#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/08/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στη χώρα του «μάγκα» με τα λεφτά των άλλων 

Ανήμερα της Παναγίας χθες και είπαμε να δώσουμε τόπο στην οργή, να είμαστε πιο χαλαροί. Αλλά όταν η χώρα αυτή συνεχίζει να μας εκπλήσσει αρνητικά δε γίνεται να μην σχολιάσουμε ορισμένα γεγονότα που δείχνουν ότι ακόμη και τώρα στην Ελλάδα ευδοκιμεί η λογική του «έτσι γουστάρω». Και πολλές φορές υποκινείται και από πολιτικούς οι οποίοι ρίχνουν λάδι στη φωτιά, υποδαυλίζουν τα πάθη ή καλύπτουν παρανομίες προκειμένου να εκμεταλλευτούν ορισμένες συγκυρίες.

Μαθαίνουμε για παράδειγμα ότι στη Χαλκιδική με το έτσι θέλω ορισμένοι επιχειρηματίες που τους έκλεισαν τα καταστήματα επειδή είχαν σωρεία παραβάσεων, πήγαν και τα ξεσφράγισαν. Έτσι απροκάλυπτα, χωρίς φόβο για το αν θα πάνε φυλακή, πήγαν έβγαλαν τα λουκέτα και λειτουργούν τα καταστήματα. Ακολουθώντας το παράδειγμα του επιχειρηματία που έκανε κανονικά τη συναυλία με τον Κιάμο την περασμένη εβδομάδα, έτσι κι αυτοί, άνοιξαν κανονικά παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιες αρχές τους είχαν γράψει για περισσότερες από 20 παραβάσεις.

Το γεγονός δεν είναι απλό, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Είναι κλασικό δείγμα του νεοελληνικού τσαμπουκά που δεν καταλαβαίνει από νόμους, ελέγχους, αστυνομικούς και ΣΔΟΕ. Ο νόμος της νύχτας και του χρήματος είναι πάνω απ’ όλα. Ο τσαμπουκάς απέναντι στη νομιμότητα γιατί έτσι έμαθαν τόσα χρόνια, έτσι έχει οικοδομηθεί η Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Και μόλις πάει να κάνει κάποιος τη δουλειά του, αν δεν τον κυνηγούν, σίγουρα τον χλευάζουν. Σκεφτείτε τι έγινε στην Ύδρα και πρόσφατα στην Κρήτη. Πάνω από το νόμο το «έτσι γουστάρω ρε».

Και πάμε στην υπόθεση του 19χρονου που σκοτώθηκε στο Περιστέρι. Έχουμε γράψει εκτενώς για την υπόθεση, ότι πρέπει να αποφανθεί η δικαιοσύνη για το τι έγινε, ποιος έφταιξε και πως ένα παιδί έχασε τη ζωή του. Γράψαμε και για την προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης από Συριζαίους και άλλους «ευαίσθητους» που μόνο να κερδίσουν θέλουν από ένα τραγικό γεγονός. Το είχαν ξανακάνει με τον Γρηγορόπουλο αλλά «ξέχασαν» να το κάνουν με τους νεκρούς της Marfin. Εν πάση περιπτώσει, όλοι, και κυρίως οι γονείς του, περιμένουν το αποτέλεσμα της έρευνας. Αν ο ελεγκτής πλακώθηκε στο ξύλο, τότε έχει ευθύνες και θα του αποδοθούν.

Το θέμα είναι άλλο. Είναι ότι για άλλη μια φορά κάποιοι επιδιώκουν να αναστήσουν τη λογική του «δεν πληρώνω», όχι μόνο γιατί δεν έχω αλλά γιατί δε γουστάρω. Άλλοι προτείνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και ζητούν δωρεάν πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης. Άλλοι βρίζουν και γράφουν συνθήματα κατά των ελεγκτών, άλλοι προβλέπουν κοινωνική αναταραχή που στόχο θα έχει μια κοινωνία που κανείς δε θα πληρώνει, κανείς δε θα υπακούει στους νόμους, και φυσικά ο καθένας θα κάνει ό,τι γουστάρει. Γιατί έτσι έμαθαν.

Αφού ένα παλληκαράκι έχασε τη ζωή του επειδή δεν είχε να πληρώσει εισιτήριο τότε προτείνουμε όλοι να μην ξαναπληρώσουμε πουθενά. Και κάνουμε κι άλλες προτάσεις.

Γίνομαι εθελοντής να πάω σε μια τράπεζα και να αυτοπυρποληθώ μπροστά στο γκισέ γιατί δεν έχω να πληρώσω τις δόσεις. Κι αμέσως όλοι οι δανειολήπτες, φυσικά κι όσοι δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα, να μην ξαναπληρώσουν.

Θέλετε να πάω στην εφορία και να πέσω από τις σκάλες; Τότε εύκολα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι θιασώτες του «έτσι γουστάρω» να ζητήσουν οριστική διαγραφή φόρων.

Να πάμε όλοι και στις μπάρες των διοδίων, ένας να πέσει πάνω σε αυτοκίνητο και να γίνει ο πρώτος… ήρωας του κινήματος «δεν ξαναπληρώνω ποτέ γιατί έτσι γουστάρω».

Δυστυχώς, πριν ακόμη θάψουν το 19χρονο γίνεται θύμα εκμετάλλευσης από κάποιους που έμαθαν να ζουν στο τζάμπα σε βάρος άλλων.

Και να πούμε και μια τρίτη αλήθεια. Οι υποθέσεις της ΔΕΗ και του μπλάκ άουτ στη Σαντορίνη καθώς και οι επιλογές του Π. Καψή για την επιτροπή διοίκησης της ΝΕΡΙΤ δείχνουν ακριβώς αυτή τη λογική που διέπρεψε στο παρελθόν. Στη χώρα του «μάγκα» με τα λεφτά των άλλων, στη χώρα που πολλοί κάνουν ότι γουστάρουν σε βάρος των άλλων.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και ο καθένας να πάει στον πάγκο του. Πρέπει να φτιαχτεί μια νέα Ελλάδα που δε θα κάνουν κουμάντο οι έσχατοι που έγιναν αίφνης πρώτοι.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GO avatar
  GO 16/08/2013 08:04:20

  FactorX, καλημέρα.
  Η υπόθεση του τραγικού θανάτου του 19χρονου και η υπόθεση πυροβολισμού και ευτυχώς ελαφρού τραυματισμού, ελεγκτή από επιβάτη λεωφορείου που δεν είχε εισιτήριο (νομίζω το 2011) πρέπει να αποτελέσουν την αιτία κατεπείγουσας αναθεώρησης της όλης διαδικασίας ελέγχου της εισιτηριοαποφυγής και λαθρεπιβίβασης στα Μ.Μ.Μ.
  Κατά τα λοιπά, οι αρνητικές εκπλήξεις σου είναι απολύτως βάσιμες.

