#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/02/2011 14:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς προς κυβέρνηση: "Έχετε χάσει την μπάλα""Δεν θα σας αφήσουμε να διαλύσετε την Ελλάδα!"

Βαρυσήμαντη πολιτική παρέμβαση έκανε σήμερα εκάκτως ο  πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαράς, κατά την διάρκεια συζήτησης επερώτησης για τα αγροτικά

Σήμερα ζούμε ημέρες αναβρασμού του αγροτικού κόσμου, τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς, ο οποίος (αναβρασμός) οφείλεται αφενός στην οργή των αγορτών από την διάψευση των προεκλογικών υποσχέσεων του ΠΑΣΟΚ και αφετέρου στο ότι η κυβέρνηση  καταφεύγει σε πρωτοφανείς μεθόδους τρομοκράτησης και καταστολής, όπως η απαγόρευση της «συνάθροισης» Το κακό δεν είναι μόνο ότι έτσι μας φέρνετε πίσω σε άλλες εποχές. Το πολύ χειρότερο είναι ότι έτσι επισπεύδετε και διευκολύνετε αυτό που υποτίθεται ότι θέλετε να αποφύγετε: Την κοινωνική έκρηξη!

Σαν να πήρατε απόφαση να «λιώσετε» τον αγροτικό κόσμο: τον κοροϊδέψατε για να πάρετε την ψήφο του κι ύστερα τον χτυπάτε απ’ όλες τις πλευρές: με τα φωτοβολταϊκά που τους ξεγελάσατε, με τα μεγάλα έργα που τα ματαιώσατε, από την πλευρά του κόστους που το αυξήσατε, από την πλευρά των ασφαλιστικών εισφορών που τις αυξήσατε κι αυτές, από την πλευρά των αποζημιώσεων που τις δίνετε μειωμένες, από την πλευρά του εισοδήματος που το ρίξατε κι αυτό. Και τώρα τους συλλαμβάνετε επειδή… «συναθροίζονται»! Αν είναι ποτέ δυνατό.

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς τόνισε:

Ξέραμε ότι είστε λαϊκιστές και θυμόμαστε και περιόδους αναλγησίας. Θυμόμαστε τα κατορθώματά σας, όταν ξεφουσκώνατε τα λάστιχα των τρακτέρ. Τώρα, όμως καταλάβαμε και κάτι παραπάνω: ότι το ’χετε χάσει εντελώς. Έχετε χάσει την μπάλα. Μόνοι σας πυροδοτείτε τα χειρότερα. Και δεν το κάνετε μόνο με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που εγκαταλείψατε πλήρως. Το κάνετε με όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις.

Όταν είστε στην αντιπολίτευση είναι «τα δίκαια του λαού», που πρέπει να ικανοποιηθούν στο ακέραιο. Τα ίδια ακριβώς αιτήματα, αν τα διεκδικούν από δική σας κυβέρνηση, τα χαρακτηρίζετε «αντικοινωνικές συμπεριφορές»! Θεωρείτε «αντικοινωνικές συντεχνίες» και τους φορτηγατζήδες και τους αυτοκινητιστές και τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς του ΙΚΑ και τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους δημοσίους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ και τους αγρότες τώρα…Όλους τους ξεγελάσατε. Όλους τους εμπαίξατε. Και τώρα στρέφεστε εναντίον όλων. Και προσπαθείτε να στρέψετε τη μια κοινωνική κατηγορία εναντίον της άλλης.

Χωρίσατε την Ελλάδα σε συντεχνίες. Εσείς καλλιεργήσατε και ενθαρρύνατε κάθε είδους συντεχνιακό αίτημα επί δεκαετίες. Και τώρα, που η Ελλάδα πρέπει να είναι ενωμένη, εσείς διαλύετε την Ελλάδα σε αλληλοσυγκρουόμενες συντεχνίες.

Διαλύετε την κοινωνική συνοχή σε μια ώρα δύσκολη. Αποσαρθρώνετε τον κοινωνικό ιστό. Και δεν καταλαβαίνετε ότι με αυτά που κάνετε, στην πραγματικότητα, πυροδοτείτε το χάος!

Διότι σκληρά μέτρα δεν περνάνε με δικτατορικού χαρακτήρα… απαγορεύσεις συναθροίσεων! Περνάνε με πειθώ. Και η πειθώ απαιτεί μέτρο και αίσθημα δικαίου. Εσείς έχετε χάσει το μέτρο. Προ πολλού…Κι έχετε χάσει, ακόμα, κάθε επαφή με το δημόσιο αίσθημα δικαίου.

Για τα διόδια

Τη μια συμφωνείτε ότι τα διόδια είναι υπερβολικά υψηλά και υπόσχεστε να τα μειώσετε δραστικά. Και την άλλη το παίρνετε πίσω…Σας το είπαμε καθαρά. Και σας το είπαμε έγκαιρα: Και επειδή κάτι άκουσα να ψελλίζει σήμερα ο κ. Παπανδρέου: Η μαζική παραβίαση των νόμων οδηγεί στο χάος της αναρχίας και στον εφιάλτη της αυτοδικίας. Αλλά εσείς κάνετε ό,τι μπορείτε για να πυροδοτήσετε αυτά τα προβλήματα:

Όταν αυξάνετε τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ πέρα από τα όρια ανοχής της κοινωνίας, οδηγείτε σε απείθεια.Κι όταν αντιμετωπίζετε τις κοινωνικές αντιδράσεις με εφαρμογή χουντικών μεθόδων, πυροδοτείτε την κοινωνική έκρηξη.Φορτώνετε πετρέλαιο, βενζίνη και δυναμίτη κι ύστερα κάθεστε από πάνω, και παίζετε με τα σπίρτα.

Δεν είστε μόνο λαϊκιστές, γίνεστε και επικίνδυνοι...

Τώρα συζητιέται όχι απλώς νέα «επικαιροποίηση» του Μνημονίου, που υπογράψατε πέρσι. Συζητιέται Μνημόνιο-ΙΙ που θα κρατήσει πολύ περισσότερο και που θα έχει πολύ αυστηρότερες δεσμεύσεις πολιτικής. Εμείς, σας το λέμε ευθέως, ότι όπως απορρίψαμε το Μνημόνιο-Ι, έτσι απορρίπτουμε κι αυτά που προεξοφλούνται πλέον για το, πολύ χειρότερο, Μνημόνιο-ΙΙ.

Δεν είμαστε αντίθετοι, όπως δεν ήμασταν ούτε και πέρσι, με μέτρα διαρθρωτικών αλλαγών. Αντίθετα εμείς προτείναμε πρώτοι τέτοια μέτρα. Κι όσα, έστω και αργά, έστω και λειψά, έστω και κολοβά, τα φέρατε στη Βουλή, εμείς τα ψηφίσαμε. Αλλά το Μνημόνιο δεν είναι αυτά. Το Μνημόνιο είναι η Πολιτική δέσμευση για μια επ’ άπειρον μόνιμη ασφυξία της Ελληνικής Οικονομίας. Κάτι τέτοιο ούτε το στηρίξαμε, ούτε το στηρίζουμε, ούτε και πρόκειται να το στηρίξουμε.

