#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/11/2010 16:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Στρατηγέ, τι γυρεύεις, συ, ένας Υδραίος, στη Λάρισα;»Κανένας δεν μετανοιώνει για τις πράξεις του όταν αυτές προκύπτουν αβίαστα από πεποιθήσεις και αρχές, με μια λέξη από το βαθύτερο «είναι» του. Ακόμα και αν από τις πράξεις υπάρξουν οδυνηρές συνέπειες.

Αντίθετα, όταν για όποιο λόγο δεν ακούσει το ένστικτό του και παραβιάσει εσωτερικούς κώδικες, βασανίζεται έχοντας περιπέσει σε καταστάσεις που δεν τον αντιπροσωπεύουν.

Γι’ αυτό πιστεύω ότι ο Σαμαράς προχθές το βράδυ, μετά τη δήλωση για τις εκλογικές επιδόσεις της ΝΔ, κλείστηκε μόνος του σε ένα δωμάτιο και χτύπησε μερικές φορές το κεφάλι του στον τοίχο.

Όχι τόσο για την απολεσθείσα ευκαιρία συντριπτικού για το ΠΑΣΟΚ εκλογικού αποτελέσματος, όσο επειδή υπέκυψε στην πολιτική σκοπιμότητα, πιστεύω κόντρα στην εσωτερική του πυξίδα.

Γιατί η υποψηφιότητα Κακλαμάνη, που αποτέλεσε την «μαύρη τρύπα» σε μια δυναμική παραταξιακή εμφάνιση – προσωπικό επίτευγμα Σαμαρά, δεν συνάδει με την σημερινή ΝΔ ή, εν πάση περιπτώσει, με αυτό που θέλει να είναι η ΝΔ.

Και αυτή η ανακολουθία επισημάνθηκε από τους ψηφοφόρους.

Αποκορύφωμα της παρακμής του ιστορικού δήμου της πρωτεύουσας, μετά την άνευρη δημαρχία Αβραμόπουλου, υπήρξε η κατάληψη του από την Οικογένεια Μητσοτάκη και η μετατροπή του σε οικογενειακό μηχανισμό εξουσίας.

(Αυτό που ονειρεύτηκαν σε πανελλαδική κλίμακα, με ρεσάλτο στην ηγεσία της ΝΔ)

Ο Κακλαμάνης υπήρξε ο «κληρονόμος» του μητσοτακικού καθεστώτος. Ήρθε με πολλά λόγια και κατέληξε με πολλές τραπεζοκαρέκλες και πολλή ακαθαρσία.

Είναι ενδεικτικό ότι η πολιτεία του ανάγκασε ως και την γηραιά κα Λένα Ράλλη να κατέβει σε δυναμική διαμαρτυρία, για τις διαμορφώσεις των πεζοδρομίων της Κανάρη που ωφέλησαν μόνο μαγαζάτορες κέντρων εστίασης.

Δεν αξίζει να επεκταθούμε στα «επιτεύγματα» της αρχής Κακλαμάνη, που σύντομα του χάρισαν τον τίτλο «ο χειρότερος δήμαρχος της Αθήνας». Υπάρχει η αδιάψευστη γενική εντύπωση των απλών πολιτών που τον απαξιώνει, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους δημόσιους επικριτές του έχουν ιδιοτελείς αντιδικίες μαζί του.

Επιπλέον ο Κακλαμάνης τον Νοέμβριο του 2009, με πρωτοφανή φανατισμό, κατέκτησε τους τίτλους του πιο επιφανούς «Ντορικού» και του πλέον διαπρύσιου «αντι-Σαμαρικού».

Και τέλος εκβίασε τη στήριξη της ΝΔ, ανακοινώνοντας μόνος του, προκαταβολικά, την υποψηφιότητά του.
Λοιπόν «Στρατηγέ, τι γυρεύεις, συ, ένας Υδραίος, στη Λάρισα;»
Τι γυρεύεις Αντώνη Σαμαρά με την υποψηφιότητα Κακλαμάνη, τον και αποδεδειγμένα ανίκανο και αμετανόητο πολέμιό σου;

Απάντηση : Μια θεωρούμενη σίγουρη νίκη-«ανάσα» σε ένα ιδιαίτερα εχθρικό πολιτικό τοπίο, όπου διαρκώς βάλλεσαι και όπου δεν έχεις επαρκή συμπαράσταση ούτε από «επιφανή» στελέχη του κόμματός σου, παλεύοντας μόνος μαζί με τους συνεργάτες σου.

Κατανοητό στην ανθρώπινη διάσταση του πολιτικού γίγνεσθαι, η δε κριτική μας ανάλυση δεν συνιστά πολεμική.

