#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/04/2012 20:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο μυαλό του "μέσου" αναποφάσιστου ΈλληναΣτο επίκεντρο οι πολιτικές  συζητήσεις τις ημέρες των αργιών του Πάσχα. Οι Νεοέλληνες είχαμε την ευκαιρία να αναλωθούμε σε ατέρμονες συζητήσεις για την πολιτική επικαιρότητα και τις επικείμενες εκλογές.

Η σύλληψη του Άκη αντιμετωπίστηκε μάλλον σκωπτικά από την πλειοψηφία. Τα περιγραφόμενα αδικήματα άλλωστε έχουν τελεστεί πριν πολλά χρόνια και εντωμεταξύ έχουν γίνει σημεία και τέρατα.  Ο κόσμος ζητεί την τιμωρία των «επιγόνων» του κ. Τσοχατζόπουλου και από τα δύο κόμματα εξουσίας. Και είναι πεπεισμένος ότι δεν είναι λίγοι.

Όσον αφορά στις επερχόμενες εκλογές, οι περισσότεροι θεωρούν αναπόφευκτη τη συγκυβέρνηση. Αυτή η εδραιωμένη πεποίθηση, απόδειξη της επιρροής των καθεστωτικών ΜΜΕ στις πλατιές μάζες, λειτουργεί απενοχοποιητικά για πολλούς. Αφού είναι συμφωνημένη η συγκατοίκηση στην εξουσία, οι πολλοί «αναποφάσιστοι» πηγαίνουν προς μία ψήφο διαμαρτυρίας αριστερότερα και δεξιότερα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Όταν έρχονται στην κουβέντα τα δεδομένα και τα επιχειρήματα της αυτοδυναμίας της ΝΔ, είναι  πασιφανές ότι δεν εμπιστεύονται το κόμμα που έφυγε από την εξουσία πριν από δυόμιση χρόνια.

Τον Σαμαρά όμως δεν τον απορρίπτουν. Τον παρακολουθούν και θα τον ακούν με προσοχή σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Περιμένουν να δουν σε τι θα δεσμευτεί και τι θα προτείνει για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι διάλεξε τον δύσκολο δρόμο και στο πρώτο «όχι» στο Μνημόνιο και στο πρόσφατο «ναι» στη δανειακή. Αν έλεγε «όχι» και το 2012, θα οδηγούσε τη ΝΔ σε ένα ανεπανάληπτο εκλογικό θρίαμβο. Στην ουσία όμως δεν θα ήταν τίποτα διαφορετικό από έναν ακόμη λαϊκιστή πολιτικό, από ακόμη έναν αρχηγό που θα έταζε τα πάντα και στους πάντες προεκλογικά, για να  ακολουθήσει την «ατζέντα» του ερήμην του λαού μετεκλογικά.

Το «δώστε μου τη δύναμη ενός έθνους» τριβελίζει το μυαλό πολλών αναποφάσιστων. Στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα κυριαρχεί η  απογοήτευση αλλά και η ανασφάλεια για το αύριο. Αν κυριαρχήσει η απογοήτευση η πλειοψηφία όσων δεν έχουν ακόμη καθορίσει την εκλογική τους συμπεριφορά, θα οδηγηθούν σε ψήφο διαμαρτυρίας.

Αν όμως κυριαρχήσει η ενατένιση του προσεχούς μέλλοντος, με την προοπτική να διασωθεί ότι σώζεται και να μπει η χώρα σε τροχιά ανάκαμψης, ο Σαμαράς θα πάρει τη μερίδα του λέοντος από τους αναποφάσιστους.

Η συσπείρωση ενός λαού γύρω από έναν ηγέτη που θα εκλαϊκεύσει το σχέδιο του και θα απευθυνθεί με αμεσότητα στον κόσμο είναι και απαραίτητη και εφικτή.

