13/11/2009 21:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο πλευρό της Ντόρας οι βαρόνοι, οι βαρονέτοι και οι βατοπεδινοί της ΝΔ Το θέμα αυτό δημοσιεύτηκε στις 4/11/2009 με τον τίτλο "Ιερή συμμαχία βαρόνων, βαρονέτων και βατοπεδινών εναντίον Σαμαρά". Ύστερα όμως απο την σημερινή προκλητική αναφορά της κ. Μπακογιάννη στα golden boys που στηρίζουν τάχα τον Σαμαρά, κρίνουμε σκόπιμη την επαναφορά του στο προσκήνιο:

Προσχωρώντας στο στρατόπεδο της Αγίας Οικογενείας ο Μιλτιάδης Έβερτ δήλωσε: «Η εκλογή της (κ. Μπακογιάννη) θα συμβάλει στην ενότητα της παράταξης και θα δημιουργήσει προοπτικές, ώστε η ΝΔ να επανέλθει στην κυβέρνηση».

Ενώ, καλωσορίζοντάς τον η κ. Μπακογιάννη δήλωσε κι αυτή : «Αποδεικνύει ξανά (ο Μ. Έβερτ) ότι αυτό που προσδιορίζει τις επιλογές όλων μας δεν είναι οι διαφορές του παρελθόντος, αλλά το ειλικρινές ενδιαφέρον για το μέλλον της παράταξης».

 Η «ενότητα της παράταξης» λοιπόν και το «μέλλον» της και όχι οι (πολιτικές και επιχειρηματικές) «διαφορές του παρελθόντος» είναι οι λέξεις - κλειδιά που οδηγούν τις οικογένειες Μητσοτάκη και  Έβερτ να συμπτύξουν μέτωπο – διότι περί αυτού πρόκειται – εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και του σαρωτικού κύματος αλλαγών που έρχεται μαζί του.

 Στην πραγματικότητα βεβαίως εννοούν να ενώσουν τα συμφέροντά τους με σκοπό να διαφυλάξουν το μέλλον των παιδιών τους που κινδυνεύει πλέον σοβαρά.

 Βλέπουμε έτσι να εκστρατεύει εναντίον του Αντώνη Σαμαρά ένα μέτωπο επιγόνων (γιων και θυγατέρων) εκείνων που παρέλαβαν από τον Ευάγγελο Αβέρωφ ένα στιβαρό κόμμα (δεν συζητάμε τώρα τις κάθετες ιδεολογικές μας διαφορές μαζί του) και παρέδωσαν στο νεοδημοκρατικό λαό έναν πεθαμένο συνασπισμό προσωπικών συμφερόντων για να τον θάψει με το 10,5% στις περασμένες εκλογές.

 Συμπλέουν λοιπόν μαζί, σε μια απελπισμένη σταυροφορία κατά του Σαμαρά, τα παιδιά του Μητσοτάκη, η Ντόρα και ο Κυριάκος, η κόρη και ο γαμπρός του Έβερτ, ο γιος του Βαρβιτσιώτη, η κόρη του Κεφαλογιάννη, η κόρη της Πετραλιά – Stage. Όλων εκείνων δηλαδή και μερικών άλλων που οδήγησαν πριν από πολλά χρόνια τον Κ. Καραμανλή στην εξουσία ελπίζοντας ότι θα αποτελέσει τον εγγυητή των συμφερόντων τους.

 Μπορούμε συνεπώς να εικάσουμε ότι ένα ανάλογο ντηλ έγινε τώρα και με τη Ντόρα. Η οποία προφανώς ανέλαβε να προστατέψει και να καλύψει τα παιδιά των γαλάζιων βαρόνων.

 Ειρήσθω εν παρόδω, μόνο με τέτοια κακόφημα και κακοφορμισμένα ντηλ μπόρεσε ο Μητσοτακισμός από «συνιστώσα της ΝΔ» (που έλεγε προχθές και ο Μιχαλολιάκος) να εξελιχθεί σε βασική συνισταμένη της και να την οδηγήσει, μαζί με το «νεοκαραμανλισμό», στον ιδεολογικό ευνουχισμός της και τελικά στην πολιτική αυτοκτονία της.

 Βεβαίως, μαζί με όλους αυτούς βλέπουμε στο πλευρό της Ντόρας σύσσωμη και την ομάδα των Βατοπεδινών. Ο Δούκας (ως εκπρόσωπος επίσης των ομολόγων μαζί με τον Αλογοσκούφη), ο Κοντός, ο Κιλτίδης κλπ.

 Λίγο πιο πίσω προελαύνουν ο Μαγγίνας με τον Ινδό και ο Λυκουρέζος με την Ζήμενς και την Αιξωνή.

 Α, ξέχασα και τον Παπαθανασίου ως εκπρόσωπο της οικονομικής αξιοπιστίας και ικανότητος.

Με λίγα λόγια, το «μέλλον» που επικαλείται συνεχώς η Ντόρα Μπακογιάννη δεν είναι κανένα άλλο από το πολύ γνωστό σε όλη την Ελλάδα παρελθόν. Από την άλωση του ΟΤΕ επι Οικουμενικής και κυβέρνησης Τζαννετάκη, μέχρι την ΑΓΕΤ της περιόδου 1990-93, την Ζήμενς, τα ομόλογα και το Βατοπέδι της νέας εποχής, αυτή η Νέα Δημοκρατία των Βαρόνων και βαρονέτων μόνο διαφθορά, διαπλοκή και σκάνδαλα μπορεί να παράγει.

Όλοι αυτοί έχουν ολοκληρώσει προ πολλού τον κύκλο τους . Και δεν χρειάζονται σε κανέναν πλέον. Ούτε καν στην πλουτοκρατία που συναναστρέφονται στα κλαμπ της Εκάλης και της Αράχοβας.

Και όπως έχουμε ξαναπεί το καλύτερο γι αυτούς είναι να αυτοσυνταξιοδοτηθούν, για να απολαύσουν όσα κέρδισαν τόσα χρόνια εις υγείαν των κορόιδων.

Διαφορετικά δεν υπάρχει πρόβλημα, θα τους συνταξιοδοτήσει οριστικά και αμετάκλητα η πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσουν σε λίγο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 04/11/2009 08:05:10

  Το ερώτημα είναι, ο Σαμαράς θα καταφέρει να συγκρουστεί με όλους αυτούς ή τελικά θα διαλέξει να συμβιβαστεί για να έχει ήσυχο το κεφάλι του βολεύοντας και αυτός με τη σειρά του τα «παιδιά». Περιμένω στο συνέδριο της ΝΔ να δω τις τοποθετήσεις των υποστηρικτών του βουλευτών. Μου άρεσε πάντως η τοποθέτηση Μαρκόπουλου σε εκπομπή της ΝΕΤ ότι η ΝΔ πρέπει να έχει ηγέτη με καθαρό ηθικό μητρώο! που έκανε φυσικά τους άλλους καλεσμένους (Γιακουμάτος, Πάλη κλπ) να καταπιούν τη γλώσσα τους και να αρχίσουν να λένε ασυναρτησίες περί αμαυρώσεως μιας ολόκληρης παράταξης και άλλα φτηνά δικολαβίστικα κόλπα.

 2. FotisAthan avatar
  FotisAthan 04/11/2009 08:06:12

  Σκουριά, σήψη, παλαιοκομματισμός.

 3. ελεύθερος avatar
  ελεύθερος 04/11/2009 08:09:23

  Όλοι ξέρουμε, από χρόνια, τη σταδιακή άλωση της Νέας Δημοκρατίας από τους διάφορους βαρώνους / επιγόνους / τσιράκια του Μητσοτάκη, του Κεφαλογιάννη, του Βαρβιτσιώτη, του Καλατζάκου , κλπ.
  Δεν είναι καθόλου τυχαίο που σε διάστημα πέντε ετών διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία βλέπαμε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα παντού και πάντοτε.
  Δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι, με τη σημερινή της μορφή, η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ένα πραγματικά λαϊκό κόμμα, με την έννοια τουλάχιστον που την εννοούν στις δυτικές δημοκρατίες (δηλαδή ένακόμμα που όλοι έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν, ανάλογα με τις δυνατότητές τους, στην κοινή προσπάθεια και επί ίσοις όροις).
  Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που, όλοι όσοι είμασταν ειλικρινείς με τον εαυτό μας, παραδεχόμασταν ότι το πασόκ υπερτερούσε (σχεδόν πάντοτε) σε στελεχιακό δυναμικό, ιδιαίτερα στους νέους παραγωγικούς ανθρώπους μεταξύ 30-50 ετών.
  Όλα αυτά φιλοδοξεί να τα αλλάξει ο Αντώνης Σαμαράς, εάν μπορέσει βεβαίως.
  Έχει να αντιπαλέψει ένας ισχυρότατο μηχανισμό μέσα στο κόμμα που νοιάζεται μόνο για την καρέκλα και το υφιστάμενο status quo αλλά επίσης (και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ΠΟΤΕ) έχει να αντιπαλέψει τους αδηφάγους μεγαλοκαρχαρίες επιχειρηματίες που, διαθέτοντας καλοπληρωμένα κανάλια, εφημερίδες και blogs προσπαθούν να διαστρεβλώνουν την αλήθεια, εκβιάζοντας και απειλώντας, για ίδιο όφελος βέβαια.
  Ο Αντώνης Σαμαράς χρειάζεται να συνδυάσει το καθαρό μυαλό με τη δυναμική παρουσία, την ξεκάθαρη ιδεολογία με τις υφιστάμενες ισορροπίες.
  ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ και χρειάζονται μεγάλη αυτοπειθαρχία.
  Του εύχομαι καλή δύναμη, η Ελλάδα τον χρειάζεται.

 4. Swell avatar
  Swell 04/11/2009 08:25:34

  Tα καημένα τα παιδάκια του Καραμανλή στα αζήτητα δηλαδή; Αδικο το βρίσκω. Και οι γονείς των άλλων έκαναν λάθη, αλλά τα παιδιά τους είναι υπό προστασία. Του Καραμανλή γιατί δεν είναι; Είναι δυνατόν ν' αφήσουμε να χαθούν οι απόγονοι του θεού κι εθνάρχη Τριανταφυλλίδη;

  • loretta avatar
   loretta @ Swell 04/11/2009 12:19:10

   swell ξεφυγες..!!!

  • trellakias avatar
   trellakias @ Swell 04/11/2009 16:46:33

   Πάρτο αλλιώς θα βρείς!!! Άλλο λέμε εδώ αρχηγέ!!!!!

 5. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 04/11/2009 08:29:01

  Όταν υπάρχουν προσωπικές βεντέτες η ιδεολογία πάει περίπατο. Οι προσωπικές διαφορές παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο απ’όσο νομίζουμε. Μετά τις γνωστές ιστορίες μεταξύ Εβερτ-Σαμαρά στη δεκαετία του 90, ήταν αδύνατο ο Εβερτ να τον στηρίξει. Ασφαλώς έτσι ανταποδίδει και την στήριξη των Μητσοτακικών όταν εξελέγη αρχηγός. Μην ξεχνάμε επίσης ότι η Ντόρα κάνει καλά deals. Ενώ ο Σαμαράς είναι άλλη πάστα-δεν κάνει για τέτοιες δουλειές...
  Όσο για την οικογενειοκρατία, αυτή είναι πληγή για την παράταξη. Εντάξει- καταλαβαίνω να δώσουμε σημασία στην οικογένεια Καραμανλή. Εχει ειδικό βάρος για την παράταξη. Άλλο όμως οι Καραμανλήδες και άλλο οι μετριότητες που προσπαθούν να εγκθιδρύσουν δυναστείες. Θα έχουμε τώρα δηλαδή και δυναστεία Πάλλη; Έλεος!
  Φταίει όμως κι ο κόσμος. Αυτός είναι που ρίχνει σταυρό στους γόνους.