Αλλά η πολιτική εκτίμηση που υπερίσχυσε για την αποδοχή της στήριξης δεν υπήρξε ορθή. Ο Κακλαμάνης είναι βαρίδι.

1.       Ο Σαμαράς φορτώθηκε άνευ λόγου τη δυσαρέσκεια των Αθηναίων, είτε αυτή αφορά τα βουνά σκουπιδιών είτε αφορά την ανομία του γκέτο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας είτε την επιθετική δράση των αλλοδαπών στις γειτονιές, όπως στον Άγιο Παντελεήμονα, είτε την οργή από τη θέα των τεμπελόσκυλων με στολές Δημοτικής Αστυνομίας που «ξύνονται» στην Ερμού ενώ δίπλα τους οργιάζει το παραεμπόριο της λινάτσας είτε την φοροεισπρακτική πολιτική στη στάθμευση.

2.       Η δυσαρέσκεια έφθασε το ποσοστό της ΝΔ στο Δήμο Αθηναίων σε ιστορικό χαμηλό, με προφανές πολιτικό κόστος, αφού ο Δήμος της Πρωτεύουσας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα από πλευράς πολιτικής σημειολογίας, ανεξάρτητη από τα πληθυσμιακά του δεδομένα.

3.       Η δυσαρέσκεια θέτει σε κίνδυνο την τελική έκβαση αφού η διαφορά βραχείας κεφαλής 6% που έχει ο Κακλαμάνης ίσως αποδειχθεί ανεπαρκής σε ένα Δήμο που η, συγγενής στον Καμίνη, ευρύτερη Αριστερά πήρε 25%.

Σε τέτοια περίπτωση η ΝΔ θα φέρει και εθνική ευθύνη έχοντας (εμμέσως) παραδώσει την πρωτεύουσα της χώρας σε έναν πολεμιστή υπέρ της πολυπολιτισμικότητας  που φέρεται με  αποφάσεις του ως Συνήγορος του Πολίτη να έχει προσφέρει συνδρομή σε λαθρομετανάστες.

4.       Ταυτόχρονα, από τους δυσαρεστημένους του Δήμου Αθηναίων, η υποψηφιότητα Κακλαμάνη συμπαρέσυρε σε χαμηλά ποσοστά την ελπιδοφόρα υποψηφιότητα Κικίλια. 20% στην Αττική είναι λίγο για τον ένα πόλο του δικομματισμού, άσχετα αν και το ΠΑΣΟΚ πήρε μόνο 24%.

Σε δε απευκταία περίπτωση απώλειας (Δήμου ή/και Περιφέρειας) θα μιλάμε για τον απόλυτο ορισμό της παροιμίας χωρίς κέρδος κέρατα!

5.       Χάθηκε χρυσή ευκαιρία
α) να επιδειχθεί στους πολίτες ότι ακούγεται η διάχυτη οργή τους
β) να ξηλωθεί οριστικά ένα «κάστρο του Μητσοτακισμού»

γ) να προωθηθεί άφοβα ένα νέο στέλεχος, ο Βασίλης Κικίλιας μάλλον έπρεπε να κατέλθει στο Δήμο ώστε να δοθεί στους πολίτες πολιτικό κίνητρο να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ με προτίμηση τους υποψηφίου της ΝΔ ανανεώνοντας και το πολιτικό προσωπικό - τότε ο Κακλαμάνης θα έβρισκε μόνο τη δική του ψήφο

δ) να προωθηθεί στην Περιφέρεια ένα πρόσωπο με μεγαλύτερη διείσδυση και στατιστικά μεγαλύτερη πιθανότητα εκλογής, με πιθανή δηλαδή διασφάλιση και της Περιφέρειας Αττικής ήτοι με απόλυτη συντριβή του ΠΑΣΟΚ.

6.       Και να εκλεγεί τελικά ο Κακλαμάνης, ο Σαμαράς στον δρόμο για την εξουσία θα βρίσκει διαρκώς μπροστά του τη δυσφήμηση της ΝΔ στη συνείδηση των Αθηναίων από την δημοτική διακυβέρνηση Κακλαμάνη, ο οποίος και να γίνει ξαφνικά τέλειος δεν θα έχει το παραμικρό κονδύλι από το ΠΑΣΟΚ για να επιτελέσει έργο.

Πάνω απ’ όλα όμως η υπόθεση Κακλαμάνη εμφανίστηκε σαν μια έκπτωση σε αρχές.

