#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/05/2011 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συναίνεση τέλος. Ήρθε η ώρα της ΕμπιστοσύνηςΜετά την παρουσίαση της πρότασης στο Ζάππειο ΙΙ, οι λογής - λογής καλοθελητές - Κυβέρνηση, Εξαπτέρυγα, Τύπος - έπεσαν επάνω στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η αρχική τους παγωμάρα, μάλλον εξέφραζε το ξάφνιασμά τους. Ομολογουμένως και, παρά τις όποιες ενστάσεις ένθεν κακείθεν, παρουσιάστηκε μια καλά προετοιμασμένη και δομημένη πρόταση.

Η ατελέσφορη προσπάθεια να αποδομήσουν την πρόταση στο σύνολό της ή σε επιμέρους τμήματά της ήταν κατανοητή, αφού μόνο με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να καλυφθεί η ένδεια σκέψεων, προτάσεων και λύσεων από τη μεριά τους.

Αφού αμφιταλαντεύτηκαν λίγο στη σπασμωδική ανάλυση των θέσεων του Ζαππείου ΙΙ, και αφού δεν τους έβγαιναν ψεγάδια για να αναδείξουν, μπήκε σε εφαρμογή το plan B.

Το σχέδιο αυτό έχει όνομα: Συναίνεση.

Στην ουσία δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η υλοποίηση ενός σχεδιασμού αλλοτρίωσης και παρερμηνείας των δυνατών μηνυμάτων του Ζαππείου ΙΙ. Η εφευρετικότητα που διαθέτουν είναι εντυπωσιακή.

Πρώτα απειλές. Χρεοκοπία. Λεφτά έχουμε μέχρι τον Ιούλιο. Θα κατεβάσουμε ρολά. Η Τρόϊκα απειλεί. Οι ξένοι μας εκβιάζουν.

Μετά κολακεία. Μερικοί χαμαιλέοντες, λένε πόσο αξιόλογες ήταν οι προτάσεις. Θα τις σκεφτούν, θα ενσωματώσουν ένα μέρος αυτών, θα τις επεξεργαστούν.

Ύστερα υπάρχουν και κάτι φωνές από αυτούς που μετριούνται από τη μεριά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Τους ακούει κανείς στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις να ψελλίζουν διάφορα και να ρίχνουν γέφυρες στους αποτυχημένους.

Ενώ την ίδια στιγμή, κάποιοι άλλοι, απέναντι, δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Έχουν μονίμως έπαρση, είναι πεφωτισμένοι, έχουν αλάθητο, γιατί είναι Κυβέρνηση.

Και μέσα στην σύγχυση και την αναμπουμπούλα, ετοιμάζονται οι φωτεινοί παντογνώστες μας να τα βγάλουν όλα στο σφυρί. Να τσακίσουν κάθε εναπομείνασα ικμάδα της οικονομίας μας. Αυτή είναι αφαίμαξη. Φορολογική καταιγίδα και στεγνό, στυγνό πωλητήριο. Διότι δεν υπάρχει κανένας σκοπός να επιδιωχθεί επωφελής πώληση. Ούτε λελογισμένη αποκρατικοποίηση. Ούτε βεβαίως διατήρηση στρατηγικών τομέων.

Οι ξένοι καρχαρίες μυρίζουν αίμα και γυροφέρνουν το τραυματισμένο σώμα της χώρας. Μας νουθετούν για συναλλαγή, για συνεννόηση, να τα βρούμε τελοσπάντων μεταξύ μας, γιατί είναι εθνική αναγκαιότητα. Αλλιώς χρήματα γιοκ! Δηλαδή μας καλούν να εκποιήσουμε σε αστείες τιμές και χωρίς ανταποδοτικότητα, περιουσία των Ελλήνων, περιουσία της Πατρίδας. Έτσι, μπίρ παρά, που λένε και οι εξ Ανατολών νεοπασάδες.

Όμως όλοι αυτοί οι κύριοι και κυρίες, φαίνεται ότι είχαν λογαριάσει χωρίς τον ξενοδόχο. Ενώ το σκηνικό το είχαν στήσει πολύ ωραία και η παγίδα ήταν έτοιμη να δεχθεί το θήραμά της, έπεσαν οι ίδιοι μέσα.

Το βάρος του προβλήματος που οι σημερινοί κυβερνώντες δημιούργησαν, και οι αλλοεθνείς πάτρωνές τους σιγοντάρουν, τελικώς θα το πάρουν όλο επάνω τους. Και οι παπαγάλοι τους δεν θα μπορούν πλέον ανενόχλητοι και εκδικητικοί να κρώζουν για συνενοχή.

Πώς το είπε ο Αρχηγός Κολωτούμπας; Συνευθύνη;

Αυτός τουλάχιστον το λέει ευθέως.

Στο Ζάππειο ΙΙ, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε θαρρετά. Με παρρησία αλλά και με λογική. Τότε είχα γράψει για την κορυφαία του στιγμή.

Ήρθε η ώρα να επιχειρήσω να αποκωδικοποιήσω μια ακόμη φράση.

«Να μου έχετε εμπιστοσύνη», είχε πει, συγκινημένος.

Σε τι αναφέρονταν, είμαι βέβαιος ότι είχαμε όλοι αναρωτηθεί τότε. Σήμερα, μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες μαζικών και άκομψων πιέσεων και εκβιασμών, εγχωρίων και εξωχωρίων, την ώρα που βλέπουν αυτά οι Έλληνες και ανατριχιάζουν, την ώρα που η κατήφεια και η ανησυχία καταλαμβάνει όλο και περισσότερους και ο φόβος για το αύριο, για την οικογένεια, τις πενιχρές καταθέσεις, την επιχείρηση, το μαγαζί, τον φοιτητή, τον υπάλληλο γιγαντώνεται, όλοι μας κοιτούμε απεγνωσμένα μπας και βρούμε πουθενά φως.

Την ώρα που τον παρακολουθούν εκατομμύρια μάτια, τον ακούν εκατομμύρια αυτιά, η πιο πάνω φράση γίνεται αντιληπτή. Δίδεται το πραγματικό νόημα των λεγομένων του.

Δεν θα σας πουλήσω. Θα πολεμήσω.

Προ μηνών ο Αντώνης Σαμαράς είχε μιλήσει για την ανάγκη ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου. Το παρουσίασε στο Ζάππειο ΙΙ. Την υπογραφή που έβαλε στο συμβόλαιό του με τον ελληνικό λαό, φαίνεται ότι την τιμά.

Όλο και περισσότεροι Έλληνες, μαζί και η ασημαντότητά μου, είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Άλλοι με θάρρος και ενθουσιασμό, άλλοι με επιφύλαξη, άλλοι με φόβο για το αύριο, άλλοι, γιατί απλά  ακολουθούν τους πολλούς.

Αλλά έχουμε μια διαφορά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Το μάτι μας γυαλίζει!

Ierofantis

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 25/05/2011 13:08:42

  ΜΩΡΕ ΟΣΟΙ ΠΑΡΟΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ !
  ΣΤΟΝ ΚΑΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ?
  ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΕΞ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΩΣ ΝΕΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ?
  ΙΔΟΥ Η ΑΝΤΙΦΑΣΗ...

  • spiros avatar
   spiros @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 25/05/2011 13:39:46

   Ξενοφώντα. Κάνε καμμιά βόλτα στην Α Αθήνας και έλα να ξαναμιλήσουμε. Είναι τελειωμένος από τον κόσμο. Αυτό είναι το σημαντικό. Μην σας διαφεφύγει αγώνας γίνεται και εξω και μέσα.

