#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/10/2010 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς εναντίον όλωνΟρισμένες φορές είναι να απορεί κανείς πόσο πολλές και διαφορετικές δυνάμεις έχουν βαλθεί να πολεμούν το Σαμαρά.

Όλο το κρατικοδίαιτο, βαθιά πασοκικό, πολιτικό, οικονομικό, δημοσιογραφικό σύστημα, που λυσσομανάει σε συκοφαντία εναντίον του Αντώνη.

Όλες οι φαυλοκρατικές δυνάμεις της κεντροδεξιάς, που συνασπίζονται εναντίον του, εκμεταλλευόμενες τη μωροφιλοδοξία κάθε δήθεν στελεχάρας.

Όλοι οι εκπρόσωποι του πανίσχυρου, λόγω ΔΝΤ, ξένου παράγοντα, που ανησυχεί μήπως τυχόν και χάσει τον έλεγχο στην ιδιότυπη ελλαδική αποικία.

Κι όμως, ο Σαμαράς αντέχει! Ήλεγξε το σάπιο και διεφθαρμένο μηχανισμό του κόμματός του και ξεπροβάλλει, σταδιακά, από το νεοδημοκρατικό καβούκι στο οποίο ήταν εγκλωβισμένος μετά τη νίκη της 29 Νοεμβρίου.

Όπως σταδιακά κέρδισε τους δύσπιστους τον καιρό της εκλογής του ως αρχηγός της ΝΔ, έτσι και τώρα κερδίζει και θα κερδίσει τους πάντες.

Το δυσκολότερο κομμάτι του αγώνα, η εδραίωση του Αντώνη στη θέση του αρχηγού της ΝΔ και η έναρξη της αντιπολιτευτικής αντεπίθεσης, είναι ήδη πίσω μας.

Όμως καθόλου δεν σημαίνει αυτό ότι όσα ακολουθούν θα είναι εύκολα.

Ας δούμε, λοιπόν, ορισμένα εμπόδια που ακόμη υπάρχουν, καθώς και ορισμένες επιβεβλημένες διορθωτικές κινήσεις.

Έλλειψη επικοινωνιακής ευελιξίας και ταχύτηταςΣε άρθρο του ΝΖ, αναφέρονται ορισμένα σοβαρά ποιοτικά πολιτικά άλματα που έχει κάνει τελευταία η ΝΔ.

Όντως, πέρασε ο καιρός που έβγαζε ο Πεταλωτής μια ανακοίνωση του τύπου «δεν δικαιούται να ομιλεί η ΝΔ που κατέστρεψε τη χώρα» και η ανακοίνωση αυτή έμενε αναπάντητη από τη ΝΔ...

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλα πια ρόδινα. Το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να κυριαρχεί επικοινωνιακά. Ξεπέρασε τον αρχικό αιφνιδιασμό της ΔΕΘ και ανέπτυξε καινούργια γενιά επιχειρημάτων κατά του Σαμαρά, που αναπαράγονται δυσανάλογα από τα ΜΜΕ και δεν απαντιούνται με την αναγκαία ταχύτητα από τη ΝΔ.

Παράδειγμα η τακτική στο καίριο ζήτημα του «μηδενισμού του ελλείμματος», όπου η ΝΔ κινδύνευσε να την πατήσει και να απωλέσει το υπερόπλο του προγράμματος της 7ης Ιουλίου. Συμπεριφέρθηκε σαν τον πολεμιστή που πυροβόλησε από ακάλυπτη θέση, και εκτέθηκε στα πυρά του εχθρού. Ο όλος χειρισμός έδωσε λαβή να συκοφαντηθεί σ Σαμαράς ως «θαυματοποιός» και «λαϊκιστής», αντίστοιχης ποιότητας του «λεφτά υπάρχουν».

Ο κίνδυνος αυτός όχι μόνον δεν εντοπίστηκε καθόλου εκ των προτέρων από τη ΝΔ, αλλά υποτιμήθηκε κιόλας, όταν φάνηκε από νωρίς ότι θα ήταν βασικό όπλο του ΠΑΣΟΚ για να αποδομήσει την εμφάνιση του Σαμαρά στη ΔΕΘ.

Αν η ΝΔ είχε σωστή επικοινωνιακή στρατηγική, θα είχε αντιληφθεί τη δυσπιστία του κόσμου προς τους πολιτικούς και θα είχε προβάλει το πρόγραμμά της με διαφορετικό τρόπο, δίνοντας έμφαση στη μέθοδο που προτείνει ο Σαμαράς (παράλληλη επιδίωξη της ανάπτυξης) και όχι τόσο στο τελικό αποτέλεσμα. Εκεί δηλαδή που το πρόγραμμα της ΝΔ είναι όντως αχτύπητο. Ο μηδενισμός του ελλείμματος προϋποθέτει και ολική επιτυχία της μεθόδου, πράγμα που δεν είναι δεδομένο. Είναι αρκετά πιθανό, αλλά δεν είναι δεδομένο.

Ενώ τώρα, αν τυχόν και δεν καταφέρει να μηδενίσει το έλλειμμα σε ενάμιση χρόνο από τότε που θα αναλάβει, αλλά το πάει, έστω, στο (ονειρεμένο!) 2%, μέχρι που μπορεί και να κατηγορηθεί από τους «λεφτά υπάρχουν» για αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων!

Η μάχη δίδεται γύρω από ζήτημα στο οποίο μπορεί να αποπροσανατολιστεί εύκολα η εξαιρετικά δύσπιστη και, στην πλειονότητά της, βαθιά ημιμαθής κοινή γνώμη. Η ΝΔ θα έπρεπε να είχε διαγνώσει εγκαίρως ότι πολεμάει εκτεθειμένη στη συκοφαντία και να είχε φροντίσει να καλυφθεί.

Όχι βέβαια εγκαταλείποντας την κατά βάση σωστή θέση ότι είναι εφικτός ο μηδενισμός του ελλείμματος σε ενάμιση χρόνο, αλλά δίνοντας έμφαση σε όλα εκείνα τα στοιχεία του προγράμματός της που απαντούν στις ανοησίες που εκτοξεύει αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ για να σπιλώσει το Σαμαρά.

Τα παραπάνω είναι ένα μόνον από τα πολλά πιθανά παραδείγματα για τα περιθώρια σαφούς βελτίωσης που έχει η επικοινωνιακή στρατηγική της ΝΔ.

Έλλειψη βοήθειας από τον κομματικό μηχανισμόΣτον ένα χρόνο της κυβέρνησης ΓΑΠ, έχει υλοποιηθεί στην πράξη η μεταφορική έκφραση, ότι «χάλασε ο κόσμος»!

Ο Καλλικράτης ξεθεμελιώνει το ελληνικό κράτος. Θα διαπιστώσουμε από 1-1-2011, όταν δεν θα λειτουργεί πια τίποτα, τι σημαίνει στην κυριολεξία και άλλη έως σήμερα μεταφορική έκφραση, το «δεν υπάρχει κράτος»!

Η παιδεία υπολειτουργεί, η χρηματοδότησή της έχει αγγίξει τραγικά επίπεδα.

Η παροχή υπηρεσιών υγείας καταρρέει. Το ΙΚΑ αποφασίζει τον ακρωτηριασμό των διαβητικών και δεν κουνιέται φύλλο από την αντιπολίτευση! Σκεφθείτε να συνέβαινε αυτό επί Καραμανλή τι είχε γίνει...

Στις ένοπλες δυνάμεις, ο Βενιζέλος ψηφίζει νομοσχέδιο για την εξέλιξη των στελεχών που διαλύει τα πάντα! Ναύαρχοι παραιτούνται, αξιωματικοί και στελέχη βράζουν. Ποιος πολίτης γνωρίζει όμως τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων;

Στο Λιμενικό Σώμα παραιτείται ο (διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ) Αρχηγός, διαμαρτυρόμενος για τη διάλυση του Σώματος. Ακούσατε τη ΝΔ να ασχολείται;

Το φαστ τρακ ξεθεμελιώνει, μεταξύ άλλων, τους νόμους για την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικά των δασών. Πού είναι ο αρμόδιος Τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ; Ναι, αυτός που πρόσφατα ήξερε να συκοφαντήσει κι αυτός το Σαμαρά για το μηδενισμό του ελλείμματος.

Όλα αυτά, χωρίς να συζητούμε καν για Μνημόνιο και οικονομία!

Αυτά και πολλά άλλα εξηγούν ενδεχομένως γιατί το μήνυμα του Σαμαρά δεν φτάνει ακόμα σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα. Υπάρχουν ακόμα μεγάλα κοινωνικά στρώματα που ρωτάνε: Πού είναι η ΝΔ;

Μα, αγαπητοί φίλοι, ο Σαμαράς δουλεύει μόνος του στη ΝΔ με ένα επιτελείο στενών συνεργατών. Είναι απορίας άξιο και τόσα πάλι που προλαβαίνει. Με τόσα οργανωτικά προβλήματα σε ένα κόμμα διαλυμένο και αρχικά εχθρικό απέναντί του, είναι άθλος και μόνο που κατόρθωσε να ολοκληρώσει την ανάλυση και την αποδόμηση της πολιτικής του Μνημονίου.

Το υπόλοιπο κόμμα όμως κάθεται! Δεν κάνει τίποτα!

Απορώ! Τι κάνουν; Περιμένουν απλώς να γίνει η ΝΔ κυβέρνηση για να ξαναπιάσουν την κουτάλα;

Οι υπάρχουσες νοοτροπίες και πρόσωπα «δεν τραβάνε», είναι φανερό. Η στελεχιακή ανανέωση του κόμματος δεν μπορεί να περιμένει να γίνει η ΝΔ κυβέρνηση, Αν δεν ξεκινήσει τουλάχιστον μερικώς από τώρα, ίσως η ΝΔ να μην γίνει και ποτέ κυβέρνηση.

Δεν χρειάζεται καν να χάσουν την προβολή οι βουλευτάδες και λοιπές στελεχάρες. Αρκεί τουλάχιστον να εξοπλιστούν οι Τομείς με ανθρώπους καταρτισμένους και στοιχειώδες πολιτικό αισθητήριο, που να αναλάβουν τη συνεχή και συνεπή παρακολούθηση του κάθε Τομέα δράσης, παράγοντας πολιτικό λόγο και προβάλλοντάς τον, στον τύπο και στο διαδίκτυο, επίμονα, σταθερά, με συνέπεια και επιθετικότητα απέναντι στις πασοκικές συκοφαντίες. Να δει ο κόσμος και τα εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το διαφορετικό που έχει να προσφέρει η ΝΔ του Σαμαρά σε κυβερνητικό επίπεδο.

Αν δεν γίνει αυτό, η Ελλάδα θα ξεθεμελιώνεται, και ο κόσμος θα την θεωρεί συνένοχη.

Αυτό πρέπει να αλλάξει πολύ σύντομα και πολύ ριζικά.

Να καταγγελθούν, επιτέλους, τα ΜΜΕ!Για τον άθλιο ρόλο των εξωνημένων ΜΜΕ δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά. Όλοι μας έχουμε συλλάβει το εαυτό μας να θέλουμε να σπάσουμε την τιβί, βλέποντας το Χατζηλαλάκη και τους λοιπούς τηλεοπτικούς αστέρες.

Μόλις προχθές, ο Καψής έσπευδε τρισευτυχισμένος να φορτώσει τη ΓΑΠεια συκοφάντηση της χώρας στον Καραμανλή.

Ακούσαμε όμως ποτέ τίποτε από τη ΝΔ για τον άθλιο ρόλο αυτών των ανθρώπων στη συνειδητή υποστήριξη της καταστροφής της χώρας από τον ΓΑΠ;

Οι ίδιοι άνθρωποι έριξαν τον Καραμανλή, οι ίδιοι στήριξαν Ντόρα, οι ίδιοι αναζητούν κάθε αφορμή, ευλογοφανή ή παράλογη, για να συκοφαντήσουν το Σαμαρά.

Και είναι βέβαια οι ίδιοι που θα αρχίσουν το γλείψιμο μόλις εκλεγεί πρωθυπουργός και οι ίδιοι που θα στραφούν με ορμή εναντίον του μόλις τον νιώσουν αδύναμο.

Οι ίδιοι που στηρίζουν κάθε μορφής ανθελληνική προπαγάνδα, το σχέδιο Ανάν, τη σύνθετη/διπλή ονομασία και άλλες υποχωρήσεις για τα Σκόπια. Οι ίδιοι που λυσσωδώς υποστηρίζουν το «αναπόφευκτο» Μνημόνιο, οι ίδιοι που με χαρά αναπαράγουν τη θεωρία της «χρεωκοπημένης Ελλάδας». Οι ίδιοι που έσπευσαν να τσακίσουν τους βιοπαλαιστές φορτηγατζήδες, οι ίδιοι που συκοφαντούν τους «υπεράριθμους» και «τεμπέληδες» δημοσίους υπαλλήλους, που θα συκοφαντήσουν αύριο δικηγόρους και φαρμακοποιούς και κάθε επαγγελματική τάξη που έχει βάλει στο στόχαστρό του το ΔΝΤ, προκειμένου να σπάσει την οικονομική ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτό το σύστημα δίνει σήμερα μάχη επιβίωσης όχι μόνον απέναντι στο Σαμαρά, αλλά και απέναντι σε όλους μας.

Ο θάνατος τους είναι η ζωή μας, και αντίστροφα!

Κι όμως η ΝΔ δεν έχει αρθρώσει κουβέντα εναντίον αυτού του εγκληματικού συστήματος. Κι ας είναι η ΝΔ ο μόνος φορέας εξουσίας από τον οποίο περιμένουμε, ως κοινωνία, κάποια υπεράσπιση στην επίθεση που δεχόμαστε.

Οποιαδήποτε ολιγωρία απέναντι στους αδίστακτους (αλλά θρασύδειλους) αυτούς ανθρώπους, απλώς τους αποθρασύνει.

Ανάγκη συνειδητοποίησης του κεντρικού προβλήματος της χώραςΟ τρόμος του συστήματος έναντι του Σαμαρά είναι το αδύνατο, αλλά ταυτόχρονα και το δυνατό σημείο του Σαμαρά.

Η Ελλάδα έχει σήμερα τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και ταχείας εξόδου από την κρίση, υπό μία προϋπόθεση: Ότι θα μπορέσει να αποτινάξει το πελατοκεντρικό και φαυλοκρατικό σύστημα που την καταδυναστεύει.

Ο τρόμος του πελατοκεντρικού και φαυλοκρατικού συστήματος, έγκειται ακριβώς στο ότι ο Σαμαράς δεν θα το υπηρετήσει.

Βέβαια, σε μια κοινωνία αφθονίας όπως η σύγχρονη, κανένας δεν θα πεθάνει της πείνας. Όμως πολιτικάντηδες, συνδικαλιστάδες, Χατζηλαλάκηδες και νταβατζήδες έχουν καλομάθει στην υπερεξουσία, στο εύκολο χρήμα, στην αλαζονική διαβίωση και δεν θα δεχτούν να θυσιάσουν τίποτε από αυτά.

Ωστόσο, το να πολεμήσει και να νικήσει ο Σαμαράς το σύστημα αυτό, είναι στοίχημα επιβίωσης όχι μόνον για τη χώρα, αλλά και για τον ίδιο.

Η ελληνική κοινωνία σύντομα και νομοτελειακά θα ελπίσει σε αυτόν για τη σωτηρία της. Αν αποτύχει κι αυτός, δεν θα του το συγχωρήσει με τίποτα.

Όταν έρθει ο Αντώνης στην εξουσία, το πρόβλημα δεν θα είναι η σκληρότητα των όποιων μέτρων κοινωνικής (κυρίως) αναδιάρθρωσης ληφθούν. Το πρόβλημα θα είναι η δυνατότητα εμπέδωσης βαθύτερης πεποίθησης στον κάθε πληττόμενο, ότι οι ριζικές μεταβολές που χρειάζεται η κοινωνία θα είναι δίκαιες και θα πλήξουν καταστάσεις που καλώς θα πληγούν.

Ποτέ δεν θα γίνουν αποδεκτά τέτοια άδικα μέτρα, όσο μένει έστω και ένας από τους σημερινούς ευνοούμενους του συστήματος στο απυρόβλητο.

Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά κρίσιμο να επιμείνει ο Αντώνης αταλάντευτος στον εναντίον όλων αγώνα. Μόνον αν συνεχίσει έτσι, θα μπορέσει να νικήσει.

Και θα νικήσει. Γιατί, όσο και αν φαίνεται μόνος, δεν είναι μόνος. Έχει στο πλάι του, αποφασισμένους για μέχρις εσχάτων πόλεμο, όλους εμάς που επιζητούμε ακριβώς την ίδια νίκη στην εναντίον όλων μάχη του Σαμαρά.

Η τελική νίκη θα είναι δική μαςΣτη δεκαετία του 90, διευθυντής μεγάλης εφημερίδας είχε υποδείξει σε αρθρογράφους με πατριωτικές θέσεις, να αλλάξουν «γραμμή», διότι, αν δεν άλλαζαν, θα εξαφανίζονταν από όλα τα μέσα ενημέρωσης. Η υπόδειξη του συγκεκριμένου διευθυντή εφημερίδας είχε ειπωθεί όχι ως απειλή, αλλά με καλή προαίρεση. Οι αρθρογράφοι επέμειναν στη γραμμή τους και ο διευθυντής τούς το είπε καθαρά: «Δεν ξέρετε με ποιους τα βάζετε». Πρόβλεψη που, μετά από λίγο καιρό, πραγματοποιήθηκε!

Όμως τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Ο κόσμος βράζει. Η συνωμοσία κατά της Ελλάδας αποκαλύπτεται. Κυρίως αποκαλύπτεται λόγω της τελικής επίθεσης, του στημένου μηχανισμού υποδούλωσης της χώρας που αποκαλείται Μνημόνιο. Που δείχνει και πόσο στημένες ήταν όλες οι άλλες επιθέσεις κατά του Ελληνισμού και της χώρας.

Και τώρα που οι μάσκες πέφτουν και ο λαός καταλαβαίνει ότι δεν ήταν θεωρίες συνωμοσίας αυτά που ήδη εδώ και πολύ καιρό υποψιαζόταν, ήρθε η ώρα πια οι εχθροί της χώρας να το ακούσουν και να το βάλουν καλά στο μυαλό τους:

Αυτοί δεν ξέρουν με ποιους τα έβαλαν!

Τώρα πια που τους πήραμε χαμπάρι, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα ηττηθούν! Ότι θα νικήσουμε! Αρκεί να πιστέψουμε ότι η νίκη εξαρτάται από τον καθένα μας ατομικά!

Venceremos!

Επώνυμος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θ.Α. avatar
  Θ.Α. 13/10/2010 06:24:20

  Έτσι είναι όπως τα λες, αλλά επειδή ''συν αθηνά και χείρα κίνει'', ας δραστηριοποιηθεί και λίγο παραπάνω ο μηχανισμός. Δυστυχώς στην εποχή μας οι μάχες δε κερδίζονται μόνο με θέληση και ατομική ενεργοποίηση. Η παραπληροφόρηση και η διαστρέβλωση, σε συνδυασμό με το πλήθος των ''αήττητων' και τον καλπάζοντα αρριβισμό, έχουν γίνει οι πλέον καταλυτικοί παράγοντες διαμόρφωσης πολιτικών σκηνικών. Δυστυχώς.

 2. kiki avatar
  kiki 13/10/2010 06:29:56

  Απο το 96 και μετα ,εννοω το Σημιτισταν,εφαρμοσε φασιστικου τυπου ενημερωση,οποιος δεν πειθαρχουσε προς τας υποδειξεις σε εφημεριδες προσκειμενες στο καθεστως ,και οντως καθεστως ηταν,πηγαινε σπιτι του.Οι δημοσιογραφοι του καθεστωτος ,κανανε παρεμβασεις στους συναδελφους τους,στα κειμενα,που αν δεν τα αλλαζαν οικειοθελως χανοντουσαν,φιλοι του ιδιου του Σημιτη εξωθεσμικοι παρενεβαιναν,στους διευθυντες των εφημεριδων εναντιον των συγκεκριμενων δημοσιογραφων,για εκφοβισμο,και αν δεν επιανε απολυονταν, με διαφορα προσχηματα,οι δημοσιογραφοι μπηκαν στο παιχνιδι του χρηματηστηριου,και εξαγοραστηκαν ,με πληροφοριες απο μεσα,και απειροι ,γιατι ειναι πολλοι βρηκαν πηγες χρηματισμου στις γνωστες και μη εξαιρεταιες ΜΚΟ.
  Ο Ρεππας δεν ηταν απλα ενας υπουργος,βασικα εβαλε τις βασεις και στηριξε τον φασισμο του Σημιτη,ο απιστευτοςς Πρωτοπαπας,που εκανε το μαυρο ασπρο,
  Η κυβερνηση ΚΚ προσπαθησε να τους παρει με το μερος της μεσω συστηματος Ρουσοπουλου,ακολουθωντας τα ιδια μεσα,αλλα κατα βαθος μεινανε πιστοι σε αυτους που τους κατασκευασανε.
  Ελπιζω να σπασει αυτο το αποστημα,να καθαρισει σε βαθος,και να ξεκαθαρισουν και οι σχεσεις της ΝΔ μαζι τους.Μαζικο κραξιμο,ποιοι ειναι ,πως αποκτησανε ειδικα αυτοι τεραστιες περιουσιες,απο που τα παιρνουν το ξερουμε.

  • Νεφέλη avatar
   Νεφέλη @ kiki 13/10/2010 06:41:29

   kiki

   Οι περισσότεροι από αυτούς τους δημοσιογράφους,που "μεινανε πιστοι σε αυτους που τους κατασκευασανε", είναι παράγωγα του εργαστηρίου του Μητσοτακικού μηχανισμού και δημιουργήθηκαν τέλη της δεκαετίας του 80. Εντυπωσιακό επίσης το γεγονός, ότι οι περισσότεροι θήτευσαν στην εκδοτική εταιρεία γραμμή του Κοσκωτά!

   • loretta avatar
    loretta @ Νεφέλη 13/10/2010 12:00:26

    ..μην ξεχναμε και το gracia koskota...!!!

  • Tassos avatar
   Tassos @ kiki 13/10/2010 06:54:27

   Πολύ σωστό. Πρέπει να αφεθούν τα συγκροτήματα ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΥ να τα καταφέρουν χωρίς κρατική βοήθεια. Ας χρεωκοπήσουν.

 3. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 13/10/2010 06:49:39

  Venceremos ! Παναγία μου, ανατρίχιασα, ένα πράμα ! Σύντροφε, μήπως παραέβαλες πιπέρι ;

  Πού την έχω μωρέ την κόκκινη σημαία...

  • τσώφλι πασατέμπου avatar
   τσώφλι πασατέμπου @ τσώφλι πασατέμπου 13/10/2010 06:58:41

   Αφήστε τον τον Τσέ να ησυχάσει κομμάτι, νά ο ένας τον ξεθάβει για να τον κάνει t-shirt, νά τώρα ο άλλος για να τον βάψει μπλέ, να μπεί μπροστά στον αντι-Μ αγώνα.

   Δέν του πάνε του Αντώνη τα μούσια, σύντροφοι. Κι άν ζηλεύετε τη Γαλία (που δέν θέλει να δουλεύει μετά τα 60 ) και νομίζετε οτι ένας Δεκέμβρης 08 μπορεί να φέρει τον Σαμαρά όπως έφερε τον Παπανδρέου, μάλλον δέν υπολογίζετε εμάς : τους κανονικούς δεξιούς.

   • Misha avatar
    Misha @ τσώφλι πασατέμπου 13/10/2010 07:32:42

    Kανονικός δεξιός σημαίνει Μητσοτακικός, Ανανικός και νεοφιλελεύθερος οπαδός της συνταξιοδότησης στα 70;

    Οι δεξιές πολιτικές της ευρωλιγουριάς και του νεοφιλελευθερισμού μάς έφεραν στο σημερινό χάλι.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ τσώφλι πασατέμπου 13/10/2010 07:37:14

   Κοίτα, υπάρχει μια βασική διαφορά. Αυτοί που αναφέρεις αγωνίζονταν για το σοσιαλισμό. Εμείς δεν αγωνιζόμαστε για το σοσιαλισμό. Το venceremos έχει καθιερωθεί ως σύνθημα που χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει δύο πράγματα: πίστη στο σκοπό και πίστη στην τελική νίκη. Μπορεί ο σκοπός να είναι άλλος από αυτούς που πρωτοχρησιμοποίησαν, αλλά υπάρχει η ίδια πίστη (αν και σε άλλον σκοπό) και η ίδια πεποίθηση στην τελική νίκη. Αν έχεις κάτι άλλο να προτείνεις με αντίστοιχη εκφραστικότητα πες το μας να βάζουμε αυτο το άλλο. Αν δεν θέλεις να ακολουθήσεις από αυτο το λόγο, μην ακολουθείς, τι να σου πω.

   • τσώφλι πασατέμπου avatar
    τσώφλι πασατέμπου @ Επώνυμος 13/10/2010 08:11:13

    Άσε την πίστη και την πεποίθηση, φίλε μου Επώνυμε, εκεί μπορεί να βάλεις όσα βενσερέμος θέλεις. Για το σκοπό συζητάμε, εκεί είναι το κουμπί για μάς τους παραδοσιακούς δεξιούς : αντικείμενο, αποτέλεσμα, μέθοδος. Άμα βλέπουμε φωτογραφία με πιτσιρικάδες με κουκούλες να καίνε τους δρόμους στη Γαλία και κάποιοι απο δώ μέσα να τους τρέχουν τα σάλια, όσο και νά'ναι μας πιάνουν κάποιοι ρευματισμοί, που λένε !

    Εκτός άν πιστεύεις κι εσύ, όπως ο Misha, καλή του ώρα, οτι είναι απάνθρωπο να δουλεύει κανείς στα 62 και καλός θά'ταν για την περίπτωση κι ένας Δεκέμβρης με λίγα σπασίματα...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 13/10/2010 08:18:43

    Εννοείται ότι διαφωνώ με τις διαδηλώσεις στη Γαλλία και είμαι πεπεισμένος ότι δεν μπορεί να βγει με τα σημερινά νούμερα συνταξιοδοτικό σύστημα με όριο ηλικίας τα 60, ίσως ούτε καν τα 62 χρόνια. Αλλά το πρόβλημα της Ελλάδας είναι τελείως διαφορετικό από της Γαλλίας.

    Και εννοείται ότι θεωρώ το Δεκέμβρη προβοκάτσια. Αν μη τι άλλο εδώ μέσα γνωριζόμαστε λίγο η πολύ.

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 13/10/2010 09:03:40

    O Δεκέμβρης ξεκίνησε από μια δολοφονική πρακτική ενός ακροδεξιού μπάτσου για να μη ξεχνιόμαστε, τον οποίο μάλιστα καταδίκασε προχτές σε ισόβια η αστική δικαιοσύνη.

