#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/07/2013 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η επανάσταση που θα έκανε ο κ. Τσίπρας πήγε περίπατο«Η επανάσταση αποδείχτηκε ένα όνειρο

μια βολεμένη και ευφυής δικαιολογία

διατηρούμε την εσώτερη τη βρώμα μας

μ’ επαναστατική φρασεολογία».

Διαβάζοντας τα τεκταινόμενα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τις αποφάσεις που ελήφθησαν, μου ήρθε αβίαστα το εκπληκτικό αυτό τραγούδι του Νικόλα Άσιμου. Περιθωριακός μεν, αλλά σίγουρα με πολύ περισσότερο μυαλό και περισσότερο επαναστάτης από τους δήθεν, τους γιαλαντζί επαναστάτες του ροζουλί συνονθυλεύματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόσα χρόνια μας πιπιλάνε το μυαλό για ανατροπή, για επανάσταση του λαού έναντι στη δικτατορία των δανειστών. Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει για μια «αριστερή» διακυβέρνηση που θα αλλάξει τα πάντα στην Ελλάδα, θα διώξει τους φαύλους, τους «μνημονιακούς», τους πουλημένους στη Μέρκελ. Ο Τσίπρας δεν εμφανίζεται σαν νέος Τσε Γκεβάρα; Αυτός δεν πλασάρεται από τους Αμερικανούς επικοινωνιολόγους τους και τους επιχειρηματίες που τον σπονσονάρουν ως ο πολιτικός που θα φέρει άνεμο αλλαγής στην Ελλάδα; Που θα βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια, θα διαγράψει τα χρέη, θα πατήσει πόδι στους ξένους, θα κάνει τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε να κατουρηθούν από το φόβο τους; Αυτός δεν είναι ο πολιτικός που θα στείλει τον Σαμαρά και τους άλλους «προδότες» στα… γκουλάγκ;

Αμ, είναι δύσκολη η καλογερική που λέει και ο λαός. Μόλις ο Λαφαζάνης και η Αριστερή Πρωτοβουλία του πέταξαν το γάντι, ο Τσίπρας έκανε τη μεγάλη κωλοτούμπα. Τόσο συστημικός, ούτε ο… Βενιζέλος που λέει ο λόγος.

Δείτε τι έβαλε ο Αλέξης να ψηφίζουν οι δικοί του, κάνοντας στην άκρη την εσωτερική αντιπολίτευση.

- Το σώμα των συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να απορρίψει την τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας για μονομερείς ενέργειες και διαγραφή του χρέους. Ωστόσο, η Αριστερή Πλατφόρμα κατέγραψε σημαντική παρουσία κατά την ψηφοφορία, μετά την κατάθεση στο συνέδριο της τροπολογίας.  Κατά τη διαδικασία, τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο κ. Στάθης Κουβελάκης, ο οποίος υποστήριξε τη συγκεκριμένη πρόταση και ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, που ζήτησε να απορριφθεί.  Ο κ. Κουβελάκης υποστηρίζοντας την τροπολογία είπε πως είναι αναγκαίες οι μονομερείς ενέργειες, η στάση πληρωμών και η συνολική διαγραφή του χρέους, εφόσον οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δεν αποδώσουν, όταν θα τις αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσακαλώτος, γνήσιος υποστηρικτής του κ. Τσίπρα, ξέχασε τι έλεγε μέχρι πριν μερικούς μήνες και υποστήριξε πως το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν θα λύσει η διαγραφή του χρέους, αλλά η αλλαγή του οικονομικού μοντέλου.  Επίσης, πρότεινε το χρέος να το πληρώσουν οι πλούσιοι και κατέληξε λέγοντας πως «δεν μας κάνει αριστερούς το ποσοστό του χρέους που θα διαγραφεί». Τελικά, η τροπολογία δεν πέρασε όμως εντύπωση προκάλεσε ο μεγάλος αριθμός των συνέδρων που μειοψήφησαν.

- Επιπροσθέτως, απορρίφθηκαν άλλες δύο τροπολογίες και μία προσθήκη της Αριστερής Πλατφόρμας. Πρόκειται για την τροπολογία που σχετίζεται με τις εθνικοποιήσεις των δημόσιων επιχειρήσεων που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, την τροπολογία που σχετίζεται με τις συνεργασίες και την προσθήκη που προβλέπει την έξοδο από το ευρώ, στο πλαίσιο των αντιδράσεων στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ευοδώσουν.  Συγκεκριμένα, σε σχέση με τις εθνικοποιήσεις, η Αριστερή Πλατφόρμα στο κείμενο της τροπολογίας υποστηρίζει την επανακρατικοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων που ιδιωτικοποιούνται και την υπαγωγή του τραπεζικού τομέα σε κρατικό έλεγχο.

Ο σύμβουλος του προέδρου του κόμματος κ. Μηλιός είπε πως το κείμενο της Αριστερής Πλατφόρμας στην καλύτερη περίπτωση πλατειάζει και στην χειρότερη κάνει τα πράγματα να φαίνονται αντιστατικά και συγκεχυμένα.