 6. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 04/11/2009 08:30:23

  Ο απλος Νεοδημοκρατης δεν εκφραζεται ΟΥΤΕ απο τη διαπλοκη, ουτε απο τους βαρωνους, ουτε απο τα λαμογια της παραταξης που ΟΛΑ στηριζουν Ντορα. Θα ψηφισουμε ΟΛΟΙ Σαμαρα και θα καυθαρισουμε την παραταξη μας ειτε αρεσει στους νταβατζηδες των ΜΜΕ ειτε οχι. Αυτη τη στιγμη στο Ιντερνετ σε blogs εχει δημιουργηθει ρευμα στηριξης Σαμαρα. Οπως ειπε και ο ιδιος ο Αντωνης το ρυακι θα γινει ορμητικο ποταμι τις 25 μερες που απομενουν.

  • greekpoliticalreview avatar
   greekpoliticalreview @ ΓΙΑΝΝΗΣ 04/11/2009 09:30:16

   Φίλε δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά αναγκάζομαι να σου υπενθυμίσω πως ο απλός Νεοδημοκράτης τους ψήφισε όλους αυτούς...

   • Blimblomblim avatar
    Blimblomblim @ greekpoliticalreview 04/11/2009 09:59:04

    Οι πατέρες τους και οι μητέρες τους είχαν και κάποιο μέγεθος. Ήταν και άλλες οι εποχές, ο κόσμος ήταν πιο αμόρφωτος, τώρα έχει ξυπνήσει. Δεν είχαν και έναν Σαμαρά απέναντι για να φαίνεται ανάγλυφη η διαφορά. Τώρα, ο κόσμος πάλι δεν είναι πλήρως ενημερωμένος, πολλοί είναι λίγο πρόβατα. Εδώ ο Κεφαλογιάννης αποδείχθηκε ότι ήταν προστάτης των Ζωνιανών. Και τα Ζωνιανά ελληνικός λαός είναι... Τι ψάχνουμε τώρα;...

    • greekpoliticalreview avatar
     greekpoliticalreview @ Blimblomblim 04/11/2009 12:17:36

     Μπα?! Και τους γόνους ποιος τους ψήφισε ο μορφωμένος ΝΔκρατης και ξύπνιος ?

     Τι μου λες τώρα?Στις εκλογές 2009 πόσοι από τους γόνους πέτυχαν εκλογή?Ο Σαμαράς δεν υπήρχε να φωτίζει τα μυαλά των απλών ξύπνιων ψηφοφόρων σας με την διαφορετική παρουσία του?

     Ψάχνουμε φίλε την ποιότητα των ψηφοφόρων που εκ του αποτελέσματος δεν φαίνεται ελπιδοφόρα...

    • Blimblomblim avatar
     Blimblomblim @ Blimblomblim 04/11/2009 12:48:07

     Σωστό είναι αυτό που λες. Ο ψηφοφόρος αποδεικνύεται πρόβατο. Δημιουργούνται κατεστημένες συνήθειες, έλξη του ονόματος, κοινά συμφέροντα με μάζες ψηφοφόρων, επιρροές με εκλογική σημσία. Αν φτιάξει ο πρόγονος όνομα, το όνομα το παίρνει πακέτο με την εκλογική επιρροή. Και φταίμε όλοι σε αυτό.

     Ο μόνος αντίλογος, εν μέρει, είναι ότι τότε δεν είχαν να διαλέξουν μεταξύ "γόνων" και "μη γόνων" σε επίπεδο ανοιχτής αντιπαράθεσης. Για πρώτη φορά καλούμαστε να επιλέξουν από τη μια τους μεν, από την άλλη τους δε. Είναι κι αυτό μια κάποια πρόοδος, σε επίπεδο κοινωικοπολιτικών δομών.

    • greekpoliticalreview avatar
     greekpoliticalreview @ Blimblomblim 04/11/2009 13:06:38

     Θα σε στεναχωρήσω και πάλι αγαπητέ διότι δεν είναι η πρώτη φορά που καλείσαι να επιλέξεις.

     Μπορούσες να το κάνεις (όχι εσύ προσωπικά βέβαια) και πριν από ένα μήνα και δεν το έκανες.

     Οι ίδιοι θα ψηφίσουν και τώρα λοιπόν , τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα αλλάξουν κριτήρια?

     Επίσης υπενθυμίζω πως ακόμα και τώρα που μιλάμε η Ντόρα έχει προβάδισμα (με ή χωρίς δημοσκοπήσεις) από τους ίδιους ψηφοφόρους που ψήφισαν και πριν από ένα μήνα.

     Πραγματικά δεν καταλαβαίνω από που αντλείτε τόση αισιοδοξία.

    • Aris M. avatar
     Aris M. @ Blimblomblim 04/11/2009 18:04:00

     @greekpoliticalreview

     Η αισιοδοξία μας αντλείται απο την επαφή μας με το κόσμο. Υπάρχει κίνημα λάου που υποστηρίζει τον Αντώνη. Αυτοί είναι παθιασμένοι γιατί ζητούν αλλαγή και ηθική στη πολιτική.
     Αν είσαι απο αυτούς που κοιτάνε της δημοσκοπήσεις... περίμενε λίγο και θα δείς. Βλέπεις η προσπάθειά τους να χειραγωγήσουν πέφτει στο κενό. Οπότε θα αναγκαστούν να αντικατοπτρίσουν την πραγματικότητα. Και να θυμάσαι πόσο δύσκολο είναι να στρωματοποιηθεί το σώμα που θα πάει να ψηφίσει.

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/11/2009 09:15:31

  πες τα factorx!...

 8. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 04/11/2009 09:46:57

  Επικροτώ την καταδίκη της οικογενειοκρατίας και ελπίζω ο Σαμαράς να κατορθώσει να τους παραμερίσει για να πάει την παράταξη και τη χώρα μπροστά.

  Η μόνη διαφωνία (και ανησυχία) μου έγκειται στο γεγονός ότι έχει μαζέψει γύρω του όλα τα ευνοημένα εξωκοινοβουλευτικά μεγαλοστελέχη Μαξίμου και Ρηγίλλης, οι οποίοι προσπαθούν μέσω του Αντώνη να διασώσουν τα απαράδεκτα κομματικά προνόμιά τους. Με τέτοιο σφιχτό εναγκαλισμό, δεν έχει και πολλές ελπίδες σαν Πρόεδρος ο Σαμαράς.

  Factorx, ποια η γνώμη σου περί αυτού;

 9. Olympiada avatar
  Olympiada 04/11/2009 10:01:50

  γιατί δεν τα λες όλα;
  http://olympia.gr/2009/11/04/%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bd%ce%b5%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%ad%cf%83%cf%89-%ce%bd%cf%84%cf%8c%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%b2%ce%bb/

 10. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 04/11/2009 10:05:13

  Συγχαρητήρια για την ανάρτηση. Έπρεπε να μαζευτούν όλα αυτά σε ένα κείμενο να ξέρουμε με μια ματιά τι γίνεται.

  Μου δημιουργείται μια αίσθηση σαν να είμαστε στην εποχή του Ρομπέν των Δασών, με τους διάφορους τοπικούς φεουδάρχες να πίνουν το αίμα το λαού, κάπου να υπάρχει ένας Ριχάρδος Λεοντόκαρδος (Σαμαράς) που είναι η μόνη μας ελπίδα να πάρει την εξουσία από αυτούς και όλοι εμείς σε ένα δάσος του Σέργουντ με το Φάκτορα-Ρομπέν (και άλλους σε άλλα δάση) να πολεμούμε με τόξα και βέλη το "σύστημα".

  Θα τα κατεφέρει ο καλός της υπόθεσης; Είμαστε πιο πολλοί και πιο δυνατοί, αλλά έχουμε απέναντί μας όλη την κακοδαιμονία του ελληνικού κράτους μαζεμένη και συνασπισμένη.

  • kostas nikolaou avatar
   kostas nikolaou @ Blimblomblim 04/11/2009 19:31:38

   ομορφο το σχολιο σου αλλα υπερ το δεον καλοπροαιρετο.εδω δεν εχουμε να κανουμε με τον κακο σεριφη της κομητειας,αλλα με τον σαρομαν τον δρακουλα και ορδες σμιγκολ που θελουν κι αυτοι να βαστηξουν το αστραφτερο δαχτυλιδι της εξουσιας,πριν το περασουν στα ανιερα και βρωμισμενα χερια του αρχινονου,ο οποιος αφου το κρατησει,με ενα αποκοσμο γελιο,θα το παραδωσει στην θυγατερα του και θα την οδηγησει στο θρονο που τα δουλικα θα περιφερουν ενω οι αυλικοι θα επευφημουν,τη στιγμη που οι λοιποι πριγκιπες του σκοτους θα υποβαλλουν τα σεβη τους.... κι ΕΜΕΙΣ; Πρεπει να αποφασισουμε και να πραξουμε αναλογως.Ειμαστε αραγε ολοι ΕΜΕΙΣ οι ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ,οι τριτοκοσμικοι καφροι χωρις κριση και αποψη,που θα φαμε στη μαπα τις δηλωσεις του πιστοβαγγελα που ακομα ξεπληρωνει τα γραμματια για την προεδρια της ΟΝΝΕΔ.Ειμαστε οι αγνωμοι δουλοπαροικοι που θα υπολογισουμε την κινηση του εγκεφαλικα αναπηρου ξαδερφου του ταρζαν που μεταξυ μακαροναδας και μπανανας θυμηθηκε τις ενδοξες εποχες του -ΚΑΡΔΙΤΣΑ -ΚΑΡΔΙΤΣΑ.και αποφασισε να παρεμβει στην πολιτικη πραγματικοτητα...
   Ειμαστε μαζοχοβιτσιοζοι ανεραστοι τεταρτοτελευταιοι σκλαβοι,ωστε να σκυψουμε υποτακτικα το κεφαλι και να βαλουμε στο λαιμο μας το λουρι ιδεολογικων αριβιστων και πολιτικων βιζιτατζηδων τυπου γιαννοπουλου που κατι μερες πριν ΜΑΣ αποκαλουσαν περαστικους".....
   Ειμαστε τοσο ηττοπαθεις κακομοιρηδες,ωστε να δωσουμε στο ΠΑΣΟΚ αλλοθι για τα οσα θα κανει και για ΟΣΑ ετοιμαζεται να κανει,ανεβαζοντας στη ηγεσια της αντιπολιτευσης τους αμεσα εμπλεκομμενους σε siemens,βατοπεδι,γραμμες αιγαιου....
   Ειμαστε τοσο οσφυοκαμπτες δωσικωλοι ραγιαδες,που περναμε στα αζητητα το nova macedonia,την ενθερμη στηριξη του αυτοαποκαλουμενου ΤΟΥΡΚΟΥ αχμετ ιχλαν στην θοδωρα,τις απευθειας πτησεις Αθηνα -κατεχομενα τις δηλωσεις μητσοτακη για μαγκιες των κυπριων αδελφων μας οταν ΔΕΝ δεχθηκαν το σχεδιο Α(υ)ΝΑΝ....
   Σε ολα τα παραπανω μπαινει ενα μεγαλο ερωτηματικο... ειμαστε αμετοχοι παρακολουθητες ενος παιχνιδιου που παιζεται με εμας ΧΩΡΙΣ εμας... ειμαστε αβουλα πιονια στο θεατρο του παραλογου..ΕΙΜΑΣΤΕ μετρημενα κουκια που πανε πεσκεσι(για να μιλησουμε καιτην γλωσσα τους),βουλευτισκοι στα ποδια της διεκδικητριας του θρονου.
   ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.... Η ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ;
   ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΒΑΣΗ. Δεν ζητουμε... ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ. Οριζουμε τον προεδρο ΜΑΣ.Χαραζουμε ΜΑΖΙ τις γραμμες πλευσης.και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ προχωραμε βημα βημα,στην ανασυνταξη και στην ΝΙΚΗ. και η νικη θα ερθει, μακρυα απο καρεκλοκενταυρους,παρατρεχαμενους κολλιγους που μονο τους μελημα ειναι πως θα κανουν μεταγραφη απο το σκαμπω,στην καρεκλιτσα διπλα στο γραφειο,στο βουλευτικο καπηλειο που συχναζουν.
   Η ΝΙΚΗ θα ερθει απο ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.και θα ερθει μεσα απο την ΑΛΛΑΓΗ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΑΠΙΛΑΣ.Η ΝΙΚΗ θα ερθει μεσα απο την ΒΑΣΗ και απο την ΙΣΧΥ της φωνης της.
   Στις 29 του νοεμβρη,δεν ψηφιζουμε απλα προεδρο.Στις 29 του νοεμβρη διαλεγουμε δρομο.μελλον,η εσωστρεφεια;καθαρση η σκανδαλα. ΑΝΑΝΕΩΣΗ η νεποτισμος; ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗ η κομματικα οργανεταl; ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ η ντορα μητσοτακη;
   ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ

 11. Olympiada avatar
  Olympiada 04/11/2009 10:12:22

  άσε που ξέχασες και τον Γίγαντα Τατούλη!

