#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/08/2010 15:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνεργασία με την Τουρκία για τα πετρέλαια του Αιγαίου προτείνουν οι ΗΠΑ«Αμφισβητούμενη περιοχή» το Αιγαίο κατά το State Department

Μετά τις βόλτες του Πίρι «Ρέϊς» και του «Τσεσμέ» πάνω από την υφαλοκρηπίδα και τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου που θέτουν θέμα για τον καθορισμό της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (http://www.antinews.gr/?p=55315) έρχεται τώρα και μια απροκάλυπτη παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδος από τον ειδικό απεσταλμένο του State Department, Richard Morningstar, για να δέσει το γλυκό.

Σε συνέντευξή του στη Καθημερινή, ο ειδικός απεσταλμένος του State Department, για την ενέργεια στην Ευρασία χαρακτηρίζει το Αιγαίο «αμφισβητούμενη περιοχή» και προτείνει εμπορική συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στο Αιγαίο, ακόμη και αν προηγουμένως δεν έχουν επιλύσει τις μεταξύ τους διαφορές.

ΕΡ: Πώς αποτιμάτε την άσκηση από την Ελλάδα του δικαιώματος, που απορρέει από το διεθνές δίκαιο, να προχωρήσει σε έρευνες και εξόρυξη πετρελαίου και αερίου στο Αιγαίο;

ΑΠ: Ξέρετε, αυτά τα θέματα των θαλάσσιων συνόρων είναι δύσκολα και όχι μόνο στο Αιγαίο. Είναι δύσκολα στην Κασπία, αλλά και στην Αρκτική, όπου χρειάστηκε να περάσουν 40 χρόνια έως ότου η Νορβηγία και η Ρωσία τα διευθετήσουν, κάτι που έκαναν μόλις φέτος. Προφανώς υφίστανται ζητήματα, για τα οποία δεν γνωρίζω λεπτομέρειες ώστε να πω κάτι για τη μία ή την άλλη πλευρά. Αλλά θα ήλπιζα, εάν υπάρχουν φυσικές πηγές ενέργειας στο Αιγαίο ή σε οποιαδήποτε άλλη αμφισβητούμενη περιοχή, αυτές να βοηθήσουν στην επίλυση των ζητήματος των συνόρων. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό. Ο πρώτος είναι να υπάρξει, επιτέλους, συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τα σύνορα. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, υπήρξαν περιπτώσεις όπου χώρες κατέληξαν σε «εμπορικές διευθετήσεις» και άφησαν το θέμα της οριοθέτησης των συνόρων για το μέλλον. Μπορώ να φανταστώ μια περίπτωση, στο Αιγαίο ή σε κάποια άλλη αμφισβητούμενη περιοχή, όπου το οικονομικό όφελος είναι και για τις δύο χώρες τόσο μεγάλο που τις συμφέρει να καταλήξουν σε μια επιχειρηματική λύση, ακόμη και εάν δεν συμφωνούν στα συγκεκριμένα σύνορα. Σίγουρα δεν θα ενθάρρυνα μονομερείς κινήσεις από καμία χώρα, αλλά θα ενθάρρυνα να βρεθεί λύση στα όποια ζητήματα υπάρχουν, υπογραμμίζοντας και πάλι ότι δεν γνωρίζω πλήρως τα ζητήματα του Αιγαίου (διαβάστε: Συνεργασία με Τουρκία για πετρέλαια)( με έντονο σκούρο χρώμα ενδεικτικά οι περιοχές των διεθνών υδάτων του Αιγαίου όπου το βάθος ξεπερνάει τα 200 μέτρα. Εκεί σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο δεν τίθεται θέμα υφαλοκρηπίδας και όποιος θέλεις μπορεί να κάνει έρευνες)

Όπως επισημαίνει και το  http://www.strategyreport.gr/?p=2746 πρόκειται για τις πρώτες επίσημες δηλώσεις αξιωματούχου των ΗΠΑ μετά την απόφαση σύστασης ελληνικού δημόσιου φορέα για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων αλλά και τη δημοσίευση της προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού από την ΤRAO (Turkiye Petrolleri Anonim Ortakligi) για την πραγματοποίηση τρισδιάστατων σεισμικών ερευνών (3D seismics) σε θαλάσσια περιοχή 1.100 τετραγωνικών χιλιομέτρων, μεγάλο μέρος της οποίας καλύπτει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) Καστελόριζου.

Θυμηθείτε επίσης τι γράφαμε τον Απρίλιο προκαλώντας την δυσαρέσκεια ορισμένων που επενδύουν στα πετρέλαια και τον Ερντογάν:

Η μυστική ατζέντα με τον Ερντογάν: τα πετρέλαια του Αιγαίου

Η επόμενη «κόκκινη γραμμή» που θα σπάσει θα είναι στο Αιγαίο

Δεν είναι προφανώς καθόλου τυχαίο ότι τις ίδιες ώρες που ο Γιώργος Παπανδρέου παρέδιδε την διακυβέρνηση της χώρας στο ΔΝΤ, ανακοινωνόταν και η επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, συνοδευόμενου μάλιστα από το … μισό τουρκικό υπουργικό συμβούλιο.

Θα ακούσετε και θα διαβάσετε πολλά για την επίσκεψη αυτή. Οι πληροφορίες όμως του antinews επιμένουν ότι ένα είναι το θέμα που θα κυριαρχήσει: η συνεκμετάλλευση της υφαλοκρηπίδας και των πετρελαϊκών κοιτασμάτων της. Η εκχώρηση δηλαδή κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την εκμετάλλευση του πετρελαίου του Αιγαίου θα αναλάβει αμερικανικό κονσόρτσιουμ με την συμμετοχή Ελλήνων εφοπλιστών. Ήδη έχουν αγοραστεί 17 γεωτρύπανα. Η αξία των κοιτασμάτων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο εκτιμάται σε 9 τρισεκατομμύρια δολάρια, από τα οποία η Ελλάδα και η Τουρκία θα μοιραστούν το 40%.

Θυμάστε την επίσκεψη στον Ομπάμα διαμέσου ΔΝΤ;

Καταλαβαίνετε λοιπόν τι παίζεται, με αφορμή την οικονομική κρίση.

Θα το δεχθούμε κι αυτό;


ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 01/08/2010 15:35:41

  Θα το δεχθούμε κι αυτό;

  Αν μπορείτε κάντε κι αλλιώς. Η θέση μου είναι απλή. Είμαι υπέρ της γραμμής Μολυβιάτη της αναβολής δηλ. μέχρι να αλλάξουν οι όροι, που αυτή τη στιγμή είναι εναντίον μας.
  Η αναβολή έχει νόημα όταν κινούμαστε κι εμείς λίγο για να αλλάξουν οι όροι υπέρ μας. Εμείς όχι μόνο δεν κινούμαστε θετικά αλλά κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αδυνατίσουμε ακόμη περισσότερο και να τους διευκολύνουμε στην αρπαγή.
  Κοινώς κινούμαστε παρακμιακά και μετά βγαίνουμε και κλαίμε.

  Όσο για το Γιωργάκη, έχει ξεκαθαρίσει ότι πρέπει να δώσουμε μερικά νησιά στους Τούρκους για να έχουμε την ησυχία μας.

  • lpap avatar
   lpap @ anonymous 01/08/2010 17:23:50

   Η 'πλάκα" είναι πως οι νησιώτες κατά κανόνα στηρίξανε το ΠΑΣΟΚ!!!Κι αυτοί θα ζημιωθούν πρώτοι..Οψόμεθα.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ lpap 01/08/2010 17:29:59

    μερικες φορες τα κομματα και οι πολιτικοι ειναι σαν το καρπουζι...δεν ξερεις τι σου ξημερωνει.
    Πολλες φορες ψηφιζουμε ενα κομμα προσβλεποντας σε κατι καλυτερο καιδυστυχως τα γεγονοτα μας διαψευδουν

 2. blue nile avatar
  blue nile 01/08/2010 15:40:00

  Το χειρότερο από όλα είναι το ότι έχουν καταφέρει να περάσουν στην κοινή γνώμη ότι η συνεκμετάλευση στο Αιγαίο είναι κάτι το μεμπτό και το θετικό.
  Ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι κατά αυτόν τον τρόπο θα λυθούν ως διά μαγείας τα προβλήματα με την Τουρκία, αποφεύγοντας το πολεμικό ενδεχόμενο, και δεν μπορεί να δει λίγο πιο μπροστά.
  Με το που θα εκχωρήσουμε ελληνική γη ή θάλασσα στους απέναντι θα ζητήσουν και άλλα. Τότε αναγκαστικά θα ενδώσουμε και σε αυτά τα άλλα όπως η συγκυριαρχία στη Θράκη.
  Και όταν πάρουν ότι πάρουν με ειρηνικά μέσα, έχοντας μεγιστοποιήσει την ισχύ τους βασιζόμενοι και στις δικές μας πλουτοπαραγωγικές πηγές, θα μας καταπιούν ή θα μας αφήσουν να υπάρχουμε μόνο ως υποτελείς τους.
  Ποτέ στην ιστορία η ενδοτικότητα δεν εξασφάλισε ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα.
  Χάσαμε στην Κύπρο, απώλεια που σηματοδότησε την απαρχή της συρρίκνωσης του ελληνισμού, χάσαμε τα Ίμια με αμφισβητούμενο πλέον όλο το νομικό καθεστώς που διέπει το Αιγαίο τώρα πρέπει να αντισταθούμε στην διαφαινόμενη εκποίηση ζωτικού χώρου.
  Αντίσταση τώρα, γνωστοποίηση του προβλήματος, κατάδειξη των γοργά επερχόμενων κινδύνων, ενεργοποίηση όλων.
  Θα ωφελούσε αφάνταστα η εκπαραθύρωση του ΓΑΠ και της φαιδρής κυβέρνησης του. Αν και πολύ φοβάμαι ότι θα κυβερνήσουν για άλλα τρία χρόνια με ολέθριες συνέπειες για τον τόπο.
  Ας κάνει ο καθένας από τη μεριά του ότι μπορεί...

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ blue nile 01/08/2010 16:12:11

   Για αρχή διάδοση του Επίμετρου του Παναγιώτη Κονδύλη στην ελληνική μετάφραση του έργου του "Θεωρία του Πολέμου". Όλα αυτά, ανάδειξη της Τουρκίας, πληθυσμιακή συρρίκνωση και κοινωνική αποχαύνωση του Ελληνισμού τα περιγράφει σε 30 σελίδες το έτος 1999. Βέβαια στην Ελλάδα παραμένει άγνωστος, αν και στην Ευρώπη γίνονται αφιερώματα σε αυτόν, καθώς τον απέρριψε το ιερό τέρας της ελληνικής διανόησης ο Ριχάρδος Σωμερίτης. Μόνο η "πολιτικοποίηση" και "ιδεολογικοποίηση" των εθνικών θεμάτων θα μπορέσει να κινητοποιήσει την κοινωνία. Η εμμονή στο συναισθηματικό κομμάτι δεν κινητοποιεί τον κόσμο πλεόν, ο οποίος όπως είπες και εσύ θεωρεί την συνεκμετάλλευση κάτι το άμεμπτο και φυσιολογικό. Πρέπει να υπάρξει ιδεολογικοποίηση του ζητήματος.

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ Bodinus1576 01/08/2010 23:01:09

    ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΧΙ θεμα ιδεολογικοποιησης

    η προστασια εθνικου συμφεροντος δεν ειναι θεμα ιδεολογιας (πλεον δεν τιθεται θεμα ουτε καν για 'διαφορετικη αντιληψη' - αφου δεν υπαρχουν αντιπαλα κοινωνικο/οικονομικα συστηματα προς συζητηση)

    η κυβερνηση ΓΑΠ δεν μπορει να επικαλειται ιδεολογια - εχει παραβιασει το συνταγμα -εκχωρησε εθνικη κυριαρχια και συνεχιζει ανεμποδιστη δυστυχως

    θα συμφωνησω πως μονο με τα εθνικα θεματα υπαρχει περιπτωση να αφυπνιστει η κοινωνια

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 01/08/2010 15:42:28

  Κι είπα κι εγώ... πώς κι είχαν αργήσει τόσο να το πουν;

  Έπεσαν οι μάσκες, ήρθε αυτή η "παραίνεση" αμέσως μετά από την εντολή των κατοχικών δυνάμεων για ξεπούλημα του εθνικού ενεργειακού μας πλούτου κι έδεσε η μανέστρα.

  Σύντομα θα μας το σερβίρουν και πιο ωμά: "μια συνεκμετάλλευση 60% ΗΠΑ, 20% Τουρκία, 20% Ελλάδα θα σας προσφέρει τα απαραίτητα χρήματα για να ξεχρεωθείτε, διαφορετικά παύουν οι εκταμιεύσεις των δόσεων και χάνετε και αυτό το 20% αφού αρχίζουν οι κατασχέσεις πλουτοπαραγωγικών πόρων"

  Μόνος δρόμος είναι η καθολική ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ο ολοκληρωτικός ανελέητος πόλεμος με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, από κάθε μετερίζι, με όσο αίμα (τους) κι αν χρειαστεί να δούμε.