    Καλό είναι να μας πιάνουν πού και πού οι «ρευματισμοί» για να θυμόμαστε πως δεν είμαστε αθάνατοι και πως δεν υπάρχει μόνο το τομάρι μας και οι τράπεζες σε τουτο τον κόσμο.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Επώνυμος 13/10/2010 09:08:19

    Φίλε μου Misha, ο μπάτσος κάθε άλλο παρά ακροδεξιός ήταν, αν θυμάμαι καλά ΠΑΣΟΚόπουλο γερό ήταν. Από την άλλη, φυσικά, αν στη θέση του ήταν κάποιος αναρχοαριστεροπακιστανοαποτέτοιος και δολοφονούσε κάποιον αστυνομικό πατέρα παιδιών, σε 5-10 χρονάκια έξω θα ήτανε... Η όλη ιστορία, μόνο πόσο διάτρητο είναι το σύστημα δικαιοσύνης δείχνει (συμπεριλαμβανωμένων των σωμάτων ασφαλείας).

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 13/10/2010 09:14:37

    Τοpgunz

    «Αυτός είναι ο «Ράμπο» των Εξαρχείων

    Στο Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «Ράμπο». Ψηλός, γεροδεμένος με εκρηκτικό χαρακτήρα λόγω της μανιάτικής καταγωγής του, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, θεωρείτο από τους σκληρούς ειδικούς φρουρούς με ιδιαίτερα υπερβολικές αντιδράσεις στην υπηρεσία που υπηρετούσε.

    Το γεγονός ότι είχε περάσει από τις ειδικές δυνάμεις του Στρατού, ως καταδρομέας και αλεξιπτωτιστής, ενώ είχε «κάνει» και στη σχολή πολέμου, τον έκαναν ιδιαίτερα μάχιμο με ειδικότητα στο χειρισμό των όπλων.

    Γεννημένος στις 12.12.1971 στην Καλαμάτα με καταγωγή από τη μεσσηνιακή Μάνη, ο ειδικός φρουρός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 15χρονο μαθητή Αλέξανδρο – Ανδρέα Γρηγορόπουλο,
    ήθελε από μικρός να γίνει αστυνομικός. «Ήταν το όνειρο του. Ήθελε να γίνει κάτι ανάμεσα σε «βρώμικο Χάρι» και «Τζών Ράμπο» λέει στο protothema.gr άνθρωπος που τον γνωρίζει καλά και προσθέτει «Όταν το 1999, με την πρώτη φουρνιά πέρασε στους ειδικούς φρουρούς, το όνειρο του έγινε πραγματικότητα. Αμέσως μετά, τοποθετήθηκε στο Α.Τ. Εξαρχείων όπου παρέμεινε μέχρι σήμερα».

    Παντρεμένος και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών ηλικίας 6,4 και 2 ετών, οι πληροφορίες λένε πως είχε τον τελευταίο χρόνο ανοίξει «βεντέτα» με τους αντιεξουσιαστές των Εξαρχείων. «Τον περασμένο Ιανουάριο, πάλι στην οδό Μεσολογγίου, πάλι με το περιπολικό ήρθε σε αντιπαράθεση με τους αναρχικούς. Μάλιστα, το περιπολικό έπαθε μικρές ζημιές και ο ίδιος λίγη ώρα αργότερα, ξαναπέρασε από το σημείο για να επιβάλλει την τάξη» λέει συνάδελφος του 37χρονου ειδικού φρουρού και προσθέτει «Και πριν δύο – τρεις μήνες τον περασμένο Σεπτέμβριο δηλαδή, είχε και πάλι προκληθεί μικροένταση με τους αντιεξουσιαστές στο ίδιο σημείο».

    Ο συγκεκριμένος ειδικός φρουρός μάλιστα, που φαινομενικά έδειχνε να κάνει καλή δουλειά είχε τιμηθεί και με εύφημο μνεία από τους ανωτέρους του, ενώ αρκετές φορές είχε έρθει σε κόντρα με τους προϊσταμένους του καθώς διαφωνούσε με την τακτική τους οι αστυνομικοί να μην προκαλούν και να μην αντιπαρατίθενται με τους αντιεξουσιαστές»

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 13/10/2010 10:02:15

    Στο θέμα Κορκονέα είμαι βέβαιος ότι δόθηκαν οι περιγραφές του φονικού περιστατικού με διαστρεβλωμένο τρόπο στη δημοσιότητα. Δεν παίρνω όρκο ότι δεν ήταν δολοφονία. Αλλά παίρνω όρκο ότι υπήρξε μια τεράστια εκστρατεία παραπλάνησης του κοινού γιατί "έπρεπε" να αποτελέσει τη θρυαλλίδα για την "εξέγερση" του "Δεκέμβρη".

    Αυτά η αριστερά γενικώς τα έχει στο μεδούλι της. Ας θυμηθούμε τις "εκατόμβες" των νεκρών του Πολυτεχνείου, που τελικά όσο και αν τους ψάξανε, δεν έβγαλαν περισσότερους από τους 17 που είχε βγάλει το αρχικό πόρισμα Τσεβά το 1975. Μαζί με άλλους νεκρούς εκείνες τις ημέρες στο λεκανοπέδιο, έφθαναν συνολικά τους 23 ή 24, αν θυμάμαι καλά.

    Ας θυμηθούμε και τη δολοφονία Λαμπράκη, για την οποία ο "Τίγρης", ο άνθρωπος που έπιασε το Γκοτζαμάνη, είπε καθαρά και ηχογραφήθηκε σε δημοσιογράφο της ΕΤ-3, με τον όρο να βγει μετά το θανατό του, ότι το Λαμπράκη τον σκότωσαν οι σύντροφοί του καθ' οδόν προς το νοσοκομείο, για να κατασκευάσουν ένα λαϊκό ίνδαλμα. Το χτύπημα του Γκοτζαμάνη δεν ήταν θανατηφόρο. "Μέσα στον αμάξι τον αποτελειώσανε, με καουτσούκ ή με άμμο, ο Βέρρος κι άλλος ένας".

    Ιδού και το σχετικό απόσπασμα:

    h__p://www.youtube.com/watch?v=BAyunPyNvxc

    Μέσα μου δεν έχω καμία αμφιβολία ότι και η υπόθεση Γρηγορόπουλου είναι μια αντίστοιχη κατασκευή ινδάλματος.

   • Maya avatar
    Maya @ Επώνυμος 13/10/2010 10:14:17

    Misha τα χεις παίξει τελείως;

    Δηλαδή όποιος είναι "ψηλός, γεροδομένος, καταδρομέας, αλεξιπτωτιστής και βλέπει Κλιντ Ίστγουντ" είναι ακροδεξιός;

    Ή μήπως για να μην κριθεί κάποιος αστυνομικός ως ακροδειξός θα πρέπει να πίνει ουζάκια με τους "αντιεξουσιαστές-τρομάρα να τους έρθει που τα κάναν όλα λαμπόγιαλο τότε για να ρθει ο έτερος αντιεξουσιαστής πάνω και να επικρατήσει η απόλυτη απάθεια";


    Άσε που κρίνεις τα γεγονότα α.από το protopsema β.από τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης.
    Και μη χειρότερα δηλαδή.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Επώνυμος 13/10/2010 10:32:09

    Επώνυμε όσο οι Ελληνες κατάγονται από τον Σείριο, όσο οι Μάγια εκπολιτίστηκαν από Ελληνες ναυτικούς και όσο ο Χριστός και η Παναγιά τραγουδάνε τον ελληνικό ύμνο κάθε πρωί, άλλο τόσο τον Λαμπράκη τον καθάρισαν οι συντρόφοι του και όχι ο Γκοτζαμάνης.
    Οσον αφορά τους νεκρούς του Πολυτεχνείου είτε είναι 15, είτε 25, είτε 105 δεν αλλάζει επί της ουσίας κάτι.
    Δηλαδή στους πόσους νεκρούς κατα την γνώμη σου το countdown αρχίζει να γίνεται άξιο λόγου;

    Οσον αφορά τον μακαρίτη τον Αλέξη που τον εκτέλεσε ο ψυχάκιας ειδικός φρουρός, ούτε αναρχικός ήταν, ούτε τρομοκράτης, ούτε ενταγμένος σε κάποια νεολαία για να γίνει πολιτικός ήρωας.
    Ενα 15χρονο παιδάκι ήταν, που είχε την ατυχία την συγκεκριμένη μέρα να βρίσκεται με άλλους συμμαθητές του στα Εξάρχεια.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 13/10/2010 10:41:38

    Κάποιε, για το Λαμπράκη δεν το λέω εγώ, το άκουσες μόνος σου το ηχητικό ντοκουμέντο. Κάτι λέει επ' αυτού σε βίντεο στην ίδια λίστα και ο γιος του Λαμπράκη, αν πας στο Youtube. Και, όσο για το Πολυτεχνείο, διαστρεβλώνεις αυτά που λέω. Καμία σχέση. Το ερώτημα που θέτω είναι, γιατί αφού υπήρχαν όντως κάποιοι νεκροί, είχε ΑΝΑΓΚΗ το αριστερό σύστημα που ερχόταν να καταλάβει τη χώρα να κατασκευάσει κι άλλους; Δεν του έφταναν οι υπαρκτοί νεκροί; Έπρεπε να βάλουν το Μπέη να σκάβει να βρει ομαδικούς τάφους στου Ζωγράφου; Αυτό είναι το ερώτημα.

    Από κει και πέρα, για τη δίκη Κορκονέα, αναρωτήσου γιατί δεν πήγε να καταθέσει ο βασικός μάρτυρας και τον έκρυβαν τα συντρόφια του, και αναρωτήσου αν έδωσε κάποια πειστική εξήγηση το δικαστήριο για την ιατροδικαστική και τη βαλλιστική έκθεση που δεν "βγάζουν" δολοφονία με τίποτα με σκόπευση κατευθείαν. Γι' αυτό και η αρχική κατηγορία δεν ήταν για σκόπιμη εκτέλεση. Η κατηγορία κατέρρευσε στο δικαστήριο και αντί να πάνε σε φόνο εξ αμελείας ή ό,τιδήποτε άλλο, πήγαν σε σκόπιμη εκτέλεση! Πιο πέρα και από την κατηγορία! Πρωτάκουστο!

    Αν βάλεις και την πλήρη επικοινωνιακή κατάρρευση του λεγόμενου "τεκμηρίου αθωώτητας", όλο τον προηγούμενο καιρό, για το οποίο μας έφαγαν τα αυτιά για τους ομολογημένους δολοφόνους της 17Ν, τότε έχεις την πλήρη εικόνα για το πώς καθοδηγεί αυτό το αριστερό σύστημα τα πράγματα.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Επώνυμος 13/10/2010 11:24:50

    Καταρχήν ξέρεις ποιος είναι αυτός που μιλάει στο βίντεο ;
    Κατά δεύτερον ο Γκοτζαμάνης και η παρέα του δεν πήγαν να καρπαζώσουν τον Λαμπράκη αλλά να τον σκοτώσουν και η ενεργεια τους αυτή ήταν απολύτως συντονισμένη με το κλίμα που έφτιαχναν εκείνες τις ημέρες οι εθνικόφρονες παρακρατικοί και χωροφύλακες με πολιτικά.
    Αλλωστε η δολοφονία πήγε αρχικά να παρουσιαστεί ως τροχαίο στην προσπάθεια να καλυφθεί η οργανωμένη δολοφονία από την παρακρατική οργάνωση του δοσίλογου "φον" Γιοσμά.
    Για όλα αυτά και ακόμα περισσότερα υπάρχουν πάμπολλα στοιχεία από εισαγγελική έρευνα και όχι από αναξιόπιστες μαρτυρίες τρίτων, 40 χρόνια μετά.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Επώνυμος 13/10/2010 11:42:03

    Με πρόλαβε ο Maya φίλε μου Misha, από αυτά που μου λες, που προκύπτει το "ακροδεξιός"? Έχεις δει κάτι εθνικοσοσιαλιστικά φυντάνια που οι χρυσαυγίτες μπροστά τους είναι παναγίτσες?

    Για τη δε δίκη, είπαμε, την πάτησε το πιο αναλώσιμο γρανάζι.

    Και θέλετε και την γνώμη μου? Το σύστημα είχε δώσει εντολή για αναταραχές, αλλά ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους ένας βλακάκος Ράμπο να σκοτώσει αναρχοφυντανάκι. Τον ταίσανε και στην κρεατομηχανή της ελληνικής δικαιοσύνης και έκλεισε το εργάκι. Αν δε ο ΚΚβ είχε πέσει και στην παγίδα να κατεβάσει σοβαρή δύναμη και να διαλύσει τα μπαχαλοπρακτοράκια θα είχανε φτάσει στο μέγιστο όφελος το σχέδιο τους με ολική αναταραχή και ρίξιμο της κυβέρνησης επί τόπου.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Επώνυμος 13/10/2010 11:51:34

    Δεν ντρέπεσαι λίγο να αποκαλείς αναρχοφυντανάκι ένα νεκρό 15χρονο μαθητή ;
    Σου εύχομαι να μην συμβεί ποτέ κάτι αντίστοιχο στο δικό σου παιδί και μετά να στο χαρακτηρίζουν αναρχοφυντανάκι ή φασιστοφυντανάκι.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Επώνυμος 13/10/2010 12:22:53

    To μονο σιγουρο με τον Κορκονεα ειναι οτι προσληφθηκε επι Σημιτη και φυσικα εμεινε 5 χρονια στο σωμα επι Σημιτη και 4 επι Καραμανλη.
    Εκεινο που συμβαινει ειναι οτι η αριστερα και το ΠΑΣΟΚ καλλιεργουν μυθους του παρελθοντος για να μπορουν να τα σπανε.Ειναι σιγουρο οτι οσοι τα εσπαγαν πριν δυο χρονια ζουσαν με το μυαλο τους μια νεα υποθεση Λαμπρακη τη στιγμη που η πλειοψηφια του αστυνομικου σωματος σημερα οπως αλλωστε και των δημοσιων υπαλληλων προσληφθηκε απο το ΠΑΣΟΚ.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Επώνυμος 13/10/2010 12:38:12

    Μάλιστα!
    Μύθος οι ταγματασφαλίτες,μύθος τα βασανιστήρια και οι εκτοπισμοί,μύθος ο Μπελογιάννης,μύθος ο Λαμπράκης,μύθος ο Πέτρουλας,μύθος το Πολυτεχνείο, μύθος η Μακρόνησος, μύθος οι Κουμής-Κανελλοπούλου...
    Δημοκρατικός παράδεισος ελευθερίας άποψης και λόγου ήταν η Ελλάδα μεταπολεμικά όπου μπορούσε ο καθένας να ζήσει τον μύθο του.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 13/10/2010 12:38:58

    Δηλαδή αν ήταν ζωντανός θα μπορούσαμε ελεύθερα να τον αποκαλούμε "αναρχοφυντανάκι"; Ή αν είναι κάτι τέτοιο σταματάει να είναι μετά θάνατον; Δε λέω ότι δεν πρέπει να γίνει σεβαστός ο νεκρός, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι τη λογική να προσπαθούμε να αντλούμε συζητητικά επιχειρήματα από τον τρόπο έκφρασης. Κάτι λέει η χρήση του όρου "αναρχοφυντανάκι" εδώ και εννοεί ότι ήταν μια καταπληκτική αφορμή, ο φόνος του συγκεκριμένου παιδιού, να δοθεί το σύνθημα για καταστροφικές ενέργειες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα.

    Καλά είναι να βλέπουμε τα πράγματα χωρίς τα δεσμά της πολιτικής ορθότητας. Ο TopGunz είπε κάτι που είχε ουσία, ως κουβέντα, και καλό θα ήταν να δούμε και την ουσία, πέρα από την αντίδραση για την έκφραση. Δεν τελειώνει η κουβέντα επειδή δεν εκφράστηκε σωστά απέναντι στο νεκρό.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 13/10/2010 12:41:10

    Κάποιε, αν θέλεις μπορούμε να πάμε και πίσω στον εμφύλιο. Μύθος τα κονσερβοκούτια, μύθος οι ομαδικές εκτελέσεις, μύθος ο Μελιγαλάς, μύθος ο Ψαρρός, μύθος ο Χρήστος Λαδάς, μύθος η απόφαση εκχώρησης της Μακεδονίας στον Τίτο. Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ΠΟΛΥ συγκεκριμένο. Μην πετάς τη μπάλα στην εξέδρα. Συζήτηση χωρίς ταμπού κάνουμε. Γιατί η αριστερά μας βάζει πολλά ταμπού που δεν μπορούμε να τα συζητάμε. Κακώς. Για όλα θα συζητάμε. Ακόμη και για μύθους. Άνθρωποι είμαστε, κουβέντα κάνουμε, γνώμες ανταλλάσσουμε.

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 13/10/2010 12:44:35

    Ήταν και μια ζαρντινιέρα που χτυπούσε αλύπητα ένα φοιτητή στη Σαλονίκη ο οποίος την παρενοχλούσε σεξουαλικά.
    Να δουμε τι θα κάνουμε τώρα που έκαναν τα ΜΑΤ πραιτωριανούς του Μνημονίου κι έχουν ετοιμη και την ευρωχωροφυλακή να τη στείλουν σε περιπτωση που σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και τολμήσουμε και σηκώσουμε κεφάλι.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Επώνυμος 13/10/2010 12:49:07

    Το χτύπημα κάτω από την μέση ήταν διπλό.
    Και το ότι αποδίδει χαρακτηρισμό σ'ένα δολοφονημένο 15χρονο μαθητή και ότι ο χαρακτηρισμός που αποδίδει είναι αναληθής.
    Αν ήταν αληθής, ο εθνοψυχάκιας ειδικός φρουρός θα την έβγαζε καθαρή, όπως ο άλλος συνάδελφος του δολοφόνος, ο Μελίστας που έφαγε επίσης ένα δεκαπεντάχρονο πυροβολώντας το στο πίσω μέρος του κεφαλιού από απόσταση είκοσι μέτρων, με την αιτιολογία ότι λίγο πριν είχε πετάξει μια μολότωφ.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Επώνυμος 13/10/2010 12:58:36

    Εγώ επώνυμε δεν είπα ότι είναι μύθος ο Μελιγαλάς, ο Ψαρρός κτλ.Αλλοι ξεκίνησαν την νεοελληνική μυθολογία.
    Μην ξεχνάς επίσης ότι από την πλευρά των κομμουνιστών τα εγκλήματα σταμάτησαν με την λήξη του εμφυλίου το '49 ενώ τα εγκλήματα της "δεξιάς" συνεχίστηκαν και τις επόμενες δεκαετίες.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Επώνυμος 13/10/2010 13:21:14

    Κάποιε, αν μετράει η μαρτυρία μου, μένω στα Εξάρχεια και μπορώ να βεβαιώσω ότι ο δεκαπεντάχρονος δεν βρέθηκε ατυχώς ειδικά εκείνη την ημέρα στην περιοχή, αλλά ήταν τακτικώτατος θαμώνας, μαζί με όλη την παρέα του, που διακρίθηκε για "αγαθοεργίες" κατά των πολιτών.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Επώνυμος 13/10/2010 13:26:54

    Γιατί δεν πήγες στο δικαστήριο να καταθέσεις ;
    Eκτος κι αν το εκανες και το δικαστήριο δεν έλαβε σαν ελαφρυντικό για τους εμπλεκόμενους ειδικούς φρουρούς την μαρτυρία σου.
    Ωστόσο ακόμα κι αν δεχθώ χάριν της συζήτησης την μαρτυρία σου, θα σου ανταπαντήσω ότι και στην γειτονιά μου όταν σχολάει το διπλανό γυμνάσιο, οι πιτσιρικάδες φωνάζουν, κυνηγιούνται και ενίοτε πετάνε και κανά νεράτζι σε κανένα παντζούρι.
    Να τους πυροβολήσουμε κι αυτούς;

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Επώνυμος 13/10/2010 14:54:11

    Οι πιτσιρικάδες του διπλανού γυμνασίου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γειτονιάς σου. Τα παιδάκια των Β.Π. που όρισαν σαν προνομιακό τόπο διασκέδασής τους τη δική μου γειτονιά είναι ανεπιθύμητα σ'αυτήν, πολλώ μάλλον όταν είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Όταν τους δεις, ρώτα τους, τώρα γιατί εξαφανίστηκαν? Χάλασε η συνταγή?

   • Ψυλλιασμένος avatar
    Ψυλλιασμένος @ Επώνυμος 13/10/2010 15:16:34

    Η απόφαση του δικαστηρίου της Αμφισας είναι μνημείο ασυναρτησίας. Προφανώς είτε περιδεείς, είτε αριστερίζοντες, οι πλειοψηφούντες δικαστές εξέδωσαν απόφαση που σε στοιχειώδη νομικό συλλογισμό δεν στέκει.
    Απομένει τώρα να γίνει αποδεκτή η πρόταση της μανδάμ Τζίνας Τσαλικιάν να καθιερωθεί η 6η Δεκεμβρίου ως ημέρα που τα παιδιά "να μπορούν να διαδηλώνουν χωρίς φόβο".
    Μία απλή νομοθετική πρωτοβουλία χρειάζεται. Ειδικά τώρα που οι "προοδευτικοί" εχουν και την πλειοψηφία στη Βουλή.
    Θα βγάλουμε από τη μέση έτσι και τον "μισητό" χριστιανούλη άγιο Νικόλαο...

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Επώνυμος 13/10/2010 17:20:25

    @ Καποιος

    Τα εγκληματα της αριστερας συνεχιζονται και σημερα.Οι δολοφονιες της 17Ν και ολη η τρομοκρατια εντασσονται στο ιδιο πλαισο.Τις πολιτικες πεποιθησεις του Κορκονεα δεν τις ξερουμε ή τελος παντων δεν τις προβαλλει ο ιδιος.Αντιθετα οι πεποιθησεις των τρομοκρατων γραφονται στις προκηρυξεις τους και ειναι ευκρινεστατες.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Επώνυμος 13/10/2010 17:51:11

    Η δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων ήταν εξτρεμιστική, μεμονωμένη και δεν είχε ποτέ πλατιά λαική απήχηση.
    Η φρασεολογία των προκηρύξεων τους ήταν αριστερίστικη αλλά επί της ουσίας η δράση τους ποτέ δεν αντιπροσώπευε το σύνολο της αριστεράς και της ιδεολογίας της και ήταν πάντοτε καταδικαστέα απ'όλα τα αριστερά κόμματα.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Επώνυμος 13/10/2010 17:57:18

    Γιατι και ποιος σου ειπε οτι η π.χ. η δραση του Κορκονεα δεν ηταν καταδικαστεα απο ολα τα δεξια κομματα;
    Για την ακριβεια δεν ξερω καμμια πολιτικη δολοφονια -ουτε του Λαμπρακη - που να μη καταδικασθηκε απο την επισημη δεξια.
    Αυτο δεν εμποδισε τους αριστερους να φορτωνουν τα παντα σε αυτη οποτε και εγω φορτωνω ολη τη τρομοκρατια στην αριστερα,ιδιως απο τη στιγμη που μεσω δικηγορων και μαρτυρων υπερασπισης κανει τα παντα για να πεσουν οι τρομοκρατες στα μαλακα.

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 13/10/2010 18:07:38

    Ψυχραιμία

    Με το χέρι στην καρδιά:
    Στεναχωρέθηκες πολύ όταν σκοτώθηκε ο χουντικός βασανιστής Μπάμπαλης, ο σταθμάρχης της ΣΙΑ Γουέλς και ο σχεδιαστης των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, Σωντερς ;

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Επώνυμος 13/10/2010 18:08:55

    Γιατί κατηγόρησα πουθενά τον Κορκονέα ότι δολοφόνησε τον 15χρονο επειδή ήταν δεξιός ;
    Εθνοψυχάκια τον είπα που νόμιζε ότι ως νέος Ελλην ράμπο θα καθαρίσει τα Εξάρχεια από τους στυγνούς γυμνασιόπαιδες και λυκειόπαιδες εγκληματίες που λυμαίνονται το κέντρο των Αθηνών ασχημονώντας κατά των αστυνομικών πετώντας πλασικά μπουκάλια εμφιαλωμένου ύδατος και κάνοντας άσεμνες χειρονομίες.

    Οσον αφορά την δολοφονία Λαμπράκη και το παρακράτος της εποχής δεν υπάρχει ουδεμία σύγκριση με τα σημερινά πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Επώνυμος 13/10/2010 18:10:47

    @ Misha

    Ξέχασες τον Μάλ λιο και τον Νορ ντήν. Δεν ξέρω αν μου διαφεύγει και κάποιος άλλος.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Επώνυμος 13/10/2010 18:15:20

    @ Μisha

    Στις πρωτες περιπτωσεις δεν με ενοιαξε πολυ,οφειλω να ομολογησω,χωρις φυσικα να δεχομαι οσα εγιναν γιατι ημουν και εγω επηρεασμενος απο το κλιμα της εποχης του 1974.
    Οχι ομως στην τελευταια.Για μενα η τρομοκρατια ηταν επαναληψη του εμφυλιου πολεμου με αραια χτυπηματα ηδη απο τη δολοφονια Αθανασιαδη.Αν εξαρτατο απο εμενα θα υπηρχε απαντηση πολυ διαφορετικη απο τοτε εκ μερους της ΝΔ.
    Οποτε οι δικαιολογιες περι Γιουγκοσλαβιας με αφηνουν αδιαφορο.

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 13/10/2010 18:26:56

    Ο εμφυλιος, Ψυχραιμία, ήταν εγγλέζικο σενάριο 100%.
    Το έπαιξαν σε Κύπρο, το έπαιξαν σε Ινδία και Ιρλανδία , είναι δοκιμασμένη συνταγή.
    Η «τρομοκρατία» σε ορισμένες συνθήκες είναι κοινωνική αυτοάμυνα, όπως ήταν στην περίπτωση Παναγούλη,ΙΡΑ και στις προαναφερθείσες ,συν αυτές που προσέθεσε ο Αυριανιστής.

    Γι αυτό και οι συγκεκριμένες πράξεις απολαμβάνουν κονωνική ανοχή, αν όχι αποδοχή.