 12. Lavazza avatar
  Lavazza 04/11/2009 10:21:09

  Δεν καταλαβαίνω γιατί τα έχετε με τους γόνους (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έχουν μπόλικους).

  Όταν τα business ενός γονέα πάνε καλά τότε σαφώς και λέει στο παιδί του "έλα παιδί μου να σου μάθω τη δουλειά για να τα 'κονομήσεις κι εσύ"...

  Όταν τα business δεν πάνε καλά λέει ο γονέας "πήγαινε πιο πέρα ρε παιδάκι μου και μάθε τίποτε άλλο γιατί αυτή η δουλειά δεν έχει χαϊρι"...

  Οι "στοργικοί" γονείς λοιπόν σε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ γιατί να διαφέρουν από τους υπόλοιπους γονείς...;;;;;;;;;

 13. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 04/11/2009 10:25:16

  Για προκλητικη κακομεταχειριση της γαλαζιας βασης κανει λογο ο Κυρτσος στη CITY PRESS σημερα. Ειναι απο τους ελαχιστους στο μιντιακο κατεστημενο που τολμα να τα βαλει με την πανισχυρη Κυρια που με θρασσος θελει να την κανουμε και αυτοκρατειρα με την ψηφο μας. Ιδού τι γραφει ο κυρτσος σημερα:

  Τα περισσότερα ανώτατα στελέχη της ΝΔ αναπτύσσουν, τους τελευταίους μήνες, μια επιχειρηματολογία που στηρίζεται στην υποβάθμιση του ρόλου της εκλογικής και κοινωνικής της βάσης.


  Σε πρώτη φάση ο κ. Καραμανλής, ο κ. Σουφλιάς, η κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ και άλλα ανώτατα στελέχη της ΝΔ εμφανίστηκαν αποφασισμένα να πάνε σε μια βέβαιη εκλογική ήττα. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι της ΝΔ κράτησαν αποστάσεις από την απόφαση της ηγεσίας για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στις 4 Οκτωβρίου.

  Ο κ. Καραμανλής αγνόησε επιδεικτικά τις απόψεις των περισσότερων στελεχών και της εκλογικής και κοινωνικής βάσης, επικαλούμενος λόγους... εθνικού συμφέροντος. Οι πολιτικοί αναλυτές ακόμα δεν έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα εάν εγκατέλειψε την εξουσία και τις ευθύνες της επειδή δεν μπορούσε να αλλάξει το «χαλαρό» τρόπο ζωής του και να καταβάλει την αναγκαία προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης ή εάν έσπευσε να προλάβει τις γνωστές πλέον αρνητικές δημοσιονομικές και οικονομικές εξελίξεις.

  Η κ. Μπακογιάννη στήριξε τον κ. Καραμανλή στην απόφασή του υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, θέτοντας το προσωπικό συμφέρον της -που ήταν μια γρήγορη και συμφωνημένη εκ των προτέρων διαδοχή- πάνω από το συμφέρον της παράταξης και του κόσμου της. Η εκλογική ήττα που υπέστη η ΝΔ και ο διασυρμός από τη φυγή του κ. Καραμανλή από την εξουσία αναμένεται να προσδιορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Η νέα βιασύνη

  Αφού βιάστηκαν να εγκαταλείψουν την κυβερνητική προσπάθεια και να παραδώσουν την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ, τώρα δείχνουν μια νέα πολιτική βιασύνη.

  Ο κ. Καραμανλής επείγεται να κλείσει το διαδικαστικό και προσυμφωνημένο θέμα της ηγεσίας επειδή, όπως ο ίδιος τόνισε στην τελευταία σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής, πρέπει να καλυφθεί το κενό κομματικής εξουσίας που ο ίδιος δημιούργησε. Η κ. Μπακογιάννη αυτοπροτείνεται ως η υποψήφια για την ηγεσία που μπορεί να φέρει γρήγορα τη ΝΔ πίσω στην εξουσία. Στην αρχή πρωταγωνίστησε στην εγκατάλειψη-«εξπρές» της εξουσίας και τώρα προσφέρει φραστικές εγγυήσεις για την επιστροφή-«εξπρές» της ΝΔ στην εξουσία.

  Όλα τα παραπάνω δεν έχουν κανένα σοβαρό πολιτικό περιεχόμενο, απλώς εκφράζουν τις προσωπικές στρατηγικές των βασικών εκπροσώπων των δύο πολιτικών δυναστειών που ελέγχουν τη ΝΔ. Είναι τέτοια η κακομεταχείριση της εκλογικής και κοινωνικής βάσης της ΝΔ από τους κορυφαίους της παράταξης, ώστε είναι δύσκολο να προβλέψουμε καλή πολιτική και εκλογική συνέχεια.

  • panos avatar
   panos @ ΓΙΑΝΝΗΣ 05/11/2009 00:12:54

   Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΤΣΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ!!!ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ, ΘΑ ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΛΙΒΕΛΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ?ΕΛΕΟΣ!!!

 14. mara avatar
  mara 04/11/2009 10:42:31

  Δεν είναι τυχαίο που ο κόσμος αυθόρμητα πάει μαζί του.
  Περάστε μία βόλτα από τα γραφεία του και θα διαπιστώσετε τί εστί Αντώνης!!!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ mara 04/11/2009 10:55:26

   Το διαπιστωσαμε. Ειχαμε πολλα χρονια να δουμε λαικες μαζες να στηριζουνε καποιον με τοσο ζηλο. Η συνεχεια αποψε στις 7.30 στο Γουδι BADMINTON. Τωρα μιλαει ο κοσμος της ΝΔ. Σιωπουν οι νταβατζηδες των ΜΜΕ, οι μηχανισμοι και οι ΑΓΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ που κατεστρεψαν την ιστορικη μας παραταξη.

   • loretta avatar
    loretta @ ΓΙΑΝΝΗΣ 04/11/2009 13:00:51

    Γνωριζει κανεις αν θα γινει αναμεταδοση της ομιλιας εστω και διαδυκτιακα????ΑΝ ΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ !!

  • loretta avatar
   loretta @ mara 04/11/2009 12:22:40

   Μαρα ακριβως ετσι ειναι!!! Ανθρωπινος άμεσος προσγειωμενος !

   • Υ. avatar
    Υ. @ loretta 04/11/2009 13:22:14

    Λορέττα
    Αγ.Σοφίας 5 – Γραφεία Σαμαρά

    • loretta avatar
     loretta @ Υ. 04/11/2009 13:50:29

     Φιλε Υ ξερω που ειναι τα γραφεια...περναμε απο εκει και εμεις...εγω ρωτησα αν θα γινει και που αναμεταδοση της σημερινης ομιλιας!

     αν ξερεις πες μας.

   • Υ. avatar
    Υ. @ loretta 04/11/2009 14:08:19

    Έβλεπα τα χθεσινά ποστ. Παρείχες πλήρη συνηγορία στα σχόλιά μου.
    Thanks!

   • Υ. avatar
    Υ. @ loretta 04/11/2009 14:21:22

    Αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα, καθαρίζω εγώ

    Put Your Lights On
    http://www.youtube.com/watch?v=9eJgTUUw4Pw

    • loretta avatar
     loretta @ Υ. 04/11/2009 14:33:08

     http://www.youtube.com/watch?v=SSR6ZzjDZ94&feature=related

     ευχαριστω και απαντω με κατι παλιο αλλα αισιοδοξο!!

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ mara 04/11/2009 17:49:38

   Μακάρι μακάρι Ντόρα...

   Και μόνο που φαντάζομαι Ντόρα και ΓΑΠ ειλικρινά μου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο!

 15. οξεία γωνία avatar
  οξεία γωνία 04/11/2009 11:48:00

  Η κυρία Θεοδώρα Μητσοτάκη νομίζει ότι ο Νεοδημοκρατικός λαός δεν καταλαβαίνει ότι έχει φτιάξει υπόγειο μασονικό μηχανισμό μέσα στο κόμμα;
  Νομίζει ότι δεν έχουμε καταλάβει το πάρε-δώσε με τους κάθε λογής Μεϊμαράκηδες, Πάκηδες, Φάνες Πάλλες, Γιακουμάτους, Κεφαλογιάννηδες, Βαρβιτσιώτηδες και λοιπούς "αδέξιους" που μας κατάντησαν να μας νικήσει ο πιό XXXXXX αρχηγός που είχε ποτέ η σοσιαλιστική παράταξη;
  Θράσος, αμετροέπεια, μεγαλοστομίες και υποκρισία που σου ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι.
  Με τέτοιους θα ξεφύγουμε από το 33,5%;
  Με τέτοιους θα φτιάξουμε την Ελλάδα;
  Βάφονται τα αυγά με πολιτικές πορδές;
  Άντε κορίτσι μου να πείς κανα τσαγάκι με τίς άλλες πλούσιες φιλενάδες σου και άσε μας να κάνουμε κάτι για τη χώρα.
  Αρκετά.

  • tiramola avatar
   tiramola @ οξεία γωνία 04/11/2009 11:56:27

   @οξεία γωνία...
   Επειδή θυμάμαι και εσένα και αρκετούς εδώ μέσα που κάνατε αγώνα προεκλογικά για το κόμμα σας...
   Όλα αυτά τα αίσχη που περιγράφεις και εσυ και άλλοι ομοιδεάτες σου , πότε τα ανακαλύψατε?
   Αν λέω αν , κέρδιζε πάλι ο ΚΚ τις εκλογές πάλι η Ντόρα δεν θα ήταν υπουργός εξωτερικών?
   Για κρατήστε και καμιά πισινή γιατί προβλέπω μετά το αποτέλεσμα νέες κωλοτούμπες και άλλα nick names...

   • οξεία γωνία avatar
    οξεία γωνία @ tiramola 04/11/2009 12:10:32

    Άσε τις εξυπνάδες μικρούλη και ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.
    Ποτέ μα ποτέ δεν ήμουν περήφανος για όσους ανέφερα παραπάνω και ούτε υποστήριξα σαν πολιτικα πρόσωπα. Από όλους αυτούς τους κλικαδόρους εκτιμώ μόνο το Χατζηγάκη και καν δυο άλλους, οι λοιποί είναι και πάντα ήτανε φύρα για το κόμμα.
    Άσε λοιπόν τις τρελλίτσες σου, δεν πιάνουν εδώ αυτά. ¨οπως το πασόκ έχει οπαδούς που έχουν αλτρουϊστικά ιδανικά και πρότυπα, το ίδο συμβάινει και στην Νέα Δημοκρατία.
    Το ότι έχουμε άλλη γενική στρατηγική προσέγγιση δεν σου επιτρέπει να υπονοείς ότι οι Νεοδημοκράτες παίζουν σε δύο ταμπλό, ανάλογα με τη συγκυρία. Κάποιοι ίσως, οι περισσότεροι όμως όχι.
    Αντίθετα είναι τα πράγματα στο κόμμα σου. Η πλειοψηφία των οπαδών σας είναι που άγεται και φέρεται ανάλογα με τη συγκυρία και η μειοψηφία είναι οι ιδεολόγοι.
    Κοίτα το ρεύμα που είχε αρχικά ο βενιζέλος και θυμήσου πώς γύρισαν όλοι προς το Γιωργάκη, όταν έγειρε η πλάστιγγα προς τα εκεί.
    Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, οι περισσότεροι νεοδημοκράτες (οι οπαδοί έννοώ) έχουν αρχές και πρότυπα που δεν τα διαπραγματεύονται όσο εύκολα νομίζεις.
    Εάν αναφέρεσαι στο Μητσοτακέϊκο, είμαι μαζί σου μέχρι θανάτου.