 2. kiki avatar
  kiki 25/05/2011 13:15:05

  Αν γυαλιζει λεει,
  μονο το ματι
  υπαρχουν και αλλα που γυαλιζουν

 3. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 25/05/2011 13:34:49

  Μπράβο Ιεροφάντη, εξαιρετικό άρθρο.
  Και είναι ακόμη πιο εξαιρετικό που αναδεικνύεις τα σημαντικά μηνύματα από το ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ.

  "ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΜΕ" !!!

 4. Xrhstos Theocharis avatar
  Xrhstos Theocharis 25/05/2011 13:36:38

  Ιεροφάντη, μπορεί να "τσινίζω" με τις απόψεις σου κατά καιρούς, αλλά εδώ με πιάνεις 100%.
  Και καλά κάνεις και αναφέρεσαι σε ένα και μοναδικό πρόσωπο, τον Α. Σαμαρά. Κάνε μου τη χάρη όμως, γιατί λείπω από την Ελλάδα πολλά χρόνια και τώρα που γύρισα όλα τα βλέπω από άλλη σκοπιά, και ξαναγράψε το άρθρο προσθέτοντας συγκεκριμένα ονόματα που, κατά τη γνώμη σου, θα υλοποιούσαν ως υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη το όραμα του Αντώνη. Είναι σαφές πως δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του...

  • tpe avatar
   tpe @ Xrhstos Theocharis 25/05/2011 15:54:22

   Για να δω... Το ίδιο ρωτάω μήνες τώρα.

   • Xrhstos Theocharis avatar
    Xrhstos Theocharis @ tpe 25/05/2011 17:43:29

    Ίσως δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό το ερώτημα λόγω του γέλιου που θα έπεφτε γενικώς...

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Xrhstos Theocharis 25/05/2011 19:05:55

   Δεν πειράζει που "τσινίζεις".

   Έτσι κάνουν οι ζωντανοί άνθρωποι.

   Όσο για ονοματολογία, παρακαλώ μη με φέρνεις σε δύσκολη θέση. Πάντως υπάρχουν πολλοί και όχι τόσο...προβεβλημένοι.

   Καταλαβαίνεις...

   • Xrhstos Theocharis avatar
    Xrhstos Theocharis @ ierofantis 26/05/2011 07:36:02

    Ας πούμε ότι με καθησυχάζει το "όχι και τόσο προβεβλημένοι"...

 5. spiros avatar
  spiros 25/05/2011 13:46:33

  Ιεροφάντη.
  Πολύ σωστές ιδέες. Όλες αυτές οι ιδέες άρχισαν να με περιτιγυρίζουν όταν άκουσα ότι η ΤΡΟΙΚΑ θα επισκευτεί τον Σαμαρά. Με τα μεσημεριανά δελτία κατάλαβα ότι τη¨"παγίδα της συναίνεσης" την κατάλαβαν πλήρως και οι διαρροές δείχνουν καθαρά το βροντερό ΟΧΙ. Διατηρώ αμφιβολίες αν τελικά θα είναι και έναρξη αλματώδους ανάκαμψης . Ελπίζω.

 6. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 25/05/2011 13:51:50

  Χμμμ, εμπιστοσύνη. Σύμφωνοι. Πάντως ο Βλαδίμηρος Ίλιτς Ουλιάνωφ έλεγε Доверяй, но проверяй. Δηλαδή: Καλή η εμπιστοσύνη, καλύτερος ο έλεγχος.

  Οι λευκές επιταγές τελειώσανε μαζί με τους διάφορους Εθνάρχες που αποδείχθηκην τελικά εντολοδόχοι των ξένων. Τα τελευταία μπλοκ λευκών επιταγών ήταν ακάλυπτα και η εξόφλησή τους ζητήθηκε από το λαό και την πατρίδα.

  Ακόμη και εάν ο Αντώνης έχει τις καλύτερες των προθέσεων (που η δική μου γνώμη είναι ότι τις έχει), εγώ θα έλεγα να ακολουθήσουμε αυτό που έλεγε εκείνο ο Βλαδίμηρος Ίλιτις Ουλιάνωφ. Για τους αμύητους, ο Λένιν.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Επώνυμος 25/05/2011 14:42:48

   Ξεχνάς όμως οτι ο Λένιν έλεγε και για τον μικροαστικό εξτρεμισμό, για τους νοικοκυραίους δηλαδή που βιάζονται να ανατρέψουν το κατεστημένο και καταλήγουν να το υπηρετούν. Και φυσικά για μια ακόμα φορά δεν κατάλαβες και τι γράφει το άρθρο και τον Σαμαρά.

   ΥΓ. Βρες μου ένα στρατό στην Ιστορία, ή έναν λαό που πορεύθηκε χωρίς να έχει εμπιστοσύνη στον ηγέτη του

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Factorx 25/05/2011 15:30:06

    Μα δεν είπαμε να μην εμπιστευόμαστε. Φυσικά και εμπιστευόμαστε. Είπαμε: "καλή" η εμπιστοσύνη, απλώς θέλουμε και να ελέγχουμε. Θέλω να διατηρώ για τον εαυτό μου το δικαίωμα να εκφράζω τις απόψεις μου σε όσα πρεσβεύει ο ηγέτης, χωρίς φυσικά να διεκδικώ κανένα αλάνθαστο. Διότι, από κει και πέρα, μετά που θα πούμε την καλοπροαίρετη γνώμη μας, ο ηγέτης θα κάνει ό,τι καταλαβαίνει. Με το να λέω τη γνώμη μου ευθαρσώς και έντιμα, νομίζω ότι προσφέρω πολύ πολυτιμότερες υπηρεσίες στον ηγέτη από ό,τι αν τον λιβάνιζα.

    • Y. avatar
     Y. @ Επώνυμος 25/05/2011 17:12:03

     …με άλλα λόγια, το δικηγόρο του διαβόλου?

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Y. 25/05/2011 18:20:40

      Του διαβόλου; Ποιου διαβόλου; Τη γνώμη μου λέω.

 7. σίγουρος avatar
  σίγουρος 25/05/2011 14:11:46

  Πώς μπορείς ακόμα να εμπιστεύεσαι άνθρωπο; Γρήγορα ξέχασες...

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ σίγουρος 25/05/2011 19:06:50

   Είσαι ... σίγουρος;

 8. STATHIS avatar
  STATHIS 25/05/2011 14:33:03

  Η Εμπιστοσύνη είναι το πιό πολύτιμο και ΑΚΡΙΒΟ πράγμα στο κόσμο (μαζί με το χρόνο) γιατί δεν πουλιέται ούτε αγοράζεται , απλά χαρίζεται ....... και ακριβώς όπως κι ο χρόνος ....... ΔΕ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΖΩ !!!!  *ex mea sentntia .

 9. Γιώργος Μεσσηνία avatar
  Γιώργος Μεσσηνία 25/05/2011 14:39:32

  Τα λόγια του κ. Σαμαρά έχουν αλλοιωθεί πλήρως, οφείλει να επανατοποθετηθεί δημόσια, για την παραχάραξη των προθέσεών του.
  Αν όντως δεν συναίνεσε!

 10. ΣΑΙΝ ΖΥΣΤ avatar
  ΣΑΙΝ ΖΥΣΤ 25/05/2011 14:43:10

  ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ! ΕΞΩ ΟΙ ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ , ΦΟΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ....ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ...... ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ , ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ....ΟΜΩΣ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ , ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ , ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ Η' ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ , ΦΥΣΙΚΑ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ...ΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ Α.ΣΑΜΑΡΑΣ ..