Αν θέλετε συναίνεση στην ασφυξία, να πάτε να την βρείτε αλλού. Πέρσι βρήκατε να σας στηρίξουν. Σήμερα είναι δύσκολο. Αύριο θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής, οι πάντες σας εγκαταλείπουν, όπως φαίνεται…

Η πιο επικίνδυνη συντεχνία είναι η κυβερνηση

Καταγγέλλετε όλη την κοινωνία ως «άθροισμα συντεχνιών». Τελικά η πιο επικίνδυνη συντεχνία έχετε γίνει εσείς οι ίδιοι! (Γιατί) δεν κάνετε διαρθρωτικές αλλαγές. Κάνετε απορρύθμιση των πάντων!

Δεν απελευθερώνετε επαγγέλματα. Δημιουργείτε προϋποθέσεις να υπάρξουν καρτέλ!

Δεν καταργείτε στρεβλώσεις. Δημιουργείτε νέες χειρότερες στρεβλώσεις!

Περάσατε από το ένα άκρο στο άλλο: Από τον πιο άκρατο λαϊκισμό του «λεφτά υπάρχουν», στον πιο ακραίο νεοφιλελευθερισμό της ισοπέδωσης των πάντων.

Κάθε μεγάλο μεταρρυθμιστικό εγχείρημα στηρίχθηκε σε ανατροπές ισορροπιών, αλλά με έμπνευση της κοινωνίας και με αποκατάσταση ενός νέου αισθήματος δικαίου, ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου.

Εσείς πετάτε στα σκουπίδια το κοινωνικό συμβόλαιο, τινάζετε στον αέρα κάθε αντίληψη δικαίου, ανατρέπετε κάθε ισορροπία και εναποθέτετε τις ελπίδες σας σε κοινωνικούς αυτοματισμούς που δεν λειτούργησαν ποτέ.

Σας καταγγέλλω ότι με την πολιτική σας πυροδοτείτε κοινωνικές εκρήξεις.

Δυναμιτίζετε την ελληνική Κοινωνία, αφού παραλύσατε πρώτα την ελληνική Οικονομία.

Μέχρι τώρα προκαλέσατε στον ελληνικό λαό «σοκ και δέος».

Τώρα δημιουργείτε όλο και περισσότερη οργή.

Και επειδή αυτό σας τρομάζει, αντιδράτε σπασμωδικά και προκαλείτε μεγαλύτερη οργή.

Δουλειά δική μου είναι να επισημαίνω τις ακρότητές σας, να ελέγχω την ανευθυνότητά σας, να προειδοποιώ για τον ολέθριο δρόμο στον οποίο καταλήγετε και να δημιουργώ την αίσθηση προοπτικής και υπευθυνότητας που αύριο μπορεί να πείσει το λαό και να μαζέψει τα ερείπια που εσείς δημιουργείτε.

Και κάτι τελευταίο: χθες μας προκαλέσατε να υποβάλουμε πρόταση μομφής εναντίον υπουργού σας. Σας γνωστοποιώ ότι παραιτήσεις υπουργών μπορούν να γίνονται και χωρίς πρόταση μομφής. Για λόγους ευθιξίας, ας πούμε…

-- Εμείς, λοιπόν, δεν τάζουμε στους πάντες τα πάντα. Γιατί εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ.

-- Εμείς δεν ενθαρρύνουμε τους αγρότες να έρχονται από την επαρχία στην Αθήνα, όπως κάνατε εσείς στον Πειραιά, θυμάστε; Γιατί εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ.

--Εμείς δεν κατεβαίνουμε να συγκρουστούμε με τα ΜΑΤ, για να ματαιώσουμε χρήσιμες εθνικά επενδύσεις, όπως παραδεχθήκατε εκ των υστέρων. Γιατί εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ.

-- Εμείς δεν λέμε άλλα εδώ, άλλα εκεί, άλλα μέσα κι άλλα έξω. Γιατί εμείς ΠΑΣΟΚ δεν είμαστε. Λέμε παντού τις απόψεις μας και βρίσκουμε όλο και μεγαλύτερη κατανόηση από τους συνομιλητές μας.

Αλλά και συνένοχοι δικοί σας, δεν πρόκειται να γίνουμε!

Είμαστε το μόνο κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης που ξεκαθαρίσαμε ότι δεν υιοθετούμε ακραίες συμπεριφορές κοινωνικής απείθειας και ανυπακοής.

Κι ας ερμηνεύουμε τα αίτιά της…

Σας προκαλώ, να μας θυμίσετε έστω και μια περίπτωση αντίστοιχης δικής σας συμπεριφοράς.

Εμείς είμαστε αληθινά υπεύθυνοι. Αλλά δεν είμαστε συνένοχοι δικοί σας!

Εσείς είστε οι πρωταθλητές της ανευθυνότητας!

Αυτή τη στιγμή το διακύβευμα είναι η κοινωνική συνοχή που εσείς διαλύετε τη χώρα μας.

Και δεν θα σας αφήσουμε να το κάνετε.

Να το θυμάστε.

Δεν θα σας αφήσουμε να διαλύσετε την Ελλάδα!Διαβαστε όλη την ομιλία εδώ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Enzo avatar
  Enzo 11/02/2011 14:31:47

  τιραμολα θελω να το διαβασεις ολο μετα να πας στα αφεντικο σου να παρεις απαντησεις και να ερθεις να μας τις πεις.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Enzo 11/02/2011 15:06:30

   Χαχαχα!
   Τον έχεις παρεξηγήσει. Είναι απλά ένας ανήσυχος πολίτης.

 2. Αντάμ Παπαντάμ avatar
  Αντάμ Παπαντάμ 11/02/2011 14:43:47

  Θα μπορούσε κάλιστα να το χαρακτηρίσουμε μανιφέστο .
  Άραγε πόσο κακό θα κάνουν στην χώρα ακόμα τα Μ.Μ.Ε. που δεν προβάλουν στον λαό τέτοιους πολιτικούς σαν τον ΣΑΜΑΡΑ με τόσο καθάριες πολιτικές θέσεις.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 11/02/2011 14:47:59

  Tο «πράσινο σκουλήκι» είναι παντού.

  • man8os avatar
   man8os @ archaeopteryx 11/02/2011 15:27:13

   Που το θυμηθηκατε? Τεραστια ατακα!
   (Μονο να μην την πει on camera)

 4. Κρητικός avatar
  Κρητικός 11/02/2011 14:53:13

  ΣΩΣΤΑ ΛΟΓΙΑ
  ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΊ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
  ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1831 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ

 5. Orestios avatar
  Orestios 11/02/2011 14:57:05

  Τα πράσινα σκουλήκια, όπως και τις πράσινες κατσαρίδες, πρέπει να τα πατάς.

  • Makedonas Thessalonikios avatar
   Makedonas Thessalonikios @ Orestios 12/02/2011 03:12:50

   Ksexasate tin prasini wlakeia !

 6. Παναγιώτης Ζ avatar
  Παναγιώτης Ζ 11/02/2011 14:59:16

  Μπράβο στον Πρόεδρο!Πιστεύω ότι εκφράζει τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των περισσοτέρων πολιτών δεξιών και μη. Ελπίζω και τα υπόλοιπα στελέχη επίτελους να ανταποκριθούν και να στηρίξουν τις ενέργειες του Προέδρου.

