#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/11/2012 12:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σενάρια αποσταθεροποίησης....Είναι γνωστό ότι το ΔΝΤ στο πέρασμά του αφήνει κατεστραμμένες οικονομίες, διαλυμένες κοινωνίες και κατακερματισμένες (συνήθως και αναξιόπιστες) πολιτικές δυνάμεις. Μέχρις, από τις στάχτες, να ανασυνταχθεί το «νέο».

Προφανώς  και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Το κόμμα που έφερε  το μνημόνιο και το ΔΝΤ, και  μόλις πριν τρία χρόνια είχε κερδίσει θριαμβευτικά τις εκλογές, σήμερα  βρίσκεται στα πρόθυρα του αφανισμού καταγράφοντας μονοψήφια ποσοστά!

Ο Καρατζαφέρης, που κάποτε φιλοδόξησε να αποτελέσει το «εγγυητή» συστήματος και το Συγκρότημα του Φαλήρου τον αβάνταρε προκλητικά, σήμερα είναι εκτός Βουλής και το κόμμα του μόλις που καταγράφεται στις μετρήσεις.

Δυο πρώην πρωθυπουργοί, πέρασαν στη λήθη.

Η οικονομία μας σε διάρκεια έχει πλέον ξεπεράσει ακόμα και τη μεγάλη κρίση του 1929, η ανεργία είναι στο 25%, για το 2013 προβλέπεται ύφεση της τάξεως του 4.5%, το χρέος μας αναμένεται να ξεπεράσει το 180% του ΑΕΠ, εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών καταργούνται εν ριπή οφθαλμού, ενώ η φτώχεια καλπάζει!

Και όλα αυτά, ενώ ακολουθούμε ένα πρόγραμμα ....σωτηρίας! Δηλαδή, αν ακολουθούσαμε ένα πρόγραμμα...καταστροφής, τι ..χειρότερο θα μας είχε συμβεί;

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, έδειξαν ότι η Κυβέρνηση ακροβατεί, ενώ το κενό χάσκει επικίνδυνα χωρίς δίχτυ προστασίας.

Ο Βενιζέλος δίνει έναν αγώνα προσωπικής επιβίωσης και είναι αμφίβολο, αν θα τα καταφέρει.

Ο Κουβέλης, έχει να εμφανιστεί δημοσίως δυο μέρες και απουσίασε από μια κρίσιμη ψηφοφορία επειδή ...φοβήθηκε να πάρει θέση.

Στο ΣΥΡΙΖΑ ο Λαφαζάνης δηλώνει ότι δεν είναι...έτοιμοι να κυβερνήσουν! Προφανώς για αυτό κάνουν μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ, για να τους διδάξουν την ....τέχνη.

Μέσα σ’ αυτόν τον ορυμαγδό, η μόνη σταθερή δύναμη είναι η ΝΔ και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Προς μεγάλη έκπληξη όλων η Κοινοβουλευτική Ομάδα στάθηκε όρθια. Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά.

Όμως, τι θα γίνει στην επόμενη ψηφοφορία;

Πόσο ακόμα οι βουλευτές μπορούν να αντέξουν την κοινωνική κατακραυγή, τις πιέσεις των συντεχνιών, τους εκβιασμούς της εγχώριας διαπλοκής, αλλά  και τις πιέσεις των δανειστών για νέα μέτρα;

Όχι για πολύ, είναι αλήθεια!

Για αυτό και τις τελευταίες ώρες άρχισαν να διακινούνται ύποπτα σενάρια για πρωτοβουλίες βουλευτών από το χώρο της ΝΔ και της ευρύτερης κεντροδεξιάς για τη σύσταση νέου πόλου!

Το κακό είναι ότι τις σχετικές πρωτοβουλίες φέρονται να αναλαμβάνουν πρόσωπα κινούμενα είτε από προσωπικές πικρίες, είτε από προσωπικά και κομματικά αδιέξοδα, άρα το εύρος της κίνησής τους είναι περιορισμένο.

Μπορεί, όμως, να αποδειχθεί αρκετό για να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης, που θα οδηγούσε και στην κατάρρευση της χώρας.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το γνωστό «λόμπι της δραχμής», ποτέ δεν έχει ησυχάσει. Και δεν αναφέρομαι στα κόμματα. Εκεί ακόμα και ο Αλέξης έκανε ή προσπαθεί να κάνει ...στροφή.

Αναφέρομαι  στην εγχώρια ελίτ που έβγαλε τα λεφτά της έξω και πιέζει για επιστροφή στη δραχμή για να έρθει να αγοράσει φιλέτα, αντί ...φακής.

Στους γνωστούς και μη εξαιρετέους κερδοσκόπους, που έχουν επενδύσει στην διάλυση του ευρώ, προσδοκώντας να αποκομίσουν  ασύλληπτα κέρδη.

Τέλος, σε όλους εκείνους, που ορέγονται το ορυκτό πλούτο της χώρας και θέλουν να τον λεηλατήσουν όταν η χώρα οδηγηθεί σε πλήρη κατάρρευση.

Μέσα σ’ αυτό το γενικό κλίμα κατάπτωσης, που οξύνθηκε τις τελευταίες ημέρες, ο Πρωθυπουργός πρέπει να εξηγήσει στο λαό, με τη φωνής της ειλικρίνειας και τη δύναμη της αλήθειας, ποιες είναι οι εναλλακτικές που έχουμε μπροστά μας.

Ο απλός κόσμος εδώ και τρία χρόνια υποβάλλεται, σχεδόν αδιαμαρτύρητα, σε αιματηρές θυσίες.

Τα έχει δώσει όλα!

Για τον στρατηγικό στόχο της παραμονής μας στη ζώνη του ευρώ.

Ποιος μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια και να του πει πως  όλα έγιναν για «ένα πουκάμισο αδειανό...» Ό,τι όλα πήγαν στον βρόντο;

Να σταματήσουν, λοιπόν, οι ανέξοδες ρητορείες και να καθίσει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Ο κόσμος να μάθει την αλήθεια. Και αν πρέπει να υποβληθεί σε νέες θυσίες πρέπει να ξέρει, αν αξίζει τον κόπο να το κάνει.

Και οι Βουλευτές, να αρθούν στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις....

Οι περιστάσεις είναι κρίσιμες και απαιτούν υπεύθυνες συμπεριφορές....

Γιατί διαφορετικά, ας αναλάβει ο καθένας να εξηγήσει στις γενιές που έρχονται, τις σημερινές του αποφάσεις.

Παραμύθια τέλος, για όλους.

Τέτοιες ώρες βγαίνουν μπροστά οι ηγέτες....

Αδέξιος Δεξιός

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Jim Bim avatar
  Jim Bim 02/11/2012 12:36:53

  Ο πρωθυπουργός κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.

  Ηγείται ενός κεντρώου πολυκομματικού σχήματος με σκοπό την διάσωση της χώρας, τόσο από τους δανειστές όσο και από την διαπλοκή.
  Θα τα καταφέρει και τα δύο.

  Η Ελλάδα με τον Αντώνη Σαμαρά στο τιμόνι θα γίνει αγνώριστη.

  Η υπέρβαση όλων πρέπει να γίνει σκοπός και θα έχει σαν αποτέλεσμα μία νέα οικονομικά υγιή Ελλάδα με την θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και τον

  • Economst avatar
   Economst @ Jim Bim 02/11/2012 21:22:17

   Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Τώρα έχει ήδη σουρουπώσει.

  • Γιάννης Μ. avatar
   Γιάννης Μ. @ Jim Bim 02/11/2012 21:26:13

   Αγαπητέ αρθρογράφε, όταν ξεκινάς το άρθρο με τα διαπιστευτήρια του ΔΝΤ
   <>

   και καταλήγεις ότι η Ελλάδα θα γίνει αγνώριστη χωρίς να εξηγείς με ποιά έννοια αγνώριστη κάτι δεν πάει καλά.
   Η τραγωδία δεν εξελίσσεται σε έπος...
   Τα λάθη μας αμέτρητα, αλλά όσο επιχειρούμε να διορθώσουμε ένα λάθος με ένα άλλο σίγουρα θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.
   Ένα οργανωμένο κράτος οφείλει να έχει μηχανισμούς προστασίας ακόμα και έναντι των κερδοσκόπων. Άρα, για ποιό λόγο ο φόβος για το λόμπι της δραχμής ; Αυτοί τη δουλειά τους και το κράτος την δική του. Αν υπάρχει κράτος φυσικά. Το βλέπετε πουθενά γύρω σας ; Γιατί εγώ όχι.

   • Γιάννης Μ. avatar
    Γιάννης Μ. @ Γιάννης Μ. 02/11/2012 21:27:30

    συμπλήρωση : τα διαπιστευτήρια του ΔΝΤ
    --Είναι γνωστό ότι το ΔΝΤ στο πέρασμά του αφήνει κατεστραμμένες οικονομίες, διαλυμένες κοινωνίες και κατακερματισμένες (συνήθως και αναξιόπιστες) πολιτικές δυνάμεις. Μέχρις, από τις στάχτες, να ανασυνταχθεί το «νέο».--

  • Phil avatar
   Phil @ Jim Bim 03/11/2012 13:15:41

   Ναι όντως το πιστεύω αγνώριστη θα γίνει ανίκητε φίλε μου

 2. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 02/11/2012 12:42:21

  Το ότι ο Μητσοτάκης δήλωσε οτι θα παραμείνει κλινήρης στο σπίτι με ανησυχεί.
  Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν ακουσα τίποτα, ήμουν άρρωστος!

 3. Α avatar
  Α 02/11/2012 12:43:35

  [Δηλαδή, αν ακολουθούσαμε ένα πρόγραμμα…καταστροφής, τι ..χειρότερο θα μας είχε συμβεί;]

  Αυτό το πρόγραμμα της ¨καταστροφής¨ το ακολουθούσαμε 30 χρόνια τώρα , απλώς τώρα ήρθε ο λογαριασμός της ασυδοσίας μας, της αφασίας μας, της λαμογιάς και της αναξιοπιστίας μας.
  Τώρα λοιπόν ας καταλάβουμε τα λάθη του περελθόντος και ας τα διορθώσουμε, όχι όμως μέσα από τις στενωπούς του λαϊκισμού και του φασισμού.
  Κατά τα άλλα συμφωνώ με το άρθρο.

  • panos avatar
   panos @ Α 02/11/2012 12:52:54

   Συμφωνουμε απολυτα φιλε μου, αλλα αυτοι που δεν εφαγαν γιατι να την πληρωσουν? Να βρουμε και τον ηγετη που θα μας ..................σωσει? ΤΣΑΜΠΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΠΟΣ.

  • S.R. avatar
   S.R. @ Α 02/11/2012 13:16:42

   + 1000... Αλλα η λαμογια, το "εργαζομενηλικι" του διωρισμενου ΔΕΚΟτζη, η παντι τροπο φοροαποφυγη, το λαδωμα του διαπλεκομεμου Δ.Υ. , ειναι γλυκες "συνηθειες" για να τις απαρνηθουμε ευκολα.... Γι αυτο και "τη συνδρομη" των "κοινωνικα ευαισθητων" γκαζοτενεκεδων του Κ -υ- νοβουλιου, μαλλον θα βουλιαξουμε οριστικα.... Η καινουργια γενια , τα παιδια μας ,που θα υποστουν τραγωδιες χωρις αυτα να φταινε, και αφου μας "φτυσουν", θα δημιουργησουν την Ελλαδα ( οση θα εχει βεβαια απομεινει) της λογικης και εν τελει της ευμαρειας...Εμεις ειμαστε αρκετα σαπιοι για να κανουμε οτιδηποτε....

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Α 02/11/2012 13:32:00

   Μέ συγχωρεῖτε,ἀλλά ὁ λογαριασμός τῆς ἀσυδοσίας μας,τῆς ἀφασίας μας,τῆς λαμογιᾶς καί τῆς ἀναξιοπιστίας μας,ἄρχισε νά ἔρχεται ἀρκετούς μῆνες πρίν καί πληρώναμε ὅσο καί ὅπως μποροῦσαμε. Τά λάθη τοῦ παρελθόντος,ἄν δέν τά ἔχουμε καταλάβει μετά ἀπό δύο συνεχόμενες ἀναμετρήσεις μέσα σέ δύο μῆνες,δέν πρόκειται νά τά καταλάβουμε καί νά τά διορθώσουμε ποτέ. Ἀντιθέτως,οἱ καταστάσεις πού θά ἀλλάζουν καθημερινά πρός τό δραματικώτερον,θά μᾶς ὀδηγοῦν σέ νέα λάθη διαφόρων ἀποχρώσεων...

 4. unfair avatar
  unfair 02/11/2012 12:48:49

  όταν υπάρχουν σενάρια, ότι ο Σαμαράς κάνει νέο κόμμα, είναι ορθό!
  αν κάποιοι άλλοι κάνουν ...είναι για τον καιαδα!
  βέβαια, η δραχμή είναι το πρόβλημα! ...αλλιώς με το ευρώ ...σωθήκαμε!
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ!? ...κ για ποιους!?
  τα μέτρα αυτά, οδηγούν σε αποσταθεροποίηση! γιατί είναι άδικα! [ήδη έχουν κριθεί κάποια αντισυνταγματικά!!]. *κ ακόμα χειρότερα! ...στον μηδενισμό του έθνους - τέρμα το αφορολόγητο για τα παιδιά!!?
  κ ο λόγος είναι, πως οδηγούν μαθηματικά σε φαύλο κύκλο!!
  είδατε πουθενά κάποια "εθνική" πρόταση!? κάποια που να ενώνει τον λαό?

 5. ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ avatar
  ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ 02/11/2012 12:52:25

  Αντε πάλι με το κόμμα της δραχμής και τα υπόλοιπα ωραία μεν αλλά ασαφή.
  Ποιοί είναι επιτέλους οι γνωστοί κερδοσκόποι και αυτοί που μονίμως τους επικαλείσθε για να τρομοκρατήσετε τον κόσμο και να αποδεχθεί το οικονομικό ολοκαύτωμα και την εκχώρηση της πατρίδας μας?
  Ξέρω οτι δεν θα το δημοσιεύσεις αλλά δεν μπορώ να είμαι απαθής θεατής των σεναρίων που αναπαράγεις για να διασφαλίσεις συμφέροντα αλλότροια.
  Εάν ισχύουν αυτά που επικαλείσαι ονόμασέ τα και ευχαρίστως να ζητήσω ταπεινά συγνώμη για το λάθος της κρίσης μου

  • Ποντομέδων avatar
   Ποντομέδων @ ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ 02/11/2012 13:06:27

   Να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου ΑΝΤΙΓΡΑΙΚΕ;
   Κατακρίνεις την αοριστία και αξιώνεις ονόματα και διευθύνσεις, την ώρα που και' σύ γράφεις : " να διασφαλίσεις συμφέροντα αλλότρια" !
   Δεν νομίζεις ότι αντιφάσκεις ;;;;;;;;

 6. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 02/11/2012 12:54:15

  Ως καί τό ελεγκτικό συνέδριο αντιδρά, φαντάσου!

