#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/10/2011 05:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συμφωνία για 50% κούρεμα και Μόνιμη Εποπτεία(Ανανεωμένο) - Την επίτευξη συμφωνίας για κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50% ανακοίνωσαν πριν από λίγη ώρα  ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή οι Ευρωπαίοι ηγέτες βρίσκονται εκ νέου στην αίθουσα για την τελική έγκριση των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.

Για μείωση 50% και ελάφρυνση κατά 100 δις ευρώ του ελληνικού χρέους, καθώς και για 30 δις ευρώ  για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, έκανε λόγο ο Νικολά Σαρκοζί. Ακολουθήσαμε, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, την έκθεση της τρόικας που έκρινε ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο μόνο εφόσον μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020 και αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην απομείωσή του κατά 50% που αποφασίστηκε απόψε. Η απομείωση αφορά και τις ελληνικές τράπεζες.

H γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε την απόφαση για μόνιμη εποπτείας της Ελλάδας από την τρόικα. «Το πρόγραμμα της Ελλάδας θα στηριχθεί στα στοιχεία της τρόικας. Θα υπάρχει ενισχυμένη εποπτεία. Η Ελλάδα θα παρακολουθείται και θα υπάρχει μόνιμη παρουσία στην Ελλάδα, δεν μπορεί να εμφανίζεται κάθε τρεις μήνες η τρόικα».

Ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπάι, επανέλαβε από την πλευρά του ότι η συμφωνία για την Ελλάδα θα μειώσει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, ενώ πρόσθεσε ότι η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ θα παράσχουν  στην Ελλάδα νέα δάνεια διάσωσης ύψους 100 δις ευρώ.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε και η κ. Μέρκελ

Η συμφωνία αφορά ομόλογα που λήγουν έως το 2035, και εφόσον γίνεται σε εθελοντική βάση θα αποφευχθεί το πιστωτικό γεγονός για την Ελλάδα.

Προηγήθηκε σύγκρουση του γαλλογερµανικού άξονα µε τους ιδιώτες επενδυτές. Οι Γερμανοί ζητούσαν μείωση 60%, ενώ οι ιδιώτες επενδυτές δεν ήθελαν να πάνε πάνω από το 40-45%. Η συµβιβαστική λύση στο 50%, προσέκρουε στην άρνηση των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης να εγγυηθούν στους ιδιώτες, την αποπληρωµή της αξίας των οµολόγων που θα προέκυπτε µετά το «κούρεµα», µέσω του Ευρωπαϊκού Ταµείου Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας. Η επίτευξη της συμφωνίας σημαίνει ότι προφανώς ξεπεράσθηκε και το εμπόδιο αυτό.

Φαίνεται ότι οι  Μέρκελ - Σαρκοζί, προειδοποίησαν τον εκπρόσωπο τον τραπεζιτών κ. Νταλάρα, ότι χωρίς την επίτευξη συμφωνίας οι ιδιώτες ομολογιούχοι θα αντιμετώπιζαν ελληνική χρεοκοπία και επομένως 100% απώλεια των επενδύσεών τους

Κυβερνητικοί παράγοντες μιλούσαν το βράδυ για 48%, προφανώς για επικοινωνιακούς λόγους

Σύµφωνα µε όσα είπε ο κ. Βενιζέλος στην τηλεδιάσκεψη µε τα µέλη της κυβερνητικής επιτροπής  στο κείµενο των συµπερασµάτων για το θέµα της διεθνούς εποπτείας της Ελλάδας θα αναφέρεται ότι «η εφαρµογή του προγράµµατος ανήκει στις ελληνικές αρχές και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συµβάλλει µε τις τεχνοκρατικές της γνώσεις στην υλοποίησή του». Ο  υπουργός Οικονοµικών ενηµέρωσε επίσης πως και η ρύθµιση που αφορά τα ασφαλιστικά ταµεία, θα είναι ευνοϊκότερη της αρχικής. Μένει βεβαίως αυτό να αποτυπωθεί και στο τελικό κείµενο, επειδή τα ίδια ακούγαμε και τον Ιούλιο.

