#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/10/2013 15:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς προς αριστερά: «Δεν υπάρχει καλή και κακή βία»

Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα αλλά και στη Μαρφίν και στις ΣκουριέςΣημαντική πολιτική παρέμβαση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής αλλά και για όλους όσοι με τις πράξεις τους και τα λόγια τους υπονομεύουν τη Δημοκρατία, έκανε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

Αφού τόνισε ότι δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα, νέες περικοπές μισθών και νέοι φόροι και λέγοντας ότι η οικονομία κινείται στη σωστή κατεύθυνση και η Ελλάδα θα βγει από την κρίση, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στην προάσπιση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την ασφάλεια των πολιτών μέσω της εφαρμογής της έννομης τάξης.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Χρυσή Αυγή επισημαίνοντας ότι «οι Ναζί ήταν οι χειρότεροι τύραννοι που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα» ενώ τόνισε ότι είναι αδιανόητο να στηρίζουν τους νεοναζί σε μια χώρα που υπέστη απίστευτα δεινά.

Πρόσθεσε αναφερόμενος στους Χρυσαυγίτες ότι είναι επικίνδυνοι για την δημοκρατία, γιατί δεν την απειλούν μόνο στα λόγια, αλλά τρομοκρατούν, βιαιοπραγούν, σκοτώνουν και αυτό δεν το ανεχόμαστε! Τους αντιμετωπίζουμε ως εγκληματίες και τώρα η δικαιοσύνη έχει τον λόγο».

Ο κ. Σαμαράς είπε επίσης, ότι τώρα που βγαίνουμε από την κρίση, η παρουσία των νεοναζί στο πολιτικό σκηνικό μας εκθέτει διεθνώς.

«Είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία γιατί δημιουργούν τάγματα εφόδου και ασκούν βία. Τους αντιμετωπίζουμε όπως τους αξίζει σαν εγκληματίες και έχει τον λόγο η Δικαιοσύνη. Η παρουσία των νεοναζί εκθέτει την χώρα, τώρα που μπορούμε να αναβαθμίσουμε την θέση της Ελλάδας καθώς βγαίνουμε από την κρίση. Πρέπει να τελειώνουμε μαζί τους», είπε χαρακτηριστικά και αναφερόμενος στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα πρόσθεσε: «μετά το έγκλημα στο Κερατσίνι η Δικαιοσύνη, έδειξε διαφορετικό πρόσωπο ως πρόσφατα. Επίσης, κάναμε ό,τι δεν είχε γίνει ποτέ σε χώρα της Ευρώπης, Η δικαιοσύνη συνέλαβε απήγγειλε κατηγορίες και προφυλάκισε βουλευτές που συμμετείχαν σε πράξεις βίας.

Ο κ. Σαμαράς είπε επίσης ότι η δημοκρατία πολεμάει τους εχθρούς της με τα όπλα που της παρέχονται και θα εξαντλήσει κάθε νομικό πλεονέκτημα.

«Σεβόμαστε τα δικαιώματα των εχθρών μας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ανεχόμαστε τις παράνομες δραστηριότητές τους».

Επισήμανε επίσης ότι η εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής έγινε με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο αλλά τώρα υπήρχε πολιτική βούληση. «Τώρα δείξαμε ότι υπάρχει και πολιτική βούληση και αυτό είναι σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Η Δημοκρατία πολεμάει και νικά τους εχθρούς της αλλά δεν πρέπει να γίνει όμοια με τους εχθρούς της. Η Δημοκρατία διαφυλάσσει τα δικαιώματα ακόμη και των εχθρών της. Αν αποδειχθεί το κατηγορητήριο θα υποστούν τις συνέπειες και εν τω μεταξύ θα αποκαλυφθούν και οι χρηματοδότες τους για να φανεί ποιοι τους στήριζαν ενώ ήξεραν», είπε ο πρωθυπουργός.

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑΠαρά το γεγονός ότι δεν κατονόμασε τον ΣΥΡΙΖΑ, η έμμεση επίθεσή του ήταν σφοδρότατη για όλους εκείνους που διαχωρίζουν τη βία σε καλή και κακή. Ο κ. Σαμαράς μίλησε γενικότερα για τα φαινόμενα βίας σημειώνοντας ότι «παραβίαση της νομιμότητας δεν έγιναν μόνο από την Χρυσή Αυγή αλλά και από άλλους. Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα ασκήθηκε και στον εμπρησμό της Μαρφίν. Ευθύνη όλων είναι να καταδικάζουν κάθε μορφή βίας και να αποδοκιμάζουν τις εκφράσεις βίας και όχι να πηγαίνουν μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων. Ορμητήρια κουκουλοφόρων εντοπίζονται και εξουδετερώνονται κάποιοι ενοχλούνται ας ενοχλούνται, όσο το αίσθημα ασφάλειας εμπεδώνεται και οι νεοναζί θα απομονώνονται».

Δεν υπάρχει καλή και κακή βία ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι για τα γεγονότα στην Μαρφίν και στις Σκουριές θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

«Δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να κάνει διάκριση ανάμεσα στην καλή και κακή βία», είπε και κάλεσε όλα τα κόμματα να στηρίξουν τη νομιμότητα «χωρίς υποσημειώσεις και ναι μεν αλλά», φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή για την Χρυσή Αυγή και πως, αν αποδειχθεί το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι θα υποστούν βαρύτατες συνέπειες και στο μεταξύ θα ανασταλεί και η χρηματοδότησή της. Ακόμη είπε ότι θα συνεχιστεί η έρευνα για το ποιοι στήριζαν οικονομικά το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.Πρόθεσή μας είναι να τεθεί σε νέες βάσεις διαφάνειας η χρηματοδότηση των κομμάτων, υπογράμμισε τέλος ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλη την ομιλία:Θα ήθελα να ξεκινήσω σήμερα και να αναφερθώ στην επικαιρότητα, ξεκινώντας κάπως «ανορθόδοξα»: Θυμίζοντάς σας κάποια αποσπάσματα από την ιδρυτική διακήρυξή της Παράταξής μας! Πριν 39 χρόνια, τέτοιες μέρες, δημοσιεύτηκε, στις 4 Οκτωβρίου του 1974 η ιδρυτική αυτή διακήρυξη. Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μέσα στη διπλή δίνη μιας εθνικής και μιας διεθνούς κρίσης, θεμελίωνε το Κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα. Για πρώτη φορά γινόταν αυτό τόσο στέρεα και ανθεκτικά, όπως αποδείχθηκε όλα τα επόμενα χρόνια…

Ανέφερε, λοιπόν, τότε η ιδρυτική μας διακήρυξη κατά λέξη:

«Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με τον Λαό. Την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της. Την Πολιτεία με τους Πολίτες της. Την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία. Την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό. Την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη».

Με λίγα λόγια, μεστά και περιεκτικά, αυτή ήταν η ιδεολογική μας ταυτότητα. Τότε και παραμένει και σήμερα.

Είναι ένα κήρυγμα ενότητας, μια που το Έθνος ταυτίζεται με το Λαό.

Είναι ένα κήρυγμα Πατριωτισμού, μια που η Πατρίδα ταυτίζεται με τους ανθρώπους της.

Κήρυγμα Εθνικής Αξιοπρέπειας και Δημοκρατίας, μια που η Εθνική Ανεξαρτησία ταυτίζεται με τη Λαϊκή Κυριαρχία.

Αλλά είναι και ένα ανεπανάληπτο μάθημα Δημοκρατίας, πάντα επίκαιρο, μια που η Πολιτική Ελευθερία ταυτίζεται με την Έννομη τάξη και με την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

 Μια πρώτη παρατήρηση: 39 χρόνια αργότερα, αυτές οι διαπιστώσεις παραμένουν το ίδιο επίκαιρες όπως τότε!

Ίσως μάλιστα, σήμερα να είναι ακόμα περισσότερο επίκαιρες απ’ όσο τότε…

Ας επαναλάβω το τελευταίο: η παράταξή μας ταυτίζει «την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και με την Κοινωνική Δικαιοσύνη».

Προσέξτε: η Έννομη Τάξη, δηλαδή η τήρηση των νόμων και ο σεβασμός των θεσμών σε μια Δημοκρατία, μαζί με την Κοινωνική Δικαιοσύνη, ταυτίζονται με την Πολιτική Ελευθερία! Μ’ άλλα λόγια δεν μπορεί να υπάρξει Πολιτική Ελευθερία και Δημοκρατία χωρίς Νομιμότητα και Δικαιοσύνη!

Αυτές είναι οι ξεκάθαρες υποθήκες της Παράταξής μας. Αυτές είναι οι σαφέστατες υποθήκες κάθε Δημοκρατίας  η οποία θέλει να  λειτουργεί και να  αντέχει. Αυτές οφείλουμε να συνεχίζουμε, να υπερασπιζόμαστε και να εμπλουτίζουμε.

Έλεγε, όμως, κι άλλα η ιδρυτική μας διακήρυξη τότε. Διαβάζω μόνο δύο ακόμα φράσεις:

Μιλώντας για τη Δημοκρατία - τρείς μόλις μήνες μετά την κατάρρευση της δικτατορίας – ανέφερε η διακήρυξη ρητά:

 «…το θαυμάσιο και ευαίσθητο [αυτό] πολίτευμα είναι δύσκολο στην εφαρμογή του. Και προϋποθέτει ειδικές συνθήκες, χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να ανθίσει και να καρποφορήσει…».

Και εξηγεί ποιες είναι αυτές οι «ειδικές συνθήκες»:

«…το ήπιο πολιτικό κλίμα, τα ήμερα πολιτικά ήθη και θεσμοί που να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες συνθήκες του τόπου μας».

Συμπέρασμα πρώτο: η Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς νομιμότητα και δικαιοσύνη. Και η Δημοκρατία δεν μπορεί να σταθεί χωρίς ήπιο πολιτικό κλίμα.

Συμπέρασμα δεύτερο: Όσοι παραβιάζουν την νομιμότητα, υπονομεύουν τη Δημοκρατία. Κι όσοι καλλιεργούν την ένταση και δυναμιτίζουν το ήπιο πολιτικό κλίμα, δυναμιτίζουν και τη Δημοκρατία.

Πάντα! Αλλά πολύ περισσότερο σε εποχές κρίσης και σε στιγμές όξυνσης…

Να το θυμόμαστε αυτό, γιατί είναι υποχρέωσή μας απέναντι στη Δημοκρατία.

Να το θυμόμαστε τέλος, γιατί αν παρουσιάστηκαν κάποια εκφυλιστικά φαινόμενα, είναι ακριβώς γιατί αυτές οι υποθήκες Καραμανλή έτειναν να ξεχαστούν: Η έννοια της νομιμότητας έγινε πολύ «ελαστική», για να το πω ευγενικά. Όπως και η εφαρμογή των νόμων, σε πολλές περιπτώσεις, «χαλάρωσε» ανεπίτρεπτα.

Και ειδικά στις μέρες μας, το ήπιο πολιτικό κλίμα δυναμιτίζεται από πολλές πλευρές. Κι αυτό δημιουργεί ένταση που οδηγεί σε περισσότερη ένταση. Και πυροδοτεί ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Που είναι υποχρέωσή μας να αποθαρρύνουμε και να ελέγξουμε. Και να το κάνουμε με δημοκρατικό τρόπο.               

Γιατί αν ανεχθούμε την παρανομία, δηλαδή την υπονόμευση της έννομης Τάξης, τότε καταλύεται και η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία. Καμιά ανοχή λοιπόν στην παρανομία!

Πολύ περισσότερο καμιά ανοχή σε πράξεις βίας που όχι μόνο είναι παράνομες, αλλά πυροδοτούν και  περισσότερη βία!

Και να μην ενθαρρύνουμε την ένταση, που οδηγεί κι αυτή σε κλιμάκωση της βίας.

Μ’ άλλα λόγια, πρέπει να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της έντασης που οδηγεί στη βία και το φαύλο κύκλο της βίας που οδηγεί σε κλιμάκωση της έντασης και σε περισσότερη βία.

                                   

Το φαινόμενο των νέο-ναζί στην Ελλάδα είναι παράδοξο, είναι ντροπή και είναι θανάσιμος κίνδυνος για τη Χώρα και τη Δημοκρατία μας.

