#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/11/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στη αυγή μιας νέας εποχήςΚλείνουν σήμερα τρία χρόνια από τις 29 Νοεμβρίου 2009, τότε που σε πείσμα σύσσωμης της πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής, συμφερόντων, πρεσβειών και παραγόντων, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την έκπληξη και εκλεγόταν απευθείας από τον λαό πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Από τότε σημειώθηκαν κοσμογονικές αλλαγές. Ένας ολόκληρος παλιός κόσμος κατέρρευσε και ένας νέος γεννιέται. Το κοιλοπόνεμα της ιστορίας είναι όπως πάντα επίπονο . Η κρίση αλλάζει ή διαλύει τα πάντα στην κοινωνία, την πολιτική και την οικονομία. Οι ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται.

Η  Μεταπολίτευση του 1974 που εγκαινίασε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και εφάρμοσε ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέρρευσε με τα Μνημόνια και την απροκάλυπτη παρέμβαση των ξένων δανειστών στα εσωτερικά της Ελλάδας. Το ΔΝΤ ήρθε για να καταστρέψει το εγχώριο πολιτικό σύστημα.

Σε πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη Μεταπολίτευση, κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ με την σύμπραξη της Αριστεράς κατάφεραν να τιθασεύσουν και να ελέγξουν το λαϊκό κίνημα που είχε διαμορφωθεί στην αντίσταση κατά της χούντας, σήμερα ο καθοριστικότερος παράγων των εξελίξεων είναι ο λαός.

Η κύρια αντίθεση στην σημερινή ελληνική κοινωνία δεν είναι πλέον ανάμεσα στην δεξιά και την αριστερά. Η κύρια αντίθεση είναι ανάμεσα στην συντριπτική πλειοψηφία του λαού και την μικρή ελίτ του πλούτου και της διαπλοκής που κυβερνούσε τον τόπο και προσπαθεί τώρα να μείνει γαντζωμένη στην εξουσία.

Απέναντι σ΄ αυτή την ελίτ ορθώνει το ανάστημά της η «άλλη Ελλάδα». Η Ελλάδα του μόχθου, η Ελλάδα των απλών καθημερινών ανθρώπων που είδαν τα όνειρά τους να συντρίβονται, η Ελλάδα που αντιστέκεται. Αυτή η Ελλάδα θα απαγγείλει την ετυμηγορία της Ιστορίας.

Τα  μάτια όλων είναι πλέον στραμμένα στον Σαμαρά.

Γράψαμε κι άλλη φορά  ότι ο ρόλος που επέλεξε για τον εαυτό του δεν ήταν αυτός του «επίδοξου ηγέτη των συγκυριών» αλλά ενός «σύγχρονου ηγέτη της μορφοποίησης» μιας κοινωνίας σε παρακμή. Μέσα από επώδυνες πολιτικές επιλογές, με βαθιά επίγνωση του κοινού καλού, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η επανεκκίνηση εκείνων των μηχανισμών που θα αναγεννήσουν την ελληνική κοινωνία.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Eurogroup και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η Κεντροδεξιά αποκτά και πάλι το προνόμιο να οδηγήσει την χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών μόνο ως όχημα πίεσης και εκβιασμού του Σαμαρά μπορεί να λειτουργήσει. Οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή μόνο ως παρά φύσιν εξαμβλώματα του νέου πολιτικού τοκετού μπορεί να εκληφθούν.

Το χρέος της παράταξης στην οποία ηγείται ο Α. Σαμαράς είναι να εκφράσει την λαϊκή οργή, να την μετατρέψει σε δύναμη αναδημιουργίας της Πατρίδας. Πρώτιστο μέλημα της πρέπει να είναι η προστασία των πολλών και αδύναμων. Αυτή η παράταξη θα υπερασπιστεί τον Λαό και την Πατρίδα, δεν θα παίξει με τους Θεσμούς και θα επιβάλλει τελικά μια συντεταγμένη διέξοδο από την  κρίση. Είναι η παράταξη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία το 1974, που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ το 1979, που εκσυγχρόνισε κι εκβιομηχάνισε την Ελλάδα, η μόνη παράταξη που στέκεται σήμερα όρθια μπροστά την λαίλαπα των δραχμολάγνων.

Η ΝΔ τελείωσε μαζί με την Μεταπολίτευση του 74. Μόνο ως όχημα για την ίδρυση ενός νέου λαϊκού κεντροδεξιού κόμματος μπορεί να χρησιμεύσει πλέον, το οποίο θα εγκαθιδρύσει και θα ηγηθεί της Νέας Μεταπολίτευσης. Ένα κόμμα αρχών νέου τύπου. Ένα βαθιά ιδεολογικό, ριζοσπαστικό, ανανεωτικό κοινωνικό και πατριωτικό κόμμα που θα ηγείται ευρύτερων πολιτικών συσπειρώσεων και κινητοποιήσεων.

