#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/11/2012 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στη νέα πορεία της Κεντροδεξιάς δεν περισσεύει κανείς !!!Καθώς η κρίση εξελίσσεται και οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές σιγά – σιγά δρομολογούνται, γίνεται ολοένα και πιο φανερό το έλλειμμα της πολιτικής ανανέωσης. Το υπάρχον πολιτικό σύστημα παρουσιάζει εμφανή σημάδια κόπωσης. Αποκρουστικά δείγματα παλαιοκομματικού κυβερνητισμού και πελατειακής διαχείρισης απειλούν να «καταπιούν» αμάσητες τις πρώτες άτολμες προσπάθειες αλλαγής του πολιτικού – θεσμικού – οικονομικού μοντέλου διακυβέρνησης που τόσο έχει ανάγκη η χώρα. Τα πολιτικά κόμματα έτσι όπως τα γνωρίζουμε, δείχνουν ανίκανα να συλλάβουν τις ανάγκες των καιρών και να δώσουν πειστικές απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματα του κόσμου για την «επόμενη μέρα». Αδυνατούν να δώσουν στην κοινωνία το απαραίτητο όραμα, ακριβώς την στιγμή που αυτό είναι απαραίτητο για να συσπειρώσει και να κατευθύνει τις παραγωγικές δυνάμεις του Έθνους σε μια καινούρια παλιγγενεσία. Αυτές οι υγιείς και ελπιδοφόρες  δυνάμεις του λαού, βρίσκονται δυστυχώς παγιδευμένες στο πολιτικό κενό της μεταβατικής πορείας  προς την 4η Ελληνική Δημοκρατία. Το παλιό έχει ήδη πεθάνει, ενώ το νέο δεν έχει ακόμη γεννηθεί.

Αυτό το νέο, είναι αδήριτη ανάγκη να έρθει γρήγορα στο φως, καθώς το πολιτικό κενό είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Δημοκρατίας. Ειδικά κάτω από τις σημερινές δύσκολες περιστάσεις, μια παρατεταμένη πολιτική αφασία μπορεί να οδηγήσει σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς, την στιγμή που μεγάλα τμήματα της κοινωνίας παραδέρνουν πολιτικά άστεγα και οικονομικά καταστραμμένα «φλερτάροντας»  απελπισμένα με τα άκρα.

Στην χώρα μας, θεωρώ σχεδόν αδύνατον να προκύψει η απαραίτητη πολιτική ανανέωση από τα «κάτω». Ακόμη και αν η κοινωνία διατηρούσε μετά από τόσες δεκαετίες πολιτικού εξανδραποδισμού και θεσμικής αναπηρίας, την αναγκαία διαύγεια και τις ανάλογες αντιστάσεις ώστε να καταφέρει να «γεννήσει» εκ του μηδενός αρτιμελή και ελπιδοφόρα πολιτικά μορφώματα, η κατάσταση είναι πολύ ακραία για να γίνει κάτι τέτοιο συντεταγμένα και χωρίς ανεξέλεγκτες ταξικές και κοινωνικές συγκρούσεις. Όθεν, μια τέτοια αναγέννηση της πολιτικής σκηνής αναμένεται ευλόγως από τα «πάνω».

Κοιτώντας με ψύχραιμη ματιά το υπάρχον πολιτικό προσωπικό και τις παρατάξεις που απαρτίζουν σήμερα το πολιτικό Πάνθεον, είναι εύκολο να οσμιστεί κανείς από πού μπορεί να προέλθει αυτή η ριζική πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Το ΠΑΣΟΚ φθίνει προς την συνολική απαξίωση και δεν φαίνεται στον ορίζοντα ηγέτης που να μπορεί να το «αναστήσει». Η ΔΗΜΑΡ απλώς επιβιώνει χωρίς διακριτή πολιτική ατζέντα και κυρίως χωρίς αποτελεσματική και συνεκτική ηγετική ομάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει! Είναι φανερό πως είναι τερατογένεση  της ανάγκης και νόθο πολιτικό τέκνο της δυσκολίας. Ένα πολιτικό συμπίλημα του χθες, με υπερτιμημένη ηγεσία, χωρίς καθαρή πολιτική πρόταση, χωρίς αρχές, χωρίς την αύρα του καινούριου, χωρίς όραμα για την επόμενη μέρα της χώρας.

Ο κλήρος πέφτει για μια ακόμη φορά στην Κεντροδεξιά και στον Αντώνη Σαμαρά. Εκ των πραγμάτων αυτός θα κληθεί να βγάλει τα πολιτικά κάστανα από την φωτιά. Είμαι βέβαιος πως ο Πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ολοκάθαρα τον ρόλο τον οποίο έχει κληθεί από την Ιστορία να παίξει. Η ευκαιρία που χάθηκε άδοξα το 2009 δεν υπάρχει η πολυτέλεια για την χώρα να ξαναχαθεί τώρα. Η Κεντροδεξιά θα ξανασύρει τον χορό της πολιτικής αναγέννησης και ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι ο πρώτος χορευτής στα καινούρια πολιτικά βήματα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Μαζί του θα πρέπει να καλέσει μονάχα όσους μπορούν να τον ακολουθήσουν σε αυτόν τον εξαντλητικό και αντρίκιο «πυρρίχιο». Οι κουρασμένοι, οι απογοητευτικοί απογοητευμένοι, οι «φύτουκλες» των παλιών κομματικών θερμοκηπίων και οι παλαιοί, δοκιμασμένοι και αποτυχημένοι χορευτές της «τάβλας» δεν έχουν θέση στον καινούριο αυτόν  μαραθώνιο για την σωτηρία της χώρας.

Αντίθετα, θα πρέπει να καλέσει πανστρατιά στην κοινωνία. Να δημιουργήσει ένα πολιτικό υποκείμενο ανοιχτό κοινωνικά και πολυφωνικό ιδεολογικά. Όχι ένα περιχαρακωμένο «μαντρί» ιδεολογικής καθαρότητας και κοινωνικής μειοψηφίας. Οι καιροί απαιτούν σύγχρονα κόμματα αρχών που δεν θα επιδίδονται από την γέννησή τους σε κυνήγι ιδεολογικών «μαγισσών». Το όραμα και η καθαρή, συνεκτική ιδεολογική βάση έχουν ήδη μορφοποιηθεί: η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ομάδα των χωρών της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να συνδέσει το μέλλον της με την κοινή τους μοίρα. Η γεωστρατηγική της θέση την εμποδίζει να γίνει Ελβετία, ενώ η πολιτική και πολιτιστική της κουλτούρα δεν της επιτρέπουν να γίνει Βόρεια Κορέα ή Κούβα.

Σε ένα τέτοιο ευρύ πολιτικό πλαίσιο με ξεκάθαρα όρια την ενδυνάμωση της εθνικής ταυτότητας, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και την φιλελεύθερη οικονομική πολιτική, μπορούν να χωρέσουν άνετα – και μέχρι να δημιουργηθούν αργότερα και άλλα σύγχρονα πολιτικά υποκείμενα που θα εκφράσουν επί μέρους πολιτικές «αποχρώσεις» – όλες οι δυνάμεις που σήμερα αισθάνονται πολιτικά «ορφανές» και κοινωνικά μετέωρες. Από αυτή την πανστρατιά δεν θα περισσεύει κανείς Έλληνας από τους λεγόμενους «λαϊκούς δεξιούς» μέχρι τους «σοβαρούς αριστερούς». Θα μείνουν απέξω εκ των πραγμάτων τα δύο άκρα – που παλεύουν το καθένα με τους δικούς τους ανεμόμυλους» – στα συνήθη μονοψήφια ποσοστά τους, κάποιοι αμετανόητοι «καμένοι», η σέχτα του κ. Κουβέλη και τα λείψανα του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ με τον κύριο Βενιζέλο ή όχι επικεφαλής (πράγμα παντελώς αδιάφορο).

Κύριε Πρωθυπουργέ, η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για εσάς έφτασε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια. Είστε γι αυτό ευνοημένος από την Ιστορία και θα είστε εσείς ο μοναδικός υπεύθυνος  αν δεν αδράξετε την καινούρια ευκαιρία που σας προσφέρεται απλόχερα. Είναι στο χέρι σας να αλλάξετε την ιστορία της Κεντροδεξιάς και ταυτόχρονα την μοίρα της χώρας. Θα το τολμήσετε;

Akenaton

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anagnostopoulos panagiotis avatar
  anagnostopoulos panagiotis 16/11/2012 11:10:26

  Πράγματι δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες, αλλά δεν είναι σωστό να επικαλούμαστε μονόδρομους. Λύσεις που ακόμη δεν φαίνονται δεν σημαίνει αυτόματα πως δεν υπάρχουν.