Σε σχέση με την τροπολογία για τις συνεργασίες η Αριστερή Πλατφόρμα ζήτησε να απευθυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικούς χώρους που εκφράζονται τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ αντίθετα από την πλευρά της πλειοψηφίας ζητήθηκε να μην υποδειχθεί συγκεκριμένα ποια κόμματα πρέπει να απορριφθούν.

- Τέλος, αναφορικά με την προσθήκη για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, οι ομιλητές από την πλευρά της πλατφόρμας υποστήριξαν την άποψή τους λέγοντας πως το ευρώ δεν είναι μόνο νόμισμα, είναι οικονομικές σχέσεις, και πως εντός της ευρωζώνης δεν υπάρχει λύση, όπως έγινε στην Κύπρο. Οι διαφωνούντες υποστήριξαν πως πρέπει να αποσυνδεθεί η απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια με την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ.

Όλες οι παραπάνω τροπολογίες απορρίφθηκαν από το σώμα των συνέδρων, όμως καταγράφηκε η σημαντική παρουσία της Αριστερής Πλατφόρμας μέσω των συμμετεχόντων στο συνέδριο που στήριξαν τις προτάσεις της.

Κι έτσι, η επανάσταση που θα έκανε ο κ. Τσίπρας πήγε περίπατο. Διότι δεν είχε ούτε τα κότσια να κάτσει να ακούσει την αντιπολίτευση στο κόμμα του, επανάσταση θέλει; Όμως, δε γλιτώνει εύκολα από τον Λαφαζάνη. Έχει δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ και θα του κάνει τη ζωή δύσκολη.

Για να δείτε πόσο συστημικός έγινε ο Αλέξης, ακόμη και με την ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, επικράτησαν τακτικές… ΠΑΣΟΚ. Μόνο χρωματιστά ψηφοδέλτια δεν υπήρξαν. Ενιαία λίστα ζήτησε ο Τσίπρας και ο Λαφαζάνης έγινε έξαλλος λέγοντας ότι θα αρχίσουν να κυκλοφορούν χαρτάκια με «σημαδεμένους» υποψήφιους.  Ο Μανώλης Γλέζος εξέφρασε τη διαφωνία του με την υιοθέτηση Καταστατικού του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας "Άλλο ενιαίος φορέας, άλλο ενιαίο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται έναν κανονισμό λειτουργίας αλλά όχι καταστατικό".

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς ανέφερε "....με κάνουν να επαναστατώ, οι συνιστώσες είναι εγγύηση για τον ΣΥΡΙΖΑ", ενώ επισήμανε πως "αν εμείς διαπιστώσουμε ότι κατοχυρώνονται, θεσμοθετούνται τα δικαιώματα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, στα οποία έχουμε συμφωνήσει, τότε και εμείς θα προχωρήσουμε, αλλιώς μην περιμένετε!".

Αριστερός Ψάλτης

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑπυθιΑ avatar
  ΑπυθιΑ 14/07/2013 09:45:22

  Τα κομματικά Συνέδρια, δεν είναι πλέον κάτι περισσότερο από βαρετές, ενδοοικογενειακές, ομφαλοσκοπικές συνάξεις, όπου οι ...ομοτράπεζοι έχουν την ευκαιρία - πολυτέλεια να θεωρητικολογήσουν, να διασταυρώσουν τα χάρτινα ξίφη τους, να ...οραματιστούν το μακρινό αντιμεθαύριο, να το χρωματίσουν με το επιθυμητόν και το ευκταίον και ύστερα να ζήσουνε αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα.....Τα κομματικά συνέδρια δεν παράγουν ιδεολογία, δεν προτείνουν λύσεις, δεν προκαλούν ρήξεις και συγκρούσεις, δεν αποτελούν καν σημείο εκκίνησης και αφορμή ευρύτερης συστράτευσης.
  Αναλύσεις επί αναλύσεων γίνονται, για μία εντελώς αδιάφορη στην κοινωνία τυπική διαδικασία, που δεν επηρεάζει με απολύτως κανέναν τρόπο το τρέχον δράμα της πραγματικότητας.
  Την επανάσταση, δεν την εξασφαλίζει κανένας φιλόδοξος κήρυκας, κανένας ταλαντούχος σφετεριστής της αγωνίας μας, όσο ...καλλίφωνος κι αν είναι στο παραπλανητικό του τραγούδι.
  Η αληθινή επανάσταση, συντελείται εντός των εγκεφάλων και των ψυχών μας, πολύ πριν γίνει από τους ...παρατηρητές αντιληπτή.
  Έρχεται η ώρα της...... Τη χρειαζόμαστε σήμερα, όσο ποτέ!
  '' Δεν είναι το φως που χρειαζόμαστε, αλλά η φωτιά. Δεν είναι η βροχούλα, αλλά η βροντή. Χρειαζόμαστε την καταιγίδα, τον ανεμοστρόβιλο και το σεισμό.''
  Φρέντερικ Ντάγκλας, 1817-1895, Αφροαμερικανός ακτιβιστής & απελευθ.σκλάβος

