#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/03/2012 22:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στον προθάλαμο του Ειδικού Δικαστηρίου Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα(Ανανεωμένο). Σε εξεταστική επιτροπή που ράβει κουστούμι με… ρίγες στον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, εξελίσσεται η υπόθεση διερεύνησης του ελλείμματος του 2009.

Οι μάρτυρες προβαίνουν σε αποκαλύψεις φωτιά, οι οποίες επαρκούν πλέον για να αρχίσουν να ετοιμάζονται τα ...γουνάκια και το κατηγορητήριο για το ειδικό δικαστήριο.

Επιβεβαιώνεται επίσης το σχέδιο να μας πάνε στο ΔΝΤ αλλά και το ότι οι ΠΑΣΟΚοι θα αρχίσουν πλέον να βγάζουν μόνοι τα ματάκια τους.

Παράδειγμα,  ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, Πέτρος Χριστοδούλου, ο οποίος  αν και διορίσθηκε από το ΠΑΣΟΚ, ήταν καταπέλτης και για τον Παπανδρέου και για τον Παπακωνσταντίνου.

Αναφερόμενος χαρακτηριστικά στην δήλωση του Παπανδρέου (στις 4 Μαρτίου του 2010) ότι η Ελλάδα θα πάει στο ΔΝΤ και ότι "έχει το πιστόλι πάνω στο τραπέζι", ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι τον Ιανουάριο του 2010 όταν η Ελλάδα είχε βγάλει "μία πολύ πετυχημένη έκδοση ομολόγων δεκαετίας, έγιναν κάποια σχόλια ότι εμείς εάν δεν πάρουμε βοήθεια από τη Γερμανία, θα πάμε στο ΔΝΤ. Ήταν μία ατυχής τοποθέτηση για τις αγορές. Γιατί οι αγορές ενώ άκουγαν ότι το χαρτί πάει καλά, τα spreads έπεφταν κ.λπ., ξαφνικά έλεγαν "καλά αφού αυτοί σήκωσαν λεφτά και πάνε πάρα πολύ καλά, γιατί συνεχίζουν και μας απειλούν ότι θα πάνε στο ΔΝΤ; Μήπως υπάρχει κάτι που δεν βλέπουμε;". Και ξαφνικά φρίκαραν. Αρχίζουν και λένε ότι μήπως γίνεται κάτι; Αλλιώς τους περιμένουμε να συμπεριφέρονται και αλλιώς συμπεριφέρονται.".

Να σημειωθεί ότι όταν ο κ. Χριστοδούλου ρωτήθηκε ποιος έκανε τις δηλώσεις για το ΔΝΤ, προσπάθησε να μην απαντήσει λέγοντας ότι "ήταν η πολιτική ηγεσία"!!!.

Το ίδιο επικριτικός ήταν ο Π. Χριστοδούλου και για τη δήλωση του Γ. Παπακωνσταντίνου περί "Τιτανικού". "Ήταν μία ατυχής έκφραση¨, τόνισε.

Ο μάρτυρας διαφώνησε και με τις διαρκείς αναθεωρήσεις του ελλείμματος που επέβαλε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Συνηθίζεται τα στοιχεία να βγαίνουν δυο φορές το χρόνο, αλλά η Ελλάδα το 2010 έβγαλε τρεις φορές!!!. "Ήταν το τελευταίο πράγμα που θέλαμε. Τον Απρίλιο του 2010 που είχαμε ξεκινήσει, είχαμε βγάλει μία πολύ πετυχημένη έκδοση ομολόγων που ήταν πενταετίας, μία πολύ επιτυχημένη δεκαετίας και είχαν αρχίσει τα spreads να μαζεύουν στην Ελλάδα και ξαφνικά πληροφορούμαι ότι μέσα σ’ ένα μήνα θα έχουμε νέα αναθεώρηση και μου ήλθε ταμπλάς", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "έτρεχα να βγάλω ένα ομόλογο όσο μπορούσα, ό,τι σηκώσω για να μπορέσουμε να έχουμε τουλάχιστον, όταν σκάσει αυτό, το ταμείο μας γεμάτο. Διότι, άλλο να είσαι "βρεγμένος" με το ταμείο άδειο και άλλο "βρεγμένος" με το ταμείο γεμάτο".

