#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/06/2012 15:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς και Τσίπρας συμφώνησαν για τον ρόλο του καθενόςΟ Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησαν σήμερα που ...διαφωνούν, αλλά ταυτόχρονα μοίρασαν και τους ρόλους στη νέα εποχή που ανατέλλει πλέον για την Ελλάδα. Ο Σαμαράς Πρωθυπουργός, ο Τσίπρας Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και το ΠΑΣΟΚ στην γωνία και στο ένα πόδι - όπως και να το κάνουμε αυτό είναι μια εντελώς άλλη πολιτική σκηνή

Αυτό είναι το βασικό πολιτικό μήνυμα από την σημερινή συνάντησή τους μετά την ανάληψη της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από τον Αντώνη Σαμαρά. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται αμείωτες στο παρασκήνιο οι προσπάθειες των διαπλεκομένων συμφερόντων να εμποδίσουν την πρωθυπουργοποίηση Σαμαρά, δυστυχώς με την εμπλοκή των γνωστών και μην εξαιρετέων φερέλπιδων πρωθυπουργών από την Κεντροδεξιά - με μειωμένες στο ελάχιστο όμως ελπίδες πλέον μετά το χθεσινό αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι "θα πρέπει να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να σχηματιστεί το συντομότερο δυνατόν κυβέρνηση, καθώς δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο έως τις 28 Ιουνίου". Η δήλωση αυτή εκτιμάται ότι απευθύνεται στον κ. Φ. Κούβελη και όσους παράγοντες της διαπλοκής συνεχίζουν να μηχανορραφούν εναντίον του σχηματισμού κυβέρνησης με πρωθυπουργό Σαμαρά.

«Πρέπει να γίνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα», τόνισε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Θέλω μόνο να σας πω ότι συνεχίζω την προσπάθεια. Έχει ανάγκη η χώρα να αποκτήσει άμεσα κυβέρνηση».

Την ανάγκη άμεσης συγκρότησης κυβέρνηση με πυρήνα τη Νέα Δημοκρατία υπογράμμισε από την πλευρά του και ο Αλέξης Τσίπρας. «Θα είμαστε αντίπαλοι με τον κ. Σαμαρά, γιατί έχουμε αντίπαλες στρατηγικές. Σε ό,τι αφορά όμως τις δυνατότητες που ανοίγονται από το αποτέλεσμα για μια καλή επαναδιαπραγμάτευση δεν θα είμαστε εμπόδιο», πρόσθεσε και σημείωσε ότι  ο ίδιος δεν θα παραλάβει διερευνητική εντολή για να μην δημιουργηθεί καμία καθυστέρηση στον σχηματισμό κυβέρνησης

«Τηρούμε τη συμφωνία και ταυτόχρονα ζητούμε το αυτονόητο, δηλαδή να υπάρξουν πολιτικές τέτοιες οι οποίες μέσα από την ανάπτυξη θα δώσουν το δικαίωμα της ανάσας και της ελπίδας σε εκατομμύρια Έλληνες», δήλωσε ακόμα  ο Αντώνης Σαμαράς .  Η δήλωσή του ήλθε και ως απάντηση στις αναφορές του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο πρόεδρος της ΝΔ μετά την εκλογική νίκη του κόμματος δεν ανέφερε τον όρο επαναδιαπραγμάτευση.

«Οι σημαντικές δυνατότητες διαπραγμάτευσης που προκύπτουν από την εντολή του λαού μας στις 6 Μαίου και στις 17 Ιουνίου, που έστειλαν μήνυμα απόρριψης της λιτότητας δεν πρέπει να σπαταηθούν αλλά να αξιοποιηθούν. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να πάει στις Βρυξέλλες με τον πήχυ ψηλά, εκεί που τον έθεσε η λαϊκή ετυμηγορία» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:  «Σεβόμαστε το αποτέλεσμα, το δίλημμα ήταν σαφές: κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ που θα καταργήσει το μνημόνιο ή κυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ που θα συνεχίσει την ίδια πολιτική- ελπίζουμε αξιοποιώντας τις δυνατότες που της δίνει το αποτέλεσμα».

Στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζελό, ενώ στις 19:00 θα συναντηθεί με τον Πάνο Καμμένο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 18/06/2012 15:41:38

  Κύριε Σαμαρά
  Δεν γνωρίζω ποιό ρόλο επιφυλάσσει η μοίρα για τον Τσίπρα, θα πώ μια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ γνώμη όμως για πιθανό δικό σας ρόλο και ρόλο της Νέας Δημοκρατίας

  Σύντομα, πολύ σύντομα, θα χρειαστεί να πάρετε μια τελική και οριστική απόφαση, υπό δραματικές συνθήκες:

  Νεοφιλελευθερισμός, ή Πατριωτισμός.

  Μόνο που αυτή η τόσο εύηχη ελληνική λέξη με την τόσο σπουδαία ετυμολογική ερμηνία - φίλος της ελευθερίας,
  θα έχει ένα τραγικό ουσιαστικό περιεχόμενο που όχι μόνο δεν έχει σχέση και επαφή με την έννοια αυτή καθαυτή της φιλοπατρίας
  αλλά -πολύ χειρότερο- θα έρχεται σε άμεση ρήξη.
  Δεν θα ναι αυτός ο ...θεωρητικός οικονομικός "φιλελευθερισμός" που βλέπουν πολλοί συμπαθητικά ως έννοια.

  Να ξέρετε, οτι αν πάρετε τη σωστή απόφαση, μπορείτε αυτό να το κάνετε με ΟΛΟ το Λαό μαζί σας, αν ΕΣΕΙΣ διαμορφώσετε τις συνθήκες.
  Από εσας εξαρτάται. Εύχομαι και προσεύχομαι, η κρίση σας να είναι ορθή κατά την κρίσιμη στιγμή.

  Ξέρετε, όπως ξέρω κι εγώ, οτι μπορεί εξ αιτίας των τραγικών εποχών στις οποίες αναλαμβάνετε, να καταγραφείτε στην Ελληνική Ιστορία ως Εθνικός ΗΡΩΑΣ ή, αντίθετα, ως "Εφιάλτης". Μια λεπτή κλωστή χωρίζει το ένα απ το άλλο.

  • madprof avatar
   madprof @ Ανδρέας 19/06/2012 00:36:41

   Ο Δ. Τσομώκος, σύμβουλος του Α. Σαμαρά, σήμερα στο Bloomberg ήταν σαφής: "Θα απαιτήσουμε επιμήκυνση του χρόνου υλοποίησης του μνημονίου, ρευστότητα για τις τράπεζες και την υποτιθέμενη ανάπτυξη, "διόρθωση" απωλειών εισοδημάτων χαμηλοσυνταξιούχων, άνεργων, πολυτέκνων!

 2. Βασίλης Γκιώνης avatar
  Βασίλης Γκιώνης 18/06/2012 15:44:03

  Με τον Καμμένο κανονικά ΔΕΝ θα έπρεπε να συναντηθεί ο πρόεδρος.
  Ούτε καν τηρώντας το δεοντολογικό fair play...
  Θα έπρεπε να τον αντιμετωπίζει σαν τον Μιχαλολιάκο...

  • anonymous avatar
   anonymous @ Βασίλης Γκιώνης 18/06/2012 16:34:56

   πολύ καλά έκανε και συναντήθηκε. Στελέχη και ψηφοφόροι που πήγαν στον Καμμένο μπορούν να επιστρέψουν. Ίσως και ο ίδιος ο Καμμένος. Δεν κάνει για αρχηγός. Οπότε ή θα πάθει ότι έπαθε ο Καρατζαφέρης ή θα επιστρέψει.

