#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/01/2011 14:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαν τον Οδυσσέα…

... Με τα μάτια καρφωμένα στο στόχο, τα αυτιά βουλωμένα με κερί, δεμένος στο μεσαίο κατάρτιΟ Αντώνης  Σαμαράς πήρε την αρχηγία της ΝΔ από την λαϊκή βάση του κόμματος. Εδραίωσε την ηγεσία του και υπ΄ αυτή την έννοια ανανέωσε την εντολή πάλι από την λαϊκή βάση στις πρόσφατες τοπικές εκλογές , σε μία μάχη που έδωσε μόνος του με τους ευάριθμους δικούς του και ενώ οι μεσαιοχωρίτες φιλελεύθεροι και άλλοι – να μην λέμε ονόματα όλοι τους γνωρίζουν πια - έκαναν “λευκή απεργία”. Αν ο Α. Σαμαράς δεν είχε πετύχει καλό σκορ στις δημοτικές η ΝΔ θα ήταν τώρα στα πρόθυρα διάλυσης.

Βασικός στόχος του κατεστημένου είναι το μεγάλο κόμμα της αντιπολίτευσης να ευθυγραμμιστεί με την κυρίαρχη γραμμή και να στηρίξει το Μνημόνιο και τους συμβιβασμούς με την Τουρκία στο πλαίσιο του νέου καταμερισμού δυνάμεων στην περιοχή. Διαφορετικά ας περιέλθει σε κατάσταση εσωκομματικής περιδίνησης που θα την ακυρώνει ακόμη και με τον κίνδυνο να διαλυθεί. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: Να ολοκληρωθεί η απορρύθμιση της κοινωνίας κατά τις νεοφιλελεύθερες συνταγές του «καθαρού καπιταλισμού» και να περιοριστεί η εθνική κυριαρχία.

Το διαπλεκόμενο παλαιοκομματικό κατεστημένο της ΝΔ ποτέ δεν πήγε τον Σαμαρά. Και ποτέ δεν θα τον πάει. Θα τον περιμένει στην γωνία καραδοκώντας το λάθος του. Οι ίδιοι βέβαια δεν παίζουν πλέον κανένα ρόλο μέσα στη ΝΔ. Έχουν αφήσει όμως πίσω τους τοποτηρητές που τραβάνε συστηματικά το χαλί κάτω από τα πόδια του Σαμαρά, πάντα πρόθυμα υποχείρια των επιχειρηματιών πατρώνων τους.

Βυσσοδομεί εναντίον του Σαμαρά το σύστημα των ΜΜΕ γιατί έχει κοντά του δύο συνεργάτες από το παρελθόν και ενώ οι περισσότερες κομματικές θέσεις και οι θέσεις τομεαρχών μοιράστηκαν σε καραμανλικούς και ντορικούς ως έμπρακτο άνοιγμα του προέδρου σε όλες τις τάσεις του κόμματος. Η καλή του πρόθεση εκλαμβάνεται όμως ως αδυναμία. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα βουλευτή ο οποίος μετά τα φληναφήματα για «πολιτικό Κωσταλέξι της Ρηγίλλης» ζήτησε ραντεβού με τον κ. Σαμαρά και στην συνέχεια είχε την απρέπεια να διαρρέει ότι «δεν θέλησε ο ίδιος να μπει στην επικοινωνία» και ότι θα πάρει άλλον τομέα. Προφανώς θεώρησε ότι όποιος φωνάζει τελικά παίρνει αυτό που θέλει…

Και αυτός και άλλοι βουλευτές και στελέχη της Ρηγίλλης που κινούνται στο ίδιο πλαίσιο αμφισβήτησης του Σαμαρά διαδίδουν προς πάσα κατεύθυνση ότι για την δημοσκοπική καθήλωση της ΝΔ φταίνε τα πρόσωπα που απαρτίζουν το ηγετικό επιτελείο και ότι αυτό που έχει να κάνει ο κ. Σαμαράς είναι να βρει πιο ωραίους και με πιο στρογγυλό λόγο για την πασαρέλα των ΜΜΕ για να κερδίσουν την κοινή γνώμη.

Η άλλη άποψη υποστηρίζει ότι η ΝΔ την χρονιά που πέρασε έστειλε στην κοινωνία συγκεχυμένο μήνυμα. Με το καινούργιο έτος - που μπορεί να είναι εκλογικό - ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα και να συγκροτήσει ένα συμπαγές και ενιαίο ηγετικό επιτελείο που θα υπηρετήσει την πολιτική στρατηγική του, εκφράζοντας την δυναμική που δημιουργείται στην κοινωνία και που σαφώς είναι σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση.

Δεν υποδεικνύουμε σε κανέναν τίποτα. Επειδή όμως όποιος δεν παίρνει θέση στις εποχές που ζούμε θα καεί στο μεγαλύτερο καζάνι της κόλασης θα αναγνωρίσουμε καταρχήν ότι το έργο του Α. Σαμαρά είναι πολύ δύσκολο. Και τα περιθώρια ελιγμών του περιορισμένα, για έναν κυρίως και πολύ σημαντικό λόγο: Το δυναμικό της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι δεδομένο στη σημερινή συγκυρία. Δεν αλλάζει και ο Σαμαράς το κληρονόμησε από τον Καραμανλή και την συμμαχία του με τη Ντόρα. Είναι υποχρεωμένος λοιπόν να πορευθεί με αυτό και όπως έχουμε ξαναπεί ένας ηγέτης πρέπει να κάνει συνθέσεις.

Πέρα όμως από αυτό η κομματική ανασυγκρότηση πρέπει να υπηρετεί και την πολιτική τακτική και στρατηγική. Η οποία είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι  πρέπει αργά ή γρήγορα να θέσει το θέμα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Οι λογικές του «ώριμου φρούτου» απαξιώθηκαν με τα μέτρα που πήρε σωρηδόν η κυβέρνηση μετά τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όπως τονίσαμε  και άλλες φορές, είναι πλέον υπαρκτός ο κίνδυνος να οδηγηθεί η οικονομία μας σε μια τέτοια κατάσταση που ουσιαστικά το πρόγραμμα της Ν.Δ. θα είναι ανεφάρμοστο, γιατί θα έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα επί των οποίων εκπονήθηκε. Και όχι μόνο. Θα είναι αδύνατη τότε η σωτηρία της πατρίδας, η εφαρμογή των όποιων σχεδίων ανόρθωσης έχει στα συρτάρια του ο πρόεδρος της ΝΔ. Επειδή όπως λέμε και στην αρχή αυτού του άρθρου θα έχει ολοκληρωθεί τότε η απορρύθμιση της κοινωνίας και θα έχει περιοριστεί η εθνική κυριαρχία.

