#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/09/2013 21:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στον Μελιγαλά η Χρυσή Αυγή κήρυξε τον πόλεμο στην δεξιά παράταξη!Για όποιον δεν το ξέρει, σήμερα στον Μελιγαλά γράφτηκε ιστορία. Οι ακροδεξιοί, υμνητές του ναζισμού Χρυσαυγίτες κήρυξαν τον πόλεμο στη δεξιά παράταξη. Τα… εγγόνια των ναζί, που τρέμουν από συγκίνηση όταν θυμούνται τον Χίτλερ, επιτέθηκαν σε δεξιούς που τιμούσαν τους νεκρούς τους στην Πηγάδα.

Έβρισαν με απίστευτο τρόπο την εκλεγμένη δημοτική αρχή, αφαίρεσαν το λόγο από τον δήμαρχο Οιχαλίας, Φίλιππο Μπάμη, εκλεγμένο με την υποστήριξη της ΝΔ, τον ανάγκασαν να φύγει την ώρα που μιλούσε για το ναζισμό.

Ένας δήμαρχος ο οποίος από τη μια προσπαθεί κάθε χρόνο να μην ξεχνά ο κόσμος την ιστορία και τους νεκρούς του Μελιγαλά κι από την άλλη κάνει προσπάθειες να ενώσει και να βγάλει από την περιοχή το φάντασμα του Εμφυλίου. Μόλις αναφέρθηκε στους Ναζί που σκότωσαν στη Μεσσηνία ουκ ολίγους πατριώτες, οι Χρυσαυγίτες θίχτηκαν. Έλληνας βουλευτής ο Παναγιώταρος, του επιτέθηκε με ανοίκειους χαρακτηρισμούς, του πήρε το μικρόφωνο και τον ανάγκασε να φύγει. Με δάκρυα στα μάτια ο δήμαρχος περιέγραφε έκπληκτος την προσβολή της μνήμης των νεκρών.

Λίγη ώρα αργότερα συνέβησαν ακόμη χειρότερα. Χρυσαυγίτες με επικεφαλής τον Κασιδιάρη, τον Παναγιώταρο και τον Γρέγο, έβρισαν και προπηλάκισαν τους συγγενείς των νεκρών της Πηγάδας. Αδέρφια, παιδιά κ.λπ. νεκρών πήγαν για να τιμήσουν τους νεκρούς τους και προπηλακίστηκαν, βρίστηκαν και απειλήθηκαν από τους νεοναζιστές. Προσοχή. Δεν ήταν αριστεροί, δεν ήταν μετανάστες, ούτε Εβραίοι για τους οποίους το κόμμα της Χρυσής Αυγής έχει βγάλει… επικηρύξεις. Δεξιοί ήταν, συγγενείς θυμάτων του Εμφυλίου. Αν αυτό δεν είναι ανοικτός πόλεμος στη δεξιά παράταξη τότε τι είναι; Κι αν δεν επιβεβαιώνεται αυτό που όλοι λέμε: Ότι «μπήκαν στην πόλη οι οχτροί κι εμείς γελούσαμε» τότε τι άλλο είναι;

Αγαπητοί δεξιοί ψηφοφόροι, νέοι και μεγαλύτεροι, που είστε οργισμένοι, δείτε τα βίντεο, διαβάστε τι έγινε στην Πηγάδα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Αγαπητοί δεξιοί πολίτες, που νιώθετε οργή για τα μνημόνια, τις θυσίες ή ακόμη και απογοήτευση γιατί δεν έγιναν όσα σας είπαν, εδώ είναι η μεγάλη πρόκληση. Στηρίζετε τους νεοναζί που άνοιξαν πόλεμο με τη δεξιά παράταξη, με τα ιερά και όσια, με την ιστορία της πατρίδας; Πιστεύετε ότι ο ακροδεξιός εσμός που συγκεντρώθηκε στην Πηγάδα σας εκπροσωπεί; Τότε είστε άξιοι της μοίρας σας.

Αλλά από την άλλη, η δεξιά παράταξη και οι πολιτικοί που την εκπροσωπούν είναι ευτυχισμένοι με την εικόνα αυτή; Πολλοί από αυτούς με τις πολιτικές τους επιλογές, τα λάθη τους, την έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης άφησαν χώρο στους μπράβους για να πατάνε τα μνήματα των νεκρών του Μελιγαλά.

Όλοι όσοι έσπειραν ανέμους τώρα θερίζουν θύελλες κι αν δεν ξυπνήσουν, οι θύελλες θα γίνουν τσουνάμι που θα μας πάρει και θα μας σηκώσει όλους.

Επίθεση στον Δήμαρχο ΜελιγαλάΔηλώσεις

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 15/09/2013 21:36:36

  1. "Αγαπητοί δεξιοί ψηφοφόροι, νέοι και μεγαλύτεροι, που είστε οργισμένοι, δείτε τα βίντεο, διαβάστε τι έγινε στην Πηγάδα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Αγαπητοί δεξιοί πολίτες, που νιώθετε οργή για τον Σαμαρά, τα μνημόνια, τις θυσίες ή ακόμη και απογοήτευση γιατί δεν έγιναν όσα σας είπαν, εδώ είναι η μεγάλη πρόκληση. Στηρίζετε τους νεοναζί που άνοιξαν πόλεμο με τη δεξιά παράταξη, με τα ιερά και όσια, με την ιστορία της πατρίδας; Πιστεύετε ότι ο ακροδεξιός εσμός που συγκεντρώθηκε στην Πηγάδα σας εκπροσωπεί; Τότε είστε άξιοι της μοίρας σας"

  2.( από άλλο άρθρο): "Οι Έλληνες που δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή είμαστε ΕΜΕΙΣ. Ας ρίξουμε μια ματιά γύρω μας, στην οικογένειά μας, στην παρέα μας, στον επαγγελματικό χώρο. Σίγουρα υπάρχουν Χρυσαυγίτες που δεν έχουν καμιά σχέση ούτε με τους ψευτόμαγκες, ούτε με τους ξυρισμένους με τον αγκυλωτό σταυρό, ούτε με τους δωδεκαθεϊστές...
  .... Αν λοιπόν η κυβέρνηση και τα δύο κόμματα θέλουν να απομακρύνουν τον κίνδυνο να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και η Χρυσή Αυγή στα κάτω έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε ας αλλάξουν ρότα. Προτού είναι αργά να σκεφτούν ότι ο κόσμος μπούχτισε."

  Τελείως διαφορετική η λογική των δύο άρθρων. Προσωπικά συντάσσομαι με τη λογική του παρόντος άρθρου. Οι αναφορές , γενικά και αόριστα, σε "κόσμο"( ποιοι είναι αυτοί; οι μισοί ψήφιζαν ΛΑΟΣ το 2009(7%) όταν δεν είχαν ακόμη μπουχτίσει) που τάχα μπούχτισε και θα μας δείξει είναι αθωωτικές για τις ευθύνες του "κόσμου". Η απάντηση στις κουτσαβάκικες απειλές τύπου "θα πάμε στη ΧΑ" είναι μία: να κόψετε το λαιμό σας, να πάτε στη ΧΑ, μόνο μη μας απειλείτε βαρεθήκαμε. Εσείς θα πεινάσετε. Όπως λέει και το παρόν άρθρο: "Τότε είστε άξιοι της μοίρας σας".
  Όχι άλλο κανάκεμα στους ψηφοφόρους της ΧΑ.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Kώστας ΜΠ 15/09/2013 21:43:12

   Συμφωνώ μαζί σου, αγαπητέ. Αφού ο λαός δεν έχει να φάει ψωμί, ας φάει παντεσπάνι. Ή αλλιώς "να φύγετε αλήτες, να πάτε αλλού"....Ε μα πια...

   • karasumi avatar
    karasumi @ ΒΙΣ 15/09/2013 22:19:23

    Δηλαδή η ΝΔ, όταν δεν τρέχει πίσω από την αριστερά για να πάρει κάνα ψήφο από το "μεσαίο χώρο", θα πρέπει να τρέχει πίσω από τους ναζί για να πάρει ψήφο από τους ψηφοφόρους-απατημένους συζύγους που απειλούν ότι θα κόψουν τα απαυτά τους; Σοβαρό κόμμα, με αυτοκτονικό ιδεασμό...

   • Kώστας ΜΠ avatar
    Kώστας ΜΠ @ ΒΙΣ 15/09/2013 22:30:12

    Kοίτα ΒΙΣ , για να τελείωνει η πλάκα και να λέμε κάποτε την αλήθεια και επειδή στα σχόλια σου δείχνεις μια ιδιαίτερη ευασθησία στα θέματα δημόσιας ασφάλειας.
    Η αλήθεια είναι πως αυτή η κυβέρνηση:
    - ξεπάτωσε τις παράνομες καταλήψεις των αναρχικών. Βίλα Αμαλία, ΑΠΘ, σπίτι Κάλας κλπ
    - έβαλε τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο.
    -θωράκισε τον Έβρο, παραμένει έντονο πρόβλημα στα θαλάσσια σύνορα
    - κάνει τον Ξένιο Ζευ.

    Επειδή πιθανόν θα ειρωνευτείς τις επιχειρήσεις του Ξ.Ζ πρέπει κάποτε να πούμε την αλήθεια: οι μαζικές απελάσεις με τις οποίες δημοκοπεί ο Μιχαλολιάκος είναι ψέμμα χειρότερο από τα λεφτά υπάρχουν του ΓΑΠ. Δεν γίνονται. Απελάσεις γίνονται με συγκεκριμένο τρόπο και έγγραφα, απαραίτητο βήμα δε τα κέντρα κράτησης, στα οποία η ΧΑ αντιτίθεται( και τα αστέρια ψηφοφόροι της δεν αναρωτιούνται γιατί).
    Επίσης είναι παράξενο πως όλοι φιλοχρυσαυγίτες καταριούνται τον λαικσμό του Τσίπρα στα περί μνημονίου, την ώρα που ο Μιχαλολιάκος είναι στη γραμμή "κατάργηση με ένα άρθρο". Δηλαδή τα ίδια ψέμματα με την Αριστερά.
    Και τα τρώνε! ( τρώτε;).
    Λοιπόν νισάφι με την αγανάκτηση και το κίβδηλο μπούχτισμα.
    υγ: πριν βιαστείς να με υβρίσεις όπως έκανες σε άλλο άρθρο περί "αυτιστικού κλεισμένου στη Συγγρού", σου λέω πως ΝΔ ψήφιασα τρεις φορές μέχρι τώρα, τις δύο το καλοκαίρι.

    • Γιώργος avatar
     Γιώργος @ Kώστας ΜΠ 15/09/2013 22:49:49

     Τις τελευταίες μέρες είδα στις ειδήσεις έναν βιασμό 80χρονης, έναν στραγγαλισμό μιας άλλης ηλικιωμένης και βαριά χτυπήματα σε άλλους δυο γέρους. Οι ληστές μάντεψε τι ήταν...

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Kώστας ΜΠ 15/09/2013 23:06:06

     Σωστός!

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Kώστας ΜΠ 15/09/2013 23:44:10

     Συμφωνω.

    • EVANGELOS avatar
     EVANGELOS @ Kώστας ΜΠ 16/09/2013 01:22:35

     "- κάνει τον Ξένιο Ζευ. "

     ο Ζεύς , του Διός , το Δία ειναι φίλε μ ...

     • Kώστας ΜΠ avatar
      Kώστας ΜΠ @ EVANGELOS 16/09/2013 01:51:44

      Aμ δεν είναι φίλε μ'....
      Ονομαστική: ο Ζευς
      Γενική: του Ζηνός
      Δωτική: τω Ζηνί
      Αιτιατική: τον Ζήνα
      Κλιτική: ω Ζευ

      Ήθελες να γράψω τον Ξένιο Ζήνα; Θα μπερδευόντουσαν οι χρυσαυγίτες με την Πέγκυ...

     • GO avatar
      GO @ Kώστας ΜΠ 16/09/2013 08:29:35

      Πλάτων: "ἓν ὂν τὸ ὄνομα, τῷ “Διὶ” καὶ τῷ “Ζηνί“.
      Όμως,
      ο Ζευς, Διός, Διί, Δία, Ζευ κλπ και
      ο Ζην, Ζηνός, Ζηνί, Ζήνα κλπ
      Παραμένει και το λάθος σου να συντάξεις αιτιατική το άρθρο και κλητική το όνομα.

     • EVANGELOS avatar
      EVANGELOS @ GO 16/09/2013 19:33:38

      λάθος έκανε απλά ντρέπεται να το παραδεχτεί ... χεχε

     • Βατάτζης avatar
      Βατάτζης @ Kώστας ΜΠ 16/09/2013 09:05:48

      ο Ζευς ήταν ζ-Δευς (dyēus) Θεός παρά τοις αρχαίοις, εξού και το deity, το dieu κλπ... Ολοι οι αρχαίοι το έκλιναν Ζευς (σδευς), Διός, Διΐ, Ζευ. Μόνο σε Ομηρο και Ησίοδο υπάρχει Ζηνός κλπ. Ο Ζευς κλίνεται ΟΜΑΛΑ με δι-ι ως θέμα και όχι με το Ζε-υ το οποίο μάλλον αποτελεί ποιητική αδεία, εκ του ζην-ευ. Με λίγα λόγια, οι ποιητές λέγανε Ζευ και όλοι οι υπόλοιποι Δια!

     • ΑΙΚ avatar
      ΑΙΚ @ Kώστας ΜΠ 16/09/2013 09:07:15

      ΑΧ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ Η ΡΕΠΟΥΣΗ.
      ο "ΖΕΥΣ" είναι μεταπλαστο ουσιαστικό και κλινεται σαν τριτοκλιτο που το θεμα της λέξεως αλλαζει. ο Ζευς του Διος, τω Διί τον Δια, ω Ζευ
      ορα την επίκληση στον Δια του Αχιλλεα: Ζεῦ ἄνα Δωδωναῖε Πελασγικὲ τηλόθι ναίων
      Δωδώνης μεδέων δυσχειμέρου...
      Ιλιάδα, ραψ. Π, 233-234
      ή το τυ Αρχιλόχου "Ὦ Ζεῦ͵ πάτερ Ζεῦ͵ σὸν μὲν οὐρανοῦ κράτος͵
      σὺ δ΄ ἔργ΄ ἐπ΄ ἀνθρώπων ὁρᾶις
      λεωργὰ καὶ θεμιστά͵ σοὶ δὲ θηρίων
      ὕβρις τε καὶ δίκη μέλει!"

     • στεντωρ avatar
      στεντωρ @ Kώστας ΜΠ 17/09/2013 11:32:23

      Κλητικη απο το καλω οχι κλιτικη απο το κλινω. Κλινατε επι δεξια.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Kώστας ΜΠ 16/09/2013 09:20:59

     1. Τα βήματα που κάνει η κυβέρνηση σε θέματα δημόσιας ασφάλειας είναι ελάχιστα. Σου θυμίζω ότι ο νόμος Καστανίδη περί μη προφυλάκισης εξακολουθεί να ισχύει. Οι μαύροι εξακολουθούν να πουλάνε πρέζα στην Πανεπιστημίου και προχτές πήραν με τις πέτρες τους αστυνομικούς στην Πατησίων, στο Οικονομικό (κατ' ευφημισμό) "Πανεπιστήμιο"-Αποθήκη λαθραίων.
     2. Για τις οικονομικές θέσεις των Χρυσαυγιτών έχω γράψει (επί λέξει) ότι είναι κουκουεδίστικες. Άρα, μην μου προσάπτεις αφέλεια και άγνοια για τις θέσεις τους. Έχω γράψει πολλές φορές σχόλια εδώ για την ανάγκη νοικοκυρέματος της χώρας και αποσοβιετοποίησής της.
     Αν εσύ ψήφισες ΝΔ χτες ή προχτές, εγώ την ψηφίζω από τότε που άρχιζα να ψηφίζω, δηλαδή από το 1987. Όσο για το κίβδηλο μπούχτισμα, συμφωνώ, υπάρχουν και κίβδηλοι μπουχτισμένοι με τη ΝΔ, όπως και κίβδηλοι ηρακλείς της ΝΔ...Εγώ δεν ανήκω σε καμία από τις δύο πλευρές.

    • ιανος avatar
     ιανος @ Kώστας ΜΠ 16/09/2013 18:04:38

     Αυτό το κόμμα είναι όμως που έκανε την πάπια όταν 3 Πρόεδροι ΠΑΣΟΚ ( Σημίτης, ΓΠ, Βενιζέλος) είχαν το θράσος να ισχυριστούν ότι για το σημερινό μας χάλι υπεύθυνη ήταν η Κυβέρνηση Καραμανλή. Που ήταν ο λαλίστατος κ. Παπαμικρούλης, Παπαμιμίκος ή 'οπως λέγεται, να βγάλει μια ανακοίνωση σε βάρος του πλαστογράφου της εισόδου μας στην ΟΝΕ και το γιου του Τσοβόλα δώστα όλα;
     Θυμάται κανείς πως έκαναν οι ΠΑΣΟΚοι όταν ο Μ. Κεφαλογιάννης, Γραμματέας της ΝΔ, τα είχε χώσει στον Αντρέα; Μετά φταίνε οι δεξιοί που φεύγουν από τη ΝΔ, ή οι ηγεσίες της;

   • Στρυμών avatar
    Στρυμών @ ΒΙΣ 18/09/2013 12:22:58

    Αν δεν έχεις ψωμί , πρέπει να βάλεις φωτιά και να κάψεις και το σπίτι;;;Αυτό προτείνεις;;;Γιατί η ΧΑ αυτό επιθυμεί , να διαλύσει ότι έχει απομείνει.

  • μαγκαλι avatar
   μαγκαλι @ Kώστας ΜΠ 15/09/2013 22:05:01

   Καλα τωρα, μην παριστανετε το δεξιο... Εσεις δεν εισαστε που δικαιολογουσατε χθες την βια των "Παλουκογιαννηδων";

   • Kώστας ΜΠ avatar
    Kώστας ΜΠ @ μαγκαλι 15/09/2013 22:34:57

    Δεν τη δικαιολογούσα. Έλεγα πως δεν εξισώνεται, δεν συμψηφίζεται με επίθεση με ρόπαλα.
    Άλλωστε η Ελληνική Αστυνομία στα γραφεία της ΧΑ εισέβαλε, χρυσαυγίτες καταζητεί.
    Τώρα αν το "δεν συμψηφίζεται" και "δεν εξισώνεται" εσείς το μετατρέπετε σε "δικαιολογούσατε τη βία" , είστε έτοιμος να πυκνώσετε τις γραμμές του κόμματος του Μπαρμπαρούση.

    • μαγκαλι avatar
     μαγκαλι @ Kώστας ΜΠ 15/09/2013 23:03:36

     @Kώστας ΜΠ
     Και οι "Παλουκογιαννηδες" με ροπαλα επιτιθενται. Και καποιοι αλλοι επιτιθενται με μολοτωφ (και μαλιστα σε αστυνομικους) και αλλα χειροτερα, αλλα αυτο δεν φαινεται να σας ενοχλει. Εσας μονο η ΧΑ σας ενοχλει. Γι'αυτο, επιτρεψτε μου να συνεχισω να διερωμαι αν ειστε πραγματι δεξιος.
     Μεχρι νεωτερας, η γραμμη Σαμαρα ειναι, ιση αποσταση απο τα δυο ακρα. Τα επιπλεον ειναι εκ του πονηρου.

     • Kώστας ΜΠ avatar
      Kώστας ΜΠ @ μαγκαλι 16/09/2013 00:15:09

      "δεν φαίνεται να σας ενοχλεί'.
      Με ψέμματα δεν χτίζονται επιχειρήματα.
      Εσείς μια φορά δεξιός σίγουρα δεν είστε καθότι χρυσαυγίτης.
      Και ναι η απόσταση είναι ίδια από τα δύο άκρα και άριστα πράττει ο Σαμαράς. Οι νεοναζί είναι εθνοπροδότες( γι' αυτό αλλωστε ενοχλήθηκαν από τις αναφορές του δεξιού δημάρχου στις σφαγές των ναζί). Και οι ψηφοφόροι τους συνυπεύθυνοι.

     • μαγκαλι avatar
      μαγκαλι @ Kώστας ΜΠ 16/09/2013 11:21:19

      @Kώστας ΜΠ
      Διαστρεβλωνετε τα γεγονοτα, διαστρεβλωνετε τα λογια μου, ανακαλειτε και τα δικα σας τα λογια. Πως μας λετε πως συμφωνειτε με τις ισες αποστασεις που θελει ο Σαμαρας οταν υποστηριζειτε οτι η βια των "Παλουκογιαννηδων" ειναι μικροτερη απο των χρυσαυγιτων; Γιατι δεν εξανιστασθε και για την βια των αναρχοαριστερων που υποστηριζονται και απο συνιστωσες του ΣΥΡΙΖΑ; Που επιτιθενται στην αστυνομια με μολοτοφ; Και αλλα χειροτερα. Μονο δεξιος δεν ειστε.

  • και Κλεφτης και Απελατης avatar
   και Κλεφτης και Απελατης @ Kώστας ΜΠ 16/09/2013 13:48:11

   Ακόμα δεν λέτε να καταλάβετε, έτσι;!
   Τα πράγματα είναι απλά. Είτε θα αποδώσει η ΝΔ δικαιοσύνη, πράγμα που δεν μπορεί να κάνει φυσικά γιατί είναι πισθάγκωνα δεμένη αλλά έχει και λερωμένη φωλιά, ειδάλλως θα συνθλιβεί από την κοινωνία. Και για ό,τι γίνει αποκλειστικά υπεύθυνη θα είναι η ΝΔ. Να δώσω και το προσωπικό μου παράδειγμα. Η οικογένεια μου αριθμεί 4 μέλη. Δεξιοί κατά βάση. Έχουν όλοι φύγει ήδη απο τις προηγούμενες εκλογές απο τη ΝΔ. Σημειωτέον, κανείς μας δεν ψηφίζει ΧΑ. Με νύχια κ δόντια κρατάω τη μάνα μου. Πρέπει βέβαια κάθε φορά που θολώνει να τη ξεκολάω, αλλά είναι κάτι που το κάνω ευχάριστα. Αντίστοιχα είναι τα πράγματα και για τον ευρύτερο οικογενειακό μου κύκλο. Η συντριπτική πλειοψηφία ...ΠΡΩΗΝ ΝΔ

  • Αλλαντάλλων avatar
   Αλλαντάλλων @ Kώστας ΜΠ 16/09/2013 17:46:05

   Εμείς έχουμε απογειωθεί. Αλίμονο σ΄εσάς τους μίζερους μηδενιστές, τους καταθλιπτικούς!

  • και Κλεφτης και Απελατης avatar
   και Κλεφτης και Απελατης @ Kώστας ΜΠ 16/09/2013 17:50:00

   με ψάρωσες τώρα και δεν καταλαβαίνω γιατί μου τη λες. Αν θες σπάσε και ξαναρίξε
   Επίσης αν έχεις την καλοσύνη, πες μου τί σου αρέσει να ακούς για να μη λέω ό,τι μου κατεβαίνει!
   πάρε δικά σου...

  • patriotis avatar
   patriotis @ Kώστας ΜΠ 17/09/2013 08:59:27

   Eσύ αν θέλεις να πας να συγκυβερνήσεις με τους φίλους σου τους συριζαίους που έρχεται οσονούπω και μετά τα λέμε
   Δε σου είπε κανείς να παρακαλέσεις εμάς που ψηφίσαμε χ.α για τους χ-ψ λόγους

 2. anarxosyrizeos avatar
  anarxosyrizeos 15/09/2013 21:40:46

  Σιγά μην είναι δεξιά παράταξη, αυτή που διέταξε να μείνουν μεσίστιες οι σημαίες στα στρατόπεδα προς τιμήν του φλωράκη. Όταν έπρεπε δεν πήγαινε η νδ σε μελιγαλά και γράμμο. Προτιμούσε μακρονήσια. Τώρα εισπράττει....δυστυχώς για την Ελλάδα.

  • Βίκος avatar
   Βίκος @ anarxosyrizeos 15/09/2013 22:18:54

   Βάλε εσύ να κυματίζει μεσίστια η σβάστικα και η πεντάλφα,και τράβα να τραμπουκίσεις ηλικιωμένους όπως ο Παναγιώταρος σήμερα. Αρκετά με τους θρασύδειλους που ψάχνουν άλλοθι για την ωμή βία άλλοθι

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Βίκος 15/09/2013 22:50:10

    Ο Παναγιώταρος δεν ξέρω να έχει σφάξει άρωστους Ελληνες φαντάρους στα κρεβάτια τους ,οπως έκανε το καμάρι σας ο Φλωράκης όταν κατέλεβε το Καρπενήσι το '49!

    • AGGELOS avatar
     AGGELOS @ ΣΤΕΛΙΟΣ 16/09/2013 09:52:59

     Οχι δεν το κανε, ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟ ΕΥΝΟΟΥΣΑΝ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕ;;; ΥΠΕΡΒΕΒΑΙΟΝ ΑΓΑΠΗΤΕ!

     • ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
      ΠΙΛΟΤΟΣ @ AGGELOS 16/09/2013 09:55:02

      Ευτυχώς οι γραμμές με το Μόσκοβο έχουν κοπεί !

 3. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 15/09/2013 21:41:02

  Ερώτηση: Βουλευτές της ΝΔ πήγαιναν επισήμως, ως αντιπρόσωποι του κόμματος, στην Πηγάδα ή η τελετή μνήμης είχε χαρακτηριστεί "γιορτή μίσους"; Πάντως, ο Κωστάκης Καραμανλής, από όσο θυμάμαι, είχε μεταβεί στον Άη Στράτη για κατάθεση στεφάνου. Είχε πάει και στον Μελιγαλά και μου διέφυγε; Στου Μακρυγιάννη μήπως; Ε λοιπόν, στο χωράφι που η επίσημη Δεξιά άφησε ακαλλιέργητο επίτηδες, φύτρωσαν ζιζάνια. Πολύ αργά για δάκρυα, κύριε δήμαρχε...

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ ΒΙΣ 15/09/2013 22:39:33

   Ο Καραμανλής υπήρξε αρχηγός της δεξιάς παράταξης ανεξάρτητα από το αν δεν αρέσει σε μερικούς.
   Αρα για να εμπεδώσει την συμφιλίωση ως όφειλε έπρεπε να παει ΚΑΙ στους ´ιστορικούς αντιπάλους´
   Επιλεκτικές μνήμες όμως θα συμφωνήσω ειναι απαράδεκτες.
   Οπως και το ότι δεν είδα ανάλογες κινήσεις από τους ´αντιπαλους´
   Για να λέμε τα πράγματα όπως ειναι.
   Τα εμφύλιοπολεμικά στην Ελλάδα επρέπε να είχαν τελειώσει από δεκαετίες. Αναβίωση εξυπηρετεί αποπροσανατολισμό και πολυ φοβαμαι άλλους πιο απειλητικους σχεδιασμούς.

   Τα φλεγοντα ζητήματα ειναι αλλά
   Λαθρομετανάστες
   το κράτος έν κρατεί των αναρχοσυριζεων
   και ότιδηποτε άλλο προσβάλλει τη νομιμότητα
   Συμπεριλαμβανομένης της ΧΑ

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ rally monkey 16/09/2013 09:29:01

    Η γνώμη μου είναι ότι καλώς πήγε στον Άη Στράτη. Και στη Μακρόνησο να πήγαινε, καλά θα έκανε. Αλλά όχι μόνο εκεί. Εδώ έχουμε επιλεκτική συμφιλίωση και επιλεκτική συμφιλίωση δεν γίνεται. Τώρα, το κενό που δημιουργήθηκε το κάλυψε η ΧΑ και είναι δύσκολο να ανακτηθεί...
    Τί ψήφους κέρδισε ο ΚΚ από τον Άη Στράτη; Καλό θα ήταν να το ξέραμε (έστω, σκεπτόμενοι μόνο υστερόβουλα..).

  • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
   τηλέμαχος αναγνώστου @ ΒΙΣ 15/09/2013 23:58:12

   Πανέξυπνε κρυφοχρυσαυγίτη (όχι και τόσο κρυφός πια) μπορείς να δώσεις μια εκτίμηση για το τι ποσοστό θα έπαιρνε ο ΚΚ το 2000, το 2004, και το 2007 αν όλη εκείνη την περίοδο έτρεχε από το Μελιγαλά στου Μακρυγιάννη; Όσο θα έπαιρνε και ο Σημίτης αν κατέβαινε με σύνθημα "έξω οι βάσεις του θανάτου" και "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο".

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ τηλέμαχος αναγνώστου 16/09/2013 02:46:28

    Για να μην τρελαθούμε τελείως, ο σχολιαστής που συκοφαντείς έχει επικρίνει κατά κόρον εδώ μέσα το ακραίο μόρφωμα, ως αντιχριστιανικό, ανελλήνιστο και καπελωματικό. Και το κάνει υπό μία συνεπή δεξιά, συντηρητική οπτική. Το οποίο μετράει πάρα πολύ στην τελική, στα αυτιά ενός δεξιού, γιατί οι φορείς της αριστεράς, της φοβικής δεξιάς και της πολιτικής ορθότητος, με τον ξύλινο λόγο τους, έχουν καταντήσει σαν τον ψεύτη βοσκό. Με κολονακιώτικες πολιτικές, δουλειά δεν γίνεται, όπως λέει και μια άλλη ανάρτηση.

    Μπράβο του λοιπόν, που λέει αυτά που θα έπρεπε να λέει η ίδια η παράταξη, ως αυτοκριτική. (Άλλωστε, η λέξη «ζιζάνια» που χρησιμοποιεί, δηλώνει ξεκάθαρα τον βλαβερό ρόλο και τον καιροσκοπισμό των εν λόγω ακραίων, που δυστυχώς όμως βρήκαν το πεδίο ελεύθερο.)

    ΥΓ: Ο ΚΚ δεν πήρε ούτε έναν ψήφο από τους Αη-Στρατήδες. Τζάμπα εκτέθηκε και μόνο κακό προκλήθηκε από τις εν λόγω άστοχες ενέργειες.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ ΚΜ 16/09/2013 09:24:48

     Πηρε κυμαινομενους αναμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που εκτιμησαν τη σταση του.Αυτη ηταν και η ουσια της στρατηγικης του μεσαιου χωρου.αλλιως δεν θα εφθανε το 44%.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ ψυχραιμια 16/09/2013 13:01:53

      Μύθος.

    • sos avatar
     sos @ ΚΜ 16/09/2013 10:55:22

     Συμφωνώ απολύτως!

    • μαγκαλι avatar
     μαγκαλι @ ΚΜ 16/09/2013 11:28:30

     Εχουν πλακωσει οι ΚΚΕδες και οι Συριζαιοι χθες και σημερα εδω και οταν καποιος δεν συμφωνει μαζι τους τον χαρακτηριζουν χρυσαυγιτη! Τρανη αποδειξη της δημοκρατικης παιδειας τους.

   • Μεγαλες στιγμες avatar
    Μεγαλες στιγμες @ τηλέμαχος αναγνώστου 16/09/2013 06:18:30

    Για το ποσοστο δηλαδη να αλλαξουμε την ιστορια.Να λεμε δεν συνεβη και αυτο που τρεχει δεν ειναι αιμα αλλα κοκκινη μπογια...ωραιος εισαι

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ τηλέμαχος αναγνώστου 16/09/2013 09:34:36

    Απάντησα στον rally monkey πιο πάνω. Όσο για το αν είμαι κρυφοχρυσαυγίτης, θα σου πω ότι αυτοπροσδιορίζομαι ως "δεξιός" στα πολιτικά, με την έννοια που δίνουν οι αγγλοσάξωνες στον όρο "compassionate conservatism". Για όποιον γνωρίζει, αυτό βρίσκεται πάρα πολύ μακριά από την ιδεολογία του κ. Μιχαλολιάκου και του κύκλου του...Δεν είναι δικό μου πρόβλημα αν η ΝΔ έχει απομακρυνθεί από την πιο πάνω ιδεολογία ήδη από την εποχή του γέρο Καραμανλή, μιλώντας για "ριζοσπαστικούς φιλελευθερισμούς", τους οποίους ανάθεμα και αν καταλάβαινε τι σήμαιναν ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής...

    • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
     τηλέμαχος αναγνώστου @ ΒΙΣ 16/09/2013 15:55:26

     "Δεν είναι δικό μου πρόβλημα αν η ΝΔ έχει απομακρυνθεί από την πιο πάνω ιδεολογία ήδη από την εποχή του γέρο Καραμανλή ..." Μήπως λες το ίδιο που λέω κι εγώ; Η ΧΑ μπορεί να λέει διάφορα κρατικίστικα ή και κορπορατιστικά (εθνικοσοσιαλιστικά δηλαδή) αλλά στην πράξη ξέρουμε όλοι ότι συνεργάζεται και υπηρετεί τα αφεντικά της "ελεύθερης αγοράς" από τα οποία και χρηματοδοτείται αφειδώς ( "...οι εφοπλιστές μας ..."). Αλλά το κύριο είναι η μονομανία που έχεις και το μίσος απέναντι σε όλους τους (φτωχούς) σκουρόχρωμους. Όπως ξέρεις αυτό καθόλου δεν συνάδει με τις χριστιανικές ρίζες του compassionate conservatism.

     • μαγκαλι avatar
      μαγκαλι @ τηλέμαχος αναγνώστου 16/09/2013 18:48:23

      Με συγχωρειτε, μηπως θα ηταν καλυτερα να επιστεψετε στην Κουμοuνδουρου;

  • Βασιλική avatar
   Βασιλική @ ΒΙΣ 16/09/2013 16:08:25

   Ο Λαικός Ορθόδοξος Συναγερμός όμως πήγε επίσημα να καταθέσει τιμή και στεφάνι στην μνήμη των θυμάτων. Και λοιπόν;; Πήγαμε αλλά μας αφαιρέθηκε το δικαίωμα!! Ούτε στεφάνι μας άφησαν να καταθέσουμε ούτε το άν θα γυρίσουμε όλοι σπίτια μας ζωντανοί, τους ενδιέφερε!!! Και μόνο η παρουσία μας στον χώρο του μνημίου, επειδή ασχολήθηκαν οι κάμερες λίγο μαζί μας, εκνεύρισε τόσο πολύ τον "στρατό" της Χ.Α. που, με ένα νεύμα αυτού που έδεινε το πρόσταγμα, όρμησαν πάνω μας, πάνω σε γυναικόπαιδα που δεν προκάλεσαν σε τίποτα, πέταξαν έναν από τις σκάλες, έσπασαν το στόμα του άλλου και τρέχαμε για ράματα, κλωτσοκόπησαν τους υπόλοιπους!!! Και πραγματικά αναρωτιέμαι!!! Η Χ.Α. πήγε εκεί για να τιμήσει;;; Πώς είναι δυνατόν να είναι "Έλληνες" όσοι απαρτίζουν τον στρατό αυτό, την στιγμή που μπορούν ακόμα και να σκοτώσουν ένα νέο που απλά δεν είναι χρυσαυγίτης;; Ούτε καν ανθρώπους δεν μπορείς να τους πεις!

 4. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 15/09/2013 21:41:50

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ! Ακροδεξιός είμαι εγώ. Και θα τους πολεμίσω γιατί δεν τους φοβάμαι. ΣΑΜΑΡΑ ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΦΑΛΑΓΓΙ ΟΙ ΠΡΕΖΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΙ.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ MantisKalhas 15/09/2013 22:06:38

   Ναι ,τώρα μας έπεισες! Δεν πάς να πολεμήσεις τη Ρεπύση καλύτερα?

   • ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
    ΠΙΛΟΤΟΣ @ ΣΤΕΛΙΟΣ 15/09/2013 22:17:26

    Μια είναι η λύση. Να ξεκινήσουν να τραγουδάνε πάλι όλοι μαζί...
    "για να γυρίσει ο ήλιος θέλει <> πολύ" ... !

  • Πάλι ντόρτια ίφερα... avatar
   Πάλι ντόρτια ίφερα... @ MantisKalhas 15/09/2013 22:34:36

   Πότε την ξεκινάς ωρέ ακροδεξιέ Μάντη την επανάστα; Όταν είσαι έτοιμος, χτύπα μιαν αναπάντητη...

 5. Ετεοκλής avatar
  Ετεοκλής 15/09/2013 21:45:47

  Όταν έπρεπε η ΝΔ δεν τιμούσε τους ήρωες της. Αυτό ακριβώς, τώρα ας μαζέψουμε ότι μπορούμε και ας φροντίσουμε να τιμούμε την Ιστορία και τους παππούδες μας εμείς. Όχι ο φασίστας γείτονας μας

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Ετεοκλής 16/09/2013 05:12:35

   Πολύ σωστό σχόλιο.

 6. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 15/09/2013 21:46:19

  Δεξιά η Νέα Δημοκρατία ;
  Η ηγεσία της τα τελευταία χρόνια διαφωνεί...

 7. Savvas avatar
  Savvas 15/09/2013 21:54:21

  Γιατι πλεοδοτείτε πάλι σε αντιναζιστικές κορώνες? Η ΝΔ σύμφωνα με τους χρυσαυγίτες είναι το κόμμα που πολέμησε όσο κανείς τον εθνικισμό, είναι λογικό να μην υπάρχει έδαφος συνενόησης μεταξύ σας. Ευελπιστούσατε μήπως σε μια πιο διαλλακτική χρυσή αυγή? Μάταια! οι άνθρωποι που την ψήφισαν εκλιπαρούν με μηνύματα να μην αλλάξουν ούτε χιλιοστό απο αυτό που ήταν.

 8. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 15/09/2013 21:56:32

  Η Ελληνική αστυνομία απουσιάζει παντελώς από τα πλάνα. Αλήθεια, γιατί;
  Τελικά, οπουδήποτε συγκεντρώνονται οι τραμπούκοι της Χ.Α, πρέπει να αντιμετωπίζονται από τα ΜΑΤ, που δουλειά τους είναι να προστατεύουν τούς αθώους Έλληνες πολίτες, από τους εγκληματίες. Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω, γιατί έχουμε καταλάβει όλοι πια, οτι η χυδαιότητα και η αναίδεια στο ύφος και στο ....ήθος, ο αγοραίος λόγος και η φτήνια, είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτών των... κοινοβουλευτικών αλητών- νονών της νύχτας, που μας εκπροσωπούν νομίμως.
  Τέκνα της διαφθοράς, της αμορφωσιάς, της ασέβειας, της απληστίας και της φαυλότητας του πολιτικού και κοινωνικού μας συστήματος.
  Τα ζόμπι πια, κυριαρχούν στη ζωή μας. Έχουνε πάρει το τιμόνι!
  Το ξεχαρβαλωμένο φορτηγό τρέχει με χίλια στον κατήφορο και με σπασμένα φρένα.....

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ Η Πηνελόπη βαρέθηκε 15/09/2013 22:12:58

   Ξεχνατε Βασιλισσα οτι εχουμε τον Βενιζελο (ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!)αντιπροεδρο της κυβερνησης και ΥΠΕΞ; Ο κυριος αυτος ειναι απο τους βασικους στρατολογους της ΧΑ. Το ακουμε αυτο καθε μερα στον πραγματικο κοσμο.

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ Zugzwang 15/09/2013 23:12:34

    Εχετε δικιο!

   • je ne regrette rien avatar
    je ne regrette rien @ Zugzwang 17/09/2013 20:54:45

    Πάντα απαντάς αντ'εμού αγαπητέ @Zugzwang,σε χαιρετώ !
    Αλλά αυτό πού βρίσκω χαριτωμένο είναι ότι η φιλτάτη Βασίλισσα ό,τι και όνομα να βάλει εμείς την αποκαλούμε Βασίλισσα...Χαιρετώ λοιπόν και την @Πηνελόπη πού βαρέθηκε !

  • Οίστρος avatar
   Οίστρος @ Η Πηνελόπη βαρέθηκε 16/09/2013 20:07:38

   Η Πηνελόπη - δυστυχώς - δεν βαρέθηκε να βρίζει και να επιδεικνείει την εγωπάθειά της, όσες προβιές κι αν αλλάξει, όσα ψευδώνυμα κι αν μετέλθει.!
   Το χειρότερο, όμως είναι, ότι δεν αλλάζει τον ....αγοραίο λόγο της και δεν έχει συναίσθηση περί αυτού !

 9. Μανώλης Πετράκης avatar
  Μανώλης Πετράκης 15/09/2013 22:03:31

  Δεν υπερασπίζομαι την ΧΑ αλλά το κόμμα που νομιμοποίησε το ΚΚΕ χωρίς αυτό να άρει το "παραπόδα", να ορκιστεί υπακοή στο Σύνταγμα και να αποκυρήξει το επαίσχυντο παρελθόν του, το κόμμα που καθύβριζε τους νεκρούς του Μελιγαλά, του Γράμμου και των Δεκεμβριανών αποκαλώντας τα μνημόσυνά τους "γιορτές μίσους", το κόμμα που κατήργησε την επίσημη παρουσία του κράτους στον Μελιγαλά και στον Γράμμο, το κόμμα που αποδέχτηκε την ονομασία "εμφύλιος", ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ για δεξιά. Ολιγάριθμοι πυρήνες πατριωτικής δεξιάς υπάρχουν πράγματι στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ αλλά η επίσημη ιδεολογία του κόμματος και η ηγετική της ομάδα από τον αείμνηστο Ευάγγελο Αβέρωφ και μετά δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με την ιστορική δεξιά. Για τον Σαμαρά κρατάω μια μικρή επιφύλαξη γιατί ίσως είναι νωρίς ακόμα να τον κρίνουμε. Πάντως τα κονσερβοκούτια, τα κλαδευτήρια, τα βασανιστήρια που όμοιά τους βρίσκουμε μόνο στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, οι πηγάδες και τα βάραθρα σε όλη την χώρα, τα βιασμένα και σφαγμένα γυναικόπαιδα και το παιδομάζωμα δεν θα ξεχασθούν ποτέ και όσο η ΝΔ αρνείται να τιμήσει αυτούς τους νεκρούς παρά μένει στην λογική των ίσων αποστάσεων μεταξύ των θυμάτων και των θυτών, ένα μεγάλο μέρος της δεξιάς (πλέον το μεγαλύτερο) θα ψηφίζει άλλα κόμματα είτε αυτά λέγονται ΛΑΟΣ είτε ΧΑ είτε στο μέλλον, κάτι άλλο.

  • Αλεξανδρινος avatar
   Αλεξανδρινος @ Μανώλης Πετράκης 15/09/2013 22:08:37

   αν δε κάνω λάθος και ο Συνασπισμός ή πρώην ΣυΡιΖα δεν είχε υπογράψει την υπακοή στο Σύνταγμα ή τουλάχιστον κάποιες συνιστώσες..

 10. παραμεθοριος avatar
  παραμεθοριος 15/09/2013 22:08:27

  υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες που θέλουν τη χώρα τους πίσω. και στην ανάγκη θα συμμαχίσουν και με το διάβολο όχι όμως με το βενιζέλο και τα άλλα τα παιδιά.-

 11. περήφανος δεξιός avatar
  περήφανος δεξιός 15/09/2013 22:08:59

  H ενοχική στάση της μεσαιοχωρίτικης αρλούμπας επι κωστάκη β,δεν άρεσε καθόλου στον μέσο δεξιό ψηφοφόρο..αν θυμάμαι καλά είχε διαγραφεί και βουλευτής λόγω παρουσίας στον γράμμο..ο φόβος όμως για το πασοκ τους κρατούσε στο μαντρί..τώρα ο φόβος δε υπάρχει..μπορεί η χα να ειναι μια ομαδα τραμπουκων αλλα βρισκει πατημα η ρητορικη της στην ενοχικη μεταπολιτευτικη σταση της ΝΔ..

  • Μεγαλες στιγμες avatar
   Μεγαλες στιγμες @ περήφανος δεξιός 16/09/2013 06:27:16

   Συμφωνω απολυτα..
   Στην χωρα οπου οι καπεταναιοι του ΕΛΑΣ εγιναν ηρωες της λαικης αντιστασης τι περιμεναμε οτι θα συμβει στον Μελιγαλα;Δεν μπορει να τον ''διεκδικει'' ενω τοσα χρονια χαχανιζε..

  • Tommy avatar
   Tommy @ περήφανος δεξιός 16/09/2013 11:56:46

   Είχε διαγράψει τον Νόντα Ζαφειρόπουλο, γιατί τόλμησε να τιμήσει τα θύματα του Κομμουνισμού. Αυτός ήταν ο Κωστάκης, ο ολίγιστος.

 12. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ avatar
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 15/09/2013 22:11:01

  Αλήθεια, τι δουλειά έχουν τα στελέχη της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης στις γιορτές μίσους ;;;

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 15/09/2013 22:14:08

   + 1000!!

   Τα στελέχη μας πάνε μόνο σε γιορτές αγάπης στη Μακρόνησο!

  • Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
   Η Πηνελόπη βαρέθηκε @ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 15/09/2013 22:58:30

   Γιορτές μίσους, είναι όταν πας στο χώρο σαν λοβοτομημένος, ασεβής Χρυσαυγίτης, με σκοπό να αναμοχλεύσεις πάθη και να σπείρεις το διχασμό. Από ότι κατάλαβα εδώ και χρόνια, οι συγγενείς των νεκρών καθώς και κάποιοι πολιτειακοί παράγοντες, παρίστανται σε ένα είδος Μνημοσύνου για τους νεκρούς. Συγκεντρωθείτε επί τέλους! Εδώ η Ελλάδα χάνεται κι εσείς επιμένετε, να ...δραπετεύετε στο μαύρο παρελθόν σας.

 13. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 15/09/2013 22:12:00

  Τα τελευταία 30 χρόνια παρακολουθούμε επεισόδια σε πορείες, κάψιμο της Ελληνικής σημαίας, καταστροφή πανεπιστημίων, πολιτική κάλυψη σε τρομοκράτες κλπ κλπ κλπ...
  Τώρα τα πράγματα βρήκαν αντίβαρο. Απλά.

  • karasumi avatar
   karasumi @ ΠΙΛΟΤΟΣ 15/09/2013 22:23:55

   Έτσι μπράβο, τουλάχιστον όταν αυτοί θα κάψουν την Ελληνική Σημαία (που δεν είναι το πανί, είναι η ιστορία και αυτά που εκπροσωπεί το έθνος, όπως π.χ. και οι αγώνες εναντίον του ναζισμού), θα χαρείτε διότι θα είναι "αντίβαρο"... Κι αν είστε και μελαχρινός και ο Μαχαιριάρης ξέχασε να πάρει τα χάπια του και σας χαρακώσει, οκ, δεν πειράζει, "αντίβαρο" στη λαθρομετανάστευση θα είναι.

   • ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
    ΠΙΛΟΤΟΣ @ karasumi 15/09/2013 22:25:59

    Τα παράπονα στο "Δήμαρχο" που τόσα χρόνια είχε ξεχάσει να τιμά τους νεκρούς ! .....

 14. κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες avatar
  κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 15/09/2013 22:13:59

  Σήμερα ο κόσμος άκουγε στα ΜΜΕ για πηγάδα του Μελιγαλά και νόμιζε ότι τσακώνονταν για το νερό...

  • Tommy avatar
   Tommy @ κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 16/09/2013 11:51:17

   Το Μέγκα δεν ανέφερε στη λεζάντα του καν τη λέξη Μελιγαλάς. Μόνο Συγγενείς θυμάτων αορίστως ανέφερε...

 15. Tassos avatar
  Tassos 15/09/2013 22:14:26

  Να μας αφήσει ο Σαμαράς να τους γλεντήσουμε. Να ξεσκουριάσουμε και λιγάκι...

  • ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
   ΠΙΛΟΤΟΣ @ Tassos 15/09/2013 22:24:34

   Πάμε Μύκονο ;;;

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ ΠΙΛΟΤΟΣ 15/09/2013 22:35:57

    Αχ ναι καλέ! Αν οι άθλιοι ναζί πατήσουν ποτέ στην τιμημένη Μύκονο, θα τους γλεντήσουμε! Θα φωνάξουμε όλες μαζί "ξού μωρή!"

    Σούπερ Παραντάις = Απαρτο κάστρο της Δημοκρατίας!

 16. Βασίλης avatar
  Βασίλης 15/09/2013 22:19:07

  Ας προσέχατε, τίποτα άλλο.

 17. akenaton avatar
  akenaton 15/09/2013 22:26:03

  Δεν είναι ακροδεξιοί, είναι νεοναζί!
  Οι προθέσεις τους ξεκάθαρες, κρυστάλλινες, απροκάλυπτες: η κατάλυση της δημοκρατίας και εγκατάσταση ενός στρατιωτικού τύπου καθεστώτος αλά Γ' Ράιχ με Φύρερ τον ..... κ. Μιχαλολιάκο! Δεν μιλάμε για ιστορική φάρσα αλλά για όπερα μπούφα. Και οι ψηφοφόροι και υποστηρικτές τους δεν θα είναι απλοί θεατές, αλλά ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ που δεν θα έχουν κανένα ελαφρυντικό ...

  • el eternauta avatar
   el eternauta @ akenaton 15/09/2013 22:35:38

   συνενοχοι χωρις κανενα ελαφρυντικο? μα τι λες? εδω ειναι εξω ακομα ολη η γενια του Πολυτεχνειου που κατεκλεψε την χωρα και την διελυσε και εσυ μιλας για την ΧΑ? απο αυτη την αλαζονεια σας θα χασετε, ακομα και τωρα τουτη την υσταστη στιγμη, μυαλο δεν βαζετε!ε τι αλλο να πω πια. ειστε καταδικασμενοι, καταδικασατε την παραταξη, αποτυχημενοι, καμια επαφη με την κοινωνια.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ akenaton 15/09/2013 22:47:51

   Είπαμε: Η Νέμεσις έχει όψη φρικτή...

  • γελωτοποιος avatar
   γελωτοποιος @ akenaton 16/09/2013 01:47:20

   αγαπητε ακενατον το προτυπο τους ειναι το μαφιοζικο καθεστως της Πουτινικης ρωσιας..αλωνιζουν τα ρωσικα πρακτορεια στη χωρα..

  • George avatar
   George @ akenaton 16/09/2013 05:45:38

   Acenaton αυτό είναι το αποτέλεσμα. Τα αίτια πρέπει να αναιρέσει η ΝΔ έστω και στο παρά 5'. Σε λίγο θα πάθει ότι και το Πασόκ. Κανείς δεν θα ακούει, ακόμα κι όταν έχει να πει κάτι σωστό. Δεν μπορεί να σταματήσει στον Ακη γιατί τότε θα είναι συνένοχη. Δεν μπορεί να δείχνει αναποτελεσματικότητα στην άρση επενδυτικών εμποδίων με 1,4 εκ ανέργους γιατί τότε είναι ανάλγητη. Δεν μπορεί να συνεχίσει την φορολογική αφαίμαξη των Ελλήνων υπέρ ενός "γειά σου" δημοσίου γιατί τότε δεν είναι δεξιά. Δεν μπορεί να υποκρίνεται ότι 90% των λαθρομεταναστών είναι νόμιμοι-που προυποθέτει εργασία με ένσημα-στην Ελλάδα της κρίσης. Δεν μπορεί να πιστεύει ότι όλα θα πάνε καλά για αυτήν όταν βρεθεί μια φόρμουλα για να γυρίσει στις αγορές γιατί τότε είναι αιθεροβάμων.

 18. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 15/09/2013 22:27:53

  Ελα ντέ! Κυνηγώντας το (ανύπαρκτο) Κέντρο , έχασε τη Δεξιά!

 19. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 15/09/2013 22:28:17

  Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

 20. πΔπ avatar
  πΔπ 15/09/2013 22:28:42

  Από την δεκαετία του 70, η Νεα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου -η Κύπρος κείται μακράν- Καραμανλή είχε σταματήσει να εορτάζει την Θυσία του Μελιγαλά, τα Κολαστήρια του Φαινεού και της Στιμάγκας, την Νίκη επί του Γράμου-Βίτσι κ.α.
  Όχι μόνο τις είχε σταματήσει αλλά τις είχε απαγορεύσει χαρακτηρίζοντάς τες ως "γιορτές του μίσους".
  Τι δουλειά έχει λοιπόν η αλεπού στο παζάρι και η Νέα Δημοκρατία σε αυτές τις "γιορτές";;;

  Χτες ο Μίκης Mouse Θεοδωράκης έδωσε συναυλία στην "μαρτυρική" Μακρόνησο.
  Γιατί όχι;
  Αφού εκεί απέτισε "φόρο τιμής" ο Κωνσταντίνος -Kerensky- Καραμανλής ο Β΄. "τιμώντας" τους φονιάδες του Ελληνισμού.
  Φονιάδες όπου τους έπρεπε η ίδια τύχη την οποία έτυχαν τά θύματά τους.

  Μην βιαστεί κάποιος να μου πει ή να μου την "μπει" για την Μακρόνησο γιατί ξέρω ιστορίες από πρώτο χέρι. Ο παππούς Παναγιώτης του οποίου το όνομα φέρω ήταν ΕΛΑΣίτης μαζί με τον Κονταλώνη και τον Πρεκεζέ και τους έχω και τους τρεις σε φωτογραφία.
  Το βιβλίο της Γραμματικής από το οποίο διάβαζα στο Δημοτικό, ήταν γραμμένο σε τετράδιο με πένα, από έναν συγκρατούμενό του.
  Ο δε κυρ-Παναγιώτης δεν υπέγραψε Δήλωση ποτέ κι έκανε "κοινωνικό τουρισμό" σε όλα τα ξερονήσια μέχρι το 60, όπου τον διώξανε τελικά.
  Αυτός έζησε.
  Μερικοί χωροφύλακες στου Μακρυγιάννη δεν τα κατάφεραν.

  Αυτά δεν είναι Μνημόσυνα λήθης ούτε συμφιλίωσης.
  Είναι εγκλήματα των Κομμουνιστοσυμμοριτών και Σταλινοπρακτόρων κι ως έτσι πρέπει να τιμούνται.
  Συνεννοηθήκαμε;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ πΔπ 15/09/2013 23:56:17

   Δεν τα ξερεις ομως καθολου καλα.Τα μνημοσυνα αυτα παρεμειναν επισημα μνημοσυνα του κρατους εως το 1981.Καταργηθηκαν ως κρατικα μνημοσυνα απο την κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ.Η ΝΔ συνεχισε επι Αβερωφ τα μνημοσυνα και σταματησε να πηγαινει επι Μητσοτακη στα πλαισια της εθνικης συμφιλιωσης και της αρσης των συνεπειων εμφυλιου πολεμου (καψιμο φακελλων στη Χαλυβουργικη κτλ).
   Απο τοτε πηγαινουν μονο μεμονωμενοι βουλευτες ,οποιος επιθυμει.

  • truth76 avatar
   truth76 @ πΔπ 16/09/2013 00:27:18

   κάπου διάβασα ότι οι πολλοί από τους σκοτωμένους στον Μελιγαλά ήταν συνεργάτες των Γερμανών και ταγματασφαλίτες.Αληθεύει?

   • πΔπ avatar
    πΔπ @ truth76 16/09/2013 00:58:38

    Οι σκοτωμένοι ίσως
    Αι σκοτωμέναι γυναίκες και τα σφαγμένα βρέφη ΟΧΙ.
    Εν πάση περιπτώση, οι σφαγείς ήταν Κομμουνιστοσυμμορίτες και αυτό θα είναι το εσαεί ΑΓΟΣ των.

   • WY avatar
    WY @ truth76 16/09/2013 08:52:35

    Ναί έχεις δίκιο.
    Ήσαν !!!
    Καί μεταξύ τών πολλών καί τά σφαγιασθέντα βρέφη,10+12,16χρονα,όπως καί τά 45.000 άλλα θύματα, τών ορδών Εθνοδολοφόνων τού Άρη!!!
    Αλλά από ληγμένο πιτσίλισμα μλκς τού Στάλιν τί νά περιμένης!!!!

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ πΔπ 16/09/2013 00:33:01

   Η Kύπρος δεν κείται μακράν σε αντίθεση με την ημιμάθεια.
   Την περίφημη φράση είπε ο Γεώργιος Μαύρος και όχι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Και βέβαια με τελείως άλλο νόημα από αυτό που αποδίδεται.
   Τώρα συνεννοηθήκαμε.

   • πΔπ avatar
    πΔπ @ Kώστας ΜΠ 16/09/2013 02:27:30

    Rote Fahne είπε:
    17/01/2011 στις 6:28 pm
    “Καθως αποδεχθηκε την ΑΝΩΘΕΝ ΡΗΣΗ…”.
    Απο που “ανωθεν”;
    Μα φυσικα απο αυτον που ξερουμε ολοι!!!
    Απάντηση

    h**p://www.antinews.gr/2011/01/17/80298/

    Όλα τα σχόλια εκείνης της ανάρτησης ήταν διαμάντια!

  • γελωτοποιος avatar
   γελωτοποιος @ πΔπ 16/09/2013 02:08:11

   μεταξυ των θυματων του μελιγαλα μηπως λεω μηπως υπηρχαν και συνεργατες των ναζι?? δε βλεπω να συνεννοουμαστε....

   • πΔπ avatar
    πΔπ @ γελωτοποιος 16/09/2013 02:28:39

    Επαναλαμβάνεσαι, καρφώνεσαι και καις τα nick σου.

    • γελωτοποιος avatar
     γελωτοποιος @ πΔπ 17/09/2013 01:47:13

     οχι φιλε μου δεν ειμαι ο πιο πανω που λεει το ιδιο...διαλογο κανουμε, δεν παιζουμε μπιριμπα

 21. δημης avatar
  δημης 15/09/2013 22:38:23

  ΩΡΑΙΑ ....
  ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ -ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ..... ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ..

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ δημης 15/09/2013 22:52:15

   Τους νόμους σε κάθε κατεύθυνση? Οπως πχ, στους δολοφόνους της Μαρφίν? Στους φονιάδες του Σωκράτη Γκιόλια? Αλλα ,ξέχασα ,οι νόμοι δεν αφορούν τους Αριστερούς!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ΣΤΕΛΙΟΣ 15/09/2013 23:57:26

    Θα πρεπει πρωτα να συλληφθουν για να τιμωρηθουν.Δεν υπαρχουν καν υποπτοι.

    • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
     ΣΤΕΛΙΟΣ @ ψυχραιμια 16/09/2013 09:29:41

     Ενα παραπάνω

 22. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 15/09/2013 22:39:06

  Τα ΜΑΤ έχουνε σπάσει στο ξύλο χιλιάδες φορές αυτούς που περιγράφετε, αλλά και άλλους -που δεν έφταιγαν-και δεν αναφέρετε. Η δουλειά για την οποία τους πληρώνει ο Ελληνικός λαός όμως, είναι ΚΥΡΙΩΣ, αυτή στην οποία ζητάω εγώ να ανταποκριθούν.

 23. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ avatar
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 15/09/2013 22:42:38

  Η φιλελεύθερη παράταξη έχει κηρύξει τον πόλεμο στους Δεξιούς εδώ και πολλά χρόνια. Αυτά που λέει στη συνέντευξη του ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης είναι και οι λόγοι που οι ΔΕΞΙΟΙ ψηφοφόροι χαιρετάνε τη ΝΔ.

  "Μὲ ὅσο πιὸ ἁπλὰ λόγια μπορῶ, θὰ ἀπαντήσω σὲ ὅσους μὲ ρωτᾶτε περὶ πολιτικῆς, δημοκρατίας, πολιτισμοῦ καὶ πιὰ ἡ σημερινὴ στάση-θέση μου. Ἀρχίζω μὲ τὰ ἀρνητικά. Οὐδέποτε ὑπῆρξα, σοσιαλιστής, ἀριστερός, προοδευτικὸς καὶ τὰ τοιαῦτα. Στὴν πραγματικότητα ἀπὸ τὸ '74 πού γύρισα στὴν Ἑλλάδα, αὐτοὶ ἀκριβῶς ἦταν καὶ εἶναι ἀκόμη, ποὺ μὲ πολέμησαν μὲ λύσσα. Καὶ βέβαια, ὄχι μόνον ἐμένα. Καὶ πολλοὺς ἄλλους, ποῦ ἢ ἐξαφανίστηκαν, ἢ τελικὰ συμβιβάστηκαν. Στὸν τομέα τοῦ "πολιτισμοῦ" τελικά, βρίσκονται οἱ πιὸ ἐμπαθεῖς καὶ διαπλεκόμενοι, ἄνθρωποι. Ἂν κάποτε ἄνοιγε ὁ φάκελος πολιτισμός, χορηγίες, διαπλοκή, φακελάκια, ἡμέτεροι κλπ, θὰ ἔκανε τὴν λίστα Λαγκὰρντ ἢ ὅποια ἄλλη, νὰ ὠχριᾶ.
  Γιατί ἐδῶ πρόκειται ὑποτίθεται, γιὰ "πνευματικοὺς "ἀνθρώπους. Ἴσως κάποτε γράψω, γιὰ ὅσα μὲ τὰ μάτια μου εἶδα καὶ ἔπαθα, ἀπὸ ἀνθρώπους ποῦ τὴν ταυτότητά τους, σᾶς ἔδωσα παραπάνω. Ἀλλὰ μᾶλλον βαριέμαι, γιατί ἔχω ἔργο νὰ κάνω καὶ γιατί τὶς πληγές μου καὶ τὶς κακίες, τὶς ἀκουμπάω μὲ ἀγάπη πάντα, στὰ χέρια τοῦ Θεοῦ. Ἐκεῖνος καὶ ξέρει καὶ μπορεῖ, Ἐγὼ πάλι, ὄχι.
  Δὲν γράφω μουσική, μόνο γιὰ νὰ μὲ ἀκοῦτε. Γράφω κυρίως, γιὰ τὸ μετά. Γιὰ τὰ παιδιά σας, ὅταν εἶναι ἡ ὥρα τους, γιὰ τὰ ἐγγόνια σᾶς κ.λ.π. Γιὰ τότε, πού τὸ πραγματικὰ ἀληθινό, θὰ λάμψει καὶ τὸ ψεύτικο, θὰ πάει στὴν....
  φυσική του θέση. Τὴν ὁριστικὴ λήθη. Ὅταν οἱ σημερνοὶ συνθέτες, τραγουδιστὲς καὶ οἱ δημοσιογράφοι ὑπερασπιστές τους, δὲν θὰ ὑπάρχουν πιά, νὰ ἐλέγχουν ἀσφυκτικά, τὰ καλλιτεχνικὰ πράγματα. Σέβομαι γιὰ νὰ ἀναφέρω μόνον λίγους, τὸν Σεφέρη, τὸν Ἐλύτη, τὴν Λαμπέτη, τὸν Χὸρν καὶ βέβαια τὸν Χατζιδάκη καὶ τὸν Παπαθανασίου. Ὄχι μόνο γιὰ τὸ ἔργο τους, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν στάση τους.
  Δὲν θεωρῶ ὅτι πιὰ ἔχουμε πραγματικὴ Δημοκρατία. Σὲ ποιὰ δημοκρατία θὰ ἦταν ἀντιπρόεδρος τῆς κυβερνήσεως, ὁ ἀρχηγὸς ἑνὸς κόμματος τοῦ 4-5 % καὶ θὰ διόριζε καὶ ὑπουργούς. Καὶ σὲ ποιὰ δημοκρατία, ἕνα κόμμα τοῦ 10-15%, δὲν "δικαιοῦται διὰ νὰ ὁμιλεῖ" καὶ ὑβρίζεται καθημερινὰ ἀπὸ ὅλους, χωρὶς νὰ τοῦ δίνεται βῆμα, νὰ ἀπαντήσει. Συμφωνεῖς ἡ ὄχι μαζί του. Ποιὰ δημοκρατία τὸ διδάσκει αὐτό; Ἀπαντῆστε μου συνταγματολόγοι καὶ λοιποὶ προοδευτικοὶ ἱστορικοί.
  Δὲν θεωρῶ ἐπίσης, ὅτι ἔχουμε πιὰ κόμματα. Κομμάτια διεφθαρμένων ἑλλήνων, ναί. Ἀπίστευτους ἀριβίστες, σκληροὺς καὶ αὐστηροὺς (μὲ τοὺς ἄλλους πάντα, ποτὲ μὲ τὸν ἑαυτὸ τοὺς) πολιτικούς, ναί. Διαπλοκὴ ἄρρωστη ποὺ ὑγιῶς ὅμως, ἐλέγχει καὶ μεγαλουργεῖ ἀκόμα καὶ ἐπὶ ὅλων τῶν κυβερνήσεων, ναί. Γερμανοὺς καὶ ἄλλους ξένους ποὺ μᾶς διατάζουν, μᾶς ὑποτιμοῦν καὶ μᾶς καταστρέφουν, ναί. Ποιὸς ὅμως τοὺς δίνει, τὸ κλειδὶ τῆς πόλης; Οἱ πολιτικοί μας, καὶ μάλιστα, ἐν ὀνόματί μας!
  Εἶναι ἀλήθεια βέβαια ὅτι πιά, ἡ πλειονότητα τῶν Ἑλλήνων, εἶναι πάσχουσα. Δὲν εἶναι ἡ φτώχεια, τὸ μόνο, κακὸ ποῦ μᾶς βρῆκε. Ἄλλωστε οὔτε φτωχοί, οὔτε ἀμόρφωτοι, ἤσαν καὶ εἶναι ὅσοι κατέστρεψαν τὴν Ἑλλάδα. Πλουσιότατοι καὶ μορφωμένοι, ὅλοι τους.
  Τὸ ὅτι εἶμαι κομμένος, ἀποκλεισμένος καὶ τὰ τοιαῦτα εἶναι ψέματα. Ἐγώ, ὀνομαστικὰ καὶ ὅταν κανεὶς δὲν τολμοῦσε νὰ μιλήσει, ἀπέκλεισα καὶ ἔκανα ἐχθρούς μου, τὸ ὅλον Πασόκ, τοὺς Σημίτη, Παπανδρέου καὶ Βενιζέλο, μιλώντας καθαρά, ὀνομαστικὰ καὶ ἀνοιχτά, ἐναντίον τους. Ἐξίσου καθαρά, μίλησα γιὰ τὸ αἶσχος Λαμπράκη καὶ Μεγάρου, ἀλλὰ καὶ Μπόμπολα καὶ Mega. Ἐπίσης γιὰ τὴν ἀπίστευτη διαπλοκὴ καὶ ἔλεγχο ποῦ ἀσκοῦν τὰ ἀριστερὰ-σοσιαλιστικὰ κόμματα στὸν "πολιτισμό" μας.
  Ξέρετε πολλοὺς καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοὺς καὶ ἄλλους ποῦ νὰ μὴν κλείνουν τὸ ρῆμα ἀριστερός, προοδευτικὸς κλπ, σὲ ὅλους τους τόνους καὶ τὶς ὑποκλίσεις;
  Ὅλα ὅσα ἀνωτέρω εἶπα, τί μὲ κάνουν; δεξιό, φασίστα, βασιλικό, χουντικό; Αὐτὰ εἶναι μερικὰ μόνον, ἀπὸ τὰ ὀνόματα ποὺ κατὰ καιρούς, μοῦ ἀπόδωσαν.
  Ἀκοῦστε λοιπὸν κι αὐτό. Τὸ "δεξιὸ" κόμμα τῆς ΝΔ, εἶναι γιὰ μένα τὸ πιὸ ἀποκρουστικό. Δὲν ὑπάρχουν πιὸ πολιτιστικὰ καὶ πολιτικά, δειλοὶ ἄνθρωποι. Θαυμάζουν καὶ ὑποστηρίζουν ὅ,τι τοὺς φτύνει καὶ ταλαιπωροῦν καὶ περιθωριοποιοῦν, ὅ,τι τοὺς βοηθάει ἢ τοὺς βλέπει μὲ ἀγάπη. Ἔχουν τὸ σύνδρομο, τῆς πόρνης. Θέλουν δυστυχῶς, τὸν νταβατζή τους. Καὶ τὸν βρῆκαν ἐπιτέλους, στὸ πρόσωπο τοῦ Βενιζέλου, τῆς Γεννηματὰ καὶ τῶν ὑπολοίπων "μαυρισμένων" προσφάτως ἀπὸ τοὺς Ἕλληνες, πολιτικῶν.
  Εὔχομαι σὲ ὅλους τους, καλὲς εἰσπράξεις, καλὴ διαπλοκή, καλὰ ψέματα πρὸς ὅλους τους Ἕλληνες καὶ καλὲς καὶ βαθύτατες ὑποκλίσεις, πρὸς τοὺς ξένους. Νά, ἐπιτέλους καὶ μία εὐχὴ πρὸς πολιτικούς, ποὺ ἔχω τὴν ὑποψία πῶς θὰ πιάσει! Ἐλπίζω, τὰ ὅσα σᾶς εἶπα, νὰ ἀπάντησαν, στὶς περισσότερες ἐρωτήσεις σας. Ἂν συμφωνεῖτε μαζί μου, νὰ ‘ναὶ εὐλογημένο, ἂν διαφωνεῖτε, νὰ ‘ναὶ ἀκόμη πιὸ εὐλογημένο!
  * Ἔχω καὶ μία ἐπισήμανση, πρὸς τοὺς πολιτικάντηδες ποὺ κατακλύζουν τὰ κανάλια καὶ τοὺς δημοσιογράφους, ποῦ ἐντολοδόχοι τῆς ἑκάστοτε διαπλοκῆς τους, τοὺς καλοῦν, γιὰ νὰ τοὺς φέρουν δῆθεν μὲ τὶς παιδαριώδεις καὶ προσυνεννοημένες ἐρωτήσεις τους, σὲ δύσκολη θέση.
  Ὄχι καλοί μου κύριοι.
  Πολιτική, δὲν εἶναι, ἡ τέχνη τοῦ ἐφικτοῦ.
  Εἶναι ἀντιθέτως, ἡ τέχνη τοῦ ἀνέφικτου!
  Μὴν ἀκυρώνετε μὲ τὰ μυαλά σας -ποὺ δὲν χωροῦν τὴν καθαρὴ σκέψη- ὅσα ἡ χώρα αὐτή, μὲ θυσίες, παλικάρια καὶ αἷμα, αἰῶνες τώρα, ἀπέδειξε.
  Ἂν ἐσεῖς δὲν ἔχετε τὰ ἀπαιτούμενα "μπίπ", κάντε ἑνὸς λεπτοῦ σιγή, γιὰ τὴν σημερινή, κατάντια σας ".