Ενίσχυση της επιτήρησης

Στο σχέδιο των συµπερασµάτων της Συνόδου Κορυφής που διέρρευσε , επισηµαίνεται ότι οι χώρες της ευρωζώνης προσβλέπουν στην ολοκλήρωση ενός βιώσιµου και αξιόπιστου νέου πολυετούς προγράµµατος Ε.Ε.-ΔΝΤ µέχρι το τέλος του έτους.

Οι µηχανισµοί για την επιτήρηση της εφαρµογής του ελληνικού προγράµµατος πρέπει να ενισχυθούν, όπως ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει το σχέδιο.

Στο κείµενο αναφέρεται επίσης ότι «η Κοµισιόν θα ενισχύσει τον εποπτικό της ρόλο στην Ελλάδα, περιλαµβανοµένης της εµπλοκής εθνικών εµπειρογνωµόνων οι οποίοι θα εργαστούν σε στενή συνεργασία µε την ελληνική κυβέρνηση και την Τρόικα για να διασφαλίσουν την έγκαιρη και πλήρη εφαρµογή των µεταρρυθµίσεων. Ο νέος ρόλος θα περιγράφεται στο Μνηµόνιο. Για να διευκολυνθεί η αποτελεσµατική χρήση των σηµαντικών επίσηµων δανείων για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών η διακυβέρνηση του Ελληνικού Ταµείου Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας θα ενισχυθεί σε συµφωνία µε την Τρόικα».

Στο κείµενο αναφέρεται τέλος ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα παράσχουν επαρκή υποστήριξη για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, προκειµένου να αντιµετωπίσουν τις επιπτώσεις της εµπλοκής του ιδιωτικού τοµέα. Θα παρασχεθεί πιστοληπτική ενίσχυση προκειµένου να υποστηριχθεί η ποιότητα των εγγυήσεων, ώστε να είναι δυνατή η χρήση τους για πρόσβαση των επιχειρήσεων στη ρευστότητα του Ευρωσυστήµατος, µέσω των ελληνικών τραπεζών.

Σύσταση µηχανισµού από ΔΝΤ

Για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταµείου Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) εξετάζεται η σύσταση ενός µηχανισµού σε συνεργασία µε το ΔΝΤ, στον οποίο θα µετέχουν µε χρηµατοδοτήσεις ο δηµόσιος και ο ιδιωτικός τοµέας. Από την πλευρά του δηµόσιου τοµέα θα συνεισφέρουν οι αναδυόµενες οικονοµικές υπερδυνάµεις, όπως η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία. Ήδη ο κ. Σαρκοζί είχε τηλεφωνική συνοµιλία µε τον Κινέζο πρόεδρο Χου Τζιντάο προκειµένου να υπάρξει οικονοµική στήριξη της ευρωζώνης από την Κίνα.

Το σχέδιο των συµπερασµάτων δεν θα περιλαµβάνει συγκεκριµένα ποσά, γιατί αυτή τη στιγµή δεν µπορεί να υπολογιστεί το ποσό που θα συγκεντρώσει ο νέα µηχανισµός. Πάντως, µε τις εγγυήσεις που θα παράσχει το EFSF µπορεί να αυξήσει σηµαντικά την αξιοπιστία οµολόγων αξίας άνω των 1.000 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα επιταχύνουν τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισµού Σταθερότητας (ΕΜΣ) για τα µέσα του 2012 αντί το 2013, ώστε να αυξηθεί η δύναµη πυρός µε µετρητά 750 δισ. ευρώ. Ο ΕΜΣ θα διαδεχθεί το ΕΤΧΣ που έχει προσωρινό χαρακτήρα.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη  συμφωνία ως μία νέα "καλύτερη" συμφωνία 21ης Ιουλίου. "Πρόκειται για μία συμφωνία που έχει όλα τα πλεοινεκτήματα αυτής της 21ης Ιουλίου και δεν έχει τα μειονεκτήματα της". "Εχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς της Ελλάδας με το παρελθόν. Να μπούμε σε μ ία εποχή αναπτυξιακή, βασισμένη στις δικές μας δυνάμεις", πρόσθεσε και έσπευσε να προκαταλάβει τις εξελίξεις λέγοντας πως «ο κόσμος θέλει αλλαγές και όχι εκλογές»