   • Eastrader avatar
    Eastrader @ tiramola 04/11/2009 14:15:16

    Καλως τον Κο "Υπευθυνο Ποιοτικου Ελεγχου".Ξερεις θα ηθελα την συμβουλη σου σαν επιστημονα.Στην επιχειρηση μας εχουμε εφαρμοσει 2nd level Shewhart cycle,και το αποτελεσμα εδειξε προβλημα στα inputs.Μπορω σε παρακαλω να εχω την αποψη σου?Αλλα συντομα σε παρακαλω και μην εξαφανιστεις παλι οπως την αλλη φορα.Εφοσον εισαι Quality Control Manager σιγουρα θα ξερεις.Βεβαια εγω ειμαι σιγουρος οτι εισαι ανεπαγγελτος η στην καλυτερη "δουλευεις" σε καποια δημοσια υπηρεσια,εφοσον Manager σε ιδιωτικη εταιρια και ταυτοχρονα πανω απο ενα πληκτρολογιο να γραφεις μηνυματα δεν γινεται.Περιμενω.

    • Υ. avatar
     Υ. @ Eastrader 04/11/2009 16:59:14

     Καλά περίμενε! Μόνο μην απελπιστείς περιμένοντας!

 16. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 04/11/2009 12:04:30

  Oμως η Μπακογιαννη εχει δεσμευθει για εκλογη αρχηγου απο τη βαση με θητεια καθε 4 χρονια και εκλογη με προκριματικες εκλογες των υποψηφιων βουλευτων,δημαρχων και νομαρχων.
  Απο τη στιγμη που αυτο θα γινει η τυχη της ΝΔ θα ειναι στα χερια της βασης.Αν προτιμουν γονο πολιτικης οικογενειας ειναι δικαιωμα τους να τον ψηφιζουν.
  Απο την αλλη μερια ο Σαμαρας μεχρι στιγμης δεν εχει δεσμευθει για θητεια προεδρου.Φαινεται να θελει τη διατηρηση του μοναρχικου στυλ στο ονομα του εθνικου συμφεροντος.Το σημειο αυτο ειναι κρισιμο γιατι το πιθανοτερο ειναι το ΠΑΣΟΚ να εχει δυο τετραετιες.Επομενως οποιος κερδισει τωρα πρεπει να δεσμευθει οτι θα θεσει στην κριση της βασης το τι εκανε μετα 4 χρονια.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ ψυχραιμια 04/11/2009 12:12:06

   Οι δεσμευσεις της κυριας Μητσοτακη (αρκετα καπηλευτηκε το επωνυμο του αειμνηστου Παυλου) ειναι κενο γραμμα. Στα λογια ελεγε εκλογη απο τη βαση. Στην πραξη ηθελε συνοπτικες διαδικασιες και αμεση εκλογη απο το συνεδριο των 4.500 ανθρωπων! Ο Αβραμοπουλος και ο Σαμαρας πιεσαν πολυ προς την αντιθετη κατευθυνση και ετσι παμε σε εκλογη απο την οργανωμενη βαση της ΝΔ.

  • οξεία γωνία avatar
   οξεία γωνία @ ψυχραιμια 04/11/2009 12:13:16

   "το πιθανοτερο ειναι το ΠΑΣΟΚ να εχει δυο τετραετιες"
   ΕΧΕΙΣ ΧΙΟΥΜΟΡ ΒΡΕ ΜΠΑΓΑΣΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ οξεία γωνία 04/11/2009 12:28:33

    Ε,τι να κανουμε.Η ιστορια εχει αποδειξει οτι οι πασοκοι δεν αυτοκτονουν οπως εμεις.Το 1996 με το θανατο του Ανδρεα εγινε χαμος αλλα εβγαλαν το Σημιτη και οσοι διαφωνουσαν εβγαζαν που και που καμμια ανακοινωση και κατα τα αλλα τιποτα.
    Τωρα μπορεις να μου πεις γιατι ο Σαμαρας δεν θελει προεδρο με θητεια;Διοτι εγω υποψιαζομαι οτι θελει να παρει την προεδρια και αν παει το 33% στο 38% παιρνοντας ψηφους απο το ΛΑΟΣ θα πει καλα πηγαμε και αν δε με υπονομευαν (αχ αυτη η υπονομευση απο σατανικες δυναμεις) θα πηγαιναμε καλυτερα και αρα μενω.

    • Blimblomblim avatar
     Blimblomblim @ ψυχραιμια 04/11/2009 12:51:17

     Φτιάχνετε ήδη οι Ντορικοί σενάρια ήττας της εκλεκτής σας για την "επόμενη μέρα"; Ενδιαφέρον.

    • eleftheros avatar
     eleftheros @ ψυχραιμια 04/11/2009 14:59:45

     Απαισιόδοξο σε βλέπω για τη Νέα Δημοκρατία και τις προοπτικές της.
     Κατ' αρχήν βάλε κάτι καλά καλά στο μυαλό σου.
     Ο Γιωργάκης δεν πρόκειται να κρατήσει πάνω από 1-2 χρόνια με τίποτε.
     Δεν έχει τις δυνατότητες να πολεμήσει εναντίον όσων ο ίδιος έταξε στο λαό.
     Μόλις ο πρώτος καναλάρχης αρχίσει να του κάνει τις πρώτες τσιριτσάντζουλες ΕΠΕΣΕ.
     Μετά Νέα Δημοκρατία.
     Θα είμαστε όμως έτοιμοι ή θα πάμε με την παλιά συνταγή;
     Δεν ξέρω για τον Σαμαρά, αλλά η συνταγή της Θεοδώρας είναι σίγουρα παλιά.

    • panos avatar
     panos @ ψυχραιμια 05/11/2009 00:16:06

     Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ!ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΟΡΑΤΑ!ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΩ...

  • Υ. avatar
   Υ. @ ψυχραιμια 04/11/2009 13:32:29

   Δε το λες πλήρες. Επαναβεβαίωση εκλογής αρχηγού από τη βάση
   Δηλαδή, μακάριοι οι νέμοντες και κατέχοντες.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ψυχραιμια 04/11/2009 14:24:37

   Ψυχραιμία σου το έγραψα και εψές αλλά δεν το πήρε.
   Δεν το εννοεί και δεν θα το τηρήσει. Αν το εννοούσε θα το κατέθετε στην Κεντρική Επιτροπή προς εισήγηση για το Συνέδριο. Παρλαπίπες δημοκρατικότητας πουλά στο πόπολο και οι απελπισμένοι τσιμπάνε. Και ο ΓΑΠ το 2004 το είχε πει, αλλά εάν δεν έπιανε το παραλήρημα μεγαλείου τον Βενιζέλο το 07 ούτε που θα ίδρωνε το αυτί του.

 17. Κεραυνός avatar
  Κεραυνός 04/11/2009 12:16:58

  Kαλώς ήλθατε στον πλανήτη γή.
  Η ιερή συμμαχία βαρόνων, βαρονέτων και βατοπεδινών όλη την εξαετία διακυβέρνησης του καταλληλότερου δηλαδή ήταν μακριά απο τα κέντρα εξουσίας. Ξαφνικά εμφανίστηκε τώρα απο το πουθενά να υποστηρίξει την Μπακογιάννη που όπως και να το κάνουμε είχε και αυτή το δικό της σημαντικό μερίδιο μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια.

  • Υ. avatar
   Υ. @ Κεραυνός 04/11/2009 17:04:17

   Στις 30, όλοι αυτοί θα παροπλισθούν. Όπως τα σαπιοκάραβα στη Σαλαμίνα.
   Για τα μπάζα!

 18. asinepis avatar
  asinepis 04/11/2009 12:31:57

  Αμα έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις του εχθρούς .

  Φαντάσου να μην τους είχαν ψηφίσει τι θα έλλεγαν.

 19. asinepis avatar
  asinepis 04/11/2009 12:34:36

  Ευτυχώς που ψηφίζετε ΝΔ . Εάν ψηφίζατε ΠΑΣΟΚ τι περισσότερα θα λέγατε;

  • antiathlitikos avatar
   antiathlitikos @ asinepis 04/11/2009 12:57:05

   Άκου ασυνεπή τύπε τί γίνεται. Είναι θέμα ψυχαναλυτικό. Διπλά:
   Όλοι ξέρουμε από τη μια πολύ καλά ότι τα μεγαλύτερα μίση εκδηλώνονται μέσα στις οικογένειες. Και μάλιστα με τον πιο βίαιο και συχνό τρόπο. Όταν μάλιστα πρόκειται για κληρονομιά, ξέρεις τι γίνεται.
   Υπάρχει όμως και μια άλλη πλευρά. Κι αυτή έχει να κάνει μ’ αυτό που μπορούμε να ονομάσουμε «η μαγεία της ήττας». Και για να μείνω πιστός στο παρατσούκλι μου: έχεις ακούσει τι σούρνουν οι βάζελοι στην ομάδα (τους);

 20. anagnostis avatar
  anagnostis 04/11/2009 13:25:38

  Επιστολή προς στους βουλευτές της ΝΔ

  Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές της ΝΔ,


  Στέλνω την παρούσα επιστολή στους 78/91 βουλευτές του κόμματος (τόσες βρήκα). Τρεις από εσάς είναι υποψήφιοι Πρόεδροι(*). Ο τέταρτος δεν είναι ανάμεσά σας, αλλά δεν βρήκα την ηλεκτρονική του διεύθυνση. Η επιστολή μου περιέχει μία ερώτηση προς την κα. Μπακογιάννη, που φέρεται ως φαβορί για την κούρσα διαδοχή. Προφανώς θα λάβει την επιστολή και η ίδια (αν της την μεταφέρουν οι συνεργάτες της). Τυχόν απάντησή της θα ήθελα να την λάβετε όλοι σας, γι' αυτό και σας την κοινοποιώ.


  Κα. Μπακογιάννη,


  Τι δουλειά έχει ο Μανώλης Βασιλάκης στο επιτελείο σας;


  Θυμίζω: ο Μανώλης Βασιλάκης συκοφάντησε με την έκδοση βιβλίου κατά του Μιλτιάδη Έβερτ ("Άπαντα Έβερτ", εκδόσεις Γνώσεις) προεκλογικά το 1996, συκοφάντησε με σωρεία άρθρων κατά του Δικτύου-21 και δεκάδων προσώπων, συκοφάντησε κατά του Χρήστου Γιανναρά, συκοφάντησε κατά όλων των Ελλήνων ("Καλά να πάθουν", Εκδόσεις Γνώσεις, βιβλίο σε σχέση με την 11η Σεπτεμβρίου 2001) ενώ το απώγειο της χυδαιο-συκοφαντικής του προπαγάνδας το εξαπέλυσε κατά του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου ("Η Μάστιγα του Θεού", Εκδόσεις Γνώσεις).