 7. tas avatar
  tas 02/11/2012 13:03:47

  Από ομιλία του Σουλτς στο Βουκουρεστι

  "Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι σίγουρο πράγμα για πάντα, καθώς το να είσαι η μόνη εναλλακτική είναι λάθος. Όλα έχουν εναλλακτική, υπάρχει εναλλακτική στην ευρωπαϊκή ενοποίηση, στην ευρωπαϊκή συνεργασία και αυτή είναι η επανεθνικοποίηση. Εκείνοι που λένε στους νέους ανθρώπους ότι η Ευρώπη είναι ένα σίγουρο πράγμα για πάντα δεν λένε την αλήθεια"

 8. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 02/11/2012 13:08:03

  Ο πρωθυπουργός έχει διαθέσιμη μια "κίνηση", που μπορεί να κάνει "σκράμπλ" με πάρα πολλούς πόντους και να κερδίσει την παρτίδα.
  Η μαγική "λέξη" λέγεται "νέα κοινωνική συμφωνία" - new new Deal.
  Και το πρώτο "γράμμα" της είναι η φορολογική αντιστροφή λογικής: Δηλαδή να μή φορολογούνται πιά μόνον τα συρρικνούμενα εισοδήματα που δεν μπορούν να αποκρυβούν (βλέπε μισθοί -συντάξεις), αλλά ο συσσωρρευμένος πλούτος, σε κάθε του μορφή. Αρχίζοντας από όσους φοροδιεφευγαν συστηματικά και σε μεγάλη έκταση την προηγούμενη δεκαετία. Δηλαδή από το μέρος εκείνο της "ελίτ" των 50.000 που έχει καταγράψει η ΤτΕ, που δεν τα έχει δηλώσει. Η λίστα Λαγκάρντ είναι μόνον η κραυγαλέα αφορμή.
  Η κίνηση "new Deal" είναι υψηλού ρίσκου. Θα συγκρουσθεί με δυνάμεις ισχυρές, και το χειρότερο παγιδευμένες και τρομαγμένες. Γι αυτό πολύ επικίνδυνες. Αλλά θα αλλάξει ριζικά το κοινωνικό κλίμα: Οι πολίτες μπορούν ν' αντέξουν θυσίες άν υπάρχει (σχετική έστω) δικαιοσύνη και άν υπάρχει ελπίδα να μην είναι μάταιες οι θυσίες.
  Χωρίς "new Deal" δεν υπάρχει καμμία δικαιοσύνη. Και οι θυσίες φάινονται όλο και πιό μάταιες.
  Ο Αντώνης πρέπει να πάρει το ρίσκο και να γίνει "Φραγκλίνος".
  Αλλοιώς, Κυριακή κοντή γιορτή, και όπως έγραψε πριν 900 χρόνια ο Δάντης, "όποιος περνά αυτή την πύλη, άς ξεχάσει κάθε ελπίδα".

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 02/11/2012 13:09:39

   Μας τα λένε όλοι, ακόμη και το ΔΝΤ: "Η Ελλάδα είναι φορολογική μπανανία".
   Ακούει κανείς;

   • μχ avatar
    μχ @ Ο Θείος 02/11/2012 22:06:45

    όποιος αποπειραθεί να δαγκώσει φορολογικά την ελίτ που φοροδιαφεύγει έχει πέσει την ίδια μερα
    Το θέμα είναι οτι μας έχουν πάρει χαμπάρι οι έξω....οι οποίοι έχουν και μαχαίρι και καρπούζι πλέον....

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Ο Θείος 02/11/2012 13:35:18

   Σιγά σιγά ἀγαπητέ μου μή βιάζεσαι,θά γίνουν κι αὐτά.
   Ἀφοῦ παρθοῦν τά μέτρα τῶν 18,5 δίς μέχρι τό 2016...

  • Tasos avatar
   Tasos @ Ο Θείος 02/11/2012 15:57:52

   Μόνο που αν το κάνει αυτό θα βγούν μετά οι γνωστοί να λένε ότι ποινικοποιείται το κέρδος, διώχνουμε τους επιχειρηματίες (θα μας λένε για τον Γάλλο που έγινε Βέλγος), δε μπορεί στο καπιταλισμό να φορολογείς αγρίως τους πολύ πλούσιους, θα σου λένε μα δίνουν δουλειές σε οικογένειες, θα σου λένε μα για αυτούς δεν έγινε η ρύθμιση με την έκπτωση στο χαράτσι? Γενικά υπάρχει αυτό το θινκτανκ που μέσα από θεσμούς (τύπου ΣΕΒ πχ) πιέζει αποτελεσματικά ώστε να μην υπάρξει ποτέ αναλογικότητα στη φορολογία.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Tasos 02/11/2012 16:15:43

    Τους παραπέμπω απλώς στην Κριστίν και στον Όλι.
    Καλό τους ξεμπέρδεμα...

    • J. Van Helsing avatar
     J. Van Helsing @ Ο Θείος 02/11/2012 19:42:48

     Η κινηση new Deal ειναι υψηλου ρισκου αλλα ειναι η μονη που μπορει να χρησιμοποιηθει σαν αλεξιπτωτο στην σημερινη ελευθερη πτωση. Το που θα πεσει το αλεξιπτωτο ειναι αλλη υποθεση. Οπου ομως και να πεσει θα ειναι πιο μαλακα απο εκει που οδηγει η ελευθερη πτωση. Οποιος εχει αμφιβολιες ας ρωτησει και τον Felix Baumgartner. Θα του εξηγησει...

  • Afroditi P. avatar
   Afroditi P. @ Ο Θείος 02/11/2012 19:52:49

   Θείε,

   Μήπως ξέχασες να πείς ότι το ''new Deal'' του Ρούσβελτ περιλάμβανε και έξοδα εκ μέρους της Αμερικανικής κυβέρνησης για έργα, για να μειώσει την τρομερή ανεργία μετά τη Μεγάλη Υφεση?
   Κι ακόμα, οτι ο Ρούσβελτ έδωσε και πολλές κοινωνικές παροχές, επιδόματα κλπ?
   Και ότι ακολούθησε και τις συμβουλές του οικονομολόγου Keynes τότε?

   http://www.u-s-history.com/pages/h1851.html

   Ποιά, λοιπόν, η ομοιότητα με την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, όπου ακολουθείται ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο μοντέλο των ''παιδιών του Σικάγου'' το νεοφιλελεύθερο μοντέλο Milton Friedman ( ελαχιστότατες παροχές από το κράτος), με πολύ σοβιετικό περιτύλιγμα ( δηλαδή βαριά φορολογία , και πολιτικές που θα δημεύσουν ακίνητη περιουσία) ???

   Αν η οικονομική πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα τώρα έχει καμμιά σχέση με ''Deal'', θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μόνο ως '' The Bad end of the deal'' !

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Afroditi P. 03/11/2012 19:46:41

    "The fans of the Old Deal, that 's the big problem" , θα έλεγε ο γερο-Φράνκλιν...

 9. new age avatar
  new age 02/11/2012 13:12:15

  "Ο απλός κόσμος εδώ και τρία χρόνια υποβάλλεται, σχεδόν αδιαμαρτύρητα, σε αιματηρές θυσίες. Τα έχει δώσει όλα!
  Για τον στρατηγικό στόχο της παραμονής μας στη ζώνη του ευρώ"

  οσο η πλειοψηφια το παλευει με ενα μικρο μισθό, καποιο επαγγελματικο εσοδο, καποια συνταξουλα, κατι στη ¨ακρη", ναι κανει υπομονή.
  αυτο ομως δεν μπορει να ειναι για παντα!
  αν η πλειοψηφία παψει να το παλευει και ερθει η απογνωση της ανεχειας, των κατασχεσεων, της πεινας,.... τοτε πιστεψέ το δεν θα τον νοιαζει για τιποτα...
  και οταν η ψυχραιμια εκλειψει, μην περιμένεις λογικες αντιδρασεις ακομη και στα ποιο προφανη πραγματα.
  το πιθανοτερο ειναι να ψηφιστουν αλλη μια φορα τα νεα μετρα.
  την επομενη μερα πρεπει να υπαρξει plan A αλλα και plan B κοιτωντας 5- 6 μηνες μπροστα, για να μην χρειαστουν νεα μετρα.
  το ποτηρι θελει πολλες χιλιαδες σταγονες για να γεμίσει, αρκει ομως μια για να ξεχειλίσει!

 10. Νιόβη avatar
  Νιόβη 02/11/2012 13:18:43

  Θεωρώ ότι αυτοί «που ορέγονται το ορυκτό πλούτο της χώρας και θέλουν να τον λεηλατήσουν όταν η χώρα οδηγηθεί σε πλήρη κατάρρευση» έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να το πράξουν ανεξαρτήτως νομίσματος, μιας και είτε με ευρώ είτε με δραχμή η χώρα οδηγείται σε πλήρη κατάρρευση. Μπορείς να ξεπουλήσεις όσο-όσο μια χαρά και με το ευρώ αν η μόνη ελπίδα σου είναι η ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων, κι αυτό ισχύει και για τη χώρα και για τους πολίτες.

  • Α.Κ. avatar
   Α.Κ. @ Νιόβη 02/11/2012 15:27:58

   Πες τα επιτέλους !!!!!! Που μας έχουν πρήξει τα ...... με το "κόμμα της δραχμής", τους "προδότες της δραχμής" και άλλα φαιδρά !!!!

   Με την επιστροφή στην δραχμή, κάποιοι Ελληνες με ευρώ στο εξωτερικό θα αγοράσουν φθηνά ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ άλλων Ελλήνων μέσα στην Ελλάδα, με την πάση θυσία διατήρηση του ευρώ, κάποιοι ξένοι θα αγοράσουν σε εξευτελιστική τιμή ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ της Ελλάδας.

   Αυτό είναι το διακύβευμα.

   • Tsol avatar
    Tsol @ Α.Κ. 02/11/2012 15:52:15

    Και γιατί να μην απαγορευτούν οι αγοροπωλησίες για ένα διάστημα 2-3 ετών μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση?? Τόσο δύσκολο είναι??

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Α.Κ. 02/11/2012 16:20:30

    Το διακύβευμα είναι τι δημόσιες εκτάσεις θα βρίσκουν μετά για να καταπατούν οι καταπατητές, που θα κάνουν χωματερές οι βλαχοδήμαρχοι, σε ποιά "Ολυμπιακά ακίνητα" θα κάνουν στριφτό οι χασικλήδες και πού θα στήνουν τσαντίρια οι (συμπαθέστατοι κατά τα άλλα στο φουλόμουσον κοινόν) Ρόμ...

    • Α.Κ. avatar
     Α.Κ. @ Ο Θείος 02/11/2012 16:44:37

     Ομολογώ πως δεν κατάλαβα το πνεύμα σας.
     Τα πραγματικά περιστατικά που περιγράφετε, σημαίνει κατά τη γνώμη σας ότι δεν αξίζουμε (άρα να μην μιλάμε για την υφαρπαγή της) την δημόσια περιουσία που έχει γλιτώσει μέχρι τώρα ;

 11. wnstnsmit avatar
  wnstnsmit 02/11/2012 13:24:38

  Το μόνο σενάριο είναι η καταστροφή της χώρας, το παιχνιδι με τον δράκο και τα κέντρα αποσταθεροποίησης θυμιζουν λόγο της δεκαετιας του εβδομήντα και απευθύνονται σε πέντε δέκα συνταξιούχους που σας υποστηρίζουν ακόμη.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ wnstnsmit 02/11/2012 13:28:51

   Τι προτείνεις ; Να ικανοποηθούν οι λάγνες ορέξεις της "ελίτ" των 50.000 ;

 12. Σταράτα avatar
  Σταράτα 02/11/2012 13:30:56

  "Η Ελλάδα είναι φορολογική μπανανία". τώρα αυτό τό λέμε γιά νά τό ακούσουμε εμεις?.δλδ πολιτικά κόμματα καί πολίτες πού τά τελευταία 40 χρόνια ήταν οί μέντορες αυτού τού συστήματος, καί τώρα ώ έκ θαύματος πήραμε τήν επιφοίτηση τού αγίου πνεύματος νά μετανοήσουμε.
  προσευχή καί νηστεία πρώτα γιά νά εξαγνιστούμε ,καί μετά βάπτιση γιά νά πάρουμε καί καινούργιο όνομα.μέ νονό τό δντ

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Σταράτα 02/11/2012 13:35:08

   Φρόντισε η Αγία Χριστίνα για τον εξαγνισμό.
   Αντί για αγιαστούρα με βασιλικό κρατούσε USB-στικάκι.
   Σ' όποιον έπεσε σταγόνα "αγιάσματος" κάηκε, δεν το βλέπεις;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Σταράτα 02/11/2012 13:38:07

   Χα χα, στον Βενιζέλο που έχει μεγάλο εκτόπισμα, έπεσε το μισό καζανάκι με το αγίασμα της Αγίας.
   Και το κουνούσε άτσαλα πάνω κάτω αυτή η αθεόφοβη...

   • Σταράτα avatar
    Σταράτα @ Ο Θείος 02/11/2012 14:10:33

    Tό κεφάλι στόν δίσκο τής σαλώμης γιά τό ηρώδη ,δέν ξέρω ποιανού θά είναι.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Σταράτα 02/11/2012 14:15:55

     Το κεφάλι του Ηρώδη αυτή τη φορά. Αρκετά την πλήρωσαν τα "νήπια".
     Ολόκληρο πολιτικό σύστημα θα μείνει ακέφαλο, χωρίς τους "κεφάλες".
     Ο πρωθυπουργός έχει τώρα την χρυσή ευκαιρία να μεταστραφεί. "Απο Σαούλ να γίνει Παύλος".

 13. Karenin avatar
  Karenin 02/11/2012 13:40:44

  Δεν μπορει, κάπου θα φταίνε και οι ανεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι... Απο τον Στάθη σήμερα.

 14. Διογένης avatar
  Διογένης 02/11/2012 14:03:33

  Θέλετε σενάρια αποσταθεροποίησης; Μάλιστα.

  1,249 δις ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2012. Περίπου 0,6% του ΑΕΠ. Το συνολικό έλλειμμα κινήθηκε στις 9,689 δις ευρώ, 200 εκ. χαμηλότερα από το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, πράγμα που σημαίνει ότι συνολικά επιτεύχθηκε πλεόνασμα τον Σεπτέμβριο στη Γενική Κυβέρνηση.

  Λεπτομέρεια: Τις δύο τελευταίες μέρες του Σεπτεμβρίου οι Δ.Ο.Υ. είχαν απεργία που στοίχισε, κατά υπολογισμούς, τουλάχιστον 500 εκ. ευρώ έσοδα στο κράτος, που εισήλθαν στα κρατικά ταμεία τις δυο-τρεις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου... Άρα μιλάμε για πολύ καλύτερα νούμερα από τα ανακοινωθέντα. Και η χώρα βρίσκεται στο εννεάμηνο ήδη 3,7 δις πιο μπροστά από τον γενικό στόχο ελλείμματος του Μνημονίου!

  Αυτά τα στοιχεία λοιπόν, συγκλονιστικά για τις δυνατότητες της Ελλάδας, ακόμη και με αυτά τα καταστροφικά Μνημόνια, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

  Γιατί ακούμε μόνον τα μαύρα μαντάτα και την τρόικα να λέει "το χρέος δεν είναι βιώσιμο" και "θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα" και διάφορα άλλα φαιδρά, αν συγκριθούν με την πραγματικότητα;

  Κανονικά, η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι στο δρόμο για να επανέλθει στις αγορές.

  Με 208 δις ΑΕΠ, που υπολογίζεται το ΑΕΠ της χώρας για το 2012, το συνολικό έλλειμμά μας είναι 4,65% του ΑΕΠ! Χαμηλότερα από της Γαλλίας, σαφώς χαμηλότερο από της Ισπανίας, συγκρίσιμο με τη λοιπή Ευρωζώνη!

  Κι όμως, το πάρτυ της δήθεν "χρεωκοπίας" συνεχίζεται!

  Πού να πληρώνονταν και τα 7,3 δις στην αγορά, που έχουν ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙ στα παραπάνω νούμερα σαν να έχουν πληρωθεί! Τα περισσότερα θα γύριζαν, με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο, στο κρατικό ταμείο, αυξάνοντας τα έσοδα!

  Είναι ή δεν είναι να αναρωτιέσαι για ευρύτερο σενάριο αποσταθεροποίησης, όταν κρύβονται ΤΟΣΟ καλά νούμερα;

  • alex23 avatar
   alex23 @ Διογένης 02/11/2012 15:36:54

   ελλαδα ειμαστε..αν βγει καποιος και πει οτι τα ενα πραγμα παει καλα σε εναν τομεα, τοτε αυτοματως θα χαλαρωσουν εκει οι προσπαθειες, ενω οι υπολοιποι τομεις θα ζητανε να μοιραστουν τα ωφελη που πετυχε, για να καλυψουν την ανεπαρκεια τους..