    Όταν εμπλακούν πράκτορες κλπ αλλάζει και τότε είναι απολύτως καταδικαστέα.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Επώνυμος 13/10/2010 18:35:29

    Αυτη ειναι η δικη σου ερμηνεια.Εχω αλλη αποψη για τον εμφυλιο αλλα δεν ειναι της παρουσης.
    Το οτι υπηρχε ανοχη απο τους οπαδους του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ στη δολοφονια εκδοτων προσκειμενων στη ΝΔ οταν αυτη μαλιστα ηταν αντιπολιτευση μου ειπε εμενα παρα πολλα για τη νοοτροπια του συγκεκριμενου τμηματος του ελληνικου λαου.
    Αλλα η ΝΔ δεν ηθελε να το τραβηξει.Εχει επικρατησει η αποψη μεταπολιτευτικα "αμαν ο ηρεμος πολιτικος βιος".Ας καθησουν τοτε στην αντιπολιτευση διαρκειας.Απλως εμενα δεν μπορουν να με παραπλανησουν οι ψευδοπροοδευτικοι με τα δακρυα για τον Αλεξη γιατι τους εχω μαθει για τα καλα απο τις αντιδρασεις τους για τις δολοφονιες της 17Ν.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Επώνυμος 14/10/2010 17:06:32

    Θες στα ίσια απάντηση Κάποιε? Αν το παιδί μου γινόταν σαν τον Γρηγορόπουλο ή θα το σάπιζα στο ξύλο ή θα αυτοκτονούσα από ντροπή. Εμένα οι γονείς μου με μεγάλωσαν με αρχές και αξίες. Και επειδή αναφέρθηκες στη μέγιστη αξία της τιμής των νεκρών, τους νεκρούς σου τους σέβεσαι εσύ ο ίδιος πρώτα και ούτε τα συντρόφια του ούτε οι δικοί του τον σεβάστηκαν νεκρό, αλλιώς δε θα αφήνανε να βεβυλωθεί η μνήμη του με τη μισή Αθήνα καμμένη.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Επώνυμος 14/10/2010 17:36:34

    @TopGunZ

    Είμαι σίγουρος ότι θα έκανες κάτι τέτοιο ακόμα και στο ίδιο σου στο παιδί ή στον εαυτό σου.
    Απαντάς στην τοποθέτηση ορισμένων ότι η περίπτωση Κορκονέα είναι κοινωνικά μεμονωμένο ή τυχαίο φαινόμενο.

 4. kiki avatar
  kiki 13/10/2010 07:00:30

  @ Νεφελη,
  Με το υπεροχο ονομα ,αληθεια ξερεις ποτε γιορταζεις,μια τωρα κοντα 28 οκτωβριου,της Αγιας Σκεπης,ως φυσικο φαινομενο προφανως,και μετα το Πασχα,αλλα δεν το θυμαμαι πολυ καλα.
  Παμε στα ασχημα,το εργαστηριο κατασκευης αυτων των ανθρωποειδων,δεν ηταν μονο το Κοσκοτεικο,ο Καλουδης διευθυντης συζυγος τοτε της Τρεμη,βρεθηκε ξαφνικα διευθυντης απο το πουθενα,καποια εταιρεια ειχε πριν,συστηματος Γιωργακη.Το εργαστηρι ηταν ο ΔΟΛ,που ειχε και δυναμη σε κυκλοφορια,και δυστυχως με την συγκυβερνηση,μας βγηκαν και απο το ΚΚΕ τα παιδια που ανακαλυψαν τον καπιταλισμο,Τσιμας,Χουλιαρας,Καρτερος,οι οποιοι ηταν και ειναι αδιστακτοι,τους παρελαβε το συστημα Ρεππα,και πασοκ,και ναμαστε εδω που ειμαστε.Εκει ηταν το εργαστηρι της διαφθορας,σε συνεργασια με τον Κοκκαλη,που τους εδωσε χρηματα ,θεσεις σε ραδιοφωνα,σε τηλεορασεις.
  Ο Διακογιαννης ηταν εκτος απο πολυ καλος δημοσιογραφος αλλα και ηρωας του τυπου,μεσα σαυτον τον βουρκο.Ο Σταθης εφυγε ευτυχως πιο γρηγορα,αφου οι απειλες πεφταν σαν βροχη και απο συναδελφους του.Τους αλλους απλως τους απολυσανε.
  Και παρεμειναν ολοι αυτοι και διαλυσαν τις εφημεριδες.
  Απο διευθυντη του Βηματος Δημακο,Νιτσο,σε Καψη.Θλιψη,και καταντια.
  Εξαγοραστηκαν,με πολλαπλες θεσεις στο δημοσιο,σε ΜΜΕ,και οπως σου ειπα με το χρηματηστηριο .Πολλα τα λεφτα Νεφελη μου.

  • Νεφέλη avatar
   Νεφέλη @ kiki 13/10/2010 07:18:15

   Στο ΔΟΛ ήταν οι παλαιοί δημοσιογράφοι.
   Στο Κοσκωτέικο δημιουργήθηκε η νέα γενιά γενίτσαρων-δημοσιογράφων... Χατζηνικολάου, Βλαστάρης, Αναστασιάδης, Τρέμη -ως σύζυγος Καλούδη, με μια γνώμη που έγραφε ανάμεσα στα κομμωτήρια-, Κασσιμάτης΄με ειδικότητα στα χρηματηστηριακά...και πολλοί ακόμη όλοι ευθυγραμμισμένοι σε μία γραμμή... Μητσοτάκης-Σημίτης-.....
   και σήμερα όλοι τους θεωρούνται έγκριτοι δημοσιογράφοι, εγκεκριμένοι δηλαδή από τον μηχανισμό στήριξης του συστήματος...

 5. αντισταση avatar
  αντισταση 13/10/2010 07:04:58

  ο αμετροεπής Παπακωνσταντίνου και ο περιφερόμενος Παπανδρέου συκοφαντώντας την Ελλάδα
  http://www.youtube.com/watch?v=yl93wSZFA60

 6. kiki avatar
  kiki 13/10/2010 07:24:12

  @ Νεφελη,
  Το Τρεμη το πηραν απο το ΒΗΜΑ οπου ειχε διαπρεψει ως δημοσιογραφος και ως ανθρωπος.Εχω ξαναγραψει εδω και πεντε χρονια επρεπε να εχει βγει στην συνταξη,η παιδουλα.
  Μου θυμιζει ξυνογαλο,απο παντα .

 7. Spiros avatar
  Spiros 13/10/2010 07:26:53

  Αντηχούν στό Γράμμο τά κανόνια,ξημερώνει λευτεριά............

 8. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 13/10/2010 07:44:56

  Επώνυμε, να επιστήσω την προσοχή σου στο εξής απόσπασμα: "Όταν έρθει ο Αντώνης στην εξουσία, το πρόβλημα δεν θα είναι η σκληρότητα των όποιων μέτρων κοινωνικής (κυρίως) αναδιάρθρωσης ληφθούν."

  Αυτό, τι ακριβώς σημαίνει; Ελπίζω να γράφτηκε εν τη ρύμη του λόγου και να μην προεξοφλείς τη λήψη σκληρ(ότερ)ων μέτρων από το Σαμαρά!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Αυριανιστής 13/10/2010 07:58:51

   Καταρχάς Αυριανιστή να διευκρινίσω ότι εκπροσωπώ μόνον τον εαυτό μου και όχι βέβαια το Σαμαρά. Δεν αναφέρομαι σε οικονομικά μέτρα με τη στενή του όρου έννοια, αλλά σε μέτρα κοινωνικής και πολιτικής αναδιάρθρωσης. Π.χ. υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός συνδικαλιστών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να μην δουλεύουν, αλλά να κάνουν διαχείριση ρουσφετιών. Και όχι μόνον αυτο. Αυτοί οι ανεπάγγέλτοι άνθρωποι είνα το βασικό πολιτικό προσωπικό κατοχής της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να πάνε ΟΛΟΙ στις δουλειές τους. Συνδικαλισμό στις ελεύθερεις ώρες τους, κι άμα τους αρέσει. Αν δεν τους αρέσει, ας κάνουν απεργίες για το δικαίωμα στην τεμπελιά, να δούμε πόσοι αληθινά εργαζόμενοι θα τους ακολουθήσουν.

   Τέτοια μέτρα όπως καταλαβαίνεις θα θίξουν πολλούς, αλλά αν δεν τα πάρει δεν θα μπορέσει να προχωρήσει. Πρέπει να τα πάρει όμως με πολιτικα σωστό τρόπο ώστε μέχρι και οι ίδιοι οι θιγόμενοι να καταλάβουν ότι είναι σωστά μέτρα και καλώς παίρνονται, και όχι να ενεργήσει σαν Μητσοτάκης.

   Αυτα εννοώ στο περίπου.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Επώνυμος 13/10/2010 08:02:17

    Σαφής η επεξήγηση, αλλά νομίζω ότι τέτοια μέτρα δεν εντάσσονται σε "σκληρή κοινωνική αναδιάρθρωση". Όταν κάποιος διαβάζει τις λέξεις αυτές, το πρώτο στο οποίο πάει το μυαλό του (και ευλόγως) είναι μέτρα όπως αυτά που έλαβε κατ' εντολήν της Kommandatur η κατοχική κυβέρνηση που μας έχει καθίσει στο σβέρκο.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 13/10/2010 08:09:00

    Οκ, έχεις δίκιο. Χρειαζόταν ευστοχοτερο γράψιμο της συγκεκριμένης πρότασης. Ευτυχώς που υπάρχουν τα σχόλια και το συζητάμε.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 13/10/2010 09:51:04

    Αυτό που θέλουμε εμείς να γίνει είναι ένα "πραξικόπημα νομιμότητας", όπως το είχαμε πει.

    Σκέφτηκα κι άλλο παράδειγμα "σκληρής" κοινωνικής αναδιάρθρωσης. Ο εφοριακός έχει πάρει θέση από τις "καλές" έναντι π.χ. 400-500 χιλιάδων ευρώ. Έρχεται μετά ένας ηγέτης και με κάποιον τρόπο καταφέρνει να επιβάλει τη νομιμότητα. Ο εφοριακός που έδωσε ήδη τα φράγκα για τη θέση θα μπει μέσα μια περιουσία, εκεί που υπολόγιζε να βγάλει πολλαπλάσια. Το τωρινό σύστημα δείχνει "κατανόηση" για τέτοιες περιπτώσεις. Το αυριανό δεν πρέπει να δείχνει. Για να γίνει αυτό που περιγράφω δεν χρειάζεται δικτατορία του προλεταριάτου, χρειάζεται να αντιληφθούν όλοι ότι θα πάμε σε κάτι συνολικά καλύτερο. Να υπάρξει το φιλότιμο, με απώτερο "δίχτυ ασφαλείας" το φόβο, με την έννοια ότι και να μη θέλετε θα το επιβάλουμε. Αλλά πρώτα να λειτουργήσει το φιλότιμο με την καλή έννοια.

   • l
    l' ami du peuple @ Επώνυμος 13/10/2010 09:56:06

    μπα επωνυμε, με το συμπαθειο, πρεπει να αφησεις το μαρξ και να πιασεις το λενιν γιατι το κεφαλι σου θα παει σαν του νταντον, αν δεν το παθεις στη μπανιερα οπως αυτος που λεει το nick μου!!
    ακου "πραξικοπημα νομιμοτητας"!! και ποιος νομιζεις οτι εχει συμφερον απο κατι τετοιο ωστε να το υποστηριξει;

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Επώνυμος 13/10/2010 10:02:20

    @l' ami du peuple

    Στο μπάνιο την έπαθε ο Μαρά νομίζω, της γνωστής εφημερίδος (λολ)

    Θραξ Αναρμόδιος

   • l
    l' ami du peuple @ Επώνυμος 13/10/2010 10:05:54

    ωραιος , αιμοβορος τυπος αναρμοδιε, αριστογειτονας ενα πραγμα!!!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 13/10/2010 10:18:49

    Γιατί όχι; Εξάλλου εδώ μέσα έχουμε πει νομίζω για Λ-ΝΔ. Κάποιος είχε πει ότι πάμε για ΜΛ-ΝΔ και μετά κάποιος άλλος είπε ότι το "Μ" δεν το θέλουμε, γιατί δεν είμαστε σοσιαλιστές, αλλά με το "Λ" δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Επαναστατική θεωρία κλπ...

    Όσο για το "ποιος έχει συμφέρον", θα έλεγα να μην σκέφτεσαι μονόπαντα μαρξιστικά. Αυτό που λες είναι μαρξιστικός τρόπος σκέψης. Υπάρχει πραγματικότητα και πέρα από το μαρξισμό. Οι άνθρωποι επιθυμούν το σωστό, αλλά φοβούνται να ξεβολευτούν. Συμφέρον έχει η ολότητα από το να επιβληθεί η νομιμότητα και, όπως είχε πει ο Μακρυγιάννης, αν εγώ δεν πάω καλά, αλλά πάει καλά το κράτος μου, τότε θα πάω κι εγώ καλύτερα. Αν εγώ πάω καλά και δεν πάει καλά το κράτος μου, όσο καλά και να πάω εγώ, ποτέ δεν θα πάω τόσο καλά από ό,τι αν πήγαινε καλά το κράτος μου. Ή κάπως έτσι, δεν θυμάμαι τα ακριβή λόγια.

    Τώρα, για να ξεπεραστούν οι προσωπικές ιδιοτέλειες που εμποδίζουν το "πραξικόπημα νομιμότητας", αναμφίβολα πρέπει να καταρρεύσουν οι βολεμένες καταστάσεις, στις οποίες βασίζονται. Διαφορετικά, μόνον κάποιος πολύ μεγάλος ηγέτης με αριστοτεχνικές δεξιότητες μπορεί να κάνει την τομή. Στη δική μας περίπτωση, κατά κάποιο ο ΓΑΠ μέσα από την ανοησία του ή την ιδιοτέλειά του υπηρετεί αυτή την εξέλιξη, αφού όλα καταρρέουν αυτή τη στιγμή. Μπορουν λοιπόν να ξαναχτιστούν, τίθενται οι προϋποθέσεις για να ξαναχτιστούν.

    Το ζήτημα είναι να πεισθεί ο καθένας ότι θα πάμε σε κάτι καλο, σε κάτι συνολικό, κάπου όπου δεν θα "πειράζει" να είσαι πλούσιος, αλλά θα "πειράζει" να μην ισχύουν και για σένα οι νόμοι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και για τον "μικρό". Κάπου όπου το παιδί του Κόκκαλη έχει την ίδια πιθαντότητα να υπηρετήσει στα σύνορα με το παιδί του βιοπαλαιστή, που θα έχει κάλλιστα την ίδια δυνατότητα με το παιδί του Κόκκαλη να υπηρετήσει στο Πεντάγωνο.

    Ουτοπία; Όχι. Δεν ήταν πολυ διαφορετική η Ελλάδα π.χ. του 1940. Υπήρχαν πάντοτε τα λ@μόγια, αλλά ο περισσότερος κόσμος δεν ήταν λ@μόγιο. Αν είχαμε κι ένα σωστό κράτος να βάζει στη θέση του τα λ@μόγια, τότε θα λειτουργούσαν όλα περίφημα. Δυστυχώς δεν είχαμε ποτέ ένα τέτοιο κράτος, μια ζωή το κράτος κυριαρχούνταν από τα λ@μόγια. Ήρθε μετά και ο Ανδρέας και είπε σε όλους, μέσες-άκρες, ότι "μπορείτε κι εσείς να γίνετε λ@μόγια, όχι μόνον η πλουτοκρατία" και ήρθε κι έδεσε... Κάπου εκεί ξεκινά η αποσύνθεση, την τελική φάση της οποίας βιώνουμε τώρα.

    Αν ο Ανδρέας ήταν σοβαρός, θα είχε πετάξει τα λ@μόγια έξω και θα είχε φτιάξει σοβαρό κράτος. Όμως δυστυχώς, αντί γι' αυτό, κολάκευσε τις αδυναμίες του Έλληνα και έδωσε σε όλους τη δυνατότητα να γίνουν λ@μόγια.

    Αυτός είναι ο κοινωνικός μετασχηματισμός που έφερε ο Ανδρέας και που καλείται σήμερα ο Σαμαράς να ανατρέψει. Πρέπει να το καταφέρει, δεν έχει δικαίωμα να αποτύχει.

   • l
    l' ami du peuple @ Επώνυμος 13/10/2010 10:37:15

    ξερεις επωνυμε γιατι σε πειραζω παρολο που μου αρεσει πολυ η επιχειρηματολογια σου; γιατι κι αν ακομη ο σαμαρας το παιξει αλλιεντε (λεμε τωρα), καποιος παντα εχει συμφερον να μεινουν τα πραγματα ως εχουν. και συνηθως αυτος ο καποιος εχει και την ισχυ για να συντηρησει το καθεστως του. πρεπει λοιπον να απαντησεις και στο πως δεν θαχει τη μοιρα του αλλιεντε (και παλι: λεμε τωρα) ο οποιος σαμαρας..

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 13/10/2010 10:43:42

    Η μόνη απάντηση που έχω στο ερώτημά σου είναι ότι ο Σαμαράς είναι σπάνια, σχεδόν μοναδική περίπτωση πολιτικού με καλές προθέσεις που του δόθηκε δεύτερη ευκαιρία. Τώρα πια το ναρκοπέδιο το ξέρει. Πιστεύω ότι ξέρει πού να πατήσει για να μην πατήσει νάρκες.

    Αν τώρα πάλι αποδειχτούν οι οχτροί μας ισχυρότεροι... τόσο το χειρότερο για όλους.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Επώνυμος 13/10/2010 13:41:21

    Φίλε του λαού, στο σημείο αυτό ακριβώς είναι που αρχίζει ο δικός ΣΟΥ ρόλος, υποψιάζομαι

 9. rs avatar
  rs 13/10/2010 07:46:39

  Venceremos !!!!!Η τέλεια σύγχυση!
  Όχι οτι μία λέξη (φορτισμένη έτσι κι αλλοιώς) χαρακτηρίζει όλο το κείμενο, αλλά είναι εδεικτική της σύγχυσης του χώρου.
  Ο "μεσιανισμός" έχει ήδη αποδειχθεί λάθος.
  Το "ψηφίστε μας για ο Σαμαράς είναι καλό παιδί" δεν μετράει.
  Τώρα που κυβερνά η "πρασινη" δεξιά πρέπει να βρείτε κάτι ποιό "πολιτικό" -άν υπάρχει- για να διαφοροποιηθείτε. Αλλοιώς σας βλέπω να παθαίνετε τα ίδια που έπθε η Αριστερά τη δεκαετία του ΄80 όταν "έχασε" ... στα συνθήματα απο το ΠΑΣΟΚ.Θέλει τέχνη ο χαμαιλεοντισμός!

  • l
   l' ami du peuple @ rs 13/10/2010 09:42:28

   hasta la victoria siempre δεν ειναι καλυτερο;

  • Factorx avatar
   Factorx @ rs 13/10/2010 09:59:11

   @Misha: γιατι δεν μας λες για τους αριστερούληδες που παρακαλάνε για μια καρεκλίτσα του συστήματος, σαν τον πρόεδρο κ. Νίκο πχ.; Κι εκείνη την δεξαμενή ψήφων της Αριστεράς που τροφοδοτούσε τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ την ξέχασες;

   Το venceremos σας μάρανε;

   • l
    l' ami du peuple @ Factorx 13/10/2010 10:16:50

    factorα, μετα συγχωρησεως, τι να εχω να πω εγω για τον κυτταξτε με στα ματια και ψηφιστε;
    για τη δεξαμενη ψηφων ευθυνονται καμποσα πραγματα: το διαστρεβλωτικο εκλογικο συστημα, το ακαμπτο πελατειακο κρατος, ο κατακερματισμος της αριστερας, και ειναι τελος παντων ενα πολυ μεγαλο ζητημα για το οποιο τη μικροτερη ευθυνη φερουν οι οπαδοι της αριστερας..

   • rs avatar
    rs @ Factorx 13/10/2010 10:36:50

    Factor ακολουθείς την τακτική "όταν σας ρωτούν ν' απαντάτε μ' ερωτήσεις".
    Κατ' αρχήν δεν είμαι απολογητής κανενός.Όσο για την δεξαμενή ψήφων.... ρώτα καλύτερα τον Χρύσανθο (δεν τον κρίνω ούτε και τον κατακρίνω.
    Πάντως επιμένω. Η άποψη "υποστηρίζουμε τον Σαμαρά, γιατί είναι καλό παιδί και έντιμος κλπ, κλπ" δεν "περνάει" . Είναιο πολιτική "γειτονιάς". Η κλαλύτερα δεν είναι ... πολιτική!
    Η μετάλλαξη της δεξιάς σε κάτι (αλήθεια σε τί!) πιό επαναστατικό δεν "κολλάει". Ο Μιχαλολιάκος, ο Γιακουμάτος και ο εμβρυθής Πάνος δεν προοιωνίζουν τίποτε το νέο. Για να μην πώ για τονΑβραμόπουλο και τον ...Πολύδωρα.
    Η λογική της δεξιάς συνοψίζεται στην επιλογή .... Ψινάκη!
    Χαριτομενιές και απαξίωση!
    (Αλήθεια δεν είδα να σχολιάζετε την επιλογή!)."Εξ όνυχος τον λέοντα" φίλε Factor

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Factorx 13/10/2010 10:46:49

    Το μόνο που λέω εγώ είναι να μεταλλαχθεί η "δεξιά" σε κανονική δεξιά. Δεν χρειαζόμαστε κάτι άλλο. Να ξαναβρεί τις αρχές της, την πεποίθηση σε αξίες. Η "δεξιά" του Μητσοτάκη και όλων αυτών που λες δεν είναι καν δεξιά. Μια λ@μογιά είναι και τίποτε άλλο.

    Να γίνει αυτό που αποκαλούμε δεξιά, κάτι που να μην υπάρχει λόγος να υπάρχει αριστερά. Κάτι που θα ικανοποιήσει τους πάντες. Αυτός είναι ο στόχος, για μένα.

   • rs avatar
    rs @ Factorx 13/10/2010 11:07:54

    Επώνυμε, το τί οραματίζεται ο καθε ένας δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και εν τοιαύτη περιπτώσει όλα υλοποιούνται απο ... άτομα.
    Επιμένω λοιπόν στο σχόλιό μου και πιστεύω πως όσοι αναφέρω -ειδικά ο Ψινάκης- επαληθεύουν το "άλλαξε ο Μανωλιός...". Όσο για το "να μην υπάρχει λόγος να υπάρχει αριστερά" ...... Ευσεβείς πόθοι!

 10. danaos avatar
  danaos 13/10/2010 07:50:08

  Καλημέρα Επώνυμε! Γράφεις: «Το υπόλοιπο κόμμα όμως κάθεται! Δεν κάνει τίποτα!
  Απορώ! Τι κάνουν; Περιμένουν απλώς να γίνει η ΝΔ κυβέρνηση για να ξαναπιάσουν την κουτάλα;
  Η στελεχιακή ανανέωση του κόμματος δεν μπορεί να περιμένει να γίνει η ΝΔ κυβέρνηση… τουλάχιστον να εξοπλιστούν οι Τομείς με ανθρώπους καταρτισμένους με στοιχειώδες πολιτικό αισθητήριο, που να αναλάβουν τη συνεχή και συνεπή παρακολούθηση του κάθε Τομέα δράσης, παράγοντας πολιτικό λόγο και προβάλλοντάς τον, στον τύπο και στο διαδίκτυο, επίμονα, σταθερά»
  Και βεβαίως έτσι ακριβώς είναι. Και ο Κ.Κ. εκεί την πάτησε. Στην έλλειψη στελεχών! Και τα στελέχη δυστυχώς δεν βρίσκονται και δεν πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή με παρθενογένεση! Να βγουν απ’ τη βάση, απ΄ το λαό! Και υπάρχουν τέτοια στελέχη. Σε όλη την Ελλάδα! Αρκεί να ενεργοποιηθούν και να αξιοποιηθούν σωστά! Μπορεί να γίνει αυτό;
  Και όπως έγραφε και ο Θράκας σε άλλη ανάρτηση χθες: « Οι τοπικές κομματικές οργανώσεις βάσης, πρέπει να ξαναγεμίσουν κόσμο. Με βουή. Να γίνει συζήτηση. Να μιλάνε. Να συζητάνε. Να διαφωνούν. Να θυμώνουν και να μονοιάζουν μεταξύ τους. Με ιδέες. Με απόψεις. Με διαβάσματα και παραπομπές.
  Οι τοπικές κομματικές οργανώσεις βάσης να γίνουν τα think tank που θα βγάλουν την πατρίδα μας από το τέλμα το τωρινό.»
  Μπορεί να γίνει αυτό; Από κει να βγουν τα στελέχη απ’το λαό και να είναι κοντά στο λαό να τον ενημερώνουν συνεχώς. Μπορεί να γίνει;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ danaos 13/10/2010 08:06:51

   Κατά τη γνώμη μου, πολύ δύσκολα. Η θεσμική αναξιοκρατία της Ελλάδας έχει ως πιο μίζερη έκφραση το κόμμα της δεξιάς, το κόμμα που πρωτοθεμελίωσε την κοινωνική αναξιοκρατία και μετριοκρατία. Επειδή η δεξιά αναξιοκρατία όμως, σε αντίθεση με του ΠΑΣΟΚ έχει ελιτίστικα χαρακτηριστικά ('αναξιοκρατία για λίγους'), αυτο διαχέεται και στην κομματική οργάνωση. Κάνουν πέρα όσους θέλουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς γιατί κάποιοι τεμπέληδες φοβούνται μήπως χάσουν τα κομματικά οφικια. Μπορεί να αλλάξει, αλλά όπως το βλέπω μόνον από πάνω μπορεί να αλλάξει και με πολύ κόπο.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ danaos 13/10/2010 13:51:38

   εγώ απάντησα στον Θράκα προχθές σχετικά με το θέμα που βάζεις, από τη σκοπιά των τοπικών οργανώσεων, που απενεργοποιηθήκανε με πολύ συγκεκριμένη κομματική εντολή του συστήματος Μητσοτάκη. Σήμερα μπαίνουνε καινούργια μέλη, γίνεται σοβαρή προσπάθεια αναδιοργάνωσης και λειτουργίας σε άλλες βάσεις, αλλά χρειάζεται χρόνος και πολλή προσπάθεια - και, φυσικά, και χρήμα, που δεν είναι και το μικρότερο εμπόδιο, λόγω της κρίσης.

 11. netakias.wordpress.com avatar
  netakias.wordpress.com 13/10/2010 09:02:49

  Σίγουρα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η λευκή απεργία των "μεγάλων" Στελεχών της ΝΔ.

  Είχαμε ήδη τα πρώτα δείγματα από τις Εκλογές που κέρδισε ο Καραμανλής ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ μέσα στις φωτιές.

  Ηδη από τότε σχεδόν, όλα τα παλαιά στελέχη, κάνουν πλάτες στην Ντόρα, κι αν νομίζεται ότι είμαι άδικος, δείτε ποιοι έβγαιναν στα κανάλια των συγκροτημάτων στις αρχές του 2004 κι εντεύθεν, 24ωρα, και πείτε μου που κρύβονται τώρα!

  Ακόμη κι αυτοί που βγαίνουν όμως είναι επιλογές "περιέργες". Ο Χατζηγάγης στον Χατζηνικολάου στις 11/10/2010 σας φάνηκε να "ορεξάτος"; Δεν λέω είπε κάτι αβρό αλλά δεν τρελάθηκε κιόλας με τον σχέδιο της ΝΔ...

