#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/11/2011 18:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στρατηγική με τακτικούς ελιγμούς είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τη νίκηΤο μακρύ τους και το κοντό τους λένε από το πρωί τα παπαγαλάκια για την επιστολή Σαμαρά. Αφού συνήλθαν βέβαια από το σοκ και πήραν την ...γραμμή. Οι ίδιοι που μέχρι χθες το πρωί τον πίεζαν να φανεί διαλλακτικός για την σύνταξη της ... γιαγιάς σήμερα του την βγαίνουν από ...δεξιά και αριστερά επειδή τάχα υποχώρησε και εγκατέλειψε την προηγούμενη πολιτική του.

Ποια είναι η αλήθεια; Όσοι είναι γνώστες του πραγματικού παρασκηνίου και όχι των ευφάνταστων παραπολιτικών ξέρουν ότι η διπλωματική μάχη που έδωσε ο Σαμαράς αφορούσε:

Πρώτον, τις αφόρητες πιέσεις των δανειστών να υπογράψει κείμενο χωρίς καμία αναφορά στο δικαίωμα τροποποιήσεων ή επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και να απεμπολήσει έτσι τον βασικό πολιτικό του στόχο: την επαναδιαπραγμάτευση.

Δεύτερον, να συνυπογράψει με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και κυρίως με τον Γιώργο Παπανδρέου και να αποδεχθεί έτσι την συνυπευθυνότητα για την καταστροφή της χώρας.

Ποιό ήταν το αποτέλεσμα;

1.  Ο Αντώνης Σαμαράς δεν προσυπέγραψε μια κοινή επιστολή με υπαγορευμένο περιεχόμενο με τον Γιώργο Παπανδρέου.

2.  Θέτει στην επιστολή, με τον πλέον επίσημο και αναμφισβήτητο τρόπο, την ανάγκη τροποποίησης της ασκούμενης με εντολές της Τρόικα οικονομικής πολιτικής, η οποία ήταν λάθος και γι’ αυτό απέτυχε.

3.  Η αποδοχή της θέσης αυτής ανοίγει το δρόμο για την άσκηση διαφορετικών «βιώσιμων εναλλακτικών πολιτικών», πολιτικών ανάκαμψης και ανάπτυξης. Και αυτό θα συμβεί από μια κυβέρνηση της Ν.Δ. που θα προκύψει μετά από τις εκλογές, που θα διεξαχθούν όπως έχει συμφωνηθεί στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 19 Φεβρουαρίου 2012.

4.  Με την αποστολή της επιστολής, που όλοι ελπίζουν ότι θα γίνει δεκτή, αίρονται τα όποια προσκόμματα είχαν τεθεί από κάποιες πλευρές για τη μη καταβολή της 6ης δόσης, και την παράταση της αγωνίας για τη δυνατότητα του κράτους να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

 Δύο σημεία πριν προχωρήσουμε:

1.  Σε ορισμένα «παπαγαλάκια» που θέλουν να εμφανίσουν τον Σαμαρά ότι εγκατέλειψε την αντιμνημονιακή του πολιτική και την επαναδιαπραγμάτευση, ισχυριζόμενοι ότι συμβιβάστηκε χρησιμοποιώντας τη λέξη  «τροποποίηση», θέτουμε το έξης ερώτημα: Ποια λέξη είναι πιο ισχυρή,  επαναδιαπραγμάτευση, ή τροποποίηση;

2.  Άλλοι ισχυρίζονται ότι ο Σαμαράς «υποχώρησε» στο θέμα των εκλογών, αφού δεν αναφέρεται στην επιστολή η ημερομηνία «19 Φεβρουαρίου 2012». Η απάντηση είναι απλή: ήταν ποτέ δυνατόν ο αρχηγός ελληνικού κόμματος να θέσει την ημερομηνία των εκλογών, ενός μείζονος δηλαδή σημασίας εσωτερικού θέματος, σε επιστολή του προς ξένους; Άλλωστε δεν αφορά τους δανειστές πότε θα κάνουμε ή δεν θα κάνουμε εκλογές.

Από την άλλη πλευρά ελίσσονται και οι δανειστές. Ενώ στην αρχή απαιτούσαν έγγραφες δεσμεύσεις, τις οποίες θα συνυπέγραφαν ο πρωθυπουργός, οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση (Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης) και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, φαίνεται τώρα να αποδέχονται μια προσωπική επιστολή. Έτσι ο Αντώνης Σαμαράς αποφεύγει να χρεωθεί τη χρεοκοπία της χώρας και οι δανειστές το ντόμινο που θα προκαλούσε μια στάση πληρωμών σε χώρα της ευρωζώνης, που ήδη πλήττεται από μεγάλη κρίση.

Κατά τα άλλα είναι πλέον προφανές ότι ο Σαμαράς έχει ήδη αναλάβει τα ηνία της χώρας. Είναι ο μόνος σοβαρός συνομιλητής του ελληνικού κράτους στο εξωτερικό. Οι δανειστές που έθεσαν το θέμα των εγγυήσεων  ξεμπλοκάρουν τώρα τις διαδικασίες με μια επιστολή Σαμαρά που επί της ουσίας δεν κάνει βήμα πίσω. Ήθελαν τη ρητή δέσμευση του Σαμαρά, γιατί ξέρουν ότι αυτός θα υλοποιήσει το όποιο πρόγραμμα ανάταξης των δημοσιονομικών. Κι αυτός σε κάθε τόνο και με κάθε ευκαιρία προβάλει τις διακηρυγμένες θέσεις του. Ναι μεν αποδέχεται ότι θα στηρίξει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, άλλα όταν θα γίνει πρωθυπουργός θα τροποποιήσει, δηλαδή θα αλλάξει τις πολιτικές που βλάπτουν την ανάκαμψη της Ελλάδας.

Όσοι θεωρούσαν ότι τον είχαν εγκλωβίσει ξανακοιτούν τώρα τη στρατηγική τους να δουν τι τους πήγε (πολύ) στραβά.  Πως μετέτρεψε την «πίεση» σε ευκαιρία…

Αντί για έναν «αδιάλλακτο» και «ξεροκέφαλο» πολιτικό «παίκτη» όπως στερεοτυπικά τον παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, όλοι συνειδητοποιούν ότι πρόκειται για έναν αξιόπιστο συνομιλητή που μάχεται για τις θέσεις του.

