#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/11/2011 21:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην κόψη του ξυραφιού Ελλάδα και ΕυρωζώνηΔύο είναι τα κρίσιμα ραντεβού για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Το ένα είναι την Τρίτη όπου το Γιουργκρούπ θα αποφασίσει να θα δώσει την 6η δόση στη χώρα μας ή θα πάμε σε χρεοκοπία.

Το δεύτερο ραντεβού είναι στις 8 Δεκεμβρίου όπου στη Σύνοδο Κορυφής θα συζητηθεί το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης, κι αν υπάρχει αυτό. Θα παρουσιαστούν πιθανότατα τα σχέδια των Γερμανών για το πώς αυτοί αντιλαμβάνονται την ΕΕ αν και μέχρι τότε έχουμε να δούμε πολλά μπρα ντε φερ με τις άλλες χώρες και κυρίως με το μέτωπο που έχουν συγκροτήσει Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία.

Εκτός σοβαρού απροόπτου λοιπόν την Τρίτη η Ελλάδα θα πάρει την 6η δόση, εκτός κι αν έχουν αποφασίσει να μας πετάξουν έξω από την ΕΕ. Άλλωστε τα λεφτά θα τα πάρουμε μεταξύ άλλων και από τους Ισπανούς και τους Ιταλούς που δανείζονται πλέον επιτόκια – φωτιά.

Αλλά απ' ότι φαίνεται θα είναι ένα «δώρο» στην κυβέρνηση Παπαδήμου η 6η δόση έτσι ώστε να συμφωνήσει στα όσα έρχονται το αμέσως επόμενο διάστημα. Για παράδειγμα κάτι ακούγεται ότι μπορεί η Ελλάδα να αποδεχθεί μεγαλύτερο κούρεμα του χρέους της με αντάλλαγμα τη μεταφορά των ομολόγων από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο το οποίο επιτρέπει την κατάσχεση κρατικής περιουσίας.

Ωστόσο, ακόμη κι αν δοθεί η 6η δόση, στον αέρα βρίσκεται η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και το PSI. Η κίνηση Γάλλων, Ισπανών και Ιταλών να αρνηθούν συμμετοχή των ιδιωτών στο κούρεμα, ουσιαστικά τινάζει στον αέρα τη συμφωνία ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να ζητήσουν κούρεμα κι άλλες χρεοκοπημένες χώρες.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα, η Ευρωζώνη βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Σύμφωνα με δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού  Προϋπολογισμού, Β. Πεκρές, έκανε λόγο για νέο σύμφωνο διακυβέρνησης το οποίο θα προβλέπει πολύ αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες, κυρώσεις για τις απείθαρχες χώρες ή και αποβολή χώρας – μέλους με αντάλλαγμα πιθανότατα ευρωομόλογο και αγορά ομολόγων με μεγαλύτερη άνεση από την ΕΚΤ.

«Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία θέλουν να είναι η κινητήρια δύναμη μιας περισσότερο ολοκληρωμένης Ευρώπης, πολύ πιο συμπαγούς με πιο σωστούς κανόνες που δεν θα επιτρέπουν δολοπλοκίες», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός.

Αλλά και η εφημερίδα Welt am Sontag αποκαλύπτει σχέδιο της Μέρκελ και του Σαρκοζί το οποίο θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες. Αυτό θα προβλέπει τη δημιουργία ουσιαστικά μιας ευρωζώνης στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο οι πειθαρχημένες χώρες, οι οποίες θα βάζουν κανόνες για περιορισμό του δημοσίου χρέους ενώ θα πρέπει να αποδεχθούν και μια ομάδα που θα ελέγχει τον προϋπολογισμό τους. Μάλιστα κάνουν λόγο τα ξένα μέσα ενημέρωσης για μια Ευρώπη που θα λειτουργεί στα πρότυπα της συνθήκης Σένγκεν.

Πρόκειται όπως είναι ξεκάθαρο για γερμανικό σχέδιο με την αποδοχή της Γαλλίας και με αντάλλαγμα το ευρωομόλογο για το οποίο δείχνει να υποχωρεί η Μέρκελ. Έτσι, δε θα χρεοκοπήσει καμιά χώρα, δε θα διαλυθεί το ευρώ αλλά θα δημιουργηθεί ένα διαφορετικό τοπίο στην Ευρώπη η οποία θα κινείται με τρεις ταχύτητες.