  Ακόμη κι η Πρωτάρα Τζοτζολα θα ήταν καλύτερη απέναντι στο Παγκάλο, από τον "εμπειρο" Χατζηγακη. Σε ποιότητα προσωπικότητας άστο, το Εβερστ με την Καλντέρα της Θήρας. Ποιος επιλέγει τα πρόσωπα που πάνε στα κανάλια;

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ netakias.wordpress.com 13/10/2010 14:02:02

   1-τους καλεσμένους επιλέγουν οι δημοσιογράφοι, βασικά.
   2-ο Χατζηδάκης (και όχι ο Χατζηγάκης) ήταν ο καλεσμένος της Δευτέρας από πλευράς ΝΔ, και εκτιμώ αντιθέτως ότι τα πήγε καλά απέναντι στον θρασύ αντιπρόεδρο, χωρίς να ρίξει το επίπεδό του.
   3-σε γενικές γραμμές όμως έχεις απολύτως δίκιο, τα μεγαλοστελέχη δεν είναι με τον Σαμαρά. Μόνος του πολεμάει. Με πολύ αργούς ρυθμούς καταδέχονται οι "εκπρόσωποι του λαού" να τον ακολουθήσουν.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ δρόμος 13/10/2010 16:34:17

    Ειδικά ο Χατζηδάκης είναι ο χειρότερος Δουρειος Ίππος. Ο μοναδικός αξιοπρέπής εκπρόσωπος του Μητσοτακισμού, τον βγάζουν συνέχεια στα κανάλια για να τον προβάλλουν, αλλά και για να τον κρατάνε μαζί τους, με την πρώτη ευκαιρία που θα αμφισβητήσουν το Σαμαρά θα βγάλουν αυτόν μπροστά ως λαγό και ως "δελφίνο". Για να καεί και να προσπαθήσουν να παίξουν τον Κυριάκο.

    Δικό τους παιδί είναι, καθαρά δικό τους παιδί. Το σύστημα τον παίζει όσο δεν πάει. Ποτέ δεν θα παίξει ανθρώπους του Σαμαρά.

    Πρέπει να στείλει η ΝΔ ένα έγγραφο να πει ότι "όταν καλείτε εκπροσώπους της ΝΔ θα συνεννοείστε από πριν μαζί μας", να πει και σε όλα τα στελέχη ότι η εκπροσώπηση του κόμματος θα καθορίζεται κεντρικά, και να το τηρήσουν.

    Αλλά κάτι τέτοιο θέλει καλό χειρισμό και δεν ξέρω καν αν είναι εφικτό.

   • Orestios avatar
    Orestios @ δρόμος 13/10/2010 16:51:16

    Σε κάτι θείτσες αρέσει ο χαλβάς.

 12. Aggelos avatar
  Aggelos 13/10/2010 09:13:51

  "Ο τρόμος του πελατοκεντρικού και φαυλοκρατικού συστήματος, έγκειται ακριβώς στο ότι ο Σαμαράς δεν θα το υπηρετήσει."

  ναι,αλλα δυστυχως εβαλε ολους τους Καλαματιανους στο μουσειο Ακροπολης..
  (εκτος και αν ειναι στημενο το βιντεο του Μακη)

  με στενοχωρησε αυτο,,μην εχουμε αυταπατες..πολιτικος ειναι και οχι Αγιος,,ρουσφετια εκανε ,αλλα ειναι ο πιο τιμιος και καθαρα ιδεολογος που εχω δει,,και θελοντας και μη ο πιο εκτος συστηματος και αυθαρτος..

  ερχεται απεξω...(οπως και ο Ερντογαν πχ στην τουρκια) και γιαυτο ελπιζω..

  αλλα να ειμαστε ρεαλιστες..

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Aggelos 13/10/2010 10:07:54

   Δεν υπάρχει λόγος να χαριστούμε ούτε στο Σαμαρά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να του δώσουμε λευκή επιταγή.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Aggelos 14/10/2010 06:34:04

   Μπορείτε να φανταστείτε αξιοκρατικό τρόπο πρόσληψης 40 συμβασιούχων ετήσιας θητείας στο κέντρο της Αθήνας(Μουσείο Ακρόπολης)με προσόν απολυτήριο Λυκείου?
   Σέ πόσα χρόνια θα τελείωνε η επιλογή 300.000 και βάλε αιτήσεων?
   Σε αυτές τις περιπτώσεις ενεργοποιείται αναγκαστικά άλλος μηχανισμός.
   Αν βέβαια θέλεις να κάνεις τη δουλειά σου.
   Γιατί όταν το κράτος αποφασίζει ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ πρόσληψη, ενεργοποιείται συγκεκριμένη νομοθεσία και τότε η διοίκηση δε μπορεί να είναι ευέλικτη.
   Μετά από 2 χρόνια και μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ έξοδα μπορεί να είχαμε αποτελέσματα αφού εν τω μεταξύ κάποιοι δε θα αποδέχονταν και θα έπρεπε να ειδοποιηθούν ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ οι επόμενοι κ.ο.κ
   Δε μετριέται έτσι η αξιοκρατία.
   Ετσι μετριέται στη χώρα της μιζέριας.

 13. armageddon avatar
  armageddon 13/10/2010 09:28:42

  ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ; ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΣΕΣ Κε ΓΑΠ , ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΠΙ
  ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΥΣΗΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΔΗΛΩΝΕΙΣ
  ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΑΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ.
  ΤΟ ΚΕΜΠΕΛΙΚΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕ
  ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΚΑΦΕΣ ΤΟΥ ΓΑΠ
  ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΥΡΕΙ
  ΑΔΙΚΩΣ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ.Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΘΑ
  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ
  ( ΕΑΝ ΤΗΝ ΔΟΣΕΤΕ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΗΘΗΤΕ.....

 14. δεξιός ΤΣΕ avatar
  δεξιός ΤΣΕ 13/10/2010 09:32:44

  αρθρογράφε,μηπως το παραξήλωσες λίγο? σε λιγο θα βαλετε τον σαμαρά να καπνίζει και πούρο.αιντε και στα βουνά σύντροφοι,κονσερβοκούτι και λακόστ

  • Misha avatar
   Misha @ δεξιός ΤΣΕ 13/10/2010 09:38:59

   εσείς οι δεξιοί δεν τραγουδούσατε κάποτε «για τη σημαία και το Σταυρό αν χρειαστεί και στο βουνό, εμείς δεν ξέρουμε ζυγό»;

   Τόσο πολύ σας τρέλανε το μπαγιόκο;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ δεξιός ΤΣΕ 13/10/2010 09:47:31

   Δεξιέ ΤΣΕ, ο αριστερός Μίσα σου έβαλε γυαλιά! Πού είναι ρε παιδιά ο δυναμισμός αυτής της παράταξης;

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 13/10/2010 09:53:40

    Φίλε Επώνυμε, τους τρέλανε το μαρουλόφυλλο σου λέω και τα κόλπα της αγοράς. Γι αυτο βλέπεις όλα τα λαμόγια του νεοφιλελευθερισμού με ροζ, πράσινες, μπλε και μαύρες αμφιέσεις αγκαλιασμένα κάτω από το Κατοχικό Μνημόνιο
    (Δαμανάκη, Κουβέλης, Μάνος, Μπουτάρης, Καρατζαφυρερ κ.ο.κ)

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Επώνυμος 13/10/2010 14:07:41

    καλά, δεν είδατε τον Λαζόπουλο να παριστάνει τη Ντόρα προφέροντας το ΤΣΕ με τσαχπινιά ? χάσατε!

 15. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 13/10/2010 09:36:40

  Ενθουσιασμό δεν βλέπω. Εννοώ στην ΝΔ. Αλλά και αλλού.
  Ενα μούδιασμα μόνο και οργή.

  Που είναι ο ενθουσιασμός;
  Γιατί δεν εμφανίζεται;

  Μόνο ο ενθουσιασμός θα κάνει τον χείμαρο ποτάμι.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Θραξ Αναρμόδιος 13/10/2010 14:09:41

   ο ενθουσιασμός έχει ups and downs. Η σταθερή, βουβή οργή είναι πιό αποτελεσματική.

 16. l
  l' ami du peuple 13/10/2010 09:40:17

  σκληρη κοινωνικη αναδιαρθρωση ειναι η δικτατορια του προλεταριατου ή κατι παρομοιο...
  αντε, σε καλο δρομο βρισκεστε, και σ'ανωτερα!!

 17. kiki avatar
  kiki 13/10/2010 09:45:33

  Επισης ενα υπεροχο συνθημα χιλιανικο και αυτο
  Pueblo Unido jamas sera vencido,ητοι Λαος ενωμενος ποτε νικημενος,και το εξαιρετικο συνθημα,
  hasta la victoria siempre, CHE
  Αστα να πανε στο διαολο,Μητσος.
  Το τελευταιο μας αντιπροσωπευει

 18. kiki avatar
  kiki 13/10/2010 09:47:28

  Κατω το Μνημονιο
  Κατω το ΔΝΤ
  Κατω στον Πειραια ,στα Καμινια.

 19. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 13/10/2010 09:53:15

  Επώνυμε

  Οταν το 2004 ο Καραμανλής περνούσε το Ρουβίκωνα χωρίς να έχει βρέξει τις φτέρνες του και ανέβαινε προς Μαξίμου, όσοι παροικούσαμε την Ιερουσαλήμ αναρωτιώμαστε: με ποιούς θα κυβερνήσει?
  Οσοι είχαμε ζήσει την προεκλογική τακτική και συσπείρωση της Ν.Δ,που γεννούσαν και τα κοκκόρια της ακόμη αλλά ξέραμε ότι τίποτα δεν λειτουργούσε οργανωμένα με σχέδιο και στρατηγική, που βλέπαμε όλα τα λαμόγια έτοιμα στην αφετηρία συνασπισμένα με ομάδες και ομαδάρχες, χωρίς καμιά δύναμη να τα αξιολογεί και να τα στέλνει στο σπίτι τους,ξέραμε ότι το τέλος θα έρθει γρήγορα αλλά όταν το εκμυστηρευόμαστε εισπράταμε το ναρκισιστικό: ο Καραμανλής θα κυβερνάει 20 τουλάχιστον χρόνια.
  Καταφέραμε μάλιστα να εγγραφούμε σε λίστες ανεπιθυμήτων από όσους η εξουσία δεν είναι ευκαιρία να αναδείξουμε την Πατρίδα και τους πολίτες αλλά ευκαιρία για μπίζνες, και οι οποίοι όταν έβλεπαν το καράβι να μπάζει νερά, αντί να ορμήσουν να το σώσουν συνέχιζαν απτόητοι το φαγοπότι, φωνάζοντας πότε -πότε ως κατοχικοί μαυραγορίτες:" βάστα Ρόμελ".
  Υπάρχει πρώην κυβερνητικό στέλεχος σε κάποια περιφέρεια που μετά από τη θητεία του στη συγκεκριμένη περιοχή, που δεν ήξερε ούτε ως τουρίστας, σήμερα έχει εγκατασταθεί εκεί, κάνει δουλειές με όσους "εξυπηρετούσε" ως κυβερνητικός αξιωματούχος και σήμερα μπαινοβγαίνει με δόξα και τιμή στη Ρηγίλης.Και τα περισσότεροι από αυτά τα φερέλπιδα στελέχη συνεχίζουν να κυκλοφορούν ως τιτουλάριοι στη Ρηγίλης.
  Και όσοι ξέρουν, δεν μιλάνε γιατί αν μιλήσουν για πράγματα που ξέρουν όλοι αλλά κάνουν πως δεν ξέρουν θα τους ζητηθεί να το αποδείξουν με στοιχεία για τον Εισαγγελέα.
  Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η έξωθεν καλή μαρτυρία δεν είναι πλέον θέματα που μας απασχολούν.
  Κάποτε μας ενδιέφερε η ...αύρα. Τώρα?
  Και βέβαια δε μιλάμε για καταστάσεις τύπου... κάποιος είπε κάπου αλλά για εμπεδωμένη φήμη λαμόγιου ολκής, για τέτοιου τύπου περιρρέουσα ατμόσφαιρα μιλάμε, που τα έχωνε και στο αφεντικό του υπουργό μιλάμε κ.λ.π.
  Και είδαμε "καταξιωμένα" λαμόγια να παίρνουν χρίσματα Δημάρχων,γιατί η Ν.Δ είναι μεγάλο κόμμα και χρειάζεται εκλογικές επιτυχίες και τα συγκεκριμένα λαμόγια τα καταφέρνουν καλύτερα στις εκλογές υποστηριζόμενα από τις τοπικές μαφίες εργολάβων,εκδοτών,τηλεοπτικών μέσων κ.λ.π.
  Θα τις κερδίσει κάποτε, αργά ή γρήγορα τις εκλογές ο Σαμαράς.
  Τον υποστηρίξαμε με νύχια και δόντια.
  Δεν θέλουμε κομματικό ουφίτσιο.
  Ανήκουμε σε εκείνη την κατηγορία των γεροπαράξενων που τους αρκεί τα πράγματα να πηγαίνουν καλά και αυτοί να ενθαρρύνουν και να χειροκροτούν.
  Οπως οι φίλαθλοι την ομάδα τους.
  Αλλά η ομάδα να παίζει καλά, όχι να παίρνει πρωταθλήματα με ΦΕΚ, ούτε τα ντέρπυ με το διαιτητή.

  Σήμερα φίλε Επώνυμε δε βλέπω να έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα.
  Υπάρχει η γνωστή πρεμούρα να αναπνεύσει επικοινωνιακά η Ν.Δ και ναπάει καλά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για να το βουλώσει τελειωτικά η Ντόρα και να αρχίσει το εκδοτικό-εργολαβικό κατεστημένο να παίρνει σοβαρά το Σαμαρά ως δυνάμει Πρωθυπουργό.
  Αυτό θα εγγράψει υποθήκη μελλοντικής νίκης και όσους παρακοιμώμενους εν Ρηγίλαις αλλά δε θα φέρει αυτό που ποθούμε.
  Γιατί νίκες έδωσε και ο Καραμανλής αλλά δεν έφερε την αλλαγή πορείας, δεν έφερε την ανάταση δεν έφερε την καταδίκη της παρακμής και δεν έβαλε κανένα λαμόγιο στη θέση του.
  Γιατί δεν έχτισε μηχανισμό διακυβέρνησης με σεμνότητα και ταπεινότητα, όπως διακήρυσε αλλά άφησε τη διακυβέρνηση σε γνωστούς άχρηστους, προσκωλούμενους στην εξουσία και κομματικά ανυπόλυπτους με βρωμισμένες στο κομματικό και επαγγελματικό παρελθόν τους φωλιές, κοινώς τυχάσπαστους, δικηγόρους που ζούσαν οι γυναίκες τους, ανεπάγγελτους αεριτζήδες περί τις παρασιτικές εκδοτικές δραστηριότητες,
  βαπτιστήρια, κουμπάρους,αποτυχημένους δημοσιογράφους αγράμματους δημοσιογράφους με φιλοδοξίες Ρισελιέ, γκόμενες...γενικώς, διασκεδαστές των φοιτητικών παρεών του, κόρες πρώην βουλευτώνκ.λ.π.
  Συνταγή απόλυτης αποτυχίας.
  Ο μεγάλος Κων/νος Καραμανλής συγχρωτιζόταν με το Χορν,το Χατζηδάκη,τον Τσάτσο, συνομιλούσε με κορυφαίους δημοσιογράφους και ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης τη εποχής, που καλούσε με πρωτοβουλία του για να τους ακούσει και να "δοκιμάσει" τις απόψεις του και τα σχέδιά του για τη χώρα.
  Είχε μηχανισμό διακυβέρνησης άριστο για την εποχή και διάθεση ασυμβίβαστη.
  Είναι γνωστά τα καντήλια που κατέβαιναν απο το σπίτι του προς κάθε κατεύθυνση.
  Κανένας τυχάρπαστος δεν τόλμησε ποτέ να ελπίσει ότι θα βρεθεί σε κυβερνητική θέση.
  Κανένας αν πιο πριν δεν είχε αποδείξη την αξία του στην Κοινωνία.
  Ενώ ο Καραμανλής ο τελευταίος είχε δεξί του χέρι άνθρωπο που δεν δίστασε να στείλει το γυιο του να υπηρετήσει τη θητεία του στη μεθόριο του Πολεμικού μουσείου.

  Για να ελπίσει η Νέα Δημοκρατία ότι θα επιστρέψει σύντομα, πριν από την καταστροφήτης Χώρας στην εξουσία, πρέπει να πείσει ότι έχει στο πολιτικό της προσωπικό τους αξίους για τις αξίες μας και τους άρίστους.
  Που έρχονται για τα παιδιά ΜΑΣ και όχι για τα παιδιά ΤΟΥΣ.
  Αυτή η επιλογή θα κάνει και την επικοινωνιακή διαφορά αλλά θα αποτελεί και εγγύηση χρηστής διακυβέρνησης.
  Γι' αυτό διαλέξαμε το Σαμάρά.
  Για την Ελλάδα των ονείρων μας.
  Για να κερδίσει τις εκλογές ίσως ήταν πιο καπάτσα η Ντόρα.
  Που είχε και τον Καψή και τον Πρετεντέρη και τον Τζίμα και την Τρέμη στην τσέπη της.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΣΟΝ ΠΕΝ 13/10/2010 10:29:08

   Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι ο Καραμανλής δεν ήταν σε θέση να φέρει καμία από τις αλλαγές που περίμενε ο κόσμος. Απλώς δεν μπορούσε. Αντιθέτως, ο Σαμαράς είναι σε θέση. Είναι εντελώς διαφορετικός, απορώ πώς δεν το θεωρούμε όλοι ως το βασικό δεδομένο της σκέψης μας.

   Ας δούμε π.χ. τη Μητσοτάκαινα. Ή και το Μητσοτάκη τον ίδιο. Φαντάζεστε τον Καραμανλή να βγάζει ανακοίνωση "Καληνύχτα σας κύριε Μητσοτάκη"; Με τίποτα! Παρασκηνιακές κινήσεις έκανε μόνον ο Κωστάκης. Κατά τα άλλα, μοιράζονταν "έντιμα" την εξουσία με την Οικογένεια. Και μετά θα ερχόταν η σειρά της... Και φυσικά θα είχε κι αυτός μερίδιο, θα ξαναερχόταν ίσως η σειρά του. Και ενδιαμέσως έβγαινε ο Μητσοτάκης και έλεγε "καλός είναι τελικά ο Καραμανλής, κακώς δεν τον είχα κάνει υφυπουργό τότε"!!! Φυσικά, ήξερα πολύ καλά πόσο υπονόμευσε το ηγετικό προφίλ του Καραμανλή τότε με τέτοιες κουβέντες.

   Και όλη την οκταετία Σημίτη οι Μητσοτάκηδες συγκυβερνούσαν ανενόχλητοι. Και ο λόγος είναι ότι είχαν πείσει τους πάντες ότι κάποτε θα ξαναερχόταν στην εξουσία, μετά την "παρένθεση" Καραμανλή. Είχαν διαμοιράσει τα ιμάτια της χώρας. Και τώρα ήρθε η σειρά να πάρουν κι αυτοί την κατσαρόλα στα χέρια τους, αλλά, δόξα τω Θεώ, το αποτρέψαμε. Χάρη και στην πολύ σημαντική συμβολή Καραμανλή. Που μπορεί να είχε άλλα στραβά, αλλά διείδε εγκαίρως τη δυναμική του Αντώνη, που ήταν και στο δικό του συμφέρον να την ακολουθήσει, και βοήθησε τη στιγμή που έπρεπε και με τον τρόπο που έπρεπε.

   Η Νέα Δημοκρατία ως οργανισμός είναι τελειωμένος. Δεν θα βγουν ούτε στελέχη, ούτε άξιοι, ούτε ικανοί, ούτε έντιμοι ούτε τίποτα. Απλώς δεν γίνεται. Κι αν βγει κανένας, θα βγει κατά σύμπτωση. Είναι απλώς αδύνατον να βγει κάτι καλό από αυτό το κόμμα. Πρέπει να τη δούμε καθαρά ως εξουσιαστικό μηχανισμό απαραίτητο για την άνοδο του Σαμαρά στην εξουσία. Από εκεί και πέρα, θα δημιουργήσουμε μόνοι μας τις κοινωνικές και πολιτικές δομές, στις οποίες το πράγμα δεν θα μείνει στο Σαμαρά, ούτε θα εξαρτάται από το αν φερθεί έντιμα ο Σαμαράς. Έχουμε υποχρέωση ο καθένας από εμάς να δει τον εαυτό του σαν ατομικά υπεύθυνο για να "σώσει τη χώρα". Και δεν περιμένουμε ούτε από το Σαμαρά να τη σώσει μόνος του ούτε από τη "ΝΔ", έτσι γενικά και αόριστα, να "βγάλει ικανούς και άξιους".

   Εμείς είμαστε οι ικανοί και οι άξιοι και μηχανισμοί σαν τη ΝΔ απλώς μας εμποδίζουν. Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση, αποφασιστικά, στα δικά μας χέρια!

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Επώνυμος 13/10/2010 12:03:43

    Aν δεν το κάνει τώρα, αν δεν δώσει ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ τώρα,

    αύριο με τα φώτα της εξουσίας επάνω του και την

    πολυπλοκότητα των προβλημάτων, η απαραίτητη διαλογή και

    επιλογή προσώπων θα πάει άκλαφτη και μαζί όσες ελπίδες

    έχουμε επενδύσει.

    Κανένας δεν μπορεί να πειστεί απ'όσους τουλάχιστον

    γνωρίζουν τί σημαίνει διακυβέρνηση, ότι χωρίς μια σκληρή

    ομάδα στελεχών που θα ασκήσει έλεγχο προσώπων και θα

    αξιολογεί καταστάσεις μπορεί να ελπίζουμε οτιδήποτε.

    Η διαφορετική στάση Σαμαρά απέναντι στο Μητσοτάκη

    ορίζεται από το παρελθόν και δεν αποτελεί διαφοροδιαγνω-

    στικό στοιχείο χαρακτήρων μεταξύ Καραμανλή-Σαμαρά.

    Εγώ θα πεισθώ όταν δω να αρχίζει να διαχειρίζεται το πολιτικό προσωπικό και γενικώτερα την Ανθρωπογεωγραφία της Παράταξης με τρόπο ανάλογο των καιρών και των προσδοκιών μας.
    Κανένα άλλο στοιχείο δεν αρκεί.
    Ο Καραμανλής μας συγκινούσε, μας παρακινούσε καιμας απογείωνε περισσότερο.
    Απεδείχθη ότι δεν έφταναν.

    Και εντάξει.
    Ο Σαμαράς είναι διαφορετικός.
    Γιατί δε βλέπουμε διαφορετικούς ανθρώπους γύρω του?
    Πότε θα τους βρει? Όταν ορκιστεί Πρωθυπουργός?
    Πότε θα διώξει αυτούς που πρέπει από δίπλα του, όταν σχηματιστεί η δικογραφία ή όταν βγουν και οι δικαστικές
    αποφάσεις? Είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι με Αβραμόπουλο, Παυλόπουλο(τον ακούμε να εκπροσωπεί τη Ν.Δ στη Βουλή),Παναγιωτόπουλο και με μια πλειάδα εξαπτέρυγων των πιο γκρίζων προσώπων και στιγμών της τελευταίας διακυβέρνησης, χειροκροτητών των Αγγελο-Ρουσοπουλο-Βουλγαρακο-Ζακυνθινο-Μητσοτακαίων,όλων των περιφερειαρχών Παυλόπουλου, που ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκαν για τίποτα και πουλάνε και τη μάνα τους για μια καρέκλα στην εξουσία χωρίς κανέναν όρο, επαναλαμβάνω είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι θα κυβερνήσει διαφορετικά.
    Ξέρεις είμαστε πάρα πολλοί πλέον, που μας αρέσει περισσότερο να είμαστε στην αντιπολίτευση και να βρίζουμε παρά στην κυβέρνηση και να απολογούμαστε για καταστάσεις και πρόσωπα που ποτέ δεν συμβιβαστήκαμε με το ήθος τους και τις πραγματικές τους επιδιώξεις.
    Δεν είναι δυνατόν κάποιους επαγγελματίες λαμόγια κάποιοι να κάνουν πως δεν τα βλέπουν, ή ότι τους είναι χρήσιμοι? σε τί?μέχρι πότε?
    Νισάφι πια.

    Ξέρουμε το Σαμαρά.
    Ξέρουμε την παιδεία του και το ήθος του.
    Πρέπει όμως τώρα να μας συστήσει τον κύκλο των ανθρώπων που συνομολεί και συμβουλεύεται, και που αύριο θα μοιραστούν μαζί του την εξουσία.

    Γιατί αν κρίνουμε από το προσωπικό των αυτοδιοικητικών εκλογών, καλύτερα να πούμε τίποτα άλλο.

    ΠΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΕΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Επώνυμος 14/10/2010 09:57:15

    @ΣΟΝ ΠΕΝ

    Κείμενα σαν το σχόλιό σου, έπρεπε να γίνονται φυλλάδια που μαζεύουν από κάτω χιλιάδες υπογραφές, και μετά στέλνονται στην ηγεσία του κόμματος του καθενός.

    Είναι έκφραση της γνήσιας αγωνίας όλων μας. Οχι μόνο των Νεο-Δημοκρατών. Και με μικρή παραλλαγή ισχύουν για ΟΛΑ τα κόμματα.

    Νάσαι καλά.

    Θραξ Αναρμόδιος

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 13/10/2010 13:12:26

   ΣΟΝ ΠΕΝ

   Συγχαρητήρια !!!!!!!

   Από τα σημαντικότερα και με ΜΕΓΑΛΗ δόση πραγματικότητας σχόλια που έχω διαβάσει.

   Με τέτοιες σκέψεις ίσως κάτι να αλλάξει......

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 13/10/2010 13:13:00

   ΣΟΝ ΠΕΝ

   Συγχαρητήρια !!!!!!!

   Από τα σημαντικότερα και με ΜΕΓΑΛΗ δόση πραγματικότητας σχόλια που έχω διαβάσει.

   Με τέτοιες σκέψεις ίσως κάτι να αλλάξει......

  • Α.Κ. avatar
   Α.Κ. @ ΣΟΝ ΠΕΝ 13/10/2010 15:06:13

   Αγαπητέ Σον Πεν

   Θα μου επιτρέψεις να παρατηρήσω ότι η κραυγή αγωνίας σου, οι απογοητεύσεις σου, οι προτάσεις σου, οι απαιτήσεις σου, δεν προσιδιάζουν σε νεοδημοκράτες μόνο, αλλά σε κάθε ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ που αγωνιά για την Ελλάδα.