Δεδομένης της γενικευμένης αίσθησης αποδοκιμασίας του πολιτικού συστήματος στο σύνολό του, μια μακρά περίοδος αναμονής από την πλευρά του κ. Σαμαρά, μπορεί να οδηγήσει στην εσφαλμένη εντύπωση ότι «όλοι είναι ίδιοι» και ότι και «αυτός θα κάνει τα ίδια». Είναι η τακτική του κ. Παπανδρέου περί «μονοδρόμου».   Ο Α. Σαμαράς και η ΝΔ μπορεί να γίνουν έτσι μέρος του προβλήματος. Αυτό επιδιώκουν άλλωστε τα κανάλια εμφανίζοντας τους ίδιους και τους ίδιους βουλευτές και υπουργούς του Καραμανλή στα κανάλια να μας μιλούν για την κρίση. Αυτό επιδιώκουν τώρα οι μεσαιοχωρίτες που επιτίθενται στον Σαμαρά με αφορμή τον Φαήλο. Δεν θέλουν να επικρατήσει η λογική της ανατροπής, αλλά η λογική του «ώριμου φρούτου». Για να παγιωθεί έτσι η υπάρχουσα κομματική επετηρίδα και να μην γίνει το άνοιγμα στην κοινωνία που έχει ανάγκη η Ν.Δ.

Ο κ. Σαμαράς πρέπει λοιπόν να επιδιώξει μια εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση. Πείθοντας παράλληλα ότι έχει μια άλλη πρόταση με την οποία μπορεί να βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο και την κρίση.

Πρέπει όμως να το κάνει τη σωστή στιγμή και με το σωστό τρόπο.
Με τη θέληση της κοινωνίας, κι όχι αγνοώντας την, ή παρά τη θέλησή της.
Οι “πολύ βιαστικοί” συνήθως σε σπρώχνουν να κάνεις το λάθος.
Όπως και οι “πολύ διστακτικοί” να μην το κάνεις ποτέ.

Σαν τον Οδυσσέα πρέπει να πορεύεσαι. Με τα μάτια καρφωμένα στο στόχο, και τα αυτιά βουλωμένα με κερί, δεμένος στο μεσαίο κατάρτι…

Αλλά πάλι ίσως είναι και τώρα επίκαιρη η φράση του Λένιν: «χθες ήταν νωρίς, αύριο θα είναι αργά,  η κατάλληλη στιγμή είναι τώρα»..

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 05/01/2011 14:41:00

  Αλλά πάλι ίσως είναι και τώρα επίκαιρη η φράση του Λένιν: «χθες ήταν νωρίς, αύριο θα είναι αργά, η κατάλληλη στιγμή είναι τώρα».

  και τι όμορφο ήταν το τώρα...

 2. Pikis avatar
  Pikis 05/01/2011 14:45:25

  Μια ερώτηση θέλω να κάνω: Τι είναι το δίκτυο 21 που ακούμε συνέχεια από τα ΜΜΕ;

  • factorx avatar
   factorx @ Pikis 05/01/2011 14:49:29

   http://www.diktyo21.gr/item.asp?ReportID=14

 3. STATHIS avatar
  STATHIS 05/01/2011 14:54:37

  Αυτό που θα πρέπει να γίνει από τη Ν. ΝΔ είναι α) η συνεχής επικαιροποίηση του οικονομικού προγράμματος που εκπόνησε και πέραν αυτού β) η κατάρτιση ενός μεσομακροπρόθεσμου σχεδίου ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ και του ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ της χώρας .
  Ειδικά για το β) δεν είναι απαραίτητο να βασίζεατι στις , εως σήμερα , συμφωνημένες πολιτικές ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ και των σχετικών ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ........αλλά να αφορούν στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ και ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ με στόχο την ,έστω και μερική ,ΑΥΤΑΡΚΙΑ σε ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (που με βάση τους προηγούμενους σχεδιασμούς εισγάγαμε από άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες ή Τρίτες χώρες ) έτσι ώστε να επανέλθουμε ,κάποια στιγμή σε ΤΟΠΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ .

  *Μια άποψη (όσο συνοπτικά μπορούσα).

 4. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 05/01/2011 14:55:07

  Στην αρχή με τρόμαξες.Είπα τέλος.Πάμε για εκλογές.
  Στο τέλος πάλι κρύο ντουζ.Αντέγραψες και το σχόλιο του άλλου και με επανέφερες στην γνωστή ρέκλα της ΝΔ.
  Υπομονή λοιπόν,μόνο μη καούμε στο τέλος με τόσο ζέσταμα πριν τον αγώνα.

  • factorx avatar
   factorx @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 05/01/2011 15:00:01

   Πάλι δεν κατάλαβες τίποτα. Εκλογές θα γίνουν

   • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
    ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ factorx 05/01/2011 15:25:50

    Όσο αφορά τις εκλογές είμαι σχεδόν βέβαιος κι εγώ.
    Αυτό που δεν έχω καταλάβει ,πάλι, είναι αν η ΝΔ και ο Σαμαράς θέλουν να αναμετρηθούν με το πασοκ και να αναλάβουν την εξουσία.
    Η αντιπολιτευτική στάση της ΝΔ είναι πολύ χλιαρή και δεν νομίζω ότι φταίει μόνο η κληρονομιά από τον Καραμανλή ή η ανεπάρκεια κάποιων στελεχών.Η στάση και η γραμμη του κόμματος εκφράζεται και δίνεται από τον αρχηγό .
    Σε όλα τα σχόλια μου θα χλευάζω αυτή τη στάση ώστε,σ'αυτούς που έμεινε έστω και ένα ελάχιστο ίχνος φιλότιμου και πατριωτισμού , να εξοργιστούν και να πολεμήσουν με τον Σαμαρά.

 5. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 05/01/2011 15:02:36

  @ factor X

  όταν ο σαμαράς έλεγε "θα μηδενίσω το έλλειμα σε ένα χρόνο"
  Όταν ο σαμαράς επέλεγε τον αμίλητο Βασίλη Κικίλια
  Όταν ο σαμαράς δεν προσέγγισε κανέναν ακαδημαΙκό εκτός κύκλου του και κύκλου ΝΔ
  όταν η ΝΔ απλά ψελλίζει για τις παραβάσεις των κάθε είδους δικαιωμάτων
  Όταν η ΝΔ συναινεί στο ουσιαστικό ξανα-χάρισμα είκοσι δισεκατομμυρίων ευρώ στα ΜΜΕ

  Αυτά δεν ήταν και είναι εμφανή δείγματα της ανεπάρκειας του προσώπου;

  Γιατί μόνο τώρα, που αποστασιοποιείται από τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη, ο οποίος με τις φραστικές του υπερβολές και τον ναρκισσιστικό - μιλιταριστικό λόγο του εκθέτει το κόμμα σας και τον Πρόεδρό του, (εγώ παραιτήθηκα με e-mail προχθές) μόνο τον κρίνετε;

  Σας ρωτώ και ζητώ μια απάντηση.

  Υ.Γ.: Μπήκα στη ΝΔ γιατί δεν ήθελα να βγει η κ. Μητσοτάκη , και να μείνει η χώρα χωρίς μια-έστω σκιώδη- αξιωματική αντιπολίτευση,ιδίως σε εθνικά ζητήματα.