Γιατί όλοι γνωρίζουν –κι ας μην το ομολογούν-ότι αυτές οι εκλογές είναι οι κρισιμότερες της Μεταπολίτευσης. Όπως επίσης παραδέχονται ότι ο Σαμαράς είναι ο αρχηγός με τις μεγαλύτερες δυνατότητες, ο πιο ελπιδοφόρος πολιτικός που υπάρχει σήμερα.

Γιατί σε τελική ανάλυση δεν υπάρχει «μέσος Έλληνας» και δεν θα αποφασίσει κανένας τέτοιος. Πρόκειται για μια θεωρητική κατασκευή, λίαν φασίζουσα, που σκοπό έχει να απλοποιήσει και να καλουπώσει τις ανάγκες ενός ολόκληρου λαού.

Το αποτέλεσμα της κάλπης είναι συλλογικό ζήτημα. Αλλά ο κάθε ψηφοφόρος ξεχωριστά, φέρει ακεραία και στο σύνολο της την ευθύνη για την επόμενη μέρα…

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. voi8ate kaloi mou an8ropoi avatar
  voi8ate kaloi mou an8ropoi 16/04/2012 20:43:30

  Πάντως στην επαρχία η αντίληψη που κυριαρχεί είναι να τιμωρηθούν εκλογικά οι δύο που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση ,βέβαια ως την στιγμή της κάλπης όλα αυτά εύκολα ξεχνιούνται ,είναι θέμα του κάθε κόμματος πως θα προσεγγίσει τους ψηφοφόρους ,πιστεύω πως όλα θα κριθούν από εδώ και πέρα τελικά .

 2. ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΑΝΤΑΜ ΜΠΑΜΠΑΝΤΑΜ avatar
  ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΑΝΤΑΜ ΜΠΑΜΠΑΝΤΑΜ 16/04/2012 20:45:25

  Ας ελπίσουμε πως οι Έλληνες θα αντιληφθούν το αυονόητο και δεν θα πέσουν στα δύχτια της διαπλοκλης (εγχώριας και μη) που αυτή τη φορά δίνει τα ρέστα της. Το παιχνίδι το έχουν καλοστήσει (έτσι νομίζουν) αλλά οι παίχτες είμαστε εμείς ο καθένας ξεχωριστά (ατομικά υπεύθηνος) και όλοι μαζί συντεταγμένα, ας κάνουμε την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ, αυτός ο Τόπος είναι δικός μας, δεν τους τον χαρίζουμε....
  ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ ΑΔΕΛΦΙΑ

 3. bird avatar
  bird 16/04/2012 21:02:22

  Όταν ρώτησα έναν αριστερό (ο οποίος σκοπεύει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ) ποιος προτιμάει να τον κυβερνήσει ο Σαμαράς ή οι Παπαρήγα-Τσίπρας-Κουβέλης μου απάντησε οτι προτιμάει το Σαμαρά. Μάλιστα, ο ίδιος μόνος του μου είπε οτι θέλει να τον κυβερνήσει ο Σαμαράς αυτοδύναμος, γιατί αλλιώς δε θα μπορεί να εφαρμόσει το προγραμμά του, ωστόσο δεν μπορεί να τον ψηφίσει γιατί είναι δεξιά. Προτιμάει να τον κυβερνήσει ο Σαμαράς, αλλά θα ψηφίσει Τσίπρα.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ bird 17/04/2012 01:07:57

   Οι ψηφοφόροι σε αυτές τις εκλογές μου θυμίζουν..ηλεκτρόνια! με άτακτες κινήσεις (βοηθούμενες από τα ΜΜΕ ) θέλουν σώνει και καλά να φύγουν από την φυσική και λογική τροχιά τους....

   • harry avatar
    harry @ ΕΥΑ 17/04/2012 13:41:26

    η οποία είναι?

    • ΕΥΑ avatar
     ΕΥΑ @ harry 18/04/2012 20:44:13

     Οι Έλληνες ''Τσαρλς Μπρόνσον''!!!