Είναι παράδοξο γιατί η Χώρα αυτή υπέφερε τα πάνδεινα από τους Ναζί πριν εβδομήντα χρόνια. Υπήρξαν οι χειρότεροι τύραννοι που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος. Κι είναι αληθινά εξοργιστικό να εμφανίζονται σήμερα θαυμαστές και οπαδοί τους στην Πατρίδα μας.

Είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία μας, γιατί δεν την απειλούν μόνο στα λόγια. Την απειλούν και έμπρακτα. Δημιουργούν «τάγματα εφόδου». Τρομοκρατούν, βιαιοπραγούν και σκοτώνουν. Κι αυτό δεν το ανεχόμαστε!

Τους αντιμετωπίζουμε όπως τους αξίζει: ως εγκληματίες! Και η Δικαιοσύνη έχει τώρα το λόγο.

Είναι ακόμα και επικίνδυνοι για τη χώρα: Διότι τώρα που βγαίνουμε από την κρίση, και η Ελλάδα αρχίζει να αναγνωρίζεται από όλους ως προπύργιο σταθερότητας σε αυτήν την ταραγμένη περιοχή μας, η παρουσία των Νεοναζί στο πολιτικό σκηνικό, εκθέτει διεθνώς τη χώρα.

Τώρα που θέλουμε - και τώρα που πια μπορούμε - να αναβαθμίσουμε τη θέση της Ελλάδας, η παρουσία τους και μόνο έχει μία τάση να μας απομονώνει ξανά!

Πρέπει να τελειώνουμε μαζί τους.

Ο καθένας βεβαίως γνωρίζει, ότι η μακροχρόνια ύφεση με την τεράστια ανεργία που έφερε, τα ανεξέλεγκτα κύματα λαθρομεταναστών και η βαθμιαία χαλάρωση της νομιμότητας, όλα αυτά συνδυάστηκαν μεταξύ τους και επέτρεψαν να εμφανιστεί αυτό το φαινόμενο.Κι αν θέλουμε να το εξαλείψουμε πρέπει να κάνουμε δύο πράγματα:

Να είμαστε αμείλικτοι με τους ίδιους τους νεοναζί σήμερα, να δείξουμε απόλυτη αυστηρότητα, δηλαδή μηδενική ανοχή, σε κάθε παρανομία τους.

Και ταυτόχρονα να εξαλείψουμε και τα αίτια που τους δημιούργησαν.

 Κι αυτά ακριβώς κάνουμε: Μετά το έγκλημα στο Κερατσίνι, η Πολιτεία έδειξε ένα πρόσωπο πολύ διαφορετικό απ’ ό,τι ως πρόσφατα. Κινήθηκε αμέσως, μέσα σε λίγες ώρες συνέλαβε το δράστη, του απήγγειλε κατηγορίες, έψαξε για συνεργούς του, απήγγειλε και σε εκείνους κατηγορίες! Κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει ποτέ ως τώρα σε τέτοιες πράξεις εγκληματικής βίας.

Επίσης κάναμε ό,τι δεν είχε γίνει ποτέ σε χώρα της Ευρώπης: Η Δικαιοσύνη συνέλαβε, απέδωσε κατηγορίες και προφυλάκισε βουλευτές που ενέχονται σε υποθέσεις βίας.

Κι όλα αυτά έγιναν με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο! Φάνηκε, δηλαδή, ότι υπάρχει ήδη επαρκές νομικό οπλοστάσιο από τη Δημοκρατία μας που επιτρέπει στην Πολιτεία να την προστατέψει τη Δημοκρατία και να προστατέψει και τη δημοκρατική νομιμότητα. Εκείνο που έλειπε ήταν η Πολιτική βούληση!

Και τώρα δείξαμε ότι υπάρχει πλέον και Πολιτική βούληση. Κι αυτό είναι σημαντικό βήμα προς τα μπρός.

 Να θυμόμαστε κάτι ακόμα:

Η Δημοκρατία πολεμάει τους εχθρούς τους και θα τους νικήσει τους εχθρούς της. Αλλά δεν πρέπει ποτέ να γίνεται όμοια με τους εχθρούς της!

Η Δημοκρατία θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της απέναντι σε όσους την υπονομεύουν, ό,τι κάνει θα το κάνει μέσα στα συνταγματικά πλαίσια, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας. Και όποιος διαφυλάσσει τη νομιμότητα οφείλει να τη σέβεται.

Άλλωστε, αυτό είναι και το ηθικό πλεονέκτημα της Δημοκρατίας. Διαφυλάσσει τα δικαιώματα ακόμα και των εχθρών της! Αλλά το ότι σεβόμαστε τα δικαιώματά τους, δεν σημαίνει ότι ανεχόμαστε τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Αυτό λοιπόν είναι το στρατηγικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση, και για την οριστική, να θέλετε, και πλήρη εξάλειψη αυτού του φαινομένου του νεοναζιστικού.

                  Πρώτον, απόλυτη αυστηρότητα απέναντί τους. Μηδενική ανοχή! Αν αποδειχθεί το κατηγορητήριο και αν αποκαλυφθούν ως εγκληματική οργάνωση, θα υποστούν τις βαρύτατες συνέπειες. Και στο μεταξύ θα ανασταλεί η χρηματοδότησή τους. Όπως θα αποκαλυφθούν και όλοι οι αφανείς χρηματοδότες τους. Για να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός ποιοι από πίσω, ενώ ήξεραν, τους στήριζαν…

Άλλωστε, και ανεξάρτητα από τα γεγονότα της επικαιρότητας, πρόθεσή μας είναι, στα πλαίσια των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που θα προωθήσουμε, να τεθεί σε νέες βάσεις διαφάνειας, το μεγάλο ζήτημα της χρηματοδότησης των κομμάτων, αυτό που λέμε το «πολιτικό χρήμα» . 

Δεύτερον, πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση για την εφαρμογή των νόμων. Προς κάθε κατεύθυνση. Και όπου χρειαστεί, ενίσχυση του νομοθετικού μας οπλοστασίου.

Αλλά δεν θα συσσωρεύουμε ανεφάρμοστους νόμους για να ξεγελάμε την συνείδησή μας. Θα εφαρμόζουμε πλήρως τους νόμους που υπάρχουν κι όπου χρειαστεί θα προσθέτουμε και νέα νομικά όπλα. Η πολιτική βούληση ήταν για μένα το μεγάλο κενό το οποίο υπήρχε. Στο τελευταίο μου διάγγελμα είχα πει ότι η Δημοκρατία είναι πιο ισχυρή απ’ ό,τι πιστεύουν οι εχθροί της. Διαθέτει το νομικό οπλοστάσιο να τους αντιμετωπίσει. Και τώρα έχουμε αποδείξει ότι υπάρχει και πολιτική βούληση.

 Τρίτον, παράλληλη εξάλειψη των αιτίων που έχουν βοηθήσει να γεννηθεί αυτό το φαινόμενο.

                  Η ύφεση ήδη ξεπερνιέται. Και πολύ σύντομα θα μετατραπεί σε ανάκαμψη.

Η ανεργία ήδη ανακόπτεται. Και πολύ σύντομα θα ξεκινήσει να μειώνεται.

Αλλά στο μεταξύ υπάρχει πόνος, αγωνία. Δεν θα αφήσουμε αυτά τα συναισθήματα να γίνουν απελπισία που σπρώχνει μια, έστω και μικρή, μερίδα του κόσμου στον εξτρεμισμό.

Η λαθρομετανάστευση έχει ανακοπεί! Ήδη έχουν αρχίσει οι επαναπατρισμοί. Για πρώτη φορά τη χρονιά που πέρασε αυτοί που έφυγαν από την Ελλάδα, οι παράνομοι, είναι σημαντικά περισσότεροι από εκείνους που ήρθαν στην Ελλάδα...

Αλλά χρειαζόμαστε και τη βοήθεια των εταίρων μας και των συμμάχων μας για να πολλαπλασιαστούν οι επαναπατρισμοί. Μόνο τότε θα νιώσει πραγματική ανακούφιση η κοινωνία.

Και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή - πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και να καυτηριάζουμε την Ευρώπη γι’ αυτό – δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενιαία Ευρωπαϊκή Πολιτική για τη λαθρομετανάστευση. Το αποτέλεσμα είναι  οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου- Μάλτα, Κύπρος, Ισπανία, Ιταλία- να είναι οι χώρες που αντιμετωπίζουν τώρα τεράστια κοινωνική πίεση. Και πρώτη ανάμεσά τους είναι η Ελλάδα.

Και σημειώνονται και, όπως είδατε, ανθρωπιστικές τραγωδίες όπως πριν λίγα εικοσιτετράωρα με το ναυάγιο στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας, όπου χάθηκαν εκατοντάδες ζωές λαθρομεταναστών.

Μόνο αν υπάρξουν κίνητρα και διευκολύνσεις για μαζικούς επαναπατρισμούς, θα σταματήσουν αυτά τα «καραβάνια των απελπισμένων».

Οφείλουμε και μπορούμε ως Ευρώπη να θωρακίσουμε πλήρως τα σύνορά μας. Και οφείλουμε και μπορούμε ως Ευρώπη να δώσουμε προοπτικές και ελπίδα σε αυτούς τους λαούς να παραμείνουν στις χώρες τους. Και όλα αυτά αποτελούν στόχο της Ελληνικής Προεδρίας που αρχίζει το Γενάρη. Και θα αποτελέσουν – το έχω ήδη συμφωνήσει με τον Ιταλό Πρωθυπουργό κ. Letta - στόχο και της Ιταλικής Προεδρίας που ακολουθεί το επόμενο εξάμηνο του 2014. Δηλαδή, στόχο για ένα χρόνο, που θα το παλέψουμε το θέμα αυτό!

Η λαθρομετανάστευση δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Απλώς επιτρέπει - και πρέπει να το λέμε στα ίσια - να ανθεί το πιο αποτρόπαιο εμπόριο: το εμπόριο των ανθρώπων, που λέγεται δουλεμπόριο! Επιτρέπει οι δουλέμποροι να θησαυρίζουν. Και μεταφέρει τις ταραχές από τα πιο αποσταθεροποιημένα μέρη της γης, σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Η λαθρομετανάστευση, λοιπόν, έχει αρχίσει κι αυτή να αντιμετωπίζεται. Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας κι άλλων πόλεων έχει ήδη αρχίσει να βελτιώνεται. Κι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο…

Και τέλος, θα έλεγα ότι και η χαλάρωση των νόμων έχει αναστραφεί. Η αστυνόμευση είναι πλέον πολύ πιο αποτελεσματική. Ορμητήρια εγκληματιών και κουκουλοφόρων εντοπίζονται και εξουδετερώνονται.

Κάποιοι ενοχλούνται, κάποιοι γκρινιάζουν. Ας ενοχλούνται και ας γκρινιάζουν. Εμείς προχωρούμε!

Κι όσο ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι το αίσθημα ασφαλείας, που πρέπει να έχει ένας πολίτης για να είναι ελεύθερος στον τόπο του, επιστρέφει και ότι η νομιμότητα αποκαθίσταται, τόσο- κατά την άποψη μου- και οι νεοναζί θα απομονώνονται.

                 Φίλες και φίλοι,

 Αυτή είναι η στρατηγική μας ως προς το ζήτημα αυτό.

Δεν αφορά όσα ΘΑ κάνουμε. Αφορά εκείνα που κάνουμε ήδη!

Δεν είναι μόνο λόγια. Είναι έργα που ελάχιστοι θεωρούσαν πιθανά μέχρι και προ ολίγων εβδομάδων ακόμα.

Να θυμάστε:

Η Δημοκρατία δεν διώκει το φρόνημα. Διώκει τις πράξεις.

Η Δημοκρατία εγγυάται την Ελευθερία όλων, αλλά δεν ανέχεται κανενός την παρανομία!

Η Δημοκρατία δεν εξυπηρετείται από νόμους ανεφάρμοστους. Αλλά από την πολιτική βούληση να εφαρμόζονται οι νόμοι που υπάρχουν όταν παραβιάζεται η νομιμότητα.

Και τέλος η Δημοκρατία απαιτεί ήπιο πολιτικό κλίμα, όχι ένταση που πυροδοτεί νέα κύματα βίας.

Κι εδώ δεν αναφέρομαι σε καμία «θεωρία δύο άκρων».

