#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/10/2010 14:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Μητσοτάκη, με Βορίδη και Κουβέλη!!!

Σενάρια "οικουμενικής και"  πρόωρες εκλογές

Ας επιχειρήσουμε μια ψυχραιμότερη αποτίμηση της  διακαναλικής συνέντευξης του κ. Παπανδρέου.

1. Προφανώς και ο πρωθυπουργός  παραχώρησε τη συνέντευξη επειδή «τα κακά μαντάτα πλήθαιναν». Αν τα πράγματα (γενικώς και όχι μόνο τα σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές) πήγαιναν καλά, δεν θα είχε κανένα λόγο να αναλάβει ένα τόσο υψηλό ρίσκο. Να  εκτεθεί τόσο πολύ.

2. Είναι επίσης βέβαιο ότι οκ. Παπανδρέου εκβιάζοντας και απειλώντας με εκλογές δεν απέβλεπε μόνο στη συσπείρωση του κομματικού του ακροατηρίου. Στόχευε αλλού. Εντός και εκτός της επικράτειας. Οι συχνές αναφορές στις αγορές (δεν έχω  ξανακούσει άλλον έλληνα πρωθυπουργό να ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τις αγορές) είναι δηλωτικές των προθέσεών του.

3. Κοινή συνισταμένη όλων αυτών είναι ότι ο κ. Παπανδρέου  όχι μόνον αδυνατεί να διαχειριστεί την κρίση, αλλά  ανησυχεί πολύ για αυτά που έρχονται στην οικονομία. Για  αυτό και χθές φρόντισε να μας καταστήσει  όλους συνυπεύθυνους. Αυτός  προσπαθεί, αλλά πρέπει και εμείς να «είμαστε συνεπείς». Αν εμείς δεν είμαστε συνεπείς, δεν μπορεί να μας βοηθήσει.

4. Το δίλημμα των πρόωρων εκλογών είναι υπαρκτό. Ούτε τέθηκε τυχαία. Δεν του ξέφυγε με άλλα λόγια. Το είχε από την αρχή στο μυαλό. Και αυτή είναι μια απόφαση των τελευταίων ημερών,  γιατί πριν από μερικές εβδομάδες  άλλα μας έλεγε. Κάτι προέκυψε στο μεταξύ που, ως συνήθως, εμείς θα το μάθουμε τελευταίοι.

Το συμπέρασμα όλων αυτών είναι ο,τι ο κ. Παπανδρέου μάλλον αναζητεί συνενόχους και συμμετόχους. Επειδή δεν μπορεί άλλο.

Ας δούμε και μερικά άλλα γεγονότα:

1. Ο κ. Καρατζαφέρης, εδώ και εβδομάδες, περιφέρει τα σενάρια του (και τον πόνο του) για οικουμενική κυβέρνηση.  Θα πέρασε απαρατήρητο ίσως ότι η κυβέρνηση μάλλον ήπια αντιμετώπισε την προσπάθειά του.

2. Ο επίτιμος (αλήθεια παραμένει ακόμα;) Πρόεδρος της Ν.Δ. κ.Μητσοτάκης χθές βράδυ όχι μόνο έσπευσε να στηρίξει και να υποστηρίξει τον κ. Παπανδρέου, αλλά για δεύτερη φορά μας είπε ότι ο κ. Σαμαράς δεν έχει εναλλακτική πρόταση! Ενώ η πολιτική του κ.Παπανδρέου, που και αν ακόμα όλα πάνε καλά, το 2013 θα φτάσει στο 145% του ΑΕΠ, είναι ορθή!!!

3. Η κα. Μπακογιάννη, την επαύριον των περιφερειακών εκλογών θα ανακοινώσει την ίδρυση κόμματος με στόχο να λειτουργήσει ως  «κυβερνητικός  εταίρος». Και προφανώς ο έτερος,…εταίρος,  δεν θα είναι η Ν. Δ.,αλλά το ΠΑΣΟΚ του κ.Παπανδρέου.

4. Στο προσκήνιο επανέρχονται μετά από πολύ καιρό και οι κύριοι Μάνος και Ανδριανόπουλος που και αυτοί φιλοδοξούν να επανέλθουν στην πρώτη γραμμή.

5. Ο κ. Φώτης Κουβέλης έδωσε ήδη τα διαπιστευτήρια του και τα  πρώτα δείγματα  γραφής συνεργαζόμενος με τον κ. Παπανδρέου.

6. Τέλος, εσχάτως,  αιφνιδίως μας ανέκυψε και θέμα Βορίδη! Ο κ.Καρατζαφέρης τον άδειασε (με όψιμες  δικαιολογίες) είτε επειδή ο κ.Βορίδης συζητάει να  προσχωρήσει στο κόμμα της κας  Μπακογιάννη, είτε γιατί ενδεχομένως φιλοδοξεί να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι διαμορφώνεται μια «συμμαχία προθύμων» που θα διεκδικίσει μερίδιο  από τα λάφυρα της εξουσίας.

Από το σχήμα αυτό αποκλείεται ο κ.Σαμαράς και η Ν.Δ.

Ευτυχώς θα προσθέταμε εμείς.

Αν τα μηνύματα είναι απλώς άσχημα, ο κ. Παπανδρέου ενδεχομένως θα επιδιώξει να τα ξεπεράσει με έναν ευρύ ανασχηματισμό,  με τον οποίο θα εισέλθουν στην κυβέρνηση προσωπικότητες από τον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς. Ετσι θα κερδίσει χρόνο, μέχρι την επόμενη κρίση.

Ήδη καλά πληροφορημένοι παρατηρητές θεωρούν περίπου ως βέβαιον ότι σε έναν τέτοιο ανασχηματισμό σωτηρίας του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ θα εισέλθουν στην κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, η κ. Μπακογιάννη, ο κ. Κουβέλης και ο κ. Βορίδης.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν ο κ. Παπανδρέου βάλει στην κυβέρνηση και τον ....κ. Μητσοτάκη αλλά σε κάθε περίπτωση θα μπορούμε να μιλάμε πλέον για «συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Μητσοτάκη» !!!.

Τι άλλο θα δούμε δηλαδή !!!

Πάμε παρακάτω. Αν  τα μηνύματα είναι πολύ  άσχημα για τον κ. Παπανδρέου μετά τις περιφερειακές εκλογές, μπορεί  όντως μέσα σ΄ ένα μήνα να κάνει εκλογές. Με τις συμμαχίες που προαναφέραμε, μπορεί να ισχυριστεί ότι διαμορφώνει ευρύτερες συναινέσεις  και νέα πλειοψηφία. Η τροϊκα θα τον στηρίξει επειδή θα πειστεί, αυτή η  νέα πλειοψηφία θα είναι σε θέση να πάρει τα  αυστηρότερα μέτρα που ούτως ή άλλως είναι προαποφασισμένα.

Τι τα προκάλεσε όλα αυτά;

Πρώτον, ότι η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική ναυάγησε και η κυβέρνηση είναι πλέον αδύναμη.

Δεύτερον, το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς άλλαξε την ατζέντα και  η ψήφος εναντίον του μνημονίου όχι απλώς έγινε κεντρικό θέμα, αλλά  καθημερνά βρίσκει απήχηση σε ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας. Είναι πλέον η πλειοψηφική τάση.

Τρίτον, η δημοσκοπική και πολιτική ανάκαμψη του κ. Σαμαρά. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. διαμορφώνει ένα νέο πλειοψηφικό ρεύμα. Δεν το έχει καταφέρει ακόμα, αλλά είναι θέμα χρόνου να το καταφέρει.

Θέλουν να τον προλάβουν γιατί ο χρόνος και  η δυναμική είναι μαζί του.

Κ.Ρ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nicname@ta lefta iparhoun.gap avatar
  nicname@ta lefta iparhoun.gap 26/10/2010 14:43:57

  έτσι οι μνημονιακοί με τους μνημονιακούς . Ο κ. Βορίοδης για χάρη του μνημονίου ..αρνήθηκε τους γονείς του"πατρός τε και μητρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστι το μνημόνιο και σεμνότερο ......."
  Πόσο αλήθεια θα ξεκαθαρίσει το τοπίο : Μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί.Ποιός το περίμενε τόσο άδοξο τέλος για το ΠαΣοΚ και τις ..άλλες δυνάμεις.

 2. αντισταση avatar
  αντισταση 26/10/2010 14:44:44

  αφιερωμα στην διακαναλικη του Παπανδρεου απ την Ελληνοφρένεια.Μαζι και Μητσοτάκης
  http://www.youtube.com/watch?v=r42OIxXpw1U

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 26/10/2010 14:53:15

  Μετά το "βρώμικο '89", Μητσοτάκης και Κουβέλης θα συμπράξουν και πάλι, υπέρ ενός Παπανδρέου αυτή τη φορά, στο "βρώμικο 2011"...

