#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/06/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στη ΝΔ πρέπει να καταλάβουν ότι το κομματικό κράτος τελείωσε

Η παλινόρθωση γαλάζιου κομματικού κράτους θα ήταν ένα ολέθριο σφάλμα

Η κοινωνία έχει βαρεθεί τους "κολλητούς" και την κομματική καμαρίλα

Η καινούργια διακυβέρνηση δεν χτίζεται με φθαρμένα υλικάΒλέπουμε ήδη να κυκλοφορούν σε εφημερίδες και διαδίκτυο κατάλογοι με εκατοντάδες ονόματα που έχει υποτίθεται έτοιμα η ΝΔ για να …κυβερνήσουν. Και να καταλάβουν “θέσεις-κλειδιά για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της κρατικής μηχανής, όπως είναι οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων και οι διοικητές δημοσίων οργανισμών”.

Η πλάκα είναι πως τα εν λόγω δημοσιεύματα ενώ διαβεβαιώνουν το κοινό τους ότι οι κρατικές θέσεις “θα στελεχωθούν με νέα πρόσωπα, που απηχούν τις θέσεις και τις αντιλήψεις της Νέας Δημοκρατίας” την ίδια στιγμή δημοσιεύουν κομματικούς καταλόγους στελεχών και διευκρινίζουν ότι “σε καμία περίπτωση δεν είναι στις προθέσεις της νέας διακυβέρνησης να ακολουθήσει την παλαιοκομματική τακτική της λαφυραγώγησης του κράτους ή του ρεβανσισμού»!!!.

Για να μην παραμυθιάζεστε λοιπόν και για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις και …συναγερμοί στην κομματική βάση. Οι κατάλογοι που δημοσιεύονται δεν είναι τίποτα άλλο από αντιγραφή των καταλόγων των μελών της Πολιτικής Επιτροπής, των Τομεαρχών και άλλων στελεχών της ΝΔ διανθισμένων με τις επιθυμίες διαφόρων πολιτευτών που ψάχνουν βόλεμα καθώς και των συντακτών των κειμένων.

Στην πραγματικότητα μόνο ο Α. Σαμαράς και μια ολιγομελής ομάδα στενών συνεργατών του  γνωρίζουν πως θα στελεχωθεί ο δημόσιος τομέας και η σχετική προετοιμασία έχει αρχίσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν όλα έδειχναν πως θα πηγαίναμε για εκλογές τον επόμενο Νοέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να πούμε ότι η παλινόρθωση του κομματικού κράτους από πλευράς ΝΔ, θα ήταν ένα ολέθριο σφάλμα, θα ήταν ένα τεράστιο λάθος, θα ήταν κυριολεκτικά «έγκλημα» στις παρούσες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες.

Και δεν το λέμε αυτό διότι μια τέτοια κίνηση κινδυνεύει να διαταράξει τις αντικειμενικά εύθραυστες ισορροπίες μιας Κυβέρνησης συνεργασίας.

Παραγνωρίζουμε, επίσης, το γεγονός ότι οι απόντες από τη εκλογική μάχη, δίνουν βροντερό παρόν στην κούρσα για τις «καρέκλες»…

Το λέμε διότι στη μεγάλη τους πλειοψηφία, οι κατέχοντες δημόσια θέση στην Κυβέρνηση Καραμανλή, αποδείχτηκαν στην καλύτερη περίπτωση ελάχιστοι για τα καθήκοντα τα οποία τους ανατέθηκαν.

Η καινούργια διακυβέρνηση δεν χτίζεται με φθαρμένα υλικά, δεν χτίζεται με ανθρώπους που έχουν δείξει την ανεπάρκεια, την μετριότητα τους και κάποιες φορές τη ροπή τους προς τη διαπλοκή.

Είναι λογικό, οι κυβερνητικοί εταίροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, να μην θέλουν να υποστούν τη φθορά και να επιδιώξουν τη μικρότερη δυνατή εμπλοκή με την καθημερινότητα της Κυβέρνησης. Το μυαλό τους βρίσκεται στις ανακατατάξεις της λεγόμενης «κεντροαριστεράς» και είναι εύλογο να προσπαθήσουν να ανακόψουν και να περιορίσουν την δεσπόζουσα θέση του ΣΥΡΙΖΑ στον πολιτικά ζωτικό τους χώρο. Θα προσπαθήσουν –ιδίως στο ΠΑΣΟΚ- να βρουν ξανά τις αναφορές τους στην κοινωνία και να καταστήσουν τη διπλή εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, φαινόμενο παροδικό, απόρροια της οικονομικής δυσπραγίας και της αγανάκτησης των πολιτών.

Άρα εξ αντικειμένου η επιλογή  για τις περισσότερες θέσεις ευθύνης ανήκει αποκλειστικά στη ΝΔ, ήτοι στον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς.

Οι συνεργάτες κρίνουν πολλές φορές τα πάντα. Η πολιτική ιστορία έχει καταγράψει «ανύπαρκτους» υπουργούς που παρουσίασαν έργο, γιατί είχαν «γάτες» δίπλα τους  και αξιόλογους ανθρώπους που πήραν χαρτοφυλάκια, αλλά χαντακώθηκαν από το περιβάλλον τους.

Να βρεθούν λοιπόν άνθρωποι άφθαρτοι, με αξιόλογα βιογραφικά, που να γνωρίζουν την «τσαγκαρική». Και ένα είναι βέβαιο, ότι υπάρχουν πολλοί. Η κοινωνία έχει βαρεθεί τους κολλητούς, τους «πολιτικούς φίλους», τους συγγενείς και την κομματική καμαρίλα, τελευταία εκδοχή της οποίας ήταν η διασκεδαστική διαδικασία του 2009, με τα βιογραφικά που εστάλησαν μέσω διαδικτύου, για να επιλεγούν οι «άριστοι» κομματικοί για τη διακυβέρνηση ΓΑΠ

Η κοινωνία των πολιτών απαιτεί εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της επάνδρωσης των κομβικών κρατικών θέσεων.

Όσοι εισηγούνται την αξιοποίηση των «δικών μας παιδιών» όσοι αντιπροσωπεύουν την αντίληψη του κράτους-λάφυρου του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία, θα βρουν απέναντι τους όλους όσους από τον Νοέμβριο του 2009, οδηγούμενοι από τελείως διαφορετικά συστήματα αξιών και αντιλήψεις για το δημόσιο βίο και τους λειτουργούς του, έκαναν πραγματικότητα τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας.

Antinews

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 27/06/2012 07:28:12

  Στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν ονόματα πρώην κομματικών, πολιτευτών, κ.ά. που υποτίθεται θα στελεχώσουν το κράτος, απ αυτά όμως που συντέλεσαν η ΝΔ να πάρει 10% κάτω από το Πασόκ του ΓΑΠ το 2009.
  Ονόματα που έριξαν το κόμμα τους στην ανυποληψία, και που παράλληλα ήταν απόντες τα τελευταία 2-3 πέτρινα χρόνια της αντιπολίτευσης Σαμαρά.
  Τώρα γυροφέρνουν, σαν έτοιμοι από καιρό για να κάνουν ξανά το ντου στις καρέκλες.