Κι εγώ, προσωπικά, κάνω πολιτική, δεν ασχολούμαι με «θεωρίες».

Αναφέρομαι, όμως, σε μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα:

Παραβιάσεις της νομιμότητας δεν έγιναν μόνο από τη Χρυσή Αυγή.

Έγιναν κι από άλλους.

Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα.

Ασκήθηκε, για παράδειγμα και στον εμπρησμό της Marfin.

Και εδώ η ευθύνη όλων είναι  να καταγγέλλουν κάθε μορφή βίας.

Κανένας δεν πρέπει  να την καλύπτει. Κανένας δεν πρέπει να τη νομιμοποιεί. Και έχουν και ευθύνη για κάτι άλλο.

Ευθύνη έχουν όλοι να αποδοκιμάζουν κάθε εγκληματική πράξη.

Όχι να τρέχουν ομαδικά ως μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων.

Και σε μία πραγματική Δημοκρατία, ευθύνη έχουν ακόμα όλοι να συγκρατούν και τη φραστική βία που καμιά φορά κλιμακώνεται σε συγκρούσεις. Όχι να πυροδοτούν τις εντάσεις μετά από το οποιοδήποτε γεγονός.

Μη ξεχνάμε ότι η Αθήνα κάηκε μια φορά μετά από μια τραγική δολοφονία.

Και τότε δεν υπήρχε αυτή η  κρίση αυτή η ανεργία…

Ξέρετε τι θα συνέβαινε αν αφήναμε να καεί ξανά η Αθήνα;

Μπορεί να το φανταστεί ο καθένας μόνος του.

Για αυτό οφείλουμε όλοι να πάρουμε τις ευθύνες μας.

Όπως αναφέρει και η ιδρυτική μας διακήρυξη, η Δημοκρατία υπονομεύεται χωρίς ήπιο κλίμα.

 Και κάτι ακόμα: Κοιτάξτε, αυτό που είναι αληθινά απαράδεκτο και επικίνδυνο, είναι η θεωρία ότι τάχα υπάρχει η «καλή και κακή βία»! Ότι οι παραβιάσεις της νομιμότητας και οι εγκληματικές πράξεις στις Σκουριές, για παράδειγμα, είναι τάχα «καλές», επαινετές και ηθικές, γιατί πρόκειται, τάχα, για «λαϊκούς αγώνες»! Αυτά δεν λέγονται πουθενά, σε καμιά σύγχρονη δημοκρατική χώρα, σε οποιοδήποτε μέρος της γης.

 

Και ρωτάει ο καθένας: δεν πρέπει  άραγε να τιμωρηθούν και οι υπαίτιοι της Marfin; Δεν πρέπει οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν για τα έκτροπα στις Σκουριές;

Δεν θα αποφανθείτε ούτε εσείς, ούτε εγώ. Υπάρχει η Δικαιοσύνη. Αλλά σίγουρα δεν υπάρχει κανένας που να τα θεωρεί όλα αυτά  «δικαιολογημένα».

Αν θέλει κάποιος να είναι κόμμα δημοκρατικής ευθύνης, δεν μπορεί να επικαλείται την «καλή και την κακή βία».

Τι θα πει «κόμμα δημοκρατικής ευθύνης»; Θα πει πως όσες διαφωνίες και να έχουν αυτά τα «κόμματα δημοκρατικής ευθύνης» μεταξύ τους για τη διακυβέρνηση της Χώρας, όλοι θα πρέπει να συμφωνούν στην τήρηση της νομιμότητας και στην προστασία των θεσμών.

Εύχομαι όλα τα κόμματα να δείχνουν πάντα αυτή τη δημοκρατική ευθύνη. Και καλώ όλα τα κόμματα από κοινού να στηρίξουμε τη νομιμότητα και τους θεσμούς. Να στηρίξουμε τη Δημοκρατία. Χωρίς υποσημειώσεις. Χωρίς διγλωσσία. Χωρίς «ναι μεν αλλά»…

 Και μια τελική παρατήρηση:

 

            Η Ελλάδα σταθερά, βήμα-βήμα, την κρίση την ξεπερνάει. Το αναγνωρίζουν αυτό όλοι. Εντός κι εκτός Ευρώπης. Το αναγνωρίζει ο διεθνής Τύπος, την αναγνωρίζουν όλοι οι ξένοι Οργανισμοί, διεθνείς οίκοι, διεθνείς τράπεζες.

Μέχρι πριν λίγο, κάποιοι αμφισβητούσαν ότι την επόμενη χρονιά θα αρχίσει η ανάκαμψη. Τώρα αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Και αν θέλετε στατιστικά, οικονομοτεχνικά, να πάρετε το τέλος του πρώτου τετραμήνου με το τέλος του δεύτερου τετραμήνου θα δείτε ότι μεταξύ των δύο τελευταίων στατιστικών ορίων, υπάρχει για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια μια ελάχιστη άνοδος του ΑΕΠ.

Μέχρι πριν λίγο,  αμφισβητείτο από πολλούς  ότι η ανεργία θα φρενάρει και θα αρχίσει να μειώνεται. Τώρα ελάχιστοι το αμφισβητούν.  

Και μέχρι προ ολίγου, κάποιοι αμφισβητούσαν ότι θα βγάλουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Και τώρα δεν το αμφισβητεί κανείς.

Μέχρι πριν λίγο, κάποιοι έκαναν ότι δεν καταλαβαίνουν κιόλας τι θα πει «πρωτογενές πλεόνασμα». Τώρα όλοι ξέρουν τι θα πει: Θα πει να στεκόμαστε στα πόδια μας, να μην έχουμε ανάγκη κάθε τόσο από δανεικά, και να αρχίσουμε να ανακτάμε τον έλεγχο.

Αλλάζουμε, λοιπόν, την πορεία της Χώρας. Αυτό ήδη φάνηκε προς τα έξω. Πολύ σύντομα θα φανεί και προς τα μέσα.

Ήδη δηλαδή φάνηκε στους αριθμούς. Σε λίγο θα φανεί και στην πραγματική οικονομία για να το νιώσει και ο τελευταίος.

Τη στιγμή αυτή – επειδή ακριβώς είναι κρίσιμη στιγμή – ακούγονται και κάποια «φάλτσα». Για λόγους διαπραγματευτικού ελιγμού ή για λόγους διαφωνιών ανάμεσα σε άλλους - διαφωνιών που δεν θα επιτρέψουμε να εμπλέξουν την Ελλάδα - αυτή η εικόνα κάποιες στιγμές γίνεται «θολή»...

Δεκάδες δημοσιεύματα που καταδεικνύουν την αδιαμφισβήτητη πρόοδο της χώρας περνάνε απαρατήρητα. Και αρκεί ένα μόνο δημοσίευμα που δημιουργεί αμφιβολίες, για να προκαλέσει «θόρυβο» μέσα στην Ελλάδα.

Για να σας πω ένα παράδειγμα: Το χρέος το ελέγξαμε! Το κουρέψαμε όσο δεν έχει κουρευτεί ποτέ χρέος στα παγκόσμια χρονικά. Κόψαμε πάνω από 125 δισεκατομμύρια άμεσα και άλλα 20 περίπου έμμεσα, δηλαδή από μειώσεις τόκων ως το 2020!

Τώρα υπάρχει μια συζήτηση για τη «βιωσιμότητα του χρέους» μας που αφορά γύρω στα 11 δισεκατομμύρια ως το 2020! Αυτή είναι η συζήτηση που γίνεται...

Έχουμε κόψει κοντά στα 150 δισ. και τώρα γίνεται ο μεγάλος «θόρυβος» για τα 11. Για τα οποία, όμως, έχουν υποσχεθεί οι εταίροι μας ότι θα μας διευκολύνουν με κάθε τρόπο, έτσι κι αλλιώς. Εφ’ όσον, δηλαδή, πιάσουμε τα πλεονάσματα, που ήδη πιάνουμε.

Έχουμε νικήσει τον Ωκεανό και ορισμένοι κοντεύουν να πνιγούν στη σκάφη!

Χθες πάλι διαδόθηκε η φήμη – για πολλοστή φορά – ότι μας ζητούν «νέα μέτρα». Το έχουμε πει τόσες φορές: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα! Τώρα βγήκε και η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ και είπε ότι δεν προβλέπονται για την Ελλάδα, ούτε θα ζητηθούν από την Ελλάδα νέα οριζόντια μέτρα, δηλαδή περικοπές μισθών, συντάξεων κλπ. Ταυτόχρονα η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι.

Γιατί; Μα γιατί απλούστατα πιάνουμε τους στόχους του δημοσιονομικού πλεονάσματος. Βέβαια, σε κάποιους αυτό δεν αρέσει.

Φαίνεται πως κάποιοι δεν θέλουν να επιτύχει η Ελλάδα!

Φαίνεται πως κάποιοι αμφισβητούν την επιτυχία της Ελλάδας, τώρα που την αναγνωρίζουν ακόμα και οι πιο σκληροί επικριτές της μέχρι και πριν από ένα χρόνο…

Κάποιοι ακούν τη λέξη «επιτυχία» , να το πω όπως το αισθάνομαι, και αφρίζουν!

Και κάνουν ό,τι μπορούν να την αποδομήσουν…

Προσέξτε: Όπως η θεωρία της «καλής και της κακής βίας» τελικά πυροδοτεί τη βία και τον εξτρεμισμό, έτσι και το να αμφισβητείς κάθε επιτυχία της χώρας σου, είναι σαν να καλλιεργείς την απελπισία και να σπρώχνεις τον κόσμο στον εξτρεμισμό.

Δεν αμφισβητούν μόνο την επιτυχία της Χώρας. Τη φοβούνται κιόλας! Διότι πολιτική δεν έχουν, προτάσεις δεν έχουν, υπευθυνότητα δεν έχουν, το μόνο που τους έχει απομείνει είναι να εύχονται να αποτύχει η χώρα και να πάνε χαμένες οι θυσίες του Ελληνικού λαού. Εμείς το χατίρι αυτό δε θα τους το κάνουμε.

Η Ελλάδα κάνει σταθερά βήματα – και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, και οικονομικά και πολιτικά – η πρόοδος αυτή αναγνωρίζεται απ’ όλο και περισσότερους και σε λίγο θα φανεί, σας το είπα και πριν και μέσα στη χώρα. Και για τα πολύ πρόσφατα, θα μας κάνει μια σύντομη ενημέρωση αμέσως μετά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

 

Τώρα είμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο:

Κάποιοι, για μιαν ακόμα φορά προανήγγειλαν «εξέγερση» τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Μας έλεγαν δημόσια ότι η κυβέρνηση θα πέσει από το λαό που θα βγει στους δρόμους να τη ρίξει! Κι επειδή ο λαός δεν έδειχνε τη σημασία που έπρεπε κατά αυτούς, δεν τους έδινε δηλαδή σημασία, προσπάθησαν να ανακηρύξουν την εξέγερσή τους στα σχολεία! Και μάλιστα την πρώτη μέρα του αγιασμού στα σχολεία.

Βέβαια, «εξέγερση» δεν έγινε, ούτε αυτή τη φορά! Όπως δεν έγινε ούτε τον περασμένο Ιούνιο, ούτε την άνοιξη, όπου πάλι την είχαν προαναγγείλει και πάλι…

Κυκλοφόρησε και η φήμη ότι δήθεν ετοιμάζουμε «εκλογικό αιφνιδιασμό». Το έλεγαν και παλαιότερα και διαψεύστηκαν!

Μόνο που τότε το έλεγαν επειδή πίστευαν, ίσως, ότι η κυβέρνησή μας θα κατέρρεε…

Τώρα λένε το αντίθετο: ότι η κυβέρνησή μας έχει το «πειρασμό» να πάει σε εκλογές γιατί έχει το πλεονέκτημα σε σχέση με το λαό.

Εμείς όμως, θα τους διαψεύσουμε και πάλι! Ορίζοντας της πολιτικής αυτής της Κυβέρνησης είναι η τετραετία και σκοπεύουμε να την εξαντλήσουμε. Διότι όντως τα πράγματα πάνε καλύτερα, και στο μέλλον θα πάνε πολύ καλύτερα.