  Θυμίζω ότι στη 2η περίπτωση (Δίκτυο-21) του έγιναν αγωγές για συκοφαντία και τελικά καταδικάστηκε και εξαναγκάστηκε σε δημόσια δήλωση στην οποία για παραδέχτηκε ο ίδιος ο κ. Μανώλης Βασιλάκης ότι "μετείχε σε πολιτικό παιχνίδι παραπληροφόρησης και δημιουργίας αποδιοπομπαίων τράγων που δημιουργήθηκε από κατευθυνόμενες και ψευδείς "πληροφορίες", τους διακινητές των οποίων κωλύομαι να αποκαλύψω για ευνόητους λόγους, αλλά και καλυπτόμενος από το δημοσιογραφικό απόρρητο"


  και συνέχισε λέγοντας


  "Ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκα από τους αρχιτέκτονες αυτής της εκστρατείας λάσπης με κατευθυνόμενες ψευδείς "πληροφορίες" με το συκοφαντικό περιεχόμενο, στην οποία δυστυχώς δέχτηκα να συμμετάσχω τυφλωμένος από την πολιτική μου πίστη σε αυτούς, με εξέθεσε ανεπανόρθωτα και με υπέβαλλε σε μία δικαστική περιπέτεια, στην πορεία της οποίας οι "φίλοι" μου, αφού υπέθαλψαν τα παραπάνω, με εγκατέλειψαν"


  Θυμίζω ότι εσείς κα. Μπακογιάννη είχατε στείλει τον υιόν και σύμβουλό σας στο Υπ.Εξ. κ. Κώστα Μπακογιάννη, αλλά και τον εξ απορρήτων σας κ. Δ. Ζαφειριάδη, στην παρουσίαση του λιβέλλου του Βασιλάκη κατά του Χριστόδουλου στις 6/6/06, των 666 σελίδων όπου οι ομιλητές όπως ο Λεωνίδας Κύρκος και άλλοι χαρακτήριζαν τον Χριστόδουλο ως "Αντίχριστο"! Τέτοια λόγια χειροκροτούσαν οι παριστάμενοι... (Απόδειξη για την παρουσία των δύο στενών συνεργατών σας στην εκδήλωση από το Παρόν 11 Ιουνίου 2006: http://www.paron.gr/v3/new.php?id=8644&colid=&catid=37&dt=2006-06-11%200:0:0&mode=3 - απόδειξη για τα αποσπάσματα των ομιλιών των ομιλητών από το in.gr 6/6/06: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=712657&lngDtrID=244 )


  Θυμίζω ότι το καλοκαίρι του 2009, δηλαδή προ ολίγων μηνών, ο κ. Βασιλάκης επιμελήθηκε την μοναδική ως τώρα έκδοση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με τίτλο "Από τον Ανένδοτο στη Δικτατορία". (απόδειξη της επιμέλειας του βιβλίου από τον ιστοτόπο του Ιδρύματος http://www.ikm.gr/3_749_ELL_HTML.aspx )


  Σας ρωτώ λοιπόν τι δουλειά έχει ένας υβριστής, ένας κοινός συκοφάντης στο επιτελείο σας. Ένας συκοφάντης μάλιστα που συνέβαλε τα μέγιστα στην ήττα της ΝΔ το 1996, συνέβαλε στην απαξίωση δεκάδων ανθρώπων (και της ΝΔ) μέσω του Δικτύου-21 και συνέβαλε στη λυσσασμένη προπαγάνδα κατά του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Σας ρωτώ διότι μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ πώς αυτός ο άνθρωπος μπορεί να παράγει θετικό έργο (αντί των ύβρεων) και αναρωτιέμαι τι ρόλο θα παίξει δίπλα σας.


  κα. Μπακογιάννη, θα ήθελα να σας κάνω και άλλες ερωτήσεις, όπως για παράδειγμα για τη βιασύνη σας να λάβετε θέση υπέρ του Σχεδίου Ανάν ως Δήμαρχος Αθηναίων πριν λάβουν οποιαδήποτε θέση για το θέμα οι αρμοδιότεροί σας στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα (δηλαδή τα κόμματα, οι Υπουργοί, Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί κλπ), ή για τις σκιές που άφησε η μη πληρωμή του ηλεκτρονικού και τηλεφωνικού εξοπλισμού σας στη Siemens παρά μόνο μετά τον σχετικό δημόσιο θόρυβο, ή για την απάντησή σας ότι δεν τηλεφωνήσατε στον Υπ. Δικαιοσύνης κ. Δένδια το καλοκαίρι ώστε να προχωρήσει η υπόθεση του εγγράφου για τον κ. Καράβελα "λόγω ευαισθησίας"(!) όπως βλέπουμε στο ακόλουθο βίντεο http://www.youtube.com/v/I84WeACTydk (και αμφιβάλλω αν ΕΝΑΣ νοήμων άνθρωπος την πιστεύει!). Επειδή όμως αν σας κάνω πολλές ερωτήσεις ταυτόχρονα στο ενδεχόμενο να μου απαντήσετε μπορεί να αφεθεί κάποιο ερώτημα αναπάντητο, προτιμώ να σας αναλύσω τη μία και μοναδική μου ερώτηση ως προς τον κ. Μανώλη Βασιλάκη και να αφήσω τα υπόλοιπα.


  Ευελπιστώ ειλικρινά σε μία πειστική απάντηση από εσάς ή έστω από κάποιον υποστηρικτή σας. Διότι και οι υποστηρικτές σας πρέπει να τα γνωρίζουν αυτά τα πράγματα.


  Με τιμή,


  Μάρκος Παπαευαγγέλου


  Θεσσαλονίκη  ΥΓ (*) Την επιστολή μου την έγραψα πριν ανακοινωθεί ότι ο κ. Αβραμόπουλος απέσυρε τελικά την υποψηφιότητά του και πριν το "διάγγελμα Έβερτ" ότι υποστηρίζει πλήρως την κα. Ντόρα Μπακογιάννη. Ένα ερώτημα προστίθεται προς τον κ. Έβερτ (ή τους πολιτικούς του φίλους, μια που ο ίδιος δεν είναι ανάμεσα στους 91 βουλευτές): πώς βλέπει τη συμμετοχή του κ. Μανώλη Βασιλάκη στο επιτελείο της επόμενης ιδανικής προέδρου του κόμματος; Του ανθρώπου δηλαδή που τον λοιδώρησε τόσο πολύ προεκλογικά το 1996 και συνεισέφερε τα μέγιστα ώστε να αποτύχει παταγωδώς και να αποχωρήσει μετά από μία μόνο εκλογική ήττα; Του ανθρώπου που, ουσιαστικά, περιέγραφε τον κ. Έβερτ ως "ηλίθιο και αγράμματο"; Δεν πιστεύω να τα ξέχασε όλα αυτά!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ anagnostis 04/11/2009 14:11:02

   Τα ερωτηματα ειναι αμειλικτα. Η δημοσιευση κυκλοφορει εδω μαι μερες στο διαδικτυο. Φυσικα ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ της Αγιας Οικογενειας, κανενος το αυτακι δεν ιδρωσε για να απαντησει. Αηδια.

 21. Skeptikos avatar
  Skeptikos 04/11/2009 14:08:59

  "Τις προθέσεις της κυβέρνησης για την ισοπολιτεία των μεταναστών με τους Έλληνες, δημοσιοποίησε η υφυπουργός Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στο Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών.
  Η κυβέρνηση προτίθεται να παράσχει κατ' αρχάς την υπηκοότητα στα παιδιά των νόμιμων μεταναστών που διαβιούν στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα οι μετανάστες θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης."

  Εαν οι μεταναστες αποκτησουν το δικαιωμα του εκλεγεσθαι στην τοπικη αυτοδιοικηση, σε δεκα χρονια στο Δημο Αθηναιων και στους Δημους των δυτικων Προαστιων δεν θα υπαρχει ουτε Ελληνας δημοτικος Συμβουλος οχι Δημαρχος...

  ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!

  ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΗΣ ΤΖΑΚΡΗ, ΗΞΕΡΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑΝ ΕΚΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠ' ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ...

  • Υ. avatar
   Υ. @ Skeptikos 04/11/2009 17:10:26

   Η Τζάκρη βγαίνει στη Πέλλα, όπου είναι το πιο δυναμικό μπλοκ της αλυτρωτικής προπαγάνδας των Βαρδάριων γειτόνων μας (Παπα-Τσακνιάς κλπ).
   Το επόμενο βήμα? Αναγνώρισή τους ως εθνότητα.

  • Υ. avatar
   Υ. @ Skeptikos 04/11/2009 17:12:24

   Διορθώνω, “σκληρό”, αντί “δυναμικό”

 22. loretta avatar
  loretta 04/11/2009 14:12:30

  Μα εφοσον υπαρχει ταυτιση αποψεων ειναι φυσικο επακόλουθο η στηριξη αγαπητε.

  Your very welcome.

 23. nikolas avatar
  nikolas 04/11/2009 15:56:08

  Πάμε Όλοι Με Σαμαρά.
  Είναι Η Μόνη Ελπίδα Για Την Παράταξη, Τον Τόπο Αλλά Και Το Πολιτικό Σύστημα Γενικότερα.H Πολιτική Ζωή (Ανεξαρτήτως Κομμάτων) Έχει Κουραστεί Από Τα Παλιά Και Ζητά Νέα, Καθαρά Και Άφθαρτα Πρόσωπα.

 24. ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ avatar
  ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ 04/11/2009 16:35:02

  ΖΗΤΩ Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΗΞΗ ΤΗΣ 3ΗΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 1974..ΤΙΜΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ,ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ.ΙΣΩΣ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ Η ΠΟΡΕΥΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ..Υ.Γ.ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΣΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝ ΚΑΙ..ΛΙΓΑΚΙ ΔΕΞΙΟ!ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΟΜΩΣ..Υ.Γ.2.Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ..ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΩ.ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΒΕΙ Η ΝΤΟΡΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ.ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

 25. ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ avatar
  ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ 04/11/2009 16:38:23

  Η καρδιά μας ράγισε, η φωνή μας πνίχτηκε.
  Φτάνει πιά..
  Όχι στους γόνους, Όχι στις κληρονομιές.
  Ναι στην ελπίδα, Ναι στην αξία, Ναι στην πολιτική ηθική.
  Όλοι με τον Αντώνη Σαμαρά.
  Το ρυάκι δεν θα γίνει ποτάμι αλλά χείμαρρος!

 26. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 04/11/2009 17:45:29

  Επειδή ως λαός παίρνουμε κάθε φορά ότι μας αξίζει, πιθανολογώ ότι η Ντόρα είναι προ των πυλών.

  Μακάρι να διαψευσθώ και να δω σαμαρά αλλά όλο το σύστημα όπως περιγράφηκε παραπάνω θέλει δρακουλόσογο.

  Υ.Γ. Αλήθεια πως την είδαν χθες Νικολάκης και Τράγκας στο Αλτερ σε κάτι στιγμές ήταν Τενιακότερη της Τένιας -σε μια στιγμή σάστισε και η ίδια- το γύρισε κωλοτούμπα ο Αυριανής;

 27. loretta avatar
  loretta 04/11/2009 18:15:55

  http://www.best-tv.gr/index.php?/ONLINE-TV.html?view=wrapper


  7.30 ΘΑ ΜΕΤΑΔΩΘΕΙ Η ΟΜΙΛΊΑ ΑΠΟ ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ!!!! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΛΟΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑ

 28. isnogood avatar
  isnogood 04/11/2009 18:24:16

  Φάκτορα ΞΕΧΑΣΕΣ τον ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ τον βουλευτή -εκπρόσωπο του Τουρκικού Προξενείου, που ήταν απο τους πρώτους που έδωσαν τη στήριξή τους στη Ντόρα.
  Είναι ο γνωστός βουλευτής της ΝΔ που προεκλογικά έλεγε στους μουσουλμάνους:ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ!!!
  Αυτοί στηρίζουν...ΝΤΟΡΑ!
  Και το θέμα επειδή είναι ποσοτικό, αναρωτιέμαι ΠΟΣΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΕΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ isnogood 04/11/2009 18:41:06

   Πλάκα, πλάκα...

   Λέτε να τη βγάλει το προξενείο;

   Αν γίνει αυτό, δεν θα πρέπει να τη στήσουμε στα έξι μέτρα; Δεν θα είναι καθαρή προδοσία;

   Ας ξέρουμε ότι, αν τολμήσουν να το κάνουν, θα μετρήσουμε τις "μουσουλμανικές - προξενειακές" ψήφους και θα την κάνουμε ρόμπα.

   ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΠΟΤΕ, αν εκλεγεί με τέτοιο ανθελληνικό τρόπο!

 29. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 04/11/2009 20:00:59

  Ελληνική ιθαγένεια σε μετανάστες δεύτερης γενιάς και ψήφο για μακροχρόνια διαμένοντες

  Την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας στη δεύτερη γενιά μεταναστών, το δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές εκλογές για τους μακροχρόνια διαμένοντες και την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ που καθορίζει το καθεστώς ασύλου και επαναπροώθησης μεταναστών, κατόπιν ελληνικού αιτήματος, προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα του παγκόσμιου φόρουμ για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη που διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής.
  Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο επίσης για μέτρα αποτελεσματικότερης φύλαξης των συνόρων και επανακαθορισμού των κριτιρίων χορήγησης πολιτικού ασύλου ως επιπλέον άξονες δράσης για την ομαλή ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.
  «Πρέπει να πούμε ως Πολιτεία και κοινωνία όχι στο φόβο και στις κοινωνικές ανισότητες», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας συνάμα την μακροχρόνια μεταναστευτική ιστορία του ελληνισμού, ενώ αναφέρθηκε και στην προσωπική ιστορία της οικογένειάς του καθώς και σε εκείνη του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια υπογραμμίζοντας ότι «υπήρξαμε και εμείς πρόσφυγες και κάθε ελληνικό σπίτι γνωρίζει από μετανάστευση και προσφυγιά».

