Στον Πειραιά συγκρούονται τα λεφτά με την πολιτική
21/05/2014 05:19
του Φαήλου Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στον Πειραιά συγκρούονται τα λεφτά με την πολιτική

Απευθύνομαι στον Πρόεδρο της ομάδας μου, της ομάδας που αγαπάμε εκατομμύρια Έλληνες στα μήκη και τα πλάτη της γης και θα την αγαπάμε με πάθος και μετά τις εκλογές, οποιεσδήποτε εκλογές. Στον αιώνα τον άπαντα. Ώσπου να παγώσει η κόλαση.

Σφοδρή κι ενίοτε χυδαία η επίθεση που δέχθηκα για το άρθρο μου – παρέμβαση στην «Δημοκρατία» υπέρ του Βασίλη Μιχαλολιάκου «Εγώ είμαι Ολυμπιακός, Δεληκάρης, Μιχαλολιάκος» ( http://www.antinews.gr/Antitheseis/ego-eimai-olumpiakos-delikaris-mixaloliakos/), χρέος στην παράταξη μου, στον φίλο μου και Δήμαρχο της πόλης. Μάλιστα οι επιθέσεις γράφονταν πολύ βολικά, χωρίς παράθεση του λινκ, για να δουν οι αναγνώστες τι λέω εγώ και τι λένε αυτοί, να συγκρίνουν ύφος, ήθος και να οσμιστούν προθέσεις.

Δαβάσατε, δεν έβρισα τον Μώραλη, δεν τον ξέρω άλλωστε τον άνθρωπο, ούτε τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο γνωρίζω λίγο. Ουδένα δέος αισθάνομαι. Απλά δεν θα μπορούσα ποτέ να βρίσω τον Πρόεδρο της ομάδας μου κι εγώ θα είμαι Ολυμπιακός και την επομένη των εκλογών και την ημέρα που θα τρώω, όπως όλοι, την φτυαριά το χώμα στα μούτρα μέσα στην κάσα. Δεν μπορώ λοιπόν να γράψω εχθρικά ή προσβλητικά γι’ αυτό που κυλάει στις φλέβες μου, κόκκινο κι αυτό, όπως το αίμα μου.

Οι παρατρεχάμενοι θεώρησαν πως με προσωπικές επιθέσεις για το ποιους έχω πελάτες ή υιοθετώντας την ρητορική υβριστών πολιτικών αντιπάλων, προσφέρουν υπηρεσία στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Δεν νομίζω. Δεν ασχολούμαι με αυτούς. Δεκάρα δεν δίνω.

Απευθύνομαι με τιμή μόνο στον Πρόεδρο της ομάδας μου, της ομάδας που αγαπάμε εκατομμύρια Έλληνες στα μήκη και τα πλάτη της γης και θα την αγαπάμε με πάθος και μετά τις εκλογές, οποιεσδήποτε εκλογές. Στον αιώνα τον άπαντα. Ώσπου να παγώσει η κόλαση.

Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, Πρόεδρε, υπάρχουν άνθρωποι που γράφουν αυτό που πιστεύουν, χωρίς εντολές, προσωπική ατζέντα κι εχθρότητα. Επιμένω λοιπόν πως η ταύτιση της ομάδας μας με μια δημοτική παράταξη δεν κάνει καλό ούτε στην ομάδα, ούτε σε σένα.

Ο Θρύλος στον Πειραιά έχει οπαδούς του το 33,5 % που πήρε ο Μώραλης; Συμβιβάζεσαι με οτιδήποτε λιγότερο από 90%; Εγώ όχι. Αφήνω ρέστα 10% για τον Εθνικό και τους περαστικούς.

Ξέρεις πως τόσο είναι, 90%. Μόνο που αυτό το 90% δεν ακολουθεί παντού και δη στην πολιτική. Άρα το διχάζεις το 90% που είναι μαζί σου, κατεβάζεις, άδικα, τον εαυτό σου και τον Θρύλο μερικά σκαλιά πιο κάτω από κει που είσαστε στ’ αλήθεια μέσα στην κοινωνία. Η νίκη σου θα είναι μικρότερη από τον Ολυμπιακό και η ήττα ακόμη μικρότερη.

Θεμιτό να θέλεις εξουσία. Οποιοσδήποτε πολίτης το δικαιούται. Όχι όμως έτσι. Όχι χρησιμοποιώντας την ομάδα. Βγες στα ίσα, εσύ μπροστά, χωρίς ενδιάμεσους. Να κερδίσεις ή να χάσεις ως γκεσέμι, όχι ως δημοτικός σύμβουλος.