  • αυγερινος avatar
   αυγερινος @ ΑπυθιΑ 15/07/2013 09:55:18

   Δυστυχώς για τη ΝΔ αριστερέ Ψάλτη ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τους ψηφοφόρους και τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ , αλλά ο Σαμαράς κράτησε τους βουλευτές και τους υπουργούς του με υποχρέωση να τους τακτοποιήσει .
   Βόλεψε το ΒΕΝΙΖΈΛΟ, το χρυσοχοίδη, τον παπουτσή, θα βολέψει και τα άλλα παιδιά, ενόσω εσείς θα ασχολείστε με τοΣΥΡΙΖΑ που δεν κυβέρνησε και τη Χ.Α που δε θα κυβερνήσει.
   Αλλωστε απο λόγια των πολιτικών αρχηγών,,,,μη ξεχνάτε τα 16 σημεία ανάκαμωης του ΣΑΜΑΡΑ.
   Ολο αλήθειες και αυτός

 2. WY avatar
  WY 14/07/2013 10:20:17

  Διαβάζοντας τα τεκταινόμενα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τις αποφάσεις που ελήφθησαν, μου ήρθε αβίαστα το εκπληκτικό αυτό τραγούδι του Νικόλα Άσιμου. Περιθωριακός μεν, αλλά σίγουρα με πολύ περισσότερο μυαλό και περισσότερο επαναστάτης από τους δήθεν, τους γιαλαντζί επαναστάτες του ροζουλί συνονθυλεύματος του ΣΥΡΙΖΑ.
  ...................................................................................................................................

  Άριστερέ Ψάλτη,άν έτσι νομίζεις,πλανάσαι πλάνην οικτρά.

  Τό ταξίδι διά τούς κομμουνιστές τώρα ΞΑΝΑΡΧΙΖΕΙ !.

  Υ.Γ.
  Μήπως είδες τήν φωτογραφία στά ΝΕΑ,πού παρουσιάζει τόν έν ζωή καί πάλαι ποτέ σύντροφο/συνεργάτη τού Άρη Βελουχιώτη/ΕΛΑΣ-ΕΑΜ,κάποιον Οικονόμου,νά προσέρχεται στό προεδρείο ,μετά από πρόσκληση τού Αλέξη καί (όπως περιγράφουν) νά καταχειροκροτείται από τούς παρισταμένους συνέδρους??
  Μήπως άκουσες, πώς χαρακτήρισε ό Αλέξης τόν Γλέζο στό συνέδριό τους?
  Θεωρώ,διαβάζοντας καί τήν ΄δική σου άποψη/κριτική , διά τό Συνέδριο τού ΣΥΡΙΖΑ,ότι τελικά τό ##Σύνδρομο Κερένσκυ## , έχει προσβάλλει βαθύτερα από όσο θεωρούσα ,τήν Άστική Δημοκρατία μας!!!!

  ## ...Επί σαράντα χρόνια έμεις οί άνθρωποι τής παλαιότερης γενηάς περιμένουμε αυτήν τήν ημέρα.Καί τώρα ή ήμερα ήρθε ##
  (Στάλιν/02 Σεπτ. 1945)

  • ΑπυθιΑ avatar
   ΑπυθιΑ @ WY 14/07/2013 19:54:34

   '' Τό ταξίδι διά τούς κομμουνιστές τώρα ΞΑΝΑΡΧΙΖΕΙ !'' (διά τους κομμουνιστάς είναι το σωστόν).
   Μα, δε σταμάτησε ποτέ..... Εσείς δεν αντιλαμβανόσασταν.
   Πάντως ομολογώ, είστε όπως κάθε φορά, α-ξε-πέ-ρα-στος, α-πα-ρά-μι-λος, ά-παι-χτος!!
   ...Δ ι ά την απόδοσιν της δικαιοσύνης. :-)

   • WY avatar
    WY @ ΑπυθιΑ 14/07/2013 23:10:04

    εί δέ με όνος ελάκτισεν,δίκην άν αυτώ ελάγχανον ;
    Καλώς γάρ έφη,λέγειν ούκ έμαθε .

    • ΑπυθιΑ avatar
     ΑπυθιΑ @ WY 15/07/2013 07:51:37

     :-) Εεεεεεεεε, τώρα επαναλαμβάνεσθε και με απογοητεύετε! Αλλά αφού έτσι επιθυμείτε, ας σας απαντήσω : ''Τους μεν κενούς ασκούς η πνοή διίστησι, τους δ’ ανοήτους, το οίημα.''
     Καλή σας ημέρα.

 3. πολίτης avatar
  πολίτης 14/07/2013 11:09:52

  Το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς αναφερόταν μέχρι πρότινος ως γραφικός και ο Λαφαζάνης ως σούργελο. Για να μη γινόμαστε ανακόλουθοι.
  Το πρόβλημα του Σύριζα είναι ότι δεν έχει εξηγήσει με σαφήνεια τι σκοπεύει να κάνει σε περίπτωση κάθετης άρνησης των δανειστών στην εναλλακτική πρότασή του.
  Γνώμη μου πάντα, η συζήτηση για το ευρώ έπρεπε να γίνεται ανοιχτά στον αριστερό χώρο. Αν μας συμφέρει εδώ που φτάσαμε ή όχι. Αυτή η θρησκευτική προσήλωση στο νόμισμα δε βοηθά καθόλου.
  Εναλλακτικές λοιπόν, αυτό ζητάμε, από μονόδρομους χορτάσαμε.
  Στην Ευρώπη έχουμε πολλά παραδείγματα αριστερών παρατάξεων που προχώρησαν σε ιστορικούς συμβιβασμούς και εξαφανίστηκαν.
  Η ενιαία άποψη είναι βέβαια απαραίτητη και χρειάζεται να γίνει πειστική.
  Το κεντρώο μποτοξάκι όμως δε θα βοηθήσει.