  Τώρα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , αναμιγνύοντας φασισμό (βλ. φράχτης στον Έβρο) και υποτέλεια (βλ. συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο) παίζει χωρίς αντίπαλο.

  Θα σας τιμήσει να δημοσιεύσετε αυτόν τον μικρό αντίλογο και αν είναι δυνατόν να απαντήσετε.

  • factorx avatar
   factorx @ Giorgos_T 05/01/2011 15:11:06

   Αγαπητέ μου τι να απαντήσω στο "Μπήκα στη ΝΔ γιατί δεν ήθελα να βγει η κ. Μητσοτάκη ..".

   ΥΓ. Σεβόμεθα όλες τις απόψεις ακόμα κι όταν είναι αβυσσος

  • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
   ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ Giorgos_T 05/01/2011 15:33:39

   Περαστικά.

   • Giorgos_T avatar
    Giorgos_T @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 05/01/2011 15:49:22

    Μην ανησυχείς, αληθινά αισθάνομαι πολύ καλύτερα.

    Περαστικά μάλλον στους πολλούς αξιόλογους ανθρώπους που είδα εκεί και που ακόμα δεν όρθωσαν το ανάστημά τους για κάτι αληθινά νέο. Και φυσικά, δεν εννοώ την Ντόρα.

    • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
     ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ Giorgos_T 05/01/2011 19:40:37

     Μη στενοχωριέσαι για την ανόρθωση αναστήματος.
     Αυτό το έκανε η Ντόρα όταν προεκλογικά τον Οκτ 09 εμείς τρέχαμε για τον Καραμανλή και τη ΝΔ και αυτή έκανε την άρρωστη στο νοσοκομείο.Από ήρωες του είδους χορτάσαμε .Πάμε γι'άλλα.....

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/01/2011 15:08:27

  Για οσο καιρο ακομη, δεν εχει περασει απο τη βουλη η κυρωση της Δανειακης Συμβασης, ισως.. λεω ισως εχουμε μια ελπιδα, απο καποιον ο οποιος θα καταγγειλει τη συμβαση, θα απαιτησει αποζημιωση, θα κανει ελεγχο σετη Τραπεζα της Ελλαδας και θα ψαξει σε ολες τις κωλοτσεπες για ατ "ρεστα". κατανοητο??
  Tελος, για οσον καιρο ειναι εκτος φυλακης ο Τσουκρατος, δεν θα εχουμε κανεναν λογο να απαιτησουμε αποζημιωση απο τη Μιζενς και τον μεγαλομετοχο της την Deutsche Bank.

  ΠΠ

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/01/2011 15:53:52

   Παρατηρείς ότι όλοι, ανεξαιρέτως όλοι, αποφεύγουν σαν το διάβολο το λιβάνι, να αναφερθούν στη δανειακή σύμβαση; Ούτε πολιτικός, ούτε δημοσιογράφος... Ούτε η ΝΔ!

   Χθες το πρωί ο Αυτιάς φιλοξενούσε τον καθηγητή του πανεπιστημίου Κρήτης, κύριο Μαριά. Ο άνθρωπος προσπαθούσε να φέρει τη συζήτηση στη δανειακή σύμβαση και τους κινδύνους που αυτή περικλείει και ο Αυτιάς και όλοι οι παριστάμενοι έκαναν το κουφό. Η εργατολόγος Τσίπρα αντέκρουσε τον Μαριά με το επιχείρημα ότι η δανειακή σύμβαση δεν έχει κυρωθεί από τη βουλή και ως εκ τούτου μπορεί να προσβληθεί, ή να θεωρηθεί άκυρη. Από ότι κατάλαβα, ο καθηγητής είχε διαφορετική άποψη.

   Είτε έτσι, είτε ακόμη χειρότερα αν κάποια στιγμή κυρωθεί από τη βουλή, ποιο είναι το μέλλον μας;

 7. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 05/01/2011 15:09:39

  Ο βουλευτής που αναφέρεις, δεν αρνήθηκε απλώς τον τομέα της επικοινωνίας αλλά άφησε να διαρρεύσει το απαξιωτικό για την παράταξη και τον κόσμο της:
  "Το αγροτικό μου το έκανα στον Καραμανλή".

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ ΣΟΝ ΠΕΝ 05/01/2011 15:56:04

   Το αγροτικό του το έκανε στο Καραμανλή, αλλά ο τύπος είναι απών. Κάνει λευκή απεργία. Όπως και πολλοί άλλοι.

 8. factorx avatar
  factorx 05/01/2011 15:12:40

  Αυγενάκης στην ΕΡΤΥ προ ολίγου: "Η ΝΔ είναι δηλαδή ένα κόμμα λαϊκίστικο, λαϊκή δεξιά που ακουμπά στα όρια της ακροδεξιάς. Και αναφέρομαι σε πρόσφατα δημοσιεύματα, αρθρογραφίες κοντινότατων συνεργατών του κου Σαμαρά, που ποτέ δεν υπήρξε έστω και η παραμικρή επίπληξη για αυτά τα ακραία φαινόμενα πολιτικής υποτίθεται έκφρασης στη ΝΔ..."

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ factorx 05/01/2011 15:44:51

   Θελει να μας πει ο Αυγενακης, γιατι πηρε το Πρωθυπουργικο Αεροπλανο ο Νικολακης Παπανδρεου να παει στο Καταρ, με ενδιαμεση σταση στη Συρια???
   Ετσι ειμαι εγω.. λαικιζω !!

   ΠΠ

  • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
   ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ factorx 05/01/2011 15:53:36

   Κρίμα να καταστραφεί πολιτικά τόσο νέος με την οικογένεια Βαμπίρ.
   Βέβαια σ'αυτούς οφείλει την πολιτική του ύπαρξη (από φοιτητής τσιράκι στο γραφείο της Ντόρας) αλλά πίστευα ότι θα κρατούσε άμυνα.Τελικά παραδόθηκε στο κρητικό γαλάζιο κατεστημένο.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ factorx 05/01/2011 15:58:41

   Δεν τον ξέρω τον κύριο, αλλά θα ήθελα πολύ να μας πει τι εννοεί "δεξιά" γιατί εγώ παιδεύομαι να καταλάβω, 20 χρόνια τώρα, και δεν το έχω καταφέρει.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ archaeopteryx 05/01/2011 21:24:23

    Αφού αυτοπροσδιορίζεται "Κέντρον", πέραν των όποιων ναρκισσιστικών συνειρμών, ας θεωρήσουμε ότι "αριστερά" είναι ότι δεν αντέχει και "δεξιά" ότι δεν μπορεί.
    Προσέξατε όμως τη δήλωσή του; Περί Κρήτης πολλά. Περί Ελλάδας λίγα. Πολύ λίγα.

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΗΛΕΑΣ 05/01/2011 21:25:55

     Διαβαζει κ αυτος Ελευθερο Τυπο... το ειπε ο Θοδωρας..

     ΠΠ

 9. Enzo avatar
  Enzo 05/01/2011 15:14:56

  αυριο ειναι των Φωτων , οι ουρανοι ανοιγουν και ειναι η ωρα που φευγουν οι καλικαντζαροι.Αντωνη πατ τς απο καταει.