Ο κ. Παπανδρέου είπε επίσης ότι η κυβέρνηση θέλει την ευρύτατη δυνατή συναίνεση στις αποφάσεις. Παρεμβαίνοντας στο σημείο αυτό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι αδυνατεί να πιστέψει πως θα υπάρξει έστω και μια πολιτική δύναμη που δεν θα στηρίξει αυτή τη συμφωνία.

Για την ανακεφαλοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών διαβάστε εδώ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. antanistimi avatar
  antanistimi 27/10/2011 06:08:35

  Ριξτε τα ντουβαρια........ερχονται

  • madprof avatar
   madprof @ antanistimi 27/10/2011 08:26:11

   Οκτώβριος 2009, δημόσιο χρέος 120% του ΑΕΠ (μη βιώσιμο κατά τον νεοανθύπατο) που ήταν 230 Δις ευρώα.
   25η Μαρτίου 2010, Καστελόριζο: Η Ελλάδα στο ΔΝΤ με απόφαση του πρωθυπουργεύοντα!
   27η Οκτωβρίου 2011: Η Ελλάδα σε υποδούλωση τουλάχιστον έως το 2021 για να έχει δημόσιο χρέος 120% του ΑΕΠ της και θα είναι βιώσιμο, με απόφαση του πρωθυπουργεύοντα!

   Αποτέλεσμα: Μείωση μισθών και συντάξεων 30-40% από τον 10/09 έως τον 10/11, ΑΕΠ 210 Δις, ανεργία, απολύσεις, λουκέτα και έπεται συνέχεια της κατρακύλας, του ευτελισμού, της κοινωνικής διάλυσης και του υπαρξιακού αδιεξόδου των δύσμοιρων πολιτών!

   Συμπέρασμα: Εσχάτη Εθνική Προδοσία!

   • madprof avatar
    madprof @ madprof 27/10/2011 09:19:07

    Θυμίζω τι έγραψα: Ό,τι υπήρξε ιστορικά ο δ. ιωαννίδης για την Ελλάδα και την Κύπρο, θα υπάρξει ο γαπ για την Ελλάδα του 10/2009 και εντεύθεν!
    Ο νοών νοείτω!

 2. JOHN avatar
  JOHN 27/10/2011 06:28:06

  Τελικα το εκανε το¨θαυμα¨του παλι ο ΓΑΠ.Παρελαβε ανεξαρτητο κρατος και οποτε γκρεμοτσακιστει να φυγει θα παραδωσει προτεκτορατο,και μαλιστα με βουλα αυτη τη φορα!

 3. bladerunner avatar
  bladerunner 27/10/2011 06:37:11

  ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ.
  ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΝΕΤ ΚΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΚΑΤΣΙΜΗ.ΣΚΛΗΡΟ ΜΠΑΤΣΟΚ.
  ΠΡΑΒΔΑ SPEAKING.

  ΣΩΘΗΚΑΜΕ!!!!! ΜΠΕΕΕΕΕΕΕ

 4. Panagiotis@argos avatar
  Panagiotis@argos 27/10/2011 06:52:41

  ΕΊΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΚΛΑΨΩ....... ΑΧ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΤΙ ΣΟΥ ΕΜΕΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ......

 5. Κρης avatar
  Κρης 27/10/2011 06:55:21

  Ο με Αμερικάνικο Διαβατήριο υπήκοος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ,

  Παρέλαβε Κράτος την Ελλαδα και την Παραδίδει Γερμανική Επαρχία.