   Τα σχόλιά σου, προσωπικά, θεωρώ ότι αποτελούν το ύστατο καμπανάκι κινδύνου πριν την πτώση στον γκρεμό. Φτάσαμε στο "δεν πάει άλλο".

   Να είσαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι Ελληνες βλέπουν έτσι τα πράγματα.

 20. Factorx avatar
  Factorx 13/10/2010 10:00:01

  Και φυσικά όποιος μπλέκει στο θέμα της ανάρτησης τον καλαματιανό μπάτσο είναι μεγάλος προβοκάτορας. με αριστερή προβιά κλπ κλπ

 21. Misha avatar
  Misha 13/10/2010 10:01:01

  @Factorx

  Pardon?

 22. aphrodirtechild avatar
  aphrodirtechild 13/10/2010 10:29:07

  Ο Σαμαράς είναι δοκιμασμένος και αποτυχυμένος τόσο σαν ΥΠ Οικονομικών, Εξωτερικών και Πολιτισμού και αν ο ΓΑΠ εξαρτάται κατά τη γνώμη σας από "εξωθεσμικά κέντρα" αυτός εξαρτάται από την υποστήριξη του κωστάκη καραμανλή που τον κρατάει γερά...όλοι εσείς λοιπόν που κατηγορείται το Μητσοτάκη σκεφτείται ότι ο Μητσοτάκης πήρε στις εκλογές του 1990 46,89% και το 1993 ύστερα από τη προδοσία του Σαμαρά 39,30%. Να δούμε λοιπόν τι ποσοστά θα πάρει ο Σαμαράς έχοντας να αντιμετωπίσει μία κυβέρνηση που παίρνει σκληρά αλλά απαραίτητα μέτρα (κάνωντας βέβαια και πολύ μεγάλα λάθη...Η προιστορία του πάντως δείχνει τι να περιμένουμε...

  • Factorx avatar
   Factorx @ aphrodirtechild 13/10/2010 10:32:17

   Μπορεις σε παρακαλω΄πολύ να μας εξηγήσεις (όσες λέξεις θες) γιατί "Ο Σαμαράς είναι δοκιμασμένος και αποτυχυμένος τόσο σαν ΥΠ Οικονομικών, Εξωτερικών και Πολιτισμού"; με στοιχεία έ, όχι φούμαρα

   • aphrodirtechild avatar
    aphrodirtechild @ Factorx 13/10/2010 11:47:50

    Τα στοιχεία λοιπόν:
    1) Σαν ΥΠΟΙΚ παραχώρησε μία χαριστική σύμβαση στη Ιντρακόμ σε μία νύχτα
    2) Σαν ΥΠΕΞ συνέβαλε με τη δήλωση "περί ευπρόσδεκτων αδελφών" να έρθουν ξαφνικά χιλιάδες Αλβανοί ενώ ήταν γνωστό ότι δεν διαθέταμε μηχανισμούς ελέγχου. Η Ελλάδα έγινε ξέφραγκο αμπέλι
    3) Τορπίλισε τη λύση Σλαβομακεδονίας και σήμερα παρακαλούνε όλες οι κυβερνήσεις για χειρότερη λύση. Στο μεταξύ όλες οι χώρες την έχουν αναγνωρίσει σαν Μακεδονία. Δεν θα το έλεγα λοιπόν επιτυχιμένη πολιτική
    4)Σαν ΥΠ πολιτισμού δεν ξεβρώμισε τη σπατάλη και κακοδιαχείρηση που γινόταν χρόνια (καραμέλες ούζου, δώρα Hermes κλπ)
    Αντιστρέφω λοιπόν φάκτορα και την ερώτηση Ποιές ληταν οι πολιτικές επιτυχίες σαν Υποθργός του Σαμαρά. Ο ΓΑΠ αν για τίποτα άλλο θα μείνει σαν ο ΥΠΕΞ που συνέντεινε τα μέγιστα να μπει η κύπρος στην ΕΕ. Το Σαμαρά δεν τον συνδέει κανένανς με καμία επιτυχία παρά μόνο με το ρίξιμο της ΝΔ το 1993 και τη λειτουργία σαν εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ τα επόμενα χρόνια. Και βέβαια τη καταβάθρωση της ΠΟΛΑΝ. Μέχρι και ο καρατζαφέρης με το ΛΑΟΣ τα έχει καταφέρει καλύτερα...

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Factorx 13/10/2010 11:55:03

    Αφροδιτόπαιδο, για τράβα σε ένα σύλλογο Ποντίων ή Σμυρνιωτών να τους πεις ότι το '22 έπρεπε όσους πρόσφυγες ερχόντουσαν να τους πετούσαμε πίσω στη θάλασσα, να δούμε πόσο θα καλοπεράσεις. Γιατί το επιχείρημά σου περί των Βορειοηπειρωτών αυτό λέει ουσιαστικά.

    Επίσης, επειδή εγώ είμαι ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ και δε ζω απλά στη Μακεδονία θεωρώ απαράδεκτη ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ σχέση της λέξεως Μακεδονία με το όνομα των Σκοπίων εκτός αν είναι κάτι του στυλ "Σκλαβωμένα από Σλάβους Μακεδονικά, άρα Ελληνικά, Εδάφη".

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Factorx 13/10/2010 12:16:57

    @ TopGunZ

    Μια και αναφέρεις τους πρόσφυγες της μικρασιατικής καταστροφής, τυχαίο είναι που οι μνημονιολάγνοι επικαλούνται επιλεκτικά την "πατρίδα" (σκέτο, όπως την αποκαλεί και ο Τζέφρυ), μόνο όταν τους συμφέρει; Πιστεύεις ότι π.χ. η... Ρεπούση είναι σήμερα κατά του μνημονίου; Άρα, όπως... "συνωστίζονταν" οι Έλληνες στο λιμάνι της Σμύρνης, έτσι θα "συνωστίζονταν" και οι βορειοηπειρώτες το 1991 στα αλβανοελληνικά σύνορα!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Factorx 13/10/2010 12:50:55

    1) Ποια σύμβαση έδωσε στην Ιντρακόμ; Μήπως αναφέρεσαι σε αυτή που έδωσαν Ανδρέας-Μητσοτάκης-Φλωράκης που δεν είχε καμία σχέση με το Σαμαρά; Είπαμε για λάσπη, αλλά να έχει και βάση, αλλιώς εκτίθεστε εσείς.

    2) Καμία σχέση. Καθαρές συκοφαντίες. Το μόνο που είπε ο Σαμαράς ήταν, όταν υποδεχόταν τους φοιτητές από τη φλεγόμενη Τιμισοάρα τα Χριστούγεννα του 1989, ότι "εύχομαι να κάνουν του χρόνου ελεύθερα Χριστούγεννα τα αδέλφια μας οι Βορειοηπειρώτες". Αυτό και τίποτε άλλο. Τα υπόλοιπα είναι προπαγάνδα του Μητσοτάκη.

    3) Κι άλλες συκοφαντίες του Μητσοτάκη. Δες την εκπομπή του Παπαχελά για το Σκοπιανό (2008), όπου εξηγεί πολύ αναλυτικά ο πρέσβης Ευάγγελος Κωφός τι ακριβώς έγινε με το Σλαβομακεδονία, για το οποίο ΠΟΤΕ δεν υπήρξε συναίνεση από τους Σκοπιανούς, αν και έκανε ειδικά γι' αυτό διαμεσολόβαση ο Μιλόσεβιτς της Σερβίας.

    4) Α, κι αυτός δεν διόρθωσε τα κακώς κείμενα των προηγουμένων, σαν τον Καραμανλή. 16 χρόνια ο ΓΑΠ ξεπούλησε τα πάντα, μοίρασε ως ΥΠΕΞ εκατομμύριο στις ΜΚΟ, και τώρα επειδή δεν βρίσκουμε να προσάψουμε κάτι που να έκανε ο Σαμαράς λέμε ότι δεν ξεβρώμισε τις βρωμιές που ήδη υπήρχαν.

    Αυτά μόνον; Πολύ λίγα είναι. Ξαναπροσπάθησε.

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ aphrodirtechild 13/10/2010 10:41:09

   Ε ναι είναι και αποτυχημένος ΥΠΕΞ που δεν άφησε το δράκουλα να κλείσει το θέμα με την Μακεδονία, 10 χρόνια έχουν περάσει θα το είχαμε ξεχάσει τώρα.

   • Factorx avatar
    Factorx @ Σοσιαληστής 13/10/2010 10:51:45

    !!!

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Σοσιαληστής 13/10/2010 11:47:29

    Προφανώς ειρωνεύεται ο φίλος Σοσιαληστής.

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ aphrodirtechild 13/10/2010 11:02:42

   Για αυτούς που θυμούνται ο Μητσοτάκης κέρδισε:

   Με τον Παπανδρέου στην εντατική.

   Με όλους τους εκδότες μαζί του επειδή αποτελείωσε τον Κοσκωτά και μοίρασε άδεις για τα κανάλια σε αυτούς.

   Για ψάξε να δεις που μοιράστηκαν τα υπερσύγχρονα μηχανήματα της Γραμμής του Κοσκωτά και έναντι ποιού ποσού και θα καταλάβεις.

   Και επειδή ο επίτιμος του αρέσει να είναι ειλικρινής και μπεσαλής και ενδιαφέρεται για το μέλλον της χώρας μπορεί να μας απαντήσει.

   Πως έκανε την τεράστια προσωπική του περιουσία.

   Γιατί για τα σημερινά χάλια της οικονομίας δεν αναφέρεται σε κακούς επιχειρηματίες που έφαγαν επιδοτήσεις και δάνεια και άφησαν κουφάρια επιχειρήσεις πίσω του.

   Μπορεί να μας πει πόσους έχει διορίσει στην βουλή.

   Γιατί επέτρεψε στον συμβουλό του Πευκιανάκη να εισπράτει την παχυλή του αμοιβή από την ΕΡΤ τόσα χρόνια.

   Μαθήματα ειλικρίνειας και ηθικής δεχόμαστε μόνο από όσους με την στάση τους και τον βίο τους έχουν εφαρμόσει αυτά που λένε.

   Επειδή μιλάει για διορισμούς και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μπορεί να μας πει την περίοδο 90-93 πόση διορίστικαν από τα Χανιά και τη Ευρυτανία στο δημόσιο.

   • Γιαννης 3 avatar
    Γιαννης 3 @ Aris. A 13/10/2010 12:05:02

    Υπαρχει και η εκλογικη αναμετρηση της Αυριανης με τις πλαστες φωτογραφιες απο τοτε θα ηταν πρωθυπουργος.
    Ειναι ο μοναδικος αρχηγος της παραταξης μας που εστειλε στην δικαιοσυνη καποια απο την πρασινη σαπιλα που ρημαξε τα λεφτα του δημουσιου,κανεις αλλος δεν το εχει τολμησει.
    Εαν για την καταντια του Δημοσιου τομεα φταινε οι προσληψεις Χανιωτων και Ευρυτανων ενταξει τα εχουμε ακουσει ολα πλεον.Σταυρωστε τον για τον Πευκιανακη πατε καλα μωρε?Ο αλλος ειχε συμβουλο τον Λουβαρη που ετρωγε απο παντου.....
    Ας σταματησει αυτη η εσωστρεφεια επιτελους με τον εναν,τον αλλον και ποιος ειναι ικανοτερος,η ΝΔ ειναι ενα και ολοι πρεπει να συμβαλλουμε προς αυτη την κατευθυνση,εχει αρχηγο τον ΣΑΜΑΡΑ ο οποιος γνωριζει την παραταξη οσο κανενας αλλος και κανει το σωστο,ελεος πια με αυτους που κριτικαρουν χωρις να εχουν βουτηξει τη γλωσσα τους στο μυαλο ή με αυτους που αρθρογραφουν χωρις ιχνος τσιπας 'για το καλο της παραταξης'.Μου φαινεται οτι οι περισσοτεροι πρεπει να δουλευουν ή περιμενουν να δουλεψουν στο Δημοσιο για να γραφουν με αυτο το υφος......ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ,Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ,Η ΝΤΟΜΠΡΟΣΥΝΗ......

    Συνελθετε πριν να ειναι αργα.......

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Aris. A 13/10/2010 12:08:53

    Να μας πει επίσης, αυτός και η κοράκλα του που κόπτονται δήθεν για το "συμφέρον της Ελλάδας", για την προσωπική του συλλογή αρχαίων και για τον Νηστικάκη.

   • Aravas avatar
    Aravas @ Aris. A 13/10/2010 12:41:59

    Νομίζω ότι αυτές τις ερωτήσεις (σχεδόν αυτούσιες) πρέπει να τις απευθύνετε στον Καραμανλή. Περίπου με τον τρόπο που περιέγραψες είχε πρωτοεκλεχτεί και αυτός.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ aphrodirtechild 13/10/2010 12:29:59

   Aυτό ήταν η καταστροφή της παράταξης.

   Επιλέξαμε αυτόν που κατά τη γνώμη μας μπορούσε να κερδίσει τις

   εκλογές χωρίς να αναρωτηθούμε τί θα τις κάνει ? Ή μάλλον

   αναζητούσαμε το μαφιόζο που μπορεί να αντιμετωπίσει τον άλλο

   μαφιόζο.

   Είδαμε τί τις έκανε και πώς διέλυσε το "βασικά ένστικτα" της

   παράταξης.

   Είμασταν η παράταξη της εργασίας, των πατριωτικών αξιών, του

   φιλότιμου, της αξιοκρατίας, του σεβασμού στους θεσμούς

   και τα έκανε όλα λίμπα στο όνομα της εξουσίας και μόνο.

   Αυτή ήταν η μοναδική παρακαταθήκη του Μητσοτάκη.

   • aris. A avatar
    aris. A @ ΣΟΝ ΠΕΝ 13/10/2010 16:28:37

    Μεγάλες αλήθειες σήμερα από Σον Πεν και Επώνυμο ίσως τα ποιό ουσιαστικά σχόλια που εκφράζουν απόλυτα τον μέσο ψηφοφόρο.

    Προσυπογράφω τα πάντα ο Καραμανλής ήταν καλό μυαλό αλλά ακούνητο καράβι.

    Βαρεθήκαμε πέντε χρόνια να περιμένουμε να πάρει πρωτοβουλίες.

    Το 2000 πάλεψε στα ίσια τις εκλογές και θα ήταν επιτυχία του πραγματική αν είχε κερδίσει.

    Το 2004 είχε ο κόσμος τόσο σιχαθεί το Πασόκ που θα το κέρδιζε ο οποιοσδήποτε.

    Για να λέμε την αλήθεια ο Καραμανλής αποδείχθηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων και ανεπαρκής σε σημείο παρεξηγήσεως.

    Η χώρα πρέπει να προχωράει μπροστά όποιος αποτυγχάνει σπίτι του δεν χρειάζονται συναισθηματισμοί.

 23. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 13/10/2010 10:38:32

  Εντάξει είναι και το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ απέναντι στο μνημόνιο... ασχέτως ότι δεν συμφωνώ μαζί τους.

 24. Maya avatar
  Maya 13/10/2010 10:40:23

  Να δω τη ΝΔ μια φορά να κράζει το μέγκα κι ας πάρει ο γάβρος το πρωτάθλημα... (που λέει ο λόγος)

  • Factorx avatar
   Factorx @ Maya 13/10/2010 10:52:18

   να σου δωσω το email τουκ. Παπανγιωτόπουλου;

   • Maya avatar
    Maya @ Factorx 13/10/2010 11:17:59

    Θα πιάσει τίποτα λέτε;

    Το πιο εύκολο, να τον πάρω ένα τηλέφωνο... ο κόσμος μας είναι ένα μικρό μέρος. Το πιο δύσκολο, να μου πει "ναι, μπορούμε να το κάνουμε".

 25. ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. avatar
  ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. 13/10/2010 10:46:16

  Παίζουν τα τελευταία τους φύλλα.

  Η ΝΔ δεν θα ξέρει από που της έρχεται.

  Από στελέχη της που κάνουν "απαλή" αντιπολίτευση.

  Από εμφανίσεις του Επιτίμου.

  Απο συνεντεύξεις τυπου Λούλη. Τον ξέθαψε στον Real FM σήμερα ο Χατζηνικολάου (13/10/2010) να μας πει ότι ο Καρατζαφέρης είναι "φαινόμενο"!

  Τα επόμενα χαρτιά τους θα ανοίγουν ένα, ένα μέχρι τις εκλογές.

  ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ; ; ;

  ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙΤΙΜΟ ! ΒΓΑΛΑΝΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !

  ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟΝ ΛΟΥΛΗ ! ΣΤΟΝ ΒΡΟΝΤΟ !

  ΝΑ ΠΑΩ ΕΓΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!

  ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΤΕ ΚΙΟΛΑΣ!

  ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ!

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. 13/10/2010 11:25:16

   Ε όχι τώρα να φοβηθούμε και τον Λούλη!
   Με τον επίτιμο τι έπρεπε να κάνει η ΝΔ; Εβγαλε μια σκληρή ανακοίνωση και τέρμα. Να κάνουμε τώρα όλα τα κανάλια να ασχολούνται με τα δήθεν ενδοπαραταξιακά; Αλλο που δε θέλουνε.

   • Factorx avatar
    Factorx @ Kώστας Θ. 13/10/2010 11:36:22

    Ουσιαστικά διαγραφηκε ο επίτιμος

   • man8os avatar
    man8os @ Kώστας Θ. 13/10/2010 11:39:20

    Ενας επιτιμος δεν διαγραφετε, αλλα παει σπιτι του. Και αυτο να κανει. Καιρος να καλλιεργησει καμια ντοματα. Την ανια κανεις δεν την προσεξε? Ειναι 92 χρονων, ζωη να εχει να φτασει τα 130. Αλλα να κατσει σπιτι με τα εγγονια και τα δισεγγονα. Οχι να βγαινει στην τηλεωραση σε αυτην την ηλικια να λεει ασυναρτησιες.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Kώστας Θ. 13/10/2010 14:29:00

    την άνοια εννοείς, μάλλον (όπως δεν βάζεις και τόνους, εγώ διάβαζα "ανία", και δεν βγάζει νόημα)

 26. nasos avatar
  nasos 13/10/2010 11:03:58

  το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας,η αντίστοιχη εκεί ΝΔ,είχε κηρύξει μποϋκοτάζ στα έντυπα της Priza,τον αντίστοιχο ΔΟΛ της Ισπανίας
  αν και πολλού Νεοδημοκράτες έχουν πιάσει το νόημα και έχουν πάψει να αγοράζουν τις φυλλάδες της διαπλοκής
  υπάρχουν πολλοί ακόμη που δεν έχουν κατανοήσει την ανάγκη του να χτυπηθεί το κακό στη ρίζα του,δηλαδή να κοντύνουμε το διαπλεκόμενο σύστημα των ΜΜΕ που γιγαντώθηκε επί Σημίτη και καταδυναστεύει το πολιτικό σύστημα και την χώρα

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ nasos 13/10/2010 11:18:24

   Θα τολμήσει κανείς πολιτικός να ζητήσει τα χρωστούμενα καναλιών και εφημερίδων στο κράτος; Εκεί να τους δω.

   • ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
    ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ @ Kώστας Θ. 13/10/2010 11:44:21

    ΒΡΕ ΚΩΣΤΑ, ΘΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ;
    ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ. ΜΟΝΟ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΡΕΜΟΥΝ.
    ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.
    ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ.

   • Ευθύμης avatar
    Ευθύμης @ Kώστας Θ. 13/10/2010 22:36:40

    ...Και βασικό μισθό (τουλάχιστον) στους εργαζομένους της τυποεκδωτικής και να τους επιτρέπετε το δικαίωμα της απεργίας.
    Επίσης να σταματήσουν οι απολύσεις.

 27. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 13/10/2010 11:39:45

  είναι θλιβερό κάποιοι να επιμένουν ότι ο Λαμπράκης δεν δολοφονήθηκε από το παρακράτος της Δεξιάς (και πιο συγκεκριμένα από το παρακράτος του Παλατιού).
  Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα, που μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς από εμάς,αλλά πρέπει να έχουμε το ηθικό ανάστημα και την παρρησία να λέμε την αλήθεια και να παραδεχόμαστε τα τεράστια λάθη της παράταξης.

  Ο Επώνυμος κάνει αναφορά στον ισχυρισμό του "Τίγρη" (Μανόλης Χατζηαποστόλου) ότι τον Λαμπράκη τον σκότωσαν οι σύντροφοί του καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο.
  Στο σχετικό video που έβαλε ο Επώνυμος ως παραπομπή, ο "Τίγρης" ισχυρίζεται όντως πως το χτύπημα στον Λαμπράκη δεν ήταν θανατηφόρο και ότι μπορεί να ήταν λίγο φυτό 30% και ότι τον αποτέλειωσαν οι σύντροφοί του καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο.

  Οπότε τίθονται τα ακόλουθα ερωτήματα :

  - γιατρός ήταν ο "Τίγρης" για να ξέρει πότε ένα χτύπημα με λοστό στο κεφάλι είναι σοβαρό και πότε όχι?

  ΟΧΙ βέβαια......

  - Μήπως πρόλαβε να εξετάσει τον τραυματισμένο Λαμπράκη?

  ΟΧΙ βέβαια.....

  Γιατί λοιπόν να δεχτούμε τους ισχυρισμούς του ως ιατρική γνωμάτευση, την στιγμή που ούτε γιατρός είναι, ούτε εξέτασε τον τραυματισμένο Λαμπράκη, ούτε είχε μάλιστα προσωπική άποψη για την κατάσταση του τραυματισμένου Λαμπράκη, αφού όταν αντιλήφθηκε την επίθεση με το τρίκυκλο έτρεξε αμέσως και με κίνδυνο της ζωής του πήδηξε στην καρότσα του και μετά από δραματική πάλη με τον Γκοτζαμάνη κατάφερε να το ακινητοποιήσει, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη σύλληψη του τελευταίου.

  - Μήπως ο "Τίγρης" συνόδευσε τον τραυματισμένο Λαμπράκη μέχρι το νοσοκομείο, για να ξέρει τι συνέβη πραγματικά μέσα στο όχημα?

  ΟΧΙ βέβαια.....γιατί την στιγμή που μεταφερόταν στο νοσοκομείο ο τραυματισμένος Λαμπράκης, εκείνος κυνηγούσε το τρίκυκλο, προσπαθώντας να το σταματήσει.

  - Ποιος έκανε την νεκροψία του Λαμπράκη και σε ποιο συμπέρασμα κατέληξε?

  Ο γνωστός ιατροδικαστής Καψάσκης έκανε την νεκροψία και έβγαλε τὸ πόρισμα ότι το θανατηφόρο χτύπημα στὸν Λαμπράκη προήλθε απὸ την πρόσκρουση στην ἄσφαλτο(!!!!!!!!!!!!!!!) και όχι απὸ το χτύπημα με λοστό. Και κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα για να συγκαλύψει την υπόθεση......

  Αν όντως λοπόν οι σύντροφοί του τον αποτελείωσαν τον Λαμπράκη μέσα στο όχημα στην διαδρομή προς το νοσοκομείο, ο ιατροδικαστής δεν θα έβρισκε στοιχεία που να συνηγορούσαν σε αυτήν την εκδοχή? Και δεν συνέφερε πολιτικά το Παλάτι και την Δεξιά, να τα δημοσιοποιούσε ο ιατροδικαστής αυτά τα στοιχεία και να έβγαζε σχετικό πόρισμα?

  Με άλλα λόγια, αν ο ιατροδικαστής π.χ έβρισκε άμμο, όπως ισχυρίζεται ο "Τίγρης" ότι πιθανόν χρησιμοποιήθηκε, ή διαπίστωνε προσπάθεια πνιγμού του τραυματισμένου Λαμπράκη, δεν θα έβγαζε σχετικό πόρισμα για να ρίξει τις ευθύνες του θανάτου του Λαμπράκη πάνω στους συντρόφους του και να αθωώσει την εθνικόφρονα Δεξιά και το Παλάτι?

  (Και ποιος είναι αυτός ο ιατροδικαστής? Μήπως είναι ο ίδιος που έβγαλε τον Ν. Μανδηλαρά πνιγμένο?????????????)

  - Οι ξένοι γιατροί που κάλεσε η ελληνική κυβέρνηση (και μεταξύ αυτών και ένας Ρώσος γιατρός) δεν συνειδητοποίησαν κατά την εξέταση του τραυματισμένου Λαμπράκη ότι το χτύπημα με το λοστό στο κεφάλι δεν ήταν θανατηφόρο? Δεν θα δημοσιοποιούσαν ένα τέτοιο γεγονός?

  Όσο και να προσπαθούν μερικοί, για να αθωώσουν την Δεξιά για την δολοφονία του Λαμπράκη δεν θα τα καταφέρουν.......

  • Γιαννης 3 avatar
   Γιαννης 3 @ δαιμονάκι 13/10/2010 12:09:55

   Δαιμονακι πολυ σωστη η σκεψη σου αλλα ειναι προσωπικη ενω το βιντεο-συνεντευξη ειναι οπτικοακουστικου υλικο αδιαψευστος μαρτυρας εκτος και αν νομιζεις οτι ο 'Τιγρης'ειναι ψευτης και συκοφαντης,υπαρχουν οι εικκασιες και οι μαρτυριες τι να κανουμε τωρα.

  • Aravas avatar
   Aravas @ δαιμονάκι 13/10/2010 12:45:59

   respect

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ δαιμονάκι 13/10/2010 12:53:02

   Τον Λαμπράκη τον σκότωσε ένας παρακρατικός θύλακας του

   καθεστώτος της εποχής.

   Αυτό δε σημαίνει ότι τον σκότωσαν με άνωθεν εντολή.

   Ασφαλώς δεν ήταν αρεστός πολιτικά ο Λαμπράκης ούτε στο παλάτι

   ούτε στους πολιτικούς του αντιπάλους.

   Αλλο το ένα και άλλο το άλλο.

   Είχα ακούσει αριστερούς να επιδοκιμάζουν στο παρελθόν

   δολοφονίες θυμάτων από τρομοκρατικές οργανώσεις.

   Τί σημαίνει αυτό?

   Ότι τις είχαν οργανώσει τα κόμματά τους?

   Να μη ξεχνάτε ότι τα εμφυλιοπολεμικά μίση ήταν, εκείνη την
   εποχή, η καθημερινή ατμόσφαιρα και λόγω της μικρής χρονικά απόστασης από το αίμα του εμφυλίου (15 χρονια) και λόγω του ψυχρού πολέμου αλλά λόγω κυρίως της άθλιας εσωτερικής πολιτικής κατάστασης που την περιέπλεκε η ακραία δημαγωγική στάση του Γεωργίου Παπανδρέου υποδαυλιζόμενη από τον δάσκαλο της δημαγωγίας και αναταραχής Ανδρέα και να μη ξεχνάμε και το Μητσοτάκη.(ο δολοφονημένος ως ειρηνιστής, άθελά του ήταν πιόνι στα χέρια του Σοβιετικού ιμπεριαλισμού και υπεροξοπλισμού. Το πόσο ειρηνιστική ήταν η ΕΣΣΔ μπορούμε πλέον σήμερα να το διαπιστώσουμε βλεποντας τη στάση των πρώην Σοβιετικών δορυφόρων σε τρεχοντα ζητήματα γεωπολιτικής).