“Η επόμενη ήμερα είναι ήδη εδώ” διακήρυξε ήδη ο Α. Σαμαράς. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η φυγή προς τα εμπρός. Το άλμα πέρα από την φθορά.

Η «Νέα Μεταπολίτευση» θα είναι η πραγματοποίηση πολύ συγκεκριμένων προϋποθέσεων για ένα νέο ελληνικό κράτος, όπως: αξιοκρατία, ισονομία, δικαιοσύνη, λειτουργικότητα, δημιουργικότητα,παραγωγή, ανάπτυξη, πλεονασματική οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε αναγκαία:

1. Την μεταρρύθμιση της κρατικής μηχανής με χρησιμοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας.

2. Την διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας με πάταξη της γραφειοκρατίας, του φαβοριτισμού και των κλειστών κυκλωμάτων.

3. Την αναμόρφωση του τραπεζικού συστήματος

4. Την ενίσχυση των οικονομικών πυλώνων στους οποίους έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα, χωρίς επιδοτήσεις αλλά με φορολογικά, επενδυτικά και αναπτυξιακά κίνητρα όπως παντού στον αναπτυγμένο κόσμο.

5. Την απλοποίηση της φορολογίας και την κατάργηση του ΚΒΣ

6. Οι αποκρατικοποιήσεις είναι απαραίτητες και η εκμετάλλευση κρατικής περιουσίας εκ των ουκ άνευ αλλά πρέπει να γίνουν στοχευμένα, έξυπνα και με κριτήριο το τελικό όφελος του κράτους και όχι των επενδυτών και των «επενδυτών».

7. Παιδεία και Υγεία πρέπει να αλλάξουν εκ βάθρων.

8.  Εξασφάλιση και εμπέδωση κλίματος ασφαλείας στις πόλεις και την ύπαιθρο με αναθεώρηση εκ βάθρων της πολιτικής απέναντι στο οξύ πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

Όμως, όπως γράφουμε και αλλού το βασικό διακύβευμα αλλά και το στοίχημα του Σαμαρά είναι οι άνθρωποι. Όλοι αυτοί που έχει τοποθετήσει ο Πρωθυπουργός σε θέσεις μάχης για να πολεμήσουν και όλοι εκείνοι που σκέφτεται να χρησιμοποιήσει.

Αυτά τα στελέχη καλούνται να διαχειριστούν κρίσεις και  να αποδείξουν ότι η οικονομία μπορεί να κινηθεί σε πλαίσια που θα προσγειώσουν επενδύσεις και θα απογειώσουν έργα. Να εγγυηθούν δηλαδή, στην πράξη, την αναστροφή του κύκλου της ύφεσης σε κύκλο βιώσιμης ανάπτυξης.

Αν εξαιρέσει κανείς τον ίδιο τον Σαμαρά, τον Γιάννη Στουρνάρα και ορισμένες ακόμα φωτισμένες εξαιρέσεις στον τομέα "ανθρώπινο δυναμικό" η κυβέρνηση ούτε την βάση δεν περνάει; Με αυτούς θα έρθει η ανάκαμψη και η αναγέννηση; Με αυτά τα περιδεή ανθρωπάκια που τρέμουν ακόμα το πολιτικό κόστος;

Γι αυτό πρέπει να αλλάξουν εκ βάθρων, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Μόνο ένας πανεθνικός συναγερμός στελεχών μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Μόνο η αποστράτευση του παλαιού πολιτικού προσωπικού και η αντικατάστασή του με νέο, μπορεί να εγγυηθεί τον θάνατο του παλιού και την γένεση του νέου.

 Antinews

Υ. Γ. Ασχέτως των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας και στο επίπεδο του σκληρά δοκιμαζόμενου λαού μοιάζει με χύτρα ταχύτητας. Μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού δεν βρίσκονται απλώς στα όριά τους, μα τα έχουν σαφέστατα ξεπεράσει.

Δυο είναι οι τρόποι ανάσχεσης μιας κοινωνικής έκρηξης:

1.  Πραγματική αποκατάσταση του αισθήματος δικαιοσύνης

2.  Καταπολέμηση της ανεργίας και της αναδουλειάς, να βρεθούν δουλειές για τον κοσμάκη που υποφέρει.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ανδρεας45 avatar
  Ανδρεας45 29/11/2012 07:56:12

  Δυσκολα μπορει να αλλαξει ο Ελληνικος λαος και το κρατος,απο την διαφθορα.Το ΠΑΣΟΚ για τριαντα χρονια κατεστρεψε ολα τα υγιη κομματια του λαου.Τι περιμενεις απο ψηφοφορους που αφηασαν εξω απο την βουλη ανθρωπους σαν τον Φαηλο Κρανιδιωτη και εβαλα μεσα την Ρεπουση?