 2. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 16/11/2012 11:45:22

  Ναι.... οντως κανεις ΔΕΝ περισσευει, αρκει η Ελληνικη Κεντρο-Δεξια να σταθει διπλα στο Μεσο Ελληνα, στην Ελληνικη μεσαια ταξη, στους ανθρωπους με τα μεσαια & μικρο-μεσαια ή χαμηλα εισοδηματα, στους ανεργους του ιδιωτικου τομεα, στους εποχιακα απασχολουμενους, στους μικρομεσαιους εμπορους και επιχ/τιες, στους μικρο-ιδιοκτητες ακινητων, στους κατ'επαγγελμα αγροτες και κτηνοτροφους, στους πολλους κακοπληρωμενους Δ.Υ που προσφερουν πραγματικες υπηρεσιες, στους ανθρωπους των ενοπλων δυναμεων και στους ενστολους γενικα, στους κακοπληρωμενους του ιδιωτικου τομεα που ζουν με την εργασιακη ανασφαλεια, στους τριτεκνους και στους πολυτεκνους Ελληνες που ειναι πραγματικοι ηρωες, στους ομογενεις μας που θελουν να βοηθησουν την Ελλαδα, στους επιχειρηματιες που επανεπενδυουν τα κερδη τους στην Ελλαδα, στους νεους ανθρωπους που αναζητουν δουλεια και στηριξη σε ρεαλιστικες επαγ/τικες κατευθυνσεις, και γενικα στους ανθρωπους που με τη δουλεια τους, την αξια τους και το Πατριωτισμο τους, κρατουν ορθια αυτη τη Πατριδα.
  Αν αυτο το κανει καθαρα και εμφατικα, και ταυτοχρονα το επικοινωνησει σωστα στο κοσμο, τοτε ΝΑΙ μπορει να δημιουργησει μια Ελληνικη Λαικη Πανστρατια!
  Εμεις εδω ειμαστε να στηριξουμε οσο μπορουμε.

 3. Kostas nikolaou avatar
  Kostas nikolaou 16/11/2012 12:01:55

  Από αυτή την πανστρατιά δεν θα περισσεύει κανείς Έλληνας από τους λεγόμενους «λαϊκούς δεξιούς» μέχρι τους «σοβαρούς αριστερούς». Θα μείνουν απέξω εκ των πραγμάτων τα δύο άκρα – που παλεύουν το καθένα με τους δικούς τους ανεμόμυλους» – στα συνήθη μονοψήφια ποσοστά τους, κάποιοι αμετανόητοι «καμένοι», η σέχτα του κ. Κουβέλη και τα λείψανα του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ με τον κύριο Βενιζέλο ή όχι επικεφαλής (πράγμα παντελώς αδιάφορο).

  επειδή πολλά ακούγονται (ανησυχητικά για εμένα) και περισσότερα γράφονται (πολύ εκνευριστικά) αγαπητέ ακενατόν : κατά τη γνώμη σου , κάτι ΄΄παληκάρια΄΄ στυλ λοβέρδου, χρυσοχοιδη, σαχινίδη και κάτι μεγαλοκοπέλες στυλ διαμαντοπούλου που ακούγονται περιλαμβάνονται στα λείψανα του πασοκ που αναφέρεις η στους σοβαρούσ κεντροαριστερούς?

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Kostas nikolaou 16/11/2012 13:48:30

   Στα σάπια λείψανα .

   • Kostas nikolaou avatar
    Kostas nikolaou @ Diamond Angel 16/11/2012 14:24:59

    ευτυχώς ησύχασα diamond. Γιατί πολλά ακούω για τους συγκεκριμένους και την ΄΄ευρωπαική τους και υπευθυνη πολιτική και πορεία΄΄ και τρελένομαι αφάνταστα. Είπαμε αμαν να ησυχάσουμε από τους σαπιο-πασόκους αν τους δω και στο ευρωπαικό μέτωπο παρόν αντίο πρόεδρε

  • akenaton avatar
   akenaton @ Kostas nikolaou 16/11/2012 15:46:04

   Γι αυτούς (και κάτι άλλους) γράφω παραπάνω: "Οι κουρασμένοι, οι απογοητευτικοί απογοητευμένοι, οι «φύτουκλες» των παλιών κομματικών θερμοκηπίων και οι παλαιοί, δοκιμασμένοι και αποτυχημένοι χορευτές της «τάβλας» δεν έχουν θέση στον καινούριο αυτόν μαραθώνιο για την σωτηρία της χώρας".

 4. Η ώρα της Νεμέσεως avatar
  Η ώρα της Νεμέσεως 16/11/2012 12:07:50

  Τα εντός εισαγωγικών σοφά λόγια, ανήκουν στο Νίκο Καζαντζάκη.

 5. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 16/11/2012 12:14:57

  Ερώτηση: Μπορεί ένα κόμμα να εκλεγεί επαγγελόμενο ευνομία (=χρηστοί νόμοι), ισονομία, σεβασμό στους θεσμούς ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ και υποχρεωτική εφαρμογή του νόμου ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ;
  Από λαϊκισμούς δεξιούς και αριστερούς και από "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη (του ταξιτζή, του δημοσίου υπαλλήλου, του καταπατητή, του ιδιοκτήτη αυθαιρέτου, του μετανάστη, του..., του....) χορτάσαμε....

 6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 16/11/2012 12:20:30

  ΧΑ ΧΑ ΧΑ Με τούς κλέφτες της ΝΔ???.Η Κόρη τού Αχιλλέα Καραμανλή με 50.οοο.οοο δολ???.Από που???.Τα έβγαλε από την δουλειά της???.Να μας πεί τι δουλειά κάνει να βγάλουμε και εμείς!!!.

  • akenaton avatar
   akenaton @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 16/11/2012 15:57:58

   “Οι κουρασμένοι, οι απογοητευτικοί απογοητευμένοι, οι «φύτουκλες» των παλιών κομματικών θερμοκηπίων και οι παλαιοί, δοκιμασμένοι και αποτυχημένοι χορευτές της «τάβλας» δεν έχουν θέση στον καινούριο αυτόν μαραθώνιο για την σωτηρία της χώρας”. Δεν σας καλύπτει;

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 16/11/2012 16:05:49

   Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ
   ΔΙΑΜΑΝΤΗ . ΞΥΠΝΑ !!!!!!

 7. ΤΣΕ avatar
  ΤΣΕ 16/11/2012 12:20:39

  Ερωτημα.Πρακτικα και ιδεολογικα,τι σημαινει κεντροδεξιος? Σε εποχες "πολεμου" πιστευεις εχουν θεσηκ αι νοημα ερμαφροδητα σχηματα? Ιστορικα παντος κεντροδεξια η κεντροαριστερα μορφωματα επικρατησαν σε εποχες αναπτυξης ως συμβιβαστικοι μηχανισμοι του συστηματος και ιδεολογικο παρκινγκ αβουλων και μοιραιων πολιτων και ηγετισκων.

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ ΤΣΕ 16/11/2012 12:29:07

   Όταν αναφέρεστε σε ερμαφρόδιτα σχήματα να κοιτάζετε πρωτίστως κατά το ΣΥΡΙΖΑ... είναι ο ορισμός τους.

  • akenaton avatar
   akenaton @ ΤΣΕ 16/11/2012 15:56:42

   Ερμαφρόδιτο σχήμα η "Κεντροδεξιά;". Δεν μας τα λέτε καλά.

 8. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 16/11/2012 12:29:19

  Στη "νέα κεντρο-δεξιά δεν περισσεύει κανένας";
  Χθες η κυρία Φωτεινή Πιπιλή, βουλευτής της "δεξιάς" ΝΔ ζήτησε να μην φέρουν οι σταθμοί του μετρό ονόματα αγίων, διότι (τη μοναδική φορά που χρησιμοποίησε το μετρό) μπερδεύτηκε!
  Στην επόμενη φάση, κάποιος άλλος βουλευτής της "δεξιάς" θα ζητήσει να μην έχουν οι πλατείες και οι δήμοι ονόματα αγίων. Αφήνω πια το Πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, είναι δυνατόν την εποχή της πολυ-πολιτισμικότητας να έχουμε τέτοιες ονομασίες;
  Είναι προφανές ότι η κύρια Πιπιλή δεν μπερδεύτηκε, απλά την ενοχλεί που οι σταθμοί του μετρό φέρουν ονόματα με αναφορά στη χριστιανική θρησκεία.
  Συνεχίστε έτσι στη ΝουΔου, μια χαρά σας βλέπω. Μόνο που τα ψηφαλάκια που θα βρείτε στην κάλπη δεν ξέρω αν σας επιτρέψουν να διατηρείτε τα γραφεία στη Συγγρού. Στη Λιοσίων, πάντως, και στην Αγίου Μελετίου, έχει κάτι ξενοίκιαστα διαμερίσματα μούρλια, μπιρ παρά... Μόλις και προφταίνετε!