Και η στάση αρχών, πέρα από ηθικά ανώτερη, αποφέρει πολύ απτά οφέλη ακόμα και όταν το πρωταρχικό κίνητρό της δεν είναι η ωφελιμοθηρία.
Ο γράφων, και πολλοί που γνωρίζει, δεν επρόκειτο ποτέ να στρατευθούν τον Οκτώβριο του 2009 στην υποψηφιότητα Σαμαρά και στη συνέχεια στην υποστήριξή του ως προέδρου ενός κόμματος με το οποίο είχαν λίγη συνάφεια, να ακολουθήσουν δηλαδή την αντίστροφη πορεία από αυτή παραδοσιακών νεοδημοκρατών που απέχουν σε 4 συνεχόμενες κρίσιμες εκλογές, εάν δεν είχαν παρακολουθήσει επί 18 χρόνια τη συνέπειά του σε θέματα αρχών στα εθνικά θέματα και το τίμημα που πλήρωσε για τη συνέπειά του αυτή.

Καλά όλα αλλά τώρα τι γίνεται; θα πείτε. Δεν αλλάζεις άλογο στη μέση του ποταμού.

Α. Ο Πρόεδρος να απευθύνει διάγγελμα ειδικά προς τους Αθηναίους, με περιεχόμενο την αντιμετώπιση των αλλοδαπών, το παραεμπόριο, την ασφάλεια των πολιτών και την εθνική αφύπνιση των ιθαγενών. Τα μέτρα που θα λάβει τόσο το κόμμα ως κυβέρνηση όσο και ο Δήμαρχος αν εκλεγεί.
Πρώτη πολιτική στόχευση οι αδιαφορούντες και απέχοντες της κεντροδεξιάς και δευτερεύουσα οι νουνεχείς άνθρωποι από άλλους πολιτικούς χώρους. Ο ιδεολογικός διεμβολισμός πολιτικών αντιπάλων, υπό χρονικό και πολιτικό πρίσμα, εμφανίζεται ατελέσφορος.
Στη συνέχεια δημόσια δέσμευση του Κακλαμάνη προς τους κατοίκους της Αθήνας για τήρηση όσων εξήγγειλε ο Πρόεδρος.

Β. Αν πολιτικά κρίνεται απόλυτα απαραίτητο «να σωθεί η παρτίδα» βρέστε δίαυλο ανίερης εκλογικής συμμαχίας.

Γ. Πέστε του Κακλαμάνη ότι το κόμμα θα συνάψει ανίερη συμμαχία για πάρτη του μόνο αν η θητεία του στο Δήμο είναι υπό αυστηρό κομματικό έλεγχο (τρόϊκα).

Δ. Πιέστε τον να δεχθεί αν εκλεγεί να παραδώσει στη 2ετία σε άνθρωπο εμπιστοσύνης του κόμματος (υπάρχει;).

Ε. Δώστε τα τελευταία χρήματα του κομματικού ταμείου
1. Σε ελικόπτερα και οργώστε, από αύριο μέχρι Παρασκευή, Πελοπόννησο, Ανατ. Μακεδονία-Θράκη, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, ΒΑ Αιγαίο.

2. Σε πούλμαν. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά για μετακινήσεις. Υπάρχει στην ΝΔ κάτι που λέγεται «Γραφείο Οργάνωσης Ετεροδημοτών» ή έτσι;

«Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»;

Είμαι ευλαβής ακόλουθος αυτών που πραγματικά κήρυξε ο Niccolo Machiavelli, όχι αυτών που τού αποδίδουν.

Προφήτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. SoToS avatar
  SoToS 10/11/2010 16:26:00

  Καλά τα λες αλλά ποιος σε ακούει ...

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 10/11/2010 16:44:14

  Το Δ, το Δ, το Δ!!! Έτσι!

 3. Greg avatar
  Greg 10/11/2010 16:59:26

  Το δήμο της Αθήνας θα κερδίσει ο Καμίνης. Η αντιπάθεια των ψηφοφόρων όλων των αποχρώσεων προς τον Κακλαμάνη υπερβαίνει ακόμη και την οργή για το μνημόνιο.

  Την περιφέρεια θα κερδίσει ο Κικίλιας, καθώς έχει όλες τις προϋποθέσεις να υποδεχτεί τις ψήφους διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβέρνηση του ΔΝΤ.

  Ο Αβραμόπουλος, κύριος Τίποτα-ξε-τίποτα, ήταν ο πιο πετυχημένος δήμαρχος των τελευταίων χρόνων, ο μόνος με χειροπιαστό έργο:

  α) Καθαριότητα
  β) Κάγκελα στις κεντρικές αρτηρίες που μείωσαν σημαντικά τα τροχαία με εμπλοκή πεζών και παρά τη γκρίνια και την κοροϊδία (π.χ. Καγκελάριος), παραμένουν μέχρι και σήμερα.