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ alex23 02/11/2012 16:11:17

    Ά, έτσι. Κι εγώ που νόμιζα ότι αν λέγονταν τα αληθινά καλά νέα τόσο δυνατά όσο τους ταιριάζει, το ΔΝΤ θα δυσκολευόταν να λέει ότι "το χρέος δεν είναι βιώσιμο", τα 11,5 δις μέτρα δεν θα γινόταν 13,5, αλλά 8,3, η πίεση στη χώρα θα λιγόστευε, η κυβέρνηση θα ανάσαινε, ο κόσμος θα αναθαρρούσε, θα υπήρχε επαρκής ελπίδα ώστε να σκεφτεί κανείς μπορεί και να μην είναι εντελώς χρεωκοπημένη χώρα η Ελλάδα, άρα μπορεί να επενδύσει, θα λιγόστευαν οι αυτοκτονίες και θα έβλεπε όλη η Ευρώπη ότι υπάρχει φως στο τούνελ της κρίσης.

    Αλλά αυτοί για το καλό μας το κάνουν βρε, μην τυχόν και χαλαρώσουμε...

 15. George avatar
  George 02/11/2012 14:05:23

  50000 πολίτες έβγαλαν χρήματα έξω τα τελευταία χρόνια. Μερικοί από αυτούς ζουν προκλητικά, άλλοι έχουν χαμηλό προφίλ. Στατιστικά αν το δεις (με δεδομένη την ανεπάρκεια του φορολογικού συστήματος) το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων αυτών δεν έχει φορολογηθεί ποτέ. Επιπλέον, πολλά από αυτά τα χρήματα πρέπει να διερευνηθεί αν αποτελούν προϊόν εγκλήματος (πχ φακελάκια, μίζες, λαθρεμπόριο κλπ). Αν ασχοληθεί σοβαρά ο Σαμαράς με το θέμα και καταφέρει να αποσπάσει ουσιαστικά έσοδα, θα γίνει ο Εθνικός Ηγέτης για 10 737 690 πολίτες. Τι φοβάται λοιπόν τους υπόλοιπους 50 000? Να σημειωθεί ότι ο ταλαιπωρημένος κόσμος εύκολα δοξάζει έναν λεβέντη ηγέτη που θα επιδείξει τόλμη και αποφασιστικότητα, διότι έχει βαρεθεί με τους φλώρους και τους ποντικούς του πολιτικού συστήματος. Γιατί λοιπόν να αφήσει ο Σαμαράς αυτή τη θέση σε κάποιον άλλον? Περιμένουμε.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ George 02/11/2012 14:11:06

   Τους φοβάται τους 50.000 της "ε(α)λίτ", και δικαίως. Έγραψα γιατί: "Είναι δυνάμεις ισχυρές, και το χειρότερο παγιδευμένες και τρομαγμένες. Γι αυτό πολύ επικίνδυνες".
   Αλλά δεν έχει άλλη ρεαλιστική διέξοδο, άν επιμένει να κυβερνά. Θα το πώ στα "γαλλικά":
   Είναι αναγκασμένος να κουτουπώσει τους μεγάλους φοροφυγάδες. Άν δεν θελήσει ή δεν μπορέσει, θα φύγει.

  • franc avatar
   franc @ George 02/11/2012 14:14:15

   Και μείς απο απέναντι περιμένουμε να έρθουμε μαζί του μολις κάνει αυτά που λές.

 16. Κώστας Ε. Χριστοδούλου avatar
  Κώστας Ε. Χριστοδούλου 02/11/2012 14:13:34

  Εγώ θά έλεγα νά σοβαρευτούμε , έστω καί τώρα πού δείχνει νάναι "αργά"........

 17. ανάκτορο avatar
  ανάκτορο 02/11/2012 14:17:37

  @Αδέξιος Δεξιός:
  "Αναφέρομαι στην εγχώρια ελίτ που έβγαλε τα λεφτά της έξω και πιέζει για επιστροφή στη δραχμή για να έρθει να αγοράσει φιλέτα, αντί …φακής."

  Kαι θα τους τα αφήσουν τα φιλέτα οι Γερμανοί τώρα που τάχουν καρφωμένα με το πηρούνι?

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ανάκτορο 02/11/2012 14:19:32

   Τι προτείνεις λοιπόν;
   Να μην κουτουπώσουν οι κυβερνώντες (οι όποιοι κυβερνώντες - σήμερα ή αύριο) τους φοροφυγάδες;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ανάκτορο 02/11/2012 14:22:17

   Άλλωστε δεν υπάρχουν εδώ φιλέτα.
   Τα κρεατοπαραγωγά βόïδα είναι στην Ολλανδία.
   Εδώ έχουμε μόνον βόïδα πολιτικούς, που δεν τρώγονται με τίποτε.

 18. Σκεπτομενος προλεταριος avatar
  Σκεπτομενος προλεταριος 02/11/2012 14:18:21

  Το συστημα απλως αλλαζει μορφες και προσωπα και συνεχιζει ακαθεκτο τη δουλεια του.Απλως οι αδαεις νομιζουν πως μπορουν να το κουμανταρουν.Το κακο τις συγκυβερνησης των τριων ειναι πως μιλησαν για πολλα και βρισκονται απεναντι στα λεγομενα τους, γι αυτο και διαλυονται.Αν ηταν πιο ειλικρινεις θα ειχαν και διαφορετικη αντιμετωπιση απο τον πολιτη.Αν αντι για επαναδιαπραγματευση ο Σαμαρας ελεγε τα μετρα που προτεινει συγκεκριμενα και μεγαλυτερο ποσοστο στις εκλογες θα ειχε και μικροτερη φθορα.Αν οι υπουργοι ειχαν καταλαβει πως ειναι μελη τρικομματικης κι οχι αυτοδυναμης κυβερνησης θα υπηρχε μικροτερο μπαχαλο και καλυτερα αποτελεσματα.Για την ωρα ας καλοσωρισουμε την καινουργια μορφη του συστηματος κι ας ελπισουμε να ειναι πιο δημιουργικο απ το παλιο.Η κομματικη διαλυση παντως δεν πρεπει να φοβιζει.Η κοινωνικη ομως ναι,γιατι εχει απροβλεπτα αποτελεσματα

 19. ανάκτορο avatar
  ανάκτορο 02/11/2012 14:50:48

  Aυτό ακριβώς σου λέω θείε. Να τους κουτουπώσουν. Οι Γερμανοί δεν θα τους εμποδίσουν γιατί θέλουν τα φιλέτα (παραθαλάσσια οικόπεδα κλπ) για λογαριασμό τους .
  Ομως ξέρουμε καλά και οι δύο οτι οι σημερινοί τουλάχιστο κυβερνώντες προεξάρχοντος του Σαμαρά δεν θα το κάνουν...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ανάκτορο 02/11/2012 15:37:18

   Δεν βλέπω που υπεισέρχονται στο έργο "οι Γερμανοί". Δικό μας θέμα είναι. Μα το λένε άλλωστε (αλλά κάποιοι κάνουν τον κουφό)...
   Έλληνες υπεξαίρεσαν, Έλληνες φοροκλέφτες πρέπει να κουτουπωθούν από Έλληνες δημοκρατικά κυβερνώντες, Έλληνες αρμόδιοι πρέπει να τα ανακτήσουν για λογαριασμό του Ελληνικού Δημόσιου ταμείου....
   Απλό και σαφές.

   • μχ avatar
    μχ @ Ο Θείος 02/11/2012 22:12:18

    Νέα τροπή παίρνει η υοπόθεση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέσω του δανείου 31,5 δισ. αλλά και των υπόλοιπων δόσεων που πρόκειται να ληφθούν το 2013 (συνολικά οιτράπεζες πρόκειται να απορροφήσουν 48 δισ. ευρώ) καθώς πλέον η νέα απαίτηση από την Γερμανία πέραν του ειδικού λογαριασμού αλλάξει τη διοίκηση των τραπεζών, και να την έχει απευθείας ο ESM.

    Αυτό λόγω της άρνησης (λόγω πολιτικής αδυναμίας ή διαπλεκόμενων σχέσεων), της ελληνικής κυβέρνησης να αναλάβει τον έλεγχο των τραπεζών.

    Κοινώς ούτε η Γερμανία, ούτε η ΕΕ, ούτε η ΕΚΤ, αποδέχονται όλο αυτό το κολοσσιαίο ποσό της ανακεφαλαιοποιήσης το οποίο θα κατευθυνθεί στις τράπεζες μέσω του δανείου που θα λάβει η Ελλάδα να μείνει υπό τον έλεγχο των αποτυχημένων Ελλήνων τραπεζιτών.

    Εδώ λοιπόν έχουμε έναν διπλό κίνδυνο, που αναφύεται και πάλι λόγω της ανικανότητας ή διαφθοράς της ελληνικής πολιτικής ελίτ.

    Όχι μόνο να δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός με τον οποίο "αποικειοποείται" ή "προτεκτοροποιείται" η χώρα όπως είπε και ο Βενιζέλος, αλλά και περνάμε σε απευθείας έλεγχο ακόμα και σε retail θέματα της ελληνικής οικονομίας!

    Μάλλιστα η πρόταση αφορά την τοποθέτηση ξένων διοικητών στα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα. Φυσικά όλα αυτά το μόνο που θα επιτύχουν είναι η επιτάχυνση των "υπόγειων" για την ώρα διαδικασιών διάλυσης του κοινωνικού ιστού της χώρας και διάλυση αυτού που έχουμε συνηθίσει να λέμε κοινωνικό κεκτημένο

    • ανεμος avatar
     ανεμος @ μχ 03/11/2012 09:06:03

     Εγώ δεν θα είχα καμμία αντίρρηση υπο τον όρο οτι πριν απ' όλα η Γερμανία θα παραχωρούσε σε ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες την Γερμανική ιθαγένεια....

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ μχ 03/11/2012 19:53:24

     Ούτως η άλλως αυτή θα είναι η μόνιμη "Ισπανική λύση" (μετά τον Ιουνιο του 2013): Ανακεφαλαιοπoίηση με εγγυήσεις απευθείας από τον ΕSM, χωρίς εγγραφή στο (εθνικό) Δημόσιο χρέος, έναντι ΚΟΙΝΩΝ μετοχών. Δηλαδή προσωρινός έλεγχος της μετοχικής πλειοψηφίας από το (ευρύτερο) "Ευρωπαικό Δημόσιο", τυπικά τον ESM - θα αποκτήσει bank licence - υπό την "υψηλή εποπτεία" της ΕΚΤ.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ μχ 03/11/2012 19:55:54

     Μην μου πείς όμως ότι υπο την χθεσινή και σημερινή Ελληνική διοίκηση οι "Ελληνικές" τράπεζες συνέβαλλαν και συμβάλλουν "στην διατήρηση του κοινωνικού ιστού της χώρας και αυτού που έχουμε συνηθίσει να λέμε κοινωνικό κεκτημένο" !
     Είμαι σε κρίσιμη ηλικία και ένα πολύ έξαλλο γέλιο μπορεί και να με σκοτώσει...

 20. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 02/11/2012 14:55:53

  Σήμερα, συμπληρώνονται 101 χρόνια από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη. Επί τη ευκαιρία λοιπόν, μιας και όλα μας τα έχει ήδη πει... :

  1) Το κατά λάθος λάθος μπορεί να σε οδηγήσει και σε άλλα επόμενα,δεν σε επαναφέρει όμως στο σωστό ποτέ.
  2)Εκείνο που πρέπει να γίνεται και να ξαναγίνεται αδιάκοπα, ατέρμονα, χωρίς την παραμικρή διάλειψη, είναι η αντιδουλικότητα, η αδιαλλαξία, η ανεξαρτησία. Η ποίηση είναι το άλλο πρόσωπο της Υπερηφάνειας.
  3) Και διαμάντι στα δύο φτάνει να κόψει ένα μαχαίρι ,αρκεί νά'ναι από συμφέρον.

  4) …..Ήδη σας το είπα. Είναι η βαρβαρότητα.
  Τη βλέπω να΄ρχεται μεταμφιεσμένη, κάτω από άνομες συμμαχίες και προσυμφωνημένες υποδουλώσεις.
  Δεν θα πρόκειται για τους φούρνους του Χίτλερ ίσως, αλλά για μεθοδευμένη και οιονεί επιστημονική καθυπόταξη του ανθρώπου.
  Για τον πλήρη εξευτελισμό του. Για την ατίμωσή του ….

 21. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 02/11/2012 14:57:12

  George/Θείε,
  βασικό χαρακτηριστικό του Απέραντου Φρενοκομείου είναι να λαμβάνουν χώρα αυτά που ζητάμε-δικαίως- οι τρόφιμοι, αλλά όλα να "πνίγονται", να χάνονται στο θέαμα και τις κραυγές, ήτοι Βαξεβάνη και Τράγκα.
  Για 2 δις πάει ο Μαυραγάνης αθόρυβα όταν το Φρενοκομείο παίζει λιστομαχία , αλλά εμείς( δεν εννοώ εσένα) το βιολί βιολάκι: "μεταρρυθμιστικές" προτάσεις της πλάκας οι μεν, άναρθρες κραυγές οι δε( του αντιμνημονίου). Και βέβαια μην ακούς τους συριζαίους πως τάχα θα πούνε μπράβο. Εδώ το διακομματικό ψήφισμα καταδίκης της βίας δεν βρήκαν το θάρρος να υπερψηφίσουν, πιστοί στην αίρεση του Λαικισμού:

  "«Ραβασάκι» από την εφορία προς 1.500 φυσικά και νομικά πρόσωπα
  Προσωπικό ραβασάκι από την εφορία θα λάβουν τις επόμενες ημέρες περί τα 15.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα, με το οποίο θα καλούνται να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις συνολικού ύψους 7 δισ. ευρώ που «παρκάρισαν» σε τράπεζες του εξωτερικού. Πρόκειται για τις πρώτες... χιλιάδες από τη λίστα των συνολικά 54.000 φορολογουμένων που εντοπίστηκαν μέσω των εμβασμάτων να διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό.

  Οι φορολογούμενοι αυτοί καλούνται από την εφορία να δικαιολογήσουν το ύψος των καταθέσεων με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα και στην περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό, κινδυνεύουν να φορολογηθούν με συντελεστή ακόμη και 45% για το αδικαιολόγητο μέρος της κατάθεσης. Σημειώνεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να βρεθεί η νομική φόρμουλα, που θα δικαιολογεί την κλήση των προσώπων και την υποχρέωση τροποποιητικής δήλωσης από όσους φέρονται ότι απέκρυψαν εισοδήματα.

  Την ίδια ώρα στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούν στις εγχώριες τράπεζες 5.000 πρόσωπα (φυσικά και νομικά), έχει προχωρήσει ήδη το ΣΔΟΕ, αποστέλλοντας τα στοιχεία στις αρμόδιες ΔΟΥ για την επιβολή των προβλεπόμενων φόρων και προστίμων για τα 334 από αυτά..."
  http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1824488&nt=103

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Kώστας ΜΠ 02/11/2012 15:33:56

   Εύχομαι να γίνει...
   Ποσώς μ' ενδιαφέρει ποιός πολιτικός ποιού χρώματος θα το κάνει.
   Ν' ακουστεί ήχος χρήματος υπεξαιρεθέντος, πίπτοντος και επιστρέφοντος στον άδειο Δημόσιο τενεκέ, αυτο έχει σημασία,τίποτε άλλο...

   • Δεν έχει σημασία avatar
    Δεν έχει σημασία @ Ο Θείος 03/11/2012 17:23:30

    Μόλις περάσουν τα μέτρα να είσαι σίγουρος ότι θα ξεχαστεί η υπόθεση.

 22. Βασίλης Γκιώνης avatar
  Βασίλης Γκιώνης 02/11/2012 14:59:24

  "Είναι γνωστό ότι το ΔΝΤ στο πέρασμά του αφήνει κατεστραμμένες οικονομίες, διαλυμένες κοινωνίες και κατακερματισμένες (συνήθως και αναξιόπιστες) πολιτικές δυνάμεις. Μέχρις, από τις στάχτες, να ανασυνταχθεί το «νέο»"

  Το ΔΝΤ δεν ήρθε από μόνο του εδώ.

