποτα άλλο; Μπορεί να πικραίνει μερικούς αλλά αυτά που κάνουμε θέλουν ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ. Εκνευριστικό ο άλλος να είναι πάνω από 1,85, να τρέχει γρηγορα, να έχει μεγάλες σωματικές αντοχές, να ελέγχει τον φόβο του ύψους ή του βάθους και να 'ναι και ξύπνιος αλλά συμβαίνει πολύ πιο συχνά απ' ότι φαντάζεσαι. Είμαστε ΕΝΑ αλλά κάποιοι ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ. Ζήστε μ' αυτό κι αξιοποιήστε μας. Μιμηθείτε μας. Την δική σας αυλή, τα δικά σας παιδιά φυλάμε. Εσάς όλους υπηρετούμε.

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 31/03/2010 12:26:51

    Σαφώς τα άτομα που υπηρετούν στις ειδικές δυνάμεις είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα καλύτερα και τα ικανότερα να επιτελέσουν την αποστολή τους από οποιονδήποτε άλλο πολίτη της χώρας.
    Μ'αυτό άλλωστε το κριτήριο έχουν επιλεγεί ώστε να διαφυλάσσουν και να εξασφαλίζουν αποτελεσματικά την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.
    Οποιος το αρνείται αυτό είναι εκτός πραγματικότητος και τους αδικεί κατάφωρα.

    Το γεγονός ωστόσο ότι έχουν ξεχωριστές και θαυμαστές δεξιότητες και ικανότητες δεν τους επιτρέπει ούτε τους εξουσιοδοτεί να υπερβαίνουν τον ρόλο τους και να ασκούν δημοσίως πολιτική και μάλιστα ενστόλως.
    Ο στρατός δεν νομοθετεί, δεν δικάζει, δεν χαράζει την πολιτική της χώρας μας.
    Γι΄αυτό αποφασίζει πλειοψηφικά ο ελληνικός λαός μέσω των κυβερνήσεων που επιλέγει για να τον εκπροσωπεί.
    Αν σε κάποιους δεν αρέσει - όχι αδίκως - το πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί μεταπολιτευτικά από τα δύο μεγάλα κόμματα ας δημιουργήσει έναν δικό του πολιτικό φορέα και ας διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού.

    Δεν μπορεί όμως κανείς, όπως πχ ο συγκεκριμένος αξιωματικός, να υπερβαίνει τον θεσμικό του ρόλο και την στρατιωτική ιεραρχία και να κάνει του κεφαλιού του, όσο άξιος και ικανός αν είναι.

    Οοσν αφορά δε τις υλικές και ηθικές ανταμοιβές όσων υπηρετούν σε κρίσιμα πόστα όπως για παράδειγμα οι άντρες των ΕΔ, των ιπταμένων της ΠΑ, των ανδρών του ΠΝ, σαφώς θεωρώ ότι δικαιούνται μεγαλύτερες ηθικές και υλικές αμοιβές σε αρκετές περιπτώσεις και δεν υπάρχει δίκαιη και ίση μεταχείριση τουλάχιστον αναλογικά με άλλους δημοσίους υπαλλήλους.
    Αυτό είναι κάτι που πρέπει να επισημανθεί και το εντάσσω σ'αυτό που ανέφερα παραπάνω ως παθογένειες της δημοκρατίας μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.