#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/12/2009 11:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συμβόλαιο τιμής με τους Έλληνες για το χρέοςΈχουμε βαρεθεί να γράφουμε ότι διαχείριση κρίσης και συμβατική «διακυβέρνηση» είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Έχουμε βαρεθεί να λέμε  ότι η λύση δεν είναι ούτε το θέατρο σκιών που μας παίζουν, ούτε η «δια βίου μάθηση». Και σίγουρα δεν είναι ούτε τα πράσινα τέλη κυκλοφορίας και η πράσινη ενέργεια.

Προτεραιότητα είναι η αποφασιστική μείωση του χρέους. Κύριοι (και κυρίες) της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρός σας το είπε: Θίγεται η Εθνική κυριαρχία, και δεν νομίζω ότι έλεγε ψέματα ή υπερβολές. Αν η Ελλάδα ήταν Ανώνυμη Εταιρία, θα διαπραγματευόταν ρύθμιση των οφειλών της. Η Ελλάδα όμως δεν είναι Ανώνυμη Εταιρία και ούτε να ξεστομίσει τέτοια λόγια δεν μπορεί.

Να κάνετε ρύθμιση της σχέσης σας με τους Έλληνες, αν μπορείτε.  Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με τον Πολίτη.  Αλλιώς αφήστε στην θέση σας άλλους που να μπορούν να το κάνουν. Βάλτε κάποιους διακομματικούς και αδιάβλητους να υπολογίσουν το χρέος και να μας πουν πόσο είναι ακριβώς. Μετά απευθυνθείτε κυρίως σε εκείνους που έχουν, ή μπορούν να κάνουν λεφτά. Μικρούς, μεσαίους και μεγάλους. Αυτούς δηλαδή που έχουν να πληρώσουν φόρους.

Ζητήστε εφ άπαξ έκτακτη εισφορά για δραστική μείωση του χρέους. Υπολογίστε πόσα χρόνια θα χρειαστούν. Κάντε ένα συμβόλαιο τιμής μαζί μας που να λέει πόσα πρέπει να πληρώσει ο καθένας. Όχι για την εξυπηρέτηση του χρέους, αλλά για την αποπληρωμή του.

Κάντε το διακομματικά: Αναγνωρίστε ότι μόνο αυτό και τα σύνορά της πατρίδας μας είναι εθνικές προτεραιότητες.

Κάντε το ανταποδοτικό: 1€  για κάθε 1€ περικοπή.  Συν 1€, για μελλοντική φοροαπαλλαγή από 1€.  Κάντε το με πειθώ, και όχι με διοικητικά μέτρα. Το να πιάσετε στο αεροδρόμιο όσους επιστρέφουν από το Gstaad, δεν θα σας λύσει το πρόβλημα. Πείστε τους, αυτούς και όσους φανερούς και αφανείς, ότι ΤΟΥΣ, ΜΑΣ, συμφέρει να μειωθεί το χρέος.

Το έχουμε ξαναπεί. Οι Έλληνες είναι διατεθειμένοι και από το υστέρημά τους να βάλουν, αρκεί να δουν ότι τα λεφτά τους θα πιάσουν τόπο και ότι τα λαμόγια θα τιμωρηθούν . Δια βίου.

ΥΓ

Έλεγε φίλος ότι ο Τσαουσέσκου είχε καλέσει τους Ρουμάνους να δώσουν τα χρυσαφικά τους για να εξαλειφθεί το χρέος της Ρουμανίας. Και το κατάφερε. Δεν φτάνουν τα χρυσαφικά εδώ. Πρέπει η Ελλάδα να πείσει τους Έλληνες ότι είναι η χώρα τους, και η Κυβέρνησή σας να πείσει τους ιθαγενείς ότι είναι κυβέρνηση αυτής της χώρας και όχι κάποιας άλλης. Και όχι στραβοτιμονιές, να μην έχετε τα ξεμπερδέματα του Ρουμάνου…

Antinews, δια χειρός Α.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. koronia96 avatar
  koronia96 28/12/2009 11:26:22

  Μήπως με τα χρυσαφικά της εκκλησίας γίνει τίποτα;

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ koronia96 29/12/2009 08:25:35

   Πραγματικά ρίχνω μεγάλο γέλιο κάθε φορά με όσους αφελώς πιστεύουν ότι αν το κράτος έβαζε ποτέ χέρι στην εκκλησιαστική περιουσία, θα τη μοίραζε στο λαό ή θα ξεχρέωνε τα χρέη του!!! Ευκαιρία ζητάνε να τη φάνε και αυτήν και σας έπεισαν να τους υποστηρίξετε κιόλας!!! Επίσης καταλάβετε ότι στην Εκκλησία η έννοια της ιδιοκτησίας δεν είναι η ίδια με την ατομική ιδιοκτησία: Δεν ανήκει στους ιερείς, ανήκει στην ίδια την Εκκλησία, για τους σκοπούς της. Εφόσον μάλιστα είναι ΝΠΔΔ, ανήκει και σε εμάς με την ίδια έννοια που μας ανήκει και η περιουσία του δημοσίου. Οι εγκληματίες ιερείς που την καρπώνονται παράνομα,υποκύπτοντας στο σύχρονο υλιστικό τρόπο ζωής απλά είναι εγκληματίες, αλλά η παρακμιακή αυτή κατάσταση δεν εκπροσωπεί το σύνολο. Και το πιό χαριτωμένο: όσοι με πάθος μέμφονται ιερείς και Εκκλησία, εκτός του ότι δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους και ιδέα δεν έχουν για το έργο και τα κηρύγματά της, είναι και οι πλέον λαίμαργοι για πλούτο και δύναμη, οι πλέον αισχροί απατεώνες.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ πολίτης 29/12/2009 08:59:11

    Αν δεν κάνω λάθος, και ο Ιησούς, με τους ιερείς λαμόγια της εποχής του τα έβαλε, και κατέληξες εσύ "χριστιανός" σήμερα.

 2. Λάκωνας avatar
  Λάκωνας 28/12/2009 11:33:27

  ευχολόγια μου ακούγονται αλλά ευπρόσδεκτα λόγω των ημερών

 3. firfirikos avatar
  firfirikos 28/12/2009 11:59:30

  Γιατί ντε και καλά θα πρέπει να το φίδι από την τρύπα να το βγάλουν και πάλι οι γνωστοί μαλάκες εργαζόμενοι ;
  Και γιατί να θεωρούμε δεδομένο ότι θα πρέπει αυτοί είναι για άλλη μια φορά τα θύματα ;
  Έχουμε βαρεθεί να ακούμε τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά.
  Να πάνε πρώτα να βάλουν χέρι στους αλογοσκούφηδες, τους παπαντωνίου και τους παπαθανασίου των τελευταίων 10 ετών, να βάλουν χέρι σ'αυούς που διόγκωσαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από χρηματιστήρια, από όμολογα, από βατοπέδια κλπ κλπ και μετά ας έρθουν να μας παρακαλέσουν ευγενικά αν θέλουμε και αν μπορούμε να συνδράμουμε κι εμείς.
  Αλλά αυτή τη φορά πρέπει να είμαστε οι τελευταίοι στην ουρά για πληρωμή ΚΑΙ ΟΧΙ οι πρώτοι και πάλι.
  Κάποια στιγμή αυτό το παραμύθι του θύματος που θα πληρώνει αιώνια τις μαλακίες αλλονών θα πρέπει να τελειώσει.
  Και μαζί μ'αυτούς να τελειώσουν και οι πουλημένοι συνδικαλιστές που μας εκπροσωπούν.

 4. firfirikos avatar
  firfirikos 28/12/2009 12:08:58

  Αφού όλα τα υπόλοιπα μέσα αντίδρασης έχουν καταρρεύσει και εννοώ τις συνδικαλιστικές φωνές διαμαρτυρίας, μήπως θα πρέπει να αναζητήσουμε νέους τρόπους αντίδρασης ;
  Ίσως π.χ μια διαδικτυακή συλλογή υπογραφών, ως οργανωμένη μορφή αντίδρασης στο νέο σφαγείο που ετοιμάζει για μας η πράσινη παιδική χαρά του γιωργάκη ;
  Ή κάτι άλλο που εν πάσει περιπτώσει θα κατασtήσει σαφές ότι το παραμύθι του χρόνιου μαλάκα θα πρέπει κάποτε να τελειώσει ;
  Για να υπάρξει επιτέλους, έστω σαν προσπάθεια, ένα αίτημα αποκατάστασης της κοινωνικής δικαιοσύνης ;

 5. koronia96 avatar
  koronia96 28/12/2009 12:15:15

  Ξεκίνα με άκυρο στις εκλογές και βλέπουμε.
  Εκτός αν νομίζεις οτι υπάρχει κάποιος που μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα. Οπότε πάς, τον ψηφίζεις και περιμένεις...