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 15/09/2013 23:14:31

   Ο Σπανουδάκης όσο αγαπητός και να μου είναι, δεν έχει καταλάβει πως πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Η τέχνη του ανέφικτου είναι για στρατηλάτες την ώρα του πολέμου. Και μόνο όταν έχουν στρατιώτες έτοιμους να πεθάνουν. Είναι οι Έλληνες σήμερα έτοιμοι να πεθάνουν για την πατρίδα τους; Δε το βλέπω. Αυτή είναι η πραγματική αιτία της κρίσης που φυσιολογικότατα πληρώνουμε. Η υστεροβουλία μας και ο ατομικισμός...

   • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ avatar
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ @ Γεώργιος Τ. 16/09/2013 01:28:08

    Ποιοι σύγχρονοι εφιάλτες όμως, αγωνίστηκαν σκληρά όλα αυτά τα χρόνια για να κάνουν τους Έλληνες ατομιστές, υστερόβουλους, διεφθαρμένους και κατα συνέπεια απάτριδες χωρίς καμία πίστη σε οτιδήποτε ;
    Όλοι γνωρίζουν - ότι οι αριστερίστικες ιδεολογίες είναι η πηγή του κακού - λίγοι τολμούν να το ομολογήσουν δημόσια όπως ο Σταμάτης Σπανουδάκης .

    • Zame avatar
     Zame @ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 17/09/2013 01:48:45

     όντως πολυεπίπεδα & ποικιλοτρόπως
     ά ψ ο γ ο ς ο Σ π α ν ο υ δ ά κ η ς
     Πολιτική δεν ειναι η τεχνη του εφικτου
     Ειναι αντιθέτως η τέχνη του ανέφικτου
     οταν & αφου λεγονται αυτά πού δεν γίνονται
     και γίνονται αυτά που δεν λέγονται..
     με την Λογική του «ελάσσονος κακού» περνώντας από το ένα μη χείρον στο επόμενο.. μεχρι να φτάνουμε τελικά στο «χείριστο»
     ἑνὸς λεπτοῦ σιγή γιὰ τὴν σημερινή κατάντια μας για όλα όσα έγιναν για εμάς..
     ειτε χωρις.. ειτε μαζί με εμάς..

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ Γεώργιος Τ. 16/09/2013 09:26:44

    Ακριβως ετσι Γεωργιε!!!

  • Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
   Η Πηνελόπη βαρέθηκε @ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 16/09/2013 11:00:12

   Ά - ψο - γος ο κ. Σπανουδάκης !!!
   '' Πολιτική, δὲν εἶναι, ἡ τέχνη τοῦ ἐφικτοῦ. Εἶναι ἀντιθέτως, ἡ τέχνη τοῦ ἀνέφικτου!''
   Όταν (και αν) κάποιος πολιτικός κινηθεί με γνώμονα αυτή την υπέρβαση, τότε μόνο θα βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο για την αναγέννησή μας!

  • Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
   Η Πηνελόπη βαρέθηκε @ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 16/09/2013 11:33:33

   Άψογος ο κ. Σπανουδάκης !!!
   ''Πολιτική, δεν είναι η τέχνη του εφικτού. Είναι αντιθέτως, η τέχνη του ανέφικτου!'' Όταν (και αν) κάποιος πολιτικός μας κινηθεί με γνώμονα αυτή την υπέρβαση, τότε μόνο θα βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο προς την αναγέννησή μας!

 24. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 15/09/2013 22:43:47

  Μέ ἀνησυχεῖ ἰδιαίτερα τό γεγονός ὅτι οἱ νεοναζί ἐπιτέθηκαν καί προπηλάκισαν,ὅπως ἀναφέρει τό ἄρθρο,τούς συγγενεῖς τῶν θυμάτων.
  Ἡ ἐπίθεση ἐναντίον τοῦ Δημάρχου,ἄς ποῦμε ὅτι ἦταν ἐπίθεση ἐναντίον τῆς ἐξουσίας-ἐξίσου ἀνησυχητικό-ἀλλά εἶναι ἡ Ἀρχή τοῦ τόπου,κόκκινο πανί γι' αὐτούς.
  Τούς ἀπλούς πολίτες ὅμως γιατί; Ἀφοῦ τά θύματα-συγγενεῖς πού τιμοῦσαν,ἦταν θύματα ἐμφυλίου σπαραγμοῦ καί μάλιστα τῶν κομμουνιστῶν,πού ἤδη οἱ χρυσαυγίτες ἔχουν ἀνοίξει θανάσιμη βεντέτα μαζί τους...
  Μερικά πράγματα δέν ἐξηγοῦνται μέ ἀπλά λόγια,ἤ,ἤδη μπήκαμε σέ μονοπάτι φοβερά ἐπικίνδυνο καί τό χειρότερο,χωρίς γυρισμό...

  • Savvas avatar
   Savvas @ Κυθήριος 15/09/2013 23:08:06

   Δεν έχουν κομματική ταυτότητα οι συγγενείς. Θα μπορούσαν να είναι αριστεροί, εγώ ξέρω περιπτώσεις απογόνων ταγματασφαλιστών που έγιναν αριστεροί για να διώξουν απο πάνω τους τη ρετσινιά. Άλλωστε στη προκειμένη περίπτωση πολλοί συγγενείς ήταν στη πλευρά των χρυσαυγιτών και έκραζαν παρομοίως τον δήμαρχο.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Savvas 16/09/2013 00:01:06

    Εαν ησαν αριστεροι δεν θα πηγαιναν στο μνημοσυνο.
    Ειναι πολυ απλη η απαντηση : το εκαναν γιατι κατ αυτους οι συγγενεις των θυματων δεν ησαν "επαρκως" δεξιοι.

    • αύρα avatar
     αύρα @ ψυχραιμια 16/09/2013 01:12:10

     Ο Εθνάρχης Κ.Καραμανλής αυτά τα θέματα τα είχε λύσει, ώστε να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Κάποιοι φαίνεται, θέλοντας να ακυρώσουν την συμβολή του στην εθνική ενότητα κι ομοψυχία και προσδοκώντας την υπονόμευση της χώρας, αναμοχλεύουν τις αποχρώσεις του εμφυλίου σπαραγμού.

 25. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 15/09/2013 22:48:29

  Με τις ....''(ακροα)αριστερίζουσες'' ομάδες, τους είδαμε πολλές φορές να έρχονται σε σύγκρουση. Αντιθέτως με τις ακροδεξιοφασιστικές, ΠΟΤΈ! Σύμπτωση;

 26. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 15/09/2013 22:51:42

  Μην αναπολείτε τις ...ένδοξες ημέρες του άσβεστου εμφυλιοπολεμικού μίσους. Πρώτον ΔΕΝ θα ξαναγυρίσουν ΠΟΤΈ και δεύτερον, εάν δεν το πληροφορηθήκατε, για την πλειοψηφία των Ελλήνων, επήλθε προ πολλών ετών η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Η Πηνελόπη βαρέθηκε 15/09/2013 22:53:33

   Ναι! Στον αγώνα ενωμένοι και στις μάσες χωριστά!

  • ΑΙΚ avatar
   ΑΙΚ @ Η Πηνελόπη βαρέθηκε 16/09/2013 03:13:21

   Στα πλαισια της Εθνικης Συμφιλιωσης φανταζομαι ελεχθη και το ωραίο εκεινο "στον Μελιγαλα εγινε μιση δουλεια". Και παρεμπιπτόντως, οπως εχει πει και ο Μυριβίλης, οποιος ειναι συνειδητος μαρξιστής παυει να ειναι Ελλην κατι που φυσικα και ο πλεον τυφλος καθημερινα διαπιστωνει

  • stamoschios avatar
   stamoschios @ Η Πηνελόπη βαρέθηκε 16/09/2013 23:28:21

   Φιλτάτηβ Πηνελόπη καθεύδεται εάν ομιλείται δια εθνική συμφιλίωση.

 27. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 15/09/2013 23:00:03

  Οι ''μάσες'' είναι ενωτική διαδικασία. Σας το είπε και ο Πάγκαλος. Η Εθνική συμφιλίωση, αφορά τον Ελληνικό λαό.

 28. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 15/09/2013 23:06:14

  Αφήστε. Τα έχουμε όλοι δει. εσείς βέβαια, μπορεί να επιθυμούσατε να τους ...εκτελέσουν, διαφορετικά είναι ασυγχώρητα ...ανεκτικοί :-)

 29. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 15/09/2013 23:08:45

  Άν παραδεχόσαστε οτι απλώς διεκδικούν μερίδιο στη μάσα κι αυτοί οι καημένοι, παραπλανώντας τους αφελείς (ψηφοφόρους τους), τότε εντάξει. Σας καταλαβαίνω.

  • Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
   Η Πηνελόπη βαρέθηκε @ Η Πηνελόπη βαρέθηκε 16/09/2013 08:24:27

   Το οτι κυβερνούν ελέω πλειοψηφούσας ανοησίας οι κεκαλυμμένοι φασίστες, δεν δικαιώνει, ούτε και ....προκρίνει τους απροκάλυπτους.

 30. fitsoulas avatar
  fitsoulas 15/09/2013 23:09:27

  Σε λίγο θα αρχίσουμε να διορίζουμε χρυσαυγίτες στην ΔΤ!

 31. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 15/09/2013 23:14:59

  Στήν προκειμένη περίπτωση τονίζω τόν προπηλακισμό τῶν συγγενῶν,γιατί τά θύματα-συγγενεῖς τους πού βρίσκονται θαμμένοι στήν πηγάδα,εἶναι δεξιοί,σφαγμένοι ἀπό τά μαχαίρια κομμουνιστῶν.
  Γιά τούς συγγενεῖς-χρυσαυγίτες..τί νά πῶ!

  • Σπῦρος Μαυροειδῆς avatar
   Σπῦρος Μαυροειδῆς @ Κυθήριος 15/09/2013 23:36:52

   Νά μήν πεῑτε τίποτε κύριε Κυθήριε. Ἐάν προσέξετε τά video θά διαπιστώσετε προπηλακισμό μόνο τῆς δημοτικῆς ἀρχῆς μέ τήν ὁποῖαν εἶχαν προηγούμενα διότι εἰς προγενέστερον καί μάλιστα πρόσφατον χρόνον ἀρνήθηκε τόν καλλωπισμό τοῦ χώρου μέ ἔξοδα τῆς ΧΑ.

   • Σπῦρος Μαυροειδῆς avatar
    Σπῦρος Μαυροειδῆς @ Σπῦρος Μαυροειδῆς 15/09/2013 23:40:37

    Καί συνεχίζω, ὁ προπηλακισμός δέ, ἤρχισεν ὅταν ὁ ἀνεκδίηγητος δήμαρχος ἀπεκάλεσε... ἡρωϊκόν τό κόμμα τοῦ ἔγκλήματος καί τῆς προδοσίας ΚΚΕ.

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Σπῦρος Μαυροειδῆς 16/09/2013 00:14:09

     Μᾶλλον κ.Μαυροειδῆ ἔχουμε δεῖ διαφορετικά βίντεο...Ἐξάλλου,ὅπως θά διαβάσατε στό ἄρθρο,ὁ Δήμαρχος ἐξελέγη μέ τήν ὑποστήριξη τῆς Ν.Δ.

     • tak avatar
      tak @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 16/09/2013 13:24:43

      Κυθήριε, εν προκειμένω έχουμε θέμα γνώσης και κρίσης...
      Δεν θέλουν, δε θα καταλάβουν...
      Θυμήσου εκείνους που διάλεξαν τους Αγαρηνούς για να μη δεχτούν να προσκυνήσουν τον Πάπα...
      Και τόσα ακόμα...
      Αλλά ... ἄφες αὐτοῖς· οὐ γάρ οἴδασι τί ποιοῦσι...

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ tak 16/09/2013 13:44:16

      Ἔτσι,νά εἶσαι καλά φίλε Τάσο!

     • NICKOLAOS avatar
      NICKOLAOS @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 16/09/2013 14:31:08

      ΕΠΕΙΔΗ ΖΩ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΒΓΗΚΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΚΕ.ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΙΑΛΙΑΣ.

  • αύρα avatar
   αύρα @ Κυθήριος 15/09/2013 23:44:11

   Προπηλακίστηκαν εκείνοι των οποίων οι αγωνιστές πρόγονοι είχαν αντιπαραταχτεί και στους ναζί, το πραγματικό σημείο αναφοράς των σημερινών τραμπούκων νεοναζί και αληθινό εχθρό της Ελλάδας στη δεκαετία του 40!

   Το θέμα του εθνικού διχασμού και του εμφυλίου το έχει κλείσει μιά και για πάντα ο Εθνάρχης Κ.Καραμανλής κι η ιστορία δεν γυρίζει πίσω!

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ αύρα 15/09/2013 23:57:26

    Δέν διαφωνῶ,ὅμως οἱ διχασμοί ἐμφανίζονται σέ κάθε ἐποχή καί ἄν στηρίζονται καί σέ ξεπεσμένες ἰδεολογίες τοῦ παρελθόντος καί σέ ξεχασμένα παλαιά μίση,δέν εἶναι ἀμελητέοι...

    • αύρα avatar
     αύρα @ Κυθήριος 16/09/2013 01:04:18

     ...μήπως να αναζητήσουμε εκείνους που αναμοχλεύουν τα παλαιά μίση, ώστε να επωφεληθούν αναλόγως;

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ αύρα 16/09/2013 01:19:03

      Βεβαίως και συμφωνώ!

 32. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 15/09/2013 23:15:55

  Το παρελθόν του Ελληνικού Εμφυλίου, είναι αιματοβαμμένο, άρα κόκκινο έτσι κι αλλιώς. Ντροπή μας κι αίσχος μας που επιτρέψαμε τότε να μας εμπλέξουν οι ''σωτήρες'' και να μας καταστρέψουν οδηγώντας μας σε αλληλοσκοτωμό. Λαός που δε μαθαίνει απ΄τα βαριά του λάθη, είναι αναγκασμένος να υποστεί και νέα δεινά. Γι αυτό, μην παίζεται άλλο ακουσίως, το παιχνίδι των γερακιών.

  • στεντωρ avatar
   στεντωρ @ Η Πηνελόπη βαρέθηκε 16/09/2013 00:25:30

   Γιατι σκοπιμως αποσιωπειτε το γεγονος ότι στον επονομαζομενο απο εσας εμφυλιο αντιπαλοι ήταν ο τακτικος στρατος μιας εκλεγμενης δημοκρατικα κυβερνησης και οι στασιαστες κομμουνιστες. Τι αρλουμπες μας τσαμπουνατε κυρια πηνελοπη? Δεν ηταν πολεμος δεξιων και αριστερων για την καταληψη της εξουσιας, στον τακτικο στρατο υπηρετουσαν όλοι δεξιοι κεντρωοι αριστεροι τελος παντων όσοι θεωρουσαν την δημοκρατια ως το αρμοζον πολιτευμα πλην των στασιαστων κομμουνιστων που ηθελαν τη ν Ελλαδα σοβιετια και ακρωτηριασμενη. Θα θελαμε να ξεχασουμε αλλα δεν μας αφηνουν. Πρωτα θα ζητησουν συγγνωμη απο τα θυματα τους δευτερον το απολιθωμενο κομμα τους θα αποκηρυξει τις τοτε πρακτικες του τριτον θα διορθωσει το προγραμμα του αποδεχομενο το δημοκρατικο καθεστως και μετα το συζηταμε. τα ιδια ισχυουν και για την Χ.Α. Στα βουνα οι πατεραδες μας πολεμησαν Γερμανους ναζι Ιταλους φασιστες και Ελληνες κομμουνιστες. Περιμενω να δω τι θα γινει στου Μακρυγιαννη.

   • Μάλιστα κύριε avatar
    Μάλιστα κύριε @ στεντωρ 16/09/2013 03:02:10

    Ακολουθώντας τη λογική του "Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας", μάλλον και οι άγγλοι στον εμφύλιο που βομβάρδιζαν έλληνες ήταν σίγουρα "τακτικός στρατός μιας εκλεγμένης δημοκρατικά κυβέρνησης". Όσο "στρατός μιας εκλεγμένης κυβέρνησης" ήταν οι μισοί, άλλο τόσο "κυβερνητικός στρατός" (αλλά της κυβέρνησης του βουνού) ήταν και οι άλλοι μισοί. Από κάποιους τα 'παιρναν και οι πρώτοι και οι δεύτεροι. Αντί να αναμασάς όμορφα και εύπεπτα παραμύθια, ξαναδιάβασε με κριτικό μάτι και λιγότερο συναισθηματισμό την ιστορία της εποχής. Θα δεις ποιοι και γιατί σε επέλεξαν για γιουσουφάκι τους. Οι ξένοι μας έσυραν σε εμφύλιο και εσύ νομίζεις ότι ο "κυβερνητικός στρατός" νίκησε τους "στασιαστές". Μήπως απέναντι στους στασιαστές κομμουνιστές πολεμούσαν και κάτι πρώην γερμανοτσολιάδες, προδότες και λοιπά μιάσματα στους οποίους η μεγαλόκαρδη δημοκρατία μας έδωσε (άραγε ποιος το αποφάσισε, μήπως οι ξένοι που λέγαμε παραπάνω; ) άφεση αμαρτιών; Στον εθνοκτόνο εμφύλιο οι μεν ήταν χειρότεροι από τους δε, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι ήταν οι μεν και ποιοι οι δε. Αντί να βάλουμε ντροπιασμένοι το κεφάλι κάτω και να παλέψουμε μαζί για να ανασηκώσουμε την πατρίδα από τα ερείπια (και να τιμωρήσουμε τα αποβράσματα), γυρνάμε στα φαντάσματα του παρελθόντος, για τον επόμενο γύρο. Ευτυχώς απ' ό,τι ακούω γύρω μου τέτοιες παγωμένες ιδέες έχουν μόνο κάποιοι που είναι κοντά στο τέλος του βίου τους. Ας πάρουν τα μίση τους μαζί τους. Δεν θα μας λείψουν (τα μίση, εννοώ).

    • στεντωρ avatar
     στεντωρ @ Μάλιστα κύριε 16/09/2013 10:55:50

     Εξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν. Ειναι ιδιον των αριστερουληδων πασης φυσεως η διαστροφη της αληθειας, των εννοιων και η καταφυγη σε στρεψοδικια για την υποστηριξη μιας πεθαμενης ιδεολογιας η οποια μπορει να επαιρεται για τα εκατομμυρια νεκρων όχι σε πολεμο αλλα σε διακυβερνηση και για ηγετες όπως ο Σταλιν ο Μαο Τσε Τουγκ ο Πολ Ποτ Ο Καστρο και αλλα πολλα λουλουδια των εγχωριως συμπεριλαμβανομενων. Αληθεια πρωτη Νομιμα εκλεγμενη κυβερνηση ειναι η προερχομενη απο εκλογες η κυβερνηση του βουνου απο που προηλθε? Αληθεια δευτερη Τακτικος στρατος στρατος ο οποιος προερχεται από συγκεκριμενες διαδικασιες που καθοριζουν την κληση τις ηλικιες τα προσοντα και ο οποιος διοικειται με συγκεκριμενες διαδικασιες που απορεουν απο την εν γενει συγκροτηση της πολιτειας. Τι απο αυτα ειχε ο κατα τα λεγομενα σου στρατος της κυβερνησης του βουνου. Τριτον αν κατω απο την Ελληνικη σημαια του τακτικου στρατου πολεμουσαν γερμανοτσολιαδες μιασματα κλπ και οτι αλλο η νοσηρη φαντασια των πασης φυσεως ανικανοποιητων ή αυτοικανοποιημενων αριστερων φανταζεται αποτελει υβρι τουλαχιστον στους νεκρους. Αληθεια α στρατος των κομουνιστοσυμμοριτων για να μιμηθουμε το υφος σου τι σημαια ειχε? Και τελειωνοντας το εχω ξαναγραψει Το μονο που επετυχε η ιδεολογια σου στις ατυχεις χωρες που επεκρατησε ειναι η παραγωγη κοριτσιων της χαρας και υπηρετριων προς τερψι των <> καθεστωτων της Δυσεως. Αυτα προς το παρον και ειδικα για το γιουσουφακι. αν αυτη ειναι η Ελλαδα που οι προγονοι σου ονειρευονταν η που εσυ με την κριτικη σου ματια ανακαλυψες και δεν μπορεις να το χωνεψεις ακομη πως χαθηκε ο αγωνας και η ευκαιρια δεν φταιμε εμεις. Χωνεψε το ειασαι απο τους χαμενους.

     • Μάλιστα κύριε avatar
      Μάλιστα κύριε @ στεντωρ 16/09/2013 14:24:05

      Γράφεις: Μήπως μεταξύ των συμμοριτών πολεμούσαν και αλλοδαποί.

      Βεβαίως υπήρχαν, αλλά η απάντησή μου (που κακώς διαστρέφεις) δεν έδωσε συγχωροχάρτι ούτε σ' αυτούς. (Μάλλον στη δική σου φαντασία, όσοι δεν είναι μαζί μας είναι με τους άλλους). Δεν υποστήριξα πουθενά ότι η "κυβέρνηση του βουνού" είχε νόμιμο δημοκρατικό έρεισμα, στο οποίο απαντάς. Απλώς επιχείρησα να καταρρίψω το επιχείρημά σου περί "τακτικού στρατού μιας εκλεγμένης δημοκρατικά κυβέρνησης". Μάλλον δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις τι γράφω, δεν πειράζει. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

      Για την ταμπακιέρα όμως (άγγλοι, γερμανοτσολιάδες, δοσίλογοι) καμμία απάντηση, περήφανε πατριώτη και δημοκράτη; Επειδή, φοβούμενη τους κομμουνιστές, τους αγκάλιασε στοργικά η μετακατοχική δεξιά κυβέρνηση (αντί να τους συντρίψει), αποτελούν κι αυτοί τακτικό στρατό; Απατάσαι φίλε μου, θέλεις και απατάσαι. Ζήσε με τα μίση και τις αυταπάτες σου στο μικρό κόσμο που έχεις πλάσει, βαυκαλιζόμενος ότι ανήκεις στους "κερδισμένους". Στο μυαλό σου, η ιδέα ότι ο εμφύλιος σε μια χώρα μόνο χαμένους παράγει, δεν έχει χώρο να ριζώσει.

      Α, κι επειδή αναφέρεις κάτι για τα ανατολικοευρωπαϊκά γιουσουφάκια. Ρϊξε μια ματιά και στις μη κομμουνιστικές χώρες της Ν.Α. Ασίας, της κεντρικής Αμερικής (π.χ. Τζαμάικα, Πουέρτο Ρίκο) με τα φυτευτά από τις ΗΠΑ καθεστώτα, μερικές φορές τύπου κατάμαυρης δικτατορίας καθώς και της κεντρικής Αφρικής (όλες πρώην ευρωπαϊκές αποικίες, με ελάχιστες να έχουν κομμουνιστικό καθεστώς) για να βρεις αστείρευτη παραγωγή κοριτσιών (και αγοριών) της χαράς, ανεξαρτήτως επικρατούντος πολιτικού καθεστώτος. Έτσι για να διευρύνεις τις γνώσεις σου, αν δεν έχεις πάει ο ίδιος μέχρι εκεί, ρώτησε κανέναν γνωστό σου στην Κύπρο, στο Λίβανο ή στο Λας Βέγκας τι εθνικότητας είναι τα κορίτσια της χαράς που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ρώσους, κινέζους ή αμερικάνους πλούσιους.

   • Μάλιστα κύριε avatar
    Μάλιστα κύριε @ στεντωρ 16/09/2013 03:09:09

    Α, και για ένα σημερινό παράδειγμα, δες τη μάχη μεταξύ "τακτικού στρατού μιας εκλεγμένης δημοκρατικά κυβέρνησης" και στασιαστών στο Αφγανιστάν. Όσο δημοκρατικά εκλεγμένη είναι η υπάκουη κυβέρνηση πληρωμένων μαριονετών της Καμπούλ (με αποδεδειγμένη διαφθορά μέχρι ανωτάτων κλιμακίων και μαϊμουδιές στις εκλογές), που υποστηρίζει η δύση (και η ελλάδα), άλλο τόσο δημοκρατικά εκλεγμένη ήταν και τότε αυτή των Αθηνών. Μαριονέτες ήταν φίλε μου, όργανα ξένων συμφερόντων, τίποτα άλλο. Και στις δυο περιπτώσεις πριν τις εκλογές απαγορεύτηκαν κόμματα που για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν κάλυπταν τις προδιαγραφές των ξένων, άρα το γήπεδο έγερνε λίγο, δεν νομίζεις;

    • στεντωρ avatar
     στεντωρ @ Μάλιστα κύριε 16/09/2013 16:55:33

     Ρωτησα Λιβανο Κυπρο και Λας Βεγκας μια απο τα ιδια μου ειπανε. Εσυ που ζεις?

    • Οίστρος avatar
     Οίστρος @ Μάλιστα κύριε 16/09/2013 22:01:46

     Μάλιστα κύριε, μας γέμισες αλογόμυγες.
     Η ξύλινη γλώσσα σου και η παγωμένη σκέψη σου σε κρατούν καθιλωμένο στην προδοτική συμπεριφορά των ομοφρόνων προγόνων σου και δεν πρόκειτε να ανανύψεις, ούτε με μεταμόσχευση εγκεφάλου!

     Σου εύχομαι, όμως, να σε κυνηγάει τούτη η αλήθεια:
     Στον Συμμορειτοπόλεμο - που δεν ήταν περίπτωση Εμφυλίου- οι "δεξιοί", δεν έδρασαν ως Δεξιοί, αλλά ως στρατιώτες, που υπηρετούσαν τον Ελληνικό Στρατό, καλώς ή κακώς!
     Οι αριστεροί, όμως, έδρασαν ως υπηρέτες ξενόδουλων πολιτικών δυνάμεων, με απότερο σκοπό τους, συνειδητά ή ασυνείδητα, την υπαγωγή της Ελλάδας στο άρμα της μαμάς Ρωσίας.

     Οι δεύτεροι σκότωναν :
     - Έλληνες στρατιώτες
     - Έλληνες πατριώτες
     -Έλληνες αστυνομικούς
     -Έλληνες ρασοφόρους
     - άντε και γερμανοτσολιάδες, για να σου κάνω τη χάρη.

     Οι πρώτοι σκότωναν απλώς κατσαπλιάδες προδότες!!!!!

   • Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
    Η Πηνελόπη βαρέθηκε @ στεντωρ 16/09/2013 08:35:01

    κ. ''στεντωρ'', δε γίνεται να μπω στη δοκιμασία να σας απαντήσω, γιατί αμφισβητείτε τα αυτονόητα. Διαβάστε όοολη την Ιστορία χωρίς παρωπίδες και θα έχετε τις απαντήσεις σας.

    • στεντωρ avatar
     στεντωρ @ Η Πηνελόπη βαρέθηκε 16/09/2013 16:05:24

     Κυρια Πηνελοπη τα αυτονοητα εσεις αμφισβητειτε. θα χαρω πολυ να ακουσω τις επισημανσεις σας διοτι τουλαχιστον εσεις ειστε κοσμια.

   • Ήμερος avatar
    Ήμερος @ στεντωρ 16/09/2013 11:18:04

    "όσοι θεωρουσαν την δημοκρατια ως το αρμοζον πολιτευμα πλην των στασιαστων".
    Πραγματικά δεν υπάρχει πιο περιεκτική περιγραφή της πολιτικής κατάστασης σήμερα και του ρόλου της ΧΑ σε αυτήν.Δεν είναι αργά ακόμα να το αντιληφθείται.