 11. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 25/05/2011 15:08:29

  Καλημέρα Ιεροφάντη,
  Εξοχος, ως συνήθως.
  Σήμερα οι Financial Times, γράφουν οτι οι δανειστές μας, δηλαδή ΕΕ και ΔΝΤ, πιέζουν τον Σαμαρά για συναίνεση μέχρι το 2015 με την απειλή διακοπής της δανειοδότησης!
  Μιλάνε μάλιστα και κατάργηση της δημοκρατίας.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Κώστας Ροδινός 25/05/2011 15:30:01

   Κώστα, αυτό το άρθρο που αναφέρεις πρέπει να εκτυπωθεί από όλους μας, να φωτοτυπηθεί, και να διανέμεται σήμερα στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε διάφορες πόλεις.

   Με τονισμένο το σημείο στο οποίο αναφέρεται η τελευταία σου πρόταση.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Κώστας Ροδινός 25/05/2011 19:07:47

   Γειά σου Κώστα. Σε ευχαριστώ.

   Στους Βρυξελλιώτες την καλησπέρα μου και με αυτό το πλευρό να κοιμούνται...

 12. περίεργος avatar
  περίεργος 25/05/2011 15:10:33

  ΜΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΑΜΑΡΑ. ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ περίεργος 25/05/2011 19:09:53

   Νομίζω αγαπητέ φίλε δεν κατάλαβες το νόημα των λεγομένων μου. Θερμά σε παρακαλώ να προσπαθήσεις να το ξαναδιαβάσεις.

   Πάντως σαν γενικό σχόλιο η αποκρατικοποίηση ή η ιδιωτικοποίηση ή όπως αλλιώς θες, δεν είναι πράγμα του διαβόλου...

   Αρκεί να ξέρεις τί πουλάς, πόσο πουλάς, πότε πουλάς και σε ποιον πουλάς...

   • daughter of mercy avatar
    daughter of mercy @ ierofantis 26/05/2011 05:22:45

    Δεν πωλείται!
    Εκεί τσινάω πολύ όμως!

 13. polys avatar
  polys 25/05/2011 15:10:43

  κύριοι.
  όλοι ωραία κομψά και όμορφα τα λέτε. Όλοι δίκαιο έχετε, αλλά ξεχνάτε ή δεν τολμάτε να πείτε τα πράγματα με το όνομά τους. Δυστυχώς τον μόνο που ενδιαφέρθηκε για την Ελλάδα και τη φτωχολογιά της, τον έκλεισαν φυλακή και πέθανε ξεχασμένος μέσα στο Κελί. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να την λέμε. Μην περιμένετε από προτάσεις και εκθέσεις ιδεών φαγητό και από κανένα να μας σώσει... Παπαδοπουλαίοι δεν υπάρχουν πια.

  • Γιώργος Μεσσηνία avatar
   Γιώργος Μεσσηνία @ polys 25/05/2011 15:35:33

   Φίλε, επειδή η δημοκρατία είναι τυπική και θεμελιώθηκε σε σαθρές βάσεις, δε σημαίνει πως θα αγιοποιήσουμε την όποια χούντα!
   Ούτε ανέδειξε το χριστιανικό πνεύμα επειδή φώναζαν: "ελλάς, ελλήνων χριστιανών".
   Η δημοκρατία -με τις επιφυλάξεις ενός Tocqueville ή τη μοναδική πρόνοια ενός Καποδίστρια-, είναι όντως το καλύτερο πολίτευμα.
   Απλά σε εμάς εξώκειλε σε οχλοκρατία οργανωμένων συμφερόντων, και μάλλον κατατάσσεται σε μια ιδιωτική δημοκρατία υποστηριζόμενη από έναν λαό χωρίς την κατάλληλη παιδεία.
   Δεν αποτελεί λύση καμιά χούντα, έστω και αν σε επίπεδο δημόσιων πολιτικών υπήρξε πιο αποτελεσματική από αυτή τη τυπική δημοκρατία που βιώνουμε...
   Θεωρώ επικίνδυνη αυτή την αντίληψη, όχι όμως για λόγους ιδεαλίστικης παραφροσύνης του στυλ: κάτω τα χέρια από το παν/κο άσυλο (παρανομίας) κοκ...

 14. drider avatar
  drider 25/05/2011 15:23:04

  Το τελευταίο ειδικά για να εγείρουν τα πάθη...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ drider 25/05/2011 15:30:47

   Δηλαδή, εσύ θα το διάβαζες αυτό (ως προτροπή που το εννοούν φυσικά) και θα έμενες απαθής;

   • drider avatar
    drider @ Αυριανιστής 25/05/2011 16:01:27

    Οι περισσότεροι από εμάς, μάλλον δεν έχουμε ζήσει την κατάργηση της δημοκρατίας, για να ξέρουμε τι σημαίνει κατάργησή της.

    • kiki avatar
     kiki @ drider 25/05/2011 17:23:26

     Εμεις που την εχουμε ζησει λοιπον , σε βεβαιωνουμε οτι αυτην την στιγμη την εχεις μπροστα σου., την καταργηση.
     Οταν οι τροικανοι αποφασιζουν ποτε θα κανεις εκλογες, αν θα σου καταργησουν το δικαιωμα να ψηφιζεις και να αποφασιζεις, οταν αποφασιζουν ξενοι για σενα ειναι καταλυση της Δημοκρατιας.
     Τωρα ξερεις , και αποφασιζεις.

 15. ΓΑΝΤΙ avatar
  ΓΑΝΤΙ 25/05/2011 15:54:42

  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ , ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ , ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
  ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΤΥΦΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ . ΠΕΡΑΣΕ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ

 16. Κρητικός avatar
  Κρητικός 25/05/2011 16:05:42

  Και βεβαια το «Να μου έχετε εμπιστοσύνη» είναι κορυφαία δήλωση ακόμη πιο σπουδαία και απο τις οικονομικές προτάσεις.Πρέπει όμως να συνοδεύεται και απο μια συνειδητοποίηση του τεράστιου ρίσκου που αναλαμβάνει. Πρέπει να βρεθεί ο επόμενος πολιτικός στην ελλάδα μετα τον Καποδίστρια που όραμα και θα θέλει να έχει το κεφάλι του στον ντορβα.
  Αυτος ο λαός θέλει επιτέλους να αποκτήσει την αξιοπρέπεια του (κοπριτες, τεμπελιδες,κλεφτες κλπ), και αυτο ειναι πολυ, παρα πολύ δυσκολο αν δεν βρεθεί ενας αρχηγός. Γνωμη μου ο Αντώνης Σαμαρας μπορεί να ειναι αυτος.

 17. xbab avatar
  xbab 25/05/2011 16:14:12

  Πολύ καλά τα γράφετε. Χτυπάτε κέντρο. Αυτή την εντύπωση έχει και η βάση.
  Επιβάλλεται ΑΜΕΣΑ όμως να καλυφθεί επικοινωνιακά το θέμα, γιατί το πλεονέκτημα του Σαμαρά και της ΝΔ κινδυνεύει να γίνει Μπούμεραγκ, εξ αιτίας του θολού τοπίου που δημιουργούν εξαπτέρυγα, τρόϊκα, ΜΜΕ, κυβέρνηση, λοιποί πρόθυμοι(για κυβέρνηση προσωπικοτήτων).
  Στην κοινωνία περνά αυτή τη στιγμή η εντύπωση σαν να κυβερνά ο Σαμαράς και όχι ο ΓΑΠ. Συνυπευθυνότητα πάλι....Μαζί τα κάναμε....