Εξάλλου, ο πρώην Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ,  Μανώλης Κοντοπυράκης κατηγόρησε τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για τραγικούς χειρισμούς, αλαζονεία και ρεβανσισμό που είχε ως συνέπεια η Ελλάδα να βρεθεί στο στόχαστρο αγορών και κερδοσκόπων.

Όπως είπε: «η αρχική πρόβλεψη Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα ήταν στο 14,8%. Πέντε λεπτά πριν τα στείλουμε στις Βρυξέλλες μάς ειδοποίησαν να μην το πράξουμε γιατί ήθελαν να τα ξαναμελετήσουν. Τελικά, στις 21 Οκτωβρίου στέλνουν τα αναθεωρημένα στοιχεία με το έλλειμμα στο 12,7%. Ήταν προϊόν πολιτικής απόφασης»είπε υπογραμμίζοντας ότι «μια τέτοια διπλωματική αντιμετώπιση του θέματος θα σήμαινε ότι τα spreads δεν θα εκτοξεύονταν, ότι θα γλιτώναμε τη μήνιν των αγορών και δεν θα πληρώναμε 700 εκατομμύρια περισσότερους τόκους».

Το ενδιαφέρον στρέφεται και στην κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ν. Λογοθέτη ο οποίος αποκάλυψε πως όταν εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη με την κατηγορία ότι υπέκλεψε την ηλεκτρονική αλληλογραφία του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου, ο κ. Παπακωνσταντίνου τον κάλεσε στο γραφείο του και «απαίτησε» την παραίτησή του με αντάλλαγμα να μην διαρρεύσει στα ΜΜΕ την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί…!

Τι συνέβη όταν τον κάλεσε ο Παπακωνσταντίνου στο γραφείο του;


Γ. Παπακωνσταντίνου: «Να παραιτηθείς για την εύρυθμη λειτουργία της Αρχής»

Ν. Λογοθέτης: «Κύριε Παπακωνσταντίνου, δηλαδή έγινα εχθρός της Ελλάδας επειδή αμφισβήτησα το έλλειμμα; Αυτή η διαφορά του 1,8, που σημαίνει περίπου 7,5 δισεκατομμύρια μία τρύπα, σας αρέσει που βρέθηκε; Εγώ το αμφισβήτησα αυτό το πράγμα. Εσείς, δηλαδή, το δεχθήκατε χωρίς…»

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Κύριε Λογοθέτη, με φοβίζετε. Εννοείτε ότι εμείς φουσκώσαμε επίτηδες το έλλειμμα;».

Ν. Λογοθέτης: «Δεν πονάω κανέναν. Ούτε εσάς. Εγώ αμφισβήτησα απλώς το έλλειμμα και ήθελα να δω πώς βγήκε»!
Και ο κ. Λογοθέτης προσθέτει στην κατάθεσή του: «Έκλεισε, βέβαια, τη συνάντηση αμέσως, λέγοντάς μου –ίσως να τα διαβάσατε, το έχω καταθέσει κιόλας στον κ. Πεπόνη- το εξής: «Αν δεν παραιτηθείς μέχρι τα μεσάνυχτα, θα το δώσω στα ΜΜΕ, θα το περάσω στη Βουλή, θα καταστραφείς επαγγελματικά και θα ματώσει η Ελλάδα.» Εκεί έκλεισε η συζήτηση».

 Ο κ. Κοντοπυράκης κατέθεσε πως η Στατιστική Υπηρεσία δεν είναι αρμόδια να κάνει προβλέψεις για το έλλειμμα αλλά αυτό το κάνει το Υπουργείο Οικονομικών (Γ. Παπακωνσταντίνου).