  • nestor avatar
   nestor @ Strange Attractor 27/06/2012 10:45:19

   Το είχα επισημάνει απο τον Σεπτέμβρη του 11 στο Βελλίδειο.
   Το 2010 διάλεγα καρέκλα και το 2011 γέμισε Γκρούεζες η αίθουσα.
   Σίγουρα κάποιες αλλαγές θα χρειαστούν όχι σαρωτικές όμως θα ήταν τεράστιο λάθος.
   Να πειστούν να πάρουν θέσεις αυτοί που ΔΕΝ θέλουν.

  • @NPetropoulos avatar
   @NPetropoulos @ Strange Attractor 27/06/2012 12:08:19

   Το πρόβλημα δεν είναι αν έριξαν 10 μονάδες τη ΝΔ, αλλά έριξαν "10 μονάδες" την χώρα..

  • Κβάντα avatar
   Κβάντα @ Strange Attractor 27/06/2012 16:39:32

   Αγαπητέ SA, δεν "υποτίθεται" αλλά είναι στατιστικά βέβαιο ότι θα στελεχώσουν το κράτος!
   Για να γίνει η υπέρβαση και να φύγουμε από τα "κλασικά" ονόματα, έπρεπε να έχει γίνει μία προεργασία χωρίς προηγούμενο.
   Έχεις τέτοια εικόνα; Σε ρωτάω γιατί εγώ δεν έχω ενημέρωση.

 2. GO avatar
  GO 27/06/2012 07:55:36

  Μόνο μη χαθεί κανά εξάμηνο - οκτάμηνο, με συστήματα open.gov., αλα Γιωργάκης!

 3. tak avatar
  tak 27/06/2012 07:59:05

  Καλημέρα... Τι άλλο να σου πω φίλε μου;

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ tak 27/06/2012 11:24:03

   Μήπως ..να βοηθήσετε το Δαναό να γίνει ..πορτιέρης?
   Χωρίς καρέκλα όμως...όρθιος -και φουρτουνιασμένος όπως είναι -μπροστά στην είσοδο....

   • tak avatar
    tak @ Φελίζα 27/06/2012 18:45:19

    Φελιζάκι, αν γίνει ο Δαναός πορτιέρης στη Νέα Δημοκρατία, θα εφαρμοσθεί το ευαγγελικό, ολίγο παραφρασμένο, Ευκοπώτερον εστι κάμηλον διά τρυμαλιάς ραφίδος εισελθείν ή διαπλεκόμενον εις την πύλην της Νέας Δημοκρατίας ή άλλως πως ειπείν το νέο κόμμα Σαμαρά!

 4. Δαναός avatar
  Δαναός 27/06/2012 08:30:03

  Και να αδερφέ μου που μάθαμε να σουλατσάρουμε ήσυχα κι απλά. Απ’ τον πρώτο μέχρι τον τρίτο όροφο να δούμε βέβαια αν λειτουργούν οι ανελκυστήρες!
  Ξαφνικά γέμισε μέλι ο τόπος κι έτρεξαν οι ναφθαλίνες να το γευτούν! Δώσε κι εμένα μπάρμαν!
  -Εσείς πώς από δω;
  -Εγώ για …την ΕΡΤ, εσείς;
  -Εγώ για τον ΟΠΑΠ!
  -Α τα σέβη μου!
  -Παρακαλώ!
  Συνωστισμός! Πατείς με και σπρώξε! Ξαφνικά τα άδεια δωμάτια έγιναν χρυσά κλουβιά ωδικών παράφωνων πτηνών! Απα πα! Φτιάξαν, βάψαν το μαλλί, βάλαν και τα καλά και:
  -Να ‘μαστε, ήρθαμε !
  -Πώς από δω ρε παιδιά; Είδατε φως και μπήκατε;
  -Ήρθαμε για τα χαλιά!
  Μα τι λέτε μανδάμ! Πάρτε κι ένα φοντάν!
  Μερσί!
  Κι εγώ αναρωτιέμαι απ’ τη γωνία: Ρε μπας και το Υπουργείο εσωτερικών έδωσε λάθος στοιχεία; Γιατί μ’ όλους αυτούς τους όψιμους αγωνιστές, έπρεπε τα ποσοστά της ΝΔ να είναι 40 και βάλε!
  Βρε τι σου κάνει το άτιμο το ρυζόγαλο αν έχει και κανέλα!
  -Κι εσείς κυρία μου αγωνιστήκατε; Γιατί εγώ σας θυμάμαι κάπου αλλού, στους κουλουρτζήδες!
  -Ω μα τι λέτε; Λάθος κάνετε! Κάποια άλλη θα είδατε που μου μοιάζει! Ξέρετε το μαλλί φταίει!
  -Μα τότε συγνώμη!
  Ε ρε και να ήμουν πορτιέρης στην είσοδο! Ε ρε και να ήμουν πορτιέρης!!!

  • tak avatar
   tak @ Δαναός 27/06/2012 18:55:40

   Γεια σου Δαναέ πορτιέρη,
   μ' ένα ξύλο εις το χέρι
   να βαράς, πως τους ταιριάζει:
   πού πονεί και πού τους σφάζει

  • Aφροδίτη avatar
   Aφροδίτη @ Δαναός 27/06/2012 21:42:51

   Δαναέ μου γεια σου! Έγραψες τελικά την καλοκαιρινή επιθεώρηση! Κι αν ήσουν πορτιέρης και μ' έπαιρνες για βοηθό, σου υπογράφω πως «συνωστισμός γιοκ»!

 5. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 27/06/2012 08:31:33

  Αυτό το λάθος δεν ξανασυγχωρείται! Για την περίπτωση της κυβέρνησης Καραμανλή θα πώ το εξής: Όταν τσακωθείς με κάποιον εχθρό σου, δυνατότερο, ο οποίος σε έχει ταράξει στη σφαλιάρα, αν τυχόν βρεθείς από πάνω κάποια στιγμή, το πιό πιθανό και μάλλον πρέπον είναι να τον χτυπήσεις και εσύ παρά να του δώσεις το χέρι της συμφιλίωσης. Ακόμη και αν πράγματι είσαι φιλικός, αυτό θα κάνεις. Θα τον χτυπήσεις για το αίσθημα της δικαιοσύνης και για να βάλεις πραγματικούς όρους συμφιλίωσης. Μετά μπορείς να συμφιλιωθείς. Σ'αυτή τη φάση βρισκόμαστε σήμερα. Εάν θέλουμε πράγματι να κάνουμε χαΐρι, που λέει και ο λαός, δεν πρέπει να "ξαναχτυπήσουμε" τον αντίπαλο, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις κακές πρακτικές του παρελθόντος.

