31/07/2009 10:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην αίθουσα σύνταξης των New York Times έχουν δει λαθρομετανάστη;Σκληρή επίθεση εναντίον της Ελλάδας εξαπολύουν (30.07.09) οι New York Times για το θέμα των λαθρομεταναστών φτάνοντας στο σημείο να κάνουν και αυστηρές  συστάσεις προς την Ε.Ε. για κυρώσεις εναντίον της Ελλάδας η οποία -κατά τον συντάκτη του (εμφανώς κατευθυνόμενου) άρθρου  παραβιάζει την συνθήκη του Δουβλίνου.

Το δημοσίευμα  στηλιτεύει το ελληνικό διοικητικό σύστημα με πολλές μομφές και σαφείς αιχμές για τον τρόπο που κάνει η ελληνική αστυνομία την δουλειά της, ενώ στο ίδιο κείμενο αφήνεται να εννοηθεί ότι πολλές φορές στις συνεντεύξεις που περνούν οι λαθρομετανάστες τους υποβάλλονται να πουν και πράγματα που δεν πιστεύουν, όπως η περίπτωση ενός μικρού Αφγανού που παρουσιάζει ο ρεπόρτερ.

Στο δημοσίευμα κατακρίνεται η ελληνική κυβέρνηση για την στάση της και φυσικά ούτε λόγος για την στάση της Τουρκίας στο συγκεκριμένο θέμα και την εμμονή της γείτονος να παραβιάζει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει για την επανεισδοχή των λαθρομεταναστών που η ίδια βάσει σχεδίου προωθεί προς την Ελλάδα. Στο σκληρό όσο και επικριτικό  δημοσίευμα γίνονται και αυστηρές  συστάσεις για το πώς πρέπει να γίνεται η διαδικασία ελέγχου των μεταναστών καθώς και με ποιον ακριβώς τρόπο πρέπει να γίνονται οι συνεντεύξεις ειδικά σε ανήλικα άτομα. Προτρέπει την Ελλάδα να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο σώμα που θα εξετάζει με αντικειμενικά κριτήρια τα αιτήματα για είσοδο στην χώρα με προτεραιότητα σε εκείνους που ζητούν πολιτικό άσυλο. Η Ελλάδα επικρίνεται και κατακρίνεται από την έγκυρη αμερικάνικη εφημερίδα η οποία το τελευταίο διάστημα φιλοξενεί αρκετά παρόμοια άρθρα γενικά για το σύστημα υποδοχής  προσφύγων και για την ελλιπή υποδομή φιλοξενίας ενώ δεν αναφέρει τίποτα απολύτως για το κόστος όλης αυτής της προσπάθειας και φυσικά ούτε λόγος για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εσωτερικά στην χώρα με το πρόβλημα παράνομης εισόδου στην χώρα από συγκεκριμένα κέντρα προώθησης στην Τουρκία.

Το δημοσίευμα σίγουρα δεν είναι τυχαίο ούτε και  έχει να κάνει -μόνο- με την ευαισθησία και τον ανθρωπισμό της εφημερίδας η οποία επέλεξε  όχι τυχαία αυτή την περίοδο να φιλοξενήσει το συγκεκριμένο άρθρο του εν λόγω κυρίου, ο οποίος έχει περάσει και από την  Αμερικανική Διεθνή Αμνηστία και την ειδική επίσης αμερικανική επιτροπή για τους πρόσφυγες. Εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο διαμόρφωσης κλίματος εναντίον της χώρας μας και δεν είναι άσχετο με το γενικότερο σχεδιασμό που αφορά στις προσεχείς (πολιτικές και άλλες ) εξελίξεις εντός των συνόρων και εκτός συνόρων με την  Ελλάδα ...

http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=5922&Itemid=83

 Το δημοσίευμα των NYT εδώ:http://www.nytimes.com/2009/07/29/opinion/29iht-edfrelick.html?_r=2

ΣΧΟΛΙΑ

 1. WB avatar
  WB 31/07/2009 10:53:55

  Ο Οζάλ δεν είχε πει άλλωστε ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα θα τους κατακλύσουμε με μετανάστες....

 2. donaE avatar
  donaE 31/07/2009 11:07:41

  Τακτοποιησανε τα του οικου τους;
  Χρειαζονται χρηματα,εχουν να δωσουν τιποτα;
  Γιατι μνημοσυνο με ξενα κολλυβα ολοι κανουν.

 3. kgb avatar
  kgb 31/07/2009 11:34:33

  Πριν από κανα δυο χρόνια κάποιοι μαθητές σε ένα αμερικάνικο σχολείο είχαν κρεμάσει μια κρεμάλα σε ένα δέντρο του σχολείου που μαζεύονταν μόνο λευκοι μαθητές και στο οποίο τόλμησαν να πάνε κάποια στιγμή και κάποιοι μαύροι συμμαθητές τους.

  Έγινε χαμός τότε στις ΗΠΑ και στα πλαίσια των ερευνών πήγε εισαγγελέας της πολιτείας στο εν λόγω σχολείο όπου μπροστά σε όλους τους μαζεμένους μαθητές του σχολείου ακούστε τι έκανε, σηκώνει ένα στυλό και λέει στους ανήλικους μαθητές:

  "το βλέπετε αυτό το στυλό; με αυτό το στυλό μπορώ να τερματίσω τη ζωή σας"!!!
  (τα παραπάνω τα άκουσα με τα αυτάκια μου στο CNN)

  Ας πάρει λοιπόν ο εν λόγω συντάκτης του άρθρου των NY Times τηλέφωνο τον εν λόγω εισαγγελέα να του πει πως πρέπει να γίνονται οι ανακρίσεις ανηλίκων και να παρατήσει την Ελλάδα στην ησυχία της.