Αυτά όλα τα  πληρώσαμε στο παρελθόν πολύ ακριβά και δεν θα αφήσουμε κανέναν να ανακόψει αυτή την πορεία σταθερότητας της χώρας. Ο λαός θα μας κρίνει όχι τώρα που τα πράγματα αρχίζουν κάπως να φτιάχνουν, αλλά όταν θα έχουμε βγει και από την κρίση και από τα Μνημόνια οριστικά.

Ήδη η θέση της Ελλάδας διεθνώς αναβαθμίζεται. Μετά από δύο επισκέψεις που έκανα στις ΗΠΑ τους τελευταίους δύο μήνες και μια επίσκεψη στο Ισραήλ, μπορώ να σας πω ότι η Ελλάδα δεν θεωρείται πια πηγή αστάθειας όπως συνέβαινε πέρσι τέτοιον καιρό. Τώρα πλέον η Ελλάδα θεωρείται προπύργιο περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας σε όλη την περιοχή της.

Αυτό το ρόλο αναδεικνύουμε προς κάθε κατεύθυνση. Σε αυτό το ρόλο της χώρας μας αποφασίζουν όλο και περισσότεροι να επενδύσουν κορυφαίοι ξένοι επενδυτικοί οίκοι, αλλά και Έλληνες. Αυτό μας βοηθά να ξεπεράσουμε την κρίση ακόμα γρηγορότερα. Και να πετύχουμε μια διεθνή παρουσία πολύ πιο αναβαθμισμένη απ’ ό,τι είχαμε εδώ και πολλά χρόνια.

Αλλά για να γίνεις πραγματικά «προπύργιο σταθερότητας και ασφάλειας» πρέπει και η ίδια η Ελλάδα να είναι σταθερή ως χώρα και ασφαλής ως κοινωνία!

Δεν μπορεί εδώ μέσα να παραλύουμε κάθε μέρα την πόλη ή να μπλοκάρουμε νόμιμες επενδύσεις κι ύστερα να τρέχουμε στο διεθνή περίγυρο να αναζητούμε ρόλους. Δεν μπορεί εδώ μέσα να συζητάμε αυτονόητα θέματα, γιατί είναι αυτονόητο το ζήτημα της δημοκρατικής νομιμότητας, της ανταγωνιστικότητας.

Αυτονόητο! Γίνεται διαγωνισμός ποιος συμπεριφέρεται πιο ανταγωνιστικά ανάμεσα σε όλες τις χώρες του κόσμου. Πρώην κομμουνιστικές, νυν κομμουνιστικές, καθόλου κομμουνιστικές, όπως και να το δείτε. Γίνεται διαγωνισμός ανταγωνιστικότητας. Αυτονόητο! Και εμείς το έχουμε αναγάγει σε μέγα θέμα. Και αυτό συζητάμε. Συζητάμε για την εξωστρέφεια. Συζητάμε για το αν πρέπει ή όχι να υπάρχει  ανάπτυξη, όταν όλα αυτά έχουν λυθεί από άλλες δημοκρατίες, σε όλο τον κόσμο. Δεν μπορείς μετά να περιμένεις να διαδραματίσεις σημαντικό ρόλο στην περιοχή σου αν έχεις τέτοιες απόψεις.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί συμμαχητές,

Το κόμμα μας, θέλω να πω, ότι προχωρά, επίσης, σε κάτι πολύ σημαντικό. Στην ανανέωση και στον εκσυγχρονισμό του.

Θα κάνουμε τολμηρά και αποφασιστικά βήματα.

Αλλάζουμε τη φιλοσοφία με την οποία λειτουργούσε ως κόμμα η ΝΔ. Μεταρρυθμίζουμε το Κόμμα μας σε ένα σύγχρονο πολιτικό οργανισμό στα πρότυπα των μεγάλων κεντροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης.

Ευέλικτο, ικανό να παράγει πολιτικές στοχευμένες  και κυρίως  σε άμεση σύνδεση με την κοινωνία.

Σπάμε τα στεγανά και φέρνουμε στις Νομαρχιακές Οργανώσεις ανθρώπους απευθείας από την κοινωνία και την αγορά.

            Στόχος είναι να εξειδικεύσουμε τις πολιτικές μας και να αποκτήσουμε ισχυρότερη πρόσβαση και παρέμβαση στις τοπικές κοινωνίες.

Δημιουργούμε τομείς θεματικούς, ώστε να δώσουμε κίνητρα σε καταξιωμένους επαγγελματικά και κοινωνικά ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους.

Συγχωνεύουμε  οργανώσεις που δεν λειτουργούν και ενισχύουμε όσες πραγματικά έχουν κόσμο, δράση και παρέμβαση.

Δίνουμε βάρος στο συντονισμό σε επίπεδο Περιφέρειας προκειμένου όμοροι νομοί να προχωρούν μεταξύ τους σε συνέργειες, όταν αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα.

Ανοιγόμαστε και καλλιεργούμε σχέσεις με κοινωνικά δίκτυα και γενικότερα κάνουμε την κοινωνία συμμέτοχο των πολιτικών των δικών μας.

Νοικοκυρεύουμε, δηλαδή, το σπίτι μας. Είναι ώρα αλλαγών, μεταρρυθμίσεων παντού. Στο κράτος, στο πολιτικό σύστημα και βεβαίως και στον πολιτικό μας οργανισμό.

Θα σας μιλήσει λίγο αργότερα γι’ αυτά αναλυτικά ο Ανδρέας.

 

Το κόμμα μας ετοιμάζεται ακόμα και για μεγάλες θεσμικές αλλαγές μέσα από τη Βουλή. Με την αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά και πέρα απ’ αυτήν. Όπως η διαφάνεια, η ψήφος των μεταναστών (ομογενών), που πρέπει και αυτό να έρθει. Αλλάζουμε τα πάντα αλλά κάνουμε βήμα-βήμα τις κινήσεις αυτές, σταθεροποιώντας παράλληλα τη χώρα μετά από μια κρίση πρωτοφανή. Και δίνουμε ταυτόχρονα τη μάχη για τη στερέωση της Δημοκρατίας και για την εξουδετέρωση των εχθρών της.

 

Και σας θέλω αυτή τη δύσκολη στιγμή όλους ενωμένους!

Ο λαός περιμένει από μας να τον βγάλουμε από την κρίση. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν έχουμε τα μέτωπά μας ανοιχτά προς αυτούς που κάνουν ό,τι μπορούν για να ξανακυλήσουμε στην κρίση.

Η παράταξή μας είναι ο στυλοβάτης της Δημοκρατίας. Αυτή θεμελίωσε τη Δημοκρατία το 1974. Και αυτή η παράταξη την περιφρουρεί σήμερα. Αυτή έδειξε αποφασιστικότητα να τα βάλει με τους εχθρούς της και τότε και τώρα. Αυτή η παράταξη θα κάνει το καθήκον της ως το τέλος.

Πάνε οι εποχές που μας καλούσαν να απολογηθούμε για όλα.

Εμείς χτίζουμε τη νέα Ελλάδα, διαφυλάσσουμε τη Δημοκρατία, τους θέλουμε όλους δίπλα μας.

Και δεν έχουμε λόγο να απολογηθούμε σε κανέναν!

 

 Σας θέλω, λοιπόν, όλους ενωμένους, όλους υπερήφανους για την παράταξή μας, για την κληρονομιά της και - κυρίως - για το έργο το οποίο επιτελεί σήμερα.

Και ο λαός μας, μας θέλει ενωμένους, να περιφρουρούμε τη Δημοκρατία και τη Νομιμότητα και τη Δικαιοσύνη. Και γι’ αυτά θα μας κρίνει.

Ο λαός μας δεν θα μας κρίνει με τα μέτρα και τα κριτήρια των αντιπάλων μας.       

Θα μας κρίνει με τα μέτρα και τα κριτήρια τα δικά μας.

Και ο λαός γνωρίζει ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι μονοπώλιο της Αριστεράς.

Όπως και η Ασφάλεια δεν είναι μονοπώλιο της Δεξιάς.

Και τα δύο τι είναι; Είναι υποχρεώσεις της Δημοκρατίας προς κάθε Έλληνα πολίτη.

Και ο λαός δεν περιμένει από μας να γίνουμε κάτι διαφορετικό από εκείνο που λέει η ιδρυτική μας διακήρυξη. Μας ελέγχει και μας επικρίνει, που ίσως αφήσαμε να ξεφύγει η Χώρα απ’ αυτά. Και μας ζητά να επανέλθουμε σε αυτά.

Χωρίς μισόλογα. Χωρίς ενοχές. Χωρίς συμπλέγματα.

Γιατί ο λαός περιμένει από μια Δημοκρατία

«Που ταυτίζει το Έθνος με τον Λαό.

Την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της.

Την Πολιτεία με τους Πολίτες της.

Την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία.

Την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη».

Και σήμερα, κυρίως, την Ανάπτυξη με την κοινωνική μέριμνα.

Όταν η έννομη τάξη διασαλεύεται, περιμένει ο λαός να απαντάμε! Και να αντιδρούμε.

Όταν κάποιοι προσπαθούν να ανακόψουν την έξοδό μας από την κρίση και το Μνημόνιο, περιμένει να απαντούμε. Να αντιδρούμε.

Όταν κάποιοι υπερασπίζονται ή ωραιοποιούν κάποιες μορφές παρανομίας, περιμένει να απαντούμε...

Το ξαναλέω: Ο λαός δεν θα μας κρίνει με τα κριτήρια των αντιπάλων μας. Θα μας κρίνει με τα δικά μας κριτήρια.

Με τα κριτήρια που εμείς οι ίδιοι έχουμε βάλει στην ιδρυτική μας διακήρυξη. Αρκεί να φανούμε αντάξιοι.                

Και θα φανούμε αντάξιοι.

Αυτή είναι σήμερα η υπόσχεσή μας προς τον Ελληνικό Λαό.

 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. patriotis avatar
  patriotis 11/10/2013 15:31:44

  Και που είναι τώρα οι υπαίτιοι αυτών των γεγονότων?

 2. Ερώτηση avatar
  Ερώτηση 11/10/2013 15:39:51

  Γιατί δεν κατονόμασε το σύριζα?

  • ΜόνηΣτηΜέση Της Αρένας avatar
   ΜόνηΣτηΜέση Της Αρένας @ Ερώτηση 11/10/2013 18:37:03

   Γιατί είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας και όχι κάποιος αφιονισμένος χουλιγκάνος. Για υτό. Επί τέλους, λάβετε τα μυνήματα αξιοπρέπειας και σεβασμού που σας στέλνει ο κ. Αντώνης Σαμαράς και συντονιστείτε!

   • ΜόνηΣτηΜέση Της Αρένας avatar
    ΜόνηΣτηΜέση Της Αρένας @ ΜόνηΣτηΜέση Της Αρένας 11/10/2013 18:47:08

    μηνύματα

 3. Συνταξιούχος avatar
  Συνταξιούχος 11/10/2013 15:44:34

  Περιμένω να δω συλλήψεις για σκουριές- MARFIN ,αντίστοιχες του Περάματος,σε τρόπο και σε οροφή.
  Διαφορετικά θα μου επιτρέπεται να ΣΥΛΟΓΙΖΟΜΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ.

  • ΤάξηΕναντίονΤάξης avatar
   ΤάξηΕναντίονΤάξης @ Συνταξιούχος 11/10/2013 19:02:35

   Αυτό θα το αποφασίσει η Δικαιοσύνη, που μάλλον δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το τι εύχομαι και ...περιμένω εγώ κι εσύ.

 4. Nam avatar
  Nam 11/10/2013 15:57:38

  Όλοι έχουν ασυλία σε αυτή τη χώρα εκτός από τη Χ.Α. και όποιους άλλους μελλοντικά μπουν στο μάτι του διαβόητου "τόξου"...
  Αλήθεια,ένας πράσινος τραπεζίτης δεν πήρε το καλοκαίρι παραμάζωμα τα πάντα στο διάβα του;
  Φώναζαν οι γραφικοί-ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι εδώ και καιρό ότι το μόνο μέλημα όλων αυτών είναι η βίαιη αναδιανομή της πίτας αλλά ουδείς άκουγε.
  Το μνημόνιο είναι για το καλό σας,θα ξυπνήσετε ένα πρωί χωρίς γάλα,ψωμί και πετρέλαιο κήρυτταν τα παπαγαλάκια του "συνταγματικού τόξου".