  • effie B. avatar
   effie B. @ Enzo 06/01/2011 01:20:20

   τελειο ομως!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 05/01/2011 15:22:07

  Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο σημερινός Οδυσσέας. Όποιος δεν θέλει να το αποδεχθεί, σφάλλει. Το αύριο είναι μαζί του.

 11. STATHIS avatar
  STATHIS 05/01/2011 15:26:19

  Σε συνέχεια του προηγουμένου :

  Αυτό που κατά τη ταπεινή μου άποψη είναι αδιανόητο ... είναι η περιφορά στελεχών στα Κανάλια με αναφορές στις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ και με επιχειρήματα του τύπου : "ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΑΞ/ΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ 33 Ν/Σ ....... 'Η ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΞΟΔΟ" ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΙΣΗ " ....... ΄!
  Αυτά δε μπορώ να τα καταννοήσω (ίσως να έχω περιορισμένη αντίληψη) και με οδηγούν στο να ΒΛΕΠΩ "κρυφές ατζέντες " πολιτικών "Ευρωπαϊκής ενοποίησης " με παραχωρήσεις και των εσχάτων ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΑΣ δικαιωμάτων .......εν όψη μιας ΘΟΛΗΣ και ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ μελλοντικής ενοποίησης σε ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ .!!!!!(?) .-

  *Μιά άποψη .

 12. stoxastis avatar
  stoxastis 05/01/2011 15:31:48

  ...Ναι φίλε Factora σαν τον Οδυσσέα...
  αλλά χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς νάρθηκες, χωρίς μεγαλοαριστεροσχήμονες εκφράσεις...... με στόχο μόνο την Πατρίδα.
  Οταν κοιτάς "εξω από το κουτί" (στοιχείο ενός Ηγέτη), θά δείς την Ελπίδα να ζωντανεύει μέσα από την μεγάλη σου Δύναμη... τόν απλό Πολίτη.
  Αυτόν που στηρίζει και περιμένει καρτερικά να αποδείξεις οτι δεν είσαι ιδιος με τους άλλους.
  Χωρίς στρατιωτάκια που γυαλίζουν τα κουμπιά τους ως στρατηγοί,
  χωρίς τίς παρακοιμώμενες κασσάνδρες,
  χωρίς ανασφάλεια, χωρίς τα οποια μορφής βαρίδια,
  χωρίς τους ψευτοδεξιούς σωτήρες
  χωρίς τούς ριψάσπιδες των αξιών και αρχών που πρεσβεύεις

  Μόνο με τον απλό Πολίτη.
  Τόν επιστήμονα που δεν είναι από τζάκι, τον επιχειρηματία που έχει φθάσει,
  την Ελληνίδα Μάνα, τόν Νέο που σε πίστεψε...

  Ναί σαν τόν Οδυσσέα για τί ο Σαμαράς είναι μάλλον η τελευταία πολιτική ευκαιρεία αυτού του τόπου.
  Αν και αυτή πάει χαμένη ... η Επανάσταση αυτή την φορά θα είναι από τους Νοικοκυραίους!!! που λέμε στα χωριά μας Πρόεδρε.

 13. spiros avatar
  spiros 05/01/2011 15:40:34

  Νομίζω οτι ο καιρός των ανατροπών ήγγηκεν. Ο πόλεμος εντείνεται λόγω εκλογών . Πολύ καλή διαφήμηση . Οι χαρακτηρισμοί που αποδίδουν στην ΝΔ μάλλον είναι άσφαιρα πυρά. Μήπως πρέπει να ξεκινήσει κινηματική δράση για την ενημέρωση των φίλων των θέσεών που ενώνουν; Σήμερα το ΚΚΕ έδωσε συνέντευξη τύπου για την επίσκεψη ΓΑΠ στο Ερζερούμ. Εμείς πού είμαστε;

 14. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 05/01/2011 15:41:22

  Εαν ο Αντωνης δεν μπορεσει να φερει ρηξη και ανατροπη μεσα στο ιδιο του το κομμα τοτε δεν θα μπορεσει φερει και στην Ελλαδα οταν θα ερθει στο τιμονι της χωρας!

  Αληθεια ποιος κυβερναει αυτο το κομμα?

  Ξερει κανεις να μας πει?

 15. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 05/01/2011 15:52:12

  Σφάξιμο με το βαμβάκι. Το καλύτερο. Δεν αφήνει και ίχνη, λεκέδες κτλ

 16. Kostas D avatar
  Kostas D 05/01/2011 15:58:15

  ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!!!!
  Τα λεει ολα..

 17. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 05/01/2011 16:04:53

  Ο ΓΑΠ πάει στο Ερζερούμ για να μιλήσει στη σύνοδο των Τούρκων πρέσβεων. Πάει να μιλήσει σε αυτούς που επεξεργάζονται την επιθετική πολιτική της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας. Συγχρόνως θα συναντηθεί και τον Ερντογάν πασά. Πιθανολογείται ότι θα κάνουν ανακοινώσεις σχετικά με το Αιγαίο και το τι έχουν συνομολογήσει.

  Σήμερα στις μεσημεριανές ειδήσεις της ΝΕΤ, η Παπαρήγα, αυτοπροσώπως, κατήγγειλε τον Παπανδρέου σχετικά με την επίσκεψη στο Ερζερούμ και δήλωσε ότι επίκειται το ξεπούλημα εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

  Η Παπαρήγα ήταν η μόνη που κατήγγειλε. Όλοι οι άλλοι σιωπούν. Η ΝΔ δεν ακούγεται.

  Γιατί;;;

  • anonymous avatar
   anonymous @ Αρματιστής 05/01/2011 16:24:34

   Διότι μόνο το ΚΚΕ πάει κόντρα στην Αμερικάνικη πολιτική.

  • Enzo avatar
   Enzo @ Αρματιστής 05/01/2011 16:30:01

   ειπαμε οτι αυριο ειναι των Φωτων και διωχνουμε τους καλικαντζαρους.
   ε αμα δεν κανει τιποτα μεχρι την επομενη εβδομαδα που θα ανακοινωσει τις αλλαγες και θα γινει η μετακομιση τοτε δεν μενει τιποτα αλλο να περιμενουμε.θα εχουμε βγαλει και εμεις τα συμπερασματα μας.ηδη την "κανουν" πολυ απο τον χωρο μας.

   • effie B. avatar
    effie B. @ Enzo 06/01/2011 01:24:20

    enzo,
    βαστα γερα!!!!
    Ηρθε η ωρα, ακου που σου λεω.....