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ Αυριανιστής 26/10/2010 16:43:17

   Είναι τα πράγματα όπως ακριβώς τα λες, φίλε Αυριανιστή! Το πάνε φουλ για οικουμενική. Θα την πουν δήθεν "εθνικής σωτηρίας", αλλά θα είναι πεντακάθαρα μια κυβέρνηση "εθνικής συνενοχής"! Έτσι δικαιολογείται και η έξοδος του Φώτη, αλλά και η μετεξέλιξη του φόρουμ της ατυχήσασας, σε κόμμα! Θα είναι μια πολύ ωραία μνημονιακή οικουμενική με αυτούς και ασφαλώς με το έτερον δεκανίκι, τον γνωστό κωλοτούμπα του ΛΑΟΣ.

 4. petros avatar
  petros 26/10/2010 14:58:40

  Παιδιά, με τέτοιο σενάριο, φαντάζεστε που θα φτάσει η οργή του κόσμου ;
  Θα δεχθούν οι οπαδοί της Ντόραςμ,της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΛΑΟΣ να στηρίξουν μια κυβέρνηση Παπανδρέου ;
  Ήδη από χθες βρίσκονται σε δύσκολη θέση οι ψευτοανεξάρτητοι υποψήφιοι Καμίνης, Τατούλης, Μπουτάρης, γιατί έμαθαν από τον πρωθυπουργό ότι η ψήφος σε αυτούς θα θεωρηθεί "ψήφος εμπιστοσύνης". Ο κόσμος είναι πολύ εξοργισμένος με τα παρασκήνια που ετοιμάζουν οι διαπλεκόμενοι μεγαλοεκδότες... Πολύ οργισμένος. Θυμίζει τα μαγειρέματα πριν την αποστασία του 1965...

  • loretta avatar
   loretta @ petros 27/10/2010 01:20:15

   βρε συ τσιλι οχι και νεοαριστερος ο μπουταρης μην τρελλαθουμε....στα νιατα του τα ερμα καραμπινατος κκε εξωτερικου ηταν και αυτος και συχγωρεμενη αθηνα...!!

   • loretta avatar
    loretta @ loretta 27/10/2010 01:22:49

    οσο για τους απογοητευεμνος νεοδημοκρατες που λες οτι τον ακολουθουν....σε πληροφορω οτι καθολου απογοητευμενοι δεν ειναι ουτε νεοδημοκρατες ειναι...οπου φυσαει ο ανεμος και το κοινωνικο τους συμφερον ειναι και καθολου τυχαια...πρωην αποφοιτοι του κολεγιου η...φιλοι του στελακου της αθηνουλας και του μιχαλακη...!!

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 26/10/2010 15:00:20

  Η μανιώδης προβολή Μαρκεζίνη εν Λονδίνω, Αθήναις και Καναλίoις σε ποιο σενάριο εντάσσεται?

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ αλλενάκι 26/10/2010 15:12:26

   ???

  • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
   Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ αλλενάκι 26/10/2010 15:20:12

   δεν το γνωρίζουμε. Μπορείς να μας διαφωτίσεις; Μιλάς για τον υιό η τον πατήρ Μαρκεζίνη;;;

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 26/10/2010 15:23:01

    υιό!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ αλλενάκι 26/10/2010 15:20:41

   Μάλλον πρέπει να ερωτηθεί ο πάλαι ποτέ κραταιός ΔΟλ.

   • Factorx avatar
    Factorx @ Κώστας Ροδινός 26/10/2010 15:21:54

    Διαβάσατε το βιβλίο του; Μου λέγαν σημερα καλά λόγια...

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 26/10/2010 15:26:01

    Το διαβάσαμε, το διαβάσαμε.

   • popolaros avatar
    popolaros @ Κώστας Ροδινός 26/10/2010 21:26:37

    Χρειαζόμαστε ένα έλληνα Νταβούντογλου και μάλιστα Sir ?

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ αλλενάκι 26/10/2010 15:21:20

   Στο συντηρητικό και σοβαρό, κάνε με αντιαμερικανικό, κοινό. Λέγε με ντόιτσλαντ ούμπερ άλλες. Και λογικά έχει δίκιο, αλλά...

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 26/10/2010 15:25:03

   Ο Τσίμας νομίζω, θα έχει εκπομπή αφιέρωμα.
   Στο Λονδίνο και στο ξενοδοχείο Μεγ.Βρετανία έδωσε διάλεξη για το χρέος της Ελλάδας

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 26/10/2010 15:25:54

    Το βιβλίο του το εξέδωσε ο εκδοτικός οίκος Λιβάνη.

   • ΑΡΚΑΣ avatar
    ΑΡΚΑΣ @ αλλενάκι 26/10/2010 15:47:29

    Ε, και; Ο οίκος Λιβάνη μην ξεχνάς εκδίδει και τα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ".

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 26/10/2010 15:51:57

    Πληροφοριακά το ανέφερα.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ αλλενάκι 26/10/2010 21:36:58

    εκείνο που ξέρω είναι ότι η Ντόρα μετά συζύγου αναζητούνε στο Λονδίνο χρηματοδότηση για το υπό κατασκευήν κόμμα από τους Έλληνες εφοπλιστές

  • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
   Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ αλλενάκι 26/10/2010 15:29:25

   Προτού κρίνουμε ας κάνουμε τον κόπο να διαβάσουμε ένα από τα βιβλία του. Ο άνθρωπος είναι ιδιοφυία, από τα λίγα μυαλά που έχουμε στην Ελλάδα (στην Ελλάδα; χμμμ οχι ακριβώς..)

   όπως και ο πατέρας του εξάλλου...ο οποίος δυστυχώς αναλώθηκε σε λάθος πολιτικό ένστικο΄. Αυτό όμως δεν ακυρώνει το ότι ήταν κορυφαίος Ελληνας οικονομολόγος

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 26/10/2010 15:32:19

    Δεν ξέρω αν είναι ευφυϊα, όμως το βιβλίο του αξίζει να το διαβάσει κανείς.
    Και τα κατά καιρούς άρθρα του.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 26/10/2010 17:15:34

    O Bασίλειος Μαρκεζίνης ήταν και κορυφαίος οικονομολόγος και λόγιος, με βαθιά γνώση της νεοελληνικής ιστορίας.
    Τον έφαγε το λάθος πολιτικο ένστικτο, όπως επισήμανες σωστά. Βέβαια, για να κάνω το συνήγορο του διαβόλου, αν δεν μεσολαβούσε η εξέγερση του Πολυτεχνείου ίσως και το καθεστώς του Παπαδόπουλου να φιλελευθεροποιούνταν σταδιακά και να είχαμε εκλογές.
    Βέβαια, μετά τα γεγονότα, πολλές εικασίες μπορεί να κάνει κανείς, απλά τα λέμε για χάρη της συζήτησης...

 6. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 26/10/2010 15:11:10

  Ε, οχι και "εξοργισμένοι" οι Καμίνης-Μπουτάρης! Χωρίς τη στήριξη ΓΑΠ, ποιος άλλος θα ψήφιζε τον πρώτο εκτός από τους Μπιστοκουναλάκηδες του "Φίλιον"; Και ποιος θα στήριζε τον δεύτερο εκτός από τα μέλη του Συλλόγου Θεσσαλονικέων Βαρελοφρόνων;

  • petros avatar
   petros @ Αυριανιστής 26/10/2010 15:16:51

   Δεν εννοούσα τους κυρίους αυτούς που λειτουργούν ως δεκανίκια της εξαθλίωσης μας. Εννοούσα τον απλό κόσμο. Τα μεσαία στρώματα και τα λαϊκά της κοινωνίας που έχουν απελπιστεί από την ύφεση, τους φόρους και την αδιέξοδη πολιτική του μνημονίου...Παρανόηση ή δεν το διατύπωσα καλά.

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Αυριανιστής 26/10/2010 17:59:30

   Αυριανιστή κάνεις λάθος (για τον Μπουτάρη τουλάχιστον).
   Πήρε πολύ κόσμο ακομμάτιστο από τις προηγούμενες δημοτικές ακόμα.
   Και τώρα που μιλάμε γνωρίζω ακόμα και δεξιούς σιχαμένους από τις μλκς της ΝΔ και των τοπικών αρχόντων που έβλεπαν τον Μπουτάρη σαν μια "τίμια" επιλογή.
   Τώρα που κατεβαίνει με το ΠΑΣΟΚ φυσικά φάνηκε το απωθημένο του που του το στέρησε ο ΓΑΠ την προηγούμενη φορά αλλά θα συμφωνήσω με τον petros σ'αυτό που είπε.
   Ψήφος τοπική που παίρνει ανοιχτά την μορφή "ψήφου εμπιστοσύνης" θα ξαναφέρει τα πρόβατα στο μαντρί (σόρυ για την έκφραση).
   Όποιος το σκεφτόταν ακόμα, από χτες το βράδυ πιστεύω ότι ανακάλεσε.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Αυριανιστής 26/10/2010 18:06:33

   Τσιλιβίθρα,

   Ο κ. Μπουταρης άνοιξε και μια κόντρα με τον Ανθιμο.
   Τι γίνεται εκεί;

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Αυριανιστής 26/10/2010 18:32:13

   Κε Ροδινέ δεν ξέρω αν εννοείτε κάτι συγκεκριμένο...μου διαφεύγει.