 6. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 28/12/2009 12:31:11

  Ίσως να μην το ξέρεις αλλά η ιδιοκτησία προστατεύεται σε αυτή τη χώρα. Και γιατί δε λες κάτι και για τα χρυσαφικά των βουλευτών και των φίλων τους των εργολάβων με τους οποίους κάνουν παρέα;

  • koronia96 avatar
   koronia96 @ Δημήτρης 28/12/2009 12:52:45

   Και των εργολάβων, γιατί οχι;
   Με τους βουλευτές υπάρχει ενα προβλήματάκι γιατι εμεις τους τα δίνουμε.

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/12/2009 12:36:03

  Δυστυχώς ΔΕΝ υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης. Ούτε οι προηγούμενοι τα κατάφεραν σε αυτό τον τομέα, και οι τωρινοί... άσε. Μου θυμίζει το ανέκδοτο:

  Πώς λένε "fu*k you" στην Γερμανοεβραϊκή γλώσσα στν Νέα Υόρκη;

 8. donaE avatar
  donaE 28/12/2009 13:03:41

  Ποιος πειθεται να δωσει και απο πανω λεφτα σε εκεινον που τον εχει κατακλεψει;
  Και οσοι συνεχιζουν να τους επιλεγουν δεν προτιθενται να δωσουν κατι μαλλον να παρουν περιμενουν.
  Αρα φως φαναρι,πως απο την συζητηση αποκλειονται οι βεβαρημενοι,και οποιος θελει ας καταλαβει...

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/12/2009 13:04:04

  Ακομη και να υπηρχε σχεση εμπιστοσυνης παλι δεν υπαρχει εγγυημενη εξοδος απο την κριση.Ο λογος ειναι οτι το χρεος θα μεγαλωνει καθε χρονο απο τους τοκους του ενω για να μειωθει σε ποσοστο του ΑΕΠ πρεπει να υπαρχει αναπτυξη που ομως με τη λιτοτητα πληττεται.Δηλαδη και με τις καλυτερες προθεσεις χρειαζεται τυχη και λεπτη ισορροπια μεταξυ της αναγκης για κοψιμο δαπανων και της αναγκης για αναπτυξιακη ωθηση που δεν ειναι καθολου σιγουρο οτι θα επιτευχθει.
  Εκεινο που θα επρεπε να γινει ειναι οτι περιθωρια υπαρχουν να τυχουν εκμεταλλευσσης.Δεν μπρουν να κοβονται αυτοχρηματοδοτουμενα εργα που δινουν αναπτυξη χωρις εσοδα του προυπολογισμου για μπιρμπιλοεφε.

  • donaE avatar
   donaE @ ψυχραιμια 28/12/2009 13:24:39

   Και το λαδωμα δαπανη ειναι.Ας μαζεψουν την διαφθορα και μετα ο κοσμος θα πληρωσει και φορους και θα κανει και θυσιες.

 10. Λάκωνας avatar
  Λάκωνας 28/12/2009 13:07:47

  ;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Λάκωνας 28/12/2009 14:00:37

   trust me, trust me

 11. yannidakis avatar
  yannidakis 28/12/2009 13:10:50

  πολυ πατριωτικο το μηνυμα που στελνεις απο δω και θα με βρεις απολυτα συμφωνο. Θα ειμαι κι εγω εκει να στηριξω την προσπαθεια του κρατους υπερ της εξυγιανσης ακομα και αν οικονομικα επιβαρυνθω για το καλο της χωρας μου, ακομα κι αν γι' αυτο ευθυνονται αλλα διοικητικα προσωπα του παρελθοντος. Ας το δουμε αυτο :[

 12. F avatar
  F 28/12/2009 13:23:09

  Ὅταν ἡ θεία μου, χήρα δικαστῆ, λαμβάνει σύνταξη 3 χιλ. εὐρώ, γιὰ ποιὸν περιορισμὸ τοῦ χρέους νὰ μιλήσουμε;

  • donaE avatar
   donaE @ F 28/12/2009 13:34:38

   Γιατι λεμε 'λαμβανει συνταξη';
   Κανονικα ειναι της 'επιστρεφεται'συνταξη απο εισφορες που εχουν παρακρατηθει.
   Και σε αυτα τα εισοδηματα η φορολογια ειναι μεγαλη αναλογικα με τον ελευθερο που δεν κοβει αποδειξεις.
   Παντως το προβλημα δεν ειναι οι γεροι συνταξιουχοι που συνηθως συντηρουν και ενα σωρο 'οικογενειαρχες'.

 13. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/12/2009 13:35:45

  Υποψιάζομαι, ότι η Κυβέρνηση ελπίζει σε ταχυδακτυλουργίες και ότι με λίγη καλή συμπεριφορά, θα συνεχίσουν να δείχνουν ανοχή οι πιστωτές, και στήριξη οι Ευρωπαίοι ιδιοκτήτες. Εμείς πρέπει να πάρουμε απόφαση να μειώσουμε το χρέος μας. Εμείς πρέπει να το απαιτήσουμε και φυσικά εμείς θα πληρώσουμε. Θα πληρώσουμε ούτως ή άλλως. Για κάθε €100 μείωση κεφαλαίου μειώνεται κατά 5 περίπου ο ετήσιος τόκος.

  Όχι μόνο τα 2 κόμματα, ΟΛΑ τα κόμματα πρέπει να το καταλάβουν.

 14. fitsulas avatar
  fitsulas 28/12/2009 13:39:41

  Το πρόβλημα της χώρας είναι ότι δεν ήμαστε μια ανεξάρτητη δημοκρατία αλλά ένας Παναμάς της Ευρώπης. Απαγορεύονται οι πατριώτες και οι καταρτησμένοι στην κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς. Όσο για το έλλειμα, ας κάνει κάποιος τον υπολογισμό πόσο πληρώνουμε για τα χιλιάδες κομματόσκυλα, τους πολυθεσείτες και πολυμισθωτούς που μετά από 4 χρόνια γίνονται πολυσυνταξιούχοι. Πως ζητάτε από τα κόμματα να τους ξηλώσουν όταν αυτοί είναι η βασική άντληση πόρων για τα ίδια. Πως ζητάτε να σταματήσουμε να πληρώνουμε το ΕΛΙΑΜΕΠ και τα λοιπά φρούτα όταν κλείνει η ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ και οι "μαικήνες" τους κοιτούν τα ραδίκια ανάποδα. Πως θα ζήσουν τα παιδιά; Κλέφτες θα γίνουνε;

 15. lypon avatar
  lypon 28/12/2009 13:44:09

  Αναπόφευκτα τα οποιοδήποτε μέτρα θα πρέπει να έχουν υπερτονισμένη την φυχολογική διάσταση.

  Ας αρχίσει δηλαδή ο ΓΑΠ και οι συν αυτώ να ξηλώνουν εφοριακούς και πολεοδομικούς (να απολύουν, όχι να μεταθέτουν!), ας περάσει το μήνυμα του "ως εδώ!", και τα λέμε μετά...

 16. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 28/12/2009 13:46:54

  Είναι λίγο οξύμωρο και αφελές να ζητάτε από τους ανθρώπους που δημιούργησαν την κομματοκρατία, τον νεποτισμό, τη διαφθορά και τη διαπλοκή να οικοδομήσουν σχέση εμπιστοσύνης. Τις ίδιες αερολογίες έλεγε και ο Κωστάκης ο Καραμανλής. Πώς να φτιαχτεί μια τέτοια σχέση όταν στην κάθε τοπική και σε κάθε βαθμίδα των δύο μεγάλων κομμάτων υπάρχουν αρπακτικά και βυσματίες;

  Είναι δυνατόν από τη μία ο Γείτονας, ο Τσουκάτος και ο Πρωτόπαππας και από την άλλη ο Παυλίδης, ο Τραγάκης και ο Κυριάκος να οικοδομήσουν σχέση εμπιστοσύνης; Οι πρωτομάστορες της διαφθοράς και της διαπλοκής είναι.