  Το φωνάξαμε εμείς για να μπορέσουμε να μισθοδοτούμε ένα εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους (τη στιγμή που χρειαζόμαστε 250.000), να σιτίζουμε και να περιθάλπτουμε 2,5 εκατομμύρια ΛΑΘΡΟμετανάστες, να καλύπτουμε τη ζημιά από τη φοροδιαφυγή των επιχειρηματιών, ελ. επαγγελματιών, εμπόρων (από τους κολοσσούς εώς τον τελευταίον περιπτερά), να καλύπτουμε τη ζημιά που προξενούνε στα ταμεία οι διάφορες "μαϊμούδες", να πληρώνουμε γ@@@άτικα σε εργολάβους, φαρμακοβιομηχάνους κτλ. κτλ.

  Δεν το φωνάξαμε το ΔΝΤ ούτε για να "αναπτυχθούμε", ούτε για να πατάξουμε την ανεργία.

  Εμείς απαιτούμε από το ΔΝΤ αλλά καί την Ε.Ε, να μας δίνουνε "ξερά λεφτά" στο χέρι για να μπορούμε κάθε πρώτη του μήνα να συντηρούμε την ως άνω αναφερόμενη (ζοφερή) κατάσταση...

  Εάν μας τα δίνουνε τους λέμε φασίστες γιατί μας βάζουνε μνημόνια...
  Εάν δεν μας τα δίνουνε τους λέμε φασίστες και εκβιαστές...
  Εάν μας λένε οτι πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις (μιλάμε για μεταρρυθμίσεις που έχουνε γίνει στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες εδώ και 35 χρόνια) τους κατηγορούμε οτι διαλύουνε τον κοινωνικό ιστό...

  Όπως έλεγε χθες η Ξενογιαννακοπούλου οτι βλέπει να χάνονται "δημοκρατικά και κοινωνικά κεκτημένα"...
  Αυτά τα "κεκτημένα" που μας οδήγησαν σε αυτό το χάλι σήμερα...

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Βασίλης Γκιώνης 02/11/2012 21:29:30

   "Το φωνάξαμε εμείς. . ."

   Sorry, but I don't recall inviting them over!!! ῾Ο μόνος ὑπεύθυνος γιά τήν κατάντια τῆς ῾Ελλάδας εἶναι ὁ ἐθνικός μας ποδηλάτης!!!

 23. ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ avatar
  ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ 02/11/2012 15:04:57

  Συγνώμη αγαπητέ Ποντομέδων εάν δεν το έκανα σαφές. Τα αλλότροια συμφέροντα είναι αυτά που συγγράφουν τα σενάρια που αναπαράγονται και έχουν ονοματεπώνυμο. Συγγραφέας Αντώνης Σαμαράς και το επιτελείο του και υπαγορεύονται από ΣΕΒ, Ενωση Τραπεζών, ΣΕΤΕ, σε συνεργασία με τους υπαλλήλους των κλιμακίων της Τροικα. Λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον απεμπολώντας την εθνική κυριαρχία και παραβιάζουν τοσο το εθνικό όσο και το Ευρωπαικό Σύνταγμα.
  Η σειρά σου.....

  • Ποντομέδων avatar
   Ποντομέδων @ ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ 02/11/2012 16:02:41

   Ναι, αγαπητέ ΑΝΤΙΓΡΑΙΚΕ, επί της παρεμβολής μου απάντησες καίρια και με κάλυψες πλήρως. Ευχαριστώ !

   Επί της ουσίας, όμως της απαντήσεώς σου, επίτρεψέ μου να διαφωνήσω, ή τουλάχιστον , να κρατήσω την επιφύλαξή μου. Και εξηγούμαι:
   ......Είχαμε ένα δάσος, κακοσυντηρημένο κατά τα τελευταία 30 περίπου χρόνια, αλλά δάσος
   τέλος πάντων. Βάλαμε τω 2010 έναν δασοφύλακα, να το προσέχει κι αν μπορέσει να το βελτιώσει και να το περιποιηθεί
   και αυτός, αντί τούτων, του έβαλε φωτιά! (Ποιος ξέρει γιατί, ίσως για να ζεσταθούν κάποιοι της οικογένειάς του ή της παρέας του, αλλά ας το αφήσουμε αυτό).
   Τω 2012, άρον άρον και με χίλια βάσανα, αποφασίσαμε να βάλουμε στη θέση του έναν πυροσβέστη, που φαινόταν ταλαντούχος και ευφυής, μπας και μπορέσει να σβήσει τη φωτιά και περισώσει το δάσος.
   Σύμφωνα με μια μέθοδο, που εμπεριέχει στοιχεία ευφυίας αλλά και δράματος, οι πυροσβέστες κόβουν ( θυσιάζουν) πολλά δέντρα, προκειμένου να δημιουργήσουν "ανάχωμα" στην πυρκαγιά. Το ίδιο κάνει τώρα κατ' αναλογίαν και ο δικός μας πυροσβέστης!
   Π Ρ Ο Σ Ο Χ Ή : Δεν κλήθηκε ως δασοφύλακας, αλά ω πυροσβέστης και μάλιστα με πυροσβεστικά "εργαλεία", πολλά των οποίων είναι ξένα προς την δική του τεχνογνωσία !!!! Αυτό επιμένουν πολλοί , να το ξεχνάνε, μεταξύ αυτών, θαρρώ και' συ .
   Εσύ λοιπόν μιλάς για τον Σαμαρά, ως εάν επρόκειτο για τον δασοφύλακα του 2010 και όχι για τον πυροσβέστη !
   Εγώ περιμένω λίγο ακόμα, να δω τί θα καταφέρει . Θα περισώσει κάτι από το δάσος, ή θα τα χάσουμε όλα. και τα δέντρα που κόβει και το δάσος τελικά !
   Εύχομαι να μην συμβεί το τελευταίο !
   Εσύ τί εύχεσαι ;;

   • Dimitris 28 avatar
    Dimitris 28 @ Ποντομέδων 02/11/2012 22:06:56

    +++++

 24. blue nile avatar
  blue nile 02/11/2012 15:25:47

  H εναλλακτική λύση που είχαμε από την αρχή ήταν μόνο μία.
  Να εξαφανίσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα και μετά να διαπραγματευτούμε με την τρόικα.
  Μέχρι τώρα και να θέλαμε να διαπραγματευτούμε με την τρόικα δεν μπορούσαμε.
  Θυμάστε τον Μπένυ που πήγε να πουλήσει τρέλα, έφυγε η τρόικα και μετά τη παρακαλούσε να γυρίσει;
  Για τον πολύ απλό λόγο ότι η τρόικα κρατούσε στα χέρια της ένα μεγάλο διαπραγματευτικό ατού. Το ότι το ελληνικό δημόσιο δεν μπορούσε να πληρώσει μισθούς συντάξεις και προμηθευτές αν δεν έπαιρνε την αντίστοιχη επόμενη δόση.
  Η κυβέρνηση από τη πρώτη στιγμή σχηματισμού της έπρεπε να έχει κατά νου να ισοφαρίσει έσοδα με έξοδα ως πρώτη προτεραιότητα.
  Χρειάζεται να επιβληθούν για το 2013 μέτρα ύψους 2,2 δις τα οποία μπορούν να βρεθούν με μειώσεις υψηλών μισθών και συντάξεων.
  Εφικτός στόχος από τη στιγμή που τα μέτρα δεν είναι οριζόντια.
  Τότε θα μπορούσε να διαπραγματευτεί με την τρόικα απαλλαγμένη από το άγχος καταβολής μισθών και συντάξεων και να μη δεχτεί τα όσα εγκληματικά εμπεριέχει το μνημόνιο ΙΙΙ έχοντας στο χέρι την γνωμοδότηση του ΔΝΤ που κρίνει ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο.
  Οι κίνδυνοι είναι δύο.
  1) Να μας πετάξουν από το ευρώ κλείνοντας η ΕΚΤ την στρόφιγγα χρηματοδότησης των ελληνικών ιδιωτικών τραπεζών.
  Αν μπορούσαν όμως να μας είχαν πετάξει έξω από το ευρώ χωρίς δραματικές συνέπειες και γι'αυτούς θα το είχαν ήδη από το περασμένο καλοκαίρι. Κάτι που σημαίνει ότι έχουν συνειδητοποιήσει το αυτονόητο: η έξοδος από κοινό νόμισμα μιας ελλειμματικής χώρας έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος για τους υπόλοιπους από το να την κρατήσουν μέσα με κάθε τρόπο.
  2) Η μη επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών .
  Αφού πρέπει να μείνουμε στην ευρωζώνη θα έβρισκαν ένα τρόπο οι εταίροι να τις χρηματοδοτήσουν.
  Σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να έχουν εντός ευρωζώνης τράπεζες που δεν μπορούν να πληρούν ότι ορίζει η ελεγκτική επιτροπή της Βασιλείας.

  Αντί όλων των παραπάνω η κυβέρνηση επέλεξε να εναρμονιστεί με τις τροικανές απαιτήσεις για να δημιουργήσει τέτοιο πρωτογενές πλεόνασμα ώστε να μπορούν να αποπληρώνονται οι δανειστές μας.
  Δηλαδή αντί να επιβάλει μέτρα ύψους 2,2 δις για να πάμε σε μικρά πρωτογενή πλεονάσματα, προσπαθεί να επιβάλει μέτρα 7,5 δις σε ένα χρόνο για να δημιουργηθεί εκείνο το μεγάλο και απαραίτητο πρωτογενές πλεόνασμα για να αρχίσουν αν αποπληρώνονται οι δανειστές μας
  Επιβάλλοντας όμως οριζόντια μέτρα ύψους 7.5 δις στην ήδη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία κυνηγά έναν απόλυτα αδύνατο στόχο μιας που μέχρι και το ΔΝΤ έχει παραδεχθεί ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο. Αυτή η προσπάθεια και μόνο πιασίματος του στόχου θα καταστρέψει τελεσίδικα την ελληνική κοινωνική οικονομία.
  Το ΔΝΤ πάλι έχει επισημάνει ότι από και πέρα κάθε ευρώ που κόβεται από μισθούς και συντάξεις ή προστίθεται στους φόρους , επιφέρει μείωση του ΑΕΠ για δύο ευρώ. Αν συνυπολογιστεί ότι το ΑΕΠ φορολογείται με 45% περίπου καταλήγουμε ότι η υστέρηση εσόδων θα φτάσει περίπου στα 7 δις !!!

  Ουσιαστικά η κυβέρνηση συναίνεσε σε μια λύση που θα φέρει την πλήρη διάλυση μόνο και μόνο για να κερδίζει εντός ευρώ χρόνο μέχρι να υπάρξει συνολική λύση για το ευρωζωνικό πρόβλημα.
  Οι ενδείξεις δεν συνηγορούν στο ότι θα έχουμε σύντομα λύση, με μια Γερμανία να θέλει όσο μπορεί να διαιωνίζει την Κρίση, αλλά κανείς δεν ξέρει τι είδους εγγυήσεις μπορεί να πήρε η ελληνική κυβέρνηση για να συναινέσει σε μια καταστροφική πολιτική.

  Αν όμως δεν έχει εγγυήσεις τότε πρέπει να μην τραβήξει το σκοινί μέχρι τέλους.
  Γιατί προσπαθώντας να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που είναι ανθρωπίνως αδύνατο να εφαρμοστεί και να πετύχει δεν θα υποστεί μόνο το πνίξιμο στις αντιφάσεις της ...
  Επιβάλοντας τα μέτρα του μνημονίου ΙΙ θα νεκρώσει τα τελευταία ζωντανά κύτταρα της ελληνικής οικονομίας με συνέπεια να γίνει ακατόρθωτος ο στόχος εξαφάνισης των πρωτογενών ελλειμμάτων.
  Δηλαδή θα αφαιρέσει από τον επόμενο πρωθυπουργό τα τελευταία διαπραγματευτικά όπλα στη μελλοντική διαπραγμάτευση που ίσως θελήσει να κάνει.

  Συγνώμη αλλά δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να το κάνει...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ blue nile 02/11/2012 15:43:46

   Οι δανειστές μας δεν είναι πιά "αγορές". Είναι κυρίως το Δημόσιο άλλων Ευρωπαικών χωρών. Θα πούμε π.χ. στους Ιταλούς, "τι ωραία, εσείς δανείζεστε από τις αγορές με επιτόκιο 6 % και μετά δανείζετε σε μάς με 3,5 % - αλλά εμείς δεν θα αποπληρώσουμε και θα σας ρίξουμε κι ένα περιποιημένο κούρεμα";
   Προφανώς αυτό είναι πολιτικά τρελό.
   Τι προτείνουμε λοιπόν για το πρόβλημα;

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Ο Θείος 02/11/2012 15:59:18

    Καλημέρα. Ρίξτε μια ματιά εδώ για να δείτε τα περιθώρια των "μονομερών ενεργειών" σε έναν πολύπλοκο κόσμο
    h/p://www.ft.com/intl/cms/s/0/d0213464-22b5-11e2-938d-00144feabdc0.html#axzz2AxrreATj
    Βάμος Αρχεντίνος

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Γιάννης Φαίλτωρ 02/11/2012 16:13:25

     “Μονομερείς ενέργειες” ως ρετρό της εποχής των κανονιοφόρων, πριν την Κρίση του 1929.
     Στην Ελλάδα, μάλλον μερικοί μπερδεύουν ακόμη τον Φραγκλίνο με τον ...Θεόδωρο Ρούσβελτ...

     • blue nile avatar
      blue nile @ Ο Θείος 02/11/2012 16:39:50

      @Θείος
      Μα ακριβώς σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες θα μιλήσουμε για να τους τονίσουμε ότι δεν επιθυμούμε άλλα δάνεια τα οποία επειδή μας παρέχονται υπό όρους συρρίκνωσης του ΑΕΠ , επιδεινώνουν διαρκώς την κατάσταση στη χώρα και δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψουμε τα δανειζόμενα.
      Κάτι που τόνιζε και ο Σαμαράς στο Eurogroup το καλοκαίρι του 2011.
      Αυτή τη στιγμή η μόνη λύση στην Ελλάδα είναι να της δοθεί μια περίοδος χάριτος με την κατά κάποιο τρόπο διασύνδεσης του ρυθμού αποπληρωμής των δανείων με τους ρυθμούς ανάπτυξης όταν αυτοί υπάρξουν.
      Και όποιος έχει αντιρρήσεις ας απαντήσει στα εξής ερωτήματα:
      Υπάρχει ευρωπαϊκό κεκτημένο ή δεν υπάρχει;
      Αυτά που ίσχυσαν στην Γερμανία το 1953 με τους όρους του εκεί δανεισμού δεν μπορούν να ισχύσουν στην Ελλάδα το 2012;
      Γιατί οι Έλληνες πολιτικοί δεν διεκδικούν τα χρήματα του υποχρεωτικού γερμανικού δανείου στην κατοχή και το χρυσό;
      Δικά τους είναι και τα χαρίζουν;
      Με ποια λογική δάνεια που δόθηκαν πριν από μερικά χρόνια πρέπει να αποπληρωθούν ενώ δάνεια που δόθηκαν πριν εβδομήντα όχι;
      Γιατί δεν έχει γίνει μια επιτροπή που θα καθορίσει το τι χρωστούμε που;
      Γιατί υπάρχουν πολλά δις που δανείστηκε το ελληνικό δημόσιο για να αποπληρώσει τη Siemens .
      Δηλαδή πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι εγκληματικές πράξεις διαφθοράς.
      Που έπρεπε να ζητηθεί αν εξαιρεθούν από το χρέος.
      Αλλά μάλλον στις τελευταίες προτάσεις κρύβεται η ουσία της αδρανούς στάσης της σημερινής κυβέρνησης...

      @ Γιάννης Φαίλτωρ
      Πιέζουν τα hedge funds για να περιορίσουν τις ζημιές τους.
      Δεν είναι και τίποτα καινούργιο.
      Δες τι θα γίνει μέχρι το τέλος..

   • ανάκτορο avatar
    ανάκτορο @ Ο Θείος 02/11/2012 20:56:38

    Αγαπητέ Θείε κάνεις λάθος. To 40% περίπου του ελληνικού χρέους παραμένει ακόμα σε ιδιωτικές Τράπεζες και Funds. Bλέπε Blοomberg σήμερα: “Οι επίσημοι δανειστές κατέχουν σήμερα το 60% περίπου του ελληνικού χρέους.”Η Γερμανία και οι υπόλοιποι θεσμικοί πιστωτές θα πρέπει να δεχθούν τη διαγραφή του ελληνικού χρέους.”