 6. thanos avatar
  thanos 27/06/2012 08:53:51

  Μου φαίνεται ότι γράφετε το άρθρο για να σας ακούσουν στη κυβέρνηση και δη ο πρωθυπουργός.
  Σε κάθε περίπτωση είναι θετικό και που το άρθρο κινείται στη σωστή κατεύθυνση και να προειδοποιείτε εγκαίρως σε τόσο κρίσιμες καταστάσεις.

  Μία ένσταση, για τη θέση του Υπ. Οικ. Ελπίζω να πετύχει σε κάθε περίπτωση, η εμμονή όμως σε τραπεζικά στελέχη με ... παγώνει.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ thanos 27/06/2012 13:56:56

   Ο πρωθυπουργός ούτως ή άλλως ακούει, αφού να μην ξεχνάμε ότι είναι και επίτιμο μέλος της κόβας Β. Ελλάδος του αντινιούζ.
   Το θέμα είναι να ακούνε οι διάφοροι ρεμπεσκέδες οσφυοκάμπτες, που ράβουν κοστούμια, και να χαλαρώσουν λίγο γιατί μόνο κακή εντύπωση προκαλούν και αηδία.

   • tak avatar
    tak @ Strange Attractor 27/06/2012 18:59:46

    My Strange, πού έκανε επέμβαση ο Μεγάλος; Εις τα ώτα ή εις τους οφθαλμούς;
    Κάποιοι δεν κατάλαβαν πού έμπλεξαν! Τώρα θα δουν τι σημαίνει πρωθυπουργός...

 7. ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΔΕΞΙΟΣ avatar
  ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΔΕΞΙΟΣ 27/06/2012 09:04:05

  ΤΑ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ , ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΗΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ , ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΟΙ ΑΛΛΑΖΟΝΕΣ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΣΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. . ΞΕΡΕΤΕ Η ΜΑΙΜΟΥ ΟΣΟ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΦΑΙΝΟΝΑΤΙ ΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΤΗΣ. ΟΙ ΠΑΡΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ )ΞΕΡΟΥΝ .ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΟΥΝ!!!!!

  • Βαγκούκος avatar
   Βαγκούκος @ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΔΕΞΙΟΣ 28/06/2012 00:52:38

   Είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί ακριβώς αυτό που συνέβη το 2004.
   Σας θυμίζω τι συνέβη , ξαφνικά άτομα από το πουθενά και πολλά από αυτά ήταν λουφαγμένα παριστάνοντας τους ουδέτερους ή τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ και βολεμένα την περίοδο του Σημίτη ΜΑΣ ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΑΝ. Στόχος τους η κονόμα και τίποτα άλλο. Πολλοί από αυτούς ξεμπροστιάστηκαν από τα τηλεοπτικά παράθυρα , οι περισσότεροι κονόμησαν αθόρυβα και όταν είδαν ότι ο Καραμανλής πέφτει χάθηκαν.
   ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΣΚΑΝΕ ΜΥΤΗ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ και να ψάχνουν τα παλιά ΚΟΝΕ.

   ΞΕΦΤΥΛΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ

 8. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 27/06/2012 09:45:17

  Το θέμα είναι αγαπητέ να μην διατηρηθεί στη θέση του, το φαύλο φαιοπράσινο κομματικό κράτος το οποίο και κουμαντάριζε από το 1981 κι εντεύθεν τα πάντα στην δημόσια μηχανή. Αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερος άθλος αν το πετύχει η κυβέρνηση Σαμαρά. Οσο για το γαλάζιο κομματικό κράτος, ουδέποτε μπόρεσε να φθάσει τα μέτρα "επιτυχίας" του φαιοπράσινου τοιούτου. Πάντοτε ήταν αυτό που έτρωγε τις σφαλιάρες.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 27/06/2012 13:17:41

   ....Μιλάτε από το 80 κι εδώ φαντάζομαι...Γιατί αν πάμε πιο πίσω, ας μην πάμε καλύτερα, μέρες (κρίσιμες) που είναι... :-)) !!! Οι Πασοκάνθρωποι λοιπόν, είχαν πολύυυυ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη διάθεσή τους ώστε να ...εδραιωθούν και να ξεδιπλώσουν την βεντάλια των ....σπάνιων ταλέντων τους και των μοναδικών ιδιοτελών-καταστροφικών ικανοτήτων που διαθέτουν, έναντι των αντιστοίχων των ΝεοΔημοκρατανθρώπων. Επίσης σαφώς και διαθέτουν περισσή πονηρία, ευελιξία, χαμαιλεοντισμό, υποκρισία και γενικά, μην το ψάχνετε. Οι άνθρωποι υπήρξαν προικισμένοι από τη φύση τους επαγγελματίες της ρεμούλας και της διαφθοράς...Δεν παίζονται και ΔΕΝ αντιμετωπίζονται, γιατί είναι αυθεντίες του είδους!!!! 'Οχι βέβαια πως οι ...αντίστοιχοι μπλε υστερούν όταν βαλθούν να ...ξεπεράσουν εαυτόν, απλά όμως, έχουν έναν αθώο...ερασιτεχνισμό όταν τα ανδραγαθήματά τους συγκριθούν με των...αντιπάλων - συναδέλφων τους. Είπαμε. Ποτέ δεν θα φτάναμε ως εδώ, στον πάτο δηλαδή, αν η διάβρωση της συνείδησης και του ήθους τόσων πολλών και σε κάθε επίπεδο, δεν ήταν αυτού του βάθους το οποίο κάθε μέρα διαπιστώνουμε. Καιρός λοιπόν, να ορισθούν ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ νέοι νόμοι που να μην μάς προσβάλλουν.

 9. skopelos news avatar
  skopelos news 27/06/2012 10:02:40

  factorx
  Με εντυπωσιάζεις ευχαρίστα καθώς και οι φίλοι αναγνώστες σου μακάρι να σκεπτόντουσαν όλα τα στελέχη της ΝΔ έτσι να δει πως θα άλλαζε η Ελλάδα αμ δε όμως ….

 10. άγρυπνη avatar
  άγρυπνη 27/06/2012 10:20:12

  Σωστά.

 11. poker face avatar
  poker face 27/06/2012 10:24:27

  Πόσο δίκιο έχετε!

 12. roadrunner avatar
  roadrunner 27/06/2012 10:38:28

  Καλημέρα...γίνεται και χειρότερα.
  Υπάρχουν πρόσωπα που, κατά την προεκλογική περίοδο και θεωρώντας πιθανότερη τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ,
  όχι απλώς είχαν μείνει στα μετόπισθεν ,
  όχι απλώς διέδιδαν καταστροφολικά σενάρια για τη ΝΔ,
  όχι απλώς χλεύαζαν το κόμμα και τον Πρόεδρο, αλλά είχαν φροντίσει να ανοίξουν και μικρά παραθυράκια προς τα αριστερά, για παν ενδεχόμενο..

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ roadrunner 27/06/2012 10:39:08

   ..."καταστροφολογικά"...