  Αν ο Συριζα έχει σοβαρές ενδείξεις ή ακόμα χειρότερα χειροπιαστά στοιχεία ότι παρακολουθούνται στελέχη του και είναι ακόμα μέσα στη βουλή τότε καταλαβαίνουμε όλοι τι σόι κουμάσια είναι και αυτοί,δυστυχώς,η σωτηρία είναι πιο μακριά από ποτέ.

  Τελικά θα πάρουν νέα μέτρα γύρω στα 7 δις ή δεν θα πάρουν;
  Ποιός λέει την αλήθεια;
  Μάλλον οι εκτός συνόρων πάλι,έτσι δεν είναι;
  Έχει γίνει συνήθεια τώρα τελευταία να μαθαίνουμε την πραγματική φύση του ζητήματος από τους άλλους και αρκετά ετεροχρονισμένα.
  Ο κερατάς μαθαίνει πάντα τελευταίος τα νέα...

 5. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 11/10/2013 15:59:33

  Εγκληματική βία δέν ασκείται μόνο όταν υπάρχει σωματική βία.

  (Αντιγράφω απο το antinews) "...Τι και αν το ζευγάρι έχει φεσώσει 5 εκατόμβες εργαζομένων από την πρώην ΙΜΑΚΟ που έκλεισε χωρίς να ανοίξει μύτη... διατηρώντας τις βίλες στο Ψυχικό και τη Μύκονο"

  Σε αυτόν τον κόσμο που έμεινε απλήρωτος στο δρόμο, δεν ασκήθηκε "εγκληματική βία"?

  Οσο ο κάθε "επώνυμος" , έστω και Γ' διαλογής, έχει τη δυνατότητα να γράφει στα παλιά του τα παπουτσια κάθε έννοια δικαίου -μόνο και μόνο γιατί έχει τα "κονέ" στο Σύστημα (και ...αμοίβεται και απο πάνω με εκπομπές στην TV για να διδάσκει ήθος τη νεολαία!) ,μην απορείτε γιατί ο κόσμος στρέφεται προς τα "άκρα"...

 6. Cynthia avatar
  Cynthia 11/10/2013 16:01:50

  Και να σκεφθεί κανείς , οτι αν δεν είχαμε την απελπιστική οικονομική μας κατάσταση ,οι περισσότεροι απο εμάς ,και την φτωχοποίηση μας με ρυθμούς μοτοσικλέτας , θα ήταν ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε που θα βγάλει αυτή η θεωρία των δυο άκρων.

 7. παλίνδρομος avatar
  παλίνδρομος 11/10/2013 16:05:24

  Δυστηχώς η άκρα αριστερά εξακολουθεί να απολαμβάνει μιας ιδιόρυθμης ασυλίας σε αυτή την χώρα.

  • Οι Απέναντι avatar
   Οι Απέναντι @ παλίνδρομος 11/10/2013 17:00:50

   Φέρτε μας αποδείξεις και θα τους ....δικάσουμε!! Μόνο με την εμπάθειά σας να απαιτεί ....υποδειγματική τιμωρία δικαίων και αδίκων, δε γίνεται δουλειά. Μόνο να βασανίζεστε ψυχικά καταφέρνετε.

 8. frankly avatar
  frankly 11/10/2013 16:05:28

  Ημουν σίγουρος ότι η ΧΑ ήταν εγκληματική οργάνωση μέχρι που το είπε το Μέγκα. Μετά, άρχισα ν αμφιβάλλω..
  Καλημέρες σ όλους

 9. Απορών avatar
  Απορών 11/10/2013 16:12:19

  Σταματήστε πια τις χρυσαυγίτικες προπαγανδιστικές βλακείες. Πολύ περισσότεροι "αριστεροί" εγκληματίες βρίσκονται σήμερα στη φυλακή από "δεξιούς", ενδεχομένως 10πλάσιοι, απλά προφανώς δεν έχετε ιδέα. Και σταματήστε να ζητάτε συλλήψεις για ανεξιχνίαστα εγκλήματα, δεν συνειδητοποιείτε το πόσο ολοκληρωτικό είναι αυτό;
  Δεν αντέχω άλλο αυτή την προπαγάνδα...

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Απορών 11/10/2013 20:34:27

   Ελα Παναγία μου ,τι θα ακούσουμε ακόμα ,μάθαμε λοιπόν πως είναι ολοκληρωτικό να απαιτούμε να συληφθούν τα κτήνη πού έκαψαν ζωντανή έγκυο γυναίκα!

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ Απορών 12/10/2013 04:10:05

   τρελό τρολάρισμα! Στην αρχή νόμιζα ότι σοβαρολογούσες...

   • Απορών avatar
    Απορών @ μεταρρυθμιστής 12/10/2013 19:34:08

    Απαντώ και στους δύο από πάνω: δεν τρολάρω και είμαι ο ίδιος Απορών που γράφω εδώ που και πού και σοβαρολογώ απόλυτα. Το να θέλουμε να ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ τα κτήνη δεν είναι προφανώς ολοκληρωτικό. Το να απαιτούμε ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ "σε τρόπο και οροφή(!)" ανεξιχνίαστων εγκλημάτων, είναι απαράδεκτη ολοκληρωτική προπαγάνδα.
    Επιτέλους αγανακτώ με τη "λογική" των Ελλήνων: τώρα που πιάσατε 10 δεξιούς πιάστε και 10 αριστερούς για να είμαστε πάτσι, τι γελοιότητες είναι αυτές; Και αριστεροί έχουν συλληφθεί και αριστεροί έχουν συλληφθεί ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΕΞΙΧΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ. Τελεία και παύλα... επιτέλους...

   • Απορών avatar
    Απορών @ μεταρρυθμιστής 12/10/2013 19:35:02

    "και δεξιοί" στο 2ο "αριστεροί".

  • Alianthos Varkiza avatar
   Alianthos Varkiza @ Απορών 14/10/2013 17:00:00

   Oλοκληρωτικό???
   Ευθύνη έχουν όλοι να αποδοκιμάζουν κάθε εγκληματική πράξη.

  • Alianthos Varkiza avatar
   Alianthos Varkiza @ Απορών 14/10/2013 17:02:18

   Oλοκληρωτικό??? τι γελοιότητες είναι αυτές;
   Ευθύνη έχουν όλοι να αποδοκιμάζουν κάθε εγκληματική πράξη.

 10. Κώστας Γιαννιώτης avatar
  Κώστας Γιαννιώτης 11/10/2013 16:32:06

  Αγαπητέ Patrioti,

  η φράση "Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα αλλά και στη Μαρφίν και στις Σκουριές" ειπώθηκε στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ δηλαδή "μεταξύ τους".
  'Εξω στη δημοσιότητα πού να "τολμήσει" ο πρωθυπουργός να την πει...

  Είπε οτι συνελήφθησαν βουλευτές της Χ.Α επειδή συμμετείχαν στην εγκληματική πράξη στα Καμίνια. Προκύπτει από πουθενά ότι κάποιος βουλευτής της Χ.Α ήταν παρών στο έγκλημα;;; Όχι. Συνεπώς εάν είχανε συμμετοχή τότε αυτή θα ήτανε σε επίπεδο ηθικού αυτουργού.
  Εάν λοιπόν συνελήφθησαν αυτοί της Χ.Α ως ηθικοί αυτουργοί στο έγκλημα Φύσσα (αναμένομε τηλεφώνημα όπου θα διαφαίνεται καθαρά οτι δίνουνε εντολή να σκοτωθεί ο Φύσσας) τότε τί θα πρέπει να γίνει με τον Γλέζο ο οποίος την προηγούμενη της ΜΑΡΦΙΝ έλεγε: "όλοι αύριο στο δρόμο, η χούντα πρέπει να πέσει με κάθε τρόπο, ή εμείς ή αυτοί"...;;;
  Αυτά έλεγε ο Γλέζος την προηγούμενη!
  Τί θα πρέπει να γίνει με αυτόν;;;
  Για δεν συνελήφθη;;;
  Επειδή είναι ο Γλέζος;;;
  Και ποιός είναι ο Γλέζος στην τελική που καλεί κόσμο μαζικά να προβεί σε βίαιες πράξεις κατάλυσης του πολιτεύματος και "ρίξιμο με κάθε τρόπο" της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης;;;;;;;;;;;
  Ποιός είναι ο Γλέζος;;;
  Επειδή κατέβασε τη χιτλερική σημαία ένα βράδυ (οι απόψεις διίστανται);;;
  So what;;;
  Δεν την κατέβασε για να ανεβάσει την Γαλανόλευκη αλλά για να ανεβάσει το σφυροδρέπανο...
  Αλλα και πέραν τούτου, ποιός είναι;;;
  Είναι ο Ζάππας, ο Σίνας, ο Τοσίτσας κ.λ. που ανήγειραν εκπαιδευτικά ιδρύματα, κτήρια, μέγαρα, ορφανοτροφεία, νοσοκομεία;;;
  Ποιός είναι ο Γλέζος στην τελική να μένει στο απυρόβλητο ακόμη και για ηθική αυτουργία στη ΜΑΡΦΙΝ;;;
  Εγώ τον θυμάμαι να κλαίει και να οδύρεται στην κηδεία του Enver Hoxha ο οποίος σκότωσε 120.000 Έλληνες στη Βόρειο Ήπειρο...

  Είπε ο πρωθυπουργός ότι, υπήρχαν εγκληματικές πράξεις και στις Σκουριές.
  Ο Τσίπρας και ο Στρατούλης την προηγούμενη της δολοφονικής επίθεσης έλεγαν: "τα συμφέροντα των κατακτητών και των ντόπιων συνεργών τους δεν θα περάσουν. Οι κάτοικοι θα τους σταματήσουν με κάθε τρόπο"!!!
  Γιατί δεν συνελήφθησαν σαν ηθικοί αυτουργοί;;;;;;;
  Γιατί, ποιοί είναι;;;
  Ποιοί είναι οι Στρατούληδες και οι Σκυφτούληδες να ανεβάζουν πανό μέσα στη Βουλή, να βρίζουν, να χτυπάνε και να προπηλακίζουν τους αστυνομικούς που πάνε να τους πάρουν τα πανό;;;
  Ποιοί είναι;;;

  Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ γλυκοκοιτάζουν απροκάλυπτα ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ όπως τους Πυρήνες, τον ΕΛΑ κτλ.
  Τρομοκρατικές ομάδες οι οποίες βάζουν βόμβες και σκοτώνουν Έλληνες πολίτες, ως επί το πλείστον αστυνομικούς.
  Μερικές συνιστώσες τυπώνουν φυλλάδια και τα μοιράζουν στον κόσμο όπου αναγράφεται αυτολεξεί: "Βόμβες παντού. Να καταστραφεί το Κράτος, κάθε Αρχή και Εξουσία"...!!!
  Προτρέπουν τον κόσμο να βάλει βόμβες!!!
  Εκεί γιατί δεν κάνει ΝΤΟΥ η ΕΥΠ;;;
  Δεν είναι εγκληματικές οργανώσεις αυτές;;;;;;
  Γιατί δεν συλλαμβάνεται ο Τσίπρας που ηγείται όλων των συνιστωσών;;;;;;

  Βλέπουμε τον πρωθυπουργό να προσπαθεί να εξηγήσει στον κόσμο ποιοί ήτανε οι Ναζί και πόσο τύραννοι ήταν κτλ.
  Έχει πλάκα να νομίζει ότι οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. φεύγουν και πάνε στη Χ.Α επειδή έγιναν ξαφνικά "Εθνικοσοσιαλιστές" ούτως ώστε εάν τους διαφωτίσει για το τί εστί Ναζισμός εκείνοι θα επιστρέψουν στη Ν.Δ.........
  Έχει πλάκα............

  • Αρκάς avatar
   Αρκάς @ Κώστας Γιαννιώτης 11/10/2013 22:18:52

   Η αριστερά κύριε Γιαννιώτη δν πρόκειται να πειραχτεί ποτέ γιατί είναι το ίδιο το σύστημα.
   Ο πρωθυπουργός λέγοντας αυτά που είπε σήμερα, προσπάθησε να ισσοροπήσει την πλάστιγκα, καθαρά κ μόνο για το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τον ίδιο μετά την επιχείρηση ...εξπρες που αποφάσισε με την ΧΑ.