Η προσπάθεια ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας ξεκινά από τη απεμπλοκή των ξένων από τις πολιτικές διεργασίες. Ο κ. Παπανδρέου από την πρώτη ημέρα «διεθνοποίησε» το οικονομικό μας πρόβλημα. Ήρθε η ώρα να το «εθνικοποιήσουμε» εκ νέου.

Δεξιά και αριστερά των θέσεων Σαμαρά, υπάρχουν βέβαια διάφοροι που αδυνατούν να κατανοήσουν τις επιλογές της ηγεσίας, τις τακτικές κινήσεις και την στρατηγική της.

Αυτό όμως είναι δομικό πρόβλημα της ΝΔ, είναι πρόβλημα μέτριων και ανεπαρκών στελεχών που θέλουν να βρίσκονται «μέσα στο κάδρο» διαρκώς.

Δεν είναι ζήτημα που απασχολεί τους –πολύ στριμωγμένους- πολίτες αυτής της χώρας.

 Πάνος Ζ - Μικρός Οδυσσέας

Υ.Γ. "Στρατηγική με τακτικούς ελιγμούς είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τη νίκη. Τακτικοί ελιγμοί χωρίς στρατηγική, είναι ο θόρυβος πριν την ήττα"

Σουν Τζου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Wolf avatar
  Wolf 24/11/2011 19:04:02

  Συγχαρητήρια παίδες!!!

  Το παίδες πάει βασικά στον Π.Ζ.

 2. σίγουρος avatar
  σίγουρος 24/11/2011 19:04:52

  Τώρα ανέλαβε τη χώρα ο Σαμαράς; Ο Σαμαράς έχει αναλάβει τη χώρα από τη νύχτα στις Κάννες...

 3. Χριστόφορος Μίχου avatar
  Χριστόφορος Μίχου 24/11/2011 19:17:20

  Κατά τα άλλα είναι πλέον προφανές ότι ο Σαμαράς έχει ήδη αναλάβει τα ηνία της χώρας. Είναι ο μόνος σοβαρός συνομιλητής του ελληνικού κράτους στο εξωτερικό. Μοναδικός και άριστος στο πολιτικό σκάκι!
  Είδατε όμως τι σοβαρά λάθη κάνει ο Σαμαράς? κανει πολιτική για τη χώρα μόνος του και δε ζητά τη γνώμη του καθενός μας, ούτε και των παπαγαλιδίων πολύ περισσότερο, δε μας λέει τι και γιατί γράφει το κάθε τι στις επιστολές του.
  μα τι κρυψίνος πρόεδρος που είναι :)

  • σίγουρος avatar
   σίγουρος @ Χριστόφορος Μίχου 24/11/2011 19:22:32

   Καμιά επίσημη απάντηση από Ευρώπη μεριά έχουμε; Ακόμα το ψάχνουν τα παιδια!!!

 4. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 24/11/2011 19:23:03

  Για την ημερομηνία των εκλογών πως είμαστε σίγουροι?Πέρα από την επιστολή. Θα αφήσει η Goldman Sachs? Στην Deutsche bank αναλαμβάνει
  πρώην διευθυντής της Goldman Sachs, στην Iταλία μέλος του ίδιου οργανισμού.
  Γιατί να μας αφήσουν?

 5. alexandros avatar
  alexandros 24/11/2011 19:23:17

  "Οι δανειστές που έθεσαν το θέμα των εγγυήσεων ξεμπλοκάρουν τώρα τις διαδικασίες με μια επιστολή Σαμαρά που επί της ουσίας δεν κάνει βήμα πίσω. "

  Αυτές οι δύο γραμμές τα λένε όλα.

 6. SOTPAP avatar
  SOTPAP 24/11/2011 19:24:08

  Ο Σαμαράς έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει ως την Πρωθυπουργία.
  Χρειάζεται αγώνας απ΄όλους μας και στήριξη στο πρόσωπο του.
  Δεν είναι εύκολος ο δρόμος που επέλεξε , αν ήταν ΝΑΙΝΑΙΚΟΣ θα ήταν σήμερα πρωθυπουργός.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ SOTPAP 24/11/2011 22:59:17

   Δε βαρυέσαι, εύκολος δρόμος δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Φαντάζομαι την επομένη της ανάληψης της πρωθυπουργίας τι έχει να τραβήξει ο έρημος, αντιμέτωπος με τη Βαβέλ των 12 εκατομμυρίων διαφορετικών απόψεων των Ελλήνων πολιτών. Μικρό παράδειγμα, η καταφανής ομοφωνία των σχολιαστών στο μίνι κρατίδιο του Αντινιουζ ...

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ δρόμος 24/11/2011 23:02:25

    Ποσο δικιο εχεις φιλε!

 7. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 24/11/2011 19:29:38

  O Χηνιονιος που μετετρεψε τον σταθμο του σε902 ακατονομαστα,εξελισεται ως το πρωτο παπαγαλακι του κατεστημενου,τι "ναι μεν αλλα",τι την αχραντο κορη και τον αγρογη ανακατεψε,για να μειωσει την επιτυχια-επιστολη Σαμαρα.Αστο ρε Νικολακη σε μαθαμε ρε Νικολακη,φουμαρα πολιτικες και κουβεντες Κολονακιωτικες.Μια ειναι η ουσια, καποιος επιτελους τους ειπε εκει εξω οτι η πολιτικη στην Ελλαδα δεν πεθανε και οσο και να σας στραβοκαθετε αυτος ειναι ο Αντωνης.