 2. 6pnos avatar
  6pnos 16/08/2013 08:21:22

  Κατ' αρχάς, χρόνια πολλά σε όλους ...
  Δεν θα διαφωνήσω επί της ουσίας, γιατί είμαι ένας από αυτούς που επιβαρύνονται με περισσότερους φόρους όταν κάποιοι φοροδιαφεύγουν ....
  Όμως η κυβέρνησή μας δεν είναι που μας κυβερνάει με αυτόν τον τρόπο ....
  και ποιος φταίει ... ΕΜΕΙΣ ... που τους εκλέξαμε, και μάλιστα εκλέξαμε να μας σώσουν αυτοί που μας έφεραν εδώ που είμαστε ....
  δεν είμαστε εντελώς ... (δεν μπορώ να εκφραστώ)

 3. cp avatar
  cp 16/08/2013 08:36:33

  Νομίζω ότι συσχετίζονται άσχετα θέματα μεταξύ τους ,που απλώς συνέβησαν ταυτόχρονα.
  Η υπόθεση με το παιδί φανερώνει ένα σφάλμα της διοικήσεως και των συνδικαλιστών των ΜΜΜ. Για έλεγχο των εισιτηρίων δεν βάζεις "κυνηγούς κεφαλών " με ποσοστά 30% . Δεν βλέπουμε γουέστερν με τον Κλίφ και τον Ιστγουντ να μετράνε πτώματα . Βάζεις υπαλλήλους με κάποια εκπαίδευση στον χειρισμό υπαρκτών καταστάσεων και όχι ψυχικά διαταραγμένους ,που θέλουν να λύσουν τα προσωπικά τους θέματα σε ένα λεωφορείο . Οπως πχ οι τροχαία με τις κλήσεις . Το θέμα θα μπορούσε να έχει λυθεί και αλλιώς από τον ελεγκτή με πιεστικό αλλά ήρεμο τρόπο .
  Το πόσο μειωμένης ευφυίας ήταν ο ελεγκτής μπορούμε να το καταλάβουμε από το γεγονός ότι ήταν προς το συμφέρον του να εύρισκε πολλούς επιβάτες χωρίς εισιτήριο. Αφού έκανε νομίμως αυτήν την δουλειά ,με αυτούς τους όρους ,οι επιβάτες αυτοί ήταν οι πελάτες του ! Με μηδέν ρίσκο , χωρίς πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών , χωρίς ΔΕΗ , χαράτσι ,είχε μια επικερδή δραστηριότητα !
  Για την Σαντορίνη λειτουργεί σταθμός παραγωγής με πετρέλαιο . Επαθε βλάβη. Το θέμα είναι εάν ήταν σφάλμα συντήρησης ή κάτι άλλο . Αλλος τρόπος για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας δεν υπάρχει ,με εξαίρεση την χρήση υποβρυχίου καλωδίου που και αυτό παρουσίασε βλάβες στην περίπτωση της Αίγινας παλιότερα.
  Οσο για την εφορία έχουν συνηθίσει κάποιοι το ότι οι έλεγχοι ήτο καταδρομικοί .
  Γινόντουσαν ξαφνικά και μετά ......του χρόνου .

 4. GCK avatar
  GCK 16/08/2013 08:38:29

  Απλά ένα ερώτημα σε όλα αυτά που διαβάζω. Δεν θα ήταν συνετότερο σε μία χώρα, που στην όποια λογική του "«δεν πληρώνω», όχι μόνο γιατί δεν έχω αλλά γιατί δε γουστάρω", αφού πρώτα καταφέρουμε να εξαφανίσουμε το "ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΈΧΩ" σαν επιχείρημα μετά να προχωρήσουμε στην καταστολή της λογικής " ΈΤΣΙ ΓΟΥΣΤΆΡΩ" ;;;;;;

 5. anonymous avatar
  anonymous 16/08/2013 09:02:12

  Το θέμα είναι άλλο. Είναι ότι για άλλη μια φορά κάποιοι επιδιώκουν να αναστήσουν τη λογική του «δεν πληρώνω», όχι μόνο γιατί δεν έχω αλλά γιατί δε γουστάρω.
  Το δεν πληρώνω γιατί δε γουστάρω είναι δικαιολογημένο όταν ή δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα ή αυτά που ζητάνε είναι άδικα διότι κάποιοι, δυστυχώς της δικής μας παράταξης, πούλησαν τους δρόμους στους εργολάβους.
  Εγώ δεν πληρώνω αλλά δεν πληρώνω νόμιμα.
  1) Δε μπαίνω σε ΜΜΜ
  2) Δεν περνάω από δρόμο με διόδια.

  • leak avatar
   leak @ anonymous 16/08/2013 12:45:37

   Από πηγαίνεις εσύ δηλαδή?
   Πες να μην πληρώνουμε και εμείς

   • GJ avatar
    GJ @ leak 16/08/2013 13:49:31

    Πάει παράκαμψη 50 χιλιομετρα για να μην πληρώσει διοδια αλλα φωνάζει όταν δεν λειτουργεί σωστά το Δημόσιο ή πέσει σε καμια λακούβα στα 50 χιλιομετρα που παει....Αρε Ελληνάρες ποτέ δεν θα γίνετε άνθρωποι, χαλάμε κ το σάλιο μας!!!!

    • cp avatar
     cp @ GJ 16/08/2013 17:58:20

     Εισαι λάθος :Αθήνα -Κορινθος και αντίστροφα ,χωρίς διόδια είναι τα ίδια χιλιόμετρα ,απλά κάνεις 10-12 λεπτά παραπάνω,με πολύ καλό οδόστρωμα και καλύτερη θέα . Το ίδιο Αθήνα-Ελ Βενιζέλος μέσω σπάτων από κέντρο. Λιγότερα χλμ και ΔΕΝ εχει συνήθως κίνηση η Μεσογείων