  Ας διώξουν πρώτα όλα τα τρωκτικά από τα κόμματά τους, ας ομολογήσουν ότι τόσα χρόνια διαχειρίζονταν πόστα, κονδύλια και μίζες και μετά να μιλάμε με ευχολόγια. Αυτό πρέπει να είναι το πρώτο τη τάξει αίτημα και όχι οι φανφάρες.

 17. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 28/12/2009 13:47:28

  Μπλέκεις πράγματα άσχετα μεταξύ τους. Αν κάποιοι υπουργοί φούσκωσαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, είναι από δωροδωκίες, μίζες, κλπ. Αυτά πρέπει να δημευθούν ως προϊόντα εγκλήματος και όχι να "ξεπλυθούν" μέσω της καταβολής φόρων.

  Φόρους θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Αφού αυτοί παράγουν. Οι άλλοι που δεν παράγουν είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που υποτίθεται ότι κάθονται και πέφτει το ενοίκιο. Αυτοί φορολογούνται ήδη βαρύτερα από όλους, καθότι είναι εύκολος στόχος. Αυτή η παραφιλολογία με τους εργαζόμενους που "γιατί να πληρώσουν" έχει πάντοτε ως υστερόγραφο την επεξήγηση "να πληρώσουν οι άλλοι και να μην πληρώσω εγώ".

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Blimblomblim 28/12/2009 13:49:41

   Θα πρότεινα συμβιβασμό στο 50-50 (χαχαχα λες να τσιμπήσει κανένας?)

 18. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/12/2009 13:48:23

  Ας θέσουμε το ερώτημα ως εξής στην Κυβέρνηση:

  Τι προτιμάτε? να χαθεί η "κυριαρχία" επί των ημερών σας? ή να διώξετε κομματόσκυλα και να πετύχετε μείωση του χρέους?

  Μείωση εξόδων για κάθε έκτακτο φόρο

 19. ΙΑΝΟΣ avatar
  ΙΑΝΟΣ 28/12/2009 13:57:35

  ΜΑΛΛΟΝ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΒΑΘΜΗΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ !!! ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ KICK-BACKS, TIPS ,ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΜ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΠΑΛΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΕΩΣ !!!!

 20. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 28/12/2009 14:01:22

  Γιατί δέν σταματούν νά χρηματοδοτούν τίς ΜΚΟ,γιατί δέν φορολογούν τούς λάθρο πού μέ τά απλωμένα σεντόνια έχουν κάνει τήν Αθήνα τσαντίρ μπερντέ;Γιατί δέν σού ζητάνε τί απόδειξι σού έδωσε ό γιατρός,όταν βγαίνης από τό ιατρείο του;Καί πολλά άλλα πού δέν μπορώ νά σκεφθώ τώρα.Ναί, νά βοηθήσω τήν χώρα μου,καί γιά καλό δικό μου,αλλά όταν μέ σέβεται,μέ προστατεύει καί μέ υπολογίζει.Γιά τήν κρίσι δέν ενδιαφέρονται,αλλά επειδή ξέρουν πώς θά τά κάνουν μαντάρα,δίνουν καί τήν υπηκοότητα στούς λάθρο γιά νά ξαναβγούν.
  Οσο γιά τήν Εκκλησία,καααλά,αυτή πήρε γιά νά βοηθήση τόν ΓΑΠ στήν επιχείρισι λάθρο,όχι νά δώση.

  Υ.Γ
  Τά πετρέλαια γιατί δέν τά αντλούμε γιά νά ξελασπώσουμε;Ναί ,ξέρω ή Τουρκία,έχει όμως καί τό Ιόνιο.

  • koronia96 avatar
   koronia96 @ Kὀριννα 28/12/2009 14:09:50

   Δηλαδή για να ξελασπώσουμε πρέπει να γεμίσουμε πετρελαιοκηλίδες;
   Αντί να απεξαρτηθούμε από το πετρέλαιο να πνιγούμε σε αυτό;

 21. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 28/12/2009 14:12:28

  Να με συγχωρείς που απάντησα απότομα. Δε μου αρέσει καθόλου που μερικοί κληρικοί είναι καλοπερασάκηδες ή υλιστές κι έχουν νοοτροπία δημόσιου υπαλλήλου και μάλιστα κακού. Θα έπρεπε η ίδια η διοίκηση της Εκκλησίας να τους ξαποστείλει. Ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που κάνουν φιλανθρωπικό έργο χωρίς να το διαφημίζουν. Από οικονομικής πλευράς, θεωρώ τους φόρους περιουσίας άδικους αφου η περιουσία δεν αποτελεί εισόδημα (μπορεί να θεωρηθεί συσσωρευμένο εισόδημα αλλά δεν είναι το ίδιο). Αν αποδίδει εισόδημα (π.χ. ενοίκιο), τότε αυτό ας φορολογηθεί. Αν πάλι κάποιος πουλήσει ένα περιουσιακό του στοιχείο τότε ας φορολογηθεί το ποσό που εισέπραξε. Γενικά πιστεύω ότι μόνο οι φόροι εισοδήματος είναι δίκαιοι. Ας δει λοιπόν το κράτος πώς ζει ο καθένας και τι εισόδημα δηλώνει και θα βρει πολλούς φοροφυγάδες. Ο πλούτος δεν κρύβεται. Έχει γεμίσει η Ελλάδα τζηπ και βίλες. Οπότε δεν είναι δύσκολο να εντοπίσει τους πλούσιους. Όσο για τους βουλευτές το πρόβλημα είναι ότι αυτοί νομοθετούν άρα ρυθμίζουν κατά βούληση τις δραστηριότητες και τις λειτουργίες της πολιτείας. Κι επειδή το πολίτευμά μας είναι μόνο κατ' όνομα αντιπροσωπευτικό, η βούληση που εκφράζουν όταν νομοθετούν δυστυχώς δεν έχει σχέση με τη δική μας και με το γενικότερο δημόσιο συμφέρον. Αλλιώς η χώρα δε θα κατέρρεε τώρα.

 22. Eastrader avatar
  Eastrader 28/12/2009 14:33:14

  Δηλαδη συμφωνα με εσενα να μην γινει κανενος ειδους εκμεταλευση του ορυκτου πλουτου της χωρας.Λες και οσοι βγαζουν πετρελαιο ειναι τιγκα στην πετρελαιοκηλιδα.Και αφου λοιπον δεν θα εκμεταλευτουμε το πετρελαιο,και τον ανθρακα,και αφου σαφως το θεμα πυρηνικη ενεργεια απαγορευεται και να συζητηθει,τοτε τι προτεινεις?Μηπως να μαζευαμε το μεθανιο που παραγουν οι Αφγανοι?(Ειδες σε παω σε θεματα που σου αρεσουν και τα κατεχεις)

  • koronia96 avatar
   koronia96 @ Eastrader 29/12/2009 08:43:18

   Τα σκατά που έχεις στο κεφάλι σου παράγουν περισσότερο μεθάνιο.
   Η πυρηνική ενέργεια είναι καλή περίπτωση αρκεί τα απόβλητα να τα παίρνεις σπίτι σου.