   Η προεκλογική τακτική των μη επιθέσεων προς τον Καμμένο, τον αποσυσπείρωσε και πήραμε ένα 3%. Με τον ίδιο τρόπο πρέπει να αντιμετωπιστεί και στο μέλλον και με τον ίδιο τρόπο πρέπει να αντιμετωπιστεί και η ΧΑ.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ anonymous 18/06/2012 19:54:33

    Μπράβο ἀνώνυμε!!!

   • Κώστας Σταματάκης avatar
    Κώστας Σταματάκης @ anonymous 18/06/2012 23:20:24

    Άνθρωποι που πλήγωσαν την παράταξη δεν ξαναεπιστρέφουν! Πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων. Έχει η παράταξη στελέχη ικανότατα, με γνώσεις και εμπειρία, αλλά κυρίως με ΗΘΟΣ

  • Γερος του Μωρηα avatar
   Γερος του Μωρηα @ Βασίλης Γκιώνης 18/06/2012 18:05:25

   Κρατηστε την ψυχραιμια σας.Οχι αφορισμοι.Οι καιροι ειναι δυσκολοι.Ολοι ειναι χρησιμοι βλ. Ντορα,Βοριδης,Πλευρης,Αδωνις κλπ.

 3. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 18/06/2012 15:48:29

  ''συνεχίζονται αμείωτες στο παρασκήνιο οι προσπάθειες των διαπλεκομένων συμφερόντων να εμποδίσουν την πρωθυπουργοποίηση Σαμαρά, δυστυχώς με την εμπλοκή των γνωστών και μην εξαιρετέων φερέλπιδων πρωθυπουργών από την Κεντροδεξιά''
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΑ ΑΤΟΜΑ, ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟ...
  ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΠΟΔΗΓΕΤΕΙΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ.
  Ή ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ Ή ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΗΤΤΑ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΔΥΣΜΕΝΕΣΤΑΤΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ...
  ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ Ν.Δ. ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.
  ΑΡΑ,
  ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ?
  ΤΩΡΑ, ΣΤΗΝ ΒΡΑΣΗ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ, ΑΥΡΙΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ !!!

 4. theo1611 avatar
  theo1611 18/06/2012 15:53:19

  Αν το ζητούμενο σήμερα (ίσως το μοναδικό) από τον Αντώνη Σαμαρά είναι να αποδειχτεί ένας ικανός πρωθυπουργός σε περίοδο κρίσης (δεν μας ενδιαφέρει το κόμμα), ίσως μία απαραίτητη προσθήκη στους στρατηγικούς συμβούλους του θα ήταν ο Αλέκος Αλαβάνος.

  Όχι για να αντιμετωπίσει τον Τσίπρα. Αλλά για να αντιμετωπίσει όλο το εσωτερικό περιβάλλον του κόμματός του που τον κρατάει δέσμιο!!!

 5. Επαναστάτης avatar
  Επαναστάτης 18/06/2012 15:59:15

  Γιατί χάθηκε η λέξη επαναδιαπραγμάτευση από το λεξιλόγιο του Σαμαρά; Πότε έρχονται τα νέα μέτρα (τύφλα να χει ο Γιωργάκης)..;

 6. Παύλος avatar
  Παύλος 18/06/2012 16:02:26

  Περιμένω από τον Α. Σαμαρά να τα δώσει όλα, να αλωνίσει την Ευρώπη,........ να ...."φάει σίδερα", προκειμένου να συντελεστεί στην πράξη το maximum δυνατόν, σχετικά με την "ύφεση" των μνημονιακών επιταγών, ώστε να επέλθει ανακούφιση στα οικονομικά του μέσου Έλληνα !!!