 6. TheMonaHister avatar
  TheMonaHister 16/08/2013 09:02:37

  Περαν των ανωτερω, οφειλουμε να κοιταξουμε καποια στιγμη ΟΛΟΙ μας μεσα στον καθρεφτη...Το φαινομενο ειναι δια-παραταξιακο,δια-ιδεολογικο, και κυριως, δια-χυτο σε ολη την Νεοελληνικη κοινωνια και σε ολα τα κοινωνικα στρωματα ! Αν πρωτα απ'ολα δεν πεταξουμε απο πανω μας Ο,ΤΙ σα λαο, μας ΞΕΥΤΙΛΙΖΕΙ καθημερινα ΜΕΣΑ& ΕΞΩ , αν δεν ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΟΤΙ... οθωμανικο απομειναρι-χτικιο θαλεγα καλυτερα- εχει ξεμεινει & δεν τοχουμε ΑΚΟΜΑ ΤΙΝΑΞΕΙ απο πανω μας ,αμα δεν καθαρισουμε σκεψη & ψυχη σα λαος απ'το ΡΟΥΣΦΕΤ,το ΜΠΑΞΙΣ,το ΚΣΕΦΤΙΤΕΛ,τον ΝΤΑΛΚΑ,το ΡΑΧΑΤ, εντελει το ΚΙΣΜΕΤ... ΟΛΕΣ δλδ τις πνευματικες ΠΑΝΟΥΚΛΕΣ πουχει κουβαλησει το ΙΣΛΑΜ αιωνες τωρα, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ (και δεν ειναι τυχαιο που οι κοινωνιες στις οποιες επικρατησε εχουν καταρρευσει ενω οσες γειτνιαζουν με αυτο, συνεχως ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΝ οπως η δικη μας) ...και μια ζωη θα βαυκαλιζομαστε,...για το ενδοξο ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΚΑΡΑΝΕΚΡΩΝ πια προγονων /ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ, σκιες.. μεσα σε εναν ατελιωτο καραγκιοζ-μπερντε απο τσιγκο & λαμαρινα, του ΤΟΥΡΚΟΜΠΑΡΟΚ ΣΚΥΛΑΔΙΚΟΥ της μαγκιας και του Βαλκανικου Τσαμπουκα , πουχουμε διαλεξει σαν κοινωνια να ζουμε ,ενω ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ να κοιταξουμε καταματα το απιστευτα ΜΙΖΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ που ετοιμασαμε για τα παιδια μας & πουναι σαν το λακο που θα καταπιει ολους τελικα!! Οταν ακουω σαν παραδειγμα κατι ΑΛΛΑ , 18χρονα ΠΑΙΔΙΓΙΑ ΤΟΥ(ΑΛΙ)ΜΠΑΜΠΑ τους, να κυκλοφορανε με τους κουβαδες τους, μεσ'τις φτωχογειτονιες του Αιγαλεω & του Περιστεριου κι ναχουν στη διαπασων...ΟΤΙ τελευταιο ΙΣΛΑΜΟσκυλαδικο ακουγεται σε ΒΗΡΥΤΟ&ΚΑΙΡΟ, κι εχουνε ΧΕ... ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ ΧατζιδακιδοΘεοδωρακηδες, Ξαρχακους, Καζαντζιδηδες, Ριτσους,ΣΕφεριδες κι Ελυτιδες μαζι, & με τη συμπεριφορα τους κανουν τους ΛΑΘΡΟ,να νιωθουνε ΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ε αυτο τα λεει ολα.Ειναι η ΙΔΙΑ κουλτουρα που εμπεριεχει ΚΑΙ τον τσαμπουκα που περιγραφει ο προηγουμενος, ΚΑΙ την ασεβεια σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΟ, και εναν ΦΥΣΙ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙ ΑΝΤΙευρωπαισμο και ΑΝΤΙθεση σε καθε Δυτικη παραδοση για Δημοκρατια αξιοοκρατια , διαλογο τελικα .Ειναι τα καταλοιπα του ΙΣΛΑΜ που μας ταλανιζουν, ΑΙΩΝΕΣ τωρα και θα συνεχιζουν να μας ταλανιζουν αν δεν γινει κατι εναντια στις ιδεοληψιες του εφησυχασμου και του ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΥ που τα προστατευουν , ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ !

 7. Μ.Β avatar
  Μ.Β 16/08/2013 09:13:26

  Αυτοί οι ''μάγκες'' λοιπόν, που ζουν ακόμη και σήμερα προστατευμένοι απόλυτα μες στη χλιδή, βουλιάζοντας γλυκά μες στη νιρβάνα και την αναισθησία που η ασυλία τους εξασφαλίζει, είναι γνωστοί σε όλους μας. Οι πρώτοι που πρέπει να δώσουν το παράδειγμα του απόλυτου σεβασμού και της αυστηρής τήρησης των νόμων, είναι οι ασκούντες την εξουσία. Η νομοθετημένη ατιμωρησία τους, οι σκοπίμως ...δαιδαλώδεις διαδικασίες μέσω των οποίων προβλέπεται (τεχνηέντως) η δικαιοσύνη να ''προσπαθήσει'' (ματαίως) να ...διαλευκάνει τις υποθέσεις στις οποίες με όφελος εκατομμυρίων Ευρώ συχνότατα εμπλέκονται, δεν εμπνέουν ούτε εμπιστοσύνη, ούτε σεβασμό, μα ούτε και κινητοποιούν συνειδησιακά τον μέσο πολίτη ώστε να θεωρήσει υποχρέωσή του την τήρηση των νόμων. Πολλά μέτρα και διαφορετικά σταθμά, μόνο σε κοινωνίες όπου ο Φύλαρχος και ο Μάγος της φυλής είναι θεοί, μπορούν να ευδοκιμήσουν. Πως να απαιτήσεις από τον μπουζουκομαγαζάτορα και τον Χ κάτοχο ταμειακής μηχανής, ξαφνικά εν μέσω άγριας κρίσης να ξεπεράσει τον εαυτό του και να ξεχάσει την καρμπόν μίζερη συμπεριφορά του φτωχοδιαβόλου, που εκ γενετής αντιγράφει από τους αξιοπρεπείς αξιωματούχους του Ελλαδιστάν; Τι άλλαξε αλήθεια στην κορυφή για να αλλάξει βιαίως και διά ροπάλου και στη βάση;
  Δε νομιμοποιώ φυσικά τους κουτοπόνηρους γραικύλους, που εκμεταλλεύονται (από κάθε πόστο) την κοινότητα, για να καλοπερνούν εις βάρος των συνανθρώπων τους. Αντίθετα, απαιτώ Δρακόντειους Νόμους, που θα ξεκινήσουν να παίρνουν κεφάλια από πολύ ψηλά, παραδειγματίζοντας. Εδώ που έχουμε φτάσει, μονάχα αυτός ο δρόμος μπορεί ν΄αλλάξει τις επικρατούσες ''ισορροπίες''. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες, υποκρισίες και δόλια διλήμματα. Ο εφαρμόζων το Νόμο, ποτέ δε γίνεται να τον υπερβαίνει, γιατί τότε μιλάμε για άθλιο Καραγκιόζ μπερντέ κι όχι για οργανωμένο και σοβαρό κράτος που αξίζει το σεβασμό των πολιτών του.

  • Σπορέας avatar
   Σπορέας @ Μ.Β 16/08/2013 19:26:01

   Βασίλισσα μου, αγαπάω αυτά που γράφεις, συγχώρησέ μου μια μικρή παρατήρηση.
   Ο παππούς μας, ο Δράκων, δεν ήταν κάποιος αιμοδιψής - ολοκληρωτικός - φασίστας, όπως σήμερα θέλουν να τον ξέρουμε.
   Το πρόβλημα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ήταν το τότε νομικό σύστημα που επέτρεπε την αλά καρτ εφαρμογή των νόμων μέσα από ένα πλέγμα δικηγόρων (σοφιστών) και "ευλύγιστων" δικαστών.
   Η λύση του Δράκοντος ήταν μια σειρά νόμων απλών που δεν είχαν καμία δυνατότητα "ερμηνείας", που δεν επέτρεπαν "αστερίσκους", "υποσημειώσεις" και "ελαφρυντικά".
   Ο Δράκων χειρίσθηκε το ποινικό δίκαιο και οι νόμοι του προέβλεπαν τις ίδιες ποινές με την προηγούμενη νομοθεσία.
   Η διαφορά ήταν ότι με τους νόμους του Δράκοντος οι ποινές εφαρμόζονταν ενώ με την προηγούμενη νομοθεσία," άλλα λόγια να αγαπιόμαστε".