 2. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 29/11/2012 08:10:37

  Ωραία όλα αυτά. Αν όμως δε φύγει η τρόικα από την πατρίδα μας, αν δεν αποχωρήσουν εντελώς από την Ελλάδα, δεν πρόκειται να επιστρέψουν η ηρεμία, η ασφάλεια, η ανάπτυξη στη χώρα , απαραίτητες προυποθέσεις για την πρόοδο.

 3. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 29/11/2012 08:50:00

  Πιστεύω οι περισσότεροι συμφωνούμε και άλλωστε τα έχουμε ξαναπεί. Η κάθε πρόταση βέβαια σηκώνει πολλή συζήτηση σχετικά με το "τι", πως", "ποιός" και κυρίως "γιατί", τους όρους δηλαδή βάσει των οποίων θα γίνει οτιδήποτε με κεντρικό άξονα την καλυτέρευση της ζωής των πολλών. Για να γίνει αυτό πρέπει να θιγούν συμφέροντα. Αν ο Σαμαράς επιλέξει να μείνει ως προσωπικότητα στην ιστορία πρέπει να "σπάσει αυγά" και να βάλει όσους άξιους έχει να τρέξουν με χίλια. Ο χρόνος είναι χρήμα και το σημαντικότερο είναι να περιοριστούν αυτή τη στιγμή οι άσχημες συνέπειες των συμφωνιών???? που έγιναν και έχουν σακατέψει τα πάντα. Ας δουλέψουν λοιπόν. Α! ξέρετε ο άνθρωπος και ειδικά ο Έλληνας μπορεί να υπομείνει τα πάντα αρκεί να μην αντιληφθεί ότι τον δουλεύουν ή τον προδίδουν. Τότε τίποτα δεν είναι δεδομένο ... Εγώ από τη μεριά μου έυχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και επιτυχίες παντού (και περιμένω στον ανασχηματισμό να μην ξαναδώ το σάπιο να ξαναγεννάται μέσω κάτι Μόσιαλλων κλπ, κλπ), υπάρχουν άνθρωποι, στην τελική ψάξτε να τους βρείτε και αξιοποιήστε τους, ας κοιτάξουμε επιτέλους το συμφέρον ΜΑΣ όχι το συμφέρον ολίγων και καθόλου εκλεκτών).

 4. Κατερίνα avatar
  Κατερίνα 29/11/2012 09:26:39

  Ανδρέα μην τα βάζεις με τους ψηφοφόρους. Η Ρεπούση δεν πολιτεύτηκε στο ίδιο κόμμα με τον Φαήλο. O Φαήλος πήγε καλά αλλά ηττήθηκε στον εκλογικό στίβο από καλύτερούς του. Μακάρι η ΝΔ να έπαιρνε κι άλλες έδρες στη Β Πειραιά να βγει και ο καλός αρθρογράφος του antinews. Όσο για τον πρωθυπουργό: Πολιτική υψηλοτάτου επιπέδου κάνει ο άνθρωπος κι αυτό φάνηκε από τον άθλο του να σώσει τη χώρα. Έχει δίπλα του τους καλύτερους. Στις επόμενες εκλογές αν του δώσουμε αυτοδυναμία θα δει όλη η Ελλάδα τι σημαίνει Αντώνης Σαμαράς.

  • talos avatar
   talos @ Κατερίνα 30/11/2012 05:33:19

   "O Φαήλος πήγε καλά αλλά ηττήθηκε στον εκλογικό στίβο από καλύτερούς του"
   τον ανεκδιηγητο Τραγακη ας πουμε κα. Κατερινα?
   ειμαστε καλα?

 5. Jim Bim avatar
  Jim Bim 29/11/2012 09:29:24

  Το μεγάλο στοίχημα κερδίζεται !!!!!

  Όταν κερδιθεί, θα κερδίσει η Ελλάδα, η Δημοκρατία, τα ιδανικά της Ελευθερίας, της Αξιοπρέπειας και της Δικαιοσύνης – θα κερδίσει η Ελπίδα.

  Αν χαθεί, θα χαθεί μόνο προσωρινά…

  Γιατί η Ιστορία δεν σταματά. «Σε τούτα ’δώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει»…

 6. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 29/11/2012 10:12:36

  Ενδιαφέρουσες λέξεις-κλειδιά: "Διακύβευμα", "Διαχείριση Κρίσεων", "Αναγέννηση"...
  Χμμμμμμ...κάπου τις έχω ξαναδεί και μ' αρέσει που τις χρησιμοποείς....