    • στεντωρ avatar
     στεντωρ @ Ήμερος 16/09/2013 16:07:10

     Αν διαβασατε προσεκτικα το σχολιο μου ακριβως τα ιδια γραφω και για την χ.α. με μπερδευει το αι στο τελος του σχολιου σας.

 33. ένας δεξιός avatar
  ένας δεξιός 15/09/2013 23:17:32

  Η χρυση αυγη στα ματια του περισσοτερου κοσμου φανταζει ο <> και ο τιμωρος του συστηματος...Δεν ειναι ομως ουτε δεξια ουτε ακροδεξια καθοτι οι ιδεολογια της κ τα χαρατηριστικα της παραπεμπουν καθαρα σε φιλοναζιστικο κομμα...Μεσα στη συγχυση ομως που επικρατει εχει καταφερει να καπηλευτει ΤΑ ΠΑΝΤΑ...παρουσιαζονται ως συνεχιστες του μεταξα κ του παπαδοπουλου ενω δεν διστασαν να καπηλευτουν ακομη κ την ορθοδοξια ενω πριν απο μερικα χρονια εγραφαν στα κειμενα τους για τον σατανα κ τον εωσφορο(ενω κ ο αποκαλουμενος καιαδας επαιζε μουσικη σε ροκ συγκροτημα υβριζοντας σε τραγουδια τ τον Ιησου Χριστο)...Η χ.α πονταρει στην αγανακτηση κ το θυμο του κοσμου οι οποιοι σαφως και δεν ειναι ναζιστες αλλα την ψηφιζουν για να κανει η ιδια οτι δεν μπορουν να κανουν αυτοι...Η ν.δ τωρα ειναι πλεον πολυ <>για να ανηκει στον δεξιο χωρο...γιαυτο κ οι δεξιοι ψηφοφοροι απομακρυνονται σταδιακα απο αυτην...τοσο η στροφη της προς το μεσαιο χωρο οσο και η συγκυβερνηση με το πασοκ καθως κ η παραμεληση σημαντικων εθνικων ζητηματων(εχει ηδη συμφωνησει για την ονομασια των σκοπιων) την αθιστουν καλως η κακως πλεον ενα κεντρωο-φιλελευθερο κομμα...Τωρα οσον αφορα τον ΛΑ.Ο.Σ δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ηταν το κομμα π εβγαλε απο την αφανεια τον πατριωτικο χωρο τον απενεχοποιησε και τον εφτασε και σε 7%...σταθερο σε παγιες πατριωτικες ιδεες κ αξιες με προγραμμα υπηρετησε τοσο την πατριδα οσο κ την ορθοδοξια.αλλωστε κ ο μεγαλος Χριστοδουλος ειχε συμπαραταχτει εμμεσα με τον Γ.Καρατζαφερη...Ο λα.ο.ς υπηρξε ο στυλοβατης του καθαρως δεξιου-πατριωτικου-χριστιανικου χωρου αλλα πολεμηθηκε και δεν αντεξε...Λαθη οπως η στηριξη κυβερνησης Παπαδημου εφεραν την καταστροφη τ κομματος...Λαθη εκανε αλλα δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ουδεις αλαθητος κ στην περιπτωση του γ.καρατζαφερη νομιζω πως ο λαος πρεπει να του δωσει την εσχατη ευκαιρια να αναγεννησει τον πατριωτικο χωρο να συσπειρωσει τους δεξιους ψηφοφορους κ να κανει μια νεα αρχη

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ένας δεξιός 16/09/2013 05:35:48

   Κάπηλο και αντιχριστιανικό μόρφωμα η ΧΑ, και δεν πρέπει να σταματήσουμε να το επισημαίνουμε. Δυστυχώς όμως κι εσύ καπηλεύεσαι, για λογαριασμό του τυχοδιώκτη Καρατζαφέρη, την μνήμη του μακαρίτη του Χριστόδουλου, όταν ψευδώς ισχυρίζεσαι ότι τάχα «συμπαρατάχθηκε» με το ΛΑΟΣ.

 34. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 15/09/2013 23:24:52

  Τι να σας πω; Εγώ και τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ που είχαν ... ψηφοφόρους, για φασίστες τους μετράω.Εσείς διαβάζετε άλλη Ιστορία να υποθέσω....Βλέπετε το φασισμό να επικρατεί μονάχα μέσα από υποκινούμενα ...πραξικοπήματα; Υπάρχουν σίγουρα κι εκατοντάδες άλλοι τρόποι, αδιόρατοι, νομιμοφανείς και άκρως αποτελεσματικοί.

 35. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 15/09/2013 23:28:47

  Κι ὅμως,σέ τέτοιες ἐκδηλώσεις,θά ἀρκοῦσε νά κρατοῦν ὅλοι ἕνα λεπτό σιγῆς,μόνο αὐτό. Γιά νά ἀκοῦνε τούς ψιθύρους τῶν νεκρῶν πού τιμοῦν...

 36. Σπῦρος Μαυροειδῆς avatar
  Σπῦρος Μαυροειδῆς 15/09/2013 23:29:56

  Ὑποκλίνομαι...

 37. ένας δεξιός avatar
  ένας δεξιός 15/09/2013 23:30:01

  και επιπλεον δεν μπορει η χρυση αυγη κ η οποιαδηποτε χρυση αυγη να μετατρεπει ενα μνημοσυνο εν προκειμενω στο μελιγαλα αλλα κ προ ημερων την εκδηλωση στο βιτσι σε κομματικη εκδηλωση...τετοιες συμπεριφορες ειναι απαραδεκτες κ δεν δειχνουν σεβασμο ουτε στους ιδιους τους νεκρους...τραμπουκισμοι βρισιες ζωοδεις συμπεριφορες προσβαλλουν και μιαινουν τους ιδιους τους χωρους.Αυτό που προσπαθούσε τόσα χρόνια η αριστερά, δηλαδή να ακυρώσει το μήνυμα στον Γράμμο-Βίτσι και στον Μελιγαλά, το κατορθωνει η χ.α με τις πρακτικες της.Οι γνήσιοι πατριώτες ομως δεν κάμπτονται από προβοκάτσιες και εξαλλότητες. Το μονο σίγουρο είναι ότι τα καμώματα της Χ.Α. δίνουν το δικαίωμα στην αριστερά να γελά εις βάρος του Πατριωτικού Κινήματος...παρεπιπτοντως πλην καρατζαφερη κ χ.α που ηταν τα υπολοιπα λεγομενα δεξια κομματα σημερα..?οι ανελ η ν.δ?

 38. Μανώλης Πετράκης avatar
  Μανώλης Πετράκης 15/09/2013 23:30:04

  Διώκεται ποινικά η "αναμόχλευση των παθών"? Εάν όχι να το εισηγηθείτε στον Βενιζέλο να το τακτοποιήσει στο επόμενο "αντιρατσιστικό". Μήπως τότε και οι τελετές στο Άουσβιτς συνιστούν γιορτές μίσους? Γιατί η φρίκη που έζησαν εκείνες τις μέρες του Σεπτεμβρίου του '44 τα θύματα της κομμουνιστικής κτηνωδίας (ανάμεσά τους και γυναικόπαιδα να μην το ξεχνάμε) συγκαταλέγεται άνετα μαζί με το Άουσβιτς στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας του 20 αιώνα. Άρα όχι μόνο δεν πρέπει να πάψει να τιμάται ποτέ η μνήμη των νεκρών αυτών, αλλά πρέπει να παράλληλα (και κυρίως) να κολλάζονται αιωνίως τα άτομα και το κόμμα που διέπραξαν αυτό το έγκλημα και να μαθαίνουν τα παιδιά για αυτό στα σχολικά βιβλία ακριβώς όπως πρέπει να μαθαίνουν και για το ολοκαύτωμα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και αυτό των Εβραίων στον Β' ΠΠ. Εγκλήματα σαν του Μελιγαλά ούτε συγχωρούνται ούτε ξεχνιούνται ποτέ. Και είναι επιτακτική ανάγκη να μην ξεχαστούν ιδίως όσο συνεχίζει να υπάρχει το ΚΚΕ που τα διέπραξε και συνεχίζει να επαίρεται για αυτά και όσο υπάρχουν αριστερά γκουπούσκουλα και "συνιστώσες" που με συνθήματα τους προετοιμάζουν νέους Μελιγαλάδες και Πηγάδες.

  • Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
   Η Πηνελόπη βαρέθηκε @ Μανώλης Πετράκης 16/09/2013 08:45:09

   Οι χιτλερικοί φασίστες ήταν μισητοί εγκληματίες, που έδρασαν ενάντια σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ένας εμφύλιος (το λέει και η λέξη), είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Και όχι η ''αναμόχλευση των παθών'', δεν είναι ποινικά κολάσιμη, αλλά σίγουρα αποτελεί άλλη μία τροχοπέδη στην ανοδική-ενωτική πορεία ενός λαού, που μόνο πορευόμενος με ομοψυχία έχει δυνατότητα να διαφύγει των κινδύνων που απειλούν να τον ισοπεδώσουν. Τα λοιπά εμφυλιοπολεμικά απωθημένα που εκφράζετε, αφορούν πλέον μονάχα κάποιους ηλικιωμένους, που αδυνατούν να κοιτάξουν μπροστά, γι αυτό κοιτάζουν μόνο πίσω.

   • Μανώλης Πετράκης avatar
    Μανώλης Πετράκης @ Η Πηνελόπη βαρέθηκε 16/09/2013 12:43:05

    Με τον όρο "εμφύλιος" (πάνω στον οποίο βασίζετε το αποστομωτικό επιχείρημα "το λέει και η λέξη") αναφέρεστε στην σλαβοκινούμενη κομμουνιστική ανταρσία, γνωστή και από τα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε. ως "συμμοριτοπόλεμος" ? Γιατί εγώ ως "εμφύλιο" ξέρω μόνο τον Αμερικανικό (1861-1865) και τον Αγγλικό αρκετά παλαιότερα. Θα πορευτούμε με ομοψυχία εμείς μαζί με τους άπλυτους που φώναζαν "ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ" στην ΕΡΤ? Κάποιο λάθος κάνετε.

    • Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
     Η Πηνελόπη βαρέθηκε @ Μανώλης Πετράκης 16/09/2013 16:58:40

     ''Εσείς'', όλοι εσείς που είστε μιά μικρή φανατική μειοψηφία είτε ''αριστεροί'' είτε ''δεξιοί'', οι νοσταλγοί της εμφυλιολάγνας κατάντιας, δεν είναι απαραίτητο να πορευτείτε μαζί μας. Μισθώνουμε τσάρτερ όποτε αποφασίσετε, για να σας μεταφέρει σε ερημική τοποθεσία της Αφρικής (με όλο σας τον....οπλισμό), ώστε να ξεκαθαρίσετε τους ...ανοικτούς σας λογαριασμούς, μακριά από την Ελλάδα και τους Έλληνες που θέλουν να ζήσουν ενωμένοι, ειρηνικά. Με τα μυαλά που επιδεικνύετε, δεν έχετε κάτι θετικό να προσφέρετε στην κοινωνία μας. Μπορούμε πολύ καλύτερα, χωρίς την τροχοπέδη των ιδεοληψιών σας. Καλό σας απόγευμα.

     • Zame avatar
      Zame @ Η Πηνελόπη βαρέθηκε 17/09/2013 01:08:14

      ουααααααου!!!!!

    • stamoschios avatar
     stamoschios @ Μανώλης Πετράκης 16/09/2013 23:29:54

     Χρυσόστομε Μανώλη Πετράκη

    • Επισκέπτης avatar
     Επισκέπτης @ Μανώλης Πετράκης 17/09/2013 09:39:08

     @ Μανώλης Πετράκη

     Τον Ισπανικό (1936-38);

     • Μανώλης Πετράκης avatar
      Μανώλης Πετράκης @ Επισκέπτης 17/09/2013 14:17:39

      @Επισκέπτης
      Ορθόν. Όπου, ας μην ξεχνάμε, οι επαναστάτες ήσαν οι δεξιοί οι οποίο και πολέμησαν συντεταγμένα σαν τακτικός στρατός και όχι σαν συμμορίες κατσαπλιάδων γιαυτό και το καθεστώς τους επέζησε 60 χρόνια και παρέδωσε κανονικά στον Ιωάννη-Κάρολο και ακόμα και σήμερα οι μισοί τουλάχιστον Ισπανοί πίνουν νερό στο όνομα του "Generalissimo".

 39. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 15/09/2013 23:34:16

  Έχετε τότε λόγω αντικειμένου μάλλον υποστεί...επαγγελματική διαστροφή και χάνεται το μέτρο. Δεν ξέρω τι πληροφορίες και απόψεις ανταλλάσσετε με τους εκπροσώπους των δυνάμεων καταστολής άλλων χωρών, αλλά στην Ελλάδα, όπου αρχή μας οφείλουμε να είναι το ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ, η βία απαιτούμε να ασκείται στο μέτρο και ΜΟΝΟΝ, που αρκεί για να καταργήσει τον κίνδυνο. Τον...υπερβάλλοντα ζήλο επί του θέματος, τον απορρίπτουμε λόγω DNA. :-)

 40. fitsoulas avatar
  fitsoulas 15/09/2013 23:36:14

  Μιλάμε για έναν νέο εμφύλιο, ενδοπαραταξιακό κ. Πετρόνιε κι εσείς κοροϊδεύετε

 41. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 15/09/2013 23:36:52

  Βρίσκονται ΚΑΙ ανατολικά ΚΑΙ δυτικά ΚΑΙ είναι διαχρονικά επικίνδυνοι.

 42. Καρεότης avatar
  Καρεότης 15/09/2013 23:37:51

  Η λαϊκή δεξια βαρεθηκε να είναι "ενοχική". Ψηφίζει λοιπον Χρυσή Αυγή προκειμένου να...αποενοχοποιηθεί. Ας μας κυβερνήσουν οι παναγιωταροι και να δούμε που θα βάλουμε μετα την εθνική υπερηφάνεια. Φαντάζομαι εκει που την έβαλαν κι οι Γερμανοί την άνοιξη του 45.

  • ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
   ΠΙΛΟΤΟΣ @ Καρεότης 15/09/2013 23:48:54

   ή την νύχτα των Ιμίων...

 43. bill avatar
  bill 15/09/2013 23:38:05

  Ένας ιστορικός τόπος, ένα μνημείο βαναυσότητας, έγινε σήμερα γήπεδο χουλιγκανισμού και επίδειξης δυνάμεων της ΧΑ με την συμμετοχή δύο βουλευτών της.
  Ένας τόπος θρήνου για τους συγγενείς των άδικα χαμένων, καπελώθηκε δια της βίας και εκδιώχτηκαν βάναυσα όλοι όσοι ήθελαν να αποτείνουν ένα φόρο τιμής, να καταθέσουν ένα στεφάνι.
  Αυτή την Ελλάδα ονειρεύεσαι Έλληνα ;;;

  • Μεγαλες στιγμες avatar
   Μεγαλες στιγμες @ bill 16/09/2013 06:37:21

   Μπραβο bill.Η πικρη αληθεια ειναι ομως οτι εμεις τους επιτρεψαμε να ειναι εκει και να ''διεκδικουν'' τους νεκρους αφου τοσα χρονια δεν πατουσαμε το ποδι μας σε αντιθεση με τα μνημοσυνα της αλλης πλευρας

 44. Savvas2 avatar
  Savvas2 15/09/2013 23:39:13

  O Σαμαράς οφείλει να κάνει αυτή τη φορά μια ειλικρινή δήλωση οτι όχι μόνο δεν θα δεχτεί την στήριξη της Χ.Α. σε μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα, αλλά ούτε καν την ανοχή της. Προτιμώτερη η συνεργασία ακόμα και με το ΚΚΕ να τους πεί, αλλοιώς το μπαλλόνι της θα φουσκώνει με κρυφή ελπίδα τη συγκυβέρνηση.
  Αν δεν το κάνει, κινδυνεύει η ΝΔ να βρεθεί τρίτο κόμμα. Εκτός αν τό 'χει πάρει απόφαση οτι το πρόγραμμα της τρόικας με το οποίο έχει δεσμευτεί δεν βγαίνει ποτέ και με τίποτε (και δεν πρέπει να βγεί) οπότε ας παραιτηθεί...

  • μαγκαλι avatar
   μαγκαλι @ Savvas2 16/09/2013 11:40:40

   "Προτιμώτερη η συνεργασία ακόμα και με το ΚΚΕ".
   Tο ΚΚΕ Θα στηριξει την δημοκρατια; Ελα Χριστε και Παναγια...

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Savvas2 16/09/2013 14:02:43

   «Αν δεν νικιόμασταν στη Μικρασία, η Τουρκία θα ‘τανε σήμερα πεθαμένη και μεις Μεγάλη Ελλάδα. Γι’ αυτό, εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία, μα και την επιδιώξαμε» («Ριζοσπάστης», 12 Ιουλίου1935)

   Να χαίρεσαι τους συνεργάτες σου...

 45. kas avatar
  kas 15/09/2013 23:40:07

  ''Οι προθέσεις τους ξεκάθαρες, κρυστάλλινες, απροκάλυπτες: η κατάλυση της δημοκρατίας και εγκατάσταση ενός στρατιωτικού τύπου καθεστώτος αλά Γ’ Ράιχ με Φύρερ τον ….. κ. Μιχαλολιάκο! ''

  Μου είναι δύσκολο να φανταστώ...τι θα επακολουθήσει.

  κε Akenaton αναρωτιέμαι και παρακαλώ για την σοβαρή ή έστω σοβαροφανή απάντησή σας

  το Ελληνικό Άνσλους θα περιλαμβάνει Βόρεια Ηπειρο, Ανατολική Θράκη, Κωνσταντινούπολη, Πόντο, Ιωνία ?

  ...αν ναι...τότε να φροντίσουμε να σταματήσουμε εκεί τον νέο μεγαλέξανδρο....και να μην πάμε και εμείς για το Αφγανιστάν του παλαιού Αλεξάνδρου διότι αλά Πρωσία θα μας κυρήξουν τον γππ οι Αγγλογάλλοι !!!

  ps1- Το αντιλαμβάνονται όλο και περισσότεροι. Οπου υπάρχει ύβρις, υπάρχει Νέμεσις...που ακόμα και οι θεοί δεν τολμούν να την κοιτάξουν.
  Οσοι νιώθουν υβριστές ας κρυφτούν
  όσοι όχι...ας το απολαύσουν
  πολύ απλό το θέμα

  ps2- ως πατριωτικοί πυρήνες ανεξάρτητων δεξιών, στηρίξαμε τον Σαμαρά και εξακολουθούμε μέχρι και το πέρας της τελευταίας απέλπιδας προσπάθειά του να βγάλει την χώρα στις αγορές χωρίς την έγκριση του Βερολίνου.
  Αν δεν τα καταφέρει μετά το θέμα θα είναι επιβίωσης.

  Απάτριδες, επέλυδες, εθνομηδενιστές και τα τάγματά τους άπλυτων antifa και μπαχαλοχουλιγκάνων και λαθροκατσαπλιάδων
  vs
  ημών και των γειτόνων της διπλανής πόρτας
  και δεν τίθεται θέμα επιλογής βέβαια, τουλάχιστον για εμάς...και όπως φαίνεται και για τους γείτονες

  ps3- φυσικά η τρίτη λύση...είναι να σταματήσουν οι αηδιούλες και να γίνει συνεργασία με τα ''κακά παιδιά'' που θα ενώσει σχεδόν όλο τον πατριωτικό κόσμο (όχι μόνο τον δεξιό)

  • akenaton avatar
   akenaton @ kas 15/09/2013 23:50:45

   Διαβάσατε μονάχα το μισό σχόλιο. Η απάντηση όμς που ζητάτε (σοβαρή; σοβαροφανής; ξέρω κι εγώ;) βρίσκεται στο άλλο μισό: "Δεν μιλάμε για ιστορική φάρσα αλλά για όπερα μπούφα." Κωμωδία δηλαδή αγαπητέ και μην ψάχνετε (στα σοβαρά ή σοβαροφανώς;) αντιστοιχήσεις με το ορίτζιναλ μοντέλο. Η ΧΑ αποκαλύφτηκε σήμερα στα μάτια του καλόπιστου ψηφοφόρου. Οι εκδικητικοί που θα την ψηφίσουν έτσι κι αλλιώς αυτο- ευνουχιζόμενοι μου είναι αδιάφοροι ...

   • kas avatar
    kas @ akenaton 16/09/2013 01:24:20

    Να υποθέσω ότι στα πλαίσια της όπερας τότε...προφανώς είναι και ο υποτιθέμενος σκοπός της για ''κατάλυση της δημοκρατίας και εγκατάσταση ενός στρατιωτικού τύπου καθεστώτος αλά Γ’ Ράιχ με Φύρερ τον ….. κ. Μιχαλολιάκο''

    λίγη προσοχή δεν βλάπτει
    όπως και λίγη περισσότερη ψυχραιμία θα έλεγα κε Akenaton

    Εξακολουθείται - στην συγκεκριμένη αρθογραφία σας σχεδόν επιδεικτικά - να επιμένετε σε μια λογική αγκύλωσης στο όρια του εμμονικού.

    Πιθανώς να γνωρίζεται ότι στους ''εκδικητικούς'' που θα την ψηφίσουν περιλαμβάνονται πλέον αφενός μεγάλο μέρος του δυναμικού των ηλικιών 18-45, όπως και ότι υπάρχει μεγάλη διείσδυση (εάν διαβάζετε τα ποιοτικά) στα υψηλότερα και υψηλότατα μορφωτικά επίπεδα.

    Είναι δε αυτονόητο ότι εφόσον η ''ελαφροδεξιά'' (κατά την χα) στα πλαίσια της ''συμφιλίωσης'' (που υποτίθεται είχε επιτευχθεί από το 93) έθαψε τα στυγερά εγκλήματα των αριστεροκατσαπλιάδων, προσκυνώντας τα σύμβολα τους με τα τσιτάτα ''τιμώ τους αγώνες, μεσίστια βρε την σημαία''...και πέταξε ασημόνερο με ουρανομήκεις κραυγές ''απεταξάμην τις γιορτές μίσους'', όπως πρώτος επέβαλε ο Ανδρεύς και βέβαια η επιβληθείσα αριστεροφροσύνη στην γκρης.

    ...να μην έχει κανένα ηθικό έρεισμα να φωνασκεί επειδή τρώει γιούχα στα πεδία του Γράμμου, του Μακρυγιάννη και της νοτίας Πελοποννήσου.

    Πολύ λογικό δεν βρίσκετε ? Πολύ περισσότερο δε όταν αυτή προέρχεται εντελώς εντίμως και με απόλυτη συνέπεια από ένα δεδηλωμένο ούλτρα επαναστατικό κίνημα (μην θυμίζω τις ρήσεις περί ελαφροδεξιάς κ.λ.π.)

    Απολύτως έντιμη η χα σε σχέση με την επαναστατικότητά της αγαπητέ μου και καθόλου...όπερα ή πέσανε οι μάσκες.
    Οσο εθελοτυφλείτε τόσο δεν θα αποφεύγεται τις ακροβασίες (εντελώς φιλική συμβουλή).

    • akenaton avatar
     akenaton @ kas 16/09/2013 09:49:51

     Όσα λόγια και να γράψετε θα σας κυνηγάει αιώνια το ΑΓΟΣ ότι χαρίσατε την ψήφο σας σε ΝΕΟΝΑΖΙ. Όσο και να προσπαθείτε να το ωραιοποιήσετε αυτό, να του περάσετε φίνο βερνίκι, να το γυαλίσετε μέσω δημοσκοπήσεων, στατιστικών και ποιοτικών (sic) στοιχείων, παραμένει η ΩΜΗ αλήθεια: είστε συνένοχοι για ΟΛΑ τα εγκλήματα που θα διαπράξουν οι ΝΕΟΝΑΖΙ αφού τους ενισχύσετε εκλογικά. Αν έχετε συνείδηση ίσως κάποτε σας ζητήσει τον λόγο της "ελαφρολαϊκής" ψήφου σας. Χαίρεται, και ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ σας εύχομαι ...

     • GO avatar
      GO @ akenaton 16/09/2013 09:58:10

      Έπρεπε να του και τους έχεις ευχηθεί "περαστικά", εξ αρχής και να καθαρίσεις.

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ akenaton 16/09/2013 10:06:52

      Αγαπητέ Ακένατον,
      Είναι ανήθικο να κατηγορούμε τους πολίτες για την πλάνη τους, όταν έχουν να επιλέξουν σε συνθήκες που σαν μέγγενη συνθλίβει τη σκέψη τους, την συνείδησή τους, το ίδιο τους το Είναι, την ύπαρξή τους.
      Κι όταν βλέπουν πως οι τσάτσοι του Έθνους αφήνονται στην ηδονή του μεταξιού, τη διάφανης δαντέλας, της σαμπάνιας.

     • akenaton avatar
      akenaton @ Μανιάτης 16/09/2013 13:23:25

      Όχι φίλε μου, ανήθικο είναι να ψηφίζεις (!!!!!) χιτλερικούς να σε κυβερνήσουν επειδή κάποιοι άλλοι τα κάνανε σαλάτα. Η εύκολη λύση της αυτοκτονίας αντί της δύσκολης της επιβίωσης με αλλαγή του πολιτικού σκηνικού εντός δημοκρατικών πλαισίων όμως! Να είστε καλά ...

     • μαγκαλι avatar
      μαγκαλι @ akenaton 16/09/2013 14:33:22

      Δεν ηταν μια απλη σαλατα. Ηταν εθνικη καταστροφη ανευ προηγουμενου και εν καιρω ειρηνης. Απορω που δεν βλεπετε ποσο αντιπαραγωγικοι ειναι αυτοι οι συνεχεις αφορισμοι.

     • kas avatar
      kas @ akenaton 16/09/2013 11:03:22

      κε Akenaton

      Το που χαρίζει ή όχι συνειδητώς ή ασυνειδήτως ο καθένας την ψήφο του αφορά αποκλειστικά και μόνο εκείνον. Βασική αρχή της δημοκρατίας...ανευ αφορισμών και λοιπών γραφικοτήτων. Δεν βρίσκετε ?...πολύ πιεστικό στα όρια του ολοκληρωτισμού το σχετικό λυρικόν. Προφανώς...για αδυνάτους χαρακτήρες που χειραγωγούνται.

      Προσωπικά δεν μου αρέσει η χειραγώγηση από όπου και αν προέρχεται εκτός αν μιλάμε για μικρά παιδιά τα οποία χρειάζονται όπως και να έχει νουθεσία.

      Η μήπως θα έπρεπε η δημοκρατία να έχει όρια, αποκλείοντας φαινόμενα άκρων ?

      Η απάντηση είναι προφανής. Σαφώς και θα έπρεπε να υπάρχουν.

      Το γιατί δεν υπάρχουν να το ψάξετε στις αλόγιστες παροχές του ΚΚΑ το 74 και του ΜΤΣΤΚ το 93 προς τους αριστερούς, χωρίς καμμία ουσιαστική ανταποδοτικότητα από μέρους τους.

      Αντιθέτως βιώνουμε την τελευταία δεκαετία την αποθράσυνση των τελευταίων, με την αλητεία τους να έχει χτυπήσει κόκκινο και την σπορά εμφυλιοπολεμικών ιών στον κόσμο....πράγματα αδιανόητα στο τέλος των 90ties ας πούμε.

      Εμείς τα έχουμε υπολογίσει ενσυνειδήτως όλα αυτά για αυτό και στηρίξαμε και στηρίζουμε τον σημερινό πρόεδρο της κυβερνήσεως.

      Πιθανή αποτυχία του δε...θα σημάνει και διαχωριστικές γραμμές όπως προανέφερα.
      Εκεί πάλι ενσυνειδήτως δεν τίθεται θέμα για το με ποιούς θα συμπαραταχθούμε.

      Δεν είναι θέμα κομμάτων μετά αλλά ιερών και οσίων. Φυσικά θα είναι μαζί όλοι όσοι νιώθουν το κοινό έθος ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθετήσεως...και να είστε σίγουρος με την πλέον καθαρότητα συνειδήσεως.

      την καλημέρα μου

      ps- Παρακαλώ να αποφεύγεται τα οιωνοσκοπικά διότι εκτίθεστε αδικώντας τον εαυτό σας.

     • GO avatar
      GO @ kas 16/09/2013 11:14:22

      Ο Ηγέτης μιας παράταξης που νίκησε διαχρονικά και σε όλα τα επίπεδα (στρατιωτικά, ιδεολογικά κ.ά) την αντίπαλό της, οφείλει να είναι μεγαλόψυχος προς τους ηττημένους, αλλιώς δεν είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Το ίδιο ισχύει και για τους οπαδούς και φίλους της νικήτριας παράταξης.

  • Καρεότης avatar
   Καρεότης @ kas 15/09/2013 23:57:34

   "φυσικά η τρίτη λύση…είναι να σταματήσουν οι αηδιούλες και να γίνει συνεργασία με τα ”κακά παιδιά” που θα ενώσει σχεδόν όλο τον πατριωτικό κόσμο"
   Αυτό θα γίνει εντός Ευρωπαϊκής Ενωσης;

   "το Ελληνικό Άνσλους θα περιλαμβάνει Βόρεια Ηπειρο, Ανατολική Θράκη, Κωνσταντινούπολη, Πόντο, Ιωνία ?"
   Γιατί δεν τα έχει τάξει όλα αυτά ο ΑΡΧΗΓΟΣ στους οπαδούς του;

   • kas avatar
    kas @ Καρεότης 16/09/2013 01:33:11

    Φυσικά και θα γίνει εντός.

    Δεν είδατε τι έγινε προχτές στην Νορβηγία...με το κόμμα του Μπρέϊβικ ?
    Μην υπενθυμίζω το πόσους έφαγε και με ποιό τρόπο.

    Ποιά τα ''εγκλήματα'' της χα ? Ερώτημα εφόσον είστε νορμάλ άνθρωπος και όχι ιός ή βακτήριο που βγάζουν σπυράκια επειδή επιτέλους το ημιθανές κορμί της Ελλάδας βγάζει αντισώματα.

    Ποιά λοιπόν ?

    Η Ούρησις στο μεγάλο τσάνελ, το τατού με το γαμμάδιον, το καραφλόν fashion ή το αναποδογύρισμα των πάγκων των λαθραίων ?

    ...μην μου πείτε ότι σας πειράζει η αναφορά στο πουλί, ως δημοκράτη ή το λουκ-καιάδα στα live ή το τι έγραφε μικρός ο γ.γ. περί εθνικοσοσιαλισμού οπότε και κατά συνέπεια περί αδόλφου, διότι δεν θα έχει και νόημα η κουβέντα.

    ps-και εγώ εκείνη την εποχή (early 80ties) αριστερόφρων ήμουν...όπως και πολλοί άλλωστε συντελεστές του εν λόγω μπλογκ.

    so ?

 46. kat avatar
  kat 15/09/2013 23:42:15

  Τα ποσοστά της Χ.Α.την έκαναν να σηκώσει τον αμανέ και να κάνει το πρώτο μεγάλο πολιτικό της λάθος.Θα το δείτε στις επόμενες μετρήσεις.

  • ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
   ΠΙΛΟΤΟΣ @ kat 15/09/2013 23:50:18

   Και με το χαστούκι έτσι λέγανε οι "δημοσκόποι"...
   και το 7 στις εκλογές σήμερα έγινε διπλάσιο !

  • MCA avatar
   MCA @ kat 15/09/2013 23:55:12

   Πάντως ότι κάνει μέχρι στιγμής τις βγαίνει. Λέτε ο τσαμπουκάς σε Δεξιούς να της χαλάσει την μανέστρα;

 47. aris. aold avatar
  aris. aold 15/09/2013 23:45:02

  Ρε παιδιά επίδειξη δύναμης κάνει η Χρυσή Αυγή.

  Αυτά που έγιναν σήμερα στον Μελιγαλά έγιναν το 86 στα θεοφάνεια στον Πειραιά με τα νεράτζια το 87 στις εκδηλώσεις στο Γοργοπόταμο όπου η Οννεδ έφαγε το ξύλο της αρκούδας από τις κλαδικές του Πασόκ, το 88 στο Πολυτεχνείο στο στεφάνι που πήγε να καταθέσει ο Μητσοτάκης και παρολίγον να υπήρχαν νεκροί νεοδημοκράτες από τις καδρονιές που έπεσαν.

  Ολα αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στο ξύλο που έχει πέσει μεταξύ Πασόκ και ΝΔ από το 82 έως το 93

  Το είχα γράψει σε σχόλιο μου λίγο μετά το Πάσχα ότι εντυπωσιάστηκα από τον κόσμο που είχε η Χρυσή Αυγή σε όλα τα διόδια.