 8. Ελευθεριαδου Βούλα avatar
  Ελευθεριαδου Βούλα 16/08/2013 10:35:17

  σωστός ο τίτλος , σωστό το συμπέρασμα, ενδιάμεσα μπουρδουκλωθήκαμε, εξάλλου το είπαμε Νέα Ελλάδα θέλει και νέα υλικά, όχι ανθρώπους και νοοτροπίες του κατεστημένου

 9. The Camel avatar
  The Camel 16/08/2013 10:38:35

  Ας μην το κουράζουμε το θέμα με το εισητήριο. Ας σταματήσουμε να έχουμε ελεγκτές. Μήπως τώρα στο μετρό υπάρχει σοβαρός έλεγχος. Πόσοι πληρώνουν εισητήριο. Οι υπάλληλοι κάθονται μέσα απο τα γυάλινα γραφεία και συζητάνε ή κοβουν κανένα εισητήριο και έξω γίνεται παρτυ με τους τζαμπατζήδες.
  Ομως, μεθαυριο θα έλθει η ώρα του λογαριασμού στους συνεπεις για όλους αυτούς. Είτε με αύξηση του εισητηρίου, είτε με βαρύτερη φορολογία.
  Οσοι το προτιμούν, ας το πουν.

 10. OLYMMPIOS avatar
  OLYMMPIOS 16/08/2013 11:00:46

  Νομιζω οτι η χρηση του ΕΣΠΑ για να επιδοτηθη ενα προγραμμα εκδοσης καρτων για ολους τους ανεργους ,οπως παει να γινει για τις εξετασεις των νοσοκομειων ,
  θα ηταν η ποιο ανθρωπινη αντιμετωπιση αυτου του τεραστιου προβληματος για
  ολους μας.

 11. Zame avatar
  Zame 16/08/2013 11:09:41

  χρόνια πολλά σε όλους.
  σαφώς και η λογική του δεν πληρώνω έχει έναν βίαιο & "τσαμπουκαλιστικο' ύφος..ειναι σαφέστατο.
  αλλά τωρα πλέον ξεπερασαμε το "φλερτ..& περάσαμε σε παρα-φύση δραστηριότητες..
  έτσι ώστε ένα καλό-ξεγυρισμένο ορθολογικό & αντικειμενικό..
  ΔΕΝ ΕΧΩ..ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ..ΔΕΝ..
  που έχει άλλο ειδικό βάρος..έρχεται ως επιβεβλημενο..

  σχετικά με τούς αυτοκινητόδρομους..
  όταν την ΕΠΙΛΟΓΗ (του σύγχρονου-που ελέγχετε- ασφαλή αυτοκινητοδρόμου) την κάνουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ..τότε τι λένε ?
  είναι τόσο αριστοτεχνικά μπερδεμένα & ακριβο-"σπουδαγμένα..
  πού οι οριζόντιες αντιλήψεις..μόνον επιδείνωση φέρνουν.

  εξάλλου όπως αναφέρθηκε & παραπάνω..
  (Τι άλλαξε αλήθεια στην κορυφή για να αλλάξει βιαίως και διά ροπάλου και στη βάση;)

 12. blue nile avatar
  blue nile 16/08/2013 11:19:44

  Ο καθένας νομιμοποιείται να κάνει ότι του καπνίσει σε μια χώρα που χρεώνει τους πολίτες της με 50 δις για να τα πάρουν οι τραπεζίτες και αυτοί δεν ρίχνουν ούτε ένα σέντι στην πραγματική οικονομία.
  Έτσι απλά...

  • Zame avatar
   Zame @ blue nile 16/08/2013 19:37:08

   οχι μονον δεν ριχνουν σεντι στην πραγματικη οικονομια..
   πανε & παραπερα αφου περνουν σε εκχώρηση χρέους (πώληση) με έκπτωση σε ξένες εταιρείες, όπως η EOS..κλπ
   παρολο που το
   αντίστοιχο ποσόν των μη-εξυπηρετούμενων δανείων σε αυτές (50 δις), έχει διαγραφεί!!, από τα λογιστικά βιβλία των παραπάνω 4 συστημικων τραπεζών

   ετσι το ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ τον ΜΑΓΚΑ στην χωρα.. με τα ΛΕΦΤΑ των ΑΛΛΩΝ..καρα-κραυγαζει..οπως & με το 8-10% οικον.συμμετοχης..καρπώνεται όλα τα προσδοκώμενα έσοδα των αυτοκινητοδρόμων..& υστερα τολμουν να μιλανε για τζαμπατζηδες..!!
   ΠΟΙΟΙ..???

   • minax avatar
    minax @ Zame 17/08/2013 19:41:36

    Διαβάστε και αυτό :
    Μόνο 445.000 € το χρόνο για το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΊΟ του κ. Παντελή Καψή.
    ΦΕΚ Β΄1994 / 14-8-2013

 13. Νίκος Π. avatar
  Νίκος Π. 16/08/2013 11:39:22

  Άσχετα θέματα μπλέκονται στο άρθρο. Σε σχέση με το ζήτημα με τα μαγαζιά που σφραγίζει το ΣΔΟΕ και τα ανοίγουν πάλι, έχει ενδιαφέρον το τι λέει η ελληνική δικαιοσύνη: στη Χαλκιδική ένας που το έκανε τιμωρήθηκε από το δικαστήριο με 2.000 ευρώ πρόστιμο και φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή. Αν η τιμωρία είναι μικρότερη από το όφελος (ας μη συζητήσουμε για τη διάσταση του παραδειγματισμού), η παρανομία μοιάζει ελκυστική.
  Στο θέμα του 19χρονου, γράψατε 7 παραγράφους λέγοντας πρακτικά με περισσότερα λόγια το τουιτ της Διβάνη. Η αύξηση από τους 140 χαρακτήρες στις 7 παραγράφους έγινε φαντάζομαι για να χωρέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ.
  Και για το θέμα της ΔΕΗ, αναλογισθείτε μόνο αν η διακοπή οφειλόταν σε (φτου, φτου) απεργία των εργαζομένων πόσα ποτάμια μελάνι θα είχαν χυθεί. Τώρα κύριε;

 14. ANAGNOSTIS avatar
  ANAGNOSTIS 16/08/2013 12:41:12

  Πολύ σωστό άρθρο. Μόνο μέ κυβέρνηση Μέρκελ σωζόμαστε. Τα υπόλοιπα είναι φούσκες του Τατσόπουλου.

  • ΓΡΗΓΟΡΗΣ avatar
   ΓΡΗΓΟΡΗΣ @ ANAGNOSTIS 16/08/2013 20:21:14

   Η έστω συγκυβέρνηση με την Χ.Α. Αντε και με απλή ανοχή της...