  ΥΓ. στέκομαι και στη φράση "πανεθνικός συναγερμός στελεχών"...καλύτερα θα κολλούσε η φράση "πανεθνικός συναγερμός μη-στελεχών", γιατί έτσι περιλαμβάνονται χιλιάδες Ελλήνων τεχνικά, μορφωτικά και πολιτικά καταρτισμένων-οι οποίοι ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΕΛΕΧΗ της ΝΔ γιατί τη θεωρούν ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ κόμμα...κόμμα ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ...κόμμα ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΟ...

 7. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 29/11/2012 10:16:45

  ...και η φράση "χύτρα ταχύτητας" κάτι μου θυμίζει...χμ....αναρωτιέμαι όμως ποιά είναι η βαλβίδα ασφαλείας της χύτρας...αυτό σας ξέφυγε....

 8. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 29/11/2012 10:22:40

  Χρόνια πολλά! Με περισσότερα νεανικά σεμνά "προσωπάκια" στο κάδρο ( αντίστοιχα της όμορφης και λαμπερής Γεωργίας -βλ. φωτογραφία ) και λιγότερους βλοσυρούς και κυνικούς μπαρμπα- "σφουγκοκωλάριους"!

 9. yiao avatar
  yiao 29/11/2012 10:22:40

  Κάθε προσπάθεια παλινόρθωσης παλαιών και αποτυχημένων κομματικών μορφωμάτων, θα αποτελέσει απονενοημένο διάβημα.

 10. Μπροστα και Δεξια avatar
  Μπροστα και Δεξια 29/11/2012 11:30:37

  Συμφωνω με αρκετα στο αρθρο ομως προσωπικα απορω με καποια θεματα...
  Πολυ υποτιμηση δεν υπαρχει για τον Συριζα και για τα αλλα κομματα αντιπολιτευσης ?Δεν προκαλει κανενα μα κενενα προβληματισμο η συνεχομενη ανοδος του Συριζα ?Ο Συριζα ανοιχτα λεει περι αριστερης λυσης , βαζει ξεκαθαρα μια ιδεολογικη ταμπελα που εμενα δεν με εκφραζει , ομως εκφραζει βαση των δημοσκοπησεων ενα 25-30 -εστω- και σε περιορισμενο βαθμο.
  Ενω η ΝΔ μενει στα ιδια ποσοστα.Θα μου πει καποιος , πιθανον , 2 πραγματα : Α) "Ο Σαμαρας ειναι καταλληλοτερος για πρωθυπουργος και εχει την εμπιστοσυνη" ναι δεν διαφωνω και το θεωρω απολυτα φυσιολογικο , ομως δεν ημαστε στο 1970-1980 οπου ενα κομμα βασιζεται αποκλειστικα και μονο στον αρχηγο του ετσι ?Τα στελεχη κανουν την ΜΕΓΑΛΗ διαφορα.
  Β) "παλι καλα καθως ενταξει , κυβερνηση ειναι , φθορα θα επρεπε να εχει".
  Ομως εγω ΔΕΝ εστιαζω στη φθορα μας η στο μικρο ποσοστο που εχουμε.Εστιαζω στο οτι θεωρουμε καποια πραγματα τοσο δεδομενα που θα φαμε καμια σφαλιαρα και δεν θα το πιστευουμε.Μια δοση πηραμε , δυσκολη μεν οχι ομως η τελικη λυση δε.ΔΕΝ εχει ερθει η λυση για την χωρα ακομα , ΔΕΝ βγηκαμε απο την κριση , ΔΕΝ εχουμε αναπτυξη.ΔΕΝ εχουμε νικησει λοιπον αυτον τον αγωνα.
  Και αυτη τη στιγμη ενω ειμαστε σε πολεμο για το καλο της Πατριδος , βλεπω οτι δεν υπαρχει καμια ανησυχια προς την πλευρα της ενισχυσης του Συριζα αλλα ουτε και προς την δικη μας συνεχομενη σταθεροτητα (η μικρη φθορα).
  Εγω θεωρω για παραδειγμα εξαιρετικο το γεγονος οτι ο ΣΥΡΙΖΑ με ολες τις τουμπες που εχει κανει , με ολα οσα εχουνε πει και ξε-πει διαφορα στελεχη , με ολες τις ακραιες δηλωσεις διαφορων στελεχων του , οχι απλα δεν εχει φθορα εχει και ενισχυση , αλλα το κυριοτερο ?ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ σταθερα σε αυξηση ποσοστου πραγμα που δειχνει οτι στην κοινωνια ωριμαζει πλεον η αποψη οτι ο Συριζα ειναι ο "αλλος δρομος" , η ντε-φακτο αντιπολιτευση.
  Οποτε οταν φιλε αρθρογραφε αφιερωνεις μολις 4-5 λεξεις στο Συριζα και λες απλα "μονο ως οχημα πιεσης" , και γραφεις ολοκληρες παραγραφους ιδεολογικων και πανω απο ολα ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ γεγονοτων περι της λειτουργιας ενος κομματος (πραγμα που εχω παρατηρησει να γινεται αρκετα αυτους τους μηνες) τοτε το συμπερασμα στο οποιο προσωπικα μπορω να καταληξω (και ενδεχομενος βεβαια να ειμαι και λαθος) ειναι οτι υπαρχει ΜΕΓΑΛΗ υποτιμηση της δυναμης του Συριζα και ΟΥΔΕΜΙΑ μα ΟΥΔΕΜΙΑ γνωση του τι λεει η κοινωνια στο πεζοδρομιο....