 7. ΒΠ avatar
  ΒΠ 11/02/2011 15:04:11

  Ο κ. Σαμαράς ήταν και πάλι εξαιρετικός. Ουσία και σαφήνεια. Είναι ο "αντι-Γιωργάκης".

  Θα μπορούσε να προσθέσει και γιά: την Κερατέα, τις ενοποιήσεις Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων (Παιδεία), το μεταναστευτικό, το λεγόμενο "άσυλο" και την διάλυση των Παν/μίων, και τα μείζονα εθνικά θέματα. Καταλαβαίνω, όχι όλα μαζί και να εστιάζουμε.

  Εκείνα όμως που πρέπει να κάνει τώρα είναι:

  1) Εντατικά σεμινάρια στο "στελεχιακό δυναμικό" της ΝΔ, και

  2) Περιοδείες στην Ελλάδα.

 8. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 11/02/2011 15:05:01

  Μετά το σοκ και δέος,που προκάλεσε η κυβέρνηση στον Ελληνικό Λαό, οι Έλληνες θα της απαντήσουν με σοκ και @έος,που κοντεύει.

 9. nick avatar
  nick 11/02/2011 15:07:42

  Φοβερός ο Σαμαράς σήμερα.
  Έτσι τον θέλουμε, καταπέλτη ενάντια στην κυβέρνηση του μνημονίου.
  Παρουσία ανάλογη αυτής της ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο.
  Για να δούμε θα προβάλλουν την ομιλία τα κανάλια του μνημονίου;

 10. Γιαννης 3 avatar
  Γιαννης 3 11/02/2011 15:09:05

  Επιτελους!!!!!!!!!Γουσταρω αρχηγο,λακωνικα λογια.Και μια προταση καινοτομιας για την Βουλη:με την επομενη ομιλια του μελλοντικου πρωθυπουργου να παιζει και ενα ποτ πουρι βιντεο απο πισω με τα εγκληματα του ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ ΜΠ(ΑΣΟΚ)ΑΑΘ.......

  ευχαριστω.

 11. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 11/02/2011 15:10:08

  Κάθε φορά που τον ακούω καταλαβαίνω πόσο μόνος πρέπει να νιώθει μέσα στη ΝΔ.

 12. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 11/02/2011 15:16:13

  Να αγιάσει το στόμα σου ρε Σαμαρά! Μπράβο Πρόεδρε, αυτή είναι η αλήθεια για το ΠΑΣΟΚ: λαϊκισμός και ψέματα, πολλά ψέματα μέχρι να πάρουμε την εξουσία.

 13. Orestios avatar
  Orestios 11/02/2011 15:18:09

  αχαχαχαχαχαχαχαχα
  Ανήσυχος πολίτης???????????
  αχαχαχαχαχαχαχαχα

  • butcher avatar
   butcher @ Orestios 11/02/2011 15:59:07

   Ο τιραμολα μου φαινεται οτι ειναι αδεσποτο.
   Δεν πιστευω να παιρνει γραμμη απο την Ιπποκρατους.

   Πρωτη φορα συνανταω τετοιο "πασοκικο ονομα" στα μπλογκς.
   Εννοειται δεν παιρνω και ορκο..

 14. TASSOS IA avatar
  TASSOS IA 11/02/2011 15:23:29

  Αντώνη συγχαρητήρια. Κατανοούμε πόσο δύσκολο ένας αυριανός πρωθυπουργός είναι να κρατάει τις υπερβολικά λεπτές ισορροπίες με όλα τα φασιστοειδή του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Όλα αυτά τα σκουπίδια που έχουν βαμμένα τα χέρια τους με το αίμα δύο παγκοσμίων πολέμων και αναρίθμητων άλλων περιφερειακών συγκρούσεων. Όταν έρθεις στην εξουσία έχεις το δικαίωμα να ξεχάσεις όποιον θέλεις. Μην ξεχάσεις όμως την Ελλάδα.

 15. TopGunZ avatar
  TopGunZ 11/02/2011 15:23:57

  Μόνο σε μένα ερχόταν η έκφραση "Πάρ'τα μωρή άρρωστη" κάθε φορά που κατέθετε και ένα μαργαριτάρι του ΓΑΠάκου?

 16. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 11/02/2011 15:25:22

  Την αποτυχία του μνημονίου την ομολογούν όλοι.
  Δείτε το σημερινό άρθρο του Ζώη Τσώλη στο ΒΗΜΑ:

  Που έκανε λάθος ο κ.Τόμπσεν;
  "Ενα χρόνο μετά την εφαρμογή του μνημονίου είναι ολοφάνερο ότι η ελληνική οικονομία υποφέρει. Το μοντέλο της ανάπτυξης που στηρίχθηκε στο δανεισμό έχει καταρρεύσει και πλέον βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιό βαθειά ύφεση των τελευταίων δεκαετιών, την έκρηξη της ανεργίας και του πληθωρισμού.

  Το αποτέλεσμα αυτό σαρώνει τις προσδοκίες για ταχεία έξοδο από την κρίση και καθιστά ακόμη πιό δύσκολη την προσπάθεια προσαρμογής στις πιεστικές ανάγκες του μνημονίου.

  Μόνο που γι' αυτή τη σημερινή πραγματικότητα οι δανειστές μας μπορεί να θεωρηθούν συνυπεύθυνοι, αφού σε μεγάλο βαθμό είναι αυτοί που καθόρισαν το μείγμα οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση.

  Η πραγματικότητα είναι σκληρή. Οι στόχοι του μνημονίου πέτυχαν μόνο στο σκέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής. Η ύφεση είναι βαθύτερη απ΄ ότι πρόβλεψε αρχικά η τρόικα, η ανεργία αυξάνεται ταχύτερα κι ο πληθωρισμός αντί να υποχωρεί ανεβαίνει.

  Αραγε που έκανε το λάθος ο κ. Πόουλ Τόμσεν....

  Απλούστατα ο Δανός ελεγκτής του ΔΝΤ, υποτίμησε τα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και τις αγκυλώσεις της ελληνικής αγοράς, δεν συνειδητοποίησε τη διείσδυση που είχε το δημόσιο σε μεγάλους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας και το κυριότερο δεν συνεκτίμησε τις αντιδράσεις - πολιτικές και κοινωνικές - που προκάλεσαν οι περικοπές μισθών και η υπερφορολόγηση της οικονομίας.

  Οι αντιδράσεις που έφθασαν ακόμη και στο ακραίο σημείο "δεν πληρώνω εισιτήριο", "δεν πληρώνω διόδια" - σύνθημα και πρακτική που υιοθέτησαν ακόμη και κόμματα της αντιπολίτευσης - αποτελούν ένα από τους βασικότερους λόγους που οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν απορροφώνται, δεν τρέχουν και δεν αποδίδουν.

  Κάπου λοιπόν έγινε λάθος...

  Δεν είναι τυχαίο ότι επί σειρά ετών επιτηρητής της ελληνικής οικονομίας ο Ολλανδός Μπόμπ Τράα ο οποίος έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος και συντονίζει το πρόγραμμα σωτηρίας, για λογαριασμό της Ευρωπαικής Ενωσης και του ΔΝΤ εξέφρασε χθές την απορία του:

  - γιατί δεν προχωράμε σε ιδιωτικοποιήσεις και αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου για να μειώσουμε το χρέος,
  τώρα μάλιστα που οι τιμές των ομολόγων είναι και... φθηνές.