«Πρόβλεψη ελλείμματος καμία στατιστική υπηρεσία στον κόσμο δεν κάνει ούτε η δική μας, ούτε καμία άλλη Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ούτε καμία άλλη υπηρεσία στον κόσμο.  Ακόμα και η EUROSTAT τις προβλέψεις τις οποίες παίρνει από τα κράτη-μέλη, τις διαβιβάζει ως έχει στις Βρυξέλλες χωρίς κανένα σχολιασμό ή παρατήρηση. Η EUROSTAT είναι στατιστική υπηρεσία, όπως και η ΕΣΥΕ τότε, τώρα είναι η ΕΛΣΤΑΤ. Είναι στατιστικές υπηρεσίες. Δεν ασχολούνται ποτέ. Η πρόβλεψη από πού εξαρτάται; Εξαρτάται από την πολιτική της κυβέρνησης, από το τι έχει σκοπό να κάνει, τι έργα, τι φόρους να βάλει, τι φόρους να εισπράξει, τι επιδόσεις να δώσει, τι πρόγραμμα θα ακολουθήσει. Η Στατιστική Υπηρεσία δεν έχει γνώση αυτών των πραγμάτων και δεν πρέπει να έχει. Είναι η Δημοσιονομική Διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομίας που ασχολείται με αυτόν τον τομέα», κατέθεσε εκθέτοντας για μια ακόμα φορά την τότε ηγεσία του Υπ. Οικονομικών αλλά και ολόκληρη την κυβέρνηση Παπανδρέου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 13/03/2012 23:02:36

  Δε χρειαζόμαστε άλλα στοιχεία! Να ο δρόμος που θα πρέπει να ακολουθήσει μετά τις εκλογές ο ΑΣ. Να εκθέσει αυτά τα καθίκια παγκοσμίως, να τους καταδικάσουμε εις την έσχατη ποινή και να αρνηθεί να πληρώνει επαχθείς τόκους για κερατιάτικα από τους πράκτορες που δολοφόνησαν το λαό μας! Καθάρματα! Που είσαι Βενιζέλο; Ξέρεις τι δαχτυλίδι πήρες έτσι; Βουτηγμένο στο αίμα μας. Θα σας στοιχειώσει...

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ Γεώργιος Τ. 13/03/2012 23:40:19

   Δεν είναι ώρα για τέτοια,προς το παρόν ''παρα πόδα''...
   Τι περιμένεις δηλαδή απο τον Σαμαρά;Να διαλύσει την Βουλή μόλις εκλεγεί και να χτίζει κελιά;
   Δεν σου δίνω άδικο,αλλά προέχουν άλλα νομίζω

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Ιωάννης33 14/03/2012 00:59:31

    Αν δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά αυτά τα φρικτά πλάσματα τώρα που βράζει ο τόπος για την απίστευτη αδικία κατά του λαού ώστε να φοβούνται όσοι θέλουν να συνεχίσουν το ίδιο τροπάριο, δε θα ξεμπλέξουμε ποτέ από τη βρώμα που μας έπνιξε τόσες δεκαετίες! Τώρα ή ποτέ λοιπόν! Μόνο έτσι ο λαός μας θα εμπιστευθεί πάλι οποιονδήποτε πολιτικό. Όταν δείξει με απόλυτο τρόπο πως δε σέβεται ούτε δείχνει οίκτο σε αυτούς που δε σεβάστηκαν τη χώρα μας.

    • S.P. avatar
     S.P. @ Γεώργιος Τ. 14/03/2012 07:24:30

     Με τον κόσμο που στήριζε δια της ψήφου του την διαφθορά και όλα αυτά τα πρόσωπα προς επίτευξη "κοινωνικής πολιτικής" (στην ουσία για να κάνουν την δουλειά τους) τι γίνεται.
     Εσύ ψήφιζες ενάρετους πολιτικούς;

     • juliet avatar
      juliet @ S.P. 14/03/2012 08:05:52

      Καλημέρα,
      πιστεύω να έχεις καταλάβει ότι σ΄αυτό το παράδεισο της διαφθοράς για να ζήσεις έπρεπε να είσαι ή δημόσιος ή κολητός για να παίρνεις έργα .Κάποιοι δούλευαν 10-12 ώρες και την άκουγαν αν δεν έπιαναν στόχους ,οι οποίοι πάλι είχανε εξάρτηση από τον κάθε κομπλεξικό που έκανε τον μάγκα .Αστα ...και οι λίγοι αυτοί που θέλανε να δουλέψουνε έντιμα με αθέμιτο ανταγωνισμό μέχρι η να εξαγοραστούν ή να κλείσουν.Θα μπορούσα να σου αναλύω όλα αυτά ώρες αλλά άστα ...τώρα πρέπει ν΄αποδοθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ αλλιώς δεν ξέρω αν θα έχει διαφορά ποιός θα είναι ο αρχηγός μιας διεφθαρμένης και παραπέουσας χώρας.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ S.P. 14/03/2012 08:29:27

      Όσοι έχω ψηφίσει έως σήμερα δεν έχουν κατηγορηθεί ακόμη για κάτι. Και αφού δεν ακούστηκε κάτι που να ξέρω περισσότερα; Και αν έχεις τύψεις για όποιους ψήφιζες υπάρχει και η μετάνοια...