  • Γιώργος Μεσσηνία avatar
   Γιώργος Μεσσηνία @ xbab 25/05/2011 16:42:38

   +++

 18. xbab avatar
  xbab 25/05/2011 16:15:39

  Και κάτι ακόμη. Με τα νέα μέτρα Σ-Β-Η-Ν-Ο-Υ-Μ-Ε!
  Θα γίνει κάτι;

 19. Ιππολάριος avatar
  Ιππολάριος 25/05/2011 16:34:42

  Παιδιά στην Ιταλία βγήκε άρθρο που λέει πως πάμε για πρόωρες εκλογές.
  Έχετε ακούσει τίποτα;

 20. Περιπτερας avatar
  Περιπτερας 25/05/2011 16:43:47

  Λευκή επιταγή σε κανέναν …τέρμα τα ψέματα, κανείς πλέων δεν μπορεί και δεν θα μπορεί να παίξει με το μέλλον μου , με το μέλλον των παιδιών μου αλλά και με το μέλλον αυτής της χώρας… Τον Σαμαρά τον ψήφισα γιατί τον θεωρώ καλύτερο αλλά κυρίως άκρως εντιμότερο από την Μπακογιάννη. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να με ξανά-πείσει ότι αξίζει να τον εμπιστευθώ. Τον ψήφισα γιατί πίστευα και πιστεύω ότι έχει τα προσόντα να πάει την Ελλάδα μπροστά, όμως πρέπει να προσπαθήσει σκληρά για να τον ξανά-εμπιστευτώ. Τον πιστεύω αλλά λευκή επιταγή δεν του δίνω, περνά εξετάσεις καθημερινά και στο τέλος θα βγει η σούμα… ελπίζω βαθειά μέσα μου να είναι θετική.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Περιπτερας 25/05/2011 19:12:48

   Θα συμφωνήσω μαζί σου φίλε μου.

   Το προσπαθεί πάντως και δεν παίζει επικοινωνιακό παιχνίδι.

   Σαν κάτι άλλους του πρόσφατου παρελθόντος...

   Που τώρα τα έχουν κάνει μη πω πως, και έχουν μείνει μόνο τα αυτιά τους...

   Και είναι και κόκκινα...από τις τσιμπιές.

 21. Aris. A avatar
  Aris. A 25/05/2011 16:57:22

  Στην συνείδηση της κοινής γνώμης μετά τις μέτριες κυβερνητικές επιδόσεις της ΝΔ των περιόδων 90-93 και 2004-2009 εγκαταστάθηκε η άποψη ότι μόνο το Πασόκ διαθέτει υψηλή κυβερνησιμότητα και ικανότητα να διαχειρισθεί τα δύσκολα και μια τέτοια περίοδο που διανύουμε.

  Η εντύπωση αυτή ενισχύονταν από τον απόλυτο έλεγχο που είχε το Πασόκ στα συνδικάτα και τα μέσα ενημέρωσης.

  Ποιος δεν έχει ακούσει όλους να λένε ότι αν η ΝΔ είχε πάρει τα αντίστοιχα μέτρα δεν θα είχε μείνει τίποτα όρθιο και δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε μια μέρα στην εξουσία.

  Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα κόμμα εξουσίας από το να το θεωρούν ανίκανο.

  Πιστεύω ότι ακόμα και σήμερα τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφει η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις είναι επειδή πολύ μικρό ποσοστό της κοινωνίας πιστεύει ότι μπορεί να διαχειρισθεί καλύτερα από το Πασόκ τα προβλήματα.

  Φανταστείτε τον εαυτό σας σε ένα αεροπλάνο όπου σας λένε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρές πιθανότητες να συντριβεί είστε χεσμένος από τον φόβο σας και έπρεπε να επιλέξετε κυβερνήτη μεταξύ ενός καλού και τίμιου παιδιού που όμως δεν έχει την φήμη του ιδιαίτερα ικανού και ενός κυβερνήτη που είναι λαμόγιο, μέθυσος, γυναικάς και ότι μπορείτε να φανταστείτε αλλά ικανός και μαέστρος στο τιμόνι.

  Ποιον θα επιλέγατε;;

  Σε αντιδιαστολή φανταστείτε την γιαγιούλα, τον δημόσιο υπάλληλο, τον άνθρωπο λίγο πριν την σύνταξη, τον ιδιοκτήτη μικρομεσαίας επιχείρησης που είναι φεσομένος μέχρι τον λαιμό και τον κυνηγούν οι τοκογλύφοι, τον μεγαλοβιομήχανο, που κάθε φορά που κάθονται μπροστά στην τηλεόραση ακούνε για την επερχόμενη πτώχευση και την καταστροφή που έρχεται.

  Αυτός ο χριστιανός σε ποιον φαντάζεσται ότι θα ακουμπούσε το μέλλον του σύμφωνα με τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί;;

  Στο Πασόκ ή στην ΝΔ;;

  Πάντα είχα την απορία γιατί τέτοια δόση καταστροφολογίας από τα ΜΜΕ παρά το γεγονός ότι αυτή οδηγεί σε καταστροφικά αποτελέσματα για την οικονομία (φυγή καταθέσεων στο εξωτερικό, πάγωμα επενδυτικών σχεδίων, πτώση κατανάλωσης κλπ).

  Η καταστροφολογία, οι απειλές ( δέστε δηλώσεις Δαμανάκη και πρόταση Δασκαλόπουλου) σε συνδυασμό με την απαξίωση της κυβερνητικής θητείας Καραμανλή και την θεσμοποιημένη Πασοκική κυβερνητική αυθεντία έριχνε τον κόσμο χωρίς αντιστάσεις στην αγκαλιά του Παπανδρέου.

  Αυτό που μένει στην κοινή γνώμη είναι ή Πασόκ ή χάος.

  Οσο λοιπόν παραμένει στην κοινή γνώμη η υψηλή κυβερνησιμότητα του Πασόκ η ΝΔ δεν έχει καμία τύχη.

  Οσα μέτρα και να πάρει ο Παπανδρέου επειδή δεν υπάρχει σοβαρή και εδραιωμένη στην συνείδηση του κόσμου ενναλακτική λύση τόσο ο κόσμος θα παραμένει προσκολημένος στην σημερινή κυβέρνηση.

  Δεν φαντάζομαι να πιστεύει κανείς ότι θα επιλέξει ο κόσμος το χαος.

  Αυτά τα λέω γιατί το Ζάππειο 2 και όλη η κουβέντα που γίνεται γύρω από αυτό αποτελεί το πρώτο άκουσμα στα αυτιά των πολιτών ότι υπάρχει και κάτι άλλο.

  Συμφωνώ με τον Επώνυμο ότι τελικά το Ζάππειο χρησιμοποιείται για να μπαλαμουτιαστεί ο Σαμαράς και να φανεί ότι συνναινεί.

  Παράλληλα όμως ο επιχειρηματίας που χαροπαλεύει ακούει για μείωση φορολογικών συντελεστών, συμψηφισμό των χρεών με το κράτος, ο δημόσιος υπάλληλος που ετοιμάζονταν να αποχαιρετήσει την ασφάλεια του δημοσίου και να βρεθεί στο κενό ακούει ότι υπάρχει κάποιος που προτείνει εφεδρεία και ο συνταξιούχος ακούει ότι υπάρχει κάποιος που προτείνει όχι αύξηση των φόρων των τροφίμων στο 23% που θα αυξήσει και άλλο τις τιμές.

  Για πρώτη φορά ο Σαμαράς (και το τονίζω γιατί στην βεράντα δεν βγαίνουν μαζί του οι γνωστοί άχρηστοι) δείχνει ότι υπάρχει και κάτι άλλο.