    Γιατί το ΔΝΤ επιμένει να κουρευτεί το ” επίσημο” χρέος που στο κάτω κατω η ΕΚΤ μπορεί και να το κάνει άτυπα επιστρέφοντας στην Ελλάδα τα κέρδη της απ’ αυτό και να μην κουρευτεί το υπόλοιπο 40% του “ανεπίσημου” χρέους? Μήπως επειδή οι “ανεπίσημοι” δανειστές ελέγχουν και το ΔΝΤ?
    Σ΄αυτό οι Γερμανοί εχουν Απόλυτο δίκιο να τα στηλώνουν και εμείς να είμαστε μαζί τους . Δεν είμαστε τόσο ηλίθιοι να πούμε π.χ. στους Ιταλούς, “τι ωραία, εσείς δανείζεστε από τις αγορές με επιτόκιο 6 % και μετά δανείζετε σε μάς με 3,5 % – αλλά εμείς δεν θα αποπληρώσουμε και θα σας ρίξουμε κι ένα περιποιημένο κούρεμα” …
    Τι προτείνουμε λοιπόν για το πρόβλημα; ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ 40% ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΣ ΑΝΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ και Funds.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ ανάκτορο 03/11/2012 20:01:47

     Εδώ σκέπτομαι ήδη ότι ίσως δεν διαφωνώ (κατ' αρχήν)...
     Κουρεύτηκε που κουρεύτηκε το ιδιωτικό χρέος, άλλωστε με το "Ντωβίλ"...
     Αλλά υπολόγισε την έξτρα ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών τραπεζών που θα χρειαστεί μετά το νέο "κούρεμα".
     Υπολόγισε επίσης των Γαλλικών, Ιταλικών, Γερμανικών (έρχεται, όλα από εγγυήσεις του ESM)...
     Υπολόγισε τι θα γίνει με τα "υπόλοιπα" των Ελληνικών Ασφαλιστικών ταμείων (ολική διαγραφή μήπως)...
     Και μετά τα ξαναλέμε, χε, χε !!!

   • ανάκτορο avatar
    ανάκτορο @ Ο Θείος 02/11/2012 21:43:46

    Θείο κάνεις λάθος. Το 40% του ελληνικού χρέους ανήκει σε ιδιωτικές Τράπεζες και Funds. Το Bloomberg σήμερα το αποδέχεται αλλά προτείνει:
    “Οι επίσημοι δανειστές κατέχουν σήμερα (μόνο) το 60% περίπου του ελληνικού χρέους.”Η Γερμανία και οι υπόλοιποι θεσμικοί πιστωτές θα πρέπει να δεχθούν τη διαγραφή του ελληνικού χρέους.”

    Γιατί το ΔΝΤ επιμένει να κουρευτεί το ” επίσημο” χρέος που στο κάτω κατω η ΕΚΤ μπορεί και να το κάνει άτυπα επιστρέφοντας στην Ελλάδα τα κέρδη της απ’ αυτό και να μην κουρευτεί το υπόλοιπο 40% του “ανεπίσημου” χρέους? Μήπως επειδή οι “ανεπίσημοι” δανειστές ελέγχουν και το ΔΝΤ?
    Σ΄αυτό οι Γερμανοί εχουν Απόλυτο δίκιο να τα στηλώνουν και εμείς οφείλουμε να τους συμπαρασταθούμε σ' αυτό.
    Γιατί πώς θα πούμε π.χ. στους Ιταλούς, “τι ωραία, εσείς δανείζεστε από τις αγορές με επιτόκιο 6 % και μετά δανείζετε σε μάς με 3,5 % – αλλά εμείς δεν θα αποπληρώσουμε και θα σας ρίξουμε κι ένα περιποιημένο κούρεμα”;
    Ενώ στους ιδιώτες ανεπίσημους δανειστές μπορούμε κάλλιστα να πούμε οτι κύριοι παίξατε με υψηλό ρίσκο και χάσατε...

    • tas avatar
     tas @ ανάκτορο 02/11/2012 23:19:38

     Mήπως από αυτό το 40% το μεγαλύτερο μέρος είναι τα ήδη πετσοκομμένα ομόλογα που διακατέχουν Έλληνες ομολογιούχοι? Τράπεζες, ταμεία, ασφαλιστικές, πανεπιστήμια. Μήπως πάλι θα βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας?

     • rally monkey avatar
      rally monkey @ tas 03/11/2012 01:24:27

      .να δεις που ουτε καν του περασε απο το μυαλό!

     • ανεμος avatar
      ανεμος @ rally monkey 03/11/2012 09:58:43

      Αν είναι έτσι όπως τα λές, δηλαδή το 40% του χρέους το διακατέχουν Ελληνες τότε σωθήκαμε αμέσως και είμαστε η ισχυρότερη οικονομία της ΕΕ!!!!!!
      Διότι αν υποθέσουμε οτι η Ελλάδα "θυσιάζει" αυτούς τους Ελληνες ,το χρέος της θα πέσει αυτομάτως στην ίδια θέση με το της Φινλανδίας , περίπου στο 75% του ΑΕΠ . Οι "οίκοι" θα μας αναβαθμίσουν σε ΑΑΑ και όλοι οι επενδυτές θα σπεύσουν να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους εδώ. Εκτός αν μας προλάβει ο Νομικός και αγοράσει όλο αυτό το χρέος απο τους συμπατριώτες μας για να το διαγράψει...
      Υ.Γ. Αγαπητέ rally monkey έχεις μυαλό "ξουράφι", όντως...

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ tas 03/11/2012 20:05:14

      Χε, χε !
      Κυρίως τράπεζες-ζόμπι και Ασφ. ταμεία (4 δις έλειμμα το 2012).
      Μερικοί νομίζουν ότι το λεγόμενο "ιδιωτικό" χρέος το έχουν κυρίως funds.
      Ναι, το έχουν και funds. To 10 % του 40 % !!!

   • ανεμος avatar
    ανεμος @ Ο Θείος 02/11/2012 21:45:39

    Θείο κάνεις λάθος. Το 40% του ελληνικού χρέους ανήκει σε ιδιωτικές Τράπεζες και Funds. Το Bloomberg σήμερα το αποδέχεται αλλά προτείνει:
    “Οι επίσημοι δανειστές κατέχουν σήμερα (μόνο) το 60% περίπου του ελληνικού χρέους.”Η Γερμανία και οι υπόλοιποι θεσμικοί πιστωτές θα πρέπει να δεχθούν τη διαγραφή του ελληνικού χρέους.”

    Γιατί το ΔΝΤ επιμένει να κουρευτεί το ” επίσημο” χρέος που στο κάτω κατω η ΕΚΤ μπορεί και να το κάνει άτυπα επιστρέφοντας στην Ελλάδα τα κέρδη της απ’ αυτό και να μην κουρευτεί το υπόλοιπο 40% του “ανεπίσημου” χρέους? Μήπως επειδή οι “ανεπίσημοι” δανειστές ελέγχουν και το ΔΝΤ?
    Σ΄αυτό οι Γερμανοί εχουν Απόλυτο δίκιο να τα στηλώνουν και εμείς οφείλουμε να τους συμπαρασταθούμε σ' αυτό.
    Γιατί πώς θα πούμε π.χ. στους Ιταλούς, “τι ωραία, εσείς δανείζεστε από τις αγορές με επιτόκιο 6 % και μετά δανείζετε σε μάς με 3,5 % – αλλά εμείς δεν θα αποπληρώσουμε και θα σας ρίξουμε κι ένα περιποιημένο κούρεμα”;
    Ενώ στους ιδιώτες ανεπίσημους δανειστές μπορούμε κάλλιστα να πούμε οτι κύριοι παίξατε με υψηλό ρίσκο και χάσατε.

  • Samurai avatar
   Samurai @ blue nile 02/11/2012 16:32:58

   blue nile.
   Θα μείνω στον επίλογό σου,διότι όλα τα άλλα είναι λίγο πολύ γνωστά και χιλιοεπανακυκλωμένα.
   Όταν μιλάς για ηθικό δικαίωμα φωτογραφίζεις το Σαμαρά ουσιαστικά.
   Όταν μιλάς για τον επόμενο πρωθυπουργό,ποιον έχεις στο μυαλό σου?
   Εάν, λέω εάν έχεις τον κύριο Τσίπρα,πρέπει να ξέρεις ότι εκεί κάπου σταματάει και η κουβέντα περί ηθικής.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ blue nile 02/11/2012 16:51:59

   Αγαπητέ blue nile, με χαρά βλέπω ότι έμμεσα συμφωνείς ότι το πραγματικό μεγάλο πρόβλημα (που μπορεί να προκαλέσει "ατύχημα") είναι οι Τράπεζες - ανακεφαλαιοποίηση και μονόδρομος ρευστότητας μέσω ELA.
   Αυτό μας συνδέει με "ομφάλιο λώρο" με την τύχη της Ισπανίας. Η λύση θα είναι "πακέτο". Κανείς δεν μπορεί να το διαπραγματευτεί αυτό μεμονωμένα για την Ελλάδα και να τραβήξει το σχοινί μέχρι τέλους. Ο Ισπανός περιμένει και κρατά την άκρη του σχοινιού.
   Η λύση είναι να πιέσουν μαζί με τους Ισπανούς τώρα και να το αφήσουν αυτό απέξω, ανακεφαλαιοποίηση απευθείας από τον ESM έναντι κοινών μετοχών, χωρίς να μετρά στο Δημόσιο χρέος.
   Δεν υπάρχει μεμονωμένη λύση για την Ελλάδα, καλώς κερδίζουν χρόνο.
   Αλλά δεν θα υπάρξει ποτέ και γενικώς καμμιά λύση άν δεν λύσουν το θέμα των εσόδων. Δεν "βγαίνει" με περικοπές.
   Τα λοιπά λοιπόν - που αναφέρεις - θα γίνονταν μετά ρεαλιστικά (στο δρόμο για πρωτογενές πλεόνασμα), μόνον άν άρχιζαν να αντιμετωπίζουν εδώ και τώρα, πειστικά, την φορολογική διαρροή.
   Εδω βρίσκεται το πραγματικό ηθικό πρόβλημα, και όποιος δεν το βλέπει θα βρεθεί αργά η γρήγορα στην ίδια θέση όπου βρίσκεται τώρα ο κ. Στουρναρας και χθές ο κ. Βενιζέλος.

   • blue nile avatar
    blue nile @ Ο Θείος 03/11/2012 04:01:35

    Θείε μακάρι να είναι όπως τα λες.
    Αυτό που βλέπουμε όμως τώρα είναι την Γερμανία να καταφέρνει να αναιρέσει στην ουσία την συμφωνία του περασμένου Ιουνίου για πέρασμα των ιδιωτικών τραπεζικών χρεών στην ΕΚΤ.
    Δηλαδή η Γερμανία σαμποτάρει συνειδητά τον διαχωρισμό των χρεών του τραπεζικού τομέα από τα εθνικά χρέη κάτι που είναι ένα από τα απαραίτητα βήματα για να μπορέσει η ευρωζώνη να ορθοποδήσει.
    Το μόνο που νοιάζει την Γερμανία αυτή τη στιγμή είναι να διαιωνίσει όσο μπορεί την Κρίση.
    Γιατί από τη μία έχει κερδίσει μέχρι στιγμής 60 δις και από την άλλη γιατί κρύβει έτσι τη χρεωκοπία των γερμανικών τραπεζών.
    Όλες οι άλλες χώρες όσο και αν προσπαθούν δεν μπορούν να επιβάλουν στην Γερμανία διαφορετική συμπεριφορά.
    Για τον εξής απλό λόγο:
    Η Γερμανία σε περίπτωση φυγής της από την ευρωζώνη θα παραμείνει όρθια γιατί θα δει ποταμούς αποταμιεύσεων από όλο τον κόσμο να εκβάλουν στις τράπεζες της .
    Από την άλλη θα διαλυθούν τα τραπεζικά συστήματα των ελλειμματικών χωρών που θα καταρεύσουν λόγω του ασυγκράτητου bank run που θα συμβεί.
    Οπότε φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Γερμανία δεν θέλει να κάνει τίποτα από όλα όσα πρέπει να γίνουν για να ξεπράσει όλη η ευρωζώνη την Κρίση ενώ κανείς εταίρος δεν μπορεί να της επιβάλει κάτι διαφορετικό από τη θέληση της.
    Και δεν μπορώ να καταλάβω την αισιοδοξία κάποιων που βλέπουν ότι η ευρωπαική λύση είναι κοντά...
    Όσο συνεχίζεται αυτή η στάση της Γερμανίας και εμείς δεν προσπαθούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό τόσο θα επιδεινώνουμε την θέση μας.
    Παίρνουμε μεγάλα δάνεια τα οποία πέφτουν στο κενό γιατί το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο. Κάτι που το λέει ξεκάθαρα το ΔΝΤ.
    Το χειρότερο απ'όλα είναι ότι συναινούμε αδιαμαρτύρητα σε ότι επιτάσουν οι Γερμανοί με συνέπεια να φαινόμαστε και υπεύθυνοι για την αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος που μας επιβάλεται .
    Αποτυχία που θα έρθει νομοτελειακά όπως απέτυχαν και τα προηγούμενα μνημόνια.
    Μόνο που τώρα τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα.
    Κάθε μέρα που περνάει θα αυξάνεται η εξαθλίωση και η καθίζηση της ελληνικής κοινωνίας της αγοράς.
    Που θα πάει αυτό το πράγμα κανείς δεν ξέρει...

    • ανεμος avatar
     ανεμος @ blue nile 03/11/2012 09:25:01

     "Η Γερμανία σε περίπτωση φυγής της από την ευρωζώνη θα παραμείνει όρθια γιατί θα δει ποταμούς αποταμιεύσεων από όλο τον κόσμο να εκβάλουν στις τράπεζες της ".
     Εννοείς σε μάρκα? Και τί θα κάνει όλους αυτούς τους ποταμούς η Γερμανία σε μιά κατεστραμμένη Ευρώπη γύρω της? Πως θα αντιμετωπίση μόνη της τα κύματα των μεταναστών που θα ορμήξουν στα σύνορά της εφοδιασμένοι ΟΛΟΙ με διαβαρήρια που θα τους χορηγούν αβέρτα πλέον οι υπόλοιπες ευρωπαικές κυβερνήσεις αφού δεν θα υπάρχουν πλέον οι δεσμεύσεις της ΕΕ?
     Αν κοιμάται απ' αυτό το πλευρό η Γερμανία όντως θα αποδείξει οτι πρόκειται για ανεπίδεκτο μαθήσεως έθνος ξυλοκόπων...

     • blue nile avatar
      blue nile @ ανεμος 03/11/2012 11:27:59

      Μάρκα ευρώ ότι και να'ναι η Γερμανία και οι άλλες πλεονασματικές χώρες θα είναι οι μόνες που δεν θα δουν αμέσως τα τραπεζικά τους συστήματα να καταστρέφονται κάτι που θα πάθουν οι ελλειμματικές χώρες.
      Οπότε έχουν βάσιμες ελπίδες να διαχειριστούν το επόμενο διάστημα.
      Προσωπική άποψη ότι μακροπρόθεσμα θα καταστραφούν κι αυτοί αλλά οι λοιποι ευρωπαίοι ηγέτες τρομοκρατούνται τόσο πολύ με το τι θα πάθουν αυτοί άμεσα που δεν μπορούν να διαπραγματευτούν σωστά.
      Το κόστος για την Γερμανία θα είναι η αύξηση της ανεργίας , αλλά γι'αυτό δεν πολυνοιάζονται οι Γερμανοί τραπεζίτες...
      Οπότε η Γερμανία δεν θα είναι και και ιδανικός τόπος προορισμού...

     • ανεμος avatar
      ανεμος @ blue nile 04/11/2012 11:33:08

      Θα είναι όμως ο μόνος τόπος προορισμού και μάλιστα με ραγδαίους ρυθμούς μετά την κατάρρευση. Ο χρόνος που θα κερδίσουν θα είναι τόσο λίγος που δεν θα καταλάβουν οτι πέρασε...