  Τί να πεις κανείς για τη δημαρχία της Ντόρας, που καταδέχτηκε τη θέση μόνο για τα κονδύλια, τα πι αρ και τα φωτογραφικά εσταντανέ των ολυμπιακών αγώνων;

  Ή για τη δημαρχία Κακλαμάνη, που έκοψε αιωνόβια δέντρα ΝΥΧΤΑ και ΠΑΡΑΝΟΜΑ, εξυπηρετώντας εργολάβο για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ, τη στιγμή που στην περιοχή υπήρχαν ήδη τρία πάρκινγκ με δεκάδες κενές θέσεις;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Greg 10/11/2010 17:16:53

   Συμφωνώ με τις εκτιμήσεις σου. Και μάλιστα, θα έλεγα και κάτι άλλο. Η στάση του Κακλαμάνη έναντι του Σαμαρά είναι τόσο φανερά ανήθικη, που απωθεί και για το λόγο αυτό κάθε λογής ψηφοφόρους.

   Αντιδιαστέλλω εδώ την ηθική που διακρίνει π.χ. το Μιχαλολιάκο. Πρώην νεολαίος ΠΑΣΟΚ, συνομίληκος του Μιχαλολιάκου, μου έλεγε τις προάλλες πόσο γουστάρει το Μιχαλολιάκο, διότι τις "χρυσές εποχές" του ΠΑΣΟΚ, 82-83, κάπου εκεί, αυτοί ήταν 500 και οι ΟΝΝΕΔίτες 30, κι όμως δεν δίσταζαν και επιτίθονταν οι 30 στους 500! Με το Μιχαλολιάκο μπροστά. Κάποιοι τον λένε ακόμη και σήμερα τραμπούκο το Μιχαλολιάκο, όμως όταν η μάχη για τα πιστεύω σου είναι στάση ζωής, δεν μπορεί να σε αγγίξει τίποτε.

   Αυτό είναι ακριβώς που δεν έκανε ο Κακλαμάνης. Δεν έδωσε τη μάχη για τα πιστεύω του. Και δεν τη δίνει. Πήγε να εκβιάσει το Σαμαρά και τώρα βλέπει να ναυαγεί μέσα στο λιμάνι.

   Το καλό είναι ότι, τελικά, πήρε την ειλικρινή στήριξη του Σαμαρά, και τώρα δεν θα μπορεί να κατηγορήσει κανέναν άλλον παρά μόνον τον εαυτό του. Και, αν τελικά δεν εκλεγεί, όπως προβλέπω κι εγώ (ειδικά τώρα που έχει πάρει πολύ αέρα, μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, το αντικακλαμανικό στρατόπεδο), τότε θα μπορεί να πάει να πιει το τσαγάκι του στο πολιτικό ΚΑ.ΠΗ., χωρίς να έχει καμία δυνατότητα να πει ο,τιδήποτε εναντίον του Σαμαρά. Ενώ αν τον είχε αποκηρύξει ο Σαμαράς, τότε σήμερα θα ήταν από τους πρώτους μπροστάρηδες του ντοροκόμματος.

   Τώρα, και να πάει στο ντοροκόμμα, θα πάει ταπεινωμένος και εξευτελισμένος, προκαλώντας τη θυμηδία μάλλον του εκλογικού ακροατηρίου και την ανακούφιση των Νεοδημοκρατών.

   Συνεπώς, πιστεύω ότι τελικά άριστα έπραξε ο Σαμαράς που τον στήριξε. Τη δουλειά την κάνει τελικά ο λαός.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Επώνυμος 11/11/2010 23:41:11

    Το κακό, Επώνυμε, είναι ότι ακόμα κι αν εκλεγεί, πάλι στο ντοροκόμμα θα πάει. Γι' αυτό κι εγώ λέω και ξαναλέω να δούμε από τι μαλλί κρατάει η σκούφια των δημοτικών συμβούλων που εκλέγονται. Είναι αρκετοί εκείνοι που θα προκαλούσαν μομφή και έκπτωσή του από το δημαρχιακό αξίωμα σε περίπτωση που πάει σε διαφορετικό κόμμα από εκείνο που τον στήριξε;

    Μια ιδέα ρίχνω...

 4. blue nile avatar
  blue nile 10/11/2010 17:34:30

  Προφήτη όταν φωνάζαμε εδώ στη Σαλονίκη να στηρίξει ο Σαμαράς άλλη υποψηφιότητα εκτός Κακλαμάνη συναντούσαμε την άρνηση.
  Ήταν λάθος του Σαμαρά η υποστήριξη του και για έναν άλλο λόγο.
  Σε περίπτωση που ο Κακλαμάνης κατέβαινε ανεξάρτητος υπήρχε μεγάλη περίπτωση να υποστηρικτεί από τη Ντόρα και τότε θα βλέπαμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος.