 18. Orestios avatar
  Orestios 05/01/2011 18:54:03

  Καλώς τηνα την Ντιντίδα.
  Άργησες

 19. tiramola avatar
  tiramola 05/01/2011 19:05:35

  Από το "δυνατό χαρτί", περάσαμε στον Οδυσσέα...
  Ήθελα να ήξερα, δεν γνωρίζετε τα δεδομένα της χώρας?
  Τη συστημική συνταγή της ενδεχόμενης σωτηρίας της χώρας φαντάζομαι μετά από τόσες αναλύσεις θα την έχετε κατανοήσει.
  Γιατί τόσο λιβάνισμα στον Σαμαρά ρε φάκτορες?
  Κακώς παίζεται κορώνα γράμματα την αξιοπιστία της ιστοσελίδας αφού γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι δεν είναι όλα γαλάζια ή πράσινα.
  Εν πάσει περιπτώσει αν έχετε πάρει απόφαση να δέσετε το άρμα σας στο μέλλον του Σαμαρά είτε γίνει πρωθυπουργός είτε πάει άπατος, είναι δικαίωμά σας.
  Εγώ σαν παλιός εδώ μέσα σας είπα τη γνώμη μου...

  • Orestios avatar
   Orestios @ tiramola 05/01/2011 19:07:41

   Να κι ο έτερος Καππαδόκης.
   Άργησες κι εσύ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ tiramola 05/01/2011 19:16:45

   Kαλη Χρονια τιραμολα.
   καλε μου φιλε, τοσα γραφουμε με επιχειρηματα εδω μεσα, και εστω οτι ολοι ειμαστε τρελλοι, εσυ τι καταλαβαινεις? Θα βγουμε απο την κριση με το Μνημονιο και τη Δανειακη Συμβαση? οταν σε 4 χρονια θα χρωσταμε 450Δις ?? οταν φευγουν αλλα και μειωνονται οι καταθεσεις απο τις Τραπεζες ? Οταν οι Τραπεζες ενω τους εχει δωσει το ΓΑΠ 30Δις, δεν εχουν ρευστοτητα?
   Συμφωνεις δηλαδη με υπογραφη ενος υπουργου ( ο οποιος δεν εχει εκλεγει απο το λαο ) να υποθηκευεται ανεκλητα η Χωρα σου?
   Δε θελω να σε κουρασω αλλα δες το χωρις πρσινα γιαλια και χωρις επιχειρηματα τυπου.. αν δεν παιρναμε το δανειο δε θα ειχαμε να πληρωσουμε μισθους!! Ουτε τωρα εχουμε.. το Δανειο παει σε αποπληρωμη παλιων δανειων οχι να πληρωνουμε μισθους. Τωρα που τα βρισκουμε τα λεφτα και πληρωνουμε?
   ΑΟΖ γιατι δεν συζητα το ΓΑΠ και κανει το καναρινι?? Ουτε οι δικοι μας το συζητουσαν, αλλα τωρα καιγομαστε!! Σ αρεσει να μας βαζει τα γιαλια η Κυπρος ??
   τι να πω...

   ΠΠ

   • tiramola avatar
    tiramola @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/01/2011 19:48:34

    Καλή χρονιά ΠΠ με υγεία.
    Εγώ να πιστέψω τον φίλο ΠΠ.
    Αν η στάση πληρωμών ήταν μιά πατριωτική στάση προκειμένου να αποφύγουμε το μνημόνιο αφού δεν θα είχαμε ούτως η άλλως πρόβλημα πληρωμών μισθών και συντάξεων συντηρώντας παράλληλα στοιχειωδώς ένα κοινωνικό κράτος, τότε να δεχθώ ότι ο Παπανδρέου είναι ένας προδότης που ξεπούλάει τη χώρα.
    Ο "Οδυσσέας" τι ακριβώς ρόλο παίζει?
    Περιμένει να πουληθεί για να την ξαναγοράσει σε τρία χρόνια που θα ξαναγίνουν εκλογές ή τον έχει υπνωτίσει η Κίρκη?
    Ας είμαστε σοβαροί, ψηφίζεις για τον καλύτερο οικονομικό διαχειριστή μέσα στα στενά όρια όπως αυτά έχουν καθοριστεί από το άθλιο μοντέλο του καζινοκαπιταλισμού της καταστροφής όπως αποδεικνύεται.

    Να ευχηθώ ο επόμενος χρόνος να είναι μια αρχή επιστροφής σε παραδοσιακές αξίες όπου ο άνθρωπος να αξίζει για αυτό που είναι και όχι για αυτό που έχει ή φαίνεται να έχει.

 20. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/01/2011 19:46:21

  Αλ. Παπαδιαμάντης : "Οι έμποροι των εθνών"

  Η αργία εγέννησε την πενίαν.
  Η πενία έτεκεν την πείναν.
  Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν.
  Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν.
  Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν.
  Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν.
  Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου"

  ΠΠ

 21. Aris. A avatar
  Aris. A 05/01/2011 20:10:14

  Για μένα ο κόσμος της ΝΔ είναι αρκετά ώριμος καταλαβαίνει τι γίνεται και όταν κινητοποιηθεί κάνει πάντα το σωστό.

  Απόδειξη ότι εξέλεξε τον Σαμαρά κόντρα σε όλες τις προβλέψεις και ότι το κόμμα της Μπακογιάννη δεν πιάνει ούτε 3% παρά το σπρώξιμο που έχει.

  Η Μπακογιάννη δεν είναι πρόβλημα για την ΝΔ.
  Με την εκδικιτικότητα που την διακρίνει και τους αφιονισμένους λόγους των κολητών της εναντίον της ΝΔ έχει ξεκόψει από την συνείδηση των ψηφοφόρων της Δεξιάς.

  Προσωπικά βλέποντας της κινήσεις της αντιλαμβάνομαι ότι διαπιστώνοντας ότι δεν έχει καμία τύχη να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο έχει αναγάγει σε σκοπό ζωής να δημιουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα στην ΝΔ και τον Σαμαρά.

  Δείτε από που ξεκίνησε και που κατάντησε για να πειστείται ότι δεν είναι πρόβλημα.
  Πολύ δύσκολα θα μπει και στην βουλή.


  Τους μικρούς και μεγάλους προαγωγούς της παράταξης του έχουμε καταγράψει για τον ρόλο που παίζουν και θα δείτε πως θα τους τιμωρήσουμε στις επόμενες εκλογές.

  Πρώτη υποχρέωση του Σαμαρά είναι να έχει εναλλακτικές λύσεις στα ψηφοδέλτια ώστε να μην επιβιώνουν τα ίδια και ίδια πρόσωπα.

  Δεύτερη υποχρέωση του Σαμαρά είναι οι ξεκάθαρες θέσεις για παράδειγμα:

  α) Γιατί δεν έχει καταδικαστεί από την ΝΔ το χάρισμα της φορολογίας του 20% στα θνησιγενή ΜΜΕ.

  β)Γιατί δεν έχει πάρει σαφή θέση στο μεναστευτικό να εκδιωχθούν όσοι περισεύουν και δίνει χώρο στο Πασόκ.

  Τρίτη υποχρέωση να πάρει το παιχνίδι πάνω του.

  Δεν αμφισβητώ ότι η σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι δεδομένη και ότι οι περισσότεροι από αυτούς που βρήκε κλάνουν μαλλί απέναντι στην διαπλοκή.