 7. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 18/06/2012 16:05:00

  ''Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησαν σήμερα πού …διαφωνούν, αλλά ταυτόχρονα μοίρασαν και τους ρόλους στη νέα εποχή που ανατέλλει πλέον για την Ελλάδα. Ο Σαμαράς Πρωθυπουργός, ο Τσίπρας Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και το ΠΑΣΟΚ στην γωνία και στο ένα πόδι – όπως και να το κάνουμε αυτό είναι μια εντελώς άλλη πολιτική σκηνή'' Χα χα χα !!! Και μόνο αυτό, μου φτάνει για να χαμογελάσω....Πόσο θα ήθελα όμως, να ήταν σήμερα Νοέμβριος του 2011, κι ετούτοι οι δυό να συζητούσαν διαφορετικά, με πιό αβανταδόρικες και ανατρεπτικές προοπτικές...... Μιά χαρά ''δίδυμο'' ήταν τότε, μια χαρά θα μπορούσανε να συνεννοηθούν (ΤΟΤΕ). Αλλά ας μην κλαίμε άδικα πάνω από την καρδάρα με το χυμένο γάλα.... Κύριε Αντώνη Σαμαρά ΤΟΛΜΗΣΤΕ, και αν αποφασίσετε για πρώτη φορά στη ζωή σας να είσαστε μονάχα ο εαυτός σας, να πορευθείτε σταθερά κι ανεπηρέαστα κόντρα σε κάθε είδους συμφέροντα και υπέρ του Ελληνικού λαού χωρίς συμβιβασμούς, υποχωρήσεις και μεσοβέζικες επιλογές, υπάρχει η πιθανότητα να καταθέσετε επί τέλους κάτι σπάνιο και ανεκτίμητο στην πολιτική μας πραγματικότητα. Έναν ΗΓΕΤΗ. Διαφορετικά, εκτός από την απογοήτευσή μας, θα εισπράξετε και την μήνιν της Ιστορίας, κάτι που ελπίζω το ήθος και η ποιότητά σας, να μην επιτρέψει ποτέ να συμβεί..... Καλή τύχη λοιπόν.
  Υ.Γ. Ο Ελύτης λέει, οτι τα 3 Τ της επιτυχίας, είναι : Ταλέντο, Τύχη, ΤΟΛΜΗ. Τα 2, τα έχουμε ήδη διακρίνει..... την ΤΟΛΜΗ όμως, μένει να την προσθέσετε εσείς.....

 8. Factorx avatar
  Factorx 18/06/2012 16:17:46

  Ασε έχασες, διάβασε παρακάτω: Σαμαράς: τροποποίηση του προγράμματος με επαναδιαπραγμάτευση

  (και μην ψυρίζετε τις δηλωσεις για να βγάλετε πρόβλημα)

  • man8os avatar
   man8os @ Factorx 18/06/2012 16:30:14

   Αγνοουν την τεχνικη της αναγνωσης

   • Σφύριζας avatar
    Σφύριζας @ man8os 18/06/2012 18:48:02

    Ουγκα ούγκα ρόπαλο μολότοφ....

  • 1kris avatar
   1kris @ Factorx 18/06/2012 16:44:29

   Αυτες οι λεξεις Φακτορα δεν λεγονται μετα απο συναντησι με Τσιπρα επρεπε να τα πει ο προεδρος χθες το βραδυ στο Ζαπειο -και στα αγγλικα-παρακαλω-και παρπουσια 600 δημοσιογραφων αυτο σημαινει οτι λεω το ενοω.Αλλα που το κρυο αιμα.

 9. ktisias avatar
  ktisias 18/06/2012 16:26:03

  Εμείς δεν θα σας πουλήσουμε ….. Εμείς δεν θα σας πουλήσουμε ….. Εμείς δεν θα σας πουλήσουμε ….. Εμείς δεν θα σας πουλήσουμε ….. και πριν αλέκτωρ λαλήσει…..τι συνέβη την τελευταία εβδομάδα? Xειραγωγήθηκε μήπως η ετυμηγορία των Ελλήνων ?

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ktisias 18/06/2012 16:59:36

   Ευτυχώς δεν πέτυχε πολύ η χειραγώγηση, οπότε δε βγήκε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ...