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=297382&dt=04/11/2009

  Έτοιμη η πελατεία για την οκταετία και βάλε, η ψήφος στους ομογενής δεν του έκανε βρήκε τους μετανάστες πρόχειρους.

 30. kainourios avatar
  kainourios 04/11/2009 20:06:51

  Ασχετο αλλά επειδή κάποιος το ανέφερε παραπάνω νομίζω είναι αφελές να πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κρατηθεί μόνο για 1-2 χρόνια στην εξουσία. Η ιστορία άλλα δείχνει. Η συνεχής υποτίμηση του ΓΑΠ οδήγησε στα τραγικά αποτελέσματα τη Νεα Δημοκρατία και αν συνεχιστεί τότε Ντόρα ή Σαμαράς θα παραμείνουν για παραπάνω απόσο φαντάζονται ή θέλουν στην αντιπολίτευση.

 31. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 04/11/2009 20:09:39

  Eννοειται οτι η προβλεψη μου για δυο τετραετιες ΠΑΣΟΚ ειναι μετριπαθης και τα περι 1-2 ετων ανοησιες.Σε λιγο το ΠΑΣΟΚ δεν θα εχει αναγκη και ολους τους οπαδους του γιατι εχει τους μεταναστες.Ξαναγραφω αυτα που ειπα αλλου.
  Τι εχουν να πουν επ αυτου οι λαλιστατοι υποψηφιοι της ΝΔ;
  Θα βαλουν υποψηφιους μεταναστες ή θα χαρισουν εκατονταδες χιλιαδες ψηφους αποκλειστικα στο ΠΑΣΟΚ;Διοτι αν το παιξουν εθνικα αμεμπτοι δεν ξεκινουν απο το 33% αλλα απο το 28%.
  Εννοειται οτι απαντηση δεν περιμενω.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ψυχραιμια 04/11/2009 20:22:42

   δε βαριέσαι ψυχραιμία... να είμαστε καλά, θα κάνουμε απολογισμούς... που πήγε το δολάριο, τι έκανε η καμπύλη των επιτοκίων και πόσοι μετανάστες ελληνοποιήθηκαν. Να είμαστε καλά...

 32. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 04/11/2009 20:34:20

  Είναι μετρημένα κουκιά.
  Εάν βγει ο Σαμαράς, φέρνει πίσω ένα εκατομμύριο ψήφους. χάνει εκατό χιλιάδες νεοφιλελεύθερους -θα πάνε στο πασοκ. παίρνει επιπλέον διακόσιες χιλιάδες από το πασοκ που ψηφίσαν το ήθος του ΓΑΠ αλλά θα διαφωνήσουν με τους μετανάστες και τα ευρύτερα εθνικά. παίρνει πενήντα χιλιάδες από την αριστερά (συμπεριλαμβάνομαι) και εκατό χιλιάδες από τους μετανάστες που θα τους πούνε τ΄ αφεντικά τους τι θα ψηφίσουν και θα το πράξουν γιατί τ΄ αφεντικά τους είναι καλοπληρωτές και τους κολλάνε ένσημα. Κάνε τη σούμα.

  • αχαβαχ avatar
   αχαβαχ @ B.K.Σ. 05/11/2009 17:56:24

   Μόνο πενήντα χιλιάδες αριστεροί; Δεν θα δελεαστούν περισσότεροι από το (ρηγκανικής εμπνεύσεως) ιδεολογικό κομψοτέχνημα της σύμπηξης ανταγωνιστικότητας και πατρίδας;

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ αχαβαχ 05/11/2009 18:10:48

    προσπάθησα να είμαι συντηρητική, αλλά αν κρίνουμε από την τότε ρηγκανική επέλαση μάλλον θα είναι περισσότεροι...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ B.K.Σ. 05/11/2009 18:08:20

   μην είσαι καθόλου σίγουρος ότι χάνει 100.000 νεοφιλελεύθερους (τουλάχιστον όπως καταλαβαίνω εγω την λέξη)

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ archaeopteryx 05/11/2009 18:11:45

    έχεις δίκηο. επειδή είναι ευφυής θα βρει τους τρόπους να τους κρατήσει.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ B.K.Σ. 05/11/2009 18:13:57

     μπορεί να έχει και βοήθεια στο θέμα

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ B.K.Σ. 05/11/2009 18:44:19

     Ως οικονομολόγος είναι πολύ καλός (θυμήζω την κριτική του για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και τα επιτόκια). Δεν αποκλείω ακόμη και τον Ανδριανόπουλο ή ανθρώπους που εκφράζονται μέσω του Ανδριανόπουλου να πείσει και να στρατολογήσει! Θέλω επ ευκαιρείας να γράψω δυό τρεις ιδιάζουσες σκέψεις συγκεντρωμένες μιας και δεν δόθηκε η ευκαιρεία αλλού. Ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά ήτανε συγκάτοικοι στα φοιτητικά τους χρόνια και όλοι ξέρουμε πόσο ισχυροί είναι οι δεσμοί αυτών των χρόνων ανεξαρτήτως ιδεολογικών δρόμων του καθενός μας. Σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιος τον Παπανδρέου για εθνική μειοδοσία όσο κι αν η οπτική του στα εθνικά θέματα φλερτάρει με τέτοιες μομφές. Σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Αντώνη Σαμαρά για πατριδοκαπηλεία όσο κι αν γίνονται προσπάθειες να τον στιγματίσουν και να τον περιχαρακώσουν σε αυτό πεδίο μάχης, η σταθερότητά του είναι δημοσίως "κλεισμένη" στη συνείδηση του κόσμου. Προσωπικά βλέπω ένα ιδανικό αλληλοσυμπλήρωμα των δυό τους. Στην παρούσα σκληρή συγκυρία, το ένστικτό; ίσως, αναδείχθηκε ο Γιώργος για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να το πράξει σύμφωνα με την συνείδησή του (και η Μπακογιάννη θα το έπρατε, αλλά εκεί δεν θα έγραφα σύμφωνα με την συνείδησή της, θα το έπρατε σύμφωνα με άλλες παραμέτρους), όπερ και σημαίνει συμβιβασμοί και με την ΦΥΡΟΜ και με την Τουρκία. Δεν θα χρειασθεί ο Γιώργος να στεγνώσει την ψυχή του και να πει η Κύπρος είναι μακράν, θα μας πει ήρεμα και απλά, κοιτάξτε εγώ πρεσβεύω πως για το καλό της χώρας πρέπει να πράξουμε αυτό (έτη φωτός δηλαδή εξήγηση κι από τον ίδιο τον πατέρα του!) Για να το πράξει όμως αυτό ΔΕΝ χρειάζεται μια Ντόρα για εσωτερική κατανάλωση και σύμπνοια, χρειάζεται έναν Αντώνη για να λειτουργήσει ως κυματοθραύστης στις έξωθεν αδηφάγες πιέσεις. Και για να το πω πιο κυνικά: οι φοιτητικές μας φιλίες είναι πολυτιμότερες και ωφελιμότερες, τουτέστιν αποδεικνύονται ισχυρότερα εχέγγυα νίκης από τα απωθημένα των νεανικών λαβστόρυ...

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ B.K.Σ. 05/11/2009 18:53:01

     Β.Κ.Σ., έχεις πλησιάσει... και οι δύο έχουν ένα κοινό παρονομαστή

 33. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 04/11/2009 21:16:14

  Δεν αρκει να τα γραφουμε εδω μεσα. πρεπει να αγωνιστουμε και εξω. Να πλησιασουμε νεοδημοκρατες του κυκλου μας, στη δουλεια, παντου και να τους δειξουμε την αληθεια. να μην αδιαφορησουν, να μην κατσουν σπιτι τους. Να πανε να ψηφισουν τον Αντωνη. Ακομη κι αυτους που εχουν πιστεψει την προπαγανδα Μητσοτακη περι προδοτη του 1993 κλπ, να τους δειξουμε την αληθεια. Να αλλαξουν στρατοπεδο. να ερθουν στην ελπιδα. Να αφησουν τα τζακια, το κατεστημενο των νταβατζηδων των ΜΜΕ..Να ερθουν στο καθαρο φως. Αυτον τον αγωνα τον χρωσταμε πανω απ ολα την πατριδα μας ..

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ ΓΙΑΝΝΗΣ 05/11/2009 18:05:08

   ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ!!!!!!!

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ΓΙΑΝΝΗΣ 05/11/2009 18:06:08

   Ο Έβερτ τον είχε πουλήσει, του είχε πει να παραιτηθούν μαζί και εκείνος δεν παραιτήθηκε, και στον χρόνο στον οποίον αναφέρεσαι τα άγρια παιχνίδια τα μητσοτακικά είχαν ήδη αρχίσει κατά των καραμανλικών και επέλεξε να μη τους τα υποστηλώσει και δικαιώθηκε διότι τελικά αναγκάστηκαν να αποδεχθούν τον Καραμανλή τον νεώτερο.
   Υπάρχει μία αγκύλωση που πρέπει να αποσαφηνισθεί. Είναι γνωστό πως ο Σαμαράς εθεωρείτο ο επόμενος αρχηγός μετά τον Μητσοτάκη. Είναι γνωστό επίσης πως έχει συμμετάσχει στην Λέσχη Μπίλντεμπερκ. Είναι γνωστό πως η Μπακογιάννη εθεωρείτο η επόμενο αρχηγός μετά τον Καραμανλή τον νεώτερο. Είναι γνωστό επίσης πως έχει συμμετάσχει και αυτή στη λέσχη Μπίλντεμπερκ. Συνεπώς και οι δυό είναι άνθρωποι του Συστήματος και συνομιλητές των ισχυρών. Η διαφορά έγκειται στην αυτοπεποίθηση, στην αυτάρκεια, στην στεραιότητα, στην ηθική ακεραιότητα, στην πολιτική συγκρότηση, στην σοβαρότητα, στην συνέπεια, και εντέλει στην Αξιοπρέπεια με τις οποίες συνολικά πορεύονται μέσα στο Σύστημα ο ένας και ο άλλος.

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ ΓΙΑΝΝΗΣ 05/11/2009 18:08:59

   Εχει γραφτεί πολλές φορές εδώ μέσα όλη η ιστορία με την απάτη του Εβερτ εις βάρος του Σαμαρά. Και ο Γρυλλάκης πάνω κάτω τα ίδια λέει στο βιβλίο του. Μετά από όλα αυτά ήταν αδύνατο ο Σαμαράς να γυρίσει στη ΝΔ. Όταν έγινε ο Καραμανλης αρχηγός, ο Σαμαράς τον στήριξε αλλά το Μητσοτακέϊκο έθετε βέτο στην επιστροφή του.
   Ο Σαμαράς φταίει που έμεινε το ΠΑΣΟΚ 9 χρόνια στην εξουσία? Αν είναι δυνατόν... Όλοι βλέπαμε ότι ο Εβερτ δεν τραβούσε.

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ ΓΙΑΝΝΗΣ 05/11/2009 18:12:44

   Εχει γραφτεί πολλές φορές εδώ μέσα όλη η ιστορία με την απάτη του Εβερτ εις βάρος του Σαμαρά. Και ο Γρυλλάκης πάνω κάτω τα ίδια λέει στο βιβλίο του. Μετά από όλα αυτά ήταν αδύνατο ο Σαμαράς να γυρίσει στη ΝΔ. Όταν έγινε ο Καραμανλης αρχηγός, ο Σαμαράς τον στήριξε αλλά το Μητσοτακέϊκο έθετε βέτο στην επιστροφή του.
   Ο Σαμαράς φταίει που έμεινε το ΠΑΣΟΚ 9 χρόνια στην εξουσία? Αν είναι δυνατόν... Όλοι βλέπαμε ότι ο Εβερτ δεν τραβούσε. Το πασοκ θα έβγαζε αρχηγό και θα τον νικούσε όπως και έγινε 1 χρόνο μετά.