  Οι ντιντίδες το απέδειξαν όταν άφησαν τον Καραμανλή μόνο όταν τον κατακρεουργούσαν τα γνωστά ΜΜΕ που τώρα έχουν ανα

  Αντώνη πάρε το παιχνίδι πάνω σου όπως και στις περιφερειακές.

 22. netakias.wordpress.com avatar
  netakias.wordpress.com 05/01/2011 20:21:28

  Δεδομένης της γενικευμένης αίσθησης αποδοκιμασίας του πολιτικού συστήματος στο σύνολό του, μια μακρά περίοδος αναμονής από την πλευρά του κ. Σαμαρά, μπορεί να οδηγήσει στην εσφαλμένη εντύπωση ότι «όλοι είναι ίδιοι» και ότι και «αυτός θα κάνει τα ίδια».

  TO EΙΠΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!

  ΑΝΤΕ! ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.

 23. Wolf avatar
  Wolf 05/01/2011 20:29:49

  "Δεν υποδεικνύουμε σε κανέναν τίποτα. Επειδή όμως όποιος δεν παίρνει θέση στις εποχές που ζούμε θα καεί στο μεγαλύτερο καζάνι της κόλασης θα αναγνωρίσουμε καταρχήν ότι το έργο του Α. Σαμαρά είναι πολύ δύσκολο. Και τα περιθώρια ελιγμών του περιορισμένα, για έναν κυρίως και πολύ σημαντικό λόγο: Το δυναμικό της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι δεδομένο στη σημερινή συγκυρία. Δεν αλλάζει και ο Σαμαράς το κληρονόμησε από τον Καραμανλή και την συμμαχία του με τη Ντόρα. Είναι υποχρεωμένος λοιπόν να πορευθεί με αυτό και όπως έχουμε ξαναπεί ένας ηγέτης πρέπει να κάνει συνθέσεις."

  Φάκτορα, είναι όντως δύσκολο το έργο του Σαμαρά σ αυτή τη φάση. Αλλά τα περιθώρια ελιγμών γιατί είναι δύσκολα? Και αν είναι, για αυτό βρίσκετε στο τιμόνι της ΝΔ ο Σαμαράς, για να βρει τους σωστούς ελιγμούς και να οδηγήσει το καράβι του στο σωστό προορισμό, με τα όποια σκαμπανεβάσματα, αλλά πάντα με ασφάλεια. Αλλά οι ελιγμοί είναι μέρος της στρατηγικής. Αν λοιπόν, έχεις χαράξει τη στρατηγική σου και ξέρεις το στόχο σου -βλέπε Οδυσσέα-, αν έχεις μπροστά σου τη δική σου Ιθάκη, τους ελιγμούς και τις τακτικές που θα χρησιμοποιήσεις για να φτάσεις στο στόχο, είτε είναι λίγοι, είτε περισσότεροι θα τους βρεις. Αυτό που πρέπει να έχεις εξασφαλίσει σε μια τέτοια κρίσιμη κατάσταση είναι οι συνοδοιπόροι σου, να είναι ορκισμένοι στον ίδιο στόχο, στο ίδιο μετερίζι, να νοιάζονται για το σύνολο και όχι για τον εαυτό τους ή ακόμη χειρότερα να νοιάζονται για τρίτους που δεν είναι καν στο καράβι σου. Είναι μεγάλος ο κίνδυνος και πρέπει να έχεις τη σιγουριά ότι δε σου έχουν πριονίσει το τιμόνι και αντί να πηγαίνει μπροστά να στρίβει το καράβι όπου το πηγαίνει ο άνεμος.
  Ο ηγέτης είναι ένας και αυτός δίνει το ρυθμό, αυτός κρατάει το τιμόνι ...το σωστό τιμόνι.

 24. πατριώτης avatar
  πατριώτης 05/01/2011 20:36:53

  Πέρασε ένας χρόνος . Έκανε πολλά , θα μπορούσε πολλά περισσότερα .
  Δεν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνει ο κ.Σαμαράς , πως με τους ίδιους ανθρώπους δίπλα του , όλοι τους φθαρμένοι , μέρος του εξαθλιωμένου πολιτικού συστήματος , δεν μπορεί να ανακάμψει ;
  Είναι δυνατόν με παλαιά υλικά να θέλει να κτίσει νέο οικοδόμημα ;
  κε Σαμαρά , ΤΟΛΜΗΣΤΕ ! Κάντε άνοιγμα του κόμματός μας και προς τα αριστερά (πατριωτικό ΠΑΣΟΚ ) και προς τα δεξιά ( ΛΑΟΣ )
  Σήμερα που η Ελλάδα χάνεται , πρέπει να σας πλαισιώσουν άνθρωποι , άφθαρτοι, εργατικοί ,ανιδιοτελείς , με προϋπηρεσία σε εργασιακούς χώρους τουλάχιστον 20ετίας
  Αυτούς που έχετε, νοιάζονται μόνο για την επανεκλογή τους στο βουλευτικό αξίωμα.
  Δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν εισπράττετε τα μηνύματα της κοινωνίας!
  Όλα οδηγούν σε λαϊκές εκρήξεις , όπου σίγουρα θα χυθεί αίμα .
  Ο κόσμος παίνεται , δυστυχεί , υποφέρει .
  Έχετε ήδη αργήσει . Κάντε πράξη αυτό που έλεγε ο Καραμανλής .
  Την επανίδρυση του κόμματος.
  ΤΟΛΜΗΣΤΕ , ΤΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ
  ι ,

 25. NIKOS avatar
  NIKOS 05/01/2011 20:39:25

  ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ.ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ.

 26. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 05/01/2011 20:40:36

  Βασικά, εγώ θα έλεγα το εξής: Να βάλει τους βουλευτές σε θέσεις προβολής και χαμηλής δουλειάς, να "παίζουν", να το πούμε έτσι, και να βάλει σε θέσεις ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ όσους από τους 800.000 είναι ανιδιοτελείς, δυναμικοί, ικανοί και μη-ψώνια και έχουν διάθεση να προσφέρουν στην πατρίδα τους. Χωρίς να φαίνονται, χωρίς επίδειξη. Ας αφήσει την επίδειξη στους βουλευτές. Αλλά να μην εκφράζουν άποψη δική τους οι βουλευτές, να εκφράζουν την άποψη που θα παράγουν οι ανιδιοτελείς κλπ. δουλευταράδες. Να διαχωρίσει τους βουλευτές από τους δουλευτές. Αυτό πρέπει να γίνει. Με βουλευτές μόνον δουλειά δεν γίνεται, θέλει και δουλευτές. Και από αυτούς ΔΕΝ έχει.

  Αλλιώς θα βγάζει η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού βιβλιαράκια με την κατεστημένη σκέψη... Όταν το διαδίκτυο και η κοινωνία βράζει...