 11. man8os avatar
  man8os 29/11/2012 11:58:41

  Eιμαι περηφανος που τον ψηφισα εκεινη την ημερα, δε θα εμπιστευομουν κανεναν αλλο περισσοτερο για προθυπουργο αυτη τη στιγμη του τεραστιου κινδυνου για τη χωρα.

 12. γαλατης avatar
  γαλατης 29/11/2012 12:08:15

  ναι όλοι να βλέπουν μπροστά αλλά σήμερα να δώσουμε άφεση αμαρτιών στους ΠΑΣΟΚΟΥΣ καταψηφίζοντας την πρόταση του Συριζα...αθώος ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΜΠΕΝΙ...μπράβο μας.

 13. panos avatar
  panos 29/11/2012 13:20:29

  Υπαρχουν παρα πολλα στελεχη στο κομμα που ανηκουν στην αγορα στο εμποριοκ.λ.π. που τωρα πασχιζουν να σωσουν τις επιχειρησεις τους και ειναι με το ενα ποδι στο ταφο. Δεν αναφερομαι στο βλακομουτρο που ειναι και εμπορος βιβλιων και μας εκπροσωπει στα καναλια καθημερινα, και εκλεισε και την επιχειρηση του γιατι δεν εχει προβλημα οικονομικο. Υπαρχουν στελεχη που ξερουν τι παει να πει δουλεια, τι ειναι ενσημο-επιταγη-γραμματιο, αγωνια και αγχος για το αυριο και διαρκης αγωνας.Αυτα τα στελεχη οταν υπαρξει αναπτυξη μπορουν να προσφερουν πολλα στο κομμα εν αντιθεσει με τις τιτικες και τους ντιντιδες που λεει και..........ο Φαηλος που εχουν μεγαλωσει στα πουπουλα, και οπου και να τους βαλεις ειναι αχρηστοι.

  • ΔΕΞΙΟΣ avatar
   ΔΕΞΙΟΣ @ panos 29/11/2012 15:20:55

   Λιγοι υπερασπιζονται τοσο καλα τη κυβερνηση οσο ο Γεωργιαδης. Ο Γεωργιαδης δεν εχει καμια σχεση με τους επαγγελματιες της πολιτικης και υπερασπιζεται με παθος αυτα που πιστευει.

 14. δαρειος avatar
  δαρειος 29/11/2012 13:49:34

  ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΝΑ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ 81 ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΙΒΑΓΚΟΖΕΙΜΠΕΚΙΑΣ
  ΟΧΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΕΝΑ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΑ ΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ
  ΑΣ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ Η ΔΕΞΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ
  ΑΛΛΙΩΣ ΜΙΣΘΟΙ 300 ΕΥΡΩ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΟΒΙΕΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

 15. Karenin avatar
  Karenin 29/11/2012 14:08:27

  Η φυγή προς τα εμπρος χωρίς κάθαρση και τιμωρία είναι ολέθριο λάθος. Κανένας λαός δεν θα συστρατευθεί με κανέναν αν μείνουν ατιμωρητοι όσοι και όσα οδήγησαν την χώρα σε αυτή την τραγική θέση. Απο την κρίση ελειμάτων του 2009
  ως την κρίση χρεόυς που μας οδήγησαν ΔΝΤ και μνημόνια, απο την λεηλασία επιδοτήσεων, τις μίζες εξοπλιστικών και ζήμενς, το χρηματιστήριο, τα παρατημένα ολυμπιακά έργα, τα δομημένα και το βατοπαίδι θέλουν μια σκληρή αποτίμηση.
  Ο προβόπουλος και Γκαργκάνας που μπουκωμένοι με λεφτά κάνανε την πάπια όταν οι κυβερνήσεις έπνιγαν την χώρα με μη βιώσιμο χρέος, και τα κλεμένα σε αφορολόγητο ρευστό ταξίδεψαν ανενόχλητα στο εξωτερικό.
  Τραπεζίτες που έσπρωχναν δανεικά και αγύριστα στα κόμματα, στα ΜΜΕ των ημετέρων, στην κατανάλωση, την ίδια στιγμή που έπνιγαν την παραγωγή.
  Τέλος οι κυβερνήσεις απο το1996 και μετά που μπορούσαν μόνο με πολιτική θέληση να μαζέψουν 10δισ. τον χρόνο απο φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή.
  Ακριβώς αυτά τα 100δισ. που μας ξεφτυλιζουν και τραυματίζουν σήμερα.
  Ας παραπεφθούν όχι για δόλο και εσχάτη προδοσία, έστω για αμέλεια, αλλά κάθαρση χωρίς τιμωρία είναι αδύνατον να γίνει.
  Τέλος η κυβέρνηση να αφήσει πανηγυρισμούς σαν να ζουν σε άλλη χώρα, και σαν αρχή για την επόμενη μέρα να,
  1. Να αφήσει να γίνει η συζήση για το μνημόνιο,
  2. Να επιδιώξει δίκαιο και απλό φορογικό,
  3. Ανακοινωση προγράμματος και δραστικών μέτρων για ανάκτηση των κλεμένων.