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ ΒΙΣ 16/11/2012 15:17:47

   Έχεις δίκιο ότι είναι αδιανόητο να αλλάζουμε ονόματα οδών και δρόμων που είναι γνωστά τοις πάσι - είτε πήραν το όνομά τους από αγίους είτε όχι - ιδίως αν αυτό γίνεται με μονομέρεια (δηλαδή αν καταφερόμαστε αποκλειστικά εναντίον συγκεκριμένης κατηγορίας ονομάτων, όπως εν προκειμένω οι άγιοι). Γιατί τότε δίνεις την εντύπωση ότι το κάνεις για άλλους λόγους και όχι από ειλικρίνεια και αγαθή πρόθεση. Ας μη λησμονούμε όμως ότι κάτι αντίστοιχο έχουμε κάνει με το ακριβώς ανάποδο, δηλαδή με το να αλλάζουμε τα ονόματα πασίγνωστων δρόμων και να τα αντικαθιστούμε με ονόματα αγίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Διονυσίου Αρεοπαγίτου που έχει μετονομαστεί σε Αποστόλου Παύλου (προς το παρόν, αυτό έχει επιτευχθεί για ένα μέρος της, αλλά είναι σαφής η προσπάθεια να επεκταθεί σε όλο το μήκος της) και φυσικά κανείς δεν την αποκαλεί "Αποστόλου Παύλου". Αλήθεια, τι δουλειά έχει να παίρνει χριστιανικό όνομα ο δρόμος που διατρέχει την Ακρόπολη και περνά μπροστά από το Ηρώδειο και το Θεάτρο του Διονύσου; Η μονομέρεια είναι καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται και στο φαινόμενο που περιγράφεις, αναμάρτητοι δεν είναι ούτε οι χριστιανοί ούτε οι πολιτικοί ούτε οι ιερείς ούτε οι λαϊκοί.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Ηλίας 16/11/2012 18:31:42

    Ο Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης ξέρεις ποιος ήταν; Ο πρώτος επίσκοπος των Αθηνών! Εθνικός που άλλαξε θρησκεία. Λοιπόν, ποιο το πρόβλημά σου με τον απόστολο Παύλο; Η ονομασία δόθηκε επειδή μίλησε προς τους Αθηναίους στο βήμα της Πνύκας. Στην πραγματικότητα, οι δρόμοι με ονόματα χριστιανικής ή βυζαντινής αναφοράς στην Αθήνα είναι ελάχιστοι σε σχέση με δρόμους με ονόματα που έχουν σχέση με την προχριστιανική αρχαιότητα. Η Πιπιλή έκανε ευθέως έκκληση σε αποχριστιανοποίηση των τοπωνυμίων, ώστε να χαθεί κάθε δημόσια αναφορά στον χριστιανισμό.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ ΒΙΣ 16/11/2012 16:09:10

   ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΣΥΡΙΖΟΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ , ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ.
   ΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ,ΔΕΝ ΤΗ ΣΗΚΩΝΕΙΣ.

 9. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 16/11/2012 12:36:28

  Να προσθέσω στο προηγούμενο σχόλιό μου ότι η κ. Φωτεινή Πιπιλή αναρωτήθηκε γιατί να μη δώσουμε το όνομα του Αντώνη Τρίτση σε ένα σταθμό του μετρό.
  Να της απαντήσω γιατί ΔΕΝ πρέπει να δώσουμε το όνομα του Τρίτση σε κανένα σταθμό του μετρό:
  Επειδή ο Τρίτσης, μόλις διορίστηκε υπουργός Χωροταξίας, ακύρωσε όλη την προεργασία για το μετρό που είχε κάνει ο Στέφανος Μάνος, προκάτοχός του στο Υπουργείο, με αποτέλεσμα το μετρό να καθυστερήσει 10 ολόκληρα χρόνια.
  Αν δεν ήταν ο Τρίτσης, αυτή τη στιγμή θα κατασκευαζόταν η γραμμή 4 και ο κόσμος στις δυτικές συνοικίες του Πειραιά (όπου κατοικώ) και στο κέντρο του Πειραιά θα είχε μετρό.
  Προφανώς, από τους μεγάλους αρχιτέκτονες και πολεοδόμους της Ελλάδας, η κυρία Πιπιλή ξέρει μόνο τον Τρίτση. Ούτε τον Καυταντζόγλου, ούτε τον Τραυλό, ούτε τον Ορλάνδο, ούτε τον Μπίρη, ούτε τον Δοξιάδη, ούτε τον Ζενέτο, ούτε τον Πικιώνη...

  • άγρυπνη avatar
   άγρυπνη @ ΒΙΣ 16/11/2012 13:01:54

   Μπράβο!

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ ΒΙΣ 16/11/2012 15:40:26

   Μας εχουν ζαλισει τα ουμπαλα με τις ονομασιες Μερκουρη,Γεννηματα κοκ να μας τα ζαλισουν τωρα και με τον Τριτση τωρα που εκτος των αλλων σοσιαλιστικοτατα κρατικοποιησε οσα μπορεσε απο τα χωραφια της εκκλησιας που της ειχαν αφησει γιαγιαδες και παππουδες στην μνημη τους !Συμπαθω την Φωτεινη αλλα ωρες ωρες μπερδευει την μνημη της με το στομα της !

 10. axis avatar
  axis 16/11/2012 12:40:27

  Όποιος γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις ξέρει ότι η ΝΔ στηρίζει απόλυτα το ΠΑΣΟΚ και προωθεί σε κάθε ευκαιρία πασόκους σε θέσεις κλειδιά. Είναι προφανές ότι στη νέα πορεία της κεντροδεξιάς περισσεύουν οι νεοδημοκράτες.

 11. GO avatar
  GO 16/11/2012 13:04:53

  Ούτε συζήτηση!
  'Ετσι κι αλλιώς, η Νέα Δημοκρατία ήταν από την ίδρυσή της μια μεγάλη πολυσυλλεκτική παράταξη.

 12. ΔΙΟΝΥΣΗΣ avatar
  ΔΙΟΝΥΣΗΣ 16/11/2012 13:40:01

  Σήμερα το πρωί, διεγράφη απο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Λευκάδας Θ. Σολδάτος. Αυτός θα του περισσευε φαίνεται.

  • Αντώνης Σεφεριάδης avatar
   Αντώνης Σεφεριάδης @ ΔΙΟΝΥΣΗΣ 16/11/2012 13:46:08

   ...Κρίμα, γιατί η Λευκάδα είναι καταπληκτικό νησί, με θαυμάσιες καταγάλανες θάλασσες !!!! Έρχεται άγριος καιρός και φαίνεται φυλάει τα ...έρμα ο κάπταιν. Αλλά αυτός ο τρόπος, δεν είναι ο πιο σωστός...

   • Άννα avatar
    Άννα @ Αντώνης Σεφεριάδης 16/11/2012 15:04:33

    Στο τέλος προβλέπω οτι ...πολυτιμότεροι ...(θεομ) -παίχτες, θα αναγορευθούν ο Μπένι ο Βουλιμίας, ο Ανδρέας ο συνταξιουχοφάγος, η Αννούλα η φωτοτυπιτζού, ο Θόδωρας ο αποκρουστικός και όποιος άλλος τελειωμένος πρασινοσάλιαγκας διαθέτει πολύ μεγάαααααλη γλώσσα κι επιδέξια κέρατα.
    Κι εγώ που μόλις σε είδα να επιστρέφεις περίμενα ...θύελλες κι ανατροπές, πως θα τα καταφέρω να μη σε μισήσω όταν θα αυτοπροδοθείς και θα βαφτίσεις νέο ξεκίνημα τον εξευτελισμό μας;;;; Μου βάζεις πολύ δύσκολα και με ωθείς εντέχνως στην ΄΄αυτοχειρία΄΄.
    Η ευθύνη δικιά σου.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Αντώνης Σεφεριάδης 16/11/2012 18:33:02

    To ότι ο Σολδάτος ήταν ένας άνθρωπος με παιδεία και με δεσμούς και με την Αυστραλία, όπου είχε γεννηθεί και είχε σπουδάσει, δεν σε προβληματίζει; Τις γαλανές θάλασσες σκέφτηκες;

    • Αντώνης Σεφεριάδης avatar
     Αντώνης Σεφεριάδης @ ΒΙΣ 16/11/2012 21:08:13

     ΒΙΣ, συγχώρεσέ με που (χωρίς να σου ζητάω την ...άδεια) όταν σκέφτομαι Λευκάδα, βλέπω μόνο βαθύ λατρεμένο γαλάζιο, φουρτουνιασμένο πέλαγο και άγρια κύματα...... Εσύ σκέψου κοάλα και καγκουρώ. Δικαίωμά σου. Ποιός νοιάζεται; Ο καλός ο καπετάνιος στη ...φουρτούνα φαίνεται και ο κακός στη φουρτούνα πνίγεται !!! Ο νοών νοείτω κι ο επιφανειακός ο άνθρωπος, είναι άξιος της μοίρας του.

 13. ρωμανος αργυρος avatar
  ρωμανος αργυρος 16/11/2012 14:18:01

  Γράφετε΄΄το παλιό έχει ήδη πεθάνει και το νέο δεν έχει ακόμα γεννηθεί΄΄Ωραία ,αλλά η πλήρης φράση συμπληρώνεται''ζούμε την εποχή των τεράτων΄΄Αυτό υπαινίσσεσθε;

  • akenaton avatar
   akenaton @ ρωμανος αργυρος 16/11/2012 15:54:16

   Πολιτικά, δεν θα το έλεγα "τεράτων" αλλά "ελλειμμάτων". Κυρίως ελλείμματα οραμάτων και στέρεης προγραμματικής βάσης. Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε την πλατφόρμα συνενόησης (η χώρα εντός του ευρώ και της ΕΕ) και να ασχολούμαστε με το φύλο των αγγέλων (όρα κ. Ρουπακιώτης με τα συντεχνιακά των δικηγόρων, κ. Κουβέλης με λεπτομέρειες του μεσοπροθέσμου).