 27. occultist avatar
  occultist 05/01/2011 22:08:04

  Επώνυμος είπε:
  ""Αλλιώς θα βγάζει η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού βιβλιαράκια......"" ....που θα μας προτρέπουν να διαβάζουμε....Πρεντετέρη :)

 28. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 05/01/2011 22:56:27

  Ο Σαμαράς δεν έχει ανάγκη τη δεδομένη κοινοβουλευτική ομάδα για να παίξει παιχνίδι. Άλλωστε οι περισσότεροι είναι ντιδήδες και στη παρούσα χρονική στιγμή κάνουν λευκή απεργία. Ο Σαμαράς οφείλει και πρέπει να στηριχθεί στη λαϊκή δύναμη, που κόντρα σε όλα τα προγνωστικά του έδωσε την αρχηγία. Ο Σαμαράς έχει στα χέρια του την "λαϊκή" εντολή της ψυχής του κόμματος.

  Και απέναντί του έχει τη χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών. Αυτό λοιπόν που έχει να κάνει ο Σαμαράς είναι να κατέβει στο λαό. Πρέπει να πάρει τον αγώνα στους ώμους του. Πρέπει να σύρει το χορό ο ίδιος. Δεν μπορεί να παίζονται σημεία και τέρατα σε βάρος των κυριαρχικών μα ςδικαιωμάτων και να μην υψώνει στεντόρεια φωνή διαμαρτυρίας. Δεν μπορεί να υποθηκεύεται η χώρα και μην υψώνει τη σημαία του αγώνα.

  Δεν γίνεται να καταγγέλει τον ΓΑΠ η Παπαρήγα για το ταξίδι του στο Ερζερούμ και ο Σαμαράς να σωπαίνει. Η σιωπή μπορεί να αποτελεί και συγκατάθεση...

  Το αύριο θα είναι πολύ αργά. Αν μπορεί ας το καταλάβει.

 29. mavros pit avatar
  mavros pit 05/01/2011 23:11:23

  ΣΑΜΑΡΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΚΕ
  ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

 30. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/01/2011 23:14:13

  Προσωπικα φιλε τιραμολα, δε θελω νταβαδες και ανθρωπους οι οποιοι με ξεπουλανε και με θεωρουν ηλιθιο και κοτα.
  θελουμε
  1. Διαχειρηστη της Κρισης του ΓΑΠ
  2. Πατριωτη, να πολεμησει για τα Ελληνικα εδαφη
  3. 150 Βουλευτες
  4. Δε θελω να μιλανε πολυ οι περισσοτεροι ( 90%) των ΠΑΣΟΚΩΝ Βουλευτων και το 50% των ΝΔ. θελω να το βουλωσουν και να πανε σπιτι τους.
  5. Θελω να μπει ο Τσουκρατος Φυλακη
  6. Θελω τα παιδια μου νε μεγαλωσουν στην Ελλαδα και οχι στην Ελλαδα του ΔΝΤ και των Δανειστων.
  7. Θελω να βγει το ΓΑΠ και να πει.. Τερμα δεν πληρωνω αλλα νταβατζιλικια. Σας εφερα, σας υπεγραψα τα παντ ολα, αλλα ως εδω ! ΝΑ ξυπνησει!! μπας και σωθουμε
  .............................

  Μην μπω σε λεπτομερειες. Εισαι μια χαρα φιλος εδω μεσα αν και ωρες ωρες με τρελλενεις.

  παραδοσιακες αξιες με το ΓΑΠ δεν παιζουν. ειναι αλλου και ειναι και επικινδυνος.

  ΠΠ

 31. prapas avatar
  prapas 07/01/2011 16:05:34

  ΟΙ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Hugh Cooper & Co Inc Chemical Construction Corporation !-ΛΗΞΗΣ 31/12/2010  Κυβέρνησις ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ι. ΡΑΛΛΗ

  1.
  ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΑΝΟΥ Υπουργού Βιομηχανίας και Ενεργείας
  Κυβερνησις ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


  2,ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ Υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων


  Κυβερνησις ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


  3.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΡΥΒΑΚΗΣ Υπουργείο Ενέργειας & Φυσικών Πόρων


  17 Μαρτίου 1989: Διορισμός:
  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΕΠΟΝΗ  2 Ιουλίου 1989: Παραίτηση:
  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΕΠΟΝΗ Υπουργού Προεδρίας της Κυβέρνησης και Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας
  Υπουργού Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας και ως Υπουργού Προεδρίας της Κυβέρνησης


  Κυβέρνησις ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

  1.
  ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΗΜΑ Υπουργού Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας


  Κυβέρνησις ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  1.
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΗΜΙΤΗ Υπουργού Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας και Υπουργού Εμπορίου


  Κυβέρνησις ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΗΜΙΤΗ

  1.

  ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Υπουργού Τουρισμού, Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας και Εμπορίου
  Κυβέρνησις ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΗΜΙΤΗ

  1.
  ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ (ΒΑΣΩΣ) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Υπουργού Ανάπτυξης
  Κυβέρνησις ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΗΜΙΤΗ

  1.
  ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ Υπουργού Ανάπτυξης
  Κυβέρνησις ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

  1.
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΙΟΥΦΑ Υπουργού Ανάπτυξης
  Κυβέρνησις ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

  1.
  ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΩΛΙΑ Υπουργού Ανάπτυξης
  Κυβέρνησις ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  1.Τίνα Μπιρμπίλη, Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής!!!!!!!!!!!!

 32. prapas avatar
  prapas 07/01/2011 16:11:30

  *Θεωρώ άδικο το χτύπημα στον κ.Χατζηγακη διότι δεν είναι Υπουργός, Τώρα!!!!!!
  *Ήταν όμως πριν 2 χρόνια και σίγουρα κάτι θα έκανε και αυτός κατά την κρίση του λαού!!!!!!!!!
  γιαυτό και της έφαγε!!!
  *Νομίζω ότι από εδώ και στο εξής τέτοιου τύπου επιθέσεις θα είναι σε καθημερινότητα!!!!!!!
  *Απορώ όμως, ενώ φωνάζουμε για τα λαμογια τους δημοσιογράφους, πως και δεν της τρώει κανένας
  από αυτούς,μου φαίνεται περίεργο!!!!!!!
  *Να σταματήσει θέλω όμως και η αηδία αυτή καίγοντας τα αυτοκίνητα και τα μαγαζιά του απλού πολίτη, εκτός και αν είναι στοχοποιημένα!!!!!
  * Από εδώ και στο εξής,θα οπλοφορούν και οι βουλευτές!!!!!!!!
  *Τους αστυνομικούς που έχει ο κάθε βουλευτής, είναι πλην εξαιρέσεων, μόνο για μπιλιάρδο και για ματς ποδοσφαίρου!!!!!!!!!!!
  * Το σύνθημα το έδωσε το πουρό (γκόμενά) η ΑΛΈΚΑ!!!!!!!!
  * ΆΡΧΙΣΕ ΤΟ ΤΡΊΤΟ ΑΝΤΆΡΤΙΚΌ*
  *Το γράψαμε από εδώ πριν 5 μήνες,και δεν το δώσατε σημασία, ότι αυτά που θα συμβαίνουν από εδώ και στο εξής,δεν θα έχουνε επιστροφή,μια και στον τόπο.
  *Το θυμάστε το ποίημα:
  Τσίου, Τσίου,Τα Πουλάκια, Κάνουν Πάνω Στα Κλαδάκια,ΜΠΑΜ, Μια
  Με Το Αεροβόλο, Πέφτουν Κάτω Με Τον Κώλο.εεεεεεεε!!!!
  * Κάντε μια ανάλυση αυτού, και θα καταλάβετε τι γραφή!!!!!!!!!!!