     • juliet avatar
      juliet @ Γεώργιος Τ. 14/03/2012 08:57:31

      Γιώργος Τ.
      καλημέρα ,το να ισοπεδώνουμε όλα ερχόμαστε στη λογική ''όλοι ίδιοι είναι'',κάτι που αν το πιστέψουμε τελειώσαμε.Δεν θα έχει νόημα η δικαιοσύνη ,η τάξη ,η ηθική όλα ισοπεδωμένα.Και αυτό που ρωτάει ο φίλος ,όλα είναι σχετικά ,μερικές φορές η απάτη φορά κουστούμι και τελευταία όλοι γέμισε ο ντουνιάς Αρμανι καιρός να γεμίσει φόρμες -όχι γυμναστικής -εργατικές .

     • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
      Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ juliet 14/03/2012 17:30:40

      Αγαπητή Juliet δεν είναι ισοπεδωτική η λογική του «όλοι ίδιοι είναι»,ίσα ίσα δηλώνει μια ωριμότητα και ένα ρεαλισμό.
      Μέχρι τώρα έχουμε δει κάτι διαφορετικό;
      Ο Σαμαράς θα κάνει τη διαφορά;Μακάρι,αλλά αυτοί που τον περιβάλλουν
      έχουν αντίθετη άποψη,και μας το δείχνουν !

     • juliet avatar
      juliet @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 14/03/2012 18:14:27

      Αρχηγό χρειαζόμαστε και να μην σκύβουμε,στο χέρι μας είναι να μην είναι όλοι ίδιοι.Ισοπέδωση είναι να λες ότι όλοι είναι ιδιοι ,χάνεται η τελευταία ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε,ότι να βρεθούν άνθρωποι που δεν είναι διεφθαρμένοι.
      Αν υπάρξει τιμωρία ,αποδοθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και κάποιοι πληρώσουν ,ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΜΩΣ,ίσως πάψουν να είναι όλοι ίδιοι.Με τον φόβο της τιμωρίας ;δεν με ενδιαφέρει .Οπως φόβο γέμισαν τις ψυχές μας και τον αέρα που αναπνέουμε θα πρέπει να το ανταποδώσουμε για να ξεκινήσει μια νέα αρχή.

   • (- ^) avatar
    (- ^) @ Ιωάννης33 14/03/2012 01:17:12

    Αν δεν ειναι τωρα δεν θα ειναι ποτε.

 2. Αδέξιος Δεξιός avatar
  Αδέξιος Δεξιός 13/03/2012 23:58:21

  Αυτός ο Παπακωνσταντίνου παραμένει ακόμα υπουργός;

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ Αδέξιος Δεξιός 14/03/2012 08:42:35

   'Ελα ντέ! ...

  • Κώστας Σταματάκης avatar
   Κώστας Σταματάκης @ Αδέξιος Δεξιός 14/03/2012 12:24:50

   Τους δίνουν στεγνά οι δικοί τους και η ΝΔ κάνει κυριλέ τύπου Κολωνακίου αντιπολίτευση;

   Έχει καταστραφεί η πατρίδα, έχουν καταστραφεί οικογένειες, έχουν αυτοκτονήσει δεκάδες οικογενειάρχες, έχουν χάσει την δουλεία τους πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες, έχουνε καταστρέψει το μέλλον των παιδιών μας και καθόμαστε εδώ και συζητάμε. Έκτακτο στρατοδικείο για εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδας και στο εκτελεστικό απόσπασμα.

   Αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη, ο Ελληνικός λαός δεν θα ησυχάσει και να μου το θυμηθείτε αυτό.

   • πολιτης avatar
    πολιτης @ Κώστας Σταματάκης 14/03/2012 15:51:42

    maveric .....baby and thats all

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Αδέξιος Δεξιός 14/03/2012 18:19:12

   Ναι, είναι Υπουργός Περιβάλλοντος, το οποίο προσπαθεί να σώσει, αφού ήδη έσωσε την οικονομία. Για τα μέτρα σωτηρίας του περιβάλλοντος μέσω twitter, με το αζημίωτο (πάντα!), δες προχθεσινό δημοσίευμα του Αντινέως...