 4. GJ avatar
  GJ 14/07/2013 12:13:43

  Ο Αλεξής ή είδε την αλήθεια με τα μάτια του ή η αντέντζα του είναι πολύ πιο δεξιά από ότι ονειρεύονται "οι σύντροφοι" για παλινόρθωση δοκιμασμένων αλλα αδιέξοδων, ουτοπικών ιδεών όπως ο κομμουνισμός... Αν ποτέ αναλάβει (προσωπκά δεν το πιστεύω) οι αποφάσεις του θα βρίσκουν πάντα εμπόδια στην αριστερή πλατφόρμα και στις αναρχικές ιδέες της έως του σημείου που η μοιραία ρήξη θα επέλθει... Η ιστορία θα το δείξει...
  Όσο για τον WY που δείχνει "ένθερμος επαναστάτης" θα του πρότεινα αντί για ιστορικά βιβλία να αφουγκραστεί λίγο και τη σύγχρονη ιστορία γιατι φαίνεται οτι ζεί σε άλλον αιώνα και μάλιστα γραμμένο με μελανά χρώματα. Ευτυχώς αυτό το ξέρει πολύ καλά ο Ελληνικός Λαός....

  • WY avatar
   WY @ GJ 14/07/2013 12:37:25

   Kάτι συγχέεις,θεωρώ,στήν αναφορά σου διά τόν WY.

   Ή Ιστορία είναι πάντοτε ## παρούσα ##,από τήν χρονική στιγμή zero+, μέχρι καί σήμερα!!

   Ώς έκ τούτου,είναι αναγκαίο νά τήν ξεφυλλίζης/διαβάζης!!

   • Ίων και Ελευθέριος avatar
    Ίων και Ελευθέριος @ WY 14/07/2013 16:28:02

    Το θέμα είναι τι και πως το ξεφυλλίζεις σύντροφε. Και οι μάρτυρες του Ιεχωβά ξεφυλλίζουν την Αγία Γραφή αλλά λένε αρλούμπες. Ελπίζω ο ελληνικός λαός να έχει μάθει από τα αιματηρά παθήματά του. Όπως μάθανε οι λαοί του παραπετάσματος.

    • ΑπυθιΑ avatar
     ΑπυθιΑ @ Ίων και Ελευθέριος 14/07/2013 18:36:10

     Ίωνα και Ελευθέριε @GJ, άδικα πάνε τα λόγια σας. Ο εν λόγω ....σύντροφος είναι κολλημένος σταθερά με ειδική εμφυλιοπολεμική Logo και κάθε προσπάθεια να μετακινηθεί έστω και λίγο στο παρόν, είναι προκαταδικασμένη! Σολάρει αντιαριστερά, φοβικά και μονότονα, μα σημασία έχει οτι το χαίρεται ο ίδιος και το διασκεδάζει. Γιατί να του το χαλάσουμε; Ακίνδυνος είναι....

     • WY avatar
      WY @ ΑπυθιΑ 14/07/2013 22:48:46

      @@@.
      ΑπυθιΑ
      ........................................................................

      ##..... ταράσσει τούς ανθρώπους ού τά πράγματα.αλλά τά περί τών πραγμάτων δόγματα,οίον ό θάνατος,ούδέν δεινόν,επεί καί Σωκράτει άν εφαίνετο αλλά τό δόγμα τό περί τού θανάτου,διότι δεινόν,εκείνο τό δεινόν έστιν##.

     • ΑπυθιΑ avatar
      ΑπυθιΑ @ WY 15/07/2013 08:06:01

      Προσυπογράφω την αυτοκριτική σας και τη συμπληρώνω, ώστε να εκτιμήσουν όλοι το ''γνώθι σαυτόν'' σας :-) :
      ''Το να φοβάται κανείς το θάνατο,άνδρες Αθηναίοι,ισοδυναμεί με το να νομίζει κανείς οτι είναι σοφός χωρίς να είναι.Να νομίζει οτι
      γνωρίζει αυτά που δε γνωρίζει.Γιατί κανείς δε γνωρίζει το θάνατο,
      ούτε αν συμβαίνει να είναι το μεγαλύτερο αγαθό για τον άνθρωπο,
      κι όμως, τον φοβούνται σαν να ξέρουν καλά οτι είναι το μεγαλύτερο κακό. Και δεν είναι αυτό το χειρότερο είδος αμάθειας, το να νομίζει κανείς οτι γνωρίζει εκείνα που δε γνωρίζει; ''
      ( Πλάτων η απολογία του Σωκράτη ]