 4. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 01/08/2010 16:16:40

  Οσο έχουμε πολιτικούς σαν Πάγκαλο ή ΓΑΠ ή και σαν τους άλλους της ΝΔ, η Ελλάδα θα υποφέρει και θα χάνει συνέχεια διακαιώματα και εδάφη.
  Νομίζετε ότι τους καίγεται καρφί αν δώσουν μερικά νησιά στα μεμέτια ή αν πουλήσουν περιοχές του Αιγαίου ? Ισα-ίσα που θα το παρουσιάσουν και σαν επιτυχία. Α ρε Παπαδόπουλε...

  • Tassos avatar
   Tassos @ Δημήτρης 02/08/2010 10:39:33

   Ποιός Παπαδόπουλος ρε αδερφέ? Αυτός που πούλησε την Κύπρο στους Τούρκους? Ο (με αποχαρακτηρισμένα έγγραφα) πράκτορας της CIA? Τρέλλα μας πουλάς?

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ Tassos 03/08/2010 11:31:49

    Εχεις δίκιο.
    Πάντως μ'αυτούς που έχουμε στην κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση, θα καταστραφούμε.
    Χρειάζεται να αναλάβει μια ομάδα από πατριώτες που θα καθαρίσει την κατάσταση. Υπάρχουν ?

 5. Alex avatar
  Alex 01/08/2010 16:32:32

  Σιγα σιγα ερχεται με το μαλακο οσο μπορουν ολες οι αλλαγες που επιβαλλουν οι εξω προς το διαχειριστη της χωρας μας....με τη στηριξη των ΜΜΕ και των εδω ισχυρων....μαλιστα ο Παπαχελας διαπιστωνει σημερα οτι: ΄΄Αν κάτι έχει πραγματικά αλλάξει τους τελευταίους μήνες στην Eλλάδα είναι πως έσπασαν πολλά ταμπού και ο κόσμος άρχισε να καταλαβαίνει τι είναι αυτά τα περιώνυμα «κεκτημένα» ορισμένων συντεχνιών. Μέσα από τη συλλογική ψυχοθεραπεία στα καφενεία και τις τηλεοράσεις, η κοινή γνώμη έχει αντιληφθεί πλήρως γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.΄΄...δεν ειναι μονο οι ΄΄συντεχνιες΄΄ τα ταμπου αλλα και τα εθνικα θεματα συμπληρωνω εγω...ταμπου λοιπον για αυτους ειναι η εθνικη κυριαρχια ...το Σκοπιανο....η κατοχη της Κυπρου....το ΠΑΣΟΚ ηρθε λοιπον για να δωσει ΄΄ΛΥΣΕΙΣ΄΄ σ αυτα τα ταμπου...ο λογος και οι πραξεις πλεον οπως και η ΕΥΘΥΝΗ βαραινει τους Ελληνες πολιτες αυτης της χωρας..Θα αντισταθουμε λοιπον θα πεταξουμε το τεχνητο φόβο που μας καλιεργουν? Η στο τελος θα περασει η δικη τους μαυρη και ενδοτικη πολιτκη? Μενει απλα να περιμενουμε και να δουμε!

 6. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 01/08/2010 16:41:45

  h**p://www.efylakas.com/archives/3301

  Εφ οσον τα αναγραφομενα στα εγγραφα αληθευουν..οπως πηρε ο αερας τη σημαια, ισως παρει καποια στιγμη και αυτους πριν προλαβουν να ολοκληρωσουν αυτα που συμφωνησαν εν κρυπτω για το καλο μας.
  Φοβαμαι ομως πως τα διαφορα δημοσιευματα για τον εξοπλισμο της χωρας που ερχονται στη δημοσιοτητα τον τελευταιο καιρο (αρματα μαχης σαπια, αεροπλανα που μπαζουν νερα κτλ) , τα οποια κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι υπερβολικα, εχουν σκοπο να προετοιμασουν ψυχολογικα τους Ελληνες οτι δεν ειναι δυνατον να γινει διαφορετικα, μια ειναι η λυση συνεκμεταλευση, χασαμε πυ χασαμε ενα μερος της ανεξαρτησιας μας-τι δηλωση και αυτη- μην τα χασουμε και ολα. 20% απο το 40% και ευχαριστω να λεμε.
  Και για να προλαβω καποιους που θα ρωτησουν: τι προτινεις πολεμο;
  Οχι δεν προτεινω πολεμο αλλα ισχυρη προβολη και διεκδικηση των δικαιων μας στους Διεθνεις οργανισμους και φυσικα στις ΗΠΑ και στον προεδρο Ομπαμα,αυτοπροσωπως απο τον Ελληνα πρωθυπουργο ΓΑΠ-Ομπαμα Β΄
  Εκτος και προτιμα να κοιμαται ησυχος τα βραδυα, οπως εχει δηλωσει..οποτε τα υπολοιπα στν κριση του ελληνικου λαου, εαν ξεφυγει απο το κινητο του ,τον φραπε του, και το αγχος γαι την βενζινη, δηλαδη μην φοβηθειτο ενδεχομενο να θυμωσουν λιγο οι Τουρκοι και ξεμεινει παλι η αγορα απο καυσιμα, προϊοντα και παει λεγοντας και κλαιγοντας.
  Σημειωνω και την κακια μου: Ο κ.Σημιτης ευχαριστησε τους Αμερικανους και κυβερνησε 8 χρονακια..εκανε ρεκορ πρωθυπουργιας!!
  Και κατι αλλο δεν μου αρεσουν οι μακροσυρτες αναλυσεις,προτιμω λιγα λογια και σταρατα. Επισης θα ηθελα να παρακαλεσω ολους μας και βαζω και τον ευατο μου μεσα να μην καλλιεργουμε πολλες φορες κλιμα εμφυλιοπολεμικο(τα γεγονοτα που πληγωσαν την χωρα δεκαετιες πριν εχουμε την δυνατοτητα να τα μελετησουμε στις απειρες πηγες που υπαρχουν και να σκεφτουμε πως θα αποφυγουμε εναν καινουριο διχασμο στη δυσκολη πραγματικοτητα που ζουμε).
  Στις επομενες διαμαρτυριες,διαδηλωσεις, οτι τελως παντων ειναι αυτες και εαν γινουν μονο μια σημαια πρεπει να υπαρχει η ελληνικη. Πρεπει να καταλαβουν ,αυτοι που πρεπει να το καταλαβουν, οτι απεναντι τους ειναι ο ελληνικος λαος και οχι τα κομματα.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 01/08/2010 16:47:30

   θελω να μου συγχωρησετε ορισμενα λαθη ορθογαφικα, αλλα γραφω βιαστικα!!

 7. lpap avatar
  lpap 01/08/2010 17:27:38

  Πιστεύω πως το άνοιγμα του ζητήματος του Αιγαίου δεν είναι το μόνο. Θα γίνουν κι άλλα. Δεν μπορώ να φανταστώ πως οι Ρώσοι θα μείνουν αμέτοχοι και θα τα δώσουν όλα στις ΗΠΑ. Αναρωτιέμαι όμως: μήπως είναι το τελευταίο ήσυχο καλοκαίρι που ζω κι όλοι οι άλλοι επίσης. Οι πυκνες επισκέψεις των Τούρκων στο Αιγαίο, πέρα από το οτι δεν είναι τυχαίες καθόλου, σηματοδοτούν κι άνοιγμα του θέματος. Το οποίο στη συνέχεια θα ωριμάσει και..........ποιος ξέρει. Θα δείξει..

 8. rage avatar
  rage 01/08/2010 17:28:18

  "Η αξία των κοιτασμάτων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο εκτιμάται σε 9 τρισεκατομμύρια δολάρια, από τα οποία η Ελλάδα και η Τουρκία θα μοιραστούν το 40%."

  δηλαδή εμείς θα σφαχτούμε για το 40% (λέμε τώρα, εννοώ ότι θα τσακωθούν πέντε έξι εφοπλιστές, ο κοσμάκης θα σφαχτεί για μια ιδέα, μια σημαία και τρία ψίχουλα). Το υπόλοιπο 60% που πήγε;

  • Alex avatar
   Alex @ rage 01/08/2010 17:34:38

   Goes to uncle Sam!!!

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ rage 01/08/2010 17:34:45

   το εφαγε η γατα!!!

 9. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 01/08/2010 17:33:55

  Τα συμφεροντα μας πρεπει πρωτοι εμεις να βρισκουμε τον καταλληλο τροπο να τα προστατευιυμε και κατοπιν να επιζητουμε την ξενη βοηθεια η οποια θα ειναι πιο ευκολο να δοθει εαν εχουμε διατυπωσει ισχυρα επιχειρηματα για τα δικαια μας και οχι συνθηματα

  • lpap avatar
   lpap @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 01/08/2010 18:21:40

   Μόνο που δεν αναφέρθηκα στη Ρωσία σκεπτόμενη πως θα ρθει να μας σώσει!! κανείς δεν σε σώζει αν δεν μπορείς μόνος σου. Απλά σκέφτηκα πως στο παιχνίδι το διεθνές που παίζεται θα μπορούσαμε να επωφεληθούμε υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω, δεν πιστεύω σε σωτήρες!! Το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν πάντα αυτό:πίστευε πως θα ρθουν άλλοι να τη σώσουν και πάντα προσδένονταν στο άρμα του κάθε ξένου και δεν προσπαθούσε να αποκτήσει το δικό της ή έστω να διαπραγματευτεί καλύτερα. Αλλά τι περιμένεις από κυβερνήτες που διαχρονικά δεν αγάπησαν ΠΟΤΕ αυτή τη χώρα και πάντα ασελγούσαν πάνω της και την ασέλγεια τη βάφτιζαν και..φιλανθρωπία και φιλοπατρία! Δυστυχώς..

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 01/08/2010 18:27:35

   Δεν διαφωνω μαζι σου, ειμαι απολυτα συμφωνος, απλα προς ενισχυση εγραψα το σχολιο

  • Misha avatar
   Misha @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 01/08/2010 18:50:21

   Μια τυφλή γιαγια από τη Βουλγαρία που λένε πως είχε προφητικό χάρισμα και προέβλεψε με σαφήνεια το ναυάγιο του Κουρσκ και την 9-11, έχει πει πως ο Σεπτεμβρης του 2010 θα σημάνει παγκόσμιο μπάχαλο , και οι Ρώσοι θα τσουλήσουν στην κατηφόρα μέχρι Αιγαίο και βάλε.

   Λέτε ;

  • lpap avatar
   lpap @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 01/08/2010 18:54:44

   Εγώ πάλι πιστεύω πως αυτό το μπάχαλο θα γίνει αλλά αργότερα!! Ο γέροντας Παΐσιος έχει πει για τα θέματα αυτά πολλά! Και δεν είναι ο μόνος βέβαια.. αν γίνει το μπάχαλο τώρα νομίζω πως χαμένοι είναι γιατί δεν πρόλαβαν να πάρουν πολλά.. αργότερα θα τους συμφέρει πιο πολύ.Θα δείξει..ο Σεπτέμβρης είναι κοντά.

  • Misha avatar
   Misha @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 01/08/2010 19:05:27

   Γενικότερα δε μ αρέσουν οι προφητείες γύρω από τα γεωπολιτικά, αλλά βλέπω το Γκιοργκάκις να δίνει τον εναέριο χώρο στου σιωνιστές για ασκησεις εναέριου ανεφοδιασμού αεροσκαφων και σκέφτομαι μήπως επιτεθούν στους Ιμάμηδες ...
   Έβαλε κι εναν φιλοϊρανό επικεφαλής της ΜΙΤ ο Ερντογάν προσφατα.Ποιος ξέρει...Θα δείξει.

  • lpap avatar
   lpap @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 01/08/2010 19:12:32

   Misha, ένας άνθρωπος που "προφητεύει" για τα γεωπολιτικά δε σημαίνει πως τα "ελέγχει" κιόλας. ΑΠλά έχει τη δυνατότητα, ας το πούμε έτσι τώρα, να δει με ακρίβεια κινήσεις του μέλλοντος. Σε αυτή τη λογική κι εγώ τα αποδέχομαι, αν κι η σχέση μου με την εκκλησία είναι άριστη(την ουσιαστική εκκλησία όχι αυτή που ασκεί πολιτική και κάνει το δρόμο αδιέξοδο. Μεγάλο θέμα, να μπει κάποια στιγμή κι εδώ μέσα να συζητήσουμε επί της ουσίας (κάτι σα...Forum :) )..