 5. Προφήτης avatar
  Προφήτης 10/11/2010 17:39:10

  Το αντι-κακλαμανικό μέτωπο υπήρχε, ασχημάτιστο, λόγω της αντιπάθειας, και σχηματοποιήθηκε με το εκλογικό αποτέλεσμα. Αν η ΝΔ επένδυε εξ αρχής σε αυτό, αν δηλαδή λαμβανόταν υπόψη η πραγματικότητα, θα πετύχαινε και να κερδίσει πιστεύω το Δήμο και να αποκτήσει πολιτικό και ηθικό κεφάλαιο, μη υποστηρίζοντας αυτόν που όλοι θεωρούν διεφθαρμένο.
  Ο Κακλ.και να κατέβαινε "αντάρτης" θα κατέγραφε τα ρουσφέτια, μητσοτακικά και δικά του. Η ΝΔ θα είχε άλλη μια ευκαιρία να μετρήσει πόσοι είναι στην Αθήνα και να πράξει ανάλογα.
  Το πιο πιθανό να γίνει όπως λες. Αλλά θα ήταν προτιμότερο ο Κακλ. να οδεύσει στο πολιτικό περιθώριο (ντροροκόμμα) έχοντας η ΝΔ κερδίσει το Δήμο.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Προφήτης 10/11/2010 17:40:06

   Το παραπάνω για τον Επώνυμο

  • Greg avatar
   Greg @ Προφήτης 10/11/2010 18:05:08

   Αντικειμενικά ήταν αδύνατο ο Σαμαράς να αντιδράσει στην εκβιαστική αυτο-υποψηφιότητα Κακλαμάνη. Ήταν ήδη δήμαρχος και είχε υπό τον έλεγχό του τεράστιο μηχανισμό.
   Αν κατέβαζε άλλο υποψήφιο η ΝΔ, ο εσωκομματικός εμφύλιος στην Αθήνα θα επισκίαζε κάθε άλλη αναμέτρηση, θα κατέστρεφε επικοινωνιακά το κεντρικό πολιτικό της μήνυμα και σίγουρα θα έχανε στο τέλος και το δήμο.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Greg 10/11/2010 18:21:36

    Η μία όψη. Και η περισσότερο πιθανή.

    Η άλλη όψη. Όταν ο Αμυράς παίρνει από το πουθενά 7,5% σημαίνει ότι ο κόσμος είναι τόσο μπουχτισμένος που αν του δείξεις ότι τιμωρείς τον διεφθαρμένο και προτείνεις μια φρέσκια υποψηφιότητα έχεις μεγάλη πιθανότητα να την αγκαλιάσει.
    Μηχανισμός Κακλαμάνη; Πέρυσι τέτοια εποχή δούλευε για τη Ντόρα και ο Σαμαράς φερόταν αουτσάϊντερ. Το αποτέλεσμα γνωστό.
    Αν καταφέρεις να δημιουργήσεις ρεύμα οι μηχανισμοί σαρώνονται.

    • blue nile avatar
     blue nile @ Προφήτης 10/11/2010 18:40:42

     Έτσι όπως τα γράφεις είναι.
     Στη συνείδηση πολύ κόσμου ο Κακλαμάνης υπερέβη τα εσκαμμένα και πολλοί από αυτούς που τον ψήφισαν το έκαναν με μισή καρδιά.

 6. Προφήτης avatar
  Προφήτης 10/11/2010 17:49:20

  blue nile, αυτό λέω κι εγώ απαντώντας στον Επώνυμο.
  Ήταν ευκαιρία να μετρηθούν οι Μητσοτακικοί χωρίς να χαθεί ο Δήμος Αθηναίων .
  Τόσοι στα Χανιά (Κρήτη), τόσοι στο Καρπενήσι, τόσοι στην Αθήνα, γραμμή, σούμα, τέρμα.
  Να ξέρει ο Σαμ. τι αντιμετωπίζει σε επίπεδο εθνικών εκλογών.
  Για να μην υπάρξει το προηγούμενο του 1996, όταν ο Μητσοτάκης έδωσε στους δικούς του "μυστική γραμμή" υπερψήφισης Σημίτη, για να εκδικηθεί τον Έβερτ, εγκαινιάζοντας την καταστροφική για την Ελλάδα Σημιτική 8ετία (Ίμια, Μαδρίτη, ΟΝΕ, Χρηματιστήριο κλπ)

 7. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 10/11/2010 18:20:32

  Προφήτη, το κείμενό σου ήτα

 8. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 10/11/2010 18:24:59

  Προφήτη το κείμενό σου ήταν πολύ καλό.
  Να προσθέσω κάτι για την πολιτεία Κακλαμάνη: Είχε άτυπα δέσει τα χέρια της Εισαγγελίας Αθηνών ως προς το παραεμποριο.
  Ο Καμίνης φυσικά θα το κάνει νόμιμο (αμπρέλλα, καλό αμπρέλλα, τες απόντικσι;).
  Και λέει ότι θα τους χτίσει σπίτια, να λύσει το στεγαστικό τους! Να τα χτίσεις στο Χαλάνδρι αριστερούλη μου, εκεί οπου εχεις μετακομίσει για λόγους...οικονομικούς (χαχα) (κατά δήλωσή του ιδίου στη ΝΕΤ).