 5. g. avatar
  g. 14/07/2013 12:25:00

  Μα είναι ο φίλος σας ο Τς;iπρας το νέο Πασοκ.
  Δεν τον αναγνωρίζετε;

 6. firiki2010 avatar
  firiki2010 14/07/2013 12:51:02

  ".... Μόλις ο Λαφαζάνης και η Αριστερή Πρωτοβουλία του πέταξαν το γάντι, ο Τσίπρας έκανε τη μεγάλη κωλοτούμπα. Τόσο συστημικός, ούτε ο… Βενιζέλος που λέει ο λόγος...."
  Μην βλέπετε κωλοτούμπες εκεί που δεν υπάρχουν. Μην φαντασιώνεστε στροφές του σ Τσίπρα προς τον ρεαλισμό. Μην είστε αφελείς και πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (η ηγετική ομάδα του δηλαδή) θα προαναγγείλει το .... μπάχαλο. Διαβάστε στην Πολιτική Απόφαση και διαβάστε και "πισω από τις γραμμές: "... Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε, ενώ είμαστε ήδη έτοιμοι να αναμετρηθούμε με τη δυσμενέστερη εξέλιξη, σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει...." Ο στόχος ήταν και εξακολουθεί να είναι το ... μπάχαλο στο οποίο δήθεν θα μας έχουν εξαναγκάσει οι πιέσεις των "τοκογλύφων". Στην εξαιρετικά απίθανη περίπτωση που το τι θα κάνει η χώρα γίνει αρμοδιότητα του ΣΥΡΙΖΑ (μπρρρρρ !)

  • o deksios avatar
   o deksios @ firiki2010 14/07/2013 20:21:32

   ετσι.. σωστο

 7. Nik avatar
  Nik 14/07/2013 13:01:32

  Η άποψη ότι η ιδεολογία είναι η απαρχή πολιτικής δράσης είναι ξεπερασμένη μπούρδα. Οταν οι προκλήσεις έρχονται απ'έξω η μόνη επιλογή είναι η πρακτική αντιμετώπιση, δεν υπάρχει πεδίο εφαρμογής ιδεολογιών.

  Ας δοκιμάσει ο οιοσδήποτε να εθνικοποιήσει το λιμάνι του Ικονίου και θα το καταλάβει άμεσα.

 8. Χαιρετώ! avatar
  Χαιρετώ! 14/07/2013 18:23:24

  Καλοί οι ειρωνικοί κομματικοί δεκάρικοι, αλλά ο Τσίπρας, από χθες, έγινε ΑΠΕΙΡΩΣ πιο επικίνδυνος αντίπαλος για Σαμαρά/Βενιζέλο των ΝΔ/ΠΑΣΟΚ. (Τελικά, ούτε οι πιο χειρότεροι εχθροί του δικομματισμού δεν περίμεναν τέτοια ταυτοποίηση και δικαίωση του "ίδιοι είναι".) Η αντιμετώπισή του με εξυπνακίστικες ατάκες που φανερώνουν πολιτική αδυναμία, τον ενδυναμώνουν, δεν τον αποδυναμώνουν καθόλου.

  Ο Τσίπρας, πλέον, δεν απευθύνεται στο 15% του Αριστερού Ρεύματος στο συνολικό.... 4% του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην αστείρευτη δεξαμενή του Μεσαίου Χώρου, που βγάζει κυβέρνηση.

  Ο Τσίπρας, από τα αριστερά του, ό,τι ήταν να πάρει το πήρε. ΓλεζοΛαφαζανοΣτρατούληδες, δε, τώρα που πάνε για εξουσία, ΔΕΝ φεύγουν με τίποτα. Η κωλοτούμπα Γλέζου ήταν ενδεικτική.

  Αυτό που έκανε χθες ήταν να καλύψει τον ΚΕΝΤΡΩΟ χώρο. Αυτόν που βγάζει κυβέρνηση, και κάλυπταν, κυριότατα, μέχρι σχετικά πρόσφατα, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΚΚ ο Βους. Τώρα, με την δεξιά στροφή της ΝΔ, που άφησε τον μεσαίο χώρο του ΚΚ του Βου, αλλά και με το δεξιόστροφο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου που θεωρείται, πλέον, συνιστώσα Σαμαρά, αυτός ο ΚΕΝΤΡΩΟΣ/ΜΕΣΑΙΟΣ χώρος είναι κενός.

  Και είπαμε: Βγάζει κυβέρνηση. Και, μάλιστα, αυτοδύναμη.

  Αυτός είναι ο στόχος του Τσίπρα, πλέον. Παρεμπιπτόντως, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιαφιλονίκητα, του Τσίπρα, πλέον. Ταυτίστηκαν, μετά το Συνέδριο.

  Οι αποφάσεις του Συνεδρίου, που σηματοδότησαν την κεντρώα στροφή, κατά την άποψή μου:

  1. Διαγραφή μέρους του χρέους της χώρας, από κυβέρνηση της Αριστεράς, μετά από διαπραγμάτευση και λογιστικό έλεγχο.