 13. Flat avatar
  Flat 27/06/2012 10:57:20

  Γνωρίζω πρόσωπα στην Θεσσαλονίκη που συκοφαντούσαν συστηματικά τον Σαμαρά και τώρα αυτοπροαλείφονται για αξιώματα.

 14. christof avatar
  christof 27/06/2012 10:58:18

  Τα ισοδυναμα μετρα για τους συνταξιουχους ειναι απο την αποκρατικοποιηση του ΟΠΑΠ.. Ερχεται τωρα ο Ιωαννιδης και μας λεει οτι ο ΟΠΑΠ δεν πρεπει να αποκρατικοποιηθει.Γιατι παραμενει στη θεση του?

 15. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 27/06/2012 11:06:03

  Ναι. Εντάξει. Τώρα μας πείσατε για τις προθέσεις σας. Γι'αυτό στα Γιάννενα π.χ ο Σαμαράς έβαλε στη λίστα και ξαναεκλέχθηκαν οι Καλογιάννης και Τασούλας.
  Καλογιάννης: ο πατέρας του πρώην βουλευτής, κι η αδελφή του νυν αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων. Μία οικογένεια διαφεντεύει όλη την Ήπειρο.Γιάννενα=Βόρεια Κορέα.Τασούλας: από μικρός δίπλα στον Αβέρωφ.Πότε δούλεψε στη ζωή του ο Τασούλας; (όπως κι ο Σαμαράς, η Ντορίτσα, ο Καμμένος). Οι δεξιοί δεν είναι τα κορόϊδα της δεκαετίας του 80.Οι Δεξιοί θα σας πολεμούν με τα ίδια σας τα όπλα. Κανένα έλεος. Οι τεμπέληδες, γόνοι πλούσιων νεοδημοκρατικών οικογενειών θα ξεκουμπιστούν.

  • tak avatar
   tak @ Τί να λέμε; 27/06/2012 19:06:22

   Τι να λέμε; Όχι βεβαίως και αυτά που λέτε, ανακατεύοντας ελέω πλουραλισμού τα πάντα... Ξέρετε εσείς αν έχει δουλέψει και πόσο ο Σαμαράς; Τι νομίζετε πως έκανε όλα τα χρόνια που ήταν εκτός πολιτικής; Δεκαπέντε και ώρες την ημέρα δούλευε... Δεν ξέρω αν είστε από τα Γιάννινα, αλλά δεν έχετε δίκιο να αναφέρεστε έτσι σε ικανούς ανθρώπους, απλοποιώντας κατά το δοκούν καταστάσεις... Κι αν θέλετε, τα λέμε και φόρα παρτίδα... Χωρίς ψευδώνυμα...

 16. FALCON avatar
  FALCON 27/06/2012 11:12:00

  Περιμένω ο Πρωθυπουργός να κάνει την υπέρβαση και να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας στον Ελληνικό λαό αλλά και στους ψηφοφόρους που εμπιστεύτηκαν τον Αντώνη Σαμαρά να κυβερνήσει τον τόπο . Ελπίζω η νέα διακυβέρνηση να μη σταθεί στα φθαρμένα υλικά, στους παρατρεχάμενους και τις ορτινάτσες που από την περασμένη εβδομάδα το μόνο που κάνουν είναι να υπενθυμίζουν για άλλη μια φορά ότι το σύστημα είναι διαχρονικά άφθαρτο και κανείς δεν μπορεί να το αγγίξει. Άτομα που προσέγγισαν την παράταξη τον τελευταίο χρόνο , άτομα που χειρίζονται το πέρασμά τους από κόμμα σε κόμμα με το μόνο προσόν την ευελιξία στο γλείψιμο στο οποίο οι πολιτικοί μας πάντα ενέδιδαν. Πρόσωπα που χθες δεν τα γνώριζε κανείς και άλλοι που το 2009 έψελναν ύμνους στο ΠΑΣΟΚ σε διαδρόμους να βρίσκονται πάλι μπροστά με το πρόσχημα ότι βοήθησαν τη παράταξη.
  Κ. Πρωθυπουργέ , η Νέα Δημοκρατία πάντα είχε τεράστιες δυνάμεις σε ανθρώπινο δυναμικό με γνώσεις , ικανότητες, προσφορά τους οποίους η παράταξη άφηνε στο περιθώριο μετά τις εκλογές για να επιβιώσουν οι παρατρεχάμενοι και οι ορτινάτσες με την εν συνεχεία γνωστή κατάληξη του αποτελέσματος και την επαναδιαβεβαίωση για πολλοστή φορά ότι δεν θα ξαναγίνουν τα ίδια λάθη.
  Ελπίζω και εύχομαι να μην ξαναγίνουν τα λάθη του παρελθόντος στις επιλογές προσώπων. Δεν μπορεί η παράταξη να κοιτάζει το συμφέρον του δέντρου και όχι του δάσους . Ο Ελληνικός λαός αλλά και οι ψηφοφόροι της παράταξης δεν αντέχουν άλλες απογοητεύσεις από πρόσωπα που δεν πιστεύουν στο όραμα του Αντώνη Σαμαρά αλλά πιστεύουν στο προσωπικό συμφέρον του βολέματος. ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ FALCON 27/06/2012 12:41:17

   ᾿Αντί κριτικῆς, ὅσοι ἐκφράζετε τά παράπονα σας στόν Πρωθυπουργό, στείλετε βιογραφικά σημειώματα ἄν διαθέτετε τά κατάλληλα προσόντα καί πεῖρα! ῎Αντε γιατί ἀπό γκρίνιες ἔχομε ὅλοι χορτάσει.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Φωτεινή 27/06/2012 12:55:04

    I am available for oral and/or written translation services (English/Greek, Greek/English) at NO COST should the government or party needs volunteers for such services.

    ASK NOT WHAT THE COUNTRY CAN DO FOR YOU!

    • voi8ate kaloi mou an8ropoi avatar
     voi8ate kaloi mou an8ropoi @ Φωτεινή 27/06/2012 14:28:08

     Πες μας και τι κατάληψη είχε αυτός που το είπε !

     • voi8ate kaloi mou an8ropoi avatar
      voi8ate kaloi mou an8ropoi @ voi8ate kaloi mou an8ropoi 27/06/2012 14:28:38

      "Κατάληξη"

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ voi8ate kaloi mou an8ropoi 27/06/2012 14:56:21

      ῎Ας προσπαθήσωμε τουλάχιστον, χωρίς νά ἐπιδιώξωμε προεδρικά ἀξιώματα!

