#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/02/2012 04:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε συμφωνία κατέληξε το Eurogroup(Ανανεωμένο). Ύστερα από 13 ώρες συνεδρίασης το Eurogroup κατέληξε σε συμφωνία για το δεύτερο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ και απομείωση του δημοσίου χρέους στο 121% του ΑΕΠ έως το 2020 αναφέρει τηλεγράφημα του Reuters επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους.

 

Οι ιδιώτες κάτοχοι ομολόγων αναμένεται να υποστούν απώλειες ύφους μέχρι

53.5 % της ονομαστικής αξίας, ενώ το συνολικό χρέος της Ελλάδας αναμένεται να μειωθεί κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων κατά 53,5% - ποσοστό υψηλότερο από το 50% που αρχικά προβλεπόταν- αντιστοιχεί σε 107 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το επιτόκιο στα νέα, 30ετή ελληνικά ομόλογα που θα εκδοθούν θα είναι κυμαινόμενο. Θα ξεκινά από το 2%, ενώ θα αυξηθεί πριν από το 2020 στο 3% και στο 4,3% μετά το 2021 έως τη λήξη τους.

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε, για να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην αποπληρωμή του χρέους, θα ιδρυθεί ειδικός λογαριασμός. Θα ενισχυθεί παράλληλα τόσο η παρουσία της task force στην Αθήνα που θα υποστηρίζεται και από εμπειρογνώμονες, όσο και η παρουσία της τρόικας προκειμένου να είναι σε θέση να εξασφαλίσει τον πλήρη συντονισμό.

Για μακρόπνοη συμφωνία που περιλαμβάνει οικονομική βοήθεια και μία άνευ προηγουμένου απομείωση του χρέους από τους ιδιώτες πιστωτές, «ώστε να υπάρξουν οι εγγυήσεις για το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη», έκανε λόγο ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

«Σήμερα κατάλαβα γιατί ο Μαραθώνιος είναι ελληνική λέξη», δήλωσε ο Όλι Ρεν και χαρακτήρισε τη συμφωνία σημαντικό βήμα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωζώνη.

Από την πλευρά της η κ. Λαγκάρντ χαιρέτισε τη συμφωνία και ανέφερε ότι το θέμα θα συζητηθεί στο συμβούλιο διοίκησης του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Μαρτίου. Πρόσθεσε ότι η βοήθεια του Ταμείου «θα εξαρτηθεί από τις ενέργειες που η Ελλάδα δεσμεύθηκε να κάνει μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου» στον τομέα των περικοπών δημοσίων δαπανών.

Την ικανοποίηση του για την επίτευξη της συμφωνίας εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Χαιρετίζω τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για την αποκατάσταση της ανάπτυξης και της σταθερότητας», ανέφερε ενώ εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για «τη δέσμευση των άλλων χωρών της ευρωζώνης να συνεχίσουν τη στήριξη προς την Ελλάδα, ώστε να επιστρέψει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Για ένα «καλό αποτέλεσμα για την Ελλάδα, τις αγορές και την ευρωζώνη» μίλησε και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι.

Τη συμφωνία χαιρέτισε και ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουέν. «Είναι μία πολύ καλή συμφωνία, διότι επιτρέπει την ισότιμη κατανομή του βάρους ανάμεσα στην ευρωπαϊκή και την ελληνική πλευρά, ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε.

«Θεωρώ ότι κανένας υπουργός Οικονομικών που προσήλθε χθες στις 15.30 (στις διαπραγματεύσεις) μπορούσε να φαντασθεί ότι θα κατορθώναμε να περάσουμε από το 129% στο 120,5% του ΑΕΠ (ελληνικού χρέους) το 2020», επισήμανε και πρόσθεσε: «130 δισεκατομμύρια ευρώ, 120,5%, αυτά είναι στόχοι που ήταν σχεδόν ανέλπιστοι».

Ο Φρανσουά Μπαρουέν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να τεθεί υπό επιτροπεία με αυτή τη συμφωνία, αν και η επιτήρηση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων θα ενισχυθεί. «Η επιτροπεία είναι μία λέξη που δεν ανήκει στο λεξιλόγιό μας. Ενας έλεγχος, μία επιτήρηση, μία συνοδεία, συμβουλές, η συνέχιση της παροχής τεχνογνωσίας από την τρόικα, ναι, αλλά επιτροπεία, σε καμία περίτπωση», ανέφερε.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των ολονύκτιων διαπραγματεύσεων, το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου μέσα σε δέκα λεπτά από 1,3185 σε 1,3266. Στη συνέχεια έχασε μικρό μέρος των κερδών του και σταθεροποιήθηκε στο 1,3247 στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

Λ. Παπαδήμος: Ιστορικής σημασίας ημέρα

Ιστορικής σημασίας για την ελληνική οικονομία χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, τη σημερινή μέρα, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup για το νέο πρόγραμμα στήριξης της χώρας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες από κοινού με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Παπαδήμος έκανε λόγο για αποφάσεις καθοριστικής σημασίας για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, που δίνουν στη χώρα τη δυνατότητα να κινηθεί σε συνθήκες σταθερότητας.

Τόνισε, ωστόσο, ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για τη σύναψη της δανειακής σύμβασης που αναμένεται στις αρχές Μαρτίου.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι πίσω από τη σημερινή απόφαση δεν κρύβονται μόνο οι προσπάθειες της κυβέρνησης αλλά και οι θυσίες, οι προσπάθειες και οι αγωνίες ολόκληρου του ελληνικού λαού.

«Φτάσαμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα που δεν ήταν ούτε εύκολο ούτε αυτονόητο. Μέχρι την τελευταία στιγμή διαπραγματευτήκαμε σε πολλά επίπεδα...φτάσαμε σε ένα αποτέλεσμα καλύτερο από αυτό που είχαμε σχεδιάσει», επισήμανε και τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά μια κυβέρνηση αφαιρεί βάρος μειώνοντας το χρέος.

Σημείωσε ακόμη ότι με τις σημερινές αποφάσεις αλλάζει το επίπεδο ασφάλειας, βεβαιότητας και σταθερότητας.

Ωστόσο, και ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «έχουμε μπροστά μας ελάχιστες μέρες μέχρι τη σύνοδο κορυφής στις 29 Φεβρουαρίου και πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες».

Δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης δήλωσε ότι αύριο το υπουργικό συμβούλιο θα συζητήσει και θα εγκρίνει το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την κεντρική δέσμη των προαπαιτούμενων ενεργειών όπως έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, δηλ. τα δημοσιονομικά μέτρα, τη δημοσιονομική και φορολογική διοίκηση, τις συντάξεις, την τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2012, αλλά και ενέργειες διαρθρωτικού χαρακτήρα.

Πρόσθεσε ότι το υπουργικό συμβούλιο θα εγκρίνει επίσης τη νομοθεσία που διέπει το PSI, το οποίο, όπως είπε, ξεκινάει από αύριο το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί «ουσιαστικά, κατά το μεγαλύτερο μέρος» του τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου και «πλήρως και κατά το τυπικό του περιεχόμενο» την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 20/02/2012 22:19:24

  Παρτα καλυτερα γουλι...

 2. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 20/02/2012 22:26:32

  Και στοχος με το μεγαλυτερο κουρεμα ειναι το 120% του ΑΕΠ το 2020, που πριν δυο χρονια ο ΓΑΠ και η συμμορια του το αποκαλουσε "Τιτανικο"!

 3. Orestios avatar
  Orestios 20/02/2012 22:27:22

  Reuters has copy of troika's debt sustainability report. Not upbeat. Worst case puts Greek debt at 160% of GDP in 2020

  χο χο χο

 4. Y. avatar
  Y. 20/02/2012 22:37:07

  Φάκτορα, τελευταία την έχεις πέσει στα πολύ σοβαρά, και χάσαμε τον Μ.Ο.

  • Μ.Ο. avatar
   Μ.Ο. @ Y. 20/02/2012 23:29:11

   Παρών Υ, δεν έκανα κοπάνες. Πήρα το ρεπορτάζ ΓΑΠ για τη Σκιάθο, στην οποία όμως δεν έφτασα ποτέ, γιατί είχε ωραία μ(αί)ρη στη διαδρομή...

   • Y. avatar
    Y. @ Μ.Ο. 20/02/2012 23:40:14

    Τότε περιμένουμε ρεπορτάζ απο μ(αί)ρη

 5. Orestios avatar
  Orestios 20/02/2012 22:44:33

  Η αποτυχία των προγραμμάτων σωτηρίας είναι πια εμφανής.

  • factorx avatar
   factorx @ Orestios 20/02/2012 22:55:22

   Με συγχωρείς βρε Ορέστιε, αλλά πραγματικά μετά τόσον καιρό το έπιασες. Αυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις είναι ότι και οι δηλώσεις επί νεκρων προγραμμάτων είναι για το θεαθήναι

   • Orestios avatar
    Orestios @ factorx 20/02/2012 23:03:22

    Οι νεκροί από αυτή την πολιτική όμως δεν είναι για το θεαθήναι

    • factorx avatar
     factorx @ Orestios 20/02/2012 23:10:33

     Θεος φυλάξοι, μην πάθεις τίποτα

 6. Orestios avatar
  Orestios 20/02/2012 22:47:24

  Και το καλύτερο είναι πως εκτός της χρεοκοπίας, που την θεωρούν δεδομένη, προβλέπεται νέα χρεοκοπία σε 2 χρόνια.
  Θρίαμβος!!!

  • Greg karadexios avatar
   Greg karadexios @ Orestios 21/02/2012 07:16:46

   Σε δύο χρόνια;; Πολύ αισιόδοξος είσαι, σε τρεις μήνες μάλλον εννοείς.