   • Α.Κ. avatar
    Α.Κ. @ ΣΟΝ ΠΕΝ 13/10/2010 15:21:10

    Αγαπητέ Σον Πεν

    Αλλού στο ίδιο άρθρο επαίνεσα τα σχόλιά σου. Εδώ θα διαφωνήσω. Είναι πασίγνωστο ότι η επίθεση στο Λαμπράκη είχε την κάλυψη όλης τς ηγεσίας της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύεις ότι η δολοφονία ενός εκλεγμένου βουλευτή δεν είχε οργανωθεί από κάποιους, ιεραρχικά, ανώτερους από την ηγεσία της Αστυνομίας ;

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 13/10/2010 19:23:14

    A.K

    Το ότι η ηγεσία της αστυνομίας προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να συγκαλύψει την υπόθεση δεν αποδεικνύει άνωθεν εντολή.
    Μη ξεχνάμε ότι ο Κων/νος Καραμανλής είπε: "ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο".
    Στο κάτω-κάτω της γραφής γιατί πρέπει να φορτώσει κάποιος μια δολοφονία στο Παλάτι για να είναι αντιβασιλικός?
    Να μη ξεχνάμε επίσης ότι δεν μιλάμε για μια ομαλή περίοδο.
    Μιλάμε για περίοδο που ακονίζονταν μαχαίρια.
    Το αίμα του εμφυλίου φώναζε ακόμα.
    Από την πλευρά των νικητών πίστευαν ότι δεν είχε επικρατήσει η ολοκληρωτική λύση και από την πλευρά των ηττημένων επισείετο η ρεβάνς.
    Και όλα αυτά στα κράσπεδα της Ευρώπης, στην εσχατιά της Βαλκανικής, με Βόρεια σύνορα τον "Βόρειο παγωμένο ωκεανό"
    και τον ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ σε πλήρη εξέλιξη.
    Σας λέει τίποτα η κρίση στην Κούβα? έτσι για θεωρήσετε την πολιτική κρίση της εποχής στην Ελλάδα.
    Επίσης να μη ξεχνάμε ότι η κομμουνιστική ανταρσία στη Ελλάδα με τις ιδιαιτερότητές της είχε αγγίξει τα όρια της έξωθεν επιβουλής.
    Το καλύτερο πάντως για εκείνη την εποχή είναι να μην τη συσχετίζουμε με το σήμερα.
    Δεν υπήρξαν καλοί και κακοί.
    Υπήρξε έντονο μεσσιανικό πάθος και φανατισμός.
    Μας δόθηκε ο καιρός να ζήσουμε δημοκρατικά και να το καταλάβουμε.
    Ας μένει μόνο πού μπορεί να οδηγηθεί ένα Έθνος όταν καταληφθεί από ιδεασμούς και μεσσιανισμούς σωτηρίας.

 28. ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
  ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 13/10/2010 11:41:00

  ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΡΗΚΕ Η Ν.Δ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ;
  ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΚΑΙ ΑΣΥΝΔΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε, ΣΤΟ ΝΗΣΙ;
  ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!
  ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 13/10/2010 12:03:57

   Τυχαίο δεν είναι, αλλά πως εξηγείς την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΚΕ το ΄89;

   • ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
    ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ @ Κάποιος 13/10/2010 12:12:59

    ΤΟ ΄89 ΤΟ Κ.Κ.Ε ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΜΛΗΓΑΔΕΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ. ΑΝ ΨΗΦΙΖΕ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.
    ΕΜΕΙΣ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ.
    ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΝ ΕΡΙΣΤΕΡΟ ΧΩΡΟ, ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΑΤΕ, ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΘΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Κ.Ε
    ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΟΘΗΚΕ ΕΤΣΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΘΩΩΘΕΙ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΡΕΤΣΙΝΙΑ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΤΕ!
    ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΑΥΤΑ.
    ΚΑΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ.
    ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ.
    ΦΙΛΕ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ.ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΔΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Κάποιος 13/10/2010 12:23:26

    ΠΑΣΟΚτζής δεν είμαι για να απολογηθώ για τα πεπραγμένα του κόμματος και δεν έχω υπαινιχθεί ποτέ κάτι τέτοιο.
    Επίσης δεν έχω γράψει ποτέ ότι το ΚΚΕ φταίει για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα, φταίει όμως για άλλα που δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν.

 29. klausevitz avatar
  klausevitz 13/10/2010 11:42:35

  'Ενα κίνημα εθνικής και κοινωνικής χειραφέτησης (το ένα δεν γίνεται
  χωρίς το άλλο),για να μήν χρησιμοποιήσω τον...βαρύγδουπο όρο
  "απελευθέρωσης",και ξεμείνουμε πάλι με χέρια αδειανά,κοιτώντας το
  άπειρο...προυποθέτει:
  . Να μήν δίνει λεπτομερείς διευκρινίσεις....άντε τώρα να τα βάλεις
  με τις ιδεοληψίες των παλιών αριστερών,τους λογαριασμούς στην Τράπεζα
  των παραδοσιακών δεξιών, το valse hesitation ενδιαμέσων αποχρώσεων..
  καταρρέεις την πρώτη βδομάδα!
  . Δεν ξεπερνάς τους καταφανείς περιορισμούς-όχι τόσο των σάπιων
  εσωτερικών συσχετισμών-αλλά τους διεθνείς καταναγκασμούς και την
  ανελέητη διάθεση καταστροφής, όταν κάποιοι βλέπουν ότι κάτι δεν πάει
  καλά!
  .Επανασυνδέεσαι με την ιστορική μήτρα του παρελθόντος σου, χωρίς
  φορτισμένους εθνικισμούς της πεντάρας, χωρίς την άχρηστη μυθολογία
  δήθεν εξεγερμένων συνειδήσεων...δεν ξεχνάς ότι μιλάς στον καθημερινό
  άνθρωπο που,υπο περιστάσεις, μπορεί να κάνει την υπέρβαση!
  . Δεν ενοχοποιείς,ποτέ,το λαό-του τύπου: μαζί τα φάγαμε-αλλά και δεν
  τον κολακεύεις. Ουδείς αναμάρτητος,δεν έχουμε όλοι όμως τις ίδιες
  αμαρτίες...Οι άνθρωποι θα χρειαστεί να καταλάβουν ότι πρέπει να
  χάσουν κάτι σοβαρό απ'τη βολή τους , αλλοιώς οδηγούνται σε γενικευμένη
  συρρίκνωση...στην καλύτερη περίπτωση...και
  . για να ανεμίσουν οι αναπεπταμένες σημαίες των αυθεντικών επικών
  συνειδήσεων,πρέπει πρώτα οι ίδιοι να περάσουν τον εαυτό τους σε κρισάρα
  εντίμου και συγκρατημένου βίου, όπως οι αξιότεροι των προγόνων τους!

  Δεν πιστεύω,αγαπητέ Επώνυμε,ότι διάλεξες το καλύτερο μετερίζι
  γι'όλα αυτά.Ομολογώ,όμως,ότιδεν βλέπω και τίποτε ενθαρρυντικό
  γύρω-γύρω,οπότε τί να σου πώ και να σου αντιπροτείνω...!

  Υ.Γ. Το venceremos:απο τον εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα του Simon Bolivar
  και είναι εντελώς αποιδεολογικοποιημένο,άψογο για γενική χρήση....!
  Δεν θυμίζει τίποτε απο το "κάτω οι πλούσιοι" ορισμένων ή το τρομοκρατικό
  "viva la muerte"των φρανκικών ομάδων εφόδου. Κόλλημα,όμως, κάποιοι τύποι!

 30. salut moi le platan avatar
  salut moi le platan 13/10/2010 11:43:36

  Μια λίστα ρε παιδιά με τους υποψήφιους περιφερειάρχες τους Πασοκ για να ξέρουμε ποιούς ΔΕΝ ψηφίζουμε (+ αυτόν που στηρίζει ο μητσοτάκης μπρρρρ! στην κρήτη)

 31. kostasxan avatar
  kostasxan 13/10/2010 11:50:13

  Άσχετο, αλλά: "Πρέπει να πολεμήσουμε τον εθνικό κυνισμό", δήλωσε από τα Χανιά η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία από το πρωί είχε σειρά επαφών με τοπικούς φορείς.
  Τι εννοεί με τον "εθνικό κυνισμό" η Ντόρα;

  • man8os avatar
   man8os @ kostasxan 13/10/2010 11:51:26

   Αυτο που κανει η ιδια.Που μας το παιζει παρθενα ασπιλη.

 32. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 13/10/2010 11:57:15

  Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους
  Με ROLEX στα χέρια , με γούνες στους ώμους...

 33. Ραβινος avatar
  Ραβινος 13/10/2010 12:04:26

  Θαυμασια αναλυση μπραβο ''Επωνυμε''.Τετοιες αναλυσεις και επιχειρηματα ελλειπαν απο το οπλοστασιο της ΝΔ και ειδικα του Σαμαρα για τον απλουστατο λογο οτι απηχουν την φιλοσοφια της πολιτικης του πλατφορμας.Αυτες τις αναλυσεις θα πρεπει να διαβαζουν οι Βουλευτες κλπ της ΝΔ και να φροντιζουν για την μεταλαμπαδιση τους στον λαο.Ειναι αληθεια τοι εχουν συμμαχησει θεοι & δαιμονες εναντιον του Σαμαρα οπως ειχαν συμμεχησει και εναντιον του Καραμανλη .Αυτο που ειναι αξιοπροσεκτο ομως τωρα ειναι οτι δημιουργεται μια δυναμικη οχι επικοινωνιακη {εχω εγκρασει την αντιθεση μοου στην εκπροσωπιση της ΝΔ απο τον Παναγιωτοπουλο =Δεν κανει ,Ερχεται απο το νοσηρο παρελθον } αλλα επικυρωσης των οσων λεει ο Σαμαρας απο ξενους επιφανεις επιστημονες και φορεις για το λαθος μειγμα της οικονομικης πολιτικης του παντελως ασχετου με τα οικονομικα ΓΑΠ.Προσφατη επιβεβαιωση τα λεχθεντα απο τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ που μιλαει ΕΛΛΗΝΙΚΑ Νομπελιστα Οικονομιας Κυπριο κ Πελαγιδη για το μειγμα της αναπτυξης συναρτησει της λελογισμενης απευλευθερωσης των δεσμων της επιχειρηματικοτητας {Κοινωνικος ΦιλελευΘερισμος }.Αυτο το οπλο της επιβεβαιωσης της πολτικης της ΝΔ απο τα διεθνη φορα }Τροικα,ΔΝΤ.ECOFIN κλπ } δεν μορει να το χεριστει ο Παναγιωτοπουλος χρειαζονται αλλου τυπου συμμαχιες
  Μπραβο και παλι μπραβο Επωνυμε !

 34. Αγροφυλακας avatar
  Αγροφυλακας 13/10/2010 12:06:15

  Αγαπητοί φίλοι,

  Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα αναστάσεως! Είμαι ανεβασμένος, στα σύννεφα πετάω!
  Χθες, έγραψα (στην ενότητα: Τα τέσσερα νέα unfair του Μητσοτάκη):
  «……….
  Αγαπητοί φίλοι, αρκετά!
  Θα έπρεπε να είμαστε όλοι σε ομάδες εργασίας και να σχεδιάζουμε το μέλλον της Ελλάδος (προτάσεις και σχέδια νομοσχεδίων για κάθε τομέα της οικονομίας) και όχι να αναμασάμε τα ιδία και τα ιδία. Αν αύριο η ΝΔ κληθεί να κυβερνήσει τι θα κάνουμε; θα φάμε κανά δυο χρόνια για να βρούμε τον βηματισμό μας?».
  Δεν το λέω αυτό για να διεκδικήσω τίτλους δόξης και τιμής για εμένα.
  Το λέω για να τεκμηριώσω τα ειλικρινή συγχαρητήρια μου προς τον Επώνυμο, τον Δαναό (υποθέτω, από τη Αργολίδα, όπως και εγώ), και τον ΣΟΝ ΠΕΝ που είπαν με τον καλλίτερο τρόπο αυτά που είχα μέσα στην καρδιά μου, και ίσως ήμουν ανίκανος να εκφράσω τόσο γλαφυρά.
  Φίλε επώνυμε έβαλες τον δάκτυλο στον τύπο των ήλων. Ελπίζω να σε διαβάζει ο Σαμαράς (οπωσδήποτε σε διαβάζει ο Φ. K.) και να ζητήσει σύντομα αναφορές προόδου από Τομεάρχες, Νοδήτες, και προεδρεία Τ.Ο. Να απαιτήσει την δημιουργία ομάδων εργασίας (τα βιογραφικά έχουν ήδη κατατεθεί προ πολλού) και την παραγωγή στρατηγικής και πολιτικής για κάθε τομέα της οικονομίας και της δημόσιας ζωής. Να αρχίσει να επικοινωνεί με την βάση μέσω Εmail. κτλ κτλ. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει ήδη πρόοδος, την γνώμη μου λέω με την ελπίδα ότι λέω κάτι χρήσιμο. Και μην βιαστεί κανείς να κατηγορήσει αυτούς που κατέθεσαν βιογραφικά ότι όλοι περιμένουν να ‘υπουργοποιηθούν’. Δεν είναι γεμάτη η Ελλάδα βλάκες που πιστεύουν ότι όλοι είναι άξιοι και ότι όλοι μπορούν να γίνουν υπουργοί και πρωθυπουργοί. Υπάρχουν όμως πολλοί άξιοι που το μόνο που θέλουν είναι να προσφέρουν προς την πατρίδα τους. ΝΑΙ! φίλοι υπάρχουν πολλοί ακόμη που αμύνονται, και ο Αντώνης το ξέρει αυτό, αλλιώς δεν θα μιλούσε για «Κόμμα αξίων, και με αξίες».
  Ξερώ ότι η δικαιολογία είναι ότι τώρα προτεραιότητα έχουν οι επερχόμενες εκλογές, ότι πιεζόμαστε για χρόνο κτλ. Όταν σαν μεταπτυχιακοί φοιτητές παραπονεθημακε στον εποπτεύοντα καθηγητή ότι δεν προλαβεναμε τα μαθήματα, την έρευνα και όλα τα άλλα, η απάντηση του ήταν: GET ORGANIZED! Το αιώνιο πρόβλημα μας είναι ότι συνεχώς ασκούμε ADMINISTRATION, By CRISIS MANAGEMENT, και όλοι γνωρίζουν ότι THE GREEKS ARE UNORGANIZED.
  Τώρα που πιάσαμε πάτο, θα αλλάξουμε τακτική? δηλ. Θα οργανωθούμε? (ήδη έχουμε φάει πέντε, για όσους ξέρουν το πασοκικο ανέκδοτο)? Η θα βολευτούμε στο να ντουφεκίζουμε αυτούς ‘που μας τα χώνουν’ (don’t shoot the messenger).

 35. lazaros avatar
  lazaros 13/10/2010 12:08:38

  ο παγκαλος θα ελεγε καποιος κακεντρεχης εχει "υιοθετηθει" απο την ΔΟΛ...ειναι ο αγαπημενος τους πολιτικος...προτιμουν τις δηλωσεις του σιγουρα...
  ο Σαμαρας φανταζει σαν την καλαμια στον καμπο...κανεις δεν τον προωθει,κανεις δεν τον προβαλλει ουσιαστικα(μονο αν επαιζε στο νησι ως guest star θα κερδιζε σοβαρο χρονο θεασης στο μεγκα) και ομως αντεχει...Τον πιστευω τον σαμαρα αφου και μενα εναν φυσει αντιδαπιτη με οδηγει να τον ψηφισω..φαντασου τοτε..υπαρχει ελπιδα

 36. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 13/10/2010 12:21:26

  "Απορώ! Τι κάνουν; Περιμένουν απλώς να γίνει η ΝΔ κυβέρνηση για να ξαναπιάσουν την κουτάλα;"

  αυτό ακριβώς, το ίδιο κάνανε και με τον προηγούμενο, ντοριτας συνεπικουρούμενοι.

 37. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 13/10/2010 12:42:21

  Χαρβαλιά λέει σύμβουλος του Σαμαρά... με προβληματίζει ελαφρός γιατί για τους διευθυντές του κυρ Γιώργου δεν έχω και την καλύτερη εντύπωση αν τα έχουμε σπάσει και έχει ξεκόψει με το συγκρότημα, ελπίζω να μην έχουμε τα ίδια με το παιδί του ταχυδρόμου.

  • Maya avatar
   Maya @ Σοσιαληστής 13/10/2010 12:49:09

   Παλιός συνεργάτης του από το υπΕΞ. Το ΕΘΝΟΣ ήρθε μετά.
   Δεξιός από κούνια.

 38. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 13/10/2010 12:44:59

  Επώνυμε, πολλές επισημάνσεις σου σωστές και εύστοχες. Ιδίως όταν εντοπίζεις την λάθος προσέγγιση στο ζήτημα "μηδενισμός του ελλείμματος", όπου εξ αιτίας ενός εικονικού δέντρου, οι μνημονιακοί προσπάθησαν να κρύψουν το δάσος των δικών τους παράλογων ισχυρισμών.

  Όμως, ξεχνάς, ίσως σκοπίμως, ορισμένα πράγματα. Η αρχή της πτώσης του Καραμανλή ήταν το Βατοπέδι. Καθηλώθηκε εκεί, σπατάλησε πολύτιμες πολιτικές και επικοινωνιακές δυνάμεις, και πλέον δεν είχε το σθένος να αντιμετωπίσει το πραγματικό πρόβλημα: τον εκτροχιασμό των δημοσιονομικών και την επερχόμενη κρίση χρέους.

  Η δική μου άποψη είναι ότι η υπόθεση Βατοπέδι δείχνει την αλληλοδιαπλοκή μέρους της ΝΔ με το κόμμα του θεού, την δεξιά του Κυρίου, την orthodoxy co., όπως θέλεις πέστο. Για μένα ο Καραμανλής υπονομεύθηκε πρώτα απ' όλα από εκείνους τους καραμανλικούς που μπέρδεψαν την πολιτική με τα κομποσκοίνια, όπως έγραψε κάπου ένας άλλος σχολιατής.

  Στις υπόλοιπες λοιπόν επισημάνσεις σου για τις πολιτικές αδυναμίες της ΝΔ, θέλω να προσθέσω και αυτήν:

  Η ΝΔ θα πρέπει να απαλλαγεί από τα περιττά βαρίδια της άμεσης ή έμμεσης αλληλοδιαλοκής της με εκκλησιαστικούς ή παρεκκλησιαστικούς παράγοντες. Προσοχή, δεν εννοώ ότι πρέπει να έρθει σε αντίθεση με το θρησκευτικό αίσθημα. Αλλά πρέπει κάποτε να δείξει έμπρακτα ότι άλλο είναι η πολιτική "δεξιά", και άλλο η "δεξιά του Κυρίου".

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Professor Moriarty 13/10/2010 12:54:41

   Την ανταλλαγή στο θέμα Βατοπαιδίου την ΖΗΤΗΣΑΝ οι Ξανθιώτες και την έκανε η ΝΔ ως ΡΟΥΣΦΕΤΙ στους Ξανθιώτες! ΟΧΙ στους μοναχούς. Στην πραγματικότητα, αυτό που έγινε ήταν ότι εκμεταλλεύτηκαν οι της ΝΔ τη γνωριμία τους με τον Εφραίμ για να τον πείσουν να συναινέσει να πάρει τα άλλα ακίνητα αντί για τη λίμνη.

   Αυτό αποδεικνύεται από το ότι, μόλις τέθηκε το ζήτημα, το πρώτο που είπε η Μονή ήταν "δεν το ζήτησα εγώ - πάρτε τα όλα πίσω - ξαναδώστε μου τη λίμνη". Ένα επιχείρημα-κόλαφος για όλους αυτούς που μιλούν για σκάνδαλο Βατοπαιδίου, που αποδεικνύει, εκτός των άλλων, και πόσο αμέτοχη ήταν η Μονή στη δημιουργία της όλης ιστορίας.

   Ας μην αφήσουμε την ενδιάμεση κατάρρευση κάθε κατηγορίας... Μέχρι κι ο ΣΎΡΙΖΑ το πάει τώρα για απαλλακτικό πόρισμα...

   • Γιαννης 3 avatar
    Γιαννης 3 @ Επώνυμος 13/10/2010 13:27:42

    Την ανταλλαγη την ξεκινησε το Πασοκ με Δρη και Φωτιαδη και την συνεχισε η ΝΔ...

   • Στάθης Δ avatar
    Στάθης Δ @ Επώνυμος 13/10/2010 13:29:33

    @ Επώνυμο

    Μιάς και κάπου αλλού αναφέρεις ότι είσαι παληός αναγνώστης του antinews (από το 2008), αναρωτιέμαι αν έχεις διαβάσει και τα παρακάτω posts

    28/08/3008 [http://www.antinews.gr/?p=3162] Οι γαλάζιοι σταυροφόροι της μονής Βατοπεδίου
    19/09/2008 [http://www.antinews.gr/?p=3514] Βατοπέδι και στη Λοκρίδα
    29/09/2008 [http://www.antinews.gr/?p=3646] Ποιοι αντιδρούν σε νομοθετική ρύθμιση για το Βατοπέδιο;
    03/10/2008 [http://www.antinews.gr/?p=3707] Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν τα ομόλογα
    21/10/2008 [http://www.antinews.gr/?p=3964] Πνευματικά παιδιά και πνευματικά αδέλφια
    23/10/2008 [http://www.antinews.gr/?p=3998] Ο ταχυδρόμος του Θεού κτυπάει πάντα δυο φορές
    29/11/2008 [http://www.antinews.gr/?p=4430] Τώρα και κρυφές ….ρασοκάμερες
    01/12/2008 [http://www.antinews.gr/?p=4457] Παγωμάρα στην ΝΔ από κατάθεση εκδότη
    11/12/2008 [http://www.antinews.gr/?p=4228] Σημεία κατάθεσης εκτιμητών ΣΟΕ
    28/03/2009 [http://www.antinews.gr/?p=5751] Βατοπέδι τουρς για Βαυαρούς… φιλέλληνες
    08/05/2009 [http://www.antinews.gr/?p=6315] Επείγον : Κλείνει αιφνιδιαστικά η Βουλή !!!

    Να σου θυμίσω επίσης και την ομιλία Κώστα Καραμανλή στην κοινοβουλευτική ομάδα (16/12/2008)
    http://www.youtube.com/watch?v=jaTi_JbzJ-o&feature=player_embedded#!

    και την κατά 180 μοίρες στροφή στην πρόσφατη επιστολή του στην προανακριτική (με πλήρη κάλυψη από την νέα ΝΔ εννοείται...)

    Και σαν Υ.Γ
    Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει παράταση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής. Το πώς βγαίνει ότι "… Μέχρι κι ο ΣΎΡΙΖΑ το πάει τώρα για απαλλακτικό πόρισμα…" θα ήταν καλό να εξηγηθεί. Για λόγους απλής τεκμηρίωσης
    http://www.skai.gr/news/politics/article/153930/vatopedi-paratasi-ton-ergasion-zita-o-al-tsipras/

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 13/10/2010 15:34:15

    Στάθη Δ, ήμουν ο μόνος εδώ μέσα που χτυπιόταν από την πρώτη στιγμή ότι το Βατοπαίδι δεν είναι σκάνδαλο.

    Χαίρομαι που τώρα πια δεν είμαι μόνος και που τη θέση αυτή την ασπάζεται τώρα πια τόσο πολύς κόσμος.

    Στις αναρτήσεις που παραπέμπεις, αν διαβάσεις τα σχόλια, σίγουρα θα βρεις πολλές δικές μου τοποθετήσεις για το ζήτημα. Όπου φυσικά δεχόμουν και τις επιθέσεις συσχολιαστών για τις μοναχικές, τότε, θέσεις μου.

    Δεν χαίρομαι τόσο επειδή προηγήθηκα όλων στο συγεκριμένο ζήτημα, χαίρομαι κυρίως επειδή βγαίνει επιτέλους η αλήθεια στην επιφάνεια.

   • dimitris hamenos avatar
    dimitris hamenos @ Επώνυμος 13/10/2010 16:20:56

    Aγαπητε Επωνυμε να με συγωρησεις ομως επιβεβαιωνεις τον κ. Καθηγητη μολις καποιος θιξει το παπαδαριο παθαινεις κατι... Θεωρω πως εδω δεν μας απασχολουν μεταφυσικα προβληματα αλλα πραγματικα, και ενα τετοιο ειναι το σφιχταγκαλιασμα των παπαδων με την εξουσια-χρημα, οπως φαινεται και απο το σχολιο σου. Αυτους τους νοιαζει μονο το παγκαρι.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 13/10/2010 16:25:57

    Βγάλτε τα συμπεράσματα που θέλετε. Δεν έχω να πω κάτι περισσότερο.

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ Professor Moriarty 13/10/2010 13:20:24

   Δεν θέλω να μπώ στον φαύλο κύκλο της συζήτησης για το αν είναι τυπικά σκάνδαλο, ή μη-σκάνδαλο. Η ουσία είναι ότι ένα σκάνδαλο, ή μη-σκάνδαλο, για το οποίο θα έπρεπε να απολογηθεί η προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, το πήρε εργολαβία η κυβέρνηση Καραμανλή με τις γνωστές συνέπειες. Και λόγω των γνωστών διασυνδέσεων - συ είπας.

   Θα ήθελα σχόλιο για την ουσία αυτών που έγραψα, και όχι ανακύκλωση συζητήσεων για τυπικότητες.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Professor Moriarty 13/10/2010 16:04:23

    Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο.

 39. Κώστας avatar
  Κώστας 13/10/2010 12:52:31

  ...Kαι όλοι εναντίον του Σαμαρά.Ας θαυμάσουμε άλλο αγλάισμα της εγκυρότητας, τον Α.Στάγκο, σήμερα στην Καθημερινή:

  Γράφει:
  -"Ακριβώς στη δημιουργία εντυπώσεων για να δηλώσει νικητής στις περιφερειακές εκλογές ποντάρει ο Αντώνης Σαμαράς. Συνέλαβε και προωθεί την άποψη ότι υπήρχε άλλος δρόμος, εμφανίζεται σαν απελευθερωτής από τα δεσμά του Μνημονίου, βασίζεται στη δυσαρέσκεια των πολιτών που βιώνουν τη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα και θέλει να ανεβεί πάση θυσία στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου που θα στήσουν τη βραδιά των εκλογών τα μίντια και οι δημοσκόποι, επικαλούμενοι τα χρώματα του χάρτη. Για λόγους προσωπικής επιβίωσης σε πρώτη φάση και όχι για να ανατραπεί η κυβέρνηση. Θεωρεί ότι αν ο ίδιος και η Νέα Δημοκρατία επικρατήσουν, έστω και εισπράττοντας την ψήφο διαμαρτυρίας κατά του Μνημονίου, θα εδραιώσει τη θέση του στην ηγεσία του κόμματος."