  Άξιος ο μισθός του

  Μπήκε στο Πάνθεον της Ιστορίας μαζί με τον Εφιάλτη , τον Πήλιο Γούση

  τον Τσολάκογλου και τους Δοσίλογους της Γερμανοκατοχής

  ...........
  Μιλαγε απο τις 6 παρα 10 μέχρι τις 6 και 10

  και ΔΕΝ ειπε κουβεντα για το Νέο Δάνειο
  τους ορους τις υποχεωσεις που αναλαβαμε κλπ

  επρεπε να του το αναφερει σε ερωτηση δημοσιογραφος.

 6. Diogenis avatar
  Diogenis 27/10/2011 07:08:07

  "Οι µηχανισµοί για την επιτήρηση της εφαρµογής του ελληνικού προγράµµατος πρέπει να ενισχυθούν, όπως ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει το σχέδιο". Για ποια Ελληνική κυβέρνηση μιλάνε;;

 7. bladerunner avatar
  bladerunner 27/10/2011 07:15:42

  ΑΞΙΟΣ ΠΑΝΤΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΩΝ.
  ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΟ 30%,ΜΕ ΥΦΕΣΗ ΣΤΟ 7% !!!!,ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΑΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΑΧΑΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ,ΜΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ,ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ,ΝΑ ΖΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ,ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ 30 ΧΡΟΝΟΙ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ,ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΕΤ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΖΗΤΩ,ΟΥΑΟΥ,ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΤΥ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΗΜΕΡΑ.ΕΤΣΙ ΕΠΙ ΛΕΞΗ...

  ΑΠΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ,ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΛΗΜΑ ΑΠΟΙΚΙΑΣ.
  ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑΡΑ.

 8. Γιώργος avatar
  Γιώργος 27/10/2011 07:23:56

  Έτσι θρίαμβος! το υπουργικό συμβούλιο να χειροκροτάει όρθιο. ο Χοντρός να βάζει μέτρα κλπ. τα ξέρουμε τώρα.

 9. Tem avatar
  Tem 27/10/2011 07:58:00

  Απόλυτη χούντα. Να δούμε τώρα τι θα κάνουμε......Υπάρχει ελπίδα ή χάθηκε πλέον και αυτή ?

 10. Nikolaos avatar
  Nikolaos 27/10/2011 08:08:03

  Το λέει και η Ιστορία. Το είδαμε και πρόσφατα. Οι τύρανοι δεν παραιτούνται. Ανατρέπονται από το λαό.

 11. peripeton avatar
  peripeton 27/10/2011 08:13:22

  Ως αντικειμενικός παρατηρητής και αφήνοντας στην άκρη το γεγονός ότι είμαι Έλληνας, σήμερα οι τράπεζες, το ΔΝΤ, η Ευρώπη ολόκληρη, η Κίνα, η Βραζιλία και η Ινδία έκαναν το εξής εκπληκτικό.

  Κατάφεραν να παρουσιάσουν ως λύση έναν μηχανισμό που απλούστατα σκάβει τον λάκκο στον οποίο έχει μπει η παγκόσμια οικονομία πολύ πιο βαθειά και με πολύ μεγαλύτερους ρυθμούς. Είναι εκπληκτικό το πως η περαιτέρω αύξηση του συνολικού χρέους του πλανήτη παρουσιάζεται ως σωτηρία!!!

  Αυτό μόνο με δύο θεωρίες μπορεί να εξηγηθεί. Είτε είναι τελείως μα τελείως ηλίθιοι, τυφλοί, τρελοί και σχιζοφρενείς, είτε (το πιο πιθανόν) ξέρουν ακριβώς τι κάνουν, και βάζουν όλον τον πλανήτη στην μέγγενη του αέναου χρέους. Πλέον κανείς λαός δεν θά'ναι ελεύθερος...και το όμορφο είναι πως πολλοί λαοί θα πανηγυρίσουν τον εξανδραποδισμό τους ως "λύση"