  • Greco21 avatar
   Greco21 @ bird 17/04/2012 11:23:27

   Μήπως παίρνει κανένα νυχτοκάματο να κάνει επεισόδια; Γιατί τον Δεκέμβρη του 08 έκαναν χρυσές δουλειές;

   Πάντως να ξέρεις... Στο λέω από πείρα. Όταν ακούς να σου λέει ο συνομιλητής σου άρες μάρες κουκουνάρες, του τύπου "καλός ο Σαμαράς, αλλά εγώ είμαι αριστερός" κτλ... τότε ΠΑΣΟΚ είναι το παιδί και ντρέπεται. 364 μέρες το χρόνο ΠΑΣΟΚ και όταν έρχεται η κρίσημη ώρα κατεβάζει την σημαία από το πατάρι...

 4. anonymous avatar
  anonymous 16/04/2012 21:15:43

  Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα και θα χρειαστεί Τιτάνιος Αγώνας.
  Τίποτα πλέον δεν είναι όπως χθες, που όταν ο ένας πόλος αποτύγχανε αυτόματα σχεδόν το εκλογικό σώμα στρεφόταν στον άλλο.
  Και όσο μεγάλος ηγέτης κι αν είναι ο Σαμαράς είναι ανθρωπίνως αδύνατον να σηκώσει μόνος του το βάρος ενός τέτοιου Αγώνα.
  Ας ελπίσουμε ότι στα ψηφοδέλτια του κόμματος θα υπάρχουν οι άνθρωποι εκείνοι (σε ικανό και αναγκαίο αριθμό) που θα μοιραστούν τον Αγώνα με τον Αρχηγό.
  Εκεί θα παιχτεί το παιχνίδι:
  Στην απευθείας επικοινωνία των στελεχών, που φιλοδοξούν να σταθούν δίπλα του στο δύσκολο αύριο που έρχεται, με τον απλό πολίτη που δοκιμάζεται.

  Αν αυτοί, που φιλοδοξούν να γίνουν οι αυριανοί εκπρόσωποι του λαού, αποτύχουν, τότε πολύ φοβάμαι, πως ο κ.Σαμαράς όσο καλά κι αν τα πάει στις συνεντεύξεις και τα debate, δε θα καταφέρει να πιάσει τον πολυπόθητο για όλους στόχο της αυτοδυναμίας.

 5. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 16/04/2012 21:31:12

  Για να αρχίσουμε να ελπίζουμε σε κάτι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης δεν θα πρέπει να είναι βουλευτές.Τεχνοκράτες ,επιστήμονες,καταξιωμένοι.

 6. μακεδων avatar
  μακεδων 16/04/2012 21:31:24

  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΦΙΑΛΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ,ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΤΑΜΠΟΥ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΕ Η ΔΙΕΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ . ΝΑ ΠΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΙΤΙΟΥΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥΣ

  • john2 avatar
   john2 @ μακεδων 17/04/2012 00:09:29

   Με την προϋπόθεση πως ακόμη κι αν θέλει να κάνει όλα αυτά, θα πρέπει να έχει συμπαραστάτη την Κ.Ο. της ΝΔ...
   Για να σπάσει τον τσαμπουκά των τραπεζιτών και να "κάτσει στο σκαμνί" τα τσιράκια τους, πιθανότατα θα πρέπει πρώτα να απαλαγεί από τα δεκάδες εκατομμύρια που τους χρωστάει το κόμμα του. Θα χρειαστεί κάτι πιο δραστικό από... PSI