  Επίσης δεν είναι τυχαίο το ερώτημα που έθεσε:
  - γιατί να επιβαρύνονται κι άλλο οι πολίτες;

  Αρα, για την έξοδο από την κρίση υπάρχουν κι άλλες λύσεις κι άλλες πολιτικές, αρκεί να δούμε τα λάθη του κ. Τόμσεν και τα δικά μας και να τις αναζητήσουμε... "

  • man8os avatar
   man8os @ Κώστας Ροδινός 11/02/2011 15:28:55

   Το παλιο εχει πεθανει. Το νεο δεν εχει γεννηθει ακομη (η για την ακριβεια το περιμενουμε).

   • Ανώνυμος avatar
    Ανώνυμος @ man8os 11/02/2011 15:43:45

    Το χε πεί ο Γκράμσι πριν απο σένα, αλλα φεύ δεν είναι νέο, παμπάλαιο είναι και αυτός τα ίδια θα κάνει απλά πιστεύω επειδή είναι πιο έντιμος θα παραιτηθεί.
    Μετά την σύντομη πράσινη παρένθεση ακολουθεί μια πιο σύντομη γαλάζια.
    τα προβλήματα είναι τέτοια που επιδέχονται μόνον ριζικές αλλαγές (ανατροπές)

    • man8os avatar
     man8os @ Ανώνυμος 11/02/2011 21:45:47

     Το ξερω, απλα το επαναλαμβανω.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Κώστας Ροδινός 11/02/2011 15:46:47

   Μου αρέσει που τα ρίχνει στον Τόμσεν...

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ αλλενάκι 11/02/2011 16:30:01

    Αλλενάκι,
    Ακούω οτι στον Τόμσεν χρεώνουν την αποτυχία του Mνημονίου I.
    Δεν αποκλείεται μάλιστα να αρχίσουν το πριόνισμά του με στόχο την απόσυρσή του.

 17. Άγνωστος Μ. avatar
  Άγνωστος Μ. 11/02/2011 15:27:39

  ΑΙΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ !!!!
  ΑΙΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΟΡΤΑΡΙΑΣΑΜΕ !!!!

 18. pavlina avatar
  pavlina 11/02/2011 15:41:19

  ....και την ίδια ώρα ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε στη Βουλή πως δε θα χάσουμε τα "βασικά στοιχεία της εθνικής μας κυριαρχίας". ΠΟια είναι τα βασικά και ποια τα ...άλλα, λιγότερο βασικά; Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι τεράστια και σε πολλά επίπεδα. Στο μόνο σημείο στο οποίο υπερτερεί ο ΓΑΠ είναι ότι έχει "στρατό" καθοδηγητών γνώμης....

 19. babis avatar
  babis 11/02/2011 15:52:15

  Μακάρι να τα κάνει αν και όταν έρθει στην εξουσία (δεν κρύβω ότι αρχίζω να τον συμπαθώ και να τον πιστέυω).

 20. factorx avatar
  factorx 11/02/2011 16:13:53

  "Όλοι πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και ειδικά αυτοί που κυρίως ευθύνονται", τονίζουν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας την ομιλία του αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή και ειδικότερα την τοποθέτησή του πως το κόμμα του δεν πρόκειται να στηρίξει το "Μνημόνιο 2" και δεν συναινεί στην ασφυξία.

  Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι "δεν υπάρχει "Μνημόνιο 2"".

 21. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 11/02/2011 16:27:06

  Το πρόβλημα με το Μνημόνιο II, θα το έχουν τα γνωστά εξαπτέρυγα που ψήφισαν το Μνημόνιο I!
  Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον την κυβίστηση!

  • Kώστας β. avatar
   Kώστας β. @ Κώστας Ροδινός 11/02/2011 21:39:19

   Μα ήδη Κώστα Ροδινέ ο ραδιοτηλεοπτικολωτούμπας ανορθόδοξος χαρακτήρισε το Μνημονίο 1 "ευλογία" .Αφού τα μάσησε λίγο πρίν ,ξαναπήρε την εντολή απο τον κεντρικό διαχειριστή να εξαπολήσει ξανά χολή κατά των απεργών εργαζομένων.Αυτός καλά είναι απ¨εξω και τον μάθαμε ,με τους δικούς μας τους στρογγυλομιλητές του "γενικά και του τίποτα" τι θα γίνει;;;;Με έναν Σαμαρά και μια μικρή ιδεολογική κεντρική ομάδα ,όσα τέρματα και να πετύχουμε,αυτό που πραγματικά με τρομάζει είναι τα αυτογκόλ ,τα οποία δεν μπορείς να τα προβλέψεις.

 22. Tem avatar
  Tem 11/02/2011 16:54:25

  Μπράβο Πρόεδρε

 23. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 11/02/2011 18:47:29

  ΔΙΑΒΑΖΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ fimotro ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟΝ
  ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΟΥ Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΚΟΨΑ. ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ
  ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ ΜΙΑ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ E-MAILS .
  ΤΩΡΑ ΔΙΑ ΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ(?) ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΦΑΗΛΟΣ
  ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙ. ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ .ΟΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ
  ΕΙΝΑΙ ΗΣΥΧΟΙ.

 24. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 11/02/2011 18:49:03

  Επιτέλους μίλησε. Όντως με γωνίες. Και μάλιστα οξείες. Μακάρι να συνεχίσει. Θέλω όμως πιο δυνατά. Δεν πάει άλλο. Να κατέβει στο λαό. Εδώ ξεπουλιέται η εθνική κυριαρχία, η ανεξαρτησία της χώρας, η ελευθερία του λαού. Μας απαξιώνουν όλοι. Άκουσα πριν λίγο το δελτίο της ΝΕΤ. Ρωτήθηκε, λέει η τρόικα, αν θα πρέπει η χώρα να πουλήσει πολιτιστικούς θησαυρούς... (ποιος μακάκας αλήθεια έκανε αυτή την ερώτηση;). Και η τρόικα απήντησε, ότι δεν επιθυμούν η Ελλάδα να πουλήσει πολιτιστικά αγαθά....

  Δηλαδή υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο;

  Που φθάσαμε; Δεν υπάρχει πάτος.

  Τι ζητώ από τη ΝΔ και προσωπικά από το Σαμαρά:
  1) Να μην αφήνουν αναπάντητο, να μην αφήνουν τίποτε να πέσει κάτω, από τα έργα και τις ημέρες του ΓΑΠ και της κυβέρνησης. Και οι απαντήσεις τους να σπάζουν κόκαλα. Όχι απαντήσεις ντιντήδων.
  2) Να ενημερώνουν άμεσα το λαό για ότι συμβαίνει και για τα μελούμενα.
  3) Να συντάξουν λευκή βίβλο με όλα τα αμαρτήματα του ολετήρα της πατρίδας που ακούει στο όνομα ΓΑΠ, την οποία και να ενημερώνουν διαρκώς. Τα έργα και οι ημέρες αυτών των ....... θα πρέπει να καταγραφούν και να μείνουν στην ιστορία ως παράδειγμα αιώνιας καταισχύνης.