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ ανεμος 03/11/2012 20:13:12

      Πως θα εξάγει, πώς θα πουλήσει; Με μάρκο = 0,5 $;
      Θα κάθεται ως "έθνος - νομενκλατούρα" του παγκοσμιοποιημένου κόσμου να τρώει απο τα έτοιμα που θα αποταμιεύουν για λογαρισμό της οι προλε(φ)τάριοι όλου του πλανήτη;
      Κάπως ιδιόρρυθμη αντίληψη για τον καπιταλισμό έχετε, αγαπητοί blue nile και άνεμε, δεν νομίζετε;
      Μήπως τυχόν μπερδεύετε την BRD (Βundesrepublik Deutschland) με την DDR (Deutsche Demokratische Republik) ;

     • ανεμος avatar
      ανεμος @ Ο Θείος 04/11/2012 11:37:52

      Θείε σου διέφυγε οτι εγώ έχω για τον καπιταλισμό την αντίθετη ακριβώς άποψη με τον Blue Nile ταυτιζόμενος απόλυτα με τη δική σου και περι αυτού διαφωνούμε παραπάνω.
      Οντως αυτό λέω και εγώ για τη Γρεμανία: "Πως θα εξάγει, πώς θα πουλήσει; Με μάρκο = 0,5 $;
      Θα κάθεται ως “έθνος – νομενκλατούρα” του παγκοσμιοποιημένου κόσμου να τρώει απο τα έτοιμα που θα αποταμιεύουν για λογαρισμό της οι προλε(φ)τάριοι όλου του πλανήτη;"
      Θέλει δε θέλει θα κάνει στο τέλος αυτό που είπε ο Κέυνς: "Θα τυπώσει Ευρά"...

  • ανάκτορο avatar
   ανάκτορο @ blue nile 02/11/2012 20:40:54

   Αγαπητέ/ή blue nile . Κάνεις πολύ καίριες παρατηρήσεις:
   1.)"Δηλαδή αντί να επιβάλει μέτρα ύψους 2,2 δις για να πάμε σε μικρά πρωτογενή πλεονάσματα, προσπαθεί να επιβάλει μέτρα 7,5 δις σε ένα χρόνο για να δημιουργηθεί εκείνο το μεγάλο και απαραίτητο πρωτογενές πλεόνασμα για να αρχίσουν αν αποπληρώνονται οι δανειστές μας."

   2.)"Επιβάλοντας τα μέτρα του μνημονίου ΙΙ θα νεκρώσει τα τελευταία ζωντανά κύτταρα της ελληνικής οικονομίας με συνέπεια να γίνει ακατόρθωτος ο στόχος εξαφάνισης των πρωτογενών ελλειμμάτων.
   Δηλαδή θα αφαιρέσει από τον επόμενο πρωθυπουργό τα τελευταία διαπραγματευτικά όπλα στη μελλοντική διαπραγμάτευση που ίσως θελήσει να κάνει.
   Συγνώμη αλλά δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να το κάνει…"

   Εκφράζεις τον ίδιο φόβο που ένοιωσα και εγώ το βράδυ των εκλογών της 6ης Μαίου όταν άκουσα το Σαμαρά να ξαναφωνάζει στο κόμμα το Μητσοτακαίικο και το Καρατζαφερτζέικο βρίζοντας τον Τσίπρα και τις συνιστώσες ως αλιτήριους του δεκαπενταμελούς, πράγμα που με ανάγκασε να ψηφίσω τον Τσίπρα...Θέλω να ελπίζω οτι τελικά δεν είναι μνησίκακος σε σημείο αυτοκτονίας. Και να επιτρέψει στον επόμενο Πρωθυπουργό να ολοκληρώσει εκείνος αυτό που εκ των πραγμάτων (αφού είναι δεμένος χειροπόδαρα) δεν μπόρεσε να κάνει ο ίδιος. Μπορεί κάλλιστα να πει στούς εταίρους ότι : Δέχτηκα όλους τους όρους σας για να καταλάβετε οτι αυτό όχι μόνο δεν ήταν σωστό και ηθικό, αλλα ήταν και οικονομικά καταστροφικό για όλους μας, όπως άλλωστε σας το έλεγα απο την αρχή. Εχετε τώρα την ευκαιρία και όλα τα προσχήματα (Ευρωπαικά και Δημοκρατικότατα εκλεγμένος Αριστερός) να διαπραγματευτείτε επι της ουσίας με τον νέο Πρωθυπουργό . Στην Ευρώπη είναι αδιανόητο να απαιτήσει ο οιοσδήποτε και ανεξαρτήτως οικονομικών υποχρεώσεων, απο μια χώρα-εταίρο με Αριστερή κυβέρνηση να εφαρμόσει Δεξιές πολιτικές.

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ ανάκτορο 03/11/2012 01:29:18

    αφου θα ειναι αριστερη η κυβερνηση νομιζω πως θα το ξανασκεφτουν και θα αρχισουν να μας δανειζουν τζάμπα

    • ανεμος avatar
     ανεμος @ rally monkey 03/11/2012 09:18:42

     Αν σταματήσουν να μας δανείζουν επειδή βγάλαμε αριστερή κυβέρνηση, θα καταρρεύσει ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ευρωζώνη (Φρανσουά Μπαρουέν τέως υπουργός οικονομικών της Γαλλίας επι Σαρκοζί).
     Επομένως θα συνεχίσουν να μας δανείζουν εντόκως βέβαια και όχι δωρεάν...

 25. ΑΖ avatar
  ΑΖ 02/11/2012 15:27:37

  Τον ορυκτό πλούτο θέλουν να μας τον αρπάξουν και μέσα στο ευρώ. Ίσως είναι πιο σοβαρό να δούμε τι μας συμφέρει μακροπρόθεσμα και όχι βραχυρπόθεσμα. Δεν υπάρχει ούτε μια χώρα που να κατάφερε να ανακάμψει με το ΔΝΤ στην πλάτη της.

 26. Διογενης avatar
  Διογενης 02/11/2012 15:29:00

  οποια και αν ειναι τα δεδομενα, ο,τι και αν ισχυει, ο,τι και αν λεγεται η αληθεια ειναι η εξης:
  O Ευρωπαίος Κεντρικός Τραπεζίτης εξέφρασε την απόλυτη συμφωνία για έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών από έναν Υπερεπίτροπο. «Κάποιες κυβερνήσεις δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει ότι έχουν χάσει εδώ και καιρό την εθνική τους ανεξαρτησία λόγω του υψηλού χρέους τους . Μόνο αν εκχωρήσουν την εθνική τους κυριαρχία θα έχουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη της Ευρωζώνης”. Σε ελεύθερη μετάφραση ο Ντράγκι μας λέει: Θα κάνετε ότι σας λέμε, δεν έχετε πλέον εθνική κυριαρχία.
  στο ονομα ποιας αναπτυξης, ποιας ανακαμψης, ποιας μειωσης χρεους και ποιας πολιτικης ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!!!!! εχετε τρελαθει τελειως ολοι? δεν υπαρχει σταλα τσιπας μεσα μας πια?!

 27. alex23 avatar
  alex23 02/11/2012 15:51:55

  οταν μπηκαμε στην ενωση, γνωριζαμε οτι μπηκαμε σε κατι που θα μετατρεποταν σταδιακα σε μια οικονομικη ομοσπονδια και ισως, αναλογα με τις συνθηκες σε ομοσπονδιακο κρατος..με αυτην την εννοια εχουμε αποδεχτει να μοιραστουμε μερος της κυριαρχιας μας με αλλα κρατη για το κοινο καλο..

  το να λεμε τωρα οτι οι πολιτικοι μας ειναι προδοτες επειδη κανουν αυτο που σχεδον ολοι μας αποδεχτηκαμε απο την εποχη της εοκ , δεν ειναι λογικο..
  αν δεν μας αρεσει πια η ομοσπονδια, ας τους δωσουμε πισω οσα μας εδωσαν και ας χωρισουμε φιλικα..

  οπως στην ελλαδα εχουμε αρπαχτικα, εχουμε και στην ευρωπη..μια χωρα με πλουτο αλλα ανικανο ή διεφθαρμενο κρατος που δεν μπορει να κανει το σωστο για τους πολιτες του ειναι ευκολο θηραμα για αυτους..και το οτι το κρατος δεν ειναι ικανο ή ειναι επιρρεπες στην διαφθορα, ειναι και ενα σοβαρο επιχειρημα για να πεισουν ακομα και τους φιλους μας οτι δεν αξιζουμε να εχουμε λογο στα λεφτα που μας δανειζουν..
  η προσπαθεια του κ.σαμαρα ηταν να δειξει προς τα εξω οτι εχει την διαθεση και την πυγμη να φτιαξει μεσοπροθεσμα ενα κρατος ικανο και αυτο εδωσε στους φιλους μας στην ενωση καλα επιχειρηματα για να μας βοηθησουν..
  αλλα φαινεται οτι η αλλη πλευρα και οι φιλοι τους στην ελλαδα εχουν αλλη αποψη και δυστυχως για εμας υπαρχουν παντα προθυμοι ή 'χρησιμοι ηλιθιοι' για να τους βοηθησουν..

  • Αιρετικός avatar
   Αιρετικός @ alex23 02/11/2012 16:05:36

   Άλλο ομοσπονδία με ομοσπονδιακή κυβέρνηση και άλλο προτεκτοράτο...

  • Διογενης avatar
   Διογενης @ alex23 02/11/2012 16:06:39

   αληθεια alex?, αυτη ειναι η ευρωπη που συμφωνησαμε να μετεχουμε? και ποιο ειναι ακριβως το κοινο καλο? οι μιζες των γερμανικων εταιριων και το φορτωμα ολων των σκανδαλων στις πλατες των ελληνων?

  • Διογενης avatar
   Διογενης @ alex23 02/11/2012 16:08:50

   και που 'σαι. μεσα! να τους δωσουμε πισω οσα μας εδωσαν και αυτοι να επιστρεψουν ο,τι μας πηραν. ετσι γινονται οι σωστοι λογαριασμοι...

   • alex23 avatar
    alex23 @ Διογενης 02/11/2012 20:47:42

    η λογικη θα ελεγε οτι σε μια ομαδα συνεργαζομενων κρατων καποια λογω βιομηχανιας, πληθυσμου ή πλουτοπαραγωγικων πηγων θα εχει ενα λογο παραπανω, ενω καποια χωρις αυτα θα ηταν λιγο πιο πισω..σε μια εταιρια οσο κεφαλαιο βαζεις τοσες μετοχες παιρνεις..

    οταν σου δινουν λεφτα για να φτιαξεις τις υποδομες σου και την οικονομια σου, δηλαδη την ευκαιρια να κερδισεις μετοχες και να φτασεις τα ποσοστα των αλλων, και εσυ τα τρως και κανεις μεγαλη ζωη, δεν μπορεις να τους κατηγορησεις μετα οτι εσυ αλλα φανταζοσουν..εμεις φταιμε..δικες μας επιλογες ηταν..εμεις μοιρασαμε τα λεφτα..εμεις βαλαμε τους ξενους σαν υπερεργολαβους στα εργα για να κανουν τα στραβα ματια στις ρεμουλες μας..

    μακαρι να ειχαμε τα λεφτα να τους τα δωσουμε και να βγουμε εξω..αλλα δεν τα εχουμε..
    η μονη λυση που εχουμε, αλλα δεν ενεργοποιησαμε ποτε για λογους που μονο οι πολιτικοι μας γνωριζουν αλλα υποψιαζομαστε ειναι να συμφωνουσαμε με την ευρωπη συνεκμεταλλευση των κοιτασματων στην ελλαδα με εγγυηση συνορων και αμεση αναληψη του χρεους απο την ευρωπη..και τους αμερικανους θα πεταγαμε εξω απο το παιχνιδι, και τα κερδη μας θα πηγαιναν στην αναπτυξη, αν διαλεγαμε τοτε σωστο πολιτικο προσωπικο..

    • ανάκτορο avatar
     ανάκτορο @ alex23 02/11/2012 21:19:43

     Aγαπητέ alex23 όταν σε ακούω να λες αυτά τα βαρύγδουπα ΕΜΕΙΣ αισθάνομαι πραγματικά πολύ ασήμαντος γιατί εγώ ΟΛΑ αυτά τα χρόνια δεν μπόρεσα να μπώ όπως εσύ και άλλοι που γράφουν έτσι εδώ μέσα, σ΄αυτό το ΕΜΕΙΣ. Και τώρα είμαι και δαρμένος και φταίχτης και βλάξ γιατί δεν μπορώ καθόλου μα καθόλου να καταλάβω πως εγώ φταίω...πως δικες μου επιλογες ηταν..εγώ μοιρασα τα λεφτα..εγώ έβαλα τους ξενους σαν υπερεργολαβους στα εργα για να κανουν τα στραβα ματια στις ρεμουλες μας!!!!, τη στιγμή πού ούτε καν και ποτέ δεν τους ψήφισα ,αφού μόνιμα ψήφιζα αντιπολίτευση και ουδέποτε διορίστηκα εγώ και ουδείς συγγενής μου στο Δημόσιο...

 28. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 02/11/2012 16:06:20

  Το πραγματικό επίδικο αντικείμενο είναι τώρα πιά το φορολογικό ζήτημα.
  Άν το είχε επιλύσει η (όποια) κυβέρνηση, εγκαινιάζοντας φορολογόγηση αναδρομική της διαφυγούσας φορολογητέας ύλης, δεν θα χρειαζόταν ΚΑΘΟΛΟΥ νέα μέτρα που επιβαρύνουν μισθούς και συντάξεις. Τουλάχιστον τις μικρομεσαίες πολυπληθείς κατηγορίες.
  Για το λόγο αυτό, η σύγκρουση (την ίδια χρονική στιγμή) των μέτρων με τις "λίστες" είναι εξαιρετικά εκρηκτική. "Φόρτωσε" πολύ δυναμίτη.
  Οι πολίτες δεν είναι χαζοί, αυτά τα καταλαβαίνουν αμέσως.
  Η ΝΔ δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτή την απόφαση. Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται τώρα, κυρίως γιατί προστάτευσε τους φοροφυγάδες και αυτό έγινε ολοφάνερο.

 29. blue nile avatar
  blue nile 02/11/2012 16:47:49

  Δεν έχει σημασία ποιος θα είναι ο επόμενος.
  Δεν με νοιάζει ποιος θα είναι.
  Θα είναι όμως εγκληματικό ο επόμενος πρωθυπουργός ύστερα από την αποτυχία του μνημονίου ΙΙΙ να παραλάβει τέτοια κατάσταση στην οικονομία που να μην μπορεί να πάει σε έστω και σε ελάχιστα πρωτογενή πλεονάσματα.
  Και οι δυο προηγούμενες κυβερνήσεις μπορεί να απέτυχαν παταγωδώς αλλά έδωσαν στις επόμενες αυτή τη πολύτιμη δυνατότητα.
  Η τωρινή συγκυβέρνηση ακολουθώντας το μνημονιακό έγκλημα που όλο και γίνεται χειρότερο, αν δεν αλλάξει πορεία, όχι μόνο θα αποτύχει αλλά θα στερήσει τη χώρα από κάθε διαπραγματευτικό όπλο.
  Μπορεί να'χω λάθος...το πολύ κοντινό μέλλον θα δείξει...

  • Samurai avatar
   Samurai @ blue nile 02/11/2012 22:08:28

   Αγαπητέ συμπολίτη.
   Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια διαπραγμάτευσης.
   Πως γίνεται τώρα οι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις να έχουν αποτύχει παταγωδώς (όπως σωστά αναφέρεις) αλλά να έχουν προσφέρει παρ'όλ'αυτά στην τωρινή,διαπραγματευτική δυνατότητα μόνο εσύ το καταλαβαίνεις.
   Αυτό που κατάφεραν με τις κινήσεις τους είναι να μας αναγκάσουν να ''σκοτώσουμε'' ότι έχει απομείνει.
   Αυτό σχεδίαζαν και το έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό.
   Άντε τώρα έλα εσύ στη θέση του Σαμαρά (που με τα ψεματάκια του βγήκε πρωθυπουργός) και πες την αλήθεια (που ουσιαστικά δε θέλει να ακούσει) στο λαό.
   Την ιστορία με το βοσκό και το λύκο την ξέρεις φαντάζομαι.
   Καλό Σαββατοκύριακο.