 8. trochalos avatar
  trochalos 24/11/2011 19:30:42

  Μράβο Φάκτορα γιά το άρθρο.Είναι όμως λυπητερό το θέαμα που βλέπουμε στα άλλα blogs,που ενώ ήταν υπέρ του Αντώνη τώρα τον περνάνε γεννεές 14.Αυτό σημαίνει ότι δεν έιχαν ούτε έχουν σωστή ενημέρωση.
  Κρίμα δεν βοήθησαν στις κρίσιμες αυτές στιγμές γιά την Ελλάδα .Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το ΠΑΣΟΚ να πάει από το 10% στο 30% και γιά αυτό τον λόγο, γιά όλα φταίει ο Σαμαράς.Αύριο θα μας πούν ότι ο ΓΑΠ είναι ΑΓΙΟΣ,ο Σαμαράς φταίει και πήγαμε στο μνημόνιο.Όμως σε λίγο καιρό που θα είναι πρωθυπουργός θα δούμε τι θα λένε τα Πασοκικά ΜΜΕ και τα δήθεν αντιπασοκικά blogs.Με αγάπη.

 9. Παύλος avatar
  Παύλος 24/11/2011 19:40:38

  Σήμερα η ΝΔ υπερψήφισε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το σχέδιο προϋπολογισμού του 2012. Τον προϋπολογισμό που περιλαμβάνει ολα τα επαχθη μέτρα. Ο κ. Μιχελακης είχε πει οτι η ΝΔ δεν θα υπερψηφίσει τα πάντα σε αυτή την κυβέρνηση. Η σημερινή υπερψήφιση δημιουργεί πρόβλημα και θέλει αντιμετώπιση.
  Ευχαριστώ.

 10. Nικήτας avatar
  Nικήτας 24/11/2011 19:48:52

  ''Ο κ. Παπανδρέου από την πρώτη ημέρα «διεθνοποίησε» το οικονομικό μας πρόβλημα. Ήρθε η ώρα να το «εθνικοποιήσουμε» εκ νέου.''

  Αυτοί είστε! ΓΕΡΑ.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Nικήτας 24/11/2011 23:31:05

   Συμφωνώ απόλυτα με την επισήμανση...

 11. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 24/11/2011 20:24:30

  Ρε παιδιά συγνώμη μπορεί να είμαι εκτός θέματος, αλλά τα έχω πάρει.
  Τώρα είδα στο MEGAMOU αποσπάσματα από την πρωινή εκπομπή των Καμπουράκη - Οικονομένα που είχε καλεσμένο τον αστείο τον Γιακουμάτο, ο οποίος αστείος αυτός τύπος (που φορούσε κάποτε και κίτρινο κοστούμι), όταν τον ρώτησαν για τις δηλώσεις του Φαήλου στην τηλεόραση είπε ό,τι δεν τον ξέρει τον Φαήλο, αν και βλέπει TV και ξέρει τον Ψινάκη και τον Τρύφωνα Σαμαρά!!!
  Όξω ρε...

 12. kristim avatar
  kristim 24/11/2011 20:39:15

  Γιατί ο κος. Σαμαράς στην επιστολή μιλάει στο όνομα του Ελληνικού λαού?
  Μήπως εκλέχθηκε η ΝΔ 1ο κόμμα σε εκλογές και δεν το έχουμε καταλάβει ακόμη?

  "Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη".

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ kristim 24/11/2011 23:09:09

   Η προτίμηση των Ελλήνων υπέρ της ΕΕ και του ευρώ προκύπτει αβίαστα και με υψηλότατα ποσοστά από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

   Για τα ποσοστά της ΝΔ δεν θα πω τίποτε, δοκίμασε να κάνεις έρευνα στο δρόμο μόνος σου, και πες μας αν θα εκλεγεί συντόμως ή όχι!

 13. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 24/11/2011 20:55:34

  Αντωνη δε κανονιζεις σιγα σιγα να βγεις σε καμια τηλεοπτικη συνεντευξη ωστε να εξηγησεις ολα αυτα που εχουν γινει; Απο το Νοεμβριο του 10 εχεις να βγεις.

  • fofi avatar
   fofi @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 24/11/2011 21:09:05

   Πρέπει να βγει για να τους ταπώσει όλους

 14. Aris. A avatar
  Aris. A 24/11/2011 21:05:42

  Kατι μου λέει ότι την μεγάλη φόλα θα την φάει ο Καρατζαφέρης.

  Θα είναι ο μεγάλος χαμένος της ιστορίας.

  • Θοδωρής avatar
   Θοδωρής @ Aris. A 24/11/2011 21:08:40

   Ακριβώς έτσι θα γίνει

   • Aris. A avatar
    Aris. A @ Θοδωρής 24/11/2011 21:19:39

    Εβαλε τον Κρανιδιώτη να τους πελεκάει ιδεολογικά από δεξιά.

    Εξαιρετική ιδέα.

 15. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ avatar
  Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ 24/11/2011 21:06:38

  Ξύδι αγαπητέ...

  Τον Αντώνη Σαμαρά θα τον δεις πρωθυπουργό της Ελλάδος θέλεις δεν θέλεις.

  Έχετε χλομιάσει από χτες με τις κινήσεις ματ του Σαμαρά. Πολύ μελαγχολικά και τα κανάλια σας και τα δελτία ειδήσεων σας...Μαύρες πλερέζες...

  Οι εκλογές είναι κοντά.

  Μήπως χάνετε τον ύπνο σας από τώρα?

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ 24/11/2011 23:12:44

   το μεγαλύτερο γέλιο το έριξα στο βραδυνό δελτίο του Σκάι, όπου παράθεσαν ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ την αναιδέστατη δήλωση της αγαπημένης τους Ντορίτας, που βιάστηκε πάλι να μιλήσει πριν σκεφθεί...

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ 25/11/2011 04:33:39

   "Μαύρες πλερέζες…" στα ΜΜΕ
   Από το στόμα και στου Θεού τ΄ αυτί!

 16. NIKOS avatar
  NIKOS 24/11/2011 21:17:54

  ΑΝΤΩΝΗ ΓΕΡΑ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ.