 7. restart avatar
  restart 20/02/2012 22:47:24

  Δε μπορω να καταλαβω πως μπορουν να υπολογιζουν οικονομικα μεγεθη σε βαθος δεκαετιας, οταν έχουν αποτυχει σε όλες τις βραχυχρονιες(ετήσιες, εξαμηνιαίες κτλ) προβλέψεις τους.

  υ.γ. Ωραία η φωτο.
  Ενας παχυς γυμνοσαλιαγκας πισω απο τον παπαδημιο, περιμένει να μπει και αυτός στη φωτο.
  Σήμερα καλα πηγε η μέρα. Κάθησε διπλα του η λαγκαρντ και έγραψε ο βαγγελης στον φακο!
  Για όσους έχασαν το πλάνο ας μην ανυσηχουν.
  θα το παιζει το μέγκα κανα εξάμηνο

 8. η Dimi avatar
  η Dimi 20/02/2012 22:49:51

  “Eλλάδα και η διέλευση της γέφυρας των ανοήτων” (Ευκλείδιο Ισοσκελές Θεώρημα) http://news.yahoo.com/greece-bridge-fools-200716930.html

  • Y. avatar
   Y. @ η Dimi 20/02/2012 23:36:31

   -….there is not a growth plan - austerity is not a growth plan - Greece faces a long, dark path
   -(Greek)…economy is unraveling so fast that new funds may only delay its collapse by a few months
   -(Greek)…GDP contracted at annual pace of 7 percent in the fourth quarter
   -IMF.....wants an extra $600 billion to handle any further sovereign crises, a risk that would mount should Greece abandon the euro
   -IMF is looking to emerging economies with current account surpluses, notably China and the Gulf states.
   -China has said repeatedly it will not give money before Europe has dealt with its problems, a way of piling pressure on Europe to enlarge the European Stability Mechanism, the 500 billion euro emergency fund designed to backstop troubled countries and banks
   -....mastering Euclid's isosceles theorem in medieval times was called crossing the bridge of fools

 9. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 20/02/2012 23:08:43

  Για λόγους που πιστεύω πως έχουν παρουσιαστεί και αναλυθεί επαρκώς από τους αρθρογράφους του antinews, το παζάρι που αυτή τη στιγμή γίνεται στις Βρυξέλλες νομίζω πως έχει πολύ μεγάλη ουσία.
  Όλοι προσπαθούν να δουν από πού θα βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται για να καταστεί πραγματικά βιώσιμο το ελληνικό χρέος, γνωρίζοντας πως απόψε, είτε η ευρωζώνη θα στείλει την πρώτη ουσιαστική και ολοκληρωτική απάντηση στους… «οίκους», είτε θα ανοίξει ακόμα περισσότερο τα πόδια της στους βιαστές της… «αμόλυντης παρθενιάς» της.
  Λόγοι ετερόκλητοι, άσχετοι με τα φιλελληνικά ή ανθελληνικά συναισθήματα πολλών, αλλά έχοντες άμεση σχέση με τα δισεκατομμύρια που μέσα σε ελάχιστα λεπτά μπορεί να αλλάξουν τσέπες (εφόσον ενεργοποιηθούν ή όχι τα cds και εφόσον ανέβουν κι άλλο τα spreads πολλών κρατών), αναγκάζουν τους ευρωπαίους, τους Αμερικάνους, το ΔΝΤ, τη Ρωσία και τη… Λαπωνία να δώσουν λύση.
  Προσωπικά, ουδόλως με απασχολεί αν η Μέρκελ με τον Σόϊμπλε κινούνται από ετερόκλητα νήματα ή παίζουν μια καλοστημένη παράσταση, αν η Λαγκάρντ γουστάρει τους «εύσωμους άνδρες» και ο Γκάϊτνερ αναπολεί ακόμα εκείνο το «κολασμένο» καλοκαίρι στην Χερσόνησο της Κρήτης.
  Είμαι μάλλον βέβαιη πως δεκάρα δεν δίνουν όλοι αυτοί για το ψιλικατζίδικο της Σμαρούλας και τη σύνταξη του μπάρμπα Γιάννη
  Ελπίζω και εύχομαι, ωστόσο, η πολυεθνική «μονόπολη» που παίζεται πάνω από την ευρωζώνη να συμπέσει με τα ελληνικά συμφέροντα. Αυτό δείχνουν οι τελευταίες ώρες…
  Ελπίζω και εύχομαι επίσης, όλα να πάνε κατ’ ευχήν και τις αμέσως επόμενες μέρες να πάρει τέλος αυτή η περίοδος δημοκρατικής και κοινοβουλευτικής σχοινοβασίας. Να ανοίξει ο δρόμος για τις εκλογές και μάλιστα, υπό συνθήκες που θα διανοίγουν μια προοπτική ταχείας ανάπτυξης για την χώρα.
  Αυτή, εν κατακλείδι, θα είναι η μεγαλύτερη προσφορά του Α. Σαμαρά στις μέχρι σήμερα εξελίξεις – ασχέτως του τι θα γίνει στις εκλογές – και ίσως, η μόνη προοπτική να αντέξει η χώρα τις τεκτονικές αλλαγές που θα επέλθουν…

 10. Nik avatar
  Nik 20/02/2012 23:08:57

  Παπαγάλοι υπάροχουν παντού και ένας από αυτούς έγραψε το άρθρο στο Yahoo περί γέφυρας των τρελών.

  Μια πρόβλεψη κάνω και καλά να είμαστε να τα πούμε εδώ σε έξη μήνες. Προβλέπω ότι τότε οι ίδιοι παπαγάλοι θα μιλάνε για το ελληνικό θαύμα και την ανάπτυξη που προβλέπεται στην Ελλάδα. Γιατί; Διότι τα περί αναδιάρθρωσης της ελληνικής ναυτιλίας που αναφέρει ο Χαρβαρντιανός δείχνουν πόσο επιδερμικές είναι οι αναλύσεις τους. Οταν βάζεις τις δομές της ελληνικής ναυτιλίας στην ίδια κατηγορία με τις οικογενειακές πανσιόν των νησιών τότε ή άσχετος είσαι ή μ@λ@κ@ς ή και τα δύο. Με την ίδια ελαφρότητα που λένε αυτά τώρα, θα ξεστομίζουν περί νέων ευκαιριών σε ένα εξάμηνο.

  Αν τα Οικονομικά ήταν επιστήμη θα είχαν προβλέψει το ναυάγιο πριν αυτό γίνει. Ομως δεν είναι επιστήμη, κάτι άλλο είναι...

  • akenaton avatar
   akenaton @ Nik 20/02/2012 23:43:33

   Συμφωνώ.... Ελαφρότητες για μικρά παιδιά. Ποτέ δεν πίστεψα σε προβλέψεις οικονομολόγων..... και σε ερωτόλογα εκδιδομένων γυναικών.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ akenaton 21/02/2012 00:21:10

    όταν πηγαίνεις με εκδιδόμενη γυναίκα, στατιστικά, το πορτοφόλι σου έχει λιγότερα λεφτά μετά, από ότι πριν. Εκτός εάν εσύ πληρώνεσαι, βεβαια. Αυτό το καταλαβάινεις, ελπίζω.

    Εάν πηγαίνεις σε εκδιδόμενες, με δανεικά από τον τοκογλύφο της γειτονιάς, κάποια στιγμή δεν θα μπορείς να αγοράσεις την ψυχαγωγία σου γιατί δενθα σου δίνει άλλα ο τοκογλύφος.

    Εάν μάθεις εκ των υστέρων ότι ο τοκογλύφος είναι και προαγωγός της παρτνέρ σου, και εάν για να πηδάς έχεις υποθηκέυσει το αυτοκίνητο, έχεις υπογραψει το Μνημόνιο 1.

    Εάν έρθει ο προαγωγός και σου πει, έλα βάλε και μια τζίφρα για το σπίτι σου, και έχεις άλλες 10 σεάνς, συν 1 δώρο, από μένα 11. Αυτό είναι το Μνημόνιο 2.

    Αυτόι είναι μάθημα οικονομικών, δωρεάν. Πρόσεξε, γιατί εάν σε τυλίξουν σε μνημόνιο 3, θα ζητήσουν και καμία σύζυγο, εάν έχεις διαθέσιμη.

    • Orestios avatar
     Orestios @ archaeopteryx 21/02/2012 00:44:06

     Υπάρχει πρόβλεψη για "διάσωση" της Ελλάδας με ποσό ίσο με το χρέος της, δηλαδή κι άλλα μνημόνια

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ Orestios 21/02/2012 00:59:20

      Σε τελική ανάλυση θα διαγράψουν όλο το ποσό (ή να το πω τεχνικά το κάνουν mark to market) όπως πρέπει, μόνο που το κάνουν με δόσεις για να μην έχει απότομο αντίκτυπο, και για να μεγιστοποιήσουν τα παράπλευρα οφέλη τους (από την εκκαθάριση). Όταν θα έχει τελειώσει, ανάλογα πως θα πάει η Ιταλία , θα ξέρουμε και το νόμισμα.

     • Orestios avatar
      Orestios @ archaeopteryx 21/02/2012 01:24:54

      Αυτό φαίνεται πως γίνεται

    • akenaton avatar
     akenaton @ archaeopteryx 21/02/2012 01:16:15

     Θου Κυριε, φυλακήν ........... χαχαχαχαχαχα!