 25. NWO avatar
  NWO 11/02/2011 19:14:42

  Καιρός ήταν...

 26. Στέργιος avatar
  Στέργιος 11/02/2011 19:16:59

  Σιχαίνομαι το ΠΑΣΟΚ όσο τίποτα.
  Αλλά πιστεύετε πραγματικά εσείς στο antinews ότι αν έβγαινε ο Σαμαράς δεν θα μας έβαζε στο μνημόνιο; "Αξιοποίηση τής δημόσιας περιουσίας" δεν ζητούσε ο Σαμαράς; Αυτό ακριβώς ζήτησε και η τρόικα, να ξεπουλήσουμε τη δημόσια περιουσία. Πιστεύετε ότι αν βγει ο Σαμαράς στις επόμενες εκλογές δεν θα συνεχίσει τους τεμενάδες στην τρόικα; Είναι ΠΟΛΥ εύκολο να λες "όχι σε όλα" όταν είσαι στην αντιπολίτευση.
  Πραγματικά, διαπιστώνετε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαφέρουν στην ουσία -και όχι στην αισθητική- της πολιτικής τους έστω κατ'ελάχιστον από το 93, που ανέλαβε την εξουσία ένας μεταμορφωμένος, νεοφιλελευθεροποιημένος, μητσοτακοποιημένος Αντρέας, μέχρι τώρα;

 27. Στέργιος avatar
  Στέργιος 11/02/2011 19:19:41

  Μόνο το ΠΑΣΟΚ κορόιδεψε τους αγρότες;
  Μόνο το ΠΑΣΟΚ διέλυσε τη δημόσια υγεία;
  Η ΝΔ δεν έδωσε την ΠΑΘΕ στον Μπόμπολα;

  Τι κοντή μνήμη, θεέ μου...

  Πάρτε το χαμπάρι, η αλλαγή τής χώρας προς το καλύτερο δεν πρόκειται να έρθει όσο μας κυβερνά η διεφθαρμένη αθηναϊκή ελίτ.

 28. nick avatar
  nick 11/02/2011 19:27:14

  h--p://www.youtube.com/watch?v=NbWO5I6ku8g

  Το βίντεο με τη φοβερή ομιλία Σαμαρά σήμερα στη Βουλή.
  Αξίζει τον κόπο να τη δείτε όλοι.

 29. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 11/02/2011 19:40:35

  Καλός ο Αντώνης .Απο την ¨εκθεση Θεσσαλονίκης και μετά με απλά ΄λόγια, μας τα λέει όλα.Ομως δεν θα έπρεπε να κτυπήσει το χέρι στο τραπέζι λίγο ???
  Εκλογές κύριοι να ζητήσει και η σπίθα της αλλαγής θα έρθει γρήγορα χωρίς να γίνουμε Αίγυπτος ή Τυνησία.Μπορεί με συνένεση του λαού να ολοκληρώσει τις αλλαγές που ο Καραμανλής δεν μπόρεσε ή καλύτερα δεν τον άφησαν.
  Οι σημερινοί (κυβέρνηση-κόμμα ΠΑΣΟΚ) δύο μήνες μετά τις εκλογές του 2004 ζητούσαν Εκλογές χωρίς να ξέρουν γιατί.
  Εσύ Πρόεδρε Σαμαρά δεν δικαιούσαι κατέλάχιστον να τις απαιτήσεις στο Όνομα του Ελληνικού Λαού.

 30. Factorx avatar
  Factorx 11/02/2011 19:58:02

  Για απουσία ....πολιτικού λόγου κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Σαμαρά ότι η κυβέρνηση πυροδοτεί κοινωνική έκρηξη, με τη στάση που τηρεί όσον αφορά στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

  χα χα χααααα

 31. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 11/02/2011 20:25:11

  Δεν καταλαβαίνω ένα πράγμα:
  Αυτή η ιστορία με τα φωτοβολταϊκά και τους 16 νομούς με το κορεσμένο - όπως λέγεται επισήμως, αλλά εκ των υστέρων! - δίκτυο της ΔΕΗ είναι τεράστιο σκάνδαλο.
  Υπάρχουν πολίτες που δανείστηκαν για την επένδυση αυτή (το λέει και ο Σαμαράς ανοιχτά) και τώρα τους λένε "συγγνώμη, δεν την χρειαζόμασταν". Αυτό είναι εμπαιγμός του χειρίστου είδους από μέρους του κράτους, είναι μία απίστευτη αισχρότητα με θύματα τους εξαπατημένους πολίτες και με σφραγίδα "πράσινης ανάπτυξης".
  Γιατί αυτό το θέμα κρατιέται τόσο "χαμηλά"; Γιατί άραγε δεν γίνονται προσφυγές στη δικαιοσύνη εκ μέρους δανειοληπτών υποψηφίων επενδυτών σε Φ/Β;

 32. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 11/02/2011 20:32:39

  Αγαπητέ, η εσωτερική υποτίμηση, που όντως πρέπει να γίνει, ειδικά τώρα που πέφτουν οι μισθοί, προϋποθέτει και μία άλλη συνείδηση εκ μέρους επιχειρηματιών και εμπόρων. Εδώ τέτοια συνείδηση δεν υπάρχει, γιατί επικρατεί η νοοτροπία της αρπαχτής. Ο καταναλωτής είναι το θύμα, η αγελάδα μιας χρήσεως.
  Στον Πειραιά, στην οδό Τσαμαδού, στο κέντρο, υπάρχει ένα εργαστήριο σφολιάτας που φτιάχνει και τυρόπιτες κλπ. Σπανακόπιτα σκέτη, εντελώς (με κατεψυγμένο σπανάκι, προφανέστατα): 1,80 Ευρώ! Παρ' όλη την κρίση. Δυο οικήματα παραπέρα, στον ίδιο δρόμο, φούρνος πουλάει την ίδια σκέτη σπανακόπιτα, δικής του παρασκευής. Τιμή: 1,30 Ευρώ, δηλαδή 0,50 ευρώ μείον σε σχέση το διπλανό μαγαζί!!!
  Ανέφερα αυτό το απλό παράδειγμα για να δείξω ότι όσοι νομίζουν ότι θα πέσουν οι τιμές αναλογικά με τους μισθούς (κάτι Πορτοσάλτε και Μπάμπηδες του Σκάι) είναι ή ηθελημένα ψεύτες και απατεώνες, ή δεν ψωνίζουν ποτέ τους οι ίδιοι και το κάνουν οι γυναίκες ή οι δούλοι τους.
  Εσωτερική υποτίμηση γίνεται σε κοινωνίες όπου υπάρχει μία κοινωνική συνείδηση. Στην ακραία ατομικιστική ελληνική κοινωνία είμαστε ικανοί οι μισθοί να φτάσουν σε επίπεδο Μπαγκλαντές και η σπανακόπιτα να μείνει καρφωμένη στο 1,80.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΒΙΣ 11/02/2011 20:34:27

   Να θυμηθούμε και το όργιο κερδοσκοπίας που έγινε με τη μετατροπή της δραχμής σε ευρώ. Υπήρξε και αλλού στην Ευρωζώνη τέτοια κερδοσκοπία, αλλά εδώ τα όρια ξεπεράστηκαν απόλυτα.