  • messi avatar
   messi @ NIKOS 24/11/2011 21:38:35

   "... Το έθνος να λυπάστε που έχει αλεπού για πολιτικό, απατεώνα για φιλόσοφο, μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του.
   Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους."
   Xαλίλ Γκιμπράν (1883-1931), Ο Κήπος του Προφήτη

 17. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 24/11/2011 21:22:20

  ποτε ασχολειθηκε ο χατζηνικος με τον σαμαρα? ολο τον υμνο του ολυμπιακου εβαζε σημερα. πανηγυριζε , και αφου τα εκανε ολα αυτα του ηρθε και εμπνευση να κανει και εκπομπη ?. παντως ο σαμαρας πρεπει να δωσει οπωσδηποτε τηλεοπτικη συνεντευξη για να εξηγησει πως φτασαμε ως εδω απο την αρχη ως το τελεος.

 18. dosilhthos avatar
  dosilhthos 24/11/2011 21:34:12

  Αντωνη γερά!!!!

 19. skpt avatar
  skpt 24/11/2011 21:40:47

  Έβαλε στην ίδια μοίρα ευθύνης το ΓΑΠ και το Σαμαρά ( άκουσον άκουσον) , τη στιγμή μάλιστα , που βγάζει τον εαυτό της στον αφρό !! Ξεπέρασε κάθε όριο αναισχυντίας !!!!!!!
  Κανένας καλός ψυχίατρος δεν προσφέρεται;;;;;;;;

 20. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 24/11/2011 22:01:41

  Ασχετο με την ανάρτηση αλλά δικαστικές ή ανεξάρτητες αρχές υπάρχουν στην χώρα;
  Γιατί όταν τα γράφουμε ορισμένοι είμαστε γραφικοί και "πρέπει να πάμε στη δικαιοσύνη με στοιχεία" όταν τα λένε βολευτές είναι ...θεσμικοί:

  "Πήραν ομόφωνη απόφαση για το δημοψήφισμα; Στις περιπτώσεις αυτές, οι πονηροί λένε «δεν διαφωνώ» και βγαίνουν και το λένε μετά. Δεν θα τον άφηναν τον Παπανδρέου να φύγει στις Κάννες ή να πάει στην κοινοβουλευτική ομάδα. Γι’ αυτό δεν ήμουν σίγουρος στην Κ.Ο. και μου έλεγε το ένστικτό μου ότι με έψαχναν από το πρωί να με μανιπουλάρουν. Έλεγα ότι κάτι ετοιμάζουν, επειδή τα καταλαβαίνουμε αυτά. Αν είχα ένα φίλο που έπαιζε νομισματικά παράγωγα, θα είχε κερδίσει αυτή τη Δευτέρα."

  "Πώς εγώ θα σεβαστώ λοιπόν βαρόνους του ΠΑΣΟΚ που εμένα ιδιωτικά μου είπαν ότι η λύση είναι μια συμφωνία με το Σαμαρά για δύο τετραετίες, ένα είδος Γιάλτας των δύο μεγάλων κομμάτων και ταυτόχρονα να τους βλέπω να εισηγούνται το δημοψήφισμα και να λένε ότι αυτοί που μιλάνε για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ή έκτακτης εθνικής ανάγκης υποκινούνται από συμφέροντα, τραπεζίτες και τα media και την επόμενη να τους βλέπω να διαγκωνίζονται ποιος θα είναι υπουργός της κυβέρνησης Jurassic Park; Διότι περί Jurassic Park πρόκειται"

  Γιατί η στρατηγική δεν είναι μονοσήμαντη...και "κάθε πόλεμος βασίζεται στην παραπλάνηση"

  Σουν Τζου

 21. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 24/11/2011 22:04:52

  Ρε παιδιά νε ρωτίσω κάτι; Αυτός ο Τράγγας γιατί έχει τρελλαθεί τόσο πολύ με τον Σαμαρά; Μιλάμε ότι σταμάτησε να μιλάει για το ΠΑΣΟΚ και μιλάει σε όλες τις εκπομπές του μόνο για τον Σαμαρά. Τον έχει βάλει στην ίδια μοίρα, αν όχι σε χειρότερη, με τον τον ΓΑΠ και την Ντόρα. Γιατί "πληγώθηκε" τόσο πολύ ο Τράγγας, ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε;

  • Mara avatar
   Mara @ dikefalosaitos 24/11/2011 23:22:01

   Μμμμ... ο ΤΡΑΓΚΑΣ.... χα χα χαα
   Μεγάλο.... κεφάλαιο του συστήματος και χρυσή εφεδρεία για τις δύσκολες... περιπτώσεις.

   Ο άνθρωπος είναι "επιστήμων". Έχει σύστημα... που αποτελεί μία από τις βασικότερες και πιό αποτελεσματικές αρχές της προπαγάνδας.
   Ακολουθεί με τον Σαμαρά, ακριβώς την ίδια μέθοδο που ακολουθούσε με τον Καραμανλή.
   Στις αρχές τον υμνούσε... και εν συνεχεία τον "σταύρωνε" καθημερινά.
   Μέχρι που κατέληξε να βγάζει τηηηη... χολή εναντίον του.
   Βέβαια... άνετα μπορεί να πεί κάποιος, ότι αυτός έδωσε μάχη για να κερδίσει τις εσωκομματικές ο Σαμαράς, πώς είναι δυνατόν να γύρισε έτσι "τούμπα" ξαφνικά.....?
   Μα... αγαπητοί μου, μας διαφεύγουν κάποιες λεπτομέρειες πολύ σημαντικές....
   Την έναρξη της μεγάλης υποστήριξης προς τον Σαμαρά ο Τράγκας, την άρχισε λίγες ημέρες μετά την απόφαση, πως η εκλογή προέδρου, δεν θα γίνει στο συνέδριο αλλά θα γίνει από την βάση.
   Ήδη λοιπόν αυτές τις λίγες ημέρες, είχαν διενεργηθεί κρυφές δημοσκοπήσεις που δείχνανε ότι η κυρία... δεν πήγαινε καθόλου καλά.
   Το σύστημα κατάλαβε, ότι το παιχνίδι..... είχε χαθεί.
   Σε τέτοιες λοιπόν περιπτώσεις, μπαίνουν σε εφαρμογή τα εναλλακτικά... σχέδια.
   Έτσι από τότε, άρχισε το σχέδιο αποδόμησης του Σαμαρά.
   Βγάζουν τον Τράγκα να τον στηρίζει λυσσαλέα, ο κόσμος εννοείται ότι τσιμπάει... και περιμένουν με υπομονή στην "γωνία" στήνοντας ύπουλες παγίδες... που πολλές φορές το "θύμα" δεν τις παίρνει χαμπάρι....
   Η "χρυσή" βέβαια ευκαιρία ήρθε, όταν ο Σαμαράς, παραιτήθηκε από την απαίτηση του για εκλογές και συμφώνησε για κυβέρνηση Παπαδήμου.
   Ο κόσμος στεναχωρήθηκε, τραυματίστηκε και το χειρότερο από όλα μπήκε μέσα του ο σπόρος της αμφισβήτησης.
   Αυτό δυστυχώς σαν γεγονός, ήταν "βούτυρο στο ψωμί τους" και φυσικά παιχνιδάκι.... πλέον για τον Τράγκα.
   Διότι ο κόσμος που δεν του άρεσε καθόλου αυτό που έγινε, τί λέει...???
   "Για να τον χτυπάει ο δικός του άνθρωπος, γύρευε.... τί ξέρει"
   Εκτός δε, από την λυσσαλέα επίθεση που του κάνει, επικαλείται τώρα και τον Καραμανλή, τονίζοντας επίτηδες τα γνωστά ΟΧΙ του πρώην πρωθυπουργού για να βάλει τον κόσμο στην διαδικασία της σύγκρισης....
   Ποιός....? Ο Τράγκας.... Ποιόν...? Τον Καραμανλή... έλεοοοοοοοοος......
   Μιλάμε για τον μεγαλύτερο υβριστή του. Μεγαλύτερο... δεν έχει....