 15. Zugzwang avatar
  Zugzwang 16/08/2013 13:33:43

  Οσο μενουν ατιμωρητοι και δεν πληρωνουν δεκαρα οι μεγαλοσχημονες της λιστας Λαγκαρντ τοσο ο καθενας σ'αυτη την χωρα θα διαμαρτυρεται οταν του ζητουν να πληρωσει αυτος τα σπασμενα. Αν θελουμε να νοικοκυρευτει αυτη η χωρα, θα πρεπει ν'αρχισουμε να τιμωρουμε τους μεγαλοκαρχαριες και μετα να τηγανιζουμε την μαριδα. Οι περιπτωσεις Παπαγεωργοπουλου και Τσοχατζοπουλου ειναι σταγονα στον ωκεανο.

  • m.s avatar
   m.s @ Zugzwang 17/08/2013 10:26:35

   γιατί καλέ; Κοτζάμ Λάκη χώσανε μέσα!! λίγος ήτανε ;

 16. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 16/08/2013 14:14:00

  Ο τσαμπουκας κατα του δημοσίου ειναι γιος των κατακαθιων που την 18-10-81 επεδραμαν ως ακριδες στον ατυχη Εθνικο κορμο. Το τι κοστος και πιο τιμημα ειχε αυτο το ζουμε ολοι. Ομως καποιοι το πληρωσαν πολυ ακριβοτερα. Οταν η ΝΔ ξυπνησει (πριν να ειναι αργα και η ΧΑ ειναι 1ο κομμα) και αρχισει τις δικες των πασοκαραιων θα μαθευτουν πολλα. Λχ τι στοιχησαν οι αθροες αποστρατειες του 85-87, γιατι εκλεισαν πολλες Ελληνικές εταιρειες (πχ καφεδων), ποιοι 3χρονοι κουβαλουσαν προκυρηξεις (του εαμ μονο φυσικα) και συνταξιοδοτουνται, ποιοι και γιατι οντες ΔΕ εγιναν διευθυντες, γιατι η βυθιζομενες γεφυρες στον Ισθμο εγιναν απο μηχανικους της εταιρείας και αποσβεστηκαν σε 6 μηνες και εκτοτε ολες οι μελετες γινονται outsourcing , ποιοι τυφλοι με οραση αητων παιρνουν επιδομα και κυριως τι ψηφιζαν ολοι αυτοι kok.
  Ως τοτε και για να εχει δικαιωμα το Δημοσιο να μιλα:
  - να μαθει την εννοια break even, και να μαθει να τελειωνει σοβαρα τις δουλειες 0 οχι οπως την ΕΡΤ
  -να απολυσει 300.000 ΔΥ και να ξαναπαρει οσους χρειαζεται που να εχουν προσοντα σοβαρα,
  -να μειωσει τους μισθους και τις συνταξεις του δημοσιου στα ορια των δυνατοτητων του
  - να καλυψει υγειονομικα τους ανεργους, να περιθαλψει τους αστεγους και να βαλει τα παιδια του Λαου (που σαν ηλιθιος πληρωνει) στους παιδικους αντι των παιδιων των παρασιτων οπως κανει τωρα
  - ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ ΣΤΑ ΟΠΛΑ γιατι αν συμβει κατι στη Θρακη ή αν τα παρασιτα οι λαθρο-ορκ κανουν κατι σαν την "αραβικη ανοιξη" σας εγγυωμαι οτι την επομενη μερα θα γινει τετοιος χαλασμος που ο συμμοριτοπολεμος θα ειναι παιδικο παρτυ γιατι τωρα η εθνικιστικη Δεξια δεν ειναι ουτε αποδεκατισμενη οπως το 49 ουτε ψοφια οπως η ΕΠ του θεοτοκη και κυριως ΔΕΝ παιζει οπως η τελευταια
  Αλλοιως να μας αφησει ησυχους το δημοσιο για να επιβιωσουμε και ας λυσει τα θεματα του οπως μπορει μεχρι ο Λαος ή να εκλεξει ταγους σοβαρους και αποτελεσματικους ή να περασει στη Ιστορια

 17. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 16/08/2013 14:19:23

  Και εμενα με ενοχλεί ο φόρος στα τσιγάρα και δεν καπνίζω.Και ο φόρος στα ποτά,δεν πίνω.Και ο φόρος στο πετρελαιο,κρυώνω.Και το ΦΠΑ,δεν τρώω....Αυτά,γυρναω τωρα πίσω στη σπηλιά μου

 18. Αναξ avatar
  Αναξ 16/08/2013 14:34:07

  AΠΟΛΥΤΩΣ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ!!!
  Αδιανότο και όμως αληθινό να μας κυβερνούν οι ποινικοί εγκληματίες που στις άλλες χώρες που βρέθηκαν στη θέση μας, βρίσκονται στη φυλακή, είναι αυτοεξόριστοι με ελικόπτερα και άλλα μέσα, ή τους κυνηγάει η Ιντερπόλ, μόνο και μόνο επειδή μόνο αυτοί και μάλιστα συγκυβερνώντες, ακόμα και με 3!!! βουλευτές (πλήν των +50 μπόνους) διασφαλίζουν τα τοκοχρεωλύσια τών δανειστών
  και τα συμφέροντα των "ημετέρων" και των νταβατζήδων τους...Πραγματικά απίστευτο!!! Και μας "πλάσσαραν" και την Χ.Α. ως βαλβίδα εκτόνωσης σε περίπτωση έκρηξης της αγανάκτησης των θυμάτων τους...Μάλλον τα έχουν καταφέρει και πάλι. να δούμε όμως ως πότε...

 19. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 16/08/2013 14:43:19

  M.B= Ορθότατα!!!Βάζετε το θέμα στις σωστές του διαστάσεις!!!

 20. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 16/08/2013 14:43:19

  M.B= Ορθότατα!!!Βάζετε το θέμα στις σωστές του διαστάσεις!!!

 21. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 16/08/2013 15:04:51

  Φτασαμε σε σημειο να διαλυθει η κοινωνια και να κανει οτι....θελει ο καθενας γιατι το ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑΣ και της γενιας των βρωμερων αρπακτικων του πολυτεχνειου ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΟΝ. Το ασχημο ειναι οτι τους εχουμε και στην κυβερνηση, ωστε οποιες προθεσεις του Α.Σαμαρα για μεταρρυθμισεις και αναδιοργανωση του μπ@@@@@@υ που λεγετε κρατος και δημοσιος τομεας να καθυστερει και να....γινονται μισες δουλειες. Οσο θα εχουμε τους κλεφτες και τα κατακαθια του ΠΑΣΟΚ στην......επικαιροτητα και στο συστημα της δημοσιας ζωης, τοσο τα φαινομενα του τσαμπουκα θα ακμαζουν. Μαλιστα οι κλεφταραδες παλαιοσοβιετικοι της μεταπολιτευσης εχουν.........στο πισω μερος του μυαλου τους και ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ αν μπορουσαν ωστε να συνεχισουν το πλιατσικο και την κατρακυλα της χωρας οσο πιο βαθια γινετε. ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΜΩΣ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ακομη και για καποιους.........δικους μας που ονειρευονται ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ.