    • akenaton avatar
     akenaton @ archaeopteryx 21/02/2012 01:28:00

     Εκεί που είχαμε καταντήσει ως λαός, μπορεί κάποιοι ρέκτες να πήρανε και γ@μοδάνεια ποιός ξέρει; Και τώρα κι ελόγου τους μαζί με τους άλλους αναξιοπαθούντες να ζητούν "σεισάχθεια" για να "ανθίσει" και πάλι η Φυλής και οι ανάλογοι προορισμοί ανά την Επικράτεια!

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ akenaton 21/02/2012 10:56:46

      Το γ@μοδάνειο που ανεφέρεις, καθ' εαυτό είναι μόνο το 10% του προβλήματος. Το 50% είναι ότι ο δανειστής είναι ΚΑΙ προαγωγός. Το πρόσθετο 20% είναι ότι ο προαγωγός γράφει νόμους που επιβάλουν το αγοραίο γ@μ---. Ένα 10% είναι ότι ο προαγωγός έχει περιφερειακούς συνεταίρους με ποσοστά. Και το τελευταίο 10% είναι ότι οι συνεταίροι με ποσοστά έχουν ΜΜΕ.

      Και πάμε στην Ευρωπαϊκή πτυχή του προβλήματος που εσύ έθεσες με οικνομολόγους και εκδιδόμενες γυναίκες. Η Ευρωπαϊκή πτυχή είναι ότι ενώ το άθροισμα των παραπάνω ποσοστών είναι 100%, η εκδιδόμενη κυρία είμαστε εμείς οι ίδιοι. Δανειζόμαστε για να απαυτονόμαστε αλλά μας λένε ότι κάνει καλό και μερικοί κερδίσουν τρελά και εύκολα λεφτά.

      Το παράδειγμα που ανέφερες ήταν καταπληκτικό για μάθημα ευρωοικονομικών.

     • Πεπόνης avatar
      Πεπόνης @ akenaton 21/02/2012 11:19:43

      "πήρανε γ@μοδάνεια"

      Μάλιστα. Τα πήρανε, τα φοβερά και τρισάθλια δάνεια, με το ζόρι, τα άρπαξαν, όρμηξαν στις τράπεζες, έσπασαν με λοστούς τα γκισέ, ξεχύθηκαν σαν τσουνάμι στα θησαυροφυλάκια, έδειραν τους τραπεζικούς υπαλλήλους, έστελναν στον εαυτό τους γράμματα δήθεν από τράπεζες "Συγχαρητήρια! Το δάνειο σας εγκρίθηκε! Τηλεφωνήστε στο 0800.800.800.800 για να ορίσετε πότε θα γίνει η εκταμίευση", έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο και το μαχαίρι στον λαιμό των διευθυντών τραπεζών για την έγκριση, παρόλο που αυτοί προσπαθούσαν με όλο τους το Είναι να τους προστατεύσουν από την επερχόμενη χρεοκοπία, αρνούμενοι με νύχια και με δόντια να δανείσουν, κάποιοι τραπεζικοί αυτοκτόνησαν για αυτό τον λόγο, και οι ανέσχυντοι πολίτες τα πήραν, τα άρπαξαν, τα βούτηξαν, και τα έφαγαν στην Φυλής και στα κ@λόμπαρα της Εθνικής.

      Σε ποιόν πλανήτη ζεις;

      Πόσο παράξενο... Τότε μας τα έδιναν, τώρα τα πήραμε...

     • akenaton avatar
      akenaton @ Πεπόνης 21/02/2012 16:18:50

      Όταν παίρνεις δανεικά, τα επιστρέφεις κιόλας! Ειδικά όταν μιλάμε για εορτοδάνεια, διακοποδάνεια, ψωνιοδάνεια, πορσε-δάνεια, και άλλα πολλά φαιδρά. Η έννοια της σεισάχθειας, αφορά άλλα πράγματα κι όποτε θελετε το συζητάμε. Πολλοί συμπατριώτες ΔΕΝ τσίμπησαν στα "εγκεκριμένα" πως να το κάνουμε; Όσοι τσίμπησαν, ας κάνουν καλά μονάχοι τους. Οι κλάψες τους όμως μου φαίνονται γελοίες αλλά και ανήθικες αν τις συγκρίνω με τον πόνο αυτων που δανείστηκαν για λόγους υγείας, δουλειάς ή άλλου σοβαρού λόγου.

     • Πεπόνης avatar
      Πεπόνης @ akenaton 21/02/2012 23:39:59

      Όταν παίρνω δανεικά, τα παίρνω με κάποιους όρους. Ένας όρος είναι ότι πχ αν πεθάνω, η τράπεζα δεν θα πάρει δεκάρα. Ένας άλλος όρος είναι ότι ο ήλιος θα εξακολουθεί να βγαίνει κάθε μέρα, αλλιώς δεν πληρώνω. Αυτά δεν αναγράφονται στο συμφωνητικό επειδή θεωρούνται αυτονόητα. Ένα ακόμη αυτονόητο είναι ότι αν ο πλανήτης έχει γυρίσει ανάποδα σε χρηματοπιστωτικό επίπεδο, δεν χρειάζεται να πληρώσω δεκάρα. Όταν τα πήρα, τα πήρα επειδή μου τα έδωσαν.
      Δεν τα άρπαξα. Μου τα διαφήμισαν, μου τα έδωσαν, μου είπαν όλα πάνε καλά, μου είπαν "πάρε", μου είπαν "θα είσαι χαζός αν δεν πάρεις", πρακτικά αν πήγαινες να αγοράσεις πχ ένα αυτοκίνητο και ήθελες να πληρώσεις μετρητά σε κοιτούσαν σαν εξωγήινο, μέχρι για ξέπλυμα σε υποπτεύοταν. Αν είναι να υπάρξει ζημιά με αυτό το συγκεκριμένο σημερινό υπόβαθρο, τότε πρέπει αυτή να μοιραστεί ανάμεσα στον δανειολήπτη και στον δανειοδότη. Είχα όφελος από το δάνειο, και επίσης η τράπεζα είχε όφελος από το δάνειο, όσο τα πράγματα πήγαιναν καλά. Δεν γίνεται τώρα, που τα πράγματα πάνε χάλια, να φορτωθώ εγώ ολόκληρη την ζημιά.

      Δεν λέω ότι ενώ όλη η κοινωνία ή το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της ευημερεί, μόνον εγώ αποφάσισα να σταματήσω να πληρώνω επειδή είμαι μάγκας. Μιλάμε για ακραίες καταστάσεις. Ακόμη και για τα γ@μωδάνεια.

      Βγάζει νόημα αυτό που λέω;

     • akenaton avatar
      akenaton @ Πεπόνης 21/02/2012 23:53:42

      Όχι!
      Η τράπεζα είναι μια επιχείρηση που πουλάει χρήμα. Ο δανειολήπτης είναι ο πελάτης της. Όπως όλα τα προϊόντα, το χρήμα μπορεί να διαφημιστεί. Αυτό δεν απαλάσσει τον πελάτη από την αποπληρωμή του προϊόντος που αγόρασε. Ευτυχώς ζούμε σε ελεύθερη αγορά και ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις οικονομικές του επιλογές (τουλάχιστον όσοι δεν είναι κάτω από δικαστική αντίληψη). Οι όροι του δανείου αναγράφονται στη σύμβαση. ΠΡΕΠΕΙ να τους διαβάζει κανείς πριν δανειστεί. Και εν κατακλείδι τι μου λέτε; Οτι όλοι οι πελάτες μου θα πρέπει επικαλούμενοι το γεγονός του ότι "ο πλανήτης γύρισε ανάποδα" να πάψουν να πληρώνουν κι εμένα; και κάθε επιχειρηματία; καταλαβαίνετε που θα οδηγούσε κάτι τέτοιο;

    • sxolioblog avatar
     sxolioblog @ archaeopteryx 21/02/2012 08:27:56

     Πολυ καλο !!!

     Κανε αναρτηση κανονικη !!!!

    • Ox avatar
     Ox @ archaeopteryx 21/02/2012 08:49:55

     Ωραίο το παράδειγμά σου. Προσδιόρισέ μας όμως ποιός πήδαγε τόσο καιρό;

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ Ox 21/02/2012 13:12:28

      Τό παράδειγμα είναι του akenaton. Αυτός πρωτος ανέφερε τις εκδιδόμενες γυναίκες,.

      Αλλά αφού είναι σε αυτό το μοτίβο, εμείς νομίζαμε ότι πηδούσαμε κάποια εκδιδόμενη, όταν αναψε το φως φάνηκε ότι ότι ήταν η σύζυγος, και όταν βάλαμε γιαλιά ήταν the left rosie palm(er) και μας φάνηκε ότι ήταν κάποια άλλη. Μιλάμε για ΠΛΗΡΗ εξαπάτηση!

     • akenaton avatar
      akenaton @ archaeopteryx 21/02/2012 16:13:00

      Εγώ απλώς είπα οτι οι προβλέψεις των οικονομολόγων είναι πιο ψεύτικες και από τα ερωτόλογα μιας εκδιδόμενης γυναίκας! Η τιμή σας ανήκει ολοκληρωτικά αγαπητέ μου!

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Nik 21/02/2012 00:13:12

   Φαίνεται, όμως, ότι έχεις κανένα τέρμινο να μιλήσεις μα εφοπλιστή... Ή με το ναυτιλιακό κάποιας τράπεζας...

   Το ναυάγιο στο οποίο αναφέρεσαι έχει προβλεφθεί, και καταγραφεί, και θα ήταν όλο το ευρωθέατρο στον βυθό της θάλασσα εάν τον Νοέμβριο που πέρασε δεν έιχε παρέμβει η FED μετά από παρο ολίγον σκάσιμο γαλλικής τράπεζας, και άνοιγμα στα επιτόκια της ίδιας της Γερμανίας (αφού είχαν ανοίξει Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία και Γαλλία.