  Η μειοψηφήσασα πρόταση υποστήριζε την κατ΄ αρχήν αμφισβήτηση του συνόλου του χρέους, την χρησιμοποίηση αυτής της αμφισβήτησης ως πολιτικού όπλου και τέλος την μονομερή διαγραφή του χρέους αν κάθε άλλη προσπάθεια αποβεί μάταιη.

  2. Απέρριψε την τροπολογία της αριστερής πλατφόρμας σχετικά με το ευρώ. Η θέση της αριστερής πλατφόρμας ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, εάν δεν είναι δυνατή η εφαρμογή του προγράμματος μίας κυβέρνησης της Αριστεράς, εντός της ευρωζώνης.

  3. Απορρίφθηκε τροπολογία της αριστερής πλατφόρμας για το πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσιο έλεγχο καθώς και για εθνικοποίηση στρατηγικών τομέων της Οικονομίας, (: αυτό κι αν είναι κεντρώο!)

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Χαιρετώ! 14/07/2013 19:39:27

   " Διαγραφή μέρους του χρέους της χώρας, από κυβέρνηση της Αριστεράς, μετά από διαπραγμάτευση και λογιστικό έλεγχο.

   Η μειοψηφήσασα πρόταση υποστήριζε την κατ΄ αρχήν αμφισβήτηση του συνόλου του χρέους, την χρησιμοποίηση αυτής της αμφισβήτησης ως πολιτικού όπλου και τέλος την μονομερή διαγραφή του χρέους αν κάθε άλλη προσπάθεια αποβεί μάταιη."

   Κι ἄν δέν τοῦ κάτσει;; :D ᾿Εναλλακτική παρακαλῶ γιά ν᾿ ἀποφασίσω ἄν ψηφίσω ἤ θά πάω παραλία. :D :D

  • o deksios avatar
   o deksios @ Χαιρετώ! 14/07/2013 20:20:57

   δεν απευθυνεται στο μεσαιο χωρο...
   στους πασοκους, ανεξαρτητως χωρου, απευθυνεται

   • mara M. avatar
    mara M. @ o deksios 14/07/2013 20:37:59

    Στο μεσαίο χώρο απευθύνεται και μάλλον το πετυχαίνει.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Χαιρετώ! 14/07/2013 23:57:20

   Σωστή η ανάλυσή σου.
   Η ιστορία εδώ επαναλαμβάνεται: Φιλελευθεροι, Ενωση Κέντρου, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ του 1974 - 1981 ήταν πιο ριζοσπαστικό από τον ΣΥΡΙΖΑ.

  • dim avatar
   dim @ Χαιρετώ! 15/07/2013 02:39:05

   Εσένα τι από τα παρακάτω σου δείχνει ότι καλύπτει το κεντρώο - μεσαίο χώρο?

   α) θα εκβιάσουμε, θα ρίξουμε τη ζαριά, και ο λαός θα είναι μαζί μας, αν τυχόν οι δανειστές δεν υποκύψουν, δηλαδή κρατισμός και δραχμή....

   β) οι λαθρομετανάστες θα πρέπει ελεύθερα όσοι θέλουν να προωθηθούν σε άλλες χώρες, και όσοι θέλουν να μείνουν να γίνει πιο εύκολη η παραμονή τους και η αξιοποίηση τους...

   γ) Διαχωρισμός Εκκλησίας - Κράτους, γάμος ομόφυλων ζευγαριών κλπ...

   'Ακρα Αριστερά και στα οικονομικά και στα κοινωνικο-εθνικα δηλαδή... Αυτά θέλει ο κεντρώος - μεσαίος χώρος νομίζεις?

 9. o deksios avatar
  o deksios 14/07/2013 20:18:06

  ο,τι και να λεμε, αφου οι πασοκοι εγιναν ξαφνικα (και) συριζαιοι χαθηκε το παιχνιδι..οπου πασοκ, σιγουρη νικη σε επομενες εκλογες..

  τωρα το τι θα γινει στην εξουσια με τσιπρα.. ή αλλα ανδρεας (κωλοτουμπα, διαγραφη ακαρας αριστερας και συνεχιση του πρασινου κρατους) ή, οπως ειπωθηκε και παραπανω, εφαρμογη της θεωριας του μπαχαλου : χρεωκοπια, και νεο πρασινο κρατος με αρκετους φιλους μεταναστες με δικαιωμα ψηφου πλεον, ωστε να μην υπαρχει κινδυνος..

 10. ΤΑΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ avatar
  ΤΑΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ 14/07/2013 20:32:43

  Εξω οι βασεις του θανατου θυμαστε.
  Ε ρε γλεντια

 11. Οικονόμου Τέλης avatar
  Οικονόμου Τέλης 14/07/2013 22:00:14

  Κύριοι και κυρίες,
  Χρειάζεται σοβαρή αναγνωση και όχι επιδερμικη προσέγγιση το συνέδρι οτου ΣΥΡΙΖΑ.
  Προσωπικη άποψη εκφράζω οτι αυτο το συνέδριο ανοιγει μια νέα σελιδα στο πολιτικοκομματικο status της χωρας μας.
  Θυμηθείτε όι ο ελληνικος λαό έχει μαθει έστω καθυστερημένα ,ενιοτε και λανθασμενα να τιμωρεί. Το βιώσαμε το 1981, το 1993, το 2007 και έρχεται η ώρα της επανάληψης.
  Μόνον οσοι εξακολουθουν να φορουν τις κομματικες τους παρωπιδες δεν το αντιλαμβάνονται. Ας ειμαστε όμως προετοιμασμενοι.