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ΒΙΣ 10/11/2010 19:52:58

   @ΒΙΣ
   "Είχε άτυπα δέσει τα χέρια της Εισαγγελίας Αθηνών ως προς το παραεμποριο"
   Για λέγε..

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Προφήτης 10/11/2010 20:24:44

    O Κακλαμάνι συναντάται αύριο με την τηλεοπτικώς εκλεγείσα περσόνα Αμυρά;
    _____________________
    Το Πασοκ ποντάρει τα πάντα στον Καμίνι για την επίσημη ανατροπή των πληθυσμιακών συσχετισμών στην Αθήνα.

    από το blog eglimatikotita spot com
    Το 2008 επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ο Καμίνι βασιζόμενος σε πληροφορίες από ΜΚΟ γνωμοδότησε κατά της απομάκρυνσης του παράνομου οικισμού των λαθρομεταναστών στην Πάτρα, ο οποίος είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους πολίτες:
    h**p://www.synigoros.gr/pdfs/_patra_katavlismos_8_2.pdf

    Επίσης:
    Η χωρική διάσταση της κρατικής υπόστασης και η εδαφική αναφορά της έννοιας της εθνικής κυριαρχίας ΔΕΝ αναιρέθηκαν κατ’ ανάγκη από την ανάδυση ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΩΝ οργανισμών, ιδίως όσον αφορά σε θέματα ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ και ελέγχου των μεταναστευτικών ροών προς την επικράτεια ενός κράτους. Η Σύμβαση της ΧΑΓΗΣ (1930) κατοχυρώνει το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ του κράτους ως προς την απονομή και την αφαίρεση της υπηκοότητας.

    Η Σύμβαση για το Καθεστώς των Προσφύγων (Convention Relating to the Status of Refugees) του 1951, η οποία διακηρύσσει ότι το δικαίωμα ενός προσώπου να εγκαταλείπει την χώρα του συνιστά καθολικό δικαίωμα, ΔΕΝ θεμελιώνει αντίστοιχο δικαίωμα εισόδου σε ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ, καθώς άλλωστε μία τέτοια διάταξη θα συνιστούσε ΚΑΤΑΛΥΣΗ της έννοιας της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.[1]

    h**p://blemilo.blogspot.com/

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Προφήτης 11/11/2010 20:23:42

    Ε τι να σου πώ; Οτι το ξέρω απο εισαγγελέα; Δεν μπορώ να πω παραπέρα...

 9. Misha avatar
  Misha 10/11/2010 18:45:24

  1. Ο Κακλαμάνης κατά πάσα βεβαιότητα θα κερδίσει το Δήμο λόγω παράδοσης κι επειδή ο Καμίνης είναι τσιράκι του «εκσυγχρονισμού» και προκαλεί απέχθεια η συμπαράταξη του με τους γυμνοσάλιαγκες τυπου Ψαριανού.

  2. Ο Σαμαράς ΟΦΕΙΛΕΙ να βάλει τον Κακλαμάνη να δεσμευθεί εγγράφως για 5-6 βασικά πράγματα που αφορούν την Αθηναϊκή πραγματικότητα. (καθαριότητα, οικονομικά, παραεμπόριο, πορνεία-εμπόριο ναρκωτικών)

  ΚΑΙ στην πρώτη ευκαιρία οφείλει να τον ανατρέψει εκ των εσω, μέσω των δημοτικών συμβούλων.

  3.Ο Ψιψινακισμός είναι αηδής πέρα ως πέρα, αλλά η ήττα Καμίνη είναι ένα από τα λίγα προαπαιτούμενα για να πάνε στον αγύριστο οι δοσίλογοι του μνημονίου, γεγονός που θα διαλύσει εις τα εξ ων συνετέθη και την άνομη συμμαχία ΔΝΤ-ΓΑΠ-Ψευδοοικολόγων-μπαρμπα Σκότη- Ντορικών- Νεοφιλελεύθερων (Μάνος, Μανδραβέλης, Αλαφούζοι κλπ).

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Misha 10/11/2010 20:04:07

   @Misha, συμφωνώ και ιδίως το (3) είναι εκ των ων ουκ άνευ.
   Δεν θα διαλυθούν αλλά θα εξευτελιστούν (κι άλλο).
   Σκοπός είναι να γίνουν ρετάλια στη συνείδηση κάθε ψηφοφόρου.