 7. Kst avatar
  Kst 16/04/2012 21:39:22

  Οι αναποφασιστοι Ελληνες επειδη εχουν παραδειγματα απο την κυβερνηση και των δυο κομματων γι' αυτο ειναι διστακτικοι να ψηφισουν τα δυο μεγαλα κομματα. Μπορει να ειναι αυτα που ολοι γνωριζουν και "εμπιστευονται", γιατι δεν εχουν αλλες αξιοπιστες λυσεις, γιατι μπορει να φοβουνται την αλλαγη, αλλα καλο ειναι για μενα να υπαρχει πολιτικος προβληματισμος, ο οποιος να οδηγησει επιτελους σε πολιτικη ωριμοτητα. Και κυριως να μαθουμε επιτελους γιατι ψηφιζουμε ενα κομμα, χωρις να παρασυρομαστε απο τα ρουσφετια και αυτα που ταζουν στους ψηφοφορους του... Πρεπει να φυγουμε απο την λογικη επιτελους "τι μου δινεις για να σε ψηφισω" και να σκεφτουμε πιο συλλογικα, πιο πατριωτικα. Αλλιως θα παραμεινουμε σε εναν πολιτικο μεσαίωνα. Και καλο ειναι για μενα να υπαρχει επιλογη για να αρχιζουν να φοβουνται τα μεγαλα κομματα, να ακουν, να σεβονται και να μην θεωρουν δεδομενους τους ψηφοφορους τους..

 8. Δ.Τ. avatar
  Δ.Τ. 16/04/2012 23:34:52

  Υπάρχουν διάφορα είδη ψηφοφόρων . Σε μία συζήτηση που έτυχε να είμαι μπροστά, κάποιος προσπαθούσε να εξηγήσει στην ομήγυρη για πιο λόγω πρέπει να έχουν -όσο και αν ακούγεται περίεργο- μόνο ορισμένα άτομα δικαίωμα ψήφου τα οποία πρέπει να περνάνε τουλάχιστον από τεστ πολιτικών γνώσεων και βασικών αρχών οικονομίας και μετά ψυχολογικά τεστ !
  Και αυτό το θεωρούσα τραγικό για μια δημοκρατία, μέχρι που πριν δυο μέρες έτυχε να ακούσω μια ψηφοφόρο γύρω στα 50 (που θα ψηφίσει για το μέλλον της χώρας , το δικό της και το δικό μου ) να λέει " δεν ξέρω τι να ψηφίσω, ή θα το ρίξω χρυσή αυγή ή θα ψηφίσω τον Τσίπρα" (!) και σκεπτόμουν αυτό ακριβώς ¨Τι συμβαίνει στο μυαλό του μέσου ψηφοφόρου" και πως συνδυάζονται σε ένα μυαλό δύο ακριβώς αντίθετες πολιτικά θέσεις (Τσίπας ή Χρυσή αυγή) ; Τι ακριβώς θέλει κάποιος ; Πόσο είναι κάποιος ικανός να ψηφίσει ; Πόσο καλά μπορεί να αξιολογήσει έναν πολιτικό , τι γνωρίζει για τις θέσεις του; τι από όσα λέει ένας πολιτικός μπορούν να είναι ψέματα και υποσχέσεις που δεν θα πραγματοποιηθούν... Μήπως πρέπει να κάνουμε όλοι μας ... σεμινάρια πολιτικής κατάρτισης ; Όπως και να έχει οι αυτές οι εκλογές θα είναι η αρχή μια νέας εποχής σε μία ανεξερεύνητη περιοχή . Ο χρόνος θα δείξει.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Δ.Τ. 17/04/2012 00:17:48

   Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Όταν ένας λαός δεν έχει πολιτική παιδεία και η παραπληροφόρηση μέσω των ΜΜΕ έχει ξεπεράσει κάθε όριο, μοιάζει με μάζα που άγεται και φέρεται. Δυστυχώς δε μας αξίζουν πολιτικοί με ήθος. Όχι βέβαια πως οι άλλοι λαοί είναι καλύτεροι στο θέμα. Επιδημία απολιτικοποιημένων πολιτών υπάρχει. Κοιτάξτε μόνο τι μπουμπούκια έχουν εκλεγεί στις γνωστές χώρες μας τα τελευταία χρόνια...