 3. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 14/03/2012 00:02:04

  Το πρόβλημα με τη νομοθεσία μας είναι ότι αν δεν αποδειχθεί ότι ο Παπακωνσταντίνου είχε άμεσο δόλο, δηλαδή καθαρή πρόθεση να προξενήσει τεχνητή αύξηση του ελλείμματος, τότε δεν στοιχειοθετείται το έγκλημα της κακουργηματικής απιστίας (ποινή έως και 10 χρόνια κάθειρξη και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων). Ο ενδεχόμενος δόλος ή η ενσυνείδητη αμέλεια δεν αρκούν. σύμφωνα με το νόμο. Αν στηθεί ειδικό δικαστήριο, η υπερασπιστική του γραμμή λογικά θα παίξει στο ότι αυτός ήθελε να δημοσιοποιήσει την "αλήθεια" και όχι να κάνει τεχνητές αλλοιώσεις όπως διάφοροι από την ΕΛΣΤΑΤ του πρότειναν. Αν ζοριστεί θα ρίξει σε άλλους απροσδιόριστα το φταίξιμο.

  Άλλο ένα παρεμπίπτον έγκλημα που μπορεί να διωχθεί ο Παπακωνσταντίνου είναι αυτό της εκβίασης που έκανε στον υφιστάμενό του, αν και αυτό δύσκολα αποδεικνύεται αφού δεν θα υπήρχε άλλος μάρτυρας μεταξύ τους.

  Αν στηθεί ειδικό δικαστήριο τον βλέπω να καταδικάζεται με κάποια ελαφρυντικά (αφού θα είναι δύσκολο να αποδειχθεί ο άμεσος δόλος) αλλά μια ποινή ενός με δύο χρόνων κάθειρξης και στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων δεν νομίζω ότι θα την αποφύγει. Ο ΓΑΠ δεν θα μπορεί να τον καλύψει γιατί θα είναι πλήρως αποδυναμωμένος (θα έχει και τα δικά του προβλήματα με το ειδικό δικαστήριο) και το ΠΑΣΟΚ θα του έχει γυρίσει την πλάτη για να διασωθεί πολιτικά όσο μπορεί.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 14/03/2012 01:01:09

   Τι λέτε μωρέ; Με τόσους μάρτυρες άμεσους στο έγκλημα αλλοίωσης στοιχείων και εκβιασμών στα μέλη της υπηρεσίας για να μη βγει έξω η βρώμα της προδοσίας; Το χάσαμε το μυαλό μας μου φαίνεται. Τώρα στα κάγκελα τα ρεμάλια!

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Γεώργιος Τ. 14/03/2012 08:32:49

    Γεώργιε Τ.,

    Μιλάω καθαρά νομικά, δικονομικά βάσει των στοιχείων και του ισχύοντος νομικού πλαισίου. Αν υπάρχει πολιτική βούληση για κατηγορία περί εσχάτης προδοσίας είναι ένα άλλο θέμα. Στην περίπτωση Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου δεν έχουμε φυλακίσεις αντιφρονούντων σε στρατιωτικές φυλακές, κατάργηση δια αναγκαστικού νόμου των δημοκρατικών εκλογικων και κοινοβουλευτικών διαδικασιών, τανκς στους δρόμους, απώλεια μισής Κύπρου κλπ δηλαδή κατηγορίες που συνάδουν με κατάλυση πολιτεύματος. Εδώ έχουμε θέμα ή μπορούμε να αποδείξουμε μόνο κακουργηματική απιστία. Αυτό δεν είναι λίγο. Σημαίνει μέχρι και 10 χρόνια στα σίδερα και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

    • GO avatar
     GO @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 14/03/2012 08:38:30

     'Οτι τους αναλογεί.
     Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.
     Αλλά, παραδειγματική τιμωρία!!!

     • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
      Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ GO 14/03/2012 17:36:11

      Κατάλαβα..
      Εάν δω τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου να μαζεύουν σκουπιδάκια στα Εξάρχεια, τότε θα έχω πειστεί ότι όντως κάτι αρχίζει ν'αλλάζει σ'αυτό τον τόπο !
      Για πιο βαριές ποινές ούτε συζήτηση,αλλά και και μ'αυτή την ποινή θα ήμουν ικανοποιημένος.
      Για καμιά δεκαριά μέρες όμως..το λιγότερο.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 14/03/2012 18:03:45

     Μανώλη, γράφεις:"Αν υπάρχει πολιτική βούληση για κατηγορία περί εσχάτης προδοσίας είναι ένα άλλο θέμα".