 14. Jim Bim avatar
  Jim Bim 16/11/2012 15:19:35

  Η ανάπτυξη, η ελπίδα και η ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την Ελλάδα θα ενώσουν πολιτικούς και κόμματα σε κοινό σκοπό !
  Το αποτέλεσμα της πολιτικής Σαμαρά είναι η συμφιλίωση και η αναδώμηση της χώρας.
  ΤΕΛΙΚΑ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ !

  Μόνο τα λαμόγια περισσεύουν ...

 15. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 16/11/2012 15:31:56

  "δεν περισσεύει κανείς" = "δὲν περισσεύει καμμία ψῆφος". Αὐτὸ εἶναι τὸ ζητούμενο: τὰ κουκιά. Τίποτε ἄλλο.

 16. Δανάη avatar
  Δανάη 16/11/2012 15:33:50

  Ξέρετε ποιος περισσεύει;
  Η Ελλάδα ως έννοια,
  ως έθνος,
  ως αυτόνομο κράτος.
  Προχωρείστε..., κανείς απο τους "εκ των έσω" δεν περισσεύει..Κι αυτά περί "ευρωπαϊκού" κόμματος ξέρετε τι μου θυμίζουν; Το γαλλικό, το ρωσικό και το αγγλικό κόμμα μετά τη συγκρότηση του ελληνικού κράτους και τη δολοφονία του Καποδίστρια.
  Προχωρείστε..., πολλές φορές η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Μόνο που τώρα η επανάληψη της είναι τραγική...
  Θλίψη, θλίψη, θλίψη.....

  • akenaton avatar
   akenaton @ Δανάη 16/11/2012 15:50:19

   Δεν μιλώ για τους "εκ των έσω". Για τους "εκ των έξω" λέω που περιμένουμε εναγωνίως κάποια λύση. Και "κουκιά" να μας πει κανείς, όπως ο αγαπητός "Κοινός νους" παραπάνω, τι να κάνουμε; Αυτή είναι η Δημοκρατία και με τα "κουκιά" μετριέται. Άλλος τρόπος καλύτερος δυστυχώς δεν έχει βρεθεί.

 17. Karenin avatar
  Karenin 16/11/2012 16:32:42

  Δυστυχώς η νέα κεντροδεξιά θα είναι σύνθεση Χρυσής αυγής και Ανελ, με εναπομείναντα τμήματα της ΝΔ. Θα είναι λαικίστικη, βαθεια αντιευρωπαική και εθνικίστικη πατριωτική. Θα εκφράζει κάποιους νοικοκυραίους πατριώτες, τους σκληρούς εθνικοκάπηλους, και το λουμπεν προλεταριάτο. Ενδιάμεσα θα στηθεί το φιλοευρωπαικό κόμμα με εκσυχρονιστές ενθεν και εντεύθεν, που με όλους τους βολεμένους θα παρακολουθούν χαλαρά τις εξελίξεις.
  Αντίθετα διαβολικό ενδιαφέρων παρουσιάζει η ριζοσπαστικοποίηση της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα και η προοπτική διακυβέρνησης απο τον ΣΥΡΙΖΑ. Απο εδω όντως μπορούμε να περιμένουμε πράματα και θάματα.

 18. firiki2010 avatar
  firiki2010 16/11/2012 16:38:06

  Η απορία μου είναι: λείψανα , σέχτες Βενιζέλου- Κουβέλη αποκλείονται, ΠαΑΣΟΚοι "εκσυγχρονιστές " επίσης... άρα ποιοι είναι και που κατοικοεδρεύουν "οι σοβαροί αριστεροί" ( και κεντρο-αριστεροί φαντάζομαι);;;
  Κατά την άποψη μου, ένας κεντροαριστερός/ αριστερός έστω και σοβαρός έχει δικαιολογημένα μια διαφορετική οπτική από ένα κεντροδεξιό για μια σειρά από πράγματα. Στη συγκεκριμένη περίοδο η σοβαρότητα του διακυβεύματος και η κοινή μεγάλη στρατηγική επιλογή επέβαλε τη συνεργασία. Μια χαρά! Δεν υπάρχει όμως λόγος και ουτε κατά τη γνώμη μου μπορούμε να συστεγασθούμε σε μια παράταξη. Δεν συμφέρει καν τον τόπο. Από τη μια οι "σοβαροί" και από την αλλη οι "ανεύθυνοι" (και να παραλείψετε τα εισαγωγικά δεν αλλάζει τίποτα).Σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστεροί "σοβαροί αριστεροί" κλπ ας φροντίσουν τα του χώρου τους και η κεντροδεξοά επίσης.

  • akenaton avatar
   akenaton @ firiki2010 16/11/2012 16:52:06

   Μα, για την συνέχεια (κοντή γιορτή) της συγκεκριμένης περιόδου μιλάμε! Νομίζετε πως μπορεί να πάει μακριά η βαλίτσα με τον κ. Φώτη, τον κ. Ρουπακιώτη, τον κ. Βενιζέλο και τα άλλα "παιδιά"; Και αν η βαλίτσα "ανοίξει" πριν την ώρα της, τι κρύβεται πίσω από την κουρτίνα 2; Το ΖΟΝΓΚ μήπως; Αν περάσουν τα δύσκολα, μετά ας χωριστούν οι "νταϊφάδες" βάσει στενότερων αρχών και ιδεολογημάτων. Τώρα προέχει η σωτηρία της χώρας, που δεν την θεωρώ εξασφαλισμένη με την τρικομματική που "μπάζει" από παντού.....

   • Mara avatar
    Mara @ akenaton 16/11/2012 17:13:42

    Καλησπέρα Αkenaton.

    Ισχύει ότι οι Γερμανοί πιέζουν να αναγνωρίσουμε το Κόσσοβο, για να δώσουν το ο.κ. για τη δόση???

    • akenaton avatar
     akenaton @ Mara 16/11/2012 22:26:25

     Καλησπέρα!
     Δυστυχώς αυτό δεν το ξέρω .....

 19. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 16/11/2012 17:01:38

  Οἱ "κουρασμένοι" ἔχουν ὄνομα;;;

 20. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 16/11/2012 17:06:59

  !!!!!!!!! Στήν δέ Κρήτη ἔχομε πήξει ἀπό λεωφόρους μέ τήν ὀνομασία "ἀνδρέα παπανδρέου".

 21. noldor avatar
  noldor 16/11/2012 17:10:17

  Μέλους των εφοπλιστών οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν και λένε ότι θα πάρουν τα καράβιά τους και θα φύγουν;

 22. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 16/11/2012 17:19:38

  akenaton είπε
  “Οι κουρασμένοι, οι απογοητευτικοί απογοητευμένοι, οι «φύτουκλες» των παλιών κομματικών θερμοκηπίων και οι παλαιοί, δοκιμασμένοι και αποτυχημένοι χορευτές της «τάβλας» δεν έχουν θέση στον καινούριο αυτόν μαραθώνιο για την σωτηρία της χώρας”. Δεν σας καλύπτει;
  ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ? ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ? Ή ΜΗΠΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΑΡΑΕΧΟΥΝ (ΚΟΡΥΦΑΙΑ...)

 23. alex23 avatar
  alex23 16/11/2012 17:20:55

  τα πολιτικα υλικα οχι μονο της κεντροδεξιας αλλα και της κεντροαριστερας ειναι στο μεγαλυτερο τους μερος φθαρμενα και αναξιοπιστα..
  η νδ το πληρωσε επαναπατιζοντας ανταρτες και δινοντας τους οφιτσια..
  και εσωτερικα δημιουργησε ανισορροπιες αλλα εστειλε και το μηνυμα οτι καποιος μπορει να προδοσει το κομμα χωρις κοστος για το πολιτικο του μελλον..

  ενα απλο παραδειγμα προβληματος για την χρηση πρωην νδκρατων:

  πως να πεισει πχ ενας κεντροδεξιος πολιτικος που μεχρι χθες εβριζε τον κ.σαμαρα οτι τωρα ειναι η μονη λυση για την χωρα ? κανεις δεν θα τον εμπιστευτει αν δεν αποκυρηξει το παρελθον του και ακομα και αν το κανει θα του κοστισει μεσοπροθεσμα..
  αν επιστρεψει με ανταλλαγμα υπουργειο, θα κοστισει και στην εικονα του κομματος που θα δειξει οτι δεν εχει αρχες..

  η κεντροδεξια θελει εναν σαφη ιδεολογικο σκοπο,στοχο και αρχες που θα ειναι λιμανι για τις διαφορετικες αποψεις που ψαχνουν σωτηρια απο την καταιγιδα..