 12. airman avatar
  airman 15/07/2013 01:19:32

  ''Διαγραφή μέρους του χρέους της χώρας, από κυβέρνηση της Αριστεράς, μετά από διαπραγμάτευση και λογιστικό έλεγχο.''
  Έχουμε και λέμε λοιπόν:
  1ον Λογιστικός έλεγχος του χρέους, ο οποίος για να γίνει απαιτούνται συγκεκριμένα στοιχεία σε βάθος παρελθόντων ετών, αντιπαραβολές, μελέτες, πορίσματα ....
  2ον Διαπραγμάτευση, η οποία θα βασισθεί στα αποτελέσματα του λογιστικού ελέγχου (όταν έχει ολοκληρωθεί) σε συνδυασμό με το ύψος που θα έχει φτάσει εν τω μεταξύ το χρέος ....
  30ν Διαγραφή μέρους του χρέους, αφού ολοκληρωθεί ο λογιστικός έλεγχος, η διαπραγμάτευση και οι δανειστές συμφωνήσουν στο (όποιο) ποσοστό του χρέους που θα διαγραφεί (πόσο άραγε;) αφού πρώτα πεισθούν ....
  4ον Όλα τα παραπάνω από κυβέρνηση της Αριστεράς, όποτε και όταν ....
  Αλέξη θέλεις σίγουρα να κυβερνήσεις ή παίζουμε πεντόβολα;

 13. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 15/07/2013 04:46:32

  Η ΝΔ δείχνει εδώ και μερικους μήνες να εγκατέλειψε τον χώρο του "πολιτικού κέντρου". Μοιραίο λάθος. Η πολιτική όπως και η φύση, απεχθάνεται τα κενά. Άλλοι καταλαμβάνουν γρήγορα τον κενό χώρο.

  "Χώρες με γερές βάσεις στο πολιτικό τους σύστημα διαθέτουν έναν ισχυρό κεντρώο χώρο. Εδώ συντελούνται οι συγκλίσεις των κυβερνητικών κομμάτων τους. Το Κέντρο είναι το σημείο ισορροπίας για συναινέσεις, ακόμη περισσότερο σε ώρες κρίσεων. Στη χώρα μας έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση, που ούτε καν προσπαθεί να ανοιχθεί στο Κέντρο. Ταυτόχρονα, είναι ανησυχητικές οι ενδείξεις για δεξιά στροφή της ΝΔ.
  Γιατί εκδηλώνεται η στροφή αυτή; Σε ένα επίπεδο είναι ανακλαστική. Η σημερινή ΝΔ είναι πιο δεξιά απ’ ό,τι στο παρελθόν. Ως αξιωματική αντιπολίτευση απεδείχθη πολωτική, λαϊκίστικη και αντιμεταρρυθμιστική. Επίσης, η ΝΔ μετά την κατάρρευση της τρικομματικής προσπαθεί σπασμωδικά να κερδίσει ψηφοφόρους από τη Χρυσή Αυγή, καθώς νιώθει ανασφάλεια για τις αντοχές της δικομματικής κυβέρνησης. Τέλος, η ΝΔ μοιάζει να πιστεύει πως «βρέξει-χιονίσει», οι κεντρώοι ψηφοφόροι δεν έχουν άλλη επιλογή από την ίδια. Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοκτονικά, κάνει αλλεπάλληλες ενέσεις ανασφάλειας στο εκλογικό σώμα (όπως λ.χ. με τα περί στάσης πληρωμών)!
  ....Πιστεύοντας ότι ο νόμος της σύγκρισης (με τον ΣΥΡΙΖΑ) την καθιστά κυρίαρχη, η ΝΔ διολίσθησε σε αλαζονικές συμπεριφορές. Από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έως την ΕΡΤ, συμπεριφέρθηκε ως ταύρος εν υαλοπωλείο. Οδήγησε στην κατάρρευση της τριμερούς...
  Αντί η ΝΔ να επενδύσει σε μη κομματικά στελέχη με διοικητικές ικανότητες για να επανδρώσει τις κυβερνήσεις της, χαϊδεύει παλαιοκομματικά το κάτω του μετρίου κομματικό δυναμικό της...Κάνοντας τη δεξιά στροφή της, η ΝΔ δεν θα κερδίσει ψηφοφόρους διαμαρτυρίας. Απλώς θα «νομιμοποιήσει» τη Χ.Α.
  Με άρρωστο όλο το κομματικό σύστημα, το τελευταίο που χρειάζεται ο τόπος τώρα είναι τη δεξιά στροφή της ΝΔ. Τούτο αποτελεί πρόσθετο πλήγμα στη ζωτική ισορροπία που προσφέρει ο χώρος του Κέντρου...".
  Δεν τα λέει ο υποφαινόμενος. Είναι του Γιάννη Λούλη.
  Τον θεωρώ καλό αναλυτή, που συνηθως επαληθεύεται Αλλά κάνει ένα λάθος: Η αξιωματική αντιπολίτευση, το έδειξε στο Συνέδριο, έχει ανοιχθεί ήδη πολύ βαθειά στο Κέντρο. Στο Ελληνικού τύπου κέντρο, όμως. Που περιέχει ακόμη πολλούς πασοκικούς κόκκους (θυμηθείτε το "κεντρώο στύλ διακυβέρνησης" Καραμανλή Β΄'). Αλλά και στοιχεία της παλιάς καλής Ένωσης Κέντρου - κι άς πάνε τόσες δεκαετίες.
  Π.χ. η "διαγραφή μέρους του χρέους", έτσι όπως διατυπώνεται, απευθύνεται στο κλασικό παλαιο-κεντρώο και "βαθύ-πατριωτο-ΠΑΣΟΚ" χαρακτηριστικό αντανακλαστικό. Ένας "μοντέρνος κεντροαριστερός σοσιαλδημοκρατικού τύπου θα προτιμούσε όχι διαγραφή, αλλά μετατροπή του δημοσιου χρέους σε αμοιβαίο, αληλέγγυο Ευρωπαικό χρέος. Δηλαδή Ταμείο Απόσβεσης + ευρωομόλογο (βλ. Βαρουφάκης κτλ).
  Αλλά είπαμε: Ο Τσίπρας βιάζεται να καταλάβει το "υπαρκτό Ελληνικό κέντρο". Όχι να το αναδιαμορφώσει. Αυτά είναι γι αργότερα .
  Έτσι ή αλλοιώς, στη ΝΔ δεν κατάλαβαν τι τρέχει. Μάλλον νομίζουν ότι something is running at the gypsies houses.
  Καληνύχτα, άν και δυστυχώς το ξύπνημα δεν θα είναι ευχάριστο.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Uncle Stgm 16/07/2013 15:37:55