Η μία θα είναι ο σκληρός πυρήνας των πειθαρχημένων και οικονομικά εύρωστων οικονομιών. Η άλλη θα είναι αυτή των προβληματικών οικονομιών που θα χρησιμοποιούν όμως το ευρώ αλλά ίσως σε διαφορετική μορφή και φυσικά τιμή και θα είναι και οι χώρες της ΕΕ των 27 που είναι εκτός ευρωζώνης.

Ίσως, η 8η Δεκεμβρίου να σημάνει την αλλαγή της συνταγματικής συνθήκης, εκτός αν οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Σύμφωνα τέλος με το Reuters, το Βερολίνο και το Παρίσι έχουν πλέον καταλάβει πως δεν μπορούν να πείσουν και τους «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υιοθετήσουν το σχέδιο για την αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία που προωθούν.  Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες από Γερμανούς και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι γνωρίζουν το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, η πρώτη επιλογή της Γαλλίας και της Γερμανίας είναι να υιοθετηθεί η συμφωνία σε επίπεδο Ευρωζώνης. Η δεύτερη λύση που εξετάζουν είναι να προχωρήσουν με 8 έως 10 μέλη από τα «17». Το τρίτο σενάριο προβλέπει μια διμερή συμφωνία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, την οποία θα μπορούν να συνυπογράψουν αργότερα κι άλλες χώρες.

Το σχέδιο για Ευρωζώνη δύο ταχυτήτων δεν είναι απίθανο, καθώς -όπως σημειώνουν αξιωματούχοι- υπάρχουν χώρες - μέλη της Ευρωζώνης που είτε αμφισβητούν, είτε δεν μπορούν να ακολουθήσουν το σφιχτό πλαίσιο δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιθυμεί να επιβάλει το Βερολίνο.

Το Reuters σημειώνει χαρακτηριστικά ότι εκτός της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, που βρίσκονται στο μηχανισμό στήριξης, ακόμη και η Ιταλία, η Ισπανία ή άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπως η Σλοβακία, δεν θα κατάφερναν να εφαρμόσουν το αυστηρό πλαίσιο στους προϋπολογισμούς τους, υπό τις δεδομένες οικονομικές συνθήκες, ακόμη κι αν το ήθελαν...

Αναλυτές εκτιμούν ότι η επιλογή για «Ευρωζώνη δύο ταχυτήτων» θα αποτελούσε ισχυρό μέσο πίεσης για τους αμφιταλαντευόμενους, ώστε να προσχωρήσουν στο γαλλογερμανικό σχέδιο, υπό το φόβο ότι οι αγορές θα τους εκλάμβαναν ως τους αδύναμους κρίκους. Ή ως χώρες β' κατηγορίας στην Ευρωζώνη, δηλαδή χώρες που μπορεί να έχουν το ίδιο νόμισμα, αλλά δεν έχουν πλήρη δικαιώματα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Enzo avatar
  Enzo 27/11/2011 21:23:01

  Μα τι βλακες θεε μου?
  οι αγορες χεστηκανε αν αυτοι θα αλλαξουνε τους κανονες διακυβερνησης και γινουν πιο αυστηροι εντος της ευρωζωνης.
  Το παραδακι περιμενουν οι αγορες.
  Ειμαι υπερ των αγορων και μακαρι να διαλυσουν την ΕΕ.
  αφου βρηκανε βλακες και τα κανουν.
  Νικησε ο γαπας και οι αμερικλανοι.

 2. manos avatar
  manos 27/11/2011 21:44:46

  Δεν υπήρχε ποτέ ενωμένη Ευρώπη για να διαλυθεί τώρα.
  Μια εταιρία της πλάκας ήταν, που οι δύο μέτοχοι απομυζούσαν όλους τους υπόλοιπους.
  Αντε και καλά κρασιά.

 3. maradona avatar
  maradona 27/11/2011 21:57:51

  ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥς ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΝΑ ΒΑΛΕΙς ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙς ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΞΟΔΕΨΑΝ ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΜΑΣ.

  Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΤΕΙ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.

  ΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΩΣΤΑ.

  Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΟ PSI? ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΙΕΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΖΗΜΙΕΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
  ΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ!! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ (ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ως ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ) ΠΟΙΟΣ ΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.

  ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΙΝΕ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙς ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥς ΓΙΑ ΑΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΕΞΟΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ.

  ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΚΟΥΡΕΜΑ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΟΦΕΛΟΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΟΝΤΑΣ ΤΙς ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ.

  ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΤΕ ΠΟΛΕΜΟ? ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕ ΟΛΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ ΓΙΑΤΙ 1) ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΗΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ 2) ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΠΡΟΕΞΑΧΟΝΤΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕ ΓΙΑ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΚΑΤΕΡΕΕ ΤΟ ΕΥΡΩ.

  ΝΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ. ΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: ΤΟ ΕΥΡΩ.

  ΑΝ "ΤΡΕΜΕΙ" Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ, ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΣΕΙΣΜΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΒΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΝΑ ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΧΤΟΥΝ.

  ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
  ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ: ΤΟΝ ΓΟΛΙΑΘ ΤΟΝ ΕΤΡΕΜΑΝ ΜΕΧΡΙ ΛΙΓΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΙΝ Ο ΔΑΒΙΔ ΟΠΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΦΕΝΤΟΝΑ.
  ΜΕΤΑ ΚΑΠΟΥΤ.

 4. gio23 avatar
  gio23 27/11/2011 22:51:46

  ΕΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ-ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΟΥΛΑ .ΑΝΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ.

 5. GAETANO avatar
  GAETANO 28/11/2011 00:03:46

  Όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν με δύο νομίσματα σε κάθε χώρα. Ένα να είναι το ευρω. Το άλλο η €δρχμ η €λιρετα η €πετσέτα κοκ.
  Στην κάθε χώρα οι τιμές και μισθοί να αναγραφονται στο €εθνικό νόμισμα με παράλληλη κυκλοφορία και του € .
  Ανάλογα με τις συνθήκες κάθε χώρας να υπάρχει σταθερή ισοτιμία η κυμαινομενη ισοτιμία σε τακτά χρονικά διαστήματα .
  Μια χώρα να μπορει να φύγει απο την σταθερή ισοτιμία να υποτιμά με ελεύθερη διακύμανση και να επανέρχεται κατόπιν κοινής συμφωνίας σε σταθερή ισοτιμία αλλα διαφορετική ισοτιμία .

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ GAETANO 28/11/2011 10:34:52

   Ευέλικτη ιδέα, δύσκολη η επιτήρηση της εφαρμογής της!