   Δεν μας λέει όμως ο κύριος Φράγκας.... όταν έβριζε χυδαία τον Καραμανλή, δεν ήξερε ποιός θα τον διαδεχτεί....????
   Δεν γνώριζε τί εστί Παπανδρέου....??? Έ...???
   Τώρα τον έπιασε ο πόνος για την Ελλάδα και μας το παίζει μεγαλοπατριώτης....???

   Αυτοί όλοι φέρανε τον Παπανδρέου στην εξουσία.
   Μηδενός εξαιρουμένου και μηδεμιάς εξαιρουμένης.

   Άι σιχτίρ.... συγχύστηκα βραδυάτικα.

   • Mara avatar
    Mara @ Mara 24/11/2011 23:57:28

    Επίσης να συμπληρώσω (παρά την σύγχυση μου), ότι ένα βράδυ είχε βγάλει στην εκπομπή του τον Καρατζαφέρη.
    Πώς τον παρουσίασε....? Εδώ γελάνε....

    "Σήμερα αγαπητοί φίλοι και φίλες, έχω καλεσμένο έναν πολιτικό άνδρα.... που μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Γιατί...??? Γιατί ενώ στα περίφημα.... wikileaks, υπάρχουν αναφορές για σχέσεις με πρεσβείες και Αμερικανούς αξιωματούχους όλων των πολιτικών, δεν υπάρχει καμμία.... αναφορά για τον σημερινό καλεσμένο μου, που είναι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης"

    Ποιός....???? Ο Καρατζαφέρης..... Δεν είχε ΠΟΤΕ τέτοιες ΕΠΑΦΕΣ......
    Η αρχιλαγουδάρα της νέας τάξης που μας προετοιμάζει 2-3 χρόνια πριν το τί θα συμβεί στην Ελλάδα, ούτε.... καν.... τέτοιες επαφές.

    Άντε ξανά... άι σιχτίρ.....

    • dikefalosaitos avatar
     dikefalosaitos @ Mara 25/11/2011 15:15:36

     τσ τσ τσ πιπέρι στο...πληκτρολόγιό σου!!!!

     • Mara avatar
      Mara @ dikefalosaitos 25/11/2011 17:32:40

      Τί να κάνω...?
      Εκφράζω το ιερό δικαίωμα της αγανακτήσεως!

 22. βασίλης avatar
  βασίλης 24/11/2011 22:19:23

  Κ Πρόεδρε της ΝΔ ( Κ Σαμαρά) προχώρα γερά αλλά πρόσεχε πολύ καλά τα νώτα
  σου, πολύ είναι εκείνοι που θέλουν το κακό σου, και μάλιστα πρώτοι και καλύτεροι οι παρατρεχάμενοι που είναι μέσα στο κόμμα, οι δοσύλογοι
  των ΜΜΕ,και οι κύριοι που έφυγαν απο την ΝΔ και πήγαν ξέρεις που.
  Αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι η σπείρα των ανθρώπων που έχει ο Γ.Α.Π
  για παράδειγμα σήμερα έκαναν δηλώσεις στελέχη του ΠΑΣΟΚ χωρίς να ξέρουν
  που βρίσκονται, σε τι χώρα ζούν,και τι έχει συμβεί εως τώρα κάνουν όλοι τους
  τις αθώες περιστερές, και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν
  οχι μόνον στην εξουσία αλλά και να δρομολογήσουν τις πολιτικές καταστάσεις
  της χώρας.
  ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ βασίλης 24/11/2011 22:25:42

   Μην φοβασαι,αυτος που κανει αλματα δεν κοιταει ποτε πισω του.
   Απλα ολοι αυτοι που αναφερεις σε λιγο δεν θα μπορουν να τον
   παρακολουθησουν.Αρκει να γινει πιο πυκνη η παραγωγη πολιτικων
   γεγονοτων.
   Εχε εμπιστοσυνη.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Δικερως 24/11/2011 23:21:01

    κάνε μονάχα μιαν ευχή, νάναι γερός ο άνθρωπος, μπα σε καλό μας, θα τον ματιάσουμε εδώ μέσα. Κυττάχτε να σταθούμε πλάι του, ένας κούκος δεν έφερε ποτέ την άνοιξη, μονάχος. Φέρε και τσίπουρο, να τον γιορτάσουμε.