   • blue nile avatar
    blue nile @ Samurai 03/11/2012 04:09:44

    Είχαν αποτύχει παταγωδώς επειδή χειρότέρεψε η κατάσταση αλλά ακόμα τότε περιθώρια υπήρχαν γιατί επί των ημερών εκείνων των κυβερνήσεων δεν παρθήκαν περιοριστικά μέτρα ύψους 7,5 δις σε ένα χρόνο όπως θα γίνει τώρα.
    Δηλαδή δεν αφήναν στον επόμενο δυνατότητα επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων επειδή το σκέφτηκαν , έτσι έτυχε.
    Αν έπαιρναν κι αυτές τα μέτρα του μνημονίου ΙΙΙ δεν θα άφηναν στον επόμενο αυτή τη δυνατότητα.

    Καλό σ/κ και σε σένα...

 30. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 02/11/2012 16:59:26

  Μην τα μπλέκεις όλα (1945, Siemens...). Ακομη και να το λύσεις αυτό, έχεις εξίσου πρόβλημα δούναι - λαβείν - διακρατικά δάνεια - με Γάλλους, Ιταλούς, Ισπανούς... Δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα
  Δες τι γράφω παρακάτω. Δύο είναι τα καυτά θέματα:
  1. Με τι ρευστό ή εγγυήσεις θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες και με τι μετοχικό αντάλλαγμα.
  2. Πού θα βρείς έσοδα (για να παύσεις να κάνεις περικοπές). Δες τι "τρύπα" έχει το Ασφαλιστικό Σύστημα και τα Νοσοκομεία - 6 δις.

 31. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 02/11/2012 17:04:24

  Άν συλλέξεις (φορολογικά) έσοδα και ισοσκελίσεις, άνετα μπορείς να πείς ως δημόσιο "δεν επιθυμούμε άλλα δάνεια".
  Αυτό το λύνεις διμερώς - αλλα μόνον "άν".
  Ωστόσο οι τράπεζες "επιθυμούν άλλα δάνεια", Δημόσια και Ευρωπαικά - αλλοιώς θα μείνουν τράπεζες-ζόμπι στον αιώνα τον άπαντα.
  Και αυτό δεν είναι μόνον δικό τους πρόβλημα, αλλά και των "Ισπανικών" (πολύ μεγαλύτερο).

 32. blue nile avatar
  blue nile 02/11/2012 17:47:41

  1) Aν δοθεί συνολική ευρωπαική λύση δεν θα χάσουν τα χρήματα τους ή αν μας δοθεί η ευκαιρία να διασυνδέσουμε τις αποπληρωμές με την ανάπτυξη όταν αυτή έρθει.
  Έτσι θα γίνουν κι αυτοί άμεσα ενδιαφερόμενοι για την ελληνική ανάπτυξη σπρώχνοντας επενδύσεις εδώ και ευνοώντας τα ελληνικά προιόντα .
  Ο σίγουρος τρόπος να χάσουν τα λεφτά τους είναι να εφαρμοστεί το μνημόνιο ΙΙΙ οπότε μετά θα χρειαστεί μεγάλο κούρεμα.
  2) Αν όντως δεν μπορούν να μας πετάξουν από το ευρώ, που εγώ επιμένω πως δεν μπορούν αλλά μπορεί να μην έχω δίκιο, τότε θα βρουν τρόπο να επανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες. Στα λόγια βέβαια, όπως βαφτίζουν ο κρέας ψάρι ή τη χρεωκοπία PSI, μπορεί να μη τα δώσουν ...επί της ουσίας όμως θα τα δώσουν.
  Εδώ έχουν δώσει 5 τρις από το 2008 και μετά στις ευρωπαικές ιδιωτικές τράπεζες , στα 30 εκατομμύρια των ελληνικών θα κολλήσουν.

  • blue nile avatar
   blue nile @ blue nile 02/11/2012 17:48:56

   Οι τράπεζες θα μείνουν ζόμπι και τώρα.
   Πιστεύεις ότι θα ρίξουν έστω και ένα σεντι από την επανακεφαλαιοποίηση στην πραγματική οικονομία με τέτοια Κρίση και τέτοια απώλεια πίστης;

 33. Α avatar
  Α 02/11/2012 17:53:46

  Αυτοί και όλοι μας ανήκουμε σε κάποια κατηγορία, π.χ. αυτών που ανεχόμασταν και τους ψηφίζαμε τους ξαναψηφίζαμε κλπ...

 34. Α avatar
  Α 02/11/2012 18:13:22

  Στερνή μου γνώση να σ΄είχα πρώτα...
  Εντάξει, ακόμα και τώρα μπορούν να γίνουν τα σωστά και τα χρήσιμα γι΄αυτόν τον τόπο.
  Πάντα σε όποιες συνθήκες μπορεί κανείς να παίρνει τις σωστές ή τις λανθασμένες αποφάσεις με το αντίστοιχο κόστος.
  Εμείς , τι κάνουμε; θα πάρουμε τη σωστή απόφαση;
  Όλοι μας έχουμε κουραστεί, εξαθλιωθεί , νοιώθουμε θυμό, φόβο, απογοήτευση , ίσως δεν ελπίζουμε σε τίποτα, αλλά πρέπει από κάπου να πιαστούμε, αυτή είναι η μεγάλη ανάγκη και την απαιτούμε απ΄αυτούς που ηγούνται.
  Και επιτέλους θα μιλήσει κάποιος σ΄αυτή τη ζούγκλα , πως θα ζήσουν 1,200.000 ΑΝΕΡΓΟΙ, θα σταματήσει ποτέ αυτή η γελοία συζήτηση της περικοπής του μισθού ή της σύνταξης τη στιγμή που ο διπλανός μας δεν έχει τίποτα απ΄αυτά, παρά μόνο την φτώχεια του και τη δυστυχία του;
  Ειλικρινά δεν θέλω να ξανακούσω από κανένα μισθοσυντήρητο ή συνταξιούχο, απολύτως τίποτα, μόνο για το 1.200. 000 ψυχές θέλω ν΄ακούσω.
  Πρέπει να μας εξασφαλίσουν κάπου να πατήσουμε πρώτα γερά , σε μια βάση για να μην γκρεμοτσακιστούμε και μετά να μας δώσουν το όραμα και την ελπίδα.
  Αλλιώς, το τι θα επακολουθήσει .... δεν θέλω να το σκέφτομαι...

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Α 02/11/2012 22:06:09

   Ἔχεις δίκιο,ἔτσι συμφωνῶ μαζί σου.

 35. nillionaire avatar
  nillionaire 02/11/2012 19:13:33

  Περίμενε. Στο μεταξύ, φάε στο κεφάλι 13,5 δις να σου κρατάνε συντροφιά όσο περιμένεις

 36. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 02/11/2012 19:35:32

  Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε ορθά την κατάσταση εάν δεν λάβουμε υπόψη μας ότι τα ίδια ή παρόμοια πράγματα επιχειρούνται και σε άλλες χώρες της Ενωσης.
  Κι εκεί είχαν εκτεταμένη διαφθορά, πελατειακές σχέσεις, υπέρμετρες σπατάλες και δημόσιο υπερδανεισμό, επιπλέον δεν και στρατούς αργόμισθων του δημοσίου;
  Είναι λίγο επιδερμική και μονομερής η αιτιολόγηση αυτή. Πρώτοι τη χρησιμοποίησαν ο ΓΑΠ, ο Πάγκαλος, ο Λοβέρδος και τα λοιπά πράσινα μεγαλοστελέχη.
  Τώρα τα αναμασά ουσιαστικά η τριμερής συγκυβέρνηση μαζί με το ΙΟΒΕ, την ΕΤΕ και τα κυρίαρχα ΜΜΕ.
  Μπορεί κανείς να αγνοήσει το γεγονός ότι έναντι των δανειστών - τοκογλύφων της τρόϊκας και των εκβιασμών της δεν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο εκ μέρους της χώρας;
  Μπορεί κανείς να ξεχάσει ότι ηθελημένα τρόϊκα και και ελληνικές κυβερνήσεις μετέτραψαν τα ιδιωτικά χρέη σε διακρατικά;
  Μήπως μπορεί να προσπεράσει τη ρήτρα περί εφαρμογής του κοινωνιοκτόνου και χρεοληπτοκτόνου "αγγλικού δικαίου";
  Εάν αυτοί που διευθύνουν τις τύχες της χώρας δεν επιτρέψει να αγοράσουν κοψοχρονιά τις ελληνικές περιουσίες -σε περίπτωση επιστροφής σε εθνικό νόμισμα- όσοι έβγαλαν έξω τα λεφτά τους (χωρίς να πληρώσουν βαρύ φορολογικό τίμημα), πώς αυτή η πιθανότητα μπορεί να χαρακτηρισθεί καταστροφική;
  Και σε κάθε περίπτωση πόσους ακόμη εκβιασμούς μπορεί να σηκώσει αυτή η χώρα και αυτός ο λαός;
  Και εν τέλει ούτε γενικόλογα έστω δεν μπορεί κανείς να καθορίσει την ταυτότητα του περιβόητου "λόμπυ της δραχμής";
  Οσοι προβάλλουν αυτά τα επιχειρήματα, για να είναι πιο αξιόπιστοι, θα έπρεπε να έχουν σηκώσει τον κόσμο σχετικά με το περιεχόμενο των λιστών με τα ονόματα των "χρηματοδοτούμενων" Ελλήνων της Ζήμενς, που χρόνια ακούμε και ακόμη δεν γνωρίζουμε τίποτε, διότι είναι διάχυτη και κυρίαρχη η εντύπωση ότι αυτή αποτελεί ισχυρό και αποτελεσματικό μοχλό πίεσης για να ικανοποιούνται οι παράλογες απαιτήσεις σε βάρος λαού και χώρας εκ μέρους των "πιεζόμενων".

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Γιαγκούλας 03/11/2012 09:22:39

   Σώστές διαπιστώσεις...Πρόταση;

 37. ΛΥΚΟΡΝΙΟ avatar
  ΛΥΚΟΡΝΙΟ 02/11/2012 20:26:33

  "Τέτοιες ώρες βγαίνουν μπροστά οι ηγέτες" : απλά εξαιρετικό !
  Υγ. Αυτοί οι ηγέτες δε μπορεί παρά να είναι από τη γενιά των σημερινών 40ρηδων. Οι Πολυτεχνίτες κι ερημοσπίτες ό,τι είχαν να κάνουν και να πουν το είπαν. Ας μας αδειάσουν τη γωνιά μια ώρα αρχύτερα.

 38. Θεμιστοκλής avatar
  Θεμιστοκλής 02/11/2012 20:44:25

  Πολύ σωστά !

 39. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 02/11/2012 20:47:54

  ΕΙΜΑΙ περίεργος να δω την δευτέρα τον βαψομαλλια πρόεδρο των ταξιτζήδων με την ντουντούκα να φωνάζει ... πως τα φέρνει η η ζωη καμιά φορά .
  ΜΕΣΑ στο μνημόνιο σε ένα άρθρο , περνά και το λεωφορείο κάτω των 12 θέσεων , δηλαδή ΜΙΑ ΤΑΞΑΡΑ μεγάλη .
  θα υπάρξει ενα θεματακι με τον Βοριδη ...
  ΑΚΟΜΑ και αν περάσουν τα μέτρα , η υπόθεση για την Ελλάδα ει ναι χάος !

  ------------
  BLOOMBERG
  "Διαγραφή χρεών ή κατάρρευση της κυβέρνησης Σαμαρά - Mείον 20% η ελληνική οικονομία"
  Ζοφερό άμεσο οικονομικό μέλλον της χώρας και κατάρρευση της κυβερνησης Σαμαρά σε περίπτωση που περάσει το πακέτο των 13,5 δισ. φόρων και περικοπών σε μισθούς και εισοδήματα διαβλέπει το πρακτορείο Bloomberg, θεωρώντας ότι μόνο το η διαγραφή χρεών και όχι η επαναγορά χρέους μπορεί να δώσει λύση.

  Σημειώνει ότι "Έχει εξαφανιστεί το 20% της ελληνικής οικονομίας. Η πρόταση για επαναγορά του ελληνικού χρέους δε θα ανατρέψει το οικονομικό και πολιτικό πτωτικό σπιράλ, ούτε το πακέτο μέτρων των 13,5 δισ. ευρώ που αποδέχθηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με κίνδυνο κατάρρευσης της κυβέρνησής του", σημειώνεται στο δημοσίευμα.

  Στη συνέχεια προστίθενται τα εξής: «Γιατί τόσο απαισιοδοξία; Επειδή τον επόμενο χρόνο θα τεθούν σε ισχύ μέτρα που θα ξεπερνούν τα 9 δισ. ευρώ (σ.σ.: από το συνολικό πακέτο των 13,5 δισ. τα 9 αφορούν το 2013), γεγονός που συνεπάγεται ότι η περαιτέρω επιδείνωση της ύφεσης είναι σχεδόν βέβαιη. Μετά από πέντε χρόνια ύφεσης που έχουν εξαφανίσει περίπου το ένα πέμπτο της ελληνικής οικονομίας, οι Έλληνες πολίτες αλλά και οι αγορές ομολόγων πρέπει να δουν έναν αξιόπιστο δρόμο προς τη φερεγγυότητα και την ανάπτυξη».

 40. V4Volos avatar
  V4Volos 02/11/2012 21:24:12

  "Μέσα σ’ αυτόν τον ορυμαγδό, η μόνη σταθερή δύναμη είναι η ΝΔ και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς".

  Ποιός από τους δύο;
  Ο αντιμνημονιακός του 2010-2011 που μας συσπείρωσε όλους, ή ο... συμμορφωθείς προς τας υποδείξεις της Εσπερίας, το τελευταίο 12μηνο;
  Ο υπεύθυνος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που παρουσίαζε προγράμματα στο Ζάππειο και δεν δίστασε να πετάξει έξω Ντόρες και λοιπά βαρίδια, ή ο yesman πρωθυπουργός που τελικά ακολούθησε τη γραμμή της μητσοτακικής παρεούλας;
  Αυτός που από το βήμα της Βουλής κατακεραύνωνε την κυβέρνηση Γιωργάκη για τη διολίσθηση της χώρας στην πλήρη υποτέλεια, ή ο... εκβιαστής (συγγνώμη αλλά σε κάποια πράγματα, η κομψότης παρέλκει) του "ενός και μόνο άρθρου";

  • ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
   ΦΑΝΤΑΣΜΑ @ V4Volos 02/11/2012 21:30:15

   το Ζάππειο θα το δει την δευτέρα απο τον βαψομαλλια πρόεδρο των ΤΑΧΙ !
   ΤΑ υπόλοιπα στους δέκτες !

 41. NONOS avatar
  NONOS 02/11/2012 22:10:46

  Εδω ο κόσμος καίγεται κι η πουτ@@@να λούζεται.....αγαπητοί πατριώτες δυστυχώς δυστυχέστατα ενα ειναι το βεβαιον η Ελλάδα ξεμηνε απο ΗΓΕΤΗ ολα τ'αλλα ειναι για το θεαθείναι...οι βαρυγδουπες δηλωσεις σχολια και αναλυσεις ουδόλως ενδιαφερουν τον κοσμακη που ψαχνει αποκούμπι να πιαστεί ...το τι θα συμβεί εαν περιπέσσουμε σε ακυβερνησία καλυτερα να μη το φανταζόμεθα.....οι βιαιες πολιτικές εξελίξεις θα οδηγησουν τη χωρα σε εξαφανιση ...θα ζησουμε εμφυλιο η ιστορία επαναλαμβανεται καθε 50 χρόνια..ο καπιταλισμός δυστυχώς θα μας εκδικηθει για αλλη μια φορά ...οι λίγοι θα καταδυναστευσουν τους πολλούς ....το χρήμα που δεν εχει πατρίδα και παλι θα πετυχει το σκοπό του...το πιο σκληρό πραγμα στον πλανητη το χρημα ειναι αναισθητο δε ξεχωρισζει ψυχες αλλα μονο τσεπες ...ο Θεός να δωσει να μη ζησουν τα παιδια μας την αγριότητα της πέινας της κλεψιας της εξαθλίωσης του ανθρώπου που δυστυχώς ειναι προ των πυλών της χωρας.......... ο Σαμαράς εχει την ατυχία να κρατα τα γκέμια σήμερα αλλα και τη χρυση ευκαιρία να αναδειχτεί εφόσον μπορει και τι θελει σε ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑ αρκει να τολμησει.....................