 22. Hawk avatar
  Hawk 16/08/2013 15:13:20

  Οπως το είπατε, ο Ελληνας - σε πολύ μεγάλο βαθμό - δεν γουστάρει να πληρώσει.... και η καραμέλλα πάει σύννεφο, αφού δήθεν το κράτος δεν κάνει καλά την δουλειά του, αφού οι υπηρεσίες είναι υποδεέστερες του αναμενόμενου (ο κάθενας βέβαια έχει τα προσωπικά του standards), αφού οι πολιτικοί μας κλέβουν, αφού παίρνουν υψηλούς μισθούς οι βουλευτές και πάει λέγοντας.
  Βέβαια έχει κι ένα δίκιο ο κόσμος, κύριε σου λέει τόσα χρόνια δεν πλήρωνα και μου έδινες παχουλούς μισθούς και συντάξεις, έπαιρνα κούτες τα φάρμακα μην τυχόν τα χρειαστώ, δεν έκανες ποτέ ελέγχους στα φορολογικά μου και μπορούσα να ξεφεύγω & να φοροδιαφεύγω ανενόχλητος, είχα τα διπλά και τριπλά εξοχικά μου (αυθαίρετα και μη) και δεν πλήρωνα ούτε ένα ευρώ, τώρα τι σε έπιασε καλό μου κράτος και πας να μας ξετινάξεις?

  • m.s avatar
   m.s @ Hawk 17/08/2013 11:46:48

   Αυτοί οι παλιογερμανοί τα κάναν όλα. Λύσσαξαν! μη δούνε χαρούμενο λαό. στα τρένα αμέσως!

  • daresome avatar
   daresome @ Hawk 17/08/2013 13:30:12

   Καλέ ναι ! πρόκειται περί καραμέλας που πράγματι πάει σύννεφο ... Δεν κάνει το κράτος καλά τη δουλειά του ? Αλίμονο ! Είναι οι υπηρεσίες υποδεέστερες του αναμενόμενου ? Χριστός και Παναγία, ποιος τα λέει αυτά ? Μας κλέβουν οι πολιτικοί μας ? Όχι βέβαια !! Πρόκειται περί αγίων ανθρώπων, που πάνω απ΄όλα βάζουν το καλό του τόπου και δεν νοιάζονται καθόλου για το δικό τους συμφέρον ! Παίρνουν υψηλούς μισθούς οι βουλευτές ? Θεός φυλαξοι !! Ποιος διαδίδει τέτοιες ανακρίβειες ?
   Αμ το άλλο αυτό με τους παχουλούς μισθούς, τα διπλά τριπλά εξοχικά, την ανενόχλητη φοροδιαφυγή ? Καλέ ναι ! Όλος ο κόσμος τα έκανε αυτά ! όχι μόνο οι ημέτεροι ευνοούμενοι του συστήματος ! Είμαστε όλοι μια τεράστια λίστα Λαγκάρντ και απορώ πώς δεν το καταλαβαίνουμε και γιατί διαμαρτυρόμαστε ! Ου να χαθούμε οι άχρηστοι και οι αχάριστοι !

 23. Αναξ avatar
  Αναξ 16/08/2013 15:49:28

  Στην Ευρώπη υπάρχει και μια απλή λύση. Η είσοδος των επιβατών είναι απο μπροστά, Ο οδηγός κόβει και ακυρώνει το εισητήριο, αλλοιώς το λεωφορείο δεν ξεκινά. Ο έλεγχος γίνεται απο ομάδα ελεγκτών περιοδικά μια φορά την εβδομαδα ή το μήνα, ή εκτάκτως, κυρίως για να διαπιστωθεί αν ο οδηγός κάνει σωστά τη δουλειά του.
  Και βεβαίως έχει μπόνους για την επιπλέον εργασία του ως εισπράκτωρ...

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Αναξ 16/08/2013 17:55:09

   Μήπως ὅμως τέτοια διαδικασία εἶναι χρονοβόρα γιά τήν ἑλληνική πραγματικότητα καί δημιουργεῖ ἐπιπλέον καθυστερήσεις στά δρομολόγια,ἄν συνυπολογίσουμε καί τά μποτιλιαρίσματα πού ὑπάρχουν στούς δρόμους τῆς Ἀθήνας;

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ Αναξ 16/08/2013 19:35:26

   Δεν υπαρχει ενιαιο συστημα σε ολη την Ευρωπη. Η σημερινη ταση γενικως ειναι να μην εκδιδουν εισιτηρια οι οδηγοι (παρα μονο σε σπανιες περιπτωσεις) αλλα να ειναι εφοδιασμενοι οι επιβατες με το εισιτηριο η την καρτα τους. Τινει να γενικευθει η καρτα με τσιπακι που ακυρωνεται σε ειδικο μηχανημα. Τεινει να γενικευθει και η βελτιωση της αποστολης των ελεγκτων, οι οποιοι σε διαφορα μερη της Ευρωπης εχουν πλεον ειδικη εκπαιδευση και ασκουν περιορισμενα αστυνομικα καθηκοντα. Σε καποιες μαλιστα πολεις διαθετουν και αυτοκινητα με γυροφαρο και σειρηνα. Μεμονωμενους ελεγκτες βλεπει κανεις πια σπανια. Συνηθως βλεπει κανεις περιπολιες με τρεις η τεσσερεις ελεγκτες. Τα περισσοτερα και πιο σοβαρα επεισοδια γινονται στα οχηματα ΜΜΕ που διασχιζουν γειτονιες οπου κατοικουν μεταναστες δευτερης και τριτης γενεας, οι οποιοι εχουν πλεον την υπηκοοτητα της χωρας υποδοχης.

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ Zugzwang 16/08/2013 19:58:12

    Συγγνωμη, ΜΜΜ ηθελα να γραψω και οχι βεβαια ΜΜΕ!

 24. anideos avatar
  anideos 16/08/2013 15:50:47

  Με οδηγο τον Τσαμπουκα του Κιμωνα Κουλουρη που πατησε τον αστυνομο
  οταν αυτος τον σταματησε επειδη περασε με κοκκινο δεν φτιαχνονται κοινωνιες αλλα συνοικιες.
  Το ψαρι βρωμαει λενε απ' το κεφαλι και δυστυχως αυτο εχει βρωμησει απο πολλα χρονια τωρα.

  • Apostolos Vlahos avatar
   Apostolos Vlahos @ anideos 16/08/2013 19:04:52

   Αλήθεια, τώρα που είπες Κουλούρης, μήπως του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας όπως θα συνέβαινε με κάθε κοινό θνητό στην ίδια περίπτωση;

   • m.s avatar
    m.s @ Apostolos Vlahos 17/08/2013 10:35:06

    για κατηγορίες δεν ξέρω... τον φλερτάρει όμως η McLaren.