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Φωτεινή 27/06/2012 14:46:18

     need

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Strange Attractor 27/06/2012 14:52:47

      Yup, you're right! :D

 17. BOULIS avatar
  BOULIS 27/06/2012 11:54:11

  ΣΥΜΦΩΝΩ ANTINEWS. ΟΣΟΙ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

 18. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 27/06/2012 11:59:58

  Πόσο δίκιο έχετε σε όλα όσα αναφέρετε.... Εδώ ο κόσμος χάνεται, κι οι άχρηστοι γελοίοι σαλτιμπάγκοι ξανά στο προσκήνιο, έτοιμοι για την ..πασαρέλα, πανέτοιμοι να διεκδικήσουνε με ζήλο, τη φθηνή ικανοποίηση των μωροφιλοδοξιών και της κενόδοξής τους αυταρέσκειας. Τίποτε όμως σήμερα δε μοιάζει με το χθες...Έχουν αλλάξει διά παντός οι όροι του παιγνίου, έχουν αλλάξει οριστικά τα μέτρα, και τα σταθμά..... Πιστεύω οτι το προσωπικό ήθος, η τιμιότητα, η αξιοπρέπεια και η απόφαση ρήξης και σύγκρουσης με κάθε τι φθαρμένο που θα επιβάλλει με την κάθε του επιλογή ο κ. Α.Σαμαράς, θα σφραγίζει καθοριστικά το πολιτικό τοπίο και θα τοποθετήσει τον κάθε επίδοξο καταχραστή της συγκυρίας, εκεί που αληθινά του αξίζει..... Τι υποχρεούται εν τέλει να υπερασπιστεί αυτός που σήμερα καλείται να ηγηθεί; Τα αυτονόητα, που έχουν όμως επί χρόνια πλήρως καταπατηθεί, απ΄τη φασιστική επιβολή ενός ακραίου εγωϊστικού παραλογισμού, πηγάζοντα εκ της ανοχής (και της συνενοχής) της εξουσίας, προς τους παντός χρώματος διαθέτοντες εύπλαστο ήθος, κομματικούς κατσαπλιάδες, μικρόψυχους λακέδες και ευκαιριακούς συμφεροντολόγους... Εύχομαι πολύ σύντομα, τα αισχρά αλισβερίσια και οι ανήθικες δοσοληψίες (που επί 30 χρόνια προσπαθούν να μας πείσουν οτι αποτελούν νομοτέλεια που ορίζει την πολιτική μας ζωή), ν΄αποτελέσουν μαύρο παρελθόν που αφήνουμε για πάντα πια πίσω μας. Αυτό το νέο ήθος στη συμπεριφορά, στις επιλογές, στην καθημερινή πρακτική, είναι πολύτιμο συστατικό για την οικοδόμηση μιάς απαραίτητης νέας κοινωνικής συνοχής, που σήμερα έχει διαρραγεί και που θα πρέπει να ξανασυντεθεί με βάση την εμπιστοσύνη και την ειλικρίνεια. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, γιατί την πολιτική βούληση, την διαπιστώσαμε στην πρώτη κι όλας τοποθέτηση. Μένει μονάχα,να επιβληθεί.....

 19. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 27/06/2012 12:58:03

  Ὁλόσωστος. Κοντὸς ψαλμὸς ἀλληλούϊα, σὲ λίγες ἑβδομάδες θὰ ξέρουμε.

  Ἀπορία: ἂν τὸ κράτος στελεχωθεῖ τελικὰ μὲ ἄχρηστους κομματανθώπους, ἔχουμε τὸν ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ λόγο νὰ ἐλπίζουμε μετά;

 20. tnt avatar
  tnt 27/06/2012 13:17:54

  συμφωνω απολυτα με το αρθρο αυτο.η κοινωνια αυτο θελει .μακρια απο τους ανικανους κομματικους-παρατρεχαμενους.

 21. Moriarty avatar
  Moriarty 27/06/2012 13:41:53

  Η σύνθεση της κυβερνήσεως Σαμαρά υποδεικνύει ότι ακολουθείται η πεπατημένη και ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις ήταν δια τα ώτα και τα όμματα των ιθαγενών ψηφοφόρων. Η κυβέρνηση στελεχώθηκε κατά κύριο λόγο από πολιτικά/κοινοβουλευτικά στελέχη τα οποία δεν έχουν να επιδείξουν σημαντικό κύρος ή σημαντικό έργο και ουσιαστική εμπειρία στη διοίκηση. Κανείς υπουργός δεν διανοήθηκε ούτε να παραιτηθεί από βουλευτής, σύμφωνα με τις προεκλογικές εξαγγελίες Σαμαρά. Είστε λοιπόν γελασμένοι αν νομίζετε ότι οι «νέοι» υπουργοί θα φέρουν ένα νέο τρόπο σκέψης στη διακυβέρνηση και στην επιλογή στελεχών και ότι θα μπορέσουν να αντισταθούν στις πιέσεις της κομματικής καμαρίλας, αφού ούτε ο Πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να αντισταθεί στις πιέσεις των βαρόνων της ΝΔ και των κυβερνητικών συνεταίρων του (ή μήπως δεν είχε καν πρόθεση;).

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Moriarty 27/06/2012 19:21:42

   αν δεν κάνω λάθος, οι βουλευτές δεν έχουν ορκισθεί ακόμη, άρα κανείς δεν μπορεί να παραιτηθεί από κάτι που δεν είναι ... μη βιάζεσαι τόσο!

 22. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 27/06/2012 14:16:30

  Εδώ και κάποιο διάστημα έχω μια «αρρωστημένη» συνήθεια.
  Σχεδόν κάθε βράδυ, κατά τις 7 η ώρα, μπαινοβγαίνω στο antinews σχολιάζοντας, και συγχρόνως στο facebook, όπου δίνω «μάχες» σε real time με φανατικούς αντισαμαρικούς, συριζαίους, και κυρίως «ανεξάρτητους Έλληνες».
  Και αυτοί οι τελευταίοι είναι πολύ πιο σκληροί αντισαμαρικοί απ όλους τους άλλους, λες και ο Σαμαράς είναι το θηρίο της αποκάλυψης ή κάτι παρόμοιο, ενώ παράλληλα, δύσκολα τα βάζει κανείς μαζί τους αφού είναι …. πολλοί… είναι Έλληνες, και κυρίως είναι ανεξάρτητοι!
  Αυτό είναι και το βασικό τους σύνθημα.
  «Τι λέτε για την ΑΟΖ»;
  «Είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες».
  «Ποια η γνώμη σας για τα ευρωομόλογα»;
  «Είμαστε πολλοί… μπλα μπλα μπλα».
  Παράλληλα με τα παραπάνω, έχω και το βίτσιο να παρακολουθώ στον ΣΚΑΙ τον Ευαγγελάτο.
  Από τότε που εξαφανίστηκε ο Τράγκας, έχω σύνδρομο στέρησης του λαϊκισμού, και του εντυπωσιασμού, οπότε καλύπτομαι από τον διαχρονικά κίτρινο λαϊκιστή Νίκο.
  Αυτές όμως τις τελευταίες μέρες, έχω δώσει τα ρέστα μου.
  Το τι πόλεμο δέχεται ο Σαμαράς, απ όλους αυτούς, δεν λέγεται.
  Τόλμησε ο άνθρωπος και χειρουργήθηκε, και πέσαν να τον φάνε.
  Έλλειψη συντονισμού, χάος, μπάχαλο, φιάσκο, και άλλα πολλά είναι τα σχόλια για την ανθρώπινη αυτή απουσία του Σαμαρά από το μέτωπο.
  Και σαν να μην έφτανε η παραίτηση του Ράπανου, ήρθε σήμερα και η αντίστοιχη του Βερνίκου, και ποιος είδε τους λύκους και δεν τους φοβήθηκε;
  Οσμίστηκαν αίμα και εφορμούν από παντού.
  Και αν προσθέσουμε και την μη αποδοχή από την ΕΕ της εκπροσώπησής μας από τον Αβραμόπουλο στην σύνοδο κορυφής…. τότε είναι που τρίβουν τα χέρια τους όλα τα κοράκια, που κάνουν κύκλους, έτοιμα να εφορμήσουν όπου δουν «ψοφίμι».
  Ακόμη και να μην τον πήγαινα τον Σαμαρά, αυτές οι ανοίκειες θρασύδειλες επιθέσεις θα με έκαναν φανατικό οπαδό του.
  Δεν ξέρω ποιος μάτιαξε τον Σαμαρά.
  Ο Δρακουμέλ, η Θοδώρα, ή ο μπιρμπιλομάτης Κυριάκος.
  Αυτό που ξέρω είναι πως ούτε ψύλλος στον κόρφο του Σαμαρά δεν θάθελα να είμαι.
  Πως του το είπαν οι θεράποντες γιατροί;
  Να ξεκουράζεται, να μην συγχύζεται, και να μην ανεβάζει πίεση;
  Α, καλά.
  Χα χα….
  Το άλλο με τον Τοτό του το είπαν;
  Κουράγιο ρε πρόεδρε.