   Όπως πχ, εγω ο άσχετοw σου λέω ότι με τα τριετή δάνεια που (καλώς) δίνει η ΕΚΤ εδω και ένα μήνα μάλλον προκύπτει η βάση για eurosud. ΑΦΟΥ θα έχει εκχωρήσει ό,τι έχεις και δεν έχεις για λίγη παρατάση status quo. Όπως λέμε και κερατάς, και δαρμένος και τσίτσιδος.

 11. Γιάννης avatar
  Γιάννης 20/02/2012 23:59:32

  Πώς θα πάει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 202ο; Εκεί έχουν κολλήσει. Δεν είμαι αισιόδοξος καθώς η οποιαδήποτε συμφωνία δεν θα κατοχυρώνει κάτι τέτοιο. Το μνημόνιο 1 ήταν καταστροφικό για τη χώρα.

  • airman avatar
   airman @ Γιάννης 21/02/2012 00:37:01

   Με χρέος δεδομένο (αν όχι αυξανόμενο) και ΑΕΠ μειούμενο ο στόχος του 120% φαίνεται άπιαστος, όταν ήδη το ΑΕΠ έχει μειωθεί κατά 7%. Το κλειδί για την αναστροφή της κατάστασης είναι η ανάπτυξη και η ψυχολογία είναι καταλυτικός παράγοντας για την αγορά (όποια τέλος πάντων έχει επιβιώσει) και τη επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο λόγος για τον οποίο κάποιοι προσπαθούν με λύσσα να προκαταβάλλουν αστάθεια μετά από εκλογές και να παρατείνουν τη σημερινή κατάσταση είναι ηλίου φαεινότερος!

 12. xp avatar
  xp 21/02/2012 00:26:12

  Αν ένας μηχανικός μελετήσει και κατασκευάσει μια γέφυρα ή οποιοδήποτε άλλο οικοδόμημα , και αυτή/ο καταρρεύσει, με τον νόμο Σουφλιά ,ΚΑΙ οι κληρονόμοι του θα θα υποστούν συνέπειες.Εδώ ο καθένας λέει ότι θέλει ,όπως θέλει γιατί είναι ωραίος πολιτικός.Ειναι απίστευτο για όποιον έχει θετική σκέψη , το τι ηλιθιότητες ακούγονται !Οι οποίες ως ανεφάρμοστες λόγω της ύφεσης ,θα πεταχτούν στο καλάθι των αχρήστων , και πάλι θα συζητούμε με την σπάθα επί των λαιμών μας για καινούργια μέτρα.Οι άνθρωποι είναι άρρωστοι ,δεν λογοδοτούν, μας έχουν κάνει νούμερα διεθνώς! Αν κάποιος διαβάσει εβδομαδιαίως τον Βαρουφάκη κάποιος παρατηρεί ότι προβλέπει το άμεσο μέλλον!Μιλά με τον Θεό ?Δεν το νομίζω ! Αρα Ξερουν , αλλά τα λεφτά της τρόικας είναι πολλά Αρη!

 13. Y. avatar
  Y. 21/02/2012 00:33:08

  h…://www.marketwatch.com/story/greek-bailout-still-buying-time-2012-02-20?siteid=nwhpm
  Έχει και φωτό του Σαμαρά στη Βουλή

 14. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 21/02/2012 00:37:56

  Γράφεις:
  "Τις συντάξεις μας τις πήραν, τους μισθούς επίσης, την υγεία και την παιδεία την κατέστρεψαν, ε τι έμεινε, να πάρουν και την περηφάνια μας."

  Κανείς δεν μας τα πήρε. Εμείς τα χάσαμε για είμαστε ανίκανοι και δεν τα δικαιούμαστε.

  • airman avatar
   airman @ Μανιάτης 21/02/2012 00:49:50

   Όποιος δεν δικαιούται δέχεται αδιαμαρτύρητα! Όταν μας καταντήσουν εκεί, που το θέλουν κάποιοι και ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί, τότε αλλοίμονο! Όντος οι ανίκανοι δεν έχουν δικαίωμα να διεκδικούν. Οι ικανοί όμως έχουν κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να τους απομονώσουν. Ως εδώ!

   • Πεπόνης avatar
    Πεπόνης @ airman 21/02/2012 11:21:10

    Θάνατος στους ανίκανους και στους αδύναμους!

    • airman avatar
     airman @ Πεπόνης 21/02/2012 17:27:25

     Οι ανίκανοι δεν πρέπει να αναδεικνύονται και να καταλαμβάνουν θέσεις πέραν των δυνατοτήτων τους. Αυτοί πρέπει να απομονωθούν και να αντικατασταθούν άμεσα.
     Οι αδύναμοι ως χαρακτήρες πρέπει να απομακρυνθούν και να αποκλεισθούν, για να μην προκαλούν με τη συμπεριφορά και τις συνήθειές τους.
     Γι΄αυτούς ως εδώ! Ακραίες εκφράσεις και υψηλοί τόνοι δεν οφελούν.

     • Πεπόνης avatar
      Πεπόνης @ airman 21/02/2012 23:59:05

      Συμφωνώ. Ποιός όμως θα κάνει την επιλογή; Και για πόσον καιρό; Με ποιά κριτήρια; Και, εντέλει, ποιοί είναι οι αδύναμοι χαρακτήρες; Να σου θυμίσω ότι δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ακραίο και απολυταρχικό καθεστώς έως και σήμερα, που να ΜΗΝ ξεκίνησε με ακριβώς τέτοιους στόχους. Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε έτσι, και η δικτατορία ξεκίνησε έτσι, ο Χίτλερ, ο Στάλιν, και τα άλλα παιδιά. Η σημερινή κοινοβουλευτική χούντα ξεκίνησε έτσι.
      Η χούντα της Ευρώπης ξεκίνησε έτσι. Από την μια έχεις δίκιο λέγοντας "φτάνει με τους μ@λ@κες", από την άλλη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διαλογής, όταν αυτή αποφασιστεί να γίνεται προγραμματισμένα από κεντρικό φορέα.

      Αν ήταν τα πράγματα έτσι εύκολα, έχω κι εγώ μια καταπληκτική λύση: Όλοι ο συνταξιούχοι να θανατωθούν άμεσα, όλοι οι άνεργοι επίσης, και, τρίτον, όλοι οι άρρωστοι ανεξαρτήτως ασθένειας. Με την μία σώζεται όλος ο πλανήτης διαπαντώς. Τα ίδια πίστευε και ο μουστακαλής από την Αυστρία, αλλά και ο άλλος από την Μόσχα. Όμως τέτοιοι ισολογισμοί στην πράξη δεν βγαίνουν.

      Δυστυχώς, με μια τέτοια λύση, έχουν ένα πρόβλημα οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ...

      Δεν θέλω να σου επιτεθώ, απλά δεν βλέπω πως θα γίνει η επιλογή των επιλαχόντων.

 15. Orestios avatar
  Orestios 21/02/2012 00:38:42

  Do the Greek people know that Venizelos just made their country a fiscal fiefdom of Germany?

 16. Orestios avatar
  Orestios 21/02/2012 00:39:35

  Greek debt may remain at 160 percent in '20: IMF/ECB

  h--p://www.reuters.com/article/2012/02/20/us-greece-debt-news-idUSTRE81J1EE20120220

 17. Orestios avatar
  Orestios 21/02/2012 00:42:33

  Ο Βενιζέλος τα έδωσε όλα.
  Ο Σαμαράς το γνωρίζει?????????

 18. Orestios avatar
  Orestios 21/02/2012 01:05:56

  Greek debt sustainability report baseline: +€2bn a yr from privatisation, growth +2.3-2.9% from 2013, borrowing at 4% from 2015.

  Magic

 19. xp avatar
  xp 21/02/2012 01:07:08

  Ορέστιε ειναι δυνατόν να μην γνωρίζουν? Ολα είναι μετρήσημα!Και οι ύφεση δεν είναι φυσικό φαινόμενο! Από την ιστιοσελίδα του Βήματος:Η τρόικα κάνει επίσης λόγο για «θεμελιώδη ασυμφωνία» μεταξύ του στόχου του προγράμματος για μείωση του χρέους και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας «καθώς η εσωτερική υποτίμηση που χρειάζεται για την ανάκτηση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας οδηγεί αναπόφευκτα σε βραχυπρόσθεσμη αύξηση της αναλογίας του χρέους προς ΑΕΠ».Με αυτό το πλαίσιο, συνεχίζει το κείμενο, «ένα σενάριο προβλέπει εσωτερική υποτίμηση μέσω βαθύτερης ύφεσης, εξαιτίας της συνεχιζόμενης καθυστέρησης στις δομικές μεταρρυθμίσεις, τη φορολογία και τις ιδιωτικοποιήσεις».
  Ολοι γνωρίζουν απλά ορισμένοι διαβάζουν Αρλεκιν και ξεχνιούνται.....

  • Orestios avatar
   Orestios @ xp 21/02/2012 01:23:22

   Greek case total bailout needs rising from €136 bn to €245 billion

   Hallelujah

 20. ΧΠ avatar
  ΧΠ 21/02/2012 01:36:42

  Μόλις είδα ένα βίντεο με έναν αστυνομικό απο την Φλωρινα.Κατασκεύασε ένα αεροπλάνο από έπιπλα ,κινητήρα αυτοκινήτου και ρόδες από αναπηρικό καροτσάκι.Αφου πειραματίστηκε έφτιαξε ένα α/φ ,στην αρχή από τσίγκο ,μετά από αεροπορικό αλουμίνιο ,το οποίο έχει βάρος 200 χλγ αντί τόνων που έχουν ανταγωνιστικά μοντέλα ,και το οποίο πετά με πολύ καλές επιδόσεις.Το κυκλοφορεί με Ιταλικές πινακίδες !Μην ξεχνούμε ότι υπάρχει εργοστάσιο με αυτοκίνητα-ρεπλίκες στην Κατερίνη,το οποίο πουλά τα αυτοκίνητα στο εξωτερικό (Γερμανία-Ελβετία-Αυστρία)αφού δεν του δίνουν άδειες για την Ελλάδα !Μπράβο στους υπουργούς μας!