 25. Φανούριος Αττάρδ avatar
  Φανούριος Αττάρδ 16/08/2013 16:17:10

  Γνωρίζετε κύριε αρθρογράφε πόσοι είναι αυτοί οι Έλληνες-ίδες που σήμερα δεν έχουν πλέον να πληρώσουν αυτό το εισιτήριο ; Δεν έχουν διότι, αφ' ενός μεν το έργο κάποιων πολιτικών ταγών της μεταπολίτευσης, κρινόμενο εκ του αποτελέσματος φυσικά , ήταν αρκούντως καταστροφικό και αφ' ετέρου δε, επειδή έχει λάβει χώρα οικονομική αφαίμαξη της κοινωνίας σε τέτοιο βαθμό που ξεπερνά κάθε όριο λογικής !!!
  Η αυξημένη σε τέτοιο βαθμό εντροπία ενός συστήματος , τέτοια φαινόμενα θα προκαλεί αγαπητέ μου και θα δούμε ακόμη χειρότερα, όσο προσπαθούμε να υποβαθμίσουμε την κορυφαία σημασία κάποιων ΠΡΩΤΟΦΑΝΩΝ για τα ελληνικά δεδομένα ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ , όπως αυτό το περιστατικό !!!

 26. ο deksios avatar
  ο deksios 16/08/2013 16:48:03

  οποιος θελει ΜΜΜ χωρις να πληρωνει δραχμη, να παει να τα απολαυσει στην Β. Κορεα, χωρα προτυπο για αριστερους συριζαιους..

 27. Hawk avatar
  Hawk 16/08/2013 17:25:03

  @Φανούριος Αττάρδ 16/08/2013 στις 4:17 pm
  Μα το πρόβλημα την λαθρεπιβίβασης δεν είναι σημερινό αγαπητέ, χρόνια τώρα από τότε που τοποθετήθηκαν τα ακυρωτικά μηχανήμα μεγάλο μέρος των επιβατών δεν ακυρώνει εισιτήριο, σίγουρα δεν έχουν κάποιοι ούτε το εισιτήριο να πληρώσουν, αλλά κυκλοφορούμε με ΜΜΜ και ξέρουμε τι γινόταν και τι γίνεται, παλιότερα την εποχή της μεγάλης ευμάρειας ήταν χειρότερα τα πράγματα ....

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Hawk 16/08/2013 17:59:40

   Καί πρίν μποῦν τά ἀκυρωτικά μηχανήματα,ὅταν ἔμπαινες μέ τά κέρματα,ἦταν ἀκόμη χειρότερα τά πράγματα..Ἄσε δέ, πού ὑπῆρχε καί ἡ νομιμοποίηση ἐκ μέρους τοῦ Κράτους,ἀφοῦ ἀπό τήν ἔναρξη τῶν δρομολογίων μέχρι τίς 8:00 π.μ. πήγαινες τζάμπα...

  • Φανούριος Αττάρδ avatar
   Φανούριος Αττάρδ @ Hawk 16/08/2013 18:01:24

   Κι όμως επί τόσα χρόνια παραβατικότητας κατά το πάλαι ποτέ ιστορικό παρελθόν της πλασματικής "μεγάλης μας ευμάρειας" .... δεν σκοτώθηκε απολύτως κανείς κατά τη διάρκεια τέτοιων ελέγχων !
   Εδώ κολλάει το γνωστό : "Τυχαίο ; Δεν νομίζω !".
   Όπως δεν είναι τυχαίο ότι, κατά το παρελθόν δεν αυτοκτόνησαν χιλιάδες συνάνθρωποι μας για οικονομικούς λόγους...
   Όπως δεν είναι τυχαία όλα όσα συμβαίνουν...

 28. Γιάννης Ιωάννου avatar
  Γιάννης Ιωάννου 16/08/2013 17:43:38

  Πολύ καλό άρθρο.
  Εδώ βγάζουν άρθρα με...τα δικαιώματά μας αν μας πιάσουν χωρίς εισιτήριο.

  Η λαθρεπιβίβαση είναι μία μινιατούρα της κοινωνικής μας ζωής.

 29. περαστικος avatar
  περαστικος 16/08/2013 18:01:51

  Για πολλά χρόνια σε αυτή τη χώρα ζούμε με μερικούς μύθους . Λεφτά υπάρχουν όχι τόσο άμεσα και απροκάλυπτα που έλεγε ο Γιωργάκης αλλά κατά ένα μυστήριο τρόπο αρκετά για να μπορούμε να πληρώνουμε τους χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους να έχουμε δωρεάν παιδεία , υγεία, κοινωνικό τουρισμό συντάξεις αναπηρίας, άγαμων θυγατέρων, εθνικής αντίστασης, επιδόματα πάσης φύσεως και τώρα φυσικά που η χώρα έχει πάρει την κατρακύλα με μαγκιά να "μη πληρώνω ότι μου κατέβει" . Γιατί να πληρώνει φόρους ο "πάμπτωχος" καταστηματάρχης της Ύδρας? ο "πάμπτωχος" επιχειρηματίας ς της Χαλκιδικής? αφού κάποιοι άλλοι δεν πληρώνουν γιατί να πληρώσει αυτός. Έτσι τελικά με την ίδια λογική δεν θα πληρώσει και ο "πάμπτωχος" βιομήχανος ( καλά ξέρω είναι μυθικό πρόσωπο ) ο "πάμπτωχος" εισοδηματίας ο "πάμπτωχος" μεγαλογιατρός του Κολωνακίου γιατί όλοι προκειμένου να πληρώσουμε είμαστε πάμπτωχοι και αδικημένοι . Φυσικά λέμε ότι πάντα βρωμάει η εξουσία υπάρχουν οι μεγαλοκαρχαρίες που δεν πληρώνουν και έτσι έχουμε και εμείς άλλοθι για την δικιά μας μπαγαποντιά . Καλύτερα δεν είναι να γίνουμε πιο συνεπείς πολίτες για να μπορούμε να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την εκάστοτε κυβέρνηση να είναι και αυτή εντάξει

 30. GO avatar
  GO 16/08/2013 18:38:33

  Η διαδικασία αυτή έχει ήδη καθιερωθεί, από τριμήνου περίπου και ψιλοκαταστρατηγείται.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ GO 16/08/2013 21:05:26

   Δέν τό ἤξερα.

   • GO avatar
    GO @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 16/08/2013 23:03:05

    Συγχωρεμένος.

 31. Σπορέας avatar
  Σπορέας 16/08/2013 18:55:35

  Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα ?
  Ο συνειδητός πολίτης έφτιαξε το ευνομούμενο κράτος ή το ανάποδο ?
  Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες.
  Προτιμάω ένα παλιό στρατιωτικό απόφθεγμα, "διοίκηση δια του παραδείγματος".

  • περαστικος avatar
   περαστικος @ Σπορέας 16/08/2013 23:15:26

   “διοίκηση δια του παραδείγματος” τελικά τόσα χρόνια αυτό κάνουμε. Βρίσκουμε και καμιά παρανόμια και αυθαιρεσία κρατική άρα και την δικαιολογία για την δικιά μας παρανόμια . Μήπως κάτι πρέπει να αλλάξει?
   Ένα είναι σίγουρο πάντως ο ασυνείδητος πολίτης δεν φτιάχνει το ευνομούμενο κράτος

   • airman avatar
    airman @ περαστικος 17/08/2013 00:38:33

    Όταν ο ασυνείδητος πολίτης έγινε της μόδας και παράδειγμα προς μίμηση, όταν ο ασυνείδητος πολιτικός ''κάνει ουρές'', όταν ο ασυνείδητος υπάλληλος ''πουλάει μούρη'', όταν... όταν... όταν...
    Όσο για τη ''διοίκηση δια του παραδείγματος'', πόσοι είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν εκείνον που εφαρμόζει αυτόν τον κανόνα; Από τους πολλούς που θα πουν ''εγώ'', οι περισσότεροι προσδοκούν με τη δήλωσή τους να έχουν τουλάχιστον μια εξαίρεση από τον κανόνα ως αντάλλαγμα για τη στήριξή τους. Ενσυνείδητοι ''a la carte'' και ''τζάμπα μάγκες'' με το κιλό, δόξα το Θεό!