  Αρέσει δεν αρέσει η ΧΑ γιγαντώνεται μέρα με την ημέρα.

  Οι λόγοι περιγράφονται εξαιρετικά στα σχόλια των επισκεπτών της ιστοσελίδας.

  Η ΝΔ δεν έχει την δύναμη να σταματήσει την δυναμική της ΧΑ.

  Ποιος να παράξει πολιτική και ποιος να την επικοινωνήσει.

  Την ΧΑ περισσότερο από όλα την τρέφουν καταδικαστικές δηλώσεις και αφορισμοί από κάτι τύπους σαν τον Κουβέλη τον Παυλόπουλο τον Βενιζέλο κλπ.

  Για αυτό και μετά το επεισόδιο με την Κανέλη πήγε καλύτερα αντί χειρότερα.

  Οσο στην ΧΑ θα απαντάει το αποτυχημένο ρεπερτόριο της μεταπολίτευσης τόσο θα φουντώνει.

  Οσο δεν θα υπάρχουν πρόσωπα νεα ικανά και άφθαρτα στα άλλα κόμματα που να μπορούν να αρθρώσουν στέρεο λόγο τόσο θα μεγαλώνει η ΧΑ.

  Η επιτυχία της ΧΑ είναι ανάλογη της αποτυχίας των κομμάτων να ανανεωθούν και να αναγγενήσουν την χώρα.

  Τελικά το μόνο που θα κόψει την άνοδο της ΧΑ είναι ότι κατά την γνώμη μου με τόσους ανεξέλεγκτους νταήδες που έχει μαζέψει θα εξελιχθεί σε τοπικά καπετανάτα που θα μπλέκονται σε ψιλοπαράνομες δραστηριότητες προστασίες κλπ.

  Η ουσία είναι όμως ότι οι δεξιοί ξεπέζεψαν από την ΝΔ σε μεγάλα ποσοστά και ψάχνουν το νέο που θα τους εκφράζει.

  Από τα μέχρι σήμερα δείγματα του Σαμαρά πιστεύω ότι θα είναι ο τελευταίος αρχηγός της ΝΔ ως κόμματος εξουσίας.

  • MCA avatar
   MCA @ aris. aold 16/09/2013 00:15:34

   ……΄΄Ολα αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στο ξύλο που έχει πέσει μεταξύ Πασόκ και ΝΔ από το 82 έως το 93΄΄…..Ναι, αλλά τα τωρινά ίσως είναι τα προκαταρκτικά για πολύ χειρότερες και απρόβλεπτες καταστάσεις, στο προσεχές μέλλον.

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ aris. aold 16/09/2013 02:36:35

   Άρη μου, (μου επιτρέπεις γιατί σε διαβάζω για χρόνια) στα χρόνια τα οποία αναφέρεσαι, η ΟΝΝΕΔ εκτός από τον Ροβέρτο Τραγουδοποιό είχε και τους Κένταυρους.
   Σήμερα έχει τον παπα-μιμίκο!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ aris. aold 16/09/2013 10:07:27

   Περίμενε να έρθει τώρα και το χαράτσι στα αζήτητα αγροτεμάχια, που οι μισοί τουλάχιστον Έλληνες έχουμε σε κάτι ραχούλες από κληρονομιές (που να μην σώναμε να τα είχαμε....) και θα δεις τι θα γίνει με τη ΝΔ...Ουσιαστικά, ο φόρος αυτός χτυπάει στην καρδιά της εκλογικής βάσης της ΝΔ....Δεν θα χρειαστεί η Πηγάδα του Μελιγαλά να μπει μέσα, θα χωράει ακόμα και στην τρύπα της λεκάνης της τουαλέτας...

 48. Καρεότης avatar
  Καρεότης 15/09/2013 23:48:27

  Όχι καλε...
  Απλώς χτυπάμε ένα Sieg Heil στο χέρι γιατί μας αρέσει η γραμματοσειρά.
  Τιμούμε αρχαιοελληνικά σύμβολα όπως το...Γαμμαδιον, χαιρετούμε...Ελληνικά.
  Τώρα ως προς τους ύμνους στον Χίτλερ του Κασιδιάρη, αυτοί ανήκουν στο μακρινό...2011

 49. ένας δεξιός avatar
  ένας δεξιός 16/09/2013 00:01:38

  Η μονη αποδεκτη πολιτικα λυση ειναι ο ΛΑ.Ο.Σ...εβγαλε απο την αφανεια τον πατριωτικο χωρο τον απενεχοποιησε και τον εφτασε στο 7%..με προγραμμα αμιγως πατριωτικο κ με θεσεις π υπηρετουν την ορθοδοξια...η ν.δ προδωσε τη δεξια παραταξη τις θεσεις της κ εγινε πολυ λαιτ ευρισκομενη πλεον στο κεντρο...απο την αλλη η χ.α καπηλευτηκε θεμελιωδεις αξιες εξευτιλισε τον πατριωτικο χωρο κ σημερα δεν σεβαστηκε ουτε καν την μνημη των νεκρων μετατρεποντας το μνημοσυνο σε αθλια κομματικη εκδηλωση...Αυτό που προσπαθούσε τόσα χρόνια η αριστερά, δηλαδή να ακυρώσει το μήνυμα στον Γράμμο-Βίτσι και στον Μελιγαλά, το κατόρθωσε η Χ.Α.Οι γνήσιοι πατριώτες δεν κάμπτονται από προβοκάτσιες και εξαλλότητες. Το μονο σίγουρο είναι ότι τα καμώματα της Χ.Α. δίνουν το δικαίωμα στην αριστερά να γελά εις βάρος του Πατριωτικού Κινήματος...

  • Tommy avatar
   Tommy @ ένας δεξιός 16/09/2013 11:45:50

   "Αυτό που προσπαθούσε τόσα χρόνια η αριστερά, δηλαδή να ακυρώσει το μήνυμα στον Γράμμο-Βίτσι και στον Μελιγαλά, το κατόρθωσε η Χ.Α..." Είσαι τουλάχιστον ανιστόρητος να ισχυρίζεσαι το παραπάνω. Πότε η ΝΔ αναφέρθηκε έστω και σε μια ανακοίνωση μερικών λέξεων σε επέτειο του Γράμου ή τηου Μελιγαλά..? Ψάξε και δεν θα βρεις ούτε δείγμα, από το 1984 και μετά.

 50. Eveffe avatar
  Eveffe 16/09/2013 00:03:03

  «Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τρομοκρατηθούμε από τέτοιες επιθέσεις. Το ταξικό κίνημα θα τους κόψει τα χέρια. Οι κομμουνιστές είναι παντός καιρού και το έχουμε αποδείξει στην 95χρονη Ιστορία μας. Σωτήρης Πουλικόγιαννης,

  Πριν μόλις δυο χρόνια οι αστοί, με βραχίονα το πλέγμα μυστικών υπηρεσιών και παρακράτους, σκέπαζαν τα κεφάλια των μαντρόσκυλών τους με κουκούλα αναρχικού για να χτυπήσουν το κίνημα. Τώρα αισθάνονται ότι το Κλούβιο Αυγό έχει «δυναμώσει» αρκετά για να του ανατεθεί ο ίδιος ρόλος με μια σημαντική ειδοποιό διαφορά: Ο ρόλος των Ναζιστοειδων δεν είναι μόνο η προβοκάτσια, παρότι κι αυτή είναι μέρος του «ρεπερτορίου των. Οι νεοναζιστές εκκολάπτονται από τους αστούς σαν δύναμη κρούσης μέσα στο εργατικό κίνημα. Ο ρόλος τους θα είναι χειρότερος από αυτόν που έπαιξε η Μαφία στον ευνουχισμό του εργατικού κινήματος στην Αμερική σχεδόν έναν αιώνα πριν.

  Αυτή η φάση, η κλιμάκωση της βίαιας πολιτικής αλητείας, ξεκίνησε στην εργατική συνοικία του Περάματος, εκεί που η φτώχια επεκτείνεται σε αθλιότητα, εκεί που ο αποκτηνωμένος φτωχός, το λούμπεν, χαμένο στην αποκρουστική κακομοιριά του, γλύφει το βρώμικο χέρι που το οπλίζει να χτυπήσει την τάξη από την οποία εκβάλετε σαν απόβρασμα

  Ο γενικότερος στόχος των αστών είναι ο πλήρης ευνουχισμός της εργατικής τάξης ώστε να μην μπορεί να αντισταθεί στα αλλεπάλληλα στραπάτσα που δέχεται. Προς τον στόχο αυτό θα δουλεύει το Κλούβιο Αυγό ανοιχτά κι απροκάλυπτα από δω κι εμπρός, μεταφέροντας τον «τσαμπουκά» των αστών εκεί ακριβώς που προσπαθεί η εργατική τάξη να προβάλει οργανωμένη αντίσταση. Η καρδιά αυτού του χώρου είναι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Το ΚΚΕ μπορεί να είναι το πρώτο και το κύριο στόχαστρο των αστών οι οποίοι δρουν με εργαλείο το προσωπείο των νεοναζιστικών ανδρείκελων τους, αλλά θύμα τους δεν θα γίνει

  Μέρος του βρώμικου παιχνιδιού είναι να δημιουργηθεί ατμόσφαιρα τρόμου στο εργατικό κίνημα και συνάμα μια εικόνα σύρραξης «των άκρων». Αυτοί που θεωρούν την θέση τους να είναι σε απόσταση από «τα άκρα», από τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, και που πάλεψαν και παλεύουν μια ζωή για την αποδυνάμωση του ΚΚΕ, σίγουρα γνωρίζουν ότι δεν θα περάσουν από τη «μεγάλη μέση». Και πρέπει να ξέρουν ότι θα έρθει κι η σειρά τους. Το πόσο αλληλέγγυος με το ΚΚΕ θα είναι κάποιος και πόσο διατεθειμένος θα είναι να το δείξει στην πράξη δεν θα κρίνει πόσο αντιφασίστας είναι, μα πρώτιστα, θα κρίνει αν αυτός θα είναι ο επόμενος στόχος.

  Στην προχτεσινή συγκέντρωση στο πέραμα δεν έπρεπε να είναι μόνο μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, αλλά και άνθρωποι από όλο το πολιτικό φάσμα που θεωρούν την άνοδο του Ναζισμού στην χώρα μας δείγμα της κατρακύλας της κοινωνίας προς την αγριότητα. Εκεί θα έπρεπε να είναι ακόμα κι αυτοί που δεν θέλουν να δουν το γεγονός σαν δείγμα της έντασης της αγριότητας των αστών (ναι έχει απόλυτα ταξικό χαρακτήρα αυτός ο αταβισμός). Ναι. Αυτό ήταν χτύπημα των αστών που μέσα στην κραιπάλη των προσωρινών «επιτυχιών» τους στον μέχρι στιγμής σχεδόν μονόπλευρο πόλεμο που διάγουν, νομίζουν ότι η αυτοκρατορία του τρόμου που επιβάλουν είναι πιο σίγουρη με συνεχή πόλεμο.

  Κάνουν λάθος όμως. Ο πόλεμος τους είναι έκφραση παρακμής του συστήματος τους.

  Ποια αυτοκρατορία σε παρακμή κατάφερε να αποφύγει την τελική κατάρρευση και αμετάκλητη εξαφάνιση της;

  • στεντωρ avatar
   στεντωρ @ Eveffe 16/09/2013 01:02:51

   Τι παιρνεις και τα γραφεις αυτα?

  • Νικηφορος Φωκας avatar
   Νικηφορος Φωκας @ Eveffe 16/09/2013 01:27:50

   Eπειγει μια επισκεψη σου σε ψυχιατρο, η κατασταση σου ειναι εξαιρετικα κρισιμη. Λυπαμαι που στο λεω αλλα μην αφηνεις τον εαυτο σου να εκτιθεται ετσι, εχεις χρεος να τον βοηθησεις γιατι σε λιγο σε βλεπω να ντυνεσαι οπως ο Μπογιοπουλος Λενιν και να ηγεισαι κομμουνιστικης επαναστασεως στην Ελλαδα (με επικεντρο το Μαρκομιχελακειο)...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Eveffe 16/09/2013 10:10:33

   Πες μου σε παρακαλώ ότι γράφεις χιουμοριστικά και θα σου βγάλω το καπέλο. Νομίζω πως επέστρεψα στην ηρωϊκή Σοβιετία των early 20's και βαδίζω επικεφαλής τάγματος του Κόκκινου Στρατού να κατατροπώσω τους Λευκούς του Στρατηγού Βράνγκελ....

   • Ήμερος avatar
    Ήμερος @ ΒΙΣ 16/09/2013 13:24:18

    Τι early 20′s για αυτόν τί early 30′s για τους άλλους.Μάλλον ταριχευμένοι είναι όλοι τους.

  • stamoschios avatar
   stamoschios @ Eveffe 17/09/2013 00:40:58

   στη φωλιά σου γρήγορα συμμορίτη

 51. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 16/09/2013 00:08:51

  "Μόλις αναφέρθηκε στους Ναζί που σκότωσαν στη Μεσσηνία ουκ ολίγους πατριώτες, οι Χρυσαυγίτες θίχτηκαν. Έλληνας βουλευτής ο Παναγιώταρος, του επιτέθηκε με ανοίκειους χαρακτηρισμούς, του πήρε το μικρόφωνο και τον ανάγκασε να φύγει."
  Το γεγονός αυτό που φαίνεται καθαρά στο βίντεο που κυκλοφορεί (ότι δηλαδή η ΧΑ αντέδρασε μόλις αναφέρθηκε η "ενιαία αντίσταση κατά του ναζισμού" μάλλον έχει γίνει γαργάρα στις λίγες πηγές που αναφέρονται στα σημερινά επεισόδια.

  • DexMax avatar
   DexMax @ τηλέμαχος αναγνώστου 17/09/2013 19:21:09

   Ο δήμαρχος είπε επί λέξη:

   "Ήταν οι εποχές που η Ελλάδα πολεμούσε να διώξει τους κατακτητές της. Κι ο σφετερισμός της εξουσίας εκφράστηκε με δύο αντίπαλα πολιτικά μέρη που ταλαιπώρησαν την χώρα για πολλά χρόνια»."
   Μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε τι ήταν αυτό που εξόργισε το πλήθος...
   Το video είναι αδιάψευστος μάρτυρας των λεγομένων του δημάρχου...
   Υπάρχει μεγαλύτερη ύβρις να ταυτίζονται θύτης και θύμα ομιλώντας σε μία σφαγή Ελλήνων υπό των κομμουνιστών στο πεδίο της μαρτυρίας για "δύο αντίπαλα πολιτικά μέρη που ταλαιπώρησαν τον τόπο;;;;;;(!!!!!!)....

 52. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 16/09/2013 01:20:18

  "Προσοχή. Δεν ήταν αριστεροί, δεν ήταν μετανάστες, ούτε Εβραίοι ..."

  φίλε μ το προσέξαμε ... αμα δεν ηταν τότε όντως κακώς έπεσαν φάπες γιατί άμα ήταν αλλάζει το πράγμα

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ EVANGELOS 16/09/2013 01:30:55

   Το πράμα πήγε κατά τα τυπικά και καθιερωμένα.
   Σύμφωνα με τα εγχειρίδια της "τέχνης" και της "επιστήμης" τους.
   Πρώτα την πέσανε στους Εβραίους (εδώ και χρόνια).
   Μετά στους μετανάστες (γενικώς και διαχρονικώς).
   Ακολούθησαν οι αριστεροί (μόλις προχθές φάγανε φρέσκο ξύλο).
   Τώρα πήραν σειρά οι λοιποί πολίτες, δήμαρχοι κτλ.
   Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα...

   • μαγκαλι avatar
    μαγκαλι @ Uncle Stgm 16/09/2013 13:50:13

    Το προβλημα ομως ειναι οτι στις μερς μας:
    Πρωτα ηρθαν οι Αλβανοι...!
    κλπ κλπ

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ μαγκαλι 16/09/2013 16:36:04

     Με τόσους μαύρους και μαυριδερούς να μας χαλάνε το άρειο προφίλ (βάλε και τους αυτόχθονες Εβραίους ), ποιός νοιάζεται για λευκούς άρειους (Αλβανούς, Ανδορέζους κτλ);

 53. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 16/09/2013 01:21:05

  Κυριοι ψυχραμια... καποτε στη ΝΔ θα πρεπει την πολιτικη αναλυση και την χαραξη πολιτικης να την αναθεσουν σε ικανα προσωπα και οχι οπως παληα σε 'Λουληδες'.. Τελευταιως κατι παει να γινει αλλα φαινεται οτι καποιοι αλλοι βαζουν εμποδια...παμε λοιπον :

  H ΧΑ γιγαντωνεται απο ψηφοφορους κυριως της ΝΔ που ουτε ηταν ναζι ουτε ειναι ναζι ουτε και θα γινουν ποτε ναζι... οσο λοιπον τους καθυβριζουμε σαν ναζι (ενω δεν ειναι και ασφαλως ..το ξερουν!) το μονο που κανουμε ειναι να τους αποξενωνουμε και να τους πεισμωνουμε στην συνεχιση του δρομου που πηραν.
  Ο λογος που πηγαινουν στην ΧΑ δεν ειναι ουτε οι σβαστικες ουτε η επανιδρυση του Γ Ραιχ... (ισως μερικοι στην ηγεσια της ΧΑ να το νομιζουν - αλλα αυτοι δεν διαφερουν στην σοβαροτητα με μερικους της ΝΔ που νομιζουν οτι ο Ελληνικος λαος τρελλαθηκε και εγινε εν μια νυκτι ναζι..) δεν ειναι οτι εγιναν αντισυστημικοι ουτε οτι τους αρεσαν τα μπλουζακια τους.. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ :
  Eπι 40 χρονια η ΝΔ ξεπουλησε την ιδεολογια της , εγινε ενα ΠΑΣΟΚ Εσωτερικου (κατα το ΚΚΕ εσωτερικου) μιμηθηκε τη γλωσσα τους , ασπασθηκε τα θολα τους ιδεολογηματα, παρεδωσε την κοινωνια στα αιματοβαμμενα χερια της αντεθνικης αριστερας, τηλεοραση,ραδιοφωνο,καλες τεχνες,υπουργεια πολιτισμου και παιδειας ,βιβλια , θεατρα ,κινηματογραφος ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ 'ΒΗΜΑ' ΤΗΣ ΠΑΡΕΔΟΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΘ'ΟΛΟΚΛΗΡΙΑΝ... κοιταξτε γυρω σας και θα καταλαβετε τι εννοω. Απο την αλλη οι περισσοτερες επιλογες της ΝΔ σε νευραλγικα ποστα (υπουργεια-Δημοι κλπ) δοθηκαν διαχρονικα σε ατομα με ελαττωμένη εθνικη ευαισθησια εως και ρευστη.. (πχ ΤΖΑΝΕΤΤΑΚΟΣ.. το αξιοθρηνητο διδυμο Γιαννακου-Ρεπουση ξεχνιεται ? ενω βοουσε ολος ο λαος της ΝΔ για να αλλαξει το επαισχυντο ρεπουσοβιβλιο η Γιαννακου εκωφευε και ο Καραμανλης αγρον ηγοραζε..καπως ετσι τοτε γεννηθηκε το ΛΑ.Ο.Σ...η Γιαννακου δεν βγηκε βουλευτης λογω λαικης δυσφοριας αλλα επιβραβευθηκε απο τον Καραμανλη διοριζομενη επικεφαλης στο ευρωψηφοδελτιο σε πληρη αντιθεση με τον κοσμο τησ ΝΔ που μετα εστειλε και τον ιδιο τον Καραμανλη σπιτι του... ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΑ αν θελουμε να ειμαστε τιμιοι και να παμε μπροστα..) αν δε προσθεσουμε και την διαρκη εξωτερικη πολιτικη του καρπαζοεισπρακτορα που ακολουθηθηκε μαζι με την αδιαφορια στην εισβολη εκατομμυριων λαθρομεταναστων και στο ατιμωρητο (εκτος 1-2 εξαιρεσεων) αυτων που διασπαθησαν το δημοσιο χρημα και εκμαυλισαν τον Ελληνικο λαο θα εχουμε μια ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΧΑ...

  Αυτο που πρεπει να γινει ειναι κατα πρωτον ΚΑΘΑΡΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (και μεσα στην ΝΔ ..) και ΑΜΕΣΗ τιμωρια των επιορκων πολιτικων . Να υπαρξει προταση προς ολα τα κομματα του κοινοβουλιου λογω εκτακτου καταστασεως να ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ανεξαρτητως του επαισχυντου νομου περι παραγραφης του Βενιζελου.. νομιζω οτι ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ , ΟΥΤΕ ΚΑΝ Ο ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ... εν αναγκη - λογω σοβαροτητος του θεματος ΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ να τελειωνουμε..
  Να ανοιξει ο φακελλος της Κυπρου στην πρωτη ευκαιρια, να σταματησει η απολυτη δικτατορικη κυριαρχια της ακρας αριστερας στον δημοσιο λογο και στην παιδεια, να υπρξει Ελληνικη και αξιοπρεπης εξωτερικη πολιτικη, να υπαρξουν οποτε καταστει δυνατον ενισχυτικα μετρα για τον αγριως μαστιζομενο λαο και τελος να αρχισει ΜΕ ΦΟΥΛ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ Ο ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, και φυσικα να ξεχαστει ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΖΑΜΙΟΥ Η ΜΙΝΑΡΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, αδιαφορουμε αν εχουν σε ολη την ευρωπη, ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΕ !
  Αν γινουν κινησεις στα ανωτερω (καθολου ναζιστικα υποθετω) θεματα και βγουν μπροστα στελεχη με καθαρο πατριωτικο λογο η ΧΑ θα γυρισει στο 0.2 τοις εκατο που ειναι και η πραγματικη της δυναμη και η ΝΔ θα εκτιναχθει στο 45 τοις εκατο..... οσο ομως ΔΕΝ θα κανουμε αυτο που πρεπει και θα πεταμε ενα 'ναζηδες' να ξερουμε οτι φυσαμε αερα στα πανια της ΧΑ..

  • ΠαναγιώτηςΖ74Μεσ avatar
   ΠαναγιώτηςΖ74Μεσ @ Νικηφορος Φωκας 16/09/2013 12:11:03

   +1000000

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Νικηφορος Φωκας 16/09/2013 20:19:52

   Αυτά ακριβώς φωνάζουμε εδώ όλοι οι δεξιοί που δεν γουστάρουμε να βλέπουμε τον πατριωτισμό να εκπροσωπείται από αντιαισθητικές φιγούρες μπράβων και από φιλοχιτλερικούς που ξαφνικά από τον υπόνομο ανέβηκαν στην κεντρική σκηνή. Και για να επανέλθω στο θέμα των μνημοσύνων του Εμφυλίου (επιφανειακό, αλλά με συμβολική σημασία), οι ευθύνες της ΝΔ είναι τεράστιες, επειδή τόσα χρόνια ΤΑ ΑΠΑΞΙΩΣΕ. Γράμμος-Βίτσι, Μακρυγιάννη, Φενεός, Μελιγαλάς, θάφτηκαν στα τάρταρα, βαφτίστηκαν "γιορτές μίσους" με τη συμμετοχή και της ΝΔ. Και τώρα οι Χρυσαυγίτες τις οικειοποιούνται και τις καπηλεύονται.
   Και τώρα τι;
   Ας δούμε την αλήθεια κατάματα. Η ΝΔ είναι νεκρή. Ο Σαμαράς, λόγω προσωπικότητας, της δίνει τεχνητά ζωή. Το κόμμα αυτό έκλεισε τον κύκλο του. Οι ορκισμένοι ψηφοφόροι του είναι ήδη άνω των 60-70 ετών. Βγείτε και ρωτήστε την ¨πιάτσα". Δεν υπάρχει δεξιός Σύριζα (ο Καμμένος είναι παρωδία) και η ΧΑ είναι πολύ χρωματισμένη φασιστικά, γι'αυτό ακόμα κρατάει η ΝΔ. Το ότι η ΧΑ παίρνει μόνο 10-13% στις δημοσκοπήσεις δείχνει αξιοθαύμαστά δημοκρατικά αντανακλαστικά του δεξιού κόσμου, που έχει αγανακτήσει από την κρίση, την κακοδιοίκηση, τη λαθρομετανάστευση, τον εμπαιγμό του πατριωτισμού εκ μέρους "δεξιών" κυβερνήσεων. Επιπλέον, η ΧΑ δεν έχει κάποιον χαρισματικό αρχηγό που θα έπαιρνε το κακόφημο γκρουπούσκουλο και θα το έκανε ένα ευρωπαϊκό ακροδεξιό κομμα.
   Πιστεύω πως τα πράγματα θα κάνουν τον κύκλο από μόνα τους. Θα εμφανιστεί κάποια ισχυρή προσωπικότητα στον δεξιό χώρο που θα φτιάξει ένα πατριωτικό δεξιό συντηρητικό κόμμα, το οποίο θα μπορέσει να στοχεύσει σε πρώτη φάση στο 25% και μάλιστα σε νέες γενιές. Αυτό μόνο θα χτυπήσει τη ΧΑ. Διότι στα λύκεια πλέον, σας το λέω υπεύθυνα, υπάρχουν δύο μόνο κόμματα, Σύριζα και Χρυσή Αυγή....Η ΝουΔου είναι η γηραιά κυρία που σιγά σιγά αποσύρεται. Η προσκόλλησή της στον καραμανλισμό εμπόδισε τελικά την επιβίωσή της, όσο και αν σε κάποια φάση υπήρξε χρήσιμη.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ΒΙΣ 16/09/2013 23:09:01

    H NΔ στη νεολαια εχει περισσοτερο κοσμο απο την εποχη που ημουν εγω νεος.Τη δεκαετια του 70 ειχε γυρω στο 10%.
    Τωρα οχι μονο εχει 15% αλλά και δεν ειναι το 90% αριστεροτερα αλλά εχει και χρυσαυγιτες δεξιοτερα.Επομενως η κατασταση ειναι καλυτερη απ οτι τη δεκαετια του 70.Οι ανθρωποι οσο μεγαλωνουν συντηρητικοποιουνται.Οι βασικες γραμμες πολιτικης της ΝΔ εφ οσον παραμενουμε στην ΕΕ δεν προκειται να αλλαξουν.Μονο εαν αποχωρησουμε θα υπαρξει αλλαγη και οχι μονο δεξια αλλά παντου.

 54. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 16/09/2013 01:24:29

  Οπερέττα έχει καταντήσει η όλη ιστορία.
  Θα βρεθεί επιτέλους ένας "σπιτικός Αλέξανδρος" (απο την "πολυκατοικία") να κόψει αυτόν τον γόρδιο δεσμό - φάρσα;
  Ή θα χρειαστεί να φωνάξουμε όλοι μαζί τον Αλέξη;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Uncle Stgm 16/09/2013 09:31:48

   Και τι θα κανει ο Αλεξης;Απλως θα ριξει λαδι στη φωτια.Για ποιους δεσμους της πολυκατοικιας κατα φαντασιαν μιλας;
   Πολυ απλα η ΝΔ εκανε οτι μπορουσε για ληξουν τα εμφυλιοπολεμικα αλλά ανταποκριση δεν βρηκε.Εγω αιτιολογω τη μη ανταποκριση αφου βασει της μαρξιστικης θεωριας τα θυματα των κομμουνιστων ησαν οργανα του "ταξικου εχθρου" και σε καμμια περιπτωση δεν πρεπει να τιμηθουν.Μονο που δεν την αιτιολογουν οι απογονοι των ενδιαφερομένων.Αυτοι βαρεθηκαν την επι 40 χρονια μονομερη κηρυξη της ληθης.Η ΝΔ δεν μπορει να κανει τιποτα επι του φαινομενου της ΧΑ.
   Μπορει μονο να περιμενει να περασει η φαση αυτη και να σβυσει με το χρονο.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ ψυχραιμια 16/09/2013 12:46:34

    ¨Οταν οι Χριστιανοδημοκράτες στη Γερμανία είχαν πρόβλημα με ναζιστικούς κομματικούς ανταγωνιστές, ρωτήθηκε ο "Νέστορας" της CDU πως πρέπει να το αντιμετωπισουν.
    Η απάντηση που έδωσε ήταν "bis auf Messer".
    "Μέχρι και με μαχαίρι".
    Πρέπει να κοπεί αυτή η εμφυλιακή πλάκα (και απο τους πούρους δεξιούς, αλλά εξίσου και απο τους απέναντι "βελουχιώτηδες και λοιπούς γουναράδες"). Παρατράβηξε. Πέρασαν 65 χρόνια...

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Uncle Stgm 16/09/2013 23:15:01

     Ξερεις πολυ καλα οτι οι απεναντι δεν θα σταματησουν.Η ΝΔ εφθασε στο οριο της με τον Καραμανλη Β΄που παρεδωσε το σκοπευτηριο Καισαριανης στην αριστερα,εδωσε συνταξεις και στους ανταρτες του 1946-49,πηγε στον Αη - Στρατη και καταψηφισε στο Συμβουλιο της Ευρωπης,μοναδικο δεξιο κομμα του ΕΛΚ,το ψηφισμα για τα εγκληματα του κομμουνισμου.
     Ως ανταλλαγμα εισεπραξε την εξεγερση του Δεκεμβριου 2008.
     Τελειωσε το παραμυθι θειε.Η αριστερα δεν δεχθηκε την εθνικη συμφιλιωση και απο εδω και περα ο Μελιγαλας ξαναμπαινει στο γηπεδο μαζι με Μακρονησο και τα λοιπα.Μπορεις οσο θελεις να γραφεις και να λες οτι υπευθυνες ειναι και οι δυο μεριες εξ ισου αλλά δεν ειναι.Αλλά δεν εχει πια και καμμια σημασια.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ ψυχραιμια 18/09/2013 14:10:14

      Εσύ πιο πάνω δεν έγραφες (απαντώντας σε δικό μου σχόλιο) ότι δήθεν με τους Αη-Στρατηδες (αντιγράφω επί λέξη), «πηρε κυμαινομενους αναμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που εκτιμησαν τη σταση του. Αυτη ηταν και η ουσια της στρατηγικης του μεσαιου χωρου.αλλιως δεν θα εφθανε το 44%.»; Τώρα λες ότι πήρε «την εξεγερση του Δεκεμβριου 2008». Μήπως αντιφάσκεις λίγο; Μήπως να διαβάζετε πρώτα, ο ένας ψυχραιμίας, τί έγραψε ο άλλος ψυχραιμίας νωρίτερα, για να μην εκτίθεστε;

   • Μανώλης Πετράκης avatar
    Μανώλης Πετράκης @ ψυχραιμια 16/09/2013 13:07:31

    Όχι απλά "μονομερής κύρηξη λήθης" αλλά "μονομερές προσκύνημα". Που ακούστηκε επικεφαλής της δεξιάς υποτίθεται παράταξης να πηγαίνει να καταθέτει στεφάνι στους τόπους κοινωνικού τουρισμού των ηττηθέντων κομμουνιστοσυμμοριτών? Ιδίως όταν οι ίδιοι επιφύλασαν για τους ταξικούς τους αντίπαλους στις χώρες που επικράτησαν μόνο το εκτελεστικό απόσπασμα? Δηλαδή δεν φτάνει που η αστική δημοκρατία σε μία ανεύθυνη επίδειξη επιείκειας μετά το '49 μετέτρεπε τις θανατικές καταδίκες σε υποχρεωτικό τουρισμό σε νησία του Αιγαίου και συγχωρούσε εγκληματίες και στασιαστές με ένα κ..λόχαρτο / δήλωση μετάνοιας, θα πηγαίνουμε να τους καταθέτουμε και στεφάνια τώρα? Ιδίως όταν το ΚΚΕ και ένα μεγάλο κομμάτι της αριστεράς παραμένουν υπερήφανοι για τα εγκλήματά τους ή οραματίζονται και νέα? (βλ. συνθήματα τύπου "βάρκιζα τέλος", "όλοι οι καλοί χωράνε", "χίλλιες πηγάδες" κ.λπ.). Μόνο οι δεξιοί είναι αρκετά αφελείς για να χάφτουν το παραμυθάκι της "εθνικής συμφιλίωσης". Συμφιλίωση μόνο όταν το ΚΚΕ αποκηρύξει έμπρακτα το παρελθόν του και την ανταρσία του, όταν γεμίσει η Ελλάδα μνημεία που να διακυρήτουν ΑΙΩΝΙΩΣ τα αίσχη των κομμουνιστών, όταν θα διδάσκονται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα εγκλήματά τους στα σχολεία και όταν καθιερωθεί επίσημα μία μέρα ως εθνική ημέρα μνήμης των θυμάτων του κομμουνισμού. Έως τότε είναι χρέος μας απέναντι στα θύματα της αριστερής κτηνωδίας να θυμόμαστε τα γεγονότα σαν να έγιναν ΧΘΕΣ.