 21. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 21/02/2012 01:38:07

  Άλλωστε, αν υπήρχε φως, δεν θα έμενε το σπρέντ σταθερά "πτωχευτικό" στο ύψος του!

 22. aporia avatar
  aporia 21/02/2012 01:59:07

  Εγω δεν καταλαβαινω..εαν ο σοιμπλε εχει σκοπο να μας πεταξει απο την ευρωπη, γιατι αυτη την στιγμη δινει μαχη με τους εκπροσωπους των τραπεζων να δεχθουν ακομα μεγαλυτερη ζημια, κουρεμα, και μειωση ακομα του επιτοκιου?
  Σιγουρα δεν ειναι φιλελληνας ...αλλα γιατι το κανει?
  Ισως ολη αυτη η φασαρια και οι αντικρουομενες αποψεις στην γερμανια, εκτος απο τον εκβιασμο της ελλαδας,εκρυβε και μια απειλη στις αγορες,οτι εαν δεν δεχθουν μεγαλυτερο κουρεμα, στο τελος θα τα χασουν ολα...
  Αυτο μας συμφερει..χωρις βεβαια να εχω μια εξηγηση για το τι οι γερμανοι επιδιωκουν..

 23. ΧΠ avatar
  ΧΠ 21/02/2012 02:02:53

  «Η Ελλάδα δεν θα αποβληθεί από τη ζώνη του ευρώ με απόφαση της Ευρωζώνης, αλλά με την επιβολή όρων, που η χώρα θα δυσκολεύεται να ικανοποιήσει», εκτιμά ο Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην υπουργός Οικονομίας, σε συνέντευξή του στον «ΒΗΜΑ 99,5».

  «Ένας απλός όρος θα ήταν να επιβληθεί Ευρωπαίος επίτροπος, ο οποίος να αναλάβει την οικονομική διακυβέρνηση της χώρα μας. Αυτό υποθέτω είναι, τελείως, ασύμβατο με το Σύνταγμα και το πολιτικό μας σύστημα και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.

  Οπότε οι Ευρωπαίοι θα πουν, «δεν δέχεστε επίτροπο, άρα δεν ψηφίζετε αυτά τα οποία ζητάμε να γίνουν». Κι εμείς κόβουμε τα λεφτά. Κι εφόσον κόψουν τα λεφτά οι Ευρωπαίοι τι θα γίνει στην Ελλάδα;

  Θα γίνει μια άτακτη χρεοκοπία και θα καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα. Γιατί άτακτη χρεοκοπία σημαίνει κατάρρευση τραπεζών, φυγή κεφαλαίων και μια τρομερή κρίση στην οικονομία.

  Η κατάρρευση της οικονομίας θα οδηγήσει σε κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας. Αφού η οικονομία από το 22% θα φτάσει στο 32%, θα υπάρχουν άνθρωποι στους δρόμους, θα υπάρχουν σκηνές βίας, θα πέσουν πάρα πολύ τα εισοδήματα.

 24. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 21/02/2012 05:34:01

  Μετά από 13 ώρες έντονων διαπραγματεύσεων οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία για το δεύτερο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ και απομείωση του δημοσίου χρέους στο 121% του ΑΕΠ έως το 2020, αναφέρει τηλεγράφημα του Reuters επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους

  • tak avatar
   tak @ Κώστας Ροδινός 21/02/2012 09:50:49

   Κώστα Ροδινέ, συγκράτησε τους λίγο... Το θέμα έχει και θετική πλευρά, αν θέλουν να δουν... Και κυρίως έχει Αντώνη Σαμαρά...

 25. El Gekko avatar
  El Gekko 21/02/2012 06:00:18

  Συγχαρητήρια για το update

 26. VOLOVOS avatar
  VOLOVOS 21/02/2012 08:18:26

  Επιπλέον συμφώνησαν σε Ειδικό Επίτροπο διοίκησησς και εσόδων όπως και στην υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο.Μπράβο μας έσωσαν.Τώρα ας βρεθεί και κάποιοςνα ελευθερώσει όσους από μας θα απομείνουν σε μερικά χρόνια.Αντ και καλή λευτεριά.

 27. Y. avatar
  Y. 21/02/2012 08:33:18

  Το τελικό κούρεμα, στο 53% για 200 μπιλιόνια
  h,,,://www.marketwatch.com/story/second-bailout-agreed-for-greece-reports-2012-02-20?link=MW_pulse

 28. αγθ avatar
  αγθ 21/02/2012 08:39:16

  Τα θερμά μου ...συγχαρητήρια στους άξιους κ.κ. Παπαδήμο και Βενιζέλο! Και τώρα, ολοταχώς για ...εκλογές!!! Χε, χε, πλάκα έχει... που έλεγε και ο αξεπέραστος Χάρρυ, παίζοντας με το τηλεκοντρόλ, κάπου 30 χρόνια πριν...

  • αγθ avatar
   αγθ @ αγθ 21/02/2012 08:51:57

   υγ. Να μην παραλείψω επίσης: τα θερμά μου "συγχαρητήρια" προς όσους "προσπάθησαν" για το μέγα επίτευγμα της περασμένης βραδιάς, όσους τους στήριξαν σε αυτή την "προσπαθεια" καθώς και όσους ψήφισαν και θα ψηφίσουν την κατάπτυστη "νέα δανειακή", αυτό το σάβανο που υφάνθηκε αριστοτεχνικά, έξωθεν και έσωθεν, για τον οριστικό ενταφιασμό, ζωντανής, της κοινωνίας μας...

   • αγθ avatar
    αγθ @ αγθ 21/02/2012 09:04:38

    ...και το κακό είναι ότι πτωχεύει και η ΑΕΚ, γμτο... μια ιστορία - μικρογραφία του τι συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στη χώρα... ένα παράδειγμα προς αποφυγήν.

 29. Γιάννης Στ. avatar
  Γιάννης Στ. 21/02/2012 08:43:20

  Το νεοελληνικό έθνος αποδυκνύει την εθνική υπερηφάνεια του κλέβοντας τον ίδιο του τον εαυτό. Φορτώνει με δυσβάσταχτα δάνεια τα παιδιά της γιατί η γενιά της μεταπολίτευσης εξελίχθηκε σε γενιά υπερκαταναλωτισμού, νεοπλουτισμού, μικροαστικών κόμπλεξ και φιγούρας.

 30. Γιάννης Στ. avatar
  Γιάννης Στ. 21/02/2012 08:43:20

  Το νεοελληνικό έθνος αποδυκνύει την εθνική υπερηφάνεια του κλέβοντας τον ίδιο του τον εαυτό. Φορτώνει με δυσβάσταχτα δάνεια τα παιδιά της γιατί η γενιά της μεταπολίτευσης εξελίχθηκε σε γενιά υπερκαταναλωτισμού, νεοπλουτισμού, μικροαστικών κόμπλεξ και φιγούρας.

 31. franc avatar
  franc 21/02/2012 08:56:35

  Aγαπητή Πηνελόπη πιστεύω, ελπίζω και εύχομαι ακριβώς τα ίδια πράγματα με 'σένα. η περιγραφή σου μάλιστα είναι γλαφυρότατη και παρατηρώ έδωσε αφορμές για σκέψη στους άντρες της παρέας. Ο Αρχαιοπτέρυξ μου φαίνεται λίγο καλμαρισμένος και για το Eurosud πάει καιρός που συμφωνώ μαζί του οτι θα είναι η κατάληξη (καλή για ΄μας) αυτής της περιπέτειας. Οσον αφορά το Σαμαρά ολα εξαρτώνται τώρα απο τις συμμαχίες που θα επιλέξει...

 32. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 21/02/2012 09:09:38

  Ο μύθος της ανάπτυξης.
  Ο λαϊκισμός του Παπατζή/πασοκιστάν ξεκούτιανε τα μυαλά μας.
  Μάθαμε να σκεφτόμαστε με μύθους, τοτέμ και φετίχ.

  Οι κραυγάζοντες "αριστεροί", πασόκοι αλλά και λοιποί παίζουν με τα φετίχ της "κοινωνικής οικονομίας", της οικονομίας του μπακάλικου.
  Θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι η αδιαλλαξία, η αλαζονεία και ο ναρκισσισμός όλων αυτών "πολιτικών", "καθηγητών", "δημοσιογράφων"
  και του όχλου τους κατέστρεψαν κάθε προϋπόθεση ανάπτυξης.

  Ποιός θέλει να γίνει συνέταιρος με την αλαζονεία και το ΠΑΜ;

  Η παράσταση φτάνει στο τέλος της.

 33. Νικος avatar
  Νικος 21/02/2012 09:16:42

  Ποιός μπορεί να πανηγυρίσει για τα χθεσινά?
  Πήραν περισσότερα κι από όσα ζητούσαν (οι ξένοι) !!!
  Μέχρι και στο Ελληνικό Σύνταγμα, θα μπουν τα δικαιώματα ΤΟΥΣ επί της Ελλάδας !!!! Απίστευτο, ε? Κουβέντα δεν ακούω... Ακόμη...
  Πριν λίγο καιρό άλλα θα ακούγαμε και θα διαβάζαμε και από αυτή την πλευρά.
  Και όλα αυτά όταν υπάρχει το ζωντανό, περήφανο, ανεξάρτητο παράδειγμα της Ισλανδίας, που τους πέταξε έξω όλους (ΔΝΤ, δανειστές) και όχι μόνο επιβίωσε, αλλά προκόβει !
  Καληνύχτα μας...