  • Ιωάννης Παντόπουλος avatar
   Ιωάννης Παντόπουλος @ ΒΙΣ 11/02/2011 20:47:11

   Εσωτερική υποτίμηση σημαίνει ότι ο κόσμος θά παίρνει όλο καί λιγότερα. Αν οι τιμές πέσουν ή σηκωθούν περισσότερο είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο. Νά έχουμε ( πού ήδη έχουμε) μείωση μισθών, αύξηση τιμών καί ανεργίας, σημαίνει εξαθλίωση. Νά περιμένουμε μόνο τό χειρότερο είναι καί πλήρη εξαθλίωση τής ψυχής. Αν θά ζούνε καλύτερα ορισμένες συντεχνίες από τού υπόλοιπους, ανδιαφέρει μόνον αυτές. Ο κόσμος χρειάζεται μιά στρατηγική ελπίδας κατανοητή. Οσο πάει πέφτει το σκοτάδι. Ας μάς δώσει καί κάποιος τήν ελπίδα ότι θά ξημερώσει καί πάλι γιά όλους. Καί όχι μόνο γι αυτούς πού δέν είναι στά μπουντρούμια.

   • ο ξένος avatar
    ο ξένος @ Ιωάννης Παντόπουλος 11/02/2011 21:15:23

    Δυστυχώς, η ΝΔ εξαντλείτε στην υπεράσπιση δήθεν λειτουργών, πτυχιούχων κυτιοπωλών και "γιατρών" εκβιαστών, ενίοτε και βασανιστών ανήμπορων ηλικιωμένων. Αν θέλει ο Σαμαράς να περνιέται ως σοβαρή "εναλλακτική", να ζητήσει άμεσα άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων, χωρίς αστερίσκους, μισθούς 800-1400 ευρώ σε όλο το δημόσιο τομέα, άμεση ενοποίηση όλων των ταμείων κτλ. Αόριστες αντιπολιτευτικές κορώνες είναι αρκετές μόνο για φανατικούς οπαδούς και άτομα μειωμένης αντίληψης.

    • ierofantis avatar
     ierofantis @ ο ξένος 11/02/2011 22:14:41

     Αυτά δεν λέει και το Μνημόνιο; Όλα στο μπλέντερ και σούπα...

     Γιατί να τα πει ο Σαμαράς, που μάλλον διαφωνεί με την λογική της ισοπέδωσης, αφού έχεις το ΓΑΠ να στα κάνει;

     Αν θέλεις τέτοια κόλπα, απευθύνσου μάλλον στην Ιπποκράτους

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ ΒΙΣ 11/02/2011 21:31:00

   Τις τυρόπιτες τις αγοράζουν από 0,17 μέχρι 0,20 ευρώ

 33. Ιωάννης Παντόπουλος avatar
  Ιωάννης Παντόπουλος 11/02/2011 20:44:51

  Εσωτερική υποτίμηση σημαίνει ότι ο κόσμος θά παίρνει όλο καί λιγότερα. Αν οι τιμές πέσουν ή σηκωθούν περισσότερο είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο. Νά έχουμε ( πού ήδη έχουμε) μείωση μισθών, αύξηση τιμών καί ανεργίας, σημαίνει εξαθλίωση. Νά περιμένουμε μόνο τό χειρότερο είναι καί πλήρη εξαθλίωση τής ψυχής. Αν θά ζούνε καλύτερα ορισμένες συντεχνίες από τού υπόλοιπους, ανδιαφέρει μόνον αυτές. Ο κόσμος χρειάζεται μιά στρατηγική ελπίδας κατανοητή. Οσο πάει καί πέφτει η νύχτα. Ας μάς δώσει καί κάποιος τήν ελπίδα ότι θά ξημερώσει καί πάλι γιά όλους. Καί όχι μόνο γι αυτούς πού δέν είναι στά μπουντρούμια.

 34. ierofantis avatar
  ierofantis 11/02/2011 20:57:15

  Αυτός δεν ήταν λόγος Αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ήταν λόγος Πρωθυπουργού.

  Και ως συνήθως, ένα λεπτό αναφορά στην ομιλία του από τα προσκυνημένα γιουσουφάκια της ενημέρωσης...

  Άσχετο. Παιδιά, ξέρει κανείς γιατί ο Χατζηλαλάκης δεν βγήκε σήμερα για ειδήσεις; Το κλείσαμε, Νίκο, το Alter; Που θα πας, θα το αλλάξεις το τροπάρι, τώρα που οι καρχαρίες θα αρχίσουν να σου δαγκώνουν και το Real...

 35. victoria avatar
  victoria 11/02/2011 20:57:18

  Σαμαράς, κοφτερός και ηγέτης, η μόνη ελπίδα γιατί μετά από τα σημερινά και τα πωλητήρια που μας κρεμάσανε, είμαι ντεμοτιβέε.

  Μία απορία γιατί βαρέθηκα. Ο Σαμαράς χαλάει φαιά ουσία, λέει ξεκάθαρα όχι στο Μνημόνιο ΙΙ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ.

  Και βγαίνει μετά ο Σταϊκούρας και λέει επιτέλους κατάλαβε η κυβέρνηση (που δεν το είπε η κυβέρνηση) που της λέγαμε κι εμείς τα ίδια νούμερα για αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας. Γιατί ρε παιδιά...!

  Γιατί πάτε και ταυτίζεστε με αυτήν την κατάντια! Άντε μετά να εξηγείς πάλι, άλλο αξιοποίηση, άλλο ξεπούλημα. Άλλο με σχέδιο, άλλο γιούρια αδιακρίτως. Σωστά. ΟΜΩΣ, ΔΕΝ έχουν καταλάβει ότι ΤΩΡΑ ακούγεται το ίδιο;
  ΔΕΝ έχουν καταλάβει ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει; Είμαστε φιλελεύθεροι, είμαστε νεοδημοκράτες, αλλά ΔΕΝ μπορείς να κάνεις συζητήσεις και να εκφράζεσαι σαν να μην είμαστε σε κατοχή και τρόικα. ΕΛΕΟΣ.

  Αντί να βγουν και να πουν τι είναι αυτά, τι είναι τα 50 δις, πού τα βρήκατε, πού είναι το σχέδιο, ποιος θα το συντάξει, κλπ, κλπ, κλπ, η Κυβέρνηση 9 το βράδυ δεν έχει μιλήσει κανείς, δεν έχει βγει Υπουργός Οικονομικών να μιλήσει στον ιδιοκτήτη, δλδ τον ελληνικό λαό, τίποτα, ο Πρωθυπουργός εντωμεταξύ έκανε σύσκεψη για τους λαθρομετανάστες στο μέγαρο της πατησίων, αντί να τους ξεσκίσουν, τι κάνουν...