 6. blue nile avatar
  blue nile 28/11/2011 00:23:09

  Ας πάνε οι πειθαρχημένες χώρες να κάνουν μια δική τους ευρωζώνη με ένα νέο ευρωμάρκο που με τη γέννηση του θα ισούται με τέσσερα δολλάρια. Και μετά αν πουλήσουν BMW οι Γερμανοί ή KTM οι Αυστριακοί να μου τρυπηθεί η μύτη και να της βάλω σκουλαρίκι. Ας πάνε μόνοι τους να δουν τη γλύκα που τόσα χρόνια εκμεταλεύονταν την συνύπαρξη του μάρκου με νομίσματα σαπάκια όπως η δραχμή και διατηρούσαν ανταγωνιστικό το ευρώ. Το 25% του ΑΕΠ της Γερμανίας βασίζεται στη βαριά της βιομηχανία, μετά με μια κατολισθημένη ζήτηση των γερμανικών προιόντων πόσο θα αυξηθεί η ανεργία στην Γερμανία: 30 ή 40 ή 50% ;
  Το πιο λυπηρό σε όλη την ιστορία είναι ότι την παντελή ασχετοσύνη των βορειοευρωπαίων πολιτικών θα την πληρώσει λόγω της μεταδοτικότητας των Κρίσεων όλος ο πλανήτης που μάλλον θα δει μια μεταμοντέρνα δεκαετία του ΄30 . Πόσοι άνθρωποι θα νιώσουν τον εξευτελισμό του διωγμού τους από τις στέγες που δεν θα τους ανήκουν πλέον και πόσο θα αυξηθούν αυτοί που θα κοιμούνται νηστικοί την νύχτα;
  Δυο φορές τον προηγούμενο αιώνα η Γερμανία αιματοκύλησε τον πλανήτη ενώ ειδικότερα την δεύτερη φορά έδωσε άλλη διάσταση στην ερμηνεία της λέξης θηριωδία.
  Τώρα βαδίζει πάλι περήφανη από νίκη σε νίκη μέχρι την τελική της καταστροφή που θα επιφέρει στον υπόλοιπο κόσμο τα μέγιστα δεινά.
  Η κρίση του 29΄ ουσιαστικά οδήγησε στον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο.
  Τότε τα επόμενα χρόνια η οικονομική ιστορία κατέγραψε τον πόλεμο των νομισμάτων που αν το καλοσκεφτεί κανείς επαναλαμβάνεται τώρα με τους Δυτικούς να κατηγορούν τους Κινέζους ότι κρατούν το νόμισμα τους σκοπίμως χαμηλά. Αν και τώρα οδηγηθούμε σε παγκόσμια σύρραξη λόγω της μεγαλύτερης Κρίσης που έρχεται καλπάζοντας ποιος μας εγγυάται ότι αυτή δεν θα είναι και η καταληκτήρια πράξη του ανθρώπου στη γη;
  Δυστυχώς μπλέξαμε με τους εκχριστιανισμένους Νεογότθους που τους στολίζει καταλλήλως ο δικός τους Φρήντριχ Χαιντερλιν στο έργο του ''Υπερίων ή ο Ερημίτης στην Ελλάδα'': ...Εγώ σ'το λέω: δεν υπάρχει ασύλητο ιερό, που να μην ατιμάζεται σαν άχρηστο πράγμα απ'αυτό το λαό...γιατί όταν ένα ανθρώπινο πλάσμα γυμνάστηκε κάποτε σαν ζώο, θα αναζητά πάντα το σκοπό του, θα αναζητάει το κέρδος...

  • blue nile avatar
   blue nile @ blue nile 28/11/2011 00:50:00

   ...βέβαια συμπαθώ κάποιους από αυτούς...

   http://www.youtube.com/watch?v=qI0prZWmxQk

 7. nikos avatar
  nikos 28/11/2011 08:33:01

  Στην παρούσα φάση, οι πλέον ευρωπαϊστές είναι οι Αμερικανοί. Για όποιον έχει κυκλοφορήσει έξω, για όποιον αντιλαμβάνεται μακροοικονομία και για όποιον ενημερώνεται, είναι ξεκάθαρο.
  Για τον Ελληνικό κλειστοφοβικό internet αυτά, μπορεί να είναι ψιλά γράμματα, αλλά έτσι είναι.
  Ατυχώς, τα σχόλια στο blogging, μου θυμίζουν ειδήσεις του FOX.

  • Enzo avatar
   Enzo @ nikos 28/11/2011 14:03:34

   Γιαυτο δεν παει ο Γιωργακης Αμερικη?

 8. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 28/11/2011 09:02:40

  Ωστε... Χολαργός, έ ;

  Θα νεκρανασταίνατε κι τον Ανδρεα, κάποιοι, δέν την κρύβετε την αγάπη σας, την εκτίμηση στον ευρωφοβισμό του, την - Κανταφικού τύπου - επίδειξη τσαμπουκά και τους ψευτοεκβιασμούς θρασύδειλου κουτσαβάκη που, απειλεί πρώτα και αμέσως κατόπιν επαιτεί. Θα τον θέλατε πολύ έναν Μηταράκη - Τσοβόλα να σκορπίζει τυπωμένο χαρτί υγείας με τη φάτσα του καραϊσκάκη επάνω... έναν Αντώνη να το παίζει πατερούλης του λαού (των δημοσίων υπαλλήλων), να συνεχίσει την γαλήνια παράδοση της κομματοκρατίας (εξουσία με αντάλλαγμα την... νιρβάνα), να ξεφτελιστεί κι αυτός σάν τους άλλους, να παραμείνει μετά σιωπηλός, γεμάτος αποστασιοποιημένη συγκατάβαση... Δέν χρειάζεται Περόν η πατρίδα μας, Ντε Γκώλ χρειάζεται !