  δεν (πρεπει να) ειναι κεντροαριστερα που ο σκοπος αγιαζει τα μεσα

 24. anastosd avatar
  anastosd 16/11/2012 18:06:18

  ΥΠΕΡΒΑΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ-ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ


  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ-ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

 25. Karkampounas avatar
  Karkampounas 16/11/2012 18:16:08

  Έξυπνη η κίνηση του ηγέτη μας. Σου λέει: "Εγώ δεν είμαι για μεγάλα κόμματα. Ένα μου δώσανε μεγάλο και το πάω από ιστορικό χαμηλό σε ιστορικό χαμηλό. Εγώ είμαι για κόματα του 4-5%¨. Βλέπει και τον ΜπαρμπαΦώτη που συγκυβερνάει χωρίς πολλές σκοτούρες και σου λέει τέτοιος θέλω να γίνω. Να έχω τον Άδωνη να άδει, τον Μάκη να δέρνει και τον Χρύσανθο να σχεδιάζει, και όλα να είναι μέλι γάλα. Ποιός μπορεί να τον αδικήσει?

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Karkampounas 16/11/2012 19:03:45

   ...πως τα βρισκετε ολα βρε τζιμανια του αλεξη τσ.... βουλωμενο γραμμα διαβαζετε...

  • zg avatar
   zg @ Karkampounas 16/11/2012 21:07:29

   πολυ καλο

 26. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 16/11/2012 18:19:14

  Σαν σήμερα πριν από εξήντα έτη,ακριβώς,διεξάγονταν οι εκλογές του 1952.Το βράδυ εκείνο ο ''Ελληνικός Συναγερμός'' των Παπάγου-Μαρκεζίνη κατήγαγε συντριπτική νίκη με 49,2% και πλειοψηφία στο κοινοβούλιο 247 εδρών,εδραιώνοντας τη κεντροδεξιά κυβερνητική κυριαρχία για έντεκα έτη έως το 1963 (1952-1955 Ελληνικός Συναγερμός,1956-1963 Ε.Ρ.Ε).Για πρώτη φορά,από τις εκλογές του 1928 (και με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων χωρίς αποχές) μία παράταξη έφτανε σ'ένα τέτοιο αριθμό κοινοβουλευτικής ισχύος (το 1928 επί συνόλου 250 εδρών η βενιζελική παράταξη κατελάμβανε 226 έδρες).
  Ξεκίνησα μ'αυτό το ιστορικό γεγονός.Ο ''Ελληνικός Συναγερμός'' είχε ιδρυθεί τον Αύγουστο του 1951 από τον Αλ.Παπάγο.Ήταν ένα αμιγώς κεντροδεξιό πολιτικό σχήμα της εποχής στα πρότυπα του ''Συναγερμού του Λαού'' του Ντε Γκωλ το 1947.Γύρω του συγκεντρώθηκαν σπουδαίοι πολιτικοί της εποχής:Μαρκεζίνης,Κανελλόπουλος,Στεφανόπουλος,Καραμανλής και πολλοί άλλοι που κινούνταν στον ίδιο πολιτικό χώρο.Σ'επίπεδο ψηφοφόρων η ''Κίνηση Παπάγου'' (η οποία είχε ξεκινήσει από το 1949) ολοκληρώθηκε το 1952 με τη προσχώρηση σ'αυτή όλων των κεντροδεξιών ψηφοφόρων που ήταν διεσπαρμένοι στις εκλογές του 1950 και εν μέρει του 1951.
  Ο λόγος του Παπάγου ήταν λαϊκός,κοινωνικός και πάνω απ'όλα πατριωτικός.Από που φαίνεται,παράδειγμα,το τελευταίο;Από τη σύγκρουση με τη Μεγ.Βρεταννία για το Κυπριακό.Η στάση που έδειξε ήταν εξόχως δυναμική.Ποιος θα ξεχάσει τη φράση που ξεστόμισε στον τότε υπουργό Εξωτερικών της Μεγ.Βρεταννίας Ήντεν ''Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μιλά στο πρωθυπουργό της Ελλάδος με γυρισμένη τη πλάτη'' ,να φεύγει και να χτυπά τη πόρτα με δύναμη φεύγοντας;Το γεγονός αυτό συνέβη και καταγράφηκε στα παρασκήνια της εποχής εκείνης,κάνοντας τρομακτική εντύπωση (Η Μεγ.Βρεταννία δεν του το συγχώρεσε-παρέμεινε στη μνήμη των Ελλήνων ως πατριώτης ηγέτης).
  Ως προς το σήμερα θα είμαι εξαιρετικά σύντομος (τις απόψεις μου τις έχω εκφράσει επανειλημμένως).Για να ευδοκιμήσει μία νέα πορεία της κεντροδεξιάς παράταξης θα πρέπει ο χώρος (με δική του πρωτοβουλία) να προβεί σε κινήσεις δυναμικές.Και φυσικά οι κινήσεις πρέπει να είναι αστραπιαίες και τέλεια οργανωμένες.Πρώτα απ'όλα,αλλαγή Συντάγματος.Το σημερινό έχει μετατραπεί σε ''κουρελόχαρτο''.Οι πολιτικοί το έχουν,επεικώς,ξεφτιλίσει.Δεύτερον,άμεσα παραπομπή στο δικαστήριο των όσων αφενός μας οδήγησαν ως εδώ αφετέρου όσων πλούτισαν παράνομα,ανεξάρτητα που ανήκουν πολιτικά.Τρίτον,προώθηση νέων,εντελώς,προσώπων,που να μην έχουν καμία σχέση με τη μεταπολίτευση διότι η κοινωνία έχει αηδιάσει (το λιγότερο).Και τέταρτον,απεγκλωβισμός από τις σημερινές οικονομικές μνημονιακές πρακτικές.Η σημερινή κατάσταση είναι το λιγότερο καταστροφική.Βουλιάζουμε.
  Και κάτι τελευταίο:Ο αρθρογράφος της κεντρικής ανάρτησης αναφέρει πως ''θεωρώ σχεδόν αδύνατον να προκύψει η απαραίτητη πολιτική ανανέωση από τα κάτω''.Εν μέρει διαφωνώ (σέβομαι απόλυτα τις απόψεις του αρθρογράφου).Ναι,ο ηγέτης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ΑΛΛΑ αυτό που κυρίως εφαρμόζει είναι τα πιστεύω της κοινωνίας (στη μεγάλη της πλειοψηφία).Παραδείγματα;Δύο και κλασικότατα:
  Το 1910 ο Βενιζέλος ανέλαβε πρωθυπουργός.Τι έκανε;Εφάρμοσε το πρόγραμμα του Στρατιωτικού Συνδέσμου οποίος τον κάλεσε.Ο λαός τι έπραξε,αφού κυβέρνησε τους δύο πρώτους μήνες και έδειξε πως κινείται στη σωστή τροχιά;Του έδωσε μοναδική κοινοβουλευτική πλειοψηφία (οι αντίπαλοί του απείχαν,φοβούμενοι τη συντριβή).
  Το 1974 ο Καραμανλής ήρθε ως Παράκλητος του Έθνους να σώσει τη χώρα από τη καταστροφή.Με ποιο τρόπο κινήθηκε;Αυθαίρετα και κόντρα στη κοινή γνώμη;Όχι βέβαια.Έπραξε αυτό που έπρεπε (εφαρμόζοντας την επιθυμία της κοινωνίας) επαναφέροντας το δημοκρατικό πολίτευμα και δημιουργώντας τόσα άλλα θετικότατα.
  Θ'αναρωτηθεί κάποιος:''Η κεντροδεξιά παράταξη δεν έκανε λάθη'';Βεβαίως και έκανε.Υπήρξαν παραλείψεις,αδυναμίες,δυσλειτουργίες.Αλλά πάντα ήταν μπροστάρης στην ανασυγκρότηση της χώρας και προσέφερε πάρα πολλά,με κύριο πυρήνα και κορμό το λαϊκό,κοινωνικό και πατριωτικό λόγο (που να συνοδεύεται και από πράξεις βέβαια).Χωρίς αυτή την απαραίτητη προϋπόθεση η παράταξη θα χάσει τη πυξίδα της και θα νοθευτεί ο προσανατολισμός της,με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Komis Montechristo 16/11/2012 22:19:09

   Συμφωνώ στα περισσότερα. Μια μικρή προσλαμβανόμενη διαφορά ως προς το "από πάνω" ή "από κάτω" δεν αλλαζει την ουσία.

  • noldor avatar
   noldor @ Komis Montechristo 17/11/2012 00:08:47

   "Πρώτα απ’όλα,αλλαγή Συντάγματος.Το σημερινό έχει μετατραπεί σε ”κουρελόχαρτο”.Οι πολιτικοί το έχουν,επεικώς,ξεφτιλίσει."
   Επειδή οι πολιτικοί το έχουν κουρελιάσει, φταίει το Σύνταγμα; Αν αλλάξει το Σύνταγμα δεν θα μπορεί να ξανακουρελιαστεί; Αν οι πολιτικοί το κουρελιάζουν τότε με βάση το άρθρο 120 του Συντάγματος υπεύθυνος είναι ο λαός. Στα υπόλοιπα συμφωνώ.

 27. theo1611 avatar
  theo1611 16/11/2012 18:50:34

  Στη νέα πορεία, χωρίς άλλους προσδιορισμούς, δεν περισσεύει κανείς.