 32. Π. Ευθυμιάδης avatar
  Π. Ευθυμιάδης 17/08/2013 00:01:40

  Βάλτε εισπράκτορες σε όλα τα μέσα μεταφοράς. Θυμάστε παλιά τον κύριο στην θέση του δίπλα στην πίσω πόρτα που πληρώναμε και συνεχώς φώναξε "παρακαλώ οι μεσαίοι να προχωρήσουν μπροστά"; Υπήρχαν τότε λαθρεπιβάτες; Κανένας σας πληροφορώ. Τώρα τι θα συμβεί αν βάλουν παντού εισπράκτορες; Υπολογίζω 10,000 νέες θέσεις εργασίας. Και αύξηση εσόδων που δεν θα καλύπτουν την μισθοδοσία αυτών μόνο αλλά αφήνουν και κέρδος δεκάδων εκατομμυρίων (απαιτούνται υπολογισμοί) που τώρα επιβαρύνουν το δημόσιο. Όποιος πληρώνει χρησιμοποιεί τα μέσα όποιος δεν έχει να πάει με τα πόδια. Είδε κανείς λαθρομετανάστη να πληρώνει εισιτήριο; Το τι λέει ο Σύριζα και ο κάθε πικραμένος ή βλαμμένος πρέπει να μας απασχολεί;

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Π. Ευθυμιάδης 17/08/2013 00:09:40

   10000 εισπράκτορες; Και στις δ.τουαλέτες θα βάλουν;

 33. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 17/08/2013 10:22:36

  Το άρθρο αγγίζει τον σκληρό πυρήνα του Είναι του νεοελληνικού Κράτους και της νεοελληνικής Κοινωνίας.
  Η νοοτροπία και η συμπεριφορά του ατομισμού, του τοπικισμού και της συντεχνίας - επαγγελματικής και οικογενειακής.
  Πρώτο μεγάλο θύμα της νοοτροπίας αυτής ο Καποδίστριας και δεύτερο ο Όθωνας.

  Στη περίοδο του άκρατου χυδαίου λαϊκισμού 1974 - 1996 με τους Παπανδρεϊσκους, Γιαννόπουλους, Κουλούρηδες, γαμπρούς Κατσανέβαδες, Μιμήδες, Μερκούρηδες κτλ. η νοοτροπία αυτή επιχρυσώθηκε με μύρια χίλια αερόλογα πατριωτικοσοσιαλιστικοσκυλάδικων ήχων. Διακηρύχτηκε δε ως υψίστη αρχή με το λάλισμα του Πορθητή από το μπαλκόνι στο Καστρί την 18.10.1981: "Πασοκ, Λαός στην Εξουσία".
  Η νοοτροπία αυτή που προηγουμένως γίνονταν προσπάθεια να ενταχθεί στο σώμα της οργανωμένης Πολιτείας, ώστε να εναρμονιστεί λειτουργικά με το σύνολο και να αξιοποιηθούν τα δυναμικά της στοιχεία – ο ατομισμός του νεοέλληνα δίνει δυναμική στην Κοινωνία – έγινε θανατηφόρα παθογένεια.

  Βέβαια, το κύριο αυτό χαρακτηριστικό της χώρας μας δεν είναι τυχαίο. Ούτε αποτέλεσμα κάποιων ατόμων των οποίων «η αποβολή από την τάξη» θα αποκαθιστούσε την τάξη κατά τις απαιτήσεις της Ιστορίας.

  Η νοοτροπία «το Κράτος κι ο Νόμος είμαι εγώ» ήταν κυρίαρχη αρχή στην προ 1981 καθεστηκυία τάξη πραγμάτων, παρά τις προσπάθειες των προαναφερομένων, του Τρικούπη, του κινήματος Ζορμπά και του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Κρατικοδίαιτες, μεταπρατικές ομάδες και οικογένειες είχαν υποτάξει την Κοινωνία. Το 1981 ήταν φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.

  Και φυσικά φαινόμενα του ατομικού και συντεχνιακού αυταρχισμού Λαού και Κράτους είναι και το συμβάν του θανάτου του νεαρού στο τρόλεϊ.

  Τραγικό δε είναι πως ο αυταρχισμός αυτός είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος. Καθεστώς πρωθυπουργικής δικτατορίας.

 34. daresome avatar
  daresome 17/08/2013 13:39:21

  Θέλετε να αρχίσουμε να μιλάμε για "μάγκες" που τρώνε τα λεφτά των άλλων ? Θα πρέπει να αρχίσουμε όμως από πολύ ψηλά στην ιεραρχία αυτού του τόπου .... Όχι ότι αυτό μειώνει την αξία της πρόσφατης δράσης του ΣΔΟΕ που επί τέλους ασχολείται με κάποιους "μάγκες" και μπράβο, πρώτη φορά το λέω για κάτι που γίνεται σ΄αυτή τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Αλλά να μην αφήνουμε απ΄έξω τους άλλους "μάγκες" που έχουν βαλθεί να ξεζουμίζουν τον ελληνικό λαό και αυτοί να ζουν ζωή χαρισάμενη ..... Αλήθεια, εκείνο το γραφείο - εντελώς τυχαία αναφέρω αυτό το παράδειγμα, γιατί από τέτοια "παραδείγματα" τελειωμό δεν έχουμε ...- του Βενιζέλου που στοίχισε επτακόσιες πόσες χιλιάδες, πόσο απαραίτητο ήταν ?

 35. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 17/08/2013 23:55:26

  Φταίει το ένα, φταίει το αλλο, πάντα κάτι θα
  φταίει, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος,
  το οποίο λέει ότι, αφορμή για τον άδικο χαμό
  ενός νέου ανθρώπου ήταν 1,20€, έτσι γεννάται
  η απορία, στην Ελλάδα της κρίσης τι συμβαίνει;
  υποτιμήθηκε τόσο πολύ η ανθρώπινη ζωή ή απέκτησε μεγάλη αξία το 1,20 έστω + bonus,
  αν και προσωπικά πιστεύω οτι η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη.
  Όλα τα υπόλοιπα είναι υποκειμενικές κρίσεις
  και προσωπικά γούστα.
  Κάποια πράγματα δεν είναι ζήτημα ιδεολογίας
  ούτε κομματικής θέσης, μα χαρακτήρος.

 36. OLYMPIOS avatar
  OLYMPIOS 18/08/2013 13:07:14

  Δημητρη δυστηχως μαθαμε να μιλαμε μονο με κοματικο πατριωτισμο .Ολα τα αλλα δεν υπαρχουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.