 10. xmm avatar
  xmm 10/11/2010 19:28:47

  κύριοι, τα καγκελα τα ειχα λοιδωρησει και εγω στην εποχη τους.
  ομως
  περπατωντας πολυ στο κεντρο δυστυχως η ευτυχως τα καγκελα ειναι το μεγαλυτερο εργο υποδομης του δημου τα τελευταια 20 χρονια,
  εχουν σωσει πραγματικα ζωες καιν εχουν δωσει προυποθεσεις σε ορισμενα εστω σημεια να περπατας ανθρωπινα χωρις παρκαρισμενα αυτο.

  μακαρι να ειχε γινει κατι καλυτερο αλλα απο δημαρχια τοσα χρονια δεν ειδαμε τιποτα!

  ο κακλαμανης τραγικη επιλογη, δυσκολευομαι να πιστεψω οτι ο καμινης (μην εχοντας εξουσιες ουσιαστικες σε μεταναστευτικο) μπορει να ειναι πραγματι χειροτερος.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ xmm 10/11/2010 19:57:51

   Σύμφωνοι, τα κάγκελα είναι χρήσιμα. Αλλά ένα αυτονόητο, πρακτικό έργο είναι. Πέραν αυτού ουδέν.

 11. TASSOS avatar
  TASSOS 10/11/2010 19:36:01

  Η Τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα στερείται κα ι πολιτικού και στελεχιακού προσωπικού ποιότητας. Εκτός προφανώς των απαραίτητων εξαιρέσεων προς επιβεβαίωση του κανόνα. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο καγκελοδήμαρχος έκανε έργο, τότε τα χάλια μας σαν έθνος δεν έχουν τέλος.

  • Greg avatar
   Greg @ TASSOS 10/11/2010 23:01:06

   Συμφωνώ,
   αυτή είναι η κατάντια του ανύπαρκτου έργου των δημάρχων της Αθήνας.

   Ο Καμίνης φαίνεται -δεν ξέρω αν θα είναι- καλύτερος.
   Δεν ξέρω αν έχει ατζέντα αφελληνισμού.
   Πάντως, σε τοποθέτησή του στη βουλή, είχε ξεκαθαρίσει ότι η υποχρέωση χορήγησης ιθαγένειας δεν συμπεριλαμβάνεται στα ανθρώπινα δικαιώματα.

 12. SPYROMILLIOS avatar
  SPYROMILLIOS 11/11/2010 19:52:45

  Κανονικα τον Κακλαμανη δεν επρεπε να τον ψηφισουμε ουτε εμεις οι ψηφοφοροι του κομματος αλλα τι να σου κανω που απεναντι του ειναι ενας ανθελληνας προδοτης του ΕΘΝΟΥΣ που θα καταντησει την Αθηνα πολυπολιτισμικη πρωτευουσα μουσουλμανικου θρησκευματος.Οσο για σας που λετε οτι δεν θα εκλεγει απλα να σας θυμισω πως οι αντρες στην Αθηνα πλεον ημαστε μειονοτητα και μας αρεσει η οχι οι αλλοι ειναι ισχυρο λομπι και πολλοι ψηφοφοροι.
  Ενας ειναι μεγαλος δημαρχος πατριωτης και αγωνιστης,ο Βασιλης Μιχαλολιακος, ενας γνησιος ανθρωπος πανω απ'ολα.Ολος ο Πειραιας πρεπει να σταθει στο υψος του και να ψηφισει εναν ανθρωπο που εχει μαθει να αγωνιζεται για τα ιδανικα του,οχι οπως καποιοι αλλοι που εχουν μαθει να τα καταφερνουν με εκβιασμους και γλυψιμο.