 23. nasos avatar
  nasos 28/12/2009 14:33:52

  Η Κυβέρνηση ΓΑΠ,με όσα κάνει ή δεν κάνει,στραγγαλίζει την οικονομία.
  Στην αρχή νόμιζα πως το έκαναν από ανικανότητα,τώρα είμαι πεπεισμένος πως το κάνουν ηθελημένα.
  Μέχρι να περάσουν οι νόμοι που θα αποτελούν την ''παρακαταθήκη'' του ΓΑΠ προς τις μελλοντικές γεννιές,ήτοι Εκλογικό Σύστημα α λα Γερμανικά(το οποίο θα σημάνει την μετατροπή του πολιτεύματος σε Πρωθυουργοκεντρικό Κοτζαμπασισμό),Καποδίστριας 2 και φυσικά η Κορωνίδα του Προγράμματος ΓΑΠ,η μαζική Ελληνοποίηση των λαθρομεταναστών(αυτά τα τρία συνδέονται στενά μεταξύ τους και βασικά υπηρετούν την διαιώνιση της Εξουσίας της ληστρικής Κυβερνώσας Ελίτ,της οποίας ο ΓΑΠ αποτελεί άξιο τέκνο) μην περιμένεις καμιά ανάπτυξη.
  Η κατάσταση θα πρέπει να παραμείνει κρίσιμη,έτσι εκβιαστικά,προκειμένου να παραμείνουν ''τα σκυλιά δεμένα'',όταν οι κλέφτες θα μπουκάρουν μαζικά από πόρτες και παράθυρα.

 24. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 28/12/2009 14:40:49

  Τι συμβόλαιο τιμής. Πείτε στις τράπεζες και στις άλλες βαθιές Δυνάμεις να ανοίξουν τα σεντούκια και να πληρώσουν αυτές το χρέος της Ελλάδας να τελειώνουμε.

 25. χρηστος avatar
  χρηστος 28/12/2009 14:44:48

  Μέ συμβόλαιο τιμής ή άνευ, οί έχοντες καί κατέχοντες, άν ζοριστούν νά τσοντάρουν, θά τήν κάνουν γιά αλλού.
  Αλλωστε γιά ποιό λόγο τά μαζεύουν μέ τόσο κόπο στίς Ελβετικές τράπεζες?
  Οπότε γιά νά μήν τό παιδεύουμε, όσοι δέν είμαστε γιά νά τήν κάνουμε, άς "βάλουμε" από 10.000 (δέκα χιλιαρικάκια) ευρώ έ, έκαστος (επαναλαμβάνω έκαστος), γιά αρχή καί βλέπουμε.
  Τό χρέος κατεβαίνει γύρω στά 200 δίς από 300+, τό έλλειμμα στό 65% από 112% καί γινόμαστε καί δημοσιονομικό πρότυπο ανά τήν υφήλιο.
  Εδώ πού τά λέμε κάπως έτσι πρέπει νά γίνει, αλλά δυσκολεύονται νά μάς τό πούν.
  Εμπρός λοιπόν πατριώτες, μιά ψυχή πού είναι νά βγεί, αργά καί επώδυνα, άς βγεί μιά καί έξω, νά τελειώνουμε.
  Ρίχτε τα.

  ΥΓ Τό πού θά τά βρούμε καί τί θά γίνει μετά είναι μιά άλλη ιστορία.

 26. firfirikos avatar
  firfirikos 28/12/2009 14:45:39

  Δεν είναι καθόλου άσχετα τα πράγματα μεταξύ τους.
  Η χρεωκοπία της Ελληνικής οικονομίας προέκυψε σπό συγκεκριμένες λανθασμένες οικονομικές πολιτικές της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.
  Γι'αυτές τις επαναλαμβανόμενα (τυχαία άραγε;) λανθασμένες πολιτικές επιλογές κάνω λόγο.
  Και μέσα σ'αυτές για παράδειγμα ήταν και η τεχνητή διόγκωση του χρηματιστηρίου με το κράχ που ακολούθησε.
  Ή το να χειρίζεται κάποιος αρμόδιος τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων σαν να ήταν του πατέρα του και να τα παίζει στο χρηματιστήριο ελαφρά τη καρδία.
  Όλα αυτά κάποτε με κάποιο τρόπο θα πρέπει να τελειώσουν.
  Οι επαναλαμβανόμενα χρεωκοπημένες πολιτικές και οι ανεύθυνες ενέργειες κάποιων θα πρέπει να κρίνονται ΚΑΙ από την Ελληνική δικαιοσύνη.
  Όσο για τους φόρους, κανένας απο τους εργαζόμενους δεν θα είχε πρόβλημα να πληρώσει ότι του αναλογεί.
  ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ και κατά συρροή.

 27. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 28/12/2009 14:49:11

  Koronia96,

  Οί Βρεταννοί καί οί Νορβηγοί,δεκαετίες τώρα βγάζουν τά πετρελαιό τους χωρίς πρόβλημα πετρελαιοκηλίδων στήν Βόρειο θάλασσα,γιατί θά πρέπει νά έχουμε εμείς τέτοιο πρόβλημα;Πολύ απλά,κάποιοι δέν θέλουν νά ξελασπώσουμε.

 28. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 28/12/2009 14:49:39

  Έτσι άκουσα κι' εγώ, ζητάνε εθελοντές για να προσφέρουν το κεφάλι τους επί πίνακι.

 29. Hase avatar
  Hase 28/12/2009 14:55:55

  Καλα πλακα μας κανεις; Ζητας να πληρωσουν αυτοι που δεν ευθυνονται καθολου; Μπηκε κανεις στην φυλακη απο αυτους που ταχουν παρει απ το χρηματηστηριο; Μπηκε κανεις φυλακη απ αυτους που επαιρναν μιζες 5000000Ε (χερι-χερι) απο την πωληση των ομολογων των αποθεματικων των ταμειων; Ψαξανε κανεναν Τζοχατζοπουλο; Η μηπως ψαξανε κανενα Μειμαρακη, η καποιον Θεμο; Οι μιζες της2 Σημενς που πηγαν;; Ποιοι τα πηραν χοντρα;;
  ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕ΅ΨΑΧΝΕΙΣ ;;;;;

 30. ηο avatar
  ηο 28/12/2009 15:07:06

  Και να τα βγάλουμε τα πετρέλαια άλλοι θα μας τα φάνε τζάμπα.

 31. koronia96 avatar
  koronia96 28/12/2009 15:18:39

  Δε διαφωνούμε. Αλλά εδώ δε κάνουμε πιο απλά πράγματα θα βγάλουμε πετρέλαιο. Και ποιος σου λέει ότι θα ξελασπώσουμε έτσι. Το πιο πιθανό είναι και το πετρέλαιο που θα βγάζουμε να το εξάγουμε για να το ξαναεισάγουμε.
  Δες τι γίνετε με τις ανεμογεννήτριες. Αιολικά πάρκα όχι για απευθείας ηλεκτροδότηση κοινοτήτων, αλλά για να πουλούν οι επιχειρηματίες watt στη ΔΕΗ.
  Οι Δανοί (μιας και ανέφερες βόρειους) με τη μισή ηλιοφάνεια από εμάς έχουν περισσότερα ηλιακά.
  Και γιατί θα πρέπει το καλοκαίρι να κολυμπάω δίπλα σε πετρελαιοπηγές επειδή θέλουν κάποιοι να κυκλοφορούν με BMW και PORSCHE 3000 κε.

 32. trochalos avatar
  trochalos 28/12/2009 16:02:41

  Μία λύση είναι να πάμε να πορευτούμε στα ξένα.Και ο ΓΑΠ από τα ξένα ήρθε και δούλευε το παιδι σε εκατό δουλιές το δόλιο για να ζήσει.Δεν του έδινε ο μπαμπάς του χαρτζιλίκι γιατί δεν είχε ο φτωχός.
  Ενώ εγώ είμαι πολύ πλούσιος με ένα απλό μεροκάματο και θέλω τα λεφτά μου να τα δώσω σε κράτος που έχει πράσινη ανάπτυξη όπως οι ΗΠΑ και όχι εδώ που δεν υπάρχει μισό κιλό μπογιά να βάψω την βιλάρα μου των 72 τμ. πράσινη πριν μου την πάρει ο Παπακωκατσέλης λόγω αδυναμίας πληρωμών.
  Τα λέφτα τα έκανα έδω στην πατρίδα, το αυτοκίνητό μου Nissan του 92 πληρώνει πιό πολλά τέλη κυκλοφορίας μαζί με τα πράσινα -άλογα- από μία καινούργια Mercendes.Είδατε ο ΓΑΠ με τον σοσιαλισμό του πως με έκανε πλούσιο;Με αναίβασε πάνω από τον Μερσεντεδάκια.
  Γιά αυτό ρε Φάκτορα έχεις δίκιο και δεν θα πρέπει να μας υπογράψουν-μας έχουν γράψει-,ξέρεις εσύ που, ένα συμβόλαιο τιμής του τύπου πχ ραδίκια άγρια γιά αρκούδες και ηλίθιους 3.50 Εuro το κιλό;
  Εγω πάντως λέω να περιμένουμε την άφιξη του νέου τεραετούς πράγράμματος της κύβέρνησης και των Παπακωκατσέλη και Σια από το εξωτερικό,κάτι θα γίνει.Άσε δε να περάσουν και οι 100 πρώτες μέρες.
  Ετσι απλά μας έχουν περάσει για ζώα και ιθαγενείς μας κοροϊδεύουν και μας περνάνε γιά...... μην το πω καλύτερα.