  Βάλτε και δίπλα στην εικόνα του Σαμαρά που κάτι προτείνει την εικόνα ενός φοβισμένου και ιδρωμένου Παπανδρέου και βγάλτε τα συμπερασματά σας.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Aris. A 25/05/2011 18:27:38

   Άρη, εξαιρετική ανάλυση. Και νομίζω ότι πιάνεις αυτό ακριβώς που αποτελεί τη δική μου αντίφαση που έλεγε σε άλλη ανάρτηση ο Κεννάν. Κάποια στιγμή δηλαδή πίστεψα ότι ο Σαμαράς πέταξε ένα κόκκαλο στο σύστημα, με αυτά που είπε για αποκρατικοποιήσεις κλπ., για να ψαρώσουν και να τον προβάλουν (έστω και για μερικές ημέρες) ως "εναλλακτική". Επειδή οι απέναντι διαπιστώνω, τελικά, ότι δεν είναι και πολύ έξυπνοι, αρπάξανε το κόκκαλο με λαχτάρα και έδωσαν τη δημοσιότητα που έπρεπε στην πρόταση Σαμαρά.

   Τώρα όμως πάνε να τον ρίξουν σε μια παγίδα που, προσωπικά, τη θεωρώ προσχεδιασμένη. Επανέρχομαι λοιπόν στις αρχικές μου σκέψεις σχετικά με το Ζάππειο 2 και λέω ότι φτάνει πια με τον πόλεμο χαρακωμάτων, ας βγούμε ανοιχτά να κατονομάσουμε και να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό της χώρας.

   Βασικά, ας κάνουμε αυτό που έκανε ο Όρμπαν στην Ουγγαρία. Αυτό λέω. Εμείς εδώ ΔΕΝ το κάνουμε. Ακολουθούμε πιο προσεκτική, πολύ πιο προσεκτική γραμμή.

   Και επαναλαμβάνω: Πιθανότατα ο Πρόεδρος ξέρει περισσότερα και γιατί να μην το κάνουμε όπως ο Όρμπαν. Γράφω λοιπόν και κρίνω με βάση αυτά που βλέπω και αυτά που βλέπω μου λένε, πολύ απλά, να γίνουμε Όρμπαν.

   Γνώμη του ψευδώνυμου Επώνυμου και τίποτε περισσότερο.

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Επώνυμος 25/05/2011 19:18:21

    Αν μου επιτρέπετε να συμμετάσχω λιγάκι στο διάλογό σας, θα ήθελα να πω στον φίλο Επώνυμο, ότι αντίθετα με την Ουγγαρία, η χώρα μας αντιμετωπίζει πολλαπλές πιέσεις και σε άλλα θέματα, όχι απαραίτητα οικονομικά, τα οποία υποδαυλίζονται και ανακινούνται εξ αιτίας ή εξ αφορμής των οικονομικών...

    Επομένως οι κινήσεις πρέπει να είναι λεπτές και οι ισορροπίες εύκολο να διαταρχθούν, με αποτέλεσμα ρήξη οικονομική ή και άλλη.

    Ο Σαμαράς βρίσκεται στην αρένα με τα θηρία...

 22. spiros1 avatar
  spiros1 25/05/2011 17:01:44

  Οι δήμιοι, οι ανάλγητοι μας βομβαρδίζουν Καθημερινά με νέα αντιλαϊκά μέτρα, με «Ψαλίδι, Τσεκούρι, Μαχαίρι, πετσόκομμα, περικοπές» μισθών και συντάξεων! Αντί να κλέβουν τις συντάξεις,
  ήλθε η ώρα όλα αυτά να τα στρέψουν όλα αυτά στους εαυτούς τους.

  Ήλθε η ώρα να κλείσει η πλέον αντιπαραγωγική ΔΕΚΟ, η χρεοκοπημένη Κυβερνητική ΔΕΚΟ, η παρέα του ΓΑΠ. Υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, σύμβουλοι, παρασύμβουλοι, γραμματείς και Φαρισαίοι. Κανένας δεν γνωρίζει σε πόσες εκατοντάδες απαριθμούν. Να ξεκουμπιστούν και οι ξένοι «φίλοι» σύμβουλοι του ΓΑΠ.

  Να κλείσει η αντιπαραγωγική Βουλή. Οι 70 βουλευτές που θα απομείνουν, να αμείβονται με 570 Ευρώ τον
  Μήνα γιατί τα 570 Ευρώ τον μήνα τον θεωρούν «βιώσιμο» μισθό για τους πολίτες. Αλήθεια συμπατριώτες, έχετε παρακολουθήσει στην βουλή το εξής απίθανο και εξοργιστικό ; Κάθε φορά που ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής για να μιλήσει κάποιος εθνοπατέρας η κάποια εθνομητέρα (απευθυνόμενοι στα άδεια έδρανα),
  Τους ακολουθεί και ο νερουλάς τους προσκομίζοντας ένα ποτήρι νερό! Από ό,τι έχω δει, εμφανίζεται και διαφορετικός νερουλάς!

  Να καταργηθούν οι διπλοθεσίτες του Δημοσίου. Να ζητήσουν από τα Τζάκια που δημιούργησαν οι εξουσίες
  Από το 1974 και μετά, να επιστρέψουν το 50% των χρημάτων που απέκτησαν ληστεύοντας το Δημόσιο δίνοντας απλόχερα μίζες.

  Βουλευτές που δεν είχαν περιουσία, απέκτησαν περιουσία μόλις έγιναν βουλευτές. Να ελεγχθεί το
  «Πόθεν» γιατί δηλώνουν μόνον το «έσχες». Να επιστρέψουν στο Δημόσιο, τουλάχιστον τα μισά από την
  Περιουσία που απέκτησαν σαν βουλευτές.

  Επιστροφή στους Έλληνες Φορολογούμενους όλων των πριμοδοτήσεων που δόθηκαν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις σε μεγαλοβιομηχάνους, προκειμένου να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους σε χώρες των Βαλκανίων (Σκόπια, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία).

  Ήλθε η ώρα να καταργηθεί η μισθοδοσία των Αντιδημάρχων και να κοπεί στο μισό η μισθοδοσία των Δημάρχων, οι οποίοι αντί να υπηρετούν τους συμπολίτες τους, εξελίσσονται σε τοπικούς εισπράκτορες, τοπικοί Υπουργοί Οικονομικών, λεηλατώντας τους συμπολίτες τους.

  Από Όλα αυτά συγκεντρώνονται αρκετά δις Ευρώ. Ασχολούνται λοιπόν οι ανάλγητοι Δήμιοι, οι σφαγείς και οι χασάπηδες μισθωτών και συνταξιούχων με περικοπές μισθών και συντάξεων ύψους 800 εκατ. Ευρώ.
  Ορίστε, Κε ΓΑΠ, Κε Λοβέρδε, Κουτρουμάνη, Κατσέλη, Δρέττα, Νταλάρα κλπ. Βρέθηκαν τα λεφτά.
  Ήλθε η ώρα τα διάφορα «μαχαίρια, τσεκούρια, ψαλίδια, περικοπές» να τα στρέψετε στον εαυτόν σας.
  Να το εφαρμόσετε «εδώ και τώρα» όπως έλεγε ο ιδρυτής του Κόμματός σας.
  Ο Πολίτης σας δίδει ανέξοδα και απλόχερα την καλύτερη λύση, αυτήν που δεν σας την δίνουν
  οι ακριβοπληρωμένοι ξένοι και ντόπιοι φωστήρες σύμβουλοί σας, υλοποιήστε της.

 23. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 25/05/2011 17:06:08

  Να μην πωληθει ο ΟΣΕ, θελω τα βαγονια!!
  Εχουμε να στειλουμε 600Δις σε 3 χρονια, χρεος στας Ευρωπας και λεω να τα φορτωσω....
  τσαφ τσουφ..τσουφ τσαφ θα φτασουν !!!..

