#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/11/2012 05:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στόχος της Τρόικας τα ρώσικα κεφάλαια στην Κύπρο;Σε οριστική συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο κατέληξαν η κυπριακή κυβέρνηση και η  Τρόικα, όπως έγινε γνωστό αργά την Πέμπτη.

Ωστόσο, οι πιέσεις των τελευταίων ημερών  από τη μεριά της Τρόικας προς την Κύπρο να πάρει ολοένα περισσότερα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, και από την άλλη τη Λευκωσία να αντιδρά, κάνει την υπόθεση της Μεγαλονήσου ιδιαίτερα  ενδιαφέρουσα .Το παρασκήνιο που εκτυλίχθηκε μεταξύ των δύο πλευρών δείχνει ότι κύριος στόχος της Τρόϊκας είναι να "βάλουν στο χέρι" το τεράστιο ρωσικό χρήμα που υπάρχει στην Κύπρο. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο, οι Τροικανοί δεν χάνουν ούτε μια ευκαιρία να λένε συνεχώς ότι Κύπρος είναι "πλυντήριο" του "βρόμικου" ρωσικού χρήματος και ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τα οικονομικά της Μεγαλονήσου είναι να ξεκαθαριστεί αυτό το ζήτημα.

Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο από τη "Ρωσία Τώρα" αναφέρει ότι πίσω από όλον αυτόν τον θόρυβο, βρίσκεται η προσπάθεια της Γερμανίας να "βάλει στο χέρι" τον πακτωλό του ρωσικού χρήματος στην Κύπρο. Ιδού τι γράφει το κείμενο "Γερμανική επίθεση κατά Κύπρου":

"Χουλιγκάνι, βόρι, πιάτ μινούτ να σμπόρι" (αλιτήριοι, κλέφτες έχετε πέντε λεπτά για να τα μαζέψετε). Είναι μια μνημειώδης φράση από γνωστή κινηματογραφική κωμωδία της σοβιετικής εποχής που «εξυμνούσε» την «άψογη» δουλιά της Αστυνομίας! Αυτό ακριβώς θύμισαν οι πρόσφατες επιθέσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων της Γερμανίας κατά της Κύπρου, αφού το Βερολίνο ως άλλος, αυτόκλητος χωροφύλακας ήλθε να βάλει τάξη στη Μεγαλόνησο, επειδή, λέει, εκεί έχουν μεγάλες καταθέσεις οι ρώσοι "μαφιόζοι".

Είχε προηγηθεί το δήθεν «αποκαλυπτικό» ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού "Σπίγκελ", σύμφωνα με το οποίο τα δισεκατομμύρια ευρώ των ευρωπαίων φορολογουμένων προς την Κύπρο, θα καταλήξουν στις τσέπες "των ρώσων μπίζνεσμαν και μαφιόζων"! Έτσι, χοντροκομμένα, η Κύπρος, ένα μέλος της ΕΕ, χαρακτηρίστηκε συνεργάτης "μαφιόζων" στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Και γι' αυτό φυσικά, δεν πρόκειται να πάρει δάνειο, τουλάχιστον άμεσα. Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, χαρακτήρισε το δημοσίευμα του "Σπίγκελ", προβοκάτσια με στόχο να χαλάσει την εικόνα του νησιού, ως διεθνούς κέντρου επενδύσεων.Έχει σημασία να δούμε τι λέει γι' αυτό ο Γερμανός αναλυτής-διεθνολόγος, Αλεξάντρ Ράρ. "Ξέρουμε πως μια μερίδα του Τύπου αρέσκεται να την "πέφτει" στις ρωσικές επιχειρήσεις, στο ρωσικό κεφάλαιο και να το παρουσιάζει σαν το πιο βρόμικο σε σχέση με άλλα". Υπογραμμίζει όμως, και κάτι άλλο, πολύ ενδιαφέρον: "Οι όχι και τόσο καθαροί ρώσοι ολιγάρχες κρατούν τα χρήματά τους, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και σε Τράπεζες άλλων χωρών". Ποιων συγκεκριμένα, δεν αναφέρει. Αλλά άπαντες γνωρίζουν ότι τεράστιες ρωσικές καταθέσεις υπάρχουν σε πολλές χώρες της ΕΕ.