  ΥΓ- Έβλεπα πριν από λίγο στη τηλεόραση να μπαίνουν και να βγαίνουν οι μαύρες μερσεντές στην κατοικία του Σαμαρά, σαν να πρόκειται για τον Λευκό Οίκο. Προφανώς, όλα πλέον μετατοπίστηκαν εκεί.
  Αυτός όμως που θα πρέπει να μπει στο σπίτι του πρωθυπουργού είναι ένας καλός παπάς, με μπόλικα πετραχήλια, και με μπόλικη εμπειρία στο διάβασμα και στο ξεμάτιασμα.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Strange Attractor 27/06/2012 21:00:15

   "Αυτός όμως που θα πρέπει να μπει στο σπίτι του πρωθυπουργού είναι ένας καλός παπάς, με μπόλικα πετραχήλια, και με μπόλικη εμπειρία στο διάβασμα και στο ξεμάτιασμα." !Για να το γράφεις εσύ αυτό πρέπει να έχουμε φτάσει σε πολύ δύσκολο σημείο, χαχαχα!
   Ναι, πραγματικά μπορώ να πω ότι με παρηγορεί λίγο το γεγονός του πολέμου που δέχεται ακόμα δεν ξεκίνησε, σημαίνει ότι δεν έχει υποσχεθεί χάρες και δεν δείχνει διατεθειμένος να το κάνει...

 23. BOULIS avatar
  BOULIS 27/06/2012 14:34:27

  ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΑΣΤΥΑΝΑΞ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ:
  ἂν τὸ κράτος στελεχωθεῖ τελικὰ μὲ ἄχρηστους κομματανθώπους, ἔχουμε τὸν ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ λόγο νὰ ἐλπίζουμε μετά;

  ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΚΟΛΛΗΤΟΚΡΑΤΙΑ"
  ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΚΟΥΜΠΑΡΟΚΡΑΤΙΑ"
  ΚΑΤΩ Η ΚΑΜΑΡΙΛΑ
  ΚΑΤΩ Η ΜΕΤΡΙΟΚΡΑΤΙΑ

  ΦΟΡΑΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ - ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ "ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΩΝ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ "ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ" ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑ!

 24. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 27/06/2012 14:43:53

  Το νου σας, στα κομματόσκυλα τρέχουν τα σάλια, είναι δύσκολο να τα σταματήσεις, επειδή το χέρι που τα ταΐζει, εάν έστω μειώσει την δόση, το δαγκώνουν.
  Ράβουν ακριβά κοστούμια για μεγάλες θέσεις, όμως βρωμάνε ιδρωτίλα γιατί τιμώντας την καταγωγή τους παραμένουν άπλυτοι.
  Οι βρωμιαραίοι.

 25. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 27/06/2012 15:03:49

  Αγαπητέ Φάκτορα, εύγε! Άρπαξες από τα μαλλιά, μάλλον ξεμάλλιασες την προσπάθεια κάποιων να προετοιμάσουν «γόνιμο» έδαφος δια πάσης φύσεως τακτοποιήσεις.
  Διαβάζοντας τα ονόματα της λίστας των χιλίων ετοιμοπόλεμων και κατόχων περγαμηνών, κατέληξα στο εξής συμπέρασμα:
  Κάποιοι που ίσως δεν πάνε σπίτι τους ούτε για ένα ντουζ και ξημεροβραδιάζονται έξω από τα ενδιαφέροντα γραφεία, πήραν όλα τα ονόματα των πολιτευτών, αποτυχόντων υποψηφίων, στελεχών τομέων και γραμματειών και εγνωσμένης αξίας διαδρομιστών και έκαναν έναν αχταρμά, βάζοντας και ολίγους μαϊντανούς για νοστιμιά, τον οποίον και έδωσαν υπογείως για να δημοσιευθεί.
  Στην κουτοπονηριά τους ανακάτεψαν καλά τα ονόματα, τα κατηγοριοποίησαν σε στελεχάρες πέντε και τριών αστέρων, σε στελέχη εν δυνάμει αξιοποιήσιμα και σε στελεχάκια διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν. Έτρεμα ανέκαθεν τους παντός καιρού!

 26. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 27/06/2012 15:18:41

  Και μιας και το ανοίξαμε το θέμα, καλά θα κάνουν κάποιοι θεσμικοί πλέον μεγαλοπαράγοντες της ΝΔ να μην αρχίσουν πάλι τα τηλεφωνήματα και τις μεσολαβήσεις στις διάφορες υπηρεσίες για το κάθε ασήμαντο και απίθανο ρουσφέτι του κάθε φυγόπονου και αργόμισθου (συνήθως) αφισοκολλητή τους, διότι η χλέυη που θα ακολουθήσει θα είναι πλέον πλήρης και πανδιαδικτυακή.

 27. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 27/06/2012 15:49:01

  Δύο τα ενδεχόμενα: Είτε αυτό που τώρα λέγεται ΝΔ θα προλάβει (και θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό) τις εξελίξεις είτε οι εξελίξεις θα προλάβουν τη ΝΔ και θα την οδηγήσουν εν τόπω φωτεινώ, εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως.