 28. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 16/11/2012 19:36:33

  Ποσώς καί μέ ενδιαφέρει η κεντροδεξιά.
  Η λαϊκή δεξιά τί απέγινε; «καμμένη» καί πασπαλισμένη μέ «χρυσόσκονη»;
  Η «λαϊκή» αριστερά πάντως βροντερώς παρούσα στόν ενταφιασμό κάθε προοπτικής μέ όχημα τήν λαϊκή οργή.

  Η λαϊκή «δεξιά»;
  Η λαϊκή «δεξιά» τής δύσκολης προοπτικής;
  Η λαϊκή «δεξιά» τής ελπίδας;
  Η λαϊκή «δεξιά» τού συλλογικού συνειδητού καί ασυνείδητου;
  Η λαϊκή «δεξιά»τής αξιοπρέπειας;
  Η λαϊκή «δεξιά» ώς απαίτηση τριών χιλιάδων χρόνων ιστορίας;
  Πέθανε στόν «συνωστισμό», κυοφορεί ή δέν γεννήθηκε ακόμα;

  • dim avatar
   dim @ Ιαπετός 16/11/2012 21:07:35

   Μα η κεντροδεξιά που λες ότι δε σε ενδιαφέρει, είναι στην ουσία η "λαϊκή δεξιά". Τι νομίζετε όλοι ότι σημαίνει "λαϊκή δεξιά"?? Η κεντροδεξιά είναι....

   Η λέξη "δεξιά" στον όρο "λαϊκή δεξιά" που αναφέρεται? Δεξιά στα οικονομικά? Δε νομίζω... Δεξιά στον οικονομικό άξονα είναι οι νεοφιλελεύθερες απόψεις... Άρα Δεξιά, στον κοινωνικο-πολιτιστικο-εθνικό άξονα εννοεί ο προσδιορισμός αυτός.... Δεξιά στον άξονα αυτό σημαίνει συντηρητικές, πατριωτικές απόψεις.... δηλαδή από τα αριστερά του άξονα με τους εθνομηδενιστές στο 0, ως τα δεξια του άξονα και τους υπερεθνικιστές στο 10, δεξιά του άξονα σημαίνει απόψεις από το 6 έως το 8 (κάθε τι ακραίο απορρίπτεται ως απαράδεκτο), άρα συμπίπτει εδώ με τον όρο "κεντροδεξια"

   Πάμε τώρα και στο "λαϊκή". Εδώ προφανώς αναφέρεται στον οικονομικό άξονα, αφού κάθε πολιτικός προσδιορισμός πρεπει απαραίτητα να καλύπτει και την οικονομική πτυχή, αφού το 50% της πολιτικής πρέπει να είναι η οικονομία και το 50% όλα τα άλλα κοινωνικο-πολιτιστικό-εθνικά θέματα.... Άρα ο όρος "λαϊκός", πρέπει να αναφέρεται στα οικονομικία, αφού ο άλλος προσδιορισμός της έκφρασης (το ‘δεξιός’) είπαμε ότι με τίποτα δεν αναφέρεται στα οικονομικά, γιατί τότε θα σήμαινε «νεοφιλελευθερισμός» . Στα οικονομικά λοιπόν, «λαϊκή» σημαίνει οικονομική πολιτική υπέρ του λαού.... Με τον όρο «λαός», τι εννοούμε? Την πλειοψηφία, την κοινωνία, άρα τη μικρομεσαία και μεσαία τάξη, το μεσαίο χώρο… Η πλειοψηφία που βρίσκεται? Πάντα πέριξ του κέντρου, οι ακραίες εκφράσεις, είτε αριστερές, είτε δεξιές, πρέπει πάντα σε κανονικές συνθήκες να αποτελούν μειοψηφία… Άρα ο «λαϊκός» κινείται στο κέντρο, και επειδή το σύστημα το Ευρωπαϊκό, που υποθέτω ότι αυτοί που αυτοαποκαλούνται «λαϊκή δεξιά» αποδέχονται, είναι σύστημα φιλελεύθερο, άρα ο «λαϊκός» κινείται και λίγο προς τα δεξιά στον οικονομικό άξονα (περίπου στο 6 - 7, με την έννοια του «κοινωνικού φιλελευθερισμού»), αρα συμπίπτει και εδώ με τον όρο «κεντροδεξιά»

   Η κεντροδεξιά πάντα ήταν και θα είναι με διαφορά η παράταξη που συνδυάζει με το καλύτερο τρόπο τις κατάλληλες θέσεις, απόψεις και στους δύο άξονες: κοινωνικός φιλελευθερισμός στον οικονομικό άξονα, και συντηρητισμός – πατριωτισμός στον κοινωνικο-πολιτισμικο-εθνικό άξονα… Απλά κάθε τόσο χρειάζεται ένα rebranding για να αναβαπτίζεται και στα μάτια των νέων, και να προχωράμε μπροστά…. Κάποτε ονομαζόταν Λαϊκό Κόμμα, Συναγερμός, ΕΡΕ, τα τελευταία 38 ονομαζόταν ΝΔ, ε ΟΚ, για τα επόμενα 30 χρόνια θα ονομάζεται κάπως αλλιώς…. Λίγο αναμονή για τα βαφτίσια…. Το νέο είναι έτοιμο να γεννηθεί…. και να περιθωριοποιήσει τους λαϊκιστές της ΑΝΕΛ και τους φασίστες της ΧΑ…

   • piou avatar
    piou @ dim 17/11/2012 02:11:55

    Πολύ καλή κοινονικοπολιτική ανάλυση!!

 29. tas avatar
  tas 16/11/2012 19:44:53

  Ποια κεντροδεξια και ποια νεα πορεια εδω ο κοσμος χανεται και σεις ονειρευεστε πορειες και κουραφεξαλα...ολα πλεον εχουν τελειωσει τα κοματα που ξεραμε στην μεταπολιτευση αποτελουν ηδη παρελθον ,οι δε πολιτικοι ηγετες τους μια απο τα ιδια ..ας καθησουμε σοβαρα και ας βρουμε τον τροπο που θα βγουμε απο το αδιεξοδο χωρις αλλα ψεμματα φτανει η υποκρισια..

  • akenaton avatar
   akenaton @ tas 16/11/2012 22:24:14

   Να καθήσουμε, αλλά ποιοί ακριβώς; Εσείς κι εγώ, κι αυτοί οι τρεις και ο Χατζηπετρής; Δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψει κάτι συντεταγμένο μέσα από τα σπλάχνα αυτής της αλαφιασμένης κοινωνίας, παρά μονάχα η "τελική λύση". Αυτή είναι που πάμε όλοι να ξορκίσουμε.

   • tas avatar
    tas @ akenaton 17/11/2012 14:48:39

    Φιλε ακενατον η τελικη λυση[οπως την λες] θα ειναι και ο εξαγνισμος ενος ολοκληρου εθνους που παντα σηματοδοτει την πορεια της ανθρωποτητας οσο μικρο και αν ειναι...η απλα μια ακομη θυσια αν το θελεις ετσι..

 30. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 16/11/2012 20:03:15

  ΠΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΕΩΤΗΣ
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΝ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΜΠΕΣ ΣΤΟ <>>ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΠΑΡΕΑ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ.ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ.

  • Κώστας Χ. avatar
   Κώστας Χ. @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 16/11/2012 20:52:37

   Ενώ οι κοινές φωτογραφίες Σαμαρά και ΓΑΠ στο Αμέρικα είναι κάτι διαφορετικό να υποθέσω.Καλά σου είπε ΞΥΠΝΑ (ή πάρε άλλη παράταξη).

 31. Samurai avatar
  Samurai 16/11/2012 20:09:52

  Εκεί οι λόγοι είναι ευνόητοι !

 32. Samurai avatar
  Samurai 16/11/2012 20:11:46

  Τον Στουρνάρα πάντως ο Βενιζέλος δεν τον συμπαθεί.
  Καλό αυτό !

 33. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 16/11/2012 20:23:23

  Πολύ φοβάμαι πως κάποιοι θα επιδιώξουν να περισσέψουν αυτοί που έφεραν τον Σαμαρά στην αρχηγία τον Νοέμβρη του 2009.

  • piou avatar
   piou @ Χμμμμ 17/11/2012 02:16:53

   Ακόμη κι έτσι, κάντο πρώτα για τη ψυχή σου, και την πνευματική ιδεολογία σου

 34. dim avatar
  dim 16/11/2012 20:25:37

  Δεν νομιζω ότι κανένας συζητάει για μια μόνιμη ενιαία παραταξη... Πιο πολύ σα μια συμμαχία, για την πορεία της χώρας μας για την επόμενη κρίσιμη οκταετία πρόκειται.... Η δική μου πεποίθηση είναι ότι μια τέτοια συμμαχία είναι απαραίτητη, για να γλυτώσει η χώρα την εξαθλίωση και τον εμφύλιο που θα προκύψει αν από ολιγωρία ανέβουν στην εξουσία και την αντιπολίτευση αντίστοιχα τα δύο άκρα (ΣΥΡΙΖΑ - ΧΑ)

  Αλλα η συμμαχία αυτή θα πραγματοποιηθεί στην εξής βάση:

  Η Ευρωπαϊκή Κεντροαριστερά, οργανώνει μόνη της τα του οίκου της, και φτιάχνει μια νέα Κεντροαριστερή Παράταξη με Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, με νέο όνομα και σύμβολα, και με τη συμμετοχή στελεχών από τη ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ κλπ.