 10. Dimi avatar
  Dimi 01/08/2010 18:13:28

  Στον κύριο «ναι μεν αλλά», ειδικό ανιστόριτο απεσταλμένο του State Dept. κ. Ριχάρδο Πρωϊνόαστέρα, o oποίος Και αυτός κόπτεται «Γιά το Καλό μας», και μάς ήρθε Και αυτός γιά να βάλλει την Ελλάδα σε σειρά, του υπενθυμίζω ότι:

  H Xώρα του, είναι ιστορικώς αποδεδειγμένα, «η Μητέρα Ολων των Υφαρπαγών» ξένης γής, πολύτιμων μετάλλων (Χρυσός!), πολυτίμων λίθων (Διαμάντια!), πετρελαίων, φυσικού αερίου, ορυκτού πλούτου, υδάτινων πόρων, και πλείστων άλλων φυσικών θησαυρών, καθώς και, Ωκεανών και Θαλασσών, οι οποίες ΔΕΝ της ανήκουν.

  Θα πρότεινα λοιπόν, στον κ. Πρωϊνόαστέρα, η Χώρα του Πρώτη! να σεβαστεί και δώσει έμπρακτα παραδείγματα «καλής γειτονίας» και «αξιοπιστίας» στις Kοινωνίες των Εθνών, επιστρέφοντας:

  Το ΚΛΕΜΜΕΝΟ "Mexican Τexas”, το οποίο προσάρτησε το 1845, ως την 28η Πολιτεία των ΗΠΑ. Η οποία προσάρτηση, όχι μόνον υπήρξε αιτία 2ετούς πολέμου με το Mexico (1846–1948), αλλά και, έγινε αιτία περαιτέρω αμερικανικής Εισβολής, Επέκτασης και Κατάληψης Ολης! της Επικράτειας Δυτικά του Ειρηνικού Ωκεανού (The West Coast / Pacific Region), η οποία σήμερα, περιλαμβάνει: (Βaja) California, Oregon, Washington, Alaska, Hawaii)!..

  Kι επειδή, οι ιστορικές αναδρομές κι οι πικρές αλήθειες πονάνε πολύ και για ευνόητους λόγους ο κ. Πρωϊνόςαστέρας θα τις αποφεύγει, δεν πρόκειται να κάνω εκτενείς αναφορές και στις επίσης ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ Πρώην «Μexican States»: Νew Mexico, Colorado, Kansas, Oklahoma, Wyoming..

  Ο κ. Πρωϊνόςαστέρας λοιπόν, και ο ιπτάμενος κωπηλάτης, ο οποίος παραπλάνησε τους ανεγκέφαλους και μάς κάθισε δίχαλο επί 10μηνο στο σβέρκο, να συνειδητοποιήσουν και να εμπεδώσουν, ότι:

  Εδώ, ΔΕΝ είναι Mexico. Eδώ, είναι Ελλάδα! Η Ελληνική Ιστορία ΔΕΝ επαναλαμβάνεται, ΔΕΝ ξαναγράφεται.

  Η Ελλάδα, οι Ελληνικές Θάλασσες και Ειδικά! το πάμπλουτο σε ορυκτό πλούτο, πετρέλαιο, φυσικό αέριο και σπάνιο «Οσμιο» -πέριξ "της Ελληνικής Ρίζας των Ιμίων!", τα οποία «γκριζάρουν» οι επίδοξοι υφάρπαγες-, Αιγαίο, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ του Μineiko-Bilderberg για νά υφαρπάζονται και να εκχωρoύνται κατά το δοκούν, στον απέναντι μόγγολο αρνητή γενοκτόνο των Ελλήνων, Ποντίων, Ασσυρίων, Αρμενίων και Κούρδων.

  Σε πείσμα των νεοταξιτών, η Ελλάδα αντιστέκεται και υπερασπίζεται τα έννομα συμφέροντά της. Οσοι έχουν τη ψευδαίσθηση ότι το ξενόφερτο ΕΓΚΛΗΜΑ! αποδόμησης της Ελλάδας μπορεί να συνεχισθεί επ’αόριστον, Εμείς, οι Ελληνίδες κι Ελληνες, πολύ σύντομα, πρόκειται να τους Διαψεύσουμε. Να τους Ακυρώσουμε, και να τους Στείλουμε "Οne Way Ticket" στον Γέρο-Διάολο! οριστικά και αμετάκλητα.

  Εnough is Enough with the Bilderberg Gang, CRAP !!

  • teo avatar
   teo @ Dimi 01/08/2010 19:00:40

   Αγαπητε Dimi. Ουτε δεξιος κι ουτε αριστερος υπηρξε ο ΓΑΠ. Ενας πακτορας ειναι που εκτελει μια αποστολη. Οταν τελειωσει θα τον στειλουν σπιτι του και καποιο πρωι θα μας τον φορεσουν και Προεδρο Δημοκρατιας να λεει διαφορες ........ς.

 11. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 01/08/2010 18:24:19

  Αυτός ο Morningstar μήπως είναι Ινδιάνος (Σιού); Αλλιώς, το όνομα του παραπέμπει στον Εωσφόρο (Λούσιφερ), αστέρι της αυγής, κλπ.

  • Dimi avatar
   Dimi @ Strange Attractor 01/08/2010 18:26:34

   Whatever turns him on!..

 12. teo avatar
  teo 01/08/2010 18:41:34

  Εχουν ειπωθει απο πολλα στοματα για τον ρολο του Αμερικανικου παραγοντο στο Αιγαιο. Ο Αμερικανικος παραγοντας οπως ειναι φυσικο κανει καλα τη δουλεια του, οπως το ιδιο θα εκανε καθε υπερδυνα που θελει να εξηπηρετησει τα εθνικα συμφεροντα του οπως τα ονομαζει. Το ζητουμενο δεν ειναι τι κανουν οι Αμερικανοι ή Τουρκοι ως δυναμη στην Ανατολικη Μεσογειο,αλλα τι κανουμε εμεις και ποιοι ειναι οι στοχοι μας για το μελλον;Φρωνω πως η Ελληνικη διπλωματια και ειδικοτερα οι πολιτικοι δεν εχουν συλλαβει, πως οι διεθνεις σχεσεις δεν ειναι φιλανθρωπικες συναξεις,στηριζονται αποκλειστικα στο δουναι και λαβειν κι οποιος κανει πολιτικη με το συναισθημα καλο θα ειναι να παει να γινει ιερομενος. Εκει εχει το περιθωριο να μιλησει για τον μεγαλο που επιβαλλεται στον αδυναμο χωρις ιχνος ντροπης.
  Εχουμε χασει το πεδιο της διπλωματιας,ενω θα μπορουσαμε να το εχουμε. Ισως ερωτηθω πως; Εχω την αισθηση, για να ειναι ενα κρατος ισχυρο στη διπλωματια θα πρεπει εκ των πρωτερων να εχει φροντισει να ειναι και οικονομικα ισχυρο, να εχει καλη εσωτερικη οργανωση,να συμφωνει η κοινωνια στα στοιχειωδει και οχι να ειναι σε αντιπαραθεση για τα αυτονοητα και πως να λειτουργουν.

  • Dimi avatar
   Dimi @ teo 01/08/2010 20:18:14

   @ teo Επί 10 μήνες, κι ενώ γιά τους Ελληνες «δεν υπάρχει σάλιο», καίγονται κυριολεκτικά Εκατομμύρια Ευρώ των (όσων έχουν ακόμα εργασία) φορολογουμένων Ελλήνων, γιά την ανέγερση κι ανακαίνηση τζαμιών και γιά τα σουλάτσα αυτοπροβολής του πολυθεσίτη ιπτάμενου κωπηλάτη και της παρατρεχάμενης φατρίας.

   Συγκεκριμένα, όπως έγραψε το «Ποντίκι»:

   «Oι πτήσεις των VIP αεροσκαφών στοίχισαν μέχρι σήμερα (στις 100 πρώτες ημέρες του ΠαΣοΚ) στο ελληνικό κράτος ….1.100.000 ευρώ!!

   Το παράδοξο μιας κυβέρνησης που θέλει να περικόψει τα έξοδα του κράτους, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει να πετάει με 6000 ευρώ την ώρα με κυβερνητικά αεροσκάφη.

   Το εντυπωσιακό είναι ότι οι περισσότεροι προορισμοί στους οποίους ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του χρησιμοποίησαν τα κυβερνητικά αεροσκάφη έχουν απευθείας αεροπορική σύνδεση με πάνω από μια αεροπορική εταιρεία. Το δε κόστος όλων των προορισμών δεν ξεπερνά σε καμιά περίπτωση τα …300 ευρώ ανά εισιτήριο.

   Όταν λοιπόν στέλνεις μήνυμα «βουλιάζουμε» και βλέπεις ως σωσίβιο ακόμη και το τελευταίο επίδομα του Δημοσίου Υπαλλήλου (ή την άδεια τσέπη κάθε Ιδιωτικού Υπαλλήλου), δεν είναι και τόσο κακό να κόψεις καμιά ώρα πτήσης από τα VIP αεροσκάφη και να ταξιδέψεις με αεροπλανάκι της γραμμής.

   Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρω ότι έστω και ετεροχρονισμένα δίδεται και μια απάντηση σε παλαιότερο άρθρο μου-ερώτηση (μέσω χθεσινού δημοσιεύματος του Βήματος που όμως….πηγάζει απευθείας από το Μαξίμου), ότι το κόστος του πολύωρου ταξιδιού του κ. Γ. Παπανδρέου στον Άγιο Δομίνικο με την «ναυαρχίδα» των κυβερνητικών VΙΡ αεροσκαφών, το αμερικανικής κατασκευής Gulfstream (με ΩΡΙΑΙΟ κόστος πτήσης 5.811,20 ευρώ), υπό την ιδιότητα του…..Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, βάρυνε… τον κρατικό μας προϋπολογισμό!

   Τα …πάθη του κ. Γ. Παπανδρέου, βλέπετε, τα πληρώνουμε πανάκριβα. Όμως για να θυμηθώ και λίγο τον Άγγλο Ποιητή Alfred Tennyson «Η επιτυχία ενός ανθρώπου στη ζωή δεν έχει να κάνει με την απουσία παθών, αλλά με την κυριαρχία του σ’ αυτά.»

   Αυτή την κυριαρχία, καθώς φαίνεται, επί των παθών του ο κ. Γ. Παπανδρέου …την αγνοεί! Έχει πάθη που τον κατακυριεύουν και τον κυριαρχούν. Ακόμα και αυτό της σωματικής άσκησης και του …γυμναστηρίου.

   Να φανταστείτε ότι την ώρα που ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός έκανε «επέμβαση» στον Προμαχώνα παρεμβαίνοντας για πολλούς στα εσωτερικά μας θέματα, ο κ. Γ. Παπανδρέου βρισκόταν σε …γυμναστήριο των Βορείων Προαστίων!!!»

   *

   Εμείς λοιπόν, οι Ελληνίδες κι Ελληνες που ως λαός ανεχόμαστε κι αντέχουμε τα πάντα, λέμε, Μέχρις Εδώ. Δεν πάει άλλο!

   Γι’αυτό, και τα νεοταξικά «Συμβόλαια» αποδόμησης, διάλυσης του κοινωνικού ιστού, εθνικού διασυρμού, νομιμοποίησης της λαθρομετανάστευσης, υποθήκευσης του μέλλοντος, ανήκουστης εκχώρησης κυριαρχικών και εθνικών μας δικαιωμάτων, εργασιακής ισοπέδωσης, μισθολογικής συρρίκνωσης, φορολογικής λαίλαπας, διαμελισμού των συντάξεων, εκρηκτικής ανεργίας, ανεξέλεγκτης ακρίβειας, ανασφάλειας, εξαθλίωσης, επέλασης στη ζωή μας, εδαφικής υποτέλειας και Πανελλήνιας Κατάθλιψης...

   Ολα Αυτά κι άπειρα άλλα, λόγω του ΔΗΘΕΝ μονόδρομου που μάς επέβαλε ο νεοταξίτης Mineiko και η κατοχική λαίλαπα με τη γραβάτα Bilderberg-ΙMF (ΔΝΤ), θα μείνουν ΗΜΙΤΕΛΗ, Οχι μόνο λόγω κάκιστων υπολογισμών, αλλά κυρίως, λόγω υποτίμησής τους, της απρόβλεπτης και ανυπότακτης Ελληνικής ιδιοσυγκρασίας!..

   Φιλικά,
   η Dimi

 13. ataktos avatar
  ataktos 01/08/2010 19:00:05

  αυτός ο επιτετραμμένος .. είναι σίγουρος ότι.... υπάρχει πετρέλαιο στο Αιγαίο ..η τους δουλεύει .... ψηλό γαζάκι ..