   Στην Ελλάδα θείε νομίζω πως το πεδίο πιθανής σύγκλισης δεξιάς και αριστεράς έγκειται κυρίως στον πατριωτικό χαρακτήρα. Όχι τόσο στην οικονομική θεωρία (όπου έτσι κι αλλιώς, δεξιά κι αριστερά, είναι όλα υπό αναπροσδιορισμό...).

   Και στον πατριωτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει πρόβλημα με τη συμπεριφορά της ΝΔ, που μπορεί -και πρέπει- να συλλέξει από τα δεξιά της, αλλά ταυτόχρονα να υπάρξουν συγκλίσεις με όποια κεντροαριστερά είναι σοβαρή, ευρωπαϊκή και πατριωτική.
   Βέβαια δεν βρίσκεται τέτοια (κεντρο)αριστερά στην ελληνική πολιτική σκηνή, μεμονωμένοι ψηφοφόροι όμως σίγουρα υπάρχουν.

   Δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά, πολύ λιγότερο τώρα. Υπάρχουν λαμόγια και μη, με αυτή τη διάσταση να μετρηθούμε και αναλόγως του ποιος θα επικρατήσει, να πάρουμε το δρόμο μας σαν χώρα. (Μέχρι τώρα τα ξέρουμε τα αποτελέσματα της αναμέτρησης...)

 14. AGGELOS avatar
  AGGELOS 15/07/2013 10:17:47

  Διαβάζω τα σχόλια περί "μεσαίου χώρου" και ειλικρινώς γελάω μέχρι δακρύων... Ποιος μεσαίος χώρος ρε παιδιά;; Ποτε ανακαλύφθηκε αυτός;; Πώς οριοθετείται;; Τ είν τούτο εν πάσει περιπτώσει;;; Μας τα χε κάνει καρύδια κι ο Καραμανλής με την ηλιθιότητα αυτή..Κανένας μεσαίος χώρος δεν υπάρχει, ούτε υπήρχε ποτέ ιστορικά ούτε και θα υπάρξει! Κι όπως ορθότατα είχε απαντήσει κάποτε η Θατσερ, στο ερώτημα "γιατί δεν έρχεστε λίγο προς το Κέντρο": ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, ΘΑ ΣΕ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!! Μεσαίος χώρος..... Δλδ ο Τσίπρας, με αυτό το πολύ "πρωτότυπο" τρόπο που άνοιξε την ομιλία του, περί φαντασματος του ΣΥΡΙΖΑ που γυρνοβολάει την Ευρώπη (α ρε Μαρξ και Ενγκελς, θα στριφογυρνατε στους τάφους σας!!) απευθυνθηκε στον μεσαιο χώρο!!! Δε σας λέω για στελεχάρες, ε;; Φωτόπουλος κυριοι!! Ε ρε μεσαίος χώρος!! (Διε)φθαρμένα υλικά σε νέους ρόλους!! Λοιπον, αφήστε την κλάψα: ΣΥΡΙΖΑ δεν βλεπει εξουσία στον αιώνα τον άπαντα.. Το θέμα είναι αλλού: ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ! ΣΟΥ ΛΕΩ ΓΩ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΜΕΣΑΙΟΣ ΚΙ Ο ΑΚΡΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.