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 31/07/2009 12:09:51

  Παρόλα αυτά, κάθε μέρα στήνονται δεκάδες Έλληνες στην βάσανο της ανάκρισης στην Αμερικ. Πρεσβεία εκτεθειμένοι σαν ψάρια στη γυάλα, προκειμένου να ξεφτιλιστούν για να πάρουν βίζα και να επισκεφθούν ως τουρίστες τας ΗΠΑ...
  Είμαστε τσουτσέκια; Καλά να πάθουμε.

  • Βασιλική Σιάπκα avatar
   Βασιλική Σιάπκα @ Strange Attractor 31/07/2009 17:08:46

   πιθανόν η καθημερινότητα της συγκεκριμένης εικόνας είναι ό,τι πιο ευφυές έχει σκεφθεί αμερικάνικος νους εν Ελλάδι.

 5. nik avatar
  nik 31/07/2009 12:53:23

  Η Ελλάδα είναι η πύλη εισόδου, στόχος είναι η Ε.Ε. που πρέπει να κατακλυστεί από μουσουλμάνους ώστε το πρόβλημα του Ισραήλ να γίνει ευρωπαϊκό.

 6. ataktos avatar
  ataktos 31/07/2009 13:55:35

  Να δούμε πότε η έγκυρη εφημερίδα θα γράψει για την μεταφορά 96 μεταναστών στην πόλη Nogales στην Αριζόνα

 7. Lavazza avatar
  Lavazza 31/07/2009 14:38:47

  Οι Αμερικάνοι βομβαρδίζουν το Ιράκ, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν ε οι Αμερικάνοι να τους πάρουν.

  ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΑΠΕΛΑΣΗ ΚΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΝΙΚΕΣ!

  ΚΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΠΛΗΤΤΟΥΝ.

  ΕΔΩ ΜΑΣ ΕΠΙΠΛΗΤΤΕΙ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ΤΟ ΠΑΜΕ, ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟ Μ-Λ ΚΚΕ, ΚΑΜΙΑ 40ΑΡΙΑ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΚΤΛ.

  ΣΕ ΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΩΛΟΣΟΥΜΕ;;;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Lavazza 31/07/2009 14:53:03

   Αυτό είναι. Θα βγάλω βρώμα ότι οι ΝΥΤ είναι κρυπτοκομμουνιστική εφημερίδα! (είναι... στηρίζει τους ...Δημοκρατικούς)

   • nik avatar
    nik @ archaeopteryx 31/07/2009 17:10:57

    Οι NYT είναι η εφημερίδα όπου δημοσιεύτηκε η -όπως έχει πλέον αποδειχτεί- πλαστή ιστορία με το ουράνιο του Νίγηρα που τάχα προμηθευόταν ο Σαντάμ προκειμένου να φτιάξει πυρηνικά. Μια ιστορία που υπήρξε κλειδί στον προπαγανδιστικό μηχανισμό της κυβέρνησης Μπους για να "πουλήσει" τον πόλεμο στο Ιράκ, στις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς.
    Σα να λέμε ότι μια χαλκευμένη ιστορία με σκοπό να υποστηρίξει ένα επιθετικό πόλεμο που διεξάγει μια (ακρο)δεξιά κυβέρνηση της της ΕΛλάδας, να τη δημοσιεύει η Ελευθεροτυπία.
    Για τόσο αριστερή, ανεξάρτητη, αδέσμευτη εφημερίδα μιλάμε - σαν την Ελευθεροτυπία, ένα πράγμα.

 8. Xi avatar
  Xi 31/07/2009 15:18:03

  Κι εσύ Νεοϋορκέζε βλαμμένε, μην ξεχνάς το Μεξικό.

 9. grsail avatar
  grsail 31/07/2009 16:43:19

  ... αν το θέλετε και στα Ελληνικά εδώ :

  http://grsail.blogspot.com/2009/07/greeces-refugee-problem.html

 10. Στέργιος avatar
  Στέργιος 01/08/2009 06:32:00

  Καλά, πάνε καλά οι Αμερικάνοι;
  Αυτοί που χτίζουν ολόκληρο τείχος για να κρατήσουν απ'έξω τους Μεξικάνους μας κάνουν μαθήματα για το πώς να φερόμαστε στους λαθρομετανάστες;

  Εγώ ξέρετε τι προτείνω για να λυθεί το πρόβλημα τής λαθρομετανάστευσης; Να δώσουμε άσυλο σε όλους τους λαθρομετανάστες που έρχονται εδώ. ΣΕ ΟΛΟΥΣ! Σιγά μη μείνουν μετά εδώ! Να μπορούν μετά να ταξιδεύουν ελεύθερα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνο έτσι θα σφίξει ο ...μώλος τού "κουλ" κυρίου Καρλ Μπιλντ που θα βλέπει τις αεροπλανιές μεταναστών να καταφτάνουν στη Σουηδία του.

 11. Στέργιος avatar
  Στέργιος 01/08/2009 06:33:59

  Επίσης, μην ξεχνάτε ποιο είναι το μόττο τής ΝΥΤ:
  ALL THE NEWS THAT'S FIT TO PRINT
  δηλαδή, σε ελεύθερη μετάφραση:
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΟΥΝ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.