 11. Mariana avatar
  Mariana 11/10/2013 16:34:20

  Επιτέλους, ήρθε η ώρα να συλληφθούν και φυλακιστούν οι αρχηγοί των εγκληματικών οργανώσεων του άλλου άκρου, του αριστερού, ώστε να εμπεδωθεί κάποτε η δημοκρατία σε αυτό τον καταταλαιπωρημένο από τα άκρα τόπο.

 12. Οι Απέναντι avatar
  Οι Απέναντι 11/10/2013 16:34:24

  «Η ιδρυτική μας διακήρυξη αναφέρει ακόμη ότι το θαυμάσιο και ευαίσθητο πολίτευμα της Δημοκρατίας, προϋποθέτει ήπια πολιτικά ήθη». «Εγώ δεν αναφέρομαι στη θεωρία των δύο άκρων, δεν ασχολούμαι με θεωρίες, κάνω πολιτική: Παραβιάσεις της νομιμότητας δεν έγιναν μόνο από τη Χρυσή Αυγή, έγιναν και από άλλους».«Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα αλλά και στον εμπρησμό της Marfin και εδώ η ευθύνη όλων είναι να καταγγέλλουν κάθε μορφή βίας». Επεσήμανε, επίσης, ότι δεν γίνεται να υποστηρίζεις ότι οι παραβιάσεις της νομιμότητας στις Σκουριές είναι «τάχα καλές». Δεν υπάρχει καλή και κακή βία, επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι για τα γεγονότα στη Μαρφίν και στις Σκουριές ''Δεν θα αποφανθείτε εσείς, ούτε κι εγώ ''. Θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.
  Όσο και να διαφωνεί κανείς (σχεδόν απόλυτα) σχετικά με τους χειρισμούς, τις επιλογές, τα συμπεράσματα και τις διαπιστώσεις που αφορούν την οικονομική κατάσταση, τις προοπτικές και τα αδιέξοδα, στα παραπάνω λεχθέντα δε γίνεται να διαφωνήσει! Καλύτερα να επικεντρωθούμε στα σημεία της ομιλίας του κ. Αντώνη Σαμαρά που δεν είναι στενά...κομματικά και δεν απευθύνονται σε ειδικό κοινό που αναζητά αφορμή για αντιπαλότητα και σύγκρουση. Υπάρχει Δικαιοσύνη και ας αναλάβει εκείνη ν΄αποδώσει ευθύνες, πέρα από μίζερες ...βεντέτες και κοντόφθαλμους ρεβανσισμούς. Για κομματική ομιλία, ήταν ήπια, συγκρατημένη, σοβαρή, στο ύφος που αρμόζει να μιλά ο Πρωθυπουργός της χώρας.

 13. Valter avatar
  Valter 11/10/2013 16:51:46

  Η χρεοκοπία δεν είναι έγκλημα , ούτε στην Ελλάδα ούτε σε καμία χώρα του κόσμου.
  Άλλο να μιλάμε σαν Κατίνες και να λέμε "αυτουνού η κυρά είχε όλα το λούσα και οι εργάτριες πεινούσαν" και άλλο να μιλάμε καθαρά νομικά.

  Ζούσε όπως ζούσε και είναι δικαίωμα του , εμένα τηλεοπτικά μου είναι αντιπαθής και είναι δικαίωμα μου , το ότι η χρεοκοπία του όμως δεν κρίθηκε δόλια είναι δικαίωμα και δουλειά του δικαστηρίου και αν έχετε κάτι ενάντια στο δικαστήριο να το πείτε , αν δεν έχετε απλά μιλάτε σαν Κατίνα.
  Προτείνετε να υπάρχει μια κρατική επιτροπή που να αποφασίζει ποιος θα .... διδάσκει ήθος την νεολαία στα πρωινάδικα?
  Αν είναι έτσι τότε έχω να πω ότι αυτή η χώρα έχει περισσότερους Stalin από όσους μπορεί να σηκώσει ....

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Valter 11/10/2013 20:31:21

   Σου προσβάλαμε το φιλαράκι , Valter? Να του δώσεις χαιρετισμούς κι'απο μένα ,κάποτε ιδρώναμε παρεούλα στο γυμναστήριο, ξέρει ,στου Τζίγκερ!

   Μιλησα για έννοια δικαίου. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων ,σεβαστές μεν, αλλα σεβαστό και το δικαίωμά μας να θυμόμαστε πως και η Μπουρμπούλια κάποτε έβγαζε αποφάσεις...

   Στα περι κατινών απαξιώ να απαντήσω, άλλωστε είναι προφανείς οι αντιλήψεις σου περί ήθους...

 14. leak avatar
  leak 11/10/2013 17:13:49

  Υπάρχει λύση σε αυτό. Ούτε μια τηλεοραση στο μεγκα εκείνη την ώρα. Και τα ζευγάρι πάει για θρούμπες.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ leak 11/10/2013 20:37:43

   Σαφώς ,αλλα δεν αναφέρομαι βέβαια μόνο στον Κωστόπουλο, τον πηρα σαν παράδειγμα επειδή αναφέρεται σε αλλη σχετική σημερινή αναρτηση εδώ.

 15. Hawk avatar
  Hawk 11/10/2013 17:25:20

  Ανέβασε γκάζια ο πρωθυπουργός, βλέπεις είναι και αυτές η ρημαδο-δημοσκοπήσεις, μικρή διαφορά έως αμελητέα με τον σύριζα, τρίτο κόμμα σταθερά η χρυσή αυγούλα, έχει το δίκιο με το μέρος του.
  Βέβαια ο πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ μπορεί να πει και ένα λόγο παραπάνω και να ξέρει και πράγματα, όμως στελέχη της ΝΔ όπως η κυρία Χριστίνα Σιδέρη τι είναι αυτά που κάθονται και γράφουν? Επιεικώς απαράδεκτα, να μπουν φυλακή όλοι όσοι ψήφισαν σύριζα & ανταρσύα?Μα κυρία μου που θα βάλεις τόσο κόσμο? Πήρε σβάρνα από την εποχή των πρώτων δολοφονιών της 17 Νοέμβρη, μα η υπόθεση έκλεισε, είναι φυλακή οι υπαίτιοι, δεν το πήρε είδηση? Πάει τόχουμε χάσει εντελώς.

  • Mariana avatar
   Mariana @ Hawk 11/10/2013 19:04:36

   Κι αυτοί που ψήφισαν ΚΚΕ? Τι θα γίνει με δαύτους?
   Έχω μια πρόταση προς τους κυρίους "δημοκράτες" για να αυξήσουν και θεαματικά τα ποσοστά τους επαναφέροντας τους απωλεσθέντες ψηφοφόρους τους. Ποινικοποίηση κάθε "άκρου" και της εκλογικής αποχής, και αμέσως εκλογές με φανερή ψηφοφορία. Η δημοκρατία δε χρειάζεται να ντρέπεται και να κρύβεται πίσω από τα παραβάν! Διαφάνεια παντού. Να αναγκαστούν να συνέλθουν κάτι δεξιοί δήθεν προοδευτικοί που ενοχλούνται τάχα από την πολιτική της ΝΔ επικαλούμενοι ότι "εξαθλιώνει το λαό" και άλλα τέτοια σοσιαλιστικά σοφίσματα, και ψηφίζουν αντιδραστικά Σύριζα, ΑΝΕΛ και ΧΑ (ορισμένοι φτάσαν να ψηφίσουν ΚΚΕ!), υπονομεύοντας την εθνική προσπάθεια.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Hawk 11/10/2013 19:27:45

   Αναμένω την επόμενη φορά που θα αναφερθεί κάποιος σε όσους ψηφίζανε όλα αυτά τα χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (περίπου δηλαδή το 70-80% του Ελληνικού λαού) ως προδότες και βολεμένους να τους υπερασπιστείτε με την ίδια θέρμη που υπερασπίζεστε τώρα τους ψηφοφόρους των περιοδοπανοφέροντων αναρχοάμπαλων.

 16. factorx avatar
  factorx 11/10/2013 17:27:58

  Γράφεις: "η φράση “Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα αλλά και στη Μαρφίν και στις Σκουριές” ειπώθηκε στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ δηλαδή “μεταξύ τους”.
  ‘Εξω στη δημοσιότητα πού να “τολμήσει” ο πρωθυπουργός να την πει…"

  Καλά που νομίζεις ότι απευθύνεσαι; Σε τίποτα ηλίθιους, ή ανεγκέφαλους, ή χρυσαυγίτες; Το είπε ¨ενώπιον" της TV δηλαδή "όλου του κόσμου" κι εσύ λες οτι τα είπαν "μεταξ'υ τους"; ΕΛΕΟΣ!!!! και η ΒΛακεία πρέπει να έχει κάοιο όριο

 17. palindromos avatar
  palindromos 11/10/2013 18:09:04

  Μήπως το πρόβλημα είναι μόνο η ατιμωρησία των ποινικά κολάσιμων ενεργειών της άκρας αριστεράς;
  Για πιο λόγο στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επιβάλλεται ποινή μόνο στους αρνητές του εβραϊκού ολοκαυτώματος ενώ η αντίστοιχη ποινή για τους αρνητές του ποντιακού ή μικρασιατικού ολοκαυτώματος αποσύρθηκε λόγω αντίδρασης της ψευδοπροοδευτικής σκοταδιστικής αριστεράς της κα Ρεπούση;
  Για πιο λόγο να μας επιβάλλει την δική της σκοταδιστική ιδεολογική αντζέντα μια μειοψηφούσα φάρα δήθεν προοδευτικών;
  Ενώ το 1/4 του ελληνικού πληθυσμού που είναι ποντιακής καταγωγής να αγνοήται στα ιστορικά δίκαιά του;
  Αυτές οι ενέργειες ρίχνουν ή δεν ρίχνουν νερό στον μύλο της ΧΑ;
  Άφθονα είναι τα στοιχεία που παραπέμπουν σε εγκληματικές πράξεις της άκρας αριστεράς αλλά φαίνεται ότι λείπει η αντίστοιχη πολιτική βούληση .
  Παντού φωτό γνωστού μέλους του Ανταρσία έξω από την καιόμενη Μαρφίν. Πασίγνωστοι είναι όλοι αυτοί που κατεύθυναν και ενορχήστρωσαν τους εμπρησμούς των Δεκεμβριανών.
  Ακόμα θυμόμαστε τους υπότιτλους κάποιου τήλεκαναλιού που δήλωνε ότι στην αντιμετώπιση του φασισμού πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι .
  Αλλά για να υπάρχει αυτή η ενότητα πρέπει να δοθεί άφεση αμαρτιών στα αντίστοιχα εγκλήματα του αριστεροφασισμού.
  Ακόμα και στην περίπτωση της 17 Ν χρειάστηκε η συνεργασία ξένων μυστικών υπηρεσιών και να ασκηθεί πίεση από ξένες κυβερνήσεις για να μπουν κάποιοι επιτέλους μέσα.

 18. Σ Μ avatar
  Σ Μ 11/10/2013 18:53:19

  «Σπάστε τα ταμπού – κόψτε τα σχοινιά» μᾶς ἐνθάρρυνε προσφάτως ὁ Τηλέμαχος, καὶ ἐπὶ τῇ εὐκαιρίᾳ τῶν ταμποῦ νὰ ποῦμε δυὸ κουβέντες γιὰ τὸν Ἐθνάρχη (καὶ θὰ ὑποστῶ τὸ συνακόλουθο διαδικτυακὸ flaming).

  Ἂν τὰ λέω καλά, ἡ πολιτικὴ εἶναι ἡ ἱεράρχηση τῶν προτεραιοτήτων (καὶ ἠ διαχείριση τῶν συμβόλων, ἀλλὰ αὐτὸ ἄλλη φορά). Σχεδὸν ὅλες οἱ «ἀξίες» ἀνευρίσκονται σὲ κάθε πολιτικὴ παράταξη, τὸ ἐρώτημα εἶναι ποιά προτεραιότητα τοὺς ἀναγνωρίζεται. Προφανῶς καὶ πιστεύει ἠ κάποτε Δεξιὰ στὴν πολιτικὴ δικαιοσύνη: ἀλλὰ εἶναι ἡ Ἀριστερὰ ποὺ τὴν κάνει σημαία. Προφανῶς καὶ πιστεύει ἡ κάποτε Ἀριστερὰ στὴν σημασία τῆς φιλοπατρίας: ἀλλὰ εἶναι ἠ Δεξιὰ ποὺ τὴν βάζει στὴν μαρκίζα. Καὶ λοιπά.