 16. viva avatar
  viva 29/11/2012 14:28:45

  η εξεταστικη για το μνημονιο τι εγινε ?

 17. andreas avatar
  andreas 29/11/2012 14:29:25

  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΕΥΡΥΘΜΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ
  ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΟ ΕΠΛΗΡΩΣΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΥΜΙΥΠΕΘΡΙΩΝ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 15 ΗΜΕΡΩΝ ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
  1. ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΙΣΟΧΡΟΝΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΙΣΟΠΟΣΕΣ ΑΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΤΕ
  2.ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΜΠΗΚΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ
  3.ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΕΚΑ ΟΤΙ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
  ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΣΕ ΤΙ ΧΩΡΑ ΖΩ
  {ΕΛΠΙΖΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΗ)

 18. ikaros avatar
  ikaros 29/11/2012 15:25:26

  Ποιά είναι η νέα εποχή? Που είναι "η μια και μόνη εξεταστική για το μνημονιο?" Έχω ζαλιστεί από τις τούμπες! Δεν έχω πρόβλημα να ματώσω αν είναι να καταφέρει κάτι για την Ελλάδα ο Σαμαράς αλλά αν δεν κάνει εξεταστική θα είναι πολύ φάουλ. Ξεχάσαμε το Τ+10?, τις εμπριστικές δηλώσεις και τόσα άλλα που εκτόξευαν τα σπρέντ? Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω... αλλά και ο Πρόεδρος μάλλον επενδύει στη βραχεία μνήμη του λαού.

 19. alpha1 avatar
  alpha1 29/11/2012 15:49:40

  Και η ΑΟΖ που έπρεπε να κυρηχθεί στις 20 Ιουνίου?
  Και το στικάκι που ούτε ο Σαμαράς το βρήκε ακόμα?

 20. Κώστας avatar
  Κώστας 29/11/2012 15:51:02

  Αυνανισμός κανονικό το άρθρο,μπανάρετε με δεν αντέχω άλλο την βλακεία σας!

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Κώστας 29/11/2012 16:13:38

   Ω! μα οποία αγανάκτησις! Δεν μας είπατε όμως, βρήκατε διαθέσιμη αναδημοσίευση του σποτακίου για να ρίξετε τα μπινελίκια σας; Έχω τόση αγωνία!

 21. Γιαννης Κ avatar
  Γιαννης Κ 29/11/2012 15:55:15

  Τιποτα απο αυτα που λετε δεν μπορει να γινει αν δεν υπαρξουν ΔΥΟ και μονο ΔΥΟ απαραβατες προυποθεσεις. Πρωτιστα, να μειωθει αυτο το τερας που λεγεται Δημοσιος Τομεας τουλαχιστον κατα το ενα τριτο στα επομενα δυο τρια χρονια και δευτερον να συλληφθουν και να απελαθουν ολοι οι παρανομοι λαθραιοι κλεφτες και δολοφονοι που μας τρομοκρατουν μεσα στην ιδια μας τη χωρα. Οποιος δεν το λεει αυτο ειναι φαρισαιος υποκριτης η εχει αμεση η εμεση σχεση με το κρατικο εκτροφειο Τελεια και παυλα.

 22. victoria (true) avatar
  victoria (true) 29/11/2012 15:58:03

  Η δικαίωση του Σαμαρά δεν θα είναι απλώς η δικαίωση ενός πολιτικού, θα είναι δικαίωση για την Ελλάδα.
  Γιαυτό το σκοπό πρέπει να παλεύουμε με εντιμότητα, ο καθείς εφ'ω ετάχθη στη ζωή.