 14. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 01/08/2010 19:35:57

  Να τα και τα αποκαλυπτήρια! Ο καυγάς τελικά ήταν για το Αιγαίο και για τα συμφέροντα των Αμερικανών «προστατών» της ειρήνης στην περιοχή μας!
  Έκαναν το παιχνίδι τους με τους Τούρκους, ενισχύοντας αυτήν την επιθετικότητα που επιδεικνύουν χρόνια τώρα εναντίον της πατρίδας μας. Και εμείς αγοράζαμε τα όπλα τους, για να προστατέψουμε δήθεν την αξιοπρέπειά μας! Βρήκαν και κάτι εφιάλτες-γενίτσαρους τύπου Ρεπούση, Δραγώνα και λοιπών «δημοκρατικών» και «εκσυγχρονιστικών» δυνάμεων και προετοίμασαν ωραιότατα την τωρινή τους πρόταση, που ήταν ο αρχικός σκοπός τους!
  Τώρα το επόμενο που θα ρίξουν στο τραπέζι, αφού ήδη ο πρωθυπουργεύων ΓΑΠ είναι του δικού τους κλίματος και η χώρα με αποκλειστική δική του ευθύνη υποχείριο του ΔΝΤ, θα είναι η δική τους παρουσία ως "εγγυητές" της ειρήνης και ως έχοντες την τεχνογνωσία, παίρνοντας ως νταβατζιλίκι το μεγάλο τους ποσοστό. Θα πετάξουν και ένα ξεροκόμματο για να το μοιραστούμε οι δύο χώρες και θα καταντήσουμε ένα Αφγανιστάν που καταλήφθηκε με «ειρηνικά» μέσα. Θα πάρουν και οι Τούρκοι επιπλέον και το ποσοστό της "εξυπηρέτησης" που κάνανε στη μεγάλη αδελφή προστάτιδα χώρα, εμείς δε και τα παιδιά μας θα συνεχίσουμε τη ζωή μας και διηγώντας τα να κλαίμε!
  Απογοητευτικά αυτά που σκέφτομαι και καταθέτω, αλλά πόσοι από μας όταν ξεκινάγαμε τη ζωή μας και φέραμε τα παιδιά μας στον κόσμο, είχαμε υπολογίσει αυτήν τη σκλαβιά που βιώνει σήμερα η χώρα και ο λαός της;

  • anonymous avatar
   anonymous @ Αφροδίτη 01/08/2010 22:39:07

   Αφροδίτη,
   παλιά είχα διαβάσει σε εφημερίδα ότι οι Αμερικανοί σκέπτονταν να εξάγουν και σε άλλες χώρες το μοντέλο των Ελληνοτουρκικών εντάσεων για να κερδίζουν από τα όπλα.

   Το κουφό είναι ότι αυτοί πλέον δε χρειάζονται όπλα και τα παράγουν για να τα πουλάνε σε εμάς και κάτι άλλους τριτοκοσμικούς και να κονομάνε.

   Ας φροντίζαμε να μην αχαμναίναμε τόσο πολύ για να μην τους έπαιρνε. Αν είχαμε 40 εκ. πληθυσμό υψηλού επιπέδου δε θα μπορούσαν να κάνουν παιχνίδι.

   Η χώρα με βάση την έκτασή της μπορεί να σηκώσει τον τετραπλό πληθυσμό. Το Μπαγκλαντες με έκταση όση αυτή της Ελλάδας έχει 150 εκ. πληθυσμό.

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ anonymous 01/08/2010 22:52:28

    Και τί καθόμαστε; Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Αφγανιστάν ελάτε να σας ελληνοποιήσουμε, για να γίνουμε υπερδύναμη με πληθυσμό υψηλού επιπέδου. Αυτό είναι όραμα:Γ...ε για να γίνουμε υπερδύναμη

   • anonymous avatar
    anonymous @ anonymous 02/08/2010 00:29:48

    1) Δεν έγραψα ότι πρέπει να φέρουμε Πακιστανούς. Έγραψα ότι θα ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση αν είχαμε 40 εκ γηγενή πληθυσμό.
    2) Δεν είμαι υπέρ του να έχουμε ένα πληθυσμό τόσο εξαθλιωμένο όσο στο Μπαγκλαντές και στο Πακιστάν. Πρέπει να έχει το επίπεδο που έχει σήμερα και ίσως ακόμη καλύτερο.

 15. ataktos avatar
  ataktos 01/08/2010 19:36:33

  σε περιόδους οικονομικών κρίσεων η γ@@@ εξουσία... πάντα διαθέτη το όπλο τον ονείρων του ανθρώπου ..π.χ. κοιτάσματα χρυσού ( Σκουριές) , πετρέλαια (Αιγαίο) κλπ ..για να δούμε τελικά τι σκατά .. πρόκειται ..να αποθηκεύσουν σε αυτό τον οικόπεδο

  • Dimi avatar
   Dimi @ ataktos 01/08/2010 20:23:46

   @ ataktos Eπιστημονικές μελέτες και δορυφορικές φωτογραφίες της NASA, στοιχειοθετούν του λόγου του αληθές..

   • ataktos avatar
    ataktos @ Dimi 01/08/2010 21:46:47

    Dimi - ΓΙΑ ΤΟ πετρέλαιο ..θα σκεφτώ , ψαξω , μελετήσω ..σε εύλογο χρόνο θα έχεις απάντηση ..για το χρυσό ..λες μπούρδες!!!

   • ataktos avatar
    ataktos @ Dimi 01/08/2010 22:05:13

    ότι μπορεί να υπάρχει κάποια πιθανότητα .. μπορεί ναι μιας και βρίσκεται μεταξύ δυο τεκτονικών πλακών .. άρα υπάρχει τριβή ..το θέμα είναι η οικονομικότητα και τεχνολογική δυνατότητα του δλδ αν συμφέρει και σε τι βάθος βρίσκετε δλδ γεωτρύπανο .. εδώ ολόκληρα γεωθερμικά νερά υψηλής ενθαλπίας .. πάνε στο βρόντο... αναξιοποίητα αιώνες τώρα ..ας τα και βράστα

   • Dimi avatar
    Dimi @ Dimi 02/08/2010 01:13:42

    Ατακτε Φίλε, η αναφορά μου στα πολύτιμα μετάλλα (Χρυσός!), έγινε για τη "Μητέρα Ολων των Υφαρπαγών". Ελπίζω να έχεις διαβάσει ή, τουλάχιστον ακούσει γιά τον "κίτρινο πυρετό" των Χρυσοθήρων της California, την εποχή της Αγριας Δύσης (Wild Far West).

    Γιά το Αιγαίο, έκανα αναφορά στο σπάνιο ορυκτό "Οσμιο" πέριξ “της Ελληνικής Ρίζας των Ιμίων!”. Η Ελλάδα κι η Ρωσία, είναι μεταξύ των ελαχίστων χωρών στον κόσμο, που παράγουν «Οσμιο».

    Eπειδή η στοιχειοθετημένη αμφισβήτηση, οφείλει να στηρίζεται στη γνώση, θα ήταν χρήσιμο να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου γιά το πιό σπάνιο, «περίεργο», και γι’αυτό, το πιό ακριβό ορυκτό στη γή: ± $60,000/Gram (συν πλήν μέση τιμή, Εξήντα Χιλιάδες Δολλάρια ΗΠΑ, το Γραμμάριο).

    Δηλαδή, 1 κιλό «Οσμιο» κοστίζει ±8000 τόνους Χρυσό.

    1 κιλό «Κόκκινος Υδράργυρος» κοστίζει ±2000 τόνους Χρυσό.

    Ο λόγος είναι ότι το μεν «Οσμιο», χρησιμοποιείται ως καταλύτης στα καύσιμα των πυραύλων και διαστημοπλοίων, ο δε «Κόκκινος Υδράργυρος», γιά (αόρατη) χρήση, στη πολεμική βιομηχανία..

    Γι’αυτό, οι επίδοξοι υφάρπαγες έχουν χαρακτηρίσει «γκρίζα» την περιοχή των Ιμίων. Κατά την γνώμη μου, δεν είναι το πετρέλαιο το μεγάλο ζητούμενο στη περιοχή. Επειδή πετρέλαιο, παράγουν πολλές χώρες. "Οσμιο" όμως, είναι μέχρι στιγμής, 4 χώρες παγκοσμίως: Ελλάδα, Ρωσία, ΗΠΑ, Νότος Αφρική.

    Από το 1992, στα Μεταλλεία στο Στρατώνι της Χαλκιδικής, η ΤVX του George Ψώρος, αντί Χρυσού, διαδίδεται ότι βγάζει Κόκκινο Υδράργυρο. Αλήθεια, ποιός του έδωσε την Αδεια; Να είναι τυχαία άραγε, και η δημιουργία της Ναυτικής Νατοϊκής Βάσης στο Σταυρό Θεσσαλονίκης; Ως είθισται, τα «ανεξάρτητα» ΜΜΕ το έπνιξαν κι αυτό το τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα.

    O Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής και Πρόεδρος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα "Η Βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα", η οποία είχε να κάνει με τ’αποτελέσματα και της δικής του έρευνας 30 ετών. Εντυπωσιακό ήταν το ότι σε όλα τα σημεία η έρευνά αυτή συμφώνησε με τα αποτελέσματα παλαιοτέρας αντίστοιχης έρευνας της δεκαετίας του 1940 που τυχαία είχε φτάσει στα χέρια του.

    Ο εν λόγω Καθηγητής αναρωτιέται: “πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην έχει αυτή τη στιγμή ήδη στημένη βαριά βιομηχανία την στιγμή που διαθέτει όχι μόνον ΟΛΕΣ τις απαραίτητες πρώτες ύλες (στρατηγικά ορυκτά) και μάλιστα σε αφθονία, αλλά και για ορισμένα από αυτά, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ παραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    ..Η Ελλάδα επίσης μόνο από το απόθεμα του "Mεθανίου" που έχει στην μια άκρη μόνο της Κρήτης φτάνει για 10.000 χρόνια τα αυτοκίνητα του πλανήτη γη να τα τροφοδοτεί με καύσιμα δωρεάν.”

    *
    Επίσημη δήλωση του Καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής του ΑΠΘ, κυρίου Παπαστεφάνου, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

    "Από παλιά διέβλεπα ότι, όπως και στην υπόθεση των
    κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, έτσι και στην υπόθεση του Ουρανίου, ίσως να μην δόθηκαν ποτέ στις ελληνικές κυβερνήσεις τα πλήρη αποτελέσματα των γεωλογικών ερευνών που έκαναν στην Δράμα και τη Θράκη οι Αμερικανοί ερευνητές..."

    **
    Aτακτε Φίλε, είναι ηλίου φαεινότερον για ποιούς λόγους η Ελλάδα έχει συρθεί, απαξιωθεί, εξαθλιωθεί κι εμπλακεί ερήμην της, στα πλοκάμια του ατέρμονα ανεξόφλητου χρέους του ολέθριου ΔΝΤ.

    Ειλικρινά, δεν χρειάζεται να μου δώσεις κάποια απάντηση. Επειδή εγώ τούλάχιστον, ούτε αμφισβητώ, αλλά ούτε και προτίθεμαι να επανεφεύρω τη «ρόδα» των Ορυκτων Θησαυρών της Ελλάδας.

    Καληνύκτα!
    η Dimi

   • ataktos avatar
    ataktos @ Dimi 02/08/2010 01:34:41

    Dimi -πριν πάμε νανάκια ..ποιο ακριβά σε χρηματιστηριακη αξία από όλα που ανέφερες είναι ..τα πυρηνικά απόβλητα .. εκεί να δουν τα μάτια σου χρημα..και υπερτιμολογήσεις τάξεως το.... 5000% .. μήπως καπιοι εδώ ιδιώτες(idiot..) σήμερα ..το ζήλεψαν .. ψάξε αξίζει .. καληνύχτα

 16. Tassos avatar
  Tassos 01/08/2010 20:31:42

  Πάντως στα γιουσουφάκια τύπου Αλαφούζου τρέχουν ήδη τα σάλια. Δεν προλάβαινες να μετρήσεις σήμερα τα άρθρα επιθέσεις διαφόρων κοπρόσκυλων εναντίον του Σαμαρά.