 55. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 16/09/2013 01:37:25

  Δυστυχώς η ΝΔ δεν διδάχτηκε απο το χουνέρι που έπαθε με τους ψεκαμμένους και τώρα πάει να κάνει το ίδιο λάθος με τα όρκ.
  Φυσικά, άν κάνει το ίδιο λάθος, θα είναι πολύ πιό σοβαρό, διότι διαφέρουν πάρα πολύ στην επικινδυνότητα, αυτοί που επωφελούνται απο το λάθος

 56. Anonymouse avatar
  Anonymouse 16/09/2013 02:07:31

  Απαπαπαπαπαπαπαπαπα ΠΙ-ΠΕ-ΡΙ !!!!!

  Τι λεξεις ειναι αυτες "καθαρση", "ευθυνες" ,"δημοψηφισμα"....

  Ακου να δεις σε αυτην την χωρα εχουμε κοινοβουλευτικη "δημοκρατια" που σημαινει οτι ο λαος ψηφιζει καθε 4 χρονια και βγαζει κυβερνηση ενα απο τα δυο κομματα ή ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ (αυτοδυναμα, ε!) και αυτα με την σειρα τους κυβερναν για εκεινα τα 4 χρονια οπως τους καπνισει χωρις να ρωτανε κανεναν.

  Αν θελουν πανε με το συνταγμα, αν παλι δεν θελουν δεν ειναι αναγκη υπαρχουν τοσα παραθυρακια (π.χΠραξεις Νομοθετικου Περιεχομενου) και αν δεν υπαρχουν θα τα δημιουρησουν στην πορεια , αν θελουν εφαρμοζουν προεκλογικες εξαγγελιες , αν παλι δεν θελουν ριχνουν το φταιξιμο στην προηγουμενη κυβερνηση επειδη "χαος παρελαβαν"....ακομα και αν η προηγουμενη κυβερνηση ηταν οι ιδιοι.

  Μετα μολις τελειωσει η θητεια τους κλεινουν την βουλη, παραγραφονται τα παντα, γινονται εκλογες παλι και αν ειναι κυβερνηση καλως , μπορουν να ξαναρχισουν απο το μηδεν παλι , αν παλι δεν ειναι και βγει το αλλο κομμα τοτε θα αραξουν απλως στα εδρανα για τα επομενα 4 χρονια κατηγορωντας σαν αντιπολιτευση την κυβερνηση που και που και φυσικα τους ψηφοφορους που προτιμησαν "τους αλλους" μεχρι να ξαναρθουν οι επομενες εκλογες

  Ο'τι αλλο ειναι μη αποδεκτο !!!

  Ακους εκει "δημοψηφισμα"....

  Τι δηλαδη ;; Να'χουν λογο οι πολιτες σε ζητηματα που τους αφορουν ;

  Τι το περασες εδω , αυτονομο αναρχοσυνδικαλιστικο κοινοβιο ;

  • Anonymouse avatar
   Anonymouse @ Anonymouse 16/09/2013 20:39:07

   Απαντηση

   @Νικηφορος Φωκας
   16/09/2013 στις 1:21 am

  • Νικηφορος Φωκας avatar
   Νικηφορος Φωκας @ Anonymouse 16/09/2013 21:28:07

   Να προσθεσεις και την κυβερνηση της αριστερας, διαοτι αυτη ειναι που διοικουσε και διοικει Δημοσιους οργανισμους, προβληματικες, Δημους, Κοινοτητες ,Πανεπιστημια, ΡαδιοΤηλεοραση , Συνδικαλισμο (να τον πει ο Θεος δηλαδη..) Οργανισμους ακομη ακομη και καποια υπουργεια... (παιδειας-πολιτισμου κλπ) ΕΚΕΙ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για να υποκλεπτει ετσι την ψηφο τους ο διαβοητος τοτε 'Ανδρεας' οποτε κινδυνευε το αθλιο καθεστως του απο την (0 Θεος παλι να την κανει) 'δεξια' !! Τωρα θα μου πεις το ιδιο διοριζονταν οι αριστεροι και απο την ΝΔ για να δειξει και αυτη οτι 'να ρε παιδια δεν χανετε το γκουβερνο και με μας' αλλα αυτη ειναι μια αλλη ιστορια ΠΟΥ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΣΗΜΕΡΑ...

   • Anonymouse avatar
    Anonymouse @ Νικηφορος Φωκας 16/09/2013 23:14:24

    Ποια "αριστερα" και ποια "δεξια" ;

    Ζουμε σε μια χωρα οπου

    Ειδαμε ΝΔ να συγκηβερνα με Πασοκ και ΔΗΜΑΡ , τον νεοφιλελευθερο Κωνστα να μιλαει για μια "πιο σοβαρη Χρυση Αυγη" και την πιθανοτητα υπαρξης ενος συντηρικου κομματος οπως στην Νορβηγια , τον Μπαλαφα του Συριζα προεκλογικα να βγαινει και να μιλαει για περιορισμο αμυντικων δαπανων και στρατευματος και οτι με τους Τουρκους "θα το ρισκαρουμε" και την ΝΔ μετεκλογικα να τo κανει πραξη!!!

    Για ποιους "αριστερους" και ποιους "δεξιους" μιλας ;;

    Ακομη εκει εχεις μεινει ;

 57. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 16/09/2013 02:59:47

  Στο “Ελληνικό Άνσλους" ξέχασαν μάλλον την Αλεξάνδρεια.
  Μήπως ξέρουν ότι εκεί είναι ο μαυριδερός στρατηγός Σίσσι που δεν χαρίζει κάστανα;
  Μήπως ξέρουν επίσης ότι άλλο Σίσσι της Αιγύπτου, άλλο Σίσσι της Αυστρουγγαρίας*;
  Έχουν λοιπόν μυαλό στη ΧΑ και φυλάγονται, ή έτσι μου φαίνεται;

  * Για την ιστορία, θυμίζω ότι με τη Σίσσι της Αυστροουγγαρίας οι Ιταλοί αναρχικοί ξεμπέρδεψαν με έναν "δικο τους", που πετούσε στιλέτα από μεγάλη απόσταση. Ναπολιτάνος.
  Τον άλλο Σίσσι, ίσως τον αναλάβουν οι ρίπτες δοράτων από το εναλλακτικό κάμπινγκ της Κρήτης.

 58. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 16/09/2013 03:47:13

  Τωρα ξερεις Νικηφορε, τους εκανες τα μουτρα κρεας. Τα παχυδερμα δεν καταλαβαινουν απο διαπομπευση.

 59. anarxosyrizeos avatar
  anarxosyrizeos 16/09/2013 07:44:04

  Τη συμφιλίωση την επιδιώκεις και κάνεις βήματα προς αυτή, όταν και η άλλη πλευρά κάνει το ίδιο. Συνέβη κάτι τέτοιο τα τελευταία 40 χρόνια; Όχι, μόνο η "δεξιά" παράταξη επισκέπτεται μακρονήσια και άλλα τέτοια εξωτικά παραθεριστικά κέντρα. Οι άλλοι είναι αμετανόητοι.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ anarxosyrizeos 16/09/2013 09:22:37

   H άλλη πλευρά εάν αποκηρυξει τα οσα εκανε θα αυτοκαταργηθει.Ισως ειναι δυσκολο να το καταλαβεις αλλά θα προσπαθησω.Η αριστερα δεν πιστευει στην εθνικη ενοτητα αλλά στην παλη των ταξεων που εκ των πραγματων διασπα την εθνικη ενοτητα.Και ο εμφυλιος πολεμος θεωρειται η κορυφωση του ταξικου αγωνα.Εαν τον αποκηρυξουν τοτε θα πρεπει να παψουν να ειναι αριστεροι,θα γινουν κατι σαν τη ΔΗΜΑΡ.
   Φυσικα μπορουν να σιωπουν ή να μη δινουν εμφαση.Αλλά επισημη αποτιση τιμης στα θυματα τους μην περιμενεις ποτε.Οπότε μενει να αποφασισεις εαν θα ακολουθησεις μονομερη πολιτικη ληθης ή θα εχουμε μονιμο εμφυλιο πολεμο σε επιπεδο τελετων.

 60. anarxosyrizeos avatar
  anarxosyrizeos 16/09/2013 07:54:55

  Μήπως μεταξύ των συμμοριτών πολεμούσαν και αλλοδαποί, οι οποίοι σκόπευαν σε απόσχιση ελληνικών εδαφών; Αυτά που ξέρατε, να τα ξεχάσετε. Δεν παίζετε μπάλα μόνοι σας. Απέκτησε φωνή και η άλλη πλεύρα πλέον.

 61. anarxosyrizeos avatar
  anarxosyrizeos 16/09/2013 08:02:14

  Εννοείς ότι σφάξανε π.χ. 1000 άτομα μεταξύ των οποίων υπήρχαν και 300 προδότες; Δηλαδή όλα οκ;

  • gonzilaus avatar
   gonzilaus @ anarxosyrizeos 16/09/2013 12:17:48

   Τα 1.144 ονόματα σκοτωμένων στη μάχη. που παρουσιάζει ο τοπικός "Σύλλογος θυμάτων", περιλαμβάνονται 18 γυναίκες, 18 ηλικιωμένοι, ένας έφηβος και κανένα παιδί. Δηλαδή από τα 1144 άτομα ήταν 39 άμαχοι (3,4%) και ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ. ΚΑΝΕΝΑ. Βρες μου έστω και μια αναφορά επίσημη για αυτό που λες. Άμαχοι σε μάχη 3,1%. Πρέπει να γίνεται μνημόσυνο για την μνήμη των ανθρώπων αλλά όχι γιορτή ΜΙΣΟΥΣ. Καταλάβατε. Έγινε πριν 70 χρόνια και δεν τιμάει κανέναν. ΚΑΝΕΝΑΝ! Τα στοιχεία είναι αυτά που δίνει ο τοπικός σύλλογος! Ακόμα και τα τότε δίχρονα έχουν πεθάνει. Που βρίσκετε τέτοιο μίσος;

   • George avatar
    George @ gonzilaus 16/09/2013 13:41:45

    Δεν υπάρχει μίσος. Η αν υπάρχει δεν θα έπρεπε. Άφωνος όμως για αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν μπορεί κανείς παρά να είναι. Πρέπει να τα θυμόμαστε. Είναι ο μόνος τρόπος να μειώσουμε την πιθανότητα να ξαναγίνουν. Ιδίως οι αριστεροί πρέπει να είναι σε διαρκή επιφυλακή ώστε μια ουμανιστική στάση ζωής να μην ξανα-απαχθεί από ανθρώπους που στο όνομά της δικαιολόγησαν το πέταγμα γιατρού και άλλων έξι, από παράθυρο στην Πύλο.
    Μαγαρίστηκε η γραφική κωμόπολη, για πάντα. Τα ίδια και στον Αι Γιώργη στο Φενεό. Παράξενο, η ομορφιά της φύσης στα καλύτερά της να ανταμώνει την πιο ανείπωτη φρίκη και ασχήμια του ανθρώπου.

   • πΔπ avatar
    πΔπ @ gonzilaus 16/09/2013 14:19:25

    Ελάχιστοι σκοτώθηκαν στην μάχη.
    Οι πλείστοι όσοι των αιχμαλώτων , εσφαγιάσθηκαν στο στόμιο της Πηγάδας.
    Τρεις μέρες κράτησε το μακέλεμα.
    Άντε, στα δικά σας και στα παιδιά σας!

   • WY avatar
    WY @ gonzilaus 16/09/2013 18:55:01

    Τά στοιχεία σου τά αμφισβητεί ή ίδια πηγή από όπου τά αντέγραψες/σερβίρισες.(ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ).

    Quote

    Η ουδετερότητα αυτού του λήμματος αμφισβητείται. Πιθανότατα παρουσιάζει κάποια γεγονότα ή απόψεις μονομερώς ή με δυσανάλογη ισορροπία σε σχέση με την αντίστοιχη βαρύτητά τους. Παρακαλούμε δείτε τη σχετική συζήτηση στη σελίδα συζήτησης του λήμματος.    Παρά το γεγονός ότι η πλευρά του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ αναφέρει τη σφαγή του Μελιγαλά ως σφαγή κυρίως ταγματασφαλιτών ισχυριζόμενοι πως από τα 1.144 ονόματα σκοτωμένων στη μάχη. που παρουσιάζει ο τοπικός "Σύλλογος θυμάτων", περιλαμβάνονται 18 γυναίκες, 18 ηλικιωμένοι, ένας έφηβος και κανένα παιδί. Ακόμα η πλειοψηφία των σκοτωμένων ήταν άντρες σε μάχιμη ηλικία και από διαφορετικές περιοχές (μόνο 108 ήταν από τον Μελιγαλά), σε μια περιοχή όπου ήταν σταθμευμένος ογκώδης αριθμός ταγματασφαλιτών. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως και οι ίδιοι οι υπερασπιστές των σκοτωμένων ταγματασφαλιτών της μάχης δείχνουν αναποφάσιστοι ως προς τον αριθμό τους καθώς ακόμα και στα ίδια πονήματα παρουσιάζουν διαφορετικούς αριθμούς[12]. Ο πανεπιστημιακός Στάθης Καλύβας παραπέμπει στα στοιχεία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που μετρά 708 νεκρούς στο Μελιγαλά[13] ενώ ο Στρατηγός Στέφανος Σαράφης αναφέρει πως εκτελέστηκαν περίπου 800 ταγματασφαλίτες[14].
    Το μετεμφυλιακό καθεστώς παρουσίασε τη μάχη σαν «έγκλημα των κομμουνιστών» παρουσιάζοντας συχνά τα Τάγματα σαν «εθνικόφρονες πατριώτες» [15][16]. Σήμερα τους ταγματασφαλίτες τιμούν κυρίως ακροδεξιές και ναζιστικές οργανώσεις, όπως η Χρυσή Αυγή (πολιτικό κόμμα) και απόγονοι των εκτελεσθέντων[17]

    Unquote


    ΠΗΓΕΣ:
    ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ, “Η ΠΗΓΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ”, Αθήνα, 2001

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ, “ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ”, Τρίπολις 1950,

    ΓΡΗΓ. ΚΡΙΜΠΑΣ, “Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΝΟΜΟΥΣ”, 1985

    ΤΑΣΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜ. ΤΡΙΜΗΣ, ο Ιός της Κυριακής, Η Ελευθεροτυπία, 11/9/2005.

    ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΟΥΤΟΥΛΑΣ,”ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 1941-45”, Βιβλιόραμα, 2004,

    ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΓΑΣ, “ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ 1940-45”, Εκδόσεις Πελασγός, 2009

    ΣΠΥΡΟΣ ΞΙΑΡΧΟΣ, “Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΛΙΓΑΛΑ”, 1982

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, “Τα Τάγματα Ασφαλείας στην Πελοπόννησο”, Διπλωματική Εργασία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αθήνα, 2007

    • gonzilaus avatar
     gonzilaus @ WY 18/09/2013 10:14:25

     Που ακριβώς αμφισβητείται; Ακόμα και οι ίδιο δεν ξέρουν πόσοι σκοτώθηκαν! Και ναι οι περισσότεροι εκτελέστηκαν και είναι έγκλημα. Αλλά έχει τεράστια διαφορά ένα μνημόσυνο στην μνήμη των ανθρώπων που εκτελέστηκαν γιατί πάνω από όλα είναι άνθρωποι από μια γιορτή μίσους που κακοποιά στοιχεία ορκίζονται εκδίκηση μετά από 70 ΧΡΟΝΙΑ! Και προφανώς ξεκίνησε η εκδίκηση με τα χθεσινά γεγονότα στο Κερατσίνι! Άντε μόλις τελειώσουν με τους αριστερούς άντε και στα δικά μας. Όπως λέει και ο παραπάνω που προφανώς το εύχεται.

  • γελωτοποιος avatar
   γελωτοποιος @ anarxosyrizeos 17/09/2013 01:51:02

   δεν υποστηριζω τη σφαγη ουτε των προδοτων ταγματασφαλητων, καμια σφαγη δεν υποστηριζω, σε καλυψα?

   • WY avatar
    WY @ γελωτοποιος 17/09/2013 08:54:35

    Τήν Ιστορία δέν κάλυψες,μέ τά άμφισβητούμενα/αναληθή στοιχεία σου!!!!!

 62. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 16/09/2013 08:29:30

  Με το να φωταγωγεί κανείς τις εκατέρωθεν αισχρές, φανατικές ρήσεις που έχουν ειπωθεί, απλά αποκαλύπτει τις προθέσεις του. Δεν αρκεί δε να αναφέρετε τι είπε ο.... Μυριβήλης. Πρέπει οπωσδήποτε να εννοήσετε τον τρόπο και το χρόνο που αυτό λέχθηκε.

 63. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 16/09/2013 08:32:18

  Ως απώτερος στόχος ΟΛΩΝ ΜΑΣ, αυτό οφείλουμε να παραμένει. Μπορεί οι ισορροπίες αυτή τη στιγμή να μην ευνοούν, αλλά ''τα πάντα ρεί''.

 64. ΑΣΒΕΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΦΛΟΓΑ Α.Ε.Φ. ΖΕΡΒΑΣ Ε.Δ.Ε.Σ avatar
  ΑΣΒΕΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΦΛΟΓΑ Α.Ε.Φ. ΖΕΡΒΑΣ Ε.Δ.Ε.Σ 16/09/2013 09:50:48

  Πονάει η Ελλάς κλαίει ξανά ο Μελιγαλάς η μνήμη του ανήκει μόνον στην Ελλάς !!!
  Ημέρα μνήμης για τους 2.000 νεκρούς που σφαγιάστηκαν στην Πηγάδα από τους μαυροσκούφηδες του Κλάρα και τους αιμοσταγείς φονιάδες του ΕΛΑΣ. Χρέος όλων μας να μην ξεχάσουμε ποτέ!

  Όχι για να μισούμε τους υπαίτιους αλλά για να γνωρίζουμε την ιστορική πραγματικότητα, ώστε να μην ξανασυμβούν παρόμοια εγκλήματα από τους νοσταλγούς του Βελουχιώτη.

  Η αποφράδα ημέρα της σφαγής στον Μελιγαλά έχει περάσει στην Ιστορία. Το επίσημο κράτος απέχει δυστυχώς από την επέτειο ιστορικής μνήμης. Κάποιοι μιλούν για "γιορτές μίσους"!

  Αλλά ποιός μπορεί να "γιορτάζει" τη σφαγή χιλιάδων ψυχών, εμβρύων, αμάχων, γυναικόπαιδων... Μπερδεύουν την Ιστορική αλήθεια με τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα, γιατί μέχρι εκεί φτάνει ο νούς τους!

  Τα φρικιαστικά γεγονότα του Μελιγαλά δεν πρέπει να καπηλεύονται απο ΚΑΝΕΝΑΝ κομματικό μηχανισμό.

  Μπορούν ωστόσο, να τα θυμούνται και να καταθέτουν ένα στεφάνι, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής, όσοι πιστεύουν σε μία πραγματική Δημοκρατία με ανθρωπιστικούς συσχετισμούς.

  Όλοι οι επίσημοι φορείς έπρεπε να δηλώνουν παρόντες, αφήνωντας στο περιθώριο τους νοσταλγούς του συνθήματος "ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ"...
  ΑΣΒΕΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΦΛΟΓΑ Α.Ε.Φ. ΖΕΡΒΑΣ Ε.Δ.Ε.Σ
  http://zervasedes.blogspot.gr/

  https://www.facebook.com/edeszervas

 65. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 16/09/2013 09:53:25

  Τί σας τρομάζει περισσότερο ;
  Οι προπηλακισμοί σε κάθε μνημονιακό ή μήπως η άνοδος στο 15+ % ;;;

 66. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 16/09/2013 09:56:08

  Ένα ψέμμα που λέει η κυβέρνηση είναι ότι δεν μπορούμε να τους ταυτοποιήσουμε ως προς τη χώρα προέλευσης. Μα αυτό είναι απλό: Με έναν πιστοποιημένο γνώστη της αραβικής, άντε με επιτροπή τριών, καταλαβαίνεις αν ο Μαροκινός είναι Μαροκινός ή Παλαιστίνιος...
  Το δεύτερο ψέμμα: Κάνουμε προσαγωγές. Και αποδεικνύεται ότι στις 300 προσαγωγές, μόνο 30 είναι οι παράνομοι, ενώ και οι 300 είναι παρανόμως εισελθόντες! Άρα, υπάρχουν τρύπες νομιμοποίησης, κοινώς κυκλώματα, τις οποίες η κυβέρνηση ΔΕΝ θέλει να κλείσει. Πώς εξηγείται ότι στο Αιγάλεω τα πρωινά βλέπεις Πακιστανές που πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο; (τις άλλες ώρες είναι κλεισμένες στο σπίτι, δεν πάνε ούτε σούπερ μάρκετ). Σημαίνει ότι οι άνδρες τους μπήκαν παράνομα, νομιμοποιήθηκαν και κάλεσαν και τις γυναίκες τους. Το σύστημα είναι τρύπιο επειδή το κράτος θέλει να είναι τρύπιο. Η προπαγάνδα καταρρέει μπροστά στην πραγματικότητα...

 67. Hawk avatar
  Hawk 16/09/2013 10:17:15

  Πάντα θα υπάρχει ένας εφιάλτης για να γυρίζει την χώρα 50 χρόνια πίσω, σήμερα είναι η χρυσή αυγή, στον εμφύλιο τον ρόλλο τον έπαιξαν οι κομμουνιστές, τι να πει κανείς φαίνεται δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την μοίρα μας που μας θέλει πάντα διχασμένους και τσακισμένους.

 68. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 16/09/2013 10:47:29

  Το ότι η ΝΔ πολιτεύτηκε με σφάλματα και παραλείψεις δε νομιμοποιεί κανέναν να αυτοδικεί, να κηρύττει το εμφυλιοπολεμικό μίσος και να επιδιώκει την υπερίσχυση του χυδαιότερου, δυνατότερου, θρασύτερου έξω από τους Δημοκρατικούς κανόνες και τον πολιτικό διάλογο.
  Η άσκηση βίας για την προώθηση των ιδεολογικών μας πεποιθήσεων ΑΚΥΡΩΝΕΙ τη Δημοκρατία και ανοίγει το δρόμο στον αυταρχισμό και την ανελευθερία.
  Ανοίκω στη γενιά εκείνη της ΟΝΝΕΔ που και τον Μελιγαλά τιμήσαμε και το Γράμμο και Βίτσι.
  Δεν ανέχομαι όμως οποιαδήποτε παρέκλιση απο τους Δημοκρατικούς κανόνες, δεν ανέχομαι την άσκηση βίας και μάλιστα εναντίον εκλεγμένων εκπροσώπων του Ελληνικού Λαού που είχαν μάλιστα και την ευθύνη της διοργάνωσης του συγκεκριμένου μνημοσύνου.
  Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει αμέσως να αποδείξει ότι η Δημοκρατία δεν είναι η πόρνη που ο κάθε ανώμαλος χορταίνει τις ορέξεις του.
  Οφείλει να επιβάλει τις δέουσες κυρώσεις στον Βουλευτή της Χ.Α που επετέθηκε στο Δήμαρχο και να αποδείξει ότι η Δημοκρατία διαθέτει μεν ανοχές αλλά δεν παραδίδεται στο Φασισμό και στο σκοταδισμό.

  • μαγκαλι avatar
   μαγκαλι @ ΣΟΝ ΠΕΝ 16/09/2013 12:07:08

   Παραδιδεται ομως στους παραβατικους της αριστερας που δεν τους τιμωρει κανεις οταν επιτιθενται με μολοτωφ σε αστυνομικα τμηματα και σε μεμονωμενους αστυνομικους. Που αφηνει και υπαρχει το καπετανατο των Εξαρχειων kai το Ιντυμυντια που δημοσιοποιει φωτογραφιες αστυνομικων. Αυτα δεν μας ενοχλουν...

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ μαγκαλι 16/09/2013 15:32:11

    Συγκρίνεις τη συμπεριφορά Βουλευτή με εκείνη κάποιων υπανθρώπων των Εξαρχείων? Τέτοιοι πάντα υπήρχαν και οι σοβαροί μετριοπαθείς πολίτες απλά τους λυπούνται.

 69. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 16/09/2013 10:49:14

  Καλημέρα και καλή βδομάδα σε όλους.....η γνησια δεξιά παράταξη έχει χαθεί....δυστυχώς εχουμε βάλει δουρειους ιππους που ανηκαν στην Αριστερα...δειτε τον Λαζαρίδη που ηταν στη ΚΝΕ...και η μόνη ελπίδα είναι ο Βορίδης αν θέλει η ΝΔ να παραμείνει δεξιά παράταξη και να διώξει ''τους εχθρους της Ελλάδος'' εκ των εσω της ΝΔ.Οπως ειναι τώρα η κατάσταση οσο και να προσπαθούν....θα ανεβαίνει η ΧΑ.Μονο ο Βορίδης ως ηγέτης της ΝΔ...μπορεί να αλλάξει το ρού

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Μανιάτης 16/09/2013 13:20:11

   Επειδή χρησημοποιώ το "Μανιάτης" εδώ και 2 - 3 χρόνια, σε παρακαλώ άλλαξέ το προς αποφυγή σύγχυσης.

   • akenaton avatar
    akenaton @ Μανιάτης 16/09/2013 19:45:05

    Είπα κι εγώ ....

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ akenaton 18/09/2013 17:43:38

     Αγαπητέ Akenaton,
     πώς είναι δυνατόν!

 70. rabi avatar
  rabi 16/09/2013 11:00:45

  Το άρθρο τα λέει πολύ καλά. Όταν επιτέθηκαν όμως οι χρυσαυγίτες στους ΚΚΕδες, κάναμε 2 μέρες για να βγει μια ανακοίνωση και στο τέλος βγήκε ο ...Παπαμιμίκος να μας πει ότι θα επιληφθεί η αστυνομία. Όσο υπάρχει αυτή η ανοχή στον χρυσαυγίτικο ναζιστικό υπόκοσμο, τόσο θα αποχαλινώνεται και θα στρέφεται τελικά και σε εμάς τους ίδιους, όπως πολύ σωστά περιγράφει ο αρθρογράφος. Δεν γίνεται να διστάζεις να κατακεραυνώσεις δολοφονικές επιθέσεις και από την άλλη να μην περιμένεις να τις φας στον Μελιγαλά. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι αυτή η τακτική ΔΕΝ θα συγκρατήσει ψήφους στην νέα δημοκρατία, αλλά θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. ΚΑΜΙΑ ανοχή στους φασίστες. Δεν είναι δεξιοί, δεν είναι πατρώτες. Είναι ναζί και υπόκοσμος. Τελεία και παύλα

  • μαγκαλι avatar
   μαγκαλι @ rabi 16/09/2013 13:22:44

   "Όταν επιτέθηκαν όμως οι χρυσαυγίτες στους ΚΚΕδες,"

   Οπως λενε οι ΚΚΕδες! Εισασταν παρων; Πολυ καλα κανει η ΝΔ και ειναι επιφυλακτικη στην αποδοση ευθυνων. Ειναι υπευθυνη σταση. Οταν εχεις να κανεις με "Παλουκογιαννηδες" κρατα μικρο καλαθι.

   • Allantallon avatar
    Allantallon @ μαγκαλι 16/09/2013 17:54:11

    Εντάξει, λογικά δεν χτυπήθηκαν και μόνοι τους. Οι Χ.Αυγίτες όσο πάνε και αποθρασύνονται. Τι άλλο ακόμη;

    • μαγκαλι avatar
     μαγκαλι @ Allantallon 16/09/2013 20:24:57

     Ο λογος των "Παλουκογιαννηδων" ειναι ευαγγελιο; Απο τον Περισσο ερχεστε;

 71. Tommy avatar
  Tommy 16/09/2013 11:42:07

  Από πότε η "δεξιά παράταξη" της ΝΔ θυμήθηκε την Πηγάδα του Μελιγαλά..? Όλοι ξέρουν ότι από το 1983 και μετά - λίγο πριν αρρωστήσει και φύγει ο Αβέρωφ δηλαδή - η ΝΔ απέφευγε να περάσει και απέξω από τον Μελιγαλά και κάθε μνημείο εθνικής θυσίας στον αγώνα εναντίον του κομμουνισμού... Ιδιαίτερα επί Κωστάκη Κ. να μη λέμε... Που τον έχανες που τον έβρισκες, σε μνημείο του ΚΚΕ να καταθέτει στεφάνια ήταν. Άλλωστε το έλεγε συχνά.."..δεν μας χρωστάει η αριστερά, της χρωστάμε."...

 72. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 16/09/2013 11:54:56

  Έχω μια μεγάλη αυλή πίσω από το σπίτι, γεμάτη χόρτα και διαφόρου είδους βλάστηση, που παίζουν τα παιδιά συχνά, έχει όμως πολλούς αρουραίους. Φοβήθηκα, λεπτοσπείρωση είναι αυτή, έπιασα δυο τρεις οχιές στα χωράφια και τις πέταξα σ αυτή την αυλή να ξεφορτωθώ τους αρουραίους. Τώρα είμαι ήσυχος όταν παίζουν τα παιδιά εκεί, οι οχιές κρατούν τους αρουραίους μακριά.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ MAYRO XABIARI 16/09/2013 16:30:49

   Καλό!!
   Φέρτε τώρα κανέναν σκαντζόχοιρα και μερικές επιδέξιες γάτες για να λύσουν το πρόβλημα.
   Αλλά στο νέο πολιτικό πρόβλημα της χώρας που δημιούργησαν οι α-δέξιοι (βλέπε 2010 - 2011), ποιούς θα βρούμε τώρα, για να κάνουν την επικίνδυνη δουλειά του σκαντζόχοιρου και της γάτας;

 73. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 16/09/2013 12:09:48

  Το νεοφασιστικό κίνημα στην Ελλάδα αποτέλεσε προϊόν βαθιάς ιστορικής διεργασίας.Κοιτίδα του ο πολιτικός χώρος της Δεξιάς , ο οποίος συνειδητά το εξέθρεψε συστηματικά το προστάτεψε και μεθοδικά το ανήγαγε σε βραχίονα άσκησης της πολιτικής της.Ο ομφάλιος λώρος που συνδέει την Δεξιά με το νεοφασιστικό κίνημα είναι τα ισχυρότατα εμφυλιακά και μετεμφυλιακά σύνδρομα της Ελληνικής Κοινωνίας.

  Η πολιτική κουλτούρα της Δεξιάς επίτρεψε να αποκτήσουν οι διαχωριστικές αυτές γραμμές καθολικό χαρακτήρα, στην βάση τους δε οικοδομήσει την συνεκτικότητα της. Για να γίνει κατανοητό αυτό αρκεί να αναφερθεί πως στο Ιστορικό γεγονός του Μελιγαλά άπαντες εκ δεξιών λαμβάνουν την τελευταία πράξη του δράματος και με αυτή χαρακτηρίζουν αυτούς που θεωρούν ως υπαιτίους .Με την πρακτική αυτή νομιμοποιείται η συνεργασία με τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής , η κατοχή λαμβάνει άλλο χαρακτήρα, η Εθνική αντίσταση άλλο χαρακτήρα , και η σύγκρουση στον Ελλαδικό χώρο και αυτή άλλο χαρακτήρα .

  Κάποιοι συνειδητά επιζητούν εκδίκηση, κάποιοι συνειδητά απαιτούν ανταπόδοση, κάποιοι έχουν επενδύσει σε αυτές τις εδραιωμένες πεποιθήσεις και χωρίς να το θέλουν στρώνουν το χαλί για την άνοδο του νεοναζιστικού μορφώματος της Χ.Α. Στρώνουν το χαλί γιατί αντί να επικεντρώνονται στο ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ κατευθύνουν την μνήμη στην έχθρα, στο γεγονός ότι δεν μπορούν να συνυπάρχουν ισότιμα και με αξιοπρέπεια δύο και πλέον πολιτικοί κόσμοι στην Ελλάδα

  Κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό, για ακατάσχετη παροχολογία, για αμοραλισμό, για τυχάρπαστη συμπεριφορά, για ρητορική μίσους ποιοί; Αυτοί που δεν μπορούν αν συμφωνήσουν για το τί είναι η Χ.Α.Μόνο όταν προσδώσεις στον άλλον τα χαρακτηριστικά που φέρει μπορείς και να τον αντιμετωπίσεις σε πολιτικό επίπεδο.Κατά συνέπεια η Χ.Α. θεωρεί δικαίως το Δημοκρατικό πολίτευμα ως το πλέον ακατάλληλο να διαχειριστεί το θέσφατο του Κράτους και πολύ ορθά ως νεοναζιστικό μόρφωμα κηρύττει το πόλεμο κατά πάντων.