 33. Κρης avatar
  Κρης 28/12/2009 16:28:03

  σχετικα με τα χρυσαφικα

  πριν καμια 10αρια χρονια ( αν δεν λανθανω )
  καποια κυβερνηση της Νοτιοανατολικης ασιας ειχε απευθυνθει
  στους κατοικους της και ζητησε τα χρυσαφικα τους
  επειδη ειχε ''πεσει'' και αυτη εξω.

  και φυσικα μαζεωε τοσα πολλα που την δουλεια της την εκανε.

  δεν μπορω να θυμηθω αν ηταν η Σιγκαπουρη το Χονκ-Κονγκ ή η Νοτιος
  Κορέα .

  αν θυμαται κανεις ....

 34. φωκάς avatar
  φωκάς 28/12/2009 16:54:19

  Άλφα, και στο Αμέρικα, όπου εκκλησία έχει ο κάθε χλιμίτζουρας που έπεισε δέκα πιστούς, οι περιουσίες των αναγνωρισμένων εκκλησιών δεν φορολογούνται.

  Βήτα, η ίδρυση του νεοελληνικού κράτους ξεκινάει με την αρπαγή και καταστροφή τεράστιου μέρους της περιουσίας της εκκλησίας.

  Γάμμα, σε αντίθεση με τα κομματικά και άλλα λαμόγια, την περιουσία της η εκκλησία την απέκτησε νόμιμα (το Βατοπέδι δεν είναι η τυπική περίπτωση). Και επίσης την προστατεύει καλύτερα από το κράτος, άμα ήταν κρατικά θα είχαν τσιμεντωθεί όλα τα οικόπεδα της εκκλησίας, και οι μισοί χώροι θα είχαν γίνει Mall και άλλες Mall-ακίες...

  • koronia96 avatar
   koronia96 @ φωκάς 31/12/2009 08:59:12

   Άλφα, στο αμέρικα πληρώνουν οι φορολογούμενοι τους μισθούς των κληρικών;

   Βήτα, πού την βρήκε η εκκλησία την περιουσία; Από το θεό;

   Γάμα, όταν λες νόμιμα εννοείς τα χρυσόβουλα και την καλή συνεργασία που είχε με τούς κατακτητές (Οθωμανούς, Γερμανούς, Χούντα). Και ο Κόκκαλης προστατεύει την περιουσία του καλύτερα από το κράτος. Αυτό δεν σημαίνει κάτι.

 35. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 28/12/2009 16:58:04

  Koronia96,

  Δέν μπορώ νά μήν παραδεχτώ πώς έχεις δίκιο,μιά καί μάς κυβερνούν λαμόγια,αλλά άν ήταν αλλοιώς τά πράγματα,θά προτιμούσα νά κολυμπω σέ δικό μου πετρέλαιο παρά σέ Σαουδαραβικό,οί οποίοι βρίσκονται καί πίσω από τόν επιχειρούμενο εξισλαμισμό τής Ευρώπης.

 36. bfo avatar
  bfo 28/12/2009 16:59:41

  "Προτεραιότητα είναι η αποφασιστική μείωση του χρέους. "

  Και να μειωθεί το χρέος τι έγινε; Νέο χρήμα από που θα παραχθεί; Ποιά οικονομία;

  Να, δείτε:

  = = = = = = =

  κατά την περίοδο 2008-2009

  1.500.000 πολίτες αναπτύσσουν κάποιου είδους επιχειρηματικότητα,

  εκ των οποίων οι 670.000 βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα

  το 35% στράφηκε στην «επιχειρηματικότητα» λόγω έλλειψης άλλων δυνατοτήτων απασχόλησης,

  250.000 μικροεπιχειρηματίες την ίδια εποχή έβαλαν λουκέτο

  στο 60% δραστηριοποιούνται στην προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών

  Πρόκειται κυρίως για εστιατόρια, σουβλατζίδικα, καφέ κ.λπ.,

  Τέσσερα στα εννέα εγχειρήματα απασχολούν μόνο τους ιδιοκτήτες τους

  tο 70% δεν έχει κανέναν πελάτη στο εξωτερικό.

  Οι μισθωτοί με μηνιάτικο ή ωρομίσθιο και ανεξάρτητα από τη διάρκεια της σύμβασής τους (όταν και εφόσον υπάρχει), μειώθηκαν κατά 35%.

  http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=24/12/2009&s=ios-savvatoy

  = = = = = = =

  Αυτός είναι ο ελληνικός «καπιταλισμός». Εκατό κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις, και μερικές δεκάδες χιλιάδες σουβλατζίδικα, μπουτίκ, καφέ, επιπλάδικα κλπ.

  Από που θα παράγεται καινούργιο χρήμα;

  Από την «πράσινη ανάπτυξη» (χαχαχα).

  Ή από την «βιομηχανία του τουρισμού» (χαχαχα).

 37. Ιωνάθαν Ωκύς avatar
  Ιωνάθαν Ωκύς 28/12/2009 17:01:43

  Για να αυξηθεί τα μέγιστα η παραγωγικότητα και να ανεβεί κατακόρυφα το εισόδημα και η ευμάρεια των Ελλήνων υπάρχει μια εξαιρετική λύση, η οποία εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία προ εβδομήντα ετών στην Κεντρική Ευρώπη. Τα βήματα έχουν εν συντομία ως εξής:
  1) Σύλληψις ικανού αριθμού λαθρομεταναστών οι οποίοι θα επανδρώσουν τα ελληνικά εργοστάσια, τα οποία μένουν κλειστά. Τυχόν περιουσίες αυτών, συμπεριλαμβανομένων των χρυσών οδόντων, θα κατάσχονται υπέρ του Έθνους.
  2)Εξαναγκασμός των συλληφθέντων εις δεκαοκτάωρον εργασίαν αντί μίας ποσότητας τροφής και ύδατος ικανής να διατηρήσει την παραγωγικότητά των επι διετίαν. Διακόσια γραμμάρια άρτου της εσχάτης κατηγορίας και εν λίτρον ύδατος θα αρκεί. Τα πτώματα των αποθανόντων θα μπορούν να ανακυκλώνονται εις σάπωνα και δερμάτινα αγαθά.
  3) Αναπλήρωσις των απωλειών δια συλλήψεων ικανού αριθμού μεταναστών και όταν αυτοί τελειώσουν, άλλων κατηγοριών υπανθρώπων, όπως μη καθαρόαιμων ελλήνων, αλλογλώσσων, αλλοθρήσκων, κιναίδων, στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κοκ, οι οποίοι θα υφίστανται την ίδιαν μεταχείρισιν.
  Είναι προφανές ότι θα έχομεν αύξησιν της παραγωγής αντί ελαχίστου κόστους, η οποία θα συντελέσει τόσο εις την εξάλειψιν του εξωτερικού μας χρέους, όσο και στην αύξησιν του εθνικού μας πλούτου.
  Ελπίζω αυτή η σεμνή μου πρότασις να βρει ευήκοα ωτα είς τους Έλληνας

 38. sotos avatar
  sotos 28/12/2009 17:30:35

  Συμφωνω απολυτα!
  Παραχωρω λοιπον στο κρατος:
  - Οτι μου αναλογει απο τα συμβολαια στο Βατοπεδι
  - Το μεριδιο μου στα καρτελ τροφιμων και πετρελαιων
  - Το ποσοστο μου στα (ΣΟ)δομημενα ομολογα
  - Τυχον συμμετοχη μου στις εξωχωριες εταιριες του κ. Βουλγαρακη και λοιπων, πολιτικων και μη
  - Τις μετοχες μου στις ΑΕ των εθνικων εργολαβων
  - Τα φακελλακια στα νοσοκομεια (αν τυχον εχω λαβει)
  - Τις επιστροφες φορου που εχω λαβει για τις σπουδες των παιδιων μου σε χωρα δωρεαν! παιδειας

  Αν ξεχασα κατι, παρακαλω δεχομαι την ευγενικη σας υποδειξη !!!