 17. krisos avatar
  krisos 01/08/2010 20:33:21

  ..το θεμα ειναι οτι οι δικοι μας δεν ενδιαφερονται για την πατριδα ..η πολιτικη εξουσια τους εχει διαφθειρει 100% ...το μονο που ενδιαφερονται τα πολιτικα κοματα ειναι η εξουσια ωστε να εξασφαλιζουν τις τσεπες τους και οι συμβασεις με εργλαβους και επιχειρηματιες ...Οι Τουρκοι μεθοδικα ολες αυτες τις δεκαετιες (μεταπολιτευση και μετα) προοθουν τα συμφεροντας τους μεσω των Αμερικανων και αναρωτιεμε εχει και αλλο βαθος αυτο το πηγαδι που εχουμε πεσει; ως ποτε θα κυβερνουν οι Βαρδινογιανεοι -Αγγελοπουλαοι και λοιπες δυανμεις; ...δεν υπαρχει και αριστερα ..βαζω στοιχημα αν καποια στιγμη ελεγθουν τα οικονομικα τους βα βγουν πολλα στην φορα ....που θα στραφει λοιπον ο λαος για να βγει απο αυτο το τελμα;

 18. eiraman avatar
  eiraman 01/08/2010 20:56:12

  όποιος προλάβει δηλάδή;Τι πάει να πει όποιος θέλει μπορεί να κάνει έρευνες;Και άντε και έκανε και βρήκε...Τι θα κένει μετά;Θα ισχύσει το Πειρατικό δίκαιο...όποιος βρίσκει κάτι στη θάλασσα και το "δέσει" ,εφόσον είναι ακυβέρνητο, το πέρνει δικό του;;;Πω!Πω!Και το ωραίο είναι ότι αυτό τα γνωστά τηλεοπτικά κανάλια παραπληροφόρησης και οι πληρωμέμενες γραφίδες των επιχειρηματιών, βρυκόλακες τις ενημέρωσης, θα γλύψουν κοκαλάκι από το πτώμα της Ελλάδας μας και θα ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΖΕ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΟΦΕΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ", ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ" ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ!ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΧΟΡΩΝΤΑΣ ΠΕΡΙΧΑΡΕΙΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ.ΘΑ ΖΗΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΗΡΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ "ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ" ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ "ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ" ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ...ΚΑΙ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΛΕΓΕ ΛΕΓΕ ΤΟ ΚΟΠΕΛΙ....ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΕ 15-20 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΞΕΒΡΑΚΩΤΗ ΕΔΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΚΑΙ Η C.I.A ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ)!!!ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΜΝΗΜΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO (ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΡΥΘΜΟΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ...) ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ...!ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΜΑΣ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ Η ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΕΙΕΣ:
  ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΙΣΑΜΕ....

 19. eiraman avatar
  eiraman 01/08/2010 21:04:12

  ΠΕΡΑΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΑΝΤΩ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΨΥΧΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.

  http://www.youtube.com/watch?v=NwN2aMfoVbQ&feature=related

 20. salmonellas avatar
  salmonellas 02/08/2010 00:49:01

  Proteinw na dwsoun stous Tourkous ta petrelaia ston Kolpo Mexikou afou tous agapoun toso poly.

 21. ataktos avatar
  ataktos 02/08/2010 01:51:21

  Dimi -πριν πάμε νανάκια ..ποιο ακριβά σε χρηματιστηριακη αξία από όλα που ανέφερες είναι ..τα πυρηνικά απόβλητα .. εκεί να δουν τα μάτια σου χρημα..και υπερτιμολογήσεις τάξεως το…. 5000% .. μήπως καπιοι εδώ ιδιώτες(idiot..) σήμερα ..το ζήλεψαν .. ψάξε αξίζει .. καληνύχτα

 22. armatistis avatar
  armatistis 02/08/2010 08:15:19

  Αν μπορείτε να φέρετε στη μνήμη σας.

  Το 1973 οι Αμερικάνοι, χρησιμοποίησαν ένα βλάκα εθνικιστή, "υπερπατριώτη" για να ανατρέψουν το Παπαδόπουλο. Ο Παπαδόπουλος αν και δικτάτορας, είχε αρκετή σωφροσύνη να μη κάνει ποτέ κάποια μεγάλη κίνηση για ανατροπή του Μακαρίου, μολονότι δεν τον πήγαινε (εκείνη την εποχή στην Ελλάδα, κανένας δεν πήγαινε το Μακάριο).

  Ο αφελής εθνικιστής, ανέτρεψε με πραξικόπημα τον Μακάριο και τη συνέχεια τη γνωρίζουμε.... Το πρόβλημα όμως της Κύπρου μεσούντος του ψυχρού πολέμου, οι Αμερικάνοι το έλυσαν επ' ωφελεία τους.

  Όταν οι ξένοι πάτρωνες έχουν αποφασίσει να λύσουν χρονίζοντα προβλήματα, που αυτοί έχουν υποθάλψει και δημιουργήσει, είναι απόλυτα βέβαιο, ότι πάντοτε θα υπάρχουν κάποιοι Έλληνες (;), πρόθυμοι, λίγοι, αφελείς, ταγμένοι στην εξυπηρέτηση αφεντικών, βλάκες, ανόητοι, αντιπρόσωποι ξένων, πράκτορες, για να δώσουν εσωτερικά τις λύσεις που θέλουν οι πάτρωνες. Τώρα αν όλοι αυτοί δηλώνουν "πατριώτες" ή κοσμοπολίτες, ή διεθνιστές, ή υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης, ή υπέρ της παγκόσμιας διακυβέρνησης, είναι αδιάφορο. Το μόνο που δεν εξυπηρετούν, είναι τα κυρίαρχα συμφέροντα της Ελλάδας.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ armatistis 02/08/2010 08:29:53

   Aυτη ειναι βεβαια η επικρατουσα αποψη.Ωστοσο η κριση του 1974 αρχισε με πρωτοβουλια του Μακαριου οταν ζητησε με ανοιχτη επιστολη στις 2 Ιουλιου την απομακρυνση των Ελληνων αξιωματικων απο την Εθνικη Φρουρα.
   Δεδομενου οτι τοτε δεν υπηρχαν Κυπριοι αξιωματικοι αυτο εσημαινε τη διαλυση της Φρουρας ενω ηδη υπηρχε κριση στο Αιγαιο.
   Δεν δικαιολογει κατι παρομοιο το πραξικοπημα Ιωαννιδη αλλα η εναλλακτικη λυση ηταν να εγκαταλειψει αοπλη την Κυπρο δεχομενος τις απαιτησεις Μακαριου,κατι που για οποιονδηποτε εθνικιστη με την διαπαιδαγωγηση που ειχε να μη θεωρει την Κυπρο αλλο κρατος απο την Ελλαδα ηταν δυσκολο.
   Το πραγματικο ερωτημα στο κυπριακο -που δεν μπορει να απαντησει κανενας φακελλος - ειναι ποιος εισηγηθηκε στο Μακαριο να προχωρησει στην απαιτηση αυτη.
   Οι Αμερικανοι παρα τα λεγομενα δεν κερδισαν τιποτα απο το 1974.
   Μια φιλοαμερικανικη χωρα,η Ελλαδα,μετατράπηκε σε αντιαμερικανικη και η ΝΑ πτερυγα του ΝΑΤΟ αποσταθεροποιηθηκε με την οξυνση των ελληνοτουρκικων.Η Κυπρος απο στρατηγικης πλευρας ηδη ειχε και εξακολουθει να εχει βρεταννικες βασεις.

   • armatistis avatar
    armatistis @ ψυχραιμια 02/08/2010 09:02:12

    ψυχραιμια γεια σου

    Έτσι το βλέπουμε σήμερα. Τότε όμως ο ψυχρός πόλεμος βρισκόταν στο φόρτε του. Οι αμερικάνοι δεν μπορούσαν να ανεχθούν το τρίτο δρόμο του Μακάριου και την ένταξη της Κύπρου στο χώρο των αδεσμεύτων, ή τις προασπάθειες εγκατάστασης Ρωσικών όπλων στην Κύπρο. Η Κύπρος ήταν και είναι μια ζωτική περιοχή για τον έλεγχο της Μ. Ανατολής. Ήταν σύγουρο ότι κανένας δυτικός δεν μπορούσε να ανεχθεί τα καπρίτσια του Μακάριου. Επιπλέον οι Αμερικάνοι δεν μπορούσαν να ανεχθούν την ύπαρξη ενός προβλήματος που εν δυνάμει μπορούσε να αποτέλεσει την αιτία Ε/Τ πολέμου.

    Για την λύση αυτών των δυσχερειών βρήκαν τον κατάλληλο άνθρωπο.

    Έτσι και σήμερα. Οι αμερικάνοι θέλουν οπωσδήποτε να λύσουν το "πρόβλημα" μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας....

    Σκέφτομαι τώρα εγω ο "συνομοσιολόγος". Ποιες είναι οι σκέψεις των ΗΠΑ για τη ΝΑ Τουρκία και το βόρειο ΙΡΑΚ;; Τι λύση έχουν αποφασίσει για την υπόψη περιοχή.. Πως θα "χρυσώσουν ένα ενδεχομένως πικρό χάπι" για τη Τουρκία!!!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 02/08/2010 09:14:53

    Η Κυπρος παρεμεινε αδεσμευτη και περισσοτερο μαλιστα και μετα την εισβολη.Ρωσικα οπλα σε σοβαρες ποσοτητες ωστε να απειλησουν τις ισορροπιες δεν υπηρχε περιπτωση να εισαχθουν.
    Οι βρεταννικες βασεις εξασφαλιζαν οτι ηθελε η δυτικη συμμαχια ετσι κι αλλιως απο την Κυπρο.
    Απο πλευρας ψυχροπολεμικων ισορροπιων το μονο που αλλαξε μετα το 1974 ηταν η ανατροπη του καθαρα φιλοαμερικανικου καθεστωτος στην Ελλαδα ενω οι ελληνοτουρκικες σχεσεις χειροτερευσαν.
    Δε βλεπω κανενα κερδος για τους Αμερικανους απο τα γεγονοτα του 1974 και νομιζω οτι απλως εμεις αποδιδουμε σε αλλους δικες μας ανοησιες.
    Για σημερα τυχον υπογραφη νεας συνθηκης στο Αιγαιο θα εξαρτηθει απο το συσχετσιμο των δυναμεων.Παντως στα Ιμια η Ελλαδα ζητησε την επεμβαση των ΗΠΑ και οχι η Τουρκια.Οι Τουρκοι δεν θελουν καμμια αναμιξη των ΗΠΑ ή οποιουδηποτε τριτου γιατι ειναι ισχυροτεροι.Τους τριτους τους ζητει ο ασθενης.
    Εαν η Ελλαδα δε ζητησει παρεμβαση των ΗΠΑ δεν θα παρεμβουν.

   • anonymous avatar
    anonymous @ ψυχραιμια 02/08/2010 19:12:42

    Ψυχραιμία,
    κάνεις λάθος. Αυτά που κατά καιρούς μας έχεις αναφέρει για το Κυπριακό δεν ισχύουν.

    http://ofi4nationalists.blogspot.com/2010/08/blog-post.html
    http://elladasimera.blogspot.com/2010/07/blog-post_2593.html

    Η αλήθεια είναι ότι οι Αμερικανοί σχεδίαζαν τα πάντα μήνες πριν και είχαν καταφέρει να κάνουν πράκτορες τους αρχηγούς των επιτελείων οι οποίοι παρέλυσαν το στρατό. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά.

    Εκείνο που θα πρέπει να βάλεις καλά στο κεφάλι σου είναι ότι οι Αγγλοαμερικανοί στράφηκαν κατά μιας χώρας που πάντα ήταν σύμμαχός τους και στήριξαν μια χώρα που ποτέ δεν ήταν σύμμαχός τους. Κοινώς επέλεξαν να γίνουν εχθροί της Ελλάδας. Σε βάθος χρόνου θα πληρώσουν τις συνέπειες.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 03/08/2010 08:18:10

    @ anonympous

    Tιποτε απο οσα γραφει το Εθνος δεν ειναι καινουργιο.Προτροπη προς τη κυβερνηση Αθηνων να ανατρεψει το Μακαριο απο Αμερικανους απλως δεν υπαρχει.Οι προσπαθειες να αποφευχθει ο πολεμος Ελλαδος - Τουρκιας οπως οπως ανεξαρτητα απο την εκβαση γιατι θα διελυε το ΝΑΤΟ ησαν αναμενομενες.
    Ο καθενας εχει τη γνωμη του.Το ποιος θα πληρωσει την αντιπαραθεση με τους Αμερικανους σε βαθος χρονου θα το δουμε.
    Προς το παρον ο αντιαμερικανισμος στην Ελλαδα δε βλαπτει την Αμερικη αλλα την Ελλαδα.Οχι γιατι κανουν κατι γιαυτο οι Αμερικανοι αλλα γιατι αποστασιοποιει την Ελλαδα απο τον προηγμενο κοσμο.

   • anonymous avatar
    anonymous @ ψυχραιμια 03/08/2010 11:18:16

    Το αν υπήρξε η όχι προτροπή θα μου επιτρέψεις να το αμφισβητώ.
    Εκείνο που δεν κατάλαβες είναι ότι όλο το επιτελείο ήταν πουλημένο και πρότειναν την πολιτική λύση. Για το λόγο αυτό μετά δεν έπαθαν απολύτως τίποτε και μάλιστα τιμήθηκαν από το Στεφανόπουλο όταν προσκλήθηκαν στην εορτή της Δημοκρατίας κι έγινε σάλος.

 23. armatistis avatar
  armatistis 02/08/2010 08:45:12

  Οι δηλώσεις του Αμερικάνου επίσημου, δείχνει πως χρησιμοποιούνται οι μέθοδοι του marketing, για να λύσουν προβλήματα κυριαρχίας και ασφάλειας.
  Πως μπορείς να χάσεις ένα ζωτικό σου χώρο. Πως μπορεί να ένας ζωτικός σου χώρος να περιέλθει κάτω από τον έλεγχο άλλων δυνάμεων, με πρόσχημα και την επίκληση εμπορικών συμφερόντων.