Και βέβαια, δεν είναι τυχαίο ότι το "Σπίγκελ", ο Σόϊμπλε και άλλοι Γερμανοί αξιωματούχοι θυμήθηκαν τώρα την Κύπρο. Πόσο μάλλον, όταν είναι πασίγνωστο εδώ και πολλά χρόνια ότι οι ρώσοι έχουν επιλέξει τη Μεγαλόνησο για τις καταθέσεις τους. Όταν μάλιστα, προτού καν ενταχθεί η Κύπρος στην ΕΕ, επανειλημμένως είχαν συζητηθεί ζητήματα για το "ξέπλυμα βρόμικου χρήματος", κατ΄ επανάληψη είχαν γίνει έλεγχοι στις Τράπεζες, και κρίθηκε ότι η χώρα πληροί τις προϋποθέσεις εισόδου στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη.

Η συγκεκριμένη επίθεση θυμίζει τον γερμανικό "βομβαρδισμό" εναντίον της Ελλάδας, για τους "τεμπέληδες Έλληνες που τρώνε τα λεφτά των Γερμανών φορολογουμένων", και άλλους παρόμοιους, απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. Πρόκειται, άραγε, για μια γενική υστερική επίθεση κατά των "κακών που επιβουλεύονται τον ιδρώτα του απλού Γερμανού εργαζομένου", ή για ένα οργανωμένο σχέδιο με ανθελληνικές -ως την εξόντωση- και ταυτόχρονα αντιρωσικές προεκτάσεις;Ιδού όμως, μια πτυχή που ανέλυσε στη "Ρωσία Τώρα" ένας Χρηματιστής που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα. Τα τελευταία χρόνια, με την είσοδο των χωρών της Βαλτικής στην ΕΕ, στη Λεττονία οικοδομήθηκε τάχιστα ένα καθεστώς καταθέσεων ιδιαιτέρως μεγάλων χρηματικών ποσών χωρίς κανένα έλεγχο στο Τραπεζικό σύστημα. Ενώ, για παράδειγμα, με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία καμία κατάθεση, ανάληψη, μεταβίβαση πάνω από 40 χιλ. ευρώ δεν μπορεί να γίνει χωρίς αποδείξεις και παραστατικά, στις Τράπεζες της Λεττονίας μπορούν να γίνουν τραπεζικές κινήσεις μέχρι 500 χιλ.ευρώ χωρίς παραστατικά.

Κάνοντάς το αυτό σπαστά, μπορεί κάποιος να διακινήσει ημερησίως μερικά εκατομμύρια ευρώ!

Οι Τράπεζες που κυριαρχούν στη Λεττονία είναι οι πιο γνωστές ευρωπαϊκές, γερμανικές, γαλλικές, αυστριακές, κ.ο.κ. Ποιος είναι ο στόχος όλων αυτών; Μα, τα ρωσικά κεφάλαια στις κυπριακές Τράπεζες. Γι' αυτό, το Βερολίνο –και διά του «Σπίγκελ»- άρχισε να ρίχνει λάσπη κατά της Κύπρου. Και, βέβαια, εάν καταφέρει να ελέγξει το Τραπεζικό σύστημα στη Μεγαλόνησο, τότε θα πάψει να μιλάει για ρώσους "μαφιόζους", και θα τους ονομάζει πλέον, απλά, "καταθέτες".

Τώρα με τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα και με ανάλογες διαδικασίες που θέλουν να επιβάλλουν στην Κύπρο, στόχος είναι να βάλλουν στο χέρι όλα τα "φιλέτα". Κυρίως τα ενεργειακά. Γι' αυτό, ρίχνουν λάσπη στη Ρωσία. Διότι οι ρωσικές εταιρίες φυσικού αερίου, πετρελαίου και ηλεκτρικής ενέργειας ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο. Και οι προσφορές τους είναι πλήρως ανταγωνιστικές. Για την Ελλάδα, έτσι και αλλιώς, "φως στο τούνελ" της βοήθειας από την Ευρώπη, δεν φαίνεται. Το τονίζει με τον τρόπο του και ο Αλ. Ράρ. "Χώρες όπως η Ελλάδα και η Κύπρος στο εξής θα απευθυνθούν μάλλον στη Ρωσία παρά στο ΔΝΤ για βοήθεια. Η Ρωσία είναι, μετά την Κίνα, η χώρα με τα μεγαλύτερα συναλλαγματικά αποθέματα. Ελλάδα και Κύπρος θα πάρουν στο εγγύς μέλλον δάνεια από τη Μόσχα, απλά διότι τα χρήματα των ευρωπαίων τελειώνουν"!