   Άλλωστε το να ανοίξεις κόντρα με τον Άνθιμο δεν είναι δα και το δυσκολότερο πράγμα στον κόσμο.

   Πόσο μάλλον αν είσαι ένα αντίχριστος πρώην αλκοολικός σκουλαρικάς με έφεση στις νεοαριστερίζουσες θολοκουλτούρες...!!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Αυριανιστής 26/10/2010 21:21:55

   Αν κατάλαβα καλά από αυτά που άκουσα, αποκάλεσε "μουτζαχεντίν" τον Άνθιμο και όταν, σα θεομπαίχτης, πήγε σήμερα ψευτοευλαβώς να του φιλήσει το χέρι, ο Άνθιμος του απάντησε "όσο ζω, δημαρχία δεν βλέπεις".

  • ευτυχια avatar
   ευτυχια @ Αυριανιστής 26/10/2010 22:45:27

   Πάντως μια χαρά έκανε την κότα (ο Μπουτάρης) κι έβγαλε ήπια ανακοίνωση για να μην προκαλέσει.Γιατί ήδη έχει γίνει πιό γραφικός κι απο τον παλιό υποψήφιο Ζαφειρόπουλο στον οποίο έκαναν καζούρα οι Παοκτσήδες.Σε όσους είπα το περιστατικό που δεν ήταν εκεί μου είπαν :ν αγιάσει το στόμα του Ανθιμου.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Αυριανιστής 26/10/2010 22:47:40

   Ψάχνει για άλλοθι λόγω ήττας ο Μπουτάρης.
   Θα τα ρίξει στην εκκλησία για την αποτυχία του και στους κακούς χριστιανούς που δεν μπορούν να δούν πόσο ικανότατος είναι.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Αυριανιστής 26/10/2010 23:14:59

   Μην τον κατηγορείς βρε Ορέστιε. Όταν μιλάει το... κρασί, τέτοια συμβαίνουν.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Αυριανιστής 26/10/2010 23:17:43

   Ο λύκος ακόμη και μεθυσμένος δεν ξεχνά πως είναι λύκος.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Αυριανιστής 26/10/2010 23:19:58

   Αν και στη Betty Ford θα τραβούσαν τα μαλλιά τους.

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 26/10/2010 15:19:51

  Ο Μάκης λοιπόν προσχώρησε στους προδότες. Περί ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ πρόκειται το κακόγουστο έργο που βλέπουμε 1 χρόνο τώρα. Αλλά Σύνταγμα; Πρόεδρος Δημοκρατίας ο Δανειστής All in the Family.

  • Tassos avatar
   Tassos @ archaeopteryx 26/10/2010 18:51:53

   Δεν με λες φίλε: Ο Βορίδης υπήρξε εθνικοσοσιαληστής. Δηλ. στην Κατοχή θα φορούσε κουκκούλα. Οπότε προς τι το "προσχώρησε"? Εκεί ήταν μια ζωή.

   • Tassos avatar
    Tassos @ Tassos 26/10/2010 18:52:39

    ή εθνικοσοσιαλ ι στής. Οπως προτιμάει ο καθένας.

 8. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 26/10/2010 15:30:58

  Ο πατήρ Βαρβιτσιώτης με σημερινή του δήλωση ζητάει από τον κ. Μητσοτάκη να παραιτηθεί από τον τίτλο του Επιτίμου Προέδρου της Ν.Δ.

  Με αφορμή τα ...ωραία και καλά που είπε στον κ. Παπαχελά για τη Ν.Δ.

  Νομίζω οτι είναι καιρός.
  Αν δεν παραιτηθεί μήπως πρέπει να τον ....παραιτήσουν;
  Ανησυχεί και ο κ. Χατζηνικολάου που ο Μητσοτάκης με τις δηλώσεις του φέρνει σε δύκολη θέση την κ. Μπακογιάννη

  • spiros avatar
   spiros @ Κώστας Ροδινός 26/10/2010 15:34:12

   Καιρός να μιλήση

   • LS avatar
    LS @ spiros 26/10/2010 16:31:47

    Παίδες, δε ξέρω τι λέτε για τον Χ"νικολαου αλλά εγώ τον γουστάρω... Ανέκαθεν. Καλό Δεξιό Πατριωτάκη μου φαίνεται. Όσο τον επιτρέπουν οι περιστάσεις και η θέση του τουλάχιστον. Παραμερίζοντας το ότι είναι και επιχειρηματίας που κάνει τη δουλειά του και μεγαλό-δημοσιογράφος.

 9. LS avatar
  LS 26/10/2010 15:32:09

  Εμένα πάντως με ανησυχεί ιδιαιτέρως η πορεία του Βορίδη. Θα τον ήθελα ασυζητητί στη Νέα Δημοκρατία.

  Έκανε ένα πολύ σωστό βήμα με το να σηκωθεί και να φύγει απ΄τον Χέρι-Χέρι που τους έχει όλους απ΄το χέρι. Αλλά... Στην κόρη;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ LS 26/10/2010 17:17:09

   Η φυσική θέση του Βορίδη είναι στη ΝΔ.

   • Orestios avatar
    Orestios @ ΒΙΣ 26/10/2010 17:54:40

    Καθείς εφ' ω ετάχθη.
    Καιρός είναι οι κουκουλες να βγουν.
    Είμαστε στην κατοχή του σοσιαλιστικού ΔΝΤ άλλωστε.

   • Tassos avatar
    Tassos @ ΒΙΣ 26/10/2010 21:59:57

    Ναζιστές στην ΝΔ? Ωραίος είσαι κι εσύ...

   • l
    l' ami du peuple @ ΒΙΣ 26/10/2010 22:16:37

    γιατι οχι tassos; ολοι οι καλοι χωρανε!!!
    (και πουσαι ακομη)

   • man8os avatar
    man8os @ ΒΙΣ 26/10/2010 23:05:44

    Δεν νομιζω οτι ειναι ναζι. Οσο για τα επαναστατικα νιατα... Το μισο κορυφαιο ΠΑΣΟΚ ηταν στο πολυτεχνιο και το αλλο μισο ηταν απλοι απλυτοι που εγιναν ανθρωποι με πλαγιο τροπο. Δεν ειναι χειροτερος τους. Επισης το καλυτερο που εχει να κανει ειναι να ζητησσει συγνωμη και να μπει στο μαντρι.Αλλοιως θα τον φαει η μαρμαγκα.

 10. spiros avatar
  spiros 26/10/2010 15:33:21

  Δεν είμαι βέβαιος ότι αυτό το σενάριο είχε στο μυαλό του. Μπορεί κάποιο άλλο. Είναι τυχαία η διακανλική με την εμφάνιση του επιτίμου; Είναι τυχαίο οι κατηγορίες του Ανδριανόπουλου κατά Σαμαρά και έμεση πλήν σαφέσατη στήριξη του ΓΑΠ ;( εμφάνιση ΣΚΑΙ άρθρα σε Blogs κλπ) Στην ίδια ακριβώς γραμμή με τον Ανδριανοπουλο και ο Μάνος. Είναι τυχαίο ότι ο Βελόπουλος ανακοίνωσε ότι ο Βορίδης ήταν υπέρ του Μνημονίου στην Θεσ/νίκη; Στην πολιτική τίποτε δεν είναι τυχαίο. Όλα προμελετώνται και ανακοινόνονται στους χαχόλους την κατάλληλη στιγμή. Η διακαναλική είχε και άλλο στόχο. Έπρεπε να καλύψει το επερχόμενο μνημόνιο 2 με την συμπαράσταση των εξαπτέρυγων. Οι νεκροθάφτες θα ενταφιάσουν την Ελλάδα για να ηδυχάσουν!
  Σήμερα ανακοινώνουν ότι υπάρχει υστέρηση εσόδων από την αδυναμία είσπραξης του ΕΤΑΚ 2009 , ΦΜΑΠ 2010 και από την καθυστέρηση αποστολής των σημειωμάτων της περαίωσης , συνολικά περί 1,4 δισ. Μήπως έρχεται η άρνηση της Τρόϊκά απελευθέρωσης της τρίτης δόσης;

 11. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 26/10/2010 15:35:31

  Στις 720 μ.β. τώρα τα spreads, από τις 704 μ.β. που ήταν το πρωί, και πριν τη συνέντευξη ~680 μ.β.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ αλλενάκι 26/10/2010 15:40:05

   Αλλενάκι,

   Νομίζω ότι έφτασαν κάποια στιγμή και τα 730 ή κάνω λάθος;

   Υστερα λένε ότι κάτι παιχνίδια η αντιπολίτευση.