  Αντίστοιχα, η Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά, φτιάχνει ένα νέο κόμμα με τη συμμετοχή όλων (ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΔΡΑΣΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ, ΛΑΟΣ, και μέρος των ΑΝΕΛ), με όλα τα ιδεολογικά στοιχεία που έχουν διεξοδικά αναλυθεί από πολλούς εδώ (ριζοσπαστική, φιλελεύθερη, λαϊκή, πατριωτική, κοινωνική κλπ κλπ κλπ)

  Αυτοί οι 2 νέοι σχηματισμοί, ενώνονται προεκλογικά, σε μια Συμμαχία για μια Νέα Ελλάδα, κάτω από μια κοινή μίνιμουμ πλατφόρμα, για να δώσουν το στίγμα της Εθνικής Προσπάθειας και να εξασφαλίσουν με συντριπτική πλειοψηφία τη πρώτη θέση (άνω του 50%), ώστε να ελαχιστοποιήσουν και τη δύναμη των άκρων προς μελλοντικές δράσεις που θα εμποδίζουν τη σωστή και αναγκαία ανασυγκρότηση της χώρας μας…

  Γιατί εκεί είναι το θέμα: στην πρωτιά, και στην ξεκάθαρη εντολή του λαού να αλλάξουν όλα προς μια κατεύθυνση ευρωπαϊκη, φιλελεύθερη, πατριωτική… Ας μη γελιόμαστε, αν κάποια στιγμή γίνουν εκλογές τα ποσοστά των άκρων είναι πάνω κάτω δεδομένα:

  ΚΚΕ 5%, ΣΥΡΙΖΑ 30%, σύνολο ακροαριστεράς 35%,

  ΧΑ 12%, ΑΝΕΛ 6%, συνολο ακροδεξιάς 18%,

  Και μένει ένα 47%, αυτό σημαίνει 27% για κεντροδεξιά και 20% για κεντροαριστερά, αφού ιστορικά ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ παίρνουν 55% και ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ – ΔΕΞΙΑ παίρνουν 45%. Άρα αν η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερά κατέβουν αυτόνομα, πάει η πρώτη θέση, και η Ελλάδα θα αφεθεί στα χέρια των ακροαριστερών και των ακροδεξιών…

  Ενώ μια κίνηση όλων των υπεύθυνων δημοκρατικών δυνάμεων, που θα έχουν πρώτα εκσυγχρονιστεί ο καθένας στο χώρο του, και θα έχουν αλλάξει όνομα, δομές και νοοτροπίες, θα δράσει πολλαπλασιαστικά και το αποτέλεσμα δεν θα είναι 20% + 27% = 47%, αλλά αρκετά πάνω από 50%

  Επίσης, είναι πολύ σημαντική η αλλαγή του ονόματος στο κάθε χώρο, προφανώς για το ΠΑΣΟΚ, αλλά δυστυχώς και τη ΝΔ. Και λέω δυστυχώς γιατί προσωπικά μπορεί να είμαι δεμένος με το όνομα αυτό, όπως υποθέτω ότι είναι όλοι εκείνοι που ιστορικά ακολουθούν 38 χρόνια τώρα την μεγάλη αυτή φιλελεύθερη πατριωτική παράταξη, όμως στις μικρές ηλικίες δεν έχει πλέον κανένα έρεισμα, ενώ πολλοι συνδέουν και τη ΝΔ (αδικως μεν, αλλα τη συνδέουν) με όλα τα κακά του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης, οπότε μια αναβάπτιση με νέο όνομα (rebranding) και νέα σύμβολα είναι δυστυχώς απαραίτητη για την σηματοδότηση της νέας μεταπολίτευσης…

 35. ΚΜ avatar
  ΚΜ 16/11/2012 20:31:33

  Πάντως (προληπτικά και μόνον) υπενθυμίζω:

  Οι Μανοτζήμεροι/Βαλιανάτοι και λοιποί ελευθεριακούληδες/σοράκια είναι ανεπιθύμητοι. Έναν φέρνουν, δέκα διώχνουν. Συμφωνώ και με τους προλαλήσαντες για την Πιπιλή, μεγάλο βαρύδι.

 36. Chris Theocharis avatar
  Chris Theocharis 16/11/2012 20:42:05

  Συμφωνώ, αυτό το "δεν περισσεύει" ακούγεται περίεργα. Ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει... Εγώ το αντιλαμβάνομαι ως "ακόμα και τα παλιά υλικά με τις κατεστραμένες ανοχές τους είναι χρήσιμα..." εε όχι.

 37. nikos avatar
  nikos 16/11/2012 21:45:00

  Γιατι αποκλειετε τους Μονοτζημερους, Ντορες, Μανους, Μπενυδες, Αννουλες κλπ.
  Ο λαός λέει : μάζευε κι ας ειν´ και ρόγιες
  Εξάλλου ο ηγέτης πριν τις εκλογές αυτο έκανε.
  Τι του είναι να το ξανακάνει;

 38. ΣΚΑΙς avatar
  ΣΚΑΙς 16/11/2012 22:17:02

  Κεντροδεξιά ΝΑΙ. Όχι όμως μετον Χρυσοχοίδη και τον Λοβέρδο!!!
  Με φούστηδες της πολιτικής δεν γίνεται ΑΛΛΑΓΗ.
  Προσωπικά πιστεύω ότι το ξέρει καλά ο ΑΝΤΩΝΗΣ. Το έχει άλλωστε συζητήσει με τον Καραμανλή!!!

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ ΣΚΑΙς 17/11/2012 00:40:33

   "Προσωπικά πιστεύω ότι το ξέρει καλά ο ΑΝΤΩΝΗΣ. Το έχει άλλωστε συζητήσει με τον Καραμανλή!!!"

   ᾿Ελπίζω νά τό ἐμπαιδώσουν μερικοί. . . συννενόηση μεταξύ τους πρέπει νά ὑπάρξη πρίν ξεκινήσει ἡ ἀνασυγκρότηση τῆς κεντροδεξιᾶς.

 39. akenaton avatar
  akenaton 16/11/2012 22:22:01

  Δεν περισσεύει κανείς από τους "κάτω"! Από τους "πάνω" κατά τη γνώμη μου περισσεύουν πολλοί!

 40. Mara avatar
  Mara 16/11/2012 22:36:27

  Ελπίζω να είναι "...ράδιο αρβύλα...".

 41. Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
  Θόδωρος XVII-VI-MMXII 16/11/2012 22:39:07

  Κρίνοντας απ΄τις -πολλές αξιόλογες ομολογουμένως- τοποθετήσεις των σχολιαστών ως τώρα αλλά απ'την άλλη την ευρεία διασπορά των απόψεων και -προφανώς- τις μικρές ή μεγάλες διαφωνίες επί του προταθέντος,
  μήπως -λέω μήπως- είναι νωρίς για τέτοιες συζητήσεις-αναζητήσεις?

  Πάντως οι περισσότερες απόψεις που νοσταλγικά αναφέρονται σε συμπράξεις-συγκλίσεις του απώτερου παρελθόντος, αναφέρονται σε καταστάσεις όπου η Πατρίδα έβγαινε πολύ περισσότερο λαβωμένη και ο λαός "είχε ήδη ξεχάσει πρόσωπα και καταστάσεις του τότε"

  Τώρα οι μνήμες είναι νωπές ακόμα

  Γι' αυτό λέω μήπως είναι νωρίς??

 42. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 16/11/2012 23:06:10

  Γιά νά γίνω λίγο πιό σαφής αγαπητή (έ) dim.

  Τί είναι συντηρητικό καί τί προοδευτικό σήμερα;
  Ο κομματικός ανεγκεφαλισμός επιβάλλει μέ τό στανιό μιά συγκεκριμένη λογική.

  Προοδευτισμός θεωρείται ότι είναι, ότι εστιάζεται σέ μιά συγκεκριμένη πολιτικά δεδομένη «προοδευτική»γλωσσική γαρνιτούρα.
  Συντηρητισμός θεωρείται ότι είναι, ότι εστιάζεται σέ μιά συγκεκριμένη πολιτικά δεδομένη «συντηρητική» γλωσσική γαρνιτούρα.

  Αυτός είναι ο πολιτικός τρόπος πού πρέπει νά διέπει μία κοινωνία πολιτών πού συγκροτούν πολιτεία;

  Συντηρητισμός είναι η άκαμπτη πολιτική επιλογή νά μήν θέλουμε νά αλλάξουμε τίποτα από τό κατεστημένο, ανεξαρτήτως πολιτικής γλωσσικής γαρνιτούρας. Είναι η παραχώρηση τής πολιτικής μας ελευθερίας σέ ένα κανονιστικό πρότυπο πού έχει μεταβληθεί από, κάποτε, συνειδητή ή συμβιβαστική προοδευτική επιλογή σέ δυναστικά καταπιεστική.
  Προοδευτισμός είναι η άκαμπτη πολιτική επιλογή νά θέλουμε πρακτικά νά ξαναπιστοποιήσουμε τήν ανθρώπινη ύπαρξη καί υπόστασή μας μέ έναν συγκεκριμένο, αλλά διαφορετικό, τρόπο κοινωνικής βίωσης. Αυτό προϋποθέτει θέληση επιβολής συγκεκριμένων αξιακών αρχών μέ τίς οποίες θέλουμε νά ζούμε.