Όποιος κι αν κερδίσει την Κυριακή, θα έχετε χάσει κάτι και οι δυο, κι εσύ και η ομάδα.

Θα μπορούσα να κάνω την «πάπια». Να σκεφτώ «στον Πειραιά πολιτεύομαι, Ολυμπιακός είμαι τρεις γενιές, γιατί να ανακατευτώ»; Η αλήθεια και το φιλότιμο με υποχρεώνουν.

Κι ο τρόπος της παρέμβασης, με ενοχλεί. Διότι, απλά πράγματα, στον Πειραιά συγκρούονται, και μάλιστα άγαρμπα, τα λεφτά με την πολιτική. Εγώ είμαι με την πολιτική, χωρίς να παύω να είμαι Ολυμπιακός. Και ακριβώς το ίδιο θα έλεγα αν στην θέση του Μιχαλολιάκου ήταν ο Δρίτσας…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tassos avatar
  Tassos 21/05/2014 10:28:55

  Εγώ θα πρότεινα στον Μαρινάκη να θυμηθεί πως έφυγε ο Κόκκαλης από τον Ολυμπιακό. Εξαναγκάστηκε να πουλήσει όταν του έγινε ντου από φιλάθλους μετά το ματς με τον Αρη. Ασυλία δεν υπάρχει για κανέναν. Δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός έχει το 33% των φιλάθλων στον Πειραιά, ξέρω ότι ο Μαρινάκης έχει πλέον εχθρούς όλους τους υπόλοιπους ως εκ τούτου η μοίρα του είναι προδιαγεγραμμένη.

 2. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 21/05/2014 11:34:12

  Λόγος ευθύς, καθαρός και γενναίος!!!

 3. Κράντωρ avatar
  Κράντωρ 21/05/2014 13:51:21

  O Mαρινάκης,ως γόνος πρώην βουλευτού, που εφύη σε ανθόκηπο Μητσοτάκη, τίμιο θα ήταν να πολιτευθή στην κεντρική πολιτική σκηνή χρησιμοποιόντας, έστω, τα πολλά « λεφτά» του. Η αγορά επαγγελματικών,πρώην,αθλητικών συλλόγων και ο έλεγχος ΜΜΕ για πολιτική επιρροή δεν προσιδιάζει σε χρηστούς πολίτες.

 4. Η άλυτη εξίσωση avatar
  Η άλυτη εξίσωση 21/05/2014 13:59:16

  '' Κι ο τρόπος της παρέμβασης, με ενοχλεί. Διότι, απλά πράγματα, στον Πειραιά συγκρούονται, και μάλιστα άγαρμπα, τα λεφτά με την πολιτική.'' Ρομαντικέ μου Φαήλο!!!! Η πολιτική όχι στον Πειραιά, αλλά ΠΑΝΤΟΥ, πάει πάαααραααα πολύς καιρός, που υπηρετεί τα ''λεφτά''!! Αγκαλίτσα πάνε οι διαπλεκόμενοι, σε κάθε έκφραση της δημόσιας ζωής. Το χρήμα(οικονομικά συμφέροντα) ασκεί πολιτική και η πολιτική υπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα (χρήμα). Η πολιτική εξαρτάται, ελέγχεται και χαράσσεται από τα οικονομικά συμφέροντα. Απλά οι κ.κ. Μαρινάκης - Κόκκαλης, αποφασίσαν να πετάξουν πλέον τον φερεντζέ και να διεκδικήσουν άμεσα, την άσκηση της εξουσίας. Με αγάπη στο λέω. Γιατί ν΄ αφήσουν άλλο τη ...δουλειά σε ημιανίκανους ενδιάμεσους, απαξιωμένους από το πόπολο; Αυτοί μπορούν καλύτερα. ΄Ετσι το σκέφτονται οι ίδιοι και συμφωνεί μαζί τους και πολύς κόσμος! Εσύ, μη σκας λοιπόν.

 5. Γιώργος avatar
  Γιώργος 21/05/2014 15:55:38

  Φαήλε, το κόμμα σου στηρίζει επίσημα τον Καμίνη, επαναλαμβάνω, τον Καμίνη. Θα 'πρεπε να 'χετε αλλάξει χώρα, ταυτότητα & επάγγελμα, αντί να (συνεχίζετε να) γράφετε αστόχαστες κενολογίες. Αν ο λαός θέλει Μώραλη, θα πάρει Μώραλη, όπως, πριν 2 χρόνια, πήρε Σαμαρά. Η δημοκρατία δεν είναι λάστιχο, για να την επαινούμε μόνο όταν μας βολεύει.

 6. victoria (true) avatar
  victoria (true) 23/05/2014 16:16:50

  Συμφωνώ μαζί σου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.