   Πολύ φοβούμαι ότι ετοιμάζουν κάποια κρίση μετά τις εκλογές.
   Οι σχέσεις του ΔΝΤ με τις χώρες που συνεργάστηκε ποτέ δεν εξελίχθηκαν αρμονικά.
   Υπήρξαν κρίσεις οταν απαιτούνταν νέα μέτρα.
   Για αυτό και η Eurostat ανέβαλε την ανακοίνωση για το ύψος του ελλείμματος μετά τις εκλογές.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Κώστας Ροδινός 26/10/2010 15:46:14

    Πολύ φοβούμαι ότι δεν θα περιμένουν ως τις εκλογές.
    Η κινητοποίησή τους αυτό δείχνει.
    Τα spreads είναι εντελώς χειραγωγούμενα.
    Η τρόικα δεν θέλει εκλογές, είχε επιτιμήσει και το Σαμαρά ότι "δεν ασκεί εποικοδομητική αντιπολίτευση", πόσο μάλλον όταν που προδιαγράφεται ήττα.

    "Λαϊκιστή" τον ανεβάζουν, λαϊκιστή τον κατεβάζουν, "δεξιό ΚΚΕ η ΝΔ" για να τον πτοήσουν, διότι δεν θέλουν λαϊκή δεξιά.

    Θέλουν νεοφιλελεύθερη δεξιά, δλδ. άκρα δεξιά, αυτή ειναι η πραγματική άκρα δεξιά.

   • o παγωτατζής avatar
    o παγωτατζής @ Κώστας Ροδινός 26/10/2010 15:50:56

    K.Ροδινέ σωστές οι παρατηρήσεις σας..ξέρουμε ακριβώς τι θά επακολουθήσει..Το θέμα είναι όμως Ο Σαμαράς πού θα κληθεί να το διαχειριστεί είναι έτοιμος;;; Και όχι τόσο ό ίδιος πού σίγουρα και είναι ,όσο τα στελέχη;; Εγώ για τα τελευταία αμφιβάλλω,γιατί δεν δείχνουν να ξέρουν ή να έχουν την δυνατότητα..Και τότε ό Σαμαράς θα είναι μόνος..και θά φαίνεται λίγος και ευάλωτος..Ας ελπίσουμε ότι ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΧΕΙ ΣΚΕΦΤΕΙ.....

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 26/10/2010 15:56:15

    Αλλενάκι,

    για τα σπρέντς είναι όπως ακριβώς τα λές.
    Εκτιμώ όμως ότι θα στηρίξουν την κυβέρνηση πάση θυσία μέχρι τις εκλογές. Δεν θέλουν προφανώς να τσαλακωθεί ο εκλεκτός τους. Για αυτό ανέβαλαν και την ανακοίνωση για το έλλειμμα.

    Σήμερα επίσης ανακοινώθηκε οτι η Ελλάδα το 2010 σ' αυτή τη λίστα της διεθνούς διαφάνειας (την οποία δεν έχω και σε μεγάλη εκτίμηση) κατρακύλησε 7 θέσεις.
    Κατά τα άλλα έχουν opengov , διαύγεια και τα λοιπά.

    Αλήθεια ξέρει κανένας τι είναι αυτό το πρόγραμμα "διαύγεια" που έλεγε χθές το βράδυ ο κ.Παπανδρέου;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Κώστας Ροδινός 26/10/2010 16:05:39

    Η "Διαύγεια" είναι η ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των διοικητικών πράξεων του κεντρικου κράτους και των δήμων, δλδ προσλήψεων, αναθέσεων, συμβάσεων έργου, αποτελεσμάτων διαγωνισμών κλπ., για να γνωρίζουν οι πολίτες ποιος προσελήφθη που, ποιος πήρε το έργο και σε τι ύψος.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 26/10/2010 16:14:14

    A,μάλιστα.

    Οι σύμβουλοι του κ.Παπανδρέου έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Κώστας Ροδινός 26/10/2010 16:17:25

    Άλλοι έχουν δηλώσει ότι "προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς" και άλλοι έχουν δηλώσει ότι παίρνουν τρεις κι εξήντα για το λόμπυινγκ...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Κώστας Ροδινός 26/10/2010 21:11:28

    Συμφωνώ κι εγώ με τον Κ. Ροδινό. Δεν θεωρώ καθόλου απίθανο μάλιστα, η τεχνητή κρίση να "ξεδιπλωθεί" στις 15 του μήνα, μια μόλις μέρα μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών και το τελειωτικό χαστούκι που θα έχει δεχθεί ο ΓΑΠ.

 12. Orestios avatar
  Orestios 26/10/2010 15:49:53

  Όλο το εθνικοσοσιαλιστικό φάσμα ενωμένο.
  Οι κουκούλες βγαίνουν και οι ένοχοι αποκαλύπτονται.

 13. ARIS avatar
  ARIS 26/10/2010 16:01:47

  Δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να προσεγγίσω αυτό που πραγματικά σκέφτεται ο ΓΑΠ, ωστόσο θα αποτολμήσω μια εκτίμηση των πραγμάτων όπως έχουν διαμορφωθεί. Ο πρωθυπουργός ούτε λίγο ούτε πολύ βγήκε για να εκλιπαρήσει προκειμένου να επιδοκιμαστεί η πολιτική που ακολουθεί και για να συνεχιστεί αυτή η πολιτική. Πέρα όμως από το ύφος του διέκρινα και μια αγωνία στο πρόσωπό του. Η αγωνία αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι πλέον δεν υπάρχει σωτηρία. Κακά τα ψέμματα... μας έβαλαν στο σημάδι και μας πυροβολούν μέχρι τελικής πτώσεως. Ο ΓΑΠ έχει τον άχαρο ρόλο να διεκπεραιώσει τα διαδικαστικά, δηλαδή από τι ξύλο θα είναι το φέρετρο, τον στολισμό κλπ. Ο ΓΑΠ επί της ουσίας αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται την επόμενη μέρα της Ελλάδας, ενός κράτους που έχει απολέσει την εθνική του κυριαρχία, πουλάει τα "ασημικά" του για να περιέλθει στην πλήρη κατάρρευση. Το πόσο ομαλά θα περάσουμε στην νέα εποχή που επιβάλλει η νέα τάξη πραγμάτων, φυσικά και έχει να κάνει με το πόσο υποτελείς είμαστε, σαν λαός, σαν κοινωνία, ως πολιτικοί και πολίτες. Και δυστυχώς οι Έλληνες κατά την πρόσφατη ιστορία μας έχουμε δείξει ότι, ναι, είμαστε υποτελείς και... βολεψάκηδες. Τα παραδείγματα είναι γνωστά σε όλους μας. Όμως όπως κάθε λαός, έτσι και οι Έλληνες, χρειάζονται έναν ηγέτη προκειμένου να κάνουν την επανάστασή τους, επανάσταση έτσι όπως μόνο οι Έλληνες ξέρουν να κάνουν. Αυτή τη στιγμή αυτός ο ηγέτης απλά δεν υπάρχει και αμφιβάλλω αν θα υπάρξει τα επόμενα χρόνια. Ίσως πολύ αργότερα... Ο ΓΑΠ, λοιπόν, ξέρει ακριβώς που πάει το πράγμα, ξέρει τι έρχεται και επειδή θεωρώ ότι ως άνθρωπος έχει ευαισθησίες, έχει και την αγωνία για το πως η Ελλάδα θα διαβεί μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας της. Θα χάσουμε πολλά, θα στερηθούμε πολλά, θα πικραθούμε, είναι γεγονός, το πόσο όμως είναι αυτό που απασχολεί τον ΓΑΠ, όπως θα απασχολούσε κάθε κυβερνήτη μιας χώρας. Όχι μόνο ο ΓΑΠ αλλά κανένας πολιτικός μας αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό που ήρθε και σε αυτό που έρχεται. Και επειδή το φαινόμενο δεν είναι πλέον μόνο ελληνικό, αλλά εκτείνεται σε παγκόσμια κλίμακα, το πρόβλημα είναι πλέον της ανθρωπότητας και όχι μόνο της Ελλάδας. Ελπίζω και εύχομαι, όπως η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή το πειραματόζωο στον δοκιμαστικό σωλήνα, να είναι εκείνη η χώρα που θα βγάλει την ανθρωπότητα από το αδιέξοδο στην οποία την οδηγούν κάποιοι παίζοντας... σύγχρονη μονόπολυ, όπου στο παιχνίδι συμμετέχουν λαοί και οικονομικά συμφέροντα.
  Φίλοι μου, αν ανατρέξετε στην ιστορία πάντα έτσι ήταν, είτε μας αρέσει είτε όχι και η Ελλάδα στην παγκόσμια ιστορία είχε πάντα ρόλο πρωταγωνιστή, οπότε προς τι η δυσαρέσκεια που το όνομα της χώρα μας είναι και πάλι πρώτο στην μαρκίζα;