 12. Πελασγός avatar
  Πελασγός 27/10/2011 08:15:59

  Δύο τινά συμβαίνουν με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
  Ή συμφωνεί με τα μέτρα γιατί τον βγάζουν από το αδιέξοδο να τα επωμισθεί ο ίδιος, ρίχνοντας μερικές τροχιοδεικτικές τύπου "δεν συναινώ με το λάθος" και άλλα τέτοια κουραστικά, ή αντιλαμβάνεται ότι στη θέση αυτων των πολιτικών της κυβέρνησης δεν θα ήθελε να βρεθεί και δεν θέλει επομένως να αναλάβει τις ευθύνες της πραγματικής εξουσίας.
  Δεν αντιλαμβάνεται όμως ότι βήμα-βήμα με πανέξυπνο τρόπο τον υποκαθιστά ο κ. Τσίπρας. Αποδεικνύεται καθημερινά, με παρεμβάσεις του που καλύπτει τα κενά άσκησης συνταγματικής υποχρέωσης, που εκ των πραγμάτων η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να αναλαμβάνει, τα υποκαθιστά εκείνος δυστυχώς.
  Αν συνέφερε κάποιον να ασκεί την πολιτική Σαμαρά σήμερα, είναι ο Τσίπρας. Παρ'όλα αυτά , έκπληκτο το κοινωνικό σώμα βλέπει το αντιπολιτευτικό άλμα του κ. Τσίπρα να υπερβαίνει το πολιτικό σύστημα.
  Και το παράδοξο, δεν είναι ότι εκφράζει το κόμμα του. Το έχει ήδη υπερβεί και διεκδικεί μεγαλύτερες ευθύνες απ'ότι αναλογούν στο κόμμα του.
  Για τον κ. Σαμαρά ίσως δεν υπάρχει αύριο, διότι εισήλθε στο πολιτικό παιχνίδι ένας απρόσκλητος, που αν συνεχίσει με τα επιτυχημένα του αντιπολιτευτικά του "χτυπήματα", ίσως να υποκαταστήσει τα σημερινά δεδομένα του πολιτικού συστήματος...

  Πελασγός

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Πελασγός 27/10/2011 08:22:13

   Χθες παλι το ΜEGAλο καναλι δεν εδειξε την δηλωση του Τσιπρα για ''......Πρωθυπουργο και Υπουργο Οικονομικων του μπατσου και του κλωτσου στις Βρυξελλες ...''Τοσο πολυ τους ενοχλησε που εκαναν και λογοκρισια ! Ντροπη τους !

  • JOHN avatar
   JOHN @ Πελασγός 27/10/2011 08:51:17

   Οπου ακους πολλα λογια κρατα μικρο καλαθι!Κι αυτο δυστυχως επαληθευεται με το δραματικοτερο τροπο.Εαν ηθελε η ΝΔ θα ειχε στειλει το ΓΑΠ στον αγυριστο εδω και καιρο και οχι να τον περιμενει να πεσει σαν οριμο φρουτο αφου ολοκληρωσει το καταστροφικο του εργο.Οι τυρανοι οπως μας διδασκει η ιστορια,δεν ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ!

  • Pikis avatar
   Pikis @ Πελασγός 27/10/2011 09:34:04

   Συμφωνώ μαζί σου. Ο Τσίπρας τοποθετείται πολύ σωστά στις ομιλίες του και είναι ο μόνος που κάνει σοβαρή αντιπολίτευση. Αν ξεφορτωθεί και το θέμα των λαθρομεταναστών θα αποκτήσει μεγάλη δυναμική. Το θέμα πλέον δεν είναι ιδεολογικό (κομμουνισμός, σοσιαλισμός, δεξιά), είναι πολύ παραπάνω από τα κόμματα. Ο πολίτης βλέπει τη συνενοχή ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και χρειάζεται μια φωνή που μιλάει για τα προβλήματα του. Σίγουρα η φωνή αυτή δεν βγαίνει από τα μοσχο-αναθρεμένα πουκάμισα της Συγγρού (για το πασοκ δεν το συζητώ). Κάθε μέρα που περνάει ο Σαμαράς χάνει πόντους.