     Δεν είναι άλλο θέμα. Είναι το μόνο θέμα που απασχολεί όσους είναι και νιώθουν Έλληνες!

 4. ΣΟΦΙΑ Π. avatar
  ΣΟΦΙΑ Π. 14/03/2012 00:03:50

  Αυτό το "προέχουν άλλα" μας έχει καταστρέψει μέχρι τώρα! Λοιπόν για να μπούν τα πράγματα σε μία σειρά-αν μπορούν δηλαδή, μαζί και τα "άλλα" και η διερεύνηση του εγκλήματος και ΤΙΜΩΡΙΑ των ενόχων, όποιοι κι'αν είναι! ΤΩΡΑ!!!! Ας πάρουμε το παράδειγμα της Ισλανδίας !

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ ΣΟΦΙΑ Π. 14/03/2012 00:20:54

   Λάθος Σοφία,το "θα δεις τι θα σου κάνω όταν αναλάβω εγώ'' μας έφαγε.Φυσικά και είναι σημαντική η διερεύνηση της υπόθεσης και η τιμωρία.Αλλά στον άνεργο,στον νέο,στον συνταξιούχο,στον σχεδόν μετανάστη πιστεύεις οτι αυτό τον καίει;

   • Dio avatar
    Dio @ Ιωάννης33 14/03/2012 00:43:27

    Άμεσα να στηθούν ειδικά δικαστήρια.Θα λειτουργήσει και εκτονωτικά για την κοινωνία,διότι με αυτήν την λαική δυσαρέσκεια γίνεται εξαιρετικά δύσκολο το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Dio 14/03/2012 01:02:32

     Μπράβο αδερφέ! Αυτό είναι το θέμα. Να δείξει πως δεν είναι σε τίποτα ίδιος με τα λαμόγια και τους πράκτορες που ήπιαν αίμα Ελλήνων τόσες δεκαετίες. Και πόθεν έσχες για τους υπόλοιπους...

    • Ιωάννης33 avatar
     Ιωάννης33 @ Dio 14/03/2012 01:04:18

     Το ίδιο έλεγαν και την δίκη των χουντικών.Οτι θα λειτουργήσει εκτονωτικά η εκτέλεση τους.Και ο Καραμανλής που είχε διορατικότητα και ψυχραιμία,αποφάσισε να μετατραπούν οι ποινές σε ισόβια.Καμιά εκδίκηση δεν είναι εκτόνωση

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Ιωάννης33 14/03/2012 08:30:46

      Δεν είδα να γράφει κάποιος για εκτελέσεις...

 5. Γιώργος 33 avatar
  Γιώργος 33 14/03/2012 00:44:23

  Μην παραμυθιάζετε τον κόσμο.
  Σε λίγες μέρες η βουλή κλείνει και τα σκάνδαλα ξαναπαραγράφονται.
  Και κανείς δεν πάει φυλακή.
  Όσο για τον ΓΑΠ ,έχουν πάρει διαβεβαιώσεις οι Αμερικανοί ότι δεν θα τον πειράξουν

  • factorx avatar
   factorx @ Γιώργος 33 14/03/2012 00:47:39

   Μην λες ό,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι. Δεν παραγράφεται τίποτα

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ factorx 14/03/2012 01:04:47

    Άστον να λέει Φάκτορα. Ευσεβείς πόθοι! Ποτέ δεν παραγράφονται τέτοια εγκλήματα που οδήγησαν τη χώρα και το λαό σε μεγάλες απώλειες. Έχουμε δεύτερη γερμανική κατοχή αν δε το πήραμε είδηση. Και της πρώτης οι οφειλές ισχύουν μετά από 70 έτη. Για να ξυπνάμε λίγο.

    • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
     Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Γεώργιος Τ. 14/03/2012 17:47:32

     Ποτέ δεν παραγράφονται ε;
     Μάλιστα.Ε και ;
     Τιμωρήθηκε κάποιος από τους υπαίτιους;
     Ίδρωσε κανενός το αυτί;
     Αρχίσαμε πάλι με τα ψευτοδιλήμματα;
     Καταδίκες είχαμε;Φυλακίσεις;
     Αυτοβαυκαλιζόμαστε μου φαίνεται.
     Κι έτσι επιστρέφουμε και πάλι στα παλιά..
     Το σύστημα προστατεύει τα τέκνα του..
     Και δεν έχει χουκ μουκ που λέει κι ο κολλητός μου ο Γιώργος.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 14/03/2012 18:04:52

      Μα αυτά που λες φωνάζουμε και ωρυόμαστε να διαλυθούν με την καταδίκη όπως τους πρέπει σε προδότες. Πρέπει να γίνει!

   • Ανδρέας avatar
    Ανδρέας @ factorx 14/03/2012 08:44:51

    Επιτρέψτε μου να πώ "δεν παραγράφεται" , ΜΟΝΟ όταν δώ ενόχους γι αυτό το κατάντημα της Πατρίδας μου, πίσω από τα σίδερα.
    Οχι καθισμένους σε σκαμνάκι "ειδικού Δικαστηρίου", αλλά ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Ανδρέας 14/03/2012 18:06:09

     Το δεν παραγράφεται έχει να κάνει με το διηνεκές δικαίωμα τιμωρίας τους και όχι με την απαισιοδοξία σου...

 6. Δεν έχει σημασία avatar
  Δεν έχει σημασία 14/03/2012 00:46:10

  Σιγά μην καταδικαστεί κανένας. Ο σκοπός της εξεταστικής επιτροπής είναι να τους αθωώσει τώρα που έχουν την πλειοψηφία. Δεν θα γίνει το παραμικρό. Τι έφτιαχνε το νομικό πλαίσιο ο Βενιζέλος τόσα χρόνια; Εκτός και αν αποφασίσει ο Μπένι να τελειώσει τους ΓΑΠ και Παπαλωνσταντίνου. Αλλά χλωμό το βλέπω.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Δεν έχει σημασία 14/03/2012 18:07:46

   Αδέρφια, αν δημιουργηθεί όπως πρέπει συνταγματικό δικαστήριο θα τους πιάσει στο δόκανο χωρίς να μπορούν να γλιτώσουν ότι και να ψήφισαν. Και θα γίνει, να το θυμηθείτε! Είτε από τον ΑΣ αν τον αφήσουν να κυβερνήσει, είτε από κάποιον άλλο...

 7. of8almos avatar
  of8almos 14/03/2012 00:58:07

  Αυτό ακριβώς τον καίει. Η κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνική αρμονία και την ισότητα των πολιτών ενός κράτους.

 8. σαλονικιος avatar
  σαλονικιος 14/03/2012 07:32:23

  το νοστιμο ειναι οτι ακομι ειναι υπουργος με την ανοχη σαμαρα

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ σαλονικιος 14/03/2012 08:32:09

   Το αν τα έχουν βρει θα το δεις από τον πόλεμο που (θα) του κάνουν για να μην αποκτήσει αυτοδυναμία. Ξέρουν πολύ καλά τι τους περιμένει...

 9. GO avatar
  GO 14/03/2012 08:06:31

  Για την τιμή και την υπόληψη, όλων των Ελλήνων, έτσι όπως μας κατάντησαν οι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και όλος ο λοιπός θίασος της καταστροφής μας:
  Απόδοση ευθυνών. Βαριά τιμωρία.

 10. Φιλιππος avatar
  Φιλιππος 14/03/2012 10:16:24

  Αν κι αυτη τη φορα,με προσχημα τη σπουδαιοτητα των στιγμων και την αναγκη για ενωτητα,δεν τιμωριθουν παραδειγματικα τοτε δεν θα διαφερουν σε τιποτα απ'αυτους,και η καραμελα οτι ειναι ισοπεδωτικο και φασιστικο να λεμε οτι ολοι ιδιοι ειναι {οσοι ασκουν εξουσια 35 χρονια τωρα},ειναι το ιδιο ισοπεδωτικο και φασιστικο να στελνεις στα κρεματορια της φτωχειας ολους τους Ελληνες,τους νεους μας ομηρους στις χωρες των εταιρων μας και ολα αυτα για να μην καθαρησεις τη βρωμα,προφανως γιατι θα βρεις πολλες δικες σου ακαθαρσιες.