  Τι αυτοπαγίδευση είναι αυτή.
  Μήνυμα προς Συγγρού. Δεν έχετε περιθώρια να αυτοκαταστραφείτε γιατί ελπίζουμε στο Σαμαρά για να υπάρχει Ελλάδα. Κανονίστε.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ victoria 11/02/2011 21:28:20

   Συγνωμη αλλα η ΝΔ εδωσε στον Στρος Καν δηλαδη στον προισταμενο της τροικας το σχεδιο για αξιοποιηση της δημοσιας περιουσιας.Δηλαδη ,τι να πει,οτι δεν το εδωσε.
   Ο λαικισμος δεν μπορει να συνεχιζεται.Το τι ακουγεται και δεν ακουγεται ειναι δουλεια της ΝΔ να το εξηγησει οπως και τις διαφορες.

   • victoria avatar
    victoria @ ψυχραιμια 11/02/2011 21:48:06

    Ψυχραιμία το φανταζόμουν ότι θα το έλεγες αυτό.
    Για μένα δεν είναι λαϊκισμός, είναι η γνωστή ενοχικότητα και σε διαβεβαιώ έχω περπατήσει και σε βρυξελλιώτικα μέρη και καταλαβαίνω τι λέω.
    Δεν μπορείς να αφήνεις τη διαμαρτυρία ή την καταγγελία (όταν είναι δίκαιη) στους γραφικούς, επειδή αυτοί στάνταρ θα την κάνουν! Είναι λάθος για μένα.

    Δεν ήταν αυτό το σχέδιο της νδ, ΟΠΩΣ το κάνουν αυτοί, ούτε αυτοί προτάσσουν αξιοποίηση για να ανακάμψουμε σαν χώρα, την προτάσσουν για να πάρουν ζεστό χρήμα για τα ταμεία των χωρών τους ή των τραπεζών τους.
    Όμως τις διαφορές άντε να τις εξηγήσεις, ιδιαίτερα τώρα που ο κόσμος εμπέδωσε το «όλοι ίδιοι είναι».

 36. cveng avatar
  cveng 11/02/2011 21:21:32

  ωραιος λογος,κοφτερος οπως προαναφερθηκε.να κανει και αλλους 5-6 για λογους μαρκετινγκ.οσοι παρακολουθουν το ξερουν οτι ετσι μιλαει ο σαμαρας,οσοι ομως δεν εχουν τη δυνατοτητα(για παραδειγμα σημερα στα δελτια δεν ειδα τα ωραια κομματια της ομιλιας,τα στανταρακια ειδα)να εχουν και αλλες ευκαιριες να τον δουν.
  δεν πεταω και στα συννεφα ομως.ως νεολαιος πηγαινα στις ομιλιες του καραμανλη(του μικρου) και νομιζα οτι σωθηκαμε απο τη λαιλαπα του σημιτη.ειδαμε ομως πως καταληξαμε.στους λογους οι αρχηγοι καλοι ειναι.για να δουμε και στις πραξεις.ο πολιτικος χρονος ειναι στενος και οι αντοχες του λαου ελαχιστες (''το καψαμε το λιπος'' ειναι η εκφραση).

 37. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 11/02/2011 21:40:16

  Οι πολίτες καταστρέφονται.
  14% η ανεργία.
  225.000 λουκέτα.
  Η ακρίβεια κτυπάει κόκκινο. Οι απλοί άνθρωποι δεν αντέχουν.
  Όλοι αισθανόμαστε ότι μας έχουν βάλει στη γωνία και μας βαράνε χωρίς έλεος.

  Ο λαός χρειάζεται στήριγμα και ελπίδα.

  Το μεγάλο ερώτημα είναι αν μπορεί να δώσει ο Σαμαράς. Όσο ο κόσμος δεν θα λαμβάνει γεναία μηνύματα στήριξης από το Σαμαρά, η ΝΔ δεν πρόκειται να δει τα ποσοστά της να ανεβαίνουν.

 38. ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ avatar
  ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ 11/02/2011 21:40:22

  Έχασαν τη μπάλα αλλά κέρδισαν την υπέροχη γεύση του μνημονίου ... Χαχαχαχαχαχαχα !!!!! Ίσως ένα νέο σοσιαλιστικό μνημόνιο που θα μας πάρει ό,τι (βρακί) απέμεινε θα είναι το καλύτερο φάρμακο για όλους .... Όλε !!!!!

 39. Aggelos avatar
  Aggelos 11/02/2011 21:50:56

  Αμαν?τα ειπε αυτα στη Βουλη?

  αμαν αμολησε ατομικο οπλο ο Αντωνης..

  ωρε τι ειπεεε...

  θελω να δω τι θα πουν τα καναλια,,

  ζουμε ιστορικες στιγμες παιδια,,στιγμες αλλαγης της εθνικης μας ιστοριας..

 40. Misha avatar
  Misha 11/02/2011 21:55:36

  O Σαμαράς δειχνει να αντιλαμβάνεται πράγματα...
  Φαινεται πως άνοιξε διαύλους με την κοινωνια που στενάζει και αδημονεί.
  Η διάχυτη παντού οργή ενάντια στους μαυρογιαλούρους έφτασε και στ αυτιά του.
  Η φράση «Σοκ και δέος» που χρησιμοποίησε, και παραπέμπει ευθέως στο «δόγμα του σοκ» της Ναόμι Κλάιν, μοιάζει να έχει γραφτεί και λεχθεί με γνώση της σημασίας της.
  Επειδή η Κόλαση του αέναου μνημονίου μαζί με το ξεπούλημα των κοινωνικών δομων που έχουν απομείνει σε δημόσιο έλεγχο , είναι ante portas , ο Α.Σ. θα κληθεί σύντομα να βγάλει καυτά κάστανα από τη φωτιά.

 41. Κώστας avatar
  Κώστας 11/02/2011 22:01:01

  Statesman, που θα λέγε και αυτός που παριστάνει τον πρωθυπουργό.
  Ξεκάθαρα λόγια.
  Οι απειλές άρχισαν, στο δελτίο της NET. Μνημόνιο ΙΙ με αυξημένη πλειοψηφία(180) και αν όχι εκλογές. Μακάρι. Έχουμε ανάγκη να ξανακούσουμε την φωνούλα των εξαπτερύγων, να σιγοψυθιρίζουν: "ναι..."

 42. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/02/2011 22:12:37

  Γκρινιάζει κανείς ακόμα;
  Αυτός είναι λόγος με γωνίες! Όπου τον πιάνεις κόβεσαι!

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/02/2011 18:29:56

   ΕΥΓΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Αυτος ειναι ΛΟΓΟΣ!!!!!!!
   Κι αλλες τετοιες παρεμβασεις να κανει.
   Προσωπικα πιστευω πως αυτο που χρειαζεται ειναι
   1)ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
   (με στοχο την αμεση ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ) ναι, γιατι οχι να τραβηξει το σχοινι και να ζητησει ΕΚΛΟΓΕΣ
   ο λαος θα το εκτιμησει, σε μια τετοια κρισιμη στιγμη που ολοι ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ, και αποκαλυφθηκε η απατη του πασοκ/τροικας για ξεπουλημα της Ελλαδας σε πολυεθνικες..
   και
   2) Ταυτοχρονα ''Διαφημιση" του σχεδιου του....( να υπενθυμιζει σε Ολους οτι ειμαστε ετοιμοι ΤΩΡΑ ΚΙΟΛΑΣ να ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..)