  ΠΠ

 24. Tasos avatar
  Tasos 25/05/2011 17:46:49

  Μπορει καποιος να μας εξηγησει γιατι η Ν.Δ αρνηθηκε δημοψηφισμα σχετικα με το μνημονιο?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Tasos 25/05/2011 18:15:05

   Αν ο Δασκαλόπουλος λέει "δημοψήφισμα", τότε κάτι πάει στραβά με την ιστορία του δημοψηφίσματος.

   Τα πράγματα δεν είναι "άσπρο-μαύρο" και ένα εκλογικό σώμα που ενημρώνεται από το Μέγκα και ζει υπό το συνεχή φόβο της χρεωκοπίας είναι επίφοβο για το μεγάλο, το τεράστιο λάθος που δεν θα διορθώνεται.

   Ζούμε σε τραγικούς καιρούς και αυτά που ζητιούνται από τη χώρα, νομίζω ότι δεν έχει το δικαίωμα να εκχωρήσει το στιγμιαίο 50,01% ενός εκλογικού σώματος.

   Η τύχη της χώρας κρέμεται από μία κλωστή.

 25. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 25/05/2011 18:05:58

  Θα τον πιέζουν κι άλλο τον Σαμαρά... Κι ο Ολι Ρεν λέει ότι απαιτεί συναίνεση... Εχει πέσει η Κυβέρνηση και δεν μας το έχουν πει;

 26. captain avatar
  captain 25/05/2011 18:14:50

  Ποια συναίνεση βρε παιδιά;
  Αν κάποιος θέλει επειγόντως συναίνεση για να περάσει πακέτο έκτακτων μέτρων και να ανταπεξέλθει σε έκτακτη ανάγκη καλεί επειγόντως, άμεσα, τους πολιτικούς αρχηγούς, την ίδια μέρα.
  Ο Jeffrey αντιθέτως έχει αφήσει να περάσει: ένα σαββατοκύριακο, ένα συνέδριο του ΣΕΒ, ένα του economist, μια συνάντηση με τον πρόεδρο, δυο συναντήσεις με την τρόικα, ένα ταξίδι στο εξωτερικό και έπεται συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας κι ο Θεός ξέρει τι άλλο ακόμα ( κανα ταξίδι καμιά συνέντευξη και έχει ο Θεός).
  Ο τύπος κωλυσιεργεί προκειμένου να φτάσουμε την παραμονή της δόσης και να εκβιάσει και πάλι…

 27. sp_athens avatar
  sp_athens 25/05/2011 18:19:32

  Από την "αντιμνημονιακή συμμαχία" με Κακλαμάνη/Ψωμιάδη/ΚΚΕ/Τσίπρα (των πρόσφατων εκλογών), στο "βροντερό ΌΧΙ" στην συναίνεση (των επικείμενων -όποτε...- εκλογών), τα στρατηγικά λάθη επικοινωνίας συνεχίζονται.
  Ακόμη και το ευκολόπιστο (με την καλή έννοια) κομματικό ακροατήριο, μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, απογοητεύεται από τις πράξεις ή τα αιφνίδια στρογγυλέματα στο λόγο, στα οποία οδηγεί ενίοτε η αληθινή ζωή και ενίοτε το ένστικτο επιβίωσης ενός κόμματος εξουσίας του μεγέθους και της ιστορίας της ΝΔ.
  Ούτε εγκάθετοι, ούτε "πρόθυμοι" λοιπόν, όσοι διαφωνούσαν με τις εύκολες αντιπολιτευτικές κορώνες και επεσήμαναν έγκαιρα τα ανωτέρω.
  Χρέος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι κυρίως να φυλάει τα νώτα της, γιατί ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να κληθεί να αναλάβει το τιμόνι της χώρας.
  Σκληρή και αποτελεσματική αντιπολίτευση δεν γίνεται μόνο με χάιδεμα αυτιών, μισόλογα και κεραυνούς κατά πάντων -δικαίων και αδίκων.
  Γιατί τα εύκολα ωραία λόγια που δεν συνοδεύονται από ανάλογες πράξεις, χάνουν γρήγορα κάθε νόημα τους. Κι όταν τελικά δεν προκύπτει ένα απλό, βασικό, κατανοητό, στιβαρό, σαφές μήνυμα, διακινδυνεύεται η πίστη των κομματικών φίλων και το ενδιαφέρον των παρατηρητών/αναποφάσιστων.
  Ο Αντώνης Σαμαράς είναι σύγχρονος πολιτικός με πολλές αρετές. Θα βρεί τις λύσεις στα προβλήματα. Δεν θα έχει όμως δεύτερη ευκαιρία. Και το γνωρίζει πολύ καλά.
  Και όσοι πιστεύουν ότι είναι φίλοι του και τον βοηθούν, καλό θα κάνουν να μην προσπαθούν να επέμβουν στην πολιτική του σκέψη και ένστικτο αλλά να τον προειδοποιούν και προετοιμάζουν έγκαιρα για τις παγίδες που ενδεχομένως θα βρίσκει στον δρόμο του.
  Η πολιτική είναι γεμάτη από τέτοιες.
  Έχει όμως ένα μειονέκτημα

 28. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 25/05/2011 18:33:52

  Χαίρε Ιεροφάντη
  Διαβάζοντάς σε, μπαίνω στον πειρασμό να στείλω και ένα θυμικό σχόλιο.
  Θα ήταν ευχής έργον να αποφασίζανε οι λαοί για το μέλλον τους, έχοντας πραγματικά επίγνωση των προβλημάτων της πολιτείας τους και να είχανε την δυνατότητα να γνωρίζουν, εκ των προτέρων, και τις συνέπειες των συγκεκριμένων αποφάσεών τους.
  Είναι βαυκαλισμός να θεωρούμε, ότι οι εκλογές είναι η λύση των προβλημάτων μας. Οπως επίσης βαυκαλισμός είναι και η άποψη ότι και μή συντεταγμένες (χρονικά νοούμενες) λύσεις δίνουν διέξοδο. Αυτό δεν ίσχυσε ποτέ a priori και δεν ισχύει ούτε και σήμερα.
  Υπάρχει όμως μια αλήθεια καταγεγραμμένη στην ιστορία μας. Ολοι οι άνθρωποι δεν είναι οι ίδιοι και όλοι δεν σκέφτονται μόνο την πάρτι τους. Και η υπέρβαση από απλούς (κατά τα άλλα) ανθρώπους πραγματοποιείται και υπέρβαση χωρίς εμπιστοσύνη δεν υπάρχει.
  Βρισκόμαστε σε μιά κατάσταση, πού είναι καθοριστικής σημασίας γιά πολλούς απο εμάς και τα παιδιά μας. Για το τώρα και για το μέλλον. Καθοριστικής δέ σημασίας, για αυτούς πού συν-προσδιορίζουν την ύπαρξή τους και με άλλα στοιχεία, εκτός τών λογαριασμών τους στην ελβετία.
  Για πολλούς απο εμάς, η ύπαρξή μας και η συνέχειά μας είναι το διαχρονικά υπαρκτό και αέναο δέσιμό της με το “ελληνικό”. Είμαστε η δυναμική του συνέχεια, ανεξαρτήτως τού γεγονότος, πού, πότε και πώς ορίζονταν διαχρονικά. Μία είναι η υπόστασή μας ως έλληνες. Ενιαία και ομοούσια, πού ορίζει την υπαρκτική μας κατάσταση και συμπληρώνει την ανθρώπινή μας φθαρτότητα.Το συναμφότερον του Ζουράρι; Το κακό μας το χάλι; Οι καλοί και κακοί πρόγονοί μας, πού προσπαθούν να συνυπάρξουν μαζί μας; Ο Οδυσσέας; Ο Εφιάλτης; Ο μεγολόψυχος ή ο μικρόψυχος πρόγονός μας; Λίγη έχει σημασία. Οτι και να γίνει, θέλουμε διακαώς να συ-ζούμε με την Ιθάκη των προσδοκιών μας.
  Ο ποθητός τόπος και τρόπος δεν πρέπει να σβύσει από την συλλογική μας μνήμη. Θέλουμε συνειδητά να υπάρχουμε ως πρόσωπα (έλληνες) και όχι ως ατομικές μονάδες (διεθνικές ανθρώπινες μονάδες)
  Δεν είναι όλα θέμα επιλογής ατομικού και καιροσκοπικά προσδοκόμενου ατομικού, πιθανού ή φαντασιακού, μικροοφέλους. Πολλά πράγματα στην ιστορία κατακτούνται από τις κοινωνίες, γιατί δείχνουμε εμπιστοσύνη σε πρόσωπα.
  Σε πρόσωπα πού εμπνέουν εμπιστοσύνη, γιατί και κλαίνε και γελάνε.
  Οχι σε πτηνοειδή, συγκαταβατικά, σοβαροφανή καί ύπουλα θεληματικά βλέμματα υποκειμένων.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Ιαπετός 25/05/2011 19:34:37