  Με μια μικρή επισήμανση πως αν όντως λάβει την τρίτη θέση στις επικείμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν ανεξαρτήτως το ποιό κόμμα θα νικήσει στην εκλογική αναμέτρηση, το πολιτικό σύστημα μπαίνει σε νέα τροχιά η οποία και θα σημάνει εκ βάθρων ανανέωση σε όσους ο λαός θεωρήσει ότι δεν έχουν σύγχρονη απάντηση στα σημερινά του προβλήματα.

  • ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
   ΠΙΛΟΤΟΣ @ Δρόλαπας 16/09/2013 13:14:56

   Κουμουντούρου ;

   • anarxosyrizeos avatar
    anarxosyrizeos @ ΠΙΛΟΤΟΣ 16/09/2013 14:09:21

    Ανταρciaς/κεερφας/αντιφας/......Άρα ναι. Κουμουνδούρου.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΠΙΛΟΤΟΣ 16/09/2013 14:14:24

    Όχι, κάπου μεταξύ Λούλη και Σουφλιά...Με βαφή μαλλιών με ιχνοστοιχεία τύπου Τραγάκη....

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Δρόλαπας 16/09/2013 23:33:30

   Φυσικα και η κατασταση στην Ελλαδα διεφερε απο την υπολοιπη Ευρωπη και φυσικα οι ταγματασφαλιτες δεν ησαν απλως συνεργατες των Γερμανων.Στην Ελλαδα ο ψυχρος πολεμος αρχισε ως εμφυλιος ενω ακομη διαρκουσε ο Β΄παγκοσμιος πολεμος.
   Δυο μηνες μετα το Μελιγαλα στην Αθηνα το 1944 γινοντουσαν μαχες Αγγλων και ΕΛΑΣ ενω οι διασωθεντες συνεργατες πολεμουσαν μαζι με τους Αγγλους και ολα αυτα ενω εξαπολυοταν η μεγαλη γερμανικη επιθεση στις Αρδεννες και ο Τσωρτσιλ φοβοταν οτι θα ανακαταλαβουν τη Φλωρεντια οι Γερμανοι γιατι εχει αποσυρει στρατευματα να τα στειλει στην Αθηνα για να πολεμουν τους "συμμαχους" του ΕΛΑΣ που απειλουσαν να ανατρεψουν την κυβερνηση Παπανδρεου.
   Επομενως ο Μελιγαλας και η σφαγη δεν ηταν εξουδετερωση φιλογερμανικων δυναμεων αλλά στην ουσια προληπτικη εκκαθαριση μελλοντικων φιλοαγγλικων εν οψει της επερχομενης πραγματικης συγκρουσης για την εξουσια.Το να ξεκοβεις τα οσα εγιναν εκει απο οσα εγιναν και ηδη προετοιμαζονταν μετα δυο μηνες στην Αθηνα μπορει να βολευει αλλά δεν ειναι η ιστορικη πραγματικοτητα.

 74. Ιθαγενής avatar
  Ιθαγενής 16/09/2013 12:20:20

  Τι κατάντια η Ελλάς! Αμερικανόφιλοι, γερμανόφιλοι, ρωσόφιλοι τσακώνονται ποιος είναι ο καλύτερος πατριώτης. Προς τους νέους: Ελληνική ταυτότητα δεν υπάρχει πια. 'Η θα την δημιουργήσετε απο το μηδέν με τις πράξεις σας ή θα πληρώσετε με το αίμα σας τις αμαρτιες των γονέων σας.

 75. manu avatar
  manu 16/09/2013 12:23:01

  Πολλά τσιτάτα έρχονται στο μυαλό μου... από το "για ποιον χτυπά η καμπάνα" μέχρι εκείνο το γνωστό "στην αρχή ήρθαν για τους αριστερούς, δεν είπα τίποτα γιατί δεν ήμουν αριστερός, έπειτα για τους εβραίους κτλ κτλ... ώσπου ήρθαν για 'μένα και δεν είχε μείνει κανείς να με υπερασπιστεί".

  Όταν καταλάβουμε όλοι μας πως ο πόλεμος που έχει κυρήξει η Χρυσή Αυγή είναι απέναντι στους Έλληνες και θέλει να καταστρέψει ένα από τα λίγα καλά της μεταπολίτευσης, που ήταν η σταδιακή εξαφάνιση των εμφυλιακών και διχαστικών τάσεων στην κοινωνία μας, τότε ίσως να βρούμε κάποια λύση. Δεν χωριζόμαστε σε δεξιούς και αριστερούς, δεν είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει.

  Για αυτό προτιμώ χίλιες φορές Έλληνες όπως ο Σχορτσιανίτης και ο Αντετοκούμπο από ελλινοειδή όπως ο Μιχαλολιάκος και ο Παναγιώταρος. Οι μεν μας ενώνουν, οι δε μας διχάζουν.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ manu 16/09/2013 14:21:36

   Ευτυχώς που η Νιγηρία "κείται μακράν" και δεν έχει συνοριακές διαφορές με την Ελλάδα, οπότε οι ελληνοποιήσεις γίνονται εκ του ασφαλούς (και εκ του συμφέροντος...). Και στον Κάτσε πήγε να γίνει η ελληνοποίηση (η αίτηση για την ιθαγένεια υπάρχει κατατεθειμένη σε κάποιο ελληνικό χαρτοβασίλειο), αλλά έκανε το "παιδί" την πατατιά του και η αίτηση απορριφθεί, αν και ποτέ δεν ξέρεις...
   Εσύ από τον Παναγιώταρο πήγες στον Αντετοκούμπο. Εγώ δεν θα πάρω ούτε από το ένα γλυκάκι, ούτε από το άλλο, προσέχω τη δίαιτά μου. Πειράζει;

  • Tommy avatar
   Tommy @ manu 16/09/2013 15:14:48

   Αν σαν Έλληνα νιώθεις στη θέα Νιγηριανών και Κογκολέζων να σε κάνει να νιώθεις εθνική ενότητα, συγγνώμη αλλά θα διαφωνήσω. Είναι διαστροφή.

   • manu avatar
    manu @ Tommy 16/09/2013 15:53:48

    Αυτό που τους ξεχωρίζει είναι ότι δοξάζουν την Ελλάδα και το εθνόσημο με το έργο τους. Και όλοι τους υποστηρίζουμε. Ναι, τους προτιμώ χίλιες φορές από αυτούς που θέλουν να μας γυρίσουν στον εμφύλιο 9αριστεροδέξιους και φασίστες τραμπούκους). Το χρώμα του δέρματος δεν λέει τίποτα.

    • stamoschios avatar
     stamoschios @ manu 17/09/2013 00:54:19

     Φίλτατε manu κατάλαβαν όλοι γιατί σας αρέσουν οι μαύροι ηρεμείστε.

 76. Α avatar
  Α 16/09/2013 12:34:37

  Συγχαρητήρια σ΄αυτούς που εκπόνησαν ένα τέτοιο σχέδιο: Να γυρίσουμε 70 χρόνια πίσω, να σφαχτούμε για άλλη μια φορά.
  Από αυτό ποιος θα βγει κερδισμένος;
  Ποιοι θα κρυφτούν και πάλι πίσω από το μπάχαλο;
  Οι ίδιοι και οι ίδιοι που απομυζούν την Ελλάδα. Αυτοί που και τότε έκλεβαν και τώρα επίσης έκλεψαν τον ιδρώτα της Ελληνικής κοινωνίας. Αυτοί που φοβούνται μήπως αποκαλυφθούν και την πληρώσουν, όπως θα έπρεπε.
  Όχι για άλλη μια φορά, ο Ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει τον διχασμό, δεν θα κρυφτούν μέσα στην αναμπουμπούλα όλοι όσοι καταχράστηκαν το Ελληνικό κράτος. Μόνο σε συνθήκες ηρεμίας και Δημοκρατίας μπορεί ν΄αποδοθεί η δικαιοσύνη και να υπάρξει μια ελπίδα φωτός ως αντίβαρο στην παρακμή.
  Το στημένο παιχνίδι ορισμένων επιτηδείων, πρέπει ν΄αποκαλυφθεί και ο λαός να πάψει να τρώει το κουτόχορτο που τον ταϊζουν....

 77. Γ.Αγγελόπουλος avatar
  Γ.Αγγελόπουλος 16/09/2013 12:49:49

  Σας εύχομαι ευτυχές το Νέον `Ετος 1947

  • GO avatar
   GO @ Γ.Αγγελόπουλος 16/09/2013 22:52:55

   Ναι, ναι, και τρία χρόνια πριν, για όσους από Βάρκιζα ξέρουν μόνο το Yabanaki!

 78. Πανέξυπνος avatar
  Πανέξυπνος 16/09/2013 12:51:00

  «Ο σοφός ελληνικός λαός.»
  Το ανέκδοτο της νέας χιλιετίας.

  Ο λαός που σφάζεται από μόνος του για μια ακόμη φορά.
  Οι Α ηλίθιοι σφάζουν τους Β ηλίθιους και οι Α+Β ηλίθιοι μαζί σφάζουν του Γ ηλίθιους κ.ο.κ.
  Αυτό και αν είναι σοφία!
  «Ο λαός που έδωσε τα φώτα στην υφήλιο!»
  Πρέζα σκέτη για τα μυαλά ηλίθιων που σκοτώνονται μεταξύ τους κάθε πενήντα χρόνια.

 79. Νικήτας avatar
  Νικήτας 16/09/2013 13:06:23

  Οι άνθρωποι είναι τέτοιου επιπέδου που ξεφτυλίζονται απο μόνοι τους .
  Με αυτά τα καρογκιζιλίκια οι νεοναζιστικές καρικατούρες θα ξανάπανε στο 0.3% διότι πρέπει να είσαι πολύ ηλίθιος πλέον για να μην καταλάβεις πως στηρίζεις άρρωστους βλάκες και αμμόρφωτους όπου όχι προβλήματα δεν θα λύσουν αλλά θα μας στείλουν μιά και καλή στον αγύριστο.

 80. ΚΡΑΤΕΡΟΣ Κ. avatar
  ΚΡΑΤΕΡΟΣ Κ. 16/09/2013 13:14:00

  Εάν εξακολουθήσει η η ίδια αντιμετώπιση της ΧΑ, ως εκφέρεται από την ανωτέρω ανάρτηση, τότε να είστε βέβαιοι ότι το ποσοστό της θα ανέλθει άνω του 20%. Η ΧΑ αντιμετωπίζεται μόνον με την πραγματική, στέρεη, ισχυρή δημοκρατία, η οποία απουσιάζει επί δεκαετίες από την Ελλάδα, καθότι το παρόν πολίτευμα τυγχάνει φθηνή απομίμηση δημοκρατίας, ολίγον gay, και πολύ "φτιασιδομένη" με την αγαστή συνεργασία των ΜΜΕ της διαπλοκής. Με την ευθύνη που αναλογεί σε κάθε ατομικό ή συλλογικό φορέα εκφοράς δημοκρατίας, έκαστος ας κοιταχθεί στον καθρέπτη, πριν κραυγάσει ως δήθεν δημοκράτης περί ναζιστών κλπ. Επιβεβαιούται ότι "μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι" . Ξυπνήστε ηλίθιοι και αν τολμάτε οικοδομείστε αληθή Δημοκρατία με εύρος, ποιότητα, κοινωνική δικαιοσύνη. Τα περί δεξιάς και αριστεράς απεβίωσαν. Το αποτέλεσμα μετρά. Εν κατακλείδι επαναλαμβάνω ότι η ρητορική αντιμετώπιση της ΧΑ και των ψηφοφόρων της ως ναζιστών κλπ και ο "δημοκρατικά" αποφασισμένος αποκλεισμός της από τα ΜΜΕ, που επέβαλαν τα αυτοαποκαλούμενα "αριστερά" καταστήματα, οι νταβατζήδες της "ενημέρωσης" και οι δόλιοι του ΔΟΛ με την συνεπή συνεργασία της νεας - νέας - γραίας ΝΔ νομοτελειακώς φέρει αντίθετα αποτελέσματα. Συνεχίστε τον ίδιο σκοπό και σε λίγο θα προσμετράτε και εμέ στους ψηφοφόρους της ΧΑ και τολμήστε να ζητήσετε τα ρέστα, άθλιοι κομματάνθρωποι, πελάτες των κομμάτων της διαπλοκής, εκδιδόμενοι ψηφοφόροι... Όποιος ενοχλείται από τους χαρακτηρισμούς, μάλλον "έχει την μύγα και μυγιάζεται".

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ ΚΡΑΤΕΡΟΣ Κ. 16/09/2013 20:20:12

   Είστε ήδη ψηφοφόρος της ΧΑ, και προφανώς θεωρείτε ότι με προπηλακισμούς ηλικιωμένων θα φτιάξουν όλα τα στραβά.

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ MAYRO XABIARI 16/09/2013 20:35:46

    Εγώ το παλεύω ακόμα (λόγω Σαμαρά και μόνο) , αλλα κάποιοι κάνουν ότι μπορούν για να με κάνουν κι'εμένα!

    Ιδίως οταν βλέπω πως η ΝΔ ,αντι να πάρει το μήνυμα απο τη βάση της και να σκληρήνει όσο δεν πάει άλλο την πολιτική της στα θέματα που καίνε τον κόσμο (κάθαρση ,μεταναστευτικό ,εγκληματικότητα) ,
    εξακολουθεί να προσπαθεί να εξορκίσει την Χ.Α με...πανέξυπνες κουτοπονηριές!

    Το βρήκαμε τώρα, "προπηλάκισαν ηλικιωμένους" (έναν μυστήριο που...υμνούσε το Βελουχιώτη!) ,έβρισαν το δήμαρχο ( πού μέχρι να δεί που φυσά ο άνεμος ,δεν ήθελε ουτε να ακούσει για μνημείο των θυμάτων της Πηγάδας!).

    Δυστυχώς, το κεφάλι της στρουθοκαμήλου έχει τόσο σφηνώσει στην άμμο, που δεν μπορεί να πιά βγεί... Κι 'ας ακούει τα λιοντάρι που πλησιάζουν!

    • karasumi avatar
     karasumi @ ΣΤΕΛΙΟΣ 17/09/2013 01:10:20

     Δηλαδή ρε φίλε, όλοι αυτοί οι παππούδες που ήταν μπροστά μπροστά, στο μνημόσυνο των νεκρών συγγενών τους (ξέρεις εσύ,βαμμένοι κουκουέδες ήταν αυτοί :) ), λες να το φχαριστήθηκαν κιόλας από την "παρέμβαση" αυτού του ωρυόμενου γομαριού με την τροφαντή μαυροντυμένη κοιλίτσα;

     • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
      ΣΤΕΛΙΟΣ @ karasumi 17/09/2013 09:23:17

      Μπά, προφανώς το φχαριστιόνταν τόσα χρόνια , που όταν πήγαιναν να τιμήσουν τη μνήμη των συγγενών τους ακουγαν απο άλλα γομάρια για "γιορτές μίσους" και για "χουντικά σταγονίδια"!

      Τώρα τους θυμήθηκε ο Δήμαρχος και...δάκρυσε!

 81. Tonia G. avatar
  Tonia G. 16/09/2013 13:15:35

  Πάντως στις χώρες που υπάρχει εξτρεμισμός, τη διακυβέρνηση αναλαμβάνει ένας τρίτος ουδέτερος πόλος που "εγγυάται" την συνέχιση της κοσμικότητας του κράτους. Π.χ. στην Αίγυπτο εξελέγει "δημοκρατικά" ένας ακραίος Πρόεδρος ονόματι Μόρσι. Αφού τροποποίησε το Σύνταγμα της χώρας με διατάξεις οι οποίες κακοποιούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματα μεγάλων κοινωνικών ομάδων, επενέβη ο Στρατός και τον ανέτρεψε για να προασπισθούν αυτά τα στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι για να αποφευχθεί η ομαλή διακυβέρνηση σε μια χώρα στην οποία ανεβαίνει ο εξτρεμισμός, τότε πρέπει οπωσδήποτε να επέμβει ένας νέος πόλος εγγύησης της σταθερότητας.
  Ποιος είναι αυτός;

 82. NIKOS avatar
  NIKOS 16/09/2013 13:22:10

  δεν μαρεσει η κυβερνηση ; ψηφιζω κατι αλλο...δεν μαρεσει η χρυση αυγη (εαν βγει κυβερνηση) εκτελουμαι | πριν 4'
  χιτες και ταγματασφαλιτες οι συνεργατες των γερμανων βρισκουν σημερα τους ιδεολογικους τους συμαχους του εθνοπροδοτες και μισεργατες χρυσαυγιτες..... η χρυση αυγη δεν ειναι ιδεολογια ... ιδεολογια της χρυσης αυγης ειναι ειναι ο ναζισμος το μισος για καποιον που εχει διαφορετικο χρωμα (αραγε οι χρυσαυγιτες θελουν να εξοντοσουν βιολογικα και τον κασιδιαρη λογο χρωματος;) ιδεολογια τους ειναι η αριστη κατα τα προτιπα του παπα διοικηση οπου οι πολιτες δεν εχουν δικαιομα να προσφευγουν στις καλπες διοτι ο μιχαλιολιακος και ο κασιδιαρης θα ειναι οι αειφοροι αιωνιοι και αριστοι διοικητες του ελληνικου εθνους και της καπιταλιστiκης οικονομιας εαν δε καποιος διαμαρτυριθει για κατι θα εκτελητε

 83. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 16/09/2013 13:22:44

  Δρόμος στην πρεσβεία φέρει το όνομα Πέτρος Κ.
  Το άγαλμα του "κοσμεί" τα Βουνά στο Γράμμο και στο Βίτσι ...
  Τί μαθαίνει κανείς !

  • ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
   ΠΙΛΟΤΟΣ @ ΠΙΛΟΤΟΣ 16/09/2013 13:24:07

   Χορηγία Ανατολικής γερμανίας ή ανατολικής ακτής ;

 84. και Κλεφτης και Απελατης avatar
  και Κλεφτης και Απελατης 16/09/2013 13:31:20

  μα τότε αγαπητέ ποιός θα δουλέψει στις ΕΟΖ που ετοιμάζουν;

 85. Tommy avatar
  Tommy 16/09/2013 13:44:03

  Μάλλον η ΝΔ έχει εδώ και χρόνια πολλά κηρύξει τον πόλεμο στην Δεξιά Παράταξη... Και ένας (δεξιός) κούκος (Α.Σαμαράς) δεν φέρνει την άνοιξη.

 86. FOTZIO avatar
  FOTZIO 16/09/2013 13:51:03

  ΜΗΝ ΑΝΑΛΥΕΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΕΣ...ΑΠΛΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟ Ρεσαλτο...Η στρατηγική του σύγχρονου φασισμού που ζούμε, αυτού του 4ου Ράιχ, λειτουργεί αποτελεσματικότατα, με πρωταγωνιστές τα δεκανίκια του: Την κατοχική «αριστερά» σε όλες τις εκδοχές της (και τις «αριστερίστικες»).

  Η Χρυσή Αυγή ανυψώνεται, για άλλη μια φορά, σε ύψιστη και δαιμονοποιημένη φασιστική απειλή!!!

  Το επεισόδιο στο Πέραμα έδωσε το νέο έναυσμα για νέα κατακλυσμιαία παραληρήματα εναντίον της ναζιστικής απειλής.

  Ένα «κλούβιο αυγό» επικαλύπτει, εξαφανίζει και υποκαθιστά το σύγχρονο, γιγάντιο αυγό του φιδιού που ζούμε: Το ΦΑΣΙΣΜΟ της Νέας Τάξης, καθώς και τους ιδεολογικούς, πνευματικούς και πολιτικούς του μηχανισμούς και «μπράβους» (Κράτος, κοινοβούλιο, κυβερνητικό οικοδόμημα, κόμματα, ΜΜΕ και τα ποικίλα ιερατεία…).

  Μια συμμορία του σύγχρονου φασισμού, ένα παρακρατικό γρανάζι του, ανυψώνεται σε φασιστική απειλεί, ξεπλένοντας έτσι το πλανητικό σύστημα του φασισμού που κυριαρχεί, τα εγχώρια ανδρείκελά του, καθώς και τα άλλα ΚΕΝΤΡΙΚΑ και κινητήρια γρανάζια του και «δημοκρατικά» ή «αριστερά» του άλλοθί: Κράτος, Βουλή, κυβέρνηση, κόμματα, ΜΜΕ, «αριστερά» κ.λπ…

  Αυτός ο θόρυβος και τα παραληρήματα για την επίθεση των χρυσαυγιτών σε στελέχη και μέλη του ΚΚΕ είναι ύποπτος και υποκριτικός, κυρίως, όμως είναι παραπλανητικός: Μοιάζει σαν μια στημένη θεατρική παράσταση με χορηγούς και σκηνοθέτες τα μεγάλα αφεντικά του κατοχικού καθεστώτος και ηθοποιούς και κομπάρσους τα όργανά τους…

  Βολεύει μια χαρά το καθεστώς και το νεοταξικό φασισμό να μετατοπίζονται τα ουσιώδη πολιτικά ζητήματα στους σκυλογαυγάδες ανάμεσα στους «μπαμπούλες» που έχει κατασκευάσει και στα κομματικά, «αριστερά» του γρανάζια.

  Βολεύει το σύστημα να δίνει τροφή στους «αριστερούς» ιπποκόμους του να χαλάνε τον κόσμο για την «φασιστική απειλή» των συμμοριών του…

  Βολεύει το κατοχικό καθεστώς να ασχολούμαστε υστερικά με τη Χρυσή Αυγή και να τη δαιμονοποιούμε, αλλά και να δίνει τερέν στην «αριστερά» να παίζει με το «φασιστικό κίνδυνο» της Χρυσής Αυγής: Έτσι τη διατηρεί (την «αριστερά»), σαν «αντιφασιστική» δύναμη κρούσης, την ξεπλένει την ίδια και την αξιοποιεί σαν τον άλλο πόλο των «άκρων»…

  Αυτή είναι η «ευφυής συνταγή» του νέου φασισμού που ζούμε: Να συγκρούονται τα δεκανίκια του μεταξύ τους, να δίνουν άλλοθι το ένα στο άλλο, να αναγάγει το ένα σε «σκιάχτρο» το άλλο, να συντηρούνται και να ξεπλένουν τον ΥΠΑΡΚΤΟ φασισμό των αφεντικών τους και του καθεστώτος.

  Το ΚΚΕ, νεκρό πλέον στη συνείδηση του λαού, θέλουν να το διατηρήσουν στη ζωή σαν τον «κομμουνιστικό μπαμπούλα», διότι αποτελεί τον εγγυητή της νεοταξικής και κατοχικής «νομιμότητας» με αντικαπιταλιστική και «κομμουνιστική» ρητορεία.

  Είναι αφελείς όσοι πιστεύουν ότι θέλουν να εξαφανίσουν από τον πολιτικό χάρτη το ΚΚΕ.

  Το αντίθετο: Επειδή το ίδιο πεθαίνει και εξαφανίζεται, το καθεστώς επιδιώκει τη διάσωσή του, σαν το «άλλοθί» του και «σκιάχτρο»…

  Αν, συνεπώς, υπήρξε πραγματική επίθεση της Χρυσής Αυγής εναντίον στελεχών και μελών του ΚΚΕ αυτή ήταν διατεταγμένη για τη …σωτηρία του ΚΚΕ και για να παιχτεί το θορυβώδες σήριαλ που βλέπουμε και που τους βολεύει ΟΛΟΥΣ.

  Η Χρυσή Αυγή, σαν παρακρατική συμμορία ενεργεί, κατά κανόνα, κατόπιν εντολών από τα αφεντικά της…

  Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι το κτύπημα να ήταν σκηνοθετημένο για όλους τους παραπάνω λόγους που περιγράψαμε…

  Εμείς φυσικά είμαστε και πολύ επιφυλακτικοί για το ίδιο το γεγονός όπως το εμφάνισε το ΚΚΕ και αναπαράχθηκε από τα «παπαγαλάκια» του καθεστώτος.

  Η ηγεσία και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία του ΚΚΕ είναι μανούλες στις προβοκάτσιες: Ο σταλινισμός έχει αναγάγει την προβοκάτσια σε επιστήμη.

  Όποιος γνωρίζει, έστω και ελάχιστα, την ιστορία και τις πρακτικές του ΚΚΕ είναι σε θέση να αντιληφτεί, ότι οι γραφειοκράτες του ΚΚΕ είναι αδίσταχτοι σε προβοκατόρικα παιχνίδια: Συχνά λειτουργούν σαν «μαφία».

  Στο Πέραμα και στη ζώνη της ναυπηγοεπισκευαστικής το ΚΚΕ είναι κράτος εν κράτει και η συνδικαλιστική του γραφειοκρατία λειτουργεί σαν «μαφία», στενά συνδεδεμένη με την εργοδοσία, πουλώντας νταβατζηλίκι …

  Εκεί μια μεγάλη μάζα εργατών έχει προπηλακιστεί, για χάρη των αλλοδαπών δούλων, από τους εργατοπατέρες του ΚΚΕ. Το μίσος αυτών των εργατών είναι μεγάλο…

  Το τι έγινε ακριβώς δεν μπορεί να γνωρίζουμε. Εξάλλου και οι εκδοχές που δίνονται από τους ίδιος τους κουκουέδες είναι αντιφατικές και αλληλο- αναιρούμενες…

  Όπως και ν’ έχει αυτός ο θόρυβος είναι θεατρινίστικος με στόχο την παραπλάνηση και το ξέπλυμα: Του πραγματικού φασισμού που ζούμε, αλλά και του καθεστωτικού ρόλου του ΚΚΕ.

  Η ηγεσία του ΚΚΕ βρήκε (της δόθηκε σαν δώρο) ή κατασκεύασε μια «αφορμή» για «αντιφασιστική» κατανάλωση και για την εκλογική της επιβίωση…

  Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες «προοδευτικές» και «αριστερές» δυνάμεις, βρήκαν και αυτές την ευκαιρία να επιστρατευθούν ενάντια στη «φασιστική απειλή», καλύπτοντας έτσι τις δικές τους ακαθαρσίες: Ότι αποτελούν τα προνομιούχα και λειτουργικά γρανάζια του νεοταξικού φασισμού και της κατοχικής «νομιμότητας»…

  Η Χρυσή Αυγή τούς είναι απαραίτητη (γι αυτό την κατασκεύασαν τα μεγάλα αφεντικά και την πριμοδότησαν και πριμοδοτούν πολιτικά τα «αριστερά» δεκανίκια), διότι παρέχει το άλλοθι σ’ αυτήν την «αριστερά»: Είναι ο «χρυσός» προβοκάτορας του καθεστώτος συνολικά, αλλά και της «αριστεράς» ειδικά…

  Θα συνεχίσουμε και με άλλους τέτοιους χρήσιμους προβοκάτορες του νεοταξικού φασισμού (τύπου Ρεπούση και CIA) οι οποίοι παρέχουν το άλλοθι στη νεοταξική «αριστερά» και τους «αρθρογράφους» της (όπως ο Νίκος Μπογιόπουλος) να μεταθέσουν το σύγχρονο σκοταδισμό της Νέας Τάξης στα «κλούβια αυγά» του «εθνικισμού» και του «σκοταδισμού» της Εκκλησίας: Σε γραφικότητες της ακροδεξιάς και της Εκκλησίας (τύπου Άνθιμου).

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ FOTZIO 16/09/2013 19:59:48

   Ενδιαφέρουσα άποψη. Αλλα ο "αντιφασισμός" δεν πουλάει πιά: αν δεν ήταν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που νοσταλγουν το χαμένο παράδεισο ,η Αριστερά θα ήταν σε μονοψήφια νούμερα.

 87. FOTZIO avatar
  FOTZIO 16/09/2013 13:52:09

  Το ΚΚΕ, νεκρό πλέον στη συνείδηση του λαού, θέλουν να το διατηρήσουν στη ζωή σαν τον «κομμουνιστικό μπαμπούλα», διότι αποτελεί τον εγγυητή της νεοταξικής και κατοχικής «νομιμότητας» με αντικαπιταλιστική και «κομμουνιστική» ρητορεία.

  Είναι αφελείς όσοι πιστεύουν ότι θέλουν να εξαφανίσουν από τον πολιτικό χάρτη το ΚΚΕ.

  Το αντίθετο: Επειδή το ίδιο πεθαίνει και εξαφανίζεται, το καθεστώς επιδιώκει τη διάσωσή του, σαν το «άλλοθί» του και «σκιάχτρο»…

  Αν, συνεπώς, υπήρξε πραγματική επίθεση της Χρυσής Αυγής εναντίον στελεχών και μελών του ΚΚΕ αυτή ήταν διατεταγμένη για τη …σωτηρία του ΚΚΕ και για να παιχτεί το θορυβώδες σήριαλ που βλέπουμε και που τους βολεύει ΟΛΟΥΣ.

  Η Χρυσή Αυγή, σαν παρακρατική συμμορία ενεργεί, κατά κανόνα, κατόπιν εντολών από τα αφεντικά της…

 88. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 16/09/2013 13:55:16

  Σοβαρά τώρα ,πιστεύετε ότι ενδιαφέρει τον απελπισμένο ψηφοφόρο το τι έκανε η χρυσή αυγή στον Μελιγαλά?
  Είναι χαζό το μονο που να κάνουμε να ειναι να χτυπάμε μια ιδεολογία η οποία έχει απογυμνωθεί από όλα τα μέσα τα τελευταια 60 χρόνια και έχει αποδειχθεί η βαρβαρότητα της. Αυτά πιστεύουν αυτά κάνουν οι ανθρωποι, τι παραπάνω να αποδειξουμε;
  Αντι να δουμε τις πραγματικες αιτιες της ανοδου του ναζισμου καθομαστε και παιζουμε τις κουμπαρες.
  Γιατι αραγε;
  Μηπως γιατι δεν συμφερει στο συστημα;
  Και ποιο ειναι το συστημα;
  Να σας πω εγω πιο ειναι το συστημα.
  Οι ιδιοι και ιδιοι πολιτικοι που ανακυκλωνονται εδω και τοσα χρονια στις διαφορες θεσεις.
  Σαμπως δεν ξερουν οτι ειναι το κοκκινο πανι για τους πολιτες; Το ξερουν.
  Ελεος πια
  Δημοκρατια ειναι το πολιετυμα μας, οχι κληρονομική βασιλεία (ακομα και στην τελευταια πολιτικη θεση) ελέω θεου.
  Η χρυση αυγη θεριευει απο την τροφη που της δίνει η ιδια η ΝΔ και καθε κομμα που δεν θελει να αλλαξει.
  Ελεος πια.

  • Samurai avatar
   Samurai @ Χμμμμ 16/09/2013 17:00:33

   Τι συμπέρασμα βγάζουμε λοιπόν από όλα αυτά ;
   Στις επόμενες εκλογές οι ψηφοφόροι θα βρεθούν (σπρωχθούν) ανάμεσα
   στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και τα τανκς.
   Ωραία πράματα.
   Έτσι αποκομοίζει κάποιος οφέλη από την αγανάκτηση του κόσμου.
   Μία ατελείωτη ομηρία.

 89. BRAINRAIN avatar
  BRAINRAIN 16/09/2013 15:39:04

  Δώσαμε λόγο στους παρανοϊκούς και στους ανεγκέφαλους και περιμένουμε να λυθούν τα θέματά μας. Πόσο τους μοιάζουμε τελικά!

 90. Και η άκρη άκρη, έχει τη μέση της... avatar
  Και η άκρη άκρη, έχει τη μέση της... 16/09/2013 15:59:35

  Στο Μελιγαλά, οι ασεβείς λεχρίτες της Χ.Α., προσέβαλαν τους παριστάμενους, τη μνήμη των νεκρών και κάθε άτομο που σέβεται τον εαυτό του.

 91. ΚΠ avatar
  ΚΠ 16/09/2013 16:51:11

  Αγαπητέ Φάκτορα.
  Όταν η ΝΔ φορολογεί τα αυτοκίνητα των πολυτέκνων με φόρο.....πολυτελείας, και όταν εξ αιτίας της απαγορευτικής τιμής του πετρελαίου (1300 € ο τόννος) πάγωσαν οι οικογένειες στην βόρεια Ελλάδα πέρσυ τον χειμώνα και πολλές εγκατέστησαν ξυλόσομπες γυρίζοντας πίσω στην δεκαετία του '50,με συγχωρείς πολύ αλλά η δεξιά κήρυξε πόλεμο σε παραδοσιακές τάξεις υποστηρικτών της.
  Όλα τα άλλα είναι φούμαρα και καταλάβετε καλά ότι με σοφιστείες δεν ξαναγυρίζει ο δεξιός κόσμος της ΝΔ πίσω......
  Αν δεν το καταλαβαίνετε,εσείς είστε άξιοι της μοίρας σας.