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ ktisias 18/06/2012 17:25:44

   ...Τι εννοείτε αγαπητέ ως ''χειραγωγήθηκε'' η...ετυμηγορία των Ελλήνων;;;; Γιατί εγώ πιστεύω πως σχεδόν ποτέ δεν φταίει ο κακός ο λύκος (που εξ΄άλλου κάνει απλά σωστά τη δουλειά του), αλλά το.... αθώο πρόβατο που συνεχώς βελάζει, είμαι αδύναμο, και ευεπηρέαστο και άβουλο κι εύκολη λεία..... Φάτε με !!!! Αποζητώ να με φάτε, για να΄χω έτσι μια φθηνή δικαιολογία, ένα κομψό και επιχρυσωμένο άλλοθι..... :-))

 10. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 18/06/2012 17:11:23

  Αναφορικά με τον Κουβέλη, είμαι αντίθετος στη συμμετοχή της Δημ.Αρ. στη νέα κυβέρνηση για τους εξής λόγους:
  1. Η Δημ.Αρ είναι εξίσου εθνομηδενιστική με τον Σύριζα. Μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει η συμμετοχή της στη ΝΔ.
  2. Η Δημ.Αρ. έχει την αυταπάτη ότι εκπροσωπεί τη "διανόηση" της χώρας, άρα πάσχει από αφόρητο μικρομεγαλισμό (όπως το παλιό ΚΚΕεσ). Το κόμμα που πήρε πιο χαμηλά ποσοστά από τη ΧΑ θα θέλει να έχει τον τελευταίο λόγο για όλα.
  3. Η Δημ.Αρ. θα τονίσει τα αριστερά αντανακλαστικά του Πασόκ και η κυβέρνηση θα μπατάρει προς τα Αριστερά, με τις ευλογίες ενδεχομένως και της νεοφιλ "συνιστώσας" της ΝΔ που διατηρεί καλές σχέσεις με τη Δημ.Αρ. Αντίθετα, μία κυβέρνηση ΝΔ - Πασόκ θα είναι μία κεντρώα κυβέρνηση, με τονισμένο και τον πατριωτικό χαρακτήρα λόγω της βαρύνουσας θέσης της ΝΔ.

  • kas avatar
   kas @ ΒΙΣ 18/06/2012 23:02:05

   ...δεν πρόκειται βις να μπει η ποντικομαμή στην κυβέρνηση για 1000+1 λόγους....λέω εγώ

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ kas 18/06/2012 23:10:35

    Ούτε κι εγώ θεωρώ ότι προσφέρει κάτι η συμμετοχή τους. Άσε που όλο θα γκρινιάζουν και θα υπονομεύουν, σε κάθε προσπάθεια επανελληνισμού της χώρας μας.

    Παρεμπιπτόντως, kas έγραψες το εκατομμυριοστό σχόλιο στο Antinews (βάσει του μετρητή)! Συγχαρητήρια!

 11. αγγελικη avatar
  αγγελικη 18/06/2012 17:20:18

  γεια χαρα σε ολους.Συγχαρητηρια στον Αντωνη μας.περιμενω να αρχισει την δουλεια του ανακουφισμενη και σχεδον ευτυχισμενη που ξερω οτι ειναι ο πρωθυπουργος μας σε αυτη την ιστορικη περιοδο.κατι ομως μου προκαλει καταθλιψη..οπου κι αν ακουσω σημερα στην τηλεοραση ολο και πυκνωνουν ερωτησεις του τυπου ποιο θα ειναι το προσωπο του πρωθυπουργου κτλ ταχα σαν ορος για την συμμετοχη των υπολοιπων στην κυβερνηση του....θα το πω μια και εξω και πιστευω εκφραζω την πλειοψηφια¨Αντωνη μην διανοηθεις να κανεις πισω σε αυτο για το καλο της πατριδας.αν και μια ζωη ψηφιζω δεξια δεν θα το εκανα τωρα αν δεν ηταν ο Αντωνης που εχει μιλησει στις καρδιες μας που τον πιστεψα τον εμπιστευτηκα και τον στηριζω μεχρι τελους.κανεις αλλος δεν με εμπνεει πια στην παραταξη που τα τελευταια χρονια ειχε καταντησει ενα δεξιο πασοκ.Αντωνη μονο εσυ μπορεις να τα αλλαξεις ολα προς το καλυτερο.μην τους αφησεις να σε παγιδεψουν ξανα.εμεις ψηφισαμε τον Αντωνη για πρωθυπουργο και αυτο θελουμε να γινει.....τελεια και παυλα...