  Για να τελειώνουμε. Η αναγνώριση δικαιωμάτων υφαλοκρηπίδας στην Τουρκία, δυτικά των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, σημαίνει ότι:
  * Η Ελλάδα αποδέχεται επιχειρησιακό έλεγχο (αεροπορικό, ναυτικό) του κεντρικού Αιγαίου από την Τουρκία.
  * Η Τουρκία με το πρόσχημα ότι πρέπει να εξασφαλίζει είτε τον έλεγχο των πιθανών εγκαταστάσεων εξόρυξης, είτε την προστασία δικαιωμάτων της στο Αιγαίο θα απαιτήσει τον έλεγχο του κεντρικού Αιγαίου και ίσως να έχουμε νέες αιτίες για απειλή πολέμου.
  * Η μόνιμη και ΝΟΜΙΜΗ αεροπορική και ναυτική παρουσία της Τουρκίας στο κεντρικό Αιγαίο θα είναι γεγονός.
  * Η δικαιοδοσία και η ευθύνη της πολεμικής μας αεροπορίας στο ανατολικό Αιγαίο θα εκλείψει.
  * Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, θα στρατιωτικοποιηθούν, θα απογυμνωθούν από δυνάμεις, θα εγκαταλειφθούν αμυντικά από την Ελλάδα και αυτό για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν μπορεί ο επιχειρησιακός έλεγχος του κεντρικού Αιγαίου να έχει περιέλθει στη Τουρκία και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου να υπάρχουν εγκαταστάσεις Α/Α άμυνας, ή όπλα που θα μπορούν να πλήξουν τα πλοία του Τουρκικού ναυτικού.
  * Η αμυντική εγκατάλειψη των νησιών του αν. Αιγαίου θα σημάνει και τη σταδιακή απώλεια της Ελληνικής κυριαρχίας.

  Είναι αδήριτη ανάγκη να αντιληφθούμε όλοι μας, ότι το Αιγαίο είναι μια κλειστή Ελληνική θάλασσα, όσο αφορά τον επιχειρησιακό του έλεγχο. Το ότι υπάρχουν διεθνή ύδατα αυτό είναι δεδομένο, αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτε περισσότερο.

 24. armatistis avatar
  armatistis 02/08/2010 08:47:17

  Σας παρακαλώ διορθώστε. Το σωστό στο παραπάνω σχόλιο μου είναι:

  "Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, θα αποστρατιωτικοποιηθούν ......."

 25. Γιώργος Τίνος avatar
  Γιώργος Τίνος 02/08/2010 10:09:32

  Μία συνεκμετάλλευση αν υπήρχαν αμοιβαίες υποχωρήσεις και δεσμεύσεις θα είχε και θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα. Πχ θα μειώνονταν οι εξοπλισμοί. Το θέμα είναι να μην πανε όλα τα κέρδη στους ιδιώτες αλλά με κρατική παρέμβαση να συμβάλουν στην αναδιανομή του εισοδηματος υπέρ του ελληνικου λαού. Επίσης, γιατί να χωθεί ένας τρίτος; Η Ελλάδα και η Τουρκία δεν μπορούν απο μόνες τους;

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ Γιώργος Τίνος 02/08/2010 10:27:43

   Να έρθω να συνεκμεταλλευτούμε το σπίτι σου; Δε θα σου το πάρω όλο, έκανα την υποχώρησή μου, έκανες και εσύ τη δικιά σου, άρα έχουμε αμοιβαίες υποχωρήσεις όπως είπες. Αφού μου τα έδωσες δεν χρειάζομαι μέσα δυναμικής αντιπαράθεσης, άρα έχουμε και μείωση εξοπλισμών. Όσον αφορά στην διανομή υπέρ του ελληνικού λαού, ένας λαός που σκέφτεται έτσι όχι κέρδη δεν αξίζει, αλλά οι Τούρκοι θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά να σου επιβάλλουν και φόρο υποτέλειας. Θα συμφωνούσα με την άποψη περί συνεκμετάλλευσης, αν η Τουρκία πρότεινε να αναλάβειο τα έξοδε εξόρυξης, που είναι τεράστια, ώστε να έχει δικαίωμα από τα κέρδη, αναγνωρίζοντας ότι ο ορυκτός π΄λούτος είναι ελληνικός και αυτή από την πλευρά της βάζει τα χρήματα.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Γιώργος Τίνος 02/08/2010 10:39:59

   Ανελαβε υπουργος επι των εξωτερικων...χαραμιζεσαι και αν δεν σε θελει ο ΓΑΠ πηγαινε στην Ντοριτα με το πλατυ χαμογελο

  • Tassos avatar
   Tassos @ Γιώργος Τίνος 02/08/2010 10:41:54

   Το ποσοστό που παίρνουν οι εταιρείες γεωτρήσεων είναι γύρω στο 20-60 % Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, πχ στον Πρίνο παίρναμε γύρω στο 20 %

 26. nightstar avatar
  nightstar 02/08/2010 10:31:46

  @Γιωργος Τινος

  Μα τι λετε κυριε μου, εσεις κανετε για διπλωματης, αλλα για καποια αφρικανικη χωρα ωπου οι ιθαγενεις μαζευονται γυρω απο τον φυλαρχο και μεγαλο μαγο του χωριου, ο οποιος ετοιμαζεται να τους εξηγησει πως οι αυτοι οι λευκοι περιεργοι που ηρθαν απο μακρια τους εφεραν ωραια δωρα, και πως αν τα πανε καλα μαζι τους θα περασουν καλα, τωρα δεν χρειαζεται να τσακωνονται και με το απεναντι χωριο, αλλωστε τι εχουν να χωρισουν?

 27. Γιώργος Τίνος avatar
  Γιώργος Τίνος 02/08/2010 10:37:34

  Kai γιατί λες το σπίτι σου; το Αιγαίο είναι όλο σπίτι των Ελλήνων;

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Γιώργος Τίνος 02/08/2010 10:42:40

   Πριν αποφασισεις να γραψεις οτι σου ερχεται στο κεφαλι η αυτα που σου υπαγορευουν αλλοι διαβασε λιγη ιστορια εχοντας και εν αχαρτη διπλα για να μαθεις σε ποια χωρα ζεις

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Γιώργος Τίνος 02/08/2010 10:44:30

   Tίνος είναι το Ελληνικό Αρχιπέλαγος? Του Γιώργου τσιφλίκι;

   • Αφροδίτη avatar
    Αφροδίτη @ αλλενάκι 02/08/2010 18:49:39

    Αλενάκι,
    είναι καταδικό μας και οι πρόγονοί μας έχουν δώσει καντάρια αίμα για να είναι Ελληνικό! Το κακό είναι ότι εκχωρήσαμε το δικαίωμα στον Γιώργο να κυβερνήσει τη χώρα και ήδη αρχίσαμε να αντιλαμβανόμαστε τις προθέσεις του και τις "δεσμεύσεις" του! Η υπαγωγή μας στο ΔΝΤ, ο Καλλικράτης και η απόδοση ιθαγένειας, είναι τα κλειδιά του για το ξεπούλημα του τόπου.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 02/08/2010 20:49:48

    Αφροδίτη έχουν αποθρασυνθεί τα γιουσουφάκια και διευκρινίζουν παρακάτω ότι "στο Ιονιο δεν της πέφτει λόγος της Τουρκίας" - χάρη μας κάνουν δλδ...

   • Αφροδίτη avatar
    Αφροδίτη @ αλλενάκι 02/08/2010 23:27:40

    αλλενάκι,
    έχεις σκεφθεί το ενδεχόμενο να το ξανασκεφθούν και να αποφασίσουν ότι "τους πέφτει ο λόγος" διά της αδελφής Αλβανίας!!!

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 03/08/2010 17:23:58

    Αφροδίτη αν θυμάμαι σωστά η Αλβανία ακύρωσε μια συμφωνία που ήταν στα σκαριά για τον προσδιορισμό της ΑΟΖ στο Ιόνιο και η οποία ήταν σχετικά ευνοϊκή για εμάς.Επομένως αυτό που λες δεν είναι καθόλου απίθανο.

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ Γιώργος Τίνος 02/08/2010 10:46:17

   Όντως αυτή τη στιγμή που η Ελλάδα δεν ασκεί το δικαίωμα επέκτασης έως στα 12 ν.μ. μεγάλο μέρος του Αιγαίου αποτελεί αυτό που λέμε "διεθνή ύδατα". Τα σημεία στα οποία βρίσκονται τα εν λόγω κοιτάσματα εμπίπτουν στο δικαίωμα επέκτασης της Ελλάδας ΕΩΣ (τονίζω το έως γιατί συνιστά το όριο της επέκτασης και όχι τον κανόνα)τα 12 ν.μ. Η ίδια η Τουρκία έχει ακήσει αυτό το δικαίωμα έως τα 12 ν.μ. στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά απαγορεύει το ίδιο ακριβώς πράγμα στην Ελλάδα. Συμφωνώ ότι τα 12 ν.μ. είναι το όριο της επέκτασης. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε λεπτομέρειες, θεωρώ ότι η νομικά δίκαιη και πολιτικά βιώσιμη λύση είναι η επέκταση στα 10 ν.μ., ώστε να εναρμονισ΄τούν τα χωρικά ύδατα (6 ν.μ.) με τον εναέριο χώρο (10 ν.μ.), καθώς και να παραχωργθούν στη Τουρκία κάποιοι διάδρομοι (δουλείες διόδου επί το νομικότερο) για να μην αποκλειστεί από την πρόσβαση στα διεθνή ύδατα.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Γιώργος Τίνος 02/08/2010 11:06:28

   h**p://www.youtube.com/watch?v=VO4dCHllD88&feature=related
   h**p://www.youtube.com/watch?v=VO4dCHllD88&feature=related

   Προσοχη στο δευτερο βιντεο μετα το 5.00 ..Για ποια νησια μιλαει ο ΓΑΠ;...τι θελει να τελειωση;

 28. Γιώργος Τίνος avatar
  Γιώργος Τίνος 02/08/2010 11:25:25

  Ηρεμήστε Κύριοι. Η Τουρκία έκανε επέκταση γιατί δεν θίγει τα συμφέροντα κανενός. Και η Ελλάδα μπορεί να το κάνει στο Ιόνιο. Μετά, ποια η συνθήκη που δικαιολογεί τα 12 μίλια;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Γιώργος Τίνος 02/08/2010 11:30:27

   Το Διεθνες Δικαιο της Θαλασσας.Ειμαι υπερ του ρεαλισμου στις διεθνεις σχεσεις αλλα κατα της ωραιοποιησης.
   Αν ελεγε καποιος οτι εχουμε δικαιωμα στα 12 μιλια αλλα δεν το κανουμε γιατι υπαρχει απειλη πολεμου και οι διεθνεις σχεσεις ειναι σχεσεις δυναμεως δεν θα ειχα αντιρρηση.
   Αλλα ο εξωραισμος της πραγματικοτητος για να "περασει" μια υποχωρηση με βρισκει αντιθετο.Πρεπει να βλεπουμε την αληθεια.Εχουμε καθε δικαιωμα για 12 μιλια αλλα δεν εχουμε τη δυναμη.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Γιώργος Τίνος 02/08/2010 11:32:16

   Εγω γελω με δωδεκα και δεκατρεις με μενα την ξερεις αυτη τη παροιμια;
   αφου δεις το δευτερο βιντεο απαντησε στην ερωτηση: ποια ειναι τα τουρκικα νησια που εννοει ο ΓΑΠ; (για να τα μαθουμε και εμεις!!)

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ Γιώργος Τίνος 02/08/2010 12:20:00

   Κάνεις λάθος. Το casus belli ισχύει και για το Ιόνιο

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ Γιώργος Τίνος 03/08/2010 04:10:33

   πολλά ξέρεις για την τουρκία και αμέσως θίχτηκες σαν είπαμε οτι το αιγαίο είναι μόνο δικό μας, που τά μαθες τα ελληνικά;

 29. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 02/08/2010 11:34:35

  Ρίξτε μια ματιά εδώ, να δείτε και τις εξελίξεις από την Θράκη

  h**p://proxeneio-stop.org/

  Θραξ Αναρμόδιος

 30. armageddon avatar
  armageddon 02/08/2010 12:26:26

  ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ,ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ
  ΟΙΚΟΝΟΚΙΚΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΜΟΝΟΙΜΑΣ.

  • αναρχοδεξιός avatar
   αναρχοδεξιός @ armageddon 02/08/2010 12:43:09

   ναι είναι δύσκολο να το εξορύξεις μόνος σου χαχαχα

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ armageddon 03/08/2010 04:15:48

   ακόμα καλύτερη πρόταση θα ήταν να δίναμε για κοινοκτημοσύνη και την γυναίκα μας στο γείτονα που την λιγουρεύεται και λεφτά θα πέφτανε και δεν θα μας έκανε την ζωή δύσκολη κάθε μέρα με το να πηδάει μέσα στο μπαλκόνι μας και να πίνει τον καφέ του βλεφαριάζωντας την γυναίκα μας.
   ...και ξέρεις ε; σαν αρχίσει και τον μπήχνει ο γείτονας δεν σταματάει... πρόσεχε, δεν θα μπορείς να κάτσεις πουθενά στο σπίτι σου μετά (απο το τσούξιμο)

 31. Νίκος avatar
  Νίκος 02/08/2010 14:00:11

  "Η Ελλάδα και η Τουρκία δεν μπορούν"

  Οχι κ. Τίνο. Δεν μπορούν. Αν δεν έχετε καταλάβει ακομα η Τουρκία τα θέλει ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ. Και σ' αυτο την βοηθάει, κυρίως, η ενδοτικη Ελλαδικη αλητ. Διαβάστε μονο λιγο Θουκυδιδη.

 32. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 02/08/2010 14:17:33

  Νικο του βαζεις δυσκολα, διατρεχεις δε τον κινδυνο να χαρακτηριστεις ως αρχαιολαγνος σκοταδιστης κτλ

 33. Γιώργος Τίνος avatar
  Γιώργος Τίνος 02/08/2010 14:29:58

  Για αυτό λέω ότι κι η Τουρκία πρέπει να υποχωρήσει. Στο Ιόνιο δεν της πέφτει λόγος.

  Όσον αφορά το Θουκυδίδη η συγκυρια απαιτεί πολιτική Ισοκρατη.

  Τα 12 μίλια δεν έχουν συνυπογραφεί στη συνθήκη της Γενεύης απο την Τουρκία.
  Και είναι θεμα πολιτικό παρά νομικό. Μια προσφυγή στη Χάγη βλέπω να παραπέμπει να το λύσουμε πάλι μόνοι μας το ζήτημα.

  Αναφορικά με τον ΓΑΠ είναι πονηρός και εντολοδόχος όπως και ο Σαμαράς. Οι λοιποί των άλλων κομμάτων είναι κι αυτοι μ...κες.
  Σα λύση βλέπω ενεσεις αμεσοδημοκρατικες στη γ...νη δημοκρατία μας ώστε ο πολίτης να είναι ενεργό πολιτικό μέλος και να αποφασίζουμε εμείς για ζητήματα εσωτερικής κ εξωτερικής πολιτικής.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Γιώργος Τίνος 02/08/2010 15:22:37

   "...η συγκυρια απαιτεί πολιτική Ισοκρατη"

   Τον Ισοκράτη τον κηδέψαμε στην Αθήνα την ίδια μέρα που κηδέψαμε και τους 1000 νεκρούς της Χαιρώνειας. Το 338 πχ. Και κλαίγαν μάνες, σύζυγοι, κόρες κι αδερφές τους άλλους 2000 που πιάστηκαν αιχμάλωτοι και πουλήθηκαν για μετρητά.

   Και μερικοί λένε μάλιστα πως αυτοκτόνησε ο ίδιος. Προφανώς όχι από περηφάνεια για την πολιτική που είχε προτείνει.

   Και την ίδια μέρα κηδέψαμε και την δημοκρατία. Που από τότε παραμένει νεκρή. Αυτές οι παλινορθώσεις και οι γιορτές της μεταπολίτευσης είναι απλώς ένα αστείο πικρό. Και αυτή η μεταμφίεση των κοινοβουλευτικών αρχόντων σε δημοκράτες, αχαρακτήριστη.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Θραξ Αναρμόδιος 02/08/2010 15:27:45

    Θραξ
    καποιοι δεν γωριζουν απο χρεος στην πατριδα και την κοινωνια και γαρφουν εδω οχι για ανταλλαγη αποψεων αλλα για
    να δυναμιτιζουν τις συζητησεις

   • KARAGIOZIS avatar
    KARAGIOZIS @ Θραξ Αναρμόδιος 02/08/2010 15:53:38

    ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΚΗΔΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ....ΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ!!!

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Γιώργος Τίνος 02/08/2010 15:24:21

   ενταξει μας επεισες μην υβιζεις ομως..γιουσουφακι εισαι

 34. armatistis avatar
  armatistis 02/08/2010 16:15:51

  Ο παραπάνω χάρτης είναι απόλυτα σαφής και δείχνει το πρόβλημα.
  Η Τουρκία πνίγεται και ασφυκτιά από τα ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ, του ανατολ Αιγαίου.
  Η Τουρκία επιζητεί συνεχώς και με όλες της τις δυνάμεις να ανατρέψει αυτό το καθεστώς.
  Ως εκ τούτου ακόμη και αν δεν υπήρχε η έννοια της υφαλοκρηπίδας, οι Τούρκοι έπρεπε να την δημιουργήσουν, διότι έτσι διευκολύνονται για να ανατρέψουν τη μειονεκτική για αυτούς γεωγραφία του Αιγαίου.
  Αναγνώριση Τουρκικής υφαλοκρηπίδας δυτικά των ελληνικών νησιών του ανατολοικού Αιγαίου, δημιουργεί αυτόματα και ΝΟΜΙΜΑ Τουρκικά δικαιώματα αστυνόμευσης και ελέγχου της Τουρκικής υφαλοκρηπίδας.
  Καταργείται αυτόματα ο Ελληνικός επιχειρησιακός έλεγχος, ανατολικά από το δυτικό όριο της υπόψη υφαλοκρηπίδας.
  Δηλαδή τα ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ εγκλωβίζονται από Τουρκική υφαλοκρηπίδα και σταδιακά θα χαθεί ο Ελλην έλεγχος σε αυτά, ίσως και η κυριαρχία.

  Αν αυτό γίνει δυνατό, με το πρόσχημα εκμετάλευσης κάποιων πιθανών κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, θα μας φτύνουν στο διηνεκές οι επόμενες γενιές.

  • Γιώργος Τίνος avatar
   Γιώργος Τίνος @ armatistis 02/08/2010 18:58:03

   Αυτό συμβαίνει γενικά σε κάθε ιμπεριαλιστική πολιτική δίχως να εξαιρούνται ελληνικές πολιτικές στιγμές.

   • Πρεσβήωψ avatar
    Πρεσβήωψ @ Γιώργος Τίνος 03/08/2010 06:37:20

    Ε θα μας τρελάνεις ρε Τίνε...άστοχες γενικεύσεις και ενδοτισμός!
    λες : ''Αυτό συμβαίνει γενικά σε κάθε ιμπεριαλιστική πολιτική δίχως να εξαιρούνται ελληνικές πολιτικές στιγμές.''
    ποιο ακριβώς είναι το επιχείρημα εδώ και σε τι ανταπαντάει?
    Θεωρείς τον αρματιστή κινδυνολάγνο?

 35. Γιώργος Τίνος avatar
  Γιώργος Τίνος 02/08/2010 16:25:55

  O Ισοκράτης ήταν δημοκρατικός και επειδη δεν εισακούστηκε θάφτηκε η δημοκρατία.
  Αλλά ξεφεύγουμε απτο θέμα.

  δε αμφισβήτησε κανείς αυτό που είπα για τη συνθήκη της Γενεύης.
  Βάσει ποιας συνθήκης το Αιγαίο είναι κλειστή θάλασσα ελληνική;
  Η συνεκμετάλλευση δε σημαίνει μειοδοσία. Αλλά πρέπει και η αλλη πλευρά να δείξει δείγματα γραφής.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Γιώργος Τίνος 02/08/2010 22:35:21

   Kανεις δεν ειπε για καμμια κλειστη θαλασσα.Αυτοι ειναι ασχετοι ορισμοι.
   Εκεινο που ειπαμε ειναι οτι με βαση το Δικαιο της Θαλασσας που εχουν υπογραψει και επικυρωσει οι περισσοτερες χωρες του κοσμου η Ελλαδα εχει το δικαιωμα επεκτασης των χωρικων της υδατων στα 12 μιλια.

 36. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 02/08/2010 17:25:51

  Ελπίζω να μη διανοηθεί κανείς ΕΛΛΗΝΑΣ να πλασάρει τη συνεκμετάλευση του Αιγαίου ως διαφυγή από την οικονομική κρίση.

  Δε θα γλυτώσει το Γουδή.

  • Γιώργος Τίνος avatar
   Γιώργος Τίνος @ ΣΟΝ ΠΕΝ 02/08/2010 20:28:34

   Σον Πεν ήσουν φοβερός στο State of Grace

 37. Βασίλης avatar
  Βασίλης 02/08/2010 20:48:29

  Οι γνωστές και "περίεργες δηλώσεις" Πάγκαλου για την υφαλοκρηπίδα, που δεν έχουν διαψευστεί ούτε διορθωθεί ούτε ανασκευαστεί, στην ουσία αποδέχονται τις Τουρκικές θέσεις, ότι δηλαδή Ελληνική υφαλοκρηπίδα είναι ότι περικλείεται στα Ελληνικά "χωρικά ύδατα των 6 ν.μ." και ότι βρίσκεται πέρα αυτών, (δηλαδή των Ελληνικών "χωρικών υδάτων των 6 ν.μ."), πρέπει να οριοθετηθεί.

  Αν αυτό συνδιαστεί και με τις άλλες δηλώσεις του "τραγουδιστή" και μάλλον και "λαγού" (για να μετρηθούν αντιδράσεις), κατά την επίσκεψη Ερντογάν, περί "διαφορών και προβλημάτων" που σκαρφίζονται κάποιοι διπλωμάτες και θα πρέπει να επιλυθούν από κάποιους τρίτους, θα πρέπει να μας βάλει σε πολλές υποψίες...

  Μήπως στα παρασκήνια έχει συμφωνηθεί και υπογραφεί κάποιο άλλο περίεργο πρωτόκολο μεταξύ ΓΑΠ και Ερντογάν, τύπου Βέρνης;;;;;;

  Αν θυμάμαι καλά και το πρωτόκολλο της Βέρνης του Νοεμβρίου του 1976, πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να παραδεχθούμε την ύπαρξή του επίσημα.... Κάνω κάποιο λάθος;;;

  Η Νέα Δημοκρατία γιατί σιωπά;;; Μήπως είναι και αυτή σε γνώση, πιθανών αποφάσεων και συμφωνιών;;;

  • anonymous avatar
   anonymous @ Βασίλης 02/08/2010 21:09:30

   Την απάντησή σου θα την βρεις στην παράθεση αυτών που λέει ο Ψυχραιμία. Επί της ουσίας επειδή δε μας παίρνει μπαίνουν με τρόπο σε συζητήσεις για να κάνουν παραχωρήσεις και να περισώσουν ότι μπορούν. Ή έτσι νομίζουν τουλάχιστον. Πάντως αυτή είναι η λογική τους.

   Αν ελεγε καποιος οτι εχουμε δικαιωμα στα 12 μιλια αλλα δεν το κανουμε γιατι υπαρχει απειλη πολεμου και οι διεθνεις σχεσεις ειναι σχεσεις δυναμεως δεν θα ειχα αντιρρηση.
   Αλλα ο εξωραισμος της πραγματικοτητος για να “περασει” μια υποχωρηση με βρισκει αντιθετο.Πρεπει να βλεπουμε την αληθεια.Εχουμε καθε δικαιωμα για 12 μιλια αλλα δεν εχουμε τη δυναμη.

   • Γιώργος Τίνος avatar
    Γιώργος Τίνος @ anonymous 02/08/2010 22:08:09

    Δε χρειάζεται να ζήσουμε άλλη μία μικρασιατική καταστροφή και τέτοιες επιθυμίες κατα κει οδηγούν.

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ anonymous 02/08/2010 22:54:26

    Ρε φίλε από το πρωί το ζαλίζεις. Άντε προσκύνα να τελειώνουμε, αγόρασε και κανά φέσι και γκιουλέ γκιουλέ

   • armatistis avatar
    armatistis @ anonymous 03/08/2010 01:30:49

    Πιστεύω ότι δεν υστερούμε στη στρατιωτική ισχύ. Τουλάχιστο από το «φαίνεσθε». Αντίθετα από τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα, φαίνεται ότι στην αεροπορία και το ναυτικό υπάρχει σχετική ισορροπία, τέτοια που δεν δίνει κανένα δικαίωμα, στον οποιοδήποτε, να πιστεύει ότι η Τουρκία μπορεί να υπερισχύσει σε μια Ε/Τ σύγκρουση.

    Παράδειγμα το κρίσιμο όπλο της πολεμικής αεροπορίας. Διαθέτουμε 205 Α/Φ 3ης γενιάς (160 F-16 και 45 MIRAZ) και η Τουρκία 215 F-16. Σχετική ισορροπία υφίσταται και στα κατευθυνόμενα όπλα που φέρουν τα υπόψη Α/Φ (αέρος – αέρος και αέρος – επιφανείας).