  Σωστοί άνθρωποι όπως το λέει το antinews και λυμένα χέρια.
  Γιατί ένα διαλυμένο σύστημα έχει τη δυνατότητα να βγάζει άχρηστους τους ικανούς και ικανούς τους ποιητές φανφάρες. Ακόμα δεν έχει διαλυθεί αυτό και θέλει προσοχή. Οι σοβαρότεροι άνθρωποι που ξέρω, προσωπικά τουλάχιστον, δεν έχουν κανένα λόγο για να χολοσκάσουν μέσα στο δημόσιο (που αυτό καλείται να διαχειριστεί την αλλαγή), εκτός από την πατρίδα. Και ποιος να πιστέψει πια την επίκληση της πατρίδας -με τόση κατάχρηση; Οπότε;
  Αυτό είναι το στοίχημα. Ξερά και χλωρά πως θα ξεχωρίσουν.

  Το ίδιο ισχύει και για την ατιμωρησία, ξερά και χλωρά να ξεχωρίσουν. Έστω σε κάποιο βαθμό (δεν χωράνε κι οι φυλακές). Όλοι θέλουμε νέα αρχή, αλλά και κάποια (!) νέμεση, αλλιώς νέα αρχή δεν υπάρχει.

 23. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 29/11/2012 16:13:47

  Εγώ ακόμη δεν καταλαβαίνω.... γιατί αντί να πάρουμε τη συσσωρευμένη γνώση των Ευρωπαίων σε διάφορους τομείς και να την προσαρμόσουμε στην ελληνική πραγματικότητα, αποδομούμε τα πάντα;

  Πχ, ποιός έχει το αποδεδειγμένα καλύτερο εθνικό σύστημα υγείας και να το αντιγράψουμε; Ποιός έχει το καλύτερο φορολογικό; σύστημα απονομής δικαιοσύνης;

  Πόσο δύσκολο είναι να γίνει αυτό;

  Ρημάζουν την υγειονομική περίθαλψη όταν τα πάντα είναι απλά και θα μπορούσαν να είναι όλοι ικανοποιημένοι! Ασθενείς, γιατροί, ταμεία, εφορία. Ποιός δε θέλει;!

  Πόσο ισχυρά είναι τέλος πάντων τα επιμέρους συμφέροντα που αντιτίθενται στον εκσυγχρονισμό της χώρας;

  • Sthlh Allatos avatar
   Sthlh Allatos @ σιδεράκιας 30/11/2012 07:18:15

   Δεν είναι απλώς ισχυρά τα συμφέροντα. Είναι διεσπαρμένα παντού. Σε κάθε χώρο, σε κάθε επίπεδο, ακόμη και μακριά από την κεντρική εξουσία. Καταπνίγουν με κάθε τρόπο κάθε "καθαρό" πολίτη-εργαζόμενο-πολιτευτή κτλ. που δειχνει τη διάθεση να συμμετέχει. Κι έτσι παίζουν μπάλα μόνοι τους, οι εκπρόσωποι αυτών των συμφερόντων.
   Αυτό που περιμένω (ίσως μάταια) είναι ότι στο οριακό σημείο που φτάσαμε όλοι μας, θα αρχίσει να ενεργοποιείται περισσότερο ο κόσμος.

 24. Kaptain avatar
  Kaptain 29/11/2012 17:20:22

  Σε ενα μικρο καναλι χθες, καποιος δημοσιογραφος μετεφερε την ειδηση οτι καποιοι καραμανλικοι ενοχληθηκαν που το βιντεακι με τον Σαμαρα δεν περιειχε και φωτο του Καραμανλη. Αν ειναι δυνατον να συγκρινονται οι 2! Ως προς τα αποτελεσματα! Μεχρι νεωτερας βεβαια διοτι η οριστικη αποτροπη της καταρρευσης δεν εχει διασφαλιστει. (Ως προς τη στρατηγικη, ο Καραμανλης ειχε λιγοτερα ζικ ζακ αλλά θα μεινει στην ιστορια για την Αποτυχια του : δημοσιο και εξωτερικο έλλειμμα πανω απο 10% και 12% και ο λαος ανενημερωτος)

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Kaptain 29/11/2012 18:40:57

   Kaptain,

   Πόσο πληρώσαμε τούς ᾿Ολυμπιακούς ἀγῶνες, ἔχει πάρει κάτι τό αὐτί σου; ᾿Ακόμα τούς πληρώνομε! ῎Η μήπως ψήφισες τόν "λεφτά ὑπάρχουν";;

 25. dim avatar
  dim 29/11/2012 23:40:34

  Ακριβώς 3 χρόνια πριν, 800.000 πολίτες που ανήκουν στη φιλελεύθερη πατριωτική παράταξη στήθηκαν με τις ώρες στις ουρές για να αναδείξουν τον ηγέτη που θα οδηγούσε τη χώρα μας στην νέα εποχή...