  • voi8ate kaloi mou an8ropoi avatar
   voi8ate kaloi mou an8ropoi @ Δ.Τ. 17/04/2012 08:16:03

   Μετά το "λεφτά υπάρχουν" του ακατονόμαστου και την "επανίδρυση" του Καραμανλή τι να πιστέψει ο έρμος ο πολίτης;
   Όσο και να θέλει π.χ ο Σαμαράς να πείσει πως δεν είναι τέτοιος, πόσο εύκολο θαρρείς πως μπορεί να είναι ;
   Μην τα ρίχνουμε λοιπόν αποκλειστικά στους πολίτες ,επίσης μπορείς να μου αναφέρεις ένα προεκλογικό πρόγραμμα κόμματος που τηρήθηκε μετεκλογικά ; Ένα έστω εδώ και 40 χρόνια η και πολύ παραπάνω .

 9. RYaN avatar
  RYaN 17/04/2012 01:26:23

  "Αν έλεγε «όχι» και το 2012, θα οδηγούσε τη ΝΔ σε ένα ανεπανάληπτο εκλογικό θρίαμβο. Στην ουσία όμως δεν θα ήταν τίποτα διαφορετικό από έναν ακόμη λαϊκιστή πολιτικό, ..."
  Αν έλεγε και έξω από το ευρώ, τότε δε θα ήταν λαϊκιστής, αλλά σωτήρας!

 10. Master avatar
  Master 17/04/2012 11:09:28

  Αν δεν δεσμευτεί ότι θα φυλακίσει και θα δημεύσει περιουσίες κλεφτών για αρχή χαίρι δεν πρόκειται να δει. Και μετά αποζημείωση των ομολογιούχων φυσικών προσώπων από το κούρεμα καθώς και κούρεμα όλων των δανείων γιατί με κουρεμένους μισθούς ακούρευτα δάνεια δεν πληρώνονται...

 11. franc avatar
  franc 17/04/2012 22:55:42

  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!!
  Mια τέτοια τουλάχιστον προεκλογική δέσμευση περιμένω κι εγώ για να τον ψηφίσω, αλλα φοβάμαι οτι δεν θα την κάνει τελικά γιατί όταν αρχίσεις τους συμβιβασμούς δεν μπορείς πια να τους σταματήσεις. Ασε που ξεχνάς και πού πήγαινες πριν...

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ franc 17/04/2012 23:23:05

   Λέει και ξαναλέει ο άνθρωπος, έλεγχος πόθεν έσχες όλων των Υπουργών και Υφυπουργών από το 1974 και μετά.

   Στις δημοσιευμένες προτάσεις της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση επίσης, πρόβλεψη για το πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων και για την ανάθεση του ελέγχου του σε ειδικό σώμα, αποτελούμενο αποκλειστικά από ανώτατους λειτουργούς των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της Χώρας.

   Δεν ακούμε, ή δεν θέλουμε να ακούσουμε; Ρωτώ.

   • Civil-Eng. avatar
    Civil-Eng. @ victoria (true) 18/04/2012 09:38:34

    Αρνούμαστε να ακούσουμε.
    Και να αφησετε το μυαλό μας ήσυχο. Να μάθουν οιεπικοινωνιολόγοι ότι δεν μπορούν να ελέγξουν όλες τις παραμέτρους για να μες καθοδηγησουν στο τι να ψηφίσουμε.

    • victoria (true) avatar
     victoria (true) @ Civil-Eng. 18/04/2012 20:24:12

     Καλά συνάδελφε, δεν μας καθοδήγησαν τόσα χρόνια... τώρα ακριβοί στα πίτουρα, φτηνοί στ'αλεύρι!
     Και δεν είπα καμιά φιοριτούρα, ούτε τίποτα επικοινωνιακό, επανέλαβα αυτά που έχουν ειπωθεί και προταθεί επίσημα, άρα είναι δεσμεύσεις. Αν δεν τα τηρήσει, τότε να μιλήσουμε. Αλλά αν ψηφίσουν όλοι το κόμμα για τις πεταλούδες, μη ζητάτε από το Σαμαρά το πού πήγε η νέμεση, ρωτήστε τις πεταλούδες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.