  Γιάννης Βάρλας Ιταλική(ΑΜΕΡΙΚΆΝΙΚΗ) και Γερμανική φασιστική κατοχή. Άγρια καταπίεση, απίστευτες βαρβαρότητες, πείνα και εξαθλίωση του λαού. Άσβηστες μνήμες για το λαό. "Αποχώρηση" στο εξωτερικό της επίσημης "ηγεσίας του έθνους", όταν δε συνεργάστηκε με τον εχθρό. Ίδρυση του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ. Συσπείρωση εκατοντάδων χιλιάδων απλού λαού γύρω απ΄ τις μέχρι πρότινος "γκρούπες" αγωνιστών. Παλλαϊκός αγώνας. Ένοπλος και άοπλος, πολιτικός και στρατιωτικός αγώνας καθημερινής επιβίωσης και εθνικοαπελευθερωτικός. Αντιφασιστικός και για μια νέα ζωή. Απελευθέρωση. Ήττα και αποχώρηση των ναζιστών. Προδοσίες, ηττοπάθειες και πισώπλατα χτυπήματα των "συμμάχων Άγγλων" (ΕΔΕΣ, Χίτες, Βασιλιάς), ανοιχτά χτυπήματα των "συμμάχων Άγγλων" (Δεκέμβρης '44). Λίβανος, Γκαζέρτα, Βάρκιζα. Οι ταγματαλήτες και οι αιματοβαμμένοι "δημοκράτες" (Γέρο-Παπανδρέου κ.ά.) στο προσκήνιο, με ξένες πλάτες. Διαφωνία Άρη. Εκτέλεσή του απ' τους φασίστες. Οι αγωνιστές να βαφτίζονται "προδότες" και οι προδότες "εθνικοί ήρωες". Κάπως έτσι ξετυλίχθηκε η ιστορία του τόπου απ' το ξέσπασμα του πολέμου μέχρι να φτάσουμε σ' αυτό που η επίσημη αστική "φιλελεύθερη" πλευρά ονομάζει ¨εμφύλιο πόλεμο", ενώ στον αριστερό κόσμο έχει καταγραφεί σαν "Δεύτερο Αντάρτικο". Μια ιστορία που ο λαός την πήρε στα χέρια του για κάποιο διάστημα και κατόρθωσε μέσα απ' την ίδια του την πάλη να ορθωθεί, να οργανωθεί και ν' απελευθερωθεί, για να την ξαναπάρουν μετά κάθε λογής παράσιτα της κοινωνίας που, αδύναμα βεβαίως να στηριχθούν στα "πόδια τους" και στους διαλυμένους μηχανισμούς τους, στηρίχτηκαν στους ξένους προστάτες, που έσπευσαν -όχι χωρίς ανταλλάγματα βέβαια- να τους "σώσουν", επιτελώντας έτσι τον αντιδραστικό ιστορικό τους ρόλο.
  Η πρώτη εκδήλωση του νέου αντάρτικου θεωρείται η επίθεση στο Λιτόχωρο, το Μάρτη του '46 ακόμα από "ομάδες καταδιωκόμενων".

 33. prapas avatar
  prapas 07/01/2011 16:14:26

  Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010 ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΟΔΕ ΝΔ ΠΙΕΡΙΑΣ κ. ΜΟΣΧΟΥ ΓΙΑΛΕΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟ ΤΟΥ κ. ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Την ίδια μέρα που στέφθηκαν από επιτυχία οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σε όλη την Ελλάδα, την ίδια μέρα που οργανώθηκαν μαζικότατα συλλαλητήρια εναντίον των τελευταίων αντιλαϊκών μέτρων της Κυβέρνησης του Μνημονίου, αυτή τη μέρα επέλεξαν κάποιοι να ξαναστήσουν το γνωστό σκηνικό ανάμεσα στην Ελληνική Αστυνομία και τους «γνωστούς-αγνώστους».
  Οι καταστροφές και το κλίμα τρομοκρατίας που στήνεται κάθε φορά που γίνεται μια μεγαλειώδης διαδήλωση, έχουν συγκεκριμένο σκοπό.
  Ν’ αμαυρώσουν τις διαδηλώσεις, να τρομάξουν τον κόσμο για να μην ξανακατέβει στους δρόμους, να περάσουν στα ΜΜΕ την εικόνα της καταστροφής ώστε όλοι να ταυτίσουν την κοινωνική αντίδραση με τη βία.
  Παλιό το κόλπο, πολυχρησιμοποιημένο και πλέον δεν πείθει κανέναν.
  Σε ό,τι αφορά τον προπηλακισμό του Βουλευτή κ. Κ. Χατζηδάκη, η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη. Υπηρετεί ύποπτες και προβοκατόρικες σκοπιμότητες.
  Όσοι πιστεύουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει έστω και ένα χιλιοστό πίσω στον αγώνα της κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και στις καταγγελίες εναντίον νομοθετημάτων που οδηγούν σε «Εργασιακό Μεσαίωνα», κάνουν μεγάλο λάθος.
  Παραμένουμε αμετακίνητοι στις θέσεις μας εναντίον του Μνημονίου και επιμένουμε, με συνέπεια και αποφασιστικότητα, στην προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών.

  ΜΟΣΧΟΣ ΓΙΑΛΕΝΙΟΣ
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ Αναρτήθηκε από ΛΕΥΤΕΡΙΑ στις

 34. prapas avatar
  prapas 07/01/2011 16:15:19

  ΠΡΟΕΔΡΕ ΕΣΥ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ.
  *ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΩΝ Κ. ΧΑΤΖΗΔΆΚΗ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!!! *ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΟΤΕ ,ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ Η' ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ. *ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΒΡΗΚΕ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΩΣΗΣ. *ΚΑΙ ΣΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ Η’ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΛΊΓΟ ΚΑΙΡΌ!!!!! *ΜΉΠΩΣ ΈΧΕΙΣ ΠΆΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ 800,000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ. *ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ…. ΝΟΔΕ. *ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΕΓΩ ΚΑΤΕΒΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΩΣ ΓΝΗΣΙΩΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 2.000,000 ΕΚΑΤ. ΦΤΩΧΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΈΟ ΔΗΜΟΚΡΆΤΕΣ ΠΟΛΛΟΎΣ ΣΊΓΟΥΡΑ!!!!!!!! *ΜΗΠΩΣ ΑΝ ΛΕΩ ΕΓΩ ΣΕ ΔΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΕΙ ΧΑΙΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ!!!!! *ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟΒΟΥΛΟΣ Η’ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΟΔΕ!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.