 23. captain avatar
  captain 24/11/2011 23:56:21

  Για τους επομενους μηνες μεχρι τις εκλογες(αν δεν αρχισει ανεπισημη προεκλογικη περιοδος στα μεσα Ιανουαριου) οι φανατικοι νεοδημοκρατες απο θυμο για την ανεξηγητη βοηθεια στο πασοκ και το σ-υ-σ-τ-η-μ-α του (μετα απο διχρονο αιματηρο αγωνα που φαινεται σαν κακο ονειρο) θα διαρεουν απογοητευμενοι προς ακροδεξια και κυριως προς τσιπρα με κρυφη την ελπιδα της εκπληξης να ταρακουνησει αυτος το συ-σ-τη-μα ερχομενος πρωτο ή δευτερο κομμα με 22%! Γιατι αυτη η απογοητευση; διοτι αντιληφθηκαν τα εξης: α) ειδαν οτι μετα την ουρανοκατεβατη ευκαιρια της 28-10-11 ειχαμε τη νικη στο πιατο -αρκουσε μια σταθερη αρνηση σε καθε συμμετοχη σε συγκυβερνηση(-στις εξωτερικες πιεσεις επρεπε να επροβάλετο η δημοκρατικη ταξις, ητοι: "πρωτα εκλογες". β) βλεπει οτι το συστημα και η διαπλοκη ειναι κατευχαριστημενη με τις εξελιξεις γ) η κυβερνηση παπαδημου-πασοκ Δεν εχει αντιπολιτευση και οι 37 υπουργοι συνεχιζουν να λ(ε)ιαινουν το αποκρουστικο προσωπο τους δ)εκλογες θα γινουν οταν-μολις "απομακρυνθούμε απο το γκρεμο-sic ε)τοτε, το διακυβευμα δεν θα ειναι τα εγκληματα του ΓΑΠ και των κηπουρων του (αυτος ειναι παρελθον) αλλα ποιος/ ποιο σχημα θα εφαρμοσει με επιτυχια το νεο 5ετες μνημονιο (εστω και με τις αιτουμενες τροποποιησεις) χωρις ομως παρεκλισεις απο τη μεγαλη μειωση του ελλειματος στο 5%, στο 3,5%, στο 2% και στο 0% σε 4 χρονια. Η παρουσια του παικτη Παπαδημου που ειναι φυσικα ενας προσθετος εμμεσος αντιπαλος (με χοντρους σπονσορες) περα απο Ντορα και εκσυγχρονιστες δυσκολευει για τη ΝΔ τα πραγματα. Βλεπουμε οτι αντι να προσπαθουμε να αποσταθεροποιουμε τα πραγματα για να μη παρουν ανεπιθυμητη για μας κατευθυνση δειχνουμε ελαστικοτητα (δηλωσεις Σταικουρα Αβραμοπουλου κλπ). Αν δεν συναποφασισουν το συστημα, το πασοκ, το Λαος και οι ξενοι, εμεις μονο με τη δημιουργια κλιματος πολιτικης και κοινωνικης αναμπουμπουλας μπορουμε να επιβαλουμε εκλογες. . Μονη σωτηρια αποτροπης των παραπανω και διατηρησης του μομεντουμ της 28-10 ειναι να αρχισει ανεπισημη προεκλογικη περιοδος στις 20 Ιανουαριου κι οσο τραβηξει. Ενα πλεονεκτημα για τη ΝΔ ειναι τα συνεχη χαρατσια που ο κοσμος θα πληρώνει αλλα ειναι δωρο αδωρο αφου η ΝΔ συνεχιζει να μη λεει τι και ποσους φορους θα πληρωνει ο κοσμος το 12, 13, 14. (Μαλιστα αφηνει το Βενιζελο να φερει και ψηφισει αυτος το νεο φορολογικο αρχες Ιανουαριου. Το 2012-14 πλανο προεβλεπε σταδιακη αυξηση των φορων απο το 19% στο 23% του ΑΕΠ ητοι 10 δις ευρω και εννοειται για το διηνεκες).

  • Γιαννης Ν. avatar
   Γιαννης Ν. @ captain 25/11/2011 02:42:48

   Δυστυχώς δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.
   Ας σβήσουμε τα ονόματα και προσποιηθούμε πως είμαστε παρατηρητές από την Ιαπωνία . Τι βλέπει ο Γιαπωνέζος;
   Ότι η τρόϊκα επιβάλεται συγκυβέρνηση.
   Ότι θα ψηφιστεί η σύμβαση και το νέο-νέο μνημόνιο ακόμα και από αυτούς που δεν ψήφισαν τα μέχρι τώρα μνημόνια.
   Ότι θα ψηφιστούν ο προϋπολογισμός και τα νομοσχέδια (εφαρμοστικοί του νέου -νέου Μνημονίου) από 250 βουλευτές
   Ότι μια βουλή σε πλήρη αναντιστοιχία με την κοινωνία την δ΄΄ενει χειροπόδαρα (για 10 χρόνια) με ευρεία πλειοψηφία
   Ότι όλη η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον ΓΑΠ γιατι ζήτησε τη γνώμη του κόσμου με δημοψήφισμα και όχι με εκλογές για να καταλήξουμε σε κυβέρνηση ευρείας στήρηξης!
   Ότι αποστέλονται δεσμεύσεις από τους αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση για την συνέχεια των συμφωνιών.
   Ότι δεν γνωρίζουμε τις συμφωνίες ούτε τα μέτρα που θα προβλέπουν αλλά θα τις ψηφίσουμε και μετά θα επαναδιαπραγματευτούμε χωρίς όμως να ξερουμε εκ των προτέρων τι , και τι περιθώρια θα έχουμε.
   ότι δεν ξέρουμε σίγουρα πότε θα γίνουν εκλογές , μια και η κυβέρνηση μπορεί να σταθεί ποικιλοτρόπως μέχρι το 13.
   Και τελικά ότι η τρόϊκα είτε εύκολα (με ΓΑΠ) είτε δύσκολα επιβάλει τη θέληση και το πρόγραμμά της .