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Νικος 21/02/2012 09:27:04

   Η Ισλανδία δεν είχε δημοσιονομική κρίση. Αλλο ήταν το πρόβλημα εκεί κι άλλα τα μεγέθη.
   Πήραν ότι έπρεπε να πάρουν, για να δώσουν αυτό που η Ελλάδα έχει ανάγκη.
   Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μπάχαλο. Πώς μπορεί επί ίσοις όροις να διαπραγματευτεί;

   • Νικος avatar
    Νικος @ Μανιάτης 21/02/2012 10:24:39

    Πίεσαν την Ισλανδία όσο δεν πήξγαινε άλλο, να κάνει το ιδιωτικό χρέος, δημόσιο. Την απείλησαν, όπως ίσως ξέρεις, με κυρώσεις, αποκλεισμό, οικονομικό πόλεμο, υποβαθμίσεις κλπ κλπ.
    Αλλά ευτυχώς οι άνθρωποι εκεί -και εννοώ πρωτίστως ο λαός της, γιατί οι πολιτικοί ήταν πάντα πιο υποχωρητικοί- δεν "τσίμπησαν" και σε 2 δημοψηφίσματα είπαν καθολικά ΟΧΙ. Και οι πολιτικοί τους άκουσαν!
    Δεν πρόσβαλαν τον λαό τους, δεν αποθέωσαν τα δικαιώματα των δανειστών, δεν βαρούσαν προσοχές και κυρίως δεν έλεγαν άλλα και άλλα έπραταν μετά από λίγο καιρό.
    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ είναι η Ισλανδία κυρίως για την περηφάνεια και το θάρρος που έδειξαν.
    Μην ψάχνουμε δικαιολογίες για την ελληνική ενδοτικότητα. Από το κακό στο χειρότερο μας πάει όλους.

  • m.s avatar
   m.s @ Νικος 21/02/2012 09:33:10

   Αν δεν υπήρχε συμφωνία τώρα που γράφεις 9:16 θα ήσουν μπροστά στο ΑΤΜ και θα αναρωτιόσουνα τι σημαίνει
   «προσωρινά δεν μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε, περάστε αργότερα … πολύ αργότερα … όσο δεν πάει»

 34. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 21/02/2012 09:30:12

  και μετά ήρθαν και τα όρνεα......

 35. Stefanos avatar
  Stefanos 21/02/2012 09:36:01

  Μόνο οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι εγχώριοι υποτελείς τους (πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πρωτίστως) χάρηκαν. Η χαρά τους όμως δεν θα κρατήσει για πολύ γιατί σίγουρα θα αποτύχουν και αυτή τη φορά. Όσο για το λαό...μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά...Σε λίγους μήνες οι εκβιασμοί θα συνεχίσουν...

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Stefanos 21/02/2012 09:42:41

   Ο δανείζων είναι τοκογλύφος.
   Ο δανειζόμενος τι είναι;
   Μα τους υποτελείς που λες ο λαός τους κρατούσε πανηγυρικά στην καρέκλα.
   Ναι, τις τύχες της χώρας πρέπει να τις αναθέσουμε στο συνδικαλιστικό κούνημα. Πρωθυπουργός ο αξύριστος της ΑΔΕΔΥ.

   • Νικος avatar
    Νικος @ Μανιάτης 21/02/2012 10:31:26

    Αν ο δανείζων δεν είναι τοκογλύφος, τότε πως το 120% σε 10 χρόνια θα είναι πάλι 120%, παρότι θα έχουν(;) κουρευτεί, ας πούμε, 100 δις;
    Άλλωστε π.χ. ο Σόρος, είναι ένας αξιοπρεπής και έντιμος επιχειρηματίας που δουλεύει για το παγκόσμιο καλό...
    Μήπως γνωρίζεις για την πλήρη παραγραφή του εξωτερικού χρέους που έγινε στην Γερμανία τη δεκαετία του 50; Και στους χαμένους ήταν και η Eλλάδα; Λοιπόν...

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ Νικος 22/02/2012 09:03:16

     Ψάξε το γιατί.

 36. Black avatar
  Black 21/02/2012 09:43:16

  Τέτοια αποτυχημένη "διαπραγμάτευση δεν έχει γίνει ποτέ,δεν κερδίσαμε τίποτα μας πήραν και τα σώβρακα μόνο παρόντες δεν ήταν εκεί ο αποτυχημένος Βενιζέλος και ο υπάλληλος των τοκογλύφων Παπαδήμος,η μόνη συμμετοχή τους ήταν να υπογράψουν τα πάντα!Η μόνη μας ευκαιρία να ανατρέψουμε τα πάντα είναι οι εκλογές μετά από αυτές δάκρυα και οργή δεν θα έχουν κανένα νόημα.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Black 21/02/2012 09:45:55

   Και τι θα ανατρέψεις με τις εκλογές;

 37. STEFANOS GRAGAS avatar
  STEFANOS GRAGAS 21/02/2012 10:28:22

  διάσωση της Ελλάδος δεν είναι αυτή η συμφωνία...ΘΑΝΑΤΟΣ ναι !!! μόνο κάποιος να θυμηθεί τι είχε δηλώσει ο τραπεζίτης πριν λίγο καιρό και τι έγινε τελικά.
  "δεν θα γίνει δεκτό το αγγλικό δίκαιο, δεν θα γίνει δεκτό κανένα ταμείο-λογαριασμός, δεν θα υπάρχει καμία επιτροπεία σε Ελλάδα,δεν θα γίνει ανακεφαλαίωση τραπεζών χωρίς κοινές μετοχές, δεν θα ανέβει η φορολογία, δεν θα μπει στο Σύνταγμα όρος αποπληρωμής χρέους, χρυσός κανόνας, .δεν, δεν,δεν "...και καπάκι στο τέλος δήλωσε χθες...."οι εκλογές θα γίνουν μόλις ολοκληρωθεί το PSI...δηλαδή στο διηνεκές..."..και από σήμερα όλοι οι πρόθυμοι πάρτε θέσεις στα φερέφωνα ΜΜΕ να παρουσιάσετε μια συμφωνία βέβαιης καταστροφής σαν συμφωνία σωτηρίας της πατρίδας και όταν σε λίγο καιρό γίνει το έλα να δεις να ξαναδούμε κολοτούμπες. ΚΛΛΗΝΥΧΤΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ

 38. Δ.Τ. avatar
  Δ.Τ. 21/02/2012 10:34:15  " The Eurogroup also
  welcomes the stronger on site-monitoring capacity by the Commission to work in close and
  continuous cooperation with the Greek government in order to assist the Troika in assessing
  the conformity of measures that will be taken by the Greek government, thereby ensuring the
  timely and full implementation of the programme. The Eurogroup also welcomes Greece's
  intention to put in place a mechanism that allows better tracing and monitoring of the official
  borrowing and internally-generated funds destined to service Greece's debt by, under
  monitoring of the troika, paying an amount corresponding to the coming quarter's debt service
  directly to a segregated account of Greece's paying agent. Finally, the Eurogroup in this
  context welcomes the intention of the Greek authorities to introduce over the next two months
  in the Greek legal framework a provision ensuring that priority is granted to debt servicing
  payments. This provision will be introduced in the Greek constitution as soon as possible. "
  AYTOI ZHTANE ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΡΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ !!!! ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ !!!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Δ.Τ. 21/02/2012 12:00:54

   Όχι ΑΥΤΟΙ ζητάνε. Λάθος. Αυτοί μπορεί να ζητάνε ότι τους κατέβει.

   Οι ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ψοφοδεείς "ηγέτες" δέχονται τα πάντα και σκοπεύουν να πουλήσουν ΚΑΙ τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΑΝΕΣ, γιατί τις δικές τους τις έχουν ξεπουλήσει προ πολλού.
   Δεν υπάρχει αυτό που συμβαίνει.

   "Finally, the Eurogroup in this context WELCOMES the INTENTION of the GREEK authorities to introduce over the next two months in the Greek legal framework a provision ensuring that priority is granted to debt servicing payments. This provision will be INTRODUCED in the GREEK CONSTITUTION ASAP."

   ___
   ΥΓ. Δεν υπάρχει πια Ελληνικό Σύνταγμα. ΤΟ ΚΑΤΕΛΥΣΑΝ.
   Δεν υπάρχει παρόμοιο παράδειγμα στη σύγχρονη Ιστορία, ευρωπαϊκό κράτος να κατακτιέται και να σύρονται οι κάτοικοι σκλάβοι εσαεί χωρίς ο κατακτητής να χρειαστεί να ρίξει ούτε μία σφαίρα.

   Αυτά ως τη στιγμή που θα βρεθεί κάποιος ή κάποιοι να τους σταματήσουν.

   ΜΑΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ.

 39. ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ avatar
  ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ 21/02/2012 10:35:00

  Η συμφωνία αυτή δεν διέσωσε την Ελλάδα, αλλά την Ευρώπη.
  Δεν δικαιολογούνται ¨χαρές¨, δεν πετύχαμε τίποτ΄αλλο παρά την άμεση άτακτη χρεοκοπία.
  Κερδίσαμε μόνο χρόνο. Αυτός ο χρόνος παραμένει πολύ κρίσιμος, δεν πρέπει να σπαταληθεί σε ανούσιες κορώνες, πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές και ν΄αναδειχθεί μια ισχυρή κυβέρνηση, που θα χειριστεί με τον βέλτιστο τρόπο την υπάρχουσα κατάσταση.
  Κάθε αργοπορία στην κατεύθυνση των εκλογών, θα είναι σε βάρος της χώρας μας.