  Στηρίζω τη ΝΔ ανελλιπώς από το 1989, πράγμα που δείχνει ότι παρότι έβλεπα πάντα με συμπάθεια το Σαμαρά, ακόμα και στη περίοδο της Πολιτικής Ανοιξης, ψήφισα ανελλιπώς ΝΔ για έναν και μόνο λόγο: Πιστεύω ότι πρέπει πάντα να ψηφίζω σαν η δική μου ψήφος να ήταν η τελευταία και αυτή που θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα... Έχω λοιπόν αποφασίσει πάντα να ψηφίζω το κόμμα εκείνο που είναι το κυρίαρχο του χώρου που με εκφράζει, έστω κι αν βλέπω με κάποια πιο συμπάθεια έναν άλλο αρχηγό ή τις ιδέες ενός πιο μικρού σχηματισμού του ευρύτερου χώρου... Και ο λόγος είναι πολύ απλός: Αν χαθούν ψήφοι από το μεγάλο κόμμα της δικης μου παράταξης, τότε νικητής θα είναι το κόμμα της άλλης παράταξης, εκείνης δηλαδή που θα εφαρμόσει όλα αυτά που εγώ απεχθάνομαι και απεύχομαι...

  Δεν έχω να πω κακό λόγο για κανέναν από τους ηγέτες της παράταξης αυτής, δεν είμαι από εκείνους που καταφέρονται εναντίον του Μητσοτάκη ή της Ντόρας, όλους τους τιμώ και αναγνωρίζω τη προσφορά τους στη παράταξη και στο κόμμα, αλλά αυτό που μου ενέπνευσε ο Σαμαράς το 2009 και που με έκανε για πρώτη φορά να γραφτώ μέλος και να τον ψηφίσω, ήταν πραγματικά μοναδικό... Την ώρα που ήμασταν όλοι κατακεραυνωμένοι από τις 11 μονάδες της ήττας, και βγήκε και είπε: "Ψηλά το κεφάλι", με είχε κερδίσει...

  Και από τότε δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ... Πάντα διορατικός, πάντα υπεύθυνος, πάντα να βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό συμφέρον... Όταν λοιπόν είπε εκείνο το βράδυ: "Δεν έγινα ξαφνικά μνημονιακός, χρόνο θέλω να κερδίσω ώστε όταν η Ευρώπη αλλάξει εμείς να μην έχουμε ήδη πέσει στο γκρεμό, εμπιστευτείτε με....", δεν είχα παρά να τον εμπιστευθώ... Και να που τώρα δικαιώνεται πανηγυρικά...

 26. dim avatar
  dim 30/11/2012 00:01:38

  Ο Καραμανλής έχασε τη χρυσή ευκαιρία να τα αλλάξει όλα τη πρώτη περίοδο 2004-2007, αλλά επέλεξε την 'ηπια προσαρμογή'... Βλέπεις, νόμιζε ότι θα κυβερνά για 12 χρόνια και θα είχε πολύ χρόνο μπροστά του... Το κατεστημένο όμως είχε άλλη γνώμη... Ανύπαρκτα σκάνδαλα διογκώθηκαν, ο εκλογικός νόμος του έδωσε μόλις 152 με Μανώληδες και Σία, ήρθε και η παγκόσμια κρίση και έδεσε το γλυκό...

  Ακόμα και τότε όμως, θυμίζω ότι την άνοιξη του 2009 κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς και ζήτησε μίνιμουν συναίνεση δέκα σημείων για να γίνει μια δημοσιονομική προσαρμογή... Τότε ο απαράδεκτος ΓΑΠ του γύρισε τη πλάτη, μόνο ο Καρατζαφέρης ανταποκρίθηκε, αλλά ποιος μπορούσε να βασισθεί στο μέγα κωλοτούμπα της πολιτικής? Αν είχαμε εφαρμόσει το πάγωμα μισθών και προσλήψεων, τις αποκρατικοποιήσεις και την εξυγίανση του δημόσιου τομέα από τότε, το έλλειμα δεν θα ήταν πάνω από 6%, οι αγορές δεν θα είχαν ποτέ κλείσει, και το μνημόνιο δεν θα είχε μπει ποτέ στη ζωή μας... Βέβαια, ο εθισμένος στη καλοπέραση Έλληνας, και ειδικά η πηγή όλων των δεινών της πατρίδας μας – τα συνδικάτα και η αριστερά – δεν θα άφηναν σε χλωρό κλαρί κανέναν που θα πήγαινε να περάσει μέτρα λιτότητας... Αποδεικνύεται επομένως, ότι μόνο όταν θα έκλειναν οι αγορές και δεν θα είχαν πραγματικά να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις θα πειθόταν ο καλοπερασάκιας νεοέλληνας ότι θα έπρεπε να γίνουν περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.