 42. stls avatar
  stls 02/11/2012 23:18:39

  Κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν έπρεπε καν να μπούμε στο ευρώ,τώρα είναι κακό να βγούμε?!Ψάχνουμε για επενδύσεις και μας ενοχλεί τι εθνικότητας διαβατήριο θα έχουν αυτοί?Στο κάτω κάτω ας γίνει κάτι που π.χ.όσοι επενδύουν να επενδύουν σε άλλο νόμισμα.
  Ο Σαμαράς λέτε θα κάνει μια καινούργια χώρα,μέχρι τώρα δεν κάνει του λένε τι να κάνει.Έπειτα ποια χώρα.Όταν η δομή της θα έχει καταστραφεί στην βάση της,εργασία, παιδεία ,υγεία ,πρόνοια, άμυνα.
  Ο πρωθυπουργός δυστυχώς θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα μιας πολιτικής ιστορίας στην Ελλάδα των τελευταίων 50 χρόνων, που θα καταλήξει αλίμονο,σε ισχυρές αναταράξεις σε λίγο καιρό.Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

 43. Θόδωρος avatar
  Θόδωρος 02/11/2012 23:18:43

  Να προσθέσω κι εγώ κάτι απλοϊκότερο στις παραπάνω ενδελεχείς αναλύσεις, που κάποιες αποδεικνύουν βαθιά γνώση του οικονομικού μας θέματος:

  Τολμάει κανείς να τα πει και πολύ περισσότερο να καταφέρει να τα περάσει στην Μέρκελ φον Ζήμενς και στους άλλους εταίρους?
  Πολύ γενικό το ερώτημα αλλά ποιο είναι το εφικτό τελικά?

 44. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 02/11/2012 23:37:15

  "Πόσο ακόμα οι βουλευτές μπορούν να αντέξουν την κοινωνική κατακραυγή, τις πιέσεις των συντεχνιών, τους εκβιασμούς της εγχώριας διαπλοκής, αλλά και τις πιέσεις των δανειστών για νέα μέτρα;"
  Έλα, ντέ! Να τους βάλουμε στο Πάνθεον των ηρώων και να τους κόψουμε μια ακόμα σύνταξη.

  "Αναφέρομαι στην εγχώρια ελίτ που έβγαλε τα λεφτά της έξω και πιέζει για επιστροφή στη δραχμή για να έρθει να αγοράσει φιλέτα, αντί …φακής."
  Γιατί, αν, όπως με μαθηματική ακρίβεια κοντεύουμε, μείνουμε κυριολεκτικά αδέκαροι, δεν θα μας πάρουν τα ίδια φιλέτα έναντι της ίδιας φακής; Θα μας προστατεύσει το σκληρό νόμισμα; Ποιά η διαφορά μιας τσέπης γεμάτης χαρτιά, από μια τσέπη άδεια; Και ποιός θα κάνει χαρτί την υποθετική δραχμή, αν όχι ο γελοίος πολιτικός μας θίασος; Γιατί, αν κόψουμε τόσο, μόνον, νόμισμα, όσο χρειαζόμαστε για να ισορροπήσουμε τις ανάγκες μας, αυξάνοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητά μας, κανείς δεν θα βρεί αρκετό, για να το πουλήσει πιό υποτιμημένο απ' ότι σχεδιάσαμε. Αλλά, με αυτούς τους πολιτικούς, θα κόβουμε αφειδώς νόμισμα για να κάνουν το παιχνίδι τους, "για το καλό μας".
  ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ. ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!
  Παρεμπιπτόντως, υπάρχει ΔΙΕΘΝΩΣ ΕΓΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΣ οικονομολόγος, που να μιλάει με τόση βεβαιότητα για τον κίνδυνο της δραχμής; Γιατί, εγώ βλέπω να συμβαίνει το αντίθετο και οι θιασώτες του Ευρώ να είναι απλά όργανά του οικοδομήματός του. ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ κρατάνε αποστάσεις από την εμμονή μας με το Ευρώ, έως και το θεωρούν υπαίτιο εξ'αρχής.
  ΥΓ. Όχι, δεν έχω μία στο εξωτερικό.

 45. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 03/11/2012 00:29:36

  ''..................Και όλα αυτά, ενώ ακολουθούμε ένα πρόγραμμα ….σωτηρίας! Δηλαδή, αν ακολουθούσαμε ένα πρόγραμμα…καταστροφής, τι ..χειρότερο θα μας είχε συμβεί;...............''

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ++++++++++++++++++++++++

  Όσο δεν απαντάται το ανωτέρω
  Τόσο θα αυξάνεται η οργή ΟΟΟΟΟΟΟΟΛΩΝ (και των ΝΔ) με κάθε νέο μνημόνιο που έρχεται.

 46. CHRIS avatar
  CHRIS 03/11/2012 00:46:09

  Με τον νόμο για τις αποκρατικοποιήσεις (που δεν θα περνούν από την βουλή) μπορούν να πουλήσουν σε μια νύχτα (όπως έγινε με την ΑΤΕ) ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ χωρίς να προλάβει να κάνει κάποιος κιχ. Ειλικρινά μετά από αυτή την μαλ*ια του Στουρνάρα εύχομαι να πέσει η Κυβέρνηση. Είναι τελείως ξεπουλημένη. Αν θέλετε μην το δημοσιεύεται.

 47. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 03/11/2012 01:09:09

  Απόλυτο Αδιέξοδο!

 48. pablo vvv avatar
  pablo vvv 03/11/2012 11:31:18

  Yπαρχει τετοιος και δεν τον ξερουμε!!!

 49. Θέμις avatar
  Θέμις 03/11/2012 15:29:50

  Έχοντας γεννηθεί στα μέσα της δεκαετίας του ’70, η πιο ταραγμένη πολιτικά εποχή που έζησα, πριν από αυτή που διανύουμε, ήταν το 1989-1990, με τις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις και με κεντρικό σύνθημα την κάθαρση. Οι πρώτες αναμνήσεις μου από το πολιτικό σκηνικό της χώρας ήταν σε ηλικία 12-13 ετών οι ένδοξες εποχές της Μιμής και του Κοσκωτά. Τα περισσότερα τετράδιά μου στο Γυμνάσιο ήταν από τις εκδόσεις «Γραμμή». Όμως, παρά τα σκάνδαλα, μεγάλωσα και έζησα σε μια εποχή αυξανόμενης ευημερίας. Αλλά από τότε ακόμη έβλεπα να κυριαρχούν αντιλήψεις, που μετουσιωνόταν σε αποφάσεις και πράξεις που κινούνταν αντίθετα από την κατεύθυνση της κοινής λογικής. Για παράδειγμα, δεν καταλάβαινα πως είναι δυνατόν ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, να κατεβάζει τους διακόπτες και να βυθίζει τις πόλεις στο σκοτάδι επί 4-5 ώρες την ημέρα, να μην διώκεται και να τον στηρίζουν τα μέσα ενημέρωσης, δεν καταλάβαινα γιατί έπρεπε να αποστηθίσω το βιβλίο της Ιστορίας Δέσμης, σε βαθμό που αν έγραφα «η Οθωμανική αυτοκρατορία» σε σημείο όπου το αρχικό κείμενο έγραφε «η Αυτοκρατορία των Οθωμανών» να βλέπω να μειώνεται η βαθμολογία μου. Σκεφτόμουν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουν οι βαθμολογητές ότι αποδίδω πιστά το νόημα και έχω διαβάσει; Στη συνέχεια, δεν καταλάβαινα γιατί είναι θετικό βήμα η μείωση της στρατιωτικής θητείας, δεν καταλάβαινα για ποιο λόγο δεν στέλναμε σπίτι τους τους Αλβανούς που είχαν αρχίσει να κατακλύζουν τη χώρα, δεν καταλάβαινα γιατί στα νοσοκομεία ένα μεγάλο μέρος του νοσηλευτικού προσωπικού μιλούσε σπαστά ελληνικά, δεν καταλάβαινα γιατί έγινε θέσφατο η ελληνοτουρκική «φιλία», δεν καταλάβαινα πώς κάποιοι επιχειρηματίες που ως τότε μου ήταν τελείως άγνωστο το όνομά τους βρίσκονταν να έχουν στην κατοχή τους εταιρείες τηλεπικοινωνιών, να γίνονται αποκλειστικοί προμηθευτές του ΟΤΕ, του ΟΠΑΠ και δεν ξέρω ποιου άλλου φορέα ή Υπουργείου. Αργότερα, τελειώνοντας τις σπουδές μου, δεν καταλάβαινα για ποιο λόγο όλοι οι άνθρωποι του περιβάλλοντός μου, με προέτρεπαν να σταματήσω να στέλνω το βιογραφικό μου σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα και να βρω δουλειά στο δημόσιο μόνο, κάτι που έκαναν άλλωστε όλοι σχεδόν οι παλιοί μου συμμαθητές και τα άτομα της ηλικίας μου, οι οποίοι ταυτόχρονα είχαν γίνει ειδήμονες των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο.
  Κάποιους από όλους αυτούς τους παραλογισμούς τους συνήθισα και με κάποιους δεν κατάφερα να συμφιλιωθώ. Αλλά όλα αυτά τα χρόνια ψήφιζα αυτό που εγώ θεωρούσα ως το μη χείρον βέλτιστον, δηλαδή ΝΔ. Επειδή ήδη έχει γίνει μακροσκελής η αναδρομή μου, δεν αναφερθώ σε ό,τι θεωρούσα παράλογο την εποχή της διακυβέρνησης ΚΚ. Είναι πολλά που συνέβησαν σε αντίθεση με την κοινή λογική, αλλά εγώ τον ψήφισα και στις εκλογές του 2009, με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό.
  Ας έρθω όμως στο σήμερα και στη σχέση όσων συμβαίνουν με την κοινή λογική. Μετά τον παραλογισμό της Υπατίας, όσοι αντιληφθήκαμε νωρίς, παρά την προπαγάνδα των ΜΜΕ, ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ και το μνημόνιο Νο 1 του ΓΑΠ, όχι μόνο οδηγούσαν στην εξαθλίωση, αλλά δεν εξυπηρετούσαν ούτε μακροοικονομικά τους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας, βρήκαμε στη φωνή του Αντώνη Σαμαρά τον εκφραστή μας και αυτονόητα συνταχθήκαμε μαζί του. Συν τοις άλλοις, ήταν λογικό ένας άνθρωπος που κάθισε 11 χρόνια σπίτι του να μην έχει αναπτύξει άρρηκτους δεσμούς με τη διαπλοκή.
  Δυστυχώς, πέρυσι τέτοιο καιρό η σχέση του ΑΣ με την κοινή λογική διακόπηκε. Η μη συναίνεση στο λάθος αντικαταστάθηκε από τη στήριξη του «αναπόφευκτου» PSI, με το οποίο 7 στα 10 ομόλογα που κουρεύτηκαν ήταν σε ελληνικά χέρια. Επί 6 μήνες η χώρα είχε «αξιόπιστο» πρωθυπουργό, το προσόν του οποίου ήταν ότι ήξερε να μιλάει «την ίδια γλώσσα» με τους δανειστές. (Δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν μετά την επόμενη κυβερνητική κρίση, ο πρωθυπουργός «κοινής αποδοχής» που θα στηρίξει το πολιτικό μας σύστημα είναι ο πρίγκιπας του τραπεζικού συστήματος κ. Προβόπουλος) Και εξαιτίας του PSI τώρα χρειάζονται στήριξη οι τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία και πάλι με θυσίες του ελληνικού λαού. Ο παραλογισμός έφτασε στο έσχατο σημείο του με το κούρεμα των ομολόγων που είχαν δοθεί σε απλήρωτους μικροπρομηθευτές του δημοσίου. Και για όλα αυτά, εμείς πρέπει να είμαστε ευγνώμονες προς τους δανειστές μας και να κάνουμε ό,τι λογικό ή παράλογο ζητήσουν για να ανακτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπιστία και να παίρνουμε τις δόσεις μας. Πρέπει να ψηφίσουμε το νέο πακέτο μέτρων για να αποδείξουμε την βούλησή μας να μην παρεκκλίνουμε από τον δρόμο που μας χάραξαν, άσχετα από τις συνέπειες που θα έχει στην ελληνική κοινωνία και επομένως και στις δημοσιονομικές μας επιδόσεις. Άλλωστε, όπως λέει κυνικά και ο Άδωνις, όλοι πτωχεύσαμε! Γνωρίζουμε ότι εφαρμόζοντας τα νέα μέτρα η ποσοστιαία σχέση δημοσίου χρέους προς ΑΕΠ θα επιδεινωθεί σε βαθμό μη αναστρέψιμο, αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αποδείξουμε ότι έχουμε γίνει καλά παιδιά. Μας προβληματίζει η άνοδος της ΧΑ που δεν σέβεται τις αξίες της δημοκρατίας μας, αλλά μεθαύριο στο Κοινοβούλιο δημοκρατικά θα ψηφίσουν οι βουλευτές μας σε ένα ενιαίο νομοσχέδιο, που δεν θα έχουν το χρόνο ή τη διάθεση να διαβάσουν, το μνημόνιο 3, υπό την απειλή της διαγραφής τους από το κόμμα τους, γιατί αλλιώς θα καταρρεύσει η χώρα, δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και θα είναι ριψάσπιδες όσοι πράξουν διαφορετικά. Όλοι οι οικονομολόγοι του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού, συντείνουν σε ένα συμπέρασμα: ότι το φάρμακο ή η μέθοδος πυρόσβεσης είναι λάθος. Αλλά οι κυβερνήσεις μας εδώ και 3 χρόνια είναι προσηλωμένες στην αυστηρή εφαρμογή της λανθασμένης συνταγής (με εξαίρεση βέβαια τον έλεγχο και την πάταξη της φοροδιαφυγής), με στόχο τι ακριβώς δεν έχω καταλάβει. Έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας ως χώρα στη στιγμή εκείνη που θα συμφέρει τους Γερμανούς και τους Αμερικανούς ταυτόχρονα να μας διασώσουν πραγματικά και όχι να μας κρατούν διασωληνομένους. Και αυτό το έχουμε βαφτίσει «υπεύθυνη πολιτική στάση».
  Πίστευα ότι η κρίση θα γινόταν η αιτία για να ξαναβρούμε τη χαμένη μας σχέση με την κοινή λογική και το μέτρο, αλλά έκανα λάθος. Έγινε η αιτία για το θάνατο της κοινής λογικής.
  Υ.Γ. Εύχομαι να κάνω λάθος, αλλά δεν το πιστεύω.

 50. Iωαννης_Τ avatar
  Iωαννης_Τ 06/11/2012 18:20:41

  Μαυρο σκοταδι διχως αστερια ειναι η κατασταση στην Ελλαδα. Και ομως ακομα και σημερα υπαρχει κοσμος που πιστευει οτι η ΝΔ αποτελει λυση. Τι να πει κανεις. Αληθεια τα μνημονια τα εχει διαβασει κανεις?> Τον πλουτο θα μας τον παρουν αν γυρισουμε στην δραχμη? Τον πλουτο(ορυκτο και αν υπαρχει) μας τον εχουν παρει ηδη(μνημονιο 1). Δεν καταλαβαινω τι συζηταμε ακομα!!! Θα ξεπουλησουν το συμπαν ολοκληρο και μετα rausch για να το πω και στην γλωσσα που καταλαβαινετε εδω!!!
  Cheerz!!!(lol αυτην καταλαβαινω εγω)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.