 13. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 11/11/2010 19:53:22

  Ξέρω τον Νικήτα Κακλαμάνη από το 1989, όταν με τη βοήθεια και στήριξη του Αντώνη Σαμαρά εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά στην Α' Αθηνών. Λόγω της σχέσης μου με τον σημερινό Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, διατήρησα σχέση και με τον κ. Κακλαμάνη. Επί σειρά ετών χρηματοδότησα μερικώς τα ετήσια δείπνα του στο Interconinental με αγορά πολλών εισιτηρίων. Η σχέση μου διατηρήθηκε και στην Πολιτική Άνοιξη και η ανταλλαγή απόψεων συνεχίστηκε. Όμως στο μυαλό μου σχηματίστηκε μια αμφιβολία για τις προθέσεις του για το κόμμα τότε, πολύ δε περισσότερο για τις προθέσεις του προς το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά. Η σκέψη μου αυτή επαληθεύτηκε μετά τις εκλογές του 1996. Ως Ευρωβουλευτής με την ευσπλαχνία του Αντώνη Σαμαρά, απέδειξε τις αληθινές προθέσεις του. Απέδειξε οτι στην Πολιτική Άνοιξη ήταν ο δούρειος ίππος του κ. Μητσοτάκη.
  Η πολιτική, δεν ξέρω αν και η προσωπική, συμπεριφορά του απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον, ήταν απαράδεκτη με συνεχή υπόγειο πόλεμο εναντίον του. Το πρωτοπαλλήκαρό του, κ. Καρατζάς, ήταν σε μεγάλο ποσοστό υποκινητής της αθλίας συμπεριφοράς αυτής. Δεν θα μιλήσω για τη σχέση του με το Μητσοτακέικο, ούτε για τον πόλεμο φθοράς εναντίον του Αντώνη Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου 2009.
  Ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε μεγάλο δίλημα με την παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων στηνκάλπη την προσεχή Κυριακή. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι μικρόψυχος. Βάζει το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας πάνω από προσωπικά συναισθήματα και προηγούμενες συμπεριφορές του Δημάρχου στο πρόσωπό του. Θα στηρίξει τον κ. Κακλαμάνη για το ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
  Προσωπικά βρίσκομαι στην ίδια θέση με τον Αντώνη Σαμαρά. Δυσκολεύομαι πολύ, αλλά θα τον ψηφίσω για Δήμαρχο, ακριβώς για τον ίδιο λόγο που ανέφερα πιό πάνω.
  Επιθυμώ όμως να προτείνω στον Αρχηγό μας να επιβάλλει τα πιό κάτω παρατιθέμενα:
  1. Θητεία δύο ετών για τον κ. Κακλαμάνη με επιτήρηση εκτεταμένη από την Νέα Δημοκρατία και παράδοση της Δημαρχίας στο τέλος των δύο ετών σε πρόσωπο εμπιστοσύνης, αξιόπιστο, άξιο και εκλεγένα δημοτικό σύμβουλο
  2. Βέτο στην συνέχιση της συνεργασίας του κ. Κακλαμάνη με τον συνεργάτη του κυρίου Καρατζά.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Nίκος Θ. 11/11/2010 20:45:27

   @Nίκος Θ.
   ιστορική ακτινογραφία του έβγαλες.
   Κακώς μεν, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση : ψήφος με σφιγμένα δόντια και έλεγχος όσο γίνεται μετά.
   Ο μέγιστος εχθρός είναι ο ΓΑΠ.

 14. ο παγωτατζής avatar
  ο παγωτατζής 11/11/2010 20:04:22

  Ρε Νικο Θ.,
  Με αυτά πού γράφεις.....
  Αν δεν είσαι προβοκάτορας,είσαι λίαν επικίνδυνος για τό πολιτικό μέλλον της ΝΔ και του Σαμαρά
  Μεγάλε!! Πολυ Μεγάλε..ΠΡΟΣΚΥΝΟΎΜΕ!!

 15. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 11/11/2010 22:16:15

  Για τον παγωτατζή:
  Η αλήθεια πονάει. Όμως πρέπει να λέγεται για το καλό όλων μας. Αν δεν αρέσει ή αν θέλετε μα μαθευτεί η πραγματιή ειόνα, τότε να κάνετε τη δική σας ανεξάρτητη έρευνα και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.
  Όλοι μας οι αληθινοί αγωνιστές και συνοδοιπόροι του Αντώνη Σαμαρά για πολλά χρόνια, έχομε υποχρέωση να προστατεύσομε τον Αρχηγό μας, αλλά και να περιφρουρίσομε ην παράταξή μας.

 16. ο παγωτατζής avatar
  ο παγωτατζής 11/11/2010 22:41:35

  ...Και θα στο ξαναεπαναλάβω, αφού με την απάντησή σου διευκρινίζεις ότι δεν είσαι προβοκάτορας και επιμένεις
  "φίλε είσαι λίαν επικίνδυνος πολιτικά γιά την ΝΔ τού Σαμαρά με αυτά πού λές"
  Θά σού χαρίσω το μεγάλε και τό προσκύνημα.
  Συγνώμην. Εκανα λάθος,νόμιζα ότι έχεις μια μεγαλομανία, ανθρώπινη ίσως
  Είσαι απλώς πολιτικά επικίνδυνος, έστω και εν αγνοία σου.

 17. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 12/11/2010 10:07:53

  Aς αφησουμε τις αντιπαθειες και ψηφιζουμε Κακλαμανη οχι γιαυτον αλλα γιατι καταψηφιζουμε τον Καμινη και οτι αυτος αντιπροσωπευει και τη συμμαχια ξενων συμφεροντων που εχει πισω του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.