  Αλήθεια θα εδραιώσει τη θέση του; Που κινδυνεύει από ποιόν; Μήπως θέλει ο κ.Στάγκος μια νέα 29 Νοεμβρίου όπου σήμερα, αλλά και μετά από όποιο εκλογικό αποτέλεσμα, θα σάρωνε ο Σαμαράς. Ακου να "εδραιώσει".Δεν έβαλαν μυαλό μετά τις 29/11 φαίνεται. Είτε το θέλει ο κ.Στάγκος είτε όχι και τα αφεντικά του με τα μονοπύθμενα τάνκερ ο Σαμαράς είναι κατά κυριολεξία λαογέννητος και λαοπρόβλητος στην παράταξή του αρχηγός εκλεγμένος από πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία.Οχι με δαχτυλίδια αλα ΓΑΠ...

  -"Ο Α. Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά ότι η Ν. Δ. παραμένει κόμμα των Καραμανλήδων (όπως το ΠΑΣΟΚ των Παπανδρέου) και αυτό φαίνεται καθαρά από τη συζήτηση που έχει ανοίξει περί επιστροφής ή όχι του Κώστα Καραμανλή στην «ενεργό» πολιτική ή στη διεκδίκηση μίας θεσμικής θέσης. Δεν αισθάνεται σιγουριά και πιθανότατα αντιλαμβάνεται ότι δεν ελέγχει πλήρως το κόμμα του"
  Εδώ μιλάμε για συνειδητή ψευδολογία του προπαγανδιστή αυτού. Τι κι αν ο Κ.Κ διέψευσε τους ψιθύρους, εκεί αυτός μιλάει για συζήτηση που έχει ανοίξει. Καμώνεται πως δεν κατάλαβε πως η συζήτηση έκλεισε πριν καν ανοίξει.Τόσο έγκυρος είναι...

  -"Αν δεν ανακηρυχθεί νικητής τον Νοέμβριο, το δικό του αίσθημα ανασφάλειας, όπως και η αμφισβήτηση στο πρόσωπό του, θα αυξηθούν"
  Μόνο ένας εμπαθής θα έγραφε τέτοια αρλούμπα. Όλοι ξέρουν πως οι αρχηγοί κρίνονται στις εθνικές εκλογές. Αλλιώς ο ΓΑΠ θα ήταν ήδη συνταξιούχος με ήττα στις δημοτικές του 2006 και στις ευρωεκλογές του 2004.

  -"Οπως πρέπει να ξέρει ότι όλοι αυτοί δεν πρόκειται να του δείξουν την… αγάπη τους λόγω της στάσης του απέναντι στο Μνημόνιο. Το τελευταίο λοιπόν που θέλει είναι να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές σύντομα και να κληθεί ο ίδιος να αναλάβει τις ευθύνες. Από την άλλη πλευρά, ήττα σε βουλευτικές εκλογές θα είναι το τέλος του.
  Επομένως, ο Α. Σαμαράς θέλει να κερδίσει τις εντυπώσεις στις περιφερειακές εκλογές, αλλά όχι μία αποφασιστική νίκη."
  Προκαλεί εντύπωση η βεβαιότητα του κ.Στάγκου. Και βέβαια δεν μπορεί να κρύψει τα αισθήματά του για τον αρχηγός της ΝΔ. Η φράση "ήττα σε βουλευτικές εκλογές θα είναι το τέλος του" τα λέει όλα.Φαίνεται είναι παντελώς άσχετος από την πρόσφατη πολιτική ιστορία. Αγνοεί πως οι κκ Μητσοτάκης,Καραμανλής, Γ.Παπανδρέου έγιναν Πρωθυπουργοί αφού είχαν γνωρίσει ήττες ως αρχηγοί της αξ.αντιπολίτευσης. Αλλά ο κ.Στάγκος θέλει να χύσει χολή και δεν μπορεί να κρυφτεί.
  Του έχω ένα νέο:ο Αντώνης Σαμαράς θα γίνει πρωθυπουργός και θα τους ξεπατώσει. Νταβατζήδες μονοπύθμενους και μη. Γιατί θα του το επιβάλλουμε εμείς.

  (Όλη η ανάλυση-περιβόλι από τον "έγκυρο" Α.Στάγκο στην Καθημερινή:http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_13/10/2010_418458)

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Κώστας 13/10/2010 13:01:43

   Το αλαφουζομάγαζο έχει πάρει εργολαβία την επίθεση κατά Σαμαρά, και έχει μέρες τώρα ξαμολύσει τις πληρωμένες γραφίδες του σε ρεσιτάλ κινδυνολογίας και μνημονιολαγνείας:

   h**p://www.antinews.gr/?p=65817

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ Κώστας 13/10/2010 13:20:34

   Που’σαι Βλάχου να δεις που κατάντησε η εφημερίδα σου.
   Οι «έγκυρες» είναι και οι πιο επικίνδυνες και ύπουλες.

   • Misha avatar
    Misha @ Kώστας Θ. 13/10/2010 13:28:04

    Έβγαινε και επί κατοχής η Καθημερινή.Εχει παρελθον στο δοσιλογισμό

 40. Κάποιος avatar
  Κάποιος 13/10/2010 13:10:09

  Βατοπέδι από το πεδίο(ν) των βάτων και όχι βατοπαίδι από το παιδί των βάτων!

  Αλλωστε από το ουσ. πεδίο παράγεται το επίθ. πεδινός και από το ουσ.παιδί το επιθ.παιδικός.(βλ.Βατοπεδινός και όχι Βατοπαιδικός)

  • Misha avatar
   Misha @ Κάποιος 13/10/2010 13:23:37

   Οι ίδιοι οι καλόγεροι γράφουν «Βατοπαιδίου» ισχυριζόμενοι πως ο γιός του Μ.Θεοδοσίου βρέθηκε θαυματουργικά σε βάτα της περιοχής της μονής.

   Πάντως η πιο έγκυρη γραφή φαίνεται να είναι με «ε».

   Το «Βατοπαιδινός» στέκει ως προσωνύμιο εκ του μοναστηριού:
   Ο μοναχός της Μ.Ξενοφωντος λέγεται «ξενοφωντινός», της Παντοκράτορος «Παντοκρατορινός» , της Γρηγορίου «γρηγοριάτης», της Λαύρας «λαυριώτης» κλπ

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Misha 13/10/2010 13:31:04

    Δεν αποτελεί μόνο αγραμματοσύνη αλλά ίσως και πολιτική σκοπιμότητα η μετατροπή του -ε σε -αι από τους πονηρούς καλόγερους.
    Οπως έγραψα και παραπάνω αν η ετυμολογία προέρχονταν απο το βατος + παιδί το επίθετο θα έπρεπε να είναι βατοπαιδικός και όχι βατοπαιδινός.

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 13/10/2010 13:40:27

    To μοναστηρι λέγεται «Βατοπαιδίου» και εξ αυτού οι μοναχοί του λέγονται «βατοπαιδινοί».Δεν έχει αναφορά στην ετυμολογία της λέξης.

    Όπως ο κάτοικος του Ζαγορίου λέγεται ζαγορίτης ή ζαγοριανός , κάπως έτσι.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Misha 13/10/2010 13:46:05

    Δεν λέγεται, αυτοαποκαλείται.Πολλά βυζαντινά έγγραφα το αναφέρουν ως Βατοπέδι.
    Αλλωστε το σύνηθες είναι ανάλογα γεωγραφικά τοπωνύμια να έχουν την εύλογη κατάληξη - πεδίον και όχι -παιδίον, όπως θέλουν να το γράφουν οι καλόγεροι προκειμένου να έλξουν την καταγωγή του μοναστηριού τους από τον Θεοδόσιο με βάση τον κατασκευασμένο μύθο για τον γιό του που ναυάγησε και σώθηκε στα βάτα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Misha 13/10/2010 16:03:52

    Αυτή η εμπάθεια με το πώς γράφεται το όνομα της Ιεράς Μονής είναι απολύτως παράλογη. Για να μην δώσετε βάση στην ιστορία με το θαύμα, βαλθήκατε όλοι να τη γράφετε με ε. Γράψτε την όπως θέλετε. Η αλήθεια δεν αλλάζει.

    Είτε με ε, είτε με αι, Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΧΡΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 13/10/2010 16:43:07

    Επώνυμε

    Ασχέτως αν οι ανταλλαγές ήσαν επιζήμιες για το Δημόσιο,πράγμα παράλογο εφόσον και η Μονή είναι νομικό προσωπο ΔΗμοσίου Δικαίου, το σκάνδαλο είναι κυρίως θεολογικό με την εμπλοκή των καλογέρων σε οφσορ, και επενδυσεις κλπ κλπ
    Απορώ πώς άνθρωποι που αγαπούν την Εκκλησία συμβιβάζονται με αυτές τις πρακτικές που θίγουν τον πυρήνα της ασκητικοησυχαστικής παράδοσης της Ορθ.Εκκλησίας

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Misha 13/10/2010 16:52:03

    Αν το βλέπεις από αυτή τη σκοπιά θα σου έλεγα (και δεν το λέω στους άλλους, γιατί το βλέπουν από τη σκοπιά του πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου), σου απαντάω "μη κρίνετε ίνα μη κριθείτε". Και μάλιστα στο αδίκημα της ιεροκατηγορίας.

    Μάθαμε και γίναμε όλοι κατήγοροι και το παίζουμε υπεράνω στην πλάτη του Εφραίμ! Δεν κοιτάμε τα δικά μας χάλια, κοιτάμε να βάλουμε όλοι το δικό μας καρφί στο ηθικό φέρετρο της υπόληψης του Εφραίμ.

    Και δεν σκέφτεσαι ότι μπορεί π.χ. ο Κύριος να επέτρεψε να ξεσπάσει η όλη ιστορία για να νουθετηθεί ο Ηγούμενος, αν τυχόν και υπήρχε πνευματικό ζήτημα με αυτά που λες; Εσένα τι σε αφορά; Θα εξετάσουμε εμείς αν πορεύεται καλά η Μονή; Ο Επίσκοπός της είσαι;

    Αντί γι' αυτό, μήπως θα ήταν προτιμότερο να στηρίξεις έναν ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ ΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ;

    Διότι, ακόμη και να έχει βάση αυτό που λες, δεν παύει το ζήτημα να έχει τεθεί από το "σύστημα" στο ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ.

    Όπου οι κατηγορίες κατά του Εφραίμ ήταν από την πρώτη στιγμή απολύτως αστήρικτες.

    Και θα φανούν ακόμη πιο αστήρικτες στο μέλλον.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Misha 13/10/2010 16:54:16

    Misha τα μοναστήρια είναι νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αλλά υπάγονται σε ειδικό καθεστώς όσον αφορά την κτηματική τους περιουσία.
    Ξέρεις πολλά άλλα ν.π.δ.κ. να είναι ιδιοκτήτες off shore ;

    Να μην μιλήσουμε για τα χρυσόβουλα που η μονή ισχυρίζεται ότι κατοχυρώνουν την ακίνητη περιουσία της και που επιστήμονες της αρχαιολογικής υπηρεσίας αμφισβητούν.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Misha 13/10/2010 16:58:56

    Πάντως τα χρυσόβουλα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ποτέ δεν τα αμφισβήτησε.

    Ούτε επί ΝΔ, ούτε τώρα, επί ΓΑΠ, που θα είχε κάθε λόγο να τα βγάλει πλαστά.

    Συκοφαντίες ολκής που έχουν καταπέσει επανειλημμένα.

    Το μόνο που θα σας μείνει είναι η λύσσα κατά της Ορθοδοξίας.

    Με αυτήν θα μείνετε.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Misha 13/10/2010 17:01:05

    Αλλη δουλειά δεν είχε ο Θεός από το να εμπλέκεται με τις offshore και τις real estate ασχολίες του Εφραίμ.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Misha 13/10/2010 17:04:13

    Και πού την είδες εσύ την οφ-σόουρ εταιρία; Κανονική κυπριακή εταιρία ήταν. Μια Μονή με πλειοψηφία Κυπρίων μοναχών έκανε εταιρία στην Κύπρο. Πού το παράλογο.

    Και αν θέλεις να ξέρεις, εντός Ε.Ε. δεν νοείται οφ-σόουρ εταιρία.

    Και, όσον αφορά το κτηματικό καθεστώς, πράγματι είναι ειδικό το καθεστώς αυτό:

    ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΝΠΔΔ.

    Συνεπώς, άνθρακες κι εδώ ο θησαυρός.

    Αν δεν σου αρέσει το ειδικό καθεστώς, να παραπονεθείς για το ειδικό καθεστώς.

    Αλλά για την περίπτωση που συζητάμε, το ειδικό καθεστώς συνηγορεί ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑ.

    Χιλιάδες φορές ειπώθηκαν αυτά επαναλαμβανόμενα ψεύδη και δεν βγήκε τίποτα.

    Τώρα που η σκευωρία καταρρέει, κάποιοι λυπάστε το σάλιο που χύσατε και προσπαθείτε να το κρατήσετε στη ζωή το "σκάνδαλο", το μεγαλύτερο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, λέγανε. Που τόσο δεν ήξεραν αν είναι σκάνδαλο που είπανε ότι το "μεγαλύτερο" σκάνδαλο ήταν "τουλάχιστον" 73.000 ευρώ!!!

    Σοβαρά;;; Τέτοιο μπορεί να είναι το μηνιάτικο λάδωμα του εφοριακού της γειτονιάς μου! Να μην μιλήσουμε για όσα βγάζουν οι "μαζί τα φάγαμε".

    Ψάξτε βρέστε λοιπόν πόση ζημιά είχε το δημόσιο και όταν τη βρείτε πείτε την και σε μας.

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 13/10/2010 17:10:31

    Eπώνυμε

    Επαναλαμβάνω: είναι ζήτημα κεντρικών επιλογών της Ορθόδοξης Θεολογίας που αφορούν την διαχείριση του πλούτου και όχι αντιπαράθεσης με τους συγκεκριμένους μοναχούς.
    Η διάσταση είναι θεολογική πρωτίστως.
    Με απασχολεί το ζήτημα όπως θα με απασχολουσε αν στο χωριό μου κάποιος ήθελε να κάνει μπίζνες και real estate με τα «αγιάτικα» χτηματα της εκκλησιάς.Το Αγιονόρος ανήκει σε όλους τους Ορθοδόξους και μάλιστα σε όσους το επισκεπτόμαστε από μικρά παιδιά.
    Η «πλάκα» είναι πως στην αποκάλυψη(με ή χωρίς «») του ζητήματος έπαιξαν κορυφαίο ρόλο δύο χορηγοί (και ως εκ τούτου οφφικιάλοι δλδ αξιωματούχοι) του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Κοντομηνάς και ο Ψυχάρης (ΝΕΑ, Βήμα).

    Κάποιος

    Στις σημερινές συνθηκες με τη χωρα υπο κατοχή ,τα χρυσόβουλα πρέπει να τα φυλάμε ως κόρη οφθαλμού.Η Εκκλησιαστική περιουσία είναι η μόνη μεγάλη δημόσια περιουσία την οποία η τρόικα δεν έχει υποθηκεύσει.
    Χίλιες φορές τα χτήματα στους καλογήρους , υπό κοινωνικό έλεγχο, παρά στη διαχείριση των ληστοσυμμοριτών υπαλλήλων του ΔΝΤ.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Misha 13/10/2010 17:12:59

    Ο νόμος 1198/1981 επέτρεψε την εκποίηση ή ανταλλαγή ακινήτων των Μονών, εφόσον γίνεται για προφανή ωφέλεια
    ή για την θεραπεία σοβαρής ανάγκης της Μονής.
    Σε αυτήν την περίπτωση, η εκποίηση γίνεται πάντα με δημοπρασία καιτο Ελληνικό Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα να δηλώσει προς την Μονή μέσα σε αποκλειστικό διάστημα τριών μηνών από την έγκριση της δημοπρασίας, εάν επιθυμεί να υποκαταστήσει τον αγοραστή με τους ίδιους όρους της δημοπρασίας.

    Ποια ήταν η σοβαρή αναγκη της Μονής όταν αντάλλασε τα ακίνητα ;
    Ηθελε να πάρει καινούργιο αυτοκίνητο ο Εφραίμ, να κτίσει τζακούζι ή να αλλάξει την επίπλωση της Μονής ;
    Kαι ποια δημοπρασία και υπό ποιους όρους διαφάνειας έγινε όπως επιτάσσει ο νόμος ;

    Που' σαι ρε Ιησού να κατέβεις με το γαιδουράκι σου και να πλακώσεις στις κλωτσιες και στις φάπες όσους σε καπηλεύονται.

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 13/10/2010 17:16:53

    @Κάποιο

    Το Βατοπέδι ήταν σχεδόν ερείπια όταν πήγε η συνοδεία των Κυπρίων υπό τον π.Ιωσηφ.Οι ανάγκες της ανακαίνισης ήταν και παραμένουν τεράστιες.
    Αλλά όταν πεινά κόσμος έχεις δίκιο να γράφεις την τελευταία πρόταση...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Misha 13/10/2010 17:39:30

    Υποθέτω ότι η διαχείριση των πολλών ακινήτων ανά την επικράτεια που πήρε η Μονή ήταν πολύ πιο δύσκολο από τη διαχείριση των ποσοστών που λάμβανε από το συνεταιρισμό ψαράδων της Βιστωνίδας. Οπότε αποδέχθηκαν τη λύση που τους πρότεινε ο Κοιρανίδης: Να τα πουλήσουν όλα και να δημιουργήσουν επενδυτικό κεφάλαιο. Που θα κάλυπτε με πιο σταθερό τρόπο και με πολύ λιγότερη ενασχόληση της τεράστιες οικονομικές ανάγκες της Μονής.

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 13/10/2010 17:41:21

    Επώνυμε

    Vatopedi Hedge Fund?

    Nα το κλείσουν καλύτερα το μοναστηρι και να γυρισουν πίσω στην καλύβα της Νέας Σκήτης.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Misha 13/10/2010 18:00:05

    Επώνυμε για τις αλλαγές χρήσης και τους αποχαρακτηρισμούς δεν βλέπω να σχολιάζεις.
    Αν είχες στην κατοχή σου καμιά πενηνταριά στρέμματα αγροτολιβαδικής έκτασης και μετατρέπονταν ξαφνικά σε πενηντα στρέμματα οικοδομήσιμα εντός σχεδίου, πού θα απέδιδες το συμβάν που θα σε έκανε αυτόματα εκατομμυριούχο, στην θεία χάρη και στην θεία πρόνοια ή σε διαπλεκόμενες μπιζνες μεταξύ κράτους και εκκλησίας όπως στην περίπτωση του Βατοπεδίου ;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Misha 13/10/2010 18:00:16

    Ενώ το να νοικιάζεις ακίνητα και το να πετάς τον ενοικιαστή έξω είναι πιο σωστό. Ή να εισπράττεις ποσοστό επί της κάθε ψαριάς.

    Δεν βλέπω γιατί το ένα (η επένδυση σε μετοχές κλπ.) να είναι μεμπτό και το άλλο όχι.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Misha 13/10/2010 18:02:51

    Κάποιε, ΟΛΑ αυτά έχουν διευκρινιστεί. Ένα προς ένα.

    Ήταν τρομερά περίπλοκες νομικά συναλλαγές και ήταν εύκολη η δημιουργία οχλοβοής. Αλλά ήταν μόνον αυτό. Οχλοβοή.

    Τίποτε παράνομο δεν διαπιστώθηκε τελικά.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Κάποιος 13/10/2010 16:29:59

   Και η ορθογραφία είναι πειραγμένη προκειμένου να συνδεθεί με το στανιό ετυμομολογικά το όνομα της μονής με ένα ανύπαρκτο θαύμα, προκειμένου προφανώς να εξασφαλίσει περισσότερα τάματα και ακίνητα από βυζ.αυτοκράτορες μέχρι πρωθυπουργούς και σκάνδαλο αποτελεί.

   Το σκάνδαλο δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της εκτίμησης της αγοραίας αξίας των ακινήτων αλλά και της αλλαγής των χαρακτηριστικών με τα οποία αυτά μεταβιβάσθησαν, αφού στα συμβόλαια των ανταλλαγών τα χαρακτηριστικά των ακινήτων είναι διαφορετικά από τα χαρακτηριστικά τους που ελήφθησαν υπόψη κατά τη σύνταξη των εκθέσεων εκτίμησης του ΣΟΕ.

   Με απλά λόγια το σκάνδαλο έγκειται όχι μόνο στον τρόπο που έγινε η μεταφορά των ακινήτων αλλά και στην αλλαγή χαρακτηρισμού και χρήσης τους (πχ από εκτός σχεδίου αγροτεμάχια σε εντός σχεδίου οικοδομήσιμες εκτάσεις).

   Το πόσο νόμιμα ήταν όλα τα παραπάνω δεν είμαι νομικός για το κρίνω, σίγουρα πάντως δεν μου φαίνονται και πολύ ηθικά.
   Για ποιο λόγο επίσης ο ΚΚ ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και ζήτησε συγγνώμη ;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Κάποιος 13/10/2010 16:57:17

    Τα έχουμε πει άπειρες φορές. Ειδικά για το τελευταίο, από καθαρή βλακεία. Από ηττοπάθεια. Από συστημικότητα. Από τον πανικό του που αναγκάστηκε να θυσιάσει το Ρουσόπουλο. Από ανεπάρκεια. Από αυτοκτονική διάθεση.

    ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΝΤΩΣ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Κάποιος 13/10/2010 18:22:49

   Μην αλλοιώνουμε την πραγματικότητα γιατί έτσι μας βολεύει.
   Με απόλυτη σαφήνεια, ο πρόεδρος του ΣΟΕ περιγράφει την ουσία του σκανδάλου και τον τρόπο που ζημιώθηκε το Δημόσιο:

   «Εξάλλου είναι προφανές ότι η ζημία του Δημοσίου δεν είναι αποτέλεσμα της εκτίμησης της αγοραίας αξίας των ακινήτων που έγινε από το ΣΟΕ αλλά της αλλαγής των χαρακτηριστικών με τα οποία αυτά μεταβιβάσθησαν, αφού στα συμβόλαια των ανταλλαγών τα χαρακτηριστικά των ακινήτων είναι διαφορετικά από τα χαρακτηριστικά τους που ελήφθησαν υπόψη κατά τη σύνταξη των εκθέσεων εκτίμησης του ΣΟΕ».

 41. Orestios avatar
  Orestios 13/10/2010 13:19:57

  Εύγε Επώνυμε.

 42. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 13/10/2010 13:32:49

  Στο έγγραφο του ΣΟΕ με ημερομηνία 01 Ιουλίου 2010, με θέμα “την συνέχιση της διερεύνησης των οικονομικών στοιχείων του Βατοπαιδίου”, τονίζεται ότι η εμπλοκή του ΣΟΕ αφορούσε αποκλειστικά την αποτίμηση των ακινήτων και ότι αυτό δεν έχει καμιά απολύτως ανάμειξη στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήθηκαν οι εκθέσεις εκτίμησης, μετά την παράδοσή τους στην ΚΕΔ.

  Και καταλήγει το συγκεκριμένο έγγραφο : “ΤΥΧΟΝ ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ, ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ (δηλαδή αλλαγή χρήσης από δασική έκταση σε άρτια και οικοδομήσιμα γήπεδα)…”

  ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΟΕ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

  Και θα αποδείξω ότι υπήρξε οικονομική ζημιά του Δημοσίου τουλάχιστον στην περίπτωση της Ουρανούπολης.

  Η συγκεκριμένη εκτίμηση του ΣΟΕ στην Ουρανούπολη για τα 8.500 περίπου στρέμματα, σαφώς αφορούσε δασική έκταση για αυτό και ήταν ιδιαίτερα χαμηλή (η συγκεκριμένη έκταση εκτιμήθηκε στην τιμή των 1.100.000 ευρώ)…..εφόσον η Μονή Βατοπαιδίου έκανε ΠΑΡΑΝΟΜΑ αλλαγή χρήση της γης, έπρεπε να ακυρωθούν τα αρχικά συμβόλαια και να γίνει νέα εκτίμηση για οικοδομήσιμα οικόπεδα….τότε με την εκτίμηση της λίμνης Βιστωνίδας στα 63.000.000 ευρώ, η Μονή Βατοπαιδίου στα πλαίσια της ανταλλαγής δεν θα έπαιρνε ούτε 1000 στρέμματα της Ουρανούπολης(επειδή τα οικοδομήσιμα οικόπεδα αυτής της έκτασης θα είχαν πολλαπλάσια αξία), όχι και τα 8500 περίπου στρέμματα, πόσο μάλλον και το Ολυμπιακό ακίνητο και τις άλλες εκτάσεις.

  Άρα με την ανταλλαγή ζημιώθηκε το Δημόσιο.

  • Στάθης Δ avatar
   Στάθης Δ @ δαιμονάκι 13/10/2010 13:58:30

   Δαιμονάκι
   Εκτός από την υποτίμηση των ακινήτων του δημοσίου υπάρχουν και η υπερκτίμηση της λίμνης (και των παραλίμνιων εκτάσεων):
   Οι τσιπούρες που (θα) πουλιόντουσαν πρός 10 ευρώ το κιλό, οι βάλτοι που από 0,38 ευρώ κοστολογήθηκαν 10, ο "ανεξάρτητος εκτιμητής" ιχθυολόγος Βασίλη Αναστασίου και η ανταμοιβή του από την μονή (και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επί Α. Κοντού)

   [http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=1408088]
   [http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=2064747]

   http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=1408088

  • Ρήγας Φερραιος avatar
   Ρήγας Φερραιος @ δαιμονάκι 13/10/2010 15:15:48

   Δαιμονακι χαιρομαι που δεν εισαι διεφθαρμενη μεσα σε τοση διαφθορα που βασιλεθε στην χωρα, επισης χαιρομαι για το δημοκρατικα σου φρονηματα και για τον ανεμο δημιουυργιας, διαφανειας και δημοκρτιας που πνεει στην Ελλαδα.
   Ποτε αλλοτε δεν ειχαμε τοσο πολλη δημοκρατια, σε καλο να μας βγει.
   Ειναι γεγονος οτι η Δεξια πλην ΛΑΟΣ και ΝΤΟΡΑΣ αποτελειται απο αρπαγες λαοπλανους, ραδιουργους, δοσιλογους, πουλημενους ψευτες και κλεφτες.
   Εαν λεω, εαν, το 2007 μετα τις εκλογες ο κουρασμενος οπως σας αρεσει να τον αποκαλειτε και να τον συκοφαντειτε εκανε αθτα που κανει ο ΓΑΠ τι θα ελεγες; και τι θα εκανες;
   Το ονομα του κ. Βασιλακακη που παραιτηθηκε παο το Υπουργειο Αμυνας σου λεει τιποτα;
   Τα ναυπηγεια Σκαραμαγκα που παιζουν δειλα ακομη στην επικαιροτητα μηπως;;;
   Μαντελης, Τσουκατος, Ακης ειανι αγιοι λογω δημοκρατικων φρονηματων.
   Κια μιας και κοπτεσαι τοσο πολυ για το Βατοπ(ε)αιδιτο ονομα ΤΟΡΚΑΣΟ σου λεει κατι;;;

 43. Kasut avatar
  Kasut 13/10/2010 13:46:25

  Μπουκοταζ στο Μεγκα και καταγγελια των δημοσιογραφων τους.