    Σημασία βεβαίως έχουν οι διαθεσιμότητες και η δυνατότητα υποστήριξης των κρίσιμων οπλικών συστημάτων με ανταλλακτικά και πυρομαχικά. Στο τομέα αυτό απαιτούνται οπωσδήποτε σοβαρές διορθωτικές κινήσεις, των οποίων όμως το κόστος, είναι κλάσμα του κόστους αγοράς των οπλικών συστημάτων.

    Επίσης το κόστος των καυσίμων δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι περιοριστικός παράγοντας στην εκπαίδευση, ιδιαίτερα των χειριστών των κρίσιμων οπλικών συστημάτων.

    Αυτό που απουσιάζει όμως φίλε anonymous, είναι η βούληση και η αποφασιστικότητα. Μετά το 1995 το χαρακτηριστικό όλων των πολιτικών ηγεσιών, είναι η φοβία. Φοβούνται. Παθαίνουν κωλόρευση και η Τουρκία αλωνίζει.

    Μόνο αφελείς μπορούν να πιστεύουν ότι η Τουρκία θα τολμήσει να ξεκινήσει πόλεμο, αν η Ελληνική ηγεσία αποφασίσει να σταθεί όρθια.

    Σε πόλεμο θα συρθείς υποχρεωτικά, όταν ύστερα από συνεχείς υποχωρήσεις, ο αντίπαλος σου θα απαιτήσει να σκύψεις και όχι μόνο αυτό, αλλά θα σε εξαναγκάσει να παρακολουθήσεις και τον βιασμό της γυναίκας σου και των παιδιών σου.

    Η ιστορία πάντοτε σεβάστηκε τους θαρραλέους τους όρθιους και τους αποφασισμένους και έφτυσε τους δειλούς και τους προσκυνημένους.

    @ Γιώργος Τίνος
    Αν θέλεις να αποφύγεις τον πόλεμο, προετοιμάσου για πόλεμο. Αυτό το πολύ απλό, δεν διαψεύστηκε ποτέ. Έτσι δεν θα χρειαστεί να χύσουν το αίμα τα παιδιά σου.

 38. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 02/08/2010 22:52:28

  Και επειδλη η εν λόγω συνθήκη κωδικοποιεί υφιστάμενι δίκαιο δεν έχει καμία σημασία αν η Τουρκία την αποδέχεται ή όχι. Το δικό μας λάθος (;) ήταν ότι κατά την υπογραφή της Συνθήκης δεν ζητήσαμε η Ελλάδα να ενταχτεί στα αρχιπελαγικά κράτη. Αλλά μην αποκτήσουμε υπεραξία. Θα διαμαρτυρηθούν τα γιουσουφάκια ότι τους βάζουμε δύσκολα, καθώς θα πρέπει να συμπεριφερθούν σαν ελεύθεροι άνθρωποι.

 39. Γιώργος Τίνος avatar
  Γιώργος Τίνος 03/08/2010 00:42:56

  Bodinus,
  1. ακριβώς όταν δε θες να ακούσεις το πρόβλημα είναι σε σένα όχι σε μένα. Εγώ έχω μεγάλο πρόβλημα αν χυθεί και μια σταγόνα αίματος από τα παιδιά μας. Αν εσύ δεν έχεις πρόβλημα τότε η ευθύνη θα είναι δική σου. Και εν τέλει να φαγωθούν για ποιον; για τον Βαρδινογιάννη και τον Λάτση.
  2. Είμαι ελεύθερος να σχολιάζω; Αν ναι, θα με υποστείς μέχρι να φέρεις αντεπιχειρήματα. Αν φέρεις θα είμαι και γω μαζί σου. Τι είστε κάποιο είδος λέσχης; Να το λέει τότε η ιστοσελίδα.
  3. Για τα 12 μίλια είπα. Κανείς δεν ανταπάντησε. Τα 10 μίλια απ' ό,τι ξέρω ορίστηκαν για τον έλεγχο της αεροπλοΐας μονομερώς από ελληνικό διάταγμα το '35. Αλλά έλεγχος αεροπλοΐας δε συνεπάγεται και κυριαρχικά δικαιώματα. Αν κάνω λάθος πείτε μου.
  4. Επειδή όλα αυτά είναι πολιτικά επίδικα αντικείμενα, δύνανται να λυθούν είτε με πόλεμο είτε με διαπραγματεύσεις. Το ότι τα επισημαίνω δε σημαίνει ότι δίνω δίκιο στην Τουρκία. Αλλά όπως είπε κι ο Κονδύλης:"Αυτή τη στιγμή μια στρατιωτική αναμέτρηση της Ελλάδας με την Τουρκία θα είχε ως αποτέλεσμα την συντριβή της Ελλάδας, στο μέλλον δε η στρατιωτική ισορροπία του τρόμου θα αποβαίνει σταδιακά περισσότερο αρνητική εις βάρος της Ελλάδας". Να θυμίσω προχθές το στρατιωτικό ελικόπτερο που έπεσε; Αναζήτησε κανείς σας τις αιτίες; Αν είσαι υπέρ του ελληνικού αίματος που θα βάψει το Αιγαίο κόκκινο εξαιτίας του ελληνικού επεκτατισμού δικαίωμά σου. Αλλά δεν πρόκειται για ηλεκτρονικό παιχνίδι.

  • Γιώργος Τίνος avatar
   Γιώργος Τίνος @ Γιώργος Τίνος 03/08/2010 00:53:30

   Bodinus και ψυχραιμία, σόρυ τώρα είδα το σχόλιό σας.
   Αν η Ελλάδα δε συνυπογράψει διεθνείς συμφωνίες δε δεσμεύεται κι από αυτές όπως ισχύει για όλες τις χώρες. Τέσπα, όπως προείπα είναι περισσότερο πολιτικό και λιγότερο πρόβλημα διεθνούς δικαίου.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Γιώργος Τίνος 03/08/2010 01:09:00

    Η μη δεσμευση ομως δεν υποχρεωνει τριτους.Η συνθηκη γραφει οτι καθε χωρα μπορει μονομερως να παει τα χωρικα της υδατα στα 12 μιλια.
    Το οτι καποια χωρα δεν το υπογραφει δε σημαινει οτι επιτρεπει σε αυτη την απαγορευση εφραμογης απο τριτη χωρα και μαλιστα με απειλη πολεμου που απαγορευεται και απο το Χαρτη του ΟΗΕ.
    Ειπαμε η διεθνης πολιτικη δεν ειναι δικαιο αλλα ως ενα σημειο ειναι.Η θεση της Τουρκιας ειναι τελειως αστηρικτη και αυτο ειναι πλεοενεκτημα (για τους γνωρζιοντες η νομικη θεση της Τουρκιας στο κυπριακο ως εγγυητρια δυναμη ηταν πολυ πιο ισχυρη) που θα μεγαλωσει με την αναμενομενη επικυρωση της συνθηκης απο τις ΗΠΑ.
    Δεν υπαρχει λογος βιασυνης.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Γιώργος Τίνος 03/08/2010 01:03:54

   Nομιζω οτι απαντησα αλλα αν δεν εγινε αντιληπτο ας επανελθω.
   Με τη συνθηκη του Δικαιου της Θαλασσας το 1958 ολες οι χωρες του κοσμου εχουν δικαιωμα να επεκτεινουν τα χωρικα τους υδατα σε 12 μιλια.
   Επειδη στο σημειο αυτο δεν υπαρχει νομικη δυνατοτητα αντικρουσης η Τουρκια απλως απειλει με πολεμο αν συμβει αυτο.
   Η συνθηκη ενισχυεται διαρκως καθως ολο και περισσοτερα κρατη την επικυρωνουν.Μεγαλη σημασια θα εχει η επικυρωση της συνθηκης απο τις ΗΠΑ που αναμενεται για δικους τους λογους να αλλαξουν τη σταση τους και να την επικυρωσουν (φυσικα ηδη οι ΗΠΑ εχουν 12 μιλια χωρικα υδατα).
   Δεν υπαρχει αναγκη αμεσων ενεργειων απο πλευρας Ελλαδος αλλα ουτε και αναγκη υποχωρησης.Μπορει να παραμεινουμε ως εχει.
   Οι Τουρκοι προτειναν συμφωνα με τουρκικη εφημεριδα στις συνομιλιες επι Καραμανλη 12 μιλια στο Βορειο Αιγαιο οπου τα νησια ειναι αραια και 6 μιλια στο Νοτιο οπου οι Κυκλαδες και τα Δωδεκανησα δημιουργουν τειχος.Αυτο δειχνει οτι ο παραγοντας της συνθηκης εχει βαρος.Το πως θα αξιοποιηθει αυτο ειναι θεμα χειρισμων.
   Αναφερω τα οσα γραφθηκαν σε τουρκικη εφημεριδα (και θαφτηκαν στα ελληνικα ΜΜΕ) για να γινει αντιληπτο οτι δεν ειναι μονο το Ιονιο αλλα και μερος του Αιγαιου που μπορει να παει στα 12 μιλια αναιμακτα.

   • Γιώργος Τίνος avatar
    Γιώργος Τίνος @ ψυχραιμια 03/08/2010 09:33:29

    ok.

  • armatistis avatar
   armatistis @ Γιώργος Τίνος 03/08/2010 01:59:45

   Η Ελλάδα δεν ανήκει σε αυτούς που τα έχουν, οι οποίοι μάλιστα κατέχουν και διαβατήρια καμιά δεκαριά χωρών. Άλλωστε σήμερα το κεφάλαιο και αυτοί που το κατέχουν δεν έχει και δεν έχουν πατρίδα. Ελλάδα όμως είμαστε όλοι εμείς οι περισσότεροι, άντε το 99% των Ελλήνων. Αν χρειαστεί εμείς οι πολλοί να χύσουμε το αίμα μας, (αν και αμφιβάλω για τους περισσότερους που γράφουν εδώ, αν κρίνω από το χρόνο που διαθέτουμε, .... μάλλον δεν μας παίρνουν ούτε για τη πολιτική άμυνα), θα το κάνουμε για την Ελλάδα και όχι για αυτούς που αναφέρεις).

   Αν διάβασες το παραπάνω σχόλιο μου, δεν συμμερίζομαι απόλυτα την εκτίμηση του Κονδύλη. Η Ελλάδα μπορεί να επενδύσει περισσότερο στην αποτροπή του πολέμου και μάλιστα με αξιώσεις. Σε καμιά περίπτωση δεν χρειάζεται να επιδιώξει τον πόλεμο, αλλά δεν πρέπει και να κρύβει το κεφάλι της στην άμμο. Απαιτείται να δείξει αποφασιστικότητα, οι δε εκάστοτε ηγεσίες οφείλουν να ενδιαφέρονται συνεχώς και ουσιαστικά για τις ένοπλες δυνάμεις και να μη τις αφήνουν στη τύχη τους (η πολιτική Μειμαράκη στο ΥΕΘΑ, αποτελεί μελανό σημείο – κατάμαυρο. Άλλωστε ό τύπος συνεχίζει ακόμα τη λευκή απεργία).

   Τώρα όσο αφορά το ΑΠΑΤΣΙ που έπεσε. Ας περιμένουμε το πόρισμα. Εγώ θέλω να σου πω ότι, ότι πετάει και ότι κινείται και μπορεί να πέσει και μπορεί να τουμπάρει. Ειδικά τα ιπτάμενα μέσα μπορούν να πέσουν είτε από αστοχία του υλικού, είτε από λάθος στη συντήρηση, είτε από λάθος του χειριστού. Όλα είναι στο παιχνίδι και όλα είναι πιθανά. Έχω κουμπάρο της αεροπορίας στρατού με 3.500 ώρες και μπορώ να γνωρίζω. Αλλά και εγώ όταν γυρίζω πίσω στο χρόνο και σκέφτομαι πόσα παρά λίγο σοβαρά ατυχήματα απέφυγα, με πιάνει κρύος ιδρώτας. Και πόσα άλλα έχω δει.... Το λάθος είναι στην ανθρώπινη φύση.

   • Γιώργος Τίνος avatar
    Γιώργος Τίνος @ armatistis 03/08/2010 09:34:25

    ok

 40. anonymous avatar
  anonymous 03/08/2010 23:06:36

  Συνέντευξη του Νεοκλή Σαρρή σε διαδικτυακό κανάλι. Διαρκεί μια ώρα.

  http://www.aliatv.com/synenteukseis/sarris.htm

  • anonymous avatar
   anonymous @ anonymous 03/08/2010 23:48:38

   Όποιος δε μπορεί να τη δει λέει περίπου τα εξής:
   1) Για να τα πάμε καλά με την Τουρκία πρέπει να αποδεχτούμε τις απόψεις της και να υποταχθούμε σε αυτή.
   2) Στόχος του νεοοθωμανισμού είναι ο έλεγχος τριών Ηπείρων και συνεπώς του κέντρου του κόσμου
   3) Η Ελλάδα θα έχει κακό τέλος.

 41. προβοκατορας avatar
  προβοκατορας 04/08/2010 18:09:14

  μα στο αιγαιο δεν υπαρχει πετρελαιο μας λενε οι πολιτικοι. αλλαξαν γνωμη μηπως?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.