  • neotera avatar
   neotera @ ARIS 27/10/2010 08:07:10

   Σας έχουν χορηγήσει ΜΚΟ - Ι.Χ., η ακόμη ? ))

 14. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 26/10/2010 16:30:53

  Τώρα που πλησίασε δημοσκοπικά η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει να χάσει τίποτε.
  Αν ο τζέφρυ θα κάνει εκλογές, θα τις χάσει.
  Τα ευρωπαϊκά πακέτα με τον Καλλικράτη θα τα διαχειρίζονατι οι υπουργοί- περιφερειάρχες. Βλέπω τους περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου να μη χάνουν Ευρώ. Αν φτιάξουν και δύο δυνατά περιφερειακά ΜΜΕ,ο ΓΑΠ κσι η Νέα Τάξη θα εξαφανισθούν από την Ελλάδα.

 15. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 26/10/2010 16:33:37

  @ Κώστας Ροδινός..........για να μπεις στην "Διαύγεια" εδώ......

  http://sites.diavgeia.gov.gr/ypes

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ δαιμονάκι 26/10/2010 17:59:09

   Ευχαριστώ

   • LS avatar
    LS @ Κώστας Ροδινός 27/10/2010 07:21:15

    http://www.ghostery.com/apps/piwik_analytics

    Μας βάλανε και Γαλλικό «κοριό» να βλέπουνε τι ψάχνουμε/κατεβάζουμε κ.α. χεχε!

 16. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 26/10/2010 16:37:12

  για τις έσοδα και τις εκλογικές δαπάνες των υποψηφίων στις επικείμενες εκλογές

  http://ekloges.ypes.gr/diafaneia/index.html

  Τα έσοδα και οι εκλογικές δαπάνες των υποψηφίων σε περιφέρειες και δήμους με πάνω από 10.000 πληθυσμό θα αναρτηθούν σε αυτό το site υποχρεωτικά.

 17. Dyer avatar
  Dyer 26/10/2010 16:46:37

  Αν ο ΓΑΠ αποφασίσει εκλογές σημαίνει ότι το παιχνίδι χάθηκε και ο Καμίνης θα είναι η πρόφαση. Μου θυμίζει τις πρόωρες εκλογές Καραμανλή.
  Αυτό όμως που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι ο Σαμαράς εξέλαβε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σαν απειλή!
  Αντώνη μου αφου τη λύση στο πρόβλημα την έχεις στο τσεπάκι σου γιατί δεν πασκίζεις να την εφαρμόσεις να σωθούμε όλοι. Όσο βλέπεις να περνά ο καιρός και η κατάσταση να επιδεινώνεται, γιατί δεν απαιτείς εσύ τις εκλογές σαν σωστός Έλληνας ηγέτης;
  Δεν σε απείλησε ο ΓΑΠ, πρόταση να κυβερνήσεις σου έκανε, αλλά εσύ σφυρίζεις αδιάφορα. Κάτι ξέρεις και συ Αντώνη και δεν μας το λες.

  • blue nile avatar
   blue nile @ Dyer 27/10/2010 00:33:43

   μα ο Σαμαράς ξέρει ότι αν γίνουν εκλογές τώρα δεν μπορεί να πάρει αυτοδυναμία... επίσης ξέρει ότι την προκειμένη χρονική στιγμή οι εκλογές θα είναι καταστροφή...και αυτό το ξέρουν όλοι...

   • LS avatar
    LS @ blue nile 27/10/2010 07:10:24

    Έτσι έχουν τα πράματα...

    Έτσι όπως κατάφερε και τα ΄κανε το gap σ΄ένα χρόνο μέσα, ας τα λουστεί λίγο ακόμη. Ο Σαμαράς δε φταίει να φάει στη μάπα το χοντρό φτύσιμο το οποίο οσονούπω θα κάνει την εμφάνιση.

    Αλλά απ΄την αλλή, είναι τόσο επικίνδυνος που δεν είναι ούτε στιγμή να κάθεται στη πρωθυπουργική καρέκλα.

 18. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 26/10/2010 16:49:59

  την ημέρα των εκλογών θα δούμε αν ο κύριος Παπανδρέου πέτυχε τον στόχο που έιχε θέσει με την διακαναλική του συνέντευξη...να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ για να υποστεί το κόμμα του μικρότερη ήττα......

 19. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 26/10/2010 16:54:32

  δεν υπάρχει περίπτωση πρόωρων εκλογών....δεν τις θέλουν η κυβέρνηση, η ΝΔ και οι πολίτες.....και πάνω από όλα οι δανειστές μας δεν θέλουν να ακούουν ούτε για αστείο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλοφών.....και σίγουρα αυτοί δεν θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να παρεκκλίνει από την προσπάθεια δημοσιονομικής πειθαρχίας......

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ δαιμονάκι 26/10/2010 16:58:26

   ευχαριστούμε που μας επιβεβαιώνεις για τη μπότα που πατάει τη χώρα

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ αλλενάκι 26/10/2010 21:18:21

    Μα, έτσι δεν έκανε χθες και ο Τζέφρυ; Όλο "οι αγορές" και "οι αγορές" ήταν. Πλήρως, δουλικά υποταγμένος στις προσταγές των τροϊκανών πατρώνων του.

 20. ευτυχια avatar
  ευτυχια 26/10/2010 17:10:04

  Ο συντάκτης προφανώς κάνει μαύρο χιούμορ:Ο Μητσοτάκης, ακόμα και πεθαμένος θα κάνει Κυβέρνηση? Δεν μπορούμε που δεν μπορούμε να απαλλαγούμε απο τους νεκρούς συνταξιούχους άνω των 100 που παίρνουν σύνταξη εσαεί, θα έχουμε και νεκρό Πρωθυπουργό? Θα πρότεινα να ξαναφέρουμε πίσω τον Καραμανλή (παππού), τον Μακάριο και τον Βενιζέλο για συγκυβέρνηση.Οι Ελληνες γνωρίζουν απο μετενσαρκώσεις.

 21. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 26/10/2010 17:11:08

  @ αλλενάκι...δηλαδή τι περίμενες?
  Οι δανειστές μας, που ως τώρα μας έχουν δώσει 2 δόσεις πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ με την προυπόθεση να αποκτήσουμε αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, υπάρχει περίπτωση να μας άφηναν ανεξέλεγκτους να κάνουμε ό,τι θέλουμε?
  Αν αυτό περίμενες, τι να πω........

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ δαιμονάκι 26/10/2010 17:25:28

   Εγώ σε ευχαρίστησα για την επίσημη και αρμόδια... επιβεβαίωση της ΚΑΤΟΧΗΣ.

   Όσο για το τι θέλουν οι δανειστές, που δεν είναι "μας", γιατί δεν ανήκουμε στην ίδια πλευρά, δεν περίμενα να το μάθω από σένα, και ασφαλώς δεν είναι η απόκτηση δημοσιονομικής πειθαρχίας.

   Αυτή μπορούσε να την επιβάλλει το αφεντικό σου και μόνο του, χωρίς την υποθήκευση της χώρας.

   Ψάξε αλλού για χάπατα.
   Εντάξει @δαιμονάκι?