 12. Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΞΙΟΣ avatar
  Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΞΙΟΣ 18/06/2012 17:27:32

  Και τώρα για να πάρουμε την επόμενη δόση, θα αναγκαστούμε να πάρουμε κάποια μέτρα που δεν θέλουμε, αλλά για την σωτηρία της χώρας θα τα πάρουμε... θα βγαίνουν πάλι οι γνωστοί στα μπλοκ να δικαιολογούν το αναπόφευκτο...πολλοί θα το πιστέψουν και πάμε πάλι από την αρχή...Θα μας μένει όμως πάντα η υπερηφάνεια του ότι είμαστε κυβέρνηση!!! Γνωστό έργο και πολυπαίγμενο.καλή μας τύχη από εδώ και πέρα. εύχομαι ειλικρινά να είμαι λάθος.

  Μια ερώτηση αν θέλει κάποιος να μου απάντηση...αν δεν μας δώσουν το δάνειο καταστρεφόμαστε γιατί ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ 5 ΔΙΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ? (πρωτογενές ελλειμα)
  τα 5 δεν μπορούμε να τα βρούμε... τα 11,5 δις που μας ζητάνε νέα μέτρα που θα τα βρούμε ???

 13. theo1611 avatar
  theo1611 18/06/2012 17:29:05

  Μία απροσδόκητη εξέλιξη θα ήταν αργά το βράδυ Σαμαράς και Τσίπρας να φτιάξουν κυβέρνηση και να πουν σ' όλους τους άλλους (εντός και εκτός) το γνωστό γηπεδικό σύνθημα των τελευταίων λεπτών.

  Θα ήταν ίσως η πιθανότερη εξέλιξη, αλλά ας όψεται ο εκλογικός νόμος που δεν άλλαξε από την προηγούμενη Βουλή της 6ης Μαϊου με 200 ψήφους.

  ΥΓ: Από που κι ως που προκύπτει ότι σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η συνταγματική δημοκρατία απαγορεύει την δημοκρατική εθνική συνεννόηση?

 14. chris avatar
  chris 18/06/2012 17:32:33

  ΤΣΙΠΡΑΣ
  Δευτερα καταγγελω μονομερως
  Τριτη διαπραγματευομαι
  Τεταρτη καταγγελω μονομερως
  Πεμπτη διαπραγματευομαι
  Παρασκευη καταγγελω μονομερως
  .......

  • Α avatar
   Α @ chris 18/06/2012 17:57:25

   Σάββατο διαπραγματεύομαι μονομερώς και Κυριακή μονομερώς χόρευε και όσο θέλεις πήδα.

 15. ΚΕΡΒΕΡΟΣ avatar
  ΚΕΡΒΕΡΟΣ 18/06/2012 17:48:14

  Ας μη γίνει ο Ντε λα Ρούα της Ελλάδας, γιατί ελικοδρόμιο δεν έχει το Μαξίμου...

 16. Kommenos avatar
  Kommenos 18/06/2012 17:52:47

  Ρε, αληθεύει ότι ο Κουβέλης δεν θέλει το Σαμαρά πρωθυπουργό;

  Που φτάσαμε γαμώτο; Σε λίγο θα λένε ότι πρέπει να φοράει 44 νούμερο παπούτσια. Τι μικροκομματικά παιχνίδια είναι αυτά;

  Αν ξαναπάμε σε εκλογές, θα έχουμε καταστραφεί τελείως, η Χρυσή Αυγή θα διπλασιάσει τις έδρες της και στους δρόμους θα πέφτουν μπάτσες, από φτωχούς σε άλλους φτωχούς.