 9. ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ avatar
  ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ 28/11/2011 09:08:35

  ποιος θέλει να είναι μέλος σε μια τέτοια Ευρώπη?

 10. ΤΣΕΛΙΓΚΑΣ avatar
  ΤΣΕΛΙΓΚΑΣ 28/11/2011 09:42:55

  Δεν νοείται ενωμένη Ευρώπη με ουσιαστικές διφορές όπως :
  - ΦΠΑ ανάμεσα στα κρατοι μέλοι,
  - Διαφορετικό ασφαλιστικό σύστημα,
  - Διαφορετική εξωτερική πολιτική.

  Γιατί δεν θέλουν μια Ευρώπη με ΜΙΑ σημαία, ΜΙΑ κυβέρνηση και Ιδια συμπεριφορά απέναντι στους Ολους ανεξαρτήτως τους πολίτες όλων των κρατων. Δηλαδή όλη η Ευρωπαϊκή ήπειρος να είναι ΕΝΑ κράτος.

  Γιατί δεν θεωρούν τα σύνορα εξ ανατολών και δικά τους σύνορα και να εγγυηθούν. Τότε δεν θα υπήρχε η ανάγκη εξοπλισμών, οπότε με τα χρήματα που θα γλυτώναμε (από τα υποβρύχια που γέρνουν) θα πληρώναμε πολύ πιο εύκολα τις υποχρεώσεις μας. Ξέρεται ότι ένα πολεμικό αεροπλάνο, κοστίζει όσο ένα νοσοκομείο ?? !!!!!

  Αλλά τα αεροπλάνα και ότο το πολεμικό υλικό που ΜΑΣ υποχρεώνουν να αγοράζουμε, τα κατασκευάζουν και τα πουλάνε ΑΥΤΟΙ.

  Τελικά στην υπάρχουσα όπως είναι σήμερα Ευρώπη, είμαστε για το καλό μας, ή για το καλό τους ???????

  • blue nile avatar
   blue nile @ ΤΣΕΛΙΓΚΑΣ 28/11/2011 12:34:32

   Είναι δύσκολη μια πολιτική ένωση. Η δουλειά μπορεί να γίνει με μια μερική δημοσιονομική ένωση,ένα κοινό ευρωπαικό χρέος, την ΕΚΤ και την ευρωπαική τράπεζα επενδύσεων.

 11. odysseus avatar
  odysseus 28/11/2011 09:55:08

  Aς υποθέσουμε λοιπόν οτι οι Γάλλοι και οι Γερμανοί δημιουργούν τήν ισχυρή Βόρεια Ευρώπη . Αν και δεν καταλαβαίνω την Ιταλία που χρωστάει 1 τρίς τί θα την κάνουν εκεί μέσα? Θα της κάνουν αυτά που κάνουν στην Ελλάδα?. Και η Γαλλία που αύριο-μεθαύριο χάνει και τα 3Α και τα spreads της παίρνουν την ανηφόρα των Ελληνικών πώς θα το παίζει "ισοδύναμη" της Γερμανίας? Και άν οι Νότιοι, που ως πλειοψηφία (με την Ελλαδα να κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα της λέξης Ευρώπη) θα κρατήσουμε το ΕΥΡΩ και τον τίτλο ΕΕ, προχωρήσουμε σε ομοσπονδία των Ηνωμένων Πολιτειών Ευρώπης και κάνουμε δεκτή την αίτηση της Ρωσίας για ένταξη στην Ενωμένη Ευρώπη, βάζοντας δασμούς της δεκαετίας του 1970 στα προιόντα τών Βορείων (πχ. 150% επι της εργοστασιακής αξίας τους στα πολυτελή είδη όπως ήταν το 1975) ανοίγοντας ταυτόχρονα τις εμπορικές σχέσεις της ΕΕ με Κίνα Ινδία Βραζιλία κλπ αναπτυσσόμενες χώρες, που θα σταθουν οι "Βόρειοι"?

 12. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ 28/11/2011 13:54:07

  Ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να επεξεργαστεί ένα εθνικό σχέδιο δημοσιονομικής εξυγίανσης και αξιοποίησης των λιμναζουσών αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας. ΑΜΕΣΑ και με τα σωστά πρόσωπα..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.