 22. παραέλληνας avatar
  παραέλληνας 26/10/2010 17:19:47

  αποκαλύπτω για πρώτη φορά την υπερσυνωμοσία της δεξιάς. προκειμένου να αφανιστεί το πασόκ, κι επειδή κάτι τέτοιο χρειάζεται θάρρος, συμβαίνει το εξής· ο εκτελεστικός βραχίονας της δεξιάς κώστας καραμανλής σε συνεργασία με έναν άνθρωπο που ταλαιπωρήθηκε πολύ κατά την ταραχώδη περίοδο της προηγούμενης κυβέρνησης της νέας δημοκρατίας και αποτελούσε ουσιαστικά τον συνδετικό κρίκο των δύο διακυβερνήσεων, τον σουφλιά, φρόντισε να εξαφανιστεί το τελευταίο σεντ, και ύστερα παρέδωσε την κυβέρνηση στον γιώργο παπανδρέου, τον οποίο, επειδή είναι εκκεντρικός, και ενδεχομένως και εγκάθετος της δεξιάς, που και ο ίδιος μισεί και θέλει να εξαφανίσει το πασόκ, οπότε και δικαιούται τον προηγούμενο τίτλο, προσπάθησαν μέσα από το πασόκ να φάνε, μποϋκοτάροντάς τον στις εκλογές του 2007. με την πολιτική του καραμανλή η νέα δημοκρατία εκδικήθηκε επί του πτώματος του κράτους το πασόκ, που το έπαιζε τζάμπα μάγκας με ξένα λεφτά, για το απάνθρωπο μίσος που οι πασοκσήδες, λαός και κόμμα, έδειξαν κατά τη διακυβέρνηση του μητσοτάκη, και επειδή δεν είναι και τόσο μαλάκες να ξαναβγούν και να αρχίζουν πάλι να μαζεύουν τα λεφτά του κόσμου, για να συμμαζευτεί το κράτος και μετά αφού ξαναγριέψει ο κόσμος να βγεί το πασόκ να ξαναμοιράζει. ο μητσοτάκης, λοιπόν, αφού το κόμμα του εξασφάλισε πως δεν υπάρχει σεντ, εμφανίζεται τώρα ως ο πιο δικαιωμένος έλληνας πολιτικός, που προσπάθησε να συμμαζέψει το κράτος, όμως δεν τον άφησε το πασόκ, το οποίο, τώρα αφού τελικά καταστραφήκαμε, αναγκάζεται να εφαρμόσει την πολιτική του, στηρίζοντας φυσικά τον γιώργο παπανδρέου, γνωρίζοντας πως αυτή είναι η μέγιστη προσβολή που μπορεί ο πασοκσής να αντικρίσει, και στρέφεται εναντίον του αντώνη σαμαρά, γνωρίζοντας πως έτσι τον αβαντάρει όσο πάει στα μάτια του κόσμου. ο καρατζαφέρης συμμετέχει στο σχέδιο στηρίζοντας και ο ίδιος το πασόκ, ώστε καί ο μητσοτάκης καί οι φασίστες να κάτσουν στο σβέρκο του πασοκσή και να τον αποτρελάνουν. δεν μπορεί ο πασοκσής να ανέχεται η κυβέρνησή του να ασκεί καραδεξιά πολιτική συνεπικουρούμενη από τα μισητότερα κομμάτια της δεξιάς, την ώρα που ο ίδιος πεινάει. ο κυριάκος μητσοτάκης είναι η άκρη του νήματος. δεν κάνω πλάκα. δεν πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος να περιμένει να δει συγκυβέρνηση πασόκ-μητοτάκη-καρατζαφέρη. εσείς που τα γράφετε αστειεύεστε.

 23. IMF avatar
  IMF 26/10/2010 17:40:49

  Να τα εκατοστήσουν!

 24. astris avatar
  astris 26/10/2010 17:53:44

  Για φαντάσου και το άλλο! Συγκυβέρνηση Σαμαρά με Παπαρήγα και Τσίπρα! Για κάντε και γι αυτό μια βαθυστόχαστη ανάλυση.

  • Enzo avatar
   Enzo @ astris 26/10/2010 18:13:16

   εγω την εχω κανει ηδη και το εχω πει πολλες φορες και θα το επαναλαμβανω.
   ο Σαμαρας θα ειναι ο ανθρωπος που θα ενωσει την Δεξια με την Αριστερα κατω απο την σημαια της λαϊκης Δεξιας και θα το δειτε.

 25. kiki avatar
  kiki 26/10/2010 18:12:25

  Τον Μαρκεζινη τον εφερε προσωπικα ο Λαμπρακης περιπου δυο χρονια πριν,επι κυβερνησεως Καραμανλη του νεωτερου.εδωσε και μια ομιλια στο Μεγαρο μουσικης,με την παρουσια ολης της πολιτικης ηγεσιας της χωρας.
  Ακριβως προσωπικα ο Λαμπρακης θεωρουσε οτι σε μια κυβερνηση απο προσωπικοτητες ο Μαρκεζινης επρεπε να ειχε τον κυριο ρολο του πρωθυπουργου.
  Και αυτο το στηριξε πολυ με αρθρα,με συνεντευξεις,απο τα φυλλα του ΔΟΛ.
  Τωρα επι του θεματος ,δεν ειναι καθολου κακος.ειναι μια εξαιρετικη περιπτωση,επιστημονα,και οι θεσεις του για την ελληνικη οικονομια,αλλα κυριως για τα εξωτερικα θεματα η εθνικα,ηταν ξεκαθαρες,και αποδεχτες απο τους περισοτερους,συμπατριωτες μας,γιατι ηταν αυτα που πιστευουμε ολοι.Ανεξαρτητη εξωτερικη πολιτικη,συμφωνα με τα συμφεροντα της χωρας μας.
  Δυο και οχι τυχαια δεν χαρηκαν με την προβολη τοτε του Μαρκεζινη,ο Μητσοτακης Ντορα,βεβαιως βεβαιως,και ο ΓΑΠ,οι θεσεις του για την εξωτερικη μας πολιτικη εκ διαμετρου αντιθετη με αυτους.
  Τωρα μπορω να ρωτησω απο δω,γιατι εχω γραψει και μαιλ.
  Κυριε, Προεδρε της Δημοκρατιας,κυριε Παπουλια,
  με το συμπαθιο ,τι παριστανετε?
  Δεν αφουγκραζεστε,αγαπημενη λεξη του ΠΑΣΟΚ,οτι υπαρχει διασταση της κυβερνησης ΓΑΠ,με το λαικο αισθημα.
  Σαυτες τις περιπτωσεις τι κανει ο Προεδρος της Δημοκρατιας?

  Ημαρτον πια

  • Orestios avatar
   Orestios @ kiki 26/10/2010 18:22:26

   Τί κάνει?
   Τον άρρωστο!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ kiki 26/10/2010 21:48:42

   Κική,
   Ετσι όπως το έχουν κάνει το Σύνταγμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει καμιά ουσιαστική αρμοδιότητα.

   • blue nile avatar
    blue nile @ Κώστας Ροδινός 27/10/2010 00:35:26

    ...κατόρθωμα του μαζί σου Αντρέα για μια Ελλάδα νέα κι'αυτό...

 26. aris. A avatar
  aris. A 26/10/2010 18:19:16

  Στην αγορογειτονιά που έμενα η Βαγγελιώ είχε μια κόρη στιφνή άσχημη και ξυνή.

  Επειδή η μαμά της είχε άγχος να την αποκαταστήσει ξεκίνησε τα προξενιά μήπως και την παντρέψει.

  Την πήγαινε από σπίτι σε σπίτι και από υποψήφιο γαμπρό σε υποψήφιο.

  Καταριότανε έβριζε και ασχημονούσε σε όσους απέρριπταν για νύφη την κόρη της.

  Στο τέλος μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερε και με την ανάλογη προίκα να την παντρέψει τελικά με έναν χαζούτσικο.

  Οπως τα έχει καταφέρει ο Μητσοτάκης με την αναξιοπρέπεια που τον διακρίνει δεν βλέπω να έχει καμία διαφορά από την Βαγγελιώ.

  Ο κόσμος τους φτύνει και αυτοί νομίζουν ότι βρέχει.

  Επιτέλους έστω και με μεγάλο κόστος και καθυστέρηση ο κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του.

  Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

 27. KARBONAROS avatar
  KARBONAROS 26/10/2010 18:42:07

  ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ....ΣΤΕΛΕΧΟΠΑΣΟΚΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ...

 28. http://chomatery.blogspot.com avatar
  http://chomatery.blogspot.com 26/10/2010 19:48:54

  δεν ξέρω αν παρατηρήσατε κάτι στην συνέντευξη του επίτιμου στους Φακέλους, η οποία ήταν μαγνητοσκοπημένη από το μεσημέρι, όπως αποκάλυψε ο Αποστόλης της Ελληνοφρένειας ότι την ώρα που ήταν στον αέρα η μεσημεριανή εκπομπή ο Επίτιμος κυκλοφορούσε μέσα στο κτίριο του ΣΚΑΪ. Ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι σε όσα είπε ο Παπανδρέου στην διακαναλική είχε δίκιο. Όμως, ο ίδιος δεν γνώριζε τι θα έλεγε το βράδυ ο πρωθυπουργός!!!.... Δηλαδή, ότι κι έλεγε το βράδυ ο Παπανδρέου ήταν προαποφασισμένο απ' τον ίδιο να συμφωνήσει... Μήπως έχει αρχίσει το αλτσχάϊμερ και νομίζει ο Επίτιμος ότι λέγοντας Γ.Παπανδρέου εννοεί τον κουμπάρο του παππού του σημερινού...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ http://chomatery.blogspot.com 26/10/2010 21:45:26

   Προφανώς θα είναι σε ανοιχτή γραμμή!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ http://chomatery.blogspot.com 26/10/2010 21:52:17

   σκέφτηκες μήπως ότι μπορεί και η διακαναλική να ήτανε μαγνητοσκοπημένη, και ο Μ. να την είχε δει πριν μιλήσει?