  • Γερος του Μωρηα avatar
   Γερος του Μωρηα @ Kommenos 18/06/2012 18:08:06

   Βεβαιως εχει σημασια το "που φτασαμε" ομως μεγαλυτερη σημασια εχει το "πως"...

  • Απλή σκέψη avatar
   Απλή σκέψη @ Kommenos 18/06/2012 18:14:45

   Ο Κουβέλης αν κατάλαβα, αποκαλεί αφερέγγυο τον Σαμαρά, τον εκλεκτό του 30% του λαού και θεωρεί φερέγγυο τον εαυτό του του 6%;
   Που βρισκόμαστε, τι άλλο θ΄ακούσουμε;
   Αυτό αποτελεί ύβρη, μη σεβασμό στη βούληση του λαού, κατάργηση της δημοκρατίας.
   Γιατί να δεχτούμε τη λογική Κουβέλη, που στηρίζει τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του Σαμαρά, πως υποτιμά το 30% του εκλογικού σώματος;
   Είμαστε το 30% και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, η ψήφος μας να γίνει σεβαστή τουλάχιστον απ΄όλους όσους θέλεουν να λέγονται δημοκράτες.
   Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε, να βγούμε στους δρόμους για να υπερασπιστούμε την ψήφο μας; Αυτό θέλουν; Αν το θέλουν, θα το έχουν, αλλά ας αναλάβουν και την ευθύνη για τα επακόλουθα ....

   • tak avatar
    tak @ Απλή σκέψη 18/06/2012 18:40:16

    Απλή σκέψη, δίκιο έχεις! Με απλή σκέψη βλέπεις πως όπου και να πάει ο Αντώνης, μας εκπροσωπεί καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο... Και θέτει θέμα ο κ. Κουβέλης! Έλα Χριστέ κι Απόστολε!

   • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
    ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ Απλή σκέψη 18/06/2012 18:48:51

    Ψυχραιμία χρειάζεται,πάντως ο Σαμαράς πρέπει να επιμείνει σε αυτό το θέμα.Δεν γίνεται να μην είναι ο Σαμαράς πρωθυπουργός.Η ψήφος και το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών θα πρέπει να είναι σεβαστό απο όλους.Οπότε ο Σαμαράς θα πρέπει να είναι και πρωθυπουργός.

    Δηλαδή εάν δεν γίνει ο Σαμαράς πρωθυπουργός για ποιόν λόγο έγιναν οι εκλογές.Ψηφίζουμε για να επιλέξουμε αυτον που θα μας κυβερνήσει.Εμείς αυτόν εμπιστευόμαστε και αυτόν θέλουμε . Έτσι είναι και το σωστό,το δίκαιο και το δημοκρατικό.

    Άντε πια,δηλαδή μια ζωή να εμποδίζουν αυτόν τον άνθρωπο.Νίκησε δίκαια στις εκλογές δεν θα κλέψουν άλλοι την εξουσία που του την έδωσε ο λαός.

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 18/06/2012 19:30:22

     Το έγραψα και αλλού :

     αν όντως αληθεύει ας γίνει Πρωθυπουργός ο ...Χατζηπετρής.
     αν όντως επιμένουν δέχομαι αρκεί να αποφασίσει η ΝΔ ποιος θα είναι Πρόεδρος στη ΔΗΜΑΡ ...σε βάση αναλογικότητας και ...ανταποδοτικότητας βρε αδερφέ...

 17. τυφεκιοφόρος αδειούχος avatar
  τυφεκιοφόρος αδειούχος 18/06/2012 18:09:11

  αρχή άνδρα δείκνυσι. για να δούμε και τον αντώνη σας, λοιπόν.