 39. tiramola avatar
  tiramola 28/12/2009 17:39:26

  Οικονομικός μονόδρομος ή μονόπλευρα συμφέροντα;
  28 Δεκέμβριος 2009

  ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ
  Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον ανεπτυγμένο κόσμο, στην οποία πολλαπλασιάζονται οι φωνές που επιμένουν ότι η μόνη διέξοδος από την οικονομική κρίση είναι η εφαρμογή νεοφιλελεύθερων συνταγών. Οι φωνές αυτές είναι τριών κατηγοριών...

  Η πρώτη είναι εκείνη των ευρωπαϊκών συντηρητικών δυνάμεων (κόμματα, κυβερνήσεις, εταιρείες αξιολόγησης, Tύπος), οι οποίες οδήγησαν την Ε.Ε. σε κρίση και οι οποίες, επειδή έπαθαν, έμαθαν και για αυτό δεν εφαρμόζουν στις χώρες τους όλα αυτά που με δογματισμό απαιτούν από την Ελλάδα. Οι αιτίες αυτής της επιμονής είναι, κατά τη γνώμη μου, οι εξής: α) οι πραγματικές αρνητικές εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας και του θεσμικού περιβάλλοντος της. Το γεγονός β) ότι πολλοί συντηρητικοί Ευρωπαίοι θέλουν να αποφύγουν να υπάρξουν στην Ελλάδα εναλλακτικές λύσεις προς τις δικές τους συνταγές. Ακόμα, γ) ελπίζουν ότι μέσα από το οικονομικό γονάτισμα της χώρας θα μπορέσουν να επιβάλουν, στις διαπραγματεύσεις που αφορούν προβλήματα στην περιοχή μας, λύσεις που συνάδουν περισσότερο με τα δικά τους συμφέροντα και λιγότερο με τα ελληνικά. Τέλος, δ) διότι επιθυμούν να αυξήσουν ως διεθνή κεφάλαια τον έλεγχο στην ελληνική οικονομία και ακόμα περισσότερο το ποσοστό κέρδους που αποκομίζουν μέσω του δανεισμού. Συνολικά, ο ξένος παράγοντας και οι διεθνείς αγορές αξιοποιούν την πραγματική αδυναμία της Ελλάδας προκειμένου να ενισχυθούν οι ίδιοι. Οποιος ξεχνά τα πραγματικά προβλήματα της χώρας είναι επικίνδυνος. Οποιος αγνοεί τα συμφέροντα που επιδιώκουν να τα αξιοποιήσουν προς όφελός τους είναι ανοήτως επικίνδυνος.

  Η δεύτερη ακούγεται από συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία αποσκοπούν, α) να αυξήσουν τα κέρδη τους, β) να αγοράσουν φτηνά σημαντικές κερδοφόρες ελληνικές δημόσιες εταιρείες μέσα σε ένα κλίμα "εσπευσμένων αποκρατικοποιήσεων" και γ) να αποτρέψουν τη δική τους φορολόγηση και κάθε άλλο είδος συμμετοχή τους στην κατανομή των ζημιών της ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται για έναν σκληρό προπαγανδιστικό πόλεμο από τα πάνω των κατέχοντων. Πριν από όλα τμημάτων της διαπλοκής, που συνδέεται με μεγάλα έργα και το τραπεζικό σύστημα.
  Η τρίτη "φωνή" είναι εκείνη συγκεκριμένων "δημοσιογραφικών και επιστημονικών μπιστολιών" που δεν μπορούν να σκεφτούν έξω από το πλαίσιο των μέχρι πριν από λίγο καιρό κυρίαρχων δογμάτων του νεοφιλελευθερισμού. Τους είναι αδύνατο να φανταστούν ότι την κρίση δεν θα την πληρώσουν άμεσα εκείνοι που ζουν από την εργασία και το μεροκάματό τους. Δεν μπορούν να φανταστούν έναν κόσμο που οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα συμβάλλουν καθοριστικά στην εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών. Ομιλούν για άμεσα μέτρα και εννοούν να την πληρώσουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Να την πληρώσουν όσοι δεν φοροδιαφεύγουν και δεν φοροκλέπτουν. Στα μάτια τους οφείλουν να την πληρώνουν οι ανυπεράσπιστοι και κανείς άλλος.

  Η υποκρισία της διαπλοκής

  Βρίθουν συγκεκριμένες εφημερίδες, ραδιόφωνα και κανάλια από παραλλαγές επιχειρημάτων που εμφανίζουν την κυβέρνηση ανίκανη να λύσει τα προβλήματα της χώρας, αν δεν ακολουθήσει τις επιταγές εκείνων που πολέμησαν όσο περισσότερο μπορούσαν την ηγεσία Γ. Παπανδρέου και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Η ναυαρχίδα, μάλιστα, του ελληνικού συντηρητισμού, παριστάνει ως να γνωρίζει εκείνη για ποιο λόγο ψηφίσαμε εμείς οι υπόλοιποι τον Γ. Παπανδρέου για πρωθυπουργό, όταν εκείνη έκανε σταυροφορίες ήττας του ΠΑΣΟΚ. Εμφανίζουν την πένα τους ως τη μοναδική ορθή πολιτική γραμμή και τον πρωθυπουργό έχοντα λάθος γραμμή. Καλούν τον πρωθυπουργό να πάψει να προεδρεύει της κυβέρνησης και να "λάβει το μήνυμα" υποταγής του στα συμφέροντα και παραίτησης από τον συνταγματικό ρόλο του. Η δική τους ερμηνεία προτάσσεται της θέλησης των ψηφοφόρων από τους οποίους καλείται ο πρωθυπουργός να πάρει αποστάσεις.

  Ειδικότερα οι δημοσιογράφοι αυτοί υποστηρίζουν μεγάλα συγκροτήματα που χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο και τα οποία συμβάλλουν πρακτικά στο βάθεμα της κρίσης -και εξαιτίας των δικών τους χρεών. Οι ίδιοι εμφανίζονται ως οι κάτοχοι της απόλυτης και μοναδικής αλήθειας. Ως οι μόνοι γνωρίζοντες το πώς θα βγει η χώρα από την κρίση. Είναι, δηλαδή, υποκριτές. Είναι υποκριτές, διότι δεν μπορεί αυτοί που δεν είναι σε θέση να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους να μας παριστάνουν τους μάγκες μάγους της οικονομίας της χώρας. Ας βγουν στο κοινό τους και ας εξηγήσουν πριν από όλα πώς έχουν αποτύχει οι ίδιοι επιχειρηματικά. Πώς κατάφεραν να οδηγήσουν τις επιχειρήσεις τους στον υπερδανεισμό και στην πρακτική της πολύπλευρης παραβίασης του νόμου (μη απόδοση αγγελιόσημου στο κράτος, μη καταβολή φόρων και πληρωμών στο ΙΚΑ, μη εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, μη δίωξη τους για αστικά και ποινικά αδικήματα).

  Κατά τη γνώμη μου, αν υπάρχει ένα πρόβλημα με την κυβέρνηση είναι ότι για λόγους που οφείλει κάποτε να εξηγήσει, δεν φροντίζει για την εφαρμογή του νόμου έναντι αυτών των συμφερόντων. Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι, αν οι αναγνώστες και ακροατές/θεατές γνώριζαν την πραγματική κατάσταση των επιχειρήσεων εκείνων που παριστάνουν τους εθνικούς δασκάλους, τότε σίγουρα δεν θα μπορούσαν να καλύψουν οι τελευταίοι τα πραγματικά τους συμφέροντα κάτω από αλαλαγμούς σε βάρος κάθε πολιτικής και πολιτικού που δεν τους αρέσει.