   Χαίρε Ιαπετέ,

   Τα σχόλιά σου, πάντα μεστά και πλήρη νοημάτων.

   Τιμή μου που επιλέγεις να με σχολιάσεις.

   Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί τους και μαζί σου, ένα ρητό από τον Δημόκριτο, αν δεν με απατά η μνήμη μου.

   "Μη πάσιν, αλλά τοις δοκίμασι πιστεύειν. Το μεν γαρ εύηθες, το δε σοφρονέοντος"

   Μτφ. Να μην έχεις εμπιστοσύνη σε όλους, αλλά στους δοκιμασμένους. Γιατί το ένα είναι βλακεία, το άλλο όμως είναι σωφροσύνη.

 29. Orestios avatar
  Orestios 25/05/2011 18:36:39

  O Παπανδρέου έδωσε τον χρυσό της Ελλάδας στην ΕΚΤ??????????????????
  Τί συμβαίνει?????????????????

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Orestios 25/05/2011 18:42:38

   Πλάκα κάνεις! Που το τσίμπησες αυτό?

   • Orestios avatar
    Orestios @ Γιάννης Φαίλτωρ 25/05/2011 18:47:47

    Στο τουΐτερ, αλλά δεν μπορώ να το τσεκάρω

 30. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 25/05/2011 18:48:08

  Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ. ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ . ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ - ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ- ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ . ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ..........

 31. ierofantis avatar
  ierofantis 25/05/2011 19:38:43

  "σωφρονέοντος"

 32. Γιώργος Μεσσηνία avatar
  Γιώργος Μεσσηνία 25/05/2011 19:49:21

  Είναι δυο εντελώς διαφορετικά μεγέθη, η αντι-μνημονιακή συμμαχία των εκλογών αυτοδιοίκησης, κάτι που προφανώς ήταν επικοινωνιακά λάθος αλλά και ουσιαστικά, καθώς αποτέλεσε πεδίο μονήρους αξιολόγησης υποψηφίων, ανεξάρτητα από τις προσωπικές τους δυνατότητες...
  ...και εντελώς διαφορετικό το ζήτημα της συναίνεσης, καθώς πρόκειται για τη ζωή των πολιτών, για την οικονομική διαδρομή της Ελλάδας και δεν είναι παίξε-γέλασε.
  Αυτή είναι η άποψή μου

 33. Aris. A avatar
  Aris. A 25/05/2011 19:53:10

  Επώνυμε πράγματι κάποια στιγμή ο Σαμαράς πρέπει να αλλάξει ταχύτητα για να γίνει κυβερνήτης.

  Και για να γίνει πρέπει με δυναμισμό να ισοπεδώσει το τωρινό να το κατεδαφίσει.

  Από διοίκηση που έχω ασκήσει την τελική μπουνιά την έριχνα όταν:

  α) Είχα πείσει τον περίγυρο ότι έχω ελπίδες να κάνω την δουλειά καλύτερα από το προηγούμενο καθεστώς.

  β) Οταν είχαν πειστεί οι αποφασίζοντες ότι το παλαιό δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο.

  γ) Οταν είχα χτίσει τις κατάλληλες συμμαχίες σε εταιρικό περιβάλλον που να είχα συμπαραστάτες και να μην ήμουν μόνος μου.

  Φαντάζομαι ότι όταν ο Σαμαράς νοιώσει σίγουρος δυνατός και από το περιβάλλον πάρει το μήνυμα ¨προχώρα" θα το κάνει.

  Ο Σαμαράς σε σχέση με τον Καραμανλή έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

  Εκανε τα λάθη του μικρός πλήρωσε και τώρα έχει την ωριμότητα να χειρισθεί τα θηρία που είναι στην αρένα και με το παραμικρό λάθος μπορούν να σε καταπιούν όπως λέει ο φίλος μας ierofantis.

  Προσωπικά περιμένω να δω τις επόμενες κινήσεις του αν είναι περισσότερο επιθετικές στην κατεύθυνση της αποδόμησης του Παπανδρέου τότε είναι στο σωστό δρόμο.

  Η διαχειριστική ανεπάρκεια του Παπανδρέου κάνει μπαμ το θέμα είναι αν έχει γίνει αντιληπτή από την κρίσιμη μάζα της κοινής γνώμης που θα επιτρέψει στον Σαμαρά να τον παραμερίσει.

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ Aris. A 25/05/2011 23:46:57

   Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Σαμαράς ειναι ο επόμενος πρωθυπουργός..
   Με πείθει...τον εμπιστεύομαι..και το κάνει και στους γύρω μου...και ας μην ειναι δεινός ρήτορας σαν τον προκάτοχό του στην ηγεσία του κόμματος..

   Πάντως, η εμπιστοσύνη που του δείχνουμε οι περισσότεροι εδώ θα κριθεί τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής του..από τη σύνθεση της κυβέρνησης θα φανεί αν ειχαμε δίκαιο..

 34. Αρίστος avatar
  Αρίστος 25/05/2011 20:08:14

  Η ελεύθερη γνώμη του καθενός και οι χώροι που μπορούν να τη φιλοξενήσουν...

 35. σίγουρος avatar
  σίγουρος 25/05/2011 20:09:52

  Όπως σε βλέπω και με βλέπεις...

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ σίγουρος 25/05/2011 21:00:52

   Χμμμ...

   Οι άνθρωποι, που δεν εμπιστεύονται άνθρωπο, συνήθως είναι άφιλοι ή μόνοι.

   • σίγουρος avatar
    σίγουρος @ ierofantis 25/05/2011 21:41:34

    Κι ο ΓΑΠ παρέα ζητάει...

 36. ierofantis avatar
  ierofantis 25/05/2011 22:01:23

  Άσε τον ΓΑΠ.

  Τη δική σου δυσκολία εξήγησε.

  Αν θες...

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ ierofantis 25/05/2011 22:42:48

   Καταλαβαίνω τι λες...

   Με τόσα που έχουν γίνει, πολλοί άνθρωποι (και ενδεχομένως και εσύ) έχουν χάσει την πίστη τους στην πολιτική. Και συνέπεια τούτου, έχασαν και την πίστη τους στους πολιτικούς.

   Λογικό.