 18. NIKOS avatar
  NIKOS 18/06/2012 18:31:19

  Την απόφαση της ΝΔ να προχωρήσει, ως κυβέρνηση, σε μία και μόνη Εξεταστική Επιτροπή των πώς φθάσαμε στο μνημόνιο έκανε γνωστή από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
  Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος στη Θεσσαλονίκη επανέλαβε, μεταξύ άλλων, τα περί επανελέγχου του «πόθεν έσχες» όσον μετείχαν σε κυβερνήσεις, από το 1974

 19. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 18/06/2012 19:34:54

  ....και για να συνεχίσω επιθυμώ ο κύριος Κουβέλης που δεν θα είναι πλέον Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ (με βάση την ....αναλογικότητα των απαιτήσεων) να είναι Υπουργός Εργασίας ή Οικονομικών.
  Διότι όταν απαιτείς Πρωθυπουργό πρέπει να συμμετέχεις και στην κατάσβεση της φωτιάς.
  Διότι ευθύνη δεν είναι η .....απαίτηση ή η η κριτική αλλά η ενεργός συμμετοχή στην επίλυση προβλημάτων.

 20. Κβάντα avatar
  Κβάντα 18/06/2012 19:46:51

  "...και το ΠΑΣΟΚ στην γωνία και στο ένα πόδι..."
  Μπορεί και να είναι έτσι, οι αριθμοί όμως λένε άλλα.
  Διαβάζοντας κάποιος το άρθρο χωρίς να δει τα αποτελέσματα, θα έχει την εντύπωση ότι η ΝΔ έχει 160+ έδρες. Αυτό δε βοηθάει κανέναν, πολύ περισσότερο την ΕΛΛΑΣ.
  Η αλήθεια είναι ότι το 129 από μόνο του δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
  Θα χρειαστεί στην υπόθεση, δυστυχώς, μάλλον και ο "κουτσός".
  Προσέξτε λοιπόν τι γράφετε αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο.

 21. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 18/06/2012 20:03:55

  ᾿Αδιαπραγμάτευτος ὅρος γιά τόν σχηματισμό κυβέρνησης πρέπει νά τεθῆ σ᾿ ὅλους τούς ἀρχηγούς: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ!!

 22. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 18/06/2012 21:14:21

  Μιά απορία από τις συναντήσεις της σημερινής ημέρας: ο κ. Παπούλιας συγχάρηκε τον Σαμαρά κατά την συνάντησή τους;
  Στα δελτία δεν ακούγεται καθαρά τί λέει.

 23. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 18/06/2012 21:35:45

  Kατάθλιψη, θρήνοι και οδυρμοί των Συνιστωσών, μόλις έμαθαν ότι θα είναι αντιπολίτευση. Ο Τσίπρας έβγαζε λόγο μέσα σε αναφιλητά και από κάτω κουνούσαν τις σημαίες των συνιστωσών σε πένθιμο ρυθμό.
  Ειδικά ο Στρατούλης, ούτε να μιλήσει δεν μπορούσε, από το κλάμα.

 24. occultist avatar
  occultist 18/06/2012 21:53:03

  Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί να είναι η αξιωματική αντιπολίτευση????
  ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΨΗΛΆ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΜΑΪΜΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο Κ....ΟΛΟΣ ΤΗΣ.
  Ελληνική παροιμία.

 25. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 18/06/2012 23:57:57

  Δεν χρειάζεται να συμφωνήσουν σε τίποτα.Ο Τσίπρας π'ετυχε το μεγαλύτερο ποσοστό της Αριστεράς εβερ,κέρδισε σε συμμαχίες,κέρδισε και σε φίλους.Κάτι άλλο δεν θέλει και δεν μπορεί.Ο ρόλος της Αξ.Αντιπολίτευσης είναι εύκολος,ιδίως όταν η Κυβέρνηση θελει να περάσει δύσκολα μέτρα.Θα μας ζαλίσει λίγο μέσα στη Βουλή αλλά αργά ή γρήγορα θα φανει και η γύμνια των θέσεων του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.