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Τιγράνης 27/06/2012 16:08:12

   Ένθα απέδρα πάσα οδύνη, λύπη και στεναγμός.
   Η στυγνή λογική λέει ότι το υπάρχον πολιτικό δυναμικό δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τέτοιου είδους ενέργειες.

   Σε ότι αφορά τον τίτλο, δε φτάνει μόνο να το θέλει η, όποια, ΝΔ. Άμα υπάρχει έντονη ζήτηση από κάτω κάποιος άλλος θα την καλύψει. Και θα επανέλθουμε σε μια από τα ίδια...

   • Τιγράνης avatar
    Τιγράνης @ Γιάννης Φαίλτωρ 27/06/2012 16:25:07

    Αν δεν προλαβαίνει να αλλάξει την ουσία, ας αλλάξει για την ώρα έστω τη μορφή. Περί τούτου, συνιστώμενα αναγνώσματα στη Συγγρού: «Μεταμορφώσεις» του Οβιδίου και «Χρυσός γάιδαρος» ή «Μεταμορφώσεις» του Απουλήιου.

    • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
     Γιάννης Φαίλτωρ @ Τιγράνης 27/06/2012 16:28:33

     Σωστός. Κάποιο το φωνάζουμε εδώ και καιρό.

 28. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 27/06/2012 16:40:37

  δυστηχως οι ζουν και βασιλευουν, αλλα ακομα και οι προ ολιγων ημερων επικριτες του προεδρου εγιναν και ηδη ετοιμαζονται να ορμηξουν
  τι και αν φαγανε καλα επι ΠΑΣΟΚ γιατι τοτε ηταν με τον ΓΑΠ, τωρα θεωρουν πως τους χρωσταμε για την ομορφια τους
  και το κακο ειναι πως βρισκουν προσφορο εδαφος...
  για την επιτυχια της κυβερνησης χρειαζεται τα στελεχη να ειναι κοινωνοι των ιδιων ιδεων, ταλιμπαν για τον προεδρο και πανω απο ολα ικανοι για τη δουλεια που θα κανουν, ε και λιγος τσαμπουκας δε βλαπτει!

 29. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 27/06/2012 16:47:03

  ορθη επαναληψη
  δυστηχως οι ειδα φως και μπηκα
  εγιναν fun

 30. άγρυπνη avatar
  άγρυπνη 27/06/2012 16:58:59

  Τί είπες πάλι κυρ-Βενιζέλε,ενώ υποτίθεται είσαι στην κυβέρνηση;Κατηγορείς την ΝΔ για τις αμαρτίες σας;Το όραμα, η νοσταλγία καί οι παλιές δόξες του κομματικού κράτους για το νοσηρό Πασόκ δεν σβήνουν εύκολα.Να γίνει η κάθαρση για την ΝΔ[όσο την ονομάζουμε ακόμα έτσι],όμως οι άσπονδοι ''σύμμαχοι''με νύχια και δόντια προσπαθούν να συντηρήσουν και να επαναφέρουν τον κομματικό τους στρατό.Εεε,νισάφι!

 31. nestrom avatar
  nestrom 27/06/2012 17:30:46

  χλεύη

  • Φιδίσιος avatar
   Φιδίσιος @ nestrom 29/06/2012 22:20:56

   Ρε νετσρομ έλεος. Αυτό μόνο έπιασες; Ξύπνα.

 32. Γλαυξ avatar
  Γλαυξ 27/06/2012 17:54:33

  Μπράβο Antinews, εξαιρετικό και χρησιμότατο άρθρο, αν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι διπλανή ανάρτηση ασχολείται με τα χτυπήματα της διαπλοκής
  κατά του Σαμαρά (δηλαδή δεν του επιτρέπουν να τοποθετήσει όποιους θέλει).
  Δεν ανήκω στη ΝΔ (όπως σε κανένα άλλο κόμμα) και δεν γνωρίζω πρόσωπα
  και πράγματα. Διαβλέπω όμως ότι ο Α. Σαμαράς έχει κάποιο προβληματάκι (μικρό ή μεγάλο θα δείξει) με τη επιλογή των συνεργατών του.
  Ο τομέας της παιδείας/πολιτισμού είναι ο πλέον σημαντικός. Είναι άραγε κατάλληλοι οι κ.κ. Τζαβάρας και Ιωαννίδης; είδομεν
  Διαβλέπω επίσης ότι πάσχει και αυτός από τη βαρύτατη ασθένεια των λοιπών πολιτικών - ασχέτως κόμματος - και η οποία συνίσταται στην πλήρη έλλειψη αντίληψης του χρόνου.
  Θα πρότεινα ταπεινά στο Πρωθυπουργό μας να αξιοποιήσει την περίοδο της
  κατ΄οίκον ανάρρωσης και να ζητήσει από κάποια άτομα όπως πχ τον κ. Στέλιο Ράμφο να τον επισκεφθούν και συζητήσουν για το τι απαιτούν οι σημερινοί ελληνικοί καιροί και καημοί . Τον έχω για έξυπνο άνθρωπο και θα καταλάβει.
  Θα τα εφαρμόσει όμως;
  Διαφορετικά ας διαβάσει τον Χρυσό Γάϊδαρο όπως ευφυώς προτείνει παραπάνω
  ο Τιγράνης (απίθανη πρόταση indeed!)

 33. panas avatar
  panas 27/06/2012 18:04:25

  Το κομματικό κράτος εκφράζει την σάπιλα και τον αναχρονισμό του ελληνικού δημοσίου. Οι εποχές που περίμεναν οι γαλάζιοι να φύγουν οι πράσινοι - ή να έρθουν οι πράσινοι και να φύγουν οι γαλάζιοι- για να ευνοηθούν κερδίζοντας περισσότερα και δουλεύοντας λιγότερο πρέπει να γίνουν ένα παρελθόν ντροπής, αναξιοκρατίας και αναξιοπρέπειας...
  Και στην υπόλοιπη ευρώπη υπάρχει το κομματικό ρουσφέτι άλλα εδώ στην Ελλάδα το κακό είχε παραγίνει. Στον κομματισμό του ελληνικού κράτους οφείλεται η αναποτελεσματικότητα και η φαυλότητά του...

  Καλά όλα αυτά τα θεωρητικά, και πολλά έχουν αλλάξει, αλλά δεν έχουν αλλάξει τα μυαλά των παππούδων και γιαγιάδων που τρέχουν τώρα στα κομματικά γραφεία των βουλευτών για να βολέψουν τα εγγόνια τους - που μπορεί να ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ :) - , γιατί όλο και κάποιες υποσχέσεις δόθηκαν από πολλούς νυν βουλευτές...
  Δύσκολα μπορείς να σταματήσεις και πολλούς αριβίστες που μέσω του κομματικού αγώνα που έδωσαν περιμένουν να αμειφθούν για τους κόπους τους. Τα κοστούμια τους είναι ραμμένα από καιρό...