 92. Σαν την απερισκεψία του Ίκαρου avatar
  Σαν την απερισκεψία του Ίκαρου 16/09/2013 17:27:36

  Αν ξανατολμήσουν να βιαιοπραγήσουν, να λάβουν την απάντηση που ο νόμος προβλέπει. Για πόσο θα ανεχόμαστε τις προκλήσεις και την αναίδειά τους; Αυτή τη φορά, δε σεβάστηκαν ούτε τους ηλικιωμένους συγγενείς των νεκρών.
  Τι περιμένουμε άλλο να κάνουν;

 93. WY avatar
  WY 16/09/2013 18:28:26

  Είτε το θέλουμε είτε όχι, ο Μελιγαλάς με την Πηγάδα του είναι μέρος της ιστορίας μας, και μόνο όταν τη γνωρίζουμε, γνωρίζουμε και ποιοί είμαστε!

  Ετσι λπν κι εσύ σχολιαστή/άναγνώστη, άπλώς διάβασε,διά νά μάθης διατί σφαγιάσθηκαν,μεταξύ τών άλλων, καί τά αδέλφια Kωνσταντίνος Β.Μακρής 16 χρονών καί Παναγιώτης Β. Μακρής 14 χρονών μαζί μέ άλλους φίλους-συμμαθητές -συγχωριανούς του!!!


  http://www.parakato.gr/2013/09/70.html
  Πηγή: http://www.parakato.gr/2013/09/70.html#ixzz2f4M8c2jD

 94. μαγκαλι avatar
  μαγκαλι 16/09/2013 19:00:52

  Ποιος νοιαζεται για τους Αλβανους; Μα...τα θυματα τους...

 95. μαγκαλι avatar
  μαγκαλι 16/09/2013 19:03:47

  Καποιοι μιλησαν πιο πανω για Ελληνικο "Ανσλους". Μηπως θα επρεπε να μιλησουν για αλβανικο Ανσλους, για τουρκικο Ανσλους, για σκοπιανο Ανσλους και ισως και για βουλγαρικο Ανσλους; Αυτα ειναι στην ημερησια διαταξη.

 96. Καρεότης avatar
  Καρεότης 16/09/2013 19:21:11

  Η Νορβηγία είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης όχι της ΕΕ.
  Πληροφόρησέ με αν γνωρίζεις στο πρώην κόμμα του Μπρέιβικ( με τον οποίο δεν θέλουν να έχουν καμία σχεση):
  οι οπαδοί ντύνονται ομοιόμορφα και εκτελούν στρατιωτικά παραγγέλματα;
  χαιρετούν...Ελληνικά;
  διοργανώνουν μνημόσυνα στον Vidkun Quisling;
  βουλευτές τους έχουν "χτυπήσει" στα χέρια τους φρασεις όπως "Sieg Heil" ή...Γαμμάδια;
  μήπως ο υποψήφιος δήμαρχος του Όσλο έχει υμνήσει τον Χίτλερ στο μακρινό...2011;

  • kas avatar
   kas @ Καρεότης 16/09/2013 21:26:36

   So ? Τι σας νοιάζει εσάς ?

   Προσωπικά πάντως δεν βρίσκω καμμία αναφορά στον στράσερ και τον εθνικοσοσιαλισμό (που για προφανείς λόγους προπαγάνδας επιπέδου 3ης δημοτικού γίνεται ''νεοναζί'') από τα γραφόμενα της χα.

   Προς το παρόν καμμία. Τουναντίον υπάρχουν αρκετές φιλελεύθερες θέσεις (στα οικονομικά).

   πρεμούρα για τους νεομπολσεβίκους δεν σας είδα να έχετε τόσο μεγάλη...

   Δεν βρίσκω καμία σοβαρότητα στους λόγους σας ενόψη της δραματικής καταστάσεως που βρισκόμαστε, όταν απειλούμαστε εντός, εκτός και επιταυτά. Χέστηκε η φατμέ στο γελί-τζαμί για το τατού του...πως τον είπαμε ?

   Προφανώς και οι εμμονές σας με τα τατού δεν απασχολούν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων και αύριο εκατομμυρίου και...που δεν δίνουν δεκάρα, παρά μόνο για το πως θα στήσουν καλύτερα την τελευταία γραμμή αμύνης απέναντι στην 5η φάλαγγα του νεομπολσεβικισμού made in usa, τα λαθροορκς και την ομογενοποίηση της εθνομηδενιστικής παγκοσμιοποίησης.

   Πόσο μακρυά από την πραγματικότητα. Προφανώς πάλι για τατού θα ψάχνετε και για την άνοδο της ''ακροδεξιάς'' σε όλη ανεξαιρέτως την γιουρόπα.

   Καταλάβετέ το είναι θέμα επιβίωσης. Η ευρώπη των εθνών vs ...μη πω καλύτερα.

   Αναρωτιέμαι σε περίπτωση στραβής...εάν γίνουμε και εδώ Συρία με ποιούς θα είστε ?

   με ΝΑΤΟ, σύριζα παντού, μπάχαλους και ορκς

   ή με τους υπόλοιπους ?

   ps- περιττό δε να πω ότι η ημέτερη χα είναι σημείο αναφοράς όλων των εθνικών αντισωμάτων σε όλη την γιουρόπα

   όπως επίσης οξύμωρο είναι ότι και το μπαχαλικό ημέτερο κίνημα είναι σημείο αναφοράς όλων των ταγμάτων εφόδου του αναρχομπαχαλακισμού επίσης σε όλη την γιουρόπα

   • Καρεότης avatar
    Καρεότης @ kas 16/09/2013 23:29:56

    Τα tatoo και οι...χαιρετισμοί είναι δηλωτικά της πολιτικής τους ταυτότητας. Εσείς τι νομίζετε; Η χρυσή αυγή είναι πολιτικό κόμμα; Οι κοντοκουρεμένοι και ομοιόμορφα ντυμένοι ,σε στρατιωτική παράταξη, που εκτελούν παραγγέλματα ειναι...πολίτες; Έχουν οι ιδιοι παραιτηθεί αυτής της ιδιότητας απ' τη στιγμή που υποτάχθηκαν στην αυθεντία του ΑΡΧΗΓΟΥ. Αν η δεξιά θέλει να ταυτιστεί με το φασισμό για να πάψει να είναι...ενοχική ας το κάνει. Κακό του κεφαλιού της.

    • kas avatar
     kas @ Καρεότης 17/09/2013 09:30:02

     Εξακολουθείτε να μην μπορείτε να δείτε το θέμα σφαιρικώς.

     Σας πειράζουν οι χαιρετισμοί ?...μάλλον άλλος έχει πρόβλημα.

     Σαφώς και είναι πολιτικό κόμμα που ψάχνεται ως προς την ταυτότητά του (δεν έχει αποφασίσει αν θα είναι εθνικοσοσιαλιστικό, εθνικοφιλελεύθερο ή δυό λαλούν και τρεις χορεύουν) και σαφώς είναι ''αντιδημοκρατικό'', τουλάχιστον θεωρητικώς.

     So ?
     Τα μισά κόμματα στην βουλή είναι αντιδημοκρατικά ιδεολογικώς και τα άλλα μισά πρακτικώς εφόσον έχουν κατακουρελιάσει σύνταγμα και δημοκρατία.

     So ?

     Παλιά ήταν γκρούπα ελεγχόμενη. Τώρα όμως όχι. Ο κόσμος που το ψηφίζει δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον αρχηγικό πυρήνα, ούτε πρόκειται...εξ΄ου και λύσσα μμε σε εναντίον του σε επίπεδα 4ης δημοτικού, κόντρα στην νοημοσύνη του κόσμου.

     Μετά τους χαιρετισμούς σας πειράζει το κοντό μαλλία και το ομοιόμορφο ντύσιμο ?

     So ?...εκτός από τα ιδεολογικά σας ενοχλεί και η αισθητική τρίτων ? μάλλον πρέπει να προσέξετε τον θυμό σας, εφόσον ετεροπροσδιορίζετε άλλους ως ''φασίστες''.

     Ειδάλλως θα είστε μάλλον η δικαίωση αυτού που είπε ο Τσώρτσιλ, ότι οι φασίστες του μέλλοντος θα είναι οι αντιφασίστες...οπότε θα αδικήσετε και εσείς τον εαυτό σας.

     Μου κάνει εντύπωση, και συγχωρέστε μου την μομφή, αλλά ιστορία δεν έχετε αναγιγνώσκει ή έστω διαβάσει ?

     Από πολύ παλιά όλα τα φασίζοντα κινήματα, εφόσον εκφράζουν τάξη και πειθαρχία συνηθιζόταν να έχουν μιά ''στρατιωτικού'' τύπου ομοιομορφία στο ντύσιμο.

     από την εποχή των ΕΕΕ του μεσοπολέμου...μέχρι και σήμερα γιατί να αλλάξει κάτι ?

     το ίδιο και τώρα

     So ?

     Πολίτης δηλαδή είναι αυτός που ντύνεται ταγάρι, έχει μακρυά μαλλιά και 15 γνώμες τις γενικές συνελεύσεις με τον μπάμπη τον φούντα και τον σάκη τον μουλού ?

     Μάθετε και κάτι άλλο. Το θέμα ηγεσίας της χα δεν απασχολεί τους ψηφοφόρους της. Χεστήκανε. Γείτονες και αδελφοί είναι (ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθετήσεως) που θέλουν να αμυνθούν στο χάσιμο της ταυτότητας και στις ορδές των βαρβάρων. Τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω.

     Η αλήθεια είναι ότι ο γ.γ. της είναι μιά ανεπαρκής μετριότητα, παρασάγγας από το φυρερσιπ που επικαλείστε, εντελώς εξωφρενικά.

     Τα περί ''υποταγής'', εφόσον δεν γνωρίζετε και τα βλέπετε από όξω καλό είναι να μην τα λέτε. Δεν σας αφορούν, οπότε ξεπερνάτε κάθε μέτρο. Σε κάθε αναπτυσσόμενο κίνημα το α και το ω είναι η συντροφικότητα που χτίζεται ακριβώς μέσω κανόνων δεοντολογίας. Αν αφορούν κάποιους είναι ο δεύτερος κύκλος του πυρήνα που έχει ταχθεί ψυχικώς παρά την ηγεσία, ενσυνειδήτως...όχι όμως εσάς. Απλά μπορεί να σας αρέσει ή όχι, δεν αποτελεί όμως τεκμηρίωση για την νοστιμιά της σούπας.

     Η δεξιά έχει πάμπολλες αρμονικές, αλληλοσυγκρουόμενες πολλάκις μεταξύ τους...αν γνωρίζετε τους ιδεολόγους και την ιστορία της. Για αυτό άλλωστε δεν είναι α-δέξια, όπως η αριστερά που θεωρεί ότι δεν χωρά στο προκρούστειο κρεβάτι της, ως δεξιό.

     Ο Φασισμός, έχει και αυτός πολύ λιγότερες αρμονικές, άλλες φτάνουν στην αριστερά (στην σοσιαλιστική του χροιά, κυρίως στη ευρωπαϊκή του διάσταση) και άλλες είναι καθαρές δεξιές (όσον αφορά τις αξίες του και εν μέρη τα οικονομικά).

     δηλαδή έχει εν μέρη δίκιο ο Μάκης όταν λέει ότι ο εθνικοσοσιαλισμός ανήκει στην αριστερά...κρύβει όμως την άλλη μισή αλήθεια.

     Η αλήθεια είναι ότι ο φασισμός παίρνει αρκετές από τις αξίες της δεξιάς και τις προσαρμόζει στην φαρέτρα του. Παρόλα αυτά είναι ουσιαστικά η λογικότατη αντεπανάσταση της Ευρώπης απέναντι στα πριόνια των μπολσεβίκων . Οτι έχει καταφέρει άλλωστε η Ευρώπη/Λατινική αμερική στα εργασιακά είναι απόρροια φασιζόντων ή φασιστικών καθεστών.

     Οσον αφορά την ταύτιση, αυτό είναι ουσιαστικά μιά αγκύλωση προσωπική σας κατά την ταπεινή μου γνώμη.

     Δεν αφορά τον κόσμο που βλέπει αδελφούς και εχθρούς, ούτε τις εμπνευσμένες ηγεσίες (που να τις βρούμε όμως) που ξεπερνούν τέτοιες αγκυλώσεις προκειμένουν να επιτύχουν τον σκοπό τους.

     την καλημέρα μου

     ps- η ΝΔ απέχει παρασάγγας από το να είναι δεξιά, όπως και η χα (για τους ΑΝΕΛ δεν το συζητώ καν, διότι είναι κωμωδία). Δεν αρκούν μερικοί πραγματικά δεξιοί πυρήνες σε κάθε αυτο ή ετεροπροσδιοριζόμενο ''δεξιό'' κόμμα.

     Είναι τόσο αλλοτριωμένη η δεξιά (ως τόξο) εν Ελλάδι...που ούτε ο όρος κεντροδεξιά δεν την σώζει.

     Ελπίζουμε δε κάποτε στην εμφάνιση μιας πραγματικής, λαμπρής και εμπνευσμένης δεξιάς, για αυτό άλλωστε παλεύουμε.

 97. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 16/09/2013 19:34:21

  χεχεχε ... μιλάς καλά φίλε μ θείο

  • μαγκαλι avatar
   μαγκαλι @ EVANGELOS 16/09/2013 23:43:49

   Γελαστε λιγο και για τα θυματα...Ειναι πολυ αστειο...

 98. akenaton avatar
  akenaton 16/09/2013 19:35:18

  Θα μου επιτρέψετε προς το παρόν να γράφω ότι και όπως θέλω εγώ. Δεν πιστεύω πως αυτοί που ψηφίζουν τους νεοναζί είναι "παραπλανημένοι", "εξαπατημένοι", "κοψοχέρηδες", κλπ. Επιμένω πως πρέπει να τους φέρνουμε προ των ευθυνών τους ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!

 99. Ατσαλακωτος avatar
  Ατσαλακωτος 16/09/2013 19:46:54

  Πάντως εξ αιτίας της Χρυσής Αυγής το κανάλι του Μπομπ ολα ανφαιρθηκε στον Μελιγαλα και στα θύματα του. Πράγμα που δεν είχε συμβεί ποτέ μέχρι σήμερα.

 100. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 16/09/2013 19:49:15

  "Τι περιμένουμε άλλο να κάνουν;"

  Μήπως...να κάψουν ζωντανή καμιά έγκυο γυναίκα? Τοτε θα τους κλείσουμε φυλακή...όπως τους δολοφόνους της Μαρφίν!!!!!!!

 101. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 16/09/2013 19:53:05

  Επειδή είσαι πολύ φανατικός κομμουνιστής, δεν νομίζω ότι αξίζει να κάνει κανείς διάλογο μαζί σου. Αλλά επειδή με θίγεις σε ένα σημείο, ως ρατσιστή, θα σου πω ότι είμαι φανατικά κατά της ισλαμικής λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα, επειδή θεωρώ ότι, αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα, θα δημιουργήσει μία μειονότητα, όχι επήλυδων, αλλά Ελλήνων. Φυσικά, επειδή είσαι ένας άπατρις και ανθέλληνας ελληνόφωνος, αυτό δεν σε αφορά, αλλά, πίστεψέ με, αφορά στην πλειοψηφία των Ελλήνων. Είναι θέμα επιβίωσής μας ως λαού στα εδάφη αυτά και όχι χριστιανισμού ή ρατσισμού. Ο χριστιανισμός, αντίθετα από ό,τι πιστεύετε εσείς οι κομμουνιστές, που δεν έχετε καν κάνει τον κόπο να τον μελετήσετε, δεν είναι η πίστη των ηλιθίων...

  • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
   τηλέμαχος αναγνώστου @ ΒΙΣ 16/09/2013 20:25:07

   Και ποιά πολιτική δύναμη ιεραρχεί σαν πρώτο θέμα την ισλαμική λαθρομετανάστευση; Η ΧΑ φυσικά. Μέχρι τώρα βέβαια, επειδή έχεις βγάλει κι ένα πανεπιστήμιο (άσε που μπορεί να είσαι κοντός και αγύμναστος ή αλλεργικός στα συμπληρώματα διατροφής) δεν ταυτίζεσαι μαζί τους (μπορεί και να τους απεχθάνεσαι αισθητικά) αλλά η φανατική σου προσήλωση σε πάει κατά κει εξ ού και η χοντρή κριτική σου πλέον στη ΝΔ.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ τηλέμαχος αναγνώστου 16/09/2013 21:39:22

    Αν εσύ πιστεύεις ότι είμαι χρυσαυγίτης, μπορείς να εξακολουθήσεις να το πιστεύεις. Δεν είμαι υποχρεωμένος να προσπαθώ να πείσω τον κάθε ευήθη (για να το πω κομψά...). Η ισλαμική λαθρομετανάστευση είναι βασικό θέμα της Δεξιάς στην Ευρώπη, η ΧΑ απλά το υιοθέτησε επειδή είναι πιασάρικο. Αν η ΝΔ δεν θέλει να το θίξει, αυτό είναι δικό της πρόβλημα, όχι δικό μου (αν και ο Δένδιας, για πρώτη φορά, είπε καθαρά ότι είναι θέμα επιβίωσής μας ως έθνος). Και το ζήτημα απασχολεί πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, και πέρα από τη δεξιά παράταξη, αυτό το έχω διαπιστώσει. Δεν απασχολεί, φυσικά, τους ανθέλληνες ομοίους σου. Αλλά είστε μειονότητα. Μόνο με τους Πάκιδες μπορείτε να γίνετε πλειονότητα. Να τους πάρεις σπίτι σου, λοιπόν, να σε εξυπηρετούν παντοιοτρόπως.
    Για τον σωματότυπό μου, την πάτησες: Είμαι ψηλός και γυμνάζομαι από τα 20. Αν θες, στέλνω και shirtless pic...

    • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
     τηλέμαχος αναγνώστου @ ΒΙΣ 16/09/2013 23:25:01

     Εν τάξει την είπες και τη κλισέ μαλ..ία "πάρτε τους μετανάστες σπίτι σας" και ικανοποιήθηκες. Επειδή το παρακολουθώ το ιστολόγιο από το 2009 και θα συνεχίσω να το παρακολουθώ (παρότι μου κόβουν ενίοτε πολύ ήπια σχόλια) θα τα ξαναπούμε πριν από τις επόμενες εκλογές που θα είσαι ώριμος ψηφοφόρος και προπαγανδιστής της ΧΑ.

    • γελωτοποιος avatar
     γελωτοποιος @ ΒΙΣ 17/09/2013 01:37:09

     τον ΒΙΣ και τη Χ.Α. τους χωριζει ''πολιτικη αβυσσος..'' οπως το εθεσε ο αξεπεραστος Γιωργος Τραγκας...

 102. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 16/09/2013 19:57:49

  Υπάρχουν χιλιάδες έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν εδώ και στο εξωτερικό και εσύ βρήκες δύο μπασκετμπολίστες που "δοξάζουν την Ελλάδα με το έργο τους", κερδίζοντας (ειδικά ο νεαρότερος) τρελά λεφτά που οι πιο πάνω επιστήμονες δεν θα δουν στον αιώνα τον άπαντα. Από το "έργο" τους, τι θα μείνει; Ο καθένας, φυσικά, έχει την δική του αντίληψη περί "έργου", οπότε πάει πάσο...

 103. μαγκαλι avatar
  μαγκαλι 16/09/2013 19:59:32

  akenaton
  Μακρια απο μενα η ιδεα να σας απαγορευσω οτιδηποτε! Την γνωμη μου εκφραζω. Απλως απορω που δεν βλεπετε ποσο αντιπαραγωγικοι ειναι αυτοι οι αφορισμοι. Οι ανθρωποι στους οποιους αναφερεστε εχουν ηδη καταστραφει. Πως θελετε να σας ακουσουν;

 104. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 16/09/2013 20:06:25

  Μπα! Μη σε απασχολούν τα τάνκς! Τα κόμματα του Συνταγματικού τόξου" φρόντισαν να μην έχουν ουτε πυρομαχικά τα Leopard ,γιατί δεν τα έβρισκαν στις μίζες!

 105. μαγκαλι avatar
  μαγκαλι 16/09/2013 20:13:45

  Δηλαδη τα μολοτωφ δεν ειναι τιποτα... Ειναι παιγνιδακια που παιζουν τα παιδια;

 106. Δ.Σ. avatar
  Δ.Σ. 16/09/2013 21:34:18

  Στον Μελιγαλά, οι ελασίτες έσφαξαν τους ταγματασφαλίτες και δοσιλόγους των ναζί. Η πλειοψηφία αυτών που συμμετείχαν στα τάγματα ασφαλείας δεν ήταν ούτε δεξιοί, ούτε μεταξικοί, ούτε φασίστες. Ήταν κατά κύριο λόγο, βενιζελικοί, θυμηθείτε ότι ο Πάγκαλος επί κατοχής έγλειφε τους γεραμνούς κατακτητές και υπερθεμάτιζε για την δημιουργία των ταγμάτων ασφαλείας. Μετά την απελευθέρωση καταδικάστηκε ως δοσίλογος, φυλακίστηκε για λίγους μήνες και τον έβγαλε από την ψειρού ο Παπανδρέου ο ¨Γ'έρος" (επίσης συνεργάτης του Ελ. Βενιζέλου). Τζάμπα πλακώνονται "δεξιοί" της ΝΔ με τους "ακροδεξιούς" της ΧΑ. Άλλοι δούλευαν με τυος γερμανούς τότε, αυτοί που μετά έκαναν την "δημοκρατική" παράταξη κλπ κλπ. Για ψάξτε το λίγο.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Δ.Σ. 16/09/2013 21:41:51

   Εγώ θα σου πρότεινα να διαβάσεις την "Ορθοκωστά¨ του Θανάση Βαλτινού. Μυθιστόρημα είναι, αλλά η μυθοπλασία του είναι απόλυτα πραγματική.

  • Νηλέας avatar
   Νηλέας @ Δ.Σ. 17/09/2013 18:24:50

   Τι είναι τούτο πάλι!!!!!. Οι ταγματασφαλίτες στην πλειοψηφεία βενιζελικοί γιατί ο βενιζελικός Πάγκαλος είχε κατηγορηθεί σαν συμπαθών.Δεν καταδικάστηκε αλλά απαλλάχτηκε με βούλευμα. Αλλά γιά να δέσει το γλυκό ανακατεύομαι και το γέρο που ήταν συνεργάτης του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.Ποιά ήταν η δεξαμενή των Τ.Α είναι γνωστό ,ποιός ο αρχηγός και αυτό γνωστό .Αλλωστε φάνηκε και από τη συνέχεια που βρήκαν στέγη.Να διαβάζουμε ολόκληρη την ιστορία.

   • μαγκαλι avatar
    μαγκαλι @ Νηλέας 17/09/2013 20:22:23

    Το παν ειναι να μην στενοχωρησουμε τον Παγκαλο...

 107. stamoschios avatar
  stamoschios 16/09/2013 23:23:49

  Και ο αρουλης φυσικά

 108. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 17/09/2013 00:34:42

  Καβγάς επιπέδου στη Ρωσία
  Τον πυροβόλησε στο μπακάλικο, επειδή διαφωνούσαν για τη φιλοσοφια του Καντ
  h**p://news.in.gr/perierga/article/?aid=1231265313
  Αυτές είναι ιδεολογικές διαμάχες με υψηλό επίπεδο.
  Όχι όπως εδώ, που πλακωνόμαστε για τις πλαστικές παντόφλες του ζεν πρεμιέ Κασιδιαρη και για το τι έβλεπε μέσα στο πηγάδι ο εθνικός ήρωας Αθανάσιος Κλάρας δευτερόλεπτα πριν προχωρήσει σε "ρίψεις".

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Uncle Stgm 17/09/2013 10:23:05

   Φαντάζεσαι να αρχίσουν στη λαϊκή να πλακώνονται αριστοτελιστές και πλατωνικοί;

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ ΒΙΣ 17/09/2013 13:28:19

    Ἤ στό γήπεδο,Καβαφικοί καί Σεφεριστές...

    • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
     ΣΤΕΛΙΟΣ @ Κυθήριος 17/09/2013 22:05:18

     http://www.youtube.com/watch?v=F2kAnTZBnTg

 109. Νηλέας avatar
  Νηλέας 17/09/2013 13:48:52

  Τι έγινε στο Μελιγαλά? Ενα θρησκευτικό μνημόσυνο από τους συγγενείς των νεκρών .Ετσι χαρακτηρίζουν την εκδήλωση οι διοργανωτές και ο δήμος . Η χ.α μιά παραστρατιωτική οργάνωση , ντύσιμο-σωματότυπος παρέλαση με βήμα(όχι χήνας) .Αλλωστε "έχει στρατιωτική δομή και οργάνωση το κόμμα μας "είπε την επομένη στο στην τοπική τ.υ ο βουλευτής της στη μεσσηνί επειδή δεν της άρεσε η όλη διαδικάσία -δεν είχε εμφυλιοπολεμικό κλίμα-βιαιοπράγησαν , διέκοψαν την τελετή . Ο δήμαρχος δεν χαρακτήρισε πατριώτες τους ταγματασφαλίτες και συμμορίτες τους ελασίτες και αυτό τους εξαγρίωσε,και έτσι αφού έχουν και τα μπράτσα διέλυσαν τα πάντα.Αυτά έγιναν τώρα.Το τι έγινε τότε πρέπει να το χωρίσουμε σε δύο μέρη .Μόλις είχαν αποχωρήσει οι γερμανοί . Ο ΕΛΑΣ ηταν στρατός απελευθερωτικός συνεργαζόταν με την ελλ.κυβέρνηση του Καϊρου, τα Τ.Α ήταν συνεργάτες των γερμανων.Επακόλουθο ήταν η σύγκρουση σε όλη τη Μεσσηνία με κορύφωση τη μαχη στο Μελιγαλά. Μέχρι εδώ ήταν πόλεμος μεταξύ αντιπάλων .Τα τραγικότερα ήλθαν μετά . Τα λαϊκά δικαστήρια και ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ.Επεκράτησαν εγκληματικά στοιχεία ,και τα χειρότερα έγιναν γιά προσωπικούς λόγους.
  Μιά μαύρη σελίδα της ελληνικής ιστορίας. Γιά χρόνια γινόταν πολιτική εκμετάλευση από τη δεξιά και γιορταζόταν είσημα, συμμετείχε και ο σημερινός πρωθυπουργός. Ο καιρός πέρασε ,τα μίση καταλάγιασαν εξελίχτηκε και πολύ σωστά σε θρησκευτικό μνημόσυνο. Αυτό δεν αρέσει στους θαυμαστές του χίτλερ ,και επειδή στερούνται πολιτικό λόγο ή ντρέπονται ακόμα να τον ξεδιπλώσουν πλήρως χρησιμοποιούν ότι έχουν ,τα μπράτσα τους .
  Η χ.α έχει κηρύξει εδώ και καιρό τον πόλεμο κατα της δημοκρατιας .Τώρα πόνεσε περισσότερο γιατί τάβαλε και με τη δεξιά .Το πρώτο είναι το ΜΕΙΖΟΝ.

  • μαγκαλι avatar
   μαγκαλι @ Νηλέας 17/09/2013 20:27:15

   Ο φιλος Νηλεας, συνηθως πολυγραφοτατος, εχει γραψει σχολιa, εδω στο Αντινιουζ, υποστηριζοντας με παθος τον Ανδρεα, τον Σημιτη, τον ΓΑΠ και τον Βενιζελο. Το χαρακτηριστικο αυτης της αναρτησης ειναι οτι προκαλεσε την ελευση πολλων πασοκων, συριζαιων και κκεδων, οι οποιοι ηρθαν να μας μιλησουν για την Δεξια...Me καλο σκοπο...

 110. Απορών avatar
  Απορών 17/09/2013 21:24:10

  Δυό κρατιστές μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα...

 111. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 18/09/2013 00:19:50

  Καλό!!!

 112. Παναγιωτης avatar
  Παναγιωτης 18/09/2013 01:28:01

  Ουτε τους συγγενεις των νεκρων δε σεβαστηκαν τα φασιστοειδη

 113. Αρις avatar
  Αρις 18/09/2013 12:42:49

  Tα επεισόδια ξεκίνησαν με τον πανηλίθιο βλαχοδήμαρχο που για να ικανοποιήσει τους κομμουνιστές ψηφοφόρους του προσέβαλε την μνήμη των θυμάτων (τους εξίσωσε με τους θύτες).
  Ο αρχηγός της ΝΔ πρέπει να επανιδρύσει την ΝΔ (με νέους πατριώτες δεξιούς) και να ανασυγκροτήσει την δεξιά παράταξη.
  Πρέπει να ξεκαθαρίσει η ταυτότητα του συντηρητικού κόμματος (υπέρ έθνους, θρησκείας, γλώσσας) και να μάχεται για αυτά.
  α) Για τον συντηρητικό ο ομιλών Ελληνικά ΔΕΝ είναι Έλληνας αλλά Ελληνόφωνος και δεν τίθεται θέμα Ελληνοποίησης επειδή συνδέει την Ελληνικότητα με το γένος.
  β) Ότι δεν εγκαταλείπει ούτε παραποιεί την Ελληνική ιστορία και τα μνημεία του πολιτισμού μας.
  γ) Ότι σέβεται την γλώσσα μας τουλάχιστον όπως οι Γάλλοι, Γερμανοί και Ρώσσοι την δική τους (όλοι αυτοί έχουν πολύπλοκη γραμματική, συντακτικό και μεγάλο βαθμό δυσκολίας εκμάθησης της γλώσσας τους)
  δ) ότι τιμά ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες πεσόντες (1821, 1913-1922, 1940-9) οποιοσδήποτε και αν ήταν ο εχθρός (και Μελιγαλάς και Γράμμος).
  ε) καθιερώνει ημέρα μνήμης των Ελλήνων θυμάτων του κομμουνισμού και εορτάζει την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης θυμάτων Χίτλερ και Στάλιν (και ψηφίζει αναδρομικά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το αντίστοιχο ψήφισμα)
  στ) Αλλάζει τον τρόπο αντιμετώπισης του εγκλήματος (και των αναρχοσυριζέων) και των διαδηλώσεων (χρήση μη φονικών όπλων)
  ζ) διώχνει έξω απο τα Ελληνικά σύνορα ΟΛΟΥΣ τους παράνομους λαθρομετανάστες και τους παρανόμως εισελθόντες, τους αιτούντες άσυλο με σύντομες διαδικασίες στις Βρυξέλλες.
  η) Καταλύει το παρακράτος των ακροαριστερών στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και την δημόσια διοίκηση
  θ)εξαγγέλλει αναδρομική κάθαρση ΟΛΩΝ όσων κατείχαν δημόσιο αξίωμα (τα περί νόμου ευθύνης υπουργών είναι αστείες συγκαλύψεις)
  ι) έχει καθαρό πατριωτικό λόγο τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος
  ια) επανατοποθέτηση ΟΛΩΝ όσων συμμετέχουν (ΧΑ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) στην Βουλή ότι σέβονται το σύνταγμα, τους νόμους και το δημοκρατικό πολίτευμα
  ιβ) δραστηριοποίηση Ελληνικών πατριωτικών συνδικαλιστικών δυνάμεων όπου σε συνεργασία με τον εργοδότη να έχει εργασία ο Έλληνας εργάτης (να φύγει η μαφία του ΠΑΜΕ που κλείνει εργοστάσια)

  • gonzilaus avatar
   gonzilaus @ Αρις 18/09/2013 13:18:29

   Όποιος έχει διαφορετική άποψη από εσένα πρέπει να τον τραμπουκίζεις. Μετά απορούμε για την χθεσινοβραδυνή σφαγή!

  • μπαλαντέρ avatar
   μπαλαντέρ @ Αρις 18/09/2013 23:09:18

   "επανατοποθέτηση ΟΛΩΝ όσων συμμετέχουν (ΧΑ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) στην Βουλή ότι σέβονται το σύνταγμα, τους νόμους και το δημοκρατικό πολίτευμα"

   Ποιος θα την επιβάλλει την επανατοποθέτηση (δηλώσεις νομιμοφροσύνης δηλαδή) στα λοιπά κόμματα; Ένα κόμμα του 20-30%; Με ποιο δικαίωμα και με τι μέσα; Ολίγον ανεδαφικές τέτοιες ιδέες.

 114. ΦΓΦΗΓ avatar
  ΦΓΦΗΓ 23/09/2013 00:34:18

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΣ ΑΓΡΑΝ ΨΗΦΩΝ.....ΠΟΙΕΣ ΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1944? ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ-ΕΛΑΣ ΗΤΑΝ!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.