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/02/2011 18:32:22

   Επισης να προσθεσω πως θα πρεπει να θεσει ως σημαια....την ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ....και ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ και ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ....ξεπουληματος της Ελλαδος, Εθνικα και Οικονομικα.....
   ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΕ 1000 στις ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Ιωάννης Παντόπουλος avatar
   Ιωάννης Παντόπουλος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/02/2011 20:19:33

   Στο έλεος των δανειστών μας είμαστε και αυτό δεν αλλάζει.
   Σωστά. Φθάνει και η ώρα τής δημοπρασίας τής επιχείρησης. Θα πουληθούν όλα σε εξευτελιστική τιμή και θα μάς μείνει και το χρέος εσαεί. Τί χρειάζεται; Δυό πράγματα.
   1. Επανίδρυση τού κράτους
   2. Επανάσταση τού αυτονόητου
   Τί έχει γίνει μέχρι τώρα;
   1. Επαναδιάλυση τού κράτους
   2. Επανάσταση τού δυσνόητου
   Δύο δρόμοι υπάρχουν.
   Ο πρώτος είναι αυτός πού ακολουθείται. Εσωτερική υποτίμηση, παραχώρηση ( όχι κάν ξεπούλημα) όλης τής δημόσιας περιουσίας, με χρέος κουρευόμενο κατά τό δοκούν καί παραμενον εσαεί. και αποδοχή τής τριτοκοσμικής μιζέριας, πού έρχεται με βήμα ταχύ. Δημιουργία καθεστώτος Μουμπάρακ μέ τήν υποστήριξη συντεχνιακών ομάδων τού δημόσιου και τού κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα. Στόχος η κολοβομένη, έστω, συνέχεια τής διαμορφωθείσας μεσαίας τάξης. Τό Πασοκ προσπαθεί μέ τίς αναγκαίες προσαρμογές νά τό πετύχει. Η ΝΔ το παρακολουθεί καί πιέζεται από καθεστωτικά συμφέροντα νά πάρει τήν θέση τού Σουλειμάν. Αν αυτές είναι οι επιλογές πού έχουμε, τότε είναι καιρός νά κατέβουμε στήν πλατεία Ταχρίρ.

   Ο δεύτερος θέλει τόλμη. Είναι θά έλεγα ο δρόμος τού Ερντογκάν.Η εσωτερική υποτίμηση είναι το λιγώτερο κακό. Αυτή θα έρθει ( πρέπει να ειναι κανείς όχι μόνο τυφλός, αλλά καί κουφός γιά να μήν το καταλαβαίνει ) έτσι ή αλλιώς. Γιά μένα είναι βλακώδης η πολιτική στήριξη σε συντεχνιακές ομάδες τού δημόσιου και τού κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα. Αυτές οι ομάδες μικρών καί μεγάλων συμφερόντων έχουν απλωθεί σάν καρκίνωμα. Κάθε μία χωριστά είναι σε θέση να αποδεχθεί τήν μελλοντική μιζέρια τών υπόλοιπων, αρκεί νά σώσει τά επιμέρους κεκτημένα της. Τό εθνικολαικό συμφέρον, πού ανερυθρίαστα επικαλούνται αυτές οι συντεχνίες, είναι το συντεχνιακό τους συμφέρον. Ναί στήν συντεταγμένη υποτίμηση τού δημόσιου και τού κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα. Ναί στήν συντεταγμένη απελευθέρωση καί υποβοήθηση όλων τών δυναμικών μελών τής κοινωνίας μας πού μπορούν να φέρουν ανάπτυξη. Ναί στήν πλήρη αξιοποίηση τής δημόσιας περιουσίας. Οχι στό εξευτελιστικό ξεπούλημά της. Θά είναι προδοσία στούς ευατούς μας καί στά παιδιά μας. Ναί στήν δημιουργία μιάς νέας αστικής τάξης, πού είναι υπό εκόλλαψη. Ναί σε ένα νέο μνημόνιο με αυτούς τούς όρους. Αν θέλουν οι τροικανοί τό προσυπογράφουν, Αν δέν θέλουν, άς μάς αφήσουν νά πτωχεύσουμε. Εδώ πού φθάσαμε, δέν έχουμε άλλες επιλογές. Είναι το κατεστημένο πού μάς έφερε μέχρι εδώ. Θέλει να απομυζήσει και τήν τελευταία στογόνα πιθανής ελπίδας αυτής τής χώρας. Γαία πυρί μυχθήτω
   Σαμαρά ξύπνα καί αποφάσισε. Ο γιωργάκης επέλεξε Μουμπάρακ. Εσένα σε προετοιμάζουν νά γίνεις Σουλειμάν. Αν δέν μπορείς να γίνεις Σαμαράς, γίνε τουλάχιστον Ερντογκάν
   Αλλη λογική λύση δέν βλέπω.

  • Ιωάννης Παντόπουλος avatar
   Ιωάννης Παντόπουλος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/02/2011 21:27:35

   Θα προτιμούσα ένα νέο μνημόνιο (όχι σάν το συμβόλαιο τού Ανδρέα Παπανδρέου) με τό λαό. Με γωνίες γιά όλους τούς εγχώριους και διεθνής ντιντήδες! Να το πιάνουν και να κόβονται!

  • Makedonas Thessalonikios avatar
   Makedonas Thessalonikios @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 12/02/2011 03:15:02

   Siga ta aimata !

 43. Enzo avatar
  Enzo 11/02/2011 23:19:00

  αφηστε τις τυροπιτες στην ησυχια τους,υπαρχουν και αλλες λυσεις αλλα ειναι λυσεις αλα μουτζαχεντιν, εναντια σε ολα και κοντρα στο ρευμα του matrix της ΕΕ του Νατου του ΔΝΤ .
  εκβιασε τους με καταρρευση.
  μια ερωτηση, μα γιατι επιτελους δεν χρεοκοπουμε τοσο καιρο?
  ας βγουμε απο την εντατικη μονοι μας, ας πεταξουμε τους ορους και τα μηχανηματα που μας εχουν βαλει , ας σηκωθουμε απο το κρεβατι του ετοιμοθανατου που μας εχουν βαλει και να γινουμε Λαζαροι ,
  να δουμε μετα ποσα απιδια χωρα ο σακος φιλοι μας δυτικοι.
  θα σας παρουμε μαζι μας στην κολαση!

 44. ΥΠΕΡ avatar
  ΥΠΕΡ 12/02/2011 00:29:20

  Πολύ καλή ομιλία. Πρέπει να συνεχίσει έτσι καί πρέπει να τον ακολουθήσουν και οι άλλοι.

 45. SAS avatar
  SAS 12/02/2011 00:49:44

  Πρόταση μομφής τώρα , αν καταπιούν αμάσητα όσα γίνονται θα είναι και αυτοί συνένοχοι.

 46. Makedonas Thessalonikios avatar
  Makedonas Thessalonikios 12/02/2011 03:30:46

  Poly kala ta lene,kai akoma kalytera ta grafoun.
  Ta logia ta pairnei o anemos,kai ta grapta ksexniountai.
  Mono oi prakseis menoun aksexastes.
  Euxomai otan parete tin eksousia sta xeria sas,na diksete se olous mas tin aksia sas.

 47. ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠ. avatar
  ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠ. 12/02/2011 16:00:40

  ΑΞΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ!
  Μ'ΑΥΤΟΝ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕΙ!
  ΕΥΓΕ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.