  Τα συμφέροντα αυτά παραβιάζουν τον νόμο, ζουν με χρήματα του κράτους (επιδοτήσεις, προγράμματα της Ε.Ε., φοροκλοπή, μη εφαρμογή του νόμου), αλλά βρίθουν κατηγοριών ενάντια στους δημόσιους υπαλλήλους (ασφαλώς όχι εκείνων που λαδώνουν οι ίδιοι), ομιλούν για μεγάλο κράτος (που το αποδιοργανώνουν και εκείνοι με τις πελατειακές παρεμβάσεις τους) και επιθυμούν διακαώς να ελέγχουν την πολιτική ζωή του τόπου. Εφτασαν μάλιστα στο σημείο, έστω και έμμεσα, σε άρθρα τους το Σάββατο και την Κυριακή να καλούν τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί από τις αρμοδιότητές του και να παραδώσει όλη την οικονομική πολιτική σε τρίτα πρόσωπα μέχρι να "λάβει το μήνυμα".

  Αλλα λέει η διεθνής εμπειρία

  Η υποκρισία αυτών των συμφερόντων, τα οποία αναφέρουμε, είναι ότι παριστάνουν τους φορείς του Νόμπελ της πρακτικής πολιτικής οικονομίας. Οτι αυτοί γνωρίζουν και κανείς άλλος. Οτι αυτό που γνωρίζουν είναι μονόδρομος και δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές. Ομως, στην πραγματικότητα, όλες οι χώρες που άντεξαν την παγκόσμια κρίση, αλλά και μπόρεσαν να εξέλθουν γρήγορα από αυτή, χρησιμοποίησαν πολιτικές αντίστροφες εκείνων που καλούν την κυβέρνηση Παπανδρέου να εφαρμόσει. Από το πρωί μέχρι και το βράδυ μάς ενημερώνουν για τις αξιολογήσεις των δανειστών της Ελλάδας και εκείνων που διαχειρίζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των τελευταίων. Εμφανίζουν το παγκόσμιο πολιτικό περιβάλλον συντεταγμένο σε αυτές τις αξιολογήσεις, απαιτήσεις και προτροπές. Δεν είναι, όμως, σε θέση να αναφέρουν έστω και μια χώρα που να εξήλθε με τέτοιες μονόπλευρες συνταγές από την κρίση. Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ κρατικοποίησαν ουσιαστικά τον πυρήνα της οικονομία τους. Κίνα και Ινδία που έχουν μέσα στην κρίση υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ακολουθούν πολιτικές που δεν προτάσσουν τα νομισματικά μεγέθη, παρά τις πολλαπλές πιέσεις που τους ασκήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο. Η Βραζιλία εξέρχεται της κρίσης χρησιμοποιώντας ως μοχλούς δύο κρατικοποιημένες τράπεζες. Η χώρα που ανταποκρίθηκε καλύτερα από τις ευρωπαϊκές ήταν η Γαλλία, που κάνει τα ακριβώς αντίστροφα από αυτά που συμβουλεύουν τα συγκεκριμένα συμφέροντα και οι φορείς τους. Η αντιμετώπιση όλων των πιο πάνω και της κρίσης απαιτεί συστράτευση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας, που το ΠΑΣΟΚ λέει ότι τη θέλει, αλλά δεν την έχει συγκροτήσει με επάρκεια.

  Τέλος, η γραμμή της κυβέρνησης είναι, και οφείλει να είναι, η ανάθεση που της έκανε το εκλογικό σώμα, η πλειοψηφία της Βουλής και ο πρωθυπουργός που εκφράζει τη λαϊκή εντολή και την κοινοβουλευτική δεδηλωμένη. Οι υπόλοιποι εντός του κυβερνώντος κόμματος είναι εντολοδόχοι του λαού και μέλη της εκτελεστικής επιτροπής εντός του πολιτικού συστήματος. Οφείλουν δε να υλοποιούν τις εντολές τους, λαϊκές, κοινοβουλευτικές και του πρωθυπουργού. Οχι ασφαλώς να προσπαθούν να τις υποσκάψουν, τροποποιήσουν και ερμηνεύσουν εκ νέου.

  Οι προσπάθειες να υποσκαφθεί ο λόγος και ο ρόλος της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος, της λαϊκής εντολής στον πρωθυπουργό και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας δεν συνάδει με τη δημοκρατία, τους κανόνες του κράτους δικαίου και την ηθική. Οι κύριοι αυτοί, συμφέροντα και δημόσιοι εκφραστές τους, πιστεύουν ότι μπορεί κανείς να κυβερνά ενάντια στους κανόνες της δημοκρατίας και τις προβλέψεις του Συντάγματος. Αποψη εξίσου επικίνδυνη, αν όχι και περισσότερο, με την οικονομική κρίση.

  Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2009/12/blog-post_7245.html#ixzz0b0CbxvKJ


  Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2009/12/blog-post_7245.html#ixzz0b0CNsSQc

 40. kalathos avatar
  kalathos 28/12/2009 17:58:17

  ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

  ΕΔΩ ΞΑΝΑΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ) ΚΑΤΙ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΚΟΥΜΠΑΡΕΣ ΤΟΥ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΝΕΤ 105,8
  ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΘΕΜΑ, ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ
  ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟ, ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΝΕΟ

 41. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/12/2009 20:25:49

  Τι έλεγα το πρωί για "trust me trust me"?

  Θα δίνουν αμνηστία για επαναπατρισμό κεφαλαίων, υπαινίσσεται τώρα η ΤιΒι. Χαχαχαχαχα παιδάκια μου, πόσο ασχετούληδες είστε.

  trust me, trust me

  • Λάκωνας avatar
   Λάκωνας @ archaeopteryx 28/12/2009 20:44:21

   αρχαιοπτερύγιε σήμερα ήσουν μπροστά απο τα γεγονότα όντως

 42. tiramola avatar
  tiramola 28/12/2009 20:33:10

  Λες να γυρίσουν Αρχαίε μετα το ποστ που ανέβηκε στο antinews?
  Ή μονο τα μπατιράκια είναι πατριωτάκια?

 43. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/12/2009 21:04:07

  Λαμπει δια της απουσιας του στο αρθρο Κοτζια απο την αναλυση των "συντηρητικων δυναμεων" ο κατ εξοχην αρμοδιος δηλ. η ΝΔ.Ακομη και για εσωκομματικους αντιπαλους εχει μπηχτες,οχι ομως για το Σαμαρα.
  Αυξανονται ετσι οι υποψιες οτι ειναι συνεννοημενοι οι συγκατοικοι.
  Δεν ειναι κακο αυτο-αν εχουν βρει φιλολαικο τροπο ξεπερασματος της κρισης ποιος δεν το θελει;Εχουν ομως;
  Τωρα για τα υπολοιπα παραδειγματα (Αγγλια,ΗΠΑ,ΚΙνα,Ινδια) ολες αυτες οι χωρες εχουν δικο τους νομισμα και καμμια υποχρεωση τυπου ΟΝΕ.
  Η Γαλλια που αναφερεται ειναι σε αλλη τελειως θεση και στη παραγωγη της και στο ελλειμμα της (και στα πυρηνικα εργοστασια της θα ελεγα οπως και τα υπολοιπα παραδειγματα).
  Οσο για το γιατι δεν τα βαζει με τα συγκρoτηματα ελα ντε;Μηπως γιατι την υποστηριζουν 80-20;

 44. Hase avatar
  Hase 28/12/2009 21:09:17

  Τιραμολα αυτος ο Κοτζιας μπορεις να μας πεις που αρθρογραφει;;
  Αναφερει μονος του οτι ψηφισε ΠΑΣΟΚ (οπως εσυ), αναφερει για διαπλεκομενες εφημεριδες ( ειναι μηπως ΤΑ ΝΕΑ η το ΒΗΜΑ η μηπως ειναι η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ η το ΕΘΝΟΣ που κανουν τον πολεμο στον ΓΑΠ;)
  Δεν λεει ποιοι ειναι οι δημοσιογραφοι που υποστηριζουν μεγαλα συγκροτηματα ουτε λεει αν αυτα τα συγκροτηματα χρωστανε προσφατα η αν χρωστουσαν και πριν δεκα χρονια.
  Εσυ λοιπον που εχεις τις ΠΑΣΟΚικες σου πηγες δεν μας τα κανεις λιγο λιανα να καταλαβουμε τελος παντων ποιοι ειναι οι υποκριτες αυτοι;
  Τιδιαβολο πρασινοσκουφης. εισαι

 45. tiramola avatar
  tiramola 28/12/2009 21:14:13

  Διάβασε εδώ...

  Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΣ

  Καταπρόσωπο μου εχλεύασαν οι νέοι Αλεξανδρείς:
  Ιδέστε, είπαν, ο αφελής περιηγητής του αιώνος!
  Επειδή νου δεν έχει
  κι από ξένα δάκρυα κέρδος δεν βγάνει. . .
  ΟΔ. ΕΛΥΤΗΣ (Άξιον Εστί)

  Στο χώρο τη πολιτικής, της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου και ιδιαίτερα σε μια μερίδα του Τύπου, ιδιαίτερα του ηλεκτρονικού, με αποκορύφωμα αυτού, του λεγόμενου “μεγάλου καναλιού”, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, που κατέχουν, μάλιστα, καίριες θέσεις, τους οποίους ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου χαρακτήριζε μονολεκτικά “Φιλέλληνες”. Είναι όλοι αυτοί, που πάνω από το εθνικό συμφέρον και τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής κοινωνίας, τοποθετούν τις απαιτήσεις και τις αναγκαιότητες του “συμμαχικού παράγοντα”, που παλιότερα ήταν οι θελήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και σήμερα της γραφειοκρατικής ελίτ των Βρυξελλών.

  Ο εσμός αυτός, που από χρόνια έχει απογαλακτιστεί από την ελληνική κοινωνία, με τα χρόνια ανδρώθηκε, κάτω από τις ευλογίες των “εκσυγχρονιστικών” κυβερνήσεων Σημίτη και πήρε διαστάσεις καθεστωτικής πρακτικής στα χρόνια της ανύπαρκτης διακυβέρνησης Καραμανλή.

  Κι ύστερα ήλθαν οι μέλισσες. . . .

  Στις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη ο λαός ανέθεσε στο ΠΑΣΟΚ και το Γιώργο Παπανδρέου τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από τη βαθειά οικονομικά, αλλά και δομική κρίση. Η προσπάθεια Τιτάνια, αλλά ο νέος πρωθυπουργός και οι στενοί συνεργάτες του στους οικονομικούς τομείς του κυβερνητικού έργου ξεκαθάρισαν από την αρχή ότι δεν θα αποστούν από τις καθαρές προγραμματικές δεσμεύσεις τους, που είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των ασθενέστερων τάξεων του ελληνικού λαού, η αναδιανομή του εθνικού πλούτου υπέρ των μικρομεσαίων λαϊκών στρωμάτων και η ουσιαστική φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων, καθώς και η πάταξη της φοροδιαφυγής.

  Μ΄άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε, σκέφτηκαν οι έχοντες και κατέχοντες και τα “γιουσουφάκια” τους, οι “φιλέλληνες”. Μέχρι κι ο Καραμανλής μας τα ‘πε αυτά και περάσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!. . .

  Κάτι, όμως, άρχισε να δείχνει πως τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Το “Σεράι”, δηλαδή οι Μπαρόζοι, οι Αλμούνηδες, οι Τρισέδες και άλλοι εχθροί της πατρίδας, για να ψαρώσουν τη νέα κυβέρνηση, άρχισαν πρωτοφανείς πιέσεις, όχι προς το δρόμο να δουν οι Έλληνες κάποια καλύτερη μέρα, αλλά να επιστρέψουν σε καταστάσεις των αρχών του 20ου αιώνα. μειώσεις μισθών, εργασιακές σχέσεις Μεσαίωνα, παντελή εγκατάλειψη του κοινωνικού κράτους και ενίσχυση του τραπεζικού και μεγαλομεταπρακτικού κεφαλαίου.

  Κι αγαλλιάζονταν οι αφελείς Πρεντεντέρηδες στα δελτία των 8 και σκιρτούσαν από ευτυχία στα άντρα της πλατείας Κολωνακίου οι αφανείς Ιούδες του “Φιλελληνισμού”

  Έλα, όμως, που υποτίμησαν για μια ακόμα φορά το Γιωργάκη, που είναι Γιώργος και μάλιστα με κάτι. . . . να!. . . Φτυστός ο πατέρας του!. . . Που πήγε στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με καθαρά λόγια εξήγησε στους άλλους, ομότιμους αρχηγούς των χωρών της συμμαχίας, ότι εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε- γέλασε και οι συνταγές Ιρλανδίας, Ισλανδίας και άλλων χωρών του μπακαλιάρου δεν περνούν. Και παρά τις ικεσίες των Μπαρόζων και των Αλμούνηδων εξασφάλισε την ομόφωνη συγκατάβαση της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εφαρμόσει το δικό του πρόγραμμα, προκειμένου να ξεπεράσει η χώρα τη μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνει.

  Και τότε, μη έχοντας άλλα λόγια να εξηγήσουν τα τεκταινόμενα, οι αφελείς “Φιλέλληνες”, αφού η λογική τους δεν μπορεί να συλλάβει τα πραγματικά γεγονότα και τη νέα δυναμική που έχει αναπτυχθεί στην ελληνική κοινωνία, προχώρησαν σε νέο εφεύρημα. Το “βαθύ” ΠΑΣΟΚ. Κατά το “βαθύ Κεμαλικό κράτος” της Τουρκίας.

  Κι άρχισαν, οι δυστυχείς, να αναμασούν στα δελτία των 8, με προεξάρχοντες τον ανεκδιήγητο Πρετεντέρη και την ΚΝΙτσα που Τρέμη(προσοχή η ορθογραφία μένει ως έχει) ότι ο πρωθυπουργός πιέζεται ή εκβιάζεται από το “βαθύ ΠΑΣΟΚ” για να εφαρμόσει την πολιτική, που ο ίδιος είχε εξαγγείλει και αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ. Οι άνθρωποι είναι τόσο μικρόνοες, που δεν μπορούν να δεχθούν το γεγονός ότι ένας πρωθυπουργός επιμένει να υλοποιήσει τα αυτονόητα. Αυτά, δηλαδή, που είχε υποσχεθεί προεκλογικά στον ελληνικό λαό. Ίσως και γιατί αδυνατούν να το πιστέψουν, γιατί είναι στ’ αλήθεια κάτι το πρωτόγνωρο για τα πολιτικά μας ήθη.

  Η “καραμέλα”, όμως για το “βαθύ ΠΑΣΟΚ” και τους εκβιασμούς που, δήθεν, ασκεί στην άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας, άρεσε και οι “Φιλέλληνες”, κάθε κόπιας, κι άρχισαν να την αναπαράγουν. Στον Τύπο, στα παράθυρα των τηλεοπτικών ειδησεογραφικών δελτίων, αλλά και σ’ αυτή ακόμα την πολιτική αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση. Αδυνατώντας όλοι να εννοήσουν οτι μια κυβέρνηση δεν προέρχεται από παρθενογένεση, αλλά από την ψήφο εκατομμυρίων πολιτών, που άλλοι είναι οργανωμένοι, άλλοι φίλοι κι άλλοι ψηφοφόροι του συγκεκριμένου κομματικού οργανισμού, που κερδίζει τις εκλογές.

 46. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/12/2009 21:15:57

  Παλαιος θεωρητικος του ΚΚΕ και συμβουλος του Παπανδρεου ειναι ο Κοτζιας.
  Τωρα τα ελληνικα συγκροτηματα τυπου ειναι γνωστα.

 47. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/12/2009 22:21:49

  χαχαχαχα... ρώτα την ΤτΕ. Εγώ τα μαθαίνω από μία ζουμπουρλού στην Πειραιώς. Χαμός!

  Και λυπάμαι ειλικρινά για την χώρα μας. Η αποξένωση του φορολογούμενου από το Κράτος δεν είναι αποκλειστικά Πασοκικό επίτευγμα.

  Να το θυμάσαι το "trust me, trust me". Να θυμάσαι επίσης και το "Think". Άλλα αποφθέγματα μετά την 1/1.

 48. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 28/12/2009 22:26:59

  Σοβαρέψου...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.