  • franc avatar
   franc @ ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ 21/02/2012 11:29:59

   Eχεις απόλυτο δίκαιο.
   Αν όμως η Ελλάδα ήταν Ευρώπη, οι χαρές θα ήταν δικαιολογημένες ...
   Το οτι οι "εταίροι" μας " μας θεωρούν Ευρώπη μόνο όταν μας κάνουν εξαγωγές και οι "αγορές" έχουν κέρδη, ενώ γινόμαστε "μαυριδεροί Μεσόγειοι" μόλις ξεσπάει η κρίση, δυστυχώς δεν εξαρτάται απο εμάς...

   • ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ avatar
    ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ @ franc 21/02/2012 11:47:19

    Δεν μένει τίποτε άλλο από το να παίξουμε κι΄εμείς με τους κανόνες τους. Να κάνουμε όμως ¨καλό¨ παιχνίδι.
    Το ερώτημα, είναι σε ποιον θ΄αναθέσουμε να το κάνει και μάλιστα γρήγορα;

    • franc avatar
     franc @ ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ 21/02/2012 14:04:21

     Προς το παρον ο Σαμαράς. Αν "καεί" κι αυτός μας απομένει ο Τσίπρας. Απο κει και πέρα μόνο ο γιός ή καλύτερα η κόρη του Καραισκάκη...

     • ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ avatar
      ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ @ franc 21/02/2012 15:07:56

      Αν καεί ο Σαμαράς, δεν μας μένει τίποτα. πάμε για φούντο ....

 40. Prince Oliver avatar
  Prince Oliver 21/02/2012 10:53:05

  Eurogroup: Στο 120,5% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος το 2020

 41. Λαλακης Εισαγόμενος avatar
  Λαλακης Εισαγόμενος 21/02/2012 11:05:50

  Ψιτ, για δείτε λίγο εδώ:
  Κάποιοι από τους όρους είναι:

  -αυξημένη επιτήρηση (μονιμος επίτροπος)
  -συνταγματική κατοχύρωση της απολυτης προτεραιότητας εξυπηρετησης του χρεους
  -τήρηση της σύμβασης και πέραν των εκλογών.
  .
  .
  ...

  Υ.Γ. Η Μέρκελ το ξέρει ότι οι νεοδημοκράτες θέλους εκλογές τον Απρίλη;

  • avanti avatar
   avanti @ Λαλακης Εισαγόμενος 21/02/2012 11:59:05

   Της ξεκαθάρισαν ότι δεν θέλουν πιά .... ήταν μέσα στην συμφωνία για το νέο δάνειο των 130 δισ., για την Ελλάδα ρε γαμώτο.

 42. Ιξίων avatar
  Ιξίων 21/02/2012 11:06:20

  Τηρήθηκαν όλες οι κόκκινες γραμμές :
  1. Αγγλικό Δίκαιο
  2. Επίτροποι παντού ΜΟΝΙΜΟΙ
  3. Ειδικό Ταμείο για πάρτη τους.

  Ήδη παπαγαλίζονται τα μέτρα του Ιουνίου.

  Το μόνο που μου δίνει μια ελπίδα είναι εκείνο το
  ''Να μου έχετε εμπιστοσύνη'' του Α. Σαμαρά.
  Εύχομαι να ήξερε γιατί το είπε.

  • φριξος avatar
   φριξος @ Ιξίων 21/02/2012 11:53:46

   Και το παιχνίδι συνεχίζεται πάντα εις βάρος του Ελληνικού Λαού...ή έστω των αδυνάτων...οι κόκκινες γραμμές έγιναν διακεκομμένες, η ζωή μας καταστρέφεται και τα όνειρα μας είναι θολά, η Ελληνική οικονομία όμως σώθηκε!!! Ή μήπως όχι...η ιστορία της δόσης θα συνεχιστεί... θέλεις την δόση σου? Και άλλα μέτρα...η οικονομία όμως τελικά θα συρρικνώνεται και ο Λαός θα είναι σε απόγνωση...τι να της κάνουμε τις εκλογές? Αφού άλλοι θα αποφασίζουν για εμάς και το μέλλον μας... αφού όλα είναι προαποφασισμένα...ποιος και πως θα τα αλλάξει? Η τρομοκρατία θα συνεχιστεί γιατί έτσι τους συμφέρει και η λέξη χρεωκοπία ακόμα θα πλανάτε για να μπορούν να μας ελέγχουν...ποιος και πως θα τ' αλλάξει όλα αυτά? Σε λίγους μήνες και άλλα μέτρα ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση...για να μας πείσουν, πάλι για χρεωκοπία και δραχμή θα μας πουν...το παιχνίδι είναι στημένο και από εχθές ξεπουλημένο!

 43. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 21/02/2012 11:19:33

  Σύμφωνα με τα ΕΠΙΣΗΜΑ στοιχεία της Eurostat όπως αυτά δημοσιεύτηκαν στις 23/04/10 , το συνολικό χρέος της χώρας ήταν το 2009 115% του Α.Ε.Π. ... (μετά την επιμονή του υπό εισαγγελική έρευνα για αλλοίωση στοιχείων πρώην υπουργού Παπακων/νου αναθεωρήθηκε στο 130% του ΑΕΠ)

  Μετά από 2 χρόνια ανηλεούς φτωχοποίησης των πολιτών , καταστροφής της ιδιωτικής οικονομίας , 1+ εκ ανέργους , εκμηδενισμού των συντάξεων , ισοπέδωσης κάθε μορφής εργασιακής νομοθεσίας και πολλών άλλων το χρέος πάλι σύμφωνα με την Eurostat ήταν στο τέλος του 2010 ... 150% και στο τέλος του 2011 αναμένεται πάνω από 170% ...

  Μετά και την χθεσινή συμφωνία για την ΣΥΝΕΧΙΣΗ της εφαρμογής ΑΚΟΜΑ σκληρότερων αντιλαικών μέτρων το χρέος ΕΛΠΙΖΟΥΝ να φτάσει στο τέλος του 2020 στο ... 110.5% (με το I.M.F. να επιμένει για 120%-150%)

  Για όσους ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ... 10 χρόνια ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΑ μημόνια θα χρωστάμε (στην καλύτερη) ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ...

  Ή ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΧΑΖΟΣ ... Ή ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΑ ...

  Αν μιλήσω για Νικόλαο Ζορμπά το 1909 θα με πουν ουτοπικό ,αν πω για Πλαστήρα και μαύρους καβαλάρηδες και 5/42 Ευζώνων και Γουδί θα με πουν φασίστα ... αν πω για ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και Άρη και γουναράδικα θα με πουν κομμουνιστή ληστοσυμμορίτη

  ε ας αναφέρω δύο άλλους που που δεν είναι καν Έλληνες ...

  "To contract new debts is not the way to pay old ones."
  GEORGE WASHINGTON, letter to James Welch, Apr. 7, 1799

  "...government attempts to increase revenues and decrease expenditures during a depression worsened, rather than cured, the problem of widespread unemployment and underutilized industrial capacity ... governments should increase the national debt during economic downturns ..."
  John Maynard Keynes (1883-1946)

  ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ...

  • akenaton avatar
   akenaton @ EVANGELOS 21/02/2012 23:23:34

   Παρακάτω όμως ο μεγάλος Κέυνς λέει και κάτι που το αποσιωπείτε: "Στις περιόδους ανάπτυξης θα πρέπει οι κυβερνήσεις να μειώνουν το εξωτερικό χρέος". Εμείς εδώ όταν είχαμε ανάπτυξη, ανεβάζαμε κι άλλο τα δανεικά για να τρώνε κάποιοι με χρυσά κουτάλια. Τώρα τι μας τσιτάρετε τον Κέυνς και μάλιστα .... τον μισό Κέυνς;;;

   • Πεπόνης avatar
    Πεπόνης @ akenaton 22/02/2012 00:53:12

    Αφού την περίοδο της ανάπτυξης κάποιοι έτρωγαν με χρυσά κουτάλια ανεβάζοντας το χρέος, ας πεθανουμε τώρα εμείς οι υπόλοιποι για να ευχαριστηθεί ο κύριος akenaton. Άσε μας ρε φίλε, και μάθε ότι ο πληθυντικός απευθύνεται στους πολλούς.

   • EVANGELOS avatar
    EVANGELOS @ akenaton 22/02/2012 06:48:26

    Κατ'αρχάς το γεγονός ότι δεν απομειώθηκε το χρέος τις λεγόμενες "χρυσές" δεκαετίες και αντί αυτού επιλέχθηκε να δαπανηθούν τεράστια ποσά για (κατ εμέ άχρηστα) έργα υποδομής και (επίσης κατ εμέ υπερκοστολογημένα - πλην όμως απαραιτήτως αναγκαία) οπλικά συστήματα

    ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ

    ότι τώρα πρέπει να ΔΙΠΛΩΣΕΙ το λάθος και να ακολουθηθεί εκ νέου εσφαλμένη πολιτική υπερδανεισμού και ανακυκλούμενης ύφεσης ...