  Γιὰ νὰ δοῦμε λοιπόν, τί εἴδους παράταξη διαμορφώνει ἡ ἐπικεφαλίδα τῆς καραμανλικῆς ἱδρυτικῆς διακήρυξης τοῦ κόμματος τῆς ΝΔ;

  Ανέφερε, λοιπόν, τότε η ιδρυτική μας διακήρυξη κατά λέξη:
  «Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με τον Λαό. Την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της. Την Πολιτεία με τους Πολίτες της. Την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία. Την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό. Την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη».

  Ἡ ἀπόλυτη ταύτιση, χωρὶς ἀστερίσκους καὶ ἐπεξηγήσεις, τοῦ Ἔθνους μὲ τὸν Λαὸ εἶναι μιὰ τυπικὰ ἀριστερὴ ἰδέα. Γιὰ τὴν Ἀριστερά (ἀλλὰ καὶ γιὰ τὸν φιλελευθερισμό), τὸ ἔθνος δὲν εἶναι τίποτα παραπάνω ἀπὸ τὸ μηχανιστικὸ ἄθροισμα τῶν ἀνθρώπων, φορεῖς δικαιωμάτων καὶ ὐποχρεώσεων, ὑποδιαιρούμενοι σὲ κοινωνικὲς καὶ οἰκονομικὲς τάξεις. Γιὰ τὴν Δεξιὰ ὅμως, τὴν κανονικὴ βρέ, τὸ Ἔθνος εἶναι μία ἔννοια πολὺ εὑρύτερη: ἐκτείνεται στὴν ἱστορία, συμπεριλαμβάνει κεκοιμημένους καὶ ἀγέννητους, γεννᾶ Γένος. Ὀπτικὲς γωνίες ἀσύμβατες μεταξύ τους. Ὁ Κωνσταντῖνος Καραμανλῆς διετύπωσε τὴν ἀριστερὴ τοιούτη.

  Καὶ στὴν περίπτωση ποὺ ὑπάρχουν ἀμφισβητήσεις τῆς παραπάνω διαυγοῦς διαπίστωσης, ἔρχεται ἠ δεύτερη πρόταση τοῦ ΚΚ νὰ τὰ διαλύσει ὅλα: «Τὴν Πατρίδα μὲ τοὺς Ἀνθρώπους της». Ἐνῷ ἡ Δεξιὰ καὶ ὁ συντηρητισμὸς γνωρίζει καλὰ πὼς ΑΥΤΟ τὸ ἄθροισμα, πές το Πατρίδα πές το Ἔθνος, εἶναι πολὺ μεγαλύτερο ἀπὸ τὰ συνιστῶντα μέρη του...

  «Τὴν Πολιτεία μὲ τοὺς Πολίτες της». Vide supra. Τίποτ' ἄλλο δὲν εἶναι ἡ ἔρμη ἠ Πολιτεία (τί λέξη!) ἀπὸ τοὺς ὑπηκόους ποὺ ἐξυπηρετεῖ; Ἕνα τεράστιο ΚΕΠ ἡ Πολιτεία; Τίποτις more; Εἶσαι καὶ δεξιὸς πανάθεμά σε.

  Καλά, τὸ Ἐθνικὴ Ἀνεξαρτησία - Λαϊκὴ Κυριαρχία ἦταν καὶ trademark σύνθημα τοῦ ΕΑΜ, ὁπότε δὲν μπαίνω κἂν στὸν κόπο περαιτέρω ἀνάλυσης. Ἄσε ποὺ ὡς γνωστὸν σήμερα ἔχουμε... γκώσει ἀπὸ Ἐθνικὴ Ἀνεξαρτησία. Μᾶλλον τὸν Καραμανλῆ ἐννοοῦσε ὁ πρῶτος ὕμνος τοῦ ΠΑΣΟΚ, ὁ... σοβιετικός, μὲ τὸν δὶς στίχο «Ἐθνικὴ Ἀνεξαρτησία - Λαϊκὴ Κυριαρχία ὅλοι ὅλοι ζητοῦν». Ὅλοι; «Ναὶ Ἀνδρέα μου, ὅλοι»...

  Ἡ συντηρητικὴ παράταξη εἶναι ποὺ ταυτίζει «τὴν πρόοδο μὲ τὸ Κοινὸ Ἀγαθό». Ἂν μιὰ παράταξη εἶναι ποὺ θεωρεῖ τὴν θεοποιημένη «πρόοδο» ὡς τὸ κατ' ἐξοχὴν «κοινὸ ἀγαθό», αὐτὴ εἶναι ἠ Συντηρητικὴ παράταξη, ἠ Δεξιά. Ναί, ὀκ. Νομίζω πλέον ὅτι τὸ τερματίσαμε.

  Τὸ φρασίδιον «ἔννομη τάξη» εἶναι ΤΟ ΜΟΝΟ φρασίδιο κατ''ἐξοχὴν δεξιᾶς ἱεράρχησης προτεραιοτήτων! (Εἴπαμε: ἱεράρχηση προτεραιοτήτων. Καὶ τὰ ἄλλα δηλαδή, ἀλλὰ ὄχι στὶς πρῶτες θέσεις, διότι προηγοῦνται ἄλλες προτεραιότητες) ΤΟ ΜΟΝΟ!!!! Μπῆκε ἄραγε γιὰ τὴν τιμὴ τῶν ὅπλων ἢ ἁπλῶς τυχαία;;;

  Ἀπὸ ἰδεολογικῆς ἀπόψεως, ὁ Κωνσταντῖνος Καραμανλῆς ἔχτισε τὴν Μεγάλη Κυβερνῶσα Ἀριστερά. Ἁπλῶς τοῦ τὴν πῆρε ἀπὸ τὰ χέρια ὁ Ἀνδρέας, γιατί ἔκανε τὸ ἴδιο ἀλλὰ πιὸ πειστικὰ καὶ πιὸ explicitly.

  Τοιοῦτος Ἐθνάρχης μᾶς πρέπει, ὑπερήφανα ἀριστερὸς στὴν ἱεράρχηση προτεραιοτήτων (γιὰ νὰ μὴν παρεξηγηθῶ).

  Φυσικά, ὁ ΚΚ καλὰ ἔκανε ἐκείνη τὴν ἐποχή, ποὺ καὶ οἱ πέτρες φωνάζανε ἀριστερὰ συνθήματα. Ἢ κυβερνᾶμε ἢ παίζουμε, καὶ δὴ στὴν ὑδαρῆ μεταχουντικὴ περίοδο. Ἄλλο ὅμως αὐτὸ καὶ ἄλλο τὸ νὰ ἁλιεύουμε στὰ ρητὰ ἐκείνης τῆς ἐποχῆς τὶς... ἰδεολογικὲς πηγὲς τῆς Δεξιᾶς!!! Δὲ στενάζει μόνο ὁ ἀναγνώστης, στενάζει καὶ ὁ ὑπολογιστὴς ποὺ τὰ ἐμφανίζει στὴν ὀθόνη.

  Καὶ θὰ κλείσω μὲ ἕνα ἱλαρὸ misquote, ἐδῶ ποὺ φθάσαμε:

  «Πόλεμος Ταξικός»
  -Κωνσταντῖνος Καραμανλῆς

  (Μὲ τὰ ταμποὺ κάτι κάναμε σ' αὐτὸ τὸ σχόλιο, φέρτε τώρα τὰ σχοινιά...)

  • Σ Μ avatar
   Σ Μ @ Σ Μ 11/10/2013 19:50:25

   [«Προφανῶς καὶ πιστεύει ἠ κάποτε Δεξιὰ στὴν πολιτικὴ δικαιοσύνη: ἀλλὰ εἶναι ἡ Ἀριστερὰ ποὺ τὴν κάνει σημαία. »

   Διόρθωση: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ δικαιοσύνη]

  • Γιώργος Καλύτερος avatar
   Γιώργος Καλύτερος @ Σ Μ 12/10/2013 07:16:10

   Μήπως κύριε Μητραλέξη, η Ελλάδα είχε τις αφηγηματικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες εκείνες που με μια αμιγή Δεξιά πολιτική πρόταση και διακυβέρνηση θα είχε δημιουργηθεί ένα μονολιθικό, εσωστρεφές τερατούργημα με χαρακτηριστικά Πουτινικής Ρωσίας;
   Και μήπως ο Κ.Κ. διείδε αυτό το λεπτό σημείο και αποφάσισε οτι μόνο με την δική του «αριστερόστροφη» Δεξιά η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεφύγει από το χθες και να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή σκηνή;
   Άλλο βέβαια αν μετά την σκυτάλη ανέλαβε ο Αντρέας Παπανδρέου με τα γνωστά αποτελέσματα.

   • Σ Μ avatar
    Σ Μ @ Γιώργος Καλύτερος 12/10/2013 13:59:20

    Μά, ἀκριβῶς γιὰ ὅλους αὐτοὺς τοὺς λόγους ποὺ λέτε, εἶναι ἀστεῖο νὰ ἐπικαλεῖται κανεὶς ΣΗΜΕΡΑ ἐκεῖνες τὶς κατ' οἰκονομία ἰδιαίτερες διατυπώσεις ὡς... τὴν πεμπτουσία τῆς ἰδεολογίας τῆς συντηρητικῆς παράταξης!

 19. ΤάξηΕναντίονΤάξης avatar
  ΤάξηΕναντίονΤάξης 11/10/2013 19:05:48

  @Συνταξιούχος : Η Δικαιοσύνη μάλλον δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις επιθυμίες και τις ευχές ούτε τις δικές μου, μα ούτε και τις δικές σου.

 20. Dyer avatar
  Dyer 11/10/2013 19:11:27

  Και βέβαια δεν υπάρχει καλή και κακία βία. Η βία είναι πάντα καταδικαστέα απ’ όπου και αν ασκείται. Η βία όμως έχει κάποιες παραμέτρους που και ο νομοθέτης έχει προβλέψει. Η βία λοιπόν έχει μέτρο, υπάρχουν πράξεις που χαρακτηρίζονται ουσιαστικά σαν ήπια βία, όπως και πράξεις μέτριας βίας, καθώς και πράξεις ακραίας-εγκληματικής βίας. Η βία επίσης έχει κίνητρο, υπάρχουν πράξεις βίας που ασκούνται εξ ανάγκης, λόγω πρόκλησης, όπως και πράξεις βίας απρόκλητες, τελος υπάρχει και η βία του πόλεμου όπου επιβάλλεται να συμμετέχεις και μάλιστα επιβραβεύεται.
  Η ομογενοποιήσει λοιπόν της βίας που επιχειρείται τελευταία ή ο διπολισμός (καλό-κακό) είναι νομίζω παραπλανητικά και μάλλον αλλού στοχεύουν, όχι πάντως στην δημοκρατική μας ευαισθητοποίηση.

 21. Ραβινος avatar
  Ραβινος 11/10/2013 20:08:24

  ΟΚ Τωρα βαλαμε το ζυγι κ Α.Σαμαρα και συμφωνουμε απολυτα !Να δουμε τι θα δειξει η ζυγαρια και πως θα κινηθει η ανεξαρτητη Δικαιοσυνη που μεχρι τωρα ηθελε να την παρει παο το χερακι ο Δενδιας & ο Αθανασιου για να κανει την δουλεια της .Α.Σαμαρα εκανες ενα μικρο βημα για ενα μεγαλο αθλο που πρεπει να αναλαβει η Δικαιοσυνη για την αποκατασταση του δικαιου και της δημοκρατικοτητας στον τοπο μας να δουμε πως θα προχωρησουμε .Να τεθει ενα τερμα πια στους συριζοσυμμοριτες που τολμουν να καλυπτουν του τρομοκρατες κουκουλοφορους με το προβοκατορικο φερεφωνο τους την ''Αυγη'' να γραφει για '' την κινητοποιηση των προθυμων στο δικαστικο σωμα οι οποιοι θα αναλαβουν να γενικευσουν τις Σκουριες και να περασουν την ''αντιεγκληματικη'' νομοθεσια απο κινηματα αντιστασης στην Αριστερα ''.Ποια ειναι η ''Αυγη''?Ποιοι ειναι ''οι προθυμοι δικαστες ''? ''Ποια ειναι τα κινηματα αντιστασης ''?ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΝ ΔΝΤΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΕΜΜΨΟΥΝ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ? Εδω και τωρα εφαρμογη του δικαιου σε ολους !Αυτο θα ειναι το μετρο επιβολης της Δικαιοσυνης σε ολους και για ολα οσα παρανομα πραττουν !