  Γι' αυτό τόν λόγο μπήκαν καί τά αντίστοιχα;παρενθετικά στίς εκφράσεις: «λαϊκή» αριστερά καί λαϊκή «δεξιά»

  • dim avatar
   dim @ Ιαπετός 17/11/2012 01:56:41

   Στην βάση που το αναλύεις συμφωνώ για το τι είναι συντηρητικό και τι προοδευτικό, και υπό αυτή την έννοια συντηρητικός είναι ο Σύριζα, που θέλει να μην αλλάξει τίποτα από τις πρακτικές που μας οδήγησαν μέχρι εδώ...

   Στη δική μου όμως προσέγγιση, η συντηρητική παράταξη στην οποία ανήκω και την οποία πιστεύω, ο προσδιορισμός "συντηρητική" αναφέρεται στον πολιτισμικο-εθνικό άξονα, και σε αυτόν τον άξονα, τουλάχιστον για εμένα, και πιστεύω και τους περισσότερους που ανήκουν σε αυτή τη παράταξη, είναι τιμή μας και καμάρι μας να μας αποκαλούν ¨συντηρητικούς".

   Και εξηγούμαι: Συντηρητικός στον πολιτισμικο-εθνικό άξονα πάντα, σημαίνει: Να τιμάς τις παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα, την ιστορία και τον πολιτισμό του Έθνους σου.... Συντηρητικός σημαίνει να πιστεύεις στους βασικούς θεσμούς που ανέδειξαν αυτό το έθνος, να πιστεύεις στην οικογένεια, την εκκλησία, την ελληνική παιδεία, το στρατό, και φυσικά να πιστεύεις στην πατρίδα σου και την ένδοξη προϊστορία της... και να θες να «συντηρήσεις» όλους αυτούς τους νόμους που προασπίζουν αυτά τα θέματα, και να μη συμφωνείς με τους «προοδευτικούς», που εις το όνομα της προόδου, ή των ατομικών ελευθεριών, θέλουν να νομοθετούν με τρόπο τέτοιο που θα αλλοιώνει γενιά με τη γενιά όλα αυτά τα θεμελιώδη συστατικά που αποτελούν από αιώνες το πυρήνα του Ελληνικού Έθνους... (πχ . γάμοι ομοφυλοφίλων, διαχωρισμός κράτους - εκκλησίας, αλλοίωση του μαθήματος της Ιστορίας με ‘συνωστισμούς’, προαιρετική θητεία κλπ κλπ)

 43. Simon Bolivar avatar
  Simon Bolivar 16/11/2012 23:06:47

  Εμπρός για μια νέα πολιτική ..άνοιξη

 44. FALCON avatar
  FALCON 16/11/2012 23:33:42

  Καλό το άρθρο , Ωστόσο το ερώτημα είναι γιατί κανείς δεν πείθεται ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σε αυτόν τον τόπο; H ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΉ ΤΆΣΕΩΝ ΔΕΊΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΌΠΟ ΑΛΛΑΓΩΝ . ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Ερωτημα;

 45. ta panta rei avatar
  ta panta rei 17/11/2012 01:03:21

  θα ηθελα να ρωτησω όλους τους εδώ σχολιάζοντες να σκεφοτούνε τι θα είχε συμβεί αν αντί του Ολάντ στη Γαλλία είχε εκλεγεί ο ομοιδεάτης των περισσοτέρων Σαρκοζί..............ας το σκεφτούνε λίγο.....

 46. τα των πολιτικών avatar
  τα των πολιτικών 17/11/2012 15:00:36

  Αδέρφια χρόνια τώρα η ''Αριστερά'' του Κολωνακίου που έχει καθιερωθεί από ''πολιτικούς ηγέτες'' βλ. Αλαβάνος,Τσίπρας και οι λοιποί συγγενείς δεν έχουν ούτε είχαν σκοπό να βοηθήσουν τη χώρα ούτε ως προς τα οικονομικά της ούτε ως προς τα εθνικά της ζητήματα.....ας μη κοροιδευόμαστε....από το '81 και μετ' έπειτα με τη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου είχε ξεκινήσει ο πολιτικός κρημνός για τη χώρα......οφείλουμε να πιστευουμε στις δυνατότητες της κεντροδεξιάς καθώς φαίνεται ως η μόνη ικανή να πάρει στις πλάτες της τη πορεία της χώρα για ένα καλύτερο μέλλον,καθώς και να μπορέσουμε να στηρίξουμε τον Σαμαρά γιατί όπως είναι προφανές ο Πρωθυπουργός ''παλεύει'' μόνος του μέσα σε ένα πολιτικό σκηνικό το οποίο αποτελούν κηφήνες...

 47. athanasard avatar
  athanasard 17/11/2012 18:57:27

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ. ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ, ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΙ. ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΙΔΕΩΔΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ .....ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΠΡΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.....

 48. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 18/11/2012 12:32:56

  πραγματικα δεν περισσευει κανεις
  ουτε ο αδωνις που περισυ εβριζε το σαμαρα
  ουτε η πιπιλη που δεν της αρεσουν τα ονοματα αγιων στις στασεις του μετρο
  ουτε ο βρουτσης του οποιου η γυναικα δεν πληρωνε τις εισφορες στο ταμειο της
  ουτε ο βενιζελος που βυθισε στο σκοταδι χιλιαδες μικροομολογιουχους με το περιφημο psi
  ουτε ουτε ουτε ουτε.....
  ουτε ομως ο ραιχενμπαχ
  ουτε ο φουχτελ
  ουτε ο σοιμπλε
  οι οποιοι εγγυωνται την αναπτυξη του τοπου
  ουτε ομως και ο αντωνης σαμαρας που ως υπουργος εξωτερικων εριξε το μητσοτακη για εθνικους λογους.....ΚΑΛΟ Ε;

 49. Χρήστος avatar
  Χρήστος 23/11/2012 22:00:54

  Τι θα πρότεινα; Μια ενιαία οργανωτικά κεντροδεξιά που όμως η Συντηρητική Δεξία που δεν ντρέπεται να δηλώσει αυτό που είναι θα έχει την ιδεολογική ηγεμονία. Μια τέτοια Δεξιά μπορεί μόνο να ξεβρακώσει τη Χρυση Αυγή επανακτώντας στην κατοχή της έννοιες όπως Πατρίδα, Θρησκεία, Εθνική ελευθερία, δείχνοντας όμως πόσο άρρηκτα δεμένες είναι αυτές με τη Δημοκρατία. Και μια τέτοια Δεξιά τολμά να δώσει το χέρι και να παραδεχθεί τους σωστούς πατριώτες και δημοκράτες από όπου και αν προέρχονται.Άλλωστε, ένας εκ των θεμελιωτών της στην Ελλάδα ο μεγάλος Αβέρωφ εξύμνησε τον κύριο πολεμικό του αντίπαλο στα απομνημονεύματά του ως σωστό πατριώτη, τον Άρη Βελουχιώτη, ενώ έδωσε το χέρι του στο Χαρίλαο.

  Και ο Κάμερον στη βρεττανία κι ο Ρενφελντ στη Σουηδία Συντηρητικοί δηλώνουν, στη Νορβηγία το πρώτο κόμμα, το κόμμα με τον πρώτο ανοιχτά δηλωμένο ομοφυλόφιλο δήμαρχο και υπουργό , λέγεται πολύ απλά... Δεξιά!

  Στην Ελλάδα, αντί να δώσουμε βάρος στις καθημερινές μας πράξεις και τα συμφραζόμενά μας, η ίδια παράταξη έχιε μπεί στη λούμπα που την έβαλε η ιδεολογική η γεμονία του ΠΑΣΟΚ και του συν αυτώ συρφετού των πρώην Ρηγάδων του ( Βέλτσοι, Τσουκαλάδες, Ρεμπούσηδες, Πανούσηδες) να δηλώνει φιλελεύθερη και μεσαία και τελικά να μείνει γυμνή αξιακά και ιδεολογικά...

 50. Apistos avatar
  Apistos 24/11/2012 00:01:04

  χωρίς καθαρή πολιτική πρόταση, χωρίς αρχές, χωρίς την αύρα του καινούριου, χωρίς όραμα για την επόμενη μέρα της χώρας.

  Ο κλήρος πέφτει για μια ακόμη φορά στην Κεντροδεξιά και στον Αντώνη Σαμαρά.

  Ακριβώς το θέσατε!! Χωρίς όλα τα παραπάνω ο κλήρος πέφτει στον Σαμαρά και πάλι να τα διαλύσει όλα.Έχει ειδικότητα άλλωστε στις διαλύσεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.