 11. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 14/03/2012 12:52:00

  Απ'ότι φαίνεται στο τέλος θα καταλογιστούν ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ και θα ξεχαστεί εκεί το θέμα....
  Στο τέλος της ημέρας, για ό,τι έγινε και φθάσαμε μετά 30 χρόνια στην πτώχευση όλοι έχουν ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.
  Δεν παρέβη κανείς τυπικά κανένα νόμο ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΒΥΘΙΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ...
  Τα συμπερασματα δικά σας...

 12. Carlos avatar
  Carlos 14/03/2012 14:02:42

  Καλά κρασιά. Θα γίνει ότι έγινε και με τη Siemens, το χρηματιστήριο κλπ. Το έχουμε δει το έργο άπειρες φορές. Έτσι κι αλλοιώς, σύμφωνα με το μέλος της ΝΔ κ. Άδωνι Γεωργιάδη, η αριστερά φταίει που μπήκαμε στο ΔΝΤ. Επομένως τι φταίει το κακόμοιρο ο Π"κωνσταντίνου;

 13. m.s avatar
  m.s 14/03/2012 16:12:51

  στο MEGA τσάνελε το πρωί για τον Τιτανικό είπε

  Παπακωνσταντίνου : ο καπετάνιος είχε κοιμηθεί στο τιμόνι και ευτυχώς που βρέθηκε αυτή η κυβέρνηση και έβαλε το πλοίο στην σωστή πορεία !!!!!
  ευτυχώς ευτυχώς ευτυχώς!!!!
  είχαμε τύχη βουνό !!!ο θεός σας έστειλε !!! ξόφαλτσα μας πήρε !!!

 14. ΝΠ avatar
  ΝΠ 14/03/2012 19:09:07

  ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΦΤΑΙΞΑΝ... ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ

 15. NO avatar
  NO 14/03/2012 19:32:31

  ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΜΑΚΑΡΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ...

 16. franc avatar
  franc 14/03/2012 21:19:30

  Για να μην λέμε αφέλειες,
  Αν το Δ.Σ. μιας εταιρείας απο αμέλεια ή ανικανότητα την φαλιρίσει και
  οι μέτοχοι τους κάνουν αγωγή, το πρώτο πράγμα που κάνει η Δικαιοσύνη είναι να προβει σε "συντηρητική κατάσχεση" της περιουσίας των κατηγορουμένων μέχρι να εκδικαστεί τελεσίδικα η υπόθεση.
  Αν πράγματι επρόκειτο να δικαστούν οι υπαίτιοι της χρεωκοπίας της χώρας η κατάσχεση αυτή έπρεπε αυτεπάγγελτα να έχει γίνει απο ΕΝΑΝ τουλάχιστο εισαγγελέα, εδώ και 2 χρόνια. Είδατε καμμιά τέτοια κίνηση?
  Εδώ ακόμα και η Μέρκελ μας "πιέζει" να ζητήσουμε από την Ελβετία τους λογαριασμούς των ενόχων και δεν έγινε τίποτε...

 17. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 15/03/2012 18:52:18

  Αν ο Ελληνικός λαός έχει...και λέει πως είναι μάγκας, αυτοί οι δύο πρέπει να δικαστούν.
  Αλλιώς παπαριές ta περί υπερήφανου λαού.

 18. βασίλης avatar
  βασίλης 15/03/2012 22:28:16

  Δυστυχώς η ευτυχώς το βράδυ της κυριακής θα δείξει πόσο έχουμε βάλει μυαλό
  η οχι, διότι εάν πραγματικά είμαστε λαός σκεπτόμενος θα πρέπει οχι μόνον να μην
  πάμε να ψηφίσουμε αλλά θα πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη και σε όποιον μας πλησιάσει και μας προτρέψει να ψηφίσουμε διότι με αυτή την κίνηση νομοιμοποιούμαι το άλλοθι του παπανδρεισμού. Να είμαστε σίγουροι οτι ο βενιζέλος θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να μην τιμωρηθεί κανένας για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην κοινωνία (Ηλίου φανερώτερο οτι ο παπανδρέου εκτελούσε συγκεκριμένο σχέδιο εναντίον της Ελλάδος δηλ Πρέπει να τιμωρηθεί για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.