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ δρόμος 26/10/2010 22:13:49

    Δρόμε,
    δεν μπορεί να ήταν μαγνητοσκοπημένη.
    Εκείνα τα "θαν κηρύξω πόλεμο στη διαφάνεια" και θα δημιουργήσουμε "200.000 θέσει...ανεργίας" θα τα έκοβαν!

   • kostasxan avatar
    kostasxan @ δρόμος 26/10/2010 22:25:30

    Η συνέντευξη τελικά δεν ήταν μαγνητοσκοπημένη. Ήταν τηλεσκηνοθετικό εφέ, με φωτισμό από έξω, για να μην δημιουργηθούν σκιές μέσα στο δωμάτιο. Το έμαθα μέσα από την ΕΡΤ και είναι χαρακτηριστικό του σκηνοθέτη που ανέλαβε το "έργο"

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ δρόμος 26/10/2010 22:33:03

    Ούτως ή άλλως θα ήταν παρατραβηγμένο αν το έκαναν.

 29. hope avatar
  hope 26/10/2010 19:54:28

  Όχι κανένα αλτσχάϊμερ απλά είναι το παιχνίδι της διαπλοκής είς βάρος του Ελληνικού Λαού.
  Απαντήσεις στημενες,ερωτήσεις στημένες.
  Απλά πράγματα. Απο πρίν θα πρέπει να ξέρεις ότι έχουν project σχετικά με τις ερωτήσεις.

  • hope avatar
   hope @ hope 26/10/2010 19:57:58

   5; 6; ε , κάπου εκεί περίπου (δημοσιογράφοι) κάνουν το παιχνίδι. Εμείς απλά παρακολουθούμε.

   • vardarskian avatar
    vardarskian @ hope 26/10/2010 21:24:09

    έχουμε καμιά ελπίδα να δούμε σοβαρές ειδήσεις με τον κύπριο που πήρε τον alpha από τους γερμανούς; Ξέρει κανείς τίποτα παραπάνω;

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ hope 26/10/2010 21:44:32

    Ισχύει όντως η είδηση για την εξαγορά του ALPHA;

   • anonyme avatar
    anonyme @ hope 26/10/2010 23:14:50

    αν ισχύει και είναι στη γραμμή και το πνεύμα του μακαρίτη
    κύπριου επιχειρηματία είναι πολύ ευχάριστο.
    Φαντάζεστε να έχουμε επιτέλους έναν άλλο πόλο με πατριωτική
    αντίληψη και αντιμνημονιακή στάση;
    Όχι τίποτα άλλο , από άποψη οικονομική και μόνο αν το δει κανείς συμφέρει ένα τέτοιο εγχείρημα.Το 80% των Ελλήνων δεν γουστάρει το μνημόνιο.Ένας σταθμός που θα έσπαγε το μπλοκ των νταβατζο μμε θα είχε πολύ μεγάλη τηλεθέαση.

 30. nina avatar
  nina 26/10/2010 20:55:56

  o GAP θα μας σύρει για εκλογές. θα μας φορέσουν κανένα θερμό επεισόδιο με τη γείτονα για να πάμε σαν τα πρόβατα να ψηφήσουμε ή αυτόν ή το χαος.Τα μέτρα που πρέπει να πάρει είναι πολυ σκληρα και η μόνη διέξοδος είναι οι εκλογες μεσω φόβου. Θυμάστε πως κατσικώθηκε ο Σημίτης ? με τα Ιμια.σκύψαμε το κεφάλι και κιχ .

  • Νεφέλη avatar
   Νεφέλη @ nina 26/10/2010 20:58:38

   Για να το λες εσύ ..κάτι ξέρεις!

  • hope avatar
   hope @ nina 26/10/2010 21:52:42

   Αρκετά δύσκολο. Εσωτερικό πρόβλημα ψάχνουν.......

 31. ευτυχια avatar
  ευτυχια 26/10/2010 21:48:43

  tsilivithra@

  αν αναφέρεσαι και στους Θεσσαλονικείς, μάλλον τους γνωρίζεις ελάχιστα.Στον Δήμο, εδώ και χρόνια, μαίνεται μιά μάχη διεκδίκησης απο το "βαθύ ΠΑΣΟΚ". Και η επιλογή Μπουτάρη μόνο τίμια δεν είναι. Αλλά δεν βγαίνει ο κυρ Γιάννης, αν και παρόλα τα τελευταία καμώματά του, μου είναι πολύ συμπαθής γιατί τον γνωρίζω χρόνια κοινωνικά. Τύποι σαν τον Μπουτάρη είναι κάτι σαν εξωγήινοι για τον μέσο Θεσσαλονικέα-μπαγιάτη.Δηλ. συντηρητικό.Κι αυτός είναι που ψηφίζει.

  • hope avatar
   hope @ ευτυχια 26/10/2010 21:58:25

   Ευτυχία έχει πέσει πολύ η Θεσσαλονίκη κοινωνικά. Εάν ρωτήσεις κάποιον, ΠΑΟΚ και μπουγάτσα θα σου πεί.

   • ευτυχια avatar
    ευτυχια @ hope 26/10/2010 22:09:45

    Τι εννοείς με το "έχει πέσει κοινωνικά"? Με ποιούς μιλάς?

 32. ευτυχια avatar
  ευτυχια 26/10/2010 22:57:10

  Orestie@

  Καλοί ή κακοί, η Θεσσαλονικείς είναι συντηρητικοί. Και η εκκλησία ήταν πάντα αξιόπιστη στην Θεσσαλονίκη. Ολοι οι τελευταίοι μητροπολίτες (πατήρ Λεωνίδας, Παντελεήμων, καθώς και ο Ανθιμος) παίξαν τον ρόλο του πνευματικού Ηγέτη της πόλης με μεγάλη συνέπεια και κύρος. Την ίδια συμπεριφορά και τακτική ακολουθεί και ο έξυπνος, μορφωμένος,δραστήριος και σοβαρός Ανθιμος που δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ να του προσάψουν οι διάφοροι Κουναλάκηδες εκτός απο το ότι έχει γνώμη, άποψη και επεμβαίνει εκεί που οφείλει. Ακόμα και ο Καρατζαφέρης δεν μπόρεσε ΠΟΤΕ να τον εκμεταλλευτεί αν και προσπάθησε πολλάκις. Ο Ανθιμος ποτέ δεν του έδωσε ούτε θάρρος ούτε ψήφους παρόλο που ο χοντρός τον γλύφει συνέχεια.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ευτυχια 26/10/2010 23:04:50

   Δεν αμφιβάλλω για αυτά.
   Ξέρω την Θεσσαλονίκη και τους Θεσσαλονικείς καλά.
   Έχω ζήσει εκεί πολλά χρόνια.

   Αυτό που λέω είναι πως ο Μπουτάρης αναζητούσε με αγωνία ένα άλλοθι για την ήττα που έτσι κι αλλιώς θα είχε χωρίς όμως να κατηγορηθεί για ανεπάρκεια.
   Το βρήκε στο πρόσωπο του Άνθιμου προκαλώντας την διένεξη ώστε να μην τον εγκαταλείψουν και οι τελευταίοι υποστηρικτές του μετά τις αερολογίες του περί τσόντας και λοιπά.

   • vardarskian avatar
    vardarskian @ Orestios 26/10/2010 23:18:39

    και πότε θα ερθεις ξανά να θυμηθείς τα παλιά;;; σε κάνα συνέδριο μήπως;;;

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 26/10/2010 23:34:27

    Μπα, δεν το βλέπω σύντομα.
    Εσύ καλά εκεί?