   Αν δεν τους πιστεύεις, τουλάχιστον δοκίμασέ τους. Κρίνε τους.

   Η ιστορία τους, οι λόγοι τους, ο τρόπος ζωής τους και κυρίως, ο τρόπος του πολιτεύεσθαι, βοηθά τους ανθρώπους να καθαρίσουν την ήρα από το στάρι...

  • σίγουρος avatar
   σίγουρος @ ierofantis 25/05/2011 23:00:39

   Δεν έχω λόγο όμως να σπεύσω να αινθουσιαστώ...

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ ierofantis 25/05/2011 23:34:45

   Ας μείνουμε σε αυτό.

   Σε σχέση με την πρώτη σου τοποθέτηση, είναι πρόοδος.

   Χάρηκα για το διάλογο.

   Σε ευχαριστώ.

  • σίγουρος avatar
   σίγουρος @ ierofantis 26/05/2011 11:44:39

   παρακαλώ...

 37. σίγουρος avatar
  σίγουρος 25/05/2011 22:17:36

  Τί να εξηγήσω; Γιατί δεν πρέπει να εμπιστεύομαι πολιτικούς ηγέτες; Μη με στενοχωρείς, σε έχω σε υπόληψη...

 38. ΚΑΤΕΡΙΝΑ avatar
  ΚΑΤΕΡΙΝΑ 26/05/2011 00:04:04

  Aολουθούμε το δύσκολο μονοπάτι της αρετής.Το άλλο το παραχωρούμε στην διαπλοκή ,στην απάτη στην παραπληροφόρηση.........Γνωρίζουμε ποιοι θα το ακολουθήσουν!!!!!!!

 39. GEODETIS avatar
  GEODETIS 26/05/2011 00:34:41

  καλέ μου συνάνθρωπε Ierofantis …
  ήμουν που ήμουν σκεπτικός (όχι απλά λόγω συνθηκών αλλά και εκ φύσεως) άκουσα το Ζάππειο ΙΙ ... σε αυτό είδα και αντιλήφθηκα (εν μέρη) μια πολιτική που μπορεί να φέρει μια ¨ανάκαμψη¨ όχι απλά στην κατανάλωση, αλλά και πρός την προοπτική που εγώ αυτό το ονομάζω ως ¨εθνικά παραγωγική κεφαλαιοποίηση¨, δηλαδή αυτό που θα ήταν μια υγιής επαναφορά ιδιωτικών κεφαλαίων και μετατροπή τους σε μονάδες παραγωγής (σε αυτό που ήταν μέχρι εχθές) με σταθερούς και εφικτούς στόχους, αλλά πάνω απο όλα σταθερά τοποθετημένες (εταιρίες) για μια πενταετία εντός συνόρων χωρείς καμία κρατική παρέμβαση - βοήθεια ... που δεν σημαίνει και απουσία ελέγχου σε συμπεριφορές προσυνεννόησης τιμών (καρτέλ) ή άλλων προσπαθειών φοροαπαλλαγών – φοροαποφυγών ... αυτά σκεφτόμουν όταν άκουγα και διάβαζα τα τμήματα του σχεδίου Ζάππειο ΙΙ ... δηλαδή με λίγα λόγια άκουγα και αντιλαμβανόμουν για επανεκίνηση αυτού που θα λέγαμε ¨ιδιωτική παραγωγική πρωτοβουλία¨, μια πολύ ισχυρή δύναμη για εμένα, μιας και πιστεύω στο ιδιωτικό επιχειρήν .... δηλαδή το μόνο που μπορεί να δώσει, ζωτική ενέργεια στην εσωστρεφή και άρρωστη οικονομία μας (που πεθαίνει με χορηγήσει δανείων ¨δηλητηρίων¨ που απλά εξασφαλίζουν τοκογλυφικά συμφέροντα), είναι αυτό που επικαλέστηκα παραπάνω ¨η ιδιωτική ανταγωνιστική πρωτοβουλία¨ και μην μου πείτε ¨γιατί ανταγωνιστική;;;;¨ διότι αυτό είναι υγεία ... η έννοια του ανταγωνισμού είναι συνομήλικη με την ανθρώπινη ιστορία, όποιος δεν μπορεί να το δεχτεί απλά είναι εκ φύσεως ¨κηφήνας¨ ...
  θα μου πείτε ναι ωραία και γιατί τα λές αυτά;;;; μα τα λέω διότι τις τελευταίες μέρες δεν βλέπω αντίστοιχη σταθερή και άκαμπτη στάση απο την αξιωματική αντιπολίτευση, πρός αυτή την κατεύθυνση ... δηλαδή ακούω τον ¨επιθανάτιο ρόγχο¨ όπως και πολύ απο εσάς, ενός πολιτικού συστήματος που και έσφαλε εσκεμμένα αλλά και παραπλάνησε επανειλημμένα, για τις προθέσεις του και τους σκοπούς του, να ψάχνει για συνυπεύθυνους και φτηνά άλλοθι ... κάποιοι απο το παλαιοκαμματικό παρακράτος ήρθαν να βάλουν πλάτη και να δώσουν είτε άλλοθι είτε την όποια διευκόλυνση και συνευθύνη, αλλά εγώ που – βλέπω – κοσκινίζω – γιατί βλέπω τον κύριο Σαμαρά – βλέπω τελικά την αξιωματική αντιπολίτευση να αφήνει περιθώρια διαφυγής σε ανθρώπους που δεν θα περνούσαν ούτε απο μονομελές πρωτοδικείο της Ουγκάντα!!!!!! και ρωτώ γιατί ;;;; γιατί όχι καταγγελία τώρα του Μνημονίου ως απαράδεκτου και αντισυνταγματικού (απο τα λίγα που γνωρίζω το διαπιστώνω) γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση δεν καταγγέλλει την σύμβαση δανεισμού ως αντισυνταγματική και παράτυπη ;;;; και αν θέλουμε να δούμε τα πράγματα απο την αρχή, γιατί η δικαιοσύνη δεν καταλήγει τελικά (στο Σ.Τ.Ε.) στο κατά πόσο είναι τελικά εφικτή και όχι αντισυνταγματική μια τέτοια σύμβαση δανεισμού;;;;

 40. Αννίτα avatar
  Αννίτα 26/05/2011 12:56:34

  ιεροφάντη με κάλυψες πλήρως στις σκέψεις που έκανα χθες βράδυ ακούγοντας τον Καρατζαφέρη να καταθέτει πρόταση να αναλάβει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο κ.Σαμαράς. Αυτό είναι το αποκορύφωμα των αλλοπρόσαλων σκέψεων τους όλων όσων έπεσαν γύρω του να του προσφέρουν γη χωρίς ύδωρ.Τι θα πει "υπηρεσιακός";!προσωρινός πρωθυπουργός.Θα τους δώσει τις λύσεις όσο θα υπάρχει προσωρινά στην πρωθυπουργία και μετά με κάποιο τρόπο που θα εφεύρουν θα τον απομακρύνουν. Στα μάτια του λαού τότε θα φανεί δοσίλογος, το πρόγραμμα του κόμματος θα το καρπωθούν άλλοι και θα εξανεμιστούν όλοι οι κόποι του, όλος ο αγώνας που έκανε ως τώρα να πείσει τους πολίτες αυτής της ταλαίπωρης χώρας οτι αξίζει να τον εμπιστευτούν.
  Η σταθερή πορεία που ακολουθεί είναι εχέγγυο της επιτυχίας του. Επίσης οτι δεν κάμπτεται από εκβιασμούς τρόικας και Γαπ και μικροσυντεχνιών και της ολιγαρχίας είναι μερικά ακόμα θετικά συν στην μέχρι τώρα πορεία του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.