 22. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 11/10/2013 20:09:34

  Το αίμα των νεκρών της Marfin ζητούν δικαίωση.
  Μήπως πρέπει να αναζητηθούν και εκείνοι που χρηματοδότησαν τη μετακίνηση των μεταναστών της Υπατίας από την Κρήτη προς Αθήνα; Θυμίζω: το γεγονός εκείνο είχε γίνει ταυτόχρονα με την έναρξη της Αραβικής Άνοιξης...η ΑΘήνα θα μπορούσε να καεί κυριολεκτικά....

 23. Tasos avatar
  Tasos 11/10/2013 20:48:38

  Δηλαδή το θέμα μας είναι ποιός θα πρωτολέει το κλασικό μότο "καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται (σαν τους υφ. αθλητισμού μετά από επεισόδια), σαν τα άλλα ρητα "το μαχαίρι στο κόκκαλο" κι άλλες τέτοιες ομορφιές?
  Το θέμα δεν είναι ποιός καταδικάζει και ποιός όχι. Το θέμα είναι ότι πολλοί κάνουν τσαμπουκάδες και συλλαμβάνονται ελάχιστοι εως κανένας μέχρι που έγινε η ιστορία με το φόνο και τη ΧΑ λες και τόοοοσα χρόνια όλα κυλούσαν ομαλά στη χώρα.
  Προσωπικά έχω ταυτίσει τις "καταδίκες" επεισοδίων με το άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Συλλήψεις κύριοι, αλλιώς τέλος τα λόγια του αέρα.

 24. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 12/10/2013 04:16:10

  Η Σιδέρη σε πείραξε, ο Τσίπρας που έλεγε ότι όσοι μας κυβερνάνε δεν είναι και πολύ Έλληνες ή ο Καμμένος που μιλά για Τσολάκογλου και δοσίλογους δε βλέπω να σε πολυενοχλούν...

 25. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 12/10/2013 04:27:30

  η ομόθυμη πολιτική καταδίκη της βίας είναι άλλο πράγμα από τον ποινικό καταλογισμό κυρώσεων που εξετάζει ο δικαστής αυτά που ανέφερες. Με την ίδια λογική ο ξυλοδαρμός του πακιστανού είναι μια πολιτική πράξη βίας που έχει αιτία ή είναι εξ ανάγκης της ανεξέλεγκτης εισόδου λαθρομεταναστών... Αντίστοιχα ο ξυλοδαρμός ενός καθηγητή ΑΕΙ που επιθυμεί να έχει επιτέλους και η Ελλάδα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι πολιτική αναγκαιότητα ή άμυνα για την υπεράσπιση του δημοσίου χαρακτήρα της παιδείας... Άρα η μη ομογενοποιημένη πολιτική καταδίκη της βίας απ'όπου κι αν προέρχεται είναι παραπλανητική και μάλλον αλλού στοχεύει, όχι πάντως στη δημοκρατική μας ευαισθητοποίηση!

 26. Aggelos avatar
  Aggelos 12/10/2013 12:36:33

  οι εργαζομενοι στη μαρφιν ηταν υπηρετες του μεγαλου κεφαλαιου,οποτε καλα πάθανε ,οι απωλειες στον ταξικο αγωνα ειναι αναμεν΄΄ομενες..

  ενω ο Φύσσας ηταν αντιφασιστας ράπερ,,οποτε ειναι αλλο..

  πλάκα κάνω βεβαια,,μην με δειρετε..

 27. Θόδωρος 17.06.2014 avatar
  Θόδωρος 17.06.2014 12/10/2013 18:54:29

  Μπράβο, Πρόεδρε!

  Όταν θα γυρίσει η κατάσταση καλύτερα, θα χωθούν πάλι στις σπηλιές τους και κανείς δεν θα τους θυμάται. Αυτούς τους δημαγωγούς και τους λαϊκιστές, τους εκμεταλλευτές του πόνου, της αγωνίας και της αδικίας που νιώθουν πολλοί συμπατριώτες μας.

  Και πολλοί θα ντρέπονται να σε κοιτάξουν ίσα στα μάτια.

  Και η Ιστορία θα γράψει: Σαμαράς Αντώνης, Έλλην.

 28. alex avatar
  alex 12/10/2013 21:56:47

  το συριζα μιλαει συγκεκριμενα και λεει οτι ειναι κατα της ΤΥΦΛΗΣ ΒΙΑΣ

  δηλαδη οταν η βια εχει στοχο ειναι αποδεκτη απο τον συριζα ?

 29. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 13/10/2013 07:45:29

  Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συχνά πυκνά χρησιμοποιούσε την ρήση "Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται." κατά συνέπεια η ιδρυτική πράξη της Ν.Δ. ως και η ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη του ΠΑΣΟΚ ως κείμενα προσφέρονται για εμπλουτισμό της πολιτική μας σκέψης.Ομως η πολιτική που εφάρμοσαν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα απο το 1974 και ένθεν απείχαν παρασάγγας απο τα όσα είχαν καταγράψει στα προγράμματα και στις διακηρύξεις τους.

  Η Μεταπολίτευση δε ως χρονική περίοδος θα ήταν φρόνιμο να οριστεί ως η περίοδος αντικατάστασης της ξενοκίνητης χούντας απο ένα δημοκρατικό καθεστώς.Δεν αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία, εναλλαγή υπήρξε και αυτό το γεγονός επίτρεψε στο δημοκρατικό μας πολίτευμα να συνεχίσει να φέρει τα στοιχεία της καχεκτικής δημοκρατίας.

  Η Ιδεολογική ταυτότητα της Ν.Δ. παράγεται απο τις επιδιώξεις , τις στοχεύσεις και τις σκοπεύσεις των τάσεων της.Ως είθισται στον Ελλαδικό χώρο, ο φατριασμός έχει επηρεάσει κατά πολύ την διαμόρφωση πολιτικών τάσεων στο εσωτερικό των κομμάτων.Οι δε τάσεις αυτές υποκρύπτουν πίσω απο σοβαρές ιδεολογικές θέσεις τον διακαή τους πόθο για νομή της εξουσίας σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής.Οι όποιες δε φωνές πολιτικού ορθολογισμού στο όνομα της λογικής που κουβαλεί το κάθε πολιτικό παραμάγαζο εξοβελίζονται στο πυρ το εξώτερον.

  Ερχόμαστε στο πολύπαθο ζήτημα της κρατικής βίας ως μέσο επιβολής της Νομιμότητας και της Δικαιοσύνης.Η Αριστερή σκέψη αντιπαραβάλλει τον ταξικό χαρακτήρα του κράτους.Αντιπαραβάλλει την άποψη πως ο στόχος της βίας δεν είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας αλλά η καταστολή εν τη γεννέσει κάθε φωνής που υψώνεται και αμφισβητεί τα κακώς κείμενα.Αντιπαραβάλλει πως η βία που ασκεί η κοινωνία είναι η απάντηση στην προσπάθεια του κράτους να επιβάλλει με καταναγκασμό τις προθέσεις του οι οποίες και είναι σε αντιδιαστολή με τα όσα αυτή πρεσβεύσει.

  Σοφά ο Λαός μας λέγει πως ότι σπέρνεις θερίζεις.Η Ν.Δ. δεν μπόρεσε να απεγκλωβιστεί απο τα εμφυλιακά και μετεμφυλιακά κατάλοιπα.Παρά το γεγονός ότι ο ιδρυτής της είχε γευτεί πολλάκις τις συνέπειες απο τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις, τις συνέπειες απο την δράση του δεξιού παρακράτους και τις συνέπειες απο τις ιδεολογικές αγκυλώσεις δεν μπόρεσε παρά την εισαγωγή ευρωπαϊκών στοιχείων στην πολιτική σκέψη της Ν.Δ. να υπερκεράσει τον "επαρχιωτισμό" της Ελληνικής Δεξιάς.Ενας επαρχιωτισμός που βασίστηκε στην όξυνση των πολιτικών παθών, που βασίστηκε στην απουσία κάθε κουλτούρας συνεργασίας, που βασίστηκε στην πολιτική κάλυψη της έκνομης συμπεριφοράς , στον λαϊκισμό, στην στελέχωση με πρόσωπα παλαιάς κοπής καταδικασμένα στην πολιτική συνείδηση κάθε δημοκράτη πολίτη, στην χρήση του κράτους ως μέσο απόσπασης της κοινωνικής συναίνεσης. Ενας επαρχιωτισμός που βασίζεται στην Απειλή τον φόβο και την ενοχή..

  Η Χρήση των πολιτικών άκρων αποτελεί βασική παράμετρος του πολιτικού παιγνίου στην Ελλάδα.Η Ν.Δ. λέγει απλά προς την Αριστερά και την Ελληνική Κοινωνία, κόβουμε τον ομφάλιο λώρο που μας συνδέει με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α. ,σταματήστε και εσείς την πολιτική κάλυψη της Ακροαριστεράς και δη εξτρεμιστικής.Ομως δεν αρκεί ο πολιτικός αναθεματισμός κατά της Χ.Α., ούτε υπάρχει λόγος να εγκλωβιστούμε στην υπαρκτή σχέση Ακροδεξιάς-Χ.Α.-Σκληροπυρηνικής Δεξιάς και τούτο γιατί τα Ζητήματα που ταλανίζουν την Ελληνική Κοινωνία έχουν λάβει Εθνικό Χαρακτήρα, κατά συνέπεια και οι λύσεις τους θα πρέπει να είναι εθνικές στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής.

  Πρέπει λοιπόν να πειστεί η Ελληνική Κοινωνία πως η στρατηγική θέση της Ν.Δ. σε όλα τα επίπεδα της εξυπηρετεί και υπηρετεί αυτή την στρατηγική.Η Κοινωνική συνοχή αποτελεί διαχρονικά τον βασικό πολλαπλασιαστή ισχύος κάθε ισχυρού, αξιόπιστου, σύγχρονου κράτους.Κατά συνέπεια η αντιπαλότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ ή όποιον άλλο πολιτικό χώρο, δεν προσφέρει τίποτα τόσο στην Ν.Δ. όσο και στην Δημοκρατία.Ο Πραγματικός αντίπαλος είναι η Κοινωνική περιθωριοποίηση και η απολιτική στάση , τα δύο αυτά δε στοιχεία έχουν αυξητική εξέλιξη.Αν αντιστραφεί η πορεία τους μέσα απο την πειθώ τότε η Ν.Δ. θα έχει επιτύχει τον διττό της στόχο, και της επαύξησης της επιρροής της σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες και της συρρίκνωσης του οποίου πολιτικού χώρου χρησιμοποιεί πρακτικές του καταδικασμένου χθές στην επίλυση προβλημάτων του σήμερα.

 30. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 15/10/2013 09:53:33

  Συμφωνούμε κε. Σαμαρά. σε πολλά, αλλά:

  Πρέπει όμως να εξηγήσετε γιατί δεν είναι ΒΙΑ

  η μαφιόζικη υπερφορολόγηση

  Η καταπάτηση του συντάγματος

  Τα χαράτσια λογαριασμών της ΔΕΗ με 100δες ευρώ σε ανθρώπους με εισόδημα των 500 Ε/μήνα και με απειλές διακοπής του ρεύματος

  Η μαφιόζικη εισβολή στους λογαριασμούς ανθρώπων που τους χρωστά το κρατος

  Η συνέχιση της διαπλοκής με τους καναλάρχες

  Η ληστεία του PSI (ο Βενιζέλος, αυτός ο διεφθαρμένος ολετήρας και εμβληματικό πρόσωπο της ξενόδουλης και αλλοτριωμένης σαπιοκρατίας του ΠΑΣΟΚ που έχει χωθεί στην πολιτική σου καμπούρα)

  Η διάλυση των ταμείων, των νοσοκομείων (αναδιάρθρωση ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ σε λίογυς μήνες και ούτε υπό τις απειλές των ξένων)


  Και, και, και...

  Κε. Σαμαρά. ΠΟΙΑΝΟΥ Η ΒΙΑ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ; ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΙ, ΚΛΠ) Ή Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ, ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΑΜΕ ΤΟΤΕ ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.