 24. μητσος καρδιτσα avatar
  μητσος καρδιτσα 25/11/2011 00:11:07

  αναρωτιεστε γιατι λυσαξε ο τραγκας εναντιον του σαμαρα? μα παντα ετσι δεν εκανε? ο ανθρωπος εκανε εκπομπη με κακαουνακη και χαρδαβελα μαζι , και ητανε ο χειροτερος υβριστης του μητσοτακη. τα ιδια εκανε και με τον καραμανλη. ο χειροτερος υβριστης του. τα ιδια κανει και με το σαμαρα. τα ιδια θα κανει και οταν ο σαμαρας θα γινει πρωθυπουργος. γιαυτο και η εφημεριδα που ειχε δε πουλαγε ουτε 100 φυλα πανελληνιως. τον ξερουν οι νεοδημοκρατες τον τραγκα. το κακο με τη νου δου οτι ποτε δεν ειχε ουτε ηλεκτρονικο ουτε τηλεοπτικο στηριγμα. ετσι εξηγουνται ολα, και τα θηθεν σκανδαλα που τα καναν καθημερινα σηριαλ για να ριξουν τον καραμανλη. αυτη ειναι η μοιρα της δεξιας στην ελλαδα.

 25. Pluto avatar
  Pluto 25/11/2011 02:43:40

  Προσπαθώ να δω όσο πιό καλόπιστα το θέμα :εντάξει η επιστολή δεν λέει τίποτα περισσότερο από την παλιά καί αναιρεί τα προσχήματα γιά την 6η δόση. (Την οποία όμως απ-πο-κλεί-ε- ται να μην έδιναν γιατί μιά στάση πληρωμών της Ελλάδας τώρα θα έσπρωχνε όλο το ευρώ στην άβυσσο,πριν προετοιμαστούν).
  Την θέλετε την επιστολή τακτικό ελιγμό,διπλωματική νίκη κοκ;Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε! Πάντως, το μόνο πραγματικό κέρδος του Αντώνη απ` αυτή την ιστορία είναι ότι ανέβαλε την εκδήλωση της σοβούσας νέας αποστασίας στην ΚΟ καί παρέμεινε αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης...
  ΟΜΩΣ,τη νέα δανειακή σύμβαση που γυρίζει όλο το χρέος στο αγγλικό δίκαιο, που μας δένει χειροπόδαρα γιά τα 15 επόμενα χρόνια με μόνιμους επιτρόπους-γκαουλάϊτερ ,που ανά πάσα στιγμή (δηλ. περί τον Ιούλιο) μπορεί να σταματήσει την χρηματοδότησή μας (δηλ. τις δόσεις) τάχα λόγω δικής μας υπαιτιότητας καί να υποχρεωθούμε σε δραχμή με χρέος θεόρατο σε ευρώ, αυτή την σύμβαση πώς θα την αντιμετωπίσει ο Αντώνης στην Βουλή;;Τί σας κάνει να πιστεύετε ότι στην προκείμενη διαπραγμάτευση θα είναι οι δανειστές μας(Τρόϊκα+ Γερμανοί) διαλλακτικότεροι μετά την ιστορία της επιστολής;; Σήμερα ο εκβιασμός ήταν με την 6η δόση, τον Ιανουάριο θα είναι με το πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων καί την 7η δόση του Μαρτίου!
  Σ` αυτή την επικείμενη στρατηγική διαπραγμάτευση, η τακτική που εφαρμόσθηκε στην περίπτωση της επιστολής πώς ακριβώς βοηθάει;
  Καί κάτι ακόμα, πολύ σημαντικό : πώς, ειλικρινά πώς πρέπει να καταλάβουμε την συναίνεση των προερχομένων από την ΝΔ μελών του Υπουργικού Συμβουλίου στην εξουσιοδότηση προς Βενιζέλο γιά εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens (στα 250 εκ. ευρώ τον βλέπει το Mega);; Κι` αυτό τακτική;Κυβέρνηση ειδικού σκοπού είπατε;;

 26. blue nile avatar
  blue nile 25/11/2011 02:46:32

  O Σαμαράς έχει ξεκινήσει από τότε που ανέλαβε την αρχηγία της ΝΔ μια παρτίδα σκάκι. Όχι μια απλή παρτίδα, σιμουλτανέ παίζει ταυτοχρονα εναντίον πολλών. Μόλις παρακουλουθούμε τα ρουά ματ του σε δυο βασικούς αντιπάλους. Στο ντόπιο χοντρό χέρι του Εφιάλτη και στους Μερκοζύ. Αποδεικνύεται βέβαια ότι πολλές φορές οι πιεστικοί εκβιασμοί γυρνούν μπούμερανγκ στους εκβιαστές χωρίς εγκαίρως να το παίρνουν χαμπάρι.

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ blue nile 25/11/2011 04:54:50

   Ελπίζω να τελειώσει το συντομότερο αυτή η παρτίδα σκάκι γιατί πεθαίνουν τα πιόνια (λαός)!
   Εκλογές 19/2/2012

 27. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 25/11/2011 11:29:15

  Άλλο πράγμα η στρατηγική, άλλο πράγμα η τακτική. Στην προκείμενη, βλέπω τακτική "χάνω 1-0 και πετάω τη μπάλα στην εξέδρα". Μοιραία έρχεται το τέλος και είμαστε οι χαμένοι.
  Περί στρατηγικής, δείτε τι έγραφα για τον ΓΑΠ πριν ένα χρόνο, και περιμένω σχόλια.
  http://nikosletter.blogspot.com/2011/06/george-i-cannot-see-strategy.html
  Ευχαριστώ.