Και για να μην τελειώσουν, σκεπτόμαστε εμείς, κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και θέλουν να αρπάξουν τα ρωσικά κεφάλαια από την Κύπρο. Πράγματι, αργούν να πάρουν στροφές αυτοί οι Γερμανοί. Δεν βλέπουν, άραγε, τους Άγγλους, οι Χρηματιστές των οποίων, τα τελευταία χρόνια μιλάνε ... ρωσικά!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. cp avatar
  cp 23/11/2012 10:24:27

  Το γραφω μεχρι να γίνω κουραστικός.
  Ολα οσα γίνονται είναι η προσπάθεια επικυριαρχίας του Δ Ραιχ
  Και αναίμακτα για να μην πονέσουν και κλάψουν γερμανίδες μανούλες !

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 23/11/2012 11:14:12

  Άχ αυτοι οι "κακοί Γερμανοί" ! Το κακό είναι ότι μαζί με τα ρώσικα κεφάλαια θα μας αρπάξουν και την λίμνη Βιστωνίδα !
  Και που θα βρίσκουμε μετά παστούς κέφαλους και καπνιστούς λυκουρίνους ;

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 23/11/2012 11:23:30

  Χα χα, αφού συνεταίροι είναι οι Γερμανοί με τους Ρώσους ολιγάρχες, με την Gazprom, North Stream, πεδία αερίου της χερσονήσου Γιάμαλ, LNG κτλ !!!
  Ο Σρέντερ θ' αρπάξει την ενέργεια και τα κεφάλαια από τον Αλεξέι Μίλλερ, τον Βίκτορ Ζουμπκωφ, τον Μεντβέντεφ και την Gazprom; Είστε καλά;
  Ξέρετε πόσα δις Ευρώ εγγυήσεις τους έδωσε φεύγοντας απο την καγκελλαρία για να στήσουν τον North Stream; Χώρια η συνεχής χρηματοδότηση - και σήμερα - από Deutsche Bank, Commerzbank και την κρατική KfW.
  Αρκετά με τα μανιχαιστικά παραμύθια, πάψτε να σερβίρετε ενημέρωση για φανταστικούς κόσμους. Απο το 1989 πέρασαν ήδη 23 χρόνια.

 4. alpha avatar
  alpha 23/11/2012 13:07:02

  Πολύ σωστό το άρθρο.
  Στόχος των Γερμανών είναι τα Ρώσικα κεφάλαια στην Κύπρο.
  Θα προτείνω λοιπόν στους Ρώσους το εξής σχέδιο: Σήμερα να τηλεφωνήσουν στο Χριστόφια και να του πουν: "Πόσα σου δίνουν οι Γερμανοί και το ΔΝΤ?. Εμείς με τους ίδιους όρους σας προσφέρουμε τα ίδια μείον μια μονάδα στο επιτόκιο+απεριόριστη στρατιωτική προστασία. Kαι να κλείσουν το Deal. (Αφού η Κύπρος πρώτα απευθύνθηκε στους Ρώσους. Δεν υπέγρaψε όπως Ο ΓΑΠ πρώτα το μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει και μετά ανακάλυψε οτι απαγορευόταν να ζητήσει αλλού δανεικά...) Εμείς δεν ξέραμε, οι Κύπριοι ήξεραν. Τί έκαναν λοιπόν οι Ρώσοι για να μην χάσουν την Κύπρο?
  Πάπαλα μήπως? Η μήπως περιμένουν να τελειώσουν τα Γερμανικά κεφάλαια για να ξαναπάρουν πίσω την Κύπρο?
  Κάπου δεν μας τα λένε καλά οι ομόδοξοι μου φαίνεται...Εκτός αν έχουν επιχειρήματα. Οψώμεθα...

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 23/11/2012 14:02:46

  Στόχος των Γερμανών είναι να συνεκμεταλλευθούν το φυσικό αέριο της Ρωσίας και τη διακίνησή του (αγωγοί Βορρά, νέα πεδία τεράστιας παραγωγής αερίου της χερσονήσου Γιάμαλ, διακίνηση σε μορφή LNG).
  Στόχος των Ρώσων είναι να συνεκμεταλλευθούν τα διαθέσιμα Γερμανικά κεφάλαια και την τεχνογνωσία σε νεότερες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, LNG, ανανεώσιμες κτλ.
  Έτσι γίνονται στον σημερινό κόσμο τα deal.
  Κάπου ίσως μπαίνει στον λογαριασμό και η Κύπρος - κυρίως ως γεωστρατηγική θέση για τους Ρώσους.
  Αλλά ως παραγωγός αερίου, για Ρώσους και Γερμανούς, η Κυπρος είναι πολύ μακριά (και πάρα πολύ μικρός παραγωγός).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.