 44. Εnzo avatar
  Εnzo 13/10/2010 14:26:08

  και η ρηγιλλης πες οτι ειναι μια εταιρεια .
  πως μια εταιρεια μπορει να παει μπροστα χωρις στελεχη?
  τι να πρωτοκανει μονος του ενας Σαμαρας?
  και εγω οπως το βλεπω , στις εκλογες θα παει σχετικα καλα το Πασοκ.
  δεν νομιζω να παθει συντριβη.
  ειναι δεμενοι αυτοι μεταξυ τους. τους ξερω τους πρασινοφρουρους καλα.
  το πολυ πολυ να πεταξουν με τις κλωτσιες εξω τον γιωργακη καποια στιγμη.
  περισσοτερο κινδυνευει ο γιωργακης απο αυτους τους ιδιους παρα απο την ΝΔ

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Εnzo 13/10/2010 14:49:15

   μάλλον δεν έχεις άδικο, και στα δύο σκέλη.

  • ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
   ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ @ Εnzo 13/10/2010 14:58:06

   ΜΗΝ ΠΟΝΤΑΡΕΤΕ ΠΟΛΛΑ,ΣΕ ΑΥΤΟΝ, ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ!

   • Enzo avatar
    Enzo @ ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 13/10/2010 15:52:12

    τι να χασουμε ρε ψαχτηρι? χαμενοι ειμαστε ετσι και αλλιως.

    να σου πω μια ιστοριουλα του β' παγκοσμιου πολεμου.
    περναγε μια φαλαγγα γερμανων καπου στην Ελλαδα και οπως περναγανε καιγανε και κανενα χωριουδακι στο δρομο.
    καποια στιγμη φτανουν σε ενα σημειο που ητανε αναμεσα απο δυο βουνα, στενο, γεματο καταχνια και σε επιανε η καρδια σου απο το τοπιο, φτωχεια και μιζερια. εκει ηταν ενα αλλο χωριουδακι που το χτυπαγε ο ηλιος μια ωρα την ημερα ετσι αναμεσα απο τα βουνα οπως ηταν χτισμενο. (ειναι αυτο που λεμε , δεν εχεις στον ηλιο μοιρα).
    εκει ακολουθει ενας διαλογος μεταξυ ενος γερμανου λοχαγου και του στρατηγου του.
    - Στρατηγε μου , τι λετε? να το καψουμε και αυτο το χωριο?
    ο Στρατηγος καθεται λιγο, σκεφτεται και γυριζει και λεει στον λοχαγο.
    -Μπαααα...αστο. αυτοι εκει περα ετσι και αλλιως καμμενοι ειναι απο μονοι τους.


    ε καπως ετσι ειναι και η Ελλαδα σημερα.

  • Misha avatar
   Misha @ Εnzo 13/10/2010 15:51:13

   Enzo

   Kαλάμια θα πάει , όχι καλά.
   Θυμήσου Καραχασάν και Δαμανάκη, τι φούμο έφαγαν.
   Το ίδιο θα γίνει και τώρα

 45. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 13/10/2010 14:39:18

  Η μέθοδος υπάρχει και έχει εφαρμοσθεί στην Αμερική εδώ και χρόνια. Δεν σαμποτάρουμε το μέσο, στη περίπτωση μας το ΜΕΓΑ, αλλά τα προϊόντα των χορηγών που χρηματοδοτούν το συγκεκριμένο δελτίο ειδήσεων.

  Είναι η μέθοδος που εφαρμόζεται από την Consumer Union στην Αμερική.

  Εκτός από πολίτες είμαστε και ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ. Εκεί είναι η δύναμή μας.

  Είμαστε υπέρ της ελευθερίας του λόγου, αλλά σαν καταναλωτές δεν επιτρέπουμε την διαστρέβλωση της αλήθειας, την αποδόμηση της χώρας μας και την παραπληροφόρηση των πολιτών. Οι χορηγοί τέτοιων εκπομπών να ξέρουν ότι με το να χρηματοδοτούν τέτοιες εκπομπές και τέτοια δελτία ειδήσεων εμείς ως ελεύθεροι πολίτες καταναλωτές δεν θα αγοράζουμε τα προϊόντα τους.

  Αν λειτουργήσουμε συντονισμένα όλοι μαζί, τότε θα καταλάβουν την δύναμή μας σαν καταναλωτές και σκεπτόμενοι πολίτες αυτής της χώρας. Ξεκινάμε από σήμερα καταγράφουμε τους χορηγούς του δελτίου ειδήσεων του ΜΕΓΑ και σαμποτάρουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα προϊόντα τους.

 46. Factorx avatar
  Factorx 13/10/2010 15:01:20

  @aphrodirtechild:
  1. με καλύπτει πληρως η απάντηση του "επωνυμιυ"
  2. περιμενων την συμβαση με την Ιντρακόμ. Μηπως εννοείς την συμβαση που εδωσε ο Μητσοτάκης με τον Φλωράκη στον "γιο του Πετρου";

  • loretta avatar
   loretta @ Factorx 13/10/2010 15:06:33

   ..σιγα μην σου απαντησει με χαρτια το αφροπαιδο ΦΑΚΤΟΡΑ...παπαγαλια εμαθε το μαθημα...και τωρα της διδασκουν την μεθοδο διαφυγής,.

  • loretta avatar
   loretta @ Factorx 13/10/2010 15:06:33

   ..σιγα μην σου απαντησει με χαρτια το αφροπαιδο ΦΑΚΤΟΡΑ...παπαγαλια εμαθε το μαθημα...και τωρα της διδασκουν την μεθοδο διαφυγής,.

 47. victoria avatar
  victoria 13/10/2010 15:16:29

  Συμφωνούμε Επώνυμε.
  (Και ΣΟΝ ΠΕΝ πιο πάνω, ναι...)

 48. ΦΩΝΗ avatar
  ΦΩΝΗ 13/10/2010 16:22:41

  Ν. Νικολόπουλος: «Περάσαμε από το “λεφτά υπάρχουν” στο “μαζί τα φάγαμε”»
  Κλίκ για μεγένθυνση

  «Το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να παριστάνει τον Πάπα της πολιτικής και κοινωνικής ηθικής και επιτέλους, αυτό το ΄΄πράσινο ανέκδοτο΄΄ πρέπει να σταματήσει. Ειδικά από το στόμα νεόκοπων Λουδοβίκων του συστήματος της υποτέλειας και της λαϊκής εξαθλίωσης που απροκάλυπτα και συκοφαντικά σπίλωσαν τον Κώστα Καραμανλή, ενώ ήσαν οι ίδιοι που δημόσια και ανερυθρίαστα έπληξαν το κύρος της Ελλάδας διεθνώς και στιγμάτισαν το σύνολο των πολιτών της, ως φορείς… διαφθοράς.

  Αυτά τονίζει ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Νίκος Νικολόπουλος, μια μέρα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση στη Βουλή, κατά την οποία αντεπιτέθηκε στην αχαρακτήριστη, νέα επίθεση του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

  Ο κ. Νικολόπουλος, από το βήμα της Βουλής, κατακεραύνωσε τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έσπευσε σε φυγή, τονίζοντας πως είναι ανήκουστο να μιλάει για διαφθορά ο εκπρόσωπος του κόμματος, στους κόλπους του οποίου υπάρχουν τα «σύμβολα» πολιτικής διαφθοράς (Μαντέλης, Τσουκάτος, κλπ) και το οποίο από την δεκαετία του ‘80 διάβρωσε τη δημόσια διοίκηση και τους θεσμούς, εμπεδώνοντας το πνεύμα της «αρπαχτής» και της διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

  «Το ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύτηκε πακτωλούς κοινοτικών χρημάτων τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 για να παραδώσει μια Ελλάδα βουτηγμένη στα χρέη και στην διαφθορά» σχολίασε ο κ. Νικολόπουλος, καλώντας τους σημερινούς επιγόνους του ίδιου συστήματος, έστω και σε ένδειξη μεταστροφής να επιστρέψουν στο ελληνικό δημόσιο το ξενοδοχείο «Ξενία» στο Καλέντζι, που δωρεάν παραχωρήθηκε στο ίδρυμα «Γ. Παπανδρέου» λίγο προτού ο Κ. Σημίτης παραδώσει το… δαχτυλίδι στον σημερινό πρωθυπουργό. «Δεν φτάνει που του έδωσε το δαχτυλίδι, του έδωσε και… προίκα» υπογράμμισε ο Αχαιός βουλευτής, ο οποίος πρόσθεσε πως η σημερινή κυβέρνηση έχει μετατρέψει την χώρα σε… εμιράτο, δημιουργώντας μια παρακυβέρνηση που ουσιαστικά ελέγχει τα πιο σημαντικά ζητήματα. «Ανακαλέστε τον κ. Νίκο Παπανδρέου!» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, θέτοντας ουσιαστικό ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας από τη δυνατότητα που έχει ο αδελφός του σημερινού πρωθυπουργού να διαπραγματεύεται στο εξωτερικό και το εσωτερικό, μεγάλα επενδυτικά σχέδια. «Με ποια θεσμική ιδιότητα το πράττει; Με ποιά αιτιολογία χρησιμοποιεί μέχρι και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για τα ταξίδια του;» αναρωτήθηκε, προσθέτοντας πως η χώρα του Καραμανλή υπήρξε μια εθνικά περήφανη χώρα που αν δεν είχε υποστεί τον εκβιασμό του ΠΑΣΟΚ για εκλογές με την αφορμή του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν θα είχε επιτρέψει να βάλουν πόδι οι Αμερικάνοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα είχε οδηγήσει την χώρα σε επιτροπεία και σίγουρα, δεν θα είχε εξαθλιώσει τα λαϊκά στρώματα. «Το πράσινο παραμύθι έχει κακές συνέπειες για τον λαό μας, αλλά σύντομα θα έχει πολύ χειρότερες για τους εμπνευστές του» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.
  http://www.nikosnikolopoulos.gr/?section=1167&language=el_GR&itemid730=2719


  Αυτά που λέει ο κ. Νικολόπουλος ακούστηκαν πουθενά, χθες και σήμερα;
  Έφτασαν στα αυτιά του εργαζόμενου, του συνταξιούχου και του οικογενειάρχη που δεν έχει χρόνο και τα μέσα να έχει μιά άλλη καλύτερη πληροφόρηση;

  Άρα εδώ κατά την γνώμη μου, μπορεί να μην φταίει η απουσία στελεχών ή η ενεργοποίησή τους, αλλά και η δική μας. Όπως επίσης, και το γεγονός ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι έχουμε ένα είδους πολέμου, και οι κατακτητές ελέγχουν τα ΜΜΕ, όπως κάθε κατοχική διοίκηση.
  Κατά την γνώμη μου, όπως στην κατοχή έφτανε το μήνυμα σ΄όλους από στόμα σε στόμα, με τυπωμένα χαρτιά και άλλα έτσι πλέον και σήμερα και με άλλα μέσα της εποχής μας, να μεταφέρουμε εμείς οι ίδιοι τις πληροφορίες, οι οποίες είναι συνεχείς πολυάριθμες και χρειάζονται επεξεργασία για να μπορούμε να βλέπουμε και το αποτέλεσμα αυτών.

  Αντίδραση θα υπάρξει όταν οι Έλληνες επιτέλους καταλάβουμε που πηγαίνει η χώρα, και όχι να σωπαίνουμε αν θα μας κάνει τα χατήρια ο κάθε βουλευτής, και αν εμείς θα πάρουμε ότι ζητήσαμε και βολευτούμε.
  Μέχρι τότε χρειάζεται δράση και προσπάθεια για αφύπνιση από όλους μας.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΦΩΝΗ 13/10/2010 17:33:29

   Οι δραστηριότητες του αδερφού του GAP είναι αδιαφανείς και μυρίζουν σκάνδαλο.

 49. lazaros avatar
  lazaros 13/10/2010 17:19:35

  ο αληθινα λαικιστης ειναι ο παγκαλος διοτι γνωριζει πως αυτο το οικονομικο μοντελο που προτεινει ο σαμαρας ειναι αυτο που διδασκονται ολοι οι οικονομολογοι στα πανεπιστημια ολου του κοσμου και ειναι προιον ακαδημαικης ερευνας ενω αντιθετα το μοντελο λιτοτητας ειναι προιον πολιτικων και συγκεκριμενα της θατσερ και μετεπειτα του ρεηγκαν...το μοντελο λιτοτητας δεν ειναι μοντελο αναπτυξης αλλα στραγγαλισμου της οικονομιας και δινει μοναχα παροδικα και αυτα αμφιλεγομενα αποτελεσματα ενω προυποθετει την μεταπτωση τμηματος της κοινωνιας στην ενδεια προς οφελος λιγων...το μοντελο αναπτυξης διαχεει το πλουτο σε ολη την κοινωνια αναλογικα και αρμονικα...υπηρχαν προβληματα στην κευνσιανη θεωρια οπως αυτα του πληθωρισμου αλλα εχουν βρει απαντησεις...προκαλει λιγοτερα προβληματα η κευνσιανη θεωρια...αυτη ειναι η πραγματικοτητα...ο παπανδρεου απλα εκοψε κεφαλια για να πληρωσει πιστωτες αδιαφορωντας για την αναπτυξη και την οικονομια του τοπου...στριμωχτηκε οκ.το αναγνωριζω αυτο...αλλα την κομματοκρατια δεν την αντιμετωπισε ακομα...εξορθολογισμος δεν εγινε στις ΔΕΚΟ και σε αλλες ελλειμματικες επιχειρησεις του κρατους..την αναξιοκρατια δεν την χτυπησε(βλεπουμε και το υπουργικο του συμβουλιο και περνουμε παραδειγμα)...η διαφθορα καλα κρατει..ενω στην φοροδιαφυγη δεν χρησιμοποιει τις τεχνολογικες και πρακτικες μεθοδους που χρησιμοποιουν οι δυτικες κυβερνησεις...προυπολογισμους και διεθνεις διαγωνισμους αναρτημενους στο διαδικτυο για πανεπιστημια και νοσοκομεια δεν υφιστανται..ουτε ορκωτοι λογιστες μπαινουν για ελεγχο...νομιζω εχει αποτυχει σχεδον σε ολα..ισως μονο ο καλλικρατης ηταν μια θετικη κινηση...εκοψε τους μισθους σε ολους τους δημοσιους και μετα εκανε ερευνα να δει ποσους δημοσιους εχει και που!!!δηλαδη εκοψε αερα πατερα..διπλοθεσιτες εκοψε?μεγαλομισθους πριονισε?κομματανθρωπους σε αχρηστες θεσεις μετεθεσε σε υπαρκτα ποστα να καλυψουν υπαρκτες αναγκες?

 50. Y. avatar
  Y. 13/10/2010 17:45:30

  Εξαίρετα και σκληρές αλήθειες, όσα και όπου ο Σον Πεν πιό πάνω αναφέρει

  Στην ουσία του άρθρου, σωστά, χρειάζεται ολομέτωπη επίθεση.
  Για να έχει όμως ουσιαστικό και μετρήσιμο αποτέλεσμα, προϋποθέτει τεχνοκρατικής αντίληψης σχεδιασμό και συντονισμό. Δεν ξέρω αν το κόμμα έχει μπει σε μόουντ αντίστοιχης συναντίληψης.

  Πριν καιρό είχε σημειωθεί, ως πρόταση προς τα κουμάντα στη ΝΔ
  1. Να ανατεθούν συγκεκριμένα και μετρήσιμα καθήκοντα σε όλους τους βουλευτές και στελέχη του κόμματος (για τους αλλοδαπομαθείς, “duty and job description”)
  2. Να υπάρχει εβδομαδιαίος και μηνιαίος απόλογισμός στην υλοποίηση αυτών των καθηκόντων
  3. Όσοι αδυνατούν να τα ικανοποιήσουν είτε λόγω ανεπάρκειας ή γιατί προβοκάρουν το Σαμαρά, σπίτι τους πάραυτα

 51. nina avatar
  nina 13/10/2010 18:50:40

  με κάλυψαν απολύτως ο Σον πεν, ο Δαναός και ο επώνυμος σχετικά με τη ΝΔ και το Σαμαρα. υπάρχουν και 'αλλοι που σκέφτονται έτσι. δεν είμαι τελικά η τρελλή του χωριού.

 52. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 13/10/2010 19:21:37

  @ Στάθης Δ...η λίμνη μόνο εκτιμήθηκε 47 περίπου εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που τα ετήσια έσοδα της Μονής Βατοπεδίου από την εκμετάλλευση των υφιστάμενων ιχθυοτροφείων της λίμνης ανέρχονταν το 2005 σε 18.976
  ευρώ!!!!! (οπότε έγινε και η εκτίμηση της Βιστωνίδας από το ΣΟΕ).

  Η λίμνη εκτιμήθηκε 47 περίπου εκατομμύρια ευρώ, επειδή η εκτίμηση του ΣΟΕ πραγματοποιήθηκε με βάση την παραγωγή ψαριών που ΘΑ είχε η λίμνη,
  ΑΝ κατασκευαζόταν ένα υπερσύγχρονο ιχθυοτροφείο, το οποίο κάθε χρόνο ΘΑ δούλευε συνέχεια και ΘΑ είχε τη μέγιστη δυνατή απόδοση,αγνοώντας και παραβλέποντας το γεγονός ότι η συγκεκριμένη λίμνη έχει ενταχθεί στη συνθήκη Ramsar και στο ευρωπαϊκό δίκτυο NATURA 2000 ως περιοχή ειδικής προστασίας!!!!!!!!!!!!!!!!!

 53. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 13/10/2010 19:26:51

  Οσο αφορά το ολυμπιακό ακίνητο στους Θρακομακεδόνες, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή ότι :
  “το αίτημα της μονής Βατοπαιδίου τον Δεκέμβριο του 2006 – και ενώ οι ανταλλαγές ήταν σε εξέλιξη – ήταν να βρεθεί ένα κτίριο 20.000 τ.μ. στο Λεκανοπέδιο Αττικής για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών του ινστιτούτου με την επωνυμία «Αγιος Μάξιμος ο Γραικός» και του υπό σύσταση κοινωφελούς ιδρύματος με την επωνυμία «Αγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς»”
  Και συνεχίζει στην κατάθεσή του το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΚΕΔ :
  “Η ΚΕΔ αξιολόγησε το ολυμπιακό ακίνητο ως ακατάλληλο να στεγάσει τις υπηρεσίες του υπουργείου Απασχόλησης, για το οποίο προοριζόταν, και μάλιστα σε συνάντηση που έγινε έπειτα από πρόταση του κ. Εφραίμ με τον τότε υπουργό κ. Σ.Τσιτουρίδη τον Μάρτιο του 2007 εκείνος «κατάλαβε το έργο που ήθελε να επιτελέσει μέσω αυτού του ακινήτου η μονή» , αλλά επιφυλάχθηκε να απαντήσει, ενώ επί υπουργίας κ. Β.Μαγγίνα έγινε γνωστό ότι «δεν υπάρχει πρόθεση του υπουργείου να μετεγκατασταθεί εκεί» και έτσι προχώρησε στην ανταλλαγή του με ακίνητα της Μονής….”

  Δηλαδή η Μονή ζήτησε στα πλαίσια της ανταλλαγής να πάρει ένα μεγάλο ακίνητο στην Αττική για να στεγάσει φιλανθρωπικό ίδρυμα!!!!!!
  Και αντί αυτού, πούλησε το ολυμπιακό ακίνητο μόλις το πήρε σε offshore εταιρεία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Αυτοί οι άνθρωποι που προέβησαν σε αυτές τις συναλλαγές, δυστυχώς δεν είναι Άγιοι Πατέρες....παρόμοιους έμπορους έδιωξε ο Χριστός με το φραγγέλιο από τον Ναό του Σολομώντα!!!!!!!!!

 54. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 13/10/2010 19:40:15

  και όσο για τον άνθρωπο που έγραψε ότι μπορεί π.χ. ο Κύριος να επέτρεψε να ξεσπάσει η όλη ιστορία (του Βατοπαιδίου) για να νουθετηθεί ο Ηγούμενος(Εφραίμ), έχω να του πω τα ακόλουθα :

  - αυτό το σενάριο μάλλον απηχεί προσδοκίες σου και όχι την πραγματικότητα

  - αρνούμαι να πιστέψω σε έναν Θεό που ασχολείται με offshore εταιρείες και ανταλλαγές εκτάσεων

  - ο ηγούμενος Εφραίμ παραμένει αμετανόητος και δεν έχει ζητήσει συγνώμη.
  Δεν υπάρχει πουθενά έστω μια μικρή ένδειξη μεταμέλειας και νουθεσίας.
  Αντίθετα, σε συνέντευξή του στον κύριο Παπαχελά(ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ) σε ερώτηση αν έχει να πει κάτι σε όσους κινδυνεύουν εξαιτίας αυτής της υπόθεσης να πάνε φυλακή δήλωσε "έχει ο Θεός"!!!!!!!!!

  - Αν έχεις μια έκταση 4-5 στρεμμάτων και έρθει και την απαλλοτριώσει το Δημόσιο για να φτιάξει έναν δρόμο, και την εκτιμήσει 10.000 ευρώ επειδή και καλά είναι δίπλα σε γκρεμό, αλλά τελικά το Δημόσιο, αφού την απαλλοτριώσει αυτή την έκταση, την πουλήσει 1.000.000 ευρώ σε μια κατασκευαστική εταιρεία που θέλει να χτίσει πολυτελέστατο ξενοδοχείο, εσύ δεν θα έχεις προφανώς υποστεί οικονομική ζημιά, που πούλησες σε χαμηλή τιμή μέρος της περιουσίας σου για να γίνει δρόμος και όχι ξενοδοχείο?

  Υ.Γ : Σταμάτα να κρύβεσαι πίσω από φράσεις "βαριέμαι να σε διαβάσω".
  Μην μου απαντήσεις αν δεν θέλεις - δικαίωμά σου - αλλά μην υποτιμάς και την νοημοσύνη μας με δικαιολογίες που δεν πείθουν κανέναν!!!!!!!!!!

 55. GAETANO avatar
  GAETANO 13/10/2010 21:04:28

  '...Το υπόλοιπο κόμμα όμως κάθεται! Δεν κάνει τίποτα!
  Απορώ! Τι κάνουν; Περιμένουν απλώς να γίνει η ΝΔ κυβέρνηση για να ξαναπιάσουν την κουτάλa...."

  ΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΑΠΗΤΕ FACTORX . Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ . ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ Δ/ΝΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΟΙΚΙΛΩΝΥΜΩΝ ΟΝΟΜΑΣΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΔΗΘΕΝ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ( ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟΣ ) ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΟΤΙ ΤΑΧΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!!!!! ΑΝ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ .
  ΕΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΜΟΥΤΖΩΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΤΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΧΗ ΤΟΥ , ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ 13% , ΠΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΥΜΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ , ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!!! ΕΛΕΟΣ . Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ . ΑΝΤΩΝΗ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΝΔ .

 56. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 13/10/2010 22:40:10

  Το θέμα των στελεχών δεν το θίξατε. Η ΝΔ έχει άμεση ανάγκη για ανανέωση στο έμψυχο δυναμικό της με εκπαιδευμένα, ικανά, άξια στελέχη που να συμμερίζονται τις απόψεις Σαμαρά και να μπορούν να φτιάξουν ένα γερό επιτεέιο που θα κυβερνήσει μελλοντικά. Η ΝΔ εξακολουθεί να υστερεί στην ποιότητα στελεχών και χρειάζεται κόπος και χρόνος για να ξεπεραστεί το πρόβλημα..

 57. Καρδιτσιώτισσα avatar
  Καρδιτσιώτισσα 13/10/2010 23:03:19

  Ευχαριστώ περισσότερο τους Επώνυμο και Σον Πεν γιατί κατέγραψαν τους φόβους και τις ελπίδες μας με πάθος και ακρίβεια! Να είστε καλά! Venceremos, συναγωνιστές από παλιά!

 58. aurora3363 avatar
  aurora3363 13/10/2010 23:42:40

  Επώνυμε για άλλη μια φορά όχι μόνο σε συγχαίρω αλλά και σε ευχαριστώ για τα λόγια στήριξης που προσφέρεις σε μας τούς συμπατριώτες σου. Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα αλλά ειδικότερα στον ύπουλο ρόλο των ΜΜΕ.Με μια υποσημείωση ότι πρόσφατα προσωπικά ψυχανεμίζομαι μιά μικρά στροφή,σε χατζηλαλάκη και Τσιμάκο εννοώ ότι γίνονται πιο 'προσεκτικοί' και ύπουλοι.Μεταφέρω μια έκφραση του Τσίμα "ο κόσμος μοιάζει σαν να χρειάζεται έναν Μωησή σήμερα " ..που μοιάζει με ένα υποσυνείδητο μήνυμα κατά του Αντώνη.Που αν έχω δίκιο σημαίνει ότι φοβούνται και φοβούνται πολύ..

  • aurora3363 avatar
   aurora3363 @ aurora3363 13/10/2010 23:44:03

   Η εκφραση είναι από σημερινή εκπομπή του Τσίμα

 59. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 13/10/2010 23:56:04

  ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ..ΤΙΜΙΑ, ΑΞΙΑ, ΙΚΑΝΑ..ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ? Η ΝΔ ΠΑΣΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ..Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΓΚΟ

 60. thanos avatar
  thanos 14/10/2010 11:10:39

  Πολύ καλό άρθρο ΕΠΩΝΥΜΕ, πρέπει να βλέπουμε τι πάει στραβά για να το διορθώσουμε και όχι να περιαυτολογούμε για το πόσο καλύτεροι είμαστε από τους άλλους.
  Επίσης, στο θέμα των ΜΜΕ θέλει πολύ προσεκτική διαχείριση γιατί αν δεν το χειριστούν κατάλληλα μπορεί να γυρίσει μπούμερανκ, και να το περάσουν όπως τους συμφέρει π.χ. σαν τα παιδάκια που διαμαρτύρονται συνεχώς και όλα τους φταίνε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.