    κατά δεύτερον και όσον αφορά την διανομή των εθνικών πόρων μέχρι και την τραγική επιλογή του Μαίου του '10 αν έχεις όρεξη να διαβάσεις αυτή είναι η θέση μου

    http://www.scribd.com/fullscreen/37265187?access_key=key-x3w9o5b43dlskqi4uwq

    • akenaton avatar
     akenaton @ EVANGELOS 22/02/2012 12:52:04

     Έγραψα οτι δεν μπορούμε να παίρνουμε από τον κάθε θεωρητικό τα κομμάτια που μας συμφέρουν. Όσο για την ουσία, απλά τώρα δεν υπάρχουν χρήματα για να τα δανεισθεί η κυβέρνηση ώστε να κάνει αύξηση του εξωτερικού χρέους, επειδή κανείς δεν μας δανείζει! Νομίζω πως μας ταιριάζει απόλυτα ο μύθος του Αισώπου για τον τζίτζικα και τον μέρμηγκα. Διάβασα το γραπτό σας. Αλλού συμφωνώ (ΟΑ), αλλού διαφωνώ. Στην χώρα μας εισέρρευσαν μετά το 1981 καθαρά + δανεικά πάνω από 500 δις ευρώ σε σημερινές τιμές (300 δις δανεικά + 100 δις τα τέσσερα πακέτα στήριξης + άνω των 100 δις αγροτικές επιδοτήσεις). Όλα τα μεγάλα έργα μαζί κόστισαν μικρό κλάσμα αυτού του ποσού. Τα υπόλοιπα δυστυχώς κατευθύνθηκαν σε παχυλές αντιμισθίες, σε μίζες, σε πλασματική άνοδο του βιοτικού επιπέδου και κατά συνέπεια ιδιωτική κατανάλωση και μόνο. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια.
     @πεπόνης
     Νομίζω οτι έχετε κυριαρχηθεί από το σύνδρομο του μικρού παιδιού που δεν του ικανοποιούν τα καπρίτσια και έχει χολώσει. Θα πρέπει να μεγαλώσετε. Ο πληθυντικός για μένα είναι ένδειξη εκτίμησης προς ανθρώπους που δεν γνωρίζω ώστε να τους αποκαλώ "φίλους" μου.

     • franc avatar
      franc @ akenaton 22/02/2012 15:09:47

      Αγαπητέ akenaton διαπιστώνεις εύστοχα :"Τα υπόλοιπα δυστυχώς κατευθύνθηκαν σε παχυλές αντιμισθίες, σε μίζες, σε πλασματική άνοδο του βιοτικού επιπέδου,"
      Και συμπληρώνω εγώ: Και κατέληξαν αποδεδειγμένα στους φορολογικούς παραδείσους με πρώτη την Ελβετία και όχι σε πραγματική αύξηση του ΑΕΠ της Ελλάδας που απ' το 1981 που μπήκαμε στην ΕΕ έμεινε σταθερά κολλημένο στην τελευταία θέση μαζί με μισθούς, συντάξεις, αποζημιώσεις ανέργων, κοινωνικές-κρατικές παροχές

      Δηλαδή αυτοί που ασχολήθηκαν (ξένοι και ντόπιοι) με τα μεγάλα έργα και τις μεγάλες προμήθειες σε φάρμακα, εξοπλιστικά προγράμματα κλπ. δεν έβγαλαν βέβαια λιγώτερα απ τους μισθούς των εργατών τους αλλά κατά τους υπολογισμούς μου "έφαγαν" πάνω από τα 2/3 του χρέους.

 44. silence.t avatar
  silence.t 21/02/2012 11:46:21

  Για όσους πανηγυρίζουνε με την ''διάσωση'' μας , παραθέτω παρακάτω ένα link της spiegel , στο οποίο φένεται ξεκάθαρα το φιάσκο της υπόθεσης , το οποίο ολοι γνωρίζουνε και κάνουνε ότι δεν καταλαβαίνουνε .

  Και τελικά το συμπέρασμα παραμένει , ''δεν θέλουνε να γλιτώσουνε τις πέτρες , δεν θέλουνε ...''

  ''EU Should Admit Greece is Bankrupt''

 45. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 21/02/2012 12:23:18

  Δείτε τι γράφει σήμερα η Γερμανική Süddeutsche Zeitung, στο άρθρο "Η Αθήνα χρειάζεται όχι μόνον χρήμα αλλά και χρόνο" :
  "Ακούμε για μητέρες που ψάχνουν στους κάδους απορριμάτων για φαγώσιμα, για διαβητικούς που δεν μπορούν να αγοράσουν την δόση της ινσουλίνης, για γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους στο Παιδικό Χωριό SOS για να τα πσώσουν από την πείνα. Πώς μπορεί η ΕΕ, μία Κοινότητα Αξιών, να επιτρέπει τέτοιες σκηνές σε μια χώρα μέλος της;
  Αυτή είναι η μία πλευρά της Ελληνικής Τραγωδίας. Η άλλη είναι οι κατασκευαστικές εταιρείες που εδώ και δεκαετίες καταληστεύουν το κράτος με τερατωδώς φουσκωμένους προυπολογισμούς έργων. Οι υψηλά ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις που κρατιούνται στη ζωή τεχνητά. Οι γιατροί που περιθάλπουν τους ασθενείς τους μόνον άν πληρωθούν με ρευστό που φοροδιαφεύγει. Και οι πολιτικοί που όλα αυτά τα γνωρίζουν και εξαγοράζουν τη σιωπή τους με μίζες και με θέσεις εργασίας.
  .....
  Γιατί λοιπόν δεν εκπαιδεύονται οι Έλληνες φορολογικοί υπάλληλοι από έμπειρους ξένους συναδέλφους και φοροκυνηγούς; Γιατί ένα μέρος της χρηματοδότησης δεν χρησιμοποιείται για τη συγκρότηση αξιόπιστων ηλεκτρονικών δικτύων της Διοίκησης; Γιατί δεν γίνονται δραστικά σκληρότερες οι ποινές κατά της διαφθοράς; Γιατί δεν διακόπτεται νομοθετικά η φυγή κεφαλαίων προς το εξωτερικό; Και γιατί δεν παγώνουν και δεν εξετάζονται οι λογαριασμοί Ελλήνων εκατομμυριούχων, π.χ. στην Ελβετία";

  Είναι πράγματα που γνωρίζουμε καλά εδώ στην Ελλάδα. Αλλά γιατί δεν τα απαιτούν στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους στις Βρυξέλλες ή αλλού, ως εναλλακτικό πακέτο, οι δικοί μας κυβερνητικοί και κομματικοί εκπρόσωποι ; Γιατί έχω την εντύπωση ότι άλλα πράγματα διαπραγματεύονται, και όχι αυτά τα ουσιωδέστατα;

  • Κωσταντινος Π. avatar
   Κωσταντινος Π. @ Ο Θείος 21/02/2012 13:23:09

   γιατί, γιατί, γιατί...
   ατελείωτα γιατί.
   βλέπεις κανένα που να θέλει να δώσει απαντήσεις;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Κωσταντινος Π. 21/02/2012 14:05:08

    Γιατί δεν θέλουν να αποδεχθούν έμπρακτα το προφανές που "καίει": Ότι το υπέρογκο Ελληνικό Δημόσιο χρέος είναι ο υπέρογκος Ελληνικός ιδιωτικός πλούτος. Που υπεξαίρεσε μία μειοψηφία συμπολιτών μας.
    Μερικοί από τους τρόπους που υπεξαιρέθηκε, αναφέρονται στο εν λόγω άρθρο.
    Δείτε το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας για το 2011 (μετά την κρίση είμαστε 33οι στον κόσμο), και όλα είναι εξηγήσιμα: Παρά το αυξανόμενο δημόσιο χρέος, το αλγεβρικό άθροισμα ιδιωτικού πλούτου και δημόσιου χρέους παραμένει σε επίπεδα συγκρίσιμα με χώρες όπως Ισπανία, Ιταλία, Ισραήλ, ακόμη και με τον μέσο όρο της ΕΕ.

    • victoria (true) avatar
     victoria (true) @ Ο Θείος 21/02/2012 14:37:13

     Σωστό. Συν οι τόκοι (μην το ξεχνάμε κι αυτό) και ότι κάποιοι δεν έκαναν πράξεις για να δουν όλα τα δάνεια μαζί πώς κατανέμονται στο χρόνο και πόσο πάνε τελικώς, αλλά τι λέω τώρα. Μακροπρόθεσμη λογική στο ελληνικό κράτος...;;

   • franc avatar
    franc @ Κωσταντινος Π. 21/02/2012 14:13:26

    Η απάντηση είναι απλή: Ετσι δουλεύει το σύστημα (καπιταλισμός=Αστική Δημοκρατία). Αποδέχεται την κακή φύση του ανθρώπου Το άλλο σύστημα που δοκιμάστηκε και κόστισε ποταμούς δακρύων ακι αίματος κατέρρευσε το 1989. (υπαρκτός σοσιαλισμός=Σοβιετική Δημοκρατία).Αποδέχεται την καλή φύση του ανθρώπου Οι μόνοι που τα κατάφεραν είναι οι Σκανδιναυοί που συνδύασαν τα δύο συστήματα σε ένα: (σοσιαλιστικός καπιταλισμός=Σοσιαλιστική Δημοκρατία)Αποδέχεται την κακή και την καλή φύση του ανθρώπου.

 46. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 22/02/2012 00:08:02

  @ akenaton: Βγάζετε επιχειρήματα από το καπέλο σας και αγνοείτε σε εξοργιστικό βαθμό την πραγματικότητα. Δεν σας πληρώνω επειδή δεν έχω, όχι επειδή δεν θέλω. Πάρτε το συμβόλαιο σας, που προέκυψε από την λατρεμένη σας "ελεύθερη αγορά", που μόνο ελεύθερη δεν είναι, και φάτε το. Πάρτε μου το σπίτι, πάρτε μου τον γάτο, πάρτε μου την ζωή. Δεν έχω, και δεν σας πληρώνω. Εις τον αιώνα τον άπαντα. Σας εύχομαι καλά ξυπνητούρια... Πολλά χαιρετίσματα στην εικονική πραγματικότητα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.