  • Απλή σκέψη avatar
   Απλή σκέψη @ Πελασγός 27/10/2011 10:10:41

   Καλά τα πάει ο Τσίπρας, ως προς τον αντιπολιτευτικό λόγο!
   Μόνο που δεν έχει κυβερνητική αξιόπιστη πρόταση διεξόδου από την κρίση και δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί ο λαός που πρέπει να κυβερνηθεί.

 13. Ραβινος avatar
  Ραβινος 27/10/2011 08:16:54

  Ας ηχησουν οι σαλπιγγες της σωτηριας μας !Ερχονται νικητες και τροπαιουχοι με το νεο μνημονιο και τολμαει αυτο το θρασυδειλο υποκειμενο ο Μπενυ να μιλαει για συναινεση στο επαισχυντο κειμενο της παραδοσης της Ελλαδας στον Γερμανικο αξονα και τον κατοχικο του γκαουλαιτερ στην Ελλαδα Ραιχενμπαχ!Οχι Μπενιτο δεν θα σου κανουμε την χαρη να δεχτουμε την υποτελεια που σερβιρετε απο το πρωι στα κατοχικα ΜΜΕ .Για του λογου το αληθες βγες στην εξεδρα των επισημων αυριο να εισπραξεις απο τον διασωθεντα λαο τα επιχειρια της καταστροφικης πολιτικης του ΜΠΑΤΣΟΚ και της συμμοριας του !

 14. Τem avatar
  Τem 27/10/2011 08:32:13

  Eθνική τραγωδία χωρίς αύριο.....

 15. xzetta avatar
  xzetta 27/10/2011 09:08:29

  τελικά το σύστημα λειτουργεί όπως οι εκπτώσεις. Δύο φορές το χρόνο, ο μαγαζάτορας φουσκώνει τις τιμές και μετά δίνει μια "γενναία" έκπτωση και μας αρπάζει και τα τελευταία κέρματα απο την τσέπη. Πάμε στοίχημα οτι στις επόμενες εκπτώσεις θα δώσει 70%. Εν τω μεταξύ βέβαια το χρέος θα έχει φτάσει στα 400 εκατομμύρια, θα έχουν περάσει άλλα 7 φορολογικά νομοσχέδια, η ανεργεία θα είναι στο 40% αλλά εμείς θα πανηγυρίζουμε γιατί θα αισθανόμαστε οτι τους πιάσαμε κορόιδα.

  • drider avatar
   drider @ xzetta 27/10/2011 09:57:45

   Πολύ σωστά τα γράφεις. Ζητούμενο είναι η ριζική ανατροπή της ακολουθούμενης πολιτικής. Οτιδήποτε άλλο απλώς θα αναπαράγει τα αποτελέσματα που περιγράφεις...

 16. Φυγόκεντρος avatar
  Φυγόκεντρος 27/10/2011 11:46:19

  Επιτέλους ένα καλό σχέδιο με το οποίο οι πολιτικοί προσπερνούν τους τραπεζίτες. (Αν και θα προτιμούσα ακόμα μεγαλύτερο κούρεμα).
  Αν στο νέο μνημόνιο δεν υποχρεωνόμαστε σε παραχώρηση εθνικού πλούτου η ΝΔ θα πρέπει να το υπογράψει! Η εθνική πολιτική κυραρχία έιναι έτσι κι αλλιώς παραχωρημένη.

 17. Lewnidas avatar
  Lewnidas 27/10/2011 12:58:01

  Just the math, something Europe is unable to do:

  Greece has €350 billion in total debt including about €70 billion in Troika "post-petition" loans; these are untouched.
  Of the €280 billion, roughly €75 billion is held by the ECB: this, like the Troika loans, will be untouched.
  This leaves just ~€200 billion in actual debt to undergo a haircut.
  Apply a 50% haircut to this debt (ignoring the fact that of this about €35 billion is held by Greek pension funds, and once the realization that Greek pensions have been cut in half dawns upon the population, the result will be the biggest riots ever seen in Athens yet).
  Total debt to be cut: just about €100 billion.
  Hence, of the total €350 billion, just €100 billion is eliminated, most of it used to backstop and service Greek pension and retirement obligations
  €250, or the residual, of €350, the original, means 72%, or a 28% haircut.
  Greek GDP was €230 billion on December 31, 2010 and declining fast.
  And that is how a 50% haircut is "cut" almost in half

  http://www.zerohedge.com/news/here-how-50-greek-haircut-actually-just-28

  • Απορία avatar
   Απορία @ Lewnidas 27/10/2011 13:20:05

   Ένα μεγάλο λάθος των "ευρωπαίων" είναι ότι περνάνε τις αγορές για βλάκες.

   Αυτή τη στιγμή στα hedge funds παγκοσμίως απασχολούνται τα μεγαλύτερα κεφάλια του πλανήτη, οι απολαβές σε αυτόν τον τομέα είναι τεράστιες και έτσι πάει να δουλέψει ο αφρός των καλύτερων.

   Εν αντιθέσει στα υπουργεία της ευρωζώνης δουλεύει η ...β' διαλογή.

   Εν ολίγοις, εκ των πραγματων, η μάχη της "ευρώπης" με τις αγορές είναι χαμένη από χέρι.

 18. Δ.Φ. avatar
  Δ.Φ. 27/10/2011 16:48:37

  Δεν ξερω αγαπητοι φιλοι εαν η συμφωνια ειναι καλη,αλλα το οτι μας κουρεψανε 100δις,ουτε 1 ουτε 2 αλλα εκατο δις,σαν καλο μου ακουγεται...εγω δεν ξερω πολλες τραπεζες να χαριζουν ουτε ενα ευρω,ολοι τους ειναι διεθνεις τοκογλυφοι...οσο για τον τσιπρα,αυτος κ η κρατικοδιαιτη πολιτικη ελιτ που εκπροσωπει εχει σηκωσει τους τονους ανεξοδα φυσικα,αφου εχουν χασει μεγαλο μερος των εισοδηματων τους κ θα δουμε κ χειροτερα...

 19. pk avatar
  pk 27/10/2011 17:57:19

  το καλύτερο στη συμφωνία είναι η μόνιμη επιτροπεία. Ελπίζω ο κ. Ραιχενμπαχ να βοηθήσει την Ελλάδα όσο ο Εδουάρδος Λω, χάρη στον οποίο μπορέσαμε να αναρρώσουμε από τον καταστροφικό πόλεμο του 1897 και να διπλασιάστούμε ώς κράτος στις αρχές του 20ου αιώνα.

  Δυστυχώς οι πολιτικοί μας (περιλαμβάνω ΟΛΟΥΣ της Χ. τρυκούπη και της Συγγρού) δεν θέλουν το καλό της Ελλάδας. Αν το ήθελαν δεν να προέτασαν πεισματικά τα συμφέροντα των συντεχνιών

 20. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 27/10/2011 22:42:15

  Μη μου μιλάς για την αριστερά, που πούλησε τους αγώνες των απλών ιδεολόγων πατριωτών ....
  που μετά από τόσα χρόνια αναγνώρησε πολιτικά τον Α. Βελουχιώτη, αλλά όχι κομματικά..., λες και ο αγωνιστής αυτός θα είχε την ανάγκη ν΄αναγνωριστεί από τέτοιους τύπους...
  που έχει συμφωνήσει με το ¨σύστημα¨, να έχει πάντα εκλογικά ποσοστά που δεν θα υπερβαίνουν το 10%, και αν ώ μη γένοιτο, συνέβαινε κάτι τέτοιο, υπήρχε η ¨λύση¨του κατακερματισμού των δυνάμεων της.
  Δεν προβληματίστηκες ποτέ γιατί πάντα είστε χωρισμένοι σε κοματάκια;
  Όλα αυτά σου τα λέει κάποιος που επί πολλά χρόνια ψήφιζε την αριστερά από ΚΚΕ μέχρι ΣΥΡΙΖΑ ... και απογοητεύτηκε από την ψευτιά ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.