   • ΠΕΤΡΟΣ avatar
    ΠΕΤΡΟΣ @ Κώστας Θ. 05/11/2009 18:18:20

    ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ!!!! ΚΑΡΔΙΤΣΑ!!!! ) ΑΠΟ ΕΞΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΕΒΕΡΤ.
    ΓΙΑ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΧΗΤΑΜΕ!!!!!

 34. Χαζος του χωριου avatar
  Χαζος του χωριου 05/11/2009 00:12:16

  TO KALYTERO ARTHRO! ECHEI OLO TO Z O U M I !!!

 35. Konstantinos avatar
  Konstantinos 05/11/2009 12:34:17

  Aν όλοι αυτοί υποστήριζαν Σαμαρα δε θα έλεγες τίποτα... Όπως δε λες για την Παπακώστα, το Ζαγορίτη, το Μανώλη κοκ
  Πέρα από τις κατηγορίες που εξαπολύεις εγώ βλέπω ανθρώπους που εκφράζουν διαφορετικούς εσωκομματικούς χώρους να υποστηρίζουν τη Ντόρα! Αν αυτό δε σημαίνει ότι η Ντόρα μπορεί να κρατήσει ενωμένη αυτην την παραταξη τότε ποιός μπορεί??

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ Konstantinos 05/11/2009 12:42:45

   Ενωμένη θα μείνει, γιατί ο Σαμαράς κατά τη γνώμη μου δεν θα φύγει, εάν τυχόν και χάσει (που δεν νομίζω να χάσει). Απλώς το πρόβλημα θα είναι τότε ότι θα συρρικνωθεί στο 25-30% το πολύ, θα δώσει μια τεράστια αβάντα σε κόμματα όπως του Καρατζαφέρη και του Παπαθεμελή, ή και άλλα, και θα μείνει η ΝΔ στη μητσοτακική της μιζέρια.

   Αυτοί που στηρίζουν Ντόρα από άλλους χώρους είναι οι λεγόμενοι εκσυγχρονιστές. Είναι πολύ λίγοι συγκριτικά.

 36. Κώστας-Δράμα avatar
  Κώστας-Δράμα 05/11/2009 17:49:30

  Το πρόβλημα με ορισμένους είναι ότι ανακαλύπτουν τα αρνητικά κάποιων μόνο όταν εκδηλωθούν υπέρ της κα Μπακογιάννη. Είμαι σίγουρος πως εάν κάποιοι από αυτούς δήλωναν για τον άλφα η βήτα λόγο την υποστήριξή τους στον κ Σαμαρά όχι μόνο δεν θα είχαν να πουν κάτι εναντίων τους, αλλά θα έδειχναν και το ρεύμα που πνέει υπέρ του Αντώνη. Είμαι πολύ περίεργος τι θα βγάλουν τώρα και για τον Έβερτ που και αυτός δήλωσε υπέρ της Ντόρας. Μήπως διαπλεκόμενος και αυτός; Έλεος πια κάποια στιγμή. Αρκετό κακό έκαναν κάποιοι στην παράταξη. Νομίζω ότι ενδιαφέρονται να βγει ο Σαμαράς αρχηγός ανεξάρτητα εάν με αυτά που κάνουν μετά δεν θα έχει μείνει κόμμα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Κώστας-Δράμα 05/11/2009 18:33:03

   Φίλε Κώστα, δεν συμφωνώ με τη συλλογιστική σου. Δες π.χ. το Χατζηδάκη. Ο άνθρωπος ήταν από την αρχή με τη Ντόρα. Από τότε που ήταν μικρό παιδί. Είδες κανέναν να λέει κακιά κουβέντα; Αξιόλογος είναι, δουλειά έκανε, λίγο ενδοτικός στα εθνικά θέματα είναι, αλλά δεν είναι ο μόνος. Μεϊμαράκης. Αν είχε βγει από την αρχή με τη Ντόρα, θα του έλεγε κανένας τίποτα; Με αυτούς ήταν από το χίλια εννιακόσια ογδόντα τόσο. Τι θα του έλεγαν; Τον βλέπεις όμως ότι κινείται τόσο παλαιοκομματικά, που εξουδετερώνει κάθε καλή διάθεσή του απέναντί του. Και, όταν βλέπεις κάτι τύπους σαν τον Έβερτ να κάνουν την τεράστια κωλοτούμπα και να λένε ξαφνικά "Ντόρα", τότε τρελαίνεσαι. Καλά είπε χθες ο Μανώλης "Όταν εμένα με έβαζε ο Έβερτ να βρίζω τη Ντόρα, και τώρα ο Έβερτ πάει με τη Ντόρα, εγώ με ποιον θέλετε να είμαι;"

   Δεν είναι η κριτική μόνον σε αυτό που είναι κάποιος, νομίζω ότι η κριτική που γίνεται εδώ μέσα είναι στο ίδιο το γεγονός ότι πηγαίνει με τη Ντόρα. Υπάρχει η πολιτική συνέπεια, εντιμότητα, όλα. Τι να πεις για το Νικήτα τώρα; Δεν είναι για μπάτσες; Δεν είναι για φτύσιμο; Το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του Σαμαρά να βγαίνει και να λέει ότι είναι με τη Ντόρα επειδή έχουν κοινό όραμα για την τοπική αυτόδιοίκηση! Με αυτό δεν σε δουλεύει κατάμουτρα όταν σου το λέει; Και να είχες σε κάποια εκτίμηση τον Κακλαμάνη, όταν το ακούς αυτό όραμα, σου έρχεται και τους σιχαίνεσαι. Κεφαλογιάννης, Βαρβιτσιώτης. Άνθρωποι που ούτε ήθελαν να ακούσουν τη λέξη Μητσοτάκης, ξαφνικά η μεγάλη κωλοτούμπα κι εκεί.

   Ε, λοιπόν, οι πράξεις τους τους χαρακτηρίζουν. Εμείς στηρίζουμε το Σαμαρά ως απλοί πολίτες. Αυτοί ως μεγαλοτέτοιοι. Και ας πάρουμε και τα στελέχη που είναι με το Σαμαρά. Ο Μανώλης, που έδωσε μόνος του τη βουλευτική του έδρα, ποιο συμφέρον έχει να έρθει ο Σαμαράς; Τα χιλιάδες μεσαία στελέχη που βγαίνουν και δηλώνουν υπέρ Σαμαρά, ποιο συμφέρον έχουν; Υπάρχει τέτοια πίεση από το σύστημα Μητσοτάκη να στηριχθεί η θυγατέρα, που θέλει και λίγο ηρωισμό αυτή τη στιγμή για να είσαι με το Σαμαρά. Ναι, εγώ θα έλεγα ότι υπάρχει αυτό το στοιχείο σε όσους δεν θα μασήσουν από ταξίματα και απειλές.

   Είναι από τις λίγες φορές που η πολιτική μάχη δεν γίνεται μεταξύ αντίπαλων συμμοριών για το ποιος θα πάρει το πάνω χέρι στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, αλλά μεταξύ "καλών" και "κακών". Αυτό δεν εξαγνίζει βέβαια κάτι τύπους σαν τον Τράγκα, αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να διώξεις καμιά υποστήριξη, όποιος και αν είναι, σε αυτή τη φάση.

   Και υπάρχει και κάτι άλλο. Ο Σαμαράς υποστηρίζεται από τον κόσμο του για αυτό που πιστεύουν ότι είναι, που πιστεύουν ότι θα κάνει. Δεν υποστηρίζεται επειδή του έχουμε καμία υποχρέωση, ούτε για να αποκτήσουμε αύριο τη δυνατότητα λεηλασίας του κρατικού πλούτου. Όσοι το θέλουν αυτό είναι ήδη με τη Ντόρα. Ο Σαμαράς ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ όταν ξεκίνησε. Η Ντόρα πήγαινε με τα χίλια για αρχηγία από την επόμενη ημέρα της προκήρυξης των εκλογών. Το λοιπόν, γίνεται μια επιλογή με συγκεκριμένα κριτήρια, μια επιλογή για το σήμερα και το αύριο. Και η επιλογή αυτή χαρακτηρίζει και όσους επιλέγουν. Δεν μιλώ για τον απλό ψηφοφόρο, που έχει κάθε δικαίωμα να του αρέσει περισσότερο η Ντόρα και να την προτιμάει, αλλά μιλώ για τα στελέχη που ξέρουν καλά τι εστί Ντόρα, που την πολέμησαν στον παρελθόν, και όμως είναι εκεί. Η επιλογή τους, για τους λόγους που γίνεται, για τη συνέχιση δηλαδή της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου, τους χαρακτηρίζει.

   Γι' αυτό βλέπεις αυτή τη στάση, κατά τη γνώμη μου. Μιλάω βασικά για τον εαυτό μου, αλλά νομίζω ότι αυτά που λέω θα ισχύουν και για άλλους.

 37. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 13/11/2009 23:01:49

  Ο καλός, η κακιά κι ο άσχημος;

 38. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 14/11/2009 00:06:53

  Ξέχασες και τα εκδοτικά συγκροτήματα

 39. dtd avatar
  dtd 14/11/2009 00:18:29

  ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
  Στη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου, το 415 π.χ. ένας φιλόδοξος και ικανός νεαρός πολιτικός, ο Αλκιβιάδης, πείθει τους Αθηναίους να εκστρατεύσουν στη Σικελία για να ενισχύσουν τη στρατηγική τους θέση στην περιοχή.
  Την παραμονή της αναχώρησης του εκστρατευτικού σώματος, οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν ότι μαζί με κάποιους φίλους του, μεθυσμένος, κατέστρεψε τα αγάλματα του θεού Ερμή και του προσάπτουν τη μομφή του ιερόσυλου. Ενώ ο Αλκιβιάδης αναχωρεί με το εκστρατευτικό σώμα, οι αντίπαλοί του πείθουν τελικά την Εκκλησία του Δήμου να διατάξει να τον συλλάβουν και να τον γυρίσουν στην Αθήνα για να δικαστεί με την κατηγορία της ιεροσυλίας, μια κατηγορία που επιφέρει τη θανατική καταδίκη.
  Ο Αλκιβιάδης δραπετεύει και καταφεύγει στην αντίπαλο της Αθήνας τη Σπάρτη. Εκεί πείθει τους Σπαρτιάτες να στείλουν στρατό στη Σικελία για να ενισχύσουν τους συμμάχους τους...
  Με τη βοήθεια των Σπαρτιατών, οι Συρακούσιοι καταστρέφουν το Αθηναϊκό εκστρατευτικό σώμα. Για την Αθήνα, ο Αλκιβιάδης είναι πλέον ο προδότης...
  Λίγα χρόνια αργότερα, οι αριστοκρατικές δυνάμεις της Αθήνας – «τα τζάκια...» – συνασπίζονται και ανατρέπουν το δημοκρατικό πολίτευμα της πόλης.
  Τα δημοκρατικά πληρώματα του Αθηναϊκού στόλου που βρισκόταν στη Σάμο, – «η βάση»... – επαναστατούν και εκλέγουν στρατηγό τον «προδότη» Αλκιβιάδη.
  Τα υπόλοιπα είναι ιστορία... :Το 410 π.X. ο Αλκιβιάδης επικεφαλής αθηναϊκού στόλου νίκησε τους πελοποννησίους συμμάχους στην Αβυδο και στην Κύζικο αποκαθιστώντας την αθηναϊκή κυριαρχία στην περιοχή του Ελλησπόντου. Στην Αθήνα η εξουσία των αριστοκρατικών καταλύεται και ο Αλκιβιάδης επιστρέφει θριαμβευτής. Με τον τίτλο του «στρατηγού αυτοκράτορα», δηλαδή του στρατηγού με απόλυτη εξουσία, ο Αλκιβιάδης συνέχισε τον πόλεμο εναντίον των Σπαρτιατών...