 33. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 26/10/2010 23:04:30

  Είναι ηλίου φαεινότερον, ότι εδώ και πολύ καιρό κάποιοι ψάχνουν να στήσουν μια κυβέρνηση «εθνικής συνενοχής», για να μην χρεωθεί όλη την προδοσία της χώρας ο ΓΑΠ και τα εξαπτέρυγά του και ψάχνουν για νυχτερινές πτήσεις!
  Γι αυτό και πολύ νωρίς βγήκαν, από το χρονοντούλαπο της πολιτικής ιστορίας, ορισμένα πολιτικά φαντάσματα και άρχισαν να διαλαλούν την αναγκαιότητά της ως τη μόνη λύση, για τη σωτηρία της χώρας.
  Ψάχνανε για συνένοχους στο έγκλημα και ήλπιζαν πως θα εύρισκαν από τον Αντώνη μια κάποια σχετική κατανόηση και προθυμία για κάτι τέτοιο.
  Είχαν βεβαίως, προετοιμάσει και το έδαφος με την εθελούσια έξοδο της «στρατιωτίνας» της παράταξης, ( όταν το δήλωσε δεν πρόσεξαν καθόλου, ότι ήταν σε βαρύτατη ψυχολογική διαταραχή), πήρε το μπαϊράκι του και ο Φώτης και έγινε πια και αυτός αρχηγός και ο Καρατζαφέρης είχε προλάβει να ανακηρυχθεί πρωταθλητής στο άθλημα της κυβίστησης!
  Αφού τους μήνυσε ο Αντώνης να μην περιμένουν τίποτα τέτοιο εκ μέρους του, λέγοντάς τους ξεκάθαρα πως «συνένοχο στο φόνο δεν θα μ’ έχετε», βρέθηκε αμέσως και η ημερομηνία για τη μετεξέλιξη του φόρουμ σε κόμμα της Ντόρας, αρχηγός πια κι αυτή και αποφασίστηκε πάραυτα η διακαναλική εκβίαση από τον ΓΑΠ. Κανονίστηκε δε, με το αλαφουζοκάναλο, να ακολουθήσει αμέσως και ο υπερήλικας αρχινονός και μέγας διδάσκαλος της ίντριγκας, συνεντευξιαζόμενος με τον εκπρόσωπο των ΔυΝασΤών εν Ελλάδι και νόμιζαν πως έτσι θα επέφεραν δυνατό πλήγμα στον Αντώνη. Το τί λέει σήμερα ο κόσμος, έχει φτάσει στα αυτιά τους;
  Εγώ λοιπόν λέω, δυο - τρία τέτοια «επεισόδια» να στήσουν ακόμα στην Τηλεόραση και θα τον εκτινάξουν τόσο ψηλά, που το περυσινό πατατράκ που πάθανε με την απευθείας εκλογή του από τη βάση, θα μοιάζει με απλή οδοντόκρεμα!

  • Orestios avatar
   Orestios @ Αφροδίτη 26/10/2010 23:06:11

   Θα πρέπει να διαλέξουν και κελί στον Κορυδαλλό.

 34. kiki avatar
  kiki 27/10/2010 06:21:09

  @ Ροδινε,
  Ετσι που εχουν κανει το Συνταγμα,
  Μπορει να παραιτηθει.
  Να παραιτηθει.
  Για ποιο Συνταγμα μιλαμε,το ηδη κακοποιημενο,και καταπατημενο.Αυτος υποτιθεται ειναι αυτος που φυλαει το Συνταγμα,εχει ισχυ το συνταγμα μας,αυτη την στιγμη,οχι.Το υπερασπιζεται αυτος οχι.
  Ας κανει την μοναδικη αντιστασιακη πραξη στην ζωη του,να παραιτηθει.Και το εννοω,την μοναδικη.Γιατι ολες οι αλλες ειναι φουμαρα.Αντε μην αρχισουμε και με αυτον.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ kiki 27/10/2010 15:46:03

   Κική,

   Αν αρχίοσυμε να εμπλέκουμε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην πολιτική τίποτα δε θα μείνει όρθιο.

 35. xbab avatar
  xbab 27/10/2010 07:32:36

  Καλές οι διαπιστώσεις.
  Καλά τα γράφετε...
  Κάτι πρέπει να γίνει όμως.
  Έτσι όπως πάει η κατάσταση είμαστε που είμαστε όμηροι του ΠΑΣΟΚ-ΓΑΠ-ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΩΝ & ΜΜΕ, τώρα κινδυνεύουμε να γινουμε ΕΙΛΩΤΕΣ, χειρότεροι και αυτών της κλασσικής(αρχαίας) εποχής.
  Καλές οι διαπιστώσεις, ουσία δεν βλέπω. Πρωτοβουλίες δεν βλέπω.
  Άμεσα εδώ και τώρα.
  Όλοι τους αλωνίζουν ελεύθεροι, ούτε σεβασμός υπάρχει(πολιτικός σεβασμός), ούτε φόβος, ούτε, ούτε...
  Κυβέρνηση προωπικοτήτων ή κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, είναι συγκάλυψη και νομιμοποίηση Τρόικας κλπ εξαπτέρυγων.
  Ο λαός απεφάνθη προσφάτως. Ας κυβερνήσουν επιτέλους. Διαφορετικά η ΝΔ θα πρέπει αύριο κιόλας να παρουσιάσει την κυβέρνησή της με νέα στελέχη δυναμικά, ικανά και άφθαρτα, προς δε, να μπουν στοιχειώδεις κανόνες δημοκρατικής συμπεριφοράς τουλάχιστον στην τηλεόραση που θέλουμε δε θέλουμε μπαίνει όλο το 24ωρο στα σπίτια μας.
  Έλεος, αντιδράστε, ασφυκτιούμε...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ xbab 27/10/2010 15:43:16

   Να κυβερνήσουν;
   Μα όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός στήνει σενάρια πρόωρων εκλογών πώς να κυβερνήσουν;
   Θέλουν να έχουν ένα κόσμο παραλυμένο από το φόβο για να δέχεται με τις λιγότερες δυνατές διαμαρτυρίες την πολιτική τους.
   Ομως,εκτιμώ οτι είναι θέμα χρόνο για να έρθη η ανατροπή.

 36. Άργος avatar
  Άργος 27/10/2010 10:57:07

  Τα 4 σημεία της αποτίμησης άψογα, άρα και το συμπέρασμα ασφαλές.

  Τα 6 επισημαινόμενα γεγονότα πραγματικά, άρα α) η «συμμαχία προθύμων», συγκυβέρνηση, συμμετοχή Μπακογιάννη, Κουβέλη και Βορίδη ρεαλιστικές θεωρήσεις (πηγαίο γέλιο @ "ευτυχώς"), β) πράγματι "ο χρόνος και η δυναμική είναι μαζί του."
  ------------------------
  "Τι προκάλεσε όλα αυτά;" Με την άδεια του συγγραφέα και εάν θα επιτρεπόταν να αναρωτηθώ για επιπλέον πιθανά αίτια περαν του συσχετισμού τοπικών πολιτικών δυνάμεων.

  - - Χρειάζεται νομιμοποίηση για να εφαρμοσθούν αυστηρότερες πρακτικές και λιτότητα (σκληρά μέτρα για την κοινωνία) στην Οικονομία πέραν της Ανάπτυξης επειδή

  Α. Όχι τόσο η αναμενόμενη ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ του ελλείμματος του 2009, που θα «σκαρφαλώσει» προς το 16% του Ακαθ. Εθν. Πρ., αλλά τα αναθεωρημένα στοιχεία για το χρέος, που θα διεγείρουν τις αγορές αφού σημαίνει την εκτροπή του ελληνικού προγράμματος σταθεροποίησης, πριν καν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την έναρξη εφαρμογής του!

  Β. Είναι το ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ 2009 που θα πλησιάσει με την αναθεώρηση το 130% του ΑΕΠ, δημιουργώντας βάση για μια εκτίναξη στο 140% του ΑΕΠ το 2010. Θα προκαλέσει βίαιη αντίδραση των αγορών, καθώς θα γίνει σαφές πλέον, ότι η απειλητική διόγκωση του χρέους κοντά στο 150% του ΑΕΠ δεν θα έλθει προς το τέλος της εφαρμογής του τριετούς προγράμματος, αλλά ήδη από τον πρώτο χρόνο!


  (Άραγε πόσο άτοπη ήταν η πεποίθηση για μεγαλύτερο χρέος από εκείνο της αρχικής ανακοίνωσης; Φοβάμαι πως από τα 340 δις, από το 450 δις, μέχρι πιθανώς να γράψει πολύ ψηλότερα, έχουμε πολλά να ακούσουμε ακόμη. Η Ευρ. Κεντ. Τράπ. πάντως έχει 700 δις στο Λουξεμβούργο ήδη για να απορροφήσει το 50% των Ελληνικών ομολόγων στα μέσα του επομένου χρόνου ανώδυνα, ενώ οι Ελληνικές τράπεζες θα έχουν συγκεντρώσει το άλλο 50% ως τότε.)

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Άργος 27/10/2010 15:39:23

   Αργος,
   Πολύ χρήσιμες οι συμπληρωματικές παρατηρήσεις σου.

   • Άργος avatar
    Άργος @ Κώστας Ροδινός 28/10/2010 10:07:51

    *Κλίση κεφαλής.* Ενώπιον ειδημόνων, υπάρχει φυσιολογική συστολή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.