 34. Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά avatar
  Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά 27/06/2012 19:03:38

  Πολύ ωραίο άρθρο. Ως συνήθως τα φιλικά προς την κυβέρνηση έντυπα κραδαίνουν από πάνω της πειστήρια προεκλογικής δουλειάς για να την υπενθυμίσουν ότι ωφείλει ανταποδοτικά να ικανοποιήσει τους δικούς της! Η εξαίρεση σας τιμά. Δείχνει ότι κάτι κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.Το κυριότερο.Πρέπει να το γνωρίζουν όλοι ότι είναι έτοιμοι να αντιδράσουν οι ψηφοφόροι στην τακτοποίηση ημετέρων ασχέτων με το αντικείμενο που τους ανατέθηκε. Αδύναμων αποτυχημένων στον τομέα τους και στην ζωή τους , φοβισμένων που το μόνο προσόν τους είναι το συνεχές γλύψιμο των βουλευτών.ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ. Εάν το κάνουν έχει καλώγς.Αν όχι. Η ΝΔ θα εξαυλωθεί.Τουτέστι. Πλήρης εξαφάνιση.

 35. panos avatar
  panos 27/06/2012 20:26:51

  Γραψανε τα sosial media οτι οδηγος υφυπουργου της Ν.Δ. πηγε στο ΣΔΟΕ για κατι παραβατικους φακελους ωστε να μην πανε σρην εισαγγελεια. Αν αληθευει αυτο τοτε θα εχουμε μια απο τα ιδια,και ο λαος τοσο θα εξαγριωνεται. Αν χασουμε και αυτη την ευκαιρια τοτε χαιρετισματα στους κουμπαρους στα κοματοσκυλα και σε ολα τα λαμογια της διαπλοκης. Μιας και ειπα για κουμπαρους διαβασα τη δηλωση του υφηπουργου Γ.Ιωαννιδη περι μη πωλησης του ΟΠΑΠ και αναρωτιεμαι γιατι δεν παιρνει μεταγγραφη στο ΣΥΡΙΖΑ με αυτα που λεει.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ panos 27/06/2012 21:05:42

   Ήδη έχουμε αναφερθεί εκτενώς στο περιστατικό με τον οδηγό, δεν έχει ακουστεί τπτ περαιτέρω από φημολογίες, μπορεί να μαζεύτηκε και εν τη γεννέση του. Για το θέμα του ΟΠΑΠ, ο Ιωαννίδης εξέφρασε μια άποψη η οποία δεν είναι καθόλου λάθος, είπε πως δεν έχει νόημα να τον ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ! Διαβάστε καλύτερα τι είπε περί του αντιτίμου που έχει νόημα να αποζητήσουμε.

 36. franc avatar
  franc 27/06/2012 20:31:49

  Tελικά αν και έχασα πολλή απ' την εμπιστοσύνη μου στις δυνάμεις του, οφείλω να ομολογήσω οτι ο Σαμαράς είναι γνώστης (μύστης της αληθείας). Και καλός παίκτης στο παιχνίδι της πολιτικής. Ηξερε τι τον περιμένει. Ετσι έφτιαξε κυβέρνηση "αναλώσιμη" σχεδόν χωρίς κανέναν δικό του υπουργό. Μόνο "παρατηρητές" απο υφυπουργοί και κάτω. Ας μας δείξουν λοιπόν πόσες εβδομάδες θα αντέξουν ακόμα με την κατεστημένη νοοτροπία τους...Πόσους άεργους θα προλάβουν να διορίσουν με τους "συνεταίρους" να τραβάνε κι απ' τις δυό πλευρές και τον Σύριζα απέναντι να τους πεθαίνει στη νομιμότητα...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ franc 27/06/2012 21:22:21

   Ο Σαμαράς έτρεχε εδώ και κάτι μήνες σαν τον Βέγγο, ούτε τραλαρί-τραλαρό ήταν σαν τον Μπένυ, ούτε αντιπολίτευση του φραπέ έκανε σαν τον Τσίπρα. Το πρόβλημα στο μάτι το έχει εδώ και καιρό. Ε, ας του δώσουμε ένα περιθώριο σε ότι αφορά τις δυνάμεις του, και πάλι δεν έχει κάτσει ήρεμος.

 37. airman avatar
  airman 27/06/2012 21:33:59

  Δεν μπορώ να γνωρίζω τι συμβαίνει γενικότερα, αλλά ειδικότερα στο χώρο που ''κινούμε'' σε σχέση με το όχι και τόσο μακρινό 2004, δεν παρατηρείται κανένας ''συνωστισμός''. Κάθε άλλο θα έλεγα, ενώ διαφαίνεται και κάποια ''απροθυμία''.
  Ίσως θα ήταν σκόπιμο/χρήσιμο να πεισθούν/πιεσθούν αξιόλογοι άνθρωποι, παρότι δεν το επιθυμούν φοβούμενοι ότι μετά θα αφεθούν στην τύχη τους. Και επειδή με το ζόρι δουλειά δε γίνεται, πρέπει να υπάρξουν σαφή δείγματα εξ αρχής ώστε να δημιουργηθεί και το κατάλληλο κλίμα.
  Η συγκυρία δυστυχώς δε βοηθάει, καθώς ο κόσμος περίμενε μετά τις εκλογές να ''τρέξουν'' τα πράγματα και αντί αυτού θα μπει και η τρίτη εβδομάδα χωρίς να έχει αρχίσει να ''τρέχει'' το Κυβερνητικό σχήμα.
  Υ.Γ. Πάλι καλά που πρόλαβε ο ένας Σαμαράς να βάλει γκολ στη Γερμανία. Το ζητούμενο βέβαια είναι μόλις ''πατήσει γήπεδο'' ο άλλος Σαμαράς να ''γυρίσει'' το παιχνίδι!

 38. nik avatar
  nik 28/06/2012 23:17:04

  Η μεγαλύτερη άλωση της μεταπολίτευσης στο κράτος έγινε από το πασοκ. Μία από τις πρώτες κινήσεις του Α.Π. ήταν, με το που ήρθε το ΠΑ ΣΟΚ στην εξουσία, το 81 , να μονιμοποιήσει στο Δημόσιο όσους είχαν προσληφθεί προεκλογικά από τη Ν.Δ. με συμβάσεις. Έτσι το Πασοκ εξασφάλισε τον κομματικό του στρατό στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ο Νόμος Κουτσόγιωργα στη συνέχεια υπήρξε το τελειωτικό χτύπημα όπου διορίστηκε και ο κάθε πικραμμένος....αυτά πληρώνουμε σήμερα. Οι κομματικοί στρατοί των συνδικαληστών αρχιτεμπέληδων στο δημόσιο πρέπει να καταργηθούν. Η Ν.Δ. σήμερα να στηριχτεί σε ικανά και αδιάφθορα στελέχη ανεξαρτήτως των πολιτικών τους πεποιθήσεων. Η αδιαφάνεια, το πελατειακό κράτος, η διαφθορά πρέπει να εκλείψουνλαδώματα,
  το το αντι

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.