  Σας θυμίζει κάτι;;;
  Σε εμένα πάντως προκαλεί ρίγη συγκίνησης η διαπίστωση ότι μέσα στη σημερινή παρακμή κρατάμε ακόμα στο DNA μας κάτι από τους κορυφαίους ανθρώπους που υπήρξαν σε αυτό τον πλανήτη, τους Έλληνες. Ανθρώπους που μπορούσαν να βλέπουν το όλον και όχι ένα μεμονωμένο γεγονός. Ανθρώπους που είχαν την ψυχική δύναμη να μην παρασύρονται από το εφήμερο ενός γεγονότος για να καταδικάσουν οριστικά ή να αποθεώσουν ένα πρόσωπο. Και στη νεώτερη Ελλάδα, αυτό το χαρακτηριστικό έδωσε στον ελληνικό λαό το σθένος να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε ανθρώπους που είχε αποδοκιμάσει: σε ένα Βενιζέλο το 1928, σε ένα Καραμανλή το 1974, σε ένα Α. Παπανδρέου το 1993. Δεν νομίζω ότι το μετανιώσαμε...
  «Οι ομοιότητες με καταστάσεις και πρόσωπα της επικαιρότητας είναι συμπτωματικές»

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ dtd 14/11/2009 00:49:51

   Στον Α. Παπανδρέου το μετανιώσαμε. Αυτοί που τον ψήφισαν δηλαδή.
   Για Βενιζέλο, δεν ξέρω.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ dtd 14/11/2009 00:50:19

   Συσχετίζεις επανεκλογή Βενιζέλου με Παπανδρέου; Πόσο πρέπει ακόμη να βουλιάξει τη χώρα το ΠΑΣΟΚ για να το καταλάβουμε;

   • dtd avatar
    dtd @ Δημήτρης 14/11/2009 01:30:01

    όχι βέβαια...απλά λέω ότι ο λαός μας συνηθίζει να δινει δεύτερες ευκαιρίες.. Ακόμα και σε όσους είχε αποδοκιμάσει στο παρελθόν...

    • dtd avatar
     dtd @ dtd 14/11/2009 01:35:01

     και σίγουρα ο Παπανδρέου του 93 δεν ήταν ο Παπανδρέου του 81. Προσπάθησε να συμμαζέψει κάπως τα ασυμμάζευτα που ο ίδιος δημιούργησε τη δεκαετία του 80. κινήθηκε με δημοσιονομική προσαρμογή, εφτιαξε το ΑΣΕΠ, είχε σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό κλπ. δεν λέω ότι το άθροισμα ήταν θετικό ...

 40. thouthou avatar
  thouthou 14/11/2009 00:33:55

  Μου αρέσει όταν βλέπω πολίτες πορωμένους και ερωτευμένους με την πολιτική....
  Απλά θέλω να πώ ότι ελπίζω αυτό να συνεχιστεί, και μετά την εκλογή αρχηγού...
  Όλοι υποσυνειδητα θέλουμε Σαμαρά, γιατί έχουμε αυτή την .... ελπίδα....
  Αλλά έχουν πε΄ρασει πολλά τέρμινα, πολλά κύμματα...
  Όσοι ΝΔτες στηριζουν Σαμαρά, προφανώς το κάνουν για κάποιους συγκεκριμένους λόγους. Απλά ας μην ξεχάσουν ότι στηρίζουν Σαμαρά για αυτούς τους λόγους, όχι για τον Σαμαρά. Ο Σαμαράς, ο οποιοσδήποτε, είναι απλά η έκφραση μιας θέλησης... Αυτή είναι η ουσία, και όχι τα πρόσωπα...
  Αυτό που λέω, είναι να μην σταματήσει αυτή η δυναμική με την εκλογή. Αν εκλεγεί ο Σαμαράς, δεν τελειώσαν όλα, ίσα ίσα που θα αρχίσουν. Μετά, θα πρέπει να γίνουν πάρα πολλά, και αυτή η δυναμική, αυτή η "πόρωση" δεν πρέπει να ξεχαστεί στην λογική του αράγματος σε μια κομματική νιρβάνα...
  Δυναμικά κόμματα είναι αυτά που έχουν κοινωνικό -και εθνικό, όσα θέλουν- οραματισμό....Όχι αυτά που έχουν αρχηγικό οραματισμό....
  Οπότε, καλά όλα τα προηγούμενα, αλλά μην ξεχνάμε ότι οι ΝΔτες στήριξαν μηχανισμούς, γόνους, αρρώστιες που μας έφεραν εδώ ως παράταξη και χώρα...
  Ξυπνήσαμε, μάθαμε κάτι, ή απλά ζητάμε έναν ακόμη "ηγέτη" να κάνει όλα αυτά που δεν θέλουμε εμείς να σοβαρευτούμε για να κάνουμε;
  Πολλά λόγια, πολλές χαρές, λίγη πολιτική... Μην παρασυρθείτε σε οπαδικές ευκολίες....
  Όλα αυτά τα "ωραία", είναι απλά για να αρχίσει κάποια στιγμή η πολιτική....
  Μιλάμε για Ελλάδα, όχι για ΝΔ, όχι για αρχηγό.
  Όλα αυτά είναι "υποπολιτική", για να αρχίσει η πολιτική μετά...

 41. Aris M. avatar
  Aris M. 14/11/2009 01:39:47

  Συμφωνία με την Ντόρα φαίνεται να έχει κάνει α Σπηλιωτόπουλος για τη θέση του γραμματέα σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα. Η υποστηριξή του στο πρόσωπό της αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα.
  Και μετά η Ντόρα μιλάει για μυστικές συμφωνίες....

  • loretta avatar
   loretta @ Aris M. 14/11/2009 01:42:22

   μην βιαζομαστε...θα φανει στο χειροκροτημα ..εξαλλου τον αντωνη ο λαος θα τον βγαλει και οχι οι μηχανισμοι!!

   • herbie avatar
    herbie @ loretta 14/11/2009 01:52:16

    πολύ σίγουρη είσαι.μήπως είσαι σε κανένα μηχανισμό?

   • Aris M. avatar
    Aris M. @ loretta 14/11/2009 01:57:51

    Δεν νομίζω οτι ανατρέπεται η δυναμική του Αντώνη. Ο Σπηλιωτόπουλος 2 λόγους έχει να πάει με τη Ντόρα αφού ξέρει οτι ο Σαμαράς θα βγεί...
    1. Θεωρεί οτι θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί το μηχανισμό της Ντόρας και να γίνει αυτός ο κύριος εκφραστής του ενάντια στο Σαμαρά.
    2. Δέχεται απειλές για κατι φωτογραφίες.....αρκετοί υποστηρικτές της κ. Μπακογιάννη αφήνουν να εννοηθεί κατι τέτοιο ακόμα και στην επίσημη σελίδα της στο facebook.

    Το μόνο που θα προσφέρει αυτή η κίνηση είναι να αναδειχθεί το πραγματικό στρατόπεδο που λειτουργεί με συναλλαγες.

    • Factorx avatar
     Factorx @ Aris M. 14/11/2009 02:25:30

     Μην είστε σίγουροι οτι θα πάει ο Αρης στη Ντόρα...περιμένετε

    • Aris M. avatar
     Aris M. @ Aris M. 14/11/2009 02:41:12

     Σιγουρος εγώ δεν είμαι για τίποτα. Θεωρώ ότι ο Άρης ήθελε να πάει με τη Ντόρα αλλά τώρα το ξανασκέφτεται λόγω πίεσεων απο τους υποστηρικτές του και της δυναμικής του Αντώνη. Παρ'όλα αυτά, θεωρώ πιθανότερη την υποστήριξη της Ντόρας.
     Σε διαφορετική περίπτωση βάζει ταφόπλακα στα όνειρα της Ντόρας και προβλέπω παραίτηση απο τη κούρσα.

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ Aris M. 14/11/2009 02:45:08

     Ο Σπηλιωτόπουλος είναι αρκετά ευφυής και δεν τρώει κουτόχορτο. Όσο για τους εκβιασμούς αυτοί μια φορά λειτουργούν, και στην περίπτωση αυτή η μία φορά έχει εξαντληθεί...

 42. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 14/11/2009 05:38:15

  Θελω να δω πια λιγη ουσια. Ο λαος δεν ζει στα blogs αλλα σε μια αθλια πραγματικοτητα

  Ο σαμαρας καλειται να κανει μια ανευ προηγουμενου αλλαγη πορειας, που ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ

  θα παει η ΝΔ της ανανεωσης στο Περαμα στη Ναυπηγοεπισκευαστικη Ζωνη να
  απαιτησει συνθηκες εργασιας καλυτερες καιi απο αυτες της Αττικο Μετρο;
  Θα κατεβει στις Ζωνες του Θανατου στο Θριασιο;
  Θα αλλαξει προς το συμφερον των εργατων την εργατικη νομοθεσια και θα εποπτευσει την εφαρμογη τη;ς και απο εργοδοτες και εργαζομενους;

  θα ψαξει να πεισει αξιο κοσμο ή παλι θα γυρνουν γυρω γυρω απο τη λαμψη μπιμπο πεταλουδιτσες και στρουμπουλα καλομαθημενα αγορια;

  Πως θα κατεβει να βρει κοσμο; θα υποστηριξει α-καπελωτες εκδηλωσεις πανω στα φλεγοντα θεματα για να καλεσει κοσμο να μιλησει και να εκφραστει;

  θα ανοιξει ηλεκτρονικους διαλυλους;

  θα κανει δημοσιες συνελευσεις για να ερθει κοσμος να πει τις σκεψεις και τον πονο του;

  θα καλεσει επισημα ελληνες και δημοσια ωστε να μην του φυγουν απο τα πλαγια επιστημονες να κανουν προτασεις για ριζικες αλλαγες στην ερευνα και στη διαχειριση των δημοσιων οικονιμικων;

  Ετσι θα δωσει παραδειγμα καιστην υπολοιπη κοινωνια να μετασχει.

  Θα καλεσει εργατες και αγροτες να μπουν στα χρυσα γαλαζια σαλονια;

  Ανυπαντρες μητερες; ξενους υπηκοους; Προσωπικο υγειας;

  Θα προωθησει μεσα στο κρατος τετοιες δομες ή θα τις πολεμησει σαν κομμουνες;

  Πολλοι ξενοι διαπρεπουν ως ακαδημαικοι και οχι μονο.

  θα ακουσουμε μονο αγγλικα με προφορα κολλεγιου η θα δουμε αξιο κοσμο ανεξαρτητως προελευσης να περναει τα μαρμαρενια σκαλοπατια; θα δεχτει να σχετιστει με τις ΜΚΟ χωρις να τις καπελωσει;

  θα κανει οικολογικη πολιτκη στα νησια και στις καμμενες ζωνες;
  Θα προκυρηξει χιλιαδες βρεφονηπιακους σταθμους, βοηθεια στις ανυπαντρες και τις χωρισμενες μανες, και φοιτητικες εστιες;
  Θα κανει τη Θεσσαλονικη, 10 ηυ πολη στον κοσμο φετος για διασκεδαση στο lonely planet ναυαρχιδα τοπυ ελληνικου τουρισμου;

  Θα χτυπησει την αναξιοκρατια στο συστημα εκλογης των νεων λεκτορων και επικουρων καθηγητων;
  Θα παψει να βαραει τους φοιτητες κια να κυνηγησει τη λαμογια στα ΑΕΙ και τα αριστερα κια δεξια κυκλωματα αναξιοκρατιας; θα προωθησει τον απεθισμο των παιδιων απο τα πορνο θεματα στο Διαδικτυο και την τηλεοραση;

  θα ενισχυσει την υπαιθρο;
  Θα κανει αποκεντρωση;

  θα κανει ανθρωπινη μεταναστευτικη πολιτικη με σταδιακη ενσωματωση οσων οντως την επιθυμουν;
  θα υπερασπιστει την ιστορικη αληθεια και την αταλαντευτη πολιτικη στο ζητημα της ονιασιας των Σκοπιων κια της Κυπρου, ή θα υποκυψει στην ψευδοεπιστημη;

  θα προωθησει προγραμματα απεθισμου των νεων απο το διαδικτυο;

  Αν κανει βηματα προς αυτη την κατευθυνση, τοτε μονο κατι μπορει να γινει

 43. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 15/11/2009 23:29:40

  Eγω υποστηριζω Ντορα και το γραφω εδω αλλα αυτη την επιθεση δεν την ειδα.Διαβασα μονο τη δηλωση της Ντορας και δεν ηξερα για τι πραγμα προκειται.Εννοειται οτι αν περιεχει υβρεις και προσβολες την καταδικαζω.Βεβαια δε μετραει τοσο η γνωμη μου αφου ετσι κι αλλιως θα την ψηφισω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.