 28. Αριστειδης ο δικαιος avatar
  Αριστειδης ο δικαιος 25/11/2011 11:44:01

  Κατ αρχας θα ηθελανα προτεινω στους διαχειριστες του σαιτ αυτου να δημιουργησουν ενα ελευθερο βημα στο οποιο θα αναρτωνται καθε μερα τα πιο δημοφιλη αρθρα ολων εμας των αρθρογραφων ,και να ειναι στην αρχικη σελιδα οπως κρανιδιωτη και αλλων επωνυμων.
  διαβαζοντας οσο μπορω περισσοτερα αρθρα εδωμεσα διακρινω εκτος εξαιρεσεων, μια ελαφρια τοποθετηση πανω στα πολιτικα πραγματα της πατριδας μας απο τους περισσοτερους .Κ αι αυτο εχει να κανει νομιζω απο την ουσιαστικη ελλειψη βαθιας γνωσης ,ορθης κρισης ,και σοβαρης αναλυτικης σκρεψης ,διακρινω αρωμα γηπεδικης συμπεριφορας και δυστυχως αριστεριστικων πρακτικων και μευοδων,εδω η μεταπολιτευση αριστεριζουσα γαρ, εχει κανει καλη δουλεια,καταφερε να ποτισει την δεξια φιλελευθερη ιδεολογια με ολη την αρρωστημενη αριστερη πρακτικητης και ενοχες πολλες ενοχες!.Οι ελληνες πολιτες , οσοι μπορουν να αισθανονται πολιτες και οχι οχλος , πρεπει επιτελους να κουρασουν το μυαλο και την κριτικη τους σκεψη με το τι πρεπει να πραξουν για να βγει η πατριδα μας απο αυτη την κολαση,.Ευθυνες εχουμε ολοι ο καθενας με το ποσοστο του ,αλλος λιγοτερο αλλος περισσοτερο ,να βαλουμε στην ακρη τον λαικισμο την αριστεροσυνη τη υποκρισια και την απατρεια μας να ξαναγαπησουμε την ελλαδα μας ,τον εαυτο μας ,τον διπλανο μας ,την εργασια , τον καλυτερο απο εμας μεσα απο την ευγενη αμιλλα να φτιαξουμε τα καλυτερα πανεπιστημια στον κοσμο ναι μην γελατε, τα καλυτερα ,την ναυτιλια μας ιδρυοντας στο ελληνικο -πρωην αεροδρομιο-το παγκοσμιο κεντρο ναυτιλιας,διπλα στην θαλασσα ,τουρισμο πανω σε αλλη βαση καθαρα ελληνοκεντρικη ,ειμαστε οι καλυτεροι, αρκει να το ξαναπιστεψουμε,ισοι μεταξυ ισων στο κοινο μας σπιτι την ευρωπη!Αντωνη Σαμαρα η μοιρα θες, η ιστορια θες, η ικανοτητα σου θες,σου ελαχε να τραβηξεις μπροστα ενα περηφανο μεχρι χθες λαο μονος σου με συμπαραστατη τον υγιως σκεπτομενο λαο ,καλεσε τους σε ενα ομορφο νεο και υγιη ανενδοτο με οραμα και σημαια την ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ,ΙΣΩς ΛΕΩ ΙΣΩς ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙς ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΧΝΩΤΟ ΤΗς ΑΓΩΝΙΑς ΤΗς ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗς ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑς ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑς ΦΟΒΑΤΑΙ ,ΑΓΩΝΙΑ ,ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ,ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΔΙΕΗΟΔΟς ΕΣΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙς ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ,ΧΩΡΙς ΙΧΝΟς ΥΠΕΡΒΟΛΗς ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙς ΟΛΑ ,ΠΑΙΖΕΙς ΜΟΝΟς ΣΟΥ ΕΧΕΙς ΕΝΑ ΛΑΟ ΝΑ ΣΕ ΚΟΙΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ,ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΕΙς ,ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟς ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ.

 29. Makedonas 72@ avatar
  Makedonas 72@ 25/11/2011 16:17:43

  Όλα καλα (εκτός μερικών που συνεχίζουν να ρίχνουν τοδηλητήριό τους όπως πάντοτε) μέσα σε όλα όμως τα δύσκολα που έρχοντε -και ενωμένοι πιστεύω να τα βγάλουμε πέρα -ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των υπεύθυνα σκεπτόμενων σαν μια γροθιά την οποία πρέπει να κάνουμε μαχαίρι ατζάλινο κ'αστους να χτυπάνε. και μην ΞΕΧΝΑΜΕ ότι έχουμε και τους ξυπόλιτους (από βορά) που θέλουν να γίνουν ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ .

 30. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 25/11/2011 16:30:36

  FactorX και Μ.Ο. πολύ καλά σημεία περιέχει το κείμενο.

  Χωρίς να διαθέτω φυσικά τα δικά σας στοιχεία και πληροφόρηση, κάτι παρόμοιο σκέφτηκα όταν διάβασα ότι η επιστολή Σαμαρά θα συζητηθεί στο Eurogroup 29 Νοεμβρίου (ότι αντιμετωπίζεται ως να "έχει αναλάβει τα ηνία της χώρας" όπως λέτε).

  Γράφετε ότι ο Σαμαράς προσπαθεί να επαν-εθνικοποιήσει το ελληνικό ζήτημα, εν αντιθέσει με τον ΓΑΠ που το διεθνοποίησε. "Ο κ. Παπανδρέου από την πρώτη ημέρα «διεθνοποίησε» το οικονομικό μας πρόβλημα. Ήρθε η ώρα να το «εθνικοποιήσουμε» εκ νέου."

  Αυτό είναι το ζητούμενο και είναι ΕΠΕΙΓΟΝ.

  Αν για κάτι πρέπει να λογοδοτήσει ο ΓΑΠ (εκτός από τις μυστικές συμφωνίες για ηλεκτροδότηση Ελληνικών νησιών από τουρκία μεριά και ποιος ξέρει τι άλλο έχει υπογράψει εν κρυπτώ και παραβύστω) είναι ακριβώς για αυτό, διότι, όπως έχω γράψει σε σχόλιο "χαιρέκακα χωρίς εθνική συναίσθηση, αυτός -ένας 'Ελληνας από επιλογή'- όπως χωρίς φραγμό κόμπασε, περιέφερε στα ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΖΑΡΙΑ το πληγωμένο και κουρελιασμένο Σώμα της Ελλάδας"

  "Η προσπάθεια ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας ξεκινά από τη απεμπλοκή των ξένων από τις πολιτικές διεργασίες."

  ΑΥΤΟ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΚΑΠΟΥ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.